Fudbal 62

Sreda, 29.05.2013.

21:54

Uroš Spajić u Tuluzu za 1,5 mil. €

Fudbaler Crvene zvezde Uroš Spajić na korak je od transfera u francuski Tuluz vredan 1,5 miliona evra, prenose "Novosti".

Uroš Spajiæ u Tuluzu za 1,5 mil. € IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

Zvezdaš

pre 10 godina

Da li ste se ikada zapitali koliko Zvezda ima školovanih trenera u svojoj omladinskoj školi? Kad kažem školovanih mislim na trenere sa završenim sportskim akademijama i položenim UEFA licencama. Molim B92 da naprave jedan istraživački tekst na tu temu, pa kada javnost sazna istinu, videćete da je premija da klub koji volim proda bilo koga za preko 1 milion evra.

Za Zvezdu je jedino rešenje privatizacija, gomila otkaza nestručnim lezilebovićima i svež privatni kapital. Na žalost, ne vidim nikog ko je spreman da uloži... tako da nam ostaje da mudrujemo i maštamo...

Stanimir Branimir

pre 10 godina

Da pomognem igračima Football Managera. U stvarnosti stvari ne funkcionišu kao u igrici. I ja sam u FM-u sa Vošom i Zvezdom bio prvak Evrope i po nekoliko puta zaredom (postali su među pet najvrednijih klubova na svetu, imao po 200-300 miliona za transfere), i iz najnižih likaških takmičenja u Engleskoj dolazio do Premijer lige, sa 10 različitih reprezentacija bivao i prvak sveta i kontinentalni prvak, ali me to ne čini dobrim menadžerom, to je samo igrica koja svima daje utisak da mogu da vode ekipu i budu dobri u tome.

Tozovac

pre 10 godina

Talenat koga je Mitrović otresao kao da ga nema jesenas, Abubakar prolazio kao pored bandere, skriivo penal koji dusija nije dosuio u Smederevu i mogao bi da nabrojim još pet utakmica gde je ovaj talenat iskazivao svoj potencijal. Od ove prodaje jedino je fantastičnija ona Lekićeva u Osasunu. Inače za mnogo komentatore bez obzira na klupsu obojenost: Nije strašno ne znati, nego neznati. I nije opasno neznanje nego ne znaje"

saban

pre 10 godina

Prodali perspektivnog igraca zbog dobijanja licence za takmicenje u kome ce da ispadnu u prvom kolu od nekih kiprana, azerbejdzanaca ili slicnih. Primer domacinskog poslovanja!
(Milos, 29. maj 2013 23:35)
Prodali jedinog za koga postoji interesovanje,licencu jure otplatom starih dugova koje bi svakako morali da plate.Ovo nije domacinsko vec jedino moguce poslovanje jer oni nemaju pozar,oni imaju lomacu.Ko zeli da shvati...lako je.

vlada milic

pre 10 godina

zato je Zvezda redovno igrala polufinala i Kupa sampiona i Kup Uefe.(Ja!, 30. maj 2013 00:04) Hahahaaha al me nasmeja.Mozda na nekoj igri tipa FIFA 2012 (Mile, 30. maj 2013 00:54)
smesan si koliko neznas . i jos si nasao drugima da se smejes.

neko

pre 10 godina

Grobar sam, ali podrzavam Zvezdu u ovome.

Ako uspeju da prodaju igrace i namire dugove, to je posten nacin.
Druga varijanta je bila da drzava zalegne i plati dugove.
Da uzme svima nama (i Delijama i Grobarima, ali i ostalima) pare i namiri Zvezdine dugove.

Ne zelim da drzava daje ni Partizanu, pa ni Zvezdi.
Zasto? Zato sto je za te pare drzava mogla da napravi neko obdaniste, da obnovi 10 skola ili neku bolnicu. Eto zato. Ne pricamo o milion dinara, nego o milionima evra.

Ako postoji interes da se taj klub ili neki drugi odrzi, sami navijaci ce doci na utakmice i platiti karte po 20, 30 evra i problem resen.
Kupovace dresove. Vec sam pisao negde. Neka Zvezda proda milion dresova(tvrdite da imate makar 5,6 miliona navijaca) po 50 evra i eto vracenog celokupnog duga.

Druga varijanta je prodaja igraca. Partizan uglavnom to radi, ali makar ne trazi pare od drzave. Ne zanima me kako ce se ti klubovi finansirati, samo je bitno da drzava ne odvaja pare od porodilja za njih. Umiru deca, jer ne mozemo da im priustimo operaciju od 100k evra, a onda se daju milioni da bi se odigralo jedno kolo u Evropi.

Ponavljam, ako neko finansira iz svog dzepa, to je u redu.
Drzava to NE SME vise da radi.

I jos jedna stvar, Zvezda ne placa licencu UEFI, nego izmiruje svoje dugove prema poveriocima, kako bi mogla da dobije licencu.
Dakle, te dugove bi Zvezda morala da plati pre ili kasnije.

S t v i Milos

pre 10 godina

Pa postovana gospodo, hajde malo razmislitie, prije nego ostavite bilo kakav komentar.
Pitate se, zasto prodaju mladjanog Spajica? Razmislite malo logicki. Da li navijaci zele da gledaju Zvezdu u Evropi, predpostavimo da zele. Da li Zvezda moze zaraditi odredjenu sumu novca od prodaje karata, mislim da moze. Sada, da se vratim na Spajica. Jeste, tragedija je, da se Spajic proda, ali...
Da li vi stvarno mislite, da je Zvezda sa dugom koji se mjeri u desetinama miliona Evra, u prilici da bira.
Hoces u Evropu, treba ti licenca, da bi imao licencu, moras da platis, Zvezda nema novac, znaci.. odgovor je jednostavan, prodajes ono, sto u datome trenutku vrijedi, da bi imao dozvolu da se igras evropske utakmice. Da nece mozda zaraditi od prodaje Milijasa, Petkovica ili sl. ? Nece, ako mi ne znamo sta hocemo, evropski klubovi znaju, sta im se i koliko isplati. Princip je, uzmi ili ostavi! Ima ko hoce...

vlada

pre 10 godina

mislim da jos dugo nece zvezda biti ono sto je bila. jednostavno ako hoce da prezive moraju da vrate dug. a dug moze da se vrati samo od prodaje igraca. sponzori hoce rezultat a od karata nema ni struja da se plati.
bice mozda prosecan tim jedno 3-4 godine ali tako jednostavno mora biti. rasprodati sta se moze, jedino ulaganje u svoju skolu i eventualno poneki kupljen igrac da se ne ispadne iz lige. pa kad se okrene jedan ciklus i zvezda dodje u plus ili na nulu onda moze da se krene sa gradjenjem tima, da se igraci prodaju planski i sve ostalo sto uz to ide.
ovako nema nicega. kupe se neki igraci na lutrija sistem pa se prodaju posle 6-9 meseci. negde zaradis, uglavnom si u minusu, troskovi se gomilaju a rezultata nema...
druga opcija je da dodje neki gazda, rus ili arapin, pljune kes i kupi zvezdu a to, bojim se, ne da je naucna fantastika, nego i da se desi, neki dusebriznik bi se umesao jel, nedajboze, prodaje se srpska svetinja...
i svim ovima sto misle da treba drzava da finansira zvezdu (ovde mislim i na partizan i vojvodinu i bilo koji drugi klub) samo da porucim da se nose u tri lepe! drzava treba da finansira ovu jadnu decu sto umiru jer nema lekova/lekara a ne mogu roditelji da skupe pare za operacije u inostranstvu od plate od 200 evra, a ovi pikaci lopte su ionako preplaceni i krajnje je vreme da zarade svoj novac!

seljak.

pre 10 godina

) O cemu ti pricas, da su svi igraci godinama ostajali duze u nasoj ligi, koliko bi samo liga bila jaca. Takodje i ostali klubovi bi bili mnogo jaci jer se njihovi najbolji igraci ne bi prelazili u Partizan ili C. Zvezdu. Koliko je samo dobrih igraca propalo jer su odmah otisli preko.Tim Partizana: Jovetic, Sulejmani, Nastasic, Ljajic, Markovic, Savic... sa njima bi Partizan sigurno nesto uradio u Evropi a samim tim ne bi kasnije odlazili za neki sitan novac preko. Nekada u nasoj ligi moglo je tek sa 27 godina da se ode u inostranstvo i zato je bila jako, zato je Zvezda redovno igrala polufinala i Kupa sampiona i Kup Uefe. (Ja!, 30. maj 2013 00:04) .....slazem se sa tobom...u pravu si..ali cinjenicno stanje je drugacije,na zalost..u srpskim klubivima ne postoji zdrav privatni kapital,i je vode ih strucni ljudi..da nije prodaje igraca,ovako mladih...arbitrazni sud UEFA...bi imao i previse posla zbog tuzbi nasih igraca..pa bi na kraju odlazili iz klubova bez obestecenja...na zalost bez privatizacije klubova nema ni normalnih ulaganja,ni... jakih klubova

