Tenis 85

Ponedeljak, 30.01.2012.

12:31

Vilander za B92: "Novak je najbolji na svetu"

Bivši švedski teniser Mats Vilander na Australijan Openu dao je ekskluzivni intervju za B92 u kojem je govorio o Novaku Đokoviću.

Vilander za B92: "Novak je najbolji na svetu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

85 Komentari

Sortiraj po:

miroslav

pre 12 godina

cinjenica je da 80% publike uvek navija za noleta ali to nama daje vecu satisfakciju kad uvek pobedi i pobedjivace on jos dosta dugo tek je poceo da pise istoriju i bice on na prvom mestu jo dugo dugo.osim znanja i fizicke spreme nole ima mozak i zbog toga pobedjuje

Nikolina

pre 12 godina

Administratoru: Molim vas da okačite i onaj prilog o trenutku proglašenja kad Đoković i Nadal nisu mogli da stoje na nogama. Videla sam da je to bilo u vestima ali nisam uspela da ispratim jer sam imala goste. Nigde nisam uspela da nađem taj snimak, zato vas molim da okačite ovde kao zanimljivost. Hvala!

ja

pre 12 godina

Svima nama je delovalo da je Novak trebao to finale da zavrsi u 4 seta, ja licno mislim da je mogao da pobedi i u 3 seta uz malo srece.

U prvom setu Nadal je prvi napravio brejk, ali tako sto je dva puta dolazio do brejk lopte uz pomoc mreze. U dva poena Novak odigrava odlicno, a oba puta Nadal iz gotovo izgubljene situacije, ne samo da uspeva da vrati loptu, vec jos pogadja i vrh mreze i to tako da automastki uz pomoc mreze stice inicijativu i dolazi do brejk lopti. Novak je prvu spasao dobrim servisom, a na drugoj brejk lopti promasio gotovo zicer , posto je sa svega par metara udaljenosti od mreze uspeo da posalje loptu u aut.
Dakle da je imao malo vise srece Novak je mogao da osvoji i taj prvi set.

U cetvrtom setu Novak je pri vodjstvu od 4:3 imao 3 vezane brejk lopte koje su mu mogle doneti to da vec u sledecm gemu servira za titulu.
Nadal na prvoj brjk lopti pogadja linju, na drugoj odlicno servira, a na trecoj uspeva da uhvati Novaka u raskoraku. Istovremeno bez ijedne brejk sanse Nadal uspeva da stigne do tai-brejka. I u tai-brejku Novak odigrava odlicno i dolazi nadomak pobede, ali tada prvo promasuje za koji centimetar paralelu, u sledecem poenu gotovo zicer loptu zakucava u mrezu, a na set loptu za Nadala Novak opet pravi promasaj iz forhenda.
Mozda je to i bilo previse promasaja za jedna tai-brejk, ali Novak je jednostavno morao da igra agresivno i riskantno, jer se spanac u takvim trenucima boti na zivot ili smrt. Peti set je posebna prica.
Spanac je u prvoj polovini tog seta ispogadjao toliko linija koliko nije na svih prthodnih 6 meceva zajedno. Fortuna ga je pratila kao u najboljim danima i pravo je cudo da je Novak ostao sabran i uspeo da stigne do 4:4. Vec pri tom rezultatu videlo se da ja Nadal potrosio sve sto je imao u sebi i bilo je ocigledno da ce Novak ipak prelomiti taj set u svoju korist.

Cinjenica je da je Novak mogao i mozda i trebao da zavrsi mec sa 3:1 ili cak i 3:0, ali nije to tako lako uraditi kada protivnik ima toliko srece.
Fakticki Novaku nema sta da se zameri u tom mecu, osim tog tai-brejka koji je Novak odigrao mozda i previse agresivno.
Opet pitanje je kako bi se zavrsio taj tai-brejk, da je Novak odigrao nesto pasivnije.
Mozda bi ga opet izgubio i u tom slucaju bi samo jos vise krivio sebe sto nije igrao agrsivnije.
Ovako znao je da je pokusao agresivnom igrom da dobije taj poslednji gem, nije imao dovoljno srece, ali je bar potpuno smiren usao u poslednji set.
Istovremeno je i Nadal bio svestan da nije osvojio taj cetvrti set zbog svoje dobre igre, vec zahvaljujuci tome sto u poslednja 4 poena tai-brejka Novak pravi 3 neiznudjene greske.
Znao je Nadal da se bez obzir na izjednacenje u rezultatu nije izjedncio u igri sa Novakom u tom mecu.
Kada je izgubio prednost brejka u petom setu, vec tada je Nadal bio svestan da ce izgubiti taj mec.

Ženevljanin

pre 12 godina

(Alex, 31. januar 2012 00:27)
It's just about time for someone from Eurosport to explain to Mats that comments like " ...if Novak was more professional, he would win in 4 sets...." are, at this point not only out of the place but also make the Eurosport look ridiculous. If you wanted to put up a comic show, it is better to invite Eddie Izzard to anchor the show.

Mats it is time to take a bow and make your exit graciously (if still possible).
Nismo mi jedini koji to vide Zenevljaninu.Za sve postoji mesto i vreme a gosn Vilander ako je morao nekoga da uvredi mogao je to uraditi malo kasnije a ne odmah posle meca.E to je ono sto pravi ogroman jaz izmedju njega i Bjorna Borga.
***
Pa šta ako mu je to rekao??? Tako isto mislim i ja i mnogi - Novak je trebalo da završi meč u četvrtom setu. Uostalom to je mišljenje jednog novinara, a novinari (i to najbolji) imaju oštar jezik i umeju da potkače i predsednike države, kraljeve i careve... pa što ne bi i jednog tenisera makar i najboljeg na svetu? Nije Nole BOG da se ne može kritikovati, makar i pogrešno. Vilander je umeo da bude prilično "neprijatan" (više nego prema Novaku) prema drugim teniserima, recimo prema Mariju...

Nego smo mi previše osetljivi... i vidimo često nekakve zavere protiv nas. Ja kažem: water under the bridge ... vrlo važno šta ko priča... uključujući i samog Novaka, Rafu, Rodžera. Igrajte tenis, to je JEDINO što me zanima.

Dermendziev

pre 12 godina

Culi smo tenisnog exsperta(M.W) koji je sklon i po pravilu lose prognozira,a evo sta kaze expert koji skoro redovno dobro prognozira.Dakle jedan od mojih omiljenih blogera,cije komentare izuzetno cenim.

Академик
Патрик Муратоглу: "Битва Титанов"

Ko je zainteresovan moze procitati integralni clanak Patrika Muratogola,francuza pise za EUROSPORT i skoro nikad da omane.Ukratko dao je realan komentar bez ikakve euforije.Na kraju komentara daje po pravilu i prognoze- predvideo Novaku jos vecih uspeha.

Pozdrav!

Deka

pre 12 godina

@D.Savic,Paris,FR

Kazete da Novaka krasi inteligencija!!!!
Pa ... mozda, ali se to nikako ne vidi.
Novak igra iskljucivo na snagu i ludo trcanje po terenu.
Ne kazem da je to nesto lose, svi se trude da to urade, ali takvu igru zvati "inteligentnom" je mozda malo previse.

Nela

pre 12 godina

Bolje nemoj Ti da NOLETU dajes lekcije. Svoje si rekao u vise navrata i jasna nam je poruka. No, srecom NOLE je ucio i uci od onih koji su dobronamerni pa je utliko uspeh veci. A NOLE je inteligentan, vredan, realan i sa velikim zarom i ljubavlju radi posao za koji se opredelio.

Ajkula

pre 12 godina

Dok je Novak u 2011.g. grabio ka rekordu nepobedivosti u uzastopnim mečevima i imao iza sebe osvojene sve turnire na kojima je igrao, ukratko-potpuno dominirao, Vilander ga uporno nije svrstavao među favorite u prognozama. Uvek mu je neko drugi bio bolji i tako je ispadao smešan posle Novakovih titula jer nije prihvatao realnost. I opet je, sada u Melburnu, promašio. Za B92 priča kao političari iz EU, koji nas ovde, dok gostuju, tapšu po ramenu, a iz Brisela lupaju šamare. Za našu javnost Vilander daje prigodnu izjavu o Novaku. On je u svojoj zadrtosti otišao predaleko, ali je i dalje komentator Eurosporta. Zamislite da ovoliko jaku, dugu i neosnovanu sumnju pre svakog turnira ispoljava prema, hipotetički, britanskom ili francuskom broju 1. Ili bi promenio priču ili bi leteo sa posla. Gledaoci bi ga razapeli.

VLADIMIR

pre 12 godina

Zaista mi nije jasno što obraćate pažnju na ovog kvazi teniskog "stručnjaka" - jer to je samo vrlo dobar teniser iz nekog davnog doba - koje nema gotovo nikakvog dodira s današnjim tenisom (ovo govorim jer sam mnogo pratio tadašnji kao i sadašnji tenis)Pored toga to je jedan jako loš čovek - zloban, prevrtljiv i podrepaš "nekih teniskih lobija". Zato narode ignoriši ovog ndoraženog tipa isto kao što ga ignoriše naš teniski supermen Nole.

my way

pre 12 godina

Ne dirajte mi Vilandera i ne terajte ga u penziju! Samo ti Mats vodi svoju emisiju i furaj svoj fazon, to mi dodje kao slag na tortu na Novakove pobede i uspehe!

tenexpert

pre 12 godina

Ne znam zasto se neki ovde toliko pale da bacaju drvlje i kamenje na Eurosport, koji u svemu daje dovoljan publicitet i izvestava pozitivno o Novaku. I na danasnjem sajtu ima cak 3 clanka na naslovnoj, udarnoj strani o tenisu, sva 3 veoma pozitivna i pohvalna. Ako dalje prusurfujete do BBC, i tamo je slicno.
Cemu onda tolika frustracija i nezadovoljstvo? Svaka nacija ima svoje za koje navija i na koje se ponosi. Necemo valjda sad da se ljutimo na ostatak sveta zato sto ne velica Noleta u tolikoj meri kao mi? Zasto bi to trebali da rade recimo Rafini, Fedexovi ili Andijevi navijaci?
Setite se samo besmislenih prepucavanja na ovom sajtu izmedju Zvezdinih i Partizanovih navijaca. Zar sada isto treba da prenesemo u odnosu na ostatak sveta?

alek

pre 12 godina

eurosport bi trebalo prekrstiti u eurothrash. Pa samo ime emisije game, set mats je ocajno, verovatno ideja nekog studenta koji je na praksi tamo. A da ne pricam o simultanom prevodu na srpski, moj necak od 6 godina bolje vlada engleskim

Doki

pre 12 godina

Uhh ovaj covek i kad kaze nesto korektno, tu i tamo, BAS IRITIRA !
Ima bolesnu decu i zao mi ga, sigurno mu treba dosta novca pa mora tako da (zlu)radi po narudzbini .. jer ne deluje bas da je toliko glup !
Srecom Noletu Zlurander kao konsiljere BAS NE TREBA UOPSTE NI ZA STA! Ne mislite valjda da Nole ne zna da treba da pobedi u sto manje setova i brze ??!!!

Nego, Nole srce, oporavi se sto pre pa polako dalje ! Da ti se 2012 nastavi kako je i pocela i da budes dobro i zdravo !

Dr.

pre 12 godina

Sve je promasio i promasuje godinama ali oko jedne stvari je u pravi a i to je pod pitanjem..MOZDA. Novak je mec MORAO da zavrsi u cetvrtom setu. A izgubio ga a kasnije u petom je imao gem manjka i na srecu je napravio brejk i dobio mec a to smo sami videli. Moglo je svasta da bude u tom petom setu, da ode na igranje na razliku od dva gema, ko zna jos koliko da traje mec. Svasta je moglo ali na srecu zavrsilo se Novakovom pobedom.

D.Savic,Paris,FR

pre 12 godina

Kada sam pre dve godine rekao da ce novak da osvoji u karijeri 25 GS bio sam popljuvan.Mozda cu sad opet da budem popljuvan ali Vilander je u pravu,na svu srecu.Zasto kazem na svu srecu?Zato sto Novak,verovali vi to ili ne,ima jos dosta mogucnosti da napreduje u tenisu!Eh,da!I napredovace.Zapamtite samo da je Novak decko koji sada 70% bolje dise,bolje se krece po terenu,kao puma je!Ono sto moze da poboljsa je SERVIS koji moze da mu bude bolji,dakle da servira sve same aseve.Ritern jeste odlican,igra na mrezi sve bolja i bolja,ne,nije ovo Noletov maximum ni u brzini ni u izdrzljivosti,moze on to jos bolje i bice jos bolje.ono sto mu trenutno pomaze je trenutni "preokret srece" i ja to objasnjavam njegovom meditacijom koju u zadnje vreme upraznjava.Novak na terenu vec godinu dana izgleda "kao hipnotisan" i kao da ga bas briga i kad gubi i eto pobednicke energije koja bas ume da omete protivnika!Tu je sve slicniji velikom Rodzeru.Ono sto krasi Novaka je vrlo visoka INTELIGENCIJA jer on jednostavno igra MOZGOM!Ja mu za to skidam kapu!

Alex

pre 12 godina

@Zenevljanin,
It's just about time for someone from Eurosport to explain to Mats that comments like " ...if Novak was more professional, he would win in 4 sets...." are, at this point not only out of the place but also make the Eurosport look ridiculous. If you wanted to put up a comic show, it is better to invite Eddie Izzard to anchor the show.

Mats it is time to take a bow and make your exit graciously (if still possible).
Nismo mi jedini koji to vide Zenevljaninu.Za sve postoji mesto i vreme a gosn Vilander ako je morao nekoga da uvredi mogao je to uraditi malo kasnije a ne odmah posle meca.E to je ono sto pravi ogroman jaz izmedju njega i Bjorna Borga.

Beker - @ay's

pre 12 godina

"Mislim da bi današnjeg Noleta namučili jedino Beker i Sampras. Ali samo namučili..." Lepo da se neko setio Bekera - neverovatnog igraca, i velike licnosti! Po temperamentu i nezavisnom, gotovo inetelektualnom drzanju jedini se on moze uporediti sa Novakom. Sampras? On je dugo smatran najdosadnijim sampionom svih vremena, dok ljudi nisu promenili misljenje, zbog silnih pobeda. Jeste Agasi bio simpaticniji od njega, ali ne toliko uspesan kao Sampras. Borg i Lendl - dva veoma razlicita igraca - takodje dolaze u ovaj kontekst, bas zato sto su, kao i Djokovic, neponovljivi igraci. Jesam li zaboravio koga? Pa, jasno, Federera. Ne sme se ni njega zaboraviti. Kad se (verovatno uskoro) prestane baviti tenisom i postane deo istorije, njegovi uspesi ce samo dobijati na ceni.

noleisthebest

pre 12 godina

Nole je za svu tu penzionisanu boraniju TATA!

Ovi mucenici ovde sto se prave neke face, jadni su...Budi svoj na svome i ne povijaj grbacu gde god da si!
Nosim Noletovu majicu ceo dan, gledaju me, smese se.

Dosta smo bre trpeli!

nesa

pre 12 godina

Pametan covek uci na greskama, tako da ako ima nesto sto je bolje mogao uraditi, nije lose da mu neko kaze. Od silnih epskih pesama nece imati previse koristi.

kifla

pre 12 godina

naci cemo se ja i ovaj gad na istom mestu u nekom trenutku u buducnosti %100, a onda cu ga izvredjati kako ga niko nikad nije izvredjao u zivotu....

posmatrac

pre 12 godina

It's just about time for someone from Eurosport to explain to Mats that comments like " ...if Novak was more professional, he would win in 4 sets...." are, at this point not only out of the place but also make the Eurosport look ridiculous. If you wanted to put up a comic show, it is better to invite Eddie Izzard to anchor the show.

