Biciklizam 28

Ponedeljak, 06.02.2012.

12:28

Kontador ostao bez "Tura" 2010.

Španski biciklista Alberto Kontador ostao je bez titule sa trke "Tur d’Frans" iz 2010. godine, pošto je suspendovan na dve godine zbog dopinga.

Kontador ostao bez "Tura" 2010. IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

roka

pre 12 godina

Malo je rec da je presuda zalosna.Contador je mozda i najbolji biciklista sveta u istoriji.Armstrong jeste bio dobar ali je za njega radilo 10 ljudi+posle bolesti organizam mu se regenerisao pa je dobio neku vrstu prirodnog dopinga kao obeliks koji je upao u kotao sa carobnim napitkom,pa ga zbog toga nikad nisu uhvatili mada cisto sumnjam da se nikad nije dopingovo.Cele se godine pripremao za jul mesec raznim metodama.Medjutim Contador je 2009 osvojio sve tri velike trke u samo 4 meseca na cist nacin,nego mu postavise zamku pre dve godine i namerno ga vukli sa odlukom pa je zbog toga psihicki pao prosli tur inace bi ga sigurno osvojio a evans bi bio drugi.Stvarno mi je drago sto je bas on letos pobedio.Sud je Alberta dovoljno kaznio razvlaceci slucaj i trebali su mu pustit da vozi tur ove godine jer osim evansa nemam koga gledat.Vece sanse ima frenk nego endi ali ovaj to nece nego radi za brata zbog sponzora...Contador ima pravo na zalbu medjunarodnom sudu za ljudska prava i trebao bi to iskoristit da se ponisti trenutna odluka.

Markan

pre 12 godina

@Livestrong:
Nije čudo da neko sa takvim potpis napiše takvu nebulozu.
Mali Šlek ne ume da menja brzine, zato mu je spao lanac. Vozi elektronsku grupu di2, samo debilu na njoj može da spadne lanac.
Inače, 90% novca koji Livestrong prikupi ide u promociju Livestronga (Lensovi letovi privatnim avionom i propagiranje mita o "najtestiranijem sportisti na svetu").
Samo ti veruj u jednoroge:-)

Livestrong

pre 12 godina

Ma ne mlatite svasta. Pravda za tur 2010 zadovoljena. Kad je bila odlučujuća trka dok je šlek vodio nekih 30s u generalnom plasmanu i nekih 5s u tpci spada mu lanac,kontador ga ladno prelazi i ne čeka ga kao što se to radi u ovakvim situacijama iako mu je javljeno preko veze za šleka! Sve se vraca, sve se plaća!

bobcha

pre 12 godina

Svaka čast, bobcha!
Dostojanstveno podnosiš poraz, nema šta.

A i razumevanje jezičkih dvosmislica si unapredio.
(JamesDean, 6. februar 2012 18:16)

Ako ti bajo ovo smatras sportskim porazom, a ja ne znam sportski da podnesem poraz, to je tvoja stvar. Ovo danas uopste nema veze sa sportom. objasni ti meni sportisto, kakva je sportska pobeda Scarponija, koji je danas pobedio Giro2011 sa 6 minuta zaostatka za najboljim na toj trci.

OVO NIJE SPORT
i da znas da se ovo nece zavrsiti ovako, kako se danas zavrsilo u to budi siguran. Alberto ce se zaliti sigurno sudu za ljudska prava. Ovo danas sto je CAS presudio, nije dokazano ama bas nista, ni dal je krvni doping niti tzv meso sa Klenbuterolom, tj ama bas nista ne znamo

bobcha

pre 12 godina

Sto poraz? Pa nisam ja Alberto Contador. Da sam ja Alberto, jos 2010 bi se povukao iz biciklizma.
Vuelta 2012, Vuelta 2012. Svima koji mrze Alberta mogu samo da preporucim da ne gledaju tu trku uopste, posto se pobednik vec zna

A uostalom pogledaj film Jamezdine pa ces da vidis sta tamo kaze

wolff.ser

pre 12 godina

pre 20-30-40 godina bilo je nezamislivo da profesionalni sportisti učestvuju na Olimpijadama. čak su nekima post-festum oduzimane medalje jer je nađeno da su dobili nekoliko dolara za neku anonimnu trku ili slično. prošlo je puno godina i medalje su (nažalost, uglavnom, post-mortem) vraćene. živi bili pa videli... vratiće oni titule i Kontadoru i Lendisu.

