Tenis 123

Nedelja, 20.01.2013.

10:49

AO: Zašto Ana ne može sa najboljima?

Ana Ivanović već dugo ne uspeva da parira najboljim teniserkama na Gren slem turnirima.

AO: Zašto Ana ne može sa najboljima? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

123 Komentari

Sortiraj po:

onda

pre 11 godina

Ana ne moze sa najboljima jer ima premalo igracke inteligencije, a previse visokog misljenja o svojim mogucnostima. Neko joj mora saopstiti bar jedan od ova dva nedostatka, ali tako da ga shvati. Ne moze sa najboljima jer i dalje misli da jedna od njih.

sumadinac

pre 11 godina

sto se tice komentara na temu igre nemam sta da dodam,ima strucnijih od mene iako vec 20-ak godina pratim tenis a i trenirao sam. Janko Tipsaevic je onomad rekao da tek sada zivi tenis i razmislja o njemu vise od pola dana svaki dan. A ima 28 punih. Naravno,nije sve tenis u zivotu pa cak i za njega. Ali je u tom drugom delu zivota ispunjen. Mislim da Ana treba da nadje pravu ljubav kao i da bude okruzena ljudima koji imaju zdrav odnos prema zivotu i za koje je emotivno vezana. Poput Novaka. Onda ce stvari da krenu...

Jova

pre 11 godina

Saša, super tekst. Kao i uvijek sve rečeno.

Ani ne mogu davati sugestije i savjete jer i sama vjerovatno najbolje zna gdje griješi. Pretpostavljam da se trudi ali jedno je znati a drugo doživjeti, osjećati duboko u sebi. Mislim da je samopouzdanje ključ svega, kako ga pronaći ili vratiti –nemam pojma. Najvjerovatnije dobija brdo pravih savjeta. To vam je isto kao što se u poslednje vrijeme pojavljuje bezbroj knjiga na istu temu: kako živjeti, raditi, vaspitati dijecu itd… Ali je i istina da je većina ljudi, silno se trudeći da sve radi onako kako treba – zaboravila živjeti. Ne postoji recept jednak za sve, svako mora sam pronaći ravnotežu u sebi. Izgleda lako ali je vraški teško, a ako se postigne sve postaje jako jednostavno. Prepreke padaju jedna za drugom, što se ono kaže »krene«.

Dodala bih samo da moj poslovični optimizam, moram priznati, polako ali sigurno kopni mada mi je Ana jako draga i želim joj svako dobro i puno, puno sreće u nastavku karijere.

Pozdrav svima

Aleksandar

pre 11 godina

Najveci protivnik Ane Ivanovic je Ana Ivanovic,a kada pobedi samu sebe,sve
svoje mane i slabosti sve ce biti bolje.Najteza je borba protiv sopstvenog
ega,narcizma i razmisljanja o protivniku.Zelim joj puno uspeha.

snežana

pre 11 godina

Više rada. Odnos prema životu i radu, sve to mora da bude na višem nivou.
Kad odgovori sebi da li hoće da se bavi tenisom, tada može i da se vrati
na mesto broj jedan.

bole bgd hjk

pre 11 godina

(ja, 23. januar 2013 14:24)
Ajd da pustimo ova nadnudrivanja i pametovanja. Ok svaka čast tebi, a i meni. Obojica smo matorci,predlažem da se više ne vređamo. Obojica volimo i poznajemo tenis, ali je teško izbeći "klopke" pristrasnosti, tj svako ima ljubimce i one koje ne voli. Zato je teško uvek biti realan. Ja volim Šarapovu, Radvanjsku, Kerber, Li Na, Bartoli,Cibulkovu,Gerges,Vinči, Penetu, Safarovu, Petković, Kiriljenko.... Dementijevu, Enan, Seleš...Jelenu i Voznijacki baš ne i da ( mnogo puta su me iznervirale sa ziheraškom igrom). Ne volim Serenu, Azarenka,Kvitovu, Lisicki...Klajsters... Ti voliš Anu, Kvitovu....ne voliš defanzivke JJ, Radvanjska, Voznijacki, Kerber...
Hajde od sada, sportski, da prognoziramo polufinaliste i pobednike turnira, pa da brojimo do kraja godine, ovako se ubismo bre čoveče, a po malo i nervoza, vidi se iz onog što napisasmo!

ja

pre 11 godina

@bole bgd
Već sam ti napisao za ova naša slova.
Računar koristim od 1981.
Sve do pojave Windows XP-a (2001.) nije postojala podrška za naša slova.
Dakle 20 godina sam koristio računar koristeći isključivo englesku abecedu i tu naviku je teško promeniti.
Jednostavno tako brže kucam, a mislim da je ono što napišem dovoljno razumljivo i bez tih naših slova.
Inače sam inženjer informatike, u slobodno vreme se bavim popravkama računara kako softverskim tako i hardverskim i najmanji mi je problem da svaki komentar pišem našim slovima (kao što vidiš)
Ali ne želim to da radim, samo da bi ti shvatio da nisam klinac.

Inače ja i dalje mislim da ti jesi neko dete, pre svega zbog načina tvog razmišljanja.

bole bgd zw

pre 11 godina

(ja, 23. januar 2013 04:13)
Možda stvarno i nisi tako mlad, ali nisi sazreo. Inače, ja sam rođeni Beograđanin (samo po sebi to nije adut naravno, samo informativno), fakultetski sam obrazovan, rukovodilac sam u jednoj velikoj državnoj firmi više od 20 godina, na PC radim odavno,od kad se pojaviše. I na terminalu pre toga. Reč „šmeker“ je beogradski žargon, upotrebljavao se mnogo više ranije, pre 30-40 godina, nego danas (sad ima ono „brate“..). I može se upotrebiti na komentarima ovog tipa, nije nekulturno ni nepismeno, ovo je samo forum b92, a ne akademska rasprava.
A kakav sam prognozer? Pa seti se da sam jedini prevideo prvi poraz Azarenke u 2012. u Majamiju, veliki pad Kvitove, uspon Kerberove, uspehe Marion Bartoli…i još mnogo toga, a za sve od tebe i još nekih „stručnjaka“ dobih podsmehe i minuse! Evo i sad sam predvideo da Serena neće osvojiti AO, istina povredila se, ali ja sam u drugom komentaru napisao zašto sam tako mislio. Kao i što predvideh proboj mlade Stivens u 2013!
A ti gde se proslavi, osim poraz Nadala u Vimbldonu? Nešto ne mogu da se setim.. Ana protiv Radvanjske, to ti je najsvežiji biser.
I uglavnom klinci ne upotrebljavaju ž,š,č,ć,đ…..mi matorci više na to pazimo, to je generacijski.

lazarevic zoran

pre 11 godina

ona jeste nasa ali uvek ce biti na terenu kao balerina ma koliko se ona trudila i vezbala. dolaze mlade lavice u svetu koje ce je jos vise pojesti u igri i snazi. to je njen maksimum i sigurno da od toga nazalost nece moci nesto vise uspeti da poboljsa. mozda i trenera da promeni i kondicionog strucnjaka ali neko ko za to ima vrhunsko znanje.

ja

pre 11 godina

@bole bgd

Vidi se jednostavno po tvom nacinu pisanja da si neki klinac.
Pa proctaj samo sta si sam napisao u poslednjoj recenici.
Kazes treba biti smeker pa prognozirati nesto sto niko nije.
Vidis tako nesto moze napisati samo neko dete, a ozbiljna i odrasla osoba nikada nece napisati tako nesto niti koristiti takve termine.

Prvi racunar sam uzeo u ruke 1982. godine, a ti se tada nisi ni rodio,a kamoli gledao Bobu i ostale.
Dete, nije opoenta da prognoziras nesto sto niko nije, nego da u toj prognozi i nesto pogodis, jer jedino tako mozes dokazati da se bar malo razumes u ovaj sport. A tvoje prognoze su takve da od 10 promasis 9. Prevedeno o tenisu nemas pojma.

Ja pratim ovaj sport, gledam kako ko igra, procenjujem ko koga moze pobediti, a ko koga ne.
Pa ako bas hoces ja sam na proslogodisnjem Vimbldonu jedini prognozirao da Nadal nece stici ni do cetvrtfinala. Kao sto znas ispao je u drugom kolu.
Nisam to pisao zato sto mrzim Nadala, nego zato sto se na svakom prethodnom Vimbldonu mucio u prvoj nedelji turnira.
Jednostavno dok je trava jos ocuvana i dok je to stvarno najbrza podloga, on je uvek imao probleme i igrao po 5 setova sa nekim prosecnim teniserima i provlacio se na misice. U drugoj nedelji trava se vec toliko osteti da lici na sljaku i to je vec Nadalova teritorija.
Bilo je logicno da jednom ne uspe da se provuce u toj prvoj nedelji i zbog toga sam i napisao tu prognozu.
Ti svoje prognoze donosis iskljucivo na osnovu licnih simpatija, a ne gledas kako ko igra.

bole bgd xy

pre 11 godina

(ja, 22. januar 2013 19:06)
Ako ti imaš 50 godina, onda ja imam 120! Daj dečko nemoj se pretvarati, ja sam matorac, a ti nemaš više od 30tak! Ja gledah još i Mekinroja, Kris Evert, Navratilovu, Borga, Bekera,Lendla, Bobu Živojinovića, Željka Franulovića, Prpića....ma ti se tada nisi ni rodio, ili si išao u obdanište! A što se tiče Ane, bre izbroj minuse, prebroj broj ljudi koji ne veruju u njenu igru i poboljšanja u budućnosti. A i nije štos misliti ko većina, važno je biti šmeker! Kao ja za Kerber i Kvitovu....ajd jednom ti prognoziraj nešto što niko nije!

Marko

pre 11 godina

Ana nikad nije ni mogla sa najboljima. Najbolje teniserke sveta su (bile): Maria Sharapova, Justine Henin, Serena i Venus Williams, Kim Clijsters, Martina Hingis i sl. Ana je Sarapovu pobedila jednom kada joj je Sarapova predala mec i jednom na sljaci, daleke 2007. godine, kada Sarapova nije igrala svoj najbolji tenis. Martinu Hingis je pobedila jednom i za to joj svaka cast, ali joj se ista ta Martina zestoko revansirala nekoliko meseci kasnije iako je Ana igrala u top formi, a Venus je pobedila samo jednom u bezbroj pokusaja i to dok je Venus cela bila u zavojima i bandazama. Serenu, Justine i Kim nikada nije pobedila. O kojim to najboljima vi pricate? Radwanska? Je l' to greska u kucanju ili?

Posmatrac

pre 11 godina

Ana lepo i dobro sazreva kao osoba (sve manje deluje kao prijatno lepa i simpaticna "barbikasta" super-zvezda). Ima neku iskrenu blagost i pristojnost, vrlo je dopadljiva i sarmatno smerna, a velika je zvezda. Medjutim, njena igra nema prefinjenost njenog sadasnjeg opsteg utiska koji odaje. Veoma je predvidiva, insistira na snazi udarca (isuvise usvojeni automatizmi), pokretljivost joj je prosecna (bez nje ambicije za top-10 blizi se pustom snu)iako je poboljsala (treningom i regulacijom telesne tezine, koja joj inace veoma dobro stoji, estetski i sportski), vrlo slabo i retko spinuje, tesko i sporo menja odluke u takticki brzim i vaznim momentima (kao da joj nedostaje smisao za igracki stos-bezobrazluk). Upravo je na tom planu slabija od bolje rangiranih igracica, makar vecine. Podseca na dobrog djaka koji briljira u recitacijama i ucenju pesmica napamet ali ostaje bled kod pismenih zadataka na slobodne teme. Poslednju sansu vidim u jos visem stepenu sazrevanja i samim tim dodatnoj relaksaciji (pod prejakim je psiho-naponom), ako joj se na tom planu pomogne (nauci, a ona je radna i zeli da uci)moze da udje u sam vrh zenskog tenisa gde bi divno dominirala dobrim i lepim atributima svoje licnosti.

Goran

pre 11 godina

Ma sta ste navalili na Anu. Ona je svoje vec uradila a sada zivi zivotom o kojem mi obicni smrtnici samo mozemo sanjati! Ako nikad vise u zivotu ne dobije teniski mec njeno mjesto u tenisu je zabiljezeno. Postigla je mnogo vece uspjehe od Kurnjikove kojoj ni najmanje ne smeta sto nije bila najbolja. Zivot je lijep i kratak. Ana- uzivaj u zivotu!

ja

pre 11 godina

@bole bgd
Tvoja je stvar sta i koga volis.
Evo vidim jos jednu tvoju genijalnu prognozu pobedu Azarenke nad Serenom.
Stvarno imas smisla za naucnu fantastiku.

Na kraju covece shvati da ovde postoji bar 200 ljudi koji ne dele tvoje misljenje. Krajnje je pateticno to tvoje pokusavanje da svaki komentar koji ti se ne svidja proglasavas kako ga pise ista osoba.
Rekoh ti od svih tih potpisa koje pominjes ja koristim samo 2.
Uostalom mozes lepo zamoliti moderatore da ti kazu da li su u pitanju iste ili razlicite osobe.
Za svaki komentar postoji registrovan mail, IP adresa sa koje je poslat, dakle lako ti mogu reci da se radi o razlicitim ljudima.

Nisam neki klinac, vec imam 50 godian i dovoljno dugo pratim ovaj sport.
To sto ne koristim srpska slova šđčćž, je stvar navike.
Svako ko duze koristi racunar, na primer jos od pojave 286-ce je navikao da pise bez nasih slova jer se tada nasa slova nisu ni mogla koristiti.
Shvati da nije svako kao ti juce poceo da gleda tenis i nije juce poceo da koristi racunar.

Uostalom ne znam zasto se uopste raspravljam sa nekim pubertetlijom.

Vlatko

pre 11 godina

Zato što i dalje ima mentalni sklop tinejdžerke - ponekad je dovoljan jedan poen da je totalno izbaci iz igre i to u tolikoj meri da ponekad izgleda kao da ne ume ni da servira loptu kako treba :-( Velika šteta pošto kod nje je problem isključivo u glavi. Kad se išlo kod Boga po mentalnu snagu, izgleda da je Novak uzeo i Viktorovu i Aninu ;-)

bole bgd 3

pre 11 godina

E pa ja, realisto i realni,anna i ostali ( jedan lik), da te podsetim ja sam prognozirao pad Kerberove ove godine, a pobeda Na Li protiv Radvanjske je za mene očekivana. Ja uživam u lepom tenisu, a sigurno je lepše gledati opuštenu Agnješku i nasmejane Voznijacki i Jelenu, od Ane koja se trese od straha, ima psihološke probleme, plače kad izgubi, kako besomučno udara lopticu u aut ili mrežicu. I malo si pogrešio, ja najviše volim tenis koji igra Marija Šarapova,koju i najviše volim od teniserki, to više puta napisah. Ne volim "udarače" tipa Serena ili Izner i Raonić. Nalepše je gledati tenis koji nije ni pimplerski ni udarački ( Enan, Dementijeva, Na Li, Gerges, Peneta, Vinči, Kuznjecova, Azarenka, Kerber, Kirilenko,Safarova.. Federer, Đoković...). A za prognozu da će Jelena pobediti Anu napisah da sam se šalio na tvoj račun, JJ je starija i ponestaje joj ambicija, a znao sam i bilans pre meča( 7:3 za Anu). Ipak bih i sutra, pod uslovom da su Ana i Jelena zdrave i fizički spreme,i jednako ambiciozne, ako igraju, prognozirao šanse 50:50.
A ti i dalje uživaj sa Anom u njenim snovima. Za Anu ima i malo nade da će se probuditi, ali ti verovatno nećeš uspeti.

realsita

pre 11 godina

@bole bgd
Ako je neko ovde opterecen, onda si to ti.
Shvati covece da ne deli svako tvoje misljenje i da ima mnogo ljudi koji razmisljaju drugacije od tebe.
Od svih tih nikova koje pominjes ja koristim samo 2.
Ova koja se potpisala sa "Molim vas objavite komentar" je nikol.
Pa valjda bar njen stil pisanja mozes prepoznati ako vec redovno citas komentare.

Odavno smo svi shvatili da ti volis defanzivni-smaracki tenis.
To je tvoj problem.
Ali pusti druge da vole drugu vrstu tenisa.
Koliko se "razumes" tacnije ne razumes u tenis dovoljno si do sada pokazao.
Pa ti si prognozirao Jeleninu pobedu u mecu sa Anom???
Takvu glupost moze napisati samo neko ko se apsolutno ne razume u ovaj sport.
Tvoja defanzivka Kerber ispade od razbijacice Makarove. Defanzivka Voznjecki ispade od razbijacice Kuznjecove, defanzivka Jankoviceva ispade od razbijacice Ane, defanzivka Radvanska ispade od razbijacice Li Na.
Pa sta je to sa tim tvojim defanzivnim tenisom???
Ni jedna od tih defanzivki nije otisla dalje od cetvrtog kola.
Jedino Radvanska stigla do cetvrtfinala a i ona zahvaljujuci Aninom poklonu.
Takve teniserke nemaju sta da traze na gren slemovima.
Kada je neka defanzivka osvojila poslednji put gren slem titulu?

Uzivaj ti i dalje u tom smarackom tenisu, ali pusti nas da uzivamo u pravom tenisu, u tenisu koji obiluje napadima, venerima, prelepim potezima.

Иван

pre 11 godina

Претходно написах да је Радвањска мера очаја нашег тениса. Сад видим да је Ивановићева мера очаја у менталном стању наше нације. Једном је Љубичић рекао како је у време кад је он почињао сваки играч имао неку слабу тачку, а да је касније постало много теже, јер данашњи најбољи играчи имају све елементе игре. Можда неко нема најбољи сервис (Надал), бекхенд (Федерер) или волеј (Ђоковић), али ником од њих то није изразита слабост. Исто важи и за женску конкуренцију. Чак и пушерке попут Радвањске или Вознијацки знају да одиграју на мрежи, само што се баш ретко нађу тамо. Можемо ми причати да је данас слаба конкуренција у женском тенису, јер је Каролина била прва више од годину дана, а Агњешка је четврта (мада тај ренкинг заварава: знамо сви да Серена не игра сваки турнир, као и да је мноштво ветеранки у врху тура, попут Ли, Скјавоне, Стосур, Вилијамсове итд. више не "гризу" на сваком турниру, па је тим пушеркама лакше да стигну до врха), али то све не значи да су данашње тенисерке слабије од оних пре 2-3 деценије. Комплетне су у односу на своје претходнице, које су биле као пресликане из Љубичићеве изјаве. Ивановићева је пример грешке у времену, анахронизма, тенисерке из осамдесетих или седамдесетих коју је неко силом прилика натерао да игра у ово наше доба, у којем нема шансе да освоји више од тог једног слема, кад су јој се ваљда све звезде овог света поклопиле. И просто не могу да верујем да има још увек толико залуђеника међу Србима који верују у неки њен пробој, шта већ?!?

Molim vas objavite komentar

pre 11 godina

(bole bgd 3, 21. januar 2013 23:50) (bole bgd 3, 21. januar 2013 23:50)

Decko, iskuliraj malo...

NISAM "Realni, realista, ja, anna..." poslala sam JEDAN KOMENTAR i potpisala se sa "Molim vas objavite komentar"

Iznela sam cinjenice, jer ovde mnogi pisu NEISTINE.

Kritikujes osobu koja se potpisuje sa "Realista ili Ja"

POGLEDAJ SEBE. Malo si se previse dao u ubedjivanje mase kako je "Anino davno proslo, nema ona nikakve sanse, na WTA listi ce samo da nazaduje..." SMESAN SI.

Vreme ce pokazati, a sve njene dosadasnje rezultate ne mozete podcenjivati.

Pera

pre 11 godina

"Ono što hrabri jeste što Ivanovićeva više ne gubi od teniserki slabijih od sebe"
A ono sto obeshrabruje je da takvih teniserki, pogotovu na gren slemovima, ima sve manje i manje.

ja

pre 11 godina

@bole bgd
Stvarno se ne bih upustao u rasprave o tenisu sa tobom jer ti o tenisu nemas pojma.
Pa evo ti tvoja Radvanksa.
Ubi je kineska bombarderka.
Ti cenis neki tenis koji nikada nije donosio velike rezultate.
Ne razlikujes neke najosnovnije stvari.
Radvanska jeste trenutno USPESNIJA teniserka od Ane, ali nikada nije bila niti ce biti BOLJA teniserka.
Sa tom igrom koju Radvanska igra ona nikada nece osvojiti gren slem titulu.
Ana je vec osvojila jednu i osvojice sigurno bar jos neku.
Pre ce i nasa Bojana Jovanovski osvojiti GS titulu od Radvanske. Da ne pricam o Voznjecki i Jankovicevoj koje ne bi osvojile gren slem da igraju jos 100 godina.
Bojana bar ima udarce i igru sa kojom se osvajaju GS titule. Ana takodje ima. Radvanska jednostavno nema.
U nekom sledecem mecu sa Radvanskom Ana nece ovako gresiti i pocistice je sa terena sa 2 prepustena gema.
To je Anina igra i to je igra Radvanske.
Ja bas zbog toga cenim Anu i njen tenis. Znam za sta je sve sposobna i znam da iskljucivo od nje sve zavisi u mecevima.
Radvanska se nikad nista ne pita u svojim mecevima, kao uostalom i sve ostale defanzivke. Ja jednostavno ne mogu da cenim takve teniserke.
Pa ne svodi se tenis samo na cekanje greski protivnika.
Ana je i u tom prethodnom mecu odrazala cas tenisa Radvanskoj.
To sto je napravila previse greski, pa poklonila protivnici pobedu je potpuno druga stvar.
Ali ne mozes za nekog pricati da je bolji samo zato sto je pobedio.
Pa u tenisu u svakom drugom mecu pobedjuje losiji.

bole bgd 3

pre 11 godina

Sad vidim realno, realisto, ja i anna da si, stil ti je originalan, napisao još bar tri teksta u odbrani Ane( čak se potpisa i kao Jelena!?). Šta ti je bre čoveče, ma mi svi volimo Anu, ali nam je žao kad vidimo da se muči, kad je nervozna, kad plače. Pa i mi bi svi voleli da nije tako, da Ana hara na mečevima, da razbija i Serenu i Mariju i sve ostale. Ali, nije realno, izgubi sve živce zbog nje. Šta ti to treba?

bole bgd 2

pre 11 godina

(Molim vas objavite komentar, 21. januar 2013 21:24)
Realni, realista, ja, anna i kako se već ne potpisuješ ubi nas sa tvojim opširnim i "stručnim" komentarima, zasnovanim na statistici i snovima postavljenim kako tebi odgovara! Provaljen si dečko, shvati da je Anino davno prošlo, nema ona nikakve šanse da se vrati među najbolje! Sa 25 godina, u ženskoj konkurenciji, gde se svake godine pojave neke nove klinke sa 18-20 godina, nažalost i moju jer sam Srbin, Ana će na WTA listi samo da nazaduje. Njena tipična igra, sa svim kvalitetima i manama viđen je još jednom protiv Radvanjske. To je Anin limit, shvati to!

AD

pre 11 godina

(Jelena_90, 21. januar 2013 17:44)

Jelena, evo, i meni je zao sto je Ana izgubila i vise nemamo predstavnika na AO u zenskoj konkurenciji. Verujem ti da mrzis defanzivni tenis pa je tvoje misljenje o Radvanskoj srazmerno tvom ukusu. Radvanska je ipak jedna dobra i intiligentna teniserka, defanzivna tacno ali se pobeda racuna svakako, a u prilog tome govori i podatak da je medjusobni skor izmedju nje i Ane 4:3 za Radvansku.

Ko ce koga rasturiti u buducnosti je vec veliko pitanje i ne treba omalovazavati i podcenjivati druge devojke samo zato sto je nasa lepa Ana isgubila.

Molim vas objavite komentar

pre 11 godina

Da nije smesno bilo bi zalosno. To je odgovor na pojedine komentare.

Najlaksa stvar u Srbiji je pljuvati i omalovazavati najuspesniju teniserku. Niko se u Srbiji ne pljuje kao Ana Ivanovic.

2008 godine Venus Williams je bila TOP 10 TENISERKA
2008 godine Serena Williams je bila TOP 5 TENISERKA
2008 godine Maria Sharapova je bila TOP 3 i TOP 5 TENISERKA
2008 godine Justine Henin je bila 1 TENISERKA SVETA
Idete toliko daleko da omalovazavate i Dinaru Safinu da bi sto vise omalovazili Anu Ivanovic.
2008 godine Dinara Safina je pre French Open-a pobedila Elenu Dementievu, Serenu Williams i Justine Henin.
Na French Open-u 2008 pobedila je Mariu Sharapovu, Elenu Dementievu i Svetlanu Kuznetsovu.
Toj devojci niko nije poklonio 3 Grand Slam finala (KOLIKO IH IMA Agnieszka Radwanska???) Iz tenisa se povukla zbog teske povrede.


OVO JE ZA SVE ONE KOJI PISU DA KONKURENCIJA NIJE POSTOJALA 2008 GODINE. Naravno treba ovim imenima dodati i Elenu Dementievu i Jelenu Jankovic koje su tada bila 3 KOPLJA KVALITETNIJE od Agnieszke Radwanske ili Caroline Wozniacki danas.

Ana Ivanovic ce igrati jos 2,3,4 godine... Daj Boze i duze. Koliko ce vremena proci kada ponovo neko iz Srbije bude u TOP 20, TOP 15 ili TOP 10 na WTA listi?
I da nikada vise ne uđe u TOP 10 na WTA listi TRI GRAND SLAM FINALA i POZICIJA BROJ 1 nisu slucajnost.
Ana Ivanovic ce zbog celokupne karijere, harizme, lepote i sponzora uvek biti VELIKA TENISKA ZVEZDA.

prokleta avlija

pre 11 godina

realno Ana nikada nije igrala bolji tenis, odlicno se krece, koliko je fizicki spremna govori i definicija misica vidljiva od ramena,preko ledja,ruku do butina i listova, evidentno je brza nego prosle, a kamoli pre 2 godine, udarci su joj neuporedivo jaci, mnogo lakse se nosi sa udaracicama tipa Azarenka,Serena i Sarapova i njihovim muskim udarcima, pronalazi neverovatne uglove i to u veoma samouverenom stilu, igra joj je postala raznovrsnija, servis joj se popravio...treba joj JEDNA samo JEDNA pobeda nad TOP 4 na velikom takmicenju i Ana je ne u povratku u Top 10 nego povratku na mesto Br1 WTA rankinga...

Nije nego!

pre 11 godina

Vladmire, o čemi ti govoriš?!
Zamisli molim te " sve igračice ludački igraju protiv Ane Ivanović jer ne mogu da podnesu njenu lepotu, pa misle ako je pobede da će pobediti i njenu lepotu"!
Nije nego! Ovo već liči na maniju gonjenja: jadna Ana! Zaboravljaš da ima toliko drugih lepih teniserki, zgodnih, šarmantnih, to je samo stvar ukusa ko je kome najlepši! Govoriti da sve igračice igraju "ludački" sa Anom, prelazi granice zdravog razma i prelazi u tešku paranoju! Uostalom, pobediti jednu Serenu ili Šarapovu predstavlja veće dostignuće nego pobediti Anu, koliko god ti bio pristrasan! I još jedna stvar: kad je već proglašavaš senzualnom i emotivnom ženom, zbog čega misliš da je ona jedina takva na turu? A šta je sa drugim devojkoma? Misliš li da druge teniserke ne mogu, isto tako, biti senzualne i emotivne? Da se nije možda Ana pretplatila na sve ljudske i estetke kvalitete na ovom svetu, a druge devojke mogu samo da je mrze i "ludački" igraju protiv nje!

Jelena_90

pre 11 godina

Aman ljudi,da li su pojedini od vas gledali mec IVANOVIC - RADVANSKA!!!! Pa zahvaljujuci Aninim greskama, kojih je bilo 34 u odnosu na 35 Winera, Radvanska je prosla dalje. Ne mogu da verujem, da ljudi gledaju a ne vide, da se Poljakinja celo vreme samo branila, cekala Aninu gresku, i samo vracala loptice, pa ako prodje- proslo je!!!! Radvanska je samo zabelezila 1 Winer iz bekhenda i 7 Asova, drugo nista nije pokazala. Bas bih volela da vidim kako ce da odigra naredne meceve. Pa bre rasturice je , nece znati gde se nalazi, a najvise ako nesto mrzim to je da gledam Defanzivni Tennis. Radvanska, Wozniacki, Jankovic, Errani, i jos neke druge da ne nabrajam. msm Gadi mi se kad ih vidim kako samo vracaju loptice i cekaju na tudje greske. Ali Ani neka ovo bude pouka za ubuduce, da ima samo malo vise strpljenja i samopouzdanja, da popravi taj izbacaj loptice i to je to, kraj diskusije, a da i najvaznije da se nikada ne predaje, nada posednja umire!!!! Ja je vidim u 2013 medju prvih 8, jer ne brani puno poena, a i delimicno su neki od vas u pravu, da mnoge turnire propusta i igra samo na onim placenijim, sto je velika greska. Ali videcemo, ja je definitivno vidim medje prvih 8, a sa trenerom bi trebalo i malo na mentalnom sklopu da poradi, najveci primer i ujedno najbolji je NOLE!!!! Toliko od mene, hvala svima!!!!!

vladimir

pre 11 godina

O kakvoj vi inteligenciji govorite? Po čemu je to Radvanjska inteligentnija od Ane ili Serena od Ane? Reč je o pristupu igri. Sa Serenom niko ne može da igra, to znači svi su gluplji od nje? Katastrofalan način razmišljanja, a to se stalno provlači kroz komentare. Radvanjska je dosadna do zla boga igračica i jedini uspeh je njeno konstantno prebacivanje preko mereže pa dok protivnice ne pogreši. I to je za vas inteligentna igra!? Problem je u tome što Ana posle Pariza i osvojen GS nije imala pravog trenera već ekipu iz Adidasa koja nije radila sa teniserkama kako treba. I to se videlo poslednje četiri godina na igri Ane Ivanović. Tek angažovanjem Sirsa Ana počinje da stasbilizuje igru,a za sledećih šest meseci videćemo koliko je napredovala. Anin stil je kao i Serene Wilijams, stom razlikom što je Ana mnogo senzibilnije i emotivnije biće. A problem je bio emocionalne prirode kod Ane svih ovih godina. Ona je veliki talenat i može da pobedi svakoga samo je pitanje emocija. A pošto ona nije robot nego senzualna žena onda ima i takvo ponašanje. Malo razmislite i o ženskoj psihologiji pre nego počnete da vređate, konkretnu u ovom slučaju gde Ana koja je mnogo bolja igračica izgubi od slabije Radvanjske.I još nešto, sve igračice ludački igraju protiv Ane Ivanović jer ne mogu da podnesu njenu lepotu, pa misle ako je pobede da će pobediti i njenu lepotu, e neće, biće opet najbolja!

Dzoni

pre 11 godina

Neka se fokusira na mec, i igraj. Samo bez padanja morala, i njene igre. I tako ce dogurati i do polu-finala i finala, a 100% bi usla u TOP 10.

grobar.prijepolje

pre 11 godina

Zato sto je najsporija na turu...katastrofalna u defanzivi...i to je to...Napadacki je savrsena...ali,danasnji tenis se igra .kao i svim ostalim sportovima,ODBRANOM,pre svega...Najbolji primer je Woznijacki...samo vraca ,dize balone i ceka gresku protivnice...

Gaga

pre 11 godina

Ne moze sa najboljima, jer puno gresi! A i "ulaz" u mec joj je veoma los. Od straha ili treme gresi kao pocetnik,i tako protivniku na startu sama poklanja nedostiznu prednost.Ona Poljakinja se nije posteno ni oznojila a vec je vodila sa 1:0 u setovima i imala brejk u drugom setu.Ana uporno udara jako i najcesce po sredini terena a ona Radvanska vraca "do sutra" i ceka da Ana pogresi.Treba znati kada treba jako udarati,kada po dijagonali,kada po paraleli,treba menjati ritam a Ana jedno te isto dok ne napravi neiznudjenu gresku.Siguran sam da Ana ima kvalitet za bolji plasman,ali psiholoska priprema i srljanje joj to ne dozvoljavaju.

cela stvar je u....

pre 11 godina

....sazrevanju....kod Ane se malo to sazrevanje rasteglo sa malim sansama da se i dogodi uskoro! Tenis se ne igra samo na misice....psihicka i mentalna stabilnost su neophodni!!!! Ko zeli da napreduje mora da se menja,,,dosad je Ana menjala samo ljude u svome timu!!!!....neka se ugleda na Novaka i kako se on izvukao iz zacaranog kruga posle saradnje sa dr Cetojevicem.....osim sto je zdrav da zdraviji ne moze biti, postao je mentalno stabilan... ..ostalo je istorija tenisa! Znaci izlaz postoji...Sretno Ana

Pavao

pre 11 godina

Hm, ovo je bio mec izmedju verovatno najinteligentnije teniserke danasnjice protiv jedne koja je ... hmm, ... prosecne teniske inteligencje.
Mnogim udaracicama je pametna Agnjeska uzela, i uzece, meru.

ognjen

pre 11 godina

Najednostavnije receno..Ana igra sablonski,i najbolje teniserke koje igraju malo i na inteligenciju a ne samo dum-tras,lako je provale i to je to..A ona naravno kakav god da je rezultat ne menja nista u igri,uvek je isto...Ima predispozicije za sam vrh,ali mislim da je vise tu necemo videti,jer u igri je jedna od najneinteligentnijih igracica!!!

maya

pre 11 godina

Žao mi je što Ana ništa ne menja u svojoj igri već godinama! Pogledajte njen meč sa Šarapovom iz 2007.Potpuno drugačije izgleda a o igri da ne govorimo!

