Tenis 58

Utorak, 21.05.2013.

08:19

"Samo Novak zna sa Rafom na šljaci"

Rodžer Federer priznao je da trenutno jedino Novak Đoković ima rešenje za igru Rafaela Nadala na šljaci.

"Samo Novak zna sa Rafom na šljaci" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

zelena trava

pre 10 godina

Da Federer ne ume da odigra protiv Rafe na sljaci nije nikakvo iznenadjenje. Bilo je tu i ponizavajucih poraza kad se cinilo da je Federer konacno u nekoj prednosti, pa nista. Ali konkretno ovog proleca Nadal se jednom odmerio sa Novakom i izgubio i dva puta sa Federerom i pobedio. Nije bilo velikih, teskih meceva jer je kako se od njega i ocekuje, dolazio do finala, a njegovi glavni protivnici nisu. Medjutim pravi test forme i snage medju prvom cetvoricom su njihovi medjusobni mecevi, tako da mislim da niti jedna prognoza nije bas pouzdana.
Novak ocito nije u nekoj formi, ima poraze od Haas-a, Dimitrova..ali i pobedu protiv Nadala u dva seta na sljaci. Federer za vecinu svojih protivnika i ne mora da bude u naponu snage, ali protiv ostale trojice mora, a nije. Nadal je pobedio sve i svakoga, ali Novaka nije, a to je, realno, jedini pravi izazov jer mu ostali na sljaci nisu dorasli.
Ne umanjujem ja Rafinu spremnost, daleko bilo od mene, samo kazem da je u ovom trenutku potpuno neizveno ko ce osvojiti RG.

Bice "guzve" na RG

pre 10 godina

@ na bilo kojoj podlozi, bila to trava, pesak, šljaka, beton, tarafleks, tartan, guma mesečeva prašina itd. Nole je za Nadala da ne budem pretenciozan, ali jedna vrsta aspirina.
(Aca Znalac, 21. maj 2013 11:48)

Drugar, zaboravio si da pomenes i LED SA MARSA.

ovca

pre 10 godina

prica je jednostavna.svako ko malo zna sport i gledao je tenis vidi da je fedex talentovaniji i bolji igrac od nadala. federeru , sto je ocigledno iz skora, nikada nije odgovarao nadalov stil. da je rafa u ranim fazama karijere prolazio do finala na brzim podlogama bilo bi drugacije. ali nije. sa druge strane djokovicev stil mu je uvek vise odgovarao i to je to .vidi se po skoru. nole je nadalu usao u glavu 2011 kada je digao nivo spreme sto mu je bila rak rana, ima najbolji bekend na turu i moze da diktira igru sa te strane sto malo ko moze protiv nadalovog forhenda.

aaaaa

pre 10 godina

pa ovi sto govore da je federer najveca prevara u sportu su velike budale..pa ni novak nije pobjedivao federera dok ovaj nije ostario tako da bez pricate,,ako je ko dobijao federera to je bio nadal i ti na sljaci i marej a novak nikako i sao kad je rederer poprilicno star on ima negativan skor protiv njega

Cicka

pre 10 godina

Iskreno zao mi je sto Rafa i Novak nisu sreli u Madridu ili sad u Rimu tada bi vec imali jasnu sliku pred RG. Ali ajd da kazes da je sad ovako zanimljivije. U Monte-Kralu Novak mu je odmah nametnuo svoj stil igre i tu je bio kraj ako tako bude odigrao, Nadal nema sta da trazi. Ali opet Nadal je u neverovatnoj formi osvojio je i Madrid i Rim. Nadam se jako lepom finalu izmedju njih dvojice. Naravno sa pobedom Djokovica.

cofi

pre 10 godina

Ljudi ne mogu da dočekam da počne RG!
Verujem u Noleta i u pobedu!
Verujem da će biti još u boljoj formi u odnosu na AO! Mislim da će imati i veći motiv!
A kod našeg Noleta to jeste ključ-motiv! Pravog motiva nije bilo u Madridu i Rimu,molim vas da ne zaboravite to!
Izrastavši u šampiona kakav jeste,dostigao je taj nivo da se fokusira na one najveće turnire i na one koje nije osvajao! A RG je je upravo takav - i jedan od najvećih turnira i turnir koji nije osvojio i turnir gde niko nije svrgao Rafu kada je ovaj igrao shodno svojim mogućnostima...Prema tome motiv svakako neće izostati,a verujem i rezultat!
Način na koji je pobedio Nadala u Monte Karlu je prosto sjajan,ovaj mu nije uzeo set. A pre meča Nole je izjavio - Izaćiću na teren da pobedim! Koliko smelosti ,vere u sebe i pozitive ima naš Nole! Pravi šampion! Idemo do titule!

markoni

pre 10 godina

Rolan Garos, kao i svi drugi Slam-ovi, je druga prica u odnosu na Rim , Madrid... Mecevi se igraju svaki drugi dan, igra se na 3 dobijena seta a i motiv je znatno veci. Ovakvi turniri odgovaraju iskusnim i psihicki najjacim igracima poput Nadala, Noleta, Federera sto se i vidi po njihovim redovnim plasmanima u polufinale. Ovakvi igraci se u prva dva-tri kola cesto muce sa protivnicima a kako turnir odmice dobijaju meceve sa po 3:0 i sa po dva tri brejka po setu. Nadal je vec u odlicnoj formi, Nole ce imati dovoljno vremena do polufinala ili finala da je pronadje pa treba ocekivati da ova dva igraca odluce o pobedniku. Sa iskustvom proslogodisnjeg finala RG, koje bi Nole dobio da nije bilo prekida, mislim da je Nole konacno favorit i na ovom turniru. Samo polako, uz dobar timski rad i dobru pripremu za svaki mec.

nut-s

pre 10 godina

Ima ta titula dosta prednosti, ali isto toliko i mana.....ako osvoji rg verovatno ce da juri i vimbldon i us open pa da sastavi krug, ali posle toga nece vise da se trudi koliko se trudio preprosle i prosle godine....i opet ce nadal ili neko treci da bude prvi....

Zeljko

pre 10 godina

Rafa osvaja RG. Unapredio je svoju igru u odnosu na turnir u Monaku i unapredice je jos do RG. Ovde se uveliko prica o nekom duelu Rafe i Novaka, cekajte da vidimo da li ce stici Novak do polufinala. Ako nastavi da igra tenis iz Madrida i Rima cisto sumnjam da ce igrati polufinale.

dejan

pre 10 godina

Federer je najveca prevara u istoriji sporta.Covek je stekao ime zahvaljujucu pobedama nad drugoligaskim teniserima, a mucio se protiv Nadala , Djokovica, pa donekle i Mareja, dok su jos bili klinci i nezreli igraci.

Jedan-Jedini-No1e

pre 10 godina

Da uzmemo da će Novak igrati još 5 god.
On ima za sad 6 GS.Titula. Znači još 19, 20
će sigurno igrati, do 30 god. možda i više.
Od tih 20 GSlemova, nek uzme Australia
Open koji mu najviše leži svake 2 godine, znači
+3, nek uzme svake druge god. i Vimbldon, to je +3,
nek osvoji sad RG pa nek ga samo jedanput odbrani,
to je još +2, i neka od još 6,7 USA Opena do kraja karijere
uzme barem 2, samo 2- to je ukupno još 11GSlemova,
sa već 6 osvojenih to je Federerov rekord .Ali pošto je u
njegovom dobu igrao, takođe pored Nadala, on će imati
prednost kao šampion u najačoj konkurenciji ikada u tenisu,
plus rekorde u Mastersima, tako da saberite utiske pa vidite
ko će biti najbolji svih vremena.
U zadnje 2 god. Novak dominira. Sada je Đokovićevo vreme,
i to zna i Federer i Nadal, i ostali teniseri. A pošto vremenom
32-godišnji Rodzer može igrati samo slabije, a Nadal koji ima
kompleks od Novaka i koji već i na šljaci popušta sa njim,
on može osvojiti mnogo više. Pa vi vidite. Sumnji nema mesta,
RG je Noletov, njega jedino Marej ako nekako vaskrsne kao
teniser i poludi može usporiti na putu ka najboljem.

Vamos Rafa

pre 10 godina

zaista sam veliki fan nadala i zelim da se vrati No 1, ali ovo sto pruzaju on i Nole je za svaki respekt ovakvo rivalstvo nikad nije postojalo pa cak ni Rafa-Roger nije bilo vece rivalstvo

Posmatrač

pre 10 godina

Đoković, iako je svetski No1, ima problem koji imaju i svi inteligentni ljudi: ponekad nedostaje motivacije bez obzira na sposobnosti i potrebu dostizanja cilja.

