Fudbal 330

Ponedeljak, 22.04.2013.

12:29

Mihajlović: Stranac neće igrati

Selektor reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović izjavio je da za nacionalni tim neće igrati naturalizovani fudbaleri, dok on bude na čelu tima.

Mihajloviæ: Stranac neæe igrati IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

330 Komentari

Sortiraj po:

Ukloniti diskriminaciju po rasnoj, verskoj, i etnickoj opredeljenosti iz svih segmenata drustva.

pre 11 godina

Da se podsetimo:

* Zakon o javnom informisanju – član 38: Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo."

Mihajloviceva izjava, kao i njeno objavljivanje, osim sto je velika sramota za Srbiju, je samo po sebi i krivično delo koje treba istraziti i sankcionirati. Nadlezni organi, cemu sluzite, i zasta vas placamo?

Mirko - KONIK

pre 11 godina

pa da... gde ce Kamerunac da zapeva himnu !!!! hahaha

E moj Miho, stvarno si nas upropastio. Pa cak ni Ribery ni Benzema ne pevaju "La Marseillaise" pa ne padam im na pamet u francuskom savezu da ne igraju.

Geometar

pre 11 godina

Samo nastavi uskoro nece ni Srbi hteti da igraju za Srbiju. Covece prestani da se bavis demagogijom i svojm principima to nas ne interesuje .HOCEMO POBEDE.

del koske

pre 11 godina

S'jedne strane Miha je upravu. To sto imamo imamo, sa time moramo da igramo i da se ponosimo. Bili oni 4. ili 40. na svetu tako je. Ali isto tako ako zeli rezultat, sto je jedino merilo u sportu, e onda bi mogao do porazmisli o Cleu, Abubakaru, Caduu...ne kazem da su bolji od svih nasih ali da samo porazmisli. Ja prvi nisam za pozivanje stranaca...ali ko mene pita.

pljuc

pre 11 godina

Posmatrajuci uvredljivie komentare vezane uz vesti o Mihi,ne mogu se oteti utisku,da ih pisu oni isti,koji su nakon slabasnog Velsa,tog istog Mihu dizali u zvezde,euforisali.
Znaci,97% komentatora se uopste ne razume u fudbal,a karakter i inteligencija u banani.Takvi boljeg od Mihe niti ne zasluzuju.

Ivan Lekic

pre 11 godina

Dao bih komentar na vase komentare,nas narod vise interesuje sta je rekao fudbalski selektor nego bilo ko drugi,to mozemo videti po broju komentara na ovu temu,a to sto politicari rade sta rade to nas ne interesuje toliko...Ipak je vaznije sta je Miha rekao...Ali da ne odskacem od teme,mislim da je upravu jer u reprezentaciji jedne zemlje treba da igra njen narod,valjda je to ideja,za Srbiju da igraju Srbi,a ne da dovedemo Ericsona jer covek jednostavno nije Srbin,jeste strucnjak ali nije Srbin..Mihajlovic je pogresio za Ljajica ali za strance je u pravu.Siguran sam da u Srbiji ima puno talentovanih mladih igraca,i zato nema nijednog razloga da dovodimo neke trecerazredne igrace ko zna odakle,npr. nekog Brazilca,pa on da valja igrao bi za Brazil,zasto bi dolazio da igra za nas???Da nije mozda zbog para ili ljubavi prema Srbiji.Mi smo ti koji treba da se borimo za nasu zemlju a ne da dovodimo druge da to rade za nas.

dean

pre 11 godina

Ja vas ne razumijem?..pa vama da dode najbolji trener na ovoj planeti nebi valjao.ko god da dode vi ga pljujete.ocete antica! Pa bio covjek i njega ste ispljuvalji i vredali.ni ja se sa nekim stvarima ne slazem,recimo pjevanje himne,ali mislim da miha definitvno radi prave stvari samo to vi necete da priznate jer ocito ne volite promjene.jer za nesto uraditi treba vremena a posbno tu kod nas na balkanu to nije lako.i budite vise uz svoje ljude i ne vredajte te ih jer vam se cjeli svjet sprda.tim komentarom nisam zelio nikoga vredati to je moje misljenje kao neutralnog promatraca i simpatizera vasih sportasa i ljudi.ljepi pozdrav svim ljudma dobre volje iz ISTRE!!

riječanin

pre 11 godina

gluposti pričaš siniša pa ima čak hrvata koji bi ginuli za srpski dres a kamoli neki drugi narodi jer kod srbijanaca i nas srba ima zbilja svega i svačega lošega nažalost više nego dobroga a takav jedan skup vrhunskih svjetskih zvijezda privlači sve pametne i ambiciozne igrače VOLIM TE SRBIJO

urk387

pre 11 godina

E zato je Srbija 40, a Hrvatska medju prvih 10 reprezentacija na svetu. Zato mi ne idemo na dva uzastopna velika takmicenja, a Hrvati idu. Eto toliko.

bachi

pre 11 godina

Sva sreća pa ni ti nećeš više nikada biti selektor!Vrati se ti lepo u italiju i pevaj dečije pesmice na italijanskom sa svjom decom!

seljo

pre 11 godina

iskreno i ja sam protiv, ne bih da nam igraju brazilci i tamnoputi igraci koji nemaju bas nista sa srbijom osim pasosa. onog mladog zivkovica iz holandije bih prihvatio, ipak mu je majka srpkinja. pre svega treba da sacuvamo nacionalni ponos i obraz!

levo smetalo

pre 11 godina

Dali to znaci da i Nadja Higl ne treba da pliva za Srbiju?! (Emanuel, 22. april 2013 18:52) Kazi mi jednu slicnost izmedju Nadje Higl i Clea ili Abua.

dejanRS

pre 11 godina

Sva sreca pa neces dugo. Tvoga pametovanja nam je preko glave. Sto je najgore nista nisi uradio, niti imamo rezultate niti sloznu ekipu.

Lala Po

pre 11 godina

Po pravilima FIFA, samo državljani neke države mogu igrati za njenu reprezentaciju. Tako da ni u teoriji stranci ne mogu da igraju za Srbiju. Ali ako misli na uskraćivanje prava da igraju državljanima Srbije, samo zato što su originalno rođeni u nekoj drugoj zemlji, onda je u pitanju teška diskriminacija, koja je ne samo protivzakonita i protivustavna nego i protiv zdravog razuma.

slavko

pre 11 godina

Nema svrhe raspravljati o Mihajloviću. On je samo jedan od mnogih u Srbiji koji jako loše radi svoj posao i za to prima ogromnu platu. Zato nema za one koji dobro i pošteno rade.

zoran fr

pre 11 godina

Ni jedan stranac ne može da oseća Srbiju kao domaći igrač", kratko je rekao Mihajlović za "Žurnal".


jer to misli na svoju decu kad pominje strance?

ex demokrata 1

pre 11 godina

Mihajlovicu,nisi bio los fudbaler ali brate ko selektor si velika 0 . Ti i onaj Tole pod hitno napolje ! Ujedno,a sto si bre protiv nekog Brazilca u nasem timu? Danas kad bi pitali Svedjane ili Nemce da li su za ili protiv naturalizovanih fudbalera,svi bi rekli da je vazno da covek igra za reprezentaciju,nema veze gde je rodjen,ali znam,ti bi onda imao problem da ih naucis himni??!

mozda bi bilo cool da mi je i Brad Pitt brat, ali nije

pre 11 godina

ne mogu da verujem kakve komentare citam ovde. ljudi, imate klupski fudbal pa gledajte mesane ekipe i navijajte za koga hocete. Svi se prodaju tamo i ovde, pa mesaju i uklapaju ekipe kako im je volja, a pritom svi zaradjuju bolesno puno novca.
Reprezentacija je ipak ono najbolje sto dolazi iz jedne zemlje. Neko ko je negde rodjen i tu zemlju oseca za domovinu, on moze biti njen predstavnik. A ne neko ko je zbog laksih uslova igranja i sta ti ja znam cega uzeo drzavljanstvo. Taj isti ce par godina igrati tu gde je dok se ne proda u neku bolju i zapadniju zemlju, a onda bi igrao i za njih ako su bolji... Stvarno je tuzno i smesno videti sportiste kako menjaju reprezentacije i licitiju u zavisnosti od toga ko ponudi vise. Hajde da razumem neke koji se bave manje komercijalnim sportovima pa im drzava ne obezbedjuje ni osnovne uslove za bavljenje onim sto vole, pa na kraju odu tamo gde mogu da se ostvare, ali fudbaleri...
Nemojte pogresno shvatiti, nemam nista protiv da mali kinez koji se rodio u Srbiji i u njoj odrastao jednog dana i igra za nasu reprezentaciju. Medjutim, on nije stranac i Srbija je njegova zemlja iako ima drugo poreklo. Dok neko ko je dosao pre godinu dana i ostace mozda jos jednu pre nego se negde bolje proda i koga se cemo zaboraviti da je ikada i bio ovde, takvi nam ne trebaju pa da nam je reprezentacija i sto puta jadnija. Ovi sto sad igraju su nasi momci i nek se bore najbolje sto mogu. A nase je da ih volimo jer bolje nemamo!!!

Pedja

pre 11 godina

Sve vodece nacije imaju naturalizovane fudbalere. Pogledajte Nemce gde ima vise Poljaka nego Nemaca. Svojevremeno je Surinam maltene mogao da bude prvak sveta da su hteli da igraju za njega Gulit, Rajkard i ostali.
Ne bih se nista bunio da Mesi zazeli da igra za nas i uzme drzavljanstvo.
Ali u konkretnom slucaju ne bih ni ja zvao Oumarua. Taj daje otprilike gol na svake 3-4 utakmice. I to u nasoj slaboj ligi. Takvi nam napadaci zaista ne trebaju.

VanBasten

pre 11 godina

Svaki komentar kada vidite temu "Mihajlovic" je suvisan.
Gubljenje vremena!
I da ima rezultate opet bi se zapitali da li je kompetentan da vodi reprezentaciju, a tek sa ovakvim rezultatima nemamo sta da komentarisemo.
Pozdrav svima (sem Mihajlovicu)

olli

pre 11 godina

sinisa oladi , vec smo svi siti tvojih ludorija , shvati da kad ti i tole odete dolazi svetlo doba za fudbal u srbiji , ali neznam kome odgovara sve ovo pa ste jos tu , ali necete jos dugo ...

Jovance

pre 11 godina

Ma daj smenite vise ovog DIKTATORA molim vas. Da moze makar novi SELEKTOR da napravi tim za sledece kvalifikacije...pa ovaj covek sam nezna sta radi. Ne zove MATICA...LJAJIC koj hara italijoM. Zasto niko nista ne radi u vezi toga ? Tole je jos uvek na celu FSS. To je toliko ocigledno da je sve ovo manipulisano a niko nista ne preduzima !!!!!
(odlazi, 22. april 2013 15:29)



"Neznam" se pise "ne znam". Jasno?

Zivu glavu jedva spasih

pre 11 godina

Pa i ti si stranac, rodjen u Hrvatskoj, pa si igrao.
(Cvetko, 22. april 2013 15:01)

Sram i tebe bilo! Da li bi to vazilo i za Teslu? Svasta bih ti sad ovde napisao ali mi nece pustiti komentar. Mada, kad su pustili tvoj onda zaista ne vidim zasto ja tebe ne bih mogao uporediti sa nekim... Opet i to je uvreda za te vrste... Razumes? Ne verujem.

zoran

pre 11 godina

Drago mi je da vidim toliko puno komentara koji kritikuju ovu primitivnu uvredu Choveka od strane Sinishe Mihajlovica, koji je kao stranac igrao u inostranstvu i bio veoma lepo prihvacen u klubu koji nije iz Srbije.

Na ovu njegovu izjavu bi FSS i Tomislav Karadzic morali odmah da reaguju njegovim uklanjanjem iz tima. Ako ne oni, javni tuzilac bi trebao pokrenuti postupak za potpirivanje rasne netrpeljivosti, jer bilo ko s anashim pasoshem je Srbin i nije vishe stranac. Kao, na primer, Ibrahimovic u dresu reprezentacije Shvedske...Eduardo u Hrvatskoj....ali da, zaboravih da je ovo Sinisha Mihajlovic u Srbiji.

odlazi

pre 11 godina

Ma daj smenite vise ovog DIKTATORA molim vas. Da moze makar novi SELEKTOR da napravi tim za sledece kvalifikacije...pa ovaj covek sam nezna sta radi. Ne zove MATICA...LJAJIC koj hara italijoM. Zasto niko nista ne radi u vezi toga ? Tole je jos uvek na celu FSS. To je toliko ocigledno da je sve ovo manipulisano a niko nista ne preduzima !!!!!

Dejan

pre 11 godina

Jel u Međugorju shvatio da naturalizovani stranci ne treba da igraju za reprezentaciju? Koliko se
sećam taj veliki Srbin reče da je iz Međugorja otišao
prosvećen. A ne sećam se baš nešto da Srbi često obilaze to katoličko svetilište.

Sta smo mi Bogu zgrasili???

pre 11 godina

Ovde stvarno treba neko da reaguje, nije smeo ovako nesto da izjavi!!! Krsi se sa svim zakonima i pravima, treba da dobije momontalni otkaz i kaznu za izreceno!
Za Ljajica je imao neko iole logicno opravdanje (iako nam je Adem preko potreban), za Matica nije imao nimalo normalno opravdanje ( ne uklapa mu se u koncept njegovog shvatanja fudbala), hajde da ti oprostimo nekako. Ali, ovo, ne sme niko da podrzava...!!! ZAHTEVAM KAZNU!!!
Kakav je to "trener" kada niko iole dobar ne zeli da igra dok je on trener. Mene je sramota! Sramota me je i za one koji podrzavaju ovu izjavu doticnog! Ne razumem kakav je to strucnjak kad ja garantujem da bi bar pola Srbije vodilo bolje reprezentaciju. Evo, da se kladimo, da izvlacimo iz bubnja 1 coveka iz Srbije da vodi repku, pa najmanje bi imao rezultate kao sto ih sada imamo... Opet skrecem paznju, rezultate mogu da mu oprostim (vadi se na famozno podmladjavanje ekipe), ali ove izjave ne mogu nikako...

vladimir

pre 11 godina

posto ionako nema odgovornosti za rezultate nema analize plana kako se do istih planiralo doci posto je plata za nebuloze nerealno visoka onda ima puta bez puta u brazil neodgovornosti za bilo sta i sejanaja neodgovornosti jer mu isti takav i dao takvu nezasluzenu platu

kamerun

pre 11 godina

Nisam zadovoljan Mihinim rezultatima selektora.
Ipak mislim da Abubakar ne treba da igra za našu reprezentaciju, jer ako nije mogao igrati za KAMERUN nije u redu da se toliko ponižavamo.
Nema on kvalitet jednog ETOA a i Kamerun nije neka ekstra rep.

Use i u svoje kljuse

Dino_Baggio

pre 11 godina

Goran : "nikda ne bih pristao da on (Kleo) igra u reprezentaciji, pogotovo neki crnac" i "Nisam rasista, daleko od toga". Ma nisi, nisi, samo da "neki crnac" prihvati da su mu uskracena prava i da zacepi, i onda ti ne smeta...Tuzna realnost.

Otus

pre 11 godina

Nije toliko bitno ko ce da igra, koliko je vazno da ti sto pre odes.. negde, bilo gde.. Mozda sa Toletom zajedno? A sad i ja preterujem, to bi bilo predobro, ali ne moze mi niko zabraniti da sanjam i da se nadam!

riki

pre 11 godina

U Nemackoj reprezentaciji igraju Poljaci,Turci igraci iz Afrike pa niko se ne seti da provali ovoliku glupost.Zato Nemacka i jeste tu gde jeste a Srbija na dnu.

SAŠA FRANKFURT

pre 11 godina

Mihajloviću Zvezdaš sam, ali se nadam da ćemo ubrzo da ti vidimo leđa! Prvo nauči tvoju decu da pričaju Srpski pa onda nešto pričaj! Sramotna izjava za jednog "nazovi Selektora"! Zato smo već duže vremena tu gde jesmo! Jer smo zatucani narod!!

PimPong

pre 11 godina

"Dok sam ja selektor nijedan stranac neće igrati za Srbiju"

Pa stranci ni ne mogu, po pravilima FIFA-e, da igraju za Srbiju.

Salu na stranu, a odakle si ono ti? Da nisi slucajno "stranac" iz Hrvatske?

Ja sam iskreno u principu protiv davanja drzavljanstva nekome samo da bi igrao za nasu reprezentaciju, ali svakog fudbalera treba posebno razmotriti. Mislim, u zapadnoj Evropi se povecao broj "stranaca" u drzavnim ekipama jer su to vecinom klinci imigranata, kao npr. Ibrahimovic. Ni Svedska a ni Svabe prvenstveno ne idu u druge zemlje da "vrbuju" igrace. Razlika je ta da kod nas ti stranci dolaze u starijim godinama prvenstveno da se bave fudbalom.

Ali ako smo ganjali jednog Krkica koji skoro nema nikakve veze sa Srbijom osim gena, pa mozemo bar da razmotrimo one koji duze zive kod nas i koji ginu na terenu. I ne mozemo druge principe da imamo prema strancima iz Republike Srpske i strancima iz Kameruna. On ne moze ovakve nacionalisticke i mozda rasisticke izjave da daje, a da ostane na celu reprezentacije. U stvari, moze, ovo je Srbija...

vucic .urcic

pre 11 godina

Mihajlovicu, onda po tebi ni tvoja deca nisu srbi!!!! Rodjeni u drugoj zemlji, imaju italijansko drzavljanstvo i jos i ne pricaju spski!!

mane vipra

pre 11 godina

e, izem ti ja naturalizovanog srbina selektora ciji sinovi neznaju 2 dve recenice da sastave na srpskom jeziku a kamoli sa tatkom himnu da otpevaju.

igor

pre 11 godina

Ljudi sto ranije uklonite ovog sovinistu i nacionalistu to bolje za srpski fundal i representaciju. Ovo je sport i igraju svi oni koji imaju pravo na nastup i koji su najbolji u datom momentu. Po celom svetu igraju naturalizovani igraci a mihajlovic prodaje patriotizam. Da potsetimo nije on selektor da nam jaca nacionalni ponos bez rezulata nego da to radi uz pobedama.

nije mu dobro

pre 11 godina

Nas dragi Selektor ce uci u Istoriju kao najveci promasaj svih vremena. Svakim danom sve vise i vise potvrdjuje svoje neznanje posla kojim se bavi. Jedna nebulozna izjava stize drugu, mislim da je krajnje vreme da neko od nadleznih reaguje, jer coveku je ocigledno potrebna lekarska pomoc. Spasavajte ako boga znate.

wroom1975

pre 11 godina

Kakvo neznanje...i taj je nama selektor...?!?!? Nama ne treba neko ko oseca Srbiju, nama trebaju oni koji osecaju fudbal. A mi takve ne zovemo da igraju. Neka pogleda sastav reprezentacije Nemacke, recimo.

marketingdizajn@yahoo.com

pre 11 godina

Abu je igrac kakav je reprezentaciji neophodan vec godinama, a Miha je odlican trener za npr Hajduk iz Kule ili Borac iz Cacka ali ne i za reprezentaciju.

darko

pre 11 godina

hah, samo cu pitati cenjenog gospodina selektora mihajlovica sinisu, da li on i ja gledamo istu reprezentaciju, posto nisam bas nesto video da ovi "osecaju" ( sta god mu to znacilo) reprezentaciju, mada smo mi osetili "nesto" "negde dole" u ovim kvalifikacijama :D

Dzek

pre 11 godina

Kad moze u Francuskoj 10 Alzirca, u Njemackoj 5-6 Poljaka, u Htvatskoj 5-6 Bosanca i 2 Brazilca... moze i kod nas neki stranac, Hrvatska prva u nasoj grupi a svi napadaci stranci tri rodjena u BiH a jedan u Brazilu, treba to Mihajlovic provjerit malo pa mozda bi onda bili u rangu Hrvatske

zinovija007

pre 11 godina

Pa ako neko zna da igra fudbal bolje od ovih sadasnjih onda ga treba pozvati u reprezentaciju pa makar bio rodjen negde drugne a ne u Srbiji.

AP

pre 11 godina

Nije Oumaru neki spic,kad bi otisao u jacu ligu pitanje je da li bi bio starter,ali ceo tim nefunkcionise,malo to neko da ukonponuje ima srbija dobrih igrac,ali nema selektora.

Dragan

pre 11 godina

Veliki nacionalista Siniša koji plaća porez od FSS-a u Italiji, školuje decu u Italiji a nama prodaje pamet. Verovatno bih i ja, da mogu otišao negde i radio svoj posao za veće pare, školovao decu po pristojnim školama kao i Siniša, ali ne bih nikoga u Srbiji zbog toga pravio budalom.

bane 013

pre 11 godina

stvarno vise smaras o patriotizmu... Kada si toliki patriota zasto nisi ostao u nasoj ligi i igrao za mnogo manji novac a ne sad prodajes neke glupe fazone sa punim novcanikom i nas zavijas u crno.? Da vredis ostao bi trener u seriji A...

Branko

pre 11 godina

Uvek sam cenio ljude po onome sta urade a ne sta pricaju,ovaj je mnogo toga ispricao a rezultati njegovog rada su vidljivi svakom...pametnom dosta!

rokosovski

pre 11 godina

onoga dana kada crnac ili bilo koji drugi stranac bude obukao dres sa drzavnim grbom prestajem navijati za srbiju.konacno jedna normalna od mihajlovica.sada vidim da ga svi napadaju zbog toga a htio bi postaviti jedno pitanje gdje je sada taj kleo sto je trebao biti nas spasilac?i ovaj oumaru je solidan u nasoj jadnoj ligi ali realno nije kalibar reprezentacije a sigurno nije nimalo bolji od djuricica,djurdjica i djordjevica.ova trojica trpaju bar u mnogo jacim ligama nego li sto je nasa jelenko liga.zbog toga oumaru treba da igra za kamerun kleo za brazil a mi se drzati nasih ma kakvi god bili.

Semic Antonie

pre 11 godina

u nedostatku rezultata na terenu Gos.Mihajlovic, poseze za populizmom.
Nazalost, ja nemam odgovore na stotinju pitanja vezanih za nus-pojavu zvanu
S.Mihajlovic.

seljak

pre 11 godina

Naravno da ne treba da igra, ima svoju zemlju pa neka igra za nju. Mi smo Srbija i treba da igraju nasi momci, to sto nemamo takvog spica kao on, to je nas problem. Kakve Oumaru ima veze sa Srbijom, pa na leto kada ode odavde nece vise krociti u ovu zemlju, a naravno da on zeli da igra za nasu reprezentaciju...ali, ne zato sto je voli, vec da bi uzeo vise para kao reprezentativac. Ekstra je igrac, ali ne moze da bude reprezentativac Srbije kada nije SRBIN. Ne znam ni da li bi nam Mesi pomogao a ne Oumaru :-) (Milan, 22. april 2013 13:39)...Oumaru je drzavljanin SRBIJE...Kao takav ima sva prava kao ti...a dok postoje ljudi kao ti..tj..koji razisljaju kao ti,mi ce mo u svemu biti na zadnjem mestu.

pachacutec

pre 11 godina

"Ni jedan stranac ne može da oseća Srbiju kao domaći igrač".
To ti mislis. Verujem da stranac moze da zavoli stranu zemlju koliko i neko ko zivi u njoj ceo svoj zivot, pa i vise ako se u njoj lepo oseca tj. ako u njoj ima lep zivot, ostvaruje svoje ciljeve i pri tom ima vremena i da uziva u njemu. Pa uz sve to jos i ako je lepo prihvacen, zavolece je sigurno mnogo vise nego sto predpostavljas.

poljak

pre 11 godina

Drage komsije,
posle divnih rezultata u zadnja dva kvalifikaciona ciklusa, te afere Ljajic, mislio sam da ste bili dotakli dno. A vidim vi tonete jos dublje....

Djole

pre 11 godina

Ja zivim u Australiji i mogu vam reci ako bi selektor Australije to rekao, odmah bi ga otjerali i vodili na sud da odgovara za diskriminaciju! Kao sto je neko ovdje ranije rekao...Srbin je onaj ko je drzavljanin Srbije!

Bilal

pre 11 godina

Ni jedan stranac ne može da oseća Srbiju kao domaći igrač", kratko je rekao Mihajlović za "Žurnal"
Koji demagog!? Pa što sa ženom i decom ne dođeš u Srbiju da živiš? Pa zato što se osećaš (I)talijanom. Iskreno, da mi daju državljanstvo Andore odmah bih se počeo osećati Andorcem. Domovina je tamo gde mi je lepo. Mora da je Abubakaru bolje u nekoj zabiti u Kamerunu no u Novom Sadu. Jest! Malo (preko)sutra!

Pedja

pre 11 godina

Slazem se. A sta je sa igracima iz CrneGore (zemlja sa 600000 stanovnika, a toliki broj "talentovanih igraca")?

Zasto se oni razlikuju od ostalih stranaca ? Njihovi menadzeri ih proglasavaju nekakvim super talentima i onda dolaze kod nas da igraju i zauzimaju mesta nasoj deci ....

Digg

pre 11 godina

Ovaj narod je definitivno glup za koga glasa da ga vodi. Predsednik drzave, kao i predsednik Vlade imaju hrvatska imena. Predsednik fudbala je Crnogorac, a trener polu-Hrvat, a svi imaju jedno zajednicki. Osim da gube u svemu, usta su im takodje puna srpskog patriotizma.

zoran

pre 11 godina

Zivim u inostranstvu. Imam pasosh te zapadne zemlje, ja i moja porodica.
Naveshcu dva primera.

1) Posle duzeg odsustva vracam se u tu zapadnu zemlju. Pruzam pasosh na aerodoromskom prelazu, ulazu u zemlju, zena gleda pasosh, ljubazno ga vraca i sa osemehom mi kaze:"Dobro-doshli kuci." Svakako, iz pasosha vidi, po mom imenu i prezimenu,mestu rodjenja, da sam Srbin.

