Fudbal 61

Subota, 21.07.2012.

15:57

Navijači Zvezde vređali Krnetu

Crvena zvezda u Belorusiji je umalo od gotovog napravila veresiju, a kao jednog od glavnih krivaca za tri primljena gola navijači vide Jovana Krnetu.

Navijaèi Zvezde vreðali Krnetu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

Marko

pre 11 godina

Крнета је 1992. годиште и има 20 година, а код нас су изгледа играчи деца до 25 година па онда заврше каријеру са 30 као већ стари, искусни и прекаљени, зато ваљда тако и играју.

Sergej

pre 11 godina

Kako vas nije sramota , decko ima 18 godina ! U ovoj utakmici svi nasi odbrambeni igraci su pogresili ! Najvise je pogresio RP kad je na 3-0 mahao rukama da stanu , da se brane od 35og minuta !

Marko

pre 11 godina

А и готово ни једна навијачка група, или ретко кад ставља на интернет руту путовања и кретање. А то како 'само у Србији' навијачи путују са играчима је још један доказ да од Србије даље нисте ни видели. А опет с'неке треће стране кад већ хоћете све да буде доступно преко интернета, ето, прелистајте мало па ћете наћи доста, по вама вероватно цивилизованих случајева играча и навијача у истом кошу.

Marko

pre 11 godina

@Vladimir - Zaista sramota!
Pitamo li se i nas par stotina hiljada navijača koji ne putujemo tim autobusima i avijonima na svaku Zvezdinu utakmicu?

Ја симпатишем Манчестер Јунајтед, ал се изгледа тамо ништа не питам јер никако не доприносим клубу, никад нисам купуио карту за њихову утакмицу, значи да као да не постојим : )
Сви који осећају велику жал што су пропустили ово гостовање, имаће ускоро прилику за гостовање на Кипру, дођите до Звездине ревије, распитајте се, верујем да ће бити хиљаде заинтересованих.

Marko

pre 11 godina

@уредни члану, а за сезонску си могао да одеш до Маракане? Кад си већ то урадио у тим просторијама у којима си то обавио си могао да добијеш све потребне информације за гостовање на које си се изгледа јако потрудио да одеш.

ddeell

pre 11 godina

tacno je da je mogao bolje da reaguje ali je isto tacno i da sudija nije svirao cist faul. I dokle cete vredjati nase igrace .Pa nepostoje nepogresivi . Da li svi mislite da Prosinecki radi sam protiv sebe . Jovanovic je tek stigao i treba da se pripremi fizicki i da se uigra.Evidentno je da su nasi igrali lose u drugom poluvremenu cim su ovi poceli da igraju ostrije.Ko ce nam doci ako stalno vredjamo i napadamo svoje igrace

bane

pre 11 godina

mozete vredjati i tuci nekoga koliko hocete ali sve dzaba ako neko nezna da igra.a samo u srbiji ima da klub u istom avionu vodi i navijace i igrace .lukic ih se boji i ulizuje im se

Vladimir

pre 11 godina

Zaista sramota!
Pitamo li se i nas par stotina hiljada navijača koji ne putujemo tim autobusima i avijonima na svaku Zvezdinu utakmicu?
Pitaju li se kako je tom momku koji je pogrešio?
Da li ćemo metodama zastrašivanja,vređanja i pretnji naštelovati atmosveru u timu zvezde?
Pustimo decu neka uzmu vazduh. Budimo razumni i strpljivi. Dovoljan je jedan trener!

Clan sa uredno placenom clanarinom i sezonskom kartom

pre 11 godina

@Marko, u 2012 godini zelim da se informisem preko interneta a ne odlaskom na Marakanu jer nismo svi tamo domaci pa da bez kucanja ulazimo kod Lukica i pijemo kafu s njim.

pirgos

pre 11 godina

Doveli smo Jovanovica, reprezentativca Crne Gore, coveka koji valjda treba da igra, za to je placen. A sto on nije igrao? To mi nikada nece biti jasno, Zvezda dovodi igrace za ogromne pare, i ti igraci greju klupu cele sezone. Ako dovodis nekog skupog igraca on bi trebalo da igra i da poboljsa igru cele ekipe, a mi platimo skupo nekog i on greje klupu, nije ovo prvi put. Tako je bilo i sa Kleom, pa ode u Partizan, sa Barkosom, pa najbolji strelac Ekvadora, pa Kadu, itd, itd. Mislim da se i dalje pustaju da igraju pod moranjem neki igraci nekih nabedjenih menadzera, samo da bi se bolj prodali i da bi neko uzeo sto veci procenat. Ni Prosinecki kolko vidim ne sastavlja tim, vec mu neki odozgo naredjuju ko ce da igra. Zato i takvi rezultati, Zato i najruzniji dresovi u istoriji Zvezde, Zato nam je sve, samo da bi neko uzeo procenat. Ali tako nam je kako je. Ja celoga zivota navijam za Zvezdu, i nikada necu to promeniti, ali mi je krivo da neko proda Zvezdu zbog licnog interesa. ZVEZDA ZIVOT JE...

Marko

pre 11 godina

Пут возом до Минска је око 26 сати и шта ту није јасно? Ти који нису спремни да путују толико су управо иза тастатура и 'смеју'се као и ти. У томе је разлика између дежурних пљувача и навијача. Ја сам нпр, један од тих којих је ишао возом и ништа ми није фалило. Море није ултра.

ProfesorBaltazar

pre 11 godina

Mozda decko i zna da igra. Ali gledajuci ga protiv Jedinstva iz Uzica(na Zlatiboru) u prijateljskom susretu smatram da mu nije mesto u prvoj postavi. Ovo protiv belorusa je jos jedna greska u nizu (iako neki smatraju da je bio faul).

