Tenis 34

Utorak, 11.09.2012.

09:00

Mari: Sreća i olakšanje

Endi Mari je izjavio posle osvajanje titule na US Opena da je presrećan zbog svog prvog Gren slem trofeja i da oseća veliko olakšanje.

Mari: Sreæa i olakšanje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

pismo

pre 11 godina

Komentatori naucite vec jednom da se kaze Mari a ne Marej! "Ne" se pise odvojeno od glagola, kaze se "trebalo bi" i "ja bih" a ne "bi"! Uzas koliko su Srbi nepismen narod. Ovo je prvi lepo i pravilno napisan tekst. Bravo!

Goran S.

pre 11 godina

Radovao bih se uspehu ovog momka,Ali valja prvo preboleti poraz Noleta...
Nesto mi to teze polazi za rukom...
Gladan smo mi narod, mozda i cak u bukvalnom smislu, ali mislio sam na glad za uspehom naravno. Tesko je utoliti glad ovom napacenom narodu, gotovo samo Nole to i cini, tesko je zasititi narod koji vec mogu reci decenijama gladuje, ali ko zna zasto je sve to tako, jesmo li zasluzili, ili ona recenica "svakom prema zaslugama" ipak ne stoji?

Bice bolje...

pre 11 godina

Ljudi! Da bi se pobedio Marej(Monfis i sl.), pored osnovnih udarca mora i drop shot(to Novak da poboljsa,vetar...) da funkcionise, jer ce u suprotnom ovi do sutra da vracaju. Naravno, protiv ovakvog igraca mora i SRECA da te prati( 1. game 5. seta vrh mrezice)
Marej, Nadal, Momfis...su tip igraca koji se vecinom samo brane, ali je zato i veliki rizik od povreda.
NAPRED NOLE!!!!!

jelena

pre 11 godina

I sedela do kasno u noc i navijala i nervirala se i na kraju mi uopste nije bilo zao sto Nole nije pobedio. Cestitke Endiju, drago mi je da je bas protiv Novaka osvojio GS turnir. A sa onakvom ekipom u lozi, kako i ne bi, :).

Robert

pre 11 godina

Vidi se da Britanac ne zna da se raduje.
(Misko, 11. septembar 2012 09:36)

Ma, da - treba da se busa u grudi, urla i cepa majicu. :D Pokaži mu Nole kako se raduje, kad već nisi uspeo da ga pobediš. :D

Zarko

pre 11 godina

Nakon citanja komentara persona koje namerno zele da isprovociraju one koji vole Noleta, iako nisam neki njegov fan, od sada cu ga mnogo vise postovati i podrzavati. Nije njemu lako sa takvim "Srbima".

DROGBA11

pre 11 godina

Svaka cast Mareju, zasluzo je da osvoji GS, jedino steta sto je protiv Novaka... Mislim da ce ovo dati vetar u ledja Mareju i da ce u narednim godinama biti velika borba sa Djokovicem oko prvog mesta(Federer nece jos dugo moci-a i ovu ce godinu najverovatnije Nole zavrsiti kao broj 1, do sada ima 1000 bodova prednosti, Nadal ce se vratiti, ali bojim se da ce ga povrede sve cesce stizati-dosta se trosio i istrosio). pri tom Marej zaista ne lezi Noletu, oni su ista skola tenisa s tim sto je Marej defanzivniji, ali to mu je i prednost, jer Marej ima napadacku igru koju moze da unapredi, a Nole ce tesko "pod stare dane" da uvezbava defanzivu... pa koliko puta je sinoc bilo da cim Marej opali 2 solidna udarca Nole ispada iz poena, jer on ne ma taj osecaj za kretanje u defanzivi kao Marej, dok je skot hvatao po 2-3 smeca u nizu , i sta sve ne... u svakom slucaju u sledecihg par godina bice velika borba izmedju ove dvojice, sada je to sigurno kada je Marej napokon skinuo teret sa sebe.

vlajko

pre 11 godina

lepo je bilo 2:0 za Marija i umesto da legnem da spavam ja se upecam na 2:1 a na 2:2 odlepim i ostanem budan do kraja.
Bravo Endi , bravo Novače svaka čast.

