Tenis 81

Utorak, 20.09.2011.

00:00

Đoković ‘rasturio’ Nadalove?

Drugi reket sveta, španski teniser Rafael Nadal nagovestio je okončanje saradnje sa stricem Tonijem koji ga je uveo u svet tenisa.

Ðokoviæ ‘rasturio’ Nadalove? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

81 Komentari

Sortiraj po:

MUKNAVI

pre 12 godina

Sada je Djokovic prvi a sutra neki deckic koji vredno trenira.To je uvek tako bilo u sportu.Zar onda treba da drece jedni na drugoga u familiji i da pri tom gurnu u stranu fakat;nicija nije do zore..smatrajuci da to za njih ne vazi.

Djoksa

pre 12 godina

Za Nadala bi najbolje bilo da promeni sport,a ne trenera. Vidi se da je decko skroz izgubio glavu, Novak ga je totalno izludeo. A bolje i za sve nas, teniske sladokusce, da ne gledamo vise njegov smaracki tenis. Dobar bi bio, recimo u rukometu, bio bi sjajan pivotmen, onako nabildan svim i svacim!

dule

pre 12 godina

@baneutd

nemoc?
2011. godina:
djokovic - nadal 6 0
djokovic - federer 4 1
djokovic - murray 2 1

cele godine pricas o euforiji naroda...jednostavno, shvati da je novak trenutno najbolji na svetu!
inace, i ja navijam za man u, al si mi se popeo na glavu s tvojim provokacijama i komentarima(champ20ns i slicno).

Federer

pre 12 godina

Bio sam svedok skoro kada se pobeda protiv Federera od 3:2 nipodastava recima - izgubio je prva dva seta to nije smeo sebi da dozvoli ako misli da je Broj 1.
Alo bre ljudi, ko ste vi da ocenjujete dali je coveku lose ili nije, dali se prenemaze ili ne. Vama je tesko da ustanete ujutru da idete na posao, a da potrcite makar 50 metara bilo bi opasno po zdravlje.
I kljucno je da smo svi mi u onome sto radimo na 25% ucinka kakv je ucinak NDJ u ovoj godini, pa pojeli bi i Kinu i Indiju i Brazil zajedno u povecanju BDP-a. Ali nismo.
I verujte mi da mu se svi ti odbojkasi dive jer znaju koliko je tesko postici tako nesto.

milimetar

pre 12 godina

Sa stricem je i dostigao vrhunac. Gde ce dalje sa onakvom tehnikom? Mozda bi mogao 3 puta iza usiju i 2 puta tegljenje sorca, umeso jednom iza usiju i 1 jednom sorc. Ima on uskoro da moli strica zajedno sa strinom da se vrati na tribine.

ciganDOgroba

pre 12 godina

Nadal senior : " tebi je bre ovaj Srbin nabio komplekse i nikad vise neces biti no 1 " , Rafa Nadal : " ti cuti molim te jer je tebi Dejo uzeo loptu , provozao te i postigao najlepsi gol u istoriji finala LS a ti nikad vise nisi preboleo to". Zvacemo kuma Zubizaretu da presudi ko je u pravu samo da se vrati jer ga je Piksi poslao po burek

Mario Bros

pre 12 godina

Ono što je očigledno kada igraju Nadal i Đoković je da naš zemljak gađa uglove, radi teške poteze zapravo, dok Nadal cilja uglavnom sredinu terena, i drop šot koji Đoković na bekendu radi savršeno, Nadal nikada ni ne proba. On samo gleda da prangija po loptici ali na sredinu terena, dok protivnik ne pogreši. Retko kada u ugao, baš kad je muka.

Đoković igra hrabro, precizan je i šeta Nadala levo desno a poznato je da je loptica brža od čoveka, pa čak i takvog trkača kakav je Nadal.

Da sam ja stric Toni, rekao bih mu prestani da igraš kao kukavica. Hajde izađi mu na crtu, gađaj sasvim levo, sasvim desno, daj drop šotove, napadni uvek. Pa onda ako izgubiš bar znaš da si lošiji. Ovako Nadale, strikino dete, ti kukavičkim tenisom nemaš ni šansu da pobediš tog hrabrog srbina. Brz je skoro kao i ti, ali je bolji tehničar od tebe.

