Fudbal 166

Sreda, 31.10.2012.

10:15

“Od Dinama nam pravite Zvezdu”

Dinamo je u utorak eliminisan iz Kupa Hrvatske već u osmini finala, a navijači zagrebačkog kluba nezadovoljstvo su izrazili poredeći ’modre’ sa Crvenom zvezdom.

“Od Dinama nam pravite Zvezdu” IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

166 Komentari

Sortiraj po:

gabriel...

pre 11 godina

da ne raspravljamo CRVENA ZVEZDA I HAJDUK SPLIT je jedino sto je ikada valjalo u Jugi...

p.s I UVEK CE ZIVETI I VALJATI..

ali vi grobarcici i purgercici nemozete to razumeti...LJUBAV PREMA KLUBU

Samoborac

pre 11 godina

Ja se sjecam jugo lige pa eto da i ja nesto kazem.Zvezda je najveci klub bivse juge zbog titula i KES-a.Dinamo je naslabiji od velike cetvorke,ALI:Dinamo uz 4 titule ima i 11 drugih mjesta.Najvise od svih. Sto je i vise nego sumnjivo.Dinamo uz 7 kupova ima jos i 8 izgubljenih finala.Najvise od svih.U medjusobnim omjerima Dinamo ima pozitivan skor sa Hajdukom (2-3 tekme) i negativan sa Partizanom (2-3 tekme) i sa Zvezdom (5-6 tekmi)dok je Zvezda unistavala Partizan a Partizan Hajduka.Sto se tice nastimavanja,svi su stimali.Ali se vise islo niz dlaku onima gdje je bio centar moci.(Terazije)Partizan je nabavljao igrace uz prijetnju vojnog roka ili obecavanjem povlastica kod odsluzivanja vojnog roka.Zvezda je imala odlicnu momcad ali je ruku na srce imala i suce koji su pogurnuli kad je zapelo.Usporedjivati ondasnje momcadi sa sadasnjima nema smisla.Oni klubovi iz jugolige bi pojeli ove danas.3-4 razlike bez napora.Liga je bila jaka jer se prije 28 godine nije smjelo ici igrat van.Zamislite samo sve igrace iz svih republika koji igraju vani a imaju manje od 28.I sad ih zamislite u jednoj ligi.I da se razumijemo ja sam Dinamovac.Pozdrav svim normalnim ljudima.

hakuna matata

pre 11 godina

Ako na ovim komentarima nisam pročitao jedno 200 puta riječ "kompleks" onda nisam pročitao niti jedan komentar.

Svaka vam čast.

th1950

pre 11 godina

ja sam torcidaš al svaka čast purgerima..imaju onu stranu koju rijetko koja skupina ima a to je ponos!!!! ako treba zanjihove ideale i rat će život dat!!! respect from torcida osijek!!!!

Bili

pre 11 godina

Zivio sam u Juznoj Americi 25 godina.
Jedini nogometni termini sa prostora ex-yu koji oni poznaju su:
Croacia 98 Mundial,Estrella Roja (Crvena Zvezda) i Davor Suker.

marko__bgd

pre 11 godina

auuu....toliko godina je proslo,a oni i dalje pricaju o crvenoj zvezdi...ama nikada necete postici ono sto je zvezda postigla u evropi,bicete samo ucesnici...

Andrej77

pre 11 godina

Au, mislio sam da su "navijaci" Partizana najgori ali kompleksi definitivno ne poznaju granice. Mali klubovi, mali ljudi, nikad na stadionu.. saka jada.

mikica

pre 11 godina

Savicevic,Dzajic,Stojkovic,Pizon,Sekularac,Mihajlovic,Jugovic,Vidic,Prosinecki,Belodedic,Pancev,Stankovic...Prvaci evrope i sveta ,najtrofejniji klub na ovim prostorima, klub koji protiv smedereva ima min. 15000 navijavca(bez nagradne igre) ne zasluzuje poredjenje sa klubom koji sluzi za gol razliku i ponosi se time a gleda ih 300 ljudi

veljko

pre 11 godina

Ma koga više briga za glupe rasprave i prebacivanja, ono što ostaje je Partizanovo finale 66 i Zvezdina titula 91 i kraj fudbala na ovim prostorima 92.

Dominator

pre 11 godina

Gospodo novinari, po cemu ste to zakljucili da se misli na zvezdu u bivsoj SFRJ kad se iz teksta lepo vidi da se misli na sadasnju zvezdu (mada sve moze da vazi i za onu bivsu)

marko

pre 11 godina

kazu najbolji navijaci zvezde; ma isti su kao i grobari sa juga i svi ostali huligani, solidan prihod za uefu; najbolji su navijaci oni stari ljudi, penzioneri sto gledaju mirno i grickaju semenke; oni nikad nisu nanosili stetu klubu koga vole, cak stavise uvek placaju kartu odvajajuci hleb od usta, i klub nema troskove da im placa da idu po gostovanjima

Kohorta

pre 11 godina

Ja sam iz Osijeka i jedino kojima sam uvijek bio zavidan su Hajduk i Zvezda!
Hajduk zbog ljubavi navijača prema kulubu i Zvezdi zbog svojeg uspjeha.Pa ljudi bila je prvak svijeta!!!!Šta jest,jest.

spasimo se od zaborava

pre 11 godina

I to u najkritičnijim trenucima kao što je bila ‘afera Planinić’ kad je ‘bijelima’ dokazano dogovaranje utakmica u trokutu sa Željezničarom i Trešnjevkom.

- Hajduk, Željo i Trešnjevka su izbačeni iz lige, to se događalo u listopadu 1965. – prisjetio se Luka Bajakić, koji je u to doba baš bio predsjednik HNS-a, te nastavio:

- Tada smo se mobilizirali da spasimo u prvom redu Hajduka, ali i druga dva kluba. Sve smo poduzeli, pomogao je mnogo i Ivan Šibl, predsjednik Dinama, da se klubovi kazne s minus bodovima, uspjeli smo...

Hajduk se jedva spasio. E, to je zanimljiva priča, Hajduk je dospio u tešku poziciju, ‘bijeli’ su trebali bod spasa dobiti u Nišu, izgubili su s 1:2...

- I da je beogradski Radnički pobijedio Sarajevo na Koševu bilo bi gotovo za Hajduka. Uspjeli smo dogovoriti da utakmicu u Sarajevu vodi Stjepan Varaždinec, istaknuti zagrebački sudac. On je spriječio da Radnički u posljednjoj minuti dođe u vodstvo, odsvirao je kraj – autentično nam je potvrdio Bajakić saznanja do kojih smo došli iz sudačkih krugova.

djole

pre 11 godina

hahaha samo se pitam ako "veliki" partizan i dinamo ne namestaju zasto onda nema navijaca kad u vasoj jadnoj istoriji nikad niste bili bolji. Kompleksasi i jedni i drugi..
(delija, 31. oktobar 2012 15:06)

U kakvoj vi iluziji zivite, to je nesto nevidjeno. Mozda jednog dana vam se i otvore oci i vidite istinu.

plavi9,zg

pre 11 godina

od 1960. do 1990.(kad se hijerarhija posložila) dinamo je uzeo 1 naslov, 9 puta bio drugi i 6 puta treći, ko tvrdi da to nije bizaran i sumnjiv podatak pravi se ili je blesav.
(dinamo zg, 31. oktobar 2012 10:48) Ovo je suština svega.Da li je moguće da jedan klub bude jedan put prvak a 9 puta drugoplasirani itd...Bez obzira na to,ove priče Delija o kompleksima ne piju vode.Nikada nećete čuti nekog navijača Dinama da tvrdi da je Dinamo veći klub od Zvezde jer to po Evropskim i Jugo rezultatima nije.Prema tome nije riječ o nikakvim kompleksima,mržnja prema Zvezdi je zbog toga što je ona predstavljala u političkom smislu početkom 90-ih(kao uostalom i vaša mržnja prema Dinamu),sukoba na Maximiru a najviše zbog "gospodina" koji je položio život u hotelu a 90-ih je poveo puno Zvezdinih navijača u ratne pohode po Hrvatskoj.Zato se "mrzi" Zvezda drugovi a za vaš kup prvaka nas uvo zaboli,mi imamo svoj evropski trofej,najstariji na Balkanu a vama na vašem čestitamo.

torcida

pre 11 godina

Kakav partizan i dinamo, dinamo nema navijace a partizan je obicni vojni club, dok je zvezda velicina, danasnji bbb su u pravu sto su protiv mamica jker je namistena liga.
Dao bi sve za derbi sa zvezdom, jebes inter barcelna nije to derbi, ni dinamo nije derbi, partizan isto mi nije napet

Mhotkombharata

pre 11 godina

jel se to meni cini ili zvezdasi optuzuju Partizan za namestanje.Ajde da se vratimo unazad.
Zvezda je imala 2 igraca vise protiv Radnickog KG,igraca vise protiv Rada,Donjeg Srema i najverovatnije u jos nekoj utakmici ,ali dobro ko to moze da popamti.
Imali ste penal protiv Hajduka,a tu je i preokret protiv Radnickog iz Nisa i to na Marakani od 2:1 na poluvremenu za Radnicki Zvezda dobi sa 3:2 pitam se kolika li je bila kvota,bilo je i preokreta protiv Novog Pazara.
A svaki put kad bi Zvezda ostala bez pomoci sudije uvek bi se dogodilo kao ono u Subotici Spartak-Zvezda-3:0
(Strahinja Grobar, 31. oktobar 2012 15:02)

Hajde bas da se vratimo unazad - Zvezda je imala igraca vise protiv tih klubova koje ste nabrojali a Partizan protiv BSK, Hajduka, Rada, OFK i Javora - sve u svemu na pola od odigranih utakmica.
Zvezda je imala taj jedan penal a vi? Od toga samo da napomenem da vam je jedan cak sudjen i u nadoknadi vremena!
Partizan daje po 5 golova svojim filijalama Hajduku i Smederevu i 7 BSK, a ovamo na vise od pola utkmica u Evropi ne mozete ni gol da date (na 5 od 9 niste dali gol - da ne pominjem da su 2 od tih 4 utakmica strasni Maltezani)...
Preokreti? Kako bi onda nazvao to sto nakon 0:1 protiv OFK igrac OFK dobija smesan drugi zuti a vi pobedjujete sa 3:1?
Da ne pominjem da smo mi ove sezone izgubili samo taj jedan mec, taman koliko i vi tako da ne znam sta zelis da dokazes jednim porazom osim ako ne zelis da kazes da je svaka pobeda Zvezde namestena a svaki poraz cist kao suza, dok su vasi porazi cisti kao i pobede... narocito kad vasa najveca filijala iz Kule, bez imalo blama protiv vas izvede tim u kom ostavi da odmaraju vise od pola prvotimaca! Kao i prosle sezone, da se ne vracam unazad... A sve da bi mogli svi oni odmorni da igraju protiv nas! Ma ne - ne namestate vi uopste, zato se razni AEL-i, Samroci, Nefciji i ostale ekipe iz "Velikih i znacajnih" fudbalskih i sprdaju sa vama, dok mi barem ispadamo od klubova iz Francuske koja je u top 5 evropskih liga!
Rekao bih ti da mislis o tome ali bih protracio reci, jer za tako nesto treba ispuniti odredjene uslove a rekao bih da ti to ne mozes!

maylo,zg

pre 11 godina

Dinamo može biti gubitnički klub ali lopovski ne.Purgeri su uvijek bili gospoda,nikada lopovi.Zato više nitko ne ide na tekme i zato su Medveščakove uvijek pune.Podrška Boysima,vratit ćemo uskoro naš Dinamo i zbog svega ovoga ga voljeti još i više.

radetoronto

pre 11 godina

Trofeje sto smo mi Zvezdasi vec zaboravili, vi Dinamovci nemozete ni sanjati u vasim najludjim mokrim snovama.

Hajduk Split je za vas gigant epskih razmera.

Toliko.

021's

pre 11 godina

@Toni:verovatno si u pravu za to sto si nabrojao ali sta je bilo '75. kada je vama Hajduku Zvezda dala nasred Marakane pobedu iz 1 u 2 samo da Vojvodina nebi bila prvak,naravno po politickoj direktivi.Nama,Vojvodini,je CZ otela i titulu devedesetih kada je Kovacevic dao gol rukom za 2:2 a Partizan kup pre 3 godine nevidjenom pljackom.Tako da vi lopovi iz "velike cetvorke" umesto sto se prepucavate ko je vise ukrao,treba da kleknete i molite za oprostaj jer zbog vasih spletki je trpeo ceo fudbal iako smo uvek imali fudbalere u prvih 5 po talentu i kvalitetu na svetu u zadnjih 60 godina.

KODAR78

pre 11 godina

@Wllaxy
,Brate,druze,priljatelju,komsija najzad si pronasao krivca zasto tvoje propalo (ne)sportsko drustvo ne moze godinama da osvoji nijednu vredniju titulu,zasto su deceniju u senci Partizana,i godinama gube u direktnim susretima sa Partizanom.Priznajem to sam ja,trebalo ti je malo vise vremena da me otkrijes,mislis da ce sada krenuti na bolje,nece.

sasa

pre 11 godina

Europski prvak???? Halo ljudi, to je bilo prije 20 godina. I uostalom to nije bila FK Crvena zvezda, nego 'državni projekt Crvena zvezda' u koji su igrači morali milom ili silom dolaziti u Beograd.

Realno, prava FK Crvena zvezda je klub koji već 20 godina pokušava doći do nekog trofeja u Srbiji ili izdržati do sredine osmog mjeseca Europi. Prava realnost Zvezde je Jagodina, Novi Pazar, Hajduk Kula, a ne Marseille, Bayern, Colo Colo.... To se jedanput dogodilo i nikad više! Zašto? Zato što najbolji Hrvati, Makedonci, Bosanci vjerojatno dugo vremena neće stupiti nogom na Marakanu
(Vlado, 31. oktobar 2012 13:43)
Sinko dragi, jedino gde se moralo ici na silu jeste u Partizan, koji je raznim direktivama pokupio najbolje zagrebacke igrace a posle se pretilo vojnim rokom ako ne predjes u taj klub. U Zvezdu se nikad nije moralo na silu.
Sto se tice toga da se to jedanput dogodilo, jeste, ali dogodilo se, a lako je moglo i vise puta. Pitaj starije koliko je malo Zvezdi nedostajalo 71. ili 92. da igra finala na Vembliju, pitaj za kradju u finalu kupa uefa 79. itd. Zvezda je uvek bila fudbalski pojam na ovim prostorima i po broju odigranih utakmica i pobeda u evropi je daleko, daleko najuspesniji klub.

AK

pre 11 godina

Prava vest da jedni (BBB) lece komplekse a drugi (Grobari) skrenu paznju sa svojih namestanja, filijala i ostalog. Zvezda u bivsoj Jugoslaviji nikad nije bila sampion 7 puta zaredom kao Dinamo danas, cak ni 5 puta zaredom kao Partizan danas, najvise sto je mogla je 3 puta u nizu.

sasas

pre 11 godina

Ovo je samo dokaz koliki su hrvatski kompleksi prema najvecem srpskom klubu. Da oni ne pomenu Partizan koji im je nakon osnivanja na silu pokupio sve najbolje hrvatske i zagrebacke igrace i na njima izgradio svoju istoriju, nego pominju Zvezdu, e to je drugovi zavidnost u svojoj esencijalnoj formi.
Da ne pricam o tome da Zvezda nikad nije privatizovala bivsu ligu kao Dinamo danas svoju, da nikad nije uzela vise od 3 titule u nizu, a danas neki uzimaju po 5 i 7 itd.

marko

pre 11 godina

ja ne znam da li se ljudi prave ludi ili su odgledali neku utakmicu zvezde i partizana protiv bilo kog kluba iz srbije; pa nek posteno kazu jeli bilo favorizovanja; veciti jesu mnogo bolji od nekih ali bez pomoci sudija ne bi im bila zagarantovana prva dva mesta; evropa je najbolji parametar; pricamo o uspesima i neuspesima iz proslosti a bate borisov u zadnjih 5 godina ima vise pobeda od zvezde i partizana zajedno; pa eto merila, losiji smo i od belorusije koja u nikad nista nije predstavljala u fudbalu

Strahinja Grobar

pre 11 godina

jel se to meni cini ili zvezdasi optuzuju Partizan za namestanje.Ajde da se vratimo unazad.
Zvezda je imala 2 igraca vise protiv Radnickog KG,igraca vise protiv Rada,Donjeg Srema i najverovatnije u jos nekoj utakmici ,ali dobro ko to moze da popamti.
Imali ste penal protiv Hajduka,a tu je i preokret protiv Radnickog iz Nisa i to na Marakani od 2:1 na poluvremenu za Radnicki Zvezda dobi sa 3:2 pitam se kolika li je bila kvota,bilo je i preokreta protiv Novog Pazara.
A svaki put kad bi Zvezda ostala bez pomoci sudije uvek bi se dogodilo kao ono u Subotici Spartak-Zvezda-3:0

Johnny The Great

pre 11 godina

Ijao čoveče, kakvo nadmudrivanje, simpatizeri sva 4 kluba se prepucavaju svako sa svakim kao nekad, superrr, treba ovakvih tema biti više....Napred Partizan!!!!!!!!!!

1989

pre 11 godina

Da budemo realni : partizan i dinamo (u onoj ligi koja nikako ne moze da se uporedi sa ovim ligama danas) zajedno nisu osvojili titula koliko je Zvezda. Tada smo iz te lige isli u evropu i pravili velike rezultate dok sada samo partizan i dinamo osvajaju a u evropi ne mogu ni gol da daju. Ko onda namesta pa i jedni i drugi ste osvojili vise titula u zadnjih 5 godina nego u proteklih 50.

Deki

pre 11 godina

Bolje je ziveti 50 godina kao lav nego 20 ko'mis !!! Jedina dva kluba,od ovde pominjanih, sa karakterom i pravim navijacima su Zvezda i Hajduk. Sa ponosom to mogu javno reci a ne postideti se. A preostala dva drzavna projekta neka se dice i ponose titulama u ovim smesnim i namestenim ligama.Kad je trebalo bili smo pravi,i bicemo ponovo kad kvalitet bude prioritet. Do tada misevi glodjite mrvice i nasladjujte se, prava gozba ipak ceka lavove !!!

boban,nis

pre 11 godina

U pravu su 100%.Samo su pogresili sto nisu spomenuli i Partizan,jer ova dva kluba su kod nas povlascena non stop.Evo primera,pri rezultatu 2-2 Zvezda-Radnicki igralo bi se sve dok Zvezda ne postigne gol,mozda i 110 ninuta.

info

pre 11 godina

Autor ovog propćenja je Zvonko Alač, novinar index.hr-a, veliki grobar i srbofil (otud spominjanje Zvezde).

On je potparol ove grupice bednika koji su ostaci ostataka nekadašnjih BBB.

Ne može ih se skupit više od 150 na tribini ali zato imaju medijsku mašineriju kojoj dnevno truju sve šta valja u HR fudbalu.

