Fudbal 84

Petak, 25.05.2012.

21:52

Srbija – Španija (18.00)

Fudbalska reprezentacija Srbije igra u subotu (18h) u Sent Galenu prijateljsku utakmicu protiv šampiona Evrope i sveta Španije.

Srbija – Španija (18.00) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

84 Komentari

Sortiraj po:

zg

pre 11 godina

di ima prijenos utakmice na satelitu u programu nepise nista na rts-u jel mozda neki drugi program prenosi? Molim da mi neko odgovori jel bi volio gledat buduce suparnike na euru i u kvalifikacijama i sretno komsije. jedva cekam kval utakmicu pa da se mozemo prestat svadat ko je bolji i pokazat to na terenu.

realno

pre 11 godina

ljudi budiimo realnni,mi stvarammo tim,novi mladi igraci nov trener,sdruge strane svetski eevropski prvaci.
mislim da rezulltat nije vazan jer je prijateljska,vazno je koji stil igre cemo imati,dal cemo prepoznatljiv bunkercic ili cemo hrabro pa puklo kud puklo..
mislim da ce tekma biti zanimljiva jer ako miha igra napadacki,kolko mu protivnik dozvoli,mladi igraci ce biti zeljni dokazivanja,a s druge strane zbog kupa kralja nedostaju 6-7 igraca,sto ce onima koji budu igrli isto biti sansa za dokazivanje.
nek bude muski nema veze ako izgubimo BUDIMO REALNI vazan je nas pocetak koji nadam se bice nov i bolji od starog,a to je hrabro napadacki.

veliki pozdrav komsijama,braci hrvatima za lepe komentare,puno uspeha na euro, a u kvalifikacijama 1:0 u bg za nas 1:0 u zg za vas pa da se plasiramo za brazil,neko direktno neko barazom
AJMP MIHA HRABRO OVAJ NAROD HOCE DA VIDI ZELJU ZA IGROM

vozi misko

pre 11 godina

Mozda nemam pojma o fudbalu kao ostali komentatori ali sam skoro siguran da necemo izgubiti.Ne moze nam niko nista jaci smo od sudbune mogu samo da nas mrze oni sto nas nevole!!! Napred Srbijo!!Ajd ziveli!!!!

Iza oblaka

pre 11 godina

Del Boske postavio 4-4-2

Casillas
Juanfran, Ramos, Albiol, Alba
Bruno, Xabi Alonso, Navas, Cazorla
Soldado, Negredo.

Za Mihu je ovo ODLICNA vest, ako se igraci budu drzali njegovih taktickih zamisli, mozemo ocekivati dobru igru jer nam odgovara njihova postavka sa dva spica.

SRECNO ORLOVI!

Sasa Bijeljina

pre 11 godina

Evo ja sad s posla navratih do kladionice i izmedju ostalih parova izdvajam x na utakmicu srb-esp.
Možda sam optimista ali mislim da možemo do iksa,spanci nisu upoznati sa pola naše ekipe a sa spancima se sve zna,ko kako igra i ostalo.

shille84

pre 11 godina

Bice ovo duuugaaa utakmica. Nadajmo se da u spanskom jeziku broj "pet" ne budu zamenili sa "Srbija"! Realno ako nam Miha ne pomogne niko nece! P.S. Posto su Antica izbacili...zna se ko!

Milos Red Devil

pre 11 godina

Navijao sam za Srbiju dok je nas igrac Manchestera Vidic igrao za nju, sada kad nema vise ni jednog "djavola" nemam sta navijati, Manchester Engleska Euro2012

Kule

pre 11 godina

Želim vam srecu danas i da izvucete barem remi protiv jake Španjolske, a i pobjeda nije nerealna s obziram da spanjolci imaju malo treninga i vjerojatno ce del boske isprobavati neke takticke varijante a vasi nogometasi ce se htjet dokazati novom treneru a i europi, da pokazu da jos uvijek spadaju top 15 europskih ekipa...

shot

pre 11 godina

Spalevic je cudo od igraca a niko ga nije zvao.Covek ima 31 ali boljeg igraca u nasoj ligi odavno nije bilo.Zna sa loptom svee i da proigra i sutne nogom glavom.Fenomenalan igrac.

Arhimed

pre 11 godina

Sinisa debituje pa ce biti relativno ok... tj. neki castan poraz ili slicno. Ma mi cemo super proci u prvih 5-6 prijateljskih i pripremnih utakmica problem su nam kvalifikacije, a misaona imenica velika takmicenja. Mi jednostavno nemamo ni igru ni mentalitet za velika takmicenja, a nada nam je da ce selektor koji nas je x puta izvlacio svojim slobodnim udarcima sve to ispeglati i dovesti u red... Samo stvar je mnogo trulija od toga i neko ozdravljenje sa ovakvom fudbalskom organizacijom nije moguce...

NemanjaBB

pre 11 godina

Nadam se samo da ce i Tole uskoro da ode, pa da nasi selektori mogu da dovode igrace koje zele.
Mihi sve najbolje i puno uspeha zelim na kormilu nase reprezentacije!
Kako bi bilo lepo da imamo jednog iole raspucanog sa slobodnjaka kao sto je Miha bio. Kolarov je blizu...ali samo blizu.

HH

pre 11 godina

E moje komsije Hrvati...kad bi bilo vise takvih kao vas par ovde koji ste komentarisali bile bi nase dve zemlje najjace na Balkanu...Imam 27 god i par godina zivim u inostranstvu(2 g)i ovde su mi jedni od najboljih prijatelja Hrvati i Bosanci,ovde se svi extra druze sto me fascinira.I naravno na EP navijacu za Hrvatsku..

Mali brod

pre 11 godina

Gledajući Euro skupine samo jedna repka nedostaje da Euro bude najjači ikada a to je Srbija... Danas protiv Španjolaca možete iznenaditi i potvrditi da vam je mjesto u Ukrajini i Poljskoj.. A u kvalifikacijama za Svjetsko može remi u Zagrebu i Beogradu i da i Srbija i Hrvatska idu u Brazil.. Dojadilo vise i Bogu i vragu ta stalna napetost među nama. Poz iz Zagreba

TheBluElephant

pre 11 godina

@ Hajduk Stanko

Potpuno si u pravu sto se tice stila igre, zato sam i naveo neke timove koji igraju u slicnim formacijama. Pa se jasno vidi da su to timovi osrednjeg kvaliteta u evropskim okvirima ali su postigli odredjene (ne)uspehe bas sa postavkama SUPROTNIM od onih koje neguju vodeci timovi (4-2-3-1, 4-3-3, 4-3-2-1 i sl...).

vozi misko

pre 11 godina

Vise od polovine komentara su zlonamerni i komentari velikih strucnjaka. Srpskoj reprezentaciji treba podrska i povernje a ovi momci ce sve to vratiti dobrim igrama.Mislim da imamo najtalentovanije igrace samo im treba samopouzdanje i disciplina a Miha je sigurno licnost koja je tu najjaca. Zato polako s glupavim komentarima. Napred orlovi napred ne plasite se nikog s amo sece nteren i pobede nece izostati.

HH

pre 11 godina

Za " ultrasrbin":Ne znam koliko si pratio desavanja u repki ali vidim da veoma malo:Prvo krasic nije igrao celu sezonu,lukovic,markovic su ostali u Bg-u jer su povredjeni a od M Jovanovica se odustalo..iskreno mozda bez nekog velikog razloga ali on i onako nije mnogo toga pokazao.Puna podrska Mihi sa ovim momcima,samo da te iste drzi dugo na okupu pa za 2,3 godine moze da bude nesto.Sve su to talenti koji vecinom igraju u jakim svetskim ligama.Malo mi je samo zao Krasica jer sam ga mnogo gotivio ali s pravom nije pozvan...

HH

pre 11 godina

SportLemon.tv najverovatnije prenos svih prijateljskih utakmica danas...Ja cesto tu gledam...Pa videcemo dal ce biti nesto veceras.Pozzz,HH!!!!

