Odbojka 128

Subota, 31.03.2012.

09:04

Miljković: Ovo je definitivno kraj

Dosadašnji kapiten srpskih odbojkaša Ivan Miljković potvrdio je da se oprostio od plavog dresa, prenosi “Sport”.

Miljkoviæ: Ovo je definitivno kraj IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

128 Komentari

Sortiraj po:

Бетелгез

pre 12 godina

Читам коментаре и долазим до закључка да комшијама одбојка није интересантна,на сву срећу,па нема злурадих коментара.
Свака част Миљковићу на изврсној карјери и све најбоље институцији у даљем животу!
Поздрав и за нормалне коментаторе,којих није било одавно у овом броју!

navijac

pre 12 godina

Hvala ti za sve. Zelimo ti sve najbolje u zivotu. Ako mozemo nesto da ucinimo za tebe javi se. Becej, Vojvodina i Srbija je uz tebe.

OdBoJkAs

pre 12 godina

Ivane najveci si odbojkas svih vremena i ostaje veliki zal sto si otisao,nadali smo se da ces nas povesti u London do novih uspeha!ali hvala ti na svemu!sad nam ostaje da se nadamo da ce Atanasijevic brzo stasati i dobrog korektora i makar delom zameniti velikog Ivana!podrska Aleksandru

tijana

pre 12 godina

Ivane, hvala Ti! Hvala za najbolje godine koje si nam dao, hvala za sve medalje, za sve javne nastupe, za svaku kap znoja koju si prolio za nas, za svaku utakmicu i svaki poen, hvala sto si nas svugde predstavljao u najboljem mogucem svetlu, hvala sto si nama i svetu pokazao sta znaci biti pravi sportista i covek, hvala Ti sto si nam se uvek vracao, sto si nam dao cetrnaest fantasticnih godina... Hvala Ti sto si ovoliko dugo ostao i sto se povlacis kako i dolikuje jednom takvom coveku - dostojanstveno i u punom sjaju!
Ne mogu Ti se dovoljno zahvaliti... Svim srcem Ti zelim da pronadjes srecu i uspeh u svemu cemu se posvetis u buducnosti!
Klanjam se do poda!

Smilica

pre 12 godina

Placem...
Ne mogu da verujem.Pa zasto sada pred OI???
Zasto tako iznenada?
zasto nisi rekao posle Zlata u Becu da se oprastas LEGENDO?????
Da li to ima neke veze sa onim govorom na aerodromu?????
Pored brace Grbic i Andrije Geric najbolji odbojkas ikada.
MOLIM TE u ime svih nas - cele zemlje ostani ako izborimo plasman na OI.
Molim Vas podrzite moju molbu Ivanu kome se divio ceo svet!!!!

Skywalker

pre 12 godina

Posle Andrije(Gerića) i Nikole(Grbića) otišao je i poslednji "titan" iz onog fantastičnog tima iz Sidney-a. Kad god sam pratio odbojku(uživo ili preko TV-a) imao sam osećaj da Miljković poseduje neku posebnu auru. Njemu svaka čast za sve urađeno do sad i neka je živ i zdrav još 100 godina!!!

BAMBI

pre 12 godina

Gledala sam sve mečeve,i navijala prvo za Miljkovića,pa onda za reprezentaciju. Odbojka je kolektivni sport,ali se Ivan svojim umećem i zalaganjem kao i velikom požrtvovanošću na terenu definitivno izdvojio kao pojedinac. Ima dosta mladih,koji vrede, u timu,ali gledanje utakmice bez velikog Ivana nikada neće biti isto. Nek te i dalje kroz život prate uspesi i sreća i sve najbolje LEGENDO.

AndyCole

pre 12 godina

covek zna kad treba da ode..
A ne ko Nikola Grbic,njgov penzionerski status kostao nas par zlatnih medalja!
(ypke, 31. mart 2012 15:40)
Sad si to tako rekao,sledeci put imas da ustanes,i da se poklonis pre nego sto izgovoris ime i prezime Nikole Grbica...

Миле

pre 12 godina

Жив и здрав био мајсторе и хвала ти онолико.
Осим у ватерполу одавно у клупском спорту нисмо имали играча који је у светским размерама био марка, а Миљковић је то био и јесте.

Миле

pre 12 godina

Жив и здрав био мајсторе и хвала ти онолико.
Осим у ватерполу одавно у клупском спорту нисмо имали играча који је у светским размерама био марка, а Миљковић је то био и јесте.

...

pre 12 godina

Imam karte za polufinale Olimpijade. Bedak. Ma, mogu to naši mladi, učili su uz najbolje. Sve najbolje u životu majstore, uživaj, zaslužio si!

Miki delija

pre 12 godina

Hvala ti majstore za sve sto si ucinio za nasu zemlju, zelim ti sve najbolje. Mada mislim da bi trebalo da igras na olimpijadi i da se time oprostis od reprezativnog dresa.

smeker

pre 12 godina

Citam komentare a oci mi suze.Kako jedan veliki sportista moze da ujedini i pomirine pomirljive.Iz postovanja prema svima necu isticati tvoju pripadnost jednostavno ti si ljubimac cele sportske SRBIJE.HVALA LEGENDO...

CSS!

pre 12 godina

Odbojku pratim od 1995. godine, sva velika reprezentativna takmicenja (Olimpijske igre, Evropska i Svetska prvenstva, Svetsku ligu, Svetski kup), a nekima sam i prisustvovao, i ne pamtim ni jednog igraca koji je sa toliko uspeha i na tako vrhunskom nivou, toliko godina igrao u kontinuitetu, kao Ivan Miljkovic. Imali su sjajne korektore i Rusi, Italijani, Holandjani, Kubanci, Brazilci, Amerikanci... ali ni jedan nije bio toliko dobar kao Miljkovic, niti toliko konstantan. Secam se kad je Ivan debitovao na Svetskom prvenstvu u Japanu 1998. godine i osvojio srebro, od tada, pa do 2011. godine i zlata u Becu, dakle punih 13 godina, bio je jedan od najboljih odbojkasa sveta, a na svojoj poziciji i najbolji definitivno, sto mislim da nikom drugom nije poslo za rukom, bar do sada. Zato, IVANE MILJKOVICU svaka ti cast i velika zahvalnost na svemu! ZIV BIO!!!

Sr

pre 12 godina

Bilo bi mi izuzetno drago kad bi cuo da se predomislio i resio da odigra jos jednu sezonu i oprosti se od reprezentacije sa nekom medaljom na olimpijadi. U svakom slucaju hvala za sve do sada!

Etno

pre 12 godina

Marko Jarić je lepo rekao u intervjuu pre neki dan - sport se u Srbiji shvata preozbiljno i od sportista se traže neverovatne žrtve kako bi osvajali medalje, titule.

A niko ne obraća pažnju na danak koji plaćaju ti mladi ljudi. Veliki uspesi plaćaju se zasićenošću i povredama i zato ne očekujem da se osim vaterpolista neka druga ekipa plasira na Olimpijske igre u London.

Objektivno, ima mnogo jačih odbojkaških selekcija i u muškoj i u ženskoj konkurenciji koje su tempirale formu za kvalifikacione turnire, za razliku od naših momaka i devojaka koji su se istrošili na evropskim prvenstvima ... Rukometaše čeka isto u duelima sa Španijom i Poljskom ...

Blagoje

pre 12 godina

Steta sto ga vise nece biti u reprezentaciji i na OI, ali razumem ga u potpunosti, zeli da se oprosti od reprezentacije pobedom i dobijenim poenom, to je kao kad igras basket sa ortacima, pa na kraju se ispises i ne sutiras vise.

