Olimpizam 161

Subota, 11.08.2012.

13:28

Milica u finalu, večeras za zlato!

Milica Mandić plasirala se u finale Olimpijskih igara u tekvondou u kategoriji preko 67 kilograma! Za zlato protiv Francuskinje An-Karolin Žraf u 23.15h.

Milica u finalu, veèeras za zlato! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

161 Komentari

Sortiraj po:

Ilija Cvorovic

pre 11 godina

23:00h - 15 minuta do pocetka finala.

A sta mozemo da vidimo na javnom servisu? Jamesa Bonda i kosarkaski mec neke tamo dve strane reprezentacije!

A onda u 23:14:59s, kad se sete da imaju tamo nekog, u tamo nekom finalu, u tamo nekom sportu, onda ce pustiti live prenos, gde ce nam komentator objasniti da gledamo sport koji je "KOMBINACIJA GIMNASTIKE I KARATE-a"!

A sutra ce celo drustvo da svojata njen uspeh...

veliki strumf

pre 11 godina

Obe Milicine protivnice koje je povukla u repasaz, i Ruskinja i Meksikanka osvojile su bronze, pobedivsi one devojke koje su izgubile od Milicine protivnice tokom dana. Znaci da je Milica imala dosta teze protivnice, a bila je i prilicno ubedljiva, za razliku od Francuskinje. Nadam se da to znaci da Milica ima velike sanse za zlato, iako je ova Graffe evropska i svetska sampionka. Ali ona ima 26 godina, a vreme je za smenu generacija i za smenu na vrhu.

Stefan

pre 11 godina

"Milica:Ne popuštam ni na 9:0" E ovakav stav imaju pravi sampioni,a ne imao sam tremu,bio sam nervozan i slicna opravdanja.Svaka cast Milici,docekasmo i mi zlato posle 12 godina.

Alan Ford

pre 11 godina

Streljastvo,tekvondo...bas nam idu te ratnicke discipline!
Salu na stranu,sve pohvale. Bilo bi lepo da se uzme zlato, pa onda trojac ispred skupstine.
Sto se vaterpolista tice, ne znam da li bi mi teze palo da izgubimo od Crnogoraca ili da slusamo "lijepu njihovu"?

vojkan

pre 11 godina

Ma i ja navijam za Milicu, osim što je susjeda vrlo je i zgodna. Možda vam njen uspjeh pomogne da se izvučete iz masovne depresije u koju ste upali tijekom OI.I nemojte više ismijavati male sportove, kad shvatite njihovu važnost možda postanete sportska nacija poput Hrvatske i Slovenije. (Mladja car, 11. avgust 2012 21:11)

ne daj Boze da budemo sportska nacija kao Hrvatska i Slovenija, jer to bi znacilo da smo u rangu sa Gvinejom Bisao, Litvanijom i Zapadnom Samoom. Vi slobodno budite sportska nacija, a mi cemo da budemo druga dimenzija u odnosu na vas, kao i do sad...

srbija_tekvondo

pre 11 godina

Da li je moguće da su sad svima puna usta pohvala za Milicu i tekvondo a na RTS ide ženska košarka a ne borbe za 3.mesto i finala u tekvondou.Kako reče Šarenac ne bojte se uključićemo se za finale Milice a onda ćemo se isključiti do sledećih OI u Riju.A neke druge male Milice (iz malih sportova)će opet biti u mraku do Rija.Laku noć!

velečasni baltazar

pre 11 godina

sretno susjedi, da bar jednu zlatnu osvojite, da bar budete od Slovenije bolji na tablici medalja, kad već nemožete Hrvatsku preć...

markoSRB

pre 11 godina

(Mladja car, 11. avgust 2012 21:11)

'sportska nacija kao Hrvatska i Slovenija' Buaaaahahahahahaha
ovo mora okacim na FB, bolji fazon odavno nisam procitao. pazi, i vi Hrvati ponekad imate smisao za humor. Doduse, to ponekad je jednom u 76 godina, ali nema veze, imas plus od mene za ovaj vic.

vlajzi

pre 11 godina

(Mladja car, 11. avgust 2012 21:11)

care, za Srbiju je sramota uporedjivati se sa hrvatskom. jeste ovo losa olimpijada za nas, ali nas rang su Spanija, Ceska, Svedska, Brazil... a vas - Gruzija, Moldavija i Island. I o cemu ja dalje da diskutujem s tobom? O cemu???

Мандић

pre 11 godina

Милице, ако случајно читаш ово, знај да си ми улепшала дан и да сам поносан што си Српкиња, показала си класу. Није битно коју медаљу освојиш, показала си ко си и шта си и желим ти све најбоље!

Leka

pre 11 godina

Trenirao sam Tekvondo 5 godina,pa ono je bilo brutalno savršenstvo..a moram da priznam da sam sasvim slučajno upalio tv,baš bi mi bilo žao da sam propustio borbu...Devojka objašnjava,svaka čast,držimo palčeve u finalu,samo koncentrisano i bez respekta ;)
Još kad se setim koliko se nerviram gledajući naš fudbal i razmažene manekenčiće,koji imaju svu pažnju javnosti i 10 puta bolje uslove za trening...pih :(

mrmlj

pre 11 godina

@student_iz_parka: iako se u potpunosti slažem da nam je sportski sistem u užasnom stanju, mislim da si preoštar prema olimpijskom komitetu. sportski savezi i klubovi treba da stvore uslove za otkrivanje i razvijanje mladih talenata. naravno da o.k. treba da pomogne koliko god može ali glavna odgovornost za razvoj pojedinačnih sportova je na savezima.

Darko

pre 11 godina

@lokalac

Nisi me razumeo, napisao sam nešto u stilu da su Ivana i Milica lepe zato što su krenule tako skromnim i ispravnim, a teškim i ipak uspešnim putem.Komentar je napisan onako više u šali, nema potrebe da tako ozbiljno to shvataš i pišeš elaborat.

student_iz_parka

pre 11 godina

@ Dragan

Da, na kraju ispade sve odlicno. Slovenija i Hrvatska su opet uspesnije od nas, a i Crna Gora kada se uzme u obzir koliko su manji. A sta bravo za Divca? Sta je on uradio? Gde je bio Divac i Olimpijski komitet kada su Milica i ostali trenirali godinama u nazad i radili da postanu ovo sto su danas? Sta je drzava uradili sistemski da podrzi tekvondo ili bilo koji drugi sport? Srbija jedino zna da kada se ovi talenti pojave od nekud, plati put i zavrsne pripreme a drzave nema nigde u godinama koje su pre toga otisle na treniranje i pravljenje ovih sportista. Cista kozmetika nase drzave, nista vise. I onda je dovoljan jedan uspeh nekog pojedinca i tima oko njega da se u Srbiji sve ostalo zaboravi, da odmah padnemo u trans kako smo sportska nacija i da nesposobni opravdaju svoje funkcije tudjim uspesima. Zato nam nikada ni u cemu nece biti bolje. Jedna slucajna medalja sa EP u rukometu je odmah bacila u zaborav katastrofalno stanje u tom sportu. Bravo Milice, Ivana, i Zlaticu, a ne bravo Divac.

Mladja car

pre 11 godina

Ma i ja navijam za Milicu, osim što je susjeda vrlo je i zgodna. Možda vam njen uspjeh pomogne da se izvučete iz masovne depresije u koju ste upali tijekom OI.
I nemojte više ismijavati male sportove, kad shvatite njihovu važnost možda postanete sportska nacija poput Hrvatske i Slovenije.

zoranmi

pre 11 godina

Bravo za Milicu!!Veoma skromna cura,i bez velike pompe osvaja zlatnu,ili srebrnu medalju.Njen slogan je : dodjoh,videh,osvojih medalju!!!E tako se to radi!Svaka cast za Milicu!!!

moje ime*

pre 11 godina

A zasto ne mozemo da navijamo jedni za druge? Ne tako davno bili smo jedna zemlja i navijali smo za iste. Blanku Vlasic obozavam, Sanja Popovic jedna od najsimpaticnijih odbojkasica ikad, vasi vaterpolsti su uz nase najbolji na svetu i drago mi je kad pobede, sve osim nas, naravno. :) Umesto da se i navijaci drze zajedno kao nasi sportisti, ovde stalno neke rasprave. Ako nista drugo, bar postujte nase sportiste!

kika

pre 11 godina

Veliko bravo za ovu divnu devojku. Njena pobeda je utoliko veća, jer u taj sport se ništa ne ulaže od strane države. Neki za ovaj sport nisu ni čuli do danas, ni ne znaju da je taekwondo, pored džudoa jedini olimpijski sport borilačkih veština. U ovu devojku je samo njena porodica uložila da bi stigla dotle. Možda će se nakon ovoga neke stvari bar malo promeniti. Samo napred mala, samo udaraj:)

ZG kwon

pre 11 godina

Čestitke Srbiji i srpskom taekwondou na medalji. Navijat ću za Milicu u finalu. Samo se čudim onima kojima je to "iznenađenje" (svjetska bronca i europsko srebro). Možete pogledat i ranking (neslužbeni, ali najrealniji) - za ovu kategoriju najrelevantniji "senior female -73" je na stranici taekwondodata. Zanimljivo je da je Francuskinja u finalu, Anne Caroline GRAFFE, zapravo zamjena za povrijeđenu Gwladys EPANGUE. Sretno!

Jupi

pre 11 godina

šta je srbi haha dobar i tekvando sad
(Anonymous, 11. avgust 2012 19:20)

Dobro je dobijati u vas u skoro svakom sportu, i kad god se sastanemo, a ovo je fenomenalan sport, i piše se tekvondo .
Sport je inače kombinacija više borilačkih veština, nastao u Koreji sredinom prošlog veka, sam izraz je sastavljen od korejskih reči te-udarati nogom, kvon- udarati rukom i do- što znači put.Kod nas je malo poznat,a u svetu se njim bavi 100 miliona ljudi.
Ajmo Milice, na zlato!!!

lea

pre 11 godina

Mi i na OI iz inata pobedjujemo. Medalje pokupiše ovi što niko nije čuo za njih,onako iz inata što ih niko ne registruje. A izgubiše ziceri, iz inata sto su svi ocekivali suprotno. Šalu na stranu, svaka čast devojci i kako god da se završi neka nastavi da vredno trenira jer se vidi da se bori inteligentno, promišljeno i da ima pobednički nerv.

