Tenis 140

Petak, 25.11.2011.

15:13

Janko dobio, Novak čeka Ferera

Janko Tipsarević pobedio je Novaka Đokovića sa 2-1, po setovima 3:6, 6:3, 6:3, u trećem kolu Mastersa u Londonu.

Janko dobio, Novak èeka Ferera IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

140 Komentari

Sortiraj po:

Ivan

pre 12 godina

Inace Djokovic je ovu godinu po odnosu pobeda i poraza zavrsio na deobi 10. mesta na listi svih vremena, cisto da se zna.

Evo liste:

Match Winning % 50+ Wins
1. United States John McEnroe (1984) 96.47 82–3
2. United States Jimmy Connors (1974) 95.88 93–4
3. Switzerland Roger Federer (2005) 95.29 81–4
4. Switzerland Roger Federer (2006) 94.85 92–5
5. Sweden Björn Borg (1979) 93.33 84–6
6. Czechoslovakia Ivan Lendl (1986) 92.50 74–6
Switzerland Roger Federer (2004) 92.50 74–6
8. Czechoslovakia Ivan Lendl (1985) 92.31 84–7
9. Czechoslovakia Ivan Lendl (1982) 92.17 106–9
10. Sweden Björn Borg (1980) 92.11 70–6
Serbia Novak Djokovic (2011) 92.11 70–6

Nevenka

pre 12 godina

Bravo Janko vidi se da si bas napredovao ove sezone,a Nole uvek smo uz tebe,nisi ti za dzabe prvi teniser sveta,svaka cast momcima na ovogodisnjim rezultatima :)

Imre Sombor

pre 12 godina

@adje - Na žalost ipak ne znaš pravila. Ako dva tenisera imaju isti skor pobeda i poraza, tada odlučuje međusobni susret. Set razlika se gleda samo kada 3 tenisera imaju isti skor. Pošto Tipsarević ima meč manje, on automatski ispada. U međusobnom susretu Đokovića i Berdiha, Nole ima prednost. Znači, ako Ferrer pobedi, Nole je drugi.

zemlja gruva

pre 12 godina

ovome sto ne dostaje Milica, ne da nije mesto tu gde je igrom srece dospeo, nego jos na svu silu se dao da dobije noleta, tu je po meni mesto Troickom bilo, a vi sad lupajte minuse imate pravo na to

Lekopsi

pre 12 godina

Novace sve ti je oprosteno :) :)
Nije ni on robot, treba malo da se odmori da uziva u popularnosti i uspehu.
Mislite da je lako postati prvi,jos u takvoj konkurenciji.
Svi koji ga kritikuju, neka se zapitaju u cemu su oni prvi ili bolje da li su....
Tek onda nek kritika padne

Branko Golubovic

pre 12 godina

Ma ovo je pocetak kraja Novaka, on je poceo da gubi samopouzdanje, izgubio je na formi i to je neslavan pocetak njegovog fijaska. Nije nikakakav profesionalac, uspeo je u jednom trenutku da ucini nesto i osvoji prvo mesto na ATP listi ali nije uopste u stanju to i da zadrzi. Federer je tata za njega iako je 6 godina stariji i na zalasku je teniske karijere ali je profi do daske. Nole je jednostavno decko koji je opijen slavom poceo da netrenira i zestoko se opustio i poceo je zestoko da gubi meceve redom. Sada ce poceti da gubi i sponzore i normalno novac. Decko ce ili da se uozbilji ili ce zavrsiti vrlo brzo ispod 10 mesta. Zalosno je i vrlo surovo je ali to je realnost.
Ko hoce da zaradi pare na brzaka neka se kladi na njegovog protivnika, vrlo brzo ce kladionice da promene procentualni odnos za kladjenje.
Ili ce se decko uozbiljiti ili maksimalno za tri meseca debelo puca
(Posmatrac, 25. novembar 2011 20:57)

Kako si sebi dao pseudonim "POSMATRAC"...ja bih te samo jedno zamolio:da ostanes SAMO "POSMATRAC"...a ja se osecam glupo samo iz razloga sto odgovaram na tvoj komentar...
Mogao bi se recimo ugledati na ovog "DjoleR" i ne petljati se u stvari koje ne razumes.Manija "pljuvanja" je uzela velikog maha u Srbiji i ti si se,svesno ili nesvesno,pridruzio pomenutima...

Ja cu samo reci da sam jako "mali" da bi Novaka,ali i druge iz top 20,"uzimao u usta"... Federer?!Najbolji?Najbolji svih vremena?!Ne znam!Verovatno!!Nadal?!Takodje!!Prvi je kao covek "NULA"...i zato ga ne podnosim...ali,volim gledati kako igra...i dan danas...Nadal...skroz OK momak...imao je ispada (nakon duela protiv Novaka ove godine)...ali je OK...Novak?!Po meni...covek na mestu...ponosim se sto sam srbin...za razliku od mnogin drugih "cinilaca" i pojava u drustvu kada bih najradije nestao sa lica zemlje...
I,kako svi "primetiste" da je Nole "pao u formi",da je "ovo pocetak kraja",da ce "brzo iz top 10"...a niko ne pomene Nadala koji je vec duuuuugoo u losoj ,jako losoj formi i koji je masu meceva ove godine dobio samo zahvaljujuci strahu koji od pobede nad njim imaju protivnici...??!!
Pisem ovo onima koji se razumeju i koji pozitvno gledaju na zivot...za ove ostale?!!Ma,bas me..

NOLE,JANKO,JELENA,ANA...sto se mene tice...oni su se dokazali...E,sad...ne mogu svi biti godinama sampioni ili u samom vrhu...

Cujemo se sredinom sledece godine...pa cemo videti ko je bio u pravu...

gordanajeremic1@gmail.com

pre 12 godina

Žalosno je da No(1)le zavisi od rezultata drugih tenisera. Njegov eventualni plasman u četvrt finale bio bi potpuno nezaslužen. On igra slabo i tome nije razlog premor, zasićenost i kojekavi slični "argumenti" koji se ovde navode kao razlog loše igre. Na osnovu analize broja odigranih mečeva u protekloj sezoni u jednom od predhodnih postova, ne vidi se da ih je Federer imao značajno manje pa da je to razlog za njegovu superiornu igru na kraju sezone. Biće da je u pitanjhu ipak nešto drugo - majstorstvo ovog igrača.

adje

pre 12 godina

ja koliko se razumem i znam pravila u tenisu novak djokovic ima u tri meca jednu pobedu i dva poraza,3-5 sto znaci u minusu 2 a bedrih ima dva odigrana meca jedan poraz i jedna pobeda,3-3 i njemu je dovoljan 1 set da osvoji da ide dalje,ne kao sto neko rece da je novak namerno izgubio da izbegne federera,i da ferer mora da ide na pobedu da bi i on izbegao federera a da novak djokovic igra sa congom,a niko nije racunao da bedrih u slucaju da osvoji set ide dalje,i da ne osvoji set bi opet po pravilu trebao bedrih da ide dalje,jer se racunaju osvojeni setovi a novak je od ferera ubedljivo izgubio koliko se ne varam 6:3 6:3.ima jos jedna mogucnost da ferer nadigra bedriha 6:2 i 6:3.

fenomen

pre 12 godina

Ferrer i Berdych se kolju i ako Ferrer dobije to znaci da ce u nedelju uvece Nole da podigne pehar a Tsonga ili Ferrer neku tacnicu.
Cestitke Janku.
Poz...

hardy

pre 12 godina

Poslednjih nedelja na ovom sajtu je bilo dosta polemike na temu iscrpljujuće sezone, trošenja igrača zbog njihovog stila igre i najuspešnije sezone. Uzeo sam slobodu sebi da napravim analizu sezone 2011 koja je protekla u znaku Đokovića i sezone 2006 koja je protekla u znaku Federera.

Sezona 2006

Skor Federera pre TMC - 87:5 (ukupno 92:5)
Ukupno odigranih mečeva pre TMC protiv igrača iz Top 10 u momentu igranja mečeva - 16
Skor Federera pre TMC protiv igrača iz Top 10 u momentu igranja mečeva – 12:4
Od 12 pobeda 11 protiv Ljubičića, Blejka, Davidenka, Nalbandijana, Rodika i F. Gonzalesa
1 pobeda protiv Nadala
Od ukupno 4 poraza protiv igrača iz Top 10 u momentu igranja mečeva sva 4 protiv Nadala (3 na šljaci, 1 na betonu)
Jedini poraz od igrača koji nisu bili iz Top 10 u momentu igranja mečeva – Marej
Ukupno 5 poraza, 4 od Nadala (20 godina) i 1 od Mareja (19 godina)

Sezona 2011

Skor Đokovića pre TMC - 69:4
Ukupno odigranih mečeva pre TMC protiv igrača iz Top 10 u momentu igranja mečeva - 22
Skor Đokovića pre TMC protiv igrača iz Top 10 u momentu igranja mečeva – 20:2
Od 20 pobeda 10 protiv Mareja, Berdiha, Ferera, Soderlinga, Fiša i Monfisa
Od 20 pobeda 10 protiv Nadala i Federera (6+4)
Od ukupno 2 poraza protiv igrača iz Top 10 u momentu igranja mečeva 1 od Federera i 1 od Mareja
Od ukupno 2 poraza od igrača koji nisu bili iz Top 10 u momentu igranja mečeva 1 od Del Potra i 1 od Nišikorija (22 godine)

Skor Federera pre TMC - 59:12
Ukupno odigranih mečeva pre TMC protiv igrača iz Top 10 u momentu igranja mečeva - 14
Skor Federera pre TMC protiv igrača iz Top 10 u momentu igranja mečeva – 5:9
Od 5 pobeda 4 protiv Berdiha, Conge, Monfisa i Soderlinga
1 pobeda protiv Đokovića i 0 pobeda protiv Nadala
Od ukupno 9 poraza protiv igrača iz Top 10 u momentu igranja mečeva 4 protiv Đokovića, 3 protiv Nadala (2 na šljaci, 1 na betonu), i po 1 od Berdiha i Melzera
3 poraza od igrača koji nisu bili iz Top 10 u momentu igranja mečeva – 2 od Conge (bio u tim momentima 16. odnosno 19. na listi) i 1 od Gaskea

Osnovni razlog zašto su analizirani rezultati protiv igrača iz Top 10 u momentu odigravanja mečeva je pretpostavka da takvi mečevi zahtevaju više fizičke i mentalne snage u odnosu na mečeve protiv slabije rangiranih tenisera. Ostavljam čitaocima da sami izvlače zaključke.

recka986

pre 12 godina

Jadan Nole kad ga nasi ovako blamiraju glupim komentarima dok on na najbolji nacin podize ovu usranu zemlju...kad vidim kakvi smo ljudi,jasno mi je sto smo ovde gde smo...na dnu.

bu2nin

pre 12 godina

Svaka cast navijaci! svaka cast! podrska samo kad pobjedjuje. isto i ovdje sa Vucinicem.Sad ga svi pljuju zbog lose odigranog meca. Svaka cast novinari koji padaju pod utisak malogradjanstine.

nesalomljivi7

pre 12 godina

Novak je toliko dobar teniser, da toga mnogi nisu ni svesni ma koliko da se upinju da ga sto vise pljuju. Novak ima istu prednost nad Nadalom u bodovima koliko je imao Nadal nad njim, koliko mogu da se setim kada je bio br.1. KO DA GA STIGNE? Endi zaostaje oko 6 hljada a Federer svega 9 hiljada. Mogu ako ponove ovakvu godinu i rezultate kao Novak ove godine, ali to ne pamte i neka velika imena svetskog tenisa. To se retko ponavlja. I normalno da Novak sledece godine ne osvoji NISTA. U stvari sve je moguce, ako Nadal trenira po ceo dan, posto kaze da mora puno da radi a Federer se podmladi u 31. godini .

DjoleR

pre 12 godina

Prvo - svaka čast Janko.
Drugo - Novak je pauzirao mesec i po dana, tako da nije i fizički ni psihički u onoj formi pre povrede.
A kako je igrao ove godine, da nije pobedio nijedan meč od oktobra pa do kraja godine, opet bi to bio vrhunski rezultat kakav retko ko može postići.
Inače gospodo kritičari uhvatite se za reket pa probajte da odgrate jedan gem, ja sam pokušao i porazbijao sam sve reflektore oko terena. Ajd pa tako...

Posmatrac

pre 12 godina

Ma ovo je pocetak kraja Novaka, on je poceo da gubi samopouzdanje, izgubio je na formi i to je neslavan pocetak njegovog fijaska. Nije nikakakav profesionalac, uspeo je u jednom trenutku da ucini nesto i osvoji prvo mesto na ATP listi ali nije uopste u stanju to i da zadrzi. Federer je tata za njega iako je 6 godina stariji i na zalasku je teniske karijere ali je profi do daske. Nole je jednostavno decko koji je opijen slavom poceo da netrenira i zestoko se opustio i poceo je zestoko da gubi meceve redom. Sada ce poceti da gubi i sponzore i normalno novac. Decko ce ili da se uozbilji ili ce zavrsiti vrlo brzo ispod 10 mesta. Zalosno je i vrlo surovo je ali to je realnost.
Ko hoce da zaradi pare na brzaka neka se kladi na njegovog protivnika, vrlo brzo ce kladionice da promene procentualni odnos za kladjenje.
Ili ce se decko uozbiljiti ili maksimalno za tri meseca debelo puca

Milan

pre 12 godina

Eeee jel vidite sada obozavaoci Djokovica kakav smo mi narod?! Ja nisam 'lud' za Noletom, ali sam i tek kako srecan zbog svih njegovih uspeha, i isto tako mi nepada na pamet da ga sada pljujem, i stvarno mi je muka od ovih sto kad nekom ide dobro onda im je bog, a kad upadne u krizu onda je najgori na svetu! Iste slucajeve smo mogli da vidimo mnogo puta: Teo je posle Spanije bio bog, kralj itd..a posle EP, ne zasluzuje da igra za reprezentaciju.. Deki Stankovic posle gola Hrvatima bio je najbolji vezni na svetu, a posle ovog neuspeha, za koji je inace on najmanje kriv, bio je pljuvan na sve strane, i pored toga sto ima preko 100 nastupa za reprezentaciju! Znaci umuknite vise sa pljuvanjem nasih velikana, bar da se razumete u sport pa ajde, vi pljujete reda radi, verovatno zbog licnih frustracija ili ne znam cega vec!

zoran

pre 12 godina

Zao mi je, ali velika vecina ne poznaje sistem bodovanja.
Poraz od Janka , jedino poraz od Jakna otvara vrata za dalje.

Jedino sa ovim porazom Ferer mora da igra na pobedu da bi sachuvao prvo mesto i izbegao Federera koji bi ga razbucao kao svinja masno cebe. Federer je "smrt" za igrache tipa Ferer i Spanac to vrlo dobro zna. Zbog toga ce ici i mora da ide na pobedu ne bi li se Novak i Rodja "poklali" te on eventualno u finalu (ruku na srce Conga je lakshi protivnik za Spanca..) pokupio kajmak ,jer ce sigurno biti umorni od teshkog mecha.

Natasa Nikolic

pre 12 godina

Pa kakav smo mi to narod?sada kada je najpotrebnije treba da bodrimo Noleta a i Janka..a ne samo hvaliti kada se nesto osvoji ili pobedjuje..niko se ne zapita ksko se Novak sada oseca,da li je iscrpljen posle ovako uspesne sezone..i sta je sve uradio..ovo sto je on uradio,ne verujem da ce iko postici..ne moze stalno pobedjivati..sve cestitke Janku i drago mi je sto je pobedio..zasluzio je..uz nase tenisere i kada gube!

TomaS

pre 12 godina

Kao javna ličnost Novak nekima služi za pražnjenje kojekakvih - NJIHOVIH frustracija. A On, mada je najbolji teniser sveta, ipak ne može svake nedelje u godini da bude u najboljoj formi. Ipak je samo čovek. I ima prava na zamor organizma, na zamor mišića, na prezasićenost tenisom, slavom, uspesima...
Samo da je ušao u 100 najboljih na svetu, pa bi trebalo da mu budemo zahvalni, ili bar da gledamo svoja posla. Da je ostao samo treći na svetu, pa bi trebalo da mu budemo zahvalni što je, kao naš čovek, proneo slavu svog naroda. A on je učini mnogo više od toga, najviše moguće, postao - prvak sveta, a pojedinci ne propuštaju priliku da mu svojim licemernim (pakosnim, zlonamernim...) komentarima nekako naude, omalovaže ga... Ili, možda je sve mnogo banalnije: možda samo imaju zadatak da svojim provokacijama zabave čitaoce da bi ovi burno reagovali. Kao što neki čitaoci i reaguju, makar i samo "udaranjem minusa".
A Novak je ipak jedan i neponovljiv i teniser i čovek i patriota i humanista i...

Mr.Nice

pre 12 godina

Ljudi,pa on drugi deo sezone igra lagano i namerno osvaja mali broj poena na turnirima da bi sledece godine imao gde da poveca bodovni saldo. Pa on od nove godine mora da brani titule na skoro svim turnirima,na hiljade poena! Cista kalkulacija!

milos

pre 12 godina

Znači teška srpska klasika, kada pobedjuju onda ih hvale i onda su najbolji a kada gube onda su najgori ili taktiziraju.Treba da vas bude bruka i sramota zbog toga kakve postove pojedini objavljuju, treba da ih hvalite i pruzate uvek podrsku i kada je dobro i kada je loše(ugledajte se na Liverpulove inavijače npr.).Ljudi imamo dva tenisera u prvih deset- to je istorijski uspeh za našu naciju.Napred Nole i napred Janko!

Srpkinja

pre 12 godina

Smatram da je Novak pustio Janka,jer ne zeli da se suprotstavi Federeru.Jer Federer sada igra odlicno,dok Novak i ne bas i nece da se blamira..Preforisao se.