To se Federeru i Nadalu (koji su "samo" teniseri, iako je ovaj prvi najbolji svih vremena) ne može da desi. Novak mora to da ispravi i da u budućnosti uvek "profesionalno otaljava" razne Berdihe, Del Potre, Ferere i ne sme više da, gledajući ka finalu sa nekim od ove dvojice, propusti pobedu u već dobijenom meču...

Ovaj nedostatak motivacije je posledica njegove prezasićenosti tenisom i zato je čak i korisno ispadanje u ranim fazama non-slam turnira.

Lazarenko

pre 10 godina

Meni sve ovo deluje kao priprema terena za Noletov prelazak u Nike. Nesto mi se javlja da ce otkupiti njegov ugovor od Uniqlo-a koliko do kraja godine.

mocca

pre 10 godina

Ma, u čemu je poenta? Jedini, ali bukvalno jedini način da Rodja osvoji RG je da Nole ide na Nadala u 1/2finalu i da ga dobije (zato ga Fed i loži, a ne zato što ga gotivi), a protiv No1a koji bi dobio Nadala u 5 setova FedEX bi imao neke šanse.

Andrej K.

pre 10 godina

Kada je Rafa zdrav ni Nole mu na sljaci ne moze nista.......... Mislim da ce se Nadal prosetati u Parizu na RG.. Pogotovo sto je Nole van forme i u evidentnoj krizi koja je po meni zbog igranje skoro svake nedelje i egzibicije, rep., i turniri telo mu je iscrpljeno a za sve to je kriv tim koji nezna vec godinama da ga pripremi za naj zahtevniji turnir u tenisu RG.......


Kuku koliko nepismenosti na jednom mestu...
"naj zahtevniji", "nezna" ...
(Samo kazem, 21. maj 2013 10:47)

Ma lako je za nepismenost, nego koliko umišljenosti na jednom mjestu. Čovjek
bez kompleksa djeli lekcije teniskim profesionalcima koji treću godinu vladaju svijetom tenisa, a on misli da zna bolje...Kuku...

aleksandar

pre 10 godina

Nit' je Vilander, nit' je Rodzer otkrio vrucu vodu! A nisu ni rekli da ce Novak osvojiti R.G.a nisu ni u iznudici da moraju biti iskreni, onako kao "persone"! Rodzer pomalo shvata da mu vreme prolazi i sposobnosti izmicu a Vilanderovi sponzori, TV kompanije, proizvodjacki brendovi, ATP-tour i ceo taj cirkus koji se grebe o sportiste, su nalozili novi kurs pa i on "peva po novim notama"! Cinjenica je da Novaka (ali bas nikako vise) ne mogu da precute ma koliko im se to ne svidjalo! Svima njima treba neka senzacija koja ce odrzati (njima) potrebni nivo zainteresovanosti! Sad je to Novak (falim te Boze, konacno)!... Rafu izuzetno postujem, Rodzer je uz Samprasa najbolji ikada ali fakat je da je Nole sadashnji i buduci najbolji za dugo godina, pa mozda i na sljaci dostigne Nadala! Velika je to koska! Mladi ljudi, posveceni sportisti sa vrelom krvi! Tipujem na Novaka i za R.G. i za buducnost! Srecno!

tytanus

pre 10 godina

Citam danasnju dnevnu stampu i ne mogu da verujem da je vec nedelju pre pocetka RG-a pocela prava "politicka prljava" kampanja protiv Nadala... Rafu nasi "objektivni" novinari pojedinih listova koje ne bih imenovao, zaista nekorektno omalovazavaju i stvaraju o njemu sliku coveka kakav on nije... Prica se o tome kako je "odjavio" nase izvestace iz Rima ne zeleci bukvalno ni rec da kaze o Djokovicu i predstojecem RG-u.. Zamisli molim te, u sred Rima i posle osvojene titule da prica o turniru koji ce za njega poceti tek za 10 dana i o broju 1 koji uzgred ni u zavrsnicu turnira nije usao... Kazu kako je bio izuzetno neljubazan i maltene bezobrazan prema novinarima "Srbima" u Rimu samo zato sto iskreno mrzi naseg "superstara" sa gospodskim manirima.. A realno, na pojedina provokativna pitanja kojima se samo nesportski dize tenzija, ni ja ne bih odgovarao... Smetaju mi takve neistine.. Pisite hvalospeve o Djokovicu ali nemojte u narodu siriti mrznju prema Nadalu kome tako dajete veliki razlog da nas ne voli i u buducnosti obilazi nasu zemlju u sirokom luku.. Pojedini "navijaci" u Srbiji do te mere mrze ovu legednu sporta da to ponekad prevazilazi i rivalstvo izmedju navijaca Zvezde i Partizana... To definitivno nece pomoci Noletu da osvoji Pariz i to je ono sto je najbitnije u celoj prici...

Aca Znalac

pre 10 godina

Pa nije Nadal teniser koji se nemože pobediti i nije tačno da ga samo Nole može da pobedi. Evo na ovom rimskom turniru, provukao se kao đavo ispod ponjave u dulu sa Gulbisom i Fererom. A Nole ga pobeđuje kad god hoće i na bilo kojoj podlozi, bila to trava, pesak, šljaka, beton, tarafleks, tartan, guma mesečeva prašina itd. Nole je za Nadala da ne budem pretenciozan, ali jedna vrsta aspirina.

Zoki

pre 10 godina

Nemoguce je sada na 3 nedelje pre zavrsnice turnira predvideti sta ce se dogoditi.Mnogo zavisi od zreba,da li ce Novak ili Nadal imati i koliko tezih protivnika do polufinala,da li ce se sresti u polufinalu ili finalu,naravno ako se ne desi neko iznenadjenje ranije.Ako ista moze da se prognozira to je da pobednika R.Garosa treba traziti izmedju Novaka i Nadala,sve drugo bi u ovom trenutku zaista bilo iznenadjenje,a to ko od njih dvojice ima vece sanse u ovom trenutku je neozbiljno pricati

struki

pre 10 godina

Slazem se sa Matsom i Federerom, jedino Nole ima sanse sa Rafom,razlog je vrlo jednostavan: Nole je planski odradio sezonu na sljaci! Uzeo je M.Karlo(to mu je bio jedan od 2 cilja),a Madrid i Rim je odradio tako da nije izgubio mnogo bodova,i iduce sezone ima "vetar u ledja"na tim turnirima. E sad dolazi ono "pravo",a to je glavni cilj sezone, Pariz i Rolan-Garos! Kakav god bude zreb,Nole ce doci do zavrsnice,igra se na 3 dobijena seta i tu samo Rafa moze parirati nasem asu,uz duzno postovanje ostalima ,mislim da oni nemaju taj kapacitet da ih ugroze! Iznenadjenja su uvek moguca,ali u ovom slucaju bila bi ravna senzaciji! Znaci finale bi bilo Rafa vs Nole,sto bi bio istinski teniski spektakl!

fortissimo

pre 10 godina

Samo je problem, da Novak izbaci iz glave neke svoje bubice kada su u pitanju realno mnogo slabiji igraci i dolazi do finala. U finalu je sve moguce protiv Rafe. Novak ima igru da ga dobije, jos se igra maksimalno na 5 setova sto i sa tim Novak nema problema kada je u pitanju izdrzljivost. Svi ostali nemaju nikakve sanse u finalu, bilo ko da ne daj Boze dodje a najmanje Rodzer jer smo opet videli kako je prosao u poslednjem mecu protiv Rafe. RG osvaja Rafa ili Novak.

Mikili

pre 10 godina

Vidim da ni Vilander ni Fedex ne pominju favorite iz senke a tu svakako spadaju i Tipsa i Troicki.
Tipsa je vec provaljen da je tankovao jos od proslogisnjeg zavrsnog turnira i fingirao sve lose rezultate ove godine kako bi se neprimecen sto bolje pripremio za RG. Objektivna opasnost ovakvog nacina priprema je da se ne pretrenira, i ostane neprimecen i tokom turnira.
Troja isto moze daleko da dogura na turniru i cak iznenadi prolaskom u drugo kola. Uz malo sportske srece ni trofej nije dedostizan.
E sada, sta je to malo sportske srece...to je ono kada prvih 50 tenisera istovremeno polomi nogu. :))))))

Vlada 91

pre 10 godina

Sve zavisi od zreba.Ako se Novak i Rafa sastanu u polufinalu,moze lako da se desi da Rodzer uzme titulu,a najk i ostala kompanija ce da poguraju tu pricu...

