Američki fudbal 85

Ponedeljak, 04.02.2013.

03:03

Struja nestala, Rejvensi pobedili

Baltimor Rejvensi pobednici su 47. Superboula u Nju Orleansu. <a href="http://www.b92.net/sport/teme/b92.php?yyyy=2013&amp;mm=02&amp;nav_id=683490" class="text-link" target= "_blank">Oni su u borbi za trofej pobedili San Fransisko 49erse 34:31</a>.

Struja nestala, Rejvensi pobedili IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

85 Komentari

Sortiraj po:

Srbija gotivi Touchdown!

pre 11 godina

(Srbija!!!, 7. februar 2013 12:37)

Pismeni momčiću, ču li ti za zareze, interpunkciju, pravilan raspored u rečenici, smisao iste? Nego, dobi li ti kakvu diplomu uz nagradu? Ne priznaj ništa bez crno na belo! Sutra ti niko neće poverovati. Banda je to!

Srbija!!!

pre 11 godina

Dobro je momče, dobro je. Evo, ubjedljivo si osvojio trofej 'Najbudale februara' i to već na samom početku. Sad se spremaj za mart!
(Sunđer Bob je - SIR!, 5. februar 2013 12:57)

Ma ne sinak to nije moguce pored tebe i tebi slicnih preveliki ste favoriti za takvu nagradu. Tako da si i za mart i za sve mesece apsolutni favorit za pomenutu nagradu te predlazem da ti se titula dodeli sto pre vec sada i to dozivotno priznanje za glupavost,zatupljenost,nepismenost i zaslepljenost glupostima naravno... Pozzdrav pa da castis za nagradu mislim da si jako pocastvovan nije ni tu lako biti prvi pogotovo u ovakvoj konkurenciji pogledaj koliko vas je samo svaki talentovan na svoj nacin ali si ti suvim iskustvom ipak pobednik. ;)

Sunđer Bob je - SIR!

pre 11 godina

(Srbija!!!, 5. februar 2013 11:01)

Dobro je momče, dobro je. Evo, ubjedljivo si osvojio trofej 'Najbudale februara' i to već na samom početku. Sad se spremaj za mart!

Srbija!!!

pre 11 godina

Narodeovde nekim snobovima nema svrhe pricati. Ocito je da su to neki klinci ove novije generacije koje su otudjenje bitno da prate i slusaju sve iz amerike a ne znaju nista sto trebaju da znaju o Srbiji. I po njima treba pratiti ovaj sport zato sto je najbolji. Kakav crni fudbal,kosarka,tenis... ma superbol je oduvek bio pravi sport najpopularniji. I Srbima je u krvi ta igra mi nemamo toliku tradiciju i legende u fudbalu,kosarci,tenisu,odbojci,rukometu,vaterpolu... nego upravo u SUPERBOLU! To je ta klincurija snobovi koji misle da je zlato sve sto sija i rade po defaultu to se servira i to je super gledamo to i vrhunski smo poznavaoci. :) Zalosno ali sta da se radi. Ameri samo i znaju da igraju te nasilnicke sportove gde se ispoljava agresija i histerija a za plemenitu finu igru gde preovladava tehnika i znanje to fala bogu zna se kako su prolazili u svakom sportu recimo sa nama. Pozz i uzivajte NFL je buducnost naravno samo pratite vi to i uzivajte.Znace to da ceni amerika to je svima poznato samo pasite travu koju vam serviraju. Programirani roboti jedni!

J.D.Aleksandar

pre 11 godina

Sta vi gledate bozeeeeee ! Ovo je sigurno najgluplji sport na svetu.Sinoc krenuo u W.C upaljena mi Arena kad ono neki igrac u crvenom dresu sa stomacinom kao Misa Tumbas,a sigurno ima 180 kila ! Nisam neko ko mrzi Ameriku,ali mi nikad nije bilo jasno sta vide u bejzbolu i ovom americkom fudbalu !

Ryber Palunko

pre 11 godina

Nadam se samo da nece i ovaj put da ode i da u veselju izbode necije dete kao sto je uradio prosli put. Sta da se radi, kad si bogat i poznat zakon za tebe ne vazi
(Jadan onaj kome je on legenda.., 4. februar 2013 12:37)

Ma daj, ti kao znaš čije je on 'dete' izb'o, a američki pravosudni sistem nema blage veze. Ako ništa, bar kod njih ne prolaze te 'celebriyt-fore' (kao u našoj nam zemlji, vidi pod pevaljka). Sumnje su postojale ali su odbačene.
A kao dokaz da u USA ljude poput Ray Lewisa niko ne štiti, dovoljan su dokaz slučajevi i presude višegodišnjim zatvorom iz nejgove branše: Rae Carruth (ubistvo žene), Michael vick (borbab pasa), Dwayne Goodrich (12.3 godina,saobraćajka s fatanim ishodom), Plaxico Burress (posjedovanje i korišćenej oružja, sam sebe ranio u nogu btw, Keith Wright (doživotna zbog razbojništava i silovanja), Nate newton (pposjed veće količine marihuane), lawrence Phillips (10 godina, nasiliništvo), Cecil Collins (15 godina), Stanley Wilson (22 godine, krađa), Darryl Henley (41 godina, trgovina kokainom (nije bio premijer) i pokušaj ubistva), Robert Rotier (višestruko ubistvo)... o zatvoru usljed vožnje u alkoholisanom stanju, tuče ili poreskih, kao i inih prekršaja da se ne govori.

master yoda

pre 11 godina

divim se zapadnim zemljama sto su sposobne da od svega naprave profit i spektatk. pa oni i od spredsednicke zakletve naprave spektakl

AngelWarrior

pre 11 godina

@djordjevic, gresis ovaj sport je jedan ako ne i najtezi sto se tice taktike, ako mi ne verujes potrazi malo sta je play book u americkom fudbalu, takodje raspitaj se sta su blicevi odbrane, sta su read option trcanja, i jos mnogo sto sta. Treneri koji donose odluke koje dobijaju utakmicu u sekundi, su veci strucnjaci od vecine trenera u drugim sportovima. Veruj mi da QB mora da bude natprosecno inteligentan, a i ostali igraci ne mogu da budu glupi. Ti to ne znas jer ne pratis ovaj sport, ali svako moze da se nauci.

Ne radi se ljudi ovde o tome da li volimo Ameriku ili ne, vec da li volimo sport, a za nas dosta u Srbiji ovaj sport je odlican, ja na primer ne volim ni hokej ni bejzbol koji su u tom rangu u Americi

realan

pre 11 godina

ma nema sta da probam, jer znam da je fizicki zahtevan sport...Ali kreativnost jeste na nivou "suga, ti juris"...Nema vica, nema mudrosti, kvoterbek ima opcije 1-2-3 za bacanje i to sve ide automatski.
(djordjevic, 4. februar 2013 14:45)

ahahaha au sto ti ne razumes ovaj sport, pa ovo ti je sport sa najvise akcija koji jedan tim moze da ima, kosarka je daleko veci sablon, a ovde kreativnosti ima na pretek, al izgleda da ti to ne razumes

Netrol

pre 11 godina

@ (Leba i Igara, 4. februar 2013 09:39)

I šta se desilo kada si se probudio? Kako je tebi dobro. Da mi je malo tvog mozga ponekad, samo da malo odmorim.

Nijetrol

pre 11 godina

@ (Leba i Igara, 4. februar 2013 09:39)

I šta se desilo kada si se probudio? Kako je tebi dobro. Da mi je malo tvog mozga ponekad, samo da malo odmorim.

Mihailo

pre 11 godina

sto ste naporni sa tim "njihov" "nas" sport...pa ni tenis nije nas sport nije ni kosarka pa opet svi gledamo te sportove...a svako gleda ono sto ga interesuje,ne vidim vas razlog komentarisanja ovde ako vas ne zanima ovaj sport...inace liga americkog fudbala kod nas je mnogo kvalitetnija nego Jelen super liga,momci se trude i igraju jer su entuziasti,a ne propaliteti bez srednje skole koji igraju obican fubal iskljucivo zbog para(jer je to jedini dobro placen sport kod nas)...nemoj te da pljujete po sportu o kojem ne znate nista,a mediski je propracen zato sto je ovo najveci sportski sezonski dogadjaj na svetu.

pavle

pre 11 godina

Evo da se javim i ja, neko ko nije hc fan NFL (ali voli da pogleda) ali nije ni pljuvač svega što dolazi preko bare. Samo da vas podsetim i basket je izmišljen tamo, doduše u Kanadi. Ali bože moj, nema veze što nemamo pojma niti ne pratimo nešto, bitno je da se opljune.
Iskreno više volim ragbi, ali i NFL ima svoju uzbudljivost, stvar je samo navike. A zbog likova poput Flaka i Kapernika je bogami i potpuni spektakl.

Btw. i Srbija ima i ligu i reprezentaciju u ovom sportu i to bogami sve uspešniju. informišite se malo, dođite, navijajte.

NFL

pre 11 godina

Drago mi je zbog Ray Lewis-a. Onolika ljudina, cudoviste(kad bi ga video pretrnuo bi, a kamoli da se zaleti na mene), a veliki emotivac drami, place kao devojcica... Kako god, nocas je bio praznik za oci i usi, nesto sto sam nestrpljivo iscekivao godinu dana. Super Bowl je kao i uvek spektakl nad spektaklima i ne moze mu ni jedan sportski dogadaj biti ravan. Sada samo treba docekati septembar. Na trolove se ne osvrcem, jer kad bi znali koliko su glupi sigurno se ne bi ni oglasavali.

Marko

pre 11 godina

Ja bi to nikad gledao.Amerikanci verovatno negledaju nase evrosko prvenstvu u fudbalu ili finale lige sampiona.A sta Imam ja sad njihove sportove da gledam?

Ryber Palunko

pre 11 godina

@Ryber Pulenko... a foliranje prilikom suta za 3 poena od strane 49rs-a... kad im je ponovo dodeljen sut. To nista? :)
(Ddd, 4. februar 2013 13:14)

Istina, brate, istina! Ali znaš da 'kickere' svi u NFL-u smatraju za posebnu vrstu. OK, ne misli se na to da su foliranti, nego su potpuno drugačiji tip ljudi. A i moraju biti. Zamsili se samo, vrijeme ističe, a od tvog šuta ovoisi cijela sezona (Adam Vinatieri, npr.).

There are football playres and there are kickers.

Ryber Palunko

pre 11 godina

Koliko smarate sa tim super americkim s.anjem! To nije bio nikad niti ce biti srpski sport jednostavno nemamo nikakve veze sa tim sportom to je kao da indijanci igraju vaterpolo. A sad mi se svi nestoodusevljavaju iglume neke poznavaoce tog sporta imam osecaj da ga prate od pre dva dana samo zato sto je to propraceno toliko a i propaganda zapada nam servira i sport kao i sve placa za njegov populizam i tamo gde ga nema. A glupavi narod se lozi dzabe kao ovce samo sta im se servira to pasu! Strasno kakav smo narod zato nam ovako i ide sa ovakvim mozgovima!
(Srbija!!!, 4. februar 2013 12:32)

Ovaj sport je izmišljen za Srbe! Ti, siguran sam, svaki put odsjediš po 4-5 sati uz onu tenisku snobovštinu i kao odgledao si vrhunski sport. Kakavo si ti to muško?

djordjevic

pre 11 godina

@stimpi,

ma nema sta da probam, jer znam da je fizicki zahtevan sport...Ali kreativnost jeste na nivou "suga, ti juris"...Nema vica, nema mudrosti, kvoterbek ima opcije 1-2-3 za bacanje i to sve ide automatski.