Federer

pre 12 godina

ne volim federera ali jedna stvar je fakat:uvek igra,nikad ne oscilira mnogo,konstantan je. a nole te umoran,te povreda-ako je tako nemoj da igras nego odmaraj.neki kazu zasitio se ,uzeo pare- pa uzeo je federer sve to x4 pa i dalje melje. znaci ipak je narav a sada dislajkujte do mile volje P.S. NOLE NO1
(alex, 25. novembar 2011 17:55)

Objasnio si ovde sve. To je taj malogradjanski mentalitet srbina koji Novak poseduje. Federer kada je izgubio tron nije dozvolio da ga pobedjuju ferer,tipsarevic i ostali teniseri. To je mogao samo nadal i to u finalima .Kada Federer nije stigao do polufinala ili finala GS ?

E to Novaku nedostaje . Taj koncept, ta narav da igra a ne da bude slina po terenu koja moze da gubi od koga hoces.

Ajde bez bre.

LJubisa

pre 12 godina

Nole i Rafa dok su resetali sve redom na atp turu ostali su tavorili po cetvrtfinalima i polufinalima stgao ih je umor.2011 godinu nemoze niko
da ukalja sa svojim slatkim komentarima.

Andrej

pre 12 godina

Kao sto je i rekao na pres konferenciji nakon meca da nema svezinu,emocionalno je ispraznjen nakon napornih i veoma uspesnih 10 meseci tako da je meni to dovoljno.Kada mu je novinar rekao da bi mogao i dalje da se plasira uprkos dva poraza,delovao je kao da mu je sve jedno.Potpuno ga razumem nakon svega.On je napravio nesto sto je jednako nemogucem a Federer celu godinu nije igrao dobro,nije osvojio ni jedan turnir,dobijali su ga svi redom i sada neko kaze e vidi Federera.Zao mi je Janka sto nije dobio onaj mec protiv Berdiha,sad bi on bio u polufinalu.

svi (ni)su isti

pre 12 godina

Dobro, sta je vama (ne svima, nego onima koji pljuju bez kraja i konca)? Gde je odrastao i u kakvim okolnostima Federer a gde Nole? On se probijao (i jos se probija!) kroz 100 zidova, ne kroz jedan u ovoj nasoj jadnoj i napacenoj zemlji! Sto rekao Njegos "U dobrom je lako dobar biti, na muci se poznaju junaci." tako i Nole. Koji je to pritisak i nervoza kroz ovu godinu, to se tesko shvata, dzabe mu i 17000 puta veca zarada od tu nekih!

Ni na Zapadu ne vole da poklanjaju pare tek tako, sto znaci da su nagrade na turnirima itekako zasluzene i zaradjene, pa ne treba oko toga pricati gluposti. Normalno da mu treba odmor, lecenje povrede nije odmor - niti zivi normalan zivot, niti se odmara, leci se i strepi da li ce se izleciti ili ne. A ko zavidi Noletu na zaradi - molim, izvolite na teren, vrata su svima otvorena.

Lepo covek priznao jos pre meca sa Jankom da igra lose. Ni masina ne radi 100% vremena sa 100% snage a upravo to ocekujete od Noleta. I da, on nikad nece biti kao Federer i vrlo mi je drago zbog toga, neka uvek ostane pre svega VELIKI COVEK, sto je bezbroj puta vec pokazao i dokazao a Federer neka i dalje bude robot, na tome mu nije za zavideti.

zest

pre 12 godina

Nisam gledao mech ali su ovi komentari svakako zanimljiviji :) Kako god okrenes, namesteno ili neko nekog pusta :)
Ne znam sta je Novaku u glavi, da li je umoran, povredjen, kalkulise... Nije ni bitno. Posle ovakve sezone, mozemo samo da pozelimo da se i narednih nekoliko sve to ponovi, makar na kraju godine gubio kao sto sad gubi.
Janku sve cestitke uz zal za mech-loptom protiv Berdiha. Samo nastavi tako.

kad neko drugi ovako napravi,mi ga pljujemo,al mi uvek imamo pravo

pre 12 godina

(Stefan, fan of Partizan, 25. novembar 2011 17:21)
Na terenu ne postoje prijateljstva,tako su mene nekako ucili...
A i cuo sam par puta neke izjave sportista-"Mi smo prijatelji,ali na terenu se ne poznajemo"
Bar je tako nekad bilo,ali vremena se menjaju,ljudi se menjaju itd...
Dal se menjaju na bolje ili gore,to ipak treba sami da shvatimo,gledajuci kuda ide ovaj svet...

sudax

pre 12 godina

Eto,desilo se i to da Jankela pobijedi Novaka,treba reci,sasvim zasluzeno i sve cestitke za nasega drugog igraca.
Sada i mi i Janko mozemo jos vise zaliti za onom mec loptom protiv Berdiha,ali,sta je,tu je.
Ovaj danasnji mec je donio jedan mali minus i opomenu za Novaka,ali i veliki plus za Janka i srpski tenis.Janko ce sigurno,jos vise,dobiti na samopouzdanju,jos jedan teret mu je pao sa ledja,sto daje nadu da ce i sljedece godine biti na zavrsnom mastersu.
Srbija je dobila jos jednog vrhunskog igraca sto je vidio cijeli svijet,a ako dodamo da je tu i Ziki,onda se moze reci da je Srbija teniska velesila.
Novak ce se oporaviti,to je sigurno,shvatice da nema opustanja i onog naseg mentalitetnog "lako cemo,ili,nema problema",a mozda je i dobro da je mu je ovaj kiks dosao u pravo vrijeme,tako da ce mnogo ozbiljnije uci u pripreme za narednu sezonu.

Bilo da Nole prodje ili ne prodje u polufinale treba da budemo zadovoljni ovogodisnjim uspjehom nasih tenisera i treba da nastavimo da ih bodrimo i podrzavamo kao sto smo to cinili i do sada.

Srecno momci,vi ste ponos Srbije.

SAki

pre 12 godina

Sve mi se cini da je ovo odradjeno dosta takticki.Janko nece moci dalje,Novak ceka Ferera koji igra na pobedu.Tako da Janko dobija bodove,Novak ima veliki sanse za polufinale.

aleksandar

pre 12 godina

Bravo Janko! Konacno si sredio galamdziju Djokovica, koji od sada spada na listu losih igraca, i nece mu NIKADA vise uspeti da bude u grupu najboljih!

Savo

pre 12 godina

Na ovom turniru sam od samog starta bio vise ponosan na Jankov ulazak u prvih 9 i ucestvovanje na zavrsnom turniru, nego na Novakovo trenutno mjesto na ATP listi. Svaka mu cast i on je ponos naseg naroda kao i Novak. Sto se Novaka tice, odusevljen sam njegovom igrom ove godine. Navijam za njega svim srcem svakog trenutka.
Ali ovog puta me ljuti, ne njegova forma, vec njegova potpuna nezainteresovanost za igru. Razumijem da je kraj sezone i da su baterije prazne, ali biti toliko nezainteresovan je uzasno.
Tako da se nadam da ce veceras Ferer dobiti Berdiha i da ce Novak morati igrati u polufinalu sa Federerom.
Navijacu i dalje svim srcem za Novaka i nadam se da ce tada pokazati vecu zainteresovanost, ali nece mi biti zao ako ga Federer rasarafi u polufinalu (sto igrom obojice mozemo ocekivati)!
Nemojte misliti da sam od onih koji pljuju cim nesto ne ide, vec samo mislim da pravi teniser mora pokazati volju za igrom!

Napred Ferer veceras!
Napred Novak sutra!!!

Dejan S

pre 12 godina

Djokovic je morao da pobedi prva dva seta da bi rezultat imao neki znacaj za dalji plasman u turniru. Moguce je da je malo popustio kad je video da mu drugi set izmice. Licno neverujem da je Nole sada bas toliko zeljan da ide dalje posto ga u tom slucaju u polufinalu potencijalno ceka veliko ponizenje od Federera koji je u znatno boljoj formi.

jota

pre 12 godina

3) Regardless of score, if J. TIPSAREVIC defeats N. DJOKOVIC and T. BERDYCH defeats D. FERRER, then T. BERDYCH wins the group and D. FERRER qualifies 2nd.

Ovo ce naterati Ferera da protiv Berdiha igra na pobedu, jer u slucaju poraza on ce biti drugi u grupi. Samim tim ce ici u polufinale na RF, sto Fereru nikako ne bi odgovaralo.
Dakle Ferer veceras ipak ima motiv da igra na pobedu, ukljucujuci tu i novac , kao i bodove.
Tipsarevicu sve cestitke na pobedi, uz nadu da nista pre meca nije bilo dogovoreno izmedju njega i DJokovica.
Taktika koju primenjuje DJokovic donosi verovatno (zapravo zasigurno) rezultat, ali ne i ravnodusnost kod mene kao njegovog velikog navijaca.
Malodusnost koju je prikazao veceras u mecu na menen kao njegovog velikog fana ostavlja samo ruznu mrlju.

Ipak ovo sto je ove, ali i proteklih godina uradio za popularizaciju srpskog sporta, kao i zemlje Srbije u svetu je neprocenjljivo i ne smemo nikada to da zaboravimo. Od Devis kupa do medalje na olimpijadi itd.
Veliki pozdrav svim ljubiteljima tenisa.

Najbolji na svetu

pre 12 godina

@Gerrard

Kakvue si glupost napisao ni sam nisi svestan. Ajde ti poznavaoce tenisa objasni nama neupucenima kada je taj Roger odigrao sezonu 100% i nije izgubio ni jedan mec. Nikada.kakvu je sezonu ove godine imao. samo poslednjih cetiri meseca.Zato je cetvrti na rang listi. Pogledaj sta je Novak ove godine odigrao i sta je osvojio. To Roger u godinama koje Novak sada igra nikada nije uradio a to kazu i "neznalice" Agasi, Sampras, Edberg,Cash, Becker. Ti po poslednja dva turnira meris necije znanje i uspeh zacelu sezonu. tako nisi verovatno pisao kada je bio AO, RG, Wimbledon i USO. Novak ni na jednom jedinom turniru koji nesto znaci nije bio manje od polufinala . Sest mastersa osvojenih,jedno finale i jedno polufinale, 3 Grand slama osvojena i jedno polufinale. Pa nije covek perpetum mobile. Posle USO dosao da igra Davis cupo da ga ne bi kao ti i pljuvaci pluvali kako nema onu stvar da igra Davis cup i videli smo sta se desilo a toje bilou septembru mesecu. I onda nedeljama nije trenirao niti je reket uzeo u ruke ipokaviose u Baselu pa u Parisu isada u Londonu. Dosta sa pljuvanjem coveka koji je najbolji teniser na planeti. Navijaj za Rogera i Rafu to je tvoje pravo ali nemas pravo da pljujes jednog momka od 24 godine koji je postigao onosto je hteo pa makar sutra vise ne uzeo reket u ruke. Takvi smo mi Srbi.Pljujemo po svojima velicamo tudje i uspeh ne prastamo

petko

pre 12 godina

Niije sramota što je izgubio već način kako je to uradio. Nedostojno za prvog tenisera na svetu. Ovim porazom Novak je srozao ugled stečen teškom mukom.

max

pre 12 godina

Ovo što pruža Novak je stvarno bedno.Kako čovek ruši svoj ugled.Roka po neiznuđenim greškama samo tako.To No1?.Ha ha ha.......Ipak je Fedex za njega profa u svakom pogledu.Možda plače kad izgubi ali baja igra tenis i kad mu ide i kad ne. "2012 Nole će često ići po burek,najviše zbog njegove arogancije i umišljatosti.

Sava

pre 12 godina

Interesantno poredjenje Novak i ODBOJKASI! Novak je imao neponovljivu sezonu, pred kraj se povredio i ponestalo mu daha za finis, ali to ne moze da baci u zaborav kod pravih navijaca sjajnih 10 meseci! Odbojkasi/-ce su odigrali sjajno i postali prvaci Evrope a sada u Japanu ne mogu da se sastave i niko ih ne kritikuje kao sto ovde neki kritikuju Novaka.

Nensi

pre 12 godina

Tipsarevic je toliko pun sebe i iskompleksiran do besvesti, umesto da se ugleda na Noleta i nauci nesto pametno!!! On i njegova zena klasicni predstavnici pink generacije...

branko

pre 12 godina

Износим један свој утисак и баш ме занима да ли такав утисак стиче још неко. Кад губе Јанко, Виктор, Јелена, Ана и други ја имам утисак да у том часу НЕ МОГУ боље. Кад Новак губи ја најчешће имам утисак да НЕЋЕ. То се не односи само на мечеве ових дана него и на неке његове раније периоде. Искрено бих волео да је то само мој и можда још нечији погрешан утисак а да је стварност потпуно другачија. Шта ви мислите ?

bojan

pre 12 godina

od deda mraza zelim samo odmor,pa ove godine si vec odmarao 7,8 nedelja. ja imam samo 5 nedelja odmor godisnje.a zaradjujes 17888 puta vise nego ja

Milos

pre 12 godina

Novak je van forme tako da Jankova pobeda i nije neko iznenadjenje. Ali pored toga ovaj rezultat daje Novaku bolje sanse da dodje do meca sa Federerom nego da je pobedio Janka. U slucaju da je Novak pobedio, Ferer bi imao osigurano prvo mesto bez obzira na njegov rezultat u mecu sa Berdihom, tako da bi Berdih verovatno imao vece sanse da dobije igraca bez velikog motiva (osim novcanih) sa rezultatom koji mu odgovara za dalji plasaman. Sada, posto je Janko pobedio, racunica ja prosta. Ako Bedrih pobedi, on ce osvojiti prvo mesto i Ferer ce igrati protiv Federera, a ako Ferer pobedi, Djokovic ce biti taj koji ce igrati sa Federerom a Ferer ce na Congu. U svakom slucaju ni Ferer no Berdih ne mogu puno da kalkulisu u njihovom mecu, sto daje bolje sanse Djokovicu.

beli

pre 12 godina

zajedno sa Dejvis kupom ovo je istorijska godina za srpski tenis, a krunisana je ovom igrom dva srpska tenisera na zavrsnom mastersu.I pored toga ovde ima jos nezadovoljnih i pljuvaca koji mrze sebe pa i sve ostalo sto je nase, jadni su oni koji su vam kupili kompjuter jer mislim da i on crkava od vase mrznje , bravo Novace ,Janko,ZIKI ,Viktore, i svi ostali

fedja

pre 12 godina

Nole ga je definitivno pustio jer mu pobeda nista ne znaci, zato sto zna da ce Ferer uciniti sve da dobije Berdiha i time zauzme prvo mesto u grupi, cime bi izbegao Federera u polufinalu.

sasa jokic

pre 12 godina

Ne ceka Novak Ferera, Novak je stao na polovini drugog seta, verovatno osetivsi da nije spreman za Rodzera. Bolje je pusitti prijatelja da zaradi pare i poene, nego izgubiti od Rodzera, koji je dosao iz "hladovine", ne osvojivsi ni jedan bitan trofej ove godine!!

papaja

pre 12 godina

I evo tu su oni koji cekaju da se sapletes i odmah ospu paljbu.Covek osvoji preko 13k poena i to nije dovoljno.Bravo Jankela,Nole i Ziki zasluzili ste svaki dinar i poen ove godine!!!

Will

pre 12 godina

Bravo Jankela!Znao sam da moze da ga dobije! Sada kada je probio led u medjusobnim duelima, ocekujem niz pobeda.Bekhend parela im je na istom nivou , ima bolji servis a kad se dobro krece i sredi glavu,pobedjivace ga redovno.

gordan

pre 12 godina

Boze, ako te ima, ucini da Berdih prodje u polu-finale, Nole em ne zasluzuje to ni po cemu, em ce se izbrukati jos vise, verovatno protiv Federera ne bi osvojio vise od 3 gema ukupno, a onom narcisu bi dao nevidjenu satisfakciju. a mozda ne bi bilo lose da tako izgubi, mozda bi se onda prisetio kako je dosao na prvo mesto, pa se vratio takvom nacinu treniranja, rada i igre, premda nesto sumnjam da ce povratak biti bas lak. Daj Boze da sam u krivu.

Ekspert

pre 12 godina

Rekoh ja, TIHI ŠTRAJK prve trojice. Zar vi stvarno mislite da su prvi, drugi i treći teniser sveta toliko loši da ih nema u završnici?
Janku je sve ovo dobro došlo.
Pozdrav za Nola i Janka.

Laki (je malo nervozan)

pre 12 godina

Realno, Nole nije ni zasluzio polufinale i ako je 8 meseci bio malte nepobediv!
Al opet, na zaboravimo evropsko prvenstvo u kosarci u Barseloni, tad su shpancima koji su vec spakovali kofere javili da su prosli prvi krug takmicenja i nas pobedili u finalu!
Moze i Nole poput "phenixa"!

Planeta majmuna

pre 12 godina

Baksuz je rekao da mu je dosta tenisa za ovu godinu. Od povrede na ovamo jasno se vidi da je nezainteresovan do Australijan Opena, a onda će valjda po starom. Da gazi redom...

Stefan, fan of Partizan

pre 12 godina

Za sve one koji ce sad da udare po Djokovicu, njemu je potpuno svejedno da li dobija mec 2:1 ili ga gubi jer u oba slucaja mu treba pobjeda Ferera nad Berdihom.
Ali Fereru nije svejedno :) jer da je Nole dobio Janka mogao bi da izgubi 2:0 i bio bi prvi a ovako ako izgubi ide na Federera. Tesko da ce sad pustati Berdiha pa tako dobijamo duplu korist Nole ide u polufinale a Janku ide za njega velikih 200 poena koje ce ga ucvrstiti na listi i 100 000 eura.
Prijatelji sluze da bi se pomagali ko ne razumije tesko njemu.

zoranvsc

pre 12 godina

lepo je videti dva srbina medju 8 najboljih,malo mi dosadno jer navijam za oba dvoje,ali janko rastura novaka,bar za sada.BRAVO SRBIJA NAJJACA NACIJA U TENISU

Gerrard

pre 12 godina

Daj boze da Ferer pobedi sa 2-0 pa da onda Federer masakrira Novaka kao i Nadala i spusti ga na zemlju decko je izgleda previse poleteo razumem i umor i sve ali ovo je brukanje igra kao da je prvi put uzeo reket u ruke i vraca se u proslost pokazujuci veliku malodusnost na terenu deluje totalno nezainteresovano

Djura

pre 12 godina

Samo onaj ko se nikad nije bavio sportom moze pomisliti da je lako pustiti nekog da pobedi. Janko i Nole su posteni ljudi i zato su tu gde jesu.

zoran

pre 12 godina

Ljudi, ovo je jedini nachin da se natera Ferer da igra na pobedu...ovo su sjajno odglumili...publika zadovoljna, jer je videla dosta tenisa i svima lepo...

