Košarka 67

Petak, 25.05.2012.

09:28

Žurnal: Srbija ostaje bez Evrolige?

Nedavno je izgledalo da bi Srbija uskoro mogla da ima dva predstavnika u Evroligi, ali sada postoji šansa da ostane i bez ijednog kluba, prenosi „Žurnal“.

Žurnal: Srbija ostaje bez Evrolige? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

Gledam u daljinu

pre 11 godina

@ "Partizan je na sve nacine pokusavao da se domogne te A licence, tako da nije smeo da ispusti nijednu titulu (Evroligu) od ovih 10 (a realno je bilo bar 2-3 bilo da ne osvoji). Uspeli su da uniste konkurenciju u Srbiji, a i sami sebe su time oslabili a i dalje nemaju A licencu. Eto im sad pa neka se bore sa Hrvatima i Slovencima (koji su u usponu) da uopste igraju Evroligu, kad nece sa HF i CZ. E samo zbog toga mi je drago, hteli su SVE pa i po cenu unistenja srpske kosarke, a sad mogu da ostanu bez icega!
PS. Da ne bude zabune navijao sam za Partizan u EL svake godine zakljucno sa F4 2010. Ali posle toga u domacem prvenstvu su mi se toliko smucili kad su ih sudije gurale da osvoje titulu, iako su bili najjaci igracki ali u ociglednom velikom padu forme i motivacije posle F4 EL.
(Erol, 25. maj 2012 12:55)"
Odlican komentar bravo, ne bih nista dodao sve stoji sto ste rekli !
U jakim ligama i zdravim odnosima kao sto je NBA nije se desilo da neka ekipa veze vise od 3 uzastopne titule, a ne 10 kao sto je u Srbiji primer.
Jedan Cikago sa Majklom Dzordanom nije uspevao da osvoji vise od 3 u nizu !

Peca

pre 11 godina

Kakav besmislen naslov?Ne gubi Srbija mesto u Euroligi,Partizan će obzirom na talente koje je okupio,bar još 5 god biti medju prve tri ekipe u Jadranskoj ligi! Gube Čović i bulumenta,jer u tom okruženju neće moći da manipuliše,onako kako je planirao u našoj ligi! Ako se ovo usvoji Pešić će otići.Živi bili pa videli.

Milanche

pre 11 godina

Ponovio sam 1254 puta moj komentar, a i opet cu. Na 45:38, pred kraj prvog poluvremena nas veliki mag kosarke Mr Roster izvodi Nikolu Pekovica iz igre zato sto se boji da ce da napravi trecu licnu. Efes pravi seriju i preokrece rezultat(u 3/4 Pekovic pravi dve licne za dva min).... Izgubismo utakmicu, izgubismo A licencu, izgubismo Top 16... A vi sad lupajte minuse koliko vam volja.

Mali i siromasni nemaju tu sta da traze, osim da izvoze sirovine.

pre 11 godina

Bas dobra ideja. Bice ludilo u jadranskoj ligi. Ko hoce u Evropu neka podigne budzet. Kapitalizam je takav.

tomke

pre 11 godina

IZLAZITE IZ TE JADRANSKE LIGE NEUNISTAVAJTE VISE KOSARKU BREEE..BOJIM SE DA JE MOZDA I KASNO DA POCNEMO DA IGRAMO SAMO DOMACE PRVENSTVO..!!!

Marko Nis

pre 11 godina

Pa to nije dobro za srpske klubove generalno.
A sto se tice Partizana njega ne muce takve brige jer ce kao po navici biti prvi i igrati Euroligu jer tu mu je mesto!!!!!

Gogi

pre 11 godina

Kako su svi ovde naivni! Sta je za spanskim klubovima?!?!? Oni su imali cak 4tima u prosloj sezoni:unicaja, barca, real, bilbao!! Grcka 2 tima, russia 2 , turska2 ,italji 2,itd!! A od kuda je predsednik evrolige??? Dije sledeci final 4????ko u evropi moze spaniju da skine sa 1 mesta??? Mislim da je to sada jasno

Jad i cemer

pre 11 godina

Sta se palite ljudi.ULEB je privatna liga Jordi Bartolomeu-a.Nema nikakve veze sa FIBA Europe..Oni mogu da odlucuju ko ce da igra i ko koliko love u kasicu moze da donese. Sada price da je Partizan bio protiv ABA lige su smesne.A ko vam kaze da bi prvak Lige Srbije igrao u ULEB ligi sampiona. Shvatite nije to FIBA. FIBA nema vise nadleznosti nad klubovima vec samo nad Reprezentacijama.Nasa liga po kvalitetu i igracima i lovi je medju poslednjima u Evropi . Jedan dva kluba i to je sve .

milso

pre 11 godina

Neko je ovde pitao zašto je, između ostalih, pukla Vojvodina kao košarkaški klub.
Evo ja ću reći: nema veze ni sa PArtizanom, ni sa Jadranskom ligom, ni sa "slabom" srpskom ligom. Vojvodini je sponzor bio NIS, i apsolutno svako rukovodstvo košarkaškog kluba je gledalo kako da sebi namakne što više para: novac se prao naveliko, dovodili su se očajni igrači, razni menadžeri (čuveni Žeka koji još operiše po NS) su pouzimali svoje delove, i naravno da se cela stvar urušila u samu sebe.

Tako da nemojte palamuditi o tamo nekom PArtizanu ili ovom ili onom, ti klubovi su propali samo zbog sebe i ni zbog koga drugog!

Pare cuda cine

pre 11 godina

Eto, da bi se u evroligu ubacio neki klub iz "velesile" Engleske, treba ceh da plati Srbija... Jel se bar zove Mancester, Celsi, Totenhem?

niki

pre 11 godina

Komentar na pisanje "Erola",decko,da bi pisao o tome ko je unistio Srpsku kosarku,tj.tacno nasu ligu,obrati se KK Buducnost koja je prva usla u ABA,pa za njima KK Crvena Zvezda,Fmp. Partizan je odavno govorio,cak jednu sezonu,namreno nije igrao ABA,da se ne bi unistila nasa liga,ali dzaba... Zato sledeci put kada nesto kometarises,informisi se molim te,jer nemas pojma!

sagledaj lepo stvari

pre 11 godina

A zasto su pukli FMP, Hemofarm, Zvezda, Vojvodina... a evo i RKG puca!??
Pa zato sto i pored veliki ulaganja svojevremeno, nisu imali isti tretman kao 'mocni' Partizan, da urade bilo sta u Srbiji! Eto zasto, a eto zasto su i trazili da se igra regionalna liga - nadajuci se da ce bar tamo imati isti status kod sudija i rukovodsva lige!
(@zzbz, 25. maj 2012 13:35)
Prvo pogledaj sta je napravio Partizan u evropi a sta ovi svi ostali nabrojani zajedno pa onda nesto komentarisi dal je problem u vama ili nama.

sramota

pre 11 godina

Ma da, kad vec hocete da ubacite i kurtu i murtu onda lepo prosirite evroligu na 32. ekipa pa da se kao u fudbalu igra ili 8 grupa po 4 ekipe ili 4 grupe po 8 ekipa. A ne da mesto Srbiji uzmu neki tamo Britanci koji ni ne znaju sta je kosarka i to sve samo zbog marketinga ili tamo neki Ukrajinci, Letonci, Estonci koji nisu konkurentni ni u Evro kupu. Sto ne ukinete mesto Francuzima ciji klubovi u top 16 nisu prosli 20 god. Bitno da zemlje kao sto su Belgija i Poljska, Britania ce imati mesto.

veliki cezar

pre 11 godina

ne vidim sta je tu problem. neka covic napravi dobat tim, neka partizan zadrzi okosnicu i nastavi sa kvalitetnim radom i eto nama dva kluba u EL. to je najjednostavniji odnosno najlaksi put.

Nemanja

pre 11 godina

@(@zzbz, 25. maj 2012 13:35)

A jel primecujes ti prijatelju da vama ni jedna liga ne valja? Redovno vas je partizan drao u domacoj ligi, medjutim to je bilo namesteno pa ste pobegli u ABA, tamo sudije ne navlace za partizan... Pa ste onda i tamo poceli da gubite sa po 30-40 razlike i opet ne valja sudjenje, opet partizan namesta... Gubili ste u eurokupu po 20-30 razlike u sred pionira od raznoraznih nemaca i holandjana, opet su vam sudije bile krive...

Za svaki poraz u svakom sportu u svakoj ligi, krive su vam iskljucivo sudije i partizan...

Odrao vas zagreb pre par meseci u rukometu, 40 razlike, vama krivi partizan i sudije...

@zzbz

pre 11 godina

A zasto su pukli FMP, Hemofarm, Zvezda, Vojvodina... a evo i RKG puca!??
Pa zato sto i pored veliki ulaganja svojevremeno, nisu imali isti tretman kao 'mocni' Partizan, da urade bilo sta u Srbiji! Eto zasto, a eto zasto su i trazili da se igra regionalna liga - nadajuci se da ce bar tamo imati isti status kod sudija i rukovodsva lige!

Erol

pre 11 godina

Partizan je na sve nacine pokusavao da se domogne te A licence, tako da nije smeo da ispusti nijednu titulu (Evroligu) od ovih 10 (a realno je bilo bar 2-3 bilo da ne osvoji). Uspeli su da uniste konkurenciju u Srbiji, a i sami sebe su time oslabili a i dalje nemaju A licencu. Eto im sad pa neka se bore sa Hrvatima i Slovencima (koji su u usponu) da uopste igraju Evroligu, kad nece sa HF i CZ. E samo zbog toga mi je drago, hteli su SVE pa i po cenu unistenja srpske kosarke, a sad mogu da ostanu bez icega!
PS. Da ne bude zabune navijao sam za Partizan u EL svake godine zakljucno sa F4 2010. Ali posle toga u domacem prvenstvu su mi se toliko smucili kad su ih sudije gurale da osvoje titulu, iako su bili najjaci igracki ali u ociglednom velikom padu forme i motivacije posle F4 EL.

максим

pre 11 godina

Колико ја знам, АБА и функционише овако јер има 3 мјеста, па се она подјеле на три земље које су имале мјесто у ЕЛ. Зато и Олимпија има пласман, иако је 6. Одузимање једног мјеста руши ту лигу. Ето шамара свима који су говорили како се ту нешто напредује. Губи се једно мјесто, а не зна се ко га губи, можда је то био циљ. Стога ће се АБА борити против овога.

Нико нема резултате, па се не зна ко је крив. Партиазн је сијао једно вријеме, али и то ће проћи. Нисмо члан Улеба па да напустимо лигу, позиција би нам била боља прије 5 година. што се тиче тржишта, не знам по чему је украјинско боље, сем што има више сиромашнијих становника, и можда неког олигарха који ће годину двије пумпати неки клуб.

Ок, ја сам убјеђивао људе како је ова СССР лига 3 пута боља од АБА, али су људи били уљуљкани хвалоспјевима новинара како је јадран одмах после шпаније. Ок, и тамо су пола клубова дивљачки са 10 амера, али су јачи. Али опет, Велика Британија, то је криза, не треба ни спомињати. Наш највећ проблем је што смо судбину везали са Словенцима и Хрватима, иначе би стајали много боље.

moratorij

pre 11 godina

Kakve smo mi velesile, eks ju klubovi su se samo vadili na partizan, cibona i olimpija su smesne u EL. I partizan je otanjio, nikakvi rezultati a dva najbolja igraca pozajmljeni. Slabiji smo od te VTB lige, ali ovo sa britancima je bespotrebno.