Wllaxy

pre 11 godina

@ KODAR78

Sva sreca pa vasi protivnici nisu dobili nijedan crveni karton! Ups, izvini moja greska - vasi protivnici su na 10 prvenstvenih utakmica na 5 utakmica dobili crvene kartone (BSK, OFK, Hajduk (K), Rad, Javor) - vise nego na nasim...
Sva sreca pa vama ne dosudjuju penale za razliku od nas! Ups izvini moja greska - za nas u prvenstvu nije sudjen jos nijedan penal i sudjen je jedan u kupu dok je za vas u dosadasnjem delu sezone sudjeno vise od jednog penala...
Sva sreca pa se vase utakmice ne produzuju za po 5 i vise minuta! Ups izvini moja greska - vas mec protiv Nefcija je bio produzen za vise od 5 minuta samo sto ste vi nesposobni da date gol, a u tom vremenu vam jos sude i penal...
Sva sreca pa vama u UO ne sede predsednici drugih klubova! Ups izvini moja greska - sada sedi Djurdjevic iz D. Srema, bio i Vukadinovic ali to nije sukob interesa...
Sva sreca pa se protivnici ne bune na vase "postene" pobede - Ups izvini moja greska - bunili su se Javor, OFK, Rad da su pokradeni...
Sva sreca pa vi ne ispadate u sezoni kupanja - Ups izvini moja greska - kako se zove ono sto vam je uradio AEL, a onda ste ostali da se jos malo brukate jer gol ne mozete da date na vise od pola utakmica u Evropi pa cak ni protiv strasnog Nefcija...
Sva sreca pa ne lupas! Ups izvini moja greska - lupas samo tako, ali to je po onom kad lopov prvi vice "Drz'te lopova"!

tomo

pre 11 godina

Vidim da mnogi ne shvaćaju članak ... Crvena Zvezda je u svemu ovome nebitna. Zvezdu su u Jugoslaviji gurale sudije, to je nesporno, kao što danas suci guraju Dinamo. Lako je osvajati titule i kupove u Hrvatskoj uz toliko novca na raspolaganju, nikakvu konkurenciju, pa ako i tad zapne tu su suci. S druge strane u Europi Dinamo ne može ništa napraviti. Klub, kao udrugu vlastitih članova, apsolutistički vodi čovjek kojeg niko nikada nije izabrao i potvrdio na izborima već mu podršku daje skupština koji čine osobe koju je taj isti izvršni potpredsjednik tamo postavio. Bilo bi smiješno da nije žalosno ...

delija

pre 11 godina

hahaha samo se pitam ako "veliki" partizan i dinamo ne namestaju zasto onda nema navijaca kad u vasoj jadnoj istoriji nikad niste bili bolji. Kompleksasi i jedni i drugi..

stari partizanovac

pre 11 godina

Partizan=Crvena Zvezda=mafijasi & namestanja.

Sta se toliko prepirete medju sobom kad smo u istom **anju?? Sve dok fudbalom vlada ova garnitura, sve ce biti isto.

A vi tzv. 'partizanovci' i 'zvezdasi' se pljujte medjusobno i merite ciji je duzi....

...dok vam se u FSS-u smeju zagrljeni sa svakojakim 'menadzerima'.

Vuk

pre 11 godina

E grobari, grobari... Mi mozda kupujemo utakmice, ali ih vasi PRODAJU.
A gde su pare? Pa Partizan je prodao fnale Kupa sampiona kad to niko u Evropi nije radio! I umesto da Srbija ima prvaka Evrope pre 40 i kusur godina, vasi su prodali utakmicu, raprodali posle ekipu, Partizan posle do trenera Ivana Golca nikad nista nije uradio u Evropi! Sta su vasi uradili sa svetskim cudom Milosom Milutinovicem kad je bio mlad igrac?
Pa on je imao potencijal da bude najboli igrac sveta svih vremena, upropastili su coveka...

Ostale prigode da ne pominjem, takve neverovatne eliminacije kakve ste vi imali nisu zabelezene nigde u Evropi!
Sredite vi prvo vase lopove pa se posle bavite nasim, dobro ste dosli!

miho

pre 11 godina

CZ 19 titula
Dinamo Zagreb 4 titule,
To je ono sto oni ne mogu sebi da oproste, da je Zvezda uvek bila bolja od njih.
(REtro, 31. oktobar 2012 11:05)

crko od smijeha, iako san hajdukovac znam da je dinamo jedini klub u bivsoj jugi koji je imao pozitivan skor sa zvezdom,uvijek su vas tukli!! a to da je zvezda imala najvise trofeja zna svatko a i znaju kako su dosli do toga--> nitko drugi nije smio osvojit!! kao sto se vi danas ne smijete zbog partizana do titule e tako je i dinamo nije mogao zbog zvezde!!

Nema postenih, ali to ne utice na poredak na tabeli ni malo...

pre 11 godina

Ceo svet vidi da Zvezda namesta utakmice...BBB barem priznaju i ne zele da to njihov tim, Dinamo, radi dok zvezdasi kukaju na sve ostale.... To se u nasem narodu kaze: slep ispred ociju. (Miki, 31. oktobar 2012 11:06)

Dinamo i Zvezda namestaju a jedino je Partizan posten...tako je lazi sam sebe...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Wego, 31. oktobar 2012 13:37) Ko kaze da ne namesta, ale za razliku od vas mi to hocemo da priznamo. Po vama svi drugi namestaju osim vas, a realno vam je 80% utakmica napakovano... Vi realno poslednje tri godine imate ekipu koja bi bila lagano u sredini tabele, ali namaknete dvadesetak bodova iz namestenih, pa sto ne bi i Partizan... Nije valjda lud da vam prepusti titulu, a gori ste od njega realno duplo...

Marko

pre 11 godina

hahahaha E moje delije mozda i otvorite oci kad neko sa strane to kaze, ubedljivo najvise sumnjivih utakmica ste vi odigrali a optuzujete partizan..

Deki

pre 11 godina

Ova usporedba je nemoguca misija. Porediti ova dva kluba je isto kao i porediti Ficu i Mercedesa,naravno u korist Beogradskog kluba.Ovaj Dinamo mene licno veoma podseca na Partizan, ima tu dosta slicnosti. U staroj Jugi nijedan od ova dva kluba nisu imali neki zavidan rezultat u Evropi. Jesu u ranom posleratnom periodu,ali potom sve sami blamovi na euro sceni. Oni postaju "ozbiljni" fudbalski kolektivi tek po raspadu one drzave i po dolasku smutnih 90 - tih. Njihovi najveci uspesi u Evropi to i potvrdjuju,posto tek poslednjih godina uspevaju da se ostvare na ino sceni sa ulascima u ligu sampiona.Ali je i to poprilicno jadan utisak tim pre kad pogledamo skor rezultata u evro ligama. Bolje je i da ne ulaze u te grupne faze kad tamo ionako sluze kao vreca za trening jedva prosecnim evropskim klubovima. O imenu Zvezde u evropskim razmerama glupo je i trositi reci.Zato se meni cini da ova dva drzavna projekta vise lice jedan drugom i mislim da tu spominjanja svetlog imena Crvene Zvezde nije bas prava mera. Ko nam predstavlja region u fudbalskom svetu,ne cudi ovakav kvalitet obe lige,kao i obe drzave uopste. Jadno i cemerno.

Toni

pre 11 godina

Zvezda bila privilegirana?! Partizan bio privilegiran?! Ma hajte, molim Vas...
1953. Hajduk (kao prvak sfrj) na turneji po Južnoj Americi. Na zamolbu (u stvari naredbu) državnog vrha da odigra dodatne nepredviđene utakmice u Argentini, da bi se poboljšali politički odnosi, kasni na nastavak lige. I? I ništa, mora 2 utakmice igrati s juniorima, dok Beara, Vukas i ostali se brodom vraćaju preko Atlantika. Naravno juniori gube... i prvak postaje... probajte pogoditi tko...
1955. Hajduk prvak. U tada tek stvorenom, prvom Kupu šampiona igra - Partizan?! Kako je to moguće? Sve je bilo moguće u sfrj ligi... Baš sve.
1976. sudac Maksimović produžuje utakmicu u Ljubljani 5,7,8, tko zna koliko minuta. Ah, znamo – dok Partizan ne zabije gol i postane prvak :-) ... 20 godina prije no što je fifa uvela produženo vrijeme (1994 na svj. prvenstvu). Koliko je liga sfrj bila ispred vremena :-)
Nagradno pitanje glasi: koliko je bilo ovakvih titula?

Alo bre

pre 11 godina

Poredjenje Dinama,Hajduka i Partizana sa Zvezdom ima smisla kao i poredjenje Masai plemena sa Rimskim carstvom.Ratovali su i jedni i drugi,ali su im dometi ipak bili razliciti,zar ne?
(Dorcol, 31. oktobar 2012 13:58)

Jesu, Masai pleme i dalje postoji za razliku od Rimskog carstva.

Djuka11111

pre 11 godina

Daleko ste vi od Zvezde prijatelji...
(Realno, 31. oktobar 2012 11:14)

Izgleda da jesu, moraju mnogo bolje da namestaju da bi bili kao vi...

H8er

pre 11 godina

Par pitanja za Delije :

Da li je Tole kriv sto ste pobedjivali PSV sa 3:1, a danas gubite od Rena lagano?
Da li je Tole kriv sto ste pobedjivali Romu sa 3:1, a danas gubite od Bordoa (tadasnja Roma je pet klasa iznad ovog Bordoa)
Da li je Tole kriv sto ste od Milana i Bajerna gubili jedva, sa golom razlike, a danas vas razbije Spartak sa 3:0?
Da li je Tole kriv sto ste od Milana i Bajerna na tri meca primili sest golova, a danas od NAFTANA IZ BELORUSIJE - SEST golova na DVA meca sa igracem VISE i ponistenim golom Naftana?
Da li je Tole kriv sto ste rasprodali generaciju koja je mogla u Ligu Sampiona sa Zigicem, a posle toga klub objavio dugove da se smrznes?
Da li je Tole kriv sto ste smenili Pizona u sred sezone i doveli Dostanica?
Da li je Tole kriv sto su vas predvodili Den Tana, Spasojevic, Ivic, Lukic?
Da li je Tole prodavao igrace?
Da li je Tole nudio sumnjivim igracima basnoslovne sume u ugovoru?
Da li je Tole igrao umesto vas Ligu Evrope?

Ako na sva pitanja odgovorite sa "DA", onda se povlacim, nemam reci. Onda vas se plasim.

Koreografi..

pre 11 godina

Partizan - Makabi Petah Tikva 2-5, Dinamo Zagreb - Olimpik Lion 1-7.

Hvala, prijatno.
(Koalicija, 31. oktobar 2012 13:38) Spartak Zlatibor voda - Crvena Zvezda 3:0... I to u namestenoj ligi. Ajde tutanj,,,,!!!

ja

pre 11 godina

(Uvik će vas pratit bruka, 6 komada od Hajduka, 31. oktobar 2012 13:33)

Hajduk ima 4 manje titula od Partizana, a ne 2 (Partizan 11 a Hajduk 7)

A vas ce pratiti bruka sto protiv Partizana imate negativan skor cak i u Splitu. Osim 70-ih godina Hajduk nije nista predstavljao u SFRJ i Evropi

KODAR78

pre 11 godina

Sve je i sada isto, sudije i dalje guraju zvezdu nema utakmice bez penala i crvenog kartona, gola iz ofsajda, produzene utakmice ali ne vredi nista ne znaju pa ne moze ni to da im pomogne. U Evropi zna se domet predkvalifikacije i kraj i onda kuknjava i brojanje navijaca. Mi necemo da brojimo navijace, nego titule postena podela posla. Dinamo=zvezda.

Sever

pre 11 godina

Pozdrav za osobu koja se potpisala sa "Torcida" - ona je rekla istinu 100 %. Jedini pravi klubovi u onoj velikoj Jugi bili su Zvezda i Hajduk - jedine prave vrednosti su na Severu, crveno belom ili bilom - a susret Zvezda Ajduk nije bio derbi, on je bio više od derbija. Pozdrav i za ostale Torcidaše.

Marko

pre 11 godina

Ovde niko ne prica da partizan ne namesta, nego da optuzujete toleta da partizanu namesta titule a ocigledno je da vise sumnjivih utakmica odigrate.. Gledajuci ovu sezonu to izgleda smesno, a samo izvadite statistiku sudjenih penala u poslednjih 20 godina u odnosu na partizan i shvaticete da malo vise namestate..

baki

pre 11 godina

Samim tim sto je u pitanju saopstenje navijaca, ono gubi na tezini. Poznata je praksa da se "navijaci" uvek oglasavaju iz sopstvene koristi.

Hajduk

pre 11 godina

Na utakmici Dinamo - PSG oko 8000 ljudi, a na Poljudu Hajduk - Istra (!!!) preko 23000ljudi... Nemamo ni para za struju platit.. Za Hajduk se zivi. I pape i dida bili su torcida!!! Pozdrav svim dobronamjernima

ackoniskikartel

pre 11 godina

Sta god mislili i pisali, i nas partizan i dinamo su drzavni projekti vec 20 godina. Ali nazalost samo lokalni projekti, jer u evropi i dalje sluzimo da nam se smeju svi

torcida

pre 11 godina

Ovo nema nikakve veze sa danasnjm zvezdm neg sa ex yu kad se igralo do 100 minute, poruka grobarima sto pisu ovdje-smijesno je to komentirati st vi gvorite od nekom toli, kod nas u Hrvatskoj dinamo ima 2 momcad-lokomotivu koja igra u prvj lizi, dinamo salje igrace u sve ostale Hrvatske clubove pa ddje u ligu prvaka i sramoti Hrvatsku. Poruka zvezdasima od mene kao torcidasa je da ovo nema nikakve veze sa vama i vasm velicinom, npr moj Hajduk kad je igra sa partizanom i dinamom to je bio derbi a kad je igra sa Zvezdom to je bilo nesto vise, tko razumi razumjet ce.
btw vi srbi budite sretni, u nas vamo se smucilo bbb da gledaju ovi dinamo i ovi namistenu ligu, vi bar imate kakav takav derbi...u nas Mamic gazda reprezentacije, lige svega..gadljivo a jos je i primitivac i da pozdrav za navijace zvezde iz Splita

Shojne

pre 11 godina

@helloween,bori

Da bi osvojili neko takmičenje(kup), morate učestvovati u istom. Pošto obojica tvrdite da je zvezda osvojila LŠ, da li bi nam otkrili, kada je to zvezda učestvovala u LŠ???
Ja se ne sećam.

.

pre 11 godina

Vidim da smo svima trn u oku cak i kad nismo prvi,to je prosto neprocenjivo.Sve dok se fudbal bude igrao na ovim prostorima Zvezda ce biti jedini sinonim za istinski veliki klub.I ne samo zbog toga sto je ona najtrofejniji,najveci i najpopularniji klub u bivsoj SFRJ vec i zato jer je naterala sve navijace drugih klubova da vise mrze nju nego sto vole sopstveni klub.Zvezdo hvala ti sto postojis

sasha

pre 11 godina

Ako Zvezda namesta utakmice, kako to da je pet godina bez titule? Mozda namestaju drugo mesto da ne budu sumnjivi?? Pretpostavljam i LS da su namestili u bivsoj nam drzavi. BBB bolje da cute, oni se toliko blamiraju da s vremena na vreme moraju da promene ime klubu...

Vlado

pre 11 godina

Europski prvak???? Halo ljudi, to je bilo prije 20 godina. I uostalom to nije bila FK Crvena zvezda, nego 'državni projekt Crvena zvezda' u koji su igrači morali milom ili silom dolaziti u Beograd.

Realno, prava FK Crvena zvezda je klub koji već 20 godina pokušava doći do nekog trofeja u Srbiji ili izdržati do sredine osmog mjeseca Europi. Prava realnost Zvezde je Jagodina, Novi Pazar, Hajduk Kula, a ne Marseille, Bayern, Colo Colo.... To se jedanput dogodilo i nikad više! Zašto? Zato što najbolji Hrvati, Makedonci, Bosanci vjerojatno dugo vremena neće stupiti nogom na Marakanu

Stipe

pre 11 godina

A šta o tome misle Ajdukovci - trebalo bi da se i oni uključe u priču, da bi velika četvorka bila kompletna. Ajme meni, javite se šjori.

Uvik će vas pratit bruka, 6 komada od Hajduka

pre 11 godina

Grobari šta vi Hajduk prozivate !?
Hajduk ima samo dva manje naslova od Partizana ali zato 4 kupa više, ako ćemo računat obe Jugoslavije imamo jednako naslova, ali naravno s obziron da je Hajduk najstariji klub od velike četvorke a ne vojni JNA produkt iz Zagreba to vam nećemo uzet za zlo. Inače Hajduk jedini od svih klubova iz bivše SFRJ ima pozitivan skor sa Zvezdon. Također Hajduk je klub koji je treba bit današnji Partizan kad mu je ponuđeno da pređe u BG i bude vojni klub. Naravno to se odbilo inače bi danas večiti bia Hajduk-Zvezda(ali ne Kula) . Također da napomenem, Hajduk je jedini klub sa ovih prostora koji je osvojio prvenstvo bez poraza i to baš protiv zvezde na dan kad je Torcida (najstarija navijačka skupina u Europi) osnovana. Pozdrav svim ljudima dobre volje

Gabrijel Omar

pre 11 godina

Cinjenica jeste da kod "susjeda" jos uvek ima nezdravog rivaliteta i opsednutosti srpskim klubovima jos od SFRJ dana,ali - ova vest je i vrlo indikativna na jedan drugi nacin a to je da je vec postala cinjenica da je Zvezda toliko upropastena u zadnjih 10 godina da je,mal'te ne usla u recnike kao sinonim za raspad i lose vodjenje kluba.Ja sam Zvezdas,nije mi ni najmanje pravo zbog takvih poredjenja,ali istina jeste da su Zvezda i Hajduk najvise poharani i upropasteni,samo sto je Zvezda veca i bitnija na makroplanu pa je upecatljiviji primer.Bojim se da ce to uci u upotrebu kao i termin "Balkan"...

drago

pre 11 godina

(ja, 31. oktobar 2012 11:57)

Haha cekaj malo jesi li to upravo spomenuo CIU i Vatikan buahahaha XD

A Ljubljana i Maksimovic? To se nije desilo, ha?

Tolle

pre 11 godina

Vest koja nema apsolutno nikakve veze sa Partizanom, a Partizan se spominje u 80% komentara.Ironija je sto se u vecini njih spominje kompleks.Za starije generacije ne znam da li imaju kompleks, ali hvala Bogu, ja sam rodjen u idealnom trenutku da se ne secam 1991. i da je, otkad znam za sebe, Partizan neuporedivo uspesniji.U svakom slucaju, nastavlja se mrtva trka izmedju Hajduka i Zvezde ko ce pre da osvoji titulu.I da, Dinamo nam jeste blizi od vas.Kada nasa reprezentacija bude gostovala u Zagrebu, oni ce manje zvizdati srpskim reprezentativcima od vas, a i za razliku od vas ih nece fizicki napadati.

modrimozak

pre 11 godina

da zato je Crvena zvezda u to vreme bila prvak Evrope i sveta a Dinamo pola veka nije ni *prezimio* u Evropi,za sve to su sudije krive

Wego

pre 11 godina

Ceo svet vidi da Zvezda namesta utakmice...BBB barem priznaju i ne zele da to njihov tim, Dinamo, radi dok zvezdasi kukaju na sve ostale.... To se u nasem narodu kaze: slep ispred ociju. (Miki, 31. oktobar 2012 11:06)

Dinamo i Zvezda namestaju a jedino je Partizan posten...tako je lazi sam sebe...

Dorcol

pre 11 godina

Poredjenje Dinama,Hajduka i Partizana sa Zvezdom ima smisla kao i poredjenje Masai plemena sa Rimskim carstvom.Ratovali su i jedni i drugi,ali su im dometi ipak bili razliciti,zar ne?

SX4

pre 11 godina

Ceo svet to zna,samo zvezdasi ne...
(P.F.C., 31. oktobar 2012 11:18)

Hhahahahhah, pa tako je, naravno!!!! Konačno i neko sa strane da kaže ono što je svima u Srbiji odavno jasno....kad god neko pomene ovo u Srbiji, ispadne da napada ''Stuba Srpstva'' i FK ''instituciju'' hahahhaaha...
(Bane, 31. oktobar 2012 11:16)

Merna jedinica za pomoc sudija - 1 CZV :)
(dusa, 31. oktobar 2012 11:15)


A evo i "postenih" grobara, namestaju petardu protiv Petah tikve na svom stadionu, ali su zato cisti i posteni u Jelen super ligi?! Mucnite malo glavom...a ne samo da pljujete po CZ.

Krang

pre 11 godina

BBB=GroBari Znamo da boli na svakoj utakmici min. 10000, Trofej sa velikim usima i Tokio. Bratski Drzavni projekti o tome mogu da sanjaju!

