Fudbal 86

Petak, 01.03.2013.

15:34

Čović: Rekonstrukcija, a ne rušenje

Fudbalski klub Crvena zvezda oglasiće se o inicijativi Tomislava Karadžića u ponedeljak, rekao je za B92 Nebojša Čović.

Èoviæ: Rekonstrukcija, a ne rušenje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

86 Komentari

Sortiraj po:

Piksi iz kornera

pre 11 godina

Ne lupaj. Ciglicama ste dokupili 5% stadiona. Sada ga srusite pa neka svako uzme svoju ciglicu i nek je nosi kuci. (Majstori sljake, 01. mart 2013 23:58) 5% ili 4% ili 3%, nebitno je... Vi svoj niste kupili ni 1%, nego oteli vojsci...

Na umivanje hladnom vodom

pre 11 godina

Zatrpati i rupu i lavor i napraviti bar jedan stadion dostojan coveka.
Ove price o reknostrukciji su za malu decu, jer i za to trebaju milioni koje klubovi nikad nece imati, a s druge strane atletski stadioni su prevazidjeni i ovakvi kakvi su donose samo trosak.
Bice kasno kad shvatite da je ovo bila odlicna ideja.

s.

pre 11 godina

zasto se ne bi marakana pretvorila u nacionalni stadion? zato sto ta marakana ne reprezentuje srpsku naciju, nego crvenu zvezdu, a crvena zvezda ne srbiju, nego crvenu zvezdu. ako cemo da gradimo nesto, sta treba da stoji za sve nas, treba da krenemo od nule, a ne da krpimo stare stadione i da prekomponujemo njihov doskorasnji znacaj u jedan novi.

jedan nacionalni stadion treba da omoguci integraciju svih gradana srbije ne samo u stadionu, nego uopste. crvena zvezda ne da je daleko od takvog stava, nego se od takve ideje dijametralno odvaja. crvena zvezda treba da se integrise u srpsku naciju, a ne obrnuto.

OKO

pre 11 godina

Bas fino sto je vlasnik stadiona fk Zvezda,i time se dicite ! Onda kao i svi vlasnici nekretnina,sami snosite sve : odgovornosti,popravke,ispravke,dogradnje ... a ne da trazite pomoc - grada ili drzave - i mi kao poreznici da izdvajamo za vas.Kao sto treba SAMI da regulisete i vas dug od 50.miliona evra ! Treba biti " ponosan vlasnik ".

retko-mudar

pre 11 godina

Gradi ti stadion Tole na Banjici ili u Krnjači gde ti je mesto. Marakanu ne diraj, nemoj ti ni da je rekonstruišeš. Samo što dalje od Marakane.

solunac

pre 11 godina

najvecu prevaru je izvela zvezda tj njeno rukovodstvo koje obmanjuje javnost vec 50 godina da su njeni navijaci sagradili stadion kobajagi od svojih para, taj stadion ( lazna marakana) je sagradjen najvecim delom iz tadasnjeg republickog i pokrajinskog fonda takozvana REPUBLICKA i POKRAJINSKA SOFKA, a stadion su gradili najvise pripadnici jugoslovenske narodne armije

Majstori sljake

pre 11 godina

Neka mi neko objasni kako je to Zvezda vlasnik stadiona a Partizan nije kada oba tima nisu dali ni jednu paru da otkupe te prostore. (Johny Grobar, 01. mart 2013 17:06) Evo komsija, ja cu da ti kazem! Zvezin stadion su sagradili svojim novcem simpatizeri tog kluba kupujuci ciglice. A vi ste vas oteli drzavi (vojsci). Jasnije? (Dimitrije, 01. mart 2013 19:0)

Ne lupaj. Ciglicama ste dokupili 5% stadiona. Sada ga srusite pa neka svako uzme svoju ciglicu i nek je nosi kuci.

ja bih da kupim oba kluba za 100 e

pre 11 godina

Zar je moguce da ne mozete ni oko ovoga da se slozite? Pa je l' ste bili nekada 'preko' i videli kako izgledaju stadioni? U novije vreme, nije stadion samo teren i tribine. To su zapravo veliki trzni centri, sa sasvim definisanom infrastrukturom, gde je parking jedna od najvaznijih stavki. Alo ljudi, ovde ne moze ni u toalet da se ode u poluvremenu (ako to uopate nazivamo toaletom). Uskoro zaista nece niko moci da igra medjunarodne utakmice na nasim stadionima. Ni Rupa, ni Lavor (a ostalim "stadionima", ne vredi ni polemisati)odavno ne omogucavaju iole pristojne uslove. Da li znate da je "Arena", koja vazi za nas najbolji objekat, odavno zastarela, jer je projekat i gradnja zapocela jos pocetkom '90ih. Ovo je verovatno jedina stvar gde se nasa 2 najveca kluba, ne bi trebala sporiti. Mislite li da Covic zaista ne zna sta je "velelepan stadion" Razmislite malo, zasto je protiv, zasto Zvezdi iz dana u dan pada cena i za koliko para ce je neko kupiti, kada dodje do privatizacije.

Mirko

pre 11 godina

ma covek se u sve razume,i avion da mu da covek bi vozio boze boze....i da.... covek nije prisutan u medijima svaki dan...uopste
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (fmp, 1. mart 2013 20:37)

Za tebe i tebi slične je Nikola Tesla.

DS

pre 11 godina

Ko si bre ti da odlucujes sta ce biti sa stadionom, na isti si usao pre dva meseca. Ovaj se toliko osilio za kratko vreme, glave ce nam doci.

NekSeMarakaniVrateSlavniDani

pre 11 godina

Људи моји..
Да ли сте нормални?
Звезда и Партизан на један стадион?
Не лупај те и не падај те на идеје Караџића.
Ово једноставно не пије воду,и мислим да било тешко и једним и другим навијачима.
КАКО ЈЕ ТАКО ЈЕ!

Sale

pre 11 godina

Zamislite da vam dodje neko u kucu i kaze: Dajte mi vasu kucu da je prodam, a ja cu da napravim drugu, mnogo lepsu i vecu, i u njoj ce ziveti i vas komsija sa vama?! Gde je ovde mozak ???
Cak i ako dodje do toga da marakana mora da bude prodata, a ja se iskreno nadam da se to nece desiti nikad dok je sveta i vremena, zasto bi neki tamo Tomislav Karadzic prodavao nasu kucu, a pritom svi znamo da nam dobro ne misli ?! Prodacemo je sami, hvala na ponudi Gospodine Karadzicu! A do tada ce reprezentacija SRBIJE svoje utakmice igrati na najvecem i najlepsem stadionu u Srbiji!

vasa

pre 11 godina

Zvezin stadion su sagradili svojim novcem simpatizeri tog kluba kupujuci ciglice.
(Dimitrije, 1. mart 2013 19:09)

Ciglica po ciglica stadion... Znaš li ti koliko ciglica treba za jedan stadion? Dete, čitaj ti i dalje bajke, ali sada čašu mleka (bez aflatoksina) i pravac krevet! Kasno je...

Proverite

pre 11 godina

Da li mozete da proverite jednu stvar.Da li je stadion JNA vlasnistvo samo Vojske Srbije ili je vlasnistvo i Vojske Crne Gore.
(ispitajte, 1. mart 2013 18:22)

I obavezno da se proveri da li je CZ BGD u stvari FMP. Kako moze FMP da raspolaze sa Marakanom koja je ionako pod hipotekom? I gde je guscja pasteta?

Falcao

pre 11 godina

Sta ce Grobarima nacionalni stadion kad ne mogu 5.000 hiljada navijaca da skupe na jednoj tekmi.Nama rekonstrukcija, a moze i njima,da se smanji kapacitet stadiona da se ne brukaju vise.

Markov

pre 11 godina

ne može država nikome ništa da oduzme što je uknjiženo (stadion partizana), može samo vojska da vodi spor da li je ugovor kojim je njeno vlsništvo ustupljeno Partizanu valjan. Urađeno je to 1990, ne zove se Stadion partizana "neko vreme" kako ovde neko piše nego 23 godine. Ne pišite o onome što ne znate. Otkud sad Crna Gora, a zašto ne i druge države bivše Jugoslavije. Sve pravnici i stručnjaci.

Mikica

pre 11 godina

Neka mi neko objasni kako je to Zvezda vlasnik stadiona a Partizan nije kada oba tima nisu dali ni jednu paru da otkupe te prostore. (Johny Grobar, 01. mart 2013 17:06) Evo komsija, ja cu da ti kazem! Zvezin stadion su sagradili svojim novcem simpatizeri tog kluba kupujuci ciglice. A vi ste vas oteli drzavi (vojsci). Jasnije?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Dimitrije, 1. mart 2013 19:09)

Vidis Dimitrije, nece biti bas tako. Dovoljno sam star da pamtim i ja te famozne markice koje smo svi zvali "ciglice". Ali njih nisu kupovali samo navijaci i simpatizeri Crvene Zvezde. Prodavale su se po ucionicama i razredima osnovnih skola, pa sam i ja kao partizanovac kupio nekoliko od svog malog dzeparca. Tada to i nije bilo toliko bitno pa ne bi trebalo da bude ni danas. Inace mislim da je ideja o novom stadionu blago receno blesava bar dok je poseta na stadionima tako mizerna, pa u citavom kolu bude manje gledalaca nego na jednoj kosarkasnoj utakmici.

Heroes

pre 11 godina

Vidis kako je ovaj Covic pametan mnogo. On bi i da mu savez napravi nov stadion na mestu Marakane, Partizanov da sruse, a da mu zato daju jos 300 milki evra. Balkan ekonomija nema sta, UDBA style. (Dacha, 01. mart 2013 16:06

Grobarski trolovi naucili rec "Udba" pa to non stop ponavljaju.A veze nemaju sta je bila udba.

zdravo razmisljanje

pre 11 godina

Od kako znam za sebe znam i za Zvezdu! Od '92 sam isao na utakmice do '05 Uvek je bilo prlep utisak bilo da voljeni klub pobedi ili izgubi... Ali nista ne bi imao protiv da se sagradi savremeni i moderan stadion sa svim pratecim objektima da prma 75000 ljudi i da bude ponos drzave izgledom i desavanjima u istom!!! Pa neka ga koriste svi Zvezda Partizan i Repka!