mister

pre 11 godina

Da se razumemo nesto,Marej igra svoj tenis ceo zivot ovako,moze 3 dana da prebacuje i vraca to je njegov stil.Pobedjivao je on veliku trojku i upisao se kao osvajac GS-a...Polako sad,Fed ce jos da igra i ima snage da igra jos,cekamo Nadal da se vrati mada pitanje kakav ce da se vrati i cekamo Novaka da se vrati sam sa sobom u glavi posle nekoliko teskih poraza!Sve u svemu,Marej je postao konkurencija na najvisem nivou u borbi za pehar,ali Fed i Nole su ispred njega daleko i od njih zavisi koliko ce Marej da uradi.Rafu ne spominjem jer je pitanje kakav ce da bude posle povrede kad se vrati!A tu je i Delpo bomdarder...Nije mi simpatican Marej,nije gospodin kao velika trojka :))

Suk

pre 11 godina

Zao mi je zbog Djokovica. U isto vreme mi je drago zbog Marija. On je zasluzio da jednom pobedi "na turniru koji se racuna" (nisu to olimpijske igre, samo gran-slemovi) i skine nepodnosljive britankse novinare sa vrata. Prethodnih godina su pricali kao da je on rodjeni gubitnik, a covek je bio u svetskom vrhu toliko godina... Osvojiti trofej u danasnjoj generaciji tenisera je mnogo tesko, i drago mi je da je Mari konacno uspeo.
Inace vetar je upropastio mec. Meni licno se tenis nije svideo, bilo je previse gresaka, i steta je sto uslovi u kojima se igra finale jednog gran-slema ne mogu da budu bolji.
Djokovicev govor tela je pocetkom treceg seta mene ubdeio da ce on da pobedi. Na zalost sve se naglo promenilo u petom setu, verovatno je umor dosao po svoje.

like a rolling stone.........

pre 11 godina

Osecaj je da ce Mari uskoro preuzeti prvo mesto i jos par GM. Novak nema resenje za ovu protivnikovu igru niti ima mentalnu stabilnost za jos bilo kakve velike poduhvate. Hvala ti Nole za sve sto si ucino da ime Srbije ponosnije sija. Nadam se da ce te se i drugi dugo secati.

avidemux

pre 11 godina

E sada ćeš shvatiti da moraš i sledeće godine da opet osvojiš USAO. I još nešto, osvojio Endi jedan GS, već oko 86 godina, ako sam u pravu, niko to u Britaniji nije uradio. Hvaliće ga Englezi , za Škote da ne pričam. Nacionalni heroj. Možda dobije titulu ser? A Novak 5 GS turnira i pljuju ga u Srbiji? Tuga...

realista

pre 11 godina

Prime Minister salje najtoplije cestitke Andyu sto nastavlja fenomenalan uspjeh GB tima sa Olimpijade i Paraolimpijade. To je najveci uspjeh nakon 76 godina otkako je Fred Perry osvojio Grand Slam. Imali su nesretnog Henmana koji je bio toliko talican i sve sto je ostavio iza sebe je brdo koje nosi njegovo ime na Wibmbledonu.

Da li moze neko da mi pojasni sta smo imali prije Novakovog 1. Grand Slama? Boba Zivojinovic? Ivanisevic je osvojio Wimbledon (i niti jedan vise Grand Slam) za Hrvatsku. Ne pamtim da li su Pilic ili Franulovic osvojili za vrijem ex-Yu neki Grand Slam.

Zato bih svima onima koji vredjaju ovu "losu" Novakovu godinu da malo razmisle prije nego sto svoje frustracije i ogorcenje iskaljuju na tastaurii pisu o pocetku Novakovog pada, raspadu sistema, katastrofi...

Nole sutra da se oprosti od tenisa ostavice iza sebe gomilu osvojenih turnira, medalja, poena... sto ce malo kome poci za rukom da nadmasi.

Zbog svojih uspjeha je priznat u svijetu i dobio titulu najboljeg spotiste u svijetu 2011.

Jos samo jedna stvar. U publici su navijali za Andya: Sean Connery i Alex Fergson dva Skota kao sto je i sam Andy, ali je zato Dave Cameron odmah uskocio da iskoristi to kao Britanski uspjeh. Eto koliko znaci osvojiti Grand Slam, a mnogi nasi ljudi su to nazalost posve zaboravili.

Pozdrav svim Novakovim navijacima iz dijaspore!

