Tenis 29

Nedelja, 04.12.2011.

17:22

Nadal doneo 5. "salataru" Španiji

Teniska reprezentacija Španije pobedila je u Sevilji selekciju Argentine sa 3-1 i osvojila petu titulu u Dejvis kupu.

Nadal doneo 5. "salataru" Španiji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

Poli

pre 12 godina

E, blago Rafi i generalno spanskim teniserima sa onom publikom! Jeza me hvata kad se setim publike u beogradskoj Areni....uh, kakva jeza.
Sve cestitke momci, zasluzili ste!

Izi

pre 12 godina

(Pindar, 5. decembar 2011 17:45)

Sigurno si ti tu negde gde ti je i mesto ali ne verujem da bi ti trebalo da se uporedjujes sa momcima koji su osvojili DC za Sbiju, to je neka druga galaksija za tebe i tvoj mentalitet gubitnika, nesto sasvim suprotno, veliko POBEDNICKO i NEZAMENJIVO.

Pindar

pre 12 godina

Mislim, lep je bi onaj uzlet Srbije u svetski vrh - i Novakova godina i osvojen Davis kup u 2011, radujemo se tome, ali ruku na srce, dosta je bilo te nerealne situacije i srpske dominacije u svetskom tenisu. Niti mi je Novak Djokovic neka faca da bude svetski Br.1, niti smo mi neka sila koja bi trebalo da zasedne na Davis kup.
Nek smo tu negde, naravno, ali ostavite vrh Federima i Nadalima ovog sveta.
Ziveli.

Dylan Dog

pre 12 godina

Iskrene čestitke Španiji na osvojenom DC-u! Ako već Srbija nije mogla do trofeja zbog nesrećnih okolnosti - onda je Španija po kvalitetu odmah do nas ove godine (a po ukupnom broju osvojenih turnira - čak i bolja!).

Meč između Nadala i DelPotra otkriva mnogo onima koji znaju šta gledaju. Nadal nije odigrao ništa specijalno, ali njegov stil igre uključuje duplo manje rizika no DelPotrov. Da bi Argentinac pobedio Nadala na svoj način, morao bi da odigra nerealno dobro. Takav meč može da se ponovi 2-3 puta godišnje. A šta je sa ostalim mečevima, a šta kada ne ide?

Jedini pravi put je ono što igra Novak, ono što igra Rodžer - a to je kontrolisana agresivnost. Mlaćenje po svakoj lopti iz sve snage i napadanje svake lopte po svaku cenu je kratak put bez povratka.

Uzdravlje!

Viljem Tel

pre 12 godina

(ja, 4. decembar 2011 18:55)

Mogao si da ridas u tisini svoga doma ali ovako ce tvoj komentar postati tema za sprdnju.
Sto se tice mog licnog utiska sa ovog meca, moram reci da je pozitivan. Vidjen je vrhunski tenis na samom kraju sezone a atmosfera u kojoj je odigran ovaj duel bila fantasticna.
Sto se tice Delpa, plasim se kako ce ovo uticati na njegovu dalju karijeru. On je od kraja septembra potpuno zanemario svoju singl karijeru i sve je bacio na osvajanje DK. Sudeci po rezultatu on je glavni krivac za ovaj poraz Argentine. Jer od tri poraza dva su njegova! Prakticno, da je pobedio D. Ferera, ovaj bi mec bio odlucujuci za konacan ishod. A on je izgubio oba! Plakao je posle poraza od D. Ferera jer je znao da taj poraz im rusi sve planove (eventualno da se sve resava u petom duelu).
A u ovom duelu je dao bukvalno sve od sebe, zadnji atom snage i izgubio... To bi moglo da pogubno utice na njegovo samopouzdanje...
Nadajmo se da nece i da ce Delpo nastaviti da igra na ovako visokom nivou...
Za Nadala bi ova pobeda mogla biti krucijalna u povratku samopouzdanja. Sto se tice njegovih buducih duela sa Novakom eventualan povratak Nadalovog samopouzdanja nece imati bas nikakvog uticaja. Zato sto tajna Novakovih pobeda nad Nadalom nije nikad ni bila u rusenju Nadalovog samopouzdanja. Vec bas suprotno, u veri da Novak moze da se nosi sa Nadalom i mentalno i fizicki.
Drugim recima, da bi Nadal mogao da pobedi Novaka morace potpuno da menja koncepciju igre a to je nemoguce u ovom delu njegove karijere.

Ovo finale DK je bio pravi praznik tenisa, nemojmo dozvoliti da neko tako iskompleksiran kao @ja nam to pokvari.