Jeff Fischer

pre 11 godina

Flacco je malo podsetio na Ilaja Meninga od prosle godine.Na kraju regularne sezone ispod prosecan a onda susta suprotnost u play ofu krajnje racionalan bez INT,odlicno delio lopte (Boldin,Dikson,Jones,Pitta,Smit).Malo je na kraju sve bilo degutantno ovaj cirkus sa Lewisom,plakanje,molitve,optuzbe za doping.Vlasnik Rejvensa je napravo pravi potez kad je otpustio Bilika 2008 i doveo mladog trenera i Flacca i to se vratilo za 5 godina sampionskim prstenom.Keperniku je samo nekoliko yardi falilo da obori rekord Steva McNaira iz finala sa Ramsima.Pitanje je sada sta ce se sada desiti sa Aleksom jer niko nije lud da toliko placa QB koji ce da sedi na klupi(slicna situacija je sa Matt Flynom u Sijetlu).Moguca destinacija Clevlend jer je vec radio sa Norvom ili eventualno KC Chiefsi kod Endi Rida.Ako niste pogledali onaj klip na YT sa montiranim govorom evo link http://www.youtube.com/watch?v=Zce-QT7MGSE
Mnogo dobra stvar

dr,

pre 11 godina

@Srbija!!!, 4. februar 2013 12:32

U glupavoj i omrazenoj Americi trenutno zivi i radi oko 1,1 milion Srba ili najvise Srba van Srbije . Sta mislis da li se oni slazu sa tvojim mudrim komentarom ?

Влада

pre 11 godina

Ово није спорт,ово је драма.Срамота са нестанком струје,да би се вратио Сан Франциско у живот(па је ту и онај поновљени филдгол што су судије поклониле,па где је казна за ударање Флака на крају,да је био Брејди или Менинг ту неко би био ухапшен(што су и амерички коментатори рекли)),и да би финале било интересантно а не гажење.Драго ми је да је Балтимор победио,после овако одиграног плејофа мало је рећи да су заслужили.

Сан Франциско кандидат за титулу број један наредне године,имају најбољу екипу у НФЛу без сумње,једноставно ове године против Балтимора нико није имао шансе.

И на крају,не знам јесам ја једини,али повраћа ми се од Реја ''Бог хоће да ми победимо'' Луиса.Да је правде ти би гулио доживотну за двоструко убиство а не глумио месију по терену.Синоћ је био смешан,и његове грешке и промашени теклови су могли скупо да коштају Балтимор.

http://www.sportspickle.com/picture/15237/god-cares-about-ray-lewis-above-all-else

Dragan

pre 11 godina

Ne znam čemu protest Jima, iza daljine je izgledalo kao holding ali na usporenom se jasno vidi da je kontakt bio obostran čak ga je Crabtree inicirao.Više su Ravensi oštećeni kad nije sviran personal foul nakon što je Flako udaren kad je izašao u aut.

Jack 10`

pre 11 godina

Sad sam se probudio,ali vredelo je ostati budan,neverovaatno sta je sve vidjeno u mecu,zamalo i potpuni preokret najveci u istoriji ali osim toga svega je bilo,cestitam Rejvensima po meni zasluzeno,sad treba docekati septembar...

Svazilendu Mlad Majore

pre 11 godina

Besmislen sport... Showbiznis nista vise. Hipnoza za gojazne amere
(neca, 4. februar 2013 10:57)

Besmislena osoba. 'Ajde ti sad ono: Rafa, Nole, Jeca, drop-shot, 'promena ritma' i to... Tamo ti je mjesto.

Ryber Palunko & Rams Will Raise Again!

pre 11 godina

Fenomenalno! Kad pomisliš da ne može bolje od prethodnog SB-a, vrati ti se u lice. Može!!!
Anquan Boldin, najpotcijenjeniji igrač lige,a zapravo 'superstar'! The BEAST! Posljednja akcija Ravens (iako je, zapravo, bila sasvim logična) me je šokirala! Gledam ga par sekundi (puntera), šat JBT radi, dok nisam skapirao. Kako će ga stariji bata ložiti zbog ovog kad se nađu kod kuće!
Uživam u 'oba' fudbala, ali porediti finale LŠ-a i Superbowl, pa...nema smilsa.
A što se tiče foliranja, ko je ikad vidio igrača američkog fudbala da se folira, pokušava iznuditi ovo ili ono, prevariti sudiju, odglumiti nekakav 'faul', previajti se po terenu bez ikakve veze? To je za njih sramota i takav igrač teško da bi iole duže opstao u ovom sportu.

Srbija!!!

pre 11 godina

Koliko smarate sa tim super americkim s.anjem! To nije bio nikad niti ce biti srpski sport jednostavno nemamo nikakve veze sa tim sportom to je kao da indijanci igraju vaterpolo. A sad mi se svi nestoodusevljavaju iglume neke poznavaoce tog sporta imam osecaj da ga prate od pre dva dana samo zato sto je to propraceno toliko a i propaganda zapada nam servira i sport kao i sve placa za njegov populizam i tamo gde ga nema. A glupavi narod se lozi dzabe kao ovce samo sta im se servira to pasu! Strasno kakav smo narod zato nam ovako i ide sa ovakvim mozgovima!

Marshall Faulk

pre 11 godina

Jel to onaj sport gde se dovode pevaljke i spominje se vise rec spektakl nego sport...a da...
(NDZL, 4. februar 2013 08:50)

Ne, to je onaj sport gdje se ti nakašlješ u publici a tvoji idoli: Nole, Roger, Rafa, Svetozar Čiča i ostali te pogledaju kao da si im pobio pola porodice. A tebi drago što su te izponižacvali, sve ti se obrščići rumene.

Jadan onaj kome je on legenda..

pre 11 godina

Umesto da guli krompir u zatvoru, "legenda" dize trofej sa osmehom i srecno odlazi u penziju. Nadam se samo da nece i ovaj put da ode i da u veselju izbode necije dete kao sto je uradio prosli put. Sta da se radi, kad si bogat i poznat zakon za tebe ne vazi

AngelWarrior

pre 11 godina

@goran, posto niko nece da ti objasni ja cu, football se zove ,zato sto je lopta duzine jednog foota (stope)

ovi sto hejtuju, samo kada bi hteli da jednom pogledaju utakmicu a da znaju bar neko pravilo, sigurno bi im se svidelo. sinocnji superbowl je bio vrhunski, ne znam kako bi neko mogao da namesti tako nesto, ili da SF pusti, samo zbog Reja Luisa, to je smesno, jednostavno Baltimor kao iskusnija ekipa se bolje snasla na pocetku, SF se nekako konsolidovao, ovi matorci poceli da se umaraju i imali smo vrhunsku zavrsnicu. Steta za SF jer bi njihova pobeda bila najveci preokret u istoriji sporta. Ostaje nam da cekamo novu sezonu, a do tada nadamo se da ce B92 pratiti nasu ligu i reprezentaciju, bar kao sto je i do sada

aaron

pre 11 godina

Sve cestitke Ravensima, potpuno zasluzena pobeda i jos jedan kiks kladionica i potcenjivanje Baltimora. Sve je bilo ludo i nezaborano na super bowl-u, kao sto je bio i ceo play off, i cela sezona....Nastavak sledi u Septembru, ustvari, novi pocetak i novo uzivanje... Nadam se da cu sledece godine u ovo vreme pisati hvalospeve na racun mojih Packers-a kako su osvojili superbowl u New Yorku, medjutim do tada ima vremena, a ponavljam svaka cast `pticurinama` iz Baltimora i svim njihovim fanovima...
NFL je ludilo i to ce i ostati!

stimpi

pre 11 godina

@djordjvic
Lepota je u oku posmatrača :)
Odi sa drugarima na neko poljance (Ada npr.), dovoljno vas je po 5 sa obe strane i probajte malo da se igrate ovog "neumetnickog" sporta.
Pre sam mislio sto i ti ali sada mogu ti reci da je to sport gde fizicka sprema, reflex, preciznost, brzo razmisljanje, sposobnost za promenu pravca, citanje kretanja protivnika itd. moraju biti na visokom nivou da bi bio dobar...
Probaj pa ces se i sam uveriti :)
Pozdrav,

Mihailo

pre 11 godina

ne znam zasto ljudi koji ne gledaju ovaj sport pricaju o njemu? sjajna igra Flaka i def linije baltimora,malo razocaran zbog lose igre Rajsa i Smita...a smatram da Kapernik treba da igra WR ili RB ako misli da trci,ipak se zna sta je potrebno jednom vrhunskom QB,za sezonu,dve,odbrance ce se vec navici na njega i nije moci osvaja ovoliki broj jardi..a vi sto hejtujete ovo,imate podeljene rubrike FUDBAL/KOSARKA/TENIS,jako je jednostavno otici na neku od njih i gledati sta vas zanima

Dusan

pre 11 godina

@ Leba i igara
Ceo plej off bio namesten? Ma nemoj? Auuu...sigurno si se namlatio para na kladionici! bas ti zavidim na sreci i pameti..

gremlin

pre 11 godina

Pratim nfl dosta dugo jos od vremena 3k,i zaista sinoc je sve bilo spektakl pa i nestanak struje...navijam za ouklend jos od Ric Genona,i ludaka iz crne rupe,tako da sam opusteno gledao play off,i po mom misljenju Flaco je los QB medjutim pogresio sam!covek je odigrao doktorski,sve bez intersepsna!drago mi je da se Rej Luis oprostio titulom,zasluzio je...iako je po meni SF bio favorit ali...do nestanka struje,gavrani su ih rascerupali!p.s.tonu kafe sam popio,al sad spavam na poslu...poz svima...do septembra...