Tralala

pre 11 godina

Slazem se da definitivno ima problem kad igra protiv Top 4, ali napredak u njenoj igri je evidentan. Kazete da nije pobedjivala Top 20 igracice na Grend Slemu. Kao Top 16 nosilac ona ni ne bi trebalo da igra sa njima do cetvrtog kola, a onda ide direktno na Top 4. Ona je na Grend Slemovima od US Opena 2011. bila sasvim korektna. Gubila je od Serene, Kvitove, Erani, Azarenke, opet Serene, pa sad Radvanske. Poraz od Erani je mozda tezak, ali je devojka bila u sjajnoj formi i nakon toga stigla u finale, tako da se to ne moze racunati kao Anin ispad. Ana nece dobiti realnu sansu da se probije dok ne udje u Top 12, a to moze da uradi ulaskom u finale turnira u Pataji. Ana trenutno ima samo 14 turnira u svom renkingu, plus dva po jedan bod, sto znaci da je igrala premalo prosle godine. Dakle, prva stvar koju mora da promeni jeste da igra vise turnira, kako bi svoj renking ispunila. Ako udje u Top 12, mnogo su joj vece sanse da udje u vise cetvrtfinala, dakle realna sansa za Top 8, a odatle je sve lakse. Nazalost, posto Ana nije u stanju da pobedi najbolje od najboljih, mora ici drugim putem ka vrhu, a za to je potrebno vise vremena. Ja verujem da ce se ona vratiti u Top 10, ali realna sansa za to ce biti tek posle Rolan Garosa. Ako zavrsi godinu van Top 10, onda nemam sta vise da kazem.

Vesna Pavlovic

pre 11 godina

Ana je odlicna igracica i ja licno mislim da je njoj mesto medju prvih 10 a mozda i prvih 5 igracica. Ima jake udarce, brza je ali ono sto joj najvise nedostaje je mentalna snaga. Cim pocne da gubi,ona padne skroz u igri i ne zna da se vrati. Zato ja mislim da bi ona trebala da trazi savet od Novaka ili jos bolje da angazuje Novakovog bivseg guruua Gospodina Cetojevica! Mora da nauci da veruje u sebe do samog kraja, jer mec nije gotov dok se ne odigra zadnji poen. To nam je toliko puta dokazao NAJBOLJI NE SAMO TENISER VEC I MOMAK NA CELOM SVETU, NOVAK DJOKOVIC! Zato Ana treniraj, vezbaj ali se posveti i veri!

Иван

pre 11 godina

Ана Ивановић је недовољно и технички и психички поткована да би данас била у врху.
Агњешка Радвањска је мера слабости нашег женског тениса, тачније Анине и Јеленине слабости. Та Пољакиња се може описати у три речи: одбрана, одбрана и одбрана. Њу не може да победи онај ко не верује у свој ударац, а у исто време је та Радвањска релативно лак плен оних најбољих тенисерки, Серене, Шарапове, Вике и осталих које су у том тренутку у форми. Ана ту веру нема. Јер, нема ништа осим тог ударца, и ако он не продади, она зна да је готова. Одбрана јој је очајна, кретање ужас. Не знам има ли играчице из врха која толико касни при намештању. Међутим, она има већ 25 година. Видели смо јуче једног Вавринку који је напредовао психички у односу на прошлу годину, а играо је против Ђоковића, који је пре две године направио још већи "клик" у глави. Дакле, могуће је, али Ана је већ годинама на истој тачки, и одавно се не надам да ће да "одрасте". По мени, она је ухватила максимум за неког с тако лимитираним арсеналом, и хвала јој за све те тренутке. Ево, гледам управо меч Кузњецове и Вознијацки, и кад видим које све елементе у игри поседује Рускиња (волеје, ритерне, бекхенд, ударце са линије, форхенд, практично све), способна је да разбије још квалитетнију пушерку од Радвањске, а тек је седамдесет и нека на свету (са 27 година, није то старост у тенису), могу само да будем задовољан што је Ивановићева и ту где је.

Svetu se ne moze ugoditi

pre 11 godina

Neverovatno koliko "strucnjaka" na jednom mestu.Kada pobedjuje najbolja je,kada izgubi i to od najbolje teniserke ove godine(po broju pobeda),onda je to bruka.Srpski je broj 1,a to ce biti i narednih godina.Bolju nemamo,a kada joj se kockice sloze bice jos bolja nego sto je sada.Ajde!

blic

pre 11 godina

Ana je veoma talentovana teniserka,to je i dokazala.Medjutim glavni razlog zasto nije medju prve 3-4,gde joj je realno i mesto, je vise u glavi.Od toga kako baca lopticu kad servira,preko koncentracije i samopouzdanja. Treba ipak da angazuje strucnjake,ne moze to sve da radi trener.Mada ne vidim da je sadasnji trener nesto doprineo promeni u njenoj igri,a promene su joj neophodne da bi ostvarila bolje rezultate.

VS

pre 11 godina

"Zasto Ana ne moze sa najboljima"? Zato sto se ona, dobijala (redje) - gubila (cesce), veoma svidja samoj sebi. Uzivala je, kao sto je izjavila nedavno,kao toliko puta do tada, posto je ispala iz daljeg takmicenja.

bole bgd 2

pre 11 godina

(Ana no1, 20. januar 2013 20:53)
A bre ja, realni i realista, nikad ti nije dosta nerealnih komentara, a stalno se potpisuješ drugačije! Detinjast si kao Ana, prihvati realnost. Ana je doživela vrhunac 2008, bila je mlada, malo sreće i osvoji GS u Parizu, još nekoliko velikih turnira i bi No1. A onda se probudila i uplašila stvarnosti. Od tada do danas sva je u strahu i panici, istina u 2012. znatno bolje. Nadam se da će te i ti i ona "porasti", pa da zajedno uživamo u bar još jednoj godini Aninih uspeha!

bole bgd 2

pre 11 godina

(Ana no1, 20. januar 2013 20:53)
A bre ja, realni i realista, nikad ti nije dosta nerealnih komentara, a stalno se potpisuješ drugačije! Detinjast si kao Ana, prihvati realnost. Ana je doživela vrhunac 2008, bila je mlada, malo sreće i osvoji GS u Parizu, još nekoliko velikih turnira i bi No1. A onda se probudila i uplašila stvarnosti. Od tada do danas sva je u strahu i panici, istina u 2012. znatno bolje. Nadam se da će te i ti i ona "porasti", pa da zajedno uživamo u bar još jednoj godini Aninih uspeha!

Bole

pre 11 godina

Jako volim tenis, jer je to igra u kojoj vas jedna pobeda bukvalno moze lansirati u sam vrh. Ana nikako da dodje do te pobede. Jako volim njenu igru, jao lepo to sve izgleda...ali kad ide. Kad ne ide, to je stvarno pravo mucenje, kako Ane, tako i nas, njenih navijaca. Mislim da mnogi nisu u pravu kad kazu da Ana nije kapacitet za top 10. Cek, Sara Erani jeste? Anin veliki problem je NE igranje manjih turnira, Ana igra samo najvece turnire, sa najvecim igracicama... Tako se ne napreduje, realno. Sara E. je prosle godine odigrala preko 25 turnira garantovano, a Ana manje od 20. Ona to sebi jednostavno ne moze da priusti. Etoooo toliko od mene :) Hvala na paznji prijatno!

bole bgd

pre 11 godina

(ja, 20. januar 2013 13:13)
(realista, 20. januar 2013 16:01)
(realno, 20. januar 2013 20:36)
Iako su tri potpisa vidi se da se radi o jednom komentatoru. Isto mišljenje, napaljeno, bez smisla za realnost, euforično i nezrelo ( i nema nigde ž,đ,š,ć,č). Nije ni čudno, jer i Ana, iako ima već 25 godina, preslatka je, ali još nezrela i živi još u snovima! Postavite sebi pitanje zašto toliko zicera odoše u mrežu ili aut? Odgovor je zato što uvek udara iz sve snage, a to ne treba uvek, nije ni moguće, nekad treba samo prebacivati lopticu i čekati šansu za napad.A Ana nema tehniku kao Serena Vilijams ili Šarapova da može stalno da "gruva"! I ne može stalno sreća biti na strani protivnica ( govotim o jačim, top 20). Ana nema ni dovoljno samopouzdanja, drhti, sevis joj je zbog toga loš. Psihički je već peta godina vrlo nestabilna. Pobeđuje jače protivnice samo ako ove igraju bolesne ili povređene, ili imaju najgori dan ( u 2012. pobede protiv Kvitove, Bartoli i Voznijacki).A tvrditi da bi u nekom sledećem meču mogla pobediti Agnješku sa 6:0 6:0, jer je za tri klase bolja igračica, više je nego smešno i nerealno. Isto kao što su nerealne stalne optimističke izjave Ane posle ovakvih poraza. Ana mora da sazri kao ličnost, da tenis prihvati kao igru i zadovoljstvo.Teniski teren nije mesto gde se tuku gladijatori, to je sport i zabava, naravno i posao. I velike korekcije u taktici! Nek nešto "ukrade" baš od Radvanjske, malo mixa, malo slajsa, malo kratka lopta, malo u ugao.

gmbh

pre 11 godina

@(realno, 20. januar 2013 20:36)

izvini sto moram da ti razbijem iluzije, ali maksimum sto ana pokazuje su nastrebane kombinacije, koje nije u stanju ni da permutira da razbije monotoniju, a jos manje da razmislja o tome kako da dodatno modifikuje udarac i improvizuje. ona zivi u trenutku i cim joj samopouzdanje padne, ni taj trenutak ne moze da iskontrolise, a kamoli da razmislja nekoliko poteza unapred. dobar igrac igra uvezbano, a sjajan igrac (nasi primeri su nole i janko) povrh toga igra kreativno. da sve ostalo u njenoj igri funkcionise, mogla bi ovaj nedostatak da nadomesti. ovako je tu gde jeste. za sada. da me ne razumes pogresno, nadam se da ce napredovati, ali realno sumnjam u to.

Tekelija

pre 11 godina

  -      .
 ,         .       2002.-   , ,   ,    ...
       ,     ,      ,       (    ,       ).

  ,                   ,  .
      .
             .

Filip

pre 11 godina

Ne može jer je više zanima da se pojavi na nekom džet-set događaju, nego da ozbiljno radi. I zato što više vremena provodi u odabiru garderobe za te "vip-fancy EVENT-e" nego na treninzima.

Ja ovakav ili sličan komentar postavljam već nekoliko puta posle vesti o njenim gostovanjima na žurkama, prijemima i ostalim "dešavanjima", i nikad nije objavljen. A eto tek sad pitate zašto ne može.

ma očigledno je

pre 11 godina

Svakome ko je ikada slušao Anu kako govori makar na tv-u, jasno je šta je glavni problem. Ana je ustvari još uvek jedna mala, zaštićena devojčica u telu žene. Kada (ako) bude psihički odrasla, biće mnogo uspešnija u teškim situacijama, snaga i tehnika nisu njoj uopšte nedostaci.

Čika Mićo

pre 11 godina

"Efendija,ti ne ugoneta
Oko šta se ovo okupilo
No si s kraja počeo tanjega"-"Gorski Vijenac"
Ovih stihova sam se setio čitajući sve ove komentare.Kad bi sad Ana pitala-pa dobro šta mi predlažete da uradim -ne bi znala šta joj je činiti u celom ovom galimatijasu.Srećom nađoh i komentar koji odmah potpisujem a to je onaj od Milana gde čovek udara pravo u srž,a to je da je Ana oslabila i izgubila nekadašnji udarac kao maljem,koji niko nije mogao vratiti!Jedino joj je bila slična Devenport,koja je na tome zasnivala svoju igru.Ana je bila još bolja jer je i inteligentnija i pokretljivija i agresivnija.Tada sam shvatio da je niko pobediti ne može,pa sam redovno uzimao pare u kladionici!Uzimam ih i sad,ali nažalost kladeći se protiv nje čim naiđe na malo bolju igračicu(ne bolje rangiranu,nego relativno dobru).Možete vi misliti i pisati šta vam padne na pamet,ali ona među 10 neće ući dok ne vrati 5-7kg i samim tim i snagu udarca pa da ove ziher situacije reši jednim udarcem
.Onda će joj se vratiti i samopouzdanje i sve ono što se ovde nabraja da joj nedostaje.A ovo što neki pišu da je slučajno i nezasluženo bila br.1 zaista ne stoji jar je tad i bila najbolja!Ja čvrsto verujem da i sad može da bude br 1 ali to ću da cenim samo prema njenoj telesnoj masi(naravno ne mislim na salo!)i tako ću se i kladiti!

Ana no1

pre 11 godina

Ne znam bas sta vi podrzaumevate pod zavrsnice gren slem turnira.
Ana je na 3 od 5 poslednjih gren slemova stizala do osmine finala i sesnaest najboljih, na jednom i do cetvrtfinala i 8 najboljih.
Ako na turniru ucestvuje 128 teniseki, a vi stignete do najboljih 16 onda to svakako jeste zavrsnica.
A da li cete proci do polufinala cesto odlucuje zreb, jedan jedini mec, malo sportske srece...

Za ovog sto pominje neku drugu nasu "najbolju" teniserku da ga samo pitam koliko je puta ta teniserka uopste stigla do tih 16 najboljih.
Ako ne zna ja cu mu odgovoriti ukupno 4 puta za poslednjih 5 godina i 19 odigranih gren slem turnira.
"Ona" moze biti najbolja samo u njegovoj glavi.

Ana je trenutno najbolje sto Srpski zenski tenis ima. Bojana Jovanovski je takodje vec duze vreme drugi reket Srbije.
JJ je tek na trecem mestu, a tu ce i zvanicno biti najkasnije za mesec dana.
Pozdrav

realno

pre 11 godina

@gmbh
Stvarno pises gluposti.
Ana nema inteligenciju za tenis???
Pa to je poslednja stvar koja se moze reci za nju.
Ana je jedna od ubedljivo najinteligentnijih teniserki na svetu.
Otidji na njen sajt i pregledaj malo snimke nekih njenih meceva.
Naci ces u tim mecevima bar jedno 50 poena koji su odraz suve teniske inteligencije.
Bar 50 poteza koje realno ni jedan jedini teniser, a kamoli gledalac ni u ludilu ne bi ocekivao.
50 nacina da se dobije poen koji ti ne bi pali na pamet da razmisljajs satima, a ne delic sekunde koliko ona ima u takvim situacijama.

I ti za takvu teniserku kazes da nije inteligentna?
S T R A S N O!!!
Ana je po svom teniskom umecu, vestini, znanju i sposobnostima i dan danas medju 3 najbolje na svetu.
Ali po svom sampopouzdanju nije ni medju prvih 300.
To je jedini razlog njenih poraza.
Teniserkama koje imaju samopouzdanje 4-5 dobrih poena je dovoljno da dobiju mec.
Ana je danas odigrala bar 20 fantasticnih poena i opet izgubila.
Ani nije dooljno da bude duplo bolja od protivnice.
Mora da bude 6 puta bolja da bi dosla do pobede. Mora da radi 6 puta vise od tih teniserki koje imaju samopouzdanje da bi postigla isti rezultat. Njen jedini problem je kako vratiti to samopouzdanje.
Glupo je uopste pricati o Aninoj igri, kada devojak igra SAVRSENO.
Sa istom ovom igrom u nekom sledecem mecu istu tu Radvansku moze pobediti sa 6:0 6:0.Pa i danas da nije poklonila protivnici jedno 10 poena i promasila bar jos 10 zicera Radvanska bi isla kuci biciklom.

Euforija

pre 11 godina

Moje misljenje za Anu je vrlo kratko. Volim da gledam i navijam Anu a cesto se nerviram kada pocinje da gresi i gresi.
Pod 1, nju brzo hvata euforija. Kada pobedi slabije teniserku odmah pomisli da je sve na mestu.
Pod 2, cesto gubi pouzdanje toku meca tako da na psiholoskom smislu bi trebalo da radi jacanje stabilnost. Bas kao sto to radi sve vreme Nole.
Nole radi bas perfektno u tom smislu i cudi me sto se savetuje s njim.
Ako pod 1 moze da izbaci iz nje a da proradi na pod 2, garantujem da ona moze da pobedi bolo koju teniserku sa vrha (bas kao sto je izjavila).

Dermendziev

pre 11 godina

AO: Zašto Ana ne može sa najboljima?

Bravo Sasa za temu.U zdravom telu zdrav duh i obrnuto:u zdravom duhu,zdravo i telo.Tenis-vise mentalna,nego fizicka igra,davno apsolvirano,ali i bez dobre fizicke spreme svakako gubi se vera,mentalna ravnoteza.Ukupna harmonicnost,ukljuci i privatnu,implicira radost,raspolozenje u svakom poslu.Malo li primera:Masa S,Vika,Radvanska.A da se na prvi pogled ne moze napredovati mnogo na mentalnom planu(da se "tesko menja urodjeno stanje") najbolje nas deantuju Azarenka i Sarapova,koje su nartavile"revolucionarni napredak" na mentalnom planu za samo godinu ili dve,zar ne?

Mnogi Aninu igru vezuju iskljucivo za nerostatak samopouzdanja(mentalni sklop),a ja kazem :izmedju ostalog i mentalni sklop,ali vise iz "preuverenosti",izvaredno rece @Djoksa "viner trans",ma kako se on desio bombstim servisom ili razornim fofhendom.Onog trenutka kad Ana iskreno prizna sebi da stvarno ima puno boljh teniserkiod od nje,kad sama sebe vrati u realnost(a ne govori o boljima iz kurtoazije ili da bi lepo zvucalo iz usta lepovaspitane devojke,a u sebi misli"lako cu,bolja sam),ozbiljnim radom i mnogim odricanjima,usavrsavanjem,ponovo ce postati TOP ten,ako to zarko zeli biti.Realno sada igrom daleko je od od toga(naravno ne brojcano).

Stalno usavrsavanje poput Azarenke,Sarapove,Radvanske,Kerber,Serenu pominjati necu,jer Robson,Stivens... stasavaju,grabe krupnim koracima,zeljne dokazivanja,spremne da istisnu cak i neke postojece Top ten igracice.

Pozdrav!

Milš J. Kosovac

pre 11 godina

Od kad je Ana prestala da pobeđuje, a to je odmah posle osvajanja Rolan Garosa, više puta sam odgovorio na pitanje koje odvde postavlja vaš novinar. Ako hoće da komuniciramo dajtu mu moj imejl, jer nisam uspeo da ga nađem na Tviteru. Evo za sada tri rečenice. Ana ima žensku dušu,što je danas retkost kod devojaka koji se bave sportom, a šta to znači pričitajte studiju oca i čerke Simonovića, nekadašnjeg kaošarkaša, "Kult i sport". Dok kod drugih teniserki se luči adrenalin kao da treba da se bore za život, kod Ane to može da se desi samo ako je protivnica uvredi, kao što je svojevremeno to učinla Jelena, inače ih se plaši, tačnije stidi se poraza. I treće, osvojila je Rolan Garos jer je cela najbolja sportska ikipa Adidasa bila sa njom, pa su joj se protivnice plašile, što je Anu ohrabrivalo da ih pobeđuje.
Da Vam bidem jasniji, pročitajte moj komentar za igru Đokovića i Vavrinke, poslužiće Vam u profesiji, a i sada da se ne čidite toliko Vavrinki.

sve najbolje ani

pre 11 godina

zato sto nema toliko znanja, takvu licnost, a ni fizicke predispozicije za to. naravno, kada to kazem, poredim je sa trenutnom konkurencijom. pa ne mora svako da bude u top 10. godinama. nije to smisao zivota, cak ni kad si teniser. ona je imala svojih 5 minuta slave, uzela je i jedan GS i sta ces vise. sad treba da se opusti i da uziva u tenisu i u zivotu. tenis je ubedljivo najsuroviji sport (ako ne racunamo boks i ufc). nemas dom, nemas porodicu, samo putuj, treniraj igraj nikad ne posustaj, jer padas na dno... najgluplje sto u ovoj fazi karijere i zivota moze je da sebi nabija neki pritisak da mora da uradi ovo ili ono u tenisu. jedino sto bi trebalo da uradi, to je da "pobedi samu sebe -. da se malo karakterno promeni. bice joj lakse.

Bojan

pre 11 godina

Mislim da Ana mora jos dosta da radi,oma je bolja od Radvanske bar dva puta,ona devojka nema prvo servis,samo vraca lopticu u teren,a nasa Ana hoce iz dva udarca da zavrsi poen.To nemoze ni Serena Vilijams,mnogo sam razocaran porazom,mislio sam da ce da je zgazi.Ana moras maksimalno da se posvetis tenisu da bih imala neki sansi,ugledaj se na naseg najboljeg sportistu svih vremena Novaka Djokovic,to je moje misljenje.

Banja Luka

pre 11 godina

Ja mislim da je najveci problem u Aninoj igri pored servisa koji veoma oscilira od meca do meca njeno kretanje. Istina, ona jeste veoma visoka i njen stil igre je napadacki ali jednostavno u defanzivi je veoma slaba, retko sta sto protivnice ubace u kraj terena uspijeva da vrati i mislim da tu ima mnogo mnogo prostora za napredak...

Tml

pre 11 godina

Možemo mi da mislimo šta hoćemo, ali samo ona i njen tim znaju kako im je i treba da nadju rešenje. Ja i dalje verujem u nju i želim joj sve najbolje!

add

pre 11 godina

Prvo, Ana vec godinama ima problem kod bacanja lopte za servis, ranije kada je bila prva nikada joj se to nije desavalo... po mom misljenju to je nedostatak treninga i koncentracije... Drugo, ona nema dovoljno kondicije za jake i duge razmene, previse je oslabila, izgubila na misicnoj masi, pogledajte joj samo ramena i uporedite sa bilo kojom teniserkom Azarenkom, Kvitovom, Sarapovom, Na Li, Serenu i da ne spominjem.. Ko zna kako se hrani i na kojim je dijetama, ali motiv za to joj nisu pobede vec lepsa figura... Trece, njoj fali samopouzdanja, i ako smem da primetim ne samo teniskog, vec i zivotnog, jer ne znam da li ste gledali miks dubl u Pertu, Ana nije mogla da vrati nijedan Verdoskov servis niti bilo koji udarac koji je on poslao, a realno bio je dzentlmen i nije zapinjao... Nekako nema tu sampionsku krv, nikako da joj proradi inat... Morala bi hitno da osvoji neki turnir i da se mnogo vise fokusira na sport. Isti problem ima i Jelena. Ne mislim da im je tenis najvaznija stvar na svetu, ali ih i ne osudjujem zbog toga, mlade su, imaju para, ceo zivot treniraju...

pravo pitanje

pre 11 godina

Prvo treba analizirati zasto nasa najbolja teniserka ne moze sa najboljima valjda? A za najbolje plasiranu teniserku je manje cudo, ne?
(Cudna mi cuda, 20. januar 2013 17:16)

Ma hajde sto ne moze sa najboljima,ali sto ne mzoe sa prosecnima,to je pitanje.Ili da pitamo sto nasa najbolja teniserka ne moze sa najbolje plasiranom teniserkom?

živojin inić

pre 11 godina

Ana ispoljava nemoć da podjednako koncentrisano igra meč od prvog do poslednjeg servisa. Na momente imate utisak da je telom na terenu, a mislima negde daleko. Servis joj je katastrofalno loš, i eto i kod njega dolazimo do prethodne konstatacije - servis je u tenisu ponajviše stvar apsolutne koncentiranosti, demonstracije harmonije duha i tela ( ovo mi je svojevremeno u jednom intervjuu objašnjavao pomalo zaboravljeni trener Spartakovih tenisera i teniserki pokojni Ferenc Čik. Tu po njemu započinju mada ne i završavaju odlike svakog vrhunskog igrača. Strahujem da je Ana već dovoljno "ostarila" da bi je kao i svcako krivo drvo mogli ispraviti. Tu su, verujem se i stručnost i nerve do sada potrošili oni koji su sa njom radili, ili trenutno rade. Ana me podseća na najlepšu zmiju, koja je više zaokupljena lepotom pokreta sopstvenog tela, nego otrovom kojim se jedino mogu dobiti protivnici.

Vucko

pre 11 godina

Kad Ana shvati da tenis nije samo napucivanje loptice i osvajanje direktnih poena, onda ce imati sanse da se vrati tamo gde je bila nekada. Mora da gradi poen, da bude strpljivija, ne moze uvek da zavrsava poen posle 1-2 udarca. Mada da se razumemo ja volim takav stil igre kao sto igra Ana, ili recimo Tsonga, ali za nesto vise od prosecnosti je potrebno ono sto sam vec napisao.

ajmo ana

pre 11 godina

@ Dragana
Da,ana je prošle godine pobjeđivala igračice iz top 10,kvitovu u fed cupu,te wozniacki i bartoli u indian wellsu i to poprilično sigurno u 2 seta.Njen problem je isključivo psihološke prirode,naime u mnogim poenima se vidi njena pretjerana želja za uspjehom i upravo iz toga proizlazi nejno srljanje.Drugo ovaj trener joj je donio nekakav mir i konstantnost,ali je jednom sama rekla da je previše miran,njoj treba neko ko će joj podići adrenalin i doprinijeti da bude sportski drska.ovaj mi se čini previše pasivan,ono klasičan hladni englez.Zatim ona se ne može da nosi sa pritiskom kad je bila mladja bila je u naletu i nije imala šta izgubiti,a sada je svesna da je to sve nekad imala a sada više nema,pretpostavljam da tu dolazi do sumnje u samu sebe i previše pitanja,a premalo odgovora u njenoj glavi.To je najveći problem,ona to treba zaboraviti i početi igrati kako zna.A uostalom treba i dobiti koji kil natrag.Djeluje mi previše blago,ponekad čak i šeprtljavo na terenu.

baki NYC

pre 11 godina

Mislim da meč Ana-Jelena nije dobar primer za bolju Aninu igru. Bio je to jedan od lošijih mečeva koje sam gledao u zadnje vreme, sa serijama grešaka na obe strane (u jednom trenutku mislim 13 Aninih neiznuđenih grešaka u nizu). Radvanjska bi je počistila "us bagel" da je tako igrala. Kao rekreativke...
Saša, uzgred rečeno, one svojevremene priče o Nadalovom dopingu, o Nike-ovom nameštanju žreba do finala Fedex-Nadal i sl su iz ove perspektive smešne, zar ne?

Cudna mi cuda

pre 11 godina

Prvo treba analizirati zasto nasa najbolja teniserka ne moze sa najboljima valjda? A za najbolje plasiranu teniserku je manje cudo, ne?

gmbh

pre 11 godina

realno, nema ona kefalo ni za sta, pa ni za tenis. fizicke predispozicije su ok, pa cak i da poradi na psihickom stanju, ali je mnogo koci nedostatak inteligencije. to je i osnovni razlog odsustva samouverenosti, jer je svesna da ne moze ni da osmisli ceo poena, a jos manje da u slucaju nepredvidjenih preokreta adekvatno odgovori.
i nemojte porediti mec protiv jelene, povredjene i bolesne, i protiv radvanjske. ne, ne bi imala vece sanse da je igrala kao sa jelenom, nego da je radvanjska bila kompromitovana kao jelena, mozda bi bila manje efikasna, pa samim tim ana vise.

vremeplov

pre 11 godina

Krki, čoveče, sad je 2013, a ne 2008! Nije problem, mogu ja da sednem i u vremeplov, ali koja je tvoja poenta?

Je l sad pobedjuje Šarapovu? Ili neku iz tog ranga? Pa i taj Gren slem! Koga je dobila u finalu: Serenu, Venus, Kim, ili smešnu Dinaru, još samo jednu od udaračica koje su bile i prošle?!

sasa jokic

pre 11 godina

Ana je previse smrsala, dobila je na pokretljivosti, ali budimo iskreni, malo je sto bi nas narod rekao, "trapava". Nisam negativan, ali za borbu sa prvih deset, potrebna je veca cvrstina u pokretima, sto Ana nema.
Ana je smanjenjem kilaze izgunpbila i razorni forhend, koji je nekad krasio, a gore pomenuta "trapavost" joj cesto smeta da se na vreme postvavimza udarac, pogotovo bekhend.
O servisu ne treba trositi reci.

Maja

pre 11 godina

Šta da još dodam pored svih komentara posetilaca sajta.Slažem se sa većinom u tome da Ana treba da dobije 3-4 kilograma mišićne mase(a ne sala),znaci posebna ishrana,teretana.Na terenu po udarcima,kretanju i servisima izgleda kao da je upravo prebolela Rahitis(ne daj Bože)!Kao da će se srušiti...Takođe što se tiče kretanja na terenu,dve lopte vrati treću ne može.Neka angažuje kondicionog trenera,vožnja biciklom,tegovi i trčanje,disanje itd.To kada posloži biće ponovo u vrhu.

Lazar

pre 11 godina

Pitanje: "Kakvo je vaše mišljenje – šta Ana mora da uradi kako bi ponovo igrala u završnicama Gren slem turnira?"
...
Odgovor: Svaki put treba da zamisli da joj je protivnica - Jelena Janković!

realista

pre 11 godina

Ne moze jer jednostavno ne veruje u sebe i u svoje kvalitete.
Nije tu problem ni u servisu ni u treninzima.
Servira ona fantasticno, kada nije pod pritiskom i kada igra sa nekom slabijom protivnicom.
Takodje igra fantasticno i vecina ovih teniserki iz vrha bi samo pozelele da mogu da igraju kao Ana.
Pa i u ovom mecu sa Radvanskom je sto se same igre tice bila za 3 klase bolja, ali sta to vredi kada potpuno nadigra protivnicu i onda promasi cist zicer. Pokloni gomilu jeftinih poena protivnici, sto preagresivnim riternima sto svojim duplim greskama i promasenim zicerima i onda sebe dovodi u situaciju da sve to mora da nadoknadi dobrom igrom.
Uglavnom to i uspe, ali u takvoj situaciji svaka i najmanja greska skupo kosta.
Danas su bukvalno 2 Anine greske odlucivale o tome da li ce izgubiti ovaj mec ili ga dobiti sa 2:0. Iako bi po rezultatu mogli pomisliti da je ubedljivo izgubila, na terenu je bilo potpuno obrnuto.
Ana ocigledno ne ume da se nosi sa pritiskom i to je ono sto je koci vec duzi period.
Kada bi sutra odigrala sa ovom Radvanskom mec koji ne bi imao nikakav rezultatski znacaj, Ana bi je pobedila sa 6:0 6:0 jer je toliko kvalitetnija teniserka od nje.
Ali cim postoji pritisak kao sto je borba za ulazak u cetvrtfinale gren slema, Ana taj mec gubi vec u svlacionici u svojoj glavi.

Predo

pre 11 godina

Kada gledam neke tenisere javljaju mi se neke insinuacije, koje kakrakterišu njihove osobine, Tako Ferera zovem "duracel" zbog one reklame, a kada gledam Anu setim se "Kaćuše", raketnog bacača, koji su Rusi koristili u drugom svetskom ratu. Eksperti kažu da je ta Kaćuša imala više psihološki značaj, zbog zvuka, koji je stvarala, jer je strašno rasipala rakete i vrlo retko pogađala cilj. Gledajući Anu, samo se pitam da li će lopta, koju ima na reketu u čistoj poziciji, otići u mrežu ili aut. Nije problem kada je protivnica pomakne i natera da igra u trku, ali napraviti toliko neprisiljenih iz viner pozicija je neoprostivo. To, recimo, Radvanska zna i zna da je dovoljno da lopticu vrati u Anino polje i Ana će sama odraditi ostatak posla. Da je igrala kao protiv Jelene meč bi bio neizvesniji, jer je protiv Jelene gradila poene, što danas nije činila, ali joj je i Jelena slala mnogo manje zahtevne lopte. Mnogo je to bolje nego što je bilo, ali pravo pitanje za nju i za njenog trenera je: Kako smanjiti broj neprisiljenih grešaka i pogoditi teren iz čiste situacije, a ne poslati loptu metar u aut? Ona ne može trčati brže, nema taj osećaj da predvidi gde će lopta ići, tj. dobru anticipaciju, ali može pogoditi teren iz čiste situacije. I to ne mora biti svaki put rizičan udarac. Može biti spin udarac, jer ima snage za to, koji će ili dovesti do greške njene protivnice, ili joj omogućiti novi udarac.