ZMAJ

pre 12 godina

Ne volim Spance i Italijane u bilo kom sportu i nikada ne navijam za njih ali Kontador ovo nije zasluzio. Ovim samo obesmisljavaju borbu protiv dopinga.

Sare

pre 12 godina

Šlek koji nema onu stvar da bi uzeo tur i za kojeg radi komplet tim na čelu sa Kanćelarom glatko je izgubio od Evansa koji je više manje vozio sam . A tek hronometar pravo rasturanje Šlekova !

Zlatko

pre 12 godina

Sramota , na El pistoleru se ostre i pokazuju strogocu.
Sa tom kolicinom navodnog dopinga nije mogao da dobije nista ni na izdrzljivosti ni na brzini ( to su dokazali), ali mora Slek da uzme titulu, inace spominjalo se dosta i o dopingu Amstronga ali je to lepo zataskano.

Monca 2010

pre 12 godina

Protiv sam dopinga, ali ovo definitivno nije u redu. Da nije Šlek tada bio drugi, sigurno ne bi bia ovakva odluka, al kad mali ne može sam, tu je sud da mu dodeli titulu, sramno!
Inače, čak i da Kontador jeste bio dopingovan i da mu uzmu taj Tour po tom osnovu, ne bi smeli da mu se brišu rezultati od tog momenta do danas, već bi ispravnije bilo da ga od danas suspenduju na 2 godine, dakle do februara 2014-te. Ovako je on pošteno osvojio Giro, a titulu dobija neko je u stvarnosti izgubio od bicikliste koji je bio ispravan u tom periodu, stvarno suluda doluka!

Nikola

pre 12 godina

"Vecito drugi" Endi Slek, je u stvari bio sve ovo vreme prvi, posto je Contafor bio nadopingovan kao zmaj... Kao i uvek, ispostavlja se da nije vazno da li se dopingujes, vec da li te uhvate... Ionako se u tom biciklizmu 90% njih dopinguje...

Kole

pre 12 godina

Kako samo obicnim ljudima smeta neciji uspeh, i jedina "poslastica" jeste da nekome crkne krava. Contadora kao coveka ne cenim, a kao sportistu - sasvim druga prica.

Cinjenice su:

- da je Clenbuterol poslednje sto bi uzeo bilo koji biciklista pre te etape
- da su mu nasli 400x manju kolicinu nego kod dopinga
- da je nemoguce dopingom uneti tako malu kolicinu
- da su provere na TDF ceste, cesce nego u bilo kom drugom sportu i Contadoru na pamet ne bi palo da svesno rizikuje toliki trud i karijeru
- da pronadjena kolicina Clenbuterola nije mogla da utice na bilo kakav rezultat Contadora
- da je jedini nacin na koji je Clenbuterol mogao da dospe u njegov organizam preko mesa (posto odgajivaci koriste "nedozvoljena sredstva" prilikom uzgoja, i samo jedna laboratorija na svetu je bila u stanju da to otkrije u konkretnom slucaju)
- da su mnoga sredstava, metode i supstance zabranjene u biciklizmu a dozvoljene u drugim sportovima (npr. fudbalu)

Zakljucak - Alberto sigurno nije svesno uzeo nesto sto bi donelo samo stetu, momak koji je ceo zivot posvetio karijeri i pokazao da je posle Lance Armstronga najbolji biciklista u prethodnih 15ak godina. Ovako je njegova karijera mozda i zavrsena.

Almir Turkic

pre 12 godina

Ma zaista je zalosno to sto se desilo danas, jer on je najbolji biciklista koji je ikad vozio... definitivno necu gledat ovaj tour... a mislim i da je Andy razocaran ovom odliukom... al ove godine Nibali pobijedjuje...pozz..