Babin_zub

pre 10 godina

To je nasa realnost. Zao mi je sto ne prodadosmo nekog iz napada za te pare,jer za njih imamo zamene.Ovo je jedini odbrambeni igrac koji je iole vredeo,i uz rad je mogao postici dosta na svojoj igri za razliku od ostalih koji su svoj zenit dosegli i ne vrede pisljiva boba.

s t v

pre 10 godina

Prodali perspektivnog igraca zbog dobijanja licence za takmicenje u kome ce da ispadnu u prvom kolu od nekih kiprana, azerbejdzanaca ili slicnih. Primer domacinskog poslovanja!
(Milos, 29. maj 2013 23:35)

Dopuniću tvoj komentar jer sam hteo da napišem sličan.
Nisam zlurad, ali činjenice su sledeće :
- prodaju perspektivnog igrača da bi platili za licencu
- kasnije moraju da ulože u stadion da bi ispunjavao određene evropske uslove ( od čega )
- moraju da rekonstruišu ekipu ( odakle pare )
- pripreme da se novi tim uigra ( odakle pare )
- sve to ne garantuje da će igrati evropu ( uloženo-vraćeno ? )
Bila bi bruka da CZ ne igra kvalifikacije za evropu, ali hoće li novi dugovi pomoći da se izvuče iz kolapsa ?
Treba dobro razmisliti o tome.

Luca Brassi

pre 10 godina

Prodajte Milijasa, Bajkovica i Petkovica.....dosta mi je tih zakletih Zvezdasa...koji su najveci zvezdasi van terena i na splavovima....trebaju mi Zvezdasi na terenu....

Cirkus

pre 10 godina

Ovi ocigledno nisu gledali njegov briljantni nastup protiv Slobode! Decko je duduk, kao i velika vecina njegovih saigraca. Ovo sto je zvezda uspela da izvuce za njega granici se sa naucnom fantastikom! Svaka cast!

Milan

pre 10 godina

Obzirom da ove ostale niko i ne trazi neko je morao biti prodat i to je u redu. Nego, bez sale, ko ce nama da igra stopera sledece sezone? Stranci su ograniceni brojem, Maksa odlazi, Petkovic isto nadam se iako je levi bek. Izgleda ce opet biti Mikic i jos neko uz njega, kao Krneta ili sl. Ako misle opet sa istim snagama bolje da stvarno rasformiraju tim i da nas posalju tri ranga nize. Da se ne mucimo i mi sto gledamo i oni sto hoce a ne znaju.

Milan Miodragovic

pre 10 godina

Za 1,5 miliona evra,mogu da se dovedu tri igrača iz Afrike i J.Amerike da odvale u ovoj našoj ligi,jedina šteta,što to neće da se desi,nego će ove parice ubrzo da iščeznu.
(Kokorayko, 29. maj 2013 23:30)


Vidi se da igras FM MENAGER-a :)))))

akcidroni

pre 10 godina

@Cim procitam da je neko napisao komentar u smislu "Pa sto ga prodajete sad, za X godina ce vredeti 15 miliona" samo bih ga zapitao da li je normalan?? Gde bre da vredi 15 miliona? U domacoj ligi? Ovih 7 miliona za koje je prodat L. Markovic su VRH, kraj, nema dalje sto se trenutne situacije u nasem fudbalu tice. Jel neko ozbiljan misli da bi Vidic, Jovetic, Nastasic postali ovakvi igraci da su ostali u Partizanu i Zvezdi?
(akcidroni, 29. maj 2013 22:48)

O cemu ti pricas, da su svi igraci godinama ostajali duze u nasoj ligi, koliko bi samo liga bila jaca. Takodje i ostali klubovi bi bili mnogo jaci jer se njihovi najbolji igraci ne bi prelazili u Partizan ili C. Zvezdu. Koliko je samo dobrih igraca propalo jer su odmah otisli preko.
Tim Partizana: Jovetic, Sulejmani, Nastasic, Ljajic, Markovic, Savic... sa njima bi Partizan sigurno nesto uradio u Evropi a samim tim ne bi kasnije odlazili za neki sitan novac preko. Nekada u nasoj ligi moglo je tek sa 27 godina da se ode u inostranstvo i zato je bila jako, zato je Zvezda redovno igrala polufinala i Kupa sampiona i Kup Uefe.
(Ja!, 30. maj 2013 00:04)

Koliko se vise razumem od tebe u fudbal, bruka! A od cega bi svi ti klubovi ziveli, ajde reci mi??? I ovako jedva krpe s kraj krajem, a neki ne mogu ni to. Kao sto rekoh, prestanite da zivite u bajkama, ovo se posebno na tebe odnosi.

Ja!

pre 10 godina

Cim procitam da je neko napisao komentar u smislu "Pa sto ga prodajete sad, za X godina ce vredeti 15 miliona" samo bih ga zapitao da li je normalan?? Gde bre da vredi 15 miliona? U domacoj ligi? Ovih 7 miliona za koje je prodat L. Markovic su VRH, kraj, nema dalje sto se trenutne situacije u nasem fudbalu tice. Jel neko ozbiljan misli da bi Vidic, Jovetic, Nastasic postali ovakvi igraci da su ostali u Partizanu i Zvezdi?
(akcidroni, 29. maj 2013 22:48)

O cemu ti pricas, da su svi igraci godinama ostajali duze u nasoj ligi, koliko bi samo liga bila jaca. Takodje i ostali klubovi bi bili mnogo jaci jer se njihovi najbolji igraci ne bi prelazili u Partizan ili C. Zvezdu. Koliko je samo dobrih igraca propalo jer su odmah otisli preko.
Tim Partizana: Jovetic, Sulejmani, Nastasic, Ljajic, Markovic, Savic... sa njima bi Partizan sigurno nesto uradio u Evropi a samim tim ne bi kasnije odlazili za neki sitan novac preko. Nekada u nasoj ligi moglo je tek sa 27 godina da se ode u inostranstvo i zato je bila jako, zato je Zvezda redovno igrala polufinala i Kupa sampiona i Kup Uefe.

Mile

pre 10 godina

zato je Zvezda redovno igrala polufinala i Kupa sampiona i Kup Uefe.
(Ja!, 30. maj 2013 00:04)

Hahahaaha al me nasmeja.Mozda na nekoj igri tipa FIFA 2012

Gomorra

pre 10 godina

Decko je talentovan (daleko je od rupe, kako pisu ovde neki "znalci"), ni jedan klub ga nebi prodavao sad (sa 20 godina). Sigurno bi za koju godinu dostigao vecu cenu, ali Zvezda je u takvoj situaciji da je novac potreban hitno. Sta da se radi, samo da izadjemo iz ovog kosmara, nadam se da ce se u buducnosti pojacati rad sa mladima i racionalno prodavati igraci, tj. da dostignu neku solidnu cenu, pa na prodaju. Jednostavno neki zdrav pristup, recimo u Partizanu to mnogo bolje rade, imaju trenutno par igraca koje mogu da prodaju za preko 6 miliona evra, naravno imaju i oni svojih "biznismena" pa te pare idu na levo i desno...

danilo

pre 10 godina

Cim procitam da je neko napisao komentar u smislu "Pa sto ga prodajete sad, za X godina ce vredeti 15 miliona" samo bih ga zapitao da li je normalan?? Gde bre da vredi 15 miliona? U domacoj ligi? Ovih 7 miliona za koje je prodat L. Markovic su VRH, kraj, nema dalje sto se trenutne situacije u nasem fudbalu tice. Jel neko ozbiljan misli da bi Vidic, Jovetic, Nastasic postali ovakvi igraci da su ostali u Partizanu i Zvezdi?
(akcidroni, 29. maj 2013 22:48)
Pa sada, ko je tu normalan a ko je zbunjen neka pomogne priča iz Dinama, Zagreb.
Držali su Luku Modriča do njegove 23 godine pa ga prodali za 23 miliona evra!?
Pa su držali Mandžukića do 24 godine i uzeli oko 7 miliona.
Toliko o normalnosti...