Milan 032

pre 11 godina

Sve čestitke Endiju! Njegovom uspehu i pobedi nad Đokovićem ne može se ništa zameriti! Mada ostaje žal! Novak je mnogo raznovrsniji ,duhovitiji i kompletniji igrač sa mnogo većim mogućnostima dok je Mari očigledno toliko radio da je to moralo dati rezultat! Zlato na olimpijadi i ova titula svakako su zaslužene i samo zadrti navijači mogu reći nešto drugo!
Lično mislim da je Novak pao na voljnom planu u petom setu, kao i svi mi,pomislio je da je Mari bačen na kolena sa prethodna dva ubedljivo dobijena seta, opustio se nesvesno početkom petog seta i surovo je kažnjen za to! A i Endi je značajno podigao nivo igre u petom setu u odnosu na prethodna dva, gde je igrao pasivno i samo čekao Noletove greške...I još nešto, Endi je ranije bio isključivi defanzivac, od kada je počeo da igra dosta ofanzivnije - rezultati su očigledni! Novak, kada god je hteo,uspevao je da bude ofanzivniji i da nametne oštriju igru!
Kada je igrao mekše, više je grešio a Mari je tada znao da pređe u protivnapad i to vrlo racionalno i uspešno! Recept protiv njega je samo konstantna ofanziva jer on vrlo malo greši u mekšoj razmeni udaraca!
Lako reći-malo teže izvesti! Peti set je to i pokazao!

Vladan R

pre 11 godina

@ BAYERN

I to kaze fanatik, koji u Srbiji, po ceo dan bulji u tv i internet gledajuci, sve i najmanje vezano za tamo neki Bajern iz tamo neke Nemacke.

hey,hey

pre 11 godina

Laku noc,Novace...Imao je ove sezone povredjenog Rafu,zadnji Rodzerov trzaj i anemicnog Mareja.Umesto da zacementira sebe u istoriji,on se leci od prethodne steroidne sezone (to za glutensku dijetu-vazi,medicina ce vam objasniti).Do kraja karijere jos ce osvojiti par AO i eventualno USO.Tu gde je Nole trebalo da zablista(Olimpijada i US open),tu je Marej.

Igor

pre 11 godina

Rekao sam ako osvoji OL da ce i USO. Jednostavno je skinuo taj pritisak sa sebe i mislim da sledece godine ako ovako nastavi ima najvece sanse za prvo mesto! Rafa jedini je koji dominira protiv Mareja ali je povredjen, trebace mu vremena. Federeru ne lezi, a sustizu ga i godine. Jedini koji ce moci da mu parira sledece godine je Novak ali i njemu bas ne lezi. Po igri su slicni, razliku je trebao da pravi Marijev servis ali je to ipak cinio Djokovic zahvaljujuci svojoj mentalnoj snazi. Plasim se da je Marej sad tu mnogo ojacao.

Bravo

pre 11 godina

Bravo Andy! Posebno mi je drago sto zacepio usta svim "strucnjacima" koji su tvrdili da nikada neces osvojiti GS, da ne mozes da predjes tu granicu i postanes shampion.E sada hejteri, evo pred vama je Andy-Champion..Noletu svaka cast na velikoj borbi, korektnosti i izjavi nakon meca.

BAYERN recordmeister

pre 11 godina

Bravo Endi,junacki sine, tako se to radi,Srbija ti je zahvalna zbog ove pobede,konacno ce djokovicevci prestati da bulje u televizor i poceti da rade nesto korisno za ovu drzavu. Bez euforije naredna cetiri meseca,do AO. Milina.

avidemux

pre 11 godina

E sada ćeš shvatiti da moraš i sledeće godine da opet osvojiš USAO. I još nešto, osvojio Endi jedan GS, već oko 86 godina, ako sam u pravu, niko to u Britaniji nije uradio. Hvaliće ga Englezi , za Škote da ne pričam. Nacionalni heroj. Možda dobije titulu ser? A Novak 5 GS turnira i pljuju ga u Srbiji? Tuga...

realista

pre 11 godina

Prime Minister salje najtoplije cestitke Andyu sto nastavlja fenomenalan uspjeh GB tima sa Olimpijade i Paraolimpijade. To je najveci uspjeh nakon 76 godina otkako je Fred Perry osvojio Grand Slam. Imali su nesretnog Henmana koji je bio toliko talican i sve sto je ostavio iza sebe je brdo koje nosi njegovo ime na Wibmbledonu.

Da li moze neko da mi pojasni sta smo imali prije Novakovog 1. Grand Slama? Boba Zivojinovic? Ivanisevic je osvojio Wimbledon (i niti jedan vise Grand Slam) za Hrvatsku. Ne pamtim da li su Pilic ili Franulovic osvojili za vrijem ex-Yu neki Grand Slam.

