Fudbal 93

Nedelja, 26.05.2013.

07:44

Nejmar prešao u Barselonu

Saga je konačno gotova - brazilski napadač Nejmar seli se ovog leta u Barselonu.

Nejmar prešao u Barselonu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

93 Komentari

Sortiraj po:

barsazauvek

pre 10 godina

pa ta ista barsa koja je sad izgubila od bajerna ukupnim rezultatom 7-0 sledece godine ce da ih bije u finalu sa sve gvardiolom :).
Nejmaru izabrao si pravi klub, sa srecom tebi i VELIOKOJ BARSI. jedva cekam sledecu sezonu, svet ce poludeti za vama ;) pozz svim fanovima barse i fudbala..

Milos

pre 10 godina

(Pep, 26. maj 2013 21:48) Bice da su nekog i prodali? :) Gde je igrao Ture pre Sitija? Salim se. Uglavnom , lista najvecih "trosadzija" u ovom veku izgleda ovako.
1. Celzi - 805 miliona
2. Real - 785
3. M. Siti - 625
4. Barselona - 485
5. Bajern - 380 ...
Ove podatke lako mozes da proveris na sajtu transfermarkt. Pa samo sezone 2009/10 Real je u pojacanja ulozio skoro 250 miliona! Alonso 35, Benzema 35, Ronaldo 95, Kaka 65 , Albiol 15... Samo, nekima se ulozeno isplatilo preko trofeja a nekima nije.

Bavarac

pre 10 godina

Kako su zeznuli dečka,da pređe u ekipu koja je pukla od Bayerna 7:0, neshvatljivo ne mogu poverovati sve puca po šavovima i pucaće i dalje...

Pep

pre 10 godina

Svi nesto napadate Real, kao oni unistavaju igrace.
A Barsa? Ibrahimovic, Cigrinski, Afelaj, Hleb, Fabregas, Song, evo ga sada i Sancez!
Barsa ne trosi pare? Ibra- 35 miliona plus Eto, Fabregas- 35 miliona, Hleb-20 miliona. Sancez- 37 miliona, Vilja- 40 miliona, Maskerano- 20 miliona, Song-20 miliona, Cigrinski-20 miliona, Alves-30 miliona, Neymar-30 miliona i plus onih 10- 40 miliona. Ma ne oni nemaju pare, kupuju sve same jeftine igrace.

Stanimir Branimir

pre 10 godina

Gledao sam desetak puta ovog momka i nijednom nije ostavio neki utisak. Nijedna ozbiljna ekipa neće da trpi njegovih 10 pokušaja neverovatnih driblinga, da bi dva uspela. Ima tehniku i brzinu, ali je trenutno fizički jako slab i ne igra konstantno niti disciplinovano. Moraće Barsa da ima strpljenja sa njim. On je trenutno predaleko od najboljih evropskih krilnih napadača. Ako će da radi kao žongler da zabavlja publiku pre utakmice, onda nema šta da menja.

Lemi

pre 10 godina

Barselona ce na njemu zaraditi petoduplo, koliko dresova ce samo prodati. A cinjenica da uz Ronaldinja Nejmar ima najbolje driblinge ikad vidjene...

stollepg

pre 10 godina

Pustili su ga da stasa. 21 godina sasvim dovoljno da nastupi sa najjacim fudbalskim asevima i protiv najjacih klubova. Treba da ojaca na fizickom planu, onoliko koliko je jak na tehnickom i on i Messi ce sledece sezone o jadu crnom da zabave cijeli svijet.. Naravno ukoliko Barsa dovede kvalitetne stopere.
pozdrav

deda

pre 10 godina

mesiju sleduje ronaldinjova sudbina.. zivi bili pa videli... samo sto nejmar nece izneti na ledjima kao sto je mesi kad je bacio ronaldinja u drugi plan.. a nejmaru sleduje robinjova sudbina ako ne i gora tako da ce barsa kroz koju godinu da dozivi liverpulovu sudbinu ako ne i goru..

Matrix

pre 10 godina

Nejmar i Mesi svojim pojavama na terenu ce na sebe navuci po trojicu igraca bice mnogo prostora za ove ostale, Nejmar je takodje strasan u prodorima mnogo je brz, ovo je sve samo ne los potez Barselone

Nislija

pre 10 godina

Drago mi je sto je izabrao Barselonu a ne Real, jer bi ga Real samo upropastio kao i mnoge druge igrace, inace nisam navijac Barse, Liverpulov sam fan

hici

pre 10 godina

(Nemanja, 26. maj 2013 14:31)
Pravo prece kupovine bi bilo da barsa kupi nejmara a u slucaju da hoce kasnije da ga proda mora prvo santosu da ga ponudi pa ako santos odbije dolaze u obzir ostali.
(Apache, 26. maj 2013 15:07)
Ne, pravo prece kupovine znaci da Barsa ima prednost u odnosu na ostale, ali samo ako ponude istu otkupnu cenu kao ostali. Npr. Santos odluci da ga proda po ceni od 50 miliona. Santos u tom slucaju Nejmara mora ponuditi Barsi, a ako ona ne zeli da ga kupi onda ostalim klubovima. A ukoliko neki tim ponudi bolje uslove od one koje moze da ponudi Barsa tih 10 miliona koje je platila nista ne znace.

svasta

pre 10 godina

spominjali nam tu nekuh 100mil€,a on na kraju od za 28miliona€..ha ha ha
(roby, 26. maj 2013 09:14)

Da li ti poredis Barsu i Mancester Siti?

Dejan

pre 10 godina

Navijac sam barse drago mi je sto je preso videcemo sta zna u Primeri i Ls nemojte ga porediti sa Ronaldom zubom i Ronaldinho oni su bili nesto posebno Neymar nije jos igrao u Evropu sad ima da ga vidimo nadam se da ce pokazati mnogo toga mnogo je mlad. Mislim da ce jos vise napredovati u Barsu pored Messija Iniestu i Xavija i ostalih i ja bih naucio da igram fudbal a ne on realno.

U.S.Albania

pre 10 godina

Neznam sta kazhete vi ali Barcelona vam dao mogucnost da gledate Maradonu i Pelea (Messi i Nejmar) u 21 veku i to u jedini klub FC:BARCELONA KING of the KINGS.

Jimmy

pre 10 godina

28 miliona + 45% = 52 miliona za Nejmara cini mi se mnogo i previse para.
Sta je osvojio Santos sa Nejmarom ? Jednu titulu Libertadores i ni jedan jedini Brasileirao (sampionat Brazila). 2012 je sanotos bio osmi, 2011 deseti, 2010 osmi i 2009 12ti. Istovremeno, kada je Robinho bio prva zvezda Santosa, klub je 2 puta osvajo Brasileirao : 2002 i 2004. Tesko je uporediti 2 igraca na taj nacin ali se moze reci da je Santos bio mnogo jaci klub sa Robinhom nego sto je to sa Nejmarom.
Od 2010, Nejmar se takodje smatra kao jedan od nosioca igre Brazila. Od tog perioda dao je 20 golova ali svi smatraju da je reprezentacija jedna od naj slabijih ikada. Na zadnjem juznoamerickom takmicenju izbaceni su u cetvrtfinalu od Paragvaja sa samo jednom pobedom u 4 utakmice.
Gledao sam nekoliko utakmica Santosa i Brazila da se uverim kakav je ustvari Nejmar. Na svakoj utakmici pokusa po 15 driblinga. Od toga 2 puta prodje i sutradan odmah svi prikazuju novu majstoriju Nejmara. A da li neko stvarno misli da ce Nejmar imati u Barsi priliku da sam pokusa driblati 15 puta po utakmici, kada se uzme u obzir da to toliko ni Iniesta ni Messi ne rade ? Nejmar je ocajan potez Rossella da pokusa da sakrije svoj los rad u zadnje dve godine. Za te pare je mogao de dovede extra stopera (sto Barsi najvise fali) i dobrog klasicnog spica, a da mu jos ostane kusura. Ovako uz Nejmara opet ce da popune rupe sa igracima tipa Song.