Delija

pre 10 godina

Ne razumem ljude! Jel vi hocete da mi dobijemo licencu? Hocete! Pa mora da se nesto proda, prica o tome kako ce Spajic za koju godinu vredeti 10 miliona su budalastine... Lazar Markovic je fudbaler kakvog nasa liga nije imala dugo, i eto covek ce otici za 10 miliona(mozda) ... Spajic je jedan prosecan stoper budimo realni... Svaka njemu cast, ali svi mi hocemo licencu e pa para nema, i mora da se proda nesto...

Pedja

pre 10 godina

Ne mogu da verujem kako pljujete igraca koji ima talenat. Igrac veoma mlad, prakticno dosao iz omladinskog tima i z aneku godinu bi bio izuzetan centarhalf, a vi kao nem apojma i tome slicno. Greota je sto Zvezda zbog dugovanja mora da rasprodaje ovako jeftino igrace. Kada bi polako prebacivali jednog po jednog mladog, a da ne moraju njih d aprodaju nego starije, za 2-3 godine bi se napravio odlican tim. Nazalost ovde se sve svodi na prezivljavanje i mora da se stalno prodaju igraci budzasto.
Jedini pametan TOletov potez kad je hteo da napravi nacionalni stadio i da da Zvezdi i Partizanu i jos bi dobili pare da n emoraju nikoga da prodaju, a oni odbili. Ne mogu da shvatim.

mikilele

pre 10 godina

Hvala Urošu Spajiću,
što ima dovoljno mozga da se ne preganja sa upravom kluba
i što shvata da može da pomogne i sebi i klubu kojeg voli.

Majstore, hvala ti što si pikao fudbal bez razmišljanja o bizMizu,
sve najbolje, ima dana za ljubav prema klubu.

Lojalan si, zaradićeš bilo gde, jer znaš da pikaš.

Kokorayko

pre 10 godina

Za 1,5 miliona evra,mogu da se dovedu tri igrača iz Afrike i J.Amerike da odvale u ovoj našoj ligi,jedina šteta,što to neće da se desi,nego će ove parice ubrzo da iščeznu.

Dio mio

pre 10 godina

Gospode Boze da je neko za ovakvog igraca dao ovolike pare. Majko mila, pa nije valjda da nasi menadzeri i dalje uspevaju da varaju po zapadu :D:D:D:D
zvezdo pa ovo vam je posao veka :D:D:D:D
Sledece sezone samo protiv Tuluza da prima dva gola po mecu :D

Milos

pre 10 godina

Prodali perspektivnog igraca zbog dobijanja licence za takmicenje u kome ce da ispadnu u prvom kolu od nekih kiprana, azerbejdzanaca ili slicnih. Primer domacinskog poslovanja!

petar

pre 10 godina

Super su mi ovi što pričaju da će igrač za godinu dana da vredi duplo više. Po toj vašoj logici, Lazovića bi sada prodavali za 10 miliona. A umesto toga, dečku je pala cena za godinu dana i još se teško povredio.

vlajkO

pre 10 godina

Ali ovaj decko je rupa i neznalica nevidjena, a vi pisete danima o njemu kao da je Mesi?!?! I jos ce ovi da plate za njega? Nije ni cudo sto smo tu gde jesmo!

danilo

pre 10 godina

A ponuda od milion je bila smešna i uvredljiva?
kako samo rasprodajemo igrače koji će za neku godinu vredeti 3 ili 5 puta više- nema nam ravnih...

nikolaa

pre 10 godina

Za igraca iz omladinske skole 20% dato menadzeru. Nema bas puno logike. Pa toliko ne treba dati ni kada se dovodi neki igrac sa strane.

akcidroni

pre 10 godina

Cim procitam da je neko napisao komentar u smislu "Pa sto ga prodajete sad, za X godina ce vredeti 15 miliona" samo bih ga zapitao da li je normalan?? Gde bre da vredi 15 miliona? U domacoj ligi? Ovih 7 miliona za koje je prodat L. Markovic su VRH, kraj, nema dalje sto se trenutne situacije u nasem fudbalu tice. Jel neko ozbiljan misli da bi Vidic, Jovetic, Nastasic postali ovakvi igraci da su ostali u Partizanu i Zvezdi? Mislite da bi vise vredeli? Prestanite da zivite u bajkama, 1,5 milion za ovog Spajica je POSAO GODINE, on je decko igrac koji se stvorio ni sam ne znam odakle, i neverovatno mi je da za njega neko daje tolike pare. Druga je stvar sto bi Zvezdi bilo bolje da s tim novcem ugasi pozar u radnoj zajednici i igrackom pogonu, umesto sto ce izvaditi licencu za Evropu iz koje ce izleteti ekspresno, bez ikakve finansijske koristi. Pozdrav svim objektivnim posetiocima sajta!

Mihajlovic

pre 10 godina

Talentovan stoper, steta je sto odlazi, ali mi smo u takvoj situaciji da moramo da prihvatimo svaku ponudu. Trebalo je u ovoj polu-sezoni forsirati i Mijailovica i Milivojevica, lakse bi se prodali.

luuuudddddd

pre 10 godina

pa ne,nasi klubovi najbolje jos iz kolevke da prodaju igrace...i ovo malo dobrih igraca sto imamo da prodamo,i taman u prvoj ligi da nam igraju klinci od 14 god...a oni penzioneri sto nemaju gde,neka se vrate...i jos se pitamo sto nam je liga ovako losa...

UozbiljiteSe

pre 10 godina

Super. Ostalo nam samo još 46.5 miliona evra duga. Kad bi uvalili Vukana Savićevića Milanu za 20 miliona evra, a ostalo da nam da šeik koji je bio nedavno u poseti...krenuli bi galopom u bolje sutra.

bogi

pre 10 godina

šteta šteta... dečko će biti vrhunski dobar, već je najbolji u Zvezdi a tek mu je 20... da je ostao Jovanović pa ajde, ovako nemamo sad nijednog stopera :((

del

pre 10 godina

jbg ovo se ocekivalo. mora budzet da se popuni. bolje i on da ode nego pa da igramo kako tako evropu nego da se zadovoljimo JSL opet. sa srecom ako predje!

akcidroni

pre 10 godina

Cim procitam da je neko napisao komentar u smislu "Pa sto ga prodajete sad, za X godina ce vredeti 15 miliona" samo bih ga zapitao da li je normalan?? Gde bre da vredi 15 miliona? U domacoj ligi? Ovih 7 miliona za koje je prodat L. Markovic su VRH, kraj, nema dalje sto se trenutne situacije u nasem fudbalu tice. Jel neko ozbiljan misli da bi Vidic, Jovetic, Nastasic postali ovakvi igraci da su ostali u Partizanu i Zvezdi? Mislite da bi vise vredeli? Prestanite da zivite u bajkama, 1,5 milion za ovog Spajica je POSAO GODINE, on je decko igrac koji se stvorio ni sam ne znam odakle, i neverovatno mi je da za njega neko daje tolike pare. Druga je stvar sto bi Zvezdi bilo bolje da s tim novcem ugasi pozar u radnoj zajednici i igrackom pogonu, umesto sto ce izvaditi licencu za Evropu iz koje ce izleteti ekspresno, bez ikakve finansijske koristi. Pozdrav svim objektivnim posetiocima sajta!

Milos

pre 10 godina

Prodali perspektivnog igraca zbog dobijanja licence za takmicenje u kome ce da ispadnu u prvom kolu od nekih kiprana, azerbejdzanaca ili slicnih. Primer domacinskog poslovanja!

nikolaa

pre 10 godina

Za igraca iz omladinske skole 20% dato menadzeru. Nema bas puno logike. Pa toliko ne treba dati ni kada se dovodi neki igrac sa strane.

vlajkO

pre 10 godina

Ali ovaj decko je rupa i neznalica nevidjena, a vi pisete danima o njemu kao da je Mesi?!?! I jos ce ovi da plate za njega? Nije ni cudo sto smo tu gde jesmo!

danilo

pre 10 godina

A ponuda od milion je bila smešna i uvredljiva?
kako samo rasprodajemo igrače koji će za neku godinu vredeti 3 ili 5 puta više- nema nam ravnih...

mikilele

pre 10 godina

Hvala Urošu Spajiću,
što ima dovoljno mozga da se ne preganja sa upravom kluba
i što shvata da može da pomogne i sebi i klubu kojeg voli.

Majstore, hvala ti što si pikao fudbal bez razmišljanja o bizMizu,
sve najbolje, ima dana za ljubav prema klubu.

