Vaterpolo 41

Utorak, 16.10.2012.

08:33

Udovičić: Ko stoji iza pisma?

Selektor vaterpolista Dejan Udovičić izjavio je za „Sport“ da želi da zna ko je autor pisma u kojem su pojedini igrači izrazili nezadovoljstvo njegovim radom.

Udovièiæ: Ko stoji iza pisma? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

ultrasrbin

pre 11 godina

journalist, 16. oktobar 2012 10:49
Igor Milanovic se povukao sa mesta trenera u Partizanu iz porodicnih razloga. Mislis li da bi takva legenda pogazila ime i ugled i na ovaj nacin pokusala da uzme selektorsko mesto. Udovicic je velikodusan i dozvolio je da deca treniraju plivanje kada vaterpolisti Radnickog imaju trening,ali zato su roditelji napolju kao poslednji bednici.

apokalipsa

pre 11 godina

jos kada smo osvojili EP u Ajndhovenu,,obecao,,nam je olimpijsko zlato,bukvalno smo bili na tronu. Mi jesmo vaterpolo sila sto jeste jeste, ali uvijek psiholoski padnemo sto se tice olimpijskih igara. Bukvalno su nas svi vidjeli kao pobjednike, a na kraju hrvati ni krivi ni duzni osvojise zlato ja im cestitam na tome. Bili smo pod velikim pritiskom, a znate kad god se tako nesto dogadja svi planovi padaju u vodu...

Mile

pre 11 godina

Selektor Udovičić je na OI u Londonu poveo anonimnog Aleksu Šaponjića koji igra u američkoj koledz ligi,a nije pozvao Miloša Ćuka,koji je prošle sezone bio najbolji igrač Partizana.
Oni koji su upućeni u dešavanja u VSS-u,znaju da je otac Alekse Šaponjića vlasnik NELTA,i jedan od finansijera VSS-a.

Igor

pre 11 godina

Posto jos jedino vaterpolo ima vrhunskih rezultata izgleda da je neko ozbiljno resio i to da nam unisti....nadam se da gresim, vreme ce da pokaze.

Milan

pre 11 godina

Kakav kraljevski odgovor. Ne znam ko i zasto je u pravu, ali covek koji ovako odgovori mora pazljivo da se saslusa. Ako je stvarno u pitanju neka zakulisna igra koju pominju mnogi komentari, onda ljude koji stoje iza svega, a to sigurno nisu nezadovoljni igraci koji su sigurno necim nezadovoljni cim su dali svoj potpis, te ljude treba javno ispljuvati i na taj nacin ih eliminisati iz vaterpola, a i javnog zivota. Odnose medju igracima treba popraviti,a ako zbog toga treba da ode selektor, verujem da ce se ovaj,cini mi se veliki covek,sam povuci.

Predrag

pre 11 godina

Posle selektorovog izbora igrača za OI, na ovom mestu sam kao poznavalac situacije i veliki ljubitelj ove igre, postavio par važnih pitanja, s obzirom da je izbor igrača bio "nedovoljan". Naime, odmah se videlo da na najznačajniji turnir selektor vodi 11 izuzetnih i 2 nedorasla igrača i pored nekolicine izostavljenih kojima je apsolutno bilo mesta u sastavu.
To se i pokazalo tačnim, jer ova dvojica gotovo da nisu ulazila u igru.
Igrati ovakav, najznačajniji turnir u okrnjenom sastavu, uz povrede ili bolesti igrača koje su uvek očekivane, pa su se i dogodile(Nikić, Pjetlović)u najmanju ruku je neozbiljno.Na kraju se sve svelo na vrhunske individualne kvalitete i pripremljenost nekolicine zaista najboljih svetskih igrača,ali zbog bezrazložno okrnjenog sastava više se i nije moglo.
To nikako nemože da se kao kiks pripiše igračima,naprotiv.
Zaista je kriv isključivo selektor,pa i Stručni savet, koji mora da kontroliše i sprečava neodgovorne poteze selektora.
Inače,vaterpolo kao specifičan kolektivni sport, koji se igra u drugom agregatnom stanju,u prvom redu leži na izuzenoj fizičkoj spremi i velikom tehničkom umeću igrača. Taktičkih,trenerskih varijanti u ovom sportu nema mnogo,a kad igrači dugo igraju zajedno,što je ovde slučaj još od pionirskih dana za glavnicu ovog tima,onda trener treba da ima optimalan broj vrhunskih igrača, što se ovom prilikom apsolutno moglo da ostvari.
Reprezentativci nisu bilo ko i imaju pravo da kažu svoje mišljenje,na način na koji su to uradili!

