Fudbal 94

Petak, 27.04.2012.

10:57

Gvardiola napustio Barselonu!

Đozep Gvardiola neće u naredenoj sezoni predvoditi Barselonu, piše Marka.

Gvardiola napustio Barselonu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

94 Komentari

Sortiraj po:

mika

pre 12 godina

veliki trener,veliki covek,svaka cast genije,sve najbolje u novom klubu.ja cu i dalje da navijam za najbolji klub na svetu ,barselonu !

aleks

pre 12 godina

sad da barsa dovede jednog visokog centarfora(zigic bi bio super) i jedno dobro krilo i celzi bi mogo da igra i bunker sa dvadeset igraca pa se nebi odbranio od katastrofe.to je jedina zamerka gvardioli,velikom treneru i velikom coveku !

Stollepg

pre 12 godina

Tito Villanova, hmmm. Jos najmanje godinu cemo gledati ovaj fudbal koji je Barsa do sad igrala... Uz dovodjenje igraaca kao sto su: Falcao, Tiago Silva, Alba.. Ponovo mozemo do 6 trofeja. Visca Barsa.
Zivjeli mi! :)

Barcaboy

pre 12 godina

Srecno gvardiola!!Mislim da je ovo nekako dobra odluka na kraju ,jer vidi se njegova izmorenost,neke cudne taktike,ideje itd..vidi se da je izgubio nekakvu misao itd... Nadam se dolasku bijelse.Inace barsi najpotrebniji jedan stoper i levi bek..A onda bi mogli da dovedu jos jednog napadaca kao sto je bio Eto'o..Brz,dobar tehnicar,i skolski realizator,ono sto je bio u neku ruku i ibrahimovic.Dakle ne sme se oslanjati samo na mesija..Mesi je dao oko 65 golova i ima oko 26 asistencija to je 90ak asistencija..to je vise od pola golova barse...Dakle mesi je fantastican i sve,ali mora da ima i neki drugi napadac u igri..alexis ne igra u kontinuitetu..te odigra vrhunski cak ponekad i bolje od mesija a onda sledecu utakmicu ne zna loptu da primi..Dakle dovesti Thiaga silvu i jordi albu kao prioritet a moze i mats hummels/subotic..A onda bi bilo najbolje da se dovodi leandro damiao (brazilac) fantastican je igrac,dobar u skoku,tehnika i sut..Sve u svemu,Imam neki osecaj da ce barsa sledece sezone biti JOS JACA..dakle jos ako dodje bijelsa !
Sve u svemo puno srece zelim gvardioli!

ZRENJANINAC

pre 12 godina

Jedan Tito je (uspesno !)vodio sistem zvani SFRJ...Jedan drugi Tito (Viljanova) ce uspesno voditi jedan drugi sistem zvani FCB...

777

pre 12 godina

Ne mrzim čoveka i mislim da je ovakvim gestom pokazao da je ljudina. Zašto? Čovek je svestan da sa OVAKVIM timom, ove godine, ima mogucnost da uzme samo kup. SAMO. U prvenstvu se sigurno već sve zna( osim da se desi čudo ne vidjeno), a u LŠ smo sve videli. Posle ovakvih rezultata otkaz je čin OBRAZA. Ali lično mislim da su igrači najveći krivci i ako trener ima tu odgovornost. SVE su promašili, i moguće i nemoguće plus PENAL. Sa takvom igrom se gubi. To se sve vratilo kao bumerang. Ne iskoristiš svoje šanse - GUBIŠ. Ova igra ping-pong je mogla da prodje samo u Barsi i živo me interesuje da li će i u nekom drugom klubu insistirati na takvoj igri? Mislim, veoma teško, jer i drugi klubovi bi pokušali makar da imitiraju takvu igru, jer je donosila rezultate ali NIŠTA. Barsa ima takve igrače da je to moguće samo kada ti je tim sastavljen od igrača koji mogu i imaju takve mogućnosti da sprovedu takvu igru. Ono što je sigurno na sve ovo je i slabija igra Mesija baš kada je trebalo. Ali u svakom slučaju Gvardiola je ostavio domaći zadatak budućem treneru kome neće biti lako da ponovi njegove rezultate, a živo me interesuje šta će uraditi sa budućim timom kog bude trenirao. To će i pokazati kakav je u stvari trener. Ali otom- potom.

mailman78

pre 12 godina

Fino je to, ali zar je to neka vijest pa da treba da ima 100+ komentara i jbt je li vi gledate fudbal kao igru ili gledate fancy frizure i usporene snimke CR7-ice ili Messi-aje. Ono sto je sinoc pokazao tim Atletik Bilbao-a i sto prikazuje citavu ligu uefe je nevjerovatno (ko je gledao zna o cemu govorim), i zato je njihov uspjeh nemjerljiv sa bilo kojim uspjehom Barse ili Reala ili MUTD ili nekog drugog kluba sa 500 miliona navijaca. Dusa fudbala danas je Atletik Bilbao i vjerovatno ce tako ostati zauvijek! E da su bar primjenili te gluposti sa transferima na politiku, pa da dovedemo ministra ekonomije iz Njemacke na jedno dve godine :)

Мр Ђурђе Живковић

pre 12 godina

ФК Барселона је школа, начин мишљења, изван контекста фудбала који се професионално игра у свету, њихова игра је у истој равни као катедрала у Барцелони( китњаста, ирационална,невиђена до тада у архитектури), овај тим је ѕа мене био и остаће парадигма и метафора фудбала о коме сам маштао, независно од даљих резултата.Гвардиола је део и производ тог епског подухвата и школе у овом Клубу, и као играч и као тренер. Њихова начин игре није сасвим нов ( тако су играли и Бобек, Митић, Вукас, Чајковски и други у нашој репрезентацији некада на Олимпијади) али Барса је одгајила велемајсторе ове игре и довела то до савршенства. Са Гвардиолом или без њега Барса иде даље с тим мора да у одбрани задња тројица морају бити знатно виши. Боље са њим - али без императива сталног побеђивања јер је то немогуће. И они су само људи мада понед играју као ванземаљци.

Rale

pre 12 godina

I ovo sam zaboravio da dodam. Što se tiče novog trenera Barselone, ne mislim da će to biti Marselo Bjelsa, kao što većina misli. Mislim da mnogo veće šanse ima Tito Viljanova, sadašnji pomoćni trener. Evo pratite, pa vidite. Mislim da sam upućen u to šta se u Barsi dešava, ali izvinjavam se ako pogrešim. Sve najbolje.

pametnjaković mladji

pre 12 godina

Dve, tri izgubljene utakmice nikako nisu dovoljne da se izvuce bilo kakav sud o radu Gvardiole. Mislim da gresi sto odlazi iz Barce, mlad je trener, ovaj tim poznaje jako dobro..
Ispadanje iz lige sampiona, pa mozes misliti, dve ekipe koje su bile egal u svim segmentima, sreca je nesto sto je sastavni deo fudbala, Barca je u toj utakmici nije imala i to je to..

a.o

pre 12 godina

@iv13
Vreme će pokazati koliko si u pravu. Kada/ako sa nekim slabijim klubom, kao što je to radio i Murinjo, osvoji LŠ, onda će dokazati da je pravi trener.

bilbao

pre 12 godina

e sada cete da vidite pravo lice gvardiole, tj. da on uopste nije tako dobar trener kako rezultati govore. on vam spada u onu grupu trenera koji su imali srece da imaju dobre igrace i na osnovu njih naprave rezultate a ne na osnovu svog nekog znanja. primjeri za to su vam onaj petrovic kad je bio trener zvezde kad je bila prvak evrope, kao i onaj cervar sto je vodio hrvatsku u rukometu.

Rale

pre 12 godina

Svaka čast Gvardioli, uzeo je sve te trofeje sa Barselonom, ali slažem se da bi trebao da ode sad da se oproba u neki drugi tim, čisto da vidi koliko vredi. Mada, ne verujem da će on puno eksperimentisati. Mislim da mu je nešto drugo, mnogo logično u planu. Najskraćenije moguće- Španiju na Evropskom vodi Del Boske, posle Eura se povlači,jer mu godine ne dozvoljavaju da ostane... Tu bi se Gvardiola fino ubacio, jer mu jedini protivkandidat bude Unai Emeri iz Valensije, mada teško. Gvardiola lepo preuzme Španiju, opet ima Ćavija, Inijestu, Pikea i društvo, s'tim da bi bio pojačan za Real Madrid- Alonso, Ramos, Kasiljas. Osim toga, u klupskom je sve uzeo, eto mu alibi da se drži dalje od klupskog fudbala na neko vreme, a da objasni ovo. Imajući sve to u vidu, mislite li da će on previše rizikovati i odlaziti iz Španije?? Izvinjavam se na dužem komentaru.

Nemanja

pre 12 godina

Kakav je to fudbal igran dok je Gvardiola bio na klupi Barce. Atomski fudbal! Kapa dole, i svu srecu ti zelim u novom klubu koji god to bio. Pomerio si fudbal na visi, brzi i lepsi nivo igre.

Ovi sto pljuju po Gvardioli, ne mogu da razumem sto to rade? Zato sto nije bio takticar? Meni kao nekom ko obozava fudbal kao igru a ne gaji previse simpatija ni prema jednom klubu, bila mi je cast i veliko zadovoljstvo da gledam Barsu kako igra bez obzira gubila ona ili razbijala protivnike. To je po meni najvaznija stvar i ono sto moderan fudbal tera da se najezite posle svakog duplog pasa i dribliga koji niste ocekivali. A to, ko je pobedio tako sto je pola sata proveo valjacuci se po travi ili ne predjesi polovinu terena sem vatrenih navijaca tog kluba ne znam kom gleadaocu je to jos zanimljivo da gleda. I Barca je imala svoje "padace" po terenu i vecina je mrzi zbog tih padanja ali opet kazem... da se sad posle svega kaze i jedna ruzna rec za Gvardiolu je totalno bezveze.

Za sve ljubitelje brzog i carobonog fudbala veliki pozdrav!
A za one koji samo pobedu vide kao rezultat dobrog ili loseg trenera, nek idu na derbi zvezde i partizana pa nek gledaju ko ce da pobeti jer sem te pobede nista od igre nece ni videti.

bootsy

pre 12 godina

preko leta da dovedu fudbalere koji znaju da se brane, mats humels iz dortmunda ili mamadu sakho iz psga, levi bek npr sisoko iz liona, u sredini aleks song iz arsenala, ili bilo ko od tria m'villa-yaya toure-javi martinez i bog da ih vidi. i sada kada nije gvardiola tu, da vrate ibru. ne gotivim ga specijalno al ako gvardiola nije mogao da ga uklopi ne znaci da nece moci neko drugi. ima ibra materijala za veliku ekipu.

Paulaner

pre 12 godina

Pravi potez jednog pametnog čoveka. Shvatio je da je dostigao svoj maksimum, da nema dalje tj. da nema način da unapredi igru. I ako je današnja Barsa najbolji tim svih vremena uvek može bolje, da igra napreduje. Pored sjajne šablonske igre treba dopusti igračima sloboda da još više upotrebljavaju svoj talenat i inventivnost jer Barsa ima sjajne igrače koji to mogu. Samo novi terener može doneti napredak, u stvari nešto novo u igri, pre svega na taktičkom planu, ali i hrabrost i slobodu da nepristrasno odlučuje i vodi igru tima. Gvardiola je toliko dugo u timu da se zbog prijateljstva čini mi se više oslanja na poverenje i drugarske odnose nego na svoje stručno znanje i učinak na terenu. U izbor Barsinog rukovodstva apsolutno ne sumnjam jer su mnogo puta do sada pokazali da znaju da rade svoj posao.

Nenad

pre 12 godina

Nikakvog znacaja nema njegova uloga u Barseloni. Nju vodi Krojf a pola milijarde duga moze, pa skoro bilo koji trener da vodi...
Vreme je da se stane na put manipulatorima.
Uzgred, jos na pocetku sezone sam rekao da nece uzeti ni prvenstvo ni Ligu Sampiona a razlog je jednostavan - u fudbalu su samo pare bitne i ponestalo bi interesovanja kada bi dominirali.
Jednostavno, predali su i jedan i drugi trofej, namerno...

Madridista

pre 12 godina

Nova sezona jos nije ni pocela a vec je 1-0 za nas ;)
Hvala Gvardiola.Zbogom i sve najbolje zelim u nastavku karijere ali da se nikad vise ne vratis ;)
Kad se vec nasladjujem i nerviram navijace Barselone ,onda da upotpunim i povedemo sa 2-0 jer ovaj igrac dolazi u Real na leto ;)
http://www.youtube.com/watch?v=dRuTap8MBxg&feature=related
Bolje da se trgnete iz letargije ili cemo vas i sledece sezone ko od sale pregaziti u Primeri i svim drugim takmicenjima.
VAMOS REAL !

