Košarka 80

Petak, 05.04.2013.

14:42

Kažnjeni Vujošević, sudije, Zvezda

Trener Partizana Duško Vujošević suspendovan je na dve utakmice zbog fizičkog sukoba sa sudijom na utakmici s Crvenom zvezdom, u Superligi Srbije.

Kažnjeni Vujoševiæ, sudije, Zvezda IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

80 Komentari

Sortiraj po:

kornjaca

pre 11 godina

Citam ove komentare i ne mogu da shvatim na sta je spala nasa kosarka. Nekada nas najuspesniji sport srozao se na samo dno. Pa nije bitno za koga navijate, jednostavno treba osudite svaki nesportski gest na utakmici. Lakat u lice protivniku, vijanje po terenu zarad osvete, pljuvanje, psovanje, stipanje, gadjanje - to je nazalost Srpski derbi. Pod hitno doneti zakon o sportu sa rigoroznim kaznama inace nam nema spasa.

ступф

pre 11 godina

Дуле Вујошевић и Тодорић су брука за нашу кошарку. Вујошевић годинама прети судијама, псује их, вуче, пипка и сада се нешто буни. А овај Тодорић пљунуо судију и добио 49.000 динара казну. Па то је срамота. Такав гест је за забрану бављења кошарком, а не само новчана казна.

remtise u rijaliti zvezde

pre 11 godina

Nadam se da ce sada Aleksandar Jovanovic pokazati koliko je 'fanatican zvezdas', i isprsiti se da licno plati onih 59.000din kazne za ulazak u teren i gadjanje loptom igraca Partizana po imenu Vujosevic...
... a na utakmici koju ce Zvezda odigrati bez publike, na tribinama bi trebalo da sedi jedino pomenuti Aleksandar, i po mogucnosti da stalno bude u kadru, posto momak izgleda misli da se i dalje nalazi u nekom rijalitiju...

Marko

pre 11 godina

Po pravilima kosarke, Bertans je dobio faul u napadu,Subotic zapoceo tucu i trebao je da bude iskljucen i kaznjen.Dule bi trebao da bude kaznjen 5 utakmica do 6 meseci van terena.Todorica je trebao da kazni sudija tehnickom greskom i Zvezda je trebalo da ima dva bacanja.Nelson je trebao da dobije tehnicku i Partizan je trebao da ima dva bacanja.Navijac koji je udario trenera trebalo bi da zavrsi sa zatvorskom kaznom.

Bjelokosti

pre 11 godina

Ko je doneo ovakvu presudu? Moguci odgovori: A) Covic B) Djilas C) Kapicic.
(DaSa, 5. april 2013 15:45)
Moj odgovor je pod A definitivno. Ovaj pod B jeste sumnjiv ali nije smeo bez ovog pod A da odlucuje a odgovor pod C je trik, taj pod C je donosio ovakve odluke u nekom prethodnom sazivu KSS-a. Jesam pogodio?

binSr

pre 11 godina

suština stvari je da treba kažnjavati i time držati nivo naše košarke(sporta uopšte) ali selektivno kažnjavanje je gore od ne kažnjavanja.
drmanje koševa, pljuvanje i gađanje trenera, aktiviranje pp aparata kao i skandal oko ulaznica je morao biti nastrožije kažnjeno pa možda ne bi ni došlo do ove situacije.

smesno

pre 11 godina

Zasto je Bertransova kazna duplo veca od Suboticeve??? Za faul na terenu je kaznjen Bertrans licnom greskom. Za tucu/guranje posle toga Bertrans sigurno ne snosi vecu odgovornost od Subotica i ostalih "ucesnika" (Brown?).

I tako dalje, i tako dalje... Gomila nelogicnosti, kompromisa, nedostatak odlucnosti (ili nemoc) da se stanje u kosarci popravi.
(@Mix, 5. april 2013 16:00)

Zasto je kaznjen Bertans? Pa video si zasto, za nesportsko ponasanje, namerno udaranje igraca laktom u lice, i dalje je pokusao da se obracunava sa svima, nije ni pokusao da smiri situaciju. Da te podsetim, ista situacija bila i na proslom derbiju sa Savovicem, prema svemu vidjenom Bertans je konfliktan igrac i jedva ceka da se bije. Zato je dobio kaznu. Vujosevic je dobio malu kaznu, s obzirom sta je radio poslednjih 8 meseci, i i dalje radi to sto radi. To je skandal za mene, pitanje da li bi neki Srbin u tudjoj zemlji smeo da radi ovo sto Dule radi u Srbiji.

Sudije nisu adekvatno kaznjene, jer su malo svirale za Partizan (udaranje Savovica pod kosem, zatim odgurivanje u pokusaju hvatanja lopte, Gordic pesnicom udara Katica pod kosem crvene zvezde, Gordicu umesto koraka svira se faul Radivojevica), jel smo se vratili sa sudjenjem kao u poslednjih 15 godina. Samo se ceka da predsednik udje u svlacionicu a Dule da drzi strazu.

Zvezda ce protiv Radnickog igrati bez publike, Partizan ce biti lisen trenera 2 utakmice i svi zadovoljni

muamua

pre 11 godina

ljubisa livac...koliko ja vidim bertrans se povlaci...igrac koji je bio udaren ne napada vec druga dva zvezdina igraca plus nelson ulazi sa klupe...incidentu su prethodila dva faula svirana vestermanu....opet ste pokusali incidentom da preokrenete utakmicu...napomenucu ti nameran faul radivojevica nad gordicem cini mi se koji je prosao bez reakcije,a na snimku jasno mozes da vidis kako igrac koga bertans udara gleda u pravcu sudije dok pada...

Vlada

pre 11 godina

Bertans je namerno laktom udario Lazica, zato je Subotic krenuo da se obracuna sa Bertansom, jel to toliko tesko shvatiti?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Ama bre, 5. april 2013 15:33)
Šta god da je Bertans uradio niko nema pravo da fizički nasrće na njega a da i sam ne bude kažnjen isto kao Bertans.Da li je to teško shvatiti.Razmisli u pauzama drmanja koševa.
Osim toga šesti igrač na terenu (Nelzon) mora biti isključen(tehnička-bacanja) jer su takva pravila.Da li je to jasno?

Vlada

pre 11 godina

Ovo je stvarno krajnje sramotno. Ponovo gledamo divljanje Zvezdinih "navijaca", ulazak na teren, gadjanje protivnika i sta je kazna. Jedna utakmica bez publike i 100.000 dinara. Jeste ruzno to sto je Vujosevic stipao sudiju, ali taj sudija nije uspeo da zastiti igrace i trenera Partizana od zivotinja iz publike, i jos povrh svega njemu daju tehnicku. Razumem zasto je covek izgubio razum, ali opet to nije opravdanje. Medjutim, sve dok se jedan mali klub stiti i njegovi interesi postavljaju ispred interesa naseg najveces kosarkaskog kluba sa velikom tradicijom i velikim uspesima, kosarka ce i dalje da tone u Srbiji.
I opet divljacki nasrtaji Subotica kojeg nisu uspeli da smiri citavih 5 minuta su sankcionisani sa 500 evra. A Bertrans koji se ponasao bas kako dolikuje u tom trenutku i izbegavao svaki dalji okrsaj je kaznjen drasticnije. Koju to poruku salje ... da Zvezda, njeno rukovodstvo, igraci i navijaci mogu da divljaju bez opasnosti od ozbiljnih sankcija.

st

pre 11 godina

Udarci laktom se dešavaju, namerni, nenamerni. Koliko je udarac bio jak vidi se po tome što Laziću ništa nije falilo nakon njega, odmah je ustao niti mu se videla masnica, niti kakva povreda. Ono što nije normalno jeste da nakon udarca, namernog ili nenamernog, neko pet minuta juri protivničkog irača po terenu da ga bije, da ulazi sa klupe da bi se obračunavao i da gađa učesnike utakmice. Iz odluke se jasno vidi da su kazne nastale zbog poraza jedne od ekipa, jer kada se isto desilo u Kragujevcu nije bilo isključenja.

Bane

pre 11 godina

a za istu stvar veća kazna Todoriću nego Nelsonu, simpatično , nema šta. Woodchuck, 5. april 2013 15:34)

Ne videh da je Nelson pljunuo sudiju kao što je uradio Todorić...

sofronije

pre 11 godina

A kazna za one cevape sto su uleteli u teren? Da se ispita slucaj!
Kazne su komicno smesne i nije mi jasan kriterijum. Onaj sto je usao sa klupe zvezde na incident trebao je da popije tehnicku na licu mesta. Pa i treba kazniti sudje kad ne znaju kako se vodi mec.

srecko

pre 11 godina

kazne skoro da su ok mozda bi tu trebalo neke korekcije al da se ne cepidlaci.najvaznije je da je partizan kaznio zvezdu.sad nek pisu saopstenja

Dejan

pre 11 godina

Grobari dodjite sutra u Pionir da podrzimo momke u meca sa Vojvodinom.Mec pocinje u 17:00,a svi klinci i klinceze rodjeni u poslednjih 11 sampionskih godina imaju besplatan ulaz.

