Tenis 113

Četvrtak, 06.06.2013.

17:50

Hoće li Novak srušiti Kralja šljake

Dva koraka dele Novaka Đokovića od ostvarenja još jednog sna, osvajanja titule na Rolan Garosu.

Hoæe li Novak srušiti Kralja šljake IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

113 Komentari

Sortiraj po:

pp

pre 10 godina

Novak je tehnički i taktički mnogo bolji teniser od Nadala. Igra mu je više raznolika i svestranija. Dokaz je očigledan u sedam finalnih mečeva najvećih turnira na svetu koje je Novak dobio zaredom sa 7 : 0. Novak je uostalom taj koji igra uvek više muški i napadački i diktira igru, a Nadal ide na sigurno, defanzivno i napada samo kada je siguran. Tako će biti i danas. Novak će diktirati i napadati. Iz sedam mečeva koje je Novak dobio zaredom vidno je da Novak dobija većinu dugih razmena udaraca tj. dobija Nadala njegovim oružjem, pa Nadal biva primoran da skraćuje poene, izlazi iz zone svoje komotne igre i pravi greške. Takođe, Novak je kako odmiče meč posle drugog trećeg sata igre daleko svežiji i odmorniji od Nadala, pa su Novakove šanse veće što meč bude duže odmicao. To se lepo moglo videti poslednjim setovima na US Open 2011 i AUS Open 2012 kada je Nadal crkavao i sa mukom se kretao. Napred Nole do ubedljive pobede! Svi Srbi i drugi fanovi su uz tebe!

mirjana

pre 10 godina

Drugari, imate da mi preporucite neki dobar sajt za live-strem. Nisam u domovini a ovaj mec se ne propusta. Molim Admin za razumevanje. Hvala unapred. :)

livetv.ru

i moje srce je na terenu u Parizu :)

pedjaaustralija

pre 10 godina

3-0 za noleta ali to nije sa navijacke strane jer nole igra mnogo bolje od nadala ceo turnir.... jos i servis... laganica i ocekujem mec da bide gotov za dva sata

Jack

pre 10 godina

Drugari, imate da mi preporucite neki dobar sajt za live-strem. Nisam u domovini a ovaj mec se ne propusta. Molim Admin za razumevanje. Hvala unapred. :)

realo

pre 10 godina

Vreme za igru ide na ruku Nadalu, bice toplo i suvo. Mozda je tako i bolje, ako ga Nole danas pobedi, bice to istorijski trijumf. Nece posle biti izgovora da je kisa bila na strani Djokovica

Predo

pre 10 godina

Ostao sam bez teksta, toliko toga je napisano, toliko mečeva su ova dvojica odigrali. Hvala na statističkim parametrima iz kojih se da zaključiti da je "sve to tu negde". Jedno je sigurno. Ako budu živi i zdravi narednih godina, ovo će nesumnjivo biti najveći rivalitet u istoriji ove igre. Rafael je favorit, to je isto nesumnjivo i to je dobro. On mora biti favorit, jer njegovi rezultati na šljaci i u Rolan Garosu neće biti prevaziđeni narednih 100 godina. Čovek je programiran i pravljen poput nekog robota da dominira na šljaci. Prebaciti detetu dešnjaku reket u levu ruku je potez genija ili ludaka. Nabildati ga sa 15, 16 godina isto tako. Đoković je opet prirodan talenat fleksibilnosti i izdržljivosti, noseći gene naših gorštaka, poput onoga što je nedavno zadavio medveda. E, takav sličan podvig očekujemo od Novaka. RG je za Novaka projekat. Neće biti tragedija ako se taj projekat ove godine ne ostvari. Sve je to samo sport, ali naravno da verujemo i imamo puno pravo na to.

No1etov komšija

pre 10 godina

@Garos, 6. jun 2013 19:25 - Ma vadio gaće iz dupeta ili iz jaja, to Nadalu ništa neće pomoći jer će na kraju i ostati bez gaća. Dakle, No1e ga otkida sa 6:3, 6:4, 5:7 i 6:1. Napred Novače, kralju!!!

keza

pre 10 godina

Kakav ce to duel biti, pravi duel titana. I jedan i drugi su fantasticni, pravi gladijatori, borbeni, fanaticni, inteligentni, superiorni u odnosu na druge, uporni, istrajni, nikad ne podcenjuju protivnike. Ovo ce biti zaista istorijski mec strasnih tenisera. Ko god da pobedi verujem nece biti nezasluzeno, iako bih ja malo vise voleo da to bude Djokovic

iskreno

pre 10 godina

Mislim da će se pokazati sad,koliko je važan bio onaj meč u MK,i Noletova pobeda,i to jer ju je Nole ostvario,vrlo lukavo,da je zgazio Nadala 6:0 6:2,Nadal bi rekao,imao sam loš dan,i gotovo,ovako,bio je na pragu drugog seta,igrao odlično i izgubio.Ma koliko on tvrdio da mu taj meč ne znači ništa,ostao je crv sumnje u sebe protiv Noleta,koji će proraditi u odsudnim momentima,nekom nekarakterističnom greškom,a kad počne gubiti samopouzdanje,onda je lak plen za Noleta,setimo se TB u MK,pregažen,7:1.Uostalom,jednu tradiciju nepobedivosti mu je Nole prekinuo,ostaje i ova poslednja,a kad ako ne sad,i ko ako ne Nole.

Ratko Jevtovic

pre 10 godina

Idem kuci posle posla za pola sata....tenzija raste a poruke iz stomaka iste kao pre dve godine u Vimbldonu....NO1E NEPRIKOSNOVENI!
Napred NO1E i ruka ti se pozlatila!
Pozdrav od vernog navijaca iz Perta, Australija

Reketni Stit

pre 10 godina

"I put od hiljadu kilometara pocinje prvim korakom."-Kineska poslovica.Noletu je prvi korak na putu do sna Nadal.Nece biti lako,a verujem da ce pobediti onaj, ko bude pravio manje neiznudjenih gresaka.Sve ostalo se meri u promilima,ulavnom su im sanse izjednacene.Medjutim,smatram,da ako Nole prodje(sto od srca zelim,i specijalno za ovaj mec sam se osisao,obrijao i obucicu novi dres UNIQLO,sampanjac je vec u frizideru nedelju dana),mec sa Congom,moze da bude mnogo komplikovaniji,ali ne i neosvojiv.Uf,kako vreme dabas sporo protice!

dar-ko

pre 10 godina

Od finala US Open 2012. Novak sa ostalom cetvoricom tenisera iz prve petorke ima bilans 6-0. Mareja je pobedio 3 puta, a Rafu, Federera i Ferera po jednom. Nadam se nastavku tog niza danas i u nedelju. Srecno i pametno, Nole.

Novak Djokovic

pre 10 godina

Samo jedno pitanje za ''Nadalovce'' koliko je pobeda ostvario Rafa nad Djokovicem u poslednje 2 godine? I sta je sa kolekcijim Posluzavnika koje je Novak poklonio Nadalu u silnim finalima? I na sljaci, travi,
betonu, parketu, laminatu, asfaltu,
ma na svim podlogama na svetu. Ljudi morate da shvatite da Djokovica mrze jer je Najbolji ne samo na terenu vec i kao covek a to je mnogo vaznije od njegove igre. Nole hvala sto postojis i sa god da uradis ti si za mene pobednik. Napred kralju i idemoooo

Marko

pre 10 godina

Svi pravi Noletovi fanovi znaju da je na ovom mecu Nadal favorit. Preko 50 pobeda (ukljucujuci i 4 protiv Novaka) i samo 1 poraz u 8 godina turnira dovoljno govore. Tesko da ce iko moci bolje od toga. Medjutim, isto tako i svi Nadalovi fanovi znaju da je Novak jedini koji moze tog istog Nadala da ugrozi na RG-u i pobedi ga (bar) jednom. Navijam za atomski tenis i najvecu pobedu Novaka, protiv najboljeg svih vremena na ovom turniru!

Zoran

pre 10 godina

Odlucite sami:
1.Nadal je posle pauze osvojio turnire gde nije sreo prva tri na rang listi. U vrhunskom sportu mnogo znaci dugacka pauza narocito kad igrate protiv najboljih.
2.Nole je ove godine glatko pobedijo Nadala (neznaci dace sada biti lako) i ranije je pobedjivo na sljaci kada je Nadal bio bolji.
3. Nadal ima slbu tacku (bekhand) a Nole je tako reci bez slabosti, iako po meni neigra tako dobro kao 2011. Nadal nema razarajucu servu i tuje Nole bolji.
4.Nole verovatno ima vecu motivaciju jel je Nadal dosta puta osvojio RG.


Mislim ako Nole dobije prvi set i bude igrao agresivno celo vreme (iako bude toplo)dace pobediti sa 3-1. Nole srecno svismo uz tebe!

Bojme...88

pre 10 godina

(Dal, 6. jun 2013 19:10)
Po meni najbolje objasnjen i napisan tekst...
Cisto samo da se nadovezem na sve ovo i kazem da tih 30% sansi sto ima Nadal ce biti Djokovicevi padovi u igri(ako ih ne bude imao i bude konstantan ceo mec bice ovo ubedljivije nego sto mnogi misle), nezahvalno je reci "laganih" 3-0 za Djokovica, ali realno 3-1...

plus gemovi

pre 10 godina

Ovaj Nadal bi mogao da promeni majicu!Kad sam ga gledao pre neki dan delovalo mi je kao da je spavao u toj majici,i sad vidim da je nosio u MK pre mesec dana.Sjajan teniser i ok lik,ali mislim da nije bas u vinklu!Bice sutra 3:1 za Novaka,javlja mi se

petar

pre 10 godina

SERVIS!!!Mislim da ce Novakov servis odluciti.Ako ga bude sluzio kao u dosadasnjem delu turnira i ako ubaci oko 70%-75%,dobija Rafu lagano u 3 seta,mozda 4...zasto?U ostalim segmentima su statistike uglavnom slicne,tako da broj poena zaradjenih posle dobrih servisa donose Novaku pobedu...drugo,mislim da je Novak trenutno u boljoj formi i deluje svezije,Wawrinka i Nishikori nisu merilo Rafine igre jer su odigrali ocajno i izgubili vec u svlacionici,prvi rafin mec sa brandsom sam imao srecu da gledam uzivo i bio razocaran u rafu jer sam mnogo vise ocekivao,Brands je izgubio zahvaljujuci svojim greskama i slabom koncentracijom...Rafa je bledunjav i ranjiv trenutno,a Novak je motivisan i spreman...to je moje misljenje ,nisam pristrasan vec se trudim da budem objektivan...uglavnom spektakl zagarantovan!!!

Neznalica

pre 10 godina

Za Novaka je najvažnije da mu funkcionise forhend. Visok spin na Nadalov bekend čini da je Nadal u defanzivi. Tada je Nadal najranjiviji.

strelac

pre 10 godina

Nadal vodi sa 19-15 u pobedama, 12-3 na šljaci, znači na ostalim podlogama je 12-7 za Novaka, što opet govori da je bolji teniser od Rafe a i ove 3. pobede govore više nego Rafinih 12 !!!
(lovac_u_mutnom, 6. jun 2013 18:01)
Samo još fali da si napisao da je slučajno 19 puta pobedio,e tu nema više dalje. A još su ludji ovi što pišu 3:0 za Novaka,čudo smo od nacije,nikog nepoštujemo,niko ništa ne zna,mi vanzemaljci,i onda kad dobijemo po glavi u svakom smislu i sportskom,političkom,ekonomskom,e onda nema većih p.... u svetu.

