Tenis 48

Petak, 13.01.2012.

01:31

AO: Đoković sa Marijem u polovini

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće u prvom kolu Australijan opena sa Paolom Lorencijem iz Italije, odlučeno je žrebom u Melburnu.

AO: Ðokoviæ sa Marijem u polovini IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

nislija

pre 11 godina

Ja procitah komentare i moram da pitam vecinu komentatora: jel ste Vi svi jeli bunike, gde bre Vi vidite Nadala na AO???? Covek ce tek u februaru na teren.
Go Nole

Prosto

pre 12 godina

Dajte vise dosta sa teorijama zavere!?!
Dajte vise naucite (oni koji to uporno ne zele) kako se zreba kostur svakog turnira.

1. i 2. nositelj se bez zreba postavljaju na vrh gornje i dno donje polovine kostura.

Dalje: U zreb idu samo 3. i 4. nositelj. Vadi se jedan i on ide kod 1. nositelja u gornji deo. Preostali automatski ide kod 2. nositelja u donji deo kostura.
Podrazumeva se da je sansa da 3. ili 4. upadne kod 1. ili 2. - 50:50. Ako na 10 turnira zaredom ispadne kombinacija 3. na 1., na sledecem turniru verovatnoca da se to ponovo desi je isto 50:50, kao i na ruletu, ako kuglica padne 15 puta zaredom na crno, verovatnoca da ce i 16. put pasti na crno je 50:50 (to zna svaki srednjoskolac matematickog smera). Ako nekom jos uvek nije jasno kako funkcionise matemeticka verovatnoca, ‘ajde da jos vise uprostim: svako bacanje kuglice je pojedinacan slucaj (kao da je prvo) ili neko misli da kuglica ruleta pamti gde je padala poslednjih 15 puta.

Dalje: Posto 3. i 4. nositelj zauzmu svoja mesta, vodeca cetvorka prakticno dobije svako svoju cetvrtinu kostura.

Dalje: U zreb idu 5., 6., 7. i 8. nositelj. Bira se jedan i on ide kod 1.nositelja, bira se sledeci i on ide kod 2., zatim sledeci i on ide kod 3. a poslednji preostali u cetvrtinu kod 4. nositelja.
Sada sva osmorica prakticno dobijaju svoju osminu kostura.
Verovatnoca da se desi kombinacija 1. i 5. ili 1. i 8. u istom delu ili bilo koja druga kombinacija (3. i 5. ili 3. i 8.) je uvek ista – 1:4 (to svaki srednjosk… znate vec).

Dalje: U zreb idu 9., 10., … do 16. nositelja. Redom se vade iz zreba i ista prica: prvi izvuceni ide kod 1. nositelja, sledeci kod 2. … poslednji koji ostane ide kod 8. Zatim u zreb idu preostalih 16 nositelja od 17. zakljucno sa poslednjim 32.(samo GS imaju 32 nositelja) i nakon izvlacenja iz zreba se dalje rasporedjuju svako u sesnaestinu prethodnih 16 nosilaca.
Posto su nosioci rasporedjeni (i ne mogu se sastati medjusobno u prva 2 kola – zbog toga sve ovo i postoji), svi ostali idu u zreb i popunjavaju ostatak kostura…

Ako posle ovog cujem smorove tipa “… kako Federer ima ovog a Novak onog… kmeee… kmeee…” napustam ovu divnu zemlju i …
Pozdrav svima!

PS: Od onog koji nije procitao nijednu knjigu, gori je samo onaj koji je procitao jednu knjigu.

mm original

pre 12 godina

Dok raspredate gde je zapao ko od prve četvorice, nije li vam bar na momenat žao što su svin naši u istoj polovini a Nole i Janko u istoj četvrtini žreba. Ili više ne navijate za naše.
Bar su Ana i Jelena na suprotnim stranama žreba.
NEk im je srećno svima i nek naši podignu pehare.

smicalica

pre 12 godina

Smicalica ili ne, publika i sponzori ce dobiti epsko ali nazalost polufinale. Karata za finale verovatno jos ima na prodaju!!!!!!
Licemeri!!!!!!

dobro

pre 12 godina

Eeeee, bas smo smesan narod. Kad su postavljali zreb na 1-3 2-4. onda su kao navodno to radili da Novaku otezaju zreb. Sada kad se igra 1-4 i 2-3 onda se navodno Rafa i Roger "cuvaju" od strane organizatora da bi bar jedan od njih dosao do finala... pa pobogu i zaboga, doke vise te svetske zavere.
Gledajte bre tenis i uzivajte. Relax, bre, people.

Gajetano

pre 12 godina

Kakogod, posle svega viđenog na pripremnim turnirima, Noleta samo povreda može sprečiti da osvoji AO. Pu, pu, ... Sve ostalo je u domenu teorije.

S.Goran

pre 12 godina

Ovo mi se vec svidja, proektovano polufinale:1-4 i 2-3 nosioc kako je bilo uvek dok je Rodzer bio broj jedan, i kada se 2 i 3 nosioc kolju za finale sa prvim naravno, istina cetvrti nosioc nije maciji kasalj i za Noleta mozda jaci protivnik nego drugi, ali ovo je posteno zrebanje.

Bas se radujem pocetku turnira i samo videvsi vec parove prvog kola, pa bice to praznik tenisa. Melcer je uvek u prvoj polovini godine u formi i nezgodan za svakoga, Tomi Has je igracina i dobro je sto nije na Noletovoj strani zreba, jer on je za Noleta izuzetno nezgodan protivnik, a da jeste zapao bi mu vec u drugom kolu.
Zreb Nadala i Rodzera je izuzetno tezak, i mislim da ce se posteno oznojiti da stignu do polufinala, i to kao nikad do sada. To su sve potencijalni skidaci skalpova sem mozda Verdaska u Rodzerovoj grupi, dok u Nadalovoj grupi svi su opasni, tu vec nema slabe tacke, cak i da je Verdasko u Nadalovoj strani, i on bi za njega bio opasan.
Viktor od nasih ocigledno ima najtezi posao, ali i Janku nije lako, za cetvrtfinale sa Noletom verovatno ce mu prepreka biti Gaske, koji podize formu i kojeg Janko da bi dobio mora pruziti svoj maksimum , naravno ukoliko stigne do treceg kola cemu se iskreno nadam.
Da ne duzim, Nole je ubedljivo najsigurniji polufinalista, ali najiskrenije na Nadala i Rodzera nebi se usudio tipovati da ce sigurno doci do polufinala.

no1e

pre 12 godina

fantastican zreb za novaka jer mu ferer izuzetno odgovara na ovakvoj podlozi kakva je u melburnu.Mozda ce malo teze biti u 1/8 finala protiv raonica jer ima ubitacan servis,ali sve u svemu novak osvaja trecu titulu u melburnu i suvereno drzi prvo mesto na atp listi.Kralju pocepaj ih sveeeeee.

Realan

pre 12 godina

Ovako,

generalno gledano mislim da je Nole prosao odlicno na ovom zrebu.A evo i zasto.
Ako uzmemo u obzir da sa Nadalom nije mogao da igra pre finala izbegao je Federera u polufinalu ( ne znam za druge ali ja ne bih voleo da oni sada igraju , posle onog furioznog zavrsetka sezone od strane Federera i onog njihovog meca u Abu Dabiju gde ga je Nole bukvalno razneo ).Ok, Murray je tu, kao potencijalni protivnik u polufinalu, ali on ima takav raspored da uopste ne bi bilo iznenadjenje da ispadne od nekog (npr. Monfils ili Tsonga) pre tog meca sa Novakom.
Ako pogledamo realno, od sledecih tenisera (Ferrer,Tsonga,Berdich,Fish), nasem Noletu najvise odgovara da igra sa Ferrerom, a njega je na zrebu i dobio.
Isto tako, izbegao je Del Potra, Monfilsa, Tsongu(potencijalna iznenadjenja turnira i duel sa njima u ranoj fazi),izbegao je Verdaska,Simona,Wawrinku,Barhtadisa,Dolgopolova(potpuno nepredvidive tenisere),Hewitta i Tomica(domace tenisere),Isnera,Andersona,Karlovica,Fisha(izuzetno nezgodne servere).

A hajde da vidimo sta je dobio na ovom zrebu nas Nole :
prvo kolo: Lorenci - nama nepoznat teniser, Nole prolazi bez vecih problema, 3:0 za Novaka.
drugo kolo: Hiraldo - manje vise nepoznat teniser, Nole bi to trebalo da rutinski dobije u 3 seta, 3:0 za Novaka.
trece kolo: Stepanek - nama dobro poznat, a meni licno i jako drag teniser koji je vec u poznim godinama i koji ne bi trebalo da napravi vece probleme nasem Noletu, 3:0 za Novaka (3:1,za Novaka ako Stepanek odigra jedan od prva dva seta u nekom transu a Novak ispod svog nivoa)
osmina finala: Raonic - odlican server i nista vise, mlad i velike sanse da podlegne pritisku,3:0 za Novaka ... ili ... Roddick - nama dobro poznat teniser i meni licno jako antipatican teniser, vec i poznim godinama i u jako losoj formi,Novak bi to trebalo da dobije rutinski, 3:0 za Novaka
cetvrtina finala: Ferrer - odlican teniser (jedan od onih "dosadnih" koji sve stizu i vracaju) ali po mom skromonm misljenju najbolji moguci protivnik Novaku za cetvrfinale Grand Slama), Novak je bolji teniser i trebalo bi to da dobije uz 1 ili 2 neizvesno zavrsena seta, 3:0 ili 3:1 za Novaka ... ili ... Gaske - malo verovatno protivnik Novaka u cetvrtfinalu, mala nepoznanica u ovom trenutku ali Novak bi to trebalo da dobije 3:0 ili 3:1 u setovima ... ili ... Tipsarevic - u ovom trenutku ne bih voleo da njih dvoje dodju do tog meca ali cak i ako dodje mislim da ce Novak odraditi posao rutinski,3:0 za Novaka.
polufinale: Murray - tezak protivnik, ali treba uzeti u obzir da Murray ima ogroman pritisak na svojim plecima kada igra Grand Slam i meni je drago sto je on protivnik Noletu a ne Federrer, ono sto Noletu ne ide u prilog je to sto je Murray u dobroj formi(mada je rano za to pricati),kako god Novak bi trebao da pobedi u tom mecu jer Murray uvek zavrsnicu Slama odigra slabije nego sto moze,3:1 za Novaka ... ili ... Tsonga, samo cu reci da bih ja voleo da do ovog meca ne dodje na ovom AO, ali ako kojim slucajem i dodje do ovog meca ono sto mi uliva nadu je sto je Novak uvek pobedjivao Tsongu na Grand Slam turnirima iako sa njim ima negativan skor kada se ukupan skor ova dva tenisera pogleda, 3:1 ili 3:2 za Novaka ... ili ... Monfils, teniser koji po meni moze da bude iznenadjenje turnira (uz Del Potra), on je Novakova redovna musterija i voleo bih da ovaj teniser izbaci prvo Murray-a, a zatim i Tsongu i da se sastane sa Novakom u polufinalu(najbolji scenario za Novaka),3:0 ili 3:1 za Novaka
finale: Nadal - bio bi to jos jedan epski mec(finale na US Openu prosle godine je najbolji mec koji sam ja imao prilike da pogledam do sada) i ako mene pitate najvise bih voleo da ovo bude finale ovog turnira mada u to iskreno sumnjam.Nadal, iako je odlicno prosao na zrebu za AO ima par nezgodnih tenisera za svoje protivnike( Isner - trebalo bi da pobedi Nadal, Wawrinka - trebalo bi da pobedi Nadal, Berdich - iskreno mislim da bi Nadal sa ovakvom igrom mogao lako da ispadne u cetvrfinalu od ovog tenisera) ... ili Federer - verujem da je Federreru ovo poslednja godina u kojoj moze da ugrabi jos neki Grand Slam, verujem da ce krenuti silovito i ubedljivo od samog starta.Tomic,Dolgopolov,Verdasko ne bi smeli da mu prave probleme ali oni definitivno mogu nastati u cetvrtfinalu, ako ga tamo saceka Del Potro i iskreno mislim da bi Federrer lako mogao da izgubi taj mec.Ako ga tamo umesto Del Potra saceka Fish, onda ne bi smelo da bude vecih problema za svajcarca do polufinala, pa cak i do finala jer mislim da je Federrer u ovakvom odnosu snaga veliki favort protiv Nadala u eventualnom polufinalu AO.
Eto, to je moje zapazanje pred ovaj zanimljivi turnir :) ...
I za kraj, evo moje prognoze:
realno finale: Djokovoc(pobeda nad Murray-em ili Tsongom) vs Federrer (pobeda nad Nadalom ili Berdich-om).
Iznenadjujuca ali moguca polufinala: Djokovic vs. Monfils (pobedio Murray-a i Tsongu) i Del Potro(pobedio Federrera i Fisha) vs. Berdich(pobedio Nadala)
I na samom kraju, moja prognoza bez obzira na sve, jeste da Novak Djokovic ima odlicne sanse da osvoji 100 jubilarni AO.

Иван

pre 12 godina

Солидан жреб, једино ми се не свиђа што су Новак и Јанко у истој половини. Некако сам веровао да Јанко може баш далеко, јер је наставио тамо где је стао у 2011. години, али ме је забринуо пораз од Раонића, па можда и није тако лоше испало. Оно што ми је занимљиво је да чак тројица од прве четворице носилаца (Новак, Мареј, Федерер) имају тежи пут до четвртфинала од њихових пројективаних ривала у том четвртфиналу (Ферер, Цонга, Фиш), а једино је Рафин и Бердихов жреб избалансиран. Но, то је само папир. Пред Аустралиан Опен знаш једино да су неки играчи у форми(Раонић, Цонга, Багдатис, Ђоковић, Бердих, Монфис, Ферер, па и Типса), али не знаш који нису, јер неки тенисери, поготово они старији, спорије је темпирају. Потенцијалне "мине" ће бити: Раонић (евентуално Родик) за Ђоковића, Монфис за Мареја, Типсаревић за Ферера, Дел Потро за Федерера, Багдатис за Надала. Шпанац је ипак имао среће, јер су у његовом делу жреба велика имена, али заправо већ једном ногом пензионери: Хас, Љубичић, Налбандијан, Давиденко, једино је од млађих ту Изнер. Опет, Надал сад може од многих да изгуби, и не бих се чудио да не стигне до завршнице. Мареј има тешке противнике, али док не почне турнир неће се знати много о томе како функционише његова игра под Лендлом. Федерер исто није више сигуран као раније, Новаку је највећи проблем што овај турнир може једино да изгуби, ма шта говорили спонзори и навијачи (у које наравно рачунам и разне "аналитичаре"). Код жена, није тако лоше прошло. Ако Јелена мисли да се врати на старе високе позиције, мора побеђивати играчице типа Вознијацки, и боље што је добила њу, него неку Азаренку или Квитову. Мислим да и Ана и Јелена имају противнице које им одговарају у првим колима, ако ухвате добар залет, уз повољан расплет у осталим деловима жреба, могу нешто више да постигну. Но, у женској конкуренцији се ионако никад ништа не зна. Нека им је свима са срећом!

Werewolf

pre 12 godina

Rafa je igrao sa 5.nosiocem u 1/4 finala Rolan Garosa prosle godine.Sto se tice favorizovanja Federera,u poslednje 3 godine samo su 4 igraca osvajala neki od Gren Slemova:Rodzer,Rafa,Nole,Del Potro.Ako Rodzer bude isao u svakom kolu na najtezeg moguceg protivnika,to znaci da ce morati da se sastane sa sva 3 osvajaca Gren Slemova u protekle 3 godine do osvajanja titule:sa Del Potrom u 1/8 finalu,Rafom u 1/2 finalu i Novakom u finalu.Mislite o tome.
Sem Novaka,u njegovom delu zreba nema ni jednog osvajaca GS u poslednje 3 godine.
Ne razumem sta su se svi uzvrpoljili oko Mareja;on nije igrac za Gren Slemove.U prilog tome,Rafa ga je preslisao u 1/2 finalima Gren Slemova na 3 razlicite podloge prosle godine:Rolan Garos,Vimbldon,US Open.
Njega su Britanci unistili svojim ocekivanjima.Prosle godine je igrao finale AO jer je u 1/2 finalu igrao protiv Ferera koji je dobio povredjenog Nadala.
Mozda Marej i osvoji nekad neki Gren Slem,ali on je najnezgodniji protivnik na Masters turnirima gde nema pritisak i gde pruza najbolje igre,tako da bi za Novaka bilo najbolje teoretski da se sastaje sa njim u 1/2 finalima Gren Slemova a na Mastersima u finalu.
Price da su Rafa i Rodzer van forme su mi potpuno smesne.Rodzer zbog godina,a Rafa zbog povreda su morali da nauce da slusaju svoje telo,oni se fokusiraju na Gren Slemove a ostale turnire igraju da bi osetili podlogu i isprobavali kako odredjene stvari u njihovoj igri funkcionisu.Na kraju krajeva,neces nista da isprobavas na Gren Slemu,nego na manjim turnirima.
Setite se kako je Nadal igrao na mastersima u Torontu i Sinsinatiju 2010,na koje je isao da vezba servis i voleje,a kako na US Open koji je osvojio,ili na Kvinsu 2010,a kako na Vimbldonu koji je osvojio.Isti slucaj i sa US Open prosle godine,kada je na Mastersima bio los,a na USO stigao do finala.
Nadal je sebe zbog svog stila igre doveo u situaciju da ne moze da pokusava da pobedi na svakom turniru ako zeli da se bavi tenisom jos neko vreme.
I Novak treba da se cuva i da se fokusira na bitne turnire da ne bi unistio rame kao Nadal kolena.
To se odnosi na turnire prethodnice velikih turnira,nema potrebe zapinjati na Kvinsu ili US Open seriji.
Zbog svega navedenog ne bih pridao preveliki znacaj Abu-Dabiju jer mi je tesko da zamislim da bi neko kome svakih 6 meseci opasnost od povreda raste za 10%(Federer)i kome je potreban svaki atom snage da bi igrao na koliko-toliko konkurentnom nivou rizikovao povredu ili se zamarao.I tu pred cinjenicom da je Federer pre svega rezonski planirao svoj kalendar sve ove godine kako bi se sto manje zamarao i sto duze trajao price kako bi on kidisao i da igra mec u svom dvoristu ispadaju gluposti.
Za Rafu vazi isto to,mora da cuva ta kolena koliko god je moguce.Uz to,njegova sezona je trajala jos nedelju dana duze nego svim ostalim igracima jer je igrao i finale Dejvis Kupa.
Novak tek treba da odigra takmicarski mec,prvi posle 2 meseca.Pronalazenje ritma posle 2 meseca moze da mu bude problem pa je iz tog razloga velika opasnost Raonic jer uz to sto ce mu biti potrebno malo vremena da nadje ritam protivnici koje pre Raonica ima nisu ni blizu Raonicevog kvaliteta.
U svakom slucaju bice zanimljiv turnir.
Prva cetvorka bi trebalo da stigne do 1/2 finala a posle,ko ce ga znati...