2) Ulazim u Srbiju, na Surchinu. Policajac uzima pasosh..okrece ga...gleda me sumnjivo, sav namrshten. Konsultuje neku knjigu...pita me za ime oca (kakva pamet izvire iz njegovog pitanja). Nepotrebno je da kazem da nikada u zivotu nisam imao ni saobracajni prekrashaj a ne neko kriminalno delo. Posle svih tih sumnjivih pogleda i pitanja, baca mi pasosh na onaj pult bez da je rekao i - "dobar dan"-

Dragi moji, ovaj drugi primer vam je Sinisha Mihajlovic. Takvi kao on brukaju iz dana u dan ovu nashu napacenu zemlju. Dok se takvi kao on i onaj policijaca, ne sklone sa radnih mesta , nema nama napretka.

Na Univerzitetima , zemlje u kojoj zivim, niko vam nece reci :"Hej, dok sam ja dekan ove ustanove nece mi majci ni jedan stranac predavati." Da tako neshto, neko izusti, sledeci dan je izbrisan sa tog mesta. Kao gumicom. Mozemo mi da pljujemo po zapadu, ali u pogledu nivoa drushtvene svesti mi smo na nivou plemenske zajednice.

zana

pre 11 godina

Ovaj pravi show program,misli da igra za neku filmsku nagradu.Sto ne ozeni neku nasu srpkinju ako si toliki patriota.Treba uvesti da ne moze niko da trenira nasu reprezentaciju ko je ozenjen sa strancima.

...vuk...

pre 11 godina

Mihajlovicu rodjen si u Hr i po toj tvojoj izjavi , mada pripadas srpskom narodu, i ti si sam stranac u drzavi Srbiji. Sramotna izjava koja samo pokazuje koliki si covek . Ako covek ima srpsko drzavljanstvo , rodjen tamo ili naturolizovan ( kao i ti sam )on vise nije stranac u toj drzavi ...bio Srbin ili ne...sasvim nebitno. O tome koliko su neki "stranci" bolji od "nasih" necu ni kometarisati, suvisno je!!!!!!

Mrgud

pre 11 godina

Skoro cela reprezentacija Nemacke sacinjena od stranaca o cemu prica ovaj priuceni selektor? Zavrsio trudnicki kurs i sada glumi vrhunskog menadzera....

Ryber Palunko

pre 11 godina

Zabraniti bre ove gluposti.. Cuj to Bo Mekejleb crnogorac!
(Bariton, 22. april 2013 12:41)

Tebi je, druže, mjesto u pećini , a ne u 21. vijeku.

Humanoid

pre 11 godina

Srbin je onaj ko ima srpsko državljanstvo, zvao se on Živorad, Stipe, Mitko ili Abubakar.
(krle, 22. april 2013 12:37)

Naziva strancem čoveka koji je državljanin ove zemlje!? Ovog treba uhapsiti zbog širenja netrpeljivosti i, očigledno, mržnje na rasnoj osnovi.

tuga, cemer, jad

pre 11 godina

Mora li svaki drugi dan neka njegova glupa izjava???
Razumem da stranci nikad ne mogu nauciti dobro himnu, ali, zaboga, mogao bi nesto i da progutas. Tu se pravis vazan, ko da si Murinjo, a ne svatas da nemas rezultate da bi se ponasao tako...

Bata

pre 11 godina

Pošto iz prakse znamo da se to ne odnosi na strance srpskog imena i prezimena, jasno je da je u pitanju šovinistički, pa i rasistički stav.

Milan

pre 11 godina

Naravno da ne treba da igra, ima svoju zemlju pa neka igra za nju. Mi smo S
rbija i treba da igraju nasi momci, to sto nemamo takvog spica kao on, to je nas problem. Kakve Oumaru ima veze sa Srbijom, pa na leto kada ode odavde nece vise krociti u ovu zemlju, a naravno da on zeli da igra za nasu reprezentaciju...ali, ne zato sto je voli, vec da bi uzeo vise para kao reprezentativac. Ekstra je igrac, ali ne moze da bude reprezentativac Srbije kada nije SRBIN. Ne znam ni da li bi nam Mesi pomogao a ne Oumaru :-)

David

pre 11 godina

Dobro da netrenira Svedsku jer to znaci da Zlatan ne bi igrao jer on nitI je Svedjanjin niti je ikada pevao Svedsku himnu. On je zaboravio da postoje igraci koji se na terenu bore da pobede a ne izgube bez obzira koji dres nose!!!!!!!!! Ovo je cista diskriminacija!!!!ODLAZI NEPROFESIONALCU!!!!!NEMAS TI POJMA!!!!!!ZBOG TEBE I KARADZICA ISMEJAVAM SRPSKI FUDBAL I REPREZENTACIJU I NAVIJAM PROTIV NJIH DA BI TI STO PRE OTISAO!!

Ja bih zamolio poreske organe da sprovode zakone ove zemlje

pre 11 godina

Slažem se ja da nekom strancu i nije mesto u reprezentaciji, ukoliko je igrao jednu ili dve sezone u našem fudbalu pa makar bio i najbolji na svetu. Samo neki stranci poput Abubakara i Dijare, Kadua bez obzira na kvalitet su dokazali da vole ovu zemlju i da je nekako na svojstven način doživljavaju kao svoju. Sva trojica su bolji igrači od nekih koje si ti izveo da igraju protiv Hrvatske.

P.S To reče čovek koji je uslovio savez da ne plaća porez u ovoj zemlji. Izvini zašto bi ja tebe smatrao državljaninom Srbije i nekoga ko voli ovu zemlju.Jak si mi ti patriota kad od naši para (platu koju ti daje FSS) plaćaš porez stranoj zemlji

brm

pre 11 godina

Po Ustavu R. Srbije, nijedan državljanin R. Srbije nije stranac i svi imaju jednaka prava. Ova izjava je protivna Ustavu i diskriminišuća je. U pravnoj državi javni tužilac mora da reaguje na ovakve izjave. Ovaj čovek širi mržnju. Dosta je bilo ovakvih nacionalista i kvazipatriota.

Milan

pre 11 godina

Ovo je sramota. Selektor je sramota za Srbiju a ne naturalizovani igraci. Ko je Mihajlovic da definise ko je dovoljan "Srbin" da igra ili ne... Sramota.

MaxCohen

pre 11 godina

Sefe, a ti si rodjen u Hrvatskoj,imas i italijansku soshku ako ne gresim... A sta si onda ti, original SrBenda, Shumadinac?

More, raus!
...mislio sam da ne postoji ogavniji lik od Bata Djore i Bata Toleta u srpskom fudbalu, ali ovaj se opasno namece za titulu.

runner

pre 11 godina

Znate li, narode, zašto nama Srbima ne ide? Zato što se 99% nas ponaša ovako kako se ponaša Siniša Mihajlović. Ode tamo negde u inostranstvo, zaradi veliku lovu i onda glumi velikog Srbina. Taj šovinizam, populizam i ta ksenofobija nas i drže prikovane na dno evropske i svetske lestvice. A da su On i većina nas pročitala nešto iz srpske istorije shvatla bi da smo najjači i najmoćniji bili onda kada su naši kraljevi, a naročito car Dušan Silni, dovodili Sase da im vade rudu i zlato u Novom Brdu, (H)rvate da im prave nakit i dragulje (Janjevo), Dubrovčane da imu vode trgovinu, Dalmatince da im grade zadužbene, Vizantince da im oslikavaju crkve i manastire i mnoge legionare i plaćenike da im služe i unapređuju vojsku. Ne treba mu Kleo, ne treba mu Abubakar al' mu igra Šćepakadabra koji nije u stanju odigrati 15 minuta čvršće utakmice da se ne povredi ili bolje reći UNEREDI.

shazam

pre 11 godina

Nije Sinisa neki genije, ali nije bas ni toliko mutav da ne kapira ono sto vecina ovde pise - mi kvalitet nemamo, posebno na mestu centarfora, i svaka pomoc nam je dobrodosla, tim pre sto na FIFA listi padamo samo tako i uveliko nam se smesi jos slabiji sesir u sledecim kvalifikacijama u Evropi. Sinisa ima jedan drugi rezon - ceo zivot se dokazujem, ali posto sam iz Srbije kapiram da bio ja dobar ili los, uvek postoji grupa ljudi koja ce me postovati ako konstatno delujem kao najveci patriota u krugu od 500km. S' toga, cak i ako donesem pogresnu odluku, cak i ako od toga ljudi koji od mene zavise pate, najbitnije je da postoji to jedno jezgro ljudi koje ce me uvek braniti protiv svake logike i zdravog razuma, jer sam, kazu, vel'ki patriota. Naravno, problem je u tome sto se patriotizam meri po tome koliko je tvojoj naciji bolje zahvaljujuci tebi (u kojoj god struci da si), a ne po tome koliko su ti reci patriotske, ili pak kvazi-patriotske. Prema tome, patriotizam ljudi poput Sinise, i poput nasih bivsih i sadasnjih politicara, nije zasnovan da se sve podcini tome da nasa perspektiva i prosperitet (npr. kao fudbalske reprezentacije) bude maksimalan. Njihov patriotizam je zasnovan na LICNOM EGU, na tome da niko nikad za njih nece moci da kaze da su uradili nesto protiv Srbije - jer cak i ako su po Srbiju realno uradili najgore, jedino sto se racuna je da su im citavo vreme bila puna usta Srbije, patrijarhalnih vrednosti, pravoslavlja, himne, iskorenjivanja razlicitosti, i sl.

vladimir_natal_petkovic

pre 11 godina

nemojte uporedjivati srbiju sa nemackom austrijom svedskom ili svajcarskoj.tamo je normalno da stranci igraju za njih jer su ti stranci tamo rodjeni odrasli naucili perfektno jezik ..to nema nikakve veze sa jednim cleo-m ili ovim deckom iz novog sada..eto taj cleo ,pitanje je dali ce se taj ikad vise vratiti u srbiju tako da je ne logicno zvati strance..nase strnace jer oni su ovdje par godina.jedini stranac kojem bi ja dao da igra za nas je lamin diara,taj covek je bio 8 godina u srbiji PERFEKTNO zna srpski jezik i taj se vraca ponovo da zivi kod nas.mani te se praznih prica o cleu i abudakaru ili kako se zove ,mihajlovic je upravu.

Goran

pre 11 godina

Bravo za ovaj stav!! Ovo je Srbija i treba da igraju Srbi i svi oni koji su rodjeni u Srbiji a vole srpsku drzavu i postuju je!! Volim Klea skoro kao i Saleta Ilica ali nikda ne bih pristao da on igra u reprezentaciji, pogotovo neki crnac, to je smesno!! Nisam rasista, daleko od toga ali dajte da sacuvamo ono sto je srpsko!! Imamo mi fudbaleru boljih ne samo od Abubakara nego boljih od pola evropskih igraca, samo treba promeniti politiku vodjenja reprezentacije i dati priliku mladim fudbalerima!!

Damirez

pre 11 godina

Toliko paznje posvecujete ovom coveku, samo zato sto ga masovno hejtuju ljudi... morate i vi nekako da prodajete novine :) molim vas, koga vise briga sta ovaj covek prica? :) prestajem da pratim fudbal dok ne prestane da mi lichi na politichku scenu ...

Licemjeri svih zemlja, ujedinite se! (da znamo ko ste)

pre 11 godina

Ti, licemjeru, da 'osjećaš Srbiju', djeca bi ti znala bar pet riječi srpskog. Ovaj 'stranac' im može držati predavanje o srpskom jeziku, a ne kao veliki otac koji se, osim ako je kinta u pi6tanju, stidi svog jezika i porijekla.

Jokso

pre 11 godina

Sta sve neces procitati ovde. Ove Srbende sto dizu tri razdvojena prsta i pisu komentare, zapitajte se sta pricate. Ako cemo da idemo do kraja : Odakle su dosli vasi preci tu gde jesu seobama Srba ? Moji su dosli iz Hercegovine pre 300 godina i ja sad ne bih imao pravo da igram ? Pevaj Srbijo, zemljo junakaaa ! :-)

Sjenicak

pre 11 godina

Mnogo ti ta glava zna moj Mihajlovicu.. Matic, Ljajic, Subotic(do skoro) ne igraju zbog tebe a boljih nemamo.. Ne treba ti stranac a mi gol da pogodimo ne mozemo osim Velsu..:)

EuroBalkanac

pre 11 godina

Pa jeste, komšije Hrvati koji su u Srbiji poznati po svom "nacizmu, rasizmu" i drugim -izmima, su dali šansu dvojici koji "ne osečaju novu domovinu kao svoju" i ljudi su dali svoj doprinos, pogotovo Eduardo. Srbi tolerantni, širokih pogleda, ispadoše veći rasisti i nacisti zahvaljujući Mihajloviću i onima koji ga podržavaju u njegovom nacizmu i rasizmu. Te ne može da igra Musliman Ljajić jer neće da peva u slavu Srpskog roda, te ne može Kamerunac (sada Srbin, a ne stranac) jer se izgleda nije oprao pa je za Mihu previše "prljav". Ne pomaže niti to što bi pevao himnu. Pre će biti da je Štimac imao pravo kada je rekao da je Mihajlović mnogo iskompleksiran jer nije dovoljno čist Srbin pa to sada kompenzuje ovakvim glupostima svojstvenim samo ljudima opterečenih nacionalizmom.

RR

pre 11 godina

Mihajlovicu, i ti si stranac - naturalizovani drzavljanin Srbije rodjen u susednoj Hrvatskoj. Kako onda to tebi ne smeta da "osecas Srbiju"?

Republika Srpska uskoro Srbija

pre 11 godina

Pricajte vi sta hocete ali on je covek sa stavom,kaze nesto i ispuni.A za trenerske sposobnosti ne bi sudio,mada bi ga ja pustio da vodi Srbiju i u sledecim kvalifikacijama.Smetao vam je Petkovic 2006!?Nije valjao Antic!? Mihajlovic?Sad ni on nevalja.Smem se kladiti da ni sledeci nece valjati.Nije Sloba kriv mi smo.....

Nikola Tomic

pre 11 godina

od onog momenta od kada su nacionalne reprezentacije prestale da nose grb drzave i pocele da nose grbove fudbalskih saveza (negde 80-tih, cini mi se), prestao je da postoji i nacionalni fudbal. kako su svi dovukli neke crnce i onda kao pobedjuju, ja bih radije da pobedimo nekog, pa makar igralo i 11 crnaca ... bar da se i mi smejemo zapadnjacima jedanput ...

ти си спрдња

pre 11 godina

драже би ми било да домаћи играчи не осећају толико Србију, можда би и видели неког фудбала

Gisha

pre 11 godina

Cist rasizam. Ako je osoba primila nas nacionalitet zast je sputavati? Ovo mi se nesvidja.
U ostalim evropskim zemljama igraju naturalizovan igraci. Znaci Sinisa je rasista.

Kalimero

pre 11 godina

Muka mi je od ovih licemera koji čim zamaknu preko grane sednu na klupu za masne pare da treniraju neku ekipu sa 99 stranaca i jednim domaćim sportistom i to im tada uopšte ne smeta. Tako je svojevremeno D.Ivković zdušno kritikovao dovođenje stranaca u domaće košarkaške klubove, a on sam je stekao trenersku slavu na klupama ekipa čiji su vodeći igrači upravo bili stranci, a raspolagao je sa čitavom legijom plaćenika i u Rusiji i u Grčkoj. Vidim Hrvatima baš smetaju tri stranca u reprezentaciji. Ispustili smo Boa Mekejleba u košarci, Klea u najboljim danima u fudbalu... Dosta bre više srednjeg veka, smučili ste mi se svi od reda. I vi treneri i vi klinci koji u životu niste potrčali za loptom a glumite neke velike patriotske navijače. Oću BRE legiju stranaca u domaćim klubovim,reprezentacijama, oću rezultate! Baš me ......ko će da igra, hoću rezultate.

Radosav

pre 11 godina

Alal ti vera Mihajlovicu ti si lavcina prava!!!!! Pogledaj bre covece Nemacku gde je ta reprezentacija i ko sve tamo igra , svi cistokrvni nemci hahaha , izigravas nekog super pedagoga , te neces Ljajica , Matica i jos neke druge igrace a sad nece tebi inostranac nikada igrati , ovi hrvati i slovenci su po tebi verovatno blesavi , svajcarci jos gorii a svi su bolji od nas !! Idi bre covece i ti i karadzic i pustite bolje od vas da rade taj posao , vec si dosadan sa tim tvojim idejama koje su unistile srpski fudbal!!!!

Ryber Palunko

pre 11 godina

A dok si ti selektor, tvoju sklepotinu zvanu reprezentacija niko neće gledati. Nevjerovatno, učinio si da mi poraz od Hrvatske ne znači ništa. Kao da i nisu igrali. Ali nisam ravndušan, čim te vidim, povraća mi se.

Nikola

pre 11 godina

E moj Miha, ni vecina domacih ne oseca Srbiju, a oni sto osecaju, ne znaju da igraju fudbal. Mani se ti tog posla i pusti da to radi ko zna!

Error 404

pre 11 godina

Rece Mihajlovic, srpski selektor koji je rodjen u Republici Hrvatskoj, od majke hrvatice, a cija deca ne govore srpski. Pre 30 godina, kad su svi bili normalni, ovo bi proslo u nekoj komediji. Danas, to se samo moze nazvati tragedijom.

Stefan

pre 11 godina

Pa ovaj je gori nego sto sam mislio. On drzavljane Srbije deli po poreklu. Ima li nekoga da reaguje na ovakve izjave, gde su oni zaduzeni za ravnopravnost?

1227869

pre 11 godina

Sa duznim postovanjem, ovaj Mihajlovic je veoma drska i konfliktna licnost i pun nekih predrasuda i kompleksa, o strucnosti govore njegovi rezultati, pa se stoga nadam da ce brzo da leti, kao i na svim drugom poslovima, koje je radio do sada.
Sto se tice stranaca u dresu Reprezentacije, prosto ne znam sta da mislim !
Voleo bi da igraju samo nasa deca , ali nekako

neko

pre 11 godina

@Iggy: izvini ako ti moja ljubav prema mojoj drzavi i narodu smeta. ponizno se izvinjavam svim komentatorima kojima je rodoljublje prema srbiji uvreda...

Svecki a nas!!

pre 11 godina

Od svih Srbenda koliko ih ima, koliko vidim jedini Djokovic ima osecaj. Peva covek ko Saban, ima osecaj za loptu (lopticu), ima kondiciju vise nego cela reprezentacija zajedno..
E moj mihajlovicu, bio si igrac ( svaka cast) ali zato si trener samo za rumunski Temisvar ili mozes mozda ove moje u selo da treniras, samo pazi ovi biju motkom ali pevaju, rasturaju :))

my way

pre 11 godina

Covek koji ima nase drzavljanstvo je Srbin, a ne stranac i to pravo mu niko ne moze oduzeti. Ja uopste nisam kritikovao Sinisu sto je odstranio Ljajica, decko jednostavno ne da nije postovao, vec je jasno rekao da nece postovati ni u buducnosti pravila ponasanja koja je sam potpisao, ali ovaj stav i izjavu ne odobravam nikako.
Sto se tice Ljajica i himne, ravnopravnost gradjana se obezbedjuje zakonima, a ne drzavnim obelezjima. Kad se nacionalne drzave na ovoj planeti zamene sa nekim drugim oblikom organizovanja verovatno ce biti drugacije, a o tome se ne pitamo mi. U kojoj himni ili zastavi neke druge zemlje srpski narod moze da se pronadje kao cinilac? Ni u jednoj. A bas Ljajic i ostali muslimani/Bosnjaci u ovoj himni Srbije mogu da se pronadju isto koliko i svi mi. Sta bi bilo da smo usvojili Vostani Serbie iz Prvog srpskog ustanka? Spominjenje srpskog roda nikako ne znaci negiranje stvaranja posebne bosnjacke nacije, ni prava nekome da se kao Bosnjak izjasnjava, bez obzira na to sto sa Bosnom i BiH objektivno bas i nema mnogo veze. Sto se tice reci Bog, pa gde u tekstu pise da se radi o hriscanskom? Bog je slovensko ime za nadljudsko bice (u politeizmu bica) koje igra glavnu ulogu u svim religijama i verovanjima. A to da li ce fudbaleri uopste biti obavezni da pevaju ili ne pevaju himnu, to je pitanje izmedju njih i selektora i uspostavljenih pravila ponasanja, a ne za nas. Mislim da bi Ljajicu, Bosnjacima i ostalim manjinama sve ovo neko trebao javno tako i da objasni.

Sole

pre 11 godina

Nema tu, Mihajloviću, šta da se "oseća Srbija", treba da se igra dobar fudbal i da se postižu rezultati, a pošto ti to ne ide, ti i pričaš to što pričaš!
(ajemsasa, 22. april 2013 12:59)

U reprezentaciji Nemačke pola reprezentacije "ne oseća Nemačku" , već igra fudbal i postižu rezultate takve da su oni i svetski i evropski prvaci već duže vreme.

NBG SPORTISTA

pre 11 godina

Ja sam rodjen u BiH (80-ih). Imam dva pasoša (državljanstva). Živim, radim, školovao sam u Srbiji. Kad me neko pita (nevezano za papirologiju) ja kažem da sam Srbin (veroispovest nije bitna za ovu priču). Prvenstveno što se tako osećam, doživljavam, volim. Takmičio sam se profesionalno (reprezentacija) pod srpskom zastavom, uz srpsku himnu. I kidao sam zubima. Zbog sebe, zbog porodice, zbog prijatelja, zbog Države. I pobedjivao sam. I ponosio se zlatom/srebrom/bronzom. I zastavom... I ti meni sad kažeš (da otvorimo sad onaj deo oko religije i "naturalizacije") da ja nikad ne bih mogao osećati Srbiju kao svoju zato što potičem iz "stare" muslimanske porodice?! Ili zato sto nisam rodjen u Srbiji? Allah manet stari, ja sam Srbin i sportista i ponosim se tim!

Radosav

pre 11 godina

Alal ti vera Mihajlovicu ti si lavcina prava!!!!! Pogledaj bre covece Nemacku gde je ta reprezentacija i ko sve tamo igra , svi cistokrvni nemci hahaha , izigravas nekog super pedagoga , te neces Ljajica , Matica i jos neke druge igrace a sad nece tebi inostranac nikada igrati , ovi hrvati i slovenci su po tebi verovatno blesavi , svajcarci jos gorii a svi su bolji od nas !! Idi bre covece i ti i karadzic i pustite bolje od vas da rade taj posao , vec si dosadan sa tim tvojim idejama koje su unistile srpski fudbal!!!!

Djuradj

pre 11 godina

E daj neka vise neko skloni ovu ksenofobicnu neznalacku kreaturu. Em ce da dotuce ono sto je od fudbala ostalo, unisti reprezentaciju, on sramoti zemlju.

Paradox

pre 11 godina

Srecom pa ti najbolje osecas Srbiju. Vidi se po tvojoj deci koja ne znaju ni dve reci na Srpskom jeziku, a vamo si veliki Srbin. Manite se ljudi toga. Ako hocemo da nam se narod raduje uspesima, moramo da koristimo najbolje sto imamo. Ako su to i crnci, pa sta? Zelja im je da igraju, po meni dovoljno.

Nele

pre 11 godina

Mrzim da ovo pisem al 100% sam siguran da bih kamerunac crkao na terenu za reprezentativni dres dok neke nase zvezde ne daju ni 50%. samo uporedite njihove igre u klubovima sa igrama u reprezentaciji. Ali nasi pravi nacionalisti su upravo oni koji nisu 100% srbi, prvo Voja Seselj a sada Miha. Hajde brate odlazi pa da zaposlimo nekog normalnog trenera

Tolle

pre 11 godina

Zamislite da je selektor Francuske 1998. zabranio Zidanu da igra jer je naturalizovani Alzirac.Da ne pricamo za Ibrahimovica.Istorija fudbala bi bila promenjena.

abdi

pre 11 godina

Gosn Mihajlovicu, jedini stranac u ovom timu ste vi.
Sto onda napusti zvezdu kad si bio toliki patriota, mozda se nisi osecao kao stranac u Italiji, ili mozda te ni oni sami nisu osecali??
Zamolio bih te da lepo napustis reprezentaciju i da pogledas tamo neki manji klub gde bi tvoje fore mogle lako prolaziti.
Od takvih talentovanih igraca, napravio si musaku, zbog tvojih bolesnih, patriotskih ideja, nije vise Srbija u ratu protiv nikoga konacno je i sa Kosovom potpisala sporazum, posle Adem Ljajic nije stranac sto nega ne pustis, a ono zaboravih ja nije pevao himnu.
"TEBI TREBA HOR KOJI NE SAMO PEVA HIMNU, NEGO NE SME BITI STRANAC JER JE MORA PEVATI ISPRAVNO BEZ GRESKE, DA NE BI BRKAO PADEZE, DA NIJE TUZNO BILO BI SMESNO".

crnac s moravu

pre 11 godina

Ovo je govor diskriminacije i mrznje. Ovo je krsenje osnovnih ljudskih prava i povelje Ujedinjenih Nacija. Ovo je prikriveni sovinizam u svom najgorem obliku.

Zagor

pre 11 godina

Ovakvih izjava od trenera drzavne reprezentacije su vec prevrsila svaku meru!
Gospodine, onog momenta kada primite nekoga u zemlju i date mu pasos vise nije stranac. Tolko bi trebalo da znate!!!
Pa gde zivi ovaj covek i kolko jos moram ovakvih gluposti da cujem.
Has hor " Beckih decaka" u akciji !