Milan Djordjevic

pre 10 godina

Nole upoznaj Bolta direktno kad ti dodeljuje pehar. Motivacija ti ne nedostaje. Da si mi živ i zdrav. Oprosti mi sutra , sigurno ću ti psujem sve mrtvo i živo ali ja sam takav navijač, strastven. Kad si izgubio onda pd Federera izgubio sam se. Pozdrav care, udri mog drugog igrača koga volim. Ti si prvi na mojoj listi pa on.

Jova

pre 10 godina

Tri stvari mi se sviđaju: 1: da se sastaju u polufinalu, 2: da igraju prvi meč dana, 3: da će biti sunčano. Prvo, polufinala su manje stresna od finala, drugo, par sati više odmora pred finale ( par sati su par sati ), treće: sunčano – nema prekida, odigrat će se u »komadu«-. Doduše, Nadalu više odgovara sunčano vrijeme, ali je zato manji pritisak na Novaku prije početka meča. A kad meč počne, bit će ionako kako biti mora. I dalje vrijedi – strpljivo i pametno, sebi na zadovoljstvo, nama na radost. I ako Bog da, u nedelju Novaku ( i nama ) na radost.

Srećno!!!

Pozdrav svima

Miki

pre 10 godina

Citam ove komentare i smejem se. Kazu, Djokovic nije isti igrac poslednjih godina i pre 5,6. A Nadal jeste? Hocete da kazete da je Nadal iz 2013-e isti, ili ne daj Boze bolji nego Rafa iz najboljih dana? Prica se o Djokovicu, ako on odigra kako ume, moze, bla, bla. A sta ako Nadal odigra kako ume i moze, kao nekad? Ista prica kao i prosle godine. Nadal podsetio kako je igrao nekad, objasnio neke stvari i pobedio. Izgleda da vam nije dosta, uvek isto. Stvarno ste smesni.

Sneža

pre 10 godina

Sutrašnji vremenski uslovi, dignuti su, kod analitičara i komentatora, na najvažniju stavku meča???? Teniseri su nevažni????
3:1 za NOLETA!!!!!

Nenad

pre 10 godina

Ako Nole iz svlacionice izlazi kao sto je izasao u Monte Karku,sa takvim pogledom,zeljom, voljom,samopouzdanjem,snagom itd. Nadal je gotov. U Monte Karlu se mec vec odlucio pre nego sto su poceli da igraju,Nadalu se tresla kolena cim je pogledao Novaka.Prosle godine je Spanca spasila kisa, inace bi ga Nole sigurno dobio da se mec nije prekinuo i odlozio. Napred Nole i pokazi mu granice.

Fiki

pre 10 godina

Alo bre Miki i ostali Nadalovci upamtite ovo NOVAK DJOKOVIC OSVAJA RG SVIDJALO SE TO VAMA ILI NE!!Napred Nole u nove trijumfe od srca ti zelim da osvojis RG i da ti docekamo u Beograd docek kakav svet jos nije video ZASLUZIO SI! Pozdrav

Иван

pre 10 godina

Новак побеђује, бољи је играч и уме то да користи. То што Рафа има бољи међусобни скор и што је 7 пута освајао Париз је ствар историје и не значи ништа за сутрашњи меч. Сећам се добро њихових мечева пре 2011. године. Новак је и тада имао ударце који га данас красе, али није имао одбрану. Уколико би Рафа успео да се одбрани од његовог почетног налета и преузме иницијативу, могао си главу да ставиш на коцку да ће поен припасти Надалу. То се код Ђоковића променило до 2011. године, јер је услед оне кризе од средине 2009. морао да научи како да се брани и буде стрпљив. А онда је заређао 7 победа над Рафом, који је дошао у позицију да не зна како да игра против Ђоковића. Лане је Новак изгубио 3 пута од Шпанца, али ти порази имају четири јака разлога. Прво: Ноле је имао свашта да брани, плус РГ и ОИ, пречесто је у току једне године морао да буде у топ форми, за разлику од других, што је велико оптерећење. Додатна отежавајућа околност у првом делу сезоне била је смрт деде, због које је изгубио био на оштрини (мотивацији). А десила се и фамозна киша ну Паризу, које га је прекинула док је био у налету. Ове године Ђоковић је научио лекцију: не јури трофеј на сваком турниру, већ чува снагу за најважније; од Димитрова, Бердиха и Хаса можеш изгубити, али од Надала, Марија и Федерера не. Сутра су се Надалу поклопили сви услови пред меч који су му потребни: сунчан дан, врућина, први меч малтене у подне, публика... Али то му ништа неће вредети. То је само још већи притисак на њега.

fortissimo

pre 10 godina

A sto lepo i tih 12-7 ne podelis na dve podloge,nego sabiras,pa se stice zakljucak da je Novak bolji od Nadala na ostalim podlogama,kad stvari stoje ovako:
sljaka:12-3 Nadal
beton:11-5 Novak
trava:2-1 Nadal

Novak je bolji samo na betonu,Nadal je bolji i na sljaci i na travi.
(Werewolf, 6. jun 2013 19:26)

Po ciframa ..tacno. Ali moze i da se kaze da je Rafa bio ranijih godina mnogo uspesniji ali da je Novak to promenio i to drasticno u poslednjim godinama karijere. Zar ne? Na kraju razlika je u tri pobede za Rafu a ranijih godina je ta razlika bila mnogo veca. Dva meca je Novak predao, svi se secamo kakve je probleme imao sa disanjem. Sada ces reci da je Novak tu razliku u pobedama smanjio 2011. Tacno ali ga je Novak te godine pobedjivao i na sljaci, u stvari na svim turnirima na sljaci, osim na RG gde je ispao od Rodzera. Generalno ONAJ Novak i OVAJ poslednjih godina ..nisu isti igraci a to govori i pozicija na ATP listi. U svakom slucaju, ako neko moze da se Rafi kralju sljake suprostavi to je Novak, svi ostali su luzeri jos u svlacionici. A da ce Rafa da komotno dobije ovaj mec..u to sumnjam. Pomucice se ko nikada u zivotu. Najgore za Rafu ce biti ako Novak otvori dobro mec i saznanje da tesko dobija poene i da je nemocan. I dalje mislim, da mnogo zavisi od Novaka. Ako igra kako moze, dobija sigurno, ako pocne da se glupira..gubi ladno. Na kraju Rafa je izgubio i dva seta do sada,jeste na pocetku turnira ali ih je izgubio. Pa nije vanzemaljac??

milan htc

pre 10 godina

Bice sigurno mnogo dobar mec,u to ne sumnjam. Statistika mislim da nema bas veliku ulogu,obojica su izvrsni i svasta se moze ocekivati. Jedva cekam da pocne.

Werewolf

pre 10 godina

Do poslednjeg daha...tako ce se igrati ovaj mec.Zelje navijaca,kojeg god su jedno,ali pobednik se nece ni nazirati prva dva sata.
Da se Rafa plasi Novaka-je glupost.Poraz u MC na njega sigurno nece uticati-em je to bio prvi Rafin turnir posle pauze od mesec dana,em je kisa pala pred mec i-po Novakovom priznanju-pomogla mu.Dalje,Rafa je covek koji ima jedan potpuno svojstven nacin razmisljanja i iz svega izvlaci pozitivne stvari.Da nije tako-ne bi mogao da prebrodi krizu iz perioda 2005,iz perioda 2009 i,najvaznije,ne bi mogao da se oporavi od 7 nokauta koje je dobio od Novaka.
Kad se setim komentara posle finala AO2012 kako Rafa vise nikada nece pobediti Novaka,a onda veze 3 pobede uz set kolicnik 7:1 dodje mi da se smejem.On je jednostavno covek koji se uvek vraca i uvek ustaje.
Uslovi sutra ce biti idealni za Rafine ubitacne spinove,digao je formu,kao i Novak.
Rafa ce morati da servira perfektno i da igra blizu osnovne linije,sa druge strane Novak sve bolje servira i Rafa ce morati mnogo da radi kako bi uzeo Novakov servis.
Rafa mora da uzme prvi set,jer kad se Novak zalaufa jako je tesko zaustaviti ga.
Sa druge strane,Novak,iako moze da se vrati i od 0:2 mora da krene pre svega stalozeno,ne mora preterano agresivno,vec ako u Rimu-da ne forsisa u prvom delu seta,nego da daje gas na 4:4 ili 5:4 u setu.Doslednost u sprovodjenju plana ce jednog od ove dvojce odvesti u finale.

oducavanje od belog sporta

pre 10 godina

NOLE DOBIJA U 3 seta, oducavanje nadala od tenisa na sljaci da ne kazem nesto drugo :) sve u svemu uzivanje zagarantovano

Joca 011

pre 10 godina

Muci me vec stomak od nervoze! Mogu zamisliti kako je njima...
(Jit8, 6. jun 2013 18:31)
* * *
Oni su već odavno profesionalci.
Nole skoro ceo svoj život (od četvrte godine) ''radi'' tenis.
I, kao što svaki iskusni majstor u svojoj profesiji,
shvata rutinom ne samo svoj svakodnevni posao,
već i sve neobične i iznenadne izazove,
tako i Nole.
Upravo je ovo najveći razlog njegove mentalne snage.
Tako da... opušteno.
.

vladimir užice

pre 10 godina

pobediće novak. vec odavno je pokazao da moze da dobije rafita bilo gde. to je samo trenutna inspiracija. prosle godine rafu je spasila sljaka. mislim da onaj mec u australiji kada je dobio nikada nece niko zaboraviti. posle toga jednostavno je nole bolji i od tada je nadal slomljen. a to kralj sljake itd sve je to smesno jer nole kad igra svoju igru 2 nadala ne mogu da ga pobede. napred nole najbolji si.

Nebojša

pre 10 godina

Sramota da njih dvojica igraju prvi. (Cane, 06. jun 2013 18:10) A da ti malo razmislis koje to nosi prednosti igraju prvi to donosi više vremena za odmor ne rizikuju prekid zbog mraka a i pobednik može opušteno da odgleda sledećeg rivala i vidi eventualne slabosti.

idemo po RG

pre 10 godina

od sve price o vremenu, ispade najgora moguca varijanta. sutra najtoplije od pocetka godine. danas, kisa, u subotu kisa, u nedelju kisa, u ponedeljak kisa, samo sutra toplo, suncano i bez kise. i od sutra sledi pad temperature, dakle sutra bas najgori moguci dan sto se tice vremena. al necemo valjda klonuti duhom zbog vremena. pa ne voze nadal i djokovic F1 pa da to moze tako bas da utice. bice malo teze nego da je hladnije i da padne koja kap kise, al utoliko ce biti zanimljivije, spektakularnije, pobede su sladje ukoliko nema olaksavajucih okolnosti. samo hrabro, nema povlacenja, silovito u napad, od pocetka do kraja. nema kraja dok nadal ne prebaci lopticu preko mreze u djokovicevo polje na mec loptu.

vizar

pre 10 godina

Pa zasto bas u 13 casova?? Necu moci gledati a toliko sam jedva cekao taj susret... Bože daj nam da se u Nedjelju radujemo Novakovom dizanju pehara. Okrijepi nam duše tom pobjedom. Amin.

