Fudbal 75

Utorak, 23.04.2013.

09:38

Borusija potvrdila, Gece u Bajernu

Igrač sredine terena Borusije iz Dortmunda Mario Gece od naredne sezone braniće boje minhenskog Bajerna, potvrdili su ’milioneri’.

Borusija potvrdila, Gece u Bajernu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

75 Komentari

Sortiraj po:

Herr. Petkovic

pre 11 godina

Toliko ima zlonamjernih komentara sto na racun Bayerna, sto na racun Goetzea, i to bez razloga.

U pitanju je klauzula u Goetzevom ugovoru, goja glasi da, u slucaju da bilo koji klub plati 37ME, BvB mora prodati igraca.

Krivite onoga koji je sklapao ugovor, ali nikako igraca, a pogotovo ne Bayern. Pa sta sto je Goetze mogao da bira gdje ce nastaviti karijeru - cinjenica je da su Bavarci bili najbrzi na obaracu.

Kraj price.

BVB

pre 11 godina

Nije problem sto Bayern kupi najbolje igrače
u Bundesligi, već je problem sto taj isti Bayern
neće imati protivnika
u Bundesligi. Pa oni nemaju uopste
ni sad protivnika, a kamo li iduće sezone.
Ove sezone sam pratio Bundesligu i mogu reci
da je veoma loša liga. Bayern da hoće
mogao bi svakoj ekipi (osim Dortmunda) uvaliti po deset golova.
Kakva je to liga gde drugi nisu u stanju šutniti
Ka golu Nojera. Čovek samo sto ne zaspe
na golu. Sad su imaju prednost nasprem
Borusije 20 bodova ( do kraja sezone možda
ce biti i vise), gol razliku +75. Iduće sezone
imat ce naspram drugoga 40 bodova.
Smehurija od lige i to samo zahvaljujući
Bayernu sto se ovako ponaša, a predsednik
im non-stop drobi o fer playu.
Molim da mi objavite komentar.
Hvala

FCB Vize dahoam

pre 11 godina

Bravo Rekordmeister kupite jos Klopa,Reusa,Kubu,Piscek,Humelsa i Subotica! Bicete sigurno prvi i sledece godine sa razlikom od 40 bodova a mi cemo vec posle prvog kola kad pobedite Hamburg sa 28:0 prestati da pratimo Bundes ligu posto znamo ko je prvak! Prelazim pod hitno na Jelen Super Ligu!

Tottenham

pre 11 godina

navijac sam Zvezde,Dortmunda i Tottenhama,i ovaj decko me je razocarao,mogao je da ode u Englesku ili bilo gde drugde ali u Bajern,strasno,:( inace Bajern ako dovede Bejla(nadam se da ga nece dovesti) i Suareza bice verovatno prvak sveta,ali ja ne sumljam da ce Klop naci zamenu za Gecea i da cemo dogodine gledati jos bolju Borusiju i zestoku borbu u Bundesligi

Belgrade Boy

pre 11 godina

Volim sto je dosao kod "nas",vi nam niste rivali,mi vi oni ovi...A vi ste Nemci,il sam se ja nesto istripovao?!?!Daj bre malo se unormalite,uzivajte u tom fudbalu umesto sto trtljate gluposti.Samo jos fali da se ponabadate u parkicu ko ce da bude Ronaldo a ko Mesi ili Ronaldinjo...A sto se Gecea tice,reci cu samo fudbal odavno nije sport nego biznis

milioner iz Dortmunda

pre 11 godina

Pa Bayern to uvek radi...pokupuje sve sto vredi u Nemackoj,prosle sezone onog Mandzukica,pa pre par godina Pizara,Ze Roberta,Salihamidzica,Balaka i da ne nabrajam dalje ima 100 imena. Citam neke komentare,pola su smesni kao vic o Muji i Hasi e za njih sto ne znaju a lupaju ovde jedna vrlo bitna informacija: drzava Nemacka pomaze finansijski Bayern jer je to njihov ''brend''.
A sto se malog Gecea tice...pa znalo se da ce on kad-tad da ode,samo sto se po Dortmundu pricalo da ce ipak u Englesku,nego eto otisao je u ''nemacki brend''.

Neznalica

pre 11 godina

Bajern ovim jos jedanput dokazuje kolika je velicina. Svaki nemacki ekstra igrac ostaje ukoliko ga Bajern hoce. Tu ne pomazu cak ni arapske ogromne pare. Svaka im cast. Navijaci Borusije nema sta da se ljute, otisao bi napolje da ga Bajern nije zeleo. Nesto kao Ozil i Marin. Dortmund jednostavno nije dovoljno finansijski jak.

Aleksa

pre 11 godina

@Sale
Ne prodajem price, nego se secam otprilike tekstova iz lokalne stampe glede slucaja Reus, a sasvim sam siguran da se pisalo o tzv. "pre-empting" ugovoru, no to nije ni bitno niti ima bilo kakve veze sa slucajem Gotze. U trenutku (obe) prodaje, Reus je posmatran kao mlad i perspektivan fudbaler koji se dovodi radi buduceg impact-a, dok je Gotze u trenutku prodaje prva zvezda tima i uz Hummelsa daleko najbitniji igrac. Dortmund vec tri sezone za redom prodaje "igraca sezone", otud i blago razocarenje u prvobitnom komentaru.

Role

pre 11 godina

ROMAN EMPIRE,
E zato je Toti Princ Rima, a ovaj ode, iz perspektive BVBa, u kojoj je ponikao, u omrazeni klub.Ima ona recenica iz filma Variola Vera kada Serbedzija objasnjava razliku u nazivu zenskog polnog organa u kontekstu karaktera covjeka.Toti je imao more ponuda iz Juvea i Milana kada su ovi bili na vrhuncu moci, pa je ostao u Romi, koja nije neka pljacka po pitanju mogucnosti osvajanja trofeja i kvaliteta igrackog kadra.Naarvno, ne zelim da patetisem ovdje jer Princ Rima u Vucici nije igrao niti igra za kikiriki, vec za milione i vjerovatno bi se ispalio da ga nisu dobro placali ali je ipak pokazao dozu lojalnosti koja je za ovog misaona imenica.

sale

pre 11 godina

Reus je ponikao u Dortmundu i imao je buy-back klauzulu u ugovoru, tako su i pretekli Bajern pri transferu. Veliki klubovi prave takve ugovore zato sto ne znaju hoce li mladi igrac dostignuti predvidjeni potencijal, mladih fudbalera ima mnogo i ne mogu svi da se rotiraju i da dobiju pravu priliku. U slucaju Reusa, Mochengladbach je samo bio klub za "kaljenje".
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (Aleksa, 23. april 2013 14:02)
Nije tacno.Nisu imali buy-back klauzulu vec obicnu klauzulu za sve klubove.
A Dortmund ga je u svakom slucaju sutnuo a kada je ovaj procvetao onda ga zvao nazad.Zasto ga Dortmund nije razvijao kao Götze-a sto je ravijao?Zasto Götze-a nisu dali na kaljenja?Nego se zna da su lepo rekli da je netalentovan i mnogo mali za njih i sutnuli ga.Nemoj sada meni da prodajes price.

Doktor86

pre 11 godina

Nemoj neko pogresno da me shvati,decko je talenat svetskog kalibra,ali sta ce im?Bajern ima perfektan vezni red.Bolje Humelsa da su uzeli(a uzece ga kad budu mogli siguran sam),jedino su u odbrani malo tanji.Ali sto se sredine terena i napada tice,apsolutno su im nepotrebna pojacanja.

BAYERN recordmeister

pre 11 godina

Evo zasto apsolutno ne volim Bayern, ali bas bas ne volim...

Svaki prokleti put, ali svaki, kada ih neko gazi u nemackoj, oni uspeju bas te igrace iz nemacke da dovedu... PA KO BRE NJIMA PRODAJE TE IGRACE... Setite se balaka i ze roberta... A ima mali milion primera...

Pa Gece je mogao da bira klub, mogao je da ode u real, barsu, celu italiju, englesku gde god... Zasto u najveceg rivala... Pa ne bi ga sada stavio ni u protokol protiv reala u LS-u... stavio bi ga da trenira sa petlicima do isteka ugovora odnosno prelaska... Kakav samar navijacima borusije i kakav mali smokljan...

Ps. i druge ekipe iz drugih zemalja su imale situacije kada zvezda tima prelazi u ljutog rivala, ali nigde to nije izrazeno kao kod bayerna, cak ni inter i milan ne menjaju tek tako najvece zvezde direktno jedan u drugi, vec kada se neko ne snadje kod njih, ovaj drugi ga pokupi... Ili u primeru van persija, stranac koji prelazi iz NEUSPESNOG dugo godina arsenala u MAN UTD... Opet nije isto....

Smesno i zalosno...
(Milan, 23. april 2013 13:52)
Mi vas ne dozivljavamo kao rivale tako da je ovaj transfer sasvim normalan :) Ali nisam znao da vi imate tako veliki komplex od nas.Koliko je meni poznato vasi pravi rivali su Schalke.
Mogao je onda da ode u Real ali zasto bi isao tamo kada Real redovno gubi od nas,mogao je u Italiju ali je nece da ponavlja Vidalovi gresku.Jednostavno covek je hteo u najbolji klub i tacka :)
Niko vam nije kriv sto ste na prodaju :DD

Jimmy

pre 11 godina

U Dortmundu je imao 5 miliona a u Bayernu ce ima 7... Pa vi pricajte da je otisao zbog novca, nije zato nego sto je Bayern institucija, i ne samo u Nemackoj.
I jos nesto zasto svi sad mrze Bayern nisu oni kao Chelsea itd. vestacki klub Bavarci su svoj novac posteno zaradili...

Novo-kralj-CG

pre 11 godina

@Oliver....Sta je to kupovao Ferguson po Ostrvu prijatelju???Nemoj da si neznaven i da dokazujes koliko ne znas stvari.Kupljen je RVP koji uzgred ima 30 god.A Gece ima 20 i tek treba da raste do krajnjih granica.Nije isto kad kupujes igraca iz Evertona(koji se borio za opstanak kad je npr Runi kupljen) i kad 2 najbolji klub u ligi proda najboljeg i najmladjeg igraca u najveci i najbolji klub(koji je uz to jaci od njih samih).Kakav vasar od lige!!Da nije Gerrard dje prelazio...ili Giggs mozda...Lampard...Odje se ne radi o obicnom igracu vec o najboljem igracu,alo,osvijestite se.Zato je ovo sprdnja liga.Tako se ne posluje.Opet cete se izgleda boriti za opstanak BVB

BAYERN 74.,75.,76.,01.,13....

pre 11 godina

Ajde molim te, kad je to Ferguson kupovao sve zivo po ostrvu? Od jacih timova je "oteo" samo ove sezone RVP-a i to je to. Ranijih sezona je kupovao igrace poput Dzonsa i Smolinga iz timova koji ni ne konkurisu za titulu. Ovim potezom Bajern je samo hteo da demonstrira silu. Nikad ih nisam nesto gotivio, ali ovo je zaista dno dna. A sta reci tek za Gecea? Zbog 2 miliona evra je izdao svoj klub i to je ucinio dan pred verovatno najvazniju utakmicu za klub u poslednjih petnaestak godina.
(king, 23. april 2013 13:54)
Pa koliko je samo od Tottenhama nauzimao,nikako Tottenham da naraste kada mu uzimaju igrace.Oteo Berbatova Tottenhamu pa pre toga Carrick-a Tottenhamu,pa Sheringham-a...pa koliko je smao para dao za Rooney-a (sa njim bi sda Ewerton igrao LS).Aston Vila je pre nekoliko sezona imala jaku ekipu dok joj nisu pokupovali Manchester i United igrace (United kupio Young-a)....
A i kao sto kazes Bayern je kupio igraca od tima koji ne konkurise za titulu (-20) heheh ;)
Ma jes kako da ne,ti znas da je zbog 2.000.000 izdao klub.A za koliko je onda Gündogan izdao FC Nürnberg kada je presao u Dortmund,za koliko je Subotic izdao Mainz-a.
Volim sto vam je krivo sto je Bayern mocan samo tako :)

Novo-kralj-CG

pre 11 godina

Upravo zbog ovakvih stvari je Premier najjaca liga na svijetu.Malo su u padu ali vratice se ako Bog da.Poz iz Crne Gore.Najboljeg igraca das u ekipu jedinog protivnika u ligi!!!???tuge i zalosti

Ja!

pre 11 godina

Ajde molim te, kad je to Ferguson kupovao sve zivo po ostrvu? Od jacih timova je "oteo" samo ove sezone RVP-a i to je to. Ranijih sezona je kupovao igrace poput Dzonsa i Smolinga iz timova koji ni ne konkurisu za titulu. Ovim potezom Bajern je samo hteo da demonstrira silu. Nikad ih nisam nesto gotivio, ali ovo je zaista dno dna. A sta reci tek za Gecea? Zbog 2 miliona evra je izdao svoj klub i to je ucinio dan pred verovatno najvazniju utakmicu za klub u poslednjih petnaestak godina.
(king, 23. april 2013 13:54)

A Runi od Evertona?
Bajern u zadnjih par godina je doveo:
Nojera iz Salkea, Gomeza iz Stutgarta i sada Gecea iz Dortmunda
Mnogo je velika razlika 2:3

acafcbayern

pre 11 godina

Svaka cast na odluci Mario. Postaces najbolji igrac sveta sada! A samo da znate, on je rodjeni Bavarac,jer je rodjen u Memmingenu, a to je u bavarskoj! Zelim te sve najbolje za dobrodoslicu!