Shuluburic

pre 10 godina

@Još samo da Nole ima povoljan žreb, i u početku ne naleti na Dimitrova i Berdiha.
(ZLOBEX, 21. maj 2013 08:39)

Ovo je luzerski stav! Ako si najbolji, trsiš sve redom - Dimitrova, Hasa, Vavrinku, Berdiha, Federera, Nadala. Takvog Noleta hoću na RG-u! Džabe mu što jedini može pobediti Nadala, ako se sapliće na papalejama.
Dve stvari su sigurne:
1. Nadal 100% stiže do finala i osvaja RG.
2. Jedino ga Nole u tome može sprečiti.

NS

pre 10 godina

Kada je Rafa zdrav ni Nole mu na sljaci ne moze nista.......... Mislim da ce se Nadal prosetati u Parizu na RG.. Pogotovo sto je Nole van forme i u evidentnoj krizi koja je po meni zbog igranje skoro svake nedelje i egzibicije, rep., i turniri telo mu je iscrpljeno a za sve to je kriv tim koji nezna vec godinama da ga pripremi za naj zahtevniji turnir u tenisu RG........

Samo kazem

pre 10 godina

Kada je Rafa zdrav ni Nole mu na sljaci ne moze nista.......... Mislim da ce se Nadal prosetati u Parizu na RG.. Pogotovo sto je Nole van forme i u evidentnoj krizi koja je po meni zbog igranje skoro svake nedelje i egzibicije, rep., i turniri telo mu je iscrpljeno a za sve to je kriv tim koji nezna vec godinama da ga pripremi za naj zahtevniji turnir u tenisu RG.......


Kuku koliko nepismenosti na jednom mestu...
"naj zahtevniji", "nezna" ...

papaja

pre 10 godina

Ono sto sam pre 2 godine shvatio je zapravo koliko se planski radi u Novakovom timu. Od tada ne brinem vec uzivam. Po okolnostima koje su prethodile RG-u mogu slobodno da kazem da su najmanje sanse ikada da se Novak ne nadje u finalu. A mislim da bi svi bili presrecni da bas u tom finalu pobedi Rafu. Do finala...

haralampije

pre 10 godina

Ne znam da li će Novak osvojiti RG, ali znam da će pobediti Nadala.
Uostalom i veliki Rođa je rekao da samo Novak ima recept za Nadala na šljaci, a to bi svima ipak trebalo nešto da znači.

Sasho

pre 10 godina

Nema veze to da je nadal bio povredjen!On igra tako kao da je ponovo rodjen!Djokovic je mnogo kalkulisao na ova dva turnira izgubiti od berdiha pri vodjstvu 5-2 smesno!Ako dodje do meca nadal-djokovic,djokovic ce biti blagoj prednosti cinjenicom da ga je pobedio u monaku,to i nadal zna!

5ar

pre 10 godina

"Što se tiče Pariza, tamo ga niko nije pobedio'' pa nije ni u Monte Karlu 8 godina, pa je izgubio opet.Svemu ima kraj.Novak je bolji do Nadala i dzaba
sve teorije, samo čekajte da vidite kako ume da igra Novak kad ima motiv i kad juri rekord i kad može da osvoji bodove.Igrati sigurno neće kao na zadnja 2 turnira budite sigurni.A pošto se igra u 3 seta,videćemo koliko
njih iz Top 20 može da bude 3,4 sata skoncentrisano protiv motivisanog Novaka i da ga iznenadi nekako,videćemo...
Plus nije fizički iscrpljen kao Nadal, ni psihički, a vreme je i za pehar opet.Novak ne da je favorit u Parizu, nego sem njega i Nadala ne postoji šansa da će neko da zaluta do finala i da osvoji RG. Možda ako se ovi sastanu u polufinalu, može biti u finalu Federer ili Marej, možda Vavrenka ili čak Delpotro, ne verujem u Berdiha, prosto ga je Novak pustio dalje i on to sam i zna. Skor sve govori o tome da li Nole ima lek za Berdiha i koliko mu je teško da ga pobedi.
Da bi neko izbacio do osvajanja Novaka, mora 3 seta da mu uzme! Znači neko mora da bude raspoložen, odmoran, psihički hladan,da ima sreće kod nekih udaraca,a sa druge strane da Nole ustane na levu nogu i da baš mu ne ide ništa od ruke, i da eventualno obnovi povredu i td..
Nema ništa od toga, Novak ovaj put baca sve Dzokere na sto i uzima najzad RG. čime će staviti svima do znanja da sve smišljeno radi i da više ne želi da gine bez nekog definisanog cilja i motiva.

Struka

pre 10 godina

Dobro je sto je Novak izgubio od Berdiha, upravo zbog Nadala, bolje da se sastanu tek na RG-u. Ako Nole bude igrao svoju igru moze ga pobijediti, potrebna mu je ona ludacka navala adrenalina i zelje. Par slabosti koje sam ja zapazio u Rafinoj igri ove godine su: servis mu je dosta slabiji nego inace, za nekih 10km, zatim udarci bekendom su mlaki, sto nije bio slucaj prosle godine ili 2009.godine, kondicija mu je malo slabija nego prosle godine i to je to, ostalo je standardno dobro. Novak je nekako previse osjetljiv, sve mu smeta rupa na terenu, sunce, zvizdanje publike itd. mora pod hitno ocistiti glavu od tih gluposti i zaigrati kako zna, inace nista od titule.

objektivno

pre 10 godina

Onaj ko očekuje da Novak sa probematičnom formom i uz to sa velikim opterećenjem da se domogne napokon titule i sa ovog GS titule, može pobjediti na RG ovakvog Rafu punog samopouzdanja i sa vrhunskom formom,u velikoj je zabludiZnam da će ovo mnoge naljutiti ,ali ja mislim da Novak neće proći do finala.Nakon RG uvjerićete se da je ova moja prognoza objektivna.

5ar

pre 10 godina

"Što se tiče Pariza, tamo ga niko nije pobedio'' pa nije ni u Monte Karlu 8 godina, pa je izgubio opet.Svemu ima kraj.Novak je bolji do Nadala i dzaba
sve teorije, samo čekajte da vidite kako ume da igra Novak kad ima motiv i kad juri rekord i kad može da osvoji bodove.Igrati sigurno neće kao na zadnja 2 turnira budite sigurni.A pošto se igra u 3 seta,videćemo koliko
njih iz Top 20 može da bude 3,4 sata skoncentrisano protiv motivisanog Novaka i da ga iznenadi nekako,videćemo...
Plus nije fizički iscrpljen kao Nadal, ni psihički, a vreme je i za pehar opet.Novak ne da je favorit u Parizu, nego sem njega i Nadala ne postoji šansa da će neko da zaluta do finala i da osvoji RG. Možda ako se ovi sastanu u polufinalu, može biti u finalu Federer ili Marej, možda Vavrenka ili čak Delpotro, ne verujem u Berdiha, prosto ga je Novak pustio dalje i on to sam i zna. Skor sve govori o tome da li Nole ima lek za Berdiha i koliko mu je teško da ga pobedi.
Da bi neko izbacio do osvajanja Novaka, mora 3 seta da mu uzme! Znači neko mora da bude raspoložen, odmoran, psihički hladan,da ima sreće kod nekih udaraca,a sa druge strane da Nole ustane na levu nogu i da baš mu ne ide ništa od ruke, i da eventualno obnovi povredu i td..
Nema ništa od toga, Novak ovaj put baca sve Dzokere na sto i uzima najzad RG. čime će staviti svima do znanja da sve smišljeno radi i da više ne želi da gine bez nekog definisanog cilja i motiva.

Struka

pre 10 godina

Dobro je sto je Novak izgubio od Berdiha, upravo zbog Nadala, bolje da se sastanu tek na RG-u. Ako Nole bude igrao svoju igru moze ga pobijediti, potrebna mu je ona ludacka navala adrenalina i zelje. Par slabosti koje sam ja zapazio u Rafinoj igri ove godine su: servis mu je dosta slabiji nego inace, za nekih 10km, zatim udarci bekendom su mlaki, sto nije bio slucaj prosle godine ili 2009.godine, kondicija mu je malo slabija nego prosle godine i to je to, ostalo je standardno dobro. Novak je nekako previse osjetljiv, sve mu smeta rupa na terenu, sunce, zvizdanje publike itd. mora pod hitno ocistiti glavu od tih gluposti i zaigrati kako zna, inace nista od titule.

