Fudbal 54

Sreda, 16.11.2011.

11:43

Određeni šeširi za žreb za EP

Evropska fudbalska unija (UEFA) odredila je sastav šešira za žrebanje grupa za Evropsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini.

Odreðeni šeširi za žreb za EP IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

Hrvat

pre 12 godina

Draga Sandra, jesi li i ti slavila kad je na zadnjem EP u Turska izbacila Hrvatsku na penale? Znam da se dosta slavilo po Bosanskim gradovima. U Hrvatskoj se nikad nije slavio poraz neke druge zemlje, čak ni kad smo Vas pobjeđivali. Eto, zato mislim da i nije slučajno da smo mi sad izbacili Tursku a vi dobili Portugal. Očito ste zaslužili lekciju!

Domagoj

pre 12 godina

@Barcaboy, zaboravio si da smo te Nijemce i Španjolce pobijedili već, Nijemce nekoliko puta i to u nezgodnim situacijama za njih. Hrvatska igra najbolje protiv najboljih timova. Mislim da nitko nije zabio toliko golova ekipama koje su kuci strasno jake, kao Engleskoj i Turskoj. A Njemacku smo satrali u eliminacijskim utakmicama, gdje su svabe takodjer vrlo jake. Argentinu smo pobijedili sa Messijem u timu, Nizozemsku kada je bila na svom vrhuncu, s Italijom imamo debelo pozitivan skor, pobijedili smo ih 3-4 puta.
Hrvati uzivaju u nogometu jednako kao i Brazilci i zato nam nije vazno da li ce netko navijati za nas ili nece. Pozz

Zagrepčanin

pre 12 godina

Eto ja navijam za Srbiju, Bosnu, Crnu goru, Makedoniju, Sloveniju kad igraju (osim protiv Hrvatske:)
Puno pozdrava iz Zagreba!!!

nemanja

pre 12 godina

Ne volim hrvate ali brate svaka im cast.Najveca bruka je da je onakva sila od Nemacke u drugom sesiru mada svejedno ih vec vidim da osvajaju prvenstvo.

mk

pre 12 godina

ja zivim u BIH u Sarajevu i hocu samo da vam svima kazem svaka vam cast na vasim komentarima , naravno mislim sve pozitivno . Ne znam jeste li pratili od sinoc poslije poraza BIH Hrvatske komentare na dnevnik.hr . to je uzas kako su nas izvrijedjali nicim izazvanim . Boze moj izgubismo i svi smo bili svjesni da ne mozemo proci dalje pored sile Portugala ali eto dali smo sve od sebe . Zao mi je sto Srbija nije na EP jer bi kao i uvijek za vas navijala a moram biti iskrena i reci da za Hrvate nikad . Ako iko sije nacionalizam to su oni na zalost . Znajte da su Bosanci kad je u pitanju sport bili uvijek uz vas jer znam da ste i vi uz nas . Ako nista makar cemo mirni gledati EP :)
(Sandra, 16. novembar 2011 21:38)

razumijem da si povredjena jer nikada nije u redu kad neki glupani, nema veze otkuda sire mrznju i nasladjuju se neuspjehu drugih...meni je isto bilo zalosno da bosanci nisu na zavrsnom turniru, jer reprezentacija BiH ima kvalitetu da zaigra na EP/SP i ima pojedinaca koje bi volio vidjeti takodjer u hr repki...no sta si ocekivala da ce hrvati sada svi plakati zajdno? podsjeti se prije dvije godine kada mi nismo bili na SP-u. pa svi oko nas na balkanu su nas ismijavali, omalovazavali, slovenci pravili neke glupe reklame itd. ili jos gore, kada su hrvati ispali od turaka 2008, sto je bio najgori i najbolniji poraz ikada kod hrvata, a pola bosne slavilo. pa sta si mislila da ce hrvati ostati mirni nakon toga?! ovo je balkan (na zalost, znas ono: sve se vraca, sve se placa) pa su takve reakcije kakve dozivljavas sa strane ponekih hrvata ocekivane iako ih ni ja ne gotovim. ne treba se tu cuditi nicemu, reakcije su takve kakve jesu iako nisu prijatne. budala ima svugdje, ali na ovim prostorima ima ih previs.. Puno srece u kvalifikacijama za SP 2014, igrat cete bolje, kvaliteta je tu na mjestu, bosna ne moze unaazad, vec samo naprijed. poz

Zlatko

pre 12 godina

Koja smejurija od šešira. Pa ako su domaćini nisu morali baš da im daju prvi šešir. Ako im iz drugog dođu Nemačka i Engleska, iz trećeg Portugal, iz četvrtog Francuska sa Ukrajinom, Danska sa Poljskom i adio domaćini. Čak su, mislim i tri ekipe iz trećeg jače od Ukrajine, dok su od Poljske jače sve 4. Iz četvrtog šešira Česi mi deluju kao najslabija ekipa i kao takvi negde u rangu sa oba domaćina. Dakle, bude li Poljska, Nemačka, Portugal, Češka, ili Ukrajina, Engleska, bilo ko, Francuska ni jedan domaćin neće proći dalje, pa neka su i 100puta domaćini. Mislim da jedino u grupi sa Rusijom, Grčkom i Češkom neki domaćin može nečemu da se nada.

bitno

pre 12 godina

Ono što nitko ne spominje a mislim da je važno je činjenica da je Bilić cijelu mladu repku prebacio sebi i svi manje-više igraju : Vida,Rakitić,Jelavić,Kalinić,Vrsaljko,Badelj,Lovren,Strinić,Kelava,Jajaloi Perišić. Tih jedanaest godinama su zajedno, imaju kemiju i svi su sada među 25 kod Bilića. Samo povrede su neke spriječile da igraju više. To daje nadu u budućnost a već sada na europskom prvenstvu će imati presudnu ulogu.

