Košarka 24

Četvrtak, 15.12.2011.

04:18

Kris Pol trejdovan u Kliperse

NBA liga trejdovala je Krisa Pola u LA Kliperse pa će tako jedan od najboljih plejmejkera današnjice igrati zajedno sa prvim pikom iz 2009. Blejkom Grifinom.

Kris Pol trejdovan u Kliperse IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

24 Komentari

Sortiraj po:

ja

pre 12 godina

Care nije Ben nego Erik;)
(Miroslav, 15. decembar 2011 12:11)
hahaha jeste Erik, moja greska, Pomesao sam mu ime sa Gordonom iz Detroida :)!

Aleksandar iz Osla

pre 12 godina

Nije tako lako zakljuciti koji je dil bolji. Odom, Skola, Martin i Dragic bi ucinili Kliperse boljim ove godine, ali Gordon, Amin, Minesotin pik i neki trejd za Kejmena bi mogao biti dugorocno bolji dil, plus imaju manje ugovore sada. Treba naci kupca za Hornetse i misli se da ce biti lakse sa perspektivnijim i mladjim timom.
A sto se tice toga da je ovo surovi biznis? Jeste, ali se znaju pravila i svi imaju iste uslove. Veliki evropski klubovi, kao Real i Barselona ne posluju mnogo drugacije, samo sigurno prljavije. A sta da kazemo za nase "velikane" - Partizan i Zvezdu, tu se ne zna ko pije i ko placa, ko donosi odluke, a ko trpa pare u dzep. Meni je ipak mnogo postenije da profesionalan sport bude bas takav - profesionalan.

nikolaaaaaa

pre 12 godina

Ja ne shvatam sta ste se svi okomili na Sterna kao da je on kriv sto Pol nije otisao u Lejkerse!!! Pa zna se kako su to odlucili, Hornetsi su u vlasnistvu lige, stoga svi vlasnici timova se takodje pitaju sta ce se desiti sa tim trejdovima!!! A koliko znam onaj koji je stao na stranu da Pol ne sme u LEjkerse je bio vlasnik Mavsa Kjuban i on je okupio sve timove na Zapadu i neke na Istoku i zato su vrsili pritisak na Sterna da ne pusti Pola u Lejkerse!!! Zna se na sta je sve spreman Kjuban a jedino mi je zao sto takva ekipa Dalasa ima njega za vlasnika!!1 Plus sto su presli Lejkerse i uzeli im Odoma bukvalno ni za sta, jer su ga nahuskali da im on ne treba u Lejkersima!!! Realno, najgoreg vlasnika ima Dalas, i stoga ih ne volim, iako imaju sasvi lepu i zanimljivu ekipu!!!
Inace za fana Pistonsa pozdrav, super je sto nismo ostali jedini, jer su svi za njih navijali dok su bili najbolji a sad kad su losi onda kao niko ne navija!!! A ja sam uz njih otakd sam krenuo da pratim NBA!!! Inace nece biti nekog velikog trejda kod njih, t.j. oni traze nekog centra ubicu ali da ne kosta mnogo i najblizi su trenutno Alu Dzefersonu ili Milsapu iz Jute mada je i to daleko, trenutna njihova preokupacija je potpisivanje ugovora sa Stakijem!!!

ja

pre 12 godina

U teoriji moze se reci da su Klipersi bolje prosli! Ipak je Paul "madjoinicar" sa loptom 100% kompletan organizator i odlican u odbrani! ALI
Ben Gordon je klasican suter jedan od boljih u ligi! Moze da pogodi u svakom momentu i ko ne prati NBA mogao je da se uveri na svetskom u Turskoj prosle godine kako je resetao koseve sa trojke! Kaman je odlican centar ali Klipersi verovatno misle da ce Jordan moci da ga nasledi iako je mnogo tehnicki i takticki inferiorniji u odnosu na Nemca ali kuca kao zivotinja i udara rampe! Aminu je ruki i videlo se u par utakmica da je ogroman talenat ima tek 21 god tek a i ovaj Pik. moze da bude ubica tako da ipak mislim da ce u praksi Hornetsi biti bolji nego sto su bili!

Patrick Ewing

pre 12 godina

Mark Gasol je dobio više od 9M po sezoni potpisavši nov četvorogodišnji ugovor vredan ukupno 58M! Toliko o tome da ne vredi.

johnny

pre 12 godina

Sta se desava sa mojim Pistonsima totalno sam u autu sto se informacija tice? Da li je mozda neki solidan trade na pomolu, da doguramo makar do plufinala. Pozz ljubiteljima najbolje kosarke.