Aleksa

pre 11 godina

Ma jes kako da ne. a kada Dortmund
kupi od Menhengladbaha Reusa
onda ti ne smeta novac.Da skoro 20
miliona i odvede najboljeg igraca Menhengladbahu. (BaneUtd & Barcaboy & DROGBA 11 &
company, 23. april 2013 12:40)

Reus je ponikao u Dortmundu i imao je buy-back klauzulu u ugovoru, tako su i pretekli Bajern pri transferu. Veliki klubovi prave takve ugovore zato sto ne znaju hoce li mladi igrac dostignuti predvidjeni potencijal, mladih fudbalera ima mnogo i ne mogu svi da se rotiraju i da dobiju pravu priliku. U slucaju Reusa, Mochengladbach je samo bio klub za "kaljenje".

BAYERN recordmeister

pre 11 godina

Kako nelojalan tip.Poniknes u jednom klubu, tu se afirmises i onda predjes u jednog od najvecih rivala u drzavi.Decko je mozda i najbolji mladi fudbaler svijeta i kao takav moze da bira gdje da igra.Ok, smatras da si prerastao sredinu, zasitio se i sl ali onda predjes u veliki klub Englese ili Spanije i na taj nacin pokazes da imas neke principe.
Sa druge strane, mozda kao Svabo ne zeli da napusta Njemacku,da se privikava na drugi mentalitet, a Bajern je tamo najveci klub ali valjda postoje ili bi bar trebali da postoje neki principi, pogotovo kada je u pitanju klasan igrac koji ima siroku mogucnost biranja.
Nije to neki osrednji fudbaler, koji nikom ne moze da se utrapi, pa u zadnjim sekundama prelaznog roka, jer je egzistencija u pitanju, predje u neki klub koji je veliki rival njegovom prethodnom timu.
(role, 23. april 2013 13:30)
Koji bre principi,sta si ti utripovao.Tebe treba da pita gde ce da ide.
Covek ide gde mu se ide i ajde zdravo.Voli da igra u svojoj domovini i tu ce da igra za najbolji klub,dovidjenja prijatno.
(uf kako volim kada vidim kao im je krivo sto je presao kod nas :DD )

Elita_iz_Zapadnog_Londona

pre 11 godina

A ko prati taj Nemacki fudbal? vracamo se sledec godine sa Murinjom da maltretiramo taj Bajern,Barselonu i slicne! Only CFC

Marko Bayern

pre 11 godina

nije mogao da saceka kraj sezone,nego pred Real? gomila bezosecajnih placenika!
(doktor, 23. april 2013 14:02)
Pa da,kao ovi placenici sto dolaze u Dortmund iz manjih klubova :)

ROMAN EMPIRE

pre 11 godina

Bajern je tamo najveci klub ali valjda postoje ili bi bar trebali da postoje neki principi, pogotovo kada je u pitanju klasan igrac koji ima siroku mogucnost biranja.
Nije to neki osrednji fudbaler, koji nikom ne moze da se utrapi, pa u zadnjim sekundama prelaznog roka, jer je egzistencija u pitanju, predje u neki klub koji je veliki rival njegovom prethodnom timu.
(role, 23. april 2013 13:30)
E bas zato sto je klasan igrac ne moze da bira.Hoce da igra u Nemackoj a tamo je samo Bayern klasa :DD

Objektivno!

pre 11 godina

Uf, ova vest mi pokvari dan! Pa zar Gece?! Sve sto sam do sada mislio o njemu "pada u vodu", jos jedna potvrda da u sportu nema ljubavi! Retko se radjaju igraci kao sto su Gigs, Toti, Dzerard, Del Pijero, Larson (pominjem samo igrace koji su tokom karijere odbijali isto tako unosne ponude, zarad ljubavi prema klubu!)... Takodje, mislim da bez Gecea, Levandovskog, Humelsa, Dortmund ne moze vise ni da prismrdi Bayernu u Bundesligi, bez obzira koliko je Klop dobar trener, a Gece nikada nece biti obozavan u Bajernu, kao sto je mogao biti u Dortmundu! Pohvala za komentar > (hm, 23. april 2013 10:05)!!! A sto se tice komentara koji pozdravljaju potez Gecea, ocigledno je da ih salje jedna ista osoba (ili su svi navijaci Bajerna nepismeni i limitiranog IQa?!), a svi znamo ko! P.S. veceras svim srcem uz Barsu, mada ni njih ne gotivim, ali bar ne kradu igrace od Reala! Jedno se mora priznati, Bajern nije samo fudbalski klub, vec klasicna nemacka industrija, valjda su zato i njihovi simpatizeri malodusni?!

googlergoogluje

pre 11 godina

PRODAJO!!!!!!!! Nije te ovo trebalo!! Propasces kao i Torres kad je presao iz Liverpula u Chelsea!!! PRODAJO DAL CES SMETI DA SE POGLEDAS U OGLEDALO!!!! PARE PARE PARE!!!

Ja!

pre 11 godina

oduse pitanje je i da li bi nasu ultra-namestenu i korumpiranu ligu uspeo da osvoji. Ali sigurno bi igrali mnogo bolje i uspesnije nego sto je sada slucaj.
(shazam, 23. april 2013 12:14)

E ovde si sve rekao jer znamo kako je i Barselona osvojila sve te ls preko ultra-namestene i korumpirane UEFE.
I eto opet namestaju da Barsa - Real igraju finale kao i prosle godine. Oba puta takodje revas u Spaniji isto kao i prosle. Barselna u zadnjih 4 godine, svaki put revans igra kod kuce. Statisticki neverovatno kao 7 na lotou. Misli malo i o tome.

Milan

pre 11 godina

Evo zasto apsolutno ne volim Bayern, ali bas bas ne volim...

Svaki prokleti put, ali svaki, kada ih neko gazi u nemackoj, oni uspeju bas te igrace iz nemacke da dovedu... PA KO BRE NJIMA PRODAJE TE IGRACE... Setite se balaka i ze roberta... A ima mali milion primera...

Pa Gece je mogao da bira klub, mogao je da ode u real, barsu, celu italiju, englesku gde god... Zasto u najveceg rivala... Pa ne bi ga sada stavio ni u protokol protiv reala u LS-u... stavio bi ga da trenira sa petlicima do isteka ugovora odnosno prelaska... Kakav samar navijacima borusije i kakav mali smokljan...

Ps. i druge ekipe iz drugih zemalja su imale situacije kada zvezda tima prelazi u ljutog rivala, ali nigde to nije izrazeno kao kod bayerna, cak ni inter i milan ne menjaju tek tako najvece zvezde direktno jedan u drugi, vec kada se neko ne snadje kod njih, ovaj drugi ga pokupi... Ili u primeru van persija, stranac koji prelazi iz NEUSPESNOG dugo godina arsenala u MAN UTD... Opet nije isto....

Smesno i zalosno...

king

pre 11 godina

To majstori,pokupujte sve zive talente po nemackoj i hvalite se kako ste najjaci u zemlji.Kakva boranija od kluba.A Borusija je razocarala.
(BaneUtd, 23. april 2013 12:12)
Mislis kao sto je Ferguson kupovao sve zivo po ostrvu?
Gledajte prvo sebe ljubomorni ljudi :))
Naravno da cemo da kupujemo,to je normalno da se na trzistu kupuje ono sto ti treba.Niko nije kriv onima koji se prodaju :))
(Oliver, 23. april 2013 12:45)

Ajde molim te, kad je to Ferguson kupovao sve zivo po ostrvu? Od jacih timova je "oteo" samo ove sezone RVP-a i to je to. Ranijih sezona je kupovao igrace poput Dzonsa i Smolinga iz timova koji ni ne konkurisu za titulu. Ovim potezom Bajern je samo hteo da demonstrira silu. Nikad ih nisam nesto gotivio, ali ovo je zaista dno dna. A sta reci tek za Gecea? Zbog 2 miliona evra je izdao svoj klub i to je ucinio dan pred verovatno najvazniju utakmicu za klub u poslednjih petnaestak godina.

brufen od 400

pre 11 godina

kakav si bre to covek Gece! Ne mogu da verujem da si za pare otisao u Bajern! Gde u suparnicki tim.
(Mare, 23. april 2013 11:42)
A otkud tebi to da je to suparnicki tim.Suparnicki tim je Schalke.
Sada kada vama odlazi igrac vama to smeta,a kada ste vi isterivali igrace (Reusa npr zato sto je netalentovan i mali) onda vas bas briga.Kada vi isterujete onda vi gledate vase interese a ne "moral",a kada onda igrac gleda svoje interese i odlazi iz kluba (da vidite kako izgleda kada vam se vrati istom merom) onda vi pricate o "moralu"

role

pre 11 godina

Kako nelojalan tip.Poniknes u jednom klubu, tu se afirmises i onda predjes u jednog od najvecih rivala u drzavi.Decko je mozda i najbolji mladi fudbaler svijeta i kao takav moze da bira gdje da igra.Ok, smatras da si prerastao sredinu, zasitio se i sl ali onda predjes u veliki klub Englese ili Spanije i na taj nacin pokazes da imas neke principe.
Sa druge strane, mozda kao Svabo ne zeli da napusta Njemacku,da se privikava na drugi mentalitet, a Bajern je tamo najveci klub ali valjda postoje ili bi bar trebali da postoje neki principi, pogotovo kada je u pitanju klasan igrac koji ima siroku mogucnost biranja.
Nije to neki osrednji fudbaler, koji nikom ne moze da se utrapi, pa u zadnjim sekundama prelaznog roka, jer je egzistencija u pitanju, predje u neki klub koji je veliki rival njegovom prethodnom timu.

Sale

pre 11 godina

ma ljudi, BILD nije ugledna novina, nego tabloid gori nego nas kurir...
opustite se :)
(Nikola LFC, 23. april 2013 10:53)
Ma jes tabloid kako da ne.Cim nesto otkrijes i obajvis odmah te oni koji sakrivaju nazivaju tabloidem.Tabloidi ne postoje,novine ko i svaka novina

BaneUtd

pre 11 godina

To majstori,pokupujte sve zive talente po nemackoj i hvalite se kako ste najjaci u zemlji.Kakva boranija od kluba.A Borusija je razocarala.

BAYERN recordmeister

pre 11 godina

A daj bre! Najbolje Bajern da pokupuje sve sto valja u Bundes ligi pa neka vlada 500 godina! Ne mogu da verujem! Sta bre rade ovi iz Borusije! Mrzim bre Bajern. Tuga bre!
(NN, 23. april 2013 11:39)
Mrzi sebe zato sto ste na prodaju.
Nismo vam mi krivi sto se vi prodajete :DD
Sta biste vi hteli? Da mi ne kupujemo i onda da vi glumite kako imate verne igrace,legende kluba, a oni u stvari "verni" jer ih mi ne kupujemo.

milan

pre 11 godina

Svako misli da moze da bude trener u klub gde su svi vrhunski igraci,a ne znate da taj trener treba da natjera igraca koji zaradjuje 10 miliona po sezoni da svaki dan trenira i da radi na terenu sta mu trener kaze.Jer ako nema discipline najaca ekipa odmah postaje najgora

BaneUtd & Barcaboy & DROGBA 11 & company

pre 11 godina

Uh, mislim da sam ovaj transfer najvise "osetio", zao mi je zbog ovakvog ishoda. Gotze nije samo vazan igrac, vec je i dete kluba i simpatizer navijaca, i nikako nije isto kao kada odu Sahin, Barios ili Kagawa. Ako Englezi odvedu Lewandowskog a Barselona Hummelsa, bice vrlo tesko Dortmundu da stane na noge. Proklet bio novac u fudbalu.
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (Aleksa, 23. april 2013 12:21)
Ma jes kako da ne. a kada Dortmund kupi od Menhengladbaha Reusa onda ti ne smeta novac.Da skoro 20 miliona i odvede najboljeg igraca Menhengladbahu.