Hajduk Stanko

pre 11 godina

@TheBlueElephant
Sve si tacno napisao sto se tice klubova i sistema medjutim zaboravio si jednu bitnu stvar da formacija sa tri zadnja odgovara timu koji se brani i na kontru i polu kontru ugrozava protivnika medjutim kada tim treba da vodi igru i napada malo teze dolazi do gola jer gubi igraca u manevru zato vise necemo gledati najbolje svetske reprezentacije u 3-5-2 ili slicno.Sto se tice nase reprezentacije koja nije u stanju da bira formaciju jer realno kvalitet igraca je taj koji bira i svidja mi se sto Miha nema kompleksa i neosvrce se na te price da je formacija sa tri defanzivca staromodna.

superbrko

pre 11 godina

(SAMO SRBIJA, 26. maj 2012 02:34)

Basta igra po desnoj strani i igra u Udinezeu upravo u formaciji 3-5-2, kakvu je Siniša najavio.

ultrasrbin

pre 11 godina

Željko Brkić, Damir Kahriman, Branimir Aleksić-ovde je moralo da bude mesta za Jorgacevica i Cancarevica. Inace je od 3 pozvana izabrao najslabijeg za startnih 11.
Branislav Ivanović, Neven Subotić, Milan Biševac, Aleksandar Kolarov, Dušan Basta, Slobodan Rajković, Aleksandar Luković, Ivan Obradović, Pavle Ninkov, Ivan Radovanović, Nikola Maksimović, Duško Tošić, Filip Mladenović -zivo me interesuje cime su Radovanovic,Tosic,Obradovic i Lukovic zasluzili poziv. Gde mu je Alen Stevanovic.Zasto Basta,Tosic i Radovanovic u prvih 11.
Radosav Petrović , Boško Janković , Zoran Tošić , Adem Ljajić , Aleksandar Ignjovski , Darko Lazović, Dušan Tadić, Nemanja Matić , Ljubomir Fejsa, Nemanja Tomić, Filip Đuričić, Srđan Mijailović;
Ovde mi tek nije jasan izbor. Izostavljeni Krasic,pa i Jovanovic,a pozvani Mijailovic,Tomic,pa i Ljajic. Ignjovski i Ljajic u startnih 11 je u najmanju ruku cudno.

Dejan Lekić, Lazar Marković i Stefan Šćepović .Gde ti je Sulejmani. Sta taj decko treba da uradi da bi igrao. Kada si vratio Lukovica mogao si i Danka. Ako nemamo boljeg spica od Lekica onda ne treba ni da idemo. Bez obzira na godine Spalevic je morao da bude pozvan.

YuGo

pre 11 godina

Puno srece Srbijo!! Jedva cekam da pocne utakmica sa novim igracima i trenerom, mislim i da ovaj sistem nama dobro odgovara iveoma logican, jel nemamo neke spiceve a imamo talentovane napadace kao stu su djuricic i ljajic itd a i odbranu! Evo link za one sto zele da podrze reprezentaciju! http://ro.lshunter.tv/ Sta god da se desi, pobedili ili izgbili uz vas sam do kraja!!!!!!

nekle

pre 11 godina

E Mihajlovicu bolje ova taktika:
Brkic-Ninkov-Maksimovic-Tosic-Ivanovic-Kolarov-Mladenovic-Basta-Obradovic-Bisevac-Petrovic kao jedini istureni zadnji vezni koji ce cekati kontru.
To ce nam doneti titulu prvaka sveta...siguran sam.
Veceras posed lopte 90-10 odsto za spance, a konacan rezultat, pa posto nema cavija, inieste i ortaka moze da bude samo 3:0 za spance.
Za sledece meceve pozovi i Bajka, Mikica, ceo rezervni tim zvezde i rezerviste Sopota, da pojacaju konkurenciju.

TheBluElephant

pre 11 godina

Kljucna pozicija u ovoj formaciji je verovatno najzahtevnija pozicija u fudbalu - krilni bek.
Dakle, za nas levo Kolarov a desno Basta, obojica se vrlo dobro snalaze i u dobroj formi su igrali cele sezone.
Dokle god oni budu uspevali da isprate spanske bocne napadace - sve ce biti ok.

euro 117.000

pre 11 godina

formacija 3-4-2-1 ce trajati do 1' a od 2' prelazimo na 10-0-0.tesko ce i ta formacija da nas spasi poraza jer za dan ipo ni murinjo nista nebi uradio protiv spanaca.mi smo zahvaljujuci fss postali balkanska druga,evropska treca i svetska cetvrta liga.

Ла фамилија

pre 11 godina

Формација 3-4-2-1... Па каже:

Јованчић

Бабовић Мирић

Ковачевић Смиљанић

Петковић Миљковић

Туторић Рнић С.Ђорђевић

Ранђеловић

čikadača

pre 11 godina

E braćo Srbi,samo se zamajavamo i ložimo džabe.
Selektor koji je više loš nego osrednji trener pozvao u reprezentaciju ono što mora(po kvalitetu) i gomilu bivših i sadašnjih zvezdinih igračkih veličina(kojima kvalitet nije merilo).Ako su stvarno Duško Tošić i Mijailović Frajer kvalitet za reprezentaciju onda nam se ne piše crno nego tamno crno.

SVI U NAPAD AJMO AJDE!

pre 11 godina

Не игра се за бодове, значи нема страха! Скоро сигурно губимо, али шта има везе. Ја бих волео да нападамо и да дамо гол. Боље бих се осећао да у мушкој и отвореној игри изгубимо 5:1 него да из бункера, без створене шансе, изгубимо 1:0.
СРБИЈА!

Marko

pre 11 godina

...ovaj sto je napisao da reprezentacije nisu iste bez Krkica i Vidica, pa jesi ti normalan. Sto se tice Nemanje, svaka cast, on je jedan od najboljih igraca ikada sa ovih prostora i svakoj ekipi nedostaje sto se najbolje vidjelo u United-u... a spanjolcima Krkic nedostaje koliko i meni Nina na Evroviziji...

pozz iz HR

Vladimir Pula

pre 11 godina

Sve super, samo mi je smjesno sto je sinisa rekao- mogli smo da odaberemo lakseg protivnika- haha kakva fora, pa spanjolska je odabrala vas a ne obratno. I to vas je odabrala zato sto u skupini igra protiv hrvatske, vi ste trening za nas.. Sretno veceras! :)

bojan

pre 11 godina

Ja podrzavam Mihu. Treba nam ovakav selektor, koji ce uvesti malo discipline i vratiti cast u reprezentaciju. Sto se mene tice neka i gube, ali da ih ljudi ne pljuju posle svakog meca i da se kaju sto su bacili pare.

Ali gde nadje Spaniju :) Ipak smo mi danas druga liga svetskog fudbala. Drugacije je bilo u kvalifikacijama za SP 1998-e, a i onomad kad su nas na EP pobedili posle ogromnih produzetaka...

SAMO SRBIJA

pre 11 godina

FORMACIJA 3-4-2-1 je slabija forma formacije 3-4-3,ona se bas iz ove formacije i postavlja u 3-4-3 sto bi trebalo da bude krajnji rezultat u napadu da kroz pas-igru dodjemo lako sa dva bocna u napad,a takodje po mogucstvu formacija lako odgovara na defanzivu u kontra-napadu tako sto klasicni levi bek (KOLAROV) dolazi na svoju standardnu poziciju,a na njegovo mesto ulazi u ovom slucaju sadasnji levi bek (BASTA) inace on igra u Udinezeu duz cele leve strane od beka do sredine terena... Po meni odlicna zamisao selektora Mihajlovica,bice nesto iz ove reprezentacije,sve su to mladi igraci,perspektivni,predvodjeni sjajnim Ivanovicem i Kolarovim,a koga nema bez njega se MORA,samo rad,red i disciplina i daleko cemo dogurati... :)

Uliks

pre 11 godina

Da se ne lazemo, to je formacija 5-4-1, odnosno BUNKER. Sutra posed lopte za Spance 70%. Rezultat 2:0
(mikicar, 25. maj 2012 23:04)

Ako je to ta formacija, da se ne lazemo, kako cemo onda da igramo sa 4 igraca u sredini i nijednim na boku odnosno krilu? IGNJOVSKI, LJAJIC, RADOVANOVIC i DJURICIC igraju u sredini, LEKIC u spicu, a levi i desni bok prazni u napadu? Zanimljiva taktika! Pretpostavljam da se Silva i Kazorla nece ni vracati na svoju polovinu citavu utakmicu!

