Fudbal 52

Petak, 24.05.2013.

10:39

Sport: Milinković igra za Slovačku!

Kako saznaje „Sport“, srpski internacionalac Marko Milinković (25), vezni fudbaler Slovana, uskoro će obući dres reprezentacije Slovačke.

Sport: Milinkoviæ igra za Slovaèku! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

Ognjen

pre 10 godina

Evo pronasao sam odgovor na moje pitanje. Moguce je da Milinkovic zaigra za Slovacku, posto je on za Srbiju nastupao u prijateljskom mecu, a prijateljske utakmice ne obavezuju igraca da i u buducnosti igra za reprezentaciju iste drzave. Medjutim, preduslov je da je on 2009. (kada je odigrao taj jedan mec za Srbiju) vec imao i Slovacko drzavljanstvo.
Cak i da ispunjava ovaj uslov, opet ce morati da dobije dozvolu od FIFA da zaigra za Slovacku.

Evo link za clanak koji ovo objasnjava: http://en.wikipedia.org/wiki/FIFA_eligibility_rules

Ognjen

pre 10 godina

Mene interesuje jedna administrativna stvar koja se odnosi na ovaj slucaj Milinkovica. Kako ce on moci da igra za Slovacku, ako je do sada vec jednom igrao za A reprezentaciju Srbije?
Koliko ja znam, to UEFA / FIFA nisu dozvoljavali ranije, barem ne od kada ja pratim fudbal, dakle unazad 25 godina. Pravilo je bilo - ako jednom zaigras za A reprezentaciju jedne zemlje, ne mozes kasnije igrati za neku drugu reprezentaciju, sve i da imas pasos te druge drzave.
Zanima me kada je ovaj propis izmjenjen (ako je uopste izmjenjen).

Nije Zborovodja poceo, ali najzesce nastavlja

pre 10 godina

Ja stvarno ne znam ko je i kakav igrac ovaj momak, ali bih da skrenem paznju na to da NIJE PRVI koji kaze da se za njega niko ne interesuje. Eto, svima su nam poznate Maticeve igre, a Zborovodja porucuje: "Neka on mene nazove." Zar se tako resavaju nesporazumi?

Strah me je da ce Zborovodjino vodjenje reprezentacije ostaviti nesagledive dugorocne posledice na fudbal u Srbiji.

Mik

pre 10 godina

Milinković je u svojoj generaciji bio najozbiljniji i najperspektivniji igrač. Kad pročitam neka od imena koja su bila na spisku reprezentacije u ozbiljnim utakmicama, žao mi je što nije dobio nekakvu šansu. E sad, drugo je pitanje da li čovek treba da igra za drugu zemlju, ako ga ne zovu u reprezentaciju svoje? Ali ako momak želi da igra za Slovačku, želi tamo da živi, da se ženi i da podiže decu, onda ok!

Anarhija all over the carsija

pre 10 godina

Ajd u 100 marke da Miha pojma nema ko je ovaj tip...
(Posmatrač, 24. maj 2013 11:00)

Mnogo je kume , mnogo je !!!

student

pre 10 godina

@cinik
zemlja srbija, moja jedina i voljena, je leglo korupcije i mita, gde posao možeš dobiti isključivo stranački i uz obilatu pomoć deviza, a nikako uz pomoć znanja, diplome i kvaliteta. tako da predgrađe stokholma izgleda kao savršeno mesto, gde svi trebamo POBEĆI, povesti svoju familiju i NIKADA se ne vratiti.

role

pre 10 godina

Dobro, ovaj lik manje vise.25 godina, a jos uvijek u Slovackoj.Mislim,sta reci.Uglavnom, u ovom momentu, kao ofanzivni vezni, ne bi imao mjesta u timu.Pored Djuricica, Tadica, Milosa Ninkovica(koji igra jako dobro u jakoj francuskoj ligi), Ljajica, Lazara Markovica(mada bi ja njega prije koristio kao spica, kao sto je radio Stanoje u Partizanu), Boska Jankovica objektivno nema mjesta.Jos ako bi se Miki Sulejman u FK Benfika vratio u formu, konkurencija bi bila veca.Problem je sto nas kvazi selektor ne zove pola ovih igraca.
Mene je ova vijest podsjetila na Matica.Koliko ja znam, a nisam bas siguran u to, Matic je igrao samo prijateljske za Srbiju, a nema nijednu zvanicnu (kvalifikaciona, EP, SP) utakmicu za Srbiju.Ako je to tacno, Matic, obzirom da je 5 godina u kontinuitetu igrao tamo, a i ima njihovo drzavljanstvo,po pravilima FIFE i UEFE, ima pravo da zaigra za Slovacku.Sad, momak je rekao da ce cekati bolja vremena da igra za Srbiju i da ce doci i njegovih 5 minuta, ali problem je sto je Mihajlovic ublazio svoj tvrdokorni stav da ce otici u slucaju da ne odemo( a vec smo na pola kvalifikacija otpali) na SP.Ako mu ovi iz FSSa produze ugovor, onda postoji mogucnost da Matic predje u Slovacku reprezentaciju, jer to su nove 2, 3 godine ugovora za Mihu neznalicu i Nemanji ode mladost, a on nije reprezentativni igrac.
Sto se tice Ljajica, on ima nekoliko zvanicnih utakmica i nema pravo da mjenja reprezentaciju.

