Formula 1 51

Sreda, 28.11.2012.

19:51

Fetel nezakonito do titule?

Nemac Sebastijan Fetel je osvajanjem šestog mesta na VN Brazila odbranio titulu šampiona Formule 1, ali je do nje možda stigao nedozvoljenim preticanjem.

Fetel nezakonito do titule? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

Dejan

pre 11 godina

@Neko ko zna

A to sto GPS marshalling system na volanu svetli zuto sve do pred ulazak u krivinu? To je najtacnija informacija za vozaca u kom delu staze vazi koja zastava.

Kako god, ako ga nisu kaznili na pocetku i dali mu priliku da anulira kaznu, sto bi bilo fer - previse je glupo da mu naknadno oduzmu tutulu. Najverovatnije tako isto misli i Ferari.

Mislim povratak na 6. mesto posle onakvog incidenta u poslednjoj i odlucujucoj trci, nisam siguran kako bi se Alonso i Kimi snasli u toj situaciji.

Dj0kicA

pre 11 godina

Da Fernando ima makar priblizan bolid kao Fetel,pa ovaj Njemac se ne bio vidio,nikako ispred Alonsa,u ovoj sezoni raspored je bio takav,da je najbolji bolid imao Red bul,pa Mclaren,tek onda slijedi Ferari koji je u istom nivou sa Lotusom.U posljednje 3 sezone je Red Bul imao previshe imba bolid za ostale,vrijeme je da se i ostali timovi nekako priblize Red Bulu,pa da sama sezona onda bude mnogo interesantija.

kimifan#1

pre 11 godina

Sta ovi u Ferariju misle?Da svaki cas moze da osvoji titula na kvarno?Iako sam navijac Alonsa ovo je prekrsilo svaku meru.Decko je zaslusio titulu i to je to.
GO KIMIII!!!

rally-racing

pre 11 godina

Kada svi ostali vozači F1 prođu koju sezonu u WRC tada mogu da ih poredim sa Kimijem. Dotle je Raikonen živi svetac F1 koji hoda zemljom.

NNN

pre 11 godina

Je l' ovo Alonso naručio žutu zastavicu?
- joj, ne mogu da im se približim, beže mi 40 sekundi, dajte sejfti-kar da smajnim razliku.
- Felipe, pusti me, trebaju mi bodovi...

Ps. mogao je Veber da se skloni, a onda bi Fetel i sa eventualnom kaznom bio šampion, al' nije Veber Masa.

milan

pre 11 godina

Da je Vetel znao da mu je bolje mesto bilo potrebno obisao bi barem jos dvojicu a da negovorimo o tome da je pred njim bio jos nemac Hulkenberg i njegov kolega Veber. Prijatelji Ferarija nesmeju zaboraviti i nesportski potez njihovog tima kada se pred predzadnju trku preko noci pokvario menjac od Mase. Decko je zasluzio titulu zu nema dileme i svaka mu cast.

Mia

pre 11 godina

Ferrari je najbolji tom na svetu kao sto sam vec rekla Vettel je neizivljen cim ima potrebu da vristi na timski radio.Ali ja prosto obozavam Ferrnanda i za mene je bio sampion i pre nego sto je poceo odlucujucu trku :-)
ALLONSO

alczsouth

pre 11 godina

a dobro alonso ti ces sledece godine (nesto slicno kao diva) :) postoji samo jedan tim MC Mecedes. I Perez u bolidu od sledece godine.

f1 fan

pre 11 godina

ako se za nekog navlaci to je ouvek bio ferari.cinjenica je da su italijanske novine ovo "primetile" i objavile samo da bi umanjili znacaj i velicinu pobede fetela.voleli ga ili ne morate ga postovati

Aryan Brotherhood

pre 11 godina

Bravo Seb i sve cestitke za majstorije i pogotovo to sto si i u ovoj trci sa poslednje pozicije posle kontakta i ostecenog bolida imao snage i znanja za uspeh.A Vi sto imate mentalne probleme i prozivate momka od dvadeset i neku godinu za nekakav prstic i radovanja,Vi pod hitno na dijagnostiku.
Znaci jedan prst ne sme,a da su tri onda bi bilo u redu,jeli?Poznato je od pamtiveka,da su Srbi uvek najvise bili i voleli gubitnike,a uspesne prezirali.Napred Fetel i BRAVO jos jednom.

smesko

pre 11 godina

Na prvom videu je jako tesko videti, ali je drugi dovoljno usporen da se vidi zelena zastava kojom mase marsal pored staze (pratiti negde izmedu 34. i 52. sekunde, video ide napred-nazad da bi se bolje videlo - zastava je na levoj strani, u gornjem delu). Zastave su "starije", odnosno viseg ranga od svetla. Preticanje je bilo pod zelenom zastavom, time je regularno.