SCHALKE 04

pre 11 godina

Gde je moj prijatelj BvB redom sve koji je sa Götze-om prozivao Bayern prosle sezone.
Pa ne vidi koliko su mali,Bayern kada odluci jednostavno moze sve da ih kupi i gudbaj Carli.
A Bayernu ne trebaju seici i krediti.Bayern je imperija koja ima svoje ogromne finansije,INSTITUCIJA ZA SVE

Aleksa

pre 11 godina

Uh, mislim da sam ovaj transfer najvise "osetio", zao mi je zbog ovakvog ishoda. Gotze nije samo vazan igrac, vec je i dete kluba i simpatizer navijaca, i nikako nije isto kao kada odu Sahin, Barios ili Kagawa. Ako Englezi odvedu Lewandowskog a Barselona Hummelsa, bice vrlo tesko Dortmundu da stane na noge. Proklet bio novac u fudbalu.

shazam

pre 11 godina

Takvi su "veliki" treneri: dodju u klub koji vec ima strasne igrace, a zatim predaju "listu zelja". Kada im ispune zelje, oni i osvoje ponesto i postaju "posebni".
(Stogajasi Djoka, 23. april 2013 10:07)

Guardiola je do sada u seniorskoj konkurenciji trenirao samo 1 klub, i u slucaju tog kluba, Barselone, cinjenicno stanje ne da ne odgovara tome sto si opisao, nego veze nema. Prvo sto je uradio kada je dosao na celo Barse je bila prodaja Ronaldinja i Deka, koji su do tada godinama bili okosnice kluba. Zamenio ih je igracima iz omladinskog pogona, Pedrom i Buskecom, dakle "tranferi" od 0 eura i 0 dinara. Zeleo je da ojaca odbranu pa je doveo Pikea koji je u Mancesteru grejao klupu za 5 miliona evra, i Kaseresa za 16 miliona (koji ce, ispostavilo se, dobro ugrejati Barsinu klupu). Prakticno koliko je zaradio od prodaje toliko je i potrosio. Potom je, u istoj sezoni osvojio Primeru, Kup Kralja, Ligu Sampiona, Superkup Spanije, Superkup Evrope, i na kraju Svetsko Klupsko Prvenstvo. Sest trofeja u prvoj godini, dostignuce bez presedana. Da ne detaljisem dalje, u 4 godine provedene u Barsi, Ligu je osvojio 3 puta, Kup 3 puta, Ligu Sampiona 2 puta. Ukupno 14 trofeja u 4 godine, jos jedan nedostizan rekord. O cemu ti to druze? Sigurno da sa tvojim Smederevom Gvardiola ne bi osvojio Ligu Sampiona...doduse pitanje je i da li bi nasu ultra-namestenu i korumpiranu ligu uspeo da osvoji. Ali sigurno bi igrali mnogo bolje i uspesnije nego sto je sada slucaj.

marconi

pre 11 godina

Ko sto rece jedan sa portala prokleti novac! Kao da bi da je ostao u Borusiji crko od gladi, al to su te razlike, svaka cast onima, koji nikad nisu pobegli za parama: Toti, Del Piero, Jero,Maldini, Bufon,Nedved, Trezege...

Igor

pre 11 godina

Takvi su "veliki" treneri: dodju u klub koji vec ima strasne igrace, a zatim predaju "listu zelja". Kada im ispune zelje, oni i osvoje ponesto i postaju "posebni". Zaista bih voleo da vidim kako prave pitu od g...na, da recimo Guardiola preuzme Smederevo i napravi nesto (ne mislim nista lose o Smederevu, moze i Partizan), jer ovako bih i ja mogao "trenirati".
(Stogajasi Djoka, 23. april 2013 10:07)

Moze i Srbiju :D

OK

pre 11 godina

Pa bolje da je presao u Bayern, u domacu ligu, nego u Englesku ili Spansku gde timovi imaju vise stranaca nego domacih igraca. Gece ce najbolje napredovati u Bayernu

Oliver

pre 11 godina

To majstori,pokupujte sve zive talente po nemackoj i hvalite se kako ste najjaci u zemlji.Kakva boranija od kluba.A Borusija je razocarala.
(BaneUtd, 23. april 2013 12:12)
Mislis kao sto je Ferguson kupovao sve zivo po ostrvu?
Gledajte prvo sebe ljubomorni ljudi :))
Naravno da cemo da kupujemo,to je normalno da se na trzistu kupuje ono sto ti treba.Niko nije kriv onima koji se prodaju :))

Draskoni

pre 11 godina

Transfermarket upravo potvrdio prelazak Gecea u Bajern! Na leto ide! Ne verujem,volim Borusiju,ali ovaj potez ne shvatam,cekam da vidim igraca koji ce zameniti Gecea! :(

NN

pre 11 godina

A daj bre! Najbolje Bajern da pokupuje sve sto valja u Bundes ligi pa neka vlada 500 godina! Ne mogu da verujem! Sta bre rade ovi iz Borusije! Mrzim bre Bajern. Tuga bre!

Misha

pre 11 godina

@Stogajasi Djoka

To sto si napisao bi apsolutno imalo smisla da neki tamo "posebni" nije uzeo ligu sampiona sa jednim Portom, sa skromnim budzetom u odnosu na evropske velikane, da jedan Desamp nije igrao finale LS sa MOnakom koji je sada druga liga francuske, da Rafa nije uzeo LS sa Liverpulom koji je po sastavu tima tada bio sve sem spiska lepih zelja trenera itd.

Poenta, tacno je da je lakse (nikako "lako") trenirati tim kada dodjes u dobar klub i pride doneses i spisak lepih zelja, ali reci da bi tako svako mogao da trenira je prilicno netacno.

jovan

pre 11 godina

tesko gvardioli da trenira barselonu. sve postavljeno na svoje mesto godinama unazad, i on tu nesto mase pored terena rukama. sta, objasnjava mesiju kako da odigra najbolje sa cavijem i iniestom?? marketing i nista vise. a s' druge strane bedak sto borusija prodaje vunderkida...

vlada

pre 11 godina

Takvi su "veliki" treneri: dodju u klub koji vec ima strasne igrace, a zatim predaju "listu zelja". Kada im ispune zelje, oni i osvoje ponesto i postaju "posebni". Zaista bih voleo da vidim kako prave pitu od g...na, da recimo Guardiola preuzme Smederevo i napravi nesto (ne mislim nista lose o Smederevu, moze i Partizan), jer ovako bih i ja mogao "trenirati".
(Stogajasi Djoka, 23. april 2013 10:07)

Znaš kako kažu - Srbija je zemlja sa najviše selektora po glavi stanovnika! Totalno su u pravu, svi bi mogli da budu treneri svi znaju sve o svakom sportu! Ma haos!

stoned

pre 11 godina

A ja sam se ponadao da je Dortmund novo veliko ime u svetu fudbala. Sad razumem izjavu Klopa od pre koji dan, da se boji da se Bundes liga ne pretvori u ligu sa jednim timom. Još će i Levandovski da ode... Steta bas...

DonPatRoN

pre 11 godina

Transfermarket upravo potvrdio prelazak Gecea u Bajern! Na leto ide! Ne verujem,volim Borusiju,ali ovaj potez ne shvatam,cekam da vidim igraca koji ce zameniti Gecea! :(
(Draskoni, 23. april 2013 11:04)

Rojs (znam da mu nije najprirodnije mesto tu,m ali snaci ce se )
Nije sporno da je gece igracina, ali smislice Dortmund nesto...
Pa doveli su İlkay Gündoğan-a kao relativno nepoznatog igraca, a vidi ga sad...

Stogajasi Djoka

pre 11 godina

Takvi su "veliki" treneri: dodju u klub koji vec ima strasne igrace, a zatim predaju "listu zelja". Kada im ispune zelje, oni i osvoje ponesto i postaju "posebni". Zaista bih voleo da vidim kako prave pitu od g...na, da recimo Guardiola preuzme Smederevo i napravi nesto (ne mislim nista lose o Smederevu, moze i Partizan), jer ovako bih i ja mogao "trenirati".

DonPatRoN

pre 11 godina

Ne, ne i ne :(
Veliki sam simpatizer Borusije, i ovo mi se ne svidja.
Strasan igrac, mlad ogroman potencijal, a klauzula za otkup ugovora ako se ne varam oko 37M...
Ali sa druge strane ako Klop ostane na klupi Dortmunda, msm da ce kupiti neafirmisane igrace i imati slican kvalitet, i rezultate...
Mislim da bi i prodajom Gecea i pametno ulozenim novcem mogli da napadnu Bundes ligu, ili bar da je dovedu u zanimljiviju zavrsinicu...

hm

pre 11 godina

Moralni mediokriteti i potkupljive duše lagano preplaviše svet, i kod nas ih ima. Ako je sve na prodaju i ako će to neko da pokuša da pravda, znači li to da kolektivna svest planete nije iznad nivoa (skupe) prostitutke?
Definitivno, svet kao ovakav više ne treba da postoji iz milion razloga...

BAYERN recordmeister

pre 11 godina

Jednostavno covek je prerastao svoj trenutni klub i hoce da napreduje u svojoj karieri kao i svaki normalan covek.
A i hladno je na -20 ;)
I previse je dao svom trenutnom klubu,doneo im je dve titule,prezadovoljio navijace posle susne decenije,i sada je red da uradi nesto za sebe i svoju buducnost,da sa nama pokorava Evropu.Dobrodosao u najveci klub.

Stogajasi Djoka

pre 11 godina

Takvi su "veliki" treneri: dodju u klub koji vec ima strasne igrace, a zatim predaju "listu zelja". Kada im ispune zelje, oni i osvoje ponesto i postaju "posebni". Zaista bih voleo da vidim kako prave pitu od g...na, da recimo Guardiola preuzme Smederevo i napravi nesto (ne mislim nista lose o Smederevu, moze i Partizan), jer ovako bih i ja mogao "trenirati".

DonPatRoN

pre 11 godina

Ne, ne i ne :(
Veliki sam simpatizer Borusije, i ovo mi se ne svidja.
Strasan igrac, mlad ogroman potencijal, a klauzula za otkup ugovora ako se ne varam oko 37M...
Ali sa druge strane ako Klop ostane na klupi Dortmunda, msm da ce kupiti neafirmisane igrace i imati slican kvalitet, i rezultate...
Mislim da bi i prodajom Gecea i pametno ulozenim novcem mogli da napadnu Bundes ligu, ili bar da je dovedu u zanimljiviju zavrsinicu...

Draskoni

pre 11 godina

Transfermarket upravo potvrdio prelazak Gecea u Bajern! Na leto ide! Ne verujem,volim Borusiju,ali ovaj potez ne shvatam,cekam da vidim igraca koji ce zameniti Gecea! :(

Aleksa

pre 11 godina

Uh, mislim da sam ovaj transfer najvise "osetio", zao mi je zbog ovakvog ishoda. Gotze nije samo vazan igrac, vec je i dete kluba i simpatizer navijaca, i nikako nije isto kao kada odu Sahin, Barios ili Kagawa. Ako Englezi odvedu Lewandowskog a Barselona Hummelsa, bice vrlo tesko Dortmundu da stane na noge. Proklet bio novac u fudbalu.

hm

pre 11 godina

Moralni mediokriteti i potkupljive duše lagano preplaviše svet, i kod nas ih ima. Ako je sve na prodaju i ako će to neko da pokuša da pravda, znači li to da kolektivna svest planete nije iznad nivoa (skupe) prostitutke?
Definitivno, svet kao ovakav više ne treba da postoji iz milion razloga...

stoned

pre 11 godina

A ja sam se ponadao da je Dortmund novo veliko ime u svetu fudbala. Sad razumem izjavu Klopa od pre koji dan, da se boji da se Bundes liga ne pretvori u ligu sa jednim timom. Još će i Levandovski da ode... Steta bas...

Misha

pre 11 godina

@Stogajasi Djoka

To sto si napisao bi apsolutno imalo smisla da neki tamo "posebni" nije uzeo ligu sampiona sa jednim Portom, sa skromnim budzetom u odnosu na evropske velikane, da jedan Desamp nije igrao finale LS sa MOnakom koji je sada druga liga francuske, da Rafa nije uzeo LS sa Liverpulom koji je po sastavu tima tada bio sve sem spiska lepih zelja trenera itd.

Poenta, tacno je da je lakse (nikako "lako") trenirati tim kada dodjes u dobar klub i pride doneses i spisak lepih zelja, ali reci da bi tako svako mogao da trenira je prilicno netacno.

BaneUtd

pre 11 godina

To majstori,pokupujte sve zive talente po nemackoj i hvalite se kako ste najjaci u zemlji.Kakva boranija od kluba.A Borusija je razocarala.

NN

pre 11 godina

A daj bre! Najbolje Bajern da pokupuje sve sto valja u Bundes ligi pa neka vlada 500 godina! Ne mogu da verujem! Sta bre rade ovi iz Borusije! Mrzim bre Bajern. Tuga bre!