Apache

pre 10 godina

Nemojte zaboraviti na vec placenih 10M od Barse da bi dobila pravo prece kupovine. 10M pre godinu dana je vise novca od 10M danas ;)Druga stvar je ta sto mu je ugovor bio na jos godinu dana i vec na zimu bi Neymar stekao pravo da prica samostalno sa klubovima a upravo iz tog razloga drugi klubovi su nudili astronomske cifre ne bi li privoleli Neymara da predje kod njih kroz pritisak u Brazilu/Santosu da potpise to, jer bi to prakticno obezbedilo Santos za narednih 20god :) No, ipak pravo prece kupovine puno znaci, a i to sto je Santos uopste pristao na to je veliki uspeh Barse i samo je dokaz koliko su veliki klub.E sada, postoje glasine da je dogovor bio u startu jos pre godinu dana da se transfer napravi u barsu ali mislim da je Santos zeleo samo da izvuce sto vise novca od Barse ali je ipak na kraju presudila zelja Neymara da predje u Barsu i shushka se da je Barsa ipak platila 55M koliki je i iznos minimalne otkupne klauzule u ugovoru i ja licno iskreno mislim da je to realna cena koju je Barsa platila nego verovatno postoje razlozi zbog cega je cifra umanjena u ocima javnosti.
(Nemanja, 26. maj 2013 14:31)
Pravo prece kupovine bi bilo da barsa kupi nejmara a u slucaju da hoce kasnije da ga proda mora prvo santosu da ga ponudi pa ako santos odbije dolaze u obzir ostali.

extremesportist

pre 10 godina

Ne moze igrati onako u Evropi ali ne mogu da verujem da neko omalovazava njegov kvalitet. Poredite ga sa Robinjom koji je za 4 godine u Santosu dao 61 gol a Nejmar za isto toliko dao 123 gola i plus ima mnogo vise asistencija i driblinga koji su prolazili samo Ronaldinju u Ronaldu brazilcu. Pogledajte Robinjov najbolji gol u Santosu, pa Nejmarov 15 najbolji je lepsi od tog. Robinjo na 90 utakmica za Brazil dao 26 golova a ovaj za 32 dao 20 golova. Plus samo 4 igraca u istoriji su postigla 100 golova pre 20 godina: Pele, Maradona, Ronaldo i Nejmar. Tako ste pricali i za Lukasa Mouru i Oskara a oni sad medju najboljim evropskim igracima a Nejmar bio daleko bolji od njih u Brazilu. Ne svidja mi se ako je ova vest tacna jer ce biti u drugom planu pored Mesija i Inijeste. Ali nema sumlje da ce za nekoliko godina konkurisati za najboljeg na svetu, a realno Kristijanu, Mesiju i sada Bejlu bi dobro doslo malo konkurencije. Majstor je on videcete: http://www.youtube.com/watch?v=Kq7Np5HWSCo

Real vestacki klub zinat :)

pre 10 godina

dole sam negde procitao, da je Real vestacki klub... hahahahaha, auu koji cirkus brate..Pa Barsa jos 10 godina da osvaja, a Real nista, bas nista.. opet ce imat vise trofeja Real.. aa i da ne duzim .. veci je brend Real, nego Barsa
(Realnost, 26. maj 2013 13:37)
Ma realnost ti je da je Real dominirao 60-tih, osvajao neke kvazi LS( prvu je organizovao neki Francuski sportski list) i tako jos 4 za redom, pa 65-e jos jednu. A kad je general Franko bacio kasiku Real pocinje da tone... Prvi je samo po broju novca koji se trosi na pojacanja. A ti se vrati u 60-te i raduj se trofejima :) posto LS posle ove Murinjove epizode nece Real videti skorije. Ma kakva LS, Primeru nece skorije osvojiti.

Nemanja

pre 10 godina

Nemojte zaboraviti na vec placenih 10M od Barse da bi dobila pravo prece kupovine. 10M pre godinu dana je vise novca od 10M danas ;)
Druga stvar je ta sto mu je ugovor bio na jos godinu dana i vec na zimu bi Neymar stekao pravo da prica samostalno sa klubovima a upravo iz tog razloga drugi klubovi su nudili astronomske cifre ne bi li privoleli Neymara da predje kod njih kroz pritisak u Brazilu/Santosu da potpise to, jer bi to prakticno obezbedilo Santos za narednih 20god :)
No, ipak pravo prece kupovine puno znaci, a i to sto je Santos uopste pristao na to je veliki uspeh Barse i samo je dokaz koliko su veliki klub.

E sada, postoje glasine da je dogovor bio u startu jos pre godinu dana da se transfer napravi u barsu ali mislim da je Santos zeleo samo da izvuce sto vise novca od Barse ali je ipak na kraju presudila zelja Neymara da predje u Barsu i shushka se da je Barsa ipak platila 55M koliki je i iznos minimalne otkupne klauzule u ugovoru i ja licno iskreno mislim da je to realna cena koju je Barsa platila nego verovatno postoje razlozi zbog cega je cifra umanjena u ocima javnosti.

DROGBA11

pre 10 godina

Nije tacna cifra,54 miliona ce biti placen, to je i relnije. ko ne veruje neka vidi http://www.transfermarkt.de/en/neymar/transfers/spieler_68290.html

Pep

pre 10 godina

STRTASNO precenjen igrac! Davao golove i razbijao u brazilskoj ligi u kojoj lekcije dele 40-togodisnji Klarens Sedorf, Ze Roberto, 33-togodisnji Ronaldinjo sa pivskim stomacicem, Fred, Luis Fabijano i tako dalje. U ligi u kojoj je jedan prosecan ako ne i ispodprosecan evropski fudbaler Rambo Petkovic kog su isterali iz svih mogucih klubova u Evropi razbijao. A taj isti Neymar u prijateljskoj izmedju Italije i Brazila je izgubio svaki moguci duel, nije mogao da mrdne i to protiv prosecnih stopera kao sto su Bonuci i Barzalji.
Ako se malo setimo isto tako je pumpan Robinjo, pa je preso u Real, odigrao 5 postenih utakmica i posle se raspao, sada ni u ovakvom Milanu nije standardan. Isto ceka i Neymara par dobrih utakmica, pa onda ocajne partije, prosecna prva sezona, ocajna druga sezona i onda sledi: " Hocu nazad u Brazil, kme, kme, kme ".
Kod njega se uopste ne vidi ta klasa kao sto se videla kod Ronalda ili Ronaldinja ili Rivalda i slazem se sa Bartonom koji je reako da je Neymar izvikan igrac.

Realnost

pre 10 godina

dole sam negde procitao, da je Real vestacki klub... hahahahaha, auu koji cirkus brate..Pa Barsa jos 10 godina da osvaja, a Real nista, bas nista.. opet ce imat vise trofeja Real.. aa i da ne duzim .. veci je brend Real, nego Barsa

igor

pre 10 godina

setite se samo robinja ,nejmar je isti tip igraca. pravi cirkuszant ali u spaniji ce on i nekako da prodje u ligi sampiona nece ga biti nigdje pozz

BvB

pre 10 godina

Kakvih 100 miliona ovo i jeste njegova vrednost, za vece pare trebao bi da se dokaze u evropi, za tog Neymara nas Matic ili Gece su igracine a da li ce Nejmar proci kao Robinjo videcemo, samo one finte u Brazilu u Evropi ne prolaze.

Aca Znalac

pre 10 godina

for druga kiki musampea

Po tvom komentaru se vidi da niti si čuo za Romaria, a ni za Ronalda. Oni su moj juniore bili fudbaleri ovih fenomenalnih holandskih klubova. PSV i Ajaks su istorija fudbalske Evrope. A ti sa svojim niskim poznavanjem fudbala i načina odabira mesta odakle možeš da skočiš više je tvoj mali problem. Bolje idi na sajt UEFE i uveri se ko i kakav je klub, a ne da pišeš gluposti. Da ne kažem nardu jedan.

YNWA

pre 10 godina

Pa sta ako je presao za mnogo manje pare,ne jure svi igraci pare,kaad ima i vise nego dovoljno.A i ko zna kakve klauzule su u ugovoru zbog niske cene.

Владимир

pre 10 godina

Барсина ера је завршена. Играчи и клуб су остварили амбиције, потрошени су и стари. Реал је, на свој начин (болесно амбициозан), увек гладан трофеја, те већи клуб од Барсе и у овом тренутку виталнији.
Барси треба целокупна реорганизација. Гладни и мотивисани играчи.

За пореску службу и јавност трансфер је 28, иначе је дупло више.

Нејмар. Ништа посебно од њега нисам видео. Одгледао сам пар утакмица.
Његово име је веће од његових дела, Најки прави добар маркетинг.

Aleksa

pre 10 godina

Alo ljudi za 28 miliona su otkupili Neymara od Santosa koji je njegov vlasnik 55%,dve agencije ga jos "poseduju",jedna 40% i druga 5%.

sb

pre 10 godina

Ne razumem zasto svi misle da se Neymar nece snaci u Barsi. Neymar je daleko kreativniji, lucidniji, brzi, bolji dribler, od npr. Pedra i Sancheza. Moze da igra ofanzivnog veznog, napadaca, kao i obe strane krila. Njegovim dolaskom ce rasteretiti i Messija, koji je realno 80% Barselone. A spanska liga ce mu sigurno odgovarati - malo kontakta, forsira se "tehnicki" fudbal i pas-igra.

danijel

pre 10 godina

e ako nije barselona jaka sad neznam koji klub nije, ako su njemci dosli do finala ne znaci da je smaknsveta, maltene isti tim prosle godine nije mogao da dibije celsi, interesanto cim nesto neko os oji kraj je za sve druge.. naprotiv ja mislim real i barsa mancester itd mislim da imaju dovoljno snage i dobrih igraca dz osvoje ligu sampiona u 2014

odlican 4

pre 10 godina

dobar fudbaler ali za klasu losiji od ronaldinja,ronalda(zube) tako da mislim da ce isti biti solidna rezerva na kamp nou....ustvari ako bi igrao klasicnog napadaca mozda bi mogao da zameni pedra.