Zato bih svima onima koji vredjaju ovu "losu" Novakovu godinu da malo razmisle prije nego sto svoje frustracije i ogorcenje iskaljuju na tastaurii pisu o pocetku Novakovog pada, raspadu sistema, katastrofi...

Nole sutra da se oprosti od tenisa ostavice iza sebe gomilu osvojenih turnira, medalja, poena... sto ce malo kome poci za rukom da nadmasi.

Zbog svojih uspjeha je priznat u svijetu i dobio titulu najboljeg spotiste u svijetu 2011.

Jos samo jedna stvar. U publici su navijali za Andya: Sean Connery i Alex Fergson dva Skota kao sto je i sam Andy, ali je zato Dave Cameron odmah uskocio da iskoristi to kao Britanski uspjeh. Eto koliko znaci osvojiti Grand Slam, a mnogi nasi ljudi su to nazalost posve zaboravili.

Pozdrav svim Novakovim navijacima iz dijaspore!

Bravo

pre 11 godina

Bravo Andy! Posebno mi je drago sto zacepio usta svim "strucnjacima" koji su tvrdili da nikada neces osvojiti GS, da ne mozes da predjes tu granicu i postanes shampion.E sada hejteri, evo pred vama je Andy-Champion..Noletu svaka cast na velikoj borbi, korektnosti i izjavi nakon meca.

Zarko

pre 11 godina

Nakon citanja komentara persona koje namerno zele da isprovociraju one koji vole Noleta, iako nisam neki njegov fan, od sada cu ga mnogo vise postovati i podrzavati. Nije njemu lako sa takvim "Srbima".

vlajko

pre 11 godina

lepo je bilo 2:0 za Marija i umesto da legnem da spavam ja se upecam na 2:1 a na 2:2 odlepim i ostanem budan do kraja.
Bravo Endi , bravo Novače svaka čast.

BAYERN recordmeister

pre 11 godina

Bravo Endi,junacki sine, tako se to radi,Srbija ti je zahvalna zbog ove pobede,konacno ce djokovicevci prestati da bulje u televizor i poceti da rade nesto korisno za ovu drzavu. Bez euforije naredna cetiri meseca,do AO. Milina.

Igor

pre 11 godina

Rekao sam ako osvoji OL da ce i USO. Jednostavno je skinuo taj pritisak sa sebe i mislim da sledece godine ako ovako nastavi ima najvece sanse za prvo mesto! Rafa jedini je koji dominira protiv Mareja ali je povredjen, trebace mu vremena. Federeru ne lezi, a sustizu ga i godine. Jedini koji ce moci da mu parira sledece godine je Novak ali i njemu bas ne lezi. Po igri su slicni, razliku je trebao da pravi Marijev servis ali je to ipak cinio Djokovic zahvaljujuci svojoj mentalnoj snazi. Plasim se da je Marej sad tu mnogo ojacao.

Suk

pre 11 godina

Zao mi je zbog Djokovica. U isto vreme mi je drago zbog Marija. On je zasluzio da jednom pobedi "na turniru koji se racuna" (nisu to olimpijske igre, samo gran-slemovi) i skine nepodnosljive britankse novinare sa vrata. Prethodnih godina su pricali kao da je on rodjeni gubitnik, a covek je bio u svetskom vrhu toliko godina... Osvojiti trofej u danasnjoj generaciji tenisera je mnogo tesko, i drago mi je da je Mari konacno uspeo.
Inace vetar je upropastio mec. Meni licno se tenis nije svideo, bilo je previse gresaka, i steta je sto uslovi u kojima se igra finale jednog gran-slema ne mogu da budu bolji.
Djokovicev govor tela je pocetkom treceg seta mene ubdeio da ce on da pobedi. Na zalost sve se naglo promenilo u petom setu, verovatno je umor dosao po svoje.

Robert

pre 11 godina

Vidi se da Britanac ne zna da se raduje.
(Misko, 11. septembar 2012 09:36)

Ma, da - treba da se busa u grudi, urla i cepa majicu. :D Pokaži mu Nole kako se raduje, kad već nisi uspeo da ga pobediš. :D

mister

pre 11 godina

Da se razumemo nesto,Marej igra svoj tenis ceo zivot ovako,moze 3 dana da prebacuje i vraca to je njegov stil.Pobedjivao je on veliku trojku i upisao se kao osvajac GS-a...Polako sad,Fed ce jos da igra i ima snage da igra jos,cekamo Nadal da se vrati mada pitanje kakav ce da se vrati i cekamo Novaka da se vrati sam sa sobom u glavi posle nekoliko teskih poraza!Sve u svemu,Marej je postao konkurencija na najvisem nivou u borbi za pehar,ali Fed i Nole su ispred njega daleko i od njih zavisi koliko ce Marej da uradi.Rafu ne spominjem jer je pitanje kakav ce da bude posle povrede kad se vrati!A tu je i Delpo bomdarder...Nije mi simpatican Marej,nije gospodin kao velika trojka :))