mirko

pre 11 godina

postoji nesto sto se zove obraz ili ti svoje Ja,ako te neko nece povuci se sam,najveca greska koja je nagnala igrace je Saponjic i Mandic na olimpijadi dok su se drugi stariji saigraci borili za to mesto mnogo vise godina od njih oni su samo najednom s neba pali u a selekciju..drugo sta ih je nagnalo je novi spisak siri a selekcije koji je blago receno zastrasujuci pogledajte koja su to godista zna se da je a selekcija namenjena u svim sportovima igracima starijim i sa iskustvom koji s na vise od pola karijere pogledajte ovaj spisak i sve ca vam biti jasno to je dovelo sa pravom do pobune igraca Spisak igrača na koje se posebno računa u 2013. godini:
GOLMANI: 1. Gojko Pijetlović, 1983, 2.Branislav Mitrović 1985, 3.Stefan Živojinović 1989, 4. Milan Vitorović 1995, 5. Dimitrije Rističević 1992, CENTRI: 6.Slobodan Nikić 1983, 7. Duško Pijetlović 1985, 8.Petar Filipović 1988,9. Nikola Eškert 1993, 10. Nemanja Ubović 1990, 11. Saša Mišić 1987, BEKOVI: 12. Vanja Udovičić 1982, 13. Nikola Radjen 1985, 14. Milan Aleksić 1986, 15. Marko Matović 1991, 16. Nemanja Matković 1993, 17. Dušan Marković 1990, 18. Nikola Jakšić 1997, 19. Dimitrije Obradović 1994, DESNA STRANA: 20. Živko Gocić 1982, 21. Filip Filipović 1987, 22. Boris Vapenski 1990, 23. Dušan Mandić 1994, 24. Nikola Dedović 1992, LEVA STRANA: Andrija Prlainović 1987, 26. Stefan Mitrović 1988, 27. Miloš Ćuk 1990, 28. Aleksa Šaponjić 1992, 29. Dušan Vasić 1993, 30. Ognjen Stojanović 1996.

NS

pre 11 godina

Iza pisma stoji cela nacija gospodine treneru, U pekingu ste obecali zlato niste uzeli u londonu zlato isto niste uzeli a i dalje se nalazite na mestu selektora trebalo vas je oterati a ne smeniti jos posle pekinga posto ste vi naj slabija karika ovog tima koji je mozda i naj jaci u istoriji vaterpola, Medju trenerima i sudijama u svetu nemate nikakav autoritet svi vas gledaju kao prosecnog strucnjaka a ja kazem da ste grobar srpskog vaterpola u dva ciklusa ne uzeti zlato sa takviom timom na OI to moze samo jedna neznalica... Ne znam ko vam je dao drugu sansu u rep. i njega treba oterati...

igor

pre 11 godina

sostar i milanovic su bili veliki vaterpolisti sto selektor nije nikada.milanovic nebi bijo los selektor ali on to nemoze iz privatnih razloga zbog ceka se i povukao sa mesta trenera partizana.ali on osvojii ligu sampiona ocas a udovicicu to za deset godina nije uspelo.

crnobeli delija

pre 11 godina

ponekad nije vazno KO je napisao, vec STA je napisao. Sta god da je navedeno u pismu, postoje institucije u Savezu koje to trebad a istraze i vide koliko su navodi tacni i ako su tacni, koliko uticu na lose stanje u reprezentaciji, rezultate, odnos prema igracima,... Licno, da mi 8 igraca od 12 kaze da me ne zele, ja bih sam otisao, ali to je stvar izbora i nema veze sa strucnoscu.

Kako god da se ovo zavrsi, bolje je da je tema pokrenuta i da ima vremena da se sve rascisti (ovako ili onako) nego da se nakupi jos neko vece djubre i zavrsi nekim zescim neuspehom na nekom od narednih takmicenja.

Bojan

pre 11 godina

(Aleksandar I, 16. oktobar 2012 10:10)
za ne mislis da je vise fer da se izjasne protiv selektora, nego da se prave da je sve u redu a u bazenu sabotiraju.
normalne su razmirice i najbolji nacin za njihovo resavanje je da se suoce sa covekom, kazu mu u lice sta im smeta i pokusaju odmah sve da razrese, ako to ne ide, postoje dve opcije, da bojkotuju reprezentaciju pod njegovim vodjstvom ili da izadju u javnost i traze smenu.

A.A.

pre 11 godina

Treba da ode udovicic iz razloga sto su potpisali svi reprezentativci sa poslednjih OI sem udovicica i filipovica koje trenira u radnickom i saponjica i mandica koji su klinci. Svima koji se razumeju u vaterpolo je jasno da Udovicic nema ni znanja ni mogucnosti .

pero

pre 11 godina

Ne uzbudjujem se previse nakon poraza fudbalera i kosarkasa. Od prvih sam digao ruke, za druge je ok jer stvarno nisu kvalitetni i ne idu u korak s vremenom ali vaterpolo mora da ostane na vrhu jer gubitkom vaterpola ne samo da gubi Srbija neko i citav svijet jer su to najbolji momci sto postoje u vaterpolu. Ako je vrijeme selektoru da ide neka ide. Vlastiti interesi se trebaju podrediti opstem uspjehu. Selektor je postigao uspjehe i to treba imati u vidu ali za sve ove godine nisam osjetio da je sazrio kao trener. Bezveze je da igraci zapinju na nekoj poluvaznoj svjetskoj ligi, sve pobjedjuju i onda potpuno zakazu u nekim polufinalima koje se broje. Ni u jednoj sferi zivota samovolja niceg dobrog nije donjela a mislim da je selektor prilicno samovoljan. Ja kao navijac zelim da znam zasto se samo zahvalio Sori. I dali je vazno da sazna ko je autor tog pisma. Vaznije je ko su potpisnici i sadrzaj istoga.