Dragoilo

pre 11 godina

Moj drug sa kojim gledao trku je to video odmah i rekao; "sad ce da ga kazne", a odmah zatim i spiker je rekao nesto slicno, zato se dobro secam.
I to ne samo jednom, mislim da je dva auta tako obisao.
Neka se ckode veseli, al neka u analima stoji i zvezdica pored osvajaca naslova F1 2012.

Jo

pre 11 godina

Kasno palite svi u kompletu, ova situacija je po raznim svetskim forumima vec razmotrena i zatvorena... Vettel je sampion, sve je regularno i cisto.

mali mir

pre 11 godina

Fetel kralj! Alonso može biti šampion samo uz Brijatorea, najvećeg maga prevare. Pošto on više neće u f1 Alonso nikad neće doći do 3. titule. Svi koji ne volite Fetela nabavite bensedine na vreme i napravite zalihe za jedno 4 godine najmanje. FETEL KRALJ!

Beast from the East

pre 11 godina

Alonso je pokazao koliko je posten kad je bila afera sa mercedesom. Ne bih da pominjem druge "sportiste" iz iste afere. Za mene je on sampion i zasluzuje postovanje. Uvek je realan i radi za sta je placen.

Aleksa

pre 11 godina

Ne razumem. Na videu se jasno vidi da su bile zute zastave na stazi ali pre Fetelovog preticanja. Obisao ga je u zoni zelenih zastava, jasno se vidi. Po mom misljenju sve je uredu. Napred Ferari, sledece sezone uzmite titulu.

Mia

pre 11 godina

Meni je zao da vec tri sezone za redom gledam nekog neizivljenog klinca kako vristi na timski radi i podize onaj njegov prst. Za mene je Ferrnando Allonso (ebem ti depresiju)
ako te vec zena ili devojka vara nemoras da objavis to celom svetu bud to za sebe najbolji i uvek ce biti nema sta.On zbog ova treba da bude kaznjen. ALONSO!!!!

mali mir

pre 11 godina

Da je kažnjen Fetel bi dobio kaznu "prodji kroz", a obzirom da je Hulkenberg za istu kaznu proveo u boksu 14.5sek Fetel bi bio 7. , dakle opet šampion samo sada sa bodom prednosti. A i trka je završena sa SC pa su razlike male, Fetel bi ranije odradio kaznu i Šumi bi ga opet pustio , tako da je pametno da se Ferari ne žali. Ferari ipak ostaje veliki tim za razliku od svog vozača koji samo potvrđuje da je mali čovek ali ipak veliki vozač.

Mmm

pre 11 godina

Za F1 fan-Shvati da u F1 nema namestanja.Kada budes pratio F1 30-ak i vise godina razumeces o cemu ti pricam.
F1 je najplaceniji sport na planeti.

Coravo pa skilji

pre 11 godina

@U rudnik bre

Ti si tipican subjektivan lik, ako te toliko nervira sto decko pobedjuje 3. godinu za redom nemoj da gledas... Kao ti si primetio preticanje pod zutom zastavom daj ne s... molim te, kako onda nisi sa leve strane primetio zeleno svetlo?

Mislis da se ne bi zalili iz Ferarija da smatraju da je neregularno preticanje? Imaju ljude koji su placeni da prate svaku mogucu greskicu protivnika i oni nisu primetili a ti jesi...

ja

pre 11 godina

Kako nikome od komentatora nije palo na pamet, niti se iko zapitao zasto niko nije reagovao??
Pa toliko dobro pratite F1 da ne znate da je zuto svetlo bilo upaljeno zbog uslova na stazi kao i zbog zabrane koriscenja DRS-a. Upravo zbog toga nakon inicijalne reakcije, niko i ne postavlja pitanje a tu se misli na sve aktere samiponata. Samo komentatori iz Srbije se cudu cude kako sad to ;)

Sam633

pre 11 godina

Čitam ove nebuloze od naslova i komentara. I ateista da se prekrsti. :D Zar ne vidite sudiju sa leve strane koji maše zelenom zastavom, pre nego što je Fetel obišao Toro Roso? Koga ćete poslušati na raskrsnici? Policajca ili semafor? Isti slučaj je i ovde.

u rudnik bre...

pre 11 godina

satro sudije nisu vidjele. ja sam ovo odma uocio a ne redari i sudije, nego se cuti. navlace brate za tog vetela samo tako. jos treba dodati da red bul ima i drugu ekipu na stazi koja odradjuje onaj najprljavi dio posla da bi ovaj dosao do pobijede. ne zelim da sumnjam ali strasno su mi sumljivi ovaj red bul i taj vetel i to sve, i cjelokupna ta organizacija FIA.

AS

pre 11 godina

Ja zivim u Americi i gledao sam trku na SPEED TV. Oni su tada rekli da je Ferari ulozio zalbu u toku same utrke ali da je nakon pregleda utvrdjeno da je Zuto svetlo navodno za opreznu voznju zbog staze a ne zbog zabrane preticanja....ko zna sta je istina...

