Košarka 137

Utorak, 26.06.2012.

13:13

Vujošević na neodređeno vreme

Trofejni trener Duško Vujošević se zvanično treći put vratio među 'crno-bele' i postao prvi stručnjak u istoriji koji je postpisao ugovor na neodređeno vreme.

Vujoševiæ na neodreðeno vreme IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

137 Komentari

Sortiraj po:

aj ti

pre 11 godina

Dule osvoji sve sto je moglo da se osvoji samo i samo sa Partizanom. Svugde drugde - tropa. Bahatost poput Tita ili Putina - dozivotni trener, a iz CSKA ga oterase dok si rekao keks... Stoji da je zaduzio Partizan, ali samo bez idolatrije, molim vas. Rezultati se racunaju.

Volim ga ko" oka dva

pre 11 godina

Danas je dogovoren scenario za nastavak serijala, "Gospodar prstenova" 12. deo ... Premijera se ocekuje u Maju sledece godine

Sasa

pre 11 godina

E to je razlog zasto je Partizan gde jeste! "Na neodredjeno vreme"!? Unistili su nasu kosarku, nas voljeni klub! Sve je 'preko veze', poznanstva... Tako i doticni gospodin! Moj klinac, kome sam prognozirao uspesnu karijeru, zbog ovakvih nije tamo gde mu je mesto! Dete sam bio primoran premestiti u individualni sport. Bavi se kik boksom. Tu zavisi sam od sebe! Uzgred receno, bacio sam sve uspomene na Partizan kada je klinac odbijen... Ovo je potvrda da sam bio u pravu!
(Silvije, 26. jun 2012 16:28)

Bitno je da je "po tvom ubedjenju" tvoj klinac bio jako talentovan, da je zbog drugih ljudi "ispisan" iz tog sporta i "upisan" u individualni " sport.Zapitaj se malo covece koja je tvoja "uloga" u svemu tome. Ni Sasa Djordjevic nije uspeo u Zvezdi pa je presao u Partizan , isto kao i D.Dalipagic. U Srbiji postji najmanje jos 3 dobra kluba za razvoj talenata. Ali , oni rade sa talentima a ne sa njihovim ocevima koji lece neke svoje komplekse iz detinjstva.

kine

pre 11 godina

Vec 40 godina utakmice Partizana i Zvezde ne mogu se nazvati derbijem to su uglavnom bile obicne utakmice sa malo vecim nabojem.Veliki broj pobeda su sa preko dvadeset razlike, a bilo ih je sa trideset do cetrdeset razlike.Od ove godine igramo sa pojacanim Zeleznikom i tradicija se nastavlja u nedogled

penzija je solucija

pre 11 godina

Povratak trenerskog kralja. Ova vest je dobra za Partizan, ali i za srpsku kosarku u celini. Da imamo vise ovakvih trenera u domacim klubovima, Srbija bi bila najbolja u Evropi. Vujosevic je trenutno bolji trener od Pesica, odnosno puno je uspesniji od Pesica u poslednjih 7-8 godina. Pesic je poslednji trofej osvojio, ako se dobro secam, davno je bilo, 2003.god sa super timom Barselone (Bodiroga, Jasikevicijus, Navaro, Fucka i joS nekoliko sjajnih igraca). S takvim timom bi i Moka Slavnic osvojio EL. Posle Barselone, uglavnom, lose, iako je vodio klubove koji su raspolagali velikim budzetima (Djirona, Dinamo (M). Sve ovo ukazuje da je Pesica, za razliku od Duleta, pregazilo vreme.

dragan nis

pre 11 godina

Vratio se EL COMANDANTE!Uskoro Pirocanac pali za Dojcland, Covic napusta projekat evropske Zvezde ( koje - prave ili FMP ), ostaje samo Nebojsa Ilic da se i dalje hvata za glavu, jer je kosu pocupao i da place nad sudbinom kletom.Da je sada Raduljica pametan, pa da ostane jos 1 godinu, bio bi medju previh 5 centara u Evropi.Idemo Dule,sa ovom decom moze svasta da se uradi, bar tako ja osecam.Jos kad bi dosao i Novica, bar na godinu...

ackoniskikartel

pre 11 godina

Mozete da pljujete Duleta i nishta drugo ! Kada Svetislav Pesic odvede bilo koji tim sa Partizanovim budzetom na Final Four Eurolige i od finala ga deli samo jedna lopta,onda se javite ! A ona najvaznija stvar koju treba da nauci navijac bilo kog kluba na svetu,jeste ta da je Partizan u istom kosu sa tim CSKA,sa tim Panatanaikosom,sa tom Barselonom,sa tim Realom iz Madrida ! Jedino shto deli te klubove od Partizana,jestu finansije i nishta vishe ! Ako je vama uspeh da bilo koji malo bolji kosarkas ode iz vaseg malenog kluba u inostranstvo,to je vasha stvar ! Igrati kosarku za KK Partizan je vrhunac karijere ! Privilegija je igrati za taj klub isto kao i za Makabi iz Tel Aviva ! E sad druga je stvar shto je razlika u finansijama ogromna,pa Partizan po tome ne spada u sam krem evropske kosarke ! Ali zato kao ime i kao klub je odavno u kosu sa najacim ekipama starog kontinenta,a vi pricajte i pljujte koliko hocete ! Sve bi dali da ste na nasem mestu,sve ! A zavist i mrznja vam na usi izlazi ! Dule,vodi nas do novog Final Foura da se radujemo zajedno ! Smrt fasizmu,ziveo Partizan !

kkjkkkk

pre 11 godina

Pa i Pesic je jedini trener u istoriji Crvene Zvezde Beograd koji nije osvojio nijedan trofej
(Umem i ja da demagogisem, 26. jun 2012 21:14)
Ipak je on prvi u njihovoj istoeriji!!!

Miki

pre 11 godina

Dusko, promenilo se mnogo toga za svega godinu dana.Secamo se tvog odlaska u Zemunelo sa Ruzicem na konspirativni sastanak sa zadatkom kako ispljuvati ,,puciste,, i odbraniti neodbranjivo - Djurica.Bezrezervna podrska Djuri i mornarima je najblaze receno nepromisljena.Zbog razjedinjenosti tribine igraci vise nece imati onaj vetar u ledja kao ranije.To ces videti na tzv. malim utakmicama ako budu dolazili zabranjeni sa jedne strane i neutralni(satro) i Alkatraz sa druge strane.Ne mogu da ti kazem, dobrodosao majstore zato sto se slika o tebi zamutila, iskrivila.Sa jednim tvojim,,izvinite Grobari, pogresio sam,, stvari bi se dobrano popravile.

Umem i ja da demagogisem

pre 11 godina

Dule je pisao istoriju evropske košarke. Upisao se u tu istoriju kao jedini trener koji sa CSKA nije uspeo da uđe u TOP 16.
(stanko, 26. jun 2012 16:36)

Pa i Pesic je jedini trener u istoriji Crvene Zvezde Beograd koji nije osvojio nijedan trofej

Misko

pre 11 godina

Neizmerno me raduje da se Dule vratio, ali nije fer da zbog toga prethodni uspesan trener mora da napusti posao ...

Mislim da se to moze osetiti i pauzama i premisljanju u Duletovom govoru.

Ocekujmo uzbudljivu sezonu :)

republika

pre 11 godina

(Цео текст на сајту "Фонд Слободан Јованови, 26. jun 2012 15:29)

Šta je pisac hteo da kaže?

Pukovac

pre 11 godina

Mozete da ga pljujete, vredjate ili sta vec, ali je cinjenica da nikada niste, niti cete imati trenera koji ce da vam donese toliko trofeja. Mrzite ga zato sto osvaja titule vama ispred nosa u svakoj ligi koju vas klub (koji god bio) moze da igra.

Nikola Kani

pre 11 godina

Za gospodu Zvezdase da pogledaju i da izaberu za koji od ova dva kosarkaska kluba navijaju, a Duleta i nas da ostave na miru.

Sve pise u APRu.

http://pretraga2.apr.gov.rs/PretrageSportskihUdruzenja/Home/BusinessData/4832086

http://pretraga2.apr.gov.rs/PretrageSportskihUdruzenja/Home/BusinessData/4832166

Cir Milos

pre 11 godina

nemojmo uporedjivati Vujosevica i Pesica,pa Dule sem u ovoj nasoj raspaloj zemlji nije uradio nigde nista(dobro,kapa dole za f4,ali kad igras evroligu svake godine moras i da ubodes neko zrno i to),setite se samo reprezentacije,da ne spominjem sta je Kari uradio sa istom.a ovako je bolje,samo da se bude nekih parica,mada tesko i da se vrati Rakoc pa da vam uzmemo titulu ono Kari vs Dule
(duledudule, 26. jun 2012 18:28)
-----------------------------------
Ono jest, Dule je sa reprezentacijom uradio isto ono sto i Pesic sa Zvezdom...:-)
Ok, salu na stranu, ja kao okoreli Partizanovac, kome apsolutno svi u familiji jos od 45-te navijaju za Partizan, priznajem da Pesic jeste bolji trener od Duleta, ali cinjenica je da Kari ima znatno manji uticaj na funkcionisanje citavog sistema u KK Zvezdi, nego sto to Dule ima u Partizanu. I bas u tom grmu lezi zec. Nije bitno samo to sto ce Pesic izvuci i vise od maksimuma od ekipe koja mu je na raspolaganju. Bitno je funkcionisanje citavog sistema, a tu u Zvezdi, hteli vi to da priznate ili ne, poprilicno skripi..

ko zna,zna

pre 11 godina

E to je razlog zasto je Partizan gde jeste! "Na neodredjeno vreme"!? Unistili su nasu kosarku, nas voljeni klub! Sve je 'preko veze', poznanstva... Tako i doticni gospodin! Moj klinac, kome sam prognozirao uspesnu karijeru, zbog ovakvih nije tamo gde mu je mesto! Dete sam bio primoran premestiti u individualni sport. Bavi se kik boksom. Tu zavisi sam od sebe! Uzgred receno, bacio sam sve uspomene na Partizan kada je klinac odbijen... Ovo je potvrda da sam bio u pravu!
(Silvije, 26. jun 2012 16:28)

I ja sam prognozirao da cu ove godine postati milioner ali jbg....ma vazno da si ti nasao pravi sport za tvog talenta.
Dobrodosao kuci Kralju!

Antiromi

pre 11 godina

U cast Njegovog Visočanstva, čiji je povratak željno priželjkivala i više mu se od svega radovala polovina Srbije, a ona druga se njegovog povratka užasavala i imala noćne more; jedna balada

Balada o VUJOSEVIC DUSKU

On je Kralj,
nema krila al je Zmaj,
nema kosu niti dobar vid
al zbog njega mene nikad nije stid,
volim ga ko" roda svog,
za mene on će uvek biti Bog,
on je tata Partizana mog

Klanjam mu se ko musliman Alahu,
Krstim se pred tekmu al nisam u strahu
jer znam ko je Car ko je Kralj ko je Bog
ko do nove titule vodi Partizana mog

O DULE, legendo nad legendama,
ovo sto sad pises zove se istorija


za 12.u nizu,

da musavi nikad ne budu ni blizu,

da ih trpa Uros,

da ne znaju koji je njihov kos,

da derbi bude tekma sa Realom,

da neki novi Huventud place za finalom,

da nas Dinkic pocasti bas akcijama Partizana,

da Sveti Dule bude slava malog Kalemegdana,

da ikona njegova zasija u Hramu,

da se Bogu molimo i nasem Partizanu


"A N T I R O M I "

Dr. Vujoševič

pre 11 godina

Sestro pišite; Kognitivna frustracija, manijaklana opsedunost lažnom veličinom, Edipov kompleks,izražena narcisopidnost zbog zaostatka u razvoju čeonog režnja... Sledeći molim !!! Dr. D.Vujošević

"Не, ово не сме проћи! Време је да се отворено и јасно каже: Доста је било! И, пошто је ово правна држава, нека људи из „Партизана” учине оно што од њих очекује једна јасно проевропски оријентисана земља, без алтернативе! Отерајте тог смутљивца, Вујошевића! Душко Вујошевић, овај тзв. кошаркашки геније, биће њима најбољи доказ да су европске вредности лаки „опијум за народ”. Јер, кад једна Барселона не зна за пораз нигде у Европи, а изгуби у Србији, јасно је какве ће закључке из тога извући српски националисти. Најгора од свих подвала је кад се говори како тај човек има пуну кућу књига, па чак и играчима даје да читају. Ма, баш би било занимљиво видети шта им даје. Вероватно књиге којима се отворено подстиче наш ничим основан понос, који нас је сваки пут одвео на странпутицу или тако нешто. Сигурно им не даје ништа о неопходностима процеса денацификације, о суочавањима с злочинима или неке лепе књиге у којима се демократија не прља повременим занемарљивим скретањима. То би било образовање играча. Оплемењививање њихове невине душе. И онда они никад не би подлегли тој хајкачкој атмосфери у којој се, на препознатљив начин, дижу и спуштају руке и навија без осећаја да то може да омете противника да пружи најбоље од себе. Aко хоћемо да Србија до 2014. године уђе у Европску Унију, онда ..