Garos

pre 10 godina

Naravno da moze, ni preskakanje linija i namestanje flasica nece pomoci Nadalu, a ne znam da li ste primetili da Nadal poceo i napred da izvlaci gace, ranije je to radio samo pozadi :)

sinisa

pre 10 godina

Jasno je da sve zavisi od Nadala, on je najbolji teniser svih vremena na sljaci. Prema tome, ako bude na svom nivou, rutinska pobeda od 3:0 deluje realno. Prosto receno, Nadal je bolji teniser, to je svima jasno. Sutra ce to i da dokaze, po ko zna koji put.
(Miki, 6. jun 2013 18:15)

Nadal ne igra isto protiv Novaka i protiv drugih tenisera. Vidno je stegnutiji u mecevima sa Novakom. Na kraju, lepo se vidi kakav je njihov skor u zadnjih 10 meceva. Mislim da Novak od 2011. u njihove okrsaje ulazi sa vise samopouzdanja nego Nadal. Kakve veze ima sto je Nadal u Parizu prakticno neporazen. I u MC je bio neporazen, pa ga je Novak pocistio u dva seta. REALNO mislim da Novak pobedjuje i osvaja RG

Dal

pre 10 godina

Pred AO rekao sam da su Novakove šanse protiv Marija 70:30 i poakzalo se da mu Nole zaista nije dao mnogo šansi.Takođe sada mislim da Novak ima 70% šansi da dobije ovaj meč.Kao prvo, mislim da Nadal ne igra svoj najbolji tenis, pa i neki lošije rangirani igrači uzimaju mu set, a kao drugo i važnije, Novak igra bolje i od 2011-te godine.2011-je Nole je ulazio maksimalno u svaki meč, pa je mnoge setove dobijao sa nulom, ali posledica toga je istrošenost i gubitak polufinala na RG i loš period posle US Opena.Sada je Novak sebi postavio ciljeve GS-ovi i neosvojeni mastersi, sve što bude preko toga odlično, ali ne i obavezno.Svojim igrama na AO i MK pokazuje dominantnost.I u Parizu, za njega neugodna dva Nemca, dobio je na rutinu bez problema.Sa najtežim protivnikom Dimitrovim odigrao je maksimalno i pokazao dominaciju.To mu je trebalo da pobeda ne dođe u pitanje, a i zbog budućnosti.Novak ima igru za Nadala, spreman je (verujem da je sa zglobom sve u redu) i neverovatno motivisan, a znamo da se već par godina samo on pita za ishod tog duela, jer Novak je bolji igrač.Pritisak jeste veliki, ali Nole zna da se nosi sa tim.Podjednako veliki pritisak biće ako na US Open dođe sa tri GS titule.Uspe li da osvoji kalendarski GS, bio bi rasterećen 3, 4 godine, dok se ne približi Federerovim rekordima.Nekada može i sitnica, daleko bilo, da ga omete u cilju.To je onih Nadalovih velikih 30%.Ali ja verujem u Novaka i Božiju (ako neko više voli kosmičku) pravdu i od srca mu želim sve najbolje.

Petar1983

pre 10 godina

Prednost Nadala bi trebalo da bude ovo:
Sunčano suvo vreme, zbog većeg' odskoka lopte,
Činjenica da ima samo jedan jedini poraz na ovom turniru
Više nego odlične partije posle M.Karla
U neku ruku kao 4 igrač sveta, protiv 1 je ipak rasterećen
Publika koja će većinom biti za Španca.
Noletove prednosti bi trebale da budu:
Poslednji duel sa rafom koji je dobio
Ogroman motiv da uzme G.Slem koji mu jedini hvali
Bolja fizička spremnost, jer nije ginuo na zadnja 2 mastersa
Činjenica da je ovo ipak Polu Finale, jer veći je pritisak kada
igra poslednji meč koji ga deli od trofeja
Na kraju motiv više da pobedu posveti preminuloj
Jeleni i tako joj se oduži za sve što je uradila za njega
Ja skromno mislim da će Nadal od početka da ide na sve ili ništa,
da će igrati rizično, preagresivno, udaraće teške udarce tipa ako
prođe, prođe, jer ako krene taktični da ulazi u meč sa Novakom,
tu gubi, Novak ima 'najjaču glavu' od svih tenisera, najbolji fokus
i td...nije tek tako nmb1.
Znači neće žaliti bicepse i reket i rizikovaće sa paralelama i riskatnim
udarcima iz nemogućih pozicija.
Nole će se voditi mečom iz MKarla, ali pritom će menjati taktiku ako
vidi da se Nadal ne ponaša na terenu kao u MK, znači pokušavaće
svo vreme na bezbroj načina da nametne svoj stil, šta će biti dok to
ne uspe, ili da li će uspeti, ne znam, ali on uvek igra glavom, emocijama
igra kad mu ne ide baš ništa od ruke i kad odustane od plana i taktike.

Werewolf

pre 10 godina

Nadal vodi sa 19-15 u pobedama, 12-3 na šljaci, znači na ostalim podlogama je 12-7 za Novaka, što opet govori da je bolji teniser od Rafe a i ove 3. pobede govore više nego Rafinih 12 !!!
(lovac_u_mutnom, 6. jun 2013 18:01)

A sto lepo i tih 12-7 ne podelis na dve podloge,nego sabiras,pa se stice zakljucak da je Novak bolji od Nadala na ostalim podlogama,kad stvari stoje ovako:
sljaka:12-3 Nadal
beton:11-5 Novak
trava:2-1 Nadal

Novak je bolji samo na betonu,Nadal je bolji i na sljaci i na travi.

Ljubitelj sporta

pre 10 godina

Nadal vodi 12:3 u pobedama na sljaci ali u poslednjih 6 mečeva rezultat je 3:3. Puno sreće našem šampionu i istinskom ambasadoru u sutrašnjem meču.

Igor vr

pre 10 godina

Dobro je sto njih dvojica igraju prvi, da ne moramo da biramo izmedju tenisa i kosarke, a valjda ce da zavrse do 19h.
Sto se tice samog meca Rafa je favorit ali ne bih ovom mecu davao prizvuk istorijskog jer ovo je obicno polufinale GS, igrace se tenis i posle toga. Ovaj mec moze samo pokazati da li i kada NADAL moze da se vrati na prvo mesto ATP liste. Ne bih se bavio nekim udarcima ili ko me sta odgovara jer sve to moze pasti u vodu posle par gemova. Naravno da Djokovic moze da ga pobedi, ali mora da igra mnogo bolje, a realno govorec ni Djokovic ni Nadal nisu imali ozbiljnijeg posla do sada na RG.
Zato sutra uzivajmo u tenisu jer nas vec uvece ceka sumorna slika naseg fudbala.

lovac_u_mutnom

pre 10 godina

Nadal vodi sa 19-15 u pobedama, 12-3 na šljaci, znači na ostalim podlogama je 12-7 za Novaka, što opet govori da je bolji teniser od Rafe a i ove 3. pobede govore više nego Rafinih 12 !!!

Jovan

pre 10 godina

Kad se malo analizira ova godina za Novaka vidi se sledece. AO je odigrao odlicno, u skoro top formi gde je pravo finale u sustini bilo ono 4. kolo sa Wawrinkom. Posle toga sledi pad forme na Americkoj turneji pa potom podizanje forme pred Davis kup i jedan od dva mastersa koji mu fale u kolekciji, Monte Karlo. Sa jos uvek ne zalecenim zglobom Novak odlucuje da odigra taj turnir sto samo govori koliko mu je bitan bio i uspeva da dodje do titule. Potom sledi veliki pad forme i prakticno nije igrao vise od 10 dana pred masters u Madridu. U Rimu igra dosta bolje al jos uvek nije to to, gubi od Berdiha dobijen mec. Stice se utisak da je Novak od AO sve karte bacio na RG(i mozda MK jer ga nikada nije osvojio) i tempiranje forme za ovaj mec.Ocekujem istorijski mec i izvanrednu igru Novaka jer je sad motivisaniji nego ikada da pobedi Nadala a svi znamo kako igra kad je motivisan.
Neka te sreca prati Nole, ako neko trenutno moze da pobedi Nadala na sljaci i ako je neko zasluzio ovu titulu onda si to ti. Cela Srbija je uz tebe!!!

Miki

pre 10 godina

Jasno je da sve zavisi od Nadala, on je najbolji teniser svih vremena na sljaci. Prema tome, ako bude na svom nivou, rutinska pobeda od 3:0 deluje realno. Prosto receno, Nadal je bolji teniser, to je svima jasno. Sutra ce to i da dokaze, po ko zna koji put.

Pozdrav.

Jovan

pre 10 godina

Kad se malo analizira ova godina za Novaka vidi se sledece. AO je odigrao odlicno, u skoro top formi gde je pravo finale u sustini bilo ono 4. kolo sa Wawrinkom. Posle toga sledi pad forme na Americkoj turneji pa potom podizanje forme pred Davis kup i jedan od dva mastersa koji mu fale u kolekciji, Monte Karlo. Sa jos uvek ne zalecenim zglobom Novak odlucuje da odigra taj turnir sto samo govori koliko mu je bitan bio i uspeva da dodje do titule. Potom sledi veliki pad forme i prakticno nije igrao vise od 10 dana pred masters u Madridu. U Rimu igra dosta bolje al jos uvek nije to to, gubi od Berdiha dobijen mec. Stice se utisak da je Novak od AO sve karte bacio na RG(i mozda MK jer ga nikada nije osvojio) i tempiranje forme za ovaj mec.Ocekujem istorijski mec i izvanrednu igru Novaka jer je sad motivisaniji nego ikada da pobedi Nadala a svi znamo kako igra kad je motivisan.
Neka te sreca prati Nole, ako neko trenutno moze da pobedi Nadala na sljaci i ako je neko zasluzio ovu titulu onda si to ti. Cela Srbija je uz tebe!!!

Dal

pre 10 godina

Pred AO rekao sam da su Novakove šanse protiv Marija 70:30 i poakzalo se da mu Nole zaista nije dao mnogo šansi.Takođe sada mislim da Novak ima 70% šansi da dobije ovaj meč.Kao prvo, mislim da Nadal ne igra svoj najbolji tenis, pa i neki lošije rangirani igrači uzimaju mu set, a kao drugo i važnije, Novak igra bolje i od 2011-te godine.2011-je Nole je ulazio maksimalno u svaki meč, pa je mnoge setove dobijao sa nulom, ali posledica toga je istrošenost i gubitak polufinala na RG i loš period posle US Opena.Sada je Novak sebi postavio ciljeve GS-ovi i neosvojeni mastersi, sve što bude preko toga odlično, ali ne i obavezno.Svojim igrama na AO i MK pokazuje dominantnost.I u Parizu, za njega neugodna dva Nemca, dobio je na rutinu bez problema.Sa najtežim protivnikom Dimitrovim odigrao je maksimalno i pokazao dominaciju.To mu je trebalo da pobeda ne dođe u pitanje, a i zbog budućnosti.Novak ima igru za Nadala, spreman je (verujem da je sa zglobom sve u redu) i neverovatno motivisan, a znamo da se već par godina samo on pita za ishod tog duela, jer Novak je bolji igrač.Pritisak jeste veliki, ali Nole zna da se nosi sa tim.Podjednako veliki pritisak biće ako na US Open dođe sa tri GS titule.Uspe li da osvoji kalendarski GS, bio bi rasterećen 3, 4 godine, dok se ne približi Federerovim rekordima.Nekada može i sitnica, daleko bilo, da ga omete u cilju.To je onih Nadalovih velikih 30%.Ali ja verujem u Novaka i Božiju (ako neko više voli kosmičku) pravdu i od srca mu želim sve najbolje.

Jova

pre 10 godina

Tri stvari mi se sviđaju: 1: da se sastaju u polufinalu, 2: da igraju prvi meč dana, 3: da će biti sunčano. Prvo, polufinala su manje stresna od finala, drugo, par sati više odmora pred finale ( par sati su par sati ), treće: sunčano – nema prekida, odigrat će se u »komadu«-. Doduše, Nadalu više odgovara sunčano vrijeme, ali je zato manji pritisak na Novaku prije početka meča. A kad meč počne, bit će ionako kako biti mora. I dalje vrijedi – strpljivo i pametno, sebi na zadovoljstvo, nama na radost. I ako Bog da, u nedelju Novaku ( i nama ) na radost.

