Tenis 131

Nedelja, 05.02.2012.

17:28

Srbija u polufinalu FED kupa!

Srpski dubl Jovanovski - Krunić doneo je novi trijumf Srbiji u odlučujućem petom meču u duelu sa Belgijom. Naše devojke su slavile sa 7:6, 4:6, 6:1.

Srbija u polufinalu FED kupa! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

131 Komentari

Sortiraj po:

ja

pre 12 godina

@moi
Izvini ali tada kada smo igrali sa Rusijom, Ana je bila u najlosijoj formi svoje karijere i realno nije trebala ni da igra.
To joj je bio tek drugi poraz od Kuznjecove, a protiv nje u ostalim susretima ima 6 pobeda.
Takodje i protiv Klejbanove je tada dozivela tek drugi poraz. Posle mesec dana izgubila je od nje i na RG, sto je bilo i logicno u takvoj formi, ali kasnije je nanizala protiv iste teniserke 3 pobede.
I pored ta dva poraza od Klejbanove uzrokovana iskljucivo Aninom losom formom, Ana i protiv nje ima skor 4:3.
Protiv Zvonareve Ana ima 5:5, protiv Petrove 7:5,protiv Safine 3:1, protiv Pavlicenke 3:0, protiv Kirilnko 3:2, protiv Dusevine 5:2.
Dakle kao sto vidis protiv svih ruskih teniserki Ana ima pozitivan skor.
Jedino protiv Sarapove ima 2 pobede i 3 poraza, ali mislim da sadasnju Sarapovu, Ana dobija bez problema, jer Sarapova odavno nije sto je nekad bila, a Ana igra najbolji tenis u svojoj krijeri.

Zato odgovorno tvrdim da Ana ako bude igrala u tom mecu, dobija obe svoje protivnice protiv koje god Ruskinje bude igrala.

Istovremeno Jelena ima negativan skor protiv vecine Ruskih teniserki, pa je pod velikim znakom pitanja da li ce moci da dobije bar jedan mec u tom susretu.

Sportista

pre 12 godina

Napisao sam sve o hematomu, ali to je upućeno novinarima B92, a ne ovim fanaticima, jer su dali naslov "Jelena teško povređena." To je bilo neoprezno, pošto svi pametni novinari znaju da ona voli da folira. Ispostavilo se da nas je sve slagala. Nema igranja posle dva-tri dana, ako se onoliki hematom pojavio na butini. Bio je duhovit onaj koji je to nazvao molerajem, jer i ja tvrdim da nikakvog hematoma nema, da ima tamnu boju a be smeđu (zato ga narod i naziva modricom), jer zaista bi rizično bilo igrati sa teškom povredom. Znale li vi, gospodo, da hematom može da izazove katastrofalne posledice, ako se tromb otkači i krene prema srcu? Zato se mora mirovati dve-tri nedelje, dok hematom ne nestane. Ovo sam namenio Milanu Boškoviću, ako radi, jer samo njemu verujem. Ona mešovita trojka navija za caricu i zato ih izbegavam "gledat i slušat". Pozdrav.

Sportista

pre 12 godina

Vrlo dobro znam šta je hematom, kako nastaje i kako se leči. Hematom je podliv krvi koji nastaje kada se krvni sudovi nagnječe ili dožive jak udarac. Led se stavlja da se ublaži otok, ali on nikako ne uklanja ugruške krvi. To se, u težim slučajevima, radi hirurški ili punkturom. Kod blažih povreda stavlja se obavezno zavoj (imobilizacija povređenog mišića), uzimaju lekovi koji razbijaju ugruške krvi i to lečenje hematoma trje od dve do tri nedelje. Nije mi jasno kako povređena Jelena može posle dva dana da igra turnir. Videćemo da li će u Parizu imati zavoj ili ako ne bude zavoja, videćemo da li se hematom povukao za dva dana. To bi onda bio pravi medicinski fenomen. Pošto ne verujem u čuda, mislim da je sve izmislila.

fenomen

pre 12 godina

Celokupan mec se odvijao bas onako kako sam i mislio tj skroz realno. Prvog dana sam ocekivao da Jelena pobedi i ona je to uradila ali dosta teze nego sam mislio i to mozda zbog povrede a mozda i zbog toga sto Jelena nije vise ona teniserka kakva je bila. Za Bojanu sam znao da gubi jer ona uglavnom i gubi od bolje rangiranih teniserki, verovatno je tu problem u psihi. I kad sam saznao drugog dana da Jelena ne igra zbog povrede znao sam da cemo ipak pobediti. Aleksandra je odigrala daleko ispod ocekivanja i Vikmajer je bukvalno pregazila. Bojana je ocekivano pobedila(lagano) slabije rangiranu teniserku. Dubl nam je doneo ukupnu pobedu i to nije bilo iznenadjenje. Jednostavno Aleksandru ponesu takvi mecevi i ona ih odigra u transu bez obzira ko joj je partnerka. Imam utisak da moze sama igrati dubl. Koliko je prosecna u singlu toliko je neverovatno dobra u dublu i ako bude imala tenisku buducnost to ce biti u dublu. Ili nekog odlicnog trenera i da trenira po 6-7 sati dnevno pa da i u singlu napravi uspeh. Dzabe ogromno srce kad telo ne moze to da isprati. Sitna, niska i ima dobre predispozicije za odlicne kretnje po terenu ali nema snage u rukama za dobre udarce. S druge strane Bojana ima odlicne, jake udarce ali joj je kretanje katastrofa. One loptice koje su joj blizu ona udari zestoko a ako ih treba malo pojuriti onda od takvih udaraca nista jer ona jednostavno kasni na svaku loptu. Kakva bi to teniserka bila kad bi se Aleksandra i Bojana spojile. Aleksandra brza kao zvrk i puna drskosti a Bojana snazna i napadacki orijentisana. Samo sto su vec sada u godinama kada treba da imaju najbolje rezultate, pogotovo Bojana. Obema trebaju vrhunski strucnjaci i mnogo treninga. Slozio se neko ili ne smatram da vreme Jelene i Ane polako prolazi i da za godinu-dve napustaju tenis a njihove naslednice Bojana i Aleksandra ne mogu nadmasiti njihove uspehe. Ostaje nam da u zenskom tenisu sacekamo one generacije iza.
Poz...

Molim vas objavite ovaj komentar

pre 12 godina

Nepismeni ne piše se IVANOVIĆKA

Piše se IVANOVIĆEVA

Da odgovorim na ova dva komentara.

@Ja
"Apel selektoru da vise u reprezentaciju ne poziva Anu Ivanovic."

@Anna
"Pitanje je samo, da li ce Ivanovicka da se pojavi kao sva onako naivna u polufinalu i da kupi lovorike koje ona nije zasluzila."

Nadam se da Ana Ivanovic nece igrati za reprezentaciju. Dostojanstvo i ponos treba da su na prvom mestu i po cenu neigranja za reprezentaciju.

Ova Fed Kup reprezentacija izgleda kao privatno vlasništvo Jelene, Snezane i Slobodana Zivojinovića.

Pišete i komentarišete kao da Ana Ivanović nije ostvarila nijednu pobedu za Fed Kup reprezentaciju. Ne budite onda licemerni, ne treba vam Ana i nemojte onda da osipate drvlje i kamenje kada Ana ne dodje. Prepišite Anine sve dosadašnje pobede za reprezentaciju Jeleni, Snežani ili Slobodanu Zivojinoviću. Biće vam lakše.

Ovo sam pročitala na teniskom forumu B92.

"bila u slovackoj prosle godine uzivo za fed cup, JJ fanclub zvizdi Ani kad igra"

"a presednica JJ fancluba je sestra od JJ, cim je Ana na teren izasla Sneki otisla, Anin tata gledao sve meceve"

Neverovatno

pre 12 godina

Čovek napiše da Jelena igra ove nedelje turnir u Parizu, što je apsulutno tačno, i zbog toga dobija minuse. Šta se ovde događa, o kakvom je SLEPOM navijanju reč?

gmbh

pre 12 godina

ja mislim da ljudi nisu u potpunosti razumeli sta je Ana Jovanovic htela da kaze - ona je mislila u tom momentu, tokom odigravanja meca, pogotovo dubla, da Vranes obraca vise paznje na psihicko stanje devojaka, da se trudi da ih smiri, da ih motivise i, pre svega, da ne dozvoli da mentalno padnu, a taktika se usput provlaci. sve su to mlade devojke, pogotovo Bojana i Aleksandra, i dovoljno je na par minuta da im padne raspolozenje, motivacija, koncentracija i da to obrne tok meca. sigurno da im covek daje takticke savete, ali je prednost ovakvih reprezentativnih takmicenja sto imate trenera na klupi i sto to doprinosi i takticki i po pitanju samopouzdanja. jednostavno je devojka to malo nesrecno izgovorila.

Ajde Mico da se slikujemo

pre 12 godina

Nema nikakve povrede, ono nije hematom. Prva sumnja - niko nikada nije onako napadno slikao svoju povredu i pokazao je javnosti. Drugi dokaz - hematom nastaje kad krvi sud pukne usled udarca, ovde je izmišljeno naglo povlačenje noge. Gluposti. I najvažniji dokaz - hematom je uvek kružnog oblika, u centru je tamno plava, gotovo crna mrlja, koja se kružno širi od centra povrede. Mi na njenoj nozi vidimo nekakav moleraj, pravougaoni, koji ima istu boju na celoj površeni, svetlo smeđu. Ona ima bogatu kolekciju "farbi" za šminkanje i trepavice. Jedva je dobila onu Flip, koju je Bojana zbrisala i onda je pobegla od Vikmajer. Tako je i od Ane pobegla u Montrealu, kad je Ana osvojila "Rodžers kup" (dobila u finalu slavnu Hingis) i te godine, 2006, bila šampionka američke turneje, sa 18 godina. Taj podatak - šampionka AT sa nepunih 19 godina, niko ne pominje, jer niko pojma o tome nema, pošto većina tenis prati od juče. Pa i ti nisu znali da je Ana pre tri meseca osvojila Bali, pitali su je kad je poslednji put osvojila neki turnir. Ne znam njen raspored turnira, ali znam da će već na prvom koji sledi igrati. I pored "teške" povrede. Naša sreća što nije igrala u dublu. Nikada neće dobiti Bojanu, koliko znam i nije (Bojana vodi sa 1:0), a o Ani da ne govorim.

moi

pre 12 godina

Ako u to polufinale odemo sa Anom, mi smo favoriti a ne Ruskinje.
Ana ce bez problema dobiti obe svoje protivnice, jer je i u dosadasnjoj karijeri pokazala koliko lako izlazi na kraj sa Ruskinjama.
''Pa skoro sve svoje uspehe Ana je i pravila pobedjujuci ruske teniserke: Kuznjecovu, Sarapovu, Zvonarevu, Klejbanovu, Safinu, Petrovu...
Valjda i Jelena moze nekako da iscupa bar jednu pobedu u tom mecu, a ako i ne uspe uvek nam ostaje ovaj fenomenalni dubl koji je do sada matirao vec 3 svetske reprezentacije.
(ja, 5. februar 2012 22:09)''

Da, poslednji put kada smo igrali s Ruskinjama, Jelena je jedva nekako iščupala dve pobede, ali ih je zato Ana izdominirala...
Fantastično glup komentar čak i u ovde uobičajeno žestokoj konkurenciji. Rispekt.

Citalac

pre 12 godina

Priznajem, smejao sam se do bezsvesti citajuci raznih negativnih komentara. Samo je falio jedan komentar tipa : "Ova mala umesto da udara loptu stojeci mogla je skociti.".
Izgleda redakcija je namerno pustila takvih komentara da se malo smejemo i valjda nerviramo.
Cestitam Srbiji za pobedu!

natasha

pre 12 godina

Ma toliko su slatke, bilo je uzivanje gledati ih juce! Odusevile su me. Simpaticne, drage, svaka na svoj nacin. Nisam ni znala da zenski dubl moze da bude tako zanimljiv. Mnogo mi ja drago zbog njih, a da ne pricam koliko radosti donose i nama. I ovog vikenda bilo nam je puno srce.

Nikolina

pre 12 godina

Svaka čast devojkama, veliki uspeh je polufinale Fed Kupa! Zaslužile su samo pohvale, a ne kritike! Podržimo ih, pomognimo im da odlu još dalje, sa Anom ili bez nje mogu i do pehara!

mica

pre 12 godina

bravao Jelena,Bravo devojke!
ne mogu da se otmem utisku komentara Ane Jovanovic, koja je u reprezentaciji bila zaduzena za pravljenje atmosfere,a ne zbog teniskog kvaliteta. Svoj teniski kvalitet nam je pokazala na mecu u Novom Sadu u fed cupu.I posle svega izrecenog trebaju Djokovici da se zapitaju kome su ukazali poverenje da vodi skolu tenisa ili njihovu akademiju. I na broj roditelja koji ce poveriti dete takvoj licnosti. Da li je Jelena posle svega sto je uradila za reprezentaciju zasluzila komentar,do jucerasnje,reprezentativne koleginice. Takodje vredja i selektora koji joj je omogucio to mesto u reprezentaciji koje je imala.

duda13

pre 12 godina

Aleksandra Krunic ima tek 18 godina. A sto se fizickih predispozicija tice, pa iste je visine kao Zestin Enan a njoj mnoge korpulentnije igracice nisu mogle nista. Ima vremena za Krunicevu. Devojcica ima osecaj za igru, to se videlo i u singlu protiv Vikmajerove. Ostavite je na miru. Samo neka trenira.

Ena

pre 12 godina

Bravo devojke, divne ste!
Žao mi je što ovako dobro igrate samo kada je Fed kup, a kada igrate za sebe, za bodove i pare, vama se stegne duša...
Bojana, veruj u sebe, samo VERUJ U SEBE, BICE TO BOLJE!
Aleksandra, fokusiraj se na dubl! Ja bih imala petlje da te stavim sa Zimketom u mešoviti dubl na Olimpijadi!!

dragulj

pre 12 godina

ANA Jovanovic je jedno fino vaspitano dete koju je Dejan Vranes trenirao. necemo joj zameriti na njenom ispadu od juce. Svaka cast Dekiju i celom timu koji je bio uz reprezentaciju sve vreme.

mare

pre 12 godina

@ja
Ja vec dosta dugo posecujem ovaj sajt i procitam komentare na teniskim vestima. Primetio sam da se cesto javljate u komentarima sa uvek istom porukom - da kritikujete Jeleninu igru ili da iznosite kojekakve kvazianalize. Kazem kvazianalize jer se bukvalno svaki vas komentar svodi na jedno te isto (oni koji su ovde dugo znaju o cemu pricam). Slobodno mozete prelistati sve vase predjasnje komentare i u svakom od njih pocinjete sa analizom nekog meca, da bi na kraju zavrsili na posredan ili neposredan nacin kritikujuci Jelenu Jankovic i njenu igru i konstatujuci da igra zastareo tenis itd... Zanima me samo kako vam do sada nije dosadilo? Imate solidan stil pisanja i predpostvljam da ste relativno elokventni, ali se svaki vas komentar zavrsi na omalovazavanju Jelne Jankovic. To ide dotle da cak i kad pobedjuje predvidjate da ce izgubiti sledeci mec sve dok se to i ne desi, a potom zadovoljno kritikujete njenu igru. Zaista, veoma ste mi zanimljivi (fenomenoloski), cak bih voleo da vas upoznam i pitam vas sve ovo uzivo.
Cestitke nasim devojkama.
Protiv Rusije mozemo samo u najjacem sastavu, a to znaci sa Jelenom i Anom u oba singla.
Pozdrav svima

DuŠan Jovanović

pre 12 godina

Ćitam samo kako neki vajni srtučnjaci koji nikada nisu uzeli reker u ruku i osetili njegovu težinu, znaju sve o tenisu. Sram vas bilo. Čestitjate devojkama i pokrite se svojim magarećim ušima.
DEVOJKE, SVAKA ČAST. I Ana Ivanović, nikada više u reprezentaciju!!!!

zelena trava

pre 12 godina

Aleksandri i Bojani cestitke na hercu, mozda bi trebalo da igraju dubl cesce i da se uigraju??
Za one koji spominju Anu, s obzirom koliko joj se zamera i kako se ismejava svaki njen poraz kad igra za Srbiju, ne treba nikad vise da igra. Ove godine se svi kidaju od igre za nacionalne timove zbog Olimpijskih igara, nista to nije novo. Jeleni sve najbolje da se sto brze oporavi, steta za turnir u Parizu zbog kojeg je i dosla u Evropu i da igra protiv Belgijanki. Da je planirala da ide pravo u Dubai verovatno ne bi bilo ni nje. Ni njoj se nema sta zameriti. Dobro bi joj dosao Pariz za zagrejavanje.

Braco Srbi

pre 12 godina

Odlican rezultat, bravo devojke, bravo Jelena ... Samo nemojte vise
zvati Anu, neka se bavi modom i juri momke, dok se Djokovic pred celim
svetom krsti s tri prsta i Jelena gine po cenu povrede za Srbiju ...

unuk

pre 12 godina

Ma Nikol je maskota ovog sajta.
Njeni komentari se uglavnom svode na pljuvanj trulog zapada, nekih kolonijalnih imperija, koje po njoj i dan danas kolonizuju sirote drzave i slicnih gluposti.
Kad joj nestane inspiracije za takve stvari, onda predje na domace teorije zavere.
U medicini postoji dijagnoza za takve slucajeve, samo ne znam da li postoji i neko lecenje.

Najgore od svega je to sto nas gnjavi svojim nebulozama na vestima o tenisu, a o tenisu zna manje od moje babe.
Mada ponekad se bas lepo nasmejem njenim komentarima.
A oni koji te komentare shvataju ozbiljno, trebali bi da se zabrinu o visini sopstvenog IQ.

Maka

pre 12 godina

Za sve one što se brinu da će Ana doći i "pobrati" zasluge, nema razloga za to. Ne verujem da planira više da igra Fed, tako da slobodno možete odahnuti. Sami ste rekli da se može bez nje, zato UŽIVAJTE. Svi igraju za reprezentaciju da bi ih narod voleo, da bi bili omiljeni. Nekome je to bitno, nekome nije. Ani nije. Ko je voli voleće je i bez toga, a ovi što im je bitno igranje za Fed cup, voleće je samo dok pobeđuje, a posle će je pljuvati. Zato, napred Ana. Uživaj gde god da si, jer na nezahvalnike ne vredi trošiti vreme.
p.s. Šarapova je u čitavoj karijeri odigrala 4 meča za reprezentaciju, danas se povukla. Šta mislite da li je Rusi pljuju? Ne. To je tako samo kod nas.

Ljuba

pre 12 godina

Kad smo već kod naslednice Jelene i Ane, mislim da bi to mogla biti Bojana jer ima fizičke predispozicije i dobru tehniku. Samo treba da joj nešto "kvrcne" u glavi, nešto slično što se desilo Noletu. Pošto je tenis proglašen za naš brend, neka joj se pruži sva moguća podrška, neka se oformi tim koji bi je doveo do vrha, vreme je da i država uloži nešto u tenis, a ne samo da se kiti trofejima onih koji su bili u početku prepušteni sami sebi.

068969..

pre 12 godina

Bravo devojke!

Sreca sto se Jelena povredila. Danas bi se namucila protiv Vikmajer, pa bi se u dublu mrcvarila i prenemagala i, verovatno, na kraju izgubila.