Sasho

pre 10 godina

Nema veze to da je nadal bio povredjen!On igra tako kao da je ponovo rodjen!Djokovic je mnogo kalkulisao na ova dva turnira izgubiti od berdiha pri vodjstvu 5-2 smesno!Ako dodje do meca nadal-djokovic,djokovic ce biti blagoj prednosti cinjenicom da ga je pobedio u monaku,to i nadal zna!

papaja

pre 10 godina

Ono sto sam pre 2 godine shvatio je zapravo koliko se planski radi u Novakovom timu. Od tada ne brinem vec uzivam. Po okolnostima koje su prethodile RG-u mogu slobodno da kazem da su najmanje sanse ikada da se Novak ne nadje u finalu. A mislim da bi svi bili presrecni da bas u tom finalu pobedi Rafu. Do finala...

haralampije

pre 10 godina

Ne znam da li će Novak osvojiti RG, ali znam da će pobediti Nadala.
Uostalom i veliki Rođa je rekao da samo Novak ima recept za Nadala na šljaci, a to bi svima ipak trebalo nešto da znači.

Andrej K.

pre 10 godina

Kada je Rafa zdrav ni Nole mu na sljaci ne moze nista.......... Mislim da ce se Nadal prosetati u Parizu na RG.. Pogotovo sto je Nole van forme i u evidentnoj krizi koja je po meni zbog igranje skoro svake nedelje i egzibicije, rep., i turniri telo mu je iscrpljeno a za sve to je kriv tim koji nezna vec godinama da ga pripremi za naj zahtevniji turnir u tenisu RG.......


Kuku koliko nepismenosti na jednom mestu...
"naj zahtevniji", "nezna" ...
(Samo kazem, 21. maj 2013 10:47)

Ma lako je za nepismenost, nego koliko umišljenosti na jednom mjestu. Čovjek
bez kompleksa djeli lekcije teniskim profesionalcima koji treću godinu vladaju svijetom tenisa, a on misli da zna bolje...Kuku...

aleksandar

pre 10 godina

Nit' je Vilander, nit' je Rodzer otkrio vrucu vodu! A nisu ni rekli da ce Novak osvojiti R.G.a nisu ni u iznudici da moraju biti iskreni, onako kao "persone"! Rodzer pomalo shvata da mu vreme prolazi i sposobnosti izmicu a Vilanderovi sponzori, TV kompanije, proizvodjacki brendovi, ATP-tour i ceo taj cirkus koji se grebe o sportiste, su nalozili novi kurs pa i on "peva po novim notama"! Cinjenica je da Novaka (ali bas nikako vise) ne mogu da precute ma koliko im se to ne svidjalo! Svima njima treba neka senzacija koja ce odrzati (njima) potrebni nivo zainteresovanosti! Sad je to Novak (falim te Boze, konacno)!... Rafu izuzetno postujem, Rodzer je uz Samprasa najbolji ikada ali fakat je da je Nole sadashnji i buduci najbolji za dugo godina, pa mozda i na sljaci dostigne Nadala! Velika je to koska! Mladi ljudi, posveceni sportisti sa vrelom krvi! Tipujem na Novaka i za R.G. i za buducnost! Srecno!

Samo kazem

pre 10 godina

Kada je Rafa zdrav ni Nole mu na sljaci ne moze nista.......... Mislim da ce se Nadal prosetati u Parizu na RG.. Pogotovo sto je Nole van forme i u evidentnoj krizi koja je po meni zbog igranje skoro svake nedelje i egzibicije, rep., i turniri telo mu je iscrpljeno a za sve to je kriv tim koji nezna vec godinama da ga pripremi za naj zahtevniji turnir u tenisu RG.......


Kuku koliko nepismenosti na jednom mestu...
"naj zahtevniji", "nezna" ...

Mikili

pre 10 godina

Vidim da ni Vilander ni Fedex ne pominju favorite iz senke a tu svakako spadaju i Tipsa i Troicki.
Tipsa je vec provaljen da je tankovao jos od proslogisnjeg zavrsnog turnira i fingirao sve lose rezultate ove godine kako bi se neprimecen sto bolje pripremio za RG. Objektivna opasnost ovakvog nacina priprema je da se ne pretrenira, i ostane neprimecen i tokom turnira.
Troja isto moze daleko da dogura na turniru i cak iznenadi prolaskom u drugo kola. Uz malo sportske srece ni trofej nije dedostizan.
E sada, sta je to malo sportske srece...to je ono kada prvih 50 tenisera istovremeno polomi nogu. :))))))

struki

pre 10 godina

Slazem se sa Matsom i Federerom, jedino Nole ima sanse sa Rafom,razlog je vrlo jednostavan: Nole je planski odradio sezonu na sljaci! Uzeo je M.Karlo(to mu je bio jedan od 2 cilja),a Madrid i Rim je odradio tako da nije izgubio mnogo bodova,i iduce sezone ima "vetar u ledja"na tim turnirima. E sad dolazi ono "pravo",a to je glavni cilj sezone, Pariz i Rolan-Garos! Kakav god bude zreb,Nole ce doci do zavrsnice,igra se na 3 dobijena seta i tu samo Rafa moze parirati nasem asu,uz duzno postovanje ostalima ,mislim da oni nemaju taj kapacitet da ih ugroze! Iznenadjenja su uvek moguca,ali u ovom slucaju bila bi ravna senzaciji! Znaci finale bi bilo Rafa vs Nole,sto bi bio istinski teniski spektakl!

Shuluburic

pre 10 godina

@Još samo da Nole ima povoljan žreb, i u početku ne naleti na Dimitrova i Berdiha.
(ZLOBEX, 21. maj 2013 08:39)

Ovo je luzerski stav! Ako si najbolji, trsiš sve redom - Dimitrova, Hasa, Vavrinku, Berdiha, Federera, Nadala. Takvog Noleta hoću na RG-u! Džabe mu što jedini može pobediti Nadala, ako se sapliće na papalejama.
Dve stvari su sigurne:
1. Nadal 100% stiže do finala i osvaja RG.
2. Jedino ga Nole u tome može sprečiti.

mocca

pre 10 godina

Ma, u čemu je poenta? Jedini, ali bukvalno jedini način da Rodja osvoji RG je da Nole ide na Nadala u 1/2finalu i da ga dobije (zato ga Fed i loži, a ne zato što ga gotivi), a protiv No1a koji bi dobio Nadala u 5 setova FedEX bi imao neke šanse.

Posmatrač

pre 10 godina

Đoković, iako je svetski No1, ima problem koji imaju i svi inteligentni ljudi: ponekad nedostaje motivacije bez obzira na sposobnosti i potrebu dostizanja cilja.

To se Federeru i Nadalu (koji su "samo" teniseri, iako je ovaj prvi najbolji svih vremena) ne može da desi. Novak mora to da ispravi i da u budućnosti uvek "profesionalno otaljava" razne Berdihe, Del Potre, Ferere i ne sme više da, gledajući ka finalu sa nekim od ove dvojice, propusti pobedu u već dobijenom meču...

Ovaj nedostatak motivacije je posledica njegove prezasićenosti tenisom i zato je čak i korisno ispadanje u ranim fazama non-slam turnira.

Aca Znalac

pre 10 godina

Pa nije Nadal teniser koji se nemože pobediti i nije tačno da ga samo Nole može da pobedi. Evo na ovom rimskom turniru, provukao se kao đavo ispod ponjave u dulu sa Gulbisom i Fererom. A Nole ga pobeđuje kad god hoće i na bilo kojoj podlozi, bila to trava, pesak, šljaka, beton, tarafleks, tartan, guma mesečeva prašina itd. Nole je za Nadala da ne budem pretenciozan, ali jedna vrsta aspirina.