Negativni

pre 12 godina

Ne razumem toliku mrznju prema Nadalu.Nemojte ljudi da se blamirate i pisete takve gluposti.Zasto to sto ga je Novak pobedio sest puta i postao prvi koristite za nipodastavanje i time samo pokazujete koliki ste kompleks od njega navukli.Covek je fantastican igrac i lako je sada ponizavati ga kada su ga povrede sustigle i vise nije ni pola onog igraca od prosle godine.Videli ste kako je i Djokovic lak plen slabijim igracima od sebe kada je povredjen i nespreman.Ne zaboravite da je on jedini koji je osvajao tri GS-a na tri razlicite podloge uzastopno,a oda se na AO treci put za godinu dana povredio.Ubrzo ce ista stvar zadesiti i Djokovica,a onda ce ovde biti opsta kuknjava i plac kako bi on sve razbio samo da se nije povredio,okliznuo na trepavicu i slicno...Sve sami veliki teniski strucnjaci koji su pre pojave Novaka mislili da se tenis igra na golove.Onda su se masovno iznenadili kada su videli da udarac u mrezicu nije poen.A tek da cujete kakve sve Spanci teorije imaju kada Nadal izgubi,mislim da bi se i Ja i Nikol Dz. postideli svojih.Za njih je Nadal nepobediv,i gubi samo zato sto su mu,maltene,oba kolena slomljena,inace bi drao i Novaka i Federera sa 6-0 6-0 6-0 uvek i svugde i na betonu i na sljaci i na travi i na srpskoj kaldrmi...

boris

pre 12 godina

vamos rafa pokazao si velicinu,delpo je sjajan teniser i svakako zasluzuje mjesto u teniskom vrhu,a nole nek se pricuva sledece godine jer se rafa vraca da vas sve zgazi,vi ste misevi za RAFU.VAMOS RAFA,VAMOS RAFA

RvN

pre 12 godina

Ne kontam čemu vodi ovo pominjanje Đokovića na ovu temu. Ti što kažeš da miševi kolo vode, pa ti miševi su izbacili mačku u polufinalu,a ti što govoriš da je ovo antitenis,pogrešan sport si danas gledao. Inače,sjajan meč,navijači i jedni i drugi,ludnica...žao mi malo Delpa,al šta da se radi. Čestitke Nadalu,i želim im obojici uspješnu sledeću sezonu!

Ženevljanin

pre 12 godina

Čestitke Španiji. PET Dejvis kupova je zaista fenomenalan uspeh. Nikakvo čudo s obzirom na broj vrhunskih tenisera u ovoj zemlji, u čemu su prvi u svetu.
Pošto je tenis ipak prevashodno individualan sport, mene su najviše zanimali Rafa i Delpo. Nadal je smrvio Monaka; nisam gledao, ali rezultat po setovima govori sam po sebi. Delpo je izgubio oba meča u pet setova; nedostajala mu je snaga, ali mislim da će u 2012toj biti onaj "stari", naravno ako ga konačno zaobiđu povrede. Takav Del Potro može da bude i prvi na kraju sledeće godine. Raduje me i da se Rafa (skoro) potpuno oporavio. I on će biti u konkurenciji za teniski presto 2012. Ferer - jak kao zemlja to jest kao u Londonu; on sigurno neće biti br.1 ni sledeće godine, ali će pobediti svakog od prvih 4-5 (dodajem Delpa) koji ne bude igrao protiv njega sa 100% gasa.
Novaku će ogromna prednost omogućiti da ostane na čelu kolone u prvoj polovini godine, čak i ako ne bude briljirao kao ove godine. No, za pobedu na kraju godine rezultati 2011 nemaju nikakav značaj (nisu ni plus ni minus); pobednik će biti onaj ko osvoji najviše poena u 2012.

nikol dz. femija

pre 12 godina

Ali....dzaba, dzaba....Nole prvi na svetu...a to boli, boli.....!!

I tako smo videli kako navija Spanija, zemlja sa teniskom tradicijom koja zna sta je tenis i kako se za tenis navija....VIDELI SMO POZORISNI AMBIJENT A NE FUDBALSKI, ZAR NE ??? OVO JE BILA divna lekcija iz navijanja za sve a posebno za one koji se ovde javljaju, zar ne ??!!!

Kolonizator i kolonija. Verujem da je Huanu grozno. Nalbandijan ipak nije pravi, cisti Argentinac. NE OSVOJISE GAUCOSI ni ovaj put.

SADA SU SVI ZADOVLJNI.

Novaka ipak nisu mogli zaustaviti.

Federer je osvojio veliki, vazni zavrsni turnir.
Nadal je uzeo Garos i Dejvis kup.

Dzaba, dzaba.....jer priv je Nole, a TO SE BROJI.

MEDIJI anglosaksonski i dalje NE STAVLJAJU NOLETE, vec su tu SAMO Fed (?) i Rafa. Pored Karoline koja jeste prva i dalje na svim sajtovima VIDITE KOROLINU I RAFU U PARU, nigde NOVAKA. BOLI, boli, boli......jadno i bedno. NARAVNO, PRVI JE NOLE, a za njih su i dalje prvi Rafa i Fed !!!!

TO JE TA istina. Tako je u svim oblastima na svim nivoima, a tako je uvek i bilo.

MA, cestitke Spaniji, po peti put...ali DOSADILI SU / da malo imitiramo Amera Fisa koji to rece Noletu zvanicno na kraju jednog turnira/. Ameri su zakon !!!!

Mirko

pre 12 godina

Šta rekoše ono: Nadal je prošlost? Ispao iz forme, nikad neće da se povrati u formu..? Vratiće se on, kako sam i pretpostavio i opet će razbijati Feda iako se mnogi lože da neće. Jasno je da je ono u Londonu bilo isključivo njegova volja da se ne preoptereti da bi u Davis kupu ponovo bio u punoj snazi i dobio ga. I eto, plan mu je uspeo.