Mats it is time to take a bow and make your exit graciously (if still possible).

ne slusajte proroka

pre 12 godina

ipak covek je umeo i da kaze pokoju lepu rec o njemu. nije sve uvek tako crno. mi smo se malo sad napalili imamo najboljeg ikada. jeste covek ima Federerovu akcionu figuricu kod kuce, ali poslusajte i ovo. ima dosta istine u njegovom komentaru.

http://www.youtube.com/watch?v=2f0SQKlQcI0&feature=related

Dr Gaga

pre 12 godina

Probem koji vidim u Vilanderovim "opažanjima" je da su zapravo istiniti ali, ruku na srce, zlonamerni ili pristrasni. Naime Vilander ima ulogu da smanji publicitet Novakovih rezultata i igre na Eurosportu i ostvari utisak da i drugi (a naročito Nike-Adidas štićenici) igraju tenis koji je jednako vredan pažnje. Dakle, ako Nole za fenomenalnih 150 miliona $ (u kuloarima se šuška od 120 do 150) promeni Sergio Tachini za Nike eto nama lepših i svetlijih komentara.....Jer ovako patike Adidas se dobro prodaju a isto tako i kompleti ST samo Nike nema od toga koristi a to je priznaćete jako veliki problem na marketu...

Ženevljanin

pre 12 godina

D., 30. januar 2012 13:40)

Odličan komentar!

Masa komentatora ovde nikad nije slušala Vilandera ili ima samo površno znanje engleskog, tako da je "Vilander mrzi Noleta" jedna od "urbanih legendi" sajta B92. Kada sam prvi put ovde uočio negativna mišljenja o njemu (pre par godine) zainteresovao sam se i pročitao svaki njegov komentar koji sam mogao da nađem na netu i počeo pažljivo da slušam sve njegove komentare pre Novakovih mečeva.
Voleo bih da mi neko citira bar jedan njegov komentar kojiodiše mržnjom ili bar potcenjvanjem Novaka Đokovića (Uz datum komentara). Hvala.

Odgovor

pre 12 godina

Draga Ljiljo, da znate sta je sve ovaj covek rekao o Novaku prethodnih godina, a posebno u poslednjih godinu, ne biste pitali odakle tolika ogorcenost prema Vilanderu. Taj covek je rekao da Novak nikada nece biti broj 1, a cak i kada je to postao nije prestao da ga omalovazava, cak posebno u poslednjoj nedelji Australijan Opena. Ne znam sta Novak treba jos da postigne da bi covek u prenosima prestao da navija za Novakove protivnike. I to nije u pitanju samo kada igra protiv Rafe ili Feda, vec i protiv anonimusa. Eto odgovora zasto tolika ogorcenost, a trebalo bi da bude jos veca!

Magelan

pre 12 godina

Није при себи, увалили му шећерушу, на кварно... кад попије алкаселцер биће иста прича...циник!!!

Ljilja

pre 12 godina

Novak je svetla tacka ove zemlje i najbolji teniser svih vremena. Samo ne znam cemu ovakva ogorcenost prema Vilanderu, slusala njegov intervju, koji je uostalom se i ovde moze videti, i mislim da je sve najlepse rekao o Djokovicu samo su ga lose interpretirali zato savetujem da pogledate uzivo snimak intervjua. Rekao je da ne zna igraca koji bi mogao da parira Djokovicu niti bi on to mogao a ni svi drugi, a to sto je rekao da je sam sebi rival, mislio je na to sto se previse trosi na terenu i to moze da skodi njegovom zdravlju....Nista on nije lose rekao ovaj put za Noleta osim u superlativu.

vlada

pre 12 godina

Nije mi jasno što se uzbuđujemo zbog Vilanderovih izjava. Najbolji na svetu su uvek imali svoje ljubitelje, ali isto tako i one koji će ih kritikovati šta god uradili. Vilander je jednostavno takav čovek, on ima prema mnogim stvarima taj pomalo hejterski stav, ne samo prema Noletu.

Belodedic

pre 12 godina

Naravno da nista nije rekao ovog puta (ranije je bio gad prema Noletu i ko mnogi zeleo da Nole ne pobedi).Savet onaj na kraju mu onako cito da nesto kaze i da se pravi pametan. Pa ko je on da kritikuje i deli neke savete. Lendel, McEnroe, Edberg su veliki (Noletov kalibar za sada) a Vilandera je davno presisao. Moze Nole njega da uci i posavetuje o tenisu i sportskom ponasanju i pristojnosti.

777

pre 12 godina

Covek se sad probudio. Pa prodje godina i kusur a ti sada ukapirao? Imam osecaj da ces tek da se cudis. Kao sto sam i ranije pisao a tu uz ovog Svedjanina i oni spadaju...jos nisu ni svesni kakav je Novak igrac. Jedan Rafa ladno kaze da Novak ima takav ritern da je po njemu najbolji ne na svetu nego u ISTORIJI TENISA. Toliko.

crnobeli delija

pre 12 godina

ama, ja ne razumem pojedincea ili neku vecu grupu ljudi kako vec ne samo ovde nego u celom svetu ... gde kod igra, uvek jedno 80 % publioke navija za njegove protivnike ? ...
(NOVA PAZOVA, 30. januar 2012 13:47)

to je samo dokaz koliko je veliki i moze samo da mu imponuje. licno, verujem da iz svakog "neprijateljskog" povika iz publike, Nole samo crpi dodatnu snagu, jer, ne tako davno, svi su navijali za Noleta iako nisu znali ni odakle je ni kako se zove, ali su videli da neko novi moze da dobije neprikosnovenog Federera i tada drugog na svetu, Rafu. U svakom sportu, bilo gde na svetu, publika ce uvek navijati za slabijeg, za onog ko nepredvidjeno moze da "skine skalp" favoritu. Nishikori nije preko nooi stekao 15000 obozavalaca, vec je zaigrao i pobedio Congu. Da mu je krenulo dobro protiv Mareja, sigurno bi publika opet bila uz njega.

Mnoge stvari oko Novakovih nastupa poslednjih godina nisu OK, ali to je vise stvar loseg rada ljudi koji brinu o njegovom marketingu i dobrog rada marketinga Noletovih protivnika. A zvizdanje i navijanje za slabije, to je samo ljudska priroda i zabava, nema tu niceg ruznog.

bane

pre 12 godina

Preterano smo osetljivi na sve što neko kaže o Novaku. Mats nije rekao ništa uvredljivo za Novaka niti je ikada navijao protiv njega. On je jednostavo reporter koji prenosi mečeve i ne očekujmo od njega da prosipa bisere mudrosti kao što ne očekujemo to od Smiljana Banjca ili Vlastimira Mijaljevića. Veče pre finala je odbio da imenuje favorita a sutradan je rekao da daje 51:49 za Rafu jer je Novak preumoran, pa šta je tu uvredljivo.
Ne treba da nam smeta i kada ljudi žele da vide kako igraju Nadal i Federer jer su njih dvojica mnogo pre Novaka bili na vrhu i to jako dugo vremena a zajedno imaju 26 grenslemova. Ne treba ni da nam smetaju reklame u kojima Federer reklamira Rolex. Pa to proizvode njegovi zemljaci.
Novak još uvek gradi svoje ime i svoj imidž i već je puno postigao. Neka samo tako nastavi a za razne komentare, dobre i loše neka ga boli uvo.

jota

pre 12 godina

Licno mislim da ovaj covek vec dugo nije validan da daje prognoze o mecevima koji trebaju da se igraju, njegovo razmisljanje o ovoj igri je vec davno prevazidjeno. Covek zivi jos u vreme kada se igrao servis volej igra. Narocito kada je u pitanju Novak. Od 2008. godine i AO fde je u finalu dao prednost Congi do dana danasnjeg gomila promasenih prognoza. Dalje, jedno prica pre meca, drugo posle, jedno prica jednoj TV, druga prica suparnickoj TV (da nazovem tako suprostavljene igace ciji mediji navijaju za svoje). Federera ne ispusta iz usta, setimo se samo izjave najskorije - RF IZ 2012 BI POBEDIO RF IZ 2007.godine.
Ispostavlja se na kraju da je suvisno i uzimati izjave od ovog marionetskog kvazi teniskoh strucnjaka ( dok je aktivno igrao , skidam kapu)
Ne secam se da je Novak ikada progovorio nesto o totalno pogresnim prognozama Wilandera. Jako smo kratkog secanja svi mi Novakovi fanovi. Covek je jednostavno opsednut RF, gaji animozitet prema nasem Novaku.
Pozdrav svim ljubiteljima tenisa, uz preporuku Novakovim fanovima da uopste ne obracaju paznju i ne slusaju sta ovaj vec staromodni strucnjak za tenis prica.

Cici

pre 12 godina

Ako zaboravim ono sto je Mats (Dakle, Mats, nikako Mac kako neki pisu njegovo ime) rekao na Eurosportu neposredno posle meca onda je ova izjava potpuno u redu. Nole sigurno i sam sve to zna sta je Vilander rekao i verujem da ce raditi na mnogim stvarima ali verujem da on ovo sto je Mats rekao bolje razume nego svi posmatraci. Mislim da Nole vece komplimente nije mogao da dobije, ej, ne zna covek ko bi mogao da se Noletu suprotstavi!!! `Ajde Nole, molim te nemoj da se uobrazis:-)
Molba i za b92: Prestanite sa svim ovim dobrim tekstovima o Noletu, ne "skidam" se sa kopjutera danima, deca mi gladuju:-)

Zarko

pre 12 godina

"Gospodine" Vilander,
Vi ste vise nego ocigledan primjer da i
veliki sportista moze da budu jos veci licemjer.
Nemam namjeru da vrijedjam vi ste se sami iz samo
vama poznatih razloga deklarisali takvim.

mm original

pre 12 godina

Kad bi razmislili shvatili bi šta je Matts rekao. Nole zaista treba da razmisli o ovome i već sigurno jeste, jer postoji samo jedna stvar koja ga je mogla koštati ovog trofeja i koja je prouzrokovala uopšte sumnju u dalje rasplete, a to je preveliko poštovanje veličina na terenu i bespotreno produženje meča sa Hjuitom do jedan noću. I posle mali umor pred Mareja, a veliki pred Rafu.
A samo traženje onog ko bi mogao da mu parira je ipak dokaz poštovanja.
Ustalom, ne volim ni ja nešto Matts-a, ali da nije promeniostav jeste, a da Federer nije opasan rival jeste. Sećate se Nole je spašavao meč lopte.
I svi smo se pitali može li Nole nastaviti pobednički, prosto zakonom verovatnoće, ne zbog sumnje u Noleta, jedino što se mi pitamo u sebi a Matts mora to da radi javno.
On na izvestan način pomaže Novaku. Sećate se kad je pomenuo da on nije mogao da izdrži pritisak na broju 1 sa ulaskom u sledeću godinu. A sad upućuje Novaku realne pouke. Da li to radi namerno ili nenamerno ne znam. Ali Novak uči od svih pa i od njega i to je važno.

branislav

pre 12 godina

Dobar je Vilander.MorA tako da prica,zato sto Roze jos malo pa u penziju,Nadalova koljena su pod velikim opterecenjem,a imao je skoro neizljecivu povredu,Andy ce da pukne od pritiska,pa se covjek boji da Novak ne dodje do 100 ATP titula.

Dermendziev

pre 12 godina

Razumem Matsa,njegovu protivrecnost.Gleda Rafu kaze Rafa je najbolji,Gleda Federera kaze Federer,za Novaka i Mareja takodje,ali na kraju objasni i kaze pravu stvar.

Isti slucaj je kad slusate tri ili cetiri veoma dobra pevaca(pesme) i posle svake tvrdite da je najbolji(najbolja).Sve je to, ne zbog dobrog ili loseg vina,vec zbog jake konkurencije.

Jedan sam od onih koji tvrdi da Mats, ama bas niceg, nema protiv Novaka i za mnoge stvari bio je i jeste u pravu.Novak je morao, i Mareja i Nadala da dobije 3:1,a mozda je mogao je da ostane i kratkih rukava.

Nole mora da poveca stepen ekzekucije,da kaznjava i najmanje sitnice,da poveca kkd kod brejkova,bolje da igra tb(tu je ranije bio car)!

Pozdrav!

PS:Vika je po Matsu bila ,jos pocetkom turnira, jedan od glavnih favorita za osvajanje AO.Ruku na srce od samog pocetka,pa do polufinala imala je otvoreni zreb,umesno izkoristila-neko ni to nezna,ali pobediti Kim nije mala stvar.Masa po meni imala je neke minimalne,ali ne i velike sanse ,jer postaje jedan od boljih klijenata Viktoriji(uz svo duzno moje postovanje,meni uvek drage i simpaticne Mase).

A.Semjonov

pre 12 godina

Bez obzira na silne Vilanderove promasaje, ovo sto je sad rekao je najbolja moguca pozitivna kritika upucena Novaku- da bi "jedino on sam sebi mogao da nasteti".Bravo.

Opusteno

pre 12 godina

Vi majke mi niste normalni, sta je covek lose rekao? Zaista jedino Federer moze da mu pomrsi racune, kao sto je to uradio u polufinalu Roland Garosa i zamalo u polufinalu US Opena. A zar nije pohvala ako kaze da ne moze naci nijednog tenisera u istoriji koji bi mogao da se suprotstavi Djokovicu? Ja se slazem da je davao nepopularne izjave u vezi Noleta, ali tada zaista Nole nije bio fizicki spreman za vrh i jeste mu sve smetalo, i vrucina i zuljevi i disanje i oci...pre 2-3 godine bi 17 puta predao ovaj mec i sa te strane je u pravu kada kaze da jedino sam sebe moze da pobedi, kada je ovako spreman i motivisan niko mu ne moze stati na put, a vi uzivajte u Noletovim uspesima umesto sto pljujete Federera i ostale legende! Napred Nole majstore!!!

Elle

pre 12 godina

Kada je vec intervjuisao vilandera mogao mu je postaviti i originalnija pitanja. Npr. Zasto imate tako otvorenu averziju prema Novaku Djokovicu? Boskovic je suvise "mlak" za komentatora, novinara i sl. Uvek su mi se svidjali originalni ljudi, a u ovom slucaju, originalni reporteri-odnosno, oni koji imaju neku osobenost. Recimo, ja obozavam Smiljana Banjca jer drugacije prenosi od ostalih. Covek se moze bar nasmejati dok on prenosi i nikad nije dosadno-pa cak i ako je mec dosadan.Na B92 je najsimpaticniji...Eto, zaboravila sam kako se zove. On i Boskovic se naizmenicno prenose tenis. Ima uvek neki zanimljiv komentar a i dobrocudno izgleda."Pa sta to radi Novak Djokovic!!!", secam se ove recenice...Ako ce komentator samo govoriti "lopta je u autu", "dobar je servis" itd. onda mi i ne treba komentator-to vidim i ja.

alex

pre 12 godina

ajde vilanderu! covek ne podnosi djokovica ali sta ga kosta da ga nahvali za srpsku televiziju kada ga pljuje na eurosportu!? odjedanput mu je tenis "dosadan" jer se zna pobednik unapred. ajde!sve su pokusali samo da pobede djokovica( namerno mnozina i nije teorija zavere). zamisli tamo neki srbin najbolji u "belom" sportu. skandal!