Nick

pre 11 godina

ahahahahaaha pogodise decki u metu pravo,Lukicu reaguj! (Saopstenje, 31. oktobar 2012 10:49)

Vidim po prvim komentarima da istina boli jako. I treba... (Neka boli, 31. oktobar 2012 11:50)

pa svi znaju da je zvezda imala, ima i imace obilatu sudijsku pomoc zato su ih i prozvali "ciganima" ( colic,blazo zuber, folic, sipka , babarogic, majo vujovic....nastavice se) (solunac, 31. oktobar 2012 11:43)

E ko se to nama javlja oni koji iz pomoc sudija toliko titula osvojise....Ja bi da sam na vasem mestu cutao..Vi bi poslednji koji nesto smete da kazete.Mi namestamo drugo mesto jel?!Ccc

Ignacio

pre 11 godina

Ceo svet vidi da Zvezda namesta utakmice...BBB barem priznaju i ne zele da to njihov tim, Dinamo, radi dok zvezdasi kukaju na sve ostale.... To se u nasem narodu kaze: slep ispred ociju. (Miki, 31. oktobar 2012 11:06)

Namestamo za sta?! Prvi put cujem da se dugoplasirani namesta utakmice a prvi je sasvim cist?!

Nick

pre 11 godina

A najsmesnije mi sto se javljaju grobari da govore kako Zvezda namesta,ej vi? Pa za sta bre mi da namestamo,za drgo mesto jel? Kad vas optuzuju za pomoc sudije ,onda je to zavera protiv Partizana a sad podrzavate BBB...!?

Petar

pre 11 godina

Hahahaha, pogodili ljudi sustinu: „... problem je što od našeg Dinama pravite Crvenu Zvezdu u Hrvatskoj. Sedam žutih kartona za Zadrane, jedan crveni, izmišljanje prekršaja u zoni udarca, produžavanje utakmice pet minuta, produživanje produžetka šest minuta...“

pepo

pre 11 godina

Ma koju Zvezdu,to je odavno učinjeno,ovo je gore nego u Južnoameričkim državama,toliko vjetra u leđa u svakom smislu nema nigdje na Svjetu,sramota

maki

pre 11 godina

Ok, ako je tako kako oni kazu da su Zvezdu forsirale domace sudije neka objasne zasto su je forsirale i STRANE sudije i zbog cega je do raspada Jugoslavije zvezda igrala: 5 cetvrtfinala KES, 3 polufinala KES, 2 cetvrtfinala kupa UEFA, 1 polufinale kupa UEFA, 1 finale kupa UEFA... necu da pominjem kupove sajamskih gradove, srednjeevropske i slicno... Osvajanje KES je cinjenica koja ih posebno jedi pa ne vredi ni objsanjavati.

n

pre 11 godina

Ja sam navijac Partizana i ne zelim da branim zvezdu jer znam da je dosta toga tacno iz ove izjave bbb. Ali Dinamo je uvek bio MNOGO manji klub od Zvezde i Partizana u ex-YU. To sto oni osvajaju titule u Hrvatskoj, to ih nikada nece podici iznad Zvezde i Partizana. Odnos u ex-Yu je bio kao sada u Spaniji. Prvo Real i Barsa pa onda jedno pet, sest mesta nazad idu Valensija, Atletiko Madrid,Sevilja itd.

Nicks

pre 11 godina

Vidim po prvim komentarima da istina boli jako. I treba... (Neka boli, 31. oktobar 2012 11:50)

Istina boli vas ocigledno grobari, pa se sad tesite hrvatskim saopstenjima...

drago

pre 11 godina

(Nikola, 31. oktobar 2012 10:39)
To vrijedi za Dinamo ali ne i za ostale hrvatske klubove. Zato ne lupaj.
Najveca generacija u jugo nogometu je hajdukova 70-ih a bogme nije daleko ni ona iz 50-ih.

lapid

pre 11 godina

Pre nekoliko dana gledam kako su se pored kontejnera potukle dve grupe sakupljača sekundarnih sirovina. E, tako meni izgledaju naglabanja "velikih" Zvezde i Dinama. Šta je bilo, bilo je, u sportskom smislu, ima bre suze da ronite za Jugoslavijom i njenom ligom. Lično sam protiv bilo čega takvog (da ne bude zabune), ali ono je bilo i neće se ponoviti. Nego nekakvi zadrovi i bsk-ovi kroje kape.

Wego

pre 11 godina

A grobari se javljaju e grobari?! Kao mi namestamo a oni su cisti,A nismo videli titulu toliko godina,podrzavaju svoju bracu iz BBB, ahahha nema sta lepo je videti da drzite zajedno....

Nick

pre 11 godina

(Tokijo-Bari se i dalje sanja a "ona" sve manja, 31. oktobar 2012 11:11)

A vi bi da nije vasih sudija,bili bi 10...e grobari pricaju o postenju..

PV

pre 11 godina

...Sedam žutih kartona za Zadrane, jedan crveni, izmišljanje prekršaja u zoni udarca, produžavanje utakmice pet minuta, produživanje produžetka šest minuta...
Sve opisano se i danas sudi Zvezdi, a ne samo u SFRJ.

tako izgleda

pre 11 godina

ispozivase nas poprilicno, ali ja ne bih smeo da se upustim u debatu i da pokusam da dokazem da zvezda nije mafijaski klub. ne bih smeo da tvrdim da su pogresili ni kada je u pitanju svecana loza, ni uprava, ni severna tribina.

Žarko

pre 11 godina

vazda tvrdim da se ljubitelji fidbala u srbiji dele na one koji navijaju za zvezdu i one koji navijaju protiv zvezde, a izgleda da se takva situacija može preslikati na celu ex-yu.

ivan kg

pre 11 godina

I Hrvati Vas provalili. A Vi budite i dalje slepi i verujte propagandi Lukica da je sve kriv Tole. Najlakse je za svoje neuspehe okriviti druge

Tokijo-Bari se i dalje sanja a "ona" sve manja

pre 11 godina

Svi im se podsmevaju a oni dižu neke crvene kartone, božeee. Da nosite neke plave, zelene ili dr. dresove realno bili biste šesti, sedmi na tabeli, al ne, kuhinja radi a posledica toga će biti šesta u nizu a sedma tako blizu. Uzdravlje!

ja

pre 11 godina

Kada pitate navijace Dinama i Hajduka zasto su njihovi klubovi u SFRJ bili inferiorniji u odnosu na srpske, oni ce vam reci - Tito, sudije, CIA, BIA, Vatikan i slicno

Ne mogu da se pomire sa cinjenicom da ce vecno biti iza nas. Mora da su im i sudije krive sto u Evropi nisu prezimeli 200 godina

solunac

pre 11 godina

pa svi znaju da je zvezda imala, ima i imace obilatu sudijsku pomoc zato su ih i prozvali "ciganima" ( colic,blazo zuber, folic, sipka , babarogic, majo vujovic....nastavice se)

Cirez D

pre 11 godina

Kazu navijaci kluba kojem je najveci uspeh ucestvovanje u LS. Isto tako su Zvezdu pomagali u Evropi tih godina o kojima doticni pricaju,jer da nisu kako bi igrali finale Kupa Uefa,polufinale LS,osvojili tu istu LS. Hvala sudijama zaista. I hvala Zvezdi sto vam je svima nabila tolike komplekse tih godina,da se necete moci izleciti ni za sledecih 100.

1970

pre 11 godina

Recept za pobedu Zvezde. Od pocetka utakmice skandiramo "Tole lopove" i izvrsimo pritisak na sudije a onda glavni glumac Kasalica iznudi penal ili neki crveni i onda se prestane sa skandiranjem. I tako iz kola u kolo do konacne pobede

Miki

pre 11 godina

Ceo svet vidi da Zvezda namesta utakmice...
BBB barem priznaju i ne zele da to njihov tim, Dinamo, radi dok zvezdasi kukaju na sve ostale.... To se u nasem narodu kaze: slep ispred ociju.

Bane

pre 11 godina

Hhahahahhah, pa tako je, naravno!!!! Konačno i neko sa strane da kaže ono što je svima u Srbiji odavno jasno....kad god neko pomene ovo u Srbiji, ispadne da napada ''Stuba Srpstva'' i FK ''instituciju'' hahahhaaha...

Stefan

pre 11 godina

Kopleksasi...poput Grobara.Nikad nece ni jedni ni drugi biti blizu Zvezde.Jedino sto nam je zajednicko je to sto svi imamo u fudbalu Lukice,Mamice,Djurice,Karadzice..

dzozey

pre 11 godina

Hehe sto mi je milo. Oko srca mi je toplo. Logika Zvezdinih navijaca: Partizan igra skoro svake godine u Evropi i prodaje igrace za mnogo vece pare od Zvezde - Zvezda ne zna sta je to Evropa i najcesce gubi u derbiju = Partizan namesta. Mozda se opametite kad vam neko sa strane kaze kako stoje stvari, ali ne verujem.

cz-pro

pre 11 godina

Deca su očigledno mislila na predratnu Zvezdu. Mislim da je to još samo jedan dokaz kompleksa koje je ovaj Beogradski klub nabio svima sa prostora bivše Juge. Jer nisu Rajko Mitić, Pižon, Piksi, Džaja, Šeki, Dejo i ostali bili među najboljim igračima sveta svoga vremena zato što je na nekoj utakmici sudija produžio minut-dva više ! Jednostavno su bili "čarobnjaci" ove igre i zahvaljujući takvim igračima Zvezda je bila i najbolja. Jedini klub koji sa njom ima pozitivan skor je čini mi se Splitski Hajduk a podatak da Torcida za jednu od svojih najvećih pobeda uzima onu u kupu 91 nad Zvezdom sve govori. Zvezda je tada imala druge radosti svi vrlo dobro znamo koje. PS.Pozdrav za decu iz Zagreba kojima očigledno nije nimalo lako, jer još žive Zvezdine komplekse a onaj Mamić im se već desetak godina smije u lice, a to ći im sigurno stvoriti nove.

Звездаш циник

pre 11 godina

"Од Динама нам правите Звезду".

Шта, зар не желите да постанете прваци Европе?

Nikola

pre 11 godina

U Staroj jugoslaviji tj u Hrvatskoj, je vladalo misljenje od navijaca Hrvatskih klubova da Beogradske klubove guraju sudije, i da tnjihov Dinamo ne moze da osvoji titulu. A dinamo je svega 4 titule osvojio.Eto odakle ti kompleksi njihovi prema Srpskim klubovima i najuspesnije tad Crvene zvezde.Ndadam se da vam je sad barem malo jasno… A

my way

pre 11 godina

Ima jedan srpski klub koji isto kao Dinamo osvaja titule i posle se sramoti u Evropi u svakom pogledu, te je mnogo bolji za poredjenje, ali su kompleksi koje je Zvezda svima nabila mnogo veliki...

dinamo zg

pre 11 godina

od 1960. do 1990.(kad se hijerarhija posložila) dinamo je uzeo 1 naslov, 9 puta bio drugi i 6 puta treći, ko tvrdi da to nije bizaran i sumnjiv podatak pravi se ili je blesav.

Grobar

pre 11 godina

Ono što je nas i Dinamo i bojse oduvek spajalo (osim mesta nastanka, istih velikih ljudi koji su nas stvarali i za nas navijali, mnoštva zajedničkih igrača) je između ostalog i mržnja prema zvezdi.

krompir-pire

pre 11 godina

Potpuno se slazem sa BBB,samo nisu dobro uporedili.....Zvezda nista nije osvajala ovih godina,vise Dinamo lici na Partizan!!!Svake godine osvaja titule a sve manje navijaca na stadionu!!!

Joao

pre 11 godina

Znam da će se mnogi osetiti prozvanim, ali mene zaista ne zanima šta misle navijači državnog kluba u Hrvatskoj i u kom kontekstu nas spominju! To su poznate frustracije iz klubova koji nisu bili ni do kolena Crvenoj Zvezdi i profitirali su tek u ovim raspadnutim, međuopštinskim ligama koje su nastale raspadom Jugoslavije. Ima ih i ovde.

Ignacio

pre 11 godina

Jel moguce da ovde grobari podrzavaju ove Hrvate koji isto tako kukali na onih 0.6 sekunde , kao Cibona je ostecena i slicno. Zar ne primecujete komplekse bez obzira dal je Zvezda,Partizan reprezentacija...

Ratomir

pre 11 godina

Dinamovce najvise bole tolike Zvezdine titule. I sto su osvojili svega par titula...A koliko ih tek boli ona Evropska titula pred rat...Mogusamo da zamislim

bgd

pre 11 godina

Isti slucaj je i u Srbiji gde, jedna organizovana ekipa ljudi, vec dve decenije pokusava da od svog zauvek prosecnog tima napravi Zvezdu.

Isto tako vam je zajednicko, da vam je odavno postalo jasno da Zvezda nikada necete biti, ali cete kao i sada o njoj pricati, sanjati, mrzeti je iz dna duse, i opet pokusavati da budete bar na jedan dan kao Crvena Zvezda!

drago

pre 11 godina

Tako su im poceli pomagati jos prije 20-ak godina, sto se jos onda nisu bunili. Koji licemjeri. Sad kad treba srusiti Mamica "smeta" im i sudjenje koje im je uvijek odgovaralo.

Константин

pre 11 godina

Када смо већ код лиге и сјајног фудбала бивше државе могу само да кажем: да би се направио Динамо као некадашња Звезда потребно је да буде дуууго година сјајан у Европи, некад мање а некад и најсјанији. Подсјетићу да је 1991. Звзеда била на 5. мјесту вјечне листе клубова учесника европских такмичења.
Е моја дјецо, да нам је фудбал као некада пратили бисте га више од Премијер лиге.

Dragan BL

pre 11 godina

Meni kao Zvezdašu je izuzetno drago da vidim Dinamo i Partizan u istoj priči. Dva kluba koja su politički podobna, sa svom mogućom 'logističkom' podrškom. A drugi im ovakvi ili onakvi...
Liga šampiona 4000 gledalaca, ovi u Lavoru sa svim navijačkim grupama nemaju ni 2000 navijača na utakmici. Igrajte i dalje za menadžere i za internet publiku!

dzozey

pre 11 godina

Hehe sto mi je milo. Oko srca mi je toplo. Logika Zvezdinih navijaca: Partizan igra skoro svake godine u Evropi i prodaje igrace za mnogo vece pare od Zvezde - Zvezda ne zna sta je to Evropa i najcesce gubi u derbiju = Partizan namesta. Mozda se opametite kad vam neko sa strane kaze kako stoje stvari, ali ne verujem.

Ratomir

pre 11 godina

Dinamovce najvise bole tolike Zvezdine titule. I sto su osvojili svega par titula...A koliko ih tek boli ona Evropska titula pred rat...Mogusamo da zamislim

1970

pre 11 godina

Recept za pobedu Zvezde. Od pocetka utakmice skandiramo "Tole lopove" i izvrsimo pritisak na sudije a onda glavni glumac Kasalica iznudi penal ili neki crveni i onda se prestane sa skandiranjem. I tako iz kola u kolo do konacne pobede

Miki

pre 11 godina

Ceo svet vidi da Zvezda namesta utakmice...
BBB barem priznaju i ne zele da to njihov tim, Dinamo, radi dok zvezdasi kukaju na sve ostale.... To se u nasem narodu kaze: slep ispred ociju.

H8er

pre 11 godina

Par pitanja za Delije :

Da li je Tole kriv sto ste pobedjivali PSV sa 3:1, a danas gubite od Rena lagano?
Da li je Tole kriv sto ste pobedjivali Romu sa 3:1, a danas gubite od Bordoa (tadasnja Roma je pet klasa iznad ovog Bordoa)
Da li je Tole kriv sto ste od Milana i Bajerna gubili jedva, sa golom razlike, a danas vas razbije Spartak sa 3:0?
Da li je Tole kriv sto ste od Milana i Bajerna na tri meca primili sest golova, a danas od NAFTANA IZ BELORUSIJE - SEST golova na DVA meca sa igracem VISE i ponistenim golom Naftana?
Da li je Tole kriv sto ste rasprodali generaciju koja je mogla u Ligu Sampiona sa Zigicem, a posle toga klub objavio dugove da se smrznes?
Da li je Tole kriv sto ste smenili Pizona u sred sezone i doveli Dostanica?
Da li je Tole kriv sto su vas predvodili Den Tana, Spasojevic, Ivic, Lukic?
Da li je Tole prodavao igrace?
Da li je Tole nudio sumnjivim igracima basnoslovne sume u ugovoru?
Da li je Tole igrao umesto vas Ligu Evrope?

Ako na sva pitanja odgovorite sa "DA", onda se povlacim, nemam reci. Onda vas se plasim.

ivan kg

pre 11 godina

I Hrvati Vas provalili. A Vi budite i dalje slepi i verujte propagandi Lukica da je sve kriv Tole. Najlakse je za svoje neuspehe okriviti druge

PV

pre 11 godina

...Sedam žutih kartona za Zadrane, jedan crveni, izmišljanje prekršaja u zoni udarca, produžavanje utakmice pet minuta, produživanje produžetka šest minuta...
Sve opisano se i danas sudi Zvezdi, a ne samo u SFRJ.

Tokijo-Bari se i dalje sanja a "ona" sve manja

pre 11 godina

Svi im se podsmevaju a oni dižu neke crvene kartone, božeee. Da nosite neke plave, zelene ili dr. dresove realno bili biste šesti, sedmi na tabeli, al ne, kuhinja radi a posledica toga će biti šesta u nizu a sedma tako blizu. Uzdravlje!

solunac

pre 11 godina

pa svi znaju da je zvezda imala, ima i imace obilatu sudijsku pomoc zato su ih i prozvali "ciganima" ( colic,blazo zuber, folic, sipka , babarogic, majo vujovic....nastavice se)

Bane

pre 11 godina

Hhahahahhah, pa tako je, naravno!!!! Konačno i neko sa strane da kaže ono što je svima u Srbiji odavno jasno....kad god neko pomene ovo u Srbiji, ispadne da napada ''Stuba Srpstva'' i FK ''instituciju'' hahahhaaha...

Константин

pre 11 godina

Када смо већ код лиге и сјајног фудбала бивше државе могу само да кажем: да би се направио Динамо као некадашња Звезда потребно је да буде дуууго година сјајан у Европи, некад мање а некад и најсјанији. Подсјетићу да је 1991. Звзеда била на 5. мјесту вјечне листе клубова учесника европских такмичења.
Е моја дјецо, да нам је фудбал као некада пратили бисте га више од Премијер лиге.

Dragan BL

pre 11 godina

Meni kao Zvezdašu je izuzetno drago da vidim Dinamo i Partizan u istoj priči. Dva kluba koja su politički podobna, sa svom mogućom 'logističkom' podrškom. A drugi im ovakvi ili onakvi...
Liga šampiona 4000 gledalaca, ovi u Lavoru sa svim navijačkim grupama nemaju ni 2000 navijača na utakmici. Igrajte i dalje za menadžere i za internet publiku!

my way

pre 11 godina

Ima jedan srpski klub koji isto kao Dinamo osvaja titule i posle se sramoti u Evropi u svakom pogledu, te je mnogo bolji za poredjenje, ali su kompleksi koje je Zvezda svima nabila mnogo veliki...

Joao

pre 11 godina

Znam da će se mnogi osetiti prozvanim, ali mene zaista ne zanima šta misle navijači državnog kluba u Hrvatskoj i u kom kontekstu nas spominju! To su poznate frustracije iz klubova koji nisu bili ni do kolena Crvenoj Zvezdi i profitirali su tek u ovim raspadnutim, međuopštinskim ligama koje su nastale raspadom Jugoslavije. Ima ih i ovde.

Hajduk

pre 11 godina

Na utakmici Dinamo - PSG oko 8000 ljudi, a na Poljudu Hajduk - Istra (!!!) preko 23000ljudi... Nemamo ni para za struju platit.. Za Hajduk se zivi. I pape i dida bili su torcida!!! Pozdrav svim dobronamjernima

dinamo zg

pre 11 godina

od 1960. do 1990.(kad se hijerarhija posložila) dinamo je uzeo 1 naslov, 9 puta bio drugi i 6 puta treći, ko tvrdi da to nije bizaran i sumnjiv podatak pravi se ili je blesav.