Lojalan si, zaradićeš bilo gde, jer znaš da pikaš.

del

pre 10 godina

jbg ovo se ocekivalo. mora budzet da se popuni. bolje i on da ode nego pa da igramo kako tako evropu nego da se zadovoljimo JSL opet. sa srecom ako predje!

petar

pre 10 godina

Super su mi ovi što pričaju da će igrač za godinu dana da vredi duplo više. Po toj vašoj logici, Lazovića bi sada prodavali za 10 miliona. A umesto toga, dečku je pala cena za godinu dana i još se teško povredio.

Ja!

pre 10 godina

Cim procitam da je neko napisao komentar u smislu "Pa sto ga prodajete sad, za X godina ce vredeti 15 miliona" samo bih ga zapitao da li je normalan?? Gde bre da vredi 15 miliona? U domacoj ligi? Ovih 7 miliona za koje je prodat L. Markovic su VRH, kraj, nema dalje sto se trenutne situacije u nasem fudbalu tice. Jel neko ozbiljan misli da bi Vidic, Jovetic, Nastasic postali ovakvi igraci da su ostali u Partizanu i Zvezdi?
(akcidroni, 29. maj 2013 22:48)

O cemu ti pricas, da su svi igraci godinama ostajali duze u nasoj ligi, koliko bi samo liga bila jaca. Takodje i ostali klubovi bi bili mnogo jaci jer se njihovi najbolji igraci ne bi prelazili u Partizan ili C. Zvezdu. Koliko je samo dobrih igraca propalo jer su odmah otisli preko.
Tim Partizana: Jovetic, Sulejmani, Nastasic, Ljajic, Markovic, Savic... sa njima bi Partizan sigurno nesto uradio u Evropi a samim tim ne bi kasnije odlazili za neki sitan novac preko. Nekada u nasoj ligi moglo je tek sa 27 godina da se ode u inostranstvo i zato je bila jako, zato je Zvezda redovno igrala polufinala i Kupa sampiona i Kup Uefe.

Gomorra

pre 10 godina

Decko je talentovan (daleko je od rupe, kako pisu ovde neki "znalci"), ni jedan klub ga nebi prodavao sad (sa 20 godina). Sigurno bi za koju godinu dostigao vecu cenu, ali Zvezda je u takvoj situaciji da je novac potreban hitno. Sta da se radi, samo da izadjemo iz ovog kosmara, nadam se da ce se u buducnosti pojacati rad sa mladima i racionalno prodavati igraci, tj. da dostignu neku solidnu cenu, pa na prodaju. Jednostavno neki zdrav pristup, recimo u Partizanu to mnogo bolje rade, imaju trenutno par igraca koje mogu da prodaju za preko 6 miliona evra, naravno imaju i oni svojih "biznismena" pa te pare idu na levo i desno...

luuuudddddd

pre 10 godina

pa ne,nasi klubovi najbolje jos iz kolevke da prodaju igrace...i ovo malo dobrih igraca sto imamo da prodamo,i taman u prvoj ligi da nam igraju klinci od 14 god...a oni penzioneri sto nemaju gde,neka se vrate...i jos se pitamo sto nam je liga ovako losa...

Mihajlovic

pre 10 godina

Talentovan stoper, steta je sto odlazi, ali mi smo u takvoj situaciji da moramo da prihvatimo svaku ponudu. Trebalo je u ovoj polu-sezoni forsirati i Mijailovica i Milivojevica, lakse bi se prodali.

UozbiljiteSe

pre 10 godina

Super. Ostalo nam samo još 46.5 miliona evra duga. Kad bi uvalili Vukana Savićevića Milanu za 20 miliona evra, a ostalo da nam da šeik koji je bio nedavno u poseti...krenuli bi galopom u bolje sutra.

Kokorayko

pre 10 godina

Za 1,5 miliona evra,mogu da se dovedu tri igrača iz Afrike i J.Amerike da odvale u ovoj našoj ligi,jedina šteta,što to neće da se desi,nego će ove parice ubrzo da iščeznu.

bogi

pre 10 godina

šteta šteta... dečko će biti vrhunski dobar, već je najbolji u Zvezdi a tek mu je 20... da je ostao Jovanović pa ajde, ovako nemamo sad nijednog stopera :((

Pedja

pre 10 godina

Ne mogu da verujem kako pljujete igraca koji ima talenat. Igrac veoma mlad, prakticno dosao iz omladinskog tima i z aneku godinu bi bio izuzetan centarhalf, a vi kao nem apojma i tome slicno. Greota je sto Zvezda zbog dugovanja mora da rasprodaje ovako jeftino igrace. Kada bi polako prebacivali jednog po jednog mladog, a da ne moraju njih d aprodaju nego starije, za 2-3 godine bi se napravio odlican tim. Nazalost ovde se sve svodi na prezivljavanje i mora da se stalno prodaju igraci budzasto.
Jedini pametan TOletov potez kad je hteo da napravi nacionalni stadio i da da Zvezdi i Partizanu i jos bi dobili pare da n emoraju nikoga da prodaju, a oni odbili. Ne mogu da shvatim.

Milan Miodragovic

pre 10 godina

Za 1,5 miliona evra,mogu da se dovedu tri igrača iz Afrike i J.Amerike da odvale u ovoj našoj ligi,jedina šteta,što to neće da se desi,nego će ove parice ubrzo da iščeznu.
(Kokorayko, 29. maj 2013 23:30)


Vidi se da igras FM MENAGER-a :)))))

neko

pre 10 godina

Grobar sam, ali podrzavam Zvezdu u ovome.

Ako uspeju da prodaju igrace i namire dugove, to je posten nacin.
Druga varijanta je bila da drzava zalegne i plati dugove.
Da uzme svima nama (i Delijama i Grobarima, ali i ostalima) pare i namiri Zvezdine dugove.

Ne zelim da drzava daje ni Partizanu, pa ni Zvezdi.
Zasto? Zato sto je za te pare drzava mogla da napravi neko obdaniste, da obnovi 10 skola ili neku bolnicu. Eto zato. Ne pricamo o milion dinara, nego o milionima evra.

Ako postoji interes da se taj klub ili neki drugi odrzi, sami navijaci ce doci na utakmice i platiti karte po 20, 30 evra i problem resen.
Kupovace dresove. Vec sam pisao negde. Neka Zvezda proda milion dresova(tvrdite da imate makar 5,6 miliona navijaca) po 50 evra i eto vracenog celokupnog duga.

Druga varijanta je prodaja igraca. Partizan uglavnom to radi, ali makar ne trazi pare od drzave. Ne zanima me kako ce se ti klubovi finansirati, samo je bitno da drzava ne odvaja pare od porodilja za njih. Umiru deca, jer ne mozemo da im priustimo operaciju od 100k evra, a onda se daju milioni da bi se odigralo jedno kolo u Evropi.

Ponavljam, ako neko finansira iz svog dzepa, to je u redu.
Drzava to NE SME vise da radi.

I jos jedna stvar, Zvezda ne placa licencu UEFI, nego izmiruje svoje dugove prema poveriocima, kako bi mogla da dobije licencu.
Dakle, te dugove bi Zvezda morala da plati pre ili kasnije.

Luca Brassi

pre 10 godina

Prodajte Milijasa, Bajkovica i Petkovica.....dosta mi je tih zakletih Zvezdasa...koji su najveci zvezdasi van terena i na splavovima....trebaju mi Zvezdasi na terenu....

Dio mio

pre 10 godina

Gospode Boze da je neko za ovakvog igraca dao ovolike pare. Majko mila, pa nije valjda da nasi menadzeri i dalje uspevaju da varaju po zapadu :D:D:D:D
zvezdo pa ovo vam je posao veka :D:D:D:D
Sledece sezone samo protiv Tuluza da prima dva gola po mecu :D

vlada

pre 10 godina

mislim da jos dugo nece zvezda biti ono sto je bila. jednostavno ako hoce da prezive moraju da vrate dug. a dug moze da se vrati samo od prodaje igraca. sponzori hoce rezultat a od karata nema ni struja da se plati.
bice mozda prosecan tim jedno 3-4 godine ali tako jednostavno mora biti. rasprodati sta se moze, jedino ulaganje u svoju skolu i eventualno poneki kupljen igrac da se ne ispadne iz lige. pa kad se okrene jedan ciklus i zvezda dodje u plus ili na nulu onda moze da se krene sa gradjenjem tima, da se igraci prodaju planski i sve ostalo sto uz to ide.
ovako nema nicega. kupe se neki igraci na lutrija sistem pa se prodaju posle 6-9 meseci. negde zaradis, uglavnom si u minusu, troskovi se gomilaju a rezultata nema...
druga opcija je da dodje neki gazda, rus ili arapin, pljune kes i kupi zvezdu a to, bojim se, ne da je naucna fantastika, nego i da se desi, neki dusebriznik bi se umesao jel, nedajboze, prodaje se srpska svetinja...
i svim ovima sto misle da treba drzava da finansira zvezdu (ovde mislim i na partizan i vojvodinu i bilo koji drugi klub) samo da porucim da se nose u tri lepe! drzava treba da finansira ovu jadnu decu sto umiru jer nema lekova/lekara a ne mogu roditelji da skupe pare za operacije u inostranstvu od plate od 200 evra, a ovi pikaci lopte su ionako preplaceni i krajnje je vreme da zarade svoj novac!