F1 Fan

pre 11 godina

Sam Berni Eklston je rekao jos pre par trka: Alonso je zaslužio titulu ali će je osvojiti Fetel.To nam sve govori a i Fetel je Nemac, velike su tu pare... Kad sve to sagledamo vidi se koliko je Alonso veliki vozač, sve je bilo protiv njega, a "izgubio" je titulu za 3 boda.Da je Fetel obilazio i pod crvenim zastavama u Brazilu sudije to ne bi videle. Alonsu još jedom kapa dole, za sve što je postigao ove godine...

Felipe Massa Forever

pre 11 godina

Gledao sam uzivo prenos trke u Brazilu na netu preko Sky Sport F1 HD-a koji stvarno vrhunski profesionalno odredjuju prenos i mogu reci da su samo oni ovo primetili u toku trke cak su i dali ponovljeni snimak preticanja a i sami komentatori su bili zbunjeni i preticanjem Fetela pod zutim zastavicama i nereakcijom sudija ali posle toga uopste nisu vise spominjali ovaj incident do kraja trke. Sve u svemu Ferrari je rekao da se nece zaliti tako da verovatno od svega ovoga nece biti nista i ako bi po pravilima Fetel morao biti kaznjen tako da ovde ne treba kriviti nikoga, ni Fetela, ni Ferari, ni Alonsa vec sudije i stjuarde koje su morale na ovo momentalno da reaguju jer pravila vaze za sve a ne da mi saznajemo za ovo preko nekih spanskih YT i to posle 3 dana.

popeye

pre 11 godina

ajde da ponistimo maradonin gol rukom, bilo bi previse posle nicim izazvanog sejfti kara posle kuknjave babe alonsa i vise nego nicim izazvanog kaznjavanja hulkenberga, da je odma uoceno mogao je da vrati poziciju kao sto se praktikuje ovako je trka zavrsena nema vise cao zdravo

Fernando Morientes

pre 11 godina

Hahahahahha da da sigurno cuj niko nije primetio od toliko sudija,mos mislit niko nije video da je dva puta preticao,jednostavno decko je morao da osvoji titulu i kraj price.FERNANDO ALONSO SAMPION!!!

andrej

pre 11 godina

i alonso je pusten od strane mase pa o tome niko ne raspravlja,a izgleda ce opet FIA poceti da uvodi nova pravila u formuli 1 ako vettel krene sumaherovim koracima.secam se dobro da su izmenili pregrst pravila da bi se ferari i sumaher zaustavili i sprecila ko zna kolika jos dominacija doticnih.

Kimi kraljina!!

pre 11 godina

Odmah titulu predati Kimiju, ali odmah. Fetel je ne zasluzuje zbog ovoga, a Alonso zbog frizure. Tako da Kimi uzmi titulu, najaci si bre!!

Neko ko zna

pre 11 godina

Analizom snimka se vidi da npr. u 11 sekundi Fetel prolazi pored žutog svetla i tada ne prestiže Kamuija a prestizanje započinje negde u 17 sekundi snimka kada se u daljini vidi zeleno svetlo sa leve strane. Kamuija prestiže u 19 sekundi kada se već sasvim jasno vidi zeleno svetlo. Na snimku u 23 sekundi zeleno svetlo bode oči u gornjem levom uglu. Sve je regularno.

Fernando Morientes

pre 11 godina

Hahahahahha da da sigurno cuj niko nije primetio od toliko sudija,mos mislit niko nije video da je dva puta preticao,jednostavno decko je morao da osvoji titulu i kraj price.FERNANDO ALONSO SAMPION!!!

Kimi kraljina!!

pre 11 godina

Odmah titulu predati Kimiju, ali odmah. Fetel je ne zasluzuje zbog ovoga, a Alonso zbog frizure. Tako da Kimi uzmi titulu, najaci si bre!!

Felipe Massa Forever

pre 11 godina

Gledao sam uzivo prenos trke u Brazilu na netu preko Sky Sport F1 HD-a koji stvarno vrhunski profesionalno odredjuju prenos i mogu reci da su samo oni ovo primetili u toku trke cak su i dali ponovljeni snimak preticanja a i sami komentatori su bili zbunjeni i preticanjem Fetela pod zutim zastavicama i nereakcijom sudija ali posle toga uopste nisu vise spominjali ovaj incident do kraja trke. Sve u svemu Ferrari je rekao da se nece zaliti tako da verovatno od svega ovoga nece biti nista i ako bi po pravilima Fetel morao biti kaznjen tako da ovde ne treba kriviti nikoga, ni Fetela, ni Ferari, ni Alonsa vec sudije i stjuarde koje su morale na ovo momentalno da reaguju jer pravila vaze za sve a ne da mi saznajemo za ovo preko nekih spanskih YT i to posle 3 dana.