Peca

pre 11 godina

@Mene ne zanima cileansko bocanje ali ipak nemam neku preteranu zelju da odem na njihov forum ili da na neku vest o tome ostavim komentar da me ne zanima
(Zika, 4. februar 2013 05:38)

A od kada je ovo "vaš" forum? Zakupite deo interneta pa ograničite ulaz samo za one sa pozitivnim komentarima. Ne volim ništa sa predznakom "američki", a posebno fudbal. Kao što oni fudbal zovu soker, tako bi smo mi trebali naći pogodan izraz za ovu njihovu igru. Moj predlog je "eggball" ili na srpskom "jajomet" ili "jajomud".

veliki strumf

pre 11 godina

Nije mi zao sto sam do 4.50h jutros dzedzio ispred tv-a pa sada ovako suntav i sa pidocnjacima do poda buljim u komp na poslu (sad je pauza za dorucak). Sjajno finale koje je pikazalo svu lepotu americkog fudbala: dugacki pasovi Flaka po 50 jardi, brzi kratki i srednje dugi Kapernika, fumble-ovi, interseption,strasno trcanje Kapernika, verovatno najbrzeg i najsnaznijeg kvoterbeka ikad, puno poena, puno touchdown-a, pa cak i sudijskih greskica, i uzbudljiva i sokantna zavrsnica. Konacno, vidjeno he i ono sto se retko vidja: izuzetno inteligentni auto safety, koji je Ravensima definitivno doneo pobedu par sekundi pre kraja. Drago mi je zbog Baltimora, mada je jako malo falilo da Jim preokrene protiv John Harbough-a.

marija

pre 11 godina

najjači su mi ovi kraljevi 'ko još gleda ovo' 'mene ovo ne interesuje' .pa što čitaš vest i komentarišeš?!

gledala sam prvu četvrtinu i nisam mogla dalje ali zato je ćale celu odgledao

Leba i Igara

pre 11 godina

Ja se Amerima divim kako oni vrte ove sve napaljenike oko njihovih profesionalnih liga. Zna se da je mec namesten da Baltimor dobija. Ceo play off je bio namesten da Baltimor dobije posto se povlaci Rej Luis.

Medjutim nije smelo da bude satiranje, pa je pri rezultatu 28-6 navodno nestalo struje. Znaju Ameri dobro sta im se desilo pre samo mesec dana u finalu koledz fudbala kada je Alabama satrala Notre Dame jos u prvom poluvremenu pa niko vise nije gledao drugo poluvreme. Manje gledalace=manje para. Naravno danas je "malo" nestalo struje. Struje je bilo, ali je nije bilo. Teren je bio osvetljen ali nije bio osvetljen pa se odjednom struja vratila kao da ju je Deda Mraz doneo.

Sutra ce bajke o ovom timu Ravensa, ali pazite kada za godinu dve, proprica (vec je pricao ali ga sada niko ne slusa) jedan lik koji diluje steroide i kada objasni kako se Rej Luis vratio na teren za dva meseca a pokidao je sve misice tricepsa. Zbog te iste povrede nekoliko NFL igraca je ove godine propustilo celu sezonu, ali se Rej vratio kao Supermen. Tada ce Americki sportski novinari, koji inace moralisu kao Papa, da od heroja Rej Luisa naprave djavola. Ista prica kao i sa Lens Armstrongom, Bari Bondsom, Mark Mekgvajerom i Alexom Rodrigezom.

delta

pre 11 godina

Апсолутно ме не занима Амерички Футбал. Спорт који се зове Футбал, а игра се рукама?
(Горан, 4. februar 2013 04:32)

Što komentarišeš ako te ne zanima?

Inače neopisivo mi je drago zbog Ray Lewisa a SF nikada nisam nešto preterano voleo....

Zoki

pre 11 godina

Kraj je bio vrlo uzbudljiv, ali mislim da je Baltimore zasluženo pobedio. Super Bowl je tradicionalno dobra zabava, dobra igra, koncert, reklame (poput one čuvene Apple 1984). Mnogi organizuju zajedničko gledanje utakmice sa prijateljima, bilo u nekom pubu ili kod kuće (gde se to pretvori u neki mali party).

rale-lom

pre 11 godina

peatim nfl više od 15g i nikad kao do sad u KG se nije pričalo o Rey Luisu i Kaperniku kao da su njih dvoica finale,glupost!! drago mi je zbog Flaka jer je pravi plejmejker jednog tima,mozak ekipe na terenu

djordjevic

pre 11 godina

Ma...ovi ljudi su medju najboljim atletama na svetu, jaki su nevidjeno, brzi su, akcije su uigrane u desetinku, oni lajmeni su zivotinje kakve svet retko vidja, nevidjena kinta ulozena...bla bla...Ali brate, ja nesto volim onaj mali delic "umetnosti" u sportu- ono kad gledas, na primer, "zakrzljalog" Mesija sta radi, ono kad vidis poteze Bodiroge, ono sto radi Federer (Nole)...Nema brate toga u ovom sportu nema.

A ono ostalo sto lici na cirkus ("koncert" na poluvremenu itd) je samo dodatni minus...

terrible towel

pre 11 godina

Zasto objavljujete komentare koji apsolutno nemaju nikakvih dodirnih tacaka sa temom!? Muka mi je vise od uvredljivih komentara na racun ove plemenite igre!!!! nadam se da od sledece sezone za takve kompleskase ovde nece biti mesta!!! Drugari, vidimo se u septembru!!!!!

Filipinho

pre 11 godina

Kakav spektakl. Malo je falilo da zbog glupe struje odem na spavanje i ne odgledam ovakvu ludnicu!!!! Svaka cast najnersima, ali se ponovo u praksi dokazala teorija da titulu osvaja odbrana i dobra taktika. A tako mi je drago sto su moji Ravensi konacno osvojili superbowl, cekam to jos od kad se pojavio ovaj sport na nasim kanalima!!!

Zika

pre 11 godina

Апсолутно ме не занима Амерички Футбал. Спорт који се зове Футбал, а игра се рукама?
(Горан, 4. februar 2013 04:32)

Mene ne zanima cileansko bocanje ali ipak nemam neku preteranu zelju da odem na njihov forum ili da na neku vest o tome ostavim komentar da me ne zanima

Oksimoron

pre 11 godina

Skoro nikad ne šaljem komentare, ali napraviću jedan presedan. Prvenstveno zbog Rejvensa za koje navijam od kada sam počeo da pratim NFL, tj. od 2003. Ne znam zašto, ali tim sam zavoleo zbog Eda Rida. Strašan igrač, i ovo je strašan tim Rejvensa. Pokazalo se koliko su istrajni zato što rade i razmišljaju kao jedna velika porodica. U večerašnjoj utakmici je evidentno pušteno da se utakmica razvije, sa mnogo kontakta, i malo dosuđenih penala. Jedina apsurdna odluka je bio penal nad Ejkersom prilikom fild gola, poklonili su Najnersima novu šansu, i uskratili Rejvensima lepu početnu poziciju posle prvobitnog promašaja Ejkersa. Svaka čast celoj organizaciji Rejvensa, niko to nije zaslužio više od njih.

Nadam se da ću Rida i sledeće sezone gledati u ljubičastom. :)
Pozdrav.

Slaviša

pre 11 godina

Žao mi je zbog brata Smita, navijao sam za SF49ers, ali i Luis zaslužuje da ovako završi karijeru. Nisam zažalio što nisam pipnuo IPT a ispit mi je u sredu, i što sam ostao budan do pet, a nemački ujutru u deset. Kad krenuše crveni da napadaju...

Горан

pre 11 godina

Апсолутно ме не занима Амерички Футбал. Спорт који се зове Футбал, а игра се рукама?

bezmozga

pre 11 godina

E stvarno smo poslednja rupa na planeti. Ovo ima samo u Srbiji... među šljivama... a ne, čekaj.
Admini, jel' može ipak da ostane negde u arhivi, pa da mi pustite komentar kad kod nas nestane struja?

Нишлија Мераклија

pre 11 godina

Хахахахахахаха! То им је Тесла са Небеса поручио да је реч о тотално неважном догађају у тотално небитном спорту! Боље гледајте тенис и Нолета!

Samo ti....

pre 11 godina

U Connecticut-u Sam trenutno....brate neverovatno da svaki gleda utakmicu, bar pun ljudi, restorani, sve.....svi pile u tv, a ja zamisljam ovu Bionce pored mene, kakav cemo Super Bowl, crnkinja rodjaci :)
Zvezda Srbija, nikad Jugoslavija!

doctor

pre 11 godina

hahaha,koga ja za pobednika proglasim tom majka moze odmah zakukati.. Na pomolu je naestvaran preokret.. U ovoj Americi sve mora po holivudskom scenariju!

Zika

pre 11 godina

Апсолутно ме не занима Амерички Футбал. Спорт који се зове Футбал, а игра се рукама?
(Горан, 4. februar 2013 04:32)

Mene ne zanima cileansko bocanje ali ipak nemam neku preteranu zelju da odem na njihov forum ili da na neku vest o tome ostavim komentar da me ne zanima

Нишлија Мераклија

pre 11 godina

Хахахахахахаха! То им је Тесла са Небеса поручио да је реч о тотално неважном догађају у тотално небитном спорту! Боље гледајте тенис и Нолета!

djordjevic

pre 11 godina

Ma...ovi ljudi su medju najboljim atletama na svetu, jaki su nevidjeno, brzi su, akcije su uigrane u desetinku, oni lajmeni su zivotinje kakve svet retko vidja, nevidjena kinta ulozena...bla bla...Ali brate, ja nesto volim onaj mali delic "umetnosti" u sportu- ono kad gledas, na primer, "zakrzljalog" Mesija sta radi, ono kad vidis poteze Bodiroge, ono sto radi Federer (Nole)...Nema brate toga u ovom sportu nema.

A ono ostalo sto lici na cirkus ("koncert" na poluvremenu itd) je samo dodatni minus...

bezmozga

pre 11 godina

E stvarno smo poslednja rupa na planeti. Ovo ima samo u Srbiji... među šljivama... a ne, čekaj.
Admini, jel' može ipak da ostane negde u arhivi, pa da mi pustite komentar kad kod nas nestane struja?

terrible towel

pre 11 godina

Zasto objavljujete komentare koji apsolutno nemaju nikakvih dodirnih tacaka sa temom!? Muka mi je vise od uvredljivih komentara na racun ove plemenite igre!!!! nadam se da od sledece sezone za takve kompleskase ovde nece biti mesta!!! Drugari, vidimo se u septembru!!!!!

Filipinho

pre 11 godina

Kakav spektakl. Malo je falilo da zbog glupe struje odem na spavanje i ne odgledam ovakvu ludnicu!!!! Svaka cast najnersima, ali se ponovo u praksi dokazala teorija da titulu osvaja odbrana i dobra taktika. A tako mi je drago sto su moji Ravensi konacno osvojili superbowl, cekam to jos od kad se pojavio ovaj sport na nasim kanalima!!!

doctor

pre 11 godina

hahaha,koga ja za pobednika proglasim tom majka moze odmah zakukati.. Na pomolu je naestvaran preokret.. U ovoj Americi sve mora po holivudskom scenariju!

Горан

pre 11 godina

Апсолутно ме не занима Амерички Футбал. Спорт који се зове Футбал, а игра се рукама?

marija

pre 11 godina

najjači su mi ovi kraljevi 'ko još gleda ovo' 'mene ovo ne interesuje' .pa što čitaš vest i komentarišeš?!

gledala sam prvu četvrtinu i nisam mogla dalje ali zato je ćale celu odgledao

Samo ti....

pre 11 godina

U Connecticut-u Sam trenutno....brate neverovatno da svaki gleda utakmicu, bar pun ljudi, restorani, sve.....svi pile u tv, a ja zamisljam ovu Bionce pored mene, kakav cemo Super Bowl, crnkinja rodjaci :)
Zvezda Srbija, nikad Jugoslavija!