Zeljko

pre 12 godina

Sta pricate bre vi? Ovo je mnogo bolji trejd od onog koji bi ga poslao u Lejkerse. NO je dobio igrace sa kojima moze da pravi buducnost, Minesotin pick ce sigurno biti u top3 sledeceg drafta za koji kazu da ce biti jedan od najjacih u poslednjih par godina.

Pre svega, ovaj trejd je pravilniji od onog, zato sto su Klipersi dali sve sto su imali da dovedu verovatno najboljeg pleja lige. Lejkersi su nudili dva matora igraca, a ostatak je davao Hjuston iz apsolutno nepoznatih razloga. Red je bio da se stane na put bezveznom trejdovanju Lejkersa kao sto je to bio slucaj sa dovodjenjem Gasola nizasta.

Klipersi sada imaju apsolutno konkurentan tim, verovatno ce Billaps ili Mo Vilijams igrati beka sutera, ove godine sigurno, ali sigurno ulaze u play off. Ako Lejkersi nesto ne urade sa svojim rosterom, Klipersi lagano zavrsavaju ispred njih!

...

pre 12 godina

Veoma glup koncept i sistem totalno anti sportski i nelogičan je ovaj NBA, pravilnik je užasan u svakom pogledu...čisti sirovi show za novac!!!
(NBA, 15. decembar 2011 07:41)

Jel si se mnogo potresao zbog ovoga?

nba

pre 12 godina

Faruk je mlad igrac od kog se mnogo ocekuje. Gordon je mlad, a prosle godine je davao mnogo poena (5 vise po mecu nego Pol). Kaman je odlican, stabilan centar, a sledeci draft ce biti jedan od boljih u poslednjih nekoliko godina. Liga je vlasnik Hornetsa i naravno vlasnik ima pravo da odluci kako misli da je bolje za tim. Tu je Stern imao ulogu GM-a i dobio je vise nego sto je iko ocekivao. Vi mislite da su Klipersi bolje prosli? Pol ima nestabilna kolena, i iako je mlad, vec je pitanje koliko ce jos izdrzati. Povrh svega toga, uopste nije sigurno da ce i ostati u Klipersima duze od sezone, posto postaje free agent na kraju godine. I sad, kad pogledate sta su sve dali Klipersi (ispraznivski centarsku liniju pritom) za mozda godinu dana igraca koji mozda ni tu godinu ne izgura zbog povreda, kako da ne kazete da je to bolji deal od onog koji su Lakersi ponudili. Jeste da je blokiranje trejda necuveno, ali da Hornetsi imaju pravog vlasnika, mogli bi da trejduju kako god hoce. Stern je sve vreme govorio da njegove odluke nemaju veze sa trzistima nego sa interesima Hornetsa. Ovime je potvrdio da je to i bilo tacno. A zasto i ne bi? U interesu lige je da klub dobije vlasnika sto pre, tj da ga prodaju nekome, i stoga da tim bude sto perspektivniji da bi se prodao sto skuplje.

Patrick Ewing

pre 12 godina

Generalno trejd je odličan za Hornetse jer su dobili dva odlična igrača (Gordon i Kaman) i sasvim solidnog mladog (Aminu). Još bolja stvar je Minesotin nezaštićen pik sa sledećeg drafta koji može lako biti među top 5. Klipersi su međutim pogrešili, dali su previše za igrača kome ugovor ističe za dve godine. Šta će se desiti ako Paul ne bude produžio ugovor? U svakom slučaju tim im je sada bolji nego što je bio. Billups, Paul, K.Butler, Griffin, Jordan uz Mo Williamsa, Bledsoa i Foya je sasvim ok tim koji će se boriti za plej of. Imaju višak na PG a fali im SG i visoki igrači.