Da je Novak pobedio, Ferer ne bi morao da igra na pobedu, već bi jednim udarcem ubio dve muve...odtsranio bi Novaka (koji uvek može da se vrati u formu) i izbegao Federera u polu-finalu. Ovako, na ovaj ancin, on mora da grize, jer ako Berdih pobedi stvorice se krug i tada je Berdih prvi a Ferer drugi te ide na Rodju koji će ga ubiti u pojam.

znanje-imanje

pre 12 godina

Stvari treba gledati pozitivno. Prvo je da Novak nema vidljivih povreda. I to što je van forma kako tehnički tako i fizički znači da je zaista puno odmarao, što je dugotrajno gledano pravi, jedini mogući izbor. Drugo je da su glavni konkurenti, Nadal i Mari, em omanuli em u još gorem stanju, pre svega fizički. Oni su odlični momci i nema tu radosti, ali kompetitivno gledano propustili su veliku priliku da sebi podignu moral i smanje veliku bodovnu razliku. Ostaje veliko pitanje - da li će se ova trojica međusobno dogovoriti, makar i preko Federera, prikupiti ostale igrače i izboroti se za elastičniju sezonu sa manje obaveza. Isuviše često gledamo ovakva mučenja igrača a time i publike.
Za Janka, uz veliku štetu propusta protiv Berdiha, odlična stvar. Još malo bodova a i para u najboljoj sezoni ikada. Još bitnije, i spoljnja i lična dentifikacija sa svetskim vrhom. I Tehnofibre odavno nije imao ovakvu izloženost.
Plus, kao i prethodna situacija sa Troickom, kojeg "zli" Novak nije pustio - prava stvar. Nisu deca ni banda, već teniski vrh i tako se i ponašaju.
Loše je što je Novakov sjaj malo izbledeo i biće više tenzije, tj. manje straha kod protivnika početkom 2012e. Takođe Federera će sada maksimalno napumpati ali to će teško da bude dugotrajno. Biće loše i ako se sada vrate u Srbiju u sred još jednog PREOKRETA, ovaj put u TSSu. Zato sva tri, bežite na tropska ostrva i da ponovite ovakvu sezonu, mnogo ste nam zadovoljstva doneli.

BLBL

pre 12 godina

Bili su mi smijesni komentari tipa "da Djokovic na zadnjih par turnira izbjegava Federera", ali nakon ovog turnira je vise nego ocigledno da on zaista na sve nacine izbjegava duel sa Roger-om.Rame ga boli/ne boli, pa onda sumnjiv poraz od Nishikori-a u Basel-u, jer se "bol u ramenu vratio", koji dan kasnije je sve Ok, dobro se osjeca, igra turnir u Paris-u, da bi se na istom "bol u ramenu vratio" i povlaci se sa turnira, pa opet koji dan kasnije izjavljuje da je, citiram, "i psihicki i fizicki spreman" za London i da se upravo iz tog razloga povukao u Paris-u. A onda kad je postalo jasno da ce na Federer-a, imamo ovu situaciju gdje svako moze vidjeti sta se desava i kakav je odnos prema igri.

Dejan

pre 12 godina

Ajde sad popljujte ga svi vi koji ste jedva čekali da izgubi.Navalite narode,Nole je izgubio i 30 posto Srbije slavi.Sram vas bilo posle svega što je uradio i ovaj mu turnir ništa neće uzeti.Ako ste čuli posle meča glavnog spikera kad je Nole izlazio cela arena je ustala na noge i gromoglasno nagradila Noleta zasluženim aplauzom.Kod nas bi se stoposto čuli žvižduci.Ako budemo tako niski i mali u duši nama bolje nikad neće biti.Ni u EU ni u bilokakvoj drugoj uniji.Zloba i zavist su glavni značaj 30 posto ljudi ovde a od toga nema goreg.Nole voli te nas 70 posto i veruj da te volimo mnogo i poštujemo i u pobedama i u porazima.Ti si naš ponos i ostaćeš ma šta ili ništa uradio do kraja karijere.

xxx

pre 12 godina

Lepo sam ja rekao da ce Janko biti tvrd orah ako upadne da igra u Londonu... Dobio je Novaka a mogao je i Berdiha, ovo je odgovor onima koji su pisali da nema sta da trazi u Londonu.

sekula

pre 12 godina

@mili-split-a ti si trener?ja nisam od onih koji je zavidan pa se sad raduje porazima djokovica.svaka mu cast za postignuto,al imam par pitanja:1.kako je moguce da djokovic pored relativno loseg servisa u poredjenju sa drugim vrhunskim igracima,bude prvi 2.zasto skoro svaku tesku ili polu tesku loptu koju on izvadi,vraca tacno tamo gde protivnik stoji,tj u sredinu.u tom slucaju dobar protivnik ima veliku prednost.i to se stalno ali stalno ponavlja.federer bi ga pocistio ako bi se sreli

max

pre 12 godina

Pao fizički Nadal,pada i Nole !!Zato veliko divljenje izaziva kralj tenisa Roger Federer koji gotovo nikad nije bio povređen i nije predao meč,a evo sa 30 godina igra fenomenalno !!

Đorđe

pre 12 godina

Nisam od onih dežurnih kritičara Novaka, ali ovaj njegov nastup je za svaku kritiku. Svaka mu čast na sezoni, bio je ubedljivo najbolji, ali kada nije u formi on odbija da igra. To nije odlika velikih šampiona. On je ovaj meč izgubio samo da ne bi išao na Federera, jer bi doživeo blamažu. Federer je bar uvek išao do kraja, bez obzira na formu, povrede i slično(celu godinu je odigrao sa mononukleozom i nikome se nije žalio).
Novak je postigao enorman uspeh, definitivno je ponos Srbije i to će ostati zauvek, ali ako želi da se svrsta u rang sa Federerom i Nadalom, moraće da promeni ponašanje i pristup igri. Sada se videlo da je još daleko od pomenutog dvojca.

alex

pre 12 godina

ne volim federera ali jedna stvar je fakat:uvek igra,nikad ne oscilira mnogo,konstantan je. a nole te umoran,te povreda-ako je tako nemoj da igras nego odmaraj.neki kazu zasitio se ,uzeo pare- pa uzeo je federer sve to x4 pa i dalje melje. znaci ipak je narav a sada dislajkujte do mile volje P.S. NOLE NO1

Nera

pre 12 godina

Novak je odradio svoj dio posla, tesno je izgubio od Tipse, sad moli Boga da Berdich dobije Ferrera kako ne bi morao izlaziti na megdan Rogeru i doziveti Nadalovu sudbinu, ili ne daj Boze gore!!!

Pomatrac

pre 12 godina

Bravo za Janka! Nadam se da ce Nole proci dalje, mada je pitanje kako ce proci u cetvrtfinalu, jer mu igra nije na nivou od pre nekoliko meseci. Bez obzira na sve, bravo momci na odlicnom mecu i puno srece u sledecoj godini.

drashko

pre 12 godina

Bravooo Jankoo srbbineeeeee!
Naravno i cestitke za Novakov trud, svakako ocekujemo da ce ipak biti spreman i u punoj formi, do sledeceg mastersa u Londonu krajem sledece godine.

Bote

pre 12 godina

Bravo Janko! Sve cestitke. Jbg ne mogu da biram favorita, drago bi mi bilo da Novak osvoji ovaj turnir, ali drago mi je i sto je Janko sve veci profesionalac i bori se za svoje. Sledece godine dva Srbina u top 5!

S.Goran

pre 12 godina

Znam da sad mnogi sumnjaju u verodostojnost igre Janka i Noleta...
Nije ni njima lako jer i oni sami pretpostavljaju to.pa onda pored igre na koju moraju paziti da bude takva da ne podpire sumnje,moraju voditi i racuna o ponasanju,da i ono ukazuje da postoji zelja za pobedom,da ne izostaje htenje.
Na kraju,pa i kako bi se dogovorili,jer i u drugarstvu se i daje i uzima,i u drugarstvu morate vagati,upravo da bi ga sacuvali.
A ja zaista ne vidim kako bi se to mogli dogovoriti i da pri tom obojica budu zadovoljni.Pobedniku pored novca ide i 200 bodova,a siguran sam da na njih Janko nije gadljiv,dobro Noletu pobeda znaci mnogo vise,opet uslovno jer ne zavisi samo od sebe za prolazak dalje,ali i sada da mu Nole i ponudi novac od pobede koji dobija kako bi ga Janko pustio,to nije dobra satisfakcija,Janku takodje mnogo znaci i 200 bodova koje bi pobedom dobio i koji bi ga ucvrstili na poziciji na kojoj jeste na atp listi.Tako da zaista ne sumnjam da njih dvojica igraju krajnje korektan mec,i to je jedni pravi nacin ako zele da ostanu pravi prijatelji i uzivaju u svom prijateljstvu.
Tako da ako ista moze postojati,onda to moze biti neki precutni gest,potez pred sam kraj meca,koji nam moze biti signal ne dovoljnog zalaganja,i nesto lakseg odustajanja od borbe do poslednjeg daha,kada je vec ishod izvestan.

Starac Soco od 100 leta

pre 12 godina

Pametan je Nole. Omoguci ce Janku pobedu koju crkavicu i 200 bodova da bi bio osmi na ATP. Takodje vidi se da nije u formi i da je glupo da ide Rogeru koji je u najboljoj formi. Nista strasno. Nije i Rafa prosao.Ovo je turnir za godisnje luzere. U vrhu se nista ne menja Novak ostaje No 1

Mislim...

pre 12 godina

sto tako nisi igrao protiv ferera nego se sad izivljavas nad tipsom,nikad od tebe teniser nece biti
(miki, 25. novembar 2011 15:35)

Nece,nece...inace prvi moze bit bilo ko,pa cak i neznalica ...

Milan

pre 12 godina

Ma pustice ga Tipsa, pa to je ocigledno.. Mislim i treba da ga pusti s' obzirom da nema sanse, ali realno zgazio bi ga Tipsa u ovom trenutku.

mili-split

pre 12 godina

Kao trener, ja tvrdim da je Novak zasluženo prvi na svetu, ali trenutno zbog duže pauze nije u svom topu i FALE mu mečevi da se uigra. Ništa strašno, vratiće se, ne sumnjam. To što dobija Janka nažalost nije pokazatelj da je sada odjednom spreman za Federera,ferera i Congu. Kontinuitet mu treba a na ovom turniru svaki drugi dan pauze ga ne uvodi u vrhunski ritam...

Pronicljivi

pre 12 godina

odlicna rezija
(malimrav, 25. novembar 2011 15:57)

Ljudskoj zlobi nema granica je li tako? Juče ste pisali da će namerno izgubiti kako bi izbegao Federera, a sada kad dobija onda ga Janko ''pušta.'' Ajde pre nego nego što krenete sa malicioznim komentarima dogovorite se u glavi šta ćete da napišete, ovako najblaže rečeno ispadate smešni.

alal neka ti je

pre 12 godina

sto tako nisi igrao protiv ferera nego se sad izivljavas nad tipsom,nikad od tebe teniser nece biti
(miki, 25. novembar 2011 15:35)

od 7 milijardi ljudi na planeti, covek najbolje igra tenis, br. 1 je na svetu... a neki indijanac koji u zivotu nije uzeo reket za tenis, mu kaze: 'nikad teniser nece da bude od tebe'... hmmmmm... vro znimljivo! glupost je neunistiva!!!

Zmaj

pre 12 godina

@miki

A kojim se ti uspehom u zivotu mozes podiciti kad tako komentarises? Na osnovu tvog komentara se vrlo lako moze zakljuciti da imas neki ozbiljan psihicki poremecaj...

Mislim...

pre 12 godina

sto tako nisi igrao protiv ferera nego se sad izivljavas nad tipsom,nikad od tebe teniser nece biti
(miki, 25. novembar 2011 15:35)

Nece,nece...inace prvi moze bit bilo ko,pa cak i neznalica ...

S.Goran

pre 12 godina

Znam da sad mnogi sumnjaju u verodostojnost igre Janka i Noleta...
Nije ni njima lako jer i oni sami pretpostavljaju to.pa onda pored igre na koju moraju paziti da bude takva da ne podpire sumnje,moraju voditi i racuna o ponasanju,da i ono ukazuje da postoji zelja za pobedom,da ne izostaje htenje.
Na kraju,pa i kako bi se dogovorili,jer i u drugarstvu se i daje i uzima,i u drugarstvu morate vagati,upravo da bi ga sacuvali.
A ja zaista ne vidim kako bi se to mogli dogovoriti i da pri tom obojica budu zadovoljni.Pobedniku pored novca ide i 200 bodova,a siguran sam da na njih Janko nije gadljiv,dobro Noletu pobeda znaci mnogo vise,opet uslovno jer ne zavisi samo od sebe za prolazak dalje,ali i sada da mu Nole i ponudi novac od pobede koji dobija kako bi ga Janko pustio,to nije dobra satisfakcija,Janku takodje mnogo znaci i 200 bodova koje bi pobedom dobio i koji bi ga ucvrstili na poziciji na kojoj jeste na atp listi.Tako da zaista ne sumnjam da njih dvojica igraju krajnje korektan mec,i to je jedni pravi nacin ako zele da ostanu pravi prijatelji i uzivaju u svom prijateljstvu.
Tako da ako ista moze postojati,onda to moze biti neki precutni gest,potez pred sam kraj meca,koji nam moze biti signal ne dovoljnog zalaganja,i nesto lakseg odustajanja od borbe do poslednjeg daha,kada je vec ishod izvestan.

TomaS

pre 12 godina

Kao javna ličnost Novak nekima služi za pražnjenje kojekakvih - NJIHOVIH frustracija. A On, mada je najbolji teniser sveta, ipak ne može svake nedelje u godini da bude u najboljoj formi. Ipak je samo čovek. I ima prava na zamor organizma, na zamor mišića, na prezasićenost tenisom, slavom, uspesima...
Samo da je ušao u 100 najboljih na svetu, pa bi trebalo da mu budemo zahvalni, ili bar da gledamo svoja posla. Da je ostao samo treći na svetu, pa bi trebalo da mu budemo zahvalni što je, kao naš čovek, proneo slavu svog naroda. A on je učini mnogo više od toga, najviše moguće, postao - prvak sveta, a pojedinci ne propuštaju priliku da mu svojim licemernim (pakosnim, zlonamernim...) komentarima nekako naude, omalovaže ga... Ili, možda je sve mnogo banalnije: možda samo imaju zadatak da svojim provokacijama zabave čitaoce da bi ovi burno reagovali. Kao što neki čitaoci i reaguju, makar i samo "udaranjem minusa".
A Novak je ipak jedan i neponovljiv i teniser i čovek i patriota i humanista i...

LJubisa

pre 12 godina

Nole i Rafa dok su resetali sve redom na atp turu ostali su tavorili po cetvrtfinalima i polufinalima stgao ih je umor.2011 godinu nemoze niko
da ukalja sa svojim slatkim komentarima.

mili-split

pre 12 godina

Kao trener, ja tvrdim da je Novak zasluženo prvi na svetu, ali trenutno zbog duže pauze nije u svom topu i FALE mu mečevi da se uigra. Ništa strašno, vratiće se, ne sumnjam. To što dobija Janka nažalost nije pokazatelj da je sada odjednom spreman za Federera,ferera i Congu. Kontinuitet mu treba a na ovom turniru svaki drugi dan pauze ga ne uvodi u vrhunski ritam...

bojan

pre 12 godina

od deda mraza zelim samo odmor,pa ove godine si vec odmarao 7,8 nedelja. ja imam samo 5 nedelja odmor godisnje.a zaradjujes 17888 puta vise nego ja

jota

pre 12 godina

3) Regardless of score, if J. TIPSAREVIC defeats N. DJOKOVIC and T. BERDYCH defeats D. FERRER, then T. BERDYCH wins the group and D. FERRER qualifies 2nd.

Ovo ce naterati Ferera da protiv Berdiha igra na pobedu, jer u slucaju poraza on ce biti drugi u grupi. Samim tim ce ici u polufinale na RF, sto Fereru nikako ne bi odgovaralo.
Dakle Ferer veceras ipak ima motiv da igra na pobedu, ukljucujuci tu i novac , kao i bodove.
Tipsarevicu sve cestitke na pobedi, uz nadu da nista pre meca nije bilo dogovoreno izmedju njega i DJokovica.
Taktika koju primenjuje DJokovic donosi verovatno (zapravo zasigurno) rezultat, ali ne i ravnodusnost kod mene kao njegovog velikog navijaca.
Malodusnost koju je prikazao veceras u mecu na menen kao njegovog velikog fana ostavlja samo ruznu mrlju.