Coravo pa skilji

pre 11 godina

@U rudnik bre

Ti si tipican subjektivan lik, ako te toliko nervira sto decko pobedjuje 3. godinu za redom nemoj da gledas... Kao ti si primetio preticanje pod zutom zastavom daj ne s... molim te, kako onda nisi sa leve strane primetio zeleno svetlo?

Mislis da se ne bi zalili iz Ferarija da smatraju da je neregularno preticanje? Imaju ljude koji su placeni da prate svaku mogucu greskicu protivnika i oni nisu primetili a ti jesi...

Sam633

pre 11 godina

Čitam ove nebuloze od naslova i komentara. I ateista da se prekrsti. :D Zar ne vidite sudiju sa leve strane koji maše zelenom zastavom, pre nego što je Fetel obišao Toro Roso? Koga ćete poslušati na raskrsnici? Policajca ili semafor? Isti slučaj je i ovde.

AS

pre 11 godina

Ja zivim u Americi i gledao sam trku na SPEED TV. Oni su tada rekli da je Ferari ulozio zalbu u toku same utrke ali da je nakon pregleda utvrdjeno da je Zuto svetlo navodno za opreznu voznju zbog staze a ne zbog zabrane preticanja....ko zna sta je istina...

F1 Fan

pre 11 godina

Sam Berni Eklston je rekao jos pre par trka: Alonso je zaslužio titulu ali će je osvojiti Fetel.To nam sve govori a i Fetel je Nemac, velike su tu pare... Kad sve to sagledamo vidi se koliko je Alonso veliki vozač, sve je bilo protiv njega, a "izgubio" je titulu za 3 boda.Da je Fetel obilazio i pod crvenim zastavama u Brazilu sudije to ne bi videle. Alonsu još jedom kapa dole, za sve što je postigao ove godine...

popeye

pre 11 godina

ajde da ponistimo maradonin gol rukom, bilo bi previse posle nicim izazvanog sejfti kara posle kuknjave babe alonsa i vise nego nicim izazvanog kaznjavanja hulkenberga, da je odma uoceno mogao je da vrati poziciju kao sto se praktikuje ovako je trka zavrsena nema vise cao zdravo

ja

pre 11 godina

Kako nikome od komentatora nije palo na pamet, niti se iko zapitao zasto niko nije reagovao??
Pa toliko dobro pratite F1 da ne znate da je zuto svetlo bilo upaljeno zbog uslova na stazi kao i zbog zabrane koriscenja DRS-a. Upravo zbog toga nakon inicijalne reakcije, niko i ne postavlja pitanje a tu se misli na sve aktere samiponata. Samo komentatori iz Srbije se cudu cude kako sad to ;)

Mia

pre 11 godina

Meni je zao da vec tri sezone za redom gledam nekog neizivljenog klinca kako vristi na timski radi i podize onaj njegov prst. Za mene je Ferrnando Allonso (ebem ti depresiju)
ako te vec zena ili devojka vara nemoras da objavis to celom svetu bud to za sebe najbolji i uvek ce biti nema sta.On zbog ova treba da bude kaznjen. ALONSO!!!!

Jo

pre 11 godina

Kasno palite svi u kompletu, ova situacija je po raznim svetskim forumima vec razmotrena i zatvorena... Vettel je sampion, sve je regularno i cisto.

mali mir

pre 11 godina

Fetel kralj! Alonso može biti šampion samo uz Brijatorea, najvećeg maga prevare. Pošto on više neće u f1 Alonso nikad neće doći do 3. titule. Svi koji ne volite Fetela nabavite bensedine na vreme i napravite zalihe za jedno 4 godine najmanje. FETEL KRALJ!

Neko ko zna

pre 11 godina

Analizom snimka se vidi da npr. u 11 sekundi Fetel prolazi pored žutog svetla i tada ne prestiže Kamuija a prestizanje započinje negde u 17 sekundi snimka kada se u daljini vidi zeleno svetlo sa leve strane. Kamuija prestiže u 19 sekundi kada se već sasvim jasno vidi zeleno svetlo. Na snimku u 23 sekundi zeleno svetlo bode oči u gornjem levom uglu. Sve je regularno.

Mmm

pre 11 godina

Za F1 fan-Shvati da u F1 nema namestanja.Kada budes pratio F1 30-ak i vise godina razumeces o cemu ti pricam.
F1 je najplaceniji sport na planeti.

