Tenis 477

Utorak, 05.06.2012.

16:02

RG: Novak od provalije do pobede!

Novak Đoković plasirao se u polufinale Rolan Garosa, pošto je spasao četiri meč lopte i pobedio Žo-Vilfreda Congu sa 6:1, 5:7, 5:7, 7:6 (8-6), 6:1.

RG: Novak od provalije do pobede! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

477 Komentari

Sortiraj po:

marconio

pre 11 godina

Ana@
Vidim da mnogi strepe za svog Fedexa u polufinalu realno su ga vec videli kako se protiv Conge seta do finala.
Voleo bih da pitam Anu@ teniskog poznavaoca da li bi i ona batalila tenis da je 5. na svetu i da u cetvrtfinalu izgubi od prve na svetu.
Boze kako ljudi lupetaraju.
Naravno da ce Nole pregaziti Federera u to ne sumnjam,sa Rafom ce vec biti tesko ali i ako izgubi nije strasno sljaka se zavrsava i Rafa nema sanse na brzim podlogama.

Bojan

pre 11 godina

(Krivolovov, 6. jun 2012 08:41)
sta to znaci "veliki navijac"? Federer mi je najgotivniji i njegov stil mi se najvise svidja, tako da uglavnom navijam za njega da pobedi (mada mi je recimo juce bilo jako zao del Potra posto je ocigledno sredinom treceg seta stao sa igrom, a do tada je bio za pola koraka bolji), ali me ne dotice previse krajnji rezultat, jednostavno volim dobar tenis i ukljucio sam oba prenosa i samo polovina jednog meca je bila na zaista vrhunskom nivou.
naravno, to nista ne znaci za nastavak turnira, verovatno ce obojica biti osokoljena preokretima koje su napravili, tako da kontam da ce igrati na visokom nivou. Verujem da Nole trenutno ima igru za Federera, tako da iako u nesto slabijoj formi samo Fedov trenutni maksimum moze da ga dovede do finala.

Struka

pre 11 godina

Sto se tice Noletove fizicke spreme, kondicija je odlicna, taj problem je bio prisutan prije 3-4 godine, ali u zadnjih godinu i po dana je rijesen. Sad bi trebao popraviti onu zahtjevniju stranu, a to je snaga, nabaciti 1-2 kg misica u periodu izmedju sezona. To je kratak period, jer za popravljanje snage treba minimum 6 mjeseci, ali uz prave ljude moze to i malo brze brze. Kada bi rijesio i taj problem, i doveo brzinu prvog servisa na nekih 215km/h, tesko bi ga ko pobijedio na Grend Slemovima. Mislim da je za ovaj problem najbolji Charles Poliquin. Novak je mrsav, ima 80 kg, pa mu koji kilogram misica ne bi pravio smetnje u kretanju, cak bi mu i pomogao. Srecno u polufinalu!!!

Dermendziev

pre 11 godina

@([mad]MeSSiaH, 5. jun 2012 22:33)

Naucite se prvo da postujete druge(postoji kodeks elementarnog ponasanja i komuniciranja sa nepoznatim osobama).
Sta ja mislim ocito Vi niste razumeli,a i mnoge "patriote",sa srpom i cekicem.

Tenis je kompleksna igra,gde postoji hiljadu i jedan razlog za pobedu i poraz.Tezi je od saha upravo zbog fizikalije.Svaka pobeda je uvek realna i zasluzena.Srz mog komentara je komparacija(poredjenje) samog Novaka sa sobom,proslogodisnjeg i sadasnjeg, sa tezistem fizicka sprema.

Pozdrav!

Dule

pre 11 godina

Dakle, ocigledno da veliki broj forumasa stvara od Noleta novu religiju. Reakcije na najmanju kritiku u vezi sa Noletovom igrom, podsecaju na reakcije fanaticnih sektasa. Obavezno slede konstatacije da taj neko mora da je frustriran sopstvenim zivotom ili pak nema drugog nacina da dodje do izrazaja vec provocira posten svet. Zakljucak svega toga bi trebao valjda da bude, da je samo onaj koji Novaka bezrezervno hvali, srecan, pametan i uspesan. Dali shvatate koliko je bolesno takvo razmisljanje? Noletov uspeh nije kolektivni uspeh ili kolektivni neuspeh, nego iskljucivo njegov licni i njegovog uskog okruzenja. Zato spustite se malo na zemlju i uzivajte u sportu bez predrasuda.

Maja

pre 11 godina

"That he lost, despite everything, is because he happened to come across perhaps the greatest sportsmen on the planet right now, a born champion who just refused to allow his own dream to die - that of being the first man since Rod Laver to hold all four Grand Slams at the same time. Djokovic has the heart of a lion, nerves of steel, and such ability that even when he plays below his best, as he did for a long period today, he can still pull off the great escape." Ovo je na zvanicnom sajtu Roland Garosa, nije mi i nikad mi nece biti jasno kako ne mozete da podrzavate i dalje kad neko nas gubi, a verujem da ocekujete od svih da vas podrzavaju kada se vama nesto tako desava, ne radi se samo o Djokovicu, vec o svima nama!

Goki

pre 11 godina

Djokovic je igrao dosta tvrdo i na granici svojih mogucnosti. Takodje je delimicno i Conga tako igrao.
No, oni koji znaju tenis, znaju da nije bilo no 10% sanse da Conga odigra ceo mec na nivou. Nije bilo ni trunke sumnje da ce Conga da padne i pocne da promasuje kada je najvaznije.

ja

pre 11 godina

Ne znam cemu kritike Novakove igre.
Tacno je da Conga nesto slabije igra na sljaci, ali juce je odigrao sasvim dobro, da ne kazem odlicno i pokazao da napreduje i na toj podlozi.
Tacno je takodje da je ovo Congi bilo prvo cetvrtfinale na RG, ali isto tako je tacno da ni Novak nikada do sada nije stigao dalje od polufinala na tom gren slemu.
Medjutim i prosle godine je prvi put usao u finale na Vimbldonu, pa odmah osvojio titulu. U Australiji je iz 3 finala uzeo 3 titule. Jedino je na US Openu Djokovic izgubio 2 finala.
Dakle ako Novak napokon prodje u finale Pariza nista nije nemoguce, pa ni titula. Pokazao je da moze i sa Nadalom da se nosi na sljaci. Prosle godine ga je dva puta pobedjivao bez izgubljenog seta na toj podlozi.
Pre toga nekoliko puta je osvajao bar po jedan set protiv Rafe na toj podlozi i to u periodu dok je bio treci na svetu i imao daleko manje samopouzdanje nego sada.
Znaci Djokovic svakako ima sansi u tom eventualnom finalu, iako je Nadal mozda blagi favorit.

Sto se tice tih neiznudjenih greski, juce ih uopste nije bilo mnogo.
34 greske u 330 odigranih poena. To je u proseku jedna greska na svakih 10 poena. Poredjenja radi Federer je juce za 270 odigranih poena napravio 43 greske sto je otprilike jedna greska na svakih 6-7 poena
Conga je tradicionalno nezgodan protivnik za Djokovica. Jednostavno nema resenje za njegove ceste izlaske na mrezu i jake servise.
Mislim da ce sa istom igrom sa Federerom mnogo lakse izaci na kraj nego sa Congom.

men

pre 11 godina

Novak je od drugog seta nadalje udarao mlako i plitko i niko ne može da me ubedi da nije. Conga igra neartikulisan tenis, kao da nema nikakvu taktiku u meču i sve radi stihijski, vidi se da nema trenera. Kada su počele takve mlake loptice tada je on i proigrao. Pre toga pravi dunster što on u osnovi i jeste. Da je Novak nastavio da udara snažnije sve bi se završilo 3:0 za sat i po. Ne volim kada Novak igra tako iz čista mira ali ipak ne mogu da provalim odkuda uopšte Congi četiri meč lopte kada je u statistici u svim elementima bio ispod Novaka. Novak nije uopšte puno grešio kao što ovde navode neki, pogledajte statistiku.
Sve ostalo u Novakovoj igri je OK samo da počne da udara muški. Sa ovakvim udarcima pitanje je može li proći Federera a Nadala nikako.

Krivolovov

pre 11 godina

Bojan, 5. jun 2012 20:13
Stvarno nema potrebe tako jednostrano opisivati ovaj meč i toliko pojednostaviti događanja na terenu. Ako treba opisati jednom rečju ovaj meč po meni najbolje bi bilo šizofren. Jeste u pravu si bilo je mnogo Noletovih kratkih lopti koje je Conga napadao, ali bilo je i izvanrednih Novakovih napada i agresivnih poena i ono što smo videli po prvi put u meču ove dvojce veliki broj dosta dobro odigranih defanzivnih Conginih poena koji su mnogo više uticali da poremete Noletov ritam nego Congina ofanzivna igra. Čak iako tehnički meč nije bio na najvišem nivou osnovni kvalitet ovog meča je bio veliki broj preokreta, veliki broj neizvesnih poena, veliki broj neizvesnih gemova, veliki broj uspona i padova za obojcu u suštini sve ono što bilo koji sportski događaj čini izuzetno zanimljivim za gledanje. Da je samo tehničko savršenstvo sve što u sportu treba tražiti sport bi bio dosadan za gledanje (kao primer zamisli košarkaša koji pogodi svaki šut na koš). Juče smo zato ovde prisustvovali neobjašnjivom slomu prvog tenisera sveta u drugom i trećem setu i onda kad je po svemu to trebalo da mu se desi još jednom u četvrtom on, kao svaki veliki šampion, ne dozvoljava da bude poražen. Nijedan tehnički savršen meč ne može da ti nadoknadi tu vrstu drame, borbe, previranja.
Na kraju jedno pitanje za tebe, zašto si ti juče kao veliki Federerov navijač, kakvim se ovde izdaješ, uopšte gledao Noleta, kad je tvoj ljubimac igrao meč u isto vreme?

Dejan

pre 11 godina

Svi ovi jadnici koji pljuju po Novaku kada lose krene su procentualno:

10% onih koji misle da su zanimljivi da kontriraju ostalima i sada se osecaju glupo jer vide koliko su tupavi

10% onih koji Novaka mrze jer je Srbin

30% onih koji vise vole strance nego nase ljude, kako neko normalan iz Srbije moze da navija protiv nekog naseg a za Svajcarce,Spance, ej....pa to samo kod nas ima....zamislite Francuza koji je navijao protiv Conge a za Novaka juce...:-)

50% onih koji su nazalost nezadovoljni svojim zivotima pa utehu traze pljujuci po svemu i svakome ko je uspesan i napredan. Mislim da ova kategorija zasluzuje svu pomoc koja moze da im se pruzi, na kraju krajeva da im se komentari ne objavljuju za pocetak...mozda i shvate da Novak, Miha,Ana nisu krivi za to sto im se desava....

Dragi Novace, da od danas do kraja karijere ne dobijes nijedan mec, za mene si pravi srpski junak i ponos nasega naroda! Hvala ti za sve, imacemo nasoj deci da pricamo kakvu sportsku i ljudsku velicinu smo imali i imamo!

P.S. Onaj njegov pogled nakon spasenih mec lopti je nesto sto se ne uci u teniskim kampovima bogatog Zapada, to je pogled mladog ponosnog Srbina koji u inat svima i uprkos svemu ide napred, do slave, do pobede!

Tresi se Rodzere,platices za onaj prst od prosle godine, stize Novak Nesalomivi!

zoran

pre 11 godina

Ovo je bilo uzasno blizu ( poraza ). Nadam se da nece probati ovako sa Federerom i Nadalom. Sve u svemu, gledao sam mec Del Potra i Federera, i tamo se lopta mlati iz sve snage ( jedva se vidi na ekranu , sve sami uglovi ). Nisam siguran da ce Novak moci da izdrzi takav tempo protiv Federera i Nadala. Voleo bi da nisam u pravu.
(Mika, 5. jun 2012 21:33)

Pazi prijatelju, Federera teško možeš da dobiješ samo jakim udarcima.
On gubi, kada mu šalješ visoke, spinovane lopte na bekend.
To Nadal fenomenalno radi, a bogami ni Nole nije loš, tako da nije sve u jačini.

Ja

pre 11 godina

hahahahahhahhahahahhahhahahhahhahahahhahahhahahhhahaahhahahah
Dakle opet.Nisam morala ni da citam dalje tekst od prve recenice.Opet mec zivota na sljaci.I Sepi i Conga i Federer prosle godine.Svi nekako protiv Novaka igraju mec zivota.To je jako interesantno razmisljanje.I dalje mi je smesno.hahahahhahhahahha
Subjektivnost je cudo to je sve sto imam da kazem.
hahahhahahahhhahhahahhahhahahahahhahhahhahhahahahahahahahahhaha

Ja!

pre 11 godina

@novicas Jel misliš na istog onog Nadala, što ga je Nole prošle godine prošetao na svim podlogama, računajući i famoznu šljaku, i to u finalima, i to 2 puta? Što je čekao 5 godina na mesto br.1, a onda ga Nole u roku od mesec dana vratio u realnost? Na onog Nadala, kompletnog igrača, koji statistički Đokovića dobija samo na šljaci? Prvo pogledaj ATP listu, pa reci HOP...

Ana@

pre 11 godina

Cestitke Noletu,smatram da conga treba da batali tenis,toliko prilika a ni jedna sansa ne iskoriscena nek ide u zemlju da se zakopa!!!Nole nista specijalno nije odigrao.Vidim da se svi lepite na FEDERERA,ne kapiram ZASTO?Covek je sve dokazao sta je trebalo,i zato i jeste NAJBOLJI SVIH VREMENA,iako to tesko mnogima pada,ajde budimo realni???A sto se tice duela Djoko-Fedex NEK BOLJI POBEDI,nadam se da ce to biti Fedex jer Nole nema sta da trazi sa ovakvom igrom protiv Fedexa!LUPAJTE MINUSE :)))

dzebedaja

pre 11 godina

Odbojno je gledati koliko dzabalebarosa zuri u ekran 4 sata. Na Zapadu ljudi u 19 ili 20 godina vode fabrike, a Novak im nije ni do kolena. Jadni nasi obozavaoci teniske loptice koja vam je usla u usi. Odbojno!
(Krokodil, 5. jun 2012 20:25)

Ima li pilota u avionu?

never back down

pre 11 godina

Pa ljudi vi niste svesni da je Conga danas odigrao mec zivota...pa covek je pogodio bezbroj linija..gde bi svaki drugi teniser psihicki odlepio....novakova igra danas daleko od najbolje ali uopste nije bila losa....ali samo neka nastavi da delje kao danas 1. set bez oscilacija i ja se ne brinem za osvajanje ovog grend slema...!!!! Decko je BOG !!!

Misterno70

pre 11 godina

Ako slucajno procitate komentare na francuski l'ekip sve sto je srbin postuje slocine itd....
Bas mije je drago sto je Djoko pobedio
Ostalo neka bude sa francuzima..............

komsija

pre 11 godina

dobro vilander rece nakon meca: FORHEND RETURN IZ POLUFINALA US OPENA SA FEDEREROM PROSLE GODINE NE MOZE SE NIKAKO SMATRATI SLUCAJNIM POGOTKOM!!! TO SE DOKAZALO I DANAS U MECU SA CONGOM!

DEJAN

pre 11 godina

ZA NEOBAVEŠTENE,NADALU JE VEĆ URUČEN PEHAR R.G.2012. VANZEMALJAC PONOVO IGRA TENIS VAN KONKURENCIJE.TEK DA SE ZNA,UBRZO PADA G.S.NO.17!!!

intermet

pre 11 godina

Umalo da izgubi od Tsonge,i odmah se pominje obnova povrede,smeta kisa kao da Tsongi nije padala nisa,vec samo njemu!Sto razloga i problema,cudo nije predao mec :) Uvek ima mnogo razloga,i zbog toga za mene nikada nece biti broj 1.
(Fedex, 5. jun 2012 22:58)

Pa ti gledaj ATP listu od drugog mesta na dole, kakvih mucenika ima ovde, treba da slave dan kada su uvedeni komentari na internet forume kao drugi rodjendan. Mozes misliti sto tebi nece biti broj jedan, idi leci komplekse inferiornosti u stvarnom zivotu, ali zivot zna prst u oko da zavuce takvim umisljenicima, maminim pametnjakovicima a ne pomaze ni kad se otkacis sa interneta i dalje boli.

Serbinhio

pre 11 godina

Zivim u inostranstvu vec 12+ godina. Napustio sam pre pocetka fenomena zvanog Novak Djokovic. SVI normalni Srbi pez nekih kompleksa i "srbofobije" u inostranstvu navijaju za Djokovica i zele coveku jedino pobede i uspeh...ono sto ja ne mogu da razumem je da ima ljudi, nasih ljudi, Srba koji mogu da navijaju PROTIV Noleta, protiv neceg jedinstvenog koje se mozda nikada vise ne ponovi u istoriji nase zemlje i naseg naroda...i oni navijaju za neke prolazne Tsonge??
Znaci svi slave a oni idu da spavaju dovece nadrkan1 sto je NJIHOV SRBIN Novak Djokovic pobedio i sto nije izgubio protiv nekog tamo (vrlo hrabrog ali prolaznog) Tsonge.

Lecite probleme na neki konstruktivni nacin ljudi, treba da vas je sramota i jadan vas zivot ako gledate svet takvim pokvarenim ocima.

Bravo Nole, onto the next one!

Bojan

pre 11 godina

(Mare, 5. jun)
ok, mozda nije generalno osrednji tenis, ali za nivo koji se ocekuje od 1. i 5. igraca sveta definitivno jeste bio ispod ocekivanog. Uporedo sam gledao 2. i 9. koji su u prva dva seta pruzili daleko ozbiljniji tenis.
mozda sam ja i preterao sa ocekivanjem, kada se gleda po podlogama, Nole i Conga su na sljaci 3. i 30. a Federer i del Potro 2. i 12. pa u tom kontekstu ima vise smisla. (pozicije koje navodim su bazirane na broju poena osvojenim na sljaci, nista subjektivno)
Ipak to ne menja cinjenicu da je Novak usao u mec poprilicno bojazljivo nije napadao i vracao je prilicno lagane loptice. Ja razumem da neke stvari ponekad jesu drugacije nego sto izgledaju, recimo u Rimu covek pomisli Federer napravio 20 gresaka vise od Noleta, dakle on je kontrolisao mec, a to zapravo nije bilo to, nego Nole salje dublje loptice Federeru i otezava ovom napade i zapravo izaziva te greske. Ovo danas nije bilo ni priblizno tome jer su vrlo cesto te loptice isle prilicno plitko i omogucavale lake napade. Jedino sto moze mozda da se ne vidi, jeste spin, koji Nole dobro igra, ali kada pada kisa, vlazna sljaka upija spin i on prestaje da bude faktor, tako da ne verujem da je to bila Noletova taktika.
Uglavnom, ubedjen sam da je Nole imao srece sto je igrao protiv coveka koji nije talenat za sljaku (da mu je Nole slao na betonu ovakve zicere proveo bi se kao bos po trnju), mada to ne mora da znaci nista za dalje, ovakve pobede daju vetar u ledja i jacaju igraca psihicki

Stefan

pre 11 godina

Ja sam Srbin I PONOSAN SAM! Hvala Nole za sve sto si ucinio za ovaj nesrecni narod koji. da nema sporta, ne bi ni znao da se raduje bilo kakvim uspesima... Ponosni smo na tebe i ostale sportiste koji nas na sjajan nacin predstavljaju u svetu...

Patriota

pre 11 godina

posto ste svi patriote i ono kao nesto verujete zelim javno da kazem:JA SAM ZAVRSIO SA NOVAKOM DJOKOVICEM....da li ce vise ista osvajati ili ne NE ZANIMA ME...zbog mog verovanja u njega izgubio sam 100 eura u njegove brejkove pa gubitka svog servisa..i posle svega nesto mi i nije drago sto je prosao..ma lupajte bre minuse do sledece godine..tako da sto se mene tice moze i da prekine da igra tenis..mozda bi to i bilo moje zadovoljenje zbog ovog danas
(zavrsili smo, 5. jun 2012 21:23)

Kakvi su ovi kockari kao da su na heroinu :-)

Dusan

pre 11 godina

@Naravno da bih voleo da se Nole sto pre vrati u staru formu ali neznam dali je to jos na ovom turniru moguce. U krajnjoj liniji njegova kriza traje jos od AO i ne popravlja se znacajnije.
(Dule, 5. jun 2012 22:51)

Koja bre sefe kriza, pa pogledaj ATP Race listu i ko vodi u ovom trenutku u 2012!?

Leone

pre 11 godina

Link: http://www.youtube.com/watch?v=Ag9JLAhE4ns&feature=related

My name is NOVAK DJOKOVIC! The best tennis player in the World! The best of the best! I'll become the best tennis player in history in this life or next!

lepi

pre 11 godina

klinac od dve i po godine navija za Djokovica
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6tY4Qxc9k7o
ne zna da prica,ali zna dete po osecaju sta valja

Lazarenko

pre 11 godina

Razocaralo me je Congino ponasanje posle meca. Ni jednom recju nije pomenuo Djokovica niti mu je cestitao na pobedi, kao da nije sa njim ni igrao. Ajde da razumem intervju na samom terenu posle meca, covek je u shoku (mada ni to nije izgovor) ali i na konferenciji za stampu isto - ni rec. Samo "ja ovo, ja ono, ja promasio, ja propustio, ja trebao ovo, ja trebao ono..."
Pregledao sam sve video klipove na svim sajtovima (sajt turnira, ATP, tennis.com) i na svim video klipovima ista prica. Ako je negde neko nasao neki intervju gde je Conga upotrebio bar 5 reci da cestita Djokovicu, molim vas dajte link.

Aleksandar

pre 11 godina

Pokusavam da shvatim ove negativce, ali ne mogu nikako! Pitam se sta je to lose Nole uradio u svojoj karijeri, da isprovocira neciju mrznju. Razumem da neko ne voli i ne prati sport, pa da je ravnodusan prema Noletovim uspesima, ali da ostavljas onako negativne komentare, pa cak i da namerno provociras, treba da budes tezak slucaj!

Nole, hvala ti za ovo divno vece. Verujem da svaki ovako dobijen triler mec nadahnjuje mnoge ljude sirom ove zemlje. Mene i sve ljude iz mog okruzenja definitivno DA!

Nole majstore, pa ti si BOOOOOG!!!!! Obozavam te!

Ljuba

pre 11 godina

Jeste Nole osvajao sve zivo, ali ne pamtim da sam se ovoliko nervirao i da mi ovoliko nije bilo dobro posle meca! Bravo Nole, bicemo uz tebe, ali realno Nadal je u vrhunskoj formi. Sam dolazak u finale bice veliki uspeh.

Mare

pre 11 godina

(Bojan, 5. jun 2012 20:13)

Moras biti svestan da sa strane svima nama deluje da su Djokovicevi udarci mlaki, ali budi ubedjen da devedset posto tenisera na svetu te "mlake" udarce ne moze ni pomisliti da vrati, naravno Conga je vrhunski teniser jer nije mala stvar biti 5 na svetu i za njega takvi Djokovicevi udarci, a realno nije udarao kako zna, su problem ali ne toliki da ne moze da mu parira, zato je i dobio dva seta za redom. Ipak video si sta se desilo kad je Djokovic dobio taj brejk za dva dva a Conga pao psihicki i fizicki, Djokovic je nastavio da udara istom snagom, samo malo preciznije i ovaj nije imao sta da trazi. Ne mozes, jednostavno ne mozes, govoriti o osrednjem tenisu kad igraju prvi i peti na svetu, jer ponavljam, njihove i traljave lopte za ostalih devedest posto su umetnost udaranja, a mi sa strane nikada ne mozemo primetiti onako realno dok ne budemo na terenu. Evo nek svako, ko je ikada bio na teniskom terenu, pokusa da zamisli da ka njemu ide loptica brzinom od 180km na sat, bas me zanima da li bi taj "mucenik" uospte pomisljao da riternira il bi je samo prorpatio pogledom, a ako ne daj boze ide u njega bezo bi glavom bez obzira heheh

lala magistrala

pre 11 godina

:D @ Russell Fuller BBC 5 live commentator

"It was quite an extraordinary comeback - four match-points down in the gloom of persistent rain. He never knows when he's beaten and he turned it around again. Djokovic could still pull off the 'Novak Slam'. Tsonga deserved the adulation he got on court after the defeat. There had been a question mark over him and other French players at the French Open. This performance will give him so much heart in the future. But Djokovic is the Duracell bunny - he never knows when he's beaten."
(BBC, 5. jun 2012 22:01)

Duracell platio reklamu na BBC-u :)

Marko

pre 11 godina

Novak bi sada morao da odahne zato sto je u prednosti u odnosu na Federera i Nadala.Odbranio je bodove na Rolan Garosu od prosle godine dok Federer i Nadal to tek treba da urade.Nadam se da to nece uraditi ni jedan ni drugi.Novaku ne bi trebalo da bude imperativ vezivanje cetiri grend slema zato sto vreme radi za njega.Ako dodje RG ove godine dobro dosao a ako ne, bice jos prilika.

1Tim

pre 11 godina

@ (novicas, 5. jun 2012 22:47)
O cemu ti pricas? novak je prosle godine ispisao nove stranice u istoriji modernog tenisa i skinuo tom tvom rafi krunu sa 7 tacni po glavi!!! Zato tisina, i idi pati negde drugde.

@leksandar

pre 11 godina

U Startu sve postujem !!! Novakov sam fan- cuj fan imam duplo godina vise od njega....decko je stvarno OK , igra i bori se... mnogoo je jak...ali zbog njegovog petog seta i danasnjeg meca zapade mi brak krizu... do 2 prema 2 dva kuci, a onda u obliznji kafic ( veliki ekran ) i dodjem kuci i vidi zla ne secam se rezultata... POMOZITE meni i ... FEDERERU ,a mozda i RAFI

Dule

pre 11 godina

Ne treba se zavaravati i stalno nalaziti opravdanja za Noletovu nesigurnu igru u poslednje vreme. Te cuva se u Rimu za RG, te protiv Sepija imao los dan i najzad protiv Conge komplentno izgubljen mec dobija. Ovoliki broj neiznudjenih gresaka praviti, i to u svakom mecu,dugorocno nemoze izaci na dobro.Na ovakav nacin nema nikakve sanse protiv Feda. Naravno da bih voleo da se Nole sto pre vrati u staru formu ali neznam dali je to jos na ovom turniru moguce. U krajnjoj liniji njegova kriza traje jos od AO i ne popravlja se znacajnije.

extalker

pre 11 godina

Kakva crna podrška domaćem teniseru...
a kad posle 4-og seta isprazniše pola tribina...kakav blam.
To još nisam video.
Volim da gledam Congu kada igra, ali ne volim kada se ponaša...
Dečku nedostaje šmeka i elementarne sportsko-profesionalne kulture.
Da ne spomeneš protivnika zbog kojeg si imao najveću podršku u karijeri...kasniš sa izlaskom i plus da daš i neki autogram...bruko jedna.
Pa šta ako si izgubio ? Bude toga još...

М.Б.

pre 11 godina

Шта оно би на прве Цонгине двије меч лопте? Човјек има лавовско срце, као да је искочио из друге димензије, као да је вријеме застало и чекало.Невјероватно!

Dermendziev

pre 11 godina

Nikako mi nije jasna Novakova "onakva igra" protiv Sepia u prva dva seta ,drugi i treci set protiv Tsonge.Sta se to ljudi desava sa njim?Zar je moguce da bude tako fizicki slb u pojedinim segmentima igre.Konac delo krasi,ali neznam dokle?Ne mogu se odati utisku da Novak nije vise onaj od prosle godina,pa cak i ako osvojio ovaj RG.Neznam,neznam,mnogima je pokidao zivce.Valda ce konacno prestati sa takvom igrom i normalno pobediti Federera.

Pozdrav!

Lexx

pre 11 godina

Невјероватни Ђоковић.
Противник страшан, максимално мотивисан. Све му полази за руком. Игра као никад. Публика као на фудбалском стадиону. Ноле игра солидно, брани се. Игра много боље него против Сепија, али му још недостаје прецизност. Труди се да прави њему прпознатљиве углове, али још пречесто промашује жељено мјесто за наколико центиметара. Цонга пак, погађа све. Ја нисам примјетио да је промашио и један дроп-шот. Редовно чисти линије. Чак и код сервиса, ако не погоди из прве, лоптица се одбија од мреже и упада у поље. И тако опет први сервис. Други играч би одавно био на ивици очаја, али не и Ноле. Ноле те пропрати ироничним осмјехом и тјера даље. Упорност се на крају исплатаила. Почетком четвртог сета почиње чистије да удара лоптицу и храбрије улази у размјену удараца. Та измјена га одржава у овом сету. На крају одлучују двије грешке Цонге. Мале нијансе, али довољно за Нолета. Цонга је губљењем четвртог сета, имплодирао и видно резигниран није више био партија нашем цару.
Ноле, срдачне честитке из Низоземске. Добро се одмори, разради тактику. Желим ти да се реваншираш Федереру за лањски пораз. Ја сам у сваком случају уз тебе да те бодрим испред малог екрана.
Yet 2 to go!

Fedex

pre 11 godina

Umalo da izgubi od Tsonge,i odmah se pominje obnova povrede,smeta kisa kao da Tsongi nije padala nisa,vec samo njemu!Sto razloga i problema,cudo nije predao mec :) Uvek ima mnogo razloga,i zbog toga za mene nikada nece biti broj 1.

agi svis

pre 11 godina

Bravo novace neka ti dragi alah podari i srecu i zdravlje i jos vise pobeda ali sto naM tako kidas zivce pa sve sam nokte na prstima odgrizo ali sve u svemu ti si jedini itakav i ostaniBRAVO

ooooooo!!!!!

pre 11 godina

Pa sto si se kladio na pogresnog konja???!! Bas si los gubitnik!! To nije sportski. Gledaj bre utakmicu i uzivaj, al' ti si hteo dva zadovoljstva. Al' ne posustaj drugi put ce biti bolje;

Vladimir

pre 11 godina

Novak je prosto od celika. Kad je igrao sa Rafom i Rodzerom 5 seta ja sam verovao da na kraju dobija jer je bio bolji.A ovog puta sam sumnjao da ce da se vrati u 4-om setu. Ali u kakvom stilu (rizicno i hrabro) je igrao na mec-loptama - to je vec fantastika

paka

pre 11 godina

raduje me ova senzacionalna pobeda i jedva cekam sledecu! eto mene u petak na tribini borotra u prednjim redovima!!! kakva poslastica na vidiku!

novicas

pre 11 godina

Đokisti opet kokodaču,nikako da realno sagledaju stvarnost.Novak jedva izvlači živu glavu u osmini finala(neki Sepi),u četvrtfinalu protiv Conge,koji nikad na šljaci nije igrao polufinale,a oni ga već vide na tronu Rolan Garosa?!Velika je šteta za svetski tenis što se Delpo povredio posle brijantne igre u prva dva seta protiv Rodžera.
Očekivao sam meč Đoković-Delpo,ove reprize Federer-Đoković su mi se već smučile.
Biće zanimljivo da li će Almagro pružiti jak otpor Nadalu,ili će ga ovaj zbrisati kao prethodne protivnike.
Mislim da u igri na šljaci Nadalu niko ne može ozbiljno da se suprostavi,čak ni toliko hvaljeni Đokovič.
Đokisti,dete vam se jedva provuklo, a vi ga veličate i slavite.
Prvo skoči,pa onda kaži HOP!

zvezdash

pre 11 godina

novak je prosle godine postavio nenormalne standarde i sad svi ocekuju jos i jos ali ne ide to tako bas - budimo realni i ovo danas je fenomenalno

Darko

pre 11 godina

Ne treba zaista više kuditi Vilandera, čovek izuzetno pohvalno trenutno priča o Noletu, pohvalio je njegovu neverovatnu hrabrost u poslednja dva meča u teškim momentima i rekao da to nije slučajno i da to mogu samo pravi šampioni.

ljiljana

pre 11 godina

BRAVOOOOOOOOOOOO Nole! :))) STVARNO SI POSEBAN ....mentalno i psihički. Svaka čast. I opet me je oduševio tvoj fer intervju. To sve ti daje snagu i sposobnost da budeš No1 U SVETU!!! Stvarno si za uzor mnogima, i mladima i starijima. Svako dobro od srca, tebi i tvojima!:)))

zvezdash

pre 11 godina

svi hvale Novaka , tako i treba fenomenalan je ali moramo priznati da je i Conga fenomenalan covek .kad je pod adrenalinom on je nadcovek - svaka cast obojici

Grand Slam

pre 11 godina

Svaka cast !


Novak je vec uzeo Grand Slam i to kako , pa tako sto je poslao u ludake 2 , 3 , 4 , 5 tenisera na svetu , a evo hronologije ; Roger Federer 1/2 Finale US Open-a 2011 spasio cuvene dve mec lopte i pobedio , Andy Marey 1/2 final Australian Open-a preokret 1 : 2 u setovima za Marey-a i na kraju pobeda Novaka posle 5 sati tenisa , odmah zatim , Final-e Australian Opena Nadal je vodio u odlucujucem petom setu sa 4:2 preokret Noleta i pobeda posle 6 sati ( naravno tuje i cela prosla godina i maltretiranje Nadala ) i danas ovaj mucenik Conga .
NE POSTOJI SLUCAJNOST KADA JE NEKO PRVI NA SVETU U BILO KOJOJ PROFESIJI KOJOM SE BAVI , SVI OVI REZULTATI TO POTVRDJUJU , A POTVRDIO JE VECERAS I VILANDER KADA JE REKAO NA EUROSPORT KANALU DA SE SAD VIDI DA ONAJ FORHEND SA US OPENA NIJE BIO SLUCAJAN.

Zuba

pre 11 godina

A sada je na redu naplata za onaj prst od prosle godine. Nikad necu zaboraviti onaj cinican osmeh sa prstom koji porucuje nema dalje. Jedan deo kamate vracen prosle godine na US Open-u cuvenim reternom a ostatak treba vratiti u petak. Mozda mi je zato i sladje sto ce se ponovo sresti sa Svajcarcem u Parizu.

777

pre 11 godina

O meču neću pisati jer mora malo više da se piše. Samo hoću da potsetim koliko je Novak veliki sportsmen i čovek. U dva navrata kada poeni odlučuju gemove, u zategnutoj atmosveri, Novak priznaje dobar poen za Congu, DVA PUTA, briše trag bez silaženja sudije sa stolice. Aplaudirao je Congi posle jednog njegovog izvanrednog poena. Zato mu Bog vraća jer se korektno ponaša prema protivnicima a istovremeno u srcu je čist jer ima saznanje da je pošteno dobio meč. Neće pobedu ako SAM zna i ako je SAM video da je loptica dobra a sudija zove aut. Bravo, to je fer plej.

Milica

pre 11 godina

Javljam se iz Britanije. Ne mogu da verujem koliko su pojedinci u Srbiji zlobni. Sta bi Britanci dali da Endi Mari moze ovako da igra i da pobedjuje? Pa Noleta hvale svi svetski mediji jer je pronasao snagu u presudnom momentu i pobedio Dzoa, jedino medioktiteti u Srbiji daju sebi za pravo da uopste komentarisu.
BRAVO NOLE! Srecno!

Aco

pre 11 godina

Kakva je Nole velicina! Kapa dole majstore! Spasiti 4 mec lopte protiv Francuza u sred Pariza na Philippe Chatrier-u je maltene nemoguce. Ali ne i za Noleta. Bez premca br. 1. Psiholoski jak ko stena! A protiv Federera samo igraj svoju igru i dobijas. Idemoooo do titule breeeeeee!

Pegone

pre 11 godina

@Stalno se provlači na mišiće, kad će konačno pravi tenis igrat kao u finalu wimbledona prošle godine. Gdje mu je dvoručni bekend, makar da to popravi možda bi imo neke šanse protiv Nadala. Dobro je jedino što se fizički popravio i može igrati duže mečeve.
(kahn, 5. jun 2012 21:06)
A ti popravi pravopis za pocetak pa onda pisi komentare o Djokovicu.

[mad]MeSSiaH

pre 11 godina

Nikako mi nije jasna Novakova "onakva igra" protiv Sepia u prva dva seta ,drugi i treci set protiv Tsonge.Sta se to ljudi desava sa njim?Zar je moguce da bude tako fizicki slb u pojedinim segmentima igre.Konac delo krasi,ali neznam dokle?Ne mogu se odati utisku da Novak nije vise onaj od prosle godina,pa cak i ako osvojio ovaj RG.Neznam,neznam,mnogima je pokidao zivce.Valda ce konacno prestati sa takvom igrom i normalno pobediti Federera.

Pozdrav!
(Dermendziev, 5. jun 2012 22:12)

o.O kakav ti je to komentar majke ti? pa sta mislis da je su federer, nadal i ostali? neki klincki koji ne reket ne mogu da drze? to su sve provesionalci... ne igra lose novak nego oni igraju dobro a svima opada koncentracija a dovoljna je mala nepaznja da se promeni citav tok meca... novak igra odlicno sto i rezultati pokazuju. a u ostalom na kraju sezone gledaju se pobede kao i uvek a ne gleda se ej jedva je stukao to loptu jedv.... nema toga gledaju se rezultati i to je ono sto je vazno! prema tome...

BBC

pre 11 godina

Jos jedan nepristrasan komentar:

Russell Fuller BBC 5 live commentator

"It was quite an extraordinary comeback - four match-points down in the gloom of persistent rain. He never knows when he's beaten and he turned it around again. Djokovic could still pull off the 'Novak Slam'. Tsonga deserved the adulation he got on court after the defeat. There had been a question mark over him and other French players at the French Open. This performance will give him so much heart in the future. But Djokovic is the Duracell bunny - he never knows when he's beaten."

Stručnjak

pre 11 godina

I opet si pobedio,hvala ti još jednom.I ja radim za 250eura,ali kad Nole dobije ovakav meč to ne može da se "maže na leba" ali mi znači,jer posle njih bukvalno mogu da udahnem vazduh punim plućima.Znače mi iako sam posle ovakvih mečeva izmožden kao da sam igrao.

Dragan

pre 11 godina

Ovaj covek je vanzemaljac.Na kraju publika mu je od srca cestitala.
Ovakve epske price je tesko napisati a Novak je to uradio nekoliko puta.
Imam utisak da ponekad zbog svoje superiornosti i mekog srca gubi motiv.
Nole ulepsao si mi ne samo dan , vec zivot.Ti si Car.

rusconi45

pre 11 godina

Takva mentalna snaga koju poseduje ovaj mlad čovek zapanjuje nas malo starije posmatrače i nadam se da delite mišljejnje da je možda jedini ovako mentalno bio jak jedan igrač a to je bio Borg.Veliki igrač veliki sportista veliki čovek a tek ima 25 g.

'ladan ki spricer

pre 11 godina

Aman pobogu narode! Uzivajte u spektaklu koji vam pruzaju ovi velikani. Zasto toliko razjarenih strasti? Ovo je zabava, treba uzivati u njoj! Po mnogim komentarima, Novak ako ne pobedi je niko i nista! Ja nisam obozavalac sporta, ali moram da priznam da sam za ovo vreme meca poio piva kol'ko popijem za sedmicu. Uzivati treba dok se gleda mec sa ovoliko napetosti i preokreta. Kao neki napeti triler za koji ne znas kako ce da se zavrsi. Mene je najvise iznervirao jedan Francuski reporter kad je dosao da intrevjuise jednu iz porodice Tsonga, kao da je on vec pobedio. Ipak je on dobar igrac (treba mu samo malo vise Kinder Bueno iz njegove reklame). Kako neko malopre rece ne dolazi se slucajno u cetvrt finale. Treba i protivnika postovati da bi uzivanje bilo kompletno.Hajde Nole jos dva kruga, i zavrsi pos'o! Al' i ako (ne daj Boze) izgubis, s'moje strane imas duboko postovanje! U svakom sportu ostaje samo jedan pobednik. To i jeste sustina od kako je sveta i veka.