Blejac iz kraja

pre 11 godina

Onakav kiks se ne desava ni u petlicima 2.beogradske...Igro sam fudbal 10 god,to se nauci jos u skolici fudbala,kad imas igraca iza ledja ili vracaj loptu golmanu ili izbijaj u aut.Sta je on pokusao da uradi meni nije jasno,a jos manje mi je jasno njegovo konfuzno sirenje ruku nakon gola.Da mu je neko prodo neki dribling,pa ajde kao sta da se ljutis,ali ovo je tuzno.A iskreno mislim da bi on ostao u Partizanu da je takav vanserijski talenat.Takodje oni koji prate setice se njegovok kiksa protiv Sahtjora u prijateljskoj i kikseva u JSL.

generalstab

pre 11 godina

Многи су се одлучили на другу опцију као што је воз јер целокупно гостовање у том случају је изашло нешто мало преко 100 евра.
(Marko, 21. jul 2012 21:07)

hahhahahahahhah
neko satro,isao vozom haahhaha
ti verovatno su jos na putu za belorusiju:)
zato vas bilo 35,bez rusa:)

ovi kad lazu,
to je za olimpijsku medalju:)

dragan

pre 11 godina

Ovo je samo jos jedan dokaz sportskog nevaspitanja takozvanih navijaca koji vole klub tako sto vredjaju igrace koji pogrese na prvoj utakmici.To je bas veliki podstrek za njega a i za ostale.Mozete zamisliti kako je celom timu igrati ako znaju da ih cekaju uvrede od kojekavih tamo ako pogrese.
Ko radi taj i gresi.Sta ce dalje biti odredjuje trener.A Zvezda ako je veliki klub neka dovede bolje igrace.

OGI KRST

pre 11 godina

Cist faul na KRNETI...Veci krivci na ovoj utakmici su MIKIC I MAKSIMOVIC a i Mladenovic,po njegov strani su nas probijali.. KRNETA glavu gore.

Marko

pre 11 godina

Koji je bio kriterijum pri odabiru navijača za koje ima mesta na čarter letu?
(Član sa uredno plaćenom članarinom i sezonskom kartom, 21. jul 2012 19:17)

Ако се представљаш заиста као што кажеш онда ме чуди што не знаш јер си на маракни могао да добијеш ту информацију. Да би ишао са играчима потребно је да издвојиш 350 евра, конретно за ово гостовање. И наравно да се пријавиш док има места у авиону, мада за ово гостовање то и није био проблем јер није била превелика заинтересованост. Многи су се одлучили на другу опцију као што је воз јер целокупно гостовање у том случају је изашло нешто мало преко 100 евра.
Само су вам теорије завере у главама, а уствари ни не видите да је све доступно само ако се мало потрудите и распитате, одете до тог стадиона на ком сте сви 'цео живот'.

veerghoen

pre 11 godina

@Ivane, druze, oberucki potpisujem SVE sto si napisao. Pa dokle ce ova uprava da nas zamajava promocijom dresova i silnih obecanja. Iz godine u godinu sve veca razocarenja.Ja ne znam sta cemo ako prodjemo Kiprane kada nam naidje neki Napulj,AZ, Besiktas,Tottenham.

spajk

pre 11 godina

A da uzmemo Rnica,on je iskusan? Ma ajde bre polako,mozda decko stvarno ne zna fudbal,ali ja posle one jedne tekme ne mogu to da procenim. Mikic ne treba da igra nikad vise u Zvezdi,ali i sa njim i Krnetom kidamo one u cetvrtak sigurno! Dacemo im 5 komada najmanje. Napred Zvezda!

Dragan

pre 11 godina

alooooo koje dete sa 20 i kusur godina pa ne igra od juce fudbal.... deca su do 16 god! znaci po nasem ovde se u igraca stasava u 35oj? zato smo tu gde smo.

Boky car

pre 11 godina

Pa zato smo vam ga i dali. Besprekorno obavlja posao! Heheheee...
I jos nesto, dokle ce igraci od 20-24 godina biti mladi i talentovani? Pa u tim godinama su Mijatovic, Prosinecki, Boban, Piksi... bili nosioci igre svojih klubova i prave zvezde. Talentovani mladi igraci imaju 15-18 godina! Koliko je imao Mesi, Ronaldo, ... kad ste prvi put culi za njih? + ako sam u pravu bez obzira za kog navijate

Ivan

pre 11 godina

Tako smo i Tutorića čekali da se stabilizuje, pa dobismo tri gola u Pragu njegovim kiksevima...
Onda smo cekali Slavoljuba, dobio crveni kad se jurio rezultat protiv Tbilisija, dao autogol u prvom minutu sa Slovacima, Kleu namestio gol u derbiju...
Sad Krnetu da sacekamo, dok nam ne propadne sezona... Uprava treba da kaze da su dugovi problem, da nema para, da je letnji prelazni rok (koji je sto se tice slobodnih igraca mnogo jaci od zimskog) ODRADJEN KATASTROFALNO, da ne mozemo prodati igrace jer ih sem Uzbekistanaca i Kineza niko i nece, i da su realni ciljevi borba za kup i 2-3 mesto u ligi... A ne obmanjivati armiju navijaca, pa kad propadne sve, partizan uzme i sestu titulum raspaliti po Toletu i hvatati se za Kosovo u saopstenjima

Ljuba

pre 11 godina

Nije dečko kriv što ne zna, problem je u upravi i tome što je Zvezda spala na to da joj godinama štopere igraju razni Tutorići, Krnete, Đorđevići! Pa i u razočarenju Prosinečkom koji uporno na štoperu forsira igrače koji nisu za tu ulogu (npr Tošić). Što ne prioba sa Mihajlovićem, nije klinac, godinama igra na ovim našim livadama i uradio j ekorektno posao kad god je igrao!

facinantno

pre 11 godina

Poceli smo navijace da regresiramo avionskim kartama za usluge pruzanje podrske sa tribina.A sto se tice Krnete jel mislite da je iz Partizana najuren bez razloga,jednostavno odlicno procenjen da nema kvaliteta i kao takav ne zavredjuje dres Zvezde ali tvrdoglavost i ne znanje iz struke jasno pokazuju trenutnu sliku na Marakani.

Opticus

pre 11 godina

Decko mozda jeste pogresio par puta i mozda ce i opet ali to nije razlog za vredjanje, muka mi je od takvih navijaca. Mislim da decko zasluzuje sansu makar kao prva rezerva za Maksu ili Jovanovica i mislim da ce napredovati jer je mlad.

Dragan BL

pre 11 godina

Pustite momka na miru, on tek treba da sazri kao igrač. Nije on kriv što je gurnut u vatru pre vremena.
Može li se znati ko je navijačima platio put? Mislim na one istaknute navijače.
A tim navijačima nije Uprava kriva što nemamo formiranu ekipu a utakmice počele?