Zoki

pre 10 godina

Nemoguce je sada na 3 nedelje pre zavrsnice turnira predvideti sta ce se dogoditi.Mnogo zavisi od zreba,da li ce Novak ili Nadal imati i koliko tezih protivnika do polufinala,da li ce se sresti u polufinalu ili finalu,naravno ako se ne desi neko iznenadjenje ranije.Ako ista moze da se prognozira to je da pobednika R.Garosa treba traziti izmedju Novaka i Nadala,sve drugo bi u ovom trenutku zaista bilo iznenadjenje,a to ko od njih dvojice ima vece sanse u ovom trenutku je neozbiljno pricati

markoni

pre 10 godina

Rolan Garos, kao i svi drugi Slam-ovi, je druga prica u odnosu na Rim , Madrid... Mecevi se igraju svaki drugi dan, igra se na 3 dobijena seta a i motiv je znatno veci. Ovakvi turniri odgovaraju iskusnim i psihicki najjacim igracima poput Nadala, Noleta, Federera sto se i vidi po njihovim redovnim plasmanima u polufinale. Ovakvi igraci se u prva dva-tri kola cesto muce sa protivnicima a kako turnir odmice dobijaju meceve sa po 3:0 i sa po dva tri brejka po setu. Nadal je vec u odlicnoj formi, Nole ce imati dovoljno vremena do polufinala ili finala da je pronadje pa treba ocekivati da ova dva igraca odluce o pobedniku. Sa iskustvom proslogodisnjeg finala RG, koje bi Nole dobio da nije bilo prekida, mislim da je Nole konacno favorit i na ovom turniru. Samo polako, uz dobar timski rad i dobru pripremu za svaki mec.

cofi

pre 10 godina

Ljudi ne mogu da dočekam da počne RG!
Verujem u Noleta i u pobedu!
Verujem da će biti još u boljoj formi u odnosu na AO! Mislim da će imati i veći motiv!
A kod našeg Noleta to jeste ključ-motiv! Pravog motiva nije bilo u Madridu i Rimu,molim vas da ne zaboravite to!
Izrastavši u šampiona kakav jeste,dostigao je taj nivo da se fokusira na one najveće turnire i na one koje nije osvajao! A RG je je upravo takav - i jedan od najvećih turnira i turnir koji nije osvojio i turnir gde niko nije svrgao Rafu kada je ovaj igrao shodno svojim mogućnostima...Prema tome motiv svakako neće izostati,a verujem i rezultat!
Način na koji je pobedio Nadala u Monte Karlu je prosto sjajan,ovaj mu nije uzeo set. A pre meča Nole je izjavio - Izaćiću na teren da pobedim! Koliko smelosti ,vere u sebe i pozitive ima naš Nole! Pravi šampion! Idemo do titule!

Jedan-Jedini-No1e

pre 10 godina

Da uzmemo da će Novak igrati još 5 god.
On ima za sad 6 GS.Titula. Znači još 19, 20
će sigurno igrati, do 30 god. možda i više.
Od tih 20 GSlemova, nek uzme Australia
Open koji mu najviše leži svake 2 godine, znači
+3, nek uzme svake druge god. i Vimbldon, to je +3,
nek osvoji sad RG pa nek ga samo jedanput odbrani,
to je još +2, i neka od još 6,7 USA Opena do kraja karijere
uzme barem 2, samo 2- to je ukupno još 11GSlemova,
sa već 6 osvojenih to je Federerov rekord .Ali pošto je u
njegovom dobu igrao, takođe pored Nadala, on će imati
prednost kao šampion u najačoj konkurenciji ikada u tenisu,
plus rekorde u Mastersima, tako da saberite utiske pa vidite
ko će biti najbolji svih vremena.
U zadnje 2 god. Novak dominira. Sada je Đokovićevo vreme,
i to zna i Federer i Nadal, i ostali teniseri. A pošto vremenom
32-godišnji Rodzer može igrati samo slabije, a Nadal koji ima
kompleks od Novaka i koji već i na šljaci popušta sa njim,
on može osvojiti mnogo više. Pa vi vidite. Sumnji nema mesta,
RG je Noletov, njega jedino Marej ako nekako vaskrsne kao
teniser i poludi može usporiti na putu ka najboljem.

Cicka

pre 10 godina

Iskreno zao mi je sto Rafa i Novak nisu sreli u Madridu ili sad u Rimu tada bi vec imali jasnu sliku pred RG. Ali ajd da kazes da je sad ovako zanimljivije. U Monte-Kralu Novak mu je odmah nametnuo svoj stil igre i tu je bio kraj ako tako bude odigrao, Nadal nema sta da trazi. Ali opet Nadal je u neverovatnoj formi osvojio je i Madrid i Rim. Nadam se jako lepom finalu izmedju njih dvojice. Naravno sa pobedom Djokovica.

tytanus

pre 10 godina

Citam danasnju dnevnu stampu i ne mogu da verujem da je vec nedelju pre pocetka RG-a pocela prava "politicka prljava" kampanja protiv Nadala... Rafu nasi "objektivni" novinari pojedinih listova koje ne bih imenovao, zaista nekorektno omalovazavaju i stvaraju o njemu sliku coveka kakav on nije... Prica se o tome kako je "odjavio" nase izvestace iz Rima ne zeleci bukvalno ni rec da kaze o Djokovicu i predstojecem RG-u.. Zamisli molim te, u sred Rima i posle osvojene titule da prica o turniru koji ce za njega poceti tek za 10 dana i o broju 1 koji uzgred ni u zavrsnicu turnira nije usao... Kazu kako je bio izuzetno neljubazan i maltene bezobrazan prema novinarima "Srbima" u Rimu samo zato sto iskreno mrzi naseg "superstara" sa gospodskim manirima.. A realno, na pojedina provokativna pitanja kojima se samo nesportski dize tenzija, ni ja ne bih odgovarao... Smetaju mi takve neistine.. Pisite hvalospeve o Djokovicu ali nemojte u narodu siriti mrznju prema Nadalu kome tako dajete veliki razlog da nas ne voli i u buducnosti obilazi nasu zemlju u sirokom luku.. Pojedini "navijaci" u Srbiji do te mere mrze ovu legednu sporta da to ponekad prevazilazi i rivalstvo izmedju navijaca Zvezde i Partizana... To definitivno nece pomoci Noletu da osvoji Pariz i to je ono sto je najbitnije u celoj prici...

fortissimo

pre 10 godina

Samo je problem, da Novak izbaci iz glave neke svoje bubice kada su u pitanju realno mnogo slabiji igraci i dolazi do finala. U finalu je sve moguce protiv Rafe. Novak ima igru da ga dobije, jos se igra maksimalno na 5 setova sto i sa tim Novak nema problema kada je u pitanju izdrzljivost. Svi ostali nemaju nikakve sanse u finalu, bilo ko da ne daj Boze dodje a najmanje Rodzer jer smo opet videli kako je prosao u poslednjem mecu protiv Rafe. RG osvaja Rafa ili Novak.

ovca

pre 10 godina

prica je jednostavna.svako ko malo zna sport i gledao je tenis vidi da je fedex talentovaniji i bolji igrac od nadala. federeru , sto je ocigledno iz skora, nikada nije odgovarao nadalov stil. da je rafa u ranim fazama karijere prolazio do finala na brzim podlogama bilo bi drugacije. ali nije. sa druge strane djokovicev stil mu je uvek vise odgovarao i to je to .vidi se po skoru. nole je nadalu usao u glavu 2011 kada je digao nivo spreme sto mu je bila rak rana, ima najbolji bekend na turu i moze da diktira igru sa te strane sto malo ko moze protiv nadalovog forhenda.

Vlada 91

pre 10 godina

Sve zavisi od zreba.Ako se Novak i Rafa sastanu u polufinalu,moze lako da se desi da Rodzer uzme titulu,a najk i ostala kompanija ce da poguraju tu pricu...

Vamos Rafa

pre 10 godina

zaista sam veliki fan nadala i zelim da se vrati No 1, ali ovo sto pruzaju on i Nole je za svaki respekt ovakvo rivalstvo nikad nije postojalo pa cak ni Rafa-Roger nije bilo vece rivalstvo

objektivno

pre 10 godina

Onaj ko očekuje da Novak sa probematičnom formom i uz to sa velikim opterećenjem da se domogne napokon titule i sa ovog GS titule, može pobjediti na RG ovakvog Rafu punog samopouzdanja i sa vrhunskom formom,u velikoj je zabludiZnam da će ovo mnoge naljutiti ,ali ja mislim da Novak neće proći do finala.Nakon RG uvjerićete se da je ova moja prognoza objektivna.

NS

pre 10 godina

Kada je Rafa zdrav ni Nole mu na sljaci ne moze nista.......... Mislim da ce se Nadal prosetati u Parizu na RG.. Pogotovo sto je Nole van forme i u evidentnoj krizi koja je po meni zbog igranje skoro svake nedelje i egzibicije, rep., i turniri telo mu je iscrpljeno a za sve to je kriv tim koji nezna vec godinama da ga pripremi za naj zahtevniji turnir u tenisu RG........