Sandra

pre 12 godina

ja zivim u BIH u Sarajevu i hocu samo da vam svima kazem svaka vam cast na vasim komentarima , naravno mislim sve pozitivno . Ne znam jeste li pratili od sinoc poslije poraza BIH Hrvatske komentare na dnevnik.hr . to je uzas kako su nas izvrijedjali nicim izazvanim . Boze moj izgubismo i svi smo bili svjesni da ne mozemo proci dalje pored sile Portugala ali eto dali smo sve od sebe . Zao mi je sto Srbija nije na EP jer bi kao i uvijek za vas navijala a moram biti iskrena i reci da za Hrvate nikad . Ako iko sije nacionalizam to su oni na zalost . Znajte da su Bosanci kad je u pitanju sport bili uvijek uz vas jer znam da ste i vi uz nas . Ako nista makar cemo mirni gledati EP :)

zg slavac

pre 12 godina

(Vratice se Srbija na noge, 16. novembar 2011 16:06)

Koliko se ja sječam Francuska ju u Bg bila bolja i to sa igračem manje a Srbija je do x-a došla zahvaljujući penalu. No to je sad nevažno.

matador

pre 12 godina

Mislim da bi ove grupe bile najrealnije:

A:
Poljska
Italija
Svedska
Francuska

B:
Ukrajina
Nemacka
Grcka
Danska

C:
Spanija
Engleska
Hrvatska
Republika Irska

D:
Holandija
Rusija
Portugal
Ceska Republika

lorik

pre 12 godina

EURO 2012 u Poljskoj i Ukrajini je prema rankingu sudionica najjači mogući, jer se nakon očekivanog raspleta dodatnih kvalifikacija, na Europsko prvenstvo plasiralo 14 najboljih na kontinentu, gdje ih čeka 15. Ukrajina.Druga domaćica, Poljska, (ne)kvalitetom strši u ovom elitnom društvu, jer prema Uefinom rankingu zauzima tek 28. mjesto

PimPong

pre 12 godina

Po meni, s obzirom da domacini moraju da budu u prvom sesiru, sesiri su OK. Sve su jake ekipe, a ni jedan bod nece biti garantovan. Ako je R. Irska najlosija ekipa a oni su poznati kao tvrd orah, to sve govori o kvalitetu prvenstva.

galebgd

pre 12 godina

sesiri su komedija,a mogu da zamislim zreb.Komedija iz samo jednog razloga a to je Francuska.Francuzi ce igrati polu-finale minimum.A komicni su i ovi sto navijaju za Hrvatsku.Pa zar vi mislite da jedan hrvat navija za nasu reprezentaciju?Pa i ovi sto zive ovde navijaju protiv nas.Znam ih koji zive u Beogradu,a mrze nas svim srcem.Toliko o tome.

interesantno

pre 12 godina

Hrvatska u trećem šeširu ?

Njima je svejedno, oni mogu da igraju sa svakim. Njihovim prebacivanjem u treći šešir samo su stavljene ekipe iz prvog i drugog šešira na muku - "samo ne dobiti Hrvatsku u grupi".

joca

pre 12 godina

shta, francuska u poslednjem sheshiru?!?!?!!
nishta ja u to ne verujem, ima josh vremena da napreduju za sheshir ili dva. ako kojim chudom ostanu u poslednjem, iz prvog im dolaze poljska ili ukrajna - to je sigurno.

Kecman, Sale Djordjevic, Bata Mirkovic...

pre 12 godina

Nema nas nigde, a i nema veze nije mi krivo nismo ni zasluzili... Drago mi je takodje i sto su se Hrvati ovako ubedljivo plasirali i ja cu na ovom prvenstvu navijati za njih. Samo mi nije jasno kako imaju grama hrabrosti da se raduju mecevima protiv nas u bilo kom sportu?! Pa nista nisu naucili svih ovih godina? E samo zbog toga sto su toliko samouvereni garantujem da cemo da ih deremo u kvalifikacijama!

Robert Prosinecki

pre 12 godina

Sa svim srcem navijacu za "Vatrene", kao sto sam svim srcem navijao za Srbiju prosle godine na SP u JA.

Naprijed Hrvatska, budi Prvak Evrope.

SrpskoHrvatski Jugonostalgicar

modrinho

pre 12 godina

Ovo će bez sumnje biti najgore EP koje sam ja gledao, a pratim fudbal 15 godina. Mnogo loših reprezentacija, dok ove jače nemaju onoliko superkvalitetnih igrača koliko su imale ranije, jednom rečju biće taktiziranja i previše bez trunke inspiracije pojedinca - dosada živa!
(zemun_grad, 16. novembar 2011 15:33)

pa bas suprotno ce biti,sve najbolje repke europe su se kvalificirale: njemacka tretuntno igra najbolji nogomet i vjerojatno ce osvojit EP,spanjolska lagano pada ali jos uvijek je jedna od najjaci,nizozemci ce opet napadati ali bez velikog uspjeha ( sinoc su ih njemci bez lahma i schweini pregazili),za engleze i francuze je tesko reci sto ce biti ili u kakvoj su formi,domacini (pol i ukr) nece proci grupu,rusi su solidni,grcka opet teski bunker,cesi i irci bez ikakve sanse,portugalu najvise cetvrtfinale,svedska i danska mogu proci grupu ali nece daleko,talijani kao talijani mogu igrat lose pa na kraju finale,i za kraj hrvatska: ako budu svi spremni i budu igrali sa 100% onda mozemo opet daleko,cetvrt- ili polufinale!! sve u svemu ovo ce biti najbolje EP dosad!!

Влада

pre 12 godina

U kojoj je skupini Honduras. Oni gu prvi favorit prvenstva
(Đura iz Obrenovca, 16. novembar 2011 15:41)

Од кад се то у Обреновцу каже скупина,а не група?Немојте тако провидно комшије,може и мало труда да се уложи ако је већ до провокација...

Vratice se Srbija na noge

pre 12 godina

Zato sto vec godinama igraju lose, rezultata nemaju, Srbija se digla i velicala nakon sto je kvalifikacije za SP zavrsila ispred Francuske ali se to pokazalo da nije neki uspjek obzirom koliko su Francuzu bili losi ali i kao takvi potpuno su vas nadigrali u obje utakmice.
(Zoom2, 16. novembar 2011 13:38)

Komentar ti je na mestu samo si malo pogresio Francuzi nas nisu nadigrali ni u jednom ni u drugom mecu na njihovom terenu smo ih razneli nisu znali gde se nalaze ali ih je ukenjalo neverovatno. U Bg-u smo takodje bili bolji i to mnogo ali nismo imali srece. Inace te kvalifikacije smo jako dobro odigrali.

igor

pre 12 godina

Ma skroz je nepošteno da domaćini budu nosioci ako to ne zaslužuju, nije dovoljno što ne igraju kvalifikacije?! Ajde da bivša SFRJ organizuje neko prvenstvo-prva dva šešira će biti puna?!

zemun_grad

pre 12 godina

Ovo će bez sumnje biti najgore EP koje sam ja gledao, a pratim fudbal 15 godina. Mnogo loših reprezentacija, dok ove jače nemaju onoliko superkvalitetnih igrača koliko su imale ranije, jednom rečju biće taktiziranja i previše bez trunke inspiracije pojedinca - dosada živa!