seljo

pre 10 godina

imamo srecu sto matic vec ima jedan nastup za nasu reprezentaciju, inace bi i on mozda igrao za slovacku, imao bi pravo kao i njegov brat

Bole

pre 10 godina

Decko je odlican fudbaler,najbolje placen igrac u Slovackoj.Tek cemo da zalimo sto ne igra za nas ali i treba da igra za zemlju koja ga ceni.Srecno Suljooo

Utah Jazz

pre 10 godina

E vala preterasmo ga sa ovim komentarima!

Navedite mi i jedno zanimanje u Srbiji, samo jednu sferu i delatnost u kojoj je CENJEN neko ko je uspesan, mlad, pametan i skolovan, ko ima perspektivu? Zasto bi se fudbal razlikovao?

Mladi NEMAJU POSLA, kojekakvi lelemudi kolo vode, predsednik drzave nam falsifikuje diplomu, osudjenici na polozajima (jedan sto je osudjen na 6 meseci pomocnik ministra PRAVDE?!), balerina iz Granda savetnik direktora u EPS-u ili gde vec, Modelsica u skupstini..
U prevodu - SVE JE NAOPAKO u ovoj drzavi! Sve sto je dobro je na dnu, a olos je na vrhu i pita se za sve.

A fudbal je priznacete, najveca glupost od svega. Vise me boli Modelsica koja ima platu vecu od lekara opste prakse a nema tri cuke, nego sto Scepovic igra pre Djordjica.

x

pre 10 godina

realno ovo i nije neka katastrofa.
Decko ima 25 godina,nije nesto preterano pa da se zali za njim...a u reprezentaciji realno na tim pozicijama gde on igra ima igraca koji su kvalitetniji.
Tako da mu je ovo pametan potez..srecno!

Mare

pre 10 godina

A da ti je Ramadani menadžer igrao bi ti za Srbiju,sam si kriv momče ;)
(bojan, 24. maj 2013 10:49)

Kakav Mihajlovic, kakvi bakraci... to su samo marionete koje izlaze u javnost. Ko razume ovaj gore komentar shvatice situaciju u nasem fudbalu.

Ovom momku puno srece. Sto se mene tice, nek nam da bar 3 komada u prvom sledecem duelu sa Slovacima.

Srbiju volim, ali nasa reprezentacija nije SRBIJA... nego skup menadzerskih pojedinaca, koji iz raznoraznih interesa treba da se nadju tu i nose taj dres za koji bih ja trebao da navijam i da se nerviram. A cilj im nije da pobede, nego im je cilj da se sto bolje prodaju...

nisam sarkastičan

pre 10 godina

ma kakav fudbal, treba to rasformirati. svako kome se igra, a ne radi njiva može slobodno da ide. ukinite fudbalski savez. ukinite službu za zapošljavanje. ukinite i RRA

mrmlj

pre 10 godina

ne mogu da ga osudjujem, decko je odrastao i sposoban je da sam odluci sta ce da radi i sta je u njegovom najboljem interesu.
sa druge strane, ne mogu da ne primetim da je doslo vreme kada se reprezentacija za koju ces igrati bira iz interesa a ne iz nekih drugih razloga. tuzno je to...