Stefan

pre 12 godina

@Laki tvoj komentar je tipican primer jednog fudbalskog laika ne Lakia... Vodio je i Rajkard jednu fantasticnu Barsu sa Ronaldinjom,Etoom,Cavijem,Pujolom pa nije uspeo da pravi rezultate kao Gvardiola a o igri da ne pricamo.Za Pepea svi igraci do jednog kazu da je neverovatan perfekcionista,izuzetno strog trener.Podigao je standarde tj uveo nove,da ekipe protiv Barse ne smeju da igraju otvoreno nego sa parkiranim autobusima ispred gola.Dao je domaci svim trenerima,za nesto 3 sezone osvojio je 13 trofeja,uveo veliki broj mladih igraca u 1. tim,pronasao pravu ulogu Mesiju i napravio ovo sto je on danas,gol masinu,itd,itd. (nebitan lik, 27. april 2012 12:36)

Jos jedan u nizu velikih poznavalaca fudbala koji ostavljaju komentare za vreme velikog odmora.

Jovan

pre 12 godina

Kapa dole Gvardioli za sve ucinjeno. Apsolutna je legenda Barselone, velika igracka i trenerska karijera. Ostvario je odlicne rezultate, vratio je u klub dva velika igraca koji su deca Barselone, rotirao je dosta klinaca i igrao je za publiku do samog kraja. Svakako, imalo mu se sta zameriti, ali je njegov uspeh tokom ove cetiri godine toliko veliki, da je sve ostalo manje vazno.

Sto se ostalih spekulacija oko imena novog trenera tice, voleo bih da to bude Bijelsa, ukoliko Atletik Bilbao osvoji LE, mada licno kao trenera najvise simpatisem Gusa Hidinka. Sve u svemu, nadam se da ce sledeci trener imati priblizno dobre rezultate i da ce u tom prvom periodu napraviti ozbiljna pojacanja koja su Barsi realno neophodna - stoper, levi bek i zadnji vezni.

Orbital

pre 12 godina

Jedan je Fergi!
Ali uopste ne razumem zasto nijedan drugi klub na svetu nema jednog lika na kormilu dugo koliko kao Man U ima Fergija.

Stefan

pre 12 godina

@Laki tvoj komentar je tipican primer jednog fudbalskog laika ne Lakia... Vodio je i Rajkard jednu fantasticnu Barsu sa Ronaldinjom,Etoom,Cavijem,Pujolom pa nije uspeo da pravi rezultate kao Gvardiola a o igri da ne pricamo.Za Pepea svi igraci do jednog kazu da je neverovatan perfekcionista,izuzetno strog trener.Podigao je standarde tj uveo nove,da ekipe protiv Barse ne smeju da igraju otvoreno nego sa parkiranim autobusima ispred gola.Dao je domaci svim trenerima,za nesto 3 sezone osvojio je 13 trofeja,uveo veliki broj mladih igraca u 1. tim,pronasao pravu ulogu Mesiju i napravio ovo sto je on danas,gol masinu,itd,itd. (nebitan lik, 27. april 2012 12:36)
Jos jedan u nizu velikihliki poznavalaca fudbala koji ostavljaju komentare za vreme velikog odmora.

Milojica

pre 12 godina

Covek je radio dobar posao. Barsa je promasila 10 idealnih prilika u dve utakmice sa Celsijem. Ali poneo se kao dzentlmen. Bez obzira na ranije trofeje otisao bez galame. Steta sto u Srbiji toga nema, ali jos je veca steta sto nema rezultata, a nece ih ni biti dok ne budemo razumeli zasto Gvardiola napusta mesto selektora najboljeg tima na svetu posle neuspesne sezone. Razlog je odgovornost!

Dirty

pre 12 godina

Bilo je potpuno jasno da će dolazak Fabregasa poremetiti kemiju u momčadi. Gvardiola je samo žrtva nerealnig ambicija kluba? No, sad u Celsi da vidimo da li se može izboriti s pevcima za časno mesto druge ekipe u Londonu!

Nino

pre 12 godina

Kao prvo,Pep je tu odluku doneo pre 5-6 meseci,i svi su to znali,samo nije izlazilo u javnost.Pa pogledajte slike pre 4 godine kad covek postao prvi trener,koliko-toliko imao je crnu kosu,a sad je i to izgubio:).Kao drugo,covek samo zeli da se odmori,i da pocne neki novi pocetak u neki novi klub.Ono sto je on osvojio u 4 godine,nekim sjajnim trenerima treba citavu deceniju da osvoje.Ne drzi voda da je nasledio najbolji tim,jer su samo 5 igraca ostala od kad je bio Rajkard trener(Valdes,Puyol,Xavi,Iniesta i Messi)...Svi ostali igraci su doneti jer ih on trazio,a u prvi tim je promovisao i Busquets,Pedro,Thiago,Cuenca,Tello.Sam Pep je vratio Piquea i Fabregasa,tako da je ova Barsa samo njegov tim i on je najzasluzan za ove uspehe.Sad odlazi da se odmori,ili da pocne novi pocetak,ili da dobije vise para---njegova stvar,ali niko,bas NIKO, ne sme da prigovara za to,ne go svi moraju da se zahvale za to sto je vodio najuspesniju generaciju kluba.A postoje i spekulacije da se nesto lose desilo u svlacionici Barse,da su se igraci svadzali proteklih nekoliko meseci,ali da se sve to profesionalno skrivalo od ocima javnosti.Bilo kako bilo,hvala ti Pep,a sad idi i dokazi ovim hejterima zasto si najbolji!!!

Barezi

pre 12 godina

Bielsa logičan izbor.
I da im objasni da važi i gol van 16.
Kad se neko tako zabunkeriše, da pucaju poneku i iz daljine. 9/10 će biti blokirano ali će proći jedna ili će se skrenuti lopta od šume nogu a i protivnik neće stalno očekivati da se ušetavaju u 16-erac.

Miki

pre 12 godina

E da se ovi naši iz FSS bar malo ugledaju na Gvardiolu pa da odu negde u Argentinu na jedno 100 godina da ih ne gledamo više...
Gvardiola je velika faca, osvojio sa Barsom sve što se može osvojiti i nakon prvog nazovi "neuspeha" (pazi molim te - poufinale lige šampiona) čovek daje otkaz! A ove naše ne možeš ni g.v.....m motkom da najuriš!

Objektivan posmatrac

pre 12 godina

E moj Gvardiola, mogao si da budes u Barsi ono sto je Ferguson u Mancesteru. Znas kada ces ti u nekom drugom klubu da napravis tu tvoju tika-taku? Nikad. Imao si najjace igrace, nudili su ti da sam izaberes pojacanja, i da radis kao gospodin covek za voljeni klub kome si posvetio ceo zivot. Pa ima li sta lepse od toga. I gde ces sada? Pa u koji god klub da odes, neces imati ni pola ovoga sto si imao u Barsi. Predomisli se dok nije kasno.

david

pre 12 godina

KOji je to sistem Barse provaljen? Igrali su najlepsi moguci fudbal u poslednjih nekoliko godina... Provalili su sistem bunkerom, pa ih je us**lo. Ovde se ne radi o navijanju, zabole me i za Barsu i za Celzi...

bgf

pre 12 godina

Nista specijalan trener...sa ovakvim timom bi i Limeni osvojio LS-a!
Rajkjard je sa Barson svasta osvojio a imao je klince i Ronaldinja...oni klinci koji su sada matori, iskusni, profesionalci! Sa Barsom u poslednjih par godina nije nikad bilo do trenera vec do ekipe! Jednostavno oni se zasite posle odredjenog vremena i imaju jednu ili 2 susne sezone!
I Rajkjard je maltene nestao sa fudbalske scene...a ubrzo ce njegovim stopama i Pep! Jedino sto je onaj abramovic operisan od fudbala i misli da ce mu novac doneti sve!

Tekelija

pre 12 godina

Mislim da se smorio.
Da li je dobar trener ili ne...to u danasnjem fudbalu nije ni toliko bitno, bar ne kod ovih velikih i bogatih klubova. Danas trener mora prije da bude neko ko moze psiholoski da pozitivno utice na ekipu, a ne neko ko ima neke super savjete u vezi s igrom ili treninzima. Realno, koji trener moze reci Mesiju nesto sto ovaj vec ne zna?
Eto, i Murinjo vazi za sjajnog i iskusnog trenera, a nista nije uradio sa Realom. Bukvalno nista. Osvajanje Primere je kao osvajanje JSL za Partizan ili Zvezdu. Barsa i Real su bez ikakve konkurencije tamo, a on sa onolikim dovodjenjem igraca nije uspio da izbaci Bajern...

Man

pre 12 godina

Dobrodosao u Manchester City, i kad dodjes potjeraj onu divlju bandu zabarsko-argentinsku, pusti balkance u prvu postavu, Kolarov-Savic-Dzeko

goxy

pre 12 godina

znam da cu navijati za tim koji GVARDIOLA BUDE TRENIRAO,covek koji napada non stop i kad ima Kuenku i Telja u timu protivnici ne prelaze centar,slazem se da je Fabregas bio greska

dragan 74

pre 12 godina

covek je imao vec kicmu ekipe kad je doso- Valdes, Pujol, Xavi, Iniesta i Mesi...nije da ga nipodostavam,ali tu i ne treba da budes neki trenerski velemajstor..svako dobro...

Nenad Nis

pre 12 godina

Ovo je veliki gubitak za Barsu, nekako se stvorio utisak da ce on za Katalonce biti isto sto i ser Aleks za Mancester Junajted. Ali posle ovakvog razvoja dogadjaja, cenim da Pep na leto preuzima Inter.

Panta

pre 12 godina

Dosta osvojenog ostaje za njim, ali u onakvoj ekipi Gvardiola kao trener nije dolazio do izrazaja, kao ni fudbaler dok je igrao za Brescu. Pep, sad se dokazi!

nebitan lik

pre 12 godina

@Laki tvoj komentar je tipican primer jednog fudbalskog laika ne Lakia...

Vodio je i Rajkard jednu fantasticnu Barsu sa Ronaldinjom,Etoom,Cavijem,Pujolom pa nije uspeo da pravi rezultate kao Gvardiola a o igri da ne pricamo.Za Pepea svi igraci do jednog kazu da je neverovatan perfekcionista,izuzetno strog trener.Podigao je standarde tj uveo nove,da ekipe protiv Barse ne smeju da igraju otvoreno nego sa parkiranim autobusima ispred gola.Dao je domaci svim trenerima,za nesto 3 sezone osvojio je 13 trofeja,uveo veliki broj mladih igraca u 1. tim,pronasao pravu ulogu Mesiju i napravio ovo sto je on danas,gol masinu,itd,itd.

yevlakov

pre 12 godina

samo jedna ispravka u naslovu, gvardiola nije izjavio da napušta klub odmah, nego na kraju sezone. što znači da će i dalje voditi klub na najmanje 5 utakmica...

Dragan Jurić

pre 12 godina

Majstorcino hvala ti za sve ove godine oducavanja od fudbala ekipa sirom Spanije, ostrvljana, Germana i drugih. Hvala ti za pomeranje granica u savremenom fudbalu i frustracije koje si nabijao nadmenom Murinju. Vecito jedan od velikih poklonika iz Srbije.
(Srbin, 27. april 2012 11:04)
Niko ne kaže da Barselona ne zna da igra fudbal,ali pobeđivanje je,izgleda,zasebna lekcija! Sa ovakvim timom sve osim pobede je sramota,a Inter,Čelzi i kojekakva boranija iz Primere dokazaše da ima leka protiv katalonskog fudbalskog "monstruma"! Kada neko u svojim redovima ima sve što je najbolje ne može mu se suprotstaviti nadigravanjem prsa u prsa. Zato postoji nešto što se zove taktika i elementarna fudbalska inteligencija. Na tom polju Gvardiola je dokazao da je "kišna glista" za Murinja,a i još neke,Di Matea recimo. A sad ćemo videti koliko je pravi ako preuzme neku drugu ekipu. A sa "materijalom" kakav ima Barselona svako bi mogao biti trener...