Inace, ova formacija 3-4-2-1 bi trebala da bude izrazito napadacka posto cemo igrati sa jednim cistim centralnim bekom SUBOTICEM, dok ce druga dva centralna beka igrati igraci koji inace igraju po strani, TOSIC levoj a IVANOVIC desnoj te ce tako po potrebi zatvarati i odbranu ako se neki od sada veznih (Baste ili Kolarova) ne uspeju da vrate na vreme u odbranu. Inace i Basta i Kolarov su bolji napadacki fudbaleri nego odbrambeni. Kada mi imamo napad oni ce biti na krilima dok ce bekove igrati Tosic i Ivanovic, a nazad ce ostajati sam Subotic.

Medjutim vec sutra cemo videti kako ce to sve da izgleda i na terenu!

Krstic

pre 11 godina

Mislim da je u startu pogresio i pozvao 5 odranbenih igraca iz Zvezde.Mogu da konstatujem,da je u utakmicama sa Partizanom omogucila Partizanu 7 do 8 stopostotnih sansi,ali je druga stvar sto kilavi napadaci nisu to iskoristili.Spanija nema tako kilavi napad.Daj boze da nisam u pravu.

Brat Bugarin

pre 11 godina

Mora da je miljenik jos nekoga osim medjugorske Gospe, recimo uticajnih licnposti u FSS?

Po meni, on zasluzuje da vodi tim iz Sirokog Brijega. Samo. To su mu strucni dometi a i ponasanje mu je takvo.

TheBluElephant

pre 11 godina

Mihina lepotica 3 - 4 - 2 - 1
Nova formacija za novi imidz reperezentacije.
Iako danas sve velike svetske reprezentacije igraju sa 4 fudbalera u zadnjoj liniji Mihajlovic je napravio mudru odluku i najavio da ce odigrati naredne utakmice sa 3 igraca u odbrani.
Takticki interesantnija i varijacijama bogatija od odbrane sa 4 igraca, odbrana sa 3 igraca je na zalost u poslednje vreme nepopularna kako na klupskom tako i na reprezentativnom nivou.
Predvidja se medjutim da ce narednih godina sve vise timova igrati u ovoj atraktivnoj i za oko lepoj formaciji i njenim varijantama. Napoli i Bilbao su ove godine na pravi nacin demonstrirali lepotu, atraktivnost ali i snagu igrajuci sa tri igraca u odbrani.
Formacije sa tri zadnja igraca najpopularnije su medju trenerima u Italiji, ove godine: Udineze, Djenova, Palermo, Lece.
U Spaniji samo su Bilbao, u samo Bielsi znanom otprilike 3-1-3-3 sistemu, i u nekoj Gvardiolinoj varijanti Barselona igrali sa 3 igraca u zadnoj liniji.
Vigan se po uverenju mnogih spasao ispadanja jer je menadzer Martinez u drugom delu sezonu "zaigrao" i iznenadio mnoge jace protvnike u Premijer ligi postavkom 3-4-2-1 sa prelazom u 5-4-1.
Upravo je zato odluka Mihajlovica MUDRA! Realno je procenio ukupnu snagu naseg tima kao osrednju, a izborom fleksibilnog sistema igre i naravno igraca (dosta igraca sa iskustvom igranja u takticki najzahtevnijoj ligi - Seriji A), kao i uz puno uvek potrebne srece, moci ce da ekipu uzdigne u najvece visine!

TERMINATOR 2

pre 11 godina

Sve je ok, ali ipak ne može se zaboraviti da nema Vidića i Krkića. Nije repka ista sa i bez Krkića i Vidića. Takva dva igrača bi svakoj repki dosta značili. Šteta, to su dva velika igrača.

идемо!

pre 11 godina

максимална подршка за играче и селектора!
а ови из савеза што су смислили да тим почне да се прави против шпаније (и вероватно стартује поразом од једно 4:0) немам речи којима бих описао њихове способности.

Tenis_Fan

pre 11 godina

Tooooooooooooo Mihooooooo careeee,kolko mi je drago sto je Miha preuzeo
nasu reprezentaciju,imam osecaj da ce biti reprezentacija bolja nego ikad vremenom ...
''Pils Plus stvarno najbolji'' hahaha Mihajlovic je kraljcina,lepo od
njega sto je preuzeo reprezentaciju...Miho unapred te podrzavam :D

dzale

pre 11 godina

Ajmo Miho, podrska za tebe! Verovatno bolje od svih nas znas u kakvo si se kolo uhvatio i sa kim.. ali ja evo u verujem u tebe kao verovatno i dobar deo ovog naroda,pa se nadam da ti to nase poverenje neces izigrati. Nista vise od toga!! IDEMOO !!!

Napred naši!

pre 11 godina

Bilo je: "samo da odu Vidić, Stanković, Žigić, Pantelić...", "samo da dođu Sulejmani, Ljajić, Marković...", sada kad je sve tako (Sulejmani je povređen, kad se oporavi dolazi) opet nešto nije u redu.
Ne razumem, šta je to što treba da bi vrsni "selektori od Tastature, Fotelje i Piva" bili zadovoljni.
Ovo je ono što je naše, ono što imamo i što volimo. Mi kojima je stalo do srpske reprezentacije...

Napred naši!

pre 11 godina

Bilo je: "samo da odu Vidić, Stanković, Žigić, Pantelić...", "samo da dođu Sulejmani, Ljajić, Marković...", sada kad je sve tako (Sulejmani je povređen, kad se oporavi dolazi) opet nešto nije u redu.
Ne razumem, šta je to što treba da bi vrsni "selektori od Tastature, Fotelje i Piva" bili zadovoljni.
Ovo je ono što je naše, ono što imamo i što volimo. Mi kojima je stalo do srpske reprezentacije...

dzale

pre 11 godina

Ajmo Miho, podrska za tebe! Verovatno bolje od svih nas znas u kakvo si se kolo uhvatio i sa kim.. ali ja evo u verujem u tebe kao verovatno i dobar deo ovog naroda,pa se nadam da ti to nase poverenje neces izigrati. Nista vise od toga!! IDEMOO !!!

Tenis_Fan

pre 11 godina

Tooooooooooooo Mihooooooo careeee,kolko mi je drago sto je Miha preuzeo
nasu reprezentaciju,imam osecaj da ce biti reprezentacija bolja nego ikad vremenom ...
''Pils Plus stvarno najbolji'' hahaha Mihajlovic je kraljcina,lepo od
njega sto je preuzeo reprezentaciju...Miho unapred te podrzavam :D

Marko

pre 11 godina

...ovaj sto je napisao da reprezentacije nisu iste bez Krkica i Vidica, pa jesi ti normalan. Sto se tice Nemanje, svaka cast, on je jedan od najboljih igraca ikada sa ovih prostora i svakoj ekipi nedostaje sto se najbolje vidjelo u United-u... a spanjolcima Krkic nedostaje koliko i meni Nina na Evroviziji...

pozz iz HR

идемо!

pre 11 godina

максимална подршка за играче и селектора!
а ови из савеза што су смислили да тим почне да се прави против шпаније (и вероватно стартује поразом од једно 4:0) немам речи којима бих описао њихове способности.