Utah Jazz

pre 10 godina

Upravo sam procitao odlican intervju sa Cezar Sampajom, legendom Brazila. On kaze kako je Nejmar dobar igrac i momak, ali da je marketinski prepumpan, da vise razmislja o intervjuima nego o igrama. Dobar igrac koji je medijski pretvoren u Ronalda ili Ronaldinja. A sve na konto price kako su Brazilci nekada imali Rivalda, Ronalda, Ronaldinja, Bebeta, Romarija, Karlosa, Dungu i Kafua, a danas NEMAJU takve klasne igrace pa onda od jednog dobrog Nejmara prave vanserijskog igraca sto on uistinu i nije. Realno - ni do kolena gore navedenim igracima. Prosek za njih.

brat

pre 10 godina

Bolje bi bilo da je presao klub gde bi postao glavni igrac (Juventus, Arsenal koji bi mogli platiti ovu cenu). Ali cenim sto je presao verovatno zbog stila igre a ne zbog para.

Werp690

pre 10 godina

Bice kao sa Mesijem i Ronaldinjom,jedan ce morati da ode...U svakom slucaju Bayern ce i dalje biti prejak,jos sada sa Geceom,brutalno..Jedino nisu trebali da otpustaju trenera zarad Gvardiole.Covek osvoji u sezoni bukvalno sve,prvenstvo,kup,ligu sampiona i dobije otkaz..Presedan u istoriji fudbala!

Milos

pre 10 godina

(bzvz, 26. maj 2013 09:25)
Ma Barsi je falio Neymar i njega su doveli,kakav "klasican" centarfor,bas ovakav madzionicar je falio. Nekako mislim da oni bolje znaju koji igrac im treba od nas na forumu... Nebruseni dijamant!:) Jos samo jednog dobrog stopera i to je to. I bravo za potez,kako Barselone tako i Neymara. Ovaj decko je 1 na 1 nezaustavljiv! Ubedljivo najbrzi covek sa loptom,a o driblinzima koje ima ne treba trositi reci. Koliko god da je Brazilska liga "slaba",ovakve stvari pre njega nije radio niko. http://youtu.be/t2h6iWubdjE
Porede ga neki sa Robinjom a dovoljno je odgledati po jedan klip i videti ogromnu razliku,pre svega u brzini! I valjda je dovoljan dokaz da je neko dobar ako se Bajern,Real,Barsa i ostali otimaju oko tog igraca. Pa sada, kada se igra odbrana protiv Barse, 3 igraca na Mesija,2 na Neymara,2 na Inijestu i Pedro lagano hat trick :)))

Ratko

pre 10 godina

Nadam se da ce rasteretiti Mesija i sada je Barselona daleko ubojitija. Samo jos kada bi uzeli Subotica, Luiza i Kolarova ti igraci im bas odgovaraju a tu im najvise skripi.

ZaphodBeeblebrox

pre 10 godina

Samo 28 miliona??? Pa toliko, po našim "novinarima", strani klubovi daju za malog Markovića. Malo je falilo da za te pare Žigić pređe u Arsenal...
Sarkazam, naravno.

Miky

pre 10 godina

Konacno i ovo da se zavrsi, vec 3 godine slusam o njegovom prelasku... Nek mu je sa srecom, ali nesto mi se cini da stize era nemaca, pa engleza... Premijer liga se ozbiljno pojacava...

mes que un club !

pre 10 godina

dobrodosao Neymar. Idemo po CF(tipa Dzeko,Levandovski),stopera(Luiz,Hummels,Silva),i golman(Ter-Stegen),eto ,ne bi' se zalio ni za Gundogana,ali to je mnogo para,ipak,nije Barcelona vestacki klub,koji trosi 300 miliona po sezoni,kao Real,City,PSG..

my way

pre 10 godina

A ne, dok ga ne vidim u necijem dresu ne verujem ni u sta:) Bas da vidimo kako ce se Nejmar snaci u Barsi, vreme je da se oproba medju najjacima. Ovo je dobro, sudeci po transferima vec ugovorenim ceka nas zanimljiv prelazni rok.

kiki musampa

pre 10 godina

Napravio si grešku karijere. Trebao si doći u PSV ili Ajaks, pa onda kao Romario i Ronaldo da dalje praviš karijeru.
(Aca Znalac, 26. maj 2013 09:16)
Danas je svakome dozvoljeno da gleda fudbal i da isti komentarise. kakav bre psv, dobro nisi napisao da je trebao u sindjelic da dodje da se kali.

Anonimus

pre 10 godina

Dovodjenje Nejmara je velika stvar,on bi usavrsio napadacki tandem Pedro-Messi-Nejmar,i popunio mesto Vilje koji nije vise dobsr kao nekad.Ako bi Barca dovela Hummela,Tiaga Silvu za odbranu,ovog Gindogana za sredinu terena... Liga Sampiona bi bila blizu. Svestan sam koliko je to potrebno,to su samo spekulacije,ali,ovih par igraca bi usavrsilo Barcu

H

pre 10 godina

msm da je ovo uradioo ne bi li igrao u ekipi sa idolom (mesijem) msm da je barselona losa sredina za njega I da ne odgovara igracu kao sto je neymar. oni igraju pas a nju treba neka ekipa gde ce moci da radi najbolje sto ume to jest da dribla I da mu dodje brzina do izrazaja.

Srdjan

pre 10 godina

Gde su sad oni koji su pricali da je Barselonina era zavrsena?
Dva defanzivca i jedan "jak" centarfor i eto dominacije i narednih 5 godina.

bzvz

pre 10 godina

Barsi treba klasican centarfor koji moze da skoci i dva kvalitetna stopera.Cavi mora da se povuce jer nema vise motiva za igru,a on je kljucan na sredini terena.Daleko od toga da je poceo da igra lose,ali nema vise zara u njemu,a to se prenosi na ekipu.Fabregas nema u sebi liderskih elemenata,iako je fantastican igrac,tako je to nije adekvatna zamena Caviju.Jedino Mesi da se malo povuce nazad,to bi vec bilo adekvatno.Barsa mora pored tika-taka igre da ima i varijantu B igre,a to je igra preko kontri i polukontri.Jedino sa ovim izmenama ce moci da pariraju Nemcima koji prosto otkidaju od znanja,snage i brzine!

Igor

pre 10 godina

Znaci ovi kao da su namerno danas objavili kraj spanskoj seriji "Nejmar" da ukradu Bajernu "thunder" :) Inace mislim da je los izbor, ne mozes imati dve zvezde u timu, pokazalo se u Barsi sa Anrijem i Ibrahimovicem al im nije dosta..

nikola1992

pre 10 godina

Moje misljenje je da su se sa igrackog aspekta zestoko presli, mada ni tih 28 miliona nije mnogo u danasnjem fudbalu. Ali ce barem sa marketinskog aspekta uzeti velike pare.

kiki musampa

pre 10 godina

Napravio si grešku karijere. Trebao si doći u PSV ili Ajaks, pa onda kao Romario i Ronaldo da dalje praviš karijeru.
(Aca Znalac, 26. maj 2013 09:16)
Danas je svakome dozvoljeno da gleda fudbal i da isti komentarise. kakav bre psv, dobro nisi napisao da je trebao u sindjelic da dodje da se kali.

nikola1992

pre 10 godina

Moje misljenje je da su se sa igrackog aspekta zestoko presli, mada ni tih 28 miliona nije mnogo u danasnjem fudbalu. Ali ce barem sa marketinskog aspekta uzeti velike pare.

ZaphodBeeblebrox

pre 10 godina

Samo 28 miliona??? Pa toliko, po našim "novinarima", strani klubovi daju za malog Markovića. Malo je falilo da za te pare Žigić pređe u Arsenal...
Sarkazam, naravno.

Utah Jazz

pre 10 godina

Upravo sam procitao odlican intervju sa Cezar Sampajom, legendom Brazila. On kaze kako je Nejmar dobar igrac i momak, ali da je marketinski prepumpan, da vise razmislja o intervjuima nego o igrama. Dobar igrac koji je medijski pretvoren u Ronalda ili Ronaldinja. A sve na konto price kako su Brazilci nekada imali Rivalda, Ronalda, Ronaldinja, Bebeta, Romarija, Karlosa, Dungu i Kafua, a danas NEMAJU takve klasne igrace pa onda od jednog dobrog Nejmara prave vanserijskog igraca sto on uistinu i nije. Realno - ni do kolena gore navedenim igracima. Prosek za njih.

Anonimus

pre 10 godina

Dovodjenje Nejmara je velika stvar,on bi usavrsio napadacki tandem Pedro-Messi-Nejmar,i popunio mesto Vilje koji nije vise dobsr kao nekad.Ako bi Barca dovela Hummela,Tiaga Silvu za odbranu,ovog Gindogana za sredinu terena... Liga Sampiona bi bila blizu. Svestan sam koliko je to potrebno,to su samo spekulacije,ali,ovih par igraca bi usavrsilo Barcu

Werp690

pre 10 godina

Bice kao sa Mesijem i Ronaldinjom,jedan ce morati da ode...U svakom slucaju Bayern ce i dalje biti prejak,jos sada sa Geceom,brutalno..Jedino nisu trebali da otpustaju trenera zarad Gvardiole.Covek osvoji u sezoni bukvalno sve,prvenstvo,kup,ligu sampiona i dobije otkaz..Presedan u istoriji fudbala!

bzvz

pre 10 godina

Barsi treba klasican centarfor koji moze da skoci i dva kvalitetna stopera.Cavi mora da se povuce jer nema vise motiva za igru,a on je kljucan na sredini terena.Daleko od toga da je poceo da igra lose,ali nema vise zara u njemu,a to se prenosi na ekipu.Fabregas nema u sebi liderskih elemenata,iako je fantastican igrac,tako je to nije adekvatna zamena Caviju.Jedino Mesi da se malo povuce nazad,to bi vec bilo adekvatno.Barsa mora pored tika-taka igre da ima i varijantu B igre,a to je igra preko kontri i polukontri.Jedino sa ovim izmenama ce moci da pariraju Nemcima koji prosto otkidaju od znanja,snage i brzine!