Dragan Jurić

pre 12 godina

Majstorcino hvala ti za sve ove godine oducavanja od fudbala ekipa sirom Spanije, ostrvljana, Germana i drugih. Hvala ti za pomeranje granica u savremenom fudbalu i frustracije koje si nabijao nadmenom Murinju. Vecito jedan od velikih poklonika iz Srbije.
(Srbin, 27. april 2012 11:04)
Niko ne kaže da Barselona ne zna da igra fudbal,ali pobeđivanje je,izgleda,zasebna lekcija! Sa ovakvim timom sve osim pobede je sramota,a Inter,Čelzi i kojekakva boranija iz Primere dokazaše da ima leka protiv katalonskog fudbalskog "monstruma"! Kada neko u svojim redovima ima sve što je najbolje ne može mu se suprotstaviti nadigravanjem prsa u prsa. Zato postoji nešto što se zove taktika i elementarna fudbalska inteligencija. Na tom polju Gvardiola je dokazao da je "kišna glista" za Murinja,a i još neke,Di Matea recimo. A sad ćemo videti koliko je pravi ako preuzme neku drugu ekipu. A sa "materijalom" kakav ima Barselona svako bi mogao biti trener...

predlog

pre 12 godina

voleo bih da na klupi barse vidim jednog od sledecih iskusnih trenera:

1. djoric
2. zivadinovic
3. bunjak,

ili manje iskusni:

1. jankovic (fc index)
2. onaj golmam, nikolic....

stanislav

pre 12 godina

Podigao je Barselonu na visi nivo,ali nikako mi nisu bili jasni neki potezi u zadnje vreme. Adriano nikada nije bio napadac a igrao mu je to,Alves takodje i forsiranje Makerana i odbijanje da dovede nekog drugog odbrambenog igraca mu se obilo o glavu.

Coa

pre 12 godina

Kukavicki postupak.Cim je brod krenuo malo da tone kapetan ga je odmah napustio.Ako nista drugo u sledecem njegovom angazmanu cemo videti koliko je zaista vredeo.Ljupko Petrovic je takodje bio sampion Evrope pa posle nista nije postigao u karijeri.Smatram da ako Barsa dovede kvalitetnog klasicnog spica igrati na istom nivou kao u predhodnoj sezoni.

iv13

pre 12 godina

Ajd sad, svi vi Barsa fanovi ima da me napljujete.
Ovaj covek je iskoristio najbolje godine Barse.
Nikada nece ponoviti ovaj uspeh, nigde. Kad su ljudi poceli da provaljuju sistem igre koji barsa neguje, nastaju problemi, ne mogu da se snadju. Covek je osetio da je to to, nece vise pobedjivati i eto, otisao iz kluba. Sebicno.
Sto je najcrnje, taj sistem igre nije on izmislio/napravio/sta god. Vec njegovi predhodnici, pocevsi sa legendarnim Krojfom.

Samo je iskoristio to sto se nasao u sjajnom trenutku na pravom mestu. To je moje misljenje.

OdzaciTS

pre 12 godina

Šteta,velika šteta,ali i to je moralo da se desi kad,tad...sve najbolje,iako će teško postići sve ovo ponovo sa nekim drugim klubom,mada on je mlad trener,tek 5-6 god krijere,ko zna...

deca ni trolati ne znaju

pre 12 godina

Gotovi smo.Svi su nas opeglali.Provaljeni smo i što smo osvojili,osvojili smo.Bez Gvardiole sledi pad u Primeri i počinje dominacija Reala u narednih nekoliko godina.Bilo je lepo dok je trajalo.Ipak smo mi mali klub naspram Reala.
(Barcaboy, 27. april 2012 11:08)

Primetno je tvoje neiskustvo, dječače, trebao si na kraju dodati "Strepim od katastrofe"!

kurta i murta

pre 12 godina

Predlog,svaka ti je na mestu ,a ja sam najvise za Milana Zivadinovica jer takvog ,,strucnjaka,, katalonci nikada nisu imali. Ako on ne pristane mogao bi u obzir da dodje i R. Dostanic!

Laza

pre 12 godina

Po meni je ovo glup potez. Čovek je osvojio sa Barsom sve što se moglo osvojiti i sada kad u jednoj sezoni nije uzeo ni Primeru ni LŠ, on odmah odlazi. Ne vidim poentu ovakve odluke, osim ako nije došlo do nekog vida zasićenja ili pak želje da vodi i neki drugi klub.

milan

pre 12 godina

pravi profesionalac. Ovo je primer osecaja odgovornosti i znati kad je pravi trenutak da se povuces. Kad bi ovako postupali neki nasi politicari bilo bi sve drugacije!

moral, cast, i odgovornost

pre 12 godina

svaka mu cast..ne vidim sta je ovde sporno, to je sasvim normalna pojava, covek nije ispunio ono sta se od njega ocekuje i posteno ostavlja prostor da na njegovo mesto dodje onaj ko to moze da ispuni..a zamislite sad predsednike nasih klubova, predsednika FSS, a da ne spominjem predsednika drzave, vlade, ministre, da tako nesto urade.. gde bi nam bio kraj..

Madridista

pre 12 godina

Navijac sam Reala ali svaka mu cast na svemu sto je uradio. Barselona ce i bez njega nastaviti sa dobrim rezultatima i verujem dobrim igrama, jer imaju takav sistem u kome se maltene bez svakoga moze. Sve u svemu pokazao se kao dobar trener, koji bi mozda trebalo da poradi na taktici kada druga ekipa igra defanzivno protiv njih. Zelim mu sve najbolje u nastavku karijere. Hala Madrid!

Michael Clayton

pre 12 godina

Šta znam,čovek jeste stvarno legenda,ali postavlja se pitanje,da li je bolji on trener ili sa onakvim timom je teško bilo ništa ne uraditi. Neki blagi odgovor bi bio i Rajkard,gde je taj čovek uopšte sada?? Mislim da pravo dokazivanje Gvardioli za "kuću slavnih trenera" tek predstoji.

Barcaboy

pre 12 godina

Gotovi smo.Svi su nas opeglali.Provaljeni smo i što smo osvojili,osvojili smo.Bez Gvardiole sledi pad u Primeri i počinje dominacija Reala u narednih nekoliko godina.Bilo je lepo dok je trajalo.Ipak smo mi mali klub naspram Reala.

Vojislav Matkovic

pre 12 godina

Alo ljudi, Abramovic mu je ponudio pre neki dan miliona evra mesecno, a sasvim slucajno u polufinalu je izgubio bas od Celzija! Ajde da pogadjamo gde ide naredne sezone?

Sasa The Sasa

pre 12 godina

Kad bi se na njega ugledali i pojedini rukovodioci u srpskom fudbalu.... Covek dovede Barsu u poludfinale jedne LS i ode..... a ovi nasi ko pijavice...

Šteta

pre 12 godina

Neki budući trener možda više neće dozvoljavati umetničku igru ove ekipe, već će igrati taktički na rezultat... Srećan sam što sam živeo u vreme Mesija, Ćavija, Inieste i GVARDIOLE!!!

mrav pešadinac

pre 12 godina

Prosinečki, mislim, šta čekaš, limunadu? Idi tamo i objasni ljudima da ti furaš isti sistem. To je neprocenjivo za Katalonce.

Andrea

pre 12 godina

logican izbor.sta je imao da osvoji,osvojio je.zasicenje je evidentno kao i odsustvo entuzijazma!na klupu Barse stize Luis Enrike,mas que un club voli da drzi sve u familiji a Gvardiola odlazi na Ostrvo.Da je Abramovic pametan,ostavio bi Italijana na klupi a Gvardiolu pustio negde drugde,via manchester?

Srbin

pre 12 godina

Majstorcino hvala ti za sve ove godine oducavanja od fudbala ekipa sirom Spanije, ostrvljana, Germana i drugih. Hvala ti za pomeranje granica u savremenom fudbalu i frustracije koje si nabijao nadmenom Murinju. Vecito jedan od velikih poklonika iz Srbije.

prolaznik

pre 12 godina

Moje skromno misljenje je da ovo uopste nije tako lose. Sistem im je postao izvaljen i potrebne su promene. Gvardiola je neosporno dokazao da ima vrhunskog stofa, ali su ovde potrebni neki rezovi na koje se on ne bi odlucio. Pre svega bih istakao da timu nedostaje par, zvucace smesno, ali igraca normalne visine koji mogu da se izbore sa protivnicima u skoku ili duel igri. I bar 2 igraca koji umeju i imaju naviku da sutiraju van 16 metara kako bi se dala raznovrsnost igri. Davanje gola sa 5m je nemoguce kada se igra protiv timova koji su fizicki nadmocniji. Iako svi govore za ovu Barsu da je mozda najbolja ikad, ja onu sa Ronaldinjom ne bih menjao ni za sta. :)

joe shmoe

pre 12 godina

Nikad nista od Gavrdiole. On je imao ludu srecu da trenira takav tim, koji bi iole prosecan trener mogao da vodi sa podjednakim uspehom.Ali cim je trebalo da malo mucne glavom, protiv intera ili sad celzija on je ispao. Los takticar i slab trener...

mrav pešadinac

pre 12 godina

Prosinečki, mislim, šta čekaš, limunadu? Idi tamo i objasni ljudima da ti furaš isti sistem. To je neprocenjivo za Katalonce.

Šteta

pre 12 godina

Neki budući trener možda više neće dozvoljavati umetničku igru ove ekipe, već će igrati taktički na rezultat... Srećan sam što sam živeo u vreme Mesija, Ćavija, Inieste i GVARDIOLE!!!

Sasa The Sasa

pre 12 godina

Kad bi se na njega ugledali i pojedini rukovodioci u srpskom fudbalu.... Covek dovede Barsu u poludfinale jedne LS i ode..... a ovi nasi ko pijavice...

predlog

pre 12 godina

voleo bih da na klupi barse vidim jednog od sledecih iskusnih trenera:

1. djoric
2. zivadinovic
3. bunjak,

ili manje iskusni:

1. jankovic (fc index)
2. onaj golmam, nikolic....

iv13

pre 12 godina

Ajd sad, svi vi Barsa fanovi ima da me napljujete.
Ovaj covek je iskoristio najbolje godine Barse.
Nikada nece ponoviti ovaj uspeh, nigde. Kad su ljudi poceli da provaljuju sistem igre koji barsa neguje, nastaju problemi, ne mogu da se snadju. Covek je osetio da je to to, nece vise pobedjivati i eto, otisao iz kluba. Sebicno.
Sto je najcrnje, taj sistem igre nije on izmislio/napravio/sta god. Vec njegovi predhodnici, pocevsi sa legendarnim Krojfom.

Samo je iskoristio to sto se nasao u sjajnom trenutku na pravom mestu. To je moje misljenje.

Madridista

pre 12 godina

Navijac sam Reala ali svaka mu cast na svemu sto je uradio. Barselona ce i bez njega nastaviti sa dobrim rezultatima i verujem dobrim igrama, jer imaju takav sistem u kome se maltene bez svakoga moze. Sve u svemu pokazao se kao dobar trener, koji bi mozda trebalo da poradi na taktici kada druga ekipa igra defanzivno protiv njih. Zelim mu sve najbolje u nastavku karijere. Hala Madrid!

Srbin

pre 12 godina

Majstorcino hvala ti za sve ove godine oducavanja od fudbala ekipa sirom Spanije, ostrvljana, Germana i drugih. Hvala ti za pomeranje granica u savremenom fudbalu i frustracije koje si nabijao nadmenom Murinju. Vecito jedan od velikih poklonika iz Srbije.

joe shmoe

pre 12 godina

Nikad nista od Gavrdiole. On je imao ludu srecu da trenira takav tim, koji bi iole prosecan trener mogao da vodi sa podjednakim uspehom.Ali cim je trebalo da malo mucne glavom, protiv intera ili sad celzija on je ispao. Los takticar i slab trener...

Coa

pre 12 godina

Kukavicki postupak.Cim je brod krenuo malo da tone kapetan ga je odmah napustio.Ako nista drugo u sledecem njegovom angazmanu cemo videti koliko je zaista vredeo.Ljupko Petrovic je takodje bio sampion Evrope pa posle nista nije postigao u karijeri.Smatram da ako Barsa dovede kvalitetnog klasicnog spica igrati na istom nivou kao u predhodnoj sezoni.

kurta i murta

pre 12 godina

Predlog,svaka ti je na mestu ,a ja sam najvise za Milana Zivadinovica jer takvog ,,strucnjaka,, katalonci nikada nisu imali. Ako on ne pristane mogao bi u obzir da dodje i R. Dostanic!

prolaznik

pre 12 godina

Moje skromno misljenje je da ovo uopste nije tako lose. Sistem im je postao izvaljen i potrebne su promene. Gvardiola je neosporno dokazao da ima vrhunskog stofa, ali su ovde potrebni neki rezovi na koje se on ne bi odlucio. Pre svega bih istakao da timu nedostaje par, zvucace smesno, ali igraca normalne visine koji mogu da se izbore sa protivnicima u skoku ili duel igri. I bar 2 igraca koji umeju i imaju naviku da sutiraju van 16 metara kako bi se dala raznovrsnost igri. Davanje gola sa 5m je nemoguce kada se igra protiv timova koji su fizicki nadmocniji. Iako svi govore za ovu Barsu da je mozda najbolja ikad, ja onu sa Ronaldinjom ne bih menjao ni za sta. :)

Michael Clayton

pre 12 godina

Šta znam,čovek jeste stvarno legenda,ali postavlja se pitanje,da li je bolji on trener ili sa onakvim timom je teško bilo ništa ne uraditi. Neki blagi odgovor bi bio i Rajkard,gde je taj čovek uopšte sada?? Mislim da pravo dokazivanje Gvardioli za "kuću slavnih trenera" tek predstoji.