Smilica

pre 12 godina

Pozdrav za SVE!
Ne brinitemoji dragi ljubitelji tenisa!

Zar je vazno ko je preko puta mreze kad igra Nas NO1E?

Evo i mala Krunicka je prosla 2.kolo kvalifikacija,nadam se da ce sutra proci u glavni zreb!
Svim nasim mnogo srece na AOpen i slvice opet SRBIJA!!!!!

darko

pre 12 godina

Kako su podmukli, znaci nemam reci, do sad se uvek sastajao sa Federerom ili Nadalom u polufinalu, a sad odjednom sa Marejem HAHA boje se ljudi da ne pocisti Svajcarca u sat i po vremena u polufinalu ili ovog drugog za jos manje, ali mozete da dirigujete zreb kako vam volja, niko nece pobeci od Novaka!

Milos Bogdanovic

pre 12 godina

Koji bre tenis, u celom svetu nemate 500 dobrih tenisera, od tga se na turnirima, jacim, vrte 20-atk igraca, jel to sport?

Inspector Bloch

pre 12 godina

Zreb, interesantan,sigurno utoliko sto posle RG 2005/ili 6/ su RF i RN u istom kosturu na jednom GS!Licno sam ocekivao Marija, naravno bar jednog naseg- dobro obadvojica su, ali zaboga, pa..(gotovo) Francuzi su u Novakovom kosturu; ( ljudi koji skrecu paznju na raspored prvih 10 igraca su u pravu..samo su zaboravili da Monfisa nabroje, dakle 1,4,5,6,7,9 !)Sledeca cudna stvar je: da u Rafinom/Federerovom kosturu nastupa 12 kvalifikanata a u Novak/Mari 6! Znam, recice se slucajno- pa neka i bude, no,licno, mislim da ovakvim je najvise nastradao -Monfis jer on virtuelno sa Marijem igra vec u 4 rundi!E, to se ne secam da se skorije desilo;

Vidim, da se su mnogi zabrinuti,sto jeRaonic kod Novaka- uz svo postovanje mladom i talentovanom Milosu- budimo ozbiljni- za njega je vec uspeh ako dode do Novaka- ove ne kazem da bih ga pocenio, nego cinjenice su da je on u svojoj ; karijeri'samo 2x uspeo da pobedi u 4 seta! Treba pobedi sa 3 rezlike; dakle iskustvo..ipak odlucuje..i u tom delu cak i u mecu sa Rodikom;
Sto se tice procena,ja ih ne dajem, ali jutros, kada otvorih Tennis.com moram da priznam da sm poceo da pljuc,pljuckam od uroka- Gospoda Exsperti- Tignor,McGrogan,Pagliaro..vide Movaka kao jedinog favorita..hm, Bodo..Marija; OVO je prvi put da Novak kod njih IKADA bude smatran favoritom; naravno Tignor kaze:'Vec poduze vreme cekam da se Novak spusti na zemlju; ali posle prikazanog na Abu Dabiju, cinimi se da cu morati jos malo da sacekam';Moram da priznam,iako sam dugo cekao na ovo..nesto mi se bas vise prija Bodo i Garber;

Na kraju, sto se tice glasanja na AO sajtu- pa pobogu oni su tamo bili budni dok se ovde spavalo; LOL,

Trojickog sam i jutros malo zakacio, sa Kverijem- opet izgubio,..

Sve u svemu, svim nasim momcima i devojkama( uh, da ne zaboravim- gore spomenuta teniska elita- vide Jelenu i Anu, kao potencijalne kandidate iz 'senke'!)zelim pre sveka zdravlje,motivaciju-moze i inat- i naravno puno SRECE!A, nama..uzivanciju;

Pozdrav,

ja

pre 12 godina

Opet vi o namestanju. Eto sad Federer nije u Novakovoj polovini, ali problem je sto je Ferer u njegovoj cetvrtini.
Pa mora da ima nekog iz prvih 8 u svojoj cetvrtini. Nekad ce to biti 5., a nekad 8.
Mislim da je bolje da Novk igra sa Fererom, nego sa Congom protiv kojeg ima negtivan skor.
Inace gledao sam nocas uzivo na sajtu Australia Opena izvlacenje i nema tu nikakvog namestanja.
Zreb je izvlacio Australijanac Neale Fraser trostruki GS sampion iz sezdesetih godina.
http://www.australianopen.com/en_AU/news/galleries/2012-01-13/201201131326416972183.html
Sto se zreba tice, mislim da ce jedini problematican mec za Novaka biti osmina finala gde lako moze igrati protiv Rodika ili Raonica, dva izuzetno opasna servera.
Sve ostalo do polufinala bi trebao za Novaka da bude rutniski posao.
Videcemo.

Ž

pre 12 godina

@Tenis po glavi stanovnika
"...zato što se Nadalu namešta da u polufinalu izbegne Novaka..."

Čoveče! Novak je 1. nosilac a Rafa 2. Oni ne mogu nikako da se sastanu pre finala...

@logistika

Nisi pažljivo brojao.

U svakoj četvrtini žreba su po dvojica iz prvih osam. U Novakovoj četvrtini 1 i 4 a u Novakovoj polovini 1, 4, 5 i 6.

Sledećih 8 igrača (9-16) su takođe ravnomerno raspoređena, ŽREBOM, u svakoj 1/4 žreba.

U Novakovoj 1/4 su četiri a Novakovoj polovini osam od prvih 16 tenisera. Isto je i sa Nadalom. Tako je i sa prvih 32 tenisera: 16 kod prvog nosioca i 16 kod drugog...računajući i njih dvojicu.

izgovor

pre 12 godina

Evo, zovu me iz Španije i Švajcarske! Kažu da su Srbi namestili žreb i da Rafa i Federer ne mogu da igraju u finalu! Ali, ja sam im rekao da nije istina i da mi nikada ništa ne nameštamo i da uopšte ne verujemo u razne teorije zavera protiv nas, spram španaca i švajcaraca koji umišljaju da je svet listom protiv njih!

vvvkkk

pre 12 godina

(Tennis po glavi stanovnika, 13. januar 2012 09:16)
Nivo paranoje "Ilija Cvorovic"! Kako je sad odjednom Marej u boljoj formi od Federera? Kad je stalno dobijao Federera u 1/2 finalu govorili ste da je to namesteno na Djokovicevu stetu,sad kad ga je izbegao opet je na Djokovicevu stetu? Logika? Slabije... Dalje: Djokovic NIJE MOGAO da bude u Nadalovom delu zreba zato sto su njih dvojica prvi i drugi nosilac. CINJENICA je da je ubedljivo najgori zreb dobio Marej,zbog toga sto ga u 1/4 finalu ceka ubedljivo najbolji igraca van prve cetvorke,Tsonga,a u polufinalu trenutno najbolji teniser na svetu Djokovic. Federer moze da bude zadovoljan zbog toga sto je izvukao Fisha + izbegao Djokovica u 1/2,ali je zato izvukao najboljeg tenisera van top 10 (J.M. Del Potro). Nadal je dobio verovatno najlaksi zreb,osim sto u 1/2 finalu ide na Federera a ne na Marej koji je sigurno laksi protivnik.

(logistika, 13. januar 2012 03:28)
U Djokovicevom delu zrebu su 1,4,5,6,9 nosioc, a u Nadalovom su 2,3,7,8,10. ->>> 5-5 tako da ne vidim u cemu je problem.

I za kraj da jos kazem da mi je prosto fascinantno da se ljudi zale zbog toga sto Novak u 1/4 finalu igra protiv 5. nosioca iako je u pitanju David Ferer... Od 5. do 8. mesta su redom: Ferer,Tsonga,Berydch,Fish. Na brzim podlogama Tsonga je definitivno za klasu bolji igrac od Ferera,dok Berydich i Fish...Pa ajde da kazem da su tu negde,mada iskreno smatram da su opasniji od Davida...

Sole

pre 12 godina

@Srbija
@Australian Serb

Bilo je dosta govora o ovome, ali da ponovim. Samo se prva dva nosioca postavljaju na različite strane žreba, potom se 3-4 nosilac dodeljuju slučajnim izborom. Isto se dodeljuju nosioci od 5-8 mesta, što znači da prvi nosilac može da dobije bilo kog od 5-8 u četvrtfinalu. Možda ponekad deluje da je nepravedno, ali nikako nije namerno.

Srećno Novače!

kiza

pre 12 godina

Na GS se ne moze ocekivati lak prolaz u drugu nedelju turnira,ipak su tu najbolji igraci ove igre na svetu.Javljam se samo zbog neupucenih citalaca koji uvek imaju teorije da se zreb namesta i sl. , kako Novak na 5. a Federer na 8. nosioca.Za njihovu informaciju uvek se ide tako da 1. i 2. nosilac idu na pocetak i kraj zreba,zatim se treci i cetvrti rasporedjuju u jednu od polovina zreba.Potom nosioci od 5.-8. mesta takodje zrebom, se razmestaju po polovinama a onda i nosioci od 9-16 itd.To je tako uvek bez obzira da li je zreb na 16 , 32 ili 64,128 stim da se broj nosilaca odredjuje od broja ucesnika turnira.Kako ne komentarisu da su Rafa i Federer u istoj polovini i sl.Uvek je bilo i bice da neko ima bolji a neko tezi zreb.Zaboravite na razne teorije vec uzivajte u igri a najbolji neka pobedi .nadamo se da ce to i ove godine biti Novak.

Tennis po glavi stanovnika

pre 12 godina

Još jedan Nike & TV & $ žreb. Novak je prvi teniser sveta, ali je tek 4. na listi najpopularnijih (1.RF,2.RN,3.AM), tj. onih koji donose najviše novca od gledalaca (TV stadionskih, i navijača koji kupuju teniske rekvizite) organizatorima Open-a, firmi Nike,i verovatno nekim "facama" u ATP organizaciji. Posle ovakvog žreba, da sam na Novakovom mestu, kod dodele pehara ne bih pružio ruku onim smradovima iz organizacije koji se poređaju da čestitaju, ne bih održao govor i samo bih rekao hvala,
uzeo ček, pehar i otišao. Jer ovo je postalo veoma bezobrazno na svakom GS. Žreb se uvek, ali UVEK namešta tako da Novak što pre izgubi, tj. da uvek ide na jačeg tenisera iz velike 4 u POLUFINALU (s obzirom na trenutnu formu), a 2 polufinalne grupe se formiraju tako da se u istoj uvek nađu Novak i teniser iz BIG4 koji je trenutno u najboljoj formi i za koga organizatori žreba ocene da bi imao najviše šanse da pobedi Novaka u polufinalu. Pre 5 dana sam u razgovoru sa prijateljima bio spreman za stavim na kocku "i kuću i imanje" da će Novak biti sa Marejom u polufinalnoj grupi, a ne sa Federerom ili Nadalom. Zašto? Pa zato što se Rodžeru namešta da što lakše uđe u finale AO, zato što je Nadal povređen i iscrpljeniji zbog DC, zato što se Nadalu namešta da u polufinalu izbegne Novaka (jer je psihički nedovoljno oporavljen od poraza), zato što se smatra da bi novo finale Mareja sa Novakom (kao na AO2011) bilo preveliki pritisak za Mareja i da će ga Marej lakše pobediti u polufinalu, zato što su posle Abu Dabija videli kako igra šampion a kako ostali. Dakle, jasno je kao dan, da su žrebom učinjene usluge Federeru, Nadalu i Mareju, a na štetu Đokovića, tj. gleda se da se Novaku uvek oteža put do titule koliko god je to moguće. Ali ništa im to ne vredi jer Nole na Svetog Savu uzima trofej AO2012. Garantovano.

sinjor-carrot

pre 12 godina

Eto nakon javne kritike da se namesta da Federer i Nadal dodju do finala GS, prvi put su njih dvojica potencijalni protivnici u polufinalu :)

batko dzutim

pre 12 godina

Kad bi igrali po pozicijama, ne bi se zvao žreb, dovelo bi do toga da često isti međusobno igraju, pošto se pozicije pri vrhu ne menjaju često. A ovoj dvojici sa teorijama stvarno nije lako.

Ženevljanin

pre 12 godina

Nema automatizma u polufinalu i četvrt finalu (i dalje) da bolje plasirani igrač na ATP listi igra sa lošijim! Žreb odlučuje da će se upariti 1-3, 2-4, ili 1-4, 2-3 (1/2 F) odnosno 1-5, 1-6, 1-7 ili 1-8 itd. (1/4 F).
Inače, većina posetilaca ATP sajta veruje da je Federer glavni favorit (50%), drugi je Nadal (24%), treći Đoković (19%), četvrti Mari (4%). Izgleda da je logika većine zasnovana na rezultatima aktivnih tenisera tokom cele karijere, a ne poslednih godinu dana...

bez paranoje molim.

pre 12 godina

(Srbija, 13. januar 2012 01:52)
(Australian Serb, 13. januar 2012 02:22)
Kada je izasao clanak o nosiocima na AO svi su se slozili u tome da prva cetiri nosioca pre svega zele da izbegnu Del Potra. Sada ga Federer dobija u njegovoj strani zreba i vi kazete da je zreb namesten da njemu bude lakse? P.S. Pogledajte zrebove sa nekih predjasnjih GS turnira i videcete da se cesto desavalo da se u cetvrtfinalu sastaju 1. i 5. nosilac.

akrobata

pre 12 godina

@ Australian Serb, Srbija

Nole je dobio petog nosioca a Federer osmog zato sto je zreb 'na srecu', sto znaci da bilo ko od 1-4 moze da dobije bilo kog od 5-8 u cetvrtfinalu.

Slicno u polufinalu 1. moze da dobije ili 3. ili 4. nosioca.

U 1/8 finala, 1-4 dobijaju jednog od 13-16, dok 5-8 dobijaju 9-12.

U 3. kolu 1-8 idu na 25-32, a 9-16 na 17-24.

Nadam se da vam je jasnije. Pozdrav.

SimoDerikonja

pre 12 godina

Ovaj zagrebcanec sto je napisao citav roman bolje bi bilo da je malo analizirao zreb Karlovica, Dodika i Ljubicica, ali na nekom od hrvatskih foruma !
Otkud sad pa on navija za nase, a pod laznim imenima, tipa kako voli Partizan, a mrzi Zvezdu, provocira i skrece paznju na sebe.
Ma procitan si bre i proziran mnogo.

Danilo

pre 12 godina

"Ako kaniš pobediti,ne smeš izgubiti",velike su reči mudrog Broja 1.
Ima nekih nelogičnosti,ali svako ima neku ozbiljnu minu ili dve od finala.
Nole ima Ferera kao prvu ozbiljniju pretnju,pa Tzongu ili Marija za finale.
Mari ima Monfisa kao vrlo ozbiljnu pretnju,pa Tzongu i Novaka.
Tzonga ima Simona,pa Marija i Novaka.
Nadal Nalbandiana,Berdiha i Rožera u polufinalu.
Rožer ima Karlovića,pa Tomića ili Verdaska,pa za polufinale Del Potra ili Fiša i Nadala u polufinalu.Ako ne bude iznenadjenja kojih uvek bude.
Pošteno govoreći kada bih mogao da Novaku zamenim žreb sa bilo kojim od prve četvorice-ne bih menjao.
Ako bude na svom nivou-sigurno osvaja jer ovaj turnir je njegova omiljena podloga,dosta naših navijača i uvek je super-spreman i maksimalno motivisan.
Mislim da će na kladionicama da ima bar duplo veće šanse od drugoga i trećeg!
Ostaje samo da pobedi i doda još jednu stepenicu ka večnosti!

logistika

pre 12 godina

Vidim da spremno lupate minuse coveku koji postavi NORMALNO pitanje, a ja cu jos samo dopitanje: kako to da u Novakovom kosturu igra SESTORO iz prvih 10? 1,4,5,6,7 i 9! Samo toliko za sada.

dule

pre 12 godina

U tenisu zreb nije dirigovan tj samo se postave prvi i drugi nosioci a ostali se zrebaju,da je dirigovan bilo bi prvi na osmog drugi na sedmog itd,ovako je bolje jer bi bilo glupo da se stalno isti igraci sastaju,ovog puta je Djokovic dobio teze sledeci put ce rafa i roger zato je zreb i zanimljiviji,mada mislm da Djkovicu nije ni bitan zreb ionako mora da pobedi sve ako hoce titulu a ja se nadam da ce je odbraniti.

znanje-imanje

pre 12 godina

Eto dobili smo da Federer nije u Novakovoj polovini, nego je Mari - sad kad to nismo više hteli! Žreb nije loš prva dva kola, nije toliko ni sledeća dva - ali!!! Ključno pitanje je temperature i doba dana za kolo 3 i 4. Najverovatnije će igrati protiv izrazitih servera: Mahut, Stepanek, Raonić, Rodick. Ako je vrućina pa nije baš najbolje a neko od ovih poludi može da bude nezgodno.
Još dve okolnosti su OK. Prva da su tri trenutno najopsanija igrača Tsonga i Monfils kod Marija a del Potro kod Federera. Druga je da škot ima zaista najteži žreb bez ijednog laganog meča.
Bilo bi lepo da naši igrači stignu do meča sa Novakom zašta Tipsarević ima izvesne šanse. A od svih "zavera" vidljiva preostaje samo neverovatna sreća koju sa žrebom pri svakom AO ima Nadal.

sportklub.info/forum

pre 12 godina

Novak u prva 3 kola nema tezak posao i dobro ce mu to doci kao priprema za teske meceve koji ga cekaju vec od 4. runde.
Sa Lorenzijem je samo jednom igrom i mislim da je to bilo na Queensu,bio je tada Novak u losoj formi i taj mec je bio bas slab.Na travi je imao probleme od prilicno slabasnog Italijana.Ovoga puta probleme nece imati,ukoliko bude igrao punim kapacitetima od pocetka bice to ubjedljiva pobjeda.
U 2. rundi protiv Giralda.Vidjecemo koji ce to kvalifikant biti tu ali ne vjerujem da ce Santiaga izbaciti.Santiago nije uopste naivan igrac,pokazao je to prosle godine u vise navrata.Strasnih prvih par mjeseci prosle sezone je odigrao,pa i protiv Rafe i Rogera pokazao da umije itekako da igra tenis.Naravno da ce on tesko i do seta protiv Novaka ali odlican test za one velike prepreke.Ima dobre osnovne udarce i nikako se ne smije potcijeniti.
3. kolo Stepanek najvjerovatnije ,tu su jos Mahut i Starace.Radek je stari lisac,izborice se on sa njima,a svakako je bolji od svih njih.Radek je znao Novaku da pravi probleme,ali na sporom hardu to jednostavno nece biti moguce.Kako je znao cesto da pravi probleme tako je cesto bio i pociscen sa terena.Tesko je igrati protiv Novaka S&V,to ne moze da prodje protiv njega.
E u 4. kolu pravi ispit i mec koji moze da visi cak i tako rano.Naravno ako protivnik bude Raonic.Milos je i prosle godine pokazao kako je opasan.Protiv njega bi odgovarala velika vrucina(au kako samo ovo izgleda cudno) i Novak bi morao da ga uvuce u svoj ritam,da ga dosta seta,lomi slajsevima,tjera da se savija u koljenima,da drzi sto duze loptu u igri i onda ce i servis pasti.Tesko ce se i Novak sa svojim riternom izboriti sa tim servisom,ali vjerujem da zna kako treba.To je mina.Ostali nisu opasni,Roddick vise nije onaj stari,a i da jeste ovakavom Novaku pobjeda ne bi bila dovedena u pitanje protiv njega.Hewitt je najpozeljniji,on jednostavno nema cime da ga ugrozi i ukoliko moze tolio daleko da dogura odlicno,navijamo za njega
U 1/4 finalu Ferrer,Tipsarevic,Gasquet,Younhzy?Uz postovanje ovoj poslednjoj dvojici bice mi prilicno iznenadjenje ukoliko to ne budu David ili Janko i trebali bi oni to da medju sobom rijese.David je radnik,zna da muci,moralo bi masu da se radi ali Novak kad je u formi u ovakvim uslovima ne gubi od Spanca.Sto se tice Janka on bi vise odlucivao u poenima od Davida,bio bi agresivniji ali mislim da ni on ne moze da puca na pobjedu.
Ja kao Novakov navijac da nema Milosa tu bio bih prezadovoljan,ovako sam samo zadovoljan.Prije polufinala mislim da je jedini protiv koga bi mec mogao da visi Raonic.Neki mogu da namuce,da stvore probleme,ali da ga pobijede na tri seta strasno tesko.