soni

pre 12 godina

Steta... Ovime i ovogodisnji tour gubi na drazi jer ako ne bude ne predvidjenih padova sa dva hronometra niko nema sta da trazi pored evansa... Tako da je realno evans 99% vec u zutoj majici po meni, taj jedan % je ako bude padova u kojima ce direktno biti ugrozen...
A sto se tice ove odluke mislim da nije u redu, u poslednjih 2 godine smo imali 2-3 slucaja u ostalim sportovima, ali ista situacija, minimalna kolicina koja dolazi iz mesa i svi su do sad bili oslobodjeni kazne...
Mislim da ni sleku ovo nece bas prijati ovakva titula, mada za 10 godina ce mu verujem biti svejedno, a ovo ce mu verovatno ostati jedini tour. Jer ove godine sa 2 hronometra pored evansa on ne moze do zute majice, a od sledece godine ako se kontador fokusira na tour, jednostavno je bolji...
Licno mislim da je kontador stvarno nevin ovde, jer ako se uzme u obzir da je on 14 puta testiran u toku toura i da je samo tada pronadjeno 400 puta manja kolicina nego kod dopinga, i da je samo taj njegov nalaz poslat u nemacku u jedinu laboratoriju u svetu koja moze da prepozna tako male kolicine, dobijemo previse slucajnosti... A kada tome dodamo zasticenost brace slek u biciklistickom svetu i zataskavanje njihovog slucaja ( za duplo manju stvar basso je dobio dvogodisnju suspenziju, a oni ( konkretno frenk) je samo svedocio)...

bobcha

pre 12 godina

I bez Gira i bez svih rezultata iz 2011, a Endi koji nikad nece osvojiti TDF je dobio konacno TDF

Bar znam koju cu trku da gledam ove godine

Markan

pre 12 godina

Žlek, koga su čekali zato što ne sme da vozi brzo nizbrdo i trebalo je da izgubi 5 minuta u etapi koju je Kanćelara neutralizovao, postaje pobednik za zelenim stolom.
Šlek, koji sve radi zajedno sa svojim batom Frankom. Zajedno sa batom, koji je uhvaćen kod doktora Fuentesa (operacija Puerto, ali Luksemurška federacija ga oslobađa, na šta se UCI ne žali).
Imamo istu situaciju kao i kod Armstronga. Plavooki momak koji dobro priča engleski i ima jake sponzore iza sebe može da radi šta hoće, a "prljavi Španac" biva kažnjen.
Šlek vozi kao Armstrong, nema ga cele godine, "priprema se" za Tour, te tamo "eksplodira".
Pametnom dosta.
Njegova pobeda vredi koliko i pobeda Pereira iz 2006.

Jim Beam

pre 12 godina

Realno, na trci gde je cela mašinerija iza njega i gde brinu i za najbanalnije stvari on navodno pojede - pokvareno meso. Pa ishrana je neverovatno bitna na tom nivou i pod tim naporima, sigurno ne jede u kiosku pa pojede nešto pokvareno. Da se ne lažemo, 95% biciklista se verovatno dopinguje jer tu dolazi do neverovatnog napora, ali ako su ga već provalili smatram sramnu odluku španske federacije da ga oslobodi, tako da je ovo ok odluka...

el pistolero

pre 12 godina

Steta bas,odlican biciklista , ima onu stvar za trke , jbg bice malo dosadniji Tur ove godine bez njega. Voleo bih da bude neke zalbe ali posto je ovo arbitraza sumnjam da je ima, verovatno je jednostepeni postupak

Kole

pre 12 godina

Kako samo obicnim ljudima smeta neciji uspeh, i jedina "poslastica" jeste da nekome crkne krava. Contadora kao coveka ne cenim, a kao sportistu - sasvim druga prica.

Cinjenice su:

- da je Clenbuterol poslednje sto bi uzeo bilo koji biciklista pre te etape
- da su mu nasli 400x manju kolicinu nego kod dopinga
- da je nemoguce dopingom uneti tako malu kolicinu
- da su provere na TDF ceste, cesce nego u bilo kom drugom sportu i Contadoru na pamet ne bi palo da svesno rizikuje toliki trud i karijeru
- da pronadjena kolicina Clenbuterola nije mogla da utice na bilo kakav rezultat Contadora
- da je jedini nacin na koji je Clenbuterol mogao da dospe u njegov organizam preko mesa (posto odgajivaci koriste "nedozvoljena sredstva" prilikom uzgoja, i samo jedna laboratorija na svetu je bila u stanju da to otkrije u konkretnom slucaju)
- da su mnoga sredstava, metode i supstance zabranjene u biciklizmu a dozvoljene u drugim sportovima (npr. fudbalu)