...

pre 12 godina

I meni je Vilander antipatican, ali moracu da promenim misljenje. Ne zbog ovih neprijatno dobrih komplimenata gde se pominju i igraci iz istorije... vec zbog recenice da on Novaku sa svojom igrom ne bi mogao da uzme gem po setu. A sa svojom igrom je uzeo deset slemova!

Ako je i od Matsa, mnogo je :)

Erazmo

pre 12 godina

More da Bog da ti zena rodila TRI Novaka! Slazem se sa prethodnim komentarom. More tata ti zivotinja znas a nas Nole je fin mladic koji ponekad malo psuje ali to mu je preoprucio terapeut kao mentalni ekspirijum ako znas sta to znaci. Jes da voli i da cepa majicu ali to je u tradiciji naseg naroda. Mi imamo Noleata a vi Ikeu i 1:1. Ajd bezi!

marko

pre 12 godina

Bez obzira na sve kritike, i sva omalovazavanja koje je Vilander upitio Novaku , na kraju mu niko nije dao tako veliki kompliment i tako dobar i vazan savet, kao bas taj isti Vilander. Mislim da bi Novak trebao da uzme u obzir reci ovog coveka, kako kriticke tako i ove pohvalne.

Magic

pre 12 godina

Ljudi, ovaj covek je citav mec cetvrtfinala izmedju Novaka i Ferera pricao kako je Federer najbolji, kako Novak nema sta da trazi u finalu . . . Onda je u polufinalu citav mec pricao kako je Marej kompletniji od Novaka, kako je Federer i dalje najbolji . . . . Znaci, lik se bas lozi ili se mnogo saginje Rodzeru ili nije bas najbolje izbalansiran !

Tekelija

pre 12 godina

Da, gledao sam Matsa kako se provcaljuje po Evrosportu.
Bio mi je draži dok je bio pglu i držao se svojih smiješnih izjava i stavova.
^_^

Markoni

pre 12 godina

Sećam se kad je Nole osvojio svoj prvi Australian open. Tada je nekoliko stotina nas Srba vodilo pravu bitku na sajtu Eurosporta u vezi komentara dotičnog "stručnjaka" koji su se odnosili na Đokovića. Već tada je bolesna netrpeljivost prema našem Srbinu bila uočljiva, evo vidim da to traje i dalje, pune tri godine. Žalosno je da jaka medijska kuća kao što je Eurosport toleriše neprofesionalnost njihovog zaposlenog, da ne pričam o globalnoj sprdnji i vicevima koji kruže teniskim svetom u vezi jadnog Matsa Vilandera. Tužno je to, treba ovog starijeg i bolešljivog čoveka skloniti sa ovako stresnog posla koji nije u stanju da odrađuje kako treba od samog početka.

Sv. Nole Bistrooki

pre 12 godina

Hahahahaaaaaaaaa.....pocelo vadjenje.
Mats se otreznio u zadnjem momentu. Posle ovog intervjua dacu mu malo fore....ipak je Mats samo covek...a samo Bog zna koliko su COVECI gresni, ali da mogu i da se iskupe.

Danilo

pre 12 godina

Sam sam napisao nešto slično za Novaka pre dva meseca,a nisam stručnjak,pa moram da se složim sa Matsom.
Sve po stranu,ali ovde je on izrekao zaista velike komplimente Novaku smatrajući sadašnjeg Novaka jednim od najjačih u istoriji.
Postaje svima jasno da sve zavisi od Novaka jer ako ga Rafa ne može dobiti u 6 sati igre, i to dva dana nakon Novakovog sličnog meča,pitanje je ko uopšte može.
P.S.Vilander je protiv Bobe gubio odlučujući set sa Rolan Garosu sa 5:2,pa je na kraju dobio.

D.

pre 12 godina

Mi imamo problem sa samim sobom, a to i autori ovog clanka dokazuju. Ko je gledao Vilandera pred finale, cuo je da daje Rafi 51-49 prednost samo zbog Novakovog maratonskog meca. To mu i ne dodje bas kao izrazito favorizovanje nekoga. Takodje, zbog neke frustracije nasih komentatora, pratio sam finale na UK Eurosportu gde se ukljucivao i Vilander. On je tu bio prepun hvale i potpuno fasciniran Novakovim kretanjem na terenu. Kao daje pogresne procene rezultata. Pa? Koliko ljudi je prognoziralo da ce ga Nole otresti bez problema pa je bilo vrlo tesno. Kada je na 40-40 Nadal pogodio vrh mrezice i Nole se obratio Bogu, to je bilo samo zato sto je to bio forhend viner za brejk loptu i sto je toga bio svestan i zahvalio se na tom milimetru koji mu je omogucio mec loptu. Komentar o Federeru: Pa zar nije Federer jedini igrac koji je prosle godine mogao da razmislja da ce da pobedi Novaka? Pa jeste, ali nije ni on uspeo i sad neki bes na Vilandera. Novak je car, i ako ga pitate, sigurno ne igra da bi ponizio Nadala i Federera i da bi nekoga iskompleksirao i sta sve moze da se cuje u repertoaru gluposti, nego da bi ostao zapisan u istoriji. Zato, probajte da budete ponosni na coveka koji to uspeva. I ne radujte se samo Nadalovom porazu, nego mnogo vise Novakovoj pobedi.

SS

pre 12 godina

Vilander nikada nece prestati da sumnja u Noleta, jer ne moze da prihvati cinjenicu da je najbolji!! To ga mnogo boli, ne znam zasto, verovatno prima platu od Federera i njemu slicnih gubitnika, pa mora tako da komentarise

NOVA PAZOVA

pre 12 godina

ama, ja ne razumem pojedincea ili neku vecu grupu ljudi kako vec ne samo ovde nego u celom svetu ... gde kod igra, uvek jedno 80 % publioke navija za njegove protivnike ? Drugo, komentari tipa FOLIRANT i sl. ja stvarno ne razumem al bas ne razumem . ZASTO ? ljudi, mozes jednom, dvaput pa i triput ne koga isfolirati ALI , decko skoro celu godinu odigra , znaci najbolje u istoriji tenisa, od zadnja 4 grema 3 osvoji i sta jos sve, u svojim izjavama i delima je strasno korektan i brdo toga pozitivnog ima al opet ima ... da ne kazem sta ... NO KOMENT !

Maja

pre 12 godina

Ljubomorko si ti... kao sad si ti otkrio Ameriku... toliko ste iskompleksirani i maliciozni uvek bili kada je u pitanju Novak i jednostavno vam ne ide u glavu i ne zelite da prihvatite cinjenicu da jedan Srbin moze da bude ovakva velicina, i kao covek i kao sportista... i bolji je igrac i sportista od Federera i od Nadala i to je stvarnost koju njegovi rezultati i ponasanje na terenu potvrdjuju a koje ce i dolazeca buducnost sigurno ovekoveciti... Nole zna da je na pocetku i Nole se nece rukovoditi mentalitetom nekog prosecnog Srbina koga trenutna zadovoljstina brzo proguta... on ce trajati i postici ce sve i vise od onog sto su i Federer i Nadal dosad postigli...naravno to im niko od nas ne osporava... i tako ce ucu u istoriju kao velicina koju cete svi vi moralisti i kulturni zapadnjaci morati kad-tad da priznate... tesko je bilo navijacima u Australiji da aplaudiraju na kraju, ali ce sve vise i vise aplaudirati a jednog dana i taj aplauz ce postati iskren... tako vas Novak Djokovic, Srbin vaspitava tj. prevaspitava... da naucite da ne generalizujete i da jedan ceo narod ocrnjujete zbog maloumnih i korumpiranih glava... kao vi ih nemate u svom dvoristu... zivela Srbija i Srpski Narod! I jos jednom, bravo Djole - ljudino!!!!

nada

pre 12 godina

Postoji li bar jedan intervju/izjava ovog "eksperta" bez pominjanja Federera? Cak i kada je tema zenski tenis, retko se desi da mu se "ne omakne" ovo ime i blazeni osmeh kada ga pomene (kao ni zaljene/kritika ako je primoran da pmene Novakove pobede/uspeh. Dal on to radi "iz dubine duse", ili za pare (cije god)?

novosadjanin

pre 12 godina

Vilanderu je Federer neka referenca za fizikalije... Cuj bolje se nosi sa Rafom nego sto je to Federer ikada mogao. Pa naravno. Inace meni nije jasno zasto Federer izgleda kao da je upravo izasao iz naci logora. Covek je premrsav i nema sta da trazi u duelima sa Rafom i Novakom. A jos veci paradox je taj sto Rafa i Federer prema zvanicnim podacima AO imaju po 85 kg i 185 cm... Ahahahahahah Federer ima kilograma kao Nadal????? Ko se to sali? Verovatno je Rodju bilo sramota da prijavi da ima 72 kg (realno vise nema)

neutralni

pre 12 godina

ovaj vilander samo menja svoje izjave i posle meca je sasvim drugo prico o mecu i da nije nista poseban mec nije bio...ako su njemu drugi teniseri drazi to nije razlog da ne bude objektivan kada su u pitanju noletovi mecevi.

h

pre 12 godina

A sto iko od nas pravi intervju sa ovim covekom koji jedno prica sada, posle sat vremena prica drugo.Jednoj TV stanici hvali Djokovica, drugoj Nadala a sve to o istom mecu.

Alex

pre 12 godina

Meni je najbolji deo bio kada je prognozirao da će Marej da pobedi, ali je onda rekao "poslednja dva puta sam pogrešio u proceni". Zato, kada je tipovao na Nadala, to je samo bio znak da će Nole da pobedi. Ljudi koji igraju u kladionicama samo njega treba da slušaju i da igraju kontra. Zgrnuće lovu.

david coverdale

pre 12 godina

Umesto da se javno izvini za sva prethodna lupetanja Vilander priča priče bez početka i kraja. Bošković je trebalo da ga ignoriše a ne da pravi intervju s njim.
Only one message for uncle Mats:" SORRY"

maki

pre 12 godina

Haha, matorom je prvo Marej bio bolji od Novaka, pa Rafa i posto ih je obojicu samleo sada jedino Federer moze da ga pobedi :) Pa doci ce i Federer na red pa cu te pitati sta ces onda da smislis protiv Novaka. Ovo prelazi u patologiju.

Big_Boss

pre 12 godina

Svedski prepotenko jos ne moze da zaboravi poraz od Zivojinovica na Wimbledon-u, a trn u oku mu je Srbin Nole koji ga stalno na to podseca...

maki

pre 12 godina

Haha, matorom je prvo Marej bio bolji od Novaka, pa Rafa i posto ih je obojicu samleo sada jedino Federer moze da ga pobedi :) Pa doci ce i Federer na red pa cu te pitati sta ces onda da smislis protiv Novaka. Ovo prelazi u patologiju.

Big_Boss

pre 12 godina

Svedski prepotenko jos ne moze da zaboravi poraz od Zivojinovica na Wimbledon-u, a trn u oku mu je Srbin Nole koji ga stalno na to podseca...

h

pre 12 godina

A sto iko od nas pravi intervju sa ovim covekom koji jedno prica sada, posle sat vremena prica drugo.Jednoj TV stanici hvali Djokovica, drugoj Nadala a sve to o istom mecu.

david coverdale

pre 12 godina

Umesto da se javno izvini za sva prethodna lupetanja Vilander priča priče bez početka i kraja. Bošković je trebalo da ga ignoriše a ne da pravi intervju s njim.
Only one message for uncle Mats:" SORRY"

D.

pre 12 godina

Mi imamo problem sa samim sobom, a to i autori ovog clanka dokazuju. Ko je gledao Vilandera pred finale, cuo je da daje Rafi 51-49 prednost samo zbog Novakovog maratonskog meca. To mu i ne dodje bas kao izrazito favorizovanje nekoga. Takodje, zbog neke frustracije nasih komentatora, pratio sam finale na UK Eurosportu gde se ukljucivao i Vilander. On je tu bio prepun hvale i potpuno fasciniran Novakovim kretanjem na terenu. Kao daje pogresne procene rezultata. Pa? Koliko ljudi je prognoziralo da ce ga Nole otresti bez problema pa je bilo vrlo tesno. Kada je na 40-40 Nadal pogodio vrh mrezice i Nole se obratio Bogu, to je bilo samo zato sto je to bio forhend viner za brejk loptu i sto je toga bio svestan i zahvalio se na tom milimetru koji mu je omogucio mec loptu. Komentar o Federeru: Pa zar nije Federer jedini igrac koji je prosle godine mogao da razmislja da ce da pobedi Novaka? Pa jeste, ali nije ni on uspeo i sad neki bes na Vilandera. Novak je car, i ako ga pitate, sigurno ne igra da bi ponizio Nadala i Federera i da bi nekoga iskompleksirao i sta sve moze da se cuje u repertoaru gluposti, nego da bi ostao zapisan u istoriji. Zato, probajte da budete ponosni na coveka koji to uspeva. I ne radujte se samo Nadalovom porazu, nego mnogo vise Novakovoj pobedi.

jota

pre 12 godina

Licno mislim da ovaj covek vec dugo nije validan da daje prognoze o mecevima koji trebaju da se igraju, njegovo razmisljanje o ovoj igri je vec davno prevazidjeno. Covek zivi jos u vreme kada se igrao servis volej igra. Narocito kada je u pitanju Novak. Od 2008. godine i AO fde je u finalu dao prednost Congi do dana danasnjeg gomila promasenih prognoza. Dalje, jedno prica pre meca, drugo posle, jedno prica jednoj TV, druga prica suparnickoj TV (da nazovem tako suprostavljene igace ciji mediji navijaju za svoje). Federera ne ispusta iz usta, setimo se samo izjave najskorije - RF IZ 2012 BI POBEDIO RF IZ 2007.godine.
Ispostavlja se na kraju da je suvisno i uzimati izjave od ovog marionetskog kvazi teniskoh strucnjaka ( dok je aktivno igrao , skidam kapu)
Ne secam se da je Novak ikada progovorio nesto o totalno pogresnim prognozama Wilandera. Jako smo kratkog secanja svi mi Novakovi fanovi. Covek je jednostavno opsednut RF, gaji animozitet prema nasem Novaku.
Pozdrav svim ljubiteljima tenisa, uz preporuku Novakovim fanovima da uopste ne obracaju paznju i ne slusaju sta ovaj vec staromodni strucnjak za tenis prica.

Magic

pre 12 godina

Ljudi, ovaj covek je citav mec cetvrtfinala izmedju Novaka i Ferera pricao kako je Federer najbolji, kako Novak nema sta da trazi u finalu . . . Onda je u polufinalu citav mec pricao kako je Marej kompletniji od Novaka, kako je Federer i dalje najbolji . . . . Znaci, lik se bas lozi ili se mnogo saginje Rodzeru ili nije bas najbolje izbalansiran !

...

pre 12 godina

I meni je Vilander antipatican, ali moracu da promenim misljenje. Ne zbog ovih neprijatno dobrih komplimenata gde se pominju i igraci iz istorije... vec zbog recenice da on Novaku sa svojom igrom ne bi mogao da uzme gem po setu. A sa svojom igrom je uzeo deset slemova!

Ako je i od Matsa, mnogo je :)

my way

pre 12 godina

Ne dirajte mi Vilandera i ne terajte ga u penziju! Samo ti Mats vodi svoju emisiju i furaj svoj fazon, to mi dodje kao slag na tortu na Novakove pobede i uspehe!