Ljubisa livac

pre 10 godina

Pa on vec ima 25 godina, a vazio je za super-talenta. Secam se naslova po novinama da ga zeli Barselona! A on jos stagnira u Slovackoj.. U svakom slucaju neka mu je sa srecom, realno na sredini imamo mnogo boljih igraca.

ivke

pre 10 godina

Neka igra i zelim mu sve najbolje. Ima 25 godina i nije bas u mogucnosti da dozivotno ceka poziv Srbije. Mozda ima kvalitet i za nasu reprezentaciju, ali tamo ga bolje poznaju kao igraca i samim tim vise cene.

nnidza

pre 10 godina

Da se ja pitam srpski bi izgubio onog trenutka kada obučeš dres druge reprezentacije i uzmeš drugi pasoš. To bi važilo za sve ljude ove zemlje. Imati pasoš ove zemlje treba da bude čast i privilegija a ne stvar zarade i posla. Ali ja se ne pitam... Imaš sreće ;-)

Mungos

pre 10 godina

Zalosno je ovo videti. Ok, mozda decko nije mesi, ali je sigurno bolji od polovine igraca koje nas "selektor" zove a koje je iscupao iz budzaka. Reprezentaciju nam cine klinci iz JSL i rezerve nekih osrednjih timova iz nekih osrednjih liga. A imamo igrace koji osvajaju evropske trofeje, titule u najjacim ligama Evrope... Za ovog decka bi se naslo mesto, da ga je neko pogledao. Ali dobro, zelim mu svu srecu u igranju za novu reprezentaciju, kako je on rekao, barem ga zele. A i imace vece sanse da ode na SP i EP od nas, to je sigurno.

Milos

pre 10 godina

Jao, pa sta cemo sad? :((((
Tako rasnog fudbalera da ispustimo, koji je toliko puta pokazao da moze da bude glavni igrac reprezentacije u buducnosti? :(

Miky

pre 10 godina

" Pošto me niko ne vidi u mojoj zemlji, bar da igram za ljude koji me hoće iz sveg srca."
Ovo je zaista sramotno, ali istinito. Problem je sto ce on, mozda, biti samo jedan u nizu igraca koji ce se opredeliti za drugu reprezentaciju. Jer drugi selektori pozivaju igrace u reprezentaciju, a nas "selektor" ocekuje da ga neko zove i moli da igra, to svakako nije posao igraca. Zato. pod hitno, treba naci novog selektora, nekog ko ce umeti da radi svoj posao i zvati reprezantivce i dati im sansu da se dokazu. Posle ce biti kasno, realno je da nasi najbolji reprezantivci ne igraju za reprezentaciju. Prvi put posle dugo godina, mozemo imati normalne napadace u reprezentaciji, treba to iskoristiti. Ljajic je rekao da nikada nece igrati za drugu reprezentaciju osim Srbije, ali to ne mozemo ocekivati i od ostalih, verovatno ce otici kad ih drugi pozovu, jer ne mogu zauvek cekati poziv nase reprezentacije...

impuls

pre 10 godina

Nemoj da se ljutis.Mihin princip je da igraci sami treba da
zovu selektora da bi igrali u reprezentaciji,najnoviji(neverovatan)slucaj je sa Maticem.A to je zato sto ti Matic i jos neki,niste u njegovoj mrezi.

Ljubitelj Fudbala

pre 10 godina

Zelim mu sve najbolje u toj normalnoj fudbalskoj reprezentaciji. Nadam se da ce uspeti da ode na EP i SP, ako Bog da.

Sve najbolje cestitke i zelje saljem!

Relja

pre 10 godina

Mislim da bi Matic trebalo da zaigra za Hrvatsku, kada ga ovde tako (mal)tretiraju. Sve sto valja iz Srbije treba da se skloni, da ovi tipovi nastave ludu zurku sa kraja Kusturicinog Undergrounda, na parcetu zemlje koje se otkinulo i pluta za sebe. Mi smo crna rupa.

Ljubitelj Fudbala

pre 10 godina

Zelim mu sve najbolje u toj normalnoj fudbalskoj reprezentaciji. Nadam se da ce uspeti da ode na EP i SP, ako Bog da.

Sve najbolje cestitke i zelje saljem!

Relja

pre 10 godina

Mislim da bi Matic trebalo da zaigra za Hrvatsku, kada ga ovde tako (mal)tretiraju. Sve sto valja iz Srbije treba da se skloni, da ovi tipovi nastave ludu zurku sa kraja Kusturicinog Undergrounda, na parcetu zemlje koje se otkinulo i pluta za sebe. Mi smo crna rupa.

