Tenis 51

Ponedeljak, 09.04.2012.

10:15

Štepanek: Razjasniću sve sa Jankom

Češki teniser Radek Štepanek pokušaće da razjasni kada se malo smire emocije skandal oko navodno vulgarnog rukovanja i uvrede Janka Tipsarevića.

Štepanek: Razjasniæu sve sa Jankom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

ding-dong

pre 12 godina

He-he, licemerje je čudo.
Ništa, svima ovima kojima je varanje "deo igre", a teniseri "mamine maze koje ne znaju da gube" i slično, sledeći put kad fudbalski sudija ne odsvira očigledan penal iii ne da crveni za neki "ala Baloteli" start, neka ne zatrpavaju komentare u pravedničkom gnevu i ne pričaju o nameštanjima itd.

Ja

pre 12 godina

Pa sta ako nije priznao da je loptica udarila dva puta u podlogu?! Pratim tenis i jos nikada nisam video da je neki teniser posle ovakve situacije priznao da je loptica dva puta udarila u podlogu i ako je bilo dosta primera... Meni i nije izgledalo kao da je loptica pala dva puta a i da jeste ne bi bilo pametno okretati i glavnog sudiju protiv sebe... Zato mislim da je kritikovati Janka zbog toga cista glupost, on je oduvek bio fer igrac...

Tekelija

pre 12 godina

Ово што је Бердих рекао за Јанка се буквално може рећи за њега кад он игра против било ког боље рангираног од њега.
Психички стабилни тенисери су они који играју боље против себи равних или чак и бољих од себе, а ако постоји један тенисер који не спада у ту категорију, то је онда Бердих, поред свег његовог талента.

Свака част Јанку на борби.
Мало је посустајао у кључним тренуцима, мало није имао среће и јбг.
Ја бих више волио да неко наш узме злато у Лондону него да освоје 10 Дејвис купова заредом :)

Aristotel

pre 12 godina

Vidim da ovde pojedinci padaju u trans sto se tice Ceha i "sportske kulture", koji su za nas izmislili tenis, a velika vecina Srba ga je "otkrila" zajedno sa Djokovicem. jer je pre toga u nasoj "fudbalskoj" naciji vazio za "ped*****" sport.
Zaboravili ste na nase? Pljuvanje Mihajlovica u usta Jeremisu? Nase seljacko navijanje u prethodnim mecevima Davis Cup-a u Beogradu i konstantne opomene glavnih sudija na svakom mecu, a pre svakog servisa protivnika? Nase navijace divljake u Mostaru, Italiji... Necu dalje da spominjem, ima toga puno...

Laki (je malo nervozan)

pre 12 godina

Dogogodišnji sam teniski fan, kao mladji i trenirao tenis, povremeno igram i sad, smatram da mi je poznat pojam "teniske kulture"! Odlazivši na teniske mečeve kod nas, bilo je situacija da mi je neprijatno zbog naše teniske ne kulture, posle odgledanog ovog meča u Češkoj, mislim da mi se taj osečaj više neće vraćati!? Nemam reči za ponašanje čeških tenisera, o publici ne bih ovom prilikom , a NAŠIM MOMCIMA svaka čast, polako al sigurno menjate onaj nepovoljni utisak o nama!
Nije DAVIS-CUP jedino ekipno takmičenje, pokažimo im šta smo i ko smo u tenisu na Olimpijskim igrama u Londonu!

dejan

pre 12 godina

Na početku meča Janko je pokupio drop-shot ali je loptica 2 puta pala tj. loptica se odbila i od rama i od podloge, Stepanek je reklamirao, sudija nije video a Janko nije priznao...Na kraju je Stepanek besan uz srednji prst rekao NIJE BILO POTREBNO DA VARAŠ...ukratko rečeno, teniseri su mamine maze, šta bi bilo da igraju fudbal na -5° pa da ih pokosi bek od 100 kila ili da se u vaterpolu dave sa protivnikom-terminatorom...svaka dlaka im smeta

njofra

pre 12 godina

Slažem se sa onim što je u jednom od komentara rečeno, da je Janku dva puta pala loptica, a on je ipak uzeo poen, i to ladno, ali... Do kraja godine ima da se grizem zbog Stjepaneka, koji se još zove i Šćepo, jer nije bio fer prema Janku na kraju tekme! Evo, i sada uz 'ladno pivo, uzimam tablete za smirivanje živaca, jer ja sam u prvom redu SRBIN-patrijota, i ne mogu da oprostim onom ružnom Čehu njegovu nesportsku narav, jer zna se da mi, SRBI naime, umemo iz inata čak i ono što se godinama uči, a mi uradimo u trenu. Šćepo jedan, bezobrazniče! Bio si mi simpatičan, iako ni tada nisi bio lep, ali znaš kakvi smo mi SRBI, veoma kulturni, i sada ćemo iz inata biti do kraja tvoje karijere protiv tebe! Gotov si, Čehu jedan!

