Tenis 41

Nedelja, 09.12.2012.

22:40

Srbin pobednik čuvenog Oranž Bola!

Mladi reprezentativac Srbije u tenisu Laslo Đere postigao je fantastičan uspeh i osvojio čuveni Oranž Boul u konkurenciji do 18 godina.

Srbin pobednik èuvenog Oranž Bola! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

jasna

pre 11 godina

bravo decko a bravo i junirogki ani konjuhiz hrvatske koja je sa14 godina svojila turnir do 18.
http://www.miamiherald.com/2012/12/10/3135050/orange-bowl-international-tennis.html

radomir cerovic

pre 11 godina

Bravo Laslo, samo napred! Ne zaboravi da ovo moras da dozivis samo kao usputnu stanicu da bi stigao do onoga sto ti cela zemlja zeli - da budes jedan od najboljih na svetu.

drago

pre 11 godina

(Populo, 10. decembar 2012 13:57)

I Mirjana Lucic, ona je osvojila USO i AO zaredom (1996/'97, plus titula u paru u Australiji). I to sve sa 14 godina (sto je uspjelo samo Capriatti i Hingis). Odlicna je bila i u seniorkama. 1997 je na prva 2 pro turnira je osvojila WTA Bol i igrala finale Strasbourga (izgubila od Steffi Graf). To je bilo sa 15. 1998 je osvojila seniorske parove na AO iako joj je to bio prvi turnir u parovima na pro touru, cime je postala najmladja osvajacica turnira. Time je i postala prva igracica koa je osvojila titule i u singlu i u parovima u svojim prvim turnirima na wta turu. Tje je godine obranila Bol, cime je postala najmaldja igracica u poviesti wta tura sa obranjenom titulom. Ugglavnom sve je islo k tome da postane najbolja tenisacica svih vremena, ali je sve puklo zbog velikih obiteljskih problema. Vec je bila u velikoj obiteljskoj/zivotnoj krizi pa je stigla do polufinala Wimbledona (opet Graff) i to je bilo to. Igrala je lijep tenis.
Sta sam htio reci ovim postom? U tenisu se nikad ne moze pogoditi sta ce biti. Jasno je da neko ko nije nista veliko postigao u juniorima ne moze dominirati tenisom ali je jos jasnije da i najveci talenti propadaju zbog xy razloga.

Baghdatis

pre 11 godina

A i ova je dobra, kao iz Alan Forda:
"Učestvovao je i na pet fjučers turnira održanih u Srbiji i zabeležio šest pobeda"

Lacika majstore, sve najbolje u nastavku karijere...

Milance

pre 11 godina

NJemu cestitka sa zeljm da ovo bude pocetak znacajnijih teniskih uspeha.A dali je srbin bi trebalo pitati njegove roditelje[ mada su ponekad pitanja suvisna],obzirom na ime i prezime ,sumnjam.

Petar

pre 11 godina

@ (Petar (drugi), 10. decembar 2012 05:52)

kazes - Uobicajeno je da se u govoru rec Srbin upotrebljava za onog ko je po narodnosti Srbin.

E bas to stp ti kazes uobicajeno je problem naseg drustva, to uobicajeno je pravilo kod nas i jos par zemalja koji imaju jako nizak nivo tolerancije i jako visok nivo frustracije.

Ko ce Tsonga-i reci da nije Francuz, ili Ozil-u da nije Nemac. Ko bi se odavde usudio da licno kaze Ibrahimovicu da nije Svedjanin?

Samo kod nas je uobicajeno da zbog prezimena (ili etnicke pripadnosti) iskljucujemo ljude. Delom zbog ovakvih stavova dosta evropljana nas gleda kao primitivce.

Srbin nije rezervisano samo za nas koji imamo prezime na ic.

Opet kazem, sramota...

Populo

pre 11 godina

Monika Seles je osvojila Orange Bowl kao pionirka, i mislim da je i Bruno Oresar. Janko Tipsarevic je osvojio juniorski AU Open, kao i Jelena Jankovic.

Kole

pre 11 godina

Sjajan uspeh, zaista!

Zanimljivo je da je Laslo rođen u junu 1995, kao i najbolje plasirani srpski junior Nikola Milojević. Nikola je šesti a Laslo, nakon velikog skoka, osamanaesti junior sveta. Nadam se da će obojica učestvovati na juniorskom AO 2013 i postići zapažene rezultate.

nada ZR

pre 11 godina

Covece,ne volis ti Noleta vise od mene!Lasla nisam poredila kao ni Amelu sa Noletom jer to bi bilo neprimereno i prosto neuporedivo.Ja govorim o razvojnom putu Lasla i Amele kao i svakog drugog buduceg vrhunskog sportiste.Docice dan kada ce i Nole zavrsavati svoj fantastican skoro nedostizan put tenisera i posle toga nece biti tacke vec novih mladih talenata zeljnih uspeha.Na tom putu bice i Laslo.Koliko velik ce biti njegov domet ostaje tek da vidimo.Jos jednom cestitke Laslu!