Serđo

pre 12 godina

Teško je proceniti ko je bolje prošao u ovom trejdu. Meni se ipak čini Nju Orleans, ako se uzme u obzir ko je šta dobio i ako ne bude nepredviđenih povreda. Ovaj trejd je mnogo bolji za Nju Orleans od prošlog s Lejkersima i Hjustonom. S druge strane, Klipersi s Polom možda mogu i do titule (kako to glupo zvuči: Klipersi i titula :o)), pod uslovom da dovedu još jednog vrhunskog igrača.
Zašto je ovaj trejd bolji za Nju Orleans od prošlog:
1) U prošlom trejdu su bila malo zvučnija imena ali igrači koji se polako bliže kraju karijere (Odom i Skola preko trideset godina, Martin 28 i sklon povredama, i Dragić kao krajnje nebitan igrač koji, bar po mom mišljenju, neće još dugo biti u NBA).
2) U ovom trejdu dobili su Gordona koji sa 22 godine postiže 22 poena po utakmici, a pri tom nije siledžija. Igra odbranu, sjajan u piku. Možda i najbolja mlada dvojka u NBA. Da je 6-7cm viši (ima oko 190cm) bio bi superstar, ali i ovako je odličan. Aminu je takođe veliki potencijal na krilu. Kaman jedan od retkih pravih centara u ligi, pri tom mu sledeće godine ističe veliki ugovor, pa će ga Hornetsi do kraja sezone verovatno trejdovati i za njega dobiti odličnog mladog igrača ili još jedan prvi pik na draftu. Minesotin prvi pik 2012. možda i ne bude tako dobar kao što svi misle (Po meni Minesota ove godine može da bude najprijatnije iznenađenje lige, ako glavne igrače ne snađu povrede. Prvo, doveli su jednog od najboljih trenera u ligi - Adelmana, koji je prošle godine s kršom od tima Hjustonom bio na korak do plejofa na veoma konkurentnom zapadu. Ovaj Minesotin tim je bolji od prošlogodišnjeg Hjustonovog, a i zapad je, čini mi se, malo slabiji nego lane. S Bareom, Rubiom, Vilijamsom, Lavom, Bislijem, Miličićem, a ako slučajno dovedu i Džamal Kroforda kako se priča, plejof je siguran, što znači da je pik s drafta 2012. mnogo niži i nepovoljniji po Hornetse).

nemanja

pre 12 godina

po meni klipersi su se zeznuli , dali su gordona koji ce za 2-3 godine biti jedan od najboljih bekova u ligi , a uzeli su krisa pola koji je sada najbolji plej lige ali ima krajnje kriticna kolena i veoma lako moze da zavrsi kao roj ...

nly

pre 12 godina

Od kad znam za NBA, Klipersi su mi bili omiljeni tim. Jedva čekam da ih vidim ove sezone, nadam se najzad i u plej ofu. Uz Pola i Grifina sve je moguće, a i ostatak tima uopšte nije loš. Sad se zna ko je glavni u Los Anđelesu.

NikolaBGD

pre 12 godina

Ovim se stvara jos jedna ozbiljna ekipa na velikom trzistu kao sto je LA. Mislim da je Stern od pocetka znao sta radi a interesi Hornetsa nikad nisu ni bili prioritet.

NBA

pre 12 godina

Veoma glup koncept i sistem totalno anti sportski i nelogičan je ovaj NBA, pravilnik je užasan u svakom pogledu...čisti sirovi show za novac!!!

Kome Stern odredjuje sudbinu, ni Tadic mu nece tesko pasti

pre 12 godina

Sada Stern mora da izvadi stvar, jer je upropastio dobar deal za sve. Jedini problem je sto je ovo mnogo losiji deal za Hornetse.

cake or death

pre 12 godina

kaman (vrlo lako moze da se desi da ga odmah trejduju dalje), faruk, pik (koji je pik minesote i vrlo lako moze da bude prvi pik sledece godine kada ce draft biti izuzetno jak), a zaboravio si erika gordona, beka koji daje preko 20 poena po utakmici.

meni ovo zvuci kao odlican trejd. za hornetse mnogo bolje nego varijanta sa lejkersima i hjustonom gde bi dobili tri starija (dobra, ali starija) igraca sa visokim primanjima i dragica kome sledece godine istice ugovor. a za kliperse ovaj trejd je istorijski potez.

cake or death

pre 12 godina

kaman (vrlo lako moze da se desi da ga odmah trejduju dalje), faruk, pik (koji je pik minesote i vrlo lako moze da bude prvi pik sledece godine kada ce draft biti izuzetno jak), a zaboravio si erika gordona, beka koji daje preko 20 poena po utakmici.

meni ovo zvuci kao odlican trejd. za hornetse mnogo bolje nego varijanta sa lejkersima i hjustonom gde bi dobili tri starija (dobra, ali starija) igraca sa visokim primanjima i dragica kome sledece godine istice ugovor. a za kliperse ovaj trejd je istorijski potez.

NikolaBGD

pre 12 godina

Ovim se stvara jos jedna ozbiljna ekipa na velikom trzistu kao sto je LA. Mislim da je Stern od pocetka znao sta radi a interesi Hornetsa nikad nisu ni bili prioritet.

NBA

pre 12 godina

Veoma glup koncept i sistem totalno anti sportski i nelogičan je ovaj NBA, pravilnik je užasan u svakom pogledu...čisti sirovi show za novac!!!

Zeljko

pre 12 godina

Sta pricate bre vi? Ovo je mnogo bolji trejd od onog koji bi ga poslao u Lejkerse. NO je dobio igrace sa kojima moze da pravi buducnost, Minesotin pick ce sigurno biti u top3 sledeceg drafta za koji kazu da ce biti jedan od najjacih u poslednjih par godina.