Laza

pre 12 godina

Varati u tenisu.... Smesno. Nema kontakta, nekoliko sudija, elektronski sistem, linije su prenaglasene, na sljaci se ciste svakih pet minuta. I sta sad, uvek se desavaju greske, koliko se puta desilo da je jedan teniser ostecen nekom odlukom, a drugi teniser cuti. Sta da radi, da se buni u korist svoje stete. Otkud znm teniser da li je loptica skocila dva puta. Ko je igrao tenis zna da kada sprintujes do loptice koja odskakuje nisko, ti se ceo treses, glava ti se trese i cesto nemas osecaj da li je odskocila drugi put.


Reci nekome da se nesportski ponasao u tenisu je znak sporstke nekulture.

Pronicljivi

pre 12 godina

Da, da , Janko u stvari ne zna reč engleskog, a taj tvoj srednjak ima tik da prilikom svakog rukovanja ide prema unutra. Sve ovo je jedan veliki nesporazum. Prvo te uvredi, a onda ti posle svega vređa inteligenciju. Strašno...

:O

pre 12 godina

“Pokazao sam više iskustva i psihičke spremnosti. On kada su tenzije ne uspeva da izađe na kraj u završnici”, rekao je o Tipsareviću Berdih.

a covek spasio 3 mec lopte dva dana ranije i pobedio...

moje

pre 12 godina

Uh sto mi je milo sto se ovako nesto dogodilo u tenisu! Dosta vise foliranja sa "belim sportom" "Cuti dok servira treba mu koncentracija", a fudbaleru ne treba koncentracija kad izvodi penal a urla mu 50hiljada ljudi?! Vi ste gladijatori u areni, mi publika koja plati kartu i navija kako joj se navija!

Nemanja

pre 12 godina

Ralno, Janko svi ste se dobro drzali, ali tvoje mentalno stanje je generalno uvek bilo porblem cak i kada igras protiv Noleta, pa dokle god igras nervozno svaki mec a to ti uvek pise na celu protivnik to vidi,

treba malo da se opustis i zabavljas, ne da uvek budes turoban i mracan, malo pozitivnije ulazi u meceve...

Ja sam bio sportista aktivan na turnirima i veruj mi da sam se bavio tenisom lako bih izlazio na kraj sa tobom jer ti na celu pise molimte Pobedime....

To moras da prevaidjes kod sebe i malo da uzivas u sportu dok jos mozes jer neces vecno biti sposoban da se bavis tenisom....

Pozdrav.....

Berdih je bio bolji i tacno te ubo gde treba na psihicki momenat gde si najslabiji....

JC Denton

pre 12 godina

Obzirom na godište, stas, držanje...više mi deluje da kada bi do "razjašnjavanja" došlo, da bi mu Janko sve "razjasnio"...po spisku i sve zube.

ding-dong

pre 12 godina

Zanimljivo je da niko nigde u komentarima nije spomenuo taj nesportski potez Janka, kad je na brejk loptu za Stepaneka vratio jedan dropšot nakon što je loptica udarila dvaput u Jankovo polje.
I svi to videli osim sudije, a Janko se pravio blesav.
Nije tenis jedan od poštenijih sportova, zato što teniseri nisu oportunisti, već upravo zato što se sve vidi, pa se od malih nogu nauče na fer i poštenu borbu.
To što je Stepanek ispao dripac, ne opravdava takav potez Janka, naročito ne neko šizenje oko toga

Milenković

pre 12 godina

Jedino što bi bilo ispravno je da se ovaj Čeh zvanično opomene i kazni, po mogućnosti masno, zbog ovakve uvrede. Svako drugačije rešenje ide u prilog tome da će se izvući bez ikakvih konsekvenci. Janko ga je dobio na terenu, ali je van terena ispao bezveznjak. Ako mu to nije bitno, ne znam zašto se uopšte i bunio?

Vanja

pre 12 godina

Jel to zbog straha od sankcija ATP asocijacije ili se probudilo ono malo ljudskog sto postoji u tebi!?Cisto sumnjam da je ovo drugo.Da je to kojim slucajem neko od nasih uradio vec bi bio sankcionisan,to je jasno kao dan!Ali jbga,on je gradjanin evropske unije!!!

čeh iz belgrada

pre 12 godina

Radek to ne bi nikad uradil,Janko laze,a onaj vas Troicky je ne sposoban da udari lopticu a kamoli nesto drugo.Napred česka do krune,titule.

Mirko

pre 12 godina

Ovo na čemu su igrali jeste blato. Šljaka je svuda suva, osim eto u Češkoj gde je vlažna i otuda ovo blato. Sve se videlo po pokretima igrača i to jednostavno ne može da se dovede u sumnju. Ali to je bio njihov izbor jer su očekivali da će tako biti više štete za njih nego za nas - i bili su u pravu.
Ali, doći će oni opet kod nas, pa ćemo staviti neko staklo od terena, e onda ćemo mi njih da vidimo šta će biti kad se porazbijaju na njemu.

Što se pozdrava tiče, ovaj gest na slici ne deluje kao rukovanje nikako, više kao pruženi prsti, ali se ne vidi od Jankove ruke da li je to bio "srednji" prst ili ne. Ipak, po reakciji Jankovoj i karakteru Štepaneka, jasno je da je tako i bilo. Uostalom, njegovo objašjenje će Janko uzeti u obzir, ili ne, to je njegova stvar, proceniće i sam da li je tu bilo mesta za nesporazum. Ja mislim da nema nesporazuma i da je Štepanek zaista to i uradio.