DonPatRoN

pre 11 godina

Transfermarket upravo potvrdio prelazak Gecea u Bajern! Na leto ide! Ne verujem,volim Borusiju,ali ovaj potez ne shvatam,cekam da vidim igraca koji ce zameniti Gecea! :(
(Draskoni, 23. april 2013 11:04)

Rojs (znam da mu nije najprirodnije mesto tu,m ali snaci ce se )
Nije sporno da je gece igracina, ali smislice Dortmund nesto...
Pa doveli su İlkay Gündoğan-a kao relativno nepoznatog igraca, a vidi ga sad...

shazam

pre 11 godina

Takvi su "veliki" treneri: dodju u klub koji vec ima strasne igrace, a zatim predaju "listu zelja". Kada im ispune zelje, oni i osvoje ponesto i postaju "posebni".
(Stogajasi Djoka, 23. april 2013 10:07)

Guardiola je do sada u seniorskoj konkurenciji trenirao samo 1 klub, i u slucaju tog kluba, Barselone, cinjenicno stanje ne da ne odgovara tome sto si opisao, nego veze nema. Prvo sto je uradio kada je dosao na celo Barse je bila prodaja Ronaldinja i Deka, koji su do tada godinama bili okosnice kluba. Zamenio ih je igracima iz omladinskog pogona, Pedrom i Buskecom, dakle "tranferi" od 0 eura i 0 dinara. Zeleo je da ojaca odbranu pa je doveo Pikea koji je u Mancesteru grejao klupu za 5 miliona evra, i Kaseresa za 16 miliona (koji ce, ispostavilo se, dobro ugrejati Barsinu klupu). Prakticno koliko je zaradio od prodaje toliko je i potrosio. Potom je, u istoj sezoni osvojio Primeru, Kup Kralja, Ligu Sampiona, Superkup Spanije, Superkup Evrope, i na kraju Svetsko Klupsko Prvenstvo. Sest trofeja u prvoj godini, dostignuce bez presedana. Da ne detaljisem dalje, u 4 godine provedene u Barsi, Ligu je osvojio 3 puta, Kup 3 puta, Ligu Sampiona 2 puta. Ukupno 14 trofeja u 4 godine, jos jedan nedostizan rekord. O cemu ti to druze? Sigurno da sa tvojim Smederevom Gvardiola ne bi osvojio Ligu Sampiona...doduse pitanje je i da li bi nasu ultra-namestenu i korumpiranu ligu uspeo da osvoji. Ali sigurno bi igrali mnogo bolje i uspesnije nego sto je sada slucaj.

role

pre 11 godina

Kako nelojalan tip.Poniknes u jednom klubu, tu se afirmises i onda predjes u jednog od najvecih rivala u drzavi.Decko je mozda i najbolji mladi fudbaler svijeta i kao takav moze da bira gdje da igra.Ok, smatras da si prerastao sredinu, zasitio se i sl ali onda predjes u veliki klub Englese ili Spanije i na taj nacin pokazes da imas neke principe.
Sa druge strane, mozda kao Svabo ne zeli da napusta Njemacku,da se privikava na drugi mentalitet, a Bajern je tamo najveci klub ali valjda postoje ili bi bar trebali da postoje neki principi, pogotovo kada je u pitanju klasan igrac koji ima siroku mogucnost biranja.
Nije to neki osrednji fudbaler, koji nikom ne moze da se utrapi, pa u zadnjim sekundama prelaznog roka, jer je egzistencija u pitanju, predje u neki klub koji je veliki rival njegovom prethodnom timu.

SCHALKE 04

pre 11 godina

Gde je moj prijatelj BvB redom sve koji je sa Götze-om prozivao Bayern prosle sezone.
Pa ne vidi koliko su mali,Bayern kada odluci jednostavno moze sve da ih kupi i gudbaj Carli.
A Bayernu ne trebaju seici i krediti.Bayern je imperija koja ima svoje ogromne finansije,INSTITUCIJA ZA SVE

marconi

pre 11 godina

Ko sto rece jedan sa portala prokleti novac! Kao da bi da je ostao u Borusiji crko od gladi, al to su te razlike, svaka cast onima, koji nikad nisu pobegli za parama: Toti, Del Piero, Jero,Maldini, Bufon,Nedved, Trezege...

vlada

pre 11 godina

Takvi su "veliki" treneri: dodju u klub koji vec ima strasne igrace, a zatim predaju "listu zelja". Kada im ispune zelje, oni i osvoje ponesto i postaju "posebni". Zaista bih voleo da vidim kako prave pitu od g...na, da recimo Guardiola preuzme Smederevo i napravi nesto (ne mislim nista lose o Smederevu, moze i Partizan), jer ovako bih i ja mogao "trenirati".
(Stogajasi Djoka, 23. april 2013 10:07)

Znaš kako kažu - Srbija je zemlja sa najviše selektora po glavi stanovnika! Totalno su u pravu, svi bi mogli da budu treneri svi znaju sve o svakom sportu! Ma haos!

milan

pre 11 godina

Svako misli da moze da bude trener u klub gde su svi vrhunski igraci,a ne znate da taj trener treba da natjera igraca koji zaradjuje 10 miliona po sezoni da svaki dan trenira i da radi na terenu sta mu trener kaze.Jer ako nema discipline najaca ekipa odmah postaje najgora

OK

pre 11 godina

Pa bolje da je presao u Bayern, u domacu ligu, nego u Englesku ili Spansku gde timovi imaju vise stranaca nego domacih igraca. Gece ce najbolje napredovati u Bayernu

Milan

pre 11 godina

Evo zasto apsolutno ne volim Bayern, ali bas bas ne volim...

Svaki prokleti put, ali svaki, kada ih neko gazi u nemackoj, oni uspeju bas te igrace iz nemacke da dovedu... PA KO BRE NJIMA PRODAJE TE IGRACE... Setite se balaka i ze roberta... A ima mali milion primera...

Pa Gece je mogao da bira klub, mogao je da ode u real, barsu, celu italiju, englesku gde god... Zasto u najveceg rivala... Pa ne bi ga sada stavio ni u protokol protiv reala u LS-u... stavio bi ga da trenira sa petlicima do isteka ugovora odnosno prelaska... Kakav samar navijacima borusije i kakav mali smokljan...

Ps. i druge ekipe iz drugih zemalja su imale situacije kada zvezda tima prelazi u ljutog rivala, ali nigde to nije izrazeno kao kod bayerna, cak ni inter i milan ne menjaju tek tako najvece zvezde direktno jedan u drugi, vec kada se neko ne snadje kod njih, ovaj drugi ga pokupi... Ili u primeru van persija, stranac koji prelazi iz NEUSPESNOG dugo godina arsenala u MAN UTD... Opet nije isto....

Smesno i zalosno...

BAYERN recordmeister

pre 11 godina

Jednostavno covek je prerastao svoj trenutni klub i hoce da napreduje u svojoj karieri kao i svaki normalan covek.
A i hladno je na -20 ;)
I previse je dao svom trenutnom klubu,doneo im je dve titule,prezadovoljio navijace posle susne decenije,i sada je red da uradi nesto za sebe i svoju buducnost,da sa nama pokorava Evropu.Dobrodosao u najveci klub.

Igor

pre 11 godina

Takvi su "veliki" treneri: dodju u klub koji vec ima strasne igrace, a zatim predaju "listu zelja". Kada im ispune zelje, oni i osvoje ponesto i postaju "posebni". Zaista bih voleo da vidim kako prave pitu od g...na, da recimo Guardiola preuzme Smederevo i napravi nesto (ne mislim nista lose o Smederevu, moze i Partizan), jer ovako bih i ja mogao "trenirati".
(Stogajasi Djoka, 23. april 2013 10:07)

Moze i Srbiju :D

king

pre 11 godina

To majstori,pokupujte sve zive talente po nemackoj i hvalite se kako ste najjaci u zemlji.Kakva boranija od kluba.A Borusija je razocarala.
(BaneUtd, 23. april 2013 12:12)
Mislis kao sto je Ferguson kupovao sve zivo po ostrvu?
Gledajte prvo sebe ljubomorni ljudi :))
Naravno da cemo da kupujemo,to je normalno da se na trzistu kupuje ono sto ti treba.Niko nije kriv onima koji se prodaju :))
(Oliver, 23. april 2013 12:45)

Ajde molim te, kad je to Ferguson kupovao sve zivo po ostrvu? Od jacih timova je "oteo" samo ove sezone RVP-a i to je to. Ranijih sezona je kupovao igrace poput Dzonsa i Smolinga iz timova koji ni ne konkurisu za titulu. Ovim potezom Bajern je samo hteo da demonstrira silu. Nikad ih nisam nesto gotivio, ali ovo je zaista dno dna. A sta reci tek za Gecea? Zbog 2 miliona evra je izdao svoj klub i to je ucinio dan pred verovatno najvazniju utakmicu za klub u poslednjih petnaestak godina.

jovan

pre 11 godina

tesko gvardioli da trenira barselonu. sve postavljeno na svoje mesto godinama unazad, i on tu nesto mase pored terena rukama. sta, objasnjava mesiju kako da odigra najbolje sa cavijem i iniestom?? marketing i nista vise. a s' druge strane bedak sto borusija prodaje vunderkida...

Sale

pre 11 godina

ma ljudi, BILD nije ugledna novina, nego tabloid gori nego nas kurir...
opustite se :)
(Nikola LFC, 23. april 2013 10:53)
Ma jes tabloid kako da ne.Cim nesto otkrijes i obajvis odmah te oni koji sakrivaju nazivaju tabloidem.Tabloidi ne postoje,novine ko i svaka novina

BVB

pre 11 godina

Nije problem sto Bayern kupi najbolje igrače
u Bundesligi, već je problem sto taj isti Bayern
neće imati protivnika
u Bundesligi. Pa oni nemaju uopste
ni sad protivnika, a kamo li iduće sezone.
Ove sezone sam pratio Bundesligu i mogu reci
da je veoma loša liga. Bayern da hoće
mogao bi svakoj ekipi (osim Dortmunda) uvaliti po deset golova.
Kakva je to liga gde drugi nisu u stanju šutniti
Ka golu Nojera. Čovek samo sto ne zaspe
na golu. Sad su imaju prednost nasprem
Borusije 20 bodova ( do kraja sezone možda
ce biti i vise), gol razliku +75. Iduće sezone
imat ce naspram drugoga 40 bodova.
Smehurija od lige i to samo zahvaljujući
Bayernu sto se ovako ponaša, a predsednik
im non-stop drobi o fer playu.
Molim da mi objavite komentar.
Hvala

FCB Vize dahoam

pre 11 godina

Bravo Rekordmeister kupite jos Klopa,Reusa,Kubu,Piscek,Humelsa i Subotica! Bicete sigurno prvi i sledece godine sa razlikom od 40 bodova a mi cemo vec posle prvog kola kad pobedite Hamburg sa 28:0 prestati da pratimo Bundes ligu posto znamo ko je prvak! Prelazim pod hitno na Jelen Super Ligu!

Tottenham

pre 11 godina

navijac sam Zvezde,Dortmunda i Tottenhama,i ovaj decko me je razocarao,mogao je da ode u Englesku ili bilo gde drugde ali u Bajern,strasno,:( inace Bajern ako dovede Bejla(nadam se da ga nece dovesti) i Suareza bice verovatno prvak sveta,ali ja ne sumljam da ce Klop naci zamenu za Gecea i da cemo dogodine gledati jos bolju Borusiju i zestoku borbu u Bundesligi

Aleksa

pre 11 godina

Ma jes kako da ne. a kada Dortmund
kupi od Menhengladbaha Reusa
onda ti ne smeta novac.Da skoro 20
miliona i odvede najboljeg igraca Menhengladbahu. (BaneUtd & Barcaboy & DROGBA 11 &
company, 23. april 2013 12:40)

Reus je ponikao u Dortmundu i imao je buy-back klauzulu u ugovoru, tako su i pretekli Bajern pri transferu. Veliki klubovi prave takve ugovore zato sto ne znaju hoce li mladi igrac dostignuti predvidjeni potencijal, mladih fudbalera ima mnogo i ne mogu svi da se rotiraju i da dobiju pravu priliku. U slucaju Reusa, Mochengladbach je samo bio klub za "kaljenje".

Novo-kralj-CG

pre 11 godina

@Oliver....Sta je to kupovao Ferguson po Ostrvu prijatelju???Nemoj da si neznaven i da dokazujes koliko ne znas stvari.Kupljen je RVP koji uzgred ima 30 god.A Gece ima 20 i tek treba da raste do krajnjih granica.Nije isto kad kupujes igraca iz Evertona(koji se borio za opstanak kad je npr Runi kupljen) i kad 2 najbolji klub u ligi proda najboljeg i najmladjeg igraca u najveci i najbolji klub(koji je uz to jaci od njih samih).Kakav vasar od lige!!Da nije Gerrard dje prelazio...ili Giggs mozda...Lampard...Odje se ne radi o obicnom igracu vec o najboljem igracu,alo,osvijestite se.Zato je ovo sprdnja liga.Tako se ne posluje.Opet cete se izgleda boriti za opstanak BVB

BAYERN recordmeister

pre 11 godina

A daj bre! Najbolje Bajern da pokupuje sve sto valja u Bundes ligi pa neka vlada 500 godina! Ne mogu da verujem! Sta bre rade ovi iz Borusije! Mrzim bre Bajern. Tuga bre!
(NN, 23. april 2013 11:39)
Mrzi sebe zato sto ste na prodaju.
Nismo vam mi krivi sto se vi prodajete :DD
Sta biste vi hteli? Da mi ne kupujemo i onda da vi glumite kako imate verne igrace,legende kluba, a oni u stvari "verni" jer ih mi ne kupujemo.