Dr Gaga

pre 12 godina

Probem koji vidim u Vilanderovim "opažanjima" je da su zapravo istiniti ali, ruku na srce, zlonamerni ili pristrasni. Naime Vilander ima ulogu da smanji publicitet Novakovih rezultata i igre na Eurosportu i ostvari utisak da i drugi (a naročito Nike-Adidas štićenici) igraju tenis koji je jednako vredan pažnje. Dakle, ako Nole za fenomenalnih 150 miliona $ (u kuloarima se šuška od 120 do 150) promeni Sergio Tachini za Nike eto nama lepših i svetlijih komentara.....Jer ovako patike Adidas se dobro prodaju a isto tako i kompleti ST samo Nike nema od toga koristi a to je priznaćete jako veliki problem na marketu...

D.Savic,Paris,FR

pre 12 godina

Kada sam pre dve godine rekao da ce novak da osvoji u karijeri 25 GS bio sam popljuvan.Mozda cu sad opet da budem popljuvan ali Vilander je u pravu,na svu srecu.Zasto kazem na svu srecu?Zato sto Novak,verovali vi to ili ne,ima jos dosta mogucnosti da napreduje u tenisu!Eh,da!I napredovace.Zapamtite samo da je Novak decko koji sada 70% bolje dise,bolje se krece po terenu,kao puma je!Ono sto moze da poboljsa je SERVIS koji moze da mu bude bolji,dakle da servira sve same aseve.Ritern jeste odlican,igra na mrezi sve bolja i bolja,ne,nije ovo Noletov maximum ni u brzini ni u izdrzljivosti,moze on to jos bolje i bice jos bolje.ono sto mu trenutno pomaze je trenutni "preokret srece" i ja to objasnjavam njegovom meditacijom koju u zadnje vreme upraznjava.Novak na terenu vec godinu dana izgleda "kao hipnotisan" i kao da ga bas briga i kad gubi i eto pobednicke energije koja bas ume da omete protivnika!Tu je sve slicniji velikom Rodzeru.Ono sto krasi Novaka je vrlo visoka INTELIGENCIJA jer on jednostavno igra MOZGOM!Ja mu za to skidam kapu!

NOVA PAZOVA

pre 12 godina

ama, ja ne razumem pojedincea ili neku vecu grupu ljudi kako vec ne samo ovde nego u celom svetu ... gde kod igra, uvek jedno 80 % publioke navija za njegove protivnike ? Drugo, komentari tipa FOLIRANT i sl. ja stvarno ne razumem al bas ne razumem . ZASTO ? ljudi, mozes jednom, dvaput pa i triput ne koga isfolirati ALI , decko skoro celu godinu odigra , znaci najbolje u istoriji tenisa, od zadnja 4 grema 3 osvoji i sta jos sve, u svojim izjavama i delima je strasno korektan i brdo toga pozitivnog ima al opet ima ... da ne kazem sta ... NO KOMENT !

Nela

pre 12 godina

Bolje nemoj Ti da NOLETU dajes lekcije. Svoje si rekao u vise navrata i jasna nam je poruka. No, srecom NOLE je ucio i uci od onih koji su dobronamerni pa je utliko uspeh veci. A NOLE je inteligentan, vredan, realan i sa velikim zarom i ljubavlju radi posao za koji se opredelio.

Doki

pre 12 godina

Uhh ovaj covek i kad kaze nesto korektno, tu i tamo, BAS IRITIRA !
Ima bolesnu decu i zao mi ga, sigurno mu treba dosta novca pa mora tako da (zlu)radi po narudzbini .. jer ne deluje bas da je toliko glup !
Srecom Noletu Zlurander kao konsiljere BAS NE TREBA UOPSTE NI ZA STA! Ne mislite valjda da Nole ne zna da treba da pobedi u sto manje setova i brze ??!!!

Nego, Nole srce, oporavi se sto pre pa polako dalje ! Da ti se 2012 nastavi kako je i pocela i da budes dobro i zdravo !

Markoni

pre 12 godina

Sećam se kad je Nole osvojio svoj prvi Australian open. Tada je nekoliko stotina nas Srba vodilo pravu bitku na sajtu Eurosporta u vezi komentara dotičnog "stručnjaka" koji su se odnosili na Đokovića. Već tada je bolesna netrpeljivost prema našem Srbinu bila uočljiva, evo vidim da to traje i dalje, pune tri godine. Žalosno je da jaka medijska kuća kao što je Eurosport toleriše neprofesionalnost njihovog zaposlenog, da ne pričam o globalnoj sprdnji i vicevima koji kruže teniskim svetom u vezi jadnog Matsa Vilandera. Tužno je to, treba ovog starijeg i bolešljivog čoveka skloniti sa ovako stresnog posla koji nije u stanju da odrađuje kako treba od samog početka.

Ajkula

pre 12 godina

Dok je Novak u 2011.g. grabio ka rekordu nepobedivosti u uzastopnim mečevima i imao iza sebe osvojene sve turnire na kojima je igrao, ukratko-potpuno dominirao, Vilander ga uporno nije svrstavao među favorite u prognozama. Uvek mu je neko drugi bio bolji i tako je ispadao smešan posle Novakovih titula jer nije prihvatao realnost. I opet je, sada u Melburnu, promašio. Za B92 priča kao političari iz EU, koji nas ovde, dok gostuju, tapšu po ramenu, a iz Brisela lupaju šamare. Za našu javnost Vilander daje prigodnu izjavu o Novaku. On je u svojoj zadrtosti otišao predaleko, ali je i dalje komentator Eurosporta. Zamislite da ovoliko jaku, dugu i neosnovanu sumnju pre svakog turnira ispoljava prema, hipotetički, britanskom ili francuskom broju 1. Ili bi promenio priču ili bi leteo sa posla. Gledaoci bi ga razapeli.

VLADIMIR

pre 12 godina

Zaista mi nije jasno što obraćate pažnju na ovog kvazi teniskog "stručnjaka" - jer to je samo vrlo dobar teniser iz nekog davnog doba - koje nema gotovo nikakvog dodira s današnjim tenisom (ovo govorim jer sam mnogo pratio tadašnji kao i sadašnji tenis)Pored toga to je jedan jako loš čovek - zloban, prevrtljiv i podrepaš "nekih teniskih lobija". Zato narode ignoriši ovog ndoraženog tipa isto kao što ga ignoriše naš teniski supermen Nole.

marko

pre 12 godina

Bez obzira na sve kritike, i sva omalovazavanja koje je Vilander upitio Novaku , na kraju mu niko nije dao tako veliki kompliment i tako dobar i vazan savet, kao bas taj isti Vilander. Mislim da bi Novak trebao da uzme u obzir reci ovog coveka, kako kriticke tako i ove pohvalne.

Alex

pre 12 godina

Meni je najbolji deo bio kada je prognozirao da će Marej da pobedi, ali je onda rekao "poslednja dva puta sam pogrešio u proceni". Zato, kada je tipovao na Nadala, to je samo bio znak da će Nole da pobedi. Ljudi koji igraju u kladionicama samo njega treba da slušaju i da igraju kontra. Zgrnuće lovu.

Odgovor

pre 12 godina

Draga Ljiljo, da znate sta je sve ovaj covek rekao o Novaku prethodnih godina, a posebno u poslednjih godinu, ne biste pitali odakle tolika ogorcenost prema Vilanderu. Taj covek je rekao da Novak nikada nece biti broj 1, a cak i kada je to postao nije prestao da ga omalovazava, cak posebno u poslednjoj nedelji Australijan Opena. Ne znam sta Novak treba jos da postigne da bi covek u prenosima prestao da navija za Novakove protivnike. I to nije u pitanju samo kada igra protiv Rafe ili Feda, vec i protiv anonimusa. Eto odgovora zasto tolika ogorcenost, a trebalo bi da bude jos veca!

Maja

pre 12 godina

Ljubomorko si ti... kao sad si ti otkrio Ameriku... toliko ste iskompleksirani i maliciozni uvek bili kada je u pitanju Novak i jednostavno vam ne ide u glavu i ne zelite da prihvatite cinjenicu da jedan Srbin moze da bude ovakva velicina, i kao covek i kao sportista... i bolji je igrac i sportista od Federera i od Nadala i to je stvarnost koju njegovi rezultati i ponasanje na terenu potvrdjuju a koje ce i dolazeca buducnost sigurno ovekoveciti... Nole zna da je na pocetku i Nole se nece rukovoditi mentalitetom nekog prosecnog Srbina koga trenutna zadovoljstina brzo proguta... on ce trajati i postici ce sve i vise od onog sto su i Federer i Nadal dosad postigli...naravno to im niko od nas ne osporava... i tako ce ucu u istoriju kao velicina koju cete svi vi moralisti i kulturni zapadnjaci morati kad-tad da priznate... tesko je bilo navijacima u Australiji da aplaudiraju na kraju, ali ce sve vise i vise aplaudirati a jednog dana i taj aplauz ce postati iskren... tako vas Novak Djokovic, Srbin vaspitava tj. prevaspitava... da naucite da ne generalizujete i da jedan ceo narod ocrnjujete zbog maloumnih i korumpiranih glava... kao vi ih nemate u svom dvoristu... zivela Srbija i Srpski Narod! I jos jednom, bravo Djole - ljudino!!!!

Opusteno

pre 12 godina

Vi majke mi niste normalni, sta je covek lose rekao? Zaista jedino Federer moze da mu pomrsi racune, kao sto je to uradio u polufinalu Roland Garosa i zamalo u polufinalu US Opena. A zar nije pohvala ako kaze da ne moze naci nijednog tenisera u istoriji koji bi mogao da se suprotstavi Djokovicu? Ja se slazem da je davao nepopularne izjave u vezi Noleta, ali tada zaista Nole nije bio fizicki spreman za vrh i jeste mu sve smetalo, i vrucina i zuljevi i disanje i oci...pre 2-3 godine bi 17 puta predao ovaj mec i sa te strane je u pravu kada kaze da jedino sam sebe moze da pobedi, kada je ovako spreman i motivisan niko mu ne moze stati na put, a vi uzivajte u Noletovim uspesima umesto sto pljujete Federera i ostale legende! Napred Nole majstore!!!

bane

pre 12 godina

Preterano smo osetljivi na sve što neko kaže o Novaku. Mats nije rekao ništa uvredljivo za Novaka niti je ikada navijao protiv njega. On je jednostavo reporter koji prenosi mečeve i ne očekujmo od njega da prosipa bisere mudrosti kao što ne očekujemo to od Smiljana Banjca ili Vlastimira Mijaljevića. Veče pre finala je odbio da imenuje favorita a sutradan je rekao da daje 51:49 za Rafu jer je Novak preumoran, pa šta je tu uvredljivo.
Ne treba da nam smeta i kada ljudi žele da vide kako igraju Nadal i Federer jer su njih dvojica mnogo pre Novaka bili na vrhu i to jako dugo vremena a zajedno imaju 26 grenslemova. Ne treba ni da nam smetaju reklame u kojima Federer reklamira Rolex. Pa to proizvode njegovi zemljaci.
Novak još uvek gradi svoje ime i svoj imidž i već je puno postigao. Neka samo tako nastavi a za razne komentare, dobre i loše neka ga boli uvo.

noleisthebest

pre 12 godina

Nole je za svu tu penzionisanu boraniju TATA!

Ovi mucenici ovde sto se prave neke face, jadni su...Budi svoj na svome i ne povijaj grbacu gde god da si!
Nosim Noletovu majicu ceo dan, gledaju me, smese se.

Dosta smo bre trpeli!

SS

pre 12 godina

Vilander nikada nece prestati da sumnja u Noleta, jer ne moze da prihvati cinjenicu da je najbolji!! To ga mnogo boli, ne znam zasto, verovatno prima platu od Federera i njemu slicnih gubitnika, pa mora tako da komentarise

vlada

pre 12 godina

Nije mi jasno što se uzbuđujemo zbog Vilanderovih izjava. Najbolji na svetu su uvek imali svoje ljubitelje, ali isto tako i one koji će ih kritikovati šta god uradili. Vilander je jednostavno takav čovek, on ima prema mnogim stvarima taj pomalo hejterski stav, ne samo prema Noletu.

Erazmo

pre 12 godina

More da Bog da ti zena rodila TRI Novaka! Slazem se sa prethodnim komentarom. More tata ti zivotinja znas a nas Nole je fin mladic koji ponekad malo psuje ali to mu je preoprucio terapeut kao mentalni ekspirijum ako znas sta to znaci. Jes da voli i da cepa majicu ali to je u tradiciji naseg naroda. Mi imamo Noleata a vi Ikeu i 1:1. Ajd bezi!

777

pre 12 godina

Covek se sad probudio. Pa prodje godina i kusur a ti sada ukapirao? Imam osecaj da ces tek da se cudis. Kao sto sam i ranije pisao a tu uz ovog Svedjanina i oni spadaju...jos nisu ni svesni kakav je Novak igrac. Jedan Rafa ladno kaze da Novak ima takav ritern da je po njemu najbolji ne na svetu nego u ISTORIJI TENISA. Toliko.

alex

pre 12 godina

ajde vilanderu! covek ne podnosi djokovica ali sta ga kosta da ga nahvali za srpsku televiziju kada ga pljuje na eurosportu!? odjedanput mu je tenis "dosadan" jer se zna pobednik unapred. ajde!sve su pokusali samo da pobede djokovica( namerno mnozina i nije teorija zavere). zamisli tamo neki srbin najbolji u "belom" sportu. skandal!

Cici

pre 12 godina

Ako zaboravim ono sto je Mats (Dakle, Mats, nikako Mac kako neki pisu njegovo ime) rekao na Eurosportu neposredno posle meca onda je ova izjava potpuno u redu. Nole sigurno i sam sve to zna sta je Vilander rekao i verujem da ce raditi na mnogim stvarima ali verujem da on ovo sto je Mats rekao bolje razume nego svi posmatraci. Mislim da Nole vece komplimente nije mogao da dobije, ej, ne zna covek ko bi mogao da se Noletu suprotstavi!!! `Ajde Nole, molim te nemoj da se uobrazis:-)
Molba i za b92: Prestanite sa svim ovim dobrim tekstovima o Noletu, ne "skidam" se sa kopjutera danima, deca mi gladuju:-)

nada

pre 12 godina

Postoji li bar jedan intervju/izjava ovog "eksperta" bez pominjanja Federera? Cak i kada je tema zenski tenis, retko se desi da mu se "ne omakne" ovo ime i blazeni osmeh kada ga pomene (kao ni zaljene/kritika ako je primoran da pmene Novakove pobede/uspeh. Dal on to radi "iz dubine duse", ili za pare (cije god)?

branislav

pre 12 godina

Dobar je Vilander.MorA tako da prica,zato sto Roze jos malo pa u penziju,Nadalova koljena su pod velikim opterecenjem,a imao je skoro neizljecivu povredu,Andy ce da pukne od pritiska,pa se covjek boji da Novak ne dodje do 100 ATP titula.

Zarko

pre 12 godina

"Gospodine" Vilander,
Vi ste vise nego ocigledan primjer da i
veliki sportista moze da budu jos veci licemjer.
Nemam namjeru da vrijedjam vi ste se sami iz samo
vama poznatih razloga deklarisali takvim.