Dragan

pre 11 godina

Pa eto, na kraju sve ispade dobro. Uz ovu medalju i onu koju će vaterpolisti uzeti eto nama 4 medalje, toliko nikad nismo osvojili do sad!
Bravo za Divca!

bravo

pre 11 godina

Sutra ce izaci u novinama,, Chuk Noris izazvao Milicu.,,..bravo Micika ako i ne osvojis zlato ovo je za tebe veliki uspeh kao i za Srbiju....

Lokalac

pre 11 godina

@Nije ni čudo što su takve lepotice poput Milice i Ivane osvojile medalje, neko to gore sve gleda i deli po zasluzi.Svaka čast!
(Darko, 11. avgust 2012 19:42)

Naravno da mi je drago sto je devojka osvojila medalju, nadam se zlatnu, ali kakav ti je ovo komentar. "Deli po zasluzi" zato sto je lepa? Sta, jel mi ruzni nemamo zasluge niti smemo necim da doprinesemo? Jel ocenjujes ljude prema fizickom izgledu? Jel bi napisao ovaj komentar da je ruzna kao Kvazimodo? Ja navijam za sve nase nebitno kakvog je izgleda, vere ili cega vec a ti izgleda samo za one lepe. Zato, pretpostavljam i Ana Ivanovic ima toliko navijaca iako nema pojma u prebacivanju lopte.

A Milici neka je srecno veceras, neka podigne jos jednom tri prsta i otpeva konacno Boze pravde na Olimpijadi!

Danijel

pre 11 godina

Lepo je sto ovde pisu mnogi iz bivse SFRJ i manje je vazno u kakvom tonu. Za sada je verovatno najuspesniji sportista na OI bivse zemlje Giovanni Cernogoraz koji je iz Istre, pogotovo sto nije bio medju favoritima, i svaka mu cast. Milica Mandic je vec ostvarila veliki uspeh a u finalu ima svojih sansi, protiv Meksikanke i narocito Ruskinje je odigrala takticki veoma zrelo i ona je vec pokazala da ima one neophodne crte koje poseduju pobednici.

Marko D.

pre 11 godina

Zasto je Milica Mandic u finalu?

Zato sto na taekwondo turniru radi... TAEKWONDO!

A ne ono sto vidimo kod vecine ostalih (vecinom neuspesnih) takmicara: izbaci jacu nogu napred, podigni koleno i "pipkaj"/"peckaj" naokolo u nadi da ces nesto zakaciti!

Uspesno "prodati" prednji udarac, posebno u glavu i iz kontre, nije tako lako. Jos teze je ceo mec bazirati na ovakvom pristupu i ocekivati povoljne rezultate. Ali sad to cini i "staro i mlado"!

To se najbolje videlo u mecu Gladovicke i britanke - prvi dupli bandal vidjen pred kraj trece runde! Ako (dupli/trodupli) bandali nisu "dusa" taekwondo borbe, onda stvarno ne znam sta jeste. :D

P.S.
Ne mozemo svi da budemo Bill Superfoot Wallace :)

Black

pre 11 godina

Milice,držimo ti palčeve da ostvariš najveći uspeh u svojoj dosadašnjoj karijeri.
Boriš se prije svega za sebe,ali i za Srbiju i sve Srbe na planeti;)
Genijalan osećaj:)
Za mene je i ovo finale vrh...
Idemo do kraja:)))

konan

pre 11 godina

Pa da sam glumio Srbina ne bi napisao "prije" nego "pre" bre.
(Mladja car, 11. avgust 2012 17:10)

E, dobices i ti medalju koliko komentara saljes.

Dane

pre 11 godina

Realno gledano da je jos Djokovic osvoio barem bronzu i vaterpolisti racunam da osvoje bronzu 5 medalja bi sasvim opravdalo ocekivanja ali i ovako nije lose.

Живела Србија

pre 11 godina

@Mladja car

Sledeći put počni sa: "Sad se ložiTE..." umesto "Sad se ložiMO..." a, uostalom, meni ne smeta što ste vi uzeli medalju. Eto, da nisi napisao, ja ne bi ni znao. Čestitam!

Branko S.

pre 11 godina

Evo nama najzad radosti!O kako sam lepo i radosno ustao i otvorio TV.Jos jedan korak i najzad prvo zlato(ako se po jutru dan poznaje,nova kraljica je uvek ona koja pobedi prethodnu,zar ne?)!Napred Milice unesi malo radosti ovoj Srbiji!U sportu gde odluciuje srce u janak(inje)a,gde sudije ne mogu da "kradu" - nemoze nam niko nista!Necu biti nezadovoljan ako izgubi finale,ali ovakvo "prebijanje" odavno nije vidjeno i to protiv bivse sampionke!Bravo!

tako se to radi

pre 11 godina

Bravoooooooooo. Do juce nismo niznali da je Tae kwo na programu OI. Bilismo anonimusi a imali smo tri od moguca cetiri takmicara. Imalismo najm;ladje takmicare. To jenas buducnost. U Riu tri ili cetiri medalje za Tae

samo hrabro....

pre 11 godina

Eh da je svaki dan bio subota,posto samo subotom uzimamo medalju. Bravo Milice i tebi kao i Ivani... Ove dve devojke su nas spasile totalne blamaze, a jedna i druga bez ikakve pompe dosle. U nekim novinama su joj dali samo 20 posto sanse za medalju. Za mene si vec pobedila sta god uradila u finalu. Bravo.

droid

pre 11 godina

Nikada mi neće biti jasni Hrvati koji dolaze na srpske sajtove da bi komentarisali i podbadali, kao ni Srbi koji idu na hrvatske sajtove i rade isto. U ovom slučaju najljubaznije molimo domovinu olimpijskog šampiona u gađanju glinenih golubova praćkom da se malo opusti.

Dino

pre 11 godina

Svaka cast Milici. To je fantasticno dostignuce. U borilackim sportovima (a bavim se dzudom), dostici sami vrh nije uopste lako.
Pozdrav iz Amerike.

P.S. nisu mi jasni ko su ovi dolje sto lupaju minuse na pozitivne komentare i ovu vijest?! Mislim, koji vam je?

ДијаметралноСупротан

pre 11 godina

Аууууу .....остадох без текста .....
Скакутао сам на прстима у последњој рунди од нервозе и узбуђења...
Како је само тактички перфектно одрадила ову борбу.Рускиња запела,срљала,хтела да удари у главу...а наша,из секунде па трас у главу...
Немам речи ,свака част..браво...
ивелико ХВАЛА за ову радост :)

Момчило

pre 11 godina

Као што ономад рече велики државник и војсковођа, можда не волимо да радимо, али зато умемо да се бијемо! Шалу на страну свака част Милице!

my way

pre 11 godina

Tooooo!!! Bravo devojko, sjajna si! Kakva tehnika, kakva koncentracija, kakva zelja, kakvo ponasanje, malo je reci impresivno!!! Nogom u glavudzu brale, to je pravi sport, a ne igranje sa loptom, plivkanje u bazenu, vozikanje camcem... salim se malo naravno. Bice ipak balkona, drago mi je i zbog Milice i zbog Ivane koja to silno zeli i zbog Andrije, jer su zasluzili to da dozive i da im se san ispuni u potpunosti!

darko

pre 11 godina

na njih niko nije obracao paznju, a strelci i tekwondisti nam doneli medalju....svaka cast ovo je veliki uspeh,steta sto ce o vama pricati svega par dana,zanima me koliku bi paznju poklonili nasim zvezdicama da su na vasem mestu teniserima....

gordan at

pre 11 godina

Bravo Miki!
Izuzetno dobra odbrana i kontra udarci, posle napada klinc...Vidi se da je bila puna samopouzdanja i skoncentrisana.U drugom mecu je ocigledno imala malo previse respekta, ali se ipak sve dobro zavrsilo i sada u finalu bice jos bolja.Mislim da je ipak bolja od Francuskinje, zato sto je za ova 3 meca njavise pokazala.Napred Miki i srecno.

Dejo

pre 11 godina

Računajući sve naše kolektivne sportove i sve individualne sportiste koji imaju direktne duele sa svojim protivnicima, Milica je jedina, uz vaterpoliste, ostvarila više od jedne pobede. Plus je spasila naš sport žestoke blamaže na ovim Olimpijskim igrama. Divac da je finansira iz svog džepa do kraja karijere :)

vojkan

pre 11 godina

(FeboZg, 11. avgust 2012 19:20)

mi se ne veselimo, nama je svejedno bilo 10 ili 1 medalja. ali kao sto si reko, mi smo sportska sila i 10 medalja na onih 100 koje imamo nista nam ne znace. to samo male sportske nacije kao vi, Litvanija, Severna Koreja isl svaku medalju koristite za promociju. doduse i treba vam promocija mladi ste jos, tek 20 god, Srpski olimpijski komitet uskoro puni okruglo 100. 5 puta smo stariji i imamo 5 puta vise medalja, sto znaci da morate jos pasulja da kusate da bi mogli i da pomislite da se uporedite s nama

Darko

pre 11 godina

Haha, kako se odmah javljaju iz zlobe ovi "susjedi", njihovi kompleksi su neuništivi.Tešite se vi još malo, vaši veterani polako idu u penziju, a mi imamo gomilu mladih sportista koji tek dolaze.Uostalom retko ko je od naših mladih sportista podbacio, to su uglavnom činili oni stariji od kojih se više očekivalo.Polako stvaramo jednu novu generaciju i biće to kako treba.Inačće, imamo više finala opd vas i to će u Riu doći na naplatu.Uzdravlja i znam da ćete se gristi jer je to istina, a i znate da smo vas uvek u sportu "spuštali" kada je to trebalo, eto uskoro ćete to videti u fudbalu, kao onomad na Maksimiru kada je znate koga već strefio šlog.

Darko

pre 11 godina

Bravo Milice junakinjo naša, pokazala si svima kako se bori na Olimpijadi i kako se brani čast svoje zemlje!
Pobedila je olimpijsku šampionku i evropsku prvakinju potom, posle srebra na EP eto nove medalje za Milicu, ako ne bude izabrana za sportistu godine nego to bude neko iz nabeđenih sportova, to će biti SRAMOTA!