Ana Jovanovic, koja je pre danasnjih meceva, komentarisala u studiju rece: "Vranes nije bas za taktiku. On je vise da podigne moral!" Alo, o cemu se ovde radi!?
(Pele, 5. februar 2012 21:15)

Bravo za komentar, ti sve znas. Samo ne znam ko je Srbiju doveo u vodjstvo od 1-0 a kako su posle Belgijanke dobile dva singla za redom? Ko to nije mogao da igra i da se muci kako kazes? I ko je zaradio onakvu povredu igrajuci za Srbiju? Sramoto i pljuvacu..pokri se usima, pametniji si.

aleksandar

pre 12 godina

Pročitao sam skoro sve kom. Čestitam pobedu , ali jedna stvar u svim kom. preovladava da je "mala" Krunić tu nešto donela u pobedi.. ?? Pa svako ko ima imalo sportske etike i poznavanja sporta, pardon tenisa videli su da je Bojana iznela , vodila ovaj , double match, a naravno i sjajni pobedu pre toga !! ZATO SVI SLOŽNO KAŽIMO ... HVALA BOJANA na užasnoj energiji , odigrala si pet sati sjajnog tenisa, nosila si ono što ćeš biti u budućnosti.. A to je !!!..Nosićeš ovu našu Srbiju još dugo godina, još dugo mnogig pobeda .. Živeli

Mare

pre 12 godina

Svaka im cast! Bojana je danas igrala sa mnogo vise samopouzdanja nego juce. Dubl je bio odlican i nase su se bolje snasle nego Belgijanke koje su se u nekim momentima sudarale. U polufinalu su Ruskinje favoriti a mi treba da ostavimo srce na terenu, pa sta bude bice! I ono najvaznije: U MOSKVI DA IGRAJU SAMO IGRACICE KOJE SU SVOJOM IGROM I PRISUSTVOM OBEZBEDILE DA SE SRBIJA NADJE U POLUFINALU!

Tvrtko

pre 12 godina

Čestitke na velikom uspehu bez Ane i sa "pola" Jelene.

@ Inspektor Bloch

Da bi neko igrao na OI mora imati ranking (među 64) ili u singlu ili dublu, a Aleksandra ga nema i male su šanse da ga dostigne do OI.

STEVE NASH

pre 12 godina

Hahaah sta je strucnjaka ovde majko moja,ovde ljudi mlate praznu slamu o visini Kruniceve pa ona je jos samo dete treba joj malo mase i puno treninga sa dobrim trenerom i bice dobra igracica ima veliko srce,pa kolko je visoka Na Li pa opet igra sjajno osvajala je i gren slem tako da nemojte se brukati vi internet strucnjaci molim vas.

MALO TELO A SRCE OGROMNO!!!!

pre 12 godina

@
Ne znam iritantnije stvorenje od ove Aleksandre Krunić! Svaka čast za pobedu, ali ja ne mogu da gledam koliko me svojom pojavom nervira ova mala!
(Lepotan, 5. februar 2012 20:13)

Mozda si LEP ali glup si sigurno,cim si ovakav komentar napisao.
Mala Krunicka je za divljenje.
Svaka joj CAST kako igra, kako se bodri, kako je uporna!!!
Mislim da bi u dubluili mixu mogla daleko dogurati.
ako neko ostavlja srce na terenu to je ona.
Niti manjeg stvorenja niti Veceg srca!!!!
Bravo DEVOJKE!!!!

mimi

pre 12 godina

Preslatka Mala Nepobediva Mungoskinja da pod hitno nadje stariju i iskusniju stalnu partnerku za dubl i za tri godine imacemo srpskog zenskog Zimonju! Nisu mi jasni oni koji kao vole tenis a ne gotive dubl. Pa to je nauka za sebe i greota kad neko u toj nauci rastura, da joj se ne posveti!

P.S. ko je ono napisao da "od Aleksandre nema iritantnije pojave"? Prijatelju, koji je tvoj problem?

Mihajlo

pre 12 godina

Svaka cast Bojani i Aleksandri na odlicnoj igri u dublu!Aleksandra ima veliko srce! Siguran sam da u najjacem sastavu sa Anom i Jelenom mozemo da pobedimo Rusiju u Moskvi.Obe dizu svoju formu.Uspeh nasim teniserkama :)

Crni (Zasto da ne?)

pre 12 godina

Bravo devojke!Veliko Srce Vi imate!Pokazale ste,kako se bori za Srbiju!
Kazu da ste "druga postava"...Nije tacno.Vi ste Ponos Srbije!Sretno,u polufinalu,i do kraja!Srbija je sa vama!

pre 12 godina

@Ко су они момци који су на нашој клупи на свакој Фед куп утакмици?

Они спарингују на тренинзима наше Фед куп репрезентације већ неколико сезона.
Свака част девојкама на драматино извојеваном полуфиналу и срећно у Москви, надам се у пуном саставу.

ja

pre 12 godina

Na kraju je odlicno ispalo sto se Jelena povredila.
Da se ne lazemo i najazdravija ona ne bi imala sta da trazi u singlu protiv Janine Vikmajer. Juce sam napisao da Bojana bez problema pobedjuje Flipkens, jer se to moglo zakljuciti i iz njenog prvog meca koji je odlicna Belgijanka izvukla bukvalno na misice i iskustvo.
Naravno kao i mnogo puta do sada bio sam u pravu. Bojana izgubila svega 6 gemova, a Jelena protiv te iste protivnice 10.
Nista cudno jer Bojana odavno igra bolji tenis od Jelene.

Zasto kazem da je ispalo dobro sto se Jelena povrdila? Pa da nije verovatno bi Vranes stavio nju i Aleksandru da igraju dubl i u tom slucaju tesko bi dosli do pobede.
Ovako silom prilika igrali smo u dublu u stvari sa najjacom kombinacijom Bojanom i Aleksandrom i nije bilo sansi da izgubimo taj mec. Jednostavno njih dve odlicno funkcionisu zajedno i bukvalno su nepobedive.
Aleksandra je jos jednom potvrdila koliko ima osecaja i talenta za dubl, i ponovicu po stoti put - devojka bi trebala svoju karijeru da usmeri na dubl u kojem bi vrlo brzo sa iole ozbiljnom partnerkom stigla na sam teniski vrh.
U singlu na zalost nema narocite sanse za uspeh pre svega zbog svoje visine i mislim da u toj teniskoj disciplini samo bespotrebno gubi vreme.
Nije kod Aleksandre samo u pitanju borbenost, kako neki ovde misle.
Dzaba vam borbenost, ako nemate kvalitet.
Aleksandra pokazuje izuzetnu tenisku intelignciju i osecaj za igru u dublu. Ima fantasticne voleje, meku ruku i oscaj za udarac. Sem toga njena visina koja joj u singlu predstavlja veliki hendikep, u dublu ne igra nikakvu ulogu, a cesto joj samo predstvlja i prednost jer je mnogo pokretljivija i stize i loptice koje protivnice smatraju vec osvojenim poenom. Na kraju i njeni rezultati do sada dovoljno govore sami za sebe.
Za reprzentaciju je do sada odigrala 3 dubl meca i ostvarila sve 3 pobede.

Na kraju par reci o predstojecem polufinalu.
Ako u to polufinale odemo sa Anom, mi smo favoriti a ne Ruskinje.
Ana ce bez problema dobiti obe svoje protivnice, jer je i u dosadasnjoj karijeri pokazala koliko lako izlazi na kraj sa Ruskinjama.
Pa skoro sve svoje uspehe Ana je i pravila pobedjujuci ruske teniserke: Kuznjecovu, Sarapovu, Zvonarevu, Klejbanovu, Safinu, Petrovu...
Valjda i Jelena moze nekako da iscupa bar jednu pobedu u tom mecu, a ako i ne uspe uvek nam ostaje ovaj fenomenalni dubl koji je do sada matirao vec 3 svetske reprezentacije.

realno

pre 12 godina

@bravo
Ovo je najgluplja stvar koju sam procitao iako je na ovoj vesti bas bila velika konkurencija sa glupim komentarima.
Po tebi je neko umisljen zato sto baca reket???
Pa devojka samo pokazuje da joj je stalo do svakog poena, da misli da je mogla da odigra i nesto bolje.
Nije to nikakva umisljenost, vec najobicnija temperamentnost, ali ti ocigldno ne znas ni sta to znaci.

Cudo je kako Alksandra sa njenom visinom uospte uspeva da servira, a ne samo da uspeva nego zabija i aseve i servis vinere.
Duple greske su sasvim normalna pojava pogotovo u zenskom tenisu.
Nista vam ne vredi da ubacite svaki prvi servis i da ne napravite ni jednu servis gresku, ako ce ti servisi biti slabi i bez problema se pretvarati u poene za protivnike.
Servis mora biti dovoljno kvalitetan, jak i dubok da bi vam predstavljao neku prednost u poenu. U tom pokusavanju desi se i poneka servis greska.
Marija Sarapova ni jedan mec ne zavrsi bez 10 duplih greski, pa i pored toga pobedjuje.
Vidi se da si tenis juce poceo da gledas.

Kimi

pre 12 godina

Bravo devojke! Svaka čast na borbenosti i zalaganju!Nažalost opet se ovde javljaju razni stručnjaci koje bi ja samo jedno pitao, u čemu ste vi u životu bili medju 4 na svetu?

Pozdrav od Makedonija

pre 12 godina

Cestitke...kad neki srbin koji je rodjen u Makedoniju i koju voli rodjenu zemlju, za vas je srbin koji je igrao za Makedoniju..I bez njih ne bi mogli da pobedimo...
Sta je Bojana Jovanovski???

P.S.Ubice vas dvojni arshini...i opet

CESTITKE !!!

neko

pre 12 godina

@Pele
Pa Ana Jovanovic je dovoljno dugo igrala za reprezentaciju, pa valjda dovoljno poznaje i naseg selektora.
Devojka je rekla ono sto misli i ono sto je njen utisak.
Mozda i nije potpuno u pravu, ali valjda ima pravo da kaze svoje misljenje.

Da bolje poznaje taktiku Vranjes ne bi na pocetku ovog meca za dubl odredio Jelenu i Aleksandru, vec Bojanu i Aleksandru.
Dzaba sto se Aleksandra odlicno snalazi na mrezi ako nema za podrsku igracicu koja snazno udara lopticu.
A Bojana udara duplo jace od Jelene.
I nije mu bas neka taktika. Samo zahvaljujuci Jeleninoj povredi mi smo u dublu izasli u najjacem sastavu.
Da se Jelena nije povredila, sada bi Belgijanke slavile.
Vranjesevu taktiku je na kraju odredila ta Jelenina povreda.
I ja delim Anino misljenje da Vranjes i nije narocit takticar.
Imam utisak da Bojana i Aleksandra ostvare jos 10 pobeda u dublu, on bi opet u jedanaestom mecu stavljao Jelenu u kombinaciju za dubl.
Iskreno se nadam da je danas naucio neke stvari.

Pele

pre 12 godina

Bravo devojke!

Sreca sto se Jelena povredila. Danas bi se namucila protiv Vikmajer, pa bi se u dublu mrcvarila i prenemagala i, verovatno, na kraju izgubila.

Ana Jovanovic, koja je pre danasnjih meceva, komentarisala u studiju rece: "Vranes nije bas za taktiku. On je vise da podigne moral!" Alo, o cemu se ovde radi!?

bravo

pre 12 godina

Bravo za nase,ali je li jos neko primetio koliko je ova Kruniceva umisljena,baca rekete,kao fol se nervira a ovamo ne znam da servira u jednom gemu pravi 2 servis greske..strasno..treba je neko spustiti na zemlju.Jos jednom bravo za nase.

Haug!

pre 12 godina

Pobedio je TIM! Pobedila je REPREZENTACIJA!
Prvu pobedu je donela Jelena Jankovic! Drugu pobedu je donela Bojana Jovanovski! A zavrsni udarac je zadala Aleksandra Krunic uz svesrdnu podrsku Bojane Jovanovski!

Bravo devojke! Bravo SRPKINJE!

aaaa

pre 12 godina

Mila majko kako ova Bojana Jovanovski nista ne zna.Igra do bez svesti dijagonale ne ume da promeni stranu i onda naravno belgijanka uleti i presece tu dijagonalu.Devojka je zlutala u tenis
(Ne znanje, 5. februar 2012 19:04)
Hahahaha, kakav si ti strucnjak

ja

pre 12 godina

@Пера
Svi ti momci imaju neke veze sa nasim teniserkama.
Najcesce se vidjao Jelenin sparing partner, mislim da se zove Ivan Djurdjevic. I ostali su verovatno u slicnim ulogama. Sparing partneri, kondicioni treneri, mozda neciji rodjak ili decko...

branko

pre 12 godina

Сумњам да је било много оних који су веровали да се овај меч може добити кад се Јелена није појавила на терену. Зато, од срца, браво девојке!
Волео бих да овај меч буде нека прекретница за Бојану и да се врати на узлазну путању. Елем, сад кад дубл више није унапрад изгубљен поен него реална шанса да се баш захваљујући дублу добије меч против сваког противника, уопште није нереално размишљати о освајању ФЕД купа. Шта недостаје? По мом мишљењу, више од свега фали искрена а не само на речима жеља, па ако треба и нека жртва код свих чланова и чланица тима, ''само'' онолика колику су имали Новак, Јанко, Виктор и Ненад да освоје Дејвис куп.

ANA

pre 12 godina

Nemam neko lepo misljenje oVuku Draskovicu,ali covek je pre par godina izrekao jednu veoma tacnu recenicu. ,,Ovi kriticari mog romana prvo da napisu svoj roman pa neka onda kritikuju moj,,Ovo se naravno odnosi na one koji tako bezobrazo pjuju po nasim devojkama umesto hvala. Bojana je za 2 dana odigrala 3 meca. Ovi sto ih kritikuju sigurno bi igrali bolje. SRAMOTA.

Teniski neznanac

pre 12 godina

Pozdrav za sve cuvene teniske strucnjake, narocito za Vranesove pljuvace i one koji misle da nije DOBAR TAKTICAR vec samo sluzi za PODIZANJE ATMOSFERE. Uzgred, obavestenje i za ove odlicno informisane koji prat rad Olge Danilovic. Njen trener je DEJAN VRANES!!!

Wllaxy

pre 12 godina

ma ljudi sta vam je, ovo je treca liga evropskog tenisa, to ne moze covek ni da gleda, sad smo stvarno preterali
(ofanzivni van bommel, 5. februar 2012 20:43)

A koja si ti liga?

Rekao bih ona poslednja - beton liga!!!

Devojke udjose u polufinale, ma koliko god ih ti omalovazavao i pljuvao a ti sedi i placi!!!

Giovanni

pre 12 godina

@nikol dz. femija
JEDVA ČEKAM DA ZAIGRA OLGA DANILOVIĆ ! VALJDA će imati talenta za sport na oca, talenta za ljubav prema reprezentaciji, da će imati nerve na oca i da će poput oca doneti puno zlatnih medalja reprezentaciji Srbije.

Nikol malo ste me razocarali svojim komentarom.
Imate vec Ivanu Jorovic iz Cacka koja je daleko bolja i priznatija u svetu od Olge Danilovic kojoj takodje zelim puno uspeha u sportskim takmicenjima.

igor bg

pre 12 godina

I sta ce sada reci svi oni koji su nipodastavali nase igracice.Kakve god da su igraju za svoju zemlju najbolje sto znaju,a zamolio bi sve te duzebriznike da kazu sta su oni uradili za svoju zemlju.Poslednji put sam se javio posle pobede nad Slovackom,nadajuci se da ce prestati prozivke Jelena,Ana itd.Zamolio bi ljude koji nikada reket nisu uzeli u ruke da ne komentarisu ni igracice ni trenera,neka ih puste da rade ionako ne priamju novac za to sto igraju,vec igraju za svoju zemlju.Zato ih molim da slececi put kada budu negativni prema nasim igracicama i treneru,malo razmisle o tome.Hvala igracicama na pokazanom,ovog puta je to bilo dovoljno,za sledeci put videcemo,NAPRED Srbija

Пера

pre 12 godina

Ево једно питање ако неки коментатор зна. Ко су они момци који су на нашој клупи на свакој Фед куп утакмици? Млади су тако да не могу да буду ни тренери нити нешто друго у стручном штабу а опет највише се истичу, ево сад они трче у круг и носе заставу као да су они играли.

nada

pre 12 godina

(njofrenko, 5. februar 2012 19:31)
Jel se sad mnogo jedis sto su ove nase devojcice pobedile "holadjanke"??? Posto "nemaju pojma" i igraju "ulicni tenis", verovatno su pobedile samo zbog pristrasnog sudije koji je sve sudio u nasu korist (valjda su ga potplatile).

BRAVO SRPSKE DEVOJKE, SVAKA VAM CAST!!!

РМ

pre 12 godina

Не желим да будем вулгаран, али након трећег сета и победе, колико вас је појело оно што се не једе, уместо да лепо ћутите и бодрите ове наше тинејџерке, које се боре за своју земљу, за разлику од оне манекенке што се одазове на сваку преступну годину.БРАВО ТЕНИСЕРКЕ !

Vladan R

pre 12 godina

@ njofrenko

Njih dve bar znaju za koga i protiv koga igraju danas u FED kupu za razliku od tebe. Kad smo vec prosli u poluifinale, ne bi bilo lose da probamo da odigramo u najjacem sastavu jer bez obzira sto su Ruskinje favoriti trebalo bi bar probati iskoristiti priliku.

Lepotan

pre 12 godina

Ne znam iritantnije stvorenje od ove Aleksandre Krunić! Svaka čast za pobedu, ali ja ne mogu da gledam koliko me svojom pojavom nervira ova mala!

Maki

pre 12 godina

Fantastično.Devojke su bile prave lavice,čestitke svima u ekipi.A sad ovako,mislim da je dovoljno tog prepucavanja oko Ane,te hoće te neće da igra.Moje mišljenje je da nju ne treba više ni zvati.Devojka više nego očigledno ne vidi sama sebe u toj ekipi,nešto joj ne odgovara i tad kad dođe čini mi se da je to više zbog toga da napravi uslugu nego što ona želi da igra u FED kupu.Itekako je istina da je Srbija puno bolja ekipa sa Anom,ali nije neophodna.Ove tri devojke koje su igrale u Belgiji bile su tamo zato jer vole Srbiju,jer vole biti zajedno i zajedno pobeđivati.Nadam se da će ove dve današnje pobede dati Bojani konačno to neophodno samopouzdanje da bi mogla da napreduje.Ona možda nije potencijal za top 10,ali mislim da za top 30 sigurno je.Aleksandra je ko mala beba neše reprezentacije i treba je čuvati i negovati.Tako je malecka a srce joj ogromno.Za Jecu caricu znamo koliko voli Srbiju i ona bi igrala danas da su joj dozvolili svesna da može izgubiti zbog toga pola godine.Pravi je kapiten tima i baš zbog toga je volim.Još jednom devojke svaka vam čast i puno sreće i uspeha u ovoj sezoni svima,pa naravno i Ani,ali ne treba je više zvati jer devojka jednostavno ne vidi sebe u tom filmu.

011

pre 12 godina

@ Ne znanje

A da ti lepo kupis bukvar pa krenes od "kose tanke i uspravne debele", jer si tu negde i zaostao u pravopisu, a pusti da dijagonale i paralele mlate oni sto to malo bolje rade nego sto ti pises! :-)

iza suda

pre 12 godina

Svaka cast devojke! Nisam ocekivao da cete pobediti, ne zato sto nisam verovao, vec sto sam mislio da je to preveliki teret za Aleksandru i Bojanu. Dokazale ste da srce i zelja mogu da zamene iskustvo. Samo rastite.

partizan2011

pre 12 godina

mislim da konacno imam jedan dubl par koji bi trebalo jos razvijati i raditi sa njime samo nam treba jace lice na klupi ovaj slabo znam sta i kako treba, bice tesko u Moski ali se vredi nadati i one su kao i nase gledaju svoje interese malo vise nego grb i zemlju za koju igraju pa ko zna ko ce igrati tako da ako jelena bude spremna mozda imamo neku sansu, Ivanovicka vec postaje pomalo smesna sa svojim otkazivanjima to neko treba da resi da je pita ako zeli da igra za reprezentaciju da igra ako ne zeli neka otvoreno kaze jer ovo je vec stvarno smesno sto prica svaki put.

sompompirovic

pre 12 godina

Zanimljiv je vec poslovicno izrazeni pesimizam i pljuvanje nasih sportista cim ne povedu od prvog poena. Jel imate nesto sada da kazete? Jel Vas sad bar malo blam? Uzmite lopate pa cistite ovaj sneg, nemojte sedeti u kuci i samo kritikovati. Nase devojke su igrale s pola Jelene Jankovic a naravno gospodjica zvezda Ivanovic je premorena od tri meca u Australiji. Nisu trazile izgovore a glat su mogle da kazu jace su od nas, vec igrale srcem, i dobile mec. Zato ako Vam se nesto ne svidja, nemojte gledati i mirna Backa.