Murray je dobio Harrisona u 1. kolu,jednog od najnepozeljnihij igraca za ranu fazu takmicenja ali Andy ima savrsenu igru za Amerikanca.
Jeste Ryan super agresivan ali ne moze probiti Skota i ovaj ce drzati loptu dovoljno dugo u terenu da mu iznudi greske.Jos ako mu prvi servis stane nece biti nikakvih problema,a i ako ne stane nece biti problema.
U 2. rundi Malisse ili Roger-Vassellin,svakako radi kvaliteta prizeljkujemo Belgijanca iako Francuz moze da ga pobijedi,nije u formi Xavier,a i ovi uslovi ne odgovaraju njegovom tenisu previse.Laksi posao u 2. kolu nego u 1. za Murraya.
U 3. kolu bi mogao da ima probleme ukoliko tu dodje Gulbis,Ernests ima igru i udarce kojima moze da naudi Murrayu,moze da ga probije jednostavno,da se pita u poenima.LLodra to ne moze,kao ni Bogomolov Jr.
Jeste ga Bogomolov iznenadio prosle godine ali bio je to drugi Andy,ovaj ne bi ni set izgubio sigurno.
Monfils,Troicki,Ferrero potencijalni protvnici u 4. kolu.Tu je svakako najopasniji Gael koji zna da mu napravi probleme,itekako zna.Nijednom igracu iz vrha Gael ne pravi toliko problema koliko Murrayu.Vjerujem da ce Gael stici dotle i da cemo sa uzivanjem pratiti taj mec.Viktor nije u nekoj formi i ne vidim ga u tom mecu,moze da dodje naravno ali on ne bi mogao da pobijedi Andya,da ga namuci svakako,ako ga krene servis i FH mu bude ludacki ulazio ali da dobije na 3 seta strasno tesko.Kad nije dobio prosle godine posle 0:2 ne znam kad ce,a i to je bila sljaka,ovo su Andyevi uslovi(no i Viktorovi su neko ce reci )
U 1/4 finalu bi igrao protiv Tsonge,to je vec sad jasno,samo treba pogledati zrijeb Francuza.Niko njega ne moze ugroziti,jedino mozda Simon ali da ga pobijedi tesko.Moci ce Jo da dozira,da cuva snagu za zavrnicu turnira,zrijeb mu je presmijesan.
Tsonga je neko ko moze da pobijedi Murraya,ustvari on je trenutno vjerovatno jedini koji moze da puca na titulu,a da nije clan TOP 4 drustva,dio velike cetvorke.U tom mecu bi sve bilo moguce,pogotovo ako bi Jo bio raspolozen,a on se bar nikoga ne boji i izlazi protiv bilo koga da igra svoju igru.Na vrhuncu je.
Andy ima ubjedljivo najtezi zrijeb od svih iz velike cetvorke,Novak je dobro prosao iako je mogao i bolje.

Roger je miran u prva 2 kola.U 1. rundi na kvalifikanta,a onda na Prodona ili Becka,protivnici ce se zadovoljti sa gemova,sa sto casnijim porazima.
U 3. kolu jedini koji moze da mu stvori probleme je Karlovic,da ga pobijedi jako tesko ali sigurno Roger ne zeli da igra protiv njega,zna kakvi su to mecevi.Melzer nije u formi i vise nikad nece biti na nivou iz 2010. i on bi mu odgovarao,Berlocg je jos najidealnija opcija ali ce tesko Carlos do 3. kola.
U 4. rundi Dolgo,Tomik,Verdasco?Najvise bi problema Rogeru napravio Tomik rekao bih.Bernard je i na travi pokazao da moze da se nosi sa Rogerom,tim slajsom bi mu forsirao BH,znamo koliko je oapsan iz kontre i kako igra na AOu.Ovo bi mogla da bude njegova godina,ocekuju i Australijanci mnogo od njega.Dolgo ima taj cudni stil igre i brani mnogo poena ali sa takvim stilom bi se Roger tesko ugrozio,jos nema dovoljno dobar servis,a tesko bi oduzimao Rogerov iako mu je ritern izuzetan.Verdasco ukoliko stigne tako daleko bice mi to veliko iznenadjenje,ja sam ubijedjen da on gubi od Bernarda.On Rogeru svakako nista ne moze.
U 1/4 finalu Fish ili Del Potro.Fish nije u nekoj formi mada je igrao samo egzibicije i tek cemo vidjeti u kakvom je on stanju.Del Potro ima lagan zrijeb i njih dvojica bi trebali da rijese ko ce protiv Rogera u 1/4 finale.Del Potreo je taj koji bi mogao i na pobjedu da puca naravno,Fish ne moze ni do seta.Nadajmo se da ce Delpo igrati dobro,da se cuvao u Sydneyu i da partije tamo pravo stanje stavri,ako jesu onda on u tom mecu ne bi imao sta da trazi,iako ce i ta igra cak biti dovljna za 1/4 finale.
Sve u svemu Roger je dobro prosao,mogao bi imati 2 testa i moglo bi polufinale da visi cak ako Delpo bude na nivou iz DC meca protiv Spanije npr.

Nadal na kvalifikanta na pocetku,pa onda na Tommya ili kvalifikanta.Nije nemoguce da to opet bude kvalifikant,sa Haasom se nista ne zna,pitanje je je li on uopste spreman za igru.
Setnja sto se pra 2 kola tice.
U 3. rundi Ljuba ili Young.Donald nema dovoljno jake udarce da ozbiljnije ugrozi Rafu,Ljuba ima ukoliko bi mu krenuo servis i on bi svakako vise gemova uzeo,set tesko mada nije nemoguce.To bi bio i jedini pravi test na pcoetku turnira za Rafu cini mi se.
U 4. kolu bi trebao da dobije pravi test trenutnih mogucnosti.Isner je i na RGu pokazao koliko nezgodan moze da bude,kad je mogao onakav otpor da pruzi na RGu zasto ne bi i na AOu.Kad krene servis sve je moguce,treba da ga drzi do TBa,a onda ko zna.No,Isneru nista nije sigurno,on vec u 2. kolu ima tezak mec protiv Nieminena ili Nalbandiana.Nalby ce zaigrati kako zna nadam se i doco do Nadala,on je jedan od rijetkih koji imaju igru i koji mogu da se nadigravaju sa SPancem.Pokazao je to i na USOu prlicno nespreman,fizicki naravno.Sad bi trebao da je spremniji,valjda su povrede proslost i lijepo bi bilo vidjeti tu poslasticu.Da ga pobijedi ne bi mogao ali da namuci sigurno.Ne pominjem Davydenka jer je u ocajnoj formi i ne vidim ga tako daleko ali i on na hardu znamo kako igra protiv Nadala.
U 1/4 finalu Berdych,Wawrinka,Baghdatis,mozda cak Anderson?Kevin je u losoj formi i nece tako daleko,Berdych izgleda dosta dobro ali mu nece biti lako da stigne do 1/4 finala.Wawrinka ako pokaze najbolji tenis moze svakoga da pobijedi,njegov problem je losa forma,Baghdatis pokazuje odlicne partije na startu nove sezone.Svi oni mogu da namuce Rafu,Berdych cak najmanje usudjujem se da kazem.Stan svakog favorita muci i cesto je blizu pobjede ali mu nesto malo fali u najvaznijim momentima,Baggy moze sa gotovo svakim da se nadigrava,pokazao je to i protiv Rafe,a Berdycha bi morao servis da drzi i da ne ispucava previse,Nadal zna kako bi protiv njega.U svakom slucaju bice prilicno iznenadjenje ako Rafa ne ode do kraja.

Pozdrav za sve ljubitelje ove prelijepe igre i za sjajnu sportsku redakciju B92 :)

coavuja

pre 12 godina

Najgore je sto NIKO ne moze da kontrolise ove sto prave ove zrebove, ljudi bukvalno namestaju kako hoce.
Novak bi u cetvrtfinalu trebalo za rivala da ima Ferera koji samo trci i vraca, a onda u polufinala Marija koji takodje samo trci i vraca (ne bukvalno kao ferer, ali najcesce)

Sve u svemu, tesko da je moglo teze, al' opet ce lik sve da ih pocepa, znam to :)

aussie

pre 12 godina

Ne bih da zvucim paranoicno ali je ovo najtezi moguci zreb za Novaka. U cetvrtom kolu ide na Raonica (nezgodan protivnik u odlicnoj formi, cetvrtfinale Ferer (zid), polufinale Mari/ Tsonga (obadvojca nezgodni igraci koji Novaku ne odgovaraju). Pogotovo me brine kombinacija Mari/Tsonga, zato sto su strava igraci koji psihicki postaju nestabilni tek u finalima, dok su pre toga jako mocni protivnici. Nadal ima najlaksi zreb od svih.
U sustini je nebitno. Djokovic je dovoljno dobar da ih sve dobije.

Australian Serb

pre 12 godina

Nisam jednooki navijac ali OPET Organizatori favorizuju Federer (treci nosioc)...kako drugacije objasniti da u cetvrt-finalu Federer ima za protivnika OSMOG nosioca a Djokovic (prvi nosioc) za protivnika ima PETOG nosioca...po svim pravilima MORALO bi biti obratno ali kako se vidi kada je Federer je u pitanju sve je moguce i neka sada TRUBE kako je raspored realan.Na svim ostalim GS turnirima UVEK se favorizuju najbolje rangirani teniseri ali kako se vidi Australiabn Open je izuzetak.

Srbija

pre 12 godina

Molim vas pazljivo pogledajte zreb i videcete neke zanimljive detalje,kao na primer to da Novak kao prvi nosilac u 1/4 finalu ide na petog nosioca,a Federer koji je treci ide na osmog pa zar ne treba obrnuto,odtkad losije rangirani teniseri idu na losije rangirane,a pored toga gornji deo zreba je mnog jaci tu su Monfils,Tsonga,Ferrer,Rodick,Raonic,Tipsarevic,Troicki,Stepanek,Murray... Sad ce mnogi da kazu kako lupam gluposti ali meni se cini da ovde nesto smrdi,ali nema veze bice barem sladje kad ih Nole sve pocepa... SRBIJA !!!!!!!!

sportklub.info/forum

pre 12 godina

Novak u prva 3 kola nema tezak posao i dobro ce mu to doci kao priprema za teske meceve koji ga cekaju vec od 4. runde.
Sa Lorenzijem je samo jednom igrom i mislim da je to bilo na Queensu,bio je tada Novak u losoj formi i taj mec je bio bas slab.Na travi je imao probleme od prilicno slabasnog Italijana.Ovoga puta probleme nece imati,ukoliko bude igrao punim kapacitetima od pocetka bice to ubjedljiva pobjeda.
U 2. rundi protiv Giralda.Vidjecemo koji ce to kvalifikant biti tu ali ne vjerujem da ce Santiaga izbaciti.Santiago nije uopste naivan igrac,pokazao je to prosle godine u vise navrata.Strasnih prvih par mjeseci prosle sezone je odigrao,pa i protiv Rafe i Rogera pokazao da umije itekako da igra tenis.Naravno da ce on tesko i do seta protiv Novaka ali odlican test za one velike prepreke.Ima dobre osnovne udarce i nikako se ne smije potcijeniti.
3. kolo Stepanek najvjerovatnije ,tu su jos Mahut i Starace.Radek je stari lisac,izborice se on sa njima,a svakako je bolji od svih njih.Radek je znao Novaku da pravi probleme,ali na sporom hardu to jednostavno nece biti moguce.Kako je znao cesto da pravi probleme tako je cesto bio i pociscen sa terena.Tesko je igrati protiv Novaka S&V,to ne moze da prodje protiv njega.
E u 4. kolu pravi ispit i mec koji moze da visi cak i tako rano.Naravno ako protivnik bude Raonic.Milos je i prosle godine pokazao kako je opasan.Protiv njega bi odgovarala velika vrucina(au kako samo ovo izgleda cudno) i Novak bi morao da ga uvuce u svoj ritam,da ga dosta seta,lomi slajsevima,tjera da se savija u koljenima,da drzi sto duze loptu u igri i onda ce i servis pasti.Tesko ce se i Novak sa svojim riternom izboriti sa tim servisom,ali vjerujem da zna kako treba.To je mina.Ostali nisu opasni,Roddick vise nije onaj stari,a i da jeste ovakavom Novaku pobjeda ne bi bila dovedena u pitanje protiv njega.Hewitt je najpozeljniji,on jednostavno nema cime da ga ugrozi i ukoliko moze tolio daleko da dogura odlicno,navijamo za njega
U 1/4 finalu Ferrer,Tipsarevic,Gasquet,Younhzy?Uz postovanje ovoj poslednjoj dvojici bice mi prilicno iznenadjenje ukoliko to ne budu David ili Janko i trebali bi oni to da medju sobom rijese.David je radnik,zna da muci,moralo bi masu da se radi ali Novak kad je u formi u ovakvim uslovima ne gubi od Spanca.Sto se tice Janka on bi vise odlucivao u poenima od Davida,bio bi agresivniji ali mislim da ni on ne moze da puca na pobjedu.
Ja kao Novakov navijac da nema Milosa tu bio bih prezadovoljan,ovako sam samo zadovoljan.Prije polufinala mislim da je jedini protiv koga bi mec mogao da visi Raonic.Neki mogu da namuce,da stvore probleme,ali da ga pobijede na tri seta strasno tesko.


Murray je dobio Harrisona u 1. kolu,jednog od najnepozeljnihij igraca za ranu fazu takmicenja ali Andy ima savrsenu igru za Amerikanca.
Jeste Ryan super agresivan ali ne moze probiti Skota i ovaj ce drzati loptu dovoljno dugo u terenu da mu iznudi greske.Jos ako mu prvi servis stane nece biti nikakvih problema,a i ako ne stane nece biti problema.
U 2. rundi Malisse ili Roger-Vassellin,svakako radi kvaliteta prizeljkujemo Belgijanca iako Francuz moze da ga pobijedi,nije u formi Xavier,a i ovi uslovi ne odgovaraju njegovom tenisu previse.Laksi posao u 2. kolu nego u 1. za Murraya.
U 3. kolu bi mogao da ima probleme ukoliko tu dodje Gulbis,Ernests ima igru i udarce kojima moze da naudi Murrayu,moze da ga probije jednostavno,da se pita u poenima.LLodra to ne moze,kao ni Bogomolov Jr.
Jeste ga Bogomolov iznenadio prosle godine ali bio je to drugi Andy,ovaj ne bi ni set izgubio sigurno.
Monfils,Troicki,Ferrero potencijalni protvnici u 4. kolu.Tu je svakako najopasniji Gael koji zna da mu napravi probleme,itekako zna.Nijednom igracu iz vrha Gael ne pravi toliko problema koliko Murrayu.Vjerujem da ce Gael stici dotle i da cemo sa uzivanjem pratiti taj mec.Viktor nije u nekoj formi i ne vidim ga u tom mecu,moze da dodje naravno ali on ne bi mogao da pobijedi Andya,da ga namuci svakako,ako ga krene servis i FH mu bude ludacki ulazio ali da dobije na 3 seta strasno tesko.Kad nije dobio prosle godine posle 0:2 ne znam kad ce,a i to je bila sljaka,ovo su Andyevi uslovi(no i Viktorovi su neko ce reci )
U 1/4 finalu bi igrao protiv Tsonge,to je vec sad jasno,samo treba pogledati zrijeb Francuza.Niko njega ne moze ugroziti,jedino mozda Simon ali da ga pobijedi tesko.Moci ce Jo da dozira,da cuva snagu za zavrnicu turnira,zrijeb mu je presmijesan.
Tsonga je neko ko moze da pobijedi Murraya,ustvari on je trenutno vjerovatno jedini koji moze da puca na titulu,a da nije clan TOP 4 drustva,dio velike cetvorke.U tom mecu bi sve bilo moguce,pogotovo ako bi Jo bio raspolozen,a on se bar nikoga ne boji i izlazi protiv bilo koga da igra svoju igru.Na vrhuncu je.
Andy ima ubjedljivo najtezi zrijeb od svih iz velike cetvorke,Novak je dobro prosao iako je mogao i bolje.