Kure

pre 11 godina

Ova izjava zavređuje samo dve stvari:
1.Krivičnu prijavu za izazivanje verske i rasne netrpeljivosti
2.Hitnu sednicu odbora za hitna pitanja FSS sa samo jednom tačkom dnevnog reda - smena selektora

george wordy

pre 11 godina

Ovo je govor diskriminacije i mrznje. Ovo je krsenje osnovnih ljudskih prava i povelje Ujedinjenih Nacija. Ovo je prikriveni sovinizam u svom najgorem obliku. (crnac s moravu, 22. april 2013 13:15) Tebi je, druže, mjesto u pećini , a ne u 21. vijeku.(Ryber Palunko, 22. april 2013 13:14) Da ti osecas Srbiju, odavo bi otiso. Ovako mora da te najure
(Feri, 22. april 2013 13:13)

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

@BAKI KULA: Bravo za gospodina Mihajlovića. Pokušava da unese malo dostojanstva i respekta prema srpskoj reprezentaciji. Oni, kojima su himna, grb, zastava i nacionalnost nevažni, mogu da navijaju za Brazil ili Kamerun. Tamo se igra veoma dobar fudbal. Neko mora da navija i za Srbiju, da se raduje njenoj himni i bojama. Inače, ako sve to nije važno, čemu onda svetsko prvenstvo, čemu olimpijade? Vidite kako Hrvatima ne smeta ni himna, ni zastava a ni nacionalnost?

milos

pre 11 godina

A ti bas osecas Srbiju, maternji jezik si zaboravio...odavno bi trebalo da si nsjuren iz reprezentacije, ali dokle god nedposobni ljudi vode FSS
imacemo i nedposobnog trenera.

nekle

pre 11 godina

Podrzavam, klub je klub, reprezetnacija je reprezentacija.
Nije problem u nacionlanoj pripadnosti, sto se mene tice da su kleo, oumaru ili neko treci rodjeni u Srbiji nikakav problem, neka igraju jer bi to bila njihova zemlja bez obzira na poreklo.
Ovako je u pitanju cisto pomodarstvo i interes.
Igrac koji do pre par godina nije znao da pokaze na globusu gde je Srbija a mozda cak i nije cuo za nju...
Makar bili zadnji u svemu ne trebaju da igraju stranci.

marko, nis

pre 11 godina

Opet lupeta...ajd sto lupeta nego krsi i zakon..ako je neko drzavljanin ove zemlje, ne sme da bude diskriminisan i mora da ima prava kao i svi ostali gradjani, a jedno od njih je i da ako se nametne kvalitetom, bude pozvan u reprezentaciju...pevanje ili nepevanje himne, krva zrnca i boja koze su privatna svar pojedince u koju selektor ne sme da zalazi...sme samo da ga interesuje kako doticni igra.

Baki Kula

pre 11 godina

Михајловић се посвађо са главом,они његови изабраници не могу ни једној иоле озбиљнијој селекцији дати гола а вамо неће странца,а тај странац је бољи од разних Шћеповића Ђурића и разних лодера.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 11 godina

Ne slažem se sa selektorom. Većina stranaca bi Srbiju osećala mnogo bolje nego većina naših igrača. Ovo samo govori da je Mihajlović kao selektor velika greška. Kada ceo svet ima malte ne cele reprezenatije od nedomaćina nego poreklom iz bivših kolonija, za Srbiju moraju igrati samo domaći. To sve govori o tome da Mihalović ne samo da ne razume moderne trendove u fubalu već i šira zbivanja.

Tale

pre 11 godina

Mihajiloviću odlazi! Karažić je uništitelj srpskog fudbala i trebalo je da ode odavno. Zato idite u paketu, za dobro fudbala u Srbiji.

Rade

pre 11 godina

Da, video sam to, Nemci pobedjuju "iskljucivo" sa "domacim" igracima!!! E, moj Mihajlovicu tebi ne igraju ni domaci igraci - Matic, Sulejmani, Ljajic, a ti pominjes strance! Sa njima i sa Kleom u spicu savladali be sve rivale. Prica da Kleo jos ne ispunjava uslove ne pije vodu. Nju su izmislili nazovi dusebriznici i novinari koji mrze i sebe i ceo svet!

Jorgos

pre 11 godina

A zasto molim te? Ako je neko legalno dobio drzavljanstvo na sopstveni zahtev znaci da se oseca drzavljaninom Srbije i potpuno je antiustavno da on ima manja prava od drugih. U reprezentaciji treba da igraju najbolji, a ne oni za koje se isplati selektoru da ih pozove...

milan

pre 11 godina

I on se jos ponosi svojom izjavom...Svaka mu cast za primenjenji rasizam i neonacizam...Ako ni zbog cega drugog, onda zbog ove blistave izjave mu treba dati otkaz i zabraniti mu javni rad u sportu...

pedja

pre 11 godina

Nadam se da nećeš još dugo ostati selektor.
Hrvatska prva u našoj grupi (mi bez izgleda da se plasiramo na Svetsko prvenstvo),Bosna prva u svojoj grupi,Crna Gora prva u svojoj grupi,Albanija bolje plasirana od nas na FIFA rang listi...
Gde nas ti to vodiš komandante?

Nemanja12vac

pre 11 godina

Joj, bre pa dokle više ovaj Mihajlović. Strašno ako on stvarno misli da je on taj koji odlučuje o strateškim pitanjima srpskog fudbala, kao što je na primer i eventualni "stranac". Kako rade strunjaci u našoj ligi ja ne vidim ni jednog jedinog mladog fudbalera koji bi mogao da nasledi prosečnog srpskog fudbalera iz vremena od 1970 pa do da danas.Kumovsko-mafijaško menadžerske-rodbinsko-biznis prijateljske veze su glavni krivci za katastrofalnu selekciju igrača. Potom ne znanje trenera koji rade sa mladima i odsustvo pametnih ljudi u srpskom fudbalu su glavni razlozu za bruke naše fudbalske reprezentacije. Najgore je to što silna lova odlazi u fudbal na ovaj ili onaj način, a fudbal ništa ne vraća i to tako decenijama. Mora se staviti tačka na srpski fudbal jednom za sva vremena. Amaterska liga i svođenje fudbala na amaterski nivo je jedino razumno rešenje. Tako bi sva ulaganja koja su išla u fudbal mogla da se usmere u druge sportove koji decenijama vraćaju mnogo više nego što država ulaže. Pri tome treba očistiti i te ostale sportove od kriminala i uspostaviti sistem gde mafijaši iz fudbala ne bi mogli da se infiltriraju i u te sportove. Očistiti na primer košarku je mnogo lakše nego fudbal. Tačnije za srpski fudbal nema spasa. Pomenuh košarku, pa eto sa lovom koju država na razne načine ubrizgava u fudbal, mi bi smo imali ozbiljne temelje za jednu od najjačih liga evrope.

Zoka

pre 11 godina

Ugledaj se na Nemacku reprezentaciju pa ce ti biti sve jasno.Zar ti nisi bio stranac u Itali?doduse ne u Reprrzentaciji Italije ali si ipak bio stranac u Italiji.Koje licemerije od tebe da ne kazem neku tezu rec.

mendzo

pre 11 godina

ko tebe sta pita, trubo jedna? Italijani dali pasoš strancu da igra za reprezentaciju, a tebi ne odgovora ni dečko koji nije iste vere kao većinsko stanovništvo. Uvek si bio sovinista i sirovina i to se neće promeniti

Nenad

pre 11 godina

Voleo bih da i dalje mogu ovog čoveka da pamtim po njegovim slobodnjacima. Nažalost, već sada je osigurao mesto u bogatoj galeriji egoističnih diletanata srpskog fudbala.

Clown

pre 11 godina

Tacno tako , npr Kleo i Abu nikada ne bi kidali kao sto Marko Scepovic kida, on je bas primer pozrtvovanog i motivisanog momka. Daj bre klovnu od selektora idi vise i ostavi funkciju da je radi neko normalan.

Bgd

pre 11 godina

Naprotiv, ja sam ubeđen u suprotno: taj isti Oumaru bi više izgarao na terenu za Srbiju nego većina onih koje si ti pozvao jer oni nisu pokazali ništa. U prilog toj tvrdnji govore rezultati i tu je kraj diskusije.

komrenac

pre 11 godina

Majstore da je ovo normalna drzava,ne vezano za himnu odavno bi ti bio u istragu a ne tu gde jesi pa bi bio selektor nekog odeljenja C,B ILI A...TEBI TREBA POMOC....ovo tvoje izjave u poslednjih 2-3 meseca su za posmatranje...

Ivan

pre 11 godina

Pa taj Oumaru je duže živeo u Srbiji od Kuzmanovića i Subotića zajedno, da ne pominjem da bolje govori srpski od obojice, ali ne, ova dvojica osećaju Srbiju? Koliko li je Mihajlović oseća i koliko je dana od prelaska iz Zvezde u Italiju pre 20 godina proveo u Srbiji? I kako li mu deca osećaju Srbiju kad i ne znaju srpski?

Milos

pre 11 godina

"Dok sam ja selektor nijedan stranac neće igrati za Srbiju, pa ni Umaru. Ni jedan stranac ne može da oseća Srbiju kao domaći igrač"
Mihajlovicu, shvati vec jednom, fudbal igraju znanje i talenat, a ne pevanje, nacionalizam ili menadzerska agencija!

Rajko Janjanin

pre 11 godina

Ovo podrzavam. Kakvo naturalizovanje, kakvi pasosi, veze to nema sa konceptom reprezentativnog sporta. I bas mi je drago sto nasa kosarkaska reprezentacija nema stranca na pleju (ako se ne varam jedina iz celog regiona) pa makar zlata vise ne videli. Isto tako vise volim da smo 40ti na svetu u fudbalu nago da smo u top 10 sa brazilskim veznjakom ili kamerunskim napadacem.

Ivan

pre 11 godina

Ovaj mihajlovic nikako nije dobro. Covek treba na lecenje , samo lupeta gluposti. I vece reprezentacije imaju po nekog "stranca" u timu . Po meni ako neko izrazi zelju da igra za zemlju koju voli onda je to sasvim dovoljno da postane reprezentativac.

k-uger

pre 11 godina

ovaj vise ne zna gde udara. toliko gafova, toliko neodmerenih izjava... posle ovoga za mene je on miha zvani krv i cast.

to moze samo kod nas i u ovom naopakom sistemu da jedan takav totalni diletant bude selektor nacionalnog fudbalskog tima. pa, gomila tih igraca sto igra za reprezentaciju, niti su rodjeni, niti zive u srbiji. a i po partijama i rezultatima koje pruzaju i oni i ovi sto su rodjeni i igraju u srbiji, bas su pokazali da osecaju tu istu drzavu. sta god to "osecanje" znacilo...

smenite ga vise, dovoljno je stete napravio!

Petar

pre 11 godina

Stranac sa srpskim pasosem?!? Osoba sa srpskim pasosem nikako ne moze biti stranac po definiciji je stranac osoba bez srpskog drzavljanstva! A druga stvar je sto je diskriminacija gradjana Srbije izricito Ustavom zabranjena po bilo kom osnovu, pa i porekla i sto bi ovaj Mihajlovic trebao da zbog ovakve izjave bude pozvan na odgovornost. A uzgred, budi receno, gde bese ono rodjen Sinisa, jel u Srbiji?

srdjan

pre 11 godina

Apsolutno podrzavam ovu odluku i to ne samo u fudbalu vec i u svim drugim sportovima. Jednostavno, reprezentacija je nesto sto predstavlja jednu zemlju i treba da ostane tako. Nisu za to "krivi" strani drzavljani jer bih eventualno podrzao da za nasu reprezentaciju i zaigra neki stranac, ali samo onaj koji je prosao mladje selekcije, ili neko ko ovde dugo dugo zivi, ko je mozda ozenjen i ko je ovde oformio porodicu, neko ko dobro poznaje mentalitet i obicaje ove zemlje .... Jedini izuetak po pitanju stranaca jesu izgraci iz zemalja bivse Yu, ali po logici stvari tu zaista ima mnogo previranja posto zive u jednoj zemlji a zarko zele da igraju za svoju Naciju.
Ako bi se islo drugom logikom po pitanju angazovanja stranaca, onda bi od Rusa mogli da dodbijemo jedno 7-8 igraca hokeja na ledu i da za kratko vreme osvojimo i poneku medalju ...ali to nismo mi, i ne treba nam takav pristup.
Puno srece, naravno, onim ekipama u kojima igraju raznorazni strani kosarkasi, fudbaleri i ostali ... koji jednostavno ne znaju gde se nalazi zemlja za koju nastupaju.

BeliAndjeo

pre 11 godina

"Ni jedan stranac ne može da oseća Srbiju kao domaći igrač"...ni ja nisam za to da stranac igra za Srbiju, ali ako ti je ovo argument onda si prso načisto...pa svaki stranac bi vise izginuo za Srbiju od bilo kojeg sadasnjeg manekena.

Кембо Екоко

pre 11 godina

"...Ni jedan stranac ne može da oseća Srbiju kao domaći igrač"...

Проблем је што многи домаћи фудбалери не осјећају Србију. Да је осјећају, не би било потреба дискутовати присуство странаца у националној селекцији. Позив у репрезентацију више није част, већ га многи од умишљених и самопрокламованих величина доживљавају као принудни рад. И док се то не промјени, ни Роналдо и Меси заједно у репрезентацији Србије, нам не би помогли.

veoma zanimljivo

pre 11 godina

zato eduardo hrvatskoj donosi vazne bodove, a imaju napadace kao sto su olic, jelavic, mandzukic...strasno kako se uvek pravimo pametni. bitno da scepovic oseca ''ono nesto'' ali je zato osecaja bez za gol!!!!

Inace lako je primetiti da mi jednostavno nemamo srece sa selektorima...U zadnjih 10 godina imali smo dva normalna ciklusa. Sa Anticem i Petkovicem, ostalo je bilo zalosno gledati.

Ivan, CH

pre 11 godina

Zbog ovakve diskriminirajuce izjave, koja je u neku ruku i rasisticka, Mihajlovic bi morao ne samo da bude smenjen sa mesta selektora, vec i da krivicno odgovara.

Летећа нога

pre 11 godina

Ниједан странац неће чачкати нос тако добро(или уопште) док се пушта химна као наши играчи

Marko, Beograd

pre 11 godina

"Dok sam ja selektor nijedan stranac neće igrati za Srbiju, pa ni Umaru. Ni jedan stranac ne može da oseća Srbiju kao domaći igrač", kratko je rekao Mihajlović za "Žurnal".

Apsolutno je u pravu. Nijedan stranac ne doživljava Srbiju zdravo za gotovo, kao što je to slučaj sa igračima koji su rođeni u Srbiji, već je iskreno voli kao zemlju u kojoj je odabrao da provede ostatak svog života.

Inače, jel' to ujedno i razlog što Nevena Subotića i Zdravka Kuzmanovića sve ređe viđamo u reprezentaciji? Ljudi nisu imali sreće da budu rođeni na teritoriji Srbije pa je ne osećaju kao domaći igrači...

ajemsasa

pre 11 godina

Nema tu, Mihajloviću, šta da se "oseća Srbija", treba da se igra dobar fudbal i da se postižu rezultati, a pošto ti to ne ide, ti i pričaš to što pričaš!

veoma zanimljivo

pre 11 godina

zato eduardo hrvatskoj donosi vazne bodove, a imaju napadace kao sto su olic, jelavic, mandzukic...strasno kako se uvek pravimo pametni. bitno da scepovic oseca ''ono nesto'' ali je zato osecaja bez za gol!!!!

Inace lako je primetiti da mi jednostavno nemamo srece sa selektorima...U zadnjih 10 godina imali smo dva normalna ciklusa. Sa Anticem i Petkovicem, ostalo je bilo zalosno gledati.

Pils Light - "Stvarno Najbolje"

pre 11 godina

Kada je on toliki PatriJota zasto je isao po Italiji da igra fudbal a ne po Srbiji sve vreme da promovise fudbal ovo-ono.

Ako nije primetio, otkako je on dosao nasa repka je u jos vecem rasulu. Mi nismo Brazil da mozemo da odbacujemo naturalizovane fudbalere (a cak ni Brazil to ne bi uradio). Sto ga vise posmatram mi vise deluje kao nacionalista a ne kao obican fudbalski trener.

Milow

pre 11 godina

Slazem se da stranac ne igra, medjutim itekako postoje stranci koji ovu zemlju dozivljavaju vise od nekih domacih, "naturalizovanih". Bese je jednog takvog izbacio zato sto nije bio "dovoljno" Srbin...

dimilo

pre 11 godina

Koja glupost!!! Ako ima srpsko drzavljanstvo i zeli da igra za Srbiju,a ima kvalitet,treba da igra... Asimilacionu politiku treba voditi na svim frontovima...

dimilo

pre 11 godina

Koja glupost!!! Ako ima srpsko drzavljanstvo i zeli da igra za Srbiju,a ima kvalitet,treba da igra... Asimilacionu politiku treba voditi na svim frontovima...

dex

pre 11 godina

Da, zato je Scepakadabra oseca... Oumaru, Kleo, pa cak i Evandro, Dijara i Dauda (ako bi stekli pravo igranja) su potpuno druga dimenzija naspram nekih nasih superzvezda, i siguran sam da bi vise dali reprezentaciji od Scepovica i slicnih.

Elvir

pre 11 godina

Nijedan stranac ne zna da peva himnu. Kazite gosn Mihajlovicu da je to osnovni (i verovatno) jedini kriterijum za nastup u reprezentaciji. Dirigent filhramonije bi se ponosio nasim selektorom. A kriterijum da nam treba klasican spic pa cak po cenu da ne zna ni da govori, strucni stab ne uzima u obzir. Ajd procice i teorijska sansa da se kvalifikujemo na SP pa da vidimo koja je sledeca prica diletanta Mihajlovica.

Vlada

pre 11 godina

Kakva nebulozna izjava. Ko je on da broji ljudima krvna zrnca? Pa ni on nije rođenjem stekao srpsko državljanstvo! Zato nas i ima toliko koliko nas ima. Zbog ovakvih "cepanica" više ne postoje Srbi katolici i Srbi muslimani.
Ako čovek ima državljanstvo i ispunjava ostale kriterijume treba da igra za reprezentaciju, a ovakvi tipovi ne treba da budu selektori ni seoskih klubova.
Koliko je taj stav licemeran pa da ga pitam sto onda kad je tiliki Srbin nije oženio Srpkinju i da li mu deca uopšte znaju Srpski da mogu da pročitaju običnu basnu ili se njihov srpski svodi na prosečnih 200 gastajbajterskih reči

runner

pre 11 godina

Znate li, narode, zašto nama Srbima ne ide? Zato što se 99% nas ponaša ovako kako se ponaša Siniša Mihajlović. Ode tamo negde u inostranstvo, zaradi veliku lovu i onda glumi velikog Srbina. Taj šovinizam, populizam i ta ksenofobija nas i drže prikovane na dno evropske i svetske lestvice. A da su On i većina nas pročitala nešto iz srpske istorije shvatla bi da smo najjači i najmoćniji bili onda kada su naši kraljevi, a naročito car Dušan Silni, dovodili Sase da im vade rudu i zlato u Novom Brdu, (H)rvate da im prave nakit i dragulje (Janjevo), Dubrovčane da imu vode trgovinu, Dalmatince da im grade zadužbene, Vizantince da im oslikavaju crkve i manastire i mnoge legionare i plaćenike da im služe i unapređuju vojsku. Ne treba mu Kleo, ne treba mu Abubakar al' mu igra Šćepakadabra koji nije u stanju odigrati 15 minuta čvršće utakmice da se ne povredi ili bolje reći UNEREDI.

Ivan, CH

pre 11 godina

Zbog ovakve diskriminirajuce izjave, koja je u neku ruku i rasisticka, Mihajlovic bi morao ne samo da bude smenjen sa mesta selektora, vec i da krivicno odgovara.

Ivan

pre 11 godina

Pa taj Oumaru je duže živeo u Srbiji od Kuzmanovića i Subotića zajedno, da ne pominjem da bolje govori srpski od obojice, ali ne, ova dvojica osećaju Srbiju? Koliko li je Mihajlović oseća i koliko je dana od prelaska iz Zvezde u Italiju pre 20 godina proveo u Srbiji? I kako li mu deca osećaju Srbiju kad i ne znaju srpski?

ajemsasa

pre 11 godina

Nema tu, Mihajloviću, šta da se "oseća Srbija", treba da se igra dobar fudbal i da se postižu rezultati, a pošto ti to ne ide, ti i pričaš to što pričaš!

komrenac

pre 11 godina

Majstore da je ovo normalna drzava,ne vezano za himnu odavno bi ti bio u istragu a ne tu gde jesi pa bi bio selektor nekog odeljenja C,B ILI A...TEBI TREBA POMOC....ovo tvoje izjave u poslednjih 2-3 meseca su za posmatranje...

pedja

pre 11 godina

Nadam se da nećeš još dugo ostati selektor.
Hrvatska prva u našoj grupi (mi bez izgleda da se plasiramo na Svetsko prvenstvo),Bosna prva u svojoj grupi,Crna Gora prva u svojoj grupi,Albanija bolje plasirana od nas na FIFA rang listi...
Gde nas ti to vodiš komandante?

Nenad

pre 11 godina

Voleo bih da i dalje mogu ovog čoveka da pamtim po njegovim slobodnjacima. Nažalost, već sada je osigurao mesto u bogatoj galeriji egoističnih diletanata srpskog fudbala.

EuroBalkanac

pre 11 godina

Pa jeste, komšije Hrvati koji su u Srbiji poznati po svom "nacizmu, rasizmu" i drugim -izmima, su dali šansu dvojici koji "ne osečaju novu domovinu kao svoju" i ljudi su dali svoj doprinos, pogotovo Eduardo. Srbi tolerantni, širokih pogleda, ispadoše veći rasisti i nacisti zahvaljujući Mihajloviću i onima koji ga podržavaju u njegovom nacizmu i rasizmu. Te ne može da igra Musliman Ljajić jer neće da peva u slavu Srpskog roda, te ne može Kamerunac (sada Srbin, a ne stranac) jer se izgleda nije oprao pa je za Mihu previše "prljav". Ne pomaže niti to što bi pevao himnu. Pre će biti da je Štimac imao pravo kada je rekao da je Mihajlović mnogo iskompleksiran jer nije dovoljno čist Srbin pa to sada kompenzuje ovakvim glupostima svojstvenim samo ljudima opterečenih nacionalizmom.

Sole

pre 11 godina

Nema tu, Mihajloviću, šta da se "oseća Srbija", treba da se igra dobar fudbal i da se postižu rezultati, a pošto ti to ne ide, ti i pričaš to što pričaš!
(ajemsasa, 22. april 2013 12:59)

U reprezentaciji Nemačke pola reprezentacije "ne oseća Nemačku" , već igra fudbal i postižu rezultate takve da su oni i svetski i evropski prvaci već duže vreme.

Marko, Beograd

pre 11 godina

"Dok sam ja selektor nijedan stranac neće igrati za Srbiju, pa ni Umaru. Ni jedan stranac ne može da oseća Srbiju kao domaći igrač", kratko je rekao Mihajlović za "Žurnal".

Apsolutno je u pravu. Nijedan stranac ne doživljava Srbiju zdravo za gotovo, kao što je to slučaj sa igračima koji su rođeni u Srbiji, već je iskreno voli kao zemlju u kojoj je odabrao da provede ostatak svog života.

Inače, jel' to ujedno i razlog što Nevena Subotića i Zdravka Kuzmanovića sve ređe viđamo u reprezentaciji? Ljudi nisu imali sreće da budu rođeni na teritoriji Srbije pa je ne osećaju kao domaći igrači...

Petar

pre 11 godina

Stranac sa srpskim pasosem?!? Osoba sa srpskim pasosem nikako ne moze biti stranac po definiciji je stranac osoba bez srpskog drzavljanstva! A druga stvar je sto je diskriminacija gradjana Srbije izricito Ustavom zabranjena po bilo kom osnovu, pa i porekla i sto bi ovaj Mihajlovic trebao da zbog ovakve izjave bude pozvan na odgovornost. A uzgred, budi receno, gde bese ono rodjen Sinisa, jel u Srbiji?

Baki Kula

pre 11 godina

Михајловић се посвађо са главом,они његови изабраници не могу ни једној иоле озбиљнијој селекцији дати гола а вамо неће странца,а тај странац је бољи од разних Шћеповића Ђурића и разних лодера.

Lala Po

pre 11 godina

Po pravilima FIFA, samo državljani neke države mogu igrati za njenu reprezentaciju. Tako da ni u teoriji stranci ne mogu da igraju za Srbiju. Ali ako misli na uskraćivanje prava da igraju državljanima Srbije, samo zato što su originalno rođeni u nekoj drugoj zemlji, onda je u pitanju teška diskriminacija, koja je ne samo protivzakonita i protivustavna nego i protiv zdravog razuma.

Kure

pre 11 godina

Ova izjava zavređuje samo dve stvari:
1.Krivičnu prijavu za izazivanje verske i rasne netrpeljivosti
2.Hitnu sednicu odbora za hitna pitanja FSS sa samo jednom tačkom dnevnog reda - smena selektora

milan

pre 11 godina

I on se jos ponosi svojom izjavom...Svaka mu cast za primenjenji rasizam i neonacizam...Ako ni zbog cega drugog, onda zbog ove blistave izjave mu treba dati otkaz i zabraniti mu javni rad u sportu...

zoran fr

pre 11 godina

Ni jedan stranac ne može da oseća Srbiju kao domaći igrač", kratko je rekao Mihajlović za "Žurnal".


jer to misli na svoju decu kad pominje strance?

Vlada

pre 11 godina

Kakva nebulozna izjava. Ko je on da broji ljudima krvna zrnca? Pa ni on nije rođenjem stekao srpsko državljanstvo! Zato nas i ima toliko koliko nas ima. Zbog ovakvih "cepanica" više ne postoje Srbi katolici i Srbi muslimani.
Ako čovek ima državljanstvo i ispunjava ostale kriterijume treba da igra za reprezentaciju, a ovakvi tipovi ne treba da budu selektori ni seoskih klubova.
Koliko je taj stav licemeran pa da ga pitam sto onda kad je tiliki Srbin nije oženio Srpkinju i da li mu deca uopšte znaju Srpski da mogu da pročitaju običnu basnu ili se njihov srpski svodi na prosečnih 200 gastajbajterskih reči

zoran

pre 11 godina

Zivim u inostranstvu. Imam pasosh te zapadne zemlje, ja i moja porodica.
Naveshcu dva primera.

1) Posle duzeg odsustva vracam se u tu zapadnu zemlju. Pruzam pasosh na aerodoromskom prelazu, ulazu u zemlju, zena gleda pasosh, ljubazno ga vraca i sa osemehom mi kaze:"Dobro-doshli kuci." Svakako, iz pasosha vidi, po mom imenu i prezimenu,mestu rodjenja, da sam Srbin.