Nikola

pre 11 godina

U Staroj jugoslaviji tj u Hrvatskoj, je vladalo misljenje od navijaca Hrvatskih klubova da Beogradske klubove guraju sudije, i da tnjihov Dinamo ne moze da osvoji titulu. A dinamo je svega 4 titule osvojio.Eto odakle ti kompleksi njihovi prema Srpskim klubovima i najuspesnije tad Crvene zvezde.Ndadam se da vam je sad barem malo jasno… A

Vlado

pre 11 godina

Europski prvak???? Halo ljudi, to je bilo prije 20 godina. I uostalom to nije bila FK Crvena zvezda, nego 'državni projekt Crvena zvezda' u koji su igrači morali milom ili silom dolaziti u Beograd.

Realno, prava FK Crvena zvezda je klub koji već 20 godina pokušava doći do nekog trofeja u Srbiji ili izdržati do sredine osmog mjeseca Europi. Prava realnost Zvezde je Jagodina, Novi Pazar, Hajduk Kula, a ne Marseille, Bayern, Colo Colo.... To se jedanput dogodilo i nikad više! Zašto? Zato što najbolji Hrvati, Makedonci, Bosanci vjerojatno dugo vremena neće stupiti nogom na Marakanu

Alo bre

pre 11 godina

Poredjenje Dinama,Hajduka i Partizana sa Zvezdom ima smisla kao i poredjenje Masai plemena sa Rimskim carstvom.Ratovali su i jedni i drugi,ali su im dometi ipak bili razliciti,zar ne?
(Dorcol, 31. oktobar 2012 13:58)

Jesu, Masai pleme i dalje postoji za razliku od Rimskog carstva.

Kohorta

pre 11 godina

Ja sam iz Osijeka i jedino kojima sam uvijek bio zavidan su Hajduk i Zvezda!
Hajduk zbog ljubavi navijača prema kulubu i Zvezdi zbog svojeg uspjeha.Pa ljudi bila je prvak svijeta!!!!Šta jest,jest.

krompir-pire

pre 11 godina

Potpuno se slazem sa BBB,samo nisu dobro uporedili.....Zvezda nista nije osvajala ovih godina,vise Dinamo lici na Partizan!!!Svake godine osvaja titule a sve manje navijaca na stadionu!!!

Grobar

pre 11 godina

Ono što je nas i Dinamo i bojse oduvek spajalo (osim mesta nastanka, istih velikih ljudi koji su nas stvarali i za nas navijali, mnoštva zajedničkih igrača) je između ostalog i mržnja prema zvezdi.

ja

pre 11 godina

Kada pitate navijace Dinama i Hajduka zasto su njihovi klubovi u SFRJ bili inferiorniji u odnosu na srpske, oni ce vam reci - Tito, sudije, CIA, BIA, Vatikan i slicno

Ne mogu da se pomire sa cinjenicom da ce vecno biti iza nas. Mora da su im i sudije krive sto u Evropi nisu prezimeli 200 godina

tako izgleda

pre 11 godina

ispozivase nas poprilicno, ali ja ne bih smeo da se upustim u debatu i da pokusam da dokazem da zvezda nije mafijaski klub. ne bih smeo da tvrdim da su pogresili ni kada je u pitanju svecana loza, ni uprava, ni severna tribina.

Ignacio

pre 11 godina

Ceo svet vidi da Zvezda namesta utakmice...BBB barem priznaju i ne zele da to njihov tim, Dinamo, radi dok zvezdasi kukaju na sve ostale.... To se u nasem narodu kaze: slep ispred ociju. (Miki, 31. oktobar 2012 11:06)

Namestamo za sta?! Prvi put cujem da se dugoplasirani namesta utakmice a prvi je sasvim cist?!

Tolle

pre 11 godina

Vest koja nema apsolutno nikakve veze sa Partizanom, a Partizan se spominje u 80% komentara.Ironija je sto se u vecini njih spominje kompleks.Za starije generacije ne znam da li imaju kompleks, ali hvala Bogu, ja sam rodjen u idealnom trenutku da se ne secam 1991. i da je, otkad znam za sebe, Partizan neuporedivo uspesniji.U svakom slucaju, nastavlja se mrtva trka izmedju Hajduka i Zvezde ko ce pre da osvoji titulu.I da, Dinamo nam jeste blizi od vas.Kada nasa reprezentacija bude gostovala u Zagrebu, oni ce manje zvizdati srpskim reprezentativcima od vas, a i za razliku od vas ih nece fizicki napadati.

torcida

pre 11 godina

Kakav partizan i dinamo, dinamo nema navijace a partizan je obicni vojni club, dok je zvezda velicina, danasnji bbb su u pravu sto su protiv mamica jker je namistena liga.
Dao bi sve za derbi sa zvezdom, jebes inter barcelna nije to derbi, ni dinamo nije derbi, partizan isto mi nije napet

Krang

pre 11 godina

BBB=GroBari Znamo da boli na svakoj utakmici min. 10000, Trofej sa velikim usima i Tokio. Bratski Drzavni projekti o tome mogu da sanjaju!

bgd

pre 11 godina

Isti slucaj je i u Srbiji gde, jedna organizovana ekipa ljudi, vec dve decenije pokusava da od svog zauvek prosecnog tima napravi Zvezdu.

Isto tako vam je zajednicko, da vam je odavno postalo jasno da Zvezda nikada necete biti, ali cete kao i sada o njoj pricati, sanjati, mrzeti je iz dna duse, i opet pokusavati da budete bar na jedan dan kao Crvena Zvezda!

modrimozak

pre 11 godina

da zato je Crvena zvezda u to vreme bila prvak Evrope i sveta a Dinamo pola veka nije ni *prezimio* u Evropi,za sve to su sudije krive

Uvik će vas pratit bruka, 6 komada od Hajduka

pre 11 godina

Grobari šta vi Hajduk prozivate !?
Hajduk ima samo dva manje naslova od Partizana ali zato 4 kupa više, ako ćemo računat obe Jugoslavije imamo jednako naslova, ali naravno s obziron da je Hajduk najstariji klub od velike četvorke a ne vojni JNA produkt iz Zagreba to vam nećemo uzet za zlo. Inače Hajduk jedini od svih klubova iz bivše SFRJ ima pozitivan skor sa Zvezdon. Također Hajduk je klub koji je treba bit današnji Partizan kad mu je ponuđeno da pređe u BG i bude vojni klub. Naravno to se odbilo inače bi danas večiti bia Hajduk-Zvezda(ali ne Kula) . Također da napomenem, Hajduk je jedini klub sa ovih prostora koji je osvojio prvenstvo bez poraza i to baš protiv zvezde na dan kad je Torcida (najstarija navijačka skupina u Europi) osnovana. Pozdrav svim ljudima dobre volje

Звездаш циник

pre 11 godina

"Од Динама нам правите Звезду".

Шта, зар не желите да постанете прваци Европе?

Wego

pre 11 godina

Ceo svet vidi da Zvezda namesta utakmice...BBB barem priznaju i ne zele da to njihov tim, Dinamo, radi dok zvezdasi kukaju na sve ostale.... To se u nasem narodu kaze: slep ispred ociju. (Miki, 31. oktobar 2012 11:06)

Dinamo i Zvezda namestaju a jedino je Partizan posten...tako je lazi sam sebe...

veljko

pre 11 godina

Ma koga više briga za glupe rasprave i prebacivanja, ono što ostaje je Partizanovo finale 66 i Zvezdina titula 91 i kraj fudbala na ovim prostorima 92.

maylo,zg

pre 11 godina

Dinamo može biti gubitnički klub ali lopovski ne.Purgeri su uvijek bili gospoda,nikada lopovi.Zato više nitko ne ide na tekme i zato su Medveščakove uvijek pune.Podrška Boysima,vratit ćemo uskoro naš Dinamo i zbog svega ovoga ga voljeti još i više.

Stipe

pre 11 godina

A šta o tome misle Ajdukovci - trebalo bi da se i oni uključe u priču, da bi velika četvorka bila kompletna. Ajme meni, javite se šjori.

ja

pre 11 godina

(Uvik će vas pratit bruka, 6 komada od Hajduka, 31. oktobar 2012 13:33)

Hajduk ima 4 manje titula od Partizana, a ne 2 (Partizan 11 a Hajduk 7)

A vas ce pratiti bruka sto protiv Partizana imate negativan skor cak i u Splitu. Osim 70-ih godina Hajduk nije nista predstavljao u SFRJ i Evropi

drago

pre 11 godina

Tako su im poceli pomagati jos prije 20-ak godina, sto se jos onda nisu bunili. Koji licemjeri. Sad kad treba srusiti Mamica "smeta" im i sudjenje koje im je uvijek odgovaralo.

Žarko

pre 11 godina

vazda tvrdim da se ljubitelji fidbala u srbiji dele na one koji navijaju za zvezdu i one koji navijaju protiv zvezde, a izgleda da se takva situacija može preslikati na celu ex-yu.

torcida

pre 11 godina

Ovo nema nikakve veze sa danasnjm zvezdm neg sa ex yu kad se igralo do 100 minute, poruka grobarima sto pisu ovdje-smijesno je to komentirati st vi gvorite od nekom toli, kod nas u Hrvatskoj dinamo ima 2 momcad-lokomotivu koja igra u prvj lizi, dinamo salje igrace u sve ostale Hrvatske clubove pa ddje u ligu prvaka i sramoti Hrvatsku. Poruka zvezdasima od mene kao torcidasa je da ovo nema nikakve veze sa vama i vasm velicinom, npr moj Hajduk kad je igra sa partizanom i dinamom to je bio derbi a kad je igra sa Zvezdom to je bilo nesto vise, tko razumi razumjet ce.
btw vi srbi budite sretni, u nas vamo se smucilo bbb da gledaju ovi dinamo i ovi namistenu ligu, vi bar imate kakav takav derbi...u nas Mamic gazda reprezentacije, lige svega..gadljivo a jos je i primitivac i da pozdrav za navijace zvezde iz Splita

Dorcol

pre 11 godina

Poredjenje Dinama,Hajduka i Partizana sa Zvezdom ima smisla kao i poredjenje Masai plemena sa Rimskim carstvom.Ratovali su i jedni i drugi,ali su im dometi ipak bili razliciti,zar ne?

maki

pre 11 godina

Ok, ako je tako kako oni kazu da su Zvezdu forsirale domace sudije neka objasne zasto su je forsirale i STRANE sudije i zbog cega je do raspada Jugoslavije zvezda igrala: 5 cetvrtfinala KES, 3 polufinala KES, 2 cetvrtfinala kupa UEFA, 1 polufinale kupa UEFA, 1 finale kupa UEFA... necu da pominjem kupove sajamskih gradove, srednjeevropske i slicno... Osvajanje KES je cinjenica koja ih posebno jedi pa ne vredi ni objsanjavati.

mikica

pre 11 godina

Savicevic,Dzajic,Stojkovic,Pizon,Sekularac,Mihajlovic,Jugovic,Vidic,Prosinecki,Belodedic,Pancev,Stankovic...Prvaci evrope i sveta ,najtrofejniji klub na ovim prostorima, klub koji protiv smedereva ima min. 15000 navijavca(bez nagradne igre) ne zasluzuje poredjenje sa klubom koji sluzi za gol razliku i ponosi se time a gleda ih 300 ljudi

Cirez D

pre 11 godina

Kazu navijaci kluba kojem je najveci uspeh ucestvovanje u LS. Isto tako su Zvezdu pomagali u Evropi tih godina o kojima doticni pricaju,jer da nisu kako bi igrali finale Kupa Uefa,polufinale LS,osvojili tu istu LS. Hvala sudijama zaista. I hvala Zvezdi sto vam je svima nabila tolike komplekse tih godina,da se necete moci izleciti ni za sledecih 100.

Toni

pre 11 godina

Zvezda bila privilegirana?! Partizan bio privilegiran?! Ma hajte, molim Vas...
1953. Hajduk (kao prvak sfrj) na turneji po Južnoj Americi. Na zamolbu (u stvari naredbu) državnog vrha da odigra dodatne nepredviđene utakmice u Argentini, da bi se poboljšali politički odnosi, kasni na nastavak lige. I? I ništa, mora 2 utakmice igrati s juniorima, dok Beara, Vukas i ostali se brodom vraćaju preko Atlantika. Naravno juniori gube... i prvak postaje... probajte pogoditi tko...
1955. Hajduk prvak. U tada tek stvorenom, prvom Kupu šampiona igra - Partizan?! Kako je to moguće? Sve je bilo moguće u sfrj ligi... Baš sve.
1976. sudac Maksimović produžuje utakmicu u Ljubljani 5,7,8, tko zna koliko minuta. Ah, znamo – dok Partizan ne zabije gol i postane prvak :-) ... 20 godina prije no što je fifa uvela produženo vrijeme (1994 na svj. prvenstvu). Koliko je liga sfrj bila ispred vremena :-)
Nagradno pitanje glasi: koliko je bilo ovakvih titula?

plavi9,zg

pre 11 godina

od 1960. do 1990.(kad se hijerarhija posložila) dinamo je uzeo 1 naslov, 9 puta bio drugi i 6 puta treći, ko tvrdi da to nije bizaran i sumnjiv podatak pravi se ili je blesav.
(dinamo zg, 31. oktobar 2012 10:48) Ovo je suština svega.Da li je moguće da jedan klub bude jedan put prvak a 9 puta drugoplasirani itd...Bez obzira na to,ove priče Delija o kompleksima ne piju vode.Nikada nećete čuti nekog navijača Dinama da tvrdi da je Dinamo veći klub od Zvezde jer to po Evropskim i Jugo rezultatima nije.Prema tome nije riječ o nikakvim kompleksima,mržnja prema Zvezdi je zbog toga što je ona predstavljala u političkom smislu početkom 90-ih(kao uostalom i vaša mržnja prema Dinamu),sukoba na Maximiru a najviše zbog "gospodina" koji je položio život u hotelu a 90-ih je poveo puno Zvezdinih navijača u ratne pohode po Hrvatskoj.Zato se "mrzi" Zvezda drugovi a za vaš kup prvaka nas uvo zaboli,mi imamo svoj evropski trofej,najstariji na Balkanu a vama na vašem čestitamo.

SX4

pre 11 godina

Ceo svet to zna,samo zvezdasi ne...
(P.F.C., 31. oktobar 2012 11:18)

Hhahahahhah, pa tako je, naravno!!!! Konačno i neko sa strane da kaže ono što je svima u Srbiji odavno jasno....kad god neko pomene ovo u Srbiji, ispadne da napada ''Stuba Srpstva'' i FK ''instituciju'' hahahhaaha...
(Bane, 31. oktobar 2012 11:16)

Merna jedinica za pomoc sudija - 1 CZV :)
(dusa, 31. oktobar 2012 11:15)


A evo i "postenih" grobara, namestaju petardu protiv Petah tikve na svom stadionu, ali su zato cisti i posteni u Jelen super ligi?! Mucnite malo glavom...a ne samo da pljujete po CZ.

sasa

pre 11 godina

Europski prvak???? Halo ljudi, to je bilo prije 20 godina. I uostalom to nije bila FK Crvena zvezda, nego 'državni projekt Crvena zvezda' u koji su igrači morali milom ili silom dolaziti u Beograd.

Realno, prava FK Crvena zvezda je klub koji već 20 godina pokušava doći do nekog trofeja u Srbiji ili izdržati do sredine osmog mjeseca Europi. Prava realnost Zvezde je Jagodina, Novi Pazar, Hajduk Kula, a ne Marseille, Bayern, Colo Colo.... To se jedanput dogodilo i nikad više! Zašto? Zato što najbolji Hrvati, Makedonci, Bosanci vjerojatno dugo vremena neće stupiti nogom na Marakanu
(Vlado, 31. oktobar 2012 13:43)
Sinko dragi, jedino gde se moralo ici na silu jeste u Partizan, koji je raznim direktivama pokupio najbolje zagrebacke igrace a posle se pretilo vojnim rokom ako ne predjes u taj klub. U Zvezdu se nikad nije moralo na silu.
Sto se tice toga da se to jedanput dogodilo, jeste, ali dogodilo se, a lako je moglo i vise puta. Pitaj starije koliko je malo Zvezdi nedostajalo 71. ili 92. da igra finala na Vembliju, pitaj za kradju u finalu kupa uefa 79. itd. Zvezda je uvek bila fudbalski pojam na ovim prostorima i po broju odigranih utakmica i pobeda u evropi je daleko, daleko najuspesniji klub.

sasas

pre 11 godina

Ovo je samo dokaz koliki su hrvatski kompleksi prema najvecem srpskom klubu. Da oni ne pomenu Partizan koji im je nakon osnivanja na silu pokupio sve najbolje hrvatske i zagrebacke igrace i na njima izgradio svoju istoriju, nego pominju Zvezdu, e to je drugovi zavidnost u svojoj esencijalnoj formi.
Da ne pricam o tome da Zvezda nikad nije privatizovala bivsu ligu kao Dinamo danas svoju, da nikad nije uzela vise od 3 titule u nizu, a danas neki uzimaju po 5 i 7 itd.

Shojne

pre 11 godina

@helloween,bori

Da bi osvojili neko takmičenje(kup), morate učestvovati u istom. Pošto obojica tvrdite da je zvezda osvojila LŠ, da li bi nam otkrili, kada je to zvezda učestvovala u LŠ???
Ja se ne sećam.

1989

pre 11 godina

Da budemo realni : partizan i dinamo (u onoj ligi koja nikako ne moze da se uporedi sa ovim ligama danas) zajedno nisu osvojili titula koliko je Zvezda. Tada smo iz te lige isli u evropu i pravili velike rezultate dok sada samo partizan i dinamo osvajaju a u evropi ne mogu ni gol da daju. Ko onda namesta pa i jedni i drugi ste osvojili vise titula u zadnjih 5 godina nego u proteklih 50.

Andrej77

pre 11 godina

Au, mislio sam da su "navijaci" Partizana najgori ali kompleksi definitivno ne poznaju granice. Mali klubovi, mali ljudi, nikad na stadionu.. saka jada.

marko__bgd

pre 11 godina

auuu....toliko godina je proslo,a oni i dalje pricaju o crvenoj zvezdi...ama nikada necete postici ono sto je zvezda postigla u evropi,bicete samo ucesnici...

Stefan

pre 11 godina

Kopleksasi...poput Grobara.Nikad nece ni jedni ni drugi biti blizu Zvezde.Jedino sto nam je zajednicko je to sto svi imamo u fudbalu Lukice,Mamice,Djurice,Karadzice..

Petar

pre 11 godina

Hahahaha, pogodili ljudi sustinu: „... problem je što od našeg Dinama pravite Crvenu Zvezdu u Hrvatskoj. Sedam žutih kartona za Zadrane, jedan crveni, izmišljanje prekršaja u zoni udarca, produžavanje utakmice pet minuta, produživanje produžetka šest minuta...“

radetoronto

pre 11 godina

Trofeje sto smo mi Zvezdasi vec zaboravili, vi Dinamovci nemozete ni sanjati u vasim najludjim mokrim snovama.

Hajduk Split je za vas gigant epskih razmera.

Toliko.

AK

pre 11 godina

Prava vest da jedni (BBB) lece komplekse a drugi (Grobari) skrenu paznju sa svojih namestanja, filijala i ostalog. Zvezda u bivsoj Jugoslaviji nikad nije bila sampion 7 puta zaredom kao Dinamo danas, cak ni 5 puta zaredom kao Partizan danas, najvise sto je mogla je 3 puta u nizu.

Ignacio

pre 11 godina

Jel moguce da ovde grobari podrzavaju ove Hrvate koji isto tako kukali na onih 0.6 sekunde , kao Cibona je ostecena i slicno. Zar ne primecujete komplekse bez obzira dal je Zvezda,Partizan reprezentacija...