Zoranfloyd

pre 11 godina

Decko-nema zivota u sebi ,kilav,mlitav u duelima bice vecita kiksara -Dosta nam je takvih Tuturica,S.Djordjevica i slicnih prekopiranih luzera koji neznaju gde su na terenu.

vite

pre 11 godina

Krneta nije kriv nizašta na ovoj utakmici jer je bio fauliran kod 3. gola i onakav nasrt bi bio dosuđen kao prekršaj u svakoj ligi a govori kako je ovaj sudija potpao pod prljavu igru Naftana. Pravi kiksevi su bili od Dimitrijevića koji na svojoj polovini nonšalanto dribla i ne vidi da izgubljena lopta donosi protivniku šansu a isto je bilo i protiv Rena i drugi kiks Mikića koji je na nezgodnu loptu neiskusno reagovao. Inače navijači verovatno prozivaju Krnetu zato što je bio u Partizanu a ne prozivaju menadžment Zvezde koji ne zna da dovede odbrambene igrače i napravi odbranu.

Nikola

pre 11 godina

Ljudi on je dete ... malo je onih koji u njegovim godinama sada igraju nasu srpsku ligu a kamoli kvalifikacije za ligu evrope ...svako ko igra fudbal ili je igrao zna o cemu govorim ... treba da mu pomognemo da napreduje a ne da ga vredjamo ... Bolje da nam igraju deca a ne matorci neki koji prave iste greske kao on u 20 god. ... Voleo bi da te ljude koji ga vredjaju pustim na teren da se izgube da vide da to nije ni malo lako ,pogotovo u njegovim godinama i sa tim pritiskom...

xxx

pre 11 godina

i zasluzio je...takve greske se ne prave ni na kukuruz ligama...bruka je samo ko sve zadnjih godina igra za Zvezdu...Mikic isto tako, ide glavom a lopta mu pada na nogu...pa to uce onu decu sto pocinju da treniraju na prvom casu da tako ne treba...ja bih ih obojicu najurio iz Zvezde...

Miroslav

pre 11 godina

DA ne zna covek fudbal, ne zna , ali nije razlog da se vredja. . . Ubijte mu jos to malo samopouzdanja sto mu je preostalo, pa da igramo skroz bez odbrane . . .

ljuti

pre 11 godina

Uprava Zvezde bi trebala MOMENTALNO reši pitanje ko ostaje, a ko odlazi u odbrani. Onaj mučeni Mikić je celu utakmicu preskakao loptu i čuvao noge da se slučajno ne povredi pa da ga ovi ne uzmu. Onaj nazovi reprezentativac s druge strane kao da je bio na lakim drogama, a ovi nazovi štoperi su smešni. Glume Bekenbauera i neke tehničare, pa da znaju da igraju fudbal ne bi igrali u Zvezdi. Vešović mi se UOPŠTE ne sviđa, ali je bolji na beku od onog Mikića - bar zna da centrira. Cela odbrana je bila kao o paučine i prvi sledeći ozbiljniji tim će nas POCEPATI. Generalno drugo poluvreme čim su ovi nesrećnici iz Belorusije počeli da "cepaju" po nogama naši su se povukli čuvajući noge. To da se igraju kvalifikacije, a nije završen prelazni rok je jako nesrećno rešenje, treba da igraju samo oni koji ne žale sebe za Zvezdino bolje sutra, ko je kalkulatn neka ide. Ovo se odnosi i na onog klinca što igra zadnjeg veznog, a pregovara oko ugovora, on nam je najveća rupa bio tokom cele sezone. Jedino mu je Bog dao da može da trči ko lud pa je sada ispao neki fubaler. Ovo NIŠTA ne valja i ako ne uđemo u Ligu Evrope Prosinečkom se treba zahvaliti.

kojekude

pre 11 godina

Sve dok je u granicama verbalnih uvreda,to je ok. Kad samo malo premotam film unazad...Tutoric,Djordjevic,Pavlovic,Randjelovic... kad se samo setim koliko smo zbog ovih vedeta propatili u zadnjih par godina. Dosta je vise, trazimo srce na teren i maksimalnu ozbiljnost!

stefan

pre 11 godina

E mo ti zorane, ako oni neznaju onda ti nemas pojma. E sta su ti zvezdini navijaci, umesto da mu daju vetar u ledja da pokusa da se uklopi u igru, oni ga odmah vredjaju. I onda on ode u Italiju, postane igrac, onda ga nasi zovu, on oce samo za teske pare, ovi nasi nemaju, on ostaje u Italiji, pa menja posle Engleska, Nemacka, Spanija... Uzme pare. Uziva. A navijaci? I dalje najjaci na recima. xa xa xa

Miroslav

pre 11 godina

DA ne zna covek fudbal, ne zna , ali nije razlog da se vredja. . . Ubijte mu jos to malo samopouzdanja sto mu je preostalo, pa da igramo skroz bez odbrane . . .

Ivan

pre 11 godina

Tako smo i Tutorića čekali da se stabilizuje, pa dobismo tri gola u Pragu njegovim kiksevima...
Onda smo cekali Slavoljuba, dobio crveni kad se jurio rezultat protiv Tbilisija, dao autogol u prvom minutu sa Slovacima, Kleu namestio gol u derbiju...
Sad Krnetu da sacekamo, dok nam ne propadne sezona... Uprava treba da kaze da su dugovi problem, da nema para, da je letnji prelazni rok (koji je sto se tice slobodnih igraca mnogo jaci od zimskog) ODRADJEN KATASTROFALNO, da ne mozemo prodati igrace jer ih sem Uzbekistanaca i Kineza niko i nece, i da su realni ciljevi borba za kup i 2-3 mesto u ligi... A ne obmanjivati armiju navijaca, pa kad propadne sve, partizan uzme i sestu titulum raspaliti po Toletu i hvatati se za Kosovo u saopstenjima

Boky car

pre 11 godina

Pa zato smo vam ga i dali. Besprekorno obavlja posao! Heheheee...
I jos nesto, dokle ce igraci od 20-24 godina biti mladi i talentovani? Pa u tim godinama su Mijatovic, Prosinecki, Boban, Piksi... bili nosioci igre svojih klubova i prave zvezde. Talentovani mladi igraci imaju 15-18 godina! Koliko je imao Mesi, Ronaldo, ... kad ste prvi put culi za njih? + ako sam u pravu bez obzira za kog navijate

xxx

pre 11 godina

i zasluzio je...takve greske se ne prave ni na kukuruz ligama...bruka je samo ko sve zadnjih godina igra za Zvezdu...Mikic isto tako, ide glavom a lopta mu pada na nogu...pa to uce onu decu sto pocinju da treniraju na prvom casu da tako ne treba...ja bih ih obojicu najurio iz Zvezde...