Milan

pre 10 godina

Obzirom da ove ostale niko i ne trazi neko je morao biti prodat i to je u redu. Nego, bez sale, ko ce nama da igra stopera sledece sezone? Stranci su ograniceni brojem, Maksa odlazi, Petkovic isto nadam se iako je levi bek. Izgleda ce opet biti Mikic i jos neko uz njega, kao Krneta ili sl. Ako misle opet sa istim snagama bolje da stvarno rasformiraju tim i da nas posalju tri ranga nize. Da se ne mucimo i mi sto gledamo i oni sto hoce a ne znaju.

Cirkus

pre 10 godina

Ovi ocigledno nisu gledali njegov briljantni nastup protiv Slobode! Decko je duduk, kao i velika vecina njegovih saigraca. Ovo sto je zvezda uspela da izvuce za njega granici se sa naucnom fantastikom! Svaka cast!

s t v

pre 10 godina

Prodali perspektivnog igraca zbog dobijanja licence za takmicenje u kome ce da ispadnu u prvom kolu od nekih kiprana, azerbejdzanaca ili slicnih. Primer domacinskog poslovanja!
(Milos, 29. maj 2013 23:35)

Dopuniću tvoj komentar jer sam hteo da napišem sličan.
Nisam zlurad, ali činjenice su sledeće :
- prodaju perspektivnog igrača da bi platili za licencu
- kasnije moraju da ulože u stadion da bi ispunjavao određene evropske uslove ( od čega )
- moraju da rekonstruišu ekipu ( odakle pare )
- pripreme da se novi tim uigra ( odakle pare )
- sve to ne garantuje da će igrati evropu ( uloženo-vraćeno ? )
Bila bi bruka da CZ ne igra kvalifikacije za evropu, ali hoće li novi dugovi pomoći da se izvuče iz kolapsa ?
Treba dobro razmisliti o tome.

saban

pre 10 godina

Prodali perspektivnog igraca zbog dobijanja licence za takmicenje u kome ce da ispadnu u prvom kolu od nekih kiprana, azerbejdzanaca ili slicnih. Primer domacinskog poslovanja!
(Milos, 29. maj 2013 23:35)
Prodali jedinog za koga postoji interesovanje,licencu jure otplatom starih dugova koje bi svakako morali da plate.Ovo nije domacinsko vec jedino moguce poslovanje jer oni nemaju pozar,oni imaju lomacu.Ko zeli da shvati...lako je.

danilo

pre 10 godina

Cim procitam da je neko napisao komentar u smislu "Pa sto ga prodajete sad, za X godina ce vredeti 15 miliona" samo bih ga zapitao da li je normalan?? Gde bre da vredi 15 miliona? U domacoj ligi? Ovih 7 miliona za koje je prodat L. Markovic su VRH, kraj, nema dalje sto se trenutne situacije u nasem fudbalu tice. Jel neko ozbiljan misli da bi Vidic, Jovetic, Nastasic postali ovakvi igraci da su ostali u Partizanu i Zvezdi?
(akcidroni, 29. maj 2013 22:48)
Pa sada, ko je tu normalan a ko je zbunjen neka pomogne priča iz Dinama, Zagreb.
Držali su Luku Modriča do njegove 23 godine pa ga prodali za 23 miliona evra!?
Pa su držali Mandžukića do 24 godine i uzeli oko 7 miliona.
Toliko o normalnosti...

Delija

pre 10 godina

Ne razumem ljude! Jel vi hocete da mi dobijemo licencu? Hocete! Pa mora da se nesto proda, prica o tome kako ce Spajic za koju godinu vredeti 10 miliona su budalastine... Lazar Markovic je fudbaler kakvog nasa liga nije imala dugo, i eto covek ce otici za 10 miliona(mozda) ... Spajic je jedan prosecan stoper budimo realni... Svaka njemu cast, ali svi mi hocemo licencu e pa para nema, i mora da se proda nesto...

Tozovac

pre 10 godina

Talenat koga je Mitrović otresao kao da ga nema jesenas, Abubakar prolazio kao pored bandere, skriivo penal koji dusija nije dosuio u Smederevu i mogao bi da nabrojim još pet utakmica gde je ovaj talenat iskazivao svoj potencijal. Od ove prodaje jedino je fantastičnija ona Lekićeva u Osasunu. Inače za mnogo komentatore bez obzira na klupsu obojenost: Nije strašno ne znati, nego neznati. I nije opasno neznanje nego ne znaje"

Babin_zub

pre 10 godina

To je nasa realnost. Zao mi je sto ne prodadosmo nekog iz napada za te pare,jer za njih imamo zamene.Ovo je jedini odbrambeni igrac koji je iole vredeo,i uz rad je mogao postici dosta na svojoj igri za razliku od ostalih koji su svoj zenit dosegli i ne vrede pisljiva boba.

Mile

pre 10 godina

zato je Zvezda redovno igrala polufinala i Kupa sampiona i Kup Uefe.
(Ja!, 30. maj 2013 00:04)

Hahahaaha al me nasmeja.Mozda na nekoj igri tipa FIFA 2012

vlada milic

pre 10 godina

zato je Zvezda redovno igrala polufinala i Kupa sampiona i Kup Uefe.(Ja!, 30. maj 2013 00:04) Hahahaaha al me nasmeja.Mozda na nekoj igri tipa FIFA 2012 (Mile, 30. maj 2013 00:54)
smesan si koliko neznas . i jos si nasao drugima da se smejes.

akcidroni

pre 10 godina

@Cim procitam da je neko napisao komentar u smislu "Pa sto ga prodajete sad, za X godina ce vredeti 15 miliona" samo bih ga zapitao da li je normalan?? Gde bre da vredi 15 miliona? U domacoj ligi? Ovih 7 miliona za koje je prodat L. Markovic su VRH, kraj, nema dalje sto se trenutne situacije u nasem fudbalu tice. Jel neko ozbiljan misli da bi Vidic, Jovetic, Nastasic postali ovakvi igraci da su ostali u Partizanu i Zvezdi?
(akcidroni, 29. maj 2013 22:48)

O cemu ti pricas, da su svi igraci godinama ostajali duze u nasoj ligi, koliko bi samo liga bila jaca. Takodje i ostali klubovi bi bili mnogo jaci jer se njihovi najbolji igraci ne bi prelazili u Partizan ili C. Zvezdu. Koliko je samo dobrih igraca propalo jer su odmah otisli preko.
Tim Partizana: Jovetic, Sulejmani, Nastasic, Ljajic, Markovic, Savic... sa njima bi Partizan sigurno nesto uradio u Evropi a samim tim ne bi kasnije odlazili za neki sitan novac preko. Nekada u nasoj ligi moglo je tek sa 27 godina da se ode u inostranstvo i zato je bila jako, zato je Zvezda redovno igrala polufinala i Kupa sampiona i Kup Uefe.
(Ja!, 30. maj 2013 00:04)

Koliko se vise razumem od tebe u fudbal, bruka! A od cega bi svi ti klubovi ziveli, ajde reci mi??? I ovako jedva krpe s kraj krajem, a neki ne mogu ni to. Kao sto rekoh, prestanite da zivite u bajkama, ovo se posebno na tebe odnosi.

seljak.

pre 10 godina

) O cemu ti pricas, da su svi igraci godinama ostajali duze u nasoj ligi, koliko bi samo liga bila jaca. Takodje i ostali klubovi bi bili mnogo jaci jer se njihovi najbolji igraci ne bi prelazili u Partizan ili C. Zvezdu. Koliko je samo dobrih igraca propalo jer su odmah otisli preko.Tim Partizana: Jovetic, Sulejmani, Nastasic, Ljajic, Markovic, Savic... sa njima bi Partizan sigurno nesto uradio u Evropi a samim tim ne bi kasnije odlazili za neki sitan novac preko. Nekada u nasoj ligi moglo je tek sa 27 godina da se ode u inostranstvo i zato je bila jako, zato je Zvezda redovno igrala polufinala i Kupa sampiona i Kup Uefe. (Ja!, 30. maj 2013 00:04) .....slazem se sa tobom...u pravu si..ali cinjenicno stanje je drugacije,na zalost..u srpskim klubivima ne postoji zdrav privatni kapital,i je vode ih strucni ljudi..da nije prodaje igraca,ovako mladih...arbitrazni sud UEFA...bi imao i previse posla zbog tuzbi nasih igraca..pa bi na kraju odlazili iz klubova bez obestecenja...na zalost bez privatizacije klubova nema ni normalnih ulaganja,ni... jakih klubova

Stanimir Branimir

pre 10 godina

Da pomognem igračima Football Managera. U stvarnosti stvari ne funkcionišu kao u igrici. I ja sam u FM-u sa Vošom i Zvezdom bio prvak Evrope i po nekoliko puta zaredom (postali su među pet najvrednijih klubova na svetu, imao po 200-300 miliona za transfere), i iz najnižih likaških takmičenja u Engleskoj dolazio do Premijer lige, sa 10 različitih reprezentacija bivao i prvak sveta i kontinentalni prvak, ali me to ne čini dobrim menadžerom, to je samo igrica koja svima daje utisak da mogu da vode ekipu i budu dobri u tome.