BaneUtd & Barcaboy & DROGBA 11 & company

pre 11 godina

Uh, mislim da sam ovaj transfer najvise "osetio", zao mi je zbog ovakvog ishoda. Gotze nije samo vazan igrac, vec je i dete kluba i simpatizer navijaca, i nikako nije isto kao kada odu Sahin, Barios ili Kagawa. Ako Englezi odvedu Lewandowskog a Barselona Hummelsa, bice vrlo tesko Dortmundu da stane na noge. Proklet bio novac u fudbalu.
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (Aleksa, 23. april 2013 12:21)
Ma jes kako da ne. a kada Dortmund kupi od Menhengladbaha Reusa onda ti ne smeta novac.Da skoro 20 miliona i odvede najboljeg igraca Menhengladbahu.

Belgrade Boy

pre 11 godina

Volim sto je dosao kod "nas",vi nam niste rivali,mi vi oni ovi...A vi ste Nemci,il sam se ja nesto istripovao?!?!Daj bre malo se unormalite,uzivajte u tom fudbalu umesto sto trtljate gluposti.Samo jos fali da se ponabadate u parkicu ko ce da bude Ronaldo a ko Mesi ili Ronaldinjo...A sto se Gecea tice,reci cu samo fudbal odavno nije sport nego biznis

googlergoogluje

pre 11 godina

PRODAJO!!!!!!!! Nije te ovo trebalo!! Propasces kao i Torres kad je presao iz Liverpula u Chelsea!!! PRODAJO DAL CES SMETI DA SE POGLEDAS U OGLEDALO!!!! PARE PARE PARE!!!

milioner iz Dortmunda

pre 11 godina

Pa Bayern to uvek radi...pokupuje sve sto vredi u Nemackoj,prosle sezone onog Mandzukica,pa pre par godina Pizara,Ze Roberta,Salihamidzica,Balaka i da ne nabrajam dalje ima 100 imena. Citam neke komentare,pola su smesni kao vic o Muji i Hasi e za njih sto ne znaju a lupaju ovde jedna vrlo bitna informacija: drzava Nemacka pomaze finansijski Bayern jer je to njihov ''brend''.
A sto se malog Gecea tice...pa znalo se da ce on kad-tad da ode,samo sto se po Dortmundu pricalo da ce ipak u Englesku,nego eto otisao je u ''nemacki brend''.

Doktor86

pre 11 godina

Nemoj neko pogresno da me shvati,decko je talenat svetskog kalibra,ali sta ce im?Bajern ima perfektan vezni red.Bolje Humelsa da su uzeli(a uzece ga kad budu mogli siguran sam),jedino su u odbrani malo tanji.Ali sto se sredine terena i napada tice,apsolutno su im nepotrebna pojacanja.

Role

pre 11 godina

ROMAN EMPIRE,
E zato je Toti Princ Rima, a ovaj ode, iz perspektive BVBa, u kojoj je ponikao, u omrazeni klub.Ima ona recenica iz filma Variola Vera kada Serbedzija objasnjava razliku u nazivu zenskog polnog organa u kontekstu karaktera covjeka.Toti je imao more ponuda iz Juvea i Milana kada su ovi bili na vrhuncu moci, pa je ostao u Romi, koja nije neka pljacka po pitanju mogucnosti osvajanja trofeja i kvaliteta igrackog kadra.Naarvno, ne zelim da patetisem ovdje jer Princ Rima u Vucici nije igrao niti igra za kikiriki, vec za milione i vjerovatno bi se ispalio da ga nisu dobro placali ali je ipak pokazao dozu lojalnosti koja je za ovog misaona imenica.

Oliver

pre 11 godina

To majstori,pokupujte sve zive talente po nemackoj i hvalite se kako ste najjaci u zemlji.Kakva boranija od kluba.A Borusija je razocarala.
(BaneUtd, 23. april 2013 12:12)
Mislis kao sto je Ferguson kupovao sve zivo po ostrvu?
Gledajte prvo sebe ljubomorni ljudi :))
Naravno da cemo da kupujemo,to je normalno da se na trzistu kupuje ono sto ti treba.Niko nije kriv onima koji se prodaju :))

brufen od 400

pre 11 godina

kakav si bre to covek Gece! Ne mogu da verujem da si za pare otisao u Bajern! Gde u suparnicki tim.
(Mare, 23. april 2013 11:42)
A otkud tebi to da je to suparnicki tim.Suparnicki tim je Schalke.
Sada kada vama odlazi igrac vama to smeta,a kada ste vi isterivali igrace (Reusa npr zato sto je netalentovan i mali) onda vas bas briga.Kada vi isterujete onda vi gledate vase interese a ne "moral",a kada onda igrac gleda svoje interese i odlazi iz kluba (da vidite kako izgleda kada vam se vrati istom merom) onda vi pricate o "moralu"

Objektivno!

pre 11 godina

Uf, ova vest mi pokvari dan! Pa zar Gece?! Sve sto sam do sada mislio o njemu "pada u vodu", jos jedna potvrda da u sportu nema ljubavi! Retko se radjaju igraci kao sto su Gigs, Toti, Dzerard, Del Pijero, Larson (pominjem samo igrace koji su tokom karijere odbijali isto tako unosne ponude, zarad ljubavi prema klubu!)... Takodje, mislim da bez Gecea, Levandovskog, Humelsa, Dortmund ne moze vise ni da prismrdi Bayernu u Bundesligi, bez obzira koliko je Klop dobar trener, a Gece nikada nece biti obozavan u Bajernu, kao sto je mogao biti u Dortmundu! Pohvala za komentar > (hm, 23. april 2013 10:05)!!! A sto se tice komentara koji pozdravljaju potez Gecea, ocigledno je da ih salje jedna ista osoba (ili su svi navijaci Bajerna nepismeni i limitiranog IQa?!), a svi znamo ko! P.S. veceras svim srcem uz Barsu, mada ni njih ne gotivim, ali bar ne kradu igrace od Reala! Jedno se mora priznati, Bajern nije samo fudbalski klub, vec klasicna nemacka industrija, valjda su zato i njihovi simpatizeri malodusni?!

Novo-kralj-CG

pre 11 godina

Upravo zbog ovakvih stvari je Premier najjaca liga na svijetu.Malo su u padu ali vratice se ako Bog da.Poz iz Crne Gore.Najboljeg igraca das u ekipu jedinog protivnika u ligi!!!???tuge i zalosti

Aleksa

pre 11 godina

@Sale
Ne prodajem price, nego se secam otprilike tekstova iz lokalne stampe glede slucaja Reus, a sasvim sam siguran da se pisalo o tzv. "pre-empting" ugovoru, no to nije ni bitno niti ima bilo kakve veze sa slucajem Gotze. U trenutku (obe) prodaje, Reus je posmatran kao mlad i perspektivan fudbaler koji se dovodi radi buduceg impact-a, dok je Gotze u trenutku prodaje prva zvezda tima i uz Hummelsa daleko najbitniji igrac. Dortmund vec tri sezone za redom prodaje "igraca sezone", otud i blago razocarenje u prvobitnom komentaru.

ROMAN EMPIRE

pre 11 godina

Bajern je tamo najveci klub ali valjda postoje ili bi bar trebali da postoje neki principi, pogotovo kada je u pitanju klasan igrac koji ima siroku mogucnost biranja.
Nije to neki osrednji fudbaler, koji nikom ne moze da se utrapi, pa u zadnjim sekundama prelaznog roka, jer je egzistencija u pitanju, predje u neki klub koji je veliki rival njegovom prethodnom timu.
(role, 23. april 2013 13:30)
E bas zato sto je klasan igrac ne moze da bira.Hoce da igra u Nemackoj a tamo je samo Bayern klasa :DD

Jimmy

pre 11 godina

U Dortmundu je imao 5 miliona a u Bayernu ce ima 7... Pa vi pricajte da je otisao zbog novca, nije zato nego sto je Bayern institucija, i ne samo u Nemackoj.
I jos nesto zasto svi sad mrze Bayern nisu oni kao Chelsea itd. vestacki klub Bavarci su svoj novac posteno zaradili...

Neznalica

pre 11 godina

Bajern ovim jos jedanput dokazuje kolika je velicina. Svaki nemacki ekstra igrac ostaje ukoliko ga Bajern hoce. Tu ne pomazu cak ni arapske ogromne pare. Svaka im cast. Navijaci Borusije nema sta da se ljute, otisao bi napolje da ga Bajern nije zeleo. Nesto kao Ozil i Marin. Dortmund jednostavno nije dovoljno finansijski jak.

BAYERN recordmeister

pre 11 godina

Evo zasto apsolutno ne volim Bayern, ali bas bas ne volim...

Svaki prokleti put, ali svaki, kada ih neko gazi u nemackoj, oni uspeju bas te igrace iz nemacke da dovedu... PA KO BRE NJIMA PRODAJE TE IGRACE... Setite se balaka i ze roberta... A ima mali milion primera...

Pa Gece je mogao da bira klub, mogao je da ode u real, barsu, celu italiju, englesku gde god... Zasto u najveceg rivala... Pa ne bi ga sada stavio ni u protokol protiv reala u LS-u... stavio bi ga da trenira sa petlicima do isteka ugovora odnosno prelaska... Kakav samar navijacima borusije i kakav mali smokljan...

Ps. i druge ekipe iz drugih zemalja su imale situacije kada zvezda tima prelazi u ljutog rivala, ali nigde to nije izrazeno kao kod bayerna, cak ni inter i milan ne menjaju tek tako najvece zvezde direktno jedan u drugi, vec kada se neko ne snadje kod njih, ovaj drugi ga pokupi... Ili u primeru van persija, stranac koji prelazi iz NEUSPESNOG dugo godina arsenala u MAN UTD... Opet nije isto....

Smesno i zalosno...
(Milan, 23. april 2013 13:52)
Mi vas ne dozivljavamo kao rivale tako da je ovaj transfer sasvim normalan :) Ali nisam znao da vi imate tako veliki komplex od nas.Koliko je meni poznato vasi pravi rivali su Schalke.
Mogao je onda da ode u Real ali zasto bi isao tamo kada Real redovno gubi od nas,mogao je u Italiju ali je nece da ponavlja Vidalovi gresku.Jednostavno covek je hteo u najbolji klub i tacka :)
Niko vam nije kriv sto ste na prodaju :DD

acafcbayern

pre 11 godina

Svaka cast na odluci Mario. Postaces najbolji igrac sveta sada! A samo da znate, on je rodjeni Bavarac,jer je rodjen u Memmingenu, a to je u bavarskoj! Zelim te sve najbolje za dobrodoslicu!

Ja!

pre 11 godina

oduse pitanje je i da li bi nasu ultra-namestenu i korumpiranu ligu uspeo da osvoji. Ali sigurno bi igrali mnogo bolje i uspesnije nego sto je sada slucaj.
(shazam, 23. april 2013 12:14)

E ovde si sve rekao jer znamo kako je i Barselona osvojila sve te ls preko ultra-namestene i korumpirane UEFE.
I eto opet namestaju da Barsa - Real igraju finale kao i prosle godine. Oba puta takodje revas u Spaniji isto kao i prosle. Barselna u zadnjih 4 godine, svaki put revans igra kod kuce. Statisticki neverovatno kao 7 na lotou. Misli malo i o tome.

BAYERN recordmeister

pre 11 godina

Kako nelojalan tip.Poniknes u jednom klubu, tu se afirmises i onda predjes u jednog od najvecih rivala u drzavi.Decko je mozda i najbolji mladi fudbaler svijeta i kao takav moze da bira gdje da igra.Ok, smatras da si prerastao sredinu, zasitio se i sl ali onda predjes u veliki klub Englese ili Spanije i na taj nacin pokazes da imas neke principe.
Sa druge strane, mozda kao Svabo ne zeli da napusta Njemacku,da se privikava na drugi mentalitet, a Bajern je tamo najveci klub ali valjda postoje ili bi bar trebali da postoje neki principi, pogotovo kada je u pitanju klasan igrac koji ima siroku mogucnost biranja.
Nije to neki osrednji fudbaler, koji nikom ne moze da se utrapi, pa u zadnjim sekundama prelaznog roka, jer je egzistencija u pitanju, predje u neki klub koji je veliki rival njegovom prethodnom timu.
(role, 23. april 2013 13:30)
Koji bre principi,sta si ti utripovao.Tebe treba da pita gde ce da ide.
Covek ide gde mu se ide i ajde zdravo.Voli da igra u svojoj domovini i tu ce da igra za najbolji klub,dovidjenja prijatno.
(uf kako volim kada vidim kao im je krivo sto je presao kod nas :DD )

Elita_iz_Zapadnog_Londona

pre 11 godina

A ko prati taj Nemacki fudbal? vracamo se sledec godine sa Murinjom da maltretiramo taj Bajern,Barselonu i slicne! Only CFC

Herr. Petkovic

pre 11 godina

Toliko ima zlonamjernih komentara sto na racun Bayerna, sto na racun Goetzea, i to bez razloga.