Ko zna, mozda bi osvojili zlato na OI, pa da bude jos lepsi odlazak, ali to niko ne moze da garantuje. Nikad ne mozes da znas koji je momenat za povlacenje najbolji, to je ona: ako uzmes kajaces se, ako ne uzmes kajaces se.

doktor

pre 12 godina

Hvala na svemu!!!! Ipak,trebalo je da odes posle OI! Sve zemlje se pred OI pojacavaju sa iskusnim veteranima,samo mi radimo kontra...Ne znamo da odredjujemo prioritete i spremamo se za olimpijski ciklus ! Srecni legendo!!!

grozni

pre 12 godina

Ono sto je juga izgubila kad je tito otisao,to je sad izgubila srpska idbojka!Veliki ivane rasplakao si me ovom odlukom,ali ostajes legenda za sva vremena!!!Malo li smo imali genijalaca poput tebe i brace grbic...da sa nenabrajam sve te velikane iz tvoje generacije.ZIVEO LEGENDO.

ajvanho

pre 12 godina

iznenadjen sam vescu, mnogo mi je zao. ne mogu nista da ti zamerim, samo bilo bi mi mnogo draze da si karijeru zavrsio bas kao sto si je i poceo pre 12 godina, zlatom sa oi. hvala ti za sve veliki covece.

srbija

pre 12 godina

mogao je da odogra i ove olimpijske igre, ne bi mu nista falilo. svakko se oprosti posle nekog velikog takmicenja, a ne pre najveceg takmicenja u sportu. ali zna on zasto je doneo ovaku odluku. hvala za sve, srecno majstore:))))))))

branko

pre 12 godina

Ето, оде још један елики ас – право у легенду. Иван је отишао по мало изненада, баш као што се изненада и појавио на светској сцени и већ првом појавом ''бацио под ноге'' сав одбојкашки свет. Иван је један од ретких спортиста који није постајао ас временом већ је одмах био ас и остао ас до краја. Миљковић је ван сваке сумње један од најбољих светских одбојкаша у историји овог спорта и један од најбољих спортиста које Србија икад имала. Тек пред крај репрезентативне каријере указала му се прилика да буде и вођа, лидер, екипе и ту је исказао своје врхунске не само спортске него и људске вредности. Ја мислим да ће он екипи недостајати више у том својству него као коректор јер Старовић и Атанасијевић коректорску улогу могу да преузму доста успешно, али не видим у овом сдаставу никога ко у догледно време може преузети улогу лидера. Иване, велико хвала за безбројне радости које си нам донео а опроштено ти је и то што си нам по некад у завршницама сетова и мечева знао и покидати живце. Све је то спорт.
Екипа је и без Ивана јака али је важно да ли ће играти као прошлог лета (нестабилно и несигурно) или као претпрошлог кад су деловали изненађујуће моћно. Игоров главни задатак је да добро распореди оптерећења јер има доста такмичења, укључујући и далека путовања. Имају сасвим солидне шансе и на првом квалификационом турниру у Бугарској где, објективно осим Бугара и Италијана остали немају много шанси а било би сјајно кад би искористили већ ту, прву шансу. Ону другу, у Јапану, не би смели да пропусте. Срећно момци и још једном хвала Иване!

Dragana

pre 12 godina

Iznenadilo me je ovo,ako je to njegova odluka,nije dobra,znam da ćete mi nalupati minuseve,deluje kao kukavičluk i sebičluk da su mu privatne stvari prioritet a ne OI koje bi mu bile poslednje,a za privatne stvari ima vremena i dalje.Razočarao me je.A ako se radi o nečem drugom,trebalo je jasno da kaže.

nemanjaBb

pre 12 godina

nisam te gotivio u pocetku jer si partizanovo dete, ali druze vratio si mi osmeh na lice gledaju nasu reprezentaciju ! :)zelim ti sve najbolje i u privatnom planu i puno uspeha!

znanje-imanje

pre 12 godina

Svi drugi su rekli sve lepe reči. Samo još jedno - ako se kvalifikujemo, da ti ipak odigraš još ovu Olimpijadu, za reprezentaciju na najvećim takmičenjima igraju ne zaslužni nego najbolji? Atanasijević i Dokić sigurno vrede ali nema zamene za nekog ko je odlučivao najveće utakmice...
I na najužoj listi naših najboljih sportista, najprimernijih reprezentativaca ikada Ivan mora biti u samom vrhu.

Veliko HVALA LEGENDO

pre 12 godina

Samo sto se nisam rasplakao. Jedan od najboljih nasih sportista ikada po meni, neverovatna repreprezentacija i generacija velikana ovog prelepog sporta. Hvala za sve godine radovanja vasim uspesima, medaljama, poenima... Veliko HVALA LEGENDO

Valdomiro

pre 12 godina

Isuviše mi je veliko i životno i svako drugo iskustvo da bih poverovao da je u ovom povlačenju "na svim stranama sve korektno".Naravno pravo je velikog odbojkaša Miljkovića da se povuče kad on to želi, i u svakom slučaju zaslužuje veliku zahvalnost sportske javnosti Srbije. Međutim igraće se odbojka u Srbiji i bez njega, kao što se igrala i igra posle povlačenja mnogih i boljih igrača od njega.Teško je poverovati u njegovo obrazlođenje, pa san svakog velikog sportiste je da učestvuje na OLIMPIJADI a on se naprasno povlači 3-4 meseca pred početak OI - i prosto je za neverovati da mogu postojati neki razumni razlozi (opravdano bi bilo samo prekid karijere ili ne daj bože bolest) sve ostalo je "nešto posebno". Miljkoviću budi veliki čovek (iskren)kao što si bio veliki odbojkaš pa RECI NARODU PRAVU ISTINU. Tvoji navijači to zaslužuju i od tebe očekuju. Nisi ti političar - demagog.Budi veliki kao braća Grbić, Kvisko, Brđović, Gvozdenović......I RECI NAM NA KOGA I ZBOG ČEGA SI SE NALJUTIO, a onda idi svojim putem. Nek ti je srećan taj životni put.

joca grobar

pre 12 godina

Legendo hvala ti na svemu sto si uradio za ovu nasu malu zemlju!!! Puno srece u daljem zitovu!!! Ivan Grozni za predsednika!!!

srb

pre 12 godina

legendo Partizana i srpske odbojke,hvala ti za sve,ti si pre svega velika ljudina a onda sportista!!! gde ti stade Atanasijevic produzi nadamo se...

NNN

pre 12 godina

Rasplaka me čovek.
Miljkoviću hvala za sve i sve najbolje u daljem životu!
Ko uživo nije video Miljkovića, ne može ni da zamisli kako tolika ljudina skoči (poleti!), pa se savije kao da je od gume, pa kao neka džinovska praćka raspali po lopti - čovek je fenomen - takav se više neće roditi! Posebno je bilo impresivno kada uspe da smečuje preko bloka - najbolji korektor svih vremena.

bivši odbojkaš

pre 12 godina

Za razliku od nekih, znao kada treba da ode. I po tome jedan od najvećih u odbojkaškoj istoriji. Hvala za sve lepe trenutke majstore.

ma idi...

pre 12 godina

Hvala gospodinu Miljkovicu na svemu sto je ucinio za nasu odbojku, pocevsi od velikog broja osvojenih medalja pa preko konstantno profesionalnog odnosa prema dresu i grbu do sjajne promocije srpske odbojke u zemlji i svetu. Sve najbolje mu zelim u buducnosti!!!

MarkoLFC

pre 12 godina

Bravo Ivane! Cestitam ti sto si takav gospodin, covek i sportsmen. Hvala ti za sve sto si doneo nasoj sportskoj Srbiji, a toga je zaista dosta, necemo zaboraviti.

hvala ti Ivane

pre 12 godina

Auu brate, kako tako odjednom, pravi sok i veliki hendikep za nas tim. U svakom slucaju hvala ti majstore za sve sto si ucinio za nas drzavni tim ali mislim da si mogao da sacekas jos jednu olimpijadu, potreban si ovim momcima.

darko

pre 12 godina

bas mi je zao, ali ovo je moralo jednom da se desi..... hvala na svemu sto si ucinio za nas i sto si nas toliko puta obradovao medaljama, sa srecom u nastavku karijere

Boban

pre 12 godina

Pa i sportisti imaju dusu. Nebbrojano puta je dokazao koliki je patriota i ljudksa velicin....Povukao se na vrhuncu reprezentativne karijere i smatram da je uradio ispravno to....nije kao neki nasi fudbaleri koji se povlace posle debakla, misleci valjda tako da ce sprati povlacenjem ljagu sa sebe. Srecno ti bilo sve Ivane i HVALA!

h

pre 12 godina

da nam svima bude zao...to je sportista, a ne ko oni fudbaleri, da ne kazem vidic... kakvo srce ima ovaj covek i ostali odbojkasi, ljudi na koje se samo mozes ugledati...