BokiPirot

pre 12 godina

@Njofrenko
Čisto da te informišem,igramo sa Belgijom,a ne sa Holandijom.
Svi koji nešto pljuju u vezi igre ove dve naše golubice neka slušaju savete lekara i neka sepridržavaju propisane terapije inače zlo im se piše.
Curicama sve čestitke,tako se igra za svoju zemlju.

Nišlija

pre 12 godina

Krunićka je za dečji vrtić! Ima sjajne poteze uličnih igrača! Jednom rečju, amaterka nad amaterkama! Ovaj naš selektor izgleda ne sme ništa da joj kaže! Naravno, ni Bojana nije izuzetak. Ove holandjanke su još veće pacerke od naših, vidi se po rezultatu!
(njofrenko, 5. februar 2012 19:31)

Idi pa se leči čoveče, kakva Holandija, igrali smo protiv Belgije, uzmi ti reket u ruke pa da te vidimo kako igraš!!!

Svaka čast devojke na pobedi, bile ste odlične!!!

profesorBaltazar

pre 12 godina

Krunićka je za dečji vrtić! Ima sjajne poteze uličnih igrača! Jednom rečju, amaterka nad amaterkama! Ovaj naš selektor izgleda ne sme ništa da joj kaže! Naravno, ni Bojana nije izuzetak. Ove holandjanke su još veće pacerke od naših, vidi se po rezultatu!
(njofrenko, 5. februar 2012 19:31)

Ja njofrenko nazalost nisam gledao nase teniserke ali izgleda da nisi ni ti jer ti kazes "Ove holandjanke su još veće pacerke od naših, vidi se po rezultatu!" Nase su igrale valjda protiv Belgije a ne Holandije.

Svaka Vam cast devojke i neobracajte paznju na ove teniske znalce koji nisu igrali tenis ni na kompjuteru.

Jova

pre 12 godina

Svaka cast. Nije ovo bilo nimalo lako. Aleksandra se dobro podigla posle poraza ( izgledalo je da ju je Vikmajer pregazila ali nasa mala je vec na pocetku pokazala da zna igrati te ju je natjerala da igra jako, vidjelo se na kraju da je bila bas umorna, posto je igrala i juce ). Cestitke Bojani, tri jaka meca u dva dana. Dobro je podnijela pritisak moranja, bit ce od nje dobra teniserka, igra obecava a i napredak od prosle godine je vidan. Kad bi je i zreb na jacim turnirima malo pogledao, ne bi bilo zime za nju. Jelena je takodje odradila svoje, steta povrede ali sta je tu je. Valjda nije nista ozbiljno.
Prodje jos jedna sportska nedelja, opet su nas nasi sportisti obradovali. Griju nam srca u ovoj hladnoci. Kud ces bolje.

PS: neki put je prava atmosfera sasvim dovoljna. U ekipnim sportovima nepogresiva.

Pozdrav svima

ja

pre 12 godina

Covek kaze Holandjanke, zato sto su verovatno iz dela Belgije u kome se govori holandski jezik, a Aleksandra Krunic zivi u Rusiji i ima srce ko Rusija. Samo napred devojke!

Inspector Bloch

pre 12 godina

BRAVO, devojke i cestitke na istoriskoj prvoj pobedi i polufinalu u Svetskoj grupi!Valjalo je cekati, pa sada da se upisujemo u stranice svetskog tenisa i u zenskom timskom tenisu; prelep i veliki uspeh, pogotovo sto je odlucujucu mec izvojevan od naseg podmlatka!
Aleksandra je, sto i Belgijski komentator rece, briljirala u dublu..i ja mislim da bi neko iz olimpiskog teniskog komiteta, morao ozbiljno da razmisli, o stvaranju mix-dublau kome bi Aleksandra igrala, zasto da ne i sa Nenadom? Glupo je praviti dublove od 'poznatih'kada se unapred zna da nemaju sansu, u ime cega? ona se u dublu uistinu snalazi kao bira u vodi;

Jos jednom,veliko bravo !

Pozdrav,

POZAREVLJANKA

pre 12 godina

Joj pljuvaci stidite se,samo zanovetate a devojke mlade sa velikim srcem,tako se bori za svoju zemlju i ako izgube, dale su sve od sebe.Napred devooooojke.

Anna

pre 12 godina

Ne vidim cemu ovi zluradi komentari.Sve su se trudile, kapa dole za Jankovic, Krunic, Jovanovski a i selektor ia taktiku, da je nema ne bi one bile gde su sada.Pitanje je samo, da li ce Ivanovicka da se pojavi kao sva onako naivna u polufinalu i da kupi lovorike koje ona nije zasluzila.
Dokaz da borbenost moze sve.Hvala im.

Ne znanje

pre 12 godina

Mila majko kako ova Bojana Jovanovski nista ne zna.Igra do bez svesti dijagonale ne ume da promeni stranu i onda naravno belgijanka uleti i presece tu dijagonalu.Devojka je zlutala u tenis

Haug!

pre 12 godina

Joooojjjj, kako ove naše ne znaju!
(njofrenko, 5. februar 2012 18:15)
"Vase"?! Sigurno si u pravu!
Ajd' reci mi samo u kojoj zoni ono igraju Hrvatice?

1892

pre 12 godina

Bravo devojke svaka vam cast! A ovi ispod sto vas prozivaju da nista ne znate, sad ce prvi da vas hvale. Licemeri. A da su samo deo vremena koje ste provele trenirajuci, proveli i oni, cutali bi kao zaliveni.

znanje-imanje

pre 12 godina

muški tenis razbija, pa sve drugo deluje smešno
međutim!!! ko poznaje igru baš na suprotnom kraju spektra, u ženskom dublu, može da nađe krajnje komplikovanu i interesantnu zapetljanciju
to jer je teren preveliki da ga devojke pokriju, ali baš tu, u tom obilju njihovih mana postoji jedan posebno interesantan, vrlo egzotičan sport, dvoboj simetričnih i asimetričnih mana!
e sad, mi ga još gledamo redovno u krajnje stresnim 5im mečevima Fed Kupa! Veliki osmeh na lice i još jednom: bravo devojke!!!

djosha

pre 12 godina

Krunićka je za dečji vrtić! Ima sjajne poteze uličnih igrača! Jednom rečju, amaterka nad amaterkama! Ovaj naš selektor izgleda ne sme ništa da joj kaže! Naravno, ni Bojana nije izuzetak. Ove holandjanke su još veće pacerke od naših, vidi se po rezultatu!
(njofrenko, 5. februar 2012 19:31)
e moj genije, poznavaocu zenskog tenisa, igramo protiv BELGIJE a ne holandije

slatke su ove nase

pre 12 godina

Krunićka je za dečji vrtić! Ima sjajne poteze uličnih igrača! Jednom rečju, amaterka nad amaterkama! Ovaj naš selektor izgleda ne sme ništa da joj kaže! Naravno, ni Bojana nije izuzetak. Ove holandjanke su još veće pacerke od naših, vidi se po rezultatu!
(njofrenko, 5. februar 2012 19:31)
igrali smo protiv belgijanki...

njofrenko

pre 12 godina

Krunićka je za dečji vrtić! Ima sjajne poteze uličnih igrača! Jednom rečju, amaterka nad amaterkama! Ovaj naš selektor izgleda ne sme ništa da joj kaže! Naravno, ni Bojana nije izuzetak. Ove holandjanke su još veće pacerke od naših, vidi se po rezultatu!

Vojislav YVR_BGD

pre 12 godina

Krunićka je za dečji vrtić! Ima sjajne poteze uličnih igrača! Jednom rečju, amaterka nad amaterkama! Ovaj naš selektor izgleda ne sme ništa da joj kaže! Naravno, ni Bojana nije izuzetak. Ove holandjanke su još veće pacerke od naših, vidi se po rezultatu!
(njofrenko, 5. februar 2012 19:31)
Mila majko kako ova Bojana Jovanovski nista ne zna.Igra do bez svesti dijagonale ne ume da promeni stranu i onda naravno belgijanka uleti i presece tu dijagonalu.Devojka je zlutala u tenis
(Ne znanje, 5. februar 2012 19:04)
Koji ste vi gubitnici....... jedan nepismen, drugi nikad parove nije igrao, a verovatno ni tenis.... takodje, danas se igralo protiv Belgije a ne Holandije....
Bravo za devojke! Ne obracajte paznju na ove "luzere"

stojko

pre 12 godina

Mila majko kako ova Bojana Jovanovski nista ne zna.Igra do bez svesti dijagonale ne ume da promeni stranu i onda naravno belgijanka uleti i presece tu dijagonalu.Devojka je zlutala u tenis
(Ne znanje, 5. februar 2012 19:04)
Ne znaš ni ti pravopis, pa nikom ništa.

nikol dz. femija

pre 12 godina

ČEMU služi trener ???

Čusmo lepo od ANA JOVANOVIĆ, bivše dugogodišnje reprezentativke a sada trenera u teniskoj akademiji Novaka Djokovića, da Vranešu taktika nije jača strana VEĆ STVARANJE ATMOSFERE ?!!!!!

Naše su bolje, neverovatno je koliko nisu koncentrisane, koliko niko nema da ih posavetuje, u ovako VAŽNOM ODLUČUJUĆEM MEČU, kojim se ulazi u polufinale i ostaje u svetskoj grupi i naredne godine, neverovatno je KOLIKO NIKOME, NIKOME NIJE STALO do ovog meča !!!!

TUŽNO.

ISTINU JE REKLA majka JJ da ako nikome nije stalo trebalo bi ukinuti Fed kup tim i ne takmičiti se u njemu.

JOŠ JE NEVEROVATNIJE KAKO TO DA igračicama koje ceo život treniraju i posvetile su tenisu dobar deo života, ne učine sve /kako Nole kaže za takve mečeve se živi i trenira a ne bude se stegnut i uplašen/
da igraju što bolje KADA SU VEĆ DOBILE PRILIKU DA IGRAJU,jer prilika se ne pruža često onima koji su preko 100. mesta.

DA LI VRANEŠ UOPŠTE PRATI kako igraju, kako izgledaju ove Belgijanke ??? NAŠE VRATIŠE u život i u meč, u igru, ove Belgijanke.

OVAKVI MEČEVI RADJAJU ŠAMPIONE, na ovakvim mečevima se pokazuje kakav si kalibar....

VERUJEM DA BI mnogi od komentatora na ovom sajtu bili bolji selektori od ovog Vraneša. KO DRŽI VRANEŠA? Kako je on došao na mesto selektora ? Znamo da je Obradović došao na ucenu Djokovića, ali kako je Vraneš tu stigao? Kao Anin trener, na Aninu preporuku....ili kako ???

JEDVA ČEKAM DA ZAIGRA OLGA DANILOVIĆ ! VALJDA će imati talenta za sport na oca, talenta za ljubav prema reprezentaciji, da će imati nerve na oca i da će poput oca doneti puno zlatnih medalja reprezentaciji Srbije.

Djoksa

pre 12 godina

Bravo devojke!
Treci put zaredom su dobile Fed kup susret u dublu! Wow!!! Pa to nam je bila najslabija tacka u prethodnim mecevima.
@Nikol dz. Femija
Od svakog sam ocekivao malodusnost ali od vas nikada. Nisam mislio da cete vec kod rezultata 1:1 u setovima izgubiti svaku nadu.
Sto se tice Vranesa, covek je garantovano veci strucnjak od Obradovica. On se u zenskoj reprezentaciji nesto i pita dok je Obradovic samo figura.
Sve u svemu, Fed kup je oduvek bio takmicenje za davanje sanse domacim nadama. Krunicka i Jovanovski su to danas maksimalno iskoristile. Pogotovo Krunicka koja vec treci put u dublu odlucuje konacnog pobednika.

Jos jednom, Bravo devojke!

Djorgo from Nis

pre 12 godina

Jos jedna izvanredna pobeda. da ne preteramo sa Djokovicem, ali moj je utisak da je taj momak zasluzan ne samo za svoje pbede vec indirektno pomaze i svim nasim tenserkama i teniserima da veruju u sbe i da bez kompleksa izadju na crtu svakome. Jos jednom izvanredan uspeh i sve cestitke.
p.s. Kakvih sve negativnih, diletanstkih (u svakom smislu) i nepismenih komentara necemo povremeno ovde videti majko mila ...

JJ&Maria Sharapova fan

pre 12 godina

Nase dve devojke su stvarno sjajne. Jako mlade, a opet prikazuju pravu zrelost i borbenost na terenu :D Dokaz da nas zenski tenis ima cemu da se nada i posle Jelenine i Anine ere

stojko

pre 12 godina

Mila majko kako ova Bojana Jovanovski nista ne zna.Igra do bez svesti dijagonale ne ume da promeni stranu i onda naravno belgijanka uleti i presece tu dijagonalu.Devojka je zlutala u tenis
(Ne znanje, 5. februar 2012 19:04)
Ne znaš ni ti pravopis, pa nikom ništa.

JJ&Maria Sharapova fan

pre 12 godina

Nase dve devojke su stvarno sjajne. Jako mlade, a opet prikazuju pravu zrelost i borbenost na terenu :D Dokaz da nas zenski tenis ima cemu da se nada i posle Jelenine i Anine ere

Haug!

pre 12 godina

Joooojjjj, kako ove naše ne znaju!
(njofrenko, 5. februar 2012 18:15)
"Vase"?! Sigurno si u pravu!
Ajd' reci mi samo u kojoj zoni ono igraju Hrvatice?

POZAREVLJANKA

pre 12 godina

Joj pljuvaci stidite se,samo zanovetate a devojke mlade sa velikim srcem,tako se bori za svoju zemlju i ako izgube, dale su sve od sebe.Napred devooooojke.

Vojislav YVR_BGD

pre 12 godina

Krunićka je za dečji vrtić! Ima sjajne poteze uličnih igrača! Jednom rečju, amaterka nad amaterkama! Ovaj naš selektor izgleda ne sme ništa da joj kaže! Naravno, ni Bojana nije izuzetak. Ove holandjanke su još veće pacerke od naših, vidi se po rezultatu!
(njofrenko, 5. februar 2012 19:31)
Mila majko kako ova Bojana Jovanovski nista ne zna.Igra do bez svesti dijagonale ne ume da promeni stranu i onda naravno belgijanka uleti i presece tu dijagonalu.Devojka je zlutala u tenis
(Ne znanje, 5. februar 2012 19:04)
Koji ste vi gubitnici....... jedan nepismen, drugi nikad parove nije igrao, a verovatno ni tenis.... takodje, danas se igralo protiv Belgije a ne Holandije....
Bravo za devojke! Ne obracajte paznju na ove "luzere"

djosha

pre 12 godina

Krunićka je za dečji vrtić! Ima sjajne poteze uličnih igrača! Jednom rečju, amaterka nad amaterkama! Ovaj naš selektor izgleda ne sme ništa da joj kaže! Naravno, ni Bojana nije izuzetak. Ove holandjanke su još veće pacerke od naših, vidi se po rezultatu!
(njofrenko, 5. februar 2012 19:31)
e moj genije, poznavaocu zenskog tenisa, igramo protiv BELGIJE a ne holandije

Djoksa

pre 12 godina

Bravo devojke!
Treci put zaredom su dobile Fed kup susret u dublu! Wow!!! Pa to nam je bila najslabija tacka u prethodnim mecevima.
@Nikol dz. Femija
Od svakog sam ocekivao malodusnost ali od vas nikada. Nisam mislio da cete vec kod rezultata 1:1 u setovima izgubiti svaku nadu.
Sto se tice Vranesa, covek je garantovano veci strucnjak od Obradovica. On se u zenskoj reprezentaciji nesto i pita dok je Obradovic samo figura.
Sve u svemu, Fed kup je oduvek bio takmicenje za davanje sanse domacim nadama. Krunicka i Jovanovski su to danas maksimalno iskoristile. Pogotovo Krunicka koja vec treci put u dublu odlucuje konacnog pobednika.

Jos jednom, Bravo devojke!

Anna

pre 12 godina

Ne vidim cemu ovi zluradi komentari.Sve su se trudile, kapa dole za Jankovic, Krunic, Jovanovski a i selektor ia taktiku, da je nema ne bi one bile gde su sada.Pitanje je samo, da li ce Ivanovicka da se pojavi kao sva onako naivna u polufinalu i da kupi lovorike koje ona nije zasluzila.
Dokaz da borbenost moze sve.Hvala im.

Wllaxy

pre 12 godina

ma ljudi sta vam je, ovo je treca liga evropskog tenisa, to ne moze covek ni da gleda, sad smo stvarno preterali
(ofanzivni van bommel, 5. februar 2012 20:43)

A koja si ti liga?

Rekao bih ona poslednja - beton liga!!!

Devojke udjose u polufinale, ma koliko god ih ti omalovazavao i pljuvao a ti sedi i placi!!!

Djorgo from Nis

pre 12 godina

Jos jedna izvanredna pobeda. da ne preteramo sa Djokovicem, ali moj je utisak da je taj momak zasluzan ne samo za svoje pbede vec indirektno pomaze i svim nasim tenserkama i teniserima da veruju u sbe i da bez kompleksa izadju na crtu svakome. Jos jednom izvanredan uspeh i sve cestitke.
p.s. Kakvih sve negativnih, diletanstkih (u svakom smislu) i nepismenih komentara necemo povremeno ovde videti majko mila ...

slatke su ove nase

pre 12 godina

Krunićka je za dečji vrtić! Ima sjajne poteze uličnih igrača! Jednom rečju, amaterka nad amaterkama! Ovaj naš selektor izgleda ne sme ništa da joj kaže! Naravno, ni Bojana nije izuzetak. Ove holandjanke su još veće pacerke od naših, vidi se po rezultatu!
(njofrenko, 5. februar 2012 19:31)
igrali smo protiv belgijanki...

РМ

pre 12 godina

Не желим да будем вулгаран, али након трећег сета и победе, колико вас је појело оно што се не једе, уместо да лепо ћутите и бодрите ове наше тинејџерке, које се боре за своју земљу, за разлику од оне манекенке што се одазове на сваку преступну годину.БРАВО ТЕНИСЕРКЕ !

1892

pre 12 godina

Bravo devojke svaka vam cast! A ovi ispod sto vas prozivaju da nista ne znate, sad ce prvi da vas hvale. Licemeri. A da su samo deo vremena koje ste provele trenirajuci, proveli i oni, cutali bi kao zaliveni.

znanje-imanje

pre 12 godina

muški tenis razbija, pa sve drugo deluje smešno
međutim!!! ko poznaje igru baš na suprotnom kraju spektra, u ženskom dublu, može da nađe krajnje komplikovanu i interesantnu zapetljanciju
to jer je teren preveliki da ga devojke pokriju, ali baš tu, u tom obilju njihovih mana postoji jedan posebno interesantan, vrlo egzotičan sport, dvoboj simetričnih i asimetričnih mana!
e sad, mi ga još gledamo redovno u krajnje stresnim 5im mečevima Fed Kupa! Veliki osmeh na lice i još jednom: bravo devojke!!!

ja

pre 12 godina

Covek kaze Holandjanke, zato sto su verovatno iz dela Belgije u kome se govori holandski jezik, a Aleksandra Krunic zivi u Rusiji i ima srce ko Rusija. Samo napred devojke!