Lazarenko

pre 10 godina

Meni sve ovo deluje kao priprema terena za Noletov prelazak u Nike. Nesto mi se javlja da ce otkupiti njegov ugovor od Uniqlo-a koliko do kraja godine.

dejan

pre 10 godina

Federer je najveca prevara u istoriji sporta.Covek je stekao ime zahvaljujucu pobedama nad drugoligaskim teniserima, a mucio se protiv Nadala , Djokovica, pa donekle i Mareja, dok su jos bili klinci i nezreli igraci.

zelena trava

pre 10 godina

Da Federer ne ume da odigra protiv Rafe na sljaci nije nikakvo iznenadjenje. Bilo je tu i ponizavajucih poraza kad se cinilo da je Federer konacno u nekoj prednosti, pa nista. Ali konkretno ovog proleca Nadal se jednom odmerio sa Novakom i izgubio i dva puta sa Federerom i pobedio. Nije bilo velikih, teskih meceva jer je kako se od njega i ocekuje, dolazio do finala, a njegovi glavni protivnici nisu. Medjutim pravi test forme i snage medju prvom cetvoricom su njihovi medjusobni mecevi, tako da mislim da niti jedna prognoza nije bas pouzdana.
Novak ocito nije u nekoj formi, ima poraze od Haas-a, Dimitrova..ali i pobedu protiv Nadala u dva seta na sljaci. Federer za vecinu svojih protivnika i ne mora da bude u naponu snage, ali protiv ostale trojice mora, a nije. Nadal je pobedio sve i svakoga, ali Novaka nije, a to je, realno, jedini pravi izazov jer mu ostali na sljaci nisu dorasli.
Ne umanjujem ja Rafinu spremnost, daleko bilo od mene, samo kazem da je u ovom trenutku potpuno neizveno ko ce osvojiti RG.

aaaaa

pre 10 godina

pa ovi sto govore da je federer najveca prevara u sportu su velike budale..pa ni novak nije pobjedivao federera dok ovaj nije ostario tako da bez pricate,,ako je ko dobijao federera to je bio nadal i ti na sljaci i marej a novak nikako i sao kad je rederer poprilicno star on ima negativan skor protiv njega

Zeljko

pre 10 godina

Rafa osvaja RG. Unapredio je svoju igru u odnosu na turnir u Monaku i unapredice je jos do RG. Ovde se uveliko prica o nekom duelu Rafe i Novaka, cekajte da vidimo da li ce stici Novak do polufinala. Ako nastavi da igra tenis iz Madrida i Rima cisto sumnjam da ce igrati polufinale.

Bice "guzve" na RG

pre 10 godina

@ na bilo kojoj podlozi, bila to trava, pesak, šljaka, beton, tarafleks, tartan, guma mesečeva prašina itd. Nole je za Nadala da ne budem pretenciozan, ali jedna vrsta aspirina.
(Aca Znalac, 21. maj 2013 11:48)

Drugar, zaboravio si da pomenes i LED SA MARSA.

nut-s

pre 10 godina

Ima ta titula dosta prednosti, ali isto toliko i mana.....ako osvoji rg verovatno ce da juri i vimbldon i us open pa da sastavi krug, ali posle toga nece vise da se trudi koliko se trudio preprosle i prosle godine....i opet ce nadal ili neko treci da bude prvi....

objektivno

pre 10 godina

Onaj ko očekuje da Novak sa probematičnom formom i uz to sa velikim opterećenjem da se domogne napokon titule i sa ovog GS titule, može pobjediti na RG ovakvog Rafu punog samopouzdanja i sa vrhunskom formom,u velikoj je zabludiZnam da će ovo mnoge naljutiti ,ali ja mislim da Novak neće proći do finala.Nakon RG uvjerićete se da je ova moja prognoza objektivna.

NS

pre 10 godina

Kada je Rafa zdrav ni Nole mu na sljaci ne moze nista.......... Mislim da ce se Nadal prosetati u Parizu na RG.. Pogotovo sto je Nole van forme i u evidentnoj krizi koja je po meni zbog igranje skoro svake nedelje i egzibicije, rep., i turniri telo mu je iscrpljeno a za sve to je kriv tim koji nezna vec godinama da ga pripremi za naj zahtevniji turnir u tenisu RG........

Mikili

pre 10 godina

Vidim da ni Vilander ni Fedex ne pominju favorite iz senke a tu svakako spadaju i Tipsa i Troicki.
Tipsa je vec provaljen da je tankovao jos od proslogisnjeg zavrsnog turnira i fingirao sve lose rezultate ove godine kako bi se neprimecen sto bolje pripremio za RG. Objektivna opasnost ovakvog nacina priprema je da se ne pretrenira, i ostane neprimecen i tokom turnira.
Troja isto moze daleko da dogura na turniru i cak iznenadi prolaskom u drugo kola. Uz malo sportske srece ni trofej nije dedostizan.
E sada, sta je to malo sportske srece...to je ono kada prvih 50 tenisera istovremeno polomi nogu. :))))))

tytanus

pre 10 godina

Citam danasnju dnevnu stampu i ne mogu da verujem da je vec nedelju pre pocetka RG-a pocela prava "politicka prljava" kampanja protiv Nadala... Rafu nasi "objektivni" novinari pojedinih listova koje ne bih imenovao, zaista nekorektno omalovazavaju i stvaraju o njemu sliku coveka kakav on nije... Prica se o tome kako je "odjavio" nase izvestace iz Rima ne zeleci bukvalno ni rec da kaze o Djokovicu i predstojecem RG-u.. Zamisli molim te, u sred Rima i posle osvojene titule da prica o turniru koji ce za njega poceti tek za 10 dana i o broju 1 koji uzgred ni u zavrsnicu turnira nije usao... Kazu kako je bio izuzetno neljubazan i maltene bezobrazan prema novinarima "Srbima" u Rimu samo zato sto iskreno mrzi naseg "superstara" sa gospodskim manirima.. A realno, na pojedina provokativna pitanja kojima se samo nesportski dize tenzija, ni ja ne bih odgovarao... Smetaju mi takve neistine.. Pisite hvalospeve o Djokovicu ali nemojte u narodu siriti mrznju prema Nadalu kome tako dajete veliki razlog da nas ne voli i u buducnosti obilazi nasu zemlju u sirokom luku.. Pojedini "navijaci" u Srbiji do te mere mrze ovu legednu sporta da to ponekad prevazilazi i rivalstvo izmedju navijaca Zvezde i Partizana... To definitivno nece pomoci Noletu da osvoji Pariz i to je ono sto je najbitnije u celoj prici...

dejan

pre 10 godina

Federer je najveca prevara u istoriji sporta.Covek je stekao ime zahvaljujucu pobedama nad drugoligaskim teniserima, a mucio se protiv Nadala , Djokovica, pa donekle i Mareja, dok su jos bili klinci i nezreli igraci.

Zeljko

pre 10 godina

Rafa osvaja RG. Unapredio je svoju igru u odnosu na turnir u Monaku i unapredice je jos do RG. Ovde se uveliko prica o nekom duelu Rafe i Novaka, cekajte da vidimo da li ce stici Novak do polufinala. Ako nastavi da igra tenis iz Madrida i Rima cisto sumnjam da ce igrati polufinale.

Vlada 91

pre 10 godina

Sve zavisi od zreba.Ako se Novak i Rafa sastanu u polufinalu,moze lako da se desi da Rodzer uzme titulu,a najk i ostala kompanija ce da poguraju tu pricu...

aaaaa

pre 10 godina

pa ovi sto govore da je federer najveca prevara u sportu su velike budale..pa ni novak nije pobjedivao federera dok ovaj nije ostario tako da bez pricate,,ako je ko dobijao federera to je bio nadal i ti na sljaci i marej a novak nikako i sao kad je rederer poprilicno star on ima negativan skor protiv njega

5ar

pre 10 godina

"Što se tiče Pariza, tamo ga niko nije pobedio'' pa nije ni u Monte Karlu 8 godina, pa je izgubio opet.Svemu ima kraj.Novak je bolji do Nadala i dzaba
sve teorije, samo čekajte da vidite kako ume da igra Novak kad ima motiv i kad juri rekord i kad može da osvoji bodove.Igrati sigurno neće kao na zadnja 2 turnira budite sigurni.A pošto se igra u 3 seta,videćemo koliko
njih iz Top 20 može da bude 3,4 sata skoncentrisano protiv motivisanog Novaka i da ga iznenadi nekako,videćemo...
Plus nije fizički iscrpljen kao Nadal, ni psihički, a vreme je i za pehar opet.Novak ne da je favorit u Parizu, nego sem njega i Nadala ne postoji šansa da će neko da zaluta do finala i da osvoji RG. Možda ako se ovi sastanu u polufinalu, može biti u finalu Federer ili Marej, možda Vavrenka ili čak Delpotro, ne verujem u Berdiha, prosto ga je Novak pustio dalje i on to sam i zna. Skor sve govori o tome da li Nole ima lek za Berdiha i koliko mu je teško da ga pobedi.
Da bi neko izbacio do osvajanja Novaka, mora 3 seta da mu uzme! Znači neko mora da bude raspoložen, odmoran, psihički hladan,da ima sreće kod nekih udaraca,a sa druge strane da Nole ustane na levu nogu i da baš mu ne ide ništa od ruke, i da eventualno obnovi povredu i td..
Nema ništa od toga, Novak ovaj put baca sve Dzokere na sto i uzima najzad RG. čime će staviti svima do znanja da sve smišljeno radi i da više ne želi da gine bez nekog definisanog cilja i motiva.

nut-s

pre 10 godina

Ima ta titula dosta prednosti, ali isto toliko i mana.....ako osvoji rg verovatno ce da juri i vimbldon i us open pa da sastavi krug, ali posle toga nece vise da se trudi koliko se trudio preprosle i prosle godine....i opet ce nadal ili neko treci da bude prvi....