Lagani prelaz

pre 11 godina

Ако пажљивије посматрамо ККЦЗ у последњих 10 ак година, можемо да уочимо да се свака њихова сезона састоји од 6 фаза:
Прва фаза је фаза еуфорије. Почиње у августу довођењем нових политичких и финансијских моћника, новог тренера и читавог низа играча. У тој фази сваки потписани Американац је Јордан, а сваки нови млади играч је најталентованији у Европи. Тад се обично дефинишу циљеви, а то су 3 домаћа трофеја и УЛЕБ куп у наступајућој и наравно освајање Евролиге у следећој сезони. Ова фаза траје све до првог дербија и шамара отрежњења.
Тада наступа трећа фаза и сазнање да је Хаус бољи од Ричардсона, да Авоџоби не може да заустави Милојевића ни фаулом, да је Камингс плеј а Буркс баскеташ и да Пековић може да убаци у кош и лопту и Мишановића и Кикановића, све у пакету. После дербија уследе порази од Хемофарма, Олимпије и сличних, а после Домжала или Загреба кривица почне да се сваљује на тренера. Четврта фаза почиње бекством неког играча за Нову Годину и карактерише се губљењем домаћег купa.Пета фаза се поклапа са елиминацијама из УЛЕБ купа и Јадранске лиге, уз довођење дуго чеканог појачања које треба да донесе превагу и спаси сезону. Једини је проблем што то појачање нико није хтео широм света. Шесту фазу представља домаће првенство у мају. Тада се навијачи потпаљују причама о куповини судија, гепековању и намештеном првенству, а свака утакмица у плејофу је инцидент. Ипак крајњи резултат је чишћење у 3-4 утакмице, што представља и крај шесте фазе а и целе сезоне.

djole

pre 11 godina

E gos.Danilovicu,niste se vi dogovarali sa DV jer je on Partizan, a vi ostali ste tu samo da klimate glavama.Crnogorac je to,a u Partizanu je crnogorski lobi izuzeto jak,za razliku od toga da u CG Srbin nemoze biti ni presednik kucnog saveta.
(Misko, 26. jun 2012 17:43)

A sta mesas politiku i nacionalizam u sport? Imamo dovoljno problema i bez takvih gluposti.

Џими

pre 11 godina

Danilovičev Partizan je ovim dokazao da je provincijski tim koji nema alternativu, već mora da zavisi o jednom čoveku, Vujoševiću. Kićanovićev Partizan je bio mnogo ozbiljniji klub, zato je i postao prvak Evrope.
(Onako usput, 26. jun 2012 13:18)

Влада Јовановић је освојио у две године две титуле, два купа, Јадран, пласирао се у топ 16. Партизан овим није показао то што Ви говорите, већ је показао да за овакав клуб ни такав резултат није довољан. А поуздано знам да би некима и куп био довољан да филм сниме о томе. Мада тај клуб више не постоји, тако да не знам зашто сам то написао...

rade

pre 11 godina

Ma to je OK! To je jedini klub koji moze da istrpi njegovu, metodologiju...Koga jos zanima KK Prtizan???
(Dirty, 26. jun 2012 17:38)

pa tebe cim si ovde

kljuse

pre 11 godina

Jovanović se mnogo patio, a sa njim je Partizan tako izgledao. Čini mi se da nije uspjevao da izvuče maksimum iz igrača. Opet, nije to bila ekipa kao prije 3 sezone, ali nije bila ni losa. Vjerujem da će to pod Vujoševićem da izgleda mnogo bolje...

Grobar 1969

pre 11 godina

Necemo nikako uporedjivati Pesica i Duleta. Pesic sa reprezentacijom, Dule sa Partizanom....Svake godine je Partizan prodao po nekog igraca za 500.000 eura dok je Dule bio tu.Napravio je apsolutnu dominaciju sistema u regionu.Da ne zaboravim ...i to sve sa mladim igracima...Postao je strah i trepet za Evropu....toliko o tome....

duledudule

pre 11 godina

nemojmo uporedjivati Vujosevica i Pesica,pa Dule sem u ovoj nasoj raspaloj zemlji nije uradio nigde nista(dobro,kapa dole za f4,ali kad igras evroligu svake godine moras i da ubodes neko zrno i to),setite se samo reprezentacije,da ne spominjem sta je Kari uradio sa istom.a ovako je bolje,samo da se bude nekih parica,mada tesko i da se vrati Rakoc pa da vam uzmemo titulu ono Kari vs Dule

WTF??

pre 11 godina

Opet oni zvezda pa zvezda,za 5 godina kad vas Covic ne bude hteo necete igrati ni opstinsku ligu,ali Dule mora da se pljulje.Koji je zvezdin trener vodio cska pa makar i 2 dana?
(saki, 26. jun 2012 17:47)

Pa evo Dule Vujosevic je jedan od trenera Zvezde koji je vodio CSKA :D

saki

pre 11 godina

Opet oni zvezda pa zvezda,za 5 godina kad vas Covic ne bude hteo necete igrati ni opstinsku ligu,ali Dule mora da se pljulje.Koji je zvezdin trener vodio cska pa makar i 2 dana?

rade

pre 11 godina

Ne razumem ove što pljuju Duleta. Pa nije im Dule kriv što su njihovi omiljeni timovi obične kršine. :) Jovanović se pokazao koliko je znao (tačnije nije znao). Čovek jednostavno ne ume da pronađe nekog novog Jana Veselog, Bo Mekejleba, Ogista, a kamoli da od trupca Varde napravi igrača. Zato je Dule bio najbolji trener EL iako nikada nije osvojio isti taj kup, a čini mi se da je on jedini takav slučaj. Neko pominje Karija kako će da mu održi lekciju košarke. Svaka čast Kariju na znanju i iskustvu ali on nije uspeo ni Jovanoviću da očita lekciju košarke. Prozivaju Duleta da psuje, a koji trener ne psuje?? Možda Muta Nikolić, Slavnić, pa čak i sam Kari. Pogledajte Željka Obradovića i on psuje, pa čak i Duda Ivković ume da psuje veoma sočno. Ali nikome od njih ne smeta da budu dobri treneri (ne računam prvu dvojicu navedenih). Javljaju se neki razočarani očevi jer im klinci nisu ušli u prvi tim Partizana. Pa šta. Ako ste ljubitelji košarke, upišiter dete u drugi neki klub. U beogradu ima 50 klubova. Ah da, nije isplativo. Zinulo vam d**e za pare i gledate da unovčite deci. Ja koliko se sećam dobro su se prodavali i igrači iz Hemofarma, FMP-a, Crvene Zvezde, Sloge iz Kraljeva, Radničkog iz Kragujevca, Vojvodine... Ako je igrač dobra svugde će se prodati za lep keš ukoliko je krš može samo da tavori u beton ligi. Za talenat i (ne)rad vaše dece nije kriv Dule Vujošević već oni sami. DOBRODOŠAO DULE KUĆI.

Misko

pre 11 godina

E gos.Danilovicu,niste se vi dogovarali sa DV jer je on Partizan, a vi ostali ste tu samo da klimate glavama.Crnogorac je to,a u Partizanu je crnogorski lobi izuzeto jak,za razliku od toga da u CG Srbin nemoze biti ni presednik kucnog saveta.

realnost

pre 11 godina

Ne znam zasto svi omalovazavaju Duletov "uspeh" sa CSKA??? Cinjenica je da je tamo prosao neslavno ali isto tako je i cinjenica da nije raspolagao igracima kakvim je CSKA imao posle njegovog odlaska! Pa molim vas njemu je tada uzdanica tima bio Gordon sa istrosenim Lengdonom i Holdenom (matorcima) i sta se moglo ocekivati da uradi sa takvim timom?? CSKA je ove sezone imao u timu Krstica,Teodosica i pre svih KIRILENKA i opet nije uspeo da se popne na krov Evrope,prema tome za neuspeh u periodu Vujosevica nije kriv samo on vec i uprava koja mu je na raspolaganje stavila istrosene i limitirane igrace! Da je on u timu imao igrace iz ove sezone prica bi bila bitno drugacija i mislim da je to svima jasno!

STEFAN*P.F.C*

pre 11 godina

Dule DOBRO NAM DOSAO,taman kada ti je vec postajalo dosadno u PARTIZANU ti si otisao,uzeo dobru lovu i posle tacno dve godine ti ponovo sedas na klupu PARTIZANA ali ovoga puta si malo drugaciji jer si odmorniji,bogatiji i vracas nam se PUN ali PUN AMBICIJA za NAJ VISE CILjEVE,SRECNO...!!!

alek

pre 11 godina

zar nije damilovic hteo da lomi ruke i noge svima koji govore neistine???cak je i za vujosevica rekao da je laz...hahahaha,kakav kralj!ne verujem ja da je danilovic u srbiji...zapalio on preko bare,garant

Goran

pre 11 godina

Dule LEGENDO! Dobro dosao kuci! Cigani sada jos najmanje 11 godina bez titule! Opet ste se ponadali,a?! Sada ce pesic da ode iz fmp-a. Uzmi DULE EVRO TITULU, EVRO TITULU,...

Duca

pre 11 godina

'Ajde Klempo,blago meni,kupi prnje, pa polako put za uši i u Nemačku. U zadnjih 11 god, nigde ništa nisi osvojio a najuren iz :Lotomatike,Djirone,Dinama,Valensije i dogurao do Fmp-a."STRUČNJAK" TRANZIŠN.

Silvije

pre 11 godina

E to je razlog zasto je Partizan gde jeste! "Na neodredjeno vreme"!? Unistili su nasu kosarku, nas voljeni klub! Sve je 'preko veze', poznanstva... Tako i doticni gospodin! Moj klinac, kome sam prognozirao uspesnu karijeru, zbog ovakvih nije tamo gde mu je mesto! Dete sam bio primoran premestiti u individualni sport. Bavi se kik boksom. Tu zavisi sam od sebe! Uzgred receno, bacio sam sve uspomene na Partizan kada je klinac odbijen... Ovo je potvrda da sam bio u pravu!