Darko

pre 11 godina

Hvala ti na svemu Milice, pokazala si da si prava pobednica koja se nikada ne predaje i koja izuzetno mudro nastupa što me i ne čudi jer se videlo da si izuzetno pametna i uravnotežena osoba.A za ona podignuta 3 prsta na kraju nemam reči, kupila si me za ceo život!
Trebalo bi mnogi naši sportisti da se ugledaju na tebe.
Nije ni čudo što su takve lepotice poput Milice i Ivane osvojile medalje, neko to gore sve gleda i deli po zasluzi.Svaka čast!

jea

pre 11 godina

zenio bih je.. samo da me posle ne bije xD

niko od ' ocekivanih' nije osvojio medalju.. toliko sportu u srbiji.. malo dodju do para i...

svaka cast

Marko

pre 11 godina

šta je srbi haha dobar i tekvando sad
(Anonymous, 11. avgust 2012 19:20)
A kad to pa nije bio? Jos da nam daju kik boks i karate, pa da se igramo.

Tuga

pre 11 godina

Na kraju ce da izgubi u finalu i opet necemo osvojiti nista na ovim OI. Svaka njoj cast niko ni nije ocekivao pehar od nje, to se ocekivalo od nekog drugog...

student_iz_parka

pre 11 godina

Milici sve cestitke i puno srece u borbi za medalju. Zelim joj od sveg srca da dodje do bilo koje medalje!

I samo se nadam da ako se to desi, Divac i ostali iz vrha naseg sporta nece biti toliko pateticni i licemerni da uspeh ove devojke i njenog tima zloupotrebe za licnu promociju. Ti ljudi se sada ocajnicki nadaju svakoj medalji, kako bi nastavili da obmanjuju javnost da smo mi sportska nacija, da se kod nas dobro radi u sportu i kako zasluzuju da budu na tim pozicijama na kojima su.

Čikalo

pre 11 godina

Bravo Miliceeeeeeeee!
http://www.london2012.com/taekwondo/event/women-more-than-67kg/match=tkw167304/index.html?v=20120811-165308085

xpbat

pre 11 godina

@Mladja car

U srpskom se kaže bronZa, kada već hoćeš da budeš naš.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Живела Србија, 11. avgust 2012 16:34)

A gdje ti vidiš da hoće biti vaš? Napisao je i "prije par dana", a ne "pre par dana". Dakle, samo vam je objasnio koliko ste nerealni.

veliki strumf

pre 11 godina

Gledao sam onaj mec nase predstavnice sa japankom. Ej, prvi put sam video da je japanka veca od nekoga i to se potrefilo da je veca od srpkinje. Za tekvando vazi, pobedice onaj ko je visi i ima dugacke i gipke noge, ako Milica bude visa od ove mex devojke nasa je pobeda i mozda borba za medalju.
(Aca Znalac, 11. avgust 2012 15:31)
Ljudi, kako mozete pisati ovakve nebuloze, ja se stalno pitam. Prvo, protivnica Milice je iz Samoe, a ne Japanka. Drugo, Milica je niza 2cm, pa je ipak unistila, i to nogama u glavu. To je jedan od dokaza da ne pobedjuje samo visina, vec pre svega tehnika. Evo jos dokaza: Meksikanka sa kojom ce se Milica boriti visoka je svega 173cm, dakle 7cm niza od Milice, pa je opet olimpijska sampionka. Prva na svetu Francuskinja Graffe visoka je 176cm, dakle i ona je niza od Milice. Dalje, neka Kubanka je pobedila 4. nositeljicu Marokanku visoku cak 190cm, iako je niza celih 12cm, pri cemu je od nje dobila samo 1 udarac i to u telo. Dakle, duze noge jesu prednost, i nadam se da ce to protiv Meksikanke Milica iskoristiti, ali daleko od toga da mec uvek dobija onaj ko je visi i sa duzim nogama. Najbitnija je tehnika, kako napada, tako i odbrane.

andrej

pre 11 godina

>> "Šta je? Sad se ložimo na tekvando a prije par dana kad je Hrvatska osvojila broncu je to bio neki bezvezni sport za koji je sramota da je na olimpijadi."

Mladjo, Srbine.. FYI, ovde se kaze bronza.

Napred Milice, samo udri!

tekvondista

pre 11 godina

@Ana znalac

Ako pogledas podatke o takmicarkama, videces da je prestavnica Samoe za 2 cm visa od Milice ali joj to nije pomoglo. Pomoglo joj je sto je bila psihicki i fizicki spremnija, sto je bila brza i pokretljivija, sto je poentirala u prvih par sekundi sa udarcem u glavu i sto su suparnici ponistena 3 poena jer se na uporenom snimku posle prigovora videlo da joj suparnica nije ni takla glavu.

Ana ide na sampionku iz Pekinga, pa sta? Nije ovo tenis gde se zreb namesta da se Novak i Federer sretnu tek u finalu, ovo je sport gde moze sampion da izleti u prvom kolu. Verujem da je Milica spremna da Espinozu otrese o parket i da uzme medalju. Ona nije neko ko kuka nad nesrecnim zrebom, ona je borac za primer. Sto neko ovde rece, vidi se sa snimka da ima odlican odnos sa trenerom i da je dorasla pritisku takmicenja. Napred Milice!

musa dembele

pre 11 godina

Za vas koji ne pratite tekvondo,kao sto ga ne pratim ni je ,ali sam se raspitao... Na OI su se spajale kategorija,pa je zato nasa Dragana "stradala"

Aca Znalac

pre 11 godina

Gledao sam onaj mec nase predstavnice sa japankom. Ej, prvi put sam video da je japanka veca od nekoga i to se potrefilo da je veca od srpkinje. Za tekvando vazi, pobedice onaj ko je visi i ima dugacke i gipke noge, ako Milica bude visa od ove mex devojke nasa je pobeda i mozda borba za medalju.

... :)

pre 11 godina

Dobo mozda i nije steta sto je izvukla favoritkinju za zlato jer u slucaju poraza ona je mozda povuce u repasaz za bronzu,ali nije nemoguce na da je Milica dobije! Srecno!

Mladja car

pre 11 godina

Šta je? Sad se ložimo na tekvando a prije par dana kad je Hrvatska osvojila broncu je to bio neki bezvezni sport za koji je sramota da je na olimpijadi.

rax gravedigger

pre 11 godina

Pa sta, ta Meksikanka je pobedila samo sa 3:2, ne mora da znaci da je u istoj formi kao pre cetiri godine... SAMO NAPRED MILICE!!!
P.S. Definitivno imamo najlepse sportiskinje na OI:)

tkd

pre 11 godina

Milica ima veliku srecu da je sprema nas najbolji tkd trener Dragan Jovic. Pogledajte njihov odnos pre i za vreme borbe. Svaka cast! Drzimo palceve u cetvrtfinalu!

Milena

pre 11 godina

Meni ova devojka deluje bas spremno za velika dela ne znam da li ima u zrebu neke domace takmicarke da joj stane na put a oni senzori registruju poene.Nesto razmisljam moglo bi da se desi da imamo dve najlepse osvajacice medalja.SRECNO

ex-galeb

pre 11 godina

Milica je pravi borac sa velikim srcem. Gale ju je pripremio i spremna je za zlato. Prvu borbu je prosla vrlo lako i nadam se da nece izgubiti koncentraciju za dalje borbe. Kako god prosla, mi u kuci navijamo svim srcem za nju. NAPRED MILICE SRECO NASA!!

ex-galeb

pre 11 godina

Milica je pravi borac sa velikim srcem. Gale ju je pripremio i spremna je za zlato. Prvu borbu je prosla vrlo lako i nadam se da nece izgubiti koncentraciju za dalje borbe. Kako god prosla, mi u kuci navijamo svim srcem za nju. NAPRED MILICE SRECO NASA!!

Milena

pre 11 godina

Meni ova devojka deluje bas spremno za velika dela ne znam da li ima u zrebu neke domace takmicarke da joj stane na put a oni senzori registruju poene.Nesto razmisljam moglo bi da se desi da imamo dve najlepse osvajacice medalja.SRECNO

rax gravedigger

pre 11 godina

Pa sta, ta Meksikanka je pobedila samo sa 3:2, ne mora da znaci da je u istoj formi kao pre cetiri godine... SAMO NAPRED MILICE!!!
P.S. Definitivno imamo najlepse sportiskinje na OI:)

tkd

pre 11 godina

Milica ima veliku srecu da je sprema nas najbolji tkd trener Dragan Jovic. Pogledajte njihov odnos pre i za vreme borbe. Svaka cast! Drzimo palceve u cetvrtfinalu!

andrej

pre 11 godina

>> "Šta je? Sad se ložimo na tekvando a prije par dana kad je Hrvatska osvojila broncu je to bio neki bezvezni sport za koji je sramota da je na olimpijadi."

Mladjo, Srbine.. FYI, ovde se kaze bronza.

Napred Milice, samo udri!

Darko

pre 11 godina

Bravo Milice junakinjo naša, pokazala si svima kako se bori na Olimpijadi i kako se brani čast svoje zemlje!
Pobedila je olimpijsku šampionku i evropsku prvakinju potom, posle srebra na EP eto nove medalje za Milicu, ako ne bude izabrana za sportistu godine nego to bude neko iz nabeđenih sportova, to će biti SRAMOTA!

my way

pre 11 godina

Tooooo!!! Bravo devojko, sjajna si! Kakva tehnika, kakva koncentracija, kakva zelja, kakvo ponasanje, malo je reci impresivno!!! Nogom u glavudzu brale, to je pravi sport, a ne igranje sa loptom, plivkanje u bazenu, vozikanje camcem... salim se malo naravno. Bice ipak balkona, drago mi je i zbog Milice i zbog Ivane koja to silno zeli i zbog Andrije, jer su zasluzili to da dozive i da im se san ispuni u potpunosti!

veliki strumf

pre 11 godina

Gledao sam onaj mec nase predstavnice sa japankom. Ej, prvi put sam video da je japanka veca od nekoga i to se potrefilo da je veca od srpkinje. Za tekvando vazi, pobedice onaj ko je visi i ima dugacke i gipke noge, ako Milica bude visa od ove mex devojke nasa je pobeda i mozda borba za medalju.
(Aca Znalac, 11. avgust 2012 15:31)
Ljudi, kako mozete pisati ovakve nebuloze, ja se stalno pitam. Prvo, protivnica Milice je iz Samoe, a ne Japanka. Drugo, Milica je niza 2cm, pa je ipak unistila, i to nogama u glavu. To je jedan od dokaza da ne pobedjuje samo visina, vec pre svega tehnika. Evo jos dokaza: Meksikanka sa kojom ce se Milica boriti visoka je svega 173cm, dakle 7cm niza od Milice, pa je opet olimpijska sampionka. Prva na svetu Francuskinja Graffe visoka je 176cm, dakle i ona je niza od Milice. Dalje, neka Kubanka je pobedila 4. nositeljicu Marokanku visoku cak 190cm, iako je niza celih 12cm, pri cemu je od nje dobila samo 1 udarac i to u telo. Dakle, duze noge jesu prednost, i nadam se da ce to protiv Meksikanke Milica iskoristiti, ali daleko od toga da mec uvek dobija onaj ko je visi i sa duzim nogama. Najbitnija je tehnika, kako napada, tako i odbrane.

tekvondista

pre 11 godina

@Ana znalac

Ako pogledas podatke o takmicarkama, videces da je prestavnica Samoe za 2 cm visa od Milice ali joj to nije pomoglo. Pomoglo joj je sto je bila psihicki i fizicki spremnija, sto je bila brza i pokretljivija, sto je poentirala u prvih par sekundi sa udarcem u glavu i sto su suparnici ponistena 3 poena jer se na uporenom snimku posle prigovora videlo da joj suparnica nije ni takla glavu.

