Tenis 26

Subota, 12.01.2013.

17:38

AO: Novak za istoriju, ko mu stoji na putu?

Pauza između sezona bila je duža nego inače, skoro dva meseca, a nekoliko pripremnih turnira nisu mogli da utole žeđ za tenisom svakog iskrenog obožavaoca.

AO: Novak za istoriju, ko mu stoji na putu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

26 Komentari

Sortiraj po:

gorjana radulovic

pre 11 godina

Ako bih govorila iz srca, Novak i Ana. Tesko je poverovati da ce Ana uspeti, ali Nole hoce sigurno. Dosadasnjim mecevima je pokazao koliko je spreman. GO NOLE GO!

Bojan

pre 11 godina

(istorijska, 13. januar 2013 21:34)
zato sto je Novak nas i u Srbiji ima najvise navijaca, a b92 je portal namenjen nama :). Osim toga, covek je prvi favorit, tako da je najzanimljiviji za analizu njegov pohod ka tituli i rekordu, iako je i Rodzer u pohodu na impresivan rekord. Ove godine na AO, WB i USO pokusava da uradi istu stvar, na sva tri turnira deli rekorde po najvecem broju osvajanja istih, pa mu je cilj da iste unapredi.

istorijska

pre 11 godina

Zašto samo Novak za istoriju,kad i Rodžer namjerava da osvajanjem 5.trofeja želi da uđe u istoriju kao osvajač sa najvećim njihovim brojem na AO u open eri?Dobro nam je poznato koliko je motivisan kad je pred njim šansa za postavljanjem još jednog u nizu rekorda i čini mi se da je i svoj program priprema za AO posvetio upravo tom cilju,a u prilog mu ide i činjeica što ga niko ne smatra favoritom.Iako na prvi pogled izgleda da ima najteži žrijeb ,mislim da će on iz tih duela izići kao pobjednik.Što se tiče polufinala ,svi već vide njegov susret sa Mariem ,mada mislim da će se on u njemu ipak sastati sa Del Potrom.Očekujem da će se u finalu sastati sa Novakom i da će za tu priliku spremiti taktiku u kojoj se podrazumjeva što manje broj grešaka koje je nerezonski pravio u nekim njihovim ranijim duelima.Žovo bili pa vidjeli!

statistika

pre 11 godina

Rodja i marej!!Federer je najveci favorit po meni ako uzmemo u obzir da svi teniseri igraju na svom maximumu.Kad on igra na 100 posto ne moze ga niko nikada pobediti(osim nadal na sljaci)Ali godine cine svoje i zato fed retko kad da svojih 100 posto..tu pre svega mislim na servis i bekhend.Forhend uvek funkcionise.Uglavnom,pobednik (novak vs fed)ce biti onaj ko bude imao dan.ako federer bude imao 70 posto servis i ako ne bude gresio bekhendom(ne mora praviti vinere njim)pobedice!Ako jedno od ova dva ne bude funkcionisalo nema dileme da ce novak osvajiti AO

pera:PP

pre 11 godina

Moje mislljenje :
Sampion:Novak Djokovic, Serena Vilijams
Rana ispadanja:Rodzer Federer( nadam se da gresim, posto najvise volim da gledam finala izmedju Novaka i Rodzera, legenda ), Agnjeska Radvanjska
Potencijalna iznenadjenja:Bugarin Dimitrov (ovaj decko definitivno ima ogroman potencijal, i ciste udarce), Ana Ivanoovic (puno je popravila osnovne udarce, i njena igra (barem na hopman kupu) izgleda kao da je spremna na iznenadjenje)

garo

pre 11 godina

Na putu mu ne stoji niko, pitanje je samo koliko ce biti neizvjesno finale izmedju noleta i mareja ali ce to nole dobit,teniser koji mu moze stati na put je povrijedjen

radomir

pre 11 godina

Mislim da Federer ima najlaksi zreb jer sve do Mareja nema bas nikakvih problema. Pa on prosto ponizava igrace kao Tomic. A sta ce tek da radi krupnom i usporenom Congi na plus 40? Sto se tice Noleta, njega u prvom mecu ceka pakao, prosto ne mogu da verujem da se niko ne seca velikih Matjeovih partija protiv Nadala i Federera, izuzetan igrac koji je pao na listi zbog pauze. Taj mec moze biti i najtezi Noletov mec sve do polufinala.

local

pre 11 godina

Kad je rec o vrucinama - ovaj put su zaobisle Melburn; danas je 20 stepeni, oblacno i promice kisica. Doduse to se ovde lako i brzo promeni, ali generalno ovo leto je mnogo manje toplo od par prethodnih.