Mali brod

pre 11 godina

Gledajući Euro skupine samo jedna repka nedostaje da Euro bude najjači ikada a to je Srbija... Danas protiv Španjolaca možete iznenaditi i potvrditi da vam je mjesto u Ukrajini i Poljskoj.. A u kvalifikacijama za Svjetsko može remi u Zagrebu i Beogradu i da i Srbija i Hrvatska idu u Brazil.. Dojadilo vise i Bogu i vragu ta stalna napetost među nama. Poz iz Zagreba

TheBluElephant

pre 11 godina

Mihina lepotica 3 - 4 - 2 - 1
Nova formacija za novi imidz reperezentacije.
Iako danas sve velike svetske reprezentacije igraju sa 4 fudbalera u zadnjoj liniji Mihajlovic je napravio mudru odluku i najavio da ce odigrati naredne utakmice sa 3 igraca u odbrani.
Takticki interesantnija i varijacijama bogatija od odbrane sa 4 igraca, odbrana sa 3 igraca je na zalost u poslednje vreme nepopularna kako na klupskom tako i na reprezentativnom nivou.
Predvidja se medjutim da ce narednih godina sve vise timova igrati u ovoj atraktivnoj i za oko lepoj formaciji i njenim varijantama. Napoli i Bilbao su ove godine na pravi nacin demonstrirali lepotu, atraktivnost ali i snagu igrajuci sa tri igraca u odbrani.
Formacije sa tri zadnja igraca najpopularnije su medju trenerima u Italiji, ove godine: Udineze, Djenova, Palermo, Lece.
U Spaniji samo su Bilbao, u samo Bielsi znanom otprilike 3-1-3-3 sistemu, i u nekoj Gvardiolinoj varijanti Barselona igrali sa 3 igraca u zadnoj liniji.
Vigan se po uverenju mnogih spasao ispadanja jer je menadzer Martinez u drugom delu sezonu "zaigrao" i iznenadio mnoge jace protvnike u Premijer ligi postavkom 3-4-2-1 sa prelazom u 5-4-1.
Upravo je zato odluka Mihajlovica MUDRA! Realno je procenio ukupnu snagu naseg tima kao osrednju, a izborom fleksibilnog sistema igre i naravno igraca (dosta igraca sa iskustvom igranja u takticki najzahtevnijoj ligi - Seriji A), kao i uz puno uvek potrebne srece, moci ce da ekipu uzdigne u najvece visine!

Ла фамилија

pre 11 godina

Формација 3-4-2-1... Па каже:

Јованчић

Бабовић Мирић

Ковачевић Смиљанић

Петковић Миљковић

Туторић Рнић С.Ђорђевић

Ранђеловић

TheBluElephant

pre 11 godina

Kljucna pozicija u ovoj formaciji je verovatno najzahtevnija pozicija u fudbalu - krilni bek.
Dakle, za nas levo Kolarov a desno Basta, obojica se vrlo dobro snalaze i u dobroj formi su igrali cele sezone.
Dokle god oni budu uspevali da isprate spanske bocne napadace - sve ce biti ok.

Uliks

pre 11 godina

Da se ne lazemo, to je formacija 5-4-1, odnosno BUNKER. Sutra posed lopte za Spance 70%. Rezultat 2:0
(mikicar, 25. maj 2012 23:04)

Ako je to ta formacija, da se ne lazemo, kako cemo onda da igramo sa 4 igraca u sredini i nijednim na boku odnosno krilu? IGNJOVSKI, LJAJIC, RADOVANOVIC i DJURICIC igraju u sredini, LEKIC u spicu, a levi i desni bok prazni u napadu? Zanimljiva taktika! Pretpostavljam da se Silva i Kazorla nece ni vracati na svoju polovinu citavu utakmicu!

Inace, ova formacija 3-4-2-1 bi trebala da bude izrazito napadacka posto cemo igrati sa jednim cistim centralnim bekom SUBOTICEM, dok ce druga dva centralna beka igrati igraci koji inace igraju po strani, TOSIC levoj a IVANOVIC desnoj te ce tako po potrebi zatvarati i odbranu ako se neki od sada veznih (Baste ili Kolarova) ne uspeju da vrate na vreme u odbranu. Inace i Basta i Kolarov su bolji napadacki fudbaleri nego odbrambeni. Kada mi imamo napad oni ce biti na krilima dok ce bekove igrati Tosic i Ivanovic, a nazad ce ostajati sam Subotic.

Medjutim vec sutra cemo videti kako ce to sve da izgleda i na terenu!

SAMO SRBIJA

pre 11 godina

FORMACIJA 3-4-2-1 je slabija forma formacije 3-4-3,ona se bas iz ove formacije i postavlja u 3-4-3 sto bi trebalo da bude krajnji rezultat u napadu da kroz pas-igru dodjemo lako sa dva bocna u napad,a takodje po mogucstvu formacija lako odgovara na defanzivu u kontra-napadu tako sto klasicni levi bek (KOLAROV) dolazi na svoju standardnu poziciju,a na njegovo mesto ulazi u ovom slucaju sadasnji levi bek (BASTA) inace on igra u Udinezeu duz cele leve strane od beka do sredine terena... Po meni odlicna zamisao selektora Mihajlovica,bice nesto iz ove reprezentacije,sve su to mladi igraci,perspektivni,predvodjeni sjajnim Ivanovicem i Kolarovim,a koga nema bez njega se MORA,samo rad,red i disciplina i daleko cemo dogurati... :)

euro 117.000

pre 11 godina

formacija 3-4-2-1 ce trajati do 1' a od 2' prelazimo na 10-0-0.tesko ce i ta formacija da nas spasi poraza jer za dan ipo ni murinjo nista nebi uradio protiv spanaca.mi smo zahvaljujuci fss postali balkanska druga,evropska treca i svetska cetvrta liga.

bojan

pre 11 godina

Ja podrzavam Mihu. Treba nam ovakav selektor, koji ce uvesti malo discipline i vratiti cast u reprezentaciju. Sto se mene tice neka i gube, ali da ih ljudi ne pljuju posle svakog meca i da se kaju sto su bacili pare.

Ali gde nadje Spaniju :) Ipak smo mi danas druga liga svetskog fudbala. Drugacije je bilo u kvalifikacijama za SP 1998-e, a i onomad kad su nas na EP pobedili posle ogromnih produzetaka...

čikadača

pre 11 godina

E braćo Srbi,samo se zamajavamo i ložimo džabe.
Selektor koji je više loš nego osrednji trener pozvao u reprezentaciju ono što mora(po kvalitetu) i gomilu bivših i sadašnjih zvezdinih igračkih veličina(kojima kvalitet nije merilo).Ako su stvarno Duško Tošić i Mijailović Frajer kvalitet za reprezentaciju onda nam se ne piše crno nego tamno crno.

SVI U NAPAD AJMO AJDE!

pre 11 godina

Не игра се за бодове, значи нема страха! Скоро сигурно губимо, али шта има везе. Ја бих волео да нападамо и да дамо гол. Боље бих се осећао да у мушкој и отвореној игри изгубимо 5:1 него да из бункера, без створене шансе, изгубимо 1:0.
СРБИЈА!

HH

pre 11 godina

Za " ultrasrbin":Ne znam koliko si pratio desavanja u repki ali vidim da veoma malo:Prvo krasic nije igrao celu sezonu,lukovic,markovic su ostali u Bg-u jer su povredjeni a od M Jovanovica se odustalo..iskreno mozda bez nekog velikog razloga ali on i onako nije mnogo toga pokazao.Puna podrska Mihi sa ovim momcima,samo da te iste drzi dugo na okupu pa za 2,3 godine moze da bude nesto.Sve su to talenti koji vecinom igraju u jakim svetskim ligama.Malo mi je samo zao Krasica jer sam ga mnogo gotivio ali s pravom nije pozvan...

superbrko

pre 11 godina

(SAMO SRBIJA, 26. maj 2012 02:34)

Basta igra po desnoj strani i igra u Udinezeu upravo u formaciji 3-5-2, kakvu je Siniša najavio.

vozi misko

pre 11 godina

Vise od polovine komentara su zlonamerni i komentari velikih strucnjaka. Srpskoj reprezentaciji treba podrska i povernje a ovi momci ce sve to vratiti dobrim igrama.Mislim da imamo najtalentovanije igrace samo im treba samopouzdanje i disciplina a Miha je sigurno licnost koja je tu najjaca. Zato polako s glupavim komentarima. Napred orlovi napred ne plasite se nikog s amo sece nteren i pobede nece izostati.