Pre svega, ovaj trejd je pravilniji od onog, zato sto su Klipersi dali sve sto su imali da dovedu verovatno najboljeg pleja lige. Lejkersi su nudili dva matora igraca, a ostatak je davao Hjuston iz apsolutno nepoznatih razloga. Red je bio da se stane na put bezveznom trejdovanju Lejkersa kao sto je to bio slucaj sa dovodjenjem Gasola nizasta.

Klipersi sada imaju apsolutno konkurentan tim, verovatno ce Billaps ili Mo Vilijams igrati beka sutera, ove godine sigurno, ali sigurno ulaze u play off. Ako Lejkersi nesto ne urade sa svojim rosterom, Klipersi lagano zavrsavaju ispred njih!

...

pre 12 godina

Veoma glup koncept i sistem totalno anti sportski i nelogičan je ovaj NBA, pravilnik je užasan u svakom pogledu...čisti sirovi show za novac!!!
(NBA, 15. decembar 2011 07:41)

Jel si se mnogo potresao zbog ovoga?

Patrick Ewing

pre 12 godina

Generalno trejd je odličan za Hornetse jer su dobili dva odlična igrača (Gordon i Kaman) i sasvim solidnog mladog (Aminu). Još bolja stvar je Minesotin nezaštićen pik sa sledećeg drafta koji može lako biti među top 5. Klipersi su međutim pogrešili, dali su previše za igrača kome ugovor ističe za dve godine. Šta će se desiti ako Paul ne bude produžio ugovor? U svakom slučaju tim im je sada bolji nego što je bio. Billups, Paul, K.Butler, Griffin, Jordan uz Mo Williamsa, Bledsoa i Foya je sasvim ok tim koji će se boriti za plej of. Imaju višak na PG a fali im SG i visoki igrači.

nemanja

pre 12 godina

po meni klipersi su se zeznuli , dali su gordona koji ce za 2-3 godine biti jedan od najboljih bekova u ligi , a uzeli su krisa pola koji je sada najbolji plej lige ali ima krajnje kriticna kolena i veoma lako moze da zavrsi kao roj ...

Patrick Ewing

pre 12 godina

Mark Gasol je dobio više od 9M po sezoni potpisavši nov četvorogodišnji ugovor vredan ukupno 58M! Toliko o tome da ne vredi.

nba

pre 12 godina

Faruk je mlad igrac od kog se mnogo ocekuje. Gordon je mlad, a prosle godine je davao mnogo poena (5 vise po mecu nego Pol). Kaman je odlican, stabilan centar, a sledeci draft ce biti jedan od boljih u poslednjih nekoliko godina. Liga je vlasnik Hornetsa i naravno vlasnik ima pravo da odluci kako misli da je bolje za tim. Tu je Stern imao ulogu GM-a i dobio je vise nego sto je iko ocekivao. Vi mislite da su Klipersi bolje prosli? Pol ima nestabilna kolena, i iako je mlad, vec je pitanje koliko ce jos izdrzati. Povrh svega toga, uopste nije sigurno da ce i ostati u Klipersima duze od sezone, posto postaje free agent na kraju godine. I sad, kad pogledate sta su sve dali Klipersi (ispraznivski centarsku liniju pritom) za mozda godinu dana igraca koji mozda ni tu godinu ne izgura zbog povreda, kako da ne kazete da je to bolji deal od onog koji su Lakersi ponudili. Jeste da je blokiranje trejda necuveno, ali da Hornetsi imaju pravog vlasnika, mogli bi da trejduju kako god hoce. Stern je sve vreme govorio da njegove odluke nemaju veze sa trzistima nego sa interesima Hornetsa. Ovime je potvrdio da je to i bilo tacno. A zasto i ne bi? U interesu lige je da klub dobije vlasnika sto pre, tj da ga prodaju nekome, i stoga da tim bude sto perspektivniji da bi se prodao sto skuplje.