U pitanju je klauzula u Goetzevom ugovoru, goja glasi da, u slucaju da bilo koji klub plati 37ME, BvB mora prodati igraca.

Krivite onoga koji je sklapao ugovor, ali nikako igraca, a pogotovo ne Bayern. Pa sta sto je Goetze mogao da bira gdje ce nastaviti karijeru - cinjenica je da su Bavarci bili najbrzi na obaracu.

Kraj price.

BAYERN 74.,75.,76.,01.,13....

pre 11 godina

Ajde molim te, kad je to Ferguson kupovao sve zivo po ostrvu? Od jacih timova je "oteo" samo ove sezone RVP-a i to je to. Ranijih sezona je kupovao igrace poput Dzonsa i Smolinga iz timova koji ni ne konkurisu za titulu. Ovim potezom Bajern je samo hteo da demonstrira silu. Nikad ih nisam nesto gotivio, ali ovo je zaista dno dna. A sta reci tek za Gecea? Zbog 2 miliona evra je izdao svoj klub i to je ucinio dan pred verovatno najvazniju utakmicu za klub u poslednjih petnaestak godina.
(king, 23. april 2013 13:54)
Pa koliko je samo od Tottenhama nauzimao,nikako Tottenham da naraste kada mu uzimaju igrace.Oteo Berbatova Tottenhamu pa pre toga Carrick-a Tottenhamu,pa Sheringham-a...pa koliko je smao para dao za Rooney-a (sa njim bi sda Ewerton igrao LS).Aston Vila je pre nekoliko sezona imala jaku ekipu dok joj nisu pokupovali Manchester i United igrace (United kupio Young-a)....
A i kao sto kazes Bayern je kupio igraca od tima koji ne konkurise za titulu (-20) heheh ;)
Ma jes kako da ne,ti znas da je zbog 2.000.000 izdao klub.A za koliko je onda Gündogan izdao FC Nürnberg kada je presao u Dortmund,za koliko je Subotic izdao Mainz-a.
Volim sto vam je krivo sto je Bayern mocan samo tako :)

Marko Bayern

pre 11 godina

nije mogao da saceka kraj sezone,nego pred Real? gomila bezosecajnih placenika!
(doktor, 23. april 2013 14:02)
Pa da,kao ovi placenici sto dolaze u Dortmund iz manjih klubova :)

Ja!

pre 11 godina

Ajde molim te, kad je to Ferguson kupovao sve zivo po ostrvu? Od jacih timova je "oteo" samo ove sezone RVP-a i to je to. Ranijih sezona je kupovao igrace poput Dzonsa i Smolinga iz timova koji ni ne konkurisu za titulu. Ovim potezom Bajern je samo hteo da demonstrira silu. Nikad ih nisam nesto gotivio, ali ovo je zaista dno dna. A sta reci tek za Gecea? Zbog 2 miliona evra je izdao svoj klub i to je ucinio dan pred verovatno najvazniju utakmicu za klub u poslednjih petnaestak godina.
(king, 23. april 2013 13:54)

A Runi od Evertona?
Bajern u zadnjih par godina je doveo:
Nojera iz Salkea, Gomeza iz Stutgarta i sada Gecea iz Dortmunda
Mnogo je velika razlika 2:3

sale

pre 11 godina

Reus je ponikao u Dortmundu i imao je buy-back klauzulu u ugovoru, tako su i pretekli Bajern pri transferu. Veliki klubovi prave takve ugovore zato sto ne znaju hoce li mladi igrac dostignuti predvidjeni potencijal, mladih fudbalera ima mnogo i ne mogu svi da se rotiraju i da dobiju pravu priliku. U slucaju Reusa, Mochengladbach je samo bio klub za "kaljenje".
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (Aleksa, 23. april 2013 14:02)
Nije tacno.Nisu imali buy-back klauzulu vec obicnu klauzulu za sve klubove.
A Dortmund ga je u svakom slucaju sutnuo a kada je ovaj procvetao onda ga zvao nazad.Zasto ga Dortmund nije razvijao kao Götze-a sto je ravijao?Zasto Götze-a nisu dali na kaljenja?Nego se zna da su lepo rekli da je netalentovan i mnogo mali za njih i sutnuli ga.Nemoj sada meni da prodajes price.

BAYERN recordmeister

pre 11 godina

Jednostavno covek je prerastao svoj trenutni klub i hoce da napreduje u svojoj karieri kao i svaki normalan covek.
A i hladno je na -20 ;)
I previse je dao svom trenutnom klubu,doneo im je dve titule,prezadovoljio navijace posle susne decenije,i sada je red da uradi nesto za sebe i svoju buducnost,da sa nama pokorava Evropu.Dobrodosao u najveci klub.

Stogajasi Djoka

pre 11 godina

Takvi su "veliki" treneri: dodju u klub koji vec ima strasne igrace, a zatim predaju "listu zelja". Kada im ispune zelje, oni i osvoje ponesto i postaju "posebni". Zaista bih voleo da vidim kako prave pitu od g...na, da recimo Guardiola preuzme Smederevo i napravi nesto (ne mislim nista lose o Smederevu, moze i Partizan), jer ovako bih i ja mogao "trenirati".

hm

pre 11 godina

Moralni mediokriteti i potkupljive duše lagano preplaviše svet, i kod nas ih ima. Ako je sve na prodaju i ako će to neko da pokuša da pravda, znači li to da kolektivna svest planete nije iznad nivoa (skupe) prostitutke?
Definitivno, svet kao ovakav više ne treba da postoji iz milion razloga...

SCHALKE 04

pre 11 godina

Gde je moj prijatelj BvB redom sve koji je sa Götze-om prozivao Bayern prosle sezone.
Pa ne vidi koliko su mali,Bayern kada odluci jednostavno moze sve da ih kupi i gudbaj Carli.
A Bayernu ne trebaju seici i krediti.Bayern je imperija koja ima svoje ogromne finansije,INSTITUCIJA ZA SVE

Misha

pre 11 godina

@Stogajasi Djoka

To sto si napisao bi apsolutno imalo smisla da neki tamo "posebni" nije uzeo ligu sampiona sa jednim Portom, sa skromnim budzetom u odnosu na evropske velikane, da jedan Desamp nije igrao finale LS sa MOnakom koji je sada druga liga francuske, da Rafa nije uzeo LS sa Liverpulom koji je po sastavu tima tada bio sve sem spiska lepih zelja trenera itd.

Poenta, tacno je da je lakse (nikako "lako") trenirati tim kada dodjes u dobar klub i pride doneses i spisak lepih zelja, ali reci da bi tako svako mogao da trenira je prilicno netacno.

brufen od 400

pre 11 godina

kakav si bre to covek Gece! Ne mogu da verujem da si za pare otisao u Bajern! Gde u suparnicki tim.
(Mare, 23. april 2013 11:42)
A otkud tebi to da je to suparnicki tim.Suparnicki tim je Schalke.
Sada kada vama odlazi igrac vama to smeta,a kada ste vi isterivali igrace (Reusa npr zato sto je netalentovan i mali) onda vas bas briga.Kada vi isterujete onda vi gledate vase interese a ne "moral",a kada onda igrac gleda svoje interese i odlazi iz kluba (da vidite kako izgleda kada vam se vrati istom merom) onda vi pricate o "moralu"

BAYERN recordmeister

pre 11 godina

A daj bre! Najbolje Bajern da pokupuje sve sto valja u Bundes ligi pa neka vlada 500 godina! Ne mogu da verujem! Sta bre rade ovi iz Borusije! Mrzim bre Bajern. Tuga bre!
(NN, 23. april 2013 11:39)
Mrzi sebe zato sto ste na prodaju.
Nismo vam mi krivi sto se vi prodajete :DD
Sta biste vi hteli? Da mi ne kupujemo i onda da vi glumite kako imate verne igrace,legende kluba, a oni u stvari "verni" jer ih mi ne kupujemo.

shazam

pre 11 godina

Takvi su "veliki" treneri: dodju u klub koji vec ima strasne igrace, a zatim predaju "listu zelja". Kada im ispune zelje, oni i osvoje ponesto i postaju "posebni".
(Stogajasi Djoka, 23. april 2013 10:07)

Guardiola je do sada u seniorskoj konkurenciji trenirao samo 1 klub, i u slucaju tog kluba, Barselone, cinjenicno stanje ne da ne odgovara tome sto si opisao, nego veze nema. Prvo sto je uradio kada je dosao na celo Barse je bila prodaja Ronaldinja i Deka, koji su do tada godinama bili okosnice kluba. Zamenio ih je igracima iz omladinskog pogona, Pedrom i Buskecom, dakle "tranferi" od 0 eura i 0 dinara. Zeleo je da ojaca odbranu pa je doveo Pikea koji je u Mancesteru grejao klupu za 5 miliona evra, i Kaseresa za 16 miliona (koji ce, ispostavilo se, dobro ugrejati Barsinu klupu). Prakticno koliko je zaradio od prodaje toliko je i potrosio. Potom je, u istoj sezoni osvojio Primeru, Kup Kralja, Ligu Sampiona, Superkup Spanije, Superkup Evrope, i na kraju Svetsko Klupsko Prvenstvo. Sest trofeja u prvoj godini, dostignuce bez presedana. Da ne detaljisem dalje, u 4 godine provedene u Barsi, Ligu je osvojio 3 puta, Kup 3 puta, Ligu Sampiona 2 puta. Ukupno 14 trofeja u 4 godine, jos jedan nedostizan rekord. O cemu ti to druze? Sigurno da sa tvojim Smederevom Gvardiola ne bi osvojio Ligu Sampiona...doduse pitanje je i da li bi nasu ultra-namestenu i korumpiranu ligu uspeo da osvoji. Ali sigurno bi igrali mnogo bolje i uspesnije nego sto je sada slucaj.

ROMAN EMPIRE

pre 11 godina

Bajern je tamo najveci klub ali valjda postoje ili bi bar trebali da postoje neki principi, pogotovo kada je u pitanju klasan igrac koji ima siroku mogucnost biranja.
Nije to neki osrednji fudbaler, koji nikom ne moze da se utrapi, pa u zadnjim sekundama prelaznog roka, jer je egzistencija u pitanju, predje u neki klub koji je veliki rival njegovom prethodnom timu.
(role, 23. april 2013 13:30)
E bas zato sto je klasan igrac ne moze da bira.Hoce da igra u Nemackoj a tamo je samo Bayern klasa :DD

jovan

pre 11 godina

tesko gvardioli da trenira barselonu. sve postavljeno na svoje mesto godinama unazad, i on tu nesto mase pored terena rukama. sta, objasnjava mesiju kako da odigra najbolje sa cavijem i iniestom?? marketing i nista vise. a s' druge strane bedak sto borusija prodaje vunderkida...

Oliver

pre 11 godina

To majstori,pokupujte sve zive talente po nemackoj i hvalite se kako ste najjaci u zemlji.Kakva boranija od kluba.A Borusija je razocarala.
(BaneUtd, 23. april 2013 12:12)
Mislis kao sto je Ferguson kupovao sve zivo po ostrvu?
Gledajte prvo sebe ljubomorni ljudi :))
Naravno da cemo da kupujemo,to je normalno da se na trzistu kupuje ono sto ti treba.Niko nije kriv onima koji se prodaju :))

BAYERN recordmeister

pre 11 godina

Kako nelojalan tip.Poniknes u jednom klubu, tu se afirmises i onda predjes u jednog od najvecih rivala u drzavi.Decko je mozda i najbolji mladi fudbaler svijeta i kao takav moze da bira gdje da igra.Ok, smatras da si prerastao sredinu, zasitio se i sl ali onda predjes u veliki klub Englese ili Spanije i na taj nacin pokazes da imas neke principe.
Sa druge strane, mozda kao Svabo ne zeli da napusta Njemacku,da se privikava na drugi mentalitet, a Bajern je tamo najveci klub ali valjda postoje ili bi bar trebali da postoje neki principi, pogotovo kada je u pitanju klasan igrac koji ima siroku mogucnost biranja.
Nije to neki osrednji fudbaler, koji nikom ne moze da se utrapi, pa u zadnjim sekundama prelaznog roka, jer je egzistencija u pitanju, predje u neki klub koji je veliki rival njegovom prethodnom timu.
(role, 23. april 2013 13:30)
Koji bre principi,sta si ti utripovao.Tebe treba da pita gde ce da ide.
Covek ide gde mu se ide i ajde zdravo.Voli da igra u svojoj domovini i tu ce da igra za najbolji klub,dovidjenja prijatno.
(uf kako volim kada vidim kao im je krivo sto je presao kod nas :DD )

BaneUtd & Barcaboy & DROGBA 11 & company

pre 11 godina

Uh, mislim da sam ovaj transfer najvise "osetio", zao mi je zbog ovakvog ishoda. Gotze nije samo vazan igrac, vec je i dete kluba i simpatizer navijaca, i nikako nije isto kao kada odu Sahin, Barios ili Kagawa. Ako Englezi odvedu Lewandowskog a Barselona Hummelsa, bice vrlo tesko Dortmundu da stane na noge. Proklet bio novac u fudbalu.
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (Aleksa, 23. april 2013 12:21)
Ma jes kako da ne. a kada Dortmund kupi od Menhengladbaha Reusa onda ti ne smeta novac.Da skoro 20 miliona i odvede najboljeg igraca Menhengladbahu.