Roger je miran u prva 2 kola.U 1. rundi na kvalifikanta,a onda na Prodona ili Becka,protivnici ce se zadovoljti sa gemova,sa sto casnijim porazima.
U 3. kolu jedini koji moze da mu stvori probleme je Karlovic,da ga pobijedi jako tesko ali sigurno Roger ne zeli da igra protiv njega,zna kakvi su to mecevi.Melzer nije u formi i vise nikad nece biti na nivou iz 2010. i on bi mu odgovarao,Berlocg je jos najidealnija opcija ali ce tesko Carlos do 3. kola.
U 4. rundi Dolgo,Tomik,Verdasco?Najvise bi problema Rogeru napravio Tomik rekao bih.Bernard je i na travi pokazao da moze da se nosi sa Rogerom,tim slajsom bi mu forsirao BH,znamo koliko je oapsan iz kontre i kako igra na AOu.Ovo bi mogla da bude njegova godina,ocekuju i Australijanci mnogo od njega.Dolgo ima taj cudni stil igre i brani mnogo poena ali sa takvim stilom bi se Roger tesko ugrozio,jos nema dovoljno dobar servis,a tesko bi oduzimao Rogerov iako mu je ritern izuzetan.Verdasco ukoliko stigne tako daleko bice mi to veliko iznenadjenje,ja sam ubijedjen da on gubi od Bernarda.On Rogeru svakako nista ne moze.
U 1/4 finalu Fish ili Del Potro.Fish nije u nekoj formi mada je igrao samo egzibicije i tek cemo vidjeti u kakvom je on stanju.Del Potro ima lagan zrijeb i njih dvojica bi trebali da rijese ko ce protiv Rogera u 1/4 finale.Del Potreo je taj koji bi mogao i na pobjedu da puca naravno,Fish ne moze ni do seta.Nadajmo se da ce Delpo igrati dobro,da se cuvao u Sydneyu i da partije tamo pravo stanje stavri,ako jesu onda on u tom mecu ne bi imao sta da trazi,iako ce i ta igra cak biti dovljna za 1/4 finale.
Sve u svemu Roger je dobro prosao,mogao bi imati 2 testa i moglo bi polufinale da visi cak ako Delpo bude na nivou iz DC meca protiv Spanije npr.

Nadal na kvalifikanta na pocetku,pa onda na Tommya ili kvalifikanta.Nije nemoguce da to opet bude kvalifikant,sa Haasom se nista ne zna,pitanje je je li on uopste spreman za igru.
Setnja sto se pra 2 kola tice.
U 3. rundi Ljuba ili Young.Donald nema dovoljno jake udarce da ozbiljnije ugrozi Rafu,Ljuba ima ukoliko bi mu krenuo servis i on bi svakako vise gemova uzeo,set tesko mada nije nemoguce.To bi bio i jedini pravi test na pcoetku turnira za Rafu cini mi se.
U 4. kolu bi trebao da dobije pravi test trenutnih mogucnosti.Isner je i na RGu pokazao koliko nezgodan moze da bude,kad je mogao onakav otpor da pruzi na RGu zasto ne bi i na AOu.Kad krene servis sve je moguce,treba da ga drzi do TBa,a onda ko zna.No,Isneru nista nije sigurno,on vec u 2. kolu ima tezak mec protiv Nieminena ili Nalbandiana.Nalby ce zaigrati kako zna nadam se i doco do Nadala,on je jedan od rijetkih koji imaju igru i koji mogu da se nadigravaju sa SPancem.Pokazao je to i na USOu prlicno nespreman,fizicki naravno.Sad bi trebao da je spremniji,valjda su povrede proslost i lijepo bi bilo vidjeti tu poslasticu.Da ga pobijedi ne bi mogao ali da namuci sigurno.Ne pominjem Davydenka jer je u ocajnoj formi i ne vidim ga tako daleko ali i on na hardu znamo kako igra protiv Nadala.
U 1/4 finalu Berdych,Wawrinka,Baghdatis,mozda cak Anderson?Kevin je u losoj formi i nece tako daleko,Berdych izgleda dosta dobro ali mu nece biti lako da stigne do 1/4 finala.Wawrinka ako pokaze najbolji tenis moze svakoga da pobijedi,njegov problem je losa forma,Baghdatis pokazuje odlicne partije na startu nove sezone.Svi oni mogu da namuce Rafu,Berdych cak najmanje usudjujem se da kazem.Stan svakog favorita muci i cesto je blizu pobjede ali mu nesto malo fali u najvaznijim momentima,Baggy moze sa gotovo svakim da se nadigrava,pokazao je to i protiv Rafe,a Berdycha bi morao servis da drzi i da ne ispucava previse,Nadal zna kako bi protiv njega.U svakom slucaju bice prilicno iznenadjenje ako Rafa ne ode do kraja.

Pozdrav za sve ljubitelje ove prelijepe igre i za sjajnu sportsku redakciju B92 :)

Srbija

pre 12 godina

Molim vas pazljivo pogledajte zreb i videcete neke zanimljive detalje,kao na primer to da Novak kao prvi nosilac u 1/4 finalu ide na petog nosioca,a Federer koji je treci ide na osmog pa zar ne treba obrnuto,odtkad losije rangirani teniseri idu na losije rangirane,a pored toga gornji deo zreba je mnog jaci tu su Monfils,Tsonga,Ferrer,Rodick,Raonic,Tipsarevic,Troicki,Stepanek,Murray... Sad ce mnogi da kazu kako lupam gluposti ali meni se cini da ovde nesto smrdi,ali nema veze bice barem sladje kad ih Nole sve pocepa... SRBIJA !!!!!!!!

Australian Serb

pre 12 godina

Nisam jednooki navijac ali OPET Organizatori favorizuju Federer (treci nosioc)...kako drugacije objasniti da u cetvrt-finalu Federer ima za protivnika OSMOG nosioca a Djokovic (prvi nosioc) za protivnika ima PETOG nosioca...po svim pravilima MORALO bi biti obratno ali kako se vidi kada je Federer je u pitanju sve je moguce i neka sada TRUBE kako je raspored realan.Na svim ostalim GS turnirima UVEK se favorizuju najbolje rangirani teniseri ali kako se vidi Australiabn Open je izuzetak.

Sole

pre 12 godina

@Srbija
@Australian Serb

Bilo je dosta govora o ovome, ali da ponovim. Samo se prva dva nosioca postavljaju na različite strane žreba, potom se 3-4 nosilac dodeljuju slučajnim izborom. Isto se dodeljuju nosioci od 5-8 mesta, što znači da prvi nosilac može da dobije bilo kog od 5-8 u četvrtfinalu. Možda ponekad deluje da je nepravedno, ali nikako nije namerno.

Srećno Novače!

S.Goran

pre 12 godina

Ovo mi se vec svidja, proektovano polufinale:1-4 i 2-3 nosioc kako je bilo uvek dok je Rodzer bio broj jedan, i kada se 2 i 3 nosioc kolju za finale sa prvim naravno, istina cetvrti nosioc nije maciji kasalj i za Noleta mozda jaci protivnik nego drugi, ali ovo je posteno zrebanje.

Bas se radujem pocetku turnira i samo videvsi vec parove prvog kola, pa bice to praznik tenisa. Melcer je uvek u prvoj polovini godine u formi i nezgodan za svakoga, Tomi Has je igracina i dobro je sto nije na Noletovoj strani zreba, jer on je za Noleta izuzetno nezgodan protivnik, a da jeste zapao bi mu vec u drugom kolu.
Zreb Nadala i Rodzera je izuzetno tezak, i mislim da ce se posteno oznojiti da stignu do polufinala, i to kao nikad do sada. To su sve potencijalni skidaci skalpova sem mozda Verdaska u Rodzerovoj grupi, dok u Nadalovoj grupi svi su opasni, tu vec nema slabe tacke, cak i da je Verdasko u Nadalovoj strani, i on bi za njega bio opasan.
Viktor od nasih ocigledno ima najtezi posao, ali i Janku nije lako, za cetvrtfinale sa Noletom verovatno ce mu prepreka biti Gaske, koji podize formu i kojeg Janko da bi dobio mora pruziti svoj maksimum , naravno ukoliko stigne do treceg kola cemu se iskreno nadam.
Da ne duzim, Nole je ubedljivo najsigurniji polufinalista, ali najiskrenije na Nadala i Rodzera nebi se usudio tipovati da ce sigurno doci do polufinala.

Realan

pre 12 godina

Ovako,

generalno gledano mislim da je Nole prosao odlicno na ovom zrebu.A evo i zasto.
Ako uzmemo u obzir da sa Nadalom nije mogao da igra pre finala izbegao je Federera u polufinalu ( ne znam za druge ali ja ne bih voleo da oni sada igraju , posle onog furioznog zavrsetka sezone od strane Federera i onog njihovog meca u Abu Dabiju gde ga je Nole bukvalno razneo ).Ok, Murray je tu, kao potencijalni protivnik u polufinalu, ali on ima takav raspored da uopste ne bi bilo iznenadjenje da ispadne od nekog (npr. Monfils ili Tsonga) pre tog meca sa Novakom.
Ako pogledamo realno, od sledecih tenisera (Ferrer,Tsonga,Berdich,Fish), nasem Noletu najvise odgovara da igra sa Ferrerom, a njega je na zrebu i dobio.
Isto tako, izbegao je Del Potra, Monfilsa, Tsongu(potencijalna iznenadjenja turnira i duel sa njima u ranoj fazi),izbegao je Verdaska,Simona,Wawrinku,Barhtadisa,Dolgopolova(potpuno nepredvidive tenisere),Hewitta i Tomica(domace tenisere),Isnera,Andersona,Karlovica,Fisha(izuzetno nezgodne servere).

A hajde da vidimo sta je dobio na ovom zrebu nas Nole :
prvo kolo: Lorenci - nama nepoznat teniser, Nole prolazi bez vecih problema, 3:0 za Novaka.
drugo kolo: Hiraldo - manje vise nepoznat teniser, Nole bi to trebalo da rutinski dobije u 3 seta, 3:0 za Novaka.
trece kolo: Stepanek - nama dobro poznat, a meni licno i jako drag teniser koji je vec u poznim godinama i koji ne bi trebalo da napravi vece probleme nasem Noletu, 3:0 za Novaka (3:1,za Novaka ako Stepanek odigra jedan od prva dva seta u nekom transu a Novak ispod svog nivoa)
osmina finala: Raonic - odlican server i nista vise, mlad i velike sanse da podlegne pritisku,3:0 za Novaka ... ili ... Roddick - nama dobro poznat teniser i meni licno jako antipatican teniser, vec i poznim godinama i u jako losoj formi,Novak bi to trebalo da dobije rutinski, 3:0 za Novaka
cetvrtina finala: Ferrer - odlican teniser (jedan od onih "dosadnih" koji sve stizu i vracaju) ali po mom skromonm misljenju najbolji moguci protivnik Novaku za cetvrfinale Grand Slama), Novak je bolji teniser i trebalo bi to da dobije uz 1 ili 2 neizvesno zavrsena seta, 3:0 ili 3:1 za Novaka ... ili ... Gaske - malo verovatno protivnik Novaka u cetvrtfinalu, mala nepoznanica u ovom trenutku ali Novak bi to trebalo da dobije 3:0 ili 3:1 u setovima ... ili ... Tipsarevic - u ovom trenutku ne bih voleo da njih dvoje dodju do tog meca ali cak i ako dodje mislim da ce Novak odraditi posao rutinski,3:0 za Novaka.
polufinale: Murray - tezak protivnik, ali treba uzeti u obzir da Murray ima ogroman pritisak na svojim plecima kada igra Grand Slam i meni je drago sto je on protivnik Noletu a ne Federrer, ono sto Noletu ne ide u prilog je to sto je Murray u dobroj formi(mada je rano za to pricati),kako god Novak bi trebao da pobedi u tom mecu jer Murray uvek zavrsnicu Slama odigra slabije nego sto moze,3:1 za Novaka ... ili ... Tsonga, samo cu reci da bih ja voleo da do ovog meca ne dodje na ovom AO, ali ako kojim slucajem i dodje do ovog meca ono sto mi uliva nadu je sto je Novak uvek pobedjivao Tsongu na Grand Slam turnirima iako sa njim ima negativan skor kada se ukupan skor ova dva tenisera pogleda, 3:1 ili 3:2 za Novaka ... ili ... Monfils, teniser koji po meni moze da bude iznenadjenje turnira (uz Del Potra), on je Novakova redovna musterija i voleo bih da ovaj teniser izbaci prvo Murray-a, a zatim i Tsongu i da se sastane sa Novakom u polufinalu(najbolji scenario za Novaka),3:0 ili 3:1 za Novaka
finale: Nadal - bio bi to jos jedan epski mec(finale na US Openu prosle godine je najbolji mec koji sam ja imao prilike da pogledam do sada) i ako mene pitate najvise bih voleo da ovo bude finale ovog turnira mada u to iskreno sumnjam.Nadal, iako je odlicno prosao na zrebu za AO ima par nezgodnih tenisera za svoje protivnike( Isner - trebalo bi da pobedi Nadal, Wawrinka - trebalo bi da pobedi Nadal, Berdich - iskreno mislim da bi Nadal sa ovakvom igrom mogao lako da ispadne u cetvrfinalu od ovog tenisera) ... ili Federer - verujem da je Federreru ovo poslednja godina u kojoj moze da ugrabi jos neki Grand Slam, verujem da ce krenuti silovito i ubedljivo od samog starta.Tomic,Dolgopolov,Verdasko ne bi smeli da mu prave probleme ali oni definitivno mogu nastati u cetvrtfinalu, ako ga tamo saceka Del Potro i iskreno mislim da bi Federrer lako mogao da izgubi taj mec.Ako ga tamo umesto Del Potra saceka Fish, onda ne bi smelo da bude vecih problema za svajcarca do polufinala, pa cak i do finala jer mislim da je Federrer u ovakvom odnosu snaga veliki favort protiv Nadala u eventualnom polufinalu AO.
Eto, to je moje zapazanje pred ovaj zanimljivi turnir :) ...
I za kraj, evo moje prognoze:
realno finale: Djokovoc(pobeda nad Murray-em ili Tsongom) vs Federrer (pobeda nad Nadalom ili Berdich-om).
Iznenadjujuca ali moguca polufinala: Djokovic vs. Monfils (pobedio Murray-a i Tsongu) i Del Potro(pobedio Federrera i Fisha) vs. Berdich(pobedio Nadala)
I na samom kraju, moja prognoza bez obzira na sve, jeste da Novak Djokovic ima odlicne sanse da osvoji 100 jubilarni AO.

kiza

pre 12 godina

Na GS se ne moze ocekivati lak prolaz u drugu nedelju turnira,ipak su tu najbolji igraci ove igre na svetu.Javljam se samo zbog neupucenih citalaca koji uvek imaju teorije da se zreb namesta i sl. , kako Novak na 5. a Federer na 8. nosioca.Za njihovu informaciju uvek se ide tako da 1. i 2. nosilac idu na pocetak i kraj zreba,zatim se treci i cetvrti rasporedjuju u jednu od polovina zreba.Potom nosioci od 5.-8. mesta takodje zrebom, se razmestaju po polovinama a onda i nosioci od 9-16 itd.To je tako uvek bez obzira da li je zreb na 16 , 32 ili 64,128 stim da se broj nosilaca odredjuje od broja ucesnika turnira.Kako ne komentarisu da su Rafa i Federer u istoj polovini i sl.Uvek je bilo i bice da neko ima bolji a neko tezi zreb.Zaboravite na razne teorije vec uzivajte u igri a najbolji neka pobedi .nadamo se da ce to i ove godine biti Novak.

znanje-imanje

pre 12 godina

Eto dobili smo da Federer nije u Novakovoj polovini, nego je Mari - sad kad to nismo više hteli! Žreb nije loš prva dva kola, nije toliko ni sledeća dva - ali!!! Ključno pitanje je temperature i doba dana za kolo 3 i 4. Najverovatnije će igrati protiv izrazitih servera: Mahut, Stepanek, Raonić, Rodick. Ako je vrućina pa nije baš najbolje a neko od ovih poludi može da bude nezgodno.
Još dve okolnosti su OK. Prva da su tri trenutno najopsanija igrača Tsonga i Monfils kod Marija a del Potro kod Federera. Druga je da škot ima zaista najteži žreb bez ijednog laganog meča.
Bilo bi lepo da naši igrači stignu do meča sa Novakom zašta Tipsarević ima izvesne šanse. A od svih "zavera" vidljiva preostaje samo neverovatna sreća koju sa žrebom pri svakom AO ima Nadal.

Tennis po glavi stanovnika

pre 12 godina

Još jedan Nike & TV & $ žreb. Novak je prvi teniser sveta, ali je tek 4. na listi najpopularnijih (1.RF,2.RN,3.AM), tj. onih koji donose najviše novca od gledalaca (TV stadionskih, i navijača koji kupuju teniske rekvizite) organizatorima Open-a, firmi Nike,i verovatno nekim "facama" u ATP organizaciji. Posle ovakvog žreba, da sam na Novakovom mestu, kod dodele pehara ne bih pružio ruku onim smradovima iz organizacije koji se poređaju da čestitaju, ne bih održao govor i samo bih rekao hvala,
uzeo ček, pehar i otišao. Jer ovo je postalo veoma bezobrazno na svakom GS. Žreb se uvek, ali UVEK namešta tako da Novak što pre izgubi, tj. da uvek ide na jačeg tenisera iz velike 4 u POLUFINALU (s obzirom na trenutnu formu), a 2 polufinalne grupe se formiraju tako da se u istoj uvek nađu Novak i teniser iz BIG4 koji je trenutno u najboljoj formi i za koga organizatori žreba ocene da bi imao najviše šanse da pobedi Novaka u polufinalu. Pre 5 dana sam u razgovoru sa prijateljima bio spreman za stavim na kocku "i kuću i imanje" da će Novak biti sa Marejom u polufinalnoj grupi, a ne sa Federerom ili Nadalom. Zašto? Pa zato što se Rodžeru namešta da što lakše uđe u finale AO, zato što je Nadal povređen i iscrpljeniji zbog DC, zato što se Nadalu namešta da u polufinalu izbegne Novaka (jer je psihički nedovoljno oporavljen od poraza), zato što se smatra da bi novo finale Mareja sa Novakom (kao na AO2011) bilo preveliki pritisak za Mareja i da će ga Marej lakše pobediti u polufinalu, zato što su posle Abu Dabija videli kako igra šampion a kako ostali. Dakle, jasno je kao dan, da su žrebom učinjene usluge Federeru, Nadalu i Mareju, a na štetu Đokovića, tj. gleda se da se Novaku uvek oteža put do titule koliko god je to moguće. Ali ništa im to ne vredi jer Nole na Svetog Savu uzima trofej AO2012. Garantovano.