Peđa

pre 12 godina

Ma, svaka tebi čast, dug i uspešan privatan život ti želim... podario si mi puno lepih trenutaka u životu! al kad te sretoh na ulici u smart-u...hahahahah...još jednom SKIDAM KAPU MAJSTORE!

IVAN-GROZNI

pre 12 godina

ivane hvalti za sve odlucujuce poene,za sva dizanja morala ekipi,za sve proslave i doceke ispred skupstine,za govor pred ministarkom(oko kad je sprdao za pare sto niko ne dobija),hvala ti za sve !

marko petrovic

pre 12 godina

Ivan Miljkovic je svakako najbolji korektor svih vremena, ali najvaznije je to da dobar i kao covek, i hvala mu za sve ono sto je uradio za nasu odbojku, za sve medalje koje je doneo sa velikih takmicenja, to mu nikad necemo zaboraviti...

marija

pre 12 godina

Ivane hvala za sve ne postoje reci kojima bi se opisala zahvalnost nacije. Jednostavni receno ti si kralj odbojke ne u Srbiji negi i u svetu. Hvala za sve sto si ucinio za srpsku odbojku. Danas je tuzan dan jer je Srbija ostala bez najboljeg kapitena svih vremena. Jos se secam one titule prosle godine u Becu i onog momenta kada ste pevali himnu sigurna sam da mnogima koji se toga sete krenu suze na oci. Poceo si karijeru titulom i tako si je i zavrsio sa titulom i priznanjem za najboljeg odbojkasa. Hvala puno za sve i sve najbolje u daljoj karijeri i zivotu.

reks

pre 12 godina

Pozdrav istinskom asu srpske odbojke. Hvala na svim medaljima i radovanjima. Bilo je nestvarno gledati ga kako dominira na svakom mecu. Bojim se da se u Srbiji vise nece pojaviti igrac takve klase.

Sto je Jordan bio u kosarci, Maradona u fudbalu...To je Ivan Veliki Miljkovic bio u odbojci. Rodjeni sampion i pobednik.

Milan

pre 12 godina

Koja je ovo ljudina. "Nema sanse da neko od mladih izbori mesto na OI, a da mu ja uzmem mesto...".

Ovo treba svoju decu da ucite pre nego kako zaraditi pare.

Naucnik

pre 12 godina

Sad ko ce pre da kaze sledece...

L E G E N D A

Hvala ti Ivane na svemu. Ovo je svakako jednom moralo da se desi. Hvala ti posebno za poslednje zlato kada si maltene pokupio decicu sa sobom i rekao "ajde da budemo prvaci Evrope".

Pravi sportista. Kalup za druge.
Iskreno dodje mi da pustim suzu znajuci da vise necu gledatu Ivana Groznog na terenu.
Legenda!!!

гробар до гроба

pre 12 godina

Штета Св. Иване али ХВАЛА НА СВЕМУ И ПУНО СРЕЋЕ У ЖИВОТУ И КАРИЈЕРИ!!! Бићемо много ослабљени твојим одласко али верујем у ове момке!!!!!

Ivan

pre 12 godina

Hvala imenjace za sve ove godine radosti koju ste ti i drugovi tvoji pruzili naciji, odlazis pravo u legendu Srpske odbojke, bicu skroman i recicu kao jedan od najboljih korektora sveta svih vremena a za mene nemas premca...

Darko68

pre 12 godina

Uvek je bio primer pravog sportiste,treba postovati njegovu odluku!Koliko puta nas je svojim ponasanjem,potezima(poenima),cinio sretnim,ponosnim?IVANE,,GROZNI",hvala za sve i zelim TI sve najbolje,najlepse na ovom svetu!

s.laughter

pre 12 godina

OI kruna karijere svakog sportiste? Covek je vec bio na OI, bio je vodja, idol, i sada kraj tek tako. Nije mi jasno, nikako. Hvala na svemu, kapa dole majstore, ali setim se brace Grbic, Vujovica, Gerica i jos nekih koji su dolazili kada je trebalo.
U odbojci ima toliko takmicenja da se mladi mogu pokazati na njima. Ovde imamo sansu za medalju, docek, ludnica, slavlje, ali cini se da ima i privatnih stvari.
Gluposti.

jablan

pre 12 godina

Ivane legendo srpskog i svetskog sporta!Hvala ti za ogroman doprinos srpskoj odbojci i sto si svoje ogromno iskustvo i vrline preneo ovoj mladoj generaciji srpskih odbojkasa! Jos jednom hvala LEGENDO neka te uspesi prate u daljem zivotu!Srecno

my way

pre 12 godina

Koliko god mi bilo zao, nakon sto sam procitao Miljkoviceve reci mogu samo da kazem svaka cast! I ovim je pokazao svoju velicinu i postenje. Niko nece, niti ima sta da ti zameri legendo! Hvala ti na svemu! Sve najbolje!

goxy

pre 12 godina

Potpuno mi je neverovatno da se jedan vrhunski sportista oprasta 6 meseci pre olimpijade,ja ne mogu da se setim slicnog primera naprotiv obicno se to desava posle,Miljkovicu zelim svako dobro ali i dalje ne razumem...

Ogio

pre 12 godina

Kralju, svaka čast za sve što si pružio sportu uopšte, a pogotovu u dresu reprezentacije.
Oduvek sam govorio da su odbojkaši posebni, pravi džentlmeni u sportu na koje bi trebalo da se ugledaju svi ostali.
Trenirao sam odbojku i znam koliko znoja se prolije na treninzima i koliko je nazalost malo novca u ovom prelepom sportu, za razliku od fudbala koji igraju prizemni, prosti i nepismeni.
Ali tu je mozda i razlika u velicini coveka i ljubavi koju ostavlja za sobom na svakom izlasku na parket.

Milan

pre 12 godina

Koja je ovo ljudina. "Nema sanse da neko od mladih izbori mesto na OI, a da mu ja uzmem mesto...".

Ovo treba svoju decu da ucite pre nego kako zaraditi pare.

гробар до гроба

pre 12 godina

Штета Св. Иване али ХВАЛА НА СВЕМУ И ПУНО СРЕЋЕ У ЖИВОТУ И КАРИЈЕРИ!!! Бићемо много ослабљени твојим одласко али верујем у ове момке!!!!!

Ogio

pre 12 godina

Kralju, svaka čast za sve što si pružio sportu uopšte, a pogotovu u dresu reprezentacije.
Oduvek sam govorio da su odbojkaši posebni, pravi džentlmeni u sportu na koje bi trebalo da se ugledaju svi ostali.
Trenirao sam odbojku i znam koliko znoja se prolije na treninzima i koliko je nazalost malo novca u ovom prelepom sportu, za razliku od fudbala koji igraju prizemni, prosti i nepismeni.
Ali tu je mozda i razlika u velicini coveka i ljubavi koju ostavlja za sobom na svakom izlasku na parket.

Naucnik

pre 12 godina

Sad ko ce pre da kaze sledece...

L E G E N D A

Hvala ti Ivane na svemu. Ovo je svakako jednom moralo da se desi. Hvala ti posebno za poslednje zlato kada si maltene pokupio decicu sa sobom i rekao "ajde da budemo prvaci Evrope".

Pravi sportista. Kalup za druge.
Iskreno dodje mi da pustim suzu znajuci da vise necu gledatu Ivana Groznog na terenu.
Legenda!!!

Darko68

pre 12 godina

Uvek je bio primer pravog sportiste,treba postovati njegovu odluku!Koliko puta nas je svojim ponasanjem,potezima(poenima),cinio sretnim,ponosnim?IVANE,,GROZNI",hvala za sve i zelim TI sve najbolje,najlepse na ovom svetu!

NNN

pre 12 godina

Rasplaka me čovek.
Miljkoviću hvala za sve i sve najbolje u daljem životu!
Ko uživo nije video Miljkovića, ne može ni da zamisli kako tolika ljudina skoči (poleti!), pa se savije kao da je od gume, pa kao neka džinovska praćka raspali po lopti - čovek je fenomen - takav se više neće roditi! Posebno je bilo impresivno kada uspe da smečuje preko bloka - najbolji korektor svih vremena.