Zakljucak - Alberto sigurno nije svesno uzeo nesto sto bi donelo samo stetu, momak koji je ceo zivot posvetio karijeri i pokazao da je posle Lance Armstronga najbolji biciklista u prethodnih 15ak godina. Ovako je njegova karijera mozda i zavrsena.

soni

pre 12 godina

Steta... Ovime i ovogodisnji tour gubi na drazi jer ako ne bude ne predvidjenih padova sa dva hronometra niko nema sta da trazi pored evansa... Tako da je realno evans 99% vec u zutoj majici po meni, taj jedan % je ako bude padova u kojima ce direktno biti ugrozen...
A sto se tice ove odluke mislim da nije u redu, u poslednjih 2 godine smo imali 2-3 slucaja u ostalim sportovima, ali ista situacija, minimalna kolicina koja dolazi iz mesa i svi su do sad bili oslobodjeni kazne...
Mislim da ni sleku ovo nece bas prijati ovakva titula, mada za 10 godina ce mu verujem biti svejedno, a ovo ce mu verovatno ostati jedini tour. Jer ove godine sa 2 hronometra pored evansa on ne moze do zute majice, a od sledece godine ako se kontador fokusira na tour, jednostavno je bolji...
Licno mislim da je kontador stvarno nevin ovde, jer ako se uzme u obzir da je on 14 puta testiran u toku toura i da je samo tada pronadjeno 400 puta manja kolicina nego kod dopinga, i da je samo taj njegov nalaz poslat u nemacku u jedinu laboratoriju u svetu koja moze da prepozna tako male kolicine, dobijemo previse slucajnosti... A kada tome dodamo zasticenost brace slek u biciklistickom svetu i zataskavanje njihovog slucaja ( za duplo manju stvar basso je dobio dvogodisnju suspenziju, a oni ( konkretno frenk) je samo svedocio)...

Jim Beam

pre 12 godina

Realno, na trci gde je cela mašinerija iza njega i gde brinu i za najbanalnije stvari on navodno pojede - pokvareno meso. Pa ishrana je neverovatno bitna na tom nivou i pod tim naporima, sigurno ne jede u kiosku pa pojede nešto pokvareno. Da se ne lažemo, 95% biciklista se verovatno dopinguje jer tu dolazi do neverovatnog napora, ali ako su ga već provalili smatram sramnu odluku španske federacije da ga oslobodi, tako da je ovo ok odluka...

Markan

pre 12 godina

Žlek, koga su čekali zato što ne sme da vozi brzo nizbrdo i trebalo je da izgubi 5 minuta u etapi koju je Kanćelara neutralizovao, postaje pobednik za zelenim stolom.
Šlek, koji sve radi zajedno sa svojim batom Frankom. Zajedno sa batom, koji je uhvaćen kod doktora Fuentesa (operacija Puerto, ali Luksemurška federacija ga oslobađa, na šta se UCI ne žali).
Imamo istu situaciju kao i kod Armstronga. Plavooki momak koji dobro priča engleski i ima jake sponzore iza sebe može da radi šta hoće, a "prljavi Španac" biva kažnjen.
Šlek vozi kao Armstrong, nema ga cele godine, "priprema se" za Tour, te tamo "eksplodira".
Pametnom dosta.
Njegova pobeda vredi koliko i pobeda Pereira iz 2006.

Monca 2010

pre 12 godina

Protiv sam dopinga, ali ovo definitivno nije u redu. Da nije Šlek tada bio drugi, sigurno ne bi bia ovakva odluka, al kad mali ne može sam, tu je sud da mu dodeli titulu, sramno!
Inače, čak i da Kontador jeste bio dopingovan i da mu uzmu taj Tour po tom osnovu, ne bi smeli da mu se brišu rezultati od tog momenta do danas, već bi ispravnije bilo da ga od danas suspenduju na 2 godine, dakle do februara 2014-te. Ovako je on pošteno osvojio Giro, a titulu dobija neko je u stvarnosti izgubio od bicikliste koji je bio ispravan u tom periodu, stvarno suluda doluka!