Ipak ovo sto je ove, ali i proteklih godina uradio za popularizaciju srpskog sporta, kao i zemlje Srbije u svetu je neprocenjljivo i ne smemo nikada to da zaboravimo. Od Devis kupa do medalje na olimpijadi itd.
Veliki pozdrav svim ljubiteljima tenisa.

beli

pre 12 godina

zajedno sa Dejvis kupom ovo je istorijska godina za srpski tenis, a krunisana je ovom igrom dva srpska tenisera na zavrsnom mastersu.I pored toga ovde ima jos nezadovoljnih i pljuvaca koji mrze sebe pa i sve ostalo sto je nase, jadni su oni koji su vam kupili kompjuter jer mislim da i on crkava od vase mrznje , bravo Novace ,Janko,ZIKI ,Viktore, i svi ostali

Dejan

pre 12 godina

Ajde sad popljujte ga svi vi koji ste jedva čekali da izgubi.Navalite narode,Nole je izgubio i 30 posto Srbije slavi.Sram vas bilo posle svega što je uradio i ovaj mu turnir ništa neće uzeti.Ako ste čuli posle meča glavnog spikera kad je Nole izlazio cela arena je ustala na noge i gromoglasno nagradila Noleta zasluženim aplauzom.Kod nas bi se stoposto čuli žvižduci.Ako budemo tako niski i mali u duši nama bolje nikad neće biti.Ni u EU ni u bilokakvoj drugoj uniji.Zloba i zavist su glavni značaj 30 posto ljudi ovde a od toga nema goreg.Nole voli te nas 70 posto i veruj da te volimo mnogo i poštujemo i u pobedama i u porazima.Ti si naš ponos i ostaćeš ma šta ili ništa uradio do kraja karijere.

branko

pre 12 godina

Износим један свој утисак и баш ме занима да ли такав утисак стиче још неко. Кад губе Јанко, Виктор, Јелена, Ана и други ја имам утисак да у том часу НЕ МОГУ боље. Кад Новак губи ја најчешће имам утисак да НЕЋЕ. То се не односи само на мечеве ових дана него и на неке његове раније периоде. Искрено бих волео да је то само мој и можда још нечији погрешан утисак а да је стварност потпуно другачија. Шта ви мислите ?

Najbolji na svetu

pre 12 godina

@Gerrard

Kakvue si glupost napisao ni sam nisi svestan. Ajde ti poznavaoce tenisa objasni nama neupucenima kada je taj Roger odigrao sezonu 100% i nije izgubio ni jedan mec. Nikada.kakvu je sezonu ove godine imao. samo poslednjih cetiri meseca.Zato je cetvrti na rang listi. Pogledaj sta je Novak ove godine odigrao i sta je osvojio. To Roger u godinama koje Novak sada igra nikada nije uradio a to kazu i "neznalice" Agasi, Sampras, Edberg,Cash, Becker. Ti po poslednja dva turnira meris necije znanje i uspeh zacelu sezonu. tako nisi verovatno pisao kada je bio AO, RG, Wimbledon i USO. Novak ni na jednom jedinom turniru koji nesto znaci nije bio manje od polufinala . Sest mastersa osvojenih,jedno finale i jedno polufinale, 3 Grand slama osvojena i jedno polufinale. Pa nije covek perpetum mobile. Posle USO dosao da igra Davis cupo da ga ne bi kao ti i pljuvaci pluvali kako nema onu stvar da igra Davis cup i videli smo sta se desilo a toje bilou septembru mesecu. I onda nedeljama nije trenirao niti je reket uzeo u ruke ipokaviose u Baselu pa u Parisu isada u Londonu. Dosta sa pljuvanjem coveka koji je najbolji teniser na planeti. Navijaj za Rogera i Rafu to je tvoje pravo ali nemas pravo da pljujes jednog momka od 24 godine koji je postigao onosto je hteo pa makar sutra vise ne uzeo reket u ruke. Takvi smo mi Srbi.Pljujemo po svojima velicamo tudje i uspeh ne prastamo

Stefan, fan of Partizan

pre 12 godina

Za sve one koji ce sad da udare po Djokovicu, njemu je potpuno svejedno da li dobija mec 2:1 ili ga gubi jer u oba slucaja mu treba pobjeda Ferera nad Berdihom.
Ali Fereru nije svejedno :) jer da je Nole dobio Janka mogao bi da izgubi 2:0 i bio bi prvi a ovako ako izgubi ide na Federera. Tesko da ce sad pustati Berdiha pa tako dobijamo duplu korist Nole ide u polufinale a Janku ide za njega velikih 200 poena koje ce ga ucvrstiti na listi i 100 000 eura.
Prijatelji sluze da bi se pomagali ko ne razumije tesko njemu.

znanje-imanje

pre 12 godina

Stvari treba gledati pozitivno. Prvo je da Novak nema vidljivih povreda. I to što je van forma kako tehnički tako i fizički znači da je zaista puno odmarao, što je dugotrajno gledano pravi, jedini mogući izbor. Drugo je da su glavni konkurenti, Nadal i Mari, em omanuli em u još gorem stanju, pre svega fizički. Oni su odlični momci i nema tu radosti, ali kompetitivno gledano propustili su veliku priliku da sebi podignu moral i smanje veliku bodovnu razliku. Ostaje veliko pitanje - da li će se ova trojica međusobno dogovoriti, makar i preko Federera, prikupiti ostale igrače i izboroti se za elastičniju sezonu sa manje obaveza. Isuviše često gledamo ovakva mučenja igrača a time i publike.
Za Janka, uz veliku štetu propusta protiv Berdiha, odlična stvar. Još malo bodova a i para u najboljoj sezoni ikada. Još bitnije, i spoljnja i lična dentifikacija sa svetskim vrhom. I Tehnofibre odavno nije imao ovakvu izloženost.
Plus, kao i prethodna situacija sa Troickom, kojeg "zli" Novak nije pustio - prava stvar. Nisu deca ni banda, već teniski vrh i tako se i ponašaju.
Loše je što je Novakov sjaj malo izbledeo i biće više tenzije, tj. manje straha kod protivnika početkom 2012e. Takođe Federera će sada maksimalno napumpati ali to će teško da bude dugotrajno. Biće loše i ako se sada vrate u Srbiju u sred još jednog PREOKRETA, ovaj put u TSSu. Zato sva tri, bežite na tropska ostrva i da ponovite ovakvu sezonu, mnogo ste nam zadovoljstva doneli.

alal neka ti je

pre 12 godina

sto tako nisi igrao protiv ferera nego se sad izivljavas nad tipsom,nikad od tebe teniser nece biti
(miki, 25. novembar 2011 15:35)

od 7 milijardi ljudi na planeti, covek najbolje igra tenis, br. 1 je na svetu... a neki indijanac koji u zivotu nije uzeo reket za tenis, mu kaze: 'nikad teniser nece da bude od tebe'... hmmmmm... vro znimljivo! glupost je neunistiva!!!

zoran

pre 12 godina

Ljudi, ovo je jedini nachin da se natera Ferer da igra na pobedu...ovo su sjajno odglumili...publika zadovoljna, jer je videla dosta tenisa i svima lepo...

Da je Novak pobedio, Ferer ne bi morao da igra na pobedu, već bi jednim udarcem ubio dve muve...odtsranio bi Novaka (koji uvek može da se vrati u formu) i izbegao Federera u polu-finalu. Ovako, na ovaj ancin, on mora da grize, jer ako Berdih pobedi stvorice se krug i tada je Berdih prvi a Ferer drugi te ide na Rodju koji će ga ubiti u pojam.

petko

pre 12 godina

Niije sramota što je izgubio već način kako je to uradio. Nedostojno za prvog tenisera na svetu. Ovim porazom Novak je srozao ugled stečen teškom mukom.

Savo

pre 12 godina

Na ovom turniru sam od samog starta bio vise ponosan na Jankov ulazak u prvih 9 i ucestvovanje na zavrsnom turniru, nego na Novakovo trenutno mjesto na ATP listi. Svaka mu cast i on je ponos naseg naroda kao i Novak. Sto se Novaka tice, odusevljen sam njegovom igrom ove godine. Navijam za njega svim srcem svakog trenutka.
Ali ovog puta me ljuti, ne njegova forma, vec njegova potpuna nezainteresovanost za igru. Razumijem da je kraj sezone i da su baterije prazne, ali biti toliko nezainteresovan je uzasno.
Tako da se nadam da ce veceras Ferer dobiti Berdiha i da ce Novak morati igrati u polufinalu sa Federerom.
Navijacu i dalje svim srcem za Novaka i nadam se da ce tada pokazati vecu zainteresovanost, ali nece mi biti zao ako ga Federer rasarafi u polufinalu (sto igrom obojice mozemo ocekivati)!
Nemojte misliti da sam od onih koji pljuju cim nesto ne ide, vec samo mislim da pravi teniser mora pokazati volju za igrom!

Napred Ferer veceras!
Napred Novak sutra!!!

Gerrard

pre 12 godina

Daj boze da Ferer pobedi sa 2-0 pa da onda Federer masakrira Novaka kao i Nadala i spusti ga na zemlju decko je izgleda previse poleteo razumem i umor i sve ali ovo je brukanje igra kao da je prvi put uzeo reket u ruke i vraca se u proslost pokazujuci veliku malodusnost na terenu deluje totalno nezainteresovano

Federer

pre 12 godina

ne volim federera ali jedna stvar je fakat:uvek igra,nikad ne oscilira mnogo,konstantan je. a nole te umoran,te povreda-ako je tako nemoj da igras nego odmaraj.neki kazu zasitio se ,uzeo pare- pa uzeo je federer sve to x4 pa i dalje melje. znaci ipak je narav a sada dislajkujte do mile volje P.S. NOLE NO1
(alex, 25. novembar 2011 17:55)

Objasnio si ovde sve. To je taj malogradjanski mentalitet srbina koji Novak poseduje. Federer kada je izgubio tron nije dozvolio da ga pobedjuju ferer,tipsarevic i ostali teniseri. To je mogao samo nadal i to u finalima .Kada Federer nije stigao do polufinala ili finala GS ?

E to Novaku nedostaje . Taj koncept, ta narav da igra a ne da bude slina po terenu koja moze da gubi od koga hoces.

Ajde bez bre.

xxx

pre 12 godina

Lepo sam ja rekao da ce Janko biti tvrd orah ako upadne da igra u Londonu... Dobio je Novaka a mogao je i Berdiha, ovo je odgovor onima koji su pisali da nema sta da trazi u Londonu.

aleksandar

pre 12 godina

Bravo Janko! Konacno si sredio galamdziju Djokovica, koji od sada spada na listu losih igraca, i nece mu NIKADA vise uspeti da bude u grupu najboljih!

fedja

pre 12 godina

Nole ga je definitivno pustio jer mu pobeda nista ne znaci, zato sto zna da ce Ferer uciniti sve da dobije Berdiha i time zauzme prvo mesto u grupi, cime bi izbegao Federera u polufinalu.

Ekspert

pre 12 godina

Rekoh ja, TIHI ŠTRAJK prve trojice. Zar vi stvarno mislite da su prvi, drugi i treći teniser sveta toliko loši da ih nema u završnici?
Janku je sve ovo dobro došlo.
Pozdrav za Nola i Janka.

max

pre 12 godina

Pao fizički Nadal,pada i Nole !!Zato veliko divljenje izaziva kralj tenisa Roger Federer koji gotovo nikad nije bio povređen i nije predao meč,a evo sa 30 godina igra fenomenalno !!

SAki

pre 12 godina

Sve mi se cini da je ovo odradjeno dosta takticki.Janko nece moci dalje,Novak ceka Ferera koji igra na pobedu.Tako da Janko dobija bodove,Novak ima veliki sanse za polufinale.

zest

pre 12 godina

Nisam gledao mech ali su ovi komentari svakako zanimljiviji :) Kako god okrenes, namesteno ili neko nekog pusta :)
Ne znam sta je Novaku u glavi, da li je umoran, povredjen, kalkulise... Nije ni bitno. Posle ovakve sezone, mozemo samo da pozelimo da se i narednih nekoliko sve to ponovi, makar na kraju godine gubio kao sto sad gubi.
Janku sve cestitke uz zal za mech-loptom protiv Berdiha. Samo nastavi tako.

alex

pre 12 godina

ne volim federera ali jedna stvar je fakat:uvek igra,nikad ne oscilira mnogo,konstantan je. a nole te umoran,te povreda-ako je tako nemoj da igras nego odmaraj.neki kazu zasitio se ,uzeo pare- pa uzeo je federer sve to x4 pa i dalje melje. znaci ipak je narav a sada dislajkujte do mile volje P.S. NOLE NO1

Djura

pre 12 godina

Samo onaj ko se nikad nije bavio sportom moze pomisliti da je lako pustiti nekog da pobedi. Janko i Nole su posteni ljudi i zato su tu gde jesu.

Bote

pre 12 godina

Bravo Janko! Sve cestitke. Jbg ne mogu da biram favorita, drago bi mi bilo da Novak osvoji ovaj turnir, ali drago mi je i sto je Janko sve veci profesionalac i bori se za svoje. Sledece godine dva Srbina u top 5!

gordan

pre 12 godina

Boze, ako te ima, ucini da Berdih prodje u polu-finale, Nole em ne zasluzuje to ni po cemu, em ce se izbrukati jos vise, verovatno protiv Federera ne bi osvojio vise od 3 gema ukupno, a onom narcisu bi dao nevidjenu satisfakciju. a mozda ne bi bilo lose da tako izgubi, mozda bi se onda prisetio kako je dosao na prvo mesto, pa se vratio takvom nacinu treniranja, rada i igre, premda nesto sumnjam da ce povratak biti bas lak. Daj Boze da sam u krivu.

papaja

pre 12 godina

I evo tu su oni koji cekaju da se sapletes i odmah ospu paljbu.Covek osvoji preko 13k poena i to nije dovoljno.Bravo Jankela,Nole i Ziki zasluzili ste svaki dinar i poen ove godine!!!

Milan

pre 12 godina

Eeee jel vidite sada obozavaoci Djokovica kakav smo mi narod?! Ja nisam 'lud' za Noletom, ali sam i tek kako srecan zbog svih njegovih uspeha, i isto tako mi nepada na pamet da ga sada pljujem, i stvarno mi je muka od ovih sto kad nekom ide dobro onda im je bog, a kad upadne u krizu onda je najgori na svetu! Iste slucajeve smo mogli da vidimo mnogo puta: Teo je posle Spanije bio bog, kralj itd..a posle EP, ne zasluzuje da igra za reprezentaciju.. Deki Stankovic posle gola Hrvatima bio je najbolji vezni na svetu, a posle ovog neuspeha, za koji je inace on najmanje kriv, bio je pljuvan na sve strane, i pored toga sto ima preko 100 nastupa za reprezentaciju! Znaci umuknite vise sa pljuvanjem nasih velikana, bar da se razumete u sport pa ajde, vi pljujete reda radi, verovatno zbog licnih frustracija ili ne znam cega vec!

Nensi

pre 12 godina

Tipsarevic je toliko pun sebe i iskompleksiran do besvesti, umesto da se ugleda na Noleta i nauci nesto pametno!!! On i njegova zena klasicni predstavnici pink generacije...

milos

pre 12 godina

Znači teška srpska klasika, kada pobedjuju onda ih hvale i onda su najbolji a kada gube onda su najgori ili taktiziraju.Treba da vas bude bruka i sramota zbog toga kakve postove pojedini objavljuju, treba da ih hvalite i pruzate uvek podrsku i kada je dobro i kada je loše(ugledajte se na Liverpulove inavijače npr.).Ljudi imamo dva tenisera u prvih deset- to je istorijski uspeh za našu naciju.Napred Nole i napred Janko!

svi (ni)su isti

pre 12 godina

Dobro, sta je vama (ne svima, nego onima koji pljuju bez kraja i konca)? Gde je odrastao i u kakvim okolnostima Federer a gde Nole? On se probijao (i jos se probija!) kroz 100 zidova, ne kroz jedan u ovoj nasoj jadnoj i napacenoj zemlji! Sto rekao Njegos "U dobrom je lako dobar biti, na muci se poznaju junaci." tako i Nole. Koji je to pritisak i nervoza kroz ovu godinu, to se tesko shvata, dzabe mu i 17000 puta veca zarada od tu nekih!

Ni na Zapadu ne vole da poklanjaju pare tek tako, sto znaci da su nagrade na turnirima itekako zasluzene i zaradjene, pa ne treba oko toga pricati gluposti. Normalno da mu treba odmor, lecenje povrede nije odmor - niti zivi normalan zivot, niti se odmara, leci se i strepi da li ce se izleciti ili ne. A ko zavidi Noletu na zaradi - molim, izvolite na teren, vrata su svima otvorena.

Lepo covek priznao jos pre meca sa Jankom da igra lose. Ni masina ne radi 100% vremena sa 100% snage a upravo to ocekujete od Noleta. I da, on nikad nece biti kao Federer i vrlo mi je drago zbog toga, neka uvek ostane pre svega VELIKI COVEK, sto je bezbroj puta vec pokazao i dokazao a Federer neka i dalje bude robot, na tome mu nije za zavideti.

zoran

pre 12 godina

Zao mi je, ali velika vecina ne poznaje sistem bodovanja.
Poraz od Janka , jedino poraz od Jakna otvara vrata za dalje.

Jedino sa ovim porazom Ferer mora da igra na pobedu da bi sachuvao prvo mesto i izbegao Federera koji bi ga razbucao kao svinja masno cebe. Federer je "smrt" za igrache tipa Ferer i Spanac to vrlo dobro zna. Zbog toga ce ici i mora da ide na pobedu ne bi li se Novak i Rodja "poklali" te on eventualno u finalu (ruku na srce Conga je lakshi protivnik za Spanca..) pokupio kajmak ,jer ce sigurno biti umorni od teshkog mecha.

Đorđe

pre 12 godina

Nisam od onih dežurnih kritičara Novaka, ali ovaj njegov nastup je za svaku kritiku. Svaka mu čast na sezoni, bio je ubedljivo najbolji, ali kada nije u formi on odbija da igra. To nije odlika velikih šampiona. On je ovaj meč izgubio samo da ne bi išao na Federera, jer bi doživeo blamažu. Federer je bar uvek išao do kraja, bez obzira na formu, povrede i slično(celu godinu je odigrao sa mononukleozom i nikome se nije žalio).
Novak je postigao enorman uspeh, definitivno je ponos Srbije i to će ostati zauvek, ali ako želi da se svrsta u rang sa Federerom i Nadalom, moraće da promeni ponašanje i pristup igri. Sada se videlo da je još daleko od pomenutog dvojca.