Ivan

pre 12 godina

Hvala imenjace za sve ove godine radosti koju ste ti i drugovi tvoji pruzili naciji, odlazis pravo u legendu Srpske odbojke, bicu skroman i recicu kao jedan od najboljih korektora sveta svih vremena a za mene nemas premca...

bivši odbojkaš

pre 12 godina

Za razliku od nekih, znao kada treba da ode. I po tome jedan od najvećih u odbojkaškoj istoriji. Hvala za sve lepe trenutke majstore.

AndyCole

pre 12 godina

covek zna kad treba da ode..
A ne ko Nikola Grbic,njgov penzionerski status kostao nas par zlatnih medalja!
(ypke, 31. mart 2012 15:40)
Sad si to tako rekao,sledeci put imas da ustanes,i da se poklonis pre nego sto izgovoris ime i prezime Nikole Grbica...

joca grobar

pre 12 godina

Legendo hvala ti na svemu sto si uradio za ovu nasu malu zemlju!!! Puno srece u daljem zitovu!!! Ivan Grozni za predsednika!!!

CSS!

pre 12 godina

Odbojku pratim od 1995. godine, sva velika reprezentativna takmicenja (Olimpijske igre, Evropska i Svetska prvenstva, Svetsku ligu, Svetski kup), a nekima sam i prisustvovao, i ne pamtim ni jednog igraca koji je sa toliko uspeha i na tako vrhunskom nivou, toliko godina igrao u kontinuitetu, kao Ivan Miljkovic. Imali su sjajne korektore i Rusi, Italijani, Holandjani, Kubanci, Brazilci, Amerikanci... ali ni jedan nije bio toliko dobar kao Miljkovic, niti toliko konstantan. Secam se kad je Ivan debitovao na Svetskom prvenstvu u Japanu 1998. godine i osvojio srebro, od tada, pa do 2011. godine i zlata u Becu, dakle punih 13 godina, bio je jedan od najboljih odbojkasa sveta, a na svojoj poziciji i najbolji definitivno, sto mislim da nikom drugom nije poslo za rukom, bar do sada. Zato, IVANE MILJKOVICU svaka ti cast i velika zahvalnost na svemu! ZIV BIO!!!

reks

pre 12 godina

Pozdrav istinskom asu srpske odbojke. Hvala na svim medaljima i radovanjima. Bilo je nestvarno gledati ga kako dominira na svakom mecu. Bojim se da se u Srbiji vise nece pojaviti igrac takve klase.

Sto je Jordan bio u kosarci, Maradona u fudbalu...To je Ivan Veliki Miljkovic bio u odbojci. Rodjeni sampion i pobednik.

Boban

pre 12 godina

Pa i sportisti imaju dusu. Nebbrojano puta je dokazao koliki je patriota i ljudksa velicin....Povukao se na vrhuncu reprezentativne karijere i smatram da je uradio ispravno to....nije kao neki nasi fudbaleri koji se povlace posle debakla, misleci valjda tako da ce sprati povlacenjem ljagu sa sebe. Srecno ti bilo sve Ivane i HVALA!

ma idi...

pre 12 godina

Hvala gospodinu Miljkovicu na svemu sto je ucinio za nasu odbojku, pocevsi od velikog broja osvojenih medalja pa preko konstantno profesionalnog odnosa prema dresu i grbu do sjajne promocije srpske odbojke u zemlji i svetu. Sve najbolje mu zelim u buducnosti!!!

znanje-imanje

pre 12 godina

Svi drugi su rekli sve lepe reči. Samo još jedno - ako se kvalifikujemo, da ti ipak odigraš još ovu Olimpijadu, za reprezentaciju na najvećim takmičenjima igraju ne zaslužni nego najbolji? Atanasijević i Dokić sigurno vrede ali nema zamene za nekog ko je odlučivao najveće utakmice...
I na najužoj listi naših najboljih sportista, najprimernijih reprezentativaca ikada Ivan mora biti u samom vrhu.

IVAN-GROZNI

pre 12 godina

ivane hvalti za sve odlucujuce poene,za sva dizanja morala ekipi,za sve proslave i doceke ispred skupstine,za govor pred ministarkom(oko kad je sprdao za pare sto niko ne dobija),hvala ti za sve !

srb

pre 12 godina

legendo Partizana i srpske odbojke,hvala ti za sve,ti si pre svega velika ljudina a onda sportista!!! gde ti stade Atanasijevic produzi nadamo se...

hvala ti Ivane

pre 12 godina

Auu brate, kako tako odjednom, pravi sok i veliki hendikep za nas tim. U svakom slucaju hvala ti majstore za sve sto si ucinio za nas drzavni tim ali mislim da si mogao da sacekas jos jednu olimpijadu, potreban si ovim momcima.

my way

pre 12 godina

Koliko god mi bilo zao, nakon sto sam procitao Miljkoviceve reci mogu samo da kazem svaka cast! I ovim je pokazao svoju velicinu i postenje. Niko nece, niti ima sta da ti zameri legendo! Hvala ti na svemu! Sve najbolje!

Veliko HVALA LEGENDO

pre 12 godina

Samo sto se nisam rasplakao. Jedan od najboljih nasih sportista ikada po meni, neverovatna repreprezentacija i generacija velikana ovog prelepog sporta. Hvala za sve godine radovanja vasim uspesima, medaljama, poenima... Veliko HVALA LEGENDO

marija

pre 12 godina

Ivane hvala za sve ne postoje reci kojima bi se opisala zahvalnost nacije. Jednostavni receno ti si kralj odbojke ne u Srbiji negi i u svetu. Hvala za sve sto si ucinio za srpsku odbojku. Danas je tuzan dan jer je Srbija ostala bez najboljeg kapitena svih vremena. Jos se secam one titule prosle godine u Becu i onog momenta kada ste pevali himnu sigurna sam da mnogima koji se toga sete krenu suze na oci. Poceo si karijeru titulom i tako si je i zavrsio sa titulom i priznanjem za najboljeg odbojkasa. Hvala puno za sve i sve najbolje u daljoj karijeri i zivotu.

Skywalker

pre 12 godina

Posle Andrije(Gerića) i Nikole(Grbića) otišao je i poslednji "titan" iz onog fantastičnog tima iz Sidney-a. Kad god sam pratio odbojku(uživo ili preko TV-a) imao sam osećaj da Miljković poseduje neku posebnu auru. Njemu svaka čast za sve urađeno do sad i neka je živ i zdrav još 100 godina!!!

marko petrovic

pre 12 godina

Ivan Miljkovic je svakako najbolji korektor svih vremena, ali najvaznije je to da dobar i kao covek, i hvala mu za sve ono sto je uradio za nasu odbojku, za sve medalje koje je doneo sa velikih takmicenja, to mu nikad necemo zaboraviti...

tijana

pre 12 godina

Ivane, hvala Ti! Hvala za najbolje godine koje si nam dao, hvala za sve medalje, za sve javne nastupe, za svaku kap znoja koju si prolio za nas, za svaku utakmicu i svaki poen, hvala sto si nas svugde predstavljao u najboljem mogucem svetlu, hvala sto si nama i svetu pokazao sta znaci biti pravi sportista i covek, hvala Ti sto si nam se uvek vracao, sto si nam dao cetrnaest fantasticnih godina... Hvala Ti sto si ovoliko dugo ostao i sto se povlacis kako i dolikuje jednom takvom coveku - dostojanstveno i u punom sjaju!
Ne mogu Ti se dovoljno zahvaliti... Svim srcem Ti zelim da pronadjes srecu i uspeh u svemu cemu se posvetis u buducnosti!
Klanjam se do poda!

branko

pre 12 godina

Ето, оде још један елики ас – право у легенду. Иван је отишао по мало изненада, баш као што се изненада и појавио на светској сцени и већ првом појавом ''бацио под ноге'' сав одбојкашки свет. Иван је један од ретких спортиста који није постајао ас временом већ је одмах био ас и остао ас до краја. Миљковић је ван сваке сумње један од најбољих светских одбојкаша у историји овог спорта и један од најбољих спортиста које Србија икад имала. Тек пред крај репрезентативне каријере указала му се прилика да буде и вођа, лидер, екипе и ту је исказао своје врхунске не само спортске него и људске вредности. Ја мислим да ће он екипи недостајати више у том својству него као коректор јер Старовић и Атанасијевић коректорску улогу могу да преузму доста успешно, али не видим у овом сдаставу никога ко у догледно време може преузети улогу лидера. Иване, велико хвала за безбројне радости које си нам донео а опроштено ти је и то што си нам по некад у завршницама сетова и мечева знао и покидати живце. Све је то спорт.
Екипа је и без Ивана јака али је важно да ли ће играти као прошлог лета (нестабилно и несигурно) или као претпрошлог кад су деловали изненађујуће моћно. Игоров главни задатак је да добро распореди оптерећења јер има доста такмичења, укључујући и далека путовања. Имају сасвим солидне шансе и на првом квалификационом турниру у Бугарској где, објективно осим Бугара и Италијана остали немају много шанси а било би сјајно кад би искористили већ ту, прву шансу. Ону другу, у Јапану, не би смели да пропусте. Срећно момци и још једном хвала Иване!

goxy

pre 12 godina

Potpuno mi je neverovatno da se jedan vrhunski sportista oprasta 6 meseci pre olimpijade,ja ne mogu da se setim slicnog primera naprotiv obicno se to desava posle,Miljkovicu zelim svako dobro ali i dalje ne razumem...

