Tenis 67

Nedelja, 10.06.2012.

20:59

Srđan Đoković: Rafi pomažu iz boksa

Otac Novaka Đokovića Srđan razgovarao je u Parizu sa italijanskim novinarom posle prekida finalnog meča Rolan Garosa zbog kiše.

Srðan Ðokoviæ: Rafi pomažu iz boksa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

Katarina

pre 11 godina

Ponasanje porodice Djokovic, posebno oca Srdjana, je adekvatno onome gde su ziveli i kako su ziveli. Tesko je kada kultura ne sustize novac koji je novak zaradio. Na zapadu bi to rekli: ne razlikuje shardone od stolnog vina.

Bojan

pre 11 godina

(Ivan, 11. jun 2012 22:17)
pravilo mozda jeste glupo, ali ako se ne sme konsultovati sa boksom onda ne sme niko, pa ni Nadal. Ako sme, onda smeju svi. Slicno je i sa pravilom da moras servirati za 20 sekundi, koje Nadal redovno krsi u nadi da ce poremetiti koncentraciju protivnika.
zasto znace time-outi i konsultacije sa trenerom recimo u kosarci. Ti kosarkasi vec znaju sve akcije koje se mogu odigrati, ali opet nekad im je potrebno da neko sa strane ukaze na slabosti suprotnog tima i postavke u buducnosti.
Isto je i u tenisu. A konsultacije osim same igre mogu da uticu i na mentalnu igru i ukazivanjem na nacine razbijanja ritma protivnika (videti Grabrijelu Sabatini protiv Stefi Graf).
Znaci bitno je da pravila budu ista za sve.

Ivan

pre 11 godina

Neznam puno o Novakovom ocu, ali što se tiče tog pravila u tenisu da se za vrijeme meča ne smiju davati nikakvi savjeti od strane trenera, mislim da je to jedno od najglupljih pravila. Pazi samo...Jedan od najboljih igrača svih vremena, kao što je recimo Nadal (ili Đoković), ne može sam procijeniti što bi bilo dobro da odigra ili što da proba promijeniti u svojoj igri protiv nekoga protiv kog igra 2 ili 3 sata u tom meču i protiv koga je već odigrao desetak mečeva. Teško mi je povjerovati da će za pobjedu nekoga tko ima tenis u malome prstu biti presudan neki savjet tipa "probaj mu možda malo više na bekhend"...

Amerikanac

pre 11 godina

Ljudi moji, da ovaj covek nije ovakav tvrdoglav i naopak kakav jeste, nista ne bi bilo od Novaka. Novak duguje svoj uspeh svojim roditeljima. Tenis nije kao fudbal ili kosarka. Tenis zahteva velika odricanja, ulaganja, investiciju novca i vremena od strane roditelja, a sansa je i pored svega toga da neko uspe do Novakovog nivoa 1:1000.

Zato respect za Srdjana. Kakav god da je, dao nam je Noleta.

Da, da....

pre 11 godina

Kaže naš narod "Ne trči pred rudu".

Ako ne kao najveći teniser svih vremena, Novak će svakako ostati upamćen kao zasad jedini koji je dvostrukom servis greškom izgubio ne samo grend slem već i priliku da osvoji četiri zaredom, a možda i zlatni slem, ko zna...

Struka

pre 11 godina

Nije rekao Srdjan da je Novak najbolji teniser svih vremena, ne cuje se to na snimku, ali nema potrebe da stvara tenzije izmedju njih dvojice sa ovakvim izjavama, jer su dobri drugari.

Lidija

pre 11 godina

Izjavu Srdjana sam odslusala i nisam cula da je rekao da je Novak najbolji Teniser svih vremena.Nema potrebe pripisivati mu ono sto nije rekao.

Nena

pre 11 godina

Nema potrebe da na ovaj nacin Srdjan Djokovic stvara losu atmosferu izmedju Rafe i Noleta,kad su vec njih dvojica uvek korektni jedan prema drugom

Simerijanac Anarhista

pre 11 godina

ma nije nego, zamisli smeta mu sto trener govori nadala kako da igra. i ja sam primetion da svaki put pre nego sto udari lopticu pogleda u trenera i saceka. a cuo sam i da mu smeta trava na terenu.

Reket

pre 11 godina

Srdjan je u pravu i da Nole ne osvoji vise ni jedan GS najbolji je u istoriji. Srbin bre. A cujem, kada Nole ostavi tenis taj sport se ukida. Ne vredi vise da se igra. Besmisleno.

Зоки

pre 11 godina

Изјава да је Новак најбољи тенисер свих времена је помало брзоплета. Са друге стране, данашњи тенисери би хладно прегазили легенде овог спорта од пре нпр. 20 година.

fedboy

pre 11 godina

rekao i ponovicu svako ko smatra da je novak najbolji svih vremena nema blage veze sa belim sportom ps djokovicu svaka cast za dosadasnji uspeh nadam se i voleo bih da u vremenu koje je pred njim zaista (realno) bude najbolji svih vremena a srki je malo pozurio neka stane malo na zemlju ili mozda ja gresim pa bi trebalo djokovica za predsenika UN a

Sale

pre 11 godina

Čitam komentare ovih naših domaćih EU-ropejaca i smejem se. Pa po vama gospodo jedina mana Noletu je to što je srbin. Al' možete samo da nas mrzite. VAMOS NOLEEEEE!!!!

me ni se cini da...

pre 11 godina

Novak lici vise na majku (sportski gradjen, odmeren, kulturan, govori bar par jezika) nego na oca a ovaj ne moze to da podnese pa se uvek gura u prvi plan.

gghgh

pre 11 godina

Sta skroman???Sin mu zaradjuje milione dolara, a on prihvatio da bude predsednik tss-a da neko drugi ciji je sin prosecan covek ostane bez posla...Pa mi sad pricajte da je skroman.