Sare

pre 12 godina

Šlek koji nema onu stvar da bi uzeo tur i za kojeg radi komplet tim na čelu sa Kanćelarom glatko je izgubio od Evansa koji je više manje vozio sam . A tek hronometar pravo rasturanje Šlekova !

el pistolero

pre 12 godina

Steta bas,odlican biciklista , ima onu stvar za trke , jbg bice malo dosadniji Tur ove godine bez njega. Voleo bih da bude neke zalbe ali posto je ovo arbitraza sumnjam da je ima, verovatno je jednostepeni postupak

Zlatko

pre 12 godina

Sramota , na El pistoleru se ostre i pokazuju strogocu.
Sa tom kolicinom navodnog dopinga nije mogao da dobije nista ni na izdrzljivosti ni na brzini ( to su dokazali), ali mora Slek da uzme titulu, inace spominjalo se dosta i o dopingu Amstronga ali je to lepo zataskano.

ZMAJ

pre 12 godina

Ne volim Spance i Italijane u bilo kom sportu i nikada ne navijam za njih ali Kontador ovo nije zasluzio. Ovim samo obesmisljavaju borbu protiv dopinga.

Markan

pre 12 godina

@Livestrong:
Nije čudo da neko sa takvim potpis napiše takvu nebulozu.
Mali Šlek ne ume da menja brzine, zato mu je spao lanac. Vozi elektronsku grupu di2, samo debilu na njoj može da spadne lanac.
Inače, 90% novca koji Livestrong prikupi ide u promociju Livestronga (Lensovi letovi privatnim avionom i propagiranje mita o "najtestiranijem sportisti na svetu").
Samo ti veruj u jednoroge:-)

Nikola

pre 12 godina

"Vecito drugi" Endi Slek, je u stvari bio sve ovo vreme prvi, posto je Contafor bio nadopingovan kao zmaj... Kao i uvek, ispostavlja se da nije vazno da li se dopingujes, vec da li te uhvate... Ionako se u tom biciklizmu 90% njih dopinguje...

roka

pre 12 godina

Malo je rec da je presuda zalosna.Contador je mozda i najbolji biciklista sveta u istoriji.Armstrong jeste bio dobar ali je za njega radilo 10 ljudi+posle bolesti organizam mu se regenerisao pa je dobio neku vrstu prirodnog dopinga kao obeliks koji je upao u kotao sa carobnim napitkom,pa ga zbog toga nikad nisu uhvatili mada cisto sumnjam da se nikad nije dopingovo.Cele se godine pripremao za jul mesec raznim metodama.Medjutim Contador je 2009 osvojio sve tri velike trke u samo 4 meseca na cist nacin,nego mu postavise zamku pre dve godine i namerno ga vukli sa odlukom pa je zbog toga psihicki pao prosli tur inace bi ga sigurno osvojio a evans bi bio drugi.Stvarno mi je drago sto je bas on letos pobedio.Sud je Alberta dovoljno kaznio razvlaceci slucaj i trebali su mu pustit da vozi tur ove godine jer osim evansa nemam koga gledat.Vece sanse ima frenk nego endi ali ovaj to nece nego radi za brata zbog sponzora...Contador ima pravo na zalbu medjunarodnom sudu za ljudska prava i trebao bi to iskoristit da se ponisti trenutna odluka.

bobcha

pre 12 godina

I bez Gira i bez svih rezultata iz 2011, a Endi koji nikad nece osvojiti TDF je dobio konacno TDF

Bar znam koju cu trku da gledam ove godine

bobcha

pre 12 godina

Svaka čast, bobcha!
Dostojanstveno podnosiš poraz, nema šta.

A i razumevanje jezičkih dvosmislica si unapredio.
(JamesDean, 6. februar 2012 18:16)

Ako ti bajo ovo smatras sportskim porazom, a ja ne znam sportski da podnesem poraz, to je tvoja stvar. Ovo danas uopste nema veze sa sportom. objasni ti meni sportisto, kakva je sportska pobeda Scarponija, koji je danas pobedio Giro2011 sa 6 minuta zaostatka za najboljim na toj trci.