Predo

pre 11 godina

Kada sam video naslov znao sam u kom pravcu će ići komentari. Ovoj naciji je potrebno dugo lečenje od sindroma 90-tih, a ljude poput Đule Meštera, Asmira Kolašinca,Filipa Krajinovića, mladog Lasla Đere, čiju juniorsku karijeru pratim već par godina, i mnogih drugih treba posebno ceniti. Oni ne igraju pod zastavom Srbije zbog novca, kao što je Nataša Janjić veslala za Mađarsku, nego zbog osećaja pripadnosti i to znači da daju zemlji više nego što od nje dobijaju. To je nebitno. Vratimo se tenisu.
Čini mi se da napokon imamo generaciju od koje možemo očekivati da nasledi ovu sadašnju. Očekivati novog Đokovića je apsurdno, jer Novak će završiti karijeru kao jedan od 5 ili 10 najboljih u istoriji ovog sporta, ali bi bilo lepo da imamo nekog na nivou Tipsarevića i Troickog, a mislim da barem jedan od tria NIkola Milojević, Peđa Krstin i Laslo Đere to mogu, ako ne sva trojica. Lajović očigledno nema kapacitet za tako nešto, Krajinović je bio velika nada, ali povreda, slabašno telo i loš izbor trenera su učinile svoje. Bolitijeri je rekao i da ga curice previše vole. Za njih dvojicu uspeh bi bio i plasman u prvih 100. Uspeh je osvojiti turnir i u svom selu, a kamoli čuveni Oranž Bol. Čestitke Laslu i puno sreće u nastavku karijere.

novosadjanin

pre 11 godina

U Senti zive divni i vredni ljudi koji postuju sebe , kosije i svoju drzavu Srbiju . Nemojte na ovako lepim vestima pocinjati sa tako prizemnim komentarima. Uostalom , u Madjarskim i Slovackim mestima kada je trebalo braniti Srbiju je odziv na mobilizaciju bio 6-7 puta veci nego u Beogradu. Cestitke novom idolu mladih generacija na velicanstvenom uspehu.

Petar (drugi)

pre 11 godina

Odgovor za Petra: potpuno si u pravu, a i nisi :-). Uobicajeno je da se u govoru rec Srbin upotrebljava za onog ko je po narodnosti Srbin. Zato bi to iz sportskih komentara trebalo izostaviti. Komentatori to vole da upotrebljavaju jer im prosiruje recnik. Jedan je uspeo u istoj recenici da upotrebi "Jelena", "Jankoviceva", "Dzej-Dzej", "Srpkinja" i "nasa najbolja teniserka" - verovali ili ne!

влада011

pre 11 godina

А кад је то Типсаравић освојио овај турнир? Баш ме занима како ћеш да га пронађеш на овом списку: http://assets.usta.com/assets/1/15/BOYS_CHAMPIONS_20120516.pdf
Ево успут и за девојке:
http://assets.usta.com/assets/1/15/GIRLS_CHAMPIONS_20120516.pdf

Mane

pre 11 godina

Bravo, majstore! Ako nadjes vremena, procitaj biografiju Bruna Oresara koji je 3 puta osvojio ovaj turnir da ne bi u seniorskoj konkurenciji pravio greske kao on.

Petar

pre 11 godina

@ duchess,

sta fali naslovu? Decko ima srpski pasos i igra za zemlju, u pasosu mu nacionalnost pise Srbin. Etnicka pripadnost je nesto druga.

Vise je sigurno uradio za zemlju nego sto ces ti u citavom svom zivotu. To sto se ne preziva na ic moze da bude problem samo ljudima koji su doveli nasu zemlju gde je sada. Razdvajanje po prezimenu ili etnickoj pripadnosti je najgori nivo segregacije i razmisljanja povezana sa srednjim vekom, Zlboom, Tudjmanom, Alijom i ostalima koji se identifikuju sa zlobnicima.

Sramota, kakvih nas ima jos dobro opstajemo...

Слоба Гробар Сента

pre 11 godina

Ласло Ђере је држављанин Србије, изузетно лепо васпитан младић, а по националности је Мађар.
Недавно му је мајка преминула, тако да сам убеђен да је овај тријумф посветио управо њој. Ванредни је ученик 3. разреда Економско-трговинске школе (смер Пословни администратор), и без икаквих повластица са одличним успехом полаже све испите. У основној школи је био вуковац, а сваки дан је путовао у Кикинду да би тренирао и у затвореном простору.
Много среће у будућности.
Поздрав од твојих Сенћана.

drago

pre 11 godina

(Tamas 79, 9. decembar 2012 23:33)

Ej "Mađar" a i Tamara Boros slavi zestoko pobjede pod zastavom Srbije, jel da? Kazem to jer je rođena u Senti.