Bojan

pre 11 godina

>Osvojeni poeni u celom mecu Djokovic 176, Conga 149, odnosno Djokovic 27 poena vise.
>Vineri Djokovic 44, Conga 40, a neiznudjene greske Djokovic 34, Conga 61.
>Dakle imao je u celom mecu 4 vinera vise, a 27 greski manje.
>U trenutku kada je Conga imao mec lopte za pobedu od 3:1 u setovima imao je u celom mecu 13 osvojenih poena manje.
>Da je kojim slucajem francuz pobedio, to bi samo bila jos jedna od nezasluzenih pobeda.
jao kakva nezasluzena pobeda. Prvi set je Conga se promasivao i Nole je tu ostvario 15ak poena prednosti, posle toga bilo egal, s tim da je u kljucnim momentima do mec lopti Conga igrao bolje odlucujuce poene. Dakle da je pogodio onaj FH na trecu mec loptu, sasvim zasluzena pobeda
>Osvojio je i drugi i treci set samo zahvaljujuci sreci i par Novakovih losih poteza u kljucnim trenucima u finisima ta 2 seta.
koja sreca? nole je igrao lose ceo mec i servirao Congi lagane loptice
>Valjda i to dovoljno govori o tome koja je razlika u kvalitetu ova dva tenisera.
nije bas samo do toga, ima puno i u tome da je Conga psihicki nestabilan teniser koji je propustio 4 mec lopte. Raspad je bio neminovan.
>Ipak ni sav njegov trud ni sva podrska publike, pa ni sva sreca ovog sveta nisu bile dovoljne da nadoknadi tu razliku u klasi.
jedina Congina sreca je bila Noletova losa igra, ruku na srce nije se ni on bog zna kako naigrao, ali u ovom mecu je sve zavisilo od toga da li ce Nole skupiti hrabrosti i krenuti malo agrsivnije ili ce nastaviti da mu omogucava trening.

VELJKO

pre 11 godina

Kako vam nije jasno da ovi sto pljuju su vecinom Hrvati, setite se samo kad je bilo evropsko prventstvo u rukometu kod nas, koliko hiljada komentara je dolazilo iz Hrvatske na sajtu b92, SRBIJA BRE, NOLE DO TITULE, VRATI FEDERERU ZA ONAJ PRST OD PROSLE GODINE!!!

Milosav (opet)

pre 11 godina

Puknite svi sto mrzite Noleta, kao sto ste videli ne predaje se on tako lako! Mnogo ste jadni kada navijate za stranca i on na kraju izgubi, onda vas nema nigde. Jad i beda!
Navijam za Noleta dokle god stigne, ajmo Nole!!!

Goran

pre 11 godina

Srbin je lud,Srbin je proklet,
ubiješ ga jednom on hoće opet!

Svaka čast Nole,tebi kao da je babo Njemac! :-)
Živi bili pa vidjeli Novak je već u finale,samo ne znam dal' protiv Nadala ili Ferera!(

zavrsili smo

pre 11 godina

posto ste svi patriote i ono kao nesto verujete zelim javno da kazem:JA SAM ZAVRSIO SA NOVAKOM DJOKOVICEM....da li ce vise ista osvajati ili ne NE ZANIMA ME...zbog mog verovanja u njega izgubio sam 100 eura u njegove brejkove pa gubitka svog servisa..i posle svega nesto mi i nije drago sto je prosao..ma lupajte bre minuse do sledece godine..tako da sto se mene tice moze i da prekine da igra tenis..mozda bi to i bilo moje zadovoljenje zbog ovog danas

ja

pre 11 godina

Osvojeni poeni u celom mecu Djokovic 176, Conga 149, odnosno Djokovic 27 poena vise.
Vineri Djokovic 44, Conga 40, a neiznudjene greske Djokovic 34, Conga 61.
Dakle imao je u celom mecu 4 vinera vise, a 27 greski manje.
U trenutku kada je Conga imao mec lopte za pobedu od 3:1 u setovima imao je u celom mecu 13 osvojenih poena manje.
Da je kojim slucajem francuz pobedio, to bi samo bila jos jedna od nezasluzenih pobeda.
Osvojio je i drugi i treci set samo zahvaljujuci sreci i par Novakovih losih poteza u kljucnim trenucima u finisima ta 2 seta.
Takve nezasluzene pobede se mozda i desavaju na ovim manjim turnirima gde se igra na 2 dobijena seta, ali na gren slemovima su stvarno prava retkost. Bas treba da vam se poklopi previse stvari da tako nezasluzeno osvojite 3 seta.
Ovde se jednostavno pokazalo ko je bolji teniser i to mnogo bolji i tu je kraj svake price.
Kvote na onlajn kladionicama pred kraj cetvrtog seta kada je COnga bio par poena udaljen od pobede su bile oko 3.0 na Djokovica i 1.50 na Congu.
Po zavrsetku cetvrtog seta pri rezultatu 2:2 kvote su momentalno promenjene na 1.4 na Djokovica i 9.0 na Congu.
Valjda i to dovoljno govori o tome koja je razlika u kvalitetu ova dva tenisera.

Congino je bilo da se bori i pokusava koliko zna i ume.
Ipak ni sav njegov trud ni sva podrska publike, pa ni sva sreca ovog sveta nisu bile dovoljne da nadoknadi tu razliku u klasi.

Boban

pre 11 godina

Datum/ID Kategorie Buchung Status Haben EUR Soll EUR Saldo EUR
05.06.12 19:37
152365245

Wettgewinn

Djokovic N. - Tsonga J.W. (Wer gewinnt den 4. Satz) --> Djokovic N. / 1.60 (live)

Gewonnen

160,00


160,00
05.06.12 18:44
152359108

Wetteinsatz

Djokovic N. - Tsonga J.W. (Wer gewinnt den 4. Satz) --> Djokovic N. / 1.60 (live)

Gewonnen


100,00

0,00

Ja evo stavio na 4:4 u 4 setu sto eurica na Novaka i dobio a ovi sto pljuju neka se pokriju.Pozzzz

facethefact

pre 11 godina

E ali kaze momak, pa sta ako sam iz Srbije ne volim Novaka, nije sad izgubio ali izgubice od Nadala..EEEEJJ, Ej ali ja razumem kad neko godinama navija za Nadala ili Federera ili nekog drugog, ali ovako gledati tenis i navijati da Novak izgubi, pa to je jadno DO KOSKE..Samo napred Nole, samo rokaj

Ivan

pre 11 godina

Čitam ovde svašta i ne mogu se načuditi. Znam, znam, to je naša prokleta narav, jer se ovde sve sem uspeha prašta... Kažu "Noletove pobede nam ne donose hleb"... Meni donose, jer sam prošle godine uložio 100 evra da će Nole minimum godinu dana ostati prvi... Sad čekam 4. jul, pa da uzmem parice...
Hvala, Nole!!!

miki_ns

pre 11 godina

Svaka čast! Moram da priznam da mi ove borbe ove godine, iako neprijatne za živce, deluju ipak nekako realno, i što je najbitnije, nisam siguran da bi Novak od prošle godine bio sposoban da se vraća u ovakve mečeve, prošle godine je sve bilo onako "vanzemaljski", većina tenisera se još nije privikla na njegovu novu snagu i stabilnost. Ove godine je stvar već teža, sad već svi znaju s kim imaju posla, i ove godine iako deluje u skoru lošije, čini mi se da je čak sposobniji kontrolisati se i vratiti se. Za nas gledaoce je igra živaca što svako malo prvo dopusti da se ukopa u najdublju "rupu", pa se onda iz nje iskopava, ali "nije veliki onaj ko nikad ne padne, već onaj ko posle pada ustane"

ivan

pre 11 godina

Hrvat sam i navijam za Djokovica, Srbi dolaze na nase sajtove i pljuju nase tako i nasi ovde pljuju, to su sve bolesni mozgovi, cemu mrznja ljudi moji auuu.... Svaka cast Djokovicu, pebedio je coveka koji je pogodio milion linija, pobedio je publiku i svoju losu igru, neverovatan mec!

samo voša

pre 11 godina

(zavrsili smo, 5. jun 2012 21:23)

Hahaha, tipičan kladioničarski đilkoš koji čeka da mu padnu pare sa neba xD Što se mene tiče, krivo mi je što nisi izgubio 100 evra!

rada

pre 11 godina

Bravo Nole!! Pehar je tvoj!! I samo da se osvrnem na razne komentare!! koje covek glu[posti cita ovde!! pa Nole je profesionalac i tako i zaradjuje. on radi rudarski posao---------tezak. I sta vas sve briga gde covek zivi i radi!! i zasto bi on uopste morao bilo sta drugo da radi--da bi zadovoljavao grupu nezadovoljnika ovde!!! Joj,muka mi je od nekih komentara ovde!!

Roland Garros

pre 11 godina

Za sve one koji omalovazavaju Noleta na svakom koraku, ovako stranci, na zvanicnom sajtu RGa, pisu o njemu
"but he (Tsonga) happened to come across perhaps the greatest sportsmen on the planet right now, a born champion who just refused to allow his own dream to die".
Oni ga zovu najboljim sportistom na svetu, pa zasto ga zaboga neki od Srba omalovazavaju?!

Napred Nole!

Djolle

pre 11 godina

Iako sam strastveni navijac Rodzera, ovo danas sto je Novak uradio je za svaku pohvalu.Nevjerovatna psiholoska snaga,prosto melje protivnika.Unaprijed se radujem, polufinalnom mecu.
Pozdrav iz Sarajeva.

bedevija xo

pre 11 godina

Osvojeni poeni u celom mecu Djokovic 176, Conga 149, odnosno Djokovic 27 poena vise. Vineri Djokovic 44, Conga 40, a neiznudjene greske Djokovic 34, Conga 61.Dakle imao je u celom mecu 4 vinera vise, a 27 greski manje.U trenutku kada je Conga imao mec lopte za pobedu od 3:1 u setovima imao je u celom mecu 13 osvojenih poena manje.Da je kojim slucajem francuz pobedio, to bi samo bila jos jedna od nezasluzenih pobeda.Osvojio je i drugi i treci set samo zahvaljujuci sreci i par Novakovih losih poteza u kljucnim trenucima u finisima ta 2 seta.Takve nezasluzene pobede se mozda i desavaju na ovim manjim turnirima gde se igra na 2 dobijena seta, ali na gren slemovima su stvarno prava retkost. Bas treba da vam se poklopi previse stvari da tako nezasluzeno osvojite 3 seta.Ovde se jednostavno pokazalo ko je bolji teniser i to mnogo bolji i tu je kraj svake price.Kvote na onlajn kladionicama pred kraj cetvrtog seta kada je COnga bio par poena udaljen od pobede su bile oko 3.0 na Djokovica i 1.50 na Congu.Po zavrsetku cetvrtog seta pri rezultatu 2:2 kvote su momentalno promenjene na 1.4 na Djokovica i 9.0 na Congu.Valjda i to dovoljno govori o tome koja je razlika u kvalitetu ova dva tenisera.Congino je bilo da se bori i pokusava koliko zna i ume.Ipak ni sav njegov trud ni sva podrska publike, pa ni sva sreca ovog sveta nisu bile dovoljne da nadoknadi tu razliku u klasi. (ja, 05. jun 2012 21:28) >> nemaš pojma

analiticar

pre 11 godina

Bravo majstore! A ja ne znam da li mi imamo nekog normalnog reportera ili komentatora u zemlji!? Onaj Boskovic umesto da mu cestita i pita kako si covece spasao one mec lopte kad 15 000 ljudi + Conga stoje protiv tebe, on ga pita a je l moralo u 5 setova!!!!

never only once

pre 11 godina

Ne znam da li su ljudi primetili, ali Novaka je kroz citav mec prosto ubijala graja sa terena do njegovog. Od drugog seta (u prvom nisam obracao paznju) pa do kraja meca mislim da nije uspeo da dobije nijedan jedini poen kada su se u toku igre culi uzvici i povici sa drugog meca ( da l' su bili neki dublovi, miksevi, ko zna...) Ali doslovno, nijedan jedini poen, ako se ne varam, a mislim da sam u pravu! Totalna Novakova dekoncentracija u tim trenucima. Mozda bi neko pomislio da igrac njegovog kvaliteta, odnosno broj 1 na svetu, tako nesto sebi ne sme da dopusti, ali eto, ocigledno je da se desava. U pojedinim momentima ti ljudi bejahu glasniji nego li publika na mecu Tsonge i Novaka. U 95 odsto slucajeva se radilo o klasicnim nekontrolisanim udarcima daleko van polja, a ako ne, onda je mreza zaustavljala lopticu.
Kako god se nekom cinilo, to je veliki propust organizatora, jer ako nista drugo, bez obzira sto se to cesto desava i na drugim turnirima, najbolji igrac sveta mora da ima status koji podupiru izvesna nepisana pravila i o kome nema potrebe da se govori. Nazalost, ocigledno ne i u Parizu. O tome i o publici je vec dosta toga receno u mnogim komentarima, sasvim sigurno ne i neosnovano.

Sve u svemu, Novak los, osim u trenucima kada je Tsonga imao mec lopte. Tu je pokazivao ko je i sta je, i zbog cega je tu gde jeste. Nadajmo se boljoj partiji protiv Federera, ne bi trebalo da tri vezana meca odigra u toj meri ispod svog nivoa.

Svi smo uz tebe!(ili barem vecina nas:)

Ilija

pre 11 godina

O boze kakav je ovo covek!!! Cela Srbija i Dijaspora ga obozavamo jer covek ima crce malo njih tako ima. Ja majke mi volim ovog coveka kad on pogresi poen ja vristim u sebi,a znam takav je slucaj i sa vama. Pozdrav.

Opet Moi

pre 11 godina

Dajte ljudi, man'te se price kod gde placa porez. Pa ni Conga, Nadal, Federer i ostalo drustvo ne placaju porez Srbiji, mozda kao ni Nole, al' ne mogu ja za njih navijati, pa ubite me. Eto, ni Francuzi ne navijaju za Noleta iako on njima (Monaku) placa porez.
Budimo sretni sto zivimo u ovo doba 21. veka i da mozemo da budemo svedoci ovakvih momenata zahvaljujuci Noletu.
Zato, uzivajte i man'te se vise gluposti.

prokleta avlija

pre 11 godina

upravo gledam reprizu meca na eurosportu sa Matz-om kao komentatorom...kakvo uzivanje znajuci kakav je kraj...UUUUUUUUFFFF jedva cekam vecerasnji Game,set,Matz :D :D :D :D :D

kahn

pre 11 godina

Stalno se provlači na mišiće, kad će konačno pravi tenis igrat kao u finalu wimbledona prošle godine. Gdje mu je dvoručni bekend, makar da to popravi možda bi imo neke šanse protiv Nadala. Dobro je jedino što se fizički popravio i može igrati duže mečeve.

Genijalac

pre 11 godina

Bravo NOLE,

Opet si pokazao zasto si broj 1 na svijetu. Za one koje pisu negativne komentare, to je njihova volja i ne mora nuzno da znaci da su Srbi i da moraju da navijaju za Noleta. Uvijek ima i odredjeni broj provokatora tako da ne nasjedajte na provokacije bez veze. Vi ostali, nije mi jasno sta se uopste palite na te negativne komentare. Ispada kao da samo cekate da neko nesto lose napise. Opalite im minus i iskoristite tu energiju i vrijeme za jos bolje navijanje u buducnosti. Pozdrav svim dobrim ljudima.

bravo Noleeeee

pre 11 godina

Jedva cekam polufinale , ne bi to bilo ono pravo da ne igraju Novak i Roger,nadam se da ce biti dobar meč kao i prošle godine samo naravno ovaj put da Nole pobedi

Smilica

pre 11 godina

Bravo NO1E CARE!!!!

Na stadionu "Filip Šatrije"
kakav muk
kakva tisina,
NO1e u suzama
Congu ostavi!

TAKVOG JUNAKA
SAMO JE SRBIN
MOGAO DA NAPRAVI.
I DA RODI SRPSKA MAJKA
VELIKOG JUNAKA
DJOKOVIC NOVAKA!!!

mrki

pre 11 godina

Ljudi, ne razumete, ovo je bilo režirano, namešteno da bi mi kao rekli-"ne predaj se nikad, ima nade, bori se do kraja, biće bolje..." i slične subverzione gluposti! Ih, pa nisam ja naivan :)

sandea

pre 11 godina

Ti si nas ponos!Sunce i Mesec u nasim zivotima.Cinis nam srecnim i kad sve izgleda nemoguce!Verujemo u tebe i uvek smo uz tebe.Ponosna sam sto sam Srpkinja!

ego

pre 11 godina

Svaka cast i sve cestitke Djoletu...bravo na posvecenosti, resenosti i vere u sebe !!!
Conga je za zaljenje, nije ni spomenuo Djoleta niti mu cestitao kad ga je intervjuisao francuski komentator na terenu posle zasluzenog poraza, sramota...ali to je zapadni sistem razmisljanja i potcenjivanja i omalovazavanja...ma ne vredi trositi reci na takve.

Markan

pre 11 godina

Prosto neverovatno kako je hrabro odigrao poene kada je Tsonga imao mec lopte. Svaka ti cast majstore! Takav karakter a i mu.a nemoze da ima svako! Veliki naklon do poda majstore!

nebojsa

pre 11 godina

ja samo nerazumem zasto se neki zale da ako prodje u polufinale-finale sa ovom igrom nema sanse pa zasto neverujete da nole moze puno bolje to je ove godine dokazao i u majamiju i protiv sledeceg rivala federera u rimu.

muratagic

pre 11 godina

ne moram biti srbin da bih navijao sa novaka.
znao sam kod 5:5 u trcem da ce dobiti.
ali toliko zlih komentara, svasta
danas mi je lijep dan jer u las vegasu je sada 12 sati u podne

Mika

pre 11 godina

Ovo je bilo uzasno blizu ( poraza ). Nadam se da nece probati ovako sa Federerom i Nadalom. Sve u svemu, gledao sam mec Del Potra i Federera, i tamo se lopta mlati iz sve snage ( jedva se vidi na ekranu , sve sami uglovi ). Nisam siguran da ce Novak moci da izdrzi takav tempo protiv Federera i Nadala. Voleo bi da nisam u pravu.

Aleksandar I

pre 11 godina

(GLUPO JE TO, 5. jun 2012 20:06)
Ja ne radim ni za 1 evro jer sam bez posla, ali svaki Novakov mec prozivljavam kao da mi je rod najrodjeniji...Kada je igrao sa Marejom PF AO srce mi je kucalo 125 a danas na 4:2 u tb kucalo mi 146...
E tako se navija za nekog pa da nikad nije ni spomenuo Srbiju...
Svaka cast sampione, a u polufinalu vrati gospodinu svajvarcu prst...
Klanjam ti se Novace...

peki

pre 11 godina

bravo , sad treba dobit fedrera pa onda sa nadalom šta bude , samimi ulaskom u finale dobit će nešto bodova. a želje za nedjelju su mi da pobjednici budu novak , alonso i hrvatska

pozdrav iz Zagreba

LM

pre 11 godina

Nole, sve cestitke na pobedi! Francuska publika je zanemela pred tvojom snagom i izdrzljivoscu. Reci su beznacajne. Ali, da li ste videli kako Francuzi pozdravljaju svog igraca posle gubitka meca? Velicanstveno! Znam da ce i u mecu protiv Feda, ipak je on njihov, biti protiv Noleta ali danas zasluzuju moje divljenje a Srbi iz iz njihove podrske Congi posle meca mogu da izvuku mnoge pouke.

jota

pre 11 godina

Novace dugujes mi 260,oo dinara za dve paklice cigara i par miliona nervnih celija koje se ne nikada ne obnavljaju.

BRAVO MAJSTORE.

CESTITKE I CONGI , IZUZETNO KOREKTAN, ALI I IGRAC MOMENTA I INSPIRACIJE.

badwolfbgd

pre 11 godina

Djokovic puni dzepove-zivi u Monte KArlu,"povredjen" je uvek kad treba da igra za Srbiju,a ja treba da umirem za njim zato jer ima srpsko ime i prezime!Ma nek se nosi,ja radim 8 sati za 200 eura,i niko ne navija za mene!!!
(GLUPO JE TO, 5. jun 2012 20:06)
Bravo Nole. Taj decko je trenirao 12 sati ceo svoj zivot da bi bio gde jeste sada. Da si ti majstore ucio, trenirao ili na bilo koji drugi nacin radio na sebi toliko i ulozio toliko truda sigurno ne bi radio za 200 evra.

Predrag

pre 11 godina

Molim Te Nole da pustis Federera da povede 2:0 u setovima i 5:0 u trecem,da ovi dusmani umru od srece.
Posle toga ce crci od jada...

ZIVIO, SAMPIONE!!!!

veliki strumf

pre 11 godina

Zasto je Nole dobio mec? Setio se onog prsta od prosle godine! Prst ce ga odvesti u finale! Znaci, Conginih 200% nije dovoljno da dobije Noletovih 40-50%. Onolike linije, necevi, sevanje na sve strane, Noletova totalna defanziva, mlaki udarci, nebulozni auti u bitnim trenucima... Ali Nole je mentalna planina, gromada!

muka mi je vas navijaca i laznih patriota

pre 11 godina

a za koji dan ce pred polufinale neko napisati u komentare "ajmo nole do titule!" i biti ce skoro 500 preporuka, a u toku meca mozda ga ne bude islo i onda ce od tih 500 barem 100 napisati komentar da bi ispljuvali noleta kao od jednom ne valja nista...

to ti je srbin!

Milan

pre 11 godina

Dobro ljudi, radite li vi nesto ili samo buljite u ekran i gledate kako loptica ide preko mreze. Sto je jos gore, nervirate se kao da vam posao zavisi oko toga.

Evo samo danas 4 sata je svako izgubio pored TV ekrana. Razumem da je to par puta godisnje, ali ovo je 3-4 puta samo ove i prethodne nedelje, a od pocetka godine 20-ak puta.

Znate li koliko je 100 sati. Za 100 sati covek nakon otvorene operacije na srcu izadje iz bolnice.

Peđa

pre 11 godina

Oni iz Master carda bi mogli da naprave reklamu sa ovim hejterima u Srbiji...samo da im prikažu face posle ovakvih mečeva...znači NEPROCENJIVO!Koja si ti igračina Đokoviću!

Goran Mihailovic

pre 11 godina

Strasan mec, neverovatno koliko uspona i padova i kod jednog i kod drugog. Pre bih rekao da je mentalna snaka prevagnula a ne kvalitet, Conga je na momente igrao zapanjujuce dobro.
U svakom slucaju Dijanu sam spomenuo nebrojeno puta dok sam se nervirao, mogao je zavrsiti i u tri seta :)
Slabije mi je srce, videcu da li cu gledati polufinale, pozdrav za ljubitelje tenisa.

Ivana

pre 11 godina

NOLE!!! Nista vise sto se tice njega... odavno me je kupio. A Congu sam gotivila, ali je ispao 0 od coveka i sportiste! Vrhunac je sto mu nije ni cestitao, aman! A Novakov intervju... treba li komentarisati vise!?

Marija

pre 11 godina

Oh, da! Jos jednom-obozavam Mekinroa-po zavrsetku meca je rekao: uz svo duzno postovanje Federeru, moram reci da mi voda curi na usta kada pomislim da je vrlo moguce da cemo gledati finale Nadal-Djokovic.
Eto, znaci svet vise ne vapi samo za FEDAL finalima!

bojan

pre 11 godina

Ako ovako nastavi, sve manje nas srba ce da prati meceve... Poumiracemo.
BRAVO KRALJU, BRAVO NOVACE, BRAVO SRBINE!!!
Bio u Monte Karlu ili u Srbiji, jedan si od najvecih Srba u istoriji!!! BRAVO!!!

srbija!

pre 11 godina

ovo moze samo veliki sampion,samo najbolji. nisam verovao,nisam mogao ni da gledam one mec lopte,ali zato mi je sad duplo draze! hvala nole i izvini sto nisam verovao!

vase ime

pre 11 godina

Conga pogodio 250 linija a ovaj dole sto pise "tko" umesto "ko" kaze da Djokovic ima nenormalnu srecu HAHAHAHAHAHAH jao sto volim kad nase drage komsije pate, Djokovic odigra katastrofalno, Conga mec zivota i opet Srbin pobedjuje, to je VELICINA! Svaka ti cast majstore, idemo dalje..... SRBIJA!!!

Fly

pre 11 godina

Ma Nole je jednostavno prava jumačina i to je to.Štp ga više mrze ovi dušmani,to je jači i jači!ŽIVEO NOLE JUNAČE,mogu samo da te mrze oni što te ne vole!!

Bojan

pre 11 godina

mec na razocaravajucem nivou. Iole ozbiljnijeg sljakasa Nole danas ne bi dobio, ali dobro, imao je dosta srece sto nije dobio Potra ili Ferera, tako da sada sa znacajno uvecanim samopouzdanjem ide u polufinale.
Nije Conga danas nista specijalno pogadjao, niti mu je sudija pomagao, Nole je sve vracao plitke lopte po sredini, odakle mo's da biras di ces da gadjas. Prvi set je Conga sve promasivao, drugi i treci set se malo stabilizovao, medjutim psihicki je nestabilan i nije mogao da izdrzi cinjenicu da nije iskoristio 4 mec lopte. Mislim da na prve dve nije ni imao sansi, ali na 3. je cist forhend zabrljao i time zapecatio svoju sudbinu.
peti set, ogledalo prvog, i dalje Nole servira loptice po sredini, a Conga promasuje :)
u svakom slucaju, sem na mec lopte nista od Noletovog tenisa nismo videli, ali eto, i to je bilo dovoljno :)
svaka cast, protiv Federera mora bolje

Jela

pre 11 godina

Uopste ne razumijem ljude koji nemaju vere u Novaka i njegove kvalitete.
Decko je jednostavno fantastican, i kada gubi u stanju je da se vrati u igru zato i jeste veliki. Evi i Federer je to isto uradio.
E sada drugo je pitanje zasto se ovi misevi zapjene cim Nole promasi neku loptu? "Zato sto su misevi"

nemaveze

pre 11 godina

Ejjjj! Ajd' da mi neko kaže koji je bio rezultat, i još nešto: Neko da objasni zašto je Novak prvi igrač sveta, iako mislim da mi koji iskreno navijamo za njega, dobro znamo odgovor, ali ova gomila hejtera da upamti i ovaj meč, jer je igrao PRVI igrač sveta!

NOLE SAMPION

pre 11 godina

PONOSAN SAM STO SAM SRBENDA...STO SAM DEO OVOG VREMENA I OVE SITUACIJE,STO SAM SVEDOK OVOG VRHUNSKOG SPORTISTE...ON JE PRAVI VID SRBINA,TAKVI SMO MI,SVIMA U INAT POBEDICEMO...Ljudi ja sam mozda lud,ali ja obozavam sport,i za mene je Novak kao sto je nekom naucniku Tesla,al bukvalno,Nole je legenda!!!

Ivan

pre 11 godina

@
Dobro ljudi, radite li vi nesto ili samo buljite u ekran i gledate kako loptica ide preko mreze. Sto je jos gore, nervirate se kao da vam posao zavisi oko toga.

Evo samo danas 4 sata je svako izgubio pored TV ekrana. Razumem da je to par puta godisnje, ali ovo je 3-4 puta samo ove i prethodne nedelje, a od pocetka godine 20-ak puta.

Znate li koliko je 100 sati. Za 100 sati covek nakon otvorene operacije na srcu izadje iz bolnice.
(Milan, 5. jun 2012 20:03)

Evo i ti gubiš vreme pišući o tome kako loptica ide preko mreže,znači da pratiš dešavanja,nego si kontraš,pa moraš nešto da napišeš!

bg4life

pre 11 godina

Уместо да пљујете Новака треба даму се дивите, дечко је победио српски менталитет, посвећен спорту који воли и има менталну снагу коју нема нико у Србији а мало ко у свету!!! А ови који му завиде колико зарађује, много су смешни па он је број један а уз то сам их је зарадио!!!
Ноле поносан сам што си Србин и молим те сврати код ових наших фудбалера и научи их како се постаје победник!!'

Moi

pre 11 godina

Ljudi, ovaj Nole je karakter koji jos nikad nije vidjen. Sto se mene tice on sad moze da sve izgubi, ali je danas po ko zna koji put pokazao i dokazao da je covek KARAKTER!!!

Stefan

pre 11 godina

Lako je nasim komsijama Hrvatimai ostalim srbomrzcima, da navijaju, gledam nesto kako pljuju, ajde to al sto se trude predstaviti kao veliki Srbi , cak i ekavicu tecno pisu. Kao sto rekoh lako je njima, imaju Congu, Nadala, Federera, Mareja, Ferera itd itd, a mi jadni samo No1eta, al vrijedi. Po koji put im ovako poremeti krvni pritisak taman kad se ponadaju. Novak SILNI Djokovic. I da nazad u svoje rupe..

Milan

pre 11 godina

@GLUPO JE TO

Tvoj nik samo govori o tvom karakteru...to sto si izrekao ne da nema veze samo s mozgom, nego i nikakve veze sa realnoscu!!! Zato idi i muci za tih 200e i nista ne govori, pametniji si kad cutis....ali mooooolim te!

Ch1vu

pre 11 godina

Kakav mec, ali kakav mec! Prvi set briljantan, ali se znalo da ne moze da bude toliko lako. Posle toga dva nesrecno izgubljena seta, pa cetvrti za istoriju, kao general Maksimus, sam protiv svih. Peti set, majstorski. Nole posle ovog meca, moze samo da pobedi Federera, jer se vratio nekoliko puta iz bezizlaznih situacija. Conga je udarac, imao je publiku uz sebe, imao je forhend za pobedu ali je poslao u mrezu taj udarac. Bice polufinale za uzivanje i nerviranje, Nole samo hrabro, mozes do pobede! Napred do finala!

Niko, niko kao ''ON''

pre 11 godina

Dobro ljudi, radite li vi nesto ili samo buljite u ekran i gledate kako loptica ide preko mreze. Sto je jos gore, nervirate se kao da vam posao zavisi oko toga.Evo samo danas 4 sata je svako izgubio pored TV ekrana. Razumem da je to par puta godisnje, ali ovo je 3-4 puta samo ove i prethodne nedelje, a od pocetka godine 20-ak puta.Znate li koliko je 100 sati. Za 100 sati covek nakon otvorene operacije na srcu izadje iz bolnice.
(Milan, 5. jun 2012 20:03)

Za Milana i sve ostale koji su negativci.

Meni sad nece biti tesko da radim trecu smenu koja pocinje u 10. Ima da je sa pesmom odradim. Mnogo mi znaci kad neko nas postize rezultate jer me nadahnjuje i lakse podnosim svakodnevnicu.
Trudim se, borim se koliko mogu. Nisu svi rodjeni da budu vanserijski ljudi al priznajte da nam je sa njima laksi zivot.
Mogao bi do sutra al necu, nadam se da shvatate poentu.

Zapamtite jedno. Nole obozava BS. Uvek su mu u glavi njihovi stihovi ''NEMA POVLACENJA, NEMA PREDAJE''

srele

pre 11 godina

Nema sumnje da je Nole ujedinio planetu i ubjedio je u svoje vrhunske domete. Samo najbolji i najjači mogu od izgubljenog napraviti zaokret ka pobjedi. Conga je založio sve, uz podršku " patriotski" orjentisanih trikolora udarao je kao lud, istjerao me iz kuće, ali prvi prizor po povratku bio Noletov pobjednički stav na koljenima. Mislim da je dosada još neosvojeni Rolan Garos ove godine u Noletovom posjedu.Čestitke!!!!!!

Zocky-D

pre 11 godina

Bravo Nole,povratak iz "mrtvih"!
Ali,ne vidjeno ponizenje,Nole ceka dok gubitnik daje izjavu na terenu,publi
ka mu skandira,on lagano,lagano autograme daje,gotovo se izivljava,pa tek
onda Nole dolazi na red i mora iz kurtoazije da hvali Tsongu,pa tek onda da
se "usudi"nesto i o sebi da kaze!? Super zivci,super karakter - Nole!

Srdjan

pre 11 godina

Danas je Tsonga shvatio zasto je peti na svetu i zasto nikada nece biti prvi. Igrao je fantasticno, verovatnom najbolje u zivotu ali ni to nije bilo dovoljno. Danas smo svi shvatili zasto je Novak prvi na svetu i zasto ce to jos dugo biti. Igrao je ispod proseka ali je to bilo dovoljno. Neverovatno!!
Jos ne mogu da verujem sta je izvukao. Pravi sampion.On je u Istoriji tenisa i to mu niko nemoze uzeti.

Ivan Grozni

pre 11 godina

Ovaj i prethodni Noletov meč trebalo bi da odgleda svaki sportista, bez obzira kojim sportom se bavi. Ako neko nije znao u čemu je razlika između šampiona i petoplasiranog upravo je danaas mogao da se uveri.

GLUPO JE TO

pre 11 godina

Djokovic puni dzepove-zivi u Monte KArlu,"povredjen" je uvek kad treba da igra za Srbiju,a ja treba da umirem za njim zato jer ima srpsko ime i prezime!Ma nek se nosi,ja radim 8 sati za 200 eura,i niko ne navija za mene!!!

grobar.prijepolje

pre 11 godina

Djokovic puni dzepove-zivi u Monte KArlu,"povredjen" je uvek kad treba da igra za Srbiju,a ja treba da umirem za njim zato jer ima srpsko ime i prezime!Ma nek se nosi,ja radim 8 sati za 200 eura,i niko ne navija za mene!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (GLUPO JE TO, 5. jun 2012 20:06)

Ja navijam za to da se ti ODREKNES SRPSTVA,DA NAPUSTIS OVU ZEMLJU I ODES DA RADIS U,NPR.SVAJCARSKU ZA 5 000 SVAJCARACA...FED TE SAMO CEKA...LUD JE BEZ TEBE...NOCIMA RONI SUZE ZA TAKVIMA...
Koliko si ti isfrustriran covek...i za sve krivis Novaka...e,jado moj...

pepermint

pre 11 godina

Čitati komentare pristigle tokom meča, sad na miru posle četvrte ovogodišnje pobede u pet setova (hej, ljudi, četiri pobede u pet setova, tri posle preokreta!!) pravo je zadovoljstvo. Ma kakav njuz, kakav burek, ovo ovde je creme de la creme gluposti.

Djole

pre 11 godina

Ajde NOLE...P O B E D A !!!
(Djole, 5. jun 2012 19:03)

Ovo sam pisao kad se Djokovic suocavao sa mec loptama. Verovao sam u njega i u njegovu pobedu. Svaka cast majstore, a vi misevi u rupu do kraja RG!!!

Zmaj

pre 11 godina

@GARO

Kad si tako vidovit idi se zalazi da ukinemo tenis, a tebe proglasimo za teniskoj proroka. Kad vec znas rezultat unapred zasto dzabe da igraju? Zasto uopste pratis tenis kad znas sta ce se unapred desiti? U cemu je smisao gledanja meca u kome znas ko ce na kraju pobediti? Idi roni s ajkulama. Tu ima vise adrenalina ako to trazis...

Blek Stena

pre 11 godina

Nije Novak imao sreće nego Conga, koji je sa 149 osvojenih poena naspram Novakovih 176, došao do četiri meč lopte. Ne bi uopšte ni bilo pošteno da sa 27 manje osvojenih poena prođe dalje.
Nole care deri dalje.

navijac

pre 11 godina

Sada je tacno 20:00, trenutno je Djokovic vodi 4:1 u petom setu. Nekako je Tsonga izgubio volju a to ce ici dobro Djokovicu. Verujem da ce pobediti. Borba je bila fantasticna ali je nedan morao da izgubi a to je Tsonga.

laura

pre 11 godina

gde ste "srbi" koji navijate za federera i nadala? vi ste sramota svog naroda! stid me je zbog vas kojima je pored noleta drazi federer!

Sale444

pre 11 godina

''Veliki sampioni uvek nadju put do pobede,ma koliko on bio mali" .......Majstore, kralju, legendo, SAMPIONEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!

Aca Znalac

pre 11 godina

Kada se sve strasti stisaju ostaje samo legenda o coveku koji preeko trnja stize do zvezda.Jedan je Nole i svi mi treba da se ugledamo na njega, jer nema predaje dok borba traje!

Sreten

pre 11 godina

Ovakva igra mu neće doneti titulu ako nešto ne promeni.Nije tenis fudbal pa da se ovako non stop pobeđuje kao Čelzi u Lš.A Conga nije ni Rodzer ni Rafa!!

Bojan

pre 11 godina

kao sto sam juce napisao, dezurni pljuvaci cekajte da se mec zavrsi pa onda pravite analizu!!!
vec unapred se znalo da ce mec biti nenormalno tezak, Nole nemam reci, mec prelomljen na 5:6 u cetvrtom setu.
Puno srece u polufinalu

Ratko Jevtovic

pre 11 godina

Bravo majstore!!! Puno srece protiv Federera!!!!
Pozdrav iz Perta, Australija u 2.15 ujutro. Vredelo je gledati i nadati se!
Hvala jos jednom!

Cika Aca

pre 11 godina

Nole je jos jednom pokazao sta znaci imati poverenja u sebe i svoje mogucnosti. Srbiji nazalost to hvali, to se vidi i po ovim negativnim kometnarima.
Ljudi radite na sebi, a ako necete onda lepo na spavanje, nije ovo za vas, vi jednostavno ne razumete ovaj sport.

Sale

pre 11 godina

Pitam se koliko je ljudi verovalo u ovo? Iskreno, ja nisam! I to više ne može da bude slučajno! Ne ne, ne mogu da verujem! Srećan sam i uzbuđen kako kad je Nole osvojio Vimblodn!!!! Napred Nole Srbine! Do nove titule! Sad sam ponovo siguran da to možeš!!!

Krokodil

pre 11 godina

Odbojno je gledati koliko dzabalebarosa zuri u ekran 4 sata. Na Zapadu ljudi u 19 ili 20 godina vode fabrike, a Novak im nije ni do kolena. Jadni nasi obozavaoci teniske loptice koja vam je usla u usi. Odbojno!

Ivan

pre 11 godina

Bravo za Noleta,jeste li videli u čemu je njegova veličina?Jednostavno,pravi je džentlmen i sportsmen i kad je bio na rubu poraza,uspeo je da smogne snage i pobedi i publiku i Congu i da na kraju dobije meč i sportski ČESTITA i protivniku na dobroj igri,što Conga nije uradio.Nije uputio ni reč hvale za Noletovu pobedu,e u tome je razlika između Noleta i većine drugih igrača.Nole je uvek bio pravi džentlmen na terenu!

Coa

pre 11 godina

NOVACE LEGENDO! Iskidao si mi zivce do maksimuma al nisam hteo da gasim TV :) Sve u svemu Francuschici su opet pokazali kolko su mali ljudi, pola njih otislo pred kraj, bas mi je bilo zao zbog Conge.

Floro Flores

pre 11 godina

SRAMNI ljudi,jer vam ostalo bar malo ponosa da ne dolazite neko vreme ovde i pljujete Novaka! Kad se pogledate u ogledalo sta vidite ,imali uopste sta? BRAVO,NOLE!!!!!!

Honduras

pre 11 godina

RAFAAA SAMO CEKA MUSTERIJU PA SAD TKO GOD DOSAO DOBRODOSAO PO .....PAR GEMOVA,ZIVI BILI PA VIDJELI (GARO, 05. jun 2012 20:07)

Garo trazi od Mila da vam nadje nekog u tenisu, malo je trulo sto morate da navijate za igrace drugih nacija. A i ljubomora moze lose da deluje na zdravlje, dobices anginu!!!

zašto ćutite

pre 11 godina

Sta je novak uradio za svoj narod? Uradio je sve za svoj dzep, nista za narod.
(Kuzman Conic, 5. jun 2012 19:12)

Mislim da Novak Djokovic polako stice radni staz za penziju.
(Kuzman Conic, 5. jun 2012 19:10)

Nadal je u top formi sada, sa Nadalom bi se jos vise obrukao. Bolje da izgubi ovde. Prihvati manju stetu.
(Kuzman Conic, 5. jun 2012 19:09)

Ajmo Conga, prekrati mu ove muke i ove bruke.
(Kuzman Conic, 5. jun 2012 19:05)
.........

Kuzmaneeeee javi seeeee
Gde nam naprasno nestade stručnjak koji je do pre sat vremena dominirao komentarima.

Veliko hvala moderatoru što je pustio Kuzmana da se ovako kvalitetno izblamira.

Fiki

pre 11 godina

Oni koji pljuju NOVAKA mogu samo da mu ga ...... ,ljubomorni su sto nisu nista u zivotu postigli,NITI CE!!!TI NOLE NE BRINI NISTA PRAVI NAVIJACI SU UVEK UZ TEBE I U DOBRU I U ZLU!!!!!!

Miloš

pre 11 godina

Ljudi ja igram tenis. Pokušajte da odigrate 3 seta pa ćete videti koji su to napori i to na rekreativnom nivou. Ovi momci su odigrali 5 setova i to na najjačem mogućem nivou. To su ljudi od čelika, verujte. Da ne pričam o psihološkom delu ovog sporta koji čini 95% uspeha jer svi oni znaju da trče, udaraju lopticu, ali sa “ovim u glavi“ se jednostavno rađaš.