Sr

pre 12 godina

Bilo bi mi izuzetno drago kad bi cuo da se predomislio i resio da odigra jos jednu sezonu i oprosti se od reprezentacije sa nekom medaljom na olimpijadi. U svakom slucaju hvala za sve do sada!

darko

pre 12 godina

bas mi je zao, ali ovo je moralo jednom da se desi..... hvala na svemu sto si ucinio za nas i sto si nas toliko puta obradovao medaljama, sa srecom u nastavku karijere

ajvanho

pre 12 godina

iznenadjen sam vescu, mnogo mi je zao. ne mogu nista da ti zamerim, samo bilo bi mi mnogo draze da si karijeru zavrsio bas kao sto si je i poceo pre 12 godina, zlatom sa oi. hvala ti za sve veliki covece.

doktor

pre 12 godina

Hvala na svemu!!!! Ipak,trebalo je da odes posle OI! Sve zemlje se pred OI pojacavaju sa iskusnim veteranima,samo mi radimo kontra...Ne znamo da odredjujemo prioritete i spremamo se za olimpijski ciklus ! Srecni legendo!!!

...

pre 12 godina

Imam karte za polufinale Olimpijade. Bedak. Ma, mogu to naši mladi, učili su uz najbolje. Sve najbolje u životu majstore, uživaj, zaslužio si!

jablan

pre 12 godina

Ivane legendo srpskog i svetskog sporta!Hvala ti za ogroman doprinos srpskoj odbojci i sto si svoje ogromno iskustvo i vrline preneo ovoj mladoj generaciji srpskih odbojkasa! Jos jednom hvala LEGENDO neka te uspesi prate u daljem zivotu!Srecno

smeker

pre 12 godina

Citam komentare a oci mi suze.Kako jedan veliki sportista moze da ujedini i pomirine pomirljive.Iz postovanja prema svima necu isticati tvoju pripadnost jednostavno ti si ljubimac cele sportske SRBIJE.HVALA LEGENDO...

Миле

pre 12 godina

Жив и здрав био мајсторе и хвала ти онолико.
Осим у ватерполу одавно у клупском спорту нисмо имали играча који је у светским размерама био марка, а Миљковић је то био и јесте.

MarkoLFC

pre 12 godina

Bravo Ivane! Cestitam ti sto si takav gospodin, covek i sportsmen. Hvala ti za sve sto si doneo nasoj sportskoj Srbiji, a toga je zaista dosta, necemo zaboraviti.

h

pre 12 godina

da nam svima bude zao...to je sportista, a ne ko oni fudbaleri, da ne kazem vidic... kakvo srce ima ovaj covek i ostali odbojkasi, ljudi na koje se samo mozes ugledati...

Peđa

pre 12 godina

Ma, svaka tebi čast, dug i uspešan privatan život ti želim... podario si mi puno lepih trenutaka u životu! al kad te sretoh na ulici u smart-u...hahahahah...još jednom SKIDAM KAPU MAJSTORE!

Blagoje

pre 12 godina

Steta sto ga vise nece biti u reprezentaciji i na OI, ali razumem ga u potpunosti, zeli da se oprosti od reprezentacije pobedom i dobijenim poenom, to je kao kad igras basket sa ortacima, pa na kraju se ispises i ne sutiras vise.

Ko zna, mozda bi osvojili zlato na OI, pa da bude jos lepsi odlazak, ali to niko ne moze da garantuje. Nikad ne mozes da znas koji je momenat za povlacenje najbolji, to je ona: ako uzmes kajaces se, ako ne uzmes kajaces se.

s.laughter

pre 12 godina

OI kruna karijere svakog sportiste? Covek je vec bio na OI, bio je vodja, idol, i sada kraj tek tako. Nije mi jasno, nikako. Hvala na svemu, kapa dole majstore, ali setim se brace Grbic, Vujovica, Gerica i jos nekih koji su dolazili kada je trebalo.
U odbojci ima toliko takmicenja da se mladi mogu pokazati na njima. Ovde imamo sansu za medalju, docek, ludnica, slavlje, ali cini se da ima i privatnih stvari.
Gluposti.

nemanjaBb

pre 12 godina

nisam te gotivio u pocetku jer si partizanovo dete, ali druze vratio si mi osmeh na lice gledaju nasu reprezentaciju ! :)zelim ti sve najbolje i u privatnom planu i puno uspeha!

grozni

pre 12 godina

Ono sto je juga izgubila kad je tito otisao,to je sad izgubila srpska idbojka!Veliki ivane rasplakao si me ovom odlukom,ali ostajes legenda za sva vremena!!!Malo li smo imali genijalaca poput tebe i brace grbic...da sa nenabrajam sve te velikane iz tvoje generacije.ZIVEO LEGENDO.

BAMBI

pre 12 godina

Gledala sam sve mečeve,i navijala prvo za Miljkovića,pa onda za reprezentaciju. Odbojka je kolektivni sport,ali se Ivan svojim umećem i zalaganjem kao i velikom požrtvovanošću na terenu definitivno izdvojio kao pojedinac. Ima dosta mladih,koji vrede, u timu,ali gledanje utakmice bez velikog Ivana nikada neće biti isto. Nek te i dalje kroz život prate uspesi i sreća i sve najbolje LEGENDO.

OdBoJkAs

pre 12 godina

Ivane najveci si odbojkas svih vremena i ostaje veliki zal sto si otisao,nadali smo se da ces nas povesti u London do novih uspeha!ali hvala ti na svemu!sad nam ostaje da se nadamo da ce Atanasijevic brzo stasati i dobrog korektora i makar delom zameniti velikog Ivana!podrska Aleksandru

Valdomiro

pre 12 godina

Isuviše mi je veliko i životno i svako drugo iskustvo da bih poverovao da je u ovom povlačenju "na svim stranama sve korektno".Naravno pravo je velikog odbojkaša Miljkovića da se povuče kad on to želi, i u svakom slučaju zaslužuje veliku zahvalnost sportske javnosti Srbije. Međutim igraće se odbojka u Srbiji i bez njega, kao što se igrala i igra posle povlačenja mnogih i boljih igrača od njega.Teško je poverovati u njegovo obrazlođenje, pa san svakog velikog sportiste je da učestvuje na OLIMPIJADI a on se naprasno povlači 3-4 meseca pred početak OI - i prosto je za neverovati da mogu postojati neki razumni razlozi (opravdano bi bilo samo prekid karijere ili ne daj bože bolest) sve ostalo je "nešto posebno". Miljkoviću budi veliki čovek (iskren)kao što si bio veliki odbojkaš pa RECI NARODU PRAVU ISTINU. Tvoji navijači to zaslužuju i od tebe očekuju. Nisi ti političar - demagog.Budi veliki kao braća Grbić, Kvisko, Brđović, Gvozdenović......I RECI NAM NA KOGA I ZBOG ČEGA SI SE NALJUTIO, a onda idi svojim putem. Nek ti je srećan taj životni put.

srbija

pre 12 godina

mogao je da odogra i ove olimpijske igre, ne bi mu nista falilo. svakko se oprosti posle nekog velikog takmicenja, a ne pre najveceg takmicenja u sportu. ali zna on zasto je doneo ovaku odluku. hvala za sve, srecno majstore:))))))))

Миле

pre 12 godina

Жив и здрав био мајсторе и хвала ти онолико.
Осим у ватерполу одавно у клупском спорту нисмо имали играча који је у светским размерама био марка, а Миљковић је то био и јесте.