TERMINATOR 2

pre 11 godina

Sve je ok, ali ipak ne može se zaboraviti da nema Vidića i Krkića. Nije repka ista sa i bez Krkića i Vidića. Takva dva igrača bi svakoj repki dosta značili. Šteta, to su dva velika igrača.

YuGo

pre 11 godina

Puno srece Srbijo!! Jedva cekam da pocne utakmica sa novim igracima i trenerom, mislim i da ovaj sistem nama dobro odgovara iveoma logican, jel nemamo neke spiceve a imamo talentovane napadace kao stu su djuricic i ljajic itd a i odbranu! Evo link za one sto zele da podrze reprezentaciju! http://ro.lshunter.tv/ Sta god da se desi, pobedili ili izgbili uz vas sam do kraja!!!!!!

Brat Bugarin

pre 11 godina

Mora da je miljenik jos nekoga osim medjugorske Gospe, recimo uticajnih licnposti u FSS?

Po meni, on zasluzuje da vodi tim iz Sirokog Brijega. Samo. To su mu strucni dometi a i ponasanje mu je takvo.

Krstic

pre 11 godina

Mislim da je u startu pogresio i pozvao 5 odranbenih igraca iz Zvezde.Mogu da konstatujem,da je u utakmicama sa Partizanom omogucila Partizanu 7 do 8 stopostotnih sansi,ali je druga stvar sto kilavi napadaci nisu to iskoristili.Spanija nema tako kilavi napad.Daj boze da nisam u pravu.

Vladimir Pula

pre 11 godina

Sve super, samo mi je smjesno sto je sinisa rekao- mogli smo da odaberemo lakseg protivnika- haha kakva fora, pa spanjolska je odabrala vas a ne obratno. I to vas je odabrala zato sto u skupini igra protiv hrvatske, vi ste trening za nas.. Sretno veceras! :)

Hajduk Stanko

pre 11 godina

@TheBlueElephant
Sve si tacno napisao sto se tice klubova i sistema medjutim zaboravio si jednu bitnu stvar da formacija sa tri zadnja odgovara timu koji se brani i na kontru i polu kontru ugrozava protivnika medjutim kada tim treba da vodi igru i napada malo teze dolazi do gola jer gubi igraca u manevru zato vise necemo gledati najbolje svetske reprezentacije u 3-5-2 ili slicno.Sto se tice nase reprezentacije koja nije u stanju da bira formaciju jer realno kvalitet igraca je taj koji bira i svidja mi se sto Miha nema kompleksa i neosvrce se na te price da je formacija sa tri defanzivca staromodna.

HH

pre 11 godina

SportLemon.tv najverovatnije prenos svih prijateljskih utakmica danas...Ja cesto tu gledam...Pa videcemo dal ce biti nesto veceras.Pozzz,HH!!!!

HH

pre 11 godina

E moje komsije Hrvati...kad bi bilo vise takvih kao vas par ovde koji ste komentarisali bile bi nase dve zemlje najjace na Balkanu...Imam 27 god i par godina zivim u inostranstvu(2 g)i ovde su mi jedni od najboljih prijatelja Hrvati i Bosanci,ovde se svi extra druze sto me fascinira.I naravno na EP navijacu za Hrvatsku..

nekle

pre 11 godina

E Mihajlovicu bolje ova taktika:
Brkic-Ninkov-Maksimovic-Tosic-Ivanovic-Kolarov-Mladenovic-Basta-Obradovic-Bisevac-Petrovic kao jedini istureni zadnji vezni koji ce cekati kontru.
To ce nam doneti titulu prvaka sveta...siguran sam.
Veceras posed lopte 90-10 odsto za spance, a konacan rezultat, pa posto nema cavija, inieste i ortaka moze da bude samo 3:0 za spance.
Za sledece meceve pozovi i Bajka, Mikica, ceo rezervni tim zvezde i rezerviste Sopota, da pojacaju konkurenciju.

TheBluElephant

pre 11 godina

@ Hajduk Stanko

Potpuno si u pravu sto se tice stila igre, zato sam i naveo neke timove koji igraju u slicnim formacijama. Pa se jasno vidi da su to timovi osrednjeg kvaliteta u evropskim okvirima ali su postigli odredjene (ne)uspehe bas sa postavkama SUPROTNIM od onih koje neguju vodeci timovi (4-2-3-1, 4-3-3, 4-3-2-1 i sl...).

shille84

pre 11 godina

Bice ovo duuugaaa utakmica. Nadajmo se da u spanskom jeziku broj "pet" ne budu zamenili sa "Srbija"! Realno ako nam Miha ne pomogne niko nece! P.S. Posto su Antica izbacili...zna se ko!

ultrasrbin

pre 11 godina

Željko Brkić, Damir Kahriman, Branimir Aleksić-ovde je moralo da bude mesta za Jorgacevica i Cancarevica. Inace je od 3 pozvana izabrao najslabijeg za startnih 11.
Branislav Ivanović, Neven Subotić, Milan Biševac, Aleksandar Kolarov, Dušan Basta, Slobodan Rajković, Aleksandar Luković, Ivan Obradović, Pavle Ninkov, Ivan Radovanović, Nikola Maksimović, Duško Tošić, Filip Mladenović -zivo me interesuje cime su Radovanovic,Tosic,Obradovic i Lukovic zasluzili poziv. Gde mu je Alen Stevanovic.Zasto Basta,Tosic i Radovanovic u prvih 11.
Radosav Petrović , Boško Janković , Zoran Tošić , Adem Ljajić , Aleksandar Ignjovski , Darko Lazović, Dušan Tadić, Nemanja Matić , Ljubomir Fejsa, Nemanja Tomić, Filip Đuričić, Srđan Mijailović;
Ovde mi tek nije jasan izbor. Izostavljeni Krasic,pa i Jovanovic,a pozvani Mijailovic,Tomic,pa i Ljajic. Ignjovski i Ljajic u startnih 11 je u najmanju ruku cudno.

Dejan Lekić, Lazar Marković i Stefan Šćepović .Gde ti je Sulejmani. Sta taj decko treba da uradi da bi igrao. Kada si vratio Lukovica mogao si i Danka. Ako nemamo boljeg spica od Lekica onda ne treba ni da idemo. Bez obzira na godine Spalevic je morao da bude pozvan.

Arhimed

pre 11 godina

Sinisa debituje pa ce biti relativno ok... tj. neki castan poraz ili slicno. Ma mi cemo super proci u prvih 5-6 prijateljskih i pripremnih utakmica problem su nam kvalifikacije, a misaona imenica velika takmicenja. Mi jednostavno nemamo ni igru ni mentalitet za velika takmicenja, a nada nam je da ce selektor koji nas je x puta izvlacio svojim slobodnim udarcima sve to ispeglati i dovesti u red... Samo stvar je mnogo trulija od toga i neko ozdravljenje sa ovakvom fudbalskom organizacijom nije moguce...

Kule

pre 11 godina

Želim vam srecu danas i da izvucete barem remi protiv jake Španjolske, a i pobjeda nije nerealna s obziram da spanjolci imaju malo treninga i vjerojatno ce del boske isprobavati neke takticke varijante a vasi nogometasi ce se htjet dokazati novom treneru a i europi, da pokazu da jos uvijek spadaju top 15 europskih ekipa...

realno

pre 11 godina

ljudi budiimo realnni,mi stvarammo tim,novi mladi igraci nov trener,sdruge strane svetski eevropski prvaci.
mislim da rezulltat nije vazan jer je prijateljska,vazno je koji stil igre cemo imati,dal cemo prepoznatljiv bunkercic ili cemo hrabro pa puklo kud puklo..
mislim da ce tekma biti zanimljiva jer ako miha igra napadacki,kolko mu protivnik dozvoli,mladi igraci ce biti zeljni dokazivanja,a s druge strane zbog kupa kralja nedostaju 6-7 igraca,sto ce onima koji budu igrli isto biti sansa za dokazivanje.
nek bude muski nema veze ako izgubimo BUDIMO REALNI vazan je nas pocetak koji nadam se bice nov i bolji od starog,a to je hrabro napadacki.

veliki pozdrav komsijama,braci hrvatima za lepe komentare,puno uspeha na euro, a u kvalifikacijama 1:0 u bg za nas 1:0 u zg za vas pa da se plasiramo za brazil,neko direktno neko barazom
AJMP MIHA HRABRO OVAJ NAROD HOCE DA VIDI ZELJU ZA IGROM

shot

pre 11 godina

Spalevic je cudo od igraca a niko ga nije zvao.Covek ima 31 ali boljeg igraca u nasoj ligi odavno nije bilo.Zna sa loptom svee i da proigra i sutne nogom glavom.Fenomenalan igrac.