Srećno!!!

Pozdrav svima

Иван

pre 10 godina

Новак побеђује, бољи је играч и уме то да користи. То што Рафа има бољи међусобни скор и што је 7 пута освајао Париз је ствар историје и не значи ништа за сутрашњи меч. Сећам се добро њихових мечева пре 2011. године. Новак је и тада имао ударце који га данас красе, али није имао одбрану. Уколико би Рафа успео да се одбрани од његовог почетног налета и преузме иницијативу, могао си главу да ставиш на коцку да ће поен припасти Надалу. То се код Ђоковића променило до 2011. године, јер је услед оне кризе од средине 2009. морао да научи како да се брани и буде стрпљив. А онда је заређао 7 победа над Рафом, који је дошао у позицију да не зна како да игра против Ђоковића. Лане је Новак изгубио 3 пута од Шпанца, али ти порази имају четири јака разлога. Прво: Ноле је имао свашта да брани, плус РГ и ОИ, пречесто је у току једне године морао да буде у топ форми, за разлику од других, што је велико оптерећење. Додатна отежавајућа околност у првом делу сезоне била је смрт деде, због које је изгубио био на оштрини (мотивацији). А десила се и фамозна киша ну Паризу, које га је прекинула док је био у налету. Ове године Ђоковић је научио лекцију: не јури трофеј на сваком турниру, већ чува снагу за најважније; од Димитрова, Бердиха и Хаса можеш изгубити, али од Надала, Марија и Федерера не. Сутра су се Надалу поклопили сви услови пред меч који су му потребни: сунчан дан, врућина, први меч малтене у подне, публика... Али то му ништа неће вредети. То је само још већи притисак на њега.

sinisa

pre 10 godina

Jasno je da sve zavisi od Nadala, on je najbolji teniser svih vremena na sljaci. Prema tome, ako bude na svom nivou, rutinska pobeda od 3:0 deluje realno. Prosto receno, Nadal je bolji teniser, to je svima jasno. Sutra ce to i da dokaze, po ko zna koji put.
(Miki, 6. jun 2013 18:15)

Nadal ne igra isto protiv Novaka i protiv drugih tenisera. Vidno je stegnutiji u mecevima sa Novakom. Na kraju, lepo se vidi kakav je njihov skor u zadnjih 10 meceva. Mislim da Novak od 2011. u njihove okrsaje ulazi sa vise samopouzdanja nego Nadal. Kakve veze ima sto je Nadal u Parizu prakticno neporazen. I u MC je bio neporazen, pa ga je Novak pocistio u dva seta. REALNO mislim da Novak pobedjuje i osvaja RG

Milan Djordjevic

pre 10 godina

Nole upoznaj Bolta direktno kad ti dodeljuje pehar. Motivacija ti ne nedostaje. Da si mi živ i zdrav. Oprosti mi sutra , sigurno ću ti psujem sve mrtvo i živo ali ja sam takav navijač, strastven. Kad si izgubio onda pd Federera izgubio sam se. Pozdrav care, udri mog drugog igrača koga volim. Ti si prvi na mojoj listi pa on.

Fiki

pre 10 godina

Alo bre Miki i ostali Nadalovci upamtite ovo NOVAK DJOKOVIC OSVAJA RG SVIDJALO SE TO VAMA ILI NE!!Napred Nole u nove trijumfe od srca ti zelim da osvojis RG i da ti docekamo u Beograd docek kakav svet jos nije video ZASLUZIO SI! Pozdrav

Nenad

pre 10 godina

Ako Nole iz svlacionice izlazi kao sto je izasao u Monte Karku,sa takvim pogledom,zeljom, voljom,samopouzdanjem,snagom itd. Nadal je gotov. U Monte Karlu se mec vec odlucio pre nego sto su poceli da igraju,Nadalu se tresla kolena cim je pogledao Novaka.Prosle godine je Spanca spasila kisa, inace bi ga Nole sigurno dobio da se mec nije prekinuo i odlozio. Napred Nole i pokazi mu granice.

Predo

pre 10 godina

Ostao sam bez teksta, toliko toga je napisano, toliko mečeva su ova dvojica odigrali. Hvala na statističkim parametrima iz kojih se da zaključiti da je "sve to tu negde". Jedno je sigurno. Ako budu živi i zdravi narednih godina, ovo će nesumnjivo biti najveći rivalitet u istoriji ove igre. Rafael je favorit, to je isto nesumnjivo i to je dobro. On mora biti favorit, jer njegovi rezultati na šljaci i u Rolan Garosu neće biti prevaziđeni narednih 100 godina. Čovek je programiran i pravljen poput nekog robota da dominira na šljaci. Prebaciti detetu dešnjaku reket u levu ruku je potez genija ili ludaka. Nabildati ga sa 15, 16 godina isto tako. Đoković je opet prirodan talenat fleksibilnosti i izdržljivosti, noseći gene naših gorštaka, poput onoga što je nedavno zadavio medveda. E, takav sličan podvig očekujemo od Novaka. RG je za Novaka projekat. Neće biti tragedija ako se taj projekat ove godine ne ostvari. Sve je to samo sport, ali naravno da verujemo i imamo puno pravo na to.

Ljubitelj sporta

pre 10 godina

Nadal vodi 12:3 u pobedama na sljaci ali u poslednjih 6 mečeva rezultat je 3:3. Puno sreće našem šampionu i istinskom ambasadoru u sutrašnjem meču.

Ratko Jevtovic

pre 10 godina

Idem kuci posle posla za pola sata....tenzija raste a poruke iz stomaka iste kao pre dve godine u Vimbldonu....NO1E NEPRIKOSNOVENI!
Napred NO1E i ruka ti se pozlatila!
Pozdrav od vernog navijaca iz Perta, Australija

Novak Djokovic

pre 10 godina

Samo jedno pitanje za ''Nadalovce'' koliko je pobeda ostvario Rafa nad Djokovicem u poslednje 2 godine? I sta je sa kolekcijim Posluzavnika koje je Novak poklonio Nadalu u silnim finalima? I na sljaci, travi,
betonu, parketu, laminatu, asfaltu,
ma na svim podlogama na svetu. Ljudi morate da shvatite da Djokovica mrze jer je Najbolji ne samo na terenu vec i kao covek a to je mnogo vaznije od njegove igre. Nole hvala sto postojis i sa god da uradis ti si za mene pobednik. Napred kralju i idemoooo

lovac_u_mutnom

pre 10 godina

Nadal vodi sa 19-15 u pobedama, 12-3 na šljaci, znači na ostalim podlogama je 12-7 za Novaka, što opet govori da je bolji teniser od Rafe a i ove 3. pobede govore više nego Rafinih 12 !!!

fortissimo

pre 10 godina

A sto lepo i tih 12-7 ne podelis na dve podloge,nego sabiras,pa se stice zakljucak da je Novak bolji od Nadala na ostalim podlogama,kad stvari stoje ovako:
sljaka:12-3 Nadal
beton:11-5 Novak
trava:2-1 Nadal

Novak je bolji samo na betonu,Nadal je bolji i na sljaci i na travi.
(Werewolf, 6. jun 2013 19:26)

Po ciframa ..tacno. Ali moze i da se kaze da je Rafa bio ranijih godina mnogo uspesniji ali da je Novak to promenio i to drasticno u poslednjim godinama karijere. Zar ne? Na kraju razlika je u tri pobede za Rafu a ranijih godina je ta razlika bila mnogo veca. Dva meca je Novak predao, svi se secamo kakve je probleme imao sa disanjem. Sada ces reci da je Novak tu razliku u pobedama smanjio 2011. Tacno ali ga je Novak te godine pobedjivao i na sljaci, u stvari na svim turnirima na sljaci, osim na RG gde je ispao od Rodzera. Generalno ONAJ Novak i OVAJ poslednjih godina ..nisu isti igraci a to govori i pozicija na ATP listi. U svakom slucaju, ako neko moze da se Rafi kralju sljake suprostavi to je Novak, svi ostali su luzeri jos u svlacionici. A da ce Rafa da komotno dobije ovaj mec..u to sumnjam. Pomucice se ko nikada u zivotu. Najgore za Rafu ce biti ako Novak otvori dobro mec i saznanje da tesko dobija poene i da je nemocan. I dalje mislim, da mnogo zavisi od Novaka. Ako igra kako moze, dobija sigurno, ako pocne da se glupira..gubi ladno. Na kraju Rafa je izgubio i dva seta do sada,jeste na pocetku turnira ali ih je izgubio. Pa nije vanzemaljac??

vizar

pre 10 godina

Pa zasto bas u 13 casova?? Necu moci gledati a toliko sam jedva cekao taj susret... Bože daj nam da se u Nedjelju radujemo Novakovom dizanju pehara. Okrijepi nam duše tom pobjedom. Amin.

Petar1983

pre 10 godina

Prednost Nadala bi trebalo da bude ovo:
Sunčano suvo vreme, zbog većeg' odskoka lopte,
Činjenica da ima samo jedan jedini poraz na ovom turniru
Više nego odlične partije posle M.Karla
U neku ruku kao 4 igrač sveta, protiv 1 je ipak rasterećen
Publika koja će većinom biti za Španca.
Noletove prednosti bi trebale da budu:
Poslednji duel sa rafom koji je dobio
Ogroman motiv da uzme G.Slem koji mu jedini hvali
Bolja fizička spremnost, jer nije ginuo na zadnja 2 mastersa
Činjenica da je ovo ipak Polu Finale, jer veći je pritisak kada
igra poslednji meč koji ga deli od trofeja
Na kraju motiv više da pobedu posveti preminuloj
Jeleni i tako joj se oduži za sve što je uradila za njega
Ja skromno mislim da će Nadal od početka da ide na sve ili ništa,
da će igrati rizično, preagresivno, udaraće teške udarce tipa ako
prođe, prođe, jer ako krene taktični da ulazi u meč sa Novakom,
tu gubi, Novak ima 'najjaču glavu' od svih tenisera, najbolji fokus
i td...nije tek tako nmb1.
Znači neće žaliti bicepse i reket i rizikovaće sa paralelama i riskatnim
udarcima iz nemogućih pozicija.
Nole će se voditi mečom iz MKarla, ali pritom će menjati taktiku ako
vidi da se Nadal ne ponaša na terenu kao u MK, znači pokušavaće
svo vreme na bezbroj načina da nametne svoj stil, šta će biti dok to
ne uspe, ili da li će uspeti, ne znam, ali on uvek igra glavom, emocijama
igra kad mu ne ide baš ništa od ruke i kad odustane od plana i taktike.

Joca 011

pre 10 godina

Muci me vec stomak od nervoze! Mogu zamisliti kako je njima...
(Jit8, 6. jun 2013 18:31)
* * *
Oni su već odavno profesionalci.
Nole skoro ceo svoj život (od četvrte godine) ''radi'' tenis.
I, kao što svaki iskusni majstor u svojoj profesiji,
shvata rutinom ne samo svoj svakodnevni posao,
već i sve neobične i iznenadne izazove,
tako i Nole.
Upravo je ovo najveći razlog njegove mentalne snage.
Tako da... opušteno.
.

Sneža

pre 10 godina

Sutrašnji vremenski uslovi, dignuti su, kod analitičara i komentatora, na najvažniju stavku meča???? Teniseri su nevažni????
3:1 za NOLETA!!!!!

vladimir užice

pre 10 godina

pobediće novak. vec odavno je pokazao da moze da dobije rafita bilo gde. to je samo trenutna inspiracija. prosle godine rafu je spasila sljaka. mislim da onaj mec u australiji kada je dobio nikada nece niko zaboraviti. posle toga jednostavno je nole bolji i od tada je nadal slomljen. a to kralj sljake itd sve je to smesno jer nole kad igra svoju igru 2 nadala ne mogu da ga pobede. napred nole najbolji si.