Smilica

pre 12 godina

Placem...
Ne mogu da verujem.Pa zasto sada pred OI???
Zasto tako iznenada?
zasto nisi rekao posle Zlata u Becu da se oprastas LEGENDO?????
Da li to ima neke veze sa onim govorom na aerodromu?????
Pored brace Grbic i Andrije Geric najbolji odbojkas ikada.
MOLIM TE u ime svih nas - cele zemlje ostani ako izborimo plasman na OI.
Molim Vas podrzite moju molbu Ivanu kome se divio ceo svet!!!!

Miki delija

pre 12 godina

Hvala ti majstore za sve sto si ucinio za nasu zemlju, zelim ti sve najbolje. Mada mislim da bi trebalo da igras na olimpijadi i da se time oprostis od reprezativnog dresa.

Dragana

pre 12 godina

Iznenadilo me je ovo,ako je to njegova odluka,nije dobra,znam da ćete mi nalupati minuseve,deluje kao kukavičluk i sebičluk da su mu privatne stvari prioritet a ne OI koje bi mu bile poslednje,a za privatne stvari ima vremena i dalje.Razočarao me je.A ako se radi o nečem drugom,trebalo je jasno da kaže.

Бетелгез

pre 12 godina

Читам коментаре и долазим до закључка да комшијама одбојка није интересантна,на сву срећу,па нема злурадих коментара.
Свака част Миљковићу на изврсној карјери и све најбоље институцији у даљем животу!
Поздрав и за нормалне коментаторе,којих није било одавно у овом броју!

Etno

pre 12 godina

Marko Jarić je lepo rekao u intervjuu pre neki dan - sport se u Srbiji shvata preozbiljno i od sportista se traže neverovatne žrtve kako bi osvajali medalje, titule.

A niko ne obraća pažnju na danak koji plaćaju ti mladi ljudi. Veliki uspesi plaćaju se zasićenošću i povredama i zato ne očekujem da se osim vaterpolista neka druga ekipa plasira na Olimpijske igre u London.

Objektivno, ima mnogo jačih odbojkaških selekcija i u muškoj i u ženskoj konkurenciji koje su tempirale formu za kvalifikacione turnire, za razliku od naših momaka i devojaka koji su se istrošili na evropskim prvenstvima ... Rukometaše čeka isto u duelima sa Španijom i Poljskom ...

navijac

pre 12 godina

Hvala ti za sve. Zelimo ti sve najbolje u zivotu. Ako mozemo nesto da ucinimo za tebe javi se. Becej, Vojvodina i Srbija je uz tebe.

s.laughter

pre 12 godina

OI kruna karijere svakog sportiste? Covek je vec bio na OI, bio je vodja, idol, i sada kraj tek tako. Nije mi jasno, nikako. Hvala na svemu, kapa dole majstore, ali setim se brace Grbic, Vujovica, Gerica i jos nekih koji su dolazili kada je trebalo.
U odbojci ima toliko takmicenja da se mladi mogu pokazati na njima. Ovde imamo sansu za medalju, docek, ludnica, slavlje, ali cini se da ima i privatnih stvari.
Gluposti.

Valdomiro

pre 12 godina

Isuviše mi je veliko i životno i svako drugo iskustvo da bih poverovao da je u ovom povlačenju "na svim stranama sve korektno".Naravno pravo je velikog odbojkaša Miljkovića da se povuče kad on to želi, i u svakom slučaju zaslužuje veliku zahvalnost sportske javnosti Srbije. Međutim igraće se odbojka u Srbiji i bez njega, kao što se igrala i igra posle povlačenja mnogih i boljih igrača od njega.Teško je poverovati u njegovo obrazlođenje, pa san svakog velikog sportiste je da učestvuje na OLIMPIJADI a on se naprasno povlači 3-4 meseca pred početak OI - i prosto je za neverovati da mogu postojati neki razumni razlozi (opravdano bi bilo samo prekid karijere ili ne daj bože bolest) sve ostalo je "nešto posebno". Miljkoviću budi veliki čovek (iskren)kao što si bio veliki odbojkaš pa RECI NARODU PRAVU ISTINU. Tvoji navijači to zaslužuju i od tebe očekuju. Nisi ti političar - demagog.Budi veliki kao braća Grbić, Kvisko, Brđović, Gvozdenović......I RECI NAM NA KOGA I ZBOG ČEGA SI SE NALJUTIO, a onda idi svojim putem. Nek ti je srećan taj životni put.

Dragana

pre 12 godina

Iznenadilo me je ovo,ako je to njegova odluka,nije dobra,znam da ćete mi nalupati minuseve,deluje kao kukavičluk i sebičluk da su mu privatne stvari prioritet a ne OI koje bi mu bile poslednje,a za privatne stvari ima vremena i dalje.Razočarao me je.A ako se radi o nečem drugom,trebalo je jasno da kaže.

srb

pre 12 godina

legendo Partizana i srpske odbojke,hvala ti za sve,ti si pre svega velika ljudina a onda sportista!!! gde ti stade Atanasijevic produzi nadamo se...

Etno

pre 12 godina

Marko Jarić je lepo rekao u intervjuu pre neki dan - sport se u Srbiji shvata preozbiljno i od sportista se traže neverovatne žrtve kako bi osvajali medalje, titule.

A niko ne obraća pažnju na danak koji plaćaju ti mladi ljudi. Veliki uspesi plaćaju se zasićenošću i povredama i zato ne očekujem da se osim vaterpolista neka druga ekipa plasira na Olimpijske igre u London.

Objektivno, ima mnogo jačih odbojkaških selekcija i u muškoj i u ženskoj konkurenciji koje su tempirale formu za kvalifikacione turnire, za razliku od naših momaka i devojaka koji su se istrošili na evropskim prvenstvima ... Rukometaše čeka isto u duelima sa Španijom i Poljskom ...

Ogio

pre 12 godina

Kralju, svaka čast za sve što si pružio sportu uopšte, a pogotovu u dresu reprezentacije.
Oduvek sam govorio da su odbojkaši posebni, pravi džentlmeni u sportu na koje bi trebalo da se ugledaju svi ostali.
Trenirao sam odbojku i znam koliko znoja se prolije na treninzima i koliko je nazalost malo novca u ovom prelepom sportu, za razliku od fudbala koji igraju prizemni, prosti i nepismeni.
Ali tu je mozda i razlika u velicini coveka i ljubavi koju ostavlja za sobom na svakom izlasku na parket.

goxy

pre 12 godina

Potpuno mi je neverovatno da se jedan vrhunski sportista oprasta 6 meseci pre olimpijade,ja ne mogu da se setim slicnog primera naprotiv obicno se to desava posle,Miljkovicu zelim svako dobro ali i dalje ne razumem...

Smilica

pre 12 godina

Placem...
Ne mogu da verujem.Pa zasto sada pred OI???
Zasto tako iznenada?
zasto nisi rekao posle Zlata u Becu da se oprastas LEGENDO?????
Da li to ima neke veze sa onim govorom na aerodromu?????
Pored brace Grbic i Andrije Geric najbolji odbojkas ikada.
MOLIM TE u ime svih nas - cele zemlje ostani ako izborimo plasman na OI.
Molim Vas podrzite moju molbu Ivanu kome se divio ceo svet!!!!

h

pre 12 godina

da nam svima bude zao...to je sportista, a ne ko oni fudbaleri, da ne kazem vidic... kakvo srce ima ovaj covek i ostali odbojkasi, ljudi na koje se samo mozes ugledati...

nemanjaBb

pre 12 godina

nisam te gotivio u pocetku jer si partizanovo dete, ali druze vratio si mi osmeh na lice gledaju nasu reprezentaciju ! :)zelim ti sve najbolje i u privatnom planu i puno uspeha!