Mirko

pre 11 godina

Pa šta ako je rekao? Bio je tamo,čuo - jel' nešto slagao?
Uostalom i treba da kaže ako je tako. To što se nekom ne sviđa ili misli da nije po nekim "pravilima", može da se priseti kol'ko je puta Toni Nadal komentarisao Novaka i sve vezano za njega - jel' to sve u redu? Pa eto, to je to..

yoran

pre 11 godina

šmajseru ako hoćes da pomognes noletu idi šetaj po jelisejskim poljima i obavezno pilulu da drmneš . a mogao bi i neku jahticu da pogledaš to će te sigurno smiriti dok mi odgledamo meč.

Ivan M

pre 11 godina

Da parafraziram Zaka Siraka: Srdjane, kao i tokom DS-ove konvencije pre koj dan, propustio si divnu priliku da cutis. Pusti sina da prica i igra, a ti lepo oladi.

Fedor

pre 11 godina

Zbog Novaka zelim da osvoji ovaj Grand Slam jer je ne samo dobar teniser nego se milion puta pokazalo i dobar covek.Kao u ostalom i danas u mecu sa Nadalom.Samo jos kad bi Srdjan Djokovic cutao!

Tvrtko

pre 11 godina

Interesantno kako se sporazumevaju dva čoveka od kojih ni jedan ne zna engleski, niti jezik onog drugoga. Pola stvari mu je Italijan ubacivao u usta, a on vikao: "Yes, Yes". Jeste malo nediplomatski i jeste d aće mu zapadni mediji opet premeravati svaku reč (od kojih on neke nije ni izgovorio), ali čovek tako misli i veruje u svog sina, za razliku od miliona drugih, koji ne vole svoju decu i ne ponose sa njima, šta god uradili.

danijel

pre 11 godina

Nije sve u parama. Daj da te citav svet zavoli tvoj sin jeste trenutno najbolji, ali nokome nije briga jet niti dobija niti gubi stime na kraj krajeva. Sa par mali gestova zavolece te publika. U sportu i u svemu najbitnije da budes skroman kad si velik. Nole se dosta popravio.. ali otac brate ne mogu ga podnositi.

danijel

pre 11 godina

Pih kakva je izjava ima tek 5 GS turnira a najbolji svih vremena, to ne volim kad su takvi ljudi. Ne mogu da vjerujem. kad bi to federerov otac govorio. Ako se za koga govori da je najbolji svih vremena onda je to Roger Federer. A i sam nadal ima 2 puta vise i gs i mastera.

bolestan, ambiciozan, sujetan

pre 11 godina

Ne treba ovo Noletu, da mu bolesno ambiciozni i sujetni otac mrlja besprekornu sportsku karijeru. Valjda ce mu i sam posle ovoga reci da zacepi, da ga ne blamira i da se drzi svojih picerija i restorana. Nole sada moze i sam.
(Petar Pecikoza, 10. jun 2012 21:15)

Sta reci, posle ovakvog komentara. Srdjan je bolesno ambiciozan? Pa njegov sin je i zvanicno proglasen za najboljeg sportistu planete. Vi ste gospodine svojim komentarom pokazali koliko ste neumereni i po pitanju ocene drugih, sta li bi bilo da ocenjujete sopstveno dete, od kojeg nema niko bolji u svetu sporta. Pre bi se reklo da su epiteti kojim ste pocastili Srdjana prikladniji vasoj licnosti. Zato Srdjane, svaka vam cast, vama i vasoj porodici, vrlo ste umereni i odmereni u odnosu na cinjenicu kakvu decu imate.

alek

pre 11 godina

Sta reci citajuci dobar deo ovih komentara. Srbi prvi put od kako postoje kao narod imaju jednog svog pripadnika za koga zna bar trecina planete. DVE MILIJADE LJUDI, EJJJJ. Skida mu kapu veliki Mekinro, Mat Vilander kaze da ce za njega Novak biti najveci svih vremena pobedi li sutra, a ovde mi zameramo jednom ocu sto je ponosan na svoje dete i sto se ne stidi da to kaze. SRAM NAS BILO ZEMLJACI.

zorica

pre 11 godina

Postovani gospodine vi ste otac i bilo bi lepo da mozete da razumete da vase dete nije samo vase ,mi smo njegovi navijaci i samim tim on je deo nas i mi deo njega,vi ste finansijski istrajali na putu do njegovog uspeha a on vam to vraca i vratio sto sigurno niste ni sanjali,...rec treba da ima tezinu a u vasoj glavi vrednost i moc je samo u parama,mislim da samo odmazete vasem sinu i neznam kako se moze zastiti od vas jer vi ga blamirate ...cak i kada nista ne kazete!

Sasa Bijeljina

pre 11 godina

On mu tata,cale,matori i bar on ima pravo da za svoje dijete govori u superlativu. Zanima me sta bi rekli ovi sto kritikuju starog Djokovica da su na njegovom mjestu.

Ferdinand

pre 11 godina

U redu je da tatko bude ponosan na uspeha svog sina ali ne bi mu skodilo da bude i objektivan. Novak sada jeste broj 1 ali nije ni blizu toga da je najbolji tnisar svih vremena.

Serdjo

pre 11 godina

Mislite vi sta hocete, ali Srdjan je u pravu kao i mnogo puta do sada. Ako on kaze da ce Nole sutra pobediti, znajte da ce tako i biti. Niko vise od njega ne veruje u Noleta. Zbog vas sam ponosan sto sam Srbin!