Miky

pre 10 godina

" Pošto me niko ne vidi u mojoj zemlji, bar da igram za ljude koji me hoće iz sveg srca."
Ovo je zaista sramotno, ali istinito. Problem je sto ce on, mozda, biti samo jedan u nizu igraca koji ce se opredeliti za drugu reprezentaciju. Jer drugi selektori pozivaju igrace u reprezentaciju, a nas "selektor" ocekuje da ga neko zove i moli da igra, to svakako nije posao igraca. Zato. pod hitno, treba naci novog selektora, nekog ko ce umeti da radi svoj posao i zvati reprezantivce i dati im sansu da se dokazu. Posle ce biti kasno, realno je da nasi najbolji reprezantivci ne igraju za reprezentaciju. Prvi put posle dugo godina, mozemo imati normalne napadace u reprezentaciji, treba to iskoristiti. Ljajic je rekao da nikada nece igrati za drugu reprezentaciju osim Srbije, ali to ne mozemo ocekivati i od ostalih, verovatno ce otici kad ih drugi pozovu, jer ne mogu zauvek cekati poziv nase reprezentacije...

impuls

pre 10 godina

Nemoj da se ljutis.Mihin princip je da igraci sami treba da
zovu selektora da bi igrali u reprezentaciji,najnoviji(neverovatan)slucaj je sa Maticem.A to je zato sto ti Matic i jos neki,niste u njegovoj mrezi.

ivke

pre 10 godina

Neka igra i zelim mu sve najbolje. Ima 25 godina i nije bas u mogucnosti da dozivotno ceka poziv Srbije. Mozda ima kvalitet i za nasu reprezentaciju, ali tamo ga bolje poznaju kao igraca i samim tim vise cene.

Mare

pre 10 godina

A da ti je Ramadani menadžer igrao bi ti za Srbiju,sam si kriv momče ;)
(bojan, 24. maj 2013 10:49)

Kakav Mihajlovic, kakvi bakraci... to su samo marionete koje izlaze u javnost. Ko razume ovaj gore komentar shvatice situaciju u nasem fudbalu.

Ovom momku puno srece. Sto se mene tice, nek nam da bar 3 komada u prvom sledecem duelu sa Slovacima.

Srbiju volim, ali nasa reprezentacija nije SRBIJA... nego skup menadzerskih pojedinaca, koji iz raznoraznih interesa treba da se nadju tu i nose taj dres za koji bih ja trebao da navijam i da se nerviram. A cilj im nije da pobede, nego im je cilj da se sto bolje prodaju...

Mungos

pre 10 godina

Zalosno je ovo videti. Ok, mozda decko nije mesi, ali je sigurno bolji od polovine igraca koje nas "selektor" zove a koje je iscupao iz budzaka. Reprezentaciju nam cine klinci iz JSL i rezerve nekih osrednjih timova iz nekih osrednjih liga. A imamo igrace koji osvajaju evropske trofeje, titule u najjacim ligama Evrope... Za ovog decka bi se naslo mesto, da ga je neko pogledao. Ali dobro, zelim mu svu srecu u igranju za novu reprezentaciju, kako je on rekao, barem ga zele. A i imace vece sanse da ode na SP i EP od nas, to je sigurno.

x

pre 10 godina

realno ovo i nije neka katastrofa.
Decko ima 25 godina,nije nesto preterano pa da se zali za njim...a u reprezentaciji realno na tim pozicijama gde on igra ima igraca koji su kvalitetniji.
Tako da mu je ovo pametan potez..srecno!

Utah Jazz

pre 10 godina

E vala preterasmo ga sa ovim komentarima!

Navedite mi i jedno zanimanje u Srbiji, samo jednu sferu i delatnost u kojoj je CENJEN neko ko je uspesan, mlad, pametan i skolovan, ko ima perspektivu? Zasto bi se fudbal razlikovao?

Mladi NEMAJU POSLA, kojekakvi lelemudi kolo vode, predsednik drzave nam falsifikuje diplomu, osudjenici na polozajima (jedan sto je osudjen na 6 meseci pomocnik ministra PRAVDE?!), balerina iz Granda savetnik direktora u EPS-u ili gde vec, Modelsica u skupstini..
U prevodu - SVE JE NAOPAKO u ovoj drzavi! Sve sto je dobro je na dnu, a olos je na vrhu i pita se za sve.

A fudbal je priznacete, najveca glupost od svega. Vise me boli Modelsica koja ima platu vecu od lekara opste prakse a nema tri cuke, nego sto Scepovic igra pre Djordjica.

Bole

pre 10 godina

Decko je odlican fudbaler,najbolje placen igrac u Slovackoj.Tek cemo da zalimo sto ne igra za nas ali i treba da igra za zemlju koja ga ceni.Srecno Suljooo

Anarhija all over the carsija

pre 10 godina

Ajd u 100 marke da Miha pojma nema ko je ovaj tip...
(Posmatrač, 24. maj 2013 11:00)

Mnogo je kume , mnogo je !!!