S t v i Milos

pre 10 godina

Pa postovana gospodo, hajde malo razmislitie, prije nego ostavite bilo kakav komentar.
Pitate se, zasto prodaju mladjanog Spajica? Razmislite malo logicki. Da li navijaci zele da gledaju Zvezdu u Evropi, predpostavimo da zele. Da li Zvezda moze zaraditi odredjenu sumu novca od prodaje karata, mislim da moze. Sada, da se vratim na Spajica. Jeste, tragedija je, da se Spajic proda, ali...
Da li vi stvarno mislite, da je Zvezda sa dugom koji se mjeri u desetinama miliona Evra, u prilici da bira.
Hoces u Evropu, treba ti licenca, da bi imao licencu, moras da platis, Zvezda nema novac, znaci.. odgovor je jednostavan, prodajes ono, sto u datome trenutku vrijedi, da bi imao dozvolu da se igras evropske utakmice. Da nece mozda zaraditi od prodaje Milijasa, Petkovica ili sl. ? Nece, ako mi ne znamo sta hocemo, evropski klubovi znaju, sta im se i koliko isplati. Princip je, uzmi ili ostavi! Ima ko hoce...

Zvezdaš

pre 10 godina

Da li ste se ikada zapitali koliko Zvezda ima školovanih trenera u svojoj omladinskoj školi? Kad kažem školovanih mislim na trenere sa završenim sportskim akademijama i položenim UEFA licencama. Molim B92 da naprave jedan istraživački tekst na tu temu, pa kada javnost sazna istinu, videćete da je premija da klub koji volim proda bilo koga za preko 1 milion evra.

Za Zvezdu je jedino rešenje privatizacija, gomila otkaza nestručnim lezilebovićima i svež privatni kapital. Na žalost, ne vidim nikog ko je spreman da uloži... tako da nam ostaje da mudrujemo i maštamo...

vlajkO

pre 10 godina

Ali ovaj decko je rupa i neznalica nevidjena, a vi pisete danima o njemu kao da je Mesi?!?! I jos ce ovi da plate za njega? Nije ni cudo sto smo tu gde jesmo!

danilo

pre 10 godina

A ponuda od milion je bila smešna i uvredljiva?
kako samo rasprodajemo igrače koji će za neku godinu vredeti 3 ili 5 puta više- nema nam ravnih...

Dio mio

pre 10 godina

Gospode Boze da je neko za ovakvog igraca dao ovolike pare. Majko mila, pa nije valjda da nasi menadzeri i dalje uspevaju da varaju po zapadu :D:D:D:D
zvezdo pa ovo vam je posao veka :D:D:D:D
Sledece sezone samo protiv Tuluza da prima dva gola po mecu :D

Ja!

pre 10 godina

Cim procitam da je neko napisao komentar u smislu "Pa sto ga prodajete sad, za X godina ce vredeti 15 miliona" samo bih ga zapitao da li je normalan?? Gde bre da vredi 15 miliona? U domacoj ligi? Ovih 7 miliona za koje je prodat L. Markovic su VRH, kraj, nema dalje sto se trenutne situacije u nasem fudbalu tice. Jel neko ozbiljan misli da bi Vidic, Jovetic, Nastasic postali ovakvi igraci da su ostali u Partizanu i Zvezdi?
(akcidroni, 29. maj 2013 22:48)

O cemu ti pricas, da su svi igraci godinama ostajali duze u nasoj ligi, koliko bi samo liga bila jaca. Takodje i ostali klubovi bi bili mnogo jaci jer se njihovi najbolji igraci ne bi prelazili u Partizan ili C. Zvezdu. Koliko je samo dobrih igraca propalo jer su odmah otisli preko.
Tim Partizana: Jovetic, Sulejmani, Nastasic, Ljajic, Markovic, Savic... sa njima bi Partizan sigurno nesto uradio u Evropi a samim tim ne bi kasnije odlazili za neki sitan novac preko. Nekada u nasoj ligi moglo je tek sa 27 godina da se ode u inostranstvo i zato je bila jako, zato je Zvezda redovno igrala polufinala i Kupa sampiona i Kup Uefe.

bogi

pre 10 godina

šteta šteta... dečko će biti vrhunski dobar, već je najbolji u Zvezdi a tek mu je 20... da je ostao Jovanović pa ajde, ovako nemamo sad nijednog stopera :((

Pedja

pre 10 godina

Ne mogu da verujem kako pljujete igraca koji ima talenat. Igrac veoma mlad, prakticno dosao iz omladinskog tima i z aneku godinu bi bio izuzetan centarhalf, a vi kao nem apojma i tome slicno. Greota je sto Zvezda zbog dugovanja mora da rasprodaje ovako jeftino igrace. Kada bi polako prebacivali jednog po jednog mladog, a da ne moraju njih d aprodaju nego starije, za 2-3 godine bi se napravio odlican tim. Nazalost ovde se sve svodi na prezivljavanje i mora da se stalno prodaju igraci budzasto.
Jedini pametan TOletov potez kad je hteo da napravi nacionalni stadio i da da Zvezdi i Partizanu i jos bi dobili pare da n emoraju nikoga da prodaju, a oni odbili. Ne mogu da shvatim.

luuuudddddd

pre 10 godina

pa ne,nasi klubovi najbolje jos iz kolevke da prodaju igrace...i ovo malo dobrih igraca sto imamo da prodamo,i taman u prvoj ligi da nam igraju klinci od 14 god...a oni penzioneri sto nemaju gde,neka se vrate...i jos se pitamo sto nam je liga ovako losa...

Milos

pre 10 godina

Prodali perspektivnog igraca zbog dobijanja licence za takmicenje u kome ce da ispadnu u prvom kolu od nekih kiprana, azerbejdzanaca ili slicnih. Primer domacinskog poslovanja!

Mile

pre 10 godina

zato je Zvezda redovno igrala polufinala i Kupa sampiona i Kup Uefe.
(Ja!, 30. maj 2013 00:04)

Hahahaaha al me nasmeja.Mozda na nekoj igri tipa FIFA 2012

Kokorayko

pre 10 godina

Za 1,5 miliona evra,mogu da se dovedu tri igrača iz Afrike i J.Amerike da odvale u ovoj našoj ligi,jedina šteta,što to neće da se desi,nego će ove parice ubrzo da iščeznu.

akcidroni

pre 10 godina

Cim procitam da je neko napisao komentar u smislu "Pa sto ga prodajete sad, za X godina ce vredeti 15 miliona" samo bih ga zapitao da li je normalan?? Gde bre da vredi 15 miliona? U domacoj ligi? Ovih 7 miliona za koje je prodat L. Markovic su VRH, kraj, nema dalje sto se trenutne situacije u nasem fudbalu tice. Jel neko ozbiljan misli da bi Vidic, Jovetic, Nastasic postali ovakvi igraci da su ostali u Partizanu i Zvezdi? Mislite da bi vise vredeli? Prestanite da zivite u bajkama, 1,5 milion za ovog Spajica je POSAO GODINE, on je decko igrac koji se stvorio ni sam ne znam odakle, i neverovatno mi je da za njega neko daje tolike pare. Druga je stvar sto bi Zvezdi bilo bolje da s tim novcem ugasi pozar u radnoj zajednici i igrackom pogonu, umesto sto ce izvaditi licencu za Evropu iz koje ce izleteti ekspresno, bez ikakve finansijske koristi. Pozdrav svim objektivnim posetiocima sajta!