ANA

pre 12 godina

Nemam neko lepo misljenje oVuku Draskovicu,ali covek je pre par godina izrekao jednu veoma tacnu recenicu. ,,Ovi kriticari mog romana prvo da napisu svoj roman pa neka onda kritikuju moj,,Ovo se naravno odnosi na one koji tako bezobrazo pjuju po nasim devojkama umesto hvala. Bojana je za 2 dana odigrala 3 meca. Ovi sto ih kritikuju sigurno bi igrali bolje. SRAMOTA.

sompompirovic

pre 12 godina

Zanimljiv je vec poslovicno izrazeni pesimizam i pljuvanje nasih sportista cim ne povedu od prvog poena. Jel imate nesto sada da kazete? Jel Vas sad bar malo blam? Uzmite lopate pa cistite ovaj sneg, nemojte sedeti u kuci i samo kritikovati. Nase devojke su igrale s pola Jelene Jankovic a naravno gospodjica zvezda Ivanovic je premorena od tri meca u Australiji. Nisu trazile izgovore a glat su mogle da kazu jace su od nas, vec igrale srcem, i dobile mec. Zato ako Vam se nesto ne svidja, nemojte gledati i mirna Backa.

Inspector Bloch

pre 12 godina

BRAVO, devojke i cestitke na istoriskoj prvoj pobedi i polufinalu u Svetskoj grupi!Valjalo je cekati, pa sada da se upisujemo u stranice svetskog tenisa i u zenskom timskom tenisu; prelep i veliki uspeh, pogotovo sto je odlucujucu mec izvojevan od naseg podmlatka!
Aleksandra je, sto i Belgijski komentator rece, briljirala u dublu..i ja mislim da bi neko iz olimpiskog teniskog komiteta, morao ozbiljno da razmisli, o stvaranju mix-dublau kome bi Aleksandra igrala, zasto da ne i sa Nenadom? Glupo je praviti dublove od 'poznatih'kada se unapred zna da nemaju sansu, u ime cega? ona se u dublu uistinu snalazi kao bira u vodi;

Jos jednom,veliko bravo !

Pozdrav,

aaaa

pre 12 godina

Mila majko kako ova Bojana Jovanovski nista ne zna.Igra do bez svesti dijagonale ne ume da promeni stranu i onda naravno belgijanka uleti i presece tu dijagonalu.Devojka je zlutala u tenis
(Ne znanje, 5. februar 2012 19:04)
Hahahaha, kakav si ti strucnjak

profesorBaltazar

pre 12 godina

Krunićka je za dečji vrtić! Ima sjajne poteze uličnih igrača! Jednom rečju, amaterka nad amaterkama! Ovaj naš selektor izgleda ne sme ništa da joj kaže! Naravno, ni Bojana nije izuzetak. Ove holandjanke su još veće pacerke od naših, vidi se po rezultatu!
(njofrenko, 5. februar 2012 19:31)

Ja njofrenko nazalost nisam gledao nase teniserke ali izgleda da nisi ni ti jer ti kazes "Ove holandjanke su još veće pacerke od naših, vidi se po rezultatu!" Nase su igrale valjda protiv Belgije a ne Holandije.

Svaka Vam cast devojke i neobracajte paznju na ove teniske znalce koji nisu igrali tenis ni na kompjuteru.

iza suda

pre 12 godina

Svaka cast devojke! Nisam ocekivao da cete pobediti, ne zato sto nisam verovao, vec sto sam mislio da je to preveliki teret za Aleksandru i Bojanu. Dokazale ste da srce i zelja mogu da zamene iskustvo. Samo rastite.

Jova

pre 12 godina

Svaka cast. Nije ovo bilo nimalo lako. Aleksandra se dobro podigla posle poraza ( izgledalo je da ju je Vikmajer pregazila ali nasa mala je vec na pocetku pokazala da zna igrati te ju je natjerala da igra jako, vidjelo se na kraju da je bila bas umorna, posto je igrala i juce ). Cestitke Bojani, tri jaka meca u dva dana. Dobro je podnijela pritisak moranja, bit ce od nje dobra teniserka, igra obecava a i napredak od prosle godine je vidan. Kad bi je i zreb na jacim turnirima malo pogledao, ne bi bilo zime za nju. Jelena je takodje odradila svoje, steta povrede ali sta je tu je. Valjda nije nista ozbiljno.
Prodje jos jedna sportska nedelja, opet su nas nasi sportisti obradovali. Griju nam srca u ovoj hladnoci. Kud ces bolje.

PS: neki put je prava atmosfera sasvim dovoljna. U ekipnim sportovima nepogresiva.

Pozdrav svima

Ljuba

pre 12 godina

Kad smo već kod naslednice Jelene i Ane, mislim da bi to mogla biti Bojana jer ima fizičke predispozicije i dobru tehniku. Samo treba da joj nešto "kvrcne" u glavi, nešto slično što se desilo Noletu. Pošto je tenis proglašen za naš brend, neka joj se pruži sva moguća podrška, neka se oformi tim koji bi je doveo do vrha, vreme je da i država uloži nešto u tenis, a ne samo da se kiti trofejima onih koji su bili u početku prepušteni sami sebi.

MALO TELO A SRCE OGROMNO!!!!

pre 12 godina

@
Ne znam iritantnije stvorenje od ove Aleksandre Krunić! Svaka čast za pobedu, ali ja ne mogu da gledam koliko me svojom pojavom nervira ova mala!
(Lepotan, 5. februar 2012 20:13)

Mozda si LEP ali glup si sigurno,cim si ovakav komentar napisao.
Mala Krunicka je za divljenje.
Svaka joj CAST kako igra, kako se bodri, kako je uporna!!!
Mislim da bi u dubluili mixu mogla daleko dogurati.
ako neko ostavlja srce na terenu to je ona.
Niti manjeg stvorenja niti Veceg srca!!!!
Bravo DEVOJKE!!!!

Vladan R

pre 12 godina

@ njofrenko

Njih dve bar znaju za koga i protiv koga igraju danas u FED kupu za razliku od tebe. Kad smo vec prosli u poluifinale, ne bi bilo lose da probamo da odigramo u najjacem sastavu jer bez obzira sto su Ruskinje favoriti trebalo bi bar probati iskoristiti priliku.

011

pre 12 godina

@ Ne znanje

A da ti lepo kupis bukvar pa krenes od "kose tanke i uspravne debele", jer si tu negde i zaostao u pravopisu, a pusti da dijagonale i paralele mlate oni sto to malo bolje rade nego sto ti pises! :-)

Crni (Zasto da ne?)

pre 12 godina

Bravo devojke!Veliko Srce Vi imate!Pokazale ste,kako se bori za Srbiju!
Kazu da ste "druga postava"...Nije tacno.Vi ste Ponos Srbije!Sretno,u polufinalu,i do kraja!Srbija je sa vama!

ja

pre 12 godina

@Пера
Svi ti momci imaju neke veze sa nasim teniserkama.
Najcesce se vidjao Jelenin sparing partner, mislim da se zove Ivan Djurdjevic. I ostali su verovatno u slicnim ulogama. Sparing partneri, kondicioni treneri, mozda neciji rodjak ili decko...

Haug!

pre 12 godina

Pobedio je TIM! Pobedila je REPREZENTACIJA!
Prvu pobedu je donela Jelena Jankovic! Drugu pobedu je donela Bojana Jovanovski! A zavrsni udarac je zadala Aleksandra Krunic uz svesrdnu podrsku Bojane Jovanovski!

Bravo devojke! Bravo SRPKINJE!

Braco Srbi

pre 12 godina

Odlican rezultat, bravo devojke, bravo Jelena ... Samo nemojte vise
zvati Anu, neka se bavi modom i juri momke, dok se Djokovic pred celim
svetom krsti s tri prsta i Jelena gine po cenu povrede za Srbiju ...

mimi

pre 12 godina

Preslatka Mala Nepobediva Mungoskinja da pod hitno nadje stariju i iskusniju stalnu partnerku za dubl i za tri godine imacemo srpskog zenskog Zimonju! Nisu mi jasni oni koji kao vole tenis a ne gotive dubl. Pa to je nauka za sebe i greota kad neko u toj nauci rastura, da joj se ne posveti!

P.S. ko je ono napisao da "od Aleksandre nema iritantnije pojave"? Prijatelju, koji je tvoj problem?

branko

pre 12 godina

Сумњам да је било много оних који су веровали да се овај меч може добити кад се Јелена није појавила на терену. Зато, од срца, браво девојке!
Волео бих да овај меч буде нека прекретница за Бојану и да се врати на узлазну путању. Елем, сад кад дубл више није унапрад изгубљен поен него реална шанса да се баш захваљујући дублу добије меч против сваког противника, уопште није нереално размишљати о освајању ФЕД купа. Шта недостаје? По мом мишљењу, више од свега фали искрена а не само на речима жеља, па ако треба и нека жртва код свих чланова и чланица тима, ''само'' онолика колику су имали Новак, Јанко, Виктор и Ненад да освоје Дејвис куп.

Maka

pre 12 godina

Za sve one što se brinu da će Ana doći i "pobrati" zasluge, nema razloga za to. Ne verujem da planira više da igra Fed, tako da slobodno možete odahnuti. Sami ste rekli da se može bez nje, zato UŽIVAJTE. Svi igraju za reprezentaciju da bi ih narod voleo, da bi bili omiljeni. Nekome je to bitno, nekome nije. Ani nije. Ko je voli voleće je i bez toga, a ovi što im je bitno igranje za Fed cup, voleće je samo dok pobeđuje, a posle će je pljuvati. Zato, napred Ana. Uživaj gde god da si, jer na nezahvalnike ne vredi trošiti vreme.
p.s. Šarapova je u čitavoj karijeri odigrala 4 meča za reprezentaciju, danas se povukla. Šta mislite da li je Rusi pljuju? Ne. To je tako samo kod nas.

zelena trava

pre 12 godina

Aleksandri i Bojani cestitke na hercu, mozda bi trebalo da igraju dubl cesce i da se uigraju??
Za one koji spominju Anu, s obzirom koliko joj se zamera i kako se ismejava svaki njen poraz kad igra za Srbiju, ne treba nikad vise da igra. Ove godine se svi kidaju od igre za nacionalne timove zbog Olimpijskih igara, nista to nije novo. Jeleni sve najbolje da se sto brze oporavi, steta za turnir u Parizu zbog kojeg je i dosla u Evropu i da igra protiv Belgijanki. Da je planirala da ide pravo u Dubai verovatno ne bi bilo ni nje. Ni njoj se nema sta zameriti. Dobro bi joj dosao Pariz za zagrejavanje.

mare

pre 12 godina

@ja
Ja vec dosta dugo posecujem ovaj sajt i procitam komentare na teniskim vestima. Primetio sam da se cesto javljate u komentarima sa uvek istom porukom - da kritikujete Jeleninu igru ili da iznosite kojekakve kvazianalize. Kazem kvazianalize jer se bukvalno svaki vas komentar svodi na jedno te isto (oni koji su ovde dugo znaju o cemu pricam). Slobodno mozete prelistati sve vase predjasnje komentare i u svakom od njih pocinjete sa analizom nekog meca, da bi na kraju zavrsili na posredan ili neposredan nacin kritikujuci Jelenu Jankovic i njenu igru i konstatujuci da igra zastareo tenis itd... Zanima me samo kako vam do sada nije dosadilo? Imate solidan stil pisanja i predpostvljam da ste relativno elokventni, ali se svaki vas komentar zavrsi na omalovazavanju Jelne Jankovic. To ide dotle da cak i kad pobedjuje predvidjate da ce izgubiti sledeci mec sve dok se to i ne desi, a potom zadovoljno kritikujete njenu igru. Zaista, veoma ste mi zanimljivi (fenomenoloski), cak bih voleo da vas upoznam i pitam vas sve ovo uzivo.
Cestitke nasim devojkama.
Protiv Rusije mozemo samo u najjacem sastavu, a to znaci sa Jelenom i Anom u oba singla.
Pozdrav svima

Пера

pre 12 godina

Ево једно питање ако неки коментатор зна. Ко су они момци који су на нашој клупи на свакој Фед куп утакмици? Млади су тако да не могу да буду ни тренери нити нешто друго у стручном штабу а опет највише се истичу, ево сад они трче у круг и носе заставу као да су они играли.

Mihajlo

pre 12 godina

Svaka cast Bojani i Aleksandri na odlicnoj igri u dublu!Aleksandra ima veliko srce! Siguran sam da u najjacem sastavu sa Anom i Jelenom mozemo da pobedimo Rusiju u Moskvi.Obe dizu svoju formu.Uspeh nasim teniserkama :)

Nišlija

pre 12 godina

Krunićka je za dečji vrtić! Ima sjajne poteze uličnih igrača! Jednom rečju, amaterka nad amaterkama! Ovaj naš selektor izgleda ne sme ništa da joj kaže! Naravno, ni Bojana nije izuzetak. Ove holandjanke su još veće pacerke od naših, vidi se po rezultatu!
(njofrenko, 5. februar 2012 19:31)

Idi pa se leči čoveče, kakva Holandija, igrali smo protiv Belgije, uzmi ti reket u ruke pa da te vidimo kako igraš!!!

Svaka čast devojke na pobedi, bile ste odlične!!!

Kimi

pre 12 godina

Bravo devojke! Svaka čast na borbenosti i zalaganju!Nažalost opet se ovde javljaju razni stručnjaci koje bi ja samo jedno pitao, u čemu ste vi u životu bili medju 4 na svetu?

STEVE NASH

pre 12 godina

Hahaah sta je strucnjaka ovde majko moja,ovde ljudi mlate praznu slamu o visini Kruniceve pa ona je jos samo dete treba joj malo mase i puno treninga sa dobrim trenerom i bice dobra igracica ima veliko srce,pa kolko je visoka Na Li pa opet igra sjajno osvajala je i gren slem tako da nemojte se brukati vi internet strucnjaci molim vas.

DuŠan Jovanović

pre 12 godina

Ćitam samo kako neki vajni srtučnjaci koji nikada nisu uzeli reker u ruku i osetili njegovu težinu, znaju sve o tenisu. Sram vas bilo. Čestitjate devojkama i pokrite se svojim magarećim ušima.
DEVOJKE, SVAKA ČAST. I Ana Ivanović, nikada više u reprezentaciju!!!!

nada

pre 12 godina

(njofrenko, 5. februar 2012 19:31)
Jel se sad mnogo jedis sto su ove nase devojcice pobedile "holadjanke"??? Posto "nemaju pojma" i igraju "ulicni tenis", verovatno su pobedile samo zbog pristrasnog sudije koji je sve sudio u nasu korist (valjda su ga potplatile).

BRAVO SRPSKE DEVOJKE, SVAKA VAM CAST!!!

Teniski neznanac

pre 12 godina

Pozdrav za sve cuvene teniske strucnjake, narocito za Vranesove pljuvace i one koji misle da nije DOBAR TAKTICAR vec samo sluzi za PODIZANJE ATMOSFERE. Uzgred, obavestenje i za ove odlicno informisane koji prat rad Olge Danilovic. Njen trener je DEJAN VRANES!!!

Pele

pre 12 godina

Bravo devojke!

Sreca sto se Jelena povredila. Danas bi se namucila protiv Vikmajer, pa bi se u dublu mrcvarila i prenemagala i, verovatno, na kraju izgubila.

Ana Jovanovic, koja je pre danasnjih meceva, komentarisala u studiju rece: "Vranes nije bas za taktiku. On je vise da podigne moral!" Alo, o cemu se ovde radi!?

realno

pre 12 godina

@bravo
Ovo je najgluplja stvar koju sam procitao iako je na ovoj vesti bas bila velika konkurencija sa glupim komentarima.
Po tebi je neko umisljen zato sto baca reket???
Pa devojka samo pokazuje da joj je stalo do svakog poena, da misli da je mogla da odigra i nesto bolje.
Nije to nikakva umisljenost, vec najobicnija temperamentnost, ali ti ocigldno ne znas ni sta to znaci.

Cudo je kako Alksandra sa njenom visinom uospte uspeva da servira, a ne samo da uspeva nego zabija i aseve i servis vinere.
Duple greske su sasvim normalna pojava pogotovo u zenskom tenisu.
Nista vam ne vredi da ubacite svaki prvi servis i da ne napravite ni jednu servis gresku, ako ce ti servisi biti slabi i bez problema se pretvarati u poene za protivnike.
Servis mora biti dovoljno kvalitetan, jak i dubok da bi vam predstavljao neku prednost u poenu. U tom pokusavanju desi se i poneka servis greska.
Marija Sarapova ni jedan mec ne zavrsi bez 10 duplih greski, pa i pored toga pobedjuje.
Vidi se da si tenis juce poceo da gledas.

Maki

pre 12 godina

Fantastično.Devojke su bile prave lavice,čestitke svima u ekipi.A sad ovako,mislim da je dovoljno tog prepucavanja oko Ane,te hoće te neće da igra.Moje mišljenje je da nju ne treba više ni zvati.Devojka više nego očigledno ne vidi sama sebe u toj ekipi,nešto joj ne odgovara i tad kad dođe čini mi se da je to više zbog toga da napravi uslugu nego što ona želi da igra u FED kupu.Itekako je istina da je Srbija puno bolja ekipa sa Anom,ali nije neophodna.Ove tri devojke koje su igrale u Belgiji bile su tamo zato jer vole Srbiju,jer vole biti zajedno i zajedno pobeđivati.Nadam se da će ove dve današnje pobede dati Bojani konačno to neophodno samopouzdanje da bi mogla da napreduje.Ona možda nije potencijal za top 10,ali mislim da za top 30 sigurno je.Aleksandra je ko mala beba neše reprezentacije i treba je čuvati i negovati.Tako je malecka a srce joj ogromno.Za Jecu caricu znamo koliko voli Srbiju i ona bi igrala danas da su joj dozvolili svesna da može izgubiti zbog toga pola godine.Pravi je kapiten tima i baš zbog toga je volim.Još jednom devojke svaka vam čast i puno sreće i uspeha u ovoj sezoni svima,pa naravno i Ani,ali ne treba je više zvati jer devojka jednostavno ne vidi sebe u tom filmu.

nikol dz. femija

pre 12 godina

ČEMU služi trener ???

Čusmo lepo od ANA JOVANOVIĆ, bivše dugogodišnje reprezentativke a sada trenera u teniskoj akademiji Novaka Djokovića, da Vranešu taktika nije jača strana VEĆ STVARANJE ATMOSFERE ?!!!!!

Naše su bolje, neverovatno je koliko nisu koncentrisane, koliko niko nema da ih posavetuje, u ovako VAŽNOM ODLUČUJUĆEM MEČU, kojim se ulazi u polufinale i ostaje u svetskoj grupi i naredne godine, neverovatno je KOLIKO NIKOME, NIKOME NIJE STALO do ovog meča !!!!

TUŽNO.

ISTINU JE REKLA majka JJ da ako nikome nije stalo trebalo bi ukinuti Fed kup tim i ne takmičiti se u njemu.

JOŠ JE NEVEROVATNIJE KAKO TO DA igračicama koje ceo život treniraju i posvetile su tenisu dobar deo života, ne učine sve /kako Nole kaže za takve mečeve se živi i trenira a ne bude se stegnut i uplašen/
da igraju što bolje KADA SU VEĆ DOBILE PRILIKU DA IGRAJU,jer prilika se ne pruža često onima koji su preko 100. mesta.