Sad ce se ici u te kvalifikacije, pa ako ne mozes da izbacis asvel, ukrajince, poljake, buducnost, nisi za EL. Hteli ste jadransku ligu, eto vam je. Sad se nikad nece raspasti. Mozda partizan bude isao dirktno, mozda u kvlalifikacije. Srbija moze funkcionisati samo kao Izrael, jedan mocan klub i mozda dva za uleb kup, i to je to. Ovako necemo imati ni to, partizan ce se lomatati u uleb kupu za koju godinu.

Bez A licence u EL nema sigurnosti, sponzori ne ulazu velike pare, ne smeju se dizati krediti. Na kraju, MORA se igrati u Areni, nekad pred 10, nekad pred 15 hiljada ljudi, ali to je to, kakav pionir i akusticnost.

I kakav bre fejzbuk, svi klinci klepaju onaj odvratni tenis

djole

pre 11 godina

od osnivanja jadranske lige pa do danas kojeg smo to reprezetativca izbacili koji je na nivou djordjovica,bodiroge,divca,gurovica,paspalja,danilovica? problem je sto igraci iz mladjih kategorija ne dobijaju sansu u aba ligi njihova mjesta zauzimaju stranci.Mi imamo talenata nije da nemamo tu su miljenovic musli,cvetkovic,ristic..ima ih puno da ne nabrajam ali oni ne uspjevaju da se probiju dok njihova mjesta zauzimaju simon,dzejms,skot,tomas..a ti stranci se dovode iskljucivo zbog aba lige.A ima jos jedna porazavajuca statistika a to je da gledalaca gotovo i da nema jer nemaju sta da vide.

Erolko

pre 11 godina

Ove licence su klasican monopol velikih klubova. Ne znam kome je vise zanimljiva ovakva Evroliga kada se sve svodi na tih 11 klubova sa 'A' licencom koji uvek igraju zavrsnice i 4-5 koji mogu da osvoje istu.

Dule 032

pre 11 godina

(Bivši košarkaš, 25. maj 2012 10:31)
Kako možeš takve stvari da napišeš? Čoveče,pročita li ti bar jedne novine u životu?
Jesi li čuo za osobu koja se zove Bora Stanković i njenu ulogu oko svega toga?Gde je ta fotelja u FIBA,zbog koje je Danilović odbio ULEB?
Objasni mi ,molim te ,kako se to Danilović lično obogatio od kako je predsednik KK Partizan.Gde su mu te pare?
I još nešto:NEMOGUĆE da si ti bivši košarkaš!Takav,bez obzira za koga je igrao i za koga navija,NE BI napisao ovo što si ti !

Cim Partizana nema u finalu Srbi ne zelimo sudjelovati..

pre 11 godina

Ulazak u euroligu uvjetovati ce se iskljucivo ucinkom tj. plasmanom u ABA ligi, tako da nacionalna prvenstva time gube apsolutno svaki znacaj. Prvi i drugi iz ABA lige ulazili bi direktno u euroligu, dok bi treci igrao kvalifikacije. Stoga se teoretski moze dogoditi da Srbija ima cak 3 predstavnika u euroligi a moze se dogoditi da nema niti jednog. Euroligi nisu zanimljivi siromasni klubovi sa ovih prostora, otvaraju mjesta bogatim klubovima iz Rusije, stoga Hrvatska, Srbija i Slovenije gube privilegiju direktnog plasmana i boriti ce se realno za 2 mjesta u euroligi dok je tesko ocekivati da ce neki klub sa ovih prostora proci kvalifikacije iste. Stoga treba ukinuti ABA ligu, ali ne na zahtjev Srba koji su u biti jedini iz nje profitirali..

bojanc

pre 11 godina

cak i da je sve ovo iole tacno, tesko je ostvarljivo... a i ako se ostvari-zaista ne vidim da ce se desiti da makar jedna od srpskih ekipa ne bude u vrhu te proklete i vestacke lige...

roman

pre 11 godina

Evropa nam uzima i srce i dusu,a ne jednu obicnu Evroligu.Citam gluposti o turizmu i medijima, pa koji to navijaci idu na gostovanja u Evroligi.

Zeca

pre 11 godina

Ovo samo dokazuje da je evroliga alava na pare cak vise od uefe, oni bar daju neke sanse slabim ekipama ovi nikako, ko ima pare on igra.Sta mislite dali je partizan zasluzio A licencu naravno da jeste.Pogledajuci ekipe koje imaju A licencu.Prokom, Brose baskets ekipe koje nikad nisu igrali top16 imaju licencu Partizan nema, Olimpija i Cibona su godinama imali licencu i ako oni skoro nikad nisu uspeli da se plasiraju top 16, naravno sad su ih sutnuli kad su gotovo pred stecajem, i sad cu da daju Englezima prestavnika oni ljudi skoro neznaju sta je kosarka.

Jos jedan bivsi kosarkas

pre 11 godina

a dobrim delom je Danilović kriv koji se krije iza Partizana misleći da smo svi mi toliko ograničeni da ne vidimo kako gradi svoje lično carstvo i zadovoljava samo svoje interese!!! Užas!!!
(Bivši košarkaš, 25. maj 2012 10:31)

Jedan "Aplauz" za Crvenu Zvezdu koja je uvukla srpske timove u ABA ligu, ucenila Partizan da ne sme da igra srpsku ligu a sve zarad svojih uskih interesa.

A dobrim delom je Covic kriv koji se krije iza Zvezde misleći da smo svi mi toliko ograničeni da ne vidimo kako gradi svoje lično carstvo i zadovoljava samo svoje interese!!! Užas!!!

DjoleR

pre 11 godina

Очигледно се иде на стварање неке врсте европске НБА. Играће ко има пара, репрезентације ће постати као и клубови - пуне натурализованих играча. За Енглезе ће играти 12 Американаца, за Шпанце играчи из бивших ЈУ република итд.

my way

pre 11 godina

Jadranska liga, NLB, ABA, ili kako se vec zove je najveca greska u istoriji srpske kosarke! U nasem nekada nacionalnom sportu br.1 prica svedena na par klubova. Hteli smo neki nazovi kvalitet, koji smo u situaciji kad su nasi klubovi bili za klasu iznad ostalih samo mi videli na racun kvantiteta koji smo imali, videli smo u njoj neku samo neizlecivim jugonostalgicarima atraktivnost i komercijalnost koja ce privuci sponzore i novac, a sta smo dobili? Pa pogledajte gde smo bili u mnogo gore vreme pre 2001, a gde smo sad, pa procenite. Baza igraca nam je desetkovana, klubovi prosjaci, fuzije, o ostalima sirom Srbije koji ne igraju tu ligu da ne govorim. A ovaj naslov stvarno ne razumem. Ne ostaje Srbija bez Evrolige (one je bez nje vec ostala), vec ta ABA bez 1 predstavnika koji ce mozda sledece godine biti srpski, a mozda i ne, zavisi od rezultata sledece sezone. Licno voleo bih da ovo bude uvod u ukidanje te besmislene lige koja nije donela nista od onoga sto je trebala, a uzela je sve.

mali radojica

pre 11 godina

Predrag@ Prijatelju dragi kako istina ume da zaboli.Lepo si to objasnio ovim ovdasnjim pamrtnim poznavaocima svega i svacega. Dzabe nama i talenti i bogata kosarkaska istorija, ko nema para nece ni da igra. Nije ovo nikakva ujudurma protiv Balkanskih kosarkaskih velesila, ovo je samo nazalost preslikana danasnjica. Imas pare sva su ti vrata otvorena, nemas pare, nalevo krug i kuci.

PARTIZAN u INATA svima!!!!

pre 11 godina

Stici ce Covic i ekipa gde god treba, kopace, trazice i sankcije samo da Partizan vise ne igra Evro ligu ...
Sramota lobirali ste da Partizan ne dobije A licencu , e sta vam je sad ciniti, kada se jedva kvalifikujete u ABA ligu sta ocekujete...

U ABA ligi se borite za opstanak partizan je prvak pet godina za redom a finale igra od kada je usao u ligu , tako da za Partizan i ova uredba ne znaci nista strasno , a COKI malo da se zapita ne samo on vec i drzava koji nam to klub u zadnjih 20 godina donosi konstantno dobre ili ti izvarendne rezultate iz Evrope!!!

I samo jos jedno KOME BRE VISE SMETA PARTIZAN U OVOJ ZEMLJI...
kakava zemlja takav i propali drzavni projekat-CZBGFMPDIVA SLEDECA SEZONA!!!!!

matejalexa

pre 11 godina

Eto sta uradise tzv srpski klubovi koji su posto poto hteli da igraju ovu ligu(zvezda,fmp,Hemofarm).I na silu naterali Partizan da igra u njoj

Hajduk Stanko

pre 11 godina

Umalo da se slogiram.Dajte vise prestanite sa bombasticnim naslovima.Ako Partizan nemoze da bude u prva tri kluba u ovoj ABA ligi onda sta ima da trazi u Euroligi,realno.Konacno ce i ABA liga dobiti na znacaju morace i hrvati i slovenci da zapnu da bi se plasirali a ne kao do sada budu sesti sedmi na tabeli ABA lige i igraju Euroligu.

Nemanja

pre 11 godina

Za sve je "kriv" Đoković... Kada sam ja bio klinac, non-stop smo visili na basketu, imali smo koš ispred zgrade, bila nam je dovoljna jedna lopta... za fudbal takođe... Danas deca da bi se igrala, prvo moraju da opelješe svoje roditelje, jer svako treba da ima najbolji reket, original loptice, znojnice, torbu za rekete, da zakupljuju termin na teniskim terenima, što izađe više od 100 evra po glavi roditelja... Ko je bre nama davao tolike pare, za obično igranje ispred zgrade? Novaku svaka čast, ali zbog njega se promenila psihologija omladine...

Rade Milosavljevic

pre 11 godina

To mozda neko zeli u Srbiji, ali se pita i Partizan. Takva opcija je moguca kada bi crno-beli u vise sezona pokazali lose rezultate... Ako su neki minirali Partizan proteklih godina za A licencu sada pustaju buvu po sistemu "sto je babi milo..." Za sada crno-beli drze sve konce u svojim rukama. A sto nemamo i drugu ekipu u najacem takmicenju neka se zapitaju oni koji umesto da igraju smisljaju smicalice...

Bivši košarkaš

pre 11 godina

Jedan "aplauz" za Danilovića koji je svojom sebičnošću doveo Srbiju u ovakvu poziciju! Zbog njegove fotelje u FIBA glatko smo odbili ULEB i priklonili se FIBA u trenucima kada je bilo jasno da će ista izgubiti primat u klupskoj košarci. Rezultat toga je Jadranska liga! Najviše mi je žao Partizana koji je i tada izigran i iskorišćen od strane svog čelnika. Na kraju kako naša liga nije članica ULEB, niti je postojao više interes ULEB-a da joj se pridruži morali smo da zaigramo u Jadranskoj ligi.
Kako nismo bili od početka tu, čak ni Crvena Zvezda, bilo je jasno da nećemo moći voditi glavnu reč. Rezultat toga vidimo danas, vučeni su samo loši potezi u našoj košarci u poslednjih 10ak godina, a dobrim delom je Danilović kriv koji se krije iza Partizana misleći da smo svi mi toliko ograničeni da ne vidimo kako gradi svoje lično carstvo i zadovoljava samo svoje interese!!! Užas!!!

mita

pre 11 godina

partizan jedini daje nesto posebno evroligi,ne uklapamo se u semu bogatih,mrtvih klubova gde se sve vrti oko para,igramo srcem,nismo placenicka ekipa,navijace i ne spominjati.. a i zasto jednostavno ne povecaju EL za jos 8 klubova pa da bude 4 grupe po 8 ekipa..