Deks

pre 11 godina

Daklem, strasno
Zasto mora da se upropasti sve sto je dobro u ovoj zemlji?!!
To bi bio poslednji nas kolektivni sport koji je imao uspeh.......

dcz

pre 11 godina

Ne br5anim selektora, ali mislim da igraci nisu tu da menjaju pogotovo ne ovako...Oni ako ne zele njega za selektora neka na dva tri takmicanja odu i vrate se bez medalje i bice smenjen... Ovako mislim da je vise od igre...
Aleksandar I, 16. oktobar 2012 10:10)

Po tebi je bolje da precute, da 2-3 takmicenj namerno odigraju lose?! I sta ce bilo ko imati od toga? Uvek treba sve resiti sto pre. Zasto kod nas ljudi nikad nista nece otvoreno da kazu? Ja samo ne podrzavam sto nisi istovetno pismo uputili i njemu. Mada,mozda su mu sve to rekli licem u lice, to ne mogu da znam.

hIRO n.

pre 11 godina

Niti je selektor postavljen na zahtev igrača , niti će biti smenjen takvim putem i ''željom'' igrača. U Savezu sigurno postoji organ koji je dužan da analizira , da ocenu prethodnog perioda i donese odluku... eto toliko ... P.S. A možda se i vreme promenilo...

journalist

pre 11 godina

Nemoj da se povlacis jer svi znamo da iza ovog pisma stoji Igor Milanovic koji ima vetar u ledja Sostara da postane selektor. Ne kazem da to nije dobro resenje ali nije nacin na koji se dolazi do cilja...
Imas problem sto su dva nasa najveca kluba protiv tebe tako da mislim ni da ti procena da su sutra bolji dani,ne stoji.
Moje misljenje je da je bilo ko seo na klupu reprezentacije sa ovakvim igracima bioo minimum 4. na OI. Da smo podbacili, jesmo. Ali ne menja se selektor saopstenjima, tuznim pismima...menja ga onaj ko ga je postavio.

Aleksandar I

pre 11 godina

Ne br5anim selektora, ali mislim da igraci nisu tu da menjaju pogotovo ne ovako...Oni ako ne zele njega za selektora neka na dva tri takmicanja odu i vrate se bez medalje i bice smenjen...
Ovako mislim da je vise od igre...

Ja sam Darko

pre 11 godina

Svi potpisnici zajedno nikada neće uzeti medalju ni na jednom takkmičenju, a dva nepotpisnika sa bilo kojim drugim igračima UVEK.

tsw

pre 11 godina

Ne dozvolite da politika udje u vaterpolo. Vi i ostali kolektivni sportovi, osim fudbala naravno, ste bili i ostali sve ono sto je sadrzano u definiciji reprezentacije. Udovicicu, samo ostro i ne daj da te uce tvom poslu !

nex

pre 11 godina

Mislio sam da je vreme Sapica i Sefika i razmirica u ovom sportu proslo. Takodje sam mislo da je ova generacija slozna i nerazdvojna i svi uspesi su upucivali na to. Bojim se da ce ovo biti okidac razdora. Mnogo mi je zao, jer ove momke obozavam.

Kazujosi Funaki

pre 11 godina

Ko je u ovom slucaju u pravu, ja ne znam. Ali to i nije toliko vazno. Ako selektor misli da poslije ovoga sve moze biti ponovo isto, mislim da grijesi. Cinjenica je da 8 igraca iz ekipe nisu zadovoljni radom, a ostali se ne izjasnjavaju (neki, mozda, zato sto ih Udovicic trenira u Radnickom). Selektore, podnesi ostavku na vrijeme.

nex

pre 11 godina

Mislio sam da je vreme Sapica i Sefika i razmirica u ovom sportu proslo. Takodje sam mislo da je ova generacija slozna i nerazdvojna i svi uspesi su upucivali na to. Bojim se da ce ovo biti okidac razdora. Mnogo mi je zao, jer ove momke obozavam.

Kazujosi Funaki

pre 11 godina

Ko je u ovom slucaju u pravu, ja ne znam. Ali to i nije toliko vazno. Ako selektor misli da poslije ovoga sve moze biti ponovo isto, mislim da grijesi. Cinjenica je da 8 igraca iz ekipe nisu zadovoljni radom, a ostali se ne izjasnjavaju (neki, mozda, zato sto ih Udovicic trenira u Radnickom). Selektore, podnesi ostavku na vrijeme.

tsw

pre 11 godina

Ne dozvolite da politika udje u vaterpolo. Vi i ostali kolektivni sportovi, osim fudbala naravno, ste bili i ostali sve ono sto je sadrzano u definiciji reprezentacije. Udovicicu, samo ostro i ne daj da te uce tvom poslu !