Oksimoron

pre 11 godina

Skoro nikad ne šaljem komentare, ali napraviću jedan presedan. Prvenstveno zbog Rejvensa za koje navijam od kada sam počeo da pratim NFL, tj. od 2003. Ne znam zašto, ali tim sam zavoleo zbog Eda Rida. Strašan igrač, i ovo je strašan tim Rejvensa. Pokazalo se koliko su istrajni zato što rade i razmišljaju kao jedna velika porodica. U večerašnjoj utakmici je evidentno pušteno da se utakmica razvije, sa mnogo kontakta, i malo dosuđenih penala. Jedina apsurdna odluka je bio penal nad Ejkersom prilikom fild gola, poklonili su Najnersima novu šansu, i uskratili Rejvensima lepu početnu poziciju posle prvobitnog promašaja Ejkersa. Svaka čast celoj organizaciji Rejvensa, niko to nije zaslužio više od njih.

Nadam se da ću Rida i sledeće sezone gledati u ljubičastom. :)
Pozdrav.

delta

pre 11 godina

Апсолутно ме не занима Амерички Футбал. Спорт који се зове Футбал, а игра се рукама?
(Горан, 4. februar 2013 04:32)

Što komentarišeš ako te ne zanima?

Inače neopisivo mi je drago zbog Ray Lewisa a SF nikada nisam nešto preterano voleo....

Slaviša

pre 11 godina

Žao mi je zbog brata Smita, navijao sam za SF49ers, ali i Luis zaslužuje da ovako završi karijeru. Nisam zažalio što nisam pipnuo IPT a ispit mi je u sredu, i što sam ostao budan do pet, a nemački ujutru u deset. Kad krenuše crveni da napadaju...

Peca

pre 11 godina

@Mene ne zanima cileansko bocanje ali ipak nemam neku preteranu zelju da odem na njihov forum ili da na neku vest o tome ostavim komentar da me ne zanima
(Zika, 4. februar 2013 05:38)

A od kada je ovo "vaš" forum? Zakupite deo interneta pa ograničite ulaz samo za one sa pozitivnim komentarima. Ne volim ništa sa predznakom "američki", a posebno fudbal. Kao što oni fudbal zovu soker, tako bi smo mi trebali naći pogodan izraz za ovu njihovu igru. Moj predlog je "eggball" ili na srpskom "jajomet" ili "jajomud".

Marshall Faulk

pre 11 godina

Jel to onaj sport gde se dovode pevaljke i spominje se vise rec spektakl nego sport...a da...
(NDZL, 4. februar 2013 08:50)

Ne, to je onaj sport gdje se ti nakašlješ u publici a tvoji idoli: Nole, Roger, Rafa, Svetozar Čiča i ostali te pogledaju kao da si im pobio pola porodice. A tebi drago što su te izponižacvali, sve ti se obrščići rumene.

Dusan

pre 11 godina

@ Leba i igara
Ceo plej off bio namesten? Ma nemoj? Auuu...sigurno si se namlatio para na kladionici! bas ti zavidim na sreci i pameti..

Zoki

pre 11 godina

Kraj je bio vrlo uzbudljiv, ali mislim da je Baltimore zasluženo pobedio. Super Bowl je tradicionalno dobra zabava, dobra igra, koncert, reklame (poput one čuvene Apple 1984). Mnogi organizuju zajedničko gledanje utakmice sa prijateljima, bilo u nekom pubu ili kod kuće (gde se to pretvori u neki mali party).

gremlin

pre 11 godina

Pratim nfl dosta dugo jos od vremena 3k,i zaista sinoc je sve bilo spektakl pa i nestanak struje...navijam za ouklend jos od Ric Genona,i ludaka iz crne rupe,tako da sam opusteno gledao play off,i po mom misljenju Flaco je los QB medjutim pogresio sam!covek je odigrao doktorski,sve bez intersepsna!drago mi je da se Rej Luis oprostio titulom,zasluzio je...iako je po meni SF bio favorit ali...do nestanka struje,gavrani su ih rascerupali!p.s.tonu kafe sam popio,al sad spavam na poslu...poz svima...do septembra...

Leba i Igara

pre 11 godina

Ja se Amerima divim kako oni vrte ove sve napaljenike oko njihovih profesionalnih liga. Zna se da je mec namesten da Baltimor dobija. Ceo play off je bio namesten da Baltimor dobije posto se povlaci Rej Luis.

Medjutim nije smelo da bude satiranje, pa je pri rezultatu 28-6 navodno nestalo struje. Znaju Ameri dobro sta im se desilo pre samo mesec dana u finalu koledz fudbala kada je Alabama satrala Notre Dame jos u prvom poluvremenu pa niko vise nije gledao drugo poluvreme. Manje gledalace=manje para. Naravno danas je "malo" nestalo struje. Struje je bilo, ali je nije bilo. Teren je bio osvetljen ali nije bio osvetljen pa se odjednom struja vratila kao da ju je Deda Mraz doneo.

Sutra ce bajke o ovom timu Ravensa, ali pazite kada za godinu dve, proprica (vec je pricao ali ga sada niko ne slusa) jedan lik koji diluje steroide i kada objasni kako se Rej Luis vratio na teren za dva meseca a pokidao je sve misice tricepsa. Zbog te iste povrede nekoliko NFL igraca je ove godine propustilo celu sezonu, ali se Rej vratio kao Supermen. Tada ce Americki sportski novinari, koji inace moralisu kao Papa, da od heroja Rej Luisa naprave djavola. Ista prica kao i sa Lens Armstrongom, Bari Bondsom, Mark Mekgvajerom i Alexom Rodrigezom.

rale-lom

pre 11 godina

peatim nfl više od 15g i nikad kao do sad u KG se nije pričalo o Rey Luisu i Kaperniku kao da su njih dvoica finale,glupost!! drago mi je zbog Flaka jer je pravi plejmejker jednog tima,mozak ekipe na terenu

Ryber Palunko & Rams Will Raise Again!

pre 11 godina

Fenomenalno! Kad pomisliš da ne može bolje od prethodnog SB-a, vrati ti se u lice. Može!!!
Anquan Boldin, najpotcijenjeniji igrač lige,a zapravo 'superstar'! The BEAST! Posljednja akcija Ravens (iako je, zapravo, bila sasvim logična) me je šokirala! Gledam ga par sekundi (puntera), šat JBT radi, dok nisam skapirao. Kako će ga stariji bata ložiti zbog ovog kad se nađu kod kuće!
Uživam u 'oba' fudbala, ali porediti finale LŠ-a i Superbowl, pa...nema smilsa.
A što se tiče foliranja, ko je ikad vidio igrača američkog fudbala da se folira, pokušava iznuditi ovo ili ono, prevariti sudiju, odglumiti nekakav 'faul', previajti se po terenu bez ikakve veze? To je za njih sramota i takav igrač teško da bi iole duže opstao u ovom sportu.

Svazilendu Mlad Majore

pre 11 godina

Besmislen sport... Showbiznis nista vise. Hipnoza za gojazne amere
(neca, 4. februar 2013 10:57)

Besmislena osoba. 'Ajde ti sad ono: Rafa, Nole, Jeca, drop-shot, 'promena ritma' i to... Tamo ti je mjesto.

veliki strumf

pre 11 godina

Nije mi zao sto sam do 4.50h jutros dzedzio ispred tv-a pa sada ovako suntav i sa pidocnjacima do poda buljim u komp na poslu (sad je pauza za dorucak). Sjajno finale koje je pikazalo svu lepotu americkog fudbala: dugacki pasovi Flaka po 50 jardi, brzi kratki i srednje dugi Kapernika, fumble-ovi, interseption,strasno trcanje Kapernika, verovatno najbrzeg i najsnaznijeg kvoterbeka ikad, puno poena, puno touchdown-a, pa cak i sudijskih greskica, i uzbudljiva i sokantna zavrsnica. Konacno, vidjeno he i ono sto se retko vidja: izuzetno inteligentni auto safety, koji je Ravensima definitivno doneo pobedu par sekundi pre kraja. Drago mi je zbog Baltimora, mada je jako malo falilo da Jim preokrene protiv John Harbough-a.

AngelWarrior

pre 11 godina

@goran, posto niko nece da ti objasni ja cu, football se zove ,zato sto je lopta duzine jednog foota (stope)

ovi sto hejtuju, samo kada bi hteli da jednom pogledaju utakmicu a da znaju bar neko pravilo, sigurno bi im se svidelo. sinocnji superbowl je bio vrhunski, ne znam kako bi neko mogao da namesti tako nesto, ili da SF pusti, samo zbog Reja Luisa, to je smesno, jednostavno Baltimor kao iskusnija ekipa se bolje snasla na pocetku, SF se nekako konsolidovao, ovi matorci poceli da se umaraju i imali smo vrhunsku zavrsnicu. Steta za SF jer bi njihova pobeda bila najveci preokret u istoriji sporta. Ostaje nam da cekamo novu sezonu, a do tada nadamo se da ce B92 pratiti nasu ligu i reprezentaciju, bar kao sto je i do sada

stimpi

pre 11 godina

@djordjvic
Lepota je u oku posmatrača :)
Odi sa drugarima na neko poljance (Ada npr.), dovoljno vas je po 5 sa obe strane i probajte malo da se igrate ovog "neumetnickog" sporta.
Pre sam mislio sto i ti ali sada mogu ti reci da je to sport gde fizicka sprema, reflex, preciznost, brzo razmisljanje, sposobnost za promenu pravca, citanje kretanja protivnika itd. moraju biti na visokom nivou da bi bio dobar...
Probaj pa ces se i sam uveriti :)
Pozdrav,

pavle

pre 11 godina

Evo da se javim i ja, neko ko nije hc fan NFL (ali voli da pogleda) ali nije ni pljuvač svega što dolazi preko bare. Samo da vas podsetim i basket je izmišljen tamo, doduše u Kanadi. Ali bože moj, nema veze što nemamo pojma niti ne pratimo nešto, bitno je da se opljune.
Iskreno više volim ragbi, ali i NFL ima svoju uzbudljivost, stvar je samo navike. A zbog likova poput Flaka i Kapernika je bogami i potpuni spektakl.

Btw. i Srbija ima i ligu i reprezentaciju u ovom sportu i to bogami sve uspešniju. informišite se malo, dođite, navijajte.

aaron

pre 11 godina

Sve cestitke Ravensima, potpuno zasluzena pobeda i jos jedan kiks kladionica i potcenjivanje Baltimora. Sve je bilo ludo i nezaborano na super bowl-u, kao sto je bio i ceo play off, i cela sezona....Nastavak sledi u Septembru, ustvari, novi pocetak i novo uzivanje... Nadam se da cu sledece godine u ovo vreme pisati hvalospeve na racun mojih Packers-a kako su osvojili superbowl u New Yorku, medjutim do tada ima vremena, a ponavljam svaka cast `pticurinama` iz Baltimora i svim njihovim fanovima...
NFL je ludilo i to ce i ostati!