Dj!

pre 12 godina

Da li je moguce da posle 100 godina odrzavanja EP i SP ima ljudi koji pisu da je glupost sto su domacini, u ovom slucaju Ukrajina i Poljska u prvom sesiru. Ljudi od pamtiveka su domacini ili domacin u prvom sesiru!

Chana

pre 12 godina

Bosancima kapa dole na igri - nažalost, ne i na odbrani...
Za Hrvate ću navijati, jer se ne obazirem na komentare neiživljenih, kojima je slađe da "komšiji crkne krava"...
Što se spiska učesnika tiče, to je otprilike i najbolje što se Evropskog fudbala tiče, uz žal za "nesrećom" koja se desila Bosancima sa Francuzima i očajnim žrebom za baraž...
Pogledom na spisak učesnika - naslućujem ko bi mogao najdalje:
Među osam: Španija, Holandija, Nemačka, Engleska, Hrvatska, Portugal, Danska i Ukrajina
U polufinale: Španija, Holandija, Nemačka, Portugal
Ako se ne sastanu u polufinalu, finale igraju Španija i Portugal...
Naravno, moguća su iznenađenja, tako da se nadam da Hrvatska prođe što dalje - za koga da navijam, ako ne za komšinicu!
Vojvodinaš

pisdaria!

pre 12 godina

Nemacka je jucerasnjom pobedom (iako je prijateljska utakmica) nad Holandijom uspela njih da prestigne, te se upravo Nemacka nalazi u 1. sesiru!

Milos

pre 12 godina

Bezveze...u cetvrtom sesiru trebalo bi biti reprezentacije koje su jedva izborile plasma kroz baraz....Kako mogu biti u zadnjem sesiru reprezentacije koje su ucesce obezbedile kao prvoplasirane u svojoj grupi a u trecem one koje su se uhvatile za poslednju slamku.

Prijatelj fudbala

pre 12 godina

Dobro izbalansirane grupe, nema sta
Grupa 1 Ukrajna, Rusija, Grcka, Irska
Grupa 2 Spanija, Nemacka, Portugalija, Francuska
Kad ce da shvate da su im ove rang liste nerealne?

Adam

pre 12 godina

@ LORIK

Ne bih se ljutio da se ostvari tvoja prognoza (iako bih, doduse, preferirao Ukrajinu pred Poljskom). Jer, makar su Poljaci domacini, nisu nepobjedivi, naprotiv, kao ni Irska, tako da bi Hrvatska i Italija imale realnu sansu ici dalje iz skupine.

Zoom2

pre 12 godina

nije mi jasno zbog cega su francuzi u poslednjem sesiru
(iznenadjen, 16. novembar 2011 12:40)

Zato sto vec godinama igraju lose, rezultata nemaju, Srbija se digla i velicala nakon sto je kvalifikacije za SP zavrsila ispred Francuske ali se to pokazalo da nije neki uspjek obzirom koliko su Francuzu bili losi ali i kao takvi potpuno su vas nadigrali u obje utakmice.

spalato

pre 12 godina

Aj' se kladimo da će Italiji iz prvog šešira zapasti Poljska ili Ukrajina.
(NekiVelikiDrMr, 16. novembar 2011 12:42)

Aj' se kladimo da će i Francuzima prvog šešira zapasti Poljska ili Ukrajina. sredit ce to Platini

ore

pre 12 godina

hm sto se tice hrvatske nije to cak toliko ni lose sto je u trecem sesiru...uvijek smo igrali najbolje s najboljima,a u drugom sesiru su sve ekipe koje teze nogometu i igri...za razliku od treceg sesira gdje je sugava grcka, prehebeni portugal i svedska...kljuc uspjeha je protivnik iz prvog sesira, samo da se izbjegne spanjolska...cak mislim da bi bilo lakse s nizozemcima nego s ukrajincima(isto nacin igre),poljaci su najpozeljniji ;) sve u svemu,prejako natjecanje...puno teze od SP

spalato

pre 12 godina

Aj' se kladimo da će Italiji iz prvog šešira zapasti Poljska ili Ukrajina.
(NekiVelikiDrMr, 16. novembar 2011 12:42)

Aj' se kladimo da će i Francuzima prvog šešira zapasti Poljska ili Ukrajina. sredit ce to Platini

Chana

pre 12 godina

Bosancima kapa dole na igri - nažalost, ne i na odbrani...
Za Hrvate ću navijati, jer se ne obazirem na komentare neiživljenih, kojima je slađe da "komšiji crkne krava"...
Što se spiska učesnika tiče, to je otprilike i najbolje što se Evropskog fudbala tiče, uz žal za "nesrećom" koja se desila Bosancima sa Francuzima i očajnim žrebom za baraž...
Pogledom na spisak učesnika - naslućujem ko bi mogao najdalje:
Među osam: Španija, Holandija, Nemačka, Engleska, Hrvatska, Portugal, Danska i Ukrajina
U polufinale: Španija, Holandija, Nemačka, Portugal
Ako se ne sastanu u polufinalu, finale igraju Španija i Portugal...
Naravno, moguća su iznenađenja, tako da se nadam da Hrvatska prođe što dalje - za koga da navijam, ako ne za komšinicu!
Vojvodinaš

Влада

pre 12 godina

U kojoj je skupini Honduras. Oni gu prvi favorit prvenstva
(Đura iz Obrenovca, 16. novembar 2011 15:41)

Од кад се то у Обреновцу каже скупина,а не група?Немојте тако провидно комшије,може и мало труда да се уложи ако је већ до провокација...