Ana ide na sampionku iz Pekinga, pa sta? Nije ovo tenis gde se zreb namesta da se Novak i Federer sretnu tek u finalu, ovo je sport gde moze sampion da izleti u prvom kolu. Verujem da je Milica spremna da Espinozu otrese o parket i da uzme medalju. Ona nije neko ko kuka nad nesrecnim zrebom, ona je borac za primer. Sto neko ovde rece, vidi se sa snimka da ima odlican odnos sa trenerom i da je dorasla pritisku takmicenja. Napred Milice!

droid

pre 11 godina

Nikada mi neće biti jasni Hrvati koji dolaze na srpske sajtove da bi komentarisali i podbadali, kao ni Srbi koji idu na hrvatske sajtove i rade isto. U ovom slučaju najljubaznije molimo domovinu olimpijskog šampiona u gađanju glinenih golubova praćkom da se malo opusti.

ZG kwon

pre 11 godina

Čestitke Srbiji i srpskom taekwondou na medalji. Navijat ću za Milicu u finalu. Samo se čudim onima kojima je to "iznenađenje" (svjetska bronca i europsko srebro). Možete pogledat i ranking (neslužbeni, ali najrealniji) - za ovu kategoriju najrelevantniji "senior female -73" je na stranici taekwondodata. Zanimljivo je da je Francuskinja u finalu, Anne Caroline GRAFFE, zapravo zamjena za povrijeđenu Gwladys EPANGUE. Sretno!

lea

pre 11 godina

Mi i na OI iz inata pobedjujemo. Medalje pokupiše ovi što niko nije čuo za njih,onako iz inata što ih niko ne registruje. A izgubiše ziceri, iz inata sto su svi ocekivali suprotno. Šalu na stranu, svaka čast devojci i kako god da se završi neka nastavi da vredno trenira jer se vidi da se bori inteligentno, promišljeno i da ima pobednički nerv.

student_iz_parka

pre 11 godina

Milici sve cestitke i puno srece u borbi za medalju. Zelim joj od sveg srca da dodje do bilo koje medalje!

I samo se nadam da ako se to desi, Divac i ostali iz vrha naseg sporta nece biti toliko pateticni i licemerni da uspeh ove devojke i njenog tima zloupotrebe za licnu promociju. Ti ljudi se sada ocajnicki nadaju svakoj medalji, kako bi nastavili da obmanjuju javnost da smo mi sportska nacija, da se kod nas dobro radi u sportu i kako zasluzuju da budu na tim pozicijama na kojima su.

musa dembele

pre 11 godina

Za vas koji ne pratite tekvondo,kao sto ga ne pratim ni je ,ali sam se raspitao... Na OI su se spajale kategorija,pa je zato nasa Dragana "stradala"

Момчило

pre 11 godina

Као што ономад рече велики државник и војсковођа, можда не волимо да радимо, али зато умемо да се бијемо! Шалу на страну свака част Милице!

kika

pre 11 godina

Veliko bravo za ovu divnu devojku. Njena pobeda je utoliko veća, jer u taj sport se ništa ne ulaže od strane države. Neki za ovaj sport nisu ni čuli do danas, ni ne znaju da je taekwondo, pored džudoa jedini olimpijski sport borilačkih veština. U ovu devojku je samo njena porodica uložila da bi stigla dotle. Možda će se nakon ovoga neke stvari bar malo promeniti. Samo napred mala, samo udaraj:)

Живела Србија

pre 11 godina

@Mladja car

Sledeći put počni sa: "Sad se ložiTE..." umesto "Sad se ložiMO..." a, uostalom, meni ne smeta što ste vi uzeli medalju. Eto, da nisi napisao, ja ne bi ni znao. Čestitam!

ДијаметралноСупротан

pre 11 godina

Аууууу .....остадох без текста .....
Скакутао сам на прстима у последњој рунди од нервозе и узбуђења...
Како је само тактички перфектно одрадила ову борбу.Рускиња запела,срљала,хтела да удари у главу...а наша,из секунде па трас у главу...
Немам речи ,свака част..браво...
ивелико ХВАЛА за ову радост :)

Čikalo

pre 11 godina

Bravo Miliceeeeeeeee!
http://www.london2012.com/taekwondo/event/women-more-than-67kg/match=tkw167304/index.html?v=20120811-165308085

Lokalac

pre 11 godina

@Nije ni čudo što su takve lepotice poput Milice i Ivane osvojile medalje, neko to gore sve gleda i deli po zasluzi.Svaka čast!
(Darko, 11. avgust 2012 19:42)

Naravno da mi je drago sto je devojka osvojila medalju, nadam se zlatnu, ali kakav ti je ovo komentar. "Deli po zasluzi" zato sto je lepa? Sta, jel mi ruzni nemamo zasluge niti smemo necim da doprinesemo? Jel ocenjujes ljude prema fizickom izgledu? Jel bi napisao ovaj komentar da je ruzna kao Kvazimodo? Ja navijam za sve nase nebitno kakvog je izgleda, vere ili cega vec a ti izgleda samo za one lepe. Zato, pretpostavljam i Ana Ivanovic ima toliko navijaca iako nema pojma u prebacivanju lopte.

A Milici neka je srecno veceras, neka podigne jos jednom tri prsta i otpeva konacno Boze pravde na Olimpijadi!

Dino

pre 11 godina

Svaka cast Milici. To je fantasticno dostignuce. U borilackim sportovima (a bavim se dzudom), dostici sami vrh nije uopste lako.
Pozdrav iz Amerike.

P.S. nisu mi jasni ko su ovi dolje sto lupaju minuse na pozitivne komentare i ovu vijest?! Mislim, koji vam je?

Dejo

pre 11 godina

Računajući sve naše kolektivne sportove i sve individualne sportiste koji imaju direktne duele sa svojim protivnicima, Milica je jedina, uz vaterpoliste, ostvarila više od jedne pobede. Plus je spasila naš sport žestoke blamaže na ovim Olimpijskim igrama. Divac da je finansira iz svog džepa do kraja karijere :)

... :)

pre 11 godina

Dobo mozda i nije steta sto je izvukla favoritkinju za zlato jer u slucaju poraza ona je mozda povuce u repasaz za bronzu,ali nije nemoguce na da je Milica dobije! Srecno!

Leka

pre 11 godina

Trenirao sam Tekvondo 5 godina,pa ono je bilo brutalno savršenstvo..a moram da priznam da sam sasvim slučajno upalio tv,baš bi mi bilo žao da sam propustio borbu...Devojka objašnjava,svaka čast,držimo palčeve u finalu,samo koncentrisano i bez respekta ;)
Još kad se setim koliko se nerviram gledajući naš fudbal i razmažene manekenčiće,koji imaju svu pažnju javnosti i 10 puta bolje uslove za trening...pih :(

student_iz_parka

pre 11 godina

@ Dragan

Da, na kraju ispade sve odlicno. Slovenija i Hrvatska su opet uspesnije od nas, a i Crna Gora kada se uzme u obzir koliko su manji. A sta bravo za Divca? Sta je on uradio? Gde je bio Divac i Olimpijski komitet kada su Milica i ostali trenirali godinama u nazad i radili da postanu ovo sto su danas? Sta je drzava uradili sistemski da podrzi tekvondo ili bilo koji drugi sport? Srbija jedino zna da kada se ovi talenti pojave od nekud, plati put i zavrsne pripreme a drzave nema nigde u godinama koje su pre toga otisle na treniranje i pravljenje ovih sportista. Cista kozmetika nase drzave, nista vise. I onda je dovoljan jedan uspeh nekog pojedinca i tima oko njega da se u Srbiji sve ostalo zaboravi, da odmah padnemo u trans kako smo sportska nacija i da nesposobni opravdaju svoje funkcije tudjim uspesima. Zato nam nikada ni u cemu nece biti bolje. Jedna slucajna medalja sa EP u rukometu je odmah bacila u zaborav katastrofalno stanje u tom sportu. Bravo Milice, Ivana, i Zlaticu, a ne bravo Divac.

Marko

pre 11 godina

šta je srbi haha dobar i tekvando sad
(Anonymous, 11. avgust 2012 19:20)
A kad to pa nije bio? Jos da nam daju kik boks i karate, pa da se igramo.

Мандић

pre 11 godina

Милице, ако случајно читаш ово, знај да си ми улепшала дан и да сам поносан што си Српкиња, показала си класу. Није битно коју медаљу освојиш, показала си ко си и шта си и желим ти све најбоље!

Darko

pre 11 godina

Haha, kako se odmah javljaju iz zlobe ovi "susjedi", njihovi kompleksi su neuništivi.Tešite se vi još malo, vaši veterani polako idu u penziju, a mi imamo gomilu mladih sportista koji tek dolaze.Uostalom retko ko je od naših mladih sportista podbacio, to su uglavnom činili oni stariji od kojih se više očekivalo.Polako stvaramo jednu novu generaciju i biće to kako treba.Inačće, imamo više finala opd vas i to će u Riu doći na naplatu.Uzdravlja i znam da ćete se gristi jer je to istina, a i znate da smo vas uvek u sportu "spuštali" kada je to trebalo, eto uskoro ćete to videti u fudbalu, kao onomad na Maksimiru kada je znate koga već strefio šlog.