Što se njihove pobede tiče, oni su vrlo tesno pobedili, to je bila razlika taman toliko da prevagne prednost domaćeg terena, i publike, i na bilo kom drugom terenu a kamo li našem, mi bi smo pobedili, i uopšte nisu bili toliko bolji, koliko možda misle.

Ženevljanin

pre 12 godina

Ne komentarišem postupke tenisera koji ne utiču na tenisku igru, niti ikada sudim o njihovim karakterima. Bar iz ovih razloga: Prvo, nisam psiholog i na osnovu onog malo informacija koje se mogu videti na ekranu ne mogu da tvrdim da je neko ovakav ili onakav. U principu svako od nas pokazuje u izvesnim momentima osobine netipične za njega. Drugo, nijedan teniser nije član moje porodice niti moj prijatelj, niti uzor u bilo čemu (sem u teniskim udarcima i teniskoj taktici i strategiji) da bih ga savetovao. I treće: gledam ih isključivo zbog teniskog umeća i zbog toga ih sve volim i cenim. Ja sam, takoreći teniski fundamentalista!:-)

Sonja

pre 12 godina

@(onaj ko uziva u tenisu, 9. april 2012 11:18)
Nemoj tako, Česi su sportska nacija, uostalom Dr Miroslav Tirš, po kome se zove ulica u Beogradu u kojoj se, opet, nalazi “Stari DIF” osnovao je Soklosko društvo, a njegov sistem vežbanja su usvojila i gimsnastička društva Kraljevine Jugoslavije.
Ne možeš suditi po Štjepanjeku o Česima, niti je to sramota za Čehe, šta bi bilo kada bi se svi mi stideli kada pripadnik našeg naroda napravi neku glupost ?

Mito

pre 12 godina

Stepanek je primitivac, što je pokazao na terenu. On je sramota za tenis, pošto bi tenis trebao da bude gospodski sport. Nažalost, kada jedan Rođer Federer nije u stanju da kontroliše strasti, onda šta očekivati od jednog Stepaneka. Jedini gospodin je Novak, koji je u stanju da i u toku meča aplaudira protivniku na dobrom potezu bilo da gubi ili dobija meč.
S poštovanjem.

mm original

pre 12 godina

Sad kad je taktika manipulacije urodila plodom on bi da razjasni svesa Jankom. E pa da je čovek ne bi ni uradio šta je uradio a nesporazumi se razjašnjavaju odmah na mreži. Naprasna želja za razjašnjavanjem je nastavak manipulacije.
Da su naši pametni da ga svi ignorišu a ne samo Janko i da ga odvale svaki put kad se sretnu i to bez milosti.

onaj ko uziva u tenisu

pre 12 godina

Taj Stepanek je izgleda Ceski otpadnik ili su svi Cesi takvi?! Bruka!
Stvarno me je iznenadio i da sam ja bio tamo , ne bi me niko zadrzao da mu pokazem pesnicu na 0 mm od njegovog nosa! Tipso ima duzi fitilj od mene.
Sramota za tenis, sramota za Cehe!

Cera

pre 12 godina

Dakle ova slika izgleda potpuno drugačije od onoga kako je bilo, po Štepaneku. Nije što je to uradio nego što je nastavio da se pravi blesav. Daj čoveče ili se lepo izvini zbog ovog prostakluka ili lepo stani na crtu a nemoj da se praviš lud više, nema potrebe.

SimaV

pre 12 godina

Stepaneka nista vise kod mene ne moze ocistiti. Tenis i gledam jer u njemu ima mnogo manje vulgarnosti nego u fudbalu. Ne zelim vise da gledam ni jedan mec gde igra Stepanek.

SimaV

pre 12 godina

Stepaneka nista vise kod mene ne moze ocistiti. Tenis i gledam jer u njemu ima mnogo manje vulgarnosti nego u fudbalu. Ne zelim vise da gledam ni jedan mec gde igra Stepanek.

Cera

pre 12 godina

Dakle ova slika izgleda potpuno drugačije od onoga kako je bilo, po Štepaneku. Nije što je to uradio nego što je nastavio da se pravi blesav. Daj čoveče ili se lepo izvini zbog ovog prostakluka ili lepo stani na crtu a nemoj da se praviš lud više, nema potrebe.

onaj ko uziva u tenisu

pre 12 godina

Taj Stepanek je izgleda Ceski otpadnik ili su svi Cesi takvi?! Bruka!
Stvarno me je iznenadio i da sam ja bio tamo , ne bi me niko zadrzao da mu pokazem pesnicu na 0 mm od njegovog nosa! Tipso ima duzi fitilj od mene.
Sramota za tenis, sramota za Cehe!

mm original

pre 12 godina

Sad kad je taktika manipulacije urodila plodom on bi da razjasni svesa Jankom. E pa da je čovek ne bi ni uradio šta je uradio a nesporazumi se razjašnjavaju odmah na mreži. Naprasna želja za razjašnjavanjem je nastavak manipulacije.
Da su naši pametni da ga svi ignorišu a ne samo Janko i da ga odvale svaki put kad se sretnu i to bez milosti.