UozbiljiteSe

pre 10 godina

Super. Ostalo nam samo još 46.5 miliona evra duga. Kad bi uvalili Vukana Savićevića Milanu za 20 miliona evra, a ostalo da nam da šeik koji je bio nedavno u poseti...krenuli bi galopom u bolje sutra.

mikilele

pre 10 godina

Hvala Urošu Spajiću,
što ima dovoljno mozga da se ne preganja sa upravom kluba
i što shvata da može da pomogne i sebi i klubu kojeg voli.

Majstore, hvala ti što si pikao fudbal bez razmišljanja o bizMizu,
sve najbolje, ima dana za ljubav prema klubu.

Lojalan si, zaradićeš bilo gde, jer znaš da pikaš.

Gomorra

pre 10 godina

Decko je talentovan (daleko je od rupe, kako pisu ovde neki "znalci"), ni jedan klub ga nebi prodavao sad (sa 20 godina). Sigurno bi za koju godinu dostigao vecu cenu, ali Zvezda je u takvoj situaciji da je novac potreban hitno. Sta da se radi, samo da izadjemo iz ovog kosmara, nadam se da ce se u buducnosti pojacati rad sa mladima i racionalno prodavati igraci, tj. da dostignu neku solidnu cenu, pa na prodaju. Jednostavno neki zdrav pristup, recimo u Partizanu to mnogo bolje rade, imaju trenutno par igraca koje mogu da prodaju za preko 6 miliona evra, naravno imaju i oni svojih "biznismena" pa te pare idu na levo i desno...

Tozovac

pre 10 godina

Talenat koga je Mitrović otresao kao da ga nema jesenas, Abubakar prolazio kao pored bandere, skriivo penal koji dusija nije dosuio u Smederevu i mogao bi da nabrojim još pet utakmica gde je ovaj talenat iskazivao svoj potencijal. Od ove prodaje jedino je fantastičnija ona Lekićeva u Osasunu. Inače za mnogo komentatore bez obzira na klupsu obojenost: Nije strašno ne znati, nego neznati. I nije opasno neznanje nego ne znaje"

del

pre 10 godina

jbg ovo se ocekivalo. mora budzet da se popuni. bolje i on da ode nego pa da igramo kako tako evropu nego da se zadovoljimo JSL opet. sa srecom ako predje!

Mihajlovic

pre 10 godina

Talentovan stoper, steta je sto odlazi, ali mi smo u takvoj situaciji da moramo da prihvatimo svaku ponudu. Trebalo je u ovoj polu-sezoni forsirati i Mijailovica i Milivojevica, lakse bi se prodali.

Cirkus

pre 10 godina

Ovi ocigledno nisu gledali njegov briljantni nastup protiv Slobode! Decko je duduk, kao i velika vecina njegovih saigraca. Ovo sto je zvezda uspela da izvuce za njega granici se sa naucnom fantastikom! Svaka cast!

danilo

pre 10 godina

Cim procitam da je neko napisao komentar u smislu "Pa sto ga prodajete sad, za X godina ce vredeti 15 miliona" samo bih ga zapitao da li je normalan?? Gde bre da vredi 15 miliona? U domacoj ligi? Ovih 7 miliona za koje je prodat L. Markovic su VRH, kraj, nema dalje sto se trenutne situacije u nasem fudbalu tice. Jel neko ozbiljan misli da bi Vidic, Jovetic, Nastasic postali ovakvi igraci da su ostali u Partizanu i Zvezdi?
(akcidroni, 29. maj 2013 22:48)
Pa sada, ko je tu normalan a ko je zbunjen neka pomogne priča iz Dinama, Zagreb.
Držali su Luku Modriča do njegove 23 godine pa ga prodali za 23 miliona evra!?
Pa su držali Mandžukića do 24 godine i uzeli oko 7 miliona.
Toliko o normalnosti...

nikolaa

pre 10 godina

Za igraca iz omladinske skole 20% dato menadzeru. Nema bas puno logike. Pa toliko ne treba dati ni kada se dovodi neki igrac sa strane.

petar

pre 10 godina

Super su mi ovi što pričaju da će igrač za godinu dana da vredi duplo više. Po toj vašoj logici, Lazovića bi sada prodavali za 10 miliona. A umesto toga, dečku je pala cena za godinu dana i još se teško povredio.

vlada milic

pre 10 godina

zato je Zvezda redovno igrala polufinala i Kupa sampiona i Kup Uefe.(Ja!, 30. maj 2013 00:04) Hahahaaha al me nasmeja.Mozda na nekoj igri tipa FIFA 2012 (Mile, 30. maj 2013 00:54)
smesan si koliko neznas . i jos si nasao drugima da se smejes.

seljak.

pre 10 godina

) O cemu ti pricas, da su svi igraci godinama ostajali duze u nasoj ligi, koliko bi samo liga bila jaca. Takodje i ostali klubovi bi bili mnogo jaci jer se njihovi najbolji igraci ne bi prelazili u Partizan ili C. Zvezdu. Koliko je samo dobrih igraca propalo jer su odmah otisli preko.Tim Partizana: Jovetic, Sulejmani, Nastasic, Ljajic, Markovic, Savic... sa njima bi Partizan sigurno nesto uradio u Evropi a samim tim ne bi kasnije odlazili za neki sitan novac preko. Nekada u nasoj ligi moglo je tek sa 27 godina da se ode u inostranstvo i zato je bila jako, zato je Zvezda redovno igrala polufinala i Kupa sampiona i Kup Uefe. (Ja!, 30. maj 2013 00:04) .....slazem se sa tobom...u pravu si..ali cinjenicno stanje je drugacije,na zalost..u srpskim klubivima ne postoji zdrav privatni kapital,i je vode ih strucni ljudi..da nije prodaje igraca,ovako mladih...arbitrazni sud UEFA...bi imao i previse posla zbog tuzbi nasih igraca..pa bi na kraju odlazili iz klubova bez obestecenja...na zalost bez privatizacije klubova nema ni normalnih ulaganja,ni... jakih klubova

s t v

pre 10 godina

Prodali perspektivnog igraca zbog dobijanja licence za takmicenje u kome ce da ispadnu u prvom kolu od nekih kiprana, azerbejdzanaca ili slicnih. Primer domacinskog poslovanja!
(Milos, 29. maj 2013 23:35)

Dopuniću tvoj komentar jer sam hteo da napišem sličan.
Nisam zlurad, ali činjenice su sledeće :
- prodaju perspektivnog igrača da bi platili za licencu
- kasnije moraju da ulože u stadion da bi ispunjavao određene evropske uslove ( od čega )
- moraju da rekonstruišu ekipu ( odakle pare )
- pripreme da se novi tim uigra ( odakle pare )
- sve to ne garantuje da će igrati evropu ( uloženo-vraćeno ? )
Bila bi bruka da CZ ne igra kvalifikacije za evropu, ali hoće li novi dugovi pomoći da se izvuče iz kolapsa ?
Treba dobro razmisliti o tome.

Stanimir Branimir

pre 10 godina

Da pomognem igračima Football Managera. U stvarnosti stvari ne funkcionišu kao u igrici. I ja sam u FM-u sa Vošom i Zvezdom bio prvak Evrope i po nekoliko puta zaredom (postali su među pet najvrednijih klubova na svetu, imao po 200-300 miliona za transfere), i iz najnižih likaških takmičenja u Engleskoj dolazio do Premijer lige, sa 10 različitih reprezentacija bivao i prvak sveta i kontinentalni prvak, ali me to ne čini dobrim menadžerom, to je samo igrica koja svima daje utisak da mogu da vode ekipu i budu dobri u tome.

Milan Miodragovic

pre 10 godina

Za 1,5 miliona evra,mogu da se dovedu tri igrača iz Afrike i J.Amerike da odvale u ovoj našoj ligi,jedina šteta,što to neće da se desi,nego će ove parice ubrzo da iščeznu.
(Kokorayko, 29. maj 2013 23:30)


Vidi se da igras FM MENAGER-a :)))))

Babin_zub

pre 10 godina

To je nasa realnost. Zao mi je sto ne prodadosmo nekog iz napada za te pare,jer za njih imamo zamene.Ovo je jedini odbrambeni igrac koji je iole vredeo,i uz rad je mogao postici dosta na svojoj igri za razliku od ostalih koji su svoj zenit dosegli i ne vrede pisljiva boba.

neko

pre 10 godina

Grobar sam, ali podrzavam Zvezdu u ovome.

Ako uspeju da prodaju igrace i namire dugove, to je posten nacin.
Druga varijanta je bila da drzava zalegne i plati dugove.
Da uzme svima nama (i Delijama i Grobarima, ali i ostalima) pare i namiri Zvezdine dugove.