SRBI UZ NOLETA

pre 11 godina

Najvise volim da citam ove komentare koji su napisani u toku meca .. a u kojima se Nole pljuje .. najvise volim da ih citam na kraju meca KAD JE NOVAK POBEDNIK .. Jer onda vidim koliko ljubomornih pacenika ima.. eto vam ga sad .. NOLE JE U POLUFINALU A AKO BOG DA I OSVAJA RG !!!

razjareni tetreb

pre 11 godina

Ne znam više, odoše mi živci, navikao nas je da se ne predaje nikad, i mi se saživimo s njim, daće maksimum nadalje, voleo bih, zbog njega samog da to bude dovoljno za trofej, svaka čast Novače...

LxMusic

pre 11 godina

Umerenost je velika vrlina!
Biti ponosan sto je neki nas covek uspesan je ok, ali ne treba preterivati. Iza Djokovicevog kvaliteta je ogroman rad. Koristite njegov uspeh da biste sebe motivisali za rad. Kicenje tudjim perijem je jedno euforicno stanje koje vas vodi na kraju u negative stvari.

Fenix

pre 11 godina

Novak Djokovic je svetlost Srbije u svetu. Ovo danas je vrednije za Srbiju nego sav trud politicara lazova. Mi smo s tobom vec odavno u Evropi, samo mnogi toga jos nisu svesni. Ziveo ti nama Nole 100 godina!

vojvodjanin

pre 11 godina

E,moji Veliki Srbi,gnušam se o ovakve vaše komentare,sram da vas bude! Kada čujete i izgovarate Noletovo ime,treba da stojite uspravno 5 minuta i da ćutite.I sada će vam Nole zapusiti ta vaša Velika usta!

Markonato-RSA

pre 11 godina

Što bre uvek neka mržnja i zavist. Ja eto navijam za Parizan od kad znam za sebe pa opet gotivim i navijam za Novaka uvek i do kraja. Da je Novak malo prehlađen po mozgu - jeste 100%, ali je zato borac 110% !!! Kakav bre Čak Noris, on je Brus Li, i duhom i telom. Mnogima je teško palo da se vratio ponovo iz izgubljenog u trijumf, ali nema mu se šta zameriti. Nije Conga došao do 1/4 finala na poklon i preko veze. Igrao je i igra kao zmaj, pa opet je poklekao pred Novakom. A sad, jedino ozbiljno i maksimalno koncentrisano protiv Rodžera i...daće Bog...Rafaela. Nikome Novak nije danas ukrao ništa, da je bio malo pribraniji, mogao je ovo da "izgura" u 3 seta, ali nema veze . Jedno veliko BRAVO...

Popi

pre 11 godina

Pljuvaci...da vas cujem sad? sta se ovo desilo? Ajde molim vas zavucite se u misju rupu i ne izlazite odatle!!!! Cim mu ne ide odmah krece pljuvanje???!!

Kol

pre 11 godina

Svaka mu cast kao sto rece komentator sa eurosporta zato je on broj 1 a svi koji ga pljujete zapamtite koliko je tesko biti najbolji u svom poslu (pa makar to bilo i pljuvanje u dalj) na celom svetu on je to uspeo iako dolazi iz male drzave, on nije mali! Svaka mu cast jos jednom LEGENDA!

pera

pre 11 godina

Necu ni da citam ddonje komentare jer znam sta pljuvaci rade, ako i ovaj koji kaze da ce "tko" god udje u finale dobiti samo par gemova od Nadala. Ne mogu biti neiskren pa ne reci da mi je igrao po zivcima, ali jos jednom ponavljam: to da se izvuku iz najtezih situacija odlika je samo najboljih. Ko je slusao Matsa Vilandera posle meca, cuo je da ni on ne veruje da je sreca spasiti mec lopte, jednostavno Nole u to veruje i moze to. Btavoooooooooooooo majstore. A i ovaj sto rade za 200 evra i kivan je ato na Noleta, pa ko ga tera da gleda tenis i jos da komentarise. Idemo nole po jedini trofej koji ti nedostaje. Prvo vrati Federeru za proslu godinu, a onda pokazi nadalu da ne misli da ce od sad pobedjivati na sljaci. Napred Nole !

Q

pre 11 godina

Popušio sam sve cigare. Napolju padaju kiseli mačići, tako da ne mogu po nove. Izgrickao sam sve nokte, kao Oliva. Da i na nogama. Gađao sam televizor pikslom, sva sreća promaši ga, ali pogodi prozor, pa će i to zadovoljstvo da me košta. Od sada čekam rezultat, pa ako pobedi, gledam reprizu. Nemam nameru da više kidam živce!!!

rossy

pre 11 godina

Ovaj komentator kad je na 4.Conginu mec loptu rekao ''Ne daj se'' dobio me za ceo zivot!!!!Ovo ce se prepricavati kao ono ''plivaj Milorade,plivaj junacino!'' i kao ''brrrrani Stojkovic'' :)))) napred Nole najjaci si BRE!!!!

Milan

pre 11 godina

Ne mogu da verujem sta ovde citam. Novak je bolji u svakom segmentu, odnos vinera igresaka mu je +15, Conga -6, ima vise brejk sansi, osvojio je dvocifreno vise poena u mecu i svejedno gubi. Svaka sumnjiva odluka je bila u korist Conge. Nisam klinac niti neko ko u zivotu trazi izgovore, ali ovo je sramota. Ovo su momenti kada mi je zao sto Novak nije uzeo britansko drzavljanstvo, ovo mu tada ne bi radili.

Ipak ce da pobedi

pre 11 godina

Po stoti put cu da napisem kakav smo mi Srbi mentalitet. Ali izasli grobarski misevi iz svojih rupa kojih prosle godine nigde nije bilo. da li ima ijednog francuzakoji ce da pljuje Tsongu, Gasquea, Simona. Da li ima jedan spanac koji ce da pljuje Rafu iako navija za Real. Novak i da izgubi gubi mali broj bodova jer je igrao prosle godine polu finale.I jos nnesto. U petom setu pri rezultatu 6:5 za Tsongu kisa kao iz kabla mec se ne prekida.. Ocito da je Novak ove godine izgubio mentalnu snagu kopju je imao.Gubi vazne gemove koje je ranije dobijao. Ali ja verujem u njega.Mec ide u peti set i naravno Novak pobedjuje u inat svim misevima koji se ponadali i odlaze u rupu

my way

pre 11 godina

Ja sam mislio da ovakvi ljudi postoje samo u filmovima! Stvarno Novace, od cega si napravljen, kakve li su te sile stvorile?! Dosad se za ovakve stvari govorilo "to je razlika izmedju (obicnih) vrhunskih tenisera i najvecih sampiona", ali i to je preblago reci za Djokovica! Sve najbolje majstore, sta god da se desi u 5. setu ne menja cinjenicu da si rodjeni pobednik!

art

pre 11 godina

SVETI NOLE NEUNISTIVI!!!!!!!

Plakao sam na Congine mec lopte zbog pritiska, totalno prs'o. U tome je razlika izmedju mene kukavice koja umirem svaki dan i Noleta sampiona.

Zex

pre 11 godina

Da li vi mislite da on treba da napravi isto ono sto je uradio u prosloj sezoni??!! Pa dokle bi on izdrzao kada bi igrao istim tim ritmom??!! On ove sezone igra na leru! Odrzava se tu gde je,dobie po neki poen,prvi je i dalje! Skuplja energiju za momenat kada samo on i njegovi savetnici znaju da ce trebati opet napraviti neki pidvig. Da bi konstantno bio prvi u narednih nekoliko godina. Kako je to tesko ukapirati!

gebedaya

pre 11 godina

Očigledno je da je Nole ove godine u značajno lošijoj formi nego lani... U takvoj formi nije lako pobediti Tsongu pred domaćom publikom... U svakom slučaju, ta činjenica nimalo ne umanjuje moje divljenje prema Đokoviću.On je heroj Srba i Srbije... Dogodine ponovo u Parizu, kao šampion...

salgar...

pre 11 godina

svi koji ovde komentarisu su nezadovoljni svojim zivotima pa moraju da komentarisu tudje...kad neko uradi bar stoti deo onoga sto je novak uradio neka onda komentarisu....

Ma da

pre 11 godina

Ma nema veze ako ne izgubi od Conge od Nadala sigurno hoce,a to ce biti sladje mnogo!!!Pa sta ako zivim ovde,jel moram da navijam za Djokovica?Ne volim ga-moje pravo! Ajd zdravo!

to je to

pre 11 godina

Conga u zadnjem setu nema nikakvih šansi. Bit će 6-0 za Đokovića. Conga će me iznenaditi ako osvoji gem jer je riječ o psihički nestabilnom igraču.

Komsija

pre 11 godina

Za sve vas koji se cudite zbog cega je publika protiv Noleta: Uvek se navija za slabijeg. Nije interesantno da uvek jedan isti pobedjuje. Englezi imaju rec 'underdog'. U tome je stvar. Ako koeficijent za pobedu bilo kog igraca koji igra protiv Noleta iznosi 5, onda je normalno da je publici drago da pobedi taj izraziti autsajder. Da ponovimo: nije da mrze Noleta. Jednostavno im je drago da izgubi.

Dacha

pre 11 godina

Ljudi, odigrajte nekad tenis sami u zivotu pa ce te videti kakav je to sport..evidentno je da Djoks nije u formi kao prosle godine ali generalno svaka mu cast, sam protiv svih, da li ste svesni kakav je to pritisak!?!?a pogotovu sto je imao proslu sezonu kakvu je imao..ajde da ga pustimo pa nek sam dokaze da li je stvarno na nivou Nadala i Federera koji su radili ono sto je on prosle sezone vise godina za redom...

Dacha

pre 11 godina

Ljudi, odigrajte nekad tenis sami u zivotu pa ce te videti kakav je to sport..evidentno je da Djoks nije u formi kao prosle godine ali generalno svaka mu cast, sam protiv svih, da li ste svesni kakav je to pritisak!?!?a pogotovu sto je imao proslu sezonu kakvu je imao..ajde da ga pustimo pa nek sam dokaze da li je stvarno na nivou Nadala i Federera koji su radili ono sto je on prosle sezone vise godina za redom...

gox

pre 11 godina

Zbog ovog promasenog voleja kod rezultata 5-5 se gubi mec,nezasluzuje prvo mesto,a sa svim grimasama koje pravi gubi se i naklonost publike,r=e moj Novace otplesao si jedno leto i to je to,Wimbldon 3 ili 4 kolo i ode br 1,,pa razocarenje na olimpijadi,sve te to ceka ...

Ratko

pre 11 godina

Conga teniser. Novak je svoju sansu da ga dokrajci izgubio u drugom setu. I zbog toga ga ja nikada vise necu gledati. Onako lezerna igra protiv osamucenog Conge ga vodi u poraz. Mesto laganih 2:0 sada gubi 2:1. Publika odvratna i najgora na planeti. Onako urlikanje i radovanje svakoj gresci kad napravi broj 1 je tuga. I da se desi neko cudo i prodje ovog Congu protiv Rafe nema nikake sanse.

pritisak

pre 11 godina

On nije bezosecajni vuk i suvise je mlad da bi se nosio sa svim pritiscima sa kojima se verovatno susrece svaki dan. Kako god da bude, uci ce u istoriju i nasu i svetsku.

Dusan

pre 11 godina

Nikad necu razumeti ove ljude koji pljuju Novaka, pa on je uradio za ovaj narod vise nego bilo koji politicar. Stidite se. Napred Nole do pobede!

Vlada Loznica

pre 11 godina

Kakav god da bude krajnji ishod(nadam se Noletovoj pobedi),ne mogu se oteti utisku,da nas teniser ne igra ni 50% od one igre iz prosle godine!

Evidentno je da je fizicki dosta slabije pripremljen nego 2011-te,a igra se svela na puku defanzivu,gde trosi previse energije.
Nigde nema proslogodisnje agresivnosti,diktiranja tempa,nametanja svog ritma,ostrih udaraca.

Bojim se da je sa ovakvom igrom,maksimum polufinale,kako na ovom,tako i na ostalim turnirima koji ga ocekuju.

Sta god bilo,Nole je nasa dika i ponos i ja cu nastaviti da ga bodrim nesmanjenim zarom!

Napred Nole!

Bagzi

pre 11 godina

Steta. Imao ga Nole pecenog a ovako ima da se pomuci debelo. Pisem na 2:1 u setovima za Congu. Ajde Nole samo malo bolje i eto polufinala.

bane

pre 11 godina

Nažalost Novak ponovo miluje lopticu kao da je skroz izgubio samopouzdanje kao protiv Sepija. Congina igra je skroz bezveze i temelji se na čekanju Novakovih plitkih udaraca koji obavezno slede ali ako prodje biće oduvan u sledećem kolu jer niko ne poklanja kao Novak.
Ponovo je proradila psiha u negativnom smislu i ovo me skroz podseća na crnu 2009 godinu. Svi ostali elementi su dobri ali Novak hoće da igra badmington. Gde li nestade ona čvrsta igra sa osnovne linije? Možemo voleti Novaka ali ovo je neshvatljiv pad.

Zoran Hajdic

pre 11 godina

Dok ne vrati svoj prepoznatljiv sistem igre VAMOS-TAMOS,nista od trofeja.

Ovo je mucenje gledati,sta god uradio.

Dosta mi je teniskog nerviranja za jedan dan,sad odoh da gledam fudbal,da me dotuku :)

Ilija

pre 11 godina

Veliki sam Novakov fan,toliko puta me je obradovao da kada bi sada okacio rekete o klin bio bi mu zahvalan.Nazalost ono protiv Sepija nije bila slucajnost,gubiti 2 1 protiv Conge na zemlji gdje je Conga najlosiji je bez svake diskusije.Nadal je u top formi i mozda je bolje da se sa njim ne sretne.Neznam sta je blokada Noletu dali je se uplasio toga slema neznam ali neki pritisak ima to je sigurno jer bi u suprotnom odrao Congu sa tri nula.

grob4r

pre 11 godina

sa ovakvom igrom imam i ja sanse da ga pobedim. Skroz bezvoljno igra i bez imalo agresivnosti pa sta radi njegov strucni stab za cega su placeni omg!!!!!

Gosto

pre 11 godina

Nikada do sada nisam komentarisao Novakove mečeve ali sam osećam da se nešto loše događa sa Noletom. Nakon AO kao da se odjednom sve promenilo, u Novakovoj glavi pre svega, a naravno da to ima uticaj i na igru. Primetno je da sve više gubi važnih poena, da u odlučujućim trenucima greši, da dopušta sebi da protivnika vraća u meč, da uglavnom od protivnika zavisi ko će osvojiti poen. Naravno, poverenje u sopstvenu igru je značajno manja, igra da ne pogreši, ne rizikuje, samo vraća u sredinu bez i malo rizika, ne izlazi na mrežu kad je rezonski nego kad se iznervira i tada obično gubi poene. Najviše me boli u ovom meču što ne počne da igra ''muški'', da poneki put ''razvali'' tu lopticu a ne da se žali kako protivnik pogađa linije.

Don Corleone

pre 11 godina

Zna se kako se ponasa neko ko je br.1 na svetu,bez obzira sto je ceo stadion protiv njega ovakva igra je ne dopustiva.. Nadal je ipak pojam u ovom sportu i svaki mec igra sa 200% snage

1234

pre 11 godina

Ljudi, na lecenje!!!

Igra lose danas, pa sta ?!?!?!?!?!?!?!?!? Svaki normalan covek koji se u zivotu bavio sportom zna da nekad ide, nekad ne ide.. Decko je uradio nesto o cemu smo mogli samo da sanjamo pre 10ak godina i pojedini mu ovako vracaju.. Kako vas nije blam ?!

Jednog dana ovaj isti Novak ce napuniti 30gdna, pocece da ga dobijaju klinci od 20i nesto i mogu da zamislim koje ce ludilo od pljuvanja ovde da zavlada.. Kao sto rekoh na pocetku, NA LECENJE!

kile

pre 11 godina

Setite se prosle godine onih jakih napadackih bekenda, dijagonala iz forhenda koji je vrteo i Nadala ko iz sale... A ove godine 90% udaraca su mlaki, skoro svaki pada na T liniju, kad napadne obicno izbaci loput napolje. Definitivno je Nole van svake forme. Kad prebacim na Delpo-Federer kao da gledam brzi voz naspram fice. Mnogo bolji tenis. Ali i pored ovoga nadam se da ce Nole preokrenuti...

pelesp

pre 11 godina

Ne razumem ljude koji donose zaključke o celom meču već posle nekoliko gemova ili u najboljem slučaju posle jednog seta,a meč se igra u tri dobijena seta.Nervira i mene što Novak nije prelomio meč a mislim da je mogao.Sad će biti mnogo teško,navijajmo za Noleta da izgura i ovaj meč,učinio je to toliko puta do sada,uvek ću biti uz njega i verovati u pobedu.Ajmo Nole!

Monarhista

pre 11 godina

Dokaz da je Nole najveci je taj sto pruza trenutke radovanja cak i ovima sto ga iz samo njima znanih razloga patoloski mrze....doduse obicno u trajanju dva seta ali i to je nesto...

PS .Uprkos cenzuri svi vi koji se ovako bolesno nasladjujete kad Noletu ne ide tacno znate sta vam kazu bnormalni ljudi....

spasica u real

pre 11 godina

evidentno je da ga opterecuju price o lovljenju Lejvera.ponavlja se prica od prosle godine. ali jos uvek sam uveren da ga dobija

Bilo je lepo dok je trajalo...

pre 11 godina

Stvari polako dolaze na svoje mesto.
A bilo je i lošijih tenisera na poziciji broj 1. Ne ovoliko dugo, doduše.

dusan

pre 11 godina

Tsonga upravo dobio treci set :(.Nole me podseca na Noleta iz 2010 i pre toga. Neko je spomenuo njegov bekend, stvarno nema snage u njemu, samo ga prebacuje. Stvarno steta, neznam sta se desilo onom Noletu iz 2011. Nadam se da ce skoro vratiti u 2011 formu, ali kako bilo on je nasa junacina! Ajde Nole, dobijamo dva sledeca seta!!!

asterix

pre 11 godina

Najrazmazeniji broj 1 u istoriji tenisa,nece biti to jos dugo,a nije ni u redu da bude, iako je to zasluzio prosle sezone.Ipak je Nadal sinonim za tenisera broj 1,i tu za razmazene tipove ne bi trebalo da bude mesta

pedja

pre 11 godina

Osnovni problem u Noletovoj igri zove se Srdjan Djokovic. Aman covece batali vise tribine gledaj mec u sobi, kaficu, henmanovom brdu gde god hoces samo bezi sa stadiona.

Balkanboy

pre 11 godina

Ovo nije za gledanje. Ajd protiv sepija da mu se ono desi, ali protiv conge! Sramota za gledanje. Nema nista ove godine da trazi u parizu.

zex

pre 11 godina

djokovic ce ostati prvi na svetu pa i ako ispadne.Conga nije slab rival a jos je i na domacem terenu,nije smak sveta ako izgubi a mnogi od vas imaju kompeks nize vrednosti.

bolno otreznjenje

pre 11 godina

Novakova igra je razocaravajuca. Iskreno, ne lici na br.1 svetskog tenisa. U ovom mecu sa Congom se posebno vide svi njegovi nedostaci. Koliko ga je samo puta vracao u zivot nedopustivim greskama... Ako nekim cudom i dobije ovaj mec predvidjam poraz vec u sledecem. O tituli nema govora, to je valjda svima jasno. Steta.

mali iz komsiluka

pre 11 godina

pa fakat ste cudni ljudi (na srbe mislim). imate #1 igraca, i cim krene da gubi, i drvlje i kamenje po njemu. kao neko ko nije iz srbije, meni nole nije uopste vazan lik, ali mi je simpatican decko. ali da je bosanac, ja bi navijao za njega i kada pobjedjuje i kada gubi.

mali radojica

pre 11 godina

E ne mogu da verujem kako je izgubio ovaj mec. Sad je kod rezultata 6:1, 5:7, 5:7 Tsonga u velikoj psiholoskoj prednosti otprilike kao Nole sa Seppijem. Jednostavno to je sport. Znaci kada imas igraca koji je u top 10 pred sobom i tako mu olako pustis iz ne znam kojih razloga drugi set e tu nema oprastanja. Ovako ce Nole ispasti jos i glup jer ne samo da nije dosao do polufinala da brani bodove vec moze da mu se desi i da izgubi prvo mesto i pre Wimbldona. Jerdino Nadalu moze Roger da pomrsi racune da ga zvekne u finalu i tako i njemu uzme poene i priblizi se Noletu na nekoliko stotina poena. Ovo je onaj stari Nole, kad pomislis da ce samleti protivnika on pocne da razmislja i filozofira umesto da zgazi Tsongu kao pre mesec dva. E moj Nole, volimo mi tebe al daj se malo skoncentrisi, ovo stvarno pocinje da nervira.

Pronicljivi

pre 11 godina

Da li je neko gedao neki meč u kome je neki igrač ovoliki broj puta pogodio liniju? Počelo je od sredine drugog seta i ne prestaje.

Milan

pre 11 godina

Conga je stvarno jadan, igra kod kuce gde nema Hawk Eye i zali se na skoro svaku loptu. Ovo samo Francuz moze da radi i da se eventualno raduje takvoj pobedi. Jel misli da ce ga sudije tako stititi i protiv Federera??!!

Srce

pre 11 godina

Не би требало да има овакве осцилације у игри у овој фази турнира, надам се да неће почети да личи на ЈЈ,надамо се најбољем! Напред Ноле стисни м..., овај зубе!!!

musa dembele

pre 11 godina

Nadal zgazi protivnik,punim gasom,pa mu se posle izvinjava.. Novak se opusti ,vrati protivnika u igru i iskomplikuje dobijen mec.. Dosta mi je nerviranja

Mirsad

pre 11 godina

1:1, u gemovima 4:4...ide sve ovo Novaku dosta teško i promenljivo...Napravi brejk, Conga osokoljen navijanjem vrati...Iako Conga nije šljakaš, znao sam da će Noletu biti teže sa njim nego sa Vavrinkom. Ko dobije ovaj drugi set, velika verovatnoća da dobija i meč...Novak, Novak Novak molim te ne šalji kratke lopte Congi...Novak, Novak, Novak ne daj se ..idemo do pobede..

Nikson

pre 11 godina

Ima li jos neko utisak da Conga mrzi Novaka?! kako ga gleda kao da bi ga najradije udario. A publika-nemam reci. Cemu tolike antipatije nije mi jasno uopste. Generalno,mogu svi da se poklone Doktoru ove igre. Set i po ni muva se nije cula,ajmo Nole!

Milan

pre 11 godina

Ha ha, Conga mora da zakuca loptu u mrezu ili da je posalje metar u aut da bi mu sudili gresku, sve ostalo prolazi. Neka im, na gospodskim turnirima kao sto je Vimbldon ili US Open nema ovakvog cirkusa.

ams

pre 11 godina

Zapadnoevropska gospoda glasnije tapse na Novakovu neiznudjenu gresku nego li na winner. Mora i kod njih s vremena vreme da prorade geni Gala, Huna i drugih varvara.

Ivan

pre 11 godina

Tsonga zeli sada da mu vrati odprislig puta. Zati je ovoliko uporan. Nebih voleo da sam u kozi djokovica. Bila bi zaista steta da se sroza sa ovog turnira!

Ipak ce da pobedi

pre 11 godina

Dobice ga Nole pa makar u pet setova. Igra Novaka ove godine od Sjaja do ocaja. I protiv slabijih tensera prvi set fantazija a onda dalje mucenje

Pronicljivi

pre 11 godina

Conga igra sa 200% snage. Mislim da če Nole, bez obzira na gubitak seta ovo lako da dobije. Ovaj tempo koji je Conga sebi nametnuo neće moći dugo da drži.

Plavuša

pre 11 godina

Oduševljena sam kako Francuzi navijaju za Džoa Vilfreda, crnog Francuza. Baš sam iznenađena što niko nije doveo dečicu sa balonima, kao što to rade jadni, iskompleksirani Srbi...
Noleta ne vole Francuzi, a ako ste bili nedavno u Parizu znate da oni nikog ne vole, sem Amerikanaca i Nemaca.

prolaznik

pre 11 godina

Djokovic u sebi ima dva lika. Jedan koji je agresivan, gadja linije, i drugi koji je mrcina i samo vraca po sredini polja. U njegovoj glavi je prekidac, koji se seta kako mu je volja izmedju ta 2 lika. Pa pogledajte skorasnje meceve, ko ce da objasni ovakve promene u igri? Ja kazem da je lud. :)

zorz

pre 11 godina

u jednom je stvarno najbolji....da grogirane protivnike vrati u mec svojim glupiranjem i da me u svakom mecu natera da popijem bensedin

ja

pre 11 godina

@LosMi
Obradovic nije uveo pravilo da se peva himna pre meca, to je prvo, drugo ovo nije Davis kup mec i kao trece, ali ne najmanje vazno, strasno iritiras i dosadan si kao proliv. Ako ti je to bio cilj, cestitam.

Talični Tom

pre 11 godina

2008-me finale Australije opena sa Tsongom, i Nole osvaja svoj prvi GS-em. 2011-te, polufinale Wimbldona, Nole pobedom postaje NO.1 i kasnije u finalu osvaja svoj prvi ali ne i poslednji Wimbldon. Sad opet sa Tsongom u četvrtfinalu , i ono što je sasvim normalno , je da Nole osvoji Roland Garos, i na sajtu atpworldtour u Novakovoj rubrici gde su grend slemovi da piše : Wimbldon W 2000 , US Open W 2000 , Australia Open W 2000 , Roland Garos W 2000.

ams

pre 11 godina

S ovakvom igrom Tsonge, Novak moze da pruzi dva puta gori tenis nego protiv Seppia, opet ce ga dobiti 3:0. Da vidimo nastavak, ovo je bruka za nadobudnog Francuza.

ajde noleeeee

pre 11 godina

ha ha ovaj Loshmi je stvarno dosadan ,komentarisao da ce nole izgubiti a sad kad vidi kako igra onda poceo o himni!!!! Ja bih tebe oterao iz Srbije,ako mada sumnjam da si odavde

Mamika

pre 11 godina

E moj Matse Vilanderu....tesko da ces ti gledati Congin pobednicki ples...boze,covece, kada ce Eurosport malo da promeni komentatore...AJMO NOLEEEE!!!!

Dzo Jagodinac

pre 11 godina

Kao sto sam i rekao, Djokovic nije pevao Boze pravde pre meca. Da li ce i njega Obradovic izbaciti iz reprezentacije?
(LosMi, 5. jun 2012 16:20)

Ti prijstelju ako si onaj "LosMi" kome je Azar bezobrazan sto nije igrao za Francusku protiv Srbije, ti si dovoljno rekao. A i da nisi, smarate vise sa tom himnom! Inace, vezano za temu, rasturice ga Nole kao Tadic drzavu

Demontracija

pre 11 godina

Sad će Djoković da nalupa sirotog Congu samo da pokaže da im to može kao i Nadal. Rafa mu je juče pokazao štra ga čeka ako stigne do finala.

vojvodjanin

pre 11 godina

E,moji Veliki Srbi,gnušam se o ovakve vaše komentare,sram da vas bude! Kada čujete i izgovarate Noletovo ime,treba da stojite uspravno 5 minuta i da ćutite.I sada će vam Nole zapusiti ta vaša Velika usta!

1234

pre 11 godina

Ljudi, na lecenje!!!

Igra lose danas, pa sta ?!?!?!?!?!?!?!?!? Svaki normalan covek koji se u zivotu bavio sportom zna da nekad ide, nekad ne ide.. Decko je uradio nesto o cemu smo mogli samo da sanjamo pre 10ak godina i pojedini mu ovako vracaju.. Kako vas nije blam ?!

Jednog dana ovaj isti Novak ce napuniti 30gdna, pocece da ga dobijaju klinci od 20i nesto i mogu da zamislim koje ce ludilo od pljuvanja ovde da zavlada.. Kao sto rekoh na pocetku, NA LECENJE!

art

pre 11 godina

SVETI NOLE NEUNISTIVI!!!!!!!

Plakao sam na Congine mec lopte zbog pritiska, totalno prs'o. U tome je razlika izmedju mene kukavice koja umirem svaki dan i Noleta sampiona.

rossy

pre 11 godina

Ovaj komentator kad je na 4.Conginu mec loptu rekao ''Ne daj se'' dobio me za ceo zivot!!!!Ovo ce se prepricavati kao ono ''plivaj Milorade,plivaj junacino!'' i kao ''brrrrani Stojkovic'' :)))) napred Nole najjaci si BRE!!!!

ivan

pre 11 godina

Hrvat sam i navijam za Djokovica, Srbi dolaze na nase sajtove i pljuju nase tako i nasi ovde pljuju, to su sve bolesni mozgovi, cemu mrznja ljudi moji auuu.... Svaka cast Djokovicu, pebedio je coveka koji je pogodio milion linija, pobedio je publiku i svoju losu igru, neverovatan mec!

my way

pre 11 godina

Ja sam mislio da ovakvi ljudi postoje samo u filmovima! Stvarno Novace, od cega si napravljen, kakve li su te sile stvorile?! Dosad se za ovakve stvari govorilo "to je razlika izmedju (obicnih) vrhunskih tenisera i najvecih sampiona", ali i to je preblago reci za Djokovica! Sve najbolje majstore, sta god da se desi u 5. setu ne menja cinjenicu da si rodjeni pobednik!

Dusan

pre 11 godina

Nikad necu razumeti ove ljude koji pljuju Novaka, pa on je uradio za ovaj narod vise nego bilo koji politicar. Stidite se. Napred Nole do pobede!

Jela

pre 11 godina

Uopste ne razumijem ljude koji nemaju vere u Novaka i njegove kvalitete.
Decko je jednostavno fantastican, i kada gubi u stanju je da se vrati u igru zato i jeste veliki. Evi i Federer je to isto uradio.
E sada drugo je pitanje zasto se ovi misevi zapjene cim Nole promasi neku loptu? "Zato sto su misevi"

badwolfbgd

pre 11 godina

Djokovic puni dzepove-zivi u Monte KArlu,"povredjen" je uvek kad treba da igra za Srbiju,a ja treba da umirem za njim zato jer ima srpsko ime i prezime!Ma nek se nosi,ja radim 8 sati za 200 eura,i niko ne navija za mene!!!
(GLUPO JE TO, 5. jun 2012 20:06)
Bravo Nole. Taj decko je trenirao 12 sati ceo svoj zivot da bi bio gde jeste sada. Da si ti majstore ucio, trenirao ili na bilo koji drugi nacin radio na sebi toliko i ulozio toliko truda sigurno ne bi radio za 200 evra.

Milica

pre 11 godina

Javljam se iz Britanije. Ne mogu da verujem koliko su pojedinci u Srbiji zlobni. Sta bi Britanci dali da Endi Mari moze ovako da igra i da pobedjuje? Pa Noleta hvale svi svetski mediji jer je pronasao snagu u presudnom momentu i pobedio Dzoa, jedino medioktiteti u Srbiji daju sebi za pravo da uopste komentarisu.
BRAVO NOLE! Srecno!

777

pre 11 godina

O meču neću pisati jer mora malo više da se piše. Samo hoću da potsetim koliko je Novak veliki sportsmen i čovek. U dva navrata kada poeni odlučuju gemove, u zategnutoj atmosveri, Novak priznaje dobar poen za Congu, DVA PUTA, briše trag bez silaženja sudije sa stolice. Aplaudirao je Congi posle jednog njegovog izvanrednog poena. Zato mu Bog vraća jer se korektno ponaša prema protivnicima a istovremeno u srcu je čist jer ima saznanje da je pošteno dobio meč. Neće pobedu ako SAM zna i ako je SAM video da je loptica dobra a sudija zove aut. Bravo, to je fer plej.

salgar...

pre 11 godina

svi koji ovde komentarisu su nezadovoljni svojim zivotima pa moraju da komentarisu tudje...kad neko uradi bar stoti deo onoga sto je novak uradio neka onda komentarisu....

to je to

pre 11 godina

Conga u zadnjem setu nema nikakvih šansi. Bit će 6-0 za Đokovića. Conga će me iznenaditi ako osvoji gem jer je riječ o psihički nestabilnom igraču.

Ipak ce da pobedi

pre 11 godina

Po stoti put cu da napisem kakav smo mi Srbi mentalitet. Ali izasli grobarski misevi iz svojih rupa kojih prosle godine nigde nije bilo. da li ima ijednog francuzakoji ce da pljuje Tsongu, Gasquea, Simona. Da li ima jedan spanac koji ce da pljuje Rafu iako navija za Real. Novak i da izgubi gubi mali broj bodova jer je igrao prosle godine polu finale.I jos nnesto. U petom setu pri rezultatu 6:5 za Tsongu kisa kao iz kabla mec se ne prekida.. Ocito da je Novak ove godine izgubio mentalnu snagu kopju je imao.Gubi vazne gemove koje je ranije dobijao. Ali ja verujem u njega.Mec ide u peti set i naravno Novak pobedjuje u inat svim misevima koji se ponadali i odlaze u rupu

mali iz komsiluka

pre 11 godina

pa fakat ste cudni ljudi (na srbe mislim). imate #1 igraca, i cim krene da gubi, i drvlje i kamenje po njemu. kao neko ko nije iz srbije, meni nole nije uopste vazan lik, ali mi je simpatican decko. ali da je bosanac, ja bi navijao za njega i kada pobjedjuje i kada gubi.

Marija

pre 11 godina

Oh, da! Jos jednom-obozavam Mekinroa-po zavrsetku meca je rekao: uz svo duzno postovanje Federeru, moram reci da mi voda curi na usta kada pomislim da je vrlo moguce da cemo gledati finale Nadal-Djokovic.
Eto, znaci svet vise ne vapi samo za FEDAL finalima!

ja

pre 11 godina

@LosMi
Obradovic nije uveo pravilo da se peva himna pre meca, to je prvo, drugo ovo nije Davis kup mec i kao trece, ali ne najmanje vazno, strasno iritiras i dosadan si kao proliv. Ako ti je to bio cilj, cestitam.

Zex

pre 11 godina

Da li vi mislite da on treba da napravi isto ono sto je uradio u prosloj sezoni??!! Pa dokle bi on izdrzao kada bi igrao istim tim ritmom??!! On ove sezone igra na leru! Odrzava se tu gde je,dobie po neki poen,prvi je i dalje! Skuplja energiju za momenat kada samo on i njegovi savetnici znaju da ce trebati opet napraviti neki pidvig. Da bi konstantno bio prvi u narednih nekoliko godina. Kako je to tesko ukapirati!

extalker

pre 11 godina

Kakva crna podrška domaćem teniseru...
a kad posle 4-og seta isprazniše pola tribina...kakav blam.
To još nisam video.
Volim da gledam Congu kada igra, ali ne volim kada se ponaša...
Dečku nedostaje šmeka i elementarne sportsko-profesionalne kulture.
Da ne spomeneš protivnika zbog kojeg si imao najveću podršku u karijeri...kasniš sa izlaskom i plus da daš i neki autogram...bruko jedna.
Pa šta ako si izgubio ? Bude toga još...

Roland Garros

pre 11 godina

Za sve one koji omalovazavaju Noleta na svakom koraku, ovako stranci, na zvanicnom sajtu RGa, pisu o njemu
"but he (Tsonga) happened to come across perhaps the greatest sportsmen on the planet right now, a born champion who just refused to allow his own dream to die".
Oni ga zovu najboljim sportistom na svetu, pa zasto ga zaboga neki od Srba omalovazavaju?!

Napred Nole!

Miloš

pre 11 godina

Ljudi ja igram tenis. Pokušajte da odigrate 3 seta pa ćete videti koji su to napori i to na rekreativnom nivou. Ovi momci su odigrali 5 setova i to na najjačem mogućem nivou. To su ljudi od čelika, verujte. Da ne pričam o psihološkom delu ovog sporta koji čini 95% uspeha jer svi oni znaju da trče, udaraju lopticu, ali sa “ovim u glavi“ se jednostavno rađaš.

Zuba

pre 11 godina

A sada je na redu naplata za onaj prst od prosle godine. Nikad necu zaboraviti onaj cinican osmeh sa prstom koji porucuje nema dalje. Jedan deo kamate vracen prosle godine na US Open-u cuvenim reternom a ostatak treba vratiti u petak. Mozda mi je zato i sladje sto ce se ponovo sresti sa Svajcarcem u Parizu.

Aleksandar I

pre 11 godina

(GLUPO JE TO, 5. jun 2012 20:06)
Ja ne radim ni za 1 evro jer sam bez posla, ali svaki Novakov mec prozivljavam kao da mi je rod najrodjeniji...Kada je igrao sa Marejom PF AO srce mi je kucalo 125 a danas na 4:2 u tb kucalo mi 146...
E tako se navija za nekog pa da nikad nije ni spomenuo Srbiju...
Svaka cast sampione, a u polufinalu vrati gospodinu svajvarcu prst...
Klanjam ti se Novace...

Q

pre 11 godina

Popušio sam sve cigare. Napolju padaju kiseli mačići, tako da ne mogu po nove. Izgrickao sam sve nokte, kao Oliva. Da i na nogama. Gađao sam televizor pikslom, sva sreća promaši ga, ali pogodi prozor, pa će i to zadovoljstvo da me košta. Od sada čekam rezultat, pa ako pobedi, gledam reprizu. Nemam nameru da više kidam živce!!!

Talični Tom

pre 11 godina

2008-me finale Australije opena sa Tsongom, i Nole osvaja svoj prvi GS-em. 2011-te, polufinale Wimbldona, Nole pobedom postaje NO.1 i kasnije u finalu osvaja svoj prvi ali ne i poslednji Wimbldon. Sad opet sa Tsongom u četvrtfinalu , i ono što je sasvim normalno , je da Nole osvoji Roland Garos, i na sajtu atpworldtour u Novakovoj rubrici gde su grend slemovi da piše : Wimbldon W 2000 , US Open W 2000 , Australia Open W 2000 , Roland Garos W 2000.

peki

pre 11 godina

bravo , sad treba dobit fedrera pa onda sa nadalom šta bude , samimi ulaskom u finale dobit će nešto bodova. a želje za nedjelju su mi da pobjednici budu novak , alonso i hrvatska

pozdrav iz Zagreba

Grand Slam

pre 11 godina

Svaka cast !


Novak je vec uzeo Grand Slam i to kako , pa tako sto je poslao u ludake 2 , 3 , 4 , 5 tenisera na svetu , a evo hronologije ; Roger Federer 1/2 Finale US Open-a 2011 spasio cuvene dve mec lopte i pobedio , Andy Marey 1/2 final Australian Open-a preokret 1 : 2 u setovima za Marey-a i na kraju pobeda Novaka posle 5 sati tenisa , odmah zatim , Final-e Australian Opena Nadal je vodio u odlucujucem petom setu sa 4:2 preokret Noleta i pobeda posle 6 sati ( naravno tuje i cela prosla godina i maltretiranje Nadala ) i danas ovaj mucenik Conga .
NE POSTOJI SLUCAJNOST KADA JE NEKO PRVI NA SVETU U BILO KOJOJ PROFESIJI KOJOM SE BAVI , SVI OVI REZULTATI TO POTVRDJUJU , A POTVRDIO JE VECERAS I VILANDER KADA JE REKAO NA EUROSPORT KANALU DA SE SAD VIDI DA ONAJ FORHEND SA US OPENA NIJE BIO SLUCAJAN.