Dj!

pre 12 godina

Da li je moguce da posle 100 godina odrzavanja EP i SP ima ljudi koji pisu da je glupost sto su domacini, u ovom slucaju Ukrajina i Poljska u prvom sesiru. Ljudi od pamtiveka su domacini ili domacin u prvom sesiru!

ore

pre 12 godina

hm sto se tice hrvatske nije to cak toliko ni lose sto je u trecem sesiru...uvijek smo igrali najbolje s najboljima,a u drugom sesiru su sve ekipe koje teze nogometu i igri...za razliku od treceg sesira gdje je sugava grcka, prehebeni portugal i svedska...kljuc uspjeha je protivnik iz prvog sesira, samo da se izbjegne spanjolska...cak mislim da bi bilo lakse s nizozemcima nego s ukrajincima(isto nacin igre),poljaci su najpozeljniji ;) sve u svemu,prejako natjecanje...puno teze od SP

Zoom2

pre 12 godina

nije mi jasno zbog cega su francuzi u poslednjem sesiru
(iznenadjen, 16. novembar 2011 12:40)

Zato sto vec godinama igraju lose, rezultata nemaju, Srbija se digla i velicala nakon sto je kvalifikacije za SP zavrsila ispred Francuske ali se to pokazalo da nije neki uspjek obzirom koliko su Francuzu bili losi ali i kao takvi potpuno su vas nadigrali u obje utakmice.

Robert Prosinecki

pre 12 godina

Sa svim srcem navijacu za "Vatrene", kao sto sam svim srcem navijao za Srbiju prosle godine na SP u JA.

Naprijed Hrvatska, budi Prvak Evrope.

SrpskoHrvatski Jugonostalgicar

modrinho

pre 12 godina

Ovo će bez sumnje biti najgore EP koje sam ja gledao, a pratim fudbal 15 godina. Mnogo loših reprezentacija, dok ove jače nemaju onoliko superkvalitetnih igrača koliko su imale ranije, jednom rečju biće taktiziranja i previše bez trunke inspiracije pojedinca - dosada živa!
(zemun_grad, 16. novembar 2011 15:33)

pa bas suprotno ce biti,sve najbolje repke europe su se kvalificirale: njemacka tretuntno igra najbolji nogomet i vjerojatno ce osvojit EP,spanjolska lagano pada ali jos uvijek je jedna od najjaci,nizozemci ce opet napadati ali bez velikog uspjeha ( sinoc su ih njemci bez lahma i schweini pregazili),za engleze i francuze je tesko reci sto ce biti ili u kakvoj su formi,domacini (pol i ukr) nece proci grupu,rusi su solidni,grcka opet teski bunker,cesi i irci bez ikakve sanse,portugalu najvise cetvrtfinale,svedska i danska mogu proci grupu ali nece daleko,talijani kao talijani mogu igrat lose pa na kraju finale,i za kraj hrvatska: ako budu svi spremni i budu igrali sa 100% onda mozemo opet daleko,cetvrt- ili polufinale!! sve u svemu ovo ce biti najbolje EP dosad!!

interesantno

pre 12 godina

Hrvatska u trećem šeširu ?

Njima je svejedno, oni mogu da igraju sa svakim. Njihovim prebacivanjem u treći šešir samo su stavljene ekipe iz prvog i drugog šešira na muku - "samo ne dobiti Hrvatsku u grupi".

Prijatelj fudbala

pre 12 godina

Dobro izbalansirane grupe, nema sta
Grupa 1 Ukrajna, Rusija, Grcka, Irska
Grupa 2 Spanija, Nemacka, Portugalija, Francuska
Kad ce da shvate da su im ove rang liste nerealne?

mk

pre 12 godina

ja zivim u BIH u Sarajevu i hocu samo da vam svima kazem svaka vam cast na vasim komentarima , naravno mislim sve pozitivno . Ne znam jeste li pratili od sinoc poslije poraza BIH Hrvatske komentare na dnevnik.hr . to je uzas kako su nas izvrijedjali nicim izazvanim . Boze moj izgubismo i svi smo bili svjesni da ne mozemo proci dalje pored sile Portugala ali eto dali smo sve od sebe . Zao mi je sto Srbija nije na EP jer bi kao i uvijek za vas navijala a moram biti iskrena i reci da za Hrvate nikad . Ako iko sije nacionalizam to su oni na zalost . Znajte da su Bosanci kad je u pitanju sport bili uvijek uz vas jer znam da ste i vi uz nas . Ako nista makar cemo mirni gledati EP :)
(Sandra, 16. novembar 2011 21:38)

razumijem da si povredjena jer nikada nije u redu kad neki glupani, nema veze otkuda sire mrznju i nasladjuju se neuspjehu drugih...meni je isto bilo zalosno da bosanci nisu na zavrsnom turniru, jer reprezentacija BiH ima kvalitetu da zaigra na EP/SP i ima pojedinaca koje bi volio vidjeti takodjer u hr repki...no sta si ocekivala da ce hrvati sada svi plakati zajdno? podsjeti se prije dvije godine kada mi nismo bili na SP-u. pa svi oko nas na balkanu su nas ismijavali, omalovazavali, slovenci pravili neke glupe reklame itd. ili jos gore, kada su hrvati ispali od turaka 2008, sto je bio najgori i najbolniji poraz ikada kod hrvata, a pola bosne slavilo. pa sta si mislila da ce hrvati ostati mirni nakon toga?! ovo je balkan (na zalost, znas ono: sve se vraca, sve se placa) pa su takve reakcije kakve dozivljavas sa strane ponekih hrvata ocekivane iako ih ni ja ne gotovim. ne treba se tu cuditi nicemu, reakcije su takve kakve jesu iako nisu prijatne. budala ima svugdje, ali na ovim prostorima ima ih previs.. Puno srece u kvalifikacijama za SP 2014, igrat cete bolje, kvaliteta je tu na mjestu, bosna ne moze unaazad, vec samo naprijed. poz

igor

pre 12 godina

Ma skroz je nepošteno da domaćini budu nosioci ako to ne zaslužuju, nije dovoljno što ne igraju kvalifikacije?! Ajde da bivša SFRJ organizuje neko prvenstvo-prva dva šešira će biti puna?!

galebgd

pre 12 godina

sesiri su komedija,a mogu da zamislim zreb.Komedija iz samo jednog razloga a to je Francuska.Francuzi ce igrati polu-finale minimum.A komicni su i ovi sto navijaju za Hrvatsku.Pa zar vi mislite da jedan hrvat navija za nasu reprezentaciju?Pa i ovi sto zive ovde navijaju protiv nas.Znam ih koji zive u Beogradu,a mrze nas svim srcem.Toliko o tome.

pisdaria!

pre 12 godina

Nemacka je jucerasnjom pobedom (iako je prijateljska utakmica) nad Holandijom uspela njih da prestigne, te se upravo Nemacka nalazi u 1. sesiru!