Marko

pre 11 godina

hahahaha E moje delije mozda i otvorite oci kad neko sa strane to kaze, ubedljivo najvise sumnjivih utakmica ste vi odigrali a optuzujete partizan..

pepo

pre 11 godina

Ma koju Zvezdu,to je odavno učinjeno,ovo je gore nego u Južnoameričkim državama,toliko vjetra u leđa u svakom smislu nema nigdje na Svjetu,sramota

ackoniskikartel

pre 11 godina

Sta god mislili i pisali, i nas partizan i dinamo su drzavni projekti vec 20 godina. Ali nazalost samo lokalni projekti, jer u evropi i dalje sluzimo da nam se smeju svi

Deki

pre 11 godina

Bolje je ziveti 50 godina kao lav nego 20 ko'mis !!! Jedina dva kluba,od ovde pominjanih, sa karakterom i pravim navijacima su Zvezda i Hajduk. Sa ponosom to mogu javno reci a ne postideti se. A preostala dva drzavna projekta neka se dice i ponose titulama u ovim smesnim i namestenim ligama.Kad je trebalo bili smo pravi,i bicemo ponovo kad kvalitet bude prioritet. Do tada misevi glodjite mrvice i nasladjujte se, prava gozba ipak ceka lavove !!!

djole

pre 11 godina

hahaha samo se pitam ako "veliki" partizan i dinamo ne namestaju zasto onda nema navijaca kad u vasoj jadnoj istoriji nikad niste bili bolji. Kompleksasi i jedni i drugi..
(delija, 31. oktobar 2012 15:06)

U kakvoj vi iluziji zivite, to je nesto nevidjeno. Mozda jednog dana vam se i otvore oci i vidite istinu.

Mhotkombharata

pre 11 godina

jel se to meni cini ili zvezdasi optuzuju Partizan za namestanje.Ajde da se vratimo unazad.
Zvezda je imala 2 igraca vise protiv Radnickog KG,igraca vise protiv Rada,Donjeg Srema i najverovatnije u jos nekoj utakmici ,ali dobro ko to moze da popamti.
Imali ste penal protiv Hajduka,a tu je i preokret protiv Radnickog iz Nisa i to na Marakani od 2:1 na poluvremenu za Radnicki Zvezda dobi sa 3:2 pitam se kolika li je bila kvota,bilo je i preokreta protiv Novog Pazara.
A svaki put kad bi Zvezda ostala bez pomoci sudije uvek bi se dogodilo kao ono u Subotici Spartak-Zvezda-3:0
(Strahinja Grobar, 31. oktobar 2012 15:02)

Hajde bas da se vratimo unazad - Zvezda je imala igraca vise protiv tih klubova koje ste nabrojali a Partizan protiv BSK, Hajduka, Rada, OFK i Javora - sve u svemu na pola od odigranih utakmica.
Zvezda je imala taj jedan penal a vi? Od toga samo da napomenem da vam je jedan cak sudjen i u nadoknadi vremena!
Partizan daje po 5 golova svojim filijalama Hajduku i Smederevu i 7 BSK, a ovamo na vise od pola utkmica u Evropi ne mozete ni gol da date (na 5 od 9 niste dali gol - da ne pominjem da su 2 od tih 4 utakmica strasni Maltezani)...
Preokreti? Kako bi onda nazvao to sto nakon 0:1 protiv OFK igrac OFK dobija smesan drugi zuti a vi pobedjujete sa 3:1?
Da ne pominjem da smo mi ove sezone izgubili samo taj jedan mec, taman koliko i vi tako da ne znam sta zelis da dokazes jednim porazom osim ako ne zelis da kazes da je svaka pobeda Zvezde namestena a svaki poraz cist kao suza, dok su vasi porazi cisti kao i pobede... narocito kad vasa najveca filijala iz Kule, bez imalo blama protiv vas izvede tim u kom ostavi da odmaraju vise od pola prvotimaca! Kao i prosle sezone, da se ne vracam unazad... A sve da bi mogli svi oni odmorni da igraju protiv nas! Ma ne - ne namestate vi uopste, zato se razni AEL-i, Samroci, Nefciji i ostale ekipe iz "Velikih i znacajnih" fudbalskih i sprdaju sa vama, dok mi barem ispadamo od klubova iz Francuske koja je u top 5 evropskih liga!
Rekao bih ti da mislis o tome ali bih protracio reci, jer za tako nesto treba ispuniti odredjene uslove a rekao bih da ti to ne mozes!

miho

pre 11 godina

CZ 19 titula
Dinamo Zagreb 4 titule,
To je ono sto oni ne mogu sebi da oproste, da je Zvezda uvek bila bolja od njih.
(REtro, 31. oktobar 2012 11:05)

crko od smijeha, iako san hajdukovac znam da je dinamo jedini klub u bivsoj jugi koji je imao pozitivan skor sa zvezdom,uvijek su vas tukli!! a to da je zvezda imala najvise trofeja zna svatko a i znaju kako su dosli do toga--> nitko drugi nije smio osvojit!! kao sto se vi danas ne smijete zbog partizana do titule e tako je i dinamo nije mogao zbog zvezde!!

Strahinja Grobar

pre 11 godina

jel se to meni cini ili zvezdasi optuzuju Partizan za namestanje.Ajde da se vratimo unazad.
Zvezda je imala 2 igraca vise protiv Radnickog KG,igraca vise protiv Rada,Donjeg Srema i najverovatnije u jos nekoj utakmici ,ali dobro ko to moze da popamti.
Imali ste penal protiv Hajduka,a tu je i preokret protiv Radnickog iz Nisa i to na Marakani od 2:1 na poluvremenu za Radnicki Zvezda dobi sa 3:2 pitam se kolika li je bila kvota,bilo je i preokreta protiv Novog Pazara.
A svaki put kad bi Zvezda ostala bez pomoci sudije uvek bi se dogodilo kao ono u Subotici Spartak-Zvezda-3:0

Bili

pre 11 godina

Zivio sam u Juznoj Americi 25 godina.
Jedini nogometni termini sa prostora ex-yu koji oni poznaju su:
Croacia 98 Mundial,Estrella Roja (Crvena Zvezda) i Davor Suker.

sasha

pre 11 godina

Ako Zvezda namesta utakmice, kako to da je pet godina bez titule? Mozda namestaju drugo mesto da ne budu sumnjivi?? Pretpostavljam i LS da su namestili u bivsoj nam drzavi. BBB bolje da cute, oni se toliko blamiraju da s vremena na vreme moraju da promene ime klubu...

marko

pre 11 godina

kazu najbolji navijaci zvezde; ma isti su kao i grobari sa juga i svi ostali huligani, solidan prihod za uefu; najbolji su navijaci oni stari ljudi, penzioneri sto gledaju mirno i grickaju semenke; oni nikad nisu nanosili stetu klubu koga vole, cak stavise uvek placaju kartu odvajajuci hleb od usta, i klub nema troskove da im placa da idu po gostovanjima

cz-pro

pre 11 godina

Deca su očigledno mislila na predratnu Zvezdu. Mislim da je to još samo jedan dokaz kompleksa koje je ovaj Beogradski klub nabio svima sa prostora bivše Juge. Jer nisu Rajko Mitić, Pižon, Piksi, Džaja, Šeki, Dejo i ostali bili među najboljim igračima sveta svoga vremena zato što je na nekoj utakmici sudija produžio minut-dva više ! Jednostavno su bili "čarobnjaci" ove igre i zahvaljujući takvim igračima Zvezda je bila i najbolja. Jedini klub koji sa njom ima pozitivan skor je čini mi se Splitski Hajduk a podatak da Torcida za jednu od svojih najvećih pobeda uzima onu u kupu 91 nad Zvezdom sve govori. Zvezda je tada imala druge radosti svi vrlo dobro znamo koje. PS.Pozdrav za decu iz Zagreba kojima očigledno nije nimalo lako, jer još žive Zvezdine komplekse a onaj Mamić im se već desetak godina smije u lice, a to ći im sigurno stvoriti nove.

drago

pre 11 godina

(Nikola, 31. oktobar 2012 10:39)
To vrijedi za Dinamo ali ne i za ostale hrvatske klubove. Zato ne lupaj.
Najveca generacija u jugo nogometu je hajdukova 70-ih a bogme nije daleko ni ona iz 50-ih.

n

pre 11 godina

Ja sam navijac Partizana i ne zelim da branim zvezdu jer znam da je dosta toga tacno iz ove izjave bbb. Ali Dinamo je uvek bio MNOGO manji klub od Zvezde i Partizana u ex-YU. To sto oni osvajaju titule u Hrvatskoj, to ih nikada nece podici iznad Zvezde i Partizana. Odnos u ex-Yu je bio kao sada u Spaniji. Prvo Real i Barsa pa onda jedno pet, sest mesta nazad idu Valensija, Atletiko Madrid,Sevilja itd.

tomo

pre 11 godina

Vidim da mnogi ne shvaćaju članak ... Crvena Zvezda je u svemu ovome nebitna. Zvezdu su u Jugoslaviji gurale sudije, to je nesporno, kao što danas suci guraju Dinamo. Lako je osvajati titule i kupove u Hrvatskoj uz toliko novca na raspolaganju, nikakvu konkurenciju, pa ako i tad zapne tu su suci. S druge strane u Europi Dinamo ne može ništa napraviti. Klub, kao udrugu vlastitih članova, apsolutistički vodi čovjek kojeg niko nikada nije izabrao i potvrdio na izborima već mu podršku daje skupština koji čine osobe koju je taj isti izvršni potpredsjednik tamo postavio. Bilo bi smiješno da nije žalosno ...

delija

pre 11 godina

hahaha samo se pitam ako "veliki" partizan i dinamo ne namestaju zasto onda nema navijaca kad u vasoj jadnoj istoriji nikad niste bili bolji. Kompleksasi i jedni i drugi..

Johnny The Great

pre 11 godina

Ijao čoveče, kakvo nadmudrivanje, simpatizeri sva 4 kluba se prepucavaju svako sa svakim kao nekad, superrr, treba ovakvih tema biti više....Napred Partizan!!!!!!!!!!

KODAR78

pre 11 godina

Sve je i sada isto, sudije i dalje guraju zvezdu nema utakmice bez penala i crvenog kartona, gola iz ofsajda, produzene utakmice ali ne vredi nista ne znaju pa ne moze ni to da im pomogne. U Evropi zna se domet predkvalifikacije i kraj i onda kuknjava i brojanje navijaca. Mi necemo da brojimo navijace, nego titule postena podela posla. Dinamo=zvezda.

Koreografi..

pre 11 godina

Partizan - Makabi Petah Tikva 2-5, Dinamo Zagreb - Olimpik Lion 1-7.

Hvala, prijatno.
(Koalicija, 31. oktobar 2012 13:38) Spartak Zlatibor voda - Crvena Zvezda 3:0... I to u namestenoj ligi. Ajde tutanj,,,,!!!

.

pre 11 godina

Vidim da smo svima trn u oku cak i kad nismo prvi,to je prosto neprocenjivo.Sve dok se fudbal bude igrao na ovim prostorima Zvezda ce biti jedini sinonim za istinski veliki klub.I ne samo zbog toga sto je ona najtrofejniji,najveci i najpopularniji klub u bivsoj SFRJ vec i zato jer je naterala sve navijace drugih klubova da vise mrze nju nego sto vole sopstveni klub.Zvezdo hvala ti sto postojis

Sever

pre 11 godina

Pozdrav za osobu koja se potpisala sa "Torcida" - ona je rekla istinu 100 %. Jedini pravi klubovi u onoj velikoj Jugi bili su Zvezda i Hajduk - jedine prave vrednosti su na Severu, crveno belom ili bilom - a susret Zvezda Ajduk nije bio derbi, on je bio više od derbija. Pozdrav i za ostale Torcidaše.

lapid

pre 11 godina

Pre nekoliko dana gledam kako su se pored kontejnera potukle dve grupe sakupljača sekundarnih sirovina. E, tako meni izgledaju naglabanja "velikih" Zvezde i Dinama. Šta je bilo, bilo je, u sportskom smislu, ima bre suze da ronite za Jugoslavijom i njenom ligom. Lično sam protiv bilo čega takvog (da ne bude zabune), ali ono je bilo i neće se ponoviti. Nego nekakvi zadrovi i bsk-ovi kroje kape.

spasimo se od zaborava

pre 11 godina

I to u najkritičnijim trenucima kao što je bila ‘afera Planinić’ kad je ‘bijelima’ dokazano dogovaranje utakmica u trokutu sa Željezničarom i Trešnjevkom.

- Hajduk, Željo i Trešnjevka su izbačeni iz lige, to se događalo u listopadu 1965. – prisjetio se Luka Bajakić, koji je u to doba baš bio predsjednik HNS-a, te nastavio:

- Tada smo se mobilizirali da spasimo u prvom redu Hajduka, ali i druga dva kluba. Sve smo poduzeli, pomogao je mnogo i Ivan Šibl, predsjednik Dinama, da se klubovi kazne s minus bodovima, uspjeli smo...

Hajduk se jedva spasio. E, to je zanimljiva priča, Hajduk je dospio u tešku poziciju, ‘bijeli’ su trebali bod spasa dobiti u Nišu, izgubili su s 1:2...

- I da je beogradski Radnički pobijedio Sarajevo na Koševu bilo bi gotovo za Hajduka. Uspjeli smo dogovoriti da utakmicu u Sarajevu vodi Stjepan Varaždinec, istaknuti zagrebački sudac. On je spriječio da Radnički u posljednjoj minuti dođe u vodstvo, odsvirao je kraj – autentično nam je potvrdio Bajakić saznanja do kojih smo došli iz sudačkih krugova.

Wego

pre 11 godina

A grobari se javljaju e grobari?! Kao mi namestamo a oni su cisti,A nismo videli titulu toliko godina,podrzavaju svoju bracu iz BBB, ahahha nema sta lepo je videti da drzite zajedno....

Nema postenih, ali to ne utice na poredak na tabeli ni malo...

pre 11 godina

Ceo svet vidi da Zvezda namesta utakmice...BBB barem priznaju i ne zele da to njihov tim, Dinamo, radi dok zvezdasi kukaju na sve ostale.... To se u nasem narodu kaze: slep ispred ociju. (Miki, 31. oktobar 2012 11:06)

Dinamo i Zvezda namestaju a jedino je Partizan posten...tako je lazi sam sebe...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Wego, 31. oktobar 2012 13:37) Ko kaze da ne namesta, ale za razliku od vas mi to hocemo da priznamo. Po vama svi drugi namestaju osim vas, a realno vam je 80% utakmica napakovano... Vi realno poslednje tri godine imate ekipu koja bi bila lagano u sredini tabele, ali namaknete dvadesetak bodova iz namestenih, pa sto ne bi i Partizan... Nije valjda lud da vam prepusti titulu, a gori ste od njega realno duplo...

drago

pre 11 godina

(ja, 31. oktobar 2012 11:57)

Haha cekaj malo jesi li to upravo spomenuo CIU i Vatikan buahahaha XD

A Ljubljana i Maksimovic? To se nije desilo, ha?

Vuk

pre 11 godina

E grobari, grobari... Mi mozda kupujemo utakmice, ali ih vasi PRODAJU.
A gde su pare? Pa Partizan je prodao fnale Kupa sampiona kad to niko u Evropi nije radio! I umesto da Srbija ima prvaka Evrope pre 40 i kusur godina, vasi su prodali utakmicu, raprodali posle ekipu, Partizan posle do trenera Ivana Golca nikad nista nije uradio u Evropi! Sta su vasi uradili sa svetskim cudom Milosom Milutinovicem kad je bio mlad igrac?
Pa on je imao potencijal da bude najboli igrac sveta svih vremena, upropastili su coveka...

Ostale prigode da ne pominjem, takve neverovatne eliminacije kakve ste vi imali nisu zabelezene nigde u Evropi!
Sredite vi prvo vase lopove pa se posle bavite nasim, dobro ste dosli!

Deki

pre 11 godina

Ova usporedba je nemoguca misija. Porediti ova dva kluba je isto kao i porediti Ficu i Mercedesa,naravno u korist Beogradskog kluba.Ovaj Dinamo mene licno veoma podseca na Partizan, ima tu dosta slicnosti. U staroj Jugi nijedan od ova dva kluba nisu imali neki zavidan rezultat u Evropi. Jesu u ranom posleratnom periodu,ali potom sve sami blamovi na euro sceni. Oni postaju "ozbiljni" fudbalski kolektivi tek po raspadu one drzave i po dolasku smutnih 90 - tih. Njihovi najveci uspesi u Evropi to i potvrdjuju,posto tek poslednjih godina uspevaju da se ostvare na ino sceni sa ulascima u ligu sampiona.Ali je i to poprilicno jadan utisak tim pre kad pogledamo skor rezultata u evro ligama. Bolje je i da ne ulaze u te grupne faze kad tamo ionako sluze kao vreca za trening jedva prosecnim evropskim klubovima. O imenu Zvezde u evropskim razmerama glupo je i trositi reci.Zato se meni cini da ova dva drzavna projekta vise lice jedan drugom i mislim da tu spominjanja svetlog imena Crvene Zvezde nije bas prava mera. Ko nam predstavlja region u fudbalskom svetu,ne cudi ovakav kvalitet obe lige,kao i obe drzave uopste. Jadno i cemerno.

Gabrijel Omar

pre 11 godina

Cinjenica jeste da kod "susjeda" jos uvek ima nezdravog rivaliteta i opsednutosti srpskim klubovima jos od SFRJ dana,ali - ova vest je i vrlo indikativna na jedan drugi nacin a to je da je vec postala cinjenica da je Zvezda toliko upropastena u zadnjih 10 godina da je,mal'te ne usla u recnike kao sinonim za raspad i lose vodjenje kluba.Ja sam Zvezdas,nije mi ni najmanje pravo zbog takvih poredjenja,ali istina jeste da su Zvezda i Hajduk najvise poharani i upropasteni,samo sto je Zvezda veca i bitnija na makroplanu pa je upecatljiviji primer.Bojim se da ce to uci u upotrebu kao i termin "Balkan"...

Djuka11111

pre 11 godina

Daleko ste vi od Zvezde prijatelji...
(Realno, 31. oktobar 2012 11:14)

Izgleda da jesu, moraju mnogo bolje da namestaju da bi bili kao vi...

marko

pre 11 godina

ja ne znam da li se ljudi prave ludi ili su odgledali neku utakmicu zvezde i partizana protiv bilo kog kluba iz srbije; pa nek posteno kazu jeli bilo favorizovanja; veciti jesu mnogo bolji od nekih ali bez pomoci sudija ne bi im bila zagarantovana prva dva mesta; evropa je najbolji parametar; pricamo o uspesima i neuspesima iz proslosti a bate borisov u zadnjih 5 godina ima vise pobeda od zvezde i partizana zajedno; pa eto merila, losiji smo i od belorusije koja u nikad nista nije predstavljala u fudbalu

Wllaxy

pre 11 godina

@ KODAR78

Sva sreca pa vasi protivnici nisu dobili nijedan crveni karton! Ups, izvini moja greska - vasi protivnici su na 10 prvenstvenih utakmica na 5 utakmica dobili crvene kartone (BSK, OFK, Hajduk (K), Rad, Javor) - vise nego na nasim...
Sva sreca pa vama ne dosudjuju penale za razliku od nas! Ups izvini moja greska - za nas u prvenstvu nije sudjen jos nijedan penal i sudjen je jedan u kupu dok je za vas u dosadasnjem delu sezone sudjeno vise od jednog penala...
Sva sreca pa se vase utakmice ne produzuju za po 5 i vise minuta! Ups izvini moja greska - vas mec protiv Nefcija je bio produzen za vise od 5 minuta samo sto ste vi nesposobni da date gol, a u tom vremenu vam jos sude i penal...
Sva sreca pa vama u UO ne sede predsednici drugih klubova! Ups izvini moja greska - sada sedi Djurdjevic iz D. Srema, bio i Vukadinovic ali to nije sukob interesa...
Sva sreca pa se protivnici ne bune na vase "postene" pobede - Ups izvini moja greska - bunili su se Javor, OFK, Rad da su pokradeni...
Sva sreca pa vi ne ispadate u sezoni kupanja - Ups izvini moja greska - kako se zove ono sto vam je uradio AEL, a onda ste ostali da se jos malo brukate jer gol ne mozete da date na vise od pola utakmica u Evropi pa cak ni protiv strasnog Nefcija...
Sva sreca pa ne lupas! Ups izvini moja greska - lupas samo tako, ali to je po onom kad lopov prvi vice "Drz'te lopova"!