Barcaboy

pre 12 godina

Gotovi smo.Svi su nas opeglali.Provaljeni smo i što smo osvojili,osvojili smo.Bez Gvardiole sledi pad u Primeri i počinje dominacija Reala u narednih nekoliko godina.Bilo je lepo dok je trajalo.Ipak smo mi mali klub naspram Reala.

david

pre 12 godina

KOji je to sistem Barse provaljen? Igrali su najlepsi moguci fudbal u poslednjih nekoliko godina... Provalili su sistem bunkerom, pa ih je us**lo. Ovde se ne radi o navijanju, zabole me i za Barsu i za Celzi...

nebitan lik

pre 12 godina

@Laki tvoj komentar je tipican primer jednog fudbalskog laika ne Lakia...

Vodio je i Rajkard jednu fantasticnu Barsu sa Ronaldinjom,Etoom,Cavijem,Pujolom pa nije uspeo da pravi rezultate kao Gvardiola a o igri da ne pricamo.Za Pepea svi igraci do jednog kazu da je neverovatan perfekcionista,izuzetno strog trener.Podigao je standarde tj uveo nove,da ekipe protiv Barse ne smeju da igraju otvoreno nego sa parkiranim autobusima ispred gola.Dao je domaci svim trenerima,za nesto 3 sezone osvojio je 13 trofeja,uveo veliki broj mladih igraca u 1. tim,pronasao pravu ulogu Mesiju i napravio ovo sto je on danas,gol masinu,itd,itd.

deca ni trolati ne znaju

pre 12 godina

Gotovi smo.Svi su nas opeglali.Provaljeni smo i što smo osvojili,osvojili smo.Bez Gvardiole sledi pad u Primeri i počinje dominacija Reala u narednih nekoliko godina.Bilo je lepo dok je trajalo.Ipak smo mi mali klub naspram Reala.
(Barcaboy, 27. april 2012 11:08)

Primetno je tvoje neiskustvo, dječače, trebao si na kraju dodati "Strepim od katastrofe"!

Miki

pre 12 godina

E da se ovi naši iz FSS bar malo ugledaju na Gvardiolu pa da odu negde u Argentinu na jedno 100 godina da ih ne gledamo više...
Gvardiola je velika faca, osvojio sa Barsom sve što se može osvojiti i nakon prvog nazovi "neuspeha" (pazi molim te - poufinale lige šampiona) čovek daje otkaz! A ove naše ne možeš ni g.v.....m motkom da najuriš!

moral, cast, i odgovornost

pre 12 godina

svaka mu cast..ne vidim sta je ovde sporno, to je sasvim normalna pojava, covek nije ispunio ono sta se od njega ocekuje i posteno ostavlja prostor da na njegovo mesto dodje onaj ko to moze da ispuni..a zamislite sad predsednike nasih klubova, predsednika FSS, a da ne spominjem predsednika drzave, vlade, ministre, da tako nesto urade.. gde bi nam bio kraj..

Nino

pre 12 godina

Kao prvo,Pep je tu odluku doneo pre 5-6 meseci,i svi su to znali,samo nije izlazilo u javnost.Pa pogledajte slike pre 4 godine kad covek postao prvi trener,koliko-toliko imao je crnu kosu,a sad je i to izgubio:).Kao drugo,covek samo zeli da se odmori,i da pocne neki novi pocetak u neki novi klub.Ono sto je on osvojio u 4 godine,nekim sjajnim trenerima treba citavu deceniju da osvoje.Ne drzi voda da je nasledio najbolji tim,jer su samo 5 igraca ostala od kad je bio Rajkard trener(Valdes,Puyol,Xavi,Iniesta i Messi)...Svi ostali igraci su doneti jer ih on trazio,a u prvi tim je promovisao i Busquets,Pedro,Thiago,Cuenca,Tello.Sam Pep je vratio Piquea i Fabregasa,tako da je ova Barsa samo njegov tim i on je najzasluzan za ove uspehe.Sad odlazi da se odmori,ili da pocne novi pocetak,ili da dobije vise para---njegova stvar,ali niko,bas NIKO, ne sme da prigovara za to,ne go svi moraju da se zahvale za to sto je vodio najuspesniju generaciju kluba.A postoje i spekulacije da se nesto lose desilo u svlacionici Barse,da su se igraci svadzali proteklih nekoliko meseci,ali da se sve to profesionalno skrivalo od ocima javnosti.Bilo kako bilo,hvala ti Pep,a sad idi i dokazi ovim hejterima zasto si najbolji!!!

Andrea

pre 12 godina

logican izbor.sta je imao da osvoji,osvojio je.zasicenje je evidentno kao i odsustvo entuzijazma!na klupu Barse stize Luis Enrike,mas que un club voli da drzi sve u familiji a Gvardiola odlazi na Ostrvo.Da je Abramovic pametan,ostavio bi Italijana na klupi a Gvardiolu pustio negde drugde,via manchester?

milan

pre 12 godina

pravi profesionalac. Ovo je primer osecaja odgovornosti i znati kad je pravi trenutak da se povuces. Kad bi ovako postupali neki nasi politicari bilo bi sve drugacije!

Barezi

pre 12 godina

Bielsa logičan izbor.
I da im objasni da važi i gol van 16.
Kad se neko tako zabunkeriše, da pucaju poneku i iz daljine. 9/10 će biti blokirano ali će proći jedna ili će se skrenuti lopta od šume nogu a i protivnik neće stalno očekivati da se ušetavaju u 16-erac.

Laza

pre 12 godina

Po meni je ovo glup potez. Čovek je osvojio sa Barsom sve što se moglo osvojiti i sada kad u jednoj sezoni nije uzeo ni Primeru ni LŠ, on odmah odlazi. Ne vidim poentu ovakve odluke, osim ako nije došlo do nekog vida zasićenja ili pak želje da vodi i neki drugi klub.

Objektivan posmatrac

pre 12 godina

E moj Gvardiola, mogao si da budes u Barsi ono sto je Ferguson u Mancesteru. Znas kada ces ti u nekom drugom klubu da napravis tu tvoju tika-taku? Nikad. Imao si najjace igrace, nudili su ti da sam izaberes pojacanja, i da radis kao gospodin covek za voljeni klub kome si posvetio ceo zivot. Pa ima li sta lepse od toga. I gde ces sada? Pa u koji god klub da odes, neces imati ni pola ovoga sto si imao u Barsi. Predomisli se dok nije kasno.

OdzaciTS

pre 12 godina

Šteta,velika šteta,ali i to je moralo da se desi kad,tad...sve najbolje,iako će teško postići sve ovo ponovo sa nekim drugim klubom,mada on je mlad trener,tek 5-6 god krijere,ko zna...

Tekelija

pre 12 godina

Mislim da se smorio.
Da li je dobar trener ili ne...to u danasnjem fudbalu nije ni toliko bitno, bar ne kod ovih velikih i bogatih klubova. Danas trener mora prije da bude neko ko moze psiholoski da pozitivno utice na ekipu, a ne neko ko ima neke super savjete u vezi s igrom ili treninzima. Realno, koji trener moze reci Mesiju nesto sto ovaj vec ne zna?
Eto, i Murinjo vazi za sjajnog i iskusnog trenera, a nista nije uradio sa Realom. Bukvalno nista. Osvajanje Primere je kao osvajanje JSL za Partizan ili Zvezdu. Barsa i Real su bez ikakve konkurencije tamo, a on sa onolikim dovodjenjem igraca nije uspio da izbaci Bajern...

Nenad Nis

pre 12 godina

Ovo je veliki gubitak za Barsu, nekako se stvorio utisak da ce on za Katalonce biti isto sto i ser Aleks za Mancester Junajted. Ali posle ovakvog razvoja dogadjaja, cenim da Pep na leto preuzima Inter.

stanislav

pre 12 godina

Podigao je Barselonu na visi nivo,ali nikako mi nisu bili jasni neki potezi u zadnje vreme. Adriano nikada nije bio napadac a igrao mu je to,Alves takodje i forsiranje Makerana i odbijanje da dovede nekog drugog odbrambenog igraca mu se obilo o glavu.

Panta

pre 12 godina

Dosta osvojenog ostaje za njim, ali u onakvoj ekipi Gvardiola kao trener nije dolazio do izrazaja, kao ni fudbaler dok je igrao za Brescu. Pep, sad se dokazi!

Dragan Jurić

pre 12 godina

Majstorcino hvala ti za sve ove godine oducavanja od fudbala ekipa sirom Spanije, ostrvljana, Germana i drugih. Hvala ti za pomeranje granica u savremenom fudbalu i frustracije koje si nabijao nadmenom Murinju. Vecito jedan od velikih poklonika iz Srbije.
(Srbin, 27. april 2012 11:04)
Niko ne kaže da Barselona ne zna da igra fudbal,ali pobeđivanje je,izgleda,zasebna lekcija! Sa ovakvim timom sve osim pobede je sramota,a Inter,Čelzi i kojekakva boranija iz Primere dokazaše da ima leka protiv katalonskog fudbalskog "monstruma"! Kada neko u svojim redovima ima sve što je najbolje ne može mu se suprotstaviti nadigravanjem prsa u prsa. Zato postoji nešto što se zove taktika i elementarna fudbalska inteligencija. Na tom polju Gvardiola je dokazao da je "kišna glista" za Murinja,a i još neke,Di Matea recimo. A sad ćemo videti koliko je pravi ako preuzme neku drugu ekipu. A sa "materijalom" kakav ima Barselona svako bi mogao biti trener...

goxy

pre 12 godina

znam da cu navijati za tim koji GVARDIOLA BUDE TRENIRAO,covek koji napada non stop i kad ima Kuenku i Telja u timu protivnici ne prelaze centar,slazem se da je Fabregas bio greska

Man

pre 12 godina

Dobrodosao u Manchester City, i kad dodjes potjeraj onu divlju bandu zabarsko-argentinsku, pusti balkance u prvu postavu, Kolarov-Savic-Dzeko

Мр Ђурђе Живковић

pre 12 godina

ФК Барселона је школа, начин мишљења, изван контекста фудбала који се професионално игра у свету, њихова игра је у истој равни као катедрала у Барцелони( китњаста, ирационална,невиђена до тада у архитектури), овај тим је ѕа мене био и остаће парадигма и метафора фудбала о коме сам маштао, независно од даљих резултата.Гвардиола је део и производ тог епског подухвата и школе у овом Клубу, и као играч и као тренер. Њихова начин игре није сасвим нов ( тако су играли и Бобек, Митић, Вукас, Чајковски и други у нашој репрезентацији некада на Олимпијади) али Барса је одгајила велемајсторе ове игре и довела то до савршенства. Са Гвардиолом или без њега Барса иде даље с тим мора да у одбрани задња тројица морају бити знатно виши. Боље са њим - али без императива сталног побеђивања јер је то немогуће. И они су само људи мада понед играју као ванземаљци.

Rale

pre 12 godina

I ovo sam zaboravio da dodam. Što se tiče novog trenera Barselone, ne mislim da će to biti Marselo Bjelsa, kao što većina misli. Mislim da mnogo veće šanse ima Tito Viljanova, sadašnji pomoćni trener. Evo pratite, pa vidite. Mislim da sam upućen u to šta se u Barsi dešava, ali izvinjavam se ako pogrešim. Sve najbolje.

Dragan Jurić

pre 12 godina

Majstorcino hvala ti za sve ove godine oducavanja od fudbala ekipa sirom Spanije, ostrvljana, Germana i drugih. Hvala ti za pomeranje granica u savremenom fudbalu i frustracije koje si nabijao nadmenom Murinju. Vecito jedan od velikih poklonika iz Srbije.
(Srbin, 27. april 2012 11:04)
Niko ne kaže da Barselona ne zna da igra fudbal,ali pobeđivanje je,izgleda,zasebna lekcija! Sa ovakvim timom sve osim pobede je sramota,a Inter,Čelzi i kojekakva boranija iz Primere dokazaše da ima leka protiv katalonskog fudbalskog "monstruma"! Kada neko u svojim redovima ima sve što je najbolje ne može mu se suprotstaviti nadigravanjem prsa u prsa. Zato postoji nešto što se zove taktika i elementarna fudbalska inteligencija. Na tom polju Gvardiola je dokazao da je "kišna glista" za Murinja,a i još neke,Di Matea recimo. A sad ćemo videti koliko je pravi ako preuzme neku drugu ekipu. A sa "materijalom" kakav ima Barselona svako bi mogao biti trener...