meda

pre 11 godina

Federer ima lak zreb do polufinala - Raonic i Conga su van forme ili sa zdravstvenim problemima i pitanje je da li ce uopste stici do duela sa Federerom, a psihicki labilne igrace u prvim kolima tipa Tomic ne treba ni komentarisati, takve bilo ko od velike cetvorke jede za dorucak.
Protivnici u prva 4 kola nisu toliko ni bitna za Djokovica, Federera i Marija, bitniji je termin odigravanja meca (tj. koliko ce da se umore i igraju po vrucini).
Mari ima najtezi zreb - DelPo u cetvrtfinalu, pa Federer u polufinalu.

darko

pre 11 godina

Dve stvari mi se ne dopadaju Sasa.Prva,kad kazete da Novakova pobeda nebi smela doci u pitanje protiv Matijea.Pre bih rekao da ne bi trebala,ili da se nece desiti,ali ok..A druga je ta da je on protivnik koga nebi pozeleli?Zar da Nole strepi od 58???

TheObradovic

pre 11 godina

Odlicna analiza,kao i uvek.

Ipak,ove godine bi trebalo ukalkulisati i nenormalne vrucine koje traju u Australiji sa temperaturama preko 50 stepeni.
To u kombinaciji sa rigoroznijim sudijama glede dozvoljenog vremena izmedju poena moze da odigra neku ulogu takodje.
Svi se nadamo-ne kod nasih.

Neka igre pocnu!

SS

pre 11 godina

Osim Noleta, Federera pa i Mareja, ostali skoro da nemaju sta da traze, ali daleko od toga da ne mogu da iznenade. Za velike uspehe u tenisu potrebno je mnogo, a ponajvise prokleti novac. Da bi, na primer, bejbi Federer ili kako li vec zovu mladu bugarsku nadu, uspeo da napravi mnogo vise na nekom GS prethodno mora da igra jako dobro na ostalim turnirima, da ostvari kontinuitet, zatim da iz finansijske stabilnosti koja dolazi sa tim, okupi oko sebe dobar tim. Tim za velika dela jednog tenisera cine sledeci strucnjaci: trener iz struke, kondicioni trener, fizioterapeut, psihoterapeut, stalni sparig partner i nutricionista. Te sve ljude treba platiti, ali ih je jos teze pronaci. Slozicete se da je tesko naci toliko osoba, strucnih, ostvarenih, koji bi se zrtvovali 340 dana u godini, bez porodice itd, itd. Nole je to spoznao na vreme i ima nakompletniji tim od svih tenisera na touru, a ceo tim dise kao jedan! Onda ako se teniseru prohte da tu bude i neko staro drustvo iz kraja koje ce da ga bodri, pa devojka, roditelji, rodbina, to sve treba platiti. E u takvoj atmosferi se postizu najveci uspesi. Sreca nasa pa nas Nole sve to koristi na najbolji moguci nacin i nalazi se tu gde jeste! Iz ovoga gore sto sam ispisao moze da se uradi strucna analiza svih detalja, a to vec zahteva mnogo pisanija! Pisemo se za dve nedelje sa osvojenom sestim GS. Ziveli!

Predo

pre 11 godina

Sjajna analiza, pa je teško nešto dodati. Uvek smo kukali kako Đoković ima najteži žreb. Sada se i oni najzagriženiji slažu da je ovaj put najgore prošao Federer. Ponekad je i dobro odigrati poneki težak meč i tako se naoštriti. Smatram čak da Đoković ne bi bio izraziti favorit u finalu sa Federerom, kada bi ovaj drugi neokrnjen došao do finala.
Derbi prvog kola je Hjuit-Tipsa i šanse su 50-50, sudeći po pripremnim mečevima, Hjuitovog iskustva, domaćeg terena i Tipsinih problema sa sadašnjim i bivšim top 10 igračima. Ako prođe Hjuita, može daleko, ali u svakom kolu ima potencijalnu bombu u vidu nekog igrača sa jednoručnim bekhendom, koji njemu, nekim čudom, ne leže ili dobrog, visokog servera, od kojih Tipsa nastoji da bude viši, forsirajući takav stil.
Kada bi Troicki došao do trećeg kola i meča sa Novakom, svi bi bili sretni, i mi, i Novak, i Viktor.
Borbeni Ferer će dogurati do polufinala, a za Mareja nešto nisam siguran. Još uvek nisam uveren u njegovu konstantnost i stabilnost.

Dermendziev

pre 11 godina

Na prvi pogled sve izgleda vrlo prosto,da ne kazem prosto ko pasulj u obe konkurencije,kao nikada do sada na nijednom GS turniru.Skoro svi glasno vicu:Novak i Serena. Daj boze da bude tako, vise zbog naseg Novaka.

GS ima posebnu draz sto nijedan turnir nema.Desi se po neko senzacionalno ili bombasto(lepo ili lose)iznenadjenje koja skoro niko ne moze videti"golim okom" pre starta,pa zato imaju i vecu draz.