Camaron

pre 11 godina

ma treba da nas brine sto kosarka drasticno gubi popularnost kao i ostali sportovi,deca su nam na netu i po kockarnicama.dosta smo opali u kosarci a u pravcu smo da budemo kao u fudbalu prosecni,cast naravno nekim izuzecima kojih ce uvek biti,ali nedovoljno da imas jak tim sa 3-4 odlicna igraca,10 prosecnih,5 naguranih od menadzera,3 od bogatog tate,2 promasena talenta...

milan-br.1

pre 11 godina

koliko para - toliko muzike... a srpska kosarka sve je vise amaterska, ne racunajuci 8 koji igraju Superligu, klubovi egzistiraju od 15. septembra do 1. marta, dakle, ni punih 6 meseci

Realno

pre 11 godina

Do pre pet godina kosevi po celoj Srbiji bili su prepuni dece i momaka, tj potencijalnih novih nada. Toga vise nema, sada je sve prazno. Ubi nas FB, Google, brzi zivot.... Nema vise nekih novih Velickovica, Tepica, Tripkovica, Vujanica, Veselih, Bjelica itd.... Tek ce da nam bude zao!

Sretan ti rođendan druže TITO

pre 11 godina

Toliko o tome da je ABA liga druga u Evropi.Ispred nas su Španci, VTB, prva ruska, Grčka, Turska, pa usudim se reći i Italijanska.E kad se setim kaka je to liga bila prije 20 i više:Jugoplastika, Cibona, Partizan, Bosna ubedjivo najači!A za sve je kriv onaj prokleti rat i nacionalisti uništili nam ekonomiju i nažalost više nema povratka.Ajde nemamo ligu ali nemamo više ni mladih talenata.Jednostavno ne mogu da se pomirim sa činjenicom da su danas Turci i Grci superiorniji od nas u basketu, pa oni nisu znali ni da drže loptu pravilno u rukama a kamoli išta drugo.

Ispravna odluka

pre 11 godina

Pre dve godine je Jordi Bartolomeu izjavio da ULEB intetesuje trziste Poljske od 50 miliona stanovnika, Rusija i Ukrajina. Takodje Beograd nema dvoranu od 10 hiljada mesta.Ima Arenu ali nemoze Arena da se stavi na uslugu kosarkasima jer ne bi prezivela ni dva meseca.Drugo Srbija nema Canal+ koji medijski pokriva takmicenje. Marketing od Evro lige u Srbiji ne donosi nista ULEBU. Na kraju od ucesca Partizana u Evro ligi Beograd i Srbija nemaju nista od turizma. Gostujuce ekipe nije pratilo ni 3 navijaca.A da ne govorimo o kvalitetu nase kosarke ucescem u ABA ligi.Vise nemamo ni jednog jedinog perspektivnog igraca za Evropu ili NBA. Toje dokaz ucesce omladinaca KK Crvena Zvezda koji su medju najjacim omladinskim selekcijama u Srbijina Final fouru u Istanbulu. Litvanski tim u polufinalu tukao Zvezdu sa 40razlike

nele

pre 11 godina

Ocekivano. Poslednjih godina jedino Partizan ima rezultate u Euroligi, Cibona ( Zagreb ) i Olimpija ( Krka ) su bili losi, ABA i ne zasluzuje vise od 2 mesta. Klubovi iz VTB su sada jaci.

fasfas

pre 11 godina

Do pre pet godina kosevi po celoj Srbiji bili su prepuni dece i momaka, tj potencijalnih novih nada. Toga vise nema, sada je sve prazno. Ubi nas FB, Google, brzi zivot.... Nema vise nekih novih Velickovica, Tepica, Tripkovica, Vujanica, Veselih, Bjelica itd.... Tek ce da nam bude zao!
(Realno, 25. maj 2012 10:01)

Druze ne mozes ti da ukines FB, Google i net generalno da bi imao vise talenta, isko kao sto ne mozes da ukines prasetinu da bi smanjio gojaznost. Tokom srednje i osnovne sklole samo jedan nastavnik-profesor fizickog vaspitanja je radio sa nama, ucio nas dvokorak, sut, prijem ,servis, dobili smo obrazovanje iz svih osnovnih sportova. Moj brat je 97 godiste i cesto bacamo u kos, mali ima fenomenalan sut, ali ga ja jos uvek ucim dvokoraku i rolingu jer on to ne zna niko ga nije ucio. Danas se cas fizickog sastoji iz davanju lopte deci pa oni nek sa njom rade sta hoce

KODAR78

pre 11 godina

Te price i igre oko EL su stvarno vise dosadile.Da se razjasni to je privatno preduzece koje je potisnulo FIBU iz organizacije utakmica za klubsko prvenstvo Evrope i kod njih ne postoje sportski nego samo finansijski interesi,tako da ce vremenom igrati samo oni klubovi iz zemalja koji njima odgovaraju a za ostale ce biti sve teze da se plasiraju u to takmicenje.Za takvu situaciju smo i sami krivi zbog degradiranja domaceg takmicenja i evidetnog pada kvalitete klubova.Protiv ovoga je jedini vid borbe samo kvalitetniji rad u sto vecem broju kosarkaskih klubova.

NekoIzMase

pre 11 godina

Zar nije nama Čović objašnjavao posle sastanka sa Bartomeuom, da nacionalne lige zadržavaju mogućnost davanja predstavnika u EL, i da se to ne prenosi na ABA ligu ???

zzbz

pre 11 godina

Neka sada ko-osnivaci iz Srbije kazu da je KK Partizan grobar srpske kosarke.

Prvo je pukli KKCZ
puko je Hemofarm
fuzijom je puko i FMP
pukla je Vojvodina

KK Partizan se drzi , a Radnicki napreduje

digger

pre 11 godina

da se ubaci jedan klub iz v.britanije...hahahahaha,pa oni bre ne znaju sta je to obruc...para vrti gde burgija nece.Mozda bi evro ligi trebao da se prikljuci neki klub iz finske,svajcarske,ili recimo danske:)znaci neverovatno.NUSKNVP

Predrag

pre 11 godina

Pa mozemo mi da njacemo do sutra, ali ovaj Evroligin potez ima smisla. Njima je daleko bitnije trziste poput Rusije, Poljske i ostalih mnogoljudnih zemalja, nego srpsko sa nesto vise od sedam miliona stanovnika. Druga stvar, u toj VTB ligi zaista ima klubova sa daleko vecim budzetom od Partizana, koji su spremni da igracima daju vece plate, obezbede bolje uslove, doprinesu kvalitetu Evrolige i priblize je NBA ligi. Licno mislim da je krajnji cilj Evrolige upravo da napravi evropsku kopiju NBA, gde ce se takmiciti najbogatiji klubovi i to ce biti najgledanija kosarka van americkog kontinenta. Za sve to treba puno para, a tih para nema ni Partizan, ni ostali klubovi sa ovih prostora.
Da li je to posteno? MIslim da nije, ali takav je zivot. Para vrti gde burgija nece! Pogledajte kako su Turci doslovno kupili tri mesta u Evroligi ove sezone tako sto je generalni sponzor Evrolige bio Turkish Airlines, cak je i Final four igran u Istanbulu. A sta su napravili njihovi klubovi? Jedno veliko nista!

Realno

pre 11 godina

Do pre pet godina kosevi po celoj Srbiji bili su prepuni dece i momaka, tj potencijalnih novih nada. Toga vise nema, sada je sve prazno. Ubi nas FB, Google, brzi zivot.... Nema vise nekih novih Velickovica, Tepica, Tripkovica, Vujanica, Veselih, Bjelica itd.... Tek ce da nam bude zao!

Predrag

pre 11 godina

Pa mozemo mi da njacemo do sutra, ali ovaj Evroligin potez ima smisla. Njima je daleko bitnije trziste poput Rusije, Poljske i ostalih mnogoljudnih zemalja, nego srpsko sa nesto vise od sedam miliona stanovnika. Druga stvar, u toj VTB ligi zaista ima klubova sa daleko vecim budzetom od Partizana, koji su spremni da igracima daju vece plate, obezbede bolje uslove, doprinesu kvalitetu Evrolige i priblize je NBA ligi. Licno mislim da je krajnji cilj Evrolige upravo da napravi evropsku kopiju NBA, gde ce se takmiciti najbogatiji klubovi i to ce biti najgledanija kosarka van americkog kontinenta. Za sve to treba puno para, a tih para nema ni Partizan, ni ostali klubovi sa ovih prostora.
Da li je to posteno? MIslim da nije, ali takav je zivot. Para vrti gde burgija nece! Pogledajte kako su Turci doslovno kupili tri mesta u Evroligi ove sezone tako sto je generalni sponzor Evrolige bio Turkish Airlines, cak je i Final four igran u Istanbulu. A sta su napravili njihovi klubovi? Jedno veliko nista!

zzbz

pre 11 godina

Neka sada ko-osnivaci iz Srbije kazu da je KK Partizan grobar srpske kosarke.

Prvo je pukli KKCZ
puko je Hemofarm
fuzijom je puko i FMP
pukla je Vojvodina

KK Partizan se drzi , a Radnicki napreduje

Sretan ti rođendan druže TITO

pre 11 godina

Toliko o tome da je ABA liga druga u Evropi.Ispred nas su Španci, VTB, prva ruska, Grčka, Turska, pa usudim se reći i Italijanska.E kad se setim kaka je to liga bila prije 20 i više:Jugoplastika, Cibona, Partizan, Bosna ubedjivo najači!A za sve je kriv onaj prokleti rat i nacionalisti uništili nam ekonomiju i nažalost više nema povratka.Ajde nemamo ligu ali nemamo više ni mladih talenata.Jednostavno ne mogu da se pomirim sa činjenicom da su danas Turci i Grci superiorniji od nas u basketu, pa oni nisu znali ni da drže loptu pravilno u rukama a kamoli išta drugo.

digger

pre 11 godina

da se ubaci jedan klub iz v.britanije...hahahahaha,pa oni bre ne znaju sta je to obruc...para vrti gde burgija nece.Mozda bi evro ligi trebao da se prikljuci neki klub iz finske,svajcarske,ili recimo danske:)znaci neverovatno.NUSKNVP

Jos jedan bivsi kosarkas

pre 11 godina

a dobrim delom je Danilović kriv koji se krije iza Partizana misleći da smo svi mi toliko ograničeni da ne vidimo kako gradi svoje lično carstvo i zadovoljava samo svoje interese!!! Užas!!!
(Bivši košarkaš, 25. maj 2012 10:31)

Jedan "Aplauz" za Crvenu Zvezdu koja je uvukla srpske timove u ABA ligu, ucenila Partizan da ne sme da igra srpsku ligu a sve zarad svojih uskih interesa.