Milos

pre 10 godina

(bzvz, 26. maj 2013 09:25)
Ma Barsi je falio Neymar i njega su doveli,kakav "klasican" centarfor,bas ovakav madzionicar je falio. Nekako mislim da oni bolje znaju koji igrac im treba od nas na forumu... Nebruseni dijamant!:) Jos samo jednog dobrog stopera i to je to. I bravo za potez,kako Barselone tako i Neymara. Ovaj decko je 1 na 1 nezaustavljiv! Ubedljivo najbrzi covek sa loptom,a o driblinzima koje ima ne treba trositi reci. Koliko god da je Brazilska liga "slaba",ovakve stvari pre njega nije radio niko. http://youtu.be/t2h6iWubdjE
Porede ga neki sa Robinjom a dovoljno je odgledati po jedan klip i videti ogromnu razliku,pre svega u brzini! I valjda je dovoljan dokaz da je neko dobar ako se Bajern,Real,Barsa i ostali otimaju oko tog igraca. Pa sada, kada se igra odbrana protiv Barse, 3 igraca na Mesija,2 na Neymara,2 na Inijestu i Pedro lagano hat trick :)))

sb

pre 10 godina

Ne razumem zasto svi misle da se Neymar nece snaci u Barsi. Neymar je daleko kreativniji, lucidniji, brzi, bolji dribler, od npr. Pedra i Sancheza. Moze da igra ofanzivnog veznog, napadaca, kao i obe strane krila. Njegovim dolaskom ce rasteretiti i Messija, koji je realno 80% Barselone. A spanska liga ce mu sigurno odgovarati - malo kontakta, forsira se "tehnicki" fudbal i pas-igra.

Miky

pre 10 godina

Konacno i ovo da se zavrsi, vec 3 godine slusam o njegovom prelasku... Nek mu je sa srecom, ali nesto mi se cini da stize era nemaca, pa engleza... Premijer liga se ozbiljno pojacava...

brat

pre 10 godina

Bolje bi bilo da je presao klub gde bi postao glavni igrac (Juventus, Arsenal koji bi mogli platiti ovu cenu). Ali cenim sto je presao verovatno zbog stila igre a ne zbog para.

Matrix

pre 10 godina

Nejmar i Mesi svojim pojavama na terenu ce na sebe navuci po trojicu igraca bice mnogo prostora za ove ostale, Nejmar je takodje strasan u prodorima mnogo je brz, ovo je sve samo ne los potez Barselone

Srdjan

pre 10 godina

Gde su sad oni koji su pricali da je Barselonina era zavrsena?
Dva defanzivca i jedan "jak" centarfor i eto dominacije i narednih 5 godina.

mes que un club !

pre 10 godina

dobrodosao Neymar. Idemo po CF(tipa Dzeko,Levandovski),stopera(Luiz,Hummels,Silva),i golman(Ter-Stegen),eto ,ne bi' se zalio ni za Gundogana,ali to je mnogo para,ipak,nije Barcelona vestacki klub,koji trosi 300 miliona po sezoni,kao Real,City,PSG..

Real vestacki klub zinat :)

pre 10 godina

dole sam negde procitao, da je Real vestacki klub... hahahahaha, auu koji cirkus brate..Pa Barsa jos 10 godina da osvaja, a Real nista, bas nista.. opet ce imat vise trofeja Real.. aa i da ne duzim .. veci je brend Real, nego Barsa
(Realnost, 26. maj 2013 13:37)
Ma realnost ti je da je Real dominirao 60-tih, osvajao neke kvazi LS( prvu je organizovao neki Francuski sportski list) i tako jos 4 za redom, pa 65-e jos jednu. A kad je general Franko bacio kasiku Real pocinje da tone... Prvi je samo po broju novca koji se trosi na pojacanja. A ti se vrati u 60-te i raduj se trofejima :) posto LS posle ove Murinjove epizode nece Real videti skorije. Ma kakva LS, Primeru nece skorije osvojiti.

my way

pre 10 godina

A ne, dok ga ne vidim u necijem dresu ne verujem ni u sta:) Bas da vidimo kako ce se Nejmar snaci u Barsi, vreme je da se oproba medju najjacima. Ovo je dobro, sudeci po transferima vec ugovorenim ceka nas zanimljiv prelazni rok.

Igor

pre 10 godina

Znaci ovi kao da su namerno danas objavili kraj spanskoj seriji "Nejmar" da ukradu Bajernu "thunder" :) Inace mislim da je los izbor, ne mozes imati dve zvezde u timu, pokazalo se u Barsi sa Anrijem i Ibrahimovicem al im nije dosta..

U.S.Albania

pre 10 godina

Neznam sta kazhete vi ali Barcelona vam dao mogucnost da gledate Maradonu i Pelea (Messi i Nejmar) u 21 veku i to u jedini klub FC:BARCELONA KING of the KINGS.

Ratko

pre 10 godina

Nadam se da ce rasteretiti Mesija i sada je Barselona daleko ubojitija. Samo jos kada bi uzeli Subotica, Luiza i Kolarova ti igraci im bas odgovaraju a tu im najvise skripi.

danijel

pre 10 godina

e ako nije barselona jaka sad neznam koji klub nije, ako su njemci dosli do finala ne znaci da je smaknsveta, maltene isti tim prosle godine nije mogao da dibije celsi, interesanto cim nesto neko os oji kraj je za sve druge.. naprotiv ja mislim real i barsa mancester itd mislim da imaju dovoljno snage i dobrih igraca dz osvoje ligu sampiona u 2014

extremesportist

pre 10 godina

Ne moze igrati onako u Evropi ali ne mogu da verujem da neko omalovazava njegov kvalitet. Poredite ga sa Robinjom koji je za 4 godine u Santosu dao 61 gol a Nejmar za isto toliko dao 123 gola i plus ima mnogo vise asistencija i driblinga koji su prolazili samo Ronaldinju u Ronaldu brazilcu. Pogledajte Robinjov najbolji gol u Santosu, pa Nejmarov 15 najbolji je lepsi od tog. Robinjo na 90 utakmica za Brazil dao 26 golova a ovaj za 32 dao 20 golova. Plus samo 4 igraca u istoriji su postigla 100 golova pre 20 godina: Pele, Maradona, Ronaldo i Nejmar. Tako ste pricali i za Lukasa Mouru i Oskara a oni sad medju najboljim evropskim igracima a Nejmar bio daleko bolji od njih u Brazilu. Ne svidja mi se ako je ova vest tacna jer ce biti u drugom planu pored Mesija i Inijeste. Ali nema sumlje da ce za nekoliko godina konkurisati za najboljeg na svetu, a realno Kristijanu, Mesiju i sada Bejlu bi dobro doslo malo konkurencije. Majstor je on videcete: http://www.youtube.com/watch?v=Kq7Np5HWSCo

odlican 4

pre 10 godina

dobar fudbaler ali za klasu losiji od ronaldinja,ronalda(zube) tako da mislim da ce isti biti solidna rezerva na kamp nou....ustvari ako bi igrao klasicnog napadaca mozda bi mogao da zameni pedra.

Nislija

pre 10 godina

Drago mi je sto je izabrao Barselonu a ne Real, jer bi ga Real samo upropastio kao i mnoge druge igrace, inace nisam navijac Barse, Liverpulov sam fan

Lemi

pre 10 godina

Barselona ce na njemu zaraditi petoduplo, koliko dresova ce samo prodati. A cinjenica da uz Ronaldinja Nejmar ima najbolje driblinge ikad vidjene...

Dejan

pre 10 godina

Navijac sam barse drago mi je sto je preso videcemo sta zna u Primeri i Ls nemojte ga porediti sa Ronaldom zubom i Ronaldinho oni su bili nesto posebno Neymar nije jos igrao u Evropu sad ima da ga vidimo nadam se da ce pokazati mnogo toga mnogo je mlad. Mislim da ce jos vise napredovati u Barsu pored Messija Iniestu i Xavija i ostalih i ja bih naucio da igram fudbal a ne on realno.

Pep

pre 10 godina

STRTASNO precenjen igrac! Davao golove i razbijao u brazilskoj ligi u kojoj lekcije dele 40-togodisnji Klarens Sedorf, Ze Roberto, 33-togodisnji Ronaldinjo sa pivskim stomacicem, Fred, Luis Fabijano i tako dalje. U ligi u kojoj je jedan prosecan ako ne i ispodprosecan evropski fudbaler Rambo Petkovic kog su isterali iz svih mogucih klubova u Evropi razbijao. A taj isti Neymar u prijateljskoj izmedju Italije i Brazila je izgubio svaki moguci duel, nije mogao da mrdne i to protiv prosecnih stopera kao sto su Bonuci i Barzalji.
Ako se malo setimo isto tako je pumpan Robinjo, pa je preso u Real, odigrao 5 postenih utakmica i posle se raspao, sada ni u ovakvom Milanu nije standardan. Isto ceka i Neymara par dobrih utakmica, pa onda ocajne partije, prosecna prva sezona, ocajna druga sezona i onda sledi: " Hocu nazad u Brazil, kme, kme, kme ".
Kod njega se uopste ne vidi ta klasa kao sto se videla kod Ronalda ili Ronaldinja ili Rivalda i slazem se sa Bartonom koji je reako da je Neymar izvikan igrac.