Milan 032

pre 11 godina

Sve čestitke Endiju! Njegovom uspehu i pobedi nad Đokovićem ne može se ništa zameriti! Mada ostaje žal! Novak je mnogo raznovrsniji ,duhovitiji i kompletniji igrač sa mnogo većim mogućnostima dok je Mari očigledno toliko radio da je to moralo dati rezultat! Zlato na olimpijadi i ova titula svakako su zaslužene i samo zadrti navijači mogu reći nešto drugo!
Lično mislim da je Novak pao na voljnom planu u petom setu, kao i svi mi,pomislio je da je Mari bačen na kolena sa prethodna dva ubedljivo dobijena seta, opustio se nesvesno početkom petog seta i surovo je kažnjen za to! A i Endi je značajno podigao nivo igre u petom setu u odnosu na prethodna dva, gde je igrao pasivno i samo čekao Noletove greške...I još nešto, Endi je ranije bio isključivi defanzivac, od kada je počeo da igra dosta ofanzivnije - rezultati su očigledni! Novak, kada god je hteo,uspevao je da bude ofanzivniji i da nametne oštriju igru!
Kada je igrao mekše, više je grešio a Mari je tada znao da pređe u protivnapad i to vrlo racionalno i uspešno! Recept protiv njega je samo konstantna ofanziva jer on vrlo malo greši u mekšoj razmeni udaraca!
Lako reći-malo teže izvesti! Peti set je to i pokazao!

Vladan R

pre 11 godina

@ BAYERN

I to kaze fanatik, koji u Srbiji, po ceo dan bulji u tv i internet gledajuci, sve i najmanje vezano za tamo neki Bajern iz tamo neke Nemacke.

hey,hey

pre 11 godina

Laku noc,Novace...Imao je ove sezone povredjenog Rafu,zadnji Rodzerov trzaj i anemicnog Mareja.Umesto da zacementira sebe u istoriji,on se leci od prethodne steroidne sezone (to za glutensku dijetu-vazi,medicina ce vam objasniti).Do kraja karijere jos ce osvojiti par AO i eventualno USO.Tu gde je Nole trebalo da zablista(Olimpijada i US open),tu je Marej.

DROGBA11

pre 11 godina

Svaka cast Mareju, zasluzo je da osvoji GS, jedino steta sto je protiv Novaka... Mislim da ce ovo dati vetar u ledja Mareju i da ce u narednim godinama biti velika borba sa Djokovicem oko prvog mesta(Federer nece jos dugo moci-a i ovu ce godinu najverovatnije Nole zavrsiti kao broj 1, do sada ima 1000 bodova prednosti, Nadal ce se vratiti, ali bojim se da ce ga povrede sve cesce stizati-dosta se trosio i istrosio). pri tom Marej zaista ne lezi Noletu, oni su ista skola tenisa s tim sto je Marej defanzivniji, ali to mu je i prednost, jer Marej ima napadacku igru koju moze da unapredi, a Nole ce tesko "pod stare dane" da uvezbava defanzivu... pa koliko puta je sinoc bilo da cim Marej opali 2 solidna udarca Nole ispada iz poena, jer on ne ma taj osecaj za kretanje u defanzivi kao Marej, dok je skot hvatao po 2-3 smeca u nizu , i sta sve ne... u svakom slucaju u sledecihg par godina bice velika borba izmedju ove dvojice, sada je to sigurno kada je Marej napokon skinuo teret sa sebe.

like a rolling stone.........

pre 11 godina

Osecaj je da ce Mari uskoro preuzeti prvo mesto i jos par GM. Novak nema resenje za ovu protivnikovu igru niti ima mentalnu stabilnost za jos bilo kakve velike poduhvate. Hvala ti Nole za sve sto si ucino da ime Srbije ponosnije sija. Nadam se da ce te se i drugi dugo secati.