Danilo

pre 12 godina

"Ako kaniš pobediti,ne smeš izgubiti",velike su reči mudrog Broja 1.
Ima nekih nelogičnosti,ali svako ima neku ozbiljnu minu ili dve od finala.
Nole ima Ferera kao prvu ozbiljniju pretnju,pa Tzongu ili Marija za finale.
Mari ima Monfisa kao vrlo ozbiljnu pretnju,pa Tzongu i Novaka.
Tzonga ima Simona,pa Marija i Novaka.
Nadal Nalbandiana,Berdiha i Rožera u polufinalu.
Rožer ima Karlovića,pa Tomića ili Verdaska,pa za polufinale Del Potra ili Fiša i Nadala u polufinalu.Ako ne bude iznenadjenja kojih uvek bude.
Pošteno govoreći kada bih mogao da Novaku zamenim žreb sa bilo kojim od prve četvorice-ne bih menjao.
Ako bude na svom nivou-sigurno osvaja jer ovaj turnir je njegova omiljena podloga,dosta naših navijača i uvek je super-spreman i maksimalno motivisan.
Mislim da će na kladionicama da ima bar duplo veće šanse od drugoga i trećeg!
Ostaje samo da pobedi i doda još jednu stepenicu ka večnosti!

Inspector Bloch

pre 12 godina

Zreb, interesantan,sigurno utoliko sto posle RG 2005/ili 6/ su RF i RN u istom kosturu na jednom GS!Licno sam ocekivao Marija, naravno bar jednog naseg- dobro obadvojica su, ali zaboga, pa..(gotovo) Francuzi su u Novakovom kosturu; ( ljudi koji skrecu paznju na raspored prvih 10 igraca su u pravu..samo su zaboravili da Monfisa nabroje, dakle 1,4,5,6,7,9 !)Sledeca cudna stvar je: da u Rafinom/Federerovom kosturu nastupa 12 kvalifikanata a u Novak/Mari 6! Znam, recice se slucajno- pa neka i bude, no,licno, mislim da ovakvim je najvise nastradao -Monfis jer on virtuelno sa Marijem igra vec u 4 rundi!E, to se ne secam da se skorije desilo;

Vidim, da se su mnogi zabrinuti,sto jeRaonic kod Novaka- uz svo postovanje mladom i talentovanom Milosu- budimo ozbiljni- za njega je vec uspeh ako dode do Novaka- ove ne kazem da bih ga pocenio, nego cinjenice su da je on u svojoj ; karijeri'samo 2x uspeo da pobedi u 4 seta! Treba pobedi sa 3 rezlike; dakle iskustvo..ipak odlucuje..i u tom delu cak i u mecu sa Rodikom;
Sto se tice procena,ja ih ne dajem, ali jutros, kada otvorih Tennis.com moram da priznam da sm poceo da pljuc,pljuckam od uroka- Gospoda Exsperti- Tignor,McGrogan,Pagliaro..vide Movaka kao jedinog favorita..hm, Bodo..Marija; OVO je prvi put da Novak kod njih IKADA bude smatran favoritom; naravno Tignor kaze:'Vec poduze vreme cekam da se Novak spusti na zemlju; ali posle prikazanog na Abu Dabiju, cinimi se da cu morati jos malo da sacekam';Moram da priznam,iako sam dugo cekao na ovo..nesto mi se bas vise prija Bodo i Garber;

Na kraju, sto se tice glasanja na AO sajtu- pa pobogu oni su tamo bili budni dok se ovde spavalo; LOL,

Trojickog sam i jutros malo zakacio, sa Kverijem- opet izgubio,..

Sve u svemu, svim nasim momcima i devojkama( uh, da ne zaboravim- gore spomenuta teniska elita- vide Jelenu i Anu, kao potencijalne kandidate iz 'senke'!)zelim pre sveka zdravlje,motivaciju-moze i inat- i naravno puno SRECE!A, nama..uzivanciju;

Pozdrav,

Ženevljanin

pre 12 godina

Nema automatizma u polufinalu i četvrt finalu (i dalje) da bolje plasirani igrač na ATP listi igra sa lošijim! Žreb odlučuje da će se upariti 1-3, 2-4, ili 1-4, 2-3 (1/2 F) odnosno 1-5, 1-6, 1-7 ili 1-8 itd. (1/4 F).
Inače, većina posetilaca ATP sajta veruje da je Federer glavni favorit (50%), drugi je Nadal (24%), treći Đoković (19%), četvrti Mari (4%). Izgleda da je logika većine zasnovana na rezultatima aktivnih tenisera tokom cele karijere, a ne poslednih godinu dana...

izgovor

pre 12 godina

Evo, zovu me iz Španije i Švajcarske! Kažu da su Srbi namestili žreb i da Rafa i Federer ne mogu da igraju u finalu! Ali, ja sam im rekao da nije istina i da mi nikada ništa ne nameštamo i da uopšte ne verujemo u razne teorije zavera protiv nas, spram španaca i švajcaraca koji umišljaju da je svet listom protiv njih!

akrobata

pre 12 godina

@ Australian Serb, Srbija

Nole je dobio petog nosioca a Federer osmog zato sto je zreb 'na srecu', sto znaci da bilo ko od 1-4 moze da dobije bilo kog od 5-8 u cetvrtfinalu.

Slicno u polufinalu 1. moze da dobije ili 3. ili 4. nosioca.

U 1/8 finala, 1-4 dobijaju jednog od 13-16, dok 5-8 dobijaju 9-12.

U 3. kolu 1-8 idu na 25-32, a 9-16 na 17-24.

Nadam se da vam je jasnije. Pozdrav.

bez paranoje molim.

pre 12 godina

(Srbija, 13. januar 2012 01:52)
(Australian Serb, 13. januar 2012 02:22)
Kada je izasao clanak o nosiocima na AO svi su se slozili u tome da prva cetiri nosioca pre svega zele da izbegnu Del Potra. Sada ga Federer dobija u njegovoj strani zreba i vi kazete da je zreb namesten da njemu bude lakse? P.S. Pogledajte zrebove sa nekih predjasnjih GS turnira i videcete da se cesto desavalo da se u cetvrtfinalu sastaju 1. i 5. nosilac.

dule

pre 12 godina

U tenisu zreb nije dirigovan tj samo se postave prvi i drugi nosioci a ostali se zrebaju,da je dirigovan bilo bi prvi na osmog drugi na sedmog itd,ovako je bolje jer bi bilo glupo da se stalno isti igraci sastaju,ovog puta je Djokovic dobio teze sledeci put ce rafa i roger zato je zreb i zanimljiviji,mada mislm da Djkovicu nije ni bitan zreb ionako mora da pobedi sve ako hoce titulu a ja se nadam da ce je odbraniti.

Gajetano

pre 12 godina

Kakogod, posle svega viđenog na pripremnim turnirima, Noleta samo povreda može sprečiti da osvoji AO. Pu, pu, ... Sve ostalo je u domenu teorije.

coavuja

pre 12 godina

Najgore je sto NIKO ne moze da kontrolise ove sto prave ove zrebove, ljudi bukvalno namestaju kako hoce.
Novak bi u cetvrtfinalu trebalo za rivala da ima Ferera koji samo trci i vraca, a onda u polufinala Marija koji takodje samo trci i vraca (ne bukvalno kao ferer, ali najcesce)

Sve u svemu, tesko da je moglo teze, al' opet ce lik sve da ih pocepa, znam to :)

darko

pre 12 godina

Kako su podmukli, znaci nemam reci, do sad se uvek sastajao sa Federerom ili Nadalom u polufinalu, a sad odjednom sa Marejem HAHA boje se ljudi da ne pocisti Svajcarca u sat i po vremena u polufinalu ili ovog drugog za jos manje, ali mozete da dirigujete zreb kako vam volja, niko nece pobeci od Novaka!

Smilica

pre 12 godina

Pozdrav za SVE!
Ne brinitemoji dragi ljubitelji tenisa!

Zar je vazno ko je preko puta mreze kad igra Nas NO1E?

Evo i mala Krunicka je prosla 2.kolo kvalifikacija,nadam se da ce sutra proci u glavni zreb!
Svim nasim mnogo srece na AOpen i slvice opet SRBIJA!!!!!

no1e

pre 12 godina

fantastican zreb za novaka jer mu ferer izuzetno odgovara na ovakvoj podlozi kakva je u melburnu.Mozda ce malo teze biti u 1/8 finala protiv raonica jer ima ubitacan servis,ali sve u svemu novak osvaja trecu titulu u melburnu i suvereno drzi prvo mesto na atp listi.Kralju pocepaj ih sveeeeee.

aussie

pre 12 godina

Ne bih da zvucim paranoicno ali je ovo najtezi moguci zreb za Novaka. U cetvrtom kolu ide na Raonica (nezgodan protivnik u odlicnoj formi, cetvrtfinale Ferer (zid), polufinale Mari/ Tsonga (obadvojca nezgodni igraci koji Novaku ne odgovaraju). Pogotovo me brine kombinacija Mari/Tsonga, zato sto su strava igraci koji psihicki postaju nestabilni tek u finalima, dok su pre toga jako mocni protivnici. Nadal ima najlaksi zreb od svih.
U sustini je nebitno. Djokovic je dovoljno dobar da ih sve dobije.

vvvkkk

pre 12 godina

(Tennis po glavi stanovnika, 13. januar 2012 09:16)
Nivo paranoje "Ilija Cvorovic"! Kako je sad odjednom Marej u boljoj formi od Federera? Kad je stalno dobijao Federera u 1/2 finalu govorili ste da je to namesteno na Djokovicevu stetu,sad kad ga je izbegao opet je na Djokovicevu stetu? Logika? Slabije... Dalje: Djokovic NIJE MOGAO da bude u Nadalovom delu zreba zato sto su njih dvojica prvi i drugi nosilac. CINJENICA je da je ubedljivo najgori zreb dobio Marej,zbog toga sto ga u 1/4 finalu ceka ubedljivo najbolji igraca van prve cetvorke,Tsonga,a u polufinalu trenutno najbolji teniser na svetu Djokovic. Federer moze da bude zadovoljan zbog toga sto je izvukao Fisha + izbegao Djokovica u 1/2,ali je zato izvukao najboljeg tenisera van top 10 (J.M. Del Potro). Nadal je dobio verovatno najlaksi zreb,osim sto u 1/2 finalu ide na Federera a ne na Marej koji je sigurno laksi protivnik.

(logistika, 13. januar 2012 03:28)
U Djokovicevom delu zrebu su 1,4,5,6,9 nosioc, a u Nadalovom su 2,3,7,8,10. ->>> 5-5 tako da ne vidim u cemu je problem.

I za kraj da jos kazem da mi je prosto fascinantno da se ljudi zale zbog toga sto Novak u 1/4 finalu igra protiv 5. nosioca iako je u pitanju David Ferer... Od 5. do 8. mesta su redom: Ferer,Tsonga,Berydch,Fish. Na brzim podlogama Tsonga je definitivno za klasu bolji igrac od Ferera,dok Berydich i Fish...Pa ajde da kazem da su tu negde,mada iskreno smatram da su opasniji od Davida...

ja

pre 12 godina

Opet vi o namestanju. Eto sad Federer nije u Novakovoj polovini, ali problem je sto je Ferer u njegovoj cetvrtini.
Pa mora da ima nekog iz prvih 8 u svojoj cetvrtini. Nekad ce to biti 5., a nekad 8.
Mislim da je bolje da Novk igra sa Fererom, nego sa Congom protiv kojeg ima negtivan skor.
Inace gledao sam nocas uzivo na sajtu Australia Opena izvlacenje i nema tu nikakvog namestanja.
Zreb je izvlacio Australijanac Neale Fraser trostruki GS sampion iz sezdesetih godina.
http://www.australianopen.com/en_AU/news/galleries/2012-01-13/201201131326416972183.html
Sto se zreba tice, mislim da ce jedini problematican mec za Novaka biti osmina finala gde lako moze igrati protiv Rodika ili Raonica, dva izuzetno opasna servera.
Sve ostalo do polufinala bi trebao za Novaka da bude rutniski posao.
Videcemo.

logistika

pre 12 godina

Vidim da spremno lupate minuse coveku koji postavi NORMALNO pitanje, a ja cu jos samo dopitanje: kako to da u Novakovom kosturu igra SESTORO iz prvih 10? 1,4,5,6,7 i 9! Samo toliko za sada.

SimoDerikonja

pre 12 godina

Ovaj zagrebcanec sto je napisao citav roman bolje bi bilo da je malo analizirao zreb Karlovica, Dodika i Ljubicica, ali na nekom od hrvatskih foruma !
Otkud sad pa on navija za nase, a pod laznim imenima, tipa kako voli Partizan, a mrzi Zvezdu, provocira i skrece paznju na sebe.
Ma procitan si bre i proziran mnogo.

Иван

pre 12 godina

Солидан жреб, једино ми се не свиђа што су Новак и Јанко у истој половини. Некако сам веровао да Јанко може баш далеко, јер је наставио тамо где је стао у 2011. години, али ме је забринуо пораз од Раонића, па можда и није тако лоше испало. Оно што ми је занимљиво је да чак тројица од прве четворице носилаца (Новак, Мареј, Федерер) имају тежи пут до четвртфинала од њихових пројективаних ривала у том четвртфиналу (Ферер, Цонга, Фиш), а једино је Рафин и Бердихов жреб избалансиран. Но, то је само папир. Пред Аустралиан Опен знаш једино да су неки играчи у форми(Раонић, Цонга, Багдатис, Ђоковић, Бердих, Монфис, Ферер, па и Типса), али не знаш који нису, јер неки тенисери, поготово они старији, спорије је темпирају. Потенцијалне "мине" ће бити: Раонић (евентуално Родик) за Ђоковића, Монфис за Мареја, Типсаревић за Ферера, Дел Потро за Федерера, Багдатис за Надала. Шпанац је ипак имао среће, јер су у његовом делу жреба велика имена, али заправо већ једном ногом пензионери: Хас, Љубичић, Налбандијан, Давиденко, једино је од млађих ту Изнер. Опет, Надал сад може од многих да изгуби, и не бих се чудио да не стигне до завршнице. Мареј има тешке противнике, али док не почне турнир неће се знати много о томе како функционише његова игра под Лендлом. Федерер исто није више сигуран као раније, Новаку је највећи проблем што овај турнир може једино да изгуби, ма шта говорили спонзори и навијачи (у које наравно рачунам и разне "аналитичаре"). Код жена, није тако лоше прошло. Ако Јелена мисли да се врати на старе високе позиције, мора побеђивати играчице типа Вознијацки, и боље што је добила њу, него неку Азаренку или Квитову. Мислим да и Ана и Јелена имају противнице које им одговарају у првим колима, ако ухвате добар залет, уз повољан расплет у осталим деловима жреба, могу нешто више да постигну. Но, у женској конкуренцији се ионако никад ништа не зна. Нека им је свима са срећом!

Werewolf

pre 12 godina

Rafa je igrao sa 5.nosiocem u 1/4 finala Rolan Garosa prosle godine.Sto se tice favorizovanja Federera,u poslednje 3 godine samo su 4 igraca osvajala neki od Gren Slemova:Rodzer,Rafa,Nole,Del Potro.Ako Rodzer bude isao u svakom kolu na najtezeg moguceg protivnika,to znaci da ce morati da se sastane sa sva 3 osvajaca Gren Slemova u protekle 3 godine do osvajanja titule:sa Del Potrom u 1/8 finalu,Rafom u 1/2 finalu i Novakom u finalu.Mislite o tome.
Sem Novaka,u njegovom delu zreba nema ni jednog osvajaca GS u poslednje 3 godine.
Ne razumem sta su se svi uzvrpoljili oko Mareja;on nije igrac za Gren Slemove.U prilog tome,Rafa ga je preslisao u 1/2 finalima Gren Slemova na 3 razlicite podloge prosle godine:Rolan Garos,Vimbldon,US Open.
Njega su Britanci unistili svojim ocekivanjima.Prosle godine je igrao finale AO jer je u 1/2 finalu igrao protiv Ferera koji je dobio povredjenog Nadala.
Mozda Marej i osvoji nekad neki Gren Slem,ali on je najnezgodniji protivnik na Masters turnirima gde nema pritisak i gde pruza najbolje igre,tako da bi za Novaka bilo najbolje teoretski da se sastaje sa njim u 1/2 finalima Gren Slemova a na Mastersima u finalu.
Price da su Rafa i Rodzer van forme su mi potpuno smesne.Rodzer zbog godina,a Rafa zbog povreda su morali da nauce da slusaju svoje telo,oni se fokusiraju na Gren Slemove a ostale turnire igraju da bi osetili podlogu i isprobavali kako odredjene stvari u njihovoj igri funkcionisu.Na kraju krajeva,neces nista da isprobavas na Gren Slemu,nego na manjim turnirima.
Setite se kako je Nadal igrao na mastersima u Torontu i Sinsinatiju 2010,na koje je isao da vezba servis i voleje,a kako na US Open koji je osvojio,ili na Kvinsu 2010,a kako na Vimbldonu koji je osvojio.Isti slucaj i sa US Open prosle godine,kada je na Mastersima bio los,a na USO stigao do finala.
Nadal je sebe zbog svog stila igre doveo u situaciju da ne moze da pokusava da pobedi na svakom turniru ako zeli da se bavi tenisom jos neko vreme.
I Novak treba da se cuva i da se fokusira na bitne turnire da ne bi unistio rame kao Nadal kolena.
To se odnosi na turnire prethodnice velikih turnira,nema potrebe zapinjati na Kvinsu ili US Open seriji.
Zbog svega navedenog ne bih pridao preveliki znacaj Abu-Dabiju jer mi je tesko da zamislim da bi neko kome svakih 6 meseci opasnost od povreda raste za 10%(Federer)i kome je potreban svaki atom snage da bi igrao na koliko-toliko konkurentnom nivou rizikovao povredu ili se zamarao.I tu pred cinjenicom da je Federer pre svega rezonski planirao svoj kalendar sve ove godine kako bi se sto manje zamarao i sto duze trajao price kako bi on kidisao i da igra mec u svom dvoristu ispadaju gluposti.
Za Rafu vazi isto to,mora da cuva ta kolena koliko god je moguce.Uz to,njegova sezona je trajala jos nedelju dana duze nego svim ostalim igracima jer je igrao i finale Dejvis Kupa.
Novak tek treba da odigra takmicarski mec,prvi posle 2 meseca.Pronalazenje ritma posle 2 meseca moze da mu bude problem pa je iz tog razloga velika opasnost Raonic jer uz to sto ce mu biti potrebno malo vremena da nadje ritam protivnici koje pre Raonica ima nisu ni blizu Raonicevog kvaliteta.
U svakom slucaju bice zanimljiv turnir.
Prva cetvorka bi trebalo da stigne do 1/2 finala a posle,ko ce ga znati...

sinjor-carrot

pre 12 godina

Eto nakon javne kritike da se namesta da Federer i Nadal dodju do finala GS, prvi put su njih dvojica potencijalni protivnici u polufinalu :)

batko dzutim

pre 12 godina

Kad bi igrali po pozicijama, ne bi se zvao žreb, dovelo bi do toga da često isti međusobno igraju, pošto se pozicije pri vrhu ne menjaju često. A ovoj dvojici sa teorijama stvarno nije lako.