Dejan

pre 11 godina

Gani, kukate a Dule jos ni sako nije skinuo!!! Sad se dobro spremite za jesen ruckajte zdravu hranu i vitamine jer kad krenemo da vas kidamo odoste u fuziju sa Radnickim iz KG ili nekim trecim!

pfc forever

pre 11 godina

Nema vise smisla ucestovati sa ovim amaterima u regionu.Predlazem da se ucesnici ABA lige i nase nacionalne lige dogovore ko ce posle razigravanja da dodeli pehar PERI BOZICU.Ustedece i lovu i nerviranja,a nama ce ostaviti vremena da se spremimo za FINAL FOUR i osvajanje EVROLIGE !!!

vlada

pre 11 godina

Niako mi nije bilo jasno zašto nije uspeo išta da uradi sa CSKA, i onakvom ekipom, sa onakvim pojedincima, ali možda i ima smisla ovo što kaže "ne funkcioniše van partizana"

Цео текст на сајту "Фонд Слободан Јованови

pre 11 godina

"Не, ово не сме проћи! Време је да се отворено и јасно каже: Доста је било! И, пошто је ово правна држава, нека људи из „Партизана” учине оно што од њих очекује једна јасно проевропски оријентисана земља, без алтернативе! Отерајте тог смутљивца, Вујошевића! Душко Вујошевић, овај тзв. кошаркашки геније, биће њима најбољи доказ да су европске вредности лаки „опијум за народ”. Јер, кад једна Барселона не зна за пораз нигде у Европи, а изгуби у Србији, јасно је какве ће закључке из тога извући српски националисти. Најгора од свих подвала је кад се говори како тај човек има пуну кућу књига, па чак и играчима даје да читају. Ма, баш би било занимљиво видети шта им даје. Вероватно књиге којима се отворено подстиче наш ничим основан понос, који нас је сваки пут одвео на странпутицу или тако нешто. Сигурно им не даје ништа о неопходностима процеса денацификације, о суочавањима с злочинима или неке лепе књиге у којима се демократија не прља повременим занемарљивим скретањима. То би било образовање играча. Оплемењививање њихове невине душе. И онда они никад не би подлегли тој хајкачкој атмосфери у којој се, на препознатљив начин, дижу и спуштају руке и навија без осећаја да то може да омете противника да пружи најбоље од себе. Aко хоћемо да Србија до 2014. године уђе у Европску Унију, онда хитно морамо да обуставимо стављање клипова у точкове наших главних пријатеља. Јер, ко ће се највише обрадовати оваквом Вујошевићевом понашању? Јелко Кацин и сви наши непријатељи. Јасно."

Duca Dembeljuca

pre 11 godina

Neodredjeno vreme i neogranicen izvor potencijalnih reprezentativaca za CG. Pokusao sam da nam vrbujem i po nekog Rusa, al su me izvalili i dali mi instant sut kartu.
Veliki sam strucnjak, to sam odma napolju i dokazao, a baratam stranim jezicima ko nas predsednik.

gremlin

pre 11 godina

Samo da pitam ove sto prozivaju Duleta,znate li za koji klub navijate???pogledajte u registar APR ima sta da se vidi...a ti Generale samo recikliraj limenke!!!

Milan

pre 11 godina

jos Novica da mi dodje u Partizan pa da se lepo pokupim odem u kafanu i zakinem do 4 ujutro!!!! :) Ako planira da spasi karijeru doci ce :)

PFC

pre 11 godina

"Prosto je, kao što neki ljudi teško spavaju u hotelima" objasnio je Vujošević".

I ko sto je meni moja wc solja najdraza. Trpim, kukam, previjam se al cu da sednem samo na svoju.

dobra fora

pre 11 godina

A ispod clanka, B92 dodaje:

"50% popusta na kurseve jezika
Engleski, nemački, italijanski, španski, grčki, ruski i norveški jezik. Promo."

ica

pre 11 godina

bas mi je drago ...ali vratio se u pogresno vreme jer ce Pesic da ga oduci od kosarke ...kad vec nigde ne moze da trenira gde ce ....pa naravno u svoju prciju Partizan !!!

Nikola

pre 11 godina

Sramota je ovaj za srpsku kosarku, velika sramota...nula od trenera...kog je igraca stvorio?gde je uspesno radio van partizana? i tu je radio uz pretnji sudijama i sta jos god...

alfezi

pre 11 godina

Alex Ferguson evropske košarke, posle dve godine prespavane po hotelima, vratio se svojoj kući... Neka ga služi zdravlje i sreća na privatnom planu, za ostalo se ne brinem. A sad godinu za godinom, korak po korak, do Evro titule!

stanko

pre 11 godina

Vujošević samo sa Partizanom može da osvaja titule. To je njegov teren. Muljanje, pljuvanje, psovanje, gepekovanje, nameštanje utakmica, koševi iz auta... Tamo gde se traži stručnost, za njega nema mesta. Zato su ga i oterali iz CSKA. Pa on je tamo upeo da uđe u istoriju kao jedini trener koji nije uspeo da ih uvede u TOP 16.

Lucky

pre 11 godina

" ne funkcionišem najbolje van Beograda " tolike knjige procitao a po belom svetu nezna rec da prozbori, on nije nista drugo nego jedan izuzetno pametan folirant

Aleksandar

pre 11 godina

Vujošević nije propustio priliku da prokomentariše i situaciju u Crvenoj zvezdi.

- Drago mi je kada čujem da je neki klub smanjio svoj dug za 12 miliona evra, jedino se pitam kako su prethodno potrošene te pare i na koji način i kojim rezultatima je uspeo da vrati novac - rekao je Vujošević.

UrosBg

pre 11 godina

Alal vera za ljude iz Partizana, na ovaj nacin su Duletu odali najvecu pocast. Mnogo sam srecan sto je Dule opet sa nama, i nadam se da ce nastaviti zlatne godine Partizana. Napred crno-beli!!!

http://hoopsuniverse.net

Tempi passati

pre 11 godina

Trener koji se "dokazao" u inostranstvu.sada ce verovatno i Lebrona Dzejmsa da dovedu.Ali nema vise FMP-a i kradja igraca. Nema vise ko da dodje od talentovanih, Vreme proslo

NekoIzMase

pre 11 godina

a i ambijent i sve ostalo u srpskoj košarci ti/vam potpuno leži, tu si kao kod kuće, tako da je sve jasno...
(', 26. jun 2012 13:33)

ovu opasku potvrđuju rezultati Partizana u EL i dobijanje priznanja za najboljeg trenera jedinom treneru koji nije osvojio titulu a da je dobio to priznanje ... :)))

Skupo plaćene zvezde u stranim klubovima ne pristaju na isti tretman Vujoševića, kao mladi ili neafirmisani igrači koje Dule bira kada ih dovodi u Partizan ... I naravno, izbor igrača koje dovodi zavisi isključivo od njega u Partizanu, a u CSKA recimo nije bio takav slučaj ...

Ali ko o čemu, navijači FMP o sudijama ...

Ernesto

pre 11 godina

Iako ne navijam za Partizan ovo je zaista lepa vest i nadam se da ce sledeca generacija klinaca za par godina pod njegovim vodstvom uspeti da dodje do Evrolige. S druge strane, uz Karija Pesica i Mutu Nikolica nadam se boljitku srpske kosarke , i da konacno budemo imali 2 predstavnika u najjacem evropskom takmicenju.

navijac

pre 11 godina

-grb 100 soma
-klub limenki: koje milionce

"Neki misle da je naše vreme prošle, a ja mislim da njihovo nije došlo"
NEPROCENJIVO


pocelo je!!!

Pegone

pre 11 godina

Ovo je dobra vest za Raduljicu i ostale partizanove centre,jer je Dule madjionicar za stvaranje centara.Srecno crno beli nadam se bar ulasku u TOP 8

Sima

pre 11 godina

Koliko je ovaj covek lik to nije moguce. Imao sam priliku da pricam sa njim, na parketu deluje kao neko ko lako gubi zivce ali je u prirodi jako stalozen, pametan i principijalan covek. Ovog coveka prosto morate voleti!

KODAR78

pre 11 godina

Neograniceno vreme nadajmo se da znaci zauvek,dobro dosao kuci dobri covece
neverujem da postoji grobar koji se nije ovoj vesti obradovao kao malo dete.

načitan a psuje k'o kočijaš

pre 11 godina

"ali moja mana je što ne funkcionišem najbolje van Beograda i Partizana. Prosto je, kao što neki ljudi teško spavaju u hotelima" objasnio je Vujošević. "

'

pre 11 godina

"ali moja mana je što ne funkcionišem najbolje van Beograda i Partizana. Prosto je, kao što neki ljudi teško spavaju u hotelima"... a i ambijent i sve ostalo u srpskoj košarci ti/vam potpuno leži, tu si kao kod kuće, tako da je sve jasno...

Onako usput

pre 11 godina

Danilovičev Partizan je ovim dokazao da je provincijski tim koji nema alternativu, već mora da zavisi o jednom čoveku, Vujoševiću. Kićanovićev Partizan je bio mnogo ozbiljniji klub, zato je i postao prvak Evrope.

navijac

pre 11 godina

Nadam se da ce iz ovoga nastati i prepoznatljiva skola mladih igraca, kao i do sada prepoznatljiva igra i posvecenost prvog tima.Samo tako u ovoj zemlji i ovim uslovima srpska kosarka moze da nastavi tradiciju.

Let`s play Dooleball

pre 11 godina

Sve sto je rekao je na mestu i ne znam zašto ovi što im vreme nije došlo, u komentarima citiraju našeg maga. Vratio se Dule i malo je nervozan! HO HO HO

Sima

pre 11 godina

Koliko je ovaj covek lik to nije moguce. Imao sam priliku da pricam sa njim, na parketu deluje kao neko ko lako gubi zivce ali je u prirodi jako stalozen, pametan i principijalan covek. Ovog coveka prosto morate voleti!

Lagani prelaz

pre 11 godina

Ако пажљивије посматрамо ККЦЗ у последњих 10 ак година, можемо да уочимо да се свака њихова сезона састоји од 6 фаза:
Прва фаза је фаза еуфорије. Почиње у августу довођењем нових политичких и финансијских моћника, новог тренера и читавог низа играча. У тој фази сваки потписани Американац је Јордан, а сваки нови млади играч је најталентованији у Европи. Тад се обично дефинишу циљеви, а то су 3 домаћа трофеја и УЛЕБ куп у наступајућој и наравно освајање Евролиге у следећој сезони. Ова фаза траје све до првог дербија и шамара отрежњења.
Тада наступа трећа фаза и сазнање да је Хаус бољи од Ричардсона, да Авоџоби не може да заустави Милојевића ни фаулом, да је Камингс плеј а Буркс баскеташ и да Пековић може да убаци у кош и лопту и Мишановића и Кикановића, све у пакету. После дербија уследе порази од Хемофарма, Олимпије и сличних, а после Домжала или Загреба кривица почне да се сваљује на тренера. Четврта фаза почиње бекством неког играча за Нову Годину и карактерише се губљењем домаћег купa.Пета фаза се поклапа са елиминацијама из УЛЕБ купа и Јадранске лиге, уз довођење дуго чеканог појачања које треба да донесе превагу и спаси сезону. Једини је проблем што то појачање нико није хтео широм света. Шесту фазу представља домаће првенство у мају. Тада се навијачи потпаљују причама о куповини судија, гепековању и намештеном првенству, а свака утакмица у плејофу је инцидент. Ипак крајњи резултат је чишћење у 3-4 утакмице, што представља и крај шесте фазе а и целе сезоне.

NekoIzMase

pre 11 godina

a i ambijent i sve ostalo u srpskoj košarci ti/vam potpuno leži, tu si kao kod kuće, tako da je sve jasno...
(', 26. jun 2012 13:33)

ovu opasku potvrđuju rezultati Partizana u EL i dobijanje priznanja za najboljeg trenera jedinom treneru koji nije osvojio titulu a da je dobio to priznanje ... :)))

Skupo plaćene zvezde u stranim klubovima ne pristaju na isti tretman Vujoševića, kao mladi ili neafirmisani igrači koje Dule bira kada ih dovodi u Partizan ... I naravno, izbor igrača koje dovodi zavisi isključivo od njega u Partizanu, a u CSKA recimo nije bio takav slučaj ...

Ali ko o čemu, navijači FMP o sudijama ...

navijac

pre 11 godina

Nadam se da ce iz ovoga nastati i prepoznatljiva skola mladih igraca, kao i do sada prepoznatljiva igra i posvecenost prvog tima.Samo tako u ovoj zemlji i ovim uslovima srpska kosarka moze da nastavi tradiciju.

gremlin

pre 11 godina

Samo da pitam ove sto prozivaju Duleta,znate li za koji klub navijate???pogledajte u registar APR ima sta da se vidi...a ti Generale samo recikliraj limenke!!!

Aleksandar

pre 11 godina

Vujošević nije propustio priliku da prokomentariše i situaciju u Crvenoj zvezdi.

- Drago mi je kada čujem da je neki klub smanjio svoj dug za 12 miliona evra, jedino se pitam kako su prethodno potrošene te pare i na koji način i kojim rezultatima je uspeo da vrati novac - rekao je Vujošević.

navijac

pre 11 godina

-grb 100 soma
-klub limenki: koje milionce

"Neki misle da je naše vreme prošle, a ja mislim da njihovo nije došlo"
NEPROCENJIVO


pocelo je!!!