2) Ulazim u Srbiju, na Surchinu. Policajac uzima pasosh..okrece ga...gleda me sumnjivo, sav namrshten. Konsultuje neku knjigu...pita me za ime oca (kakva pamet izvire iz njegovog pitanja). Nepotrebno je da kazem da nikada u zivotu nisam imao ni saobracajni prekrashaj a ne neko kriminalno delo. Posle svih tih sumnjivih pogleda i pitanja, baca mi pasosh na onaj pult bez da je rekao i - "dobar dan"-

Dragi moji, ovaj drugi primer vam je Sinisha Mihajlovic. Takvi kao on brukaju iz dana u dan ovu nashu napacenu zemlju. Dok se takvi kao on i onaj policijaca, ne sklone sa radnih mesta , nema nama napretka.

Na Univerzitetima , zemlje u kojoj zivim, niko vam nece reci :"Hej, dok sam ja dekan ove ustanove nece mi majci ni jedan stranac predavati." Da tako neshto, neko izusti, sledeci dan je izbrisan sa tog mesta. Kao gumicom. Mozemo mi da pljujemo po zapadu, ali u pogledu nivoa drushtvene svesti mi smo na nivou plemenske zajednice.

Stefan

pre 11 godina

Pa ovaj je gori nego sto sam mislio. On drzavljane Srbije deli po poreklu. Ima li nekoga da reaguje na ovakve izjave, gde su oni zaduzeni za ravnopravnost?

slavko

pre 11 godina

Nema svrhe raspravljati o Mihajloviću. On je samo jedan od mnogih u Srbiji koji jako loše radi svoj posao i za to prima ogromnu platu. Zato nema za one koji dobro i pošteno rade.

VanBasten

pre 11 godina

Svaki komentar kada vidite temu "Mihajlovic" je suvisan.
Gubljenje vremena!
I da ima rezultate opet bi se zapitali da li je kompetentan da vodi reprezentaciju, a tek sa ovakvim rezultatima nemamo sta da komentarisemo.
Pozdrav svima (sem Mihajlovicu)

Clown

pre 11 godina

Tacno tako , npr Kleo i Abu nikada ne bi kidali kao sto Marko Scepovic kida, on je bas primer pozrtvovanog i motivisanog momka. Daj bre klovnu od selektora idi vise i ostavi funkciju da je radi neko normalan.

Error 404

pre 11 godina

Rece Mihajlovic, srpski selektor koji je rodjen u Republici Hrvatskoj, od majke hrvatice, a cija deca ne govore srpski. Pre 30 godina, kad su svi bili normalni, ovo bi proslo u nekoj komediji. Danas, to se samo moze nazvati tragedijom.

Rade

pre 11 godina

Da, video sam to, Nemci pobedjuju "iskljucivo" sa "domacim" igracima!!! E, moj Mihajlovicu tebi ne igraju ni domaci igraci - Matic, Sulejmani, Ljajic, a ti pominjes strance! Sa njima i sa Kleom u spicu savladali be sve rivale. Prica da Kleo jos ne ispunjava uslove ne pije vodu. Nju su izmislili nazovi dusebriznici i novinari koji mrze i sebe i ceo svet!

brm

pre 11 godina

Po Ustavu R. Srbije, nijedan državljanin R. Srbije nije stranac i svi imaju jednaka prava. Ova izjava je protivna Ustavu i diskriminišuća je. U pravnoj državi javni tužilac mora da reaguje na ovakve izjave. Ovaj čovek širi mržnju. Dosta je bilo ovakvih nacionalista i kvazipatriota.

urk387

pre 11 godina

E zato je Srbija 40, a Hrvatska medju prvih 10 reprezentacija na svetu. Zato mi ne idemo na dva uzastopna velika takmicenja, a Hrvati idu. Eto toliko.

Otus

pre 11 godina

Nije toliko bitno ko ce da igra, koliko je vazno da ti sto pre odes.. negde, bilo gde.. Mozda sa Toletom zajedno? A sad i ja preterujem, to bi bilo predobro, ali ne moze mi niko zabraniti da sanjam i da se nadam!

mendzo

pre 11 godina

ko tebe sta pita, trubo jedna? Italijani dali pasoš strancu da igra za reprezentaciju, a tebi ne odgovora ni dečko koji nije iste vere kao većinsko stanovništvo. Uvek si bio sovinista i sirovina i to se neće promeniti

Milos

pre 11 godina

"Dok sam ja selektor nijedan stranac neće igrati za Srbiju, pa ni Umaru. Ni jedan stranac ne može da oseća Srbiju kao domaći igrač"
Mihajlovicu, shvati vec jednom, fudbal igraju znanje i talenat, a ne pevanje, nacionalizam ili menadzerska agencija!

BeliAndjeo

pre 11 godina

"Ni jedan stranac ne može da oseća Srbiju kao domaći igrač"...ni ja nisam za to da stranac igra za Srbiju, ali ako ti je ovo argument onda si prso načisto...pa svaki stranac bi vise izginuo za Srbiju od bilo kojeg sadasnjeg manekena.

marko, nis

pre 11 godina

Opet lupeta...ajd sto lupeta nego krsi i zakon..ako je neko drzavljanin ove zemlje, ne sme da bude diskriminisan i mora da ima prava kao i svi ostali gradjani, a jedno od njih je i da ako se nametne kvalitetom, bude pozvan u reprezentaciju...pevanje ili nepevanje himne, krva zrnca i boja koze su privatna svar pojedince u koju selektor ne sme da zalazi...sme samo da ga interesuje kako doticni igra.

NBG SPORTISTA

pre 11 godina

Ja sam rodjen u BiH (80-ih). Imam dva pasoša (državljanstva). Živim, radim, školovao sam u Srbiji. Kad me neko pita (nevezano za papirologiju) ja kažem da sam Srbin (veroispovest nije bitna za ovu priču). Prvenstveno što se tako osećam, doživljavam, volim. Takmičio sam se profesionalno (reprezentacija) pod srpskom zastavom, uz srpsku himnu. I kidao sam zubima. Zbog sebe, zbog porodice, zbog prijatelja, zbog Države. I pobedjivao sam. I ponosio se zlatom/srebrom/bronzom. I zastavom... I ti meni sad kažeš (da otvorimo sad onaj deo oko religije i "naturalizacije") da ja nikad ne bih mogao osećati Srbiju kao svoju zato što potičem iz "stare" muslimanske porodice?! Ili zato sto nisam rodjen u Srbiji? Allah manet stari, ja sam Srbin i sportista i ponosim se tim!

dejanRS

pre 11 godina

Sva sreca pa neces dugo. Tvoga pametovanja nam je preko glave. Sto je najgore nista nisi uradio, niti imamo rezultate niti sloznu ekipu.

Tale

pre 11 godina

Mihajiloviću odlazi! Karažić je uništitelj srpskog fudbala i trebalo je da ode odavno. Zato idite u paketu, za dobro fudbala u Srbiji.

Tolle

pre 11 godina

Zamislite da je selektor Francuske 1998. zabranio Zidanu da igra jer je naturalizovani Alzirac.Da ne pricamo za Ibrahimovica.Istorija fudbala bi bila promenjena.

David

pre 11 godina

Dobro da netrenira Svedsku jer to znaci da Zlatan ne bi igrao jer on nitI je Svedjanjin niti je ikada pevao Svedsku himnu. On je zaboravio da postoje igraci koji se na terenu bore da pobede a ne izgube bez obzira koji dres nose!!!!!!!!! Ovo je cista diskriminacija!!!!ODLAZI NEPROFESIONALCU!!!!!NEMAS TI POJMA!!!!!!ZBOG TEBE I KARADZICA ISMEJAVAM SRPSKI FUDBAL I REPREZENTACIJU I NAVIJAM PROTIV NJIH DA BI TI STO PRE OTISAO!!

Nele

pre 11 godina

Mrzim da ovo pisem al 100% sam siguran da bih kamerunac crkao na terenu za reprezentativni dres dok neke nase zvezde ne daju ni 50%. samo uporedite njihove igre u klubovima sa igrama u reprezentaciji. Ali nasi pravi nacionalisti su upravo oni koji nisu 100% srbi, prvo Voja Seselj a sada Miha. Hajde brate odlazi pa da zaposlimo nekog normalnog trenera

riki

pre 11 godina

U Nemackoj reprezentaciji igraju Poljaci,Turci igraci iz Afrike pa niko se ne seti da provali ovoliku glupost.Zato Nemacka i jeste tu gde jeste a Srbija na dnu.

Djole

pre 11 godina

Ja zivim u Australiji i mogu vam reci ako bi selektor Australije to rekao, odmah bi ga otjerali i vodili na sud da odgovara za diskriminaciju! Kao sto je neko ovdje ranije rekao...Srbin je onaj ko je drzavljanin Srbije!

Pils Light - "Stvarno Najbolje"

pre 11 godina

Kada je on toliki PatriJota zasto je isao po Italiji da igra fudbal a ne po Srbiji sve vreme da promovise fudbal ovo-ono.

Ako nije primetio, otkako je on dosao nasa repka je u jos vecem rasulu. Mi nismo Brazil da mozemo da odbacujemo naturalizovane fudbalere (a cak ni Brazil to ne bi uradio). Sto ga vise posmatram mi vise deluje kao nacionalista a ne kao obican fudbalski trener.

bachi

pre 11 godina

Sva sreća pa ni ti nećeš više nikada biti selektor!Vrati se ti lepo u italiju i pevaj dečije pesmice na italijanskom sa svjom decom!

crnac s moravu

pre 11 godina

Ovo je govor diskriminacije i mrznje. Ovo je krsenje osnovnih ljudskih prava i povelje Ujedinjenih Nacija. Ovo je prikriveni sovinizam u svom najgorem obliku.

Bgd

pre 11 godina

Naprotiv, ja sam ubeđen u suprotno: taj isti Oumaru bi više izgarao na terenu za Srbiju nego većina onih koje si ti pozvao jer oni nisu pokazali ništa. U prilog toj tvrdnji govore rezultati i tu je kraj diskusije.

odlazi

pre 11 godina

Ma daj smenite vise ovog DIKTATORA molim vas. Da moze makar novi SELEKTOR da napravi tim za sledece kvalifikacije...pa ovaj covek sam nezna sta radi. Ne zove MATICA...LJAJIC koj hara italijoM. Zasto niko nista ne radi u vezi toga ? Tole je jos uvek na celu FSS. To je toliko ocigledno da je sve ovo manipulisano a niko nista ne preduzima !!!!!

zoran

pre 11 godina

Drago mi je da vidim toliko puno komentara koji kritikuju ovu primitivnu uvredu Choveka od strane Sinishe Mihajlovica, koji je kao stranac igrao u inostranstvu i bio veoma lepo prihvacen u klubu koji nije iz Srbije.

Na ovu njegovu izjavu bi FSS i Tomislav Karadzic morali odmah da reaguju njegovim uklanjanjem iz tima. Ako ne oni, javni tuzilac bi trebao pokrenuti postupak za potpirivanje rasne netrpeljivosti, jer bilo ko s anashim pasoshem je Srbin i nije vishe stranac. Kao, na primer, Ibrahimovic u dresu reprezentacije Shvedske...Eduardo u Hrvatskoj....ali da, zaboravih da je ovo Sinisha Mihajlovic u Srbiji.

Milan

pre 11 godina

Ovo je sramota. Selektor je sramota za Srbiju a ne naturalizovani igraci. Ko je Mihajlovic da definise ko je dovoljan "Srbin" da igra ili ne... Sramota.

Jorgos

pre 11 godina

A zasto molim te? Ako je neko legalno dobio drzavljanstvo na sopstveni zahtev znaci da se oseca drzavljaninom Srbije i potpuno je antiustavno da on ima manja prava od drugih. U reprezentaciji treba da igraju najbolji, a ne oni za koje se isplati selektoru da ih pozove...

Djuradj

pre 11 godina

E daj neka vise neko skloni ovu ksenofobicnu neznalacku kreaturu. Em ce da dotuce ono sto je od fudbala ostalo, unisti reprezentaciju, on sramoti zemlju.

Dejan

pre 11 godina

Jel u Međugorju shvatio da naturalizovani stranci ne treba da igraju za reprezentaciju? Koliko se
sećam taj veliki Srbin reče da je iz Međugorja otišao
prosvećen. A ne sećam se baš nešto da Srbi često obilaze to katoličko svetilište.

Humanoid

pre 11 godina

Srbin je onaj ko ima srpsko državljanstvo, zvao se on Živorad, Stipe, Mitko ili Abubakar.
(krle, 22. april 2013 12:37)

Naziva strancem čoveka koji je državljanin ove zemlje!? Ovog treba uhapsiti zbog širenja netrpeljivosti i, očigledno, mržnje na rasnoj osnovi.

Gisha

pre 11 godina

Cist rasizam. Ako je osoba primila nas nacionalitet zast je sputavati? Ovo mi se nesvidja.
U ostalim evropskim zemljama igraju naturalizovan igraci. Znaci Sinisa je rasista.

...vuk...

pre 11 godina

Mihajlovicu rodjen si u Hr i po toj tvojoj izjavi , mada pripadas srpskom narodu, i ti si sam stranac u drzavi Srbiji. Sramotna izjava koja samo pokazuje koliki si covek . Ako covek ima srpsko drzavljanstvo , rodjen tamo ili naturolizovan ( kao i ti sam )on vise nije stranac u toj drzavi ...bio Srbin ili ne...sasvim nebitno. O tome koliko su neki "stranci" bolji od "nasih" necu ni kometarisati, suvisno je!!!!!!

MaxCohen

pre 11 godina

Sefe, a ti si rodjen u Hrvatskoj,imas i italijansku soshku ako ne gresim... A sta si onda ti, original SrBenda, Shumadinac?

More, raus!
...mislio sam da ne postoji ogavniji lik od Bata Djore i Bata Toleta u srpskom fudbalu, ali ovaj se opasno namece za titulu.

k-uger

pre 11 godina

ovaj vise ne zna gde udara. toliko gafova, toliko neodmerenih izjava... posle ovoga za mene je on miha zvani krv i cast.

to moze samo kod nas i u ovom naopakom sistemu da jedan takav totalni diletant bude selektor nacionalnog fudbalskog tima. pa, gomila tih igraca sto igra za reprezentaciju, niti su rodjeni, niti zive u srbiji. a i po partijama i rezultatima koje pruzaju i oni i ovi sto su rodjeni i igraju u srbiji, bas su pokazali da osecaju tu istu drzavu. sta god to "osecanje" znacilo...

smenite ga vise, dovoljno je stete napravio!

Ja bih zamolio poreske organe da sprovode zakone ove zemlje

pre 11 godina

Slažem se ja da nekom strancu i nije mesto u reprezentaciji, ukoliko je igrao jednu ili dve sezone u našem fudbalu pa makar bio i najbolji na svetu. Samo neki stranci poput Abubakara i Dijare, Kadua bez obzira na kvalitet su dokazali da vole ovu zemlju i da je nekako na svojstven način doživljavaju kao svoju. Sva trojica su bolji igrači od nekih koje si ti izveo da igraju protiv Hrvatske.

P.S To reče čovek koji je uslovio savez da ne plaća porez u ovoj zemlji. Izvini zašto bi ja tebe smatrao državljaninom Srbije i nekoga ko voli ovu zemlju.Jak si mi ti patriota kad od naši para (platu koju ti daje FSS) plaćaš porez stranoj zemlji

Mrgud

pre 11 godina

Skoro cela reprezentacija Nemacke sacinjena od stranaca o cemu prica ovaj priuceni selektor? Zavrsio trudnicki kurs i sada glumi vrhunskog menadzera....

Nikola

pre 11 godina

E moj Miha, ni vecina domacih ne oseca Srbiju, a oni sto osecaju, ne znaju da igraju fudbal. Mani se ti tog posla i pusti da to radi ko zna!

Zoka

pre 11 godina

Ugledaj se na Nemacku reprezentaciju pa ce ti biti sve jasno.Zar ti nisi bio stranac u Itali?doduse ne u Reprrzentaciji Italije ali si ipak bio stranac u Italiji.Koje licemerije od tebe da ne kazem neku tezu rec.

Svecki a nas!!

pre 11 godina

Od svih Srbenda koliko ih ima, koliko vidim jedini Djokovic ima osecaj. Peva covek ko Saban, ima osecaj za loptu (lopticu), ima kondiciju vise nego cela reprezentacija zajedno..
E moj mihajlovicu, bio si igrac ( svaka cast) ali zato si trener samo za rumunski Temisvar ili mozes mozda ove moje u selo da treniras, samo pazi ovi biju motkom ali pevaju, rasturaju :))

Sta smo mi Bogu zgrasili???

pre 11 godina

Ovde stvarno treba neko da reaguje, nije smeo ovako nesto da izjavi!!! Krsi se sa svim zakonima i pravima, treba da dobije momontalni otkaz i kaznu za izreceno!
Za Ljajica je imao neko iole logicno opravdanje (iako nam je Adem preko potreban), za Matica nije imao nimalo normalno opravdanje ( ne uklapa mu se u koncept njegovog shvatanja fudbala), hajde da ti oprostimo nekako. Ali, ovo, ne sme niko da podrzava...!!! ZAHTEVAM KAZNU!!!
Kakav je to "trener" kada niko iole dobar ne zeli da igra dok je on trener. Mene je sramota! Sramota me je i za one koji podrzavaju ovu izjavu doticnog! Ne razumem kakav je to strucnjak kad ja garantujem da bi bar pola Srbije vodilo bolje reprezentaciju. Evo, da se kladimo, da izvlacimo iz bubnja 1 coveka iz Srbije da vodi repku, pa najmanje bi imao rezultate kao sto ih sada imamo... Opet skrecem paznju, rezultate mogu da mu oprostim (vadi se na famozno podmladjavanje ekipe), ali ove izjave ne mogu nikako...

Licemjeri svih zemlja, ujedinite se! (da znamo ko ste)

pre 11 godina

Ti, licemjeru, da 'osjećaš Srbiju', djeca bi ti znala bar pet riječi srpskog. Ovaj 'stranac' im može držati predavanje o srpskom jeziku, a ne kao veliki otac koji se, osim ako je kinta u pi6tanju, stidi svog jezika i porijekla.

Radosav

pre 11 godina

Alal ti vera Mihajlovicu ti si lavcina prava!!!!! Pogledaj bre covece Nemacku gde je ta reprezentacija i ko sve tamo igra , svi cistokrvni nemci hahaha , izigravas nekog super pedagoga , te neces Ljajica , Matica i jos neke druge igrace a sad nece tebi inostranac nikada igrati , ovi hrvati i slovenci su po tebi verovatno blesavi , svajcarci jos gorii a svi su bolji od nas !! Idi bre covece i ti i karadzic i pustite bolje od vas da rade taj posao , vec si dosadan sa tim tvojim idejama koje su unistile srpski fudbal!!!!

pachacutec

pre 11 godina

"Ni jedan stranac ne može da oseća Srbiju kao domaći igrač".
To ti mislis. Verujem da stranac moze da zavoli stranu zemlju koliko i neko ko zivi u njoj ceo svoj zivot, pa i vise ako se u njoj lepo oseca tj. ako u njoj ima lep zivot, ostvaruje svoje ciljeve i pri tom ima vremena i da uziva u njemu. Pa uz sve to jos i ako je lepo prihvacen, zavolece je sigurno mnogo vise nego sto predpostavljas.

Ryber Palunko

pre 11 godina

Zabraniti bre ove gluposti.. Cuj to Bo Mekejleb crnogorac!
(Bariton, 22. april 2013 12:41)

Tebi je, druže, mjesto u pećini , a ne u 21. vijeku.

shazam

pre 11 godina

Nije Sinisa neki genije, ali nije bas ni toliko mutav da ne kapira ono sto vecina ovde pise - mi kvalitet nemamo, posebno na mestu centarfora, i svaka pomoc nam je dobrodosla, tim pre sto na FIFA listi padamo samo tako i uveliko nam se smesi jos slabiji sesir u sledecim kvalifikacijama u Evropi. Sinisa ima jedan drugi rezon - ceo zivot se dokazujem, ali posto sam iz Srbije kapiram da bio ja dobar ili los, uvek postoji grupa ljudi koja ce me postovati ako konstatno delujem kao najveci patriota u krugu od 500km. S' toga, cak i ako donesem pogresnu odluku, cak i ako od toga ljudi koji od mene zavise pate, najbitnije je da postoji to jedno jezgro ljudi koje ce me uvek braniti protiv svake logike i zdravog razuma, jer sam, kazu, vel'ki patriota. Naravno, problem je u tome sto se patriotizam meri po tome koliko je tvojoj naciji bolje zahvaljujuci tebi (u kojoj god struci da si), a ne po tome koliko su ti reci patriotske, ili pak kvazi-patriotske. Prema tome, patriotizam ljudi poput Sinise, i poput nasih bivsih i sadasnjih politicara, nije zasnovan da se sve podcini tome da nasa perspektiva i prosperitet (npr. kao fudbalske reprezentacije) bude maksimalan. Njihov patriotizam je zasnovan na LICNOM EGU, na tome da niko nikad za njih nece moci da kaze da su uradili nesto protiv Srbije - jer cak i ako su po Srbiju realno uradili najgore, jedino sto se racuna je da su im citavo vreme bila puna usta Srbije, patrijarhalnih vrednosti, pravoslavlja, himne, iskorenjivanja razlicitosti, i sl.

nije mu dobro

pre 11 godina

Nas dragi Selektor ce uci u Istoriju kao najveci promasaj svih vremena. Svakim danom sve vise i vise potvrdjuje svoje neznanje posla kojim se bavi. Jedna nebulozna izjava stize drugu, mislim da je krajnje vreme da neko od nadleznih reaguje, jer coveku je ocigledno potrebna lekarska pomoc. Spasavajte ako boga znate.

Dino_Baggio

pre 11 godina

Goran : "nikda ne bih pristao da on (Kleo) igra u reprezentaciji, pogotovo neki crnac" i "Nisam rasista, daleko od toga". Ma nisi, nisi, samo da "neki crnac" prihvati da su mu uskracena prava i da zacepi, i onda ti ne smeta...Tuzna realnost.

Milow

pre 11 godina

Slazem se da stranac ne igra, medjutim itekako postoje stranci koji ovu zemlju dozivljavaju vise od nekih domacih, "naturalizovanih". Bese je jednog takvog izbacio zato sto nije bio "dovoljno" Srbin...

Sjenicak

pre 11 godina

Mnogo ti ta glava zna moj Mihajlovicu.. Matic, Ljajic, Subotic(do skoro) ne igraju zbog tebe a boljih nemamo.. Ne treba ti stranac a mi gol da pogodimo ne mozemo osim Velsu..:)

Kalimero

pre 11 godina

Muka mi je od ovih licemera koji čim zamaknu preko grane sednu na klupu za masne pare da treniraju neku ekipu sa 99 stranaca i jednim domaćim sportistom i to im tada uopšte ne smeta. Tako je svojevremeno D.Ivković zdušno kritikovao dovođenje stranaca u domaće košarkaške klubove, a on sam je stekao trenersku slavu na klupama ekipa čiji su vodeći igrači upravo bili stranci, a raspolagao je sa čitavom legijom plaćenika i u Rusiji i u Grčkoj. Vidim Hrvatima baš smetaju tri stranca u reprezentaciji. Ispustili smo Boa Mekejleba u košarci, Klea u najboljim danima u fudbalu... Dosta bre više srednjeg veka, smučili ste mi se svi od reda. I vi treneri i vi klinci koji u životu niste potrčali za loptom a glumite neke velike patriotske navijače. Oću BRE legiju stranaca u domaćim klubovim,reprezentacijama, oću rezultate! Baš me ......ko će da igra, hoću rezultate.

ex demokrata 1

pre 11 godina

Mihajlovicu,nisi bio los fudbaler ali brate ko selektor si velika 0 . Ti i onaj Tole pod hitno napolje ! Ujedno,a sto si bre protiv nekog Brazilca u nasem timu? Danas kad bi pitali Svedjane ili Nemce da li su za ili protiv naturalizovanih fudbalera,svi bi rekli da je vazno da covek igra za reprezentaciju,nema veze gde je rodjen,ali znam,ti bi onda imao problem da ih naucis himni??!

dex

pre 11 godina

Da, zato je Scepakadabra oseca... Oumaru, Kleo, pa cak i Evandro, Dijara i Dauda (ako bi stekli pravo igranja) su potpuno druga dimenzija naspram nekih nasih superzvezda, i siguran sam da bi vise dali reprezentaciji od Scepovica i slicnih.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 11 godina

Ne slažem se sa selektorom. Većina stranaca bi Srbiju osećala mnogo bolje nego većina naših igrača. Ovo samo govori da je Mihajlović kao selektor velika greška. Kada ceo svet ima malte ne cele reprezenatije od nedomaćina nego poreklom iz bivših kolonija, za Srbiju moraju igrati samo domaći. To sve govori o tome da Mihalović ne samo da ne razume moderne trendove u fubalu već i šira zbivanja.

olli

pre 11 godina

sinisa oladi , vec smo svi siti tvojih ludorija , shvati da kad ti i tole odete dolazi svetlo doba za fudbal u srbiji , ali neznam kome odgovara sve ovo pa ste jos tu , ali necete jos dugo ...

Летећа нога

pre 11 godina

Ниједан странац неће чачкати нос тако добро(или уопште) док се пушта химна као наши играчи

dimilo

pre 11 godina

Koja glupost!!! Ako ima srpsko drzavljanstvo i zeli da igra za Srbiju,a ima kvalitet,treba da igra... Asimilacionu politiku treba voditi na svim frontovima...

1227869

pre 11 godina

Sa duznim postovanjem, ovaj Mihajlovic je veoma drska i konfliktna licnost i pun nekih predrasuda i kompleksa, o strucnosti govore njegovi rezultati, pa se stoga nadam da ce brzo da leti, kao i na svim drugom poslovima, koje je radio do sada.
Sto se tice stranaca u dresu Reprezentacije, prosto ne znam sta da mislim !
Voleo bi da igraju samo nasa deca , ali nekako

dimilo

pre 11 godina

Koja glupost!!! Ako ima srpsko drzavljanstvo i zeli da igra za Srbiju,a ima kvalitet,treba da igra... Asimilacionu politiku treba voditi na svim frontovima...

milos

pre 11 godina

A ti bas osecas Srbiju, maternji jezik si zaboravio...odavno bi trebalo da si nsjuren iz reprezentacije, ali dokle god nedposobni ljudi vode FSS
imacemo i nedposobnog trenera.