Adam

pre 12 godina

@ LORIK

Ne bih se ljutio da se ostvari tvoja prognoza (iako bih, doduse, preferirao Ukrajinu pred Poljskom). Jer, makar su Poljaci domacini, nisu nepobjedivi, naprotiv, kao ni Irska, tako da bi Hrvatska i Italija imale realnu sansu ici dalje iz skupine.

Domagoj

pre 12 godina

@Barcaboy, zaboravio si da smo te Nijemce i Španjolce pobijedili već, Nijemce nekoliko puta i to u nezgodnim situacijama za njih. Hrvatska igra najbolje protiv najboljih timova. Mislim da nitko nije zabio toliko golova ekipama koje su kuci strasno jake, kao Engleskoj i Turskoj. A Njemacku smo satrali u eliminacijskim utakmicama, gdje su svabe takodjer vrlo jake. Argentinu smo pobijedili sa Messijem u timu, Nizozemsku kada je bila na svom vrhuncu, s Italijom imamo debelo pozitivan skor, pobijedili smo ih 3-4 puta.
Hrvati uzivaju u nogometu jednako kao i Brazilci i zato nam nije vazno da li ce netko navijati za nas ili nece. Pozz

Kecman, Sale Djordjevic, Bata Mirkovic...

pre 12 godina

Nema nas nigde, a i nema veze nije mi krivo nismo ni zasluzili... Drago mi je takodje i sto su se Hrvati ovako ubedljivo plasirali i ja cu na ovom prvenstvu navijati za njih. Samo mi nije jasno kako imaju grama hrabrosti da se raduju mecevima protiv nas u bilo kom sportu?! Pa nista nisu naucili svih ovih godina? E samo zbog toga sto su toliko samouvereni garantujem da cemo da ih deremo u kvalifikacijama!

nemanja

pre 12 godina

Ne volim hrvate ali brate svaka im cast.Najveca bruka je da je onakva sila od Nemacke u drugom sesiru mada svejedno ih vec vidim da osvajaju prvenstvo.

lorik

pre 12 godina

EURO 2012 u Poljskoj i Ukrajini je prema rankingu sudionica najjači mogući, jer se nakon očekivanog raspleta dodatnih kvalifikacija, na Europsko prvenstvo plasiralo 14 najboljih na kontinentu, gdje ih čeka 15. Ukrajina.Druga domaćica, Poljska, (ne)kvalitetom strši u ovom elitnom društvu, jer prema Uefinom rankingu zauzima tek 28. mjesto

Sandra

pre 12 godina

ja zivim u BIH u Sarajevu i hocu samo da vam svima kazem svaka vam cast na vasim komentarima , naravno mislim sve pozitivno . Ne znam jeste li pratili od sinoc poslije poraza BIH Hrvatske komentare na dnevnik.hr . to je uzas kako su nas izvrijedjali nicim izazvanim . Boze moj izgubismo i svi smo bili svjesni da ne mozemo proci dalje pored sile Portugala ali eto dali smo sve od sebe . Zao mi je sto Srbija nije na EP jer bi kao i uvijek za vas navijala a moram biti iskrena i reci da za Hrvate nikad . Ako iko sije nacionalizam to su oni na zalost . Znajte da su Bosanci kad je u pitanju sport bili uvijek uz vas jer znam da ste i vi uz nas . Ako nista makar cemo mirni gledati EP :)

PimPong

pre 12 godina

Po meni, s obzirom da domacini moraju da budu u prvom sesiru, sesiri su OK. Sve su jake ekipe, a ni jedan bod nece biti garantovan. Ako je R. Irska najlosija ekipa a oni su poznati kao tvrd orah, to sve govori o kvalitetu prvenstva.

zg slavac

pre 12 godina

(Vratice se Srbija na noge, 16. novembar 2011 16:06)

Koliko se ja sječam Francuska ju u Bg bila bolja i to sa igračem manje a Srbija je do x-a došla zahvaljujući penalu. No to je sad nevažno.

bitno

pre 12 godina

Ono što nitko ne spominje a mislim da je važno je činjenica da je Bilić cijelu mladu repku prebacio sebi i svi manje-više igraju : Vida,Rakitić,Jelavić,Kalinić,Vrsaljko,Badelj,Lovren,Strinić,Kelava,Jajaloi Perišić. Tih jedanaest godinama su zajedno, imaju kemiju i svi su sada među 25 kod Bilića. Samo povrede su neke spriječile da igraju više. To daje nadu u budućnost a već sada na europskom prvenstvu će imati presudnu ulogu.

Milos

pre 12 godina

Bezveze...u cetvrtom sesiru trebalo bi biti reprezentacije koje su jedva izborile plasma kroz baraz....Kako mogu biti u zadnjem sesiru reprezentacije koje su ucesce obezbedile kao prvoplasirane u svojoj grupi a u trecem one koje su se uhvatile za poslednju slamku.

joca

pre 12 godina

shta, francuska u poslednjem sheshiru?!?!?!!
nishta ja u to ne verujem, ima josh vremena da napreduju za sheshir ili dva. ako kojim chudom ostanu u poslednjem, iz prvog im dolaze poljska ili ukrajna - to je sigurno.

Zagrepčanin

pre 12 godina

Eto ja navijam za Srbiju, Bosnu, Crnu goru, Makedoniju, Sloveniju kad igraju (osim protiv Hrvatske:)
Puno pozdrava iz Zagreba!!!

Hrvat

pre 12 godina

Draga Sandra, jesi li i ti slavila kad je na zadnjem EP u Turska izbacila Hrvatsku na penale? Znam da se dosta slavilo po Bosanskim gradovima. U Hrvatskoj se nikad nije slavio poraz neke druge zemlje, čak ni kad smo Vas pobjeđivali. Eto, zato mislim da i nije slučajno da smo mi sad izbacili Tursku a vi dobili Portugal. Očito ste zaslužili lekciju!