Aleksa

pre 10 godina

Alo ljudi za 28 miliona su otkupili Neymara od Santosa koji je njegov vlasnik 55%,dve agencije ga jos "poseduju",jedna 40% i druga 5%.

BvB

pre 10 godina

Kakvih 100 miliona ovo i jeste njegova vrednost, za vece pare trebao bi da se dokaze u evropi, za tog Neymara nas Matic ili Gece su igracine a da li ce Nejmar proci kao Robinjo videcemo, samo one finte u Brazilu u Evropi ne prolaze.

Realnost

pre 10 godina

dole sam negde procitao, da je Real vestacki klub... hahahahaha, auu koji cirkus brate..Pa Barsa jos 10 godina da osvaja, a Real nista, bas nista.. opet ce imat vise trofeja Real.. aa i da ne duzim .. veci je brend Real, nego Barsa

stollepg

pre 10 godina

Pustili su ga da stasa. 21 godina sasvim dovoljno da nastupi sa najjacim fudbalskim asevima i protiv najjacih klubova. Treba da ojaca na fizickom planu, onoliko koliko je jak na tehnickom i on i Messi ce sledece sezone o jadu crnom da zabave cijeli svijet.. Naravno ukoliko Barsa dovede kvalitetne stopere.
pozdrav

Aca Znalac

pre 10 godina

for druga kiki musampea

Po tvom komentaru se vidi da niti si čuo za Romaria, a ni za Ronalda. Oni su moj juniore bili fudbaleri ovih fenomenalnih holandskih klubova. PSV i Ajaks su istorija fudbalske Evrope. A ti sa svojim niskim poznavanjem fudbala i načina odabira mesta odakle možeš da skočiš više je tvoj mali problem. Bolje idi na sajt UEFE i uveri se ko i kakav je klub, a ne da pišeš gluposti. Da ne kažem nardu jedan.

YNWA

pre 10 godina

Pa sta ako je presao za mnogo manje pare,ne jure svi igraci pare,kaad ima i vise nego dovoljno.A i ko zna kakve klauzule su u ugovoru zbog niske cene.

H

pre 10 godina

msm da je ovo uradioo ne bi li igrao u ekipi sa idolom (mesijem) msm da je barselona losa sredina za njega I da ne odgovara igracu kao sto je neymar. oni igraju pas a nju treba neka ekipa gde ce moci da radi najbolje sto ume to jest da dribla I da mu dodje brzina do izrazaja.

svasta

pre 10 godina

spominjali nam tu nekuh 100mil€,a on na kraju od za 28miliona€..ha ha ha
(roby, 26. maj 2013 09:14)

Da li ti poredis Barsu i Mancester Siti?

Владимир

pre 10 godina

Барсина ера је завршена. Играчи и клуб су остварили амбиције, потрошени су и стари. Реал је, на свој начин (болесно амбициозан), увек гладан трофеја, те већи клуб од Барсе и у овом тренутку виталнији.
Барси треба целокупна реорганизација. Гладни и мотивисани играчи.

За пореску службу и јавност трансфер је 28, иначе је дупло више.

Нејмар. Ништа посебно од њега нисам видео. Одгледао сам пар утакмица.
Његово име је веће од његових дела, Најки прави добар маркетинг.

igor

pre 10 godina

setite se samo robinja ,nejmar je isti tip igraca. pravi cirkuszant ali u spaniji ce on i nekako da prodje u ligi sampiona nece ga biti nigdje pozz

Jimmy

pre 10 godina

28 miliona + 45% = 52 miliona za Nejmara cini mi se mnogo i previse para.
Sta je osvojio Santos sa Nejmarom ? Jednu titulu Libertadores i ni jedan jedini Brasileirao (sampionat Brazila). 2012 je sanotos bio osmi, 2011 deseti, 2010 osmi i 2009 12ti. Istovremeno, kada je Robinho bio prva zvezda Santosa, klub je 2 puta osvajo Brasileirao : 2002 i 2004. Tesko je uporediti 2 igraca na taj nacin ali se moze reci da je Santos bio mnogo jaci klub sa Robinhom nego sto je to sa Nejmarom.
Od 2010, Nejmar se takodje smatra kao jedan od nosioca igre Brazila. Od tog perioda dao je 20 golova ali svi smatraju da je reprezentacija jedna od naj slabijih ikada. Na zadnjem juznoamerickom takmicenju izbaceni su u cetvrtfinalu od Paragvaja sa samo jednom pobedom u 4 utakmice.
Gledao sam nekoliko utakmica Santosa i Brazila da se uverim kakav je ustvari Nejmar. Na svakoj utakmici pokusa po 15 driblinga. Od toga 2 puta prodje i sutradan odmah svi prikazuju novu majstoriju Nejmara. A da li neko stvarno misli da ce Nejmar imati u Barsi priliku da sam pokusa driblati 15 puta po utakmici, kada se uzme u obzir da to toliko ni Iniesta ni Messi ne rade ? Nejmar je ocajan potez Rossella da pokusa da sakrije svoj los rad u zadnje dve godine. Za te pare je mogao de dovede extra stopera (sto Barsi najvise fali) i dobrog klasicnog spica, a da mu jos ostane kusura. Ovako uz Nejmara opet ce da popune rupe sa igracima tipa Song.

Pep

pre 10 godina

Svi nesto napadate Real, kao oni unistavaju igrace.
A Barsa? Ibrahimovic, Cigrinski, Afelaj, Hleb, Fabregas, Song, evo ga sada i Sancez!
Barsa ne trosi pare? Ibra- 35 miliona plus Eto, Fabregas- 35 miliona, Hleb-20 miliona. Sancez- 37 miliona, Vilja- 40 miliona, Maskerano- 20 miliona, Song-20 miliona, Cigrinski-20 miliona, Alves-30 miliona, Neymar-30 miliona i plus onih 10- 40 miliona. Ma ne oni nemaju pare, kupuju sve same jeftine igrace.

deda

pre 10 godina

mesiju sleduje ronaldinjova sudbina.. zivi bili pa videli... samo sto nejmar nece izneti na ledjima kao sto je mesi kad je bacio ronaldinja u drugi plan.. a nejmaru sleduje robinjova sudbina ako ne i gora tako da ce barsa kroz koju godinu da dozivi liverpulovu sudbinu ako ne i goru..

Stanimir Branimir

pre 10 godina

Gledao sam desetak puta ovog momka i nijednom nije ostavio neki utisak. Nijedna ozbiljna ekipa neće da trpi njegovih 10 pokušaja neverovatnih driblinga, da bi dva uspela. Ima tehniku i brzinu, ali je trenutno fizički jako slab i ne igra konstantno niti disciplinovano. Moraće Barsa da ima strpljenja sa njim. On je trenutno predaleko od najboljih evropskih krilnih napadača. Ako će da radi kao žongler da zabavlja publiku pre utakmice, onda nema šta da menja.

hici

pre 10 godina

(Nemanja, 26. maj 2013 14:31)
Pravo prece kupovine bi bilo da barsa kupi nejmara a u slucaju da hoce kasnije da ga proda mora prvo santosu da ga ponudi pa ako santos odbije dolaze u obzir ostali.
(Apache, 26. maj 2013 15:07)
Ne, pravo prece kupovine znaci da Barsa ima prednost u odnosu na ostale, ali samo ako ponude istu otkupnu cenu kao ostali. Npr. Santos odluci da ga proda po ceni od 50 miliona. Santos u tom slucaju Nejmara mora ponuditi Barsi, a ako ona ne zeli da ga kupi onda ostalim klubovima. A ukoliko neki tim ponudi bolje uslove od one koje moze da ponudi Barsa tih 10 miliona koje je platila nista ne znace.

Apache

pre 10 godina

Nemojte zaboraviti na vec placenih 10M od Barse da bi dobila pravo prece kupovine. 10M pre godinu dana je vise novca od 10M danas ;)Druga stvar je ta sto mu je ugovor bio na jos godinu dana i vec na zimu bi Neymar stekao pravo da prica samostalno sa klubovima a upravo iz tog razloga drugi klubovi su nudili astronomske cifre ne bi li privoleli Neymara da predje kod njih kroz pritisak u Brazilu/Santosu da potpise to, jer bi to prakticno obezbedilo Santos za narednih 20god :) No, ipak pravo prece kupovine puno znaci, a i to sto je Santos uopste pristao na to je veliki uspeh Barse i samo je dokaz koliko su veliki klub.E sada, postoje glasine da je dogovor bio u startu jos pre godinu dana da se transfer napravi u barsu ali mislim da je Santos zeleo samo da izvuce sto vise novca od Barse ali je ipak na kraju presudila zelja Neymara da predje u Barsu i shushka se da je Barsa ipak platila 55M koliki je i iznos minimalne otkupne klauzule u ugovoru i ja licno iskreno mislim da je to realna cena koju je Barsa platila nego verovatno postoje razlozi zbog cega je cifra umanjena u ocima javnosti.
(Nemanja, 26. maj 2013 14:31)
Pravo prece kupovine bi bilo da barsa kupi nejmara a u slucaju da hoce kasnije da ga proda mora prvo santosu da ga ponudi pa ako santos odbije dolaze u obzir ostali.