Ž

pre 12 godina

@Tenis po glavi stanovnika
"...zato što se Nadalu namešta da u polufinalu izbegne Novaka..."

Čoveče! Novak je 1. nosilac a Rafa 2. Oni ne mogu nikako da se sastanu pre finala...

@logistika

Nisi pažljivo brojao.

U svakoj četvrtini žreba su po dvojica iz prvih osam. U Novakovoj četvrtini 1 i 4 a u Novakovoj polovini 1, 4, 5 i 6.

Sledećih 8 igrača (9-16) su takođe ravnomerno raspoređena, ŽREBOM, u svakoj 1/4 žreba.

U Novakovoj 1/4 su četiri a Novakovoj polovini osam od prvih 16 tenisera. Isto je i sa Nadalom. Tako je i sa prvih 32 tenisera: 16 kod prvog nosioca i 16 kod drugog...računajući i njih dvojicu.

dobro

pre 12 godina

Eeeee, bas smo smesan narod. Kad su postavljali zreb na 1-3 2-4. onda su kao navodno to radili da Novaku otezaju zreb. Sada kad se igra 1-4 i 2-3 onda se navodno Rafa i Roger "cuvaju" od strane organizatora da bi bar jedan od njih dosao do finala... pa pobogu i zaboga, doke vise te svetske zavere.
Gledajte bre tenis i uzivajte. Relax, bre, people.

smicalica

pre 12 godina

Smicalica ili ne, publika i sponzori ce dobiti epsko ali nazalost polufinale. Karata za finale verovatno jos ima na prodaju!!!!!!
Licemeri!!!!!!

Prosto

pre 12 godina

Dajte vise dosta sa teorijama zavere!?!
Dajte vise naucite (oni koji to uporno ne zele) kako se zreba kostur svakog turnira.

1. i 2. nositelj se bez zreba postavljaju na vrh gornje i dno donje polovine kostura.

Dalje: U zreb idu samo 3. i 4. nositelj. Vadi se jedan i on ide kod 1. nositelja u gornji deo. Preostali automatski ide kod 2. nositelja u donji deo kostura.
Podrazumeva se da je sansa da 3. ili 4. upadne kod 1. ili 2. - 50:50. Ako na 10 turnira zaredom ispadne kombinacija 3. na 1., na sledecem turniru verovatnoca da se to ponovo desi je isto 50:50, kao i na ruletu, ako kuglica padne 15 puta zaredom na crno, verovatnoca da ce i 16. put pasti na crno je 50:50 (to zna svaki srednjoskolac matematickog smera). Ako nekom jos uvek nije jasno kako funkcionise matemeticka verovatnoca, ‘ajde da jos vise uprostim: svako bacanje kuglice je pojedinacan slucaj (kao da je prvo) ili neko misli da kuglica ruleta pamti gde je padala poslednjih 15 puta.

Dalje: Posto 3. i 4. nositelj zauzmu svoja mesta, vodeca cetvorka prakticno dobije svako svoju cetvrtinu kostura.

Dalje: U zreb idu 5., 6., 7. i 8. nositelj. Bira se jedan i on ide kod 1.nositelja, bira se sledeci i on ide kod 2., zatim sledeci i on ide kod 3. a poslednji preostali u cetvrtinu kod 4. nositelja.
Sada sva osmorica prakticno dobijaju svoju osminu kostura.
Verovatnoca da se desi kombinacija 1. i 5. ili 1. i 8. u istom delu ili bilo koja druga kombinacija (3. i 5. ili 3. i 8.) je uvek ista – 1:4 (to svaki srednjosk… znate vec).

Dalje: U zreb idu 9., 10., … do 16. nositelja. Redom se vade iz zreba i ista prica: prvi izvuceni ide kod 1. nositelja, sledeci kod 2. … poslednji koji ostane ide kod 8. Zatim u zreb idu preostalih 16 nositelja od 17. zakljucno sa poslednjim 32.(samo GS imaju 32 nositelja) i nakon izvlacenja iz zreba se dalje rasporedjuju svako u sesnaestinu prethodnih 16 nosilaca.
Posto su nosioci rasporedjeni (i ne mogu se sastati medjusobno u prva 2 kola – zbog toga sve ovo i postoji), svi ostali idu u zreb i popunjavaju ostatak kostura…

Ako posle ovog cujem smorove tipa “… kako Federer ima ovog a Novak onog… kmeee… kmeee…” napustam ovu divnu zemlju i …
Pozdrav svima!

PS: Od onog koji nije procitao nijednu knjigu, gori je samo onaj koji je procitao jednu knjigu.

Milos Bogdanovic

pre 12 godina

Koji bre tenis, u celom svetu nemate 500 dobrih tenisera, od tga se na turnirima, jacim, vrte 20-atk igraca, jel to sport?

mm original

pre 12 godina

Dok raspredate gde je zapao ko od prve četvorice, nije li vam bar na momenat žao što su svin naši u istoj polovini a Nole i Janko u istoj četvrtini žreba. Ili više ne navijate za naše.
Bar su Ana i Jelena na suprotnim stranama žreba.
NEk im je srećno svima i nek naši podignu pehare.

nislija

pre 11 godina

Ja procitah komentare i moram da pitam vecinu komentatora: jel ste Vi svi jeli bunike, gde bre Vi vidite Nadala na AO???? Covek ce tek u februaru na teren.
Go Nole

Srbija

pre 12 godina

Molim vas pazljivo pogledajte zreb i videcete neke zanimljive detalje,kao na primer to da Novak kao prvi nosilac u 1/4 finalu ide na petog nosioca,a Federer koji je treci ide na osmog pa zar ne treba obrnuto,odtkad losije rangirani teniseri idu na losije rangirane,a pored toga gornji deo zreba je mnog jaci tu su Monfils,Tsonga,Ferrer,Rodick,Raonic,Tipsarevic,Troicki,Stepanek,Murray... Sad ce mnogi da kazu kako lupam gluposti ali meni se cini da ovde nesto smrdi,ali nema veze bice barem sladje kad ih Nole sve pocepa... SRBIJA !!!!!!!!

Australian Serb

pre 12 godina

Nisam jednooki navijac ali OPET Organizatori favorizuju Federer (treci nosioc)...kako drugacije objasniti da u cetvrt-finalu Federer ima za protivnika OSMOG nosioca a Djokovic (prvi nosioc) za protivnika ima PETOG nosioca...po svim pravilima MORALO bi biti obratno ali kako se vidi kada je Federer je u pitanju sve je moguce i neka sada TRUBE kako je raspored realan.Na svim ostalim GS turnirima UVEK se favorizuju najbolje rangirani teniseri ali kako se vidi Australiabn Open je izuzetak.

Milos Bogdanovic

pre 12 godina

Koji bre tenis, u celom svetu nemate 500 dobrih tenisera, od tga se na turnirima, jacim, vrte 20-atk igraca, jel to sport?

Tennis po glavi stanovnika

pre 12 godina

Još jedan Nike & TV & $ žreb. Novak je prvi teniser sveta, ali je tek 4. na listi najpopularnijih (1.RF,2.RN,3.AM), tj. onih koji donose najviše novca od gledalaca (TV stadionskih, i navijača koji kupuju teniske rekvizite) organizatorima Open-a, firmi Nike,i verovatno nekim "facama" u ATP organizaciji. Posle ovakvog žreba, da sam na Novakovom mestu, kod dodele pehara ne bih pružio ruku onim smradovima iz organizacije koji se poređaju da čestitaju, ne bih održao govor i samo bih rekao hvala,
uzeo ček, pehar i otišao. Jer ovo je postalo veoma bezobrazno na svakom GS. Žreb se uvek, ali UVEK namešta tako da Novak što pre izgubi, tj. da uvek ide na jačeg tenisera iz velike 4 u POLUFINALU (s obzirom na trenutnu formu), a 2 polufinalne grupe se formiraju tako da se u istoj uvek nađu Novak i teniser iz BIG4 koji je trenutno u najboljoj formi i za koga organizatori žreba ocene da bi imao najviše šanse da pobedi Novaka u polufinalu. Pre 5 dana sam u razgovoru sa prijateljima bio spreman za stavim na kocku "i kuću i imanje" da će Novak biti sa Marejom u polufinalnoj grupi, a ne sa Federerom ili Nadalom. Zašto? Pa zato što se Rodžeru namešta da što lakše uđe u finale AO, zato što je Nadal povređen i iscrpljeniji zbog DC, zato što se Nadalu namešta da u polufinalu izbegne Novaka (jer je psihički nedovoljno oporavljen od poraza), zato što se smatra da bi novo finale Mareja sa Novakom (kao na AO2011) bilo preveliki pritisak za Mareja i da će ga Marej lakše pobediti u polufinalu, zato što su posle Abu Dabija videli kako igra šampion a kako ostali. Dakle, jasno je kao dan, da su žrebom učinjene usluge Federeru, Nadalu i Mareju, a na štetu Đokovića, tj. gleda se da se Novaku uvek oteža put do titule koliko god je to moguće. Ali ništa im to ne vredi jer Nole na Svetog Savu uzima trofej AO2012. Garantovano.

logistika

pre 12 godina

Vidim da spremno lupate minuse coveku koji postavi NORMALNO pitanje, a ja cu jos samo dopitanje: kako to da u Novakovom kosturu igra SESTORO iz prvih 10? 1,4,5,6,7 i 9! Samo toliko za sada.

sportklub.info/forum

pre 12 godina

Novak u prva 3 kola nema tezak posao i dobro ce mu to doci kao priprema za teske meceve koji ga cekaju vec od 4. runde.
Sa Lorenzijem je samo jednom igrom i mislim da je to bilo na Queensu,bio je tada Novak u losoj formi i taj mec je bio bas slab.Na travi je imao probleme od prilicno slabasnog Italijana.Ovoga puta probleme nece imati,ukoliko bude igrao punim kapacitetima od pocetka bice to ubjedljiva pobjeda.
U 2. rundi protiv Giralda.Vidjecemo koji ce to kvalifikant biti tu ali ne vjerujem da ce Santiaga izbaciti.Santiago nije uopste naivan igrac,pokazao je to prosle godine u vise navrata.Strasnih prvih par mjeseci prosle sezone je odigrao,pa i protiv Rafe i Rogera pokazao da umije itekako da igra tenis.Naravno da ce on tesko i do seta protiv Novaka ali odlican test za one velike prepreke.Ima dobre osnovne udarce i nikako se ne smije potcijeniti.
3. kolo Stepanek najvjerovatnije ,tu su jos Mahut i Starace.Radek je stari lisac,izborice se on sa njima,a svakako je bolji od svih njih.Radek je znao Novaku da pravi probleme,ali na sporom hardu to jednostavno nece biti moguce.Kako je znao cesto da pravi probleme tako je cesto bio i pociscen sa terena.Tesko je igrati protiv Novaka S&V,to ne moze da prodje protiv njega.
E u 4. kolu pravi ispit i mec koji moze da visi cak i tako rano.Naravno ako protivnik bude Raonic.Milos je i prosle godine pokazao kako je opasan.Protiv njega bi odgovarala velika vrucina(au kako samo ovo izgleda cudno) i Novak bi morao da ga uvuce u svoj ritam,da ga dosta seta,lomi slajsevima,tjera da se savija u koljenima,da drzi sto duze loptu u igri i onda ce i servis pasti.Tesko ce se i Novak sa svojim riternom izboriti sa tim servisom,ali vjerujem da zna kako treba.To je mina.Ostali nisu opasni,Roddick vise nije onaj stari,a i da jeste ovakavom Novaku pobjeda ne bi bila dovedena u pitanje protiv njega.Hewitt je najpozeljniji,on jednostavno nema cime da ga ugrozi i ukoliko moze tolio daleko da dogura odlicno,navijamo za njega
U 1/4 finalu Ferrer,Tipsarevic,Gasquet,Younhzy?Uz postovanje ovoj poslednjoj dvojici bice mi prilicno iznenadjenje ukoliko to ne budu David ili Janko i trebali bi oni to da medju sobom rijese.David je radnik,zna da muci,moralo bi masu da se radi ali Novak kad je u formi u ovakvim uslovima ne gubi od Spanca.Sto se tice Janka on bi vise odlucivao u poenima od Davida,bio bi agresivniji ali mislim da ni on ne moze da puca na pobjedu.
Ja kao Novakov navijac da nema Milosa tu bio bih prezadovoljan,ovako sam samo zadovoljan.Prije polufinala mislim da je jedini protiv koga bi mec mogao da visi Raonic.Neki mogu da namuce,da stvore probleme,ali da ga pobijede na tri seta strasno tesko.


Murray je dobio Harrisona u 1. kolu,jednog od najnepozeljnihij igraca za ranu fazu takmicenja ali Andy ima savrsenu igru za Amerikanca.
Jeste Ryan super agresivan ali ne moze probiti Skota i ovaj ce drzati loptu dovoljno dugo u terenu da mu iznudi greske.Jos ako mu prvi servis stane nece biti nikakvih problema,a i ako ne stane nece biti problema.
U 2. rundi Malisse ili Roger-Vassellin,svakako radi kvaliteta prizeljkujemo Belgijanca iako Francuz moze da ga pobijedi,nije u formi Xavier,a i ovi uslovi ne odgovaraju njegovom tenisu previse.Laksi posao u 2. kolu nego u 1. za Murraya.
U 3. kolu bi mogao da ima probleme ukoliko tu dodje Gulbis,Ernests ima igru i udarce kojima moze da naudi Murrayu,moze da ga probije jednostavno,da se pita u poenima.LLodra to ne moze,kao ni Bogomolov Jr.
Jeste ga Bogomolov iznenadio prosle godine ali bio je to drugi Andy,ovaj ne bi ni set izgubio sigurno.
Monfils,Troicki,Ferrero potencijalni protvnici u 4. kolu.Tu je svakako najopasniji Gael koji zna da mu napravi probleme,itekako zna.Nijednom igracu iz vrha Gael ne pravi toliko problema koliko Murrayu.Vjerujem da ce Gael stici dotle i da cemo sa uzivanjem pratiti taj mec.Viktor nije u nekoj formi i ne vidim ga u tom mecu,moze da dodje naravno ali on ne bi mogao da pobijedi Andya,da ga namuci svakako,ako ga krene servis i FH mu bude ludacki ulazio ali da dobije na 3 seta strasno tesko.Kad nije dobio prosle godine posle 0:2 ne znam kad ce,a i to je bila sljaka,ovo su Andyevi uslovi(no i Viktorovi su neko ce reci )
U 1/4 finalu bi igrao protiv Tsonge,to je vec sad jasno,samo treba pogledati zrijeb Francuza.Niko njega ne moze ugroziti,jedino mozda Simon ali da ga pobijedi tesko.Moci ce Jo da dozira,da cuva snagu za zavrnicu turnira,zrijeb mu je presmijesan.
Tsonga je neko ko moze da pobijedi Murraya,ustvari on je trenutno vjerovatno jedini koji moze da puca na titulu,a da nije clan TOP 4 drustva,dio velike cetvorke.U tom mecu bi sve bilo moguce,pogotovo ako bi Jo bio raspolozen,a on se bar nikoga ne boji i izlazi protiv bilo koga da igra svoju igru.Na vrhuncu je.
Andy ima ubjedljivo najtezi zrijeb od svih iz velike cetvorke,Novak je dobro prosao iako je mogao i bolje.

Roger je miran u prva 2 kola.U 1. rundi na kvalifikanta,a onda na Prodona ili Becka,protivnici ce se zadovoljti sa gemova,sa sto casnijim porazima.
U 3. kolu jedini koji moze da mu stvori probleme je Karlovic,da ga pobijedi jako tesko ali sigurno Roger ne zeli da igra protiv njega,zna kakvi su to mecevi.Melzer nije u formi i vise nikad nece biti na nivou iz 2010. i on bi mu odgovarao,Berlocg je jos najidealnija opcija ali ce tesko Carlos do 3. kola.
U 4. rundi Dolgo,Tomik,Verdasco?Najvise bi problema Rogeru napravio Tomik rekao bih.Bernard je i na travi pokazao da moze da se nosi sa Rogerom,tim slajsom bi mu forsirao BH,znamo koliko je oapsan iz kontre i kako igra na AOu.Ovo bi mogla da bude njegova godina,ocekuju i Australijanci mnogo od njega.Dolgo ima taj cudni stil igre i brani mnogo poena ali sa takvim stilom bi se Roger tesko ugrozio,jos nema dovoljno dobar servis,a tesko bi oduzimao Rogerov iako mu je ritern izuzetan.Verdasco ukoliko stigne tako daleko bice mi to veliko iznenadjenje,ja sam ubijedjen da on gubi od Bernarda.On Rogeru svakako nista ne moze.
U 1/4 finalu Fish ili Del Potro.Fish nije u nekoj formi mada je igrao samo egzibicije i tek cemo vidjeti u kakvom je on stanju.Del Potro ima lagan zrijeb i njih dvojica bi trebali da rijese ko ce protiv Rogera u 1/4 finale.Del Potreo je taj koji bi mogao i na pobjedu da puca naravno,Fish ne moze ni do seta.Nadajmo se da ce Delpo igrati dobro,da se cuvao u Sydneyu i da partije tamo pravo stanje stavri,ako jesu onda on u tom mecu ne bi imao sta da trazi,iako ce i ta igra cak biti dovljna za 1/4 finale.
Sve u svemu Roger je dobro prosao,mogao bi imati 2 testa i moglo bi polufinale da visi cak ako Delpo bude na nivou iz DC meca protiv Spanije npr.