021's

pre 11 godina

@Toni:verovatno si u pravu za to sto si nabrojao ali sta je bilo '75. kada je vama Hajduku Zvezda dala nasred Marakane pobedu iz 1 u 2 samo da Vojvodina nebi bila prvak,naravno po politickoj direktivi.Nama,Vojvodini,je CZ otela i titulu devedesetih kada je Kovacevic dao gol rukom za 2:2 a Partizan kup pre 3 godine nevidjenom pljackom.Tako da vi lopovi iz "velike cetvorke" umesto sto se prepucavate ko je vise ukrao,treba da kleknete i molite za oprostaj jer zbog vasih spletki je trpeo ceo fudbal iako smo uvek imali fudbalere u prvih 5 po talentu i kvalitetu na svetu u zadnjih 60 godina.

Dominator

pre 11 godina

Gospodo novinari, po cemu ste to zakljucili da se misli na zvezdu u bivsoj SFRJ kad se iz teksta lepo vidi da se misli na sadasnju zvezdu (mada sve moze da vazi i za onu bivsu)

KODAR78

pre 11 godina

@Wllaxy
,Brate,druze,priljatelju,komsija najzad si pronasao krivca zasto tvoje propalo (ne)sportsko drustvo ne moze godinama da osvoji nijednu vredniju titulu,zasto su deceniju u senci Partizana,i godinama gube u direktnim susretima sa Partizanom.Priznajem to sam ja,trebalo ti je malo vise vremena da me otkrijes,mislis da ce sada krenuti na bolje,nece.

Marko

pre 11 godina

Ovde niko ne prica da partizan ne namesta, nego da optuzujete toleta da partizanu namesta titule a ocigledno je da vise sumnjivih utakmica odigrate.. Gledajuci ovu sezonu to izgleda smesno, a samo izvadite statistiku sudjenih penala u poslednjih 20 godina u odnosu na partizan i shvaticete da malo vise namestate..

info

pre 11 godina

Autor ovog propćenja je Zvonko Alač, novinar index.hr-a, veliki grobar i srbofil (otud spominjanje Zvezde).

On je potparol ove grupice bednika koji su ostaci ostataka nekadašnjih BBB.

Ne može ih se skupit više od 150 na tribini ali zato imaju medijsku mašineriju kojoj dnevno truju sve šta valja u HR fudbalu.

stari partizanovac

pre 11 godina

Partizan=Crvena Zvezda=mafijasi & namestanja.

Sta se toliko prepirete medju sobom kad smo u istom **anju?? Sve dok fudbalom vlada ova garnitura, sve ce biti isto.

A vi tzv. 'partizanovci' i 'zvezdasi' se pljujte medjusobno i merite ciji je duzi....

...dok vam se u FSS-u smeju zagrljeni sa svakojakim 'menadzerima'.

th1950

pre 11 godina

ja sam torcidaš al svaka čast purgerima..imaju onu stranu koju rijetko koja skupina ima a to je ponos!!!! ako treba zanjihove ideale i rat će život dat!!! respect from torcida osijek!!!!

Nick

pre 11 godina

A najsmesnije mi sto se javljaju grobari da govore kako Zvezda namesta,ej vi? Pa za sta bre mi da namestamo,za drgo mesto jel? Kad vas optuzuju za pomoc sudije ,onda je to zavera protiv Partizana a sad podrzavate BBB...!?

baki

pre 11 godina

Samim tim sto je u pitanju saopstenje navijaca, ono gubi na tezini. Poznata je praksa da se "navijaci" uvek oglasavaju iz sopstvene koristi.

Nick

pre 11 godina

(Tokijo-Bari se i dalje sanja a "ona" sve manja, 31. oktobar 2012 11:11)

A vi bi da nije vasih sudija,bili bi 10...e grobari pricaju o postenju..

boban,nis

pre 11 godina

U pravu su 100%.Samo su pogresili sto nisu spomenuli i Partizan,jer ova dva kluba su kod nas povlascena non stop.Evo primera,pri rezultatu 2-2 Zvezda-Radnicki igralo bi se sve dok Zvezda ne postigne gol,mozda i 110 ninuta.

Samoborac

pre 11 godina

Ja se sjecam jugo lige pa eto da i ja nesto kazem.Zvezda je najveci klub bivse juge zbog titula i KES-a.Dinamo je naslabiji od velike cetvorke,ALI:Dinamo uz 4 titule ima i 11 drugih mjesta.Najvise od svih. Sto je i vise nego sumnjivo.Dinamo uz 7 kupova ima jos i 8 izgubljenih finala.Najvise od svih.U medjusobnim omjerima Dinamo ima pozitivan skor sa Hajdukom (2-3 tekme) i negativan sa Partizanom (2-3 tekme) i sa Zvezdom (5-6 tekmi)dok je Zvezda unistavala Partizan a Partizan Hajduka.Sto se tice nastimavanja,svi su stimali.Ali se vise islo niz dlaku onima gdje je bio centar moci.(Terazije)Partizan je nabavljao igrace uz prijetnju vojnog roka ili obecavanjem povlastica kod odsluzivanja vojnog roka.Zvezda je imala odlicnu momcad ali je ruku na srce imala i suce koji su pogurnuli kad je zapelo.Usporedjivati ondasnje momcadi sa sadasnjima nema smisla.Oni klubovi iz jugolige bi pojeli ove danas.3-4 razlike bez napora.Liga je bila jaka jer se prije 28 godine nije smjelo ici igrat van.Zamislite samo sve igrace iz svih republika koji igraju vani a imaju manje od 28.I sad ih zamislite u jednoj ligi.I da se razumijemo ja sam Dinamovac.Pozdrav svim normalnim ljudima.

Nicks

pre 11 godina

Vidim po prvim komentarima da istina boli jako. I treba... (Neka boli, 31. oktobar 2012 11:50)

Istina boli vas ocigledno grobari, pa se sad tesite hrvatskim saopstenjima...

hakuna matata

pre 11 godina

Ako na ovim komentarima nisam pročitao jedno 200 puta riječ "kompleks" onda nisam pročitao niti jedan komentar.

Svaka vam čast.

Nick

pre 11 godina

ahahahahaaha pogodise decki u metu pravo,Lukicu reaguj! (Saopstenje, 31. oktobar 2012 10:49)

Vidim po prvim komentarima da istina boli jako. I treba... (Neka boli, 31. oktobar 2012 11:50)

pa svi znaju da je zvezda imala, ima i imace obilatu sudijsku pomoc zato su ih i prozvali "ciganima" ( colic,blazo zuber, folic, sipka , babarogic, majo vujovic....nastavice se) (solunac, 31. oktobar 2012 11:43)

E ko se to nama javlja oni koji iz pomoc sudija toliko titula osvojise....Ja bi da sam na vasem mestu cutao..Vi bi poslednji koji nesto smete da kazete.Mi namestamo drugo mesto jel?!Ccc

gabriel...

pre 11 godina

da ne raspravljamo CRVENA ZVEZDA I HAJDUK SPLIT je jedino sto je ikada valjalo u Jugi...

p.s I UVEK CE ZIVETI I VALJATI..

ali vi grobarcici i purgercici nemozete to razumeti...LJUBAV PREMA KLUBU

Ratomir

pre 11 godina

Dinamovce najvise bole tolike Zvezdine titule. I sto su osvojili svega par titula...A koliko ih tek boli ona Evropska titula pred rat...Mogusamo da zamislim

Dragan BL

pre 11 godina

Meni kao Zvezdašu je izuzetno drago da vidim Dinamo i Partizan u istoj priči. Dva kluba koja su politički podobna, sa svom mogućom 'logističkom' podrškom. A drugi im ovakvi ili onakvi...
Liga šampiona 4000 gledalaca, ovi u Lavoru sa svim navijačkim grupama nemaju ni 2000 navijača na utakmici. Igrajte i dalje za menadžere i za internet publiku!

my way

pre 11 godina

Ima jedan srpski klub koji isto kao Dinamo osvaja titule i posle se sramoti u Evropi u svakom pogledu, te je mnogo bolji za poredjenje, ali su kompleksi koje je Zvezda svima nabila mnogo veliki...

dzozey

pre 11 godina

Hehe sto mi je milo. Oko srca mi je toplo. Logika Zvezdinih navijaca: Partizan igra skoro svake godine u Evropi i prodaje igrace za mnogo vece pare od Zvezde - Zvezda ne zna sta je to Evropa i najcesce gubi u derbiju = Partizan namesta. Mozda se opametite kad vam neko sa strane kaze kako stoje stvari, ali ne verujem.

Joao

pre 11 godina

Znam da će se mnogi osetiti prozvanim, ali mene zaista ne zanima šta misle navijači državnog kluba u Hrvatskoj i u kom kontekstu nas spominju! To su poznate frustracije iz klubova koji nisu bili ni do kolena Crvenoj Zvezdi i profitirali su tek u ovim raspadnutim, međuopštinskim ligama koje su nastale raspadom Jugoslavije. Ima ih i ovde.

Nikola

pre 11 godina

U Staroj jugoslaviji tj u Hrvatskoj, je vladalo misljenje od navijaca Hrvatskih klubova da Beogradske klubove guraju sudije, i da tnjihov Dinamo ne moze da osvoji titulu. A dinamo je svega 4 titule osvojio.Eto odakle ti kompleksi njihovi prema Srpskim klubovima i najuspesnije tad Crvene zvezde.Ndadam se da vam je sad barem malo jasno… A

bgd

pre 11 godina

Isti slucaj je i u Srbiji gde, jedna organizovana ekipa ljudi, vec dve decenije pokusava da od svog zauvek prosecnog tima napravi Zvezdu.

Isto tako vam je zajednicko, da vam je odavno postalo jasno da Zvezda nikada necete biti, ali cete kao i sada o njoj pricati, sanjati, mrzeti je iz dna duse, i opet pokusavati da budete bar na jedan dan kao Crvena Zvezda!

Krang

pre 11 godina

BBB=GroBari Znamo da boli na svakoj utakmici min. 10000, Trofej sa velikim usima i Tokio. Bratski Drzavni projekti o tome mogu da sanjaju!

1970

pre 11 godina

Recept za pobedu Zvezde. Od pocetka utakmice skandiramo "Tole lopove" i izvrsimo pritisak na sudije a onda glavni glumac Kasalica iznudi penal ili neki crveni i onda se prestane sa skandiranjem. I tako iz kola u kolo do konacne pobede

Miki

pre 11 godina

Ceo svet vidi da Zvezda namesta utakmice...
BBB barem priznaju i ne zele da to njihov tim, Dinamo, radi dok zvezdasi kukaju na sve ostale.... To se u nasem narodu kaze: slep ispred ociju.

torcida

pre 11 godina

Kakav partizan i dinamo, dinamo nema navijace a partizan je obicni vojni club, dok je zvezda velicina, danasnji bbb su u pravu sto su protiv mamica jker je namistena liga.
Dao bi sve za derbi sa zvezdom, jebes inter barcelna nije to derbi, ni dinamo nije derbi, partizan isto mi nije napet

Константин

pre 11 godina

Када смо већ код лиге и сјајног фудбала бивше државе могу само да кажем: да би се направио Динамо као некадашња Звезда потребно је да буде дуууго година сјајан у Европи, некад мање а некад и најсјанији. Подсјетићу да је 1991. Звзеда била на 5. мјесту вјечне листе клубова учесника европских такмичења.
Е моја дјецо, да нам је фудбал као некада пратили бисте га више од Премијер лиге.

Ignacio

pre 11 godina

Jel moguce da ovde grobari podrzavaju ove Hrvate koji isto tako kukali na onih 0.6 sekunde , kao Cibona je ostecena i slicno. Zar ne primecujete komplekse bez obzira dal je Zvezda,Partizan reprezentacija...

krompir-pire

pre 11 godina

Potpuno se slazem sa BBB,samo nisu dobro uporedili.....Zvezda nista nije osvajala ovih godina,vise Dinamo lici na Partizan!!!Svake godine osvaja titule a sve manje navijaca na stadionu!!!

Cirez D

pre 11 godina

Kazu navijaci kluba kojem je najveci uspeh ucestvovanje u LS. Isto tako su Zvezdu pomagali u Evropi tih godina o kojima doticni pricaju,jer da nisu kako bi igrali finale Kupa Uefa,polufinale LS,osvojili tu istu LS. Hvala sudijama zaista. I hvala Zvezdi sto vam je svima nabila tolike komplekse tih godina,da se necete moci izleciti ni za sledecih 100.

Vlado

pre 11 godina

Europski prvak???? Halo ljudi, to je bilo prije 20 godina. I uostalom to nije bila FK Crvena zvezda, nego 'državni projekt Crvena zvezda' u koji su igrači morali milom ili silom dolaziti u Beograd.

Realno, prava FK Crvena zvezda je klub koji već 20 godina pokušava doći do nekog trofeja u Srbiji ili izdržati do sredine osmog mjeseca Europi. Prava realnost Zvezde je Jagodina, Novi Pazar, Hajduk Kula, a ne Marseille, Bayern, Colo Colo.... To se jedanput dogodilo i nikad više! Zašto? Zato što najbolji Hrvati, Makedonci, Bosanci vjerojatno dugo vremena neće stupiti nogom na Marakanu

Dorcol

pre 11 godina

Poredjenje Dinama,Hajduka i Partizana sa Zvezdom ima smisla kao i poredjenje Masai plemena sa Rimskim carstvom.Ratovali su i jedni i drugi,ali su im dometi ipak bili razliciti,zar ne?

Stefan

pre 11 godina

Kopleksasi...poput Grobara.Nikad nece ni jedni ni drugi biti blizu Zvezde.Jedino sto nam je zajednicko je to sto svi imamo u fudbalu Lukice,Mamice,Djurice,Karadzice..

Ignacio

pre 11 godina

Ceo svet vidi da Zvezda namesta utakmice...BBB barem priznaju i ne zele da to njihov tim, Dinamo, radi dok zvezdasi kukaju na sve ostale.... To se u nasem narodu kaze: slep ispred ociju. (Miki, 31. oktobar 2012 11:06)

Namestamo za sta?! Prvi put cujem da se dugoplasirani namesta utakmice a prvi je sasvim cist?!

ja

pre 11 godina

Kada pitate navijace Dinama i Hajduka zasto su njihovi klubovi u SFRJ bili inferiorniji u odnosu na srpske, oni ce vam reci - Tito, sudije, CIA, BIA, Vatikan i slicno

Ne mogu da se pomire sa cinjenicom da ce vecno biti iza nas. Mora da su im i sudije krive sto u Evropi nisu prezimeli 200 godina

Звездаш циник

pre 11 godina

"Од Динама нам правите Звезду".

Шта, зар не желите да постанете прваци Европе?

Žarko

pre 11 godina

vazda tvrdim da se ljubitelji fidbala u srbiji dele na one koji navijaju za zvezdu i one koji navijaju protiv zvezde, a izgleda da se takva situacija može preslikati na celu ex-yu.

sasas

pre 11 godina

Ovo je samo dokaz koliki su hrvatski kompleksi prema najvecem srpskom klubu. Da oni ne pomenu Partizan koji im je nakon osnivanja na silu pokupio sve najbolje hrvatske i zagrebacke igrace i na njima izgradio svoju istoriju, nego pominju Zvezdu, e to je drugovi zavidnost u svojoj esencijalnoj formi.
Da ne pricam o tome da Zvezda nikad nije privatizovala bivsu ligu kao Dinamo danas svoju, da nikad nije uzela vise od 3 titule u nizu, a danas neki uzimaju po 5 i 7 itd.

ivan kg

pre 11 godina

I Hrvati Vas provalili. A Vi budite i dalje slepi i verujte propagandi Lukica da je sve kriv Tole. Najlakse je za svoje neuspehe okriviti druge

maki

pre 11 godina

Ok, ako je tako kako oni kazu da su Zvezdu forsirale domace sudije neka objasne zasto su je forsirale i STRANE sudije i zbog cega je do raspada Jugoslavije zvezda igrala: 5 cetvrtfinala KES, 3 polufinala KES, 2 cetvrtfinala kupa UEFA, 1 polufinale kupa UEFA, 1 finale kupa UEFA... necu da pominjem kupove sajamskih gradove, srednjeevropske i slicno... Osvajanje KES je cinjenica koja ih posebno jedi pa ne vredi ni objsanjavati.

SX4

pre 11 godina

Ceo svet to zna,samo zvezdasi ne...
(P.F.C., 31. oktobar 2012 11:18)

Hhahahahhah, pa tako je, naravno!!!! Konačno i neko sa strane da kaže ono što je svima u Srbiji odavno jasno....kad god neko pomene ovo u Srbiji, ispadne da napada ''Stuba Srpstva'' i FK ''instituciju'' hahahhaaha...
(Bane, 31. oktobar 2012 11:16)

Merna jedinica za pomoc sudija - 1 CZV :)
(dusa, 31. oktobar 2012 11:15)


A evo i "postenih" grobara, namestaju petardu protiv Petah tikve na svom stadionu, ali su zato cisti i posteni u Jelen super ligi?! Mucnite malo glavom...a ne samo da pljujete po CZ.

H8er

pre 11 godina

Par pitanja za Delije :

Da li je Tole kriv sto ste pobedjivali PSV sa 3:1, a danas gubite od Rena lagano?
Da li je Tole kriv sto ste pobedjivali Romu sa 3:1, a danas gubite od Bordoa (tadasnja Roma je pet klasa iznad ovog Bordoa)
Da li je Tole kriv sto ste od Milana i Bajerna gubili jedva, sa golom razlike, a danas vas razbije Spartak sa 3:0?
Da li je Tole kriv sto ste od Milana i Bajerna na tri meca primili sest golova, a danas od NAFTANA IZ BELORUSIJE - SEST golova na DVA meca sa igracem VISE i ponistenim golom Naftana?
Da li je Tole kriv sto ste rasprodali generaciju koja je mogla u Ligu Sampiona sa Zigicem, a posle toga klub objavio dugove da se smrznes?
Da li je Tole kriv sto ste smenili Pizona u sred sezone i doveli Dostanica?
Da li je Tole kriv sto su vas predvodili Den Tana, Spasojevic, Ivic, Lukic?
Da li je Tole prodavao igrace?
Da li je Tole nudio sumnjivim igracima basnoslovne sume u ugovoru?
Da li je Tole igrao umesto vas Ligu Evrope?

Ako na sva pitanja odgovorite sa "DA", onda se povlacim, nemam reci. Onda vas se plasim.

dinamo zg

pre 11 godina

od 1960. do 1990.(kad se hijerarhija posložila) dinamo je uzeo 1 naslov, 9 puta bio drugi i 6 puta treći, ko tvrdi da to nije bizaran i sumnjiv podatak pravi se ili je blesav.

Tokijo-Bari se i dalje sanja a "ona" sve manja

pre 11 godina

Svi im se podsmevaju a oni dižu neke crvene kartone, božeee. Da nosite neke plave, zelene ili dr. dresove realno bili biste šesti, sedmi na tabeli, al ne, kuhinja radi a posledica toga će biti šesta u nizu a sedma tako blizu. Uzdravlje!

sasa

pre 11 godina

Europski prvak???? Halo ljudi, to je bilo prije 20 godina. I uostalom to nije bila FK Crvena zvezda, nego 'državni projekt Crvena zvezda' u koji su igrači morali milom ili silom dolaziti u Beograd.

Realno, prava FK Crvena zvezda je klub koji već 20 godina pokušava doći do nekog trofeja u Srbiji ili izdržati do sredine osmog mjeseca Europi. Prava realnost Zvezde je Jagodina, Novi Pazar, Hajduk Kula, a ne Marseille, Bayern, Colo Colo.... To se jedanput dogodilo i nikad više! Zašto? Zato što najbolji Hrvati, Makedonci, Bosanci vjerojatno dugo vremena neće stupiti nogom na Marakanu
(Vlado, 31. oktobar 2012 13:43)
Sinko dragi, jedino gde se moralo ici na silu jeste u Partizan, koji je raznim direktivama pokupio najbolje zagrebacke igrace a posle se pretilo vojnim rokom ako ne predjes u taj klub. U Zvezdu se nikad nije moralo na silu.
Sto se tice toga da se to jedanput dogodilo, jeste, ali dogodilo se, a lako je moglo i vise puta. Pitaj starije koliko je malo Zvezdi nedostajalo 71. ili 92. da igra finala na Vembliju, pitaj za kradju u finalu kupa uefa 79. itd. Zvezda je uvek bila fudbalski pojam na ovim prostorima i po broju odigranih utakmica i pobeda u evropi je daleko, daleko najuspesniji klub.