Lexx

pre 11 godina

Невјероватни Ђоковић.
Противник страшан, максимално мотивисан. Све му полази за руком. Игра као никад. Публика као на фудбалском стадиону. Ноле игра солидно, брани се. Игра много боље него против Сепија, али му још недостаје прецизност. Труди се да прави њему прпознатљиве углове, али још пречесто промашује жељено мјесто за наколико центиметара. Цонга пак, погађа све. Ја нисам примјетио да је промашио и један дроп-шот. Редовно чисти линије. Чак и код сервиса, ако не погоди из прве, лоптица се одбија од мреже и упада у поље. И тако опет први сервис. Други играч би одавно био на ивици очаја, али не и Ноле. Ноле те пропрати ироничним осмјехом и тјера даље. Упорност се на крају исплатаила. Почетком четвртог сета почиње чистије да удара лоптицу и храбрије улази у размјену удараца. Та измјена га одржава у овом сету. На крају одлучују двије грешке Цонге. Мале нијансе, али довољно за Нолета. Цонга је губљењем четвртог сета, имплодирао и видно резигниран није више био партија нашем цару.
Ноле, срдачне честитке из Низоземске. Добро се одмори, разради тактику. Желим ти да се реваншираш Федереру за лањски пораз. Ја сам у сваком случају уз тебе да те бодрим испред малог екрана.
Yet 2 to go!

agi svis

pre 11 godina

Bravo novace neka ti dragi alah podari i srecu i zdravlje i jos vise pobeda ali sto naM tako kidas zivce pa sve sam nokte na prstima odgrizo ali sve u svemu ti si jedini itakav i ostaniBRAVO

navijac

pre 11 godina

Sada je tacno 20:00, trenutno je Djokovic vodi 4:1 u petom setu. Nekako je Tsonga izgubio volju a to ce ici dobro Djokovicu. Verujem da ce pobediti. Borba je bila fantasticna ali je nedan morao da izgubi a to je Tsonga.

zašto ćutite

pre 11 godina

Sta je novak uradio za svoj narod? Uradio je sve za svoj dzep, nista za narod.
(Kuzman Conic, 5. jun 2012 19:12)

Mislim da Novak Djokovic polako stice radni staz za penziju.
(Kuzman Conic, 5. jun 2012 19:10)

Nadal je u top formi sada, sa Nadalom bi se jos vise obrukao. Bolje da izgubi ovde. Prihvati manju stetu.
(Kuzman Conic, 5. jun 2012 19:09)

Ajmo Conga, prekrati mu ove muke i ove bruke.
(Kuzman Conic, 5. jun 2012 19:05)
.........

Kuzmaneeeee javi seeeee
Gde nam naprasno nestade stručnjak koji je do pre sat vremena dominirao komentarima.

Veliko hvala moderatoru što je pustio Kuzmana da se ovako kvalitetno izblamira.

Fenix

pre 11 godina

Novak Djokovic je svetlost Srbije u svetu. Ovo danas je vrednije za Srbiju nego sav trud politicara lazova. Mi smo s tobom vec odavno u Evropi, samo mnogi toga jos nisu svesni. Ziveo ti nama Nole 100 godina!

zvezdash

pre 11 godina

novak je prosle godine postavio nenormalne standarde i sad svi ocekuju jos i jos ali ne ide to tako bas - budimo realni i ovo danas je fenomenalno

vase ime

pre 11 godina

Conga pogodio 250 linija a ovaj dole sto pise "tko" umesto "ko" kaze da Djokovic ima nenormalnu srecu HAHAHAHAHAHAH jao sto volim kad nase drage komsije pate, Djokovic odigra katastrofalno, Conga mec zivota i opet Srbin pobedjuje, to je VELICINA! Svaka ti cast majstore, idemo dalje..... SRBIJA!!!

ams

pre 11 godina

Zapadnoevropska gospoda glasnije tapse na Novakovu neiznudjenu gresku nego li na winner. Mora i kod njih s vremena vreme da prorade geni Gala, Huna i drugih varvara.

SRBI UZ NOLETA

pre 11 godina

Najvise volim da citam ove komentare koji su napisani u toku meca .. a u kojima se Nole pljuje .. najvise volim da ih citam na kraju meca KAD JE NOVAK POBEDNIK .. Jer onda vidim koliko ljubomornih pacenika ima.. eto vam ga sad .. NOLE JE U POLUFINALU A AKO BOG DA I OSVAJA RG !!!

veliki strumf

pre 11 godina

Zasto je Nole dobio mec? Setio se onog prsta od prosle godine! Prst ce ga odvesti u finale! Znaci, Conginih 200% nije dovoljno da dobije Noletovih 40-50%. Onolike linije, necevi, sevanje na sve strane, Noletova totalna defanziva, mlaki udarci, nebulozni auti u bitnim trenucima... Ali Nole je mentalna planina, gromada!

Honduras

pre 11 godina

RAFAAA SAMO CEKA MUSTERIJU PA SAD TKO GOD DOSAO DOBRODOSAO PO .....PAR GEMOVA,ZIVI BILI PA VIDJELI (GARO, 05. jun 2012 20:07)

Garo trazi od Mila da vam nadje nekog u tenisu, malo je trulo sto morate da navijate za igrace drugih nacija. A i ljubomora moze lose da deluje na zdravlje, dobices anginu!!!

Markonato-RSA

pre 11 godina

Što bre uvek neka mržnja i zavist. Ja eto navijam za Parizan od kad znam za sebe pa opet gotivim i navijam za Novaka uvek i do kraja. Da je Novak malo prehlađen po mozgu - jeste 100%, ali je zato borac 110% !!! Kakav bre Čak Noris, on je Brus Li, i duhom i telom. Mnogima je teško palo da se vratio ponovo iz izgubljenog u trijumf, ali nema mu se šta zameriti. Nije Conga došao do 1/4 finala na poklon i preko veze. Igrao je i igra kao zmaj, pa opet je poklekao pred Novakom. A sad, jedino ozbiljno i maksimalno koncentrisano protiv Rodžera i...daće Bog...Rafaela. Nikome Novak nije danas ukrao ništa, da je bio malo pribraniji, mogao je ovo da "izgura" u 3 seta, ali nema veze . Jedno veliko BRAVO...

Milosav (opet)

pre 11 godina

Puknite svi sto mrzite Noleta, kao sto ste videli ne predaje se on tako lako! Mnogo ste jadni kada navijate za stranca i on na kraju izgubi, onda vas nema nigde. Jad i beda!
Navijam za Noleta dokle god stigne, ajmo Nole!!!

Monarhista

pre 11 godina

Dokaz da je Nole najveci je taj sto pruza trenutke radovanja cak i ovima sto ga iz samo njima znanih razloga patoloski mrze....doduse obicno u trajanju dva seta ali i to je nesto...

PS .Uprkos cenzuri svi vi koji se ovako bolesno nasladjujete kad Noletu ne ide tacno znate sta vam kazu bnormalni ljudi....

grobar.prijepolje

pre 11 godina

Djokovic puni dzepove-zivi u Monte KArlu,"povredjen" je uvek kad treba da igra za Srbiju,a ja treba da umirem za njim zato jer ima srpsko ime i prezime!Ma nek se nosi,ja radim 8 sati za 200 eura,i niko ne navija za mene!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (GLUPO JE TO, 5. jun 2012 20:06)

Ja navijam za to da se ti ODREKNES SRPSTVA,DA NAPUSTIS OVU ZEMLJU I ODES DA RADIS U,NPR.SVAJCARSKU ZA 5 000 SVAJCARACA...FED TE SAMO CEKA...LUD JE BEZ TEBE...NOCIMA RONI SUZE ZA TAKVIMA...
Koliko si ti isfrustriran covek...i za sve krivis Novaka...e,jado moj...

Ivan Grozni

pre 11 godina

Ovaj i prethodni Noletov meč trebalo bi da odgleda svaki sportista, bez obzira kojim sportom se bavi. Ako neko nije znao u čemu je razlika između šampiona i petoplasiranog upravo je danaas mogao da se uveri.

Djole

pre 11 godina

Ajde NOLE...P O B E D A !!!
(Djole, 5. jun 2012 19:03)

Ovo sam pisao kad se Djokovic suocavao sa mec loptama. Verovao sam u njega i u njegovu pobedu. Svaka cast majstore, a vi misevi u rupu do kraja RG!!!

Djolle

pre 11 godina

Iako sam strastveni navijac Rodzera, ovo danas sto je Novak uradio je za svaku pohvalu.Nevjerovatna psiholoska snaga,prosto melje protivnika.Unaprijed se radujem, polufinalnom mecu.
Pozdrav iz Sarajeva.

Stručnjak

pre 11 godina

I opet si pobedio,hvala ti još jednom.I ja radim za 250eura,ali kad Nole dobije ovakav meč to ne može da se "maže na leba" ali mi znači,jer posle njih bukvalno mogu da udahnem vazduh punim plućima.Znače mi iako sam posle ovakvih mečeva izmožden kao da sam igrao.

jota

pre 11 godina

Novace dugujes mi 260,oo dinara za dve paklice cigara i par miliona nervnih celija koje se ne nikada ne obnavljaju.

BRAVO MAJSTORE.

CESTITKE I CONGI , IZUZETNO KOREKTAN, ALI I IGRAC MOMENTA I INSPIRACIJE.

Mare

pre 11 godina

(Bojan, 5. jun 2012 20:13)

Moras biti svestan da sa strane svima nama deluje da su Djokovicevi udarci mlaki, ali budi ubedjen da devedset posto tenisera na svetu te "mlake" udarce ne moze ni pomisliti da vrati, naravno Conga je vrhunski teniser jer nije mala stvar biti 5 na svetu i za njega takvi Djokovicevi udarci, a realno nije udarao kako zna, su problem ali ne toliki da ne moze da mu parira, zato je i dobio dva seta za redom. Ipak video si sta se desilo kad je Djokovic dobio taj brejk za dva dva a Conga pao psihicki i fizicki, Djokovic je nastavio da udara istom snagom, samo malo preciznije i ovaj nije imao sta da trazi. Ne mozes, jednostavno ne mozes, govoriti o osrednjem tenisu kad igraju prvi i peti na svetu, jer ponavljam, njihove i traljave lopte za ostalih devedest posto su umetnost udaranja, a mi sa strane nikada ne mozemo primetiti onako realno dok ne budemo na terenu. Evo nek svako, ko je ikada bio na teniskom terenu, pokusa da zamisli da ka njemu ide loptica brzinom od 180km na sat, bas me zanima da li bi taj "mucenik" uospte pomisljao da riternira il bi je samo prorpatio pogledom, a ako ne daj boze ide u njega bezo bi glavom bez obzira heheh

Milan

pre 11 godina

Ne mogu da verujem sta ovde citam. Novak je bolji u svakom segmentu, odnos vinera igresaka mu je +15, Conga -6, ima vise brejk sansi, osvojio je dvocifreno vise poena u mecu i svejedno gubi. Svaka sumnjiva odluka je bila u korist Conge. Nisam klinac niti neko ko u zivotu trazi izgovore, ali ovo je sramota. Ovo su momenti kada mi je zao sto Novak nije uzeo britansko drzavljanstvo, ovo mu tada ne bi radili.

Dacha

pre 11 godina

Ljudi, odigrajte nekad tenis sami u zivotu pa ce te videti kakav je to sport..evidentno je da Djoks nije u formi kao prosle godine ali generalno svaka mu cast, sam protiv svih, da li ste svesni kakav je to pritisak!?!?a pogotovu sto je imao proslu sezonu kakvu je imao..ajde da ga pustimo pa nek sam dokaze da li je stvarno na nivou Nadala i Federera koji su radili ono sto je on prosle sezone vise godina za redom...

muratagic

pre 11 godina

ne moram biti srbin da bih navijao sa novaka.
znao sam kod 5:5 u trcem da ce dobiti.
ali toliko zlih komentara, svasta
danas mi je lijep dan jer u las vegasu je sada 12 sati u podne

Dragan

pre 11 godina

Ovaj covek je vanzemaljac.Na kraju publika mu je od srca cestitala.
Ovakve epske price je tesko napisati a Novak je to uradio nekoliko puta.
Imam utisak da ponekad zbog svoje superiornosti i mekog srca gubi motiv.
Nole ulepsao si mi ne samo dan , vec zivot.Ti si Car.

rusconi45

pre 11 godina

Takva mentalna snaga koju poseduje ovaj mlad čovek zapanjuje nas malo starije posmatrače i nadam se da delite mišljejnje da je možda jedini ovako mentalno bio jak jedan igrač a to je bio Borg.Veliki igrač veliki sportista veliki čovek a tek ima 25 g.

ljiljana

pre 11 godina

BRAVOOOOOOOOOOOO Nole! :))) STVARNO SI POSEBAN ....mentalno i psihički. Svaka čast. I opet me je oduševio tvoj fer intervju. To sve ti daje snagu i sposobnost da budeš No1 U SVETU!!! Stvarno si za uzor mnogima, i mladima i starijima. Svako dobro od srca, tebi i tvojima!:)))

Ivan

pre 11 godina

Čitam ovde svašta i ne mogu se načuditi. Znam, znam, to je naša prokleta narav, jer se ovde sve sem uspeha prašta... Kažu "Noletove pobede nam ne donose hleb"... Meni donose, jer sam prošle godine uložio 100 evra da će Nole minimum godinu dana ostati prvi... Sad čekam 4. jul, pa da uzmem parice...
Hvala, Nole!!!

'ladan ki spricer

pre 11 godina

Aman pobogu narode! Uzivajte u spektaklu koji vam pruzaju ovi velikani. Zasto toliko razjarenih strasti? Ovo je zabava, treba uzivati u njoj! Po mnogim komentarima, Novak ako ne pobedi je niko i nista! Ja nisam obozavalac sporta, ali moram da priznam da sam za ovo vreme meca poio piva kol'ko popijem za sedmicu. Uzivati treba dok se gleda mec sa ovoliko napetosti i preokreta. Kao neki napeti triler za koji ne znas kako ce da se zavrsi. Mene je najvise iznervirao jedan Francuski reporter kad je dosao da intrevjuise jednu iz porodice Tsonga, kao da je on vec pobedio. Ipak je on dobar igrac (treba mu samo malo vise Kinder Bueno iz njegove reklame). Kako neko malopre rece ne dolazi se slucajno u cetvrt finale. Treba i protivnika postovati da bi uzivanje bilo kompletno.Hajde Nole jos dva kruga, i zavrsi pos'o! Al' i ako (ne daj Boze) izgubis, s'moje strane imas duboko postovanje! U svakom sportu ostaje samo jedan pobednik. To i jeste sustina od kako je sveta i veka.

facethefact

pre 11 godina

E ali kaze momak, pa sta ako sam iz Srbije ne volim Novaka, nije sad izgubio ali izgubice od Nadala..EEEEJJ, Ej ali ja razumem kad neko godinama navija za Nadala ili Federera ili nekog drugog, ali ovako gledati tenis i navijati da Novak izgubi, pa to je jadno DO KOSKE..Samo napred Nole, samo rokaj

GLUPO JE TO

pre 11 godina

Djokovic puni dzepove-zivi u Monte KArlu,"povredjen" je uvek kad treba da igra za Srbiju,a ja treba da umirem za njim zato jer ima srpsko ime i prezime!Ma nek se nosi,ja radim 8 sati za 200 eura,i niko ne navija za mene!!!

pelesp

pre 11 godina

Ne razumem ljude koji donose zaključke o celom meču već posle nekoliko gemova ili u najboljem slučaju posle jednog seta,a meč se igra u tri dobijena seta.Nervira i mene što Novak nije prelomio meč a mislim da je mogao.Sad će biti mnogo teško,navijajmo za Noleta da izgura i ovaj meč,učinio je to toliko puta do sada,uvek ću biti uz njega i verovati u pobedu.Ajmo Nole!

Pronicljivi

pre 11 godina

Da li je neko gedao neki meč u kome je neki igrač ovoliki broj puta pogodio liniju? Počelo je od sredine drugog seta i ne prestaje.

bg4life

pre 11 godina

Уместо да пљујете Новака треба даму се дивите, дечко је победио српски менталитет, посвећен спорту који воли и има менталну снагу коју нема нико у Србији а мало ко у свету!!! А ови који му завиде колико зарађује, много су смешни па он је број један а уз то сам их је зарадио!!!
Ноле поносан сам што си Србин и молим те сврати код ових наших фудбалера и научи их како се постаје победник!!'

Darko

pre 11 godina

Ne treba zaista više kuditi Vilandera, čovek izuzetno pohvalno trenutno priča o Noletu, pohvalio je njegovu neverovatnu hrabrost u poslednja dva meča u teškim momentima i rekao da to nije slučajno i da to mogu samo pravi šampioni.

VELJKO

pre 11 godina

Kako vam nije jasno da ovi sto pljuju su vecinom Hrvati, setite se samo kad je bilo evropsko prventstvo u rukometu kod nas, koliko hiljada komentara je dolazilo iz Hrvatske na sajtu b92, SRBIJA BRE, NOLE DO TITULE, VRATI FEDERERU ZA ONAJ PRST OD PROSLE GODINE!!!

Aleksandar

pre 11 godina

Pokusavam da shvatim ove negativce, ali ne mogu nikako! Pitam se sta je to lose Nole uradio u svojoj karijeri, da isprovocira neciju mrznju. Razumem da neko ne voli i ne prati sport, pa da je ravnodusan prema Noletovim uspesima, ali da ostavljas onako negativne komentare, pa cak i da namerno provociras, treba da budes tezak slucaj!

Nole, hvala ti za ovo divno vece. Verujem da svaki ovako dobijen triler mec nadahnjuje mnoge ljude sirom ove zemlje. Mene i sve ljude iz mog okruzenja definitivno DA!

Nole majstore, pa ti si BOOOOOG!!!!! Obozavam te!

Niko, niko kao ''ON''

pre 11 godina

Dobro ljudi, radite li vi nesto ili samo buljite u ekran i gledate kako loptica ide preko mreze. Sto je jos gore, nervirate se kao da vam posao zavisi oko toga.Evo samo danas 4 sata je svako izgubio pored TV ekrana. Razumem da je to par puta godisnje, ali ovo je 3-4 puta samo ove i prethodne nedelje, a od pocetka godine 20-ak puta.Znate li koliko je 100 sati. Za 100 sati covek nakon otvorene operacije na srcu izadje iz bolnice.
(Milan, 5. jun 2012 20:03)

Za Milana i sve ostale koji su negativci.

Meni sad nece biti tesko da radim trecu smenu koja pocinje u 10. Ima da je sa pesmom odradim. Mnogo mi znaci kad neko nas postize rezultate jer me nadahnjuje i lakse podnosim svakodnevnicu.
Trudim se, borim se koliko mogu. Nisu svi rodjeni da budu vanserijski ljudi al priznajte da nam je sa njima laksi zivot.
Mogao bi do sutra al necu, nadam se da shvatate poentu.

Zapamtite jedno. Nole obozava BS. Uvek su mu u glavi njihovi stihovi ''NEMA POVLACENJA, NEMA PREDAJE''

Aco

pre 11 godina

Kakva je Nole velicina! Kapa dole majstore! Spasiti 4 mec lopte protiv Francuza u sred Pariza na Philippe Chatrier-u je maltene nemoguce. Ali ne i za Noleta. Bez premca br. 1. Psiholoski jak ko stena! A protiv Federera samo igraj svoju igru i dobijas. Idemoooo do titule breeeeeee!

laura

pre 11 godina

gde ste "srbi" koji navijate za federera i nadala? vi ste sramota svog naroda! stid me je zbog vas kojima je pored noleta drazi federer!

Opet Moi

pre 11 godina

Dajte ljudi, man'te se price kod gde placa porez. Pa ni Conga, Nadal, Federer i ostalo drustvo ne placaju porez Srbiji, mozda kao ni Nole, al' ne mogu ja za njih navijati, pa ubite me. Eto, ni Francuzi ne navijaju za Noleta iako on njima (Monaku) placa porez.
Budimo sretni sto zivimo u ovo doba 21. veka i da mozemo da budemo svedoci ovakvih momenata zahvaljujuci Noletu.
Zato, uzivajte i man'te se vise gluposti.

Ratko Jevtovic

pre 11 godina

Bravo majstore!!! Puno srece protiv Federera!!!!
Pozdrav iz Perta, Australija u 2.15 ujutro. Vredelo je gledati i nadati se!
Hvala jos jednom!

LM

pre 11 godina

Nole, sve cestitke na pobedi! Francuska publika je zanemela pred tvojom snagom i izdrzljivoscu. Reci su beznacajne. Ali, da li ste videli kako Francuzi pozdravljaju svog igraca posle gubitka meca? Velicanstveno! Znam da ce i u mecu protiv Feda, ipak je on njihov, biti protiv Noleta ali danas zasluzuju moje divljenje a Srbi iz iz njihove podrske Congi posle meca mogu da izvuku mnoge pouke.

М.Б.

pre 11 godina

Шта оно би на прве Цонгине двије меч лопте? Човјек има лавовско срце, као да је искочио из друге димензије, као да је вријеме застало и чекало.Невјероватно!

Ivan

pre 11 godina

@
Dobro ljudi, radite li vi nesto ili samo buljite u ekran i gledate kako loptica ide preko mreze. Sto je jos gore, nervirate se kao da vam posao zavisi oko toga.

Evo samo danas 4 sata je svako izgubio pored TV ekrana. Razumem da je to par puta godisnje, ali ovo je 3-4 puta samo ove i prethodne nedelje, a od pocetka godine 20-ak puta.

Znate li koliko je 100 sati. Za 100 sati covek nakon otvorene operacije na srcu izadje iz bolnice.
(Milan, 5. jun 2012 20:03)

Evo i ti gubiš vreme pišući o tome kako loptica ide preko mreže,znači da pratiš dešavanja,nego si kontraš,pa moraš nešto da napišeš!

paka

pre 11 godina

raduje me ova senzacionalna pobeda i jedva cekam sledecu! eto mene u petak na tribini borotra u prednjim redovima!!! kakva poslastica na vidiku!

Predrag

pre 11 godina

Molim Te Nole da pustis Federera da povede 2:0 u setovima i 5:0 u trecem,da ovi dusmani umru od srece.
Posle toga ce crci od jada...

ZIVIO, SAMPIONE!!!!

Ivan

pre 11 godina

Bravo za Noleta,jeste li videli u čemu je njegova veličina?Jednostavno,pravi je džentlmen i sportsmen i kad je bio na rubu poraza,uspeo je da smogne snage i pobedi i publiku i Congu i da na kraju dobije meč i sportski ČESTITA i protivniku na dobroj igri,što Conga nije uradio.Nije uputio ni reč hvale za Noletovu pobedu,e u tome je razlika između Noleta i većine drugih igrača.Nole je uvek bio pravi džentlmen na terenu!

BBC

pre 11 godina

Jos jedan nepristrasan komentar:

Russell Fuller BBC 5 live commentator

"It was quite an extraordinary comeback - four match-points down in the gloom of persistent rain. He never knows when he's beaten and he turned it around again. Djokovic could still pull off the 'Novak Slam'. Tsonga deserved the adulation he got on court after the defeat. There had been a question mark over him and other French players at the French Open. This performance will give him so much heart in the future. But Djokovic is the Duracell bunny - he never knows when he's beaten."

Vladimir

pre 11 godina

Novak je prosto od celika. Kad je igrao sa Rafom i Rodzerom 5 seta ja sam verovao da na kraju dobija jer je bio bolji.A ovog puta sam sumnjao da ce da se vrati u 4-om setu. Ali u kakvom stilu (rizicno i hrabro) je igrao na mec-loptama - to je vec fantastika

Stefan

pre 11 godina

Lako je nasim komsijama Hrvatimai ostalim srbomrzcima, da navijaju, gledam nesto kako pljuju, ajde to al sto se trude predstaviti kao veliki Srbi , cak i ekavicu tecno pisu. Kao sto rekoh lako je njima, imaju Congu, Nadala, Federera, Mareja, Ferera itd itd, a mi jadni samo No1eta, al vrijedi. Po koji put im ovako poremeti krvni pritisak taman kad se ponadaju. Novak SILNI Djokovic. I da nazad u svoje rupe..

1Tim

pre 11 godina

@ (novicas, 5. jun 2012 22:47)
O cemu ti pricas? novak je prosle godine ispisao nove stranice u istoriji modernog tenisa i skinuo tom tvom rafi krunu sa 7 tacni po glavi!!! Zato tisina, i idi pati negde drugde.

Kol

pre 11 godina

Svaka mu cast kao sto rece komentator sa eurosporta zato je on broj 1 a svi koji ga pljujete zapamtite koliko je tesko biti najbolji u svom poslu (pa makar to bilo i pljuvanje u dalj) na celom svetu on je to uspeo iako dolazi iz male drzave, on nije mali! Svaka mu cast jos jednom LEGENDA!

zex

pre 11 godina

djokovic ce ostati prvi na svetu pa i ako ispadne.Conga nije slab rival a jos je i na domacem terenu,nije smak sveta ako izgubi a mnogi od vas imaju kompeks nize vrednosti.

Zoran Hajdic

pre 11 godina

Dok ne vrati svoj prepoznatljiv sistem igre VAMOS-TAMOS,nista od trofeja.

Ovo je mucenje gledati,sta god uradio.

Dosta mi je teniskog nerviranja za jedan dan,sad odoh da gledam fudbal,da me dotuku :)

pera

pre 11 godina

Necu ni da citam ddonje komentare jer znam sta pljuvaci rade, ako i ovaj koji kaze da ce "tko" god udje u finale dobiti samo par gemova od Nadala. Ne mogu biti neiskren pa ne reci da mi je igrao po zivcima, ali jos jednom ponavljam: to da se izvuku iz najtezih situacija odlika je samo najboljih. Ko je slusao Matsa Vilandera posle meca, cuo je da ni on ne veruje da je sreca spasiti mec lopte, jednostavno Nole u to veruje i moze to. Btavoooooooooooooo majstore. A i ovaj sto rade za 200 evra i kivan je ato na Noleta, pa ko ga tera da gleda tenis i jos da komentarise. Idemo nole po jedini trofej koji ti nedostaje. Prvo vrati Federeru za proslu godinu, a onda pokazi nadalu da ne misli da ce od sad pobedjivati na sljaci. Napred Nole !

ja

pre 11 godina

Osvojeni poeni u celom mecu Djokovic 176, Conga 149, odnosno Djokovic 27 poena vise.
Vineri Djokovic 44, Conga 40, a neiznudjene greske Djokovic 34, Conga 61.
Dakle imao je u celom mecu 4 vinera vise, a 27 greski manje.
U trenutku kada je Conga imao mec lopte za pobedu od 3:1 u setovima imao je u celom mecu 13 osvojenih poena manje.
Da je kojim slucajem francuz pobedio, to bi samo bila jos jedna od nezasluzenih pobeda.
Osvojio je i drugi i treci set samo zahvaljujuci sreci i par Novakovih losih poteza u kljucnim trenucima u finisima ta 2 seta.
Takve nezasluzene pobede se mozda i desavaju na ovim manjim turnirima gde se igra na 2 dobijena seta, ali na gren slemovima su stvarno prava retkost. Bas treba da vam se poklopi previse stvari da tako nezasluzeno osvojite 3 seta.
Ovde se jednostavno pokazalo ko je bolji teniser i to mnogo bolji i tu je kraj svake price.
Kvote na onlajn kladionicama pred kraj cetvrtog seta kada je COnga bio par poena udaljen od pobede su bile oko 3.0 na Djokovica i 1.50 na Congu.
Po zavrsetku cetvrtog seta pri rezultatu 2:2 kvote su momentalno promenjene na 1.4 na Djokovica i 9.0 na Congu.
Valjda i to dovoljno govori o tome koja je razlika u kvalitetu ova dva tenisera.

Congino je bilo da se bori i pokusava koliko zna i ume.
Ipak ni sav njegov trud ni sva podrska publike, pa ni sva sreca ovog sveta nisu bile dovoljne da nadoknadi tu razliku u klasi.

miki_ns

pre 11 godina

Svaka čast! Moram da priznam da mi ove borbe ove godine, iako neprijatne za živce, deluju ipak nekako realno, i što je najbitnije, nisam siguran da bi Novak od prošle godine bio sposoban da se vraća u ovakve mečeve, prošle godine je sve bilo onako "vanzemaljski", većina tenisera se još nije privikla na njegovu novu snagu i stabilnost. Ove godine je stvar već teža, sad već svi znaju s kim imaju posla, i ove godine iako deluje u skoru lošije, čini mi se da je čak sposobniji kontrolisati se i vratiti se. Za nas gledaoce je igra živaca što svako malo prvo dopusti da se ukopa u najdublju "rupu", pa se onda iz nje iskopava, ali "nije veliki onaj ko nikad ne padne, već onaj ko posle pada ustane"

srele

pre 11 godina

Nema sumnje da je Nole ujedinio planetu i ubjedio je u svoje vrhunske domete. Samo najbolji i najjači mogu od izgubljenog napraviti zaokret ka pobjedi. Conga je založio sve, uz podršku " patriotski" orjentisanih trikolora udarao je kao lud, istjerao me iz kuće, ali prvi prizor po povratku bio Noletov pobjednički stav na koljenima. Mislim da je dosada još neosvojeni Rolan Garos ove godine u Noletovom posjedu.Čestitke!!!!!!

gebedaya

pre 11 godina

Očigledno je da je Nole ove godine u značajno lošijoj formi nego lani... U takvoj formi nije lako pobediti Tsongu pred domaćom publikom... U svakom slučaju, ta činjenica nimalo ne umanjuje moje divljenje prema Đokoviću.On je heroj Srba i Srbije... Dogodine ponovo u Parizu, kao šampion...

bedevija xo

pre 11 godina

Osvojeni poeni u celom mecu Djokovic 176, Conga 149, odnosno Djokovic 27 poena vise. Vineri Djokovic 44, Conga 40, a neiznudjene greske Djokovic 34, Conga 61.Dakle imao je u celom mecu 4 vinera vise, a 27 greski manje.U trenutku kada je Conga imao mec lopte za pobedu od 3:1 u setovima imao je u celom mecu 13 osvojenih poena manje.Da je kojim slucajem francuz pobedio, to bi samo bila jos jedna od nezasluzenih pobeda.Osvojio je i drugi i treci set samo zahvaljujuci sreci i par Novakovih losih poteza u kljucnim trenucima u finisima ta 2 seta.Takve nezasluzene pobede se mozda i desavaju na ovim manjim turnirima gde se igra na 2 dobijena seta, ali na gren slemovima su stvarno prava retkost. Bas treba da vam se poklopi previse stvari da tako nezasluzeno osvojite 3 seta.Ovde se jednostavno pokazalo ko je bolji teniser i to mnogo bolji i tu je kraj svake price.Kvote na onlajn kladionicama pred kraj cetvrtog seta kada je COnga bio par poena udaljen od pobede su bile oko 3.0 na Djokovica i 1.50 na Congu.Po zavrsetku cetvrtog seta pri rezultatu 2:2 kvote su momentalno promenjene na 1.4 na Djokovica i 9.0 na Congu.Valjda i to dovoljno govori o tome koja je razlika u kvalitetu ova dva tenisera.Congino je bilo da se bori i pokusava koliko zna i ume.Ipak ni sav njegov trud ni sva podrska publike, pa ni sva sreca ovog sveta nisu bile dovoljne da nadoknadi tu razliku u klasi. (ja, 05. jun 2012 21:28) >> nemaš pojma

bojan

pre 11 godina

Ako ovako nastavi, sve manje nas srba ce da prati meceve... Poumiracemo.
BRAVO KRALJU, BRAVO NOVACE, BRAVO SRBINE!!!
Bio u Monte Karlu ili u Srbiji, jedan si od najvecih Srba u istoriji!!! BRAVO!!!

Goran

pre 11 godina

Srbin je lud,Srbin je proklet,
ubiješ ga jednom on hoće opet!

Svaka čast Nole,tebi kao da je babo Njemac! :-)
Živi bili pa vidjeli Novak je već u finale,samo ne znam dal' protiv Nadala ili Ferera!(

never only once

pre 11 godina

Ne znam da li su ljudi primetili, ali Novaka je kroz citav mec prosto ubijala graja sa terena do njegovog. Od drugog seta (u prvom nisam obracao paznju) pa do kraja meca mislim da nije uspeo da dobije nijedan jedini poen kada su se u toku igre culi uzvici i povici sa drugog meca ( da l' su bili neki dublovi, miksevi, ko zna...) Ali doslovno, nijedan jedini poen, ako se ne varam, a mislim da sam u pravu! Totalna Novakova dekoncentracija u tim trenucima. Mozda bi neko pomislio da igrac njegovog kvaliteta, odnosno broj 1 na svetu, tako nesto sebi ne sme da dopusti, ali eto, ocigledno je da se desava. U pojedinim momentima ti ljudi bejahu glasniji nego li publika na mecu Tsonge i Novaka. U 95 odsto slucajeva se radilo o klasicnim nekontrolisanim udarcima daleko van polja, a ako ne, onda je mreza zaustavljala lopticu.
Kako god se nekom cinilo, to je veliki propust organizatora, jer ako nista drugo, bez obzira sto se to cesto desava i na drugim turnirima, najbolji igrac sveta mora da ima status koji podupiru izvesna nepisana pravila i o kome nema potrebe da se govori. Nazalost, ocigledno ne i u Parizu. O tome i o publici je vec dosta toga receno u mnogim komentarima, sasvim sigurno ne i neosnovano.

Sve u svemu, Novak los, osim u trenucima kada je Tsonga imao mec lopte. Tu je pokazivao ko je i sta je, i zbog cega je tu gde jeste. Nadajmo se boljoj partiji protiv Federera, ne bi trebalo da tri vezana meca odigra u toj meri ispod svog nivoa.

Svi smo uz tebe!(ili barem vecina nas:)

lala magistrala

pre 11 godina

:D @ Russell Fuller BBC 5 live commentator

"It was quite an extraordinary comeback - four match-points down in the gloom of persistent rain. He never knows when he's beaten and he turned it around again. Djokovic could still pull off the 'Novak Slam'. Tsonga deserved the adulation he got on court after the defeat. There had been a question mark over him and other French players at the French Open. This performance will give him so much heart in the future. But Djokovic is the Duracell bunny - he never knows when he's beaten."
(BBC, 5. jun 2012 22:01)

Duracell platio reklamu na BBC-u :)

ego

pre 11 godina

Svaka cast i sve cestitke Djoletu...bravo na posvecenosti, resenosti i vere u sebe !!!
Conga je za zaljenje, nije ni spomenuo Djoleta niti mu cestitao kad ga je intervjuisao francuski komentator na terenu posle zasluzenog poraza, sramota...ali to je zapadni sistem razmisljanja i potcenjivanja i omalovazavanja...ma ne vredi trositi reci na takve.

analiticar

pre 11 godina

Bravo majstore! A ja ne znam da li mi imamo nekog normalnog reportera ili komentatora u zemlji!? Onaj Boskovic umesto da mu cestita i pita kako si covece spasao one mec lopte kad 15 000 ljudi + Conga stoje protiv tebe, on ga pita a je l moralo u 5 setova!!!!

Srdjan

pre 11 godina

Danas je Tsonga shvatio zasto je peti na svetu i zasto nikada nece biti prvi. Igrao je fantasticno, verovatnom najbolje u zivotu ali ni to nije bilo dovoljno. Danas smo svi shvatili zasto je Novak prvi na svetu i zasto ce to jos dugo biti. Igrao je ispod proseka ali je to bilo dovoljno. Neverovatno!!
Jos ne mogu da verujem sta je izvukao. Pravi sampion.On je u Istoriji tenisa i to mu niko nemoze uzeti.

Ilija

pre 11 godina

O boze kakav je ovo covek!!! Cela Srbija i Dijaspora ga obozavamo jer covek ima crce malo njih tako ima. Ja majke mi volim ovog coveka kad on pogresi poen ja vristim u sebi,a znam takav je slucaj i sa vama. Pozdrav.

Dacha

pre 11 godina

Ljudi, odigrajte nekad tenis sami u zivotu pa ce te videti kakav je to sport..evidentno je da Djoks nije u formi kao prosle godine ali generalno svaka mu cast, sam protiv svih, da li ste svesni kakav je to pritisak!?!?a pogotovu sto je imao proslu sezonu kakvu je imao..ajde da ga pustimo pa nek sam dokaze da li je stvarno na nivou Nadala i Federera koji su radili ono sto je on prosle sezone vise godina za redom...

NOLE SAMPION

pre 11 godina

PONOSAN SAM STO SAM SRBENDA...STO SAM DEO OVOG VREMENA I OVE SITUACIJE,STO SAM SVEDOK OVOG VRHUNSKOG SPORTISTE...ON JE PRAVI VID SRBINA,TAKVI SMO MI,SVIMA U INAT POBEDICEMO...Ljudi ja sam mozda lud,ali ja obozavam sport,i za mene je Novak kao sto je nekom naucniku Tesla,al bukvalno,Nole je legenda!!!

Genijalac

pre 11 godina

Bravo NOLE,

Opet si pokazao zasto si broj 1 na svijetu. Za one koje pisu negativne komentare, to je njihova volja i ne mora nuzno da znaci da su Srbi i da moraju da navijaju za Noleta. Uvijek ima i odredjeni broj provokatora tako da ne nasjedajte na provokacije bez veze. Vi ostali, nije mi jasno sta se uopste palite na te negativne komentare. Ispada kao da samo cekate da neko nesto lose napise. Opalite im minus i iskoristite tu energiju i vrijeme za jos bolje navijanje u buducnosti. Pozdrav svim dobrim ljudima.

sandea

pre 11 godina

Ti si nas ponos!Sunce i Mesec u nasim zivotima.Cinis nam srecnim i kad sve izgleda nemoguce!Verujemo u tebe i uvek smo uz tebe.Ponosna sam sto sam Srpkinja!

Moi

pre 11 godina

Ljudi, ovaj Nole je karakter koji jos nikad nije vidjen. Sto se mene tice on sad moze da sve izgubi, ali je danas po ko zna koji put pokazao i dokazao da je covek KARAKTER!!!

prolaznik

pre 11 godina

Djokovic u sebi ima dva lika. Jedan koji je agresivan, gadja linije, i drugi koji je mrcina i samo vraca po sredini polja. U njegovoj glavi je prekidac, koji se seta kako mu je volja izmedju ta 2 lika. Pa pogledajte skorasnje meceve, ko ce da objasni ovakve promene u igri? Ja kazem da je lud. :)

Aca Znalac

pre 11 godina

Kada se sve strasti stisaju ostaje samo legenda o coveku koji preeko trnja stize do zvezda.Jedan je Nole i svi mi treba da se ugledamo na njega, jer nema predaje dok borba traje!

Marko

pre 11 godina

Novak bi sada morao da odahne zato sto je u prednosti u odnosu na Federera i Nadala.Odbranio je bodove na Rolan Garosu od prosle godine dok Federer i Nadal to tek treba da urade.Nadam se da to nece uraditi ni jedan ni drugi.Novaku ne bi trebalo da bude imperativ vezivanje cetiri grend slema zato sto vreme radi za njega.Ako dodje RG ove godine dobro dosao a ako ne, bice jos prilika.

Vlada Loznica

pre 11 godina

Kakav god da bude krajnji ishod(nadam se Noletovoj pobedi),ne mogu se oteti utisku,da nas teniser ne igra ni 50% od one igre iz prosle godine!

Evidentno je da je fizicki dosta slabije pripremljen nego 2011-te,a igra se svela na puku defanzivu,gde trosi previse energije.
Nigde nema proslogodisnje agresivnosti,diktiranja tempa,nametanja svog ritma,ostrih udaraca.

Bojim se da je sa ovakvom igrom,maksimum polufinale,kako na ovom,tako i na ostalim turnirima koji ga ocekuju.

Sta god bilo,Nole je nasa dika i ponos i ja cu nastaviti da ga bodrim nesmanjenim zarom!

Napred Nole!

Sale444

pre 11 godina

''Veliki sampioni uvek nadju put do pobede,ma koliko on bio mali" .......Majstore, kralju, legendo, SAMPIONEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!

pritisak

pre 11 godina

On nije bezosecajni vuk i suvise je mlad da bi se nosio sa svim pritiscima sa kojima se verovatno susrece svaki dan. Kako god da bude, uci ce u istoriju i nasu i svetsku.

Blek Stena

pre 11 godina

Nije Novak imao sreće nego Conga, koji je sa 149 osvojenih poena naspram Novakovih 176, došao do četiri meč lopte. Ne bi uopšte ni bilo pošteno da sa 27 manje osvojenih poena prođe dalje.
Nole care deri dalje.

Zocky-D

pre 11 godina

Bravo Nole,povratak iz "mrtvih"!
Ali,ne vidjeno ponizenje,Nole ceka dok gubitnik daje izjavu na terenu,publi
ka mu skandira,on lagano,lagano autograme daje,gotovo se izivljava,pa tek
onda Nole dolazi na red i mora iz kurtoazije da hvali Tsongu,pa tek onda da
se "usudi"nesto i o sebi da kaze!? Super zivci,super karakter - Nole!