Novaka skoro kao da ceka finale koje bi mu dodelilo ulogu favorita izmeddju ostalog i zbog tezeg,izcrpljujuceg projektovanog polufinala Mari-Federer,mada i ako bude Ferer Novaku protivnik sigurno ce ga iscediti.Finale tipa Djokovic-Mari(Federer) svakako bi donelo divovsku borbu,ulog je prevelik,pogotovo za Novaka i Federera,a sto da ne i Maria.

Jedino sto me brinu temperatura i termina (pogotovo prve nedelje) odigravanje meceva.Valda ce Novak sve meceve igrati na glavnoj areni,kad zatreba i sa gimnastikom krova,zasluzio je minulim radom.

U muskoj konkurenciji ostaje da vidimo koliko je Raonic spreman,pogotovo Dimitrov i Tomik,jer stvarno nisu vise mladi.


Sarapova kao da ce se prosetati("ako vezba sa Dimitrovim"),a Serena je bezuslovni favorit u mecu sa Azarenkom.Da je finale rekao bih da 100% pobedjuje,jer Serena na GS-ovima vrlo retko gubi finala.Dali ce se desiti cudo i Viktorija dodje do finala,gde bi rutinski,isto kao i Serena,savladala Sarapovu?!

Na sta su spremne Aranca Rus,Lora Robson,Stivens?

Uzivajmo,nadam se, bice na preteku lepih meceva!

Pozdrav!

GuC

pre 11 godina

nekako mislim da nije tačno da Federer ima najteži žreb...spisak imena koji je ispred njega mi deluje čak najlakši, ali eto, nisam ja stručnjak kao Saša, verujem da zna zašto je njegova analiza zaključila da je Fedu najteže.

Petar

pre 11 godina

Prateci Hjuitove rezultate u januaru, a i Jankovu predaju protiv Bagdatisa, bas, bas drhtim da ce Janko da se spotakne na Lejtona. Janko, navijamo za tebe i ne daj se! Idemo srpsko polufinale! Ferrer nece stici do QF.

Mistery

pre 11 godina

Zanima me gde su sada oni koji podrzavaju teoriju zavere da Federer uvek ima lak zreb? Cini mi se da je uvek obrnuto u zadnje vreme u korist Djokovica, al dobro... Izuzetno lak zreb za Djokovica, ne vidim gde moze da ispadne do finala sem od Berdiha i eventualno Tipsarevica.
Sto se tice Ferera, stvarno je nezahvalno ista prognozirati, mada mislim da ce lagano proci do QF, a onda ne znam, nisam siguran ni ko ce doci iz drugo dela te cetvrtine zreba.
Marej ima izuzetno tezak duel protiv, realno, cetvrtog favorita na ovom turniru, Delpa. TO ce biti sjajan mec.
Sto se tice Federera ima ubedljivo najtezi zreb, moze da ispadne od treceg kola pa na gore (malo teze od TOmica,ali ipak je Tomic dobio DJokovica na Hopmanu)... Tomic, Raonic, Conga... Stvarno uzasan zreb, amda je ova podloga nesto sporija za Raonica i bombe, ali vrlo moguce najgori protivnik u cetvrtom kolu kog top 4 nosilac moze dobiti

llopez

pre 11 godina

Praviti projekcije za igrace koji se ne zovu Djokovic, Federer i Marej je po meni nemoguce ... Osim ova 3 igraca svi ostali favoriti mogu i u prvom kolu da ispadnu ...

SS

pre 11 godina

Osim Noleta, Federera pa i Mareja, ostali skoro da nemaju sta da traze, ali daleko od toga da ne mogu da iznenade. Za velike uspehe u tenisu potrebno je mnogo, a ponajvise prokleti novac. Da bi, na primer, bejbi Federer ili kako li vec zovu mladu bugarsku nadu, uspeo da napravi mnogo vise na nekom GS prethodno mora da igra jako dobro na ostalim turnirima, da ostvari kontinuitet, zatim da iz finansijske stabilnosti koja dolazi sa tim, okupi oko sebe dobar tim. Tim za velika dela jednog tenisera cine sledeci strucnjaci: trener iz struke, kondicioni trener, fizioterapeut, psihoterapeut, stalni sparig partner i nutricionista. Te sve ljude treba platiti, ali ih je jos teze pronaci. Slozicete se da je tesko naci toliko osoba, strucnih, ostvarenih, koji bi se zrtvovali 340 dana u godini, bez porodice itd, itd. Nole je to spoznao na vreme i ima nakompletniji tim od svih tenisera na touru, a ceo tim dise kao jedan! Onda ako se teniseru prohte da tu bude i neko staro drustvo iz kraja koje ce da ga bodri, pa devojka, roditelji, rodbina, to sve treba platiti. E u takvoj atmosferi se postizu najveci uspesi. Sreca nasa pa nas Nole sve to koristi na najbolji moguci nacin i nalazi se tu gde jeste! Iz ovoga gore sto sam ispisao moze da se uradi strucna analiza svih detalja, a to vec zahteva mnogo pisanija! Pisemo se za dve nedelje sa osvojenom sestim GS. Ziveli!

llopez

pre 11 godina

Praviti projekcije za igrace koji se ne zovu Djokovic, Federer i Marej je po meni nemoguce ... Osim ova 3 igraca svi ostali favoriti mogu i u prvom kolu da ispadnu ...