PFC

pre 11 godina

"Prosto je, kao što neki ljudi teško spavaju u hotelima" objasnio je Vujošević".

I ko sto je meni moja wc solja najdraza. Trpim, kukam, previjam se al cu da sednem samo na svoju.

rade

pre 11 godina

Ma to je OK! To je jedini klub koji moze da istrpi njegovu, metodologiju...Koga jos zanima KK Prtizan???
(Dirty, 26. jun 2012 17:38)

pa tebe cim si ovde

Џими

pre 11 godina

Danilovičev Partizan je ovim dokazao da je provincijski tim koji nema alternativu, već mora da zavisi o jednom čoveku, Vujoševiću. Kićanovićev Partizan je bio mnogo ozbiljniji klub, zato je i postao prvak Evrope.
(Onako usput, 26. jun 2012 13:18)

Влада Јовановић је освојио у две године две титуле, два купа, Јадран, пласирао се у топ 16. Партизан овим није показао то што Ви говорите, већ је показао да за овакав клуб ни такав резултат није довољан. А поуздано знам да би некима и куп био довољан да филм сниме о томе. Мада тај клуб више не постоји, тако да не знам зашто сам то написао...

Sasa

pre 11 godina

E to je razlog zasto je Partizan gde jeste! "Na neodredjeno vreme"!? Unistili su nasu kosarku, nas voljeni klub! Sve je 'preko veze', poznanstva... Tako i doticni gospodin! Moj klinac, kome sam prognozirao uspesnu karijeru, zbog ovakvih nije tamo gde mu je mesto! Dete sam bio primoran premestiti u individualni sport. Bavi se kik boksom. Tu zavisi sam od sebe! Uzgred receno, bacio sam sve uspomene na Partizan kada je klinac odbijen... Ovo je potvrda da sam bio u pravu!
(Silvije, 26. jun 2012 16:28)

Bitno je da je "po tvom ubedjenju" tvoj klinac bio jako talentovan, da je zbog drugih ljudi "ispisan" iz tog sporta i "upisan" u individualni " sport.Zapitaj se malo covece koja je tvoja "uloga" u svemu tome. Ni Sasa Djordjevic nije uspeo u Zvezdi pa je presao u Partizan , isto kao i D.Dalipagic. U Srbiji postji najmanje jos 3 dobra kluba za razvoj talenata. Ali , oni rade sa talentima a ne sa njihovim ocevima koji lece neke svoje komplekse iz detinjstva.

rade

pre 11 godina

Ne razumem ove što pljuju Duleta. Pa nije im Dule kriv što su njihovi omiljeni timovi obične kršine. :) Jovanović se pokazao koliko je znao (tačnije nije znao). Čovek jednostavno ne ume da pronađe nekog novog Jana Veselog, Bo Mekejleba, Ogista, a kamoli da od trupca Varde napravi igrača. Zato je Dule bio najbolji trener EL iako nikada nije osvojio isti taj kup, a čini mi se da je on jedini takav slučaj. Neko pominje Karija kako će da mu održi lekciju košarke. Svaka čast Kariju na znanju i iskustvu ali on nije uspeo ni Jovanoviću da očita lekciju košarke. Prozivaju Duleta da psuje, a koji trener ne psuje?? Možda Muta Nikolić, Slavnić, pa čak i sam Kari. Pogledajte Željka Obradovića i on psuje, pa čak i Duda Ivković ume da psuje veoma sočno. Ali nikome od njih ne smeta da budu dobri treneri (ne računam prvu dvojicu navedenih). Javljaju se neki razočarani očevi jer im klinci nisu ušli u prvi tim Partizana. Pa šta. Ako ste ljubitelji košarke, upišiter dete u drugi neki klub. U beogradu ima 50 klubova. Ah da, nije isplativo. Zinulo vam d**e za pare i gledate da unovčite deci. Ja koliko se sećam dobro su se prodavali i igrači iz Hemofarma, FMP-a, Crvene Zvezde, Sloge iz Kraljeva, Radničkog iz Kragujevca, Vojvodine... Ako je igrač dobra svugde će se prodati za lep keš ukoliko je krš može samo da tavori u beton ligi. Za talenat i (ne)rad vaše dece nije kriv Dule Vujošević već oni sami. DOBRODOŠAO DULE KUĆI.

ko zna,zna

pre 11 godina

E to je razlog zasto je Partizan gde jeste! "Na neodredjeno vreme"!? Unistili su nasu kosarku, nas voljeni klub! Sve je 'preko veze', poznanstva... Tako i doticni gospodin! Moj klinac, kome sam prognozirao uspesnu karijeru, zbog ovakvih nije tamo gde mu je mesto! Dete sam bio primoran premestiti u individualni sport. Bavi se kik boksom. Tu zavisi sam od sebe! Uzgred receno, bacio sam sve uspomene na Partizan kada je klinac odbijen... Ovo je potvrda da sam bio u pravu!
(Silvije, 26. jun 2012 16:28)

I ja sam prognozirao da cu ove godine postati milioner ali jbg....ma vazno da si ti nasao pravi sport za tvog talenta.
Dobrodosao kuci Kralju!

Antiromi

pre 11 godina

U cast Njegovog Visočanstva, čiji je povratak željno priželjkivala i više mu se od svega radovala polovina Srbije, a ona druga se njegovog povratka užasavala i imala noćne more; jedna balada

Balada o VUJOSEVIC DUSKU

On je Kralj,
nema krila al je Zmaj,
nema kosu niti dobar vid
al zbog njega mene nikad nije stid,
volim ga ko" roda svog,
za mene on će uvek biti Bog,
on je tata Partizana mog

Klanjam mu se ko musliman Alahu,
Krstim se pred tekmu al nisam u strahu
jer znam ko je Car ko je Kralj ko je Bog
ko do nove titule vodi Partizana mog

O DULE, legendo nad legendama,
ovo sto sad pises zove se istorija


za 12.u nizu,

da musavi nikad ne budu ni blizu,

da ih trpa Uros,

da ne znaju koji je njihov kos,

da derbi bude tekma sa Realom,

da neki novi Huventud place za finalom,

da nas Dinkic pocasti bas akcijama Partizana,

da Sveti Dule bude slava malog Kalemegdana,

da ikona njegova zasija u Hramu,

da se Bogu molimo i nasem Partizanu


"A N T I R O M I "

Ernesto

pre 11 godina

Iako ne navijam za Partizan ovo je zaista lepa vest i nadam se da ce sledeca generacija klinaca za par godina pod njegovim vodstvom uspeti da dodje do Evrolige. S druge strane, uz Karija Pesica i Mutu Nikolica nadam se boljitku srpske kosarke , i da konacno budemo imali 2 predstavnika u najjacem evropskom takmicenju.

Grobar 1969

pre 11 godina

Necemo nikako uporedjivati Pesica i Duleta. Pesic sa reprezentacijom, Dule sa Partizanom....Svake godine je Partizan prodao po nekog igraca za 500.000 eura dok je Dule bio tu.Napravio je apsolutnu dominaciju sistema u regionu.Da ne zaboravim ...i to sve sa mladim igracima...Postao je strah i trepet za Evropu....toliko o tome....

Dejan

pre 11 godina

Gani, kukate a Dule jos ni sako nije skinuo!!! Sad se dobro spremite za jesen ruckajte zdravu hranu i vitamine jer kad krenemo da vas kidamo odoste u fuziju sa Radnickim iz KG ili nekim trecim!

Umem i ja da demagogisem

pre 11 godina

Dule je pisao istoriju evropske košarke. Upisao se u tu istoriju kao jedini trener koji sa CSKA nije uspeo da uđe u TOP 16.
(stanko, 26. jun 2012 16:36)

Pa i Pesic je jedini trener u istoriji Crvene Zvezde Beograd koji nije osvojio nijedan trofej

ackoniskikartel

pre 11 godina

Mozete da pljujete Duleta i nishta drugo ! Kada Svetislav Pesic odvede bilo koji tim sa Partizanovim budzetom na Final Four Eurolige i od finala ga deli samo jedna lopta,onda se javite ! A ona najvaznija stvar koju treba da nauci navijac bilo kog kluba na svetu,jeste ta da je Partizan u istom kosu sa tim CSKA,sa tim Panatanaikosom,sa tom Barselonom,sa tim Realom iz Madrida ! Jedino shto deli te klubove od Partizana,jestu finansije i nishta vishe ! Ako je vama uspeh da bilo koji malo bolji kosarkas ode iz vaseg malenog kluba u inostranstvo,to je vasha stvar ! Igrati kosarku za KK Partizan je vrhunac karijere ! Privilegija je igrati za taj klub isto kao i za Makabi iz Tel Aviva ! E sad druga je stvar shto je razlika u finansijama ogromna,pa Partizan po tome ne spada u sam krem evropske kosarke ! Ali zato kao ime i kao klub je odavno u kosu sa najacim ekipama starog kontinenta,a vi pricajte i pljujte koliko hocete ! Sve bi dali da ste na nasem mestu,sve ! A zavist i mrznja vam na usi izlazi ! Dule,vodi nas do novog Final Foura da se radujemo zajedno ! Smrt fasizmu,ziveo Partizan !

Duca

pre 11 godina

'Ajde Klempo,blago meni,kupi prnje, pa polako put za uši i u Nemačku. U zadnjih 11 god, nigde ništa nisi osvojio a najuren iz :Lotomatike,Djirone,Dinama,Valensije i dogurao do Fmp-a."STRUČNJAK" TRANZIŠN.

Let`s play Dooleball

pre 11 godina

Sve sto je rekao je na mestu i ne znam zašto ovi što im vreme nije došlo, u komentarima citiraju našeg maga. Vratio se Dule i malo je nervozan! HO HO HO

Onako usput

pre 11 godina

Danilovičev Partizan je ovim dokazao da je provincijski tim koji nema alternativu, već mora da zavisi o jednom čoveku, Vujoševiću. Kićanovićev Partizan je bio mnogo ozbiljniji klub, zato je i postao prvak Evrope.

djole

pre 11 godina

E gos.Danilovicu,niste se vi dogovarali sa DV jer je on Partizan, a vi ostali ste tu samo da klimate glavama.Crnogorac je to,a u Partizanu je crnogorski lobi izuzeto jak,za razliku od toga da u CG Srbin nemoze biti ni presednik kucnog saveta.
(Misko, 26. jun 2012 17:43)

A sta mesas politiku i nacionalizam u sport? Imamo dovoljno problema i bez takvih gluposti.

'

pre 11 godina

"ali moja mana je što ne funkcionišem najbolje van Beograda i Partizana. Prosto je, kao što neki ljudi teško spavaju u hotelima"... a i ambijent i sve ostalo u srpskoj košarci ti/vam potpuno leži, tu si kao kod kuće, tako da je sve jasno...

Pegone

pre 11 godina

Ovo je dobra vest za Raduljicu i ostale partizanove centre,jer je Dule madjionicar za stvaranje centara.Srecno crno beli nadam se bar ulasku u TOP 8

stanko

pre 11 godina

Vujošević samo sa Partizanom može da osvaja titule. To je njegov teren. Muljanje, pljuvanje, psovanje, gepekovanje, nameštanje utakmica, koševi iz auta... Tamo gde se traži stručnost, za njega nema mesta. Zato su ga i oterali iz CSKA. Pa on je tamo upeo da uđe u istoriju kao jedini trener koji nije uspeo da ih uvede u TOP 16.

KODAR78

pre 11 godina

Neograniceno vreme nadajmo se da znaci zauvek,dobro dosao kuci dobri covece
neverujem da postoji grobar koji se nije ovoj vesti obradovao kao malo dete.

realnost

pre 11 godina

Ne znam zasto svi omalovazavaju Duletov "uspeh" sa CSKA??? Cinjenica je da je tamo prosao neslavno ali isto tako je i cinjenica da nije raspolagao igracima kakvim je CSKA imao posle njegovog odlaska! Pa molim vas njemu je tada uzdanica tima bio Gordon sa istrosenim Lengdonom i Holdenom (matorcima) i sta se moglo ocekivati da uradi sa takvim timom?? CSKA je ove sezone imao u timu Krstica,Teodosica i pre svih KIRILENKA i opet nije uspeo da se popne na krov Evrope,prema tome za neuspeh u periodu Vujosevica nije kriv samo on vec i uprava koja mu je na raspolaganje stavila istrosene i limitirane igrace! Da je on u timu imao igrace iz ove sezone prica bi bila bitno drugacija i mislim da je to svima jasno!