Darko

pre 12 godina

Uf dobro je.Vec sam mislio sad kad se probudim necu imati sta da procitam o Djokovicu,kad ono kakav naslov. Dosta su odbojkasi bili najvaznija vest,sad je red na Djokovica,jer on u toku godine "samo" 350 dana bude na naslovnici.Nije lepo da mu ovi siromasi,koji igraju bez para za Srbiju,kradu termin.Ali dobro,sad mi je srce na mestu kad sam video da je Djokovic opet u centru paznje.

karton

pre 12 godina

Pratim tenis iz vremena kada se mnogi ovde na portalu jos nisu mozda ni rodili. Na stranu to sto smatram da za svoje treba navijati,a opet mogu da razumeme i da Novak kao ni ostale javne licnosti ne moraju svakom da se dopadaju. Međutim, ovakvo nipodaštavanje njegovih rezultata, pljuvanje i kada dobija i kada gubi,traženje u svemu neceg loseg, smatram teskim bezobrazlukom koji mogu da objasnim samo zavišću.Srećom, svestan sam koliko je popularan među mladima, pogotovo decom i to u ovakvim vremenima (da se ne upuštam u detalje). A Rafa je bio i ostao faca, jer je iskren i jednostavan momak.Bila ova vest tacna ili ne, verujem da zbilja ima motiv da zaustavi poraze protiv Novaka.Hajde sad i to negirajte.

Deki

pre 12 godina

Nadal treba da promeni trenera jer iako je drugi to nije njegov maximum i normalno je da ce nesto promeniti u karijeri.
A sto se tice ovih sto govore o Noletovom prenemaganju, ja bih ih samo podsetio da je decko ove godine izgubio samo 2 meca i preporucio bih im da optrce teniski teren bar 10 puta i da vidim njih kako bi se prenemagali. Najlakse je sedeti u fotelji i soliti drugima pamet. A i da se prenemaze, prenemaze se za svoje pare i sta ima ko tu da mu zameri. Budite vi bar 1000-ti na svetu pa se javite.

jovanson

pre 12 godina

tenis kakav igra đoko je NAJBOLJI IKAD VIĐEN I IGRAN tako da nema sebi šta da prigovara ni drugome a serija će vjerovatno stati al gran slemovi će se osvajati još godinama

Veca

pre 12 godina

I treba Toni da ode. On je napravio razdor izmedju Nadala i Noleta jer je navodno Nole negativno uticao na njegovu disciplinu (rad, rad i nista drugo od zivota) a to je Nadalu navuklo samo kompleks

oxydant

pre 12 godina

Moj BaneUtd! Ajd što si ti uveren,ali mi nismo,kao što ti drsko tvrdiš!
Evo zašto.Delpo je odlično igrao prvi set i počeo drugi,ali igrao je odlično i ranije prvi set kontra Novaka,ali je rezultat do nedelje bio 4-0 u korist Novaka.Igrao je Delpo odlično prvi set protiv Nadala u Wimbledonu
(Nadal se beše, povredio)ali je posle glatko izgubio! Dakle,problem Delpa jeste konzistentnost igre,pogotovo na tri dobijena seta.A ako je Novak dobio Federera nakon dva izgubljena seta,zašto ne bi Delpa?! Naravno,pod us
lovom da nije povređen.

Mirko

pre 12 godina

Nisam siguran koliko Vas zna da je Toni naterao rafu da igra levom rukom jer je on prirodni desnjak. Zbog toga Rafa ima "tikove" kao sto je ono da kao "vadi" gace iz du....

Mare

pre 12 godina

Nadal je svoj maksimum dostigao i on je vec prosao. On prosto ne ume bolje. Jednolicni ziheraski top spin forhendi, dosadno za gledanje, jedino sto ga je izdvajalo od ostatka je fizicka priprema i neverovatna zelja da pogine za svaku loptu. Tu je dostigao svoj maksimum i cak i takav ne moze da pobedi Novaka, jer Novak ume bolje. Isto je i Federer umeo bolje. Ne znam da li sada moze da nesto novo nauci?

Ja

pre 12 godina

Lako je pričati kako naslova nema nigde ako ne umete da tražite.
http://www.express.co.uk/posts/view/272024/Rafa-Nadal-set-to-sack-mentor-uncle-Toni
E sad da li je to istina ili ne, to je drugo.

Zika sa Savskog Venca

pre 12 godina

Sta sve covek nece procitati... Evo ja idem od sutra da treniram tenis sa starom lopatom i trulim jabukama i sledece godine osvajam Vimbldon sto posto...