Ne zelim da drzava daje ni Partizanu, pa ni Zvezdi.
Zasto? Zato sto je za te pare drzava mogla da napravi neko obdaniste, da obnovi 10 skola ili neku bolnicu. Eto zato. Ne pricamo o milion dinara, nego o milionima evra.

Ako postoji interes da se taj klub ili neki drugi odrzi, sami navijaci ce doci na utakmice i platiti karte po 20, 30 evra i problem resen.
Kupovace dresove. Vec sam pisao negde. Neka Zvezda proda milion dresova(tvrdite da imate makar 5,6 miliona navijaca) po 50 evra i eto vracenog celokupnog duga.

Druga varijanta je prodaja igraca. Partizan uglavnom to radi, ali makar ne trazi pare od drzave. Ne zanima me kako ce se ti klubovi finansirati, samo je bitno da drzava ne odvaja pare od porodilja za njih. Umiru deca, jer ne mozemo da im priustimo operaciju od 100k evra, a onda se daju milioni da bi se odigralo jedno kolo u Evropi.

Ponavljam, ako neko finansira iz svog dzepa, to je u redu.
Drzava to NE SME vise da radi.

I jos jedna stvar, Zvezda ne placa licencu UEFI, nego izmiruje svoje dugove prema poveriocima, kako bi mogla da dobije licencu.
Dakle, te dugove bi Zvezda morala da plati pre ili kasnije.

akcidroni

pre 10 godina

@Cim procitam da je neko napisao komentar u smislu "Pa sto ga prodajete sad, za X godina ce vredeti 15 miliona" samo bih ga zapitao da li je normalan?? Gde bre da vredi 15 miliona? U domacoj ligi? Ovih 7 miliona za koje je prodat L. Markovic su VRH, kraj, nema dalje sto se trenutne situacije u nasem fudbalu tice. Jel neko ozbiljan misli da bi Vidic, Jovetic, Nastasic postali ovakvi igraci da su ostali u Partizanu i Zvezdi?
(akcidroni, 29. maj 2013 22:48)

O cemu ti pricas, da su svi igraci godinama ostajali duze u nasoj ligi, koliko bi samo liga bila jaca. Takodje i ostali klubovi bi bili mnogo jaci jer se njihovi najbolji igraci ne bi prelazili u Partizan ili C. Zvezdu. Koliko je samo dobrih igraca propalo jer su odmah otisli preko.
Tim Partizana: Jovetic, Sulejmani, Nastasic, Ljajic, Markovic, Savic... sa njima bi Partizan sigurno nesto uradio u Evropi a samim tim ne bi kasnije odlazili za neki sitan novac preko. Nekada u nasoj ligi moglo je tek sa 27 godina da se ode u inostranstvo i zato je bila jako, zato je Zvezda redovno igrala polufinala i Kupa sampiona i Kup Uefe.
(Ja!, 30. maj 2013 00:04)

Koliko se vise razumem od tebe u fudbal, bruka! A od cega bi svi ti klubovi ziveli, ajde reci mi??? I ovako jedva krpe s kraj krajem, a neki ne mogu ni to. Kao sto rekoh, prestanite da zivite u bajkama, ovo se posebno na tebe odnosi.

Luca Brassi

pre 10 godina

Prodajte Milijasa, Bajkovica i Petkovica.....dosta mi je tih zakletih Zvezdasa...koji su najveci zvezdasi van terena i na splavovima....trebaju mi Zvezdasi na terenu....

Zvezdaš

pre 10 godina

Da li ste se ikada zapitali koliko Zvezda ima školovanih trenera u svojoj omladinskoj školi? Kad kažem školovanih mislim na trenere sa završenim sportskim akademijama i položenim UEFA licencama. Molim B92 da naprave jedan istraživački tekst na tu temu, pa kada javnost sazna istinu, videćete da je premija da klub koji volim proda bilo koga za preko 1 milion evra.

Za Zvezdu je jedino rešenje privatizacija, gomila otkaza nestručnim lezilebovićima i svež privatni kapital. Na žalost, ne vidim nikog ko je spreman da uloži... tako da nam ostaje da mudrujemo i maštamo...

Delija

pre 10 godina

Ne razumem ljude! Jel vi hocete da mi dobijemo licencu? Hocete! Pa mora da se nesto proda, prica o tome kako ce Spajic za koju godinu vredeti 10 miliona su budalastine... Lazar Markovic je fudbaler kakvog nasa liga nije imala dugo, i eto covek ce otici za 10 miliona(mozda) ... Spajic je jedan prosecan stoper budimo realni... Svaka njemu cast, ali svi mi hocemo licencu e pa para nema, i mora da se proda nesto...

Milan

pre 10 godina

Obzirom da ove ostale niko i ne trazi neko je morao biti prodat i to je u redu. Nego, bez sale, ko ce nama da igra stopera sledece sezone? Stranci su ograniceni brojem, Maksa odlazi, Petkovic isto nadam se iako je levi bek. Izgleda ce opet biti Mikic i jos neko uz njega, kao Krneta ili sl. Ako misle opet sa istim snagama bolje da stvarno rasformiraju tim i da nas posalju tri ranga nize. Da se ne mucimo i mi sto gledamo i oni sto hoce a ne znaju.

vlada

pre 10 godina

mislim da jos dugo nece zvezda biti ono sto je bila. jednostavno ako hoce da prezive moraju da vrate dug. a dug moze da se vrati samo od prodaje igraca. sponzori hoce rezultat a od karata nema ni struja da se plati.
bice mozda prosecan tim jedno 3-4 godine ali tako jednostavno mora biti. rasprodati sta se moze, jedino ulaganje u svoju skolu i eventualno poneki kupljen igrac da se ne ispadne iz lige. pa kad se okrene jedan ciklus i zvezda dodje u plus ili na nulu onda moze da se krene sa gradjenjem tima, da se igraci prodaju planski i sve ostalo sto uz to ide.
ovako nema nicega. kupe se neki igraci na lutrija sistem pa se prodaju posle 6-9 meseci. negde zaradis, uglavnom si u minusu, troskovi se gomilaju a rezultata nema...
druga opcija je da dodje neki gazda, rus ili arapin, pljune kes i kupi zvezdu a to, bojim se, ne da je naucna fantastika, nego i da se desi, neki dusebriznik bi se umesao jel, nedajboze, prodaje se srpska svetinja...
i svim ovima sto misle da treba drzava da finansira zvezdu (ovde mislim i na partizan i vojvodinu i bilo koji drugi klub) samo da porucim da se nose u tri lepe! drzava treba da finansira ovu jadnu decu sto umiru jer nema lekova/lekara a ne mogu roditelji da skupe pare za operacije u inostranstvu od plate od 200 evra, a ovi pikaci lopte su ionako preplaceni i krajnje je vreme da zarade svoj novac!

saban

pre 10 godina

Prodali perspektivnog igraca zbog dobijanja licence za takmicenje u kome ce da ispadnu u prvom kolu od nekih kiprana, azerbejdzanaca ili slicnih. Primer domacinskog poslovanja!
(Milos, 29. maj 2013 23:35)
Prodali jedinog za koga postoji interesovanje,licencu jure otplatom starih dugova koje bi svakako morali da plate.Ovo nije domacinsko vec jedino moguce poslovanje jer oni nemaju pozar,oni imaju lomacu.Ko zeli da shvati...lako je.

S t v i Milos

pre 10 godina

Pa postovana gospodo, hajde malo razmislitie, prije nego ostavite bilo kakav komentar.
Pitate se, zasto prodaju mladjanog Spajica? Razmislite malo logicki. Da li navijaci zele da gledaju Zvezdu u Evropi, predpostavimo da zele. Da li Zvezda moze zaraditi odredjenu sumu novca od prodaje karata, mislim da moze. Sada, da se vratim na Spajica. Jeste, tragedija je, da se Spajic proda, ali...
Da li vi stvarno mislite, da je Zvezda sa dugom koji se mjeri u desetinama miliona Evra, u prilici da bira.
Hoces u Evropu, treba ti licenca, da bi imao licencu, moras da platis, Zvezda nema novac, znaci.. odgovor je jednostavan, prodajes ono, sto u datome trenutku vrijedi, da bi imao dozvolu da se igras evropske utakmice. Da nece mozda zaraditi od prodaje Milijasa, Petkovica ili sl. ? Nece, ako mi ne znamo sta hocemo, evropski klubovi znaju, sta im se i koliko isplati. Princip je, uzmi ili ostavi! Ima ko hoce...