UrosBg

pre 11 godina

Alal vera za ljude iz Partizana, na ovaj nacin su Duletu odali najvecu pocast. Mnogo sam srecan sto je Dule opet sa nama, i nadam se da ce nastaviti zlatne godine Partizana. Napred crno-beli!!!

http://hoopsuniverse.net

dobra fora

pre 11 godina

A ispod clanka, B92 dodaje:

"50% popusta na kurseve jezika
Engleski, nemački, italijanski, španski, grčki, ruski i norveški jezik. Promo."

Goran

pre 11 godina

Dule LEGENDO! Dobro dosao kuci! Cigani sada jos najmanje 11 godina bez titule! Opet ste se ponadali,a?! Sada ce pesic da ode iz fmp-a. Uzmi DULE EVRO TITULU, EVRO TITULU,...

saki

pre 11 godina

Opet oni zvezda pa zvezda,za 5 godina kad vas Covic ne bude hteo necete igrati ni opstinsku ligu,ali Dule mora da se pljulje.Koji je zvezdin trener vodio cska pa makar i 2 dana?

WTF??

pre 11 godina

Opet oni zvezda pa zvezda,za 5 godina kad vas Covic ne bude hteo necete igrati ni opstinsku ligu,ali Dule mora da se pljulje.Koji je zvezdin trener vodio cska pa makar i 2 dana?
(saki, 26. jun 2012 17:47)

Pa evo Dule Vujosevic je jedan od trenera Zvezde koji je vodio CSKA :D

penzija je solucija

pre 11 godina

Povratak trenerskog kralja. Ova vest je dobra za Partizan, ali i za srpsku kosarku u celini. Da imamo vise ovakvih trenera u domacim klubovima, Srbija bi bila najbolja u Evropi. Vujosevic je trenutno bolji trener od Pesica, odnosno puno je uspesniji od Pesica u poslednjih 7-8 godina. Pesic je poslednji trofej osvojio, ako se dobro secam, davno je bilo, 2003.god sa super timom Barselone (Bodiroga, Jasikevicijus, Navaro, Fucka i joS nekoliko sjajnih igraca). S takvim timom bi i Moka Slavnic osvojio EL. Posle Barselone, uglavnom, lose, iako je vodio klubove koji su raspolagali velikim budzetima (Djirona, Dinamo (M). Sve ovo ukazuje da je Pesica, za razliku od Duleta, pregazilo vreme.

kkjkkkk

pre 11 godina

Pa i Pesic je jedini trener u istoriji Crvene Zvezde Beograd koji nije osvojio nijedan trofej
(Umem i ja da demagogisem, 26. jun 2012 21:14)
Ipak je on prvi u njihovoj istoeriji!!!

kine

pre 11 godina

Vec 40 godina utakmice Partizana i Zvezde ne mogu se nazvati derbijem to su uglavnom bile obicne utakmice sa malo vecim nabojem.Veliki broj pobeda su sa preko dvadeset razlike, a bilo ih je sa trideset do cetrdeset razlike.Od ove godine igramo sa pojacanim Zeleznikom i tradicija se nastavlja u nedogled

Milan

pre 11 godina

jos Novica da mi dodje u Partizan pa da se lepo pokupim odem u kafanu i zakinem do 4 ujutro!!!! :) Ako planira da spasi karijeru doci ce :)

dragan nis

pre 11 godina

Vratio se EL COMANDANTE!Uskoro Pirocanac pali za Dojcland, Covic napusta projekat evropske Zvezde ( koje - prave ili FMP ), ostaje samo Nebojsa Ilic da se i dalje hvata za glavu, jer je kosu pocupao i da place nad sudbinom kletom.Da je sada Raduljica pametan, pa da ostane jos 1 godinu, bio bi medju previh 5 centara u Evropi.Idemo Dule,sa ovom decom moze svasta da se uradi, bar tako ja osecam.Jos kad bi dosao i Novica, bar na godinu...

ica

pre 11 godina

bas mi je drago ...ali vratio se u pogresno vreme jer ce Pesic da ga oduci od kosarke ...kad vec nigde ne moze da trenira gde ce ....pa naravno u svoju prciju Partizan !!!

Lucky

pre 11 godina

" ne funkcionišem najbolje van Beograda " tolike knjige procitao a po belom svetu nezna rec da prozbori, on nije nista drugo nego jedan izuzetno pametan folirant

pfc forever

pre 11 godina

Nema vise smisla ucestovati sa ovim amaterima u regionu.Predlazem da se ucesnici ABA lige i nase nacionalne lige dogovore ko ce posle razigravanja da dodeli pehar PERI BOZICU.Ustedece i lovu i nerviranja,a nama ce ostaviti vremena da se spremimo za FINAL FOUR i osvajanje EVROLIGE !!!

STEFAN*P.F.C*

pre 11 godina

Dule DOBRO NAM DOSAO,taman kada ti je vec postajalo dosadno u PARTIZANU ti si otisao,uzeo dobru lovu i posle tacno dve godine ti ponovo sedas na klupu PARTIZANA ali ovoga puta si malo drugaciji jer si odmorniji,bogatiji i vracas nam se PUN ali PUN AMBICIJA za NAJ VISE CILjEVE,SRECNO...!!!

Nikola Kani

pre 11 godina

Za gospodu Zvezdase da pogledaju i da izaberu za koji od ova dva kosarkaska kluba navijaju, a Duleta i nas da ostave na miru.

Sve pise u APRu.

http://pretraga2.apr.gov.rs/PretrageSportskihUdruzenja/Home/BusinessData/4832086

http://pretraga2.apr.gov.rs/PretrageSportskihUdruzenja/Home/BusinessData/4832166

alfezi

pre 11 godina

Alex Ferguson evropske košarke, posle dve godine prespavane po hotelima, vratio se svojoj kući... Neka ga služi zdravlje i sreća na privatnom planu, za ostalo se ne brinem. A sad godinu za godinom, korak po korak, do Evro titule!

vlada

pre 11 godina

Niako mi nije bilo jasno zašto nije uspeo išta da uradi sa CSKA, i onakvom ekipom, sa onakvim pojedincima, ali možda i ima smisla ovo što kaže "ne funkcioniše van partizana"

kljuse

pre 11 godina

Jovanović se mnogo patio, a sa njim je Partizan tako izgledao. Čini mi se da nije uspjevao da izvuče maksimum iz igrača. Opet, nije to bila ekipa kao prije 3 sezone, ali nije bila ni losa. Vjerujem da će to pod Vujoševićem da izgleda mnogo bolje...

Pukovac

pre 11 godina

Mozete da ga pljujete, vredjate ili sta vec, ali je cinjenica da nikada niste, niti cete imati trenera koji ce da vam donese toliko trofeja. Mrzite ga zato sto osvaja titule vama ispred nosa u svakoj ligi koju vas klub (koji god bio) moze da igra.

Volim ga ko" oka dva

pre 11 godina

Danas je dogovoren scenario za nastavak serijala, "Gospodar prstenova" 12. deo ... Premijera se ocekuje u Maju sledece godine

Nikola

pre 11 godina

Sramota je ovaj za srpsku kosarku, velika sramota...nula od trenera...kog je igraca stvorio?gde je uspesno radio van partizana? i tu je radio uz pretnji sudijama i sta jos god...

Tempi passati

pre 11 godina

Trener koji se "dokazao" u inostranstvu.sada ce verovatno i Lebrona Dzejmsa da dovedu.Ali nema vise FMP-a i kradja igraca. Nema vise ko da dodje od talentovanih, Vreme proslo

Cir Milos

pre 11 godina

nemojmo uporedjivati Vujosevica i Pesica,pa Dule sem u ovoj nasoj raspaloj zemlji nije uradio nigde nista(dobro,kapa dole za f4,ali kad igras evroligu svake godine moras i da ubodes neko zrno i to),setite se samo reprezentacije,da ne spominjem sta je Kari uradio sa istom.a ovako je bolje,samo da se bude nekih parica,mada tesko i da se vrati Rakoc pa da vam uzmemo titulu ono Kari vs Dule
(duledudule, 26. jun 2012 18:28)
-----------------------------------
Ono jest, Dule je sa reprezentacijom uradio isto ono sto i Pesic sa Zvezdom...:-)
Ok, salu na stranu, ja kao okoreli Partizanovac, kome apsolutno svi u familiji jos od 45-te navijaju za Partizan, priznajem da Pesic jeste bolji trener od Duleta, ali cinjenica je da Kari ima znatno manji uticaj na funkcionisanje citavog sistema u KK Zvezdi, nego sto to Dule ima u Partizanu. I bas u tom grmu lezi zec. Nije bitno samo to sto ce Pesic izvuci i vise od maksimuma od ekipe koja mu je na raspolaganju. Bitno je funkcionisanje citavog sistema, a tu u Zvezdi, hteli vi to da priznate ili ne, poprilicno skripi..

načitan a psuje k'o kočijaš

pre 11 godina

"ali moja mana je što ne funkcionišem najbolje van Beograda i Partizana. Prosto je, kao što neki ljudi teško spavaju u hotelima" objasnio je Vujošević. "

Silvije

pre 11 godina

E to je razlog zasto je Partizan gde jeste! "Na neodredjeno vreme"!? Unistili su nasu kosarku, nas voljeni klub! Sve je 'preko veze', poznanstva... Tako i doticni gospodin! Moj klinac, kome sam prognozirao uspesnu karijeru, zbog ovakvih nije tamo gde mu je mesto! Dete sam bio primoran premestiti u individualni sport. Bavi se kik boksom. Tu zavisi sam od sebe! Uzgred receno, bacio sam sve uspomene na Partizan kada je klinac odbijen... Ovo je potvrda da sam bio u pravu!

Duca Dembeljuca

pre 11 godina

Neodredjeno vreme i neogranicen izvor potencijalnih reprezentativaca za CG. Pokusao sam da nam vrbujem i po nekog Rusa, al su me izvalili i dali mi instant sut kartu.
Veliki sam strucnjak, to sam odma napolju i dokazao, a baratam stranim jezicima ko nas predsednik.

Misko

pre 11 godina

Neizmerno me raduje da se Dule vratio, ali nije fer da zbog toga prethodni uspesan trener mora da napusti posao ...

Mislim da se to moze osetiti i pauzama i premisljanju u Duletovom govoru.

Ocekujmo uzbudljivu sezonu :)

Misko

pre 11 godina

E gos.Danilovicu,niste se vi dogovarali sa DV jer je on Partizan, a vi ostali ste tu samo da klimate glavama.Crnogorac je to,a u Partizanu je crnogorski lobi izuzeto jak,za razliku od toga da u CG Srbin nemoze biti ni presednik kucnog saveta.

republika

pre 11 godina

(Цео текст на сајту "Фонд Слободан Јованови, 26. jun 2012 15:29)

Šta je pisac hteo da kaže?