A dobrim delom je Covic kriv koji se krije iza Zvezde misleći da smo svi mi toliko ograničeni da ne vidimo kako gradi svoje lično carstvo i zadovoljava samo svoje interese!!! Užas!!!

milan-br.1

pre 11 godina

koliko para - toliko muzike... a srpska kosarka sve je vise amaterska, ne racunajuci 8 koji igraju Superligu, klubovi egzistiraju od 15. septembra do 1. marta, dakle, ni punih 6 meseci

fasfas

pre 11 godina

Do pre pet godina kosevi po celoj Srbiji bili su prepuni dece i momaka, tj potencijalnih novih nada. Toga vise nema, sada je sve prazno. Ubi nas FB, Google, brzi zivot.... Nema vise nekih novih Velickovica, Tepica, Tripkovica, Vujanica, Veselih, Bjelica itd.... Tek ce da nam bude zao!
(Realno, 25. maj 2012 10:01)

Druze ne mozes ti da ukines FB, Google i net generalno da bi imao vise talenta, isko kao sto ne mozes da ukines prasetinu da bi smanjio gojaznost. Tokom srednje i osnovne sklole samo jedan nastavnik-profesor fizickog vaspitanja je radio sa nama, ucio nas dvokorak, sut, prijem ,servis, dobili smo obrazovanje iz svih osnovnih sportova. Moj brat je 97 godiste i cesto bacamo u kos, mali ima fenomenalan sut, ali ga ja jos uvek ucim dvokoraku i rolingu jer on to ne zna niko ga nije ucio. Danas se cas fizickog sastoji iz davanju lopte deci pa oni nek sa njom rade sta hoce

PARTIZAN u INATA svima!!!!

pre 11 godina

Stici ce Covic i ekipa gde god treba, kopace, trazice i sankcije samo da Partizan vise ne igra Evro ligu ...
Sramota lobirali ste da Partizan ne dobije A licencu , e sta vam je sad ciniti, kada se jedva kvalifikujete u ABA ligu sta ocekujete...

U ABA ligi se borite za opstanak partizan je prvak pet godina za redom a finale igra od kada je usao u ligu , tako da za Partizan i ova uredba ne znaci nista strasno , a COKI malo da se zapita ne samo on vec i drzava koji nam to klub u zadnjih 20 godina donosi konstantno dobre ili ti izvarendne rezultate iz Evrope!!!

I samo jos jedno KOME BRE VISE SMETA PARTIZAN U OVOJ ZEMLJI...
kakava zemlja takav i propali drzavni projekat-CZBGFMPDIVA SLEDECA SEZONA!!!!!

roman

pre 11 godina

Evropa nam uzima i srce i dusu,a ne jednu obicnu Evroligu.Citam gluposti o turizmu i medijima, pa koji to navijaci idu na gostovanja u Evroligi.

Nemanja

pre 11 godina

@(@zzbz, 25. maj 2012 13:35)

A jel primecujes ti prijatelju da vama ni jedna liga ne valja? Redovno vas je partizan drao u domacoj ligi, medjutim to je bilo namesteno pa ste pobegli u ABA, tamo sudije ne navlace za partizan... Pa ste onda i tamo poceli da gubite sa po 30-40 razlike i opet ne valja sudjenje, opet partizan namesta... Gubili ste u eurokupu po 20-30 razlike u sred pionira od raznoraznih nemaca i holandjana, opet su vam sudije bile krive...

Za svaki poraz u svakom sportu u svakoj ligi, krive su vam iskljucivo sudije i partizan...

Odrao vas zagreb pre par meseci u rukometu, 40 razlike, vama krivi partizan i sudije...

mita

pre 11 godina

partizan jedini daje nesto posebno evroligi,ne uklapamo se u semu bogatih,mrtvih klubova gde se sve vrti oko para,igramo srcem,nismo placenicka ekipa,navijace i ne spominjati.. a i zasto jednostavno ne povecaju EL za jos 8 klubova pa da bude 4 grupe po 8 ekipa..

Dule 032

pre 11 godina

(Bivši košarkaš, 25. maj 2012 10:31)
Kako možeš takve stvari da napišeš? Čoveče,pročita li ti bar jedne novine u životu?
Jesi li čuo za osobu koja se zove Bora Stanković i njenu ulogu oko svega toga?Gde je ta fotelja u FIBA,zbog koje je Danilović odbio ULEB?
Objasni mi ,molim te ,kako se to Danilović lično obogatio od kako je predsednik KK Partizan.Gde su mu te pare?
I još nešto:NEMOGUĆE da si ti bivši košarkaš!Takav,bez obzira za koga je igrao i za koga navija,NE BI napisao ovo što si ti !

sagledaj lepo stvari

pre 11 godina

A zasto su pukli FMP, Hemofarm, Zvezda, Vojvodina... a evo i RKG puca!??
Pa zato sto i pored veliki ulaganja svojevremeno, nisu imali isti tretman kao 'mocni' Partizan, da urade bilo sta u Srbiji! Eto zasto, a eto zasto su i trazili da se igra regionalna liga - nadajuci se da ce bar tamo imati isti status kod sudija i rukovodsva lige!
(@zzbz, 25. maj 2012 13:35)
Prvo pogledaj sta je napravio Partizan u evropi a sta ovi svi ostali nabrojani zajedno pa onda nesto komentarisi dal je problem u vama ili nama.

Zeca

pre 11 godina

Ovo samo dokazuje da je evroliga alava na pare cak vise od uefe, oni bar daju neke sanse slabim ekipama ovi nikako, ko ima pare on igra.Sta mislite dali je partizan zasluzio A licencu naravno da jeste.Pogledajuci ekipe koje imaju A licencu.Prokom, Brose baskets ekipe koje nikad nisu igrali top16 imaju licencu Partizan nema, Olimpija i Cibona su godinama imali licencu i ako oni skoro nikad nisu uspeli da se plasiraju top 16, naravno sad su ih sutnuli kad su gotovo pred stecajem, i sad cu da daju Englezima prestavnika oni ljudi skoro neznaju sta je kosarka.

NekoIzMase

pre 11 godina

Zar nije nama Čović objašnjavao posle sastanka sa Bartomeuom, da nacionalne lige zadržavaju mogućnost davanja predstavnika u EL, i da se to ne prenosi na ABA ligu ???

Rade Milosavljevic

pre 11 godina

To mozda neko zeli u Srbiji, ali se pita i Partizan. Takva opcija je moguca kada bi crno-beli u vise sezona pokazali lose rezultate... Ako su neki minirali Partizan proteklih godina za A licencu sada pustaju buvu po sistemu "sto je babi milo..." Za sada crno-beli drze sve konce u svojim rukama. A sto nemamo i drugu ekipu u najacem takmicenju neka se zapitaju oni koji umesto da igraju smisljaju smicalice...

Erolko

pre 11 godina

Ove licence su klasican monopol velikih klubova. Ne znam kome je vise zanimljiva ovakva Evroliga kada se sve svodi na tih 11 klubova sa 'A' licencom koji uvek igraju zavrsnice i 4-5 koji mogu da osvoje istu.

niki

pre 11 godina

Komentar na pisanje "Erola",decko,da bi pisao o tome ko je unistio Srpsku kosarku,tj.tacno nasu ligu,obrati se KK Buducnost koja je prva usla u ABA,pa za njima KK Crvena Zvezda,Fmp. Partizan je odavno govorio,cak jednu sezonu,namreno nije igrao ABA,da se ne bi unistila nasa liga,ali dzaba... Zato sledeci put kada nesto kometarises,informisi se molim te,jer nemas pojma!

DjoleR

pre 11 godina

Очигледно се иде на стварање неке врсте европске НБА. Играће ко има пара, репрезентације ће постати као и клубови - пуне натурализованих играча. За Енглезе ће играти 12 Американаца, за Шпанце играчи из бивших ЈУ република итд.

Ispravna odluka

pre 11 godina

Pre dve godine je Jordi Bartolomeu izjavio da ULEB intetesuje trziste Poljske od 50 miliona stanovnika, Rusija i Ukrajina. Takodje Beograd nema dvoranu od 10 hiljada mesta.Ima Arenu ali nemoze Arena da se stavi na uslugu kosarkasima jer ne bi prezivela ni dva meseca.Drugo Srbija nema Canal+ koji medijski pokriva takmicenje. Marketing od Evro lige u Srbiji ne donosi nista ULEBU. Na kraju od ucesca Partizana u Evro ligi Beograd i Srbija nemaju nista od turizma. Gostujuce ekipe nije pratilo ni 3 navijaca.A da ne govorimo o kvalitetu nase kosarke ucescem u ABA ligi.Vise nemamo ni jednog jedinog perspektivnog igraca za Evropu ili NBA. Toje dokaz ucesce omladinaca KK Crvena Zvezda koji su medju najjacim omladinskim selekcijama u Srbijina Final fouru u Istanbulu. Litvanski tim u polufinalu tukao Zvezdu sa 40razlike

KODAR78

pre 11 godina

Te price i igre oko EL su stvarno vise dosadile.Da se razjasni to je privatno preduzece koje je potisnulo FIBU iz organizacije utakmica za klubsko prvenstvo Evrope i kod njih ne postoje sportski nego samo finansijski interesi,tako da ce vremenom igrati samo oni klubovi iz zemalja koji njima odgovaraju a za ostale ce biti sve teze da se plasiraju u to takmicenje.Za takvu situaciju smo i sami krivi zbog degradiranja domaceg takmicenja i evidetnog pada kvalitete klubova.Protiv ovoga je jedini vid borbe samo kvalitetniji rad u sto vecem broju kosarkaskih klubova.

Camaron

pre 11 godina

ma treba da nas brine sto kosarka drasticno gubi popularnost kao i ostali sportovi,deca su nam na netu i po kockarnicama.dosta smo opali u kosarci a u pravcu smo da budemo kao u fudbalu prosecni,cast naravno nekim izuzecima kojih ce uvek biti,ali nedovoljno da imas jak tim sa 3-4 odlicna igraca,10 prosecnih,5 naguranih od menadzera,3 od bogatog tate,2 promasena talenta...

mali radojica

pre 11 godina

Predrag@ Prijatelju dragi kako istina ume da zaboli.Lepo si to objasnio ovim ovdasnjim pamrtnim poznavaocima svega i svacega. Dzabe nama i talenti i bogata kosarkaska istorija, ko nema para nece ni da igra. Nije ovo nikakva ujudurma protiv Balkanskih kosarkaskih velesila, ovo je samo nazalost preslikana danasnjica. Imas pare sva su ti vrata otvorena, nemas pare, nalevo krug i kuci.

sramota

pre 11 godina

Ma da, kad vec hocete da ubacite i kurtu i murtu onda lepo prosirite evroligu na 32. ekipa pa da se kao u fudbalu igra ili 8 grupa po 4 ekipe ili 4 grupe po 8 ekipa. A ne da mesto Srbiji uzmu neki tamo Britanci koji ni ne znaju sta je kosarka i to sve samo zbog marketinga ili tamo neki Ukrajinci, Letonci, Estonci koji nisu konkurentni ni u Evro kupu. Sto ne ukinete mesto Francuzima ciji klubovi u top 16 nisu prosli 20 god. Bitno da zemlje kao sto su Belgija i Poljska, Britania ce imati mesto.