Black

pre 11 godina

Milice,držimo ti palčeve da ostvariš najveći uspeh u svojoj dosadašnjoj karijeri.
Boriš se prije svega za sebe,ali i za Srbiju i sve Srbe na planeti;)
Genijalan osećaj:)
Za mene je i ovo finale vrh...
Idemo do kraja:)))

vojkan

pre 11 godina

(FeboZg, 11. avgust 2012 19:20)

mi se ne veselimo, nama je svejedno bilo 10 ili 1 medalja. ali kao sto si reko, mi smo sportska sila i 10 medalja na onih 100 koje imamo nista nam ne znace. to samo male sportske nacije kao vi, Litvanija, Severna Koreja isl svaku medalju koristite za promociju. doduse i treba vam promocija mladi ste jos, tek 20 god, Srpski olimpijski komitet uskoro puni okruglo 100. 5 puta smo stariji i imamo 5 puta vise medalja, sto znaci da morate jos pasulja da kusate da bi mogli i da pomislite da se uporedite s nama

Jupi

pre 11 godina

šta je srbi haha dobar i tekvando sad
(Anonymous, 11. avgust 2012 19:20)

Dobro je dobijati u vas u skoro svakom sportu, i kad god se sastanemo, a ovo je fenomenalan sport, i piše se tekvondo .
Sport je inače kombinacija više borilačkih veština, nastao u Koreji sredinom prošlog veka, sam izraz je sastavljen od korejskih reči te-udarati nogom, kvon- udarati rukom i do- što znači put.Kod nas je malo poznat,a u svetu se njim bavi 100 miliona ljudi.
Ajmo Milice, na zlato!!!

Branko S.

pre 11 godina

Evo nama najzad radosti!O kako sam lepo i radosno ustao i otvorio TV.Jos jedan korak i najzad prvo zlato(ako se po jutru dan poznaje,nova kraljica je uvek ona koja pobedi prethodnu,zar ne?)!Napred Milice unesi malo radosti ovoj Srbiji!U sportu gde odluciuje srce u janak(inje)a,gde sudije ne mogu da "kradu" - nemoze nam niko nista!Necu biti nezadovoljan ako izgubi finale,ali ovakvo "prebijanje" odavno nije vidjeno i to protiv bivse sampionke!Bravo!

bravo

pre 11 godina

Sutra ce izaci u novinama,, Chuk Noris izazvao Milicu.,,..bravo Micika ako i ne osvojis zlato ovo je za tebe veliki uspeh kao i za Srbiju....

Danijel

pre 11 godina

Lepo je sto ovde pisu mnogi iz bivse SFRJ i manje je vazno u kakvom tonu. Za sada je verovatno najuspesniji sportista na OI bivse zemlje Giovanni Cernogoraz koji je iz Istre, pogotovo sto nije bio medju favoritima, i svaka mu cast. Milica Mandic je vec ostvarila veliki uspeh a u finalu ima svojih sansi, protiv Meksikanke i narocito Ruskinje je odigrala takticki veoma zrelo i ona je vec pokazala da ima one neophodne crte koje poseduju pobednici.

zoranmi

pre 11 godina

Bravo za Milicu!!Veoma skromna cura,i bez velike pompe osvaja zlatnu,ili srebrnu medalju.Njen slogan je : dodjoh,videh,osvojih medalju!!!E tako se to radi!Svaka cast za Milicu!!!

Dane

pre 11 godina

Realno gledano da je jos Djokovic osvoio barem bronzu i vaterpolisti racunam da osvoje bronzu 5 medalja bi sasvim opravdalo ocekivanja ali i ovako nije lose.

moje ime*

pre 11 godina

A zasto ne mozemo da navijamo jedni za druge? Ne tako davno bili smo jedna zemlja i navijali smo za iste. Blanku Vlasic obozavam, Sanja Popovic jedna od najsimpaticnijih odbojkasica ikad, vasi vaterpolsti su uz nase najbolji na svetu i drago mi je kad pobede, sve osim nas, naravno. :) Umesto da se i navijaci drze zajedno kao nasi sportisti, ovde stalno neke rasprave. Ako nista drugo, bar postujte nase sportiste!

konan

pre 11 godina

Pa da sam glumio Srbina ne bi napisao "prije" nego "pre" bre.
(Mladja car, 11. avgust 2012 17:10)

E, dobices i ti medalju koliko komentara saljes.

jea

pre 11 godina

zenio bih je.. samo da me posle ne bije xD

niko od ' ocekivanih' nije osvojio medalju.. toliko sportu u srbiji.. malo dodju do para i...

svaka cast

mrmlj

pre 11 godina

@student_iz_parka: iako se u potpunosti slažem da nam je sportski sistem u užasnom stanju, mislim da si preoštar prema olimpijskom komitetu. sportski savezi i klubovi treba da stvore uslove za otkrivanje i razvijanje mladih talenata. naravno da o.k. treba da pomogne koliko god može ali glavna odgovornost za razvoj pojedinačnih sportova je na savezima.

Mladja car

pre 11 godina

Šta je? Sad se ložimo na tekvando a prije par dana kad je Hrvatska osvojila broncu je to bio neki bezvezni sport za koji je sramota da je na olimpijadi.

Mladja car

pre 11 godina

Ma i ja navijam za Milicu, osim što je susjeda vrlo je i zgodna. Možda vam njen uspjeh pomogne da se izvučete iz masovne depresije u koju ste upali tijekom OI.
I nemojte više ismijavati male sportove, kad shvatite njihovu važnost možda postanete sportska nacija poput Hrvatske i Slovenije.

Darko

pre 11 godina

Hvala ti na svemu Milice, pokazala si da si prava pobednica koja se nikada ne predaje i koja izuzetno mudro nastupa što me i ne čudi jer se videlo da si izuzetno pametna i uravnotežena osoba.A za ona podignuta 3 prsta na kraju nemam reči, kupila si me za ceo život!
Trebalo bi mnogi naši sportisti da se ugledaju na tebe.
Nije ni čudo što su takve lepotice poput Milice i Ivane osvojile medalje, neko to gore sve gleda i deli po zasluzi.Svaka čast!

samo hrabro....

pre 11 godina

Eh da je svaki dan bio subota,posto samo subotom uzimamo medalju. Bravo Milice i tebi kao i Ivani... Ove dve devojke su nas spasile totalne blamaze, a jedna i druga bez ikakve pompe dosle. U nekim novinama su joj dali samo 20 posto sanse za medalju. Za mene si vec pobedila sta god uradila u finalu. Bravo.

tako se to radi

pre 11 godina

Bravoooooooooo. Do juce nismo niznali da je Tae kwo na programu OI. Bilismo anonimusi a imali smo tri od moguca cetiri takmicara. Imalismo najm;ladje takmicare. To jenas buducnost. U Riu tri ili cetiri medalje za Tae

Dragan

pre 11 godina

Pa eto, na kraju sve ispade dobro. Uz ovu medalju i onu koju će vaterpolisti uzeti eto nama 4 medalje, toliko nikad nismo osvojili do sad!
Bravo za Divca!

darko

pre 11 godina

na njih niko nije obracao paznju, a strelci i tekwondisti nam doneli medalju....svaka cast ovo je veliki uspeh,steta sto ce o vama pricati svega par dana,zanima me koliku bi paznju poklonili nasim zvezdicama da su na vasem mestu teniserima....

Marko D.

pre 11 godina

Zasto je Milica Mandic u finalu?

Zato sto na taekwondo turniru radi... TAEKWONDO!

A ne ono sto vidimo kod vecine ostalih (vecinom neuspesnih) takmicara: izbaci jacu nogu napred, podigni koleno i "pipkaj"/"peckaj" naokolo u nadi da ces nesto zakaciti!

Uspesno "prodati" prednji udarac, posebno u glavu i iz kontre, nije tako lako. Jos teze je ceo mec bazirati na ovakvom pristupu i ocekivati povoljne rezultate. Ali sad to cini i "staro i mlado"!

To se najbolje videlo u mecu Gladovicke i britanke - prvi dupli bandal vidjen pred kraj trece runde! Ako (dupli/trodupli) bandali nisu "dusa" taekwondo borbe, onda stvarno ne znam sta jeste. :D

P.S.
Ne mozemo svi da budemo Bill Superfoot Wallace :)

Aca Znalac

pre 11 godina

Gledao sam onaj mec nase predstavnice sa japankom. Ej, prvi put sam video da je japanka veca od nekoga i to se potrefilo da je veca od srpkinje. Za tekvando vazi, pobedice onaj ko je visi i ima dugacke i gipke noge, ako Milica bude visa od ove mex devojke nasa je pobeda i mozda borba za medalju.

gordan at

pre 11 godina

Bravo Miki!
Izuzetno dobra odbrana i kontra udarci, posle napada klinc...Vidi se da je bila puna samopouzdanja i skoncentrisana.U drugom mecu je ocigledno imala malo previse respekta, ali se ipak sve dobro zavrsilo i sada u finalu bice jos bolja.Mislim da je ipak bolja od Francuskinje, zato sto je za ova 3 meca njavise pokazala.Napred Miki i srecno.

xpbat

pre 11 godina

@Mladja car

U srpskom se kaže bronZa, kada već hoćeš da budeš naš.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Живела Србија, 11. avgust 2012 16:34)

A gdje ti vidiš da hoće biti vaš? Napisao je i "prije par dana", a ne "pre par dana". Dakle, samo vam je objasnio koliko ste nerealni.

Darko

pre 11 godina

@lokalac

Nisi me razumeo, napisao sam nešto u stilu da su Ivana i Milica lepe zato što su krenule tako skromnim i ispravnim, a teškim i ipak uspešnim putem.Komentar je napisan onako više u šali, nema potrebe da tako ozbiljno to shvataš i pišeš elaborat.

Tuga

pre 11 godina

Na kraju ce da izgubi u finalu i opet necemo osvojiti nista na ovim OI. Svaka njoj cast niko ni nije ocekivao pehar od nje, to se ocekivalo od nekog drugog...