Deki

pre 11 godina

Ova usporedba je nemoguca misija. Porediti ova dva kluba je isto kao i porediti Ficu i Mercedesa,naravno u korist Beogradskog kluba.Ovaj Dinamo mene licno veoma podseca na Partizan, ima tu dosta slicnosti. U staroj Jugi nijedan od ova dva kluba nisu imali neki zavidan rezultat u Evropi. Jesu u ranom posleratnom periodu,ali potom sve sami blamovi na euro sceni. Oni postaju "ozbiljni" fudbalski kolektivi tek po raspadu one drzave i po dolasku smutnih 90 - tih. Njihovi najveci uspesi u Evropi to i potvrdjuju,posto tek poslednjih godina uspevaju da se ostvare na ino sceni sa ulascima u ligu sampiona.Ali je i to poprilicno jadan utisak tim pre kad pogledamo skor rezultata u evro ligama. Bolje je i da ne ulaze u te grupne faze kad tamo ionako sluze kao vreca za trening jedva prosecnim evropskim klubovima. O imenu Zvezde u evropskim razmerama glupo je i trositi reci.Zato se meni cini da ova dva drzavna projekta vise lice jedan drugom i mislim da tu spominjanja svetlog imena Crvene Zvezde nije bas prava mera. Ko nam predstavlja region u fudbalskom svetu,ne cudi ovakav kvalitet obe lige,kao i obe drzave uopste. Jadno i cemerno.

AK

pre 11 godina

Prava vest da jedni (BBB) lece komplekse a drugi (Grobari) skrenu paznju sa svojih namestanja, filijala i ostalog. Zvezda u bivsoj Jugoslaviji nikad nije bila sampion 7 puta zaredom kao Dinamo danas, cak ni 5 puta zaredom kao Partizan danas, najvise sto je mogla je 3 puta u nizu.

Andrej77

pre 11 godina

Au, mislio sam da su "navijaci" Partizana najgori ali kompleksi definitivno ne poznaju granice. Mali klubovi, mali ljudi, nikad na stadionu.. saka jada.

Grobar

pre 11 godina

Ono što je nas i Dinamo i bojse oduvek spajalo (osim mesta nastanka, istih velikih ljudi koji su nas stvarali i za nas navijali, mnoštva zajedničkih igrača) je između ostalog i mržnja prema zvezdi.

PV

pre 11 godina

...Sedam žutih kartona za Zadrane, jedan crveni, izmišljanje prekršaja u zoni udarca, produžavanje utakmice pet minuta, produživanje produžetka šest minuta...
Sve opisano se i danas sudi Zvezdi, a ne samo u SFRJ.

Uvik će vas pratit bruka, 6 komada od Hajduka

pre 11 godina

Grobari šta vi Hajduk prozivate !?
Hajduk ima samo dva manje naslova od Partizana ali zato 4 kupa više, ako ćemo računat obe Jugoslavije imamo jednako naslova, ali naravno s obziron da je Hajduk najstariji klub od velike četvorke a ne vojni JNA produkt iz Zagreba to vam nećemo uzet za zlo. Inače Hajduk jedini od svih klubova iz bivše SFRJ ima pozitivan skor sa Zvezdon. Također Hajduk je klub koji je treba bit današnji Partizan kad mu je ponuđeno da pređe u BG i bude vojni klub. Naravno to se odbilo inače bi danas večiti bia Hajduk-Zvezda(ali ne Kula) . Također da napomenem, Hajduk je jedini klub sa ovih prostora koji je osvojio prvenstvo bez poraza i to baš protiv zvezde na dan kad je Torcida (najstarija navijačka skupina u Europi) osnovana. Pozdrav svim ljudima dobre volje

Wego

pre 11 godina

Ceo svet vidi da Zvezda namesta utakmice...BBB barem priznaju i ne zele da to njihov tim, Dinamo, radi dok zvezdasi kukaju na sve ostale.... To se u nasem narodu kaze: slep ispred ociju. (Miki, 31. oktobar 2012 11:06)

Dinamo i Zvezda namestaju a jedino je Partizan posten...tako je lazi sam sebe...

Tolle

pre 11 godina

Vest koja nema apsolutno nikakve veze sa Partizanom, a Partizan se spominje u 80% komentara.Ironija je sto se u vecini njih spominje kompleks.Za starije generacije ne znam da li imaju kompleks, ali hvala Bogu, ja sam rodjen u idealnom trenutku da se ne secam 1991. i da je, otkad znam za sebe, Partizan neuporedivo uspesniji.U svakom slucaju, nastavlja se mrtva trka izmedju Hajduka i Zvezde ko ce pre da osvoji titulu.I da, Dinamo nam jeste blizi od vas.Kada nasa reprezentacija bude gostovala u Zagrebu, oni ce manje zvizdati srpskim reprezentativcima od vas, a i za razliku od vas ih nece fizicki napadati.

.

pre 11 godina

Vidim da smo svima trn u oku cak i kad nismo prvi,to je prosto neprocenjivo.Sve dok se fudbal bude igrao na ovim prostorima Zvezda ce biti jedini sinonim za istinski veliki klub.I ne samo zbog toga sto je ona najtrofejniji,najveci i najpopularniji klub u bivsoj SFRJ vec i zato jer je naterala sve navijace drugih klubova da vise mrze nju nego sto vole sopstveni klub.Zvezdo hvala ti sto postojis

1989

pre 11 godina

Da budemo realni : partizan i dinamo (u onoj ligi koja nikako ne moze da se uporedi sa ovim ligama danas) zajedno nisu osvojili titula koliko je Zvezda. Tada smo iz te lige isli u evropu i pravili velike rezultate dok sada samo partizan i dinamo osvajaju a u evropi ne mogu ni gol da daju. Ko onda namesta pa i jedni i drugi ste osvojili vise titula u zadnjih 5 godina nego u proteklih 50.

info

pre 11 godina

Autor ovog propćenja je Zvonko Alač, novinar index.hr-a, veliki grobar i srbofil (otud spominjanje Zvezde).

On je potparol ove grupice bednika koji su ostaci ostataka nekadašnjih BBB.

Ne može ih se skupit više od 150 na tribini ali zato imaju medijsku mašineriju kojoj dnevno truju sve šta valja u HR fudbalu.

cz-pro

pre 11 godina

Deca su očigledno mislila na predratnu Zvezdu. Mislim da je to još samo jedan dokaz kompleksa koje je ovaj Beogradski klub nabio svima sa prostora bivše Juge. Jer nisu Rajko Mitić, Pižon, Piksi, Džaja, Šeki, Dejo i ostali bili među najboljim igračima sveta svoga vremena zato što je na nekoj utakmici sudija produžio minut-dva više ! Jednostavno su bili "čarobnjaci" ove igre i zahvaljujući takvim igračima Zvezda je bila i najbolja. Jedini klub koji sa njom ima pozitivan skor je čini mi se Splitski Hajduk a podatak da Torcida za jednu od svojih najvećih pobeda uzima onu u kupu 91 nad Zvezdom sve govori. Zvezda je tada imala druge radosti svi vrlo dobro znamo koje. PS.Pozdrav za decu iz Zagreba kojima očigledno nije nimalo lako, jer još žive Zvezdine komplekse a onaj Mamić im se već desetak godina smije u lice, a to ći im sigurno stvoriti nove.

modrimozak

pre 11 godina

da zato je Crvena zvezda u to vreme bila prvak Evrope i sveta a Dinamo pola veka nije ni *prezimio* u Evropi,za sve to su sudije krive

solunac

pre 11 godina

pa svi znaju da je zvezda imala, ima i imace obilatu sudijsku pomoc zato su ih i prozvali "ciganima" ( colic,blazo zuber, folic, sipka , babarogic, majo vujovic....nastavice se)

Shojne

pre 11 godina

@helloween,bori

Da bi osvojili neko takmičenje(kup), morate učestvovati u istom. Pošto obojica tvrdite da je zvezda osvojila LŠ, da li bi nam otkrili, kada je to zvezda učestvovala u LŠ???
Ja se ne sećam.

radetoronto

pre 11 godina

Trofeje sto smo mi Zvezdasi vec zaboravili, vi Dinamovci nemozete ni sanjati u vasim najludjim mokrim snovama.

Hajduk Split je za vas gigant epskih razmera.

Toliko.

Nick

pre 11 godina

ahahahahaaha pogodise decki u metu pravo,Lukicu reaguj! (Saopstenje, 31. oktobar 2012 10:49)

Vidim po prvim komentarima da istina boli jako. I treba... (Neka boli, 31. oktobar 2012 11:50)

pa svi znaju da je zvezda imala, ima i imace obilatu sudijsku pomoc zato su ih i prozvali "ciganima" ( colic,blazo zuber, folic, sipka , babarogic, majo vujovic....nastavice se) (solunac, 31. oktobar 2012 11:43)

E ko se to nama javlja oni koji iz pomoc sudija toliko titula osvojise....Ja bi da sam na vasem mestu cutao..Vi bi poslednji koji nesto smete da kazete.Mi namestamo drugo mesto jel?!Ccc

Deki

pre 11 godina

Bolje je ziveti 50 godina kao lav nego 20 ko'mis !!! Jedina dva kluba,od ovde pominjanih, sa karakterom i pravim navijacima su Zvezda i Hajduk. Sa ponosom to mogu javno reci a ne postideti se. A preostala dva drzavna projekta neka se dice i ponose titulama u ovim smesnim i namestenim ligama.Kad je trebalo bili smo pravi,i bicemo ponovo kad kvalitet bude prioritet. Do tada misevi glodjite mrvice i nasladjujte se, prava gozba ipak ceka lavove !!!

Nick

pre 11 godina

A najsmesnije mi sto se javljaju grobari da govore kako Zvezda namesta,ej vi? Pa za sta bre mi da namestamo,za drgo mesto jel? Kad vas optuzuju za pomoc sudije ,onda je to zavera protiv Partizana a sad podrzavate BBB...!?

Nick

pre 11 godina

(Tokijo-Bari se i dalje sanja a "ona" sve manja, 31. oktobar 2012 11:11)

A vi bi da nije vasih sudija,bili bi 10...e grobari pricaju o postenju..

n

pre 11 godina

Ja sam navijac Partizana i ne zelim da branim zvezdu jer znam da je dosta toga tacno iz ove izjave bbb. Ali Dinamo je uvek bio MNOGO manji klub od Zvezde i Partizana u ex-YU. To sto oni osvajaju titule u Hrvatskoj, to ih nikada nece podici iznad Zvezde i Partizana. Odnos u ex-Yu je bio kao sada u Spaniji. Prvo Real i Barsa pa onda jedno pet, sest mesta nazad idu Valensija, Atletiko Madrid,Sevilja itd.

torcida

pre 11 godina

Ovo nema nikakve veze sa danasnjm zvezdm neg sa ex yu kad se igralo do 100 minute, poruka grobarima sto pisu ovdje-smijesno je to komentirati st vi gvorite od nekom toli, kod nas u Hrvatskoj dinamo ima 2 momcad-lokomotivu koja igra u prvj lizi, dinamo salje igrace u sve ostale Hrvatske clubove pa ddje u ligu prvaka i sramoti Hrvatsku. Poruka zvezdasima od mene kao torcidasa je da ovo nema nikakve veze sa vama i vasm velicinom, npr moj Hajduk kad je igra sa partizanom i dinamom to je bio derbi a kad je igra sa Zvezdom to je bilo nesto vise, tko razumi razumjet ce.
btw vi srbi budite sretni, u nas vamo se smucilo bbb da gledaju ovi dinamo i ovi namistenu ligu, vi bar imate kakav takav derbi...u nas Mamic gazda reprezentacije, lige svega..gadljivo a jos je i primitivac i da pozdrav za navijace zvezde iz Splita

Wego

pre 11 godina

A grobari se javljaju e grobari?! Kao mi namestamo a oni su cisti,A nismo videli titulu toliko godina,podrzavaju svoju bracu iz BBB, ahahha nema sta lepo je videti da drzite zajedno....

djole

pre 11 godina

hahaha samo se pitam ako "veliki" partizan i dinamo ne namestaju zasto onda nema navijaca kad u vasoj jadnoj istoriji nikad niste bili bolji. Kompleksasi i jedni i drugi..
(delija, 31. oktobar 2012 15:06)

U kakvoj vi iluziji zivite, to je nesto nevidjeno. Mozda jednog dana vam se i otvore oci i vidite istinu.

ackoniskikartel

pre 11 godina

Sta god mislili i pisali, i nas partizan i dinamo su drzavni projekti vec 20 godina. Ali nazalost samo lokalni projekti, jer u evropi i dalje sluzimo da nam se smeju svi

sasha

pre 11 godina

Ako Zvezda namesta utakmice, kako to da je pet godina bez titule? Mozda namestaju drugo mesto da ne budu sumnjivi?? Pretpostavljam i LS da su namestili u bivsoj nam drzavi. BBB bolje da cute, oni se toliko blamiraju da s vremena na vreme moraju da promene ime klubu...

Marko

pre 11 godina

hahahaha E moje delije mozda i otvorite oci kad neko sa strane to kaze, ubedljivo najvise sumnjivih utakmica ste vi odigrali a optuzujete partizan..

Bane

pre 11 godina

Hhahahahhah, pa tako je, naravno!!!! Konačno i neko sa strane da kaže ono što je svima u Srbiji odavno jasno....kad god neko pomene ovo u Srbiji, ispadne da napada ''Stuba Srpstva'' i FK ''instituciju'' hahahhaaha...

miho

pre 11 godina

CZ 19 titula
Dinamo Zagreb 4 titule,
To je ono sto oni ne mogu sebi da oproste, da je Zvezda uvek bila bolja od njih.
(REtro, 31. oktobar 2012 11:05)

crko od smijeha, iako san hajdukovac znam da je dinamo jedini klub u bivsoj jugi koji je imao pozitivan skor sa zvezdom,uvijek su vas tukli!! a to da je zvezda imala najvise trofeja zna svatko a i znaju kako su dosli do toga--> nitko drugi nije smio osvojit!! kao sto se vi danas ne smijete zbog partizana do titule e tako je i dinamo nije mogao zbog zvezde!!

Nicks

pre 11 godina

Vidim po prvim komentarima da istina boli jako. I treba... (Neka boli, 31. oktobar 2012 11:50)

Istina boli vas ocigledno grobari, pa se sad tesite hrvatskim saopstenjima...

Toni

pre 11 godina

Zvezda bila privilegirana?! Partizan bio privilegiran?! Ma hajte, molim Vas...
1953. Hajduk (kao prvak sfrj) na turneji po Južnoj Americi. Na zamolbu (u stvari naredbu) državnog vrha da odigra dodatne nepredviđene utakmice u Argentini, da bi se poboljšali politički odnosi, kasni na nastavak lige. I? I ništa, mora 2 utakmice igrati s juniorima, dok Beara, Vukas i ostali se brodom vraćaju preko Atlantika. Naravno juniori gube... i prvak postaje... probajte pogoditi tko...
1955. Hajduk prvak. U tada tek stvorenom, prvom Kupu šampiona igra - Partizan?! Kako je to moguće? Sve je bilo moguće u sfrj ligi... Baš sve.
1976. sudac Maksimović produžuje utakmicu u Ljubljani 5,7,8, tko zna koliko minuta. Ah, znamo – dok Partizan ne zabije gol i postane prvak :-) ... 20 godina prije no što je fifa uvela produženo vrijeme (1994 na svj. prvenstvu). Koliko je liga sfrj bila ispred vremena :-)
Nagradno pitanje glasi: koliko je bilo ovakvih titula?

delija

pre 11 godina

hahaha samo se pitam ako "veliki" partizan i dinamo ne namestaju zasto onda nema navijaca kad u vasoj jadnoj istoriji nikad niste bili bolji. Kompleksasi i jedni i drugi..

mikica

pre 11 godina

Savicevic,Dzajic,Stojkovic,Pizon,Sekularac,Mihajlovic,Jugovic,Vidic,Prosinecki,Belodedic,Pancev,Stankovic...Prvaci evrope i sveta ,najtrofejniji klub na ovim prostorima, klub koji protiv smedereva ima min. 15000 navijavca(bez nagradne igre) ne zasluzuje poredjenje sa klubom koji sluzi za gol razliku i ponosi se time a gleda ih 300 ljudi

Kohorta

pre 11 godina

Ja sam iz Osijeka i jedino kojima sam uvijek bio zavidan su Hajduk i Zvezda!
Hajduk zbog ljubavi navijača prema kulubu i Zvezdi zbog svojeg uspjeha.Pa ljudi bila je prvak svijeta!!!!Šta jest,jest.

KODAR78

pre 11 godina

Sve je i sada isto, sudije i dalje guraju zvezdu nema utakmice bez penala i crvenog kartona, gola iz ofsajda, produzene utakmice ali ne vredi nista ne znaju pa ne moze ni to da im pomogne. U Evropi zna se domet predkvalifikacije i kraj i onda kuknjava i brojanje navijaca. Mi necemo da brojimo navijace, nego titule postena podela posla. Dinamo=zvezda.

Sever

pre 11 godina

Pozdrav za osobu koja se potpisala sa "Torcida" - ona je rekla istinu 100 %. Jedini pravi klubovi u onoj velikoj Jugi bili su Zvezda i Hajduk - jedine prave vrednosti su na Severu, crveno belom ili bilom - a susret Zvezda Ajduk nije bio derbi, on je bio više od derbija. Pozdrav i za ostale Torcidaše.

Bili

pre 11 godina

Zivio sam u Juznoj Americi 25 godina.
Jedini nogometni termini sa prostora ex-yu koji oni poznaju su:
Croacia 98 Mundial,Estrella Roja (Crvena Zvezda) i Davor Suker.

Wllaxy

pre 11 godina

@ KODAR78

Sva sreca pa vasi protivnici nisu dobili nijedan crveni karton! Ups, izvini moja greska - vasi protivnici su na 10 prvenstvenih utakmica na 5 utakmica dobili crvene kartone (BSK, OFK, Hajduk (K), Rad, Javor) - vise nego na nasim...
Sva sreca pa vama ne dosudjuju penale za razliku od nas! Ups izvini moja greska - za nas u prvenstvu nije sudjen jos nijedan penal i sudjen je jedan u kupu dok je za vas u dosadasnjem delu sezone sudjeno vise od jednog penala...
Sva sreca pa se vase utakmice ne produzuju za po 5 i vise minuta! Ups izvini moja greska - vas mec protiv Nefcija je bio produzen za vise od 5 minuta samo sto ste vi nesposobni da date gol, a u tom vremenu vam jos sude i penal...
Sva sreca pa vama u UO ne sede predsednici drugih klubova! Ups izvini moja greska - sada sedi Djurdjevic iz D. Srema, bio i Vukadinovic ali to nije sukob interesa...
Sva sreca pa se protivnici ne bune na vase "postene" pobede - Ups izvini moja greska - bunili su se Javor, OFK, Rad da su pokradeni...
Sva sreca pa vi ne ispadate u sezoni kupanja - Ups izvini moja greska - kako se zove ono sto vam je uradio AEL, a onda ste ostali da se jos malo brukate jer gol ne mozete da date na vise od pola utakmica u Evropi pa cak ni protiv strasnog Nefcija...
Sva sreca pa ne lupas! Ups izvini moja greska - lupas samo tako, ali to je po onom kad lopov prvi vice "Drz'te lopova"!

marko__bgd

pre 11 godina

auuu....toliko godina je proslo,a oni i dalje pricaju o crvenoj zvezdi...ama nikada necete postici ono sto je zvezda postigla u evropi,bicete samo ucesnici...