Dimitrije

pre 11 godina

Neka mi neko objasni kako je to Zvezda vlasnik stadiona a Partizan nije kada oba tima nisu dali ni jednu paru da otkupe te prostore. (Johny Grobar, 01. mart 2013 17:06) Evo komsija, ja cu da ti kazem! Zvezin stadion su sagradili svojim novcem simpatizeri tog kluba kupujuci ciglice. A vi ste vas oteli drzavi (vojsci). Jasnije?

mihajlović u sredinu

pre 11 godina

dajte vi te pare klubovima da vrate dugove (svima u super ligi) a onda neka se preko sponzora snalaze da rekonstruišu stadione, ionako naš fudbal nije za evropu.

Mad4Red

pre 11 godina

Normalno je da dodje do rekonstrukcije, oba stadiona, a nacionalni da se gradi na NBG, nadje lokacija i gradi, ja sam Zvezdaš, ne želim da se ruše stadioni... Pogledajte razne stadione po Evropi, Šalke Arena-Gasprom Arena, Vestfalen-Signal Iduna Park (Borusija D.), Emirates Stadium - Arsenal, i mnogi drugi ali našim ekipama najviše fali Liga Šampiona Evropska pozornica, da bi ovi sponzori imali neke koristi od davanja para...

ispitajte

pre 11 godina

Da li mozete da proverite jednu stvar.Da li je stadion JNA vlasnistvo samo Vojske Srbije ili je vlasnistvo i Vojske Crne Gore.Trebalo bi da je 50% vlasnistvo i jedne druge vojske.Jer se pominje prodaja Marakane i JNA.Za Marakanu se zna da je stadion Crvene zvezde ali JNA nije stadion Partizana vec Vojske Jugoslavije(Vojske Srbije i Crne Gore).Znam da je bilo podele imovine prilikom prodaje oruzija i drugih stvari posle samostalnosti zato se namece i ovo pitanje da li Vojska Srbije ima dozvolu da prodaje nesto sto nije njeno.

Dragan BL

pre 11 godina

Toliko o tome da Zvezda nije namerno urušavana i gurana u dužničko ropstvo.
Ali se možda 'eliti' (tajkuni, biznismeni, političari) ipak izjalovi plan...

Nebojsa- Delija

pre 11 godina

Rusiti dva stadiona na kome igraju nasa dva najveca kluba i napraviti jedan na kome bi igrali FK.CRVENA ZVEZDA i FK. PARTIZAN i nacionalna reprezentacija SRBIJE , po meni nije dodar potez .
Ako FSS zeli da sagradi jedan lep stadion , na kome bi se igrale utakmice drzavne reprezentacije i finale kupa SRBIJE neka nadju drugu lokaciju, a ne da ruse stadione CRVENE ZVEZDE i PARTIZANA .
Ima u Beogradu dosta dobrih lokacija za stadion ,zato ne vidim ni jedan dobar razlog za rusenje ova dva stadiona koja iza sebe imaju veliku tradiciju.

Србин ЦЗБГ

pre 11 godina

Нека се национални стадион гради било где,само МАРАКАНУ НЕ СМЕТЕ ДА ДИРАТЕ!
А боље је и да прво средине стадионе у овој нашој смешној лиги него што градите национални стадион.

slobinator

pre 11 godina

da delimo stadion sa grobarima?ne hvala.ne bi našu marakanu menjao za 10 toletovih stadiona. a i šta će grobarima veliki stadion. oni ne mogu da napune ni onaj svoj "špajz",a nama je "marakana" bila tesna i dok je primala sto hiljada ljudi.i još jedna nebuloza.praviti veliki stadion prekoputa vma.našta to liči? tamo ne postoji ni saobraćajna infrastruktura da bi se uopšte prišlo stadionu,a kao što rekoh prekoputa je veliki zdravstveni centar.zamislite scenu igraju srbija-španija,sto hiljada ljudi se tiska uličicama oko pet solitera,a u isto vreme bolesni ljudi idu na pregled.i kad smo kod bolesti,da li je i megalomanija jedna od njih

Patrik Zvezda

pre 11 godina

Ma potpuno smesne konstatacije i trpanje u isti kos. Za Zvezdu je jasno kao dan da je stadion njen. Ali Partizan, ne samo sto je ostetio Vojsku sto im je omogucila vlada Mirka Marjanovica a zbog cega je Sutanovac dizao glas pre par godina, vec su taj stadion koji i nije njihov nagrdili onom cirkusom od stolica, kao da vec nije bio dovoljno ruzan i bez toga. Te stvari moraju da se rasciste, a g.Karadzic neka nadje pare na drugom mestu i sto dalje ruke od Zvezdinog zemljista.

bane

pre 11 godina

sasa i ovaj o1 morwaju da se pogledaju u ogledalo i shvate jedinu istinu a to je da je stadion jna ugovorom o poklonu 90 godine poklonjen JSD PARTIZAN a da je njihov stadion jos uvek u vlasnistvu drzave

Obrisi suze mala moja

pre 11 godina

Stadion JNA je nacionalni stadion. On pripada vosci, odnosno drzavi. Stadion Crvena zvezda pripada klubu po kome i nosi ime.
(sasa, 01. mart 2013 16:18)
Zbog toga nemamo trecu traku na Ibarskoj, al dobro nema veze zato smo mi "miljenici" drzave

marakano turisticko mesto

pre 11 godina

Ni igrajte se sa vatrom Karadzicu!
Moj deda i njegovi prijatelji su izdvajali sopstveni novac za kupovinu "ciglica" koje su ugradjivane u Marakanu cija izgradnja je bila opstenarodni projekat u kom su ucestvovali beogradski studenti i ostaci predratne gradjanske klase koje partizani nisu pobili.
Marakana je nasa kuca i bas mi je drago ako se svi sklonite i vase reprezentacije i svi ostali i ostavite nas da na miru uzivamo u svom klubu na svom stadionu.

Milan Boss

pre 11 godina

Bravo Coki, da drzava i dalje nastavi da sipa u vase bure bez dna, da vam naprave-rekonstruisu i stadion, a vi opet za koju godinu napravite ujdurmu kako je teska situacija i objavite da imate dug od 100 miliona koji bi trebalo da vam vrati drzava...Tako se to radi u zemlji Srbiji

Dragan

pre 11 godina

Rupa je rupa, i kada se rekonstruise ostaje rupa. Toletova ideja je dobra pogotovo zbog cinjenice da za par godina ni Partizan ni Zvezda nece moci da igraju evropske utakmice na svojim stadionima.
(Igor, 1. mart 2013 16:26)

Neka nama nase rupe...Tole neka rusi ono sto je njegovo, a ne ovo. A ti, ako ti je Tole dobar, vodi ga kuci odmah.

Johny Grobar

pre 11 godina

Neka mi neko objasni kako je to Zvezda vlasnik stadiona a Partizan nije kada oba tima nisu dali ni jednu paru da otkupe te prostore.

Mrtvac

pre 11 godina

Logicno je da ce Zvezda ovo odbiti. A zatim ce Tole reci da se nacionalni stadion gradi na mestu partizanovog - partizan ce dobiti stafion koji cemo mi placati iz svog dzepa da bi 100 grobara moglo da gleda utakmice voljenog kluba...

ne izvrci

pre 11 godina

Stadion JNA je nacionalni stadion. On pripada vosci, odnosno drzavi. Stadion Crvena zvezda pripada klubu po kome i nosi ime.
(sasa, 1. mart 2013 16:18)
Stadion JNA pripada vojsci .a ne drzavi i to ne vojsci srbije(namerno malim)vec pripada JNA.JNA cine i druge vojske npr. Vojska Crne Gore i ona ima pravo na stadion JNA.

Logicno

pre 11 godina

Pa ti ga onda rekonstruisi, to je najjednostavnije resenje. Mada koliko vidimo iztvojih izvestaja, tapija na stadion je data, a kamte rastu.Nicice tu neka banka.

grobar do groba

pre 11 godina

Eto vama ta rupcaga pa je vi zovite i marakana ako vam milo a mi cemo novi stadion pa da i neko pukne od muke, Samo napred Tole grobarcino.

ilic1971

pre 11 godina

A zvdasi se ponasaju kao da je Partizan prihvatio tu ideju,i udaraju komentare necomo mi sa Partizanom,pa vi mislite kao u Kragujevcu da se dogovore Covic i Rakocevic a nama da onako usput jave sta su se dogovorili,svaka velika sila kratko traje.

CarDusanSilni

pre 11 godina

Onoliki Los Andjeles (kao cela Srbija i CG pride) pa ima samo jedan Staples centar. Onoliki Milano (a o Ineru i AC Milanu u usporedbi sa nasim kokosinjcima da i ne pricamo) pa mu oba tima igraju na San Siru.
Sta smo mi neki megalomani pa nam treba dva stadiona. Prodaj oba, zaradi pare, izgradi grad i spasi oba kluba, napravi plan za sledecih 10 godina i to je to.
Sva podrska smislu za biznis.

p.s. O toletu citam samo negativnosti i tako sam i formirao misljenje o njemu, ali u ovom slucaju samo napred.

Fika

pre 11 godina

Stadion JNA je nacionalni stadion. On pripada vosci, odnosno drzavi. Stadion Crvena zvezda pripada klubu po kome i nosi ime.
(sasa, 1. mart 2013 16:18)
Cek.cek,cek... Ako Partizan izgradi stadion os drzavnih para,to je drzavni,ali ako Zvezda to uradi to je onda Zvezdin stadion?