Dr NH

pre 11 godina

Ta devojka nema kapacitete za vise od ovoga sto traje vec nekoliko godina. Upala joj je sekira u med u jednom trenutku, sa Rolan Garosom, sponzorima, izgledom, medijskom paznjom, i nadasve novcem i tu je bio kraj. Sekira je polako tonula dole, a ona nazalost nema ni malo motivacije da sebe sagleda u pravom svetlu.

krki

pre 11 godina

Sasa, naslov bi trebalo da glasi:"Zasto Ana VISE ne moze sa najboljima".
Ona je pobedjivala najbolje i sama bila najbolja! Nije ona zaboravila da servira i igra bekhend. Treba samo uporediti njenu igru iz 2008. kada je preslisala Sarapovu sa danasnjom.

Ђорђе

pre 11 godina

A zasto Crvena Zvezda i Partizan ne igraju sa najboljima? Pa jer ne mogu da prodju prvo kolo. Drugim rijecima, najbolji igraju protiv najboljih. Ana to nije. Ana je drugoligas.

Nina

pre 11 godina

Ja jako volim Anu Ivanović i jako mi je žao što nikako ne može da se povrati na nekadašnji nivo. Moje mišljenje je da je Ani glavni protivnik ona sama, i da u ovom slučaju, Radvanskaja nije ništa posebno učinila da bi pobedila nego je Ana pobedila sama sebe, kao i mnogo puta do sada. Mislim da Ana ima psihičku blokadu kada je reč o suparnicama koje su u Top 20 i da ona sama sebi u glavi stvori priču da neće moći da ih pobedi i posle pravi gomilu početničkih grešaka kojima eliminiše samu sebe. Kad igra protiv slabijih protivnica, pa čak i protiv Jelene Janković, Ana puca od samopouzdanja i to se vidi na njenoj igri. kako dođe bolja igračica, desi se suprotno. Smatram, još odavno, da Ani treba jedan psihološki tim koji će dobro da poradi sa njom na samopouzdanju.Onda će će njen način igre doći do izražaja a i servisi će automatski biti bolji.

Dspain

pre 11 godina

Postalo je poprilicno neprijatno gledati ovu devojku koja evidentno nije odlucila u kom smeru gadja. Ona nije najbolja jer su za to potrebni, izmedju ostalog i disciplina i fokus. Mislim da je najbolje podrzati je na nivou na kojem jeste, a ne praviti problem sto nije na nivou na kojem ne zasluzuje da bude. Fair play.

Mister No

pre 11 godina

Zato sto bolje od ovoga ne moze,ona je samo prosecna,mozda i losija od toga teniserka.Jedino mi nije jasno zasto se njeni neuspesi toliko stavljaju u prvi plan,za razliku od uspeha nekih drugih,samo da bi uvek bila u vestima i da bi joj popularnost bila konstantna.

veliki strumf

pre 11 godina

Puno je problema u Aninoj igri: 1. Servis je veliki problem zbog loseg izbacaja. To utice i na psihu, na sigurnost. Kad bi izbacaj bio kao kod svih drugih, servis bi pravio veliku razliku. 2. Defanziva. Ona prakticno i ne postoji. Kretanje je jako slabo, spora je i kada bude napadnuta ne moze vise od dva puta da vrati lopticu, pa i tada kratko nakon cega usledi viner. U igri nema slajseva, nema spinova, samo rsvni udarci. 3. Ofanziva. Udari forhend iz sve snage pa kud puklo. Druge taktike nema. Bekhend ispod proseka. Gradnja poena ne postoji. Samo forhend cim se ukaze prilika. To prolazi protiv slabijih, ne i top 10 igracica. 4. Psiha. Cim se izgubi servis na pocetku seta, najcesce ode i set.

Rade

pre 11 godina

Zasto Ana ne moze sa najboljima?
Iz istog razloga iz kog i druge igracice tog ranga ne mogu, zato sto su najbolji kvalitetniji od nje, odgovor je vrlo jednostavan

moje misljenje!

pre 11 godina

Složio bih se sa Saletom i "dedom"! Možda je stvar upravo u tome da Ana nema dovoljno kvaliteta da pobeđuje najbolje igračice! Komentari tipa da je zadržala dobru igru kao protiv Jelene, imala bi veće šanse protiv Radvanske - prilično su besmisleni! Ana ni u meču drugog kola nije prikazala neku sjajnu i konstantnu igru (a protivnica teško da je u teniskom vrhu)! Takođe je poznato i to da je Jelena meč igrala sa povredom stomačnih mišića, pa mi nije jasno na osnovu čega su neki sa toliko samopouzdanja najavili Aninu glatku pobedu nad Radvanskom! Dobra igra sa bilo kojom povređenom teniserkom, nije baš primer nečije pripremljenosti i superiornosti!
Dosta dugo, Ana nije u stanju da pobeđuje vrhunske teniserke! Niti je u karijeri ostvarila previše takvih pobeda, o čemu se i ranije pisalo na ovim sportskim stranicama (slabi rezultati protiv sestara Vilijams, Enan, Klajsters, Sarapovom, a sad su tu neke druge igračice)! Pored toga, iako se to retko pominje, Ana je svoju jedinu Gren slem titulu osvojila pobedom na Dinarom Safinom, devojkom za koju mladji ljubitelji tenisa verovatno nikada nisu ni čuli, i koja je nakon jednog kraćeg perioda slave, potonula u potpunu anonimnost! Ko je danas Dinara Safina?
Zbog toga stoji zaključak da je Anino osvajanje Rolan Garosa, jednostavno bio splet (pre)srećnih okolnosti i izostanka onih pravih, vrhunskih teniserki!

Dragana

pre 11 godina

Svaka cast za tekst, sve je napisano bez greske. Potpuno se slazem sa konstatacijom da je servis najveci problem, i na njemu treba raditi. Bio je i onaj problem za izbacajem loptice, ali je to sad koliko-toliko regulisala. Imam pitanje jedno: Da li je Ana prosle godine pobedila neku igracicu iz top 10? Ako jeste, ko je to bio, i na kom turniru? Hvala unapred.

BojsiMetalika

pre 11 godina

Zašto Ana ne može sa najboljima?

Kad bi tenis bio "Ko udari jače", moj komšija Stanko bi bio prvak sveta.
Kad bi tenis bio "Neka pobedi lepši", moja komšinica Mica bi bila šampionka.

Izgleda da je tenis mnogo više od toga :(

doctor

pre 11 godina

Molim vas,4 godine igra isto i tu vise nema nikakvog smisla se opterecivati i analizirati je .. Devojka ne moze bolje.. Oni uspesi su posledica mladosti ,igrala je bez opterecenja,imala i malo sreca(nestabilna Safina u finalu RG).. Ana je za drugi 10 i to je to!

Mimi

pre 11 godina

Zato sto nikada nije sazrela, problem je pre svega u glavi. Nema strpljenja da igra duzi poen i da ga izgradi, nego srlja bezglavo iz greske u gresku. Ako je ne krene od starta, provalija. Cim pocne da gubi, predaje se i igra na sve ili nista, sto nisam video da radi i jedna ozbiljnija teniserka u poslednjih dvadesetak godina. Tenis je igra u kojoj i te kako morate biti uporni i verovati da mozete dobiti mec. Ana to nema kad je s druge strane iole bolji protivnik

Wimbledon

pre 11 godina

U zenskoj tenisu sad postoji velika 4 kao u muskom Serena,azarenka,sharapova,radwanska! S tim da ipak serena klasa ispred ove3 mada kako je masha krenula moze da bude zabavno finale! Btw ne slazem se da je ana igrala bolje protiv jelene ! Jeca je pogresila u taktici protiv ane igrala je dosta agresivno uzvracala je jakim aninim loptama,dok radwanska svaku mogucu jaku loptu slajsom umrtvi i vrati na pocetak poen i protivnik mora sve iznova da gradi dok ne falije...

Vladimir

pre 11 godina

Ana nema glavu za to, slaba je na psihicko-voljnom planu i sto je jos vaznije nema isti nivo kvaliteta repertoara udaraca.Mnogo toga joj je slabo od izlaska na mrezu do bekhenda, slajsa... i kao sto neko rece i krstenica je vazna 26-27 godina ima. Prosla je svoj zenit.

Deja Vu

pre 11 godina

Teško je to sada pronaći, ali o ovome sam pisao i pre 3-4 godine. Ana MORA da malo više IGRA tenis. Ne može se svaki poen završiti jednim udarcem, nije ona tog kalibra. Godinama je 'pumpaju' i treneri i 'teniski stručnjaci' i novinari da je to njena igra i da ona ne može drugačije, ali, to jednostavno NIJE TAČNO! I Novak je podigao svoju igru kada je poradio na strpljivosti i usvojio tzv. blok ritern. Dakle, stvar je vrlo jednostavna: ako vratite servis u teren imate, kakvu-takvu, šansu, da u nastavku osvojite poen. Ako vaš ritern završi u autu ili mrežicu, doviđenja!

Lepo je gledati Anine bombe iz riterna, koje fijuču pored protivnica, ali procenat uspešnih joj ne ide u prilog. Strpljenja, strpljenja, strpljenja!!

ja

pre 11 godina

Nije tu problem ni u servisu ni u treniranju.
Kada igra protiv neke losije teniserke Ana servisa fantasticno, ali cim naidje na neku iz top 10 taj servis staje. Jednostavno nastaje psiholoska blokada kod nje.

Danasnji mec je bio jedan od retkih meceva u kojem sam se nervirao kao da sam ja igrao taj mec.
Stvar je u tome sto Radvanska nije ni postojala na terenu, sto je bilo za 3 klase losija protivnica i sto maltene protiv Ane iz igre nije mogla da osvoji poen.
Tacno je da je ona defanzivna teniserka i da protivnice protiv nje tesko dolaze do poena.
Medjutim to danas nije bio slucaj. Ana je osvajala poene sa lakocom, raznovrsnom igrom i Radvanska joj nije mogla apsolutno nista.
Ali problem je sto je Ana promasivala zicer situacije. Polovina ovih greski koje je pravila bili su cisti ziceri. Sa druge strane na servis protivnice jako nepromisljena igra.
Radvanska je odservirala 7-8 aseva, a to nekad ne uspe u 10 meceva.
Nije ona servirala tako dobro, nego se Ana uopste nije trudila da vraca servise koje ne moze da napadne. To bi bilo razumljivo da je igrala protiv neke razbijacice, ali Radvanskoj je dovoljno vratiti servis i pre ili kasniej cete dobiti priliku za napad. Istovremeno dosta lakih servisa je Ana zakucala u mrezu. Na kraju 7 brejk prilika i nula iskoriscenih. Mec je lako mogao zavrsiti Aninom ubedljivom pobedom. Radvanska je bukvalno samo iskoristila 3 prilike koje je imala u ovom mecu, a Ana propustila bar 10 svojih. Da je bilo obrnuto Ana bi pobedila sa 6:1 6:1.

Danijel

pre 11 godina

Nema servis, nema bekhend i šta više očekivati od nje, bila broj 1 uzela GS i to ne može svako ali odavno su njenu igru pročitali..

marko

pre 11 godina

Svi govore o nestabilnosti i nemanju koncentracije, niko da kaze sta je uzrok tome. Po meni nedostatak fizicke snage, izazvan nedostatkom treninga ili stavljanje izgleda u prvi plan, tj sponzorskih interesa. Verujem da je ona svesna toga, i da taj neki nacin koji imaju da sve to izbalansiraju, ocigledno ne daje rezultate, i po meni tu lezi sva njena nervoza. Uopste nemam sumnju da je ona svesna svega toga, jer ipak je ona ljuti profesionalac. Tako je bilo na neki nacin i sa Novakom koji je trazio svoj put, i izgleda da je tajni zacin bio rad sa Cetojevicem. Mozda i Ani treba tako neko iznenadjenje, jer ocigledno da standardni putevi ne daju rezultat.

Neven

pre 11 godina

Mnogo toga joj je uvek nedostajalo ali ono na prvi pogled što upada u oči je da prestane da se raduje poenima ,naročito protiv slabijih protivnica, druga stvar je da ima jako sporo noge i da treba da stavi tegove oko zglobova i da mora da bude mnogo elastičnija, a i kondicija joj nije jača strana, kao da nema snage za duže razmene. Treće je jako loša anticipacija, a to može da popravi jedino ako ubrza noge i ojača trbušnjake. Četrvto je da sporo razmišlja ili joj blokira mozak svremena na vreme.Zato i pokušava sve na silu da dobije, jer nikad nije imala plan B, nijedan segment igre za šetri godine nije unapredila, pogledajte samo koliko joj je drop šot tvrd, kako telefonira kad ga izvodi, uopšte ne zna da ga sakrije, to nije samo stvar grča, nego mnogo više stvar treninga, kao i izbačaj loptice prilikom servisa. Teško da je Ana mentalno u stanju da toliko trenira pored marketinških obaveza, i teško da postoji trener koji bi je naterao da proba da razmišlja. Jeste bila prva ,čak je i RG osvojila, ali 2008 -me se igrao najgori tenis, bez Klajsters,povređena Šarapova, Enan se povukla, Serena povređena,Venus van forme, jedostavno se namestilo. Ni sad nije nešto bolja situacija, kad vidimo kako teretnjak od Serene i dalje dominira, još i Šarapova posle silnih povreda i pauza prosto gazi. Mentalno, daleko je ženski tenis od 2003-04 kad su bile u top formi Enan,Serena,Kim,Venus. Prosto, Ana mora mnooogo više da trenira, i da odraste , ili da ne zavarava sebe stiskanjem pesnice.

Djoksa

pre 11 godina

Odlična analiza Ozmo!

Pored svega nabrojanog što ste izneli ja bih dodao još nešto. Tiče se mentalnog aspekta Anine igre. Pravilno ste zapazili da se mentalni aspek najpre odrazio na njen servis. Ali ima i tu još ponešto (pa i Novak je maltene celu 2009 i pola 2010god igrao "bez servisa" pa je ostao u top 3).
Prvi razlog Anine nemoći u susretima sa top 10 (pre svega) teniserkama ja bih nazvao "viner trans". Posle dva, tri, a nekad i više vinera zaredom, Ana nastavlja da "siluje" igru nastojeći da reternom ili drugim udarcem posle servisa završi poen po svaku cenu. Ako tada joj ne krene kako želi (a takva ne prolazi kod školovanih vrhunskih teniserki) upada u fazu samouništenja gde gubi u serijama poene, gemove i na kraju set. Takvom svojom igrom gubi samopouzdanje i tada dolazimo do drugog njenog problema.
Drugi razlog Anine nemoći ja sam nazvao jednostavno "nepoverenje u bekend". U trenutku kada joj "kola krenu nizbrdo" Ana se očajnički hvata za jedinu tačku u svojoj igri u koju ima najviše poverenja, forhend. Pokušava na svaki način da se prebaci tako da poene igra samo forhendom... Naravno, to protivnice znaju, pa joj samo prebacuju lopticu na bekend ciljajući da to bude što veći ugao ali ne preterano jako.. Ana se izvlači na forhend, a onda ili greši ili protivnice kad uhvate njen udarac samo lopticu prebace na suprotan deo terena.. Ana iako stigne takvu lopticu nemoćna je da dobije poen, jer to nije njena igra.

Realan

pre 11 godina

Treba da prestane da se zavarava i da ne gaji svoje nade na staroj slavi.
Ja u zivotu nisam video nekog profesionalnog sportistu kome toliko opadne koncentracija nakon jednog loseg poena, a bavim se sportom vec dosta dugo i pratim isti.

Druga stvar je njen servis. Ako komentator kaze: ''Pocela je da radi na pravilnom izbacaju loptice i vidi se napredak'' u necijoj odmakloj teniskoj karijeri, tu nesto nije u redu. Polovinu svojih servisa mora da kompenzuje zato sto lose baci loptu.

Treca stvar je kretanje. Pogledajte kretanje Ane i TOP 10 igracice.

Miki

pre 11 godina

Sale,posle tvog teksta ja nemam sta da mislim ili dodam!Sve sto si napisao ne moze biti tacnije,istinitije!Dakle,bez komentara,samo: SVAKA CAST!!!

Ćuti i igraj, tek je januar

pre 11 godina

@ded
Nije Ana u životu imala samo jedan slučajan uspeh ili dva - RG i prvo mesto na listi - nego je sa 19 uzela Montreal pobedivši slavnu Hingis koja je tada imala 25 godina, na RG 2007. igra finale protiv Enen a pre toga eliminiše Venus i Šarapovu, 2008. igra finale AO, kad je Jelena bila na vrhuncu, Ana je dobija u polufinalu RG, Jelena iste te 2008. igra finale USO i gubi od Serena sa 2:1, posle velike borbe. To je streotip što pišeš. Ana nije imala konkurenciju, Safina isto, Vonjacki i naravno Federer. Novak i nadal i Murau nisu jaki!? Sve nekako čitam, ali ove stereotipe ne mogu da pidnesem, jer su odraz velike površnosti. Ovogodišnji AO: dobila je tri meča, povela protiv jelene sa 8:3, izgubila od Radvanjske koja će ladno dobiti Li, uzela je Brizbejn i Sudnej, neka samo iga, tek je januar, a slažem se s mišljenjem da je vreme za novog trenera, mislim da ovaj gospodin nije za njen stil igre, a očigledno nije neko ko može da joj ulije sportsku drskost. I da nikada ne čita šta se ovde o njoj piše.

ded

pre 11 godina

Ana je 2008 iskoristila momenat u kom nije bilo jakih teniserki u svetskom vrhu. Enan se povukla, Klajsters nije igrala, sestre Vilijams su bile potpuno nezainteresovane za tenis (ispale sa rang lista iz prvih 20), a Šarapova je bila povređena svaki drugi turnir. U međuvremenu su se u vrh vratile i sestre Vilijams, Šarapova, a priključile su se i neke mlađe teniserke. Ana prosto nema igru za top 10, i ne verujem da će u 26-oj godini moći da nešto promeni u svom stilu igre i pristupu na treninzima. Janko je to učinio i približio se najboljima, ali ni on nikada neće moći da ugrozi najbolju četvoricu, šta god da učini sa svojom igrom. Ana je mogla bolje da prođe u karijeri, ali se opredelila za drugačiju vrstu slave.

Nikola

pre 11 godina

Iskreno, mislim da se radi iskljucivo o kvalitetu Ane Ivanovic.

Nista protiv Ane. Biti top 20 igrac u sportu kao sto je tenis je ogroman uspeh. Ana je osvojila grend slem turnir, i na tom uspehu svaka joj cast.

Ali realno, ona nije na nivou Serene, Sarapove, Radvanske, Azarenke. Ne krece se dobro kao one, previse se izvlaci na forhend...

Nema nista lose biti top 20 igrac, ali Ana jednostavno nije za prvih 5, i sa to treba vise svi da shvatimo.

Boris

pre 11 godina

Gledao sam prenos. Ana je odlicno igrala. Rezultat nije realan. Imala je mnogo sjajnih poena. Cestitke za igru, rezultat je izostao. Imala je sanse, nije imala koncentracije i srece.

Marvin

pre 11 godina

Novi trener za njenu igru i dve-tri kile više. Za godinu i po dana ona nije uspela da stekne sigurnost i zato mnogo greši, možda nema ni prave treninge, tu se nešto mora promeniti, jer neke njene poteze koje je danas odigrala radvanska neće nikada. Ali, Poiljakinju ništa ne može da izbaci iz ravnoteže, ima veliku inteligenciju i vrhunsku defanzivnu tehniku, sve stiže, zato nju mogu danas da pobede samo najveće šampionke, ali ako ne bude grešile - mislim na Serenu i Šarapovu. Ana je kao osoba mirna, tiha, nema osnovnu sportsku agresivnost i drskost, a to je - ili se rodiš kao lav ili kao srna. Može Ana da igra uspešnije, ali ona nema pravi tim. Ovi je nisu podigli dovoljno. Doveli su je na prag prvih deset, to je u redu, za neki korak dalje mora nova ekipa. Najbolje rezultate imala je kad je sa njom pre četiri-pet godina radio trener iz Adidasa a fitnes bio onaj Australijanac. Nemam šta više, idem na politiku i ekonomiju, tu nema neuspeha, dosta mi je i Laktaša i Melburna i tako dalje.

milan

pre 11 godina

misilim da je problem u fizičkoj pripremljenosti, pre svega u samoj snazi. Potreban je višak kilograma (3-5, možda 7)da bi se nosila sa svim protivnicama. Krhka je Ana, mora biti više snage, više energije. Puno uspeha i sreće želim Ani i svim našim teniserkama i teniserima. Pozdrav.

my way

pre 11 godina

Zaista je tesko bilo sta reci nakon ovog meca, jer je Radvanska u seriji od 13 pobeda i to sa neverovatnih svih 26 dobijenih setova. Nikako se ne bih slozio da Radvanskoj servis nije najjace oruzje, naprotiv. Ona ima najpouzdaniji i najtecniji servis na turu, tehnicki savrsen, sto joj donosi impresivan procenat 1. servisa i to da prakticno ne pravi duple greske, a plus i da bez problema moze da nastavi sa drugim udarcem dok ostale teniserke u manjoj, ili kao Ana vecoj meri, imaju problema sa tim.
Sto se Ane tice, tesko joj je bilo sta zameriti. Prosto kljucne poene nije uspevala da dobije sa svojom rizicnom igrom, ali tesko je reci da li i kako treba od toga da odstupi i trazi neki drugaciji balans. Kljucne reci po meni su KONCENTRACIJA i SMIRENOST U GLAVI u tim trenucima, pa ne bi bilo ovoliko neiskoristenih brejk lopti i malo spasenih.

ded

pre 11 godina

Ana je 2008 iskoristila momenat u kom nije bilo jakih teniserki u svetskom vrhu. Enan se povukla, Klajsters nije igrala, sestre Vilijams su bile potpuno nezainteresovane za tenis (ispale sa rang lista iz prvih 20), a Šarapova je bila povređena svaki drugi turnir. U međuvremenu su se u vrh vratile i sestre Vilijams, Šarapova, a priključile su se i neke mlađe teniserke. Ana prosto nema igru za top 10, i ne verujem da će u 26-oj godini moći da nešto promeni u svom stilu igre i pristupu na treninzima. Janko je to učinio i približio se najboljima, ali ni on nikada neće moći da ugrozi najbolju četvoricu, šta god da učini sa svojom igrom. Ana je mogla bolje da prođe u karijeri, ali se opredelila za drugačiju vrstu slave.

Realan

pre 11 godina

Treba da prestane da se zavarava i da ne gaji svoje nade na staroj slavi.
Ja u zivotu nisam video nekog profesionalnog sportistu kome toliko opadne koncentracija nakon jednog loseg poena, a bavim se sportom vec dosta dugo i pratim isti.

Druga stvar je njen servis. Ako komentator kaze: ''Pocela je da radi na pravilnom izbacaju loptice i vidi se napredak'' u necijoj odmakloj teniskoj karijeri, tu nesto nije u redu. Polovinu svojih servisa mora da kompenzuje zato sto lose baci loptu.

Treca stvar je kretanje. Pogledajte kretanje Ane i TOP 10 igracice.

Boris

pre 11 godina

Gledao sam prenos. Ana je odlicno igrala. Rezultat nije realan. Imala je mnogo sjajnih poena. Cestitke za igru, rezultat je izostao. Imala je sanse, nije imala koncentracije i srece.

my way

pre 11 godina

Zaista je tesko bilo sta reci nakon ovog meca, jer je Radvanska u seriji od 13 pobeda i to sa neverovatnih svih 26 dobijenih setova. Nikako se ne bih slozio da Radvanskoj servis nije najjace oruzje, naprotiv. Ona ima najpouzdaniji i najtecniji servis na turu, tehnicki savrsen, sto joj donosi impresivan procenat 1. servisa i to da prakticno ne pravi duple greske, a plus i da bez problema moze da nastavi sa drugim udarcem dok ostale teniserke u manjoj, ili kao Ana vecoj meri, imaju problema sa tim.
Sto se Ane tice, tesko joj je bilo sta zameriti. Prosto kljucne poene nije uspevala da dobije sa svojom rizicnom igrom, ali tesko je reci da li i kako treba od toga da odstupi i trazi neki drugaciji balans. Kljucne reci po meni su KONCENTRACIJA i SMIRENOST U GLAVI u tim trenucima, pa ne bi bilo ovoliko neiskoristenih brejk lopti i malo spasenih.

ma očigledno je

pre 11 godina

Svakome ko je ikada slušao Anu kako govori makar na tv-u, jasno je šta je glavni problem. Ana je ustvari još uvek jedna mala, zaštićena devojčica u telu žene. Kada (ako) bude psihički odrasla, biće mnogo uspešnija u teškim situacijama, snaga i tehnika nisu njoj uopšte nedostaci.

BojsiMetalika

pre 11 godina

Zašto Ana ne može sa najboljima?

Kad bi tenis bio "Ko udari jače", moj komšija Stanko bi bio prvak sveta.
Kad bi tenis bio "Neka pobedi lepši", moja komšinica Mica bi bila šampionka.

Izgleda da je tenis mnogo više od toga :(

Lazar

pre 11 godina

Pitanje: "Kakvo je vaše mišljenje – šta Ana mora da uradi kako bi ponovo igrala u završnicama Gren slem turnira?"
...
Odgovor: Svaki put treba da zamisli da joj je protivnica - Jelena Janković!

Miki

pre 11 godina

Sale,posle tvog teksta ja nemam sta da mislim ili dodam!Sve sto si napisao ne moze biti tacnije,istinitije!Dakle,bez komentara,samo: SVAKA CAST!!!

Marvin

pre 11 godina

Novi trener za njenu igru i dve-tri kile više. Za godinu i po dana ona nije uspela da stekne sigurnost i zato mnogo greši, možda nema ni prave treninge, tu se nešto mora promeniti, jer neke njene poteze koje je danas odigrala radvanska neće nikada. Ali, Poiljakinju ništa ne može da izbaci iz ravnoteže, ima veliku inteligenciju i vrhunsku defanzivnu tehniku, sve stiže, zato nju mogu danas da pobede samo najveće šampionke, ali ako ne bude grešile - mislim na Serenu i Šarapovu. Ana je kao osoba mirna, tiha, nema osnovnu sportsku agresivnost i drskost, a to je - ili se rodiš kao lav ili kao srna. Može Ana da igra uspešnije, ali ona nema pravi tim. Ovi je nisu podigli dovoljno. Doveli su je na prag prvih deset, to je u redu, za neki korak dalje mora nova ekipa. Najbolje rezultate imala je kad je sa njom pre četiri-pet godina radio trener iz Adidasa a fitnes bio onaj Australijanac. Nemam šta više, idem na politiku i ekonomiju, tu nema neuspeha, dosta mi je i Laktaša i Melburna i tako dalje.

veliki strumf

pre 11 godina

Puno je problema u Aninoj igri: 1. Servis je veliki problem zbog loseg izbacaja. To utice i na psihu, na sigurnost. Kad bi izbacaj bio kao kod svih drugih, servis bi pravio veliku razliku. 2. Defanziva. Ona prakticno i ne postoji. Kretanje je jako slabo, spora je i kada bude napadnuta ne moze vise od dva puta da vrati lopticu, pa i tada kratko nakon cega usledi viner. U igri nema slajseva, nema spinova, samo rsvni udarci. 3. Ofanziva. Udari forhend iz sve snage pa kud puklo. Druge taktike nema. Bekhend ispod proseka. Gradnja poena ne postoji. Samo forhend cim se ukaze prilika. To prolazi protiv slabijih, ne i top 10 igracica. 4. Psiha. Cim se izgubi servis na pocetku seta, najcesce ode i set.

Deja Vu

pre 11 godina

Teško je to sada pronaći, ali o ovome sam pisao i pre 3-4 godine. Ana MORA da malo više IGRA tenis. Ne može se svaki poen završiti jednim udarcem, nije ona tog kalibra. Godinama je 'pumpaju' i treneri i 'teniski stručnjaci' i novinari da je to njena igra i da ona ne može drugačije, ali, to jednostavno NIJE TAČNO! I Novak je podigao svoju igru kada je poradio na strpljivosti i usvojio tzv. blok ritern. Dakle, stvar je vrlo jednostavna: ako vratite servis u teren imate, kakvu-takvu, šansu, da u nastavku osvojite poen. Ako vaš ritern završi u autu ili mrežicu, doviđenja!

Lepo je gledati Anine bombe iz riterna, koje fijuču pored protivnica, ali procenat uspešnih joj ne ide u prilog. Strpljenja, strpljenja, strpljenja!!

Djoksa

pre 11 godina

Odlična analiza Ozmo!

Pored svega nabrojanog što ste izneli ja bih dodao još nešto. Tiče se mentalnog aspekta Anine igre. Pravilno ste zapazili da se mentalni aspek najpre odrazio na njen servis. Ali ima i tu još ponešto (pa i Novak je maltene celu 2009 i pola 2010god igrao "bez servisa" pa je ostao u top 3).
Prvi razlog Anine nemoći u susretima sa top 10 (pre svega) teniserkama ja bih nazvao "viner trans". Posle dva, tri, a nekad i više vinera zaredom, Ana nastavlja da "siluje" igru nastojeći da reternom ili drugim udarcem posle servisa završi poen po svaku cenu. Ako tada joj ne krene kako želi (a takva ne prolazi kod školovanih vrhunskih teniserki) upada u fazu samouništenja gde gubi u serijama poene, gemove i na kraju set. Takvom svojom igrom gubi samopouzdanje i tada dolazimo do drugog njenog problema.
Drugi razlog Anine nemoći ja sam nazvao jednostavno "nepoverenje u bekend". U trenutku kada joj "kola krenu nizbrdo" Ana se očajnički hvata za jedinu tačku u svojoj igri u koju ima najviše poverenja, forhend. Pokušava na svaki način da se prebaci tako da poene igra samo forhendom... Naravno, to protivnice znaju, pa joj samo prebacuju lopticu na bekend ciljajući da to bude što veći ugao ali ne preterano jako.. Ana se izvlači na forhend, a onda ili greši ili protivnice kad uhvate njen udarac samo lopticu prebace na suprotan deo terena.. Ana iako stigne takvu lopticu nemoćna je da dobije poen, jer to nije njena igra.

Dspain

pre 11 godina

Postalo je poprilicno neprijatno gledati ovu devojku koja evidentno nije odlucila u kom smeru gadja. Ona nije najbolja jer su za to potrebni, izmedju ostalog i disciplina i fokus. Mislim da je najbolje podrzati je na nivou na kojem jeste, a ne praviti problem sto nije na nivou na kojem ne zasluzuje da bude. Fair play.

Nina

pre 11 godina

Ja jako volim Anu Ivanović i jako mi je žao što nikako ne može da se povrati na nekadašnji nivo. Moje mišljenje je da je Ani glavni protivnik ona sama, i da u ovom slučaju, Radvanskaja nije ništa posebno učinila da bi pobedila nego je Ana pobedila sama sebe, kao i mnogo puta do sada. Mislim da Ana ima psihičku blokadu kada je reč o suparnicama koje su u Top 20 i da ona sama sebi u glavi stvori priču da neće moći da ih pobedi i posle pravi gomilu početničkih grešaka kojima eliminiše samu sebe. Kad igra protiv slabijih protivnica, pa čak i protiv Jelene Janković, Ana puca od samopouzdanja i to se vidi na njenoj igri. kako dođe bolja igračica, desi se suprotno. Smatram, još odavno, da Ani treba jedan psihološki tim koji će dobro da poradi sa njom na samopouzdanju.Onda će će njen način igre doći do izražaja a i servisi će automatski biti bolji.

milan

pre 11 godina

misilim da je problem u fizičkoj pripremljenosti, pre svega u samoj snazi. Potreban je višak kilograma (3-5, možda 7)da bi se nosila sa svim protivnicama. Krhka je Ana, mora biti više snage, više energije. Puno uspeha i sreće želim Ani i svim našim teniserkama i teniserima. Pozdrav.