Naravno žao mi je Del Potra i drugara, nadam se da će da neki put osvojiti, ali žao mi je više naših, jer od nas niko nije bolji u ovom trenutku, ali povrede su uzele danak. Trebali smo mi da igramo to finale.. Biće bolje.

kralj

pre 12 godina

@ja

Igrali su ne tako davno na betonu i travi. Oba puta Rafa lakoćom pobjedio. Na betonu još i lakše.Ne znam koji si meč gledao,osim prvog seta u kojem je bio nervozan,Rafa je potpuno dominirao i Delpo može biti sretan koliko je gemova uhvatio.Laganica za Nadala!

moje ime

pre 12 godina

@ja
Ako se tebi smucilo da gledas Rafu, pricaj u svoje ime! Ima dosta gledalaca koji vole da gledaju Nadala! Sve u svemu, niko te ne tera da ga gledas!

@ dz femija ili kako si vec potpisan...
Jeste Novak prvi, i svaka mu cast na tome, ali to nije poenta ovog naslova! Spanija je osvojila DC! Mi smo imali priliku ali je prvi reket sveta predao, i Argentina prosla dalje... Mogli su Spanci da dodju u Beograd, da vidimo uzivo finale, ali vise srece drugi put...

VAMOS!!!

ja

pre 12 godina

Sta reci sem da je ovo bilo potpuno nezasluzeno.
Da se ovaj mec kojim slucajem igrao na betonu, Del Potro bi slavio sa 6:0 6:0 6:0.
Na zalost igralo se na sljaci gde jedino dolazi do izrazaja to Nadalovo trcnje.
Pa i na toj sljaci Del Potro je bio na ivici preokreta i pobede.
Zabio je i na takvoj podlozi Nadalu skoro 50 vinera, sto samo govori o tome kakav atomski tenis igra ovaj Delpo.
Argentinac je buducnost muskog tenisa, a Nadal odavno ruzna proslost.
Sledece godine ce Nadal biti njegova redovna musterija.
Danas je video da moze da dobija Nadala i na sljaci.
Slicno je bilo i sa Djokovicem 2009. godne. Odigrao je nekoliko ovakvih neizvesnih mceva i shvatio da NAdala ni na toj sljaci nije nikakav bauk.
A rezultat svega toga je bio vidljiv ove godine.
Slicno ce biti i sa Del Potrom, a verovatno i mnogim drugim teniserima.
Brzo ce svi oni poslati Rafu u penziju, jer se i njima sigurno smucio taj antitenis kao i nama gledaocima.

Nina

pre 12 godina

Bravo i svaka cast!Pravi primer kako se srcem igra za reprezentaciju.Uzivanje je bilo gledati ove momke i njihov timski duh.Salatara je zasluzeno otisla u Spaniju.

Srdjan

pre 12 godina

Sve cestitke Spaniji na potpuno zasluzeno osvojenom DK!

PS: E moj Martine*...

*Videti sta sam hteo ovim da kazem u vesti o pobedi Davida Ferera nad HMDP.

Alberto Kontandor

pre 12 godina

30.000 paklenih argentinskih i španskih navijača za fenomanalnu atmosferu, i sad se vidi zašto je Nadal proglašen za najboljeg sportistu Španije svih vremena , a Del Potro da je igrao kojim slučajem 90-tih godina prošlog veka, osvojio bi 20 gren slemova ko dobro jutro, i na travi i na betonu.

milwood

pre 12 godina

Kakav je Rafa šampion , i kada je kraj sezone , protiv super motivisanog Delpa ( koji je propustio masters da bi se spremio za finale )izvlači poslednje atome snage i pobeđuje . Nadam se da će Novak čestitati titulu .

doktor

pre 12 godina

Zao mi Argentine.. Boze,kako je Verdasko antipatican,ne cudi me da ga je Ana ostavila.. Interesantno da je Rafa poslednji put izgubio u Spaniji u DC od Novaka,ali Jirzija! Cestitka Spancima!

Alberto Kontandor

pre 12 godina

30.000 paklenih argentinskih i španskih navijača za fenomanalnu atmosferu, i sad se vidi zašto je Nadal proglašen za najboljeg sportistu Španije svih vremena , a Del Potro da je igrao kojim slučajem 90-tih godina prošlog veka, osvojio bi 20 gren slemova ko dobro jutro, i na travi i na betonu.

Negativni

pre 12 godina

Ne razumem toliku mrznju prema Nadalu.Nemojte ljudi da se blamirate i pisete takve gluposti.Zasto to sto ga je Novak pobedio sest puta i postao prvi koristite za nipodastavanje i time samo pokazujete koliki ste kompleks od njega navukli.Covek je fantastican igrac i lako je sada ponizavati ga kada su ga povrede sustigle i vise nije ni pola onog igraca od prosle godine.Videli ste kako je i Djokovic lak plen slabijim igracima od sebe kada je povredjen i nespreman.Ne zaboravite da je on jedini koji je osvajao tri GS-a na tri razlicite podloge uzastopno,a oda se na AO treci put za godinu dana povredio.Ubrzo ce ista stvar zadesiti i Djokovica,a onda ce ovde biti opsta kuknjava i plac kako bi on sve razbio samo da se nije povredio,okliznuo na trepavicu i slicno...Sve sami veliki teniski strucnjaci koji su pre pojave Novaka mislili da se tenis igra na golove.Onda su se masovno iznenadili kada su videli da udarac u mrezicu nije poen.A tek da cujete kakve sve Spanci teorije imaju kada Nadal izgubi,mislim da bi se i Ja i Nikol Dz. postideli svojih.Za njih je Nadal nepobediv,i gubi samo zato sto su mu,maltene,oba kolena slomljena,inace bi drao i Novaka i Federera sa 6-0 6-0 6-0 uvek i svugde i na betonu i na sljaci i na travi i na srpskoj kaldrmi...