Mik

pre 10 godina

Milinković je u svojoj generaciji bio najozbiljniji i najperspektivniji igrač. Kad pročitam neka od imena koja su bila na spisku reprezentacije u ozbiljnim utakmicama, žao mi je što nije dobio nekakvu šansu. E sad, drugo je pitanje da li čovek treba da igra za drugu zemlju, ako ga ne zovu u reprezentaciju svoje? Ali ako momak želi da igra za Slovačku, želi tamo da živi, da se ženi i da podiže decu, onda ok!

Ljubisa livac

pre 10 godina

Pa on vec ima 25 godina, a vazio je za super-talenta. Secam se naslova po novinama da ga zeli Barselona! A on jos stagnira u Slovackoj.. U svakom slucaju neka mu je sa srecom, realno na sredini imamo mnogo boljih igraca.

role

pre 10 godina

Dobro, ovaj lik manje vise.25 godina, a jos uvijek u Slovackoj.Mislim,sta reci.Uglavnom, u ovom momentu, kao ofanzivni vezni, ne bi imao mjesta u timu.Pored Djuricica, Tadica, Milosa Ninkovica(koji igra jako dobro u jakoj francuskoj ligi), Ljajica, Lazara Markovica(mada bi ja njega prije koristio kao spica, kao sto je radio Stanoje u Partizanu), Boska Jankovica objektivno nema mjesta.Jos ako bi se Miki Sulejman u FK Benfika vratio u formu, konkurencija bi bila veca.Problem je sto nas kvazi selektor ne zove pola ovih igraca.
Mene je ova vijest podsjetila na Matica.Koliko ja znam, a nisam bas siguran u to, Matic je igrao samo prijateljske za Srbiju, a nema nijednu zvanicnu (kvalifikaciona, EP, SP) utakmicu za Srbiju.Ako je to tacno, Matic, obzirom da je 5 godina u kontinuitetu igrao tamo, a i ima njihovo drzavljanstvo,po pravilima FIFE i UEFE, ima pravo da zaigra za Slovacku.Sad, momak je rekao da ce cekati bolja vremena da igra za Srbiju i da ce doci i njegovih 5 minuta, ali problem je sto je Mihajlovic ublazio svoj tvrdokorni stav da ce otici u slucaju da ne odemo( a vec smo na pola kvalifikacija otpali) na SP.Ako mu ovi iz FSSa produze ugovor, onda postoji mogucnost da Matic predje u Slovacku reprezentaciju, jer to su nove 2, 3 godine ugovora za Mihu neznalicu i Nemanji ode mladost, a on nije reprezentativni igrac.
Sto se tice Ljajica, on ima nekoliko zvanicnih utakmica i nema pravo da mjenja reprezentaciju.

Nije Zborovodja poceo, ali najzesce nastavlja

pre 10 godina

Ja stvarno ne znam ko je i kakav igrac ovaj momak, ali bih da skrenem paznju na to da NIJE PRVI koji kaze da se za njega niko ne interesuje. Eto, svima su nam poznate Maticeve igre, a Zborovodja porucuje: "Neka on mene nazove." Zar se tako resavaju nesporazumi?

Strah me je da ce Zborovodjino vodjenje reprezentacije ostaviti nesagledive dugorocne posledice na fudbal u Srbiji.

mrmlj

pre 10 godina

ne mogu da ga osudjujem, decko je odrastao i sposoban je da sam odluci sta ce da radi i sta je u njegovom najboljem interesu.
sa druge strane, ne mogu da ne primetim da je doslo vreme kada se reprezentacija za koju ces igrati bira iz interesa a ne iz nekih drugih razloga. tuzno je to...

nnidza

pre 10 godina

Da se ja pitam srpski bi izgubio onog trenutka kada obučeš dres druge reprezentacije i uzmeš drugi pasoš. To bi važilo za sve ljude ove zemlje. Imati pasoš ove zemlje treba da bude čast i privilegija a ne stvar zarade i posla. Ali ja se ne pitam... Imaš sreće ;-)

nisam sarkastičan

pre 10 godina

ma kakav fudbal, treba to rasformirati. svako kome se igra, a ne radi njiva može slobodno da ide. ukinite fudbalski savez. ukinite službu za zapošljavanje. ukinite i RRA

seljo

pre 10 godina

imamo srecu sto matic vec ima jedan nastup za nasu reprezentaciju, inace bi i on mozda igrao za slovacku, imao bi pravo kao i njegov brat

Milos

pre 10 godina

Jao, pa sta cemo sad? :((((
Tako rasnog fudbalera da ispustimo, koji je toliko puta pokazao da moze da bude glavni igrac reprezentacije u buducnosti? :(

student

pre 10 godina

@cinik
zemlja srbija, moja jedina i voljena, je leglo korupcije i mita, gde posao možeš dobiti isključivo stranački i uz obilatu pomoć deviza, a nikako uz pomoć znanja, diplome i kvaliteta. tako da predgrađe stokholma izgleda kao savršeno mesto, gde svi trebamo POBEĆI, povesti svoju familiju i NIKADA se ne vratiti.