Ivan

pre 11 godina

Ovaj mihajlovic nikako nije dobro. Covek treba na lecenje , samo lupeta gluposti. I vece reprezentacije imaju po nekog "stranca" u timu . Po meni ako neko izrazi zelju da igra za zemlju koju voli onda je to sasvim dovoljno da postane reprezentativac.

SAŠA FRANKFURT

pre 11 godina

Mihajloviću Zvezdaš sam, ali se nadam da ćemo ubrzo da ti vidimo leđa! Prvo nauči tvoju decu da pričaju Srpski pa onda nešto pričaj! Sramotna izjava za jednog "nazovi Selektora"! Zato smo već duže vremena tu gde jesmo! Jer smo zatucani narod!!

Elvir

pre 11 godina

Nijedan stranac ne zna da peva himnu. Kazite gosn Mihajlovicu da je to osnovni (i verovatno) jedini kriterijum za nastup u reprezentaciji. Dirigent filhramonije bi se ponosio nasim selektorom. A kriterijum da nam treba klasican spic pa cak po cenu da ne zna ni da govori, strucni stab ne uzima u obzir. Ajd procice i teorijska sansa da se kvalifikujemo na SP pa da vidimo koja je sledeca prica diletanta Mihajlovica.

Ryber Palunko

pre 11 godina

A dok si ti selektor, tvoju sklepotinu zvanu reprezentacija niko neće gledati. Nevjerovatno, učinio si da mi poraz od Hrvatske ne znači ništa. Kao da i nisu igrali. Ali nisam ravndušan, čim te vidim, povraća mi se.

mane vipra

pre 11 godina

e, izem ti ja naturalizovanog srbina selektora ciji sinovi neznaju 2 dve recenice da sastave na srpskom jeziku a kamoli sa tatkom himnu da otpevaju.

poljak

pre 11 godina

Drage komsije,
posle divnih rezultata u zadnja dva kvalifikaciona ciklusa, te afere Ljajic, mislio sam da ste bili dotakli dno. A vidim vi tonete jos dublje....

Кембо Екоко

pre 11 godina

"...Ni jedan stranac ne može da oseća Srbiju kao domaći igrač"...

Проблем је што многи домаћи фудбалери не осјећају Србију. Да је осјећају, не би било потреба дискутовати присуство странаца у националној селекцији. Позив у репрезентацију више није част, већ га многи од умишљених и самопрокламованих величина доживљавају као принудни рад. И док се то не промјени, ни Роналдо и Меси заједно у репрезентацији Србије, нам не би помогли.

Damirez

pre 11 godina

Toliko paznje posvecujete ovom coveku, samo zato sto ga masovno hejtuju ljudi... morate i vi nekako da prodajete novine :) molim vas, koga vise briga sta ovaj covek prica? :) prestajem da pratim fudbal dok ne prestane da mi lichi na politichku scenu ...

veoma zanimljivo

pre 11 godina

zato eduardo hrvatskoj donosi vazne bodove, a imaju napadace kao sto su olic, jelavic, mandzukic...strasno kako se uvek pravimo pametni. bitno da scepovic oseca ''ono nesto'' ali je zato osecaja bez za gol!!!!

Inace lako je primetiti da mi jednostavno nemamo srece sa selektorima...U zadnjih 10 godina imali smo dva normalna ciklusa. Sa Anticem i Petkovicem, ostalo je bilo zalosno gledati.

Radosav

pre 11 godina

Alal ti vera Mihajlovicu ti si lavcina prava!!!!! Pogledaj bre covece Nemacku gde je ta reprezentacija i ko sve tamo igra , svi cistokrvni nemci hahaha , izigravas nekog super pedagoga , te neces Ljajica , Matica i jos neke druge igrace a sad nece tebi inostranac nikada igrati , ovi hrvati i slovenci su po tebi verovatno blesavi , svajcarci jos gorii a svi su bolji od nas !! Idi bre covece i ti i karadzic i pustite bolje od vas da rade taj posao , vec si dosadan sa tim tvojim idejama koje su unistile srpski fudbal!!!!

Jokso

pre 11 godina

Sta sve neces procitati ovde. Ove Srbende sto dizu tri razdvojena prsta i pisu komentare, zapitajte se sta pricate. Ako cemo da idemo do kraja : Odakle su dosli vasi preci tu gde jesu seobama Srba ? Moji su dosli iz Hercegovine pre 300 godina i ja sad ne bih imao pravo da igram ? Pevaj Srbijo, zemljo junakaaa ! :-)

zana

pre 11 godina

Ovaj pravi show program,misli da igra za neku filmsku nagradu.Sto ne ozeni neku nasu srpkinju ako si toliki patriota.Treba uvesti da ne moze niko da trenira nasu reprezentaciju ko je ozenjen sa strancima.

Bata

pre 11 godina

Pošto iz prakse znamo da se to ne odnosi na strance srpskog imena i prezimena, jasno je da je u pitanju šovinistički, pa i rasistički stav.

abdi

pre 11 godina

Gosn Mihajlovicu, jedini stranac u ovom timu ste vi.
Sto onda napusti zvezdu kad si bio toliki patriota, mozda se nisi osecao kao stranac u Italiji, ili mozda te ni oni sami nisu osecali??
Zamolio bih te da lepo napustis reprezentaciju i da pogledas tamo neki manji klub gde bi tvoje fore mogle lako prolaziti.
Od takvih talentovanih igraca, napravio si musaku, zbog tvojih bolesnih, patriotskih ideja, nije vise Srbija u ratu protiv nikoga konacno je i sa Kosovom potpisala sporazum, posle Adem Ljajic nije stranac sto nega ne pustis, a ono zaboravih ja nije pevao himnu.
"TEBI TREBA HOR KOJI NE SAMO PEVA HIMNU, NEGO NE SME BITI STRANAC JER JE MORA PEVATI ISPRAVNO BEZ GRESKE, DA NE BI BRKAO PADEZE, DA NIJE TUZNO BILO BI SMESNO".

vucic .urcic

pre 11 godina

Mihajlovicu, onda po tebi ni tvoja deca nisu srbi!!!! Rodjeni u drugoj zemlji, imaju italijansko drzavljanstvo i jos i ne pricaju spski!!

seljak

pre 11 godina

Naravno da ne treba da igra, ima svoju zemlju pa neka igra za nju. Mi smo Srbija i treba da igraju nasi momci, to sto nemamo takvog spica kao on, to je nas problem. Kakve Oumaru ima veze sa Srbijom, pa na leto kada ode odavde nece vise krociti u ovu zemlju, a naravno da on zeli da igra za nasu reprezentaciju...ali, ne zato sto je voli, vec da bi uzeo vise para kao reprezentativac. Ekstra je igrac, ali ne moze da bude reprezentativac Srbije kada nije SRBIN. Ne znam ni da li bi nam Mesi pomogao a ne Oumaru :-) (Milan, 22. april 2013 13:39)...Oumaru je drzavljanin SRBIJE...Kao takav ima sva prava kao ti...a dok postoje ljudi kao ti..tj..koji razisljaju kao ti,mi ce mo u svemu biti na zadnjem mestu.

Nemanja12vac

pre 11 godina

Joj, bre pa dokle više ovaj Mihajlović. Strašno ako on stvarno misli da je on taj koji odlučuje o strateškim pitanjima srpskog fudbala, kao što je na primer i eventualni "stranac". Kako rade strunjaci u našoj ligi ja ne vidim ni jednog jedinog mladog fudbalera koji bi mogao da nasledi prosečnog srpskog fudbalera iz vremena od 1970 pa do da danas.Kumovsko-mafijaško menadžerske-rodbinsko-biznis prijateljske veze su glavni krivci za katastrofalnu selekciju igrača. Potom ne znanje trenera koji rade sa mladima i odsustvo pametnih ljudi u srpskom fudbalu su glavni razlozu za bruke naše fudbalske reprezentacije. Najgore je to što silna lova odlazi u fudbal na ovaj ili onaj način, a fudbal ništa ne vraća i to tako decenijama. Mora se staviti tačka na srpski fudbal jednom za sva vremena. Amaterska liga i svođenje fudbala na amaterski nivo je jedino razumno rešenje. Tako bi sva ulaganja koja su išla u fudbal mogla da se usmere u druge sportove koji decenijama vraćaju mnogo više nego što država ulaže. Pri tome treba očistiti i te ostale sportove od kriminala i uspostaviti sistem gde mafijaši iz fudbala ne bi mogli da se infiltriraju i u te sportove. Očistiti na primer košarku je mnogo lakše nego fudbal. Tačnije za srpski fudbal nema spasa. Pomenuh košarku, pa eto sa lovom koju država na razne načine ubrizgava u fudbal, mi bi smo imali ozbiljne temelje za jednu od najjačih liga evrope.

Dragan

pre 11 godina

Veliki nacionalista Siniša koji plaća porez od FSS-a u Italiji, školuje decu u Italiji a nama prodaje pamet. Verovatno bih i ja, da mogu otišao negde i radio svoj posao za veće pare, školovao decu po pristojnim školama kao i Siniša, ali ne bih nikoga u Srbiji zbog toga pravio budalom.

bane 013

pre 11 godina

stvarno vise smaras o patriotizmu... Kada si toliki patriota zasto nisi ostao u nasoj ligi i igrao za mnogo manji novac a ne sad prodajes neke glupe fazone sa punim novcanikom i nas zavijas u crno.? Da vredis ostao bi trener u seriji A...

igor

pre 11 godina

Ljudi sto ranije uklonite ovog sovinistu i nacionalistu to bolje za srpski fundal i representaciju. Ovo je sport i igraju svi oni koji imaju pravo na nastup i koji su najbolji u datom momentu. Po celom svetu igraju naturalizovani igraci a mihajlovic prodaje patriotizam. Da potsetimo nije on selektor da nam jaca nacionalni ponos bez rezulata nego da to radi uz pobedama.

veoma zanimljivo

pre 11 godina

zato eduardo hrvatskoj donosi vazne bodove, a imaju napadace kao sto su olic, jelavic, mandzukic...strasno kako se uvek pravimo pametni. bitno da scepovic oseca ''ono nesto'' ali je zato osecaja bez za gol!!!!

Inace lako je primetiti da mi jednostavno nemamo srece sa selektorima...U zadnjih 10 godina imali smo dva normalna ciklusa. Sa Anticem i Petkovicem, ostalo je bilo zalosno gledati.

PimPong

pre 11 godina

"Dok sam ja selektor nijedan stranac neće igrati za Srbiju"

Pa stranci ni ne mogu, po pravilima FIFA-e, da igraju za Srbiju.

Salu na stranu, a odakle si ono ti? Da nisi slucajno "stranac" iz Hrvatske?

Ja sam iskreno u principu protiv davanja drzavljanstva nekome samo da bi igrao za nasu reprezentaciju, ali svakog fudbalera treba posebno razmotriti. Mislim, u zapadnoj Evropi se povecao broj "stranaca" u drzavnim ekipama jer su to vecinom klinci imigranata, kao npr. Ibrahimovic. Ni Svedska a ni Svabe prvenstveno ne idu u druge zemlje da "vrbuju" igrace. Razlika je ta da kod nas ti stranci dolaze u starijim godinama prvenstveno da se bave fudbalom.

Ali ako smo ganjali jednog Krkica koji skoro nema nikakve veze sa Srbijom osim gena, pa mozemo bar da razmotrimo one koji duze zive kod nas i koji ginu na terenu. I ne mozemo druge principe da imamo prema strancima iz Republike Srpske i strancima iz Kameruna. On ne moze ovakve nacionalisticke i mozda rasisticke izjave da daje, a da ostane na celu reprezentacije. U stvari, moze, ovo je Srbija...

RR

pre 11 godina

Mihajlovicu, i ti si stranac - naturalizovani drzavljanin Srbije rodjen u susednoj Hrvatskoj. Kako onda to tebi ne smeta da "osecas Srbiju"?

Zivu glavu jedva spasih

pre 11 godina

Pa i ti si stranac, rodjen u Hrvatskoj, pa si igrao.
(Cvetko, 22. april 2013 15:01)

Sram i tebe bilo! Da li bi to vazilo i za Teslu? Svasta bih ti sad ovde napisao ali mi nece pustiti komentar. Mada, kad su pustili tvoj onda zaista ne vidim zasto ja tebe ne bih mogao uporediti sa nekim... Opet i to je uvreda za te vrste... Razumes? Ne verujem.

Pedja

pre 11 godina

Sve vodece nacije imaju naturalizovane fudbalere. Pogledajte Nemce gde ima vise Poljaka nego Nemaca. Svojevremeno je Surinam maltene mogao da bude prvak sveta da su hteli da igraju za njega Gulit, Rajkard i ostali.
Ne bih se nista bunio da Mesi zazeli da igra za nas i uzme drzavljanstvo.
Ali u konkretnom slucaju ne bih ni ja zvao Oumarua. Taj daje otprilike gol na svake 3-4 utakmice. I to u nasoj slaboj ligi. Takvi nam napadaci zaista ne trebaju.

tuga, cemer, jad

pre 11 godina

Mora li svaki drugi dan neka njegova glupa izjava???
Razumem da stranci nikad ne mogu nauciti dobro himnu, ali, zaboga, mogao bi nesto i da progutas. Tu se pravis vazan, ko da si Murinjo, a ne svatas da nemas rezultate da bi se ponasao tako...

Paradox

pre 11 godina

Srecom pa ti najbolje osecas Srbiju. Vidi se po tvojoj deci koja ne znaju ni dve reci na Srpskom jeziku, a vamo si veliki Srbin. Manite se ljudi toga. Ako hocemo da nam se narod raduje uspesima, moramo da koristimo najbolje sto imamo. Ako su to i crnci, pa sta? Zelja im je da igraju, po meni dovoljno.

Digg

pre 11 godina

Ovaj narod je definitivno glup za koga glasa da ga vodi. Predsednik drzave, kao i predsednik Vlade imaju hrvatska imena. Predsednik fudbala je Crnogorac, a trener polu-Hrvat, a svi imaju jedno zajednicki. Osim da gube u svemu, usta su im takodje puna srpskog patriotizma.

riječanin

pre 11 godina

gluposti pričaš siniša pa ima čak hrvata koji bi ginuli za srpski dres a kamoli neki drugi narodi jer kod srbijanaca i nas srba ima zbilja svega i svačega lošega nažalost više nego dobroga a takav jedan skup vrhunskih svjetskih zvijezda privlači sve pametne i ambiciozne igrače VOLIM TE SRBIJO

my way

pre 11 godina

Covek koji ima nase drzavljanstvo je Srbin, a ne stranac i to pravo mu niko ne moze oduzeti. Ja uopste nisam kritikovao Sinisu sto je odstranio Ljajica, decko jednostavno ne da nije postovao, vec je jasno rekao da nece postovati ni u buducnosti pravila ponasanja koja je sam potpisao, ali ovaj stav i izjavu ne odobravam nikako.
Sto se tice Ljajica i himne, ravnopravnost gradjana se obezbedjuje zakonima, a ne drzavnim obelezjima. Kad se nacionalne drzave na ovoj planeti zamene sa nekim drugim oblikom organizovanja verovatno ce biti drugacije, a o tome se ne pitamo mi. U kojoj himni ili zastavi neke druge zemlje srpski narod moze da se pronadje kao cinilac? Ni u jednoj. A bas Ljajic i ostali muslimani/Bosnjaci u ovoj himni Srbije mogu da se pronadju isto koliko i svi mi. Sta bi bilo da smo usvojili Vostani Serbie iz Prvog srpskog ustanka? Spominjenje srpskog roda nikako ne znaci negiranje stvaranja posebne bosnjacke nacije, ni prava nekome da se kao Bosnjak izjasnjava, bez obzira na to sto sa Bosnom i BiH objektivno bas i nema mnogo veze. Sto se tice reci Bog, pa gde u tekstu pise da se radi o hriscanskom? Bog je slovensko ime za nadljudsko bice (u politeizmu bica) koje igra glavnu ulogu u svim religijama i verovanjima. A to da li ce fudbaleri uopste biti obavezni da pevaju ili ne pevaju himnu, to je pitanje izmedju njih i selektora i uspostavljenih pravila ponasanja, a ne za nas. Mislim da bi Ljajicu, Bosnjacima i ostalim manjinama sve ovo neko trebao javno tako i da objasni.

nekle

pre 11 godina

Podrzavam, klub je klub, reprezetnacija je reprezentacija.
Nije problem u nacionlanoj pripadnosti, sto se mene tice da su kleo, oumaru ili neko treci rodjeni u Srbiji nikakav problem, neka igraju jer bi to bila njihova zemlja bez obzira na poreklo.
Ovako je u pitanju cisto pomodarstvo i interes.
Igrac koji do pre par godina nije znao da pokaze na globusu gde je Srbija a mozda cak i nije cuo za nju...
Makar bili zadnji u svemu ne trebaju da igraju stranci.

levo smetalo

pre 11 godina

Dali to znaci da i Nadja Higl ne treba da pliva za Srbiju?! (Emanuel, 22. april 2013 18:52) Kazi mi jednu slicnost izmedju Nadje Higl i Clea ili Abua.

Zagor

pre 11 godina

Ovakvih izjava od trenera drzavne reprezentacije su vec prevrsila svaku meru!
Gospodine, onog momenta kada primite nekoga u zemlju i date mu pasos vise nije stranac. Tolko bi trebalo da znate!!!
Pa gde zivi ovaj covek i kolko jos moram ovakvih gluposti da cujem.
Has hor " Beckih decaka" u akciji !

Bilal

pre 11 godina

Ni jedan stranac ne može da oseća Srbiju kao domaći igrač", kratko je rekao Mihajlović za "Žurnal"
Koji demagog!? Pa što sa ženom i decom ne dođeš u Srbiju da živiš? Pa zato što se osećaš (I)talijanom. Iskreno, da mi daju državljanstvo Andore odmah bih se počeo osećati Andorcem. Domovina je tamo gde mi je lepo. Mora da je Abubakaru bolje u nekoj zabiti u Kamerunu no u Novom Sadu. Jest! Malo (preko)sutra!

Dzek

pre 11 godina

Kad moze u Francuskoj 10 Alzirca, u Njemackoj 5-6 Poljaka, u Htvatskoj 5-6 Bosanca i 2 Brazilca... moze i kod nas neki stranac, Hrvatska prva u nasoj grupi a svi napadaci stranci tri rodjena u BiH a jedan u Brazilu, treba to Mihajlovic provjerit malo pa mozda bi onda bili u rangu Hrvatske

Rajko Janjanin

pre 11 godina

Ovo podrzavam. Kakvo naturalizovanje, kakvi pasosi, veze to nema sa konceptom reprezentativnog sporta. I bas mi je drago sto nasa kosarkaska reprezentacija nema stranca na pleju (ako se ne varam jedina iz celog regiona) pa makar zlata vise ne videli. Isto tako vise volim da smo 40ti na svetu u fudbalu nago da smo u top 10 sa brazilskim veznjakom ili kamerunskim napadacem.

Nikola Tomic

pre 11 godina

od onog momenta od kada su nacionalne reprezentacije prestale da nose grb drzave i pocele da nose grbove fudbalskih saveza (negde 80-tih, cini mi se), prestao je da postoji i nacionalni fudbal. kako su svi dovukli neke crnce i onda kao pobedjuju, ja bih radije da pobedimo nekog, pa makar igralo i 11 crnaca ... bar da se i mi smejemo zapadnjacima jedanput ...

Branko

pre 11 godina

Uvek sam cenio ljude po onome sta urade a ne sta pricaju,ovaj je mnogo toga ispricao a rezultati njegovog rada su vidljivi svakom...pametnom dosta!

wroom1975

pre 11 godina

Kakvo neznanje...i taj je nama selektor...?!?!? Nama ne treba neko ko oseca Srbiju, nama trebaju oni koji osecaju fudbal. A mi takve ne zovemo da igraju. Neka pogleda sastav reprezentacije Nemacke, recimo.

Semic Antonie

pre 11 godina

u nedostatku rezultata na terenu Gos.Mihajlovic, poseze za populizmom.
Nazalost, ja nemam odgovore na stotinju pitanja vezanih za nus-pojavu zvanu
S.Mihajlovic.

darko

pre 11 godina

hah, samo cu pitati cenjenog gospodina selektora mihajlovica sinisu, da li on i ja gledamo istu reprezentaciju, posto nisam bas nesto video da ovi "osecaju" ( sta god mu to znacilo) reprezentaciju, mada smo mi osetili "nesto" "negde dole" u ovim kvalifikacijama :D

george wordy

pre 11 godina

Ovo je govor diskriminacije i mrznje. Ovo je krsenje osnovnih ljudskih prava i povelje Ujedinjenih Nacija. Ovo je prikriveni sovinizam u svom najgorem obliku. (crnac s moravu, 22. april 2013 13:15) Tebi je, druže, mjesto u pećini , a ne u 21. vijeku.(Ryber Palunko, 22. april 2013 13:14) Da ti osecas Srbiju, odavo bi otiso. Ovako mora da te najure
(Feri, 22. april 2013 13:13)

srdjan

pre 11 godina

Apsolutno podrzavam ovu odluku i to ne samo u fudbalu vec i u svim drugim sportovima. Jednostavno, reprezentacija je nesto sto predstavlja jednu zemlju i treba da ostane tako. Nisu za to "krivi" strani drzavljani jer bih eventualno podrzao da za nasu reprezentaciju i zaigra neki stranac, ali samo onaj koji je prosao mladje selekcije, ili neko ko ovde dugo dugo zivi, ko je mozda ozenjen i ko je ovde oformio porodicu, neko ko dobro poznaje mentalitet i obicaje ove zemlje .... Jedini izuetak po pitanju stranaca jesu izgraci iz zemalja bivse Yu, ali po logici stvari tu zaista ima mnogo previranja posto zive u jednoj zemlji a zarko zele da igraju za svoju Naciju.
Ako bi se islo drugom logikom po pitanju angazovanja stranaca, onda bi od Rusa mogli da dodbijemo jedno 7-8 igraca hokeja na ledu i da za kratko vreme osvojimo i poneku medalju ...ali to nismo mi, i ne treba nam takav pristup.
Puno srece, naravno, onim ekipama u kojima igraju raznorazni strani kosarkasi, fudbaleri i ostali ... koji jednostavno ne znaju gde se nalazi zemlja za koju nastupaju.

ти си спрдња

pre 11 godina

драже би ми било да домаћи играчи не осећају толико Србију, можда би и видели неког фудбала

seljo

pre 11 godina

iskreno i ja sam protiv, ne bih da nam igraju brazilci i tamnoputi igraci koji nemaju bas nista sa srbijom osim pasosa. onog mladog zivkovica iz holandije bih prihvatio, ipak mu je majka srpkinja. pre svega treba da sacuvamo nacionalni ponos i obraz!

Geometar

pre 11 godina

Samo nastavi uskoro nece ni Srbi hteti da igraju za Srbiju. Covece prestani da se bavis demagogijom i svojm principima to nas ne interesuje .HOCEMO POBEDE.

mozda bi bilo cool da mi je i Brad Pitt brat, ali nije

pre 11 godina

ne mogu da verujem kakve komentare citam ovde. ljudi, imate klupski fudbal pa gledajte mesane ekipe i navijajte za koga hocete. Svi se prodaju tamo i ovde, pa mesaju i uklapaju ekipe kako im je volja, a pritom svi zaradjuju bolesno puno novca.
Reprezentacija je ipak ono najbolje sto dolazi iz jedne zemlje. Neko ko je negde rodjen i tu zemlju oseca za domovinu, on moze biti njen predstavnik. A ne neko ko je zbog laksih uslova igranja i sta ti ja znam cega uzeo drzavljanstvo. Taj isti ce par godina igrati tu gde je dok se ne proda u neku bolju i zapadniju zemlju, a onda bi igrao i za njih ako su bolji... Stvarno je tuzno i smesno videti sportiste kako menjaju reprezentacije i licitiju u zavisnosti od toga ko ponudi vise. Hajde da razumem neke koji se bave manje komercijalnim sportovima pa im drzava ne obezbedjuje ni osnovne uslove za bavljenje onim sto vole, pa na kraju odu tamo gde mogu da se ostvare, ali fudbaleri...
Nemojte pogresno shvatiti, nemam nista protiv da mali kinez koji se rodio u Srbiji i u njoj odrastao jednog dana i igra za nasu reprezentaciju. Medjutim, on nije stranac i Srbija je njegova zemlja iako ima drugo poreklo. Dok neko ko je dosao pre godinu dana i ostace mozda jos jednu pre nego se negde bolje proda i koga se cemo zaboraviti da je ikada i bio ovde, takvi nam ne trebaju pa da nam je reprezentacija i sto puta jadnija. Ovi sto sad igraju su nasi momci i nek se bore najbolje sto mogu. A nase je da ih volimo jer bolje nemamo!!!

marketingdizajn@yahoo.com

pre 11 godina

Abu je igrac kakav je reprezentaciji neophodan vec godinama, a Miha je odlican trener za npr Hajduk iz Kule ili Borac iz Cacka ali ne i za reprezentaciju.

vladimir

pre 11 godina

posto ionako nema odgovornosti za rezultate nema analize plana kako se do istih planiralo doci posto je plata za nebuloze nerealno visoka onda ima puta bez puta u brazil neodgovornosti za bilo sta i sejanaja neodgovornosti jer mu isti takav i dao takvu nezasluzenu platu

pljuc

pre 11 godina

Posmatrajuci uvredljivie komentare vezane uz vesti o Mihi,ne mogu se oteti utisku,da ih pisu oni isti,koji su nakon slabasnog Velsa,tog istog Mihu dizali u zvezde,euforisali.
Znaci,97% komentatora se uopste ne razume u fudbal,a karakter i inteligencija u banani.Takvi boljeg od Mihe niti ne zasluzuju.

dean

pre 11 godina

Ja vas ne razumijem?..pa vama da dode najbolji trener na ovoj planeti nebi valjao.ko god da dode vi ga pljujete.ocete antica! Pa bio covjek i njega ste ispljuvalji i vredali.ni ja se sa nekim stvarima ne slazem,recimo pjevanje himne,ali mislim da miha definitvno radi prave stvari samo to vi necete da priznate jer ocito ne volite promjene.jer za nesto uraditi treba vremena a posbno tu kod nas na balkanu to nije lako.i budite vise uz svoje ljude i ne vredajte te ih jer vam se cjeli svjet sprda.tim komentarom nisam zelio nikoga vredati to je moje misljenje kao neutralnog promatraca i simpatizera vasih sportasa i ljudi.ljepi pozdrav svim ljudma dobre volje iz ISTRE!!