Serđo

pre 12 godina

Teško je proceniti ko je bolje prošao u ovom trejdu. Meni se ipak čini Nju Orleans, ako se uzme u obzir ko je šta dobio i ako ne bude nepredviđenih povreda. Ovaj trejd je mnogo bolji za Nju Orleans od prošlog s Lejkersima i Hjustonom. S druge strane, Klipersi s Polom možda mogu i do titule (kako to glupo zvuči: Klipersi i titula :o)), pod uslovom da dovedu još jednog vrhunskog igrača.
Zašto je ovaj trejd bolji za Nju Orleans od prošlog:
1) U prošlom trejdu su bila malo zvučnija imena ali igrači koji se polako bliže kraju karijere (Odom i Skola preko trideset godina, Martin 28 i sklon povredama, i Dragić kao krajnje nebitan igrač koji, bar po mom mišljenju, neće još dugo biti u NBA).
2) U ovom trejdu dobili su Gordona koji sa 22 godine postiže 22 poena po utakmici, a pri tom nije siledžija. Igra odbranu, sjajan u piku. Možda i najbolja mlada dvojka u NBA. Da je 6-7cm viši (ima oko 190cm) bio bi superstar, ali i ovako je odličan. Aminu je takođe veliki potencijal na krilu. Kaman jedan od retkih pravih centara u ligi, pri tom mu sledeće godine ističe veliki ugovor, pa će ga Hornetsi do kraja sezone verovatno trejdovati i za njega dobiti odličnog mladog igrača ili još jedan prvi pik na draftu. Minesotin prvi pik 2012. možda i ne bude tako dobar kao što svi misle (Po meni Minesota ove godine može da bude najprijatnije iznenađenje lige, ako glavne igrače ne snađu povrede. Prvo, doveli su jednog od najboljih trenera u ligi - Adelmana, koji je prošle godine s kršom od tima Hjustonom bio na korak do plejofa na veoma konkurentnom zapadu. Ovaj Minesotin tim je bolji od prošlogodišnjeg Hjustonovog, a i zapad je, čini mi se, malo slabiji nego lane. S Bareom, Rubiom, Vilijamsom, Lavom, Bislijem, Miličićem, a ako slučajno dovedu i Džamal Kroforda kako se priča, plejof je siguran, što znači da je pik s drafta 2012. mnogo niži i nepovoljniji po Hornetse).

ja

pre 12 godina

U teoriji moze se reci da su Klipersi bolje prosli! Ipak je Paul "madjoinicar" sa loptom 100% kompletan organizator i odlican u odbrani! ALI
Ben Gordon je klasican suter jedan od boljih u ligi! Moze da pogodi u svakom momentu i ko ne prati NBA mogao je da se uveri na svetskom u Turskoj prosle godine kako je resetao koseve sa trojke! Kaman je odlican centar ali Klipersi verovatno misle da ce Jordan moci da ga nasledi iako je mnogo tehnicki i takticki inferiorniji u odnosu na Nemca ali kuca kao zivotinja i udara rampe! Aminu je ruki i videlo se u par utakmica da je ogroman talenat ima tek 21 god tek a i ovaj Pik. moze da bude ubica tako da ipak mislim da ce u praksi Hornetsi biti bolji nego sto su bili!

nly

pre 12 godina

Od kad znam za NBA, Klipersi su mi bili omiljeni tim. Jedva čekam da ih vidim ove sezone, nadam se najzad i u plej ofu. Uz Pola i Grifina sve je moguće, a i ostatak tima uopšte nije loš. Sad se zna ko je glavni u Los Anđelesu.

Aleksandar iz Osla

pre 12 godina

Nije tako lako zakljuciti koji je dil bolji. Odom, Skola, Martin i Dragic bi ucinili Kliperse boljim ove godine, ali Gordon, Amin, Minesotin pik i neki trejd za Kejmena bi mogao biti dugorocno bolji dil, plus imaju manje ugovore sada. Treba naci kupca za Hornetse i misli se da ce biti lakse sa perspektivnijim i mladjim timom.
A sto se tice toga da je ovo surovi biznis? Jeste, ali se znaju pravila i svi imaju iste uslove. Veliki evropski klubovi, kao Real i Barselona ne posluju mnogo drugacije, samo sigurno prljavije. A sta da kazemo za nase "velikane" - Partizan i Zvezdu, tu se ne zna ko pije i ko placa, ko donosi odluke, a ko trpa pare u dzep. Meni je ipak mnogo postenije da profesionalan sport bude bas takav - profesionalan.

Kome Stern odredjuje sudbinu, ni Tadic mu nece tesko pasti

pre 12 godina

Sada Stern mora da izvadi stvar, jer je upropastio dobar deal za sve. Jedini problem je sto je ovo mnogo losiji deal za Hornetse.

johnny

pre 12 godina

Sta se desava sa mojim Pistonsima totalno sam u autu sto se informacija tice? Da li je mozda neki solidan trade na pomolu, da doguramo makar do plufinala. Pozz ljubiteljima najbolje kosarke.

ja

pre 12 godina

Care nije Ben nego Erik;)
(Miroslav, 15. decembar 2011 12:11)
hahaha jeste Erik, moja greska, Pomesao sam mu ime sa Gordonom iz Detroida :)!