Jasno i očigledno

pre 11 godina

Subotić JESTE jurio letonca i tuk'o se po čitavom terenu ali tako mu je naredjeno, takav mu je bio zadatak. Može se slobodno reći da je to uradio NENAMERNO.

Hoces Iskreno ?

pre 11 godina

Pa ovde je Zvezda bolje prosla. Mada dobro,oprosteno im je pljuvanje trenera i drmanje koseva,tako da ovakva odluka i ne cudi.

milos

pre 11 godina

Nije mi jasno da niko ne komentarise da Vujosevicu nije dosudjena samo jedna , vec mu je po povlacenju dosudjena i iskljucujuca. Tehnicku je dobio i Todoric. Zasto nisu izvodjana slobodna bacanja za iste?

Ljubisa livac

pre 11 godina

Svo komentari su neracionalni i sklopljeni samo iz navijacke ostrascenosti. Zar je toliko tesko realno sagledati cinjenice? Celu frku je napravio Bertrans namernim laktom u lice (jeste namerno jer se lepo vidi da ne gradi niti brani loptu koja je cela u drugoj ruci). Dakle nameran i nesportski faul, mogao je i nos da mu polomi, arkadu.. Time je samo izazvao reakciju svih ostalih. (i da je suprotno isto bi reagovala druga strana). Pri tom, on nije smirivao situaciju vec se u dalje gurao i koskao. On je trebao da dobije i vecu kaznu. Dule je kaznjen zbog stipanka i psovanja sudije. Zbog cega je on protestvovao uopste? Da je ono slucajan faul? Gospodo, zasluzili ste i vece, budite srecni.

Smarasss

pre 11 godina

Smesno, pogotovo veća kazna za Bertansa nego za Subotića, a za istu stvar veća kazna Todoriću nego Nelsonu, simpatično ,nema šta. Đilas opet šalje poruku ko je gazda izgleda (Woodchuck, 05. april 2013 15:34)

Todoric je pljuvao sudiju!

@Mix

pre 11 godina

"Sudija je trebao da uziva u stipanju.Zato je kaznjen."

Ne, sudija nije kaznjen sto nije uzivao u stipanju. Sudija bi trebao da bude kaznjen sto gleda kako individua iskace iz gledalista i gadja loptom jednog od ucesnika utakmice i nista ne preduzima povodom toga.

Sudija bi trebao da bude kaznjen sto nije iskljucio Vujosevica.

Kako je sankcionisan lik koji je gadjao Vujosevica? Ni za vreme utakmice, ni posle utakmice nije kaznjen nikako. (Zvezda mu nece davati novinarsku akreditaciju "do daljnjeg". Au, ala su mu podviknuli...)

Kako je kaznjen organizator koji je dozvolio da gledaoci iz prvih redova (znaci povlasceni i dobro poznati organizatoru, sto se vidi i iz Covicevog dijaloga sa "dodavacem lopte") upadaju na teren i ugrozavaju ucesnike derbija?

Kako su kaznjene sudije sto su svojim "cudnim" odlukama dovele do svega ovoga? Dve identicne situacije (Vestermanov prodor je odsviran kao faul u napadu i, odmah posle toga, Vestermanovo odbrana je odsvirana kao faul u odbrani) su presudjene u Zvezdinu korist. Neujednacen sudijski kriterijum je izazvao revolt na Partizanovoj klupi.

Zasto je Bertransova kazna duplo veca od Suboticeve??? Za faul na terenu je kaznjen Bertrans licnom greskom. Za tucu/guranje posle toga Bertrans sigurno ne snosi vecu odgovornost od Subotica i ostalih "ucesnika" (Brown?).

I tako dalje, i tako dalje... Gomila nelogicnosti, kompromisa, nedostatak odlucnosti (ili nemoc) da se stanje u kosarci popravi.

Pantic

pre 11 godina

nije mi jasno zasto je Bertans kaznjen sa 119000 i utakmicom neigranja, a subotic samo sa 59000??? Prvo, Subotic je njega napadao svo vreme dok je trajao prekid, Bertans se samo branio, a drugo, Bertansu je svirana obicna licna, po meni Bertans nije ni trebao da bude iskljucen, a kamoli da dobije ovoliku kaznu! (basket, 05. april 2013 15:14)
Bertans je namerno laktom udario Lazica, zato je Subotic krenuo da se obracuna sa Bertansom, jel to toliko tesko shvatiti?
(Ama bre, 5. april 2013

Tesko je shvatiti kako igrac kome je dosudjena namerna licna greska i koji se posle samo povlacio i branio u tuci dobije suspenziju a igrac koji nije udaren i hoce da se bije ne dobije suspenziju... Po tvom misljenju onda ni Vuk Radivojevic ne bi smeo da igra narednu utakmicu jer je dobio namernu licnu gresku. Misli malo o tome...

Bob Rock

pre 11 godina

Bertans je namerno laktom udario Lazica, zato je Subotic krenuo da se obracuna sa Bertansom, jel to toliko tesko shvatiti?
(Ama bre, 5. april 2013 15:33)

I zbog toga je, po pravilima kosarke, dobio tehnicku (a kasnije i iskljucujucu) gresku. Igraz KK Zvezda Beograd, koji je u medjuvremenu naskocio na Bertransa i hteo da istera neku svoju pravdu, bi zbog zapocinjanja tuce, trebao da odgovara po zakonu o sprecavanju nasilja na sportskim borilistima. Bertrans je napravio faul u zaru borbe i kaznjen je zbog toga, medjutim izgleda da ga je savez kaznio i zbog toga sto je za malo dobio batine, dok su nasilnici prosli sa ukorom razrednog staresine.

Petar III

pre 11 godina

Pa onda kazu, navijace polupali, izloge, zapalili par automobila itd.
Tenzije krecu sa terena, i ponekad se izmaknu kontroli van terena.
Inicijatori ovakvih situacija bi trebali da snose i krivicnu odgovornost. Igraci i treneri imaju mnogo vecu odgovornost da se primerno ponasaju, nego navijaci. A onda opet, ovo je Balkan.

Darko

pre 11 godina

Bertans je trebao da dobije vise utakmica neigranja zbog onog sramotnog NAMERNOG lakta u licu Lazica.Bertans je poceo incident i on treba da bude najzesce kaznjen.Sto rece Nelson oni najvise vole da igraju u prljavoj igri jer nemaju kvalitet

Ratko

pre 11 godina

Dobro je braco ima nade za nas. E tako se to radi i sudije u paketu da se ne prelazi preko stipanja i psovanja. Ko je in da nekoga psuje i fizicki napada. Svaka cast za kaznu.

basket

pre 11 godina

nije mi jasno zasto je Bertans kaznjen sa 119000 i utakmicom neigranja, a subotic samo sa 59000??? Prvo, Subotic je njega napadao svo vreme dok je trajao prekid, Bertans se samo branio, a drugo, Bertansu je svirana obicna licna, po meni Bertans nije ni trebao da bude iskljucen, a kamoli da dobije ovoliku kaznu!

Partizanovac

pre 11 godina

Sta reci o upadu vasi igraca i publike na teren.. Gadjanu trenera loptom i ostalih kosarkasa raznim predmetima, a pri tome je od strane FMP/a oduzeta akreditacija kvazi novinaru.. kakav novinar takav i klub!!! Sta je sa svim vasim igracima koji su fizicki nasrnuli na Bertansa... i jos mnogo mnogo situacija kojima ste pokazali kakav ste mali klub!

Ama bre

pre 11 godina

nije mi jasno zasto je Bertans kaznjen sa 119000 i utakmicom neigranja, a subotic samo sa 59000??? Prvo, Subotic je njega napadao svo vreme dok je trajao prekid, Bertans se samo branio, a drugo, Bertansu je svirana obicna licna, po meni Bertans nije ni trebao da bude iskljucen, a kamoli da dobije ovoliku kaznu! (basket, 05. april 2013 15:14)
Bertans je namerno laktom udario Lazica, zato je Subotic krenuo da se obracuna sa Bertansom, jel to toliko tesko shvatiti?

ljuba

pre 11 godina

Ovo je sramota, pa za mnogo blazi incident je Vujosevic kaznjen u Jadranskoj ligi 3 utakmice. A tada i nije bilo fizickog kontakta. Da vas podsetim to je bilo na utakmici Partizan-Zadar kada je Dule vredjao u terenu sudiju Dragovica. A ovo za Todorica je tek blamaza pa covek je pljuno sudiju i kaznjen je sa 59.000 din!!!??? Sada svi treba lepo da krenu da pljulju sudije, svi tim menadzeri, sportski direktori, plate 500 evrica i idemo dalje, a bogami i pitanje je da li ce uopste to da plate?

Dragi

pre 11 godina

A kada je komesar lige kaznio sudije što nisu sankcionisale Nelzonov ulazak sa klupe da bi učestvovao u tuči, zbog čega je tada isti (Nelzon) kažnjen samo novčano? Trebao je biti suspendovan za sledeći meč, kao i Bertrans.