Nemanja

pre 11 godina

Za sve je "kriv" Đoković... Kada sam ja bio klinac, non-stop smo visili na basketu, imali smo koš ispred zgrade, bila nam je dovoljna jedna lopta... za fudbal takođe... Danas deca da bi se igrala, prvo moraju da opelješe svoje roditelje, jer svako treba da ima najbolji reket, original loptice, znojnice, torbu za rekete, da zakupljuju termin na teniskim terenima, što izađe više od 100 evra po glavi roditelja... Ko je bre nama davao tolike pare, za obično igranje ispred zgrade? Novaku svaka čast, ali zbog njega se promenila psihologija omladine...

nele

pre 11 godina

Ocekivano. Poslednjih godina jedino Partizan ima rezultate u Euroligi, Cibona ( Zagreb ) i Olimpija ( Krka ) su bili losi, ABA i ne zasluzuje vise od 2 mesta. Klubovi iz VTB su sada jaci.

matejalexa

pre 11 godina

Eto sta uradise tzv srpski klubovi koji su posto poto hteli da igraju ovu ligu(zvezda,fmp,Hemofarm).I na silu naterali Partizan da igra u njoj

максим

pre 11 godina

Колико ја знам, АБА и функционише овако јер има 3 мјеста, па се она подјеле на три земље које су имале мјесто у ЕЛ. Зато и Олимпија има пласман, иако је 6. Одузимање једног мјеста руши ту лигу. Ето шамара свима који су говорили како се ту нешто напредује. Губи се једно мјесто, а не зна се ко га губи, можда је то био циљ. Стога ће се АБА борити против овога.

Нико нема резултате, па се не зна ко је крив. Партиазн је сијао једно вријеме, али и то ће проћи. Нисмо члан Улеба па да напустимо лигу, позиција би нам била боља прије 5 година. што се тиче тржишта, не знам по чему је украјинско боље, сем што има више сиромашнијих становника, и можда неког олигарха који ће годину двије пумпати неки клуб.

Ок, ја сам убјеђивао људе како је ова СССР лига 3 пута боља од АБА, али су људи били уљуљкани хвалоспјевима новинара како је јадран одмах после шпаније. Ок, и тамо су пола клубова дивљачки са 10 амера, али су јачи. Али опет, Велика Британија, то је криза, не треба ни спомињати. Наш највећ проблем је што смо судбину везали са Словенцима и Хрватима, иначе би стајали много боље.

milso

pre 11 godina

Neko je ovde pitao zašto je, između ostalih, pukla Vojvodina kao košarkaški klub.
Evo ja ću reći: nema veze ni sa PArtizanom, ni sa Jadranskom ligom, ni sa "slabom" srpskom ligom. Vojvodini je sponzor bio NIS, i apsolutno svako rukovodstvo košarkaškog kluba je gledalo kako da sebi namakne što više para: novac se prao naveliko, dovodili su se očajni igrači, razni menadžeri (čuveni Žeka koji još operiše po NS) su pouzimali svoje delove, i naravno da se cela stvar urušila u samu sebe.

Tako da nemojte palamuditi o tamo nekom PArtizanu ili ovom ili onom, ti klubovi su propali samo zbog sebe i ni zbog koga drugog!

moratorij

pre 11 godina

Kakve smo mi velesile, eks ju klubovi su se samo vadili na partizan, cibona i olimpija su smesne u EL. I partizan je otanjio, nikakvi rezultati a dva najbolja igraca pozajmljeni. Slabiji smo od te VTB lige, ali ovo sa britancima je bespotrebno.

Sad ce se ici u te kvalifikacije, pa ako ne mozes da izbacis asvel, ukrajince, poljake, buducnost, nisi za EL. Hteli ste jadransku ligu, eto vam je. Sad se nikad nece raspasti. Mozda partizan bude isao dirktno, mozda u kvlalifikacije. Srbija moze funkcionisati samo kao Izrael, jedan mocan klub i mozda dva za uleb kup, i to je to. Ovako necemo imati ni to, partizan ce se lomatati u uleb kupu za koju godinu.

Bez A licence u EL nema sigurnosti, sponzori ne ulazu velike pare, ne smeju se dizati krediti. Na kraju, MORA se igrati u Areni, nekad pred 10, nekad pred 15 hiljada ljudi, ali to je to, kakav pionir i akusticnost.

I kakav bre fejzbuk, svi klinci klepaju onaj odvratni tenis

Bivši košarkaš

pre 11 godina

Jedan "aplauz" za Danilovića koji je svojom sebičnošću doveo Srbiju u ovakvu poziciju! Zbog njegove fotelje u FIBA glatko smo odbili ULEB i priklonili se FIBA u trenucima kada je bilo jasno da će ista izgubiti primat u klupskoj košarci. Rezultat toga je Jadranska liga! Najviše mi je žao Partizana koji je i tada izigran i iskorišćen od strane svog čelnika. Na kraju kako naša liga nije članica ULEB, niti je postojao više interes ULEB-a da joj se pridruži morali smo da zaigramo u Jadranskoj ligi.
Kako nismo bili od početka tu, čak ni Crvena Zvezda, bilo je jasno da nećemo moći voditi glavnu reč. Rezultat toga vidimo danas, vučeni su samo loši potezi u našoj košarci u poslednjih 10ak godina, a dobrim delom je Danilović kriv koji se krije iza Partizana misleći da smo svi mi toliko ograničeni da ne vidimo kako gradi svoje lično carstvo i zadovoljava samo svoje interese!!! Užas!!!

bojanc

pre 11 godina

cak i da je sve ovo iole tacno, tesko je ostvarljivo... a i ako se ostvari-zaista ne vidim da ce se desiti da makar jedna od srpskih ekipa ne bude u vrhu te proklete i vestacke lige...

veliki cezar

pre 11 godina

ne vidim sta je tu problem. neka covic napravi dobat tim, neka partizan zadrzi okosnicu i nastavi sa kvalitetnim radom i eto nama dva kluba u EL. to je najjednostavniji odnosno najlaksi put.

Hajduk Stanko

pre 11 godina

Umalo da se slogiram.Dajte vise prestanite sa bombasticnim naslovima.Ako Partizan nemoze da bude u prva tri kluba u ovoj ABA ligi onda sta ima da trazi u Euroligi,realno.Konacno ce i ABA liga dobiti na znacaju morace i hrvati i slovenci da zapnu da bi se plasirali a ne kao do sada budu sesti sedmi na tabeli ABA lige i igraju Euroligu.

djole

pre 11 godina

od osnivanja jadranske lige pa do danas kojeg smo to reprezetativca izbacili koji je na nivou djordjovica,bodiroge,divca,gurovica,paspalja,danilovica? problem je sto igraci iz mladjih kategorija ne dobijaju sansu u aba ligi njihova mjesta zauzimaju stranci.Mi imamo talenata nije da nemamo tu su miljenovic musli,cvetkovic,ristic..ima ih puno da ne nabrajam ali oni ne uspjevaju da se probiju dok njihova mjesta zauzimaju simon,dzejms,skot,tomas..a ti stranci se dovode iskljucivo zbog aba lige.A ima jos jedna porazavajuca statistika a to je da gledalaca gotovo i da nema jer nemaju sta da vide.

my way

pre 11 godina

Jadranska liga, NLB, ABA, ili kako se vec zove je najveca greska u istoriji srpske kosarke! U nasem nekada nacionalnom sportu br.1 prica svedena na par klubova. Hteli smo neki nazovi kvalitet, koji smo u situaciji kad su nasi klubovi bili za klasu iznad ostalih samo mi videli na racun kvantiteta koji smo imali, videli smo u njoj neku samo neizlecivim jugonostalgicarima atraktivnost i komercijalnost koja ce privuci sponzore i novac, a sta smo dobili? Pa pogledajte gde smo bili u mnogo gore vreme pre 2001, a gde smo sad, pa procenite. Baza igraca nam je desetkovana, klubovi prosjaci, fuzije, o ostalima sirom Srbije koji ne igraju tu ligu da ne govorim. A ovaj naslov stvarno ne razumem. Ne ostaje Srbija bez Evrolige (one je bez nje vec ostala), vec ta ABA bez 1 predstavnika koji ce mozda sledece godine biti srpski, a mozda i ne, zavisi od rezultata sledece sezone. Licno voleo bih da ovo bude uvod u ukidanje te besmislene lige koja nije donela nista od onoga sto je trebala, a uzela je sve.

Marko Nis

pre 11 godina

Pa to nije dobro za srpske klubove generalno.
A sto se tice Partizana njega ne muce takve brige jer ce kao po navici biti prvi i igrati Euroligu jer tu mu je mesto!!!!!

Erol

pre 11 godina

Partizan je na sve nacine pokusavao da se domogne te A licence, tako da nije smeo da ispusti nijednu titulu (Evroligu) od ovih 10 (a realno je bilo bar 2-3 bilo da ne osvoji). Uspeli su da uniste konkurenciju u Srbiji, a i sami sebe su time oslabili a i dalje nemaju A licencu. Eto im sad pa neka se bore sa Hrvatima i Slovencima (koji su u usponu) da uopste igraju Evroligu, kad nece sa HF i CZ. E samo zbog toga mi je drago, hteli su SVE pa i po cenu unistenja srpske kosarke, a sad mogu da ostanu bez icega!
PS. Da ne bude zabune navijao sam za Partizan u EL svake godine zakljucno sa F4 2010. Ali posle toga u domacem prvenstvu su mi se toliko smucili kad su ih sudije gurale da osvoje titulu, iako su bili najjaci igracki ali u ociglednom velikom padu forme i motivacije posle F4 EL.

Pare cuda cine

pre 11 godina

Eto, da bi se u evroligu ubacio neki klub iz "velesile" Engleske, treba ceh da plati Srbija... Jel se bar zove Mancester, Celsi, Totenhem?

Jad i cemer

pre 11 godina

Sta se palite ljudi.ULEB je privatna liga Jordi Bartolomeu-a.Nema nikakve veze sa FIBA Europe..Oni mogu da odlucuju ko ce da igra i ko koliko love u kasicu moze da donese. Sada price da je Partizan bio protiv ABA lige su smesne.A ko vam kaze da bi prvak Lige Srbije igrao u ULEB ligi sampiona. Shvatite nije to FIBA. FIBA nema vise nadleznosti nad klubovima vec samo nad Reprezentacijama.Nasa liga po kvalitetu i igracima i lovi je medju poslednjima u Evropi . Jedan dva kluba i to je sve .

Gogi

pre 11 godina

Kako su svi ovde naivni! Sta je za spanskim klubovima?!?!? Oni su imali cak 4tima u prosloj sezoni:unicaja, barca, real, bilbao!! Grcka 2 tima, russia 2 , turska2 ,italji 2,itd!! A od kuda je predsednik evrolige??? Dije sledeci final 4????ko u evropi moze spaniju da skine sa 1 mesta??? Mislim da je to sada jasno

Cim Partizana nema u finalu Srbi ne zelimo sudjelovati..

pre 11 godina

Ulazak u euroligu uvjetovati ce se iskljucivo ucinkom tj. plasmanom u ABA ligi, tako da nacionalna prvenstva time gube apsolutno svaki znacaj. Prvi i drugi iz ABA lige ulazili bi direktno u euroligu, dok bi treci igrao kvalifikacije. Stoga se teoretski moze dogoditi da Srbija ima cak 3 predstavnika u euroligi a moze se dogoditi da nema niti jednog. Euroligi nisu zanimljivi siromasni klubovi sa ovih prostora, otvaraju mjesta bogatim klubovima iz Rusije, stoga Hrvatska, Srbija i Slovenije gube privilegiju direktnog plasmana i boriti ce se realno za 2 mjesta u euroligi dok je tesko ocekivati da ce neki klub sa ovih prostora proci kvalifikacije iste. Stoga treba ukinuti ABA ligu, ali ne na zahtjev Srba koji su u biti jedini iz nje profitirali..

tomke

pre 11 godina

IZLAZITE IZ TE JADRANSKE LIGE NEUNISTAVAJTE VISE KOSARKU BREEE..BOJIM SE DA JE MOZDA I KASNO DA POCNEMO DA IGRAMO SAMO DOMACE PRVENSTVO..!!!