Belodedic

pre 12 godina

Naravno da nista nije rekao ovog puta (ranije je bio gad prema Noletu i ko mnogi zeleo da Nole ne pobedi).Savet onaj na kraju mu onako cito da nesto kaze i da se pravi pametan. Pa ko je on da kritikuje i deli neke savete. Lendel, McEnroe, Edberg su veliki (Noletov kalibar za sada) a Vilandera je davno presisao. Moze Nole njega da uci i posavetuje o tenisu i sportskom ponasanju i pristojnosti.

A.Semjonov

pre 12 godina

Bez obzira na silne Vilanderove promasaje, ovo sto je sad rekao je najbolja moguca pozitivna kritika upucena Novaku- da bi "jedino on sam sebi mogao da nasteti".Bravo.

Danilo

pre 12 godina

Sam sam napisao nešto slično za Novaka pre dva meseca,a nisam stručnjak,pa moram da se složim sa Matsom.
Sve po stranu,ali ovde je on izrekao zaista velike komplimente Novaku smatrajući sadašnjeg Novaka jednim od najjačih u istoriji.
Postaje svima jasno da sve zavisi od Novaka jer ako ga Rafa ne može dobiti u 6 sati igre, i to dva dana nakon Novakovog sličnog meča,pitanje je ko uopšte može.
P.S.Vilander je protiv Bobe gubio odlučujući set sa Rolan Garosu sa 5:2,pa je na kraju dobio.

mm original

pre 12 godina

Kad bi razmislili shvatili bi šta je Matts rekao. Nole zaista treba da razmisli o ovome i već sigurno jeste, jer postoji samo jedna stvar koja ga je mogla koštati ovog trofeja i koja je prouzrokovala uopšte sumnju u dalje rasplete, a to je preveliko poštovanje veličina na terenu i bespotreno produženje meča sa Hjuitom do jedan noću. I posle mali umor pred Mareja, a veliki pred Rafu.
A samo traženje onog ko bi mogao da mu parira je ipak dokaz poštovanja.
Ustalom, ne volim ni ja nešto Matts-a, ali da nije promeniostav jeste, a da Federer nije opasan rival jeste. Sećate se Nole je spašavao meč lopte.
I svi smo se pitali može li Nole nastaviti pobednički, prosto zakonom verovatnoće, ne zbog sumnje u Noleta, jedino što se mi pitamo u sebi a Matts mora to da radi javno.
On na izvestan način pomaže Novaku. Sećate se kad je pomenuo da on nije mogao da izdrži pritisak na broju 1 sa ulaskom u sledeću godinu. A sad upućuje Novaku realne pouke. Da li to radi namerno ili nenamerno ne znam. Ali Novak uči od svih pa i od njega i to je važno.

neutralni

pre 12 godina

ovaj vilander samo menja svoje izjave i posle meca je sasvim drugo prico o mecu i da nije nista poseban mec nije bio...ako su njemu drugi teniseri drazi to nije razlog da ne bude objektivan kada su u pitanju noletovi mecevi.

Tekelija

pre 12 godina

Da, gledao sam Matsa kako se provcaljuje po Evrosportu.
Bio mi je draži dok je bio pglu i držao se svojih smiješnih izjava i stavova.
^_^

Sv. Nole Bistrooki

pre 12 godina

Hahahahaaaaaaaaa.....pocelo vadjenje.
Mats se otreznio u zadnjem momentu. Posle ovog intervjua dacu mu malo fore....ipak je Mats samo covek...a samo Bog zna koliko su COVECI gresni, ali da mogu i da se iskupe.

Elle

pre 12 godina

Kada je vec intervjuisao vilandera mogao mu je postaviti i originalnija pitanja. Npr. Zasto imate tako otvorenu averziju prema Novaku Djokovicu? Boskovic je suvise "mlak" za komentatora, novinara i sl. Uvek su mi se svidjali originalni ljudi, a u ovom slucaju, originalni reporteri-odnosno, oni koji imaju neku osobenost. Recimo, ja obozavam Smiljana Banjca jer drugacije prenosi od ostalih. Covek se moze bar nasmejati dok on prenosi i nikad nije dosadno-pa cak i ako je mec dosadan.Na B92 je najsimpaticniji...Eto, zaboravila sam kako se zove. On i Boskovic se naizmenicno prenose tenis. Ima uvek neki zanimljiv komentar a i dobrocudno izgleda."Pa sta to radi Novak Djokovic!!!", secam se ove recenice...Ako ce komentator samo govoriti "lopta je u autu", "dobar je servis" itd. onda mi i ne treba komentator-to vidim i ja.

Alex

pre 12 godina

@Zenevljanin,
It's just about time for someone from Eurosport to explain to Mats that comments like " ...if Novak was more professional, he would win in 4 sets...." are, at this point not only out of the place but also make the Eurosport look ridiculous. If you wanted to put up a comic show, it is better to invite Eddie Izzard to anchor the show.

Mats it is time to take a bow and make your exit graciously (if still possible).
Nismo mi jedini koji to vide Zenevljaninu.Za sve postoji mesto i vreme a gosn Vilander ako je morao nekoga da uvredi mogao je to uraditi malo kasnije a ne odmah posle meca.E to je ono sto pravi ogroman jaz izmedju njega i Bjorna Borga.

kifla

pre 12 godina

naci cemo se ja i ovaj gad na istom mestu u nekom trenutku u buducnosti %100, a onda cu ga izvredjati kako ga niko nikad nije izvredjao u zivotu....

alek

pre 12 godina

eurosport bi trebalo prekrstiti u eurothrash. Pa samo ime emisije game, set mats je ocajno, verovatno ideja nekog studenta koji je na praksi tamo. A da ne pricam o simultanom prevodu na srpski, moj necak od 6 godina bolje vlada engleskim

crnobeli delija

pre 12 godina

ama, ja ne razumem pojedincea ili neku vecu grupu ljudi kako vec ne samo ovde nego u celom svetu ... gde kod igra, uvek jedno 80 % publioke navija za njegove protivnike ? ...
(NOVA PAZOVA, 30. januar 2012 13:47)

to je samo dokaz koliko je veliki i moze samo da mu imponuje. licno, verujem da iz svakog "neprijateljskog" povika iz publike, Nole samo crpi dodatnu snagu, jer, ne tako davno, svi su navijali za Noleta iako nisu znali ni odakle je ni kako se zove, ali su videli da neko novi moze da dobije neprikosnovenog Federera i tada drugog na svetu, Rafu. U svakom sportu, bilo gde na svetu, publika ce uvek navijati za slabijeg, za onog ko nepredvidjeno moze da "skine skalp" favoritu. Nishikori nije preko nooi stekao 15000 obozavalaca, vec je zaigrao i pobedio Congu. Da mu je krenulo dobro protiv Mareja, sigurno bi publika opet bila uz njega.

Mnoge stvari oko Novakovih nastupa poslednjih godina nisu OK, ali to je vise stvar loseg rada ljudi koji brinu o njegovom marketingu i dobrog rada marketinga Noletovih protivnika. A zvizdanje i navijanje za slabije, to je samo ljudska priroda i zabava, nema tu niceg ruznog.

Magelan

pre 12 godina

Није при себи, увалили му шећерушу, на кварно... кад попије алкаселцер биће иста прича...циник!!!

novosadjanin

pre 12 godina

Vilanderu je Federer neka referenca za fizikalije... Cuj bolje se nosi sa Rafom nego sto je to Federer ikada mogao. Pa naravno. Inace meni nije jasno zasto Federer izgleda kao da je upravo izasao iz naci logora. Covek je premrsav i nema sta da trazi u duelima sa Rafom i Novakom. A jos veci paradox je taj sto Rafa i Federer prema zvanicnim podacima AO imaju po 85 kg i 185 cm... Ahahahahahah Federer ima kilograma kao Nadal????? Ko se to sali? Verovatno je Rodju bilo sramota da prijavi da ima 72 kg (realno vise nema)

Beker - @ay's

pre 12 godina

"Mislim da bi današnjeg Noleta namučili jedino Beker i Sampras. Ali samo namučili..." Lepo da se neko setio Bekera - neverovatnog igraca, i velike licnosti! Po temperamentu i nezavisnom, gotovo inetelektualnom drzanju jedini se on moze uporediti sa Novakom. Sampras? On je dugo smatran najdosadnijim sampionom svih vremena, dok ljudi nisu promenili misljenje, zbog silnih pobeda. Jeste Agasi bio simpaticniji od njega, ali ne toliko uspesan kao Sampras. Borg i Lendl - dva veoma razlicita igraca - takodje dolaze u ovaj kontekst, bas zato sto su, kao i Djokovic, neponovljivi igraci. Jesam li zaboravio koga? Pa, jasno, Federera. Ne sme se ni njega zaboraviti. Kad se (verovatno uskoro) prestane baviti tenisom i postane deo istorije, njegovi uspesi ce samo dobijati na ceni.

Dermendziev

pre 12 godina

Razumem Matsa,njegovu protivrecnost.Gleda Rafu kaze Rafa je najbolji,Gleda Federera kaze Federer,za Novaka i Mareja takodje,ali na kraju objasni i kaze pravu stvar.

Isti slucaj je kad slusate tri ili cetiri veoma dobra pevaca(pesme) i posle svake tvrdite da je najbolji(najbolja).Sve je to, ne zbog dobrog ili loseg vina,vec zbog jake konkurencije.

Jedan sam od onih koji tvrdi da Mats, ama bas niceg, nema protiv Novaka i za mnoge stvari bio je i jeste u pravu.Novak je morao, i Mareja i Nadala da dobije 3:1,a mozda je mogao je da ostane i kratkih rukava.

Nole mora da poveca stepen ekzekucije,da kaznjava i najmanje sitnice,da poveca kkd kod brejkova,bolje da igra tb(tu je ranije bio car)!

Pozdrav!

PS:Vika je po Matsu bila ,jos pocetkom turnira, jedan od glavnih favorita za osvajanje AO.Ruku na srce od samog pocetka,pa do polufinala imala je otvoreni zreb,umesno izkoristila-neko ni to nezna,ali pobediti Kim nije mala stvar.Masa po meni imala je neke minimalne,ali ne i velike sanse ,jer postaje jedan od boljih klijenata Viktoriji(uz svo duzno moje postovanje,meni uvek drage i simpaticne Mase).

posmatrac

pre 12 godina

It's just about time for someone from Eurosport to explain to Mats that comments like " ...if Novak was more professional, he would win in 4 sets...." are, at this point not only out of the place but also make the Eurosport look ridiculous. If you wanted to put up a comic show, it is better to invite Eddie Izzard to anchor the show.

Mats it is time to take a bow and make your exit graciously (if still possible).

Dermendziev

pre 12 godina

Culi smo tenisnog exsperta(M.W) koji je sklon i po pravilu lose prognozira,a evo sta kaze expert koji skoro redovno dobro prognozira.Dakle jedan od mojih omiljenih blogera,cije komentare izuzetno cenim.

Академик
Патрик Муратоглу: "Битва Титанов"

Ko je zainteresovan moze procitati integralni clanak Patrika Muratogola,francuza pise za EUROSPORT i skoro nikad da omane.Ukratko dao je realan komentar bez ikakve euforije.Na kraju komentara daje po pravilu i prognoze- predvideo Novaku jos vecih uspeha.

Pozdrav!

Ljilja

pre 12 godina

Novak je svetla tacka ove zemlje i najbolji teniser svih vremena. Samo ne znam cemu ovakva ogorcenost prema Vilanderu, slusala njegov intervju, koji je uostalom se i ovde moze videti, i mislim da je sve najlepse rekao o Djokovicu samo su ga lose interpretirali zato savetujem da pogledate uzivo snimak intervjua. Rekao je da ne zna igraca koji bi mogao da parira Djokovicu niti bi on to mogao a ni svi drugi, a to sto je rekao da je sam sebi rival, mislio je na to sto se previse trosi na terenu i to moze da skodi njegovom zdravlju....Nista on nije lose rekao ovaj put za Noleta osim u superlativu.

Ženevljanin

pre 12 godina

(Alex, 31. januar 2012 00:27)
It's just about time for someone from Eurosport to explain to Mats that comments like " ...if Novak was more professional, he would win in 4 sets...." are, at this point not only out of the place but also make the Eurosport look ridiculous. If you wanted to put up a comic show, it is better to invite Eddie Izzard to anchor the show.

Mats it is time to take a bow and make your exit graciously (if still possible).
Nismo mi jedini koji to vide Zenevljaninu.Za sve postoji mesto i vreme a gosn Vilander ako je morao nekoga da uvredi mogao je to uraditi malo kasnije a ne odmah posle meca.E to je ono sto pravi ogroman jaz izmedju njega i Bjorna Borga.
***
Pa šta ako mu je to rekao??? Tako isto mislim i ja i mnogi - Novak je trebalo da završi meč u četvrtom setu. Uostalom to je mišljenje jednog novinara, a novinari (i to najbolji) imaju oštar jezik i umeju da potkače i predsednike države, kraljeve i careve... pa što ne bi i jednog tenisera makar i najboljeg na svetu? Nije Nole BOG da se ne može kritikovati, makar i pogrešno. Vilander je umeo da bude prilično "neprijatan" (više nego prema Novaku) prema drugim teniserima, recimo prema Mariju...

Nego smo mi previše osetljivi... i vidimo često nekakve zavere protiv nas. Ja kažem: water under the bridge ... vrlo važno šta ko priča... uključujući i samog Novaka, Rafu, Rodžera. Igrajte tenis, to je JEDINO što me zanima.

Dr.

pre 12 godina

Sve je promasio i promasuje godinama ali oko jedne stvari je u pravi a i to je pod pitanjem..MOZDA. Novak je mec MORAO da zavrsi u cetvrtom setu. A izgubio ga a kasnije u petom je imao gem manjka i na srecu je napravio brejk i dobio mec a to smo sami videli. Moglo je svasta da bude u tom petom setu, da ode na igranje na razliku od dva gema, ko zna jos koliko da traje mec. Svasta je moglo ali na srecu zavrsilo se Novakovom pobedom.

Ženevljanin

pre 12 godina

D., 30. januar 2012 13:40)

Odličan komentar!

Masa komentatora ovde nikad nije slušala Vilandera ili ima samo površno znanje engleskog, tako da je "Vilander mrzi Noleta" jedna od "urbanih legendi" sajta B92. Kada sam prvi put ovde uočio negativna mišljenja o njemu (pre par godine) zainteresovao sam se i pročitao svaki njegov komentar koji sam mogao da nađem na netu i počeo pažljivo da slušam sve njegove komentare pre Novakovih mečeva.
Voleo bih da mi neko citira bar jedan njegov komentar kojiodiše mržnjom ili bar potcenjvanjem Novaka Đokovića (Uz datum komentara). Hvala.

tenexpert

pre 12 godina

Ne znam zasto se neki ovde toliko pale da bacaju drvlje i kamenje na Eurosport, koji u svemu daje dovoljan publicitet i izvestava pozitivno o Novaku. I na danasnjem sajtu ima cak 3 clanka na naslovnoj, udarnoj strani o tenisu, sva 3 veoma pozitivna i pohvalna. Ako dalje prusurfujete do BBC, i tamo je slicno.
Cemu onda tolika frustracija i nezadovoljstvo? Svaka nacija ima svoje za koje navija i na koje se ponosi. Necemo valjda sad da se ljutimo na ostatak sveta zato sto ne velica Noleta u tolikoj meri kao mi? Zasto bi to trebali da rade recimo Rafini, Fedexovi ili Andijevi navijaci?
Setite se samo besmislenih prepucavanja na ovom sajtu izmedju Zvezdinih i Partizanovih navijaca. Zar sada isto treba da prenesemo u odnosu na ostatak sveta?

ja

pre 12 godina

Svima nama je delovalo da je Novak trebao to finale da zavrsi u 4 seta, ja licno mislim da je mogao da pobedi i u 3 seta uz malo srece.