Ćuti i igraj, tek je januar

pre 11 godina

@ded
Nije Ana u životu imala samo jedan slučajan uspeh ili dva - RG i prvo mesto na listi - nego je sa 19 uzela Montreal pobedivši slavnu Hingis koja je tada imala 25 godina, na RG 2007. igra finale protiv Enen a pre toga eliminiše Venus i Šarapovu, 2008. igra finale AO, kad je Jelena bila na vrhuncu, Ana je dobija u polufinalu RG, Jelena iste te 2008. igra finale USO i gubi od Serena sa 2:1, posle velike borbe. To je streotip što pišeš. Ana nije imala konkurenciju, Safina isto, Vonjacki i naravno Federer. Novak i nadal i Murau nisu jaki!? Sve nekako čitam, ali ove stereotipe ne mogu da pidnesem, jer su odraz velike površnosti. Ovogodišnji AO: dobila je tri meča, povela protiv jelene sa 8:3, izgubila od Radvanjske koja će ladno dobiti Li, uzela je Brizbejn i Sudnej, neka samo iga, tek je januar, a slažem se s mišljenjem da je vreme za novog trenera, mislim da ovaj gospodin nije za njen stil igre, a očigledno nije neko ko može da joj ulije sportsku drskost. I da nikada ne čita šta se ovde o njoj piše.

bole bgd

pre 11 godina

(ja, 20. januar 2013 13:13)
(realista, 20. januar 2013 16:01)
(realno, 20. januar 2013 20:36)
Iako su tri potpisa vidi se da se radi o jednom komentatoru. Isto mišljenje, napaljeno, bez smisla za realnost, euforično i nezrelo ( i nema nigde ž,đ,š,ć,č). Nije ni čudno, jer i Ana, iako ima već 25 godina, preslatka je, ali još nezrela i živi još u snovima! Postavite sebi pitanje zašto toliko zicera odoše u mrežu ili aut? Odgovor je zato što uvek udara iz sve snage, a to ne treba uvek, nije ni moguće, nekad treba samo prebacivati lopticu i čekati šansu za napad.A Ana nema tehniku kao Serena Vilijams ili Šarapova da može stalno da "gruva"! I ne može stalno sreća biti na strani protivnica ( govotim o jačim, top 20). Ana nema ni dovoljno samopouzdanja, drhti, sevis joj je zbog toga loš. Psihički je već peta godina vrlo nestabilna. Pobeđuje jače protivnice samo ako ove igraju bolesne ili povređene, ili imaju najgori dan ( u 2012. pobede protiv Kvitove, Bartoli i Voznijacki).A tvrditi da bi u nekom sledećem meču mogla pobediti Agnješku sa 6:0 6:0, jer je za tri klase bolja igračica, više je nego smešno i nerealno. Isto kao što su nerealne stalne optimističke izjave Ane posle ovakvih poraza. Ana mora da sazri kao ličnost, da tenis prihvati kao igru i zadovoljstvo.Teniski teren nije mesto gde se tuku gladijatori, to je sport i zabava, naravno i posao. I velike korekcije u taktici! Nek nešto "ukrade" baš od Radvanjske, malo mixa, malo slajsa, malo kratka lopta, malo u ugao.

Rade

pre 11 godina

Zasto Ana ne moze sa najboljima?
Iz istog razloga iz kog i druge igracice tog ranga ne mogu, zato sto su najbolji kvalitetniji od nje, odgovor je vrlo jednostavan

Mimi

pre 11 godina

Zato sto nikada nije sazrela, problem je pre svega u glavi. Nema strpljenja da igra duzi poen i da ga izgradi, nego srlja bezglavo iz greske u gresku. Ako je ne krene od starta, provalija. Cim pocne da gubi, predaje se i igra na sve ili nista, sto nisam video da radi i jedna ozbiljnija teniserka u poslednjih dvadesetak godina. Tenis je igra u kojoj i te kako morate biti uporni i verovati da mozete dobiti mec. Ana to nema kad je s druge strane iole bolji protivnik

realista

pre 11 godina

Ne moze jer jednostavno ne veruje u sebe i u svoje kvalitete.
Nije tu problem ni u servisu ni u treninzima.
Servira ona fantasticno, kada nije pod pritiskom i kada igra sa nekom slabijom protivnicom.
Takodje igra fantasticno i vecina ovih teniserki iz vrha bi samo pozelele da mogu da igraju kao Ana.
Pa i u ovom mecu sa Radvanskom je sto se same igre tice bila za 3 klase bolja, ali sta to vredi kada potpuno nadigra protivnicu i onda promasi cist zicer. Pokloni gomilu jeftinih poena protivnici, sto preagresivnim riternima sto svojim duplim greskama i promasenim zicerima i onda sebe dovodi u situaciju da sve to mora da nadoknadi dobrom igrom.
Uglavnom to i uspe, ali u takvoj situaciji svaka i najmanja greska skupo kosta.
Danas su bukvalno 2 Anine greske odlucivale o tome da li ce izgubiti ovaj mec ili ga dobiti sa 2:0. Iako bi po rezultatu mogli pomisliti da je ubedljivo izgubila, na terenu je bilo potpuno obrnuto.
Ana ocigledno ne ume da se nosi sa pritiskom i to je ono sto je koci vec duzi period.
Kada bi sutra odigrala sa ovom Radvanskom mec koji ne bi imao nikakav rezultatski znacaj, Ana bi je pobedila sa 6:0 6:0 jer je toliko kvalitetnija teniserka od nje.
Ali cim postoji pritisak kao sto je borba za ulazak u cetvrtfinale gren slema, Ana taj mec gubi vec u svlacionici u svojoj glavi.

Иван

pre 11 godina

Ана Ивановић је недовољно и технички и психички поткована да би данас била у врху.
Агњешка Радвањска је мера слабости нашег женског тениса, тачније Анине и Јеленине слабости. Та Пољакиња се може описати у три речи: одбрана, одбрана и одбрана. Њу не може да победи онај ко не верује у свој ударац, а у исто време је та Радвањска релативно лак плен оних најбољих тенисерки, Серене, Шарапове, Вике и осталих које су у том тренутку у форми. Ана ту веру нема. Јер, нема ништа осим тог ударца, и ако он не продади, она зна да је готова. Одбрана јој је очајна, кретање ужас. Не знам има ли играчице из врха која толико касни при намештању. Међутим, она има већ 25 година. Видели смо јуче једног Вавринку који је напредовао психички у односу на прошлу годину, а играо је против Ђоковића, који је пре две године направио још већи "клик" у глави. Дакле, могуће је, али Ана је већ годинама на истој тачки, и одавно се не надам да ће да "одрасте". По мени, она је ухватила максимум за неког с тако лимитираним арсеналом, и хвала јој за све те тренутке. Ево, гледам управо меч Кузњецове и Вознијацки, и кад видим које све елементе у игри поседује Рускиња (волеје, ритерне, бекхенд, ударце са линије, форхенд, практично све), способна је да разбије још квалитетнију пушерку од Радвањске, а тек је седамдесет и нека на свету (са 27 година, није то старост у тенису), могу само да будем задовољан што је Ивановићева и ту где је.

bole bgd 2

pre 11 godina

(Ana no1, 20. januar 2013 20:53)
A bre ja, realni i realista, nikad ti nije dosta nerealnih komentara, a stalno se potpisuješ drugačije! Detinjast si kao Ana, prihvati realnost. Ana je doživela vrhunac 2008, bila je mlada, malo sreće i osvoji GS u Parizu, još nekoliko velikih turnira i bi No1. A onda se probudila i uplašila stvarnosti. Od tada do danas sva je u strahu i panici, istina u 2012. znatno bolje. Nadam se da će te i ti i ona "porasti", pa da zajedno uživamo u bar još jednoj godini Aninih uspeha!

Nikola

pre 11 godina

Iskreno, mislim da se radi iskljucivo o kvalitetu Ane Ivanovic.

Nista protiv Ane. Biti top 20 igrac u sportu kao sto je tenis je ogroman uspeh. Ana je osvojila grend slem turnir, i na tom uspehu svaka joj cast.

Ali realno, ona nije na nivou Serene, Sarapove, Radvanske, Azarenke. Ne krece se dobro kao one, previse se izvlaci na forhend...

Nema nista lose biti top 20 igrac, ali Ana jednostavno nije za prvih 5, i sa to treba vise svi da shvatimo.

doctor

pre 11 godina

Molim vas,4 godine igra isto i tu vise nema nikakvog smisla se opterecivati i analizirati je .. Devojka ne moze bolje.. Oni uspesi su posledica mladosti ,igrala je bez opterecenja,imala i malo sreca(nestabilna Safina u finalu RG).. Ana je za drugi 10 i to je to!

Dr NH

pre 11 godina

Ta devojka nema kapacitete za vise od ovoga sto traje vec nekoliko godina. Upala joj je sekira u med u jednom trenutku, sa Rolan Garosom, sponzorima, izgledom, medijskom paznjom, i nadasve novcem i tu je bio kraj. Sekira je polako tonula dole, a ona nazalost nema ni malo motivacije da sebe sagleda u pravom svetlu.

Neven

pre 11 godina

Mnogo toga joj je uvek nedostajalo ali ono na prvi pogled što upada u oči je da prestane da se raduje poenima ,naročito protiv slabijih protivnica, druga stvar je da ima jako sporo noge i da treba da stavi tegove oko zglobova i da mora da bude mnogo elastičnija, a i kondicija joj nije jača strana, kao da nema snage za duže razmene. Treće je jako loša anticipacija, a to može da popravi jedino ako ubrza noge i ojača trbušnjake. Četrvto je da sporo razmišlja ili joj blokira mozak svremena na vreme.Zato i pokušava sve na silu da dobije, jer nikad nije imala plan B, nijedan segment igre za šetri godine nije unapredila, pogledajte samo koliko joj je drop šot tvrd, kako telefonira kad ga izvodi, uopšte ne zna da ga sakrije, to nije samo stvar grča, nego mnogo više stvar treninga, kao i izbačaj loptice prilikom servisa. Teško da je Ana mentalno u stanju da toliko trenira pored marketinških obaveza, i teško da postoji trener koji bi je naterao da proba da razmišlja. Jeste bila prva ,čak je i RG osvojila, ali 2008 -me se igrao najgori tenis, bez Klajsters,povređena Šarapova, Enan se povukla, Serena povređena,Venus van forme, jedostavno se namestilo. Ni sad nije nešto bolja situacija, kad vidimo kako teretnjak od Serene i dalje dominira, još i Šarapova posle silnih povreda i pauza prosto gazi. Mentalno, daleko je ženski tenis od 2003-04 kad su bile u top formi Enan,Serena,Kim,Venus. Prosto, Ana mora mnooogo više da trenira, i da odraste , ili da ne zavarava sebe stiskanjem pesnice.

Wimbledon

pre 11 godina

U zenskoj tenisu sad postoji velika 4 kao u muskom Serena,azarenka,sharapova,radwanska! S tim da ipak serena klasa ispred ove3 mada kako je masha krenula moze da bude zabavno finale! Btw ne slazem se da je ana igrala bolje protiv jelene ! Jeca je pogresila u taktici protiv ane igrala je dosta agresivno uzvracala je jakim aninim loptama,dok radwanska svaku mogucu jaku loptu slajsom umrtvi i vrati na pocetak poen i protivnik mora sve iznova da gradi dok ne falije...

sasa jokic

pre 11 godina

Ana je previse smrsala, dobila je na pokretljivosti, ali budimo iskreni, malo je sto bi nas narod rekao, "trapava". Nisam negativan, ali za borbu sa prvih deset, potrebna je veca cvrstina u pokretima, sto Ana nema.
Ana je smanjenjem kilaze izgunpbila i razorni forhend, koji je nekad krasio, a gore pomenuta "trapavost" joj cesto smeta da se na vreme postvavimza udarac, pogotovo bekhend.
O servisu ne treba trositi reci.

moje misljenje!

pre 11 godina

Složio bih se sa Saletom i "dedom"! Možda je stvar upravo u tome da Ana nema dovoljno kvaliteta da pobeđuje najbolje igračice! Komentari tipa da je zadržala dobru igru kao protiv Jelene, imala bi veće šanse protiv Radvanske - prilično su besmisleni! Ana ni u meču drugog kola nije prikazala neku sjajnu i konstantnu igru (a protivnica teško da je u teniskom vrhu)! Takođe je poznato i to da je Jelena meč igrala sa povredom stomačnih mišića, pa mi nije jasno na osnovu čega su neki sa toliko samopouzdanja najavili Aninu glatku pobedu nad Radvanskom! Dobra igra sa bilo kojom povređenom teniserkom, nije baš primer nečije pripremljenosti i superiornosti!
Dosta dugo, Ana nije u stanju da pobeđuje vrhunske teniserke! Niti je u karijeri ostvarila previše takvih pobeda, o čemu se i ranije pisalo na ovim sportskim stranicama (slabi rezultati protiv sestara Vilijams, Enan, Klajsters, Sarapovom, a sad su tu neke druge igračice)! Pored toga, iako se to retko pominje, Ana je svoju jedinu Gren slem titulu osvojila pobedom na Dinarom Safinom, devojkom za koju mladji ljubitelji tenisa verovatno nikada nisu ni čuli, i koja je nakon jednog kraćeg perioda slave, potonula u potpunu anonimnost! Ko je danas Dinara Safina?
Zbog toga stoji zaključak da je Anino osvajanje Rolan Garosa, jednostavno bio splet (pre)srećnih okolnosti i izostanka onih pravih, vrhunskih teniserki!

Predo

pre 11 godina

Kada gledam neke tenisere javljaju mi se neke insinuacije, koje kakrakterišu njihove osobine, Tako Ferera zovem "duracel" zbog one reklame, a kada gledam Anu setim se "Kaćuše", raketnog bacača, koji su Rusi koristili u drugom svetskom ratu. Eksperti kažu da je ta Kaćuša imala više psihološki značaj, zbog zvuka, koji je stvarala, jer je strašno rasipala rakete i vrlo retko pogađala cilj. Gledajući Anu, samo se pitam da li će lopta, koju ima na reketu u čistoj poziciji, otići u mrežu ili aut. Nije problem kada je protivnica pomakne i natera da igra u trku, ali napraviti toliko neprisiljenih iz viner pozicija je neoprostivo. To, recimo, Radvanska zna i zna da je dovoljno da lopticu vrati u Anino polje i Ana će sama odraditi ostatak posla. Da je igrala kao protiv Jelene meč bi bio neizvesniji, jer je protiv Jelene gradila poene, što danas nije činila, ali joj je i Jelena slala mnogo manje zahtevne lopte. Mnogo je to bolje nego što je bilo, ali pravo pitanje za nju i za njenog trenera je: Kako smanjiti broj neprisiljenih grešaka i pogoditi teren iz čiste situacije, a ne poslati loptu metar u aut? Ona ne može trčati brže, nema taj osećaj da predvidi gde će lopta ići, tj. dobru anticipaciju, ali može pogoditi teren iz čiste situacije. I to ne mora biti svaki put rizičan udarac. Može biti spin udarac, jer ima snage za to, koji će ili dovesti do greške njene protivnice, ili joj omogućiti novi udarac.

vremeplov

pre 11 godina

Krki, čoveče, sad je 2013, a ne 2008! Nije problem, mogu ja da sednem i u vremeplov, ali koja je tvoja poenta?

Je l sad pobedjuje Šarapovu? Ili neku iz tog ranga? Pa i taj Gren slem! Koga je dobila u finalu: Serenu, Venus, Kim, ili smešnu Dinaru, još samo jednu od udaračica koje su bile i prošle?!

Bole

pre 11 godina

Jako volim tenis, jer je to igra u kojoj vas jedna pobeda bukvalno moze lansirati u sam vrh. Ana nikako da dodje do te pobede. Jako volim njenu igru, jao lepo to sve izgleda...ali kad ide. Kad ne ide, to je stvarno pravo mucenje, kako Ane, tako i nas, njenih navijaca. Mislim da mnogi nisu u pravu kad kazu da Ana nije kapacitet za top 10. Cek, Sara Erani jeste? Anin veliki problem je NE igranje manjih turnira, Ana igra samo najvece turnire, sa najvecim igracicama... Tako se ne napreduje, realno. Sara E. je prosle godine odigrala preko 25 turnira garantovano, a Ana manje od 20. Ona to sebi jednostavno ne moze da priusti. Etoooo toliko od mene :) Hvala na paznji prijatno!

ja

pre 11 godina

Nije tu problem ni u servisu ni u treniranju.
Kada igra protiv neke losije teniserke Ana servisa fantasticno, ali cim naidje na neku iz top 10 taj servis staje. Jednostavno nastaje psiholoska blokada kod nje.

Danasnji mec je bio jedan od retkih meceva u kojem sam se nervirao kao da sam ja igrao taj mec.
Stvar je u tome sto Radvanska nije ni postojala na terenu, sto je bilo za 3 klase losija protivnica i sto maltene protiv Ane iz igre nije mogla da osvoji poen.
Tacno je da je ona defanzivna teniserka i da protivnice protiv nje tesko dolaze do poena.
Medjutim to danas nije bio slucaj. Ana je osvajala poene sa lakocom, raznovrsnom igrom i Radvanska joj nije mogla apsolutno nista.
Ali problem je sto je Ana promasivala zicer situacije. Polovina ovih greski koje je pravila bili su cisti ziceri. Sa druge strane na servis protivnice jako nepromisljena igra.
Radvanska je odservirala 7-8 aseva, a to nekad ne uspe u 10 meceva.
Nije ona servirala tako dobro, nego se Ana uopste nije trudila da vraca servise koje ne moze da napadne. To bi bilo razumljivo da je igrala protiv neke razbijacice, ali Radvanskoj je dovoljno vratiti servis i pre ili kasniej cete dobiti priliku za napad. Istovremeno dosta lakih servisa je Ana zakucala u mrezu. Na kraju 7 brejk prilika i nula iskoriscenih. Mec je lako mogao zavrsiti Aninom ubedljivom pobedom. Radvanska je bukvalno samo iskoristila 3 prilike koje je imala u ovom mecu, a Ana propustila bar 10 svojih. Da je bilo obrnuto Ana bi pobedila sa 6:1 6:1.

Ђорђе

pre 11 godina

A zasto Crvena Zvezda i Partizan ne igraju sa najboljima? Pa jer ne mogu da prodju prvo kolo. Drugim rijecima, najbolji igraju protiv najboljih. Ana to nije. Ana je drugoligas.

add

pre 11 godina

Prvo, Ana vec godinama ima problem kod bacanja lopte za servis, ranije kada je bila prva nikada joj se to nije desavalo... po mom misljenju to je nedostatak treninga i koncentracije... Drugo, ona nema dovoljno kondicije za jake i duge razmene, previse je oslabila, izgubila na misicnoj masi, pogledajte joj samo ramena i uporedite sa bilo kojom teniserkom Azarenkom, Kvitovom, Sarapovom, Na Li, Serenu i da ne spominjem.. Ko zna kako se hrani i na kojim je dijetama, ali motiv za to joj nisu pobede vec lepsa figura... Trece, njoj fali samopouzdanja, i ako smem da primetim ne samo teniskog, vec i zivotnog, jer ne znam da li ste gledali miks dubl u Pertu, Ana nije mogla da vrati nijedan Verdoskov servis niti bilo koji udarac koji je on poslao, a realno bio je dzentlmen i nije zapinjao... Nekako nema tu sampionsku krv, nikako da joj proradi inat... Morala bi hitno da osvoji neki turnir i da se mnogo vise fokusira na sport. Isti problem ima i Jelena. Ne mislim da im je tenis najvaznija stvar na svetu, ali ih i ne osudjujem zbog toga, mlade su, imaju para, ceo zivot treniraju...

ajmo ana

pre 11 godina

@ Dragana
Da,ana je prošle godine pobjeđivala igračice iz top 10,kvitovu u fed cupu,te wozniacki i bartoli u indian wellsu i to poprilično sigurno u 2 seta.Njen problem je isključivo psihološke prirode,naime u mnogim poenima se vidi njena pretjerana želja za uspjehom i upravo iz toga proizlazi nejno srljanje.Drugo ovaj trener joj je donio nekakav mir i konstantnost,ali je jednom sama rekla da je previše miran,njoj treba neko ko će joj podići adrenalin i doprinijeti da bude sportski drska.ovaj mi se čini previše pasivan,ono klasičan hladni englez.Zatim ona se ne može da nosi sa pritiskom kad je bila mladja bila je u naletu i nije imala šta izgubiti,a sada je svesna da je to sve nekad imala a sada više nema,pretpostavljam da tu dolazi do sumnje u samu sebe i previše pitanja,a premalo odgovora u njenoj glavi.To je najveći problem,ona to treba zaboraviti i početi igrati kako zna.A uostalom treba i dobiti koji kil natrag.Djeluje mi previše blago,ponekad čak i šeprtljavo na terenu.

Svetu se ne moze ugoditi

pre 11 godina

Neverovatno koliko "strucnjaka" na jednom mestu.Kada pobedjuje najbolja je,kada izgubi i to od najbolje teniserke ove godine(po broju pobeda),onda je to bruka.Srpski je broj 1,a to ce biti i narednih godina.Bolju nemamo,a kada joj se kockice sloze bice jos bolja nego sto je sada.Ajde!

Иван

pre 11 godina

Претходно написах да је Радвањска мера очаја нашег тениса. Сад видим да је Ивановићева мера очаја у менталном стању наше нације. Једном је Љубичић рекао како је у време кад је он почињао сваки играч имао неку слабу тачку, а да је касније постало много теже, јер данашњи најбољи играчи имају све елементе игре. Можда неко нема најбољи сервис (Надал), бекхенд (Федерер) или волеј (Ђоковић), али ником од њих то није изразита слабост. Исто важи и за женску конкуренцију. Чак и пушерке попут Радвањске или Вознијацки знају да одиграју на мрежи, само што се баш ретко нађу тамо. Можемо ми причати да је данас слаба конкуренција у женском тенису, јер је Каролина била прва више од годину дана, а Агњешка је четврта (мада тај ренкинг заварава: знамо сви да Серена не игра сваки турнир, као и да је мноштво ветеранки у врху тура, попут Ли, Скјавоне, Стосур, Вилијамсове итд. више не "гризу" на сваком турниру, па је тим пушеркама лакше да стигну до врха), али то све не значи да су данашње тенисерке слабије од оних пре 2-3 деценије. Комплетне су у односу на своје претходнице, које су биле као пресликане из Љубичићеве изјаве. Ивановићева је пример грешке у времену, анахронизма, тенисерке из осамдесетих или седамдесетих коју је неко силом прилика натерао да игра у ово наше доба, у којем нема шансе да освоји више од тог једног слема, кад су јој се ваљда све звезде овог света поклопиле. И просто не могу да верујем да има још увек толико залуђеника међу Србима који верују у неки њен пробој, шта већ?!?

Dermendziev

pre 11 godina

AO: Zašto Ana ne može sa najboljima?

Bravo Sasa za temu.U zdravom telu zdrav duh i obrnuto:u zdravom duhu,zdravo i telo.Tenis-vise mentalna,nego fizicka igra,davno apsolvirano,ali i bez dobre fizicke spreme svakako gubi se vera,mentalna ravnoteza.Ukupna harmonicnost,ukljuci i privatnu,implicira radost,raspolozenje u svakom poslu.Malo li primera:Masa S,Vika,Radvanska.A da se na prvi pogled ne moze napredovati mnogo na mentalnom planu(da se "tesko menja urodjeno stanje") najbolje nas deantuju Azarenka i Sarapova,koje su nartavile"revolucionarni napredak" na mentalnom planu za samo godinu ili dve,zar ne?

Mnogi Aninu igru vezuju iskljucivo za nerostatak samopouzdanja(mentalni sklop),a ja kazem :izmedju ostalog i mentalni sklop,ali vise iz "preuverenosti",izvaredno rece @Djoksa "viner trans",ma kako se on desio bombstim servisom ili razornim fofhendom.Onog trenutka kad Ana iskreno prizna sebi da stvarno ima puno boljh teniserkiod od nje,kad sama sebe vrati u realnost(a ne govori o boljima iz kurtoazije ili da bi lepo zvucalo iz usta lepovaspitane devojke,a u sebi misli"lako cu,bolja sam),ozbiljnim radom i mnogim odricanjima,usavrsavanjem,ponovo ce postati TOP ten,ako to zarko zeli biti.Realno sada igrom daleko je od od toga(naravno ne brojcano).

Stalno usavrsavanje poput Azarenke,Sarapove,Radvanske,Kerber,Serenu pominjati necu,jer Robson,Stivens... stasavaju,grabe krupnim koracima,zeljne dokazivanja,spremne da istisnu cak i neke postojece Top ten igracice.

Pozdrav!

Euforija

pre 11 godina

Moje misljenje za Anu je vrlo kratko. Volim da gledam i navijam Anu a cesto se nerviram kada pocinje da gresi i gresi.
Pod 1, nju brzo hvata euforija. Kada pobedi slabije teniserku odmah pomisli da je sve na mestu.
Pod 2, cesto gubi pouzdanje toku meca tako da na psiholoskom smislu bi trebalo da radi jacanje stabilnost. Bas kao sto to radi sve vreme Nole.
Nole radi bas perfektno u tom smislu i cudi me sto se savetuje s njim.
Ako pod 1 moze da izbaci iz nje a da proradi na pod 2, garantujem da ona moze da pobedi bolo koju teniserku sa vrha (bas kao sto je izjavila).

Vlatko

pre 11 godina

Zato što i dalje ima mentalni sklop tinejdžerke - ponekad je dovoljan jedan poen da je totalno izbaci iz igre i to u tolikoj meri da ponekad izgleda kao da ne ume ni da servira loptu kako treba :-( Velika šteta pošto kod nje je problem isključivo u glavi. Kad se išlo kod Boga po mentalnu snagu, izgleda da je Novak uzeo i Viktorovu i Aninu ;-)

Tml

pre 11 godina

Možemo mi da mislimo šta hoćemo, ali samo ona i njen tim znaju kako im je i treba da nadju rešenje. Ja i dalje verujem u nju i želim joj sve najbolje!

Molim vas objavite komentar

pre 11 godina

Da nije smesno bilo bi zalosno. To je odgovor na pojedine komentare.

Najlaksa stvar u Srbiji je pljuvati i omalovazavati najuspesniju teniserku. Niko se u Srbiji ne pljuje kao Ana Ivanovic.

2008 godine Venus Williams je bila TOP 10 TENISERKA
2008 godine Serena Williams je bila TOP 5 TENISERKA
2008 godine Maria Sharapova je bila TOP 3 i TOP 5 TENISERKA
2008 godine Justine Henin je bila 1 TENISERKA SVETA
Idete toliko daleko da omalovazavate i Dinaru Safinu da bi sto vise omalovazili Anu Ivanovic.
2008 godine Dinara Safina je pre French Open-a pobedila Elenu Dementievu, Serenu Williams i Justine Henin.
Na French Open-u 2008 pobedila je Mariu Sharapovu, Elenu Dementievu i Svetlanu Kuznetsovu.
Toj devojci niko nije poklonio 3 Grand Slam finala (KOLIKO IH IMA Agnieszka Radwanska???) Iz tenisa se povukla zbog teske povrede.


OVO JE ZA SVE ONE KOJI PISU DA KONKURENCIJA NIJE POSTOJALA 2008 GODINE. Naravno treba ovim imenima dodati i Elenu Dementievu i Jelenu Jankovic koje su tada bila 3 KOPLJA KVALITETNIJE od Agnieszke Radwanske ili Caroline Wozniacki danas.

Ana Ivanovic ce igrati jos 2,3,4 godine... Daj Boze i duze. Koliko ce vremena proci kada ponovo neko iz Srbije bude u TOP 20, TOP 15 ili TOP 10 na WTA listi?
I da nikada vise ne uđe u TOP 10 na WTA listi TRI GRAND SLAM FINALA i POZICIJA BROJ 1 nisu slucajnost.
Ana Ivanovic ce zbog celokupne karijere, harizme, lepote i sponzora uvek biti VELIKA TENISKA ZVEZDA.

Mister No

pre 11 godina

Zato sto bolje od ovoga ne moze,ona je samo prosecna,mozda i losija od toga teniserka.Jedino mi nije jasno zasto se njeni neuspesi toliko stavljaju u prvi plan,za razliku od uspeha nekih drugih,samo da bi uvek bila u vestima i da bi joj popularnost bila konstantna.

Maja

pre 11 godina

Šta da još dodam pored svih komentara posetilaca sajta.Slažem se sa većinom u tome da Ana treba da dobije 3-4 kilograma mišićne mase(a ne sala),znaci posebna ishrana,teretana.Na terenu po udarcima,kretanju i servisima izgleda kao da je upravo prebolela Rahitis(ne daj Bože)!Kao da će se srušiti...Takođe što se tiče kretanja na terenu,dve lopte vrati treću ne može.Neka angažuje kondicionog trenera,vožnja biciklom,tegovi i trčanje,disanje itd.To kada posloži biće ponovo u vrhu.

realno

pre 11 godina

@gmbh
Stvarno pises gluposti.
Ana nema inteligenciju za tenis???
Pa to je poslednja stvar koja se moze reci za nju.
Ana je jedna od ubedljivo najinteligentnijih teniserki na svetu.
Otidji na njen sajt i pregledaj malo snimke nekih njenih meceva.
Naci ces u tim mecevima bar jedno 50 poena koji su odraz suve teniske inteligencije.
Bar 50 poteza koje realno ni jedan jedini teniser, a kamoli gledalac ni u ludilu ne bi ocekivao.
50 nacina da se dobije poen koji ti ne bi pali na pamet da razmisljajs satima, a ne delic sekunde koliko ona ima u takvim situacijama.

I ti za takvu teniserku kazes da nije inteligentna?
S T R A S N O!!!
Ana je po svom teniskom umecu, vestini, znanju i sposobnostima i dan danas medju 3 najbolje na svetu.
Ali po svom sampopouzdanju nije ni medju prvih 300.
To je jedini razlog njenih poraza.
Teniserkama koje imaju samopouzdanje 4-5 dobrih poena je dovoljno da dobiju mec.
Ana je danas odigrala bar 20 fantasticnih poena i opet izgubila.
Ani nije dooljno da bude duplo bolja od protivnice.
Mora da bude 6 puta bolja da bi dosla do pobede. Mora da radi 6 puta vise od tih teniserki koje imaju samopouzdanje da bi postigla isti rezultat. Njen jedini problem je kako vratiti to samopouzdanje.
Glupo je uopste pricati o Aninoj igri, kada devojak igra SAVRSENO.
Sa istom ovom igrom u nekom sledecem mecu istu tu Radvansku moze pobediti sa 6:0 6:0.Pa i danas da nije poklonila protivnici jedno 10 poena i promasila bar jos 10 zicera Radvanska bi isla kuci biciklom.

Ana no1

pre 11 godina

Ne znam bas sta vi podrzaumevate pod zavrsnice gren slem turnira.
Ana je na 3 od 5 poslednjih gren slemova stizala do osmine finala i sesnaest najboljih, na jednom i do cetvrtfinala i 8 najboljih.
Ako na turniru ucestvuje 128 teniseki, a vi stignete do najboljih 16 onda to svakako jeste zavrsnica.
A da li cete proci do polufinala cesto odlucuje zreb, jedan jedini mec, malo sportske srece...

Za ovog sto pominje neku drugu nasu "najbolju" teniserku da ga samo pitam koliko je puta ta teniserka uopste stigla do tih 16 najboljih.
Ako ne zna ja cu mu odgovoriti ukupno 4 puta za poslednjih 5 godina i 19 odigranih gren slem turnira.
"Ona" moze biti najbolja samo u njegovoj glavi.

Ana je trenutno najbolje sto Srpski zenski tenis ima. Bojana Jovanovski je takodje vec duze vreme drugi reket Srbije.
JJ je tek na trecem mestu, a tu ce i zvanicno biti najkasnije za mesec dana.
Pozdrav

gmbh

pre 11 godina

@(realno, 20. januar 2013 20:36)

izvini sto moram da ti razbijem iluzije, ali maksimum sto ana pokazuje su nastrebane kombinacije, koje nije u stanju ni da permutira da razbije monotoniju, a jos manje da razmislja o tome kako da dodatno modifikuje udarac i improvizuje. ona zivi u trenutku i cim joj samopouzdanje padne, ni taj trenutak ne moze da iskontrolise, a kamoli da razmislja nekoliko poteza unapred. dobar igrac igra uvezbano, a sjajan igrac (nasi primeri su nole i janko) povrh toga igra kreativno. da sve ostalo u njenoj igri funkcionise, mogla bi ovaj nedostatak da nadomesti. ovako je tu gde jeste. za sada. da me ne razumes pogresno, nadam se da ce napredovati, ali realno sumnjam u to.