Link: http://www.youtube.com/watch?v=zc3psQCvTos

Nole je vec sada najbolji teniser u istoriji tenisa. Ovako igrati je prosto neverovatno i imam utisak da se euforija oko svakog duela izmedju Novaka i Nadala identicna kao neka da kada su boksovali Muhamed Ali (Kasijus Klej) i Frejzer!

Nole sutra podize pehar! Zivi bili pa videli!

Petar Pecikoza

pre 11 godina

Ne treba ovo Noletu, da mu bolesno ambiciozni i sujetni otac mrlja besprekornu sportsku karijeru. Valjda ce mu i sam posle ovoga reci da zacepi, da ga ne blamira i da se drzi svojih picerija i restorana. Nole sada moze i sam.

Иван-Ниш

pre 11 godina

Надам се само да Срђан неће више да даје изјаве јер само одмаже Новаку. Најгоре је што то не схвата.

bv

pre 11 godina

Tvoj sin najbolji igrac svih vremena? Smesno!! Jedno je voleti i podrzavati sina u svakoj mogucoj situaciji ali je drugo posmatrati ga nerealno u odnosu na druge. Bez obzira na kolicinu para na Vas racunu barem malo skromnosti ne bi Vam skodilo.

necans

pre 11 godina

Eh,Srki,pretera ga ti sa tim najboljim svih vremena.Da se ne lazemo,ma kolko je ovo visi nivo tenisa od ovih predhodnih,5 grendslemova naspram Samprasovih 14,Agasijevih 8,11 Lejverovih,16 Federerovih...Ne moze bas da se kaze najbolji svih vremena.Sacekaj jos malo,pa se onda time hvali.

Bojana

pre 11 godina

''Srđan Đoković smatra da Novak ima dobre šanse da pobedi u ponedeljak. Đoković je dodao i da je njegov sin najbolji teniser na svetu svih vremena, kao i da će teniski turnir "Srbija open" biti organizovan i sledeće godine.''

pa dobro, otac mu je, pa mu je ovakva nebuloza oprostena :)

Vlado_Swe

pre 11 godina

Tako je Srdjane, Nole je najbolji svih vremena i dobit ce sutra. Dosao je do pozicije broj jedan u vremenu u kojem su dvojica najtrofejnijih tenisera jos aktivna i u punoj snazi. Oboicu ih je dobijao, dobija i dobijat ce u velikim finalima. Nivo igre je prvenstveno zahvaljujuci Noletu drasticno porastao. Nole je fenomenalan, bilo vam krivo ili pravo, on je jednostavno jedan nevjerovatan sampion. Pokazao je to puno puta do sada a pokazat ce i sutra. Zivi bili pa vidjeli.

riječanin

pre 11 godina

sjajna ste familija i ponos srba a vama svaka čast što ste nam dali ovakvog velikana a još dvojica dolaze VEEELIKOOOOO HVALAAAAAAAAAAAAAA

Sladja

pre 11 godina

Tacno je da sve vreme dobacuju i govore Nadalu kako da menja taktiku i koji sad udarac da iskoristi.Rafi se sve tolerise i to i ono nenormalno cekanje da najzad servira.Ko zna koliko bi puta opomenuli Novaka da se Vajda mesao u igru.Nadal me razocarao zbog mnogo stvari i nema ovde dovoljno mesta da ih nabrojim.I da dodam-stidim se svih mojih sunarodnika koji su u stanju da pljuju najboljeg ambasadora kojeg imamo.Nisam neki fan tenisa ,ali postujem to sto se Novak u svakoj prilici trudi da spomene svoju zemlju iako realno ne mora.U ovako istorijsko vaznom trenutku kad su svi mediji na Roland Garosu ,a pored Novakovog imena pise SRB,ja moram da budem uz Srbina.Vi koji to niste nemojte bar ovde da nas brukate i to pisete nego zadrzite to za sebe.

tata

pre 11 godina

I lično sam roditelj troje dece, i znam da ako hoćeš nešto od deteta ta napraviš i od blata današnjeg vremena da ga zaštitiš, moraš ako treba i da se uprljaš, a ne da se trudiš da budeš većini simpatičan ... Takav je i Srdjan, takav je i Toni ...

Sladja

pre 11 godina

Tacno je da sve vreme dobacuju i govore Nadalu kako da menja taktiku i koji sad udarac da iskoristi.Rafi se sve tolerise i to i ono nenormalno cekanje da najzad servira.Ko zna koliko bi puta opomenuli Novaka da se Vajda mesao u igru.Nadal me razocarao zbog mnogo stvari i nema ovde dovoljno mesta da ih nabrojim.I da dodam-stidim se svih mojih sunarodnika koji su u stanju da pljuju najboljeg ambasadora kojeg imamo.Nisam neki fan tenisa ,ali postujem to sto se Novak u svakoj prilici trudi da spomene svoju zemlju iako realno ne mora.U ovako istorijsko vaznom trenutku kad su svi mediji na Roland Garosu ,a pored Novakovog imena pise SRB,ja moram da budem uz Srbina.Vi koji to niste nemojte bar ovde da nas brukate i to pisete nego zadrzite to za sebe.

Petar Pecikoza

pre 11 godina

Ne treba ovo Noletu, da mu bolesno ambiciozni i sujetni otac mrlja besprekornu sportsku karijeru. Valjda ce mu i sam posle ovoga reci da zacepi, da ga ne blamira i da se drzi svojih picerija i restorana. Nole sada moze i sam.

Serdjo

pre 11 godina

Mislite vi sta hocete, ali Srdjan je u pravu kao i mnogo puta do sada. Ako on kaze da ce Nole sutra pobediti, znajte da ce tako i biti. Niko vise od njega ne veruje u Noleta. Zbog vas sam ponosan sto sam Srbin!