Nina

pre 12 godina

Bravo i svaka cast!Pravi primer kako se srcem igra za reprezentaciju.Uzivanje je bilo gledati ove momke i njihov timski duh.Salatara je zasluzeno otisla u Spaniju.

milwood

pre 12 godina

Kakav je Rafa šampion , i kada je kraj sezone , protiv super motivisanog Delpa ( koji je propustio masters da bi se spremio za finale )izvlači poslednje atome snage i pobeđuje . Nadam se da će Novak čestitati titulu .

RvN

pre 12 godina

Ne kontam čemu vodi ovo pominjanje Đokovića na ovu temu. Ti što kažeš da miševi kolo vode, pa ti miševi su izbacili mačku u polufinalu,a ti što govoriš da je ovo antitenis,pogrešan sport si danas gledao. Inače,sjajan meč,navijači i jedni i drugi,ludnica...žao mi malo Delpa,al šta da se radi. Čestitke Nadalu,i želim im obojici uspješnu sledeću sezonu!

Viljem Tel

pre 12 godina

(ja, 4. decembar 2011 18:55)

Mogao si da ridas u tisini svoga doma ali ovako ce tvoj komentar postati tema za sprdnju.
Sto se tice mog licnog utiska sa ovog meca, moram reci da je pozitivan. Vidjen je vrhunski tenis na samom kraju sezone a atmosfera u kojoj je odigran ovaj duel bila fantasticna.
Sto se tice Delpa, plasim se kako ce ovo uticati na njegovu dalju karijeru. On je od kraja septembra potpuno zanemario svoju singl karijeru i sve je bacio na osvajanje DK. Sudeci po rezultatu on je glavni krivac za ovaj poraz Argentine. Jer od tri poraza dva su njegova! Prakticno, da je pobedio D. Ferera, ovaj bi mec bio odlucujuci za konacan ishod. A on je izgubio oba! Plakao je posle poraza od D. Ferera jer je znao da taj poraz im rusi sve planove (eventualno da se sve resava u petom duelu).
A u ovom duelu je dao bukvalno sve od sebe, zadnji atom snage i izgubio... To bi moglo da pogubno utice na njegovo samopouzdanje...
Nadajmo se da nece i da ce Delpo nastaviti da igra na ovako visokom nivou...
Za Nadala bi ova pobeda mogla biti krucijalna u povratku samopouzdanja. Sto se tice njegovih buducih duela sa Novakom eventualan povratak Nadalovog samopouzdanja nece imati bas nikakvog uticaja. Zato sto tajna Novakovih pobeda nad Nadalom nije nikad ni bila u rusenju Nadalovog samopouzdanja. Vec bas suprotno, u veri da Novak moze da se nosi sa Nadalom i mentalno i fizicki.
Drugim recima, da bi Nadal mogao da pobedi Novaka morace potpuno da menja koncepciju igre a to je nemoguce u ovom delu njegove karijere.

Ovo finale DK je bio pravi praznik tenisa, nemojmo dozvoliti da neko tako iskompleksiran kao @ja nam to pokvari.

boris

pre 12 godina

vamos rafa pokazao si velicinu,delpo je sjajan teniser i svakako zasluzuje mjesto u teniskom vrhu,a nole nek se pricuva sledece godine jer se rafa vraca da vas sve zgazi,vi ste misevi za RAFU.VAMOS RAFA,VAMOS RAFA

moje ime

pre 12 godina

@ja
Ako se tebi smucilo da gledas Rafu, pricaj u svoje ime! Ima dosta gledalaca koji vole da gledaju Nadala! Sve u svemu, niko te ne tera da ga gledas!

@ dz femija ili kako si vec potpisan...
Jeste Novak prvi, i svaka mu cast na tome, ali to nije poenta ovog naslova! Spanija je osvojila DC! Mi smo imali priliku ali je prvi reket sveta predao, i Argentina prosla dalje... Mogli su Spanci da dodju u Beograd, da vidimo uzivo finale, ali vise srece drugi put...

VAMOS!!!

doktor

pre 12 godina

Zao mi Argentine.. Boze,kako je Verdasko antipatican,ne cudi me da ga je Ana ostavila.. Interesantno da je Rafa poslednji put izgubio u Spaniji u DC od Novaka,ali Jirzija! Cestitka Spancima!