Andrej

pre 12 godina

Kao sto je i rekao na pres konferenciji nakon meca da nema svezinu,emocionalno je ispraznjen nakon napornih i veoma uspesnih 10 meseci tako da je meni to dovoljno.Kada mu je novinar rekao da bi mogao i dalje da se plasira uprkos dva poraza,delovao je kao da mu je sve jedno.Potpuno ga razumem nakon svega.On je napravio nesto sto je jednako nemogucem a Federer celu godinu nije igrao dobro,nije osvojio ni jedan turnir,dobijali su ga svi redom i sada neko kaze e vidi Federera.Zao mi je Janka sto nije dobio onaj mec protiv Berdiha,sad bi on bio u polufinalu.

Sava

pre 12 godina

Interesantno poredjenje Novak i ODBOJKASI! Novak je imao neponovljivu sezonu, pred kraj se povredio i ponestalo mu daha za finis, ali to ne moze da baci u zaborav kod pravih navijaca sjajnih 10 meseci! Odbojkasi/-ce su odigrali sjajno i postali prvaci Evrope a sada u Japanu ne mogu da se sastave i niko ih ne kritikuje kao sto ovde neki kritikuju Novaka.

sudax

pre 12 godina

Eto,desilo se i to da Jankela pobijedi Novaka,treba reci,sasvim zasluzeno i sve cestitke za nasega drugog igraca.
Sada i mi i Janko mozemo jos vise zaliti za onom mec loptom protiv Berdiha,ali,sta je,tu je.
Ovaj danasnji mec je donio jedan mali minus i opomenu za Novaka,ali i veliki plus za Janka i srpski tenis.Janko ce sigurno,jos vise,dobiti na samopouzdanju,jos jedan teret mu je pao sa ledja,sto daje nadu da ce i sljedece godine biti na zavrsnom mastersu.
Srbija je dobila jos jednog vrhunskog igraca sto je vidio cijeli svijet,a ako dodamo da je tu i Ziki,onda se moze reci da je Srbija teniska velesila.
Novak ce se oporaviti,to je sigurno,shvatice da nema opustanja i onog naseg mentalitetnog "lako cemo,ili,nema problema",a mozda je i dobro da je mu je ovaj kiks dosao u pravo vrijeme,tako da ce mnogo ozbiljnije uci u pripreme za narednu sezonu.

Bilo da Nole prodje ili ne prodje u polufinale treba da budemo zadovoljni ovogodisnjim uspjehom nasih tenisera i treba da nastavimo da ih bodrimo i podrzavamo kao sto smo to cinili i do sada.

Srecno momci,vi ste ponos Srbije.

Starac Soco od 100 leta

pre 12 godina

Pametan je Nole. Omoguci ce Janku pobedu koju crkavicu i 200 bodova da bi bio osmi na ATP. Takodje vidi se da nije u formi i da je glupo da ide Rogeru koji je u najboljoj formi. Nista strasno. Nije i Rafa prosao.Ovo je turnir za godisnje luzere. U vrhu se nista ne menja Novak ostaje No 1

Pronicljivi

pre 12 godina

odlicna rezija
(malimrav, 25. novembar 2011 15:57)

Ljudskoj zlobi nema granica je li tako? Juče ste pisali da će namerno izgubiti kako bi izbegao Federera, a sada kad dobija onda ga Janko ''pušta.'' Ajde pre nego nego što krenete sa malicioznim komentarima dogovorite se u glavi šta ćete da napišete, ovako najblaže rečeno ispadate smešni.

DjoleR

pre 12 godina

Prvo - svaka čast Janko.
Drugo - Novak je pauzirao mesec i po dana, tako da nije i fizički ni psihički u onoj formi pre povrede.
A kako je igrao ove godine, da nije pobedio nijedan meč od oktobra pa do kraja godine, opet bi to bio vrhunski rezultat kakav retko ko može postići.
Inače gospodo kritičari uhvatite se za reket pa probajte da odgrate jedan gem, ja sam pokušao i porazbijao sam sve reflektore oko terena. Ajd pa tako...

sasa jokic

pre 12 godina

Ne ceka Novak Ferera, Novak je stao na polovini drugog seta, verovatno osetivsi da nije spreman za Rodzera. Bolje je pusitti prijatelja da zaradi pare i poene, nego izgubiti od Rodzera, koji je dosao iz "hladovine", ne osvojivsi ni jedan bitan trofej ove godine!!

BLBL

pre 12 godina

Bili su mi smijesni komentari tipa "da Djokovic na zadnjih par turnira izbjegava Federera", ali nakon ovog turnira je vise nego ocigledno da on zaista na sve nacine izbjegava duel sa Roger-om.Rame ga boli/ne boli, pa onda sumnjiv poraz od Nishikori-a u Basel-u, jer se "bol u ramenu vratio", koji dan kasnije je sve Ok, dobro se osjeca, igra turnir u Paris-u, da bi se na istom "bol u ramenu vratio" i povlaci se sa turnira, pa opet koji dan kasnije izjavljuje da je, citiram, "i psihicki i fizicki spreman" za London i da se upravo iz tog razloga povukao u Paris-u. A onda kad je postalo jasno da ce na Federer-a, imamo ovu situaciju gdje svako moze vidjeti sta se desava i kakav je odnos prema igri.

Natasa Nikolic

pre 12 godina

Pa kakav smo mi to narod?sada kada je najpotrebnije treba da bodrimo Noleta a i Janka..a ne samo hvaliti kada se nesto osvoji ili pobedjuje..niko se ne zapita ksko se Novak sada oseca,da li je iscrpljen posle ovako uspesne sezone..i sta je sve uradio..ovo sto je on uradio,ne verujem da ce iko postici..ne moze stalno pobedjivati..sve cestitke Janku i drago mi je sto je pobedio..zasluzio je..uz nase tenisere i kada gube!

hardy

pre 12 godina

Poslednjih nedelja na ovom sajtu je bilo dosta polemike na temu iscrpljujuće sezone, trošenja igrača zbog njihovog stila igre i najuspešnije sezone. Uzeo sam slobodu sebi da napravim analizu sezone 2011 koja je protekla u znaku Đokovića i sezone 2006 koja je protekla u znaku Federera.

Sezona 2006

Skor Federera pre TMC - 87:5 (ukupno 92:5)
Ukupno odigranih mečeva pre TMC protiv igrača iz Top 10 u momentu igranja mečeva - 16
Skor Federera pre TMC protiv igrača iz Top 10 u momentu igranja mečeva – 12:4
Od 12 pobeda 11 protiv Ljubičića, Blejka, Davidenka, Nalbandijana, Rodika i F. Gonzalesa
1 pobeda protiv Nadala
Od ukupno 4 poraza protiv igrača iz Top 10 u momentu igranja mečeva sva 4 protiv Nadala (3 na šljaci, 1 na betonu)
Jedini poraz od igrača koji nisu bili iz Top 10 u momentu igranja mečeva – Marej
Ukupno 5 poraza, 4 od Nadala (20 godina) i 1 od Mareja (19 godina)

Sezona 2011

Skor Đokovića pre TMC - 69:4
Ukupno odigranih mečeva pre TMC protiv igrača iz Top 10 u momentu igranja mečeva - 22
Skor Đokovića pre TMC protiv igrača iz Top 10 u momentu igranja mečeva – 20:2
Od 20 pobeda 10 protiv Mareja, Berdiha, Ferera, Soderlinga, Fiša i Monfisa
Od 20 pobeda 10 protiv Nadala i Federera (6+4)
Od ukupno 2 poraza protiv igrača iz Top 10 u momentu igranja mečeva 1 od Federera i 1 od Mareja
Od ukupno 2 poraza od igrača koji nisu bili iz Top 10 u momentu igranja mečeva 1 od Del Potra i 1 od Nišikorija (22 godine)

Skor Federera pre TMC - 59:12
Ukupno odigranih mečeva pre TMC protiv igrača iz Top 10 u momentu igranja mečeva - 14
Skor Federera pre TMC protiv igrača iz Top 10 u momentu igranja mečeva – 5:9
Od 5 pobeda 4 protiv Berdiha, Conge, Monfisa i Soderlinga
1 pobeda protiv Đokovića i 0 pobeda protiv Nadala
Od ukupno 9 poraza protiv igrača iz Top 10 u momentu igranja mečeva 4 protiv Đokovića, 3 protiv Nadala (2 na šljaci, 1 na betonu), i po 1 od Berdiha i Melzera
3 poraza od igrača koji nisu bili iz Top 10 u momentu igranja mečeva – 2 od Conge (bio u tim momentima 16. odnosno 19. na listi) i 1 od Gaskea

Osnovni razlog zašto su analizirani rezultati protiv igrača iz Top 10 u momentu odigravanja mečeva je pretpostavka da takvi mečevi zahtevaju više fizičke i mentalne snage u odnosu na mečeve protiv slabije rangiranih tenisera. Ostavljam čitaocima da sami izvlače zaključke.

Laki (je malo nervozan)

pre 12 godina

Realno, Nole nije ni zasluzio polufinale i ako je 8 meseci bio malte nepobediv!
Al opet, na zaboravimo evropsko prvenstvo u kosarci u Barseloni, tad su shpancima koji su vec spakovali kofere javili da su prosli prvi krug takmicenja i nas pobedili u finalu!
Moze i Nole poput "phenixa"!

Planeta majmuna

pre 12 godina

Baksuz je rekao da mu je dosta tenisa za ovu godinu. Od povrede na ovamo jasno se vidi da je nezainteresovan do Australijan Opena, a onda će valjda po starom. Da gazi redom...

Posmatrac

pre 12 godina

Ma ovo je pocetak kraja Novaka, on je poceo da gubi samopouzdanje, izgubio je na formi i to je neslavan pocetak njegovog fijaska. Nije nikakakav profesionalac, uspeo je u jednom trenutku da ucini nesto i osvoji prvo mesto na ATP listi ali nije uopste u stanju to i da zadrzi. Federer je tata za njega iako je 6 godina stariji i na zalasku je teniske karijere ali je profi do daske. Nole je jednostavno decko koji je opijen slavom poceo da netrenira i zestoko se opustio i poceo je zestoko da gubi meceve redom. Sada ce poceti da gubi i sponzore i normalno novac. Decko ce ili da se uozbilji ili ce zavrsiti vrlo brzo ispod 10 mesta. Zalosno je i vrlo surovo je ali to je realnost.
Ko hoce da zaradi pare na brzaka neka se kladi na njegovog protivnika, vrlo brzo ce kladionice da promene procentualni odnos za kladjenje.
Ili ce se decko uozbiljiti ili maksimalno za tri meseca debelo puca

bu2nin

pre 12 godina

Svaka cast navijaci! svaka cast! podrska samo kad pobjedjuje. isto i ovdje sa Vucinicem.Sad ga svi pljuju zbog lose odigranog meca. Svaka cast novinari koji padaju pod utisak malogradjanstine.

Mr.Nice

pre 12 godina

Ljudi,pa on drugi deo sezone igra lagano i namerno osvaja mali broj poena na turnirima da bi sledece godine imao gde da poveca bodovni saldo. Pa on od nove godine mora da brani titule na skoro svim turnirima,na hiljade poena! Cista kalkulacija!

Nera

pre 12 godina

Novak je odradio svoj dio posla, tesno je izgubio od Tipse, sad moli Boga da Berdich dobije Ferrera kako ne bi morao izlaziti na megdan Rogeru i doziveti Nadalovu sudbinu, ili ne daj Boze gore!!!

max

pre 12 godina

Ovo što pruža Novak je stvarno bedno.Kako čovek ruši svoj ugled.Roka po neiznuđenim greškama samo tako.To No1?.Ha ha ha.......Ipak je Fedex za njega profa u svakom pogledu.Možda plače kad izgubi ali baja igra tenis i kad mu ide i kad ne. "2012 Nole će često ići po burek,najviše zbog njegove arogancije i umišljatosti.

drashko

pre 12 godina

Bravooo Jankoo srbbineeeeee!
Naravno i cestitke za Novakov trud, svakako ocekujemo da ce ipak biti spreman i u punoj formi, do sledeceg mastersa u Londonu krajem sledece godine.

Will

pre 12 godina

Bravo Jankela!Znao sam da moze da ga dobije! Sada kada je probio led u medjusobnim duelima, ocekujem niz pobeda.Bekhend parela im je na istom nivou , ima bolji servis a kad se dobro krece i sredi glavu,pobedjivace ga redovno.

Zmaj

pre 12 godina

@miki

A kojim se ti uspehom u zivotu mozes podiciti kad tako komentarises? Na osnovu tvog komentara se vrlo lako moze zakljuciti da imas neki ozbiljan psihicki poremecaj...

Milos

pre 12 godina

Novak je van forme tako da Jankova pobeda i nije neko iznenadjenje. Ali pored toga ovaj rezultat daje Novaku bolje sanse da dodje do meca sa Federerom nego da je pobedio Janka. U slucaju da je Novak pobedio, Ferer bi imao osigurano prvo mesto bez obzira na njegov rezultat u mecu sa Berdihom, tako da bi Berdih verovatno imao vece sanse da dobije igraca bez velikog motiva (osim novcanih) sa rezultatom koji mu odgovara za dalji plasaman. Sada, posto je Janko pobedio, racunica ja prosta. Ako Bedrih pobedi, on ce osvojiti prvo mesto i Ferer ce igrati protiv Federera, a ako Ferer pobedi, Djokovic ce biti taj koji ce igrati sa Federerom a Ferer ce na Congu. U svakom slucaju ni Ferer no Berdih ne mogu puno da kalkulisu u njihovom mecu, sto daje bolje sanse Djokovicu.

zoranvsc

pre 12 godina

lepo je videti dva srbina medju 8 najboljih,malo mi dosadno jer navijam za oba dvoje,ali janko rastura novaka,bar za sada.BRAVO SRBIJA NAJJACA NACIJA U TENISU

Pomatrac

pre 12 godina

Bravo za Janka! Nadam se da ce Nole proci dalje, mada je pitanje kako ce proci u cetvrtfinalu, jer mu igra nije na nivou od pre nekoliko meseci. Bez obzira na sve, bravo momci na odlicnom mecu i puno srece u sledecoj godini.

kad neko drugi ovako napravi,mi ga pljujemo,al mi uvek imamo pravo

pre 12 godina

(Stefan, fan of Partizan, 25. novembar 2011 17:21)
Na terenu ne postoje prijateljstva,tako su mene nekako ucili...
A i cuo sam par puta neke izjave sportista-"Mi smo prijatelji,ali na terenu se ne poznajemo"
Bar je tako nekad bilo,ali vremena se menjaju,ljudi se menjaju itd...
Dal se menjaju na bolje ili gore,to ipak treba sami da shvatimo,gledajuci kuda ide ovaj svet...

Srpkinja

pre 12 godina

Smatram da je Novak pustio Janka,jer ne zeli da se suprotstavi Federeru.Jer Federer sada igra odlicno,dok Novak i ne bas i nece da se blamira..Preforisao se.

Nevenka

pre 12 godina

Bravo Janko vidi se da si bas napredovao ove sezone,a Nole uvek smo uz tebe,nisi ti za dzabe prvi teniser sveta,svaka cast momcima na ovogodisnjim rezultatima :)

recka986

pre 12 godina

Jadan Nole kad ga nasi ovako blamiraju glupim komentarima dok on na najbolji nacin podize ovu usranu zemlju...kad vidim kakvi smo ljudi,jasno mi je sto smo ovde gde smo...na dnu.

Branko Golubovic

pre 12 godina

Ma ovo je pocetak kraja Novaka, on je poceo da gubi samopouzdanje, izgubio je na formi i to je neslavan pocetak njegovog fijaska. Nije nikakakav profesionalac, uspeo je u jednom trenutku da ucini nesto i osvoji prvo mesto na ATP listi ali nije uopste u stanju to i da zadrzi. Federer je tata za njega iako je 6 godina stariji i na zalasku je teniske karijere ali je profi do daske. Nole je jednostavno decko koji je opijen slavom poceo da netrenira i zestoko se opustio i poceo je zestoko da gubi meceve redom. Sada ce poceti da gubi i sponzore i normalno novac. Decko ce ili da se uozbilji ili ce zavrsiti vrlo brzo ispod 10 mesta. Zalosno je i vrlo surovo je ali to je realnost.
Ko hoce da zaradi pare na brzaka neka se kladi na njegovog protivnika, vrlo brzo ce kladionice da promene procentualni odnos za kladjenje.
Ili ce se decko uozbiljiti ili maksimalno za tri meseca debelo puca
(Posmatrac, 25. novembar 2011 20:57)

Kako si sebi dao pseudonim "POSMATRAC"...ja bih te samo jedno zamolio:da ostanes SAMO "POSMATRAC"...a ja se osecam glupo samo iz razloga sto odgovaram na tvoj komentar...
Mogao bi se recimo ugledati na ovog "DjoleR" i ne petljati se u stvari koje ne razumes.Manija "pljuvanja" je uzela velikog maha u Srbiji i ti si se,svesno ili nesvesno,pridruzio pomenutima...

Ja cu samo reci da sam jako "mali" da bi Novaka,ali i druge iz top 20,"uzimao u usta"... Federer?!Najbolji?Najbolji svih vremena?!Ne znam!Verovatno!!Nadal?!Takodje!!Prvi je kao covek "NULA"...i zato ga ne podnosim...ali,volim gledati kako igra...i dan danas...Nadal...skroz OK momak...imao je ispada (nakon duela protiv Novaka ove godine)...ali je OK...Novak?!Po meni...covek na mestu...ponosim se sto sam srbin...za razliku od mnogin drugih "cinilaca" i pojava u drustvu kada bih najradije nestao sa lica zemlje...
I,kako svi "primetiste" da je Nole "pao u formi",da je "ovo pocetak kraja",da ce "brzo iz top 10"...a niko ne pomene Nadala koji je vec duuuuugoo u losoj ,jako losoj formi i koji je masu meceva ove godine dobio samo zahvaljujuci strahu koji od pobede nad njim imaju protivnici...??!!
Pisem ovo onima koji se razumeju i koji pozitvno gledaju na zivot...za ove ostale?!!Ma,bas me..