Predo

pre 11 godina

Sjajna analiza, pa je teško nešto dodati. Uvek smo kukali kako Đoković ima najteži žreb. Sada se i oni najzagriženiji slažu da je ovaj put najgore prošao Federer. Ponekad je i dobro odigrati poneki težak meč i tako se naoštriti. Smatram čak da Đoković ne bi bio izraziti favorit u finalu sa Federerom, kada bi ovaj drugi neokrnjen došao do finala.
Derbi prvog kola je Hjuit-Tipsa i šanse su 50-50, sudeći po pripremnim mečevima, Hjuitovog iskustva, domaćeg terena i Tipsinih problema sa sadašnjim i bivšim top 10 igračima. Ako prođe Hjuita, može daleko, ali u svakom kolu ima potencijalnu bombu u vidu nekog igrača sa jednoručnim bekhendom, koji njemu, nekim čudom, ne leže ili dobrog, visokog servera, od kojih Tipsa nastoji da bude viši, forsirajući takav stil.
Kada bi Troicki došao do trećeg kola i meča sa Novakom, svi bi bili sretni, i mi, i Novak, i Viktor.
Borbeni Ferer će dogurati do polufinala, a za Mareja nešto nisam siguran. Još uvek nisam uveren u njegovu konstantnost i stabilnost.

meda

pre 11 godina

Federer ima lak zreb do polufinala - Raonic i Conga su van forme ili sa zdravstvenim problemima i pitanje je da li ce uopste stici do duela sa Federerom, a psihicki labilne igrace u prvim kolima tipa Tomic ne treba ni komentarisati, takve bilo ko od velike cetvorke jede za dorucak.
Protivnici u prva 4 kola nisu toliko ni bitna za Djokovica, Federera i Marija, bitniji je termin odigravanja meca (tj. koliko ce da se umore i igraju po vrucini).
Mari ima najtezi zreb - DelPo u cetvrtfinalu, pa Federer u polufinalu.

TheObradovic

pre 11 godina

Odlicna analiza,kao i uvek.

Ipak,ove godine bi trebalo ukalkulisati i nenormalne vrucine koje traju u Australiji sa temperaturama preko 50 stepeni.
To u kombinaciji sa rigoroznijim sudijama glede dozvoljenog vremena izmedju poena moze da odigra neku ulogu takodje.
Svi se nadamo-ne kod nasih.

Neka igre pocnu!

Petar

pre 11 godina

Prateci Hjuitove rezultate u januaru, a i Jankovu predaju protiv Bagdatisa, bas, bas drhtim da ce Janko da se spotakne na Lejtona. Janko, navijamo za tebe i ne daj se! Idemo srpsko polufinale! Ferrer nece stici do QF.

Dermendziev

pre 11 godina

Na prvi pogled sve izgleda vrlo prosto,da ne kazem prosto ko pasulj u obe konkurencije,kao nikada do sada na nijednom GS turniru.Skoro svi glasno vicu:Novak i Serena. Daj boze da bude tako, vise zbog naseg Novaka.

GS ima posebnu draz sto nijedan turnir nema.Desi se po neko senzacionalno ili bombasto(lepo ili lose)iznenadjenje koja skoro niko ne moze videti"golim okom" pre starta,pa zato imaju i vecu draz.

Novaka skoro kao da ceka finale koje bi mu dodelilo ulogu favorita izmeddju ostalog i zbog tezeg,izcrpljujuceg projektovanog polufinala Mari-Federer,mada i ako bude Ferer Novaku protivnik sigurno ce ga iscediti.Finale tipa Djokovic-Mari(Federer) svakako bi donelo divovsku borbu,ulog je prevelik,pogotovo za Novaka i Federera,a sto da ne i Maria.

Jedino sto me brinu temperatura i termina (pogotovo prve nedelje) odigravanje meceva.Valda ce Novak sve meceve igrati na glavnoj areni,kad zatreba i sa gimnastikom krova,zasluzio je minulim radom.

U muskoj konkurenciji ostaje da vidimo koliko je Raonic spreman,pogotovo Dimitrov i Tomik,jer stvarno nisu vise mladi.