Nebitno, momku svaka cast. Ali vjerujte mi da sa 17 nije nista posebno osvojiti ovakav Orange Bowl. Zasto ovakav? Zato sto su do lani ovaj turnir svi zivi igrali dko je danas 4-ti nositelj tek 20-ti junior svijeta. Kod cura je vec bolja situacija, tamo je 10-ta nositeljica 19-ta na svijetu, iako ni tu nije ko prije.
Puno je veci uspjeh 14 godina stare (ili mlade, bolje) Dubrovcanke Ane Konjuh koja je vezala Eddie Herr i ovaj turnir u 2 tjedna zaredom. Da se razumijemo, ja ne vjerujem ni da ce i ona postici ista u karijeri, tj. uci u top 10-15.

MladenkoZG

pre 11 godina

Tja! I moja Rvatca je u žemskijoj konkurenciji osvojila ovaj turnir kada i ovaj mladić. S time da, pazite sad, mala ima 14 (!?) godina, a natjecati se mogu i osamnaestgodišnjaci. Goran je za malu rekao prije par godina da ako ne bude u top 5 da će si pojesti svoju trenersku diplomu. Hm, ne, ne, čekaj, to je rekao Ćiro za nekoga, no nema sada veze, hehe... :)

ignjatije

pre 11 godina

Odavno ovaj turnir ne oredstavlja pravo merilokvaliteta mladih takmičara. Poslednji osvajač koji je nešto napravio u seniorskoj konkurenciji je Bagradtis (osvojio 2003.), a od onih koji su igrali finale od 2004. do danas, samo je Bugarin Dimitrov postao poznatu svetu tenisa (izgubio finale 2007.)

Tamas 79

pre 11 godina

decko se takmici za zastavu Srbije a da ki je Stefan Nikola ili Istvan ne bi trebali da komentarisemo. Ja sam iz Sente,Madjar sam,ali ni za sta na Svetu ne bih dao moju zemlju moju Srbiju i cak i ako se u nasoj himni ne spominju drugi narodi ja je sa ponosom pevam i za mene je najlepsa himna na Svetu bas kao i trobojka! U mojoj porodici i u mom drustvu se x puta gledao vaterpolo Srbija -Madjarska i svi smo ceku noc slavili pobedu nase moje Srbije a u finalu cinimi se olimpijade kada smo vodili 7:5 i na kraju izgubili cale je jastukom pogodio i srusio tv.... Ima Madjara ne kazem da nema oni koji ne postuju ovu zemkju dok mafjarsku velicaju ali takvi ili su vec preko ili ce kad tad da odu DALEKO IM LEPA KUCA!! Malo vas prati stoji tenis,pogotovo zenski, ja pratim jer je Senta 10 godina za redom sampion Srbije,i tu igraju sve Nadjarice unSenti je mislim oko 75% Madjara, Feher Gabrijelanje godinamannasa najbolja stonoteniserka a ono sto me odusevkjava kod nje jeste to sto kada igra za Srbiju i pobedi okrene se prema publici i podigne 3 TRI PRSTA. Da ki treba jos neki komentar? Cista Madjarica a Srbiju voli isto kao i vi MI SRBI!! NEMOJTE GLEDATI IME I PREZIME JER JE NAMA NASA SRBIJA MAJKA KAO I VAMA SRBIMA!!! Pozdrav braco!!!

nada ZR

pre 11 godina

Nemamo vise brige ko ce naslediti Noleta.Laslo je je fantasticnom brzinom napredovao na ATP listi sto govori o njegovoj predanosti radu i zeljom da napreduje.Samo tako nastavi dragi nas Laslo i vrlo brzo eto tebe na terenu sa vrhunskim teniserima.

Komentator

pre 11 godina

Meni je sudno da u Srbiji postoji takav talenat, a ljudi ni ne cuju za njega sve dok ne osvoji Orindz bol, premda prate teniske vesti svakodnevno.

Laslu svaka cast i puno srece i uspeha u seniorskoj konkurenciji.

Tamas 79

pre 11 godina

decko se takmici za zastavu Srbije a da ki je Stefan Nikola ili Istvan ne bi trebali da komentarisemo. Ja sam iz Sente,Madjar sam,ali ni za sta na Svetu ne bih dao moju zemlju moju Srbiju i cak i ako se u nasoj himni ne spominju drugi narodi ja je sa ponosom pevam i za mene je najlepsa himna na Svetu bas kao i trobojka! U mojoj porodici i u mom drustvu se x puta gledao vaterpolo Srbija -Madjarska i svi smo ceku noc slavili pobedu nase moje Srbije a u finalu cinimi se olimpijade kada smo vodili 7:5 i na kraju izgubili cale je jastukom pogodio i srusio tv.... Ima Madjara ne kazem da nema oni koji ne postuju ovu zemkju dok mafjarsku velicaju ali takvi ili su vec preko ili ce kad tad da odu DALEKO IM LEPA KUCA!! Malo vas prati stoji tenis,pogotovo zenski, ja pratim jer je Senta 10 godina za redom sampion Srbije,i tu igraju sve Nadjarice unSenti je mislim oko 75% Madjara, Feher Gabrijelanje godinamannasa najbolja stonoteniserka a ono sto me odusevkjava kod nje jeste to sto kada igra za Srbiju i pobedi okrene se prema publici i podigne 3 TRI PRSTA. Da ki treba jos neki komentar? Cista Madjarica a Srbiju voli isto kao i vi MI SRBI!! NEMOJTE GLEDATI IME I PREZIME JER JE NAMA NASA SRBIJA MAJKA KAO I VAMA SRBIMA!!! Pozdrav braco!!!