Miki

pre 11 godina

Dusko, promenilo se mnogo toga za svega godinu dana.Secamo se tvog odlaska u Zemunelo sa Ruzicem na konspirativni sastanak sa zadatkom kako ispljuvati ,,puciste,, i odbraniti neodbranjivo - Djurica.Bezrezervna podrska Djuri i mornarima je najblaze receno nepromisljena.Zbog razjedinjenosti tribine igraci vise nece imati onaj vetar u ledja kao ranije.To ces videti na tzv. malim utakmicama ako budu dolazili zabranjeni sa jedne strane i neutralni(satro) i Alkatraz sa druge strane.Ne mogu da ti kazem, dobrodosao majstore zato sto se slika o tebi zamutila, iskrivila.Sa jednim tvojim,,izvinite Grobari, pogresio sam,, stvari bi se dobrano popravile.

duledudule

pre 11 godina

nemojmo uporedjivati Vujosevica i Pesica,pa Dule sem u ovoj nasoj raspaloj zemlji nije uradio nigde nista(dobro,kapa dole za f4,ali kad igras evroligu svake godine moras i da ubodes neko zrno i to),setite se samo reprezentacije,da ne spominjem sta je Kari uradio sa istom.a ovako je bolje,samo da se bude nekih parica,mada tesko i da se vrati Rakoc pa da vam uzmemo titulu ono Kari vs Dule

Цео текст на сајту "Фонд Слободан Јованови

pre 11 godina

"Не, ово не сме проћи! Време је да се отворено и јасно каже: Доста је било! И, пошто је ово правна држава, нека људи из „Партизана” учине оно што од њих очекује једна јасно проевропски оријентисана земља, без алтернативе! Отерајте тог смутљивца, Вујошевића! Душко Вујошевић, овај тзв. кошаркашки геније, биће њима најбољи доказ да су европске вредности лаки „опијум за народ”. Јер, кад једна Барселона не зна за пораз нигде у Европи, а изгуби у Србији, јасно је какве ће закључке из тога извући српски националисти. Најгора од свих подвала је кад се говори како тај човек има пуну кућу књига, па чак и играчима даје да читају. Ма, баш би било занимљиво видети шта им даје. Вероватно књиге којима се отворено подстиче наш ничим основан понос, који нас је сваки пут одвео на странпутицу или тако нешто. Сигурно им не даје ништа о неопходностима процеса денацификације, о суочавањима с злочинима или неке лепе књиге у којима се демократија не прља повременим занемарљивим скретањима. То би било образовање играча. Оплемењививање њихове невине душе. И онда они никад не би подлегли тој хајкачкој атмосфери у којој се, на препознатљив начин, дижу и спуштају руке и навија без осећаја да то може да омете противника да пружи најбоље од себе. Aко хоћемо да Србија до 2014. године уђе у Европску Унију, онда хитно морамо да обуставимо стављање клипова у точкове наших главних пријатеља. Јер, ко ће се највише обрадовати оваквом Вујошевићевом понашању? Јелко Кацин и сви наши непријатељи. Јасно."

alek

pre 11 godina

zar nije damilovic hteo da lomi ruke i noge svima koji govore neistine???cak je i za vujosevica rekao da je laz...hahahaha,kakav kralj!ne verujem ja da je danilovic u srbiji...zapalio on preko bare,garant

Dr. Vujoševič

pre 11 godina

Sestro pišite; Kognitivna frustracija, manijaklana opsedunost lažnom veličinom, Edipov kompleks,izražena narcisopidnost zbog zaostatka u razvoju čeonog režnja... Sledeći molim !!! Dr. D.Vujošević

"Не, ово не сме проћи! Време је да се отворено и јасно каже: Доста је било! И, пошто је ово правна држава, нека људи из „Партизана” учине оно што од њих очекује једна јасно проевропски оријентисана земља, без алтернативе! Отерајте тог смутљивца, Вујошевића! Душко Вујошевић, овај тзв. кошаркашки геније, биће њима најбољи доказ да су европске вредности лаки „опијум за народ”. Јер, кад једна Барселона не зна за пораз нигде у Европи, а изгуби у Србији, јасно је какве ће закључке из тога извући српски националисти. Најгора од свих подвала је кад се говори како тај човек има пуну кућу књига, па чак и играчима даје да читају. Ма, баш би било занимљиво видети шта им даје. Вероватно књиге којима се отворено подстиче наш ничим основан понос, који нас је сваки пут одвео на странпутицу или тако нешто. Сигурно им не даје ништа о неопходностима процеса денацификације, о суочавањима с злочинима или неке лепе књиге у којима се демократија не прља повременим занемарљивим скретањима. То би било образовање играча. Оплемењививање њихове невине душе. И онда они никад не би подлегли тој хајкачкој атмосфери у којој се, на препознатљив начин, дижу и спуштају руке и навија без осећаја да то може да омете противника да пружи најбоље од себе. Aко хоћемо да Србија до 2014. године уђе у Европску Унију, онда ..

aj ti

pre 11 godina

Dule osvoji sve sto je moglo da se osvoji samo i samo sa Partizanom. Svugde drugde - tropa. Bahatost poput Tita ili Putina - dozivotni trener, a iz CSKA ga oterase dok si rekao keks... Stoji da je zaduzio Partizan, ali samo bez idolatrije, molim vas. Rezultati se racunaju.

Onako usput

pre 11 godina

Danilovičev Partizan je ovim dokazao da je provincijski tim koji nema alternativu, već mora da zavisi o jednom čoveku, Vujoševiću. Kićanovićev Partizan je bio mnogo ozbiljniji klub, zato je i postao prvak Evrope.

'

pre 11 godina

"ali moja mana je što ne funkcionišem najbolje van Beograda i Partizana. Prosto je, kao što neki ljudi teško spavaju u hotelima"... a i ambijent i sve ostalo u srpskoj košarci ti/vam potpuno leži, tu si kao kod kuće, tako da je sve jasno...

ica

pre 11 godina

bas mi je drago ...ali vratio se u pogresno vreme jer ce Pesic da ga oduci od kosarke ...kad vec nigde ne moze da trenira gde ce ....pa naravno u svoju prciju Partizan !!!

Silvije

pre 11 godina

E to je razlog zasto je Partizan gde jeste! "Na neodredjeno vreme"!? Unistili su nasu kosarku, nas voljeni klub! Sve je 'preko veze', poznanstva... Tako i doticni gospodin! Moj klinac, kome sam prognozirao uspesnu karijeru, zbog ovakvih nije tamo gde mu je mesto! Dete sam bio primoran premestiti u individualni sport. Bavi se kik boksom. Tu zavisi sam od sebe! Uzgred receno, bacio sam sve uspomene na Partizan kada je klinac odbijen... Ovo je potvrda da sam bio u pravu!

stanko

pre 11 godina

Vujošević samo sa Partizanom može da osvaja titule. To je njegov teren. Muljanje, pljuvanje, psovanje, gepekovanje, nameštanje utakmica, koševi iz auta... Tamo gde se traži stručnost, za njega nema mesta. Zato su ga i oterali iz CSKA. Pa on je tamo upeo da uđe u istoriju kao jedini trener koji nije uspeo da ih uvede u TOP 16.

Lucky

pre 11 godina

" ne funkcionišem najbolje van Beograda " tolike knjige procitao a po belom svetu nezna rec da prozbori, on nije nista drugo nego jedan izuzetno pametan folirant

Nikola

pre 11 godina

Sramota je ovaj za srpsku kosarku, velika sramota...nula od trenera...kog je igraca stvorio?gde je uspesno radio van partizana? i tu je radio uz pretnji sudijama i sta jos god...

Tempi passati

pre 11 godina

Trener koji se "dokazao" u inostranstvu.sada ce verovatno i Lebrona Dzejmsa da dovedu.Ali nema vise FMP-a i kradja igraca. Nema vise ko da dodje od talentovanih, Vreme proslo

duledudule

pre 11 godina

nemojmo uporedjivati Vujosevica i Pesica,pa Dule sem u ovoj nasoj raspaloj zemlji nije uradio nigde nista(dobro,kapa dole za f4,ali kad igras evroligu svake godine moras i da ubodes neko zrno i to),setite se samo reprezentacije,da ne spominjem sta je Kari uradio sa istom.a ovako je bolje,samo da se bude nekih parica,mada tesko i da se vrati Rakoc pa da vam uzmemo titulu ono Kari vs Dule

Цео текст на сајту "Фонд Слободан Јованови

pre 11 godina

"Не, ово не сме проћи! Време је да се отворено и јасно каже: Доста је било! И, пошто је ово правна држава, нека људи из „Партизана” учине оно што од њих очекује једна јасно проевропски оријентисана земља, без алтернативе! Отерајте тог смутљивца, Вујошевића! Душко Вујошевић, овај тзв. кошаркашки геније, биће њима најбољи доказ да су европске вредности лаки „опијум за народ”. Јер, кад једна Барселона не зна за пораз нигде у Европи, а изгуби у Србији, јасно је какве ће закључке из тога извући српски националисти. Најгора од свих подвала је кад се говори како тај човек има пуну кућу књига, па чак и играчима даје да читају. Ма, баш би било занимљиво видети шта им даје. Вероватно књиге којима се отворено подстиче наш ничим основан понос, који нас је сваки пут одвео на странпутицу или тако нешто. Сигурно им не даје ништа о неопходностима процеса денацификације, о суочавањима с злочинима или неке лепе књиге у којима се демократија не прља повременим занемарљивим скретањима. То би било образовање играча. Оплемењививање њихове невине душе. И онда они никад не би подлегли тој хајкачкој атмосфери у којој се, на препознатљив начин, дижу и спуштају руке и навија без осећаја да то може да омете противника да пружи најбоље од себе. Aко хоћемо да Србија до 2014. године уђе у Европску Унију, онда хитно морамо да обуставимо стављање клипова у точкове наших главних пријатеља. Јер, ко ће се највише обрадовати оваквом Вујошевићевом понашању? Јелко Кацин и сви наши непријатељи. Јасно."

Misko

pre 11 godina

E gos.Danilovicu,niste se vi dogovarali sa DV jer je on Partizan, a vi ostali ste tu samo da klimate glavama.Crnogorac je to,a u Partizanu je crnogorski lobi izuzeto jak,za razliku od toga da u CG Srbin nemoze biti ni presednik kucnog saveta.

dobra fora

pre 11 godina

A ispod clanka, B92 dodaje:

"50% popusta na kurseve jezika
Engleski, nemački, italijanski, španski, grčki, ruski i norveški jezik. Promo."

načitan a psuje k'o kočijaš

pre 11 godina

"ali moja mana je što ne funkcionišem najbolje van Beograda i Partizana. Prosto je, kao što neki ljudi teško spavaju u hotelima" objasnio je Vujošević. "

Duca Dembeljuca

pre 11 godina

Neodredjeno vreme i neogranicen izvor potencijalnih reprezentativaca za CG. Pokusao sam da nam vrbujem i po nekog Rusa, al su me izvalili i dali mi instant sut kartu.
Veliki sam strucnjak, to sam odma napolju i dokazao, a baratam stranim jezicima ko nas predsednik.

Sima

pre 11 godina

Koliko je ovaj covek lik to nije moguce. Imao sam priliku da pricam sa njim, na parketu deluje kao neko ko lako gubi zivce ali je u prirodi jako stalozen, pametan i principijalan covek. Ovog coveka prosto morate voleti!

Miki

pre 11 godina

Dusko, promenilo se mnogo toga za svega godinu dana.Secamo se tvog odlaska u Zemunelo sa Ruzicem na konspirativni sastanak sa zadatkom kako ispljuvati ,,puciste,, i odbraniti neodbranjivo - Djurica.Bezrezervna podrska Djuri i mornarima je najblaze receno nepromisljena.Zbog razjedinjenosti tribine igraci vise nece imati onaj vetar u ledja kao ranije.To ces videti na tzv. malim utakmicama ako budu dolazili zabranjeni sa jedne strane i neutralni(satro) i Alkatraz sa druge strane.Ne mogu da ti kazem, dobrodosao majstore zato sto se slika o tebi zamutila, iskrivila.Sa jednim tvojim,,izvinite Grobari, pogresio sam,, stvari bi se dobrano popravile.

alek

pre 11 godina

zar nije damilovic hteo da lomi ruke i noge svima koji govore neistine???cak je i za vujosevica rekao da je laz...hahahaha,kakav kralj!ne verujem ja da je danilovic u srbiji...zapalio on preko bare,garant

Dr. Vujoševič

pre 11 godina

Sestro pišite; Kognitivna frustracija, manijaklana opsedunost lažnom veličinom, Edipov kompleks,izražena narcisopidnost zbog zaostatka u razvoju čeonog režnja... Sledeći molim !!! Dr. D.Vujošević

"Не, ово не сме проћи! Време је да се отворено и јасно каже: Доста је било! И, пошто је ово правна држава, нека људи из „Партизана” учине оно што од њих очекује једна јасно проевропски оријентисана земља, без алтернативе! Отерајте тог смутљивца, Вујошевића! Душко Вујошевић, овај тзв. кошаркашки геније, биће њима најбољи доказ да су европске вредности лаки „опијум за народ”. Јер, кад једна Барселона не зна за пораз нигде у Европи, а изгуби у Србији, јасно је какве ће закључке из тога извући српски националисти. Најгора од свих подвала је кад се говори како тај човек има пуну кућу књига, па чак и играчима даје да читају. Ма, баш би било занимљиво видети шта им даје. Вероватно књиге којима се отворено подстиче наш ничим основан понос, који нас је сваки пут одвео на странпутицу или тако нешто. Сигурно им не даје ништа о неопходностима процеса денацификације, о суочавањима с злочинима или неке лепе књиге у којима се демократија не прља повременим занемарљивим скретањима. То би било образовање играча. Оплемењививање њихове невине душе. И онда они никад не би подлегли тој хајкачкој атмосфери у којој се, на препознатљив начин, дижу и спуштају руке и навија без осећаја да то може да омете противника да пружи најбоље од себе. Aко хоћемо да Србија до 2014. године уђе у Европску Унију, онда ..