Sarapova kao da ce se prosetati("ako vezba sa Dimitrovim"),a Serena je bezuslovni favorit u mecu sa Azarenkom.Da je finale rekao bih da 100% pobedjuje,jer Serena na GS-ovima vrlo retko gubi finala.Dali ce se desiti cudo i Viktorija dodje do finala,gde bi rutinski,isto kao i Serena,savladala Sarapovu?!

Na sta su spremne Aranca Rus,Lora Robson,Stivens?

Uzivajmo,nadam se, bice na preteku lepih meceva!

Pozdrav!

GuC

pre 11 godina

nekako mislim da nije tačno da Federer ima najteži žreb...spisak imena koji je ispred njega mi deluje čak najlakši, ali eto, nisam ja stručnjak kao Saša, verujem da zna zašto je njegova analiza zaključila da je Fedu najteže.

Mistery

pre 11 godina

Zanima me gde su sada oni koji podrzavaju teoriju zavere da Federer uvek ima lak zreb? Cini mi se da je uvek obrnuto u zadnje vreme u korist Djokovica, al dobro... Izuzetno lak zreb za Djokovica, ne vidim gde moze da ispadne do finala sem od Berdiha i eventualno Tipsarevica.
Sto se tice Ferera, stvarno je nezahvalno ista prognozirati, mada mislim da ce lagano proci do QF, a onda ne znam, nisam siguran ni ko ce doci iz drugo dela te cetvrtine zreba.
Marej ima izuzetno tezak duel protiv, realno, cetvrtog favorita na ovom turniru, Delpa. TO ce biti sjajan mec.
Sto se tice Federera ima ubedljivo najtezi zreb, moze da ispadne od treceg kola pa na gore (malo teze od TOmica,ali ipak je Tomic dobio DJokovica na Hopmanu)... Tomic, Raonic, Conga... Stvarno uzasan zreb, amda je ova podloga nesto sporija za Raonica i bombe, ali vrlo moguce najgori protivnik u cetvrtom kolu kog top 4 nosilac moze dobiti

darko

pre 11 godina

Dve stvari mi se ne dopadaju Sasa.Prva,kad kazete da Novakova pobeda nebi smela doci u pitanje protiv Matijea.Pre bih rekao da ne bi trebala,ili da se nece desiti,ali ok..A druga je ta da je on protivnik koga nebi pozeleli?Zar da Nole strepi od 58???

radomir

pre 11 godina

Mislim da Federer ima najlaksi zreb jer sve do Mareja nema bas nikakvih problema. Pa on prosto ponizava igrace kao Tomic. A sta ce tek da radi krupnom i usporenom Congi na plus 40? Sto se tice Noleta, njega u prvom mecu ceka pakao, prosto ne mogu da verujem da se niko ne seca velikih Matjeovih partija protiv Nadala i Federera, izuzetan igrac koji je pao na listi zbog pauze. Taj mec moze biti i najtezi Noletov mec sve do polufinala.

statistika

pre 11 godina

Rodja i marej!!Federer je najveci favorit po meni ako uzmemo u obzir da svi teniseri igraju na svom maximumu.Kad on igra na 100 posto ne moze ga niko nikada pobediti(osim nadal na sljaci)Ali godine cine svoje i zato fed retko kad da svojih 100 posto..tu pre svega mislim na servis i bekhend.Forhend uvek funkcionise.Uglavnom,pobednik (novak vs fed)ce biti onaj ko bude imao dan.ako federer bude imao 70 posto servis i ako ne bude gresio bekhendom(ne mora praviti vinere njim)pobedice!Ako jedno od ova dva ne bude funkcionisalo nema dileme da ce novak osvajiti AO

pera:PP

pre 11 godina

Moje mislljenje :
Sampion:Novak Djokovic, Serena Vilijams
Rana ispadanja:Rodzer Federer( nadam se da gresim, posto najvise volim da gledam finala izmedju Novaka i Rodzera, legenda ), Agnjeska Radvanjska
Potencijalna iznenadjenja:Bugarin Dimitrov (ovaj decko definitivno ima ogroman potencijal, i ciste udarce), Ana Ivanoovic (puno je popravila osnovne udarce, i njena igra (barem na hopman kupu) izgleda kao da je spremna na iznenadjenje)

istorijska

pre 11 godina

Zašto samo Novak za istoriju,kad i Rodžer namjerava da osvajanjem 5.trofeja želi da uđe u istoriju kao osvajač sa najvećim njihovim brojem na AO u open eri?Dobro nam je poznato koliko je motivisan kad je pred njim šansa za postavljanjem još jednog u nizu rekorda i čini mi se da je i svoj program priprema za AO posvetio upravo tom cilju,a u prilog mu ide i činjeica što ga niko ne smatra favoritom.Iako na prvi pogled izgleda da ima najteži žrijeb ,mislim da će on iz tih duela izići kao pobjednik.Što se tiče polufinala ,svi već vide njegov susret sa Mariem ,mada mislim da će se on u njemu ipak sastati sa Del Potrom.Očekujem da će se u finalu sastati sa Novakom i da će za tu priliku spremiti taktiku u kojoj se podrazumjeva što manje broj grešaka koje je nerezonski pravio u nekim njihovim ranijim duelima.Žovo bili pa vidjeli!