Radašin

pre 11 godina

Ne mogu da verujem... Tako male kazne za Zvezdu , njene igrace i publiku..
I posle nije drzava na Zvezdinoj strani... Cirkus Bgm, smešno...

drogba87

pre 11 godina

za fizicki napad na sluzbeno lice dva meca suspenzije, a za pljuvanje slzubenog liica novcana kazna?!? pa gde mi zivimo...
(zemlja klosarke, 5. april 2013 14:48)

Vi zivite po "reality show-ovima"

Delija Nis

pre 11 godina

Tako je,puni kasu i nauci balvane s obe strane kako da se ponasaju!Ma kazne treba i ostrije da im budu!Aman ljudi,od sporta napravise gradjanski rat!

Woodchuck

pre 11 godina

Smesno, pogotovo veća kazna za Bertansa nego za Subotića, a za istu stvar veća kazna Todoriću nego Nelsonu, simpatično , nema šta. Đilas opet šalje poruku ko je gazda izgleda

daybooc...

pre 11 godina

Да су паметнији били би спортисти а не дивљаци. И онда би могли све те паре да се уплате за малу Тијану или Лав Давида из Вршца или...милион других хуманијих начина за трошење тог новца. Не! њима је боље да буду дивљаци. Цивилизација нам је на нивоу!!!

zvezdas_rajvoSa

pre 11 godina

Izdvajam dve recenice doticnog:
1."Strašno me pogadjaju situacije koje imaju predigre van terena", rekao je trener crno-belih košarkaša.
- Pa ko pravi predigru cele sezone pre utakmice? budzet, sudije, drzava. Danilovic pre meca u Kragujevcu izjavljuje na gostovanju na SOS-u da ce biti haosa u Kragujevcu. Odakle on to zna?

2."U pravilniku lepo piše da niko od igrača sa klupe ne sme da kroči na teren.
- A trener sme da udje? S obzirom da trener nije igrac, jel? Ovaj covek je paranoican, previse. Bice haosa u Laktasima u finalu Aba lige i sve ce biti haosa, ne samo protiv Zvezde, nego i protiv Radnickog iz KG, protiv Zadra, Cibone i ostalih dok Partizan vode ovakvi ljudi. Kad se skoro svake godine igraci i trener Partizana tuku protiv Hemofarma, Zvezde, Cibone, Zadra, Sirokog i ostalih, onda je jasno ko dize tenzije.

PeroTreger

pre 11 godina

Bruka i sramota!!! Pa kakvu poruku saljete?!?! Sta je gore od stipanja sudije, psovanja njega i njegove porodice, i to tako da to svi vidimo od 7 do77, pljuvanja delegata, pa dokle bre vise, i posle se bunimo zbog ponasanja navijaca a "sportski radnici" i "treneri" valjda salju pravu poruku i primerom pokazuju kako treba. Zvezdu odrati i da igramo bez publike jedno 5 utakmica, pa gde to moze da jedan "novinar" gadja loptom "trenera" jedne od ekipa, a protiv "novinara" krivicna prijava i dozivotna zabrana pa da vidimo...

Mix

pre 11 godina

subotić kao besan ganja igrače po terenui nije suspendovan nijedan meče svašta. (boki, 05. april 2013 14:48)

Ganja po terenu ali nikog nije udario namerno laktom

pfcpanta

pre 11 godina

Da je Duletu izrecena veca kazna i da su Subotic i Davis Bertans zamenili kazne sve bi bilo ok. Ovako, previse je kaznjen Davis Bertans a Subotic siledjija malo.

neutralan

pre 11 godina

Vujosevic treba da bude primer deci i mladim trenerima... Volim da slusam kada daje smirenim tonom analiz
e, to bude ok, ali ovo je cisto siledzijstvo, i oprasta mu se ko zna koji put... A Zvezdini pojedini 'navijaci' bolje da se kosarkaski edukuju ... Kosarka je prelep sport, ne treba dozvoliti da ga siledzijstvo i forsiranje grube igre unisti... Treneri moraju biti dzentlmeni, pa ce igraci igrati kosarku, a navijaci se ponasati kao svuda u svetu....

Smaras..

pre 11 godina

Zvezdu su trebali suspendovati. Dule kralju, samo neka se dusmani nerviraju. Da nisi toliko dobar, ne bi im ni smetao toliko!Plakacete vi i vas Gurovic jos dugo...dzaba Gazprom, dzaba Agrobanka. (Predrag, 05. april 2013 15:11)

Mnogo ste vi poleteli posle jedne pobede...odbice vam se to o glavu..

Predrag

pre 11 godina

Zvezdu su trebali suspendovati. Dule kralju, samo neka se dusmani nerviraju. Da nisi toliko dobar, ne bi im ni smetao toliko!
Plakacete vi i vas Gurovic jos dugo...dzaba Gazprom, dzaba Agrobanka.

Tosa XIV

pre 11 godina

pljuvanje za 500 € u direktnom prenosu? Da je neko pljunuo nekog na "farmi " brujala bi cela Srbija i verovatno bi stigli do Strazbura

Milosh

pre 11 godina

Neka neka. Tako i treba. Ja sam veliki navijac Partizana, ali ne smeju se dopustiti ovakve stvari. I Vujosevic je kriv, nema dileme. Samo zestoke kazne mogu da suzbiju divljanje na utakmicama.

ajajajaj

pre 11 godina

svaka cast, samo tako i treba. ovo je samo dokaz da nisu samo navijaci krivi za nerede koje vec godinama gledamo vec i treneri, igraci, rukovodstvo i svi ostali koji bi navijacima trebali da posluze kao primer. problem je u nama, treba svi mi srbi da se promenimo i mucnemo malo glavom pre svakog postupka inace ceno da tonemo sve dublje

@Mix

pre 11 godina

Sudija treba da se povuce iz ovog posla jer je dopustio da bude fizicki maltretiran i za to nije smeo da iskljuci jednu velicinu kao sto je Vujosevic. Neka se bavi drugim, manje opasnim poslom...

šatro Šotra

pre 11 godina

Sudije Mazic i Oberknezevic nemaju kvalitet da sude najbolju srpsku ligu. Oni su sudije trece kategorije. Sto se kazni tice, trebale su biti pet puta vece.

Pera

pre 11 godina

Ovo je strašno šta se ovom čoveku toleriše...svima nam je više dosta njegovih jeftinih manipulacija i kao filozofskih doskočica...pa ako neko fizički zlostavlja sudiju, šta je to??? Ej, bre dokle više!!!!????

Posle izjavljuje kako se skreće pažnja sa pbede partizana, i spominje i "igre van terena"....pa šta sad, Čović je kriv što fizički napada sudiju meča....ne verujem....

basket

pre 11 godina

nije mi jasno zasto je Bertans kaznjen sa 119000 i utakmicom neigranja, a subotic samo sa 59000??? Prvo, Subotic je njega napadao svo vreme dok je trajao prekid, Bertans se samo branio, a drugo, Bertansu je svirana obicna licna, po meni Bertans nije ni trebao da bude iskljucen, a kamoli da dobije ovoliku kaznu!

Pera

pre 11 godina

Ovo je strašno šta se ovom čoveku toleriše...svima nam je više dosta njegovih jeftinih manipulacija i kao filozofskih doskočica...pa ako neko fizički zlostavlja sudiju, šta je to??? Ej, bre dokle više!!!!????

Posle izjavljuje kako se skreće pažnja sa pbede partizana, i spominje i "igre van terena"....pa šta sad, Čović je kriv što fizički napada sudiju meča....ne verujem....

Predrag

pre 11 godina

Zvezdu su trebali suspendovati. Dule kralju, samo neka se dusmani nerviraju. Da nisi toliko dobar, ne bi im ni smetao toliko!
Plakacete vi i vas Gurovic jos dugo...dzaba Gazprom, dzaba Agrobanka.

drogba87

pre 11 godina

za fizicki napad na sluzbeno lice dva meca suspenzije, a za pljuvanje slzubenog liica novcana kazna?!? pa gde mi zivimo...
(zemlja klosarke, 5. april 2013 14:48)

Vi zivite po "reality show-ovima"

Woodchuck

pre 11 godina

Smesno, pogotovo veća kazna za Bertansa nego za Subotića, a za istu stvar veća kazna Todoriću nego Nelsonu, simpatično , nema šta. Đilas opet šalje poruku ko je gazda izgleda

zvezdas_rajvoSa

pre 11 godina

Izdvajam dve recenice doticnog:
1."Strašno me pogadjaju situacije koje imaju predigre van terena", rekao je trener crno-belih košarkaša.
- Pa ko pravi predigru cele sezone pre utakmice? budzet, sudije, drzava. Danilovic pre meca u Kragujevcu izjavljuje na gostovanju na SOS-u da ce biti haosa u Kragujevcu. Odakle on to zna?

2."U pravilniku lepo piše da niko od igrača sa klupe ne sme da kroči na teren.
- A trener sme da udje? S obzirom da trener nije igrac, jel? Ovaj covek je paranoican, previse. Bice haosa u Laktasima u finalu Aba lige i sve ce biti haosa, ne samo protiv Zvezde, nego i protiv Radnickog iz KG, protiv Zadra, Cibone i ostalih dok Partizan vode ovakvi ljudi. Kad se skoro svake godine igraci i trener Partizana tuku protiv Hemofarma, Zvezde, Cibone, Zadra, Sirokog i ostalih, onda je jasno ko dize tenzije.