DA LI VRANEŠ UOPŠTE PRATI kako igraju, kako izgledaju ove Belgijanke ??? NAŠE VRATIŠE u život i u meč, u igru, ove Belgijanke.

OVAKVI MEČEVI RADJAJU ŠAMPIONE, na ovakvim mečevima se pokazuje kakav si kalibar....

VERUJEM DA BI mnogi od komentatora na ovom sajtu bili bolji selektori od ovog Vraneša. KO DRŽI VRANEŠA? Kako je on došao na mesto selektora ? Znamo da je Obradović došao na ucenu Djokovića, ali kako je Vraneš tu stigao? Kao Anin trener, na Aninu preporuku....ili kako ???

JEDVA ČEKAM DA ZAIGRA OLGA DANILOVIĆ ! VALJDA će imati talenta za sport na oca, talenta za ljubav prema reprezentaciji, da će imati nerve na oca i da će poput oca doneti puno zlatnih medalja reprezentaciji Srbije.

068969..

pre 12 godina

Bravo devojke!

Sreca sto se Jelena povredila. Danas bi se namucila protiv Vikmajer, pa bi se u dublu mrcvarila i prenemagala i, verovatno, na kraju izgubila.

Ana Jovanovic, koja je pre danasnjih meceva, komentarisala u studiju rece: "Vranes nije bas za taktiku. On je vise da podigne moral!" Alo, o cemu se ovde radi!?
(Pele, 5. februar 2012 21:15)

Bravo za komentar, ti sve znas. Samo ne znam ko je Srbiju doveo u vodjstvo od 1-0 a kako su posle Belgijanke dobile dva singla za redom? Ko to nije mogao da igra i da se muci kako kazes? I ko je zaradio onakvu povredu igrajuci za Srbiju? Sramoto i pljuvacu..pokri se usima, pametniji si.

duda13

pre 12 godina

Aleksandra Krunic ima tek 18 godina. A sto se fizickih predispozicija tice, pa iste je visine kao Zestin Enan a njoj mnoge korpulentnije igracice nisu mogle nista. Ima vremena za Krunicevu. Devojcica ima osecaj za igru, to se videlo i u singlu protiv Vikmajerove. Ostavite je na miru. Samo neka trenira.

BokiPirot

pre 12 godina

@Njofrenko
Čisto da te informišem,igramo sa Belgijom,a ne sa Holandijom.
Svi koji nešto pljuju u vezi igre ove dve naše golubice neka slušaju savete lekara i neka sepridržavaju propisane terapije inače zlo im se piše.
Curicama sve čestitke,tako se igra za svoju zemlju.

aleksandar

pre 12 godina

Pročitao sam skoro sve kom. Čestitam pobedu , ali jedna stvar u svim kom. preovladava da je "mala" Krunić tu nešto donela u pobedi.. ?? Pa svako ko ima imalo sportske etike i poznavanja sporta, pardon tenisa videli su da je Bojana iznela , vodila ovaj , double match, a naravno i sjajni pobedu pre toga !! ZATO SVI SLOŽNO KAŽIMO ... HVALA BOJANA na užasnoj energiji , odigrala si pet sati sjajnog tenisa, nosila si ono što ćeš biti u budućnosti.. A to je !!!..Nosićeš ovu našu Srbiju još dugo godina, još dugo mnogig pobeda .. Živeli

neko

pre 12 godina

@Pele
Pa Ana Jovanovic je dovoljno dugo igrala za reprezentaciju, pa valjda dovoljno poznaje i naseg selektora.
Devojka je rekla ono sto misli i ono sto je njen utisak.
Mozda i nije potpuno u pravu, ali valjda ima pravo da kaze svoje misljenje.

Da bolje poznaje taktiku Vranjes ne bi na pocetku ovog meca za dubl odredio Jelenu i Aleksandru, vec Bojanu i Aleksandru.
Dzaba sto se Aleksandra odlicno snalazi na mrezi ako nema za podrsku igracicu koja snazno udara lopticu.
A Bojana udara duplo jace od Jelene.
I nije mu bas neka taktika. Samo zahvaljujuci Jeleninoj povredi mi smo u dublu izasli u najjacem sastavu.
Da se Jelena nije povredila, sada bi Belgijanke slavile.
Vranjesevu taktiku je na kraju odredila ta Jelenina povreda.
I ja delim Anino misljenje da Vranjes i nije narocit takticar.
Imam utisak da Bojana i Aleksandra ostvare jos 10 pobeda u dublu, on bi opet u jedanaestom mecu stavljao Jelenu u kombinaciju za dubl.
Iskreno se nadam da je danas naucio neke stvari.

mica

pre 12 godina

bravao Jelena,Bravo devojke!
ne mogu da se otmem utisku komentara Ane Jovanovic, koja je u reprezentaciji bila zaduzena za pravljenje atmosfere,a ne zbog teniskog kvaliteta. Svoj teniski kvalitet nam je pokazala na mecu u Novom Sadu u fed cupu.I posle svega izrecenog trebaju Djokovici da se zapitaju kome su ukazali poverenje da vodi skolu tenisa ili njihovu akademiju. I na broj roditelja koji ce poveriti dete takvoj licnosti. Da li je Jelena posle svega sto je uradila za reprezentaciju zasluzila komentar,do jucerasnje,reprezentativne koleginice. Takodje vredja i selektora koji joj je omogucio to mesto u reprezentaciji koje je imala.

Tvrtko

pre 12 godina

Čestitke na velikom uspehu bez Ane i sa "pola" Jelene.

@ Inspektor Bloch

Da bi neko igrao na OI mora imati ranking (među 64) ili u singlu ili dublu, a Aleksandra ga nema i male su šanse da ga dostigne do OI.

Giovanni

pre 12 godina

@nikol dz. femija
JEDVA ČEKAM DA ZAIGRA OLGA DANILOVIĆ ! VALJDA će imati talenta za sport na oca, talenta za ljubav prema reprezentaciji, da će imati nerve na oca i da će poput oca doneti puno zlatnih medalja reprezentaciji Srbije.

Nikol malo ste me razocarali svojim komentarom.
Imate vec Ivanu Jorovic iz Cacka koja je daleko bolja i priznatija u svetu od Olge Danilovic kojoj takodje zelim puno uspeha u sportskim takmicenjima.

Mare

pre 12 godina

Svaka im cast! Bojana je danas igrala sa mnogo vise samopouzdanja nego juce. Dubl je bio odlican i nase su se bolje snasle nego Belgijanke koje su se u nekim momentima sudarale. U polufinalu su Ruskinje favoriti a mi treba da ostavimo srce na terenu, pa sta bude bice! I ono najvaznije: U MOSKVI DA IGRAJU SAMO IGRACICE KOJE SU SVOJOM IGROM I PRISUSTVOM OBEZBEDILE DA SE SRBIJA NADJE U POLUFINALU!

ja

pre 12 godina

Na kraju je odlicno ispalo sto se Jelena povredila.
Da se ne lazemo i najazdravija ona ne bi imala sta da trazi u singlu protiv Janine Vikmajer. Juce sam napisao da Bojana bez problema pobedjuje Flipkens, jer se to moglo zakljuciti i iz njenog prvog meca koji je odlicna Belgijanka izvukla bukvalno na misice i iskustvo.
Naravno kao i mnogo puta do sada bio sam u pravu. Bojana izgubila svega 6 gemova, a Jelena protiv te iste protivnice 10.
Nista cudno jer Bojana odavno igra bolji tenis od Jelene.

Zasto kazem da je ispalo dobro sto se Jelena povrdila? Pa da nije verovatno bi Vranes stavio nju i Aleksandru da igraju dubl i u tom slucaju tesko bi dosli do pobede.
Ovako silom prilika igrali smo u dublu u stvari sa najjacom kombinacijom Bojanom i Aleksandrom i nije bilo sansi da izgubimo taj mec. Jednostavno njih dve odlicno funkcionisu zajedno i bukvalno su nepobedive.
Aleksandra je jos jednom potvrdila koliko ima osecaja i talenta za dubl, i ponovicu po stoti put - devojka bi trebala svoju karijeru da usmeri na dubl u kojem bi vrlo brzo sa iole ozbiljnom partnerkom stigla na sam teniski vrh.
U singlu na zalost nema narocite sanse za uspeh pre svega zbog svoje visine i mislim da u toj teniskoj disciplini samo bespotrebno gubi vreme.
Nije kod Aleksandre samo u pitanju borbenost, kako neki ovde misle.
Dzaba vam borbenost, ako nemate kvalitet.
Aleksandra pokazuje izuzetnu tenisku intelignciju i osecaj za igru u dublu. Ima fantasticne voleje, meku ruku i oscaj za udarac. Sem toga njena visina koja joj u singlu predstavlja veliki hendikep, u dublu ne igra nikakvu ulogu, a cesto joj samo predstvlja i prednost jer je mnogo pokretljivija i stize i loptice koje protivnice smatraju vec osvojenim poenom. Na kraju i njeni rezultati do sada dovoljno govore sami za sebe.
Za reprzentaciju je do sada odigrala 3 dubl meca i ostvarila sve 3 pobede.

Na kraju par reci o predstojecem polufinalu.
Ako u to polufinale odemo sa Anom, mi smo favoriti a ne Ruskinje.
Ana ce bez problema dobiti obe svoje protivnice, jer je i u dosadasnjoj karijeri pokazala koliko lako izlazi na kraj sa Ruskinjama.
Pa skoro sve svoje uspehe Ana je i pravila pobedjujuci ruske teniserke: Kuznjecovu, Sarapovu, Zvonarevu, Klejbanovu, Safinu, Petrovu...
Valjda i Jelena moze nekako da iscupa bar jednu pobedu u tom mecu, a ako i ne uspe uvek nam ostaje ovaj fenomenalni dubl koji je do sada matirao vec 3 svetske reprezentacije.

igor bg

pre 12 godina

I sta ce sada reci svi oni koji su nipodastavali nase igracice.Kakve god da su igraju za svoju zemlju najbolje sto znaju,a zamolio bi sve te duzebriznike da kazu sta su oni uradili za svoju zemlju.Poslednji put sam se javio posle pobede nad Slovackom,nadajuci se da ce prestati prozivke Jelena,Ana itd.Zamolio bi ljude koji nikada reket nisu uzeli u ruke da ne komentarisu ni igracice ni trenera,neka ih puste da rade ionako ne priamju novac za to sto igraju,vec igraju za svoju zemlju.Zato ih molim da slececi put kada budu negativni prema nasim igracicama i treneru,malo razmisle o tome.Hvala igracicama na pokazanom,ovog puta je to bilo dovoljno,za sledeci put videcemo,NAPRED Srbija

dragulj

pre 12 godina

ANA Jovanovic je jedno fino vaspitano dete koju je Dejan Vranes trenirao. necemo joj zameriti na njenom ispadu od juce. Svaka cast Dekiju i celom timu koji je bio uz reprezentaciju sve vreme.

partizan2011

pre 12 godina

mislim da konacno imam jedan dubl par koji bi trebalo jos razvijati i raditi sa njime samo nam treba jace lice na klupi ovaj slabo znam sta i kako treba, bice tesko u Moski ali se vredi nadati i one su kao i nase gledaju svoje interese malo vise nego grb i zemlju za koju igraju pa ko zna ko ce igrati tako da ako jelena bude spremna mozda imamo neku sansu, Ivanovicka vec postaje pomalo smesna sa svojim otkazivanjima to neko treba da resi da je pita ako zeli da igra za reprezentaciju da igra ako ne zeli neka otvoreno kaze jer ovo je vec stvarno smesno sto prica svaki put.

pre 12 godina

@Ко су они момци који су на нашој клупи на свакој Фед куп утакмици?

Они спарингују на тренинзима наше Фед куп репрезентације већ неколико сезона.
Свака част девојкама на драматино извојеваном полуфиналу и срећно у Москви, надам се у пуном саставу.

njofrenko

pre 12 godina

Krunićka je za dečji vrtić! Ima sjajne poteze uličnih igrača! Jednom rečju, amaterka nad amaterkama! Ovaj naš selektor izgleda ne sme ništa da joj kaže! Naravno, ni Bojana nije izuzetak. Ove holandjanke su još veće pacerke od naših, vidi se po rezultatu!

Ajde Mico da se slikujemo

pre 12 godina

Nema nikakve povrede, ono nije hematom. Prva sumnja - niko nikada nije onako napadno slikao svoju povredu i pokazao je javnosti. Drugi dokaz - hematom nastaje kad krvi sud pukne usled udarca, ovde je izmišljeno naglo povlačenje noge. Gluposti. I najvažniji dokaz - hematom je uvek kružnog oblika, u centru je tamno plava, gotovo crna mrlja, koja se kružno širi od centra povrede. Mi na njenoj nozi vidimo nekakav moleraj, pravougaoni, koji ima istu boju na celoj površeni, svetlo smeđu. Ona ima bogatu kolekciju "farbi" za šminkanje i trepavice. Jedva je dobila onu Flip, koju je Bojana zbrisala i onda je pobegla od Vikmajer. Tako je i od Ane pobegla u Montrealu, kad je Ana osvojila "Rodžers kup" (dobila u finalu slavnu Hingis) i te godine, 2006, bila šampionka američke turneje, sa 18 godina. Taj podatak - šampionka AT sa nepunih 19 godina, niko ne pominje, jer niko pojma o tome nema, pošto većina tenis prati od juče. Pa i ti nisu znali da je Ana pre tri meseca osvojila Bali, pitali su je kad je poslednji put osvojila neki turnir. Ne znam njen raspored turnira, ali znam da će već na prvom koji sledi igrati. I pored "teške" povrede. Naša sreća što nije igrala u dublu. Nikada neće dobiti Bojanu, koliko znam i nije (Bojana vodi sa 1:0), a o Ani da ne govorim.

unuk

pre 12 godina

Ma Nikol je maskota ovog sajta.
Njeni komentari se uglavnom svode na pljuvanj trulog zapada, nekih kolonijalnih imperija, koje po njoj i dan danas kolonizuju sirote drzave i slicnih gluposti.
Kad joj nestane inspiracije za takve stvari, onda predje na domace teorije zavere.
U medicini postoji dijagnoza za takve slucajeve, samo ne znam da li postoji i neko lecenje.

Najgore od svega je to sto nas gnjavi svojim nebulozama na vestima o tenisu, a o tenisu zna manje od moje babe.
Mada ponekad se bas lepo nasmejem njenim komentarima.
A oni koji te komentare shvataju ozbiljno, trebali bi da se zabrinu o visini sopstvenog IQ.

Ena

pre 12 godina

Bravo devojke, divne ste!
Žao mi je što ovako dobro igrate samo kada je Fed kup, a kada igrate za sebe, za bodove i pare, vama se stegne duša...
Bojana, veruj u sebe, samo VERUJ U SEBE, BICE TO BOLJE!
Aleksandra, fokusiraj se na dubl! Ja bih imala petlje da te stavim sa Zimketom u mešoviti dubl na Olimpijadi!!

moi

pre 12 godina

Ako u to polufinale odemo sa Anom, mi smo favoriti a ne Ruskinje.
Ana ce bez problema dobiti obe svoje protivnice, jer je i u dosadasnjoj karijeri pokazala koliko lako izlazi na kraj sa Ruskinjama.
''Pa skoro sve svoje uspehe Ana je i pravila pobedjujuci ruske teniserke: Kuznjecovu, Sarapovu, Zvonarevu, Klejbanovu, Safinu, Petrovu...
Valjda i Jelena moze nekako da iscupa bar jednu pobedu u tom mecu, a ako i ne uspe uvek nam ostaje ovaj fenomenalni dubl koji je do sada matirao vec 3 svetske reprezentacije.
(ja, 5. februar 2012 22:09)''

Da, poslednji put kada smo igrali s Ruskinjama, Jelena je jedva nekako iščupala dve pobede, ali ih je zato Ana izdominirala...
Fantastično glup komentar čak i u ovde uobičajeno žestokoj konkurenciji. Rispekt.

gmbh

pre 12 godina

ja mislim da ljudi nisu u potpunosti razumeli sta je Ana Jovanovic htela da kaze - ona je mislila u tom momentu, tokom odigravanja meca, pogotovo dubla, da Vranes obraca vise paznje na psihicko stanje devojaka, da se trudi da ih smiri, da ih motivise i, pre svega, da ne dozvoli da mentalno padnu, a taktika se usput provlaci. sve su to mlade devojke, pogotovo Bojana i Aleksandra, i dovoljno je na par minuta da im padne raspolozenje, motivacija, koncentracija i da to obrne tok meca. sigurno da im covek daje takticke savete, ali je prednost ovakvih reprezentativnih takmicenja sto imate trenera na klupi i sto to doprinosi i takticki i po pitanju samopouzdanja. jednostavno je devojka to malo nesrecno izgovorila.

Pozdrav od Makedonija

pre 12 godina

Cestitke...kad neki srbin koji je rodjen u Makedoniju i koju voli rodjenu zemlju, za vas je srbin koji je igrao za Makedoniju..I bez njih ne bi mogli da pobedimo...
Sta je Bojana Jovanovski???

P.S.Ubice vas dvojni arshini...i opet

CESTITKE !!!

Nikolina

pre 12 godina

Svaka čast devojkama, veliki uspeh je polufinale Fed Kupa! Zaslužile su samo pohvale, a ne kritike! Podržimo ih, pomognimo im da odlu još dalje, sa Anom ili bez nje mogu i do pehara!

natasha

pre 12 godina

Ma toliko su slatke, bilo je uzivanje gledati ih juce! Odusevile su me. Simpaticne, drage, svaka na svoj nacin. Nisam ni znala da zenski dubl moze da bude tako zanimljiv. Mnogo mi ja drago zbog njih, a da ne pricam koliko radosti donose i nama. I ovog vikenda bilo nam je puno srce.

Ne znanje

pre 12 godina

Mila majko kako ova Bojana Jovanovski nista ne zna.Igra do bez svesti dijagonale ne ume da promeni stranu i onda naravno belgijanka uleti i presece tu dijagonalu.Devojka je zlutala u tenis

Citalac

pre 12 godina

Priznajem, smejao sam se do bezsvesti citajuci raznih negativnih komentara. Samo je falio jedan komentar tipa : "Ova mala umesto da udara loptu stojeci mogla je skociti.".
Izgleda redakcija je namerno pustila takvih komentara da se malo smejemo i valjda nerviramo.
Cestitam Srbiji za pobedu!

Sportista

pre 12 godina

Vrlo dobro znam šta je hematom, kako nastaje i kako se leči. Hematom je podliv krvi koji nastaje kada se krvni sudovi nagnječe ili dožive jak udarac. Led se stavlja da se ublaži otok, ali on nikako ne uklanja ugruške krvi. To se, u težim slučajevima, radi hirurški ili punkturom. Kod blažih povreda stavlja se obavezno zavoj (imobilizacija povređenog mišića), uzimaju lekovi koji razbijaju ugruške krvi i to lečenje hematoma trje od dve do tri nedelje. Nije mi jasno kako povređena Jelena može posle dva dana da igra turnir. Videćemo da li će u Parizu imati zavoj ili ako ne bude zavoja, videćemo da li se hematom povukao za dva dana. To bi onda bio pravi medicinski fenomen. Pošto ne verujem u čuda, mislim da je sve izmislila.