OVO NIJE SPORT
i da znas da se ovo nece zavrsiti ovako, kako se danas zavrsilo u to budi siguran. Alberto ce se zaliti sigurno sudu za ljudska prava. Ovo danas sto je CAS presudio, nije dokazano ama bas nista, ni dal je krvni doping niti tzv meso sa Klenbuterolom, tj ama bas nista ne znamo

bobcha

pre 12 godina

Sto poraz? Pa nisam ja Alberto Contador. Da sam ja Alberto, jos 2010 bi se povukao iz biciklizma.
Vuelta 2012, Vuelta 2012. Svima koji mrze Alberta mogu samo da preporucim da ne gledaju tu trku uopste, posto se pobednik vec zna

A uostalom pogledaj film Jamezdine pa ces da vidis sta tamo kaze

Almir Turkic

pre 12 godina

Ma zaista je zalosno to sto se desilo danas, jer on je najbolji biciklista koji je ikad vozio... definitivno necu gledat ovaj tour... a mislim i da je Andy razocaran ovom odliukom... al ove godine Nibali pobijedjuje...pozz..

wolff.ser

pre 12 godina

pre 20-30-40 godina bilo je nezamislivo da profesionalni sportisti učestvuju na Olimpijadama. čak su nekima post-festum oduzimane medalje jer je nađeno da su dobili nekoliko dolara za neku anonimnu trku ili slično. prošlo je puno godina i medalje su (nažalost, uglavnom, post-mortem) vraćene. živi bili pa videli... vratiće oni titule i Kontadoru i Lendisu.

Livestrong

pre 12 godina

Ma ne mlatite svasta. Pravda za tur 2010 zadovoljena. Kad je bila odlučujuća trka dok je šlek vodio nekih 30s u generalnom plasmanu i nekih 5s u tpci spada mu lanac,kontador ga ladno prelazi i ne čeka ga kao što se to radi u ovakvim situacijama iako mu je javljeno preko veze za šleka! Sve se vraca, sve se plaća!

Nikola

pre 12 godina

"Vecito drugi" Endi Slek, je u stvari bio sve ovo vreme prvi, posto je Contafor bio nadopingovan kao zmaj... Kao i uvek, ispostavlja se da nije vazno da li se dopingujes, vec da li te uhvate... Ionako se u tom biciklizmu 90% njih dopinguje...

Jim Beam

pre 12 godina

Realno, na trci gde je cela mašinerija iza njega i gde brinu i za najbanalnije stvari on navodno pojede - pokvareno meso. Pa ishrana je neverovatno bitna na tom nivou i pod tim naporima, sigurno ne jede u kiosku pa pojede nešto pokvareno. Da se ne lažemo, 95% biciklista se verovatno dopinguje jer tu dolazi do neverovatnog napora, ali ako su ga već provalili smatram sramnu odluku španske federacije da ga oslobodi, tako da je ovo ok odluka...

bobcha

pre 12 godina

I bez Gira i bez svih rezultata iz 2011, a Endi koji nikad nece osvojiti TDF je dobio konacno TDF

Bar znam koju cu trku da gledam ove godine

Livestrong

pre 12 godina

Ma ne mlatite svasta. Pravda za tur 2010 zadovoljena. Kad je bila odlučujuća trka dok je šlek vodio nekih 30s u generalnom plasmanu i nekih 5s u tpci spada mu lanac,kontador ga ladno prelazi i ne čeka ga kao što se to radi u ovakvim situacijama iako mu je javljeno preko veze za šleka! Sve se vraca, sve se plaća!

Kole

pre 12 godina

Kako samo obicnim ljudima smeta neciji uspeh, i jedina "poslastica" jeste da nekome crkne krava. Contadora kao coveka ne cenim, a kao sportistu - sasvim druga prica.

Cinjenice su:

- da je Clenbuterol poslednje sto bi uzeo bilo koji biciklista pre te etape
- da su mu nasli 400x manju kolicinu nego kod dopinga
- da je nemoguce dopingom uneti tako malu kolicinu
- da su provere na TDF ceste, cesce nego u bilo kom drugom sportu i Contadoru na pamet ne bi palo da svesno rizikuje toliki trud i karijeru
- da pronadjena kolicina Clenbuterola nije mogla da utice na bilo kakav rezultat Contadora
- da je jedini nacin na koji je Clenbuterol mogao da dospe u njegov organizam preko mesa (posto odgajivaci koriste "nedozvoljena sredstva" prilikom uzgoja, i samo jedna laboratorija na svetu je bila u stanju da to otkrije u konkretnom slucaju)
- da su mnoga sredstava, metode i supstance zabranjene u biciklizmu a dozvoljene u drugim sportovima (npr. fudbalu)

Zakljucak - Alberto sigurno nije svesno uzeo nesto sto bi donelo samo stetu, momak koji je ceo zivot posvetio karijeri i pokazao da je posle Lance Armstronga najbolji biciklista u prethodnih 15ak godina. Ovako je njegova karijera mozda i zavrsena.