@Mix

pre 11 godina

Sudija treba da se povuce iz ovog posla jer je dopustio da bude fizicki maltretiran i za to nije smeo da iskljuci jednu velicinu kao sto je Vujosevic. Neka se bavi drugim, manje opasnim poslom...

neutralan

pre 11 godina

Vujosevic treba da bude primer deci i mladim trenerima... Volim da slusam kada daje smirenim tonom analiz
e, to bude ok, ali ovo je cisto siledzijstvo, i oprasta mu se ko zna koji put... A Zvezdini pojedini 'navijaci' bolje da se kosarkaski edukuju ... Kosarka je prelep sport, ne treba dozvoliti da ga siledzijstvo i forsiranje grube igre unisti... Treneri moraju biti dzentlmeni, pa ce igraci igrati kosarku, a navijaci se ponasati kao svuda u svetu....

šatro Šotra

pre 11 godina

Sudije Mazic i Oberknezevic nemaju kvalitet da sude najbolju srpsku ligu. Oni su sudije trece kategorije. Sto se kazni tice, trebale su biti pet puta vece.

Dragi

pre 11 godina

A kada je komesar lige kaznio sudije što nisu sankcionisale Nelzonov ulazak sa klupe da bi učestvovao u tuči, zbog čega je tada isti (Nelzon) kažnjen samo novčano? Trebao je biti suspendovan za sledeći meč, kao i Bertrans.

PeroTreger

pre 11 godina

Bruka i sramota!!! Pa kakvu poruku saljete?!?! Sta je gore od stipanja sudije, psovanja njega i njegove porodice, i to tako da to svi vidimo od 7 do77, pljuvanja delegata, pa dokle bre vise, i posle se bunimo zbog ponasanja navijaca a "sportski radnici" i "treneri" valjda salju pravu poruku i primerom pokazuju kako treba. Zvezdu odrati i da igramo bez publike jedno 5 utakmica, pa gde to moze da jedan "novinar" gadja loptom "trenera" jedne od ekipa, a protiv "novinara" krivicna prijava i dozivotna zabrana pa da vidimo...

Petar III

pre 11 godina

Pa onda kazu, navijace polupali, izloge, zapalili par automobila itd.
Tenzije krecu sa terena, i ponekad se izmaknu kontroli van terena.
Inicijatori ovakvih situacija bi trebali da snose i krivicnu odgovornost. Igraci i treneri imaju mnogo vecu odgovornost da se primerno ponasaju, nego navijaci. A onda opet, ovo je Balkan.

Tosa XIV

pre 11 godina

pljuvanje za 500 € u direktnom prenosu? Da je neko pljunuo nekog na "farmi " brujala bi cela Srbija i verovatno bi stigli do Strazbura

Bob Rock

pre 11 godina

Bertans je namerno laktom udario Lazica, zato je Subotic krenuo da se obracuna sa Bertansom, jel to toliko tesko shvatiti?
(Ama bre, 5. april 2013 15:33)

I zbog toga je, po pravilima kosarke, dobio tehnicku (a kasnije i iskljucujucu) gresku. Igraz KK Zvezda Beograd, koji je u medjuvremenu naskocio na Bertransa i hteo da istera neku svoju pravdu, bi zbog zapocinjanja tuce, trebao da odgovara po zakonu o sprecavanju nasilja na sportskim borilistima. Bertrans je napravio faul u zaru borbe i kaznjen je zbog toga, medjutim izgleda da ga je savez kaznio i zbog toga sto je za malo dobio batine, dok su nasilnici prosli sa ukorom razrednog staresine.

Ama bre

pre 11 godina

nije mi jasno zasto je Bertans kaznjen sa 119000 i utakmicom neigranja, a subotic samo sa 59000??? Prvo, Subotic je njega napadao svo vreme dok je trajao prekid, Bertans se samo branio, a drugo, Bertansu je svirana obicna licna, po meni Bertans nije ni trebao da bude iskljucen, a kamoli da dobije ovoliku kaznu! (basket, 05. april 2013 15:14)
Bertans je namerno laktom udario Lazica, zato je Subotic krenuo da se obracuna sa Bertansom, jel to toliko tesko shvatiti?

@Mix

pre 11 godina

"Sudija je trebao da uziva u stipanju.Zato je kaznjen."

Ne, sudija nije kaznjen sto nije uzivao u stipanju. Sudija bi trebao da bude kaznjen sto gleda kako individua iskace iz gledalista i gadja loptom jednog od ucesnika utakmice i nista ne preduzima povodom toga.

Sudija bi trebao da bude kaznjen sto nije iskljucio Vujosevica.

Kako je sankcionisan lik koji je gadjao Vujosevica? Ni za vreme utakmice, ni posle utakmice nije kaznjen nikako. (Zvezda mu nece davati novinarsku akreditaciju "do daljnjeg". Au, ala su mu podviknuli...)

Kako je kaznjen organizator koji je dozvolio da gledaoci iz prvih redova (znaci povlasceni i dobro poznati organizatoru, sto se vidi i iz Covicevog dijaloga sa "dodavacem lopte") upadaju na teren i ugrozavaju ucesnike derbija?

Kako su kaznjene sudije sto su svojim "cudnim" odlukama dovele do svega ovoga? Dve identicne situacije (Vestermanov prodor je odsviran kao faul u napadu i, odmah posle toga, Vestermanovo odbrana je odsvirana kao faul u odbrani) su presudjene u Zvezdinu korist. Neujednacen sudijski kriterijum je izazvao revolt na Partizanovoj klupi.

Zasto je Bertransova kazna duplo veca od Suboticeve??? Za faul na terenu je kaznjen Bertrans licnom greskom. Za tucu/guranje posle toga Bertrans sigurno ne snosi vecu odgovornost od Subotica i ostalih "ucesnika" (Brown?).

I tako dalje, i tako dalje... Gomila nelogicnosti, kompromisa, nedostatak odlucnosti (ili nemoc) da se stanje u kosarci popravi.

ajajajaj

pre 11 godina

svaka cast, samo tako i treba. ovo je samo dokaz da nisu samo navijaci krivi za nerede koje vec godinama gledamo vec i treneri, igraci, rukovodstvo i svi ostali koji bi navijacima trebali da posluze kao primer. problem je u nama, treba svi mi srbi da se promenimo i mucnemo malo glavom pre svakog postupka inace ceno da tonemo sve dublje

ljuba

pre 11 godina

Ovo je sramota, pa za mnogo blazi incident je Vujosevic kaznjen u Jadranskoj ligi 3 utakmice. A tada i nije bilo fizickog kontakta. Da vas podsetim to je bilo na utakmici Partizan-Zadar kada je Dule vredjao u terenu sudiju Dragovica. A ovo za Todorica je tek blamaza pa covek je pljuno sudiju i kaznjen je sa 59.000 din!!!??? Sada svi treba lepo da krenu da pljulju sudije, svi tim menadzeri, sportski direktori, plate 500 evrica i idemo dalje, a bogami i pitanje je da li ce uopste to da plate?

Radašin

pre 11 godina

Ne mogu da verujem... Tako male kazne za Zvezdu , njene igrace i publiku..
I posle nije drzava na Zvezdinoj strani... Cirkus Bgm, smešno...

Partizanovac

pre 11 godina

Sta reci o upadu vasi igraca i publike na teren.. Gadjanu trenera loptom i ostalih kosarkasa raznim predmetima, a pri tome je od strane FMP/a oduzeta akreditacija kvazi novinaru.. kakav novinar takav i klub!!! Sta je sa svim vasim igracima koji su fizicki nasrnuli na Bertansa... i jos mnogo mnogo situacija kojima ste pokazali kakav ste mali klub!

Mix

pre 11 godina

subotić kao besan ganja igrače po terenui nije suspendovan nijedan meče svašta. (boki, 05. april 2013 14:48)

Ganja po terenu ali nikog nije udario namerno laktom

pfcpanta

pre 11 godina

Da je Duletu izrecena veca kazna i da su Subotic i Davis Bertans zamenili kazne sve bi bilo ok. Ovako, previse je kaznjen Davis Bertans a Subotic siledjija malo.

Vlada

pre 11 godina

Bertans je namerno laktom udario Lazica, zato je Subotic krenuo da se obracuna sa Bertansom, jel to toliko tesko shvatiti?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Ama bre, 5. april 2013 15:33)
Šta god da je Bertans uradio niko nema pravo da fizički nasrće na njega a da i sam ne bude kažnjen isto kao Bertans.Da li je to teško shvatiti.Razmisli u pauzama drmanja koševa.
Osim toga šesti igrač na terenu (Nelzon) mora biti isključen(tehnička-bacanja) jer su takva pravila.Da li je to jasno?