Vratice se Srbija na noge

pre 12 godina

Zato sto vec godinama igraju lose, rezultata nemaju, Srbija se digla i velicala nakon sto je kvalifikacije za SP zavrsila ispred Francuske ali se to pokazalo da nije neki uspjek obzirom koliko su Francuzu bili losi ali i kao takvi potpuno su vas nadigrali u obje utakmice.
(Zoom2, 16. novembar 2011 13:38)

Komentar ti je na mestu samo si malo pogresio Francuzi nas nisu nadigrali ni u jednom ni u drugom mecu na njihovom terenu smo ih razneli nisu znali gde se nalaze ali ih je ukenjalo neverovatno. U Bg-u smo takodje bili bolji i to mnogo ali nismo imali srece. Inace te kvalifikacije smo jako dobro odigrali.

zemun_grad

pre 12 godina

Ovo će bez sumnje biti najgore EP koje sam ja gledao, a pratim fudbal 15 godina. Mnogo loših reprezentacija, dok ove jače nemaju onoliko superkvalitetnih igrača koliko su imale ranije, jednom rečju biće taktiziranja i previše bez trunke inspiracije pojedinca - dosada živa!

Zlatko

pre 12 godina

Koja smejurija od šešira. Pa ako su domaćini nisu morali baš da im daju prvi šešir. Ako im iz drugog dođu Nemačka i Engleska, iz trećeg Portugal, iz četvrtog Francuska sa Ukrajinom, Danska sa Poljskom i adio domaćini. Čak su, mislim i tri ekipe iz trećeg jače od Ukrajine, dok su od Poljske jače sve 4. Iz četvrtog šešira Česi mi deluju kao najslabija ekipa i kao takvi negde u rangu sa oba domaćina. Dakle, bude li Poljska, Nemačka, Portugal, Češka, ili Ukrajina, Engleska, bilo ko, Francuska ni jedan domaćin neće proći dalje, pa neka su i 100puta domaćini. Mislim da jedino u grupi sa Rusijom, Grčkom i Češkom neki domaćin može nečemu da se nada.

matador

pre 12 godina

Mislim da bi ove grupe bile najrealnije:

A:
Poljska
Italija
Svedska
Francuska

B:
Ukrajina
Nemacka
Grcka
Danska

C:
Spanija
Engleska
Hrvatska
Republika Irska

D:
Holandija
Rusija
Portugal
Ceska Republika

zemun_grad

pre 12 godina

Ovo će bez sumnje biti najgore EP koje sam ja gledao, a pratim fudbal 15 godina. Mnogo loših reprezentacija, dok ove jače nemaju onoliko superkvalitetnih igrača koliko su imale ranije, jednom rečju biće taktiziranja i previše bez trunke inspiracije pojedinca - dosada živa!

Chana

pre 12 godina

Bosancima kapa dole na igri - nažalost, ne i na odbrani...
Za Hrvate ću navijati, jer se ne obazirem na komentare neiživljenih, kojima je slađe da "komšiji crkne krava"...
Što se spiska učesnika tiče, to je otprilike i najbolje što se Evropskog fudbala tiče, uz žal za "nesrećom" koja se desila Bosancima sa Francuzima i očajnim žrebom za baraž...
Pogledom na spisak učesnika - naslućujem ko bi mogao najdalje:
Među osam: Španija, Holandija, Nemačka, Engleska, Hrvatska, Portugal, Danska i Ukrajina
U polufinale: Španija, Holandija, Nemačka, Portugal
Ako se ne sastanu u polufinalu, finale igraju Španija i Portugal...
Naravno, moguća su iznenađenja, tako da se nadam da Hrvatska prođe što dalje - za koga da navijam, ako ne za komšinicu!
Vojvodinaš

galebgd

pre 12 godina

sesiri su komedija,a mogu da zamislim zreb.Komedija iz samo jednog razloga a to je Francuska.Francuzi ce igrati polu-finale minimum.A komicni su i ovi sto navijaju za Hrvatsku.Pa zar vi mislite da jedan hrvat navija za nasu reprezentaciju?Pa i ovi sto zive ovde navijaju protiv nas.Znam ih koji zive u Beogradu,a mrze nas svim srcem.Toliko o tome.

ore

pre 12 godina

hm sto se tice hrvatske nije to cak toliko ni lose sto je u trecem sesiru...uvijek smo igrali najbolje s najboljima,a u drugom sesiru su sve ekipe koje teze nogometu i igri...za razliku od treceg sesira gdje je sugava grcka, prehebeni portugal i svedska...kljuc uspjeha je protivnik iz prvog sesira, samo da se izbjegne spanjolska...cak mislim da bi bilo lakse s nizozemcima nego s ukrajincima(isto nacin igre),poljaci su najpozeljniji ;) sve u svemu,prejako natjecanje...puno teze od SP

Milos

pre 12 godina

Bezveze...u cetvrtom sesiru trebalo bi biti reprezentacije koje su jedva izborile plasma kroz baraz....Kako mogu biti u zadnjem sesiru reprezentacije koje su ucesce obezbedile kao prvoplasirane u svojoj grupi a u trecem one koje su se uhvatile za poslednju slamku.

Sandra

pre 12 godina

ja zivim u BIH u Sarajevu i hocu samo da vam svima kazem svaka vam cast na vasim komentarima , naravno mislim sve pozitivno . Ne znam jeste li pratili od sinoc poslije poraza BIH Hrvatske komentare na dnevnik.hr . to je uzas kako su nas izvrijedjali nicim izazvanim . Boze moj izgubismo i svi smo bili svjesni da ne mozemo proci dalje pored sile Portugala ali eto dali smo sve od sebe . Zao mi je sto Srbija nije na EP jer bi kao i uvijek za vas navijala a moram biti iskrena i reci da za Hrvate nikad . Ako iko sije nacionalizam to su oni na zalost . Znajte da su Bosanci kad je u pitanju sport bili uvijek uz vas jer znam da ste i vi uz nas . Ako nista makar cemo mirni gledati EP :)

Kecman, Sale Djordjevic, Bata Mirkovic...

pre 12 godina

Nema nas nigde, a i nema veze nije mi krivo nismo ni zasluzili... Drago mi je takodje i sto su se Hrvati ovako ubedljivo plasirali i ja cu na ovom prvenstvu navijati za njih. Samo mi nije jasno kako imaju grama hrabrosti da se raduju mecevima protiv nas u bilo kom sportu?! Pa nista nisu naucili svih ovih godina? E samo zbog toga sto su toliko samouvereni garantujem da cemo da ih deremo u kvalifikacijama!