Nemanja

pre 10 godina

Nemojte zaboraviti na vec placenih 10M od Barse da bi dobila pravo prece kupovine. 10M pre godinu dana je vise novca od 10M danas ;)
Druga stvar je ta sto mu je ugovor bio na jos godinu dana i vec na zimu bi Neymar stekao pravo da prica samostalno sa klubovima a upravo iz tog razloga drugi klubovi su nudili astronomske cifre ne bi li privoleli Neymara da predje kod njih kroz pritisak u Brazilu/Santosu da potpise to, jer bi to prakticno obezbedilo Santos za narednih 20god :)
No, ipak pravo prece kupovine puno znaci, a i to sto je Santos uopste pristao na to je veliki uspeh Barse i samo je dokaz koliko su veliki klub.

E sada, postoje glasine da je dogovor bio u startu jos pre godinu dana da se transfer napravi u barsu ali mislim da je Santos zeleo samo da izvuce sto vise novca od Barse ali je ipak na kraju presudila zelja Neymara da predje u Barsu i shushka se da je Barsa ipak platila 55M koliki je i iznos minimalne otkupne klauzule u ugovoru i ja licno iskreno mislim da je to realna cena koju je Barsa platila nego verovatno postoje razlozi zbog cega je cifra umanjena u ocima javnosti.

DROGBA11

pre 10 godina

Nije tacna cifra,54 miliona ce biti placen, to je i relnije. ko ne veruje neka vidi http://www.transfermarkt.de/en/neymar/transfers/spieler_68290.html

Milos

pre 10 godina

(Pep, 26. maj 2013 21:48) Bice da su nekog i prodali? :) Gde je igrao Ture pre Sitija? Salim se. Uglavnom , lista najvecih "trosadzija" u ovom veku izgleda ovako.
1. Celzi - 805 miliona
2. Real - 785
3. M. Siti - 625
4. Barselona - 485
5. Bajern - 380 ...
Ove podatke lako mozes da proveris na sajtu transfermarkt. Pa samo sezone 2009/10 Real je u pojacanja ulozio skoro 250 miliona! Alonso 35, Benzema 35, Ronaldo 95, Kaka 65 , Albiol 15... Samo, nekima se ulozeno isplatilo preko trofeja a nekima nije.

Bavarac

pre 10 godina

Kako su zeznuli dečka,da pređe u ekipu koja je pukla od Bayerna 7:0, neshvatljivo ne mogu poverovati sve puca po šavovima i pucaće i dalje...

barsazauvek

pre 10 godina

pa ta ista barsa koja je sad izgubila od bajerna ukupnim rezultatom 7-0 sledece godine ce da ih bije u finalu sa sve gvardiolom :).
Nejmaru izabrao si pravi klub, sa srecom tebi i VELIOKOJ BARSI. jedva cekam sledecu sezonu, svet ce poludeti za vama ;) pozz svim fanovima barse i fudbala..

Igor

pre 10 godina

Znaci ovi kao da su namerno danas objavili kraj spanskoj seriji "Nejmar" da ukradu Bajernu "thunder" :) Inace mislim da je los izbor, ne mozes imati dve zvezde u timu, pokazalo se u Barsi sa Anrijem i Ibrahimovicem al im nije dosta..

mes que un club !

pre 10 godina

dobrodosao Neymar. Idemo po CF(tipa Dzeko,Levandovski),stopera(Luiz,Hummels,Silva),i golman(Ter-Stegen),eto ,ne bi' se zalio ni za Gundogana,ali to je mnogo para,ipak,nije Barcelona vestacki klub,koji trosi 300 miliona po sezoni,kao Real,City,PSG..

bzvz

pre 10 godina

Barsi treba klasican centarfor koji moze da skoci i dva kvalitetna stopera.Cavi mora da se povuce jer nema vise motiva za igru,a on je kljucan na sredini terena.Daleko od toga da je poceo da igra lose,ali nema vise zara u njemu,a to se prenosi na ekipu.Fabregas nema u sebi liderskih elemenata,iako je fantastican igrac,tako je to nije adekvatna zamena Caviju.Jedino Mesi da se malo povuce nazad,to bi vec bilo adekvatno.Barsa mora pored tika-taka igre da ima i varijantu B igre,a to je igra preko kontri i polukontri.Jedino sa ovim izmenama ce moci da pariraju Nemcima koji prosto otkidaju od znanja,snage i brzine!

Владимир

pre 10 godina

Барсина ера је завршена. Играчи и клуб су остварили амбиције, потрошени су и стари. Реал је, на свој начин (болесно амбициозан), увек гладан трофеја, те већи клуб од Барсе и у овом тренутку виталнији.
Барси треба целокупна реорганизација. Гладни и мотивисани играчи.

За пореску службу и јавност трансфер је 28, иначе је дупло више.

Нејмар. Ништа посебно од њега нисам видео. Одгледао сам пар утакмица.
Његово име је веће од његових дела, Најки прави добар маркетинг.

Anonimus

pre 10 godina

Dovodjenje Nejmara je velika stvar,on bi usavrsio napadacki tandem Pedro-Messi-Nejmar,i popunio mesto Vilje koji nije vise dobsr kao nekad.Ako bi Barca dovela Hummela,Tiaga Silvu za odbranu,ovog Gindogana za sredinu terena... Liga Sampiona bi bila blizu. Svestan sam koliko je to potrebno,to su samo spekulacije,ali,ovih par igraca bi usavrsilo Barcu

Pep

pre 10 godina

STRTASNO precenjen igrac! Davao golove i razbijao u brazilskoj ligi u kojoj lekcije dele 40-togodisnji Klarens Sedorf, Ze Roberto, 33-togodisnji Ronaldinjo sa pivskim stomacicem, Fred, Luis Fabijano i tako dalje. U ligi u kojoj je jedan prosecan ako ne i ispodprosecan evropski fudbaler Rambo Petkovic kog su isterali iz svih mogucih klubova u Evropi razbijao. A taj isti Neymar u prijateljskoj izmedju Italije i Brazila je izgubio svaki moguci duel, nije mogao da mrdne i to protiv prosecnih stopera kao sto su Bonuci i Barzalji.
Ako se malo setimo isto tako je pumpan Robinjo, pa je preso u Real, odigrao 5 postenih utakmica i posle se raspao, sada ni u ovakvom Milanu nije standardan. Isto ceka i Neymara par dobrih utakmica, pa onda ocajne partije, prosecna prva sezona, ocajna druga sezona i onda sledi: " Hocu nazad u Brazil, kme, kme, kme ".
Kod njega se uopste ne vidi ta klasa kao sto se videla kod Ronalda ili Ronaldinja ili Rivalda i slazem se sa Bartonom koji je reako da je Neymar izvikan igrac.

Realnost

pre 10 godina

dole sam negde procitao, da je Real vestacki klub... hahahahaha, auu koji cirkus brate..Pa Barsa jos 10 godina da osvaja, a Real nista, bas nista.. opet ce imat vise trofeja Real.. aa i da ne duzim .. veci je brend Real, nego Barsa

igor

pre 10 godina

setite se samo robinja ,nejmar je isti tip igraca. pravi cirkuszant ali u spaniji ce on i nekako da prodje u ligi sampiona nece ga biti nigdje pozz

deda

pre 10 godina

mesiju sleduje ronaldinjova sudbina.. zivi bili pa videli... samo sto nejmar nece izneti na ledjima kao sto je mesi kad je bacio ronaldinja u drugi plan.. a nejmaru sleduje robinjova sudbina ako ne i gora tako da ce barsa kroz koju godinu da dozivi liverpulovu sudbinu ako ne i goru..

kiki musampa

pre 10 godina

Napravio si grešku karijere. Trebao si doći u PSV ili Ajaks, pa onda kao Romario i Ronaldo da dalje praviš karijeru.
(Aca Znalac, 26. maj 2013 09:16)
Danas je svakome dozvoljeno da gleda fudbal i da isti komentarise. kakav bre psv, dobro nisi napisao da je trebao u sindjelic da dodje da se kali.

Srdjan

pre 10 godina

Gde su sad oni koji su pricali da je Barselonina era zavrsena?
Dva defanzivca i jedan "jak" centarfor i eto dominacije i narednih 5 godina.

U.S.Albania

pre 10 godina

Neznam sta kazhete vi ali Barcelona vam dao mogucnost da gledate Maradonu i Pelea (Messi i Nejmar) u 21 veku i to u jedini klub FC:BARCELONA KING of the KINGS.

Werp690

pre 10 godina

Bice kao sa Mesijem i Ronaldinjom,jedan ce morati da ode...U svakom slucaju Bayern ce i dalje biti prejak,jos sada sa Geceom,brutalno..Jedino nisu trebali da otpustaju trenera zarad Gvardiole.Covek osvoji u sezoni bukvalno sve,prvenstvo,kup,ligu sampiona i dobije otkaz..Presedan u istoriji fudbala!