Gete

pre 11 godina

Ma da,na Banjici,pa da mi razbiju auto kao sto jesu vise puta!Van grada,na poljance,pa nek se jure huligani,nek ratuju,drogiraju i sl.Srusiti rugla od stadiona kakvi su JNA i lazna Marakana.Jeli neko video kako izgleda moderan stadion.Tradicija?Da,udbaska.Napraviti sportski centar na rusevinama stadiona,ali pravi sa bazenima,hotelima.teniskim terenima,oazu zdravlja i rekreacije!

kvisko

pre 11 godina

Molio bi decurliju koji navijaju za Zvezdu da ne ostavljaju komentare na ovu temu. Radi se o ozbiljnim stvarima a to nije za decu.
Inace mislim da je Karadziceva ideja skroz ispravna i jedina logicna u ovoj situaciji.

srbijasine

pre 11 godina

@ Stadion JNA je nacionalni stadion. On pripada vosci, odnosno drzavi. Stadion Crvena zvezda pripada klubu po kome i nosi ime.
(sasa, 1. mart 2013 16:18)

Stadion Partizana se ne zove jna vec neko vreme, a oba stadiona pripadaju narodu, koji ga je i sagradio, y=tako da nemoj da mislis da je zvezdin stadion gradjen od privatnog novca. Na vasoj rupi pevaju Ceca i Brena. Sto se tice ideje Karadzica, jedino ce navijaci da ispastaju, ako mu se gradi olimpijski stadion neka nadje budzet, a ne da rasprodaje. Posebno je zanimljivo odakle mu te cifre 300 miliona, 600 miliona. I sta navijaci dobijaju, jedan stadion koji ce da dele i 2-3 utakmice za evropsko prvenstvo?? Zvuci mi kao los posao za sve one koji ne vide deo od 600 mil.

pedja

pre 11 godina

Sasa-Lupas gluposti, ali naviko sam da tako nesto i citam ovde. Prvo Partizan je za taj stadio i dao pare, a sad sto nekome smeta sto mozda nije dao vise to nije njihov problem, drugo stadion se ODAVNO ne zove JNA, trece vi ste vas dobili od drzave i ni din za njega dali niste. Cetvrto stadion i nije u vlasnistvu kluba vec drzave.

gradjanin

pre 11 godina

Jedan Bajern je promenio lokaciju a CZ i Part. ne mogu?
Tradicija? Pa onda vratite ime CZ u Jugoslavija...
A narocito su ovih 15-tak poslednjih godina za secanje i tradiciju...
Dovoljno je sto nisu ugaseni klubovi, sada hoce i stadion, svako svoj da sacuva!!! Dovoljnan je jedan stadion, ali moderan. Da moze da se isplati sa tim jadnim posetama i nesto evropskih utakmicama.
Od prodaje postojecis se pravi taj nov a ostalo bi i nesto kesa za obnovu kadrovskog potencijala, skole...
Ne mogu i jare i pare...

Igor

pre 11 godina

Rupa je rupa, i kada se rekonstruise ostaje rupa. Toletova ideja je dobra pogotovo zbog cinjenice da za par godina ni Partizan ni Zvezda nece moci da igraju evropske utakmice na svojim stadionima.

Глобтротер

pre 11 godina

У ком смислу је тачно Звездин стадион велелепан?! Јесте највећи стадион, али не може никако да се каже да је леп. Уосталом срушени су стадиони са много већом традицијом од Звездиног па се нико није бунио. Партизанов стадион ништа није лепши. Генерално су оба јако ружна.

И Партизану и Звезди треба модеран заједнички фудбалски стадион који неће имати атлетску стазу. Навијачи хоће да седе до терена, а не да дурбинима посматрају утакмицу.

И који је интерес да само Звездин стадион буде реконструисан? Што би се држава заузела искључиво за тај стадион.

Треба један од постојећа два да се умије и остави атлетичарима, а да се уместо другог саграде објекти који би били у власништву Партизана и Звезде и где би преко ренте наши клубови понешто приходовали. Али ово је Србија и овде се ништа не ради у интересу друштва него искључиво у интересу појединаца и њихових болесних амбиција.

DON DORINGO

pre 11 godina

Prvo drzava da vam vrati 50 miliona duga pa da vam da jos 100 miliona evra za rekonstrukciju.Kako vas nije sramota, drzava je pravila oba stadiona, ni Zvezda ni Partizan nisu vlasnici stadiona, samo sto je neko preko politicaqra uspeo da ga uknjizi a neko nije.Drzavo reaguj i oduzmi tim lopovima oba stadiona.

Vlada - Frankfurt

pre 11 godina

Браво Браво гос. Човићу - Толе Караџић овековечени Звездомрзац покреће идеју да се направи стадион један за оба клуба смешна прича и никада изводљива - нико овде није најван шта уносиш у целу причу - ФК Црвена звезда стадиона капацитет 56.000 седећих места - ФК Партизна 32.000 седећих места // ФК Црвена звезда 18 хектара земљишта власништво - ФК Партизан 12 хектара под спором са Војском Србије // шест хектара ФК Црвена звезда им више земљишта // Док се земља око сунца креће Црвена звезда стадион делити неће ... !

guru

pre 11 godina

Koja crna tradicija, manite se sentimentalnosti. U potpunosti podržavam Karadžićev prijedlog, sa svih aspekata, a Čoviću pragmatiku i racionalisti bi valjda trebalo biti jasno, da su troškovi održavanja zajedničkog stadiona neuporedivo manji, a podrazumjeva se da bi i FSRS uzeo učešća u troškovima.
A ukoliko se ne pomirite sa realnošću i ne prihvatite ovakav prijedlog, za koju godinu ćete evropske utakmice igrati kao gosti, jer Marakana i JNA neće ispunjavati uslove UEFA-e...

Zahvalni Čović daruje Srbiji... Koliko?

pre 11 godina

A koliko će Čović da investira od svojih para, a ne samo da daje ideje? Ima od čega, i te kako ima. Jer on se u prethodnih više od 20 godina veoma potrudio da Srbija "investira" u njegov privatni biznis, po njegovom ćefu. Dakle, da čujemo, koliko će uložiti Čović ako se realizuje njegova ideja? Malo za promenu da Srbija vidi neku materijalnu korist i od njega, do sada je uvek bilo obratno.

bgd

pre 11 godina

Dervisi, koji su se prvi smejali slicnom predlogu viteza od Sopota, sad su glavni zagovornici toletovog predloga, a prica je u istoj meri smesna kao i onaj Zvezdani grad, ili kako vec. Kako i ne bi, kad im tim igra na kokosinjcu sa 28.000, sarenih i uglavnom praznih, stolica.

*

pre 11 godina

Logično Čoviću, ali iako je vojska vlasnik crno belog pašnjaka to neće biti smetnja da se strpaju u isti koš sa Zvezdom koja je vlasnik svog zdanja...

Dacha

pre 11 godina

Vidis kako je ovaj Covic pametan mnogo. On bi i da mu savez napravi nov stadion na mestu Marakane, Partizanov da sruse, a da mu zato daju jos 300 milki evra. Balkan ekonomija nema sta, UDBA style.

bio jednom jedan lav

pre 11 godina

"... zašto se ne bi samo rekonstruisao ... "

pa mozda zato sto nema para a niko vise nece da ulaze u rupu bez dna... sigurno bi se opet nego ugradio i jeo guscju pastetu, ceo ketering i slicno.

Bravo Čoviću

pre 11 godina

Tako je klub koji je u dugovima do guše da rekonstruiše rupu od stadionu po veoma povoljnoj ceni koja je 2 do 3 puta veća od izgradnje novog. Kad će naši shvatiti da su nam stadionu matori kao da su izgrađeni u periodu kad i Stonehenge i da rekonstrukcija istih je besmislena jer kad tad će UEFA da stavi veto na naše stadione, dok drugi pametni po Evropi za smešne pare prave moderne multifunkcionalne stadione.

stjepana supanca 15a,ZELEZNIK

pre 11 godina

i ako moze da lova za rekonstrukciju ide preko racuna u zelezniku ? ipak je lova najsigurnija kod pravog i sposobnog menadzera koji voli zvezdu i sve radi transparentno !!!

cnn

pre 11 godina

Sa kojim parama je Zvezda, a isto tako i Partizan, izgradila stadion. Da nije od sponzora, vise uzastopnih osvajanja LS i svih silnih trofeja. Stadio podignut iz kredita drzave koji su uzimani za obnovu posle rata. I dan dans se placaju ti stadioni. Nemate za sapun, duzni 50+ mil i hoce da naprave rekonstrukciju. Od cega, da vas drzava sponzorise. More sve vas treba zatvoriti i zabraniti. Kakav fudbal, kakvi bakraci, sve sam lopov do lopova.

Dacha

pre 11 godina

Vidis kako je ovaj Covic pametan mnogo. On bi i da mu savez napravi nov stadion na mestu Marakane, Partizanov da sruse, a da mu zato daju jos 300 milki evra. Balkan ekonomija nema sta, UDBA style.

*

pre 11 godina

Logično Čoviću, ali iako je vojska vlasnik crno belog pašnjaka to neće biti smetnja da se strpaju u isti koš sa Zvezdom koja je vlasnik svog zdanja...

Igor

pre 11 godina

Rupa je rupa, i kada se rekonstruise ostaje rupa. Toletova ideja je dobra pogotovo zbog cinjenice da za par godina ni Partizan ni Zvezda nece moci da igraju evropske utakmice na svojim stadionima.

bgd

pre 11 godina

Dervisi, koji su se prvi smejali slicnom predlogu viteza od Sopota, sad su glavni zagovornici toletovog predloga, a prica je u istoj meri smesna kao i onaj Zvezdani grad, ili kako vec. Kako i ne bi, kad im tim igra na kokosinjcu sa 28.000, sarenih i uglavnom praznih, stolica.

stjepana supanca 15a,ZELEZNIK

pre 11 godina

i ako moze da lova za rekonstrukciju ide preko racuna u zelezniku ? ipak je lova najsigurnija kod pravog i sposobnog menadzera koji voli zvezdu i sve radi transparentno !!!

Falcao

pre 11 godina

Sta ce Grobarima nacionalni stadion kad ne mogu 5.000 hiljada navijaca da skupe na jednoj tekmi.Nama rekonstrukcija, a moze i njima,da se smanji kapacitet stadiona da se ne brukaju vise.

Johny Grobar

pre 11 godina

Neka mi neko objasni kako je to Zvezda vlasnik stadiona a Partizan nije kada oba tima nisu dali ni jednu paru da otkupe te prostore.

Gete

pre 11 godina

Ma da,na Banjici,pa da mi razbiju auto kao sto jesu vise puta!Van grada,na poljance,pa nek se jure huligani,nek ratuju,drogiraju i sl.Srusiti rugla od stadiona kakvi su JNA i lazna Marakana.Jeli neko video kako izgleda moderan stadion.Tradicija?Da,udbaska.Napraviti sportski centar na rusevinama stadiona,ali pravi sa bazenima,hotelima.teniskim terenima,oazu zdravlja i rekreacije!

Logicno

pre 11 godina

Pa ti ga onda rekonstruisi, to je najjednostavnije resenje. Mada koliko vidimo iztvojih izvestaja, tapija na stadion je data, a kamte rastu.Nicice tu neka banka.

Proverite

pre 11 godina

Da li mozete da proverite jednu stvar.Da li je stadion JNA vlasnistvo samo Vojske Srbije ili je vlasnistvo i Vojske Crne Gore.
(ispitajte, 1. mart 2013 18:22)

I obavezno da se proveri da li je CZ BGD u stvari FMP. Kako moze FMP da raspolaze sa Marakanom koja je ionako pod hipotekom? I gde je guscja pasteta?