Zoranfloyd

pre 11 godina

Decko-nema zivota u sebi ,kilav,mlitav u duelima bice vecita kiksara -Dosta nam je takvih Tuturica,S.Djordjevica i slicnih prekopiranih luzera koji neznaju gde su na terenu.

ljuti

pre 11 godina

Uprava Zvezde bi trebala MOMENTALNO reši pitanje ko ostaje, a ko odlazi u odbrani. Onaj mučeni Mikić je celu utakmicu preskakao loptu i čuvao noge da se slučajno ne povredi pa da ga ovi ne uzmu. Onaj nazovi reprezentativac s druge strane kao da je bio na lakim drogama, a ovi nazovi štoperi su smešni. Glume Bekenbauera i neke tehničare, pa da znaju da igraju fudbal ne bi igrali u Zvezdi. Vešović mi se UOPŠTE ne sviđa, ali je bolji na beku od onog Mikića - bar zna da centrira. Cela odbrana je bila kao o paučine i prvi sledeći ozbiljniji tim će nas POCEPATI. Generalno drugo poluvreme čim su ovi nesrećnici iz Belorusije počeli da "cepaju" po nogama naši su se povukli čuvajući noge. To da se igraju kvalifikacije, a nije završen prelazni rok je jako nesrećno rešenje, treba da igraju samo oni koji ne žale sebe za Zvezdino bolje sutra, ko je kalkulatn neka ide. Ovo se odnosi i na onog klinca što igra zadnjeg veznog, a pregovara oko ugovora, on nam je najveća rupa bio tokom cele sezone. Jedino mu je Bog dao da može da trči ko lud pa je sada ispao neki fubaler. Ovo NIŠTA ne valja i ako ne uđemo u Ligu Evrope Prosinečkom se treba zahvaliti.

Dragan BL

pre 11 godina

Pustite momka na miru, on tek treba da sazri kao igrač. Nije on kriv što je gurnut u vatru pre vremena.
Može li se znati ko je navijačima platio put? Mislim na one istaknute navijače.
A tim navijačima nije Uprava kriva što nemamo formiranu ekipu a utakmice počele?

facinantno

pre 11 godina

Poceli smo navijace da regresiramo avionskim kartama za usluge pruzanje podrske sa tribina.A sto se tice Krnete jel mislite da je iz Partizana najuren bez razloga,jednostavno odlicno procenjen da nema kvaliteta i kao takav ne zavredjuje dres Zvezde ali tvrdoglavost i ne znanje iz struke jasno pokazuju trenutnu sliku na Marakani.

Opticus

pre 11 godina

Decko mozda jeste pogresio par puta i mozda ce i opet ali to nije razlog za vredjanje, muka mi je od takvih navijaca. Mislim da decko zasluzuje sansu makar kao prva rezerva za Maksu ili Jovanovica i mislim da ce napredovati jer je mlad.

stefan

pre 11 godina

E mo ti zorane, ako oni neznaju onda ti nemas pojma. E sta su ti zvezdini navijaci, umesto da mu daju vetar u ledja da pokusa da se uklopi u igru, oni ga odmah vredjaju. I onda on ode u Italiju, postane igrac, onda ga nasi zovu, on oce samo za teske pare, ovi nasi nemaju, on ostaje u Italiji, pa menja posle Engleska, Nemacka, Spanija... Uzme pare. Uziva. A navijaci? I dalje najjaci na recima. xa xa xa

Ljuba

pre 11 godina

Nije dečko kriv što ne zna, problem je u upravi i tome što je Zvezda spala na to da joj godinama štopere igraju razni Tutorići, Krnete, Đorđevići! Pa i u razočarenju Prosinečkom koji uporno na štoperu forsira igrače koji nisu za tu ulogu (npr Tošić). Što ne prioba sa Mihajlovićem, nije klinac, godinama igra na ovim našim livadama i uradio j ekorektno posao kad god je igrao!

kojekude

pre 11 godina

Sve dok je u granicama verbalnih uvreda,to je ok. Kad samo malo premotam film unazad...Tutoric,Djordjevic,Pavlovic,Randjelovic... kad se samo setim koliko smo zbog ovih vedeta propatili u zadnjih par godina. Dosta je vise, trazimo srce na teren i maksimalnu ozbiljnost!

vite

pre 11 godina

Krneta nije kriv nizašta na ovoj utakmici jer je bio fauliran kod 3. gola i onakav nasrt bi bio dosuđen kao prekršaj u svakoj ligi a govori kako je ovaj sudija potpao pod prljavu igru Naftana. Pravi kiksevi su bili od Dimitrijevića koji na svojoj polovini nonšalanto dribla i ne vidi da izgubljena lopta donosi protivniku šansu a isto je bilo i protiv Rena i drugi kiks Mikića koji je na nezgodnu loptu neiskusno reagovao. Inače navijači verovatno prozivaju Krnetu zato što je bio u Partizanu a ne prozivaju menadžment Zvezde koji ne zna da dovede odbrambene igrače i napravi odbranu.

Dragan

pre 11 godina

alooooo koje dete sa 20 i kusur godina pa ne igra od juce fudbal.... deca su do 16 god! znaci po nasem ovde se u igraca stasava u 35oj? zato smo tu gde smo.

Nikola

pre 11 godina

Ljudi on je dete ... malo je onih koji u njegovim godinama sada igraju nasu srpsku ligu a kamoli kvalifikacije za ligu evrope ...svako ko igra fudbal ili je igrao zna o cemu govorim ... treba da mu pomognemo da napreduje a ne da ga vredjamo ... Bolje da nam igraju deca a ne matorci neki koji prave iste greske kao on u 20 god. ... Voleo bi da te ljude koji ga vredjaju pustim na teren da se izgube da vide da to nije ni malo lako ,pogotovo u njegovim godinama i sa tim pritiskom...