Aleksa

pre 11 godina

Ne razumem. Na videu se jasno vidi da su bile zute zastave na stazi ali pre Fetelovog preticanja. Obisao ga je u zoni zelenih zastava, jasno se vidi. Po mom misljenju sve je uredu. Napred Ferari, sledece sezone uzmite titulu.

mali mir

pre 11 godina

Da je kažnjen Fetel bi dobio kaznu "prodji kroz", a obzirom da je Hulkenberg za istu kaznu proveo u boksu 14.5sek Fetel bi bio 7. , dakle opet šampion samo sada sa bodom prednosti. A i trka je završena sa SC pa su razlike male, Fetel bi ranije odradio kaznu i Šumi bi ga opet pustio , tako da je pametno da se Ferari ne žali. Ferari ipak ostaje veliki tim za razliku od svog vozača koji samo potvrđuje da je mali čovek ali ipak veliki vozač.

Beast from the East

pre 11 godina

Alonso je pokazao koliko je posten kad je bila afera sa mercedesom. Ne bih da pominjem druge "sportiste" iz iste afere. Za mene je on sampion i zasluzuje postovanje. Uvek je realan i radi za sta je placen.

u rudnik bre...

pre 11 godina

satro sudije nisu vidjele. ja sam ovo odma uocio a ne redari i sudije, nego se cuti. navlace brate za tog vetela samo tako. jos treba dodati da red bul ima i drugu ekipu na stazi koja odradjuje onaj najprljavi dio posla da bi ovaj dosao do pobijede. ne zelim da sumnjam ali strasno su mi sumljivi ovaj red bul i taj vetel i to sve, i cjelokupna ta organizacija FIA.

andrej

pre 11 godina

i alonso je pusten od strane mase pa o tome niko ne raspravlja,a izgleda ce opet FIA poceti da uvodi nova pravila u formuli 1 ako vettel krene sumaherovim koracima.secam se dobro da su izmenili pregrst pravila da bi se ferari i sumaher zaustavili i sprecila ko zna kolika jos dominacija doticnih.

NNN

pre 11 godina

Je l' ovo Alonso naručio žutu zastavicu?
- joj, ne mogu da im se približim, beže mi 40 sekundi, dajte sejfti-kar da smajnim razliku.
- Felipe, pusti me, trebaju mi bodovi...

Ps. mogao je Veber da se skloni, a onda bi Fetel i sa eventualnom kaznom bio šampion, al' nije Veber Masa.

Aryan Brotherhood

pre 11 godina

Bravo Seb i sve cestitke za majstorije i pogotovo to sto si i u ovoj trci sa poslednje pozicije posle kontakta i ostecenog bolida imao snage i znanja za uspeh.A Vi sto imate mentalne probleme i prozivate momka od dvadeset i neku godinu za nekakav prstic i radovanja,Vi pod hitno na dijagnostiku.
Znaci jedan prst ne sme,a da su tri onda bi bilo u redu,jeli?Poznato je od pamtiveka,da su Srbi uvek najvise bili i voleli gubitnike,a uspesne prezirali.Napred Fetel i BRAVO jos jednom.

smesko

pre 11 godina

Na prvom videu je jako tesko videti, ali je drugi dovoljno usporen da se vidi zelena zastava kojom mase marsal pored staze (pratiti negde izmedu 34. i 52. sekunde, video ide napred-nazad da bi se bolje videlo - zastava je na levoj strani, u gornjem delu). Zastave su "starije", odnosno viseg ranga od svetla. Preticanje je bilo pod zelenom zastavom, time je regularno.

kimifan#1

pre 11 godina

Sta ovi u Ferariju misle?Da svaki cas moze da osvoji titula na kvarno?Iako sam navijac Alonsa ovo je prekrsilo svaku meru.Decko je zaslusio titulu i to je to.
GO KIMIII!!!

f1 fan

pre 11 godina

ako se za nekog navlaci to je ouvek bio ferari.cinjenica je da su italijanske novine ovo "primetile" i objavile samo da bi umanjili znacaj i velicinu pobede fetela.voleli ga ili ne morate ga postovati

milan

pre 11 godina

Da je Vetel znao da mu je bolje mesto bilo potrebno obisao bi barem jos dvojicu a da negovorimo o tome da je pred njim bio jos nemac Hulkenberg i njegov kolega Veber. Prijatelji Ferarija nesmeju zaboraviti i nesportski potez njihovog tima kada se pred predzadnju trku preko noci pokvario menjac od Mase. Decko je zasluzio titulu zu nema dileme i svaka mu cast.

rally-racing

pre 11 godina

Kada svi ostali vozači F1 prođu koju sezonu u WRC tada mogu da ih poredim sa Kimijem. Dotle je Raikonen živi svetac F1 koji hoda zemljom.