Strahinja Grobar

pre 11 godina

jel se to meni cini ili zvezdasi optuzuju Partizan za namestanje.Ajde da se vratimo unazad.
Zvezda je imala 2 igraca vise protiv Radnickog KG,igraca vise protiv Rada,Donjeg Srema i najverovatnije u jos nekoj utakmici ,ali dobro ko to moze da popamti.
Imali ste penal protiv Hajduka,a tu je i preokret protiv Radnickog iz Nisa i to na Marakani od 2:1 na poluvremenu za Radnicki Zvezda dobi sa 3:2 pitam se kolika li je bila kvota,bilo je i preokreta protiv Novog Pazara.
A svaki put kad bi Zvezda ostala bez pomoci sudije uvek bi se dogodilo kao ono u Subotici Spartak-Zvezda-3:0

KODAR78

pre 11 godina

@Wllaxy
,Brate,druze,priljatelju,komsija najzad si pronasao krivca zasto tvoje propalo (ne)sportsko drustvo ne moze godinama da osvoji nijednu vredniju titulu,zasto su deceniju u senci Partizana,i godinama gube u direktnim susretima sa Partizanom.Priznajem to sam ja,trebalo ti je malo vise vremena da me otkrijes,mislis da ce sada krenuti na bolje,nece.

Vuk

pre 11 godina

E grobari, grobari... Mi mozda kupujemo utakmice, ali ih vasi PRODAJU.
A gde su pare? Pa Partizan je prodao fnale Kupa sampiona kad to niko u Evropi nije radio! I umesto da Srbija ima prvaka Evrope pre 40 i kusur godina, vasi su prodali utakmicu, raprodali posle ekipu, Partizan posle do trenera Ivana Golca nikad nista nije uradio u Evropi! Sta su vasi uradili sa svetskim cudom Milosom Milutinovicem kad je bio mlad igrac?
Pa on je imao potencijal da bude najboli igrac sveta svih vremena, upropastili su coveka...

Ostale prigode da ne pominjem, takve neverovatne eliminacije kakve ste vi imali nisu zabelezene nigde u Evropi!
Sredite vi prvo vase lopove pa se posle bavite nasim, dobro ste dosli!

Hajduk

pre 11 godina

Na utakmici Dinamo - PSG oko 8000 ljudi, a na Poljudu Hajduk - Istra (!!!) preko 23000ljudi... Nemamo ni para za struju platit.. Za Hajduk se zivi. I pape i dida bili su torcida!!! Pozdrav svim dobronamjernima

drago

pre 11 godina

(Nikola, 31. oktobar 2012 10:39)
To vrijedi za Dinamo ali ne i za ostale hrvatske klubove. Zato ne lupaj.
Najveca generacija u jugo nogometu je hajdukova 70-ih a bogme nije daleko ni ona iz 50-ih.

baki

pre 11 godina

Samim tim sto je u pitanju saopstenje navijaca, ono gubi na tezini. Poznata je praksa da se "navijaci" uvek oglasavaju iz sopstvene koristi.

021's

pre 11 godina

@Toni:verovatno si u pravu za to sto si nabrojao ali sta je bilo '75. kada je vama Hajduku Zvezda dala nasred Marakane pobedu iz 1 u 2 samo da Vojvodina nebi bila prvak,naravno po politickoj direktivi.Nama,Vojvodini,je CZ otela i titulu devedesetih kada je Kovacevic dao gol rukom za 2:2 a Partizan kup pre 3 godine nevidjenom pljackom.Tako da vi lopovi iz "velike cetvorke" umesto sto se prepucavate ko je vise ukrao,treba da kleknete i molite za oprostaj jer zbog vasih spletki je trpeo ceo fudbal iako smo uvek imali fudbalere u prvih 5 po talentu i kvalitetu na svetu u zadnjih 60 godina.

Koreografi..

pre 11 godina

Partizan - Makabi Petah Tikva 2-5, Dinamo Zagreb - Olimpik Lion 1-7.

Hvala, prijatno.
(Koalicija, 31. oktobar 2012 13:38) Spartak Zlatibor voda - Crvena Zvezda 3:0... I to u namestenoj ligi. Ajde tutanj,,,,!!!

Djuka11111

pre 11 godina

Daleko ste vi od Zvezde prijatelji...
(Realno, 31. oktobar 2012 11:14)

Izgleda da jesu, moraju mnogo bolje da namestaju da bi bili kao vi...

Mhotkombharata

pre 11 godina

jel se to meni cini ili zvezdasi optuzuju Partizan za namestanje.Ajde da se vratimo unazad.
Zvezda je imala 2 igraca vise protiv Radnickog KG,igraca vise protiv Rada,Donjeg Srema i najverovatnije u jos nekoj utakmici ,ali dobro ko to moze da popamti.
Imali ste penal protiv Hajduka,a tu je i preokret protiv Radnickog iz Nisa i to na Marakani od 2:1 na poluvremenu za Radnicki Zvezda dobi sa 3:2 pitam se kolika li je bila kvota,bilo je i preokreta protiv Novog Pazara.
A svaki put kad bi Zvezda ostala bez pomoci sudije uvek bi se dogodilo kao ono u Subotici Spartak-Zvezda-3:0
(Strahinja Grobar, 31. oktobar 2012 15:02)

Hajde bas da se vratimo unazad - Zvezda je imala igraca vise protiv tih klubova koje ste nabrojali a Partizan protiv BSK, Hajduka, Rada, OFK i Javora - sve u svemu na pola od odigranih utakmica.
Zvezda je imala taj jedan penal a vi? Od toga samo da napomenem da vam je jedan cak sudjen i u nadoknadi vremena!
Partizan daje po 5 golova svojim filijalama Hajduku i Smederevu i 7 BSK, a ovamo na vise od pola utkmica u Evropi ne mozete ni gol da date (na 5 od 9 niste dali gol - da ne pominjem da su 2 od tih 4 utakmica strasni Maltezani)...
Preokreti? Kako bi onda nazvao to sto nakon 0:1 protiv OFK igrac OFK dobija smesan drugi zuti a vi pobedjujete sa 3:1?
Da ne pominjem da smo mi ove sezone izgubili samo taj jedan mec, taman koliko i vi tako da ne znam sta zelis da dokazes jednim porazom osim ako ne zelis da kazes da je svaka pobeda Zvezde namestena a svaki poraz cist kao suza, dok su vasi porazi cisti kao i pobede... narocito kad vasa najveca filijala iz Kule, bez imalo blama protiv vas izvede tim u kom ostavi da odmaraju vise od pola prvotimaca! Kao i prosle sezone, da se ne vracam unazad... A sve da bi mogli svi oni odmorni da igraju protiv nas! Ma ne - ne namestate vi uopste, zato se razni AEL-i, Samroci, Nefciji i ostale ekipe iz "Velikih i znacajnih" fudbalskih i sprdaju sa vama, dok mi barem ispadamo od klubova iz Francuske koja je u top 5 evropskih liga!
Rekao bih ti da mislis o tome ali bih protracio reci, jer za tako nesto treba ispuniti odredjene uslove a rekao bih da ti to ne mozes!

ja

pre 11 godina

(Uvik će vas pratit bruka, 6 komada od Hajduka, 31. oktobar 2012 13:33)

Hajduk ima 4 manje titula od Partizana, a ne 2 (Partizan 11 a Hajduk 7)

A vas ce pratiti bruka sto protiv Partizana imate negativan skor cak i u Splitu. Osim 70-ih godina Hajduk nije nista predstavljao u SFRJ i Evropi

Alo bre

pre 11 godina

Poredjenje Dinama,Hajduka i Partizana sa Zvezdom ima smisla kao i poredjenje Masai plemena sa Rimskim carstvom.Ratovali su i jedni i drugi,ali su im dometi ipak bili razliciti,zar ne?
(Dorcol, 31. oktobar 2012 13:58)

Jesu, Masai pleme i dalje postoji za razliku od Rimskog carstva.

maylo,zg

pre 11 godina

Dinamo može biti gubitnički klub ali lopovski ne.Purgeri su uvijek bili gospoda,nikada lopovi.Zato više nitko ne ide na tekme i zato su Medveščakove uvijek pune.Podrška Boysima,vratit ćemo uskoro naš Dinamo i zbog svega ovoga ga voljeti još i više.

Dominator

pre 11 godina

Gospodo novinari, po cemu ste to zakljucili da se misli na zvezdu u bivsoj SFRJ kad se iz teksta lepo vidi da se misli na sadasnju zvezdu (mada sve moze da vazi i za onu bivsu)

tako izgleda

pre 11 godina

ispozivase nas poprilicno, ali ja ne bih smeo da se upustim u debatu i da pokusam da dokazem da zvezda nije mafijaski klub. ne bih smeo da tvrdim da su pogresili ni kada je u pitanju svecana loza, ni uprava, ni severna tribina.

Gabrijel Omar

pre 11 godina

Cinjenica jeste da kod "susjeda" jos uvek ima nezdravog rivaliteta i opsednutosti srpskim klubovima jos od SFRJ dana,ali - ova vest je i vrlo indikativna na jedan drugi nacin a to je da je vec postala cinjenica da je Zvezda toliko upropastena u zadnjih 10 godina da je,mal'te ne usla u recnike kao sinonim za raspad i lose vodjenje kluba.Ja sam Zvezdas,nije mi ni najmanje pravo zbog takvih poredjenja,ali istina jeste da su Zvezda i Hajduk najvise poharani i upropasteni,samo sto je Zvezda veca i bitnija na makroplanu pa je upecatljiviji primer.Bojim se da ce to uci u upotrebu kao i termin "Balkan"...

boban,nis

pre 11 godina

U pravu su 100%.Samo su pogresili sto nisu spomenuli i Partizan,jer ova dva kluba su kod nas povlascena non stop.Evo primera,pri rezultatu 2-2 Zvezda-Radnicki igralo bi se sve dok Zvezda ne postigne gol,mozda i 110 ninuta.

drago

pre 11 godina

Tako su im poceli pomagati jos prije 20-ak godina, sto se jos onda nisu bunili. Koji licemjeri. Sad kad treba srusiti Mamica "smeta" im i sudjenje koje im je uvijek odgovaralo.

drago

pre 11 godina

(ja, 31. oktobar 2012 11:57)

Haha cekaj malo jesi li to upravo spomenuo CIU i Vatikan buahahaha XD

A Ljubljana i Maksimovic? To se nije desilo, ha?

plavi9,zg

pre 11 godina

od 1960. do 1990.(kad se hijerarhija posložila) dinamo je uzeo 1 naslov, 9 puta bio drugi i 6 puta treći, ko tvrdi da to nije bizaran i sumnjiv podatak pravi se ili je blesav.
(dinamo zg, 31. oktobar 2012 10:48) Ovo je suština svega.Da li je moguće da jedan klub bude jedan put prvak a 9 puta drugoplasirani itd...Bez obzira na to,ove priče Delija o kompleksima ne piju vode.Nikada nećete čuti nekog navijača Dinama da tvrdi da je Dinamo veći klub od Zvezde jer to po Evropskim i Jugo rezultatima nije.Prema tome nije riječ o nikakvim kompleksima,mržnja prema Zvezdi je zbog toga što je ona predstavljala u političkom smislu početkom 90-ih(kao uostalom i vaša mržnja prema Dinamu),sukoba na Maximiru a najviše zbog "gospodina" koji je položio život u hotelu a 90-ih je poveo puno Zvezdinih navijača u ratne pohode po Hrvatskoj.Zato se "mrzi" Zvezda drugovi a za vaš kup prvaka nas uvo zaboli,mi imamo svoj evropski trofej,najstariji na Balkanu a vama na vašem čestitamo.

pepo

pre 11 godina

Ma koju Zvezdu,to je odavno učinjeno,ovo je gore nego u Južnoameričkim državama,toliko vjetra u leđa u svakom smislu nema nigdje na Svjetu,sramota

th1950

pre 11 godina

ja sam torcidaš al svaka čast purgerima..imaju onu stranu koju rijetko koja skupina ima a to je ponos!!!! ako treba zanjihove ideale i rat će život dat!!! respect from torcida osijek!!!!

Nema postenih, ali to ne utice na poredak na tabeli ni malo...

pre 11 godina

Ceo svet vidi da Zvezda namesta utakmice...BBB barem priznaju i ne zele da to njihov tim, Dinamo, radi dok zvezdasi kukaju na sve ostale.... To se u nasem narodu kaze: slep ispred ociju. (Miki, 31. oktobar 2012 11:06)

Dinamo i Zvezda namestaju a jedino je Partizan posten...tako je lazi sam sebe...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Wego, 31. oktobar 2012 13:37) Ko kaze da ne namesta, ale za razliku od vas mi to hocemo da priznamo. Po vama svi drugi namestaju osim vas, a realno vam je 80% utakmica napakovano... Vi realno poslednje tri godine imate ekipu koja bi bila lagano u sredini tabele, ali namaknete dvadesetak bodova iz namestenih, pa sto ne bi i Partizan... Nije valjda lud da vam prepusti titulu, a gori ste od njega realno duplo...

Petar

pre 11 godina

Hahahaha, pogodili ljudi sustinu: „... problem je što od našeg Dinama pravite Crvenu Zvezdu u Hrvatskoj. Sedam žutih kartona za Zadrane, jedan crveni, izmišljanje prekršaja u zoni udarca, produžavanje utakmice pet minuta, produživanje produžetka šest minuta...“

tomo

pre 11 godina

Vidim da mnogi ne shvaćaju članak ... Crvena Zvezda je u svemu ovome nebitna. Zvezdu su u Jugoslaviji gurale sudije, to je nesporno, kao što danas suci guraju Dinamo. Lako je osvajati titule i kupove u Hrvatskoj uz toliko novca na raspolaganju, nikakvu konkurenciju, pa ako i tad zapne tu su suci. S druge strane u Europi Dinamo ne može ništa napraviti. Klub, kao udrugu vlastitih članova, apsolutistički vodi čovjek kojeg niko nikada nije izabrao i potvrdio na izborima već mu podršku daje skupština koji čine osobe koju je taj isti izvršni potpredsjednik tamo postavio. Bilo bi smiješno da nije žalosno ...

Marko

pre 11 godina

Ovde niko ne prica da partizan ne namesta, nego da optuzujete toleta da partizanu namesta titule a ocigledno je da vise sumnjivih utakmica odigrate.. Gledajuci ovu sezonu to izgleda smesno, a samo izvadite statistiku sudjenih penala u poslednjih 20 godina u odnosu na partizan i shvaticete da malo vise namestate..

veljko

pre 11 godina

Ma koga više briga za glupe rasprave i prebacivanja, ono što ostaje je Partizanovo finale 66 i Zvezdina titula 91 i kraj fudbala na ovim prostorima 92.

spasimo se od zaborava

pre 11 godina

I to u najkritičnijim trenucima kao što je bila ‘afera Planinić’ kad je ‘bijelima’ dokazano dogovaranje utakmica u trokutu sa Željezničarom i Trešnjevkom.

- Hajduk, Željo i Trešnjevka su izbačeni iz lige, to se događalo u listopadu 1965. – prisjetio se Luka Bajakić, koji je u to doba baš bio predsjednik HNS-a, te nastavio:

- Tada smo se mobilizirali da spasimo u prvom redu Hajduka, ali i druga dva kluba. Sve smo poduzeli, pomogao je mnogo i Ivan Šibl, predsjednik Dinama, da se klubovi kazne s minus bodovima, uspjeli smo...

Hajduk se jedva spasio. E, to je zanimljiva priča, Hajduk je dospio u tešku poziciju, ‘bijeli’ su trebali bod spasa dobiti u Nišu, izgubili su s 1:2...

- I da je beogradski Radnički pobijedio Sarajevo na Koševu bilo bi gotovo za Hajduka. Uspjeli smo dogovoriti da utakmicu u Sarajevu vodi Stjepan Varaždinec, istaknuti zagrebački sudac. On je spriječio da Radnički u posljednjoj minuti dođe u vodstvo, odsvirao je kraj – autentično nam je potvrdio Bajakić saznanja do kojih smo došli iz sudačkih krugova.

gabriel...

pre 11 godina

da ne raspravljamo CRVENA ZVEZDA I HAJDUK SPLIT je jedino sto je ikada valjalo u Jugi...

p.s I UVEK CE ZIVETI I VALJATI..

ali vi grobarcici i purgercici nemozete to razumeti...LJUBAV PREMA KLUBU

lapid

pre 11 godina

Pre nekoliko dana gledam kako su se pored kontejnera potukle dve grupe sakupljača sekundarnih sirovina. E, tako meni izgledaju naglabanja "velikih" Zvezde i Dinama. Šta je bilo, bilo je, u sportskom smislu, ima bre suze da ronite za Jugoslavijom i njenom ligom. Lično sam protiv bilo čega takvog (da ne bude zabune), ali ono je bilo i neće se ponoviti. Nego nekakvi zadrovi i bsk-ovi kroje kape.

Johnny The Great

pre 11 godina

Ijao čoveče, kakvo nadmudrivanje, simpatizeri sva 4 kluba se prepucavaju svako sa svakim kao nekad, superrr, treba ovakvih tema biti više....Napred Partizan!!!!!!!!!!

Stipe

pre 11 godina

A šta o tome misle Ajdukovci - trebalo bi da se i oni uključe u priču, da bi velika četvorka bila kompletna. Ajme meni, javite se šjori.

stari partizanovac

pre 11 godina

Partizan=Crvena Zvezda=mafijasi & namestanja.

Sta se toliko prepirete medju sobom kad smo u istom **anju?? Sve dok fudbalom vlada ova garnitura, sve ce biti isto.

A vi tzv. 'partizanovci' i 'zvezdasi' se pljujte medjusobno i merite ciji je duzi....

...dok vam se u FSS-u smeju zagrljeni sa svakojakim 'menadzerima'.

marko

pre 11 godina

kazu najbolji navijaci zvezde; ma isti su kao i grobari sa juga i svi ostali huligani, solidan prihod za uefu; najbolji su navijaci oni stari ljudi, penzioneri sto gledaju mirno i grickaju semenke; oni nikad nisu nanosili stetu klubu koga vole, cak stavise uvek placaju kartu odvajajuci hleb od usta, i klub nema troskove da im placa da idu po gostovanjima

hakuna matata

pre 11 godina

Ako na ovim komentarima nisam pročitao jedno 200 puta riječ "kompleks" onda nisam pročitao niti jedan komentar.

Svaka vam čast.

marko

pre 11 godina

ja ne znam da li se ljudi prave ludi ili su odgledali neku utakmicu zvezde i partizana protiv bilo kog kluba iz srbije; pa nek posteno kazu jeli bilo favorizovanja; veciti jesu mnogo bolji od nekih ali bez pomoci sudija ne bi im bila zagarantovana prva dva mesta; evropa je najbolji parametar; pricamo o uspesima i neuspesima iz proslosti a bate borisov u zadnjih 5 godina ima vise pobeda od zvezde i partizana zajedno; pa eto merila, losiji smo i od belorusije koja u nikad nista nije predstavljala u fudbalu

Samoborac

pre 11 godina

Ja se sjecam jugo lige pa eto da i ja nesto kazem.Zvezda je najveci klub bivse juge zbog titula i KES-a.Dinamo je naslabiji od velike cetvorke,ALI:Dinamo uz 4 titule ima i 11 drugih mjesta.Najvise od svih. Sto je i vise nego sumnjivo.Dinamo uz 7 kupova ima jos i 8 izgubljenih finala.Najvise od svih.U medjusobnim omjerima Dinamo ima pozitivan skor sa Hajdukom (2-3 tekme) i negativan sa Partizanom (2-3 tekme) i sa Zvezdom (5-6 tekmi)dok je Zvezda unistavala Partizan a Partizan Hajduka.Sto se tice nastimavanja,svi su stimali.Ali se vise islo niz dlaku onima gdje je bio centar moci.(Terazije)Partizan je nabavljao igrace uz prijetnju vojnog roka ili obecavanjem povlastica kod odsluzivanja vojnog roka.Zvezda je imala odlicnu momcad ali je ruku na srce imala i suce koji su pogurnuli kad je zapelo.Usporedjivati ondasnje momcadi sa sadasnjima nema smisla.Oni klubovi iz jugolige bi pojeli ove danas.3-4 razlike bez napora.Liga je bila jaka jer se prije 28 godine nije smjelo ici igrat van.Zamislite samo sve igrace iz svih republika koji igraju vani a imaju manje od 28.I sad ih zamislite u jednoj ligi.I da se razumijemo ja sam Dinamovac.Pozdrav svim normalnim ljudima.