Mali i siromasni nemaju tu sta da traze, osim da izvoze sirovine.

pre 11 godina

Bas dobra ideja. Bice ludilo u jadranskoj ligi. Ko hoce u Evropu neka podigne budzet. Kapitalizam je takav.

@zzbz

pre 11 godina

A zasto su pukli FMP, Hemofarm, Zvezda, Vojvodina... a evo i RKG puca!??
Pa zato sto i pored veliki ulaganja svojevremeno, nisu imali isti tretman kao 'mocni' Partizan, da urade bilo sta u Srbiji! Eto zasto, a eto zasto su i trazili da se igra regionalna liga - nadajuci se da ce bar tamo imati isti status kod sudija i rukovodsva lige!

Milanche

pre 11 godina

Ponovio sam 1254 puta moj komentar, a i opet cu. Na 45:38, pred kraj prvog poluvremena nas veliki mag kosarke Mr Roster izvodi Nikolu Pekovica iz igre zato sto se boji da ce da napravi trecu licnu. Efes pravi seriju i preokrece rezultat(u 3/4 Pekovic pravi dve licne za dva min).... Izgubismo utakmicu, izgubismo A licencu, izgubismo Top 16... A vi sad lupajte minuse koliko vam volja.

Peca

pre 11 godina

Kakav besmislen naslov?Ne gubi Srbija mesto u Euroligi,Partizan će obzirom na talente koje je okupio,bar još 5 god biti medju prve tri ekipe u Jadranskoj ligi! Gube Čović i bulumenta,jer u tom okruženju neće moći da manipuliše,onako kako je planirao u našoj ligi! Ako se ovo usvoji Pešić će otići.Živi bili pa videli.

Gledam u daljinu

pre 11 godina

@ "Partizan je na sve nacine pokusavao da se domogne te A licence, tako da nije smeo da ispusti nijednu titulu (Evroligu) od ovih 10 (a realno je bilo bar 2-3 bilo da ne osvoji). Uspeli su da uniste konkurenciju u Srbiji, a i sami sebe su time oslabili a i dalje nemaju A licencu. Eto im sad pa neka se bore sa Hrvatima i Slovencima (koji su u usponu) da uopste igraju Evroligu, kad nece sa HF i CZ. E samo zbog toga mi je drago, hteli su SVE pa i po cenu unistenja srpske kosarke, a sad mogu da ostanu bez icega!
PS. Da ne bude zabune navijao sam za Partizan u EL svake godine zakljucno sa F4 2010. Ali posle toga u domacem prvenstvu su mi se toliko smucili kad su ih sudije gurale da osvoje titulu, iako su bili najjaci igracki ali u ociglednom velikom padu forme i motivacije posle F4 EL.
(Erol, 25. maj 2012 12:55)"
Odlican komentar bravo, ne bih nista dodao sve stoji sto ste rekli !
U jakim ligama i zdravim odnosima kao sto je NBA nije se desilo da neka ekipa veze vise od 3 uzastopne titule, a ne 10 kao sto je u Srbiji primer.
Jedan Cikago sa Majklom Dzordanom nije uspevao da osvoji vise od 3 u nizu !

Bivši košarkaš

pre 11 godina

Jedan "aplauz" za Danilovića koji je svojom sebičnošću doveo Srbiju u ovakvu poziciju! Zbog njegove fotelje u FIBA glatko smo odbili ULEB i priklonili se FIBA u trenucima kada je bilo jasno da će ista izgubiti primat u klupskoj košarci. Rezultat toga je Jadranska liga! Najviše mi je žao Partizana koji je i tada izigran i iskorišćen od strane svog čelnika. Na kraju kako naša liga nije članica ULEB, niti je postojao više interes ULEB-a da joj se pridruži morali smo da zaigramo u Jadranskoj ligi.
Kako nismo bili od početka tu, čak ni Crvena Zvezda, bilo je jasno da nećemo moći voditi glavnu reč. Rezultat toga vidimo danas, vučeni su samo loši potezi u našoj košarci u poslednjih 10ak godina, a dobrim delom je Danilović kriv koji se krije iza Partizana misleći da smo svi mi toliko ograničeni da ne vidimo kako gradi svoje lično carstvo i zadovoljava samo svoje interese!!! Užas!!!

Erol

pre 11 godina

Partizan je na sve nacine pokusavao da se domogne te A licence, tako da nije smeo da ispusti nijednu titulu (Evroligu) od ovih 10 (a realno je bilo bar 2-3 bilo da ne osvoji). Uspeli su da uniste konkurenciju u Srbiji, a i sami sebe su time oslabili a i dalje nemaju A licencu. Eto im sad pa neka se bore sa Hrvatima i Slovencima (koji su u usponu) da uopste igraju Evroligu, kad nece sa HF i CZ. E samo zbog toga mi je drago, hteli su SVE pa i po cenu unistenja srpske kosarke, a sad mogu da ostanu bez icega!
PS. Da ne bude zabune navijao sam za Partizan u EL svake godine zakljucno sa F4 2010. Ali posle toga u domacem prvenstvu su mi se toliko smucili kad su ih sudije gurale da osvoje titulu, iako su bili najjaci igracki ali u ociglednom velikom padu forme i motivacije posle F4 EL.

zzbz

pre 11 godina

Neka sada ko-osnivaci iz Srbije kazu da je KK Partizan grobar srpske kosarke.

Prvo je pukli KKCZ
puko je Hemofarm
fuzijom je puko i FMP
pukla je Vojvodina

KK Partizan se drzi , a Radnicki napreduje

@zzbz

pre 11 godina

A zasto su pukli FMP, Hemofarm, Zvezda, Vojvodina... a evo i RKG puca!??
Pa zato sto i pored veliki ulaganja svojevremeno, nisu imali isti tretman kao 'mocni' Partizan, da urade bilo sta u Srbiji! Eto zasto, a eto zasto su i trazili da se igra regionalna liga - nadajuci se da ce bar tamo imati isti status kod sudija i rukovodsva lige!

Cim Partizana nema u finalu Srbi ne zelimo sudjelovati..

pre 11 godina

Ulazak u euroligu uvjetovati ce se iskljucivo ucinkom tj. plasmanom u ABA ligi, tako da nacionalna prvenstva time gube apsolutno svaki znacaj. Prvi i drugi iz ABA lige ulazili bi direktno u euroligu, dok bi treci igrao kvalifikacije. Stoga se teoretski moze dogoditi da Srbija ima cak 3 predstavnika u euroligi a moze se dogoditi da nema niti jednog. Euroligi nisu zanimljivi siromasni klubovi sa ovih prostora, otvaraju mjesta bogatim klubovima iz Rusije, stoga Hrvatska, Srbija i Slovenije gube privilegiju direktnog plasmana i boriti ce se realno za 2 mjesta u euroligi dok je tesko ocekivati da ce neki klub sa ovih prostora proci kvalifikacije iste. Stoga treba ukinuti ABA ligu, ali ne na zahtjev Srba koji su u biti jedini iz nje profitirali..

Sretan ti rođendan druže TITO

pre 11 godina

Toliko o tome da je ABA liga druga u Evropi.Ispred nas su Španci, VTB, prva ruska, Grčka, Turska, pa usudim se reći i Italijanska.E kad se setim kaka je to liga bila prije 20 i više:Jugoplastika, Cibona, Partizan, Bosna ubedjivo najači!A za sve je kriv onaj prokleti rat i nacionalisti uništili nam ekonomiju i nažalost više nema povratka.Ajde nemamo ligu ali nemamo više ni mladih talenata.Jednostavno ne mogu da se pomirim sa činjenicom da su danas Turci i Grci superiorniji od nas u basketu, pa oni nisu znali ni da drže loptu pravilno u rukama a kamoli išta drugo.

Realno

pre 11 godina

Do pre pet godina kosevi po celoj Srbiji bili su prepuni dece i momaka, tj potencijalnih novih nada. Toga vise nema, sada je sve prazno. Ubi nas FB, Google, brzi zivot.... Nema vise nekih novih Velickovica, Tepica, Tripkovica, Vujanica, Veselih, Bjelica itd.... Tek ce da nam bude zao!

PARTIZAN u INATA svima!!!!

pre 11 godina

Stici ce Covic i ekipa gde god treba, kopace, trazice i sankcije samo da Partizan vise ne igra Evro ligu ...
Sramota lobirali ste da Partizan ne dobije A licencu , e sta vam je sad ciniti, kada se jedva kvalifikujete u ABA ligu sta ocekujete...

U ABA ligi se borite za opstanak partizan je prvak pet godina za redom a finale igra od kada je usao u ligu , tako da za Partizan i ova uredba ne znaci nista strasno , a COKI malo da se zapita ne samo on vec i drzava koji nam to klub u zadnjih 20 godina donosi konstantno dobre ili ti izvarendne rezultate iz Evrope!!!

I samo jos jedno KOME BRE VISE SMETA PARTIZAN U OVOJ ZEMLJI...
kakava zemlja takav i propali drzavni projekat-CZBGFMPDIVA SLEDECA SEZONA!!!!!

sagledaj lepo stvari

pre 11 godina

A zasto su pukli FMP, Hemofarm, Zvezda, Vojvodina... a evo i RKG puca!??
Pa zato sto i pored veliki ulaganja svojevremeno, nisu imali isti tretman kao 'mocni' Partizan, da urade bilo sta u Srbiji! Eto zasto, a eto zasto su i trazili da se igra regionalna liga - nadajuci se da ce bar tamo imati isti status kod sudija i rukovodsva lige!
(@zzbz, 25. maj 2012 13:35)
Prvo pogledaj sta je napravio Partizan u evropi a sta ovi svi ostali nabrojani zajedno pa onda nesto komentarisi dal je problem u vama ili nama.

Rade Milosavljevic

pre 11 godina

To mozda neko zeli u Srbiji, ali se pita i Partizan. Takva opcija je moguca kada bi crno-beli u vise sezona pokazali lose rezultate... Ako su neki minirali Partizan proteklih godina za A licencu sada pustaju buvu po sistemu "sto je babi milo..." Za sada crno-beli drze sve konce u svojim rukama. A sto nemamo i drugu ekipu u najacem takmicenju neka se zapitaju oni koji umesto da igraju smisljaju smicalice...

Jos jedan bivsi kosarkas

pre 11 godina

a dobrim delom je Danilović kriv koji se krije iza Partizana misleći da smo svi mi toliko ograničeni da ne vidimo kako gradi svoje lično carstvo i zadovoljava samo svoje interese!!! Užas!!!
(Bivši košarkaš, 25. maj 2012 10:31)

Jedan "Aplauz" za Crvenu Zvezdu koja je uvukla srpske timove u ABA ligu, ucenila Partizan da ne sme da igra srpsku ligu a sve zarad svojih uskih interesa.