Ljubisa livac

pre 11 godina

Svo komentari su neracionalni i sklopljeni samo iz navijacke ostrascenosti. Zar je toliko tesko realno sagledati cinjenice? Celu frku je napravio Bertrans namernim laktom u lice (jeste namerno jer se lepo vidi da ne gradi niti brani loptu koja je cela u drugoj ruci). Dakle nameran i nesportski faul, mogao je i nos da mu polomi, arkadu.. Time je samo izazvao reakciju svih ostalih. (i da je suprotno isto bi reagovala druga strana). Pri tom, on nije smirivao situaciju vec se u dalje gurao i koskao. On je trebao da dobije i vecu kaznu. Dule je kaznjen zbog stipanka i psovanja sudije. Zbog cega je on protestvovao uopste? Da je ono slucajan faul? Gospodo, zasluzili ste i vece, budite srecni.

st

pre 11 godina

Udarci laktom se dešavaju, namerni, nenamerni. Koliko je udarac bio jak vidi se po tome što Laziću ništa nije falilo nakon njega, odmah je ustao niti mu se videla masnica, niti kakva povreda. Ono što nije normalno jeste da nakon udarca, namernog ili nenamernog, neko pet minuta juri protivničkog irača po terenu da ga bije, da ulazi sa klupe da bi se obračunavao i da gađa učesnike utakmice. Iz odluke se jasno vidi da su kazne nastale zbog poraza jedne od ekipa, jer kada se isto desilo u Kragujevcu nije bilo isključenja.

Dejan

pre 11 godina

Grobari dodjite sutra u Pionir da podrzimo momke u meca sa Vojvodinom.Mec pocinje u 17:00,a svi klinci i klinceze rodjeni u poslednjih 11 sampionskih godina imaju besplatan ulaz.

Jasno i očigledno

pre 11 godina

Subotić JESTE jurio letonca i tuk'o se po čitavom terenu ali tako mu je naredjeno, takav mu je bio zadatak. Može se slobodno reći da je to uradio NENAMERNO.

binSr

pre 11 godina

suština stvari je da treba kažnjavati i time držati nivo naše košarke(sporta uopšte) ali selektivno kažnjavanje je gore od ne kažnjavanja.
drmanje koševa, pljuvanje i gađanje trenera, aktiviranje pp aparata kao i skandal oko ulaznica je morao biti nastrožije kažnjeno pa možda ne bi ni došlo do ove situacije.

muamua

pre 11 godina

ljubisa livac...koliko ja vidim bertrans se povlaci...igrac koji je bio udaren ne napada vec druga dva zvezdina igraca plus nelson ulazi sa klupe...incidentu su prethodila dva faula svirana vestermanu....opet ste pokusali incidentom da preokrenete utakmicu...napomenucu ti nameran faul radivojevica nad gordicem cini mi se koji je prosao bez reakcije,a na snimku jasno mozes da vidis kako igrac koga bertans udara gleda u pravcu sudije dok pada...

sofronije

pre 11 godina

A kazna za one cevape sto su uleteli u teren? Da se ispita slucaj!
Kazne su komicno smesne i nije mi jasan kriterijum. Onaj sto je usao sa klupe zvezde na incident trebao je da popije tehnicku na licu mesta. Pa i treba kazniti sudje kad ne znaju kako se vodi mec.

Pantic

pre 11 godina

nije mi jasno zasto je Bertans kaznjen sa 119000 i utakmicom neigranja, a subotic samo sa 59000??? Prvo, Subotic je njega napadao svo vreme dok je trajao prekid, Bertans se samo branio, a drugo, Bertansu je svirana obicna licna, po meni Bertans nije ni trebao da bude iskljucen, a kamoli da dobije ovoliku kaznu! (basket, 05. april 2013 15:14)
Bertans je namerno laktom udario Lazica, zato je Subotic krenuo da se obracuna sa Bertansom, jel to toliko tesko shvatiti?
(Ama bre, 5. april 2013

Tesko je shvatiti kako igrac kome je dosudjena namerna licna greska i koji se posle samo povlacio i branio u tuci dobije suspenziju a igrac koji nije udaren i hoce da se bije ne dobije suspenziju... Po tvom misljenju onda ni Vuk Radivojevic ne bi smeo da igra narednu utakmicu jer je dobio namernu licnu gresku. Misli malo o tome...

Darko

pre 11 godina

Bertans je trebao da dobije vise utakmica neigranja zbog onog sramotnog NAMERNOG lakta u licu Lazica.Bertans je poceo incident i on treba da bude najzesce kaznjen.Sto rece Nelson oni najvise vole da igraju u prljavoj igri jer nemaju kvalitet

Bjelokosti

pre 11 godina

Ko je doneo ovakvu presudu? Moguci odgovori: A) Covic B) Djilas C) Kapicic.
(DaSa, 5. april 2013 15:45)
Moj odgovor je pod A definitivno. Ovaj pod B jeste sumnjiv ali nije smeo bez ovog pod A da odlucuje a odgovor pod C je trik, taj pod C je donosio ovakve odluke u nekom prethodnom sazivu KSS-a. Jesam pogodio?

Marko

pre 11 godina

Po pravilima kosarke, Bertans je dobio faul u napadu,Subotic zapoceo tucu i trebao je da bude iskljucen i kaznjen.Dule bi trebao da bude kaznjen 5 utakmica do 6 meseci van terena.Todorica je trebao da kazni sudija tehnickom greskom i Zvezda je trebalo da ima dva bacanja.Nelson je trebao da dobije tehnicku i Partizan je trebao da ima dva bacanja.Navijac koji je udario trenera trebalo bi da zavrsi sa zatvorskom kaznom.

srecko

pre 11 godina

kazne skoro da su ok mozda bi tu trebalo neke korekcije al da se ne cepidlaci.najvaznije je da je partizan kaznio zvezdu.sad nek pisu saopstenja

Vlada

pre 11 godina

Ovo je stvarno krajnje sramotno. Ponovo gledamo divljanje Zvezdinih "navijaca", ulazak na teren, gadjanje protivnika i sta je kazna. Jedna utakmica bez publike i 100.000 dinara. Jeste ruzno to sto je Vujosevic stipao sudiju, ali taj sudija nije uspeo da zastiti igrace i trenera Partizana od zivotinja iz publike, i jos povrh svega njemu daju tehnicku. Razumem zasto je covek izgubio razum, ali opet to nije opravdanje. Medjutim, sve dok se jedan mali klub stiti i njegovi interesi postavljaju ispred interesa naseg najveces kosarkaskog kluba sa velikom tradicijom i velikim uspesima, kosarka ce i dalje da tone u Srbiji.
I opet divljacki nasrtaji Subotica kojeg nisu uspeli da smiri citavih 5 minuta su sankcionisani sa 500 evra. A Bertrans koji se ponasao bas kako dolikuje u tom trenutku i izbegavao svaki dalji okrsaj je kaznjen drasticnije. Koju to poruku salje ... da Zvezda, njeno rukovodstvo, igraci i navijaci mogu da divljaju bez opasnosti od ozbiljnih sankcija.

Hoces Iskreno ?

pre 11 godina

Pa ovde je Zvezda bolje prosla. Mada dobro,oprosteno im je pljuvanje trenera i drmanje koseva,tako da ovakva odluka i ne cudi.

remtise u rijaliti zvezde

pre 11 godina

Nadam se da ce sada Aleksandar Jovanovic pokazati koliko je 'fanatican zvezdas', i isprsiti se da licno plati onih 59.000din kazne za ulazak u teren i gadjanje loptom igraca Partizana po imenu Vujosevic...
... a na utakmici koju ce Zvezda odigrati bez publike, na tribinama bi trebalo da sedi jedino pomenuti Aleksandar, i po mogucnosti da stalno bude u kadru, posto momak izgleda misli da se i dalje nalazi u nekom rijalitiju...

Milosh

pre 11 godina

Neka neka. Tako i treba. Ja sam veliki navijac Partizana, ali ne smeju se dopustiti ovakve stvari. I Vujosevic je kriv, nema dileme. Samo zestoke kazne mogu da suzbiju divljanje na utakmicama.

Smaras..

pre 11 godina

Zvezdu su trebali suspendovati. Dule kralju, samo neka se dusmani nerviraju. Da nisi toliko dobar, ne bi im ni smetao toliko!Plakacete vi i vas Gurovic jos dugo...dzaba Gazprom, dzaba Agrobanka. (Predrag, 05. april 2013 15:11)

Mnogo ste vi poleteli posle jedne pobede...odbice vam se to o glavu..

daybooc...

pre 11 godina

Да су паметнији били би спортисти а не дивљаци. И онда би могли све те паре да се уплате за малу Тијану или Лав Давида из Вршца или...милион других хуманијих начина за трошење тог новца. Не! њима је боље да буду дивљаци. Цивилизација нам је на нивоу!!!

Delija Nis

pre 11 godina

Tako je,puni kasu i nauci balvane s obe strane kako da se ponasaju!Ma kazne treba i ostrije da im budu!Aman ljudi,od sporta napravise gradjanski rat!

Ratko

pre 11 godina

Dobro je braco ima nade za nas. E tako se to radi i sudije u paketu da se ne prelazi preko stipanja i psovanja. Ko je in da nekoga psuje i fizicki napada. Svaka cast za kaznu.

Bane

pre 11 godina

a za istu stvar veća kazna Todoriću nego Nelsonu, simpatično , nema šta. Woodchuck, 5. april 2013 15:34)

Ne videh da je Nelson pljunuo sudiju kao što je uradio Todorić...