Ipak ce da pobedi

pre 11 godina

Dobice ga Nole pa makar u pet setova. Igra Novaka ove godine od Sjaja do ocaja. I protiv slabijih tensera prvi set fantazija a onda dalje mucenje

Peđa

pre 11 godina

Oni iz Master carda bi mogli da naprave reklamu sa ovim hejterima u Srbiji...samo da im prikažu face posle ovakvih mečeva...znači NEPROCENJIVO!Koja si ti igračina Đokoviću!

prokleta avlija

pre 11 godina

upravo gledam reprizu meca na eurosportu sa Matz-om kao komentatorom...kakvo uzivanje znajuci kakav je kraj...UUUUUUUUFFFF jedva cekam vecerasnji Game,set,Matz :D :D :D :D :D

Pegone

pre 11 godina

@Stalno se provlači na mišiće, kad će konačno pravi tenis igrat kao u finalu wimbledona prošle godine. Gdje mu je dvoručni bekend, makar da to popravi možda bi imo neke šanse protiv Nadala. Dobro je jedino što se fizički popravio i može igrati duže mečeve.
(kahn, 5. jun 2012 21:06)
A ti popravi pravopis za pocetak pa onda pisi komentare o Djokovicu.

Floro Flores

pre 11 godina

SRAMNI ljudi,jer vam ostalo bar malo ponosa da ne dolazite neko vreme ovde i pljujete Novaka! Kad se pogledate u ogledalo sta vidite ,imali uopste sta? BRAVO,NOLE!!!!!!

pepermint

pre 11 godina

Čitati komentare pristigle tokom meča, sad na miru posle četvrte ovogodišnje pobede u pet setova (hej, ljudi, četiri pobede u pet setova, tri posle preokreta!!) pravo je zadovoljstvo. Ma kakav njuz, kakav burek, ovo ovde je creme de la creme gluposti.

zvezdash

pre 11 godina

svi hvale Novaka , tako i treba fenomenalan je ali moramo priznati da je i Conga fenomenalan covek .kad je pod adrenalinom on je nadcovek - svaka cast obojici

Milan

pre 11 godina

@GLUPO JE TO

Tvoj nik samo govori o tvom karakteru...to sto si izrekao ne da nema veze samo s mozgom, nego i nikakve veze sa realnoscu!!! Zato idi i muci za tih 200e i nista ne govori, pametniji si kad cutis....ali mooooolim te!

Milan

pre 11 godina

Dobro ljudi, radite li vi nesto ili samo buljite u ekran i gledate kako loptica ide preko mreze. Sto je jos gore, nervirate se kao da vam posao zavisi oko toga.

Evo samo danas 4 sata je svako izgubio pored TV ekrana. Razumem da je to par puta godisnje, ali ovo je 3-4 puta samo ove i prethodne nedelje, a od pocetka godine 20-ak puta.

Znate li koliko je 100 sati. Za 100 sati covek nakon otvorene operacije na srcu izadje iz bolnice.

[mad]MeSSiaH

pre 11 godina

Nikako mi nije jasna Novakova "onakva igra" protiv Sepia u prva dva seta ,drugi i treci set protiv Tsonge.Sta se to ljudi desava sa njim?Zar je moguce da bude tako fizicki slb u pojedinim segmentima igre.Konac delo krasi,ali neznam dokle?Ne mogu se odati utisku da Novak nije vise onaj od prosle godina,pa cak i ako osvojio ovaj RG.Neznam,neznam,mnogima je pokidao zivce.Valda ce konacno prestati sa takvom igrom i normalno pobediti Federera.

Pozdrav!
(Dermendziev, 5. jun 2012 22:12)

o.O kakav ti je to komentar majke ti? pa sta mislis da je su federer, nadal i ostali? neki klincki koji ne reket ne mogu da drze? to su sve provesionalci... ne igra lose novak nego oni igraju dobro a svima opada koncentracija a dovoljna je mala nepaznja da se promeni citav tok meca... novak igra odlicno sto i rezultati pokazuju. a u ostalom na kraju sezone gledaju se pobede kao i uvek a ne gleda se ej jedva je stukao to loptu jedv.... nema toga gledaju se rezultati i to je ono sto je vazno! prema tome...

zorz

pre 11 godina

u jednom je stvarno najbolji....da grogirane protivnike vrati u mec svojim glupiranjem i da me u svakom mecu natera da popijem bensedin

Zmaj

pre 11 godina

@GARO

Kad si tako vidovit idi se zalazi da ukinemo tenis, a tebe proglasimo za teniskoj proroka. Kad vec znas rezultat unapred zasto dzabe da igraju? Zasto uopste pratis tenis kad znas sta ce se unapred desiti? U cemu je smisao gledanja meca u kome znas ko ce na kraju pobediti? Idi roni s ajkulama. Tu ima vise adrenalina ako to trazis...

Markan

pre 11 godina

Prosto neverovatno kako je hrabro odigrao poene kada je Tsonga imao mec lopte. Svaka ti cast majstore! Takav karakter a i mu.a nemoze da ima svako! Veliki naklon do poda majstore!

Ivana

pre 11 godina

NOLE!!! Nista vise sto se tice njega... odavno me je kupio. A Congu sam gotivila, ali je ispao 0 od coveka i sportiste! Vrhunac je sto mu nije ni cestitao, aman! A Novakov intervju... treba li komentarisati vise!?

rada

pre 11 godina

Bravo Nole!! Pehar je tvoj!! I samo da se osvrnem na razne komentare!! koje covek glu[posti cita ovde!! pa Nole je profesionalac i tako i zaradjuje. on radi rudarski posao---------tezak. I sta vas sve briga gde covek zivi i radi!! i zasto bi on uopste morao bilo sta drugo da radi--da bi zadovoljavao grupu nezadovoljnika ovde!!! Joj,muka mi je od nekih komentara ovde!!

muka mi je vas navijaca i laznih patriota

pre 11 godina

a za koji dan ce pred polufinale neko napisati u komentare "ajmo nole do titule!" i biti ce skoro 500 preporuka, a u toku meca mozda ga ne bude islo i onda ce od tih 500 barem 100 napisati komentar da bi ispljuvali noleta kao od jednom ne valja nista...

to ti je srbin!

Fly

pre 11 godina

Ma Nole je jednostavno prava jumačina i to je to.Štp ga više mrze ovi dušmani,to je jači i jači!ŽIVEO NOLE JUNAČE,mogu samo da te mrze oni što te ne vole!!

Gosto

pre 11 godina

Nikada do sada nisam komentarisao Novakove mečeve ali sam osećam da se nešto loše događa sa Noletom. Nakon AO kao da se odjednom sve promenilo, u Novakovoj glavi pre svega, a naravno da to ima uticaj i na igru. Primetno je da sve više gubi važnih poena, da u odlučujućim trenucima greši, da dopušta sebi da protivnika vraća u meč, da uglavnom od protivnika zavisi ko će osvojiti poen. Naravno, poverenje u sopstvenu igru je značajno manja, igra da ne pogreši, ne rizikuje, samo vraća u sredinu bez i malo rizika, ne izlazi na mrežu kad je rezonski nego kad se iznervira i tada obično gubi poene. Najviše me boli u ovom meču što ne počne da igra ''muški'', da poneki put ''razvali'' tu lopticu a ne da se žali kako protivnik pogađa linije.

pedja

pre 11 godina

Osnovni problem u Noletovoj igri zove se Srdjan Djokovic. Aman covece batali vise tribine gledaj mec u sobi, kaficu, henmanovom brdu gde god hoces samo bezi sa stadiona.

Boban

pre 11 godina

Datum/ID Kategorie Buchung Status Haben EUR Soll EUR Saldo EUR
05.06.12 19:37
152365245

Wettgewinn

Djokovic N. - Tsonga J.W. (Wer gewinnt den 4. Satz) --> Djokovic N. / 1.60 (live)

Gewonnen

160,00


160,00
05.06.12 18:44
152359108

Wetteinsatz

Djokovic N. - Tsonga J.W. (Wer gewinnt den 4. Satz) --> Djokovic N. / 1.60 (live)

Gewonnen


100,00

0,00

Ja evo stavio na 4:4 u 4 setu sto eurica na Novaka i dobio a ovi sto pljuju neka se pokriju.Pozzzz

Cika Aca

pre 11 godina

Nole je jos jednom pokazao sta znaci imati poverenja u sebe i svoje mogucnosti. Srbiji nazalost to hvali, to se vidi i po ovim negativnim kometnarima.
Ljudi radite na sebi, a ako necete onda lepo na spavanje, nije ovo za vas, vi jednostavno ne razumete ovaj sport.

Popi

pre 11 godina

Pljuvaci...da vas cujem sad? sta se ovo desilo? Ajde molim vas zavucite se u misju rupu i ne izlazite odatle!!!! Cim mu ne ide odmah krece pljuvanje???!!

Dejan

pre 11 godina

Svi ovi jadnici koji pljuju po Novaku kada lose krene su procentualno:

10% onih koji misle da su zanimljivi da kontriraju ostalima i sada se osecaju glupo jer vide koliko su tupavi

10% onih koji Novaka mrze jer je Srbin

30% onih koji vise vole strance nego nase ljude, kako neko normalan iz Srbije moze da navija protiv nekog naseg a za Svajcarce,Spance, ej....pa to samo kod nas ima....zamislite Francuza koji je navijao protiv Conge a za Novaka juce...:-)

50% onih koji su nazalost nezadovoljni svojim zivotima pa utehu traze pljujuci po svemu i svakome ko je uspesan i napredan. Mislim da ova kategorija zasluzuje svu pomoc koja moze da im se pruzi, na kraju krajeva da im se komentari ne objavljuju za pocetak...mozda i shvate da Novak, Miha,Ana nisu krivi za to sto im se desava....

Dragi Novace, da od danas do kraja karijere ne dobijes nijedan mec, za mene si pravi srpski junak i ponos nasega naroda! Hvala ti za sve, imacemo nasoj deci da pricamo kakvu sportsku i ljudsku velicinu smo imali i imamo!

P.S. Onaj njegov pogled nakon spasenih mec lopti je nesto sto se ne uci u teniskim kampovima bogatog Zapada, to je pogled mladog ponosnog Srbina koji u inat svima i uprkos svemu ide napred, do slave, do pobede!

Tresi se Rodzere,platices za onaj prst od prosle godine, stize Novak Nesalomivi!

Fiki

pre 11 godina

Oni koji pljuju NOVAKA mogu samo da mu ga ...... ,ljubomorni su sto nisu nista u zivotu postigli,NITI CE!!!TI NOLE NE BRINI NISTA PRAVI NAVIJACI SU UVEK UZ TEBE I U DOBRU I U ZLU!!!!!!

Smilica

pre 11 godina

Bravo NO1E CARE!!!!

Na stadionu "Filip Šatrije"
kakav muk
kakva tisina,
NO1e u suzama
Congu ostavi!

TAKVOG JUNAKA
SAMO JE SRBIN
MOGAO DA NAPRAVI.
I DA RODI SRPSKA MAJKA
VELIKOG JUNAKA
DJOKOVIC NOVAKA!!!

Nikson

pre 11 godina

Ima li jos neko utisak da Conga mrzi Novaka?! kako ga gleda kao da bi ga najradije udario. A publika-nemam reci. Cemu tolike antipatije nije mi jasno uopste. Generalno,mogu svi da se poklone Doktoru ove igre. Set i po ni muva se nije cula,ajmo Nole!

Coa

pre 11 godina

NOVACE LEGENDO! Iskidao si mi zivce do maksimuma al nisam hteo da gasim TV :) Sve u svemu Francuschici su opet pokazali kolko su mali ljudi, pola njih otislo pred kraj, bas mi je bilo zao zbog Conge.

Komsija

pre 11 godina

Za sve vas koji se cudite zbog cega je publika protiv Noleta: Uvek se navija za slabijeg. Nije interesantno da uvek jedan isti pobedjuje. Englezi imaju rec 'underdog'. U tome je stvar. Ako koeficijent za pobedu bilo kog igraca koji igra protiv Noleta iznosi 5, onda je normalno da je publici drago da pobedi taj izraziti autsajder. Da ponovimo: nije da mrze Noleta. Jednostavno im je drago da izgubi.

srbija!

pre 11 godina

ovo moze samo veliki sampion,samo najbolji. nisam verovao,nisam mogao ni da gledam one mec lopte,ali zato mi je sad duplo draze! hvala nole i izvini sto nisam verovao!

bravo Noleeeee

pre 11 godina

Jedva cekam polufinale , ne bi to bilo ono pravo da ne igraju Novak i Roger,nadam se da ce biti dobar meč kao i prošle godine samo naravno ovaj put da Nole pobedi

musa dembele

pre 11 godina

Nadal zgazi protivnik,punim gasom,pa mu se posle izvinjava.. Novak se opusti ,vrati protivnika u igru i iskomplikuje dobijen mec.. Dosta mi je nerviranja

Milan

pre 11 godina

Ha ha, Conga mora da zakuca loptu u mrezu ili da je posalje metar u aut da bi mu sudili gresku, sve ostalo prolazi. Neka im, na gospodskim turnirima kao sto je Vimbldon ili US Open nema ovakvog cirkusa.

Ch1vu

pre 11 godina

Kakav mec, ali kakav mec! Prvi set briljantan, ali se znalo da ne moze da bude toliko lako. Posle toga dva nesrecno izgubljena seta, pa cetvrti za istoriju, kao general Maksimus, sam protiv svih. Peti set, majstorski. Nole posle ovog meca, moze samo da pobedi Federera, jer se vratio nekoliko puta iz bezizlaznih situacija. Conga je udarac, imao je publiku uz sebe, imao je forhend za pobedu ali je poslao u mrezu taj udarac. Bice polufinale za uzivanje i nerviranje, Nole samo hrabro, mozes do pobede! Napred do finala!

Goran Mihailovic

pre 11 godina

Strasan mec, neverovatno koliko uspona i padova i kod jednog i kod drugog. Pre bih rekao da je mentalna snaka prevagnula a ne kvalitet, Conga je na momente igrao zapanjujuce dobro.
U svakom slucaju Dijanu sam spomenuo nebrojeno puta dok sam se nervirao, mogao je zavrsiti i u tri seta :)
Slabije mi je srce, videcu da li cu gledati polufinale, pozdrav za ljubitelje tenisa.

Serbinhio

pre 11 godina

Zivim u inostranstvu vec 12+ godina. Napustio sam pre pocetka fenomena zvanog Novak Djokovic. SVI normalni Srbi pez nekih kompleksa i "srbofobije" u inostranstvu navijaju za Djokovica i zele coveku jedino pobede i uspeh...ono sto ja ne mogu da razumem je da ima ljudi, nasih ljudi, Srba koji mogu da navijaju PROTIV Noleta, protiv neceg jedinstvenog koje se mozda nikada vise ne ponovi u istoriji nase zemlje i naseg naroda...i oni navijaju za neke prolazne Tsonge??
Znaci svi slave a oni idu da spavaju dovece nadrkan1 sto je NJIHOV SRBIN Novak Djokovic pobedio i sto nije izgubio protiv nekog tamo (vrlo hrabrog ali prolaznog) Tsonge.

Lecite probleme na neki konstruktivni nacin ljudi, treba da vas je sramota i jadan vas zivot ako gledate svet takvim pokvarenim ocima.

Bravo Nole, onto the next one!

spasica u real

pre 11 godina

evidentno je da ga opterecuju price o lovljenju Lejvera.ponavlja se prica od prosle godine. ali jos uvek sam uveren da ga dobija

nemaveze

pre 11 godina

Ejjjj! Ajd' da mi neko kaže koji je bio rezultat, i još nešto: Neko da objasni zašto je Novak prvi igrač sveta, iako mislim da mi koji iskreno navijamo za njega, dobro znamo odgovor, ali ova gomila hejtera da upamti i ovaj meč, jer je igrao PRVI igrač sveta!

Sale

pre 11 godina

Pitam se koliko je ljudi verovalo u ovo? Iskreno, ja nisam! I to više ne može da bude slučajno! Ne ne, ne mogu da verujem! Srećan sam i uzbuđen kako kad je Nole osvojio Vimblodn!!!! Napred Nole Srbine! Do nove titule! Sad sam ponovo siguran da to možeš!!!

Bagzi

pre 11 godina

Steta. Imao ga Nole pecenog a ovako ima da se pomuci debelo. Pisem na 2:1 u setovima za Congu. Ajde Nole samo malo bolje i eto polufinala.

nebojsa

pre 11 godina

ja samo nerazumem zasto se neki zale da ako prodje u polufinale-finale sa ovom igrom nema sanse pa zasto neverujete da nole moze puno bolje to je ove godine dokazao i u majamiju i protiv sledeceg rivala federera u rimu.

Ljuba

pre 11 godina

Jeste Nole osvajao sve zivo, ali ne pamtim da sam se ovoliko nervirao i da mi ovoliko nije bilo dobro posle meca! Bravo Nole, bicemo uz tebe, ali realno Nadal je u vrhunskoj formi. Sam dolazak u finale bice veliki uspeh.

asterix

pre 11 godina

Najrazmazeniji broj 1 u istoriji tenisa,nece biti to jos dugo,a nije ni u redu da bude, iako je to zasluzio prosle sezone.Ipak je Nadal sinonim za tenisera broj 1,i tu za razmazene tipove ne bi trebalo da bude mesta

Bojan

pre 11 godina

kao sto sam juce napisao, dezurni pljuvaci cekajte da se mec zavrsi pa onda pravite analizu!!!
vec unapred se znalo da ce mec biti nenormalno tezak, Nole nemam reci, mec prelomljen na 5:6 u cetvrtom setu.
Puno srece u polufinalu

Pronicljivi

pre 11 godina

Conga igra sa 200% snage. Mislim da če Nole, bez obzira na gubitak seta ovo lako da dobije. Ovaj tempo koji je Conga sebi nametnuo neće moći dugo da drži.

Mamika

pre 11 godina

E moj Matse Vilanderu....tesko da ces ti gledati Congin pobednicki ples...boze,covece, kada ce Eurosport malo da promeni komentatore...AJMO NOLEEEE!!!!

dusan

pre 11 godina

Tsonga upravo dobio treci set :(.Nole me podseca na Noleta iz 2010 i pre toga. Neko je spomenuo njegov bekend, stvarno nema snage u njemu, samo ga prebacuje. Stvarno steta, neznam sta se desilo onom Noletu iz 2011. Nadam se da ce skoro vratiti u 2011 formu, ali kako bilo on je nasa junacina! Ajde Nole, dobijamo dva sledeca seta!!!

Ilija

pre 11 godina

Veliki sam Novakov fan,toliko puta me je obradovao da kada bi sada okacio rekete o klin bio bi mu zahvalan.Nazalost ono protiv Sepija nije bila slucajnost,gubiti 2 1 protiv Conge na zemlji gdje je Conga najlosiji je bez svake diskusije.Nadal je u top formi i mozda je bolje da se sa njim ne sretne.Neznam sta je blokada Noletu dali je se uplasio toga slema neznam ali neki pritisak ima to je sigurno jer bi u suprotnom odrao Congu sa tri nula.

Milan

pre 11 godina

Conga je stvarno jadan, igra kod kuce gde nema Hawk Eye i zali se na skoro svaku loptu. Ovo samo Francuz moze da radi i da se eventualno raduje takvoj pobedi. Jel misli da ce ga sudije tako stititi i protiv Federera??!!

ja

pre 11 godina

Ne znam cemu kritike Novakove igre.
Tacno je da Conga nesto slabije igra na sljaci, ali juce je odigrao sasvim dobro, da ne kazem odlicno i pokazao da napreduje i na toj podlozi.
Tacno je takodje da je ovo Congi bilo prvo cetvrtfinale na RG, ali isto tako je tacno da ni Novak nikada do sada nije stigao dalje od polufinala na tom gren slemu.
Medjutim i prosle godine je prvi put usao u finale na Vimbldonu, pa odmah osvojio titulu. U Australiji je iz 3 finala uzeo 3 titule. Jedino je na US Openu Djokovic izgubio 2 finala.
Dakle ako Novak napokon prodje u finale Pariza nista nije nemoguce, pa ni titula. Pokazao je da moze i sa Nadalom da se nosi na sljaci. Prosle godine ga je dva puta pobedjivao bez izgubljenog seta na toj podlozi.
Pre toga nekoliko puta je osvajao bar po jedan set protiv Rafe na toj podlozi i to u periodu dok je bio treci na svetu i imao daleko manje samopouzdanje nego sada.
Znaci Djokovic svakako ima sansi u tom eventualnom finalu, iako je Nadal mozda blagi favorit.

Sto se tice tih neiznudjenih greski, juce ih uopste nije bilo mnogo.
34 greske u 330 odigranih poena. To je u proseku jedna greska na svakih 10 poena. Poredjenja radi Federer je juce za 270 odigranih poena napravio 43 greske sto je otprilike jedna greska na svakih 6-7 poena
Conga je tradicionalno nezgodan protivnik za Djokovica. Jednostavno nema resenje za njegove ceste izlaske na mrezu i jake servise.
Mislim da ce sa istom igrom sa Federerom mnogo lakse izaci na kraj nego sa Congom.

Ma da

pre 11 godina

Ma nema veze ako ne izgubi od Conge od Nadala sigurno hoce,a to ce biti sladje mnogo!!!Pa sta ako zivim ovde,jel moram da navijam za Djokovica?Ne volim ga-moje pravo! Ajd zdravo!

Srce

pre 11 godina

Не би требало да има овакве осцилације у игри у овој фази турнира, надам се да неће почети да личи на ЈЈ,надамо се најбољем! Напред Ноле стисни м..., овај зубе!!!

razjareni tetreb

pre 11 godina

Ne znam više, odoše mi živci, navikao nas je da se ne predaje nikad, i mi se saživimo s njim, daće maksimum nadalje, voleo bih, zbog njega samog da to bude dovoljno za trofej, svaka čast Novače...

Bojan

pre 11 godina

>Osvojeni poeni u celom mecu Djokovic 176, Conga 149, odnosno Djokovic 27 poena vise.
>Vineri Djokovic 44, Conga 40, a neiznudjene greske Djokovic 34, Conga 61.
>Dakle imao je u celom mecu 4 vinera vise, a 27 greski manje.
>U trenutku kada je Conga imao mec lopte za pobedu od 3:1 u setovima imao je u celom mecu 13 osvojenih poena manje.
>Da je kojim slucajem francuz pobedio, to bi samo bila jos jedna od nezasluzenih pobeda.
jao kakva nezasluzena pobeda. Prvi set je Conga se promasivao i Nole je tu ostvario 15ak poena prednosti, posle toga bilo egal, s tim da je u kljucnim momentima do mec lopti Conga igrao bolje odlucujuce poene. Dakle da je pogodio onaj FH na trecu mec loptu, sasvim zasluzena pobeda
>Osvojio je i drugi i treci set samo zahvaljujuci sreci i par Novakovih losih poteza u kljucnim trenucima u finisima ta 2 seta.
koja sreca? nole je igrao lose ceo mec i servirao Congi lagane loptice
>Valjda i to dovoljno govori o tome koja je razlika u kvalitetu ova dva tenisera.
nije bas samo do toga, ima puno i u tome da je Conga psihicki nestabilan teniser koji je propustio 4 mec lopte. Raspad je bio neminovan.
>Ipak ni sav njegov trud ni sva podrska publike, pa ni sva sreca ovog sveta nisu bile dovoljne da nadoknadi tu razliku u klasi.
jedina Congina sreca je bila Noletova losa igra, ruku na srce nije se ni on bog zna kako naigrao, ali u ovom mecu je sve zavisilo od toga da li ce Nole skupiti hrabrosti i krenuti malo agrsivnije ili ce nastaviti da mu omogucava trening.

komsija

pre 11 godina

dobro vilander rece nakon meca: FORHEND RETURN IZ POLUFINALA US OPENA SA FEDEREROM PROSLE GODINE NE MOZE SE NIKAKO SMATRATI SLUCAJNIM POGOTKOM!!! TO SE DOKAZALO I DANAS U MECU SA CONGOM!

samo voša

pre 11 godina

(zavrsili smo, 5. jun 2012 21:23)

Hahaha, tipičan kladioničarski đilkoš koji čeka da mu padnu pare sa neba xD Što se mene tiče, krivo mi je što nisi izgubio 100 evra!

kile

pre 11 godina

Setite se prosle godine onih jakih napadackih bekenda, dijagonala iz forhenda koji je vrteo i Nadala ko iz sale... A ove godine 90% udaraca su mlaki, skoro svaki pada na T liniju, kad napadne obicno izbaci loput napolje. Definitivno je Nole van svake forme. Kad prebacim na Delpo-Federer kao da gledam brzi voz naspram fice. Mnogo bolji tenis. Ali i pored ovoga nadam se da ce Nole preokrenuti...

Krivolovov

pre 11 godina

Bojan, 5. jun 2012 20:13
Stvarno nema potrebe tako jednostrano opisivati ovaj meč i toliko pojednostaviti događanja na terenu. Ako treba opisati jednom rečju ovaj meč po meni najbolje bi bilo šizofren. Jeste u pravu si bilo je mnogo Noletovih kratkih lopti koje je Conga napadao, ali bilo je i izvanrednih Novakovih napada i agresivnih poena i ono što smo videli po prvi put u meču ove dvojce veliki broj dosta dobro odigranih defanzivnih Conginih poena koji su mnogo više uticali da poremete Noletov ritam nego Congina ofanzivna igra. Čak iako tehnički meč nije bio na najvišem nivou osnovni kvalitet ovog meča je bio veliki broj preokreta, veliki broj neizvesnih poena, veliki broj neizvesnih gemova, veliki broj uspona i padova za obojcu u suštini sve ono što bilo koji sportski događaj čini izuzetno zanimljivim za gledanje. Da je samo tehničko savršenstvo sve što u sportu treba tražiti sport bi bio dosadan za gledanje (kao primer zamisli košarkaša koji pogodi svaki šut na koš). Juče smo zato ovde prisustvovali neobjašnjivom slomu prvog tenisera sveta u drugom i trećem setu i onda kad je po svemu to trebalo da mu se desi još jednom u četvrtom on, kao svaki veliki šampion, ne dozvoljava da bude poražen. Nijedan tehnički savršen meč ne može da ti nadoknadi tu vrstu drame, borbe, previranja.
Na kraju jedno pitanje za tebe, zašto si ti juče kao veliki Federerov navijač, kakvim se ovde izdaješ, uopšte gledao Noleta, kad je tvoj ljubimac igrao meč u isto vreme?

ooooooo!!!!!

pre 11 godina

Pa sto si se kladio na pogresnog konja???!! Bas si los gubitnik!! To nije sportski. Gledaj bre utakmicu i uzivaj, al' ti si hteo dva zadovoljstva. Al' ne posustaj drugi put ce biti bolje;

LxMusic

pre 11 godina

Umerenost je velika vrlina!
Biti ponosan sto je neki nas covek uspesan je ok, ali ne treba preterivati. Iza Djokovicevog kvaliteta je ogroman rad. Koristite njegov uspeh da biste sebe motivisali za rad. Kicenje tudjim perijem je jedno euforicno stanje koje vas vodi na kraju u negative stvari.

Mirsad

pre 11 godina

1:1, u gemovima 4:4...ide sve ovo Novaku dosta teško i promenljivo...Napravi brejk, Conga osokoljen navijanjem vrati...Iako Conga nije šljakaš, znao sam da će Noletu biti teže sa njim nego sa Vavrinkom. Ko dobije ovaj drugi set, velika verovatnoća da dobija i meč...Novak, Novak Novak molim te ne šalji kratke lopte Congi...Novak, Novak, Novak ne daj se ..idemo do pobede..

@leksandar

pre 11 godina

U Startu sve postujem !!! Novakov sam fan- cuj fan imam duplo godina vise od njega....decko je stvarno OK , igra i bori se... mnogoo je jak...ali zbog njegovog petog seta i danasnjeg meca zapade mi brak krizu... do 2 prema 2 dva kuci, a onda u obliznji kafic ( veliki ekran ) i dodjem kuci i vidi zla ne secam se rezultata... POMOZITE meni i ... FEDERERU ,a mozda i RAFI

Patriota

pre 11 godina

posto ste svi patriote i ono kao nesto verujete zelim javno da kazem:JA SAM ZAVRSIO SA NOVAKOM DJOKOVICEM....da li ce vise ista osvajati ili ne NE ZANIMA ME...zbog mog verovanja u njega izgubio sam 100 eura u njegove brejkove pa gubitka svog servisa..i posle svega nesto mi i nije drago sto je prosao..ma lupajte bre minuse do sledece godine..tako da sto se mene tice moze i da prekine da igra tenis..mozda bi to i bilo moje zadovoljenje zbog ovog danas
(zavrsili smo, 5. jun 2012 21:23)

Kakvi su ovi kockari kao da su na heroinu :-)

Dzo Jagodinac

pre 11 godina

Kao sto sam i rekao, Djokovic nije pevao Boze pravde pre meca. Da li ce i njega Obradovic izbaciti iz reprezentacije?
(LosMi, 5. jun 2012 16:20)

Ti prijstelju ako si onaj "LosMi" kome je Azar bezobrazan sto nije igrao za Francusku protiv Srbije, ti si dovoljno rekao. A i da nisi, smarate vise sa tom himnom! Inace, vezano za temu, rasturice ga Nole kao Tadic drzavu

intermet

pre 11 godina

Umalo da izgubi od Tsonge,i odmah se pominje obnova povrede,smeta kisa kao da Tsongi nije padala nisa,vec samo njemu!Sto razloga i problema,cudo nije predao mec :) Uvek ima mnogo razloga,i zbog toga za mene nikada nece biti broj 1.
(Fedex, 5. jun 2012 22:58)

Pa ti gledaj ATP listu od drugog mesta na dole, kakvih mucenika ima ovde, treba da slave dan kada su uvedeni komentari na internet forume kao drugi rodjendan. Mozes misliti sto tebi nece biti broj jedan, idi leci komplekse inferiornosti u stvarnom zivotu, ali zivot zna prst u oko da zavuce takvim umisljenicima, maminim pametnjakovicima a ne pomaze ni kad se otkacis sa interneta i dalje boli.

Plavuša

pre 11 godina

Oduševljena sam kako Francuzi navijaju za Džoa Vilfreda, crnog Francuza. Baš sam iznenađena što niko nije doveo dečicu sa balonima, kao što to rade jadni, iskompleksirani Srbi...
Noleta ne vole Francuzi, a ako ste bili nedavno u Parizu znate da oni nikog ne vole, sem Amerikanaca i Nemaca.

Balkanboy

pre 11 godina

Ovo nije za gledanje. Ajd protiv sepija da mu se ono desi, ali protiv conge! Sramota za gledanje. Nema nista ove godine da trazi u parizu.

Ja!

pre 11 godina

@novicas Jel misliš na istog onog Nadala, što ga je Nole prošle godine prošetao na svim podlogama, računajući i famoznu šljaku, i to u finalima, i to 2 puta? Što je čekao 5 godina na mesto br.1, a onda ga Nole u roku od mesec dana vratio u realnost? Na onog Nadala, kompletnog igrača, koji statistički Đokovića dobija samo na šljaci? Prvo pogledaj ATP listu, pa reci HOP...

zoran

pre 11 godina

Ovo je bilo uzasno blizu ( poraza ). Nadam se da nece probati ovako sa Federerom i Nadalom. Sve u svemu, gledao sam mec Del Potra i Federera, i tamo se lopta mlati iz sve snage ( jedva se vidi na ekranu , sve sami uglovi ). Nisam siguran da ce Novak moci da izdrzi takav tempo protiv Federera i Nadala. Voleo bi da nisam u pravu.
(Mika, 5. jun 2012 21:33)

Pazi prijatelju, Federera teško možeš da dobiješ samo jakim udarcima.
On gubi, kada mu šalješ visoke, spinovane lopte na bekend.
To Nadal fenomenalno radi, a bogami ni Nole nije loš, tako da nije sve u jačini.

ajde noleeeee

pre 11 godina

ha ha ovaj Loshmi je stvarno dosadan ,komentarisao da ce nole izgubiti a sad kad vidi kako igra onda poceo o himni!!!! Ja bih tebe oterao iz Srbije,ako mada sumnjam da si odavde

gox

pre 11 godina

Zbog ovog promasenog voleja kod rezultata 5-5 se gubi mec,nezasluzuje prvo mesto,a sa svim grimasama koje pravi gubi se i naklonost publike,r=e moj Novace otplesao si jedno leto i to je to,Wimbldon 3 ili 4 kolo i ode br 1,,pa razocarenje na olimpijadi,sve te to ceka ...

Lazarenko

pre 11 godina

Razocaralo me je Congino ponasanje posle meca. Ni jednom recju nije pomenuo Djokovica niti mu je cestitao na pobedi, kao da nije sa njim ni igrao. Ajde da razumem intervju na samom terenu posle meca, covek je u shoku (mada ni to nije izgovor) ali i na konferenciji za stampu isto - ni rec. Samo "ja ovo, ja ono, ja promasio, ja propustio, ja trebao ovo, ja trebao ono..."
Pregledao sam sve video klipove na svim sajtovima (sajt turnira, ATP, tennis.com) i na svim video klipovima ista prica. Ako je negde neko nasao neki intervju gde je Conga upotrebio bar 5 reci da cestita Djokovicu, molim vas dajte link.

dzebedaja

pre 11 godina

Odbojno je gledati koliko dzabalebarosa zuri u ekran 4 sata. Na Zapadu ljudi u 19 ili 20 godina vode fabrike, a Novak im nije ni do kolena. Jadni nasi obozavaoci teniske loptice koja vam je usla u usi. Odbojno!
(Krokodil, 5. jun 2012 20:25)

Ima li pilota u avionu?

men

pre 11 godina

Novak je od drugog seta nadalje udarao mlako i plitko i niko ne može da me ubedi da nije. Conga igra neartikulisan tenis, kao da nema nikakvu taktiku u meču i sve radi stihijski, vidi se da nema trenera. Kada su počele takve mlake loptice tada je on i proigrao. Pre toga pravi dunster što on u osnovi i jeste. Da je Novak nastavio da udara snažnije sve bi se završilo 3:0 za sat i po. Ne volim kada Novak igra tako iz čista mira ali ipak ne mogu da provalim odkuda uopšte Congi četiri meč lopte kada je u statistici u svim elementima bio ispod Novaka. Novak nije uopšte puno grešio kao što ovde navode neki, pogledajte statistiku.
Sve ostalo u Novakovoj igri je OK samo da počne da udara muški. Sa ovakvim udarcima pitanje je može li proći Federera a Nadala nikako.

Stefan

pre 11 godina

Ja sam Srbin I PONOSAN SAM! Hvala Nole za sve sto si ucinio za ovaj nesrecni narod koji. da nema sporta, ne bi ni znao da se raduje bilo kakvim uspesima... Ponosni smo na tebe i ostale sportiste koji nas na sjajan nacin predstavljaju u svetu...

Maja

pre 11 godina

"That he lost, despite everything, is because he happened to come across perhaps the greatest sportsmen on the planet right now, a born champion who just refused to allow his own dream to die - that of being the first man since Rod Laver to hold all four Grand Slams at the same time. Djokovic has the heart of a lion, nerves of steel, and such ability that even when he plays below his best, as he did for a long period today, he can still pull off the great escape." Ovo je na zvanicnom sajtu Roland Garosa, nije mi i nikad mi nece biti jasno kako ne mozete da podrzavate i dalje kad neko nas gubi, a verujem da ocekujete od svih da vas podrzavaju kada se vama nesto tako desava, ne radi se samo o Djokovicu, vec o svima nama!

bolno otreznjenje

pre 11 godina

Novakova igra je razocaravajuca. Iskreno, ne lici na br.1 svetskog tenisa. U ovom mecu sa Congom se posebno vide svi njegovi nedostaci. Koliko ga je samo puta vracao u zivot nedopustivim greskama... Ako nekim cudom i dobije ovaj mec predvidjam poraz vec u sledecem. O tituli nema govora, to je valjda svima jasno. Steta.

Bojan

pre 11 godina

mec na razocaravajucem nivou. Iole ozbiljnijeg sljakasa Nole danas ne bi dobio, ali dobro, imao je dosta srece sto nije dobio Potra ili Ferera, tako da sada sa znacajno uvecanim samopouzdanjem ide u polufinale.
Nije Conga danas nista specijalno pogadjao, niti mu je sudija pomagao, Nole je sve vracao plitke lopte po sredini, odakle mo's da biras di ces da gadjas. Prvi set je Conga sve promasivao, drugi i treci set se malo stabilizovao, medjutim psihicki je nestabilan i nije mogao da izdrzi cinjenicu da nije iskoristio 4 mec lopte. Mislim da na prve dve nije ni imao sansi, ali na 3. je cist forhend zabrljao i time zapecatio svoju sudbinu.
peti set, ogledalo prvog, i dalje Nole servira loptice po sredini, a Conga promasuje :)
u svakom slucaju, sem na mec lopte nista od Noletovog tenisa nismo videli, ali eto, i to je bilo dovoljno :)
svaka cast, protiv Federera mora bolje

Dermendziev

pre 11 godina

Nikako mi nije jasna Novakova "onakva igra" protiv Sepia u prva dva seta ,drugi i treci set protiv Tsonge.Sta se to ljudi desava sa njim?Zar je moguce da bude tako fizicki slb u pojedinim segmentima igre.Konac delo krasi,ali neznam dokle?Ne mogu se odati utisku da Novak nije vise onaj od prosle godina,pa cak i ako osvojio ovaj RG.Neznam,neznam,mnogima je pokidao zivce.Valda ce konacno prestati sa takvom igrom i normalno pobediti Federera.

Pozdrav!

never back down

pre 11 godina

Pa ljudi vi niste svesni da je Conga danas odigrao mec zivota...pa covek je pogodio bezbroj linija..gde bi svaki drugi teniser psihicki odlepio....novakova igra danas daleko od najbolje ali uopste nije bila losa....ali samo neka nastavi da delje kao danas 1. set bez oscilacija i ja se ne brinem za osvajanje ovog grend slema...!!!! Decko je BOG !!!

novicas

pre 11 godina

Đokisti opet kokodaču,nikako da realno sagledaju stvarnost.Novak jedva izvlači živu glavu u osmini finala(neki Sepi),u četvrtfinalu protiv Conge,koji nikad na šljaci nije igrao polufinale,a oni ga već vide na tronu Rolan Garosa?!Velika je šteta za svetski tenis što se Delpo povredio posle brijantne igre u prva dva seta protiv Rodžera.
Očekivao sam meč Đoković-Delpo,ove reprize Federer-Đoković su mi se već smučile.
Biće zanimljivo da li će Almagro pružiti jak otpor Nadalu,ili će ga ovaj zbrisati kao prethodne protivnike.
Mislim da u igri na šljaci Nadalu niko ne može ozbiljno da se suprostavi,čak ni toliko hvaljeni Đokovič.
Đokisti,dete vam se jedva provuklo, a vi ga veličate i slavite.
Prvo skoči,pa onda kaži HOP!

Dusan

pre 11 godina

@Naravno da bih voleo da se Nole sto pre vrati u staru formu ali neznam dali je to jos na ovom turniru moguce. U krajnjoj liniji njegova kriza traje jos od AO i ne popravlja se znacajnije.
(Dule, 5. jun 2012 22:51)

Koja bre sefe kriza, pa pogledaj ATP Race listu i ko vodi u ovom trenutku u 2012!?

Goki

pre 11 godina

Djokovic je igrao dosta tvrdo i na granici svojih mogucnosti. Takodje je delimicno i Conga tako igrao.
No, oni koji znaju tenis, znaju da nije bilo no 10% sanse da Conga odigra ceo mec na nivou. Nije bilo ni trunke sumnje da ce Conga da padne i pocne da promasuje kada je najvaznije.

mali radojica

pre 11 godina

E ne mogu da verujem kako je izgubio ovaj mec. Sad je kod rezultata 6:1, 5:7, 5:7 Tsonga u velikoj psiholoskoj prednosti otprilike kao Nole sa Seppijem. Jednostavno to je sport. Znaci kada imas igraca koji je u top 10 pred sobom i tako mu olako pustis iz ne znam kojih razloga drugi set e tu nema oprastanja. Ovako ce Nole ispasti jos i glup jer ne samo da nije dosao do polufinala da brani bodove vec moze da mu se desi i da izgubi prvo mesto i pre Wimbldona. Jerdino Nadalu moze Roger da pomrsi racune da ga zvekne u finalu i tako i njemu uzme poene i priblizi se Noletu na nekoliko stotina poena. Ovo je onaj stari Nole, kad pomislis da ce samleti protivnika on pocne da razmislja i filozofira umesto da zgazi Tsongu kao pre mesec dva. E moj Nole, volimo mi tebe al daj se malo skoncentrisi, ovo stvarno pocinje da nervira.

lepi

pre 11 godina

klinac od dve i po godine navija za Djokovica
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6tY4Qxc9k7o
ne zna da prica,ali zna dete po osecaju sta valja

Demontracija

pre 11 godina

Sad će Djoković da nalupa sirotog Congu samo da pokaže da im to može kao i Nadal. Rafa mu je juče pokazao štra ga čeka ako stigne do finala.