A dobrim delom je Covic kriv koji se krije iza Zvezde misleći da smo svi mi toliko ograničeni da ne vidimo kako gradi svoje lično carstvo i zadovoljava samo svoje interese!!! Užas!!!

digger

pre 11 godina

da se ubaci jedan klub iz v.britanije...hahahahaha,pa oni bre ne znaju sta je to obruc...para vrti gde burgija nece.Mozda bi evro ligi trebao da se prikljuci neki klub iz finske,svajcarske,ili recimo danske:)znaci neverovatno.NUSKNVP

Ispravna odluka

pre 11 godina

Pre dve godine je Jordi Bartolomeu izjavio da ULEB intetesuje trziste Poljske od 50 miliona stanovnika, Rusija i Ukrajina. Takodje Beograd nema dvoranu od 10 hiljada mesta.Ima Arenu ali nemoze Arena da se stavi na uslugu kosarkasima jer ne bi prezivela ni dva meseca.Drugo Srbija nema Canal+ koji medijski pokriva takmicenje. Marketing od Evro lige u Srbiji ne donosi nista ULEBU. Na kraju od ucesca Partizana u Evro ligi Beograd i Srbija nemaju nista od turizma. Gostujuce ekipe nije pratilo ni 3 navijaca.A da ne govorimo o kvalitetu nase kosarke ucescem u ABA ligi.Vise nemamo ni jednog jedinog perspektivnog igraca za Evropu ili NBA. Toje dokaz ucesce omladinaca KK Crvena Zvezda koji su medju najjacim omladinskim selekcijama u Srbijina Final fouru u Istanbulu. Litvanski tim u polufinalu tukao Zvezdu sa 40razlike

matejalexa

pre 11 godina

Eto sta uradise tzv srpski klubovi koji su posto poto hteli da igraju ovu ligu(zvezda,fmp,Hemofarm).I na silu naterali Partizan da igra u njoj

Nemanja

pre 11 godina

@(@zzbz, 25. maj 2012 13:35)

A jel primecujes ti prijatelju da vama ni jedna liga ne valja? Redovno vas je partizan drao u domacoj ligi, medjutim to je bilo namesteno pa ste pobegli u ABA, tamo sudije ne navlace za partizan... Pa ste onda i tamo poceli da gubite sa po 30-40 razlike i opet ne valja sudjenje, opet partizan namesta... Gubili ste u eurokupu po 20-30 razlike u sred pionira od raznoraznih nemaca i holandjana, opet su vam sudije bile krive...

Za svaki poraz u svakom sportu u svakoj ligi, krive su vam iskljucivo sudije i partizan...

Odrao vas zagreb pre par meseci u rukometu, 40 razlike, vama krivi partizan i sudije...

Predrag

pre 11 godina

Pa mozemo mi da njacemo do sutra, ali ovaj Evroligin potez ima smisla. Njima je daleko bitnije trziste poput Rusije, Poljske i ostalih mnogoljudnih zemalja, nego srpsko sa nesto vise od sedam miliona stanovnika. Druga stvar, u toj VTB ligi zaista ima klubova sa daleko vecim budzetom od Partizana, koji su spremni da igracima daju vece plate, obezbede bolje uslove, doprinesu kvalitetu Evrolige i priblize je NBA ligi. Licno mislim da je krajnji cilj Evrolige upravo da napravi evropsku kopiju NBA, gde ce se takmiciti najbogatiji klubovi i to ce biti najgledanija kosarka van americkog kontinenta. Za sve to treba puno para, a tih para nema ni Partizan, ni ostali klubovi sa ovih prostora.
Da li je to posteno? MIslim da nije, ali takav je zivot. Para vrti gde burgija nece! Pogledajte kako su Turci doslovno kupili tri mesta u Evroligi ove sezone tako sto je generalni sponzor Evrolige bio Turkish Airlines, cak je i Final four igran u Istanbulu. A sta su napravili njihovi klubovi? Jedno veliko nista!

mita

pre 11 godina

partizan jedini daje nesto posebno evroligi,ne uklapamo se u semu bogatih,mrtvih klubova gde se sve vrti oko para,igramo srcem,nismo placenicka ekipa,navijace i ne spominjati.. a i zasto jednostavno ne povecaju EL za jos 8 klubova pa da bude 4 grupe po 8 ekipa..

my way

pre 11 godina

Jadranska liga, NLB, ABA, ili kako se vec zove je najveca greska u istoriji srpske kosarke! U nasem nekada nacionalnom sportu br.1 prica svedena na par klubova. Hteli smo neki nazovi kvalitet, koji smo u situaciji kad su nasi klubovi bili za klasu iznad ostalih samo mi videli na racun kvantiteta koji smo imali, videli smo u njoj neku samo neizlecivim jugonostalgicarima atraktivnost i komercijalnost koja ce privuci sponzore i novac, a sta smo dobili? Pa pogledajte gde smo bili u mnogo gore vreme pre 2001, a gde smo sad, pa procenite. Baza igraca nam je desetkovana, klubovi prosjaci, fuzije, o ostalima sirom Srbije koji ne igraju tu ligu da ne govorim. A ovaj naslov stvarno ne razumem. Ne ostaje Srbija bez Evrolige (one je bez nje vec ostala), vec ta ABA bez 1 predstavnika koji ce mozda sledece godine biti srpski, a mozda i ne, zavisi od rezultata sledece sezone. Licno voleo bih da ovo bude uvod u ukidanje te besmislene lige koja nije donela nista od onoga sto je trebala, a uzela je sve.

fasfas

pre 11 godina

Do pre pet godina kosevi po celoj Srbiji bili su prepuni dece i momaka, tj potencijalnih novih nada. Toga vise nema, sada je sve prazno. Ubi nas FB, Google, brzi zivot.... Nema vise nekih novih Velickovica, Tepica, Tripkovica, Vujanica, Veselih, Bjelica itd.... Tek ce da nam bude zao!
(Realno, 25. maj 2012 10:01)

Druze ne mozes ti da ukines FB, Google i net generalno da bi imao vise talenta, isko kao sto ne mozes da ukines prasetinu da bi smanjio gojaznost. Tokom srednje i osnovne sklole samo jedan nastavnik-profesor fizickog vaspitanja je radio sa nama, ucio nas dvokorak, sut, prijem ,servis, dobili smo obrazovanje iz svih osnovnih sportova. Moj brat je 97 godiste i cesto bacamo u kos, mali ima fenomenalan sut, ali ga ja jos uvek ucim dvokoraku i rolingu jer on to ne zna niko ga nije ucio. Danas se cas fizickog sastoji iz davanju lopte deci pa oni nek sa njom rade sta hoce

niki

pre 11 godina

Komentar na pisanje "Erola",decko,da bi pisao o tome ko je unistio Srpsku kosarku,tj.tacno nasu ligu,obrati se KK Buducnost koja je prva usla u ABA,pa za njima KK Crvena Zvezda,Fmp. Partizan je odavno govorio,cak jednu sezonu,namreno nije igrao ABA,da se ne bi unistila nasa liga,ali dzaba... Zato sledeci put kada nesto kometarises,informisi se molim te,jer nemas pojma!

Nemanja

pre 11 godina

Za sve je "kriv" Đoković... Kada sam ja bio klinac, non-stop smo visili na basketu, imali smo koš ispred zgrade, bila nam je dovoljna jedna lopta... za fudbal takođe... Danas deca da bi se igrala, prvo moraju da opelješe svoje roditelje, jer svako treba da ima najbolji reket, original loptice, znojnice, torbu za rekete, da zakupljuju termin na teniskim terenima, što izađe više od 100 evra po glavi roditelja... Ko je bre nama davao tolike pare, za obično igranje ispred zgrade? Novaku svaka čast, ali zbog njega se promenila psihologija omladine...

veliki cezar

pre 11 godina

ne vidim sta je tu problem. neka covic napravi dobat tim, neka partizan zadrzi okosnicu i nastavi sa kvalitetnim radom i eto nama dva kluba u EL. to je najjednostavniji odnosno najlaksi put.

nele

pre 11 godina

Ocekivano. Poslednjih godina jedino Partizan ima rezultate u Euroligi, Cibona ( Zagreb ) i Olimpija ( Krka ) su bili losi, ABA i ne zasluzuje vise od 2 mesta. Klubovi iz VTB su sada jaci.

moratorij

pre 11 godina

Kakve smo mi velesile, eks ju klubovi su se samo vadili na partizan, cibona i olimpija su smesne u EL. I partizan je otanjio, nikakvi rezultati a dva najbolja igraca pozajmljeni. Slabiji smo od te VTB lige, ali ovo sa britancima je bespotrebno.

Sad ce se ici u te kvalifikacije, pa ako ne mozes da izbacis asvel, ukrajince, poljake, buducnost, nisi za EL. Hteli ste jadransku ligu, eto vam je. Sad se nikad nece raspasti. Mozda partizan bude isao dirktno, mozda u kvlalifikacije. Srbija moze funkcionisati samo kao Izrael, jedan mocan klub i mozda dva za uleb kup, i to je to. Ovako necemo imati ni to, partizan ce se lomatati u uleb kupu za koju godinu.

Bez A licence u EL nema sigurnosti, sponzori ne ulazu velike pare, ne smeju se dizati krediti. Na kraju, MORA se igrati u Areni, nekad pred 10, nekad pred 15 hiljada ljudi, ali to je to, kakav pionir i akusticnost.

I kakav bre fejzbuk, svi klinci klepaju onaj odvratni tenis

Jad i cemer

pre 11 godina

Sta se palite ljudi.ULEB je privatna liga Jordi Bartolomeu-a.Nema nikakve veze sa FIBA Europe..Oni mogu da odlucuju ko ce da igra i ko koliko love u kasicu moze da donese. Sada price da je Partizan bio protiv ABA lige su smesne.A ko vam kaze da bi prvak Lige Srbije igrao u ULEB ligi sampiona. Shvatite nije to FIBA. FIBA nema vise nadleznosti nad klubovima vec samo nad Reprezentacijama.Nasa liga po kvalitetu i igracima i lovi je medju poslednjima u Evropi . Jedan dva kluba i to je sve .

Marko Nis

pre 11 godina

Pa to nije dobro za srpske klubove generalno.
A sto se tice Partizana njega ne muce takve brige jer ce kao po navici biti prvi i igrati Euroligu jer tu mu je mesto!!!!!

tomke

pre 11 godina

IZLAZITE IZ TE JADRANSKE LIGE NEUNISTAVAJTE VISE KOSARKU BREEE..BOJIM SE DA JE MOZDA I KASNO DA POCNEMO DA IGRAMO SAMO DOMACE PRVENSTVO..!!!

Milanche

pre 11 godina

Ponovio sam 1254 puta moj komentar, a i opet cu. Na 45:38, pred kraj prvog poluvremena nas veliki mag kosarke Mr Roster izvodi Nikolu Pekovica iz igre zato sto se boji da ce da napravi trecu licnu. Efes pravi seriju i preokrece rezultat(u 3/4 Pekovic pravi dve licne za dva min).... Izgubismo utakmicu, izgubismo A licencu, izgubismo Top 16... A vi sad lupajte minuse koliko vam volja.