Dimitrije

pre 11 godina

Neka mi neko objasni kako je to Zvezda vlasnik stadiona a Partizan nije kada oba tima nisu dali ni jednu paru da otkupe te prostore. (Johny Grobar, 01. mart 2013 17:06) Evo komsija, ja cu da ti kazem! Zvezin stadion su sagradili svojim novcem simpatizeri tog kluba kupujuci ciglice. A vi ste vas oteli drzavi (vojsci). Jasnije?

bio jednom jedan lav

pre 11 godina

"... zašto se ne bi samo rekonstruisao ... "

pa mozda zato sto nema para a niko vise nece da ulaze u rupu bez dna... sigurno bi se opet nego ugradio i jeo guscju pastetu, ceo ketering i slicno.

Majstori sljake

pre 11 godina

Neka mi neko objasni kako je to Zvezda vlasnik stadiona a Partizan nije kada oba tima nisu dali ni jednu paru da otkupe te prostore. (Johny Grobar, 01. mart 2013 17:06) Evo komsija, ja cu da ti kazem! Zvezin stadion su sagradili svojim novcem simpatizeri tog kluba kupujuci ciglice. A vi ste vas oteli drzavi (vojsci). Jasnije? (Dimitrije, 01. mart 2013 19:0)

Ne lupaj. Ciglicama ste dokupili 5% stadiona. Sada ga srusite pa neka svako uzme svoju ciglicu i nek je nosi kuci.

CarDusanSilni

pre 11 godina

Onoliki Los Andjeles (kao cela Srbija i CG pride) pa ima samo jedan Staples centar. Onoliki Milano (a o Ineru i AC Milanu u usporedbi sa nasim kokosinjcima da i ne pricamo) pa mu oba tima igraju na San Siru.
Sta smo mi neki megalomani pa nam treba dva stadiona. Prodaj oba, zaradi pare, izgradi grad i spasi oba kluba, napravi plan za sledecih 10 godina i to je to.
Sva podrska smislu za biznis.

p.s. O toletu citam samo negativnosti i tako sam i formirao misljenje o njemu, ali u ovom slucaju samo napred.

zdravo razmisljanje

pre 11 godina

Od kako znam za sebe znam i za Zvezdu! Od '92 sam isao na utakmice do '05 Uvek je bilo prlep utisak bilo da voljeni klub pobedi ili izgubi... Ali nista ne bi imao protiv da se sagradi savremeni i moderan stadion sa svim pratecim objektima da prma 75000 ljudi i da bude ponos drzave izgledom i desavanjima u istom!!! Pa neka ga koriste svi Zvezda Partizan i Repka!

solunac

pre 11 godina

najvecu prevaru je izvela zvezda tj njeno rukovodstvo koje obmanjuje javnost vec 50 godina da su njeni navijaci sagradili stadion kobajagi od svojih para, taj stadion ( lazna marakana) je sagradjen najvecim delom iz tadasnjeg republickog i pokrajinskog fonda takozvana REPUBLICKA i POKRAJINSKA SOFKA, a stadion su gradili najvise pripadnici jugoslovenske narodne armije

Obrisi suze mala moja

pre 11 godina

Stadion JNA je nacionalni stadion. On pripada vosci, odnosno drzavi. Stadion Crvena zvezda pripada klubu po kome i nosi ime.
(sasa, 01. mart 2013 16:18)
Zbog toga nemamo trecu traku na Ibarskoj, al dobro nema veze zato smo mi "miljenici" drzave

Fika

pre 11 godina

Stadion JNA je nacionalni stadion. On pripada vosci, odnosno drzavi. Stadion Crvena zvezda pripada klubu po kome i nosi ime.
(sasa, 1. mart 2013 16:18)
Cek.cek,cek... Ako Partizan izgradi stadion os drzavnih para,to je drzavni,ali ako Zvezda to uradi to je onda Zvezdin stadion?

Patrik Zvezda

pre 11 godina

Ma potpuno smesne konstatacije i trpanje u isti kos. Za Zvezdu je jasno kao dan da je stadion njen. Ali Partizan, ne samo sto je ostetio Vojsku sto im je omogucila vlada Mirka Marjanovica a zbog cega je Sutanovac dizao glas pre par godina, vec su taj stadion koji i nije njihov nagrdili onom cirkusom od stolica, kao da vec nije bio dovoljno ruzan i bez toga. Te stvari moraju da se rasciste, a g.Karadzic neka nadje pare na drugom mestu i sto dalje ruke od Zvezdinog zemljista.

kvisko

pre 11 godina

Molio bi decurliju koji navijaju za Zvezdu da ne ostavljaju komentare na ovu temu. Radi se o ozbiljnim stvarima a to nije za decu.
Inace mislim da je Karadziceva ideja skroz ispravna i jedina logicna u ovoj situaciji.

Heroes

pre 11 godina

Vidis kako je ovaj Covic pametan mnogo. On bi i da mu savez napravi nov stadion na mestu Marakane, Partizanov da sruse, a da mu zato daju jos 300 milki evra. Balkan ekonomija nema sta, UDBA style. (Dacha, 01. mart 2013 16:06

Grobarski trolovi naucili rec "Udba" pa to non stop ponavljaju.A veze nemaju sta je bila udba.

vasa

pre 11 godina

Zvezin stadion su sagradili svojim novcem simpatizeri tog kluba kupujuci ciglice.
(Dimitrije, 1. mart 2013 19:09)

Ciglica po ciglica stadion... Znaš li ti koliko ciglica treba za jedan stadion? Dete, čitaj ti i dalje bajke, ali sada čašu mleka (bez aflatoksina) i pravac krevet! Kasno je...

Mad4Red

pre 11 godina

Normalno je da dodje do rekonstrukcije, oba stadiona, a nacionalni da se gradi na NBG, nadje lokacija i gradi, ja sam Zvezdaš, ne želim da se ruše stadioni... Pogledajte razne stadione po Evropi, Šalke Arena-Gasprom Arena, Vestfalen-Signal Iduna Park (Borusija D.), Emirates Stadium - Arsenal, i mnogi drugi ali našim ekipama najviše fali Liga Šampiona Evropska pozornica, da bi ovi sponzori imali neke koristi od davanja para...

DS

pre 11 godina

Ko si bre ti da odlucujes sta ce biti sa stadionom, na isti si usao pre dva meseca. Ovaj se toliko osilio za kratko vreme, glave ce nam doci.

Dragan BL

pre 11 godina

Toliko o tome da Zvezda nije namerno urušavana i gurana u dužničko ropstvo.
Ali se možda 'eliti' (tajkuni, biznismeni, političari) ipak izjalovi plan...

ja bih da kupim oba kluba za 100 e

pre 11 godina

Zar je moguce da ne mozete ni oko ovoga da se slozite? Pa je l' ste bili nekada 'preko' i videli kako izgledaju stadioni? U novije vreme, nije stadion samo teren i tribine. To su zapravo veliki trzni centri, sa sasvim definisanom infrastrukturom, gde je parking jedna od najvaznijih stavki. Alo ljudi, ovde ne moze ni u toalet da se ode u poluvremenu (ako to uopate nazivamo toaletom). Uskoro zaista nece niko moci da igra medjunarodne utakmice na nasim stadionima. Ni Rupa, ni Lavor (a ostalim "stadionima", ne vredi ni polemisati)odavno ne omogucavaju iole pristojne uslove. Da li znate da je "Arena", koja vazi za nas najbolji objekat, odavno zastarela, jer je projekat i gradnja zapocela jos pocetkom '90ih. Ovo je verovatno jedina stvar gde se nasa 2 najveca kluba, ne bi trebala sporiti. Mislite li da Covic zaista ne zna sta je "velelepan stadion" Razmislite malo, zasto je protiv, zasto Zvezdi iz dana u dan pada cena i za koliko para ce je neko kupiti, kada dodje do privatizacije.

Mrtvac

pre 11 godina

Logicno je da ce Zvezda ovo odbiti. A zatim ce Tole reci da se nacionalni stadion gradi na mestu partizanovog - partizan ce dobiti stafion koji cemo mi placati iz svog dzepa da bi 100 grobara moglo da gleda utakmice voljenog kluba...

slobinator

pre 11 godina

da delimo stadion sa grobarima?ne hvala.ne bi našu marakanu menjao za 10 toletovih stadiona. a i šta će grobarima veliki stadion. oni ne mogu da napune ni onaj svoj "špajz",a nama je "marakana" bila tesna i dok je primala sto hiljada ljudi.i još jedna nebuloza.praviti veliki stadion prekoputa vma.našta to liči? tamo ne postoji ni saobraćajna infrastruktura da bi se uopšte prišlo stadionu,a kao što rekoh prekoputa je veliki zdravstveni centar.zamislite scenu igraju srbija-španija,sto hiljada ljudi se tiska uličicama oko pet solitera,a u isto vreme bolesni ljudi idu na pregled.i kad smo kod bolesti,da li je i megalomanija jedna od njih

Mikica

pre 11 godina

Neka mi neko objasni kako je to Zvezda vlasnik stadiona a Partizan nije kada oba tima nisu dali ni jednu paru da otkupe te prostore. (Johny Grobar, 01. mart 2013 17:06) Evo komsija, ja cu da ti kazem! Zvezin stadion su sagradili svojim novcem simpatizeri tog kluba kupujuci ciglice. A vi ste vas oteli drzavi (vojsci). Jasnije?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Dimitrije, 1. mart 2013 19:09)

Vidis Dimitrije, nece biti bas tako. Dovoljno sam star da pamtim i ja te famozne markice koje smo svi zvali "ciglice". Ali njih nisu kupovali samo navijaci i simpatizeri Crvene Zvezde. Prodavale su se po ucionicama i razredima osnovnih skola, pa sam i ja kao partizanovac kupio nekoliko od svog malog dzeparca. Tada to i nije bilo toliko bitno pa ne bi trebalo da bude ni danas. Inace mislim da je ideja o novom stadionu blago receno blesava bar dok je poseta na stadionima tako mizerna, pa u citavom kolu bude manje gledalaca nego na jednoj kosarkasnoj utakmici.

Србин ЦЗБГ

pre 11 godina

Нека се национални стадион гради било где,само МАРАКАНУ НЕ СМЕТЕ ДА ДИРАТЕ!
А боље је и да прво средине стадионе у овој нашој смешној лиги него што градите национални стадион.

OKO

pre 11 godina

Bas fino sto je vlasnik stadiona fk Zvezda,i time se dicite ! Onda kao i svi vlasnici nekretnina,sami snosite sve : odgovornosti,popravke,ispravke,dogradnje ... a ne da trazite pomoc - grada ili drzave - i mi kao poreznici da izdvajamo za vas.Kao sto treba SAMI da regulisete i vas dug od 50.miliona evra ! Treba biti " ponosan vlasnik ".