Ženevljanin

pre 12 godina

Čestitke Španiji. PET Dejvis kupova je zaista fenomenalan uspeh. Nikakvo čudo s obzirom na broj vrhunskih tenisera u ovoj zemlji, u čemu su prvi u svetu.
Pošto je tenis ipak prevashodno individualan sport, mene su najviše zanimali Rafa i Delpo. Nadal je smrvio Monaka; nisam gledao, ali rezultat po setovima govori sam po sebi. Delpo je izgubio oba meča u pet setova; nedostajala mu je snaga, ali mislim da će u 2012toj biti onaj "stari", naravno ako ga konačno zaobiđu povrede. Takav Del Potro može da bude i prvi na kraju sledeće godine. Raduje me i da se Rafa (skoro) potpuno oporavio. I on će biti u konkurenciji za teniski presto 2012. Ferer - jak kao zemlja to jest kao u Londonu; on sigurno neće biti br.1 ni sledeće godine, ali će pobediti svakog od prvih 4-5 (dodajem Delpa) koji ne bude igrao protiv njega sa 100% gasa.
Novaku će ogromna prednost omogućiti da ostane na čelu kolone u prvoj polovini godine, čak i ako ne bude briljirao kao ove godine. No, za pobedu na kraju godine rezultati 2011 nemaju nikakav značaj (nisu ni plus ni minus); pobednik će biti onaj ko osvoji najviše poena u 2012.

Mirko

pre 12 godina

Šta rekoše ono: Nadal je prošlost? Ispao iz forme, nikad neće da se povrati u formu..? Vratiće se on, kako sam i pretpostavio i opet će razbijati Feda iako se mnogi lože da neće. Jasno je da je ono u Londonu bilo isključivo njegova volja da se ne preoptereti da bi u Davis kupu ponovo bio u punoj snazi i dobio ga. I eto, plan mu je uspeo.

Naravno žao mi je Del Potra i drugara, nadam se da će da neki put osvojiti, ali žao mi je više naših, jer od nas niko nije bolji u ovom trenutku, ali povrede su uzele danak. Trebali smo mi da igramo to finale.. Biće bolje.

ja

pre 12 godina

Sta reci sem da je ovo bilo potpuno nezasluzeno.
Da se ovaj mec kojim slucajem igrao na betonu, Del Potro bi slavio sa 6:0 6:0 6:0.
Na zalost igralo se na sljaci gde jedino dolazi do izrazaja to Nadalovo trcnje.
Pa i na toj sljaci Del Potro je bio na ivici preokreta i pobede.
Zabio je i na takvoj podlozi Nadalu skoro 50 vinera, sto samo govori o tome kakav atomski tenis igra ovaj Delpo.
Argentinac je buducnost muskog tenisa, a Nadal odavno ruzna proslost.
Sledece godine ce Nadal biti njegova redovna musterija.
Danas je video da moze da dobija Nadala i na sljaci.
Slicno je bilo i sa Djokovicem 2009. godne. Odigrao je nekoliko ovakvih neizvesnih mceva i shvatio da NAdala ni na toj sljaci nije nikakav bauk.
A rezultat svega toga je bio vidljiv ove godine.
Slicno ce biti i sa Del Potrom, a verovatno i mnogim drugim teniserima.
Brzo ce svi oni poslati Rafu u penziju, jer se i njima sigurno smucio taj antitenis kao i nama gledaocima.

kralj

pre 12 godina

@ja

Igrali su ne tako davno na betonu i travi. Oba puta Rafa lakoćom pobjedio. Na betonu još i lakše.Ne znam koji si meč gledao,osim prvog seta u kojem je bio nervozan,Rafa je potpuno dominirao i Delpo može biti sretan koliko je gemova uhvatio.Laganica za Nadala!

Srdjan

pre 12 godina

Sve cestitke Spaniji na potpuno zasluzeno osvojenom DK!

PS: E moj Martine*...

*Videti sta sam hteo ovim da kazem u vesti o pobedi Davida Ferera nad HMDP.

nikol dz. femija

pre 12 godina

Ali....dzaba, dzaba....Nole prvi na svetu...a to boli, boli.....!!

I tako smo videli kako navija Spanija, zemlja sa teniskom tradicijom koja zna sta je tenis i kako se za tenis navija....VIDELI SMO POZORISNI AMBIJENT A NE FUDBALSKI, ZAR NE ??? OVO JE BILA divna lekcija iz navijanja za sve a posebno za one koji se ovde javljaju, zar ne ??!!!

Kolonizator i kolonija. Verujem da je Huanu grozno. Nalbandijan ipak nije pravi, cisti Argentinac. NE OSVOJISE GAUCOSI ni ovaj put.

SADA SU SVI ZADOVLJNI.

Novaka ipak nisu mogli zaustaviti.

Federer je osvojio veliki, vazni zavrsni turnir.
Nadal je uzeo Garos i Dejvis kup.

Dzaba, dzaba.....jer priv je Nole, a TO SE BROJI.

MEDIJI anglosaksonski i dalje NE STAVLJAJU NOLETE, vec su tu SAMO Fed (?) i Rafa. Pored Karoline koja jeste prva i dalje na svim sajtovima VIDITE KOROLINU I RAFU U PARU, nigde NOVAKA. BOLI, boli, boli......jadno i bedno. NARAVNO, PRVI JE NOLE, a za njih su i dalje prvi Rafa i Fed !!!!

TO JE TA istina. Tako je u svim oblastima na svim nivoima, a tako je uvek i bilo.

MA, cestitke Spaniji, po peti put...ali DOSADILI SU / da malo imitiramo Amera Fisa koji to rece Noletu zvanicno na kraju jednog turnira/. Ameri su zakon !!!!

Pindar

pre 12 godina

Mislim, lep je bi onaj uzlet Srbije u svetski vrh - i Novakova godina i osvojen Davis kup u 2011, radujemo se tome, ali ruku na srce, dosta je bilo te nerealne situacije i srpske dominacije u svetskom tenisu. Niti mi je Novak Djokovic neka faca da bude svetski Br.1, niti smo mi neka sila koja bi trebalo da zasedne na Davis kup.
Nek smo tu negde, naravno, ali ostavite vrh Federima i Nadalima ovog sveta.
Ziveli.