Ognjen

pre 10 godina

Mene interesuje jedna administrativna stvar koja se odnosi na ovaj slucaj Milinkovica. Kako ce on moci da igra za Slovacku, ako je do sada vec jednom igrao za A reprezentaciju Srbije?
Koliko ja znam, to UEFA / FIFA nisu dozvoljavali ranije, barem ne od kada ja pratim fudbal, dakle unazad 25 godina. Pravilo je bilo - ako jednom zaigras za A reprezentaciju jedne zemlje, ne mozes kasnije igrati za neku drugu reprezentaciju, sve i da imas pasos te druge drzave.
Zanima me kada je ovaj propis izmjenjen (ako je uopste izmjenjen).

Ognjen

pre 10 godina

Evo pronasao sam odgovor na moje pitanje. Moguce je da Milinkovic zaigra za Slovacku, posto je on za Srbiju nastupao u prijateljskom mecu, a prijateljske utakmice ne obavezuju igraca da i u buducnosti igra za reprezentaciju iste drzave. Medjutim, preduslov je da je on 2009. (kada je odigrao taj jedan mec za Srbiju) vec imao i Slovacko drzavljanstvo.
Cak i da ispunjava ovaj uslov, opet ce morati da dobije dozvolu od FIFA da zaigra za Slovacku.

Evo link za clanak koji ovo objasnjava: http://en.wikipedia.org/wiki/FIFA_eligibility_rules

Milos

pre 10 godina

Jao, pa sta cemo sad? :((((
Tako rasnog fudbalera da ispustimo, koji je toliko puta pokazao da moze da bude glavni igrac reprezentacije u buducnosti? :(

nnidza

pre 10 godina

Da se ja pitam srpski bi izgubio onog trenutka kada obučeš dres druge reprezentacije i uzmeš drugi pasoš. To bi važilo za sve ljude ove zemlje. Imati pasoš ove zemlje treba da bude čast i privilegija a ne stvar zarade i posla. Ali ja se ne pitam... Imaš sreće ;-)

Relja

pre 10 godina

Mislim da bi Matic trebalo da zaigra za Hrvatsku, kada ga ovde tako (mal)tretiraju. Sve sto valja iz Srbije treba da se skloni, da ovi tipovi nastave ludu zurku sa kraja Kusturicinog Undergrounda, na parcetu zemlje koje se otkinulo i pluta za sebe. Mi smo crna rupa.

x

pre 10 godina

realno ovo i nije neka katastrofa.
Decko ima 25 godina,nije nesto preterano pa da se zali za njim...a u reprezentaciji realno na tim pozicijama gde on igra ima igraca koji su kvalitetniji.
Tako da mu je ovo pametan potez..srecno!

Ljubisa livac

pre 10 godina

Pa on vec ima 25 godina, a vazio je za super-talenta. Secam se naslova po novinama da ga zeli Barselona! A on jos stagnira u Slovackoj.. U svakom slucaju neka mu je sa srecom, realno na sredini imamo mnogo boljih igraca.

Ljubitelj Fudbala

pre 10 godina

Zelim mu sve najbolje u toj normalnoj fudbalskoj reprezentaciji. Nadam se da ce uspeti da ode na EP i SP, ako Bog da.

Sve najbolje cestitke i zelje saljem!

role

pre 10 godina

Dobro, ovaj lik manje vise.25 godina, a jos uvijek u Slovackoj.Mislim,sta reci.Uglavnom, u ovom momentu, kao ofanzivni vezni, ne bi imao mjesta u timu.Pored Djuricica, Tadica, Milosa Ninkovica(koji igra jako dobro u jakoj francuskoj ligi), Ljajica, Lazara Markovica(mada bi ja njega prije koristio kao spica, kao sto je radio Stanoje u Partizanu), Boska Jankovica objektivno nema mjesta.Jos ako bi se Miki Sulejman u FK Benfika vratio u formu, konkurencija bi bila veca.Problem je sto nas kvazi selektor ne zove pola ovih igraca.
Mene je ova vijest podsjetila na Matica.Koliko ja znam, a nisam bas siguran u to, Matic je igrao samo prijateljske za Srbiju, a nema nijednu zvanicnu (kvalifikaciona, EP, SP) utakmicu za Srbiju.Ako je to tacno, Matic, obzirom da je 5 godina u kontinuitetu igrao tamo, a i ima njihovo drzavljanstvo,po pravilima FIFE i UEFE, ima pravo da zaigra za Slovacku.Sad, momak je rekao da ce cekati bolja vremena da igra za Srbiju i da ce doci i njegovih 5 minuta, ali problem je sto je Mihajlovic ublazio svoj tvrdokorni stav da ce otici u slucaju da ne odemo( a vec smo na pola kvalifikacija otpali) na SP.Ako mu ovi iz FSSa produze ugovor, onda postoji mogucnost da Matic predje u Slovacku reprezentaciju, jer to su nove 2, 3 godine ugovora za Mihu neznalicu i Nemanji ode mladost, a on nije reprezentativni igrac.
Sto se tice Ljajica, on ima nekoliko zvanicnih utakmica i nema pravo da mjenja reprezentaciju.