Predrag

pre 11 godina

Posle selektorovog izbora igrača za OI, na ovom mestu sam kao poznavalac situacije i veliki ljubitelj ove igre, postavio par važnih pitanja, s obzirom da je izbor igrača bio "nedovoljan". Naime, odmah se videlo da na najznačajniji turnir selektor vodi 11 izuzetnih i 2 nedorasla igrača i pored nekolicine izostavljenih kojima je apsolutno bilo mesta u sastavu.
To se i pokazalo tačnim, jer ova dvojica gotovo da nisu ulazila u igru.
Igrati ovakav, najznačajniji turnir u okrnjenom sastavu, uz povrede ili bolesti igrača koje su uvek očekivane, pa su se i dogodile(Nikić, Pjetlović)u najmanju ruku je neozbiljno.Na kraju se sve svelo na vrhunske individualne kvalitete i pripremljenost nekolicine zaista najboljih svetskih igrača,ali zbog bezrazložno okrnjenog sastava više se i nije moglo.
To nikako nemože da se kao kiks pripiše igračima,naprotiv.
Zaista je kriv isključivo selektor,pa i Stručni savet, koji mora da kontroliše i sprečava neodgovorne poteze selektora.
Inače,vaterpolo kao specifičan kolektivni sport, koji se igra u drugom agregatnom stanju,u prvom redu leži na izuzenoj fizičkoj spremi i velikom tehničkom umeću igrača. Taktičkih,trenerskih varijanti u ovom sportu nema mnogo,a kad igrači dugo igraju zajedno,što je ovde slučaj još od pionirskih dana za glavnicu ovog tima,onda trener treba da ima optimalan broj vrhunskih igrača, što se ovom prilikom apsolutno moglo da ostvari.
Reprezentativci nisu bilo ko i imaju pravo da kažu svoje mišljenje,na način na koji su to uradili!

Deks

pre 11 godina

Daklem, strasno
Zasto mora da se upropasti sve sto je dobro u ovoj zemlji?!!
To bi bio poslednji nas kolektivni sport koji je imao uspeh.......

journalist

pre 11 godina

Nemoj da se povlacis jer svi znamo da iza ovog pisma stoji Igor Milanovic koji ima vetar u ledja Sostara da postane selektor. Ne kazem da to nije dobro resenje ali nije nacin na koji se dolazi do cilja...
Imas problem sto su dva nasa najveca kluba protiv tebe tako da mislim ni da ti procena da su sutra bolji dani,ne stoji.
Moje misljenje je da je bilo ko seo na klupu reprezentacije sa ovakvim igracima bioo minimum 4. na OI. Da smo podbacili, jesmo. Ali ne menja se selektor saopstenjima, tuznim pismima...menja ga onaj ko ga je postavio.

dcz

pre 11 godina

Ne br5anim selektora, ali mislim da igraci nisu tu da menjaju pogotovo ne ovako...Oni ako ne zele njega za selektora neka na dva tri takmicanja odu i vrate se bez medalje i bice smenjen... Ovako mislim da je vise od igre...
Aleksandar I, 16. oktobar 2012 10:10)

Po tebi je bolje da precute, da 2-3 takmicenj namerno odigraju lose?! I sta ce bilo ko imati od toga? Uvek treba sve resiti sto pre. Zasto kod nas ljudi nikad nista nece otvoreno da kazu? Ja samo ne podrzavam sto nisi istovetno pismo uputili i njemu. Mada,mozda su mu sve to rekli licem u lice, to ne mogu da znam.

Bojan

pre 11 godina

(Aleksandar I, 16. oktobar 2012 10:10)
za ne mislis da je vise fer da se izjasne protiv selektora, nego da se prave da je sve u redu a u bazenu sabotiraju.
normalne su razmirice i najbolji nacin za njihovo resavanje je da se suoce sa covekom, kazu mu u lice sta im smeta i pokusaju odmah sve da razrese, ako to ne ide, postoje dve opcije, da bojkotuju reprezentaciju pod njegovim vodjstvom ili da izadju u javnost i traze smenu.

pero

pre 11 godina

Ne uzbudjujem se previse nakon poraza fudbalera i kosarkasa. Od prvih sam digao ruke, za druge je ok jer stvarno nisu kvalitetni i ne idu u korak s vremenom ali vaterpolo mora da ostane na vrhu jer gubitkom vaterpola ne samo da gubi Srbija neko i citav svijet jer su to najbolji momci sto postoje u vaterpolu. Ako je vrijeme selektoru da ide neka ide. Vlastiti interesi se trebaju podrediti opstem uspjehu. Selektor je postigao uspjehe i to treba imati u vidu ali za sve ove godine nisam osjetio da je sazrio kao trener. Bezveze je da igraci zapinju na nekoj poluvaznoj svjetskoj ligi, sve pobjedjuju i onda potpuno zakazu u nekim polufinalima koje se broje. Ni u jednoj sferi zivota samovolja niceg dobrog nije donjela a mislim da je selektor prilicno samovoljan. Ja kao navijac zelim da znam zasto se samo zahvalio Sori. I dali je vazno da sazna ko je autor tog pisma. Vaznije je ko su potpisnici i sadrzaj istoga.

Mile

pre 11 godina

Selektor Udovičić je na OI u Londonu poveo anonimnog Aleksu Šaponjića koji igra u američkoj koledz ligi,a nije pozvao Miloša Ćuka,koji je prošle sezone bio najbolji igrač Partizana.
Oni koji su upućeni u dešavanja u VSS-u,znaju da je otac Alekse Šaponjića vlasnik NELTA,i jedan od finansijera VSS-a.