Mia

pre 11 godina

Ferrari je najbolji tom na svetu kao sto sam vec rekla Vettel je neizivljen cim ima potrebu da vristi na timski radio.Ali ja prosto obozavam Ferrnanda i za mene je bio sampion i pre nego sto je poceo odlucujucu trku :-)
ALLONSO

Dragoilo

pre 11 godina

Moj drug sa kojim gledao trku je to video odmah i rekao; "sad ce da ga kazne", a odmah zatim i spiker je rekao nesto slicno, zato se dobro secam.
I to ne samo jednom, mislim da je dva auta tako obisao.
Neka se ckode veseli, al neka u analima stoji i zvezdica pored osvajaca naslova F1 2012.

alczsouth

pre 11 godina

a dobro alonso ti ces sledece godine (nesto slicno kao diva) :) postoji samo jedan tim MC Mecedes. I Perez u bolidu od sledece godine.

Dj0kicA

pre 11 godina

Da Fernando ima makar priblizan bolid kao Fetel,pa ovaj Njemac se ne bio vidio,nikako ispred Alonsa,u ovoj sezoni raspored je bio takav,da je najbolji bolid imao Red bul,pa Mclaren,tek onda slijedi Ferari koji je u istom nivou sa Lotusom.U posljednje 3 sezone je Red Bul imao previshe imba bolid za ostale,vrijeme je da se i ostali timovi nekako priblize Red Bulu,pa da sama sezona onda bude mnogo interesantija.

Dejan

pre 11 godina

@Neko ko zna

A to sto GPS marshalling system na volanu svetli zuto sve do pred ulazak u krivinu? To je najtacnija informacija za vozaca u kom delu staze vazi koja zastava.

Kako god, ako ga nisu kaznili na pocetku i dali mu priliku da anulira kaznu, sto bi bilo fer - previse je glupo da mu naknadno oduzmu tutulu. Najverovatnije tako isto misli i Ferari.

Mislim povratak na 6. mesto posle onakvog incidenta u poslednjoj i odlucujucoj trci, nisam siguran kako bi se Alonso i Kimi snasli u toj situaciji.

Fernando Morientes

pre 11 godina

Hahahahahha da da sigurno cuj niko nije primetio od toliko sudija,mos mislit niko nije video da je dva puta preticao,jednostavno decko je morao da osvoji titulu i kraj price.FERNANDO ALONSO SAMPION!!!

F1 Fan

pre 11 godina

Sam Berni Eklston je rekao jos pre par trka: Alonso je zaslužio titulu ali će je osvojiti Fetel.To nam sve govori a i Fetel je Nemac, velike su tu pare... Kad sve to sagledamo vidi se koliko je Alonso veliki vozač, sve je bilo protiv njega, a "izgubio" je titulu za 3 boda.Da je Fetel obilazio i pod crvenim zastavama u Brazilu sudije to ne bi videle. Alonsu još jedom kapa dole, za sve što je postigao ove godine...

Mia

pre 11 godina

Meni je zao da vec tri sezone za redom gledam nekog neizivljenog klinca kako vristi na timski radi i podize onaj njegov prst. Za mene je Ferrnando Allonso (ebem ti depresiju)
ako te vec zena ili devojka vara nemoras da objavis to celom svetu bud to za sebe najbolji i uvek ce biti nema sta.On zbog ova treba da bude kaznjen. ALONSO!!!!

u rudnik bre...

pre 11 godina

satro sudije nisu vidjele. ja sam ovo odma uocio a ne redari i sudije, nego se cuti. navlace brate za tog vetela samo tako. jos treba dodati da red bul ima i drugu ekipu na stazi koja odradjuje onaj najprljavi dio posla da bi ovaj dosao do pobijede. ne zelim da sumnjam ali strasno su mi sumljivi ovaj red bul i taj vetel i to sve, i cjelokupna ta organizacija FIA.

andrej

pre 11 godina

i alonso je pusten od strane mase pa o tome niko ne raspravlja,a izgleda ce opet FIA poceti da uvodi nova pravila u formuli 1 ako vettel krene sumaherovim koracima.secam se dobro da su izmenili pregrst pravila da bi se ferari i sumaher zaustavili i sprecila ko zna kolika jos dominacija doticnih.

mali mir

pre 11 godina

Da je kažnjen Fetel bi dobio kaznu "prodji kroz", a obzirom da je Hulkenberg za istu kaznu proveo u boksu 14.5sek Fetel bi bio 7. , dakle opet šampion samo sada sa bodom prednosti. A i trka je završena sa SC pa su razlike male, Fetel bi ranije odradio kaznu i Šumi bi ga opet pustio , tako da je pametno da se Ferari ne žali. Ferari ipak ostaje veliki tim za razliku od svog vozača koji samo potvrđuje da je mali čovek ali ipak veliki vozač.

popeye

pre 11 godina

ajde da ponistimo maradonin gol rukom, bilo bi previse posle nicim izazvanog sejfti kara posle kuknjave babe alonsa i vise nego nicim izazvanog kaznjavanja hulkenberga, da je odma uoceno mogao je da vrati poziciju kao sto se praktikuje ovako je trka zavrsena nema vise cao zdravo

Kimi kraljina!!

pre 11 godina

Odmah titulu predati Kimiju, ali odmah. Fetel je ne zasluzuje zbog ovoga, a Alonso zbog frizure. Tako da Kimi uzmi titulu, najaci si bre!!

mali mir

pre 11 godina

Fetel kralj! Alonso može biti šampion samo uz Brijatorea, najvećeg maga prevare. Pošto on više neće u f1 Alonso nikad neće doći do 3. titule. Svi koji ne volite Fetela nabavite bensedine na vreme i napravite zalihe za jedno 4 godine najmanje. FETEL KRALJ!