Milos Red Devil

pre 11 godina

Navijao sam za Srbiju dok je nas igrac Manchestera Vidic igrao za nju, sada kad nema vise ni jednog "djavola" nemam sta navijati, Manchester Engleska Euro2012

Iza oblaka

pre 11 godina

Del Boske postavio 4-4-2

Casillas
Juanfran, Ramos, Albiol, Alba
Bruno, Xabi Alonso, Navas, Cazorla
Soldado, Negredo.

Za Mihu je ovo ODLICNA vest, ako se igraci budu drzali njegovih taktickih zamisli, mozemo ocekivati dobru igru jer nam odgovara njihova postavka sa dva spica.

SRECNO ORLOVI!

zg

pre 11 godina

di ima prijenos utakmice na satelitu u programu nepise nista na rts-u jel mozda neki drugi program prenosi? Molim da mi neko odgovori jel bi volio gledat buduce suparnike na euru i u kvalifikacijama i sretno komsije. jedva cekam kval utakmicu pa da se mozemo prestat svadat ko je bolji i pokazat to na terenu.

Sasa Bijeljina

pre 11 godina

Evo ja sad s posla navratih do kladionice i izmedju ostalih parova izdvajam x na utakmicu srb-esp.
Možda sam optimista ali mislim da možemo do iksa,spanci nisu upoznati sa pola naše ekipe a sa spancima se sve zna,ko kako igra i ostalo.

NemanjaBB

pre 11 godina

Nadam se samo da ce i Tole uskoro da ode, pa da nasi selektori mogu da dovode igrace koje zele.
Mihi sve najbolje i puno uspeha zelim na kormilu nase reprezentacije!
Kako bi bilo lepo da imamo jednog iole raspucanog sa slobodnjaka kao sto je Miha bio. Kolarov je blizu...ali samo blizu.

vozi misko

pre 11 godina

Mozda nemam pojma o fudbalu kao ostali komentatori ali sam skoro siguran da necemo izgubiti.Ne moze nam niko nista jaci smo od sudbune mogu samo da nas mrze oni sto nas nevole!!! Napred Srbijo!!Ajd ziveli!!!!

TERMINATOR 2

pre 11 godina

Sve je ok, ali ipak ne može se zaboraviti da nema Vidića i Krkića. Nije repka ista sa i bez Krkića i Vidića. Takva dva igrača bi svakoj repki dosta značili. Šteta, to su dva velika igrača.

Brat Bugarin

pre 11 godina

Mora da je miljenik jos nekoga osim medjugorske Gospe, recimo uticajnih licnposti u FSS?

Po meni, on zasluzuje da vodi tim iz Sirokog Brijega. Samo. To su mu strucni dometi a i ponasanje mu je takvo.

ultrasrbin

pre 11 godina

Željko Brkić, Damir Kahriman, Branimir Aleksić-ovde je moralo da bude mesta za Jorgacevica i Cancarevica. Inace je od 3 pozvana izabrao najslabijeg za startnih 11.
Branislav Ivanović, Neven Subotić, Milan Biševac, Aleksandar Kolarov, Dušan Basta, Slobodan Rajković, Aleksandar Luković, Ivan Obradović, Pavle Ninkov, Ivan Radovanović, Nikola Maksimović, Duško Tošić, Filip Mladenović -zivo me interesuje cime su Radovanovic,Tosic,Obradovic i Lukovic zasluzili poziv. Gde mu je Alen Stevanovic.Zasto Basta,Tosic i Radovanovic u prvih 11.
Radosav Petrović , Boško Janković , Zoran Tošić , Adem Ljajić , Aleksandar Ignjovski , Darko Lazović, Dušan Tadić, Nemanja Matić , Ljubomir Fejsa, Nemanja Tomić, Filip Đuričić, Srđan Mijailović;
Ovde mi tek nije jasan izbor. Izostavljeni Krasic,pa i Jovanovic,a pozvani Mijailovic,Tomic,pa i Ljajic. Ignjovski i Ljajic u startnih 11 je u najmanju ruku cudno.

Dejan Lekić, Lazar Marković i Stefan Šćepović .Gde ti je Sulejmani. Sta taj decko treba da uradi da bi igrao. Kada si vratio Lukovica mogao si i Danka. Ako nemamo boljeg spica od Lekica onda ne treba ni da idemo. Bez obzira na godine Spalevic je morao da bude pozvan.

Vladimir Pula

pre 11 godina

Sve super, samo mi je smjesno sto je sinisa rekao- mogli smo da odaberemo lakseg protivnika- haha kakva fora, pa spanjolska je odabrala vas a ne obratno. I to vas je odabrala zato sto u skupini igra protiv hrvatske, vi ste trening za nas.. Sretno veceras! :)

nekle

pre 11 godina

E Mihajlovicu bolje ova taktika:
Brkic-Ninkov-Maksimovic-Tosic-Ivanovic-Kolarov-Mladenovic-Basta-Obradovic-Bisevac-Petrovic kao jedini istureni zadnji vezni koji ce cekati kontru.
To ce nam doneti titulu prvaka sveta...siguran sam.
Veceras posed lopte 90-10 odsto za spance, a konacan rezultat, pa posto nema cavija, inieste i ortaka moze da bude samo 3:0 za spance.
Za sledece meceve pozovi i Bajka, Mikica, ceo rezervni tim zvezde i rezerviste Sopota, da pojacaju konkurenciju.

čikadača

pre 11 godina

E braćo Srbi,samo se zamajavamo i ložimo džabe.
Selektor koji je više loš nego osrednji trener pozvao u reprezentaciju ono što mora(po kvalitetu) i gomilu bivših i sadašnjih zvezdinih igračkih veličina(kojima kvalitet nije merilo).Ako su stvarno Duško Tošić i Mijailović Frajer kvalitet za reprezentaciju onda nam se ne piše crno nego tamno crno.

Krstic

pre 11 godina

Mislim da je u startu pogresio i pozvao 5 odranbenih igraca iz Zvezde.Mogu da konstatujem,da je u utakmicama sa Partizanom omogucila Partizanu 7 do 8 stopostotnih sansi,ali je druga stvar sto kilavi napadaci nisu to iskoristili.Spanija nema tako kilavi napad.Daj boze da nisam u pravu.

Ла фамилија

pre 11 godina

Формација 3-4-2-1... Па каже:

Јованчић

Бабовић Мирић

Ковачевић Смиљанић

Петковић Миљковић

Туторић Рнић С.Ђорђевић

Ранђеловић

Napred naši!

pre 11 godina

Bilo je: "samo da odu Vidić, Stanković, Žigić, Pantelić...", "samo da dođu Sulejmani, Ljajić, Marković...", sada kad je sve tako (Sulejmani je povređen, kad se oporavi dolazi) opet nešto nije u redu.
Ne razumem, šta je to što treba da bi vrsni "selektori od Tastature, Fotelje i Piva" bili zadovoljni.
Ovo je ono što je naše, ono što imamo i što volimo. Mi kojima je stalo do srpske reprezentacije...