mrmlj

pre 10 godina

ne mogu da ga osudjujem, decko je odrastao i sposoban je da sam odluci sta ce da radi i sta je u njegovom najboljem interesu.
sa druge strane, ne mogu da ne primetim da je doslo vreme kada se reprezentacija za koju ces igrati bira iz interesa a ne iz nekih drugih razloga. tuzno je to...

Miky

pre 10 godina

" Pošto me niko ne vidi u mojoj zemlji, bar da igram za ljude koji me hoće iz sveg srca."
Ovo je zaista sramotno, ali istinito. Problem je sto ce on, mozda, biti samo jedan u nizu igraca koji ce se opredeliti za drugu reprezentaciju. Jer drugi selektori pozivaju igrace u reprezentaciju, a nas "selektor" ocekuje da ga neko zove i moli da igra, to svakako nije posao igraca. Zato. pod hitno, treba naci novog selektora, nekog ko ce umeti da radi svoj posao i zvati reprezantivce i dati im sansu da se dokazu. Posle ce biti kasno, realno je da nasi najbolji reprezantivci ne igraju za reprezentaciju. Prvi put posle dugo godina, mozemo imati normalne napadace u reprezentaciji, treba to iskoristiti. Ljajic je rekao da nikada nece igrati za drugu reprezentaciju osim Srbije, ali to ne mozemo ocekivati i od ostalih, verovatno ce otici kad ih drugi pozovu, jer ne mogu zauvek cekati poziv nase reprezentacije...

impuls

pre 10 godina

Nemoj da se ljutis.Mihin princip je da igraci sami treba da
zovu selektora da bi igrali u reprezentaciji,najnoviji(neverovatan)slucaj je sa Maticem.A to je zato sto ti Matic i jos neki,niste u njegovoj mrezi.

nisam sarkastičan

pre 10 godina

ma kakav fudbal, treba to rasformirati. svako kome se igra, a ne radi njiva može slobodno da ide. ukinite fudbalski savez. ukinite službu za zapošljavanje. ukinite i RRA

seljo

pre 10 godina

imamo srecu sto matic vec ima jedan nastup za nasu reprezentaciju, inace bi i on mozda igrao za slovacku, imao bi pravo kao i njegov brat

ivke

pre 10 godina

Neka igra i zelim mu sve najbolje. Ima 25 godina i nije bas u mogucnosti da dozivotno ceka poziv Srbije. Mozda ima kvalitet i za nasu reprezentaciju, ali tamo ga bolje poznaju kao igraca i samim tim vise cene.

Bole

pre 10 godina

Decko je odlican fudbaler,najbolje placen igrac u Slovackoj.Tek cemo da zalimo sto ne igra za nas ali i treba da igra za zemlju koja ga ceni.Srecno Suljooo

Anarhija all over the carsija

pre 10 godina

Ajd u 100 marke da Miha pojma nema ko je ovaj tip...
(Posmatrač, 24. maj 2013 11:00)

Mnogo je kume , mnogo je !!!

Mungos

pre 10 godina

Zalosno je ovo videti. Ok, mozda decko nije mesi, ali je sigurno bolji od polovine igraca koje nas "selektor" zove a koje je iscupao iz budzaka. Reprezentaciju nam cine klinci iz JSL i rezerve nekih osrednjih timova iz nekih osrednjih liga. A imamo igrace koji osvajaju evropske trofeje, titule u najjacim ligama Evrope... Za ovog decka bi se naslo mesto, da ga je neko pogledao. Ali dobro, zelim mu svu srecu u igranju za novu reprezentaciju, kako je on rekao, barem ga zele. A i imace vece sanse da ode na SP i EP od nas, to je sigurno.