garo

pre 11 godina

Na putu mu ne stoji niko, pitanje je samo koliko ce biti neizvjesno finale izmedju noleta i mareja ali ce to nole dobit,teniser koji mu moze stati na put je povrijedjen

Bojan

pre 11 godina

(istorijska, 13. januar 2013 21:34)
zato sto je Novak nas i u Srbiji ima najvise navijaca, a b92 je portal namenjen nama :). Osim toga, covek je prvi favorit, tako da je najzanimljiviji za analizu njegov pohod ka tituli i rekordu, iako je i Rodzer u pohodu na impresivan rekord. Ove godine na AO, WB i USO pokusava da uradi istu stvar, na sva tri turnira deli rekorde po najvecem broju osvajanja istih, pa mu je cilj da iste unapredi.

local

pre 11 godina

Kad je rec o vrucinama - ovaj put su zaobisle Melburn; danas je 20 stepeni, oblacno i promice kisica. Doduse to se ovde lako i brzo promeni, ali generalno ovo leto je mnogo manje toplo od par prethodnih.

gorjana radulovic

pre 11 godina

Ako bih govorila iz srca, Novak i Ana. Tesko je poverovati da ce Ana uspeti, ali Nole hoce sigurno. Dosadasnjim mecevima je pokazao koliko je spreman. GO NOLE GO!

Mistery

pre 11 godina

Zanima me gde su sada oni koji podrzavaju teoriju zavere da Federer uvek ima lak zreb? Cini mi se da je uvek obrnuto u zadnje vreme u korist Djokovica, al dobro... Izuzetno lak zreb za Djokovica, ne vidim gde moze da ispadne do finala sem od Berdiha i eventualno Tipsarevica.
Sto se tice Ferera, stvarno je nezahvalno ista prognozirati, mada mislim da ce lagano proci do QF, a onda ne znam, nisam siguran ni ko ce doci iz drugo dela te cetvrtine zreba.
Marej ima izuzetno tezak duel protiv, realno, cetvrtog favorita na ovom turniru, Delpa. TO ce biti sjajan mec.
Sto se tice Federera ima ubedljivo najtezi zreb, moze da ispadne od treceg kola pa na gore (malo teze od TOmica,ali ipak je Tomic dobio DJokovica na Hopmanu)... Tomic, Raonic, Conga... Stvarno uzasan zreb, amda je ova podloga nesto sporija za Raonica i bombe, ali vrlo moguce najgori protivnik u cetvrtom kolu kog top 4 nosilac moze dobiti

GuC

pre 11 godina

nekako mislim da nije tačno da Federer ima najteži žreb...spisak imena koji je ispred njega mi deluje čak najlakši, ali eto, nisam ja stručnjak kao Saša, verujem da zna zašto je njegova analiza zaključila da je Fedu najteže.

statistika

pre 11 godina

Rodja i marej!!Federer je najveci favorit po meni ako uzmemo u obzir da svi teniseri igraju na svom maximumu.Kad on igra na 100 posto ne moze ga niko nikada pobediti(osim nadal na sljaci)Ali godine cine svoje i zato fed retko kad da svojih 100 posto..tu pre svega mislim na servis i bekhend.Forhend uvek funkcionise.Uglavnom,pobednik (novak vs fed)ce biti onaj ko bude imao dan.ako federer bude imao 70 posto servis i ako ne bude gresio bekhendom(ne mora praviti vinere njim)pobedice!Ako jedno od ova dva ne bude funkcionisalo nema dileme da ce novak osvajiti AO

istorijska

pre 11 godina

Zašto samo Novak za istoriju,kad i Rodžer namjerava da osvajanjem 5.trofeja želi da uđe u istoriju kao osvajač sa najvećim njihovim brojem na AO u open eri?Dobro nam je poznato koliko je motivisan kad je pred njim šansa za postavljanjem još jednog u nizu rekorda i čini mi se da je i svoj program priprema za AO posvetio upravo tom cilju,a u prilog mu ide i činjeica što ga niko ne smatra favoritom.Iako na prvi pogled izgleda da ima najteži žrijeb ,mislim da će on iz tih duela izići kao pobjednik.Što se tiče polufinala ,svi već vide njegov susret sa Mariem ,mada mislim da će se on u njemu ipak sastati sa Del Potrom.Očekujem da će se u finalu sastati sa Novakom i da će za tu priliku spremiti taktiku u kojoj se podrazumjeva što manje broj grešaka koje je nerezonski pravio u nekim njihovim ranijim duelima.Žovo bili pa vidjeli!