Dylan Dog

pre 12 godina

Iskrene čestitke Španiji na osvojenom DC-u! Ako već Srbija nije mogla do trofeja zbog nesrećnih okolnosti - onda je Španija po kvalitetu odmah do nas ove godine (a po ukupnom broju osvojenih turnira - čak i bolja!).

Meč između Nadala i DelPotra otkriva mnogo onima koji znaju šta gledaju. Nadal nije odigrao ništa specijalno, ali njegov stil igre uključuje duplo manje rizika no DelPotrov. Da bi Argentinac pobedio Nadala na svoj način, morao bi da odigra nerealno dobro. Takav meč može da se ponovi 2-3 puta godišnje. A šta je sa ostalim mečevima, a šta kada ne ide?

Jedini pravi put je ono što igra Novak, ono što igra Rodžer - a to je kontrolisana agresivnost. Mlaćenje po svakoj lopti iz sve snage i napadanje svake lopte po svaku cenu je kratak put bez povratka.

Uzdravlje!

Poli

pre 12 godina

E, blago Rafi i generalno spanskim teniserima sa onom publikom! Jeza me hvata kad se setim publike u beogradskoj Areni....uh, kakva jeza.
Sve cestitke momci, zasluzili ste!

Izi

pre 12 godina

(Pindar, 5. decembar 2011 17:45)

Sigurno si ti tu negde gde ti je i mesto ali ne verujem da bi ti trebalo da se uporedjujes sa momcima koji su osvojili DC za Sbiju, to je neka druga galaksija za tebe i tvoj mentalitet gubitnika, nesto sasvim suprotno, veliko POBEDNICKO i NEZAMENJIVO.

ja

pre 12 godina

Sta reci sem da je ovo bilo potpuno nezasluzeno.
Da se ovaj mec kojim slucajem igrao na betonu, Del Potro bi slavio sa 6:0 6:0 6:0.
Na zalost igralo se na sljaci gde jedino dolazi do izrazaja to Nadalovo trcnje.
Pa i na toj sljaci Del Potro je bio na ivici preokreta i pobede.
Zabio je i na takvoj podlozi Nadalu skoro 50 vinera, sto samo govori o tome kakav atomski tenis igra ovaj Delpo.
Argentinac je buducnost muskog tenisa, a Nadal odavno ruzna proslost.
Sledece godine ce Nadal biti njegova redovna musterija.
Danas je video da moze da dobija Nadala i na sljaci.
Slicno je bilo i sa Djokovicem 2009. godne. Odigrao je nekoliko ovakvih neizvesnih mceva i shvatio da NAdala ni na toj sljaci nije nikakav bauk.
A rezultat svega toga je bio vidljiv ove godine.
Slicno ce biti i sa Del Potrom, a verovatno i mnogim drugim teniserima.
Brzo ce svi oni poslati Rafu u penziju, jer se i njima sigurno smucio taj antitenis kao i nama gledaocima.

nikol dz. femija

pre 12 godina

Ali....dzaba, dzaba....Nole prvi na svetu...a to boli, boli.....!!

I tako smo videli kako navija Spanija, zemlja sa teniskom tradicijom koja zna sta je tenis i kako se za tenis navija....VIDELI SMO POZORISNI AMBIJENT A NE FUDBALSKI, ZAR NE ??? OVO JE BILA divna lekcija iz navijanja za sve a posebno za one koji se ovde javljaju, zar ne ??!!!

Kolonizator i kolonija. Verujem da je Huanu grozno. Nalbandijan ipak nije pravi, cisti Argentinac. NE OSVOJISE GAUCOSI ni ovaj put.

SADA SU SVI ZADOVLJNI.

Novaka ipak nisu mogli zaustaviti.

Federer je osvojio veliki, vazni zavrsni turnir.
Nadal je uzeo Garos i Dejvis kup.

Dzaba, dzaba.....jer priv je Nole, a TO SE BROJI.

MEDIJI anglosaksonski i dalje NE STAVLJAJU NOLETE, vec su tu SAMO Fed (?) i Rafa. Pored Karoline koja jeste prva i dalje na svim sajtovima VIDITE KOROLINU I RAFU U PARU, nigde NOVAKA. BOLI, boli, boli......jadno i bedno. NARAVNO, PRVI JE NOLE, a za njih su i dalje prvi Rafa i Fed !!!!

TO JE TA istina. Tako je u svim oblastima na svim nivoima, a tako je uvek i bilo.

MA, cestitke Spaniji, po peti put...ali DOSADILI SU / da malo imitiramo Amera Fisa koji to rece Noletu zvanicno na kraju jednog turnira/. Ameri su zakon !!!!

boris

pre 12 godina

vamos rafa pokazao si velicinu,delpo je sjajan teniser i svakako zasluzuje mjesto u teniskom vrhu,a nole nek se pricuva sledece godine jer se rafa vraca da vas sve zgazi,vi ste misevi za RAFU.VAMOS RAFA,VAMOS RAFA

kralj

pre 12 godina

@ja

Igrali su ne tako davno na betonu i travi. Oba puta Rafa lakoćom pobjedio. Na betonu još i lakše.Ne znam koji si meč gledao,osim prvog seta u kojem je bio nervozan,Rafa je potpuno dominirao i Delpo može biti sretan koliko je gemova uhvatio.Laganica za Nadala!