Link: http://www.youtube.com/watch?v=zc3psQCvTos

Nole je vec sada najbolji teniser u istoriji tenisa. Ovako igrati je prosto neverovatno i imam utisak da se euforija oko svakog duela izmedju Novaka i Nadala identicna kao neka da kada su boksovali Muhamed Ali (Kasijus Klej) i Frejzer!

Nole sutra podize pehar! Zivi bili pa videli!

tata

pre 11 godina

I lično sam roditelj troje dece, i znam da ako hoćeš nešto od deteta ta napraviš i od blata današnjeg vremena da ga zaštitiš, moraš ako treba i da se uprljaš, a ne da se trudiš da budeš većini simpatičan ... Takav je i Srdjan, takav je i Toni ...

Иван-Ниш

pre 11 godina

Надам се само да Срђан неће више да даје изјаве јер само одмаже Новаку. Најгоре је што то не схвата.

necans

pre 11 godina

Eh,Srki,pretera ga ti sa tim najboljim svih vremena.Da se ne lazemo,ma kolko je ovo visi nivo tenisa od ovih predhodnih,5 grendslemova naspram Samprasovih 14,Agasijevih 8,11 Lejverovih,16 Federerovih...Ne moze bas da se kaze najbolji svih vremena.Sacekaj jos malo,pa se onda time hvali.

Vlado_Swe

pre 11 godina

Tako je Srdjane, Nole je najbolji svih vremena i dobit ce sutra. Dosao je do pozicije broj jedan u vremenu u kojem su dvojica najtrofejnijih tenisera jos aktivna i u punoj snazi. Oboicu ih je dobijao, dobija i dobijat ce u velikim finalima. Nivo igre je prvenstveno zahvaljujuci Noletu drasticno porastao. Nole je fenomenalan, bilo vam krivo ili pravo, on je jednostavno jedan nevjerovatan sampion. Pokazao je to puno puta do sada a pokazat ce i sutra. Zivi bili pa vidjeli.

riječanin

pre 11 godina

sjajna ste familija i ponos srba a vama svaka čast što ste nam dali ovakvog velikana a još dvojica dolaze VEEELIKOOOOO HVALAAAAAAAAAAAAAA

Fedor

pre 11 godina

Zbog Novaka zelim da osvoji ovaj Grand Slam jer je ne samo dobar teniser nego se milion puta pokazalo i dobar covek.Kao u ostalom i danas u mecu sa Nadalom.Samo jos kad bi Srdjan Djokovic cutao!

Bojana

pre 11 godina

''Srđan Đoković smatra da Novak ima dobre šanse da pobedi u ponedeljak. Đoković je dodao i da je njegov sin najbolji teniser na svetu svih vremena, kao i da će teniski turnir "Srbija open" biti organizovan i sledeće godine.''

pa dobro, otac mu je, pa mu je ovakva nebuloza oprostena :)

alek

pre 11 godina

Sta reci citajuci dobar deo ovih komentara. Srbi prvi put od kako postoje kao narod imaju jednog svog pripadnika za koga zna bar trecina planete. DVE MILIJADE LJUDI, EJJJJ. Skida mu kapu veliki Mekinro, Mat Vilander kaze da ce za njega Novak biti najveci svih vremena pobedi li sutra, a ovde mi zameramo jednom ocu sto je ponosan na svoje dete i sto se ne stidi da to kaze. SRAM NAS BILO ZEMLJACI.

bv

pre 11 godina

Tvoj sin najbolji igrac svih vremena? Smesno!! Jedno je voleti i podrzavati sina u svakoj mogucoj situaciji ali je drugo posmatrati ga nerealno u odnosu na druge. Bez obzira na kolicinu para na Vas racunu barem malo skromnosti ne bi Vam skodilo.

bolestan, ambiciozan, sujetan

pre 11 godina

Ne treba ovo Noletu, da mu bolesno ambiciozni i sujetni otac mrlja besprekornu sportsku karijeru. Valjda ce mu i sam posle ovoga reci da zacepi, da ga ne blamira i da se drzi svojih picerija i restorana. Nole sada moze i sam.
(Petar Pecikoza, 10. jun 2012 21:15)

Sta reci, posle ovakvog komentara. Srdjan je bolesno ambiciozan? Pa njegov sin je i zvanicno proglasen za najboljeg sportistu planete. Vi ste gospodine svojim komentarom pokazali koliko ste neumereni i po pitanju ocene drugih, sta li bi bilo da ocenjujete sopstveno dete, od kojeg nema niko bolji u svetu sporta. Pre bi se reklo da su epiteti kojim ste pocastili Srdjana prikladniji vasoj licnosti. Zato Srdjane, svaka vam cast, vama i vasoj porodici, vrlo ste umereni i odmereni u odnosu na cinjenicu kakvu decu imate.

Ivan M

pre 11 godina

Da parafraziram Zaka Siraka: Srdjane, kao i tokom DS-ove konvencije pre koj dan, propustio si divnu priliku da cutis. Pusti sina da prica i igra, a ti lepo oladi.

Ferdinand

pre 11 godina

U redu je da tatko bude ponosan na uspeha svog sina ali ne bi mu skodilo da bude i objektivan. Novak sada jeste broj 1 ali nije ni blizu toga da je najbolji tnisar svih vremena.

danijel

pre 11 godina

Pih kakva je izjava ima tek 5 GS turnira a najbolji svih vremena, to ne volim kad su takvi ljudi. Ne mogu da vjerujem. kad bi to federerov otac govorio. Ako se za koga govori da je najbolji svih vremena onda je to Roger Federer. A i sam nadal ima 2 puta vise i gs i mastera.