Cir Milos

pre 11 godina

nemojmo uporedjivati Vujosevica i Pesica,pa Dule sem u ovoj nasoj raspaloj zemlji nije uradio nigde nista(dobro,kapa dole za f4,ali kad igras evroligu svake godine moras i da ubodes neko zrno i to),setite se samo reprezentacije,da ne spominjem sta je Kari uradio sa istom.a ovako je bolje,samo da se bude nekih parica,mada tesko i da se vrati Rakoc pa da vam uzmemo titulu ono Kari vs Dule
(duledudule, 26. jun 2012 18:28)
-----------------------------------
Ono jest, Dule je sa reprezentacijom uradio isto ono sto i Pesic sa Zvezdom...:-)
Ok, salu na stranu, ja kao okoreli Partizanovac, kome apsolutno svi u familiji jos od 45-te navijaju za Partizan, priznajem da Pesic jeste bolji trener od Duleta, ali cinjenica je da Kari ima znatno manji uticaj na funkcionisanje citavog sistema u KK Zvezdi, nego sto to Dule ima u Partizanu. I bas u tom grmu lezi zec. Nije bitno samo to sto ce Pesic izvuci i vise od maksimuma od ekipe koja mu je na raspolaganju. Bitno je funkcionisanje citavog sistema, a tu u Zvezdi, hteli vi to da priznate ili ne, poprilicno skripi..

aj ti

pre 11 godina

Dule osvoji sve sto je moglo da se osvoji samo i samo sa Partizanom. Svugde drugde - tropa. Bahatost poput Tita ili Putina - dozivotni trener, a iz CSKA ga oterase dok si rekao keks... Stoji da je zaduzio Partizan, ali samo bez idolatrije, molim vas. Rezultati se racunaju.

Duca

pre 11 godina

'Ajde Klempo,blago meni,kupi prnje, pa polako put za uši i u Nemačku. U zadnjih 11 god, nigde ništa nisi osvojio a najuren iz :Lotomatike,Djirone,Dinama,Valensije i dogurao do Fmp-a."STRUČNJAK" TRANZIŠN.

Antiromi

pre 11 godina

U cast Njegovog Visočanstva, čiji je povratak željno priželjkivala i više mu se od svega radovala polovina Srbije, a ona druga se njegovog povratka užasavala i imala noćne more; jedna balada

Balada o VUJOSEVIC DUSKU

On je Kralj,
nema krila al je Zmaj,
nema kosu niti dobar vid
al zbog njega mene nikad nije stid,
volim ga ko" roda svog,
za mene on će uvek biti Bog,
on je tata Partizana mog

Klanjam mu se ko musliman Alahu,
Krstim se pred tekmu al nisam u strahu
jer znam ko je Car ko je Kralj ko je Bog
ko do nove titule vodi Partizana mog

O DULE, legendo nad legendama,
ovo sto sad pises zove se istorija


za 12.u nizu,

da musavi nikad ne budu ni blizu,

da ih trpa Uros,

da ne znaju koji je njihov kos,

da derbi bude tekma sa Realom,

da neki novi Huventud place za finalom,

da nas Dinkic pocasti bas akcijama Partizana,

da Sveti Dule bude slava malog Kalemegdana,

da ikona njegova zasija u Hramu,

da se Bogu molimo i nasem Partizanu


"A N T I R O M I "

navijac

pre 11 godina

Nadam se da ce iz ovoga nastati i prepoznatljiva skola mladih igraca, kao i do sada prepoznatljiva igra i posvecenost prvog tima.Samo tako u ovoj zemlji i ovim uslovima srpska kosarka moze da nastavi tradiciju.

gremlin

pre 11 godina

Samo da pitam ove sto prozivaju Duleta,znate li za koji klub navijate???pogledajte u registar APR ima sta da se vidi...a ti Generale samo recikliraj limenke!!!

WTF??

pre 11 godina

Opet oni zvezda pa zvezda,za 5 godina kad vas Covic ne bude hteo necete igrati ni opstinsku ligu,ali Dule mora da se pljulje.Koji je zvezdin trener vodio cska pa makar i 2 dana?
(saki, 26. jun 2012 17:47)

Pa evo Dule Vujosevic je jedan od trenera Zvezde koji je vodio CSKA :D

Aleksandar

pre 11 godina

Vujošević nije propustio priliku da prokomentariše i situaciju u Crvenoj zvezdi.

- Drago mi je kada čujem da je neki klub smanjio svoj dug za 12 miliona evra, jedino se pitam kako su prethodno potrošene te pare i na koji način i kojim rezultatima je uspeo da vrati novac - rekao je Vujošević.

NekoIzMase

pre 11 godina

a i ambijent i sve ostalo u srpskoj košarci ti/vam potpuno leži, tu si kao kod kuće, tako da je sve jasno...
(', 26. jun 2012 13:33)

ovu opasku potvrđuju rezultati Partizana u EL i dobijanje priznanja za najboljeg trenera jedinom treneru koji nije osvojio titulu a da je dobio to priznanje ... :)))

Skupo plaćene zvezde u stranim klubovima ne pristaju na isti tretman Vujoševića, kao mladi ili neafirmisani igrači koje Dule bira kada ih dovodi u Partizan ... I naravno, izbor igrača koje dovodi zavisi isključivo od njega u Partizanu, a u CSKA recimo nije bio takav slučaj ...

Ali ko o čemu, navijači FMP o sudijama ...

navijac

pre 11 godina

-grb 100 soma
-klub limenki: koje milionce

"Neki misle da je naše vreme prošle, a ja mislim da njihovo nije došlo"
NEPROCENJIVO


pocelo je!!!

Lagani prelaz

pre 11 godina

Ако пажљивије посматрамо ККЦЗ у последњих 10 ак година, можемо да уочимо да се свака њихова сезона састоји од 6 фаза:
Прва фаза је фаза еуфорије. Почиње у августу довођењем нових политичких и финансијских моћника, новог тренера и читавог низа играча. У тој фази сваки потписани Американац је Јордан, а сваки нови млади играч је најталентованији у Европи. Тад се обично дефинишу циљеви, а то су 3 домаћа трофеја и УЛЕБ куп у наступајућој и наравно освајање Евролиге у следећој сезони. Ова фаза траје све до првог дербија и шамара отрежњења.
Тада наступа трећа фаза и сазнање да је Хаус бољи од Ричардсона, да Авоџоби не може да заустави Милојевића ни фаулом, да је Камингс плеј а Буркс баскеташ и да Пековић може да убаци у кош и лопту и Мишановића и Кикановића, све у пакету. После дербија уследе порази од Хемофарма, Олимпије и сличних, а после Домжала или Загреба кривица почне да се сваљује на тренера. Четврта фаза почиње бекством неког играча за Нову Годину и карактерише се губљењем домаћег купa.Пета фаза се поклапа са елиминацијама из УЛЕБ купа и Јадранске лиге, уз довођење дуго чеканог појачања које треба да донесе превагу и спаси сезону. Једини је проблем што то појачање нико није хтео широм света. Шесту фазу представља домаће првенство у мају. Тада се навијачи потпаљују причама о куповини судија, гепековању и намештеном првенству, а свака утакмица у плејофу је инцидент. Ипак крајњи резултат је чишћење у 3-4 утакмице, што представља и крај шесте фазе а и целе сезоне.

Pegone

pre 11 godina

Ovo je dobra vest za Raduljicu i ostale partizanove centre,jer je Dule madjionicar za stvaranje centara.Srecno crno beli nadam se bar ulasku u TOP 8

realnost

pre 11 godina

Ne znam zasto svi omalovazavaju Duletov "uspeh" sa CSKA??? Cinjenica je da je tamo prosao neslavno ali isto tako je i cinjenica da nije raspolagao igracima kakvim je CSKA imao posle njegovog odlaska! Pa molim vas njemu je tada uzdanica tima bio Gordon sa istrosenim Lengdonom i Holdenom (matorcima) i sta se moglo ocekivati da uradi sa takvim timom?? CSKA je ove sezone imao u timu Krstica,Teodosica i pre svih KIRILENKA i opet nije uspeo da se popne na krov Evrope,prema tome za neuspeh u periodu Vujosevica nije kriv samo on vec i uprava koja mu je na raspolaganje stavila istrosene i limitirane igrace! Da je on u timu imao igrace iz ove sezone prica bi bila bitno drugacija i mislim da je to svima jasno!

ackoniskikartel

pre 11 godina

Mozete da pljujete Duleta i nishta drugo ! Kada Svetislav Pesic odvede bilo koji tim sa Partizanovim budzetom na Final Four Eurolige i od finala ga deli samo jedna lopta,onda se javite ! A ona najvaznija stvar koju treba da nauci navijac bilo kog kluba na svetu,jeste ta da je Partizan u istom kosu sa tim CSKA,sa tim Panatanaikosom,sa tom Barselonom,sa tim Realom iz Madrida ! Jedino shto deli te klubove od Partizana,jestu finansije i nishta vishe ! Ako je vama uspeh da bilo koji malo bolji kosarkas ode iz vaseg malenog kluba u inostranstvo,to je vasha stvar ! Igrati kosarku za KK Partizan je vrhunac karijere ! Privilegija je igrati za taj klub isto kao i za Makabi iz Tel Aviva ! E sad druga je stvar shto je razlika u finansijama ogromna,pa Partizan po tome ne spada u sam krem evropske kosarke ! Ali zato kao ime i kao klub je odavno u kosu sa najacim ekipama starog kontinenta,a vi pricajte i pljujte koliko hocete ! Sve bi dali da ste na nasem mestu,sve ! A zavist i mrznja vam na usi izlazi ! Dule,vodi nas do novog Final Foura da se radujemo zajedno ! Smrt fasizmu,ziveo Partizan !

UrosBg

pre 11 godina

Alal vera za ljude iz Partizana, na ovaj nacin su Duletu odali najvecu pocast. Mnogo sam srecan sto je Dule opet sa nama, i nadam se da ce nastaviti zlatne godine Partizana. Napred crno-beli!!!

http://hoopsuniverse.net

saki

pre 11 godina

Opet oni zvezda pa zvezda,za 5 godina kad vas Covic ne bude hteo necete igrati ni opstinsku ligu,ali Dule mora da se pljulje.Koji je zvezdin trener vodio cska pa makar i 2 dana?

Grobar 1969

pre 11 godina

Necemo nikako uporedjivati Pesica i Duleta. Pesic sa reprezentacijom, Dule sa Partizanom....Svake godine je Partizan prodao po nekog igraca za 500.000 eura dok je Dule bio tu.Napravio je apsolutnu dominaciju sistema u regionu.Da ne zaboravim ...i to sve sa mladim igracima...Postao je strah i trepet za Evropu....toliko o tome....

Goran

pre 11 godina

Dule LEGENDO! Dobro dosao kuci! Cigani sada jos najmanje 11 godina bez titule! Opet ste se ponadali,a?! Sada ce pesic da ode iz fmp-a. Uzmi DULE EVRO TITULU, EVRO TITULU,...

Ernesto

pre 11 godina

Iako ne navijam za Partizan ovo je zaista lepa vest i nadam se da ce sledeca generacija klinaca za par godina pod njegovim vodstvom uspeti da dodje do Evrolige. S druge strane, uz Karija Pesica i Mutu Nikolica nadam se boljitku srpske kosarke , i da konacno budemo imali 2 predstavnika u najjacem evropskom takmicenju.