Goran S.

pre 11 godina

Radovao bih se uspehu ovog momka,Ali valja prvo preboleti poraz Noleta...
Nesto mi to teze polazi za rukom...
Gladan smo mi narod, mozda i cak u bukvalnom smislu, ali mislio sam na glad za uspehom naravno. Tesko je utoliti glad ovom napacenom narodu, gotovo samo Nole to i cini, tesko je zasititi narod koji vec mogu reci decenijama gladuje, ali ko zna zasto je sve to tako, jesmo li zasluzili, ili ona recenica "svakom prema zaslugama" ipak ne stoji?

pismo

pre 11 godina

Komentatori naucite vec jednom da se kaze Mari a ne Marej! "Ne" se pise odvojeno od glagola, kaze se "trebalo bi" i "ja bih" a ne "bi"! Uzas koliko su Srbi nepismen narod. Ovo je prvi lepo i pravilno napisan tekst. Bravo!

Bice bolje...

pre 11 godina

Ljudi! Da bi se pobedio Marej(Monfis i sl.), pored osnovnih udarca mora i drop shot(to Novak da poboljsa,vetar...) da funkcionise, jer ce u suprotnom ovi do sutra da vracaju. Naravno, protiv ovakvog igraca mora i SRECA da te prati( 1. game 5. seta vrh mrezice)
Marej, Nadal, Momfis...su tip igraca koji se vecinom samo brane, ali je zato i veliki rizik od povreda.
NAPRED NOLE!!!!!

jelena

pre 11 godina

I sedela do kasno u noc i navijala i nervirala se i na kraju mi uopste nije bilo zao sto Nole nije pobedio. Cestitke Endiju, drago mi je da je bas protiv Novaka osvojio GS turnir. A sa onakvom ekipom u lozi, kako i ne bi, :).

BAYERN recordmeister

pre 11 godina

Bravo Endi,junacki sine, tako se to radi,Srbija ti je zahvalna zbog ove pobede,konacno ce djokovicevci prestati da bulje u televizor i poceti da rade nesto korisno za ovu drzavu. Bez euforije naredna cetiri meseca,do AO. Milina.

like a rolling stone.........

pre 11 godina

Osecaj je da ce Mari uskoro preuzeti prvo mesto i jos par GM. Novak nema resenje za ovu protivnikovu igru niti ima mentalnu stabilnost za jos bilo kakve velike poduhvate. Hvala ti Nole za sve sto si ucino da ime Srbije ponosnije sija. Nadam se da ce te se i drugi dugo secati.

Robert

pre 11 godina

Vidi se da Britanac ne zna da se raduje.
(Misko, 11. septembar 2012 09:36)

Ma, da - treba da se busa u grudi, urla i cepa majicu. :D Pokaži mu Nole kako se raduje, kad već nisi uspeo da ga pobediš. :D

hey,hey

pre 11 godina

Laku noc,Novace...Imao je ove sezone povredjenog Rafu,zadnji Rodzerov trzaj i anemicnog Mareja.Umesto da zacementira sebe u istoriji,on se leci od prethodne steroidne sezone (to za glutensku dijetu-vazi,medicina ce vam objasniti).Do kraja karijere jos ce osvojiti par AO i eventualno USO.Tu gde je Nole trebalo da zablista(Olimpijada i US open),tu je Marej.

Bravo

pre 11 godina

Bravo Andy! Posebno mi je drago sto zacepio usta svim "strucnjacima" koji su tvrdili da nikada neces osvojiti GS, da ne mozes da predjes tu granicu i postanes shampion.E sada hejteri, evo pred vama je Andy-Champion..Noletu svaka cast na velikoj borbi, korektnosti i izjavi nakon meca.

mister

pre 11 godina

Da se razumemo nesto,Marej igra svoj tenis ceo zivot ovako,moze 3 dana da prebacuje i vraca to je njegov stil.Pobedjivao je on veliku trojku i upisao se kao osvajac GS-a...Polako sad,Fed ce jos da igra i ima snage da igra jos,cekamo Nadal da se vrati mada pitanje kakav ce da se vrati i cekamo Novaka da se vrati sam sa sobom u glavi posle nekoliko teskih poraza!Sve u svemu,Marej je postao konkurencija na najvisem nivou u borbi za pehar,ali Fed i Nole su ispred njega daleko i od njih zavisi koliko ce Marej da uradi.Rafu ne spominjem jer je pitanje kakav ce da bude posle povrede kad se vrati!A tu je i Delpo bomdarder...Nije mi simpatican Marej,nije gospodin kao velika trojka :))

pismo

pre 11 godina

Komentatori naucite vec jednom da se kaze Mari a ne Marej! "Ne" se pise odvojeno od glagola, kaze se "trebalo bi" i "ja bih" a ne "bi"! Uzas koliko su Srbi nepismen narod. Ovo je prvi lepo i pravilno napisan tekst. Bravo!