Слоба Гробар Сента

pre 11 godina

Ласло Ђере је држављанин Србије, изузетно лепо васпитан младић, а по националности је Мађар.
Недавно му је мајка преминула, тако да сам убеђен да је овај тријумф посветио управо њој. Ванредни је ученик 3. разреда Економско-трговинске школе (смер Пословни администратор), и без икаквих повластица са одличним успехом полаже све испите. У основној школи је био вуковац, а сваки дан је путовао у Кикинду да би тренирао и у затвореном простору.
Много среће у будућности.
Поздрав од твојих Сенћана.

Komentator

pre 11 godina

Meni je sudno da u Srbiji postoji takav talenat, a ljudi ni ne cuju za njega sve dok ne osvoji Orindz bol, premda prate teniske vesti svakodnevno.

Laslu svaka cast i puno srece i uspeha u seniorskoj konkurenciji.

Petar

pre 11 godina

@ duchess,

sta fali naslovu? Decko ima srpski pasos i igra za zemlju, u pasosu mu nacionalnost pise Srbin. Etnicka pripadnost je nesto druga.

Vise je sigurno uradio za zemlju nego sto ces ti u citavom svom zivotu. To sto se ne preziva na ic moze da bude problem samo ljudima koji su doveli nasu zemlju gde je sada. Razdvajanje po prezimenu ili etnickoj pripadnosti je najgori nivo segregacije i razmisljanja povezana sa srednjim vekom, Zlboom, Tudjmanom, Alijom i ostalima koji se identifikuju sa zlobnicima.

Sramota, kakvih nas ima jos dobro opstajemo...

nada ZR

pre 11 godina

Nemamo vise brige ko ce naslediti Noleta.Laslo je je fantasticnom brzinom napredovao na ATP listi sto govori o njegovoj predanosti radu i zeljom da napreduje.Samo tako nastavi dragi nas Laslo i vrlo brzo eto tebe na terenu sa vrhunskim teniserima.

Predo

pre 11 godina

Kada sam video naslov znao sam u kom pravcu će ići komentari. Ovoj naciji je potrebno dugo lečenje od sindroma 90-tih, a ljude poput Đule Meštera, Asmira Kolašinca,Filipa Krajinovića, mladog Lasla Đere, čiju juniorsku karijeru pratim već par godina, i mnogih drugih treba posebno ceniti. Oni ne igraju pod zastavom Srbije zbog novca, kao što je Nataša Janjić veslala za Mađarsku, nego zbog osećaja pripadnosti i to znači da daju zemlji više nego što od nje dobijaju. To je nebitno. Vratimo se tenisu.
Čini mi se da napokon imamo generaciju od koje možemo očekivati da nasledi ovu sadašnju. Očekivati novog Đokovića je apsurdno, jer Novak će završiti karijeru kao jedan od 5 ili 10 najboljih u istoriji ovog sporta, ali bi bilo lepo da imamo nekog na nivou Tipsarevića i Troickog, a mislim da barem jedan od tria NIkola Milojević, Peđa Krstin i Laslo Đere to mogu, ako ne sva trojica. Lajović očigledno nema kapacitet za tako nešto, Krajinović je bio velika nada, ali povreda, slabašno telo i loš izbor trenera su učinile svoje. Bolitijeri je rekao i da ga curice previše vole. Za njih dvojicu uspeh bi bio i plasman u prvih 100. Uspeh je osvojiti turnir i u svom selu, a kamoli čuveni Oranž Bol. Čestitke Laslu i puno sreće u nastavku karijere.

novosadjanin

pre 11 godina

U Senti zive divni i vredni ljudi koji postuju sebe , kosije i svoju drzavu Srbiju . Nemojte na ovako lepim vestima pocinjati sa tako prizemnim komentarima. Uostalom , u Madjarskim i Slovackim mestima kada je trebalo braniti Srbiju je odziv na mobilizaciju bio 6-7 puta veci nego u Beogradu. Cestitke novom idolu mladih generacija na velicanstvenom uspehu.

nada ZR

pre 11 godina

Covece,ne volis ti Noleta vise od mene!Lasla nisam poredila kao ni Amelu sa Noletom jer to bi bilo neprimereno i prosto neuporedivo.Ja govorim o razvojnom putu Lasla i Amele kao i svakog drugog buduceg vrhunskog sportiste.Docice dan kada ce i Nole zavrsavati svoj fantastican skoro nedostizan put tenisera i posle toga nece biti tacke vec novih mladih talenata zeljnih uspeha.Na tom putu bice i Laslo.Koliko velik ce biti njegov domet ostaje tek da vidimo.Jos jednom cestitke Laslu!