U prvom setu Nadal je prvi napravio brejk, ali tako sto je dva puta dolazio do brejk lopte uz pomoc mreze. U dva poena Novak odigrava odlicno, a oba puta Nadal iz gotovo izgubljene situacije, ne samo da uspeva da vrati loptu, vec jos pogadja i vrh mreze i to tako da automastki uz pomoc mreze stice inicijativu i dolazi do brejk lopti. Novak je prvu spasao dobrim servisom, a na drugoj brejk lopti promasio gotovo zicer , posto je sa svega par metara udaljenosti od mreze uspeo da posalje loptu u aut.
Dakle da je imao malo vise srece Novak je mogao da osvoji i taj prvi set.

U cetvrtom setu Novak je pri vodjstvu od 4:3 imao 3 vezane brejk lopte koje su mu mogle doneti to da vec u sledecm gemu servira za titulu.
Nadal na prvoj brjk lopti pogadja linju, na drugoj odlicno servira, a na trecoj uspeva da uhvati Novaka u raskoraku. Istovremeno bez ijedne brejk sanse Nadal uspeva da stigne do tai-brejka. I u tai-brejku Novak odigrava odlicno i dolazi nadomak pobede, ali tada prvo promasuje za koji centimetar paralelu, u sledecem poenu gotovo zicer loptu zakucava u mrezu, a na set loptu za Nadala Novak opet pravi promasaj iz forhenda.
Mozda je to i bilo previse promasaja za jedna tai-brejk, ali Novak je jednostavno morao da igra agresivno i riskantno, jer se spanac u takvim trenucima boti na zivot ili smrt. Peti set je posebna prica.
Spanac je u prvoj polovini tog seta ispogadjao toliko linija koliko nije na svih prthodnih 6 meceva zajedno. Fortuna ga je pratila kao u najboljim danima i pravo je cudo da je Novak ostao sabran i uspeo da stigne do 4:4. Vec pri tom rezultatu videlo se da ja Nadal potrosio sve sto je imao u sebi i bilo je ocigledno da ce Novak ipak prelomiti taj set u svoju korist.

Cinjenica je da je Novak mogao i mozda i trebao da zavrsi mec sa 3:1 ili cak i 3:0, ali nije to tako lako uraditi kada protivnik ima toliko srece.
Fakticki Novaku nema sta da se zameri u tom mecu, osim tog tai-brejka koji je Novak odigrao mozda i previse agresivno.
Opet pitanje je kako bi se zavrsio taj tai-brejk, da je Novak odigrao nesto pasivnije.
Mozda bi ga opet izgubio i u tom slucaju bi samo jos vise krivio sebe sto nije igrao agrsivnije.
Ovako znao je da je pokusao agresivnom igrom da dobije taj poslednji gem, nije imao dovoljno srece, ali je bar potpuno smiren usao u poslednji set.
Istovremeno je i Nadal bio svestan da nije osvojio taj cetvrti set zbog svoje dobre igre, vec zahvaljujuci tome sto u poslednja 4 poena tai-brejka Novak pravi 3 neiznudjene greske.
Znao je Nadal da se bez obzir na izjednacenje u rezultatu nije izjedncio u igri sa Novakom u tom mecu.
Kada je izgubio prednost brejka u petom setu, vec tada je Nadal bio svestan da ce izgubiti taj mec.

nesa

pre 12 godina

Pametan covek uci na greskama, tako da ako ima nesto sto je bolje mogao uraditi, nije lose da mu neko kaze. Od silnih epskih pesama nece imati previse koristi.

miroslav

pre 12 godina

cinjenica je da 80% publike uvek navija za noleta ali to nama daje vecu satisfakciju kad uvek pobedi i pobedjivace on jos dosta dugo tek je poceo da pise istoriju i bice on na prvom mestu jo dugo dugo.osim znanja i fizicke spreme nole ima mozak i zbog toga pobedjuje

ne slusajte proroka

pre 12 godina

ipak covek je umeo i da kaze pokoju lepu rec o njemu. nije sve uvek tako crno. mi smo se malo sad napalili imamo najboljeg ikada. jeste covek ima Federerovu akcionu figuricu kod kuce, ali poslusajte i ovo. ima dosta istine u njegovom komentaru.

http://www.youtube.com/watch?v=2f0SQKlQcI0&feature=related

Nikolina

pre 12 godina

Administratoru: Molim vas da okačite i onaj prilog o trenutku proglašenja kad Đoković i Nadal nisu mogli da stoje na nogama. Videla sam da je to bilo u vestima ali nisam uspela da ispratim jer sam imala goste. Nigde nisam uspela da nađem taj snimak, zato vas molim da okačite ovde kao zanimljivost. Hvala!

Deka

pre 12 godina

@D.Savic,Paris,FR

Kazete da Novaka krasi inteligencija!!!!
Pa ... mozda, ali se to nikako ne vidi.
Novak igra iskljucivo na snagu i ludo trcanje po terenu.
Ne kazem da je to nesto lose, svi se trude da to urade, ali takvu igru zvati "inteligentnom" je mozda malo previse.

Ljilja

pre 12 godina

Novak je svetla tacka ove zemlje i najbolji teniser svih vremena. Samo ne znam cemu ovakva ogorcenost prema Vilanderu, slusala njegov intervju, koji je uostalom se i ovde moze videti, i mislim da je sve najlepse rekao o Djokovicu samo su ga lose interpretirali zato savetujem da pogledate uzivo snimak intervjua. Rekao je da ne zna igraca koji bi mogao da parira Djokovicu niti bi on to mogao a ni svi drugi, a to sto je rekao da je sam sebi rival, mislio je na to sto se previse trosi na terenu i to moze da skodi njegovom zdravlju....Nista on nije lose rekao ovaj put za Noleta osim u superlativu.

Deka

pre 12 godina

@D.Savic,Paris,FR

Kazete da Novaka krasi inteligencija!!!!
Pa ... mozda, ali se to nikako ne vidi.
Novak igra iskljucivo na snagu i ludo trcanje po terenu.
Ne kazem da je to nesto lose, svi se trude da to urade, ali takvu igru zvati "inteligentnom" je mozda malo previse.

bane

pre 12 godina

Preterano smo osetljivi na sve što neko kaže o Novaku. Mats nije rekao ništa uvredljivo za Novaka niti je ikada navijao protiv njega. On je jednostavo reporter koji prenosi mečeve i ne očekujmo od njega da prosipa bisere mudrosti kao što ne očekujemo to od Smiljana Banjca ili Vlastimira Mijaljevića. Veče pre finala je odbio da imenuje favorita a sutradan je rekao da daje 51:49 za Rafu jer je Novak preumoran, pa šta je tu uvredljivo.
Ne treba da nam smeta i kada ljudi žele da vide kako igraju Nadal i Federer jer su njih dvojica mnogo pre Novaka bili na vrhu i to jako dugo vremena a zajedno imaju 26 grenslemova. Ne treba ni da nam smetaju reklame u kojima Federer reklamira Rolex. Pa to proizvode njegovi zemljaci.
Novak još uvek gradi svoje ime i svoj imidž i već je puno postigao. Neka samo tako nastavi a za razne komentare, dobre i loše neka ga boli uvo.

Ženevljanin

pre 12 godina

D., 30. januar 2012 13:40)

Odličan komentar!

Masa komentatora ovde nikad nije slušala Vilandera ili ima samo površno znanje engleskog, tako da je "Vilander mrzi Noleta" jedna od "urbanih legendi" sajta B92. Kada sam prvi put ovde uočio negativna mišljenja o njemu (pre par godine) zainteresovao sam se i pročitao svaki njegov komentar koji sam mogao da nađem na netu i počeo pažljivo da slušam sve njegove komentare pre Novakovih mečeva.
Voleo bih da mi neko citira bar jedan njegov komentar kojiodiše mržnjom ili bar potcenjvanjem Novaka Đokovića (Uz datum komentara). Hvala.

ja

pre 12 godina

Svima nama je delovalo da je Novak trebao to finale da zavrsi u 4 seta, ja licno mislim da je mogao da pobedi i u 3 seta uz malo srece.

U prvom setu Nadal je prvi napravio brejk, ali tako sto je dva puta dolazio do brejk lopte uz pomoc mreze. U dva poena Novak odigrava odlicno, a oba puta Nadal iz gotovo izgubljene situacije, ne samo da uspeva da vrati loptu, vec jos pogadja i vrh mreze i to tako da automastki uz pomoc mreze stice inicijativu i dolazi do brejk lopti. Novak je prvu spasao dobrim servisom, a na drugoj brejk lopti promasio gotovo zicer , posto je sa svega par metara udaljenosti od mreze uspeo da posalje loptu u aut.
Dakle da je imao malo vise srece Novak je mogao da osvoji i taj prvi set.

U cetvrtom setu Novak je pri vodjstvu od 4:3 imao 3 vezane brejk lopte koje su mu mogle doneti to da vec u sledecm gemu servira za titulu.
Nadal na prvoj brjk lopti pogadja linju, na drugoj odlicno servira, a na trecoj uspeva da uhvati Novaka u raskoraku. Istovremeno bez ijedne brejk sanse Nadal uspeva da stigne do tai-brejka. I u tai-brejku Novak odigrava odlicno i dolazi nadomak pobede, ali tada prvo promasuje za koji centimetar paralelu, u sledecem poenu gotovo zicer loptu zakucava u mrezu, a na set loptu za Nadala Novak opet pravi promasaj iz forhenda.
Mozda je to i bilo previse promasaja za jedna tai-brejk, ali Novak je jednostavno morao da igra agresivno i riskantno, jer se spanac u takvim trenucima boti na zivot ili smrt. Peti set je posebna prica.
Spanac je u prvoj polovini tog seta ispogadjao toliko linija koliko nije na svih prthodnih 6 meceva zajedno. Fortuna ga je pratila kao u najboljim danima i pravo je cudo da je Novak ostao sabran i uspeo da stigne do 4:4. Vec pri tom rezultatu videlo se da ja Nadal potrosio sve sto je imao u sebi i bilo je ocigledno da ce Novak ipak prelomiti taj set u svoju korist.

Cinjenica je da je Novak mogao i mozda i trebao da zavrsi mec sa 3:1 ili cak i 3:0, ali nije to tako lako uraditi kada protivnik ima toliko srece.
Fakticki Novaku nema sta da se zameri u tom mecu, osim tog tai-brejka koji je Novak odigrao mozda i previse agresivno.
Opet pitanje je kako bi se zavrsio taj tai-brejk, da je Novak odigrao nesto pasivnije.
Mozda bi ga opet izgubio i u tom slucaju bi samo jos vise krivio sebe sto nije igrao agrsivnije.
Ovako znao je da je pokusao agresivnom igrom da dobije taj poslednji gem, nije imao dovoljno srece, ali je bar potpuno smiren usao u poslednji set.
Istovremeno je i Nadal bio svestan da nije osvojio taj cetvrti set zbog svoje dobre igre, vec zahvaljujuci tome sto u poslednja 4 poena tai-brejka Novak pravi 3 neiznudjene greske.
Znao je Nadal da se bez obzir na izjednacenje u rezultatu nije izjedncio u igri sa Novakom u tom mecu.
Kada je izgubio prednost brejka u petom setu, vec tada je Nadal bio svestan da ce izgubiti taj mec.

novosadjanin

pre 12 godina

Vilanderu je Federer neka referenca za fizikalije... Cuj bolje se nosi sa Rafom nego sto je to Federer ikada mogao. Pa naravno. Inace meni nije jasno zasto Federer izgleda kao da je upravo izasao iz naci logora. Covek je premrsav i nema sta da trazi u duelima sa Rafom i Novakom. A jos veci paradox je taj sto Rafa i Federer prema zvanicnim podacima AO imaju po 85 kg i 185 cm... Ahahahahahah Federer ima kilograma kao Nadal????? Ko se to sali? Verovatno je Rodju bilo sramota da prijavi da ima 72 kg (realno vise nema)

Big_Boss

pre 12 godina

Svedski prepotenko jos ne moze da zaboravi poraz od Zivojinovica na Wimbledon-u, a trn u oku mu je Srbin Nole koji ga stalno na to podseca...

tenexpert

pre 12 godina

Ne znam zasto se neki ovde toliko pale da bacaju drvlje i kamenje na Eurosport, koji u svemu daje dovoljan publicitet i izvestava pozitivno o Novaku. I na danasnjem sajtu ima cak 3 clanka na naslovnoj, udarnoj strani o tenisu, sva 3 veoma pozitivna i pohvalna. Ako dalje prusurfujete do BBC, i tamo je slicno.
Cemu onda tolika frustracija i nezadovoljstvo? Svaka nacija ima svoje za koje navija i na koje se ponosi. Necemo valjda sad da se ljutimo na ostatak sveta zato sto ne velica Noleta u tolikoj meri kao mi? Zasto bi to trebali da rade recimo Rafini, Fedexovi ili Andijevi navijaci?
Setite se samo besmislenih prepucavanja na ovom sajtu izmedju Zvezdinih i Partizanovih navijaca. Zar sada isto treba da prenesemo u odnosu na ostatak sveta?

D.

pre 12 godina

Mi imamo problem sa samim sobom, a to i autori ovog clanka dokazuju. Ko je gledao Vilandera pred finale, cuo je da daje Rafi 51-49 prednost samo zbog Novakovog maratonskog meca. To mu i ne dodje bas kao izrazito favorizovanje nekoga. Takodje, zbog neke frustracije nasih komentatora, pratio sam finale na UK Eurosportu gde se ukljucivao i Vilander. On je tu bio prepun hvale i potpuno fasciniran Novakovim kretanjem na terenu. Kao daje pogresne procene rezultata. Pa? Koliko ljudi je prognoziralo da ce ga Nole otresti bez problema pa je bilo vrlo tesno. Kada je na 40-40 Nadal pogodio vrh mrezice i Nole se obratio Bogu, to je bilo samo zato sto je to bio forhend viner za brejk loptu i sto je toga bio svestan i zahvalio se na tom milimetru koji mu je omogucio mec loptu. Komentar o Federeru: Pa zar nije Federer jedini igrac koji je prosle godine mogao da razmislja da ce da pobedi Novaka? Pa jeste, ali nije ni on uspeo i sad neki bes na Vilandera. Novak je car, i ako ga pitate, sigurno ne igra da bi ponizio Nadala i Federera i da bi nekoga iskompleksirao i sta sve moze da se cuje u repertoaru gluposti, nego da bi ostao zapisan u istoriji. Zato, probajte da budete ponosni na coveka koji to uspeva. I ne radujte se samo Nadalovom porazu, nego mnogo vise Novakovoj pobedi.