AndyCole

pre 12 godina

covek zna kad treba da ode..
A ne ko Nikola Grbic,njgov penzionerski status kostao nas par zlatnih medalja!
(ypke, 31. mart 2012 15:40)
Sad si to tako rekao,sledeci put imas da ustanes,i da se poklonis pre nego sto izgovoris ime i prezime Nikole Grbica...

гробар до гроба

pre 12 godina

Штета Св. Иване али ХВАЛА НА СВЕМУ И ПУНО СРЕЋЕ У ЖИВОТУ И КАРИЈЕРИ!!! Бићемо много ослабљени твојим одласко али верујем у ове момке!!!!!

doktor

pre 12 godina

Hvala na svemu!!!! Ipak,trebalo je da odes posle OI! Sve zemlje se pred OI pojacavaju sa iskusnim veteranima,samo mi radimo kontra...Ne znamo da odredjujemo prioritete i spremamo se za olimpijski ciklus ! Srecni legendo!!!

grozni

pre 12 godina

Ono sto je juga izgubila kad je tito otisao,to je sad izgubila srpska idbojka!Veliki ivane rasplakao si me ovom odlukom,ali ostajes legenda za sva vremena!!!Malo li smo imali genijalaca poput tebe i brace grbic...da sa nenabrajam sve te velikane iz tvoje generacije.ZIVEO LEGENDO.

Skywalker

pre 12 godina

Posle Andrije(Gerića) i Nikole(Grbića) otišao je i poslednji "titan" iz onog fantastičnog tima iz Sidney-a. Kad god sam pratio odbojku(uživo ili preko TV-a) imao sam osećaj da Miljković poseduje neku posebnu auru. Njemu svaka čast za sve urađeno do sad i neka je živ i zdrav još 100 godina!!!

hvala ti Ivane

pre 12 godina

Auu brate, kako tako odjednom, pravi sok i veliki hendikep za nas tim. U svakom slucaju hvala ti majstore za sve sto si ucinio za nas drzavni tim ali mislim da si mogao da sacekas jos jednu olimpijadu, potreban si ovim momcima.

NNN

pre 12 godina

Rasplaka me čovek.
Miljkoviću hvala za sve i sve najbolje u daljem životu!
Ko uživo nije video Miljkovića, ne može ni da zamisli kako tolika ljudina skoči (poleti!), pa se savije kao da je od gume, pa kao neka džinovska praćka raspali po lopti - čovek je fenomen - takav se više neće roditi! Posebno je bilo impresivno kada uspe da smečuje preko bloka - najbolji korektor svih vremena.

Miki delija

pre 12 godina

Hvala ti majstore za sve sto si ucinio za nasu zemlju, zelim ti sve najbolje. Mada mislim da bi trebalo da igras na olimpijadi i da se time oprostis od reprezativnog dresa.

BAMBI

pre 12 godina

Gledala sam sve mečeve,i navijala prvo za Miljkovića,pa onda za reprezentaciju. Odbojka je kolektivni sport,ali se Ivan svojim umećem i zalaganjem kao i velikom požrtvovanošću na terenu definitivno izdvojio kao pojedinac. Ima dosta mladih,koji vrede, u timu,ali gledanje utakmice bez velikog Ivana nikada neće biti isto. Nek te i dalje kroz život prate uspesi i sreća i sve najbolje LEGENDO.

tijana

pre 12 godina

Ivane, hvala Ti! Hvala za najbolje godine koje si nam dao, hvala za sve medalje, za sve javne nastupe, za svaku kap znoja koju si prolio za nas, za svaku utakmicu i svaki poen, hvala sto si nas svugde predstavljao u najboljem mogucem svetlu, hvala sto si nama i svetu pokazao sta znaci biti pravi sportista i covek, hvala Ti sto si nam se uvek vracao, sto si nam dao cetrnaest fantasticnih godina... Hvala Ti sto si ovoliko dugo ostao i sto se povlacis kako i dolikuje jednom takvom coveku - dostojanstveno i u punom sjaju!
Ne mogu Ti se dovoljno zahvaliti... Svim srcem Ti zelim da pronadjes srecu i uspeh u svemu cemu se posvetis u buducnosti!
Klanjam se do poda!

Milan

pre 12 godina

Koja je ovo ljudina. "Nema sanse da neko od mladih izbori mesto na OI, a da mu ja uzmem mesto...".

Ovo treba svoju decu da ucite pre nego kako zaraditi pare.

Naucnik

pre 12 godina

Sad ko ce pre da kaze sledece...

L E G E N D A

Hvala ti Ivane na svemu. Ovo je svakako jednom moralo da se desi. Hvala ti posebno za poslednje zlato kada si maltene pokupio decicu sa sobom i rekao "ajde da budemo prvaci Evrope".

Pravi sportista. Kalup za druge.
Iskreno dodje mi da pustim suzu znajuci da vise necu gledatu Ivana Groznog na terenu.
Legenda!!!

Ivan

pre 12 godina

Hvala imenjace za sve ove godine radosti koju ste ti i drugovi tvoji pruzili naciji, odlazis pravo u legendu Srpske odbojke, bicu skroman i recicu kao jedan od najboljih korektora sveta svih vremena a za mene nemas premca...

Boban

pre 12 godina

Pa i sportisti imaju dusu. Nebbrojano puta je dokazao koliki je patriota i ljudksa velicin....Povukao se na vrhuncu reprezentativne karijere i smatram da je uradio ispravno to....nije kao neki nasi fudbaleri koji se povlace posle debakla, misleci valjda tako da ce sprati povlacenjem ljagu sa sebe. Srecno ti bilo sve Ivane i HVALA!

Veliko HVALA LEGENDO

pre 12 godina

Samo sto se nisam rasplakao. Jedan od najboljih nasih sportista ikada po meni, neverovatna repreprezentacija i generacija velikana ovog prelepog sporta. Hvala za sve godine radovanja vasim uspesima, medaljama, poenima... Veliko HVALA LEGENDO

srbija

pre 12 godina

mogao je da odogra i ove olimpijske igre, ne bi mu nista falilo. svakko se oprosti posle nekog velikog takmicenja, a ne pre najveceg takmicenja u sportu. ali zna on zasto je doneo ovaku odluku. hvala za sve, srecno majstore:))))))))

branko

pre 12 godina

Ето, оде још један елики ас – право у легенду. Иван је отишао по мало изненада, баш као што се изненада и појавио на светској сцени и већ првом појавом ''бацио под ноге'' сав одбојкашки свет. Иван је један од ретких спортиста који није постајао ас временом већ је одмах био ас и остао ас до краја. Миљковић је ван сваке сумње један од најбољих светских одбојкаша у историји овог спорта и један од најбољих спортиста које Србија икад имала. Тек пред крај репрезентативне каријере указала му се прилика да буде и вођа, лидер, екипе и ту је исказао своје врхунске не само спортске него и људске вредности. Ја мислим да ће он екипи недостајати више у том својству него као коректор јер Старовић и Атанасијевић коректорску улогу могу да преузму доста успешно, али не видим у овом сдаставу никога ко у догледно време може преузети улогу лидера. Иване, велико хвала за безбројне радости које си нам донео а опроштено ти је и то што си нам по некад у завршницама сетова и мечева знао и покидати живце. Све је то спорт.
Екипа је и без Ивана јака али је важно да ли ће играти као прошлог лета (нестабилно и несигурно) или као претпрошлог кад су деловали изненађујуће моћно. Игоров главни задатак је да добро распореди оптерећења јер има доста такмичења, укључујући и далека путовања. Имају сасвим солидне шансе и на првом квалификационом турниру у Бугарској где, објективно осим Бугара и Италијана остали немају много шанси а било би сјајно кад би искористили већ ту, прву шансу. Ону другу, у Јапану, не би смели да пропусте. Срећно момци и још једном хвала Иване!

Blagoje

pre 12 godina

Steta sto ga vise nece biti u reprezentaciji i na OI, ali razumem ga u potpunosti, zeli da se oprosti od reprezentacije pobedom i dobijenim poenom, to je kao kad igras basket sa ortacima, pa na kraju se ispises i ne sutiras vise.

Ko zna, mozda bi osvojili zlato na OI, pa da bude jos lepsi odlazak, ali to niko ne moze da garantuje. Nikad ne mozes da znas koji je momenat za povlacenje najbolji, to je ona: ako uzmes kajaces se, ako ne uzmes kajaces se.