Igor

pre 11 godina

Rekao sam ako osvoji OL da ce i USO. Jednostavno je skinuo taj pritisak sa sebe i mislim da sledece godine ako ovako nastavi ima najvece sanse za prvo mesto! Rafa jedini je koji dominira protiv Mareja ali je povredjen, trebace mu vremena. Federeru ne lezi, a sustizu ga i godine. Jedini koji ce moci da mu parira sledece godine je Novak ali i njemu bas ne lezi. Po igri su slicni, razliku je trebao da pravi Marijev servis ali je to ipak cinio Djokovic zahvaljujuci svojoj mentalnoj snazi. Plasim se da je Marej sad tu mnogo ojacao.

Zarko

pre 11 godina

Nakon citanja komentara persona koje namerno zele da isprovociraju one koji vole Noleta, iako nisam neki njegov fan, od sada cu ga mnogo vise postovati i podrzavati. Nije njemu lako sa takvim "Srbima".

Bice bolje...

pre 11 godina

Ljudi! Da bi se pobedio Marej(Monfis i sl.), pored osnovnih udarca mora i drop shot(to Novak da poboljsa,vetar...) da funkcionise, jer ce u suprotnom ovi do sutra da vracaju. Naravno, protiv ovakvog igraca mora i SRECA da te prati( 1. game 5. seta vrh mrezice)
Marej, Nadal, Momfis...su tip igraca koji se vecinom samo brane, ali je zato i veliki rizik od povreda.
NAPRED NOLE!!!!!

avidemux

pre 11 godina

E sada ćeš shvatiti da moraš i sledeće godine da opet osvojiš USAO. I još nešto, osvojio Endi jedan GS, već oko 86 godina, ako sam u pravu, niko to u Britaniji nije uradio. Hvaliće ga Englezi , za Škote da ne pričam. Nacionalni heroj. Možda dobije titulu ser? A Novak 5 GS turnira i pljuju ga u Srbiji? Tuga...

DROGBA11

pre 11 godina

Svaka cast Mareju, zasluzo je da osvoji GS, jedino steta sto je protiv Novaka... Mislim da ce ovo dati vetar u ledja Mareju i da ce u narednim godinama biti velika borba sa Djokovicem oko prvog mesta(Federer nece jos dugo moci-a i ovu ce godinu najverovatnije Nole zavrsiti kao broj 1, do sada ima 1000 bodova prednosti, Nadal ce se vratiti, ali bojim se da ce ga povrede sve cesce stizati-dosta se trosio i istrosio). pri tom Marej zaista ne lezi Noletu, oni su ista skola tenisa s tim sto je Marej defanzivniji, ali to mu je i prednost, jer Marej ima napadacku igru koju moze da unapredi, a Nole ce tesko "pod stare dane" da uvezbava defanzivu... pa koliko puta je sinoc bilo da cim Marej opali 2 solidna udarca Nole ispada iz poena, jer on ne ma taj osecaj za kretanje u defanzivi kao Marej, dok je skot hvatao po 2-3 smeca u nizu , i sta sve ne... u svakom slucaju u sledecihg par godina bice velika borba izmedju ove dvojice, sada je to sigurno kada je Marej napokon skinuo teret sa sebe.

realista

pre 11 godina

Prime Minister salje najtoplije cestitke Andyu sto nastavlja fenomenalan uspjeh GB tima sa Olimpijade i Paraolimpijade. To je najveci uspjeh nakon 76 godina otkako je Fred Perry osvojio Grand Slam. Imali su nesretnog Henmana koji je bio toliko talican i sve sto je ostavio iza sebe je brdo koje nosi njegovo ime na Wibmbledonu.

Da li moze neko da mi pojasni sta smo imali prije Novakovog 1. Grand Slama? Boba Zivojinovic? Ivanisevic je osvojio Wimbledon (i niti jedan vise Grand Slam) za Hrvatsku. Ne pamtim da li su Pilic ili Franulovic osvojili za vrijem ex-Yu neki Grand Slam.

Zato bih svima onima koji vredjaju ovu "losu" Novakovu godinu da malo razmisle prije nego sto svoje frustracije i ogorcenje iskaljuju na tastaurii pisu o pocetku Novakovog pada, raspadu sistema, katastrofi...