Prijatelj fudbala

pre 12 godina

Dobro izbalansirane grupe, nema sta
Grupa 1 Ukrajna, Rusija, Grcka, Irska
Grupa 2 Spanija, Nemacka, Portugalija, Francuska
Kad ce da shvate da su im ove rang liste nerealne?

Vratice se Srbija na noge

pre 12 godina

Zato sto vec godinama igraju lose, rezultata nemaju, Srbija se digla i velicala nakon sto je kvalifikacije za SP zavrsila ispred Francuske ali se to pokazalo da nije neki uspjek obzirom koliko su Francuzu bili losi ali i kao takvi potpuno su vas nadigrali u obje utakmice.
(Zoom2, 16. novembar 2011 13:38)

Komentar ti je na mestu samo si malo pogresio Francuzi nas nisu nadigrali ni u jednom ni u drugom mecu na njihovom terenu smo ih razneli nisu znali gde se nalaze ali ih je ukenjalo neverovatno. U Bg-u smo takodje bili bolji i to mnogo ali nismo imali srece. Inace te kvalifikacije smo jako dobro odigrali.

matador

pre 12 godina

Mislim da bi ove grupe bile najrealnije:

A:
Poljska
Italija
Svedska
Francuska

B:
Ukrajina
Nemacka
Grcka
Danska

C:
Spanija
Engleska
Hrvatska
Republika Irska

D:
Holandija
Rusija
Portugal
Ceska Republika

Robert Prosinecki

pre 12 godina

Sa svim srcem navijacu za "Vatrene", kao sto sam svim srcem navijao za Srbiju prosle godine na SP u JA.

Naprijed Hrvatska, budi Prvak Evrope.

SrpskoHrvatski Jugonostalgicar

pisdaria!

pre 12 godina

Nemacka je jucerasnjom pobedom (iako je prijateljska utakmica) nad Holandijom uspela njih da prestigne, te se upravo Nemacka nalazi u 1. sesiru!

Zoom2

pre 12 godina

nije mi jasno zbog cega su francuzi u poslednjem sesiru
(iznenadjen, 16. novembar 2011 12:40)

Zato sto vec godinama igraju lose, rezultata nemaju, Srbija se digla i velicala nakon sto je kvalifikacije za SP zavrsila ispred Francuske ali se to pokazalo da nije neki uspjek obzirom koliko su Francuzu bili losi ali i kao takvi potpuno su vas nadigrali u obje utakmice.

interesantno

pre 12 godina

Hrvatska u trećem šeširu ?

Njima je svejedno, oni mogu da igraju sa svakim. Njihovim prebacivanjem u treći šešir samo su stavljene ekipe iz prvog i drugog šešira na muku - "samo ne dobiti Hrvatsku u grupi".

Влада

pre 12 godina

U kojoj je skupini Honduras. Oni gu prvi favorit prvenstva
(Đura iz Obrenovca, 16. novembar 2011 15:41)

Од кад се то у Обреновцу каже скупина,а не група?Немојте тако провидно комшије,може и мало труда да се уложи ако је већ до провокација...

modrinho

pre 12 godina

Ovo će bez sumnje biti najgore EP koje sam ja gledao, a pratim fudbal 15 godina. Mnogo loših reprezentacija, dok ove jače nemaju onoliko superkvalitetnih igrača koliko su imale ranije, jednom rečju biće taktiziranja i previše bez trunke inspiracije pojedinca - dosada živa!
(zemun_grad, 16. novembar 2011 15:33)

pa bas suprotno ce biti,sve najbolje repke europe su se kvalificirale: njemacka tretuntno igra najbolji nogomet i vjerojatno ce osvojit EP,spanjolska lagano pada ali jos uvijek je jedna od najjaci,nizozemci ce opet napadati ali bez velikog uspjeha ( sinoc su ih njemci bez lahma i schweini pregazili),za engleze i francuze je tesko reci sto ce biti ili u kakvoj su formi,domacini (pol i ukr) nece proci grupu,rusi su solidni,grcka opet teski bunker,cesi i irci bez ikakve sanse,portugalu najvise cetvrtfinale,svedska i danska mogu proci grupu ali nece daleko,talijani kao talijani mogu igrat lose pa na kraju finale,i za kraj hrvatska: ako budu svi spremni i budu igrali sa 100% onda mozemo opet daleko,cetvrt- ili polufinale!! sve u svemu ovo ce biti najbolje EP dosad!!

joca

pre 12 godina

shta, francuska u poslednjem sheshiru?!?!?!!
nishta ja u to ne verujem, ima josh vremena da napreduju za sheshir ili dva. ako kojim chudom ostanu u poslednjem, iz prvog im dolaze poljska ili ukrajna - to je sigurno.

Dj!

pre 12 godina

Da li je moguce da posle 100 godina odrzavanja EP i SP ima ljudi koji pisu da je glupost sto su domacini, u ovom slucaju Ukrajina i Poljska u prvom sesiru. Ljudi od pamtiveka su domacini ili domacin u prvom sesiru!

igor

pre 12 godina

Ma skroz je nepošteno da domaćini budu nosioci ako to ne zaslužuju, nije dovoljno što ne igraju kvalifikacije?! Ajde da bivša SFRJ organizuje neko prvenstvo-prva dva šešira će biti puna?!

Adam

pre 12 godina

@ LORIK

Ne bih se ljutio da se ostvari tvoja prognoza (iako bih, doduse, preferirao Ukrajinu pred Poljskom). Jer, makar su Poljaci domacini, nisu nepobjedivi, naprotiv, kao ni Irska, tako da bi Hrvatska i Italija imale realnu sansu ici dalje iz skupine.

spalato

pre 12 godina

Aj' se kladimo da će Italiji iz prvog šešira zapasti Poljska ili Ukrajina.
(NekiVelikiDrMr, 16. novembar 2011 12:42)

Aj' se kladimo da će i Francuzima prvog šešira zapasti Poljska ili Ukrajina. sredit ce to Platini

zg slavac

pre 12 godina

(Vratice se Srbija na noge, 16. novembar 2011 16:06)

Koliko se ja sječam Francuska ju u Bg bila bolja i to sa igračem manje a Srbija je do x-a došla zahvaljujući penalu. No to je sad nevažno.