Mito

pre 12 godina

Stepanek je primitivac, što je pokazao na terenu. On je sramota za tenis, pošto bi tenis trebao da bude gospodski sport. Nažalost, kada jedan Rođer Federer nije u stanju da kontroliše strasti, onda šta očekivati od jednog Stepaneka. Jedini gospodin je Novak, koji je u stanju da i u toku meča aplaudira protivniku na dobrom potezu bilo da gubi ili dobija meč.
S poštovanjem.

Sonja

pre 12 godina

@(onaj ko uziva u tenisu, 9. april 2012 11:18)
Nemoj tako, Česi su sportska nacija, uostalom Dr Miroslav Tirš, po kome se zove ulica u Beogradu u kojoj se, opet, nalazi “Stari DIF” osnovao je Soklosko društvo, a njegov sistem vežbanja su usvojila i gimsnastička društva Kraljevine Jugoslavije.
Ne možeš suditi po Štjepanjeku o Česima, niti je to sramota za Čehe, šta bi bilo kada bi se svi mi stideli kada pripadnik našeg naroda napravi neku glupost ?

Aristotel

pre 12 godina

Vidim da ovde pojedinci padaju u trans sto se tice Ceha i "sportske kulture", koji su za nas izmislili tenis, a velika vecina Srba ga je "otkrila" zajedno sa Djokovicem. jer je pre toga u nasoj "fudbalskoj" naciji vazio za "ped*****" sport.
Zaboravili ste na nase? Pljuvanje Mihajlovica u usta Jeremisu? Nase seljacko navijanje u prethodnim mecevima Davis Cup-a u Beogradu i konstantne opomene glavnih sudija na svakom mecu, a pre svakog servisa protivnika? Nase navijace divljake u Mostaru, Italiji... Necu dalje da spominjem, ima toga puno...

Pronicljivi

pre 12 godina

Da, da , Janko u stvari ne zna reč engleskog, a taj tvoj srednjak ima tik da prilikom svakog rukovanja ide prema unutra. Sve ovo je jedan veliki nesporazum. Prvo te uvredi, a onda ti posle svega vređa inteligenciju. Strašno...

Laki (je malo nervozan)

pre 12 godina

Dogogodišnji sam teniski fan, kao mladji i trenirao tenis, povremeno igram i sad, smatram da mi je poznat pojam "teniske kulture"! Odlazivši na teniske mečeve kod nas, bilo je situacija da mi je neprijatno zbog naše teniske ne kulture, posle odgledanog ovog meča u Češkoj, mislim da mi se taj osečaj više neće vraćati!? Nemam reči za ponašanje čeških tenisera, o publici ne bih ovom prilikom , a NAŠIM MOMCIMA svaka čast, polako al sigurno menjate onaj nepovoljni utisak o nama!
Nije DAVIS-CUP jedino ekipno takmičenje, pokažimo im šta smo i ko smo u tenisu na Olimpijskim igrama u Londonu!

moje

pre 12 godina

Uh sto mi je milo sto se ovako nesto dogodilo u tenisu! Dosta vise foliranja sa "belim sportom" "Cuti dok servira treba mu koncentracija", a fudbaleru ne treba koncentracija kad izvodi penal a urla mu 50hiljada ljudi?! Vi ste gladijatori u areni, mi publika koja plati kartu i navija kako joj se navija!

Tekelija

pre 12 godina

Ово што је Бердих рекао за Јанка се буквално може рећи за њега кад он игра против било ког боље рангираног од њега.
Психички стабилни тенисери су они који играју боље против себи равних или чак и бољих од себе, а ако постоји један тенисер који не спада у ту категорију, то је онда Бердих, поред свег његовог талента.

Свака част Јанку на борби.
Мало је посустајао у кључним тренуцима, мало није имао среће и јбг.
Ја бих више волио да неко наш узме злато у Лондону него да освоје 10 Дејвис купова заредом :)

Vanja

pre 12 godina

Jel to zbog straha od sankcija ATP asocijacije ili se probudilo ono malo ljudskog sto postoji u tebi!?Cisto sumnjam da je ovo drugo.Da je to kojim slucajem neko od nasih uradio vec bi bio sankcionisan,to je jasno kao dan!Ali jbga,on je gradjanin evropske unije!!!

JC Denton

pre 12 godina

Obzirom na godište, stas, držanje...više mi deluje da kada bi do "razjašnjavanja" došlo, da bi mu Janko sve "razjasnio"...po spisku i sve zube.

Ja

pre 12 godina

Pa sta ako nije priznao da je loptica udarila dva puta u podlogu?! Pratim tenis i jos nikada nisam video da je neki teniser posle ovakve situacije priznao da je loptica dva puta udarila u podlogu i ako je bilo dosta primera... Meni i nije izgledalo kao da je loptica pala dva puta a i da jeste ne bi bilo pametno okretati i glavnog sudiju protiv sebe... Zato mislim da je kritikovati Janka zbog toga cista glupost, on je oduvek bio fer igrac...

dejan

pre 12 godina

Na početku meča Janko je pokupio drop-shot ali je loptica 2 puta pala tj. loptica se odbila i od rama i od podloge, Stepanek je reklamirao, sudija nije video a Janko nije priznao...Na kraju je Stepanek besan uz srednji prst rekao NIJE BILO POTREBNO DA VARAŠ...ukratko rečeno, teniseri su mamine maze, šta bi bilo da igraju fudbal na -5° pa da ih pokosi bek od 100 kila ili da se u vaterpolu dave sa protivnikom-terminatorom...svaka dlaka im smeta

Milenković

pre 12 godina

Jedino što bi bilo ispravno je da se ovaj Čeh zvanično opomene i kazni, po mogućnosti masno, zbog ovakve uvrede. Svako drugačije rešenje ide u prilog tome da će se izvući bez ikakvih konsekvenci. Janko ga je dobio na terenu, ali je van terena ispao bezveznjak. Ako mu to nije bitno, ne znam zašto se uopšte i bunio?