Alan Ford

pre 11 godina

Streljastvo,tekvondo...bas nam idu te ratnicke discipline!
Salu na stranu,sve pohvale. Bilo bi lepo da se uzme zlato, pa onda trojac ispred skupstine.
Sto se vaterpolista tice, ne znam da li bi mi teze palo da izgubimo od Crnogoraca ili da slusamo "lijepu njihovu"?

markoSRB

pre 11 godina

(Mladja car, 11. avgust 2012 21:11)

'sportska nacija kao Hrvatska i Slovenija' Buaaaahahahahahaha
ovo mora okacim na FB, bolji fazon odavno nisam procitao. pazi, i vi Hrvati ponekad imate smisao za humor. Doduse, to ponekad je jednom u 76 godina, ali nema veze, imas plus od mene za ovaj vic.

srbija_tekvondo

pre 11 godina

Da li je moguće da su sad svima puna usta pohvala za Milicu i tekvondo a na RTS ide ženska košarka a ne borbe za 3.mesto i finala u tekvondou.Kako reče Šarenac ne bojte se uključićemo se za finale Milice a onda ćemo se isključiti do sledećih OI u Riju.A neke druge male Milice (iz malih sportova)će opet biti u mraku do Rija.Laku noć!

Ilija Cvorovic

pre 11 godina

23:00h - 15 minuta do pocetka finala.

A sta mozemo da vidimo na javnom servisu? Jamesa Bonda i kosarkaski mec neke tamo dve strane reprezentacije!

A onda u 23:14:59s, kad se sete da imaju tamo nekog, u tamo nekom finalu, u tamo nekom sportu, onda ce pustiti live prenos, gde ce nam komentator objasniti da gledamo sport koji je "KOMBINACIJA GIMNASTIKE I KARATE-a"!

A sutra ce celo drustvo da svojata njen uspeh...

vojkan

pre 11 godina

Ma i ja navijam za Milicu, osim što je susjeda vrlo je i zgodna. Možda vam njen uspjeh pomogne da se izvučete iz masovne depresije u koju ste upali tijekom OI.I nemojte više ismijavati male sportove, kad shvatite njihovu važnost možda postanete sportska nacija poput Hrvatske i Slovenije. (Mladja car, 11. avgust 2012 21:11)

ne daj Boze da budemo sportska nacija kao Hrvatska i Slovenija, jer to bi znacilo da smo u rangu sa Gvinejom Bisao, Litvanijom i Zapadnom Samoom. Vi slobodno budite sportska nacija, a mi cemo da budemo druga dimenzija u odnosu na vas, kao i do sad...

vlajzi

pre 11 godina

(Mladja car, 11. avgust 2012 21:11)

care, za Srbiju je sramota uporedjivati se sa hrvatskom. jeste ovo losa olimpijada za nas, ali nas rang su Spanija, Ceska, Svedska, Brazil... a vas - Gruzija, Moldavija i Island. I o cemu ja dalje da diskutujem s tobom? O cemu???

veliki strumf

pre 11 godina

Obe Milicine protivnice koje je povukla u repasaz, i Ruskinja i Meksikanka osvojile su bronze, pobedivsi one devojke koje su izgubile od Milicine protivnice tokom dana. Znaci da je Milica imala dosta teze protivnice, a bila je i prilicno ubedljiva, za razliku od Francuskinje. Nadam se da to znaci da Milica ima velike sanse za zlato, iako je ova Graffe evropska i svetska sampionka. Ali ona ima 26 godina, a vreme je za smenu generacija i za smenu na vrhu.

velečasni baltazar

pre 11 godina

sretno susjedi, da bar jednu zlatnu osvojite, da bar budete od Slovenije bolji na tablici medalja, kad već nemožete Hrvatsku preć...

Stefan

pre 11 godina

"Milica:Ne popuštam ni na 9:0" E ovakav stav imaju pravi sampioni,a ne imao sam tremu,bio sam nervozan i slicna opravdanja.Svaka cast Milici,docekasmo i mi zlato posle 12 godina.

Tuga

pre 11 godina

Na kraju ce da izgubi u finalu i opet necemo osvojiti nista na ovim OI. Svaka njoj cast niko ni nije ocekivao pehar od nje, to se ocekivalo od nekog drugog...

Mladja car

pre 11 godina

Šta je? Sad se ložimo na tekvando a prije par dana kad je Hrvatska osvojila broncu je to bio neki bezvezni sport za koji je sramota da je na olimpijadi.

xpbat

pre 11 godina

@Mladja car

U srpskom se kaže bronZa, kada već hoćeš da budeš naš.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Живела Србија, 11. avgust 2012 16:34)

A gdje ti vidiš da hoće biti vaš? Napisao je i "prije par dana", a ne "pre par dana". Dakle, samo vam je objasnio koliko ste nerealni.

Mladja car

pre 11 godina

Ma i ja navijam za Milicu, osim što je susjeda vrlo je i zgodna. Možda vam njen uspjeh pomogne da se izvučete iz masovne depresije u koju ste upali tijekom OI.
I nemojte više ismijavati male sportove, kad shvatite njihovu važnost možda postanete sportska nacija poput Hrvatske i Slovenije.

Aca Znalac

pre 11 godina

Gledao sam onaj mec nase predstavnice sa japankom. Ej, prvi put sam video da je japanka veca od nekoga i to se potrefilo da je veca od srpkinje. Za tekvando vazi, pobedice onaj ko je visi i ima dugacke i gipke noge, ako Milica bude visa od ove mex devojke nasa je pobeda i mozda borba za medalju.

Dragan

pre 11 godina

Pa eto, na kraju sve ispade dobro. Uz ovu medalju i onu koju će vaterpolisti uzeti eto nama 4 medalje, toliko nikad nismo osvojili do sad!
Bravo za Divca!

student_iz_parka

pre 11 godina

@ Dragan

Da, na kraju ispade sve odlicno. Slovenija i Hrvatska su opet uspesnije od nas, a i Crna Gora kada se uzme u obzir koliko su manji. A sta bravo za Divca? Sta je on uradio? Gde je bio Divac i Olimpijski komitet kada su Milica i ostali trenirali godinama u nazad i radili da postanu ovo sto su danas? Sta je drzava uradili sistemski da podrzi tekvondo ili bilo koji drugi sport? Srbija jedino zna da kada se ovi talenti pojave od nekud, plati put i zavrsne pripreme a drzave nema nigde u godinama koje su pre toga otisle na treniranje i pravljenje ovih sportista. Cista kozmetika nase drzave, nista vise. I onda je dovoljan jedan uspeh nekog pojedinca i tima oko njega da se u Srbiji sve ostalo zaboravi, da odmah padnemo u trans kako smo sportska nacija i da nesposobni opravdaju svoje funkcije tudjim uspesima. Zato nam nikada ni u cemu nece biti bolje. Jedna slucajna medalja sa EP u rukometu je odmah bacila u zaborav katastrofalno stanje u tom sportu. Bravo Milice, Ivana, i Zlaticu, a ne bravo Divac.

velečasni baltazar

pre 11 godina

sretno susjedi, da bar jednu zlatnu osvojite, da bar budete od Slovenije bolji na tablici medalja, kad već nemožete Hrvatsku preć...

Darko

pre 11 godina

Haha, kako se odmah javljaju iz zlobe ovi "susjedi", njihovi kompleksi su neuništivi.Tešite se vi još malo, vaši veterani polako idu u penziju, a mi imamo gomilu mladih sportista koji tek dolaze.Uostalom retko ko je od naših mladih sportista podbacio, to su uglavnom činili oni stariji od kojih se više očekivalo.Polako stvaramo jednu novu generaciju i biće to kako treba.Inačće, imamo više finala opd vas i to će u Riu doći na naplatu.Uzdravlja i znam da ćete se gristi jer je to istina, a i znate da smo vas uvek u sportu "spuštali" kada je to trebalo, eto uskoro ćete to videti u fudbalu, kao onomad na Maksimiru kada je znate koga već strefio šlog.

moje ime*

pre 11 godina

A zasto ne mozemo da navijamo jedni za druge? Ne tako davno bili smo jedna zemlja i navijali smo za iste. Blanku Vlasic obozavam, Sanja Popovic jedna od najsimpaticnijih odbojkasica ikad, vasi vaterpolsti su uz nase najbolji na svetu i drago mi je kad pobede, sve osim nas, naravno. :) Umesto da se i navijaci drze zajedno kao nasi sportisti, ovde stalno neke rasprave. Ako nista drugo, bar postujte nase sportiste!

droid

pre 11 godina

Nikada mi neće biti jasni Hrvati koji dolaze na srpske sajtove da bi komentarisali i podbadali, kao ni Srbi koji idu na hrvatske sajtove i rade isto. U ovom slučaju najljubaznije molimo domovinu olimpijskog šampiona u gađanju glinenih golubova praćkom da se malo opusti.

student_iz_parka

pre 11 godina

Milici sve cestitke i puno srece u borbi za medalju. Zelim joj od sveg srca da dodje do bilo koje medalje!

I samo se nadam da ako se to desi, Divac i ostali iz vrha naseg sporta nece biti toliko pateticni i licemerni da uspeh ove devojke i njenog tima zloupotrebe za licnu promociju. Ti ljudi se sada ocajnicki nadaju svakoj medalji, kako bi nastavili da obmanjuju javnost da smo mi sportska nacija, da se kod nas dobro radi u sportu i kako zasluzuju da budu na tim pozicijama na kojima su.

vojkan

pre 11 godina

(FeboZg, 11. avgust 2012 19:20)

mi se ne veselimo, nama je svejedno bilo 10 ili 1 medalja. ali kao sto si reko, mi smo sportska sila i 10 medalja na onih 100 koje imamo nista nam ne znace. to samo male sportske nacije kao vi, Litvanija, Severna Koreja isl svaku medalju koristite za promociju. doduse i treba vam promocija mladi ste jos, tek 20 god, Srpski olimpijski komitet uskoro puni okruglo 100. 5 puta smo stariji i imamo 5 puta vise medalja, sto znaci da morate jos pasulja da kusate da bi mogli i da pomislite da se uporedite s nama

my way

pre 11 godina

Tooooo!!! Bravo devojko, sjajna si! Kakva tehnika, kakva koncentracija, kakva zelja, kakvo ponasanje, malo je reci impresivno!!! Nogom u glavudzu brale, to je pravi sport, a ne igranje sa loptom, plivkanje u bazenu, vozikanje camcem... salim se malo naravno. Bice ipak balkona, drago mi je i zbog Milice i zbog Ivane koja to silno zeli i zbog Andrije, jer su zasluzili to da dozive i da im se san ispuni u potpunosti!