Nadal na kvalifikanta na pocetku,pa onda na Tommya ili kvalifikanta.Nije nemoguce da to opet bude kvalifikant,sa Haasom se nista ne zna,pitanje je je li on uopste spreman za igru.
Setnja sto se pra 2 kola tice.
U 3. rundi Ljuba ili Young.Donald nema dovoljno jake udarce da ozbiljnije ugrozi Rafu,Ljuba ima ukoliko bi mu krenuo servis i on bi svakako vise gemova uzeo,set tesko mada nije nemoguce.To bi bio i jedini pravi test na pcoetku turnira za Rafu cini mi se.
U 4. kolu bi trebao da dobije pravi test trenutnih mogucnosti.Isner je i na RGu pokazao koliko nezgodan moze da bude,kad je mogao onakav otpor da pruzi na RGu zasto ne bi i na AOu.Kad krene servis sve je moguce,treba da ga drzi do TBa,a onda ko zna.No,Isneru nista nije sigurno,on vec u 2. kolu ima tezak mec protiv Nieminena ili Nalbandiana.Nalby ce zaigrati kako zna nadam se i doco do Nadala,on je jedan od rijetkih koji imaju igru i koji mogu da se nadigravaju sa SPancem.Pokazao je to i na USOu prlicno nespreman,fizicki naravno.Sad bi trebao da je spremniji,valjda su povrede proslost i lijepo bi bilo vidjeti tu poslasticu.Da ga pobijedi ne bi mogao ali da namuci sigurno.Ne pominjem Davydenka jer je u ocajnoj formi i ne vidim ga tako daleko ali i on na hardu znamo kako igra protiv Nadala.
U 1/4 finalu Berdych,Wawrinka,Baghdatis,mozda cak Anderson?Kevin je u losoj formi i nece tako daleko,Berdych izgleda dosta dobro ali mu nece biti lako da stigne do 1/4 finala.Wawrinka ako pokaze najbolji tenis moze svakoga da pobijedi,njegov problem je losa forma,Baghdatis pokazuje odlicne partije na startu nove sezone.Svi oni mogu da namuce Rafu,Berdych cak najmanje usudjujem se da kazem.Stan svakog favorita muci i cesto je blizu pobjede ali mu nesto malo fali u najvaznijim momentima,Baggy moze sa gotovo svakim da se nadigrava,pokazao je to i protiv Rafe,a Berdycha bi morao servis da drzi i da ne ispucava previse,Nadal zna kako bi protiv njega.U svakom slucaju bice prilicno iznenadjenje ako Rafa ne ode do kraja.

Pozdrav za sve ljubitelje ove prelijepe igre i za sjajnu sportsku redakciju B92 :)

SimoDerikonja

pre 12 godina

Ovaj zagrebcanec sto je napisao citav roman bolje bi bilo da je malo analizirao zreb Karlovica, Dodika i Ljubicica, ali na nekom od hrvatskih foruma !
Otkud sad pa on navija za nase, a pod laznim imenima, tipa kako voli Partizan, a mrzi Zvezdu, provocira i skrece paznju na sebe.
Ma procitan si bre i proziran mnogo.

coavuja

pre 12 godina

Najgore je sto NIKO ne moze da kontrolise ove sto prave ove zrebove, ljudi bukvalno namestaju kako hoce.
Novak bi u cetvrtfinalu trebalo za rivala da ima Ferera koji samo trci i vraca, a onda u polufinala Marija koji takodje samo trci i vraca (ne bukvalno kao ferer, ali najcesce)

Sve u svemu, tesko da je moglo teze, al' opet ce lik sve da ih pocepa, znam to :)

aussie

pre 12 godina

Ne bih da zvucim paranoicno ali je ovo najtezi moguci zreb za Novaka. U cetvrtom kolu ide na Raonica (nezgodan protivnik u odlicnoj formi, cetvrtfinale Ferer (zid), polufinale Mari/ Tsonga (obadvojca nezgodni igraci koji Novaku ne odgovaraju). Pogotovo me brine kombinacija Mari/Tsonga, zato sto su strava igraci koji psihicki postaju nestabilni tek u finalima, dok su pre toga jako mocni protivnici. Nadal ima najlaksi zreb od svih.
U sustini je nebitno. Djokovic je dovoljno dobar da ih sve dobije.

izgovor

pre 12 godina

Evo, zovu me iz Španije i Švajcarske! Kažu da su Srbi namestili žreb i da Rafa i Federer ne mogu da igraju u finalu! Ali, ja sam im rekao da nije istina i da mi nikada ništa ne nameštamo i da uopšte ne verujemo u razne teorije zavera protiv nas, spram španaca i švajcaraca koji umišljaju da je svet listom protiv njih!

Werewolf

pre 12 godina

Rafa je igrao sa 5.nosiocem u 1/4 finala Rolan Garosa prosle godine.Sto se tice favorizovanja Federera,u poslednje 3 godine samo su 4 igraca osvajala neki od Gren Slemova:Rodzer,Rafa,Nole,Del Potro.Ako Rodzer bude isao u svakom kolu na najtezeg moguceg protivnika,to znaci da ce morati da se sastane sa sva 3 osvajaca Gren Slemova u protekle 3 godine do osvajanja titule:sa Del Potrom u 1/8 finalu,Rafom u 1/2 finalu i Novakom u finalu.Mislite o tome.
Sem Novaka,u njegovom delu zreba nema ni jednog osvajaca GS u poslednje 3 godine.
Ne razumem sta su se svi uzvrpoljili oko Mareja;on nije igrac za Gren Slemove.U prilog tome,Rafa ga je preslisao u 1/2 finalima Gren Slemova na 3 razlicite podloge prosle godine:Rolan Garos,Vimbldon,US Open.
Njega su Britanci unistili svojim ocekivanjima.Prosle godine je igrao finale AO jer je u 1/2 finalu igrao protiv Ferera koji je dobio povredjenog Nadala.
Mozda Marej i osvoji nekad neki Gren Slem,ali on je najnezgodniji protivnik na Masters turnirima gde nema pritisak i gde pruza najbolje igre,tako da bi za Novaka bilo najbolje teoretski da se sastaje sa njim u 1/2 finalima Gren Slemova a na Mastersima u finalu.
Price da su Rafa i Rodzer van forme su mi potpuno smesne.Rodzer zbog godina,a Rafa zbog povreda su morali da nauce da slusaju svoje telo,oni se fokusiraju na Gren Slemove a ostale turnire igraju da bi osetili podlogu i isprobavali kako odredjene stvari u njihovoj igri funkcionisu.Na kraju krajeva,neces nista da isprobavas na Gren Slemu,nego na manjim turnirima.
Setite se kako je Nadal igrao na mastersima u Torontu i Sinsinatiju 2010,na koje je isao da vezba servis i voleje,a kako na US Open koji je osvojio,ili na Kvinsu 2010,a kako na Vimbldonu koji je osvojio.Isti slucaj i sa US Open prosle godine,kada je na Mastersima bio los,a na USO stigao do finala.
Nadal je sebe zbog svog stila igre doveo u situaciju da ne moze da pokusava da pobedi na svakom turniru ako zeli da se bavi tenisom jos neko vreme.
I Novak treba da se cuva i da se fokusira na bitne turnire da ne bi unistio rame kao Nadal kolena.
To se odnosi na turnire prethodnice velikih turnira,nema potrebe zapinjati na Kvinsu ili US Open seriji.
Zbog svega navedenog ne bih pridao preveliki znacaj Abu-Dabiju jer mi je tesko da zamislim da bi neko kome svakih 6 meseci opasnost od povreda raste za 10%(Federer)i kome je potreban svaki atom snage da bi igrao na koliko-toliko konkurentnom nivou rizikovao povredu ili se zamarao.I tu pred cinjenicom da je Federer pre svega rezonski planirao svoj kalendar sve ove godine kako bi se sto manje zamarao i sto duze trajao price kako bi on kidisao i da igra mec u svom dvoristu ispadaju gluposti.
Za Rafu vazi isto to,mora da cuva ta kolena koliko god je moguce.Uz to,njegova sezona je trajala jos nedelju dana duze nego svim ostalim igracima jer je igrao i finale Dejvis Kupa.
Novak tek treba da odigra takmicarski mec,prvi posle 2 meseca.Pronalazenje ritma posle 2 meseca moze da mu bude problem pa je iz tog razloga velika opasnost Raonic jer uz to sto ce mu biti potrebno malo vremena da nadje ritam protivnici koje pre Raonica ima nisu ni blizu Raonicevog kvaliteta.
U svakom slucaju bice zanimljiv turnir.
Prva cetvorka bi trebalo da stigne do 1/2 finala a posle,ko ce ga znati...

Inspector Bloch

pre 12 godina

Zreb, interesantan,sigurno utoliko sto posle RG 2005/ili 6/ su RF i RN u istom kosturu na jednom GS!Licno sam ocekivao Marija, naravno bar jednog naseg- dobro obadvojica su, ali zaboga, pa..(gotovo) Francuzi su u Novakovom kosturu; ( ljudi koji skrecu paznju na raspored prvih 10 igraca su u pravu..samo su zaboravili da Monfisa nabroje, dakle 1,4,5,6,7,9 !)Sledeca cudna stvar je: da u Rafinom/Federerovom kosturu nastupa 12 kvalifikanata a u Novak/Mari 6! Znam, recice se slucajno- pa neka i bude, no,licno, mislim da ovakvim je najvise nastradao -Monfis jer on virtuelno sa Marijem igra vec u 4 rundi!E, to se ne secam da se skorije desilo;

Vidim, da se su mnogi zabrinuti,sto jeRaonic kod Novaka- uz svo postovanje mladom i talentovanom Milosu- budimo ozbiljni- za njega je vec uspeh ako dode do Novaka- ove ne kazem da bih ga pocenio, nego cinjenice su da je on u svojoj ; karijeri'samo 2x uspeo da pobedi u 4 seta! Treba pobedi sa 3 rezlike; dakle iskustvo..ipak odlucuje..i u tom delu cak i u mecu sa Rodikom;
Sto se tice procena,ja ih ne dajem, ali jutros, kada otvorih Tennis.com moram da priznam da sm poceo da pljuc,pljuckam od uroka- Gospoda Exsperti- Tignor,McGrogan,Pagliaro..vide Movaka kao jedinog favorita..hm, Bodo..Marija; OVO je prvi put da Novak kod njih IKADA bude smatran favoritom; naravno Tignor kaze:'Vec poduze vreme cekam da se Novak spusti na zemlju; ali posle prikazanog na Abu Dabiju, cinimi se da cu morati jos malo da sacekam';Moram da priznam,iako sam dugo cekao na ovo..nesto mi se bas vise prija Bodo i Garber;

Na kraju, sto se tice glasanja na AO sajtu- pa pobogu oni su tamo bili budni dok se ovde spavalo; LOL,

Trojickog sam i jutros malo zakacio, sa Kverijem- opet izgubio,..

Sve u svemu, svim nasim momcima i devojkama( uh, da ne zaboravim- gore spomenuta teniska elita- vide Jelenu i Anu, kao potencijalne kandidate iz 'senke'!)zelim pre sveka zdravlje,motivaciju-moze i inat- i naravno puno SRECE!A, nama..uzivanciju;

Pozdrav,

Ž

pre 12 godina

@Tenis po glavi stanovnika
"...zato što se Nadalu namešta da u polufinalu izbegne Novaka..."

Čoveče! Novak je 1. nosilac a Rafa 2. Oni ne mogu nikako da se sastanu pre finala...

@logistika

Nisi pažljivo brojao.

U svakoj četvrtini žreba su po dvojica iz prvih osam. U Novakovoj četvrtini 1 i 4 a u Novakovoj polovini 1, 4, 5 i 6.

Sledećih 8 igrača (9-16) su takođe ravnomerno raspoređena, ŽREBOM, u svakoj 1/4 žreba.

U Novakovoj 1/4 su četiri a Novakovoj polovini osam od prvih 16 tenisera. Isto je i sa Nadalom. Tako je i sa prvih 32 tenisera: 16 kod prvog nosioca i 16 kod drugog...računajući i njih dvojicu.

Prosto

pre 12 godina

Dajte vise dosta sa teorijama zavere!?!
Dajte vise naucite (oni koji to uporno ne zele) kako se zreba kostur svakog turnira.

1. i 2. nositelj se bez zreba postavljaju na vrh gornje i dno donje polovine kostura.

Dalje: U zreb idu samo 3. i 4. nositelj. Vadi se jedan i on ide kod 1. nositelja u gornji deo. Preostali automatski ide kod 2. nositelja u donji deo kostura.
Podrazumeva se da je sansa da 3. ili 4. upadne kod 1. ili 2. - 50:50. Ako na 10 turnira zaredom ispadne kombinacija 3. na 1., na sledecem turniru verovatnoca da se to ponovo desi je isto 50:50, kao i na ruletu, ako kuglica padne 15 puta zaredom na crno, verovatnoca da ce i 16. put pasti na crno je 50:50 (to zna svaki srednjoskolac matematickog smera). Ako nekom jos uvek nije jasno kako funkcionise matemeticka verovatnoca, ‘ajde da jos vise uprostim: svako bacanje kuglice je pojedinacan slucaj (kao da je prvo) ili neko misli da kuglica ruleta pamti gde je padala poslednjih 15 puta.

Dalje: Posto 3. i 4. nositelj zauzmu svoja mesta, vodeca cetvorka prakticno dobije svako svoju cetvrtinu kostura.

Dalje: U zreb idu 5., 6., 7. i 8. nositelj. Bira se jedan i on ide kod 1.nositelja, bira se sledeci i on ide kod 2., zatim sledeci i on ide kod 3. a poslednji preostali u cetvrtinu kod 4. nositelja.
Sada sva osmorica prakticno dobijaju svoju osminu kostura.
Verovatnoca da se desi kombinacija 1. i 5. ili 1. i 8. u istom delu ili bilo koja druga kombinacija (3. i 5. ili 3. i 8.) je uvek ista – 1:4 (to svaki srednjosk… znate vec).

Dalje: U zreb idu 9., 10., … do 16. nositelja. Redom se vade iz zreba i ista prica: prvi izvuceni ide kod 1. nositelja, sledeci kod 2. … poslednji koji ostane ide kod 8. Zatim u zreb idu preostalih 16 nositelja od 17. zakljucno sa poslednjim 32.(samo GS imaju 32 nositelja) i nakon izvlacenja iz zreba se dalje rasporedjuju svako u sesnaestinu prethodnih 16 nosilaca.
Posto su nosioci rasporedjeni (i ne mogu se sastati medjusobno u prva 2 kola – zbog toga sve ovo i postoji), svi ostali idu u zreb i popunjavaju ostatak kostura…

Ako posle ovog cujem smorove tipa “… kako Federer ima ovog a Novak onog… kmeee… kmeee…” napustam ovu divnu zemlju i …
Pozdrav svima!

PS: Od onog koji nije procitao nijednu knjigu, gori je samo onaj koji je procitao jednu knjigu.

ja

pre 12 godina

Opet vi o namestanju. Eto sad Federer nije u Novakovoj polovini, ali problem je sto je Ferer u njegovoj cetvrtini.
Pa mora da ima nekog iz prvih 8 u svojoj cetvrtini. Nekad ce to biti 5., a nekad 8.
Mislim da je bolje da Novk igra sa Fererom, nego sa Congom protiv kojeg ima negtivan skor.
Inace gledao sam nocas uzivo na sajtu Australia Opena izvlacenje i nema tu nikakvog namestanja.
Zreb je izvlacio Australijanac Neale Fraser trostruki GS sampion iz sezdesetih godina.
http://www.australianopen.com/en_AU/news/galleries/2012-01-13/201201131326416972183.html
Sto se zreba tice, mislim da ce jedini problematican mec za Novaka biti osmina finala gde lako moze igrati protiv Rodika ili Raonica, dva izuzetno opasna servera.
Sve ostalo do polufinala bi trebao za Novaka da bude rutniski posao.
Videcemo.

Realan

pre 12 godina

Ovako,

generalno gledano mislim da je Nole prosao odlicno na ovom zrebu.A evo i zasto.
Ako uzmemo u obzir da sa Nadalom nije mogao da igra pre finala izbegao je Federera u polufinalu ( ne znam za druge ali ja ne bih voleo da oni sada igraju , posle onog furioznog zavrsetka sezone od strane Federera i onog njihovog meca u Abu Dabiju gde ga je Nole bukvalno razneo ).Ok, Murray je tu, kao potencijalni protivnik u polufinalu, ali on ima takav raspored da uopste ne bi bilo iznenadjenje da ispadne od nekog (npr. Monfils ili Tsonga) pre tog meca sa Novakom.
Ako pogledamo realno, od sledecih tenisera (Ferrer,Tsonga,Berdich,Fish), nasem Noletu najvise odgovara da igra sa Ferrerom, a njega je na zrebu i dobio.
Isto tako, izbegao je Del Potra, Monfilsa, Tsongu(potencijalna iznenadjenja turnira i duel sa njima u ranoj fazi),izbegao je Verdaska,Simona,Wawrinku,Barhtadisa,Dolgopolova(potpuno nepredvidive tenisere),Hewitta i Tomica(domace tenisere),Isnera,Andersona,Karlovica,Fisha(izuzetno nezgodne servere).