Bavarac

pre 10 godina

Kako su zeznuli dečka,da pređe u ekipu koja je pukla od Bayerna 7:0, neshvatljivo ne mogu poverovati sve puca po šavovima i pucaće i dalje...

Ratko

pre 10 godina

Nadam se da ce rasteretiti Mesija i sada je Barselona daleko ubojitija. Samo jos kada bi uzeli Subotica, Luiza i Kolarova ti igraci im bas odgovaraju a tu im najvise skripi.

nikola1992

pre 10 godina

Moje misljenje je da su se sa igrackog aspekta zestoko presli, mada ni tih 28 miliona nije mnogo u danasnjem fudbalu. Ali ce barem sa marketinskog aspekta uzeti velike pare.

Milos

pre 10 godina

(bzvz, 26. maj 2013 09:25)
Ma Barsi je falio Neymar i njega su doveli,kakav "klasican" centarfor,bas ovakav madzionicar je falio. Nekako mislim da oni bolje znaju koji igrac im treba od nas na forumu... Nebruseni dijamant!:) Jos samo jednog dobrog stopera i to je to. I bravo za potez,kako Barselone tako i Neymara. Ovaj decko je 1 na 1 nezaustavljiv! Ubedljivo najbrzi covek sa loptom,a o driblinzima koje ima ne treba trositi reci. Koliko god da je Brazilska liga "slaba",ovakve stvari pre njega nije radio niko. http://youtu.be/t2h6iWubdjE
Porede ga neki sa Robinjom a dovoljno je odgledati po jedan klip i videti ogromnu razliku,pre svega u brzini! I valjda je dovoljan dokaz da je neko dobar ako se Bajern,Real,Barsa i ostali otimaju oko tog igraca. Pa sada, kada se igra odbrana protiv Barse, 3 igraca na Mesija,2 na Neymara,2 na Inijestu i Pedro lagano hat trick :)))

Miky

pre 10 godina

Konacno i ovo da se zavrsi, vec 3 godine slusam o njegovom prelasku... Nek mu je sa srecom, ali nesto mi se cini da stize era nemaca, pa engleza... Premijer liga se ozbiljno pojacava...

Real vestacki klub zinat :)

pre 10 godina

dole sam negde procitao, da je Real vestacki klub... hahahahaha, auu koji cirkus brate..Pa Barsa jos 10 godina da osvaja, a Real nista, bas nista.. opet ce imat vise trofeja Real.. aa i da ne duzim .. veci je brend Real, nego Barsa
(Realnost, 26. maj 2013 13:37)
Ma realnost ti je da je Real dominirao 60-tih, osvajao neke kvazi LS( prvu je organizovao neki Francuski sportski list) i tako jos 4 za redom, pa 65-e jos jednu. A kad je general Franko bacio kasiku Real pocinje da tone... Prvi je samo po broju novca koji se trosi na pojacanja. A ti se vrati u 60-te i raduj se trofejima :) posto LS posle ove Murinjove epizode nece Real videti skorije. Ma kakva LS, Primeru nece skorije osvojiti.

H

pre 10 godina

msm da je ovo uradioo ne bi li igrao u ekipi sa idolom (mesijem) msm da je barselona losa sredina za njega I da ne odgovara igracu kao sto je neymar. oni igraju pas a nju treba neka ekipa gde ce moci da radi najbolje sto ume to jest da dribla I da mu dodje brzina do izrazaja.

Stanimir Branimir

pre 10 godina

Gledao sam desetak puta ovog momka i nijednom nije ostavio neki utisak. Nijedna ozbiljna ekipa neće da trpi njegovih 10 pokušaja neverovatnih driblinga, da bi dva uspela. Ima tehniku i brzinu, ali je trenutno fizički jako slab i ne igra konstantno niti disciplinovano. Moraće Barsa da ima strpljenja sa njim. On je trenutno predaleko od najboljih evropskih krilnih napadača. Ako će da radi kao žongler da zabavlja publiku pre utakmice, onda nema šta da menja.

Utah Jazz

pre 10 godina

Upravo sam procitao odlican intervju sa Cezar Sampajom, legendom Brazila. On kaze kako je Nejmar dobar igrac i momak, ali da je marketinski prepumpan, da vise razmislja o intervjuima nego o igrama. Dobar igrac koji je medijski pretvoren u Ronalda ili Ronaldinja. A sve na konto price kako su Brazilci nekada imali Rivalda, Ronalda, Ronaldinja, Bebeta, Romarija, Karlosa, Dungu i Kafua, a danas NEMAJU takve klasne igrace pa onda od jednog dobrog Nejmara prave vanserijskog igraca sto on uistinu i nije. Realno - ni do kolena gore navedenim igracima. Prosek za njih.

odlican 4

pre 10 godina

dobar fudbaler ali za klasu losiji od ronaldinja,ronalda(zube) tako da mislim da ce isti biti solidna rezerva na kamp nou....ustvari ako bi igrao klasicnog napadaca mozda bi mogao da zameni pedra.

Pep

pre 10 godina

Svi nesto napadate Real, kao oni unistavaju igrace.
A Barsa? Ibrahimovic, Cigrinski, Afelaj, Hleb, Fabregas, Song, evo ga sada i Sancez!
Barsa ne trosi pare? Ibra- 35 miliona plus Eto, Fabregas- 35 miliona, Hleb-20 miliona. Sancez- 37 miliona, Vilja- 40 miliona, Maskerano- 20 miliona, Song-20 miliona, Cigrinski-20 miliona, Alves-30 miliona, Neymar-30 miliona i plus onih 10- 40 miliona. Ma ne oni nemaju pare, kupuju sve same jeftine igrace.

Apache

pre 10 godina

Nemojte zaboraviti na vec placenih 10M od Barse da bi dobila pravo prece kupovine. 10M pre godinu dana je vise novca od 10M danas ;)Druga stvar je ta sto mu je ugovor bio na jos godinu dana i vec na zimu bi Neymar stekao pravo da prica samostalno sa klubovima a upravo iz tog razloga drugi klubovi su nudili astronomske cifre ne bi li privoleli Neymara da predje kod njih kroz pritisak u Brazilu/Santosu da potpise to, jer bi to prakticno obezbedilo Santos za narednih 20god :) No, ipak pravo prece kupovine puno znaci, a i to sto je Santos uopste pristao na to je veliki uspeh Barse i samo je dokaz koliko su veliki klub.E sada, postoje glasine da je dogovor bio u startu jos pre godinu dana da se transfer napravi u barsu ali mislim da je Santos zeleo samo da izvuce sto vise novca od Barse ali je ipak na kraju presudila zelja Neymara da predje u Barsu i shushka se da je Barsa ipak platila 55M koliki je i iznos minimalne otkupne klauzule u ugovoru i ja licno iskreno mislim da je to realna cena koju je Barsa platila nego verovatno postoje razlozi zbog cega je cifra umanjena u ocima javnosti.
(Nemanja, 26. maj 2013 14:31)
Pravo prece kupovine bi bilo da barsa kupi nejmara a u slucaju da hoce kasnije da ga proda mora prvo santosu da ga ponudi pa ako santos odbije dolaze u obzir ostali.

DROGBA11

pre 10 godina

Nije tacna cifra,54 miliona ce biti placen, to je i relnije. ko ne veruje neka vidi http://www.transfermarkt.de/en/neymar/transfers/spieler_68290.html

BvB

pre 10 godina

Kakvih 100 miliona ovo i jeste njegova vrednost, za vece pare trebao bi da se dokaze u evropi, za tog Neymara nas Matic ili Gece su igracine a da li ce Nejmar proci kao Robinjo videcemo, samo one finte u Brazilu u Evropi ne prolaze.

brat

pre 10 godina

Bolje bi bilo da je presao klub gde bi postao glavni igrac (Juventus, Arsenal koji bi mogli platiti ovu cenu). Ali cenim sto je presao verovatno zbog stila igre a ne zbog para.

Nemanja

pre 10 godina

Nemojte zaboraviti na vec placenih 10M od Barse da bi dobila pravo prece kupovine. 10M pre godinu dana je vise novca od 10M danas ;)
Druga stvar je ta sto mu je ugovor bio na jos godinu dana i vec na zimu bi Neymar stekao pravo da prica samostalno sa klubovima a upravo iz tog razloga drugi klubovi su nudili astronomske cifre ne bi li privoleli Neymara da predje kod njih kroz pritisak u Brazilu/Santosu da potpise to, jer bi to prakticno obezbedilo Santos za narednih 20god :)
No, ipak pravo prece kupovine puno znaci, a i to sto je Santos uopste pristao na to je veliki uspeh Barse i samo je dokaz koliko su veliki klub.

E sada, postoje glasine da je dogovor bio u startu jos pre godinu dana da se transfer napravi u barsu ali mislim da je Santos zeleo samo da izvuce sto vise novca od Barse ali je ipak na kraju presudila zelja Neymara da predje u Barsu i shushka se da je Barsa ipak platila 55M koliki je i iznos minimalne otkupne klauzule u ugovoru i ja licno iskreno mislim da je to realna cena koju je Barsa platila nego verovatno postoje razlozi zbog cega je cifra umanjena u ocima javnosti.