Markan

pre 12 godina

Žlek, koga su čekali zato što ne sme da vozi brzo nizbrdo i trebalo je da izgubi 5 minuta u etapi koju je Kanćelara neutralizovao, postaje pobednik za zelenim stolom.
Šlek, koji sve radi zajedno sa svojim batom Frankom. Zajedno sa batom, koji je uhvaćen kod doktora Fuentesa (operacija Puerto, ali Luksemurška federacija ga oslobađa, na šta se UCI ne žali).
Imamo istu situaciju kao i kod Armstronga. Plavooki momak koji dobro priča engleski i ima jake sponzore iza sebe može da radi šta hoće, a "prljavi Španac" biva kažnjen.
Šlek vozi kao Armstrong, nema ga cele godine, "priprema se" za Tour, te tamo "eksplodira".
Pametnom dosta.
Njegova pobeda vredi koliko i pobeda Pereira iz 2006.

Almir Turkic

pre 12 godina

Ma zaista je zalosno to sto se desilo danas, jer on je najbolji biciklista koji je ikad vozio... definitivno necu gledat ovaj tour... a mislim i da je Andy razocaran ovom odliukom... al ove godine Nibali pobijedjuje...pozz..

soni

pre 12 godina

Steta... Ovime i ovogodisnji tour gubi na drazi jer ako ne bude ne predvidjenih padova sa dva hronometra niko nema sta da trazi pored evansa... Tako da je realno evans 99% vec u zutoj majici po meni, taj jedan % je ako bude padova u kojima ce direktno biti ugrozen...
A sto se tice ove odluke mislim da nije u redu, u poslednjih 2 godine smo imali 2-3 slucaja u ostalim sportovima, ali ista situacija, minimalna kolicina koja dolazi iz mesa i svi su do sad bili oslobodjeni kazne...
Mislim da ni sleku ovo nece bas prijati ovakva titula, mada za 10 godina ce mu verujem biti svejedno, a ovo ce mu verovatno ostati jedini tour. Jer ove godine sa 2 hronometra pored evansa on ne moze do zute majice, a od sledece godine ako se kontador fokusira na tour, jednostavno je bolji...
Licno mislim da je kontador stvarno nevin ovde, jer ako se uzme u obzir da je on 14 puta testiran u toku toura i da je samo tada pronadjeno 400 puta manja kolicina nego kod dopinga, i da je samo taj njegov nalaz poslat u nemacku u jedinu laboratoriju u svetu koja moze da prepozna tako male kolicine, dobijemo previse slucajnosti... A kada tome dodamo zasticenost brace slek u biciklistickom svetu i zataskavanje njihovog slucaja ( za duplo manju stvar basso je dobio dvogodisnju suspenziju, a oni ( konkretno frenk) je samo svedocio)...

Zlatko

pre 12 godina

Sramota , na El pistoleru se ostre i pokazuju strogocu.
Sa tom kolicinom navodnog dopinga nije mogao da dobije nista ni na izdrzljivosti ni na brzini ( to su dokazali), ali mora Slek da uzme titulu, inace spominjalo se dosta i o dopingu Amstronga ali je to lepo zataskano.

Monca 2010

pre 12 godina

Protiv sam dopinga, ali ovo definitivno nije u redu. Da nije Šlek tada bio drugi, sigurno ne bi bia ovakva odluka, al kad mali ne može sam, tu je sud da mu dodeli titulu, sramno!
Inače, čak i da Kontador jeste bio dopingovan i da mu uzmu taj Tour po tom osnovu, ne bi smeli da mu se brišu rezultati od tog momenta do danas, već bi ispravnije bilo da ga od danas suspenduju na 2 godine, dakle do februara 2014-te. Ovako je on pošteno osvojio Giro, a titulu dobija neko je u stvarnosti izgubio od bicikliste koji je bio ispravan u tom periodu, stvarno suluda doluka!

el pistolero

pre 12 godina

Steta bas,odlican biciklista , ima onu stvar za trke , jbg bice malo dosadniji Tur ove godine bez njega. Voleo bih da bude neke zalbe ali posto je ovo arbitraza sumnjam da je ima, verovatno je jednostepeni postupak

ZMAJ

pre 12 godina

Ne volim Spance i Italijane u bilo kom sportu i nikada ne navijam za njih ali Kontador ovo nije zasluzio. Ovim samo obesmisljavaju borbu protiv dopinga.

bobcha

pre 12 godina

Svaka čast, bobcha!
Dostojanstveno podnosiš poraz, nema šta.