Misterno70

pre 11 godina

Ako slucajno procitate komentare na francuski l'ekip sve sto je srbin postuje slocine itd....
Bas mije je drago sto je Djoko pobedio
Ostalo neka bude sa francuzima..............

mrki

pre 11 godina

Ljudi, ne razumete, ovo je bilo režirano, namešteno da bi mi kao rekli-"ne predaj se nikad, ima nade, bori se do kraja, biće bolje..." i slične subverzione gluposti! Ih, pa nisam ja naivan :)

Leone

pre 11 godina

Link: http://www.youtube.com/watch?v=Ag9JLAhE4ns&feature=related

My name is NOVAK DJOKOVIC! The best tennis player in the World! The best of the best! I'll become the best tennis player in history in this life or next!

Sreten

pre 11 godina

Ovakva igra mu neće doneti titulu ako nešto ne promeni.Nije tenis fudbal pa da se ovako non stop pobeđuje kao Čelzi u Lš.A Conga nije ni Rodzer ni Rafa!!

Mika

pre 11 godina

Ovo je bilo uzasno blizu ( poraza ). Nadam se da nece probati ovako sa Federerom i Nadalom. Sve u svemu, gledao sam mec Del Potra i Federera, i tamo se lopta mlati iz sve snage ( jedva se vidi na ekranu , sve sami uglovi ). Nisam siguran da ce Novak moci da izdrzi takav tempo protiv Federera i Nadala. Voleo bi da nisam u pravu.

Struka

pre 11 godina

Sto se tice Noletove fizicke spreme, kondicija je odlicna, taj problem je bio prisutan prije 3-4 godine, ali u zadnjih godinu i po dana je rijesen. Sad bi trebao popraviti onu zahtjevniju stranu, a to je snaga, nabaciti 1-2 kg misica u periodu izmedju sezona. To je kratak period, jer za popravljanje snage treba minimum 6 mjeseci, ali uz prave ljude moze to i malo brze brze. Kada bi rijesio i taj problem, i doveo brzinu prvog servisa na nekih 215km/h, tesko bi ga ko pobijedio na Grend Slemovima. Mislim da je za ovaj problem najbolji Charles Poliquin. Novak je mrsav, ima 80 kg, pa mu koji kilogram misica ne bi pravio smetnje u kretanju, cak bi mu i pomogao. Srecno u polufinalu!!!

ams

pre 11 godina

S ovakvom igrom Tsonge, Novak moze da pruzi dva puta gori tenis nego protiv Seppia, opet ce ga dobiti 3:0. Da vidimo nastavak, ovo je bruka za nadobudnog Francuza.

Don Corleone

pre 11 godina

Zna se kako se ponasa neko ko je br.1 na svetu,bez obzira sto je ceo stadion protiv njega ovakva igra je ne dopustiva.. Nadal je ipak pojam u ovom sportu i svaki mec igra sa 200% snage

Bojan

pre 11 godina

(Mare, 5. jun)
ok, mozda nije generalno osrednji tenis, ali za nivo koji se ocekuje od 1. i 5. igraca sveta definitivno jeste bio ispod ocekivanog. Uporedo sam gledao 2. i 9. koji su u prva dva seta pruzili daleko ozbiljniji tenis.
mozda sam ja i preterao sa ocekivanjem, kada se gleda po podlogama, Nole i Conga su na sljaci 3. i 30. a Federer i del Potro 2. i 12. pa u tom kontekstu ima vise smisla. (pozicije koje navodim su bazirane na broju poena osvojenim na sljaci, nista subjektivno)
Ipak to ne menja cinjenicu da je Novak usao u mec poprilicno bojazljivo nije napadao i vracao je prilicno lagane loptice. Ja razumem da neke stvari ponekad jesu drugacije nego sto izgledaju, recimo u Rimu covek pomisli Federer napravio 20 gresaka vise od Noleta, dakle on je kontrolisao mec, a to zapravo nije bilo to, nego Nole salje dublje loptice Federeru i otezava ovom napade i zapravo izaziva te greske. Ovo danas nije bilo ni priblizno tome jer su vrlo cesto te loptice isle prilicno plitko i omogucavale lake napade. Jedino sto moze mozda da se ne vidi, jeste spin, koji Nole dobro igra, ali kada pada kisa, vlazna sljaka upija spin i on prestaje da bude faktor, tako da ne verujem da je to bila Noletova taktika.
Uglavnom, ubedjen sam da je Nole imao srece sto je igrao protiv coveka koji nije talenat za sljaku (da mu je Nole slao na betonu ovakve zicere proveo bi se kao bos po trnju), mada to ne mora da znaci nista za dalje, ovakve pobede daju vetar u ledja i jacaju igraca psihicki

Ivan

pre 11 godina

Tsonga zeli sada da mu vrati odprislig puta. Zati je ovoliko uporan. Nebih voleo da sam u kozi djokovica. Bila bi zaista steta da se sroza sa ovog turnira!

Ratko

pre 11 godina

Conga teniser. Novak je svoju sansu da ga dokrajci izgubio u drugom setu. I zbog toga ga ja nikada vise necu gledati. Onako lezerna igra protiv osamucenog Conge ga vodi u poraz. Mesto laganih 2:0 sada gubi 2:1. Publika odvratna i najgora na planeti. Onako urlikanje i radovanje svakoj gresci kad napravi broj 1 je tuga. I da se desi neko cudo i prodje ovog Congu protiv Rafe nema nikake sanse.

Dule

pre 11 godina

Dakle, ocigledno da veliki broj forumasa stvara od Noleta novu religiju. Reakcije na najmanju kritiku u vezi sa Noletovom igrom, podsecaju na reakcije fanaticnih sektasa. Obavezno slede konstatacije da taj neko mora da je frustriran sopstvenim zivotom ili pak nema drugog nacina da dodje do izrazaja vec provocira posten svet. Zakljucak svega toga bi trebao valjda da bude, da je samo onaj koji Novaka bezrezervno hvali, srecan, pametan i uspesan. Dali shvatate koliko je bolesno takvo razmisljanje? Noletov uspeh nije kolektivni uspeh ili kolektivni neuspeh, nego iskljucivo njegov licni i njegovog uskog okruzenja. Zato spustite se malo na zemlju i uzivajte u sportu bez predrasuda.

bane

pre 11 godina

Nažalost Novak ponovo miluje lopticu kao da je skroz izgubio samopouzdanje kao protiv Sepija. Congina igra je skroz bezveze i temelji se na čekanju Novakovih plitkih udaraca koji obavezno slede ali ako prodje biće oduvan u sledećem kolu jer niko ne poklanja kao Novak.
Ponovo je proradila psiha u negativnom smislu i ovo me skroz podseća na crnu 2009 godinu. Svi ostali elementi su dobri ali Novak hoće da igra badmington. Gde li nestade ona čvrsta igra sa osnovne linije? Možemo voleti Novaka ali ovo je neshvatljiv pad.

Dule

pre 11 godina

Ne treba se zavaravati i stalno nalaziti opravdanja za Noletovu nesigurnu igru u poslednje vreme. Te cuva se u Rimu za RG, te protiv Sepija imao los dan i najzad protiv Conge komplentno izgubljen mec dobija. Ovoliki broj neiznudjenih gresaka praviti, i to u svakom mecu,dugorocno nemoze izaci na dobro.Na ovakav nacin nema nikakve sanse protiv Feda. Naravno da bih voleo da se Nole sto pre vrati u staru formu ali neznam dali je to jos na ovom turniru moguce. U krajnjoj liniji njegova kriza traje jos od AO i ne popravlja se znacajnije.

kahn

pre 11 godina

Stalno se provlači na mišiće, kad će konačno pravi tenis igrat kao u finalu wimbledona prošle godine. Gdje mu je dvoručni bekend, makar da to popravi možda bi imo neke šanse protiv Nadala. Dobro je jedino što se fizički popravio i može igrati duže mečeve.

Fedex

pre 11 godina

Umalo da izgubi od Tsonge,i odmah se pominje obnova povrede,smeta kisa kao da Tsongi nije padala nisa,vec samo njemu!Sto razloga i problema,cudo nije predao mec :) Uvek ima mnogo razloga,i zbog toga za mene nikada nece biti broj 1.

zavrsili smo

pre 11 godina

posto ste svi patriote i ono kao nesto verujete zelim javno da kazem:JA SAM ZAVRSIO SA NOVAKOM DJOKOVICEM....da li ce vise ista osvajati ili ne NE ZANIMA ME...zbog mog verovanja u njega izgubio sam 100 eura u njegove brejkove pa gubitka svog servisa..i posle svega nesto mi i nije drago sto je prosao..ma lupajte bre minuse do sledece godine..tako da sto se mene tice moze i da prekine da igra tenis..mozda bi to i bilo moje zadovoljenje zbog ovog danas

Dermendziev

pre 11 godina

@([mad]MeSSiaH, 5. jun 2012 22:33)

Naucite se prvo da postujete druge(postoji kodeks elementarnog ponasanja i komuniciranja sa nepoznatim osobama).
Sta ja mislim ocito Vi niste razumeli,a i mnoge "patriote",sa srpom i cekicem.

Tenis je kompleksna igra,gde postoji hiljadu i jedan razlog za pobedu i poraz.Tezi je od saha upravo zbog fizikalije.Svaka pobeda je uvek realna i zasluzena.Srz mog komentara je komparacija(poredjenje) samog Novaka sa sobom,proslogodisnjeg i sadasnjeg, sa tezistem fizicka sprema.

Pozdrav!

marconio

pre 11 godina

Ana@
Vidim da mnogi strepe za svog Fedexa u polufinalu realno su ga vec videli kako se protiv Conge seta do finala.
Voleo bih da pitam Anu@ teniskog poznavaoca da li bi i ona batalila tenis da je 5. na svetu i da u cetvrtfinalu izgubi od prve na svetu.
Boze kako ljudi lupetaraju.
Naravno da ce Nole pregaziti Federera u to ne sumnjam,sa Rafom ce vec biti tesko ali i ako izgubi nije strasno sljaka se zavrsava i Rafa nema sanse na brzim podlogama.

grob4r

pre 11 godina

sa ovakvom igrom imam i ja sanse da ga pobedim. Skroz bezvoljno igra i bez imalo agresivnosti pa sta radi njegov strucni stab za cega su placeni omg!!!!!

Bilo je lepo dok je trajalo...

pre 11 godina

Stvari polako dolaze na svoje mesto.
A bilo je i lošijih tenisera na poziciji broj 1. Ne ovoliko dugo, doduše.

Krokodil

pre 11 godina

Odbojno je gledati koliko dzabalebarosa zuri u ekran 4 sata. Na Zapadu ljudi u 19 ili 20 godina vode fabrike, a Novak im nije ni do kolena. Jadni nasi obozavaoci teniske loptice koja vam je usla u usi. Odbojno!

Ana@

pre 11 godina

Cestitke Noletu,smatram da conga treba da batali tenis,toliko prilika a ni jedna sansa ne iskoriscena nek ide u zemlju da se zakopa!!!Nole nista specijalno nije odigrao.Vidim da se svi lepite na FEDERERA,ne kapiram ZASTO?Covek je sve dokazao sta je trebalo,i zato i jeste NAJBOLJI SVIH VREMENA,iako to tesko mnogima pada,ajde budimo realni???A sto se tice duela Djoko-Fedex NEK BOLJI POBEDI,nadam se da ce to biti Fedex jer Nole nema sta da trazi sa ovakvom igrom protiv Fedexa!LUPAJTE MINUSE :)))

Ja

pre 11 godina

hahahahahhahhahahahhahhahahhahhahahahhahahhahahhhahaahhahahah
Dakle opet.Nisam morala ni da citam dalje tekst od prve recenice.Opet mec zivota na sljaci.I Sepi i Conga i Federer prosle godine.Svi nekako protiv Novaka igraju mec zivota.To je jako interesantno razmisljanje.I dalje mi je smesno.hahahahhahhahahha
Subjektivnost je cudo to je sve sto imam da kazem.
hahahhahahahhhahhahahhahhahahahahhahhahhahhahahahahahahahahhaha

Bojan

pre 11 godina

(Krivolovov, 6. jun 2012 08:41)
sta to znaci "veliki navijac"? Federer mi je najgotivniji i njegov stil mi se najvise svidja, tako da uglavnom navijam za njega da pobedi (mada mi je recimo juce bilo jako zao del Potra posto je ocigledno sredinom treceg seta stao sa igrom, a do tada je bio za pola koraka bolji), ali me ne dotice previse krajnji rezultat, jednostavno volim dobar tenis i ukljucio sam oba prenosa i samo polovina jednog meca je bila na zaista vrhunskom nivou.
naravno, to nista ne znaci za nastavak turnira, verovatno ce obojica biti osokoljena preokretima koje su napravili, tako da kontam da ce igrati na visokom nivou. Verujem da Nole trenutno ima igru za Federera, tako da iako u nesto slabijoj formi samo Fedov trenutni maksimum moze da ga dovede do finala.

DEJAN

pre 11 godina

ZA NEOBAVEŠTENE,NADALU JE VEĆ URUČEN PEHAR R.G.2012. VANZEMALJAC PONOVO IGRA TENIS VAN KONKURENCIJE.TEK DA SE ZNA,UBRZO PADA G.S.NO.17!!!

GLUPO JE TO

pre 11 godina

Djokovic puni dzepove-zivi u Monte KArlu,"povredjen" je uvek kad treba da igra za Srbiju,a ja treba da umirem za njim zato jer ima srpsko ime i prezime!Ma nek se nosi,ja radim 8 sati za 200 eura,i niko ne navija za mene!!!

Ma da

pre 11 godina

Ma nema veze ako ne izgubi od Conge od Nadala sigurno hoce,a to ce biti sladje mnogo!!!Pa sta ako zivim ovde,jel moram da navijam za Djokovica?Ne volim ga-moje pravo! Ajd zdravo!

asterix

pre 11 godina

Najrazmazeniji broj 1 u istoriji tenisa,nece biti to jos dugo,a nije ni u redu da bude, iako je to zasluzio prosle sezone.Ipak je Nadal sinonim za tenisera broj 1,i tu za razmazene tipove ne bi trebalo da bude mesta

Milan

pre 11 godina

Dobro ljudi, radite li vi nesto ili samo buljite u ekran i gledate kako loptica ide preko mreze. Sto je jos gore, nervirate se kao da vam posao zavisi oko toga.

Evo samo danas 4 sata je svako izgubio pored TV ekrana. Razumem da je to par puta godisnje, ali ovo je 3-4 puta samo ove i prethodne nedelje, a od pocetka godine 20-ak puta.

Znate li koliko je 100 sati. Za 100 sati covek nakon otvorene operacije na srcu izadje iz bolnice.

novicas

pre 11 godina

Đokisti opet kokodaču,nikako da realno sagledaju stvarnost.Novak jedva izvlači živu glavu u osmini finala(neki Sepi),u četvrtfinalu protiv Conge,koji nikad na šljaci nije igrao polufinale,a oni ga već vide na tronu Rolan Garosa?!Velika je šteta za svetski tenis što se Delpo povredio posle brijantne igre u prva dva seta protiv Rodžera.
Očekivao sam meč Đoković-Delpo,ove reprize Federer-Đoković su mi se već smučile.
Biće zanimljivo da li će Almagro pružiti jak otpor Nadalu,ili će ga ovaj zbrisati kao prethodne protivnike.
Mislim da u igri na šljaci Nadalu niko ne može ozbiljno da se suprostavi,čak ni toliko hvaljeni Đokovič.
Đokisti,dete vam se jedva provuklo, a vi ga veličate i slavite.
Prvo skoči,pa onda kaži HOP!

gox

pre 11 godina

Zbog ovog promasenog voleja kod rezultata 5-5 se gubi mec,nezasluzuje prvo mesto,a sa svim grimasama koje pravi gubi se i naklonost publike,r=e moj Novace otplesao si jedno leto i to je to,Wimbldon 3 ili 4 kolo i ode br 1,,pa razocarenje na olimpijadi,sve te to ceka ...

Bilo je lepo dok je trajalo...

pre 11 godina

Stvari polako dolaze na svoje mesto.
A bilo je i lošijih tenisera na poziciji broj 1. Ne ovoliko dugo, doduše.

zavrsili smo

pre 11 godina

posto ste svi patriote i ono kao nesto verujete zelim javno da kazem:JA SAM ZAVRSIO SA NOVAKOM DJOKOVICEM....da li ce vise ista osvajati ili ne NE ZANIMA ME...zbog mog verovanja u njega izgubio sam 100 eura u njegove brejkove pa gubitka svog servisa..i posle svega nesto mi i nije drago sto je prosao..ma lupajte bre minuse do sledece godine..tako da sto se mene tice moze i da prekine da igra tenis..mozda bi to i bilo moje zadovoljenje zbog ovog danas

Krokodil

pre 11 godina

Odbojno je gledati koliko dzabalebarosa zuri u ekran 4 sata. Na Zapadu ljudi u 19 ili 20 godina vode fabrike, a Novak im nije ni do kolena. Jadni nasi obozavaoci teniske loptice koja vam je usla u usi. Odbojno!

Fedex

pre 11 godina

Umalo da izgubi od Tsonge,i odmah se pominje obnova povrede,smeta kisa kao da Tsongi nije padala nisa,vec samo njemu!Sto razloga i problema,cudo nije predao mec :) Uvek ima mnogo razloga,i zbog toga za mene nikada nece biti broj 1.

Don Corleone

pre 11 godina

Zna se kako se ponasa neko ko je br.1 na svetu,bez obzira sto je ceo stadion protiv njega ovakva igra je ne dopustiva.. Nadal je ipak pojam u ovom sportu i svaki mec igra sa 200% snage

bolno otreznjenje

pre 11 godina

Novakova igra je razocaravajuca. Iskreno, ne lici na br.1 svetskog tenisa. U ovom mecu sa Congom se posebno vide svi njegovi nedostaci. Koliko ga je samo puta vracao u zivot nedopustivim greskama... Ako nekim cudom i dobije ovaj mec predvidjam poraz vec u sledecem. O tituli nema govora, to je valjda svima jasno. Steta.

Balkanboy

pre 11 godina

Ovo nije za gledanje. Ajd protiv sepija da mu se ono desi, ali protiv conge! Sramota za gledanje. Nema nista ove godine da trazi u parizu.

Ilija

pre 11 godina

Veliki sam Novakov fan,toliko puta me je obradovao da kada bi sada okacio rekete o klin bio bi mu zahvalan.Nazalost ono protiv Sepija nije bila slucajnost,gubiti 2 1 protiv Conge na zemlji gdje je Conga najlosiji je bez svake diskusije.Nadal je u top formi i mozda je bolje da se sa njim ne sretne.Neznam sta je blokada Noletu dali je se uplasio toga slema neznam ali neki pritisak ima to je sigurno jer bi u suprotnom odrao Congu sa tri nula.

kahn

pre 11 godina

Stalno se provlači na mišiće, kad će konačno pravi tenis igrat kao u finalu wimbledona prošle godine. Gdje mu je dvoručni bekend, makar da to popravi možda bi imo neke šanse protiv Nadala. Dobro je jedino što se fizički popravio i može igrati duže mečeve.

Dermendziev

pre 11 godina

Nikako mi nije jasna Novakova "onakva igra" protiv Sepia u prva dva seta ,drugi i treci set protiv Tsonge.Sta se to ljudi desava sa njim?Zar je moguce da bude tako fizicki slb u pojedinim segmentima igre.Konac delo krasi,ali neznam dokle?Ne mogu se odati utisku da Novak nije vise onaj od prosle godina,pa cak i ako osvojio ovaj RG.Neznam,neznam,mnogima je pokidao zivce.Valda ce konacno prestati sa takvom igrom i normalno pobediti Federera.

Pozdrav!

mali radojica

pre 11 godina

E ne mogu da verujem kako je izgubio ovaj mec. Sad je kod rezultata 6:1, 5:7, 5:7 Tsonga u velikoj psiholoskoj prednosti otprilike kao Nole sa Seppijem. Jednostavno to je sport. Znaci kada imas igraca koji je u top 10 pred sobom i tako mu olako pustis iz ne znam kojih razloga drugi set e tu nema oprastanja. Ovako ce Nole ispasti jos i glup jer ne samo da nije dosao do polufinala da brani bodove vec moze da mu se desi i da izgubi prvo mesto i pre Wimbldona. Jerdino Nadalu moze Roger da pomrsi racune da ga zvekne u finalu i tako i njemu uzme poene i priblizi se Noletu na nekoliko stotina poena. Ovo je onaj stari Nole, kad pomislis da ce samleti protivnika on pocne da razmislja i filozofira umesto da zgazi Tsongu kao pre mesec dva. E moj Nole, volimo mi tebe al daj se malo skoncentrisi, ovo stvarno pocinje da nervira.

Sreten

pre 11 godina

Ovakva igra mu neće doneti titulu ako nešto ne promeni.Nije tenis fudbal pa da se ovako non stop pobeđuje kao Čelzi u Lš.A Conga nije ni Rodzer ni Rafa!!

Dule

pre 11 godina

Ne treba se zavaravati i stalno nalaziti opravdanja za Noletovu nesigurnu igru u poslednje vreme. Te cuva se u Rimu za RG, te protiv Sepija imao los dan i najzad protiv Conge komplentno izgubljen mec dobija. Ovoliki broj neiznudjenih gresaka praviti, i to u svakom mecu,dugorocno nemoze izaci na dobro.Na ovakav nacin nema nikakve sanse protiv Feda. Naravno da bih voleo da se Nole sto pre vrati u staru formu ali neznam dali je to jos na ovom turniru moguce. U krajnjoj liniji njegova kriza traje jos od AO i ne popravlja se znacajnije.

Bojan

pre 11 godina

mec na razocaravajucem nivou. Iole ozbiljnijeg sljakasa Nole danas ne bi dobio, ali dobro, imao je dosta srece sto nije dobio Potra ili Ferera, tako da sada sa znacajno uvecanim samopouzdanjem ide u polufinale.
Nije Conga danas nista specijalno pogadjao, niti mu je sudija pomagao, Nole je sve vracao plitke lopte po sredini, odakle mo's da biras di ces da gadjas. Prvi set je Conga sve promasivao, drugi i treci set se malo stabilizovao, medjutim psihicki je nestabilan i nije mogao da izdrzi cinjenicu da nije iskoristio 4 mec lopte. Mislim da na prve dve nije ni imao sansi, ali na 3. je cist forhend zabrljao i time zapecatio svoju sudbinu.
peti set, ogledalo prvog, i dalje Nole servira loptice po sredini, a Conga promasuje :)
u svakom slucaju, sem na mec lopte nista od Noletovog tenisa nismo videli, ali eto, i to je bilo dovoljno :)
svaka cast, protiv Federera mora bolje

mrki

pre 11 godina

Ljudi, ne razumete, ovo je bilo režirano, namešteno da bi mi kao rekli-"ne predaj se nikad, ima nade, bori se do kraja, biće bolje..." i slične subverzione gluposti! Ih, pa nisam ja naivan :)

Ratko

pre 11 godina

Conga teniser. Novak je svoju sansu da ga dokrajci izgubio u drugom setu. I zbog toga ga ja nikada vise necu gledati. Onako lezerna igra protiv osamucenog Conge ga vodi u poraz. Mesto laganih 2:0 sada gubi 2:1. Publika odvratna i najgora na planeti. Onako urlikanje i radovanje svakoj gresci kad napravi broj 1 je tuga. I da se desi neko cudo i prodje ovog Congu protiv Rafe nema nikake sanse.

grob4r

pre 11 godina

sa ovakvom igrom imam i ja sanse da ga pobedim. Skroz bezvoljno igra i bez imalo agresivnosti pa sta radi njegov strucni stab za cega su placeni omg!!!!!

Plavuša

pre 11 godina

Oduševljena sam kako Francuzi navijaju za Džoa Vilfreda, crnog Francuza. Baš sam iznenađena što niko nije doveo dečicu sa balonima, kao što to rade jadni, iskompleksirani Srbi...
Noleta ne vole Francuzi, a ako ste bili nedavno u Parizu znate da oni nikog ne vole, sem Amerikanaca i Nemaca.

vojvodjanin

pre 11 godina

E,moji Veliki Srbi,gnušam se o ovakve vaše komentare,sram da vas bude! Kada čujete i izgovarate Noletovo ime,treba da stojite uspravno 5 minuta i da ćutite.I sada će vam Nole zapusiti ta vaša Velika usta!

Mika

pre 11 godina

Ovo je bilo uzasno blizu ( poraza ). Nadam se da nece probati ovako sa Federerom i Nadalom. Sve u svemu, gledao sam mec Del Potra i Federera, i tamo se lopta mlati iz sve snage ( jedva se vidi na ekranu , sve sami uglovi ). Nisam siguran da ce Novak moci da izdrzi takav tempo protiv Federera i Nadala. Voleo bi da nisam u pravu.

Gosto

pre 11 godina

Nikada do sada nisam komentarisao Novakove mečeve ali sam osećam da se nešto loše događa sa Noletom. Nakon AO kao da se odjednom sve promenilo, u Novakovoj glavi pre svega, a naravno da to ima uticaj i na igru. Primetno je da sve više gubi važnih poena, da u odlučujućim trenucima greši, da dopušta sebi da protivnika vraća u meč, da uglavnom od protivnika zavisi ko će osvojiti poen. Naravno, poverenje u sopstvenu igru je značajno manja, igra da ne pogreši, ne rizikuje, samo vraća u sredinu bez i malo rizika, ne izlazi na mrežu kad je rezonski nego kad se iznervira i tada obično gubi poene. Najviše me boli u ovom meču što ne počne da igra ''muški'', da poneki put ''razvali'' tu lopticu a ne da se žali kako protivnik pogađa linije.

DEJAN

pre 11 godina

ZA NEOBAVEŠTENE,NADALU JE VEĆ URUČEN PEHAR R.G.2012. VANZEMALJAC PONOVO IGRA TENIS VAN KONKURENCIJE.TEK DA SE ZNA,UBRZO PADA G.S.NO.17!!!

Ja

pre 11 godina

hahahahahhahhahahahhahhahahhahhahahahhahahhahahhhahaahhahahah
Dakle opet.Nisam morala ni da citam dalje tekst od prve recenice.Opet mec zivota na sljaci.I Sepi i Conga i Federer prosle godine.Svi nekako protiv Novaka igraju mec zivota.To je jako interesantno razmisljanje.I dalje mi je smesno.hahahahhahhahahha
Subjektivnost je cudo to je sve sto imam da kazem.
hahahhahahahhhahhahahhahhahahahahhahhahhahhahahahahahahahahhaha

Ana@

pre 11 godina

Cestitke Noletu,smatram da conga treba da batali tenis,toliko prilika a ni jedna sansa ne iskoriscena nek ide u zemlju da se zakopa!!!Nole nista specijalno nije odigrao.Vidim da se svi lepite na FEDERERA,ne kapiram ZASTO?Covek je sve dokazao sta je trebalo,i zato i jeste NAJBOLJI SVIH VREMENA,iako to tesko mnogima pada,ajde budimo realni???A sto se tice duela Djoko-Fedex NEK BOLJI POBEDI,nadam se da ce to biti Fedex jer Nole nema sta da trazi sa ovakvom igrom protiv Fedexa!LUPAJTE MINUSE :)))

ams

pre 11 godina

S ovakvom igrom Tsonge, Novak moze da pruzi dva puta gori tenis nego protiv Seppia, opet ce ga dobiti 3:0. Da vidimo nastavak, ovo je bruka za nadobudnog Francuza.

Zoran Hajdic

pre 11 godina

Dok ne vrati svoj prepoznatljiv sistem igre VAMOS-TAMOS,nista od trofeja.

Ovo je mucenje gledati,sta god uradio.

Dosta mi je teniskog nerviranja za jedan dan,sad odoh da gledam fudbal,da me dotuku :)

bane

pre 11 godina

Nažalost Novak ponovo miluje lopticu kao da je skroz izgubio samopouzdanje kao protiv Sepija. Congina igra je skroz bezveze i temelji se na čekanju Novakovih plitkih udaraca koji obavezno slede ali ako prodje biće oduvan u sledećem kolu jer niko ne poklanja kao Novak.
Ponovo je proradila psiha u negativnom smislu i ovo me skroz podseća na crnu 2009 godinu. Svi ostali elementi su dobri ali Novak hoće da igra badmington. Gde li nestade ona čvrsta igra sa osnovne linije? Možemo voleti Novaka ali ovo je neshvatljiv pad.

samo voša

pre 11 godina

(zavrsili smo, 5. jun 2012 21:23)

Hahaha, tipičan kladioničarski đilkoš koji čeka da mu padnu pare sa neba xD Što se mene tiče, krivo mi je što nisi izgubio 100 evra!

kile

pre 11 godina

Setite se prosle godine onih jakih napadackih bekenda, dijagonala iz forhenda koji je vrteo i Nadala ko iz sale... A ove godine 90% udaraca su mlaki, skoro svaki pada na T liniju, kad napadne obicno izbaci loput napolje. Definitivno je Nole van svake forme. Kad prebacim na Delpo-Federer kao da gledam brzi voz naspram fice. Mnogo bolji tenis. Ali i pored ovoga nadam se da ce Nole preokrenuti...

Dusan

pre 11 godina

Nikad necu razumeti ove ljude koji pljuju Novaka, pa on je uradio za ovaj narod vise nego bilo koji politicar. Stidite se. Napred Nole do pobede!

Talični Tom

pre 11 godina

2008-me finale Australije opena sa Tsongom, i Nole osvaja svoj prvi GS-em. 2011-te, polufinale Wimbldona, Nole pobedom postaje NO.1 i kasnije u finalu osvaja svoj prvi ali ne i poslednji Wimbldon. Sad opet sa Tsongom u četvrtfinalu , i ono što je sasvim normalno , je da Nole osvoji Roland Garos, i na sajtu atpworldtour u Novakovoj rubrici gde su grend slemovi da piše : Wimbldon W 2000 , US Open W 2000 , Australia Open W 2000 , Roland Garos W 2000.

Milan

pre 11 godina

Ha ha, Conga mora da zakuca loptu u mrezu ili da je posalje metar u aut da bi mu sudili gresku, sve ostalo prolazi. Neka im, na gospodskim turnirima kao sto je Vimbldon ili US Open nema ovakvog cirkusa.

Pronicljivi

pre 11 godina

Conga igra sa 200% snage. Mislim da če Nole, bez obzira na gubitak seta ovo lako da dobije. Ovaj tempo koji je Conga sebi nametnuo neće moći dugo da drži.

1234

pre 11 godina

Ljudi, na lecenje!!!

Igra lose danas, pa sta ?!?!?!?!?!?!?!?!? Svaki normalan covek koji se u zivotu bavio sportom zna da nekad ide, nekad ne ide.. Decko je uradio nesto o cemu smo mogli samo da sanjamo pre 10ak godina i pojedini mu ovako vracaju.. Kako vas nije blam ?!

Jednog dana ovaj isti Novak ce napuniti 30gdna, pocece da ga dobijaju klinci od 20i nesto i mogu da zamislim koje ce ludilo od pljuvanja ovde da zavlada.. Kao sto rekoh na pocetku, NA LECENJE!

ja

pre 11 godina

@LosMi
Obradovic nije uveo pravilo da se peva himna pre meca, to je prvo, drugo ovo nije Davis kup mec i kao trece, ali ne najmanje vazno, strasno iritiras i dosadan si kao proliv. Ako ti je to bio cilj, cestitam.

Nikson

pre 11 godina

Ima li jos neko utisak da Conga mrzi Novaka?! kako ga gleda kao da bi ga najradije udario. A publika-nemam reci. Cemu tolike antipatije nije mi jasno uopste. Generalno,mogu svi da se poklone Doktoru ove igre. Set i po ni muva se nije cula,ajmo Nole!

art

pre 11 godina

SVETI NOLE NEUNISTIVI!!!!!!!

Plakao sam na Congine mec lopte zbog pritiska, totalno prs'o. U tome je razlika izmedju mene kukavice koja umirem svaki dan i Noleta sampiona.

badwolfbgd

pre 11 godina

Djokovic puni dzepove-zivi u Monte KArlu,"povredjen" je uvek kad treba da igra za Srbiju,a ja treba da umirem za njim zato jer ima srpsko ime i prezime!Ma nek se nosi,ja radim 8 sati za 200 eura,i niko ne navija za mene!!!
(GLUPO JE TO, 5. jun 2012 20:06)
Bravo Nole. Taj decko je trenirao 12 sati ceo svoj zivot da bi bio gde jeste sada. Da si ti majstore ucio, trenirao ili na bilo koji drugi nacin radio na sebi toliko i ulozio toliko truda sigurno ne bi radio za 200 evra.

Dule

pre 11 godina

Dakle, ocigledno da veliki broj forumasa stvara od Noleta novu religiju. Reakcije na najmanju kritiku u vezi sa Noletovom igrom, podsecaju na reakcije fanaticnih sektasa. Obavezno slede konstatacije da taj neko mora da je frustriran sopstvenim zivotom ili pak nema drugog nacina da dodje do izrazaja vec provocira posten svet. Zakljucak svega toga bi trebao valjda da bude, da je samo onaj koji Novaka bezrezervno hvali, srecan, pametan i uspesan. Dali shvatate koliko je bolesno takvo razmisljanje? Noletov uspeh nije kolektivni uspeh ili kolektivni neuspeh, nego iskljucivo njegov licni i njegovog uskog okruzenja. Zato spustite se malo na zemlju i uzivajte u sportu bez predrasuda.

Ivan

pre 11 godina

Tsonga zeli sada da mu vrati odprislig puta. Zati je ovoliko uporan. Nebih voleo da sam u kozi djokovica. Bila bi zaista steta da se sroza sa ovog turnira!

Komsija

pre 11 godina

Za sve vas koji se cudite zbog cega je publika protiv Noleta: Uvek se navija za slabijeg. Nije interesantno da uvek jedan isti pobedjuje. Englezi imaju rec 'underdog'. U tome je stvar. Ako koeficijent za pobedu bilo kog igraca koji igra protiv Noleta iznosi 5, onda je normalno da je publici drago da pobedi taj izraziti autsajder. Da ponovimo: nije da mrze Noleta. Jednostavno im je drago da izgubi.

ams

pre 11 godina

Zapadnoevropska gospoda glasnije tapse na Novakovu neiznudjenu gresku nego li na winner. Mora i kod njih s vremena vreme da prorade geni Gala, Huna i drugih varvara.

Ipak ce da pobedi

pre 11 godina

Po stoti put cu da napisem kakav smo mi Srbi mentalitet. Ali izasli grobarski misevi iz svojih rupa kojih prosle godine nigde nije bilo. da li ima ijednog francuzakoji ce da pljuje Tsongu, Gasquea, Simona. Da li ima jedan spanac koji ce da pljuje Rafu iako navija za Real. Novak i da izgubi gubi mali broj bodova jer je igrao prosle godine polu finale.I jos nnesto. U petom setu pri rezultatu 6:5 za Tsongu kisa kao iz kabla mec se ne prekida.. Ocito da je Novak ove godine izgubio mentalnu snagu kopju je imao.Gubi vazne gemove koje je ranije dobijao. Ali ja verujem u njega.Mec ide u peti set i naravno Novak pobedjuje u inat svim misevima koji se ponadali i odlaze u rupu

Demontracija

pre 11 godina

Sad će Djoković da nalupa sirotog Congu samo da pokaže da im to može kao i Nadal. Rafa mu je juče pokazao štra ga čeka ako stigne do finala.

never only once

pre 11 godina

Ne znam da li su ljudi primetili, ali Novaka je kroz citav mec prosto ubijala graja sa terena do njegovog. Od drugog seta (u prvom nisam obracao paznju) pa do kraja meca mislim da nije uspeo da dobije nijedan jedini poen kada su se u toku igre culi uzvici i povici sa drugog meca ( da l' su bili neki dublovi, miksevi, ko zna...) Ali doslovno, nijedan jedini poen, ako se ne varam, a mislim da sam u pravu! Totalna Novakova dekoncentracija u tim trenucima. Mozda bi neko pomislio da igrac njegovog kvaliteta, odnosno broj 1 na svetu, tako nesto sebi ne sme da dopusti, ali eto, ocigledno je da se desava. U pojedinim momentima ti ljudi bejahu glasniji nego li publika na mecu Tsonge i Novaka. U 95 odsto slucajeva se radilo o klasicnim nekontrolisanim udarcima daleko van polja, a ako ne, onda je mreza zaustavljala lopticu.
Kako god se nekom cinilo, to je veliki propust organizatora, jer ako nista drugo, bez obzira sto se to cesto desava i na drugim turnirima, najbolji igrac sveta mora da ima status koji podupiru izvesna nepisana pravila i o kome nema potrebe da se govori. Nazalost, ocigledno ne i u Parizu. O tome i o publici je vec dosta toga receno u mnogim komentarima, sasvim sigurno ne i neosnovano.

Sve u svemu, Novak los, osim u trenucima kada je Tsonga imao mec lopte. Tu je pokazivao ko je i sta je, i zbog cega je tu gde jeste. Nadajmo se boljoj partiji protiv Federera, ne bi trebalo da tri vezana meca odigra u toj meri ispod svog nivoa.

Svi smo uz tebe!(ili barem vecina nas:)

pedja

pre 11 godina

Osnovni problem u Noletovoj igri zove se Srdjan Djokovic. Aman covece batali vise tribine gledaj mec u sobi, kaficu, henmanovom brdu gde god hoces samo bezi sa stadiona.

Milan

pre 11 godina

Ne mogu da verujem sta ovde citam. Novak je bolji u svakom segmentu, odnos vinera igresaka mu je +15, Conga -6, ima vise brejk sansi, osvojio je dvocifreno vise poena u mecu i svejedno gubi. Svaka sumnjiva odluka je bila u korist Conge. Nisam klinac niti neko ko u zivotu trazi izgovore, ali ovo je sramota. Ovo su momenti kada mi je zao sto Novak nije uzeo britansko drzavljanstvo, ovo mu tada ne bi radili.

rossy

pre 11 godina

Ovaj komentator kad je na 4.Conginu mec loptu rekao ''Ne daj se'' dobio me za ceo zivot!!!!Ovo ce se prepricavati kao ono ''plivaj Milorade,plivaj junacino!'' i kao ''brrrrani Stojkovic'' :)))) napred Nole najjaci si BRE!!!!

Milan

pre 11 godina

Conga je stvarno jadan, igra kod kuce gde nema Hawk Eye i zali se na skoro svaku loptu. Ovo samo Francuz moze da radi i da se eventualno raduje takvoj pobedi. Jel misli da ce ga sudije tako stititi i protiv Federera??!!

Pegone

pre 11 godina

@Stalno se provlači na mišiće, kad će konačno pravi tenis igrat kao u finalu wimbledona prošle godine. Gdje mu je dvoručni bekend, makar da to popravi možda bi imo neke šanse protiv Nadala. Dobro je jedino što se fizički popravio i može igrati duže mečeve.
(kahn, 5. jun 2012 21:06)
A ti popravi pravopis za pocetak pa onda pisi komentare o Djokovicu.

Monarhista

pre 11 godina

Dokaz da je Nole najveci je taj sto pruza trenutke radovanja cak i ovima sto ga iz samo njima znanih razloga patoloski mrze....doduse obicno u trajanju dva seta ali i to je nesto...

PS .Uprkos cenzuri svi vi koji se ovako bolesno nasladjujete kad Noletu ne ide tacno znate sta vam kazu bnormalni ljudi....

gebedaya

pre 11 godina

Očigledno je da je Nole ove godine u značajno lošijoj formi nego lani... U takvoj formi nije lako pobediti Tsongu pred domaćom publikom... U svakom slučaju, ta činjenica nimalo ne umanjuje moje divljenje prema Đokoviću.On je heroj Srba i Srbije... Dogodine ponovo u Parizu, kao šampion...

Mamika

pre 11 godina

E moj Matse Vilanderu....tesko da ces ti gledati Congin pobednicki ples...boze,covece, kada ce Eurosport malo da promeni komentatore...AJMO NOLEEEE!!!!