Tenis_Fan

pre 11 godina

Tooooooooooooo Mihooooooo careeee,kolko mi je drago sto je Miha preuzeo
nasu reprezentaciju,imam osecaj da ce biti reprezentacija bolja nego ikad vremenom ...
''Pils Plus stvarno najbolji'' hahaha Mihajlovic je kraljcina,lepo od
njega sto je preuzeo reprezentaciju...Miho unapred te podrzavam :D

идемо!

pre 11 godina

максимална подршка за играче и селектора!
а ови из савеза што су смислили да тим почне да се прави против шпаније (и вероватно стартује поразом од једно 4:0) немам речи којима бих описао њихове способности.

euro 117.000

pre 11 godina

formacija 3-4-2-1 ce trajati do 1' a od 2' prelazimo na 10-0-0.tesko ce i ta formacija da nas spasi poraza jer za dan ipo ni murinjo nista nebi uradio protiv spanaca.mi smo zahvaljujuci fss postali balkanska druga,evropska treca i svetska cetvrta liga.

dzale

pre 11 godina

Ajmo Miho, podrska za tebe! Verovatno bolje od svih nas znas u kakvo si se kolo uhvatio i sa kim.. ali ja evo u verujem u tebe kao verovatno i dobar deo ovog naroda,pa se nadam da ti to nase poverenje neces izigrati. Nista vise od toga!! IDEMOO !!!

HH

pre 11 godina

E moje komsije Hrvati...kad bi bilo vise takvih kao vas par ovde koji ste komentarisali bile bi nase dve zemlje najjace na Balkanu...Imam 27 god i par godina zivim u inostranstvu(2 g)i ovde su mi jedni od najboljih prijatelja Hrvati i Bosanci,ovde se svi extra druze sto me fascinira.I naravno na EP navijacu za Hrvatsku..

SAMO SRBIJA

pre 11 godina

FORMACIJA 3-4-2-1 je slabija forma formacije 3-4-3,ona se bas iz ove formacije i postavlja u 3-4-3 sto bi trebalo da bude krajnji rezultat u napadu da kroz pas-igru dodjemo lako sa dva bocna u napad,a takodje po mogucstvu formacija lako odgovara na defanzivu u kontra-napadu tako sto klasicni levi bek (KOLAROV) dolazi na svoju standardnu poziciju,a na njegovo mesto ulazi u ovom slucaju sadasnji levi bek (BASTA) inace on igra u Udinezeu duz cele leve strane od beka do sredine terena... Po meni odlicna zamisao selektora Mihajlovica,bice nesto iz ove reprezentacije,sve su to mladi igraci,perspektivni,predvodjeni sjajnim Ivanovicem i Kolarovim,a koga nema bez njega se MORA,samo rad,red i disciplina i daleko cemo dogurati... :)

vozi misko

pre 11 godina

Mozda nemam pojma o fudbalu kao ostali komentatori ali sam skoro siguran da necemo izgubiti.Ne moze nam niko nista jaci smo od sudbune mogu samo da nas mrze oni sto nas nevole!!! Napred Srbijo!!Ajd ziveli!!!!

Marko

pre 11 godina

...ovaj sto je napisao da reprezentacije nisu iste bez Krkica i Vidica, pa jesi ti normalan. Sto se tice Nemanje, svaka cast, on je jedan od najboljih igraca ikada sa ovih prostora i svakoj ekipi nedostaje sto se najbolje vidjelo u United-u... a spanjolcima Krkic nedostaje koliko i meni Nina na Evroviziji...

pozz iz HR

SVI U NAPAD AJMO AJDE!

pre 11 godina

Не игра се за бодове, значи нема страха! Скоро сигурно губимо, али шта има везе. Ја бих волео да нападамо и да дамо гол. Боље бих се осећао да у мушкој и отвореној игри изгубимо 5:1 него да из бункера, без створене шансе, изгубимо 1:0.
СРБИЈА!

Hajduk Stanko

pre 11 godina

@TheBlueElephant
Sve si tacno napisao sto se tice klubova i sistema medjutim zaboravio si jednu bitnu stvar da formacija sa tri zadnja odgovara timu koji se brani i na kontru i polu kontru ugrozava protivnika medjutim kada tim treba da vodi igru i napada malo teze dolazi do gola jer gubi igraca u manevru zato vise necemo gledati najbolje svetske reprezentacije u 3-5-2 ili slicno.Sto se tice nase reprezentacije koja nije u stanju da bira formaciju jer realno kvalitet igraca je taj koji bira i svidja mi se sto Miha nema kompleksa i neosvrce se na te price da je formacija sa tri defanzivca staromodna.

Mali brod

pre 11 godina

Gledajući Euro skupine samo jedna repka nedostaje da Euro bude najjači ikada a to je Srbija... Danas protiv Španjolaca možete iznenaditi i potvrditi da vam je mjesto u Ukrajini i Poljskoj.. A u kvalifikacijama za Svjetsko može remi u Zagrebu i Beogradu i da i Srbija i Hrvatska idu u Brazil.. Dojadilo vise i Bogu i vragu ta stalna napetost među nama. Poz iz Zagreba

Milos Red Devil

pre 11 godina

Navijao sam za Srbiju dok je nas igrac Manchestera Vidic igrao za nju, sada kad nema vise ni jednog "djavola" nemam sta navijati, Manchester Engleska Euro2012

TheBluElephant

pre 11 godina

Mihina lepotica 3 - 4 - 2 - 1
Nova formacija za novi imidz reperezentacije.
Iako danas sve velike svetske reprezentacije igraju sa 4 fudbalera u zadnjoj liniji Mihajlovic je napravio mudru odluku i najavio da ce odigrati naredne utakmice sa 3 igraca u odbrani.
Takticki interesantnija i varijacijama bogatija od odbrane sa 4 igraca, odbrana sa 3 igraca je na zalost u poslednje vreme nepopularna kako na klupskom tako i na reprezentativnom nivou.
Predvidja se medjutim da ce narednih godina sve vise timova igrati u ovoj atraktivnoj i za oko lepoj formaciji i njenim varijantama. Napoli i Bilbao su ove godine na pravi nacin demonstrirali lepotu, atraktivnost ali i snagu igrajuci sa tri igraca u odbrani.
Formacije sa tri zadnja igraca najpopularnije su medju trenerima u Italiji, ove godine: Udineze, Djenova, Palermo, Lece.
U Spaniji samo su Bilbao, u samo Bielsi znanom otprilike 3-1-3-3 sistemu, i u nekoj Gvardiolinoj varijanti Barselona igrali sa 3 igraca u zadnoj liniji.
Vigan se po uverenju mnogih spasao ispadanja jer je menadzer Martinez u drugom delu sezonu "zaigrao" i iznenadio mnoge jace protvnike u Premijer ligi postavkom 3-4-2-1 sa prelazom u 5-4-1.
Upravo je zato odluka Mihajlovica MUDRA! Realno je procenio ukupnu snagu naseg tima kao osrednju, a izborom fleksibilnog sistema igre i naravno igraca (dosta igraca sa iskustvom igranja u takticki najzahtevnijoj ligi - Seriji A), kao i uz puno uvek potrebne srece, moci ce da ekipu uzdigne u najvece visine!

bojan

pre 11 godina

Ja podrzavam Mihu. Treba nam ovakav selektor, koji ce uvesti malo discipline i vratiti cast u reprezentaciju. Sto se mene tice neka i gube, ali da ih ljudi ne pljuju posle svakog meca i da se kaju sto su bacili pare.

Ali gde nadje Spaniju :) Ipak smo mi danas druga liga svetskog fudbala. Drugacije je bilo u kvalifikacijama za SP 1998-e, a i onomad kad su nas na EP pobedili posle ogromnih produzetaka...

YuGo

pre 11 godina

Puno srece Srbijo!! Jedva cekam da pocne utakmica sa novim igracima i trenerom, mislim i da ovaj sistem nama dobro odgovara iveoma logican, jel nemamo neke spiceve a imamo talentovane napadace kao stu su djuricic i ljajic itd a i odbranu! Evo link za one sto zele da podrze reprezentaciju! http://ro.lshunter.tv/ Sta god da se desi, pobedili ili izgbili uz vas sam do kraja!!!!!!

vozi misko

pre 11 godina

Vise od polovine komentara su zlonamerni i komentari velikih strucnjaka. Srpskoj reprezentaciji treba podrska i povernje a ovi momci ce sve to vratiti dobrim igrama.Mislim da imamo najtalentovanije igrace samo im treba samopouzdanje i disciplina a Miha je sigurno licnost koja je tu najjaca. Zato polako s glupavim komentarima. Napred orlovi napred ne plasite se nikog s amo sece nteren i pobede nece izostati.