Pindar

pre 12 godina

Mislim, lep je bi onaj uzlet Srbije u svetski vrh - i Novakova godina i osvojen Davis kup u 2011, radujemo se tome, ali ruku na srce, dosta je bilo te nerealne situacije i srpske dominacije u svetskom tenisu. Niti mi je Novak Djokovic neka faca da bude svetski Br.1, niti smo mi neka sila koja bi trebalo da zasedne na Davis kup.
Nek smo tu negde, naravno, ali ostavite vrh Federima i Nadalima ovog sveta.
Ziveli.

Mirko

pre 12 godina

Šta rekoše ono: Nadal je prošlost? Ispao iz forme, nikad neće da se povrati u formu..? Vratiće se on, kako sam i pretpostavio i opet će razbijati Feda iako se mnogi lože da neće. Jasno je da je ono u Londonu bilo isključivo njegova volja da se ne preoptereti da bi u Davis kupu ponovo bio u punoj snazi i dobio ga. I eto, plan mu je uspeo.

Naravno žao mi je Del Potra i drugara, nadam se da će da neki put osvojiti, ali žao mi je više naših, jer od nas niko nije bolji u ovom trenutku, ali povrede su uzele danak. Trebali smo mi da igramo to finale.. Biće bolje.

milwood

pre 12 godina

Kakav je Rafa šampion , i kada je kraj sezone , protiv super motivisanog Delpa ( koji je propustio masters da bi se spremio za finale )izvlači poslednje atome snage i pobeđuje . Nadam se da će Novak čestitati titulu .

Negativni

pre 12 godina

Ne razumem toliku mrznju prema Nadalu.Nemojte ljudi da se blamirate i pisete takve gluposti.Zasto to sto ga je Novak pobedio sest puta i postao prvi koristite za nipodastavanje i time samo pokazujete koliki ste kompleks od njega navukli.Covek je fantastican igrac i lako je sada ponizavati ga kada su ga povrede sustigle i vise nije ni pola onog igraca od prosle godine.Videli ste kako je i Djokovic lak plen slabijim igracima od sebe kada je povredjen i nespreman.Ne zaboravite da je on jedini koji je osvajao tri GS-a na tri razlicite podloge uzastopno,a oda se na AO treci put za godinu dana povredio.Ubrzo ce ista stvar zadesiti i Djokovica,a onda ce ovde biti opsta kuknjava i plac kako bi on sve razbio samo da se nije povredio,okliznuo na trepavicu i slicno...Sve sami veliki teniski strucnjaci koji su pre pojave Novaka mislili da se tenis igra na golove.Onda su se masovno iznenadili kada su videli da udarac u mrezicu nije poen.A tek da cujete kakve sve Spanci teorije imaju kada Nadal izgubi,mislim da bi se i Ja i Nikol Dz. postideli svojih.Za njih je Nadal nepobediv,i gubi samo zato sto su mu,maltene,oba kolena slomljena,inace bi drao i Novaka i Federera sa 6-0 6-0 6-0 uvek i svugde i na betonu i na sljaci i na travi i na srpskoj kaldrmi...

doktor

pre 12 godina

Zao mi Argentine.. Boze,kako je Verdasko antipatican,ne cudi me da ga je Ana ostavila.. Interesantno da je Rafa poslednji put izgubio u Spaniji u DC od Novaka,ali Jirzija! Cestitka Spancima!

Izi

pre 12 godina

(Pindar, 5. decembar 2011 17:45)

Sigurno si ti tu negde gde ti je i mesto ali ne verujem da bi ti trebalo da se uporedjujes sa momcima koji su osvojili DC za Sbiju, to je neka druga galaksija za tebe i tvoj mentalitet gubitnika, nesto sasvim suprotno, veliko POBEDNICKO i NEZAMENJIVO.

Ženevljanin

pre 12 godina

Čestitke Španiji. PET Dejvis kupova je zaista fenomenalan uspeh. Nikakvo čudo s obzirom na broj vrhunskih tenisera u ovoj zemlji, u čemu su prvi u svetu.
Pošto je tenis ipak prevashodno individualan sport, mene su najviše zanimali Rafa i Delpo. Nadal je smrvio Monaka; nisam gledao, ali rezultat po setovima govori sam po sebi. Delpo je izgubio oba meča u pet setova; nedostajala mu je snaga, ali mislim da će u 2012toj biti onaj "stari", naravno ako ga konačno zaobiđu povrede. Takav Del Potro može da bude i prvi na kraju sledeće godine. Raduje me i da se Rafa (skoro) potpuno oporavio. I on će biti u konkurenciji za teniski presto 2012. Ferer - jak kao zemlja to jest kao u Londonu; on sigurno neće biti br.1 ni sledeće godine, ali će pobediti svakog od prvih 4-5 (dodajem Delpa) koji ne bude igrao protiv njega sa 100% gasa.
Novaku će ogromna prednost omogućiti da ostane na čelu kolone u prvoj polovini godine, čak i ako ne bude briljirao kao ove godine. No, za pobedu na kraju godine rezultati 2011 nemaju nikakav značaj (nisu ni plus ni minus); pobednik će biti onaj ko osvoji najviše poena u 2012.