Sportista

pre 12 godina

Napisao sam sve o hematomu, ali to je upućeno novinarima B92, a ne ovim fanaticima, jer su dali naslov "Jelena teško povređena." To je bilo neoprezno, pošto svi pametni novinari znaju da ona voli da folira. Ispostavilo se da nas je sve slagala. Nema igranja posle dva-tri dana, ako se onoliki hematom pojavio na butini. Bio je duhovit onaj koji je to nazvao molerajem, jer i ja tvrdim da nikakvog hematoma nema, da ima tamnu boju a be smeđu (zato ga narod i naziva modricom), jer zaista bi rizično bilo igrati sa teškom povredom. Znale li vi, gospodo, da hematom može da izazove katastrofalne posledice, ako se tromb otkači i krene prema srcu? Zato se mora mirovati dve-tri nedelje, dok hematom ne nestane. Ovo sam namenio Milanu Boškoviću, ako radi, jer samo njemu verujem. Ona mešovita trojka navija za caricu i zato ih izbegavam "gledat i slušat". Pozdrav.

bravo

pre 12 godina

Bravo za nase,ali je li jos neko primetio koliko je ova Kruniceva umisljena,baca rekete,kao fol se nervira a ovamo ne znam da servira u jednom gemu pravi 2 servis greske..strasno..treba je neko spustiti na zemlju.Jos jednom bravo za nase.

Molim vas objavite ovaj komentar

pre 12 godina

Nepismeni ne piše se IVANOVIĆKA

Piše se IVANOVIĆEVA

Da odgovorim na ova dva komentara.

@Ja
"Apel selektoru da vise u reprezentaciju ne poziva Anu Ivanovic."

@Anna
"Pitanje je samo, da li ce Ivanovicka da se pojavi kao sva onako naivna u polufinalu i da kupi lovorike koje ona nije zasluzila."

Nadam se da Ana Ivanovic nece igrati za reprezentaciju. Dostojanstvo i ponos treba da su na prvom mestu i po cenu neigranja za reprezentaciju.

Ova Fed Kup reprezentacija izgleda kao privatno vlasništvo Jelene, Snezane i Slobodana Zivojinovića.

Pišete i komentarišete kao da Ana Ivanović nije ostvarila nijednu pobedu za Fed Kup reprezentaciju. Ne budite onda licemerni, ne treba vam Ana i nemojte onda da osipate drvlje i kamenje kada Ana ne dodje. Prepišite Anine sve dosadašnje pobede za reprezentaciju Jeleni, Snežani ili Slobodanu Zivojinoviću. Biće vam lakše.

Ovo sam pročitala na teniskom forumu B92.

"bila u slovackoj prosle godine uzivo za fed cup, JJ fanclub zvizdi Ani kad igra"

"a presednica JJ fancluba je sestra od JJ, cim je Ana na teren izasla Sneki otisla, Anin tata gledao sve meceve"

Neverovatno

pre 12 godina

Čovek napiše da Jelena igra ove nedelje turnir u Parizu, što je apsulutno tačno, i zbog toga dobija minuse. Šta se ovde događa, o kakvom je SLEPOM navijanju reč?

fenomen

pre 12 godina

Celokupan mec se odvijao bas onako kako sam i mislio tj skroz realno. Prvog dana sam ocekivao da Jelena pobedi i ona je to uradila ali dosta teze nego sam mislio i to mozda zbog povrede a mozda i zbog toga sto Jelena nije vise ona teniserka kakva je bila. Za Bojanu sam znao da gubi jer ona uglavnom i gubi od bolje rangiranih teniserki, verovatno je tu problem u psihi. I kad sam saznao drugog dana da Jelena ne igra zbog povrede znao sam da cemo ipak pobediti. Aleksandra je odigrala daleko ispod ocekivanja i Vikmajer je bukvalno pregazila. Bojana je ocekivano pobedila(lagano) slabije rangiranu teniserku. Dubl nam je doneo ukupnu pobedu i to nije bilo iznenadjenje. Jednostavno Aleksandru ponesu takvi mecevi i ona ih odigra u transu bez obzira ko joj je partnerka. Imam utisak da moze sama igrati dubl. Koliko je prosecna u singlu toliko je neverovatno dobra u dublu i ako bude imala tenisku buducnost to ce biti u dublu. Ili nekog odlicnog trenera i da trenira po 6-7 sati dnevno pa da i u singlu napravi uspeh. Dzabe ogromno srce kad telo ne moze to da isprati. Sitna, niska i ima dobre predispozicije za odlicne kretnje po terenu ali nema snage u rukama za dobre udarce. S druge strane Bojana ima odlicne, jake udarce ali joj je kretanje katastrofa. One loptice koje su joj blizu ona udari zestoko a ako ih treba malo pojuriti onda od takvih udaraca nista jer ona jednostavno kasni na svaku loptu. Kakva bi to teniserka bila kad bi se Aleksandra i Bojana spojile. Aleksandra brza kao zvrk i puna drskosti a Bojana snazna i napadacki orijentisana. Samo sto su vec sada u godinama kada treba da imaju najbolje rezultate, pogotovo Bojana. Obema trebaju vrhunski strucnjaci i mnogo treninga. Slozio se neko ili ne smatram da vreme Jelene i Ane polako prolazi i da za godinu-dve napustaju tenis a njihove naslednice Bojana i Aleksandra ne mogu nadmasiti njihove uspehe. Ostaje nam da u zenskom tenisu sacekamo one generacije iza.
Poz...

Lepotan

pre 12 godina

Ne znam iritantnije stvorenje od ove Aleksandre Krunić! Svaka čast za pobedu, ali ja ne mogu da gledam koliko me svojom pojavom nervira ova mala!

ja

pre 12 godina

@moi
Izvini ali tada kada smo igrali sa Rusijom, Ana je bila u najlosijoj formi svoje karijere i realno nije trebala ni da igra.
To joj je bio tek drugi poraz od Kuznjecove, a protiv nje u ostalim susretima ima 6 pobeda.
Takodje i protiv Klejbanove je tada dozivela tek drugi poraz. Posle mesec dana izgubila je od nje i na RG, sto je bilo i logicno u takvoj formi, ali kasnije je nanizala protiv iste teniserke 3 pobede.
I pored ta dva poraza od Klejbanove uzrokovana iskljucivo Aninom losom formom, Ana i protiv nje ima skor 4:3.
Protiv Zvonareve Ana ima 5:5, protiv Petrove 7:5,protiv Safine 3:1, protiv Pavlicenke 3:0, protiv Kirilnko 3:2, protiv Dusevine 5:2.
Dakle kao sto vidis protiv svih ruskih teniserki Ana ima pozitivan skor.
Jedino protiv Sarapove ima 2 pobede i 3 poraza, ali mislim da sadasnju Sarapovu, Ana dobija bez problema, jer Sarapova odavno nije sto je nekad bila, a Ana igra najbolji tenis u svojoj krijeri.

Zato odgovorno tvrdim da Ana ako bude igrala u tom mecu, dobija obe svoje protivnice protiv koje god Ruskinje bude igrala.

Istovremeno Jelena ima negativan skor protiv vecine Ruskih teniserki, pa je pod velikim znakom pitanja da li ce moci da dobije bar jedan mec u tom susretu.

njofrenko

pre 12 godina

Krunićka je za dečji vrtić! Ima sjajne poteze uličnih igrača! Jednom rečju, amaterka nad amaterkama! Ovaj naš selektor izgleda ne sme ništa da joj kaže! Naravno, ni Bojana nije izuzetak. Ove holandjanke su još veće pacerke od naših, vidi se po rezultatu!

Ne znanje

pre 12 godina

Mila majko kako ova Bojana Jovanovski nista ne zna.Igra do bez svesti dijagonale ne ume da promeni stranu i onda naravno belgijanka uleti i presece tu dijagonalu.Devojka je zlutala u tenis

nikol dz. femija

pre 12 godina

ČEMU služi trener ???

Čusmo lepo od ANA JOVANOVIĆ, bivše dugogodišnje reprezentativke a sada trenera u teniskoj akademiji Novaka Djokovića, da Vranešu taktika nije jača strana VEĆ STVARANJE ATMOSFERE ?!!!!!

Naše su bolje, neverovatno je koliko nisu koncentrisane, koliko niko nema da ih posavetuje, u ovako VAŽNOM ODLUČUJUĆEM MEČU, kojim se ulazi u polufinale i ostaje u svetskoj grupi i naredne godine, neverovatno je KOLIKO NIKOME, NIKOME NIJE STALO do ovog meča !!!!

TUŽNO.

ISTINU JE REKLA majka JJ da ako nikome nije stalo trebalo bi ukinuti Fed kup tim i ne takmičiti se u njemu.

JOŠ JE NEVEROVATNIJE KAKO TO DA igračicama koje ceo život treniraju i posvetile su tenisu dobar deo života, ne učine sve /kako Nole kaže za takve mečeve se živi i trenira a ne bude se stegnut i uplašen/
da igraju što bolje KADA SU VEĆ DOBILE PRILIKU DA IGRAJU,jer prilika se ne pruža često onima koji su preko 100. mesta.

DA LI VRANEŠ UOPŠTE PRATI kako igraju, kako izgledaju ove Belgijanke ??? NAŠE VRATIŠE u život i u meč, u igru, ove Belgijanke.

OVAKVI MEČEVI RADJAJU ŠAMPIONE, na ovakvim mečevima se pokazuje kakav si kalibar....

VERUJEM DA BI mnogi od komentatora na ovom sajtu bili bolji selektori od ovog Vraneša. KO DRŽI VRANEŠA? Kako je on došao na mesto selektora ? Znamo da je Obradović došao na ucenu Djokovića, ali kako je Vraneš tu stigao? Kao Anin trener, na Aninu preporuku....ili kako ???

JEDVA ČEKAM DA ZAIGRA OLGA DANILOVIĆ ! VALJDA će imati talenta za sport na oca, talenta za ljubav prema reprezentaciji, da će imati nerve na oca i da će poput oca doneti puno zlatnih medalja reprezentaciji Srbije.

Lepotan

pre 12 godina

Ne znam iritantnije stvorenje od ove Aleksandre Krunić! Svaka čast za pobedu, ali ja ne mogu da gledam koliko me svojom pojavom nervira ova mala!

bravo

pre 12 godina

Bravo za nase,ali je li jos neko primetio koliko je ova Kruniceva umisljena,baca rekete,kao fol se nervira a ovamo ne znam da servira u jednom gemu pravi 2 servis greske..strasno..treba je neko spustiti na zemlju.Jos jednom bravo za nase.

stojko

pre 12 godina

Mila majko kako ova Bojana Jovanovski nista ne zna.Igra do bez svesti dijagonale ne ume da promeni stranu i onda naravno belgijanka uleti i presece tu dijagonalu.Devojka je zlutala u tenis
(Ne znanje, 5. februar 2012 19:04)
Ne znaš ni ti pravopis, pa nikom ništa.

neko

pre 12 godina

@Pele
Pa Ana Jovanovic je dovoljno dugo igrala za reprezentaciju, pa valjda dovoljno poznaje i naseg selektora.
Devojka je rekla ono sto misli i ono sto je njen utisak.
Mozda i nije potpuno u pravu, ali valjda ima pravo da kaze svoje misljenje.

Da bolje poznaje taktiku Vranjes ne bi na pocetku ovog meca za dubl odredio Jelenu i Aleksandru, vec Bojanu i Aleksandru.
Dzaba sto se Aleksandra odlicno snalazi na mrezi ako nema za podrsku igracicu koja snazno udara lopticu.
A Bojana udara duplo jace od Jelene.
I nije mu bas neka taktika. Samo zahvaljujuci Jeleninoj povredi mi smo u dublu izasli u najjacem sastavu.
Da se Jelena nije povredila, sada bi Belgijanke slavile.
Vranjesevu taktiku je na kraju odredila ta Jelenina povreda.
I ja delim Anino misljenje da Vranjes i nije narocit takticar.
Imam utisak da Bojana i Aleksandra ostvare jos 10 pobeda u dublu, on bi opet u jedanaestom mecu stavljao Jelenu u kombinaciju za dubl.
Iskreno se nadam da je danas naucio neke stvari.

Maka

pre 12 godina

Za sve one što se brinu da će Ana doći i "pobrati" zasluge, nema razloga za to. Ne verujem da planira više da igra Fed, tako da slobodno možete odahnuti. Sami ste rekli da se može bez nje, zato UŽIVAJTE. Svi igraju za reprezentaciju da bi ih narod voleo, da bi bili omiljeni. Nekome je to bitno, nekome nije. Ani nije. Ko je voli voleće je i bez toga, a ovi što im je bitno igranje za Fed cup, voleće je samo dok pobeđuje, a posle će je pljuvati. Zato, napred Ana. Uživaj gde god da si, jer na nezahvalnike ne vredi trošiti vreme.
p.s. Šarapova je u čitavoj karijeri odigrala 4 meča za reprezentaciju, danas se povukla. Šta mislite da li je Rusi pljuju? Ne. To je tako samo kod nas.

Braco Srbi

pre 12 godina

Odlican rezultat, bravo devojke, bravo Jelena ... Samo nemojte vise
zvati Anu, neka se bavi modom i juri momke, dok se Djokovic pred celim
svetom krsti s tri prsta i Jelena gine po cenu povrede za Srbiju ...

slatke su ove nase

pre 12 godina

Krunićka je za dečji vrtić! Ima sjajne poteze uličnih igrača! Jednom rečju, amaterka nad amaterkama! Ovaj naš selektor izgleda ne sme ništa da joj kaže! Naravno, ni Bojana nije izuzetak. Ove holandjanke su još veće pacerke od naših, vidi se po rezultatu!
(njofrenko, 5. februar 2012 19:31)
igrali smo protiv belgijanki...

DuŠan Jovanović

pre 12 godina

Ćitam samo kako neki vajni srtučnjaci koji nikada nisu uzeli reker u ruku i osetili njegovu težinu, znaju sve o tenisu. Sram vas bilo. Čestitjate devojkama i pokrite se svojim magarećim ušima.
DEVOJKE, SVAKA ČAST. I Ana Ivanović, nikada više u reprezentaciju!!!!

ja

pre 12 godina

Na kraju je odlicno ispalo sto se Jelena povredila.
Da se ne lazemo i najazdravija ona ne bi imala sta da trazi u singlu protiv Janine Vikmajer. Juce sam napisao da Bojana bez problema pobedjuje Flipkens, jer se to moglo zakljuciti i iz njenog prvog meca koji je odlicna Belgijanka izvukla bukvalno na misice i iskustvo.
Naravno kao i mnogo puta do sada bio sam u pravu. Bojana izgubila svega 6 gemova, a Jelena protiv te iste protivnice 10.
Nista cudno jer Bojana odavno igra bolji tenis od Jelene.

Zasto kazem da je ispalo dobro sto se Jelena povrdila? Pa da nije verovatno bi Vranes stavio nju i Aleksandru da igraju dubl i u tom slucaju tesko bi dosli do pobede.
Ovako silom prilika igrali smo u dublu u stvari sa najjacom kombinacijom Bojanom i Aleksandrom i nije bilo sansi da izgubimo taj mec. Jednostavno njih dve odlicno funkcionisu zajedno i bukvalno su nepobedive.
Aleksandra je jos jednom potvrdila koliko ima osecaja i talenta za dubl, i ponovicu po stoti put - devojka bi trebala svoju karijeru da usmeri na dubl u kojem bi vrlo brzo sa iole ozbiljnom partnerkom stigla na sam teniski vrh.
U singlu na zalost nema narocite sanse za uspeh pre svega zbog svoje visine i mislim da u toj teniskoj disciplini samo bespotrebno gubi vreme.
Nije kod Aleksandre samo u pitanju borbenost, kako neki ovde misle.
Dzaba vam borbenost, ako nemate kvalitet.
Aleksandra pokazuje izuzetnu tenisku intelignciju i osecaj za igru u dublu. Ima fantasticne voleje, meku ruku i oscaj za udarac. Sem toga njena visina koja joj u singlu predstavlja veliki hendikep, u dublu ne igra nikakvu ulogu, a cesto joj samo predstvlja i prednost jer je mnogo pokretljivija i stize i loptice koje protivnice smatraju vec osvojenim poenom. Na kraju i njeni rezultati do sada dovoljno govore sami za sebe.
Za reprzentaciju je do sada odigrala 3 dubl meca i ostvarila sve 3 pobede.

Na kraju par reci o predstojecem polufinalu.
Ako u to polufinale odemo sa Anom, mi smo favoriti a ne Ruskinje.
Ana ce bez problema dobiti obe svoje protivnice, jer je i u dosadasnjoj karijeri pokazala koliko lako izlazi na kraj sa Ruskinjama.
Pa skoro sve svoje uspehe Ana je i pravila pobedjujuci ruske teniserke: Kuznjecovu, Sarapovu, Zvonarevu, Klejbanovu, Safinu, Petrovu...
Valjda i Jelena moze nekako da iscupa bar jednu pobedu u tom mecu, a ako i ne uspe uvek nam ostaje ovaj fenomenalni dubl koji je do sada matirao vec 3 svetske reprezentacije.

Pele

pre 12 godina

Bravo devojke!

Sreca sto se Jelena povredila. Danas bi se namucila protiv Vikmajer, pa bi se u dublu mrcvarila i prenemagala i, verovatno, na kraju izgubila.

Ana Jovanovic, koja je pre danasnjih meceva, komentarisala u studiju rece: "Vranes nije bas za taktiku. On je vise da podigne moral!" Alo, o cemu se ovde radi!?

Ajde Mico da se slikujemo

pre 12 godina

Nema nikakve povrede, ono nije hematom. Prva sumnja - niko nikada nije onako napadno slikao svoju povredu i pokazao je javnosti. Drugi dokaz - hematom nastaje kad krvi sud pukne usled udarca, ovde je izmišljeno naglo povlačenje noge. Gluposti. I najvažniji dokaz - hematom je uvek kružnog oblika, u centru je tamno plava, gotovo crna mrlja, koja se kružno širi od centra povrede. Mi na njenoj nozi vidimo nekakav moleraj, pravougaoni, koji ima istu boju na celoj površeni, svetlo smeđu. Ona ima bogatu kolekciju "farbi" za šminkanje i trepavice. Jedva je dobila onu Flip, koju je Bojana zbrisala i onda je pobegla od Vikmajer. Tako je i od Ane pobegla u Montrealu, kad je Ana osvojila "Rodžers kup" (dobila u finalu slavnu Hingis) i te godine, 2006, bila šampionka američke turneje, sa 18 godina. Taj podatak - šampionka AT sa nepunih 19 godina, niko ne pominje, jer niko pojma o tome nema, pošto većina tenis prati od juče. Pa i ti nisu znali da je Ana pre tri meseca osvojila Bali, pitali su je kad je poslednji put osvojila neki turnir. Ne znam njen raspored turnira, ali znam da će već na prvom koji sledi igrati. I pored "teške" povrede. Naša sreća što nije igrala u dublu. Nikada neće dobiti Bojanu, koliko znam i nije (Bojana vodi sa 1:0), a o Ani da ne govorim.

unuk

pre 12 godina

Ma Nikol je maskota ovog sajta.
Njeni komentari se uglavnom svode na pljuvanj trulog zapada, nekih kolonijalnih imperija, koje po njoj i dan danas kolonizuju sirote drzave i slicnih gluposti.
Kad joj nestane inspiracije za takve stvari, onda predje na domace teorije zavere.
U medicini postoji dijagnoza za takve slucajeve, samo ne znam da li postoji i neko lecenje.

Najgore od svega je to sto nas gnjavi svojim nebulozama na vestima o tenisu, a o tenisu zna manje od moje babe.
Mada ponekad se bas lepo nasmejem njenim komentarima.
A oni koji te komentare shvataju ozbiljno, trebali bi da se zabrinu o visini sopstvenog IQ.

Anna

pre 12 godina

Ne vidim cemu ovi zluradi komentari.Sve su se trudile, kapa dole za Jankovic, Krunic, Jovanovski a i selektor ia taktiku, da je nema ne bi one bile gde su sada.Pitanje je samo, da li ce Ivanovicka da se pojavi kao sva onako naivna u polufinalu i da kupi lovorike koje ona nije zasluzila.
Dokaz da borbenost moze sve.Hvala im.