Tvrtko

pre 11 godina

Interesantno kako se sporazumevaju dva čoveka od kojih ni jedan ne zna engleski, niti jezik onog drugoga. Pola stvari mu je Italijan ubacivao u usta, a on vikao: "Yes, Yes". Jeste malo nediplomatski i jeste d aće mu zapadni mediji opet premeravati svaku reč (od kojih on neke nije ni izgovorio), ali čovek tako misli i veruje u svog sina, za razliku od miliona drugih, koji ne vole svoju decu i ne ponose sa njima, šta god uradili.

me ni se cini da...

pre 11 godina

Novak lici vise na majku (sportski gradjen, odmeren, kulturan, govori bar par jezika) nego na oca a ovaj ne moze to da podnese pa se uvek gura u prvi plan.

gghgh

pre 11 godina

Sta skroman???Sin mu zaradjuje milione dolara, a on prihvatio da bude predsednik tss-a da neko drugi ciji je sin prosecan covek ostane bez posla...Pa mi sad pricajte da je skroman.

danijel

pre 11 godina

Nije sve u parama. Daj da te citav svet zavoli tvoj sin jeste trenutno najbolji, ali nokome nije briga jet niti dobija niti gubi stime na kraj krajeva. Sa par mali gestova zavolece te publika. U sportu i u svemu najbitnije da budes skroman kad si velik. Nole se dosta popravio.. ali otac brate ne mogu ga podnositi.

yoran

pre 11 godina

šmajseru ako hoćes da pomognes noletu idi šetaj po jelisejskim poljima i obavezno pilulu da drmneš . a mogao bi i neku jahticu da pogledaš to će te sigurno smiriti dok mi odgledamo meč.

zorica

pre 11 godina

Postovani gospodine vi ste otac i bilo bi lepo da mozete da razumete da vase dete nije samo vase ,mi smo njegovi navijaci i samim tim on je deo nas i mi deo njega,vi ste finansijski istrajali na putu do njegovog uspeha a on vam to vraca i vratio sto sigurno niste ni sanjali,...rec treba da ima tezinu a u vasoj glavi vrednost i moc je samo u parama,mislim da samo odmazete vasem sinu i neznam kako se moze zastiti od vas jer vi ga blamirate ...cak i kada nista ne kazete!

Sasa Bijeljina

pre 11 godina

On mu tata,cale,matori i bar on ima pravo da za svoje dijete govori u superlativu. Zanima me sta bi rekli ovi sto kritikuju starog Djokovica da su na njegovom mjestu.

Nena

pre 11 godina

Nema potrebe da na ovaj nacin Srdjan Djokovic stvara losu atmosferu izmedju Rafe i Noleta,kad su vec njih dvojica uvek korektni jedan prema drugom

Mirko

pre 11 godina

Pa šta ako je rekao? Bio je tamo,čuo - jel' nešto slagao?
Uostalom i treba da kaže ako je tako. To što se nekom ne sviđa ili misli da nije po nekim "pravilima", može da se priseti kol'ko je puta Toni Nadal komentarisao Novaka i sve vezano za njega - jel' to sve u redu? Pa eto, to je to..

fedboy

pre 11 godina

rekao i ponovicu svako ko smatra da je novak najbolji svih vremena nema blage veze sa belim sportom ps djokovicu svaka cast za dosadasnji uspeh nadam se i voleo bih da u vremenu koje je pred njim zaista (realno) bude najbolji svih vremena a srki je malo pozurio neka stane malo na zemlju ili mozda ja gresim pa bi trebalo djokovica za predsenika UN a

Sale

pre 11 godina

Čitam komentare ovih naših domaćih EU-ropejaca i smejem se. Pa po vama gospodo jedina mana Noletu je to što je srbin. Al' možete samo da nas mrzite. VAMOS NOLEEEEE!!!!

Зоки

pre 11 godina

Изјава да је Новак најбољи тенисер свих времена је помало брзоплета. Са друге стране, данашњи тенисери би хладно прегазили легенде овог спорта од пре нпр. 20 година.

Lidija

pre 11 godina

Izjavu Srdjana sam odslusala i nisam cula da je rekao da je Novak najbolji Teniser svih vremena.Nema potrebe pripisivati mu ono sto nije rekao.

Struka

pre 11 godina

Nije rekao Srdjan da je Novak najbolji teniser svih vremena, ne cuje se to na snimku, ali nema potrebe da stvara tenzije izmedju njih dvojice sa ovakvim izjavama, jer su dobri drugari.

Simerijanac Anarhista

pre 11 godina

ma nije nego, zamisli smeta mu sto trener govori nadala kako da igra. i ja sam primetion da svaki put pre nego sto udari lopticu pogleda u trenera i saceka. a cuo sam i da mu smeta trava na terenu.

Amerikanac

pre 11 godina

Ljudi moji, da ovaj covek nije ovakav tvrdoglav i naopak kakav jeste, nista ne bi bilo od Novaka. Novak duguje svoj uspeh svojim roditeljima. Tenis nije kao fudbal ili kosarka. Tenis zahteva velika odricanja, ulaganja, investiciju novca i vremena od strane roditelja, a sansa je i pored svega toga da neko uspe do Novakovog nivoa 1:1000.

Zato respect za Srdjana. Kakav god da je, dao nam je Noleta.

Reket

pre 11 godina

Srdjan je u pravu i da Nole ne osvoji vise ni jedan GS najbolji je u istoriji. Srbin bre. A cujem, kada Nole ostavi tenis taj sport se ukida. Ne vredi vise da se igra. Besmisleno.

Da, da....

pre 11 godina

Kaže naš narod "Ne trči pred rudu".

Ako ne kao najveći teniser svih vremena, Novak će svakako ostati upamćen kao zasad jedini koji je dvostrukom servis greškom izgubio ne samo grend slem već i priliku da osvoji četiri zaredom, a možda i zlatni slem, ko zna...