MladenkoZG

pre 11 godina

Tja! I moja Rvatca je u žemskijoj konkurenciji osvojila ovaj turnir kada i ovaj mladić. S time da, pazite sad, mala ima 14 (!?) godina, a natjecati se mogu i osamnaestgodišnjaci. Goran je za malu rekao prije par godina da ako ne bude u top 5 da će si pojesti svoju trenersku diplomu. Hm, ne, ne, čekaj, to je rekao Ćiro za nekoga, no nema sada veze, hehe... :)

Kole

pre 11 godina

Sjajan uspeh, zaista!

Zanimljivo je da je Laslo rođen u junu 1995, kao i najbolje plasirani srpski junior Nikola Milojević. Nikola je šesti a Laslo, nakon velikog skoka, osamanaesti junior sveta. Nadam se da će obojica učestvovati na juniorskom AO 2013 i postići zapažene rezultate.

ignjatije

pre 11 godina

Odavno ovaj turnir ne oredstavlja pravo merilokvaliteta mladih takmičara. Poslednji osvajač koji je nešto napravio u seniorskoj konkurenciji je Bagradtis (osvojio 2003.), a od onih koji su igrali finale od 2004. do danas, samo je Bugarin Dimitrov postao poznatu svetu tenisa (izgubio finale 2007.)

Mane

pre 11 godina

Bravo, majstore! Ako nadjes vremena, procitaj biografiju Bruna Oresara koji je 3 puta osvojio ovaj turnir da ne bi u seniorskoj konkurenciji pravio greske kao on.

Petar

pre 11 godina

@ (Petar (drugi), 10. decembar 2012 05:52)

kazes - Uobicajeno je da se u govoru rec Srbin upotrebljava za onog ko je po narodnosti Srbin.

E bas to stp ti kazes uobicajeno je problem naseg drustva, to uobicajeno je pravilo kod nas i jos par zemalja koji imaju jako nizak nivo tolerancije i jako visok nivo frustracije.

Ko ce Tsonga-i reci da nije Francuz, ili Ozil-u da nije Nemac. Ko bi se odavde usudio da licno kaze Ibrahimovicu da nije Svedjanin?

Samo kod nas je uobicajeno da zbog prezimena (ili etnicke pripadnosti) iskljucujemo ljude. Delom zbog ovakvih stavova dosta evropljana nas gleda kao primitivce.

Srbin nije rezervisano samo za nas koji imamo prezime na ic.

Opet kazem, sramota...

drago

pre 11 godina

(Populo, 10. decembar 2012 13:57)

I Mirjana Lucic, ona je osvojila USO i AO zaredom (1996/'97, plus titula u paru u Australiji). I to sve sa 14 godina (sto je uspjelo samo Capriatti i Hingis). Odlicna je bila i u seniorkama. 1997 je na prva 2 pro turnira je osvojila WTA Bol i igrala finale Strasbourga (izgubila od Steffi Graf). To je bilo sa 15. 1998 je osvojila seniorske parove na AO iako joj je to bio prvi turnir u parovima na pro touru, cime je postala najmladja osvajacica turnira. Time je i postala prva igracica koa je osvojila titule i u singlu i u parovima u svojim prvim turnirima na wta turu. Tje je godine obranila Bol, cime je postala najmaldja igracica u poviesti wta tura sa obranjenom titulom. Ugglavnom sve je islo k tome da postane najbolja tenisacica svih vremena, ali je sve puklo zbog velikih obiteljskih problema. Vec je bila u velikoj obiteljskoj/zivotnoj krizi pa je stigla do polufinala Wimbledona (opet Graff) i to je bilo to. Igrala je lijep tenis.
Sta sam htio reci ovim postom? U tenisu se nikad ne moze pogoditi sta ce biti. Jasno je da neko ko nije nista veliko postigao u juniorima ne moze dominirati tenisom ali je jos jasnije da i najveci talenti propadaju zbog xy razloga.

Petar (drugi)

pre 11 godina

Odgovor za Petra: potpuno si u pravu, a i nisi :-). Uobicajeno je da se u govoru rec Srbin upotrebljava za onog ko je po narodnosti Srbin. Zato bi to iz sportskih komentara trebalo izostaviti. Komentatori to vole da upotrebljavaju jer im prosiruje recnik. Jedan je uspeo u istoj recenici da upotrebi "Jelena", "Jankoviceva", "Dzej-Dzej", "Srpkinja" i "nasa najbolja teniserka" - verovali ili ne!

Populo

pre 11 godina

Monika Seles je osvojila Orange Bowl kao pionirka, i mislim da je i Bruno Oresar. Janko Tipsarevic je osvojio juniorski AU Open, kao i Jelena Jankovic.

Baghdatis

pre 11 godina

A i ova je dobra, kao iz Alan Forda:
"Učestvovao je i na pet fjučers turnira održanih u Srbiji i zabeležio šest pobeda"

Lacika majstore, sve najbolje u nastavku karijere...

radomir cerovic

pre 11 godina

Bravo Laslo, samo napred! Ne zaboravi da ovo moras da dozivis samo kao usputnu stanicu da bi stigao do onoga sto ti cela zemlja zeli - da budes jedan od najboljih na svetu.