:O

pre 12 godina

“Pokazao sam više iskustva i psihičke spremnosti. On kada su tenzije ne uspeva da izađe na kraj u završnici”, rekao je o Tipsareviću Berdih.

a covek spasio 3 mec lopte dva dana ranije i pobedio...

Laza

pre 12 godina

Varati u tenisu.... Smesno. Nema kontakta, nekoliko sudija, elektronski sistem, linije su prenaglasene, na sljaci se ciste svakih pet minuta. I sta sad, uvek se desavaju greske, koliko se puta desilo da je jedan teniser ostecen nekom odlukom, a drugi teniser cuti. Sta da radi, da se buni u korist svoje stete. Otkud znm teniser da li je loptica skocila dva puta. Ko je igrao tenis zna da kada sprintujes do loptice koja odskakuje nisko, ti se ceo treses, glava ti se trese i cesto nemas osecaj da li je odskocila drugi put.


Reci nekome da se nesportski ponasao u tenisu je znak sporstke nekulture.

Mirko

pre 12 godina

Ovo na čemu su igrali jeste blato. Šljaka je svuda suva, osim eto u Češkoj gde je vlažna i otuda ovo blato. Sve se videlo po pokretima igrača i to jednostavno ne može da se dovede u sumnju. Ali to je bio njihov izbor jer su očekivali da će tako biti više štete za njih nego za nas - i bili su u pravu.
Ali, doći će oni opet kod nas, pa ćemo staviti neko staklo od terena, e onda ćemo mi njih da vidimo šta će biti kad se porazbijaju na njemu.

Što se pozdrava tiče, ovaj gest na slici ne deluje kao rukovanje nikako, više kao pruženi prsti, ali se ne vidi od Jankove ruke da li je to bio "srednji" prst ili ne. Ipak, po reakciji Jankovoj i karakteru Štepaneka, jasno je da je tako i bilo. Uostalom, njegovo objašjenje će Janko uzeti u obzir, ili ne, to je njegova stvar, proceniće i sam da li je tu bilo mesta za nesporazum. Ja mislim da nema nesporazuma i da je Štepanek zaista to i uradio.

Što se njihove pobede tiče, oni su vrlo tesno pobedili, to je bila razlika taman toliko da prevagne prednost domaćeg terena, i publike, i na bilo kom drugom terenu a kamo li našem, mi bi smo pobedili, i uopšte nisu bili toliko bolji, koliko možda misle.

Nemanja

pre 12 godina

Ralno, Janko svi ste se dobro drzali, ali tvoje mentalno stanje je generalno uvek bilo porblem cak i kada igras protiv Noleta, pa dokle god igras nervozno svaki mec a to ti uvek pise na celu protivnik to vidi,

treba malo da se opustis i zabavljas, ne da uvek budes turoban i mracan, malo pozitivnije ulazi u meceve...

Ja sam bio sportista aktivan na turnirima i veruj mi da sam se bavio tenisom lako bih izlazio na kraj sa tobom jer ti na celu pise molimte Pobedime....

To moras da prevaidjes kod sebe i malo da uzivas u sportu dok jos mozes jer neces vecno biti sposoban da se bavis tenisom....

Pozdrav.....

Berdih je bio bolji i tacno te ubo gde treba na psihicki momenat gde si najslabiji....

ding-dong

pre 12 godina

Zanimljivo je da niko nigde u komentarima nije spomenuo taj nesportski potez Janka, kad je na brejk loptu za Stepaneka vratio jedan dropšot nakon što je loptica udarila dvaput u Jankovo polje.
I svi to videli osim sudije, a Janko se pravio blesav.
Nije tenis jedan od poštenijih sportova, zato što teniseri nisu oportunisti, već upravo zato što se sve vidi, pa se od malih nogu nauče na fer i poštenu borbu.
To što je Stepanek ispao dripac, ne opravdava takav potez Janka, naročito ne neko šizenje oko toga

njofra

pre 12 godina

Slažem se sa onim što je u jednom od komentara rečeno, da je Janku dva puta pala loptica, a on je ipak uzeo poen, i to ladno, ali... Do kraja godine ima da se grizem zbog Stjepaneka, koji se još zove i Šćepo, jer nije bio fer prema Janku na kraju tekme! Evo, i sada uz 'ladno pivo, uzimam tablete za smirivanje živaca, jer ja sam u prvom redu SRBIN-patrijota, i ne mogu da oprostim onom ružnom Čehu njegovu nesportsku narav, jer zna se da mi, SRBI naime, umemo iz inata čak i ono što se godinama uči, a mi uradimo u trenu. Šćepo jedan, bezobrazniče! Bio si mi simpatičan, iako ni tada nisi bio lep, ali znaš kakvi smo mi SRBI, veoma kulturni, i sada ćemo iz inata biti do kraja tvoje karijere protiv tebe! Gotov si, Čehu jedan!