Blejac iz kraja

pre 11 godina

Onakav kiks se ne desava ni u petlicima 2.beogradske...Igro sam fudbal 10 god,to se nauci jos u skolici fudbala,kad imas igraca iza ledja ili vracaj loptu golmanu ili izbijaj u aut.Sta je on pokusao da uradi meni nije jasno,a jos manje mi je jasno njegovo konfuzno sirenje ruku nakon gola.Da mu je neko prodo neki dribling,pa ajde kao sta da se ljutis,ali ovo je tuzno.A iskreno mislim da bi on ostao u Partizanu da je takav vanserijski talenat.Takodje oni koji prate setice se njegovok kiksa protiv Sahtjora u prijateljskoj i kikseva u JSL.

generalstab

pre 11 godina

Многи су се одлучили на другу опцију као што је воз јер целокупно гостовање у том случају је изашло нешто мало преко 100 евра.
(Marko, 21. jul 2012 21:07)

hahhahahahahhah
neko satro,isao vozom haahhaha
ti verovatno su jos na putu za belorusiju:)
zato vas bilo 35,bez rusa:)

ovi kad lazu,
to je za olimpijsku medalju:)

bane

pre 11 godina

mozete vredjati i tuci nekoga koliko hocete ali sve dzaba ako neko nezna da igra.a samo u srbiji ima da klub u istom avionu vodi i navijace i igrace .lukic ih se boji i ulizuje im se

veerghoen

pre 11 godina

@Ivane, druze, oberucki potpisujem SVE sto si napisao. Pa dokle ce ova uprava da nas zamajava promocijom dresova i silnih obecanja. Iz godine u godinu sve veca razocarenja.Ja ne znam sta cemo ako prodjemo Kiprane kada nam naidje neki Napulj,AZ, Besiktas,Tottenham.

Clan sa uredno placenom clanarinom i sezonskom kartom

pre 11 godina

@Marko, u 2012 godini zelim da se informisem preko interneta a ne odlaskom na Marakanu jer nismo svi tamo domaci pa da bez kucanja ulazimo kod Lukica i pijemo kafu s njim.

spajk

pre 11 godina

A da uzmemo Rnica,on je iskusan? Ma ajde bre polako,mozda decko stvarno ne zna fudbal,ali ja posle one jedne tekme ne mogu to da procenim. Mikic ne treba da igra nikad vise u Zvezdi,ali i sa njim i Krnetom kidamo one u cetvrtak sigurno! Dacemo im 5 komada najmanje. Napred Zvezda!

ProfesorBaltazar

pre 11 godina

Mozda decko i zna da igra. Ali gledajuci ga protiv Jedinstva iz Uzica(na Zlatiboru) u prijateljskom susretu smatram da mu nije mesto u prvoj postavi. Ovo protiv belorusa je jos jedna greska u nizu (iako neki smatraju da je bio faul).

dragan

pre 11 godina

Ovo je samo jos jedan dokaz sportskog nevaspitanja takozvanih navijaca koji vole klub tako sto vredjaju igrace koji pogrese na prvoj utakmici.To je bas veliki podstrek za njega a i za ostale.Mozete zamisliti kako je celom timu igrati ako znaju da ih cekaju uvrede od kojekavih tamo ako pogrese.
Ko radi taj i gresi.Sta ce dalje biti odredjuje trener.A Zvezda ako je veliki klub neka dovede bolje igrace.

OGI KRST

pre 11 godina

Cist faul na KRNETI...Veci krivci na ovoj utakmici su MIKIC I MAKSIMOVIC a i Mladenovic,po njegov strani su nas probijali.. KRNETA glavu gore.

Marko

pre 11 godina

Koji je bio kriterijum pri odabiru navijača za koje ima mesta na čarter letu?
(Član sa uredno plaćenom članarinom i sezonskom kartom, 21. jul 2012 19:17)

Ако се представљаш заиста као што кажеш онда ме чуди што не знаш јер си на маракни могао да добијеш ту информацију. Да би ишао са играчима потребно је да издвојиш 350 евра, конретно за ово гостовање. И наравно да се пријавиш док има места у авиону, мада за ово гостовање то и није био проблем јер није била превелика заинтересованост. Многи су се одлучили на другу опцију као што је воз јер целокупно гостовање у том случају је изашло нешто мало преко 100 евра.
Само су вам теорије завере у главама, а уствари ни не видите да је све доступно само ако се мало потрудите и распитате, одете до тог стадиона на ком сте сви 'цео живот'.

Vladimir

pre 11 godina

Zaista sramota!
Pitamo li se i nas par stotina hiljada navijača koji ne putujemo tim autobusima i avijonima na svaku Zvezdinu utakmicu?
Pitaju li se kako je tom momku koji je pogrešio?
Da li ćemo metodama zastrašivanja,vređanja i pretnji naštelovati atmosveru u timu zvezde?
Pustimo decu neka uzmu vazduh. Budimo razumni i strpljivi. Dovoljan je jedan trener!

ddeell

pre 11 godina

tacno je da je mogao bolje da reaguje ali je isto tacno i da sudija nije svirao cist faul. I dokle cete vredjati nase igrace .Pa nepostoje nepogresivi . Da li svi mislite da Prosinecki radi sam protiv sebe . Jovanovic je tek stigao i treba da se pripremi fizicki i da se uigra.Evidentno je da su nasi igrali lose u drugom poluvremenu cim su ovi poceli da igraju ostrije.Ko ce nam doci ako stalno vredjamo i napadamo svoje igrace

pirgos

pre 11 godina

Doveli smo Jovanovica, reprezentativca Crne Gore, coveka koji valjda treba da igra, za to je placen. A sto on nije igrao? To mi nikada nece biti jasno, Zvezda dovodi igrace za ogromne pare, i ti igraci greju klupu cele sezone. Ako dovodis nekog skupog igraca on bi trebalo da igra i da poboljsa igru cele ekipe, a mi platimo skupo nekog i on greje klupu, nije ovo prvi put. Tako je bilo i sa Kleom, pa ode u Partizan, sa Barkosom, pa najbolji strelac Ekvadora, pa Kadu, itd, itd. Mislim da se i dalje pustaju da igraju pod moranjem neki igraci nekih nabedjenih menadzera, samo da bi se bolj prodali i da bi neko uzeo sto veci procenat. Ni Prosinecki kolko vidim ne sastavlja tim, vec mu neki odozgo naredjuju ko ce da igra. Zato i takvi rezultati, Zato i najruzniji dresovi u istoriji Zvezde, Zato nam je sve, samo da bi neko uzeo procenat. Ali tako nam je kako je. Ja celoga zivota navijam za Zvezdu, i nikada necu to promeniti, ali mi je krivo da neko proda Zvezdu zbog licnog interesa. ZVEZDA ZIVOT JE...