Ryber Palunko

pre 11 godina

Koliko smarate sa tim super americkim s.anjem! To nije bio nikad niti ce biti srpski sport jednostavno nemamo nikakve veze sa tim sportom to je kao da indijanci igraju vaterpolo. A sad mi se svi nestoodusevljavaju iglume neke poznavaoce tog sporta imam osecaj da ga prate od pre dva dana samo zato sto je to propraceno toliko a i propaganda zapada nam servira i sport kao i sve placa za njegov populizam i tamo gde ga nema. A glupavi narod se lozi dzabe kao ovce samo sta im se servira to pasu! Strasno kakav smo narod zato nam ovako i ide sa ovakvim mozgovima!
(Srbija!!!, 4. februar 2013 12:32)

Ovaj sport je izmišljen za Srbe! Ti, siguran sam, svaki put odsjediš po 4-5 sati uz onu tenisku snobovštinu i kao odgledao si vrhunski sport. Kakavo si ti to muško?

Mihailo

pre 11 godina

ne znam zasto ljudi koji ne gledaju ovaj sport pricaju o njemu? sjajna igra Flaka i def linije baltimora,malo razocaran zbog lose igre Rajsa i Smita...a smatram da Kapernik treba da igra WR ili RB ako misli da trci,ipak se zna sta je potrebno jednom vrhunskom QB,za sezonu,dve,odbrance ce se vec navici na njega i nije moci osvaja ovoliki broj jardi..a vi sto hejtujete ovo,imate podeljene rubrike FUDBAL/KOSARKA/TENIS,jako je jednostavno otici na neku od njih i gledati sta vas zanima

Mihailo

pre 11 godina

sto ste naporni sa tim "njihov" "nas" sport...pa ni tenis nije nas sport nije ni kosarka pa opet svi gledamo te sportove...a svako gleda ono sto ga interesuje,ne vidim vas razlog komentarisanja ovde ako vas ne zanima ovaj sport...inace liga americkog fudbala kod nas je mnogo kvalitetnija nego Jelen super liga,momci se trude i igraju jer su entuziasti,a ne propaliteti bez srednje skole koji igraju obican fubal iskljucivo zbog para(jer je to jedini dobro placen sport kod nas)...nemoj te da pljujete po sportu o kojem ne znate nista,a mediski je propracen zato sto je ovo najveci sportski sezonski dogadjaj na svetu.

Ryber Palunko

pre 11 godina

Nadam se samo da nece i ovaj put da ode i da u veselju izbode necije dete kao sto je uradio prosli put. Sta da se radi, kad si bogat i poznat zakon za tebe ne vazi
(Jadan onaj kome je on legenda.., 4. februar 2013 12:37)

Ma daj, ti kao znaš čije je on 'dete' izb'o, a američki pravosudni sistem nema blage veze. Ako ništa, bar kod njih ne prolaze te 'celebriyt-fore' (kao u našoj nam zemlji, vidi pod pevaljka). Sumnje su postojale ali su odbačene.
A kao dokaz da u USA ljude poput Ray Lewisa niko ne štiti, dovoljan su dokaz slučajevi i presude višegodišnjim zatvorom iz nejgove branše: Rae Carruth (ubistvo žene), Michael vick (borbab pasa), Dwayne Goodrich (12.3 godina,saobraćajka s fatanim ishodom), Plaxico Burress (posjedovanje i korišćenej oružja, sam sebe ranio u nogu btw, Keith Wright (doživotna zbog razbojništava i silovanja), Nate newton (pposjed veće količine marihuane), lawrence Phillips (10 godina, nasiliništvo), Cecil Collins (15 godina), Stanley Wilson (22 godine, krađa), Darryl Henley (41 godina, trgovina kokainom (nije bio premijer) i pokušaj ubistva), Robert Rotier (višestruko ubistvo)... o zatvoru usljed vožnje u alkoholisanom stanju, tuče ili poreskih, kao i inih prekršaja da se ne govori.

Jack 10`

pre 11 godina

Sad sam se probudio,ali vredelo je ostati budan,neverovaatno sta je sve vidjeno u mecu,zamalo i potpuni preokret najveci u istoriji ali osim toga svega je bilo,cestitam Rejvensima po meni zasluzeno,sad treba docekati septembar...

dr,

pre 11 godina

@Srbija!!!, 4. februar 2013 12:32

U glupavoj i omrazenoj Americi trenutno zivi i radi oko 1,1 milion Srba ili najvise Srba van Srbije . Sta mislis da li se oni slazu sa tvojim mudrim komentarom ?

AngelWarrior

pre 11 godina

@djordjevic, gresis ovaj sport je jedan ako ne i najtezi sto se tice taktike, ako mi ne verujes potrazi malo sta je play book u americkom fudbalu, takodje raspitaj se sta su blicevi odbrane, sta su read option trcanja, i jos mnogo sto sta. Treneri koji donose odluke koje dobijaju utakmicu u sekundi, su veci strucnjaci od vecine trenera u drugim sportovima. Veruj mi da QB mora da bude natprosecno inteligentan, a i ostali igraci ne mogu da budu glupi. Ti to ne znas jer ne pratis ovaj sport, ali svako moze da se nauci.

Ne radi se ljudi ovde o tome da li volimo Ameriku ili ne, vec da li volimo sport, a za nas dosta u Srbiji ovaj sport je odlican, ja na primer ne volim ni hokej ni bejzbol koji su u tom rangu u Americi

realan

pre 11 godina

ma nema sta da probam, jer znam da je fizicki zahtevan sport...Ali kreativnost jeste na nivou "suga, ti juris"...Nema vica, nema mudrosti, kvoterbek ima opcije 1-2-3 za bacanje i to sve ide automatski.
(djordjevic, 4. februar 2013 14:45)

ahahaha au sto ti ne razumes ovaj sport, pa ovo ti je sport sa najvise akcija koji jedan tim moze da ima, kosarka je daleko veci sablon, a ovde kreativnosti ima na pretek, al izgleda da ti to ne razumes

Srbija!!!

pre 11 godina

Koliko smarate sa tim super americkim s.anjem! To nije bio nikad niti ce biti srpski sport jednostavno nemamo nikakve veze sa tim sportom to je kao da indijanci igraju vaterpolo. A sad mi se svi nestoodusevljavaju iglume neke poznavaoce tog sporta imam osecaj da ga prate od pre dva dana samo zato sto je to propraceno toliko a i propaganda zapada nam servira i sport kao i sve placa za njegov populizam i tamo gde ga nema. A glupavi narod se lozi dzabe kao ovce samo sta im se servira to pasu! Strasno kakav smo narod zato nam ovako i ide sa ovakvim mozgovima!

Влада

pre 11 godina

Ово није спорт,ово је драма.Срамота са нестанком струје,да би се вратио Сан Франциско у живот(па је ту и онај поновљени филдгол што су судије поклониле,па где је казна за ударање Флака на крају,да је био Брејди или Менинг ту неко би био ухапшен(што су и амерички коментатори рекли)),и да би финале било интересантно а не гажење.Драго ми је да је Балтимор победио,после овако одиграног плејофа мало је рећи да су заслужили.

Сан Франциско кандидат за титулу број један наредне године,имају најбољу екипу у НФЛу без сумње,једноставно ове године против Балтимора нико није имао шансе.

И на крају,не знам јесам ја једини,али повраћа ми се од Реја ''Бог хоће да ми победимо'' Луиса.Да је правде ти би гулио доживотну за двоструко убиство а не глумио месију по терену.Синоћ је био смешан,и његове грешке и промашени теклови су могли скупо да коштају Балтимор.

http://www.sportspickle.com/picture/15237/god-cares-about-ray-lewis-above-all-else

Jadan onaj kome je on legenda..

pre 11 godina

Umesto da guli krompir u zatvoru, "legenda" dize trofej sa osmehom i srecno odlazi u penziju. Nadam se samo da nece i ovaj put da ode i da u veselju izbode necije dete kao sto je uradio prosli put. Sta da se radi, kad si bogat i poznat zakon za tebe ne vazi

NFL

pre 11 godina

Drago mi je zbog Ray Lewis-a. Onolika ljudina, cudoviste(kad bi ga video pretrnuo bi, a kamoli da se zaleti na mene), a veliki emotivac drami, place kao devojcica... Kako god, nocas je bio praznik za oci i usi, nesto sto sam nestrpljivo iscekivao godinu dana. Super Bowl je kao i uvek spektakl nad spektaklima i ne moze mu ni jedan sportski dogadaj biti ravan. Sada samo treba docekati septembar. Na trolove se ne osvrcem, jer kad bi znali koliko su glupi sigurno se ne bi ni oglasavali.

Ryber Palunko

pre 11 godina

@Ryber Pulenko... a foliranje prilikom suta za 3 poena od strane 49rs-a... kad im je ponovo dodeljen sut. To nista? :)
(Ddd, 4. februar 2013 13:14)

Istina, brate, istina! Ali znaš da 'kickere' svi u NFL-u smatraju za posebnu vrstu. OK, ne misli se na to da su foliranti, nego su potpuno drugačiji tip ljudi. A i moraju biti. Zamsili se samo, vrijeme ističe, a od tvog šuta ovoisi cijela sezona (Adam Vinatieri, npr.).

There are football playres and there are kickers.

Dragan

pre 11 godina

Ne znam čemu protest Jima, iza daljine je izgledalo kao holding ali na usporenom se jasno vidi da je kontakt bio obostran čak ga je Crabtree inicirao.Više su Ravensi oštećeni kad nije sviran personal foul nakon što je Flako udaren kad je izašao u aut.

J.D.Aleksandar

pre 11 godina

Sta vi gledate bozeeeeee ! Ovo je sigurno najgluplji sport na svetu.Sinoc krenuo u W.C upaljena mi Arena kad ono neki igrac u crvenom dresu sa stomacinom kao Misa Tumbas,a sigurno ima 180 kila ! Nisam neko ko mrzi Ameriku,ali mi nikad nije bilo jasno sta vide u bejzbolu i ovom americkom fudbalu !

Sunđer Bob je - SIR!

pre 11 godina

(Srbija!!!, 5. februar 2013 11:01)

Dobro je momče, dobro je. Evo, ubjedljivo si osvojio trofej 'Najbudale februara' i to već na samom početku. Sad se spremaj za mart!

Jeff Fischer

pre 11 godina

Flacco je malo podsetio na Ilaja Meninga od prosle godine.Na kraju regularne sezone ispod prosecan a onda susta suprotnost u play ofu krajnje racionalan bez INT,odlicno delio lopte (Boldin,Dikson,Jones,Pitta,Smit).Malo je na kraju sve bilo degutantno ovaj cirkus sa Lewisom,plakanje,molitve,optuzbe za doping.Vlasnik Rejvensa je napravo pravi potez kad je otpustio Bilika 2008 i doveo mladog trenera i Flacca i to se vratilo za 5 godina sampionskim prstenom.Keperniku je samo nekoliko yardi falilo da obori rekord Steva McNaira iz finala sa Ramsima.Pitanje je sada sta ce se sada desiti sa Aleksom jer niko nije lud da toliko placa QB koji ce da sedi na klupi(slicna situacija je sa Matt Flynom u Sijetlu).Moguca destinacija Clevlend jer je vec radio sa Norvom ili eventualno KC Chiefsi kod Endi Rida.Ako niste pogledali onaj klip na YT sa montiranim govorom evo link http://www.youtube.com/watch?v=Zce-QT7MGSE
Mnogo dobra stvar

Netrol

pre 11 godina

@ (Leba i Igara, 4. februar 2013 09:39)

I šta se desilo kada si se probudio? Kako je tebi dobro. Da mi je malo tvog mozga ponekad, samo da malo odmorim.