Dzo Jagodinac

pre 11 godina

Kao sto sam i rekao, Djokovic nije pevao Boze pravde pre meca. Da li ce i njega Obradovic izbaciti iz reprezentacije?
(LosMi, 5. jun 2012 16:20)

Ti prijstelju ako si onaj "LosMi" kome je Azar bezobrazan sto nije igrao za Francusku protiv Srbije, ti si dovoljno rekao. A i da nisi, smarate vise sa tom himnom! Inace, vezano za temu, rasturice ga Nole kao Tadic drzavu

Vlada Loznica

pre 11 godina

Kakav god da bude krajnji ishod(nadam se Noletovoj pobedi),ne mogu se oteti utisku,da nas teniser ne igra ni 50% od one igre iz prosle godine!

Evidentno je da je fizicki dosta slabije pripremljen nego 2011-te,a igra se svela na puku defanzivu,gde trosi previse energije.
Nigde nema proslogodisnje agresivnosti,diktiranja tempa,nametanja svog ritma,ostrih udaraca.

Bojim se da je sa ovakvom igrom,maksimum polufinale,kako na ovom,tako i na ostalim turnirima koji ga ocekuju.

Sta god bilo,Nole je nasa dika i ponos i ja cu nastaviti da ga bodrim nesmanjenim zarom!

Napred Nole!

zvezdash

pre 11 godina

svi hvale Novaka , tako i treba fenomenalan je ali moramo priznati da je i Conga fenomenalan covek .kad je pod adrenalinom on je nadcovek - svaka cast obojici

dusan

pre 11 godina

Tsonga upravo dobio treci set :(.Nole me podseca na Noleta iz 2010 i pre toga. Neko je spomenuo njegov bekend, stvarno nema snage u njemu, samo ga prebacuje. Stvarno steta, neznam sta se desilo onom Noletu iz 2011. Nadam se da ce skoro vratiti u 2011 formu, ali kako bilo on je nasa junacina! Ajde Nole, dobijamo dva sledeca seta!!!

VELJKO

pre 11 godina

Kako vam nije jasno da ovi sto pljuju su vecinom Hrvati, setite se samo kad je bilo evropsko prventstvo u rukometu kod nas, koliko hiljada komentara je dolazilo iz Hrvatske na sajtu b92, SRBIJA BRE, NOLE DO TITULE, VRATI FEDERERU ZA ONAJ PRST OD PROSLE GODINE!!!

Bojan

pre 11 godina

>Osvojeni poeni u celom mecu Djokovic 176, Conga 149, odnosno Djokovic 27 poena vise.
>Vineri Djokovic 44, Conga 40, a neiznudjene greske Djokovic 34, Conga 61.
>Dakle imao je u celom mecu 4 vinera vise, a 27 greski manje.
>U trenutku kada je Conga imao mec lopte za pobedu od 3:1 u setovima imao je u celom mecu 13 osvojenih poena manje.
>Da je kojim slucajem francuz pobedio, to bi samo bila jos jedna od nezasluzenih pobeda.
jao kakva nezasluzena pobeda. Prvi set je Conga se promasivao i Nole je tu ostvario 15ak poena prednosti, posle toga bilo egal, s tim da je u kljucnim momentima do mec lopti Conga igrao bolje odlucujuce poene. Dakle da je pogodio onaj FH na trecu mec loptu, sasvim zasluzena pobeda
>Osvojio je i drugi i treci set samo zahvaljujuci sreci i par Novakovih losih poteza u kljucnim trenucima u finisima ta 2 seta.
koja sreca? nole je igrao lose ceo mec i servirao Congi lagane loptice
>Valjda i to dovoljno govori o tome koja je razlika u kvalitetu ova dva tenisera.
nije bas samo do toga, ima puno i u tome da je Conga psihicki nestabilan teniser koji je propustio 4 mec lopte. Raspad je bio neminovan.
>Ipak ni sav njegov trud ni sva podrska publike, pa ni sva sreca ovog sveta nisu bile dovoljne da nadoknadi tu razliku u klasi.
jedina Congina sreca je bila Noletova losa igra, ruku na srce nije se ni on bog zna kako naigrao, ali u ovom mecu je sve zavisilo od toga da li ce Nole skupiti hrabrosti i krenuti malo agrsivnije ili ce nastaviti da mu omogucava trening.

musa dembele

pre 11 godina

Nadal zgazi protivnik,punim gasom,pa mu se posle izvinjava.. Novak se opusti ,vrati protivnika u igru i iskomplikuje dobijen mec.. Dosta mi je nerviranja

salgar...

pre 11 godina

svi koji ovde komentarisu su nezadovoljni svojim zivotima pa moraju da komentarisu tudje...kad neko uradi bar stoti deo onoga sto je novak uradio neka onda komentarisu....

bedevija xo

pre 11 godina

Osvojeni poeni u celom mecu Djokovic 176, Conga 149, odnosno Djokovic 27 poena vise. Vineri Djokovic 44, Conga 40, a neiznudjene greske Djokovic 34, Conga 61.Dakle imao je u celom mecu 4 vinera vise, a 27 greski manje.U trenutku kada je Conga imao mec lopte za pobedu od 3:1 u setovima imao je u celom mecu 13 osvojenih poena manje.Da je kojim slucajem francuz pobedio, to bi samo bila jos jedna od nezasluzenih pobeda.Osvojio je i drugi i treci set samo zahvaljujuci sreci i par Novakovih losih poteza u kljucnim trenucima u finisima ta 2 seta.Takve nezasluzene pobede se mozda i desavaju na ovim manjim turnirima gde se igra na 2 dobijena seta, ali na gren slemovima su stvarno prava retkost. Bas treba da vam se poklopi previse stvari da tako nezasluzeno osvojite 3 seta.Ovde se jednostavno pokazalo ko je bolji teniser i to mnogo bolji i tu je kraj svake price.Kvote na onlajn kladionicama pred kraj cetvrtog seta kada je COnga bio par poena udaljen od pobede su bile oko 3.0 na Djokovica i 1.50 na Congu.Po zavrsetku cetvrtog seta pri rezultatu 2:2 kvote su momentalno promenjene na 1.4 na Djokovica i 9.0 na Congu.Valjda i to dovoljno govori o tome koja je razlika u kvalitetu ova dva tenisera.Congino je bilo da se bori i pokusava koliko zna i ume.Ipak ni sav njegov trud ni sva podrska publike, pa ni sva sreca ovog sveta nisu bile dovoljne da nadoknadi tu razliku u klasi. (ja, 05. jun 2012 21:28) >> nemaš pojma

Honduras

pre 11 godina

RAFAAA SAMO CEKA MUSTERIJU PA SAD TKO GOD DOSAO DOBRODOSAO PO .....PAR GEMOVA,ZIVI BILI PA VIDJELI (GARO, 05. jun 2012 20:07)

Garo trazi od Mila da vam nadje nekog u tenisu, malo je trulo sto morate da navijate za igrace drugih nacija. A i ljubomora moze lose da deluje na zdravlje, dobices anginu!!!

LxMusic

pre 11 godina

Umerenost je velika vrlina!
Biti ponosan sto je neki nas covek uspesan je ok, ali ne treba preterivati. Iza Djokovicevog kvaliteta je ogroman rad. Koristite njegov uspeh da biste sebe motivisali za rad. Kicenje tudjim perijem je jedno euforicno stanje koje vas vodi na kraju u negative stvari.

Smilica

pre 11 godina

Bravo NO1E CARE!!!!

Na stadionu "Filip Šatrije"
kakav muk
kakva tisina,
NO1e u suzama
Congu ostavi!

TAKVOG JUNAKA
SAMO JE SRBIN
MOGAO DA NAPRAVI.
I DA RODI SRPSKA MAJKA
VELIKOG JUNAKA
DJOKOVIC NOVAKA!!!

zorz

pre 11 godina

u jednom je stvarno najbolji....da grogirane protivnike vrati u mec svojim glupiranjem i da me u svakom mecu natera da popijem bensedin

Srce

pre 11 godina

Не би требало да има овакве осцилације у игри у овој фази турнира, надам се да неће почети да личи на ЈЈ,надамо се најбољем! Напред Ноле стисни м..., овај зубе!!!

Q

pre 11 godina

Popušio sam sve cigare. Napolju padaju kiseli mačići, tako da ne mogu po nove. Izgrickao sam sve nokte, kao Oliva. Da i na nogama. Gađao sam televizor pikslom, sva sreća promaši ga, ali pogodi prozor, pa će i to zadovoljstvo da me košta. Od sada čekam rezultat, pa ako pobedi, gledam reprizu. Nemam nameru da više kidam živce!!!

Jela

pre 11 godina

Uopste ne razumijem ljude koji nemaju vere u Novaka i njegove kvalitete.
Decko je jednostavno fantastican, i kada gubi u stanju je da se vrati u igru zato i jeste veliki. Evi i Federer je to isto uradio.
E sada drugo je pitanje zasto se ovi misevi zapjene cim Nole promasi neku loptu? "Zato sto su misevi"

Goran

pre 11 godina

Srbin je lud,Srbin je proklet,
ubiješ ga jednom on hoće opet!

Svaka čast Nole,tebi kao da je babo Njemac! :-)
Živi bili pa vidjeli Novak je već u finale,samo ne znam dal' protiv Nadala ili Ferera!(

Boban

pre 11 godina

Datum/ID Kategorie Buchung Status Haben EUR Soll EUR Saldo EUR
05.06.12 19:37
152365245

Wettgewinn

Djokovic N. - Tsonga J.W. (Wer gewinnt den 4. Satz) --> Djokovic N. / 1.60 (live)

Gewonnen

160,00


160,00
05.06.12 18:44
152359108

Wetteinsatz

Djokovic N. - Tsonga J.W. (Wer gewinnt den 4. Satz) --> Djokovic N. / 1.60 (live)

Gewonnen


100,00

0,00

Ja evo stavio na 4:4 u 4 setu sto eurica na Novaka i dobio a ovi sto pljuju neka se pokriju.Pozzzz

ivan

pre 11 godina

Hrvat sam i navijam za Djokovica, Srbi dolaze na nase sajtove i pljuju nase tako i nasi ovde pljuju, to su sve bolesni mozgovi, cemu mrznja ljudi moji auuu.... Svaka cast Djokovicu, pebedio je coveka koji je pogodio milion linija, pobedio je publiku i svoju losu igru, neverovatan mec!

sandea

pre 11 godina

Ti si nas ponos!Sunce i Mesec u nasim zivotima.Cinis nam srecnim i kad sve izgleda nemoguce!Verujemo u tebe i uvek smo uz tebe.Ponosna sam sto sam Srpkinja!

Pronicljivi

pre 11 godina

Da li je neko gedao neki meč u kome je neki igrač ovoliki broj puta pogodio liniju? Počelo je od sredine drugog seta i ne prestaje.

my way

pre 11 godina

Ja sam mislio da ovakvi ljudi postoje samo u filmovima! Stvarno Novace, od cega si napravljen, kakve li su te sile stvorile?! Dosad se za ovakve stvari govorilo "to je razlika izmedju (obicnih) vrhunskih tenisera i najvecih sampiona", ali i to je preblago reci za Djokovica! Sve najbolje majstore, sta god da se desi u 5. setu ne menja cinjenicu da si rodjeni pobednik!

grobar.prijepolje

pre 11 godina

Djokovic puni dzepove-zivi u Monte KArlu,"povredjen" je uvek kad treba da igra za Srbiju,a ja treba da umirem za njim zato jer ima srpsko ime i prezime!Ma nek se nosi,ja radim 8 sati za 200 eura,i niko ne navija za mene!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (GLUPO JE TO, 5. jun 2012 20:06)

Ja navijam za to da se ti ODREKNES SRPSTVA,DA NAPUSTIS OVU ZEMLJU I ODES DA RADIS U,NPR.SVAJCARSKU ZA 5 000 SVAJCARACA...FED TE SAMO CEKA...LUD JE BEZ TEBE...NOCIMA RONI SUZE ZA TAKVIMA...
Koliko si ti isfrustriran covek...i za sve krivis Novaka...e,jado moj...

Stefan

pre 11 godina

Lako je nasim komsijama Hrvatimai ostalim srbomrzcima, da navijaju, gledam nesto kako pljuju, ajde to al sto se trude predstaviti kao veliki Srbi , cak i ekavicu tecno pisu. Kao sto rekoh lako je njima, imaju Congu, Nadala, Federera, Mareja, Ferera itd itd, a mi jadni samo No1eta, al vrijedi. Po koji put im ovako poremeti krvni pritisak taman kad se ponadaju. Novak SILNI Djokovic. I da nazad u svoje rupe..

Aleksandar I

pre 11 godina

(GLUPO JE TO, 5. jun 2012 20:06)
Ja ne radim ni za 1 evro jer sam bez posla, ali svaki Novakov mec prozivljavam kao da mi je rod najrodjeniji...Kada je igrao sa Marejom PF AO srce mi je kucalo 125 a danas na 4:2 u tb kucalo mi 146...
E tako se navija za nekog pa da nikad nije ni spomenuo Srbiju...
Svaka cast sampione, a u polufinalu vrati gospodinu svajvarcu prst...
Klanjam ti se Novace...

Zuba

pre 11 godina

A sada je na redu naplata za onaj prst od prosle godine. Nikad necu zaboraviti onaj cinican osmeh sa prstom koji porucuje nema dalje. Jedan deo kamate vracen prosle godine na US Open-u cuvenim reternom a ostatak treba vratiti u petak. Mozda mi je zato i sladje sto ce se ponovo sresti sa Svajcarcem u Parizu.

Bojan

pre 11 godina

(Mare, 5. jun)
ok, mozda nije generalno osrednji tenis, ali za nivo koji se ocekuje od 1. i 5. igraca sveta definitivno jeste bio ispod ocekivanog. Uporedo sam gledao 2. i 9. koji su u prva dva seta pruzili daleko ozbiljniji tenis.
mozda sam ja i preterao sa ocekivanjem, kada se gleda po podlogama, Nole i Conga su na sljaci 3. i 30. a Federer i del Potro 2. i 12. pa u tom kontekstu ima vise smisla. (pozicije koje navodim su bazirane na broju poena osvojenim na sljaci, nista subjektivno)
Ipak to ne menja cinjenicu da je Novak usao u mec poprilicno bojazljivo nije napadao i vracao je prilicno lagane loptice. Ja razumem da neke stvari ponekad jesu drugacije nego sto izgledaju, recimo u Rimu covek pomisli Federer napravio 20 gresaka vise od Noleta, dakle on je kontrolisao mec, a to zapravo nije bilo to, nego Nole salje dublje loptice Federeru i otezava ovom napade i zapravo izaziva te greske. Ovo danas nije bilo ni priblizno tome jer su vrlo cesto te loptice isle prilicno plitko i omogucavale lake napade. Jedino sto moze mozda da se ne vidi, jeste spin, koji Nole dobro igra, ali kada pada kisa, vlazna sljaka upija spin i on prestaje da bude faktor, tako da ne verujem da je to bila Noletova taktika.
Uglavnom, ubedjen sam da je Nole imao srece sto je igrao protiv coveka koji nije talenat za sljaku (da mu je Nole slao na betonu ovakve zicere proveo bi se kao bos po trnju), mada to ne mora da znaci nista za dalje, ovakve pobede daju vetar u ledja i jacaju igraca psihicki

zašto ćutite

pre 11 godina

Sta je novak uradio za svoj narod? Uradio je sve za svoj dzep, nista za narod.
(Kuzman Conic, 5. jun 2012 19:12)

Mislim da Novak Djokovic polako stice radni staz za penziju.
(Kuzman Conic, 5. jun 2012 19:10)

Nadal je u top formi sada, sa Nadalom bi se jos vise obrukao. Bolje da izgubi ovde. Prihvati manju stetu.
(Kuzman Conic, 5. jun 2012 19:09)

Ajmo Conga, prekrati mu ove muke i ove bruke.
(Kuzman Conic, 5. jun 2012 19:05)
.........

Kuzmaneeeee javi seeeee
Gde nam naprasno nestade stručnjak koji je do pre sat vremena dominirao komentarima.

Veliko hvala moderatoru što je pustio Kuzmana da se ovako kvalitetno izblamira.

peki

pre 11 godina

bravo , sad treba dobit fedrera pa onda sa nadalom šta bude , samimi ulaskom u finale dobit će nešto bodova. a želje za nedjelju su mi da pobjednici budu novak , alonso i hrvatska

pozdrav iz Zagreba

Djolle

pre 11 godina

Iako sam strastveni navijac Rodzera, ovo danas sto je Novak uradio je za svaku pohvalu.Nevjerovatna psiholoska snaga,prosto melje protivnika.Unaprijed se radujem, polufinalnom mecu.
Pozdrav iz Sarajeva.

extalker

pre 11 godina

Kakva crna podrška domaćem teniseru...
a kad posle 4-og seta isprazniše pola tribina...kakav blam.
To još nisam video.
Volim da gledam Congu kada igra, ali ne volim kada se ponaša...
Dečku nedostaje šmeka i elementarne sportsko-profesionalne kulture.
Da ne spomeneš protivnika zbog kojeg si imao najveću podršku u karijeri...kasniš sa izlaskom i plus da daš i neki autogram...bruko jedna.
Pa šta ako si izgubio ? Bude toga još...

Ljuba

pre 11 godina

Jeste Nole osvajao sve zivo, ali ne pamtim da sam se ovoliko nervirao i da mi ovoliko nije bilo dobro posle meca! Bravo Nole, bicemo uz tebe, ali realno Nadal je u vrhunskoj formi. Sam dolazak u finale bice veliki uspeh.

ajde noleeeee

pre 11 godina

ha ha ovaj Loshmi je stvarno dosadan ,komentarisao da ce nole izgubiti a sad kad vidi kako igra onda poceo o himni!!!! Ja bih tebe oterao iz Srbije,ako mada sumnjam da si odavde

prolaznik

pre 11 godina

Djokovic u sebi ima dva lika. Jedan koji je agresivan, gadja linije, i drugi koji je mrcina i samo vraca po sredini polja. U njegovoj glavi je prekidac, koji se seta kako mu je volja izmedju ta 2 lika. Pa pogledajte skorasnje meceve, ko ce da objasni ovakve promene u igri? Ja kazem da je lud. :)

Ipak ce da pobedi

pre 11 godina

Dobice ga Nole pa makar u pet setova. Igra Novaka ove godine od Sjaja do ocaja. I protiv slabijih tensera prvi set fantazija a onda dalje mucenje

Bagzi

pre 11 godina

Steta. Imao ga Nole pecenog a ovako ima da se pomuci debelo. Pisem na 2:1 u setovima za Congu. Ajde Nole samo malo bolje i eto polufinala.

pelesp

pre 11 godina

Ne razumem ljude koji donose zaključke o celom meču već posle nekoliko gemova ili u najboljem slučaju posle jednog seta,a meč se igra u tri dobijena seta.Nervira i mene što Novak nije prelomio meč a mislim da je mogao.Sad će biti mnogo teško,navijajmo za Noleta da izgura i ovaj meč,učinio je to toliko puta do sada,uvek ću biti uz njega i verovati u pobedu.Ajmo Nole!

NOLE SAMPION

pre 11 godina

PONOSAN SAM STO SAM SRBENDA...STO SAM DEO OVOG VREMENA I OVE SITUACIJE,STO SAM SVEDOK OVOG VRHUNSKOG SPORTISTE...ON JE PRAVI VID SRBINA,TAKVI SMO MI,SVIMA U INAT POBEDICEMO...Ljudi ja sam mozda lud,ali ja obozavam sport,i za mene je Novak kao sto je nekom naucniku Tesla,al bukvalno,Nole je legenda!!!

jota

pre 11 godina

Novace dugujes mi 260,oo dinara za dve paklice cigara i par miliona nervnih celija koje se ne nikada ne obnavljaju.

BRAVO MAJSTORE.

CESTITKE I CONGI , IZUZETNO KOREKTAN, ALI I IGRAC MOMENTA I INSPIRACIJE.

Miloš

pre 11 godina

Ljudi ja igram tenis. Pokušajte da odigrate 3 seta pa ćete videti koji su to napori i to na rekreativnom nivou. Ovi momci su odigrali 5 setova i to na najjačem mogućem nivou. To su ljudi od čelika, verujte. Da ne pričam o psihološkom delu ovog sporta koji čini 95% uspeha jer svi oni znaju da trče, udaraju lopticu, ali sa “ovim u glavi“ se jednostavno rađaš.

Darko

pre 11 godina

Ne treba zaista više kuditi Vilandera, čovek izuzetno pohvalno trenutno priča o Noletu, pohvalio je njegovu neverovatnu hrabrost u poslednja dva meča u teškim momentima i rekao da to nije slučajno i da to mogu samo pravi šampioni.

Dacha

pre 11 godina

Ljudi, odigrajte nekad tenis sami u zivotu pa ce te videti kakav je to sport..evidentno je da Djoks nije u formi kao prosle godine ali generalno svaka mu cast, sam protiv svih, da li ste svesni kakav je to pritisak!?!?a pogotovu sto je imao proslu sezonu kakvu je imao..ajde da ga pustimo pa nek sam dokaze da li je stvarno na nivou Nadala i Federera koji su radili ono sto je on prosle sezone vise godina za redom...

navijac

pre 11 godina

Sada je tacno 20:00, trenutno je Djokovic vodi 4:1 u petom setu. Nekako je Tsonga izgubio volju a to ce ici dobro Djokovicu. Verujem da ce pobediti. Borba je bila fantasticna ali je nedan morao da izgubi a to je Tsonga.

Ivan

pre 11 godina

@
Dobro ljudi, radite li vi nesto ili samo buljite u ekran i gledate kako loptica ide preko mreze. Sto je jos gore, nervirate se kao da vam posao zavisi oko toga.

Evo samo danas 4 sata je svako izgubio pored TV ekrana. Razumem da je to par puta godisnje, ali ovo je 3-4 puta samo ove i prethodne nedelje, a od pocetka godine 20-ak puta.

Znate li koliko je 100 sati. Za 100 sati covek nakon otvorene operacije na srcu izadje iz bolnice.
(Milan, 5. jun 2012 20:03)

Evo i ti gubiš vreme pišući o tome kako loptica ide preko mreže,znači da pratiš dešavanja,nego si kontraš,pa moraš nešto da napišeš!

vase ime

pre 11 godina

Conga pogodio 250 linija a ovaj dole sto pise "tko" umesto "ko" kaze da Djokovic ima nenormalnu srecu HAHAHAHAHAHAH jao sto volim kad nase drage komsije pate, Djokovic odigra katastrofalno, Conga mec zivota i opet Srbin pobedjuje, to je VELICINA! Svaka ti cast majstore, idemo dalje..... SRBIJA!!!

Djole

pre 11 godina

Ajde NOLE...P O B E D A !!!
(Djole, 5. jun 2012 19:03)

Ovo sam pisao kad se Djokovic suocavao sa mec loptama. Verovao sam u njega i u njegovu pobedu. Svaka cast majstore, a vi misevi u rupu do kraja RG!!!

Niko, niko kao ''ON''

pre 11 godina

Dobro ljudi, radite li vi nesto ili samo buljite u ekran i gledate kako loptica ide preko mreze. Sto je jos gore, nervirate se kao da vam posao zavisi oko toga.Evo samo danas 4 sata je svako izgubio pored TV ekrana. Razumem da je to par puta godisnje, ali ovo je 3-4 puta samo ove i prethodne nedelje, a od pocetka godine 20-ak puta.Znate li koliko je 100 sati. Za 100 sati covek nakon otvorene operacije na srcu izadje iz bolnice.
(Milan, 5. jun 2012 20:03)

Za Milana i sve ostale koji su negativci.

Meni sad nece biti tesko da radim trecu smenu koja pocinje u 10. Ima da je sa pesmom odradim. Mnogo mi znaci kad neko nas postize rezultate jer me nadahnjuje i lakse podnosim svakodnevnicu.
Trudim se, borim se koliko mogu. Nisu svi rodjeni da budu vanserijski ljudi al priznajte da nam je sa njima laksi zivot.
Mogao bi do sutra al necu, nadam se da shvatate poentu.

Zapamtite jedno. Nole obozava BS. Uvek su mu u glavi njihovi stihovi ''NEMA POVLACENJA, NEMA PREDAJE''

ja

pre 11 godina

Osvojeni poeni u celom mecu Djokovic 176, Conga 149, odnosno Djokovic 27 poena vise.
Vineri Djokovic 44, Conga 40, a neiznudjene greske Djokovic 34, Conga 61.
Dakle imao je u celom mecu 4 vinera vise, a 27 greski manje.
U trenutku kada je Conga imao mec lopte za pobedu od 3:1 u setovima imao je u celom mecu 13 osvojenih poena manje.
Da je kojim slucajem francuz pobedio, to bi samo bila jos jedna od nezasluzenih pobeda.
Osvojio je i drugi i treci set samo zahvaljujuci sreci i par Novakovih losih poteza u kljucnim trenucima u finisima ta 2 seta.
Takve nezasluzene pobede se mozda i desavaju na ovim manjim turnirima gde se igra na 2 dobijena seta, ali na gren slemovima su stvarno prava retkost. Bas treba da vam se poklopi previse stvari da tako nezasluzeno osvojite 3 seta.
Ovde se jednostavno pokazalo ko je bolji teniser i to mnogo bolji i tu je kraj svake price.
Kvote na onlajn kladionicama pred kraj cetvrtog seta kada je COnga bio par poena udaljen od pobede su bile oko 3.0 na Djokovica i 1.50 na Congu.
Po zavrsetku cetvrtog seta pri rezultatu 2:2 kvote su momentalno promenjene na 1.4 na Djokovica i 9.0 na Congu.
Valjda i to dovoljno govori o tome koja je razlika u kvalitetu ova dva tenisera.

Congino je bilo da se bori i pokusava koliko zna i ume.
Ipak ni sav njegov trud ni sva podrska publike, pa ni sva sreca ovog sveta nisu bile dovoljne da nadoknadi tu razliku u klasi.

Ivan

pre 11 godina

Čitam ovde svašta i ne mogu se načuditi. Znam, znam, to je naša prokleta narav, jer se ovde sve sem uspeha prašta... Kažu "Noletove pobede nam ne donose hleb"... Meni donose, jer sam prošle godine uložio 100 evra da će Nole minimum godinu dana ostati prvi... Sad čekam 4. jul, pa da uzmem parice...
Hvala, Nole!!!

agi svis

pre 11 godina

Bravo novace neka ti dragi alah podari i srecu i zdravlje i jos vise pobeda ali sto naM tako kidas zivce pa sve sam nokte na prstima odgrizo ali sve u svemu ti si jedini itakav i ostaniBRAVO

777

pre 11 godina

O meču neću pisati jer mora malo više da se piše. Samo hoću da potsetim koliko je Novak veliki sportsmen i čovek. U dva navrata kada poeni odlučuju gemove, u zategnutoj atmosveri, Novak priznaje dobar poen za Congu, DVA PUTA, briše trag bez silaženja sudije sa stolice. Aplaudirao je Congi posle jednog njegovog izvanrednog poena. Zato mu Bog vraća jer se korektno ponaša prema protivnicima a istovremeno u srcu je čist jer ima saznanje da je pošteno dobio meč. Neće pobedu ako SAM zna i ako je SAM video da je loptica dobra a sudija zove aut. Bravo, to je fer plej.

Marko

pre 11 godina

Novak bi sada morao da odahne zato sto je u prednosti u odnosu na Federera i Nadala.Odbranio je bodove na Rolan Garosu od prosle godine dok Federer i Nadal to tek treba da urade.Nadam se da to nece uraditi ni jedan ni drugi.Novaku ne bi trebalo da bude imperativ vezivanje cetiri grend slema zato sto vreme radi za njega.Ako dodje RG ove godine dobro dosao a ako ne, bice jos prilika.

dzebedaja

pre 11 godina

Odbojno je gledati koliko dzabalebarosa zuri u ekran 4 sata. Na Zapadu ljudi u 19 ili 20 godina vode fabrike, a Novak im nije ni do kolena. Jadni nasi obozavaoci teniske loptice koja vam je usla u usi. Odbojno!
(Krokodil, 5. jun 2012 20:25)

Ima li pilota u avionu?

Mirsad

pre 11 godina

1:1, u gemovima 4:4...ide sve ovo Novaku dosta teško i promenljivo...Napravi brejk, Conga osokoljen navijanjem vrati...Iako Conga nije šljakaš, znao sam da će Noletu biti teže sa njim nego sa Vavrinkom. Ko dobije ovaj drugi set, velika verovatnoća da dobija i meč...Novak, Novak Novak molim te ne šalji kratke lopte Congi...Novak, Novak, Novak ne daj se ..idemo do pobede..

Dacha

pre 11 godina

Ljudi, odigrajte nekad tenis sami u zivotu pa ce te videti kakav je to sport..evidentno je da Djoks nije u formi kao prosle godine ali generalno svaka mu cast, sam protiv svih, da li ste svesni kakav je to pritisak!?!?a pogotovu sto je imao proslu sezonu kakvu je imao..ajde da ga pustimo pa nek sam dokaze da li je stvarno na nivou Nadala i Federera koji su radili ono sto je on prosle sezone vise godina za redom...

laura

pre 11 godina

gde ste "srbi" koji navijate za federera i nadala? vi ste sramota svog naroda! stid me je zbog vas kojima je pored noleta drazi federer!

Predrag

pre 11 godina

Molim Te Nole da pustis Federera da povede 2:0 u setovima i 5:0 u trecem,da ovi dusmani umru od srece.
Posle toga ce crci od jada...

ZIVIO, SAMPIONE!!!!

srele

pre 11 godina

Nema sumnje da je Nole ujedinio planetu i ubjedio je u svoje vrhunske domete. Samo najbolji i najjači mogu od izgubljenog napraviti zaokret ka pobjedi. Conga je založio sve, uz podršku " patriotski" orjentisanih trikolora udarao je kao lud, istjerao me iz kuće, ali prvi prizor po povratku bio Noletov pobjednički stav na koljenima. Mislim da je dosada još neosvojeni Rolan Garos ove godine u Noletovom posjedu.Čestitke!!!!!!

Fenix

pre 11 godina

Novak Djokovic je svetlost Srbije u svetu. Ovo danas je vrednije za Srbiju nego sav trud politicara lazova. Mi smo s tobom vec odavno u Evropi, samo mnogi toga jos nisu svesni. Ziveo ti nama Nole 100 godina!

Stručnjak

pre 11 godina

I opet si pobedio,hvala ti još jednom.I ja radim za 250eura,ali kad Nole dobije ovakav meč to ne može da se "maže na leba" ali mi znači,jer posle njih bukvalno mogu da udahnem vazduh punim plućima.Znače mi iako sam posle ovakvih mečeva izmožden kao da sam igrao.

analiticar

pre 11 godina

Bravo majstore! A ja ne znam da li mi imamo nekog normalnog reportera ili komentatora u zemlji!? Onaj Boskovic umesto da mu cestita i pita kako si covece spasao one mec lopte kad 15 000 ljudi + Conga stoje protiv tebe, on ga pita a je l moralo u 5 setova!!!!

muratagic

pre 11 godina

ne moram biti srbin da bih navijao sa novaka.
znao sam kod 5:5 u trcem da ce dobiti.
ali toliko zlih komentara, svasta
danas mi je lijep dan jer u las vegasu je sada 12 sati u podne

Milica

pre 11 godina

Javljam se iz Britanije. Ne mogu da verujem koliko su pojedinci u Srbiji zlobni. Sta bi Britanci dali da Endi Mari moze ovako da igra i da pobedjuje? Pa Noleta hvale svi svetski mediji jer je pronasao snagu u presudnom momentu i pobedio Dzoa, jedino medioktiteti u Srbiji daju sebi za pravo da uopste komentarisu.
BRAVO NOLE! Srecno!

[mad]MeSSiaH

pre 11 godina

Nikako mi nije jasna Novakova "onakva igra" protiv Sepia u prva dva seta ,drugi i treci set protiv Tsonge.Sta se to ljudi desava sa njim?Zar je moguce da bude tako fizicki slb u pojedinim segmentima igre.Konac delo krasi,ali neznam dokle?Ne mogu se odati utisku da Novak nije vise onaj od prosle godina,pa cak i ako osvojio ovaj RG.Neznam,neznam,mnogima je pokidao zivce.Valda ce konacno prestati sa takvom igrom i normalno pobediti Federera.

Pozdrav!
(Dermendziev, 5. jun 2012 22:12)

o.O kakav ti je to komentar majke ti? pa sta mislis da je su federer, nadal i ostali? neki klincki koji ne reket ne mogu da drze? to su sve provesionalci... ne igra lose novak nego oni igraju dobro a svima opada koncentracija a dovoljna je mala nepaznja da se promeni citav tok meca... novak igra odlicno sto i rezultati pokazuju. a u ostalom na kraju sezone gledaju se pobede kao i uvek a ne gleda se ej jedva je stukao to loptu jedv.... nema toga gledaju se rezultati i to je ono sto je vazno! prema tome...

Patriota

pre 11 godina

posto ste svi patriote i ono kao nesto verujete zelim javno da kazem:JA SAM ZAVRSIO SA NOVAKOM DJOKOVICEM....da li ce vise ista osvajati ili ne NE ZANIMA ME...zbog mog verovanja u njega izgubio sam 100 eura u njegove brejkove pa gubitka svog servisa..i posle svega nesto mi i nije drago sto je prosao..ma lupajte bre minuse do sledece godine..tako da sto se mene tice moze i da prekine da igra tenis..mozda bi to i bilo moje zadovoljenje zbog ovog danas
(zavrsili smo, 5. jun 2012 21:23)

Kakvi su ovi kockari kao da su na heroinu :-)

pritisak

pre 11 godina

On nije bezosecajni vuk i suvise je mlad da bi se nosio sa svim pritiscima sa kojima se verovatno susrece svaki dan. Kako god da bude, uci ce u istoriju i nasu i svetsku.

mali iz komsiluka

pre 11 godina

pa fakat ste cudni ljudi (na srbe mislim). imate #1 igraca, i cim krene da gubi, i drvlje i kamenje po njemu. kao neko ko nije iz srbije, meni nole nije uopste vazan lik, ali mi je simpatican decko. ali da je bosanac, ja bi navijao za njega i kada pobjedjuje i kada gubi.

Zex

pre 11 godina

Da li vi mislite da on treba da napravi isto ono sto je uradio u prosloj sezoni??!! Pa dokle bi on izdrzao kada bi igrao istim tim ritmom??!! On ove sezone igra na leru! Odrzava se tu gde je,dobie po neki poen,prvi je i dalje! Skuplja energiju za momenat kada samo on i njegovi savetnici znaju da ce trebati opet napraviti neki pidvig. Da bi konstantno bio prvi u narednih nekoliko godina. Kako je to tesko ukapirati!

Popi

pre 11 godina

Pljuvaci...da vas cujem sad? sta se ovo desilo? Ajde molim vas zavucite se u misju rupu i ne izlazite odatle!!!! Cim mu ne ide odmah krece pljuvanje???!!

Markonato-RSA

pre 11 godina

Što bre uvek neka mržnja i zavist. Ja eto navijam za Parizan od kad znam za sebe pa opet gotivim i navijam za Novaka uvek i do kraja. Da je Novak malo prehlađen po mozgu - jeste 100%, ali je zato borac 110% !!! Kakav bre Čak Noris, on je Brus Li, i duhom i telom. Mnogima je teško palo da se vratio ponovo iz izgubljenog u trijumf, ali nema mu se šta zameriti. Nije Conga došao do 1/4 finala na poklon i preko veze. Igrao je i igra kao zmaj, pa opet je poklekao pred Novakom. A sad, jedino ozbiljno i maksimalno koncentrisano protiv Rodžera i...daće Bog...Rafaela. Nikome Novak nije danas ukrao ništa, da je bio malo pribraniji, mogao je ovo da "izgura" u 3 seta, ali nema veze . Jedno veliko BRAVO...

Zmaj

pre 11 godina

@GARO

Kad si tako vidovit idi se zalazi da ukinemo tenis, a tebe proglasimo za teniskoj proroka. Kad vec znas rezultat unapred zasto dzabe da igraju? Zasto uopste pratis tenis kad znas sta ce se unapred desiti? U cemu je smisao gledanja meca u kome znas ko ce na kraju pobediti? Idi roni s ajkulama. Tu ima vise adrenalina ako to trazis...

SRBI UZ NOLETA

pre 11 godina

Najvise volim da citam ove komentare koji su napisani u toku meca .. a u kojima se Nole pljuje .. najvise volim da ih citam na kraju meca KAD JE NOVAK POBEDNIK .. Jer onda vidim koliko ljubomornih pacenika ima.. eto vam ga sad .. NOLE JE U POLUFINALU A AKO BOG DA I OSVAJA RG !!!

Zocky-D

pre 11 godina

Bravo Nole,povratak iz "mrtvih"!
Ali,ne vidjeno ponizenje,Nole ceka dok gubitnik daje izjavu na terenu,publi
ka mu skandira,on lagano,lagano autograme daje,gotovo se izivljava,pa tek
onda Nole dolazi na red i mora iz kurtoazije da hvali Tsongu,pa tek onda da
se "usudi"nesto i o sebi da kaze!? Super zivci,super karakter - Nole!

Blek Stena

pre 11 godina

Nije Novak imao sreće nego Conga, koji je sa 149 osvojenih poena naspram Novakovih 176, došao do četiri meč lopte. Ne bi uopšte ni bilo pošteno da sa 27 manje osvojenih poena prođe dalje.
Nole care deri dalje.

Ivana

pre 11 godina

NOLE!!! Nista vise sto se tice njega... odavno me je kupio. A Congu sam gotivila, ali je ispao 0 od coveka i sportiste! Vrhunac je sto mu nije ni cestitao, aman! A Novakov intervju... treba li komentarisati vise!?

bg4life

pre 11 godina

Уместо да пљујете Новака треба даму се дивите, дечко је победио српски менталитет, посвећен спорту који воли и има менталну снагу коју нема нико у Србији а мало ко у свету!!! А ови који му завиде колико зарађује, много су смешни па он је број један а уз то сам их је зарадио!!!
Ноле поносан сам што си Србин и молим те сврати код ових наших фудбалера и научи их како се постаје победник!!'

LM

pre 11 godina

Nole, sve cestitke na pobedi! Francuska publika je zanemela pred tvojom snagom i izdrzljivoscu. Reci su beznacajne. Ali, da li ste videli kako Francuzi pozdravljaju svog igraca posle gubitka meca? Velicanstveno! Znam da ce i u mecu protiv Feda, ipak je on njihov, biti protiv Noleta ali danas zasluzuju moje divljenje a Srbi iz iz njihove podrske Congi posle meca mogu da izvuku mnoge pouke.

nebojsa

pre 11 godina

ja samo nerazumem zasto se neki zale da ako prodje u polufinale-finale sa ovom igrom nema sanse pa zasto neverujete da nole moze puno bolje to je ove godine dokazao i u majamiju i protiv sledeceg rivala federera u rimu.

rada

pre 11 godina

Bravo Nole!! Pehar je tvoj!! I samo da se osvrnem na razne komentare!! koje covek glu[posti cita ovde!! pa Nole je profesionalac i tako i zaradjuje. on radi rudarski posao---------tezak. I sta vas sve briga gde covek zivi i radi!! i zasto bi on uopste morao bilo sta drugo da radi--da bi zadovoljavao grupu nezadovoljnika ovde!!! Joj,muka mi je od nekih komentara ovde!!

Milosav (opet)

pre 11 godina

Puknite svi sto mrzite Noleta, kao sto ste videli ne predaje se on tako lako! Mnogo ste jadni kada navijate za stranca i on na kraju izgubi, onda vas nema nigde. Jad i beda!
Navijam za Noleta dokle god stigne, ajmo Nole!!!

rusconi45

pre 11 godina

Takva mentalna snaga koju poseduje ovaj mlad čovek zapanjuje nas malo starije posmatrače i nadam se da delite mišljejnje da je možda jedini ovako mentalno bio jak jedan igrač a to je bio Borg.Veliki igrač veliki sportista veliki čovek a tek ima 25 g.