Katarina

pre 11 godina

Ponasanje porodice Djokovic, posebno oca Srdjana, je adekvatno onome gde su ziveli i kako su ziveli. Tesko je kada kultura ne sustize novac koji je novak zaradio. Na zapadu bi to rekli: ne razlikuje shardone od stolnog vina.

Ivan

pre 11 godina

Neznam puno o Novakovom ocu, ali što se tiče tog pravila u tenisu da se za vrijeme meča ne smiju davati nikakvi savjeti od strane trenera, mislim da je to jedno od najglupljih pravila. Pazi samo...Jedan od najboljih igrača svih vremena, kao što je recimo Nadal (ili Đoković), ne može sam procijeniti što bi bilo dobro da odigra ili što da proba promijeniti u svojoj igri protiv nekoga protiv kog igra 2 ili 3 sata u tom meču i protiv koga je već odigrao desetak mečeva. Teško mi je povjerovati da će za pobjedu nekoga tko ima tenis u malome prstu biti presudan neki savjet tipa "probaj mu možda malo više na bekhend"...

Bojan

pre 11 godina

(Ivan, 11. jun 2012 22:17)
pravilo mozda jeste glupo, ali ako se ne sme konsultovati sa boksom onda ne sme niko, pa ni Nadal. Ako sme, onda smeju svi. Slicno je i sa pravilom da moras servirati za 20 sekundi, koje Nadal redovno krsi u nadi da ce poremetiti koncentraciju protivnika.
zasto znace time-outi i konsultacije sa trenerom recimo u kosarci. Ti kosarkasi vec znaju sve akcije koje se mogu odigrati, ali opet nekad im je potrebno da neko sa strane ukaze na slabosti suprotnog tima i postavke u buducnosti.
Isto je i u tenisu. A konsultacije osim same igre mogu da uticu i na mentalnu igru i ukazivanjem na nacine razbijanja ritma protivnika (videti Grabrijelu Sabatini protiv Stefi Graf).
Znaci bitno je da pravila budu ista za sve.

bv

pre 11 godina

Tvoj sin najbolji igrac svih vremena? Smesno!! Jedno je voleti i podrzavati sina u svakoj mogucoj situaciji ali je drugo posmatrati ga nerealno u odnosu na druge. Bez obzira na kolicinu para na Vas racunu barem malo skromnosti ne bi Vam skodilo.

Bojana

pre 11 godina

''Srđan Đoković smatra da Novak ima dobre šanse da pobedi u ponedeljak. Đoković je dodao i da je njegov sin najbolji teniser na svetu svih vremena, kao i da će teniski turnir "Srbija open" biti organizovan i sledeće godine.''

pa dobro, otac mu je, pa mu je ovakva nebuloza oprostena :)

Petar Pecikoza

pre 11 godina

Ne treba ovo Noletu, da mu bolesno ambiciozni i sujetni otac mrlja besprekornu sportsku karijeru. Valjda ce mu i sam posle ovoga reci da zacepi, da ga ne blamira i da se drzi svojih picerija i restorana. Nole sada moze i sam.

Serdjo

pre 11 godina

Mislite vi sta hocete, ali Srdjan je u pravu kao i mnogo puta do sada. Ako on kaze da ce Nole sutra pobediti, znajte da ce tako i biti. Niko vise od njega ne veruje u Noleta. Zbog vas sam ponosan sto sam Srbin!

Link: http://www.youtube.com/watch?v=zc3psQCvTos

Nole je vec sada najbolji teniser u istoriji tenisa. Ovako igrati je prosto neverovatno i imam utisak da se euforija oko svakog duela izmedju Novaka i Nadala identicna kao neka da kada su boksovali Muhamed Ali (Kasijus Klej) i Frejzer!

Nole sutra podize pehar! Zivi bili pa videli!

Sladja

pre 11 godina

Tacno je da sve vreme dobacuju i govore Nadalu kako da menja taktiku i koji sad udarac da iskoristi.Rafi se sve tolerise i to i ono nenormalno cekanje da najzad servira.Ko zna koliko bi puta opomenuli Novaka da se Vajda mesao u igru.Nadal me razocarao zbog mnogo stvari i nema ovde dovoljno mesta da ih nabrojim.I da dodam-stidim se svih mojih sunarodnika koji su u stanju da pljuju najboljeg ambasadora kojeg imamo.Nisam neki fan tenisa ,ali postujem to sto se Novak u svakoj prilici trudi da spomene svoju zemlju iako realno ne mora.U ovako istorijsko vaznom trenutku kad su svi mediji na Roland Garosu ,a pored Novakovog imena pise SRB,ja moram da budem uz Srbina.Vi koji to niste nemojte bar ovde da nas brukate i to pisete nego zadrzite to za sebe.

riječanin

pre 11 godina

sjajna ste familija i ponos srba a vama svaka čast što ste nam dali ovakvog velikana a još dvojica dolaze VEEELIKOOOOO HVALAAAAAAAAAAAAAA

bolestan, ambiciozan, sujetan

pre 11 godina

Ne treba ovo Noletu, da mu bolesno ambiciozni i sujetni otac mrlja besprekornu sportsku karijeru. Valjda ce mu i sam posle ovoga reci da zacepi, da ga ne blamira i da se drzi svojih picerija i restorana. Nole sada moze i sam.
(Petar Pecikoza, 10. jun 2012 21:15)

Sta reci, posle ovakvog komentara. Srdjan je bolesno ambiciozan? Pa njegov sin je i zvanicno proglasen za najboljeg sportistu planete. Vi ste gospodine svojim komentarom pokazali koliko ste neumereni i po pitanju ocene drugih, sta li bi bilo da ocenjujete sopstveno dete, od kojeg nema niko bolji u svetu sporta. Pre bi se reklo da su epiteti kojim ste pocastili Srdjana prikladniji vasoj licnosti. Zato Srdjane, svaka vam cast, vama i vasoj porodici, vrlo ste umereni i odmereni u odnosu na cinjenicu kakvu decu imate.

danijel

pre 11 godina

Pih kakva je izjava ima tek 5 GS turnira a najbolji svih vremena, to ne volim kad su takvi ljudi. Ne mogu da vjerujem. kad bi to federerov otac govorio. Ako se za koga govori da je najbolji svih vremena onda je to Roger Federer. A i sam nadal ima 2 puta vise i gs i mastera.