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

@BAKI KULA: Bravo za gospodina Mihajlovića. Pokušava da unese malo dostojanstva i respekta prema srpskoj reprezentaciji. Oni, kojima su himna, grb, zastava i nacionalnost nevažni, mogu da navijaju za Brazil ili Kamerun. Tamo se igra veoma dobar fudbal. Neko mora da navija i za Srbiju, da se raduje njenoj himni i bojama. Inače, ako sve to nije važno, čemu onda svetsko prvenstvo, čemu olimpijade? Vidite kako Hrvatima ne smeta ni himna, ni zastava a ni nacionalnost?

Pedja

pre 11 godina

Slazem se. A sta je sa igracima iz CrneGore (zemlja sa 600000 stanovnika, a toliki broj "talentovanih igraca")?

Zasto se oni razlikuju od ostalih stranaca ? Njihovi menadzeri ih proglasavaju nekakvim super talentima i onda dolaze kod nas da igraju i zauzimaju mesta nasoj deci ....

Jovance

pre 11 godina

Ma daj smenite vise ovog DIKTATORA molim vas. Da moze makar novi SELEKTOR da napravi tim za sledece kvalifikacije...pa ovaj covek sam nezna sta radi. Ne zove MATICA...LJAJIC koj hara italijoM. Zasto niko nista ne radi u vezi toga ? Tole je jos uvek na celu FSS. To je toliko ocigledno da je sve ovo manipulisano a niko nista ne preduzima !!!!!
(odlazi, 22. april 2013 15:29)



"Neznam" se pise "ne znam". Jasno?

zinovija007

pre 11 godina

Pa ako neko zna da igra fudbal bolje od ovih sadasnjih onda ga treba pozvati u reprezentaciju pa makar bio rodjen negde drugne a ne u Srbiji.

del koske

pre 11 godina

S'jedne strane Miha je upravu. To sto imamo imamo, sa time moramo da igramo i da se ponosimo. Bili oni 4. ili 40. na svetu tako je. Ali isto tako ako zeli rezultat, sto je jedino merilo u sportu, e onda bi mogao do porazmisli o Cleu, Abubakaru, Caduu...ne kazem da su bolji od svih nasih ali da samo porazmisli. Ja prvi nisam za pozivanje stranaca...ali ko mene pita.

Milan

pre 11 godina

Naravno da ne treba da igra, ima svoju zemlju pa neka igra za nju. Mi smo S
rbija i treba da igraju nasi momci, to sto nemamo takvog spica kao on, to je nas problem. Kakve Oumaru ima veze sa Srbijom, pa na leto kada ode odavde nece vise krociti u ovu zemlju, a naravno da on zeli da igra za nasu reprezentaciju...ali, ne zato sto je voli, vec da bi uzeo vise para kao reprezentativac. Ekstra je igrac, ali ne moze da bude reprezentativac Srbije kada nije SRBIN. Ne znam ni da li bi nam Mesi pomogao a ne Oumaru :-)

Mirko - KONIK

pre 11 godina

pa da... gde ce Kamerunac da zapeva himnu !!!! hahaha

E moj Miho, stvarno si nas upropastio. Pa cak ni Ribery ni Benzema ne pevaju "La Marseillaise" pa ne padam im na pamet u francuskom savezu da ne igraju.

Goran

pre 11 godina

Bravo za ovaj stav!! Ovo je Srbija i treba da igraju Srbi i svi oni koji su rodjeni u Srbiji a vole srpsku drzavu i postuju je!! Volim Klea skoro kao i Saleta Ilica ali nikda ne bih pristao da on igra u reprezentaciji, pogotovo neki crnac, to je smesno!! Nisam rasista, daleko od toga ali dajte da sacuvamo ono sto je srpsko!! Imamo mi fudbaleru boljih ne samo od Abubakara nego boljih od pola evropskih igraca, samo treba promeniti politiku vodjenja reprezentacije i dati priliku mladim fudbalerima!!

Ukloniti diskriminaciju po rasnoj, verskoj, i etnickoj opredeljenosti iz svih segmenata drustva.

pre 11 godina

Da se podsetimo:

* Zakon o javnom informisanju – član 38: Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo."

Mihajloviceva izjava, kao i njeno objavljivanje, osim sto je velika sramota za Srbiju, je samo po sebi i krivično delo koje treba istraziti i sankcionirati. Nadlezni organi, cemu sluzite, i zasta vas placamo?

Republika Srpska uskoro Srbija

pre 11 godina

Pricajte vi sta hocete ali on je covek sa stavom,kaze nesto i ispuni.A za trenerske sposobnosti ne bi sudio,mada bi ga ja pustio da vodi Srbiju i u sledecim kvalifikacijama.Smetao vam je Petkovic 2006!?Nije valjao Antic!? Mihajlovic?Sad ni on nevalja.Smem se kladiti da ni sledeci nece valjati.Nije Sloba kriv mi smo.....

AP

pre 11 godina

Nije Oumaru neki spic,kad bi otisao u jacu ligu pitanje je da li bi bio starter,ali ceo tim nefunkcionise,malo to neko da ukonponuje ima srbija dobrih igrac,ali nema selektora.

kamerun

pre 11 godina

Nisam zadovoljan Mihinim rezultatima selektora.
Ipak mislim da Abubakar ne treba da igra za našu reprezentaciju, jer ako nije mogao igrati za KAMERUN nije u redu da se toliko ponižavamo.
Nema on kvalitet jednog ETOA a i Kamerun nije neka ekstra rep.

Use i u svoje kljuse

Ivan Lekic

pre 11 godina

Dao bih komentar na vase komentare,nas narod vise interesuje sta je rekao fudbalski selektor nego bilo ko drugi,to mozemo videti po broju komentara na ovu temu,a to sto politicari rade sta rade to nas ne interesuje toliko...Ipak je vaznije sta je Miha rekao...Ali da ne odskacem od teme,mislim da je upravu jer u reprezentaciji jedne zemlje treba da igra njen narod,valjda je to ideja,za Srbiju da igraju Srbi,a ne da dovedemo Ericsona jer covek jednostavno nije Srbin,jeste strucnjak ali nije Srbin..Mihajlovic je pogresio za Ljajica ali za strance je u pravu.Siguran sam da u Srbiji ima puno talentovanih mladih igraca,i zato nema nijednog razloga da dovodimo neke trecerazredne igrace ko zna odakle,npr. nekog Brazilca,pa on da valja igrao bi za Brazil,zasto bi dolazio da igra za nas???Da nije mozda zbog para ili ljubavi prema Srbiji.Mi smo ti koji treba da se borimo za nasu zemlju a ne da dovodimo druge da to rade za nas.

neko

pre 11 godina

@Iggy: izvini ako ti moja ljubav prema mojoj drzavi i narodu smeta. ponizno se izvinjavam svim komentatorima kojima je rodoljublje prema srbiji uvreda...

rokosovski

pre 11 godina

onoga dana kada crnac ili bilo koji drugi stranac bude obukao dres sa drzavnim grbom prestajem navijati za srbiju.konacno jedna normalna od mihajlovica.sada vidim da ga svi napadaju zbog toga a htio bi postaviti jedno pitanje gdje je sada taj kleo sto je trebao biti nas spasilac?i ovaj oumaru je solidan u nasoj jadnoj ligi ali realno nije kalibar reprezentacije a sigurno nije nimalo bolji od djuricica,djurdjica i djordjevica.ova trojica trpaju bar u mnogo jacim ligama nego li sto je nasa jelenko liga.zbog toga oumaru treba da igra za kamerun kleo za brazil a mi se drzati nasih ma kakvi god bili.

vladimir_natal_petkovic

pre 11 godina

nemojte uporedjivati srbiju sa nemackom austrijom svedskom ili svajcarskoj.tamo je normalno da stranci igraju za njih jer su ti stranci tamo rodjeni odrasli naucili perfektno jezik ..to nema nikakve veze sa jednim cleo-m ili ovim deckom iz novog sada..eto taj cleo ,pitanje je dali ce se taj ikad vise vratiti u srbiju tako da je ne logicno zvati strance..nase strnace jer oni su ovdje par godina.jedini stranac kojem bi ja dao da igra za nas je lamin diara,taj covek je bio 8 godina u srbiji PERFEKTNO zna srpski jezik i taj se vraca ponovo da zivi kod nas.mani te se praznih prica o cleu i abudakaru ili kako se zove ,mihajlovic je upravu.

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

@BAKI KULA: Bravo za gospodina Mihajlovića. Pokušava da unese malo dostojanstva i respekta prema srpskoj reprezentaciji. Oni, kojima su himna, grb, zastava i nacionalnost nevažni, mogu da navijaju za Brazil ili Kamerun. Tamo se igra veoma dobar fudbal. Neko mora da navija i za Srbiju, da se raduje njenoj himni i bojama. Inače, ako sve to nije važno, čemu onda svetsko prvenstvo, čemu olimpijade? Vidite kako Hrvatima ne smeta ni himna, ni zastava a ni nacionalnost?

srdjan

pre 11 godina

Apsolutno podrzavam ovu odluku i to ne samo u fudbalu vec i u svim drugim sportovima. Jednostavno, reprezentacija je nesto sto predstavlja jednu zemlju i treba da ostane tako. Nisu za to "krivi" strani drzavljani jer bih eventualno podrzao da za nasu reprezentaciju i zaigra neki stranac, ali samo onaj koji je prosao mladje selekcije, ili neko ko ovde dugo dugo zivi, ko je mozda ozenjen i ko je ovde oformio porodicu, neko ko dobro poznaje mentalitet i obicaje ove zemlje .... Jedini izuetak po pitanju stranaca jesu izgraci iz zemalja bivse Yu, ali po logici stvari tu zaista ima mnogo previranja posto zive u jednoj zemlji a zarko zele da igraju za svoju Naciju.
Ako bi se islo drugom logikom po pitanju angazovanja stranaca, onda bi od Rusa mogli da dodbijemo jedno 7-8 igraca hokeja na ledu i da za kratko vreme osvojimo i poneku medalju ...ali to nismo mi, i ne treba nam takav pristup.
Puno srece, naravno, onim ekipama u kojima igraju raznorazni strani kosarkasi, fudbaleri i ostali ... koji jednostavno ne znaju gde se nalazi zemlja za koju nastupaju.

Goran

pre 11 godina

Bravo za ovaj stav!! Ovo je Srbija i treba da igraju Srbi i svi oni koji su rodjeni u Srbiji a vole srpsku drzavu i postuju je!! Volim Klea skoro kao i Saleta Ilica ali nikda ne bih pristao da on igra u reprezentaciji, pogotovo neki crnac, to je smesno!! Nisam rasista, daleko od toga ali dajte da sacuvamo ono sto je srpsko!! Imamo mi fudbaleru boljih ne samo od Abubakara nego boljih od pola evropskih igraca, samo treba promeniti politiku vodjenja reprezentacije i dati priliku mladim fudbalerima!!

Rajko Janjanin

pre 11 godina

Ovo podrzavam. Kakvo naturalizovanje, kakvi pasosi, veze to nema sa konceptom reprezentativnog sporta. I bas mi je drago sto nasa kosarkaska reprezentacija nema stranca na pleju (ako se ne varam jedina iz celog regiona) pa makar zlata vise ne videli. Isto tako vise volim da smo 40ti na svetu u fudbalu nago da smo u top 10 sa brazilskim veznjakom ili kamerunskim napadacem.

nekle

pre 11 godina

Podrzavam, klub je klub, reprezetnacija je reprezentacija.
Nije problem u nacionlanoj pripadnosti, sto se mene tice da su kleo, oumaru ili neko treci rodjeni u Srbiji nikakav problem, neka igraju jer bi to bila njihova zemlja bez obzira na poreklo.
Ovako je u pitanju cisto pomodarstvo i interes.
Igrac koji do pre par godina nije znao da pokaze na globusu gde je Srbija a mozda cak i nije cuo za nju...
Makar bili zadnji u svemu ne trebaju da igraju stranci.

seljo

pre 11 godina

iskreno i ja sam protiv, ne bih da nam igraju brazilci i tamnoputi igraci koji nemaju bas nista sa srbijom osim pasosa. onog mladog zivkovica iz holandije bih prihvatio, ipak mu je majka srpkinja. pre svega treba da sacuvamo nacionalni ponos i obraz!

Zivu glavu jedva spasih

pre 11 godina

Pa i ti si stranac, rodjen u Hrvatskoj, pa si igrao.
(Cvetko, 22. april 2013 15:01)

Sram i tebe bilo! Da li bi to vazilo i za Teslu? Svasta bih ti sad ovde napisao ali mi nece pustiti komentar. Mada, kad su pustili tvoj onda zaista ne vidim zasto ja tebe ne bih mogao uporediti sa nekim... Opet i to je uvreda za te vrste... Razumes? Ne verujem.

Milan

pre 11 godina

Naravno da ne treba da igra, ima svoju zemlju pa neka igra za nju. Mi smo S
rbija i treba da igraju nasi momci, to sto nemamo takvog spica kao on, to je nas problem. Kakve Oumaru ima veze sa Srbijom, pa na leto kada ode odavde nece vise krociti u ovu zemlju, a naravno da on zeli da igra za nasu reprezentaciju...ali, ne zato sto je voli, vec da bi uzeo vise para kao reprezentativac. Ekstra je igrac, ali ne moze da bude reprezentativac Srbije kada nije SRBIN. Ne znam ni da li bi nam Mesi pomogao a ne Oumaru :-)

mozda bi bilo cool da mi je i Brad Pitt brat, ali nije

pre 11 godina

ne mogu da verujem kakve komentare citam ovde. ljudi, imate klupski fudbal pa gledajte mesane ekipe i navijajte za koga hocete. Svi se prodaju tamo i ovde, pa mesaju i uklapaju ekipe kako im je volja, a pritom svi zaradjuju bolesno puno novca.
Reprezentacija je ipak ono najbolje sto dolazi iz jedne zemlje. Neko ko je negde rodjen i tu zemlju oseca za domovinu, on moze biti njen predstavnik. A ne neko ko je zbog laksih uslova igranja i sta ti ja znam cega uzeo drzavljanstvo. Taj isti ce par godina igrati tu gde je dok se ne proda u neku bolju i zapadniju zemlju, a onda bi igrao i za njih ako su bolji... Stvarno je tuzno i smesno videti sportiste kako menjaju reprezentacije i licitiju u zavisnosti od toga ko ponudi vise. Hajde da razumem neke koji se bave manje komercijalnim sportovima pa im drzava ne obezbedjuje ni osnovne uslove za bavljenje onim sto vole, pa na kraju odu tamo gde mogu da se ostvare, ali fudbaleri...
Nemojte pogresno shvatiti, nemam nista protiv da mali kinez koji se rodio u Srbiji i u njoj odrastao jednog dana i igra za nasu reprezentaciju. Medjutim, on nije stranac i Srbija je njegova zemlja iako ima drugo poreklo. Dok neko ko je dosao pre godinu dana i ostace mozda jos jednu pre nego se negde bolje proda i koga se cemo zaboraviti da je ikada i bio ovde, takvi nam ne trebaju pa da nam je reprezentacija i sto puta jadnija. Ovi sto sad igraju su nasi momci i nek se bore najbolje sto mogu. A nase je da ih volimo jer bolje nemamo!!!

Republika Srpska uskoro Srbija

pre 11 godina

Pricajte vi sta hocete ali on je covek sa stavom,kaze nesto i ispuni.A za trenerske sposobnosti ne bi sudio,mada bi ga ja pustio da vodi Srbiju i u sledecim kvalifikacijama.Smetao vam je Petkovic 2006!?Nije valjao Antic!? Mihajlovic?Sad ni on nevalja.Smem se kladiti da ni sledeci nece valjati.Nije Sloba kriv mi smo.....

kamerun

pre 11 godina

Nisam zadovoljan Mihinim rezultatima selektora.
Ipak mislim da Abubakar ne treba da igra za našu reprezentaciju, jer ako nije mogao igrati za KAMERUN nije u redu da se toliko ponižavamo.
Nema on kvalitet jednog ETOA a i Kamerun nije neka ekstra rep.

Use i u svoje kljuse

rokosovski

pre 11 godina

onoga dana kada crnac ili bilo koji drugi stranac bude obukao dres sa drzavnim grbom prestajem navijati za srbiju.konacno jedna normalna od mihajlovica.sada vidim da ga svi napadaju zbog toga a htio bi postaviti jedno pitanje gdje je sada taj kleo sto je trebao biti nas spasilac?i ovaj oumaru je solidan u nasoj jadnoj ligi ali realno nije kalibar reprezentacije a sigurno nije nimalo bolji od djuricica,djurdjica i djordjevica.ova trojica trpaju bar u mnogo jacim ligama nego li sto je nasa jelenko liga.zbog toga oumaru treba da igra za kamerun kleo za brazil a mi se drzati nasih ma kakvi god bili.

Jovance

pre 11 godina

Ma daj smenite vise ovog DIKTATORA molim vas. Da moze makar novi SELEKTOR da napravi tim za sledece kvalifikacije...pa ovaj covek sam nezna sta radi. Ne zove MATICA...LJAJIC koj hara italijoM. Zasto niko nista ne radi u vezi toga ? Tole je jos uvek na celu FSS. To je toliko ocigledno da je sve ovo manipulisano a niko nista ne preduzima !!!!!
(odlazi, 22. april 2013 15:29)



"Neznam" se pise "ne znam". Jasno?

levo smetalo

pre 11 godina

Dali to znaci da i Nadja Higl ne treba da pliva za Srbiju?! (Emanuel, 22. april 2013 18:52) Kazi mi jednu slicnost izmedju Nadje Higl i Clea ili Abua.

Ivan Lekic

pre 11 godina

Dao bih komentar na vase komentare,nas narod vise interesuje sta je rekao fudbalski selektor nego bilo ko drugi,to mozemo videti po broju komentara na ovu temu,a to sto politicari rade sta rade to nas ne interesuje toliko...Ipak je vaznije sta je Miha rekao...Ali da ne odskacem od teme,mislim da je upravu jer u reprezentaciji jedne zemlje treba da igra njen narod,valjda je to ideja,za Srbiju da igraju Srbi,a ne da dovedemo Ericsona jer covek jednostavno nije Srbin,jeste strucnjak ali nije Srbin..Mihajlovic je pogresio za Ljajica ali za strance je u pravu.Siguran sam da u Srbiji ima puno talentovanih mladih igraca,i zato nema nijednog razloga da dovodimo neke trecerazredne igrace ko zna odakle,npr. nekog Brazilca,pa on da valja igrao bi za Brazil,zasto bi dolazio da igra za nas???Da nije mozda zbog para ili ljubavi prema Srbiji.Mi smo ti koji treba da se borimo za nasu zemlju a ne da dovodimo druge da to rade za nas.

Ivan, CH

pre 11 godina

Zbog ovakve diskriminirajuce izjave, koja je u neku ruku i rasisticka, Mihajlovic bi morao ne samo da bude smenjen sa mesta selektora, vec i da krivicno odgovara.

vladimir_natal_petkovic

pre 11 godina

nemojte uporedjivati srbiju sa nemackom austrijom svedskom ili svajcarskoj.tamo je normalno da stranci igraju za njih jer su ti stranci tamo rodjeni odrasli naucili perfektno jezik ..to nema nikakve veze sa jednim cleo-m ili ovim deckom iz novog sada..eto taj cleo ,pitanje je dali ce se taj ikad vise vratiti u srbiju tako da je ne logicno zvati strance..nase strnace jer oni su ovdje par godina.jedini stranac kojem bi ja dao da igra za nas je lamin diara,taj covek je bio 8 godina u srbiji PERFEKTNO zna srpski jezik i taj se vraca ponovo da zivi kod nas.mani te se praznih prica o cleu i abudakaru ili kako se zove ,mihajlovic je upravu.

pljuc

pre 11 godina

Posmatrajuci uvredljivie komentare vezane uz vesti o Mihi,ne mogu se oteti utisku,da ih pisu oni isti,koji su nakon slabasnog Velsa,tog istog Mihu dizali u zvezde,euforisali.
Znaci,97% komentatora se uopste ne razume u fudbal,a karakter i inteligencija u banani.Takvi boljeg od Mihe niti ne zasluzuju.

my way

pre 11 godina

Covek koji ima nase drzavljanstvo je Srbin, a ne stranac i to pravo mu niko ne moze oduzeti. Ja uopste nisam kritikovao Sinisu sto je odstranio Ljajica, decko jednostavno ne da nije postovao, vec je jasno rekao da nece postovati ni u buducnosti pravila ponasanja koja je sam potpisao, ali ovaj stav i izjavu ne odobravam nikako.
Sto se tice Ljajica i himne, ravnopravnost gradjana se obezbedjuje zakonima, a ne drzavnim obelezjima. Kad se nacionalne drzave na ovoj planeti zamene sa nekim drugim oblikom organizovanja verovatno ce biti drugacije, a o tome se ne pitamo mi. U kojoj himni ili zastavi neke druge zemlje srpski narod moze da se pronadje kao cinilac? Ni u jednoj. A bas Ljajic i ostali muslimani/Bosnjaci u ovoj himni Srbije mogu da se pronadju isto koliko i svi mi. Sta bi bilo da smo usvojili Vostani Serbie iz Prvog srpskog ustanka? Spominjenje srpskog roda nikako ne znaci negiranje stvaranja posebne bosnjacke nacije, ni prava nekome da se kao Bosnjak izjasnjava, bez obzira na to sto sa Bosnom i BiH objektivno bas i nema mnogo veze. Sto se tice reci Bog, pa gde u tekstu pise da se radi o hriscanskom? Bog je slovensko ime za nadljudsko bice (u politeizmu bica) koje igra glavnu ulogu u svim religijama i verovanjima. A to da li ce fudbaleri uopste biti obavezni da pevaju ili ne pevaju himnu, to je pitanje izmedju njih i selektora i uspostavljenih pravila ponasanja, a ne za nas. Mislim da bi Ljajicu, Bosnjacima i ostalim manjinama sve ovo neko trebao javno tako i da objasni.

dean

pre 11 godina

Ja vas ne razumijem?..pa vama da dode najbolji trener na ovoj planeti nebi valjao.ko god da dode vi ga pljujete.ocete antica! Pa bio covjek i njega ste ispljuvalji i vredali.ni ja se sa nekim stvarima ne slazem,recimo pjevanje himne,ali mislim da miha definitvno radi prave stvari samo to vi necete da priznate jer ocito ne volite promjene.jer za nesto uraditi treba vremena a posbno tu kod nas na balkanu to nije lako.i budite vise uz svoje ljude i ne vredajte te ih jer vam se cjeli svjet sprda.tim komentarom nisam zelio nikoga vredati to je moje misljenje kao neutralnog promatraca i simpatizera vasih sportasa i ljudi.ljepi pozdrav svim ljudma dobre volje iz ISTRE!!

neko

pre 11 godina

@Iggy: izvini ako ti moja ljubav prema mojoj drzavi i narodu smeta. ponizno se izvinjavam svim komentatorima kojima je rodoljublje prema srbiji uvreda...

runner

pre 11 godina

Znate li, narode, zašto nama Srbima ne ide? Zato što se 99% nas ponaša ovako kako se ponaša Siniša Mihajlović. Ode tamo negde u inostranstvo, zaradi veliku lovu i onda glumi velikog Srbina. Taj šovinizam, populizam i ta ksenofobija nas i drže prikovane na dno evropske i svetske lestvice. A da su On i većina nas pročitala nešto iz srpske istorije shvatla bi da smo najjači i najmoćniji bili onda kada su naši kraljevi, a naročito car Dušan Silni, dovodili Sase da im vade rudu i zlato u Novom Brdu, (H)rvate da im prave nakit i dragulje (Janjevo), Dubrovčane da imu vode trgovinu, Dalmatince da im grade zadužbene, Vizantince da im oslikavaju crkve i manastire i mnoge legionare i plaćenike da im služe i unapređuju vojsku. Ne treba mu Kleo, ne treba mu Abubakar al' mu igra Šćepakadabra koji nije u stanju odigrati 15 minuta čvršće utakmice da se ne povredi ili bolje reći UNEREDI.

del koske

pre 11 godina

S'jedne strane Miha je upravu. To sto imamo imamo, sa time moramo da igramo i da se ponosimo. Bili oni 4. ili 40. na svetu tako je. Ali isto tako ako zeli rezultat, sto je jedino merilo u sportu, e onda bi mogao do porazmisli o Cleu, Abubakaru, Caduu...ne kazem da su bolji od svih nasih ali da samo porazmisli. Ja prvi nisam za pozivanje stranaca...ali ko mene pita.

EuroBalkanac

pre 11 godina

Pa jeste, komšije Hrvati koji su u Srbiji poznati po svom "nacizmu, rasizmu" i drugim -izmima, su dali šansu dvojici koji "ne osečaju novu domovinu kao svoju" i ljudi su dali svoj doprinos, pogotovo Eduardo. Srbi tolerantni, širokih pogleda, ispadoše veći rasisti i nacisti zahvaljujući Mihajloviću i onima koji ga podržavaju u njegovom nacizmu i rasizmu. Te ne može da igra Musliman Ljajić jer neće da peva u slavu Srpskog roda, te ne može Kamerunac (sada Srbin, a ne stranac) jer se izgleda nije oprao pa je za Mihu previše "prljav". Ne pomaže niti to što bi pevao himnu. Pre će biti da je Štimac imao pravo kada je rekao da je Mihajlović mnogo iskompleksiran jer nije dovoljno čist Srbin pa to sada kompenzuje ovakvim glupostima svojstvenim samo ljudima opterečenih nacionalizmom.