ступф

pre 11 godina

Дуле Вујошевић и Тодорић су брука за нашу кошарку. Вујошевић годинама прети судијама, псује их, вуче, пипка и сада се нешто буни. А овај Тодорић пљунуо судију и добио 49.000 динара казну. Па то је срамота. Такав гест је за забрану бављења кошарком, а не само новчана казна.

milos

pre 11 godina

Nije mi jasno da niko ne komentarise da Vujosevicu nije dosudjena samo jedna , vec mu je po povlacenju dosudjena i iskljucujuca. Tehnicku je dobio i Todoric. Zasto nisu izvodjana slobodna bacanja za iste?

smesno

pre 11 godina

Zasto je Bertransova kazna duplo veca od Suboticeve??? Za faul na terenu je kaznjen Bertrans licnom greskom. Za tucu/guranje posle toga Bertrans sigurno ne snosi vecu odgovornost od Subotica i ostalih "ucesnika" (Brown?).

I tako dalje, i tako dalje... Gomila nelogicnosti, kompromisa, nedostatak odlucnosti (ili nemoc) da se stanje u kosarci popravi.
(@Mix, 5. april 2013 16:00)

Zasto je kaznjen Bertans? Pa video si zasto, za nesportsko ponasanje, namerno udaranje igraca laktom u lice, i dalje je pokusao da se obracunava sa svima, nije ni pokusao da smiri situaciju. Da te podsetim, ista situacija bila i na proslom derbiju sa Savovicem, prema svemu vidjenom Bertans je konfliktan igrac i jedva ceka da se bije. Zato je dobio kaznu. Vujosevic je dobio malu kaznu, s obzirom sta je radio poslednjih 8 meseci, i i dalje radi to sto radi. To je skandal za mene, pitanje da li bi neki Srbin u tudjoj zemlji smeo da radi ovo sto Dule radi u Srbiji.

Sudije nisu adekvatno kaznjene, jer su malo svirale za Partizan (udaranje Savovica pod kosem, zatim odgurivanje u pokusaju hvatanja lopte, Gordic pesnicom udara Katica pod kosem crvene zvezde, Gordicu umesto koraka svira se faul Radivojevica), jel smo se vratili sa sudjenjem kao u poslednjih 15 godina. Samo se ceka da predsednik udje u svlacionicu a Dule da drzi strazu.

Zvezda ce protiv Radnickog igrati bez publike, Partizan ce biti lisen trenera 2 utakmice i svi zadovoljni

Smarasss

pre 11 godina

Smesno, pogotovo veća kazna za Bertansa nego za Subotića, a za istu stvar veća kazna Todoriću nego Nelsonu, simpatično ,nema šta. Đilas opet šalje poruku ko je gazda izgleda (Woodchuck, 05. april 2013 15:34)

Todoric je pljuvao sudiju!

kornjaca

pre 11 godina

Citam ove komentare i ne mogu da shvatim na sta je spala nasa kosarka. Nekada nas najuspesniji sport srozao se na samo dno. Pa nije bitno za koga navijate, jednostavno treba osudite svaki nesportski gest na utakmici. Lakat u lice protivniku, vijanje po terenu zarad osvete, pljuvanje, psovanje, stipanje, gadjanje - to je nazalost Srpski derbi. Pod hitno doneti zakon o sportu sa rigoroznim kaznama inace nam nema spasa.

Pera

pre 11 godina

Ovo je strašno šta se ovom čoveku toleriše...svima nam je više dosta njegovih jeftinih manipulacija i kao filozofskih doskočica...pa ako neko fizički zlostavlja sudiju, šta je to??? Ej, bre dokle više!!!!????

Posle izjavljuje kako se skreće pažnja sa pbede partizana, i spominje i "igre van terena"....pa šta sad, Čović je kriv što fizički napada sudiju meča....ne verujem....

zvezdas_rajvoSa

pre 11 godina

Izdvajam dve recenice doticnog:
1."Strašno me pogadjaju situacije koje imaju predigre van terena", rekao je trener crno-belih košarkaša.
- Pa ko pravi predigru cele sezone pre utakmice? budzet, sudije, drzava. Danilovic pre meca u Kragujevcu izjavljuje na gostovanju na SOS-u da ce biti haosa u Kragujevcu. Odakle on to zna?

2."U pravilniku lepo piše da niko od igrača sa klupe ne sme da kroči na teren.
- A trener sme da udje? S obzirom da trener nije igrac, jel? Ovaj covek je paranoican, previse. Bice haosa u Laktasima u finalu Aba lige i sve ce biti haosa, ne samo protiv Zvezde, nego i protiv Radnickog iz KG, protiv Zadra, Cibone i ostalih dok Partizan vode ovakvi ljudi. Kad se skoro svake godine igraci i trener Partizana tuku protiv Hemofarma, Zvezde, Cibone, Zadra, Sirokog i ostalih, onda je jasno ko dize tenzije.

basket

pre 11 godina

nije mi jasno zasto je Bertans kaznjen sa 119000 i utakmicom neigranja, a subotic samo sa 59000??? Prvo, Subotic je njega napadao svo vreme dok je trajao prekid, Bertans se samo branio, a drugo, Bertansu je svirana obicna licna, po meni Bertans nije ni trebao da bude iskljucen, a kamoli da dobije ovoliku kaznu!

Predrag

pre 11 godina

Zvezdu su trebali suspendovati. Dule kralju, samo neka se dusmani nerviraju. Da nisi toliko dobar, ne bi im ni smetao toliko!
Plakacete vi i vas Gurovic jos dugo...dzaba Gazprom, dzaba Agrobanka.

Ama bre

pre 11 godina

nije mi jasno zasto je Bertans kaznjen sa 119000 i utakmicom neigranja, a subotic samo sa 59000??? Prvo, Subotic je njega napadao svo vreme dok je trajao prekid, Bertans se samo branio, a drugo, Bertansu je svirana obicna licna, po meni Bertans nije ni trebao da bude iskljucen, a kamoli da dobije ovoliku kaznu! (basket, 05. april 2013 15:14)
Bertans je namerno laktom udario Lazica, zato je Subotic krenuo da se obracuna sa Bertansom, jel to toliko tesko shvatiti?

Mix

pre 11 godina

subotić kao besan ganja igrače po terenui nije suspendovan nijedan meče svašta. (boki, 05. april 2013 14:48)

Ganja po terenu ali nikog nije udario namerno laktom

Darko

pre 11 godina

Bertans je trebao da dobije vise utakmica neigranja zbog onog sramotnog NAMERNOG lakta u licu Lazica.Bertans je poceo incident i on treba da bude najzesce kaznjen.Sto rece Nelson oni najvise vole da igraju u prljavoj igri jer nemaju kvalitet

Woodchuck

pre 11 godina

Smesno, pogotovo veća kazna za Bertansa nego za Subotića, a za istu stvar veća kazna Todoriću nego Nelsonu, simpatično , nema šta. Đilas opet šalje poruku ko je gazda izgleda

Ljubisa livac

pre 11 godina

Svo komentari su neracionalni i sklopljeni samo iz navijacke ostrascenosti. Zar je toliko tesko realno sagledati cinjenice? Celu frku je napravio Bertrans namernim laktom u lice (jeste namerno jer se lepo vidi da ne gradi niti brani loptu koja je cela u drugoj ruci). Dakle nameran i nesportski faul, mogao je i nos da mu polomi, arkadu.. Time je samo izazvao reakciju svih ostalih. (i da je suprotno isto bi reagovala druga strana). Pri tom, on nije smirivao situaciju vec se u dalje gurao i koskao. On je trebao da dobije i vecu kaznu. Dule je kaznjen zbog stipanka i psovanja sudije. Zbog cega je on protestvovao uopste? Da je ono slucajan faul? Gospodo, zasluzili ste i vece, budite srecni.

@Mix

pre 11 godina

Sudija treba da se povuce iz ovog posla jer je dopustio da bude fizicki maltretiran i za to nije smeo da iskljuci jednu velicinu kao sto je Vujosevic. Neka se bavi drugim, manje opasnim poslom...

drogba87

pre 11 godina

za fizicki napad na sluzbeno lice dva meca suspenzije, a za pljuvanje slzubenog liica novcana kazna?!? pa gde mi zivimo...
(zemlja klosarke, 5. april 2013 14:48)

Vi zivite po "reality show-ovima"

Tosa XIV

pre 11 godina

pljuvanje za 500 € u direktnom prenosu? Da je neko pljunuo nekog na "farmi " brujala bi cela Srbija i verovatno bi stigli do Strazbura

ljuba

pre 11 godina

Ovo je sramota, pa za mnogo blazi incident je Vujosevic kaznjen u Jadranskoj ligi 3 utakmice. A tada i nije bilo fizickog kontakta. Da vas podsetim to je bilo na utakmici Partizan-Zadar kada je Dule vredjao u terenu sudiju Dragovica. A ovo za Todorica je tek blamaza pa covek je pljuno sudiju i kaznjen je sa 59.000 din!!!??? Sada svi treba lepo da krenu da pljulju sudije, svi tim menadzeri, sportski direktori, plate 500 evrica i idemo dalje, a bogami i pitanje je da li ce uopste to da plate?