Garos

pre 10 godina

Naravno da moze, ni preskakanje linija i namestanje flasica nece pomoci Nadalu, a ne znam da li ste primetili da Nadal poceo i napred da izvlaci gace, ranije je to radio samo pozadi :)

Nebojša

pre 10 godina

Sramota da njih dvojica igraju prvi. (Cane, 06. jun 2013 18:10) A da ti malo razmislis koje to nosi prednosti igraju prvi to donosi više vremena za odmor ne rizikuju prekid zbog mraka a i pobednik može opušteno da odgleda sledećeg rivala i vidi eventualne slabosti.

milan htc

pre 10 godina

Bice sigurno mnogo dobar mec,u to ne sumnjam. Statistika mislim da nema bas veliku ulogu,obojica su izvrsni i svasta se moze ocekivati. Jedva cekam da pocne.

Neznalica

pre 10 godina

Za Novaka je najvažnije da mu funkcionise forhend. Visok spin na Nadalov bekend čini da je Nadal u defanzivi. Tada je Nadal najranjiviji.

dar-ko

pre 10 godina

Od finala US Open 2012. Novak sa ostalom cetvoricom tenisera iz prve petorke ima bilans 6-0. Mareja je pobedio 3 puta, a Rafu, Federera i Ferera po jednom. Nadam se nastavku tog niza danas i u nedelju. Srecno i pametno, Nole.

oducavanje od belog sporta

pre 10 godina

NOLE DOBIJA U 3 seta, oducavanje nadala od tenisa na sljaci da ne kazem nesto drugo :) sve u svemu uzivanje zagarantovano

Marko

pre 10 godina

Svi pravi Noletovi fanovi znaju da je na ovom mecu Nadal favorit. Preko 50 pobeda (ukljucujuci i 4 protiv Novaka) i samo 1 poraz u 8 godina turnira dovoljno govore. Tesko da ce iko moci bolje od toga. Medjutim, isto tako i svi Nadalovi fanovi znaju da je Novak jedini koji moze tog istog Nadala da ugrozi na RG-u i pobedi ga (bar) jednom. Navijam za atomski tenis i najvecu pobedu Novaka, protiv najboljeg svih vremena na ovom turniru!

Werewolf

pre 10 godina

Do poslednjeg daha...tako ce se igrati ovaj mec.Zelje navijaca,kojeg god su jedno,ali pobednik se nece ni nazirati prva dva sata.
Da se Rafa plasi Novaka-je glupost.Poraz u MC na njega sigurno nece uticati-em je to bio prvi Rafin turnir posle pauze od mesec dana,em je kisa pala pred mec i-po Novakovom priznanju-pomogla mu.Dalje,Rafa je covek koji ima jedan potpuno svojstven nacin razmisljanja i iz svega izvlaci pozitivne stvari.Da nije tako-ne bi mogao da prebrodi krizu iz perioda 2005,iz perioda 2009 i,najvaznije,ne bi mogao da se oporavi od 7 nokauta koje je dobio od Novaka.
Kad se setim komentara posle finala AO2012 kako Rafa vise nikada nece pobediti Novaka,a onda veze 3 pobede uz set kolicnik 7:1 dodje mi da se smejem.On je jednostavno covek koji se uvek vraca i uvek ustaje.
Uslovi sutra ce biti idealni za Rafine ubitacne spinove,digao je formu,kao i Novak.
Rafa ce morati da servira perfektno i da igra blizu osnovne linije,sa druge strane Novak sve bolje servira i Rafa ce morati mnogo da radi kako bi uzeo Novakov servis.
Rafa mora da uzme prvi set,jer kad se Novak zalaufa jako je tesko zaustaviti ga.
Sa druge strane,Novak,iako moze da se vrati i od 0:2 mora da krene pre svega stalozeno,ne mora preterano agresivno,vec ako u Rimu-da ne forsisa u prvom delu seta,nego da daje gas na 4:4 ili 5:4 u setu.Doslednost u sprovodjenju plana ce jednog od ove dvojce odvesti u finale.

Reketni Stit

pre 10 godina

"I put od hiljadu kilometara pocinje prvim korakom."-Kineska poslovica.Noletu je prvi korak na putu do sna Nadal.Nece biti lako,a verujem da ce pobediti onaj, ko bude pravio manje neiznudjenih gresaka.Sve ostalo se meri u promilima,ulavnom su im sanse izjednacene.Medjutim,smatram,da ako Nole prodje(sto od srca zelim,i specijalno za ovaj mec sam se osisao,obrijao i obucicu novi dres UNIQLO,sampanjac je vec u frizideru nedelju dana),mec sa Congom,moze da bude mnogo komplikovaniji,ali ne i neosvojiv.Uf,kako vreme dabas sporo protice!

idemo po RG

pre 10 godina

od sve price o vremenu, ispade najgora moguca varijanta. sutra najtoplije od pocetka godine. danas, kisa, u subotu kisa, u nedelju kisa, u ponedeljak kisa, samo sutra toplo, suncano i bez kise. i od sutra sledi pad temperature, dakle sutra bas najgori moguci dan sto se tice vremena. al necemo valjda klonuti duhom zbog vremena. pa ne voze nadal i djokovic F1 pa da to moze tako bas da utice. bice malo teze nego da je hladnije i da padne koja kap kise, al utoliko ce biti zanimljivije, spektakularnije, pobede su sladje ukoliko nema olaksavajucih okolnosti. samo hrabro, nema povlacenja, silovito u napad, od pocetka do kraja. nema kraja dok nadal ne prebaci lopticu preko mreze u djokovicevo polje na mec loptu.

iskreno

pre 10 godina

Mislim da će se pokazati sad,koliko je važan bio onaj meč u MK,i Noletova pobeda,i to jer ju je Nole ostvario,vrlo lukavo,da je zgazio Nadala 6:0 6:2,Nadal bi rekao,imao sam loš dan,i gotovo,ovako,bio je na pragu drugog seta,igrao odlično i izgubio.Ma koliko on tvrdio da mu taj meč ne znači ništa,ostao je crv sumnje u sebe protiv Noleta,koji će proraditi u odsudnim momentima,nekom nekarakterističnom greškom,a kad počne gubiti samopouzdanje,onda je lak plen za Noleta,setimo se TB u MK,pregažen,7:1.Uostalom,jednu tradiciju nepobedivosti mu je Nole prekinuo,ostaje i ova poslednja,a kad ako ne sad,i ko ako ne Nole.

Igor vr

pre 10 godina

Dobro je sto njih dvojica igraju prvi, da ne moramo da biramo izmedju tenisa i kosarke, a valjda ce da zavrse do 19h.
Sto se tice samog meca Rafa je favorit ali ne bih ovom mecu davao prizvuk istorijskog jer ovo je obicno polufinale GS, igrace se tenis i posle toga. Ovaj mec moze samo pokazati da li i kada NADAL moze da se vrati na prvo mesto ATP liste. Ne bih se bavio nekim udarcima ili ko me sta odgovara jer sve to moze pasti u vodu posle par gemova. Naravno da Djokovic moze da ga pobedi, ali mora da igra mnogo bolje, a realno govorec ni Djokovic ni Nadal nisu imali ozbiljnijeg posla do sada na RG.
Zato sutra uzivajmo u tenisu jer nas vec uvece ceka sumorna slika naseg fudbala.

petar

pre 10 godina

SERVIS!!!Mislim da ce Novakov servis odluciti.Ako ga bude sluzio kao u dosadasnjem delu turnira i ako ubaci oko 70%-75%,dobija Rafu lagano u 3 seta,mozda 4...zasto?U ostalim segmentima su statistike uglavnom slicne,tako da broj poena zaradjenih posle dobrih servisa donose Novaku pobedu...drugo,mislim da je Novak trenutno u boljoj formi i deluje svezije,Wawrinka i Nishikori nisu merilo Rafine igre jer su odigrali ocajno i izgubili vec u svlacionici,prvi rafin mec sa brandsom sam imao srecu da gledam uzivo i bio razocaran u rafu jer sam mnogo vise ocekivao,Brands je izgubio zahvaljujuci svojim greskama i slabom koncentracijom...Rafa je bledunjav i ranjiv trenutno,a Novak je motivisan i spreman...to je moje misljenje ,nisam pristrasan vec se trudim da budem objektivan...uglavnom spektakl zagarantovan!!!

realo

pre 10 godina

Vreme za igru ide na ruku Nadalu, bice toplo i suvo. Mozda je tako i bolje, ako ga Nole danas pobedi, bice to istorijski trijumf. Nece posle biti izgovora da je kisa bila na strani Djokovica

keza

pre 10 godina

Kakav ce to duel biti, pravi duel titana. I jedan i drugi su fantasticni, pravi gladijatori, borbeni, fanaticni, inteligentni, superiorni u odnosu na druge, uporni, istrajni, nikad ne podcenjuju protivnike. Ovo ce biti zaista istorijski mec strasnih tenisera. Ko god da pobedi verujem nece biti nezasluzeno, iako bih ja malo vise voleo da to bude Djokovic

Miki

pre 10 godina

Jasno je da sve zavisi od Nadala, on je najbolji teniser svih vremena na sljaci. Prema tome, ako bude na svom nivou, rutinska pobeda od 3:0 deluje realno. Prosto receno, Nadal je bolji teniser, to je svima jasno. Sutra ce to i da dokaze, po ko zna koji put.

Pozdrav.

plus gemovi

pre 10 godina

Ovaj Nadal bi mogao da promeni majicu!Kad sam ga gledao pre neki dan delovalo mi je kao da je spavao u toj majici,i sad vidim da je nosio u MK pre mesec dana.Sjajan teniser i ok lik,ali mislim da nije bas u vinklu!Bice sutra 3:1 za Novaka,javlja mi se

Zoran

pre 10 godina

Odlucite sami:
1.Nadal je posle pauze osvojio turnire gde nije sreo prva tri na rang listi. U vrhunskom sportu mnogo znaci dugacka pauza narocito kad igrate protiv najboljih.
2.Nole je ove godine glatko pobedijo Nadala (neznaci dace sada biti lako) i ranije je pobedjivo na sljaci kada je Nadal bio bolji.
3. Nadal ima slbu tacku (bekhand) a Nole je tako reci bez slabosti, iako po meni neigra tako dobro kao 2011. Nadal nema razarajucu servu i tuje Nole bolji.
4.Nole verovatno ima vecu motivaciju jel je Nadal dosta puta osvojio RG.


Mislim ako Nole dobije prvi set i bude igrao agresivno celo vreme (iako bude toplo)dace pobediti sa 3-1. Nole srecno svismo uz tebe!

Bojme...88

pre 10 godina

(Dal, 6. jun 2013 19:10)
Po meni najbolje objasnjen i napisan tekst...
Cisto samo da se nadovezem na sve ovo i kazem da tih 30% sansi sto ima Nadal ce biti Djokovicevi padovi u igri(ako ih ne bude imao i bude konstantan ceo mec bice ovo ubedljivije nego sto mnogi misle), nezahvalno je reci "laganih" 3-0 za Djokovica, ali realno 3-1...