Mirko

pre 11 godina

ma covek se u sve razume,i avion da mu da covek bi vozio boze boze....i da.... covek nije prisutan u medijima svaki dan...uopste
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (fmp, 1. mart 2013 20:37)

Za tebe i tebi slične je Nikola Tesla.

Milan Boss

pre 11 godina

Bravo Coki, da drzava i dalje nastavi da sipa u vase bure bez dna, da vam naprave-rekonstruisu i stadion, a vi opet za koju godinu napravite ujdurmu kako je teska situacija i objavite da imate dug od 100 miliona koji bi trebalo da vam vrati drzava...Tako se to radi u zemlji Srbiji

Глобтротер

pre 11 godina

У ком смислу је тачно Звездин стадион велелепан?! Јесте највећи стадион, али не може никако да се каже да је леп. Уосталом срушени су стадиони са много већом традицијом од Звездиног па се нико није бунио. Партизанов стадион ништа није лепши. Генерално су оба јако ружна.

И Партизану и Звезди треба модеран заједнички фудбалски стадион који неће имати атлетску стазу. Навијачи хоће да седе до терена, а не да дурбинима посматрају утакмицу.

И који је интерес да само Звездин стадион буде реконструисан? Што би се држава заузела искључиво за тај стадион.

Треба један од постојећа два да се умије и остави атлетичарима, а да се уместо другог саграде објекти који би били у власништву Партизана и Звезде и где би преко ренте наши клубови понешто приходовали. Али ово је Србија и овде се ништа не ради у интересу друштва него искључиво у интересу појединаца и њихових болесних амбиција.

Nebojsa- Delija

pre 11 godina

Rusiti dva stadiona na kome igraju nasa dva najveca kluba i napraviti jedan na kome bi igrali FK.CRVENA ZVEZDA i FK. PARTIZAN i nacionalna reprezentacija SRBIJE , po meni nije dodar potez .
Ako FSS zeli da sagradi jedan lep stadion , na kome bi se igrale utakmice drzavne reprezentacije i finale kupa SRBIJE neka nadju drugu lokaciju, a ne da ruse stadione CRVENE ZVEZDE i PARTIZANA .
Ima u Beogradu dosta dobrih lokacija za stadion ,zato ne vidim ni jedan dobar razlog za rusenje ova dva stadiona koja iza sebe imaju veliku tradiciju.

cnn

pre 11 godina

Sa kojim parama je Zvezda, a isto tako i Partizan, izgradila stadion. Da nije od sponzora, vise uzastopnih osvajanja LS i svih silnih trofeja. Stadio podignut iz kredita drzave koji su uzimani za obnovu posle rata. I dan dans se placaju ti stadioni. Nemate za sapun, duzni 50+ mil i hoce da naprave rekonstrukciju. Od cega, da vas drzava sponzorise. More sve vas treba zatvoriti i zabraniti. Kakav fudbal, kakvi bakraci, sve sam lopov do lopova.

Dragan

pre 11 godina

Rupa je rupa, i kada se rekonstruise ostaje rupa. Toletova ideja je dobra pogotovo zbog cinjenice da za par godina ni Partizan ni Zvezda nece moci da igraju evropske utakmice na svojim stadionima.
(Igor, 1. mart 2013 16:26)

Neka nama nase rupe...Tole neka rusi ono sto je njegovo, a ne ovo. A ti, ako ti je Tole dobar, vodi ga kuci odmah.

grobar do groba

pre 11 godina

Eto vama ta rupcaga pa je vi zovite i marakana ako vam milo a mi cemo novi stadion pa da i neko pukne od muke, Samo napred Tole grobarcino.

gradjanin

pre 11 godina

Jedan Bajern je promenio lokaciju a CZ i Part. ne mogu?
Tradicija? Pa onda vratite ime CZ u Jugoslavija...
A narocito su ovih 15-tak poslednjih godina za secanje i tradiciju...
Dovoljno je sto nisu ugaseni klubovi, sada hoce i stadion, svako svoj da sacuva!!! Dovoljnan je jedan stadion, ali moderan. Da moze da se isplati sa tim jadnim posetama i nesto evropskih utakmicama.
Od prodaje postojecis se pravi taj nov a ostalo bi i nesto kesa za obnovu kadrovskog potencijala, skole...
Ne mogu i jare i pare...

Markov

pre 11 godina

ne može država nikome ništa da oduzme što je uknjiženo (stadion partizana), može samo vojska da vodi spor da li je ugovor kojim je njeno vlsništvo ustupljeno Partizanu valjan. Urađeno je to 1990, ne zove se Stadion partizana "neko vreme" kako ovde neko piše nego 23 godine. Ne pišite o onome što ne znate. Otkud sad Crna Gora, a zašto ne i druge države bivše Jugoslavije. Sve pravnici i stručnjaci.

Vlada - Frankfurt

pre 11 godina

Браво Браво гос. Човићу - Толе Караџић овековечени Звездомрзац покреће идеју да се направи стадион један за оба клуба смешна прича и никада изводљива - нико овде није најван шта уносиш у целу причу - ФК Црвена звезда стадиона капацитет 56.000 седећих места - ФК Партизна 32.000 седећих места // ФК Црвена звезда 18 хектара земљишта власништво - ФК Партизан 12 хектара под спором са Војском Србије // шест хектара ФК Црвена звезда им више земљишта // Док се земља око сунца креће Црвена звезда стадион делити неће ... !

pedja

pre 11 godina

Sasa-Lupas gluposti, ali naviko sam da tako nesto i citam ovde. Prvo Partizan je za taj stadio i dao pare, a sad sto nekome smeta sto mozda nije dao vise to nije njihov problem, drugo stadion se ODAVNO ne zove JNA, trece vi ste vas dobili od drzave i ni din za njega dali niste. Cetvrto stadion i nije u vlasnistvu kluba vec drzave.

ilic1971

pre 11 godina

A zvdasi se ponasaju kao da je Partizan prihvatio tu ideju,i udaraju komentare necomo mi sa Partizanom,pa vi mislite kao u Kragujevcu da se dogovore Covic i Rakocevic a nama da onako usput jave sta su se dogovorili,svaka velika sila kratko traje.

marakano turisticko mesto

pre 11 godina

Ni igrajte se sa vatrom Karadzicu!
Moj deda i njegovi prijatelji su izdvajali sopstveni novac za kupovinu "ciglica" koje su ugradjivane u Marakanu cija izgradnja je bila opstenarodni projekat u kom su ucestvovali beogradski studenti i ostaci predratne gradjanske klase koje partizani nisu pobili.
Marakana je nasa kuca i bas mi je drago ako se svi sklonite i vase reprezentacije i svi ostali i ostavite nas da na miru uzivamo u svom klubu na svom stadionu.

bane

pre 11 godina

sasa i ovaj o1 morwaju da se pogledaju u ogledalo i shvate jedinu istinu a to je da je stadion jna ugovorom o poklonu 90 godine poklonjen JSD PARTIZAN a da je njihov stadion jos uvek u vlasnistvu drzave

Bravo Čoviću

pre 11 godina

Tako je klub koji je u dugovima do guše da rekonstruiše rupu od stadionu po veoma povoljnoj ceni koja je 2 do 3 puta veća od izgradnje novog. Kad će naši shvatiti da su nam stadionu matori kao da su izgrađeni u periodu kad i Stonehenge i da rekonstrukcija istih je besmislena jer kad tad će UEFA da stavi veto na naše stadione, dok drugi pametni po Evropi za smešne pare prave moderne multifunkcionalne stadione.

DON DORINGO

pre 11 godina

Prvo drzava da vam vrati 50 miliona duga pa da vam da jos 100 miliona evra za rekonstrukciju.Kako vas nije sramota, drzava je pravila oba stadiona, ni Zvezda ni Partizan nisu vlasnici stadiona, samo sto je neko preko politicaqra uspeo da ga uknjizi a neko nije.Drzavo reaguj i oduzmi tim lopovima oba stadiona.

mihajlović u sredinu

pre 11 godina

dajte vi te pare klubovima da vrate dugove (svima u super ligi) a onda neka se preko sponzora snalaze da rekonstruišu stadione, ionako naš fudbal nije za evropu.

Sale

pre 11 godina

Zamislite da vam dodje neko u kucu i kaze: Dajte mi vasu kucu da je prodam, a ja cu da napravim drugu, mnogo lepsu i vecu, i u njoj ce ziveti i vas komsija sa vama?! Gde je ovde mozak ???
Cak i ako dodje do toga da marakana mora da bude prodata, a ja se iskreno nadam da se to nece desiti nikad dok je sveta i vremena, zasto bi neki tamo Tomislav Karadzic prodavao nasu kucu, a pritom svi znamo da nam dobro ne misli ?! Prodacemo je sami, hvala na ponudi Gospodine Karadzicu! A do tada ce reprezentacija SRBIJE svoje utakmice igrati na najvecem i najlepsem stadionu u Srbiji!

guru

pre 11 godina

Koja crna tradicija, manite se sentimentalnosti. U potpunosti podržavam Karadžićev prijedlog, sa svih aspekata, a Čoviću pragmatiku i racionalisti bi valjda trebalo biti jasno, da su troškovi održavanja zajedničkog stadiona neuporedivo manji, a podrazumjeva se da bi i FSRS uzeo učešća u troškovima.
A ukoliko se ne pomirite sa realnošću i ne prihvatite ovakav prijedlog, za koju godinu ćete evropske utakmice igrati kao gosti, jer Marakana i JNA neće ispunjavati uslove UEFA-e...

Zahvalni Čović daruje Srbiji... Koliko?

pre 11 godina

A koliko će Čović da investira od svojih para, a ne samo da daje ideje? Ima od čega, i te kako ima. Jer on se u prethodnih više od 20 godina veoma potrudio da Srbija "investira" u njegov privatni biznis, po njegovom ćefu. Dakle, da čujemo, koliko će uložiti Čović ako se realizuje njegova ideja? Malo za promenu da Srbija vidi neku materijalnu korist i od njega, do sada je uvek bilo obratno.

srbijasine

pre 11 godina

@ Stadion JNA je nacionalni stadion. On pripada vosci, odnosno drzavi. Stadion Crvena zvezda pripada klubu po kome i nosi ime.
(sasa, 1. mart 2013 16:18)

Stadion Partizana se ne zove jna vec neko vreme, a oba stadiona pripadaju narodu, koji ga je i sagradio, y=tako da nemoj da mislis da je zvezdin stadion gradjen od privatnog novca. Na vasoj rupi pevaju Ceca i Brena. Sto se tice ideje Karadzica, jedino ce navijaci da ispastaju, ako mu se gradi olimpijski stadion neka nadje budzet, a ne da rasprodaje. Posebno je zanimljivo odakle mu te cifre 300 miliona, 600 miliona. I sta navijaci dobijaju, jedan stadion koji ce da dele i 2-3 utakmice za evropsko prvenstvo?? Zvuci mi kao los posao za sve one koji ne vide deo od 600 mil.