nemanja

pre 12 godina

Ne volim hrvate ali brate svaka im cast.Najveca bruka je da je onakva sila od Nemacke u drugom sesiru mada svejedno ih vec vidim da osvajaju prvenstvo.

bitno

pre 12 godina

Ono što nitko ne spominje a mislim da je važno je činjenica da je Bilić cijelu mladu repku prebacio sebi i svi manje-više igraju : Vida,Rakitić,Jelavić,Kalinić,Vrsaljko,Badelj,Lovren,Strinić,Kelava,Jajaloi Perišić. Tih jedanaest godinama su zajedno, imaju kemiju i svi su sada među 25 kod Bilića. Samo povrede su neke spriječile da igraju više. To daje nadu u budućnost a već sada na europskom prvenstvu će imati presudnu ulogu.

mk

pre 12 godina

ja zivim u BIH u Sarajevu i hocu samo da vam svima kazem svaka vam cast na vasim komentarima , naravno mislim sve pozitivno . Ne znam jeste li pratili od sinoc poslije poraza BIH Hrvatske komentare na dnevnik.hr . to je uzas kako su nas izvrijedjali nicim izazvanim . Boze moj izgubismo i svi smo bili svjesni da ne mozemo proci dalje pored sile Portugala ali eto dali smo sve od sebe . Zao mi je sto Srbija nije na EP jer bi kao i uvijek za vas navijala a moram biti iskrena i reci da za Hrvate nikad . Ako iko sije nacionalizam to su oni na zalost . Znajte da su Bosanci kad je u pitanju sport bili uvijek uz vas jer znam da ste i vi uz nas . Ako nista makar cemo mirni gledati EP :)
(Sandra, 16. novembar 2011 21:38)

razumijem da si povredjena jer nikada nije u redu kad neki glupani, nema veze otkuda sire mrznju i nasladjuju se neuspjehu drugih...meni je isto bilo zalosno da bosanci nisu na zavrsnom turniru, jer reprezentacija BiH ima kvalitetu da zaigra na EP/SP i ima pojedinaca koje bi volio vidjeti takodjer u hr repki...no sta si ocekivala da ce hrvati sada svi plakati zajdno? podsjeti se prije dvije godine kada mi nismo bili na SP-u. pa svi oko nas na balkanu su nas ismijavali, omalovazavali, slovenci pravili neke glupe reklame itd. ili jos gore, kada su hrvati ispali od turaka 2008, sto je bio najgori i najbolniji poraz ikada kod hrvata, a pola bosne slavilo. pa sta si mislila da ce hrvati ostati mirni nakon toga?! ovo je balkan (na zalost, znas ono: sve se vraca, sve se placa) pa su takve reakcije kakve dozivljavas sa strane ponekih hrvata ocekivane iako ih ni ja ne gotovim. ne treba se tu cuditi nicemu, reakcije su takve kakve jesu iako nisu prijatne. budala ima svugdje, ali na ovim prostorima ima ih previs.. Puno srece u kvalifikacijama za SP 2014, igrat cete bolje, kvaliteta je tu na mjestu, bosna ne moze unaazad, vec samo naprijed. poz

Zlatko

pre 12 godina

Koja smejurija od šešira. Pa ako su domaćini nisu morali baš da im daju prvi šešir. Ako im iz drugog dođu Nemačka i Engleska, iz trećeg Portugal, iz četvrtog Francuska sa Ukrajinom, Danska sa Poljskom i adio domaćini. Čak su, mislim i tri ekipe iz trećeg jače od Ukrajine, dok su od Poljske jače sve 4. Iz četvrtog šešira Česi mi deluju kao najslabija ekipa i kao takvi negde u rangu sa oba domaćina. Dakle, bude li Poljska, Nemačka, Portugal, Češka, ili Ukrajina, Engleska, bilo ko, Francuska ni jedan domaćin neće proći dalje, pa neka su i 100puta domaćini. Mislim da jedino u grupi sa Rusijom, Grčkom i Češkom neki domaćin može nečemu da se nada.

Zagrepčanin

pre 12 godina

Eto ja navijam za Srbiju, Bosnu, Crnu goru, Makedoniju, Sloveniju kad igraju (osim protiv Hrvatske:)
Puno pozdrava iz Zagreba!!!

lorik

pre 12 godina

EURO 2012 u Poljskoj i Ukrajini je prema rankingu sudionica najjači mogući, jer se nakon očekivanog raspleta dodatnih kvalifikacija, na Europsko prvenstvo plasiralo 14 najboljih na kontinentu, gdje ih čeka 15. Ukrajina.Druga domaćica, Poljska, (ne)kvalitetom strši u ovom elitnom društvu, jer prema Uefinom rankingu zauzima tek 28. mjesto

Domagoj

pre 12 godina

@Barcaboy, zaboravio si da smo te Nijemce i Španjolce pobijedili već, Nijemce nekoliko puta i to u nezgodnim situacijama za njih. Hrvatska igra najbolje protiv najboljih timova. Mislim da nitko nije zabio toliko golova ekipama koje su kuci strasno jake, kao Engleskoj i Turskoj. A Njemacku smo satrali u eliminacijskim utakmicama, gdje su svabe takodjer vrlo jake. Argentinu smo pobijedili sa Messijem u timu, Nizozemsku kada je bila na svom vrhuncu, s Italijom imamo debelo pozitivan skor, pobijedili smo ih 3-4 puta.
Hrvati uzivaju u nogometu jednako kao i Brazilci i zato nam nije vazno da li ce netko navijati za nas ili nece. Pozz

PimPong

pre 12 godina

Po meni, s obzirom da domacini moraju da budu u prvom sesiru, sesiri su OK. Sve su jake ekipe, a ni jedan bod nece biti garantovan. Ako je R. Irska najlosija ekipa a oni su poznati kao tvrd orah, to sve govori o kvalitetu prvenstva.

Hrvat

pre 12 godina

Draga Sandra, jesi li i ti slavila kad je na zadnjem EP u Turska izbacila Hrvatsku na penale? Znam da se dosta slavilo po Bosanskim gradovima. U Hrvatskoj se nikad nije slavio poraz neke druge zemlje, čak ni kad smo Vas pobjeđivali. Eto, zato mislim da i nije slučajno da smo mi sad izbacili Tursku a vi dobili Portugal. Očito ste zaslužili lekciju!