NS

pre 11 godina

Iza pisma stoji cela nacija gospodine treneru, U pekingu ste obecali zlato niste uzeli u londonu zlato isto niste uzeli a i dalje se nalazite na mestu selektora trebalo vas je oterati a ne smeniti jos posle pekinga posto ste vi naj slabija karika ovog tima koji je mozda i naj jaci u istoriji vaterpola, Medju trenerima i sudijama u svetu nemate nikakav autoritet svi vas gledaju kao prosecnog strucnjaka a ja kazem da ste grobar srpskog vaterpola u dva ciklusa ne uzeti zlato sa takviom timom na OI to moze samo jedna neznalica... Ne znam ko vam je dao drugu sansu u rep. i njega treba oterati...

hIRO n.

pre 11 godina

Niti je selektor postavljen na zahtev igrača , niti će biti smenjen takvim putem i ''željom'' igrača. U Savezu sigurno postoji organ koji je dužan da analizira , da ocenu prethodnog perioda i donese odluku... eto toliko ... P.S. A možda se i vreme promenilo...

igor

pre 11 godina

sostar i milanovic su bili veliki vaterpolisti sto selektor nije nikada.milanovic nebi bijo los selektor ali on to nemoze iz privatnih razloga zbog ceka se i povukao sa mesta trenera partizana.ali on osvojii ligu sampiona ocas a udovicicu to za deset godina nije uspelo.

Milan

pre 11 godina

Kakav kraljevski odgovor. Ne znam ko i zasto je u pravu, ali covek koji ovako odgovori mora pazljivo da se saslusa. Ako je stvarno u pitanju neka zakulisna igra koju pominju mnogi komentari, onda ljude koji stoje iza svega, a to sigurno nisu nezadovoljni igraci koji su sigurno necim nezadovoljni cim su dali svoj potpis, te ljude treba javno ispljuvati i na taj nacin ih eliminisati iz vaterpola, a i javnog zivota. Odnose medju igracima treba popraviti,a ako zbog toga treba da ode selektor, verujem da ce se ovaj,cini mi se veliki covek,sam povuci.

crnobeli delija

pre 11 godina

ponekad nije vazno KO je napisao, vec STA je napisao. Sta god da je navedeno u pismu, postoje institucije u Savezu koje to trebad a istraze i vide koliko su navodi tacni i ako su tacni, koliko uticu na lose stanje u reprezentaciji, rezultate, odnos prema igracima,... Licno, da mi 8 igraca od 12 kaze da me ne zele, ja bih sam otisao, ali to je stvar izbora i nema veze sa strucnoscu.

Kako god da se ovo zavrsi, bolje je da je tema pokrenuta i da ima vremena da se sve rascisti (ovako ili onako) nego da se nakupi jos neko vece djubre i zavrsi nekim zescim neuspehom na nekom od narednih takmicenja.

mirko

pre 11 godina

postoji nesto sto se zove obraz ili ti svoje Ja,ako te neko nece povuci se sam,najveca greska koja je nagnala igrace je Saponjic i Mandic na olimpijadi dok su se drugi stariji saigraci borili za to mesto mnogo vise godina od njih oni su samo najednom s neba pali u a selekciju..drugo sta ih je nagnalo je novi spisak siri a selekcije koji je blago receno zastrasujuci pogledajte koja su to godista zna se da je a selekcija namenjena u svim sportovima igracima starijim i sa iskustvom koji s na vise od pola karijere pogledajte ovaj spisak i sve ca vam biti jasno to je dovelo sa pravom do pobune igraca Spisak igrača na koje se posebno računa u 2013. godini:
GOLMANI: 1. Gojko Pijetlović, 1983, 2.Branislav Mitrović 1985, 3.Stefan Živojinović 1989, 4. Milan Vitorović 1995, 5. Dimitrije Rističević 1992, CENTRI: 6.Slobodan Nikić 1983, 7. Duško Pijetlović 1985, 8.Petar Filipović 1988,9. Nikola Eškert 1993, 10. Nemanja Ubović 1990, 11. Saša Mišić 1987, BEKOVI: 12. Vanja Udovičić 1982, 13. Nikola Radjen 1985, 14. Milan Aleksić 1986, 15. Marko Matović 1991, 16. Nemanja Matković 1993, 17. Dušan Marković 1990, 18. Nikola Jakšić 1997, 19. Dimitrije Obradović 1994, DESNA STRANA: 20. Živko Gocić 1982, 21. Filip Filipović 1987, 22. Boris Vapenski 1990, 23. Dušan Mandić 1994, 24. Nikola Dedović 1992, LEVA STRANA: Andrija Prlainović 1987, 26. Stefan Mitrović 1988, 27. Miloš Ćuk 1990, 28. Aleksa Šaponjić 1992, 29. Dušan Vasić 1993, 30. Ognjen Stojanović 1996.

A.A.

pre 11 godina

Treba da ode udovicic iz razloga sto su potpisali svi reprezentativci sa poslednjih OI sem udovicica i filipovica koje trenira u radnickom i saponjica i mandica koji su klinci. Svima koji se razumeju u vaterpolo je jasno da Udovicic nema ni znanja ni mogucnosti .