BAYERN recordmeister

pre 11 godina

Evo zasto apsolutno ne volim Bayern, ali bas bas ne volim...

Svaki prokleti put, ali svaki, kada ih neko gazi u nemackoj, oni uspeju bas te igrace iz nemacke da dovedu... PA KO BRE NJIMA PRODAJE TE IGRACE... Setite se balaka i ze roberta... A ima mali milion primera...

Pa Gece je mogao da bira klub, mogao je da ode u real, barsu, celu italiju, englesku gde god... Zasto u najveceg rivala... Pa ne bi ga sada stavio ni u protokol protiv reala u LS-u... stavio bi ga da trenira sa petlicima do isteka ugovora odnosno prelaska... Kakav samar navijacima borusije i kakav mali smokljan...

Ps. i druge ekipe iz drugih zemalja su imale situacije kada zvezda tima prelazi u ljutog rivala, ali nigde to nije izrazeno kao kod bayerna, cak ni inter i milan ne menjaju tek tako najvece zvezde direktno jedan u drugi, vec kada se neko ne snadje kod njih, ovaj drugi ga pokupi... Ili u primeru van persija, stranac koji prelazi iz NEUSPESNOG dugo godina arsenala u MAN UTD... Opet nije isto....

Smesno i zalosno...
(Milan, 23. april 2013 13:52)
Mi vas ne dozivljavamo kao rivale tako da je ovaj transfer sasvim normalan :) Ali nisam znao da vi imate tako veliki komplex od nas.Koliko je meni poznato vasi pravi rivali su Schalke.
Mogao je onda da ode u Real ali zasto bi isao tamo kada Real redovno gubi od nas,mogao je u Italiju ali je nece da ponavlja Vidalovi gresku.Jednostavno covek je hteo u najbolji klub i tacka :)
Niko vam nije kriv sto ste na prodaju :DD

BaneUtd

pre 11 godina

To majstori,pokupujte sve zive talente po nemackoj i hvalite se kako ste najjaci u zemlji.Kakva boranija od kluba.A Borusija je razocarala.

Jimmy

pre 11 godina

U Dortmundu je imao 5 miliona a u Bayernu ce ima 7... Pa vi pricajte da je otisao zbog novca, nije zato nego sto je Bayern institucija, i ne samo u Nemackoj.
I jos nesto zasto svi sad mrze Bayern nisu oni kao Chelsea itd. vestacki klub Bavarci su svoj novac posteno zaradili...

NN

pre 11 godina

A daj bre! Najbolje Bajern da pokupuje sve sto valja u Bundes ligi pa neka vlada 500 godina! Ne mogu da verujem! Sta bre rade ovi iz Borusije! Mrzim bre Bajern. Tuga bre!

acafcbayern

pre 11 godina

Svaka cast na odluci Mario. Postaces najbolji igrac sveta sada! A samo da znate, on je rodjeni Bavarac,jer je rodjen u Memmingenu, a to je u bavarskoj! Zelim te sve najbolje za dobrodoslicu!

Draskoni

pre 11 godina

Transfermarket upravo potvrdio prelazak Gecea u Bajern! Na leto ide! Ne verujem,volim Borusiju,ali ovaj potez ne shvatam,cekam da vidim igraca koji ce zameniti Gecea! :(

DonPatRoN

pre 11 godina

Ne, ne i ne :(
Veliki sam simpatizer Borusije, i ovo mi se ne svidja.
Strasan igrac, mlad ogroman potencijal, a klauzula za otkup ugovora ako se ne varam oko 37M...
Ali sa druge strane ako Klop ostane na klupi Dortmunda, msm da ce kupiti neafirmisane igrace i imati slican kvalitet, i rezultate...
Mislim da bi i prodajom Gecea i pametno ulozenim novcem mogli da napadnu Bundes ligu, ili bar da je dovedu u zanimljiviju zavrsinicu...

BAYERN 74.,75.,76.,01.,13....

pre 11 godina

Ajde molim te, kad je to Ferguson kupovao sve zivo po ostrvu? Od jacih timova je "oteo" samo ove sezone RVP-a i to je to. Ranijih sezona je kupovao igrace poput Dzonsa i Smolinga iz timova koji ni ne konkurisu za titulu. Ovim potezom Bajern je samo hteo da demonstrira silu. Nikad ih nisam nesto gotivio, ali ovo je zaista dno dna. A sta reci tek za Gecea? Zbog 2 miliona evra je izdao svoj klub i to je ucinio dan pred verovatno najvazniju utakmicu za klub u poslednjih petnaestak godina.
(king, 23. april 2013 13:54)
Pa koliko je samo od Tottenhama nauzimao,nikako Tottenham da naraste kada mu uzimaju igrace.Oteo Berbatova Tottenhamu pa pre toga Carrick-a Tottenhamu,pa Sheringham-a...pa koliko je smao para dao za Rooney-a (sa njim bi sda Ewerton igrao LS).Aston Vila je pre nekoliko sezona imala jaku ekipu dok joj nisu pokupovali Manchester i United igrace (United kupio Young-a)....
A i kao sto kazes Bayern je kupio igraca od tima koji ne konkurise za titulu (-20) heheh ;)
Ma jes kako da ne,ti znas da je zbog 2.000.000 izdao klub.A za koliko je onda Gündogan izdao FC Nürnberg kada je presao u Dortmund,za koliko je Subotic izdao Mainz-a.
Volim sto vam je krivo sto je Bayern mocan samo tako :)

Neznalica

pre 11 godina

Bajern ovim jos jedanput dokazuje kolika je velicina. Svaki nemacki ekstra igrac ostaje ukoliko ga Bajern hoce. Tu ne pomazu cak ni arapske ogromne pare. Svaka im cast. Navijaci Borusije nema sta da se ljute, otisao bi napolje da ga Bajern nije zeleo. Nesto kao Ozil i Marin. Dortmund jednostavno nije dovoljno finansijski jak.

Marko Bayern

pre 11 godina

nije mogao da saceka kraj sezone,nego pred Real? gomila bezosecajnih placenika!
(doktor, 23. april 2013 14:02)
Pa da,kao ovi placenici sto dolaze u Dortmund iz manjih klubova :)

Aleksa

pre 11 godina

Uh, mislim da sam ovaj transfer najvise "osetio", zao mi je zbog ovakvog ishoda. Gotze nije samo vazan igrac, vec je i dete kluba i simpatizer navijaca, i nikako nije isto kao kada odu Sahin, Barios ili Kagawa. Ako Englezi odvedu Lewandowskog a Barselona Hummelsa, bice vrlo tesko Dortmundu da stane na noge. Proklet bio novac u fudbalu.

vlada

pre 11 godina

Takvi su "veliki" treneri: dodju u klub koji vec ima strasne igrace, a zatim predaju "listu zelja". Kada im ispune zelje, oni i osvoje ponesto i postaju "posebni". Zaista bih voleo da vidim kako prave pitu od g...na, da recimo Guardiola preuzme Smederevo i napravi nesto (ne mislim nista lose o Smederevu, moze i Partizan), jer ovako bih i ja mogao "trenirati".
(Stogajasi Djoka, 23. april 2013 10:07)

Znaš kako kažu - Srbija je zemlja sa najviše selektora po glavi stanovnika! Totalno su u pravu, svi bi mogli da budu treneri svi znaju sve o svakom sportu! Ma haos!

role

pre 11 godina

Kako nelojalan tip.Poniknes u jednom klubu, tu se afirmises i onda predjes u jednog od najvecih rivala u drzavi.Decko je mozda i najbolji mladi fudbaler svijeta i kao takav moze da bira gdje da igra.Ok, smatras da si prerastao sredinu, zasitio se i sl ali onda predjes u veliki klub Englese ili Spanije i na taj nacin pokazes da imas neke principe.
Sa druge strane, mozda kao Svabo ne zeli da napusta Njemacku,da se privikava na drugi mentalitet, a Bajern je tamo najveci klub ali valjda postoje ili bi bar trebali da postoje neki principi, pogotovo kada je u pitanju klasan igrac koji ima siroku mogucnost biranja.
Nije to neki osrednji fudbaler, koji nikom ne moze da se utrapi, pa u zadnjim sekundama prelaznog roka, jer je egzistencija u pitanju, predje u neki klub koji je veliki rival njegovom prethodnom timu.

Elita_iz_Zapadnog_Londona

pre 11 godina

A ko prati taj Nemacki fudbal? vracamo se sledec godine sa Murinjom da maltretiramo taj Bajern,Barselonu i slicne! Only CFC

OK

pre 11 godina

Pa bolje da je presao u Bayern, u domacu ligu, nego u Englesku ili Spansku gde timovi imaju vise stranaca nego domacih igraca. Gece ce najbolje napredovati u Bayernu

BVB

pre 11 godina

Nije problem sto Bayern kupi najbolje igrače
u Bundesligi, već je problem sto taj isti Bayern
neće imati protivnika
u Bundesligi. Pa oni nemaju uopste
ni sad protivnika, a kamo li iduće sezone.
Ove sezone sam pratio Bundesligu i mogu reci
da je veoma loša liga. Bayern da hoće
mogao bi svakoj ekipi (osim Dortmunda) uvaliti po deset golova.
Kakva je to liga gde drugi nisu u stanju šutniti
Ka golu Nojera. Čovek samo sto ne zaspe
na golu. Sad su imaju prednost nasprem
Borusije 20 bodova ( do kraja sezone možda
ce biti i vise), gol razliku +75. Iduće sezone
imat ce naspram drugoga 40 bodova.
Smehurija od lige i to samo zahvaljujući
Bayernu sto se ovako ponaša, a predsednik
im non-stop drobi o fer playu.
Molim da mi objavite komentar.
Hvala

FCB Vize dahoam

pre 11 godina

Bravo Rekordmeister kupite jos Klopa,Reusa,Kubu,Piscek,Humelsa i Subotica! Bicete sigurno prvi i sledece godine sa razlikom od 40 bodova a mi cemo vec posle prvog kola kad pobedite Hamburg sa 28:0 prestati da pratimo Bundes ligu posto znamo ko je prvak! Prelazim pod hitno na Jelen Super Ligu!

Sale

pre 11 godina

ma ljudi, BILD nije ugledna novina, nego tabloid gori nego nas kurir...
opustite se :)
(Nikola LFC, 23. april 2013 10:53)
Ma jes tabloid kako da ne.Cim nesto otkrijes i obajvis odmah te oni koji sakrivaju nazivaju tabloidem.Tabloidi ne postoje,novine ko i svaka novina

marconi

pre 11 godina

Ko sto rece jedan sa portala prokleti novac! Kao da bi da je ostao u Borusiji crko od gladi, al to su te razlike, svaka cast onima, koji nikad nisu pobegli za parama: Toti, Del Piero, Jero,Maldini, Bufon,Nedved, Trezege...

Ja!

pre 11 godina

oduse pitanje je i da li bi nasu ultra-namestenu i korumpiranu ligu uspeo da osvoji. Ali sigurno bi igrali mnogo bolje i uspesnije nego sto je sada slucaj.
(shazam, 23. april 2013 12:14)

E ovde si sve rekao jer znamo kako je i Barselona osvojila sve te ls preko ultra-namestene i korumpirane UEFE.
I eto opet namestaju da Barsa - Real igraju finale kao i prosle godine. Oba puta takodje revas u Spaniji isto kao i prosle. Barselna u zadnjih 4 godine, svaki put revans igra kod kuce. Statisticki neverovatno kao 7 na lotou. Misli malo i o tome.