Marko

pre 11 godina

Крнета је 1992. годиште и има 20 година, а код нас су изгледа играчи деца до 25 година па онда заврше каријеру са 30 као већ стари, искусни и прекаљени, зато ваљда тако и играју.

Marko

pre 11 godina

Пут возом до Минска је око 26 сати и шта ту није јасно? Ти који нису спремни да путују толико су управо иза тастатура и 'смеју'се као и ти. У томе је разлика између дежурних пљувача и навијача. Ја сам нпр, један од тих којих је ишао возом и ништа ми није фалило. Море није ултра.

Sergej

pre 11 godina

Kako vas nije sramota , decko ima 18 godina ! U ovoj utakmici svi nasi odbrambeni igraci su pogresili ! Najvise je pogresio RP kad je na 3-0 mahao rukama da stanu , da se brane od 35og minuta !

Marko

pre 11 godina

А и готово ни једна навијачка група, или ретко кад ставља на интернет руту путовања и кретање. А то како 'само у Србији' навијачи путују са играчима је још један доказ да од Србије даље нисте ни видели. А опет с'неке треће стране кад већ хоћете све да буде доступно преко интернета, ето, прелистајте мало па ћете наћи доста, по вама вероватно цивилизованих случајева играча и навијача у истом кошу.

Marko

pre 11 godina

@Vladimir - Zaista sramota!
Pitamo li se i nas par stotina hiljada navijača koji ne putujemo tim autobusima i avijonima na svaku Zvezdinu utakmicu?

Ја симпатишем Манчестер Јунајтед, ал се изгледа тамо ништа не питам јер никако не доприносим клубу, никад нисам купуио карту за њихову утакмицу, значи да као да не постојим : )
Сви који осећају велику жал што су пропустили ово гостовање, имаће ускоро прилику за гостовање на Кипру, дођите до Звездине ревије, распитајте се, верујем да ће бити хиљаде заинтересованих.

Marko

pre 11 godina

@уредни члану, а за сезонску си могао да одеш до Маракане? Кад си већ то урадио у тим просторијама у којима си то обавио си могао да добијеш све потребне информације за гостовање на које си се изгледа јако потрудио да одеш.

stefan

pre 11 godina

E mo ti zorane, ako oni neznaju onda ti nemas pojma. E sta su ti zvezdini navijaci, umesto da mu daju vetar u ledja da pokusa da se uklopi u igru, oni ga odmah vredjaju. I onda on ode u Italiju, postane igrac, onda ga nasi zovu, on oce samo za teske pare, ovi nasi nemaju, on ostaje u Italiji, pa menja posle Engleska, Nemacka, Spanija... Uzme pare. Uziva. A navijaci? I dalje najjaci na recima. xa xa xa

Marko

pre 11 godina

Koji je bio kriterijum pri odabiru navijača za koje ima mesta na čarter letu?
(Član sa uredno plaćenom članarinom i sezonskom kartom, 21. jul 2012 19:17)

Ако се представљаш заиста као што кажеш онда ме чуди што не знаш јер си на маракни могао да добијеш ту информацију. Да би ишао са играчима потребно је да издвојиш 350 евра, конретно за ово гостовање. И наравно да се пријавиш док има места у авиону, мада за ово гостовање то и није био проблем јер није била превелика заинтересованост. Многи су се одлучили на другу опцију као што је воз јер целокупно гостовање у том случају је изашло нешто мало преко 100 евра.
Само су вам теорије завере у главама, а уствари ни не видите да је све доступно само ако се мало потрудите и распитате, одете до тог стадиона на ком сте сви 'цео живот'.

OGI KRST

pre 11 godina

Cist faul na KRNETI...Veci krivci na ovoj utakmici su MIKIC I MAKSIMOVIC a i Mladenovic,po njegov strani su nas probijali.. KRNETA glavu gore.

xxx

pre 11 godina

i zasluzio je...takve greske se ne prave ni na kukuruz ligama...bruka je samo ko sve zadnjih godina igra za Zvezdu...Mikic isto tako, ide glavom a lopta mu pada na nogu...pa to uce onu decu sto pocinju da treniraju na prvom casu da tako ne treba...ja bih ih obojicu najurio iz Zvezde...

Nikola

pre 11 godina

Ljudi on je dete ... malo je onih koji u njegovim godinama sada igraju nasu srpsku ligu a kamoli kvalifikacije za ligu evrope ...svako ko igra fudbal ili je igrao zna o cemu govorim ... treba da mu pomognemo da napreduje a ne da ga vredjamo ... Bolje da nam igraju deca a ne matorci neki koji prave iste greske kao on u 20 god. ... Voleo bi da te ljude koji ga vredjaju pustim na teren da se izgube da vide da to nije ni malo lako ,pogotovo u njegovim godinama i sa tim pritiskom...

vite

pre 11 godina

Krneta nije kriv nizašta na ovoj utakmici jer je bio fauliran kod 3. gola i onakav nasrt bi bio dosuđen kao prekršaj u svakoj ligi a govori kako je ovaj sudija potpao pod prljavu igru Naftana. Pravi kiksevi su bili od Dimitrijevića koji na svojoj polovini nonšalanto dribla i ne vidi da izgubljena lopta donosi protivniku šansu a isto je bilo i protiv Rena i drugi kiks Mikića koji je na nezgodnu loptu neiskusno reagovao. Inače navijači verovatno prozivaju Krnetu zato što je bio u Partizanu a ne prozivaju menadžment Zvezde koji ne zna da dovede odbrambene igrače i napravi odbranu.

Zoranfloyd

pre 11 godina

Decko-nema zivota u sebi ,kilav,mlitav u duelima bice vecita kiksara -Dosta nam je takvih Tuturica,S.Djordjevica i slicnih prekopiranih luzera koji neznaju gde su na terenu.

Opticus

pre 11 godina

Decko mozda jeste pogresio par puta i mozda ce i opet ali to nije razlog za vredjanje, muka mi je od takvih navijaca. Mislim da decko zasluzuje sansu makar kao prva rezerva za Maksu ili Jovanovica i mislim da ce napredovati jer je mlad.

Dragan BL

pre 11 godina

Pustite momka na miru, on tek treba da sazri kao igrač. Nije on kriv što je gurnut u vatru pre vremena.
Može li se znati ko je navijačima platio put? Mislim na one istaknute navijače.
A tim navijačima nije Uprava kriva što nemamo formiranu ekipu a utakmice počele?