Haug!

pre 12 godina

Joooojjjj, kako ove naše ne znaju!
(njofrenko, 5. februar 2012 18:15)
"Vase"?! Sigurno si u pravu!
Ajd' reci mi samo u kojoj zoni ono igraju Hrvatice?

djosha

pre 12 godina

Krunićka je za dečji vrtić! Ima sjajne poteze uličnih igrača! Jednom rečju, amaterka nad amaterkama! Ovaj naš selektor izgleda ne sme ništa da joj kaže! Naravno, ni Bojana nije izuzetak. Ove holandjanke su još veće pacerke od naših, vidi se po rezultatu!
(njofrenko, 5. februar 2012 19:31)
e moj genije, poznavaocu zenskog tenisa, igramo protiv BELGIJE a ne holandije

aaaa

pre 12 godina

Mila majko kako ova Bojana Jovanovski nista ne zna.Igra do bez svesti dijagonale ne ume da promeni stranu i onda naravno belgijanka uleti i presece tu dijagonalu.Devojka je zlutala u tenis
(Ne znanje, 5. februar 2012 19:04)
Hahahaha, kakav si ti strucnjak

Maki

pre 12 godina

Fantastično.Devojke su bile prave lavice,čestitke svima u ekipi.A sad ovako,mislim da je dovoljno tog prepucavanja oko Ane,te hoće te neće da igra.Moje mišljenje je da nju ne treba više ni zvati.Devojka više nego očigledno ne vidi sama sebe u toj ekipi,nešto joj ne odgovara i tad kad dođe čini mi se da je to više zbog toga da napravi uslugu nego što ona želi da igra u FED kupu.Itekako je istina da je Srbija puno bolja ekipa sa Anom,ali nije neophodna.Ove tri devojke koje su igrale u Belgiji bile su tamo zato jer vole Srbiju,jer vole biti zajedno i zajedno pobeđivati.Nadam se da će ove dve današnje pobede dati Bojani konačno to neophodno samopouzdanje da bi mogla da napreduje.Ona možda nije potencijal za top 10,ali mislim da za top 30 sigurno je.Aleksandra je ko mala beba neše reprezentacije i treba je čuvati i negovati.Tako je malecka a srce joj ogromno.Za Jecu caricu znamo koliko voli Srbiju i ona bi igrala danas da su joj dozvolili svesna da može izgubiti zbog toga pola godine.Pravi je kapiten tima i baš zbog toga je volim.Još jednom devojke svaka vam čast i puno sreće i uspeha u ovoj sezoni svima,pa naravno i Ani,ali ne treba je više zvati jer devojka jednostavno ne vidi sebe u tom filmu.

Pozdrav od Makedonija

pre 12 godina

Cestitke...kad neki srbin koji je rodjen u Makedoniju i koju voli rodjenu zemlju, za vas je srbin koji je igrao za Makedoniju..I bez njih ne bi mogli da pobedimo...
Sta je Bojana Jovanovski???

P.S.Ubice vas dvojni arshini...i opet

CESTITKE !!!

Sportista

pre 12 godina

Vrlo dobro znam šta je hematom, kako nastaje i kako se leči. Hematom je podliv krvi koji nastaje kada se krvni sudovi nagnječe ili dožive jak udarac. Led se stavlja da se ublaži otok, ali on nikako ne uklanja ugruške krvi. To se, u težim slučajevima, radi hirurški ili punkturom. Kod blažih povreda stavlja se obavezno zavoj (imobilizacija povređenog mišića), uzimaju lekovi koji razbijaju ugruške krvi i to lečenje hematoma trje od dve do tri nedelje. Nije mi jasno kako povređena Jelena može posle dva dana da igra turnir. Videćemo da li će u Parizu imati zavoj ili ako ne bude zavoja, videćemo da li se hematom povukao za dva dana. To bi onda bio pravi medicinski fenomen. Pošto ne verujem u čuda, mislim da je sve izmislila.

ja

pre 12 godina

@moi
Izvini ali tada kada smo igrali sa Rusijom, Ana je bila u najlosijoj formi svoje karijere i realno nije trebala ni da igra.
To joj je bio tek drugi poraz od Kuznjecove, a protiv nje u ostalim susretima ima 6 pobeda.
Takodje i protiv Klejbanove je tada dozivela tek drugi poraz. Posle mesec dana izgubila je od nje i na RG, sto je bilo i logicno u takvoj formi, ali kasnije je nanizala protiv iste teniserke 3 pobede.
I pored ta dva poraza od Klejbanove uzrokovana iskljucivo Aninom losom formom, Ana i protiv nje ima skor 4:3.
Protiv Zvonareve Ana ima 5:5, protiv Petrove 7:5,protiv Safine 3:1, protiv Pavlicenke 3:0, protiv Kirilnko 3:2, protiv Dusevine 5:2.
Dakle kao sto vidis protiv svih ruskih teniserki Ana ima pozitivan skor.
Jedino protiv Sarapove ima 2 pobede i 3 poraza, ali mislim da sadasnju Sarapovu, Ana dobija bez problema, jer Sarapova odavno nije sto je nekad bila, a Ana igra najbolji tenis u svojoj krijeri.

Zato odgovorno tvrdim da Ana ako bude igrala u tom mecu, dobija obe svoje protivnice protiv koje god Ruskinje bude igrala.

Istovremeno Jelena ima negativan skor protiv vecine Ruskih teniserki, pa je pod velikim znakom pitanja da li ce moci da dobije bar jedan mec u tom susretu.

sompompirovic

pre 12 godina

Zanimljiv je vec poslovicno izrazeni pesimizam i pljuvanje nasih sportista cim ne povedu od prvog poena. Jel imate nesto sada da kazete? Jel Vas sad bar malo blam? Uzmite lopate pa cistite ovaj sneg, nemojte sedeti u kuci i samo kritikovati. Nase devojke su igrale s pola Jelene Jankovic a naravno gospodjica zvezda Ivanovic je premorena od tri meca u Australiji. Nisu trazile izgovore a glat su mogle da kazu jace su od nas, vec igrale srcem, i dobile mec. Zato ako Vam se nesto ne svidja, nemojte gledati i mirna Backa.

Sportista

pre 12 godina

Napisao sam sve o hematomu, ali to je upućeno novinarima B92, a ne ovim fanaticima, jer su dali naslov "Jelena teško povređena." To je bilo neoprezno, pošto svi pametni novinari znaju da ona voli da folira. Ispostavilo se da nas je sve slagala. Nema igranja posle dva-tri dana, ako se onoliki hematom pojavio na butini. Bio je duhovit onaj koji je to nazvao molerajem, jer i ja tvrdim da nikakvog hematoma nema, da ima tamnu boju a be smeđu (zato ga narod i naziva modricom), jer zaista bi rizično bilo igrati sa teškom povredom. Znale li vi, gospodo, da hematom može da izazove katastrofalne posledice, ako se tromb otkači i krene prema srcu? Zato se mora mirovati dve-tri nedelje, dok hematom ne nestane. Ovo sam namenio Milanu Boškoviću, ako radi, jer samo njemu verujem. Ona mešovita trojka navija za caricu i zato ih izbegavam "gledat i slušat". Pozdrav.

Пера

pre 12 godina

Ево једно питање ако неки коментатор зна. Ко су они момци који су на нашој клупи на свакој Фед куп утакмици? Млади су тако да не могу да буду ни тренери нити нешто друго у стручном штабу а опет највише се истичу, ево сад они трче у круг и носе заставу као да су они играли.

moi

pre 12 godina

Ako u to polufinale odemo sa Anom, mi smo favoriti a ne Ruskinje.
Ana ce bez problema dobiti obe svoje protivnice, jer je i u dosadasnjoj karijeri pokazala koliko lako izlazi na kraj sa Ruskinjama.
''Pa skoro sve svoje uspehe Ana je i pravila pobedjujuci ruske teniserke: Kuznjecovu, Sarapovu, Zvonarevu, Klejbanovu, Safinu, Petrovu...
Valjda i Jelena moze nekako da iscupa bar jednu pobedu u tom mecu, a ako i ne uspe uvek nam ostaje ovaj fenomenalni dubl koji je do sada matirao vec 3 svetske reprezentacije.
(ja, 5. februar 2012 22:09)''

Da, poslednji put kada smo igrali s Ruskinjama, Jelena je jedva nekako iščupala dve pobede, ali ih je zato Ana izdominirala...
Fantastično glup komentar čak i u ovde uobičajeno žestokoj konkurenciji. Rispekt.

Mare

pre 12 godina

Svaka im cast! Bojana je danas igrala sa mnogo vise samopouzdanja nego juce. Dubl je bio odlican i nase su se bolje snasle nego Belgijanke koje su se u nekim momentima sudarale. U polufinalu su Ruskinje favoriti a mi treba da ostavimo srce na terenu, pa sta bude bice! I ono najvaznije: U MOSKVI DA IGRAJU SAMO IGRACICE KOJE SU SVOJOM IGROM I PRISUSTVOM OBEZBEDILE DA SE SRBIJA NADJE U POLUFINALU!

ja

pre 12 godina

Covek kaze Holandjanke, zato sto su verovatno iz dela Belgije u kome se govori holandski jezik, a Aleksandra Krunic zivi u Rusiji i ima srce ko Rusija. Samo napred devojke!

JJ&Maria Sharapova fan

pre 12 godina

Nase dve devojke su stvarno sjajne. Jako mlade, a opet prikazuju pravu zrelost i borbenost na terenu :D Dokaz da nas zenski tenis ima cemu da se nada i posle Jelenine i Anine ere

aleksandar

pre 12 godina

Pročitao sam skoro sve kom. Čestitam pobedu , ali jedna stvar u svim kom. preovladava da je "mala" Krunić tu nešto donela u pobedi.. ?? Pa svako ko ima imalo sportske etike i poznavanja sporta, pardon tenisa videli su da je Bojana iznela , vodila ovaj , double match, a naravno i sjajni pobedu pre toga !! ZATO SVI SLOŽNO KAŽIMO ... HVALA BOJANA na užasnoj energiji , odigrala si pet sati sjajnog tenisa, nosila si ono što ćeš biti u budućnosti.. A to je !!!..Nosićeš ovu našu Srbiju još dugo godina, još dugo mnogig pobeda .. Živeli

Molim vas objavite ovaj komentar

pre 12 godina

Nepismeni ne piše se IVANOVIĆKA

Piše se IVANOVIĆEVA

Da odgovorim na ova dva komentara.

@Ja
"Apel selektoru da vise u reprezentaciju ne poziva Anu Ivanovic."

@Anna
"Pitanje je samo, da li ce Ivanovicka da se pojavi kao sva onako naivna u polufinalu i da kupi lovorike koje ona nije zasluzila."

Nadam se da Ana Ivanovic nece igrati za reprezentaciju. Dostojanstvo i ponos treba da su na prvom mestu i po cenu neigranja za reprezentaciju.

Ova Fed Kup reprezentacija izgleda kao privatno vlasništvo Jelene, Snezane i Slobodana Zivojinovića.

Pišete i komentarišete kao da Ana Ivanović nije ostvarila nijednu pobedu za Fed Kup reprezentaciju. Ne budite onda licemerni, ne treba vam Ana i nemojte onda da osipate drvlje i kamenje kada Ana ne dodje. Prepišite Anine sve dosadašnje pobede za reprezentaciju Jeleni, Snežani ili Slobodanu Zivojinoviću. Biće vam lakše.

Ovo sam pročitala na teniskom forumu B92.

"bila u slovackoj prosle godine uzivo za fed cup, JJ fanclub zvizdi Ani kad igra"

"a presednica JJ fancluba je sestra od JJ, cim je Ana na teren izasla Sneki otisla, Anin tata gledao sve meceve"

Vojislav YVR_BGD

pre 12 godina

Krunićka je za dečji vrtić! Ima sjajne poteze uličnih igrača! Jednom rečju, amaterka nad amaterkama! Ovaj naš selektor izgleda ne sme ništa da joj kaže! Naravno, ni Bojana nije izuzetak. Ove holandjanke su još veće pacerke od naših, vidi se po rezultatu!
(njofrenko, 5. februar 2012 19:31)
Mila majko kako ova Bojana Jovanovski nista ne zna.Igra do bez svesti dijagonale ne ume da promeni stranu i onda naravno belgijanka uleti i presece tu dijagonalu.Devojka je zlutala u tenis
(Ne znanje, 5. februar 2012 19:04)
Koji ste vi gubitnici....... jedan nepismen, drugi nikad parove nije igrao, a verovatno ni tenis.... takodje, danas se igralo protiv Belgije a ne Holandije....
Bravo za devojke! Ne obracajte paznju na ove "luzere"

partizan2011

pre 12 godina

mislim da konacno imam jedan dubl par koji bi trebalo jos razvijati i raditi sa njime samo nam treba jace lice na klupi ovaj slabo znam sta i kako treba, bice tesko u Moski ali se vredi nadati i one su kao i nase gledaju svoje interese malo vise nego grb i zemlju za koju igraju pa ko zna ko ce igrati tako da ako jelena bude spremna mozda imamo neku sansu, Ivanovicka vec postaje pomalo smesna sa svojim otkazivanjima to neko treba da resi da je pita ako zeli da igra za reprezentaciju da igra ako ne zeli neka otvoreno kaze jer ovo je vec stvarno smesno sto prica svaki put.

fenomen

pre 12 godina

Celokupan mec se odvijao bas onako kako sam i mislio tj skroz realno. Prvog dana sam ocekivao da Jelena pobedi i ona je to uradila ali dosta teze nego sam mislio i to mozda zbog povrede a mozda i zbog toga sto Jelena nije vise ona teniserka kakva je bila. Za Bojanu sam znao da gubi jer ona uglavnom i gubi od bolje rangiranih teniserki, verovatno je tu problem u psihi. I kad sam saznao drugog dana da Jelena ne igra zbog povrede znao sam da cemo ipak pobediti. Aleksandra je odigrala daleko ispod ocekivanja i Vikmajer je bukvalno pregazila. Bojana je ocekivano pobedila(lagano) slabije rangiranu teniserku. Dubl nam je doneo ukupnu pobedu i to nije bilo iznenadjenje. Jednostavno Aleksandru ponesu takvi mecevi i ona ih odigra u transu bez obzira ko joj je partnerka. Imam utisak da moze sama igrati dubl. Koliko je prosecna u singlu toliko je neverovatno dobra u dublu i ako bude imala tenisku buducnost to ce biti u dublu. Ili nekog odlicnog trenera i da trenira po 6-7 sati dnevno pa da i u singlu napravi uspeh. Dzabe ogromno srce kad telo ne moze to da isprati. Sitna, niska i ima dobre predispozicije za odlicne kretnje po terenu ali nema snage u rukama za dobre udarce. S druge strane Bojana ima odlicne, jake udarce ali joj je kretanje katastrofa. One loptice koje su joj blizu ona udari zestoko a ako ih treba malo pojuriti onda od takvih udaraca nista jer ona jednostavno kasni na svaku loptu. Kakva bi to teniserka bila kad bi se Aleksandra i Bojana spojile. Aleksandra brza kao zvrk i puna drskosti a Bojana snazna i napadacki orijentisana. Samo sto su vec sada u godinama kada treba da imaju najbolje rezultate, pogotovo Bojana. Obema trebaju vrhunski strucnjaci i mnogo treninga. Slozio se neko ili ne smatram da vreme Jelene i Ane polako prolazi i da za godinu-dve napustaju tenis a njihove naslednice Bojana i Aleksandra ne mogu nadmasiti njihove uspehe. Ostaje nam da u zenskom tenisu sacekamo one generacije iza.
Poz...

Djorgo from Nis

pre 12 godina

Jos jedna izvanredna pobeda. da ne preteramo sa Djokovicem, ali moj je utisak da je taj momak zasluzan ne samo za svoje pbede vec indirektno pomaze i svim nasim tenserkama i teniserima da veruju u sbe i da bez kompleksa izadju na crtu svakome. Jos jednom izvanredan uspeh i sve cestitke.
p.s. Kakvih sve negativnih, diletanstkih (u svakom smislu) i nepismenih komentara necemo povremeno ovde videti majko mila ...

znanje-imanje

pre 12 godina

muški tenis razbija, pa sve drugo deluje smešno
međutim!!! ko poznaje igru baš na suprotnom kraju spektra, u ženskom dublu, može da nađe krajnje komplikovanu i interesantnu zapetljanciju
to jer je teren preveliki da ga devojke pokriju, ali baš tu, u tom obilju njihovih mana postoji jedan posebno interesantan, vrlo egzotičan sport, dvoboj simetričnih i asimetričnih mana!
e sad, mi ga još gledamo redovno u krajnje stresnim 5im mečevima Fed Kupa! Veliki osmeh na lice i još jednom: bravo devojke!!!

Djoksa

pre 12 godina

Bravo devojke!
Treci put zaredom su dobile Fed kup susret u dublu! Wow!!! Pa to nam je bila najslabija tacka u prethodnim mecevima.
@Nikol dz. Femija
Od svakog sam ocekivao malodusnost ali od vas nikada. Nisam mislio da cete vec kod rezultata 1:1 u setovima izgubiti svaku nadu.
Sto se tice Vranesa, covek je garantovano veci strucnjak od Obradovica. On se u zenskoj reprezentaciji nesto i pita dok je Obradovic samo figura.
Sve u svemu, Fed kup je oduvek bio takmicenje za davanje sanse domacim nadama. Krunicka i Jovanovski su to danas maksimalno iskoristile. Pogotovo Krunicka koja vec treci put u dublu odlucuje konacnog pobednika.

Jos jednom, Bravo devojke!

Mihajlo

pre 12 godina

Svaka cast Bojani i Aleksandri na odlicnoj igri u dublu!Aleksandra ima veliko srce! Siguran sam da u najjacem sastavu sa Anom i Jelenom mozemo da pobedimo Rusiju u Moskvi.Obe dizu svoju formu.Uspeh nasim teniserkama :)

РМ

pre 12 godina

Не желим да будем вулгаран, али након трећег сета и победе, колико вас је појело оно што се не једе, уместо да лепо ћутите и бодрите ове наше тинејџерке, које се боре за своју земљу, за разлику од оне манекенке што се одазове на сваку преступну годину.БРАВО ТЕНИСЕРКЕ !

zelena trava

pre 12 godina

Aleksandri i Bojani cestitke na hercu, mozda bi trebalo da igraju dubl cesce i da se uigraju??
Za one koji spominju Anu, s obzirom koliko joj se zamera i kako se ismejava svaki njen poraz kad igra za Srbiju, ne treba nikad vise da igra. Ove godine se svi kidaju od igre za nacionalne timove zbog Olimpijskih igara, nista to nije novo. Jeleni sve najbolje da se sto brze oporavi, steta za turnir u Parizu zbog kojeg je i dosla u Evropu i da igra protiv Belgijanki. Da je planirala da ide pravo u Dubai verovatno ne bi bilo ni nje. Ni njoj se nema sta zameriti. Dobro bi joj dosao Pariz za zagrejavanje.

068969..

pre 12 godina

Bravo devojke!

Sreca sto se Jelena povredila. Danas bi se namucila protiv Vikmajer, pa bi se u dublu mrcvarila i prenemagala i, verovatno, na kraju izgubila.

Ana Jovanovic, koja je pre danasnjih meceva, komentarisala u studiju rece: "Vranes nije bas za taktiku. On je vise da podigne moral!" Alo, o cemu se ovde radi!?
(Pele, 5. februar 2012 21:15)

Bravo za komentar, ti sve znas. Samo ne znam ko je Srbiju doveo u vodjstvo od 1-0 a kako su posle Belgijanke dobile dva singla za redom? Ko to nije mogao da igra i da se muci kako kazes? I ko je zaradio onakvu povredu igrajuci za Srbiju? Sramoto i pljuvacu..pokri se usima, pametniji si.