darko

pre 11 godina

Dve stvari mi se ne dopadaju Sasa.Prva,kad kazete da Novakova pobeda nebi smela doci u pitanje protiv Matijea.Pre bih rekao da ne bi trebala,ili da se nece desiti,ali ok..A druga je ta da je on protivnik koga nebi pozeleli?Zar da Nole strepi od 58???

pera:PP

pre 11 godina

Moje mislljenje :
Sampion:Novak Djokovic, Serena Vilijams
Rana ispadanja:Rodzer Federer( nadam se da gresim, posto najvise volim da gledam finala izmedju Novaka i Rodzera, legenda ), Agnjeska Radvanjska
Potencijalna iznenadjenja:Bugarin Dimitrov (ovaj decko definitivno ima ogroman potencijal, i ciste udarce), Ana Ivanoovic (puno je popravila osnovne udarce, i njena igra (barem na hopman kupu) izgleda kao da je spremna na iznenadjenje)

SS

pre 11 godina

Osim Noleta, Federera pa i Mareja, ostali skoro da nemaju sta da traze, ali daleko od toga da ne mogu da iznenade. Za velike uspehe u tenisu potrebno je mnogo, a ponajvise prokleti novac. Da bi, na primer, bejbi Federer ili kako li vec zovu mladu bugarsku nadu, uspeo da napravi mnogo vise na nekom GS prethodno mora da igra jako dobro na ostalim turnirima, da ostvari kontinuitet, zatim da iz finansijske stabilnosti koja dolazi sa tim, okupi oko sebe dobar tim. Tim za velika dela jednog tenisera cine sledeci strucnjaci: trener iz struke, kondicioni trener, fizioterapeut, psihoterapeut, stalni sparig partner i nutricionista. Te sve ljude treba platiti, ali ih je jos teze pronaci. Slozicete se da je tesko naci toliko osoba, strucnih, ostvarenih, koji bi se zrtvovali 340 dana u godini, bez porodice itd, itd. Nole je to spoznao na vreme i ima nakompletniji tim od svih tenisera na touru, a ceo tim dise kao jedan! Onda ako se teniseru prohte da tu bude i neko staro drustvo iz kraja koje ce da ga bodri, pa devojka, roditelji, rodbina, to sve treba platiti. E u takvoj atmosferi se postizu najveci uspesi. Sreca nasa pa nas Nole sve to koristi na najbolji moguci nacin i nalazi se tu gde jeste! Iz ovoga gore sto sam ispisao moze da se uradi strucna analiza svih detalja, a to vec zahteva mnogo pisanija! Pisemo se za dve nedelje sa osvojenom sestim GS. Ziveli!

garo

pre 11 godina

Na putu mu ne stoji niko, pitanje je samo koliko ce biti neizvjesno finale izmedju noleta i mareja ali ce to nole dobit,teniser koji mu moze stati na put je povrijedjen

llopez

pre 11 godina

Praviti projekcije za igrace koji se ne zovu Djokovic, Federer i Marej je po meni nemoguce ... Osim ova 3 igraca svi ostali favoriti mogu i u prvom kolu da ispadnu ...

radomir

pre 11 godina

Mislim da Federer ima najlaksi zreb jer sve do Mareja nema bas nikakvih problema. Pa on prosto ponizava igrace kao Tomic. A sta ce tek da radi krupnom i usporenom Congi na plus 40? Sto se tice Noleta, njega u prvom mecu ceka pakao, prosto ne mogu da verujem da se niko ne seca velikih Matjeovih partija protiv Nadala i Federera, izuzetan igrac koji je pao na listi zbog pauze. Taj mec moze biti i najtezi Noletov mec sve do polufinala.

Dermendziev

pre 11 godina

Na prvi pogled sve izgleda vrlo prosto,da ne kazem prosto ko pasulj u obe konkurencije,kao nikada do sada na nijednom GS turniru.Skoro svi glasno vicu:Novak i Serena. Daj boze da bude tako, vise zbog naseg Novaka.

GS ima posebnu draz sto nijedan turnir nema.Desi se po neko senzacionalno ili bombasto(lepo ili lose)iznenadjenje koja skoro niko ne moze videti"golim okom" pre starta,pa zato imaju i vecu draz.

Novaka skoro kao da ceka finale koje bi mu dodelilo ulogu favorita izmeddju ostalog i zbog tezeg,izcrpljujuceg projektovanog polufinala Mari-Federer,mada i ako bude Ferer Novaku protivnik sigurno ce ga iscediti.Finale tipa Djokovic-Mari(Federer) svakako bi donelo divovsku borbu,ulog je prevelik,pogotovo za Novaka i Federera,a sto da ne i Maria.