Na umivanje hladnom vodom

pre 11 godina

Zatrpati i rupu i lavor i napraviti bar jedan stadion dostojan coveka.
Ove price o reknostrukciji su za malu decu, jer i za to trebaju milioni koje klubovi nikad nece imati, a s druge strane atletski stadioni su prevazidjeni i ovakvi kakvi su donose samo trosak.
Bice kasno kad shvatite da je ovo bila odlicna ideja.

ne izvrci

pre 11 godina

Stadion JNA je nacionalni stadion. On pripada vosci, odnosno drzavi. Stadion Crvena zvezda pripada klubu po kome i nosi ime.
(sasa, 1. mart 2013 16:18)
Stadion JNA pripada vojsci .a ne drzavi i to ne vojsci srbije(namerno malim)vec pripada JNA.JNA cine i druge vojske npr. Vojska Crne Gore i ona ima pravo na stadion JNA.

ispitajte

pre 11 godina

Da li mozete da proverite jednu stvar.Da li je stadion JNA vlasnistvo samo Vojske Srbije ili je vlasnistvo i Vojske Crne Gore.Trebalo bi da je 50% vlasnistvo i jedne druge vojske.Jer se pominje prodaja Marakane i JNA.Za Marakanu se zna da je stadion Crvene zvezde ali JNA nije stadion Partizana vec Vojske Jugoslavije(Vojske Srbije i Crne Gore).Znam da je bilo podele imovine prilikom prodaje oruzija i drugih stvari posle samostalnosti zato se namece i ovo pitanje da li Vojska Srbije ima dozvolu da prodaje nesto sto nije njeno.

NekSeMarakaniVrateSlavniDani

pre 11 godina

Људи моји..
Да ли сте нормални?
Звезда и Партизан на један стадион?
Не лупај те и не падај те на идеје Караџића.
Ово једноставно не пије воду,и мислим да било тешко и једним и другим навијачима.
КАКО ЈЕ ТАКО ЈЕ!

retko-mudar

pre 11 godina

Gradi ti stadion Tole na Banjici ili u Krnjači gde ti je mesto. Marakanu ne diraj, nemoj ti ni da je rekonstruišeš. Samo što dalje od Marakane.

s.

pre 11 godina

zasto se ne bi marakana pretvorila u nacionalni stadion? zato sto ta marakana ne reprezentuje srpsku naciju, nego crvenu zvezdu, a crvena zvezda ne srbiju, nego crvenu zvezdu. ako cemo da gradimo nesto, sta treba da stoji za sve nas, treba da krenemo od nule, a ne da krpimo stare stadione i da prekomponujemo njihov doskorasnji znacaj u jedan novi.

jedan nacionalni stadion treba da omoguci integraciju svih gradana srbije ne samo u stadionu, nego uopste. crvena zvezda ne da je daleko od takvog stava, nego se od takve ideje dijametralno odvaja. crvena zvezda treba da se integrise u srpsku naciju, a ne obrnuto.

Piksi iz kornera

pre 11 godina

Ne lupaj. Ciglicama ste dokupili 5% stadiona. Sada ga srusite pa neka svako uzme svoju ciglicu i nek je nosi kuci. (Majstori sljake, 01. mart 2013 23:58) 5% ili 4% ili 3%, nebitno je... Vi svoj niste kupili ni 1%, nego oteli vojsci...

Igor

pre 11 godina

Rupa je rupa, i kada se rekonstruise ostaje rupa. Toletova ideja je dobra pogotovo zbog cinjenice da za par godina ni Partizan ni Zvezda nece moci da igraju evropske utakmice na svojim stadionima.

*

pre 11 godina

Logično Čoviću, ali iako je vojska vlasnik crno belog pašnjaka to neće biti smetnja da se strpaju u isti koš sa Zvezdom koja je vlasnik svog zdanja...

Dacha

pre 11 godina

Vidis kako je ovaj Covic pametan mnogo. On bi i da mu savez napravi nov stadion na mestu Marakane, Partizanov da sruse, a da mu zato daju jos 300 milki evra. Balkan ekonomija nema sta, UDBA style.

stjepana supanca 15a,ZELEZNIK

pre 11 godina

i ako moze da lova za rekonstrukciju ide preko racuna u zelezniku ? ipak je lova najsigurnija kod pravog i sposobnog menadzera koji voli zvezdu i sve radi transparentno !!!

bgd

pre 11 godina

Dervisi, koji su se prvi smejali slicnom predlogu viteza od Sopota, sad su glavni zagovornici toletovog predloga, a prica je u istoj meri smesna kao i onaj Zvezdani grad, ili kako vec. Kako i ne bi, kad im tim igra na kokosinjcu sa 28.000, sarenih i uglavnom praznih, stolica.

Proverite

pre 11 godina

Da li mozete da proverite jednu stvar.Da li je stadion JNA vlasnistvo samo Vojske Srbije ili je vlasnistvo i Vojske Crne Gore.
(ispitajte, 1. mart 2013 18:22)

I obavezno da se proveri da li je CZ BGD u stvari FMP. Kako moze FMP da raspolaze sa Marakanom koja je ionako pod hipotekom? I gde je guscja pasteta?

Dimitrije

pre 11 godina

Neka mi neko objasni kako je to Zvezda vlasnik stadiona a Partizan nije kada oba tima nisu dali ni jednu paru da otkupe te prostore. (Johny Grobar, 01. mart 2013 17:06) Evo komsija, ja cu da ti kazem! Zvezin stadion su sagradili svojim novcem simpatizeri tog kluba kupujuci ciglice. A vi ste vas oteli drzavi (vojsci). Jasnije?

Johny Grobar

pre 11 godina

Neka mi neko objasni kako je to Zvezda vlasnik stadiona a Partizan nije kada oba tima nisu dali ni jednu paru da otkupe te prostore.

Falcao

pre 11 godina

Sta ce Grobarima nacionalni stadion kad ne mogu 5.000 hiljada navijaca da skupe na jednoj tekmi.Nama rekonstrukcija, a moze i njima,da se smanji kapacitet stadiona da se ne brukaju vise.

marakano turisticko mesto

pre 11 godina

Ni igrajte se sa vatrom Karadzicu!
Moj deda i njegovi prijatelji su izdvajali sopstveni novac za kupovinu "ciglica" koje su ugradjivane u Marakanu cija izgradnja je bila opstenarodni projekat u kom su ucestvovali beogradski studenti i ostaci predratne gradjanske klase koje partizani nisu pobili.
Marakana je nasa kuca i bas mi je drago ako se svi sklonite i vase reprezentacije i svi ostali i ostavite nas da na miru uzivamo u svom klubu na svom stadionu.

ispitajte

pre 11 godina

Da li mozete da proverite jednu stvar.Da li je stadion JNA vlasnistvo samo Vojske Srbije ili je vlasnistvo i Vojske Crne Gore.Trebalo bi da je 50% vlasnistvo i jedne druge vojske.Jer se pominje prodaja Marakane i JNA.Za Marakanu se zna da je stadion Crvene zvezde ali JNA nije stadion Partizana vec Vojske Jugoslavije(Vojske Srbije i Crne Gore).Znam da je bilo podele imovine prilikom prodaje oruzija i drugih stvari posle samostalnosti zato se namece i ovo pitanje da li Vojska Srbije ima dozvolu da prodaje nesto sto nije njeno.

Heroes

pre 11 godina

Vidis kako je ovaj Covic pametan mnogo. On bi i da mu savez napravi nov stadion na mestu Marakane, Partizanov da sruse, a da mu zato daju jos 300 milki evra. Balkan ekonomija nema sta, UDBA style. (Dacha, 01. mart 2013 16:06

Grobarski trolovi naucili rec "Udba" pa to non stop ponavljaju.A veze nemaju sta je bila udba.

Patrik Zvezda

pre 11 godina

Ma potpuno smesne konstatacije i trpanje u isti kos. Za Zvezdu je jasno kao dan da je stadion njen. Ali Partizan, ne samo sto je ostetio Vojsku sto im je omogucila vlada Mirka Marjanovica a zbog cega je Sutanovac dizao glas pre par godina, vec su taj stadion koji i nije njihov nagrdili onom cirkusom od stolica, kao da vec nije bio dovoljno ruzan i bez toga. Te stvari moraju da se rasciste, a g.Karadzic neka nadje pare na drugom mestu i sto dalje ruke od Zvezdinog zemljista.

ne izvrci

pre 11 godina

Stadion JNA je nacionalni stadion. On pripada vosci, odnosno drzavi. Stadion Crvena zvezda pripada klubu po kome i nosi ime.
(sasa, 1. mart 2013 16:18)
Stadion JNA pripada vojsci .a ne drzavi i to ne vojsci srbije(namerno malim)vec pripada JNA.JNA cine i druge vojske npr. Vojska Crne Gore i ona ima pravo na stadion JNA.

NekSeMarakaniVrateSlavniDani

pre 11 godina

Људи моји..
Да ли сте нормални?
Звезда и Партизан на један стадион?
Не лупај те и не падај те на идеје Караџића.
Ово једноставно не пије воду,и мислим да било тешко и једним и другим навијачима.
КАКО ЈЕ ТАКО ЈЕ!

Majstori sljake

pre 11 godina

Neka mi neko objasni kako je to Zvezda vlasnik stadiona a Partizan nije kada oba tima nisu dali ni jednu paru da otkupe te prostore. (Johny Grobar, 01. mart 2013 17:06) Evo komsija, ja cu da ti kazem! Zvezin stadion su sagradili svojim novcem simpatizeri tog kluba kupujuci ciglice. A vi ste vas oteli drzavi (vojsci). Jasnije? (Dimitrije, 01. mart 2013 19:0)

Ne lupaj. Ciglicama ste dokupili 5% stadiona. Sada ga srusite pa neka svako uzme svoju ciglicu i nek je nosi kuci.

Gete

pre 11 godina

Ma da,na Banjici,pa da mi razbiju auto kao sto jesu vise puta!Van grada,na poljance,pa nek se jure huligani,nek ratuju,drogiraju i sl.Srusiti rugla od stadiona kakvi su JNA i lazna Marakana.Jeli neko video kako izgleda moderan stadion.Tradicija?Da,udbaska.Napraviti sportski centar na rusevinama stadiona,ali pravi sa bazenima,hotelima.teniskim terenima,oazu zdravlja i rekreacije!