Nije nego!

pre 11 godina

Vladmire, o čemi ti govoriš?!
Zamisli molim te " sve igračice ludački igraju protiv Ane Ivanović jer ne mogu da podnesu njenu lepotu, pa misle ako je pobede da će pobediti i njenu lepotu"!
Nije nego! Ovo već liči na maniju gonjenja: jadna Ana! Zaboravljaš da ima toliko drugih lepih teniserki, zgodnih, šarmantnih, to je samo stvar ukusa ko je kome najlepši! Govoriti da sve igračice igraju "ludački" sa Anom, prelazi granice zdravog razma i prelazi u tešku paranoju! Uostalom, pobediti jednu Serenu ili Šarapovu predstavlja veće dostignuće nego pobediti Anu, koliko god ti bio pristrasan! I još jedna stvar: kad je već proglašavaš senzualnom i emotivnom ženom, zbog čega misliš da je ona jedina takva na turu? A šta je sa drugim devojkoma? Misliš li da druge teniserke ne mogu, isto tako, biti senzualne i emotivne? Da se nije možda Ana pretplatila na sve ljudske i estetke kvalitete na ovom svetu, a druge devojke mogu samo da je mrze i "ludački" igraju protiv nje!

bole bgd 3

pre 11 godina

Sad vidim realno, realisto, ja i anna da si, stil ti je originalan, napisao još bar tri teksta u odbrani Ane( čak se potpisa i kao Jelena!?). Šta ti je bre čoveče, ma mi svi volimo Anu, ali nam je žao kad vidimo da se muči, kad je nervozna, kad plače. Pa i mi bi svi voleli da nije tako, da Ana hara na mečevima, da razbija i Serenu i Mariju i sve ostale. Ali, nije realno, izgubi sve živce zbog nje. Šta ti to treba?

Danijel

pre 11 godina

Nema servis, nema bekhend i šta više očekivati od nje, bila broj 1 uzela GS i to ne može svako ali odavno su njenu igru pročitali..

marko

pre 11 godina

Svi govore o nestabilnosti i nemanju koncentracije, niko da kaze sta je uzrok tome. Po meni nedostatak fizicke snage, izazvan nedostatkom treninga ili stavljanje izgleda u prvi plan, tj sponzorskih interesa. Verujem da je ona svesna toga, i da taj neki nacin koji imaju da sve to izbalansiraju, ocigledno ne daje rezultate, i po meni tu lezi sva njena nervoza. Uopste nemam sumnju da je ona svesna svega toga, jer ipak je ona ljuti profesionalac. Tako je bilo na neki nacin i sa Novakom koji je trazio svoj put, i izgleda da je tajni zacin bio rad sa Cetojevicem. Mozda i Ani treba tako neko iznenadjenje, jer ocigledno da standardni putevi ne daju rezultat.

gmbh

pre 11 godina

realno, nema ona kefalo ni za sta, pa ni za tenis. fizicke predispozicije su ok, pa cak i da poradi na psihickom stanju, ali je mnogo koci nedostatak inteligencije. to je i osnovni razlog odsustva samouverenosti, jer je svesna da ne moze ni da osmisli ceo poena, a jos manje da u slucaju nepredvidjenih preokreta adekvatno odgovori.
i nemojte porediti mec protiv jelene, povredjene i bolesne, i protiv radvanjske. ne, ne bi imala vece sanse da je igrala kao sa jelenom, nego da je radvanjska bila kompromitovana kao jelena, mozda bi bila manje efikasna, pa samim tim ana vise.

Filip

pre 11 godina

Ne može jer je više zanima da se pojavi na nekom džet-set događaju, nego da ozbiljno radi. I zato što više vremena provodi u odabiru garderobe za te "vip-fancy EVENT-e" nego na treninzima.

Ja ovakav ili sličan komentar postavljam već nekoliko puta posle vesti o njenim gostovanjima na žurkama, prijemima i ostalim "dešavanjima", i nikad nije objavljen. A eto tek sad pitate zašto ne može.

cela stvar je u....

pre 11 godina

....sazrevanju....kod Ane se malo to sazrevanje rasteglo sa malim sansama da se i dogodi uskoro! Tenis se ne igra samo na misice....psihicka i mentalna stabilnost su neophodni!!!! Ko zeli da napreduje mora da se menja,,,dosad je Ana menjala samo ljude u svome timu!!!!....neka se ugleda na Novaka i kako se on izvukao iz zacaranog kruga posle saradnje sa dr Cetojevicem.....osim sto je zdrav da zdraviji ne moze biti, postao je mentalno stabilan... ..ostalo je istorija tenisa! Znaci izlaz postoji...Sretno Ana

Gaga

pre 11 godina

Ne moze sa najboljima, jer puno gresi! A i "ulaz" u mec joj je veoma los. Od straha ili treme gresi kao pocetnik,i tako protivniku na startu sama poklanja nedostiznu prednost.Ona Poljakinja se nije posteno ni oznojila a vec je vodila sa 1:0 u setovima i imala brejk u drugom setu.Ana uporno udara jako i najcesce po sredini terena a ona Radvanska vraca "do sutra" i ceka da Ana pogresi.Treba znati kada treba jako udarati,kada po dijagonali,kada po paraleli,treba menjati ritam a Ana jedno te isto dok ne napravi neiznudjenu gresku.Siguran sam da Ana ima kvalitet za bolji plasman,ali psiholoska priprema i srljanje joj to ne dozvoljavaju.

Posmatrac

pre 11 godina

Ana lepo i dobro sazreva kao osoba (sve manje deluje kao prijatno lepa i simpaticna "barbikasta" super-zvezda). Ima neku iskrenu blagost i pristojnost, vrlo je dopadljiva i sarmatno smerna, a velika je zvezda. Medjutim, njena igra nema prefinjenost njenog sadasnjeg opsteg utiska koji odaje. Veoma je predvidiva, insistira na snazi udarca (isuvise usvojeni automatizmi), pokretljivost joj je prosecna (bez nje ambicije za top-10 blizi se pustom snu)iako je poboljsala (treningom i regulacijom telesne tezine, koja joj inace veoma dobro stoji, estetski i sportski), vrlo slabo i retko spinuje, tesko i sporo menja odluke u takticki brzim i vaznim momentima (kao da joj nedostaje smisao za igracki stos-bezobrazluk). Upravo je na tom planu slabija od bolje rangiranih igracica, makar vecine. Podseca na dobrog djaka koji briljira u recitacijama i ucenju pesmica napamet ali ostaje bled kod pismenih zadataka na slobodne teme. Poslednju sansu vidim u jos visem stepenu sazrevanja i samim tim dodatnoj relaksaciji (pod prejakim je psiho-naponom), ako joj se na tom planu pomogne (nauci, a ona je radna i zeli da uci)moze da udje u sam vrh zenskog tenisa gde bi divno dominirala dobrim i lepim atributima svoje licnosti.

Goran

pre 11 godina

Ma sta ste navalili na Anu. Ona je svoje vec uradila a sada zivi zivotom o kojem mi obicni smrtnici samo mozemo sanjati! Ako nikad vise u zivotu ne dobije teniski mec njeno mjesto u tenisu je zabiljezeno. Postigla je mnogo vece uspjehe od Kurnjikove kojoj ni najmanje ne smeta sto nije bila najbolja. Zivot je lijep i kratak. Ana- uzivaj u zivotu!

Vladimir

pre 11 godina

Ana nema glavu za to, slaba je na psihicko-voljnom planu i sto je jos vaznije nema isti nivo kvaliteta repertoara udaraca.Mnogo toga joj je slabo od izlaska na mrezu do bekhenda, slajsa... i kao sto neko rece i krstenica je vazna 26-27 godina ima. Prosla je svoj zenit.

sve najbolje ani

pre 11 godina

zato sto nema toliko znanja, takvu licnost, a ni fizicke predispozicije za to. naravno, kada to kazem, poredim je sa trenutnom konkurencijom. pa ne mora svako da bude u top 10. godinama. nije to smisao zivota, cak ni kad si teniser. ona je imala svojih 5 minuta slave, uzela je i jedan GS i sta ces vise. sad treba da se opusti i da uziva u tenisu i u zivotu. tenis je ubedljivo najsuroviji sport (ako ne racunamo boks i ufc). nemas dom, nemas porodicu, samo putuj, treniraj igraj nikad ne posustaj, jer padas na dno... najgluplje sto u ovoj fazi karijere i zivota moze je da sebi nabija neki pritisak da mora da uradi ovo ili ono u tenisu. jedino sto bi trebalo da uradi, to je da "pobedi samu sebe -. da se malo karakterno promeni. bice joj lakse.

bole bgd 2

pre 11 godina

(Ana no1, 20. januar 2013 20:53)
A bre ja, realni i realista, nikad ti nije dosta nerealnih komentara, a stalno se potpisuješ drugačije! Detinjast si kao Ana, prihvati realnost. Ana je doživela vrhunac 2008, bila je mlada, malo sreće i osvoji GS u Parizu, još nekoliko velikih turnira i bi No1. A onda se probudila i uplašila stvarnosti. Od tada do danas sva je u strahu i panici, istina u 2012. znatno bolje. Nadam se da će te i ti i ona "porasti", pa da zajedno uživamo u bar još jednoj godini Aninih uspeha!

blic

pre 11 godina

Ana je veoma talentovana teniserka,to je i dokazala.Medjutim glavni razlog zasto nije medju prve 3-4,gde joj je realno i mesto, je vise u glavi.Od toga kako baca lopticu kad servira,preko koncentracije i samopouzdanja. Treba ipak da angazuje strucnjake,ne moze to sve da radi trener.Mada ne vidim da je sadasnji trener nesto doprineo promeni u njenoj igri,a promene su joj neophodne da bi ostvarila bolje rezultate.

vladimir

pre 11 godina

O kakvoj vi inteligenciji govorite? Po čemu je to Radvanjska inteligentnija od Ane ili Serena od Ane? Reč je o pristupu igri. Sa Serenom niko ne može da igra, to znači svi su gluplji od nje? Katastrofalan način razmišljanja, a to se stalno provlači kroz komentare. Radvanjska je dosadna do zla boga igračica i jedini uspeh je njeno konstantno prebacivanje preko mereže pa dok protivnice ne pogreši. I to je za vas inteligentna igra!? Problem je u tome što Ana posle Pariza i osvojen GS nije imala pravog trenera već ekipu iz Adidasa koja nije radila sa teniserkama kako treba. I to se videlo poslednje četiri godina na igri Ane Ivanović. Tek angažovanjem Sirsa Ana počinje da stasbilizuje igru,a za sledećih šest meseci videćemo koliko je napredovala. Anin stil je kao i Serene Wilijams, stom razlikom što je Ana mnogo senzibilnije i emotivnije biće. A problem je bio emocionalne prirode kod Ane svih ovih godina. Ona je veliki talenat i može da pobedi svakoga samo je pitanje emocija. A pošto ona nije robot nego senzualna žena onda ima i takvo ponašanje. Malo razmislite i o ženskoj psihologiji pre nego počnete da vređate, konkretnu u ovom slučaju gde Ana koja je mnogo bolja igračica izgubi od slabije Radvanjske.I još nešto, sve igračice ludački igraju protiv Ane Ivanović jer ne mogu da podnesu njenu lepotu, pa misle ako je pobede da će pobediti i njenu lepotu, e neće, biće opet najbolja!

Marko

pre 11 godina

Ana nikad nije ni mogla sa najboljima. Najbolje teniserke sveta su (bile): Maria Sharapova, Justine Henin, Serena i Venus Williams, Kim Clijsters, Martina Hingis i sl. Ana je Sarapovu pobedila jednom kada joj je Sarapova predala mec i jednom na sljaci, daleke 2007. godine, kada Sarapova nije igrala svoj najbolji tenis. Martinu Hingis je pobedila jednom i za to joj svaka cast, ali joj se ista ta Martina zestoko revansirala nekoliko meseci kasnije iako je Ana igrala u top formi, a Venus je pobedila samo jednom u bezbroj pokusaja i to dok je Venus cela bila u zavojima i bandazama. Serenu, Justine i Kim nikada nije pobedila. O kojim to najboljima vi pricate? Radwanska? Je l' to greska u kucanju ili?

ognjen

pre 11 godina

Najednostavnije receno..Ana igra sablonski,i najbolje teniserke koje igraju malo i na inteligenciju a ne samo dum-tras,lako je provale i to je to..A ona naravno kakav god da je rezultat ne menja nista u igri,uvek je isto...Ima predispozicije za sam vrh,ali mislim da je vise tu necemo videti,jer u igri je jedna od najneinteligentnijih igracica!!!

Milš J. Kosovac

pre 11 godina

Od kad je Ana prestala da pobeđuje, a to je odmah posle osvajanja Rolan Garosa, više puta sam odgovorio na pitanje koje odvde postavlja vaš novinar. Ako hoće da komuniciramo dajtu mu moj imejl, jer nisam uspeo da ga nađem na Tviteru. Evo za sada tri rečenice. Ana ima žensku dušu,što je danas retkost kod devojaka koji se bave sportom, a šta to znači pričitajte studiju oca i čerke Simonovića, nekadašnjeg kaošarkaša, "Kult i sport". Dok kod drugih teniserki se luči adrenalin kao da treba da se bore za život, kod Ane to može da se desi samo ako je protivnica uvredi, kao što je svojevremeno to učinla Jelena, inače ih se plaši, tačnije stidi se poraza. I treće, osvojila je Rolan Garos jer je cela najbolja sportska ikipa Adidasa bila sa njom, pa su joj se protivnice plašile, što je Anu ohrabrivalo da ih pobeđuje.
Da Vam bidem jasniji, pročitajte moj komentar za igru Đokovića i Vavrinke, poslužiće Vam u profesiji, a i sada da se ne čidite toliko Vavrinki.

krki

pre 11 godina

Sasa, naslov bi trebalo da glasi:"Zasto Ana VISE ne moze sa najboljima".
Ona je pobedjivala najbolje i sama bila najbolja! Nije ona zaboravila da servira i igra bekhend. Treba samo uporediti njenu igru iz 2008. kada je preslisala Sarapovu sa danasnjom.

Čika Mićo

pre 11 godina

"Efendija,ti ne ugoneta
Oko šta se ovo okupilo
No si s kraja počeo tanjega"-"Gorski Vijenac"
Ovih stihova sam se setio čitajući sve ove komentare.Kad bi sad Ana pitala-pa dobro šta mi predlažete da uradim -ne bi znala šta joj je činiti u celom ovom galimatijasu.Srećom nađoh i komentar koji odmah potpisujem a to je onaj od Milana gde čovek udara pravo u srž,a to je da je Ana oslabila i izgubila nekadašnji udarac kao maljem,koji niko nije mogao vratiti!Jedino joj je bila slična Devenport,koja je na tome zasnivala svoju igru.Ana je bila još bolja jer je i inteligentnija i pokretljivija i agresivnija.Tada sam shvatio da je niko pobediti ne može,pa sam redovno uzimao pare u kladionici!Uzimam ih i sad,ali nažalost kladeći se protiv nje čim naiđe na malo bolju igračicu(ne bolje rangiranu,nego relativno dobru).Možete vi misliti i pisati šta vam padne na pamet,ali ona među 10 neće ući dok ne vrati 5-7kg i samim tim i snagu udarca pa da ove ziher situacije reši jednim udarcem
.Onda će joj se vratiti i samopouzdanje i sve ono što se ovde nabraja da joj nedostaje.A ovo što neki pišu da je slučajno i nezasluženo bila br.1 zaista ne stoji jar je tad i bila najbolja!Ja čvrsto verujem da i sad može da bude br 1 ali to ću da cenim samo prema njenoj telesnoj masi(naravno ne mislim na salo!)i tako ću se i kladiti!

ja

pre 11 godina

@bole bgd
Stvarno se ne bih upustao u rasprave o tenisu sa tobom jer ti o tenisu nemas pojma.
Pa evo ti tvoja Radvanksa.
Ubi je kineska bombarderka.
Ti cenis neki tenis koji nikada nije donosio velike rezultate.
Ne razlikujes neke najosnovnije stvari.
Radvanska jeste trenutno USPESNIJA teniserka od Ane, ali nikada nije bila niti ce biti BOLJA teniserka.
Sa tom igrom koju Radvanska igra ona nikada nece osvojiti gren slem titulu.
Ana je vec osvojila jednu i osvojice sigurno bar jos neku.
Pre ce i nasa Bojana Jovanovski osvojiti GS titulu od Radvanske. Da ne pricam o Voznjecki i Jankovicevoj koje ne bi osvojile gren slem da igraju jos 100 godina.
Bojana bar ima udarce i igru sa kojom se osvajaju GS titule. Ana takodje ima. Radvanska jednostavno nema.
U nekom sledecem mecu sa Radvanskom Ana nece ovako gresiti i pocistice je sa terena sa 2 prepustena gema.
To je Anina igra i to je igra Radvanske.
Ja bas zbog toga cenim Anu i njen tenis. Znam za sta je sve sposobna i znam da iskljucivo od nje sve zavisi u mecevima.
Radvanska se nikad nista ne pita u svojim mecevima, kao uostalom i sve ostale defanzivke. Ja jednostavno ne mogu da cenim takve teniserke.
Pa ne svodi se tenis samo na cekanje greski protivnika.
Ana je i u tom prethodnom mecu odrazala cas tenisa Radvanskoj.
To sto je napravila previse greski, pa poklonila protivnici pobedu je potpuno druga stvar.
Ali ne mozes za nekog pricati da je bolji samo zato sto je pobedio.
Pa u tenisu u svakom drugom mecu pobedjuje losiji.

bole bgd 3

pre 11 godina

E pa ja, realisto i realni,anna i ostali ( jedan lik), da te podsetim ja sam prognozirao pad Kerberove ove godine, a pobeda Na Li protiv Radvanjske je za mene očekivana. Ja uživam u lepom tenisu, a sigurno je lepše gledati opuštenu Agnješku i nasmejane Voznijacki i Jelenu, od Ane koja se trese od straha, ima psihološke probleme, plače kad izgubi, kako besomučno udara lopticu u aut ili mrežicu. I malo si pogrešio, ja najviše volim tenis koji igra Marija Šarapova,koju i najviše volim od teniserki, to više puta napisah. Ne volim "udarače" tipa Serena ili Izner i Raonić. Nalepše je gledati tenis koji nije ni pimplerski ni udarački ( Enan, Dementijeva, Na Li, Gerges, Peneta, Vinči, Kuznjecova, Azarenka, Kerber, Kirilenko,Safarova.. Federer, Đoković...). A za prognozu da će Jelena pobediti Anu napisah da sam se šalio na tvoj račun, JJ je starija i ponestaje joj ambicija, a znao sam i bilans pre meča( 7:3 za Anu). Ipak bih i sutra, pod uslovom da su Ana i Jelena zdrave i fizički spreme,i jednako ambiciozne, ako igraju, prognozirao šanse 50:50.
A ti i dalje uživaj sa Anom u njenim snovima. Za Anu ima i malo nade da će se probuditi, ali ti verovatno nećeš uspeti.

onda

pre 11 godina

Ana ne moze sa najboljima jer ima premalo igracke inteligencije, a previse visokog misljenja o svojim mogucnostima. Neko joj mora saopstiti bar jedan od ova dva nedostatka, ali tako da ga shvati. Ne moze sa najboljima jer i dalje misli da jedna od njih.

Vesna Pavlovic

pre 11 godina

Ana je odlicna igracica i ja licno mislim da je njoj mesto medju prvih 10 a mozda i prvih 5 igracica. Ima jake udarce, brza je ali ono sto joj najvise nedostaje je mentalna snaga. Cim pocne da gubi,ona padne skroz u igri i ne zna da se vrati. Zato ja mislim da bi ona trebala da trazi savet od Novaka ili jos bolje da angazuje Novakovog bivseg guruua Gospodina Cetojevica! Mora da nauci da veruje u sebe do samog kraja, jer mec nije gotov dok se ne odigra zadnji poen. To nam je toliko puta dokazao NAJBOLJI NE SAMO TENISER VEC I MOMAK NA CELOM SVETU, NOVAK DJOKOVIC! Zato Ana treniraj, vezbaj ali se posveti i veri!

Pavao

pre 11 godina

Hm, ovo je bio mec izmedju verovatno najinteligentnije teniserke danasnjice protiv jedne koja je ... hmm, ... prosecne teniske inteligencje.
Mnogim udaracicama je pametna Agnjeska uzela, i uzece, meru.

bole bgd zw

pre 11 godina

(ja, 23. januar 2013 04:13)
Možda stvarno i nisi tako mlad, ali nisi sazreo. Inače, ja sam rođeni Beograđanin (samo po sebi to nije adut naravno, samo informativno), fakultetski sam obrazovan, rukovodilac sam u jednoj velikoj državnoj firmi više od 20 godina, na PC radim odavno,od kad se pojaviše. I na terminalu pre toga. Reč „šmeker“ je beogradski žargon, upotrebljavao se mnogo više ranije, pre 30-40 godina, nego danas (sad ima ono „brate“..). I može se upotrebiti na komentarima ovog tipa, nije nekulturno ni nepismeno, ovo je samo forum b92, a ne akademska rasprava.
A kakav sam prognozer? Pa seti se da sam jedini prevideo prvi poraz Azarenke u 2012. u Majamiju, veliki pad Kvitove, uspon Kerberove, uspehe Marion Bartoli…i još mnogo toga, a za sve od tebe i još nekih „stručnjaka“ dobih podsmehe i minuse! Evo i sad sam predvideo da Serena neće osvojiti AO, istina povredila se, ali ja sam u drugom komentaru napisao zašto sam tako mislio. Kao i što predvideh proboj mlade Stivens u 2013!
A ti gde se proslavi, osim poraz Nadala u Vimbldonu? Nešto ne mogu da se setim.. Ana protiv Radvanjske, to ti je najsvežiji biser.
I uglavnom klinci ne upotrebljavaju ž,š,č,ć,đ…..mi matorci više na to pazimo, to je generacijski.

Vucko

pre 11 godina

Kad Ana shvati da tenis nije samo napucivanje loptice i osvajanje direktnih poena, onda ce imati sanse da se vrati tamo gde je bila nekada. Mora da gradi poen, da bude strpljivija, ne moze uvek da zavrsava poen posle 1-2 udarca. Mada da se razumemo ja volim takav stil igre kao sto igra Ana, ili recimo Tsonga, ali za nesto vise od prosecnosti je potrebno ono sto sam vec napisao.

Tralala

pre 11 godina

Slazem se da definitivno ima problem kad igra protiv Top 4, ali napredak u njenoj igri je evidentan. Kazete da nije pobedjivala Top 20 igracice na Grend Slemu. Kao Top 16 nosilac ona ni ne bi trebalo da igra sa njima do cetvrtog kola, a onda ide direktno na Top 4. Ona je na Grend Slemovima od US Opena 2011. bila sasvim korektna. Gubila je od Serene, Kvitove, Erani, Azarenke, opet Serene, pa sad Radvanske. Poraz od Erani je mozda tezak, ali je devojka bila u sjajnoj formi i nakon toga stigla u finale, tako da se to ne moze racunati kao Anin ispad. Ana nece dobiti realnu sansu da se probije dok ne udje u Top 12, a to moze da uradi ulaskom u finale turnira u Pataji. Ana trenutno ima samo 14 turnira u svom renkingu, plus dva po jedan bod, sto znaci da je igrala premalo prosle godine. Dakle, prva stvar koju mora da promeni jeste da igra vise turnira, kako bi svoj renking ispunila. Ako udje u Top 12, mnogo su joj vece sanse da udje u vise cetvrtfinala, dakle realna sansa za Top 8, a odatle je sve lakse. Nazalost, posto Ana nije u stanju da pobedi najbolje od najboljih, mora ici drugim putem ka vrhu, a za to je potrebno vise vremena. Ja verujem da ce se ona vratiti u Top 10, ali realna sansa za to ce biti tek posle Rolan Garosa. Ako zavrsi godinu van Top 10, onda nemam sta vise da kazem.

Bojan

pre 11 godina

Mislim da Ana mora jos dosta da radi,oma je bolja od Radvanske bar dva puta,ona devojka nema prvo servis,samo vraca lopticu u teren,a nasa Ana hoce iz dva udarca da zavrsi poen.To nemoze ni Serena Vilijams,mnogo sam razocaran porazom,mislio sam da ce da je zgazi.Ana moras maksimalno da se posvetis tenisu da bih imala neki sansi,ugledaj se na naseg najboljeg sportistu svih vremena Novaka Djokovic,to je moje misljenje.

sumadinac

pre 11 godina

sto se tice komentara na temu igre nemam sta da dodam,ima strucnijih od mene iako vec 20-ak godina pratim tenis a i trenirao sam. Janko Tipsaevic je onomad rekao da tek sada zivi tenis i razmislja o njemu vise od pola dana svaki dan. A ima 28 punih. Naravno,nije sve tenis u zivotu pa cak i za njega. Ali je u tom drugom delu zivota ispunjen. Mislim da Ana treba da nadje pravu ljubav kao i da bude okruzena ljudima koji imaju zdrav odnos prema zivotu i za koje je emotivno vezana. Poput Novaka. Onda ce stvari da krenu...

Jelena_90

pre 11 godina

Aman ljudi,da li su pojedini od vas gledali mec IVANOVIC - RADVANSKA!!!! Pa zahvaljujuci Aninim greskama, kojih je bilo 34 u odnosu na 35 Winera, Radvanska je prosla dalje. Ne mogu da verujem, da ljudi gledaju a ne vide, da se Poljakinja celo vreme samo branila, cekala Aninu gresku, i samo vracala loptice, pa ako prodje- proslo je!!!! Radvanska je samo zabelezila 1 Winer iz bekhenda i 7 Asova, drugo nista nije pokazala. Bas bih volela da vidim kako ce da odigra naredne meceve. Pa bre rasturice je , nece znati gde se nalazi, a najvise ako nesto mrzim to je da gledam Defanzivni Tennis. Radvanska, Wozniacki, Jankovic, Errani, i jos neke druge da ne nabrajam. msm Gadi mi se kad ih vidim kako samo vracaju loptice i cekaju na tudje greske. Ali Ani neka ovo bude pouka za ubuduce, da ima samo malo vise strpljenja i samopouzdanja, da popravi taj izbacaj loptice i to je to, kraj diskusije, a da i najvaznije da se nikada ne predaje, nada posednja umire!!!! Ja je vidim u 2013 medju prvih 8, jer ne brani puno poena, a i delimicno su neki od vas u pravu, da mnoge turnire propusta i igra samo na onim placenijim, sto je velika greska. Ali videcemo, ja je definitivno vidim medje prvih 8, a sa trenerom bi trebalo i malo na mentalnom sklopu da poradi, najveci primer i ujedno najbolji je NOLE!!!! Toliko od mene, hvala svima!!!!!

bole bgd 2

pre 11 godina

(Molim vas objavite komentar, 21. januar 2013 21:24)
Realni, realista, ja, anna i kako se već ne potpisuješ ubi nas sa tvojim opširnim i "stručnim" komentarima, zasnovanim na statistici i snovima postavljenim kako tebi odgovara! Provaljen si dečko, shvati da je Anino davno prošlo, nema ona nikakve šanse da se vrati među najbolje! Sa 25 godina, u ženskoj konkurenciji, gde se svake godine pojave neke nove klinke sa 18-20 godina, nažalost i moju jer sam Srbin, Ana će na WTA listi samo da nazaduje. Njena tipična igra, sa svim kvalitetima i manama viđen je još jednom protiv Radvanjske. To je Anin limit, shvati to!

realsita

pre 11 godina

@bole bgd
Ako je neko ovde opterecen, onda si to ti.
Shvati covece da ne deli svako tvoje misljenje i da ima mnogo ljudi koji razmisljaju drugacije od tebe.
Od svih tih nikova koje pominjes ja koristim samo 2.
Ova koja se potpisala sa "Molim vas objavite komentar" je nikol.
Pa valjda bar njen stil pisanja mozes prepoznati ako vec redovno citas komentare.

Odavno smo svi shvatili da ti volis defanzivni-smaracki tenis.
To je tvoj problem.
Ali pusti druge da vole drugu vrstu tenisa.
Koliko se "razumes" tacnije ne razumes u tenis dovoljno si do sada pokazao.
Pa ti si prognozirao Jeleninu pobedu u mecu sa Anom???
Takvu glupost moze napisati samo neko ko se apsolutno ne razume u ovaj sport.
Tvoja defanzivka Kerber ispade od razbijacice Makarove. Defanzivka Voznjecki ispade od razbijacice Kuznjecove, defanzivka Jankoviceva ispade od razbijacice Ane, defanzivka Radvanska ispade od razbijacice Li Na.
Pa sta je to sa tim tvojim defanzivnim tenisom???
Ni jedna od tih defanzivki nije otisla dalje od cetvrtog kola.
Jedino Radvanska stigla do cetvrtfinala a i ona zahvaljujuci Aninom poklonu.
Takve teniserke nemaju sta da traze na gren slemovima.
Kada je neka defanzivka osvojila poslednji put gren slem titulu?

Uzivaj ti i dalje u tom smarackom tenisu, ali pusti nas da uzivamo u pravom tenisu, u tenisu koji obiluje napadima, venerima, prelepim potezima.

Banja Luka

pre 11 godina

Ja mislim da je najveci problem u Aninoj igri pored servisa koji veoma oscilira od meca do meca njeno kretanje. Istina, ona jeste veoma visoka i njen stil igre je napadacki ali jednostavno u defanzivi je veoma slaba, retko sta sto protivnice ubace u kraj terena uspijeva da vrati i mislim da tu ima mnogo mnogo prostora za napredak...

grobar.prijepolje

pre 11 godina

Zato sto je najsporija na turu...katastrofalna u defanzivi...i to je to...Napadacki je savrsena...ali,danasnji tenis se igra .kao i svim ostalim sportovima,ODBRANOM,pre svega...Najbolji primer je Woznijacki...samo vraca ,dize balone i ceka gresku protivnice...

Pera

pre 11 godina

"Ono što hrabri jeste što Ivanovićeva više ne gubi od teniserki slabijih od sebe"
A ono sto obeshrabruje je da takvih teniserki, pogotovu na gren slemovima, ima sve manje i manje.

bole bgd xy

pre 11 godina

(ja, 22. januar 2013 19:06)
Ako ti imaš 50 godina, onda ja imam 120! Daj dečko nemoj se pretvarati, ja sam matorac, a ti nemaš više od 30tak! Ja gledah još i Mekinroja, Kris Evert, Navratilovu, Borga, Bekera,Lendla, Bobu Živojinovića, Željka Franulovića, Prpića....ma ti se tada nisi ni rodio, ili si išao u obdanište! A što se tiče Ane, bre izbroj minuse, prebroj broj ljudi koji ne veruju u njenu igru i poboljšanja u budućnosti. A i nije štos misliti ko većina, važno je biti šmeker! Kao ja za Kerber i Kvitovu....ajd jednom ti prognoziraj nešto što niko nije!

baki NYC

pre 11 godina

Mislim da meč Ana-Jelena nije dobar primer za bolju Aninu igru. Bio je to jedan od lošijih mečeva koje sam gledao u zadnje vreme, sa serijama grešaka na obe strane (u jednom trenutku mislim 13 Aninih neiznuđenih grešaka u nizu). Radvanjska bi je počistila "us bagel" da je tako igrala. Kao rekreativke...
Saša, uzgred rečeno, one svojevremene priče o Nadalovom dopingu, o Nike-ovom nameštanju žreba do finala Fedex-Nadal i sl su iz ove perspektive smešne, zar ne?

VS

pre 11 godina

"Zasto Ana ne moze sa najboljima"? Zato sto se ona, dobijala (redje) - gubila (cesce), veoma svidja samoj sebi. Uzivala je, kao sto je izjavila nedavno,kao toliko puta do tada, posto je ispala iz daljeg takmicenja.

živojin inić

pre 11 godina

Ana ispoljava nemoć da podjednako koncentrisano igra meč od prvog do poslednjeg servisa. Na momente imate utisak da je telom na terenu, a mislima negde daleko. Servis joj je katastrofalno loš, i eto i kod njega dolazimo do prethodne konstatacije - servis je u tenisu ponajviše stvar apsolutne koncentiranosti, demonstracije harmonije duha i tela ( ovo mi je svojevremeno u jednom intervjuu objašnjavao pomalo zaboravljeni trener Spartakovih tenisera i teniserki pokojni Ferenc Čik. Tu po njemu započinju mada ne i završavaju odlike svakog vrhunskog igrača. Strahujem da je Ana već dovoljno "ostarila" da bi je kao i svcako krivo drvo mogli ispraviti. Tu su, verujem se i stručnost i nerve do sada potrošili oni koji su sa njom radili, ili trenutno rade. Ana me podseća na najlepšu zmiju, koja je više zaokupljena lepotom pokreta sopstvenog tela, nego otrovom kojim se jedino mogu dobiti protivnici.

pravo pitanje

pre 11 godina

Prvo treba analizirati zasto nasa najbolja teniserka ne moze sa najboljima valjda? A za najbolje plasiranu teniserku je manje cudo, ne?
(Cudna mi cuda, 20. januar 2013 17:16)

Ma hajde sto ne moze sa najboljima,ali sto ne mzoe sa prosecnima,to je pitanje.Ili da pitamo sto nasa najbolja teniserka ne moze sa najbolje plasiranom teniserkom?

maya

pre 11 godina

Žao mi je što Ana ništa ne menja u svojoj igri već godinama! Pogledajte njen meč sa Šarapovom iz 2007.Potpuno drugačije izgleda a o igri da ne govorimo!

prokleta avlija

pre 11 godina

realno Ana nikada nije igrala bolji tenis, odlicno se krece, koliko je fizicki spremna govori i definicija misica vidljiva od ramena,preko ledja,ruku do butina i listova, evidentno je brza nego prosle, a kamoli pre 2 godine, udarci su joj neuporedivo jaci, mnogo lakse se nosi sa udaracicama tipa Azarenka,Serena i Sarapova i njihovim muskim udarcima, pronalazi neverovatne uglove i to u veoma samouverenom stilu, igra joj je postala raznovrsnija, servis joj se popravio...treba joj JEDNA samo JEDNA pobeda nad TOP 4 na velikom takmicenju i Ana je ne u povratku u Top 10 nego povratku na mesto Br1 WTA rankinga...