Nina

pre 12 godina

Bravo i svaka cast!Pravi primer kako se srcem igra za reprezentaciju.Uzivanje je bilo gledati ove momke i njihov timski duh.Salatara je zasluzeno otisla u Spaniju.

Alberto Kontandor

pre 12 godina

30.000 paklenih argentinskih i španskih navijača za fenomanalnu atmosferu, i sad se vidi zašto je Nadal proglašen za najboljeg sportistu Španije svih vremena , a Del Potro da je igrao kojim slučajem 90-tih godina prošlog veka, osvojio bi 20 gren slemova ko dobro jutro, i na travi i na betonu.

moje ime

pre 12 godina

@ja
Ako se tebi smucilo da gledas Rafu, pricaj u svoje ime! Ima dosta gledalaca koji vole da gledaju Nadala! Sve u svemu, niko te ne tera da ga gledas!

@ dz femija ili kako si vec potpisan...
Jeste Novak prvi, i svaka mu cast na tome, ali to nije poenta ovog naslova! Spanija je osvojila DC! Mi smo imali priliku ali je prvi reket sveta predao, i Argentina prosla dalje... Mogli su Spanci da dodju u Beograd, da vidimo uzivo finale, ali vise srece drugi put...

VAMOS!!!

Srdjan

pre 12 godina

Sve cestitke Spaniji na potpuno zasluzeno osvojenom DK!

PS: E moj Martine*...

*Videti sta sam hteo ovim da kazem u vesti o pobedi Davida Ferera nad HMDP.

Dylan Dog

pre 12 godina

Iskrene čestitke Španiji na osvojenom DC-u! Ako već Srbija nije mogla do trofeja zbog nesrećnih okolnosti - onda je Španija po kvalitetu odmah do nas ove godine (a po ukupnom broju osvojenih turnira - čak i bolja!).

Meč između Nadala i DelPotra otkriva mnogo onima koji znaju šta gledaju. Nadal nije odigrao ništa specijalno, ali njegov stil igre uključuje duplo manje rizika no DelPotrov. Da bi Argentinac pobedio Nadala na svoj način, morao bi da odigra nerealno dobro. Takav meč može da se ponovi 2-3 puta godišnje. A šta je sa ostalim mečevima, a šta kada ne ide?

Jedini pravi put je ono što igra Novak, ono što igra Rodžer - a to je kontrolisana agresivnost. Mlaćenje po svakoj lopti iz sve snage i napadanje svake lopte po svaku cenu je kratak put bez povratka.

Uzdravlje!

Viljem Tel

pre 12 godina

(ja, 4. decembar 2011 18:55)

Mogao si da ridas u tisini svoga doma ali ovako ce tvoj komentar postati tema za sprdnju.
Sto se tice mog licnog utiska sa ovog meca, moram reci da je pozitivan. Vidjen je vrhunski tenis na samom kraju sezone a atmosfera u kojoj je odigran ovaj duel bila fantasticna.
Sto se tice Delpa, plasim se kako ce ovo uticati na njegovu dalju karijeru. On je od kraja septembra potpuno zanemario svoju singl karijeru i sve je bacio na osvajanje DK. Sudeci po rezultatu on je glavni krivac za ovaj poraz Argentine. Jer od tri poraza dva su njegova! Prakticno, da je pobedio D. Ferera, ovaj bi mec bio odlucujuci za konacan ishod. A on je izgubio oba! Plakao je posle poraza od D. Ferera jer je znao da taj poraz im rusi sve planove (eventualno da se sve resava u petom duelu).
A u ovom duelu je dao bukvalno sve od sebe, zadnji atom snage i izgubio... To bi moglo da pogubno utice na njegovo samopouzdanje...
Nadajmo se da nece i da ce Delpo nastaviti da igra na ovako visokom nivou...
Za Nadala bi ova pobeda mogla biti krucijalna u povratku samopouzdanja. Sto se tice njegovih buducih duela sa Novakom eventualan povratak Nadalovog samopouzdanja nece imati bas nikakvog uticaja. Zato sto tajna Novakovih pobeda nad Nadalom nije nikad ni bila u rusenju Nadalovog samopouzdanja. Vec bas suprotno, u veri da Novak moze da se nosi sa Nadalom i mentalno i fizicki.
Drugim recima, da bi Nadal mogao da pobedi Novaka morace potpuno da menja koncepciju igre a to je nemoguce u ovom delu njegove karijere.

Ovo finale DK je bio pravi praznik tenisa, nemojmo dozvoliti da neko tako iskompleksiran kao @ja nam to pokvari.

RvN

pre 12 godina

Ne kontam čemu vodi ovo pominjanje Đokovića na ovu temu. Ti što kažeš da miševi kolo vode, pa ti miševi su izbacili mačku u polufinalu,a ti što govoriš da je ovo antitenis,pogrešan sport si danas gledao. Inače,sjajan meč,navijači i jedni i drugi,ludnica...žao mi malo Delpa,al šta da se radi. Čestitke Nadalu,i želim im obojici uspješnu sledeću sezonu!

Poli

pre 12 godina

E, blago Rafi i generalno spanskim teniserima sa onom publikom! Jeza me hvata kad se setim publike u beogradskoj Areni....uh, kakva jeza.
Sve cestitke momci, zasluzili ste!