Opusteno

pre 12 godina

Vi majke mi niste normalni, sta je covek lose rekao? Zaista jedino Federer moze da mu pomrsi racune, kao sto je to uradio u polufinalu Roland Garosa i zamalo u polufinalu US Opena. A zar nije pohvala ako kaze da ne moze naci nijednog tenisera u istoriji koji bi mogao da se suprotstavi Djokovicu? Ja se slazem da je davao nepopularne izjave u vezi Noleta, ali tada zaista Nole nije bio fizicki spreman za vrh i jeste mu sve smetalo, i vrucina i zuljevi i disanje i oci...pre 2-3 godine bi 17 puta predao ovaj mec i sa te strane je u pravu kada kaze da jedino sam sebe moze da pobedi, kada je ovako spreman i motivisan niko mu ne moze stati na put, a vi uzivajte u Noletovim uspesima umesto sto pljujete Federera i ostale legende! Napred Nole majstore!!!

vlada

pre 12 godina

Nije mi jasno što se uzbuđujemo zbog Vilanderovih izjava. Najbolji na svetu su uvek imali svoje ljubitelje, ali isto tako i one koji će ih kritikovati šta god uradili. Vilander je jednostavno takav čovek, on ima prema mnogim stvarima taj pomalo hejterski stav, ne samo prema Noletu.

SS

pre 12 godina

Vilander nikada nece prestati da sumnja u Noleta, jer ne moze da prihvati cinjenicu da je najbolji!! To ga mnogo boli, ne znam zasto, verovatno prima platu od Federera i njemu slicnih gubitnika, pa mora tako da komentarise

maki

pre 12 godina

Haha, matorom je prvo Marej bio bolji od Novaka, pa Rafa i posto ih je obojicu samleo sada jedino Federer moze da ga pobedi :) Pa doci ce i Federer na red pa cu te pitati sta ces onda da smislis protiv Novaka. Ovo prelazi u patologiju.

ne slusajte proroka

pre 12 godina

ipak covek je umeo i da kaze pokoju lepu rec o njemu. nije sve uvek tako crno. mi smo se malo sad napalili imamo najboljeg ikada. jeste covek ima Federerovu akcionu figuricu kod kuce, ali poslusajte i ovo. ima dosta istine u njegovom komentaru.

http://www.youtube.com/watch?v=2f0SQKlQcI0&feature=related

Erazmo

pre 12 godina

More da Bog da ti zena rodila TRI Novaka! Slazem se sa prethodnim komentarom. More tata ti zivotinja znas a nas Nole je fin mladic koji ponekad malo psuje ali to mu je preoprucio terapeut kao mentalni ekspirijum ako znas sta to znaci. Jes da voli i da cepa majicu ali to je u tradiciji naseg naroda. Mi imamo Noleata a vi Ikeu i 1:1. Ajd bezi!

Markoni

pre 12 godina

Sećam se kad je Nole osvojio svoj prvi Australian open. Tada je nekoliko stotina nas Srba vodilo pravu bitku na sajtu Eurosporta u vezi komentara dotičnog "stručnjaka" koji su se odnosili na Đokovića. Već tada je bolesna netrpeljivost prema našem Srbinu bila uočljiva, evo vidim da to traje i dalje, pune tri godine. Žalosno je da jaka medijska kuća kao što je Eurosport toleriše neprofesionalnost njihovog zaposlenog, da ne pričam o globalnoj sprdnji i vicevima koji kruže teniskim svetom u vezi jadnog Matsa Vilandera. Tužno je to, treba ovog starijeg i bolešljivog čoveka skloniti sa ovako stresnog posla koji nije u stanju da odrađuje kako treba od samog početka.

Dermendziev

pre 12 godina

Razumem Matsa,njegovu protivrecnost.Gleda Rafu kaze Rafa je najbolji,Gleda Federera kaze Federer,za Novaka i Mareja takodje,ali na kraju objasni i kaze pravu stvar.

Isti slucaj je kad slusate tri ili cetiri veoma dobra pevaca(pesme) i posle svake tvrdite da je najbolji(najbolja).Sve je to, ne zbog dobrog ili loseg vina,vec zbog jake konkurencije.

Jedan sam od onih koji tvrdi da Mats, ama bas niceg, nema protiv Novaka i za mnoge stvari bio je i jeste u pravu.Novak je morao, i Mareja i Nadala da dobije 3:1,a mozda je mogao je da ostane i kratkih rukava.

Nole mora da poveca stepen ekzekucije,da kaznjava i najmanje sitnice,da poveca kkd kod brejkova,bolje da igra tb(tu je ranije bio car)!

Pozdrav!

PS:Vika je po Matsu bila ,jos pocetkom turnira, jedan od glavnih favorita za osvajanje AO.Ruku na srce od samog pocetka,pa do polufinala imala je otvoreni zreb,umesno izkoristila-neko ni to nezna,ali pobediti Kim nije mala stvar.Masa po meni imala je neke minimalne,ali ne i velike sanse ,jer postaje jedan od boljih klijenata Viktoriji(uz svo duzno moje postovanje,meni uvek drage i simpaticne Mase).

Maja

pre 12 godina

Ljubomorko si ti... kao sad si ti otkrio Ameriku... toliko ste iskompleksirani i maliciozni uvek bili kada je u pitanju Novak i jednostavno vam ne ide u glavu i ne zelite da prihvatite cinjenicu da jedan Srbin moze da bude ovakva velicina, i kao covek i kao sportista... i bolji je igrac i sportista od Federera i od Nadala i to je stvarnost koju njegovi rezultati i ponasanje na terenu potvrdjuju a koje ce i dolazeca buducnost sigurno ovekoveciti... Nole zna da je na pocetku i Nole se nece rukovoditi mentalitetom nekog prosecnog Srbina koga trenutna zadovoljstina brzo proguta... on ce trajati i postici ce sve i vise od onog sto su i Federer i Nadal dosad postigli...naravno to im niko od nas ne osporava... i tako ce ucu u istoriju kao velicina koju cete svi vi moralisti i kulturni zapadnjaci morati kad-tad da priznate... tesko je bilo navijacima u Australiji da aplaudiraju na kraju, ali ce sve vise i vise aplaudirati a jednog dana i taj aplauz ce postati iskren... tako vas Novak Djokovic, Srbin vaspitava tj. prevaspitava... da naucite da ne generalizujete i da jedan ceo narod ocrnjujete zbog maloumnih i korumpiranih glava... kao vi ih nemate u svom dvoristu... zivela Srbija i Srpski Narod! I jos jednom, bravo Djole - ljudino!!!!

crnobeli delija

pre 12 godina

ama, ja ne razumem pojedincea ili neku vecu grupu ljudi kako vec ne samo ovde nego u celom svetu ... gde kod igra, uvek jedno 80 % publioke navija za njegove protivnike ? ...
(NOVA PAZOVA, 30. januar 2012 13:47)

to je samo dokaz koliko je veliki i moze samo da mu imponuje. licno, verujem da iz svakog "neprijateljskog" povika iz publike, Nole samo crpi dodatnu snagu, jer, ne tako davno, svi su navijali za Noleta iako nisu znali ni odakle je ni kako se zove, ali su videli da neko novi moze da dobije neprikosnovenog Federera i tada drugog na svetu, Rafu. U svakom sportu, bilo gde na svetu, publika ce uvek navijati za slabijeg, za onog ko nepredvidjeno moze da "skine skalp" favoritu. Nishikori nije preko nooi stekao 15000 obozavalaca, vec je zaigrao i pobedio Congu. Da mu je krenulo dobro protiv Mareja, sigurno bi publika opet bila uz njega.

Mnoge stvari oko Novakovih nastupa poslednjih godina nisu OK, ali to je vise stvar loseg rada ljudi koji brinu o njegovom marketingu i dobrog rada marketinga Noletovih protivnika. A zvizdanje i navijanje za slabije, to je samo ljudska priroda i zabava, nema tu niceg ruznog.

david coverdale

pre 12 godina

Umesto da se javno izvini za sva prethodna lupetanja Vilander priča priče bez početka i kraja. Bošković je trebalo da ga ignoriše a ne da pravi intervju s njim.
Only one message for uncle Mats:" SORRY"

Zarko

pre 12 godina

"Gospodine" Vilander,
Vi ste vise nego ocigledan primjer da i
veliki sportista moze da budu jos veci licemjer.
Nemam namjeru da vrijedjam vi ste se sami iz samo
vama poznatih razloga deklarisali takvim.

Ženevljanin

pre 12 godina

(Alex, 31. januar 2012 00:27)
It's just about time for someone from Eurosport to explain to Mats that comments like " ...if Novak was more professional, he would win in 4 sets...." are, at this point not only out of the place but also make the Eurosport look ridiculous. If you wanted to put up a comic show, it is better to invite Eddie Izzard to anchor the show.

Mats it is time to take a bow and make your exit graciously (if still possible).
Nismo mi jedini koji to vide Zenevljaninu.Za sve postoji mesto i vreme a gosn Vilander ako je morao nekoga da uvredi mogao je to uraditi malo kasnije a ne odmah posle meca.E to je ono sto pravi ogroman jaz izmedju njega i Bjorna Borga.
***
Pa šta ako mu je to rekao??? Tako isto mislim i ja i mnogi - Novak je trebalo da završi meč u četvrtom setu. Uostalom to je mišljenje jednog novinara, a novinari (i to najbolji) imaju oštar jezik i umeju da potkače i predsednike države, kraljeve i careve... pa što ne bi i jednog tenisera makar i najboljeg na svetu? Nije Nole BOG da se ne može kritikovati, makar i pogrešno. Vilander je umeo da bude prilično "neprijatan" (više nego prema Novaku) prema drugim teniserima, recimo prema Mariju...

Nego smo mi previše osetljivi... i vidimo često nekakve zavere protiv nas. Ja kažem: water under the bridge ... vrlo važno šta ko priča... uključujući i samog Novaka, Rafu, Rodžera. Igrajte tenis, to je JEDINO što me zanima.

nada

pre 12 godina

Postoji li bar jedan intervju/izjava ovog "eksperta" bez pominjanja Federera? Cak i kada je tema zenski tenis, retko se desi da mu se "ne omakne" ovo ime i blazeni osmeh kada ga pomene (kao ni zaljene/kritika ako je primoran da pmene Novakove pobede/uspeh. Dal on to radi "iz dubine duse", ili za pare (cije god)?

Magic

pre 12 godina

Ljudi, ovaj covek je citav mec cetvrtfinala izmedju Novaka i Ferera pricao kako je Federer najbolji, kako Novak nema sta da trazi u finalu . . . Onda je u polufinalu citav mec pricao kako je Marej kompletniji od Novaka, kako je Federer i dalje najbolji . . . . Znaci, lik se bas lozi ili se mnogo saginje Rodzeru ili nije bas najbolje izbalansiran !

alex

pre 12 godina

ajde vilanderu! covek ne podnosi djokovica ali sta ga kosta da ga nahvali za srpsku televiziju kada ga pljuje na eurosportu!? odjedanput mu je tenis "dosadan" jer se zna pobednik unapred. ajde!sve su pokusali samo da pobede djokovica( namerno mnozina i nije teorija zavere). zamisli tamo neki srbin najbolji u "belom" sportu. skandal!

Elle

pre 12 godina

Kada je vec intervjuisao vilandera mogao mu je postaviti i originalnija pitanja. Npr. Zasto imate tako otvorenu averziju prema Novaku Djokovicu? Boskovic je suvise "mlak" za komentatora, novinara i sl. Uvek su mi se svidjali originalni ljudi, a u ovom slucaju, originalni reporteri-odnosno, oni koji imaju neku osobenost. Recimo, ja obozavam Smiljana Banjca jer drugacije prenosi od ostalih. Covek se moze bar nasmejati dok on prenosi i nikad nije dosadno-pa cak i ako je mec dosadan.Na B92 je najsimpaticniji...Eto, zaboravila sam kako se zove. On i Boskovic se naizmenicno prenose tenis. Ima uvek neki zanimljiv komentar a i dobrocudno izgleda."Pa sta to radi Novak Djokovic!!!", secam se ove recenice...Ako ce komentator samo govoriti "lopta je u autu", "dobar je servis" itd. onda mi i ne treba komentator-to vidim i ja.

Belodedic

pre 12 godina

Naravno da nista nije rekao ovog puta (ranije je bio gad prema Noletu i ko mnogi zeleo da Nole ne pobedi).Savet onaj na kraju mu onako cito da nesto kaze i da se pravi pametan. Pa ko je on da kritikuje i deli neke savete. Lendel, McEnroe, Edberg su veliki (Noletov kalibar za sada) a Vilandera je davno presisao. Moze Nole njega da uci i posavetuje o tenisu i sportskom ponasanju i pristojnosti.

miroslav

pre 12 godina

cinjenica je da 80% publike uvek navija za noleta ali to nama daje vecu satisfakciju kad uvek pobedi i pobedjivace on jos dosta dugo tek je poceo da pise istoriju i bice on na prvom mestu jo dugo dugo.osim znanja i fizicke spreme nole ima mozak i zbog toga pobedjuje

h

pre 12 godina

A sto iko od nas pravi intervju sa ovim covekom koji jedno prica sada, posle sat vremena prica drugo.Jednoj TV stanici hvali Djokovica, drugoj Nadala a sve to o istom mecu.

jota

pre 12 godina

Licno mislim da ovaj covek vec dugo nije validan da daje prognoze o mecevima koji trebaju da se igraju, njegovo razmisljanje o ovoj igri je vec davno prevazidjeno. Covek zivi jos u vreme kada se igrao servis volej igra. Narocito kada je u pitanju Novak. Od 2008. godine i AO fde je u finalu dao prednost Congi do dana danasnjeg gomila promasenih prognoza. Dalje, jedno prica pre meca, drugo posle, jedno prica jednoj TV, druga prica suparnickoj TV (da nazovem tako suprostavljene igace ciji mediji navijaju za svoje). Federera ne ispusta iz usta, setimo se samo izjave najskorije - RF IZ 2012 BI POBEDIO RF IZ 2007.godine.
Ispostavlja se na kraju da je suvisno i uzimati izjave od ovog marionetskog kvazi teniskoh strucnjaka ( dok je aktivno igrao , skidam kapu)
Ne secam se da je Novak ikada progovorio nesto o totalno pogresnim prognozama Wilandera. Jako smo kratkog secanja svi mi Novakovi fanovi. Covek je jednostavno opsednut RF, gaji animozitet prema nasem Novaku.
Pozdrav svim ljubiteljima tenisa, uz preporuku Novakovim fanovima da uopste ne obracaju paznju i ne slusaju sta ovaj vec staromodni strucnjak za tenis prica.

kifla

pre 12 godina

naci cemo se ja i ovaj gad na istom mestu u nekom trenutku u buducnosti %100, a onda cu ga izvredjati kako ga niko nikad nije izvredjao u zivotu....

Sv. Nole Bistrooki

pre 12 godina

Hahahahaaaaaaaaa.....pocelo vadjenje.
Mats se otreznio u zadnjem momentu. Posle ovog intervjua dacu mu malo fore....ipak je Mats samo covek...a samo Bog zna koliko su COVECI gresni, ali da mogu i da se iskupe.

mm original

pre 12 godina

Kad bi razmislili shvatili bi šta je Matts rekao. Nole zaista treba da razmisli o ovome i već sigurno jeste, jer postoji samo jedna stvar koja ga je mogla koštati ovog trofeja i koja je prouzrokovala uopšte sumnju u dalje rasplete, a to je preveliko poštovanje veličina na terenu i bespotreno produženje meča sa Hjuitom do jedan noću. I posle mali umor pred Mareja, a veliki pred Rafu.
A samo traženje onog ko bi mogao da mu parira je ipak dokaz poštovanja.
Ustalom, ne volim ni ja nešto Matts-a, ali da nije promeniostav jeste, a da Federer nije opasan rival jeste. Sećate se Nole je spašavao meč lopte.
I svi smo se pitali može li Nole nastaviti pobednički, prosto zakonom verovatnoće, ne zbog sumnje u Noleta, jedino što se mi pitamo u sebi a Matts mora to da radi javno.
On na izvestan način pomaže Novaku. Sećate se kad je pomenuo da on nije mogao da izdrži pritisak na broju 1 sa ulaskom u sledeću godinu. A sad upućuje Novaku realne pouke. Da li to radi namerno ili nenamerno ne znam. Ali Novak uči od svih pa i od njega i to je važno.