Igor

pre 11 godina

Posto jos jedino vaterpolo ima vrhunskih rezultata izgleda da je neko ozbiljno resio i to da nam unisti....nadam se da gresim, vreme ce da pokaze.

Ja sam Darko

pre 11 godina

Svi potpisnici zajedno nikada neće uzeti medalju ni na jednom takkmičenju, a dva nepotpisnika sa bilo kojim drugim igračima UVEK.

Aleksandar I

pre 11 godina

Ne br5anim selektora, ali mislim da igraci nisu tu da menjaju pogotovo ne ovako...Oni ako ne zele njega za selektora neka na dva tri takmicanja odu i vrate se bez medalje i bice smenjen...
Ovako mislim da je vise od igre...

apokalipsa

pre 11 godina

jos kada smo osvojili EP u Ajndhovenu,,obecao,,nam je olimpijsko zlato,bukvalno smo bili na tronu. Mi jesmo vaterpolo sila sto jeste jeste, ali uvijek psiholoski padnemo sto se tice olimpijskih igara. Bukvalno su nas svi vidjeli kao pobjednike, a na kraju hrvati ni krivi ni duzni osvojise zlato ja im cestitam na tome. Bili smo pod velikim pritiskom, a znate kad god se tako nesto dogadja svi planovi padaju u vodu...

ultrasrbin

pre 11 godina

journalist, 16. oktobar 2012 10:49
Igor Milanovic se povukao sa mesta trenera u Partizanu iz porodicnih razloga. Mislis li da bi takva legenda pogazila ime i ugled i na ovaj nacin pokusala da uzme selektorsko mesto. Udovicic je velikodusan i dozvolio je da deca treniraju plivanje kada vaterpolisti Radnickog imaju trening,ali zato su roditelji napolju kao poslednji bednici.

Aleksandar I

pre 11 godina

Ne br5anim selektora, ali mislim da igraci nisu tu da menjaju pogotovo ne ovako...Oni ako ne zele njega za selektora neka na dva tri takmicanja odu i vrate se bez medalje i bice smenjen...
Ovako mislim da je vise od igre...

Ja sam Darko

pre 11 godina

Svi potpisnici zajedno nikada neće uzeti medalju ni na jednom takkmičenju, a dva nepotpisnika sa bilo kojim drugim igračima UVEK.

Kazujosi Funaki

pre 11 godina

Ko je u ovom slucaju u pravu, ja ne znam. Ali to i nije toliko vazno. Ako selektor misli da poslije ovoga sve moze biti ponovo isto, mislim da grijesi. Cinjenica je da 8 igraca iz ekipe nisu zadovoljni radom, a ostali se ne izjasnjavaju (neki, mozda, zato sto ih Udovicic trenira u Radnickom). Selektore, podnesi ostavku na vrijeme.

tsw

pre 11 godina

Ne dozvolite da politika udje u vaterpolo. Vi i ostali kolektivni sportovi, osim fudbala naravno, ste bili i ostali sve ono sto je sadrzano u definiciji reprezentacije. Udovicicu, samo ostro i ne daj da te uce tvom poslu !

NS

pre 11 godina

Iza pisma stoji cela nacija gospodine treneru, U pekingu ste obecali zlato niste uzeli u londonu zlato isto niste uzeli a i dalje se nalazite na mestu selektora trebalo vas je oterati a ne smeniti jos posle pekinga posto ste vi naj slabija karika ovog tima koji je mozda i naj jaci u istoriji vaterpola, Medju trenerima i sudijama u svetu nemate nikakav autoritet svi vas gledaju kao prosecnog strucnjaka a ja kazem da ste grobar srpskog vaterpola u dva ciklusa ne uzeti zlato sa takviom timom na OI to moze samo jedna neznalica... Ne znam ko vam je dao drugu sansu u rep. i njega treba oterati...

nex

pre 11 godina

Mislio sam da je vreme Sapica i Sefika i razmirica u ovom sportu proslo. Takodje sam mislo da je ova generacija slozna i nerazdvojna i svi uspesi su upucivali na to. Bojim se da ce ovo biti okidac razdora. Mnogo mi je zao, jer ove momke obozavam.

journalist

pre 11 godina

Nemoj da se povlacis jer svi znamo da iza ovog pisma stoji Igor Milanovic koji ima vetar u ledja Sostara da postane selektor. Ne kazem da to nije dobro resenje ali nije nacin na koji se dolazi do cilja...
Imas problem sto su dva nasa najveca kluba protiv tebe tako da mislim ni da ti procena da su sutra bolji dani,ne stoji.
Moje misljenje je da je bilo ko seo na klupu reprezentacije sa ovakvim igracima bioo minimum 4. na OI. Da smo podbacili, jesmo. Ali ne menja se selektor saopstenjima, tuznim pismima...menja ga onaj ko ga je postavio.