Jedino sto me brinu temperatura i termina (pogotovo prve nedelje) odigravanje meceva.Valda ce Novak sve meceve igrati na glavnoj areni,kad zatreba i sa gimnastikom krova,zasluzio je minulim radom.

U muskoj konkurenciji ostaje da vidimo koliko je Raonic spreman,pogotovo Dimitrov i Tomik,jer stvarno nisu vise mladi.


Sarapova kao da ce se prosetati("ako vezba sa Dimitrovim"),a Serena je bezuslovni favorit u mecu sa Azarenkom.Da je finale rekao bih da 100% pobedjuje,jer Serena na GS-ovima vrlo retko gubi finala.Dali ce se desiti cudo i Viktorija dodje do finala,gde bi rutinski,isto kao i Serena,savladala Sarapovu?!

Na sta su spremne Aranca Rus,Lora Robson,Stivens?

Uzivajmo,nadam se, bice na preteku lepih meceva!

Pozdrav!

Petar

pre 11 godina

Prateci Hjuitove rezultate u januaru, a i Jankovu predaju protiv Bagdatisa, bas, bas drhtim da ce Janko da se spotakne na Lejtona. Janko, navijamo za tebe i ne daj se! Idemo srpsko polufinale! Ferrer nece stici do QF.

meda

pre 11 godina

Federer ima lak zreb do polufinala - Raonic i Conga su van forme ili sa zdravstvenim problemima i pitanje je da li ce uopste stici do duela sa Federerom, a psihicki labilne igrace u prvim kolima tipa Tomic ne treba ni komentarisati, takve bilo ko od velike cetvorke jede za dorucak.
Protivnici u prva 4 kola nisu toliko ni bitna za Djokovica, Federera i Marija, bitniji je termin odigravanja meca (tj. koliko ce da se umore i igraju po vrucini).
Mari ima najtezi zreb - DelPo u cetvrtfinalu, pa Federer u polufinalu.

TheObradovic

pre 11 godina

Odlicna analiza,kao i uvek.

Ipak,ove godine bi trebalo ukalkulisati i nenormalne vrucine koje traju u Australiji sa temperaturama preko 50 stepeni.
To u kombinaciji sa rigoroznijim sudijama glede dozvoljenog vremena izmedju poena moze da odigra neku ulogu takodje.
Svi se nadamo-ne kod nasih.

Neka igre pocnu!

Predo

pre 11 godina

Sjajna analiza, pa je teško nešto dodati. Uvek smo kukali kako Đoković ima najteži žreb. Sada se i oni najzagriženiji slažu da je ovaj put najgore prošao Federer. Ponekad je i dobro odigrati poneki težak meč i tako se naoštriti. Smatram čak da Đoković ne bi bio izraziti favorit u finalu sa Federerom, kada bi ovaj drugi neokrnjen došao do finala.
Derbi prvog kola je Hjuit-Tipsa i šanse su 50-50, sudeći po pripremnim mečevima, Hjuitovog iskustva, domaćeg terena i Tipsinih problema sa sadašnjim i bivšim top 10 igračima. Ako prođe Hjuita, može daleko, ali u svakom kolu ima potencijalnu bombu u vidu nekog igrača sa jednoručnim bekhendom, koji njemu, nekim čudom, ne leže ili dobrog, visokog servera, od kojih Tipsa nastoji da bude viši, forsirajući takav stil.
Kada bi Troicki došao do trećeg kola i meča sa Novakom, svi bi bili sretni, i mi, i Novak, i Viktor.
Borbeni Ferer će dogurati do polufinala, a za Mareja nešto nisam siguran. Još uvek nisam uveren u njegovu konstantnost i stabilnost.

local

pre 11 godina

Kad je rec o vrucinama - ovaj put su zaobisle Melburn; danas je 20 stepeni, oblacno i promice kisica. Doduse to se ovde lako i brzo promeni, ali generalno ovo leto je mnogo manje toplo od par prethodnih.

gorjana radulovic

pre 11 godina

Ako bih govorila iz srca, Novak i Ana. Tesko je poverovati da ce Ana uspeti, ali Nole hoce sigurno. Dosadasnjim mecevima je pokazao koliko je spreman. GO NOLE GO!

Bojan

pre 11 godina

(istorijska, 13. januar 2013 21:34)
zato sto je Novak nas i u Srbiji ima najvise navijaca, a b92 je portal namenjen nama :). Osim toga, covek je prvi favorit, tako da je najzanimljiviji za analizu njegov pohod ka tituli i rekordu, iako je i Rodzer u pohodu na impresivan rekord. Ove godine na AO, WB i USO pokusava da uradi istu stvar, na sva tri turnira deli rekorde po najvecem broju osvajanja istih, pa mu je cilj da iste unapredi.