AD

pre 11 godina

(Jelena_90, 21. januar 2013 17:44)

Jelena, evo, i meni je zao sto je Ana izgubila i vise nemamo predstavnika na AO u zenskoj konkurenciji. Verujem ti da mrzis defanzivni tenis pa je tvoje misljenje o Radvanskoj srazmerno tvom ukusu. Radvanska je ipak jedna dobra i intiligentna teniserka, defanzivna tacno ali se pobeda racuna svakako, a u prilog tome govori i podatak da je medjusobni skor izmedju nje i Ane 4:3 za Radvansku.

Ko ce koga rasturiti u buducnosti je vec veliko pitanje i ne treba omalovazavati i podcenjivati druge devojke samo zato sto je nasa lepa Ana isgubila.

snežana

pre 11 godina

Više rada. Odnos prema životu i radu, sve to mora da bude na višem nivou.
Kad odgovori sebi da li hoće da se bavi tenisom, tada može i da se vrati
na mesto broj jedan.

Aleksandar

pre 11 godina

Najveci protivnik Ane Ivanovic je Ana Ivanovic,a kada pobedi samu sebe,sve
svoje mane i slabosti sve ce biti bolje.Najteza je borba protiv sopstvenog
ega,narcizma i razmisljanja o protivniku.Zelim joj puno uspeha.

Dragana

pre 11 godina

Svaka cast za tekst, sve je napisano bez greske. Potpuno se slazem sa konstatacijom da je servis najveci problem, i na njemu treba raditi. Bio je i onaj problem za izbacajem loptice, ali je to sad koliko-toliko regulisala. Imam pitanje jedno: Da li je Ana prosle godine pobedila neku igracicu iz top 10? Ako jeste, ko je to bio, i na kom turniru? Hvala unapred.

Molim vas objavite komentar

pre 11 godina

(bole bgd 3, 21. januar 2013 23:50) (bole bgd 3, 21. januar 2013 23:50)

Decko, iskuliraj malo...

NISAM "Realni, realista, ja, anna..." poslala sam JEDAN KOMENTAR i potpisala se sa "Molim vas objavite komentar"

Iznela sam cinjenice, jer ovde mnogi pisu NEISTINE.

Kritikujes osobu koja se potpisuje sa "Realista ili Ja"

POGLEDAJ SEBE. Malo si se previse dao u ubedjivanje mase kako je "Anino davno proslo, nema ona nikakve sanse, na WTA listi ce samo da nazaduje..." SMESAN SI.

Vreme ce pokazati, a sve njene dosadasnje rezultate ne mozete podcenjivati.

Dzoni

pre 11 godina

Neka se fokusira na mec, i igraj. Samo bez padanja morala, i njene igre. I tako ce dogurati i do polu-finala i finala, a 100% bi usla u TOP 10.

lazarevic zoran

pre 11 godina

ona jeste nasa ali uvek ce biti na terenu kao balerina ma koliko se ona trudila i vezbala. dolaze mlade lavice u svetu koje ce je jos vise pojesti u igri i snazi. to je njen maksimum i sigurno da od toga nazalost nece moci nesto vise uspeti da poboljsa. mozda i trenera da promeni i kondicionog strucnjaka ali neko ko za to ima vrhunsko znanje.

bole bgd hjk

pre 11 godina

(ja, 23. januar 2013 14:24)
Ajd da pustimo ova nadnudrivanja i pametovanja. Ok svaka čast tebi, a i meni. Obojica smo matorci,predlažem da se više ne vređamo. Obojica volimo i poznajemo tenis, ali je teško izbeći "klopke" pristrasnosti, tj svako ima ljubimce i one koje ne voli. Zato je teško uvek biti realan. Ja volim Šarapovu, Radvanjsku, Kerber, Li Na, Bartoli,Cibulkovu,Gerges,Vinči, Penetu, Safarovu, Petković, Kiriljenko.... Dementijevu, Enan, Seleš...Jelenu i Voznijacki baš ne i da ( mnogo puta su me iznervirale sa ziheraškom igrom). Ne volim Serenu, Azarenka,Kvitovu, Lisicki...Klajsters... Ti voliš Anu, Kvitovu....ne voliš defanzivke JJ, Radvanjska, Voznijacki, Kerber...
Hajde od sada, sportski, da prognoziramo polufinaliste i pobednike turnira, pa da brojimo do kraja godine, ovako se ubismo bre čoveče, a po malo i nervoza, vidi se iz onog što napisasmo!

Cudna mi cuda

pre 11 godina

Prvo treba analizirati zasto nasa najbolja teniserka ne moze sa najboljima valjda? A za najbolje plasiranu teniserku je manje cudo, ne?

ja

pre 11 godina

@bole bgd
Tvoja je stvar sta i koga volis.
Evo vidim jos jednu tvoju genijalnu prognozu pobedu Azarenke nad Serenom.
Stvarno imas smisla za naucnu fantastiku.

Na kraju covece shvati da ovde postoji bar 200 ljudi koji ne dele tvoje misljenje. Krajnje je pateticno to tvoje pokusavanje da svaki komentar koji ti se ne svidja proglasavas kako ga pise ista osoba.
Rekoh ti od svih tih potpisa koje pominjes ja koristim samo 2.
Uostalom mozes lepo zamoliti moderatore da ti kazu da li su u pitanju iste ili razlicite osobe.
Za svaki komentar postoji registrovan mail, IP adresa sa koje je poslat, dakle lako ti mogu reci da se radi o razlicitim ljudima.

Nisam neki klinac, vec imam 50 godian i dovoljno dugo pratim ovaj sport.
To sto ne koristim srpska slova šđčćž, je stvar navike.
Svako ko duze koristi racunar, na primer jos od pojave 286-ce je navikao da pise bez nasih slova jer se tada nasa slova nisu ni mogla koristiti.
Shvati da nije svako kao ti juce poceo da gleda tenis i nije juce poceo da koristi racunar.

Uostalom ne znam zasto se uopste raspravljam sa nekim pubertetlijom.

Jova

pre 11 godina

Saša, super tekst. Kao i uvijek sve rečeno.

Ani ne mogu davati sugestije i savjete jer i sama vjerovatno najbolje zna gdje griješi. Pretpostavljam da se trudi ali jedno je znati a drugo doživjeti, osjećati duboko u sebi. Mislim da je samopouzdanje ključ svega, kako ga pronaći ili vratiti –nemam pojma. Najvjerovatnije dobija brdo pravih savjeta. To vam je isto kao što se u poslednje vrijeme pojavljuje bezbroj knjiga na istu temu: kako živjeti, raditi, vaspitati dijecu itd… Ali je i istina da je većina ljudi, silno se trudeći da sve radi onako kako treba – zaboravila živjeti. Ne postoji recept jednak za sve, svako mora sam pronaći ravnotežu u sebi. Izgleda lako ali je vraški teško, a ako se postigne sve postaje jako jednostavno. Prepreke padaju jedna za drugom, što se ono kaže »krene«.

Dodala bih samo da moj poslovični optimizam, moram priznati, polako ali sigurno kopni mada mi je Ana jako draga i želim joj svako dobro i puno, puno sreće u nastavku karijere.

Pozdrav svima

Tekelija

pre 11 godina

  -      .
 ,         .       2002.-   , ,   ,    ...
       ,     ,      ,       (    ,       ).

  ,                   ,  .
      .
             .

ja

pre 11 godina

@bole bgd

Vidi se jednostavno po tvom nacinu pisanja da si neki klinac.
Pa proctaj samo sta si sam napisao u poslednjoj recenici.
Kazes treba biti smeker pa prognozirati nesto sto niko nije.
Vidis tako nesto moze napisati samo neko dete, a ozbiljna i odrasla osoba nikada nece napisati tako nesto niti koristiti takve termine.

Prvi racunar sam uzeo u ruke 1982. godine, a ti se tada nisi ni rodio,a kamoli gledao Bobu i ostale.
Dete, nije opoenta da prognoziras nesto sto niko nije, nego da u toj prognozi i nesto pogodis, jer jedino tako mozes dokazati da se bar malo razumes u ovaj sport. A tvoje prognoze su takve da od 10 promasis 9. Prevedeno o tenisu nemas pojma.

Ja pratim ovaj sport, gledam kako ko igra, procenjujem ko koga moze pobediti, a ko koga ne.
Pa ako bas hoces ja sam na proslogodisnjem Vimbldonu jedini prognozirao da Nadal nece stici ni do cetvrtfinala. Kao sto znas ispao je u drugom kolu.
Nisam to pisao zato sto mrzim Nadala, nego zato sto se na svakom prethodnom Vimbldonu mucio u prvoj nedelji turnira.
Jednostavno dok je trava jos ocuvana i dok je to stvarno najbrza podloga, on je uvek imao probleme i igrao po 5 setova sa nekim prosecnim teniserima i provlacio se na misice. U drugoj nedelji trava se vec toliko osteti da lici na sljaku i to je vec Nadalova teritorija.
Bilo je logicno da jednom ne uspe da se provuce u toj prvoj nedelji i zbog toga sam i napisao tu prognozu.
Ti svoje prognoze donosis iskljucivo na osnovu licnih simpatija, a ne gledas kako ko igra.

ja

pre 11 godina

@bole bgd
Već sam ti napisao za ova naša slova.
Računar koristim od 1981.
Sve do pojave Windows XP-a (2001.) nije postojala podrška za naša slova.
Dakle 20 godina sam koristio računar koristeći isključivo englesku abecedu i tu naviku je teško promeniti.
Jednostavno tako brže kucam, a mislim da je ono što napišem dovoljno razumljivo i bez tih naših slova.
Inače sam inženjer informatike, u slobodno vreme se bavim popravkama računara kako softverskim tako i hardverskim i najmanji mi je problem da svaki komentar pišem našim slovima (kao što vidiš)
Ali ne želim to da radim, samo da bi ti shvatio da nisam klinac.

Inače ja i dalje mislim da ti jesi neko dete, pre svega zbog načina tvog razmišljanja.

ded

pre 11 godina

Ana je 2008 iskoristila momenat u kom nije bilo jakih teniserki u svetskom vrhu. Enan se povukla, Klajsters nije igrala, sestre Vilijams su bile potpuno nezainteresovane za tenis (ispale sa rang lista iz prvih 20), a Šarapova je bila povređena svaki drugi turnir. U međuvremenu su se u vrh vratile i sestre Vilijams, Šarapova, a priključile su se i neke mlađe teniserke. Ana prosto nema igru za top 10, i ne verujem da će u 26-oj godini moći da nešto promeni u svom stilu igre i pristupu na treninzima. Janko je to učinio i približio se najboljima, ali ni on nikada neće moći da ugrozi najbolju četvoricu, šta god da učini sa svojom igrom. Ana je mogla bolje da prođe u karijeri, ali se opredelila za drugačiju vrstu slave.

Boris

pre 11 godina

Gledao sam prenos. Ana je odlicno igrala. Rezultat nije realan. Imala je mnogo sjajnih poena. Cestitke za igru, rezultat je izostao. Imala je sanse, nije imala koncentracije i srece.

realno

pre 11 godina

@gmbh
Stvarno pises gluposti.
Ana nema inteligenciju za tenis???
Pa to je poslednja stvar koja se moze reci za nju.
Ana je jedna od ubedljivo najinteligentnijih teniserki na svetu.
Otidji na njen sajt i pregledaj malo snimke nekih njenih meceva.
Naci ces u tim mecevima bar jedno 50 poena koji su odraz suve teniske inteligencije.
Bar 50 poteza koje realno ni jedan jedini teniser, a kamoli gledalac ni u ludilu ne bi ocekivao.
50 nacina da se dobije poen koji ti ne bi pali na pamet da razmisljajs satima, a ne delic sekunde koliko ona ima u takvim situacijama.

I ti za takvu teniserku kazes da nije inteligentna?
S T R A S N O!!!
Ana je po svom teniskom umecu, vestini, znanju i sposobnostima i dan danas medju 3 najbolje na svetu.
Ali po svom sampopouzdanju nije ni medju prvih 300.
To je jedini razlog njenih poraza.
Teniserkama koje imaju samopouzdanje 4-5 dobrih poena je dovoljno da dobiju mec.
Ana je danas odigrala bar 20 fantasticnih poena i opet izgubila.
Ani nije dooljno da bude duplo bolja od protivnice.
Mora da bude 6 puta bolja da bi dosla do pobede. Mora da radi 6 puta vise od tih teniserki koje imaju samopouzdanje da bi postigla isti rezultat. Njen jedini problem je kako vratiti to samopouzdanje.
Glupo je uopste pricati o Aninoj igri, kada devojak igra SAVRSENO.
Sa istom ovom igrom u nekom sledecem mecu istu tu Radvansku moze pobediti sa 6:0 6:0.Pa i danas da nije poklonila protivnici jedno 10 poena i promasila bar jos 10 zicera Radvanska bi isla kuci biciklom.

Mister No

pre 11 godina

Zato sto bolje od ovoga ne moze,ona je samo prosecna,mozda i losija od toga teniserka.Jedino mi nije jasno zasto se njeni neuspesi toliko stavljaju u prvi plan,za razliku od uspeha nekih drugih,samo da bi uvek bila u vestima i da bi joj popularnost bila konstantna.

Ana no1

pre 11 godina

Ne znam bas sta vi podrzaumevate pod zavrsnice gren slem turnira.
Ana je na 3 od 5 poslednjih gren slemova stizala do osmine finala i sesnaest najboljih, na jednom i do cetvrtfinala i 8 najboljih.
Ako na turniru ucestvuje 128 teniseki, a vi stignete do najboljih 16 onda to svakako jeste zavrsnica.
A da li cete proci do polufinala cesto odlucuje zreb, jedan jedini mec, malo sportske srece...

Za ovog sto pominje neku drugu nasu "najbolju" teniserku da ga samo pitam koliko je puta ta teniserka uopste stigla do tih 16 najboljih.
Ako ne zna ja cu mu odgovoriti ukupno 4 puta za poslednjih 5 godina i 19 odigranih gren slem turnira.
"Ona" moze biti najbolja samo u njegovoj glavi.

Ana je trenutno najbolje sto Srpski zenski tenis ima. Bojana Jovanovski je takodje vec duze vreme drugi reket Srbije.
JJ je tek na trecem mestu, a tu ce i zvanicno biti najkasnije za mesec dana.
Pozdrav

Dr NH

pre 11 godina

Ta devojka nema kapacitete za vise od ovoga sto traje vec nekoliko godina. Upala joj je sekira u med u jednom trenutku, sa Rolan Garosom, sponzorima, izgledom, medijskom paznjom, i nadasve novcem i tu je bio kraj. Sekira je polako tonula dole, a ona nazalost nema ni malo motivacije da sebe sagleda u pravom svetlu.

realista

pre 11 godina

Ne moze jer jednostavno ne veruje u sebe i u svoje kvalitete.
Nije tu problem ni u servisu ni u treninzima.
Servira ona fantasticno, kada nije pod pritiskom i kada igra sa nekom slabijom protivnicom.
Takodje igra fantasticno i vecina ovih teniserki iz vrha bi samo pozelele da mogu da igraju kao Ana.
Pa i u ovom mecu sa Radvanskom je sto se same igre tice bila za 3 klase bolja, ali sta to vredi kada potpuno nadigra protivnicu i onda promasi cist zicer. Pokloni gomilu jeftinih poena protivnici, sto preagresivnim riternima sto svojim duplim greskama i promasenim zicerima i onda sebe dovodi u situaciju da sve to mora da nadoknadi dobrom igrom.
Uglavnom to i uspe, ali u takvoj situaciji svaka i najmanja greska skupo kosta.
Danas su bukvalno 2 Anine greske odlucivale o tome da li ce izgubiti ovaj mec ili ga dobiti sa 2:0. Iako bi po rezultatu mogli pomisliti da je ubedljivo izgubila, na terenu je bilo potpuno obrnuto.
Ana ocigledno ne ume da se nosi sa pritiskom i to je ono sto je koci vec duzi period.
Kada bi sutra odigrala sa ovom Radvanskom mec koji ne bi imao nikakav rezultatski znacaj, Ana bi je pobedila sa 6:0 6:0 jer je toliko kvalitetnija teniserka od nje.
Ali cim postoji pritisak kao sto je borba za ulazak u cetvrtfinale gren slema, Ana taj mec gubi vec u svlacionici u svojoj glavi.

milan

pre 11 godina

misilim da je problem u fizičkoj pripremljenosti, pre svega u samoj snazi. Potreban je višak kilograma (3-5, možda 7)da bi se nosila sa svim protivnicama. Krhka je Ana, mora biti više snage, više energije. Puno uspeha i sreće želim Ani i svim našim teniserkama i teniserima. Pozdrav.

Иван

pre 11 godina

Претходно написах да је Радвањска мера очаја нашег тениса. Сад видим да је Ивановићева мера очаја у менталном стању наше нације. Једном је Љубичић рекао како је у време кад је он почињао сваки играч имао неку слабу тачку, а да је касније постало много теже, јер данашњи најбољи играчи имају све елементе игре. Можда неко нема најбољи сервис (Надал), бекхенд (Федерер) или волеј (Ђоковић), али ником од њих то није изразита слабост. Исто важи и за женску конкуренцију. Чак и пушерке попут Радвањске или Вознијацки знају да одиграју на мрежи, само што се баш ретко нађу тамо. Можемо ми причати да је данас слаба конкуренција у женском тенису, јер је Каролина била прва више од годину дана, а Агњешка је четврта (мада тај ренкинг заварава: знамо сви да Серена не игра сваки турнир, као и да је мноштво ветеранки у врху тура, попут Ли, Скјавоне, Стосур, Вилијамсове итд. више не "гризу" на сваком турниру, па је тим пушеркама лакше да стигну до врха), али то све не значи да су данашње тенисерке слабије од оних пре 2-3 деценије. Комплетне су у односу на своје претходнице, које су биле као пресликане из Љубичићеве изјаве. Ивановићева је пример грешке у времену, анахронизма, тенисерке из осамдесетих или седамдесетих коју је неко силом прилика натерао да игра у ово наше доба, у којем нема шансе да освоји више од тог једног слема, кад су јој се ваљда све звезде овог света поклопиле. И просто не могу да верујем да има још увек толико залуђеника међу Србима који верују у неки њен пробој, шта већ?!?

ja

pre 11 godina

Nije tu problem ni u servisu ni u treniranju.
Kada igra protiv neke losije teniserke Ana servisa fantasticno, ali cim naidje na neku iz top 10 taj servis staje. Jednostavno nastaje psiholoska blokada kod nje.

Danasnji mec je bio jedan od retkih meceva u kojem sam se nervirao kao da sam ja igrao taj mec.
Stvar je u tome sto Radvanska nije ni postojala na terenu, sto je bilo za 3 klase losija protivnica i sto maltene protiv Ane iz igre nije mogla da osvoji poen.
Tacno je da je ona defanzivna teniserka i da protivnice protiv nje tesko dolaze do poena.
Medjutim to danas nije bio slucaj. Ana je osvajala poene sa lakocom, raznovrsnom igrom i Radvanska joj nije mogla apsolutno nista.
Ali problem je sto je Ana promasivala zicer situacije. Polovina ovih greski koje je pravila bili su cisti ziceri. Sa druge strane na servis protivnice jako nepromisljena igra.
Radvanska je odservirala 7-8 aseva, a to nekad ne uspe u 10 meceva.
Nije ona servirala tako dobro, nego se Ana uopste nije trudila da vraca servise koje ne moze da napadne. To bi bilo razumljivo da je igrala protiv neke razbijacice, ali Radvanskoj je dovoljno vratiti servis i pre ili kasniej cete dobiti priliku za napad. Istovremeno dosta lakih servisa je Ana zakucala u mrezu. Na kraju 7 brejk prilika i nula iskoriscenih. Mec je lako mogao zavrsiti Aninom ubedljivom pobedom. Radvanska je bukvalno samo iskoristila 3 prilike koje je imala u ovom mecu, a Ana propustila bar 10 svojih. Da je bilo obrnuto Ana bi pobedila sa 6:1 6:1.

moje misljenje!

pre 11 godina

Složio bih se sa Saletom i "dedom"! Možda je stvar upravo u tome da Ana nema dovoljno kvaliteta da pobeđuje najbolje igračice! Komentari tipa da je zadržala dobru igru kao protiv Jelene, imala bi veće šanse protiv Radvanske - prilično su besmisleni! Ana ni u meču drugog kola nije prikazala neku sjajnu i konstantnu igru (a protivnica teško da je u teniskom vrhu)! Takođe je poznato i to da je Jelena meč igrala sa povredom stomačnih mišića, pa mi nije jasno na osnovu čega su neki sa toliko samopouzdanja najavili Aninu glatku pobedu nad Radvanskom! Dobra igra sa bilo kojom povređenom teniserkom, nije baš primer nečije pripremljenosti i superiornosti!
Dosta dugo, Ana nije u stanju da pobeđuje vrhunske teniserke! Niti je u karijeri ostvarila previše takvih pobeda, o čemu se i ranije pisalo na ovim sportskim stranicama (slabi rezultati protiv sestara Vilijams, Enan, Klajsters, Sarapovom, a sad su tu neke druge igračice)! Pored toga, iako se to retko pominje, Ana je svoju jedinu Gren slem titulu osvojila pobedom na Dinarom Safinom, devojkom za koju mladji ljubitelji tenisa verovatno nikada nisu ni čuli, i koja je nakon jednog kraćeg perioda slave, potonula u potpunu anonimnost! Ko je danas Dinara Safina?
Zbog toga stoji zaključak da je Anino osvajanje Rolan Garosa, jednostavno bio splet (pre)srećnih okolnosti i izostanka onih pravih, vrhunskih teniserki!

Ђорђе

pre 11 godina

A zasto Crvena Zvezda i Partizan ne igraju sa najboljima? Pa jer ne mogu da prodju prvo kolo. Drugim rijecima, najbolji igraju protiv najboljih. Ana to nije. Ana je drugoligas.

gmbh

pre 11 godina

realno, nema ona kefalo ni za sta, pa ni za tenis. fizicke predispozicije su ok, pa cak i da poradi na psihickom stanju, ali je mnogo koci nedostatak inteligencije. to je i osnovni razlog odsustva samouverenosti, jer je svesna da ne moze ni da osmisli ceo poena, a jos manje da u slucaju nepredvidjenih preokreta adekvatno odgovori.
i nemojte porediti mec protiv jelene, povredjene i bolesne, i protiv radvanjske. ne, ne bi imala vece sanse da je igrala kao sa jelenom, nego da je radvanjska bila kompromitovana kao jelena, mozda bi bila manje efikasna, pa samim tim ana vise.

Milš J. Kosovac

pre 11 godina

Od kad je Ana prestala da pobeđuje, a to je odmah posle osvajanja Rolan Garosa, više puta sam odgovorio na pitanje koje odvde postavlja vaš novinar. Ako hoće da komuniciramo dajtu mu moj imejl, jer nisam uspeo da ga nađem na Tviteru. Evo za sada tri rečenice. Ana ima žensku dušu,što je danas retkost kod devojaka koji se bave sportom, a šta to znači pričitajte studiju oca i čerke Simonovića, nekadašnjeg kaošarkaša, "Kult i sport". Dok kod drugih teniserki se luči adrenalin kao da treba da se bore za život, kod Ane to može da se desi samo ako je protivnica uvredi, kao što je svojevremeno to učinla Jelena, inače ih se plaši, tačnije stidi se poraza. I treće, osvojila je Rolan Garos jer je cela najbolja sportska ikipa Adidasa bila sa njom, pa su joj se protivnice plašile, što je Anu ohrabrivalo da ih pobeđuje.
Da Vam bidem jasniji, pročitajte moj komentar za igru Đokovića i Vavrinke, poslužiće Vam u profesiji, a i sada da se ne čidite toliko Vavrinki.

Cudna mi cuda

pre 11 godina

Prvo treba analizirati zasto nasa najbolja teniserka ne moze sa najboljima valjda? A za najbolje plasiranu teniserku je manje cudo, ne?

Filip

pre 11 godina

Ne može jer je više zanima da se pojavi na nekom džet-set događaju, nego da ozbiljno radi. I zato što više vremena provodi u odabiru garderobe za te "vip-fancy EVENT-e" nego na treninzima.

Ja ovakav ili sličan komentar postavljam već nekoliko puta posle vesti o njenim gostovanjima na žurkama, prijemima i ostalim "dešavanjima", i nikad nije objavljen. A eto tek sad pitate zašto ne može.

VS

pre 11 godina

"Zasto Ana ne moze sa najboljima"? Zato sto se ona, dobijala (redje) - gubila (cesce), veoma svidja samoj sebi. Uzivala je, kao sto je izjavila nedavno,kao toliko puta do tada, posto je ispala iz daljeg takmicenja.

ja

pre 11 godina

@bole bgd
Stvarno se ne bih upustao u rasprave o tenisu sa tobom jer ti o tenisu nemas pojma.
Pa evo ti tvoja Radvanksa.
Ubi je kineska bombarderka.
Ti cenis neki tenis koji nikada nije donosio velike rezultate.
Ne razlikujes neke najosnovnije stvari.
Radvanska jeste trenutno USPESNIJA teniserka od Ane, ali nikada nije bila niti ce biti BOLJA teniserka.
Sa tom igrom koju Radvanska igra ona nikada nece osvojiti gren slem titulu.
Ana je vec osvojila jednu i osvojice sigurno bar jos neku.
Pre ce i nasa Bojana Jovanovski osvojiti GS titulu od Radvanske. Da ne pricam o Voznjecki i Jankovicevoj koje ne bi osvojile gren slem da igraju jos 100 godina.
Bojana bar ima udarce i igru sa kojom se osvajaju GS titule. Ana takodje ima. Radvanska jednostavno nema.
U nekom sledecem mecu sa Radvanskom Ana nece ovako gresiti i pocistice je sa terena sa 2 prepustena gema.
To je Anina igra i to je igra Radvanske.
Ja bas zbog toga cenim Anu i njen tenis. Znam za sta je sve sposobna i znam da iskljucivo od nje sve zavisi u mecevima.
Radvanska se nikad nista ne pita u svojim mecevima, kao uostalom i sve ostale defanzivke. Ja jednostavno ne mogu da cenim takve teniserke.
Pa ne svodi se tenis samo na cekanje greski protivnika.
Ana je i u tom prethodnom mecu odrazala cas tenisa Radvanskoj.
To sto je napravila previse greski, pa poklonila protivnici pobedu je potpuno druga stvar.
Ali ne mozes za nekog pricati da je bolji samo zato sto je pobedio.
Pa u tenisu u svakom drugom mecu pobedjuje losiji.

realsita

pre 11 godina

@bole bgd
Ako je neko ovde opterecen, onda si to ti.
Shvati covece da ne deli svako tvoje misljenje i da ima mnogo ljudi koji razmisljaju drugacije od tebe.
Od svih tih nikova koje pominjes ja koristim samo 2.
Ova koja se potpisala sa "Molim vas objavite komentar" je nikol.
Pa valjda bar njen stil pisanja mozes prepoznati ako vec redovno citas komentare.

Odavno smo svi shvatili da ti volis defanzivni-smaracki tenis.
To je tvoj problem.
Ali pusti druge da vole drugu vrstu tenisa.
Koliko se "razumes" tacnije ne razumes u tenis dovoljno si do sada pokazao.
Pa ti si prognozirao Jeleninu pobedu u mecu sa Anom???
Takvu glupost moze napisati samo neko ko se apsolutno ne razume u ovaj sport.
Tvoja defanzivka Kerber ispade od razbijacice Makarove. Defanzivka Voznjecki ispade od razbijacice Kuznjecove, defanzivka Jankoviceva ispade od razbijacice Ane, defanzivka Radvanska ispade od razbijacice Li Na.
Pa sta je to sa tim tvojim defanzivnim tenisom???
Ni jedna od tih defanzivki nije otisla dalje od cetvrtog kola.
Jedino Radvanska stigla do cetvrtfinala a i ona zahvaljujuci Aninom poklonu.
Takve teniserke nemaju sta da traze na gren slemovima.
Kada je neka defanzivka osvojila poslednji put gren slem titulu?

Uzivaj ti i dalje u tom smarackom tenisu, ali pusti nas da uzivamo u pravom tenisu, u tenisu koji obiluje napadima, venerima, prelepim potezima.

prokleta avlija

pre 11 godina

realno Ana nikada nije igrala bolji tenis, odlicno se krece, koliko je fizicki spremna govori i definicija misica vidljiva od ramena,preko ledja,ruku do butina i listova, evidentno je brza nego prosle, a kamoli pre 2 godine, udarci su joj neuporedivo jaci, mnogo lakse se nosi sa udaracicama tipa Azarenka,Serena i Sarapova i njihovim muskim udarcima, pronalazi neverovatne uglove i to u veoma samouverenom stilu, igra joj je postala raznovrsnija, servis joj se popravio...treba joj JEDNA samo JEDNA pobeda nad TOP 4 na velikom takmicenju i Ana je ne u povratku u Top 10 nego povratku na mesto Br1 WTA rankinga...

vremeplov

pre 11 godina

Krki, čoveče, sad je 2013, a ne 2008! Nije problem, mogu ja da sednem i u vremeplov, ali koja je tvoja poenta?

Je l sad pobedjuje Šarapovu? Ili neku iz tog ranga? Pa i taj Gren slem! Koga je dobila u finalu: Serenu, Venus, Kim, ili smešnu Dinaru, još samo jednu od udaračica koje su bile i prošle?!

Svetu se ne moze ugoditi

pre 11 godina

Neverovatno koliko "strucnjaka" na jednom mestu.Kada pobedjuje najbolja je,kada izgubi i to od najbolje teniserke ove godine(po broju pobeda),onda je to bruka.Srpski je broj 1,a to ce biti i narednih godina.Bolju nemamo,a kada joj se kockice sloze bice jos bolja nego sto je sada.Ajde!

Jelena_90

pre 11 godina

Aman ljudi,da li su pojedini od vas gledali mec IVANOVIC - RADVANSKA!!!! Pa zahvaljujuci Aninim greskama, kojih je bilo 34 u odnosu na 35 Winera, Radvanska je prosla dalje. Ne mogu da verujem, da ljudi gledaju a ne vide, da se Poljakinja celo vreme samo branila, cekala Aninu gresku, i samo vracala loptice, pa ako prodje- proslo je!!!! Radvanska je samo zabelezila 1 Winer iz bekhenda i 7 Asova, drugo nista nije pokazala. Bas bih volela da vidim kako ce da odigra naredne meceve. Pa bre rasturice je , nece znati gde se nalazi, a najvise ako nesto mrzim to je da gledam Defanzivni Tennis. Radvanska, Wozniacki, Jankovic, Errani, i jos neke druge da ne nabrajam. msm Gadi mi se kad ih vidim kako samo vracaju loptice i cekaju na tudje greske. Ali Ani neka ovo bude pouka za ubuduce, da ima samo malo vise strpljenja i samopouzdanja, da popravi taj izbacaj loptice i to je to, kraj diskusije, a da i najvaznije da se nikada ne predaje, nada posednja umire!!!! Ja je vidim u 2013 medju prvih 8, jer ne brani puno poena, a i delimicno su neki od vas u pravu, da mnoge turnire propusta i igra samo na onim placenijim, sto je velika greska. Ali videcemo, ja je definitivno vidim medje prvih 8, a sa trenerom bi trebalo i malo na mentalnom sklopu da poradi, najveci primer i ujedno najbolji je NOLE!!!! Toliko od mene, hvala svima!!!!!

Molim vas objavite komentar

pre 11 godina

Da nije smesno bilo bi zalosno. To je odgovor na pojedine komentare.