Lokalac

pre 11 godina

@Nije ni čudo što su takve lepotice poput Milice i Ivane osvojile medalje, neko to gore sve gleda i deli po zasluzi.Svaka čast!
(Darko, 11. avgust 2012 19:42)

Naravno da mi je drago sto je devojka osvojila medalju, nadam se zlatnu, ali kakav ti je ovo komentar. "Deli po zasluzi" zato sto je lepa? Sta, jel mi ruzni nemamo zasluge niti smemo necim da doprinesemo? Jel ocenjujes ljude prema fizickom izgledu? Jel bi napisao ovaj komentar da je ruzna kao Kvazimodo? Ja navijam za sve nase nebitno kakvog je izgleda, vere ili cega vec a ti izgleda samo za one lepe. Zato, pretpostavljam i Ana Ivanovic ima toliko navijaca iako nema pojma u prebacivanju lopte.

A Milici neka je srecno veceras, neka podigne jos jednom tri prsta i otpeva konacno Boze pravde na Olimpijadi!

andrej

pre 11 godina

>> "Šta je? Sad se ložimo na tekvando a prije par dana kad je Hrvatska osvojila broncu je to bio neki bezvezni sport za koji je sramota da je na olimpijadi."

Mladjo, Srbine.. FYI, ovde se kaze bronza.

Napred Milice, samo udri!

Момчило

pre 11 godina

Као што ономад рече велики државник и војсковођа, можда не волимо да радимо, али зато умемо да се бијемо! Шалу на страну свака част Милице!

rax gravedigger

pre 11 godina

Pa sta, ta Meksikanka je pobedila samo sa 3:2, ne mora da znaci da je u istoj formi kao pre cetiri godine... SAMO NAPRED MILICE!!!
P.S. Definitivno imamo najlepse sportiskinje na OI:)

Darko

pre 11 godina

Hvala ti na svemu Milice, pokazala si da si prava pobednica koja se nikada ne predaje i koja izuzetno mudro nastupa što me i ne čudi jer se videlo da si izuzetno pametna i uravnotežena osoba.A za ona podignuta 3 prsta na kraju nemam reči, kupila si me za ceo život!
Trebalo bi mnogi naši sportisti da se ugledaju na tebe.
Nije ni čudo što su takve lepotice poput Milice i Ivane osvojile medalje, neko to gore sve gleda i deli po zasluzi.Svaka čast!

Jupi

pre 11 godina

šta je srbi haha dobar i tekvando sad
(Anonymous, 11. avgust 2012 19:20)

Dobro je dobijati u vas u skoro svakom sportu, i kad god se sastanemo, a ovo je fenomenalan sport, i piše se tekvondo .
Sport je inače kombinacija više borilačkih veština, nastao u Koreji sredinom prošlog veka, sam izraz je sastavljen od korejskih reči te-udarati nogom, kvon- udarati rukom i do- što znači put.Kod nas je malo poznat,a u svetu se njim bavi 100 miliona ljudi.
Ajmo Milice, na zlato!!!

ZG kwon

pre 11 godina

Čestitke Srbiji i srpskom taekwondou na medalji. Navijat ću za Milicu u finalu. Samo se čudim onima kojima je to "iznenađenje" (svjetska bronca i europsko srebro). Možete pogledat i ranking (neslužbeni, ali najrealniji) - za ovu kategoriju najrelevantniji "senior female -73" je na stranici taekwondodata. Zanimljivo je da je Francuskinja u finalu, Anne Caroline GRAFFE, zapravo zamjena za povrijeđenu Gwladys EPANGUE. Sretno!

Darko

pre 11 godina

Bravo Milice junakinjo naša, pokazala si svima kako se bori na Olimpijadi i kako se brani čast svoje zemlje!
Pobedila je olimpijsku šampionku i evropsku prvakinju potom, posle srebra na EP eto nove medalje za Milicu, ako ne bude izabrana za sportistu godine nego to bude neko iz nabeđenih sportova, to će biti SRAMOTA!

Marko D.

pre 11 godina

Zasto je Milica Mandic u finalu?

Zato sto na taekwondo turniru radi... TAEKWONDO!

A ne ono sto vidimo kod vecine ostalih (vecinom neuspesnih) takmicara: izbaci jacu nogu napred, podigni koleno i "pipkaj"/"peckaj" naokolo u nadi da ces nesto zakaciti!

Uspesno "prodati" prednji udarac, posebno u glavu i iz kontre, nije tako lako. Jos teze je ceo mec bazirati na ovakvom pristupu i ocekivati povoljne rezultate. Ali sad to cini i "staro i mlado"!

To se najbolje videlo u mecu Gladovicke i britanke - prvi dupli bandal vidjen pred kraj trece runde! Ako (dupli/trodupli) bandali nisu "dusa" taekwondo borbe, onda stvarno ne znam sta jeste. :D

P.S.
Ne mozemo svi da budemo Bill Superfoot Wallace :)

jea

pre 11 godina

zenio bih je.. samo da me posle ne bije xD

niko od ' ocekivanih' nije osvojio medalju.. toliko sportu u srbiji.. malo dodju do para i...

svaka cast

Мандић

pre 11 godina

Милице, ако случајно читаш ово, знај да си ми улепшала дан и да сам поносан што си Српкиња, показала си класу. Није битно коју медаљу освојиш, показала си ко си и шта си и желим ти све најбоље!

Milena

pre 11 godina

Meni ova devojka deluje bas spremno za velika dela ne znam da li ima u zrebu neke domace takmicarke da joj stane na put a oni senzori registruju poene.Nesto razmisljam moglo bi da se desi da imamo dve najlepse osvajacice medalja.SRECNO

veliki strumf

pre 11 godina

Gledao sam onaj mec nase predstavnice sa japankom. Ej, prvi put sam video da je japanka veca od nekoga i to se potrefilo da je veca od srpkinje. Za tekvando vazi, pobedice onaj ko je visi i ima dugacke i gipke noge, ako Milica bude visa od ove mex devojke nasa je pobeda i mozda borba za medalju.
(Aca Znalac, 11. avgust 2012 15:31)
Ljudi, kako mozete pisati ovakve nebuloze, ja se stalno pitam. Prvo, protivnica Milice je iz Samoe, a ne Japanka. Drugo, Milica je niza 2cm, pa je ipak unistila, i to nogama u glavu. To je jedan od dokaza da ne pobedjuje samo visina, vec pre svega tehnika. Evo jos dokaza: Meksikanka sa kojom ce se Milica boriti visoka je svega 173cm, dakle 7cm niza od Milice, pa je opet olimpijska sampionka. Prva na svetu Francuskinja Graffe visoka je 176cm, dakle i ona je niza od Milice. Dalje, neka Kubanka je pobedila 4. nositeljicu Marokanku visoku cak 190cm, iako je niza celih 12cm, pri cemu je od nje dobila samo 1 udarac i to u telo. Dakle, duze noge jesu prednost, i nadam se da ce to protiv Meksikanke Milica iskoristiti, ali daleko od toga da mec uvek dobija onaj ko je visi i sa duzim nogama. Najbitnija je tehnika, kako napada, tako i odbrane.

tekvondista

pre 11 godina

@Ana znalac

Ako pogledas podatke o takmicarkama, videces da je prestavnica Samoe za 2 cm visa od Milice ali joj to nije pomoglo. Pomoglo joj je sto je bila psihicki i fizicki spremnija, sto je bila brza i pokretljivija, sto je poentirala u prvih par sekundi sa udarcem u glavu i sto su suparnici ponistena 3 poena jer se na uporenom snimku posle prigovora videlo da joj suparnica nije ni takla glavu.

Ana ide na sampionku iz Pekinga, pa sta? Nije ovo tenis gde se zreb namesta da se Novak i Federer sretnu tek u finalu, ovo je sport gde moze sampion da izleti u prvom kolu. Verujem da je Milica spremna da Espinozu otrese o parket i da uzme medalju. Ona nije neko ko kuka nad nesrecnim zrebom, ona je borac za primer. Sto neko ovde rece, vidi se sa snimka da ima odlican odnos sa trenerom i da je dorasla pritisku takmicenja. Napred Milice!

tako se to radi

pre 11 godina

Bravoooooooooo. Do juce nismo niznali da je Tae kwo na programu OI. Bilismo anonimusi a imali smo tri od moguca cetiri takmicara. Imalismo najm;ladje takmicare. To jenas buducnost. U Riu tri ili cetiri medalje za Tae

Dejo

pre 11 godina

Računajući sve naše kolektivne sportove i sve individualne sportiste koji imaju direktne duele sa svojim protivnicima, Milica je jedina, uz vaterpoliste, ostvarila više od jedne pobede. Plus je spasila naš sport žestoke blamaže na ovim Olimpijskim igrama. Divac da je finansira iz svog džepa do kraja karijere :)

Branko S.

pre 11 godina

Evo nama najzad radosti!O kako sam lepo i radosno ustao i otvorio TV.Jos jedan korak i najzad prvo zlato(ako se po jutru dan poznaje,nova kraljica je uvek ona koja pobedi prethodnu,zar ne?)!Napred Milice unesi malo radosti ovoj Srbiji!U sportu gde odluciuje srce u janak(inje)a,gde sudije ne mogu da "kradu" - nemoze nam niko nista!Necu biti nezadovoljan ako izgubi finale,ali ovakvo "prebijanje" odavno nije vidjeno i to protiv bivse sampionke!Bravo!

Dane

pre 11 godina

Realno gledano da je jos Djokovic osvoio barem bronzu i vaterpolisti racunam da osvoje bronzu 5 medalja bi sasvim opravdalo ocekivanja ali i ovako nije lose.

Danijel

pre 11 godina

Lepo je sto ovde pisu mnogi iz bivse SFRJ i manje je vazno u kakvom tonu. Za sada je verovatno najuspesniji sportista na OI bivse zemlje Giovanni Cernogoraz koji je iz Istre, pogotovo sto nije bio medju favoritima, i svaka mu cast. Milica Mandic je vec ostvarila veliki uspeh a u finalu ima svojih sansi, protiv Meksikanke i narocito Ruskinje je odigrala takticki veoma zrelo i ona je vec pokazala da ima one neophodne crte koje poseduju pobednici.