Neko ko zna

pre 11 godina

Analizom snimka se vidi da npr. u 11 sekundi Fetel prolazi pored žutog svetla i tada ne prestiže Kamuija a prestizanje započinje negde u 17 sekundi snimka kada se u daljini vidi zeleno svetlo sa leve strane. Kamuija prestiže u 19 sekundi kada se već sasvim jasno vidi zeleno svetlo. Na snimku u 23 sekundi zeleno svetlo bode oči u gornjem levom uglu. Sve je regularno.

Beast from the East

pre 11 godina

Alonso je pokazao koliko je posten kad je bila afera sa mercedesom. Ne bih da pominjem druge "sportiste" iz iste afere. Za mene je on sampion i zasluzuje postovanje. Uvek je realan i radi za sta je placen.

Mia

pre 11 godina

Ferrari je najbolji tom na svetu kao sto sam vec rekla Vettel je neizivljen cim ima potrebu da vristi na timski radio.Ali ja prosto obozavam Ferrnanda i za mene je bio sampion i pre nego sto je poceo odlucujucu trku :-)
ALLONSO

Mmm

pre 11 godina

Za F1 fan-Shvati da u F1 nema namestanja.Kada budes pratio F1 30-ak i vise godina razumeces o cemu ti pricam.
F1 je najplaceniji sport na planeti.

Jo

pre 11 godina

Kasno palite svi u kompletu, ova situacija je po raznim svetskim forumima vec razmotrena i zatvorena... Vettel je sampion, sve je regularno i cisto.

Dragoilo

pre 11 godina

Moj drug sa kojim gledao trku je to video odmah i rekao; "sad ce da ga kazne", a odmah zatim i spiker je rekao nesto slicno, zato se dobro secam.
I to ne samo jednom, mislim da je dva auta tako obisao.
Neka se ckode veseli, al neka u analima stoji i zvezdica pored osvajaca naslova F1 2012.

Aleksa

pre 11 godina

Ne razumem. Na videu se jasno vidi da su bile zute zastave na stazi ali pre Fetelovog preticanja. Obisao ga je u zoni zelenih zastava, jasno se vidi. Po mom misljenju sve je uredu. Napred Ferari, sledece sezone uzmite titulu.

Felipe Massa Forever

pre 11 godina

Gledao sam uzivo prenos trke u Brazilu na netu preko Sky Sport F1 HD-a koji stvarno vrhunski profesionalno odredjuju prenos i mogu reci da su samo oni ovo primetili u toku trke cak su i dali ponovljeni snimak preticanja a i sami komentatori su bili zbunjeni i preticanjem Fetela pod zutim zastavicama i nereakcijom sudija ali posle toga uopste nisu vise spominjali ovaj incident do kraja trke. Sve u svemu Ferrari je rekao da se nece zaliti tako da verovatno od svega ovoga nece biti nista i ako bi po pravilima Fetel morao biti kaznjen tako da ovde ne treba kriviti nikoga, ni Fetela, ni Ferari, ni Alonsa vec sudije i stjuarde koje su morale na ovo momentalno da reaguju jer pravila vaze za sve a ne da mi saznajemo za ovo preko nekih spanskih YT i to posle 3 dana.

Coravo pa skilji

pre 11 godina

@U rudnik bre

Ti si tipican subjektivan lik, ako te toliko nervira sto decko pobedjuje 3. godinu za redom nemoj da gledas... Kao ti si primetio preticanje pod zutom zastavom daj ne s... molim te, kako onda nisi sa leve strane primetio zeleno svetlo?

Mislis da se ne bi zalili iz Ferarija da smatraju da je neregularno preticanje? Imaju ljude koji su placeni da prate svaku mogucu greskicu protivnika i oni nisu primetili a ti jesi...

ja

pre 11 godina

Kako nikome od komentatora nije palo na pamet, niti se iko zapitao zasto niko nije reagovao??
Pa toliko dobro pratite F1 da ne znate da je zuto svetlo bilo upaljeno zbog uslova na stazi kao i zbog zabrane koriscenja DRS-a. Upravo zbog toga nakon inicijalne reakcije, niko i ne postavlja pitanje a tu se misli na sve aktere samiponata. Samo komentatori iz Srbije se cudu cude kako sad to ;)

Sam633

pre 11 godina

Čitam ove nebuloze od naslova i komentara. I ateista da se prekrsti. :D Zar ne vidite sudiju sa leve strane koji maše zelenom zastavom, pre nego što je Fetel obišao Toro Roso? Koga ćete poslušati na raskrsnici? Policajca ili semafor? Isti slučaj je i ovde.