Milan

pre 11 godina

Kakav kraljevski odgovor. Ne znam ko i zasto je u pravu, ali covek koji ovako odgovori mora pazljivo da se saslusa. Ako je stvarno u pitanju neka zakulisna igra koju pominju mnogi komentari, onda ljude koji stoje iza svega, a to sigurno nisu nezadovoljni igraci koji su sigurno necim nezadovoljni cim su dali svoj potpis, te ljude treba javno ispljuvati i na taj nacin ih eliminisati iz vaterpola, a i javnog zivota. Odnose medju igracima treba popraviti,a ako zbog toga treba da ode selektor, verujem da ce se ovaj,cini mi se veliki covek,sam povuci.

A.A.

pre 11 godina

Treba da ode udovicic iz razloga sto su potpisali svi reprezentativci sa poslednjih OI sem udovicica i filipovica koje trenira u radnickom i saponjica i mandica koji su klinci. Svima koji se razumeju u vaterpolo je jasno da Udovicic nema ni znanja ni mogucnosti .

igor

pre 11 godina

sostar i milanovic su bili veliki vaterpolisti sto selektor nije nikada.milanovic nebi bijo los selektor ali on to nemoze iz privatnih razloga zbog ceka se i povukao sa mesta trenera partizana.ali on osvojii ligu sampiona ocas a udovicicu to za deset godina nije uspelo.

dcz

pre 11 godina

Ne br5anim selektora, ali mislim da igraci nisu tu da menjaju pogotovo ne ovako...Oni ako ne zele njega za selektora neka na dva tri takmicanja odu i vrate se bez medalje i bice smenjen... Ovako mislim da je vise od igre...
Aleksandar I, 16. oktobar 2012 10:10)

Po tebi je bolje da precute, da 2-3 takmicenj namerno odigraju lose?! I sta ce bilo ko imati od toga? Uvek treba sve resiti sto pre. Zasto kod nas ljudi nikad nista nece otvoreno da kazu? Ja samo ne podrzavam sto nisi istovetno pismo uputili i njemu. Mada,mozda su mu sve to rekli licem u lice, to ne mogu da znam.

hIRO n.

pre 11 godina

Niti je selektor postavljen na zahtev igrača , niti će biti smenjen takvim putem i ''željom'' igrača. U Savezu sigurno postoji organ koji je dužan da analizira , da ocenu prethodnog perioda i donese odluku... eto toliko ... P.S. A možda se i vreme promenilo...

pero

pre 11 godina

Ne uzbudjujem se previse nakon poraza fudbalera i kosarkasa. Od prvih sam digao ruke, za druge je ok jer stvarno nisu kvalitetni i ne idu u korak s vremenom ali vaterpolo mora da ostane na vrhu jer gubitkom vaterpola ne samo da gubi Srbija neko i citav svijet jer su to najbolji momci sto postoje u vaterpolu. Ako je vrijeme selektoru da ide neka ide. Vlastiti interesi se trebaju podrediti opstem uspjehu. Selektor je postigao uspjehe i to treba imati u vidu ali za sve ove godine nisam osjetio da je sazrio kao trener. Bezveze je da igraci zapinju na nekoj poluvaznoj svjetskoj ligi, sve pobjedjuju i onda potpuno zakazu u nekim polufinalima koje se broje. Ni u jednoj sferi zivota samovolja niceg dobrog nije donjela a mislim da je selektor prilicno samovoljan. Ja kao navijac zelim da znam zasto se samo zahvalio Sori. I dali je vazno da sazna ko je autor tog pisma. Vaznije je ko su potpisnici i sadrzaj istoga.

Deks

pre 11 godina

Daklem, strasno
Zasto mora da se upropasti sve sto je dobro u ovoj zemlji?!!
To bi bio poslednji nas kolektivni sport koji je imao uspeh.......

apokalipsa

pre 11 godina

jos kada smo osvojili EP u Ajndhovenu,,obecao,,nam je olimpijsko zlato,bukvalno smo bili na tronu. Mi jesmo vaterpolo sila sto jeste jeste, ali uvijek psiholoski padnemo sto se tice olimpijskih igara. Bukvalno su nas svi vidjeli kao pobjednike, a na kraju hrvati ni krivi ni duzni osvojise zlato ja im cestitam na tome. Bili smo pod velikim pritiskom, a znate kad god se tako nesto dogadja svi planovi padaju u vodu...

Bojan

pre 11 godina

(Aleksandar I, 16. oktobar 2012 10:10)
za ne mislis da je vise fer da se izjasne protiv selektora, nego da se prave da je sve u redu a u bazenu sabotiraju.
normalne su razmirice i najbolji nacin za njihovo resavanje je da se suoce sa covekom, kazu mu u lice sta im smeta i pokusaju odmah sve da razrese, ako to ne ide, postoje dve opcije, da bojkotuju reprezentaciju pod njegovim vodjstvom ili da izadju u javnost i traze smenu.

crnobeli delija

pre 11 godina

ponekad nije vazno KO je napisao, vec STA je napisao. Sta god da je navedeno u pismu, postoje institucije u Savezu koje to trebad a istraze i vide koliko su navodi tacni i ako su tacni, koliko uticu na lose stanje u reprezentaciji, rezultate, odnos prema igracima,... Licno, da mi 8 igraca od 12 kaze da me ne zele, ja bih sam otisao, ali to je stvar izbora i nema veze sa strucnoscu.