NOLE,JANKO,JELENA,ANA...sto se mene tice...oni su se dokazali...E,sad...ne mogu svi biti godinama sampioni ili u samom vrhu...

Cujemo se sredinom sledece godine...pa cemo videti ko je bio u pravu...

sekula

pre 12 godina

@mili-split-a ti si trener?ja nisam od onih koji je zavidan pa se sad raduje porazima djokovica.svaka mu cast za postignuto,al imam par pitanja:1.kako je moguce da djokovic pored relativno loseg servisa u poredjenju sa drugim vrhunskim igracima,bude prvi 2.zasto skoro svaku tesku ili polu tesku loptu koju on izvadi,vraca tacno tamo gde protivnik stoji,tj u sredinu.u tom slucaju dobar protivnik ima veliku prednost.i to se stalno ali stalno ponavlja.federer bi ga pocistio ako bi se sreli

Dejan S

pre 12 godina

Djokovic je morao da pobedi prva dva seta da bi rezultat imao neki znacaj za dalji plasman u turniru. Moguce je da je malo popustio kad je video da mu drugi set izmice. Licno neverujem da je Nole sada bas toliko zeljan da ide dalje posto ga u tom slucaju u polufinalu potencijalno ceka veliko ponizenje od Federera koji je u znatno boljoj formi.

Ivan

pre 12 godina

Inace Djokovic je ovu godinu po odnosu pobeda i poraza zavrsio na deobi 10. mesta na listi svih vremena, cisto da se zna.

Evo liste:

Match Winning % 50+ Wins
1. United States John McEnroe (1984) 96.47 82–3
2. United States Jimmy Connors (1974) 95.88 93–4
3. Switzerland Roger Federer (2005) 95.29 81–4
4. Switzerland Roger Federer (2006) 94.85 92–5
5. Sweden Björn Borg (1979) 93.33 84–6
6. Czechoslovakia Ivan Lendl (1986) 92.50 74–6
Switzerland Roger Federer (2004) 92.50 74–6
8. Czechoslovakia Ivan Lendl (1985) 92.31 84–7
9. Czechoslovakia Ivan Lendl (1982) 92.17 106–9
10. Sweden Björn Borg (1980) 92.11 70–6
Serbia Novak Djokovic (2011) 92.11 70–6

Milan

pre 12 godina

Ma pustice ga Tipsa, pa to je ocigledno.. Mislim i treba da ga pusti s' obzirom da nema sanse, ali realno zgazio bi ga Tipsa u ovom trenutku.

adje

pre 12 godina

ja koliko se razumem i znam pravila u tenisu novak djokovic ima u tri meca jednu pobedu i dva poraza,3-5 sto znaci u minusu 2 a bedrih ima dva odigrana meca jedan poraz i jedna pobeda,3-3 i njemu je dovoljan 1 set da osvoji da ide dalje,ne kao sto neko rece da je novak namerno izgubio da izbegne federera,i da ferer mora da ide na pobedu da bi i on izbegao federera a da novak djokovic igra sa congom,a niko nije racunao da bedrih u slucaju da osvoji set ide dalje,i da ne osvoji set bi opet po pravilu trebao bedrih da ide dalje,jer se racunaju osvojeni setovi a novak je od ferera ubedljivo izgubio koliko se ne varam 6:3 6:3.ima jos jedna mogucnost da ferer nadigra bedriha 6:2 i 6:3.

Lekopsi

pre 12 godina

Novace sve ti je oprosteno :) :)
Nije ni on robot, treba malo da se odmori da uziva u popularnosti i uspehu.
Mislite da je lako postati prvi,jos u takvoj konkurenciji.
Svi koji ga kritikuju, neka se zapitaju u cemu su oni prvi ili bolje da li su....
Tek onda nek kritika padne

zemlja gruva

pre 12 godina

ovome sto ne dostaje Milica, ne da nije mesto tu gde je igrom srece dospeo, nego jos na svu silu se dao da dobije noleta, tu je po meni mesto Troickom bilo, a vi sad lupajte minuse imate pravo na to

nesalomljivi7

pre 12 godina

Novak je toliko dobar teniser, da toga mnogi nisu ni svesni ma koliko da se upinju da ga sto vise pljuju. Novak ima istu prednost nad Nadalom u bodovima koliko je imao Nadal nad njim, koliko mogu da se setim kada je bio br.1. KO DA GA STIGNE? Endi zaostaje oko 6 hljada a Federer svega 9 hiljada. Mogu ako ponove ovakvu godinu i rezultate kao Novak ove godine, ali to ne pamte i neka velika imena svetskog tenisa. To se retko ponavlja. I normalno da Novak sledece godine ne osvoji NISTA. U stvari sve je moguce, ako Nadal trenira po ceo dan, posto kaze da mora puno da radi a Federer se podmladi u 31. godini .

gordanajeremic1@gmail.com

pre 12 godina

Žalosno je da No(1)le zavisi od rezultata drugih tenisera. Njegov eventualni plasman u četvrt finale bio bi potpuno nezaslužen. On igra slabo i tome nije razlog premor, zasićenost i kojekavi slični "argumenti" koji se ovde navode kao razlog loše igre. Na osnovu analize broja odigranih mečeva u protekloj sezoni u jednom od predhodnih postova, ne vidi se da ih je Federer imao značajno manje pa da je to razlog za njegovu superiornu igru na kraju sezone. Biće da je u pitanjhu ipak nešto drugo - majstorstvo ovog igrača.

fenomen

pre 12 godina

Ferrer i Berdych se kolju i ako Ferrer dobije to znaci da ce u nedelju uvece Nole da podigne pehar a Tsonga ili Ferrer neku tacnicu.
Cestitke Janku.
Poz...

Imre Sombor

pre 12 godina

@adje - Na žalost ipak ne znaš pravila. Ako dva tenisera imaju isti skor pobeda i poraza, tada odlučuje međusobni susret. Set razlika se gleda samo kada 3 tenisera imaju isti skor. Pošto Tipsarević ima meč manje, on automatski ispada. U međusobnom susretu Đokovića i Berdiha, Nole ima prednost. Znači, ako Ferrer pobedi, Nole je drugi.

aleksandar

pre 12 godina

Bravo Janko! Konacno si sredio galamdziju Djokovica, koji od sada spada na listu losih igraca, i nece mu NIKADA vise uspeti da bude u grupu najboljih!

Gerrard

pre 12 godina

Daj boze da Ferer pobedi sa 2-0 pa da onda Federer masakrira Novaka kao i Nadala i spusti ga na zemlju decko je izgleda previse poleteo razumem i umor i sve ali ovo je brukanje igra kao da je prvi put uzeo reket u ruke i vraca se u proslost pokazujuci veliku malodusnost na terenu deluje totalno nezainteresovano

bojan

pre 12 godina

od deda mraza zelim samo odmor,pa ove godine si vec odmarao 7,8 nedelja. ja imam samo 5 nedelja odmor godisnje.a zaradjujes 17888 puta vise nego ja

petko

pre 12 godina

Niije sramota što je izgubio već način kako je to uradio. Nedostojno za prvog tenisera na svetu. Ovim porazom Novak je srozao ugled stečen teškom mukom.

Posmatrac

pre 12 godina

Ma ovo je pocetak kraja Novaka, on je poceo da gubi samopouzdanje, izgubio je na formi i to je neslavan pocetak njegovog fijaska. Nije nikakakav profesionalac, uspeo je u jednom trenutku da ucini nesto i osvoji prvo mesto na ATP listi ali nije uopste u stanju to i da zadrzi. Federer je tata za njega iako je 6 godina stariji i na zalasku je teniske karijere ali je profi do daske. Nole je jednostavno decko koji je opijen slavom poceo da netrenira i zestoko se opustio i poceo je zestoko da gubi meceve redom. Sada ce poceti da gubi i sponzore i normalno novac. Decko ce ili da se uozbilji ili ce zavrsiti vrlo brzo ispod 10 mesta. Zalosno je i vrlo surovo je ali to je realnost.
Ko hoce da zaradi pare na brzaka neka se kladi na njegovog protivnika, vrlo brzo ce kladionice da promene procentualni odnos za kladjenje.
Ili ce se decko uozbiljiti ili maksimalno za tri meseca debelo puca

Nensi

pre 12 godina

Tipsarevic je toliko pun sebe i iskompleksiran do besvesti, umesto da se ugleda na Noleta i nauci nesto pametno!!! On i njegova zena klasicni predstavnici pink generacije...

Federer

pre 12 godina

ne volim federera ali jedna stvar je fakat:uvek igra,nikad ne oscilira mnogo,konstantan je. a nole te umoran,te povreda-ako je tako nemoj da igras nego odmaraj.neki kazu zasitio se ,uzeo pare- pa uzeo je federer sve to x4 pa i dalje melje. znaci ipak je narav a sada dislajkujte do mile volje P.S. NOLE NO1
(alex, 25. novembar 2011 17:55)

Objasnio si ovde sve. To je taj malogradjanski mentalitet srbina koji Novak poseduje. Federer kada je izgubio tron nije dozvolio da ga pobedjuju ferer,tipsarevic i ostali teniseri. To je mogao samo nadal i to u finalima .Kada Federer nije stigao do polufinala ili finala GS ?

E to Novaku nedostaje . Taj koncept, ta narav da igra a ne da bude slina po terenu koja moze da gubi od koga hoces.

Ajde bez bre.

max

pre 12 godina

Pao fizički Nadal,pada i Nole !!Zato veliko divljenje izaziva kralj tenisa Roger Federer koji gotovo nikad nije bio povređen i nije predao meč,a evo sa 30 godina igra fenomenalno !!

Mislim...

pre 12 godina

sto tako nisi igrao protiv ferera nego se sad izivljavas nad tipsom,nikad od tebe teniser nece biti
(miki, 25. novembar 2011 15:35)

Nece,nece...inace prvi moze bit bilo ko,pa cak i neznalica ...

max

pre 12 godina

Ovo što pruža Novak je stvarno bedno.Kako čovek ruši svoj ugled.Roka po neiznuđenim greškama samo tako.To No1?.Ha ha ha.......Ipak je Fedex za njega profa u svakom pogledu.Možda plače kad izgubi ali baja igra tenis i kad mu ide i kad ne. "2012 Nole će često ići po burek,najviše zbog njegove arogancije i umišljatosti.

gordan

pre 12 godina

Boze, ako te ima, ucini da Berdih prodje u polu-finale, Nole em ne zasluzuje to ni po cemu, em ce se izbrukati jos vise, verovatno protiv Federera ne bi osvojio vise od 3 gema ukupno, a onom narcisu bi dao nevidjenu satisfakciju. a mozda ne bi bilo lose da tako izgubi, mozda bi se onda prisetio kako je dosao na prvo mesto, pa se vratio takvom nacinu treniranja, rada i igre, premda nesto sumnjam da ce povratak biti bas lak. Daj Boze da sam u krivu.

mili-split

pre 12 godina

Kao trener, ja tvrdim da je Novak zasluženo prvi na svetu, ali trenutno zbog duže pauze nije u svom topu i FALE mu mečevi da se uigra. Ništa strašno, vratiće se, ne sumnjam. To što dobija Janka nažalost nije pokazatelj da je sada odjednom spreman za Federera,ferera i Congu. Kontinuitet mu treba a na ovom turniru svaki drugi dan pauze ga ne uvodi u vrhunski ritam...

S.Goran

pre 12 godina

Znam da sad mnogi sumnjaju u verodostojnost igre Janka i Noleta...
Nije ni njima lako jer i oni sami pretpostavljaju to.pa onda pored igre na koju moraju paziti da bude takva da ne podpire sumnje,moraju voditi i racuna o ponasanju,da i ono ukazuje da postoji zelja za pobedom,da ne izostaje htenje.
Na kraju,pa i kako bi se dogovorili,jer i u drugarstvu se i daje i uzima,i u drugarstvu morate vagati,upravo da bi ga sacuvali.
A ja zaista ne vidim kako bi se to mogli dogovoriti i da pri tom obojica budu zadovoljni.Pobedniku pored novca ide i 200 bodova,a siguran sam da na njih Janko nije gadljiv,dobro Noletu pobeda znaci mnogo vise,opet uslovno jer ne zavisi samo od sebe za prolazak dalje,ali i sada da mu Nole i ponudi novac od pobede koji dobija kako bi ga Janko pustio,to nije dobra satisfakcija,Janku takodje mnogo znaci i 200 bodova koje bi pobedom dobio i koji bi ga ucvrstili na poziciji na kojoj jeste na atp listi.Tako da zaista ne sumnjam da njih dvojica igraju krajnje korektan mec,i to je jedni pravi nacin ako zele da ostanu pravi prijatelji i uzivaju u svom prijateljstvu.
Tako da ako ista moze postojati,onda to moze biti neki precutni gest,potez pred sam kraj meca,koji nam moze biti signal ne dovoljnog zalaganja,i nesto lakseg odustajanja od borbe do poslednjeg daha,kada je vec ishod izvestan.

BLBL

pre 12 godina

Bili su mi smijesni komentari tipa "da Djokovic na zadnjih par turnira izbjegava Federera", ali nakon ovog turnira je vise nego ocigledno da on zaista na sve nacine izbjegava duel sa Roger-om.Rame ga boli/ne boli, pa onda sumnjiv poraz od Nishikori-a u Basel-u, jer se "bol u ramenu vratio", koji dan kasnije je sve Ok, dobro se osjeca, igra turnir u Paris-u, da bi se na istom "bol u ramenu vratio" i povlaci se sa turnira, pa opet koji dan kasnije izjavljuje da je, citiram, "i psihicki i fizicki spreman" za London i da se upravo iz tog razloga povukao u Paris-u. A onda kad je postalo jasno da ce na Federer-a, imamo ovu situaciju gdje svako moze vidjeti sta se desava i kakav je odnos prema igri.

fedja

pre 12 godina

Nole ga je definitivno pustio jer mu pobeda nista ne znaci, zato sto zna da ce Ferer uciniti sve da dobije Berdiha i time zauzme prvo mesto u grupi, cime bi izbegao Federera u polufinalu.

Đorđe

pre 12 godina

Nisam od onih dežurnih kritičara Novaka, ali ovaj njegov nastup je za svaku kritiku. Svaka mu čast na sezoni, bio je ubedljivo najbolji, ali kada nije u formi on odbija da igra. To nije odlika velikih šampiona. On je ovaj meč izgubio samo da ne bi išao na Federera, jer bi doživeo blamažu. Federer je bar uvek išao do kraja, bez obzira na formu, povrede i slično(celu godinu je odigrao sa mononukleozom i nikome se nije žalio).
Novak je postigao enorman uspeh, definitivno je ponos Srbije i to će ostati zauvek, ali ako želi da se svrsta u rang sa Federerom i Nadalom, moraće da promeni ponašanje i pristup igri. Sada se videlo da je još daleko od pomenutog dvojca.

Starac Soco od 100 leta

pre 12 godina

Pametan je Nole. Omoguci ce Janku pobedu koju crkavicu i 200 bodova da bi bio osmi na ATP. Takodje vidi se da nije u formi i da je glupo da ide Rogeru koji je u najboljoj formi. Nista strasno. Nije i Rafa prosao.Ovo je turnir za godisnje luzere. U vrhu se nista ne menja Novak ostaje No 1

alex

pre 12 godina

ne volim federera ali jedna stvar je fakat:uvek igra,nikad ne oscilira mnogo,konstantan je. a nole te umoran,te povreda-ako je tako nemoj da igras nego odmaraj.neki kazu zasitio se ,uzeo pare- pa uzeo je federer sve to x4 pa i dalje melje. znaci ipak je narav a sada dislajkujte do mile volje P.S. NOLE NO1

adje

pre 12 godina

ja koliko se razumem i znam pravila u tenisu novak djokovic ima u tri meca jednu pobedu i dva poraza,3-5 sto znaci u minusu 2 a bedrih ima dva odigrana meca jedan poraz i jedna pobeda,3-3 i njemu je dovoljan 1 set da osvoji da ide dalje,ne kao sto neko rece da je novak namerno izgubio da izbegne federera,i da ferer mora da ide na pobedu da bi i on izbegao federera a da novak djokovic igra sa congom,a niko nije racunao da bedrih u slucaju da osvoji set ide dalje,i da ne osvoji set bi opet po pravilu trebao bedrih da ide dalje,jer se racunaju osvojeni setovi a novak je od ferera ubedljivo izgubio koliko se ne varam 6:3 6:3.ima jos jedna mogucnost da ferer nadigra bedriha 6:2 i 6:3.

Milan

pre 12 godina

Ma pustice ga Tipsa, pa to je ocigledno.. Mislim i treba da ga pusti s' obzirom da nema sanse, ali realno zgazio bi ga Tipsa u ovom trenutku.

Nera

pre 12 godina

Novak je odradio svoj dio posla, tesno je izgubio od Tipse, sad moli Boga da Berdich dobije Ferrera kako ne bi morao izlaziti na megdan Rogeru i doziveti Nadalovu sudbinu, ili ne daj Boze gore!!!

Dejan

pre 12 godina

Ajde sad popljujte ga svi vi koji ste jedva čekali da izgubi.Navalite narode,Nole je izgubio i 30 posto Srbije slavi.Sram vas bilo posle svega što je uradio i ovaj mu turnir ništa neće uzeti.Ako ste čuli posle meča glavnog spikera kad je Nole izlazio cela arena je ustala na noge i gromoglasno nagradila Noleta zasluženim aplauzom.Kod nas bi se stoposto čuli žvižduci.Ako budemo tako niski i mali u duši nama bolje nikad neće biti.Ni u EU ni u bilokakvoj drugoj uniji.Zloba i zavist su glavni značaj 30 posto ljudi ovde a od toga nema goreg.Nole voli te nas 70 posto i veruj da te volimo mnogo i poštujemo i u pobedama i u porazima.Ti si naš ponos i ostaćeš ma šta ili ništa uradio do kraja karijere.