Nole sutra da se oprosti od tenisa ostavice iza sebe gomilu osvojenih turnira, medalja, poena... sto ce malo kome poci za rukom da nadmasi.

Zbog svojih uspjeha je priznat u svijetu i dobio titulu najboljeg spotiste u svijetu 2011.

Jos samo jedna stvar. U publici su navijali za Andya: Sean Connery i Alex Fergson dva Skota kao sto je i sam Andy, ali je zato Dave Cameron odmah uskocio da iskoristi to kao Britanski uspjeh. Eto koliko znaci osvojiti Grand Slam, a mnogi nasi ljudi su to nazalost posve zaboravili.

Pozdrav svim Novakovim navijacima iz dijaspore!

jelena

pre 11 godina

I sedela do kasno u noc i navijala i nervirala se i na kraju mi uopste nije bilo zao sto Nole nije pobedio. Cestitke Endiju, drago mi je da je bas protiv Novaka osvojio GS turnir. A sa onakvom ekipom u lozi, kako i ne bi, :).

Milan 032

pre 11 godina

Sve čestitke Endiju! Njegovom uspehu i pobedi nad Đokovićem ne može se ništa zameriti! Mada ostaje žal! Novak je mnogo raznovrsniji ,duhovitiji i kompletniji igrač sa mnogo većim mogućnostima dok je Mari očigledno toliko radio da je to moralo dati rezultat! Zlato na olimpijadi i ova titula svakako su zaslužene i samo zadrti navijači mogu reći nešto drugo!
Lično mislim da je Novak pao na voljnom planu u petom setu, kao i svi mi,pomislio je da je Mari bačen na kolena sa prethodna dva ubedljivo dobijena seta, opustio se nesvesno početkom petog seta i surovo je kažnjen za to! A i Endi je značajno podigao nivo igre u petom setu u odnosu na prethodna dva, gde je igrao pasivno i samo čekao Noletove greške...I još nešto, Endi je ranije bio isključivi defanzivac, od kada je počeo da igra dosta ofanzivnije - rezultati su očigledni! Novak, kada god je hteo,uspevao je da bude ofanzivniji i da nametne oštriju igru!
Kada je igrao mekše, više je grešio a Mari je tada znao da pređe u protivnapad i to vrlo racionalno i uspešno! Recept protiv njega je samo konstantna ofanziva jer on vrlo malo greši u mekšoj razmeni udaraca!
Lako reći-malo teže izvesti! Peti set je to i pokazao!

vlajko

pre 11 godina

lepo je bilo 2:0 za Marija i umesto da legnem da spavam ja se upecam na 2:1 a na 2:2 odlepim i ostanem budan do kraja.
Bravo Endi , bravo Novače svaka čast.

Goran S.

pre 11 godina

Radovao bih se uspehu ovog momka,Ali valja prvo preboleti poraz Noleta...
Nesto mi to teze polazi za rukom...
Gladan smo mi narod, mozda i cak u bukvalnom smislu, ali mislio sam na glad za uspehom naravno. Tesko je utoliti glad ovom napacenom narodu, gotovo samo Nole to i cini, tesko je zasititi narod koji vec mogu reci decenijama gladuje, ali ko zna zasto je sve to tako, jesmo li zasluzili, ili ona recenica "svakom prema zaslugama" ipak ne stoji?

Suk

pre 11 godina

Zao mi je zbog Djokovica. U isto vreme mi je drago zbog Marija. On je zasluzio da jednom pobedi "na turniru koji se racuna" (nisu to olimpijske igre, samo gran-slemovi) i skine nepodnosljive britankse novinare sa vrata. Prethodnih godina su pricali kao da je on rodjeni gubitnik, a covek je bio u svetskom vrhu toliko godina... Osvojiti trofej u danasnjoj generaciji tenisera je mnogo tesko, i drago mi je da je Mari konacno uspeo.
Inace vetar je upropastio mec. Meni licno se tenis nije svideo, bilo je previse gresaka, i steta je sto uslovi u kojima se igra finale jednog gran-slema ne mogu da budu bolji.
Djokovicev govor tela je pocetkom treceg seta mene ubdeio da ce on da pobedi. Na zalost sve se naglo promenilo u petom setu, verovatno je umor dosao po svoje.

Vladan R

pre 11 godina

@ BAYERN

I to kaze fanatik, koji u Srbiji, po ceo dan bulji u tv i internet gledajuci, sve i najmanje vezano za tamo neki Bajern iz tamo neke Nemacke.