влада011

pre 11 godina

А кад је то Типсаравић освојио овај турнир? Баш ме занима како ћеш да га пронађеш на овом списку: http://assets.usta.com/assets/1/15/BOYS_CHAMPIONS_20120516.pdf
Ево успут и за девојке:
http://assets.usta.com/assets/1/15/GIRLS_CHAMPIONS_20120516.pdf

Milance

pre 11 godina

NJemu cestitka sa zeljm da ovo bude pocetak znacajnijih teniskih uspeha.A dali je srbin bi trebalo pitati njegove roditelje[ mada su ponekad pitanja suvisna],obzirom na ime i prezime ,sumnjam.

jasna

pre 11 godina

bravo decko a bravo i junirogki ani konjuhiz hrvatske koja je sa14 godina svojila turnir do 18.
http://www.miamiherald.com/2012/12/10/3135050/orange-bowl-international-tennis.html

drago

pre 11 godina

(Tamas 79, 9. decembar 2012 23:33)

Ej "Mađar" a i Tamara Boros slavi zestoko pobjede pod zastavom Srbije, jel da? Kazem to jer je rođena u Senti.

Nebitno, momku svaka cast. Ali vjerujte mi da sa 17 nije nista posebno osvojiti ovakav Orange Bowl. Zasto ovakav? Zato sto su do lani ovaj turnir svi zivi igrali dko je danas 4-ti nositelj tek 20-ti junior svijeta. Kod cura je vec bolja situacija, tamo je 10-ta nositeljica 19-ta na svijetu, iako ni tu nije ko prije.
Puno je veci uspjeh 14 godina stare (ili mlade, bolje) Dubrovcanke Ane Konjuh koja je vezala Eddie Herr i ovaj turnir u 2 tjedna zaredom. Da se razumijemo, ja ne vjerujem ni da ce i ona postici ista u karijeri, tj. uci u top 10-15.

MladenkoZG

pre 11 godina

Tja! I moja Rvatca je u žemskijoj konkurenciji osvojila ovaj turnir kada i ovaj mladić. S time da, pazite sad, mala ima 14 (!?) godina, a natjecati se mogu i osamnaestgodišnjaci. Goran je za malu rekao prije par godina da ako ne bude u top 5 da će si pojesti svoju trenersku diplomu. Hm, ne, ne, čekaj, to je rekao Ćiro za nekoga, no nema sada veze, hehe... :)

ignjatije

pre 11 godina

Odavno ovaj turnir ne oredstavlja pravo merilokvaliteta mladih takmičara. Poslednji osvajač koji je nešto napravio u seniorskoj konkurenciji je Bagradtis (osvojio 2003.), a od onih koji su igrali finale od 2004. do danas, samo je Bugarin Dimitrov postao poznatu svetu tenisa (izgubio finale 2007.)

drago

pre 11 godina

(Tamas 79, 9. decembar 2012 23:33)

Ej "Mađar" a i Tamara Boros slavi zestoko pobjede pod zastavom Srbije, jel da? Kazem to jer je rođena u Senti.

Nebitno, momku svaka cast. Ali vjerujte mi da sa 17 nije nista posebno osvojiti ovakav Orange Bowl. Zasto ovakav? Zato sto su do lani ovaj turnir svi zivi igrali dko je danas 4-ti nositelj tek 20-ti junior svijeta. Kod cura je vec bolja situacija, tamo je 10-ta nositeljica 19-ta na svijetu, iako ni tu nije ko prije.
Puno je veci uspjeh 14 godina stare (ili mlade, bolje) Dubrovcanke Ane Konjuh koja je vezala Eddie Herr i ovaj turnir u 2 tjedna zaredom. Da se razumijemo, ja ne vjerujem ni da ce i ona postici ista u karijeri, tj. uci u top 10-15.

Milance

pre 11 godina

NJemu cestitka sa zeljm da ovo bude pocetak znacajnijih teniskih uspeha.A dali je srbin bi trebalo pitati njegove roditelje[ mada su ponekad pitanja suvisna],obzirom na ime i prezime ,sumnjam.

Tamas 79

pre 11 godina

decko se takmici za zastavu Srbije a da ki je Stefan Nikola ili Istvan ne bi trebali da komentarisemo. Ja sam iz Sente,Madjar sam,ali ni za sta na Svetu ne bih dao moju zemlju moju Srbiju i cak i ako se u nasoj himni ne spominju drugi narodi ja je sa ponosom pevam i za mene je najlepsa himna na Svetu bas kao i trobojka! U mojoj porodici i u mom drustvu se x puta gledao vaterpolo Srbija -Madjarska i svi smo ceku noc slavili pobedu nase moje Srbije a u finalu cinimi se olimpijade kada smo vodili 7:5 i na kraju izgubili cale je jastukom pogodio i srusio tv.... Ima Madjara ne kazem da nema oni koji ne postuju ovu zemkju dok mafjarsku velicaju ali takvi ili su vec preko ili ce kad tad da odu DALEKO IM LEPA KUCA!! Malo vas prati stoji tenis,pogotovo zenski, ja pratim jer je Senta 10 godina za redom sampion Srbije,i tu igraju sve Nadjarice unSenti je mislim oko 75% Madjara, Feher Gabrijelanje godinamannasa najbolja stonoteniserka a ono sto me odusevkjava kod nje jeste to sto kada igra za Srbiju i pobedi okrene se prema publici i podigne 3 TRI PRSTA. Da ki treba jos neki komentar? Cista Madjarica a Srbiju voli isto kao i vi MI SRBI!! NEMOJTE GLEDATI IME I PREZIME JER JE NAMA NASA SRBIJA MAJKA KAO I VAMA SRBIMA!!! Pozdrav braco!!!