KODAR78

pre 11 godina

Neograniceno vreme nadajmo se da znaci zauvek,dobro dosao kuci dobri covece
neverujem da postoji grobar koji se nije ovoj vesti obradovao kao malo dete.

PFC

pre 11 godina

"Prosto je, kao što neki ljudi teško spavaju u hotelima" objasnio je Vujošević".

I ko sto je meni moja wc solja najdraza. Trpim, kukam, previjam se al cu da sednem samo na svoju.

Dejan

pre 11 godina

Gani, kukate a Dule jos ni sako nije skinuo!!! Sad se dobro spremite za jesen ruckajte zdravu hranu i vitamine jer kad krenemo da vas kidamo odoste u fuziju sa Radnickim iz KG ili nekim trecim!

Џими

pre 11 godina

Danilovičev Partizan je ovim dokazao da je provincijski tim koji nema alternativu, već mora da zavisi o jednom čoveku, Vujoševiću. Kićanovićev Partizan je bio mnogo ozbiljniji klub, zato je i postao prvak Evrope.
(Onako usput, 26. jun 2012 13:18)

Влада Јовановић је освојио у две године две титуле, два купа, Јадран, пласирао се у топ 16. Партизан овим није показао то што Ви говорите, већ је показао да за овакав клуб ни такав резултат није довољан. А поуздано знам да би некима и куп био довољан да филм сниме о томе. Мада тај клуб више не постоји, тако да не знам зашто сам то написао...

Umem i ja da demagogisem

pre 11 godina

Dule je pisao istoriju evropske košarke. Upisao se u tu istoriju kao jedini trener koji sa CSKA nije uspeo da uđe u TOP 16.
(stanko, 26. jun 2012 16:36)

Pa i Pesic je jedini trener u istoriji Crvene Zvezde Beograd koji nije osvojio nijedan trofej

Let`s play Dooleball

pre 11 godina

Sve sto je rekao je na mestu i ne znam zašto ovi što im vreme nije došlo, u komentarima citiraju našeg maga. Vratio se Dule i malo je nervozan! HO HO HO

pfc forever

pre 11 godina

Nema vise smisla ucestovati sa ovim amaterima u regionu.Predlazem da se ucesnici ABA lige i nase nacionalne lige dogovore ko ce posle razigravanja da dodeli pehar PERI BOZICU.Ustedece i lovu i nerviranja,a nama ce ostaviti vremena da se spremimo za FINAL FOUR i osvajanje EVROLIGE !!!

rade

pre 11 godina

Ma to je OK! To je jedini klub koji moze da istrpi njegovu, metodologiju...Koga jos zanima KK Prtizan???
(Dirty, 26. jun 2012 17:38)

pa tebe cim si ovde

dragan nis

pre 11 godina

Vratio se EL COMANDANTE!Uskoro Pirocanac pali za Dojcland, Covic napusta projekat evropske Zvezde ( koje - prave ili FMP ), ostaje samo Nebojsa Ilic da se i dalje hvata za glavu, jer je kosu pocupao i da place nad sudbinom kletom.Da je sada Raduljica pametan, pa da ostane jos 1 godinu, bio bi medju previh 5 centara u Evropi.Idemo Dule,sa ovom decom moze svasta da se uradi, bar tako ja osecam.Jos kad bi dosao i Novica, bar na godinu...

Pukovac

pre 11 godina

Mozete da ga pljujete, vredjate ili sta vec, ali je cinjenica da nikada niste, niti cete imati trenera koji ce da vam donese toliko trofeja. Mrzite ga zato sto osvaja titule vama ispred nosa u svakoj ligi koju vas klub (koji god bio) moze da igra.

penzija je solucija

pre 11 godina

Povratak trenerskog kralja. Ova vest je dobra za Partizan, ali i za srpsku kosarku u celini. Da imamo vise ovakvih trenera u domacim klubovima, Srbija bi bila najbolja u Evropi. Vujosevic je trenutno bolji trener od Pesica, odnosno puno je uspesniji od Pesica u poslednjih 7-8 godina. Pesic je poslednji trofej osvojio, ako se dobro secam, davno je bilo, 2003.god sa super timom Barselone (Bodiroga, Jasikevicijus, Navaro, Fucka i joS nekoliko sjajnih igraca). S takvim timom bi i Moka Slavnic osvojio EL. Posle Barselone, uglavnom, lose, iako je vodio klubove koji su raspolagali velikim budzetima (Djirona, Dinamo (M). Sve ovo ukazuje da je Pesica, za razliku od Duleta, pregazilo vreme.

vlada

pre 11 godina

Niako mi nije bilo jasno zašto nije uspeo išta da uradi sa CSKA, i onakvom ekipom, sa onakvim pojedincima, ali možda i ima smisla ovo što kaže "ne funkcioniše van partizana"

rade

pre 11 godina

Ne razumem ove što pljuju Duleta. Pa nije im Dule kriv što su njihovi omiljeni timovi obične kršine. :) Jovanović se pokazao koliko je znao (tačnije nije znao). Čovek jednostavno ne ume da pronađe nekog novog Jana Veselog, Bo Mekejleba, Ogista, a kamoli da od trupca Varde napravi igrača. Zato je Dule bio najbolji trener EL iako nikada nije osvojio isti taj kup, a čini mi se da je on jedini takav slučaj. Neko pominje Karija kako će da mu održi lekciju košarke. Svaka čast Kariju na znanju i iskustvu ali on nije uspeo ni Jovanoviću da očita lekciju košarke. Prozivaju Duleta da psuje, a koji trener ne psuje?? Možda Muta Nikolić, Slavnić, pa čak i sam Kari. Pogledajte Željka Obradovića i on psuje, pa čak i Duda Ivković ume da psuje veoma sočno. Ali nikome od njih ne smeta da budu dobri treneri (ne računam prvu dvojicu navedenih). Javljaju se neki razočarani očevi jer im klinci nisu ušli u prvi tim Partizana. Pa šta. Ako ste ljubitelji košarke, upišiter dete u drugi neki klub. U beogradu ima 50 klubova. Ah da, nije isplativo. Zinulo vam d**e za pare i gledate da unovčite deci. Ja koliko se sećam dobro su se prodavali i igrači iz Hemofarma, FMP-a, Crvene Zvezde, Sloge iz Kraljeva, Radničkog iz Kragujevca, Vojvodine... Ako je igrač dobra svugde će se prodati za lep keš ukoliko je krš može samo da tavori u beton ligi. Za talenat i (ne)rad vaše dece nije kriv Dule Vujošević već oni sami. DOBRODOŠAO DULE KUĆI.

djole

pre 11 godina

E gos.Danilovicu,niste se vi dogovarali sa DV jer je on Partizan, a vi ostali ste tu samo da klimate glavama.Crnogorac je to,a u Partizanu je crnogorski lobi izuzeto jak,za razliku od toga da u CG Srbin nemoze biti ni presednik kucnog saveta.
(Misko, 26. jun 2012 17:43)

A sta mesas politiku i nacionalizam u sport? Imamo dovoljno problema i bez takvih gluposti.

kine

pre 11 godina

Vec 40 godina utakmice Partizana i Zvezde ne mogu se nazvati derbijem to su uglavnom bile obicne utakmice sa malo vecim nabojem.Veliki broj pobeda su sa preko dvadeset razlike, a bilo ih je sa trideset do cetrdeset razlike.Od ove godine igramo sa pojacanim Zeleznikom i tradicija se nastavlja u nedogled

alfezi

pre 11 godina

Alex Ferguson evropske košarke, posle dve godine prespavane po hotelima, vratio se svojoj kući... Neka ga služi zdravlje i sreća na privatnom planu, za ostalo se ne brinem. A sad godinu za godinom, korak po korak, do Evro titule!

STEFAN*P.F.C*

pre 11 godina

Dule DOBRO NAM DOSAO,taman kada ti je vec postajalo dosadno u PARTIZANU ti si otisao,uzeo dobru lovu i posle tacno dve godine ti ponovo sedas na klupu PARTIZANA ali ovoga puta si malo drugaciji jer si odmorniji,bogatiji i vracas nam se PUN ali PUN AMBICIJA za NAJ VISE CILjEVE,SRECNO...!!!

Misko

pre 11 godina

Neizmerno me raduje da se Dule vratio, ali nije fer da zbog toga prethodni uspesan trener mora da napusti posao ...

Mislim da se to moze osetiti i pauzama i premisljanju u Duletovom govoru.

Ocekujmo uzbudljivu sezonu :)

Milan

pre 11 godina

jos Novica da mi dodje u Partizan pa da se lepo pokupim odem u kafanu i zakinem do 4 ujutro!!!! :) Ako planira da spasi karijeru doci ce :)

ko zna,zna

pre 11 godina

E to je razlog zasto je Partizan gde jeste! "Na neodredjeno vreme"!? Unistili su nasu kosarku, nas voljeni klub! Sve je 'preko veze', poznanstva... Tako i doticni gospodin! Moj klinac, kome sam prognozirao uspesnu karijeru, zbog ovakvih nije tamo gde mu je mesto! Dete sam bio primoran premestiti u individualni sport. Bavi se kik boksom. Tu zavisi sam od sebe! Uzgred receno, bacio sam sve uspomene na Partizan kada je klinac odbijen... Ovo je potvrda da sam bio u pravu!
(Silvije, 26. jun 2012 16:28)

I ja sam prognozirao da cu ove godine postati milioner ali jbg....ma vazno da si ti nasao pravi sport za tvog talenta.
Dobrodosao kuci Kralju!

Nikola Kani

pre 11 godina

Za gospodu Zvezdase da pogledaju i da izaberu za koji od ova dva kosarkaska kluba navijaju, a Duleta i nas da ostave na miru.

Sve pise u APRu.

http://pretraga2.apr.gov.rs/PretrageSportskihUdruzenja/Home/BusinessData/4832086

http://pretraga2.apr.gov.rs/PretrageSportskihUdruzenja/Home/BusinessData/4832166

Sasa

pre 11 godina

E to je razlog zasto je Partizan gde jeste! "Na neodredjeno vreme"!? Unistili su nasu kosarku, nas voljeni klub! Sve je 'preko veze', poznanstva... Tako i doticni gospodin! Moj klinac, kome sam prognozirao uspesnu karijeru, zbog ovakvih nije tamo gde mu je mesto! Dete sam bio primoran premestiti u individualni sport. Bavi se kik boksom. Tu zavisi sam od sebe! Uzgred receno, bacio sam sve uspomene na Partizan kada je klinac odbijen... Ovo je potvrda da sam bio u pravu!
(Silvije, 26. jun 2012 16:28)

Bitno je da je "po tvom ubedjenju" tvoj klinac bio jako talentovan, da je zbog drugih ljudi "ispisan" iz tog sporta i "upisan" u individualni " sport.Zapitaj se malo covece koja je tvoja "uloga" u svemu tome. Ni Sasa Djordjevic nije uspeo u Zvezdi pa je presao u Partizan , isto kao i D.Dalipagic. U Srbiji postji najmanje jos 3 dobra kluba za razvoj talenata. Ali , oni rade sa talentima a ne sa njihovim ocevima koji lece neke svoje komplekse iz detinjstva.

kljuse

pre 11 godina

Jovanović se mnogo patio, a sa njim je Partizan tako izgledao. Čini mi se da nije uspjevao da izvuče maksimum iz igrača. Opet, nije to bila ekipa kao prije 3 sezone, ali nije bila ni losa. Vjerujem da će to pod Vujoševićem da izgleda mnogo bolje...

republika

pre 11 godina

(Цео текст на сајту "Фонд Слободан Јованови, 26. jun 2012 15:29)

Šta je pisac hteo da kaže?

kkjkkkk

pre 11 godina

Pa i Pesic je jedini trener u istoriji Crvene Zvezde Beograd koji nije osvojio nijedan trofej
(Umem i ja da demagogisem, 26. jun 2012 21:14)
Ipak je on prvi u njihovoj istoeriji!!!

Volim ga ko" oka dva

pre 11 godina

Danas je dogovoren scenario za nastavak serijala, "Gospodar prstenova" 12. deo ... Premijera se ocekuje u Maju sledece godine