Marko

pre 11 godina

Пут возом до Минска је око 26 сати и шта ту није јасно? Ти који нису спремни да путују толико су управо иза тастатура и 'смеју'се као и ти. У томе је разлика између дежурних пљувача и навијача. Ја сам нпр, један од тих којих је ишао возом и ништа ми није фалило. Море није ултра.

Miroslav

pre 11 godina

DA ne zna covek fudbal, ne zna , ali nije razlog da se vredja. . . Ubijte mu jos to malo samopouzdanja sto mu je preostalo, pa da igramo skroz bez odbrane . . .

Boky car

pre 11 godina

Pa zato smo vam ga i dali. Besprekorno obavlja posao! Heheheee...
I jos nesto, dokle ce igraci od 20-24 godina biti mladi i talentovani? Pa u tim godinama su Mijatovic, Prosinecki, Boban, Piksi... bili nosioci igre svojih klubova i prave zvezde. Talentovani mladi igraci imaju 15-18 godina! Koliko je imao Mesi, Ronaldo, ... kad ste prvi put culi za njih? + ako sam u pravu bez obzira za kog navijate

Ivan

pre 11 godina

Tako smo i Tutorića čekali da se stabilizuje, pa dobismo tri gola u Pragu njegovim kiksevima...
Onda smo cekali Slavoljuba, dobio crveni kad se jurio rezultat protiv Tbilisija, dao autogol u prvom minutu sa Slovacima, Kleu namestio gol u derbiju...
Sad Krnetu da sacekamo, dok nam ne propadne sezona... Uprava treba da kaze da su dugovi problem, da nema para, da je letnji prelazni rok (koji je sto se tice slobodnih igraca mnogo jaci od zimskog) ODRADJEN KATASTROFALNO, da ne mozemo prodati igrace jer ih sem Uzbekistanaca i Kineza niko i nece, i da su realni ciljevi borba za kup i 2-3 mesto u ligi... A ne obmanjivati armiju navijaca, pa kad propadne sve, partizan uzme i sestu titulum raspaliti po Toletu i hvatati se za Kosovo u saopstenjima

ljuti

pre 11 godina

Uprava Zvezde bi trebala MOMENTALNO reši pitanje ko ostaje, a ko odlazi u odbrani. Onaj mučeni Mikić je celu utakmicu preskakao loptu i čuvao noge da se slučajno ne povredi pa da ga ovi ne uzmu. Onaj nazovi reprezentativac s druge strane kao da je bio na lakim drogama, a ovi nazovi štoperi su smešni. Glume Bekenbauera i neke tehničare, pa da znaju da igraju fudbal ne bi igrali u Zvezdi. Vešović mi se UOPŠTE ne sviđa, ali je bolji na beku od onog Mikića - bar zna da centrira. Cela odbrana je bila kao o paučine i prvi sledeći ozbiljniji tim će nas POCEPATI. Generalno drugo poluvreme čim su ovi nesrećnici iz Belorusije počeli da "cepaju" po nogama naši su se povukli čuvajući noge. To da se igraju kvalifikacije, a nije završen prelazni rok je jako nesrećno rešenje, treba da igraju samo oni koji ne žale sebe za Zvezdino bolje sutra, ko je kalkulatn neka ide. Ovo se odnosi i na onog klinca što igra zadnjeg veznog, a pregovara oko ugovora, on nam je najveća rupa bio tokom cele sezone. Jedino mu je Bog dao da može da trči ko lud pa je sada ispao neki fubaler. Ovo NIŠTA ne valja i ako ne uđemo u Ligu Evrope Prosinečkom se treba zahvaliti.

pirgos

pre 11 godina

Doveli smo Jovanovica, reprezentativca Crne Gore, coveka koji valjda treba da igra, za to je placen. A sto on nije igrao? To mi nikada nece biti jasno, Zvezda dovodi igrace za ogromne pare, i ti igraci greju klupu cele sezone. Ako dovodis nekog skupog igraca on bi trebalo da igra i da poboljsa igru cele ekipe, a mi platimo skupo nekog i on greje klupu, nije ovo prvi put. Tako je bilo i sa Kleom, pa ode u Partizan, sa Barkosom, pa najbolji strelac Ekvadora, pa Kadu, itd, itd. Mislim da se i dalje pustaju da igraju pod moranjem neki igraci nekih nabedjenih menadzera, samo da bi se bolj prodali i da bi neko uzeo sto veci procenat. Ni Prosinecki kolko vidim ne sastavlja tim, vec mu neki odozgo naredjuju ko ce da igra. Zato i takvi rezultati, Zato i najruzniji dresovi u istoriji Zvezde, Zato nam je sve, samo da bi neko uzeo procenat. Ali tako nam je kako je. Ja celoga zivota navijam za Zvezdu, i nikada necu to promeniti, ali mi je krivo da neko proda Zvezdu zbog licnog interesa. ZVEZDA ZIVOT JE...

spajk

pre 11 godina

A da uzmemo Rnica,on je iskusan? Ma ajde bre polako,mozda decko stvarno ne zna fudbal,ali ja posle one jedne tekme ne mogu to da procenim. Mikic ne treba da igra nikad vise u Zvezdi,ali i sa njim i Krnetom kidamo one u cetvrtak sigurno! Dacemo im 5 komada najmanje. Napred Zvezda!

generalstab

pre 11 godina

Многи су се одлучили на другу опцију као што је воз јер целокупно гостовање у том случају је изашло нешто мало преко 100 евра.
(Marko, 21. jul 2012 21:07)

hahhahahahahhah
neko satro,isao vozom haahhaha
ti verovatno su jos na putu za belorusiju:)
zato vas bilo 35,bez rusa:)

ovi kad lazu,
to je za olimpijsku medalju:)

dragan

pre 11 godina

Ovo je samo jos jedan dokaz sportskog nevaspitanja takozvanih navijaca koji vole klub tako sto vredjaju igrace koji pogrese na prvoj utakmici.To je bas veliki podstrek za njega a i za ostale.Mozete zamisliti kako je celom timu igrati ako znaju da ih cekaju uvrede od kojekavih tamo ako pogrese.
Ko radi taj i gresi.Sta ce dalje biti odredjuje trener.A Zvezda ako je veliki klub neka dovede bolje igrace.

kojekude

pre 11 godina

Sve dok je u granicama verbalnih uvreda,to je ok. Kad samo malo premotam film unazad...Tutoric,Djordjevic,Pavlovic,Randjelovic... kad se samo setim koliko smo zbog ovih vedeta propatili u zadnjih par godina. Dosta je vise, trazimo srce na teren i maksimalnu ozbiljnost!