Sr

pre 12 godina

Bilo bi mi izuzetno drago kad bi cuo da se predomislio i resio da odigra jos jednu sezonu i oprosti se od reprezentacije sa nekom medaljom na olimpijadi. U svakom slucaju hvala za sve do sada!

CSS!

pre 12 godina

Odbojku pratim od 1995. godine, sva velika reprezentativna takmicenja (Olimpijske igre, Evropska i Svetska prvenstva, Svetsku ligu, Svetski kup), a nekima sam i prisustvovao, i ne pamtim ni jednog igraca koji je sa toliko uspeha i na tako vrhunskom nivou, toliko godina igrao u kontinuitetu, kao Ivan Miljkovic. Imali su sjajne korektore i Rusi, Italijani, Holandjani, Kubanci, Brazilci, Amerikanci... ali ni jedan nije bio toliko dobar kao Miljkovic, niti toliko konstantan. Secam se kad je Ivan debitovao na Svetskom prvenstvu u Japanu 1998. godine i osvojio srebro, od tada, pa do 2011. godine i zlata u Becu, dakle punih 13 godina, bio je jedan od najboljih odbojkasa sveta, a na svojoj poziciji i najbolji definitivno, sto mislim da nikom drugom nije poslo za rukom, bar do sada. Zato, IVANE MILJKOVICU svaka ti cast i velika zahvalnost na svemu! ZIV BIO!!!

smeker

pre 12 godina

Citam komentare a oci mi suze.Kako jedan veliki sportista moze da ujedini i pomirine pomirljive.Iz postovanja prema svima necu isticati tvoju pripadnost jednostavno ti si ljubimac cele sportske SRBIJE.HVALA LEGENDO...

...

pre 12 godina

Imam karte za polufinale Olimpijade. Bedak. Ma, mogu to naši mladi, učili su uz najbolje. Sve najbolje u životu majstore, uživaj, zaslužio si!

Миле

pre 12 godina

Жив и здрав био мајсторе и хвала ти онолико.
Осим у ватерполу одавно у клупском спорту нисмо имали играча који је у светским размерама био марка, а Миљковић је то био и јесте.

Миле

pre 12 godina

Жив и здрав био мајсторе и хвала ти онолико.
Осим у ватерполу одавно у клупском спорту нисмо имали играча који је у светским размерама био марка, а Миљковић је то био и јесте.

OdBoJkAs

pre 12 godina

Ivane najveci si odbojkas svih vremena i ostaje veliki zal sto si otisao,nadali smo se da ces nas povesti u London do novih uspeha!ali hvala ti na svemu!sad nam ostaje da se nadamo da ce Atanasijevic brzo stasati i dobrog korektora i makar delom zameniti velikog Ivana!podrska Aleksandru

navijac

pre 12 godina

Hvala ti za sve. Zelimo ti sve najbolje u zivotu. Ako mozemo nesto da ucinimo za tebe javi se. Becej, Vojvodina i Srbija je uz tebe.

Darko68

pre 12 godina

Uvek je bio primer pravog sportiste,treba postovati njegovu odluku!Koliko puta nas je svojim ponasanjem,potezima(poenima),cinio sretnim,ponosnim?IVANE,,GROZNI",hvala za sve i zelim TI sve najbolje,najlepse na ovom svetu!

jablan

pre 12 godina

Ivane legendo srpskog i svetskog sporta!Hvala ti za ogroman doprinos srpskoj odbojci i sto si svoje ogromno iskustvo i vrline preneo ovoj mladoj generaciji srpskih odbojkasa! Jos jednom hvala LEGENDO neka te uspesi prate u daljem zivotu!Srecno

my way

pre 12 godina

Koliko god mi bilo zao, nakon sto sam procitao Miljkoviceve reci mogu samo da kazem svaka cast! I ovim je pokazao svoju velicinu i postenje. Niko nece, niti ima sta da ti zameri legendo! Hvala ti na svemu! Sve najbolje!

MarkoLFC

pre 12 godina

Bravo Ivane! Cestitam ti sto si takav gospodin, covek i sportsmen. Hvala ti za sve sto si doneo nasoj sportskoj Srbiji, a toga je zaista dosta, necemo zaboraviti.

marko petrovic

pre 12 godina

Ivan Miljkovic je svakako najbolji korektor svih vremena, ali najvaznije je to da dobar i kao covek, i hvala mu za sve ono sto je uradio za nasu odbojku, za sve medalje koje je doneo sa velikih takmicenja, to mu nikad necemo zaboraviti...

reks

pre 12 godina

Pozdrav istinskom asu srpske odbojke. Hvala na svim medaljima i radovanjima. Bilo je nestvarno gledati ga kako dominira na svakom mecu. Bojim se da se u Srbiji vise nece pojaviti igrac takve klase.

Sto je Jordan bio u kosarci, Maradona u fudbalu...To je Ivan Veliki Miljkovic bio u odbojci. Rodjeni sampion i pobednik.

Peđa

pre 12 godina

Ma, svaka tebi čast, dug i uspešan privatan život ti želim... podario si mi puno lepih trenutaka u životu! al kad te sretoh na ulici u smart-u...hahahahah...još jednom SKIDAM KAPU MAJSTORE!

darko

pre 12 godina

bas mi je zao, ali ovo je moralo jednom da se desi..... hvala na svemu sto si ucinio za nas i sto si nas toliko puta obradovao medaljama, sa srecom u nastavku karijere

ma idi...

pre 12 godina

Hvala gospodinu Miljkovicu na svemu sto je ucinio za nasu odbojku, pocevsi od velikog broja osvojenih medalja pa preko konstantno profesionalnog odnosa prema dresu i grbu do sjajne promocije srpske odbojke u zemlji i svetu. Sve najbolje mu zelim u buducnosti!!!

IVAN-GROZNI

pre 12 godina

ivane hvalti za sve odlucujuce poene,za sva dizanja morala ekipi,za sve proslave i doceke ispred skupstine,za govor pred ministarkom(oko kad je sprdao za pare sto niko ne dobija),hvala ti za sve !

marija

pre 12 godina

Ivane hvala za sve ne postoje reci kojima bi se opisala zahvalnost nacije. Jednostavni receno ti si kralj odbojke ne u Srbiji negi i u svetu. Hvala za sve sto si ucinio za srpsku odbojku. Danas je tuzan dan jer je Srbija ostala bez najboljeg kapitena svih vremena. Jos se secam one titule prosle godine u Becu i onog momenta kada ste pevali himnu sigurna sam da mnogima koji se toga sete krenu suze na oci. Poceo si karijeru titulom i tako si je i zavrsio sa titulom i priznanjem za najboljeg odbojkasa. Hvala puno za sve i sve najbolje u daljoj karijeri i zivotu.

joca grobar

pre 12 godina

Legendo hvala ti na svemu sto si uradio za ovu nasu malu zemlju!!! Puno srece u daljem zitovu!!! Ivan Grozni za predsednika!!!

bivši odbojkaš

pre 12 godina

Za razliku od nekih, znao kada treba da ode. I po tome jedan od najvećih u odbojkaškoj istoriji. Hvala za sve lepe trenutke majstore.

znanje-imanje

pre 12 godina

Svi drugi su rekli sve lepe reči. Samo još jedno - ako se kvalifikujemo, da ti ipak odigraš još ovu Olimpijadu, za reprezentaciju na najvećim takmičenjima igraju ne zaslužni nego najbolji? Atanasijević i Dokić sigurno vrede ali nema zamene za nekog ko je odlučivao najveće utakmice...
I na najužoj listi naših najboljih sportista, najprimernijih reprezentativaca ikada Ivan mora biti u samom vrhu.

ajvanho

pre 12 godina

iznenadjen sam vescu, mnogo mi je zao. ne mogu nista da ti zamerim, samo bilo bi mi mnogo draze da si karijeru zavrsio bas kao sto si je i poceo pre 12 godina, zlatom sa oi. hvala ti za sve veliki covece.

Бетелгез

pre 12 godina

Читам коментаре и долазим до закључка да комшијама одбојка није интересантна,на сву срећу,па нема злурадих коментара.
Свака част Миљковићу на изврсној карјери и све најбоље институцији у даљем животу!
Поздрав и за нормалне коментаторе,којих није било одавно у овом броју!