Mare

pre 10 godina

A da ti je Ramadani menadžer igrao bi ti za Srbiju,sam si kriv momče ;)
(bojan, 24. maj 2013 10:49)

Kakav Mihajlovic, kakvi bakraci... to su samo marionete koje izlaze u javnost. Ko razume ovaj gore komentar shvatice situaciju u nasem fudbalu.

Ovom momku puno srece. Sto se mene tice, nek nam da bar 3 komada u prvom sledecem duelu sa Slovacima.

Srbiju volim, ali nasa reprezentacija nije SRBIJA... nego skup menadzerskih pojedinaca, koji iz raznoraznih interesa treba da se nadju tu i nose taj dres za koji bih ja trebao da navijam i da se nerviram. A cilj im nije da pobede, nego im je cilj da se sto bolje prodaju...

student

pre 10 godina

@cinik
zemlja srbija, moja jedina i voljena, je leglo korupcije i mita, gde posao možeš dobiti isključivo stranački i uz obilatu pomoć deviza, a nikako uz pomoć znanja, diplome i kvaliteta. tako da predgrađe stokholma izgleda kao savršeno mesto, gde svi trebamo POBEĆI, povesti svoju familiju i NIKADA se ne vratiti.

Utah Jazz

pre 10 godina

E vala preterasmo ga sa ovim komentarima!

Navedite mi i jedno zanimanje u Srbiji, samo jednu sferu i delatnost u kojoj je CENJEN neko ko je uspesan, mlad, pametan i skolovan, ko ima perspektivu? Zasto bi se fudbal razlikovao?

Mladi NEMAJU POSLA, kojekakvi lelemudi kolo vode, predsednik drzave nam falsifikuje diplomu, osudjenici na polozajima (jedan sto je osudjen na 6 meseci pomocnik ministra PRAVDE?!), balerina iz Granda savetnik direktora u EPS-u ili gde vec, Modelsica u skupstini..
U prevodu - SVE JE NAOPAKO u ovoj drzavi! Sve sto je dobro je na dnu, a olos je na vrhu i pita se za sve.

A fudbal je priznacete, najveca glupost od svega. Vise me boli Modelsica koja ima platu vecu od lekara opste prakse a nema tri cuke, nego sto Scepovic igra pre Djordjica.

Mik

pre 10 godina

Milinković je u svojoj generaciji bio najozbiljniji i najperspektivniji igrač. Kad pročitam neka od imena koja su bila na spisku reprezentacije u ozbiljnim utakmicama, žao mi je što nije dobio nekakvu šansu. E sad, drugo je pitanje da li čovek treba da igra za drugu zemlju, ako ga ne zovu u reprezentaciju svoje? Ali ako momak želi da igra za Slovačku, želi tamo da živi, da se ženi i da podiže decu, onda ok!

Nije Zborovodja poceo, ali najzesce nastavlja

pre 10 godina

Ja stvarno ne znam ko je i kakav igrac ovaj momak, ali bih da skrenem paznju na to da NIJE PRVI koji kaze da se za njega niko ne interesuje. Eto, svima su nam poznate Maticeve igre, a Zborovodja porucuje: "Neka on mene nazove." Zar se tako resavaju nesporazumi?

Strah me je da ce Zborovodjino vodjenje reprezentacije ostaviti nesagledive dugorocne posledice na fudbal u Srbiji.

Ognjen

pre 10 godina

Mene interesuje jedna administrativna stvar koja se odnosi na ovaj slucaj Milinkovica. Kako ce on moci da igra za Slovacku, ako je do sada vec jednom igrao za A reprezentaciju Srbije?
Koliko ja znam, to UEFA / FIFA nisu dozvoljavali ranije, barem ne od kada ja pratim fudbal, dakle unazad 25 godina. Pravilo je bilo - ako jednom zaigras za A reprezentaciju jedne zemlje, ne mozes kasnije igrati za neku drugu reprezentaciju, sve i da imas pasos te druge drzave.
Zanima me kada je ovaj propis izmjenjen (ako je uopste izmjenjen).

Ognjen

pre 10 godina

Evo pronasao sam odgovor na moje pitanje. Moguce je da Milinkovic zaigra za Slovacku, posto je on za Srbiju nastupao u prijateljskom mecu, a prijateljske utakmice ne obavezuju igraca da i u buducnosti igra za reprezentaciju iste drzave. Medjutim, preduslov je da je on 2009. (kada je odigrao taj jedan mec za Srbiju) vec imao i Slovacko drzavljanstvo.
Cak i da ispunjava ovaj uslov, opet ce morati da dobije dozvolu od FIFA da zaigra za Slovacku.

Evo link za clanak koji ovo objasnjava: http://en.wikipedia.org/wiki/FIFA_eligibility_rules