Vlado_Swe

pre 11 godina

Tako je Srdjane, Nole je najbolji svih vremena i dobit ce sutra. Dosao je do pozicije broj jedan u vremenu u kojem su dvojica najtrofejnijih tenisera jos aktivna i u punoj snazi. Oboicu ih je dobijao, dobija i dobijat ce u velikim finalima. Nivo igre je prvenstveno zahvaljujuci Noletu drasticno porastao. Nole je fenomenalan, bilo vam krivo ili pravo, on je jednostavno jedan nevjerovatan sampion. Pokazao je to puno puta do sada a pokazat ce i sutra. Zivi bili pa vidjeli.

alek

pre 11 godina

Sta reci citajuci dobar deo ovih komentara. Srbi prvi put od kako postoje kao narod imaju jednog svog pripadnika za koga zna bar trecina planete. DVE MILIJADE LJUDI, EJJJJ. Skida mu kapu veliki Mekinro, Mat Vilander kaze da ce za njega Novak biti najveci svih vremena pobedi li sutra, a ovde mi zameramo jednom ocu sto je ponosan na svoje dete i sto se ne stidi da to kaze. SRAM NAS BILO ZEMLJACI.

zorica

pre 11 godina

Postovani gospodine vi ste otac i bilo bi lepo da mozete da razumete da vase dete nije samo vase ,mi smo njegovi navijaci i samim tim on je deo nas i mi deo njega,vi ste finansijski istrajali na putu do njegovog uspeha a on vam to vraca i vratio sto sigurno niste ni sanjali,...rec treba da ima tezinu a u vasoj glavi vrednost i moc je samo u parama,mislim da samo odmazete vasem sinu i neznam kako se moze zastiti od vas jer vi ga blamirate ...cak i kada nista ne kazete!

Иван-Ниш

pre 11 godina

Надам се само да Срђан неће више да даје изјаве јер само одмаже Новаку. Најгоре је што то не схвата.

danijel

pre 11 godina

Nije sve u parama. Daj da te citav svet zavoli tvoj sin jeste trenutno najbolji, ali nokome nije briga jet niti dobija niti gubi stime na kraj krajeva. Sa par mali gestova zavolece te publika. U sportu i u svemu najbitnije da budes skroman kad si velik. Nole se dosta popravio.. ali otac brate ne mogu ga podnositi.

tata

pre 11 godina

I lično sam roditelj troje dece, i znam da ako hoćeš nešto od deteta ta napraviš i od blata današnjeg vremena da ga zaštitiš, moraš ako treba i da se uprljaš, a ne da se trudiš da budeš većini simpatičan ... Takav je i Srdjan, takav je i Toni ...

Ferdinand

pre 11 godina

U redu je da tatko bude ponosan na uspeha svog sina ali ne bi mu skodilo da bude i objektivan. Novak sada jeste broj 1 ali nije ni blizu toga da je najbolji tnisar svih vremena.

Reket

pre 11 godina

Srdjan je u pravu i da Nole ne osvoji vise ni jedan GS najbolji je u istoriji. Srbin bre. A cujem, kada Nole ostavi tenis taj sport se ukida. Ne vredi vise da se igra. Besmisleno.

necans

pre 11 godina

Eh,Srki,pretera ga ti sa tim najboljim svih vremena.Da se ne lazemo,ma kolko je ovo visi nivo tenisa od ovih predhodnih,5 grendslemova naspram Samprasovih 14,Agasijevih 8,11 Lejverovih,16 Federerovih...Ne moze bas da se kaze najbolji svih vremena.Sacekaj jos malo,pa se onda time hvali.

Sale

pre 11 godina

Čitam komentare ovih naših domaćih EU-ropejaca i smejem se. Pa po vama gospodo jedina mana Noletu je to što je srbin. Al' možete samo da nas mrzite. VAMOS NOLEEEEE!!!!

fedboy

pre 11 godina

rekao i ponovicu svako ko smatra da je novak najbolji svih vremena nema blage veze sa belim sportom ps djokovicu svaka cast za dosadasnji uspeh nadam se i voleo bih da u vremenu koje je pred njim zaista (realno) bude najbolji svih vremena a srki je malo pozurio neka stane malo na zemlju ili mozda ja gresim pa bi trebalo djokovica za predsenika UN a

Tvrtko

pre 11 godina

Interesantno kako se sporazumevaju dva čoveka od kojih ni jedan ne zna engleski, niti jezik onog drugoga. Pola stvari mu je Italijan ubacivao u usta, a on vikao: "Yes, Yes". Jeste malo nediplomatski i jeste d aće mu zapadni mediji opet premeravati svaku reč (od kojih on neke nije ni izgovorio), ali čovek tako misli i veruje u svog sina, za razliku od miliona drugih, koji ne vole svoju decu i ne ponose sa njima, šta god uradili.

Mirko

pre 11 godina

Pa šta ako je rekao? Bio je tamo,čuo - jel' nešto slagao?
Uostalom i treba da kaže ako je tako. To što se nekom ne sviđa ili misli da nije po nekim "pravilima", može da se priseti kol'ko je puta Toni Nadal komentarisao Novaka i sve vezano za njega - jel' to sve u redu? Pa eto, to je to..