Najbolji na svetu

pre 12 godina

@Gerrard

Kakvue si glupost napisao ni sam nisi svestan. Ajde ti poznavaoce tenisa objasni nama neupucenima kada je taj Roger odigrao sezonu 100% i nije izgubio ni jedan mec. Nikada.kakvu je sezonu ove godine imao. samo poslednjih cetiri meseca.Zato je cetvrti na rang listi. Pogledaj sta je Novak ove godine odigrao i sta je osvojio. To Roger u godinama koje Novak sada igra nikada nije uradio a to kazu i "neznalice" Agasi, Sampras, Edberg,Cash, Becker. Ti po poslednja dva turnira meris necije znanje i uspeh zacelu sezonu. tako nisi verovatno pisao kada je bio AO, RG, Wimbledon i USO. Novak ni na jednom jedinom turniru koji nesto znaci nije bio manje od polufinala . Sest mastersa osvojenih,jedno finale i jedno polufinale, 3 Grand slama osvojena i jedno polufinale. Pa nije covek perpetum mobile. Posle USO dosao da igra Davis cupo da ga ne bi kao ti i pljuvaci pluvali kako nema onu stvar da igra Davis cup i videli smo sta se desilo a toje bilou septembru mesecu. I onda nedeljama nije trenirao niti je reket uzeo u ruke ipokaviose u Baselu pa u Parisu isada u Londonu. Dosta sa pljuvanjem coveka koji je najbolji teniser na planeti. Navijaj za Rogera i Rafu to je tvoje pravo ali nemas pravo da pljujes jednog momka od 24 godine koji je postigao onosto je hteo pa makar sutra vise ne uzeo reket u ruke. Takvi smo mi Srbi.Pljujemo po svojima velicamo tudje i uspeh ne prastamo

SAki

pre 12 godina

Sve mi se cini da je ovo odradjeno dosta takticki.Janko nece moci dalje,Novak ceka Ferera koji igra na pobedu.Tako da Janko dobija bodove,Novak ima veliki sanse za polufinale.

Srpkinja

pre 12 godina

Smatram da je Novak pustio Janka,jer ne zeli da se suprotstavi Federeru.Jer Federer sada igra odlicno,dok Novak i ne bas i nece da se blamira..Preforisao se.

Ekspert

pre 12 godina

Rekoh ja, TIHI ŠTRAJK prve trojice. Zar vi stvarno mislite da su prvi, drugi i treći teniser sveta toliko loši da ih nema u završnici?
Janku je sve ovo dobro došlo.
Pozdrav za Nola i Janka.

Mr.Nice

pre 12 godina

Ljudi,pa on drugi deo sezone igra lagano i namerno osvaja mali broj poena na turnirima da bi sledece godine imao gde da poveca bodovni saldo. Pa on od nove godine mora da brani titule na skoro svim turnirima,na hiljade poena! Cista kalkulacija!

Planeta majmuna

pre 12 godina

Baksuz je rekao da mu je dosta tenisa za ovu godinu. Od povrede na ovamo jasno se vidi da je nezainteresovan do Australijan Opena, a onda će valjda po starom. Da gazi redom...

zemlja gruva

pre 12 godina

ovome sto ne dostaje Milica, ne da nije mesto tu gde je igrom srece dospeo, nego jos na svu silu se dao da dobije noleta, tu je po meni mesto Troickom bilo, a vi sad lupajte minuse imate pravo na to

svi (ni)su isti

pre 12 godina

Dobro, sta je vama (ne svima, nego onima koji pljuju bez kraja i konca)? Gde je odrastao i u kakvim okolnostima Federer a gde Nole? On se probijao (i jos se probija!) kroz 100 zidova, ne kroz jedan u ovoj nasoj jadnoj i napacenoj zemlji! Sto rekao Njegos "U dobrom je lako dobar biti, na muci se poznaju junaci." tako i Nole. Koji je to pritisak i nervoza kroz ovu godinu, to se tesko shvata, dzabe mu i 17000 puta veca zarada od tu nekih!

Ni na Zapadu ne vole da poklanjaju pare tek tako, sto znaci da su nagrade na turnirima itekako zasluzene i zaradjene, pa ne treba oko toga pricati gluposti. Normalno da mu treba odmor, lecenje povrede nije odmor - niti zivi normalan zivot, niti se odmara, leci se i strepi da li ce se izleciti ili ne. A ko zavidi Noletu na zaradi - molim, izvolite na teren, vrata su svima otvorena.

Lepo covek priznao jos pre meca sa Jankom da igra lose. Ni masina ne radi 100% vremena sa 100% snage a upravo to ocekujete od Noleta. I da, on nikad nece biti kao Federer i vrlo mi je drago zbog toga, neka uvek ostane pre svega VELIKI COVEK, sto je bezbroj puta vec pokazao i dokazao a Federer neka i dalje bude robot, na tome mu nije za zavideti.

hardy

pre 12 godina

Poslednjih nedelja na ovom sajtu je bilo dosta polemike na temu iscrpljujuće sezone, trošenja igrača zbog njihovog stila igre i najuspešnije sezone. Uzeo sam slobodu sebi da napravim analizu sezone 2011 koja je protekla u znaku Đokovića i sezone 2006 koja je protekla u znaku Federera.

Sezona 2006

Skor Federera pre TMC - 87:5 (ukupno 92:5)
Ukupno odigranih mečeva pre TMC protiv igrača iz Top 10 u momentu igranja mečeva - 16
Skor Federera pre TMC protiv igrača iz Top 10 u momentu igranja mečeva – 12:4
Od 12 pobeda 11 protiv Ljubičića, Blejka, Davidenka, Nalbandijana, Rodika i F. Gonzalesa
1 pobeda protiv Nadala
Od ukupno 4 poraza protiv igrača iz Top 10 u momentu igranja mečeva sva 4 protiv Nadala (3 na šljaci, 1 na betonu)
Jedini poraz od igrača koji nisu bili iz Top 10 u momentu igranja mečeva – Marej
Ukupno 5 poraza, 4 od Nadala (20 godina) i 1 od Mareja (19 godina)

Sezona 2011

Skor Đokovića pre TMC - 69:4
Ukupno odigranih mečeva pre TMC protiv igrača iz Top 10 u momentu igranja mečeva - 22
Skor Đokovića pre TMC protiv igrača iz Top 10 u momentu igranja mečeva – 20:2
Od 20 pobeda 10 protiv Mareja, Berdiha, Ferera, Soderlinga, Fiša i Monfisa
Od 20 pobeda 10 protiv Nadala i Federera (6+4)
Od ukupno 2 poraza protiv igrača iz Top 10 u momentu igranja mečeva 1 od Federera i 1 od Mareja
Od ukupno 2 poraza od igrača koji nisu bili iz Top 10 u momentu igranja mečeva 1 od Del Potra i 1 od Nišikorija (22 godine)

Skor Federera pre TMC - 59:12
Ukupno odigranih mečeva pre TMC protiv igrača iz Top 10 u momentu igranja mečeva - 14
Skor Federera pre TMC protiv igrača iz Top 10 u momentu igranja mečeva – 5:9
Od 5 pobeda 4 protiv Berdiha, Conge, Monfisa i Soderlinga
1 pobeda protiv Đokovića i 0 pobeda protiv Nadala
Od ukupno 9 poraza protiv igrača iz Top 10 u momentu igranja mečeva 4 protiv Đokovića, 3 protiv Nadala (2 na šljaci, 1 na betonu), i po 1 od Berdiha i Melzera
3 poraza od igrača koji nisu bili iz Top 10 u momentu igranja mečeva – 2 od Conge (bio u tim momentima 16. odnosno 19. na listi) i 1 od Gaskea

Osnovni razlog zašto su analizirani rezultati protiv igrača iz Top 10 u momentu odigravanja mečeva je pretpostavka da takvi mečevi zahtevaju više fizičke i mentalne snage u odnosu na mečeve protiv slabije rangiranih tenisera. Ostavljam čitaocima da sami izvlače zaključke.

branko

pre 12 godina

Износим један свој утисак и баш ме занима да ли такав утисак стиче још неко. Кад губе Јанко, Виктор, Јелена, Ана и други ја имам утисак да у том часу НЕ МОГУ боље. Кад Новак губи ја најчешће имам утисак да НЕЋЕ. То се не односи само на мечеве ових дана него и на неке његове раније периоде. Искрено бих волео да је то само мој и можда још нечији погрешан утисак а да је стварност потпуно другачија. Шта ви мислите ?

LJubisa

pre 12 godina

Nole i Rafa dok su resetali sve redom na atp turu ostali su tavorili po cetvrtfinalima i polufinalima stgao ih je umor.2011 godinu nemoze niko
da ukalja sa svojim slatkim komentarima.

sekula

pre 12 godina

@mili-split-a ti si trener?ja nisam od onih koji je zavidan pa se sad raduje porazima djokovica.svaka mu cast za postignuto,al imam par pitanja:1.kako je moguce da djokovic pored relativno loseg servisa u poredjenju sa drugim vrhunskim igracima,bude prvi 2.zasto skoro svaku tesku ili polu tesku loptu koju on izvadi,vraca tacno tamo gde protivnik stoji,tj u sredinu.u tom slucaju dobar protivnik ima veliku prednost.i to se stalno ali stalno ponavlja.federer bi ga pocistio ako bi se sreli

zoran

pre 12 godina

Ljudi, ovo je jedini nachin da se natera Ferer da igra na pobedu...ovo su sjajno odglumili...publika zadovoljna, jer je videla dosta tenisa i svima lepo...

Da je Novak pobedio, Ferer ne bi morao da igra na pobedu, već bi jednim udarcem ubio dve muve...odtsranio bi Novaka (koji uvek može da se vrati u formu) i izbegao Federera u polu-finalu. Ovako, na ovaj ancin, on mora da grize, jer ako Berdih pobedi stvorice se krug i tada je Berdih prvi a Ferer drugi te ide na Rodju koji će ga ubiti u pojam.

alal neka ti je

pre 12 godina

sto tako nisi igrao protiv ferera nego se sad izivljavas nad tipsom,nikad od tebe teniser nece biti
(miki, 25. novembar 2011 15:35)

od 7 milijardi ljudi na planeti, covek najbolje igra tenis, br. 1 je na svetu... a neki indijanac koji u zivotu nije uzeo reket za tenis, mu kaze: 'nikad teniser nece da bude od tebe'... hmmmmm... vro znimljivo! glupost je neunistiva!!!

sasa jokic

pre 12 godina

Ne ceka Novak Ferera, Novak je stao na polovini drugog seta, verovatno osetivsi da nije spreman za Rodzera. Bolje je pusitti prijatelja da zaradi pare i poene, nego izgubiti od Rodzera, koji je dosao iz "hladovine", ne osvojivsi ni jedan bitan trofej ove godine!!

Will

pre 12 godina

Bravo Jankela!Znao sam da moze da ga dobije! Sada kada je probio led u medjusobnim duelima, ocekujem niz pobeda.Bekhend parela im je na istom nivou , ima bolji servis a kad se dobro krece i sredi glavu,pobedjivace ga redovno.

drashko

pre 12 godina

Bravooo Jankoo srbbineeeeee!
Naravno i cestitke za Novakov trud, svakako ocekujemo da ce ipak biti spreman i u punoj formi, do sledeceg mastersa u Londonu krajem sledece godine.

Andrej

pre 12 godina

Kao sto je i rekao na pres konferenciji nakon meca da nema svezinu,emocionalno je ispraznjen nakon napornih i veoma uspesnih 10 meseci tako da je meni to dovoljno.Kada mu je novinar rekao da bi mogao i dalje da se plasira uprkos dva poraza,delovao je kao da mu je sve jedno.Potpuno ga razumem nakon svega.On je napravio nesto sto je jednako nemogucem a Federer celu godinu nije igrao dobro,nije osvojio ni jedan turnir,dobijali su ga svi redom i sada neko kaze e vidi Federera.Zao mi je Janka sto nije dobio onaj mec protiv Berdiha,sad bi on bio u polufinalu.

Djura

pre 12 godina

Samo onaj ko se nikad nije bavio sportom moze pomisliti da je lako pustiti nekog da pobedi. Janko i Nole su posteni ljudi i zato su tu gde jesu.

Stefan, fan of Partizan

pre 12 godina

Za sve one koji ce sad da udare po Djokovicu, njemu je potpuno svejedno da li dobija mec 2:1 ili ga gubi jer u oba slucaja mu treba pobjeda Ferera nad Berdihom.
Ali Fereru nije svejedno :) jer da je Nole dobio Janka mogao bi da izgubi 2:0 i bio bi prvi a ovako ako izgubi ide na Federera. Tesko da ce sad pustati Berdiha pa tako dobijamo duplu korist Nole ide u polufinale a Janku ide za njega velikih 200 poena koje ce ga ucvrstiti na listi i 100 000 eura.
Prijatelji sluze da bi se pomagali ko ne razumije tesko njemu.

bu2nin

pre 12 godina

Svaka cast navijaci! svaka cast! podrska samo kad pobjedjuje. isto i ovdje sa Vucinicem.Sad ga svi pljuju zbog lose odigranog meca. Svaka cast novinari koji padaju pod utisak malogradjanstine.

Laki (je malo nervozan)

pre 12 godina

Realno, Nole nije ni zasluzio polufinale i ako je 8 meseci bio malte nepobediv!
Al opet, na zaboravimo evropsko prvenstvo u kosarci u Barseloni, tad su shpancima koji su vec spakovali kofere javili da su prosli prvi krug takmicenja i nas pobedili u finalu!
Moze i Nole poput "phenixa"!

beli

pre 12 godina

zajedno sa Dejvis kupom ovo je istorijska godina za srpski tenis, a krunisana je ovom igrom dva srpska tenisera na zavrsnom mastersu.I pored toga ovde ima jos nezadovoljnih i pljuvaca koji mrze sebe pa i sve ostalo sto je nase, jadni su oni koji su vam kupili kompjuter jer mislim da i on crkava od vase mrznje , bravo Novace ,Janko,ZIKI ,Viktore, i svi ostali

Pronicljivi

pre 12 godina

odlicna rezija
(malimrav, 25. novembar 2011 15:57)

Ljudskoj zlobi nema granica je li tako? Juče ste pisali da će namerno izgubiti kako bi izbegao Federera, a sada kad dobija onda ga Janko ''pušta.'' Ajde pre nego nego što krenete sa malicioznim komentarima dogovorite se u glavi šta ćete da napišete, ovako najblaže rečeno ispadate smešni.

Dejan S

pre 12 godina

Djokovic je morao da pobedi prva dva seta da bi rezultat imao neki znacaj za dalji plasman u turniru. Moguce je da je malo popustio kad je video da mu drugi set izmice. Licno neverujem da je Nole sada bas toliko zeljan da ide dalje posto ga u tom slucaju u polufinalu potencijalno ceka veliko ponizenje od Federera koji je u znatno boljoj formi.

Sava

pre 12 godina

Interesantno poredjenje Novak i ODBOJKASI! Novak je imao neponovljivu sezonu, pred kraj se povredio i ponestalo mu daha za finis, ali to ne moze da baci u zaborav kod pravih navijaca sjajnih 10 meseci! Odbojkasi/-ce su odigrali sjajno i postali prvaci Evrope a sada u Japanu ne mogu da se sastave i niko ih ne kritikuje kao sto ovde neki kritikuju Novaka.

Zmaj

pre 12 godina

@miki

A kojim se ti uspehom u zivotu mozes podiciti kad tako komentarises? Na osnovu tvog komentara se vrlo lako moze zakljuciti da imas neki ozbiljan psihicki poremecaj...

papaja

pre 12 godina

I evo tu su oni koji cekaju da se sapletes i odmah ospu paljbu.Covek osvoji preko 13k poena i to nije dovoljno.Bravo Jankela,Nole i Ziki zasluzili ste svaki dinar i poen ove godine!!!

Savo

pre 12 godina

Na ovom turniru sam od samog starta bio vise ponosan na Jankov ulazak u prvih 9 i ucestvovanje na zavrsnom turniru, nego na Novakovo trenutno mjesto na ATP listi. Svaka mu cast i on je ponos naseg naroda kao i Novak. Sto se Novaka tice, odusevljen sam njegovom igrom ove godine. Navijam za njega svim srcem svakog trenutka.
Ali ovog puta me ljuti, ne njegova forma, vec njegova potpuna nezainteresovanost za igru. Razumijem da je kraj sezone i da su baterije prazne, ali biti toliko nezainteresovan je uzasno.
Tako da se nadam da ce veceras Ferer dobiti Berdiha i da ce Novak morati igrati u polufinalu sa Federerom.
Navijacu i dalje svim srcem za Novaka i nadam se da ce tada pokazati vecu zainteresovanost, ali nece mi biti zao ako ga Federer rasarafi u polufinalu (sto igrom obojice mozemo ocekivati)!
Nemojte misliti da sam od onih koji pljuju cim nesto ne ide, vec samo mislim da pravi teniser mora pokazati volju za igrom!

Napred Ferer veceras!
Napred Novak sutra!!!

fenomen

pre 12 godina

Ferrer i Berdych se kolju i ako Ferrer dobije to znaci da ce u nedelju uvece Nole da podigne pehar a Tsonga ili Ferrer neku tacnicu.
Cestitke Janku.
Poz...

jota

pre 12 godina

3) Regardless of score, if J. TIPSAREVIC defeats N. DJOKOVIC and T. BERDYCH defeats D. FERRER, then T. BERDYCH wins the group and D. FERRER qualifies 2nd.

Ovo ce naterati Ferera da protiv Berdiha igra na pobedu, jer u slucaju poraza on ce biti drugi u grupi. Samim tim ce ici u polufinale na RF, sto Fereru nikako ne bi odgovaralo.
Dakle Ferer veceras ipak ima motiv da igra na pobedu, ukljucujuci tu i novac , kao i bodove.
Tipsarevicu sve cestitke na pobedi, uz nadu da nista pre meca nije bilo dogovoreno izmedju njega i DJokovica.
Taktika koju primenjuje DJokovic donosi verovatno (zapravo zasigurno) rezultat, ali ne i ravnodusnost kod mene kao njegovog velikog navijaca.
Malodusnost koju je prikazao veceras u mecu na menen kao njegovog velikog fana ostavlja samo ruznu mrlju.