Marko, Beograd

pre 11 godina

"Dok sam ja selektor nijedan stranac neće igrati za Srbiju, pa ni Umaru. Ni jedan stranac ne može da oseća Srbiju kao domaći igrač", kratko je rekao Mihajlović za "Žurnal".

Apsolutno je u pravu. Nijedan stranac ne doživljava Srbiju zdravo za gotovo, kao što je to slučaj sa igračima koji su rođeni u Srbiji, već je iskreno voli kao zemlju u kojoj je odabrao da provede ostatak svog života.

Inače, jel' to ujedno i razlog što Nevena Subotića i Zdravka Kuzmanovića sve ređe viđamo u reprezentaciji? Ljudi nisu imali sreće da budu rođeni na teritoriji Srbije pa je ne osećaju kao domaći igrači...

Sole

pre 11 godina

Nema tu, Mihajloviću, šta da se "oseća Srbija", treba da se igra dobar fudbal i da se postižu rezultati, a pošto ti to ne ide, ti i pričaš to što pričaš!
(ajemsasa, 22. april 2013 12:59)

U reprezentaciji Nemačke pola reprezentacije "ne oseća Nemačku" , već igra fudbal i postižu rezultate takve da su oni i svetski i evropski prvaci već duže vreme.

urk387

pre 11 godina

E zato je Srbija 40, a Hrvatska medju prvih 10 reprezentacija na svetu. Zato mi ne idemo na dva uzastopna velika takmicenja, a Hrvati idu. Eto toliko.

seljak

pre 11 godina

Naravno da ne treba da igra, ima svoju zemlju pa neka igra za nju. Mi smo Srbija i treba da igraju nasi momci, to sto nemamo takvog spica kao on, to je nas problem. Kakve Oumaru ima veze sa Srbijom, pa na leto kada ode odavde nece vise krociti u ovu zemlju, a naravno da on zeli da igra za nasu reprezentaciju...ali, ne zato sto je voli, vec da bi uzeo vise para kao reprezentativac. Ekstra je igrac, ali ne moze da bude reprezentativac Srbije kada nije SRBIN. Ne znam ni da li bi nam Mesi pomogao a ne Oumaru :-) (Milan, 22. april 2013 13:39)...Oumaru je drzavljanin SRBIJE...Kao takav ima sva prava kao ti...a dok postoje ljudi kao ti..tj..koji razisljaju kao ti,mi ce mo u svemu biti na zadnjem mestu.

Pedja

pre 11 godina

Sve vodece nacije imaju naturalizovane fudbalere. Pogledajte Nemce gde ima vise Poljaka nego Nemaca. Svojevremeno je Surinam maltene mogao da bude prvak sveta da su hteli da igraju za njega Gulit, Rajkard i ostali.
Ne bih se nista bunio da Mesi zazeli da igra za nas i uzme drzavljanstvo.
Ali u konkretnom slucaju ne bih ni ja zvao Oumarua. Taj daje otprilike gol na svake 3-4 utakmice. I to u nasoj slaboj ligi. Takvi nam napadaci zaista ne trebaju.

Dzek

pre 11 godina

Kad moze u Francuskoj 10 Alzirca, u Njemackoj 5-6 Poljaka, u Htvatskoj 5-6 Bosanca i 2 Brazilca... moze i kod nas neki stranac, Hrvatska prva u nasoj grupi a svi napadaci stranci tri rodjena u BiH a jedan u Brazilu, treba to Mihajlovic provjerit malo pa mozda bi onda bili u rangu Hrvatske

komrenac

pre 11 godina

Majstore da je ovo normalna drzava,ne vezano za himnu odavno bi ti bio u istragu a ne tu gde jesi pa bi bio selektor nekog odeljenja C,B ILI A...TEBI TREBA POMOC....ovo tvoje izjave u poslednjih 2-3 meseca su za posmatranje...

ajemsasa

pre 11 godina

Nema tu, Mihajloviću, šta da se "oseća Srbija", treba da se igra dobar fudbal i da se postižu rezultati, a pošto ti to ne ide, ti i pričaš to što pričaš!

NBG SPORTISTA

pre 11 godina

Ja sam rodjen u BiH (80-ih). Imam dva pasoša (državljanstva). Živim, radim, školovao sam u Srbiji. Kad me neko pita (nevezano za papirologiju) ja kažem da sam Srbin (veroispovest nije bitna za ovu priču). Prvenstveno što se tako osećam, doživljavam, volim. Takmičio sam se profesionalno (reprezentacija) pod srpskom zastavom, uz srpsku himnu. I kidao sam zubima. Zbog sebe, zbog porodice, zbog prijatelja, zbog Države. I pobedjivao sam. I ponosio se zlatom/srebrom/bronzom. I zastavom... I ti meni sad kažeš (da otvorimo sad onaj deo oko religije i "naturalizacije") da ja nikad ne bih mogao osećati Srbiju kao svoju zato što potičem iz "stare" muslimanske porodice?! Ili zato sto nisam rodjen u Srbiji? Allah manet stari, ja sam Srbin i sportista i ponosim se tim!

Radosav

pre 11 godina

Alal ti vera Mihajlovicu ti si lavcina prava!!!!! Pogledaj bre covece Nemacku gde je ta reprezentacija i ko sve tamo igra , svi cistokrvni nemci hahaha , izigravas nekog super pedagoga , te neces Ljajica , Matica i jos neke druge igrace a sad nece tebi inostranac nikada igrati , ovi hrvati i slovenci su po tebi verovatno blesavi , svajcarci jos gorii a svi su bolji od nas !! Idi bre covece i ti i karadzic i pustite bolje od vas da rade taj posao , vec si dosadan sa tim tvojim idejama koje su unistile srpski fudbal!!!!

Dejan

pre 11 godina

Jel u Međugorju shvatio da naturalizovani stranci ne treba da igraju za reprezentaciju? Koliko se
sećam taj veliki Srbin reče da je iz Međugorja otišao
prosvećen. A ne sećam se baš nešto da Srbi često obilaze to katoličko svetilište.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 11 godina

Ne slažem se sa selektorom. Većina stranaca bi Srbiju osećala mnogo bolje nego većina naših igrača. Ovo samo govori da je Mihajlović kao selektor velika greška. Kada ceo svet ima malte ne cele reprezenatije od nedomaćina nego poreklom iz bivših kolonija, za Srbiju moraju igrati samo domaći. To sve govori o tome da Mihalović ne samo da ne razume moderne trendove u fubalu već i šira zbivanja.

Milow

pre 11 godina

Slazem se da stranac ne igra, medjutim itekako postoje stranci koji ovu zemlju dozivljavaju vise od nekih domacih, "naturalizovanih". Bese je jednog takvog izbacio zato sto nije bio "dovoljno" Srbin...

slavko

pre 11 godina

Nema svrhe raspravljati o Mihajloviću. On je samo jedan od mnogih u Srbiji koji jako loše radi svoj posao i za to prima ogromnu platu. Zato nema za one koji dobro i pošteno rade.

Lala Po

pre 11 godina

Po pravilima FIFA, samo državljani neke države mogu igrati za njenu reprezentaciju. Tako da ni u teoriji stranci ne mogu da igraju za Srbiju. Ali ako misli na uskraćivanje prava da igraju državljanima Srbije, samo zato što su originalno rođeni u nekoj drugoj zemlji, onda je u pitanju teška diskriminacija, koja je ne samo protivzakonita i protivustavna nego i protiv zdravog razuma.

bachi

pre 11 godina

Sva sreća pa ni ti nećeš više nikada biti selektor!Vrati se ti lepo u italiju i pevaj dečije pesmice na italijanskom sa svjom decom!

Ivan

pre 11 godina

Pa taj Oumaru je duže živeo u Srbiji od Kuzmanovića i Subotića zajedno, da ne pominjem da bolje govori srpski od obojice, ali ne, ova dvojica osećaju Srbiju? Koliko li je Mihajlović oseća i koliko je dana od prelaska iz Zvezde u Italiju pre 20 godina proveo u Srbiji? I kako li mu deca osećaju Srbiju kad i ne znaju srpski?

Baki Kula

pre 11 godina

Михајловић се посвађо са главом,они његови изабраници не могу ни једној иоле озбиљнијој селекцији дати гола а вамо неће странца,а тај странац је бољи од разних Шћеповића Ђурића и разних лодера.

Kure

pre 11 godina

Ova izjava zavređuje samo dve stvari:
1.Krivičnu prijavu za izazivanje verske i rasne netrpeljivosti
2.Hitnu sednicu odbora za hitna pitanja FSS sa samo jednom tačkom dnevnog reda - smena selektora

poljak

pre 11 godina

Drage komsije,
posle divnih rezultata u zadnja dva kvalifikaciona ciklusa, te afere Ljajic, mislio sam da ste bili dotakli dno. A vidim vi tonete jos dublje....

zoran

pre 11 godina

Zivim u inostranstvu. Imam pasosh te zapadne zemlje, ja i moja porodica.
Naveshcu dva primera.

1) Posle duzeg odsustva vracam se u tu zapadnu zemlju. Pruzam pasosh na aerodoromskom prelazu, ulazu u zemlju, zena gleda pasosh, ljubazno ga vraca i sa osemehom mi kaze:"Dobro-doshli kuci." Svakako, iz pasosha vidi, po mom imenu i prezimenu,mestu rodjenja, da sam Srbin.

2) Ulazim u Srbiju, na Surchinu. Policajac uzima pasosh..okrece ga...gleda me sumnjivo, sav namrshten. Konsultuje neku knjigu...pita me za ime oca (kakva pamet izvire iz njegovog pitanja). Nepotrebno je da kazem da nikada u zivotu nisam imao ni saobracajni prekrashaj a ne neko kriminalno delo. Posle svih tih sumnjivih pogleda i pitanja, baca mi pasosh na onaj pult bez da je rekao i - "dobar dan"-

Dragi moji, ovaj drugi primer vam je Sinisha Mihajlovic. Takvi kao on brukaju iz dana u dan ovu nashu napacenu zemlju. Dok se takvi kao on i onaj policijaca, ne sklone sa radnih mesta , nema nama napretka.

Na Univerzitetima , zemlje u kojoj zivim, niko vam nece reci :"Hej, dok sam ja dekan ove ustanove nece mi majci ni jedan stranac predavati." Da tako neshto, neko izusti, sledeci dan je izbrisan sa tog mesta. Kao gumicom. Mozemo mi da pljujemo po zapadu, ali u pogledu nivoa drushtvene svesti mi smo na nivou plemenske zajednice.

zoran fr

pre 11 godina

Ni jedan stranac ne može da oseća Srbiju kao domaći igrač", kratko je rekao Mihajlović za "Žurnal".


jer to misli na svoju decu kad pominje strance?

dejanRS

pre 11 godina

Sva sreca pa neces dugo. Tvoga pametovanja nam je preko glave. Sto je najgore nista nisi uradio, niti imamo rezultate niti sloznu ekipu.

riječanin

pre 11 godina

gluposti pričaš siniša pa ima čak hrvata koji bi ginuli za srpski dres a kamoli neki drugi narodi jer kod srbijanaca i nas srba ima zbilja svega i svačega lošega nažalost više nego dobroga a takav jedan skup vrhunskih svjetskih zvijezda privlači sve pametne i ambiciozne igrače VOLIM TE SRBIJO

milan

pre 11 godina

I on se jos ponosi svojom izjavom...Svaka mu cast za primenjenji rasizam i neonacizam...Ako ni zbog cega drugog, onda zbog ove blistave izjave mu treba dati otkaz i zabraniti mu javni rad u sportu...

Ryber Palunko

pre 11 godina

Zabraniti bre ove gluposti.. Cuj to Bo Mekejleb crnogorac!
(Bariton, 22. april 2013 12:41)

Tebi je, druže, mjesto u pećini , a ne u 21. vijeku.

crnac s moravu

pre 11 godina

Ovo je govor diskriminacije i mrznje. Ovo je krsenje osnovnih ljudskih prava i povelje Ujedinjenih Nacija. Ovo je prikriveni sovinizam u svom najgorem obliku.

David

pre 11 godina

Dobro da netrenira Svedsku jer to znaci da Zlatan ne bi igrao jer on nitI je Svedjanjin niti je ikada pevao Svedsku himnu. On je zaboravio da postoje igraci koji se na terenu bore da pobede a ne izgube bez obzira koji dres nose!!!!!!!!! Ovo je cista diskriminacija!!!!ODLAZI NEPROFESIONALCU!!!!!NEMAS TI POJMA!!!!!!ZBOG TEBE I KARADZICA ISMEJAVAM SRPSKI FUDBAL I REPREZENTACIJU I NAVIJAM PROTIV NJIH DA BI TI STO PRE OTISAO!!

Error 404

pre 11 godina

Rece Mihajlovic, srpski selektor koji je rodjen u Republici Hrvatskoj, od majke hrvatice, a cija deca ne govore srpski. Pre 30 godina, kad su svi bili normalni, ovo bi proslo u nekoj komediji. Danas, to se samo moze nazvati tragedijom.

...vuk...

pre 11 godina

Mihajlovicu rodjen si u Hr i po toj tvojoj izjavi , mada pripadas srpskom narodu, i ti si sam stranac u drzavi Srbiji. Sramotna izjava koja samo pokazuje koliki si covek . Ako covek ima srpsko drzavljanstvo , rodjen tamo ili naturolizovan ( kao i ti sam )on vise nije stranac u toj drzavi ...bio Srbin ili ne...sasvim nebitno. O tome koliko su neki "stranci" bolji od "nasih" necu ni kometarisati, suvisno je!!!!!!

Jokso

pre 11 godina

Sta sve neces procitati ovde. Ove Srbende sto dizu tri razdvojena prsta i pisu komentare, zapitajte se sta pricate. Ako cemo da idemo do kraja : Odakle su dosli vasi preci tu gde jesu seobama Srba ? Moji su dosli iz Hercegovine pre 300 godina i ja sad ne bih imao pravo da igram ? Pevaj Srbijo, zemljo junakaaa ! :-)

Digg

pre 11 godina

Ovaj narod je definitivno glup za koga glasa da ga vodi. Predsednik drzave, kao i predsednik Vlade imaju hrvatska imena. Predsednik fudbala je Crnogorac, a trener polu-Hrvat, a svi imaju jedno zajednicki. Osim da gube u svemu, usta su im takodje puna srpskog patriotizma.

SAŠA FRANKFURT

pre 11 godina

Mihajloviću Zvezdaš sam, ali se nadam da ćemo ubrzo da ti vidimo leđa! Prvo nauči tvoju decu da pričaju Srpski pa onda nešto pričaj! Sramotna izjava za jednog "nazovi Selektora"! Zato smo već duže vremena tu gde jesmo! Jer smo zatucani narod!!

Pedja

pre 11 godina

Slazem se. A sta je sa igracima iz CrneGore (zemlja sa 600000 stanovnika, a toliki broj "talentovanih igraca")?

Zasto se oni razlikuju od ostalih stranaca ? Njihovi menadzeri ih proglasavaju nekakvim super talentima i onda dolaze kod nas da igraju i zauzimaju mesta nasoj deci ....

Djole

pre 11 godina

Ja zivim u Australiji i mogu vam reci ako bi selektor Australije to rekao, odmah bi ga otjerali i vodili na sud da odgovara za diskriminaciju! Kao sto je neko ovdje ranije rekao...Srbin je onaj ko je drzavljanin Srbije!

pachacutec

pre 11 godina

"Ni jedan stranac ne može da oseća Srbiju kao domaći igrač".
To ti mislis. Verujem da stranac moze da zavoli stranu zemlju koliko i neko ko zivi u njoj ceo svoj zivot, pa i vise ako se u njoj lepo oseca tj. ako u njoj ima lep zivot, ostvaruje svoje ciljeve i pri tom ima vremena i da uziva u njemu. Pa uz sve to jos i ako je lepo prihvacen, zavolece je sigurno mnogo vise nego sto predpostavljas.

igor

pre 11 godina

Ljudi sto ranije uklonite ovog sovinistu i nacionalistu to bolje za srpski fundal i representaciju. Ovo je sport i igraju svi oni koji imaju pravo na nastup i koji su najbolji u datom momentu. Po celom svetu igraju naturalizovani igraci a mihajlovic prodaje patriotizam. Da potsetimo nije on selektor da nam jaca nacionalni ponos bez rezulata nego da to radi uz pobedama.

nije mu dobro

pre 11 godina

Nas dragi Selektor ce uci u Istoriju kao najveci promasaj svih vremena. Svakim danom sve vise i vise potvrdjuje svoje neznanje posla kojim se bavi. Jedna nebulozna izjava stize drugu, mislim da je krajnje vreme da neko od nadleznih reaguje, jer coveku je ocigledno potrebna lekarska pomoc. Spasavajte ako boga znate.

Dino_Baggio

pre 11 godina

Goran : "nikda ne bih pristao da on (Kleo) igra u reprezentaciji, pogotovo neki crnac" i "Nisam rasista, daleko od toga". Ma nisi, nisi, samo da "neki crnac" prihvati da su mu uskracena prava i da zacepi, i onda ti ne smeta...Tuzna realnost.

Otus

pre 11 godina

Nije toliko bitno ko ce da igra, koliko je vazno da ti sto pre odes.. negde, bilo gde.. Mozda sa Toletom zajedno? A sad i ja preterujem, to bi bilo predobro, ali ne moze mi niko zabraniti da sanjam i da se nadam!

Petar

pre 11 godina

Stranac sa srpskim pasosem?!? Osoba sa srpskim pasosem nikako ne moze biti stranac po definiciji je stranac osoba bez srpskog drzavljanstva! A druga stvar je sto je diskriminacija gradjana Srbije izricito Ustavom zabranjena po bilo kom osnovu, pa i porekla i sto bi ovaj Mihajlovic trebao da zbog ovakve izjave bude pozvan na odgovornost. A uzgred, budi receno, gde bese ono rodjen Sinisa, jel u Srbiji?

Pils Light - "Stvarno Najbolje"

pre 11 godina

Kada je on toliki PatriJota zasto je isao po Italiji da igra fudbal a ne po Srbiji sve vreme da promovise fudbal ovo-ono.

Ako nije primetio, otkako je on dosao nasa repka je u jos vecem rasulu. Mi nismo Brazil da mozemo da odbacujemo naturalizovane fudbalere (a cak ni Brazil to ne bi uradio). Sto ga vise posmatram mi vise deluje kao nacionalista a ne kao obican fudbalski trener.

Rade

pre 11 godina

Da, video sam to, Nemci pobedjuju "iskljucivo" sa "domacim" igracima!!! E, moj Mihajlovicu tebi ne igraju ni domaci igraci - Matic, Sulejmani, Ljajic, a ti pominjes strance! Sa njima i sa Kleom u spicu savladali be sve rivale. Prica da Kleo jos ne ispunjava uslove ne pije vodu. Nju su izmislili nazovi dusebriznici i novinari koji mrze i sebe i ceo svet!

mendzo

pre 11 godina

ko tebe sta pita, trubo jedna? Italijani dali pasoš strancu da igra za reprezentaciju, a tebi ne odgovora ni dečko koji nije iste vere kao većinsko stanovništvo. Uvek si bio sovinista i sirovina i to se neće promeniti

Jorgos

pre 11 godina

A zasto molim te? Ako je neko legalno dobio drzavljanstvo na sopstveni zahtev znaci da se oseca drzavljaninom Srbije i potpuno je antiustavno da on ima manja prava od drugih. U reprezentaciji treba da igraju najbolji, a ne oni za koje se isplati selektoru da ih pozove...

Nemanja12vac

pre 11 godina

Joj, bre pa dokle više ovaj Mihajlović. Strašno ako on stvarno misli da je on taj koji odlučuje o strateškim pitanjima srpskog fudbala, kao što je na primer i eventualni "stranac". Kako rade strunjaci u našoj ligi ja ne vidim ni jednog jedinog mladog fudbalera koji bi mogao da nasledi prosečnog srpskog fudbalera iz vremena od 1970 pa do da danas.Kumovsko-mafijaško menadžerske-rodbinsko-biznis prijateljske veze su glavni krivci za katastrofalnu selekciju igrača. Potom ne znanje trenera koji rade sa mladima i odsustvo pametnih ljudi u srpskom fudbalu su glavni razlozu za bruke naše fudbalske reprezentacije. Najgore je to što silna lova odlazi u fudbal na ovaj ili onaj način, a fudbal ništa ne vraća i to tako decenijama. Mora se staviti tačka na srpski fudbal jednom za sva vremena. Amaterska liga i svođenje fudbala na amaterski nivo je jedino razumno rešenje. Tako bi sva ulaganja koja su išla u fudbal mogla da se usmere u druge sportove koji decenijama vraćaju mnogo više nego što država ulaže. Pri tome treba očistiti i te ostale sportove od kriminala i uspostaviti sistem gde mafijaši iz fudbala ne bi mogli da se infiltriraju i u te sportove. Očistiti na primer košarku je mnogo lakše nego fudbal. Tačnije za srpski fudbal nema spasa. Pomenuh košarku, pa eto sa lovom koju država na razne načine ubrizgava u fudbal, mi bi smo imali ozbiljne temelje za jednu od najjačih liga evrope.

Nenad

pre 11 godina

Voleo bih da i dalje mogu ovog čoveka da pamtim po njegovim slobodnjacima. Nažalost, već sada je osigurao mesto u bogatoj galeriji egoističnih diletanata srpskog fudbala.

Humanoid

pre 11 godina

Srbin je onaj ko ima srpsko državljanstvo, zvao se on Živorad, Stipe, Mitko ili Abubakar.
(krle, 22. april 2013 12:37)

Naziva strancem čoveka koji je državljanin ove zemlje!? Ovog treba uhapsiti zbog širenja netrpeljivosti i, očigledno, mržnje na rasnoj osnovi.

Sjenicak

pre 11 godina

Mnogo ti ta glava zna moj Mihajlovicu.. Matic, Ljajic, Subotic(do skoro) ne igraju zbog tebe a boljih nemamo.. Ne treba ti stranac a mi gol da pogodimo ne mozemo osim Velsu..:)

Gisha

pre 11 godina

Cist rasizam. Ako je osoba primila nas nacionalitet zast je sputavati? Ovo mi se nesvidja.
U ostalim evropskim zemljama igraju naturalizovan igraci. Znaci Sinisa je rasista.

Tolle

pre 11 godina

Zamislite da je selektor Francuske 1998. zabranio Zidanu da igra jer je naturalizovani Alzirac.Da ne pricamo za Ibrahimovica.Istorija fudbala bi bila promenjena.

Kalimero

pre 11 godina

Muka mi je od ovih licemera koji čim zamaknu preko grane sednu na klupu za masne pare da treniraju neku ekipu sa 99 stranaca i jednim domaćim sportistom i to im tada uopšte ne smeta. Tako je svojevremeno D.Ivković zdušno kritikovao dovođenje stranaca u domaće košarkaške klubove, a on sam je stekao trenersku slavu na klupama ekipa čiji su vodeći igrači upravo bili stranci, a raspolagao je sa čitavom legijom plaćenika i u Rusiji i u Grčkoj. Vidim Hrvatima baš smetaju tri stranca u reprezentaciji. Ispustili smo Boa Mekejleba u košarci, Klea u najboljim danima u fudbalu... Dosta bre više srednjeg veka, smučili ste mi se svi od reda. I vi treneri i vi klinci koji u životu niste potrčali za loptom a glumite neke velike patriotske navijače. Oću BRE legiju stranaca u domaćim klubovim,reprezentacijama, oću rezultate! Baš me ......ko će da igra, hoću rezultate.

Mrgud

pre 11 godina

Skoro cela reprezentacija Nemacke sacinjena od stranaca o cemu prica ovaj priuceni selektor? Zavrsio trudnicki kurs i sada glumi vrhunskog menadzera....

brm

pre 11 godina

Po Ustavu R. Srbije, nijedan državljanin R. Srbije nije stranac i svi imaju jednaka prava. Ova izjava je protivna Ustavu i diskriminišuća je. U pravnoj državi javni tužilac mora da reaguje na ovakve izjave. Ovaj čovek širi mržnju. Dosta je bilo ovakvih nacionalista i kvazipatriota.

Stefan

pre 11 godina

Pa ovaj je gori nego sto sam mislio. On drzavljane Srbije deli po poreklu. Ima li nekoga da reaguje na ovakve izjave, gde su oni zaduzeni za ravnopravnost?

AP

pre 11 godina

Nije Oumaru neki spic,kad bi otisao u jacu ligu pitanje je da li bi bio starter,ali ceo tim nefunkcionise,malo to neko da ukonponuje ima srbija dobrih igrac,ali nema selektora.

Semic Antonie

pre 11 godina

u nedostatku rezultata na terenu Gos.Mihajlovic, poseze za populizmom.
Nazalost, ja nemam odgovore na stotinju pitanja vezanih za nus-pojavu zvanu
S.Mihajlovic.

Sta smo mi Bogu zgrasili???

pre 11 godina

Ovde stvarno treba neko da reaguje, nije smeo ovako nesto da izjavi!!! Krsi se sa svim zakonima i pravima, treba da dobije momontalni otkaz i kaznu za izreceno!
Za Ljajica je imao neko iole logicno opravdanje (iako nam je Adem preko potreban), za Matica nije imao nimalo normalno opravdanje ( ne uklapa mu se u koncept njegovog shvatanja fudbala), hajde da ti oprostimo nekako. Ali, ovo, ne sme niko da podrzava...!!! ZAHTEVAM KAZNU!!!
Kakav je to "trener" kada niko iole dobar ne zeli da igra dok je on trener. Mene je sramota! Sramota me je i za one koji podrzavaju ovu izjavu doticnog! Ne razumem kakav je to strucnjak kad ja garantujem da bi bar pola Srbije vodilo bolje reprezentaciju. Evo, da se kladimo, da izvlacimo iz bubnja 1 coveka iz Srbije da vodi repku, pa najmanje bi imao rezultate kao sto ih sada imamo... Opet skrecem paznju, rezultate mogu da mu oprostim (vadi se na famozno podmladjavanje ekipe), ali ove izjave ne mogu nikako...

odlazi

pre 11 godina

Ma daj smenite vise ovog DIKTATORA molim vas. Da moze makar novi SELEKTOR da napravi tim za sledece kvalifikacije...pa ovaj covek sam nezna sta radi. Ne zove MATICA...LJAJIC koj hara italijoM. Zasto niko nista ne radi u vezi toga ? Tole je jos uvek na celu FSS. To je toliko ocigledno da je sve ovo manipulisano a niko nista ne preduzima !!!!!