Darko

pre 11 godina

@lokalac

Nisi me razumeo, napisao sam nešto u stilu da su Ivana i Milica lepe zato što su krenule tako skromnim i ispravnim, a teškim i ipak uspešnim putem.Komentar je napisan onako više u šali, nema potrebe da tako ozbiljno to shvataš i pišeš elaborat.

ex-galeb

pre 11 godina

Milica je pravi borac sa velikim srcem. Gale ju je pripremio i spremna je za zlato. Prvu borbu je prosla vrlo lako i nadam se da nece izgubiti koncentraciju za dalje borbe. Kako god prosla, mi u kuci navijamo svim srcem za nju. NAPRED MILICE SRECO NASA!!

tkd

pre 11 godina

Milica ima veliku srecu da je sprema nas najbolji tkd trener Dragan Jovic. Pogledajte njihov odnos pre i za vreme borbe. Svaka cast! Drzimo palceve u cetvrtfinalu!

Живела Србија

pre 11 godina

@Mladja car

Sledeći put počni sa: "Sad se ložiTE..." umesto "Sad se ložiMO..." a, uostalom, meni ne smeta što ste vi uzeli medalju. Eto, da nisi napisao, ja ne bi ni znao. Čestitam!

konan

pre 11 godina

Pa da sam glumio Srbina ne bi napisao "prije" nego "pre" bre.
(Mladja car, 11. avgust 2012 17:10)

E, dobices i ti medalju koliko komentara saljes.

darko

pre 11 godina

na njih niko nije obracao paznju, a strelci i tekwondisti nam doneli medalju....svaka cast ovo je veliki uspeh,steta sto ce o vama pricati svega par dana,zanima me koliku bi paznju poklonili nasim zvezdicama da su na vasem mestu teniserima....

Dino

pre 11 godina

Svaka cast Milici. To je fantasticno dostignuce. U borilackim sportovima (a bavim se dzudom), dostici sami vrh nije uopste lako.
Pozdrav iz Amerike.

P.S. nisu mi jasni ko su ovi dolje sto lupaju minuse na pozitivne komentare i ovu vijest?! Mislim, koji vam je?

bravo

pre 11 godina

Sutra ce izaci u novinama,, Chuk Noris izazvao Milicu.,,..bravo Micika ako i ne osvojis zlato ovo je za tebe veliki uspeh kao i za Srbiju....

kika

pre 11 godina

Veliko bravo za ovu divnu devojku. Njena pobeda je utoliko veća, jer u taj sport se ništa ne ulaže od strane države. Neki za ovaj sport nisu ni čuli do danas, ni ne znaju da je taekwondo, pored džudoa jedini olimpijski sport borilačkih veština. U ovu devojku je samo njena porodica uložila da bi stigla dotle. Možda će se nakon ovoga neke stvari bar malo promeniti. Samo napred mala, samo udaraj:)

musa dembele

pre 11 godina

Za vas koji ne pratite tekvondo,kao sto ga ne pratim ni je ,ali sam se raspitao... Na OI su se spajale kategorija,pa je zato nasa Dragana "stradala"

Čikalo

pre 11 godina

Bravo Miliceeeeeeeee!
http://www.london2012.com/taekwondo/event/women-more-than-67kg/match=tkw167304/index.html?v=20120811-165308085

samo hrabro....

pre 11 godina

Eh da je svaki dan bio subota,posto samo subotom uzimamo medalju. Bravo Milice i tebi kao i Ivani... Ove dve devojke su nas spasile totalne blamaze, a jedna i druga bez ikakve pompe dosle. U nekim novinama su joj dali samo 20 posto sanse za medalju. Za mene si vec pobedila sta god uradila u finalu. Bravo.

Marko

pre 11 godina

šta je srbi haha dobar i tekvando sad
(Anonymous, 11. avgust 2012 19:20)
A kad to pa nije bio? Jos da nam daju kik boks i karate, pa da se igramo.

lea

pre 11 godina

Mi i na OI iz inata pobedjujemo. Medalje pokupiše ovi što niko nije čuo za njih,onako iz inata što ih niko ne registruje. A izgubiše ziceri, iz inata sto su svi ocekivali suprotno. Šalu na stranu, svaka čast devojci i kako god da se završi neka nastavi da vredno trenira jer se vidi da se bori inteligentno, promišljeno i da ima pobednički nerv.

Black

pre 11 godina

Milice,držimo ti palčeve da ostvariš najveći uspeh u svojoj dosadašnjoj karijeri.
Boriš se prije svega za sebe,ali i za Srbiju i sve Srbe na planeti;)
Genijalan osećaj:)
Za mene je i ovo finale vrh...
Idemo do kraja:)))

zoranmi

pre 11 godina

Bravo za Milicu!!Veoma skromna cura,i bez velike pompe osvaja zlatnu,ili srebrnu medalju.Njen slogan je : dodjoh,videh,osvojih medalju!!!E tako se to radi!Svaka cast za Milicu!!!

mrmlj

pre 11 godina

@student_iz_parka: iako se u potpunosti slažem da nam je sportski sistem u užasnom stanju, mislim da si preoštar prema olimpijskom komitetu. sportski savezi i klubovi treba da stvore uslove za otkrivanje i razvijanje mladih talenata. naravno da o.k. treba da pomogne koliko god može ali glavna odgovornost za razvoj pojedinačnih sportova je na savezima.

vojkan

pre 11 godina

Ma i ja navijam za Milicu, osim što je susjeda vrlo je i zgodna. Možda vam njen uspjeh pomogne da se izvučete iz masovne depresije u koju ste upali tijekom OI.I nemojte više ismijavati male sportove, kad shvatite njihovu važnost možda postanete sportska nacija poput Hrvatske i Slovenije. (Mladja car, 11. avgust 2012 21:11)

ne daj Boze da budemo sportska nacija kao Hrvatska i Slovenija, jer to bi znacilo da smo u rangu sa Gvinejom Bisao, Litvanijom i Zapadnom Samoom. Vi slobodno budite sportska nacija, a mi cemo da budemo druga dimenzija u odnosu na vas, kao i do sad...

... :)

pre 11 godina

Dobo mozda i nije steta sto je izvukla favoritkinju za zlato jer u slucaju poraza ona je mozda povuce u repasaz za bronzu,ali nije nemoguce na da je Milica dobije! Srecno!

gordan at

pre 11 godina

Bravo Miki!
Izuzetno dobra odbrana i kontra udarci, posle napada klinc...Vidi se da je bila puna samopouzdanja i skoncentrisana.U drugom mecu je ocigledno imala malo previse respekta, ali se ipak sve dobro zavrsilo i sada u finalu bice jos bolja.Mislim da je ipak bolja od Francuskinje, zato sto je za ova 3 meca njavise pokazala.Napred Miki i srecno.

ДијаметралноСупротан

pre 11 godina

Аууууу .....остадох без текста .....
Скакутао сам на прстима у последњој рунди од нервозе и узбуђења...
Како је само тактички перфектно одрадила ову борбу.Рускиња запела,срљала,хтела да удари у главу...а наша,из секунде па трас у главу...
Немам речи ,свака част..браво...
ивелико ХВАЛА за ову радост :)

Leka

pre 11 godina

Trenirao sam Tekvondo 5 godina,pa ono je bilo brutalno savršenstvo..a moram da priznam da sam sasvim slučajno upalio tv,baš bi mi bilo žao da sam propustio borbu...Devojka objašnjava,svaka čast,držimo palčeve u finalu,samo koncentrisano i bez respekta ;)
Još kad se setim koliko se nerviram gledajući naš fudbal i razmažene manekenčiće,koji imaju svu pažnju javnosti i 10 puta bolje uslove za trening...pih :(

vlajzi

pre 11 godina

(Mladja car, 11. avgust 2012 21:11)

care, za Srbiju je sramota uporedjivati se sa hrvatskom. jeste ovo losa olimpijada za nas, ali nas rang su Spanija, Ceska, Svedska, Brazil... a vas - Gruzija, Moldavija i Island. I o cemu ja dalje da diskutujem s tobom? O cemu???

markoSRB

pre 11 godina

(Mladja car, 11. avgust 2012 21:11)

'sportska nacija kao Hrvatska i Slovenija' Buaaaahahahahahaha
ovo mora okacim na FB, bolji fazon odavno nisam procitao. pazi, i vi Hrvati ponekad imate smisao za humor. Doduse, to ponekad je jednom u 76 godina, ali nema veze, imas plus od mene za ovaj vic.

srbija_tekvondo

pre 11 godina

Da li je moguće da su sad svima puna usta pohvala za Milicu i tekvondo a na RTS ide ženska košarka a ne borbe za 3.mesto i finala u tekvondou.Kako reče Šarenac ne bojte se uključićemo se za finale Milice a onda ćemo se isključiti do sledećih OI u Riju.A neke druge male Milice (iz malih sportova)će opet biti u mraku do Rija.Laku noć!

veliki strumf

pre 11 godina

Obe Milicine protivnice koje je povukla u repasaz, i Ruskinja i Meksikanka osvojile su bronze, pobedivsi one devojke koje su izgubile od Milicine protivnice tokom dana. Znaci da je Milica imala dosta teze protivnice, a bila je i prilicno ubedljiva, za razliku od Francuskinje. Nadam se da to znaci da Milica ima velike sanse za zlato, iako je ova Graffe evropska i svetska sampionka. Ali ona ima 26 godina, a vreme je za smenu generacija i za smenu na vrhu.

Alan Ford

pre 11 godina

Streljastvo,tekvondo...bas nam idu te ratnicke discipline!
Salu na stranu,sve pohvale. Bilo bi lepo da se uzme zlato, pa onda trojac ispred skupstine.
Sto se vaterpolista tice, ne znam da li bi mi teze palo da izgubimo od Crnogoraca ili da slusamo "lijepu njihovu"?

Ilija Cvorovic

pre 11 godina

23:00h - 15 minuta do pocetka finala.

A sta mozemo da vidimo na javnom servisu? Jamesa Bonda i kosarkaski mec neke tamo dve strane reprezentacije!

A onda u 23:14:59s, kad se sete da imaju tamo nekog, u tamo nekom finalu, u tamo nekom sportu, onda ce pustiti live prenos, gde ce nam komentator objasniti da gledamo sport koji je "KOMBINACIJA GIMNASTIKE I KARATE-a"!

A sutra ce celo drustvo da svojata njen uspeh...

Stefan

pre 11 godina

"Milica:Ne popuštam ni na 9:0" E ovakav stav imaju pravi sampioni,a ne imao sam tremu,bio sam nervozan i slicna opravdanja.Svaka cast Milici,docekasmo i mi zlato posle 12 godina.