Nijetrol

pre 11 godina

@ (Leba i Igara, 4. februar 2013 09:39)

I šta se desilo kada si se probudio? Kako je tebi dobro. Da mi je malo tvog mozga ponekad, samo da malo odmorim.

djordjevic

pre 11 godina

@stimpi,

ma nema sta da probam, jer znam da je fizicki zahtevan sport...Ali kreativnost jeste na nivou "suga, ti juris"...Nema vica, nema mudrosti, kvoterbek ima opcije 1-2-3 za bacanje i to sve ide automatski.

master yoda

pre 11 godina

divim se zapadnim zemljama sto su sposobne da od svega naprave profit i spektatk. pa oni i od spredsednicke zakletve naprave spektakl

Marko

pre 11 godina

Ja bi to nikad gledao.Amerikanci verovatno negledaju nase evrosko prvenstvu u fudbalu ili finale lige sampiona.A sta Imam ja sad njihove sportove da gledam?

Srbija!!!

pre 11 godina

Narodeovde nekim snobovima nema svrhe pricati. Ocito je da su to neki klinci ove novije generacije koje su otudjenje bitno da prate i slusaju sve iz amerike a ne znaju nista sto trebaju da znaju o Srbiji. I po njima treba pratiti ovaj sport zato sto je najbolji. Kakav crni fudbal,kosarka,tenis... ma superbol je oduvek bio pravi sport najpopularniji. I Srbima je u krvi ta igra mi nemamo toliku tradiciju i legende u fudbalu,kosarci,tenisu,odbojci,rukometu,vaterpolu... nego upravo u SUPERBOLU! To je ta klincurija snobovi koji misle da je zlato sve sto sija i rade po defaultu to se servira i to je super gledamo to i vrhunski smo poznavaoci. :) Zalosno ali sta da se radi. Ameri samo i znaju da igraju te nasilnicke sportove gde se ispoljava agresija i histerija a za plemenitu finu igru gde preovladava tehnika i znanje to fala bogu zna se kako su prolazili u svakom sportu recimo sa nama. Pozz i uzivajte NFL je buducnost naravno samo pratite vi to i uzivajte.Znace to da ceni amerika to je svima poznato samo pasite travu koju vam serviraju. Programirani roboti jedni!

Srbija gotivi Touchdown!

pre 11 godina

(Srbija!!!, 7. februar 2013 12:37)

Pismeni momčiću, ču li ti za zareze, interpunkciju, pravilan raspored u rečenici, smisao iste? Nego, dobi li ti kakvu diplomu uz nagradu? Ne priznaj ništa bez crno na belo! Sutra ti niko neće poverovati. Banda je to!

Srbija!!!

pre 11 godina

Dobro je momče, dobro je. Evo, ubjedljivo si osvojio trofej 'Najbudale februara' i to već na samom početku. Sad se spremaj za mart!
(Sunđer Bob je - SIR!, 5. februar 2013 12:57)

Ma ne sinak to nije moguce pored tebe i tebi slicnih preveliki ste favoriti za takvu nagradu. Tako da si i za mart i za sve mesece apsolutni favorit za pomenutu nagradu te predlazem da ti se titula dodeli sto pre vec sada i to dozivotno priznanje za glupavost,zatupljenost,nepismenost i zaslepljenost glupostima naravno... Pozzdrav pa da castis za nagradu mislim da si jako pocastvovan nije ni tu lako biti prvi pogotovo u ovakvoj konkurenciji pogledaj koliko vas je samo svaki talentovan na svoj nacin ali si ti suvim iskustvom ipak pobednik. ;)

Нишлија Мераклија

pre 11 godina

Хахахахахахаха! То им је Тесла са Небеса поручио да је реч о тотално неважном догађају у тотално небитном спорту! Боље гледајте тенис и Нолета!

Горан

pre 11 godina

Апсолутно ме не занима Амерички Футбал. Спорт који се зове Футбал, а игра се рукама?

Samo ti....

pre 11 godina

U Connecticut-u Sam trenutno....brate neverovatno da svaki gleda utakmicu, bar pun ljudi, restorani, sve.....svi pile u tv, a ja zamisljam ovu Bionce pored mene, kakav cemo Super Bowl, crnkinja rodjaci :)
Zvezda Srbija, nikad Jugoslavija!

Peca

pre 11 godina

@Mene ne zanima cileansko bocanje ali ipak nemam neku preteranu zelju da odem na njihov forum ili da na neku vest o tome ostavim komentar da me ne zanima
(Zika, 4. februar 2013 05:38)

A od kada je ovo "vaš" forum? Zakupite deo interneta pa ograničite ulaz samo za one sa pozitivnim komentarima. Ne volim ništa sa predznakom "američki", a posebno fudbal. Kao što oni fudbal zovu soker, tako bi smo mi trebali naći pogodan izraz za ovu njihovu igru. Moj predlog je "eggball" ili na srpskom "jajomet" ili "jajomud".

djordjevic

pre 11 godina

Ma...ovi ljudi su medju najboljim atletama na svetu, jaki su nevidjeno, brzi su, akcije su uigrane u desetinku, oni lajmeni su zivotinje kakve svet retko vidja, nevidjena kinta ulozena...bla bla...Ali brate, ja nesto volim onaj mali delic "umetnosti" u sportu- ono kad gledas, na primer, "zakrzljalog" Mesija sta radi, ono kad vidis poteze Bodiroge, ono sto radi Federer (Nole)...Nema brate toga u ovom sportu nema.

A ono ostalo sto lici na cirkus ("koncert" na poluvremenu itd) je samo dodatni minus...

Leba i Igara

pre 11 godina

Ja se Amerima divim kako oni vrte ove sve napaljenike oko njihovih profesionalnih liga. Zna se da je mec namesten da Baltimor dobija. Ceo play off je bio namesten da Baltimor dobije posto se povlaci Rej Luis.

Medjutim nije smelo da bude satiranje, pa je pri rezultatu 28-6 navodno nestalo struje. Znaju Ameri dobro sta im se desilo pre samo mesec dana u finalu koledz fudbala kada je Alabama satrala Notre Dame jos u prvom poluvremenu pa niko vise nije gledao drugo poluvreme. Manje gledalace=manje para. Naravno danas je "malo" nestalo struje. Struje je bilo, ali je nije bilo. Teren je bio osvetljen ali nije bio osvetljen pa se odjednom struja vratila kao da ju je Deda Mraz doneo.

Sutra ce bajke o ovom timu Ravensa, ali pazite kada za godinu dve, proprica (vec je pricao ali ga sada niko ne slusa) jedan lik koji diluje steroide i kada objasni kako se Rej Luis vratio na teren za dva meseca a pokidao je sve misice tricepsa. Zbog te iste povrede nekoliko NFL igraca je ove godine propustilo celu sezonu, ali se Rej vratio kao Supermen. Tada ce Americki sportski novinari, koji inace moralisu kao Papa, da od heroja Rej Luisa naprave djavola. Ista prica kao i sa Lens Armstrongom, Bari Bondsom, Mark Mekgvajerom i Alexom Rodrigezom.

Srbija!!!

pre 11 godina

Koliko smarate sa tim super americkim s.anjem! To nije bio nikad niti ce biti srpski sport jednostavno nemamo nikakve veze sa tim sportom to je kao da indijanci igraju vaterpolo. A sad mi se svi nestoodusevljavaju iglume neke poznavaoce tog sporta imam osecaj da ga prate od pre dva dana samo zato sto je to propraceno toliko a i propaganda zapada nam servira i sport kao i sve placa za njegov populizam i tamo gde ga nema. A glupavi narod se lozi dzabe kao ovce samo sta im se servira to pasu! Strasno kakav smo narod zato nam ovako i ide sa ovakvim mozgovima!

terrible towel

pre 11 godina

Zasto objavljujete komentare koji apsolutno nemaju nikakvih dodirnih tacaka sa temom!? Muka mi je vise od uvredljivih komentara na racun ove plemenite igre!!!! nadam se da od sledece sezone za takve kompleskase ovde nece biti mesta!!! Drugari, vidimo se u septembru!!!!!

Zika

pre 11 godina

Апсолутно ме не занима Амерички Футбал. Спорт који се зове Футбал, а игра се рукама?
(Горан, 4. februar 2013 04:32)

Mene ne zanima cileansko bocanje ali ipak nemam neku preteranu zelju da odem na njihov forum ili da na neku vest o tome ostavim komentar da me ne zanima

J.D.Aleksandar

pre 11 godina

Sta vi gledate bozeeeeee ! Ovo je sigurno najgluplji sport na svetu.Sinoc krenuo u W.C upaljena mi Arena kad ono neki igrac u crvenom dresu sa stomacinom kao Misa Tumbas,a sigurno ima 180 kila ! Nisam neko ko mrzi Ameriku,ali mi nikad nije bilo jasno sta vide u bejzbolu i ovom americkom fudbalu !

Marko

pre 11 godina

Ja bi to nikad gledao.Amerikanci verovatno negledaju nase evrosko prvenstvu u fudbalu ili finale lige sampiona.A sta Imam ja sad njihove sportove da gledam?

Marshall Faulk

pre 11 godina

Jel to onaj sport gde se dovode pevaljke i spominje se vise rec spektakl nego sport...a da...
(NDZL, 4. februar 2013 08:50)

Ne, to je onaj sport gdje se ti nakašlješ u publici a tvoji idoli: Nole, Roger, Rafa, Svetozar Čiča i ostali te pogledaju kao da si im pobio pola porodice. A tebi drago što su te izponižacvali, sve ti se obrščići rumene.

djordjevic

pre 11 godina

@stimpi,

ma nema sta da probam, jer znam da je fizicki zahtevan sport...Ali kreativnost jeste na nivou "suga, ti juris"...Nema vica, nema mudrosti, kvoterbek ima opcije 1-2-3 za bacanje i to sve ide automatski.

bezmozga

pre 11 godina

E stvarno smo poslednja rupa na planeti. Ovo ima samo u Srbiji... među šljivama... a ne, čekaj.
Admini, jel' može ipak da ostane negde u arhivi, pa da mi pustite komentar kad kod nas nestane struja?

Jadan onaj kome je on legenda..

pre 11 godina

Umesto da guli krompir u zatvoru, "legenda" dize trofej sa osmehom i srecno odlazi u penziju. Nadam se samo da nece i ovaj put da ode i da u veselju izbode necije dete kao sto je uradio prosli put. Sta da se radi, kad si bogat i poznat zakon za tebe ne vazi

Filipinho

pre 11 godina

Kakav spektakl. Malo je falilo da zbog glupe struje odem na spavanje i ne odgledam ovakvu ludnicu!!!! Svaka cast najnersima, ali se ponovo u praksi dokazala teorija da titulu osvaja odbrana i dobra taktika. A tako mi je drago sto su moji Ravensi konacno osvojili superbowl, cekam to jos od kad se pojavio ovaj sport na nasim kanalima!!!

delta

pre 11 godina

Апсолутно ме не занима Амерички Футбал. Спорт који се зове Футбал, а игра се рукама?
(Горан, 4. februar 2013 04:32)

Što komentarišeš ako te ne zanima?