nikolaaaaaa

pre 12 godina

Ja ne shvatam sta ste se svi okomili na Sterna kao da je on kriv sto Pol nije otisao u Lejkerse!!! Pa zna se kako su to odlucili, Hornetsi su u vlasnistvu lige, stoga svi vlasnici timova se takodje pitaju sta ce se desiti sa tim trejdovima!!! A koliko znam onaj koji je stao na stranu da Pol ne sme u LEjkerse je bio vlasnik Mavsa Kjuban i on je okupio sve timove na Zapadu i neke na Istoku i zato su vrsili pritisak na Sterna da ne pusti Pola u Lejkerse!!! Zna se na sta je sve spreman Kjuban a jedino mi je zao sto takva ekipa Dalasa ima njega za vlasnika!!1 Plus sto su presli Lejkerse i uzeli im Odoma bukvalno ni za sta, jer su ga nahuskali da im on ne treba u Lejkersima!!! Realno, najgoreg vlasnika ima Dalas, i stoga ih ne volim, iako imaju sasvi lepu i zanimljivu ekipu!!!
Inace za fana Pistonsa pozdrav, super je sto nismo ostali jedini, jer su svi za njih navijali dok su bili najbolji a sad kad su losi onda kao niko ne navija!!! A ja sam uz njih otakd sam krenuo da pratim NBA!!! Inace nece biti nekog velikog trejda kod njih, t.j. oni traze nekog centra ubicu ali da ne kosta mnogo i najblizi su trenutno Alu Dzefersonu ili Milsapu iz Jute mada je i to daleko, trenutna njihova preokupacija je potpisivanje ugovora sa Stakijem!!!

nly

pre 12 godina

Od kad znam za NBA, Klipersi su mi bili omiljeni tim. Jedva čekam da ih vidim ove sezone, nadam se najzad i u plej ofu. Uz Pola i Grifina sve je moguće, a i ostatak tima uopšte nije loš. Sad se zna ko je glavni u Los Anđelesu.

Kome Stern odredjuje sudbinu, ni Tadic mu nece tesko pasti

pre 12 godina

Sada Stern mora da izvadi stvar, jer je upropastio dobar deal za sve. Jedini problem je sto je ovo mnogo losiji deal za Hornetse.

NBA

pre 12 godina

Veoma glup koncept i sistem totalno anti sportski i nelogičan je ovaj NBA, pravilnik je užasan u svakom pogledu...čisti sirovi show za novac!!!

...

pre 12 godina

Veoma glup koncept i sistem totalno anti sportski i nelogičan je ovaj NBA, pravilnik je užasan u svakom pogledu...čisti sirovi show za novac!!!
(NBA, 15. decembar 2011 07:41)

Jel si se mnogo potresao zbog ovoga?

nikolaaaaaa

pre 12 godina

Ja ne shvatam sta ste se svi okomili na Sterna kao da je on kriv sto Pol nije otisao u Lejkerse!!! Pa zna se kako su to odlucili, Hornetsi su u vlasnistvu lige, stoga svi vlasnici timova se takodje pitaju sta ce se desiti sa tim trejdovima!!! A koliko znam onaj koji je stao na stranu da Pol ne sme u LEjkerse je bio vlasnik Mavsa Kjuban i on je okupio sve timove na Zapadu i neke na Istoku i zato su vrsili pritisak na Sterna da ne pusti Pola u Lejkerse!!! Zna se na sta je sve spreman Kjuban a jedino mi je zao sto takva ekipa Dalasa ima njega za vlasnika!!1 Plus sto su presli Lejkerse i uzeli im Odoma bukvalno ni za sta, jer su ga nahuskali da im on ne treba u Lejkersima!!! Realno, najgoreg vlasnika ima Dalas, i stoga ih ne volim, iako imaju sasvi lepu i zanimljivu ekipu!!!
Inace za fana Pistonsa pozdrav, super je sto nismo ostali jedini, jer su svi za njih navijali dok su bili najbolji a sad kad su losi onda kao niko ne navija!!! A ja sam uz njih otakd sam krenuo da pratim NBA!!! Inace nece biti nekog velikog trejda kod njih, t.j. oni traze nekog centra ubicu ali da ne kosta mnogo i najblizi su trenutno Alu Dzefersonu ili Milsapu iz Jute mada je i to daleko, trenutna njihova preokupacija je potpisivanje ugovora sa Stakijem!!!