Shuluburic

pre 10 godina

@Još samo da Nole ima povoljan žreb, i u početku ne naleti na Dimitrova i Berdiha.
(ZLOBEX, 21. maj 2013 08:39)

Ovo je luzerski stav! Ako si najbolji, trsiš sve redom - Dimitrova, Hasa, Vavrinku, Berdiha, Federera, Nadala. Takvog Noleta hoću na RG-u! Džabe mu što jedini može pobediti Nadala, ako se sapliće na papalejama.
Dve stvari su sigurne:
1. Nadal 100% stiže do finala i osvaja RG.
2. Jedino ga Nole u tome može sprečiti.

Vamos Rafa

pre 10 godina

zaista sam veliki fan nadala i zelim da se vrati No 1, ali ovo sto pruzaju on i Nole je za svaki respekt ovakvo rivalstvo nikad nije postojalo pa cak ni Rafa-Roger nije bilo vece rivalstvo

Jedan-Jedini-No1e

pre 10 godina

Da uzmemo da će Novak igrati još 5 god.
On ima za sad 6 GS.Titula. Znači još 19, 20
će sigurno igrati, do 30 god. možda i više.
Od tih 20 GSlemova, nek uzme Australia
Open koji mu najviše leži svake 2 godine, znači
+3, nek uzme svake druge god. i Vimbldon, to je +3,
nek osvoji sad RG pa nek ga samo jedanput odbrani,
to je još +2, i neka od još 6,7 USA Opena do kraja karijere
uzme barem 2, samo 2- to je ukupno još 11GSlemova,
sa već 6 osvojenih to je Federerov rekord .Ali pošto je u
njegovom dobu igrao, takođe pored Nadala, on će imati
prednost kao šampion u najačoj konkurenciji ikada u tenisu,
plus rekorde u Mastersima, tako da saberite utiske pa vidite
ko će biti najbolji svih vremena.
U zadnje 2 god. Novak dominira. Sada je Đokovićevo vreme,
i to zna i Federer i Nadal, i ostali teniseri. A pošto vremenom
32-godišnji Rodzer može igrati samo slabije, a Nadal koji ima
kompleks od Novaka i koji već i na šljaci popušta sa njim,
on može osvojiti mnogo više. Pa vi vidite. Sumnji nema mesta,
RG je Noletov, njega jedino Marej ako nekako vaskrsne kao
teniser i poludi može usporiti na putu ka najboljem.

Aca Znalac

pre 10 godina

Pa nije Nadal teniser koji se nemože pobediti i nije tačno da ga samo Nole može da pobedi. Evo na ovom rimskom turniru, provukao se kao đavo ispod ponjave u dulu sa Gulbisom i Fererom. A Nole ga pobeđuje kad god hoće i na bilo kojoj podlozi, bila to trava, pesak, šljaka, beton, tarafleks, tartan, guma mesečeva prašina itd. Nole je za Nadala da ne budem pretenciozan, ali jedna vrsta aspirina.

mocca

pre 10 godina

Ma, u čemu je poenta? Jedini, ali bukvalno jedini način da Rodja osvoji RG je da Nole ide na Nadala u 1/2finalu i da ga dobije (zato ga Fed i loži, a ne zato što ga gotivi), a protiv No1a koji bi dobio Nadala u 5 setova FedEX bi imao neke šanse.

Samo kazem

pre 10 godina

Kada je Rafa zdrav ni Nole mu na sljaci ne moze nista.......... Mislim da ce se Nadal prosetati u Parizu na RG.. Pogotovo sto je Nole van forme i u evidentnoj krizi koja je po meni zbog igranje skoro svake nedelje i egzibicije, rep., i turniri telo mu je iscrpljeno a za sve to je kriv tim koji nezna vec godinama da ga pripremi za naj zahtevniji turnir u tenisu RG.......


Kuku koliko nepismenosti na jednom mestu...
"naj zahtevniji", "nezna" ...

aleksandar

pre 10 godina

Nit' je Vilander, nit' je Rodzer otkrio vrucu vodu! A nisu ni rekli da ce Novak osvojiti R.G.a nisu ni u iznudici da moraju biti iskreni, onako kao "persone"! Rodzer pomalo shvata da mu vreme prolazi i sposobnosti izmicu a Vilanderovi sponzori, TV kompanije, proizvodjacki brendovi, ATP-tour i ceo taj cirkus koji se grebe o sportiste, su nalozili novi kurs pa i on "peva po novim notama"! Cinjenica je da Novaka (ali bas nikako vise) ne mogu da precute ma koliko im se to ne svidjalo! Svima njima treba neka senzacija koja ce odrzati (njima) potrebni nivo zainteresovanosti! Sad je to Novak (falim te Boze, konacno)!... Rafu izuzetno postujem, Rodzer je uz Samprasa najbolji ikada ali fakat je da je Nole sadashnji i buduci najbolji za dugo godina, pa mozda i na sljaci dostigne Nadala! Velika je to koska! Mladi ljudi, posveceni sportisti sa vrelom krvi! Tipujem na Novaka i za R.G. i za buducnost! Srecno!

Lazarenko

pre 10 godina

Meni sve ovo deluje kao priprema terena za Noletov prelazak u Nike. Nesto mi se javlja da ce otkupiti njegov ugovor od Uniqlo-a koliko do kraja godine.

Sasho

pre 10 godina

Nema veze to da je nadal bio povredjen!On igra tako kao da je ponovo rodjen!Djokovic je mnogo kalkulisao na ova dva turnira izgubiti od berdiha pri vodjstvu 5-2 smesno!Ako dodje do meca nadal-djokovic,djokovic ce biti blagoj prednosti cinjenicom da ga je pobedio u monaku,to i nadal zna!

Posmatrač

pre 10 godina

Đoković, iako je svetski No1, ima problem koji imaju i svi inteligentni ljudi: ponekad nedostaje motivacije bez obzira na sposobnosti i potrebu dostizanja cilja.

To se Federeru i Nadalu (koji su "samo" teniseri, iako je ovaj prvi najbolji svih vremena) ne može da desi. Novak mora to da ispravi i da u budućnosti uvek "profesionalno otaljava" razne Berdihe, Del Potre, Ferere i ne sme više da, gledajući ka finalu sa nekim od ove dvojice, propusti pobedu u već dobijenom meču...

Ovaj nedostatak motivacije je posledica njegove prezasićenosti tenisom i zato je čak i korisno ispadanje u ranim fazama non-slam turnira.

Andrej K.

pre 10 godina

Kada je Rafa zdrav ni Nole mu na sljaci ne moze nista.......... Mislim da ce se Nadal prosetati u Parizu na RG.. Pogotovo sto je Nole van forme i u evidentnoj krizi koja je po meni zbog igranje skoro svake nedelje i egzibicije, rep., i turniri telo mu je iscrpljeno a za sve to je kriv tim koji nezna vec godinama da ga pripremi za naj zahtevniji turnir u tenisu RG.......


Kuku koliko nepismenosti na jednom mestu...
"naj zahtevniji", "nezna" ...
(Samo kazem, 21. maj 2013 10:47)

Ma lako je za nepismenost, nego koliko umišljenosti na jednom mjestu. Čovjek
bez kompleksa djeli lekcije teniskim profesionalcima koji treću godinu vladaju svijetom tenisa, a on misli da zna bolje...Kuku...