Lemi

pre 10 godina

Barselona ce na njemu zaraditi petoduplo, koliko dresova ce samo prodati. A cinjenica da uz Ronaldinja Nejmar ima najbolje driblinge ikad vidjene...

extremesportist

pre 10 godina

Ne moze igrati onako u Evropi ali ne mogu da verujem da neko omalovazava njegov kvalitet. Poredite ga sa Robinjom koji je za 4 godine u Santosu dao 61 gol a Nejmar za isto toliko dao 123 gola i plus ima mnogo vise asistencija i driblinga koji su prolazili samo Ronaldinju u Ronaldu brazilcu. Pogledajte Robinjov najbolji gol u Santosu, pa Nejmarov 15 najbolji je lepsi od tog. Robinjo na 90 utakmica za Brazil dao 26 golova a ovaj za 32 dao 20 golova. Plus samo 4 igraca u istoriji su postigla 100 golova pre 20 godina: Pele, Maradona, Ronaldo i Nejmar. Tako ste pricali i za Lukasa Mouru i Oskara a oni sad medju najboljim evropskim igracima a Nejmar bio daleko bolji od njih u Brazilu. Ne svidja mi se ako je ova vest tacna jer ce biti u drugom planu pored Mesija i Inijeste. Ali nema sumlje da ce za nekoliko godina konkurisati za najboljeg na svetu, a realno Kristijanu, Mesiju i sada Bejlu bi dobro doslo malo konkurencije. Majstor je on videcete: http://www.youtube.com/watch?v=Kq7Np5HWSCo

Dejan

pre 10 godina

Navijac sam barse drago mi je sto je preso videcemo sta zna u Primeri i Ls nemojte ga porediti sa Ronaldom zubom i Ronaldinho oni su bili nesto posebno Neymar nije jos igrao u Evropu sad ima da ga vidimo nadam se da ce pokazati mnogo toga mnogo je mlad. Mislim da ce jos vise napredovati u Barsu pored Messija Iniestu i Xavija i ostalih i ja bih naucio da igram fudbal a ne on realno.

Nislija

pre 10 godina

Drago mi je sto je izabrao Barselonu a ne Real, jer bi ga Real samo upropastio kao i mnoge druge igrace, inace nisam navijac Barse, Liverpulov sam fan

Matrix

pre 10 godina

Nejmar i Mesi svojim pojavama na terenu ce na sebe navuci po trojicu igraca bice mnogo prostora za ove ostale, Nejmar je takodje strasan u prodorima mnogo je brz, ovo je sve samo ne los potez Barselone

YNWA

pre 10 godina

Pa sta ako je presao za mnogo manje pare,ne jure svi igraci pare,kaad ima i vise nego dovoljno.A i ko zna kakve klauzule su u ugovoru zbog niske cene.

svasta

pre 10 godina

spominjali nam tu nekuh 100mil€,a on na kraju od za 28miliona€..ha ha ha
(roby, 26. maj 2013 09:14)

Da li ti poredis Barsu i Mancester Siti?

ZaphodBeeblebrox

pre 10 godina

Samo 28 miliona??? Pa toliko, po našim "novinarima", strani klubovi daju za malog Markovića. Malo je falilo da za te pare Žigić pređe u Arsenal...
Sarkazam, naravno.

Jimmy

pre 10 godina

28 miliona + 45% = 52 miliona za Nejmara cini mi se mnogo i previse para.
Sta je osvojio Santos sa Nejmarom ? Jednu titulu Libertadores i ni jedan jedini Brasileirao (sampionat Brazila). 2012 je sanotos bio osmi, 2011 deseti, 2010 osmi i 2009 12ti. Istovremeno, kada je Robinho bio prva zvezda Santosa, klub je 2 puta osvajo Brasileirao : 2002 i 2004. Tesko je uporediti 2 igraca na taj nacin ali se moze reci da je Santos bio mnogo jaci klub sa Robinhom nego sto je to sa Nejmarom.
Od 2010, Nejmar se takodje smatra kao jedan od nosioca igre Brazila. Od tog perioda dao je 20 golova ali svi smatraju da je reprezentacija jedna od naj slabijih ikada. Na zadnjem juznoamerickom takmicenju izbaceni su u cetvrtfinalu od Paragvaja sa samo jednom pobedom u 4 utakmice.
Gledao sam nekoliko utakmica Santosa i Brazila da se uverim kakav je ustvari Nejmar. Na svakoj utakmici pokusa po 15 driblinga. Od toga 2 puta prodje i sutradan odmah svi prikazuju novu majstoriju Nejmara. A da li neko stvarno misli da ce Nejmar imati u Barsi priliku da sam pokusa driblati 15 puta po utakmici, kada se uzme u obzir da to toliko ni Iniesta ni Messi ne rade ? Nejmar je ocajan potez Rossella da pokusa da sakrije svoj los rad u zadnje dve godine. Za te pare je mogao de dovede extra stopera (sto Barsi najvise fali) i dobrog klasicnog spica, a da mu jos ostane kusura. Ovako uz Nejmara opet ce da popune rupe sa igracima tipa Song.

stollepg

pre 10 godina

Pustili su ga da stasa. 21 godina sasvim dovoljno da nastupi sa najjacim fudbalskim asevima i protiv najjacih klubova. Treba da ojaca na fizickom planu, onoliko koliko je jak na tehnickom i on i Messi ce sledece sezone o jadu crnom da zabave cijeli svijet.. Naravno ukoliko Barsa dovede kvalitetne stopere.
pozdrav

Milos

pre 10 godina

(Pep, 26. maj 2013 21:48) Bice da su nekog i prodali? :) Gde je igrao Ture pre Sitija? Salim se. Uglavnom , lista najvecih "trosadzija" u ovom veku izgleda ovako.
1. Celzi - 805 miliona
2. Real - 785
3. M. Siti - 625
4. Barselona - 485
5. Bajern - 380 ...
Ove podatke lako mozes da proveris na sajtu transfermarkt. Pa samo sezone 2009/10 Real je u pojacanja ulozio skoro 250 miliona! Alonso 35, Benzema 35, Ronaldo 95, Kaka 65 , Albiol 15... Samo, nekima se ulozeno isplatilo preko trofeja a nekima nije.

my way

pre 10 godina

A ne, dok ga ne vidim u necijem dresu ne verujem ni u sta:) Bas da vidimo kako ce se Nejmar snaci u Barsi, vreme je da se oproba medju najjacima. Ovo je dobro, sudeci po transferima vec ugovorenim ceka nas zanimljiv prelazni rok.

danijel

pre 10 godina

e ako nije barselona jaka sad neznam koji klub nije, ako su njemci dosli do finala ne znaci da je smaknsveta, maltene isti tim prosle godine nije mogao da dibije celsi, interesanto cim nesto neko os oji kraj je za sve druge.. naprotiv ja mislim real i barsa mancester itd mislim da imaju dovoljno snage i dobrih igraca dz osvoje ligu sampiona u 2014

Aca Znalac

pre 10 godina

for druga kiki musampea

Po tvom komentaru se vidi da niti si čuo za Romaria, a ni za Ronalda. Oni su moj juniore bili fudbaleri ovih fenomenalnih holandskih klubova. PSV i Ajaks su istorija fudbalske Evrope. A ti sa svojim niskim poznavanjem fudbala i načina odabira mesta odakle možeš da skočiš više je tvoj mali problem. Bolje idi na sajt UEFE i uveri se ko i kakav je klub, a ne da pišeš gluposti. Da ne kažem nardu jedan.

sb

pre 10 godina

Ne razumem zasto svi misle da se Neymar nece snaci u Barsi. Neymar je daleko kreativniji, lucidniji, brzi, bolji dribler, od npr. Pedra i Sancheza. Moze da igra ofanzivnog veznog, napadaca, kao i obe strane krila. Njegovim dolaskom ce rasteretiti i Messija, koji je realno 80% Barselone. A spanska liga ce mu sigurno odgovarati - malo kontakta, forsira se "tehnicki" fudbal i pas-igra.

Aleksa

pre 10 godina

Alo ljudi za 28 miliona su otkupili Neymara od Santosa koji je njegov vlasnik 55%,dve agencije ga jos "poseduju",jedna 40% i druga 5%.

hici

pre 10 godina

(Nemanja, 26. maj 2013 14:31)
Pravo prece kupovine bi bilo da barsa kupi nejmara a u slucaju da hoce kasnije da ga proda mora prvo santosu da ga ponudi pa ako santos odbije dolaze u obzir ostali.
(Apache, 26. maj 2013 15:07)
Ne, pravo prece kupovine znaci da Barsa ima prednost u odnosu na ostale, ali samo ako ponude istu otkupnu cenu kao ostali. Npr. Santos odluci da ga proda po ceni od 50 miliona. Santos u tom slucaju Nejmara mora ponuditi Barsi, a ako ona ne zeli da ga kupi onda ostalim klubovima. A ukoliko neki tim ponudi bolje uslove od one koje moze da ponudi Barsa tih 10 miliona koje je platila nista ne znace.

barsazauvek

pre 10 godina

pa ta ista barsa koja je sad izgubila od bajerna ukupnim rezultatom 7-0 sledece godine ce da ih bije u finalu sa sve gvardiolom :).
Nejmaru izabrao si pravi klub, sa srecom tebi i VELIOKOJ BARSI. jedva cekam sledecu sezonu, svet ce poludeti za vama ;) pozz svim fanovima barse i fudbala..