Ja!

pre 11 godina

Ajde molim te, kad je to Ferguson kupovao sve zivo po ostrvu? Od jacih timova je "oteo" samo ove sezone RVP-a i to je to. Ranijih sezona je kupovao igrace poput Dzonsa i Smolinga iz timova koji ni ne konkurisu za titulu. Ovim potezom Bajern je samo hteo da demonstrira silu. Nikad ih nisam nesto gotivio, ali ovo je zaista dno dna. A sta reci tek za Gecea? Zbog 2 miliona evra je izdao svoj klub i to je ucinio dan pred verovatno najvazniju utakmicu za klub u poslednjih petnaestak godina.
(king, 23. april 2013 13:54)

A Runi od Evertona?
Bajern u zadnjih par godina je doveo:
Nojera iz Salkea, Gomeza iz Stutgarta i sada Gecea iz Dortmunda
Mnogo je velika razlika 2:3

Igor

pre 11 godina

Takvi su "veliki" treneri: dodju u klub koji vec ima strasne igrace, a zatim predaju "listu zelja". Kada im ispune zelje, oni i osvoje ponesto i postaju "posebni". Zaista bih voleo da vidim kako prave pitu od g...na, da recimo Guardiola preuzme Smederevo i napravi nesto (ne mislim nista lose o Smederevu, moze i Partizan), jer ovako bih i ja mogao "trenirati".
(Stogajasi Djoka, 23. april 2013 10:07)

Moze i Srbiju :D

milan

pre 11 godina

Svako misli da moze da bude trener u klub gde su svi vrhunski igraci,a ne znate da taj trener treba da natjera igraca koji zaradjuje 10 miliona po sezoni da svaki dan trenira i da radi na terenu sta mu trener kaze.Jer ako nema discipline najaca ekipa odmah postaje najgora

Milan

pre 11 godina

Evo zasto apsolutno ne volim Bayern, ali bas bas ne volim...

Svaki prokleti put, ali svaki, kada ih neko gazi u nemackoj, oni uspeju bas te igrace iz nemacke da dovedu... PA KO BRE NJIMA PRODAJE TE IGRACE... Setite se balaka i ze roberta... A ima mali milion primera...

Pa Gece je mogao da bira klub, mogao je da ode u real, barsu, celu italiju, englesku gde god... Zasto u najveceg rivala... Pa ne bi ga sada stavio ni u protokol protiv reala u LS-u... stavio bi ga da trenira sa petlicima do isteka ugovora odnosno prelaska... Kakav samar navijacima borusije i kakav mali smokljan...

Ps. i druge ekipe iz drugih zemalja su imale situacije kada zvezda tima prelazi u ljutog rivala, ali nigde to nije izrazeno kao kod bayerna, cak ni inter i milan ne menjaju tek tako najvece zvezde direktno jedan u drugi, vec kada se neko ne snadje kod njih, ovaj drugi ga pokupi... Ili u primeru van persija, stranac koji prelazi iz NEUSPESNOG dugo godina arsenala u MAN UTD... Opet nije isto....

Smesno i zalosno...

googlergoogluje

pre 11 godina

PRODAJO!!!!!!!! Nije te ovo trebalo!! Propasces kao i Torres kad je presao iz Liverpula u Chelsea!!! PRODAJO DAL CES SMETI DA SE POGLEDAS U OGLEDALO!!!! PARE PARE PARE!!!

sale

pre 11 godina

Reus je ponikao u Dortmundu i imao je buy-back klauzulu u ugovoru, tako su i pretekli Bajern pri transferu. Veliki klubovi prave takve ugovore zato sto ne znaju hoce li mladi igrac dostignuti predvidjeni potencijal, mladih fudbalera ima mnogo i ne mogu svi da se rotiraju i da dobiju pravu priliku. U slucaju Reusa, Mochengladbach je samo bio klub za "kaljenje".
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (Aleksa, 23. april 2013 14:02)
Nije tacno.Nisu imali buy-back klauzulu vec obicnu klauzulu za sve klubove.
A Dortmund ga je u svakom slucaju sutnuo a kada je ovaj procvetao onda ga zvao nazad.Zasto ga Dortmund nije razvijao kao Götze-a sto je ravijao?Zasto Götze-a nisu dali na kaljenja?Nego se zna da su lepo rekli da je netalentovan i mnogo mali za njih i sutnuli ga.Nemoj sada meni da prodajes price.

king

pre 11 godina

To majstori,pokupujte sve zive talente po nemackoj i hvalite se kako ste najjaci u zemlji.Kakva boranija od kluba.A Borusija je razocarala.
(BaneUtd, 23. april 2013 12:12)
Mislis kao sto je Ferguson kupovao sve zivo po ostrvu?
Gledajte prvo sebe ljubomorni ljudi :))
Naravno da cemo da kupujemo,to je normalno da se na trzistu kupuje ono sto ti treba.Niko nije kriv onima koji se prodaju :))
(Oliver, 23. april 2013 12:45)

Ajde molim te, kad je to Ferguson kupovao sve zivo po ostrvu? Od jacih timova je "oteo" samo ove sezone RVP-a i to je to. Ranijih sezona je kupovao igrace poput Dzonsa i Smolinga iz timova koji ni ne konkurisu za titulu. Ovim potezom Bajern je samo hteo da demonstrira silu. Nikad ih nisam nesto gotivio, ali ovo je zaista dno dna. A sta reci tek za Gecea? Zbog 2 miliona evra je izdao svoj klub i to je ucinio dan pred verovatno najvazniju utakmicu za klub u poslednjih petnaestak godina.

Aleksa

pre 11 godina

Ma jes kako da ne. a kada Dortmund
kupi od Menhengladbaha Reusa
onda ti ne smeta novac.Da skoro 20
miliona i odvede najboljeg igraca Menhengladbahu. (BaneUtd & Barcaboy & DROGBA 11 &
company, 23. april 2013 12:40)

Reus je ponikao u Dortmundu i imao je buy-back klauzulu u ugovoru, tako su i pretekli Bajern pri transferu. Veliki klubovi prave takve ugovore zato sto ne znaju hoce li mladi igrac dostignuti predvidjeni potencijal, mladih fudbalera ima mnogo i ne mogu svi da se rotiraju i da dobiju pravu priliku. U slucaju Reusa, Mochengladbach je samo bio klub za "kaljenje".

Objektivno!

pre 11 godina

Uf, ova vest mi pokvari dan! Pa zar Gece?! Sve sto sam do sada mislio o njemu "pada u vodu", jos jedna potvrda da u sportu nema ljubavi! Retko se radjaju igraci kao sto su Gigs, Toti, Dzerard, Del Pijero, Larson (pominjem samo igrace koji su tokom karijere odbijali isto tako unosne ponude, zarad ljubavi prema klubu!)... Takodje, mislim da bez Gecea, Levandovskog, Humelsa, Dortmund ne moze vise ni da prismrdi Bayernu u Bundesligi, bez obzira koliko je Klop dobar trener, a Gece nikada nece biti obozavan u Bajernu, kao sto je mogao biti u Dortmundu! Pohvala za komentar > (hm, 23. april 2013 10:05)!!! A sto se tice komentara koji pozdravljaju potez Gecea, ocigledno je da ih salje jedna ista osoba (ili su svi navijaci Bajerna nepismeni i limitiranog IQa?!), a svi znamo ko! P.S. veceras svim srcem uz Barsu, mada ni njih ne gotivim, ali bar ne kradu igrace od Reala! Jedno se mora priznati, Bajern nije samo fudbalski klub, vec klasicna nemacka industrija, valjda su zato i njihovi simpatizeri malodusni?!

Novo-kralj-CG

pre 11 godina

Upravo zbog ovakvih stvari je Premier najjaca liga na svijetu.Malo su u padu ali vratice se ako Bog da.Poz iz Crne Gore.Najboljeg igraca das u ekipu jedinog protivnika u ligi!!!???tuge i zalosti

Novo-kralj-CG

pre 11 godina

@Oliver....Sta je to kupovao Ferguson po Ostrvu prijatelju???Nemoj da si neznaven i da dokazujes koliko ne znas stvari.Kupljen je RVP koji uzgred ima 30 god.A Gece ima 20 i tek treba da raste do krajnjih granica.Nije isto kad kupujes igraca iz Evertona(koji se borio za opstanak kad je npr Runi kupljen) i kad 2 najbolji klub u ligi proda najboljeg i najmladjeg igraca u najveci i najbolji klub(koji je uz to jaci od njih samih).Kakav vasar od lige!!Da nije Gerrard dje prelazio...ili Giggs mozda...Lampard...Odje se ne radi o obicnom igracu vec o najboljem igracu,alo,osvijestite se.Zato je ovo sprdnja liga.Tako se ne posluje.Opet cete se izgleda boriti za opstanak BVB

milioner iz Dortmunda

pre 11 godina

Pa Bayern to uvek radi...pokupuje sve sto vredi u Nemackoj,prosle sezone onog Mandzukica,pa pre par godina Pizara,Ze Roberta,Salihamidzica,Balaka i da ne nabrajam dalje ima 100 imena. Citam neke komentare,pola su smesni kao vic o Muji i Hasi e za njih sto ne znaju a lupaju ovde jedna vrlo bitna informacija: drzava Nemacka pomaze finansijski Bayern jer je to njihov ''brend''.
A sto se malog Gecea tice...pa znalo se da ce on kad-tad da ode,samo sto se po Dortmundu pricalo da ce ipak u Englesku,nego eto otisao je u ''nemacki brend''.

Belgrade Boy

pre 11 godina

Volim sto je dosao kod "nas",vi nam niste rivali,mi vi oni ovi...A vi ste Nemci,il sam se ja nesto istripovao?!?!Daj bre malo se unormalite,uzivajte u tom fudbalu umesto sto trtljate gluposti.Samo jos fali da se ponabadate u parkicu ko ce da bude Ronaldo a ko Mesi ili Ronaldinjo...A sto se Gecea tice,reci cu samo fudbal odavno nije sport nego biznis

Tottenham

pre 11 godina

navijac sam Zvezde,Dortmunda i Tottenhama,i ovaj decko me je razocarao,mogao je da ode u Englesku ili bilo gde drugde ali u Bajern,strasno,:( inace Bajern ako dovede Bejla(nadam se da ga nece dovesti) i Suareza bice verovatno prvak sveta,ali ja ne sumljam da ce Klop naci zamenu za Gecea i da cemo dogodine gledati jos bolju Borusiju i zestoku borbu u Bundesligi

DonPatRoN

pre 11 godina

Transfermarket upravo potvrdio prelazak Gecea u Bajern! Na leto ide! Ne verujem,volim Borusiju,ali ovaj potez ne shvatam,cekam da vidim igraca koji ce zameniti Gecea! :(
(Draskoni, 23. april 2013 11:04)

Rojs (znam da mu nije najprirodnije mesto tu,m ali snaci ce se )
Nije sporno da je gece igracina, ali smislice Dortmund nesto...
Pa doveli su İlkay Gündoğan-a kao relativno nepoznatog igraca, a vidi ga sad...

stoned

pre 11 godina

A ja sam se ponadao da je Dortmund novo veliko ime u svetu fudbala. Sad razumem izjavu Klopa od pre koji dan, da se boji da se Bundes liga ne pretvori u ligu sa jednim timom. Još će i Levandovski da ode... Steta bas...

Doktor86

pre 11 godina

Nemoj neko pogresno da me shvati,decko je talenat svetskog kalibra,ali sta ce im?Bajern ima perfektan vezni red.Bolje Humelsa da su uzeli(a uzece ga kad budu mogli siguran sam),jedino su u odbrani malo tanji.Ali sto se sredine terena i napada tice,apsolutno su im nepotrebna pojacanja.

Role

pre 11 godina

ROMAN EMPIRE,
E zato je Toti Princ Rima, a ovaj ode, iz perspektive BVBa, u kojoj je ponikao, u omrazeni klub.Ima ona recenica iz filma Variola Vera kada Serbedzija objasnjava razliku u nazivu zenskog polnog organa u kontekstu karaktera covjeka.Toti je imao more ponuda iz Juvea i Milana kada su ovi bili na vrhuncu moci, pa je ostao u Romi, koja nije neka pljacka po pitanju mogucnosti osvajanja trofeja i kvaliteta igrackog kadra.Naarvno, ne zelim da patetisem ovdje jer Princ Rima u Vucici nije igrao niti igra za kikiriki, vec za milione i vjerovatno bi se ispalio da ga nisu dobro placali ali je ipak pokazao dozu lojalnosti koja je za ovog misaona imenica.

Herr. Petkovic

pre 11 godina

Toliko ima zlonamjernih komentara sto na racun Bayerna, sto na racun Goetzea, i to bez razloga.

U pitanju je klauzula u Goetzevom ugovoru, goja glasi da, u slucaju da bilo koji klub plati 37ME, BvB mora prodati igraca.

Krivite onoga koji je sklapao ugovor, ali nikako igraca, a pogotovo ne Bayern. Pa sta sto je Goetze mogao da bira gdje ce nastaviti karijeru - cinjenica je da su Bavarci bili najbrzi na obaracu.

Kraj price.

Aleksa

pre 11 godina

@Sale
Ne prodajem price, nego se secam otprilike tekstova iz lokalne stampe glede slucaja Reus, a sasvim sam siguran da se pisalo o tzv. "pre-empting" ugovoru, no to nije ni bitno niti ima bilo kakve veze sa slucajem Gotze. U trenutku (obe) prodaje, Reus je posmatran kao mlad i perspektivan fudbaler koji se dovodi radi buduceg impact-a, dok je Gotze u trenutku prodaje prva zvezda tima i uz Hummelsa daleko najbitniji igrac. Dortmund vec tri sezone za redom prodaje "igraca sezone", otud i blago razocarenje u prvobitnom komentaru.