Struka

pre 10 godina

Dobro je sto je Novak izgubio od Berdiha, upravo zbog Nadala, bolje da se sastanu tek na RG-u. Ako Nole bude igrao svoju igru moze ga pobijediti, potrebna mu je ona ludacka navala adrenalina i zelje. Par slabosti koje sam ja zapazio u Rafinoj igri ove godine su: servis mu je dosta slabiji nego inace, za nekih 10km, zatim udarci bekendom su mlaki, sto nije bio slucaj prosle godine ili 2009.godine, kondicija mu je malo slabija nego prosle godine i to je to, ostalo je standardno dobro. Novak je nekako previse osjetljiv, sve mu smeta rupa na terenu, sunce, zvizdanje publike itd. mora pod hitno ocistiti glavu od tih gluposti i zaigrati kako zna, inace nista od titule.

struki

pre 10 godina

Slazem se sa Matsom i Federerom, jedino Nole ima sanse sa Rafom,razlog je vrlo jednostavan: Nole je planski odradio sezonu na sljaci! Uzeo je M.Karlo(to mu je bio jedan od 2 cilja),a Madrid i Rim je odradio tako da nije izgubio mnogo bodova,i iduce sezone ima "vetar u ledja"na tim turnirima. E sad dolazi ono "pravo",a to je glavni cilj sezone, Pariz i Rolan-Garos! Kakav god bude zreb,Nole ce doci do zavrsnice,igra se na 3 dobijena seta i tu samo Rafa moze parirati nasem asu,uz duzno postovanje ostalima ,mislim da oni nemaju taj kapacitet da ih ugroze! Iznenadjenja su uvek moguca,ali u ovom slucaju bila bi ravna senzaciji! Znaci finale bi bilo Rafa vs Nole,sto bi bio istinski teniski spektakl!

cofi

pre 10 godina

Ljudi ne mogu da dočekam da počne RG!
Verujem u Noleta i u pobedu!
Verujem da će biti još u boljoj formi u odnosu na AO! Mislim da će imati i veći motiv!
A kod našeg Noleta to jeste ključ-motiv! Pravog motiva nije bilo u Madridu i Rimu,molim vas da ne zaboravite to!
Izrastavši u šampiona kakav jeste,dostigao je taj nivo da se fokusira na one najveće turnire i na one koje nije osvajao! A RG je je upravo takav - i jedan od najvećih turnira i turnir koji nije osvojio i turnir gde niko nije svrgao Rafu kada je ovaj igrao shodno svojim mogućnostima...Prema tome motiv svakako neće izostati,a verujem i rezultat!
Način na koji je pobedio Nadala u Monte Karlu je prosto sjajan,ovaj mu nije uzeo set. A pre meča Nole je izjavio - Izaćiću na teren da pobedim! Koliko smelosti ,vere u sebe i pozitive ima naš Nole! Pravi šampion! Idemo do titule!

haralampije

pre 10 godina

Ne znam da li će Novak osvojiti RG, ali znam da će pobediti Nadala.
Uostalom i veliki Rođa je rekao da samo Novak ima recept za Nadala na šljaci, a to bi svima ipak trebalo nešto da znači.

papaja

pre 10 godina

Ono sto sam pre 2 godine shvatio je zapravo koliko se planski radi u Novakovom timu. Od tada ne brinem vec uzivam. Po okolnostima koje su prethodile RG-u mogu slobodno da kazem da su najmanje sanse ikada da se Novak ne nadje u finalu. A mislim da bi svi bili presrecni da bas u tom finalu pobedi Rafu. Do finala...

fortissimo

pre 10 godina

Samo je problem, da Novak izbaci iz glave neke svoje bubice kada su u pitanju realno mnogo slabiji igraci i dolazi do finala. U finalu je sve moguce protiv Rafe. Novak ima igru da ga dobije, jos se igra maksimalno na 5 setova sto i sa tim Novak nema problema kada je u pitanju izdrzljivost. Svi ostali nemaju nikakve sanse u finalu, bilo ko da ne daj Boze dodje a najmanje Rodzer jer smo opet videli kako je prosao u poslednjem mecu protiv Rafe. RG osvaja Rafa ili Novak.

markoni

pre 10 godina

Rolan Garos, kao i svi drugi Slam-ovi, je druga prica u odnosu na Rim , Madrid... Mecevi se igraju svaki drugi dan, igra se na 3 dobijena seta a i motiv je znatno veci. Ovakvi turniri odgovaraju iskusnim i psihicki najjacim igracima poput Nadala, Noleta, Federera sto se i vidi po njihovim redovnim plasmanima u polufinale. Ovakvi igraci se u prva dva-tri kola cesto muce sa protivnicima a kako turnir odmice dobijaju meceve sa po 3:0 i sa po dva tri brejka po setu. Nadal je vec u odlicnoj formi, Nole ce imati dovoljno vremena do polufinala ili finala da je pronadje pa treba ocekivati da ova dva igraca odluce o pobedniku. Sa iskustvom proslogodisnjeg finala RG, koje bi Nole dobio da nije bilo prekida, mislim da je Nole konacno favorit i na ovom turniru. Samo polako, uz dobar timski rad i dobru pripremu za svaki mec.

Cicka

pre 10 godina

Iskreno zao mi je sto Rafa i Novak nisu sreli u Madridu ili sad u Rimu tada bi vec imali jasnu sliku pred RG. Ali ajd da kazes da je sad ovako zanimljivije. U Monte-Kralu Novak mu je odmah nametnuo svoj stil igre i tu je bio kraj ako tako bude odigrao, Nadal nema sta da trazi. Ali opet Nadal je u neverovatnoj formi osvojio je i Madrid i Rim. Nadam se jako lepom finalu izmedju njih dvojice. Naravno sa pobedom Djokovica.

Bice "guzve" na RG

pre 10 godina

@ na bilo kojoj podlozi, bila to trava, pesak, šljaka, beton, tarafleks, tartan, guma mesečeva prašina itd. Nole je za Nadala da ne budem pretenciozan, ali jedna vrsta aspirina.
(Aca Znalac, 21. maj 2013 11:48)

Drugar, zaboravio si da pomenes i LED SA MARSA.

Zoki

pre 10 godina

Nemoguce je sada na 3 nedelje pre zavrsnice turnira predvideti sta ce se dogoditi.Mnogo zavisi od zreba,da li ce Novak ili Nadal imati i koliko tezih protivnika do polufinala,da li ce se sresti u polufinalu ili finalu,naravno ako se ne desi neko iznenadjenje ranije.Ako ista moze da se prognozira to je da pobednika R.Garosa treba traziti izmedju Novaka i Nadala,sve drugo bi u ovom trenutku zaista bilo iznenadjenje,a to ko od njih dvojice ima vece sanse u ovom trenutku je neozbiljno pricati

ovca

pre 10 godina

prica je jednostavna.svako ko malo zna sport i gledao je tenis vidi da je fedex talentovaniji i bolji igrac od nadala. federeru , sto je ocigledno iz skora, nikada nije odgovarao nadalov stil. da je rafa u ranim fazama karijere prolazio do finala na brzim podlogama bilo bi drugacije. ali nije. sa druge strane djokovicev stil mu je uvek vise odgovarao i to je to .vidi se po skoru. nole je nadalu usao u glavu 2011 kada je digao nivo spreme sto mu je bila rak rana, ima najbolji bekend na turu i moze da diktira igru sa te strane sto malo ko moze protiv nadalovog forhenda.

zelena trava

pre 10 godina

Da Federer ne ume da odigra protiv Rafe na sljaci nije nikakvo iznenadjenje. Bilo je tu i ponizavajucih poraza kad se cinilo da je Federer konacno u nekoj prednosti, pa nista. Ali konkretno ovog proleca Nadal se jednom odmerio sa Novakom i izgubio i dva puta sa Federerom i pobedio. Nije bilo velikih, teskih meceva jer je kako se od njega i ocekuje, dolazio do finala, a njegovi glavni protivnici nisu. Medjutim pravi test forme i snage medju prvom cetvoricom su njihovi medjusobni mecevi, tako da mislim da niti jedna prognoza nije bas pouzdana.
Novak ocito nije u nekoj formi, ima poraze od Haas-a, Dimitrova..ali i pobedu protiv Nadala u dva seta na sljaci. Federer za vecinu svojih protivnika i ne mora da bude u naponu snage, ali protiv ostale trojice mora, a nije. Nadal je pobedio sve i svakoga, ali Novaka nije, a to je, realno, jedini pravi izazov jer mu ostali na sljaci nisu dorasli.
Ne umanjujem ja Rafinu spremnost, daleko bilo od mene, samo kazem da je u ovom trenutku potpuno neizveno ko ce osvojiti RG.