A i razumevanje jezičkih dvosmislica si unapredio.
(JamesDean, 6. februar 2012 18:16)

Ako ti bajo ovo smatras sportskim porazom, a ja ne znam sportski da podnesem poraz, to je tvoja stvar. Ovo danas uopste nema veze sa sportom. objasni ti meni sportisto, kakva je sportska pobeda Scarponija, koji je danas pobedio Giro2011 sa 6 minuta zaostatka za najboljim na toj trci.

OVO NIJE SPORT
i da znas da se ovo nece zavrsiti ovako, kako se danas zavrsilo u to budi siguran. Alberto ce se zaliti sigurno sudu za ljudska prava. Ovo danas sto je CAS presudio, nije dokazano ama bas nista, ni dal je krvni doping niti tzv meso sa Klenbuterolom, tj ama bas nista ne znamo

roka

pre 12 godina

Malo je rec da je presuda zalosna.Contador je mozda i najbolji biciklista sveta u istoriji.Armstrong jeste bio dobar ali je za njega radilo 10 ljudi+posle bolesti organizam mu se regenerisao pa je dobio neku vrstu prirodnog dopinga kao obeliks koji je upao u kotao sa carobnim napitkom,pa ga zbog toga nikad nisu uhvatili mada cisto sumnjam da se nikad nije dopingovo.Cele se godine pripremao za jul mesec raznim metodama.Medjutim Contador je 2009 osvojio sve tri velike trke u samo 4 meseca na cist nacin,nego mu postavise zamku pre dve godine i namerno ga vukli sa odlukom pa je zbog toga psihicki pao prosli tur inace bi ga sigurno osvojio a evans bi bio drugi.Stvarno mi je drago sto je bas on letos pobedio.Sud je Alberta dovoljno kaznio razvlaceci slucaj i trebali su mu pustit da vozi tur ove godine jer osim evansa nemam koga gledat.Vece sanse ima frenk nego endi ali ovaj to nece nego radi za brata zbog sponzora...Contador ima pravo na zalbu medjunarodnom sudu za ljudska prava i trebao bi to iskoristit da se ponisti trenutna odluka.

Sare

pre 12 godina

Šlek koji nema onu stvar da bi uzeo tur i za kojeg radi komplet tim na čelu sa Kanćelarom glatko je izgubio od Evansa koji je više manje vozio sam . A tek hronometar pravo rasturanje Šlekova !

wolff.ser

pre 12 godina

pre 20-30-40 godina bilo je nezamislivo da profesionalni sportisti učestvuju na Olimpijadama. čak su nekima post-festum oduzimane medalje jer je nađeno da su dobili nekoliko dolara za neku anonimnu trku ili slično. prošlo je puno godina i medalje su (nažalost, uglavnom, post-mortem) vraćene. živi bili pa videli... vratiće oni titule i Kontadoru i Lendisu.

Markan

pre 12 godina

@Livestrong:
Nije čudo da neko sa takvim potpis napiše takvu nebulozu.
Mali Šlek ne ume da menja brzine, zato mu je spao lanac. Vozi elektronsku grupu di2, samo debilu na njoj može da spadne lanac.
Inače, 90% novca koji Livestrong prikupi ide u promociju Livestronga (Lensovi letovi privatnim avionom i propagiranje mita o "najtestiranijem sportisti na svetu").
Samo ti veruj u jednoroge:-)

bobcha

pre 12 godina

Sto poraz? Pa nisam ja Alberto Contador. Da sam ja Alberto, jos 2010 bi se povukao iz biciklizma.
Vuelta 2012, Vuelta 2012. Svima koji mrze Alberta mogu samo da preporucim da ne gledaju tu trku uopste, posto se pobednik vec zna

A uostalom pogledaj film Jamezdine pa ces da vidis sta tamo kaze