Najlaksa stvar u Srbiji je pljuvati i omalovazavati najuspesniju teniserku. Niko se u Srbiji ne pljuje kao Ana Ivanovic.

2008 godine Venus Williams je bila TOP 10 TENISERKA
2008 godine Serena Williams je bila TOP 5 TENISERKA
2008 godine Maria Sharapova je bila TOP 3 i TOP 5 TENISERKA
2008 godine Justine Henin je bila 1 TENISERKA SVETA
Idete toliko daleko da omalovazavate i Dinaru Safinu da bi sto vise omalovazili Anu Ivanovic.
2008 godine Dinara Safina je pre French Open-a pobedila Elenu Dementievu, Serenu Williams i Justine Henin.
Na French Open-u 2008 pobedila je Mariu Sharapovu, Elenu Dementievu i Svetlanu Kuznetsovu.
Toj devojci niko nije poklonio 3 Grand Slam finala (KOLIKO IH IMA Agnieszka Radwanska???) Iz tenisa se povukla zbog teske povrede.


OVO JE ZA SVE ONE KOJI PISU DA KONKURENCIJA NIJE POSTOJALA 2008 GODINE. Naravno treba ovim imenima dodati i Elenu Dementievu i Jelenu Jankovic koje su tada bila 3 KOPLJA KVALITETNIJE od Agnieszke Radwanske ili Caroline Wozniacki danas.

Ana Ivanovic ce igrati jos 2,3,4 godine... Daj Boze i duze. Koliko ce vremena proci kada ponovo neko iz Srbije bude u TOP 20, TOP 15 ili TOP 10 na WTA listi?
I da nikada vise ne uđe u TOP 10 na WTA listi TRI GRAND SLAM FINALA i POZICIJA BROJ 1 nisu slucajnost.
Ana Ivanovic ce zbog celokupne karijere, harizme, lepote i sponzora uvek biti VELIKA TENISKA ZVEZDA.

Molim vas objavite komentar

pre 11 godina

(bole bgd 3, 21. januar 2013 23:50) (bole bgd 3, 21. januar 2013 23:50)

Decko, iskuliraj malo...

NISAM "Realni, realista, ja, anna..." poslala sam JEDAN KOMENTAR i potpisala se sa "Molim vas objavite komentar"

Iznela sam cinjenice, jer ovde mnogi pisu NEISTINE.

Kritikujes osobu koja se potpisuje sa "Realista ili Ja"

POGLEDAJ SEBE. Malo si se previse dao u ubedjivanje mase kako je "Anino davno proslo, nema ona nikakve sanse, na WTA listi ce samo da nazaduje..." SMESAN SI.

Vreme ce pokazati, a sve njene dosadasnje rezultate ne mozete podcenjivati.

Marvin

pre 11 godina

Novi trener za njenu igru i dve-tri kile više. Za godinu i po dana ona nije uspela da stekne sigurnost i zato mnogo greši, možda nema ni prave treninge, tu se nešto mora promeniti, jer neke njene poteze koje je danas odigrala radvanska neće nikada. Ali, Poiljakinju ništa ne može da izbaci iz ravnoteže, ima veliku inteligenciju i vrhunsku defanzivnu tehniku, sve stiže, zato nju mogu danas da pobede samo najveće šampionke, ali ako ne bude grešile - mislim na Serenu i Šarapovu. Ana je kao osoba mirna, tiha, nema osnovnu sportsku agresivnost i drskost, a to je - ili se rodiš kao lav ili kao srna. Može Ana da igra uspešnije, ali ona nema pravi tim. Ovi je nisu podigli dovoljno. Doveli su je na prag prvih deset, to je u redu, za neki korak dalje mora nova ekipa. Najbolje rezultate imala je kad je sa njom pre četiri-pet godina radio trener iz Adidasa a fitnes bio onaj Australijanac. Nemam šta više, idem na politiku i ekonomiju, tu nema neuspeha, dosta mi je i Laktaša i Melburna i tako dalje.

Miki

pre 11 godina

Sale,posle tvog teksta ja nemam sta da mislim ili dodam!Sve sto si napisao ne moze biti tacnije,istinitije!Dakle,bez komentara,samo: SVAKA CAST!!!

Vladimir

pre 11 godina

Ana nema glavu za to, slaba je na psihicko-voljnom planu i sto je jos vaznije nema isti nivo kvaliteta repertoara udaraca.Mnogo toga joj je slabo od izlaska na mrezu do bekhenda, slajsa... i kao sto neko rece i krstenica je vazna 26-27 godina ima. Prosla je svoj zenit.

doctor

pre 11 godina

Molim vas,4 godine igra isto i tu vise nema nikakvog smisla se opterecivati i analizirati je .. Devojka ne moze bolje.. Oni uspesi su posledica mladosti ,igrala je bez opterecenja,imala i malo sreca(nestabilna Safina u finalu RG).. Ana je za drugi 10 i to je to!

Realan

pre 11 godina

Treba da prestane da se zavarava i da ne gaji svoje nade na staroj slavi.
Ja u zivotu nisam video nekog profesionalnog sportistu kome toliko opadne koncentracija nakon jednog loseg poena, a bavim se sportom vec dosta dugo i pratim isti.

Druga stvar je njen servis. Ako komentator kaze: ''Pocela je da radi na pravilnom izbacaju loptice i vidi se napredak'' u necijoj odmakloj teniskoj karijeri, tu nesto nije u redu. Polovinu svojih servisa mora da kompenzuje zato sto lose baci loptu.

Treca stvar je kretanje. Pogledajte kretanje Ane i TOP 10 igracice.

ja

pre 11 godina

@bole bgd
Tvoja je stvar sta i koga volis.
Evo vidim jos jednu tvoju genijalnu prognozu pobedu Azarenke nad Serenom.
Stvarno imas smisla za naucnu fantastiku.

Na kraju covece shvati da ovde postoji bar 200 ljudi koji ne dele tvoje misljenje. Krajnje je pateticno to tvoje pokusavanje da svaki komentar koji ti se ne svidja proglasavas kako ga pise ista osoba.
Rekoh ti od svih tih potpisa koje pominjes ja koristim samo 2.
Uostalom mozes lepo zamoliti moderatore da ti kazu da li su u pitanju iste ili razlicite osobe.
Za svaki komentar postoji registrovan mail, IP adresa sa koje je poslat, dakle lako ti mogu reci da se radi o razlicitim ljudima.

Nisam neki klinac, vec imam 50 godian i dovoljno dugo pratim ovaj sport.
To sto ne koristim srpska slova šđčćž, je stvar navike.
Svako ko duze koristi racunar, na primer jos od pojave 286-ce je navikao da pise bez nasih slova jer se tada nasa slova nisu ni mogla koristiti.
Shvati da nije svako kao ti juce poceo da gleda tenis i nije juce poceo da koristi racunar.

Uostalom ne znam zasto se uopste raspravljam sa nekim pubertetlijom.

BojsiMetalika

pre 11 godina

Zašto Ana ne može sa najboljima?

Kad bi tenis bio "Ko udari jače", moj komšija Stanko bi bio prvak sveta.
Kad bi tenis bio "Neka pobedi lepši", moja komšinica Mica bi bila šampionka.

Izgleda da je tenis mnogo više od toga :(

bole bgd 3

pre 11 godina

E pa ja, realisto i realni,anna i ostali ( jedan lik), da te podsetim ja sam prognozirao pad Kerberove ove godine, a pobeda Na Li protiv Radvanjske je za mene očekivana. Ja uživam u lepom tenisu, a sigurno je lepše gledati opuštenu Agnješku i nasmejane Voznijacki i Jelenu, od Ane koja se trese od straha, ima psihološke probleme, plače kad izgubi, kako besomučno udara lopticu u aut ili mrežicu. I malo si pogrešio, ja najviše volim tenis koji igra Marija Šarapova,koju i najviše volim od teniserki, to više puta napisah. Ne volim "udarače" tipa Serena ili Izner i Raonić. Nalepše je gledati tenis koji nije ni pimplerski ni udarački ( Enan, Dementijeva, Na Li, Gerges, Peneta, Vinči, Kuznjecova, Azarenka, Kerber, Kirilenko,Safarova.. Federer, Đoković...). A za prognozu da će Jelena pobediti Anu napisah da sam se šalio na tvoj račun, JJ je starija i ponestaje joj ambicija, a znao sam i bilans pre meča( 7:3 za Anu). Ipak bih i sutra, pod uslovom da su Ana i Jelena zdrave i fizički spreme,i jednako ambiciozne, ako igraju, prognozirao šanse 50:50.
A ti i dalje uživaj sa Anom u njenim snovima. Za Anu ima i malo nade da će se probuditi, ali ti verovatno nećeš uspeti.

Rade

pre 11 godina

Zasto Ana ne moze sa najboljima?
Iz istog razloga iz kog i druge igracice tog ranga ne mogu, zato sto su najbolji kvalitetniji od nje, odgovor je vrlo jednostavan

Pavao

pre 11 godina

Hm, ovo je bio mec izmedju verovatno najinteligentnije teniserke danasnjice protiv jedne koja je ... hmm, ... prosecne teniske inteligencje.
Mnogim udaracicama je pametna Agnjeska uzela, i uzece, meru.

vladimir

pre 11 godina

O kakvoj vi inteligenciji govorite? Po čemu je to Radvanjska inteligentnija od Ane ili Serena od Ane? Reč je o pristupu igri. Sa Serenom niko ne može da igra, to znači svi su gluplji od nje? Katastrofalan način razmišljanja, a to se stalno provlači kroz komentare. Radvanjska je dosadna do zla boga igračica i jedini uspeh je njeno konstantno prebacivanje preko mereže pa dok protivnice ne pogreši. I to je za vas inteligentna igra!? Problem je u tome što Ana posle Pariza i osvojen GS nije imala pravog trenera već ekipu iz Adidasa koja nije radila sa teniserkama kako treba. I to se videlo poslednje četiri godina na igri Ane Ivanović. Tek angažovanjem Sirsa Ana počinje da stasbilizuje igru,a za sledećih šest meseci videćemo koliko je napredovala. Anin stil je kao i Serene Wilijams, stom razlikom što je Ana mnogo senzibilnije i emotivnije biće. A problem je bio emocionalne prirode kod Ane svih ovih godina. Ona je veliki talenat i može da pobedi svakoga samo je pitanje emocija. A pošto ona nije robot nego senzualna žena onda ima i takvo ponašanje. Malo razmislite i o ženskoj psihologiji pre nego počnete da vređate, konkretnu u ovom slučaju gde Ana koja je mnogo bolja igračica izgubi od slabije Radvanjske.I još nešto, sve igračice ludački igraju protiv Ane Ivanović jer ne mogu da podnesu njenu lepotu, pa misle ako je pobede da će pobediti i njenu lepotu, e neće, biće opet najbolja!

bole bgd 2

pre 11 godina

(Molim vas objavite komentar, 21. januar 2013 21:24)
Realni, realista, ja, anna i kako se već ne potpisuješ ubi nas sa tvojim opširnim i "stručnim" komentarima, zasnovanim na statistici i snovima postavljenim kako tebi odgovara! Provaljen si dečko, shvati da je Anino davno prošlo, nema ona nikakve šanse da se vrati među najbolje! Sa 25 godina, u ženskoj konkurenciji, gde se svake godine pojave neke nove klinke sa 18-20 godina, nažalost i moju jer sam Srbin, Ana će na WTA listi samo da nazaduje. Njena tipična igra, sa svim kvalitetima i manama viđen je još jednom protiv Radvanjske. To je Anin limit, shvati to!

ja

pre 11 godina

@bole bgd

Vidi se jednostavno po tvom nacinu pisanja da si neki klinac.
Pa proctaj samo sta si sam napisao u poslednjoj recenici.
Kazes treba biti smeker pa prognozirati nesto sto niko nije.
Vidis tako nesto moze napisati samo neko dete, a ozbiljna i odrasla osoba nikada nece napisati tako nesto niti koristiti takve termine.

Prvi racunar sam uzeo u ruke 1982. godine, a ti se tada nisi ni rodio,a kamoli gledao Bobu i ostale.
Dete, nije opoenta da prognoziras nesto sto niko nije, nego da u toj prognozi i nesto pogodis, jer jedino tako mozes dokazati da se bar malo razumes u ovaj sport. A tvoje prognoze su takve da od 10 promasis 9. Prevedeno o tenisu nemas pojma.

Ja pratim ovaj sport, gledam kako ko igra, procenjujem ko koga moze pobediti, a ko koga ne.
Pa ako bas hoces ja sam na proslogodisnjem Vimbldonu jedini prognozirao da Nadal nece stici ni do cetvrtfinala. Kao sto znas ispao je u drugom kolu.
Nisam to pisao zato sto mrzim Nadala, nego zato sto se na svakom prethodnom Vimbldonu mucio u prvoj nedelji turnira.
Jednostavno dok je trava jos ocuvana i dok je to stvarno najbrza podloga, on je uvek imao probleme i igrao po 5 setova sa nekim prosecnim teniserima i provlacio se na misice. U drugoj nedelji trava se vec toliko osteti da lici na sljaku i to je vec Nadalova teritorija.
Bilo je logicno da jednom ne uspe da se provuce u toj prvoj nedelji i zbog toga sam i napisao tu prognozu.
Ti svoje prognoze donosis iskljucivo na osnovu licnih simpatija, a ne gledas kako ko igra.

Nikola

pre 11 godina

Iskreno, mislim da se radi iskljucivo o kvalitetu Ane Ivanovic.

Nista protiv Ane. Biti top 20 igrac u sportu kao sto je tenis je ogroman uspeh. Ana je osvojila grend slem turnir, i na tom uspehu svaka joj cast.

Ali realno, ona nije na nivou Serene, Sarapove, Radvanske, Azarenke. Ne krece se dobro kao one, previse se izvlaci na forhend...

Nema nista lose biti top 20 igrac, ali Ana jednostavno nije za prvih 5, i sa to treba vise svi da shvatimo.

Иван

pre 11 godina

Ана Ивановић је недовољно и технички и психички поткована да би данас била у врху.
Агњешка Радвањска је мера слабости нашег женског тениса, тачније Анине и Јеленине слабости. Та Пољакиња се може описати у три речи: одбрана, одбрана и одбрана. Њу не може да победи онај ко не верује у свој ударац, а у исто време је та Радвањска релативно лак плен оних најбољих тенисерки, Серене, Шарапове, Вике и осталих које су у том тренутку у форми. Ана ту веру нема. Јер, нема ништа осим тог ударца, и ако он не продади, она зна да је готова. Одбрана јој је очајна, кретање ужас. Не знам има ли играчице из врха која толико касни при намештању. Међутим, она има већ 25 година. Видели смо јуче једног Вавринку који је напредовао психички у односу на прошлу годину, а играо је против Ђоковића, који је пре две године направио још већи "клик" у глави. Дакле, могуће је, али Ана је већ годинама на истој тачки, и одавно се не надам да ће да "одрасте". По мени, она је ухватила максимум за неког с тако лимитираним арсеналом, и хвала јој за све те тренутке. Ево, гледам управо меч Кузњецове и Вознијацки, и кад видим које све елементе у игри поседује Рускиња (волеје, ритерне, бекхенд, ударце са линије, форхенд, практично све), способна је да разбије још квалитетнију пушерку од Радвањске, а тек је седамдесет и нека на свету (са 27 година, није то старост у тенису), могу само да будем задовољан што је Ивановићева и ту где је.

Vesna Pavlovic

pre 11 godina

Ana je odlicna igracica i ja licno mislim da je njoj mesto medju prvih 10 a mozda i prvih 5 igracica. Ima jake udarce, brza je ali ono sto joj najvise nedostaje je mentalna snaga. Cim pocne da gubi,ona padne skroz u igri i ne zna da se vrati. Zato ja mislim da bi ona trebala da trazi savet od Novaka ili jos bolje da angazuje Novakovog bivseg guruua Gospodina Cetojevica! Mora da nauci da veruje u sebe do samog kraja, jer mec nije gotov dok se ne odigra zadnji poen. To nam je toliko puta dokazao NAJBOLJI NE SAMO TENISER VEC I MOMAK NA CELOM SVETU, NOVAK DJOKOVIC! Zato Ana treniraj, vezbaj ali se posveti i veri!

Nije nego!

pre 11 godina

Vladmire, o čemi ti govoriš?!
Zamisli molim te " sve igračice ludački igraju protiv Ane Ivanović jer ne mogu da podnesu njenu lepotu, pa misle ako je pobede da će pobediti i njenu lepotu"!
Nije nego! Ovo već liči na maniju gonjenja: jadna Ana! Zaboravljaš da ima toliko drugih lepih teniserki, zgodnih, šarmantnih, to je samo stvar ukusa ko je kome najlepši! Govoriti da sve igračice igraju "ludački" sa Anom, prelazi granice zdravog razma i prelazi u tešku paranoju! Uostalom, pobediti jednu Serenu ili Šarapovu predstavlja veće dostignuće nego pobediti Anu, koliko god ti bio pristrasan! I još jedna stvar: kad je već proglašavaš senzualnom i emotivnom ženom, zbog čega misliš da je ona jedina takva na turu? A šta je sa drugim devojkoma? Misliš li da druge teniserke ne mogu, isto tako, biti senzualne i emotivne? Da se nije možda Ana pretplatila na sve ljudske i estetke kvalitete na ovom svetu, a druge devojke mogu samo da je mrze i "ludački" igraju protiv nje!

Aleksandar

pre 11 godina

Najveci protivnik Ane Ivanovic je Ana Ivanovic,a kada pobedi samu sebe,sve
svoje mane i slabosti sve ce biti bolje.Najteza je borba protiv sopstvenog
ega,narcizma i razmisljanja o protivniku.Zelim joj puno uspeha.

Dspain

pre 11 godina

Postalo je poprilicno neprijatno gledati ovu devojku koja evidentno nije odlucila u kom smeru gadja. Ona nije najbolja jer su za to potrebni, izmedju ostalog i disciplina i fokus. Mislim da je najbolje podrzati je na nivou na kojem jeste, a ne praviti problem sto nije na nivou na kojem ne zasluzuje da bude. Fair play.

Tekelija

pre 11 godina

  -      .
 ,         .       2002.-   , ,   ,    ...
       ,     ,      ,       (    ,       ).

  ,                   ,  .
      .
             .

blic

pre 11 godina

Ana je veoma talentovana teniserka,to je i dokazala.Medjutim glavni razlog zasto nije medju prve 3-4,gde joj je realno i mesto, je vise u glavi.Od toga kako baca lopticu kad servira,preko koncentracije i samopouzdanja. Treba ipak da angazuje strucnjake,ne moze to sve da radi trener.Mada ne vidim da je sadasnji trener nesto doprineo promeni u njenoj igri,a promene su joj neophodne da bi ostvarila bolje rezultate.

Tralala

pre 11 godina

Slazem se da definitivno ima problem kad igra protiv Top 4, ali napredak u njenoj igri je evidentan. Kazete da nije pobedjivala Top 20 igracice na Grend Slemu. Kao Top 16 nosilac ona ni ne bi trebalo da igra sa njima do cetvrtog kola, a onda ide direktno na Top 4. Ona je na Grend Slemovima od US Opena 2011. bila sasvim korektna. Gubila je od Serene, Kvitove, Erani, Azarenke, opet Serene, pa sad Radvanske. Poraz od Erani je mozda tezak, ali je devojka bila u sjajnoj formi i nakon toga stigla u finale, tako da se to ne moze racunati kao Anin ispad. Ana nece dobiti realnu sansu da se probije dok ne udje u Top 12, a to moze da uradi ulaskom u finale turnira u Pataji. Ana trenutno ima samo 14 turnira u svom renkingu, plus dva po jedan bod, sto znaci da je igrala premalo prosle godine. Dakle, prva stvar koju mora da promeni jeste da igra vise turnira, kako bi svoj renking ispunila. Ako udje u Top 12, mnogo su joj vece sanse da udje u vise cetvrtfinala, dakle realna sansa za Top 8, a odatle je sve lakse. Nazalost, posto Ana nije u stanju da pobedi najbolje od najboljih, mora ici drugim putem ka vrhu, a za to je potrebno vise vremena. Ja verujem da ce se ona vratiti u Top 10, ali realna sansa za to ce biti tek posle Rolan Garosa. Ako zavrsi godinu van Top 10, onda nemam sta vise da kazem.

grobar.prijepolje

pre 11 godina

Zato sto je najsporija na turu...katastrofalna u defanzivi...i to je to...Napadacki je savrsena...ali,danasnji tenis se igra .kao i svim ostalim sportovima,ODBRANOM,pre svega...Najbolji primer je Woznijacki...samo vraca ,dize balone i ceka gresku protivnice...

ja

pre 11 godina

@bole bgd
Već sam ti napisao za ova naša slova.
Računar koristim od 1981.
Sve do pojave Windows XP-a (2001.) nije postojala podrška za naša slova.
Dakle 20 godina sam koristio računar koristeći isključivo englesku abecedu i tu naviku je teško promeniti.
Jednostavno tako brže kucam, a mislim da je ono što napišem dovoljno razumljivo i bez tih naših slova.
Inače sam inženjer informatike, u slobodno vreme se bavim popravkama računara kako softverskim tako i hardverskim i najmanji mi je problem da svaki komentar pišem našim slovima (kao što vidiš)
Ali ne želim to da radim, samo da bi ti shvatio da nisam klinac.

Inače ja i dalje mislim da ti jesi neko dete, pre svega zbog načina tvog razmišljanja.

Ćuti i igraj, tek je januar

pre 11 godina

@ded
Nije Ana u životu imala samo jedan slučajan uspeh ili dva - RG i prvo mesto na listi - nego je sa 19 uzela Montreal pobedivši slavnu Hingis koja je tada imala 25 godina, na RG 2007. igra finale protiv Enen a pre toga eliminiše Venus i Šarapovu, 2008. igra finale AO, kad je Jelena bila na vrhuncu, Ana je dobija u polufinalu RG, Jelena iste te 2008. igra finale USO i gubi od Serena sa 2:1, posle velike borbe. To je streotip što pišeš. Ana nije imala konkurenciju, Safina isto, Vonjacki i naravno Federer. Novak i nadal i Murau nisu jaki!? Sve nekako čitam, ali ove stereotipe ne mogu da pidnesem, jer su odraz velike površnosti. Ovogodišnji AO: dobila je tri meča, povela protiv jelene sa 8:3, izgubila od Radvanjske koja će ladno dobiti Li, uzela je Brizbejn i Sudnej, neka samo iga, tek je januar, a slažem se s mišljenjem da je vreme za novog trenera, mislim da ovaj gospodin nije za njen stil igre, a očigledno nije neko ko može da joj ulije sportsku drskost. I da nikada ne čita šta se ovde o njoj piše.

krki

pre 11 godina

Sasa, naslov bi trebalo da glasi:"Zasto Ana VISE ne moze sa najboljima".
Ona je pobedjivala najbolje i sama bila najbolja! Nije ona zaboravila da servira i igra bekhend. Treba samo uporediti njenu igru iz 2008. kada je preslisala Sarapovu sa danasnjom.

Lazar

pre 11 godina

Pitanje: "Kakvo je vaše mišljenje – šta Ana mora da uradi kako bi ponovo igrala u završnicama Gren slem turnira?"
...
Odgovor: Svaki put treba da zamisli da joj je protivnica - Jelena Janković!

Bojan

pre 11 godina

Mislim da Ana mora jos dosta da radi,oma je bolja od Radvanske bar dva puta,ona devojka nema prvo servis,samo vraca lopticu u teren,a nasa Ana hoce iz dva udarca da zavrsi poen.To nemoze ni Serena Vilijams,mnogo sam razocaran porazom,mislio sam da ce da je zgazi.Ana moras maksimalno da se posvetis tenisu da bih imala neki sansi,ugledaj se na naseg najboljeg sportistu svih vremena Novaka Djokovic,to je moje misljenje.

pravo pitanje

pre 11 godina

Prvo treba analizirati zasto nasa najbolja teniserka ne moze sa najboljima valjda? A za najbolje plasiranu teniserku je manje cudo, ne?
(Cudna mi cuda, 20. januar 2013 17:16)

Ma hajde sto ne moze sa najboljima,ali sto ne mzoe sa prosecnima,to je pitanje.Ili da pitamo sto nasa najbolja teniserka ne moze sa najbolje plasiranom teniserkom?

Čika Mićo

pre 11 godina

"Efendija,ti ne ugoneta
Oko šta se ovo okupilo
No si s kraja počeo tanjega"-"Gorski Vijenac"
Ovih stihova sam se setio čitajući sve ove komentare.Kad bi sad Ana pitala-pa dobro šta mi predlažete da uradim -ne bi znala šta joj je činiti u celom ovom galimatijasu.Srećom nađoh i komentar koji odmah potpisujem a to je onaj od Milana gde čovek udara pravo u srž,a to je da je Ana oslabila i izgubila nekadašnji udarac kao maljem,koji niko nije mogao vratiti!Jedino joj je bila slična Devenport,koja je na tome zasnivala svoju igru.Ana je bila još bolja jer je i inteligentnija i pokretljivija i agresivnija.Tada sam shvatio da je niko pobediti ne može,pa sam redovno uzimao pare u kladionici!Uzimam ih i sad,ali nažalost kladeći se protiv nje čim naiđe na malo bolju igračicu(ne bolje rangiranu,nego relativno dobru).Možete vi misliti i pisati šta vam padne na pamet,ali ona među 10 neće ući dok ne vrati 5-7kg i samim tim i snagu udarca pa da ove ziher situacije reši jednim udarcem
.Onda će joj se vratiti i samopouzdanje i sve ono što se ovde nabraja da joj nedostaje.A ovo što neki pišu da je slučajno i nezasluženo bila br.1 zaista ne stoji jar je tad i bila najbolja!Ja čvrsto verujem da i sad može da bude br 1 ali to ću da cenim samo prema njenoj telesnoj masi(naravno ne mislim na salo!)i tako ću se i kladiti!

bole bgd 2

pre 11 godina

(Ana no1, 20. januar 2013 20:53)
A bre ja, realni i realista, nikad ti nije dosta nerealnih komentara, a stalno se potpisuješ drugačije! Detinjast si kao Ana, prihvati realnost. Ana je doživela vrhunac 2008, bila je mlada, malo sreće i osvoji GS u Parizu, još nekoliko velikih turnira i bi No1. A onda se probudila i uplašila stvarnosti. Od tada do danas sva je u strahu i panici, istina u 2012. znatno bolje. Nadam se da će te i ti i ona "porasti", pa da zajedno uživamo u bar još jednoj godini Aninih uspeha!

my way

pre 11 godina

Zaista je tesko bilo sta reci nakon ovog meca, jer je Radvanska u seriji od 13 pobeda i to sa neverovatnih svih 26 dobijenih setova. Nikako se ne bih slozio da Radvanskoj servis nije najjace oruzje, naprotiv. Ona ima najpouzdaniji i najtecniji servis na turu, tehnicki savrsen, sto joj donosi impresivan procenat 1. servisa i to da prakticno ne pravi duple greske, a plus i da bez problema moze da nastavi sa drugim udarcem dok ostale teniserke u manjoj, ili kao Ana vecoj meri, imaju problema sa tim.
Sto se Ane tice, tesko joj je bilo sta zameriti. Prosto kljucne poene nije uspevala da dobije sa svojom rizicnom igrom, ali tesko je reci da li i kako treba od toga da odstupi i trazi neki drugaciji balans. Kljucne reci po meni su KONCENTRACIJA i SMIRENOST U GLAVI u tim trenucima, pa ne bi bilo ovoliko neiskoristenih brejk lopti i malo spasenih.

Neven

pre 11 godina

Mnogo toga joj je uvek nedostajalo ali ono na prvi pogled što upada u oči je da prestane da se raduje poenima ,naročito protiv slabijih protivnica, druga stvar je da ima jako sporo noge i da treba da stavi tegove oko zglobova i da mora da bude mnogo elastičnija, a i kondicija joj nije jača strana, kao da nema snage za duže razmene. Treće je jako loša anticipacija, a to može da popravi jedino ako ubrza noge i ojača trbušnjake. Četrvto je da sporo razmišlja ili joj blokira mozak svremena na vreme.Zato i pokušava sve na silu da dobije, jer nikad nije imala plan B, nijedan segment igre za šetri godine nije unapredila, pogledajte samo koliko joj je drop šot tvrd, kako telefonira kad ga izvodi, uopšte ne zna da ga sakrije, to nije samo stvar grča, nego mnogo više stvar treninga, kao i izbačaj loptice prilikom servisa. Teško da je Ana mentalno u stanju da toliko trenira pored marketinških obaveza, i teško da postoji trener koji bi je naterao da proba da razmišlja. Jeste bila prva ,čak je i RG osvojila, ali 2008 -me se igrao najgori tenis, bez Klajsters,povređena Šarapova, Enan se povukla, Serena povređena,Venus van forme, jedostavno se namestilo. Ni sad nije nešto bolja situacija, kad vidimo kako teretnjak od Serene i dalje dominira, još i Šarapova posle silnih povreda i pauza prosto gazi. Mentalno, daleko je ženski tenis od 2003-04 kad su bile u top formi Enan,Serena,Kim,Venus. Prosto, Ana mora mnooogo više da trenira, i da odraste , ili da ne zavarava sebe stiskanjem pesnice.

Danijel

pre 11 godina

Nema servis, nema bekhend i šta više očekivati od nje, bila broj 1 uzela GS i to ne može svako ali odavno su njenu igru pročitali..

baki NYC

pre 11 godina

Mislim da meč Ana-Jelena nije dobar primer za bolju Aninu igru. Bio je to jedan od lošijih mečeva koje sam gledao u zadnje vreme, sa serijama grešaka na obe strane (u jednom trenutku mislim 13 Aninih neiznuđenih grešaka u nizu). Radvanjska bi je počistila "us bagel" da je tako igrala. Kao rekreativke...
Saša, uzgred rečeno, one svojevremene priče o Nadalovom dopingu, o Nike-ovom nameštanju žreba do finala Fedex-Nadal i sl su iz ove perspektive smešne, zar ne?

Vucko

pre 11 godina

Kad Ana shvati da tenis nije samo napucivanje loptice i osvajanje direktnih poena, onda ce imati sanse da se vrati tamo gde je bila nekada. Mora da gradi poen, da bude strpljivija, ne moze uvek da zavrsava poen posle 1-2 udarca. Mada da se razumemo ja volim takav stil igre kao sto igra Ana, ili recimo Tsonga, ali za nesto vise od prosecnosti je potrebno ono sto sam vec napisao.

sve najbolje ani

pre 11 godina

zato sto nema toliko znanja, takvu licnost, a ni fizicke predispozicije za to. naravno, kada to kazem, poredim je sa trenutnom konkurencijom. pa ne mora svako da bude u top 10. godinama. nije to smisao zivota, cak ni kad si teniser. ona je imala svojih 5 minuta slave, uzela je i jedan GS i sta ces vise. sad treba da se opusti i da uziva u tenisu i u zivotu. tenis je ubedljivo najsuroviji sport (ako ne racunamo boks i ufc). nemas dom, nemas porodicu, samo putuj, treniraj igraj nikad ne posustaj, jer padas na dno... najgluplje sto u ovoj fazi karijere i zivota moze je da sebi nabija neki pritisak da mora da uradi ovo ili ono u tenisu. jedino sto bi trebalo da uradi, to je da "pobedi samu sebe -. da se malo karakterno promeni. bice joj lakse.

Marko

pre 11 godina

Ana nikad nije ni mogla sa najboljima. Najbolje teniserke sveta su (bile): Maria Sharapova, Justine Henin, Serena i Venus Williams, Kim Clijsters, Martina Hingis i sl. Ana je Sarapovu pobedila jednom kada joj je Sarapova predala mec i jednom na sljaci, daleke 2007. godine, kada Sarapova nije igrala svoj najbolji tenis. Martinu Hingis je pobedila jednom i za to joj svaka cast, ali joj se ista ta Martina zestoko revansirala nekoliko meseci kasnije iako je Ana igrala u top formi, a Venus je pobedila samo jednom u bezbroj pokusaja i to dok je Venus cela bila u zavojima i bandazama. Serenu, Justine i Kim nikada nije pobedila. O kojim to najboljima vi pricate? Radwanska? Je l' to greska u kucanju ili?