NikolaBGD

pre 12 godina

Ovim se stvara jos jedna ozbiljna ekipa na velikom trzistu kao sto je LA. Mislim da je Stern od pocetka znao sta radi a interesi Hornetsa nikad nisu ni bili prioritet.

ja

pre 12 godina

U teoriji moze se reci da su Klipersi bolje prosli! Ipak je Paul "madjoinicar" sa loptom 100% kompletan organizator i odlican u odbrani! ALI
Ben Gordon je klasican suter jedan od boljih u ligi! Moze da pogodi u svakom momentu i ko ne prati NBA mogao je da se uveri na svetskom u Turskoj prosle godine kako je resetao koseve sa trojke! Kaman je odlican centar ali Klipersi verovatno misle da ce Jordan moci da ga nasledi iako je mnogo tehnicki i takticki inferiorniji u odnosu na Nemca ali kuca kao zivotinja i udara rampe! Aminu je ruki i videlo se u par utakmica da je ogroman talenat ima tek 21 god tek a i ovaj Pik. moze da bude ubica tako da ipak mislim da ce u praksi Hornetsi biti bolji nego sto su bili!

Patrick Ewing

pre 12 godina

Generalno trejd je odličan za Hornetse jer su dobili dva odlična igrača (Gordon i Kaman) i sasvim solidnog mladog (Aminu). Još bolja stvar je Minesotin nezaštićen pik sa sledećeg drafta koji može lako biti među top 5. Klipersi su međutim pogrešili, dali su previše za igrača kome ugovor ističe za dve godine. Šta će se desiti ako Paul ne bude produžio ugovor? U svakom slučaju tim im je sada bolji nego što je bio. Billups, Paul, K.Butler, Griffin, Jordan uz Mo Williamsa, Bledsoa i Foya je sasvim ok tim koji će se boriti za plej of. Imaju višak na PG a fali im SG i visoki igrači.

nemanja

pre 12 godina

po meni klipersi su se zeznuli , dali su gordona koji ce za 2-3 godine biti jedan od najboljih bekova u ligi , a uzeli su krisa pola koji je sada najbolji plej lige ali ima krajnje kriticna kolena i veoma lako moze da zavrsi kao roj ...

nba

pre 12 godina

Faruk je mlad igrac od kog se mnogo ocekuje. Gordon je mlad, a prosle godine je davao mnogo poena (5 vise po mecu nego Pol). Kaman je odlican, stabilan centar, a sledeci draft ce biti jedan od boljih u poslednjih nekoliko godina. Liga je vlasnik Hornetsa i naravno vlasnik ima pravo da odluci kako misli da je bolje za tim. Tu je Stern imao ulogu GM-a i dobio je vise nego sto je iko ocekivao. Vi mislite da su Klipersi bolje prosli? Pol ima nestabilna kolena, i iako je mlad, vec je pitanje koliko ce jos izdrzati. Povrh svega toga, uopste nije sigurno da ce i ostati u Klipersima duze od sezone, posto postaje free agent na kraju godine. I sad, kad pogledate sta su sve dali Klipersi (ispraznivski centarsku liniju pritom) za mozda godinu dana igraca koji mozda ni tu godinu ne izgura zbog povreda, kako da ne kazete da je to bolji deal od onog koji su Lakersi ponudili. Jeste da je blokiranje trejda necuveno, ali da Hornetsi imaju pravog vlasnika, mogli bi da trejduju kako god hoce. Stern je sve vreme govorio da njegove odluke nemaju veze sa trzistima nego sa interesima Hornetsa. Ovime je potvrdio da je to i bilo tacno. A zasto i ne bi? U interesu lige je da klub dobije vlasnika sto pre, tj da ga prodaju nekome, i stoga da tim bude sto perspektivniji da bi se prodao sto skuplje.

Zeljko

pre 12 godina

Sta pricate bre vi? Ovo je mnogo bolji trejd od onog koji bi ga poslao u Lejkerse. NO je dobio igrace sa kojima moze da pravi buducnost, Minesotin pick ce sigurno biti u top3 sledeceg drafta za koji kazu da ce biti jedan od najjacih u poslednjih par godina.

Pre svega, ovaj trejd je pravilniji od onog, zato sto su Klipersi dali sve sto su imali da dovedu verovatno najboljeg pleja lige. Lejkersi su nudili dva matora igraca, a ostatak je davao Hjuston iz apsolutno nepoznatih razloga. Red je bio da se stane na put bezveznom trejdovanju Lejkersa kao sto je to bio slucaj sa dovodjenjem Gasola nizasta.

Klipersi sada imaju apsolutno konkurentan tim, verovatno ce Billaps ili Mo Vilijams igrati beka sutera, ove godine sigurno, ali sigurno ulaze u play off. Ako Lejkersi nesto ne urade sa svojim rosterom, Klipersi lagano zavrsavaju ispred njih!

johnny

pre 12 godina

Sta se desava sa mojim Pistonsima totalno sam u autu sto se informacija tice? Da li je mozda neki solidan trade na pomolu, da doguramo makar do plufinala. Pozz ljubiteljima najbolje kosarke.