Vladimir

pre 11 godina

Zaista sramota!
Pitamo li se i nas par stotina hiljada navijača koji ne putujemo tim autobusima i avijonima na svaku Zvezdinu utakmicu?
Pitaju li se kako je tom momku koji je pogrešio?
Da li ćemo metodama zastrašivanja,vređanja i pretnji naštelovati atmosveru u timu zvezde?
Pustimo decu neka uzmu vazduh. Budimo razumni i strpljivi. Dovoljan je jedan trener!

facinantno

pre 11 godina

Poceli smo navijace da regresiramo avionskim kartama za usluge pruzanje podrske sa tribina.A sto se tice Krnete jel mislite da je iz Partizana najuren bez razloga,jednostavno odlicno procenjen da nema kvaliteta i kao takav ne zavredjuje dres Zvezde ali tvrdoglavost i ne znanje iz struke jasno pokazuju trenutnu sliku na Marakani.

Dragan

pre 11 godina

alooooo koje dete sa 20 i kusur godina pa ne igra od juce fudbal.... deca su do 16 god! znaci po nasem ovde se u igraca stasava u 35oj? zato smo tu gde smo.

Marko

pre 11 godina

@Vladimir - Zaista sramota!
Pitamo li se i nas par stotina hiljada navijača koji ne putujemo tim autobusima i avijonima na svaku Zvezdinu utakmicu?

Ја симпатишем Манчестер Јунајтед, ал се изгледа тамо ништа не питам јер никако не доприносим клубу, никад нисам купуио карту за њихову утакмицу, значи да као да не постојим : )
Сви који осећају велику жал што су пропустили ово гостовање, имаће ускоро прилику за гостовање на Кипру, дођите до Звездине ревије, распитајте се, верујем да ће бити хиљаде заинтересованих.

Sergej

pre 11 godina

Kako vas nije sramota , decko ima 18 godina ! U ovoj utakmici svi nasi odbrambeni igraci su pogresili ! Najvise je pogresio RP kad je na 3-0 mahao rukama da stanu , da se brane od 35og minuta !

Clan sa uredno placenom clanarinom i sezonskom kartom

pre 11 godina

@Marko, u 2012 godini zelim da se informisem preko interneta a ne odlaskom na Marakanu jer nismo svi tamo domaci pa da bez kucanja ulazimo kod Lukica i pijemo kafu s njim.

Marko

pre 11 godina

@уредни члану, а за сезонску си могао да одеш до Маракане? Кад си већ то урадио у тим просторијама у којима си то обавио си могао да добијеш све потребне информације за гостовање на које си се изгледа јако потрудио да одеш.

Marko

pre 11 godina

А и готово ни једна навијачка група, или ретко кад ставља на интернет руту путовања и кретање. А то како 'само у Србији' навијачи путују са играчима је још један доказ да од Србије даље нисте ни видели. А опет с'неке треће стране кад већ хоћете све да буде доступно преко интернета, ето, прелистајте мало па ћете наћи доста, по вама вероватно цивилизованих случајева играча и навијача у истом кошу.

ProfesorBaltazar

pre 11 godina

Mozda decko i zna da igra. Ali gledajuci ga protiv Jedinstva iz Uzica(na Zlatiboru) u prijateljskom susretu smatram da mu nije mesto u prvoj postavi. Ovo protiv belorusa je jos jedna greska u nizu (iako neki smatraju da je bio faul).

Blejac iz kraja

pre 11 godina

Onakav kiks se ne desava ni u petlicima 2.beogradske...Igro sam fudbal 10 god,to se nauci jos u skolici fudbala,kad imas igraca iza ledja ili vracaj loptu golmanu ili izbijaj u aut.Sta je on pokusao da uradi meni nije jasno,a jos manje mi je jasno njegovo konfuzno sirenje ruku nakon gola.Da mu je neko prodo neki dribling,pa ajde kao sta da se ljutis,ali ovo je tuzno.A iskreno mislim da bi on ostao u Partizanu da je takav vanserijski talenat.Takodje oni koji prate setice se njegovok kiksa protiv Sahtjora u prijateljskoj i kikseva u JSL.

bane

pre 11 godina

mozete vredjati i tuci nekoga koliko hocete ali sve dzaba ako neko nezna da igra.a samo u srbiji ima da klub u istom avionu vodi i navijace i igrace .lukic ih se boji i ulizuje im se

ddeell

pre 11 godina

tacno je da je mogao bolje da reaguje ali je isto tacno i da sudija nije svirao cist faul. I dokle cete vredjati nase igrace .Pa nepostoje nepogresivi . Da li svi mislite da Prosinecki radi sam protiv sebe . Jovanovic je tek stigao i treba da se pripremi fizicki i da se uigra.Evidentno je da su nasi igrali lose u drugom poluvremenu cim su ovi poceli da igraju ostrije.Ko ce nam doci ako stalno vredjamo i napadamo svoje igrace

Ljuba

pre 11 godina

Nije dečko kriv što ne zna, problem je u upravi i tome što je Zvezda spala na to da joj godinama štopere igraju razni Tutorići, Krnete, Đorđevići! Pa i u razočarenju Prosinečkom koji uporno na štoperu forsira igrače koji nisu za tu ulogu (npr Tošić). Što ne prioba sa Mihajlovićem, nije klinac, godinama igra na ovim našim livadama i uradio j ekorektno posao kad god je igrao!

veerghoen

pre 11 godina

@Ivane, druze, oberucki potpisujem SVE sto si napisao. Pa dokle ce ova uprava da nas zamajava promocijom dresova i silnih obecanja. Iz godine u godinu sve veca razocarenja.Ja ne znam sta cemo ako prodjemo Kiprane kada nam naidje neki Napulj,AZ, Besiktas,Tottenham.

Marko

pre 11 godina

Крнета је 1992. годиште и има 20 година, а код нас су изгледа играчи деца до 25 година па онда заврше каријеру са 30 као већ стари, искусни и прекаљени, зато ваљда тако и играју.