POZAREVLJANKA

pre 12 godina

Joj pljuvaci stidite se,samo zanovetate a devojke mlade sa velikim srcem,tako se bori za svoju zemlju i ako izgube, dale su sve od sebe.Napred devooooojke.

Vladan R

pre 12 godina

@ njofrenko

Njih dve bar znaju za koga i protiv koga igraju danas u FED kupu za razliku od tebe. Kad smo vec prosli u poluifinale, ne bi bilo lose da probamo da odigramo u najjacem sastavu jer bez obzira sto su Ruskinje favoriti trebalo bi bar probati iskoristiti priliku.

ANA

pre 12 godina

Nemam neko lepo misljenje oVuku Draskovicu,ali covek je pre par godina izrekao jednu veoma tacnu recenicu. ,,Ovi kriticari mog romana prvo da napisu svoj roman pa neka onda kritikuju moj,,Ovo se naravno odnosi na one koji tako bezobrazo pjuju po nasim devojkama umesto hvala. Bojana je za 2 dana odigrala 3 meca. Ovi sto ih kritikuju sigurno bi igrali bolje. SRAMOTA.

Neverovatno

pre 12 godina

Čovek napiše da Jelena igra ove nedelje turnir u Parizu, što je apsulutno tačno, i zbog toga dobija minuse. Šta se ovde događa, o kakvom je SLEPOM navijanju reč?

profesorBaltazar

pre 12 godina

Krunićka je za dečji vrtić! Ima sjajne poteze uličnih igrača! Jednom rečju, amaterka nad amaterkama! Ovaj naš selektor izgleda ne sme ništa da joj kaže! Naravno, ni Bojana nije izuzetak. Ove holandjanke su još veće pacerke od naših, vidi se po rezultatu!
(njofrenko, 5. februar 2012 19:31)

Ja njofrenko nazalost nisam gledao nase teniserke ali izgleda da nisi ni ti jer ti kazes "Ove holandjanke su još veće pacerke od naših, vidi se po rezultatu!" Nase su igrale valjda protiv Belgije a ne Holandije.

Svaka Vam cast devojke i neobracajte paznju na ove teniske znalce koji nisu igrali tenis ni na kompjuteru.

STEVE NASH

pre 12 godina

Hahaah sta je strucnjaka ovde majko moja,ovde ljudi mlate praznu slamu o visini Kruniceve pa ona je jos samo dete treba joj malo mase i puno treninga sa dobrim trenerom i bice dobra igracica ima veliko srce,pa kolko je visoka Na Li pa opet igra sjajno osvajala je i gren slem tako da nemojte se brukati vi internet strucnjaci molim vas.

Ljuba

pre 12 godina

Kad smo već kod naslednice Jelene i Ane, mislim da bi to mogla biti Bojana jer ima fizičke predispozicije i dobru tehniku. Samo treba da joj nešto "kvrcne" u glavi, nešto slično što se desilo Noletu. Pošto je tenis proglašen za naš brend, neka joj se pruži sva moguća podrška, neka se oformi tim koji bi je doveo do vrha, vreme je da i država uloži nešto u tenis, a ne samo da se kiti trofejima onih koji su bili u početku prepušteni sami sebi.

1892

pre 12 godina

Bravo devojke svaka vam cast! A ovi ispod sto vas prozivaju da nista ne znate, sad ce prvi da vas hvale. Licemeri. A da su samo deo vremena koje ste provele trenirajuci, proveli i oni, cutali bi kao zaliveni.

Haug!

pre 12 godina

Pobedio je TIM! Pobedila je REPREZENTACIJA!
Prvu pobedu je donela Jelena Jankovic! Drugu pobedu je donela Bojana Jovanovski! A zavrsni udarac je zadala Aleksandra Krunic uz svesrdnu podrsku Bojane Jovanovski!

Bravo devojke! Bravo SRPKINJE!

Wllaxy

pre 12 godina

ma ljudi sta vam je, ovo je treca liga evropskog tenisa, to ne moze covek ni da gleda, sad smo stvarno preterali
(ofanzivni van bommel, 5. februar 2012 20:43)

A koja si ti liga?

Rekao bih ona poslednja - beton liga!!!

Devojke udjose u polufinale, ma koliko god ih ti omalovazavao i pljuvao a ti sedi i placi!!!

realno

pre 12 godina

@bravo
Ovo je najgluplja stvar koju sam procitao iako je na ovoj vesti bas bila velika konkurencija sa glupim komentarima.
Po tebi je neko umisljen zato sto baca reket???
Pa devojka samo pokazuje da joj je stalo do svakog poena, da misli da je mogla da odigra i nesto bolje.
Nije to nikakva umisljenost, vec najobicnija temperamentnost, ali ti ocigldno ne znas ni sta to znaci.

Cudo je kako Alksandra sa njenom visinom uospte uspeva da servira, a ne samo da uspeva nego zabija i aseve i servis vinere.
Duple greske su sasvim normalna pojava pogotovo u zenskom tenisu.
Nista vam ne vredi da ubacite svaki prvi servis i da ne napravite ni jednu servis gresku, ako ce ti servisi biti slabi i bez problema se pretvarati u poene za protivnike.
Servis mora biti dovoljno kvalitetan, jak i dubok da bi vam predstavljao neku prednost u poenu. U tom pokusavanju desi se i poneka servis greska.
Marija Sarapova ni jedan mec ne zavrsi bez 10 duplih greski, pa i pored toga pobedjuje.
Vidi se da si tenis juce poceo da gledas.

Nikolina

pre 12 godina

Svaka čast devojkama, veliki uspeh je polufinale Fed Kupa! Zaslužile su samo pohvale, a ne kritike! Podržimo ih, pomognimo im da odlu još dalje, sa Anom ili bez nje mogu i do pehara!

mica

pre 12 godina

bravao Jelena,Bravo devojke!
ne mogu da se otmem utisku komentara Ane Jovanovic, koja je u reprezentaciji bila zaduzena za pravljenje atmosfere,a ne zbog teniskog kvaliteta. Svoj teniski kvalitet nam je pokazala na mecu u Novom Sadu u fed cupu.I posle svega izrecenog trebaju Djokovici da se zapitaju kome su ukazali poverenje da vodi skolu tenisa ili njihovu akademiju. I na broj roditelja koji ce poveriti dete takvoj licnosti. Da li je Jelena posle svega sto je uradila za reprezentaciju zasluzila komentar,do jucerasnje,reprezentativne koleginice. Takodje vredja i selektora koji joj je omogucio to mesto u reprezentaciji koje je imala.

mimi

pre 12 godina

Preslatka Mala Nepobediva Mungoskinja da pod hitno nadje stariju i iskusniju stalnu partnerku za dubl i za tri godine imacemo srpskog zenskog Zimonju! Nisu mi jasni oni koji kao vole tenis a ne gotive dubl. Pa to je nauka za sebe i greota kad neko u toj nauci rastura, da joj se ne posveti!

P.S. ko je ono napisao da "od Aleksandre nema iritantnije pojave"? Prijatelju, koji je tvoj problem?

MALO TELO A SRCE OGROMNO!!!!

pre 12 godina

@
Ne znam iritantnije stvorenje od ove Aleksandre Krunić! Svaka čast za pobedu, ali ja ne mogu da gledam koliko me svojom pojavom nervira ova mala!
(Lepotan, 5. februar 2012 20:13)

Mozda si LEP ali glup si sigurno,cim si ovakav komentar napisao.
Mala Krunicka je za divljenje.
Svaka joj CAST kako igra, kako se bodri, kako je uporna!!!
Mislim da bi u dubluili mixu mogla daleko dogurati.
ako neko ostavlja srce na terenu to je ona.
Niti manjeg stvorenja niti Veceg srca!!!!
Bravo DEVOJKE!!!!

BokiPirot

pre 12 godina

@Njofrenko
Čisto da te informišem,igramo sa Belgijom,a ne sa Holandijom.
Svi koji nešto pljuju u vezi igre ove dve naše golubice neka slušaju savete lekara i neka sepridržavaju propisane terapije inače zlo im se piše.
Curicama sve čestitke,tako se igra za svoju zemlju.

Giovanni

pre 12 godina

@nikol dz. femija
JEDVA ČEKAM DA ZAIGRA OLGA DANILOVIĆ ! VALJDA će imati talenta za sport na oca, talenta za ljubav prema reprezentaciji, da će imati nerve na oca i da će poput oca doneti puno zlatnih medalja reprezentaciji Srbije.

Nikol malo ste me razocarali svojim komentarom.
Imate vec Ivanu Jorovic iz Cacka koja je daleko bolja i priznatija u svetu od Olge Danilovic kojoj takodje zelim puno uspeha u sportskim takmicenjima.

Teniski neznanac

pre 12 godina

Pozdrav za sve cuvene teniske strucnjake, narocito za Vranesove pljuvace i one koji misle da nije DOBAR TAKTICAR vec samo sluzi za PODIZANJE ATMOSFERE. Uzgred, obavestenje i za ove odlicno informisane koji prat rad Olge Danilovic. Njen trener je DEJAN VRANES!!!

branko

pre 12 godina

Сумњам да је било много оних који су веровали да се овај меч може добити кад се Јелена није појавила на терену. Зато, од срца, браво девојке!
Волео бих да овај меч буде нека прекретница за Бојану и да се врати на узлазну путању. Елем, сад кад дубл више није унапрад изгубљен поен него реална шанса да се баш захваљујући дублу добије меч против сваког противника, уопште није нереално размишљати о освајању ФЕД купа. Шта недостаје? По мом мишљењу, више од свега фали искрена а не само на речима жеља, па ако треба и нека жртва код свих чланова и чланица тима, ''само'' онолика колику су имали Новак, Јанко, Виктор и Ненад да освоје Дејвис куп.

ja

pre 12 godina

@Пера
Svi ti momci imaju neke veze sa nasim teniserkama.
Najcesce se vidjao Jelenin sparing partner, mislim da se zove Ivan Djurdjevic. I ostali su verovatno u slicnim ulogama. Sparing partneri, kondicioni treneri, mozda neciji rodjak ili decko...

Kimi

pre 12 godina

Bravo devojke! Svaka čast na borbenosti i zalaganju!Nažalost opet se ovde javljaju razni stručnjaci koje bi ja samo jedno pitao, u čemu ste vi u životu bili medju 4 na svetu?

Crni (Zasto da ne?)

pre 12 godina

Bravo devojke!Veliko Srce Vi imate!Pokazale ste,kako se bori za Srbiju!
Kazu da ste "druga postava"...Nije tacno.Vi ste Ponos Srbije!Sretno,u polufinalu,i do kraja!Srbija je sa vama!

Ena

pre 12 godina

Bravo devojke, divne ste!
Žao mi je što ovako dobro igrate samo kada je Fed kup, a kada igrate za sebe, za bodove i pare, vama se stegne duša...
Bojana, veruj u sebe, samo VERUJ U SEBE, BICE TO BOLJE!
Aleksandra, fokusiraj se na dubl! Ja bih imala petlje da te stavim sa Zimketom u mešoviti dubl na Olimpijadi!!

duda13

pre 12 godina

Aleksandra Krunic ima tek 18 godina. A sto se fizickih predispozicija tice, pa iste je visine kao Zestin Enan a njoj mnoge korpulentnije igracice nisu mogle nista. Ima vremena za Krunicevu. Devojcica ima osecaj za igru, to se videlo i u singlu protiv Vikmajerove. Ostavite je na miru. Samo neka trenira.

gmbh

pre 12 godina

ja mislim da ljudi nisu u potpunosti razumeli sta je Ana Jovanovic htela da kaze - ona je mislila u tom momentu, tokom odigravanja meca, pogotovo dubla, da Vranes obraca vise paznje na psihicko stanje devojaka, da se trudi da ih smiri, da ih motivise i, pre svega, da ne dozvoli da mentalno padnu, a taktika se usput provlaci. sve su to mlade devojke, pogotovo Bojana i Aleksandra, i dovoljno je na par minuta da im padne raspolozenje, motivacija, koncentracija i da to obrne tok meca. sigurno da im covek daje takticke savete, ali je prednost ovakvih reprezentativnih takmicenja sto imate trenera na klupi i sto to doprinosi i takticki i po pitanju samopouzdanja. jednostavno je devojka to malo nesrecno izgovorila.

igor bg

pre 12 godina

I sta ce sada reci svi oni koji su nipodastavali nase igracice.Kakve god da su igraju za svoju zemlju najbolje sto znaju,a zamolio bi sve te duzebriznike da kazu sta su oni uradili za svoju zemlju.Poslednji put sam se javio posle pobede nad Slovackom,nadajuci se da ce prestati prozivke Jelena,Ana itd.Zamolio bi ljude koji nikada reket nisu uzeli u ruke da ne komentarisu ni igracice ni trenera,neka ih puste da rade ionako ne priamju novac za to sto igraju,vec igraju za svoju zemlju.Zato ih molim da slececi put kada budu negativni prema nasim igracicama i treneru,malo razmisle o tome.Hvala igracicama na pokazanom,ovog puta je to bilo dovoljno,za sledeci put videcemo,NAPRED Srbija

nada

pre 12 godina

(njofrenko, 5. februar 2012 19:31)
Jel se sad mnogo jedis sto su ove nase devojcice pobedile "holadjanke"??? Posto "nemaju pojma" i igraju "ulicni tenis", verovatno su pobedile samo zbog pristrasnog sudije koji je sve sudio u nasu korist (valjda su ga potplatile).

BRAVO SRPSKE DEVOJKE, SVAKA VAM CAST!!!

Inspector Bloch

pre 12 godina

BRAVO, devojke i cestitke na istoriskoj prvoj pobedi i polufinalu u Svetskoj grupi!Valjalo je cekati, pa sada da se upisujemo u stranice svetskog tenisa i u zenskom timskom tenisu; prelep i veliki uspeh, pogotovo sto je odlucujucu mec izvojevan od naseg podmlatka!
Aleksandra je, sto i Belgijski komentator rece, briljirala u dublu..i ja mislim da bi neko iz olimpiskog teniskog komiteta, morao ozbiljno da razmisli, o stvaranju mix-dublau kome bi Aleksandra igrala, zasto da ne i sa Nenadom? Glupo je praviti dublove od 'poznatih'kada se unapred zna da nemaju sansu, u ime cega? ona se u dublu uistinu snalazi kao bira u vodi;

Jos jednom,veliko bravo !

Pozdrav,

pre 12 godina

@Ко су они момци који су на нашој клупи на свакој Фед куп утакмици?

Они спарингују на тренинзима наше Фед куп репрезентације већ неколико сезона.
Свака част девојкама на драматино извојеваном полуфиналу и срећно у Москви, надам се у пуном саставу.

Tvrtko

pre 12 godina

Čestitke na velikom uspehu bez Ane i sa "pola" Jelene.

@ Inspektor Bloch

Da bi neko igrao na OI mora imati ranking (među 64) ili u singlu ili dublu, a Aleksandra ga nema i male su šanse da ga dostigne do OI.

mare

pre 12 godina

@ja
Ja vec dosta dugo posecujem ovaj sajt i procitam komentare na teniskim vestima. Primetio sam da se cesto javljate u komentarima sa uvek istom porukom - da kritikujete Jeleninu igru ili da iznosite kojekakve kvazianalize. Kazem kvazianalize jer se bukvalno svaki vas komentar svodi na jedno te isto (oni koji su ovde dugo znaju o cemu pricam). Slobodno mozete prelistati sve vase predjasnje komentare i u svakom od njih pocinjete sa analizom nekog meca, da bi na kraju zavrsili na posredan ili neposredan nacin kritikujuci Jelenu Jankovic i njenu igru i konstatujuci da igra zastareo tenis itd... Zanima me samo kako vam do sada nije dosadilo? Imate solidan stil pisanja i predpostvljam da ste relativno elokventni, ali se svaki vas komentar zavrsi na omalovazavanju Jelne Jankovic. To ide dotle da cak i kad pobedjuje predvidjate da ce izgubiti sledeci mec sve dok se to i ne desi, a potom zadovoljno kritikujete njenu igru. Zaista, veoma ste mi zanimljivi (fenomenoloski), cak bih voleo da vas upoznam i pitam vas sve ovo uzivo.
Cestitke nasim devojkama.
Protiv Rusije mozemo samo u najjacem sastavu, a to znaci sa Jelenom i Anom u oba singla.
Pozdrav svima

iza suda

pre 12 godina

Svaka cast devojke! Nisam ocekivao da cete pobediti, ne zato sto nisam verovao, vec sto sam mislio da je to preveliki teret za Aleksandru i Bojanu. Dokazale ste da srce i zelja mogu da zamene iskustvo. Samo rastite.

Nišlija

pre 12 godina

Krunićka je za dečji vrtić! Ima sjajne poteze uličnih igrača! Jednom rečju, amaterka nad amaterkama! Ovaj naš selektor izgleda ne sme ništa da joj kaže! Naravno, ni Bojana nije izuzetak. Ove holandjanke su još veće pacerke od naših, vidi se po rezultatu!
(njofrenko, 5. februar 2012 19:31)

Idi pa se leči čoveče, kakva Holandija, igrali smo protiv Belgije, uzmi ti reket u ruke pa da te vidimo kako igraš!!!

Svaka čast devojke na pobedi, bile ste odlične!!!

011

pre 12 godina

@ Ne znanje

A da ti lepo kupis bukvar pa krenes od "kose tanke i uspravne debele", jer si tu negde i zaostao u pravopisu, a pusti da dijagonale i paralele mlate oni sto to malo bolje rade nego sto ti pises! :-)

Jova

pre 12 godina

Svaka cast. Nije ovo bilo nimalo lako. Aleksandra se dobro podigla posle poraza ( izgledalo je da ju je Vikmajer pregazila ali nasa mala je vec na pocetku pokazala da zna igrati te ju je natjerala da igra jako, vidjelo se na kraju da je bila bas umorna, posto je igrala i juce ). Cestitke Bojani, tri jaka meca u dva dana. Dobro je podnijela pritisak moranja, bit ce od nje dobra teniserka, igra obecava a i napredak od prosle godine je vidan. Kad bi je i zreb na jacim turnirima malo pogledao, ne bi bilo zime za nju. Jelena je takodje odradila svoje, steta povrede ali sta je tu je. Valjda nije nista ozbiljno.
Prodje jos jedna sportska nedelja, opet su nas nasi sportisti obradovali. Griju nam srca u ovoj hladnoci. Kud ces bolje.

PS: neki put je prava atmosfera sasvim dovoljna. U ekipnim sportovima nepogresiva.

Pozdrav svima

dragulj

pre 12 godina

ANA Jovanovic je jedno fino vaspitano dete koju je Dejan Vranes trenirao. necemo joj zameriti na njenom ispadu od juce. Svaka cast Dekiju i celom timu koji je bio uz reprezentaciju sve vreme.

natasha

pre 12 godina

Ma toliko su slatke, bilo je uzivanje gledati ih juce! Odusevile su me. Simpaticne, drage, svaka na svoj nacin. Nisam ni znala da zenski dubl moze da bude tako zanimljiv. Mnogo mi ja drago zbog njih, a da ne pricam koliko radosti donose i nama. I ovog vikenda bilo nam je puno srce.

Citalac

pre 12 godina

Priznajem, smejao sam se do bezsvesti citajuci raznih negativnih komentara. Samo je falio jedan komentar tipa : "Ova mala umesto da udara loptu stojeci mogla je skociti.".
Izgleda redakcija je namerno pustila takvih komentara da se malo smejemo i valjda nerviramo.
Cestitam Srbiji za pobedu!