Vojislav Matkovic

pre 12 godina

Alo ljudi, Abramovic mu je ponudio pre neki dan miliona evra mesecno, a sasvim slucajno u polufinalu je izgubio bas od Celzija! Ajde da pogadjamo gde ide naredne sezone?

Dirty

pre 12 godina

Bilo je potpuno jasno da će dolazak Fabregasa poremetiti kemiju u momčadi. Gvardiola je samo žrtva nerealnig ambicija kluba? No, sad u Celsi da vidimo da li se može izboriti s pevcima za časno mesto druge ekipe u Londonu!

yevlakov

pre 12 godina

samo jedna ispravka u naslovu, gvardiola nije izjavio da napušta klub odmah, nego na kraju sezone. što znači da će i dalje voditi klub na najmanje 5 utakmica...

777

pre 12 godina

Ne mrzim čoveka i mislim da je ovakvim gestom pokazao da je ljudina. Zašto? Čovek je svestan da sa OVAKVIM timom, ove godine, ima mogucnost da uzme samo kup. SAMO. U prvenstvu se sigurno već sve zna( osim da se desi čudo ne vidjeno), a u LŠ smo sve videli. Posle ovakvih rezultata otkaz je čin OBRAZA. Ali lično mislim da su igrači najveći krivci i ako trener ima tu odgovornost. SVE su promašili, i moguće i nemoguće plus PENAL. Sa takvom igrom se gubi. To se sve vratilo kao bumerang. Ne iskoristiš svoje šanse - GUBIŠ. Ova igra ping-pong je mogla da prodje samo u Barsi i živo me interesuje da li će i u nekom drugom klubu insistirati na takvoj igri? Mislim, veoma teško, jer i drugi klubovi bi pokušali makar da imitiraju takvu igru, jer je donosila rezultate ali NIŠTA. Barsa ima takve igrače da je to moguće samo kada ti je tim sastavljen od igrača koji mogu i imaju takve mogućnosti da sprovedu takvu igru. Ono što je sigurno na sve ovo je i slabija igra Mesija baš kada je trebalo. Ali u svakom slučaju Gvardiola je ostavio domaći zadatak budućem treneru kome neće biti lako da ponovi njegove rezultate, a živo me interesuje šta će uraditi sa budućim timom kog bude trenirao. To će i pokazati kakav je u stvari trener. Ali otom- potom.

Nemanja

pre 12 godina

Kakav je to fudbal igran dok je Gvardiola bio na klupi Barce. Atomski fudbal! Kapa dole, i svu srecu ti zelim u novom klubu koji god to bio. Pomerio si fudbal na visi, brzi i lepsi nivo igre.

Ovi sto pljuju po Gvardioli, ne mogu da razumem sto to rade? Zato sto nije bio takticar? Meni kao nekom ko obozava fudbal kao igru a ne gaji previse simpatija ni prema jednom klubu, bila mi je cast i veliko zadovoljstvo da gledam Barsu kako igra bez obzira gubila ona ili razbijala protivnike. To je po meni najvaznija stvar i ono sto moderan fudbal tera da se najezite posle svakog duplog pasa i dribliga koji niste ocekivali. A to, ko je pobedio tako sto je pola sata proveo valjacuci se po travi ili ne predjesi polovinu terena sem vatrenih navijaca tog kluba ne znam kom gleadaocu je to jos zanimljivo da gleda. I Barca je imala svoje "padace" po terenu i vecina je mrzi zbog tih padanja ali opet kazem... da se sad posle svega kaze i jedna ruzna rec za Gvardiolu je totalno bezveze.

Za sve ljubitelje brzog i carobonog fudbala veliki pozdrav!
A za one koji samo pobedu vide kao rezultat dobrog ili loseg trenera, nek idu na derbi zvezde i partizana pa nek gledaju ko ce da pobeti jer sem te pobede nista od igre nece ni videti.

bilbao

pre 12 godina

e sada cete da vidite pravo lice gvardiole, tj. da on uopste nije tako dobar trener kako rezultati govore. on vam spada u onu grupu trenera koji su imali srece da imaju dobre igrace i na osnovu njih naprave rezultate a ne na osnovu svog nekog znanja. primjeri za to su vam onaj petrovic kad je bio trener zvezde kad je bila prvak evrope, kao i onaj cervar sto je vodio hrvatsku u rukometu.

ZRENJANINAC

pre 12 godina

Jedan Tito je (uspesno !)vodio sistem zvani SFRJ...Jedan drugi Tito (Viljanova) ce uspesno voditi jedan drugi sistem zvani FCB...

mika

pre 12 godina

veliki trener,veliki covek,svaka cast genije,sve najbolje u novom klubu.ja cu i dalje da navijam za najbolji klub na svetu ,barselonu !

Milojica

pre 12 godina

Covek je radio dobar posao. Barsa je promasila 10 idealnih prilika u dve utakmice sa Celsijem. Ali poneo se kao dzentlmen. Bez obzira na ranije trofeje otisao bez galame. Steta sto u Srbiji toga nema, ali jos je veca steta sto nema rezultata, a nece ih ni biti dok ne budemo razumeli zasto Gvardiola napusta mesto selektora najboljeg tima na svetu posle neuspesne sezone. Razlog je odgovornost!

Rale

pre 12 godina

Svaka čast Gvardioli, uzeo je sve te trofeje sa Barselonom, ali slažem se da bi trebao da ode sad da se oproba u neki drugi tim, čisto da vidi koliko vredi. Mada, ne verujem da će on puno eksperimentisati. Mislim da mu je nešto drugo, mnogo logično u planu. Najskraćenije moguće- Španiju na Evropskom vodi Del Boske, posle Eura se povlači,jer mu godine ne dozvoljavaju da ostane... Tu bi se Gvardiola fino ubacio, jer mu jedini protivkandidat bude Unai Emeri iz Valensije, mada teško. Gvardiola lepo preuzme Španiju, opet ima Ćavija, Inijestu, Pikea i društvo, s'tim da bi bio pojačan za Real Madrid- Alonso, Ramos, Kasiljas. Osim toga, u klupskom je sve uzeo, eto mu alibi da se drži dalje od klupskog fudbala na neko vreme, a da objasni ovo. Imajući sve to u vidu, mislite li da će on previše rizikovati i odlaziti iz Španije?? Izvinjavam se na dužem komentaru.

a.o

pre 12 godina

@iv13
Vreme će pokazati koliko si u pravu. Kada/ako sa nekim slabijim klubom, kao što je to radio i Murinjo, osvoji LŠ, onda će dokazati da je pravi trener.

Jovan

pre 12 godina

Kapa dole Gvardioli za sve ucinjeno. Apsolutna je legenda Barselone, velika igracka i trenerska karijera. Ostvario je odlicne rezultate, vratio je u klub dva velika igraca koji su deca Barselone, rotirao je dosta klinaca i igrao je za publiku do samog kraja. Svakako, imalo mu se sta zameriti, ali je njegov uspeh tokom ove cetiri godine toliko veliki, da je sve ostalo manje vazno.

Sto se ostalih spekulacija oko imena novog trenera tice, voleo bih da to bude Bijelsa, ukoliko Atletik Bilbao osvoji LE, mada licno kao trenera najvise simpatisem Gusa Hidinka. Sve u svemu, nadam se da ce sledeci trener imati priblizno dobre rezultate i da ce u tom prvom periodu napraviti ozbiljna pojacanja koja su Barsi realno neophodna - stoper, levi bek i zadnji vezni.

mailman78

pre 12 godina

Fino je to, ali zar je to neka vijest pa da treba da ima 100+ komentara i jbt je li vi gledate fudbal kao igru ili gledate fancy frizure i usporene snimke CR7-ice ili Messi-aje. Ono sto je sinoc pokazao tim Atletik Bilbao-a i sto prikazuje citavu ligu uefe je nevjerovatno (ko je gledao zna o cemu govorim), i zato je njihov uspjeh nemjerljiv sa bilo kojim uspjehom Barse ili Reala ili MUTD ili nekog drugog kluba sa 500 miliona navijaca. Dusa fudbala danas je Atletik Bilbao i vjerovatno ce tako ostati zauvijek! E da su bar primjenili te gluposti sa transferima na politiku, pa da dovedemo ministra ekonomije iz Njemacke na jedno dve godine :)

Orbital

pre 12 godina

Jedan je Fergi!
Ali uopste ne razumem zasto nijedan drugi klub na svetu nema jednog lika na kormilu dugo koliko kao Man U ima Fergija.

Stollepg

pre 12 godina

Tito Villanova, hmmm. Jos najmanje godinu cemo gledati ovaj fudbal koji je Barsa do sad igrala... Uz dovodjenje igraaca kao sto su: Falcao, Tiago Silva, Alba.. Ponovo mozemo do 6 trofeja. Visca Barsa.
Zivjeli mi! :)

pametnjaković mladji

pre 12 godina

Dve, tri izgubljene utakmice nikako nisu dovoljne da se izvuce bilo kakav sud o radu Gvardiole. Mislim da gresi sto odlazi iz Barce, mlad je trener, ovaj tim poznaje jako dobro..
Ispadanje iz lige sampiona, pa mozes misliti, dve ekipe koje su bile egal u svim segmentima, sreca je nesto sto je sastavni deo fudbala, Barca je u toj utakmici nije imala i to je to..

Paulaner

pre 12 godina

Pravi potez jednog pametnog čoveka. Shvatio je da je dostigao svoj maksimum, da nema dalje tj. da nema način da unapredi igru. I ako je današnja Barsa najbolji tim svih vremena uvek može bolje, da igra napreduje. Pored sjajne šablonske igre treba dopusti igračima sloboda da još više upotrebljavaju svoj talenat i inventivnost jer Barsa ima sjajne igrače koji to mogu. Samo novi terener može doneti napredak, u stvari nešto novo u igri, pre svega na taktičkom planu, ali i hrabrost i slobodu da nepristrasno odlučuje i vodi igru tima. Gvardiola je toliko dugo u timu da se zbog prijateljstva čini mi se više oslanja na poverenje i drugarske odnose nego na svoje stručno znanje i učinak na terenu. U izbor Barsinog rukovodstva apsolutno ne sumnjam jer su mnogo puta do sada pokazali da znaju da rade svoj posao.

Barcaboy

pre 12 godina

Srecno gvardiola!!Mislim da je ovo nekako dobra odluka na kraju ,jer vidi se njegova izmorenost,neke cudne taktike,ideje itd..vidi se da je izgubio nekakvu misao itd... Nadam se dolasku bijelse.Inace barsi najpotrebniji jedan stoper i levi bek..A onda bi mogli da dovedu jos jednog napadaca kao sto je bio Eto'o..Brz,dobar tehnicar,i skolski realizator,ono sto je bio u neku ruku i ibrahimovic.Dakle ne sme se oslanjati samo na mesija..Mesi je dao oko 65 golova i ima oko 26 asistencija to je 90ak asistencija..to je vise od pola golova barse...Dakle mesi je fantastican i sve,ali mora da ima i neki drugi napadac u igri..alexis ne igra u kontinuitetu..te odigra vrhunski cak ponekad i bolje od mesija a onda sledecu utakmicu ne zna loptu da primi..Dakle dovesti Thiaga silvu i jordi albu kao prioritet a moze i mats hummels/subotic..A onda bi bilo najbolje da se dovodi leandro damiao (brazilac) fantastican je igrac,dobar u skoku,tehnika i sut..Sve u svemu,Imam neki osecaj da ce barsa sledece sezone biti JOS JACA..dakle jos ako dodje bijelsa !
Sve u svemo puno srece zelim gvardioli!

bgf

pre 12 godina

Nista specijalan trener...sa ovakvim timom bi i Limeni osvojio LS-a!
Rajkjard je sa Barson svasta osvojio a imao je klince i Ronaldinja...oni klinci koji su sada matori, iskusni, profesionalci! Sa Barsom u poslednjih par godina nije nikad bilo do trenera vec do ekipe! Jednostavno oni se zasite posle odredjenog vremena i imaju jednu ili 2 susne sezone!
I Rajkjard je maltene nestao sa fudbalske scene...a ubrzo ce njegovim stopama i Pep! Jedino sto je onaj abramovic operisan od fudbala i misli da ce mu novac doneti sve!