...

pre 12 godina

I meni je Vilander antipatican, ali moracu da promenim misljenje. Ne zbog ovih neprijatno dobrih komplimenata gde se pominju i igraci iz istorije... vec zbog recenice da on Novaku sa svojom igrom ne bi mogao da uzme gem po setu. A sa svojom igrom je uzeo deset slemova!

Ako je i od Matsa, mnogo je :)

777

pre 12 godina

Covek se sad probudio. Pa prodje godina i kusur a ti sada ukapirao? Imam osecaj da ces tek da se cudis. Kao sto sam i ranije pisao a tu uz ovog Svedjanina i oni spadaju...jos nisu ni svesni kakav je Novak igrac. Jedan Rafa ladno kaze da Novak ima takav ritern da je po njemu najbolji ne na svetu nego u ISTORIJI TENISA. Toliko.

Dr.

pre 12 godina

Sve je promasio i promasuje godinama ali oko jedne stvari je u pravi a i to je pod pitanjem..MOZDA. Novak je mec MORAO da zavrsi u cetvrtom setu. A izgubio ga a kasnije u petom je imao gem manjka i na srecu je napravio brejk i dobio mec a to smo sami videli. Moglo je svasta da bude u tom petom setu, da ode na igranje na razliku od dva gema, ko zna jos koliko da traje mec. Svasta je moglo ali na srecu zavrsilo se Novakovom pobedom.

marko

pre 12 godina

Bez obzira na sve kritike, i sva omalovazavanja koje je Vilander upitio Novaku , na kraju mu niko nije dao tako veliki kompliment i tako dobar i vazan savet, kao bas taj isti Vilander. Mislim da bi Novak trebao da uzme u obzir reci ovog coveka, kako kriticke tako i ove pohvalne.

neutralni

pre 12 godina

ovaj vilander samo menja svoje izjave i posle meca je sasvim drugo prico o mecu i da nije nista poseban mec nije bio...ako su njemu drugi teniseri drazi to nije razlog da ne bude objektivan kada su u pitanju noletovi mecevi.

Odgovor

pre 12 godina

Draga Ljiljo, da znate sta je sve ovaj covek rekao o Novaku prethodnih godina, a posebno u poslednjih godinu, ne biste pitali odakle tolika ogorcenost prema Vilanderu. Taj covek je rekao da Novak nikada nece biti broj 1, a cak i kada je to postao nije prestao da ga omalovazava, cak posebno u poslednjoj nedelji Australijan Opena. Ne znam sta Novak treba jos da postigne da bi covek u prenosima prestao da navija za Novakove protivnike. I to nije u pitanju samo kada igra protiv Rafe ili Feda, vec i protiv anonimusa. Eto odgovora zasto tolika ogorcenost, a trebalo bi da bude jos veca!

nesa

pre 12 godina

Pametan covek uci na greskama, tako da ako ima nesto sto je bolje mogao uraditi, nije lose da mu neko kaze. Od silnih epskih pesama nece imati previse koristi.

alek

pre 12 godina

eurosport bi trebalo prekrstiti u eurothrash. Pa samo ime emisije game, set mats je ocajno, verovatno ideja nekog studenta koji je na praksi tamo. A da ne pricam o simultanom prevodu na srpski, moj necak od 6 godina bolje vlada engleskim

NOVA PAZOVA

pre 12 godina

ama, ja ne razumem pojedincea ili neku vecu grupu ljudi kako vec ne samo ovde nego u celom svetu ... gde kod igra, uvek jedno 80 % publioke navija za njegove protivnike ? Drugo, komentari tipa FOLIRANT i sl. ja stvarno ne razumem al bas ne razumem . ZASTO ? ljudi, mozes jednom, dvaput pa i triput ne koga isfolirati ALI , decko skoro celu godinu odigra , znaci najbolje u istoriji tenisa, od zadnja 4 grema 3 osvoji i sta jos sve, u svojim izjavama i delima je strasno korektan i brdo toga pozitivnog ima al opet ima ... da ne kazem sta ... NO KOMENT !

Cici

pre 12 godina

Ako zaboravim ono sto je Mats (Dakle, Mats, nikako Mac kako neki pisu njegovo ime) rekao na Eurosportu neposredno posle meca onda je ova izjava potpuno u redu. Nole sigurno i sam sve to zna sta je Vilander rekao i verujem da ce raditi na mnogim stvarima ali verujem da on ovo sto je Mats rekao bolje razume nego svi posmatraci. Mislim da Nole vece komplimente nije mogao da dobije, ej, ne zna covek ko bi mogao da se Noletu suprotstavi!!! `Ajde Nole, molim te nemoj da se uobrazis:-)
Molba i za b92: Prestanite sa svim ovim dobrim tekstovima o Noletu, ne "skidam" se sa kopjutera danima, deca mi gladuju:-)

VLADIMIR

pre 12 godina

Zaista mi nije jasno što obraćate pažnju na ovog kvazi teniskog "stručnjaka" - jer to je samo vrlo dobar teniser iz nekog davnog doba - koje nema gotovo nikakvog dodira s današnjim tenisom (ovo govorim jer sam mnogo pratio tadašnji kao i sadašnji tenis)Pored toga to je jedan jako loš čovek - zloban, prevrtljiv i podrepaš "nekih teniskih lobija". Zato narode ignoriši ovog ndoraženog tipa isto kao što ga ignoriše naš teniski supermen Nole.

my way

pre 12 godina

Ne dirajte mi Vilandera i ne terajte ga u penziju! Samo ti Mats vodi svoju emisiju i furaj svoj fazon, to mi dodje kao slag na tortu na Novakove pobede i uspehe!

Alex

pre 12 godina

Meni je najbolji deo bio kada je prognozirao da će Marej da pobedi, ali je onda rekao "poslednja dva puta sam pogrešio u proceni". Zato, kada je tipovao na Nadala, to je samo bio znak da će Nole da pobedi. Ljudi koji igraju u kladionicama samo njega treba da slušaju i da igraju kontra. Zgrnuće lovu.

Tekelija

pre 12 godina

Da, gledao sam Matsa kako se provcaljuje po Evrosportu.
Bio mi je draži dok je bio pglu i držao se svojih smiješnih izjava i stavova.
^_^

A.Semjonov

pre 12 godina

Bez obzira na silne Vilanderove promasaje, ovo sto je sad rekao je najbolja moguca pozitivna kritika upucena Novaku- da bi "jedino on sam sebi mogao da nasteti".Bravo.

branislav

pre 12 godina

Dobar je Vilander.MorA tako da prica,zato sto Roze jos malo pa u penziju,Nadalova koljena su pod velikim opterecenjem,a imao je skoro neizljecivu povredu,Andy ce da pukne od pritiska,pa se covjek boji da Novak ne dodje do 100 ATP titula.

Doki

pre 12 godina

Uhh ovaj covek i kad kaze nesto korektno, tu i tamo, BAS IRITIRA !
Ima bolesnu decu i zao mi ga, sigurno mu treba dosta novca pa mora tako da (zlu)radi po narudzbini .. jer ne deluje bas da je toliko glup !
Srecom Noletu Zlurander kao konsiljere BAS NE TREBA UOPSTE NI ZA STA! Ne mislite valjda da Nole ne zna da treba da pobedi u sto manje setova i brze ??!!!

Nego, Nole srce, oporavi se sto pre pa polako dalje ! Da ti se 2012 nastavi kako je i pocela i da budes dobro i zdravo !

Ajkula

pre 12 godina

Dok je Novak u 2011.g. grabio ka rekordu nepobedivosti u uzastopnim mečevima i imao iza sebe osvojene sve turnire na kojima je igrao, ukratko-potpuno dominirao, Vilander ga uporno nije svrstavao među favorite u prognozama. Uvek mu je neko drugi bio bolji i tako je ispadao smešan posle Novakovih titula jer nije prihvatao realnost. I opet je, sada u Melburnu, promašio. Za B92 priča kao političari iz EU, koji nas ovde, dok gostuju, tapšu po ramenu, a iz Brisela lupaju šamare. Za našu javnost Vilander daje prigodnu izjavu o Novaku. On je u svojoj zadrtosti otišao predaleko, ali je i dalje komentator Eurosporta. Zamislite da ovoliko jaku, dugu i neosnovanu sumnju pre svakog turnira ispoljava prema, hipotetički, britanskom ili francuskom broju 1. Ili bi promenio priču ili bi leteo sa posla. Gledaoci bi ga razapeli.

Magelan

pre 12 godina

Није при себи, увалили му шећерушу, на кварно... кад попије алкаселцер биће иста прича...циник!!!

Dr Gaga

pre 12 godina

Probem koji vidim u Vilanderovim "opažanjima" je da su zapravo istiniti ali, ruku na srce, zlonamerni ili pristrasni. Naime Vilander ima ulogu da smanji publicitet Novakovih rezultata i igre na Eurosportu i ostvari utisak da i drugi (a naročito Nike-Adidas štićenici) igraju tenis koji je jednako vredan pažnje. Dakle, ako Nole za fenomenalnih 150 miliona $ (u kuloarima se šuška od 120 do 150) promeni Sergio Tachini za Nike eto nama lepših i svetlijih komentara.....Jer ovako patike Adidas se dobro prodaju a isto tako i kompleti ST samo Nike nema od toga koristi a to je priznaćete jako veliki problem na marketu...

Beker - @ay's

pre 12 godina

"Mislim da bi današnjeg Noleta namučili jedino Beker i Sampras. Ali samo namučili..." Lepo da se neko setio Bekera - neverovatnog igraca, i velike licnosti! Po temperamentu i nezavisnom, gotovo inetelektualnom drzanju jedini se on moze uporediti sa Novakom. Sampras? On je dugo smatran najdosadnijim sampionom svih vremena, dok ljudi nisu promenili misljenje, zbog silnih pobeda. Jeste Agasi bio simpaticniji od njega, ali ne toliko uspesan kao Sampras. Borg i Lendl - dva veoma razlicita igraca - takodje dolaze u ovaj kontekst, bas zato sto su, kao i Djokovic, neponovljivi igraci. Jesam li zaboravio koga? Pa, jasno, Federera. Ne sme se ni njega zaboraviti. Kad se (verovatno uskoro) prestane baviti tenisom i postane deo istorije, njegovi uspesi ce samo dobijati na ceni.

noleisthebest

pre 12 godina

Nole je za svu tu penzionisanu boraniju TATA!

Ovi mucenici ovde sto se prave neke face, jadni su...Budi svoj na svome i ne povijaj grbacu gde god da si!
Nosim Noletovu majicu ceo dan, gledaju me, smese se.

Dosta smo bre trpeli!

D.Savic,Paris,FR

pre 12 godina

Kada sam pre dve godine rekao da ce novak da osvoji u karijeri 25 GS bio sam popljuvan.Mozda cu sad opet da budem popljuvan ali Vilander je u pravu,na svu srecu.Zasto kazem na svu srecu?Zato sto Novak,verovali vi to ili ne,ima jos dosta mogucnosti da napreduje u tenisu!Eh,da!I napredovace.Zapamtite samo da je Novak decko koji sada 70% bolje dise,bolje se krece po terenu,kao puma je!Ono sto moze da poboljsa je SERVIS koji moze da mu bude bolji,dakle da servira sve same aseve.Ritern jeste odlican,igra na mrezi sve bolja i bolja,ne,nije ovo Noletov maximum ni u brzini ni u izdrzljivosti,moze on to jos bolje i bice jos bolje.ono sto mu trenutno pomaze je trenutni "preokret srece" i ja to objasnjavam njegovom meditacijom koju u zadnje vreme upraznjava.Novak na terenu vec godinu dana izgleda "kao hipnotisan" i kao da ga bas briga i kad gubi i eto pobednicke energije koja bas ume da omete protivnika!Tu je sve slicniji velikom Rodzeru.Ono sto krasi Novaka je vrlo visoka INTELIGENCIJA jer on jednostavno igra MOZGOM!Ja mu za to skidam kapu!

posmatrac

pre 12 godina

It's just about time for someone from Eurosport to explain to Mats that comments like " ...if Novak was more professional, he would win in 4 sets...." are, at this point not only out of the place but also make the Eurosport look ridiculous. If you wanted to put up a comic show, it is better to invite Eddie Izzard to anchor the show.

Mats it is time to take a bow and make your exit graciously (if still possible).

Alex

pre 12 godina

@Zenevljanin,
It's just about time for someone from Eurosport to explain to Mats that comments like " ...if Novak was more professional, he would win in 4 sets...." are, at this point not only out of the place but also make the Eurosport look ridiculous. If you wanted to put up a comic show, it is better to invite Eddie Izzard to anchor the show.

Mats it is time to take a bow and make your exit graciously (if still possible).
Nismo mi jedini koji to vide Zenevljaninu.Za sve postoji mesto i vreme a gosn Vilander ako je morao nekoga da uvredi mogao je to uraditi malo kasnije a ne odmah posle meca.E to je ono sto pravi ogroman jaz izmedju njega i Bjorna Borga.

Nikolina

pre 12 godina

Administratoru: Molim vas da okačite i onaj prilog o trenutku proglašenja kad Đoković i Nadal nisu mogli da stoje na nogama. Videla sam da je to bilo u vestima ali nisam uspela da ispratim jer sam imala goste. Nigde nisam uspela da nađem taj snimak, zato vas molim da okačite ovde kao zanimljivost. Hvala!

Danilo

pre 12 godina

Sam sam napisao nešto slično za Novaka pre dva meseca,a nisam stručnjak,pa moram da se složim sa Matsom.
Sve po stranu,ali ovde je on izrekao zaista velike komplimente Novaku smatrajući sadašnjeg Novaka jednim od najjačih u istoriji.
Postaje svima jasno da sve zavisi od Novaka jer ako ga Rafa ne može dobiti u 6 sati igre, i to dva dana nakon Novakovog sličnog meča,pitanje je ko uopšte može.
P.S.Vilander je protiv Bobe gubio odlučujući set sa Rolan Garosu sa 5:2,pa je na kraju dobio.

Nela

pre 12 godina

Bolje nemoj Ti da NOLETU dajes lekcije. Svoje si rekao u vise navrata i jasna nam je poruka. No, srecom NOLE je ucio i uci od onih koji su dobronamerni pa je utliko uspeh veci. A NOLE je inteligentan, vredan, realan i sa velikim zarom i ljubavlju radi posao za koji se opredelio.

Dermendziev

pre 12 godina

Culi smo tenisnog exsperta(M.W) koji je sklon i po pravilu lose prognozira,a evo sta kaze expert koji skoro redovno dobro prognozira.Dakle jedan od mojih omiljenih blogera,cije komentare izuzetno cenim.

Академик
Патрик Муратоглу: "Битва Титанов"

Ko je zainteresovan moze procitati integralni clanak Patrika Muratogola,francuza pise za EUROSPORT i skoro nikad da omane.Ukratko dao je realan komentar bez ikakve euforije.Na kraju komentara daje po pravilu i prognoze- predvideo Novaku jos vecih uspeha.

Pozdrav!