No1etov komšija

pre 10 godina

@Garos, 6. jun 2013 19:25 - Ma vadio gaće iz dupeta ili iz jaja, to Nadalu ništa neće pomoći jer će na kraju i ostati bez gaća. Dakle, No1e ga otkida sa 6:3, 6:4, 5:7 i 6:1. Napred Novače, kralju!!!

strelac

pre 10 godina

Nadal vodi sa 19-15 u pobedama, 12-3 na šljaci, znači na ostalim podlogama je 12-7 za Novaka, što opet govori da je bolji teniser od Rafe a i ove 3. pobede govore više nego Rafinih 12 !!!
(lovac_u_mutnom, 6. jun 2013 18:01)
Samo još fali da si napisao da je slučajno 19 puta pobedio,e tu nema više dalje. A još su ludji ovi što pišu 3:0 za Novaka,čudo smo od nacije,nikog nepoštujemo,niko ništa ne zna,mi vanzemaljci,i onda kad dobijemo po glavi u svakom smislu i sportskom,političkom,ekonomskom,e onda nema većih p.... u svetu.

Werewolf

pre 10 godina

Nadal vodi sa 19-15 u pobedama, 12-3 na šljaci, znači na ostalim podlogama je 12-7 za Novaka, što opet govori da je bolji teniser od Rafe a i ove 3. pobede govore više nego Rafinih 12 !!!
(lovac_u_mutnom, 6. jun 2013 18:01)

A sto lepo i tih 12-7 ne podelis na dve podloge,nego sabiras,pa se stice zakljucak da je Novak bolji od Nadala na ostalim podlogama,kad stvari stoje ovako:
sljaka:12-3 Nadal
beton:11-5 Novak
trava:2-1 Nadal

Novak je bolji samo na betonu,Nadal je bolji i na sljaci i na travi.

Miki

pre 10 godina

Citam ove komentare i smejem se. Kazu, Djokovic nije isti igrac poslednjih godina i pre 5,6. A Nadal jeste? Hocete da kazete da je Nadal iz 2013-e isti, ili ne daj Boze bolji nego Rafa iz najboljih dana? Prica se o Djokovicu, ako on odigra kako ume, moze, bla, bla. A sta ako Nadal odigra kako ume i moze, kao nekad? Ista prica kao i prosle godine. Nadal podsetio kako je igrao nekad, objasnio neke stvari i pobedio. Izgleda da vam nije dosta, uvek isto. Stvarno ste smesni.

pp

pre 10 godina

Novak je tehnički i taktički mnogo bolji teniser od Nadala. Igra mu je više raznolika i svestranija. Dokaz je očigledan u sedam finalnih mečeva najvećih turnira na svetu koje je Novak dobio zaredom sa 7 : 0. Novak je uostalom taj koji igra uvek više muški i napadački i diktira igru, a Nadal ide na sigurno, defanzivno i napada samo kada je siguran. Tako će biti i danas. Novak će diktirati i napadati. Iz sedam mečeva koje je Novak dobio zaredom vidno je da Novak dobija većinu dugih razmena udaraca tj. dobija Nadala njegovim oružjem, pa Nadal biva primoran da skraćuje poene, izlazi iz zone svoje komotne igre i pravi greške. Takođe, Novak je kako odmiče meč posle drugog trećeg sata igre daleko svežiji i odmorniji od Nadala, pa su Novakove šanse veće što meč bude duže odmicao. To se lepo moglo videti poslednjim setovima na US Open 2011 i AUS Open 2012 kada je Nadal crkavao i sa mukom se kretao. Napred Nole do ubedljive pobede! Svi Srbi i drugi fanovi su uz tebe!

Jack

pre 10 godina

Drugari, imate da mi preporucite neki dobar sajt za live-strem. Nisam u domovini a ovaj mec se ne propusta. Molim Admin za razumevanje. Hvala unapred. :)

pedjaaustralija

pre 10 godina

3-0 za noleta ali to nije sa navijacke strane jer nole igra mnogo bolje od nadala ceo turnir.... jos i servis... laganica i ocekujem mec da bide gotov za dva sata

mirjana

pre 10 godina

Drugari, imate da mi preporucite neki dobar sajt za live-strem. Nisam u domovini a ovaj mec se ne propusta. Molim Admin za razumevanje. Hvala unapred. :)

livetv.ru

i moje srce je na terenu u Parizu :)

Miki

pre 10 godina

Jasno je da sve zavisi od Nadala, on je najbolji teniser svih vremena na sljaci. Prema tome, ako bude na svom nivou, rutinska pobeda od 3:0 deluje realno. Prosto receno, Nadal je bolji teniser, to je svima jasno. Sutra ce to i da dokaze, po ko zna koji put.

Pozdrav.

Miki

pre 10 godina

Citam ove komentare i smejem se. Kazu, Djokovic nije isti igrac poslednjih godina i pre 5,6. A Nadal jeste? Hocete da kazete da je Nadal iz 2013-e isti, ili ne daj Boze bolji nego Rafa iz najboljih dana? Prica se o Djokovicu, ako on odigra kako ume, moze, bla, bla. A sta ako Nadal odigra kako ume i moze, kao nekad? Ista prica kao i prosle godine. Nadal podsetio kako je igrao nekad, objasnio neke stvari i pobedio. Izgleda da vam nije dosta, uvek isto. Stvarno ste smesni.

strelac

pre 10 godina

Nadal vodi sa 19-15 u pobedama, 12-3 na šljaci, znači na ostalim podlogama je 12-7 za Novaka, što opet govori da je bolji teniser od Rafe a i ove 3. pobede govore više nego Rafinih 12 !!!
(lovac_u_mutnom, 6. jun 2013 18:01)
Samo još fali da si napisao da je slučajno 19 puta pobedio,e tu nema više dalje. A još su ludji ovi što pišu 3:0 za Novaka,čudo smo od nacije,nikog nepoštujemo,niko ništa ne zna,mi vanzemaljci,i onda kad dobijemo po glavi u svakom smislu i sportskom,političkom,ekonomskom,e onda nema većih p.... u svetu.

Werewolf

pre 10 godina

Nadal vodi sa 19-15 u pobedama, 12-3 na šljaci, znači na ostalim podlogama je 12-7 za Novaka, što opet govori da je bolji teniser od Rafe a i ove 3. pobede govore više nego Rafinih 12 !!!
(lovac_u_mutnom, 6. jun 2013 18:01)

A sto lepo i tih 12-7 ne podelis na dve podloge,nego sabiras,pa se stice zakljucak da je Novak bolji od Nadala na ostalim podlogama,kad stvari stoje ovako:
sljaka:12-3 Nadal
beton:11-5 Novak
trava:2-1 Nadal

Novak je bolji samo na betonu,Nadal je bolji i na sljaci i na travi.

lovac_u_mutnom

pre 10 godina

Nadal vodi sa 19-15 u pobedama, 12-3 na šljaci, znači na ostalim podlogama je 12-7 za Novaka, što opet govori da je bolji teniser od Rafe a i ove 3. pobede govore više nego Rafinih 12 !!!

Igor vr

pre 10 godina

Dobro je sto njih dvojica igraju prvi, da ne moramo da biramo izmedju tenisa i kosarke, a valjda ce da zavrse do 19h.
Sto se tice samog meca Rafa je favorit ali ne bih ovom mecu davao prizvuk istorijskog jer ovo je obicno polufinale GS, igrace se tenis i posle toga. Ovaj mec moze samo pokazati da li i kada NADAL moze da se vrati na prvo mesto ATP liste. Ne bih se bavio nekim udarcima ili ko me sta odgovara jer sve to moze pasti u vodu posle par gemova. Naravno da Djokovic moze da ga pobedi, ali mora da igra mnogo bolje, a realno govorec ni Djokovic ni Nadal nisu imali ozbiljnijeg posla do sada na RG.
Zato sutra uzivajmo u tenisu jer nas vec uvece ceka sumorna slika naseg fudbala.

Jovan

pre 10 godina

Kad se malo analizira ova godina za Novaka vidi se sledece. AO je odigrao odlicno, u skoro top formi gde je pravo finale u sustini bilo ono 4. kolo sa Wawrinkom. Posle toga sledi pad forme na Americkoj turneji pa potom podizanje forme pred Davis kup i jedan od dva mastersa koji mu fale u kolekciji, Monte Karlo. Sa jos uvek ne zalecenim zglobom Novak odlucuje da odigra taj turnir sto samo govori koliko mu je bitan bio i uspeva da dodje do titule. Potom sledi veliki pad forme i prakticno nije igrao vise od 10 dana pred masters u Madridu. U Rimu igra dosta bolje al jos uvek nije to to, gubi od Berdiha dobijen mec. Stice se utisak da je Novak od AO sve karte bacio na RG(i mozda MK jer ga nikada nije osvojio) i tempiranje forme za ovaj mec.Ocekujem istorijski mec i izvanrednu igru Novaka jer je sad motivisaniji nego ikada da pobedi Nadala a svi znamo kako igra kad je motivisan.
Neka te sreca prati Nole, ako neko trenutno moze da pobedi Nadala na sljaci i ako je neko zasluzio ovu titulu onda si to ti. Cela Srbija je uz tebe!!!

Dal

pre 10 godina

Pred AO rekao sam da su Novakove šanse protiv Marija 70:30 i poakzalo se da mu Nole zaista nije dao mnogo šansi.Takođe sada mislim da Novak ima 70% šansi da dobije ovaj meč.Kao prvo, mislim da Nadal ne igra svoj najbolji tenis, pa i neki lošije rangirani igrači uzimaju mu set, a kao drugo i važnije, Novak igra bolje i od 2011-te godine.2011-je Nole je ulazio maksimalno u svaki meč, pa je mnoge setove dobijao sa nulom, ali posledica toga je istrošenost i gubitak polufinala na RG i loš period posle US Opena.Sada je Novak sebi postavio ciljeve GS-ovi i neosvojeni mastersi, sve što bude preko toga odlično, ali ne i obavezno.Svojim igrama na AO i MK pokazuje dominantnost.I u Parizu, za njega neugodna dva Nemca, dobio je na rutinu bez problema.Sa najtežim protivnikom Dimitrovim odigrao je maksimalno i pokazao dominaciju.To mu je trebalo da pobeda ne dođe u pitanje, a i zbog budućnosti.Novak ima igru za Nadala, spreman je (verujem da je sa zglobom sve u redu) i neverovatno motivisan, a znamo da se već par godina samo on pita za ishod tog duela, jer Novak je bolji igrač.Pritisak jeste veliki, ali Nole zna da se nosi sa tim.Podjednako veliki pritisak biće ako na US Open dođe sa tri GS titule.Uspe li da osvoji kalendarski GS, bio bi rasterećen 3, 4 godine, dok se ne približi Federerovim rekordima.Nekada može i sitnica, daleko bilo, da ga omete u cilju.To je onih Nadalovih velikih 30%.Ali ja verujem u Novaka i Božiju (ako neko više voli kosmičku) pravdu i od srca mu želim sve najbolje.

sinisa

pre 10 godina

Jasno je da sve zavisi od Nadala, on je najbolji teniser svih vremena na sljaci. Prema tome, ako bude na svom nivou, rutinska pobeda od 3:0 deluje realno. Prosto receno, Nadal je bolji teniser, to je svima jasno. Sutra ce to i da dokaze, po ko zna koji put.
(Miki, 6. jun 2013 18:15)

Nadal ne igra isto protiv Novaka i protiv drugih tenisera. Vidno je stegnutiji u mecevima sa Novakom. Na kraju, lepo se vidi kakav je njihov skor u zadnjih 10 meceva. Mislim da Novak od 2011. u njihove okrsaje ulazi sa vise samopouzdanja nego Nadal. Kakve veze ima sto je Nadal u Parizu prakticno neporazen. I u MC je bio neporazen, pa ga je Novak pocistio u dva seta. REALNO mislim da Novak pobedjuje i osvaja RG

No1etov komšija

pre 10 godina

@Garos, 6. jun 2013 19:25 - Ma vadio gaće iz dupeta ili iz jaja, to Nadalu ništa neće pomoći jer će na kraju i ostati bez gaća. Dakle, No1e ga otkida sa 6:3, 6:4, 5:7 i 6:1. Napred Novače, kralju!!!