Logicno

pre 11 godina

Pa ti ga onda rekonstruisi, to je najjednostavnije resenje. Mada koliko vidimo iztvojih izvestaja, tapija na stadion je data, a kamte rastu.Nicice tu neka banka.

slobinator

pre 11 godina

da delimo stadion sa grobarima?ne hvala.ne bi našu marakanu menjao za 10 toletovih stadiona. a i šta će grobarima veliki stadion. oni ne mogu da napune ni onaj svoj "špajz",a nama je "marakana" bila tesna i dok je primala sto hiljada ljudi.i još jedna nebuloza.praviti veliki stadion prekoputa vma.našta to liči? tamo ne postoji ni saobraćajna infrastruktura da bi se uopšte prišlo stadionu,a kao što rekoh prekoputa je veliki zdravstveni centar.zamislite scenu igraju srbija-španija,sto hiljada ljudi se tiska uličicama oko pet solitera,a u isto vreme bolesni ljudi idu na pregled.i kad smo kod bolesti,da li je i megalomanija jedna od njih

zdravo razmisljanje

pre 11 godina

Od kako znam za sebe znam i za Zvezdu! Od '92 sam isao na utakmice do '05 Uvek je bilo prlep utisak bilo da voljeni klub pobedi ili izgubi... Ali nista ne bi imao protiv da se sagradi savremeni i moderan stadion sa svim pratecim objektima da prma 75000 ljudi i da bude ponos drzave izgledom i desavanjima u istom!!! Pa neka ga koriste svi Zvezda Partizan i Repka!

Sale

pre 11 godina

Zamislite da vam dodje neko u kucu i kaze: Dajte mi vasu kucu da je prodam, a ja cu da napravim drugu, mnogo lepsu i vecu, i u njoj ce ziveti i vas komsija sa vama?! Gde je ovde mozak ???
Cak i ako dodje do toga da marakana mora da bude prodata, a ja se iskreno nadam da se to nece desiti nikad dok je sveta i vremena, zasto bi neki tamo Tomislav Karadzic prodavao nasu kucu, a pritom svi znamo da nam dobro ne misli ?! Prodacemo je sami, hvala na ponudi Gospodine Karadzicu! A do tada ce reprezentacija SRBIJE svoje utakmice igrati na najvecem i najlepsem stadionu u Srbiji!

Србин ЦЗБГ

pre 11 godina

Нека се национални стадион гради било где,само МАРАКАНУ НЕ СМЕТЕ ДА ДИРАТЕ!
А боље је и да прво средине стадионе у овој нашој смешној лиги него што градите национални стадион.

Nebojsa- Delija

pre 11 godina

Rusiti dva stadiona na kome igraju nasa dva najveca kluba i napraviti jedan na kome bi igrali FK.CRVENA ZVEZDA i FK. PARTIZAN i nacionalna reprezentacija SRBIJE , po meni nije dodar potez .
Ako FSS zeli da sagradi jedan lep stadion , na kome bi se igrale utakmice drzavne reprezentacije i finale kupa SRBIJE neka nadju drugu lokaciju, a ne da ruse stadione CRVENE ZVEZDE i PARTIZANA .
Ima u Beogradu dosta dobrih lokacija za stadion ,zato ne vidim ni jedan dobar razlog za rusenje ova dva stadiona koja iza sebe imaju veliku tradiciju.

DS

pre 11 godina

Ko si bre ti da odlucujes sta ce biti sa stadionom, na isti si usao pre dva meseca. Ovaj se toliko osilio za kratko vreme, glave ce nam doci.

Dragan

pre 11 godina

Rupa je rupa, i kada se rekonstruise ostaje rupa. Toletova ideja je dobra pogotovo zbog cinjenice da za par godina ni Partizan ni Zvezda nece moci da igraju evropske utakmice na svojim stadionima.
(Igor, 1. mart 2013 16:26)

Neka nama nase rupe...Tole neka rusi ono sto je njegovo, a ne ovo. A ti, ako ti je Tole dobar, vodi ga kuci odmah.

Vlada - Frankfurt

pre 11 godina

Браво Браво гос. Човићу - Толе Караџић овековечени Звездомрзац покреће идеју да се направи стадион један за оба клуба смешна прича и никада изводљива - нико овде није најван шта уносиш у целу причу - ФК Црвена звезда стадиона капацитет 56.000 седећих места - ФК Партизна 32.000 седећих места // ФК Црвена звезда 18 хектара земљишта власништво - ФК Партизан 12 хектара под спором са Војском Србије // шест хектара ФК Црвена звезда им више земљишта // Док се земља око сунца креће Црвена звезда стадион делити неће ... !

kvisko

pre 11 godina

Molio bi decurliju koji navijaju za Zvezdu da ne ostavljaju komentare na ovu temu. Radi se o ozbiljnim stvarima a to nije za decu.
Inace mislim da je Karadziceva ideja skroz ispravna i jedina logicna u ovoj situaciji.

solunac

pre 11 godina

najvecu prevaru je izvela zvezda tj njeno rukovodstvo koje obmanjuje javnost vec 50 godina da su njeni navijaci sagradili stadion kobajagi od svojih para, taj stadion ( lazna marakana) je sagradjen najvecim delom iz tadasnjeg republickog i pokrajinskog fonda takozvana REPUBLICKA i POKRAJINSKA SOFKA, a stadion su gradili najvise pripadnici jugoslovenske narodne armije

Mirko

pre 11 godina

ma covek se u sve razume,i avion da mu da covek bi vozio boze boze....i da.... covek nije prisutan u medijima svaki dan...uopste
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (fmp, 1. mart 2013 20:37)

Za tebe i tebi slične je Nikola Tesla.

bio jednom jedan lav

pre 11 godina

"... zašto se ne bi samo rekonstruisao ... "

pa mozda zato sto nema para a niko vise nece da ulaze u rupu bez dna... sigurno bi se opet nego ugradio i jeo guscju pastetu, ceo ketering i slicno.

retko-mudar

pre 11 godina

Gradi ti stadion Tole na Banjici ili u Krnjači gde ti je mesto. Marakanu ne diraj, nemoj ti ni da je rekonstruišeš. Samo što dalje od Marakane.

gradjanin

pre 11 godina

Jedan Bajern je promenio lokaciju a CZ i Part. ne mogu?
Tradicija? Pa onda vratite ime CZ u Jugoslavija...
A narocito su ovih 15-tak poslednjih godina za secanje i tradiciju...
Dovoljno je sto nisu ugaseni klubovi, sada hoce i stadion, svako svoj da sacuva!!! Dovoljnan je jedan stadion, ali moderan. Da moze da se isplati sa tim jadnim posetama i nesto evropskih utakmicama.
Od prodaje postojecis se pravi taj nov a ostalo bi i nesto kesa za obnovu kadrovskog potencijala, skole...
Ne mogu i jare i pare...

ilic1971

pre 11 godina

A zvdasi se ponasaju kao da je Partizan prihvatio tu ideju,i udaraju komentare necomo mi sa Partizanom,pa vi mislite kao u Kragujevcu da se dogovore Covic i Rakocevic a nama da onako usput jave sta su se dogovorili,svaka velika sila kratko traje.

DON DORINGO

pre 11 godina

Prvo drzava da vam vrati 50 miliona duga pa da vam da jos 100 miliona evra za rekonstrukciju.Kako vas nije sramota, drzava je pravila oba stadiona, ni Zvezda ni Partizan nisu vlasnici stadiona, samo sto je neko preko politicaqra uspeo da ga uknjizi a neko nije.Drzavo reaguj i oduzmi tim lopovima oba stadiona.

Mrtvac

pre 11 godina

Logicno je da ce Zvezda ovo odbiti. A zatim ce Tole reci da se nacionalni stadion gradi na mestu partizanovog - partizan ce dobiti stafion koji cemo mi placati iz svog dzepa da bi 100 grobara moglo da gleda utakmice voljenog kluba...

Fika

pre 11 godina

Stadion JNA je nacionalni stadion. On pripada vosci, odnosno drzavi. Stadion Crvena zvezda pripada klubu po kome i nosi ime.
(sasa, 1. mart 2013 16:18)
Cek.cek,cek... Ako Partizan izgradi stadion os drzavnih para,to je drzavni,ali ako Zvezda to uradi to je onda Zvezdin stadion?

Zahvalni Čović daruje Srbiji... Koliko?

pre 11 godina

A koliko će Čović da investira od svojih para, a ne samo da daje ideje? Ima od čega, i te kako ima. Jer on se u prethodnih više od 20 godina veoma potrudio da Srbija "investira" u njegov privatni biznis, po njegovom ćefu. Dakle, da čujemo, koliko će uložiti Čović ako se realizuje njegova ideja? Malo za promenu da Srbija vidi neku materijalnu korist i od njega, do sada je uvek bilo obratno.

grobar do groba

pre 11 godina

Eto vama ta rupcaga pa je vi zovite i marakana ako vam milo a mi cemo novi stadion pa da i neko pukne od muke, Samo napred Tole grobarcino.

Milan Boss

pre 11 godina

Bravo Coki, da drzava i dalje nastavi da sipa u vase bure bez dna, da vam naprave-rekonstruisu i stadion, a vi opet za koju godinu napravite ujdurmu kako je teska situacija i objavite da imate dug od 100 miliona koji bi trebalo da vam vrati drzava...Tako se to radi u zemlji Srbiji

guru

pre 11 godina

Koja crna tradicija, manite se sentimentalnosti. U potpunosti podržavam Karadžićev prijedlog, sa svih aspekata, a Čoviću pragmatiku i racionalisti bi valjda trebalo biti jasno, da su troškovi održavanja zajedničkog stadiona neuporedivo manji, a podrazumjeva se da bi i FSRS uzeo učešća u troškovima.
A ukoliko se ne pomirite sa realnošću i ne prihvatite ovakav prijedlog, za koju godinu ćete evropske utakmice igrati kao gosti, jer Marakana i JNA neće ispunjavati uslove UEFA-e...

cnn

pre 11 godina

Sa kojim parama je Zvezda, a isto tako i Partizan, izgradila stadion. Da nije od sponzora, vise uzastopnih osvajanja LS i svih silnih trofeja. Stadio podignut iz kredita drzave koji su uzimani za obnovu posle rata. I dan dans se placaju ti stadioni. Nemate za sapun, duzni 50+ mil i hoce da naprave rekonstrukciju. Od cega, da vas drzava sponzorise. More sve vas treba zatvoriti i zabraniti. Kakav fudbal, kakvi bakraci, sve sam lopov do lopova.

pedja

pre 11 godina

Sasa-Lupas gluposti, ali naviko sam da tako nesto i citam ovde. Prvo Partizan je za taj stadio i dao pare, a sad sto nekome smeta sto mozda nije dao vise to nije njihov problem, drugo stadion se ODAVNO ne zove JNA, trece vi ste vas dobili od drzave i ni din za njega dali niste. Cetvrto stadion i nije u vlasnistvu kluba vec drzave.