Patrick Ewing

pre 12 godina

Mark Gasol je dobio više od 9M po sezoni potpisavši nov četvorogodišnji ugovor vredan ukupno 58M! Toliko o tome da ne vredi.

Aleksandar iz Osla

pre 12 godina

Nije tako lako zakljuciti koji je dil bolji. Odom, Skola, Martin i Dragic bi ucinili Kliperse boljim ove godine, ali Gordon, Amin, Minesotin pik i neki trejd za Kejmena bi mogao biti dugorocno bolji dil, plus imaju manje ugovore sada. Treba naci kupca za Hornetse i misli se da ce biti lakse sa perspektivnijim i mladjim timom.
A sto se tice toga da je ovo surovi biznis? Jeste, ali se znaju pravila i svi imaju iste uslove. Veliki evropski klubovi, kao Real i Barselona ne posluju mnogo drugacije, samo sigurno prljavije. A sta da kazemo za nase "velikane" - Partizan i Zvezdu, tu se ne zna ko pije i ko placa, ko donosi odluke, a ko trpa pare u dzep. Meni je ipak mnogo postenije da profesionalan sport bude bas takav - profesionalan.

cake or death

pre 12 godina

kaman (vrlo lako moze da se desi da ga odmah trejduju dalje), faruk, pik (koji je pik minesote i vrlo lako moze da bude prvi pik sledece godine kada ce draft biti izuzetno jak), a zaboravio si erika gordona, beka koji daje preko 20 poena po utakmici.

meni ovo zvuci kao odlican trejd. za hornetse mnogo bolje nego varijanta sa lejkersima i hjustonom gde bi dobili tri starija (dobra, ali starija) igraca sa visokim primanjima i dragica kome sledece godine istice ugovor. a za kliperse ovaj trejd je istorijski potez.

Serđo

pre 12 godina

Teško je proceniti ko je bolje prošao u ovom trejdu. Meni se ipak čini Nju Orleans, ako se uzme u obzir ko je šta dobio i ako ne bude nepredviđenih povreda. Ovaj trejd je mnogo bolji za Nju Orleans od prošlog s Lejkersima i Hjustonom. S druge strane, Klipersi s Polom možda mogu i do titule (kako to glupo zvuči: Klipersi i titula :o)), pod uslovom da dovedu još jednog vrhunskog igrača.
Zašto je ovaj trejd bolji za Nju Orleans od prošlog:
1) U prošlom trejdu su bila malo zvučnija imena ali igrači koji se polako bliže kraju karijere (Odom i Skola preko trideset godina, Martin 28 i sklon povredama, i Dragić kao krajnje nebitan igrač koji, bar po mom mišljenju, neće još dugo biti u NBA).
2) U ovom trejdu dobili su Gordona koji sa 22 godine postiže 22 poena po utakmici, a pri tom nije siledžija. Igra odbranu, sjajan u piku. Možda i najbolja mlada dvojka u NBA. Da je 6-7cm viši (ima oko 190cm) bio bi superstar, ali i ovako je odličan. Aminu je takođe veliki potencijal na krilu. Kaman jedan od retkih pravih centara u ligi, pri tom mu sledeće godine ističe veliki ugovor, pa će ga Hornetsi do kraja sezone verovatno trejdovati i za njega dobiti odličnog mladog igrača ili još jedan prvi pik na draftu. Minesotin prvi pik 2012. možda i ne bude tako dobar kao što svi misle (Po meni Minesota ove godine može da bude najprijatnije iznenađenje lige, ako glavne igrače ne snađu povrede. Prvo, doveli su jednog od najboljih trenera u ligi - Adelmana, koji je prošle godine s kršom od tima Hjustonom bio na korak do plejofa na veoma konkurentnom zapadu. Ovaj Minesotin tim je bolji od prošlogodišnjeg Hjustonovog, a i zapad je, čini mi se, malo slabiji nego lane. S Bareom, Rubiom, Vilijamsom, Lavom, Bislijem, Miličićem, a ako slučajno dovedu i Džamal Kroforda kako se priča, plejof je siguran, što znači da je pik s drafta 2012. mnogo niži i nepovoljniji po Hornetse).

ja

pre 12 godina

Care nije Ben nego Erik;)
(Miroslav, 15. decembar 2011 12:11)
hahaha jeste Erik, moja greska, Pomesao sam mu ime sa Gordonom iz Detroida :)!