Garos

pre 10 godina

Naravno da moze, ni preskakanje linija i namestanje flasica nece pomoci Nadalu, a ne znam da li ste primetili da Nadal poceo i napred da izvlaci gace, ranije je to radio samo pozadi :)

vizar

pre 10 godina

Pa zasto bas u 13 casova?? Necu moci gledati a toliko sam jedva cekao taj susret... Bože daj nam da se u Nedjelju radujemo Novakovom dizanju pehara. Okrijepi nam duše tom pobjedom. Amin.

Werewolf

pre 10 godina

Do poslednjeg daha...tako ce se igrati ovaj mec.Zelje navijaca,kojeg god su jedno,ali pobednik se nece ni nazirati prva dva sata.
Da se Rafa plasi Novaka-je glupost.Poraz u MC na njega sigurno nece uticati-em je to bio prvi Rafin turnir posle pauze od mesec dana,em je kisa pala pred mec i-po Novakovom priznanju-pomogla mu.Dalje,Rafa je covek koji ima jedan potpuno svojstven nacin razmisljanja i iz svega izvlaci pozitivne stvari.Da nije tako-ne bi mogao da prebrodi krizu iz perioda 2005,iz perioda 2009 i,najvaznije,ne bi mogao da se oporavi od 7 nokauta koje je dobio od Novaka.
Kad se setim komentara posle finala AO2012 kako Rafa vise nikada nece pobediti Novaka,a onda veze 3 pobede uz set kolicnik 7:1 dodje mi da se smejem.On je jednostavno covek koji se uvek vraca i uvek ustaje.
Uslovi sutra ce biti idealni za Rafine ubitacne spinove,digao je formu,kao i Novak.
Rafa ce morati da servira perfektno i da igra blizu osnovne linije,sa druge strane Novak sve bolje servira i Rafa ce morati mnogo da radi kako bi uzeo Novakov servis.
Rafa mora da uzme prvi set,jer kad se Novak zalaufa jako je tesko zaustaviti ga.
Sa druge strane,Novak,iako moze da se vrati i od 0:2 mora da krene pre svega stalozeno,ne mora preterano agresivno,vec ako u Rimu-da ne forsisa u prvom delu seta,nego da daje gas na 4:4 ili 5:4 u setu.Doslednost u sprovodjenju plana ce jednog od ove dvojce odvesti u finale.

oducavanje od belog sporta

pre 10 godina

NOLE DOBIJA U 3 seta, oducavanje nadala od tenisa na sljaci da ne kazem nesto drugo :) sve u svemu uzivanje zagarantovano

vladimir užice

pre 10 godina

pobediće novak. vec odavno je pokazao da moze da dobije rafita bilo gde. to je samo trenutna inspiracija. prosle godine rafu je spasila sljaka. mislim da onaj mec u australiji kada je dobio nikada nece niko zaboraviti. posle toga jednostavno je nole bolji i od tada je nadal slomljen. a to kralj sljake itd sve je to smesno jer nole kad igra svoju igru 2 nadala ne mogu da ga pobede. napred nole najbolji si.

Fiki

pre 10 godina

Alo bre Miki i ostali Nadalovci upamtite ovo NOVAK DJOKOVIC OSVAJA RG SVIDJALO SE TO VAMA ILI NE!!Napred Nole u nove trijumfe od srca ti zelim da osvojis RG i da ti docekamo u Beograd docek kakav svet jos nije video ZASLUZIO SI! Pozdrav

Nenad

pre 10 godina

Ako Nole iz svlacionice izlazi kao sto je izasao u Monte Karku,sa takvim pogledom,zeljom, voljom,samopouzdanjem,snagom itd. Nadal je gotov. U Monte Karlu se mec vec odlucio pre nego sto su poceli da igraju,Nadalu se tresla kolena cim je pogledao Novaka.Prosle godine je Spanca spasila kisa, inace bi ga Nole sigurno dobio da se mec nije prekinuo i odlozio. Napred Nole i pokazi mu granice.

Novak Djokovic

pre 10 godina

Samo jedno pitanje za ''Nadalovce'' koliko je pobeda ostvario Rafa nad Djokovicem u poslednje 2 godine? I sta je sa kolekcijim Posluzavnika koje je Novak poklonio Nadalu u silnim finalima? I na sljaci, travi,
betonu, parketu, laminatu, asfaltu,
ma na svim podlogama na svetu. Ljudi morate da shvatite da Djokovica mrze jer je Najbolji ne samo na terenu vec i kao covek a to je mnogo vaznije od njegove igre. Nole hvala sto postojis i sa god da uradis ti si za mene pobednik. Napred kralju i idemoooo

Petar1983

pre 10 godina

Prednost Nadala bi trebalo da bude ovo:
Sunčano suvo vreme, zbog većeg' odskoka lopte,
Činjenica da ima samo jedan jedini poraz na ovom turniru
Više nego odlične partije posle M.Karla
U neku ruku kao 4 igrač sveta, protiv 1 je ipak rasterećen
Publika koja će većinom biti za Španca.
Noletove prednosti bi trebale da budu:
Poslednji duel sa rafom koji je dobio
Ogroman motiv da uzme G.Slem koji mu jedini hvali
Bolja fizička spremnost, jer nije ginuo na zadnja 2 mastersa
Činjenica da je ovo ipak Polu Finale, jer veći je pritisak kada
igra poslednji meč koji ga deli od trofeja
Na kraju motiv više da pobedu posveti preminuloj
Jeleni i tako joj se oduži za sve što je uradila za njega
Ja skromno mislim da će Nadal od početka da ide na sve ili ništa,
da će igrati rizično, preagresivno, udaraće teške udarce tipa ako
prođe, prođe, jer ako krene taktični da ulazi u meč sa Novakom,
tu gubi, Novak ima 'najjaču glavu' od svih tenisera, najbolji fokus
i td...nije tek tako nmb1.
Znači neće žaliti bicepse i reket i rizikovaće sa paralelama i riskatnim
udarcima iz nemogućih pozicija.
Nole će se voditi mečom iz MKarla, ali pritom će menjati taktiku ako
vidi da se Nadal ne ponaša na terenu kao u MK, znači pokušavaće
svo vreme na bezbroj načina da nametne svoj stil, šta će biti dok to
ne uspe, ili da li će uspeti, ne znam, ali on uvek igra glavom, emocijama
igra kad mu ne ide baš ništa od ruke i kad odustane od plana i taktike.

Milan Djordjevic

pre 10 godina

Nole upoznaj Bolta direktno kad ti dodeljuje pehar. Motivacija ti ne nedostaje. Da si mi živ i zdrav. Oprosti mi sutra , sigurno ću ti psujem sve mrtvo i živo ali ja sam takav navijač, strastven. Kad si izgubio onda pd Federera izgubio sam se. Pozdrav care, udri mog drugog igrača koga volim. Ti si prvi na mojoj listi pa on.

Иван

pre 10 godina

Новак побеђује, бољи је играч и уме то да користи. То што Рафа има бољи међусобни скор и што је 7 пута освајао Париз је ствар историје и не значи ништа за сутрашњи меч. Сећам се добро њихових мечева пре 2011. године. Новак је и тада имао ударце који га данас красе, али није имао одбрану. Уколико би Рафа успео да се одбрани од његовог почетног налета и преузме иницијативу, могао си главу да ставиш на коцку да ће поен припасти Надалу. То се код Ђоковића променило до 2011. године, јер је услед оне кризе од средине 2009. морао да научи како да се брани и буде стрпљив. А онда је заређао 7 победа над Рафом, који је дошао у позицију да не зна како да игра против Ђоковића. Лане је Новак изгубио 3 пута од Шпанца, али ти порази имају четири јака разлога. Прво: Ноле је имао свашта да брани, плус РГ и ОИ, пречесто је у току једне године морао да буде у топ форми, за разлику од других, што је велико оптерећење. Додатна отежавајућа околност у првом делу сезоне била је смрт деде, због које је изгубио био на оштрини (мотивацији). А десила се и фамозна киша ну Паризу, које га је прекинула док је био у налету. Ове године Ђоковић је научио лекцију: не јури трофеј на сваком турниру, већ чува снагу за најважније; од Димитрова, Бердиха и Хаса можеш изгубити, али од Надала, Марија и Федерера не. Сутра су се Надалу поклопили сви услови пред меч који су му потребни: сунчан дан, врућина, први меч малтене у подне, публика... Али то му ништа неће вредети. То је само још већи притисак на њега.

Sneža

pre 10 godina

Sutrašnji vremenski uslovi, dignuti su, kod analitičara i komentatora, na najvažniju stavku meča???? Teniseri su nevažni????
3:1 za NOLETA!!!!!

fortissimo

pre 10 godina

A sto lepo i tih 12-7 ne podelis na dve podloge,nego sabiras,pa se stice zakljucak da je Novak bolji od Nadala na ostalim podlogama,kad stvari stoje ovako:
sljaka:12-3 Nadal
beton:11-5 Novak
trava:2-1 Nadal

Novak je bolji samo na betonu,Nadal je bolji i na sljaci i na travi.
(Werewolf, 6. jun 2013 19:26)

Po ciframa ..tacno. Ali moze i da se kaze da je Rafa bio ranijih godina mnogo uspesniji ali da je Novak to promenio i to drasticno u poslednjim godinama karijere. Zar ne? Na kraju razlika je u tri pobede za Rafu a ranijih godina je ta razlika bila mnogo veca. Dva meca je Novak predao, svi se secamo kakve je probleme imao sa disanjem. Sada ces reci da je Novak tu razliku u pobedama smanjio 2011. Tacno ali ga je Novak te godine pobedjivao i na sljaci, u stvari na svim turnirima na sljaci, osim na RG gde je ispao od Rodzera. Generalno ONAJ Novak i OVAJ poslednjih godina ..nisu isti igraci a to govori i pozicija na ATP listi. U svakom slucaju, ako neko moze da se Rafi kralju sljake suprostavi to je Novak, svi ostali su luzeri jos u svlacionici. A da ce Rafa da komotno dobije ovaj mec..u to sumnjam. Pomucice se ko nikada u zivotu. Najgore za Rafu ce biti ako Novak otvori dobro mec i saznanje da tesko dobija poene i da je nemocan. I dalje mislim, da mnogo zavisi od Novaka. Ako igra kako moze, dobija sigurno, ako pocne da se glupira..gubi ladno. Na kraju Rafa je izgubio i dva seta do sada,jeste na pocetku turnira ali ih je izgubio. Pa nije vanzemaljac??

Ljubitelj sporta

pre 10 godina

Nadal vodi 12:3 u pobedama na sljaci ali u poslednjih 6 mečeva rezultat je 3:3. Puno sreće našem šampionu i istinskom ambasadoru u sutrašnjem meču.

Joca 011

pre 10 godina

Muci me vec stomak od nervoze! Mogu zamisliti kako je njima...
(Jit8, 6. jun 2013 18:31)
* * *
Oni su već odavno profesionalci.
Nole skoro ceo svoj život (od četvrte godine) ''radi'' tenis.
I, kao što svaki iskusni majstor u svojoj profesiji,
shvata rutinom ne samo svoj svakodnevni posao,
već i sve neobične i iznenadne izazove,
tako i Nole.
Upravo je ovo najveći razlog njegove mentalne snage.
Tako da... opušteno.
.