Smaras..

pre 11 godina

Zvezdu su trebali suspendovati. Dule kralju, samo neka se dusmani nerviraju. Da nisi toliko dobar, ne bi im ni smetao toliko!Plakacete vi i vas Gurovic jos dugo...dzaba Gazprom, dzaba Agrobanka. (Predrag, 05. april 2013 15:11)

Mnogo ste vi poleteli posle jedne pobede...odbice vam se to o glavu..

neutralan

pre 11 godina

Vujosevic treba da bude primer deci i mladim trenerima... Volim da slusam kada daje smirenim tonom analiz
e, to bude ok, ali ovo je cisto siledzijstvo, i oprasta mu se ko zna koji put... A Zvezdini pojedini 'navijaci' bolje da se kosarkaski edukuju ... Kosarka je prelep sport, ne treba dozvoliti da ga siledzijstvo i forsiranje grube igre unisti... Treneri moraju biti dzentlmeni, pa ce igraci igrati kosarku, a navijaci se ponasati kao svuda u svetu....

smesno

pre 11 godina

Zasto je Bertransova kazna duplo veca od Suboticeve??? Za faul na terenu je kaznjen Bertrans licnom greskom. Za tucu/guranje posle toga Bertrans sigurno ne snosi vecu odgovornost od Subotica i ostalih "ucesnika" (Brown?).

I tako dalje, i tako dalje... Gomila nelogicnosti, kompromisa, nedostatak odlucnosti (ili nemoc) da se stanje u kosarci popravi.
(@Mix, 5. april 2013 16:00)

Zasto je kaznjen Bertans? Pa video si zasto, za nesportsko ponasanje, namerno udaranje igraca laktom u lice, i dalje je pokusao da se obracunava sa svima, nije ni pokusao da smiri situaciju. Da te podsetim, ista situacija bila i na proslom derbiju sa Savovicem, prema svemu vidjenom Bertans je konfliktan igrac i jedva ceka da se bije. Zato je dobio kaznu. Vujosevic je dobio malu kaznu, s obzirom sta je radio poslednjih 8 meseci, i i dalje radi to sto radi. To je skandal za mene, pitanje da li bi neki Srbin u tudjoj zemlji smeo da radi ovo sto Dule radi u Srbiji.

Sudije nisu adekvatno kaznjene, jer su malo svirale za Partizan (udaranje Savovica pod kosem, zatim odgurivanje u pokusaju hvatanja lopte, Gordic pesnicom udara Katica pod kosem crvene zvezde, Gordicu umesto koraka svira se faul Radivojevica), jel smo se vratili sa sudjenjem kao u poslednjih 15 godina. Samo se ceka da predsednik udje u svlacionicu a Dule da drzi strazu.

Zvezda ce protiv Radnickog igrati bez publike, Partizan ce biti lisen trenera 2 utakmice i svi zadovoljni

Dragi

pre 11 godina

A kada je komesar lige kaznio sudije što nisu sankcionisale Nelzonov ulazak sa klupe da bi učestvovao u tuči, zbog čega je tada isti (Nelzon) kažnjen samo novčano? Trebao je biti suspendovan za sledeći meč, kao i Bertrans.

ajajajaj

pre 11 godina

svaka cast, samo tako i treba. ovo je samo dokaz da nisu samo navijaci krivi za nerede koje vec godinama gledamo vec i treneri, igraci, rukovodstvo i svi ostali koji bi navijacima trebali da posluze kao primer. problem je u nama, treba svi mi srbi da se promenimo i mucnemo malo glavom pre svakog postupka inace ceno da tonemo sve dublje

PeroTreger

pre 11 godina

Bruka i sramota!!! Pa kakvu poruku saljete?!?! Sta je gore od stipanja sudije, psovanja njega i njegove porodice, i to tako da to svi vidimo od 7 do77, pljuvanja delegata, pa dokle bre vise, i posle se bunimo zbog ponasanja navijaca a "sportski radnici" i "treneri" valjda salju pravu poruku i primerom pokazuju kako treba. Zvezdu odrati i da igramo bez publike jedno 5 utakmica, pa gde to moze da jedan "novinar" gadja loptom "trenera" jedne od ekipa, a protiv "novinara" krivicna prijava i dozivotna zabrana pa da vidimo...

Bob Rock

pre 11 godina

Bertans je namerno laktom udario Lazica, zato je Subotic krenuo da se obracuna sa Bertansom, jel to toliko tesko shvatiti?
(Ama bre, 5. april 2013 15:33)

I zbog toga je, po pravilima kosarke, dobio tehnicku (a kasnije i iskljucujucu) gresku. Igraz KK Zvezda Beograd, koji je u medjuvremenu naskocio na Bertransa i hteo da istera neku svoju pravdu, bi zbog zapocinjanja tuce, trebao da odgovara po zakonu o sprecavanju nasilja na sportskim borilistima. Bertrans je napravio faul u zaru borbe i kaznjen je zbog toga, medjutim izgleda da ga je savez kaznio i zbog toga sto je za malo dobio batine, dok su nasilnici prosli sa ukorom razrednog staresine.

Petar III

pre 11 godina

Pa onda kazu, navijace polupali, izloge, zapalili par automobila itd.
Tenzije krecu sa terena, i ponekad se izmaknu kontroli van terena.
Inicijatori ovakvih situacija bi trebali da snose i krivicnu odgovornost. Igraci i treneri imaju mnogo vecu odgovornost da se primerno ponasaju, nego navijaci. A onda opet, ovo je Balkan.

ступф

pre 11 godina

Дуле Вујошевић и Тодорић су брука за нашу кошарку. Вујошевић годинама прети судијама, псује их, вуче, пипка и сада се нешто буни. А овај Тодорић пљунуо судију и добио 49.000 динара казну. Па то је срамота. Такав гест је за забрану бављења кошарком, а не само новчана казна.

šatro Šotra

pre 11 godina

Sudije Mazic i Oberknezevic nemaju kvalitet da sude najbolju srpsku ligu. Oni su sudije trece kategorije. Sto se kazni tice, trebale su biti pet puta vece.

Smarasss

pre 11 godina

Smesno, pogotovo veća kazna za Bertansa nego za Subotića, a za istu stvar veća kazna Todoriću nego Nelsonu, simpatično ,nema šta. Đilas opet šalje poruku ko je gazda izgleda (Woodchuck, 05. april 2013 15:34)

Todoric je pljuvao sudiju!

@Mix

pre 11 godina

"Sudija je trebao da uziva u stipanju.Zato je kaznjen."

Ne, sudija nije kaznjen sto nije uzivao u stipanju. Sudija bi trebao da bude kaznjen sto gleda kako individua iskace iz gledalista i gadja loptom jednog od ucesnika utakmice i nista ne preduzima povodom toga.

Sudija bi trebao da bude kaznjen sto nije iskljucio Vujosevica.

Kako je sankcionisan lik koji je gadjao Vujosevica? Ni za vreme utakmice, ni posle utakmice nije kaznjen nikako. (Zvezda mu nece davati novinarsku akreditaciju "do daljnjeg". Au, ala su mu podviknuli...)

Kako je kaznjen organizator koji je dozvolio da gledaoci iz prvih redova (znaci povlasceni i dobro poznati organizatoru, sto se vidi i iz Covicevog dijaloga sa "dodavacem lopte") upadaju na teren i ugrozavaju ucesnike derbija?

Kako su kaznjene sudije sto su svojim "cudnim" odlukama dovele do svega ovoga? Dve identicne situacije (Vestermanov prodor je odsviran kao faul u napadu i, odmah posle toga, Vestermanovo odbrana je odsvirana kao faul u odbrani) su presudjene u Zvezdinu korist. Neujednacen sudijski kriterijum je izazvao revolt na Partizanovoj klupi.

Zasto je Bertransova kazna duplo veca od Suboticeve??? Za faul na terenu je kaznjen Bertrans licnom greskom. Za tucu/guranje posle toga Bertrans sigurno ne snosi vecu odgovornost od Subotica i ostalih "ucesnika" (Brown?).

I tako dalje, i tako dalje... Gomila nelogicnosti, kompromisa, nedostatak odlucnosti (ili nemoc) da se stanje u kosarci popravi.

Partizanovac

pre 11 godina

Sta reci o upadu vasi igraca i publike na teren.. Gadjanu trenera loptom i ostalih kosarkasa raznim predmetima, a pri tome je od strane FMP/a oduzeta akreditacija kvazi novinaru.. kakav novinar takav i klub!!! Sta je sa svim vasim igracima koji su fizicki nasrnuli na Bertansa... i jos mnogo mnogo situacija kojima ste pokazali kakav ste mali klub!

Bane

pre 11 godina

a za istu stvar veća kazna Todoriću nego Nelsonu, simpatično , nema šta. Woodchuck, 5. april 2013 15:34)

Ne videh da je Nelson pljunuo sudiju kao što je uradio Todorić...

pfcpanta

pre 11 godina

Da je Duletu izrecena veca kazna i da su Subotic i Davis Bertans zamenili kazne sve bi bilo ok. Ovako, previse je kaznjen Davis Bertans a Subotic siledjija malo.