Ipak ovo sto je ove, ali i proteklih godina uradio za popularizaciju srpskog sporta, kao i zemlje Srbije u svetu je neprocenjljivo i ne smemo nikada to da zaboravimo. Od Devis kupa do medalje na olimpijadi itd.
Veliki pozdrav svim ljubiteljima tenisa.

Natasa Nikolic

pre 12 godina

Pa kakav smo mi to narod?sada kada je najpotrebnije treba da bodrimo Noleta a i Janka..a ne samo hvaliti kada se nesto osvoji ili pobedjuje..niko se ne zapita ksko se Novak sada oseca,da li je iscrpljen posle ovako uspesne sezone..i sta je sve uradio..ovo sto je on uradio,ne verujem da ce iko postici..ne moze stalno pobedjivati..sve cestitke Janku i drago mi je sto je pobedio..zasluzio je..uz nase tenisere i kada gube!

DjoleR

pre 12 godina

Prvo - svaka čast Janko.
Drugo - Novak je pauzirao mesec i po dana, tako da nije i fizički ni psihički u onoj formi pre povrede.
A kako je igrao ove godine, da nije pobedio nijedan meč od oktobra pa do kraja godine, opet bi to bio vrhunski rezultat kakav retko ko može postići.
Inače gospodo kritičari uhvatite se za reket pa probajte da odgrate jedan gem, ja sam pokušao i porazbijao sam sve reflektore oko terena. Ajd pa tako...

zoranvsc

pre 12 godina

lepo je videti dva srbina medju 8 najboljih,malo mi dosadno jer navijam za oba dvoje,ali janko rastura novaka,bar za sada.BRAVO SRBIJA NAJJACA NACIJA U TENISU

TomaS

pre 12 godina

Kao javna ličnost Novak nekima služi za pražnjenje kojekakvih - NJIHOVIH frustracija. A On, mada je najbolji teniser sveta, ipak ne može svake nedelje u godini da bude u najboljoj formi. Ipak je samo čovek. I ima prava na zamor organizma, na zamor mišića, na prezasićenost tenisom, slavom, uspesima...
Samo da je ušao u 100 najboljih na svetu, pa bi trebalo da mu budemo zahvalni, ili bar da gledamo svoja posla. Da je ostao samo treći na svetu, pa bi trebalo da mu budemo zahvalni što je, kao naš čovek, proneo slavu svog naroda. A on je učini mnogo više od toga, najviše moguće, postao - prvak sveta, a pojedinci ne propuštaju priliku da mu svojim licemernim (pakosnim, zlonamernim...) komentarima nekako naude, omalovaže ga... Ili, možda je sve mnogo banalnije: možda samo imaju zadatak da svojim provokacijama zabave čitaoce da bi ovi burno reagovali. Kao što neki čitaoci i reaguju, makar i samo "udaranjem minusa".
A Novak je ipak jedan i neponovljiv i teniser i čovek i patriota i humanista i...

gordanajeremic1@gmail.com

pre 12 godina

Žalosno je da No(1)le zavisi od rezultata drugih tenisera. Njegov eventualni plasman u četvrt finale bio bi potpuno nezaslužen. On igra slabo i tome nije razlog premor, zasićenost i kojekavi slični "argumenti" koji se ovde navode kao razlog loše igre. Na osnovu analize broja odigranih mečeva u protekloj sezoni u jednom od predhodnih postova, ne vidi se da ih je Federer imao značajno manje pa da je to razlog za njegovu superiornu igru na kraju sezone. Biće da je u pitanjhu ipak nešto drugo - majstorstvo ovog igrača.

znanje-imanje

pre 12 godina

Stvari treba gledati pozitivno. Prvo je da Novak nema vidljivih povreda. I to što je van forma kako tehnički tako i fizički znači da je zaista puno odmarao, što je dugotrajno gledano pravi, jedini mogući izbor. Drugo je da su glavni konkurenti, Nadal i Mari, em omanuli em u još gorem stanju, pre svega fizički. Oni su odlični momci i nema tu radosti, ali kompetitivno gledano propustili su veliku priliku da sebi podignu moral i smanje veliku bodovnu razliku. Ostaje veliko pitanje - da li će se ova trojica međusobno dogovoriti, makar i preko Federera, prikupiti ostale igrače i izboroti se za elastičniju sezonu sa manje obaveza. Isuviše često gledamo ovakva mučenja igrača a time i publike.
Za Janka, uz veliku štetu propusta protiv Berdiha, odlična stvar. Još malo bodova a i para u najboljoj sezoni ikada. Još bitnije, i spoljnja i lična dentifikacija sa svetskim vrhom. I Tehnofibre odavno nije imao ovakvu izloženost.
Plus, kao i prethodna situacija sa Troickom, kojeg "zli" Novak nije pustio - prava stvar. Nisu deca ni banda, već teniski vrh i tako se i ponašaju.
Loše je što je Novakov sjaj malo izbledeo i biće više tenzije, tj. manje straha kod protivnika početkom 2012e. Takođe Federera će sada maksimalno napumpati ali to će teško da bude dugotrajno. Biće loše i ako se sada vrate u Srbiju u sred još jednog PREOKRETA, ovaj put u TSSu. Zato sva tri, bežite na tropska ostrva i da ponovite ovakvu sezonu, mnogo ste nam zadovoljstva doneli.

zoran

pre 12 godina

Zao mi je, ali velika vecina ne poznaje sistem bodovanja.
Poraz od Janka , jedino poraz od Jakna otvara vrata za dalje.

Jedino sa ovim porazom Ferer mora da igra na pobedu da bi sachuvao prvo mesto i izbegao Federera koji bi ga razbucao kao svinja masno cebe. Federer je "smrt" za igrache tipa Ferer i Spanac to vrlo dobro zna. Zbog toga ce ici i mora da ide na pobedu ne bi li se Novak i Rodja "poklali" te on eventualno u finalu (ruku na srce Conga je lakshi protivnik za Spanca..) pokupio kajmak ,jer ce sigurno biti umorni od teshkog mecha.

Milan

pre 12 godina

Eeee jel vidite sada obozavaoci Djokovica kakav smo mi narod?! Ja nisam 'lud' za Noletom, ali sam i tek kako srecan zbog svih njegovih uspeha, i isto tako mi nepada na pamet da ga sada pljujem, i stvarno mi je muka od ovih sto kad nekom ide dobro onda im je bog, a kad upadne u krizu onda je najgori na svetu! Iste slucajeve smo mogli da vidimo mnogo puta: Teo je posle Spanije bio bog, kralj itd..a posle EP, ne zasluzuje da igra za reprezentaciju.. Deki Stankovic posle gola Hrvatima bio je najbolji vezni na svetu, a posle ovog neuspeha, za koji je inace on najmanje kriv, bio je pljuvan na sve strane, i pored toga sto ima preko 100 nastupa za reprezentaciju! Znaci umuknite vise sa pljuvanjem nasih velikana, bar da se razumete u sport pa ajde, vi pljujete reda radi, verovatno zbog licnih frustracija ili ne znam cega vec!

sudax

pre 12 godina

Eto,desilo se i to da Jankela pobijedi Novaka,treba reci,sasvim zasluzeno i sve cestitke za nasega drugog igraca.
Sada i mi i Janko mozemo jos vise zaliti za onom mec loptom protiv Berdiha,ali,sta je,tu je.
Ovaj danasnji mec je donio jedan mali minus i opomenu za Novaka,ali i veliki plus za Janka i srpski tenis.Janko ce sigurno,jos vise,dobiti na samopouzdanju,jos jedan teret mu je pao sa ledja,sto daje nadu da ce i sljedece godine biti na zavrsnom mastersu.
Srbija je dobila jos jednog vrhunskog igraca sto je vidio cijeli svijet,a ako dodamo da je tu i Ziki,onda se moze reci da je Srbija teniska velesila.
Novak ce se oporaviti,to je sigurno,shvatice da nema opustanja i onog naseg mentalitetnog "lako cemo,ili,nema problema",a mozda je i dobro da je mu je ovaj kiks dosao u pravo vrijeme,tako da ce mnogo ozbiljnije uci u pripreme za narednu sezonu.

Bilo da Nole prodje ili ne prodje u polufinale treba da budemo zadovoljni ovogodisnjim uspjehom nasih tenisera i treba da nastavimo da ih bodrimo i podrzavamo kao sto smo to cinili i do sada.

Srecno momci,vi ste ponos Srbije.

Nevenka

pre 12 godina

Bravo Janko vidi se da si bas napredovao ove sezone,a Nole uvek smo uz tebe,nisi ti za dzabe prvi teniser sveta,svaka cast momcima na ovogodisnjim rezultatima :)

Pomatrac

pre 12 godina

Bravo za Janka! Nadam se da ce Nole proci dalje, mada je pitanje kako ce proci u cetvrtfinalu, jer mu igra nije na nivou od pre nekoliko meseci. Bez obzira na sve, bravo momci na odlicnom mecu i puno srece u sledecoj godini.

Bote

pre 12 godina

Bravo Janko! Sve cestitke. Jbg ne mogu da biram favorita, drago bi mi bilo da Novak osvoji ovaj turnir, ali drago mi je i sto je Janko sve veci profesionalac i bori se za svoje. Sledece godine dva Srbina u top 5!

milos

pre 12 godina

Znači teška srpska klasika, kada pobedjuju onda ih hvale i onda su najbolji a kada gube onda su najgori ili taktiziraju.Treba da vas bude bruka i sramota zbog toga kakve postove pojedini objavljuju, treba da ih hvalite i pruzate uvek podrsku i kada je dobro i kada je loše(ugledajte se na Liverpulove inavijače npr.).Ljudi imamo dva tenisera u prvih deset- to je istorijski uspeh za našu naciju.Napred Nole i napred Janko!

Branko Golubovic

pre 12 godina

Ma ovo je pocetak kraja Novaka, on je poceo da gubi samopouzdanje, izgubio je na formi i to je neslavan pocetak njegovog fijaska. Nije nikakakav profesionalac, uspeo je u jednom trenutku da ucini nesto i osvoji prvo mesto na ATP listi ali nije uopste u stanju to i da zadrzi. Federer je tata za njega iako je 6 godina stariji i na zalasku je teniske karijere ali je profi do daske. Nole je jednostavno decko koji je opijen slavom poceo da netrenira i zestoko se opustio i poceo je zestoko da gubi meceve redom. Sada ce poceti da gubi i sponzore i normalno novac. Decko ce ili da se uozbilji ili ce zavrsiti vrlo brzo ispod 10 mesta. Zalosno je i vrlo surovo je ali to je realnost.
Ko hoce da zaradi pare na brzaka neka se kladi na njegovog protivnika, vrlo brzo ce kladionice da promene procentualni odnos za kladjenje.
Ili ce se decko uozbiljiti ili maksimalno za tri meseca debelo puca
(Posmatrac, 25. novembar 2011 20:57)

Kako si sebi dao pseudonim "POSMATRAC"...ja bih te samo jedno zamolio:da ostanes SAMO "POSMATRAC"...a ja se osecam glupo samo iz razloga sto odgovaram na tvoj komentar...
Mogao bi se recimo ugledati na ovog "DjoleR" i ne petljati se u stvari koje ne razumes.Manija "pljuvanja" je uzela velikog maha u Srbiji i ti si se,svesno ili nesvesno,pridruzio pomenutima...

Ja cu samo reci da sam jako "mali" da bi Novaka,ali i druge iz top 20,"uzimao u usta"... Federer?!Najbolji?Najbolji svih vremena?!Ne znam!Verovatno!!Nadal?!Takodje!!Prvi je kao covek "NULA"...i zato ga ne podnosim...ali,volim gledati kako igra...i dan danas...Nadal...skroz OK momak...imao je ispada (nakon duela protiv Novaka ove godine)...ali je OK...Novak?!Po meni...covek na mestu...ponosim se sto sam srbin...za razliku od mnogin drugih "cinilaca" i pojava u drustvu kada bih najradije nestao sa lica zemlje...
I,kako svi "primetiste" da je Nole "pao u formi",da je "ovo pocetak kraja",da ce "brzo iz top 10"...a niko ne pomene Nadala koji je vec duuuuugoo u losoj ,jako losoj formi i koji je masu meceva ove godine dobio samo zahvaljujuci strahu koji od pobede nad njim imaju protivnici...??!!
Pisem ovo onima koji se razumeju i koji pozitvno gledaju na zivot...za ove ostale?!!Ma,bas me..

NOLE,JANKO,JELENA,ANA...sto se mene tice...oni su se dokazali...E,sad...ne mogu svi biti godinama sampioni ili u samom vrhu...

Cujemo se sredinom sledece godine...pa cemo videti ko je bio u pravu...

xxx

pre 12 godina

Lepo sam ja rekao da ce Janko biti tvrd orah ako upadne da igra u Londonu... Dobio je Novaka a mogao je i Berdiha, ovo je odgovor onima koji su pisali da nema sta da trazi u Londonu.

Milos

pre 12 godina

Novak je van forme tako da Jankova pobeda i nije neko iznenadjenje. Ali pored toga ovaj rezultat daje Novaku bolje sanse da dodje do meca sa Federerom nego da je pobedio Janka. U slucaju da je Novak pobedio, Ferer bi imao osigurano prvo mesto bez obzira na njegov rezultat u mecu sa Berdihom, tako da bi Berdih verovatno imao vece sanse da dobije igraca bez velikog motiva (osim novcanih) sa rezultatom koji mu odgovara za dalji plasaman. Sada, posto je Janko pobedio, racunica ja prosta. Ako Bedrih pobedi, on ce osvojiti prvo mesto i Ferer ce igrati protiv Federera, a ako Ferer pobedi, Djokovic ce biti taj koji ce igrati sa Federerom a Ferer ce na Congu. U svakom slucaju ni Ferer no Berdih ne mogu puno da kalkulisu u njihovom mecu, sto daje bolje sanse Djokovicu.

recka986

pre 12 godina

Jadan Nole kad ga nasi ovako blamiraju glupim komentarima dok on na najbolji nacin podize ovu usranu zemlju...kad vidim kakvi smo ljudi,jasno mi je sto smo ovde gde smo...na dnu.

zest

pre 12 godina

Nisam gledao mech ali su ovi komentari svakako zanimljiviji :) Kako god okrenes, namesteno ili neko nekog pusta :)
Ne znam sta je Novaku u glavi, da li je umoran, povredjen, kalkulise... Nije ni bitno. Posle ovakve sezone, mozemo samo da pozelimo da se i narednih nekoliko sve to ponovi, makar na kraju godine gubio kao sto sad gubi.
Janku sve cestitke uz zal za mech-loptom protiv Berdiha. Samo nastavi tako.

Lekopsi

pre 12 godina

Novace sve ti je oprosteno :) :)
Nije ni on robot, treba malo da se odmori da uziva u popularnosti i uspehu.
Mislite da je lako postati prvi,jos u takvoj konkurenciji.
Svi koji ga kritikuju, neka se zapitaju u cemu su oni prvi ili bolje da li su....
Tek onda nek kritika padne

Ivan

pre 12 godina

Inace Djokovic je ovu godinu po odnosu pobeda i poraza zavrsio na deobi 10. mesta na listi svih vremena, cisto da se zna.

Evo liste:

Match Winning % 50+ Wins
1. United States John McEnroe (1984) 96.47 82–3
2. United States Jimmy Connors (1974) 95.88 93–4
3. Switzerland Roger Federer (2005) 95.29 81–4
4. Switzerland Roger Federer (2006) 94.85 92–5
5. Sweden Björn Borg (1979) 93.33 84–6
6. Czechoslovakia Ivan Lendl (1986) 92.50 74–6
Switzerland Roger Federer (2004) 92.50 74–6
8. Czechoslovakia Ivan Lendl (1985) 92.31 84–7
9. Czechoslovakia Ivan Lendl (1982) 92.17 106–9
10. Sweden Björn Borg (1980) 92.11 70–6
Serbia Novak Djokovic (2011) 92.11 70–6

kad neko drugi ovako napravi,mi ga pljujemo,al mi uvek imamo pravo

pre 12 godina

(Stefan, fan of Partizan, 25. novembar 2011 17:21)
Na terenu ne postoje prijateljstva,tako su mene nekako ucili...
A i cuo sam par puta neke izjave sportista-"Mi smo prijatelji,ali na terenu se ne poznajemo"
Bar je tako nekad bilo,ali vremena se menjaju,ljudi se menjaju itd...
Dal se menjaju na bolje ili gore,to ipak treba sami da shvatimo,gledajuci kuda ide ovaj svet...

nesalomljivi7

pre 12 godina

Novak je toliko dobar teniser, da toga mnogi nisu ni svesni ma koliko da se upinju da ga sto vise pljuju. Novak ima istu prednost nad Nadalom u bodovima koliko je imao Nadal nad njim, koliko mogu da se setim kada je bio br.1. KO DA GA STIGNE? Endi zaostaje oko 6 hljada a Federer svega 9 hiljada. Mogu ako ponove ovakvu godinu i rezultate kao Novak ove godine, ali to ne pamte i neka velika imena svetskog tenisa. To se retko ponavlja. I normalno da Novak sledece godine ne osvoji NISTA. U stvari sve je moguce, ako Nadal trenira po ceo dan, posto kaze da mora puno da radi a Federer se podmladi u 31. godini .

Imre Sombor

pre 12 godina

@adje - Na žalost ipak ne znaš pravila. Ako dva tenisera imaju isti skor pobeda i poraza, tada odlučuje međusobni susret. Set razlika se gleda samo kada 3 tenisera imaju isti skor. Pošto Tipsarević ima meč manje, on automatski ispada. U međusobnom susretu Đokovića i Berdiha, Nole ima prednost. Znači, ako Ferrer pobedi, Nole je drugi.