Dragana

pre 11 godina

Svaka cast za tekst, sve je napisano bez greske. Potpuno se slazem sa konstatacijom da je servis najveci problem, i na njemu treba raditi. Bio je i onaj problem za izbacajem loptice, ali je to sad koliko-toliko regulisala. Imam pitanje jedno: Da li je Ana prosle godine pobedila neku igracicu iz top 10? Ako jeste, ko je to bio, i na kom turniru? Hvala unapred.

veliki strumf

pre 11 godina

Puno je problema u Aninoj igri: 1. Servis je veliki problem zbog loseg izbacaja. To utice i na psihu, na sigurnost. Kad bi izbacaj bio kao kod svih drugih, servis bi pravio veliku razliku. 2. Defanziva. Ona prakticno i ne postoji. Kretanje je jako slabo, spora je i kada bude napadnuta ne moze vise od dva puta da vrati lopticu, pa i tada kratko nakon cega usledi viner. U igri nema slajseva, nema spinova, samo rsvni udarci. 3. Ofanziva. Udari forhend iz sve snage pa kud puklo. Druge taktike nema. Bekhend ispod proseka. Gradnja poena ne postoji. Samo forhend cim se ukaze prilika. To prolazi protiv slabijih, ne i top 10 igracica. 4. Psiha. Cim se izgubi servis na pocetku seta, najcesce ode i set.

gmbh

pre 11 godina

@(realno, 20. januar 2013 20:36)

izvini sto moram da ti razbijem iluzije, ali maksimum sto ana pokazuje su nastrebane kombinacije, koje nije u stanju ni da permutira da razbije monotoniju, a jos manje da razmislja o tome kako da dodatno modifikuje udarac i improvizuje. ona zivi u trenutku i cim joj samopouzdanje padne, ni taj trenutak ne moze da iskontrolise, a kamoli da razmislja nekoliko poteza unapred. dobar igrac igra uvezbano, a sjajan igrac (nasi primeri su nole i janko) povrh toga igra kreativno. da sve ostalo u njenoj igri funkcionise, mogla bi ovaj nedostatak da nadomesti. ovako je tu gde jeste. za sada. da me ne razumes pogresno, nadam se da ce napredovati, ali realno sumnjam u to.

bole bgd 2

pre 11 godina

(Ana no1, 20. januar 2013 20:53)
A bre ja, realni i realista, nikad ti nije dosta nerealnih komentara, a stalno se potpisuješ drugačije! Detinjast si kao Ana, prihvati realnost. Ana je doživela vrhunac 2008, bila je mlada, malo sreće i osvoji GS u Parizu, još nekoliko velikih turnira i bi No1. A onda se probudila i uplašila stvarnosti. Od tada do danas sva je u strahu i panici, istina u 2012. znatno bolje. Nadam se da će te i ti i ona "porasti", pa da zajedno uživamo u bar još jednoj godini Aninih uspeha!

Dzoni

pre 11 godina

Neka se fokusira na mec, i igraj. Samo bez padanja morala, i njene igre. I tako ce dogurati i do polu-finala i finala, a 100% bi usla u TOP 10.

AD

pre 11 godina

(Jelena_90, 21. januar 2013 17:44)

Jelena, evo, i meni je zao sto je Ana izgubila i vise nemamo predstavnika na AO u zenskoj konkurenciji. Verujem ti da mrzis defanzivni tenis pa je tvoje misljenje o Radvanskoj srazmerno tvom ukusu. Radvanska je ipak jedna dobra i intiligentna teniserka, defanzivna tacno ali se pobeda racuna svakako, a u prilog tome govori i podatak da je medjusobni skor izmedju nje i Ane 4:3 za Radvansku.

Ko ce koga rasturiti u buducnosti je vec veliko pitanje i ne treba omalovazavati i podcenjivati druge devojke samo zato sto je nasa lepa Ana isgubila.

lazarevic zoran

pre 11 godina

ona jeste nasa ali uvek ce biti na terenu kao balerina ma koliko se ona trudila i vezbala. dolaze mlade lavice u svetu koje ce je jos vise pojesti u igri i snazi. to je njen maksimum i sigurno da od toga nazalost nece moci nesto vise uspeti da poboljsa. mozda i trenera da promeni i kondicionog strucnjaka ali neko ko za to ima vrhunsko znanje.

onda

pre 11 godina

Ana ne moze sa najboljima jer ima premalo igracke inteligencije, a previse visokog misljenja o svojim mogucnostima. Neko joj mora saopstiti bar jedan od ova dva nedostatka, ali tako da ga shvati. Ne moze sa najboljima jer i dalje misli da jedna od njih.

Maja

pre 11 godina

Šta da još dodam pored svih komentara posetilaca sajta.Slažem se sa većinom u tome da Ana treba da dobije 3-4 kilograma mišićne mase(a ne sala),znaci posebna ishrana,teretana.Na terenu po udarcima,kretanju i servisima izgleda kao da je upravo prebolela Rahitis(ne daj Bože)!Kao da će se srušiti...Takođe što se tiče kretanja na terenu,dve lopte vrati treću ne može.Neka angažuje kondicionog trenera,vožnja biciklom,tegovi i trčanje,disanje itd.To kada posloži biće ponovo u vrhu.

Tml

pre 11 godina

Možemo mi da mislimo šta hoćemo, ali samo ona i njen tim znaju kako im je i treba da nadju rešenje. Ja i dalje verujem u nju i želim joj sve najbolje!

živojin inić

pre 11 godina

Ana ispoljava nemoć da podjednako koncentrisano igra meč od prvog do poslednjeg servisa. Na momente imate utisak da je telom na terenu, a mislima negde daleko. Servis joj je katastrofalno loš, i eto i kod njega dolazimo do prethodne konstatacije - servis je u tenisu ponajviše stvar apsolutne koncentiranosti, demonstracije harmonije duha i tela ( ovo mi je svojevremeno u jednom intervjuu objašnjavao pomalo zaboravljeni trener Spartakovih tenisera i teniserki pokojni Ferenc Čik. Tu po njemu započinju mada ne i završavaju odlike svakog vrhunskog igrača. Strahujem da je Ana već dovoljno "ostarila" da bi je kao i svcako krivo drvo mogli ispraviti. Tu su, verujem se i stručnost i nerve do sada potrošili oni koji su sa njom radili, ili trenutno rade. Ana me podseća na najlepšu zmiju, koja je više zaokupljena lepotom pokreta sopstvenog tela, nego otrovom kojim se jedino mogu dobiti protivnici.

ma očigledno je

pre 11 godina

Svakome ko je ikada slušao Anu kako govori makar na tv-u, jasno je šta je glavni problem. Ana je ustvari još uvek jedna mala, zaštićena devojčica u telu žene. Kada (ako) bude psihički odrasla, biće mnogo uspešnija u teškim situacijama, snaga i tehnika nisu njoj uopšte nedostaci.

ognjen

pre 11 godina

Najednostavnije receno..Ana igra sablonski,i najbolje teniserke koje igraju malo i na inteligenciju a ne samo dum-tras,lako je provale i to je to..A ona naravno kakav god da je rezultat ne menja nista u igri,uvek je isto...Ima predispozicije za sam vrh,ali mislim da je vise tu necemo videti,jer u igri je jedna od najneinteligentnijih igracica!!!

Pera

pre 11 godina

"Ono što hrabri jeste što Ivanovićeva više ne gubi od teniserki slabijih od sebe"
A ono sto obeshrabruje je da takvih teniserki, pogotovu na gren slemovima, ima sve manje i manje.

Djoksa

pre 11 godina

Odlična analiza Ozmo!

Pored svega nabrojanog što ste izneli ja bih dodao još nešto. Tiče se mentalnog aspekta Anine igre. Pravilno ste zapazili da se mentalni aspek najpre odrazio na njen servis. Ali ima i tu još ponešto (pa i Novak je maltene celu 2009 i pola 2010god igrao "bez servisa" pa je ostao u top 3).
Prvi razlog Anine nemoći u susretima sa top 10 (pre svega) teniserkama ja bih nazvao "viner trans". Posle dva, tri, a nekad i više vinera zaredom, Ana nastavlja da "siluje" igru nastojeći da reternom ili drugim udarcem posle servisa završi poen po svaku cenu. Ako tada joj ne krene kako želi (a takva ne prolazi kod školovanih vrhunskih teniserki) upada u fazu samouništenja gde gubi u serijama poene, gemove i na kraju set. Takvom svojom igrom gubi samopouzdanje i tada dolazimo do drugog njenog problema.
Drugi razlog Anine nemoći ja sam nazvao jednostavno "nepoverenje u bekend". U trenutku kada joj "kola krenu nizbrdo" Ana se očajnički hvata za jedinu tačku u svojoj igri u koju ima najviše poverenja, forhend. Pokušava na svaki način da se prebaci tako da poene igra samo forhendom... Naravno, to protivnice znaju, pa joj samo prebacuju lopticu na bekend ciljajući da to bude što veći ugao ali ne preterano jako.. Ana se izvlači na forhend, a onda ili greši ili protivnice kad uhvate njen udarac samo lopticu prebace na suprotan deo terena.. Ana iako stigne takvu lopticu nemoćna je da dobije poen, jer to nije njena igra.

marko

pre 11 godina

Svi govore o nestabilnosti i nemanju koncentracije, niko da kaze sta je uzrok tome. Po meni nedostatak fizicke snage, izazvan nedostatkom treninga ili stavljanje izgleda u prvi plan, tj sponzorskih interesa. Verujem da je ona svesna toga, i da taj neki nacin koji imaju da sve to izbalansiraju, ocigledno ne daje rezultate, i po meni tu lezi sva njena nervoza. Uopste nemam sumnju da je ona svesna svega toga, jer ipak je ona ljuti profesionalac. Tako je bilo na neki nacin i sa Novakom koji je trazio svoj put, i izgleda da je tajni zacin bio rad sa Cetojevicem. Mozda i Ani treba tako neko iznenadjenje, jer ocigledno da standardni putevi ne daju rezultat.

add

pre 11 godina

Prvo, Ana vec godinama ima problem kod bacanja lopte za servis, ranije kada je bila prva nikada joj se to nije desavalo... po mom misljenju to je nedostatak treninga i koncentracije... Drugo, ona nema dovoljno kondicije za jake i duge razmene, previse je oslabila, izgubila na misicnoj masi, pogledajte joj samo ramena i uporedite sa bilo kojom teniserkom Azarenkom, Kvitovom, Sarapovom, Na Li, Serenu i da ne spominjem.. Ko zna kako se hrani i na kojim je dijetama, ali motiv za to joj nisu pobede vec lepsa figura... Trece, njoj fali samopouzdanja, i ako smem da primetim ne samo teniskog, vec i zivotnog, jer ne znam da li ste gledali miks dubl u Pertu, Ana nije mogla da vrati nijedan Verdoskov servis niti bilo koji udarac koji je on poslao, a realno bio je dzentlmen i nije zapinjao... Nekako nema tu sampionsku krv, nikako da joj proradi inat... Morala bi hitno da osvoji neki turnir i da se mnogo vise fokusira na sport. Isti problem ima i Jelena. Ne mislim da im je tenis najvaznija stvar na svetu, ali ih i ne osudjujem zbog toga, mlade su, imaju para, ceo zivot treniraju...

Dermendziev

pre 11 godina

AO: Zašto Ana ne može sa najboljima?

Bravo Sasa za temu.U zdravom telu zdrav duh i obrnuto:u zdravom duhu,zdravo i telo.Tenis-vise mentalna,nego fizicka igra,davno apsolvirano,ali i bez dobre fizicke spreme svakako gubi se vera,mentalna ravnoteza.Ukupna harmonicnost,ukljuci i privatnu,implicira radost,raspolozenje u svakom poslu.Malo li primera:Masa S,Vika,Radvanska.A da se na prvi pogled ne moze napredovati mnogo na mentalnom planu(da se "tesko menja urodjeno stanje") najbolje nas deantuju Azarenka i Sarapova,koje su nartavile"revolucionarni napredak" na mentalnom planu za samo godinu ili dve,zar ne?

Mnogi Aninu igru vezuju iskljucivo za nerostatak samopouzdanja(mentalni sklop),a ja kazem :izmedju ostalog i mentalni sklop,ali vise iz "preuverenosti",izvaredno rece @Djoksa "viner trans",ma kako se on desio bombstim servisom ili razornim fofhendom.Onog trenutka kad Ana iskreno prizna sebi da stvarno ima puno boljh teniserkiod od nje,kad sama sebe vrati u realnost(a ne govori o boljima iz kurtoazije ili da bi lepo zvucalo iz usta lepovaspitane devojke,a u sebi misli"lako cu,bolja sam),ozbiljnim radom i mnogim odricanjima,usavrsavanjem,ponovo ce postati TOP ten,ako to zarko zeli biti.Realno sada igrom daleko je od od toga(naravno ne brojcano).

Stalno usavrsavanje poput Azarenke,Sarapove,Radvanske,Kerber,Serenu pominjati necu,jer Robson,Stivens... stasavaju,grabe krupnim koracima,zeljne dokazivanja,spremne da istisnu cak i neke postojece Top ten igracice.

Pozdrav!

Euforija

pre 11 godina

Moje misljenje za Anu je vrlo kratko. Volim da gledam i navijam Anu a cesto se nerviram kada pocinje da gresi i gresi.
Pod 1, nju brzo hvata euforija. Kada pobedi slabije teniserku odmah pomisli da je sve na mestu.
Pod 2, cesto gubi pouzdanje toku meca tako da na psiholoskom smislu bi trebalo da radi jacanje stabilnost. Bas kao sto to radi sve vreme Nole.
Nole radi bas perfektno u tom smislu i cudi me sto se savetuje s njim.
Ako pod 1 moze da izbaci iz nje a da proradi na pod 2, garantujem da ona moze da pobedi bolo koju teniserku sa vrha (bas kao sto je izjavila).

bole bgd

pre 11 godina

(ja, 20. januar 2013 13:13)
(realista, 20. januar 2013 16:01)
(realno, 20. januar 2013 20:36)
Iako su tri potpisa vidi se da se radi o jednom komentatoru. Isto mišljenje, napaljeno, bez smisla za realnost, euforično i nezrelo ( i nema nigde ž,đ,š,ć,č). Nije ni čudno, jer i Ana, iako ima već 25 godina, preslatka je, ali još nezrela i živi još u snovima! Postavite sebi pitanje zašto toliko zicera odoše u mrežu ili aut? Odgovor je zato što uvek udara iz sve snage, a to ne treba uvek, nije ni moguće, nekad treba samo prebacivati lopticu i čekati šansu za napad.A Ana nema tehniku kao Serena Vilijams ili Šarapova da može stalno da "gruva"! I ne može stalno sreća biti na strani protivnica ( govotim o jačim, top 20). Ana nema ni dovoljno samopouzdanja, drhti, sevis joj je zbog toga loš. Psihički je već peta godina vrlo nestabilna. Pobeđuje jače protivnice samo ako ove igraju bolesne ili povređene, ili imaju najgori dan ( u 2012. pobede protiv Kvitove, Bartoli i Voznijacki).A tvrditi da bi u nekom sledećem meču mogla pobediti Agnješku sa 6:0 6:0, jer je za tri klase bolja igračica, više je nego smešno i nerealno. Isto kao što su nerealne stalne optimističke izjave Ane posle ovakvih poraza. Ana mora da sazri kao ličnost, da tenis prihvati kao igru i zadovoljstvo.Teniski teren nije mesto gde se tuku gladijatori, to je sport i zabava, naravno i posao. I velike korekcije u taktici! Nek nešto "ukrade" baš od Radvanjske, malo mixa, malo slajsa, malo kratka lopta, malo u ugao.

bole bgd 3

pre 11 godina

Sad vidim realno, realisto, ja i anna da si, stil ti je originalan, napisao još bar tri teksta u odbrani Ane( čak se potpisa i kao Jelena!?). Šta ti je bre čoveče, ma mi svi volimo Anu, ali nam je žao kad vidimo da se muči, kad je nervozna, kad plače. Pa i mi bi svi voleli da nije tako, da Ana hara na mečevima, da razbija i Serenu i Mariju i sve ostale. Ali, nije realno, izgubi sve živce zbog nje. Šta ti to treba?

bole bgd zw

pre 11 godina

(ja, 23. januar 2013 04:13)
Možda stvarno i nisi tako mlad, ali nisi sazreo. Inače, ja sam rođeni Beograđanin (samo po sebi to nije adut naravno, samo informativno), fakultetski sam obrazovan, rukovodilac sam u jednoj velikoj državnoj firmi više od 20 godina, na PC radim odavno,od kad se pojaviše. I na terminalu pre toga. Reč „šmeker“ je beogradski žargon, upotrebljavao se mnogo više ranije, pre 30-40 godina, nego danas (sad ima ono „brate“..). I može se upotrebiti na komentarima ovog tipa, nije nekulturno ni nepismeno, ovo je samo forum b92, a ne akademska rasprava.
A kakav sam prognozer? Pa seti se da sam jedini prevideo prvi poraz Azarenke u 2012. u Majamiju, veliki pad Kvitove, uspon Kerberove, uspehe Marion Bartoli…i još mnogo toga, a za sve od tebe i još nekih „stručnjaka“ dobih podsmehe i minuse! Evo i sad sam predvideo da Serena neće osvojiti AO, istina povredila se, ali ja sam u drugom komentaru napisao zašto sam tako mislio. Kao i što predvideh proboj mlade Stivens u 2013!
A ti gde se proslavi, osim poraz Nadala u Vimbldonu? Nešto ne mogu da se setim.. Ana protiv Radvanjske, to ti je najsvežiji biser.
I uglavnom klinci ne upotrebljavaju ž,š,č,ć,đ…..mi matorci više na to pazimo, to je generacijski.

Wimbledon

pre 11 godina

U zenskoj tenisu sad postoji velika 4 kao u muskom Serena,azarenka,sharapova,radwanska! S tim da ipak serena klasa ispred ove3 mada kako je masha krenula moze da bude zabavno finale! Btw ne slazem se da je ana igrala bolje protiv jelene ! Jeca je pogresila u taktici protiv ane igrala je dosta agresivno uzvracala je jakim aninim loptama,dok radwanska svaku mogucu jaku loptu slajsom umrtvi i vrati na pocetak poen i protivnik mora sve iznova da gradi dok ne falije...

sasa jokic

pre 11 godina

Ana je previse smrsala, dobila je na pokretljivosti, ali budimo iskreni, malo je sto bi nas narod rekao, "trapava". Nisam negativan, ali za borbu sa prvih deset, potrebna je veca cvrstina u pokretima, sto Ana nema.
Ana je smanjenjem kilaze izgunpbila i razorni forhend, koji je nekad krasio, a gore pomenuta "trapavost" joj cesto smeta da se na vreme postvavimza udarac, pogotovo bekhend.
O servisu ne treba trositi reci.

Bole

pre 11 godina

Jako volim tenis, jer je to igra u kojoj vas jedna pobeda bukvalno moze lansirati u sam vrh. Ana nikako da dodje do te pobede. Jako volim njenu igru, jao lepo to sve izgleda...ali kad ide. Kad ne ide, to je stvarno pravo mucenje, kako Ane, tako i nas, njenih navijaca. Mislim da mnogi nisu u pravu kad kazu da Ana nije kapacitet za top 10. Cek, Sara Erani jeste? Anin veliki problem je NE igranje manjih turnira, Ana igra samo najvece turnire, sa najvecim igracicama... Tako se ne napreduje, realno. Sara E. je prosle godine odigrala preko 25 turnira garantovano, a Ana manje od 20. Ona to sebi jednostavno ne moze da priusti. Etoooo toliko od mene :) Hvala na paznji prijatno!

Goran

pre 11 godina

Ma sta ste navalili na Anu. Ona je svoje vec uradila a sada zivi zivotom o kojem mi obicni smrtnici samo mozemo sanjati! Ako nikad vise u zivotu ne dobije teniski mec njeno mjesto u tenisu je zabiljezeno. Postigla je mnogo vece uspjehe od Kurnjikove kojoj ni najmanje ne smeta sto nije bila najbolja. Zivot je lijep i kratak. Ana- uzivaj u zivotu!

Nina

pre 11 godina

Ja jako volim Anu Ivanović i jako mi je žao što nikako ne može da se povrati na nekadašnji nivo. Moje mišljenje je da je Ani glavni protivnik ona sama, i da u ovom slučaju, Radvanskaja nije ništa posebno učinila da bi pobedila nego je Ana pobedila sama sebe, kao i mnogo puta do sada. Mislim da Ana ima psihičku blokadu kada je reč o suparnicama koje su u Top 20 i da ona sama sebi u glavi stvori priču da neće moći da ih pobedi i posle pravi gomilu početničkih grešaka kojima eliminiše samu sebe. Kad igra protiv slabijih protivnica, pa čak i protiv Jelene Janković, Ana puca od samopouzdanja i to se vidi na njenoj igri. kako dođe bolja igračica, desi se suprotno. Smatram, još odavno, da Ani treba jedan psihološki tim koji će dobro da poradi sa njom na samopouzdanju.Onda će će njen način igre doći do izražaja a i servisi će automatski biti bolji.

Predo

pre 11 godina

Kada gledam neke tenisere javljaju mi se neke insinuacije, koje kakrakterišu njihove osobine, Tako Ferera zovem "duracel" zbog one reklame, a kada gledam Anu setim se "Kaćuše", raketnog bacača, koji su Rusi koristili u drugom svetskom ratu. Eksperti kažu da je ta Kaćuša imala više psihološki značaj, zbog zvuka, koji je stvarala, jer je strašno rasipala rakete i vrlo retko pogađala cilj. Gledajući Anu, samo se pitam da li će lopta, koju ima na reketu u čistoj poziciji, otići u mrežu ili aut. Nije problem kada je protivnica pomakne i natera da igra u trku, ali napraviti toliko neprisiljenih iz viner pozicija je neoprostivo. To, recimo, Radvanska zna i zna da je dovoljno da lopticu vrati u Anino polje i Ana će sama odraditi ostatak posla. Da je igrala kao protiv Jelene meč bi bio neizvesniji, jer je protiv Jelene gradila poene, što danas nije činila, ali joj je i Jelena slala mnogo manje zahtevne lopte. Mnogo je to bolje nego što je bilo, ali pravo pitanje za nju i za njenog trenera je: Kako smanjiti broj neprisiljenih grešaka i pogoditi teren iz čiste situacije, a ne poslati loptu metar u aut? Ona ne može trčati brže, nema taj osećaj da predvidi gde će lopta ići, tj. dobru anticipaciju, ali može pogoditi teren iz čiste situacije. I to ne mora biti svaki put rizičan udarac. Može biti spin udarac, jer ima snage za to, koji će ili dovesti do greške njene protivnice, ili joj omogućiti novi udarac.

maya

pre 11 godina

Žao mi je što Ana ništa ne menja u svojoj igri već godinama! Pogledajte njen meč sa Šarapovom iz 2007.Potpuno drugačije izgleda a o igri da ne govorimo!

cela stvar je u....

pre 11 godina

....sazrevanju....kod Ane se malo to sazrevanje rasteglo sa malim sansama da se i dogodi uskoro! Tenis se ne igra samo na misice....psihicka i mentalna stabilnost su neophodni!!!! Ko zeli da napreduje mora da se menja,,,dosad je Ana menjala samo ljude u svome timu!!!!....neka se ugleda na Novaka i kako se on izvukao iz zacaranog kruga posle saradnje sa dr Cetojevicem.....osim sto je zdrav da zdraviji ne moze biti, postao je mentalno stabilan... ..ostalo je istorija tenisa! Znaci izlaz postoji...Sretno Ana

bole bgd xy

pre 11 godina

(ja, 22. januar 2013 19:06)
Ako ti imaš 50 godina, onda ja imam 120! Daj dečko nemoj se pretvarati, ja sam matorac, a ti nemaš više od 30tak! Ja gledah još i Mekinroja, Kris Evert, Navratilovu, Borga, Bekera,Lendla, Bobu Živojinovića, Željka Franulovića, Prpića....ma ti se tada nisi ni rodio, ili si išao u obdanište! A što se tiče Ane, bre izbroj minuse, prebroj broj ljudi koji ne veruju u njenu igru i poboljšanja u budućnosti. A i nije štos misliti ko većina, važno je biti šmeker! Kao ja za Kerber i Kvitovu....ajd jednom ti prognoziraj nešto što niko nije!

snežana

pre 11 godina

Više rada. Odnos prema životu i radu, sve to mora da bude na višem nivou.
Kad odgovori sebi da li hoće da se bavi tenisom, tada može i da se vrati
na mesto broj jedan.

Jova

pre 11 godina

Saša, super tekst. Kao i uvijek sve rečeno.

Ani ne mogu davati sugestije i savjete jer i sama vjerovatno najbolje zna gdje griješi. Pretpostavljam da se trudi ali jedno je znati a drugo doživjeti, osjećati duboko u sebi. Mislim da je samopouzdanje ključ svega, kako ga pronaći ili vratiti –nemam pojma. Najvjerovatnije dobija brdo pravih savjeta. To vam je isto kao što se u poslednje vrijeme pojavljuje bezbroj knjiga na istu temu: kako živjeti, raditi, vaspitati dijecu itd… Ali je i istina da je većina ljudi, silno se trudeći da sve radi onako kako treba – zaboravila živjeti. Ne postoji recept jednak za sve, svako mora sam pronaći ravnotežu u sebi. Izgleda lako ali je vraški teško, a ako se postigne sve postaje jako jednostavno. Prepreke padaju jedna za drugom, što se ono kaže »krene«.

Dodala bih samo da moj poslovični optimizam, moram priznati, polako ali sigurno kopni mada mi je Ana jako draga i želim joj svako dobro i puno, puno sreće u nastavku karijere.

Pozdrav svima

Deja Vu

pre 11 godina

Teško je to sada pronaći, ali o ovome sam pisao i pre 3-4 godine. Ana MORA da malo više IGRA tenis. Ne može se svaki poen završiti jednim udarcem, nije ona tog kalibra. Godinama je 'pumpaju' i treneri i 'teniski stručnjaci' i novinari da je to njena igra i da ona ne može drugačije, ali, to jednostavno NIJE TAČNO! I Novak je podigao svoju igru kada je poradio na strpljivosti i usvojio tzv. blok ritern. Dakle, stvar je vrlo jednostavna: ako vratite servis u teren imate, kakvu-takvu, šansu, da u nastavku osvojite poen. Ako vaš ritern završi u autu ili mrežicu, doviđenja!

Lepo je gledati Anine bombe iz riterna, koje fijuču pored protivnica, ali procenat uspešnih joj ne ide u prilog. Strpljenja, strpljenja, strpljenja!!

ajmo ana

pre 11 godina

@ Dragana
Da,ana je prošle godine pobjeđivala igračice iz top 10,kvitovu u fed cupu,te wozniacki i bartoli u indian wellsu i to poprilično sigurno u 2 seta.Njen problem je isključivo psihološke prirode,naime u mnogim poenima se vidi njena pretjerana želja za uspjehom i upravo iz toga proizlazi nejno srljanje.Drugo ovaj trener joj je donio nekakav mir i konstantnost,ali je jednom sama rekla da je previše miran,njoj treba neko ko će joj podići adrenalin i doprinijeti da bude sportski drska.ovaj mi se čini previše pasivan,ono klasičan hladni englez.Zatim ona se ne može da nosi sa pritiskom kad je bila mladja bila je u naletu i nije imala šta izgubiti,a sada je svesna da je to sve nekad imala a sada više nema,pretpostavljam da tu dolazi do sumnje u samu sebe i previše pitanja,a premalo odgovora u njenoj glavi.To je najveći problem,ona to treba zaboraviti i početi igrati kako zna.A uostalom treba i dobiti koji kil natrag.Djeluje mi previše blago,ponekad čak i šeprtljavo na terenu.

Banja Luka

pre 11 godina

Ja mislim da je najveci problem u Aninoj igri pored servisa koji veoma oscilira od meca do meca njeno kretanje. Istina, ona jeste veoma visoka i njen stil igre je napadacki ali jednostavno u defanzivi je veoma slaba, retko sta sto protivnice ubace u kraj terena uspijeva da vrati i mislim da tu ima mnogo mnogo prostora za napredak...

Vlatko

pre 11 godina

Zato što i dalje ima mentalni sklop tinejdžerke - ponekad je dovoljan jedan poen da je totalno izbaci iz igre i to u tolikoj meri da ponekad izgleda kao da ne ume ni da servira loptu kako treba :-( Velika šteta pošto kod nje je problem isključivo u glavi. Kad se išlo kod Boga po mentalnu snagu, izgleda da je Novak uzeo i Viktorovu i Aninu ;-)

Posmatrac

pre 11 godina

Ana lepo i dobro sazreva kao osoba (sve manje deluje kao prijatno lepa i simpaticna "barbikasta" super-zvezda). Ima neku iskrenu blagost i pristojnost, vrlo je dopadljiva i sarmatno smerna, a velika je zvezda. Medjutim, njena igra nema prefinjenost njenog sadasnjeg opsteg utiska koji odaje. Veoma je predvidiva, insistira na snazi udarca (isuvise usvojeni automatizmi), pokretljivost joj je prosecna (bez nje ambicije za top-10 blizi se pustom snu)iako je poboljsala (treningom i regulacijom telesne tezine, koja joj inace veoma dobro stoji, estetski i sportski), vrlo slabo i retko spinuje, tesko i sporo menja odluke u takticki brzim i vaznim momentima (kao da joj nedostaje smisao za igracki stos-bezobrazluk). Upravo je na tom planu slabija od bolje rangiranih igracica, makar vecine. Podseca na dobrog djaka koji briljira u recitacijama i ucenju pesmica napamet ali ostaje bled kod pismenih zadataka na slobodne teme. Poslednju sansu vidim u jos visem stepenu sazrevanja i samim tim dodatnoj relaksaciji (pod prejakim je psiho-naponom), ako joj se na tom planu pomogne (nauci, a ona je radna i zeli da uci)moze da udje u sam vrh zenskog tenisa gde bi divno dominirala dobrim i lepim atributima svoje licnosti.

Mimi

pre 11 godina

Zato sto nikada nije sazrela, problem je pre svega u glavi. Nema strpljenja da igra duzi poen i da ga izgradi, nego srlja bezglavo iz greske u gresku. Ako je ne krene od starta, provalija. Cim pocne da gubi, predaje se i igra na sve ili nista, sto nisam video da radi i jedna ozbiljnija teniserka u poslednjih dvadesetak godina. Tenis je igra u kojoj i te kako morate biti uporni i verovati da mozete dobiti mec. Ana to nema kad je s druge strane iole bolji protivnik

Gaga

pre 11 godina

Ne moze sa najboljima, jer puno gresi! A i "ulaz" u mec joj je veoma los. Od straha ili treme gresi kao pocetnik,i tako protivniku na startu sama poklanja nedostiznu prednost.Ona Poljakinja se nije posteno ni oznojila a vec je vodila sa 1:0 u setovima i imala brejk u drugom setu.Ana uporno udara jako i najcesce po sredini terena a ona Radvanska vraca "do sutra" i ceka da Ana pogresi.Treba znati kada treba jako udarati,kada po dijagonali,kada po paraleli,treba menjati ritam a Ana jedno te isto dok ne napravi neiznudjenu gresku.Siguran sam da Ana ima kvalitet za bolji plasman,ali psiholoska priprema i srljanje joj to ne dozvoljavaju.

bole bgd hjk

pre 11 godina

(ja, 23. januar 2013 14:24)
Ajd da pustimo ova nadnudrivanja i pametovanja. Ok svaka čast tebi, a i meni. Obojica smo matorci,predlažem da se više ne vređamo. Obojica volimo i poznajemo tenis, ali je teško izbeći "klopke" pristrasnosti, tj svako ima ljubimce i one koje ne voli. Zato je teško uvek biti realan. Ja volim Šarapovu, Radvanjsku, Kerber, Li Na, Bartoli,Cibulkovu,Gerges,Vinči, Penetu, Safarovu, Petković, Kiriljenko.... Dementijevu, Enan, Seleš...Jelenu i Voznijacki baš ne i da ( mnogo puta su me iznervirale sa ziheraškom igrom). Ne volim Serenu, Azarenka,Kvitovu, Lisicki...Klajsters... Ti voliš Anu, Kvitovu....ne voliš defanzivke JJ, Radvanjska, Voznijacki, Kerber...
Hajde od sada, sportski, da prognoziramo polufinaliste i pobednike turnira, pa da brojimo do kraja godine, ovako se ubismo bre čoveče, a po malo i nervoza, vidi se iz onog što napisasmo!

sumadinac

pre 11 godina

sto se tice komentara na temu igre nemam sta da dodam,ima strucnijih od mene iako vec 20-ak godina pratim tenis a i trenirao sam. Janko Tipsaevic je onomad rekao da tek sada zivi tenis i razmislja o njemu vise od pola dana svaki dan. A ima 28 punih. Naravno,nije sve tenis u zivotu pa cak i za njega. Ali je u tom drugom delu zivota ispunjen. Mislim da Ana treba da nadje pravu ljubav kao i da bude okruzena ljudima koji imaju zdrav odnos prema zivotu i za koje je emotivno vezana. Poput Novaka. Onda ce stvari da krenu...