Zoran

pre 10 godina

Odlucite sami:
1.Nadal je posle pauze osvojio turnire gde nije sreo prva tri na rang listi. U vrhunskom sportu mnogo znaci dugacka pauza narocito kad igrate protiv najboljih.
2.Nole je ove godine glatko pobedijo Nadala (neznaci dace sada biti lako) i ranije je pobedjivo na sljaci kada je Nadal bio bolji.
3. Nadal ima slbu tacku (bekhand) a Nole je tako reci bez slabosti, iako po meni neigra tako dobro kao 2011. Nadal nema razarajucu servu i tuje Nole bolji.
4.Nole verovatno ima vecu motivaciju jel je Nadal dosta puta osvojio RG.


Mislim ako Nole dobije prvi set i bude igrao agresivno celo vreme (iako bude toplo)dace pobediti sa 3-1. Nole srecno svismo uz tebe!

idemo po RG

pre 10 godina

od sve price o vremenu, ispade najgora moguca varijanta. sutra najtoplije od pocetka godine. danas, kisa, u subotu kisa, u nedelju kisa, u ponedeljak kisa, samo sutra toplo, suncano i bez kise. i od sutra sledi pad temperature, dakle sutra bas najgori moguci dan sto se tice vremena. al necemo valjda klonuti duhom zbog vremena. pa ne voze nadal i djokovic F1 pa da to moze tako bas da utice. bice malo teze nego da je hladnije i da padne koja kap kise, al utoliko ce biti zanimljivije, spektakularnije, pobede su sladje ukoliko nema olaksavajucih okolnosti. samo hrabro, nema povlacenja, silovito u napad, od pocetka do kraja. nema kraja dok nadal ne prebaci lopticu preko mreze u djokovicevo polje na mec loptu.

Bojme...88

pre 10 godina

(Dal, 6. jun 2013 19:10)
Po meni najbolje objasnjen i napisan tekst...
Cisto samo da se nadovezem na sve ovo i kazem da tih 30% sansi sto ima Nadal ce biti Djokovicevi padovi u igri(ako ih ne bude imao i bude konstantan ceo mec bice ovo ubedljivije nego sto mnogi misle), nezahvalno je reci "laganih" 3-0 za Djokovica, ali realno 3-1...

Predo

pre 10 godina

Ostao sam bez teksta, toliko toga je napisano, toliko mečeva su ova dvojica odigrali. Hvala na statističkim parametrima iz kojih se da zaključiti da je "sve to tu negde". Jedno je sigurno. Ako budu živi i zdravi narednih godina, ovo će nesumnjivo biti najveći rivalitet u istoriji ove igre. Rafael je favorit, to je isto nesumnjivo i to je dobro. On mora biti favorit, jer njegovi rezultati na šljaci i u Rolan Garosu neće biti prevaziđeni narednih 100 godina. Čovek je programiran i pravljen poput nekog robota da dominira na šljaci. Prebaciti detetu dešnjaku reket u levu ruku je potez genija ili ludaka. Nabildati ga sa 15, 16 godina isto tako. Đoković je opet prirodan talenat fleksibilnosti i izdržljivosti, noseći gene naših gorštaka, poput onoga što je nedavno zadavio medveda. E, takav sličan podvig očekujemo od Novaka. RG je za Novaka projekat. Neće biti tragedija ako se taj projekat ove godine ne ostvari. Sve je to samo sport, ali naravno da verujemo i imamo puno pravo na to.

Ratko Jevtovic

pre 10 godina

Idem kuci posle posla za pola sata....tenzija raste a poruke iz stomaka iste kao pre dve godine u Vimbldonu....NO1E NEPRIKOSNOVENI!
Napred NO1E i ruka ti se pozlatila!
Pozdrav od vernog navijaca iz Perta, Australija

Jova

pre 10 godina

Tri stvari mi se sviđaju: 1: da se sastaju u polufinalu, 2: da igraju prvi meč dana, 3: da će biti sunčano. Prvo, polufinala su manje stresna od finala, drugo, par sati više odmora pred finale ( par sati su par sati ), treće: sunčano – nema prekida, odigrat će se u »komadu«-. Doduše, Nadalu više odgovara sunčano vrijeme, ali je zato manji pritisak na Novaku prije početka meča. A kad meč počne, bit će ionako kako biti mora. I dalje vrijedi – strpljivo i pametno, sebi na zadovoljstvo, nama na radost. I ako Bog da, u nedelju Novaku ( i nama ) na radost.

Srećno!!!

Pozdrav svima

Neznalica

pre 10 godina

Za Novaka je najvažnije da mu funkcionise forhend. Visok spin na Nadalov bekend čini da je Nadal u defanzivi. Tada je Nadal najranjiviji.

Marko

pre 10 godina

Svi pravi Noletovi fanovi znaju da je na ovom mecu Nadal favorit. Preko 50 pobeda (ukljucujuci i 4 protiv Novaka) i samo 1 poraz u 8 godina turnira dovoljno govore. Tesko da ce iko moci bolje od toga. Medjutim, isto tako i svi Nadalovi fanovi znaju da je Novak jedini koji moze tog istog Nadala da ugrozi na RG-u i pobedi ga (bar) jednom. Navijam za atomski tenis i najvecu pobedu Novaka, protiv najboljeg svih vremena na ovom turniru!

dar-ko

pre 10 godina

Od finala US Open 2012. Novak sa ostalom cetvoricom tenisera iz prve petorke ima bilans 6-0. Mareja je pobedio 3 puta, a Rafu, Federera i Ferera po jednom. Nadam se nastavku tog niza danas i u nedelju. Srecno i pametno, Nole.

plus gemovi

pre 10 godina

Ovaj Nadal bi mogao da promeni majicu!Kad sam ga gledao pre neki dan delovalo mi je kao da je spavao u toj majici,i sad vidim da je nosio u MK pre mesec dana.Sjajan teniser i ok lik,ali mislim da nije bas u vinklu!Bice sutra 3:1 za Novaka,javlja mi se

iskreno

pre 10 godina

Mislim da će se pokazati sad,koliko je važan bio onaj meč u MK,i Noletova pobeda,i to jer ju je Nole ostvario,vrlo lukavo,da je zgazio Nadala 6:0 6:2,Nadal bi rekao,imao sam loš dan,i gotovo,ovako,bio je na pragu drugog seta,igrao odlično i izgubio.Ma koliko on tvrdio da mu taj meč ne znači ništa,ostao je crv sumnje u sebe protiv Noleta,koji će proraditi u odsudnim momentima,nekom nekarakterističnom greškom,a kad počne gubiti samopouzdanje,onda je lak plen za Noleta,setimo se TB u MK,pregažen,7:1.Uostalom,jednu tradiciju nepobedivosti mu je Nole prekinuo,ostaje i ova poslednja,a kad ako ne sad,i ko ako ne Nole.

keza

pre 10 godina

Kakav ce to duel biti, pravi duel titana. I jedan i drugi su fantasticni, pravi gladijatori, borbeni, fanaticni, inteligentni, superiorni u odnosu na druge, uporni, istrajni, nikad ne podcenjuju protivnike. Ovo ce biti zaista istorijski mec strasnih tenisera. Ko god da pobedi verujem nece biti nezasluzeno, iako bih ja malo vise voleo da to bude Djokovic

realo

pre 10 godina

Vreme za igru ide na ruku Nadalu, bice toplo i suvo. Mozda je tako i bolje, ako ga Nole danas pobedi, bice to istorijski trijumf. Nece posle biti izgovora da je kisa bila na strani Djokovica

pedjaaustralija

pre 10 godina

3-0 za noleta ali to nije sa navijacke strane jer nole igra mnogo bolje od nadala ceo turnir.... jos i servis... laganica i ocekujem mec da bide gotov za dva sata

pp

pre 10 godina

Novak je tehnički i taktički mnogo bolji teniser od Nadala. Igra mu je više raznolika i svestranija. Dokaz je očigledan u sedam finalnih mečeva najvećih turnira na svetu koje je Novak dobio zaredom sa 7 : 0. Novak je uostalom taj koji igra uvek više muški i napadački i diktira igru, a Nadal ide na sigurno, defanzivno i napada samo kada je siguran. Tako će biti i danas. Novak će diktirati i napadati. Iz sedam mečeva koje je Novak dobio zaredom vidno je da Novak dobija većinu dugih razmena udaraca tj. dobija Nadala njegovim oružjem, pa Nadal biva primoran da skraćuje poene, izlazi iz zone svoje komotne igre i pravi greške. Takođe, Novak je kako odmiče meč posle drugog trećeg sata igre daleko svežiji i odmorniji od Nadala, pa su Novakove šanse veće što meč bude duže odmicao. To se lepo moglo videti poslednjim setovima na US Open 2011 i AUS Open 2012 kada je Nadal crkavao i sa mukom se kretao. Napred Nole do ubedljive pobede! Svi Srbi i drugi fanovi su uz tebe!

Nebojša

pre 10 godina

Sramota da njih dvojica igraju prvi. (Cane, 06. jun 2013 18:10) A da ti malo razmislis koje to nosi prednosti igraju prvi to donosi više vremena za odmor ne rizikuju prekid zbog mraka a i pobednik može opušteno da odgleda sledećeg rivala i vidi eventualne slabosti.

milan htc

pre 10 godina

Bice sigurno mnogo dobar mec,u to ne sumnjam. Statistika mislim da nema bas veliku ulogu,obojica su izvrsni i svasta se moze ocekivati. Jedva cekam da pocne.

petar

pre 10 godina

SERVIS!!!Mislim da ce Novakov servis odluciti.Ako ga bude sluzio kao u dosadasnjem delu turnira i ako ubaci oko 70%-75%,dobija Rafu lagano u 3 seta,mozda 4...zasto?U ostalim segmentima su statistike uglavnom slicne,tako da broj poena zaradjenih posle dobrih servisa donose Novaku pobedu...drugo,mislim da je Novak trenutno u boljoj formi i deluje svezije,Wawrinka i Nishikori nisu merilo Rafine igre jer su odigrali ocajno i izgubili vec u svlacionici,prvi rafin mec sa brandsom sam imao srecu da gledam uzivo i bio razocaran u rafu jer sam mnogo vise ocekivao,Brands je izgubio zahvaljujuci svojim greskama i slabom koncentracijom...Rafa je bledunjav i ranjiv trenutno,a Novak je motivisan i spreman...to je moje misljenje ,nisam pristrasan vec se trudim da budem objektivan...uglavnom spektakl zagarantovan!!!

Reketni Stit

pre 10 godina

"I put od hiljadu kilometara pocinje prvim korakom."-Kineska poslovica.Noletu je prvi korak na putu do sna Nadal.Nece biti lako,a verujem da ce pobediti onaj, ko bude pravio manje neiznudjenih gresaka.Sve ostalo se meri u promilima,ulavnom su im sanse izjednacene.Medjutim,smatram,da ako Nole prodje(sto od srca zelim,i specijalno za ovaj mec sam se osisao,obrijao i obucicu novi dres UNIQLO,sampanjac je vec u frizideru nedelju dana),mec sa Congom,moze da bude mnogo komplikovaniji,ali ne i neosvojiv.Uf,kako vreme dabas sporo protice!

Jack

pre 10 godina

Drugari, imate da mi preporucite neki dobar sajt za live-strem. Nisam u domovini a ovaj mec se ne propusta. Molim Admin za razumevanje. Hvala unapred. :)

mirjana

pre 10 godina

Drugari, imate da mi preporucite neki dobar sajt za live-strem. Nisam u domovini a ovaj mec se ne propusta. Molim Admin za razumevanje. Hvala unapred. :)

livetv.ru

i moje srce je na terenu u Parizu :)