'ladan ki spricer

pre 11 godina

Aman pobogu narode! Uzivajte u spektaklu koji vam pruzaju ovi velikani. Zasto toliko razjarenih strasti? Ovo je zabava, treba uzivati u njoj! Po mnogim komentarima, Novak ako ne pobedi je niko i nista! Ja nisam obozavalac sporta, ali moram da priznam da sam za ovo vreme meca poio piva kol'ko popijem za sedmicu. Uzivati treba dok se gleda mec sa ovoliko napetosti i preokreta. Kao neki napeti triler za koji ne znas kako ce da se zavrsi. Mene je najvise iznervirao jedan Francuski reporter kad je dosao da intrevjuise jednu iz porodice Tsonga, kao da je on vec pobedio. Ipak je on dobar igrac (treba mu samo malo vise Kinder Bueno iz njegove reklame). Kako neko malopre rece ne dolazi se slucajno u cetvrt finale. Treba i protivnika postovati da bi uzivanje bilo kompletno.Hajde Nole jos dva kruga, i zavrsi pos'o! Al' i ako (ne daj Boze) izgubis, s'moje strane imas duboko postovanje! U svakom sportu ostaje samo jedan pobednik. To i jeste sustina od kako je sveta i veka.

ego

pre 11 godina

Svaka cast i sve cestitke Djoletu...bravo na posvecenosti, resenosti i vere u sebe !!!
Conga je za zaljenje, nije ni spomenuo Djoleta niti mu cestitao kad ga je intervjuisao francuski komentator na terenu posle zasluzenog poraza, sramota...ali to je zapadni sistem razmisljanja i potcenjivanja i omalovazavanja...ma ne vredi trositi reci na takve.

Vladimir

pre 11 godina

Novak je prosto od celika. Kad je igrao sa Rafom i Rodzerom 5 seta ja sam verovao da na kraju dobija jer je bio bolji.A ovog puta sam sumnjao da ce da se vrati u 4-om setu. Ali u kakvom stilu (rizicno i hrabro) je igrao na mec-loptama - to je vec fantastika

ljiljana

pre 11 godina

BRAVOOOOOOOOOOOO Nole! :))) STVARNO SI POSEBAN ....mentalno i psihički. Svaka čast. I opet me je oduševio tvoj fer intervju. To sve ti daje snagu i sposobnost da budeš No1 U SVETU!!! Stvarno si za uzor mnogima, i mladima i starijima. Svako dobro od srca, tebi i tvojima!:)))

Grand Slam

pre 11 godina

Svaka cast !


Novak je vec uzeo Grand Slam i to kako , pa tako sto je poslao u ludake 2 , 3 , 4 , 5 tenisera na svetu , a evo hronologije ; Roger Federer 1/2 Finale US Open-a 2011 spasio cuvene dve mec lopte i pobedio , Andy Marey 1/2 final Australian Open-a preokret 1 : 2 u setovima za Marey-a i na kraju pobeda Novaka posle 5 sati tenisa , odmah zatim , Final-e Australian Opena Nadal je vodio u odlucujucem petom setu sa 4:2 preokret Noleta i pobeda posle 6 sati ( naravno tuje i cela prosla godina i maltretiranje Nadala ) i danas ovaj mucenik Conga .
NE POSTOJI SLUCAJNOST KADA JE NEKO PRVI NA SVETU U BILO KOJOJ PROFESIJI KOJOM SE BAVI , SVI OVI REZULTATI TO POTVRDJUJU , A POTVRDIO JE VECERAS I VILANDER KADA JE REKAO NA EUROSPORT KANALU DA SE SAD VIDI DA ONAJ FORHEND SA US OPENA NIJE BIO SLUCAJAN.

1Tim

pre 11 godina

@ (novicas, 5. jun 2012 22:47)
O cemu ti pricas? novak je prosle godine ispisao nove stranice u istoriji modernog tenisa i skinuo tom tvom rafi krunu sa 7 tacni po glavi!!! Zato tisina, i idi pati negde drugde.

men

pre 11 godina

Novak je od drugog seta nadalje udarao mlako i plitko i niko ne može da me ubedi da nije. Conga igra neartikulisan tenis, kao da nema nikakvu taktiku u meču i sve radi stihijski, vidi se da nema trenera. Kada su počele takve mlake loptice tada je on i proigrao. Pre toga pravi dunster što on u osnovi i jeste. Da je Novak nastavio da udara snažnije sve bi se završilo 3:0 za sat i po. Ne volim kada Novak igra tako iz čista mira ali ipak ne mogu da provalim odkuda uopšte Congi četiri meč lopte kada je u statistici u svim elementima bio ispod Novaka. Novak nije uopšte puno grešio kao što ovde navode neki, pogledajte statistiku.
Sve ostalo u Novakovoj igri je OK samo da počne da udara muški. Sa ovakvim udarcima pitanje je može li proći Federera a Nadala nikako.

Bojan

pre 11 godina

(Krivolovov, 6. jun 2012 08:41)
sta to znaci "veliki navijac"? Federer mi je najgotivniji i njegov stil mi se najvise svidja, tako da uglavnom navijam za njega da pobedi (mada mi je recimo juce bilo jako zao del Potra posto je ocigledno sredinom treceg seta stao sa igrom, a do tada je bio za pola koraka bolji), ali me ne dotice previse krajnji rezultat, jednostavno volim dobar tenis i ukljucio sam oba prenosa i samo polovina jednog meca je bila na zaista vrhunskom nivou.
naravno, to nista ne znaci za nastavak turnira, verovatno ce obojica biti osokoljena preokretima koje su napravili, tako da kontam da ce igrati na visokom nivou. Verujem da Nole trenutno ima igru za Federera, tako da iako u nesto slabijoj formi samo Fedov trenutni maksimum moze da ga dovede do finala.

spasica u real

pre 11 godina

evidentno je da ga opterecuju price o lovljenju Lejvera.ponavlja se prica od prosle godine. ali jos uvek sam uveren da ga dobija

to je to

pre 11 godina

Conga u zadnjem setu nema nikakvih šansi. Bit će 6-0 za Đokovića. Conga će me iznenaditi ako osvoji gem jer je riječ o psihički nestabilnom igraču.

Floro Flores

pre 11 godina

SRAMNI ljudi,jer vam ostalo bar malo ponosa da ne dolazite neko vreme ovde i pljujete Novaka! Kad se pogledate u ogledalo sta vidite ,imali uopste sta? BRAVO,NOLE!!!!!!

Milan

pre 11 godina

@GLUPO JE TO

Tvoj nik samo govori o tvom karakteru...to sto si izrekao ne da nema veze samo s mozgom, nego i nikakve veze sa realnoscu!!! Zato idi i muci za tih 200e i nista ne govori, pametniji si kad cutis....ali mooooolim te!

Marija

pre 11 godina

Oh, da! Jos jednom-obozavam Mekinroa-po zavrsetku meca je rekao: uz svo duzno postovanje Federeru, moram reci da mi voda curi na usta kada pomislim da je vrlo moguce da cemo gledati finale Nadal-Djokovic.
Eto, znaci svet vise ne vapi samo za FEDAL finalima!

Fiki

pre 11 godina

Oni koji pljuju NOVAKA mogu samo da mu ga ...... ,ljubomorni su sto nisu nista u zivotu postigli,NITI CE!!!TI NOLE NE BRINI NISTA PRAVI NAVIJACI SU UVEK UZ TEBE I U DOBRU I U ZLU!!!!!!

Ivan

pre 11 godina

Bravo za Noleta,jeste li videli u čemu je njegova veličina?Jednostavno,pravi je džentlmen i sportsmen i kad je bio na rubu poraza,uspeo je da smogne snage i pobedi i publiku i Congu i da na kraju dobije meč i sportski ČESTITA i protivniku na dobroj igri,što Conga nije uradio.Nije uputio ni reč hvale za Noletovu pobedu,e u tome je razlika između Noleta i većine drugih igrača.Nole je uvek bio pravi džentlmen na terenu!

Coa

pre 11 godina

NOVACE LEGENDO! Iskidao si mi zivce do maksimuma al nisam hteo da gasim TV :) Sve u svemu Francuschici su opet pokazali kolko su mali ljudi, pola njih otislo pred kraj, bas mi je bilo zao zbog Conge.

pera

pre 11 godina

Necu ni da citam ddonje komentare jer znam sta pljuvaci rade, ako i ovaj koji kaze da ce "tko" god udje u finale dobiti samo par gemova od Nadala. Ne mogu biti neiskren pa ne reci da mi je igrao po zivcima, ali jos jednom ponavljam: to da se izvuku iz najtezih situacija odlika je samo najboljih. Ko je slusao Matsa Vilandera posle meca, cuo je da ni on ne veruje da je sreca spasiti mec lopte, jednostavno Nole u to veruje i moze to. Btavoooooooooooooo majstore. A i ovaj sto rade za 200 evra i kivan je ato na Noleta, pa ko ga tera da gleda tenis i jos da komentarise. Idemo nole po jedini trofej koji ti nedostaje. Prvo vrati Federeru za proslu godinu, a onda pokazi nadalu da ne misli da ce od sad pobedjivati na sljaci. Napred Nole !

Fly

pre 11 godina

Ma Nole je jednostavno prava jumačina i to je to.Štp ga više mrze ovi dušmani,to je jači i jači!ŽIVEO NOLE JUNAČE,mogu samo da te mrze oni što te ne vole!!

Markan

pre 11 godina

Prosto neverovatno kako je hrabro odigrao poene kada je Tsonga imao mec lopte. Svaka ti cast majstore! Takav karakter a i mu.a nemoze da ima svako! Veliki naklon do poda majstore!

bravo Noleeeee

pre 11 godina

Jedva cekam polufinale , ne bi to bilo ono pravo da ne igraju Novak i Roger,nadam se da ce biti dobar meč kao i prošle godine samo naravno ovaj put da Nole pobedi

Dragan

pre 11 godina

Ovaj covek je vanzemaljac.Na kraju publika mu je od srca cestitala.
Ovakve epske price je tesko napisati a Novak je to uradio nekoliko puta.
Imam utisak da ponekad zbog svoje superiornosti i mekog srca gubi motiv.
Nole ulepsao si mi ne samo dan , vec zivot.Ti si Car.

Opet Moi

pre 11 godina

Dajte ljudi, man'te se price kod gde placa porez. Pa ni Conga, Nadal, Federer i ostalo drustvo ne placaju porez Srbiji, mozda kao ni Nole, al' ne mogu ja za njih navijati, pa ubite me. Eto, ni Francuzi ne navijaju za Noleta iako on njima (Monaku) placa porez.
Budimo sretni sto zivimo u ovo doba 21. veka i da mozemo da budemo svedoci ovakvih momenata zahvaljujuci Noletu.
Zato, uzivajte i man'te se vise gluposti.

BBC

pre 11 godina

Jos jedan nepristrasan komentar:

Russell Fuller BBC 5 live commentator

"It was quite an extraordinary comeback - four match-points down in the gloom of persistent rain. He never knows when he's beaten and he turned it around again. Djokovic could still pull off the 'Novak Slam'. Tsonga deserved the adulation he got on court after the defeat. There had been a question mark over him and other French players at the French Open. This performance will give him so much heart in the future. But Djokovic is the Duracell bunny - he never knows when he's beaten."

@leksandar

pre 11 godina

U Startu sve postujem !!! Novakov sam fan- cuj fan imam duplo godina vise od njega....decko je stvarno OK , igra i bori se... mnogoo je jak...ali zbog njegovog petog seta i danasnjeg meca zapade mi brak krizu... do 2 prema 2 dva kuci, a onda u obliznji kafic ( veliki ekran ) i dodjem kuci i vidi zla ne secam se rezultata... POMOZITE meni i ... FEDERERU ,a mozda i RAFI

Aleksandar

pre 11 godina

Pokusavam da shvatim ove negativce, ali ne mogu nikako! Pitam se sta je to lose Nole uradio u svojoj karijeri, da isprovocira neciju mrznju. Razumem da neko ne voli i ne prati sport, pa da je ravnodusan prema Noletovim uspesima, ali da ostavljas onako negativne komentare, pa cak i da namerno provociras, treba da budes tezak slucaj!

Nole, hvala ti za ovo divno vece. Verujem da svaki ovako dobijen triler mec nadahnjuje mnoge ljude sirom ove zemlje. Mene i sve ljude iz mog okruzenja definitivno DA!

Nole majstore, pa ti si BOOOOOG!!!!! Obozavam te!

never back down

pre 11 godina

Pa ljudi vi niste svesni da je Conga danas odigrao mec zivota...pa covek je pogodio bezbroj linija..gde bi svaki drugi teniser psihicki odlepio....novakova igra danas daleko od najbolje ali uopste nije bila losa....ali samo neka nastavi da delje kao danas 1. set bez oscilacija i ja se ne brinem za osvajanje ovog grend slema...!!!! Decko je BOG !!!

Dejan

pre 11 godina

Svi ovi jadnici koji pljuju po Novaku kada lose krene su procentualno:

10% onih koji misle da su zanimljivi da kontriraju ostalima i sada se osecaju glupo jer vide koliko su tupavi

10% onih koji Novaka mrze jer je Srbin

30% onih koji vise vole strance nego nase ljude, kako neko normalan iz Srbije moze da navija protiv nekog naseg a za Svajcarce,Spance, ej....pa to samo kod nas ima....zamislite Francuza koji je navijao protiv Conge a za Novaka juce...:-)

50% onih koji su nazalost nezadovoljni svojim zivotima pa utehu traze pljujuci po svemu i svakome ko je uspesan i napredan. Mislim da ova kategorija zasluzuje svu pomoc koja moze da im se pruzi, na kraju krajeva da im se komentari ne objavljuju za pocetak...mozda i shvate da Novak, Miha,Ana nisu krivi za to sto im se desava....

Dragi Novace, da od danas do kraja karijere ne dobijes nijedan mec, za mene si pravi srpski junak i ponos nasega naroda! Hvala ti za sve, imacemo nasoj deci da pricamo kakvu sportsku i ljudsku velicinu smo imali i imamo!

P.S. Onaj njegov pogled nakon spasenih mec lopti je nesto sto se ne uci u teniskim kampovima bogatog Zapada, to je pogled mladog ponosnog Srbina koji u inat svima i uprkos svemu ide napred, do slave, do pobede!

Tresi se Rodzere,platices za onaj prst od prosle godine, stize Novak Nesalomivi!

Maja

pre 11 godina

"That he lost, despite everything, is because he happened to come across perhaps the greatest sportsmen on the planet right now, a born champion who just refused to allow his own dream to die - that of being the first man since Rod Laver to hold all four Grand Slams at the same time. Djokovic has the heart of a lion, nerves of steel, and such ability that even when he plays below his best, as he did for a long period today, he can still pull off the great escape." Ovo je na zvanicnom sajtu Roland Garosa, nije mi i nikad mi nece biti jasno kako ne mozete da podrzavate i dalje kad neko nas gubi, a verujem da ocekujete od svih da vas podrzavaju kada se vama nesto tako desava, ne radi se samo o Djokovicu, vec o svima nama!

marconio

pre 11 godina

Ana@
Vidim da mnogi strepe za svog Fedexa u polufinalu realno su ga vec videli kako se protiv Conge seta do finala.
Voleo bih da pitam Anu@ teniskog poznavaoca da li bi i ona batalila tenis da je 5. na svetu i da u cetvrtfinalu izgubi od prve na svetu.
Boze kako ljudi lupetaraju.
Naravno da ce Nole pregaziti Federera u to ne sumnjam,sa Rafom ce vec biti tesko ali i ako izgubi nije strasno sljaka se zavrsava i Rafa nema sanse na brzim podlogama.

zex

pre 11 godina

djokovic ce ostati prvi na svetu pa i ako ispadne.Conga nije slab rival a jos je i na domacem terenu,nije smak sveta ako izgubi a mnogi od vas imaju kompeks nize vrednosti.

Ratko Jevtovic

pre 11 godina

Bravo majstore!!! Puno srece protiv Federera!!!!
Pozdrav iz Perta, Australija u 2.15 ujutro. Vredelo je gledati i nadati se!
Hvala jos jednom!

Cika Aca

pre 11 godina

Nole je jos jednom pokazao sta znaci imati poverenja u sebe i svoje mogucnosti. Srbiji nazalost to hvali, to se vidi i po ovim negativnim kometnarima.
Ljudi radite na sebi, a ako necete onda lepo na spavanje, nije ovo za vas, vi jednostavno ne razumete ovaj sport.

Kol

pre 11 godina

Svaka mu cast kao sto rece komentator sa eurosporta zato je on broj 1 a svi koji ga pljujete zapamtite koliko je tesko biti najbolji u svom poslu (pa makar to bilo i pljuvanje u dalj) na celom svetu on je to uspeo iako dolazi iz male drzave, on nije mali! Svaka mu cast jos jednom LEGENDA!

Peđa

pre 11 godina

Oni iz Master carda bi mogli da naprave reklamu sa ovim hejterima u Srbiji...samo da im prikažu face posle ovakvih mečeva...znači NEPROCENJIVO!Koja si ti igračina Đokoviću!

muka mi je vas navijaca i laznih patriota

pre 11 godina

a za koji dan ce pred polufinale neko napisati u komentare "ajmo nole do titule!" i biti ce skoro 500 preporuka, a u toku meca mozda ga ne bude islo i onda ce od tih 500 barem 100 napisati komentar da bi ispljuvali noleta kao od jednom ne valja nista...

to ti je srbin!

Goran Mihailovic

pre 11 godina

Strasan mec, neverovatno koliko uspona i padova i kod jednog i kod drugog. Pre bih rekao da je mentalna snaka prevagnula a ne kvalitet, Conga je na momente igrao zapanjujuce dobro.
U svakom slucaju Dijanu sam spomenuo nebrojeno puta dok sam se nervirao, mogao je zavrsiti i u tri seta :)
Slabije mi je srce, videcu da li cu gledati polufinale, pozdrav za ljubitelje tenisa.

bojan

pre 11 godina

Ako ovako nastavi, sve manje nas srba ce da prati meceve... Poumiracemo.
BRAVO KRALJU, BRAVO NOVACE, BRAVO SRBINE!!!
Bio u Monte Karlu ili u Srbiji, jedan si od najvecih Srba u istoriji!!! BRAVO!!!

Ivan Grozni

pre 11 godina

Ovaj i prethodni Noletov meč trebalo bi da odgleda svaki sportista, bez obzira kojim sportom se bavi. Ako neko nije znao u čemu je razlika između šampiona i petoplasiranog upravo je danaas mogao da se uveri.

miki_ns

pre 11 godina

Svaka čast! Moram da priznam da mi ove borbe ove godine, iako neprijatne za živce, deluju ipak nekako realno, i što je najbitnije, nisam siguran da bi Novak od prošle godine bio sposoban da se vraća u ovakve mečeve, prošle godine je sve bilo onako "vanzemaljski", većina tenisera se još nije privikla na njegovu novu snagu i stabilnost. Ove godine je stvar već teža, sad već svi znaju s kim imaju posla, i ove godine iako deluje u skoru lošije, čini mi se da je čak sposobniji kontrolisati se i vratiti se. Za nas gledaoce je igra živaca što svako malo prvo dopusti da se ukopa u najdublju "rupu", pa se onda iz nje iskopava, ali "nije veliki onaj ko nikad ne padne, već onaj ko posle pada ustane"

Ilija

pre 11 godina

O boze kakav je ovo covek!!! Cela Srbija i Dijaspora ga obozavamo jer covek ima crce malo njih tako ima. Ja majke mi volim ovog coveka kad on pogresi poen ja vristim u sebi,a znam takav je slucaj i sa vama. Pozdrav.

facethefact

pre 11 godina

E ali kaze momak, pa sta ako sam iz Srbije ne volim Novaka, nije sad izgubio ali izgubice od Nadala..EEEEJJ, Ej ali ja razumem kad neko godinama navija za Nadala ili Federera ili nekog drugog, ali ovako gledati tenis i navijati da Novak izgubi, pa to je jadno DO KOSKE..Samo napred Nole, samo rokaj

Genijalac

pre 11 godina

Bravo NOLE,

Opet si pokazao zasto si broj 1 na svijetu. Za one koje pisu negativne komentare, to je njihova volja i ne mora nuzno da znaci da su Srbi i da moraju da navijaju za Noleta. Uvijek ima i odredjeni broj provokatora tako da ne nasjedajte na provokacije bez veze. Vi ostali, nije mi jasno sta se uopste palite na te negativne komentare. Ispada kao da samo cekate da neko nesto lose napise. Opalite im minus i iskoristite tu energiju i vrijeme za jos bolje navijanje u buducnosti. Pozdrav svim dobrim ljudima.

prokleta avlija

pre 11 godina

upravo gledam reprizu meca na eurosportu sa Matz-om kao komentatorom...kakvo uzivanje znajuci kakav je kraj...UUUUUUUUFFFF jedva cekam vecerasnji Game,set,Matz :D :D :D :D :D

ooooooo!!!!!

pre 11 godina

Pa sto si se kladio na pogresnog konja???!! Bas si los gubitnik!! To nije sportski. Gledaj bre utakmicu i uzivaj, al' ti si hteo dva zadovoljstva. Al' ne posustaj drugi put ce biti bolje;

Aco

pre 11 godina

Kakva je Nole velicina! Kapa dole majstore! Spasiti 4 mec lopte protiv Francuza u sred Pariza na Philippe Chatrier-u je maltene nemoguce. Ali ne i za Noleta. Bez premca br. 1. Psiholoski jak ko stena! A protiv Federera samo igraj svoju igru i dobijas. Idemoooo do titule breeeeeee!

М.Б.

pre 11 godina

Шта оно би на прве Цонгине двије меч лопте? Човјек има лавовско срце, као да је искочио из друге димензије, као да је вријеме застало и чекало.Невјероватно!

Lexx

pre 11 godina

Невјероватни Ђоковић.
Противник страшан, максимално мотивисан. Све му полази за руком. Игра као никад. Публика као на фудбалском стадиону. Ноле игра солидно, брани се. Игра много боље него против Сепија, али му још недостаје прецизност. Труди се да прави њему прпознатљиве углове, али још пречесто промашује жељено мјесто за наколико центиметара. Цонга пак, погађа све. Ја нисам примјетио да је промашио и један дроп-шот. Редовно чисти линије. Чак и код сервиса, ако не погоди из прве, лоптица се одбија од мреже и упада у поље. И тако опет први сервис. Други играч би одавно био на ивици очаја, али не и Ноле. Ноле те пропрати ироничним осмјехом и тјера даље. Упорност се на крају исплатаила. Почетком четвртог сета почиње чистије да удара лоптицу и храбрије улази у размјену удараца. Та измјена га одржава у овом сету. На крају одлучују двије грешке Цонге. Мале нијансе, али довољно за Нолета. Цонга је губљењем четвртог сета, имплодирао и видно резигниран није више био партија нашем цару.
Ноле, срдачне честитке из Низоземске. Добро се одмори, разради тактику. Желим ти да се реваншираш Федереру за лањски пораз. Ја сам у сваком случају уз тебе да те бодрим испред малог екрана.
Yet 2 to go!

lala magistrala

pre 11 godina

:D @ Russell Fuller BBC 5 live commentator

"It was quite an extraordinary comeback - four match-points down in the gloom of persistent rain. He never knows when he's beaten and he turned it around again. Djokovic could still pull off the 'Novak Slam'. Tsonga deserved the adulation he got on court after the defeat. There had been a question mark over him and other French players at the French Open. This performance will give him so much heart in the future. But Djokovic is the Duracell bunny - he never knows when he's beaten."
(BBC, 5. jun 2012 22:01)

Duracell platio reklamu na BBC-u :)

Serbinhio

pre 11 godina

Zivim u inostranstvu vec 12+ godina. Napustio sam pre pocetka fenomena zvanog Novak Djokovic. SVI normalni Srbi pez nekih kompleksa i "srbofobije" u inostranstvu navijaju za Djokovica i zele coveku jedino pobede i uspeh...ono sto ja ne mogu da razumem je da ima ljudi, nasih ljudi, Srba koji mogu da navijaju PROTIV Noleta, protiv neceg jedinstvenog koje se mozda nikada vise ne ponovi u istoriji nase zemlje i naseg naroda...i oni navijaju za neke prolazne Tsonge??
Znaci svi slave a oni idu da spavaju dovece nadrkan1 sto je NJIHOV SRBIN Novak Djokovic pobedio i sto nije izgubio protiv nekog tamo (vrlo hrabrog ali prolaznog) Tsonge.

Lecite probleme na neki konstruktivni nacin ljudi, treba da vas je sramota i jadan vas zivot ako gledate svet takvim pokvarenim ocima.

Bravo Nole, onto the next one!

Stefan

pre 11 godina

Ja sam Srbin I PONOSAN SAM! Hvala Nole za sve sto si ucinio za ovaj nesrecni narod koji. da nema sporta, ne bi ni znao da se raduje bilo kakvim uspesima... Ponosni smo na tebe i ostale sportiste koji nas na sjajan nacin predstavljaju u svetu...

intermet

pre 11 godina

Umalo da izgubi od Tsonge,i odmah se pominje obnova povrede,smeta kisa kao da Tsongi nije padala nisa,vec samo njemu!Sto razloga i problema,cudo nije predao mec :) Uvek ima mnogo razloga,i zbog toga za mene nikada nece biti broj 1.
(Fedex, 5. jun 2012 22:58)

Pa ti gledaj ATP listu od drugog mesta na dole, kakvih mucenika ima ovde, treba da slave dan kada su uvedeni komentari na internet forume kao drugi rodjendan. Mozes misliti sto tebi nece biti broj jedan, idi leci komplekse inferiornosti u stvarnom zivotu, ali zivot zna prst u oko da zavuce takvim umisljenicima, maminim pametnjakovicima a ne pomaze ni kad se otkacis sa interneta i dalje boli.

komsija

pre 11 godina

dobro vilander rece nakon meca: FORHEND RETURN IZ POLUFINALA US OPENA SA FEDEREROM PROSLE GODINE NE MOZE SE NIKAKO SMATRATI SLUCAJNIM POGOTKOM!!! TO SE DOKAZALO I DANAS U MECU SA CONGOM!

Ja!

pre 11 godina

@novicas Jel misliš na istog onog Nadala, što ga je Nole prošle godine prošetao na svim podlogama, računajući i famoznu šljaku, i to u finalima, i to 2 puta? Što je čekao 5 godina na mesto br.1, a onda ga Nole u roku od mesec dana vratio u realnost? Na onog Nadala, kompletnog igrača, koji statistički Đokovića dobija samo na šljaci? Prvo pogledaj ATP listu, pa reci HOP...

Krivolovov

pre 11 godina

Bojan, 5. jun 2012 20:13
Stvarno nema potrebe tako jednostrano opisivati ovaj meč i toliko pojednostaviti događanja na terenu. Ako treba opisati jednom rečju ovaj meč po meni najbolje bi bilo šizofren. Jeste u pravu si bilo je mnogo Noletovih kratkih lopti koje je Conga napadao, ali bilo je i izvanrednih Novakovih napada i agresivnih poena i ono što smo videli po prvi put u meču ove dvojce veliki broj dosta dobro odigranih defanzivnih Conginih poena koji su mnogo više uticali da poremete Noletov ritam nego Congina ofanzivna igra. Čak iako tehnički meč nije bio na najvišem nivou osnovni kvalitet ovog meča je bio veliki broj preokreta, veliki broj neizvesnih poena, veliki broj neizvesnih gemova, veliki broj uspona i padova za obojcu u suštini sve ono što bilo koji sportski događaj čini izuzetno zanimljivim za gledanje. Da je samo tehničko savršenstvo sve što u sportu treba tražiti sport bi bio dosadan za gledanje (kao primer zamisli košarkaša koji pogodi svaki šut na koš). Juče smo zato ovde prisustvovali neobjašnjivom slomu prvog tenisera sveta u drugom i trećem setu i onda kad je po svemu to trebalo da mu se desi još jednom u četvrtom on, kao svaki veliki šampion, ne dozvoljava da bude poražen. Nijedan tehnički savršen meč ne može da ti nadoknadi tu vrstu drame, borbe, previranja.
Na kraju jedno pitanje za tebe, zašto si ti juče kao veliki Federerov navijač, kakvim se ovde izdaješ, uopšte gledao Noleta, kad je tvoj ljubimac igrao meč u isto vreme?

Struka

pre 11 godina

Sto se tice Noletove fizicke spreme, kondicija je odlicna, taj problem je bio prisutan prije 3-4 godine, ali u zadnjih godinu i po dana je rijesen. Sad bi trebao popraviti onu zahtjevniju stranu, a to je snaga, nabaciti 1-2 kg misica u periodu izmedju sezona. To je kratak period, jer za popravljanje snage treba minimum 6 mjeseci, ali uz prave ljude moze to i malo brze brze. Kada bi rijesio i taj problem, i doveo brzinu prvog servisa na nekih 215km/h, tesko bi ga ko pobijedio na Grend Slemovima. Mislim da je za ovaj problem najbolji Charles Poliquin. Novak je mrsav, ima 80 kg, pa mu koji kilogram misica ne bi pravio smetnje u kretanju, cak bi mu i pomogao. Srecno u polufinalu!!!

veliki strumf

pre 11 godina

Zasto je Nole dobio mec? Setio se onog prsta od prosle godine! Prst ce ga odvesti u finale! Znaci, Conginih 200% nije dovoljno da dobije Noletovih 40-50%. Onolike linije, necevi, sevanje na sve strane, Noletova totalna defanziva, mlaki udarci, nebulozni auti u bitnim trenucima... Ali Nole je mentalna planina, gromada!

Sale444

pre 11 godina

''Veliki sampioni uvek nadju put do pobede,ma koliko on bio mali" .......Majstore, kralju, legendo, SAMPIONEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!

pepermint

pre 11 godina

Čitati komentare pristigle tokom meča, sad na miru posle četvrte ovogodišnje pobede u pet setova (hej, ljudi, četiri pobede u pet setova, tri posle preokreta!!) pravo je zadovoljstvo. Ma kakav njuz, kakav burek, ovo ovde je creme de la creme gluposti.

razjareni tetreb

pre 11 godina

Ne znam više, odoše mi živci, navikao nas je da se ne predaje nikad, i mi se saživimo s njim, daće maksimum nadalje, voleo bih, zbog njega samog da to bude dovoljno za trofej, svaka čast Novače...

nemaveze

pre 11 godina

Ejjjj! Ajd' da mi neko kaže koji je bio rezultat, i još nešto: Neko da objasni zašto je Novak prvi igrač sveta, iako mislim da mi koji iskreno navijamo za njega, dobro znamo odgovor, ali ova gomila hejtera da upamti i ovaj meč, jer je igrao PRVI igrač sveta!

Sale

pre 11 godina

Pitam se koliko je ljudi verovalo u ovo? Iskreno, ja nisam! I to više ne može da bude slučajno! Ne ne, ne mogu da verujem! Srećan sam i uzbuđen kako kad je Nole osvojio Vimblodn!!!! Napred Nole Srbine! Do nove titule! Sad sam ponovo siguran da to možeš!!!

Srdjan

pre 11 godina

Danas je Tsonga shvatio zasto je peti na svetu i zasto nikada nece biti prvi. Igrao je fantasticno, verovatnom najbolje u zivotu ali ni to nije bilo dovoljno. Danas smo svi shvatili zasto je Novak prvi na svetu i zasto ce to jos dugo biti. Igrao je ispod proseka ali je to bilo dovoljno. Neverovatno!!
Jos ne mogu da verujem sta je izvukao. Pravi sampion.On je u Istoriji tenisa i to mu niko nemoze uzeti.

Ch1vu

pre 11 godina

Kakav mec, ali kakav mec! Prvi set briljantan, ali se znalo da ne moze da bude toliko lako. Posle toga dva nesrecno izgubljena seta, pa cetvrti za istoriju, kao general Maksimus, sam protiv svih. Peti set, majstorski. Nole posle ovog meca, moze samo da pobedi Federera, jer se vratio nekoliko puta iz bezizlaznih situacija. Conga je udarac, imao je publiku uz sebe, imao je forhend za pobedu ali je poslao u mrezu taj udarac. Bice polufinale za uzivanje i nerviranje, Nole samo hrabro, mozes do pobede! Napred do finala!

Bojan

pre 11 godina

kao sto sam juce napisao, dezurni pljuvaci cekajte da se mec zavrsi pa onda pravite analizu!!!
vec unapred se znalo da ce mec biti nenormalno tezak, Nole nemam reci, mec prelomljen na 5:6 u cetvrtom setu.
Puno srece u polufinalu

srbija!

pre 11 godina

ovo moze samo veliki sampion,samo najbolji. nisam verovao,nisam mogao ni da gledam one mec lopte,ali zato mi je sad duplo draze! hvala nole i izvini sto nisam verovao!

Moi

pre 11 godina

Ljudi, ovaj Nole je karakter koji jos nikad nije vidjen. Sto se mene tice on sad moze da sve izgubi, ali je danas po ko zna koji put pokazao i dokazao da je covek KARAKTER!!!

Aca Znalac

pre 11 godina

Kada se sve strasti stisaju ostaje samo legenda o coveku koji preeko trnja stize do zvezda.Jedan je Nole i svi mi treba da se ugledamo na njega, jer nema predaje dok borba traje!

Roland Garros

pre 11 godina

Za sve one koji omalovazavaju Noleta na svakom koraku, ovako stranci, na zvanicnom sajtu RGa, pisu o njemu
"but he (Tsonga) happened to come across perhaps the greatest sportsmen on the planet right now, a born champion who just refused to allow his own dream to die".
Oni ga zovu najboljim sportistom na svetu, pa zasto ga zaboga neki od Srba omalovazavaju?!

Napred Nole!

zvezdash

pre 11 godina

novak je prosle godine postavio nenormalne standarde i sad svi ocekuju jos i jos ali ne ide to tako bas - budimo realni i ovo danas je fenomenalno

paka

pre 11 godina

raduje me ova senzacionalna pobeda i jedva cekam sledecu! eto mene u petak na tribini borotra u prednjim redovima!!! kakva poslastica na vidiku!

Mare

pre 11 godina

(Bojan, 5. jun 2012 20:13)

Moras biti svestan da sa strane svima nama deluje da su Djokovicevi udarci mlaki, ali budi ubedjen da devedset posto tenisera na svetu te "mlake" udarce ne moze ni pomisliti da vrati, naravno Conga je vrhunski teniser jer nije mala stvar biti 5 na svetu i za njega takvi Djokovicevi udarci, a realno nije udarao kako zna, su problem ali ne toliki da ne moze da mu parira, zato je i dobio dva seta za redom. Ipak video si sta se desilo kad je Djokovic dobio taj brejk za dva dva a Conga pao psihicki i fizicki, Djokovic je nastavio da udara istom snagom, samo malo preciznije i ovaj nije imao sta da trazi. Ne mozes, jednostavno ne mozes, govoriti o osrednjem tenisu kad igraju prvi i peti na svetu, jer ponavljam, njihove i traljave lopte za ostalih devedest posto su umetnost udaranja, a mi sa strane nikada ne mozemo primetiti onako realno dok ne budemo na terenu. Evo nek svako, ko je ikada bio na teniskom terenu, pokusa da zamisli da ka njemu ide loptica brzinom od 180km na sat, bas me zanima da li bi taj "mucenik" uospte pomisljao da riternira il bi je samo prorpatio pogledom, a ako ne daj boze ide u njega bezo bi glavom bez obzira heheh

lepi

pre 11 godina

klinac od dve i po godine navija za Djokovica
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6tY4Qxc9k7o
ne zna da prica,ali zna dete po osecaju sta valja

Dusan

pre 11 godina

@Naravno da bih voleo da se Nole sto pre vrati u staru formu ali neznam dali je to jos na ovom turniru moguce. U krajnjoj liniji njegova kriza traje jos od AO i ne popravlja se znacajnije.
(Dule, 5. jun 2012 22:51)

Koja bre sefe kriza, pa pogledaj ATP Race listu i ko vodi u ovom trenutku u 2012!?

Leone

pre 11 godina

Link: http://www.youtube.com/watch?v=Ag9JLAhE4ns&feature=related

My name is NOVAK DJOKOVIC! The best tennis player in the World! The best of the best! I'll become the best tennis player in history in this life or next!

Lazarenko

pre 11 godina

Razocaralo me je Congino ponasanje posle meca. Ni jednom recju nije pomenuo Djokovica niti mu je cestitao na pobedi, kao da nije sa njim ni igrao. Ajde da razumem intervju na samom terenu posle meca, covek je u shoku (mada ni to nije izgovor) ali i na konferenciji za stampu isto - ni rec. Samo "ja ovo, ja ono, ja promasio, ja propustio, ja trebao ovo, ja trebao ono..."
Pregledao sam sve video klipove na svim sajtovima (sajt turnira, ATP, tennis.com) i na svim video klipovima ista prica. Ako je negde neko nasao neki intervju gde je Conga upotrebio bar 5 reci da cestita Djokovicu, molim vas dajte link.

Misterno70

pre 11 godina

Ako slucajno procitate komentare na francuski l'ekip sve sto je srbin postuje slocine itd....
Bas mije je drago sto je Djoko pobedio
Ostalo neka bude sa francuzima..............

zoran

pre 11 godina

Ovo je bilo uzasno blizu ( poraza ). Nadam se da nece probati ovako sa Federerom i Nadalom. Sve u svemu, gledao sam mec Del Potra i Federera, i tamo se lopta mlati iz sve snage ( jedva se vidi na ekranu , sve sami uglovi ). Nisam siguran da ce Novak moci da izdrzi takav tempo protiv Federera i Nadala. Voleo bi da nisam u pravu.
(Mika, 5. jun 2012 21:33)

Pazi prijatelju, Federera teško možeš da dobiješ samo jakim udarcima.
On gubi, kada mu šalješ visoke, spinovane lopte na bekend.
To Nadal fenomenalno radi, a bogami ni Nole nije loš, tako da nije sve u jačini.

ja

pre 11 godina

Ne znam cemu kritike Novakove igre.
Tacno je da Conga nesto slabije igra na sljaci, ali juce je odigrao sasvim dobro, da ne kazem odlicno i pokazao da napreduje i na toj podlozi.
Tacno je takodje da je ovo Congi bilo prvo cetvrtfinale na RG, ali isto tako je tacno da ni Novak nikada do sada nije stigao dalje od polufinala na tom gren slemu.
Medjutim i prosle godine je prvi put usao u finale na Vimbldonu, pa odmah osvojio titulu. U Australiji je iz 3 finala uzeo 3 titule. Jedino je na US Openu Djokovic izgubio 2 finala.
Dakle ako Novak napokon prodje u finale Pariza nista nije nemoguce, pa ni titula. Pokazao je da moze i sa Nadalom da se nosi na sljaci. Prosle godine ga je dva puta pobedjivao bez izgubljenog seta na toj podlozi.
Pre toga nekoliko puta je osvajao bar po jedan set protiv Rafe na toj podlozi i to u periodu dok je bio treci na svetu i imao daleko manje samopouzdanje nego sada.
Znaci Djokovic svakako ima sansi u tom eventualnom finalu, iako je Nadal mozda blagi favorit.

Sto se tice tih neiznudjenih greski, juce ih uopste nije bilo mnogo.
34 greske u 330 odigranih poena. To je u proseku jedna greska na svakih 10 poena. Poredjenja radi Federer je juce za 270 odigranih poena napravio 43 greske sto je otprilike jedna greska na svakih 6-7 poena
Conga je tradicionalno nezgodan protivnik za Djokovica. Jednostavno nema resenje za njegove ceste izlaske na mrezu i jake servise.
Mislim da ce sa istom igrom sa Federerom mnogo lakse izaci na kraj nego sa Congom.

Goki

pre 11 godina

Djokovic je igrao dosta tvrdo i na granici svojih mogucnosti. Takodje je delimicno i Conga tako igrao.
No, oni koji znaju tenis, znaju da nije bilo no 10% sanse da Conga odigra ceo mec na nivou. Nije bilo ni trunke sumnje da ce Conga da padne i pocne da promasuje kada je najvaznije.

Dermendziev

pre 11 godina

@([mad]MeSSiaH, 5. jun 2012 22:33)

Naucite se prvo da postujete druge(postoji kodeks elementarnog ponasanja i komuniciranja sa nepoznatim osobama).
Sta ja mislim ocito Vi niste razumeli,a i mnoge "patriote",sa srpom i cekicem.

Tenis je kompleksna igra,gde postoji hiljadu i jedan razlog za pobedu i poraz.Tezi je od saha upravo zbog fizikalije.Svaka pobeda je uvek realna i zasluzena.Srz mog komentara je komparacija(poredjenje) samog Novaka sa sobom,proslogodisnjeg i sadasnjeg, sa tezistem fizicka sprema.

Pozdrav!