NekoIzMase

pre 11 godina

Zar nije nama Čović objašnjavao posle sastanka sa Bartomeuom, da nacionalne lige zadržavaju mogućnost davanja predstavnika u EL, i da se to ne prenosi na ABA ligu ???

Zeca

pre 11 godina

Ovo samo dokazuje da je evroliga alava na pare cak vise od uefe, oni bar daju neke sanse slabim ekipama ovi nikako, ko ima pare on igra.Sta mislite dali je partizan zasluzio A licencu naravno da jeste.Pogledajuci ekipe koje imaju A licencu.Prokom, Brose baskets ekipe koje nikad nisu igrali top16 imaju licencu Partizan nema, Olimpija i Cibona su godinama imali licencu i ako oni skoro nikad nisu uspeli da se plasiraju top 16, naravno sad su ih sutnuli kad su gotovo pred stecajem, i sad cu da daju Englezima prestavnika oni ljudi skoro neznaju sta je kosarka.

djole

pre 11 godina

od osnivanja jadranske lige pa do danas kojeg smo to reprezetativca izbacili koji je na nivou djordjovica,bodiroge,divca,gurovica,paspalja,danilovica? problem je sto igraci iz mladjih kategorija ne dobijaju sansu u aba ligi njihova mjesta zauzimaju stranci.Mi imamo talenata nije da nemamo tu su miljenovic musli,cvetkovic,ristic..ima ih puno da ne nabrajam ali oni ne uspjevaju da se probiju dok njihova mjesta zauzimaju simon,dzejms,skot,tomas..a ti stranci se dovode iskljucivo zbog aba lige.A ima jos jedna porazavajuca statistika a to je da gledalaca gotovo i da nema jer nemaju sta da vide.

bojanc

pre 11 godina

cak i da je sve ovo iole tacno, tesko je ostvarljivo... a i ako se ostvari-zaista ne vidim da ce se desiti da makar jedna od srpskih ekipa ne bude u vrhu te proklete i vestacke lige...

milan-br.1

pre 11 godina

koliko para - toliko muzike... a srpska kosarka sve je vise amaterska, ne racunajuci 8 koji igraju Superligu, klubovi egzistiraju od 15. septembra do 1. marta, dakle, ni punih 6 meseci

roman

pre 11 godina

Evropa nam uzima i srce i dusu,a ne jednu obicnu Evroligu.Citam gluposti o turizmu i medijima, pa koji to navijaci idu na gostovanja u Evroligi.

Dule 032

pre 11 godina

(Bivši košarkaš, 25. maj 2012 10:31)
Kako možeš takve stvari da napišeš? Čoveče,pročita li ti bar jedne novine u životu?
Jesi li čuo za osobu koja se zove Bora Stanković i njenu ulogu oko svega toga?Gde je ta fotelja u FIBA,zbog koje je Danilović odbio ULEB?
Objasni mi ,molim te ,kako se to Danilović lično obogatio od kako je predsednik KK Partizan.Gde su mu te pare?
I još nešto:NEMOGUĆE da si ti bivši košarkaš!Takav,bez obzira za koga je igrao i za koga navija,NE BI napisao ovo što si ti !

Gogi

pre 11 godina

Kako su svi ovde naivni! Sta je za spanskim klubovima?!?!? Oni su imali cak 4tima u prosloj sezoni:unicaja, barca, real, bilbao!! Grcka 2 tima, russia 2 , turska2 ,italji 2,itd!! A od kuda je predsednik evrolige??? Dije sledeci final 4????ko u evropi moze spaniju da skine sa 1 mesta??? Mislim da je to sada jasno

Peca

pre 11 godina

Kakav besmislen naslov?Ne gubi Srbija mesto u Euroligi,Partizan će obzirom na talente koje je okupio,bar još 5 god biti medju prve tri ekipe u Jadranskoj ligi! Gube Čović i bulumenta,jer u tom okruženju neće moći da manipuliše,onako kako je planirao u našoj ligi! Ako se ovo usvoji Pešić će otići.Živi bili pa videli.

Hajduk Stanko

pre 11 godina

Umalo da se slogiram.Dajte vise prestanite sa bombasticnim naslovima.Ako Partizan nemoze da bude u prva tri kluba u ovoj ABA ligi onda sta ima da trazi u Euroligi,realno.Konacno ce i ABA liga dobiti na znacaju morace i hrvati i slovenci da zapnu da bi se plasirali a ne kao do sada budu sesti sedmi na tabeli ABA lige i igraju Euroligu.

mali radojica

pre 11 godina

Predrag@ Prijatelju dragi kako istina ume da zaboli.Lepo si to objasnio ovim ovdasnjim pamrtnim poznavaocima svega i svacega. Dzabe nama i talenti i bogata kosarkaska istorija, ko nema para nece ni da igra. Nije ovo nikakva ujudurma protiv Balkanskih kosarkaskih velesila, ovo je samo nazalost preslikana danasnjica. Imas pare sva su ti vrata otvorena, nemas pare, nalevo krug i kuci.

DjoleR

pre 11 godina

Очигледно се иде на стварање неке врсте европске НБА. Играће ко има пара, репрезентације ће постати као и клубови - пуне натурализованих играча. За Енглезе ће играти 12 Американаца, за Шпанце играчи из бивших ЈУ република итд.

максим

pre 11 godina

Колико ја знам, АБА и функционише овако јер има 3 мјеста, па се она подјеле на три земље које су имале мјесто у ЕЛ. Зато и Олимпија има пласман, иако је 6. Одузимање једног мјеста руши ту лигу. Ето шамара свима који су говорили како се ту нешто напредује. Губи се једно мјесто, а не зна се ко га губи, можда је то био циљ. Стога ће се АБА борити против овога.

Нико нема резултате, па се не зна ко је крив. Партиазн је сијао једно вријеме, али и то ће проћи. Нисмо члан Улеба па да напустимо лигу, позиција би нам била боља прије 5 година. што се тиче тржишта, не знам по чему је украјинско боље, сем што има више сиромашнијих становника, и можда неког олигарха који ће годину двије пумпати неки клуб.

Ок, ја сам убјеђивао људе како је ова СССР лига 3 пута боља од АБА, али су људи били уљуљкани хвалоспјевима новинара како је јадран одмах после шпаније. Ок, и тамо су пола клубова дивљачки са 10 амера, али су јачи. Али опет, Велика Британија, то је криза, не треба ни спомињати. Наш највећ проблем је што смо судбину везали са Словенцима и Хрватима, иначе би стајали много боље.

Erolko

pre 11 godina

Ove licence su klasican monopol velikih klubova. Ne znam kome je vise zanimljiva ovakva Evroliga kada se sve svodi na tih 11 klubova sa 'A' licencom koji uvek igraju zavrsnice i 4-5 koji mogu da osvoje istu.

milso

pre 11 godina

Neko je ovde pitao zašto je, između ostalih, pukla Vojvodina kao košarkaški klub.
Evo ja ću reći: nema veze ni sa PArtizanom, ni sa Jadranskom ligom, ni sa "slabom" srpskom ligom. Vojvodini je sponzor bio NIS, i apsolutno svako rukovodstvo košarkaškog kluba je gledalo kako da sebi namakne što više para: novac se prao naveliko, dovodili su se očajni igrači, razni menadžeri (čuveni Žeka koji još operiše po NS) su pouzimali svoje delove, i naravno da se cela stvar urušila u samu sebe.

Tako da nemojte palamuditi o tamo nekom PArtizanu ili ovom ili onom, ti klubovi su propali samo zbog sebe i ni zbog koga drugog!

Camaron

pre 11 godina

ma treba da nas brine sto kosarka drasticno gubi popularnost kao i ostali sportovi,deca su nam na netu i po kockarnicama.dosta smo opali u kosarci a u pravcu smo da budemo kao u fudbalu prosecni,cast naravno nekim izuzecima kojih ce uvek biti,ali nedovoljno da imas jak tim sa 3-4 odlicna igraca,10 prosecnih,5 naguranih od menadzera,3 od bogatog tate,2 promasena talenta...

KODAR78

pre 11 godina

Te price i igre oko EL su stvarno vise dosadile.Da se razjasni to je privatno preduzece koje je potisnulo FIBU iz organizacije utakmica za klubsko prvenstvo Evrope i kod njih ne postoje sportski nego samo finansijski interesi,tako da ce vremenom igrati samo oni klubovi iz zemalja koji njima odgovaraju a za ostale ce biti sve teze da se plasiraju u to takmicenje.Za takvu situaciju smo i sami krivi zbog degradiranja domaceg takmicenja i evidetnog pada kvalitete klubova.Protiv ovoga je jedini vid borbe samo kvalitetniji rad u sto vecem broju kosarkaskih klubova.

sramota

pre 11 godina

Ma da, kad vec hocete da ubacite i kurtu i murtu onda lepo prosirite evroligu na 32. ekipa pa da se kao u fudbalu igra ili 8 grupa po 4 ekipe ili 4 grupe po 8 ekipa. A ne da mesto Srbiji uzmu neki tamo Britanci koji ni ne znaju sta je kosarka i to sve samo zbog marketinga ili tamo neki Ukrajinci, Letonci, Estonci koji nisu konkurentni ni u Evro kupu. Sto ne ukinete mesto Francuzima ciji klubovi u top 16 nisu prosli 20 god. Bitno da zemlje kao sto su Belgija i Poljska, Britania ce imati mesto.

Mali i siromasni nemaju tu sta da traze, osim da izvoze sirovine.

pre 11 godina

Bas dobra ideja. Bice ludilo u jadranskoj ligi. Ko hoce u Evropu neka podigne budzet. Kapitalizam je takav.

Gledam u daljinu

pre 11 godina

@ "Partizan je na sve nacine pokusavao da se domogne te A licence, tako da nije smeo da ispusti nijednu titulu (Evroligu) od ovih 10 (a realno je bilo bar 2-3 bilo da ne osvoji). Uspeli su da uniste konkurenciju u Srbiji, a i sami sebe su time oslabili a i dalje nemaju A licencu. Eto im sad pa neka se bore sa Hrvatima i Slovencima (koji su u usponu) da uopste igraju Evroligu, kad nece sa HF i CZ. E samo zbog toga mi je drago, hteli su SVE pa i po cenu unistenja srpske kosarke, a sad mogu da ostanu bez icega!
PS. Da ne bude zabune navijao sam za Partizan u EL svake godine zakljucno sa F4 2010. Ali posle toga u domacem prvenstvu su mi se toliko smucili kad su ih sudije gurale da osvoje titulu, iako su bili najjaci igracki ali u ociglednom velikom padu forme i motivacije posle F4 EL.
(Erol, 25. maj 2012 12:55)"
Odlican komentar bravo, ne bih nista dodao sve stoji sto ste rekli !
U jakim ligama i zdravim odnosima kao sto je NBA nije se desilo da neka ekipa veze vise od 3 uzastopne titule, a ne 10 kao sto je u Srbiji primer.
Jedan Cikago sa Majklom Dzordanom nije uspevao da osvoji vise od 3 u nizu !

Pare cuda cine

pre 11 godina

Eto, da bi se u evroligu ubacio neki klub iz "velesile" Engleske, treba ceh da plati Srbija... Jel se bar zove Mancester, Celsi, Totenhem?