Inače neopisivo mi je drago zbog Ray Lewisa a SF nikada nisam nešto preterano voleo....

doctor

pre 11 godina

hahaha,koga ja za pobednika proglasim tom majka moze odmah zakukati.. Na pomolu je naestvaran preokret.. U ovoj Americi sve mora po holivudskom scenariju!

Svazilendu Mlad Majore

pre 11 godina

Besmislen sport... Showbiznis nista vise. Hipnoza za gojazne amere
(neca, 4. februar 2013 10:57)

Besmislena osoba. 'Ajde ti sad ono: Rafa, Nole, Jeca, drop-shot, 'promena ritma' i to... Tamo ti je mjesto.

marija

pre 11 godina

najjači su mi ovi kraljevi 'ko još gleda ovo' 'mene ovo ne interesuje' .pa što čitaš vest i komentarišeš?!

gledala sam prvu četvrtinu i nisam mogla dalje ali zato je ćale celu odgledao

Влада

pre 11 godina

Ово није спорт,ово је драма.Срамота са нестанком струје,да би се вратио Сан Франциско у живот(па је ту и онај поновљени филдгол што су судије поклониле,па где је казна за ударање Флака на крају,да је био Брејди или Менинг ту неко би био ухапшен(што су и амерички коментатори рекли)),и да би финале било интересантно а не гажење.Драго ми је да је Балтимор победио,после овако одиграног плејофа мало је рећи да су заслужили.

Сан Франциско кандидат за титулу број један наредне године,имају најбољу екипу у НФЛу без сумње,једноставно ове године против Балтимора нико није имао шансе.

И на крају,не знам јесам ја једини,али повраћа ми се од Реја ''Бог хоће да ми победимо'' Луиса.Да је правде ти би гулио доживотну за двоструко убиство а не глумио месију по терену.Синоћ је био смешан,и његове грешке и промашени теклови су могли скупо да коштају Балтимор.

http://www.sportspickle.com/picture/15237/god-cares-about-ray-lewis-above-all-else

Ryber Palunko

pre 11 godina

Koliko smarate sa tim super americkim s.anjem! To nije bio nikad niti ce biti srpski sport jednostavno nemamo nikakve veze sa tim sportom to je kao da indijanci igraju vaterpolo. A sad mi se svi nestoodusevljavaju iglume neke poznavaoce tog sporta imam osecaj da ga prate od pre dva dana samo zato sto je to propraceno toliko a i propaganda zapada nam servira i sport kao i sve placa za njegov populizam i tamo gde ga nema. A glupavi narod se lozi dzabe kao ovce samo sta im se servira to pasu! Strasno kakav smo narod zato nam ovako i ide sa ovakvim mozgovima!
(Srbija!!!, 4. februar 2013 12:32)

Ovaj sport je izmišljen za Srbe! Ti, siguran sam, svaki put odsjediš po 4-5 sati uz onu tenisku snobovštinu i kao odgledao si vrhunski sport. Kakavo si ti to muško?

master yoda

pre 11 godina

divim se zapadnim zemljama sto su sposobne da od svega naprave profit i spektatk. pa oni i od spredsednicke zakletve naprave spektakl

Srbija!!!

pre 11 godina

Narodeovde nekim snobovima nema svrhe pricati. Ocito je da su to neki klinci ove novije generacije koje su otudjenje bitno da prate i slusaju sve iz amerike a ne znaju nista sto trebaju da znaju o Srbiji. I po njima treba pratiti ovaj sport zato sto je najbolji. Kakav crni fudbal,kosarka,tenis... ma superbol je oduvek bio pravi sport najpopularniji. I Srbima je u krvi ta igra mi nemamo toliku tradiciju i legende u fudbalu,kosarci,tenisu,odbojci,rukometu,vaterpolu... nego upravo u SUPERBOLU! To je ta klincurija snobovi koji misle da je zlato sve sto sija i rade po defaultu to se servira i to je super gledamo to i vrhunski smo poznavaoci. :) Zalosno ali sta da se radi. Ameri samo i znaju da igraju te nasilnicke sportove gde se ispoljava agresija i histerija a za plemenitu finu igru gde preovladava tehnika i znanje to fala bogu zna se kako su prolazili u svakom sportu recimo sa nama. Pozz i uzivajte NFL je buducnost naravno samo pratite vi to i uzivajte.Znace to da ceni amerika to je svima poznato samo pasite travu koju vam serviraju. Programirani roboti jedni!

veliki strumf

pre 11 godina

Nije mi zao sto sam do 4.50h jutros dzedzio ispred tv-a pa sada ovako suntav i sa pidocnjacima do poda buljim u komp na poslu (sad je pauza za dorucak). Sjajno finale koje je pikazalo svu lepotu americkog fudbala: dugacki pasovi Flaka po 50 jardi, brzi kratki i srednje dugi Kapernika, fumble-ovi, interseption,strasno trcanje Kapernika, verovatno najbrzeg i najsnaznijeg kvoterbeka ikad, puno poena, puno touchdown-a, pa cak i sudijskih greskica, i uzbudljiva i sokantna zavrsnica. Konacno, vidjeno he i ono sto se retko vidja: izuzetno inteligentni auto safety, koji je Ravensima definitivno doneo pobedu par sekundi pre kraja. Drago mi je zbog Baltimora, mada je jako malo falilo da Jim preokrene protiv John Harbough-a.

Dusan

pre 11 godina

@ Leba i igara
Ceo plej off bio namesten? Ma nemoj? Auuu...sigurno si se namlatio para na kladionici! bas ti zavidim na sreci i pameti..

Ryber Palunko & Rams Will Raise Again!

pre 11 godina

Fenomenalno! Kad pomisliš da ne može bolje od prethodnog SB-a, vrati ti se u lice. Može!!!
Anquan Boldin, najpotcijenjeniji igrač lige,a zapravo 'superstar'! The BEAST! Posljednja akcija Ravens (iako je, zapravo, bila sasvim logična) me je šokirala! Gledam ga par sekundi (puntera), šat JBT radi, dok nisam skapirao. Kako će ga stariji bata ložiti zbog ovog kad se nađu kod kuće!
Uživam u 'oba' fudbala, ali porediti finale LŠ-a i Superbowl, pa...nema smilsa.
A što se tiče foliranja, ko je ikad vidio igrača američkog fudbala da se folira, pokušava iznuditi ovo ili ono, prevariti sudiju, odglumiti nekakav 'faul', previajti se po terenu bez ikakve veze? To je za njih sramota i takav igrač teško da bi iole duže opstao u ovom sportu.

Oksimoron

pre 11 godina

Skoro nikad ne šaljem komentare, ali napraviću jedan presedan. Prvenstveno zbog Rejvensa za koje navijam od kada sam počeo da pratim NFL, tj. od 2003. Ne znam zašto, ali tim sam zavoleo zbog Eda Rida. Strašan igrač, i ovo je strašan tim Rejvensa. Pokazalo se koliko su istrajni zato što rade i razmišljaju kao jedna velika porodica. U večerašnjoj utakmici je evidentno pušteno da se utakmica razvije, sa mnogo kontakta, i malo dosuđenih penala. Jedina apsurdna odluka je bio penal nad Ejkersom prilikom fild gola, poklonili su Najnersima novu šansu, i uskratili Rejvensima lepu početnu poziciju posle prvobitnog promašaja Ejkersa. Svaka čast celoj organizaciji Rejvensa, niko to nije zaslužio više od njih.

Nadam se da ću Rida i sledeće sezone gledati u ljubičastom. :)
Pozdrav.

Zoki

pre 11 godina

Kraj je bio vrlo uzbudljiv, ali mislim da je Baltimore zasluženo pobedio. Super Bowl je tradicionalno dobra zabava, dobra igra, koncert, reklame (poput one čuvene Apple 1984). Mnogi organizuju zajedničko gledanje utakmice sa prijateljima, bilo u nekom pubu ili kod kuće (gde se to pretvori u neki mali party).

Mihailo

pre 11 godina

ne znam zasto ljudi koji ne gledaju ovaj sport pricaju o njemu? sjajna igra Flaka i def linije baltimora,malo razocaran zbog lose igre Rajsa i Smita...a smatram da Kapernik treba da igra WR ili RB ako misli da trci,ipak se zna sta je potrebno jednom vrhunskom QB,za sezonu,dve,odbrance ce se vec navici na njega i nije moci osvaja ovoliki broj jardi..a vi sto hejtujete ovo,imate podeljene rubrike FUDBAL/KOSARKA/TENIS,jako je jednostavno otici na neku od njih i gledati sta vas zanima

AngelWarrior

pre 11 godina

@goran, posto niko nece da ti objasni ja cu, football se zove ,zato sto je lopta duzine jednog foota (stope)

ovi sto hejtuju, samo kada bi hteli da jednom pogledaju utakmicu a da znaju bar neko pravilo, sigurno bi im se svidelo. sinocnji superbowl je bio vrhunski, ne znam kako bi neko mogao da namesti tako nesto, ili da SF pusti, samo zbog Reja Luisa, to je smesno, jednostavno Baltimor kao iskusnija ekipa se bolje snasla na pocetku, SF se nekako konsolidovao, ovi matorci poceli da se umaraju i imali smo vrhunsku zavrsnicu. Steta za SF jer bi njihova pobeda bila najveci preokret u istoriji sporta. Ostaje nam da cekamo novu sezonu, a do tada nadamo se da ce B92 pratiti nasu ligu i reprezentaciju, bar kao sto je i do sada

dr,

pre 11 godina

@Srbija!!!, 4. februar 2013 12:32

U glupavoj i omrazenoj Americi trenutno zivi i radi oko 1,1 milion Srba ili najvise Srba van Srbije . Sta mislis da li se oni slazu sa tvojim mudrim komentarom ?

aaron

pre 11 godina

Sve cestitke Ravensima, potpuno zasluzena pobeda i jos jedan kiks kladionica i potcenjivanje Baltimora. Sve je bilo ludo i nezaborano na super bowl-u, kao sto je bio i ceo play off, i cela sezona....Nastavak sledi u Septembru, ustvari, novi pocetak i novo uzivanje... Nadam se da cu sledece godine u ovo vreme pisati hvalospeve na racun mojih Packers-a kako su osvojili superbowl u New Yorku, medjutim do tada ima vremena, a ponavljam svaka cast `pticurinama` iz Baltimora i svim njihovim fanovima...
NFL je ludilo i to ce i ostati!