A hajde da vidimo sta je dobio na ovom zrebu nas Nole :
prvo kolo: Lorenci - nama nepoznat teniser, Nole prolazi bez vecih problema, 3:0 za Novaka.
drugo kolo: Hiraldo - manje vise nepoznat teniser, Nole bi to trebalo da rutinski dobije u 3 seta, 3:0 za Novaka.
trece kolo: Stepanek - nama dobro poznat, a meni licno i jako drag teniser koji je vec u poznim godinama i koji ne bi trebalo da napravi vece probleme nasem Noletu, 3:0 za Novaka (3:1,za Novaka ako Stepanek odigra jedan od prva dva seta u nekom transu a Novak ispod svog nivoa)
osmina finala: Raonic - odlican server i nista vise, mlad i velike sanse da podlegne pritisku,3:0 za Novaka ... ili ... Roddick - nama dobro poznat teniser i meni licno jako antipatican teniser, vec i poznim godinama i u jako losoj formi,Novak bi to trebalo da dobije rutinski, 3:0 za Novaka
cetvrtina finala: Ferrer - odlican teniser (jedan od onih "dosadnih" koji sve stizu i vracaju) ali po mom skromonm misljenju najbolji moguci protivnik Novaku za cetvrfinale Grand Slama), Novak je bolji teniser i trebalo bi to da dobije uz 1 ili 2 neizvesno zavrsena seta, 3:0 ili 3:1 za Novaka ... ili ... Gaske - malo verovatno protivnik Novaka u cetvrtfinalu, mala nepoznanica u ovom trenutku ali Novak bi to trebalo da dobije 3:0 ili 3:1 u setovima ... ili ... Tipsarevic - u ovom trenutku ne bih voleo da njih dvoje dodju do tog meca ali cak i ako dodje mislim da ce Novak odraditi posao rutinski,3:0 za Novaka.
polufinale: Murray - tezak protivnik, ali treba uzeti u obzir da Murray ima ogroman pritisak na svojim plecima kada igra Grand Slam i meni je drago sto je on protivnik Noletu a ne Federrer, ono sto Noletu ne ide u prilog je to sto je Murray u dobroj formi(mada je rano za to pricati),kako god Novak bi trebao da pobedi u tom mecu jer Murray uvek zavrsnicu Slama odigra slabije nego sto moze,3:1 za Novaka ... ili ... Tsonga, samo cu reci da bih ja voleo da do ovog meca ne dodje na ovom AO, ali ako kojim slucajem i dodje do ovog meca ono sto mi uliva nadu je sto je Novak uvek pobedjivao Tsongu na Grand Slam turnirima iako sa njim ima negativan skor kada se ukupan skor ova dva tenisera pogleda, 3:1 ili 3:2 za Novaka ... ili ... Monfils, teniser koji po meni moze da bude iznenadjenje turnira (uz Del Potra), on je Novakova redovna musterija i voleo bih da ovaj teniser izbaci prvo Murray-a, a zatim i Tsongu i da se sastane sa Novakom u polufinalu(najbolji scenario za Novaka),3:0 ili 3:1 za Novaka
finale: Nadal - bio bi to jos jedan epski mec(finale na US Openu prosle godine je najbolji mec koji sam ja imao prilike da pogledam do sada) i ako mene pitate najvise bih voleo da ovo bude finale ovog turnira mada u to iskreno sumnjam.Nadal, iako je odlicno prosao na zrebu za AO ima par nezgodnih tenisera za svoje protivnike( Isner - trebalo bi da pobedi Nadal, Wawrinka - trebalo bi da pobedi Nadal, Berdich - iskreno mislim da bi Nadal sa ovakvom igrom mogao lako da ispadne u cetvrfinalu od ovog tenisera) ... ili Federer - verujem da je Federreru ovo poslednja godina u kojoj moze da ugrabi jos neki Grand Slam, verujem da ce krenuti silovito i ubedljivo od samog starta.Tomic,Dolgopolov,Verdasko ne bi smeli da mu prave probleme ali oni definitivno mogu nastati u cetvrtfinalu, ako ga tamo saceka Del Potro i iskreno mislim da bi Federrer lako mogao da izgubi taj mec.Ako ga tamo umesto Del Potra saceka Fish, onda ne bi smelo da bude vecih problema za svajcarca do polufinala, pa cak i do finala jer mislim da je Federrer u ovakvom odnosu snaga veliki favort protiv Nadala u eventualnom polufinalu AO.
Eto, to je moje zapazanje pred ovaj zanimljivi turnir :) ...
I za kraj, evo moje prognoze:
realno finale: Djokovoc(pobeda nad Murray-em ili Tsongom) vs Federrer (pobeda nad Nadalom ili Berdich-om).
Iznenadjujuca ali moguca polufinala: Djokovic vs. Monfils (pobedio Murray-a i Tsongu) i Del Potro(pobedio Federrera i Fisha) vs. Berdich(pobedio Nadala)
I na samom kraju, moja prognoza bez obzira na sve, jeste da Novak Djokovic ima odlicne sanse da osvoji 100 jubilarni AO.

darko

pre 12 godina

Kako su podmukli, znaci nemam reci, do sad se uvek sastajao sa Federerom ili Nadalom u polufinalu, a sad odjednom sa Marejem HAHA boje se ljudi da ne pocisti Svajcarca u sat i po vremena u polufinalu ili ovog drugog za jos manje, ali mozete da dirigujete zreb kako vam volja, niko nece pobeci od Novaka!

bez paranoje molim.

pre 12 godina

(Srbija, 13. januar 2012 01:52)
(Australian Serb, 13. januar 2012 02:22)
Kada je izasao clanak o nosiocima na AO svi su se slozili u tome da prva cetiri nosioca pre svega zele da izbegnu Del Potra. Sada ga Federer dobija u njegovoj strani zreba i vi kazete da je zreb namesten da njemu bude lakse? P.S. Pogledajte zrebove sa nekih predjasnjih GS turnira i videcete da se cesto desavalo da se u cetvrtfinalu sastaju 1. i 5. nosilac.

vvvkkk

pre 12 godina

(Tennis po glavi stanovnika, 13. januar 2012 09:16)
Nivo paranoje "Ilija Cvorovic"! Kako je sad odjednom Marej u boljoj formi od Federera? Kad je stalno dobijao Federera u 1/2 finalu govorili ste da je to namesteno na Djokovicevu stetu,sad kad ga je izbegao opet je na Djokovicevu stetu? Logika? Slabije... Dalje: Djokovic NIJE MOGAO da bude u Nadalovom delu zreba zato sto su njih dvojica prvi i drugi nosilac. CINJENICA je da je ubedljivo najgori zreb dobio Marej,zbog toga sto ga u 1/4 finalu ceka ubedljivo najbolji igraca van prve cetvorke,Tsonga,a u polufinalu trenutno najbolji teniser na svetu Djokovic. Federer moze da bude zadovoljan zbog toga sto je izvukao Fisha + izbegao Djokovica u 1/2,ali je zato izvukao najboljeg tenisera van top 10 (J.M. Del Potro). Nadal je dobio verovatno najlaksi zreb,osim sto u 1/2 finalu ide na Federera a ne na Marej koji je sigurno laksi protivnik.

(logistika, 13. januar 2012 03:28)
U Djokovicevom delu zrebu su 1,4,5,6,9 nosioc, a u Nadalovom su 2,3,7,8,10. ->>> 5-5 tako da ne vidim u cemu je problem.

I za kraj da jos kazem da mi je prosto fascinantno da se ljudi zale zbog toga sto Novak u 1/4 finalu igra protiv 5. nosioca iako je u pitanju David Ferer... Od 5. do 8. mesta su redom: Ferer,Tsonga,Berydch,Fish. Na brzim podlogama Tsonga je definitivno za klasu bolji igrac od Ferera,dok Berydich i Fish...Pa ajde da kazem da su tu negde,mada iskreno smatram da su opasniji od Davida...

sinjor-carrot

pre 12 godina

Eto nakon javne kritike da se namesta da Federer i Nadal dodju do finala GS, prvi put su njih dvojica potencijalni protivnici u polufinalu :)

smicalica

pre 12 godina

Smicalica ili ne, publika i sponzori ce dobiti epsko ali nazalost polufinale. Karata za finale verovatno jos ima na prodaju!!!!!!
Licemeri!!!!!!

Danilo

pre 12 godina

"Ako kaniš pobediti,ne smeš izgubiti",velike su reči mudrog Broja 1.
Ima nekih nelogičnosti,ali svako ima neku ozbiljnu minu ili dve od finala.
Nole ima Ferera kao prvu ozbiljniju pretnju,pa Tzongu ili Marija za finale.
Mari ima Monfisa kao vrlo ozbiljnu pretnju,pa Tzongu i Novaka.
Tzonga ima Simona,pa Marija i Novaka.
Nadal Nalbandiana,Berdiha i Rožera u polufinalu.
Rožer ima Karlovića,pa Tomića ili Verdaska,pa za polufinale Del Potra ili Fiša i Nadala u polufinalu.Ako ne bude iznenadjenja kojih uvek bude.
Pošteno govoreći kada bih mogao da Novaku zamenim žreb sa bilo kojim od prve četvorice-ne bih menjao.
Ako bude na svom nivou-sigurno osvaja jer ovaj turnir je njegova omiljena podloga,dosta naših navijača i uvek je super-spreman i maksimalno motivisan.
Mislim da će na kladionicama da ima bar duplo veće šanse od drugoga i trećeg!
Ostaje samo da pobedi i doda još jednu stepenicu ka večnosti!

dobro

pre 12 godina

Eeeee, bas smo smesan narod. Kad su postavljali zreb na 1-3 2-4. onda su kao navodno to radili da Novaku otezaju zreb. Sada kad se igra 1-4 i 2-3 onda se navodno Rafa i Roger "cuvaju" od strane organizatora da bi bar jedan od njih dosao do finala... pa pobogu i zaboga, doke vise te svetske zavere.
Gledajte bre tenis i uzivajte. Relax, bre, people.

Ženevljanin

pre 12 godina

Nema automatizma u polufinalu i četvrt finalu (i dalje) da bolje plasirani igrač na ATP listi igra sa lošijim! Žreb odlučuje da će se upariti 1-3, 2-4, ili 1-4, 2-3 (1/2 F) odnosno 1-5, 1-6, 1-7 ili 1-8 itd. (1/4 F).
Inače, većina posetilaca ATP sajta veruje da je Federer glavni favorit (50%), drugi je Nadal (24%), treći Đoković (19%), četvrti Mari (4%). Izgleda da je logika većine zasnovana na rezultatima aktivnih tenisera tokom cele karijere, a ne poslednih godinu dana...

S.Goran

pre 12 godina

Ovo mi se vec svidja, proektovano polufinale:1-4 i 2-3 nosioc kako je bilo uvek dok je Rodzer bio broj jedan, i kada se 2 i 3 nosioc kolju za finale sa prvim naravno, istina cetvrti nosioc nije maciji kasalj i za Noleta mozda jaci protivnik nego drugi, ali ovo je posteno zrebanje.

Bas se radujem pocetku turnira i samo videvsi vec parove prvog kola, pa bice to praznik tenisa. Melcer je uvek u prvoj polovini godine u formi i nezgodan za svakoga, Tomi Has je igracina i dobro je sto nije na Noletovoj strani zreba, jer on je za Noleta izuzetno nezgodan protivnik, a da jeste zapao bi mu vec u drugom kolu.
Zreb Nadala i Rodzera je izuzetno tezak, i mislim da ce se posteno oznojiti da stignu do polufinala, i to kao nikad do sada. To su sve potencijalni skidaci skalpova sem mozda Verdaska u Rodzerovoj grupi, dok u Nadalovoj grupi svi su opasni, tu vec nema slabe tacke, cak i da je Verdasko u Nadalovoj strani, i on bi za njega bio opasan.
Viktor od nasih ocigledno ima najtezi posao, ali i Janku nije lako, za cetvrtfinale sa Noletom verovatno ce mu prepreka biti Gaske, koji podize formu i kojeg Janko da bi dobio mora pruziti svoj maksimum , naravno ukoliko stigne do treceg kola cemu se iskreno nadam.
Da ne duzim, Nole je ubedljivo najsigurniji polufinalista, ali najiskrenije na Nadala i Rodzera nebi se usudio tipovati da ce sigurno doci do polufinala.

znanje-imanje

pre 12 godina

Eto dobili smo da Federer nije u Novakovoj polovini, nego je Mari - sad kad to nismo više hteli! Žreb nije loš prva dva kola, nije toliko ni sledeća dva - ali!!! Ključno pitanje je temperature i doba dana za kolo 3 i 4. Najverovatnije će igrati protiv izrazitih servera: Mahut, Stepanek, Raonić, Rodick. Ako je vrućina pa nije baš najbolje a neko od ovih poludi može da bude nezgodno.
Još dve okolnosti su OK. Prva da su tri trenutno najopsanija igrača Tsonga i Monfils kod Marija a del Potro kod Federera. Druga je da škot ima zaista najteži žreb bez ijednog laganog meča.
Bilo bi lepo da naši igrači stignu do meča sa Novakom zašta Tipsarević ima izvesne šanse. A od svih "zavera" vidljiva preostaje samo neverovatna sreća koju sa žrebom pri svakom AO ima Nadal.

Sole

pre 12 godina

@Srbija
@Australian Serb

Bilo je dosta govora o ovome, ali da ponovim. Samo se prva dva nosioca postavljaju na različite strane žreba, potom se 3-4 nosilac dodeljuju slučajnim izborom. Isto se dodeljuju nosioci od 5-8 mesta, što znači da prvi nosilac može da dobije bilo kog od 5-8 u četvrtfinalu. Možda ponekad deluje da je nepravedno, ali nikako nije namerno.

Srećno Novače!

Smilica

pre 12 godina

Pozdrav za SVE!
Ne brinitemoji dragi ljubitelji tenisa!

Zar je vazno ko je preko puta mreze kad igra Nas NO1E?

Evo i mala Krunicka je prosla 2.kolo kvalifikacija,nadam se da ce sutra proci u glavni zreb!
Svim nasim mnogo srece na AOpen i slvice opet SRBIJA!!!!!

Gajetano

pre 12 godina

Kakogod, posle svega viđenog na pripremnim turnirima, Noleta samo povreda može sprečiti da osvoji AO. Pu, pu, ... Sve ostalo je u domenu teorije.

dule

pre 12 godina

U tenisu zreb nije dirigovan tj samo se postave prvi i drugi nosioci a ostali se zrebaju,da je dirigovan bilo bi prvi na osmog drugi na sedmog itd,ovako je bolje jer bi bilo glupo da se stalno isti igraci sastaju,ovog puta je Djokovic dobio teze sledeci put ce rafa i roger zato je zreb i zanimljiviji,mada mislm da Djkovicu nije ni bitan zreb ionako mora da pobedi sve ako hoce titulu a ja se nadam da ce je odbraniti.

akrobata

pre 12 godina

@ Australian Serb, Srbija

Nole je dobio petog nosioca a Federer osmog zato sto je zreb 'na srecu', sto znaci da bilo ko od 1-4 moze da dobije bilo kog od 5-8 u cetvrtfinalu.

Slicno u polufinalu 1. moze da dobije ili 3. ili 4. nosioca.

U 1/8 finala, 1-4 dobijaju jednog od 13-16, dok 5-8 dobijaju 9-12.

U 3. kolu 1-8 idu na 25-32, a 9-16 na 17-24.

Nadam se da vam je jasnije. Pozdrav.

batko dzutim

pre 12 godina

Kad bi igrali po pozicijama, ne bi se zvao žreb, dovelo bi do toga da često isti međusobno igraju, pošto se pozicije pri vrhu ne menjaju često. A ovoj dvojici sa teorijama stvarno nije lako.

kiza

pre 12 godina

Na GS se ne moze ocekivati lak prolaz u drugu nedelju turnira,ipak su tu najbolji igraci ove igre na svetu.Javljam se samo zbog neupucenih citalaca koji uvek imaju teorije da se zreb namesta i sl. , kako Novak na 5. a Federer na 8. nosioca.Za njihovu informaciju uvek se ide tako da 1. i 2. nosilac idu na pocetak i kraj zreba,zatim se treci i cetvrti rasporedjuju u jednu od polovina zreba.Potom nosioci od 5.-8. mesta takodje zrebom, se razmestaju po polovinama a onda i nosioci od 9-16 itd.To je tako uvek bez obzira da li je zreb na 16 , 32 ili 64,128 stim da se broj nosilaca odredjuje od broja ucesnika turnira.Kako ne komentarisu da su Rafa i Federer u istoj polovini i sl.Uvek je bilo i bice da neko ima bolji a neko tezi zreb.Zaboravite na razne teorije vec uzivajte u igri a najbolji neka pobedi .nadamo se da ce to i ove godine biti Novak.

Иван

pre 12 godina

Солидан жреб, једино ми се не свиђа што су Новак и Јанко у истој половини. Некако сам веровао да Јанко може баш далеко, јер је наставио тамо где је стао у 2011. години, али ме је забринуо пораз од Раонића, па можда и није тако лоше испало. Оно што ми је занимљиво је да чак тројица од прве четворице носилаца (Новак, Мареј, Федерер) имају тежи пут до четвртфинала од њихових пројективаних ривала у том четвртфиналу (Ферер, Цонга, Фиш), а једино је Рафин и Бердихов жреб избалансиран. Но, то је само папир. Пред Аустралиан Опен знаш једино да су неки играчи у форми(Раонић, Цонга, Багдатис, Ђоковић, Бердих, Монфис, Ферер, па и Типса), али не знаш који нису, јер неки тенисери, поготово они старији, спорије је темпирају. Потенцијалне "мине" ће бити: Раонић (евентуално Родик) за Ђоковића, Монфис за Мареја, Типсаревић за Ферера, Дел Потро за Федерера, Багдатис за Надала. Шпанац је ипак имао среће, јер су у његовом делу жреба велика имена, али заправо већ једном ногом пензионери: Хас, Љубичић, Налбандијан, Давиденко, једино је од млађих ту Изнер. Опет, Надал сад може од многих да изгуби, и не бих се чудио да не стигне до завршнице. Мареј има тешке противнике, али док не почне турнир неће се знати много о томе како функционише његова игра под Лендлом. Федерер исто није више сигуран као раније, Новаку је највећи проблем што овај турнир може једино да изгуби, ма шта говорили спонзори и навијачи (у које наравно рачунам и разне "аналитичаре"). Код жена, није тако лоше прошло. Ако Јелена мисли да се врати на старе високе позиције, мора побеђивати играчице типа Вознијацки, и боље што је добила њу, него неку Азаренку или Квитову. Мислим да и Ана и Јелена имају противнице које им одговарају у првим колима, ако ухвате добар залет, уз повољан расплет у осталим деловима жреба, могу нешто више да постигну. Но, у женској конкуренцији се ионако никад ништа не зна. Нека им је свима са срећом!

no1e

pre 12 godina

fantastican zreb za novaka jer mu ferer izuzetno odgovara na ovakvoj podlozi kakva je u melburnu.Mozda ce malo teze biti u 1/8 finala protiv raonica jer ima ubitacan servis,ali sve u svemu novak osvaja trecu titulu u melburnu i suvereno drzi prvo mesto na atp listi.Kralju pocepaj ih sveeeeee.

mm original

pre 12 godina

Dok raspredate gde je zapao ko od prve četvorice, nije li vam bar na momenat žao što su svin naši u istoj polovini a Nole i Janko u istoj četvrtini žreba. Ili više ne navijate za naše.
Bar su Ana i Jelena na suprotnim stranama žreba.
NEk im je srećno svima i nek naši podignu pehare.

nislija

pre 11 godina

Ja procitah komentare i moram da pitam vecinu komentatora: jel ste Vi svi jeli bunike, gde bre Vi vidite Nadala na AO???? Covek ce tek u februaru na teren.
Go Nole