Stefan

pre 12 godina

@Laki tvoj komentar je tipican primer jednog fudbalskog laika ne Lakia... Vodio je i Rajkard jednu fantasticnu Barsu sa Ronaldinjom,Etoom,Cavijem,Pujolom pa nije uspeo da pravi rezultate kao Gvardiola a o igri da ne pricamo.Za Pepea svi igraci do jednog kazu da je neverovatan perfekcionista,izuzetno strog trener.Podigao je standarde tj uveo nove,da ekipe protiv Barse ne smeju da igraju otvoreno nego sa parkiranim autobusima ispred gola.Dao je domaci svim trenerima,za nesto 3 sezone osvojio je 13 trofeja,uveo veliki broj mladih igraca u 1. tim,pronasao pravu ulogu Mesiju i napravio ovo sto je on danas,gol masinu,itd,itd. (nebitan lik, 27. april 2012 12:36)
Jos jedan u nizu velikihliki poznavalaca fudbala koji ostavljaju komentare za vreme velikog odmora.

Madridista

pre 12 godina

Nova sezona jos nije ni pocela a vec je 1-0 za nas ;)
Hvala Gvardiola.Zbogom i sve najbolje zelim u nastavku karijere ali da se nikad vise ne vratis ;)
Kad se vec nasladjujem i nerviram navijace Barselone ,onda da upotpunim i povedemo sa 2-0 jer ovaj igrac dolazi u Real na leto ;)
http://www.youtube.com/watch?v=dRuTap8MBxg&feature=related
Bolje da se trgnete iz letargije ili cemo vas i sledece sezone ko od sale pregaziti u Primeri i svim drugim takmicenjima.
VAMOS REAL !

aleks

pre 12 godina

sad da barsa dovede jednog visokog centarfora(zigic bi bio super) i jedno dobro krilo i celzi bi mogo da igra i bunker sa dvadeset igraca pa se nebi odbranio od katastrofe.to je jedina zamerka gvardioli,velikom treneru i velikom coveku !

dragan 74

pre 12 godina

covek je imao vec kicmu ekipe kad je doso- Valdes, Pujol, Xavi, Iniesta i Mesi...nije da ga nipodostavam,ali tu i ne treba da budes neki trenerski velemajstor..svako dobro...

Nenad

pre 12 godina

Nikakvog znacaja nema njegova uloga u Barseloni. Nju vodi Krojf a pola milijarde duga moze, pa skoro bilo koji trener da vodi...
Vreme je da se stane na put manipulatorima.
Uzgred, jos na pocetku sezone sam rekao da nece uzeti ni prvenstvo ni Ligu Sampiona a razlog je jednostavan - u fudbalu su samo pare bitne i ponestalo bi interesovanja kada bi dominirali.
Jednostavno, predali su i jedan i drugi trofej, namerno...

Stefan

pre 12 godina

@Laki tvoj komentar je tipican primer jednog fudbalskog laika ne Lakia... Vodio je i Rajkard jednu fantasticnu Barsu sa Ronaldinjom,Etoom,Cavijem,Pujolom pa nije uspeo da pravi rezultate kao Gvardiola a o igri da ne pricamo.Za Pepea svi igraci do jednog kazu da je neverovatan perfekcionista,izuzetno strog trener.Podigao je standarde tj uveo nove,da ekipe protiv Barse ne smeju da igraju otvoreno nego sa parkiranim autobusima ispred gola.Dao je domaci svim trenerima,za nesto 3 sezone osvojio je 13 trofeja,uveo veliki broj mladih igraca u 1. tim,pronasao pravu ulogu Mesiju i napravio ovo sto je on danas,gol masinu,itd,itd. (nebitan lik, 27. april 2012 12:36)

Jos jedan u nizu velikih poznavalaca fudbala koji ostavljaju komentare za vreme velikog odmora.

bootsy

pre 12 godina

preko leta da dovedu fudbalere koji znaju da se brane, mats humels iz dortmunda ili mamadu sakho iz psga, levi bek npr sisoko iz liona, u sredini aleks song iz arsenala, ili bilo ko od tria m'villa-yaya toure-javi martinez i bog da ih vidi. i sada kada nije gvardiola tu, da vrate ibru. ne gotivim ga specijalno al ako gvardiola nije mogao da ga uklopi ne znaci da nece moci neko drugi. ima ibra materijala za veliku ekipu.

joe shmoe

pre 12 godina

Nikad nista od Gavrdiole. On je imao ludu srecu da trenira takav tim, koji bi iole prosecan trener mogao da vodi sa podjednakim uspehom.Ali cim je trebalo da malo mucne glavom, protiv intera ili sad celzija on je ispao. Los takticar i slab trener...

iv13

pre 12 godina

Ajd sad, svi vi Barsa fanovi ima da me napljujete.
Ovaj covek je iskoristio najbolje godine Barse.
Nikada nece ponoviti ovaj uspeh, nigde. Kad su ljudi poceli da provaljuju sistem igre koji barsa neguje, nastaju problemi, ne mogu da se snadju. Covek je osetio da je to to, nece vise pobedjivati i eto, otisao iz kluba. Sebicno.
Sto je najcrnje, taj sistem igre nije on izmislio/napravio/sta god. Vec njegovi predhodnici, pocevsi sa legendarnim Krojfom.

Samo je iskoristio to sto se nasao u sjajnom trenutku na pravom mestu. To je moje misljenje.

Barcaboy

pre 12 godina

Gotovi smo.Svi su nas opeglali.Provaljeni smo i što smo osvojili,osvojili smo.Bez Gvardiole sledi pad u Primeri i počinje dominacija Reala u narednih nekoliko godina.Bilo je lepo dok je trajalo.Ipak smo mi mali klub naspram Reala.

Coa

pre 12 godina

Kukavicki postupak.Cim je brod krenuo malo da tone kapetan ga je odmah napustio.Ako nista drugo u sledecem njegovom angazmanu cemo videti koliko je zaista vredeo.Ljupko Petrovic je takodje bio sampion Evrope pa posle nista nije postigao u karijeri.Smatram da ako Barsa dovede kvalitetnog klasicnog spica igrati na istom nivou kao u predhodnoj sezoni.

Srbin

pre 12 godina

Majstorcino hvala ti za sve ove godine oducavanja od fudbala ekipa sirom Spanije, ostrvljana, Germana i drugih. Hvala ti za pomeranje granica u savremenom fudbalu i frustracije koje si nabijao nadmenom Murinju. Vecito jedan od velikih poklonika iz Srbije.

Šteta

pre 12 godina

Neki budući trener možda više neće dozvoljavati umetničku igru ove ekipe, već će igrati taktički na rezultat... Srećan sam što sam živeo u vreme Mesija, Ćavija, Inieste i GVARDIOLE!!!

Vojislav Matkovic

pre 12 godina

Alo ljudi, Abramovic mu je ponudio pre neki dan miliona evra mesecno, a sasvim slucajno u polufinalu je izgubio bas od Celzija! Ajde da pogadjamo gde ide naredne sezone?

mrav pešadinac

pre 12 godina

Prosinečki, mislim, šta čekaš, limunadu? Idi tamo i objasni ljudima da ti furaš isti sistem. To je neprocenjivo za Katalonce.

Tekelija

pre 12 godina

Mislim da se smorio.
Da li je dobar trener ili ne...to u danasnjem fudbalu nije ni toliko bitno, bar ne kod ovih velikih i bogatih klubova. Danas trener mora prije da bude neko ko moze psiholoski da pozitivno utice na ekipu, a ne neko ko ima neke super savjete u vezi s igrom ili treninzima. Realno, koji trener moze reci Mesiju nesto sto ovaj vec ne zna?
Eto, i Murinjo vazi za sjajnog i iskusnog trenera, a nista nije uradio sa Realom. Bukvalno nista. Osvajanje Primere je kao osvajanje JSL za Partizan ili Zvezdu. Barsa i Real su bez ikakve konkurencije tamo, a on sa onolikim dovodjenjem igraca nije uspio da izbaci Bajern...

Panta

pre 12 godina

Dosta osvojenog ostaje za njim, ali u onakvoj ekipi Gvardiola kao trener nije dolazio do izrazaja, kao ni fudbaler dok je igrao za Brescu. Pep, sad se dokazi!

predlog

pre 12 godina

voleo bih da na klupi barse vidim jednog od sledecih iskusnih trenera:

1. djoric
2. zivadinovic
3. bunjak,

ili manje iskusni:

1. jankovic (fc index)
2. onaj golmam, nikolic....

yevlakov

pre 12 godina

samo jedna ispravka u naslovu, gvardiola nije izjavio da napušta klub odmah, nego na kraju sezone. što znači da će i dalje voditi klub na najmanje 5 utakmica...

Nino

pre 12 godina

Kao prvo,Pep je tu odluku doneo pre 5-6 meseci,i svi su to znali,samo nije izlazilo u javnost.Pa pogledajte slike pre 4 godine kad covek postao prvi trener,koliko-toliko imao je crnu kosu,a sad je i to izgubio:).Kao drugo,covek samo zeli da se odmori,i da pocne neki novi pocetak u neki novi klub.Ono sto je on osvojio u 4 godine,nekim sjajnim trenerima treba citavu deceniju da osvoje.Ne drzi voda da je nasledio najbolji tim,jer su samo 5 igraca ostala od kad je bio Rajkard trener(Valdes,Puyol,Xavi,Iniesta i Messi)...Svi ostali igraci su doneti jer ih on trazio,a u prvi tim je promovisao i Busquets,Pedro,Thiago,Cuenca,Tello.Sam Pep je vratio Piquea i Fabregasa,tako da je ova Barsa samo njegov tim i on je najzasluzan za ove uspehe.Sad odlazi da se odmori,ili da pocne novi pocetak,ili da dobije vise para---njegova stvar,ali niko,bas NIKO, ne sme da prigovara za to,ne go svi moraju da se zahvale za to sto je vodio najuspesniju generaciju kluba.A postoje i spekulacije da se nesto lose desilo u svlacionici Barse,da su se igraci svadzali proteklih nekoliko meseci,ali da se sve to profesionalno skrivalo od ocima javnosti.Bilo kako bilo,hvala ti Pep,a sad idi i dokazi ovim hejterima zasto si najbolji!!!

Dirty

pre 12 godina

Bilo je potpuno jasno da će dolazak Fabregasa poremetiti kemiju u momčadi. Gvardiola je samo žrtva nerealnig ambicija kluba? No, sad u Celsi da vidimo da li se može izboriti s pevcima za časno mesto druge ekipe u Londonu!

Dragan Jurić

pre 12 godina

Majstorcino hvala ti za sve ove godine oducavanja od fudbala ekipa sirom Spanije, ostrvljana, Germana i drugih. Hvala ti za pomeranje granica u savremenom fudbalu i frustracije koje si nabijao nadmenom Murinju. Vecito jedan od velikih poklonika iz Srbije.
(Srbin, 27. april 2012 11:04)
Niko ne kaže da Barselona ne zna da igra fudbal,ali pobeđivanje je,izgleda,zasebna lekcija! Sa ovakvim timom sve osim pobede je sramota,a Inter,Čelzi i kojekakva boranija iz Primere dokazaše da ima leka protiv katalonskog fudbalskog "monstruma"! Kada neko u svojim redovima ima sve što je najbolje ne može mu se suprotstaviti nadigravanjem prsa u prsa. Zato postoji nešto što se zove taktika i elementarna fudbalska inteligencija. Na tom polju Gvardiola je dokazao da je "kišna glista" za Murinja,a i još neke,Di Matea recimo. A sad ćemo videti koliko je pravi ako preuzme neku drugu ekipu. A sa "materijalom" kakav ima Barselona svako bi mogao biti trener...

Dragan Jurić

pre 12 godina

Majstorcino hvala ti za sve ove godine oducavanja od fudbala ekipa sirom Spanije, ostrvljana, Germana i drugih. Hvala ti za pomeranje granica u savremenom fudbalu i frustracije koje si nabijao nadmenom Murinju. Vecito jedan od velikih poklonika iz Srbije.
(Srbin, 27. april 2012 11:04)
Niko ne kaže da Barselona ne zna da igra fudbal,ali pobeđivanje je,izgleda,zasebna lekcija! Sa ovakvim timom sve osim pobede je sramota,a Inter,Čelzi i kojekakva boranija iz Primere dokazaše da ima leka protiv katalonskog fudbalskog "monstruma"! Kada neko u svojim redovima ima sve što je najbolje ne može mu se suprotstaviti nadigravanjem prsa u prsa. Zato postoji nešto što se zove taktika i elementarna fudbalska inteligencija. Na tom polju Gvardiola je dokazao da je "kišna glista" za Murinja,a i još neke,Di Matea recimo. A sad ćemo videti koliko je pravi ako preuzme neku drugu ekipu. A sa "materijalom" kakav ima Barselona svako bi mogao biti trener...