čeh iz belgrada

pre 12 godina

Radek to ne bi nikad uradil,Janko laze,a onaj vas Troicky je ne sposoban da udari lopticu a kamoli nesto drugo.Napred česka do krune,titule.

Ženevljanin

pre 12 godina

Ne komentarišem postupke tenisera koji ne utiču na tenisku igru, niti ikada sudim o njihovim karakterima. Bar iz ovih razloga: Prvo, nisam psiholog i na osnovu onog malo informacija koje se mogu videti na ekranu ne mogu da tvrdim da je neko ovakav ili onakav. U principu svako od nas pokazuje u izvesnim momentima osobine netipične za njega. Drugo, nijedan teniser nije član moje porodice niti moj prijatelj, niti uzor u bilo čemu (sem u teniskim udarcima i teniskoj taktici i strategiji) da bih ga savetovao. I treće: gledam ih isključivo zbog teniskog umeća i zbog toga ih sve volim i cenim. Ja sam, takoreći teniski fundamentalista!:-)

ding-dong

pre 12 godina

He-he, licemerje je čudo.
Ništa, svima ovima kojima je varanje "deo igre", a teniseri "mamine maze koje ne znaju da gube" i slično, sledeći put kad fudbalski sudija ne odsvira očigledan penal iii ne da crveni za neki "ala Baloteli" start, neka ne zatrpavaju komentare u pravedničkom gnevu i ne pričaju o nameštanjima itd.

čeh iz belgrada

pre 12 godina

Radek to ne bi nikad uradil,Janko laze,a onaj vas Troicky je ne sposoban da udari lopticu a kamoli nesto drugo.Napred česka do krune,titule.

Aristotel

pre 12 godina

Vidim da ovde pojedinci padaju u trans sto se tice Ceha i "sportske kulture", koji su za nas izmislili tenis, a velika vecina Srba ga je "otkrila" zajedno sa Djokovicem. jer je pre toga u nasoj "fudbalskoj" naciji vazio za "ped*****" sport.
Zaboravili ste na nase? Pljuvanje Mihajlovica u usta Jeremisu? Nase seljacko navijanje u prethodnim mecevima Davis Cup-a u Beogradu i konstantne opomene glavnih sudija na svakom mecu, a pre svakog servisa protivnika? Nase navijace divljake u Mostaru, Italiji... Necu dalje da spominjem, ima toga puno...

ding-dong

pre 12 godina

Zanimljivo je da niko nigde u komentarima nije spomenuo taj nesportski potez Janka, kad je na brejk loptu za Stepaneka vratio jedan dropšot nakon što je loptica udarila dvaput u Jankovo polje.
I svi to videli osim sudije, a Janko se pravio blesav.
Nije tenis jedan od poštenijih sportova, zato što teniseri nisu oportunisti, već upravo zato što se sve vidi, pa se od malih nogu nauče na fer i poštenu borbu.
To što je Stepanek ispao dripac, ne opravdava takav potez Janka, naročito ne neko šizenje oko toga

njofra

pre 12 godina

Slažem se sa onim što je u jednom od komentara rečeno, da je Janku dva puta pala loptica, a on je ipak uzeo poen, i to ladno, ali... Do kraja godine ima da se grizem zbog Stjepaneka, koji se još zove i Šćepo, jer nije bio fer prema Janku na kraju tekme! Evo, i sada uz 'ladno pivo, uzimam tablete za smirivanje živaca, jer ja sam u prvom redu SRBIN-patrijota, i ne mogu da oprostim onom ružnom Čehu njegovu nesportsku narav, jer zna se da mi, SRBI naime, umemo iz inata čak i ono što se godinama uči, a mi uradimo u trenu. Šćepo jedan, bezobrazniče! Bio si mi simpatičan, iako ni tada nisi bio lep, ali znaš kakvi smo mi SRBI, veoma kulturni, i sada ćemo iz inata biti do kraja tvoje karijere protiv tebe! Gotov si, Čehu jedan!

Ženevljanin

pre 12 godina

Ne komentarišem postupke tenisera koji ne utiču na tenisku igru, niti ikada sudim o njihovim karakterima. Bar iz ovih razloga: Prvo, nisam psiholog i na osnovu onog malo informacija koje se mogu videti na ekranu ne mogu da tvrdim da je neko ovakav ili onakav. U principu svako od nas pokazuje u izvesnim momentima osobine netipične za njega. Drugo, nijedan teniser nije član moje porodice niti moj prijatelj, niti uzor u bilo čemu (sem u teniskim udarcima i teniskoj taktici i strategiji) da bih ga savetovao. I treće: gledam ih isključivo zbog teniskog umeća i zbog toga ih sve volim i cenim. Ja sam, takoreći teniski fundamentalista!:-)

moje

pre 12 godina

Uh sto mi je milo sto se ovako nesto dogodilo u tenisu! Dosta vise foliranja sa "belim sportom" "Cuti dok servira treba mu koncentracija", a fudbaleru ne treba koncentracija kad izvodi penal a urla mu 50hiljada ljudi?! Vi ste gladijatori u areni, mi publika koja plati kartu i navija kako joj se navija!

onaj ko uziva u tenisu

pre 12 godina

Taj Stepanek je izgleda Ceski otpadnik ili su svi Cesi takvi?! Bruka!
Stvarno me je iznenadio i da sam ja bio tamo , ne bi me niko zadrzao da mu pokazem pesnicu na 0 mm od njegovog nosa! Tipso ima duzi fitilj od mene.
Sramota za tenis, sramota za Cehe!