NNN

pre 11 godina

Je l' ovo Alonso naručio žutu zastavicu?
- joj, ne mogu da im se približim, beže mi 40 sekundi, dajte sejfti-kar da smajnim razliku.
- Felipe, pusti me, trebaju mi bodovi...

Ps. mogao je Veber da se skloni, a onda bi Fetel i sa eventualnom kaznom bio šampion, al' nije Veber Masa.

AS

pre 11 godina

Ja zivim u Americi i gledao sam trku na SPEED TV. Oni su tada rekli da je Ferari ulozio zalbu u toku same utrke ali da je nakon pregleda utvrdjeno da je Zuto svetlo navodno za opreznu voznju zbog staze a ne zbog zabrane preticanja....ko zna sta je istina...

alczsouth

pre 11 godina

a dobro alonso ti ces sledece godine (nesto slicno kao diva) :) postoji samo jedan tim MC Mecedes. I Perez u bolidu od sledece godine.

rally-racing

pre 11 godina

Kada svi ostali vozači F1 prođu koju sezonu u WRC tada mogu da ih poredim sa Kimijem. Dotle je Raikonen živi svetac F1 koji hoda zemljom.

Dj0kicA

pre 11 godina

Da Fernando ima makar priblizan bolid kao Fetel,pa ovaj Njemac se ne bio vidio,nikako ispred Alonsa,u ovoj sezoni raspored je bio takav,da je najbolji bolid imao Red bul,pa Mclaren,tek onda slijedi Ferari koji je u istom nivou sa Lotusom.U posljednje 3 sezone je Red Bul imao previshe imba bolid za ostale,vrijeme je da se i ostali timovi nekako priblize Red Bulu,pa da sama sezona onda bude mnogo interesantija.

milan

pre 11 godina

Da je Vetel znao da mu je bolje mesto bilo potrebno obisao bi barem jos dvojicu a da negovorimo o tome da je pred njim bio jos nemac Hulkenberg i njegov kolega Veber. Prijatelji Ferarija nesmeju zaboraviti i nesportski potez njihovog tima kada se pred predzadnju trku preko noci pokvario menjac od Mase. Decko je zasluzio titulu zu nema dileme i svaka mu cast.

kimifan#1

pre 11 godina

Sta ovi u Ferariju misle?Da svaki cas moze da osvoji titula na kvarno?Iako sam navijac Alonsa ovo je prekrsilo svaku meru.Decko je zaslusio titulu i to je to.
GO KIMIII!!!

Aryan Brotherhood

pre 11 godina

Bravo Seb i sve cestitke za majstorije i pogotovo to sto si i u ovoj trci sa poslednje pozicije posle kontakta i ostecenog bolida imao snage i znanja za uspeh.A Vi sto imate mentalne probleme i prozivate momka od dvadeset i neku godinu za nekakav prstic i radovanja,Vi pod hitno na dijagnostiku.
Znaci jedan prst ne sme,a da su tri onda bi bilo u redu,jeli?Poznato je od pamtiveka,da su Srbi uvek najvise bili i voleli gubitnike,a uspesne prezirali.Napred Fetel i BRAVO jos jednom.

f1 fan

pre 11 godina

ako se za nekog navlaci to je ouvek bio ferari.cinjenica je da su italijanske novine ovo "primetile" i objavile samo da bi umanjili znacaj i velicinu pobede fetela.voleli ga ili ne morate ga postovati

Dejan

pre 11 godina

@Neko ko zna

A to sto GPS marshalling system na volanu svetli zuto sve do pred ulazak u krivinu? To je najtacnija informacija za vozaca u kom delu staze vazi koja zastava.

Kako god, ako ga nisu kaznili na pocetku i dali mu priliku da anulira kaznu, sto bi bilo fer - previse je glupo da mu naknadno oduzmu tutulu. Najverovatnije tako isto misli i Ferari.

Mislim povratak na 6. mesto posle onakvog incidenta u poslednjoj i odlucujucoj trci, nisam siguran kako bi se Alonso i Kimi snasli u toj situaciji.

smesko

pre 11 godina

Na prvom videu je jako tesko videti, ali je drugi dovoljno usporen da se vidi zelena zastava kojom mase marsal pored staze (pratiti negde izmedu 34. i 52. sekunde, video ide napred-nazad da bi se bolje videlo - zastava je na levoj strani, u gornjem delu). Zastave su "starije", odnosno viseg ranga od svetla. Preticanje je bilo pod zelenom zastavom, time je regularno.