Srbija!!!

pre 11 godina

Dobro je momče, dobro je. Evo, ubjedljivo si osvojio trofej 'Najbudale februara' i to već na samom početku. Sad se spremaj za mart!
(Sunđer Bob je - SIR!, 5. februar 2013 12:57)

Ma ne sinak to nije moguce pored tebe i tebi slicnih preveliki ste favoriti za takvu nagradu. Tako da si i za mart i za sve mesece apsolutni favorit za pomenutu nagradu te predlazem da ti se titula dodeli sto pre vec sada i to dozivotno priznanje za glupavost,zatupljenost,nepismenost i zaslepljenost glupostima naravno... Pozzdrav pa da castis za nagradu mislim da si jako pocastvovan nije ni tu lako biti prvi pogotovo u ovakvoj konkurenciji pogledaj koliko vas je samo svaki talentovan na svoj nacin ali si ti suvim iskustvom ipak pobednik. ;)

Slaviša

pre 11 godina

Žao mi je zbog brata Smita, navijao sam za SF49ers, ali i Luis zaslužuje da ovako završi karijeru. Nisam zažalio što nisam pipnuo IPT a ispit mi je u sredu, i što sam ostao budan do pet, a nemački ujutru u deset. Kad krenuše crveni da napadaju...

rale-lom

pre 11 godina

peatim nfl više od 15g i nikad kao do sad u KG se nije pričalo o Rey Luisu i Kaperniku kao da su njih dvoica finale,glupost!! drago mi je zbog Flaka jer je pravi plejmejker jednog tima,mozak ekipe na terenu

gremlin

pre 11 godina

Pratim nfl dosta dugo jos od vremena 3k,i zaista sinoc je sve bilo spektakl pa i nestanak struje...navijam za ouklend jos od Ric Genona,i ludaka iz crne rupe,tako da sam opusteno gledao play off,i po mom misljenju Flaco je los QB medjutim pogresio sam!covek je odigrao doktorski,sve bez intersepsna!drago mi je da se Rej Luis oprostio titulom,zasluzio je...iako je po meni SF bio favorit ali...do nestanka struje,gavrani su ih rascerupali!p.s.tonu kafe sam popio,al sad spavam na poslu...poz svima...do septembra...

stimpi

pre 11 godina

@djordjvic
Lepota je u oku posmatrača :)
Odi sa drugarima na neko poljance (Ada npr.), dovoljno vas je po 5 sa obe strane i probajte malo da se igrate ovog "neumetnickog" sporta.
Pre sam mislio sto i ti ali sada mogu ti reci da je to sport gde fizicka sprema, reflex, preciznost, brzo razmisljanje, sposobnost za promenu pravca, citanje kretanja protivnika itd. moraju biti na visokom nivou da bi bio dobar...
Probaj pa ces se i sam uveriti :)
Pozdrav,

Jack 10`

pre 11 godina

Sad sam se probudio,ali vredelo je ostati budan,neverovaatno sta je sve vidjeno u mecu,zamalo i potpuni preokret najveci u istoriji ali osim toga svega je bilo,cestitam Rejvensima po meni zasluzeno,sad treba docekati septembar...

realan

pre 11 godina

ma nema sta da probam, jer znam da je fizicki zahtevan sport...Ali kreativnost jeste na nivou "suga, ti juris"...Nema vica, nema mudrosti, kvoterbek ima opcije 1-2-3 za bacanje i to sve ide automatski.
(djordjevic, 4. februar 2013 14:45)

ahahaha au sto ti ne razumes ovaj sport, pa ovo ti je sport sa najvise akcija koji jedan tim moze da ima, kosarka je daleko veci sablon, a ovde kreativnosti ima na pretek, al izgleda da ti to ne razumes

Dragan

pre 11 godina

Ne znam čemu protest Jima, iza daljine je izgledalo kao holding ali na usporenom se jasno vidi da je kontakt bio obostran čak ga je Crabtree inicirao.Više su Ravensi oštećeni kad nije sviran personal foul nakon što je Flako udaren kad je izašao u aut.

pavle

pre 11 godina

Evo da se javim i ja, neko ko nije hc fan NFL (ali voli da pogleda) ali nije ni pljuvač svega što dolazi preko bare. Samo da vas podsetim i basket je izmišljen tamo, doduše u Kanadi. Ali bože moj, nema veze što nemamo pojma niti ne pratimo nešto, bitno je da se opljune.
Iskreno više volim ragbi, ali i NFL ima svoju uzbudljivost, stvar je samo navike. A zbog likova poput Flaka i Kapernika je bogami i potpuni spektakl.

Btw. i Srbija ima i ligu i reprezentaciju u ovom sportu i to bogami sve uspešniju. informišite se malo, dođite, navijajte.

Netrol

pre 11 godina

@ (Leba i Igara, 4. februar 2013 09:39)

I šta se desilo kada si se probudio? Kako je tebi dobro. Da mi je malo tvog mozga ponekad, samo da malo odmorim.

Nijetrol

pre 11 godina

@ (Leba i Igara, 4. februar 2013 09:39)

I šta se desilo kada si se probudio? Kako je tebi dobro. Da mi je malo tvog mozga ponekad, samo da malo odmorim.

Ryber Palunko

pre 11 godina

@Ryber Pulenko... a foliranje prilikom suta za 3 poena od strane 49rs-a... kad im je ponovo dodeljen sut. To nista? :)
(Ddd, 4. februar 2013 13:14)

Istina, brate, istina! Ali znaš da 'kickere' svi u NFL-u smatraju za posebnu vrstu. OK, ne misli se na to da su foliranti, nego su potpuno drugačiji tip ljudi. A i moraju biti. Zamsili se samo, vrijeme ističe, a od tvog šuta ovoisi cijela sezona (Adam Vinatieri, npr.).

There are football playres and there are kickers.

Jeff Fischer

pre 11 godina

Flacco je malo podsetio na Ilaja Meninga od prosle godine.Na kraju regularne sezone ispod prosecan a onda susta suprotnost u play ofu krajnje racionalan bez INT,odlicno delio lopte (Boldin,Dikson,Jones,Pitta,Smit).Malo je na kraju sve bilo degutantno ovaj cirkus sa Lewisom,plakanje,molitve,optuzbe za doping.Vlasnik Rejvensa je napravo pravi potez kad je otpustio Bilika 2008 i doveo mladog trenera i Flacca i to se vratilo za 5 godina sampionskim prstenom.Keperniku je samo nekoliko yardi falilo da obori rekord Steva McNaira iz finala sa Ramsima.Pitanje je sada sta ce se sada desiti sa Aleksom jer niko nije lud da toliko placa QB koji ce da sedi na klupi(slicna situacija je sa Matt Flynom u Sijetlu).Moguca destinacija Clevlend jer je vec radio sa Norvom ili eventualno KC Chiefsi kod Endi Rida.Ako niste pogledali onaj klip na YT sa montiranim govorom evo link http://www.youtube.com/watch?v=Zce-QT7MGSE
Mnogo dobra stvar

NFL

pre 11 godina

Drago mi je zbog Ray Lewis-a. Onolika ljudina, cudoviste(kad bi ga video pretrnuo bi, a kamoli da se zaleti na mene), a veliki emotivac drami, place kao devojcica... Kako god, nocas je bio praznik za oci i usi, nesto sto sam nestrpljivo iscekivao godinu dana. Super Bowl je kao i uvek spektakl nad spektaklima i ne moze mu ni jedan sportski dogadaj biti ravan. Sada samo treba docekati septembar. Na trolove se ne osvrcem, jer kad bi znali koliko su glupi sigurno se ne bi ni oglasavali.

Mihailo

pre 11 godina

sto ste naporni sa tim "njihov" "nas" sport...pa ni tenis nije nas sport nije ni kosarka pa opet svi gledamo te sportove...a svako gleda ono sto ga interesuje,ne vidim vas razlog komentarisanja ovde ako vas ne zanima ovaj sport...inace liga americkog fudbala kod nas je mnogo kvalitetnija nego Jelen super liga,momci se trude i igraju jer su entuziasti,a ne propaliteti bez srednje skole koji igraju obican fubal iskljucivo zbog para(jer je to jedini dobro placen sport kod nas)...nemoj te da pljujete po sportu o kojem ne znate nista,a mediski je propracen zato sto je ovo najveci sportski sezonski dogadjaj na svetu.

Sunđer Bob je - SIR!

pre 11 godina

(Srbija!!!, 5. februar 2013 11:01)

Dobro je momče, dobro je. Evo, ubjedljivo si osvojio trofej 'Najbudale februara' i to već na samom početku. Sad se spremaj za mart!

Srbija gotivi Touchdown!

pre 11 godina

(Srbija!!!, 7. februar 2013 12:37)

Pismeni momčiću, ču li ti za zareze, interpunkciju, pravilan raspored u rečenici, smisao iste? Nego, dobi li ti kakvu diplomu uz nagradu? Ne priznaj ništa bez crno na belo! Sutra ti niko neće poverovati. Banda je to!

AngelWarrior

pre 11 godina

@djordjevic, gresis ovaj sport je jedan ako ne i najtezi sto se tice taktike, ako mi ne verujes potrazi malo sta je play book u americkom fudbalu, takodje raspitaj se sta su blicevi odbrane, sta su read option trcanja, i jos mnogo sto sta. Treneri koji donose odluke koje dobijaju utakmicu u sekundi, su veci strucnjaci od vecine trenera u drugim sportovima. Veruj mi da QB mora da bude natprosecno inteligentan, a i ostali igraci ne mogu da budu glupi. Ti to ne znas jer ne pratis ovaj sport, ali svako moze da se nauci.

Ne radi se ljudi ovde o tome da li volimo Ameriku ili ne, vec da li volimo sport, a za nas dosta u Srbiji ovaj sport je odlican, ja na primer ne volim ni hokej ni bejzbol koji su u tom rangu u Americi

Ryber Palunko

pre 11 godina

Nadam se samo da nece i ovaj put da ode i da u veselju izbode necije dete kao sto je uradio prosli put. Sta da se radi, kad si bogat i poznat zakon za tebe ne vazi
(Jadan onaj kome je on legenda.., 4. februar 2013 12:37)

Ma daj, ti kao znaš čije je on 'dete' izb'o, a američki pravosudni sistem nema blage veze. Ako ništa, bar kod njih ne prolaze te 'celebriyt-fore' (kao u našoj nam zemlji, vidi pod pevaljka). Sumnje su postojale ali su odbačene.
A kao dokaz da u USA ljude poput Ray Lewisa niko ne štiti, dovoljan su dokaz slučajevi i presude višegodišnjim zatvorom iz nejgove branše: Rae Carruth (ubistvo žene), Michael vick (borbab pasa), Dwayne Goodrich (12.3 godina,saobraćajka s fatanim ishodom), Plaxico Burress (posjedovanje i korišćenej oružja, sam sebe ranio u nogu btw, Keith Wright (doživotna zbog razbojništava i silovanja), Nate newton (pposjed veće količine marihuane), lawrence Phillips (10 godina, nasiliništvo), Cecil Collins (15 godina), Stanley Wilson (22 godine, krađa), Darryl Henley (41 godina, trgovina kokainom (nije bio premijer) i pokušaj ubistva), Robert Rotier (višestruko ubistvo)... o zatvoru usljed vožnje u alkoholisanom stanju, tuče ili poreskih, kao i inih prekršaja da se ne govori.