Petar

pre 11 godina

@ duchess,

sta fali naslovu? Decko ima srpski pasos i igra za zemlju, u pasosu mu nacionalnost pise Srbin. Etnicka pripadnost je nesto druga.

Vise je sigurno uradio za zemlju nego sto ces ti u citavom svom zivotu. To sto se ne preziva na ic moze da bude problem samo ljudima koji su doveli nasu zemlju gde je sada. Razdvajanje po prezimenu ili etnickoj pripadnosti je najgori nivo segregacije i razmisljanja povezana sa srednjim vekom, Zlboom, Tudjmanom, Alijom i ostalima koji se identifikuju sa zlobnicima.

Sramota, kakvih nas ima jos dobro opstajemo...

nada ZR

pre 11 godina

Nemamo vise brige ko ce naslediti Noleta.Laslo je je fantasticnom brzinom napredovao na ATP listi sto govori o njegovoj predanosti radu i zeljom da napreduje.Samo tako nastavi dragi nas Laslo i vrlo brzo eto tebe na terenu sa vrhunskim teniserima.

Komentator

pre 11 godina

Meni je sudno da u Srbiji postoji takav talenat, a ljudi ni ne cuju za njega sve dok ne osvoji Orindz bol, premda prate teniske vesti svakodnevno.

Laslu svaka cast i puno srece i uspeha u seniorskoj konkurenciji.

Petar (drugi)

pre 11 godina

Odgovor za Petra: potpuno si u pravu, a i nisi :-). Uobicajeno je da se u govoru rec Srbin upotrebljava za onog ko je po narodnosti Srbin. Zato bi to iz sportskih komentara trebalo izostaviti. Komentatori to vole da upotrebljavaju jer im prosiruje recnik. Jedan je uspeo u istoj recenici da upotrebi "Jelena", "Jankoviceva", "Dzej-Dzej", "Srpkinja" i "nasa najbolja teniserka" - verovali ili ne!

Petar

pre 11 godina

@ (Petar (drugi), 10. decembar 2012 05:52)

kazes - Uobicajeno je da se u govoru rec Srbin upotrebljava za onog ko je po narodnosti Srbin.

E bas to stp ti kazes uobicajeno je problem naseg drustva, to uobicajeno je pravilo kod nas i jos par zemalja koji imaju jako nizak nivo tolerancije i jako visok nivo frustracije.

Ko ce Tsonga-i reci da nije Francuz, ili Ozil-u da nije Nemac. Ko bi se odavde usudio da licno kaze Ibrahimovicu da nije Svedjanin?

Samo kod nas je uobicajeno da zbog prezimena (ili etnicke pripadnosti) iskljucujemo ljude. Delom zbog ovakvih stavova dosta evropljana nas gleda kao primitivce.

Srbin nije rezervisano samo za nas koji imamo prezime na ic.

Opet kazem, sramota...

novosadjanin

pre 11 godina

U Senti zive divni i vredni ljudi koji postuju sebe , kosije i svoju drzavu Srbiju . Nemojte na ovako lepim vestima pocinjati sa tako prizemnim komentarima. Uostalom , u Madjarskim i Slovackim mestima kada je trebalo braniti Srbiju je odziv na mobilizaciju bio 6-7 puta veci nego u Beogradu. Cestitke novom idolu mladih generacija na velicanstvenom uspehu.

Слоба Гробар Сента

pre 11 godina

Ласло Ђере је држављанин Србије, изузетно лепо васпитан младић, а по националности је Мађар.
Недавно му је мајка преминула, тако да сам убеђен да је овај тријумф посветио управо њој. Ванредни је ученик 3. разреда Економско-трговинске школе (смер Пословни администратор), и без икаквих повластица са одличним успехом полаже све испите. У основној школи је био вуковац, а сваки дан је путовао у Кикинду да би тренирао и у затвореном простору.
Много среће у будућности.
Поздрав од твојих Сенћана.

Mane

pre 11 godina

Bravo, majstore! Ako nadjes vremena, procitaj biografiju Bruna Oresara koji je 3 puta osvojio ovaj turnir da ne bi u seniorskoj konkurenciji pravio greske kao on.