Sasa Bijeljina

pre 11 godina

On mu tata,cale,matori i bar on ima pravo da za svoje dijete govori u superlativu. Zanima me sta bi rekli ovi sto kritikuju starog Djokovica da su na njegovom mjestu.

Fedor

pre 11 godina

Zbog Novaka zelim da osvoji ovaj Grand Slam jer je ne samo dobar teniser nego se milion puta pokazalo i dobar covek.Kao u ostalom i danas u mecu sa Nadalom.Samo jos kad bi Srdjan Djokovic cutao!

gghgh

pre 11 godina

Sta skroman???Sin mu zaradjuje milione dolara, a on prihvatio da bude predsednik tss-a da neko drugi ciji je sin prosecan covek ostane bez posla...Pa mi sad pricajte da je skroman.

me ni se cini da...

pre 11 godina

Novak lici vise na majku (sportski gradjen, odmeren, kulturan, govori bar par jezika) nego na oca a ovaj ne moze to da podnese pa se uvek gura u prvi plan.

Amerikanac

pre 11 godina

Ljudi moji, da ovaj covek nije ovakav tvrdoglav i naopak kakav jeste, nista ne bi bilo od Novaka. Novak duguje svoj uspeh svojim roditeljima. Tenis nije kao fudbal ili kosarka. Tenis zahteva velika odricanja, ulaganja, investiciju novca i vremena od strane roditelja, a sansa je i pored svega toga da neko uspe do Novakovog nivoa 1:1000.

Zato respect za Srdjana. Kakav god da je, dao nam je Noleta.

Зоки

pre 11 godina

Изјава да је Новак најбољи тенисер свих времена је помало брзоплета. Са друге стране, данашњи тенисери би хладно прегазили легенде овог спорта од пре нпр. 20 година.

Ivan M

pre 11 godina

Da parafraziram Zaka Siraka: Srdjane, kao i tokom DS-ove konvencije pre koj dan, propustio si divnu priliku da cutis. Pusti sina da prica i igra, a ti lepo oladi.

yoran

pre 11 godina

šmajseru ako hoćes da pomognes noletu idi šetaj po jelisejskim poljima i obavezno pilulu da drmneš . a mogao bi i neku jahticu da pogledaš to će te sigurno smiriti dok mi odgledamo meč.

Simerijanac Anarhista

pre 11 godina

ma nije nego, zamisli smeta mu sto trener govori nadala kako da igra. i ja sam primetion da svaki put pre nego sto udari lopticu pogleda u trenera i saceka. a cuo sam i da mu smeta trava na terenu.

Da, da....

pre 11 godina

Kaže naš narod "Ne trči pred rudu".

Ako ne kao najveći teniser svih vremena, Novak će svakako ostati upamćen kao zasad jedini koji je dvostrukom servis greškom izgubio ne samo grend slem već i priliku da osvoji četiri zaredom, a možda i zlatni slem, ko zna...

Nena

pre 11 godina

Nema potrebe da na ovaj nacin Srdjan Djokovic stvara losu atmosferu izmedju Rafe i Noleta,kad su vec njih dvojica uvek korektni jedan prema drugom

Lidija

pre 11 godina

Izjavu Srdjana sam odslusala i nisam cula da je rekao da je Novak najbolji Teniser svih vremena.Nema potrebe pripisivati mu ono sto nije rekao.

Struka

pre 11 godina

Nije rekao Srdjan da je Novak najbolji teniser svih vremena, ne cuje se to na snimku, ali nema potrebe da stvara tenzije izmedju njih dvojice sa ovakvim izjavama, jer su dobri drugari.

Ivan

pre 11 godina

Neznam puno o Novakovom ocu, ali što se tiče tog pravila u tenisu da se za vrijeme meča ne smiju davati nikakvi savjeti od strane trenera, mislim da je to jedno od najglupljih pravila. Pazi samo...Jedan od najboljih igrača svih vremena, kao što je recimo Nadal (ili Đoković), ne može sam procijeniti što bi bilo dobro da odigra ili što da proba promijeniti u svojoj igri protiv nekoga protiv kog igra 2 ili 3 sata u tom meču i protiv koga je već odigrao desetak mečeva. Teško mi je povjerovati da će za pobjedu nekoga tko ima tenis u malome prstu biti presudan neki savjet tipa "probaj mu možda malo više na bekhend"...

Katarina

pre 11 godina

Ponasanje porodice Djokovic, posebno oca Srdjana, je adekvatno onome gde su ziveli i kako su ziveli. Tesko je kada kultura ne sustize novac koji je novak zaradio. Na zapadu bi to rekli: ne razlikuje shardone od stolnog vina.

Bojan

pre 11 godina

(Ivan, 11. jun 2012 22:17)
pravilo mozda jeste glupo, ali ako se ne sme konsultovati sa boksom onda ne sme niko, pa ni Nadal. Ako sme, onda smeju svi. Slicno je i sa pravilom da moras servirati za 20 sekundi, koje Nadal redovno krsi u nadi da ce poremetiti koncentraciju protivnika.
zasto znace time-outi i konsultacije sa trenerom recimo u kosarci. Ti kosarkasi vec znaju sve akcije koje se mogu odigrati, ali opet nekad im je potrebno da neko sa strane ukaze na slabosti suprotnog tima i postavke u buducnosti.
Isto je i u tenisu. A konsultacije osim same igre mogu da uticu i na mentalnu igru i ukazivanjem na nacine razbijanja ritma protivnika (videti Grabrijelu Sabatini protiv Stefi Graf).
Znaci bitno je da pravila budu ista za sve.