Kako god da se ovo zavrsi, bolje je da je tema pokrenuta i da ima vremena da se sve rascisti (ovako ili onako) nego da se nakupi jos neko vece djubre i zavrsi nekim zescim neuspehom na nekom od narednih takmicenja.

Igor

pre 11 godina

Posto jos jedino vaterpolo ima vrhunskih rezultata izgleda da je neko ozbiljno resio i to da nam unisti....nadam se da gresim, vreme ce da pokaze.

mirko

pre 11 godina

postoji nesto sto se zove obraz ili ti svoje Ja,ako te neko nece povuci se sam,najveca greska koja je nagnala igrace je Saponjic i Mandic na olimpijadi dok su se drugi stariji saigraci borili za to mesto mnogo vise godina od njih oni su samo najednom s neba pali u a selekciju..drugo sta ih je nagnalo je novi spisak siri a selekcije koji je blago receno zastrasujuci pogledajte koja su to godista zna se da je a selekcija namenjena u svim sportovima igracima starijim i sa iskustvom koji s na vise od pola karijere pogledajte ovaj spisak i sve ca vam biti jasno to je dovelo sa pravom do pobune igraca Spisak igrača na koje se posebno računa u 2013. godini:
GOLMANI: 1. Gojko Pijetlović, 1983, 2.Branislav Mitrović 1985, 3.Stefan Živojinović 1989, 4. Milan Vitorović 1995, 5. Dimitrije Rističević 1992, CENTRI: 6.Slobodan Nikić 1983, 7. Duško Pijetlović 1985, 8.Petar Filipović 1988,9. Nikola Eškert 1993, 10. Nemanja Ubović 1990, 11. Saša Mišić 1987, BEKOVI: 12. Vanja Udovičić 1982, 13. Nikola Radjen 1985, 14. Milan Aleksić 1986, 15. Marko Matović 1991, 16. Nemanja Matković 1993, 17. Dušan Marković 1990, 18. Nikola Jakšić 1997, 19. Dimitrije Obradović 1994, DESNA STRANA: 20. Živko Gocić 1982, 21. Filip Filipović 1987, 22. Boris Vapenski 1990, 23. Dušan Mandić 1994, 24. Nikola Dedović 1992, LEVA STRANA: Andrija Prlainović 1987, 26. Stefan Mitrović 1988, 27. Miloš Ćuk 1990, 28. Aleksa Šaponjić 1992, 29. Dušan Vasić 1993, 30. Ognjen Stojanović 1996.

Mile

pre 11 godina

Selektor Udovičić je na OI u Londonu poveo anonimnog Aleksu Šaponjića koji igra u američkoj koledz ligi,a nije pozvao Miloša Ćuka,koji je prošle sezone bio najbolji igrač Partizana.
Oni koji su upućeni u dešavanja u VSS-u,znaju da je otac Alekse Šaponjića vlasnik NELTA,i jedan od finansijera VSS-a.

Predrag

pre 11 godina

Posle selektorovog izbora igrača za OI, na ovom mestu sam kao poznavalac situacije i veliki ljubitelj ove igre, postavio par važnih pitanja, s obzirom da je izbor igrača bio "nedovoljan". Naime, odmah se videlo da na najznačajniji turnir selektor vodi 11 izuzetnih i 2 nedorasla igrača i pored nekolicine izostavljenih kojima je apsolutno bilo mesta u sastavu.
To se i pokazalo tačnim, jer ova dvojica gotovo da nisu ulazila u igru.
Igrati ovakav, najznačajniji turnir u okrnjenom sastavu, uz povrede ili bolesti igrača koje su uvek očekivane, pa su se i dogodile(Nikić, Pjetlović)u najmanju ruku je neozbiljno.Na kraju se sve svelo na vrhunske individualne kvalitete i pripremljenost nekolicine zaista najboljih svetskih igrača,ali zbog bezrazložno okrnjenog sastava više se i nije moglo.
To nikako nemože da se kao kiks pripiše igračima,naprotiv.
Zaista je kriv isključivo selektor,pa i Stručni savet, koji mora da kontroliše i sprečava neodgovorne poteze selektora.
Inače,vaterpolo kao specifičan kolektivni sport, koji se igra u drugom agregatnom stanju,u prvom redu leži na izuzenoj fizičkoj spremi i velikom tehničkom umeću igrača. Taktičkih,trenerskih varijanti u ovom sportu nema mnogo,a kad igrači dugo igraju zajedno,što je ovde slučaj još od pionirskih dana za glavnicu ovog tima,onda trener treba da ima optimalan broj vrhunskih igrača, što se ovom prilikom apsolutno moglo da ostvari.
Reprezentativci nisu bilo ko i imaju pravo da kažu svoje mišljenje,na način na koji su to uradili!

ultrasrbin

pre 11 godina

journalist, 16. oktobar 2012 10:49
Igor Milanovic se povukao sa mesta trenera u Partizanu iz porodicnih razloga. Mislis li da bi takva legenda pogazila ime i ugled i na ovaj nacin pokusala da uzme selektorsko mesto. Udovicic je velikodusan i dozvolio je da deca treniraju plivanje kada vaterpolisti Radnickog imaju trening,ali zato su roditelji napolju kao poslednji bednici.