Predo

pre 11 godina

Kada sam video naslov znao sam u kom pravcu će ići komentari. Ovoj naciji je potrebno dugo lečenje od sindroma 90-tih, a ljude poput Đule Meštera, Asmira Kolašinca,Filipa Krajinovića, mladog Lasla Đere, čiju juniorsku karijeru pratim već par godina, i mnogih drugih treba posebno ceniti. Oni ne igraju pod zastavom Srbije zbog novca, kao što je Nataša Janjić veslala za Mađarsku, nego zbog osećaja pripadnosti i to znači da daju zemlji više nego što od nje dobijaju. To je nebitno. Vratimo se tenisu.
Čini mi se da napokon imamo generaciju od koje možemo očekivati da nasledi ovu sadašnju. Očekivati novog Đokovića je apsurdno, jer Novak će završiti karijeru kao jedan od 5 ili 10 najboljih u istoriji ovog sporta, ali bi bilo lepo da imamo nekog na nivou Tipsarevića i Troickog, a mislim da barem jedan od tria NIkola Milojević, Peđa Krstin i Laslo Đere to mogu, ako ne sva trojica. Lajović očigledno nema kapacitet za tako nešto, Krajinović je bio velika nada, ali povreda, slabašno telo i loš izbor trenera su učinile svoje. Bolitijeri je rekao i da ga curice previše vole. Za njih dvojicu uspeh bi bio i plasman u prvih 100. Uspeh je osvojiti turnir i u svom selu, a kamoli čuveni Oranž Bol. Čestitke Laslu i puno sreće u nastavku karijere.

drago

pre 11 godina

(Populo, 10. decembar 2012 13:57)

I Mirjana Lucic, ona je osvojila USO i AO zaredom (1996/'97, plus titula u paru u Australiji). I to sve sa 14 godina (sto je uspjelo samo Capriatti i Hingis). Odlicna je bila i u seniorkama. 1997 je na prva 2 pro turnira je osvojila WTA Bol i igrala finale Strasbourga (izgubila od Steffi Graf). To je bilo sa 15. 1998 je osvojila seniorske parove na AO iako joj je to bio prvi turnir u parovima na pro touru, cime je postala najmladja osvajacica turnira. Time je i postala prva igracica koa je osvojila titule i u singlu i u parovima u svojim prvim turnirima na wta turu. Tje je godine obranila Bol, cime je postala najmaldja igracica u poviesti wta tura sa obranjenom titulom. Ugglavnom sve je islo k tome da postane najbolja tenisacica svih vremena, ali je sve puklo zbog velikih obiteljskih problema. Vec je bila u velikoj obiteljskoj/zivotnoj krizi pa je stigla do polufinala Wimbledona (opet Graff) i to je bilo to. Igrala je lijep tenis.
Sta sam htio reci ovim postom? U tenisu se nikad ne moze pogoditi sta ce biti. Jasno je da neko ko nije nista veliko postigao u juniorima ne moze dominirati tenisom ali je jos jasnije da i najveci talenti propadaju zbog xy razloga.

Populo

pre 11 godina

Monika Seles je osvojila Orange Bowl kao pionirka, i mislim da je i Bruno Oresar. Janko Tipsarevic je osvojio juniorski AU Open, kao i Jelena Jankovic.

Kole

pre 11 godina

Sjajan uspeh, zaista!

Zanimljivo je da je Laslo rođen u junu 1995, kao i najbolje plasirani srpski junior Nikola Milojević. Nikola je šesti a Laslo, nakon velikog skoka, osamanaesti junior sveta. Nadam se da će obojica učestvovati na juniorskom AO 2013 i postići zapažene rezultate.

Baghdatis

pre 11 godina

A i ova je dobra, kao iz Alan Forda:
"Učestvovao je i na pet fjučers turnira održanih u Srbiji i zabeležio šest pobeda"

Lacika majstore, sve najbolje u nastavku karijere...

влада011

pre 11 godina

А кад је то Типсаравић освојио овај турнир? Баш ме занима како ћеш да га пронађеш на овом списку: http://assets.usta.com/assets/1/15/BOYS_CHAMPIONS_20120516.pdf
Ево успут и за девојке:
http://assets.usta.com/assets/1/15/GIRLS_CHAMPIONS_20120516.pdf

nada ZR

pre 11 godina

Covece,ne volis ti Noleta vise od mene!Lasla nisam poredila kao ni Amelu sa Noletom jer to bi bilo neprimereno i prosto neuporedivo.Ja govorim o razvojnom putu Lasla i Amele kao i svakog drugog buduceg vrhunskog sportiste.Docice dan kada ce i Nole zavrsavati svoj fantastican skoro nedostizan put tenisera i posle toga nece biti tacke vec novih mladih talenata zeljnih uspeha.Na tom putu bice i Laslo.Koliko velik ce biti njegov domet ostaje tek da vidimo.Jos jednom cestitke Laslu!

radomir cerovic

pre 11 godina

Bravo Laslo, samo napred! Ne zaboravi da ovo moras da dozivis samo kao usputnu stanicu da bi stigao do onoga sto ti cela zemlja zeli - da budes jedan od najboljih na svetu.

jasna

pre 11 godina

bravo decko a bravo i junirogki ani konjuhiz hrvatske koja je sa14 godina svojila turnir do 18.
http://www.miamiherald.com/2012/12/10/3135050/orange-bowl-international-tennis.html