Uliks

pre 11 godina

Da se ne lazemo, to je formacija 5-4-1, odnosno BUNKER. Sutra posed lopte za Spance 70%. Rezultat 2:0
(mikicar, 25. maj 2012 23:04)

Ako je to ta formacija, da se ne lazemo, kako cemo onda da igramo sa 4 igraca u sredini i nijednim na boku odnosno krilu? IGNJOVSKI, LJAJIC, RADOVANOVIC i DJURICIC igraju u sredini, LEKIC u spicu, a levi i desni bok prazni u napadu? Zanimljiva taktika! Pretpostavljam da se Silva i Kazorla nece ni vracati na svoju polovinu citavu utakmicu!

Inace, ova formacija 3-4-2-1 bi trebala da bude izrazito napadacka posto cemo igrati sa jednim cistim centralnim bekom SUBOTICEM, dok ce druga dva centralna beka igrati igraci koji inace igraju po strani, TOSIC levoj a IVANOVIC desnoj te ce tako po potrebi zatvarati i odbranu ako se neki od sada veznih (Baste ili Kolarova) ne uspeju da vrate na vreme u odbranu. Inace i Basta i Kolarov su bolji napadacki fudbaleri nego odbrambeni. Kada mi imamo napad oni ce biti na krilima dok ce bekove igrati Tosic i Ivanovic, a nazad ce ostajati sam Subotic.

Medjutim vec sutra cemo videti kako ce to sve da izgleda i na terenu!

superbrko

pre 11 godina

(SAMO SRBIJA, 26. maj 2012 02:34)

Basta igra po desnoj strani i igra u Udinezeu upravo u formaciji 3-5-2, kakvu je Siniša najavio.

realno

pre 11 godina

ljudi budiimo realnni,mi stvarammo tim,novi mladi igraci nov trener,sdruge strane svetski eevropski prvaci.
mislim da rezulltat nije vazan jer je prijateljska,vazno je koji stil igre cemo imati,dal cemo prepoznatljiv bunkercic ili cemo hrabro pa puklo kud puklo..
mislim da ce tekma biti zanimljiva jer ako miha igra napadacki,kolko mu protivnik dozvoli,mladi igraci ce biti zeljni dokazivanja,a s druge strane zbog kupa kralja nedostaju 6-7 igraca,sto ce onima koji budu igrli isto biti sansa za dokazivanje.
nek bude muski nema veze ako izgubimo BUDIMO REALNI vazan je nas pocetak koji nadam se bice nov i bolji od starog,a to je hrabro napadacki.

veliki pozdrav komsijama,braci hrvatima za lepe komentare,puno uspeha na euro, a u kvalifikacijama 1:0 u bg za nas 1:0 u zg za vas pa da se plasiramo za brazil,neko direktno neko barazom
AJMP MIHA HRABRO OVAJ NAROD HOCE DA VIDI ZELJU ZA IGROM

Iza oblaka

pre 11 godina

Del Boske postavio 4-4-2

Casillas
Juanfran, Ramos, Albiol, Alba
Bruno, Xabi Alonso, Navas, Cazorla
Soldado, Negredo.

Za Mihu je ovo ODLICNA vest, ako se igraci budu drzali njegovih taktickih zamisli, mozemo ocekivati dobru igru jer nam odgovara njihova postavka sa dva spica.

SRECNO ORLOVI!

TheBluElephant

pre 11 godina

Kljucna pozicija u ovoj formaciji je verovatno najzahtevnija pozicija u fudbalu - krilni bek.
Dakle, za nas levo Kolarov a desno Basta, obojica se vrlo dobro snalaze i u dobroj formi su igrali cele sezone.
Dokle god oni budu uspevali da isprate spanske bocne napadace - sve ce biti ok.

HH

pre 11 godina

Za " ultrasrbin":Ne znam koliko si pratio desavanja u repki ali vidim da veoma malo:Prvo krasic nije igrao celu sezonu,lukovic,markovic su ostali u Bg-u jer su povredjeni a od M Jovanovica se odustalo..iskreno mozda bez nekog velikog razloga ali on i onako nije mnogo toga pokazao.Puna podrska Mihi sa ovim momcima,samo da te iste drzi dugo na okupu pa za 2,3 godine moze da bude nesto.Sve su to talenti koji vecinom igraju u jakim svetskim ligama.Malo mi je samo zao Krasica jer sam ga mnogo gotivio ali s pravom nije pozvan...

HH

pre 11 godina

SportLemon.tv najverovatnije prenos svih prijateljskih utakmica danas...Ja cesto tu gledam...Pa videcemo dal ce biti nesto veceras.Pozzz,HH!!!!

TheBluElephant

pre 11 godina

@ Hajduk Stanko

Potpuno si u pravu sto se tice stila igre, zato sam i naveo neke timove koji igraju u slicnim formacijama. Pa se jasno vidi da su to timovi osrednjeg kvaliteta u evropskim okvirima ali su postigli odredjene (ne)uspehe bas sa postavkama SUPROTNIM od onih koje neguju vodeci timovi (4-2-3-1, 4-3-3, 4-3-2-1 i sl...).

shot

pre 11 godina

Spalevic je cudo od igraca a niko ga nije zvao.Covek ima 31 ali boljeg igraca u nasoj ligi odavno nije bilo.Zna sa loptom svee i da proigra i sutne nogom glavom.Fenomenalan igrac.

Sasa Bijeljina

pre 11 godina

Evo ja sad s posla navratih do kladionice i izmedju ostalih parova izdvajam x na utakmicu srb-esp.
Možda sam optimista ali mislim da možemo do iksa,spanci nisu upoznati sa pola naše ekipe a sa spancima se sve zna,ko kako igra i ostalo.

NemanjaBB

pre 11 godina

Nadam se samo da ce i Tole uskoro da ode, pa da nasi selektori mogu da dovode igrace koje zele.
Mihi sve najbolje i puno uspeha zelim na kormilu nase reprezentacije!
Kako bi bilo lepo da imamo jednog iole raspucanog sa slobodnjaka kao sto je Miha bio. Kolarov je blizu...ali samo blizu.

shille84

pre 11 godina

Bice ovo duuugaaa utakmica. Nadajmo se da u spanskom jeziku broj "pet" ne budu zamenili sa "Srbija"! Realno ako nam Miha ne pomogne niko nece! P.S. Posto su Antica izbacili...zna se ko!

Kule

pre 11 godina

Želim vam srecu danas i da izvucete barem remi protiv jake Španjolske, a i pobjeda nije nerealna s obziram da spanjolci imaju malo treninga i vjerojatno ce del boske isprobavati neke takticke varijante a vasi nogometasi ce se htjet dokazati novom treneru a i europi, da pokazu da jos uvijek spadaju top 15 europskih ekipa...

Arhimed

pre 11 godina

Sinisa debituje pa ce biti relativno ok... tj. neki castan poraz ili slicno. Ma mi cemo super proci u prvih 5-6 prijateljskih i pripremnih utakmica problem su nam kvalifikacije, a misaona imenica velika takmicenja. Mi jednostavno nemamo ni igru ni mentalitet za velika takmicenja, a nada nam je da ce selektor koji nas je x puta izvlacio svojim slobodnim udarcima sve to ispeglati i dovesti u red... Samo stvar je mnogo trulija od toga i neko ozdravljenje sa ovakvom fudbalskom organizacijom nije moguce...

zg

pre 11 godina

di ima prijenos utakmice na satelitu u programu nepise nista na rts-u jel mozda neki drugi program prenosi? Molim da mi neko odgovori jel bi volio gledat buduce suparnike na euru i u kvalifikacijama i sretno komsije. jedva cekam kval utakmicu pa da se mozemo prestat svadat ko je bolji i pokazat to na terenu.