Nemanja

pre 12 godina

Ralno, Janko svi ste se dobro drzali, ali tvoje mentalno stanje je generalno uvek bilo porblem cak i kada igras protiv Noleta, pa dokle god igras nervozno svaki mec a to ti uvek pise na celu protivnik to vidi,

treba malo da se opustis i zabavljas, ne da uvek budes turoban i mracan, malo pozitivnije ulazi u meceve...

Ja sam bio sportista aktivan na turnirima i veruj mi da sam se bavio tenisom lako bih izlazio na kraj sa tobom jer ti na celu pise molimte Pobedime....

To moras da prevaidjes kod sebe i malo da uzivas u sportu dok jos mozes jer neces vecno biti sposoban da se bavis tenisom....

Pozdrav.....

Berdih je bio bolji i tacno te ubo gde treba na psihicki momenat gde si najslabiji....

Mito

pre 12 godina

Stepanek je primitivac, što je pokazao na terenu. On je sramota za tenis, pošto bi tenis trebao da bude gospodski sport. Nažalost, kada jedan Rođer Federer nije u stanju da kontroliše strasti, onda šta očekivati od jednog Stepaneka. Jedini gospodin je Novak, koji je u stanju da i u toku meča aplaudira protivniku na dobrom potezu bilo da gubi ili dobija meč.
S poštovanjem.

SimaV

pre 12 godina

Stepaneka nista vise kod mene ne moze ocistiti. Tenis i gledam jer u njemu ima mnogo manje vulgarnosti nego u fudbalu. Ne zelim vise da gledam ni jedan mec gde igra Stepanek.

dejan

pre 12 godina

Na početku meča Janko je pokupio drop-shot ali je loptica 2 puta pala tj. loptica se odbila i od rama i od podloge, Stepanek je reklamirao, sudija nije video a Janko nije priznao...Na kraju je Stepanek besan uz srednji prst rekao NIJE BILO POTREBNO DA VARAŠ...ukratko rečeno, teniseri su mamine maze, šta bi bilo da igraju fudbal na -5° pa da ih pokosi bek od 100 kila ili da se u vaterpolu dave sa protivnikom-terminatorom...svaka dlaka im smeta

Ja

pre 12 godina

Pa sta ako nije priznao da je loptica udarila dva puta u podlogu?! Pratim tenis i jos nikada nisam video da je neki teniser posle ovakve situacije priznao da je loptica dva puta udarila u podlogu i ako je bilo dosta primera... Meni i nije izgledalo kao da je loptica pala dva puta a i da jeste ne bi bilo pametno okretati i glavnog sudiju protiv sebe... Zato mislim da je kritikovati Janka zbog toga cista glupost, on je oduvek bio fer igrac...

Laki (je malo nervozan)

pre 12 godina

Dogogodišnji sam teniski fan, kao mladji i trenirao tenis, povremeno igram i sad, smatram da mi je poznat pojam "teniske kulture"! Odlazivši na teniske mečeve kod nas, bilo je situacija da mi je neprijatno zbog naše teniske ne kulture, posle odgledanog ovog meča u Češkoj, mislim da mi se taj osečaj više neće vraćati!? Nemam reči za ponašanje čeških tenisera, o publici ne bih ovom prilikom , a NAŠIM MOMCIMA svaka čast, polako al sigurno menjate onaj nepovoljni utisak o nama!
Nije DAVIS-CUP jedino ekipno takmičenje, pokažimo im šta smo i ko smo u tenisu na Olimpijskim igrama u Londonu!

Laza

pre 12 godina

Varati u tenisu.... Smesno. Nema kontakta, nekoliko sudija, elektronski sistem, linije su prenaglasene, na sljaci se ciste svakih pet minuta. I sta sad, uvek se desavaju greske, koliko se puta desilo da je jedan teniser ostecen nekom odlukom, a drugi teniser cuti. Sta da radi, da se buni u korist svoje stete. Otkud znm teniser da li je loptica skocila dva puta. Ko je igrao tenis zna da kada sprintujes do loptice koja odskakuje nisko, ti se ceo treses, glava ti se trese i cesto nemas osecaj da li je odskocila drugi put.


Reci nekome da se nesportski ponasao u tenisu je znak sporstke nekulture.

:O

pre 12 godina

“Pokazao sam više iskustva i psihičke spremnosti. On kada su tenzije ne uspeva da izađe na kraj u završnici”, rekao je o Tipsareviću Berdih.

a covek spasio 3 mec lopte dva dana ranije i pobedio...