VanBasten

pre 11 godina

Svaki komentar kada vidite temu "Mihajlovic" je suvisan.
Gubljenje vremena!
I da ima rezultate opet bi se zapitali da li je kompetentan da vodi reprezentaciju, a tek sa ovakvim rezultatima nemamo sta da komentarisemo.
Pozdrav svima (sem Mihajlovicu)

Geometar

pre 11 godina

Samo nastavi uskoro nece ni Srbi hteti da igraju za Srbiju. Covece prestani da se bavis demagogijom i svojm principima to nas ne interesuje .HOCEMO POBEDE.

Zoka

pre 11 godina

Ugledaj se na Nemacku reprezentaciju pa ce ti biti sve jasno.Zar ti nisi bio stranac u Itali?doduse ne u Reprrzentaciji Italije ali si ipak bio stranac u Italiji.Koje licemerije od tebe da ne kazem neku tezu rec.

marko, nis

pre 11 godina

Opet lupeta...ajd sto lupeta nego krsi i zakon..ako je neko drzavljanin ove zemlje, ne sme da bude diskriminisan i mora da ima prava kao i svi ostali gradjani, a jedno od njih je i da ako se nametne kvalitetom, bude pozvan u reprezentaciju...pevanje ili nepevanje himne, krva zrnca i boja koze su privatna svar pojedince u koju selektor ne sme da zalazi...sme samo da ga interesuje kako doticni igra.

milos

pre 11 godina

A ti bas osecas Srbiju, maternji jezik si zaboravio...odavno bi trebalo da si nsjuren iz reprezentacije, ali dokle god nedposobni ljudi vode FSS
imacemo i nedposobnog trenera.

veoma zanimljivo

pre 11 godina

zato eduardo hrvatskoj donosi vazne bodove, a imaju napadace kao sto su olic, jelavic, mandzukic...strasno kako se uvek pravimo pametni. bitno da scepovic oseca ''ono nesto'' ali je zato osecaja bez za gol!!!!

Inace lako je primetiti da mi jednostavno nemamo srece sa selektorima...U zadnjih 10 godina imali smo dva normalna ciklusa. Sa Anticem i Petkovicem, ostalo je bilo zalosno gledati.

veoma zanimljivo

pre 11 godina

zato eduardo hrvatskoj donosi vazne bodove, a imaju napadace kao sto su olic, jelavic, mandzukic...strasno kako se uvek pravimo pametni. bitno da scepovic oseca ''ono nesto'' ali je zato osecaja bez za gol!!!!

Inace lako je primetiti da mi jednostavno nemamo srece sa selektorima...U zadnjih 10 godina imali smo dva normalna ciklusa. Sa Anticem i Petkovicem, ostalo je bilo zalosno gledati.

Летећа нога

pre 11 godina

Ниједан странац неће чачкати нос тако добро(или уопште) док се пушта химна као наши играчи

dex

pre 11 godina

Da, zato je Scepakadabra oseca... Oumaru, Kleo, pa cak i Evandro, Dijara i Dauda (ako bi stekli pravo igranja) su potpuno druga dimenzija naspram nekih nasih superzvezda, i siguran sam da bi vise dali reprezentaciji od Scepovica i slicnih.

Bgd

pre 11 godina

Naprotiv, ja sam ubeđen u suprotno: taj isti Oumaru bi više izgarao na terenu za Srbiju nego većina onih koje si ti pozvao jer oni nisu pokazali ništa. U prilog toj tvrdnji govore rezultati i tu je kraj diskusije.

Tale

pre 11 godina

Mihajiloviću odlazi! Karažić je uništitelj srpskog fudbala i trebalo je da ode odavno. Zato idite u paketu, za dobro fudbala u Srbiji.

Vlada

pre 11 godina

Kakva nebulozna izjava. Ko je on da broji ljudima krvna zrnca? Pa ni on nije rođenjem stekao srpsko državljanstvo! Zato nas i ima toliko koliko nas ima. Zbog ovakvih "cepanica" više ne postoje Srbi katolici i Srbi muslimani.
Ako čovek ima državljanstvo i ispunjava ostale kriterijume treba da igra za reprezentaciju, a ovakvi tipovi ne treba da budu selektori ni seoskih klubova.
Koliko je taj stav licemeran pa da ga pitam sto onda kad je tiliki Srbin nije oženio Srpkinju i da li mu deca uopšte znaju Srpski da mogu da pročitaju običnu basnu ili se njihov srpski svodi na prosečnih 200 gastajbajterskih reči

Licemjeri svih zemlja, ujedinite se! (da znamo ko ste)

pre 11 godina

Ti, licemjeru, da 'osjećaš Srbiju', djeca bi ti znala bar pet riječi srpskog. Ovaj 'stranac' im može držati predavanje o srpskom jeziku, a ne kao veliki otac koji se, osim ako je kinta u pi6tanju, stidi svog jezika i porijekla.

Nele

pre 11 godina

Mrzim da ovo pisem al 100% sam siguran da bih kamerunac crkao na terenu za reprezentativni dres dok neke nase zvezde ne daju ni 50%. samo uporedite njihove igre u klubovima sa igrama u reprezentaciji. Ali nasi pravi nacionalisti su upravo oni koji nisu 100% srbi, prvo Voja Seselj a sada Miha. Hajde brate odlazi pa da zaposlimo nekog normalnog trenera

Radosav

pre 11 godina

Alal ti vera Mihajlovicu ti si lavcina prava!!!!! Pogledaj bre covece Nemacku gde je ta reprezentacija i ko sve tamo igra , svi cistokrvni nemci hahaha , izigravas nekog super pedagoga , te neces Ljajica , Matica i jos neke druge igrace a sad nece tebi inostranac nikada igrati , ovi hrvati i slovenci su po tebi verovatno blesavi , svajcarci jos gorii a svi su bolji od nas !! Idi bre covece i ti i karadzic i pustite bolje od vas da rade taj posao , vec si dosadan sa tim tvojim idejama koje su unistile srpski fudbal!!!!

Nikola

pre 11 godina

E moj Miha, ni vecina domacih ne oseca Srbiju, a oni sto osecaju, ne znaju da igraju fudbal. Mani se ti tog posla i pusti da to radi ko zna!

marketingdizajn@yahoo.com

pre 11 godina

Abu je igrac kakav je reprezentaciji neophodan vec godinama, a Miha je odlican trener za npr Hajduk iz Kule ili Borac iz Cacka ali ne i za reprezentaciju.

Bilal

pre 11 godina

Ni jedan stranac ne može da oseća Srbiju kao domaći igrač", kratko je rekao Mihajlović za "Žurnal"
Koji demagog!? Pa što sa ženom i decom ne dođeš u Srbiju da živiš? Pa zato što se osećaš (I)talijanom. Iskreno, da mi daju državljanstvo Andore odmah bih se počeo osećati Andorcem. Domovina je tamo gde mi je lepo. Mora da je Abubakaru bolje u nekoj zabiti u Kamerunu no u Novom Sadu. Jest! Malo (preko)sutra!

bane 013

pre 11 godina

stvarno vise smaras o patriotizmu... Kada si toliki patriota zasto nisi ostao u nasoj ligi i igrao za mnogo manji novac a ne sad prodajes neke glupe fazone sa punim novcanikom i nas zavijas u crno.? Da vredis ostao bi trener u seriji A...

darko

pre 11 godina

hah, samo cu pitati cenjenog gospodina selektora mihajlovica sinisu, da li on i ja gledamo istu reprezentaciju, posto nisam bas nesto video da ovi "osecaju" ( sta god mu to znacilo) reprezentaciju, mada smo mi osetili "nesto" "negde dole" u ovim kvalifikacijama :D

riki

pre 11 godina

U Nemackoj reprezentaciji igraju Poljaci,Turci igraci iz Afrike pa niko se ne seti da provali ovoliku glupost.Zato Nemacka i jeste tu gde jeste a Srbija na dnu.

zoran

pre 11 godina

Drago mi je da vidim toliko puno komentara koji kritikuju ovu primitivnu uvredu Choveka od strane Sinishe Mihajlovica, koji je kao stranac igrao u inostranstvu i bio veoma lepo prihvacen u klubu koji nije iz Srbije.

Na ovu njegovu izjavu bi FSS i Tomislav Karadzic morali odmah da reaguju njegovim uklanjanjem iz tima. Ako ne oni, javni tuzilac bi trebao pokrenuti postupak za potpirivanje rasne netrpeljivosti, jer bilo ko s anashim pasoshem je Srbin i nije vishe stranac. Kao, na primer, Ibrahimovic u dresu reprezentacije Shvedske...Eduardo u Hrvatskoj....ali da, zaboravih da je ovo Sinisha Mihajlovic u Srbiji.

Mirko - KONIK

pre 11 godina

pa da... gde ce Kamerunac da zapeva himnu !!!! hahaha

E moj Miho, stvarno si nas upropastio. Pa cak ni Ribery ni Benzema ne pevaju "La Marseillaise" pa ne padam im na pamet u francuskom savezu da ne igraju.

Кембо Екоко

pre 11 godina

"...Ni jedan stranac ne može da oseća Srbiju kao domaći igrač"...

Проблем је што многи домаћи фудбалери не осјећају Србију. Да је осјећају, не би било потреба дискутовати присуство странаца у националној селекцији. Позив у репрезентацију више није част, већ га многи од умишљених и самопрокламованих величина доживљавају као принудни рад. И док се то не промјени, ни Роналдо и Меси заједно у репрезентацији Србије, нам не би помогли.

BeliAndjeo

pre 11 godina

"Ni jedan stranac ne može da oseća Srbiju kao domaći igrač"...ni ja nisam za to da stranac igra za Srbiju, ali ako ti je ovo argument onda si prso načisto...pa svaki stranac bi vise izginuo za Srbiju od bilo kojeg sadasnjeg manekena.

dimilo

pre 11 godina

Koja glupost!!! Ako ima srpsko drzavljanstvo i zeli da igra za Srbiju,a ima kvalitet,treba da igra... Asimilacionu politiku treba voditi na svim frontovima...

dimilo

pre 11 godina

Koja glupost!!! Ako ima srpsko drzavljanstvo i zeli da igra za Srbiju,a ima kvalitet,treba da igra... Asimilacionu politiku treba voditi na svim frontovima...

Ivan

pre 11 godina

Ovaj mihajlovic nikako nije dobro. Covek treba na lecenje , samo lupeta gluposti. I vece reprezentacije imaju po nekog "stranca" u timu . Po meni ako neko izrazi zelju da igra za zemlju koju voli onda je to sasvim dovoljno da postane reprezentativac.

Milos

pre 11 godina

"Dok sam ja selektor nijedan stranac neće igrati za Srbiju, pa ni Umaru. Ni jedan stranac ne može da oseća Srbiju kao domaći igrač"
Mihajlovicu, shvati vec jednom, fudbal igraju znanje i talenat, a ne pevanje, nacionalizam ili menadzerska agencija!

Elvir

pre 11 godina

Nijedan stranac ne zna da peva himnu. Kazite gosn Mihajlovicu da je to osnovni (i verovatno) jedini kriterijum za nastup u reprezentaciji. Dirigent filhramonije bi se ponosio nasim selektorom. A kriterijum da nam treba klasican spic pa cak po cenu da ne zna ni da govori, strucni stab ne uzima u obzir. Ajd procice i teorijska sansa da se kvalifikujemo na SP pa da vidimo koja je sledeca prica diletanta Mihajlovica.

k-uger

pre 11 godina

ovaj vise ne zna gde udara. toliko gafova, toliko neodmerenih izjava... posle ovoga za mene je on miha zvani krv i cast.

to moze samo kod nas i u ovom naopakom sistemu da jedan takav totalni diletant bude selektor nacionalnog fudbalskog tima. pa, gomila tih igraca sto igra za reprezentaciju, niti su rodjeni, niti zive u srbiji. a i po partijama i rezultatima koje pruzaju i oni i ovi sto su rodjeni i igraju u srbiji, bas su pokazali da osecaju tu istu drzavu. sta god to "osecanje" znacilo...

smenite ga vise, dovoljno je stete napravio!

Bata

pre 11 godina

Pošto iz prakse znamo da se to ne odnosi na strance srpskog imena i prezimena, jasno je da je u pitanju šovinistički, pa i rasistički stav.

Ryber Palunko

pre 11 godina

A dok si ti selektor, tvoju sklepotinu zvanu reprezentacija niko neće gledati. Nevjerovatno, učinio si da mi poraz od Hrvatske ne znači ništa. Kao da i nisu igrali. Ali nisam ravndušan, čim te vidim, povraća mi se.

MaxCohen

pre 11 godina

Sefe, a ti si rodjen u Hrvatskoj,imas i italijansku soshku ako ne gresim... A sta si onda ti, original SrBenda, Shumadinac?

More, raus!
...mislio sam da ne postoji ogavniji lik od Bata Djore i Bata Toleta u srpskom fudbalu, ali ovaj se opasno namece za titulu.

abdi

pre 11 godina

Gosn Mihajlovicu, jedini stranac u ovom timu ste vi.
Sto onda napusti zvezdu kad si bio toliki patriota, mozda se nisi osecao kao stranac u Italiji, ili mozda te ni oni sami nisu osecali??
Zamolio bih te da lepo napustis reprezentaciju i da pogledas tamo neki manji klub gde bi tvoje fore mogle lako prolaziti.
Od takvih talentovanih igraca, napravio si musaku, zbog tvojih bolesnih, patriotskih ideja, nije vise Srbija u ratu protiv nikoga konacno je i sa Kosovom potpisala sporazum, posle Adem Ljajic nije stranac sto nega ne pustis, a ono zaboravih ja nije pevao himnu.
"TEBI TREBA HOR KOJI NE SAMO PEVA HIMNU, NEGO NE SME BITI STRANAC JER JE MORA PEVATI ISPRAVNO BEZ GRESKE, DA NE BI BRKAO PADEZE, DA NIJE TUZNO BILO BI SMESNO".

tuga, cemer, jad

pre 11 godina

Mora li svaki drugi dan neka njegova glupa izjava???
Razumem da stranci nikad ne mogu nauciti dobro himnu, ali, zaboga, mogao bi nesto i da progutas. Tu se pravis vazan, ko da si Murinjo, a ne svatas da nemas rezultate da bi se ponasao tako...

Ja bih zamolio poreske organe da sprovode zakone ove zemlje

pre 11 godina

Slažem se ja da nekom strancu i nije mesto u reprezentaciji, ukoliko je igrao jednu ili dve sezone u našem fudbalu pa makar bio i najbolji na svetu. Samo neki stranci poput Abubakara i Dijare, Kadua bez obzira na kvalitet su dokazali da vole ovu zemlju i da je nekako na svojstven način doživljavaju kao svoju. Sva trojica su bolji igrači od nekih koje si ti izveo da igraju protiv Hrvatske.

P.S To reče čovek koji je uslovio savez da ne plaća porez u ovoj zemlji. Izvini zašto bi ja tebe smatrao državljaninom Srbije i nekoga ko voli ovu zemlju.Jak si mi ti patriota kad od naši para (platu koju ti daje FSS) plaćaš porez stranoj zemlji

Djuradj

pre 11 godina

E daj neka vise neko skloni ovu ksenofobicnu neznalacku kreaturu. Em ce da dotuce ono sto je od fudbala ostalo, unisti reprezentaciju, on sramoti zemlju.

Svecki a nas!!

pre 11 godina

Od svih Srbenda koliko ih ima, koliko vidim jedini Djokovic ima osecaj. Peva covek ko Saban, ima osecaj za loptu (lopticu), ima kondiciju vise nego cela reprezentacija zajedno..
E moj mihajlovicu, bio si igrac ( svaka cast) ali zato si trener samo za rumunski Temisvar ili mozes mozda ove moje u selo da treniras, samo pazi ovi biju motkom ali pevaju, rasturaju :))

Milan

pre 11 godina

Ovo je sramota. Selektor je sramota za Srbiju a ne naturalizovani igraci. Ko je Mihajlovic da definise ko je dovoljan "Srbin" da igra ili ne... Sramota.

shazam

pre 11 godina

Nije Sinisa neki genije, ali nije bas ni toliko mutav da ne kapira ono sto vecina ovde pise - mi kvalitet nemamo, posebno na mestu centarfora, i svaka pomoc nam je dobrodosla, tim pre sto na FIFA listi padamo samo tako i uveliko nam se smesi jos slabiji sesir u sledecim kvalifikacijama u Evropi. Sinisa ima jedan drugi rezon - ceo zivot se dokazujem, ali posto sam iz Srbije kapiram da bio ja dobar ili los, uvek postoji grupa ljudi koja ce me postovati ako konstatno delujem kao najveci patriota u krugu od 500km. S' toga, cak i ako donesem pogresnu odluku, cak i ako od toga ljudi koji od mene zavise pate, najbitnije je da postoji to jedno jezgro ljudi koje ce me uvek braniti protiv svake logike i zdravog razuma, jer sam, kazu, vel'ki patriota. Naravno, problem je u tome sto se patriotizam meri po tome koliko je tvojoj naciji bolje zahvaljujuci tebi (u kojoj god struci da si), a ne po tome koliko su ti reci patriotske, ili pak kvazi-patriotske. Prema tome, patriotizam ljudi poput Sinise, i poput nasih bivsih i sadasnjih politicara, nije zasnovan da se sve podcini tome da nasa perspektiva i prosperitet (npr. kao fudbalske reprezentacije) bude maksimalan. Njihov patriotizam je zasnovan na LICNOM EGU, na tome da niko nikad za njih nece moci da kaze da su uradili nesto protiv Srbije - jer cak i ako su po Srbiju realno uradili najgore, jedino sto se racuna je da su im citavo vreme bila puna usta Srbije, patrijarhalnih vrednosti, pravoslavlja, himne, iskorenjivanja razlicitosti, i sl.

RR

pre 11 godina

Mihajlovicu, i ti si stranac - naturalizovani drzavljanin Srbije rodjen u susednoj Hrvatskoj. Kako onda to tebi ne smeta da "osecas Srbiju"?

Dragan

pre 11 godina

Veliki nacionalista Siniša koji plaća porez od FSS-a u Italiji, školuje decu u Italiji a nama prodaje pamet. Verovatno bih i ja, da mogu otišao negde i radio svoj posao za veće pare, školovao decu po pristojnim školama kao i Siniša, ali ne bih nikoga u Srbiji zbog toga pravio budalom.

vucic .urcic

pre 11 godina

Mihajlovicu, onda po tebi ni tvoja deca nisu srbi!!!! Rodjeni u drugoj zemlji, imaju italijansko drzavljanstvo i jos i ne pricaju spski!!

zana

pre 11 godina

Ovaj pravi show program,misli da igra za neku filmsku nagradu.Sto ne ozeni neku nasu srpkinju ako si toliki patriota.Treba uvesti da ne moze niko da trenira nasu reprezentaciju ko je ozenjen sa strancima.

vladimir

pre 11 godina

posto ionako nema odgovornosti za rezultate nema analize plana kako se do istih planiralo doci posto je plata za nebuloze nerealno visoka onda ima puta bez puta u brazil neodgovornosti za bilo sta i sejanaja neodgovornosti jer mu isti takav i dao takvu nezasluzenu platu

olli

pre 11 godina

sinisa oladi , vec smo svi siti tvojih ludorija , shvati da kad ti i tole odete dolazi svetlo doba za fudbal u srbiji , ali neznam kome odgovara sve ovo pa ste jos tu , ali necete jos dugo ...

Ukloniti diskriminaciju po rasnoj, verskoj, i etnickoj opredeljenosti iz svih segmenata drustva.

pre 11 godina

Da se podsetimo:

* Zakon o javnom informisanju – član 38: Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo."

Mihajloviceva izjava, kao i njeno objavljivanje, osim sto je velika sramota za Srbiju, je samo po sebi i krivično delo koje treba istraziti i sankcionirati. Nadlezni organi, cemu sluzite, i zasta vas placamo?

pedja

pre 11 godina

Nadam se da nećeš još dugo ostati selektor.
Hrvatska prva u našoj grupi (mi bez izgleda da se plasiramo na Svetsko prvenstvo),Bosna prva u svojoj grupi,Crna Gora prva u svojoj grupi,Albanija bolje plasirana od nas na FIFA rang listi...
Gde nas ti to vodiš komandante?

Clown

pre 11 godina

Tacno tako , npr Kleo i Abu nikada ne bi kidali kao sto Marko Scepovic kida, on je bas primer pozrtvovanog i motivisanog momka. Daj bre klovnu od selektora idi vise i ostavi funkciju da je radi neko normalan.

Zagor

pre 11 godina

Ovakvih izjava od trenera drzavne reprezentacije su vec prevrsila svaku meru!
Gospodine, onog momenta kada primite nekoga u zemlju i date mu pasos vise nije stranac. Tolko bi trebalo da znate!!!
Pa gde zivi ovaj covek i kolko jos moram ovakvih gluposti da cujem.
Has hor " Beckih decaka" u akciji !

Nikola Tomic

pre 11 godina

od onog momenta od kada su nacionalne reprezentacije prestale da nose grb drzave i pocele da nose grbove fudbalskih saveza (negde 80-tih, cini mi se), prestao je da postoji i nacionalni fudbal. kako su svi dovukli neke crnce i onda kao pobedjuju, ja bih radije da pobedimo nekog, pa makar igralo i 11 crnaca ... bar da se i mi smejemo zapadnjacima jedanput ...

ти си спрдња

pre 11 godina

драже би ми било да домаћи играчи не осећају толико Србију, можда би и видели неког фудбала

Paradox

pre 11 godina

Srecom pa ti najbolje osecas Srbiju. Vidi se po tvojoj deci koja ne znaju ni dve reci na Srpskom jeziku, a vamo si veliki Srbin. Manite se ljudi toga. Ako hocemo da nam se narod raduje uspesima, moramo da koristimo najbolje sto imamo. Ako su to i crnci, pa sta? Zelja im je da igraju, po meni dovoljno.

Damirez

pre 11 godina

Toliko paznje posvecujete ovom coveku, samo zato sto ga masovno hejtuju ljudi... morate i vi nekako da prodajete novine :) molim vas, koga vise briga sta ovaj covek prica? :) prestajem da pratim fudbal dok ne prestane da mi lichi na politichku scenu ...

1227869

pre 11 godina

Sa duznim postovanjem, ovaj Mihajlovic je veoma drska i konfliktna licnost i pun nekih predrasuda i kompleksa, o strucnosti govore njegovi rezultati, pa se stoga nadam da ce brzo da leti, kao i na svim drugom poslovima, koje je radio do sada.
Sto se tice stranaca u dresu Reprezentacije, prosto ne znam sta da mislim !
Voleo bi da igraju samo nasa deca , ali nekako

george wordy

pre 11 godina

Ovo je govor diskriminacije i mrznje. Ovo je krsenje osnovnih ljudskih prava i povelje Ujedinjenih Nacija. Ovo je prikriveni sovinizam u svom najgorem obliku. (crnac s moravu, 22. april 2013 13:15) Tebi je, druže, mjesto u pećini , a ne u 21. vijeku.(Ryber Palunko, 22. april 2013 13:14) Da ti osecas Srbiju, odavo bi otiso. Ovako mora da te najure
(Feri, 22. april 2013 13:13)

Branko

pre 11 godina

Uvek sam cenio ljude po onome sta urade a ne sta pricaju,ovaj je mnogo toga ispricao a rezultati njegovog rada su vidljivi svakom...pametnom dosta!

PimPong

pre 11 godina

"Dok sam ja selektor nijedan stranac neće igrati za Srbiju"

Pa stranci ni ne mogu, po pravilima FIFA-e, da igraju za Srbiju.

Salu na stranu, a odakle si ono ti? Da nisi slucajno "stranac" iz Hrvatske?

Ja sam iskreno u principu protiv davanja drzavljanstva nekome samo da bi igrao za nasu reprezentaciju, ali svakog fudbalera treba posebno razmotriti. Mislim, u zapadnoj Evropi se povecao broj "stranaca" u drzavnim ekipama jer su to vecinom klinci imigranata, kao npr. Ibrahimovic. Ni Svedska a ni Svabe prvenstveno ne idu u druge zemlje da "vrbuju" igrace. Razlika je ta da kod nas ti stranci dolaze u starijim godinama prvenstveno da se bave fudbalom.

Ali ako smo ganjali jednog Krkica koji skoro nema nikakve veze sa Srbijom osim gena, pa mozemo bar da razmotrimo one koji duze zive kod nas i koji ginu na terenu. I ne mozemo druge principe da imamo prema strancima iz Republike Srpske i strancima iz Kameruna. On ne moze ovakve nacionalisticke i mozda rasisticke izjave da daje, a da ostane na celu reprezentacije. U stvari, moze, ovo je Srbija...

zinovija007

pre 11 godina

Pa ako neko zna da igra fudbal bolje od ovih sadasnjih onda ga treba pozvati u reprezentaciju pa makar bio rodjen negde drugne a ne u Srbiji.

wroom1975

pre 11 godina

Kakvo neznanje...i taj je nama selektor...?!?!? Nama ne treba neko ko oseca Srbiju, nama trebaju oni koji osecaju fudbal. A mi takve ne zovemo da igraju. Neka pogleda sastav reprezentacije Nemacke, recimo.

mane vipra

pre 11 godina

e, izem ti ja naturalizovanog srbina selektora ciji sinovi neznaju 2 dve recenice da sastave na srpskom jeziku a kamoli sa tatkom himnu da otpevaju.

ex demokrata 1

pre 11 godina

Mihajlovicu,nisi bio los fudbaler ali brate ko selektor si velika 0 . Ti i onaj Tole pod hitno napolje ! Ujedno,a sto si bre protiv nekog Brazilca u nasem timu? Danas kad bi pitali Svedjane ili Nemce da li su za ili protiv naturalizovanih fudbalera,svi bi rekli da je vazno da covek igra za reprezentaciju,nema veze gde je rodjen,ali znam,ti bi onda imao problem da ih naucis himni??!