CarDusanSilni

pre 11 godina

Onoliki Los Andjeles (kao cela Srbija i CG pride) pa ima samo jedan Staples centar. Onoliki Milano (a o Ineru i AC Milanu u usporedbi sa nasim kokosinjcima da i ne pricamo) pa mu oba tima igraju na San Siru.
Sta smo mi neki megalomani pa nam treba dva stadiona. Prodaj oba, zaradi pare, izgradi grad i spasi oba kluba, napravi plan za sledecih 10 godina i to je to.
Sva podrska smislu za biznis.

p.s. O toletu citam samo negativnosti i tako sam i formirao misljenje o njemu, ali u ovom slucaju samo napred.

Obrisi suze mala moja

pre 11 godina

Stadion JNA je nacionalni stadion. On pripada vosci, odnosno drzavi. Stadion Crvena zvezda pripada klubu po kome i nosi ime.
(sasa, 01. mart 2013 16:18)
Zbog toga nemamo trecu traku na Ibarskoj, al dobro nema veze zato smo mi "miljenici" drzave

bane

pre 11 godina

sasa i ovaj o1 morwaju da se pogledaju u ogledalo i shvate jedinu istinu a to je da je stadion jna ugovorom o poklonu 90 godine poklonjen JSD PARTIZAN a da je njihov stadion jos uvek u vlasnistvu drzave

Глобтротер

pre 11 godina

У ком смислу је тачно Звездин стадион велелепан?! Јесте највећи стадион, али не може никако да се каже да је леп. Уосталом срушени су стадиони са много већом традицијом од Звездиног па се нико није бунио. Партизанов стадион ништа није лепши. Генерално су оба јако ружна.

И Партизану и Звезди треба модеран заједнички фудбалски стадион који неће имати атлетску стазу. Навијачи хоће да седе до терена, а не да дурбинима посматрају утакмицу.

И који је интерес да само Звездин стадион буде реконструисан? Што би се држава заузела искључиво за тај стадион.

Треба један од постојећа два да се умије и остави атлетичарима, а да се уместо другог саграде објекти који би били у власништву Партизана и Звезде и где би преко ренте наши клубови понешто приходовали. Али ово је Србија и овде се ништа не ради у интересу друштва него искључиво у интересу појединаца и њихових болесних амбиција.

Dragan BL

pre 11 godina

Toliko o tome da Zvezda nije namerno urušavana i gurana u dužničko ropstvo.
Ali se možda 'eliti' (tajkuni, biznismeni, političari) ipak izjalovi plan...

mihajlović u sredinu

pre 11 godina

dajte vi te pare klubovima da vrate dugove (svima u super ligi) a onda neka se preko sponzora snalaze da rekonstruišu stadione, ionako naš fudbal nije za evropu.

srbijasine

pre 11 godina

@ Stadion JNA je nacionalni stadion. On pripada vosci, odnosno drzavi. Stadion Crvena zvezda pripada klubu po kome i nosi ime.
(sasa, 1. mart 2013 16:18)

Stadion Partizana se ne zove jna vec neko vreme, a oba stadiona pripadaju narodu, koji ga je i sagradio, y=tako da nemoj da mislis da je zvezdin stadion gradjen od privatnog novca. Na vasoj rupi pevaju Ceca i Brena. Sto se tice ideje Karadzica, jedino ce navijaci da ispastaju, ako mu se gradi olimpijski stadion neka nadje budzet, a ne da rasprodaje. Posebno je zanimljivo odakle mu te cifre 300 miliona, 600 miliona. I sta navijaci dobijaju, jedan stadion koji ce da dele i 2-3 utakmice za evropsko prvenstvo?? Zvuci mi kao los posao za sve one koji ne vide deo od 600 mil.

vasa

pre 11 godina

Zvezin stadion su sagradili svojim novcem simpatizeri tog kluba kupujuci ciglice.
(Dimitrije, 1. mart 2013 19:09)

Ciglica po ciglica stadion... Znaš li ti koliko ciglica treba za jedan stadion? Dete, čitaj ti i dalje bajke, ali sada čašu mleka (bez aflatoksina) i pravac krevet! Kasno je...

Bravo Čoviću

pre 11 godina

Tako je klub koji je u dugovima do guše da rekonstruiše rupu od stadionu po veoma povoljnoj ceni koja je 2 do 3 puta veća od izgradnje novog. Kad će naši shvatiti da su nam stadionu matori kao da su izgrađeni u periodu kad i Stonehenge i da rekonstrukcija istih je besmislena jer kad tad će UEFA da stavi veto na naše stadione, dok drugi pametni po Evropi za smešne pare prave moderne multifunkcionalne stadione.

OKO

pre 11 godina

Bas fino sto je vlasnik stadiona fk Zvezda,i time se dicite ! Onda kao i svi vlasnici nekretnina,sami snosite sve : odgovornosti,popravke,ispravke,dogradnje ... a ne da trazite pomoc - grada ili drzave - i mi kao poreznici da izdvajamo za vas.Kao sto treba SAMI da regulisete i vas dug od 50.miliona evra ! Treba biti " ponosan vlasnik ".

Mad4Red

pre 11 godina

Normalno je da dodje do rekonstrukcije, oba stadiona, a nacionalni da se gradi na NBG, nadje lokacija i gradi, ja sam Zvezdaš, ne želim da se ruše stadioni... Pogledajte razne stadione po Evropi, Šalke Arena-Gasprom Arena, Vestfalen-Signal Iduna Park (Borusija D.), Emirates Stadium - Arsenal, i mnogi drugi ali našim ekipama najviše fali Liga Šampiona Evropska pozornica, da bi ovi sponzori imali neke koristi od davanja para...

Markov

pre 11 godina

ne može država nikome ništa da oduzme što je uknjiženo (stadion partizana), može samo vojska da vodi spor da li je ugovor kojim je njeno vlsništvo ustupljeno Partizanu valjan. Urađeno je to 1990, ne zove se Stadion partizana "neko vreme" kako ovde neko piše nego 23 godine. Ne pišite o onome što ne znate. Otkud sad Crna Gora, a zašto ne i druge države bivše Jugoslavije. Sve pravnici i stručnjaci.

Piksi iz kornera

pre 11 godina

Ne lupaj. Ciglicama ste dokupili 5% stadiona. Sada ga srusite pa neka svako uzme svoju ciglicu i nek je nosi kuci. (Majstori sljake, 01. mart 2013 23:58) 5% ili 4% ili 3%, nebitno je... Vi svoj niste kupili ni 1%, nego oteli vojsci...

ja bih da kupim oba kluba za 100 e

pre 11 godina

Zar je moguce da ne mozete ni oko ovoga da se slozite? Pa je l' ste bili nekada 'preko' i videli kako izgledaju stadioni? U novije vreme, nije stadion samo teren i tribine. To su zapravo veliki trzni centri, sa sasvim definisanom infrastrukturom, gde je parking jedna od najvaznijih stavki. Alo ljudi, ovde ne moze ni u toalet da se ode u poluvremenu (ako to uopate nazivamo toaletom). Uskoro zaista nece niko moci da igra medjunarodne utakmice na nasim stadionima. Ni Rupa, ni Lavor (a ostalim "stadionima", ne vredi ni polemisati)odavno ne omogucavaju iole pristojne uslove. Da li znate da je "Arena", koja vazi za nas najbolji objekat, odavno zastarela, jer je projekat i gradnja zapocela jos pocetkom '90ih. Ovo je verovatno jedina stvar gde se nasa 2 najveca kluba, ne bi trebala sporiti. Mislite li da Covic zaista ne zna sta je "velelepan stadion" Razmislite malo, zasto je protiv, zasto Zvezdi iz dana u dan pada cena i za koliko para ce je neko kupiti, kada dodje do privatizacije.

Mikica

pre 11 godina

Neka mi neko objasni kako je to Zvezda vlasnik stadiona a Partizan nije kada oba tima nisu dali ni jednu paru da otkupe te prostore. (Johny Grobar, 01. mart 2013 17:06) Evo komsija, ja cu da ti kazem! Zvezin stadion su sagradili svojim novcem simpatizeri tog kluba kupujuci ciglice. A vi ste vas oteli drzavi (vojsci). Jasnije?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Dimitrije, 1. mart 2013 19:09)

Vidis Dimitrije, nece biti bas tako. Dovoljno sam star da pamtim i ja te famozne markice koje smo svi zvali "ciglice". Ali njih nisu kupovali samo navijaci i simpatizeri Crvene Zvezde. Prodavale su se po ucionicama i razredima osnovnih skola, pa sam i ja kao partizanovac kupio nekoliko od svog malog dzeparca. Tada to i nije bilo toliko bitno pa ne bi trebalo da bude ni danas. Inace mislim da je ideja o novom stadionu blago receno blesava bar dok je poseta na stadionima tako mizerna, pa u citavom kolu bude manje gledalaca nego na jednoj kosarkasnoj utakmici.

s.

pre 11 godina

zasto se ne bi marakana pretvorila u nacionalni stadion? zato sto ta marakana ne reprezentuje srpsku naciju, nego crvenu zvezdu, a crvena zvezda ne srbiju, nego crvenu zvezdu. ako cemo da gradimo nesto, sta treba da stoji za sve nas, treba da krenemo od nule, a ne da krpimo stare stadione i da prekomponujemo njihov doskorasnji znacaj u jedan novi.

jedan nacionalni stadion treba da omoguci integraciju svih gradana srbije ne samo u stadionu, nego uopste. crvena zvezda ne da je daleko od takvog stava, nego se od takve ideje dijametralno odvaja. crvena zvezda treba da se integrise u srpsku naciju, a ne obrnuto.

Na umivanje hladnom vodom

pre 11 godina

Zatrpati i rupu i lavor i napraviti bar jedan stadion dostojan coveka.
Ove price o reknostrukciji su za malu decu, jer i za to trebaju milioni koje klubovi nikad nece imati, a s druge strane atletski stadioni su prevazidjeni i ovakvi kakvi su donose samo trosak.
Bice kasno kad shvatite da je ovo bila odlicna ideja.