Tekelija

pre 12 godina

Ово што је Бердих рекао за Јанка се буквално може рећи за њега кад он игра против било ког боље рангираног од њега.
Психички стабилни тенисери су они који играју боље против себи равних или чак и бољих од себе, а ако постоји један тенисер који не спада у ту категорију, то је онда Бердих, поред свег његовог талента.

Свака част Јанку на борби.
Мало је посустајао у кључним тренуцима, мало није имао среће и јбг.
Ја бих више волио да неко наш узме злато у Лондону него да освоје 10 Дејвис купова заредом :)

Cera

pre 12 godina

Dakle ova slika izgleda potpuno drugačije od onoga kako je bilo, po Štepaneku. Nije što je to uradio nego što je nastavio da se pravi blesav. Daj čoveče ili se lepo izvini zbog ovog prostakluka ili lepo stani na crtu a nemoj da se praviš lud više, nema potrebe.

mm original

pre 12 godina

Sad kad je taktika manipulacije urodila plodom on bi da razjasni svesa Jankom. E pa da je čovek ne bi ni uradio šta je uradio a nesporazumi se razjašnjavaju odmah na mreži. Naprasna želja za razjašnjavanjem je nastavak manipulacije.
Da su naši pametni da ga svi ignorišu a ne samo Janko i da ga odvale svaki put kad se sretnu i to bez milosti.

JC Denton

pre 12 godina

Obzirom na godište, stas, držanje...više mi deluje da kada bi do "razjašnjavanja" došlo, da bi mu Janko sve "razjasnio"...po spisku i sve zube.

Vanja

pre 12 godina

Jel to zbog straha od sankcija ATP asocijacije ili se probudilo ono malo ljudskog sto postoji u tebi!?Cisto sumnjam da je ovo drugo.Da je to kojim slucajem neko od nasih uradio vec bi bio sankcionisan,to je jasno kao dan!Ali jbga,on je gradjanin evropske unije!!!

Sonja

pre 12 godina

@(onaj ko uziva u tenisu, 9. april 2012 11:18)
Nemoj tako, Česi su sportska nacija, uostalom Dr Miroslav Tirš, po kome se zove ulica u Beogradu u kojoj se, opet, nalazi “Stari DIF” osnovao je Soklosko društvo, a njegov sistem vežbanja su usvojila i gimsnastička društva Kraljevine Jugoslavije.
Ne možeš suditi po Štjepanjeku o Česima, niti je to sramota za Čehe, šta bi bilo kada bi se svi mi stideli kada pripadnik našeg naroda napravi neku glupost ?

Mirko

pre 12 godina

Ovo na čemu su igrali jeste blato. Šljaka je svuda suva, osim eto u Češkoj gde je vlažna i otuda ovo blato. Sve se videlo po pokretima igrača i to jednostavno ne može da se dovede u sumnju. Ali to je bio njihov izbor jer su očekivali da će tako biti više štete za njih nego za nas - i bili su u pravu.
Ali, doći će oni opet kod nas, pa ćemo staviti neko staklo od terena, e onda ćemo mi njih da vidimo šta će biti kad se porazbijaju na njemu.

Što se pozdrava tiče, ovaj gest na slici ne deluje kao rukovanje nikako, više kao pruženi prsti, ali se ne vidi od Jankove ruke da li je to bio "srednji" prst ili ne. Ipak, po reakciji Jankovoj i karakteru Štepaneka, jasno je da je tako i bilo. Uostalom, njegovo objašjenje će Janko uzeti u obzir, ili ne, to je njegova stvar, proceniće i sam da li je tu bilo mesta za nesporazum. Ja mislim da nema nesporazuma i da je Štepanek zaista to i uradio.

Što se njihove pobede tiče, oni su vrlo tesno pobedili, to je bila razlika taman toliko da prevagne prednost domaćeg terena, i publike, i na bilo kom drugom terenu a kamo li našem, mi bi smo pobedili, i uopšte nisu bili toliko bolji, koliko možda misle.

Milenković

pre 12 godina

Jedino što bi bilo ispravno je da se ovaj Čeh zvanično opomene i kazni, po mogućnosti masno, zbog ovakve uvrede. Svako drugačije rešenje ide u prilog tome da će se izvući bez ikakvih konsekvenci. Janko ga je dobio na terenu, ali je van terena ispao bezveznjak. Ako mu to nije bitno, ne znam zašto se uopšte i bunio?

Pronicljivi

pre 12 godina

Da, da , Janko u stvari ne zna reč engleskog, a taj tvoj srednjak ima tik da prilikom svakog rukovanja ide prema unutra. Sve ovo je jedan veliki nesporazum. Prvo te uvredi, a onda ti posle svega vređa inteligenciju. Strašno...

ding-dong

pre 12 godina

He-he, licemerje je čudo.
Ništa, svima ovima kojima je varanje "deo igre", a teniseri "mamine maze koje ne znaju da gube" i slično, sledeći put kad fudbalski sudija ne odsvira očigledan penal iii ne da crveni za neki "ala Baloteli" start, neka ne zatrpavaju komentare u pravedničkom gnevu i ne pričaju o nameštanjima itd.