Man

pre 12 godina

Dobrodosao u Manchester City, i kad dodjes potjeraj onu divlju bandu zabarsko-argentinsku, pusti balkance u prvu postavu, Kolarov-Savic-Dzeko

goxy

pre 12 godina

znam da cu navijati za tim koji GVARDIOLA BUDE TRENIRAO,covek koji napada non stop i kad ima Kuenku i Telja u timu protivnici ne prelaze centar,slazem se da je Fabregas bio greska

Madridista

pre 12 godina

Nova sezona jos nije ni pocela a vec je 1-0 za nas ;)
Hvala Gvardiola.Zbogom i sve najbolje zelim u nastavku karijere ali da se nikad vise ne vratis ;)
Kad se vec nasladjujem i nerviram navijace Barselone ,onda da upotpunim i povedemo sa 2-0 jer ovaj igrac dolazi u Real na leto ;)
http://www.youtube.com/watch?v=dRuTap8MBxg&feature=related
Bolje da se trgnete iz letargije ili cemo vas i sledece sezone ko od sale pregaziti u Primeri i svim drugim takmicenjima.
VAMOS REAL !

Nenad

pre 12 godina

Nikakvog znacaja nema njegova uloga u Barseloni. Nju vodi Krojf a pola milijarde duga moze, pa skoro bilo koji trener da vodi...
Vreme je da se stane na put manipulatorima.
Uzgred, jos na pocetku sezone sam rekao da nece uzeti ni prvenstvo ni Ligu Sampiona a razlog je jednostavan - u fudbalu su samo pare bitne i ponestalo bi interesovanja kada bi dominirali.
Jednostavno, predali su i jedan i drugi trofej, namerno...

prolaznik

pre 12 godina

Moje skromno misljenje je da ovo uopste nije tako lose. Sistem im je postao izvaljen i potrebne su promene. Gvardiola je neosporno dokazao da ima vrhunskog stofa, ali su ovde potrebni neki rezovi na koje se on ne bi odlucio. Pre svega bih istakao da timu nedostaje par, zvucace smesno, ali igraca normalne visine koji mogu da se izbore sa protivnicima u skoku ili duel igri. I bar 2 igraca koji umeju i imaju naviku da sutiraju van 16 metara kako bi se dala raznovrsnost igri. Davanje gola sa 5m je nemoguce kada se igra protiv timova koji su fizicki nadmocniji. Iako svi govore za ovu Barsu da je mozda najbolja ikad, ja onu sa Ronaldinjom ne bih menjao ni za sta. :)

deca ni trolati ne znaju

pre 12 godina

Gotovi smo.Svi su nas opeglali.Provaljeni smo i što smo osvojili,osvojili smo.Bez Gvardiole sledi pad u Primeri i počinje dominacija Reala u narednih nekoliko godina.Bilo je lepo dok je trajalo.Ipak smo mi mali klub naspram Reala.
(Barcaboy, 27. april 2012 11:08)

Primetno je tvoje neiskustvo, dječače, trebao si na kraju dodati "Strepim od katastrofe"!

Sasa The Sasa

pre 12 godina

Kad bi se na njega ugledali i pojedini rukovodioci u srpskom fudbalu.... Covek dovede Barsu u poludfinale jedne LS i ode..... a ovi nasi ko pijavice...

bootsy

pre 12 godina

preko leta da dovedu fudbalere koji znaju da se brane, mats humels iz dortmunda ili mamadu sakho iz psga, levi bek npr sisoko iz liona, u sredini aleks song iz arsenala, ili bilo ko od tria m'villa-yaya toure-javi martinez i bog da ih vidi. i sada kada nije gvardiola tu, da vrate ibru. ne gotivim ga specijalno al ako gvardiola nije mogao da ga uklopi ne znaci da nece moci neko drugi. ima ibra materijala za veliku ekipu.

Madridista

pre 12 godina

Navijac sam Reala ali svaka mu cast na svemu sto je uradio. Barselona ce i bez njega nastaviti sa dobrim rezultatima i verujem dobrim igrama, jer imaju takav sistem u kome se maltene bez svakoga moze. Sve u svemu pokazao se kao dobar trener, koji bi mozda trebalo da poradi na taktici kada druga ekipa igra defanzivno protiv njih. Zelim mu sve najbolje u nastavku karijere. Hala Madrid!

Objektivan posmatrac

pre 12 godina

E moj Gvardiola, mogao si da budes u Barsi ono sto je Ferguson u Mancesteru. Znas kada ces ti u nekom drugom klubu da napravis tu tvoju tika-taku? Nikad. Imao si najjace igrace, nudili su ti da sam izaberes pojacanja, i da radis kao gospodin covek za voljeni klub kome si posvetio ceo zivot. Pa ima li sta lepse od toga. I gde ces sada? Pa u koji god klub da odes, neces imati ni pola ovoga sto si imao u Barsi. Predomisli se dok nije kasno.

david

pre 12 godina

KOji je to sistem Barse provaljen? Igrali su najlepsi moguci fudbal u poslednjih nekoliko godina... Provalili su sistem bunkerom, pa ih je us**lo. Ovde se ne radi o navijanju, zabole me i za Barsu i za Celzi...

milan

pre 12 godina

pravi profesionalac. Ovo je primer osecaja odgovornosti i znati kad je pravi trenutak da se povuces. Kad bi ovako postupali neki nasi politicari bilo bi sve drugacije!

nebitan lik

pre 12 godina

@Laki tvoj komentar je tipican primer jednog fudbalskog laika ne Lakia...

Vodio je i Rajkard jednu fantasticnu Barsu sa Ronaldinjom,Etoom,Cavijem,Pujolom pa nije uspeo da pravi rezultate kao Gvardiola a o igri da ne pricamo.Za Pepea svi igraci do jednog kazu da je neverovatan perfekcionista,izuzetno strog trener.Podigao je standarde tj uveo nove,da ekipe protiv Barse ne smeju da igraju otvoreno nego sa parkiranim autobusima ispred gola.Dao je domaci svim trenerima,za nesto 3 sezone osvojio je 13 trofeja,uveo veliki broj mladih igraca u 1. tim,pronasao pravu ulogu Mesiju i napravio ovo sto je on danas,gol masinu,itd,itd.

bilbao

pre 12 godina

e sada cete da vidite pravo lice gvardiole, tj. da on uopste nije tako dobar trener kako rezultati govore. on vam spada u onu grupu trenera koji su imali srece da imaju dobre igrace i na osnovu njih naprave rezultate a ne na osnovu svog nekog znanja. primjeri za to su vam onaj petrovic kad je bio trener zvezde kad je bila prvak evrope, kao i onaj cervar sto je vodio hrvatsku u rukometu.

Stefan

pre 12 godina

@Laki tvoj komentar je tipican primer jednog fudbalskog laika ne Lakia... Vodio je i Rajkard jednu fantasticnu Barsu sa Ronaldinjom,Etoom,Cavijem,Pujolom pa nije uspeo da pravi rezultate kao Gvardiola a o igri da ne pricamo.Za Pepea svi igraci do jednog kazu da je neverovatan perfekcionista,izuzetno strog trener.Podigao je standarde tj uveo nove,da ekipe protiv Barse ne smeju da igraju otvoreno nego sa parkiranim autobusima ispred gola.Dao je domaci svim trenerima,za nesto 3 sezone osvojio je 13 trofeja,uveo veliki broj mladih igraca u 1. tim,pronasao pravu ulogu Mesiju i napravio ovo sto je on danas,gol masinu,itd,itd. (nebitan lik, 27. april 2012 12:36)

Jos jedan u nizu velikih poznavalaca fudbala koji ostavljaju komentare za vreme velikog odmora.

Michael Clayton

pre 12 godina

Šta znam,čovek jeste stvarno legenda,ali postavlja se pitanje,da li je bolji on trener ili sa onakvim timom je teško bilo ništa ne uraditi. Neki blagi odgovor bi bio i Rajkard,gde je taj čovek uopšte sada?? Mislim da pravo dokazivanje Gvardioli za "kuću slavnih trenera" tek predstoji.

aleks

pre 12 godina

sad da barsa dovede jednog visokog centarfora(zigic bi bio super) i jedno dobro krilo i celzi bi mogo da igra i bunker sa dvadeset igraca pa se nebi odbranio od katastrofe.to je jedina zamerka gvardioli,velikom treneru i velikom coveku !

Nenad Nis

pre 12 godina

Ovo je veliki gubitak za Barsu, nekako se stvorio utisak da ce on za Katalonce biti isto sto i ser Aleks za Mancester Junajted. Ali posle ovakvog razvoja dogadjaja, cenim da Pep na leto preuzima Inter.

stanislav

pre 12 godina

Podigao je Barselonu na visi nivo,ali nikako mi nisu bili jasni neki potezi u zadnje vreme. Adriano nikada nije bio napadac a igrao mu je to,Alves takodje i forsiranje Makerana i odbijanje da dovede nekog drugog odbrambenog igraca mu se obilo o glavu.

bgf

pre 12 godina

Nista specijalan trener...sa ovakvim timom bi i Limeni osvojio LS-a!
Rajkjard je sa Barson svasta osvojio a imao je klince i Ronaldinja...oni klinci koji su sada matori, iskusni, profesionalci! Sa Barsom u poslednjih par godina nije nikad bilo do trenera vec do ekipe! Jednostavno oni se zasite posle odredjenog vremena i imaju jednu ili 2 susne sezone!
I Rajkjard je maltene nestao sa fudbalske scene...a ubrzo ce njegovim stopama i Pep! Jedino sto je onaj abramovic operisan od fudbala i misli da ce mu novac doneti sve!

Мр Ђурђе Живковић

pre 12 godina

ФК Барселона је школа, начин мишљења, изван контекста фудбала који се професионално игра у свету, њихова игра је у истој равни као катедрала у Барцелони( китњаста, ирационална,невиђена до тада у архитектури), овај тим је ѕа мене био и остаће парадигма и метафора фудбала о коме сам маштао, независно од даљих резултата.Гвардиола је део и производ тог епског подухвата и школе у овом Клубу, и као играч и као тренер. Њихова начин игре није сасвим нов ( тако су играли и Бобек, Митић, Вукас, Чајковски и други у нашој репрезентацији некада на Олимпијади) али Барса је одгајила велемајсторе ове игре и довела то до савршенства. Са Гвардиолом или без њега Барса иде даље с тим мора да у одбрани задња тројица морају бити знатно виши. Боље са њим - али без императива сталног побеђивања јер је то немогуће. И они су само људи мада понед играју као ванземаљци.

Stefan

pre 12 godina

@Laki tvoj komentar je tipican primer jednog fudbalskog laika ne Lakia... Vodio je i Rajkard jednu fantasticnu Barsu sa Ronaldinjom,Etoom,Cavijem,Pujolom pa nije uspeo da pravi rezultate kao Gvardiola a o igri da ne pricamo.Za Pepea svi igraci do jednog kazu da je neverovatan perfekcionista,izuzetno strog trener.Podigao je standarde tj uveo nove,da ekipe protiv Barse ne smeju da igraju otvoreno nego sa parkiranim autobusima ispred gola.Dao je domaci svim trenerima,za nesto 3 sezone osvojio je 13 trofeja,uveo veliki broj mladih igraca u 1. tim,pronasao pravu ulogu Mesiju i napravio ovo sto je on danas,gol masinu,itd,itd. (nebitan lik, 27. april 2012 12:36)
Jos jedan u nizu velikihliki poznavalaca fudbala koji ostavljaju komentare za vreme velikog odmora.

a.o

pre 12 godina

@iv13
Vreme će pokazati koliko si u pravu. Kada/ako sa nekim slabijim klubom, kao što je to radio i Murinjo, osvoji LŠ, onda će dokazati da je pravi trener.

Paulaner

pre 12 godina

Pravi potez jednog pametnog čoveka. Shvatio je da je dostigao svoj maksimum, da nema dalje tj. da nema način da unapredi igru. I ako je današnja Barsa najbolji tim svih vremena uvek može bolje, da igra napreduje. Pored sjajne šablonske igre treba dopusti igračima sloboda da još više upotrebljavaju svoj talenat i inventivnost jer Barsa ima sjajne igrače koji to mogu. Samo novi terener može doneti napredak, u stvari nešto novo u igri, pre svega na taktičkom planu, ali i hrabrost i slobodu da nepristrasno odlučuje i vodi igru tima. Gvardiola je toliko dugo u timu da se zbog prijateljstva čini mi se više oslanja na poverenje i drugarske odnose nego na svoje stručno znanje i učinak na terenu. U izbor Barsinog rukovodstva apsolutno ne sumnjam jer su mnogo puta do sada pokazali da znaju da rade svoj posao.