Milosh

pre 11 godina

Neka neka. Tako i treba. Ja sam veliki navijac Partizana, ali ne smeju se dopustiti ovakve stvari. I Vujosevic je kriv, nema dileme. Samo zestoke kazne mogu da suzbiju divljanje na utakmicama.

Ratko

pre 11 godina

Dobro je braco ima nade za nas. E tako se to radi i sudije u paketu da se ne prelazi preko stipanja i psovanja. Ko je in da nekoga psuje i fizicki napada. Svaka cast za kaznu.

Bjelokosti

pre 11 godina

Ko je doneo ovakvu presudu? Moguci odgovori: A) Covic B) Djilas C) Kapicic.
(DaSa, 5. april 2013 15:45)
Moj odgovor je pod A definitivno. Ovaj pod B jeste sumnjiv ali nije smeo bez ovog pod A da odlucuje a odgovor pod C je trik, taj pod C je donosio ovakve odluke u nekom prethodnom sazivu KSS-a. Jesam pogodio?

Radašin

pre 11 godina

Ne mogu da verujem... Tako male kazne za Zvezdu , njene igrace i publiku..
I posle nije drzava na Zvezdinoj strani... Cirkus Bgm, smešno...

st

pre 11 godina

Udarci laktom se dešavaju, namerni, nenamerni. Koliko je udarac bio jak vidi se po tome što Laziću ništa nije falilo nakon njega, odmah je ustao niti mu se videla masnica, niti kakva povreda. Ono što nije normalno jeste da nakon udarca, namernog ili nenamernog, neko pet minuta juri protivničkog irača po terenu da ga bije, da ulazi sa klupe da bi se obračunavao i da gađa učesnike utakmice. Iz odluke se jasno vidi da su kazne nastale zbog poraza jedne od ekipa, jer kada se isto desilo u Kragujevcu nije bilo isključenja.

milos

pre 11 godina

Nije mi jasno da niko ne komentarise da Vujosevicu nije dosudjena samo jedna , vec mu je po povlacenju dosudjena i iskljucujuca. Tehnicku je dobio i Todoric. Zasto nisu izvodjana slobodna bacanja za iste?

Dejan

pre 11 godina

Grobari dodjite sutra u Pionir da podrzimo momke u meca sa Vojvodinom.Mec pocinje u 17:00,a svi klinci i klinceze rodjeni u poslednjih 11 sampionskih godina imaju besplatan ulaz.

muamua

pre 11 godina

ljubisa livac...koliko ja vidim bertrans se povlaci...igrac koji je bio udaren ne napada vec druga dva zvezdina igraca plus nelson ulazi sa klupe...incidentu su prethodila dva faula svirana vestermanu....opet ste pokusali incidentom da preokrenete utakmicu...napomenucu ti nameran faul radivojevica nad gordicem cini mi se koji je prosao bez reakcije,a na snimku jasno mozes da vidis kako igrac koga bertans udara gleda u pravcu sudije dok pada...

Marko

pre 11 godina

Po pravilima kosarke, Bertans je dobio faul u napadu,Subotic zapoceo tucu i trebao je da bude iskljucen i kaznjen.Dule bi trebao da bude kaznjen 5 utakmica do 6 meseci van terena.Todorica je trebao da kazni sudija tehnickom greskom i Zvezda je trebalo da ima dva bacanja.Nelson je trebao da dobije tehnicku i Partizan je trebao da ima dva bacanja.Navijac koji je udario trenera trebalo bi da zavrsi sa zatvorskom kaznom.

Pantic

pre 11 godina

nije mi jasno zasto je Bertans kaznjen sa 119000 i utakmicom neigranja, a subotic samo sa 59000??? Prvo, Subotic je njega napadao svo vreme dok je trajao prekid, Bertans se samo branio, a drugo, Bertansu je svirana obicna licna, po meni Bertans nije ni trebao da bude iskljucen, a kamoli da dobije ovoliku kaznu! (basket, 05. april 2013 15:14)
Bertans je namerno laktom udario Lazica, zato je Subotic krenuo da se obracuna sa Bertansom, jel to toliko tesko shvatiti?
(Ama bre, 5. april 2013

Tesko je shvatiti kako igrac kome je dosudjena namerna licna greska i koji se posle samo povlacio i branio u tuci dobije suspenziju a igrac koji nije udaren i hoce da se bije ne dobije suspenziju... Po tvom misljenju onda ni Vuk Radivojevic ne bi smeo da igra narednu utakmicu jer je dobio namernu licnu gresku. Misli malo o tome...

Delija Nis

pre 11 godina

Tako je,puni kasu i nauci balvane s obe strane kako da se ponasaju!Ma kazne treba i ostrije da im budu!Aman ljudi,od sporta napravise gradjanski rat!

Vlada

pre 11 godina

Ovo je stvarno krajnje sramotno. Ponovo gledamo divljanje Zvezdinih "navijaca", ulazak na teren, gadjanje protivnika i sta je kazna. Jedna utakmica bez publike i 100.000 dinara. Jeste ruzno to sto je Vujosevic stipao sudiju, ali taj sudija nije uspeo da zastiti igrace i trenera Partizana od zivotinja iz publike, i jos povrh svega njemu daju tehnicku. Razumem zasto je covek izgubio razum, ali opet to nije opravdanje. Medjutim, sve dok se jedan mali klub stiti i njegovi interesi postavljaju ispred interesa naseg najveces kosarkaskog kluba sa velikom tradicijom i velikim uspesima, kosarka ce i dalje da tone u Srbiji.
I opet divljacki nasrtaji Subotica kojeg nisu uspeli da smiri citavih 5 minuta su sankcionisani sa 500 evra. A Bertrans koji se ponasao bas kako dolikuje u tom trenutku i izbegavao svaki dalji okrsaj je kaznjen drasticnije. Koju to poruku salje ... da Zvezda, njeno rukovodstvo, igraci i navijaci mogu da divljaju bez opasnosti od ozbiljnih sankcija.

Hoces Iskreno ?

pre 11 godina

Pa ovde je Zvezda bolje prosla. Mada dobro,oprosteno im je pljuvanje trenera i drmanje koseva,tako da ovakva odluka i ne cudi.

srecko

pre 11 godina

kazne skoro da su ok mozda bi tu trebalo neke korekcije al da se ne cepidlaci.najvaznije je da je partizan kaznio zvezdu.sad nek pisu saopstenja

sofronije

pre 11 godina

A kazna za one cevape sto su uleteli u teren? Da se ispita slucaj!
Kazne su komicno smesne i nije mi jasan kriterijum. Onaj sto je usao sa klupe zvezde na incident trebao je da popije tehnicku na licu mesta. Pa i treba kazniti sudje kad ne znaju kako se vodi mec.

Jasno i očigledno

pre 11 godina

Subotić JESTE jurio letonca i tuk'o se po čitavom terenu ali tako mu je naredjeno, takav mu je bio zadatak. Može se slobodno reći da je to uradio NENAMERNO.

Vlada

pre 11 godina

Bertans je namerno laktom udario Lazica, zato je Subotic krenuo da se obracuna sa Bertansom, jel to toliko tesko shvatiti?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Ama bre, 5. april 2013 15:33)
Šta god da je Bertans uradio niko nema pravo da fizički nasrće na njega a da i sam ne bude kažnjen isto kao Bertans.Da li je to teško shvatiti.Razmisli u pauzama drmanja koševa.
Osim toga šesti igrač na terenu (Nelzon) mora biti isključen(tehnička-bacanja) jer su takva pravila.Da li je to jasno?

remtise u rijaliti zvezde

pre 11 godina

Nadam se da ce sada Aleksandar Jovanovic pokazati koliko je 'fanatican zvezdas', i isprsiti se da licno plati onih 59.000din kazne za ulazak u teren i gadjanje loptom igraca Partizana po imenu Vujosevic...
... a na utakmici koju ce Zvezda odigrati bez publike, na tribinama bi trebalo da sedi jedino pomenuti Aleksandar, i po mogucnosti da stalno bude u kadru, posto momak izgleda misli da se i dalje nalazi u nekom rijalitiju...

binSr

pre 11 godina

suština stvari je da treba kažnjavati i time držati nivo naše košarke(sporta uopšte) ali selektivno kažnjavanje je gore od ne kažnjavanja.
drmanje koševa, pljuvanje i gađanje trenera, aktiviranje pp aparata kao i skandal oko ulaznica je morao biti nastrožije kažnjeno pa možda ne bi ni došlo do ove situacije.

kornjaca

pre 11 godina

Citam ove komentare i ne mogu da shvatim na sta je spala nasa kosarka. Nekada nas najuspesniji sport srozao se na samo dno. Pa nije bitno za koga navijate, jednostavno treba osudite svaki nesportski gest na utakmici. Lakat u lice protivniku, vijanje po terenu zarad osvete, pljuvanje, psovanje, stipanje, gadjanje - to je nazalost Srpski derbi. Pod hitno doneti zakon o sportu sa rigoroznim kaznama inace nam nema spasa.

daybooc...

pre 11 godina

Да су паметнији били би спортисти а не дивљаци. И онда би могли све те паре да се уплате за малу Тијану или Лав Давида из Вршца или...милион других хуманијих начина за трошење тог новца. Не! њима је боље да буду дивљаци. Цивилизација нам је на нивоу!!!