Andrea

pre 12 godina

logican izbor.sta je imao da osvoji,osvojio je.zasicenje je evidentno kao i odsustvo entuzijazma!na klupu Barse stize Luis Enrike,mas que un club voli da drzi sve u familiji a Gvardiola odlazi na Ostrvo.Da je Abramovic pametan,ostavio bi Italijana na klupi a Gvardiolu pustio negde drugde,via manchester?

OdzaciTS

pre 12 godina

Šteta,velika šteta,ali i to je moralo da se desi kad,tad...sve najbolje,iako će teško postići sve ovo ponovo sa nekim drugim klubom,mada on je mlad trener,tek 5-6 god krijere,ko zna...

Barezi

pre 12 godina

Bielsa logičan izbor.
I da im objasni da važi i gol van 16.
Kad se neko tako zabunkeriše, da pucaju poneku i iz daljine. 9/10 će biti blokirano ali će proći jedna ili će se skrenuti lopta od šume nogu a i protivnik neće stalno očekivati da se ušetavaju u 16-erac.

777

pre 12 godina

Ne mrzim čoveka i mislim da je ovakvim gestom pokazao da je ljudina. Zašto? Čovek je svestan da sa OVAKVIM timom, ove godine, ima mogucnost da uzme samo kup. SAMO. U prvenstvu se sigurno već sve zna( osim da se desi čudo ne vidjeno), a u LŠ smo sve videli. Posle ovakvih rezultata otkaz je čin OBRAZA. Ali lično mislim da su igrači najveći krivci i ako trener ima tu odgovornost. SVE su promašili, i moguće i nemoguće plus PENAL. Sa takvom igrom se gubi. To se sve vratilo kao bumerang. Ne iskoristiš svoje šanse - GUBIŠ. Ova igra ping-pong je mogla da prodje samo u Barsi i živo me interesuje da li će i u nekom drugom klubu insistirati na takvoj igri? Mislim, veoma teško, jer i drugi klubovi bi pokušali makar da imitiraju takvu igru, jer je donosila rezultate ali NIŠTA. Barsa ima takve igrače da je to moguće samo kada ti je tim sastavljen od igrača koji mogu i imaju takve mogućnosti da sprovedu takvu igru. Ono što je sigurno na sve ovo je i slabija igra Mesija baš kada je trebalo. Ali u svakom slučaju Gvardiola je ostavio domaći zadatak budućem treneru kome neće biti lako da ponovi njegove rezultate, a živo me interesuje šta će uraditi sa budućim timom kog bude trenirao. To će i pokazati kakav je u stvari trener. Ali otom- potom.

mailman78

pre 12 godina

Fino je to, ali zar je to neka vijest pa da treba da ima 100+ komentara i jbt je li vi gledate fudbal kao igru ili gledate fancy frizure i usporene snimke CR7-ice ili Messi-aje. Ono sto je sinoc pokazao tim Atletik Bilbao-a i sto prikazuje citavu ligu uefe je nevjerovatno (ko je gledao zna o cemu govorim), i zato je njihov uspjeh nemjerljiv sa bilo kojim uspjehom Barse ili Reala ili MUTD ili nekog drugog kluba sa 500 miliona navijaca. Dusa fudbala danas je Atletik Bilbao i vjerovatno ce tako ostati zauvijek! E da su bar primjenili te gluposti sa transferima na politiku, pa da dovedemo ministra ekonomije iz Njemacke na jedno dve godine :)

Stollepg

pre 12 godina

Tito Villanova, hmmm. Jos najmanje godinu cemo gledati ovaj fudbal koji je Barsa do sad igrala... Uz dovodjenje igraaca kao sto su: Falcao, Tiago Silva, Alba.. Ponovo mozemo do 6 trofeja. Visca Barsa.
Zivjeli mi! :)

Laza

pre 12 godina

Po meni je ovo glup potez. Čovek je osvojio sa Barsom sve što se moglo osvojiti i sada kad u jednoj sezoni nije uzeo ni Primeru ni LŠ, on odmah odlazi. Ne vidim poentu ovakve odluke, osim ako nije došlo do nekog vida zasićenja ili pak želje da vodi i neki drugi klub.

moral, cast, i odgovornost

pre 12 godina

svaka mu cast..ne vidim sta je ovde sporno, to je sasvim normalna pojava, covek nije ispunio ono sta se od njega ocekuje i posteno ostavlja prostor da na njegovo mesto dodje onaj ko to moze da ispuni..a zamislite sad predsednike nasih klubova, predsednika FSS, a da ne spominjem predsednika drzave, vlade, ministre, da tako nesto urade.. gde bi nam bio kraj..

kurta i murta

pre 12 godina

Predlog,svaka ti je na mestu ,a ja sam najvise za Milana Zivadinovica jer takvog ,,strucnjaka,, katalonci nikada nisu imali. Ako on ne pristane mogao bi u obzir da dodje i R. Dostanic!

Miki

pre 12 godina

E da se ovi naši iz FSS bar malo ugledaju na Gvardiolu pa da odu negde u Argentinu na jedno 100 godina da ih ne gledamo više...
Gvardiola je velika faca, osvojio sa Barsom sve što se može osvojiti i nakon prvog nazovi "neuspeha" (pazi molim te - poufinale lige šampiona) čovek daje otkaz! A ove naše ne možeš ni g.v.....m motkom da najuriš!

dragan 74

pre 12 godina

covek je imao vec kicmu ekipe kad je doso- Valdes, Pujol, Xavi, Iniesta i Mesi...nije da ga nipodostavam,ali tu i ne treba da budes neki trenerski velemajstor..svako dobro...

Nemanja

pre 12 godina

Kakav je to fudbal igran dok je Gvardiola bio na klupi Barce. Atomski fudbal! Kapa dole, i svu srecu ti zelim u novom klubu koji god to bio. Pomerio si fudbal na visi, brzi i lepsi nivo igre.

Ovi sto pljuju po Gvardioli, ne mogu da razumem sto to rade? Zato sto nije bio takticar? Meni kao nekom ko obozava fudbal kao igru a ne gaji previse simpatija ni prema jednom klubu, bila mi je cast i veliko zadovoljstvo da gledam Barsu kako igra bez obzira gubila ona ili razbijala protivnike. To je po meni najvaznija stvar i ono sto moderan fudbal tera da se najezite posle svakog duplog pasa i dribliga koji niste ocekivali. A to, ko je pobedio tako sto je pola sata proveo valjacuci se po travi ili ne predjesi polovinu terena sem vatrenih navijaca tog kluba ne znam kom gleadaocu je to jos zanimljivo da gleda. I Barca je imala svoje "padace" po terenu i vecina je mrzi zbog tih padanja ali opet kazem... da se sad posle svega kaze i jedna ruzna rec za Gvardiolu je totalno bezveze.

Za sve ljubitelje brzog i carobonog fudbala veliki pozdrav!
A za one koji samo pobedu vide kao rezultat dobrog ili loseg trenera, nek idu na derbi zvezde i partizana pa nek gledaju ko ce da pobeti jer sem te pobede nista od igre nece ni videti.

Rale

pre 12 godina

Svaka čast Gvardioli, uzeo je sve te trofeje sa Barselonom, ali slažem se da bi trebao da ode sad da se oproba u neki drugi tim, čisto da vidi koliko vredi. Mada, ne verujem da će on puno eksperimentisati. Mislim da mu je nešto drugo, mnogo logično u planu. Najskraćenije moguće- Španiju na Evropskom vodi Del Boske, posle Eura se povlači,jer mu godine ne dozvoljavaju da ostane... Tu bi se Gvardiola fino ubacio, jer mu jedini protivkandidat bude Unai Emeri iz Valensije, mada teško. Gvardiola lepo preuzme Španiju, opet ima Ćavija, Inijestu, Pikea i društvo, s'tim da bi bio pojačan za Real Madrid- Alonso, Ramos, Kasiljas. Osim toga, u klupskom je sve uzeo, eto mu alibi da se drži dalje od klupskog fudbala na neko vreme, a da objasni ovo. Imajući sve to u vidu, mislite li da će on previše rizikovati i odlaziti iz Španije?? Izvinjavam se na dužem komentaru.

Orbital

pre 12 godina

Jedan je Fergi!
Ali uopste ne razumem zasto nijedan drugi klub na svetu nema jednog lika na kormilu dugo koliko kao Man U ima Fergija.

Barcaboy

pre 12 godina

Srecno gvardiola!!Mislim da je ovo nekako dobra odluka na kraju ,jer vidi se njegova izmorenost,neke cudne taktike,ideje itd..vidi se da je izgubio nekakvu misao itd... Nadam se dolasku bijelse.Inace barsi najpotrebniji jedan stoper i levi bek..A onda bi mogli da dovedu jos jednog napadaca kao sto je bio Eto'o..Brz,dobar tehnicar,i skolski realizator,ono sto je bio u neku ruku i ibrahimovic.Dakle ne sme se oslanjati samo na mesija..Mesi je dao oko 65 golova i ima oko 26 asistencija to je 90ak asistencija..to je vise od pola golova barse...Dakle mesi je fantastican i sve,ali mora da ima i neki drugi napadac u igri..alexis ne igra u kontinuitetu..te odigra vrhunski cak ponekad i bolje od mesija a onda sledecu utakmicu ne zna loptu da primi..Dakle dovesti Thiaga silvu i jordi albu kao prioritet a moze i mats hummels/subotic..A onda bi bilo najbolje da se dovodi leandro damiao (brazilac) fantastican je igrac,dobar u skoku,tehnika i sut..Sve u svemu,Imam neki osecaj da ce barsa sledece sezone biti JOS JACA..dakle jos ako dodje bijelsa !
Sve u svemo puno srece zelim gvardioli!

Milojica

pre 12 godina

Covek je radio dobar posao. Barsa je promasila 10 idealnih prilika u dve utakmice sa Celsijem. Ali poneo se kao dzentlmen. Bez obzira na ranije trofeje otisao bez galame. Steta sto u Srbiji toga nema, ali jos je veca steta sto nema rezultata, a nece ih ni biti dok ne budemo razumeli zasto Gvardiola napusta mesto selektora najboljeg tima na svetu posle neuspesne sezone. Razlog je odgovornost!

ZRENJANINAC

pre 12 godina

Jedan Tito je (uspesno !)vodio sistem zvani SFRJ...Jedan drugi Tito (Viljanova) ce uspesno voditi jedan drugi sistem zvani FCB...

pametnjaković mladji

pre 12 godina

Dve, tri izgubljene utakmice nikako nisu dovoljne da se izvuce bilo kakav sud o radu Gvardiole. Mislim da gresi sto odlazi iz Barce, mlad je trener, ovaj tim poznaje jako dobro..
Ispadanje iz lige sampiona, pa mozes misliti, dve ekipe koje su bile egal u svim segmentima, sreca je nesto sto je sastavni deo fudbala, Barca je u toj utakmici nije imala i to je to..

Jovan

pre 12 godina

Kapa dole Gvardioli za sve ucinjeno. Apsolutna je legenda Barselone, velika igracka i trenerska karijera. Ostvario je odlicne rezultate, vratio je u klub dva velika igraca koji su deca Barselone, rotirao je dosta klinaca i igrao je za publiku do samog kraja. Svakako, imalo mu se sta zameriti, ali je njegov uspeh tokom ove cetiri godine toliko veliki, da je sve ostalo manje vazno.

Sto se ostalih spekulacija oko imena novog trenera tice, voleo bih da to bude Bijelsa, ukoliko Atletik Bilbao osvoji LE, mada licno kao trenera najvise simpatisem Gusa Hidinka. Sve u svemu, nadam se da ce sledeci trener imati priblizno dobre rezultate i da ce u tom prvom periodu napraviti ozbiljna pojacanja koja su Barsi realno neophodna - stoper, levi bek i zadnji vezni.

Rale

pre 12 godina

I ovo sam zaboravio da dodam. Što se tiče novog trenera Barselone, ne mislim da će to biti Marselo Bjelsa, kao što većina misli. Mislim da mnogo veće šanse ima Tito Viljanova, sadašnji pomoćni trener. Evo pratite, pa vidite. Mislim da sam upućen u to šta se u Barsi dešava, ali izvinjavam se ako pogrešim. Sve najbolje.

mika

pre 12 godina

veliki trener,veliki covek,svaka cast genije,sve najbolje u novom klubu.ja cu i dalje da navijam za najbolji klub na svetu ,barselonu !