Tanja

pre 12 godina

@Vuk:
http://www.altaspulsaciones.com/rafa-nadal-deja-aire-posibilidad-no-seguir-tio-toni-como-entrenador-futuro.html
Evo vesti, ukoliko znas spanski. Sto se tice prekida saradnje, Rafa nigde ne spominje da ce prekinuti saradnju, vec samo da nece vise slepo slediti savete svog strica (Toni Nadal je brat njegovog oca, ne majke). I to je u redu sasvim. Ako ga je Toni vec naucio svemu cemu je mogao da ga nauci, vreme je da Rafa krene dalje. Svakako ima potencijala za to. Sto se tice Novaka, bez sumnje ce i njegovu igru "provaliti", samo je pitanje vremena.

Znalac

pre 12 godina

Sta bre pisu ovi ljudi?
Sta me bre briga za Nadala, kad se zna ko je Kralj!!!
Ponosite se malo time....
Nadal je samo jedan od pobedjenih (vise puta) tenisera.

nemaveze

pre 12 godina

Onoj nekolicini koji umišljaju kojekakve gluposti: Ponovo pogledajte ATP listu, a bacite i pogled na listu zarada! Ne znam da li bi bilo lepo od mene i da vas teram da ponovo pogledate rezultate Novaka, jer bi ste stigli do toga da je Novak, jednostavno pustio neke mečeve, kako ostatak teniskog sveta ne bi izgubio volju za ovim sportom! Zezatorima je poruka sledeća: POGLEDAJTE SEMAFOR!

nikola1212121212

pre 12 godina

ne bi trebalo da se rastaju,jer ovo je trenutna kriza i to samo sa Novakom,kad tad ce i Novak prestati ovako dobro da igra pa ce se i Nadal vratiti visestrukim GS.jednostavno trenutno Novakova igra ne odgovara Nadalu ali to nije razlog za rastajanje

Lazar

pre 12 godina

Stranica SRBIJA TENIS na fejsbuku-sve je lepo uradjeno...Poruka za ovu vest,Rafael Nadal-dokaz da nemaju sve spanske serije srecan kraj...Objavite komentar ;)

Znaci pre US opena

pre 12 godina

Ova 'vest' je 'slobodno' preveden tekst od 30. avgusta:
"We talk often," he said recently. "If the strangers had told me the things I told him in these years, I could never work with them. But I have great respect for him as a coach and as my uncle, and this will never change. Of course it is now more difficult for him to follow me around the world...he has three children and is a little tired, we see what happens..."

Stjepan Dinkić Zagreb

pre 12 godina

Dajte Srbi dosta je tog Đokovića,je prvi igrač svijeta,ali nema nikakve veze sa tim kaj Nadal i stric Toni više nisu zajedno.Pa nije stric kriv što ne može ove godine pobjedit Đokovića.Ja razumjem da volite Đokovića,da je on vaš najveći brend,ali svaki dan ga pominjete kao da je on vanzemaljac.Nije,a najbolji teniser je.Još malo pa će biti kriv ako Federer završi karijeru ili zaslužan ako na zemlju dođu vanzemaljci.Nemojte više preterivat kad nema razloga za to.Pozdrav iz Hrvatske.

Dusko

pre 12 godina

Mora da je vrlo tesko ovima sto ne vole Srbiju i uspehe Srba. Zive u Srbiji,a ne mogu zbog svoje pakosti i zavisti da uzivaju u uspesima. Kad te pakost i zavist ovlada,zivot nije lep. Ne bi im bio u kozi.

goran

pre 12 godina

Sve i da Novak vise nista ne osvoji, usvojio je toliko toga koliko neki nikad nece. Malo nam je? Onaj ko se nije radovao njegovim uspjesima ili nije Srbin ili ima neki veci problem u glavi. Nazalost danas izgleda ima nova nacija modernihevroSrba koji vise navijaju za Mesija, Ronalda nego za Djokovica. Isprani mozgovi evropskim i globalistickim nemanjem alternative. Nole je pokazao kako se voli Srbija, isticanjem znamenja skoro nijedan intervju nije dao da ne spomene bombardovanje pa koliko pomaze humanitarno ne eksponirajuci se i na kraju koliko je veliki pokazuje organizujuci pomoc za Japan i sl.

Analfabeta

pre 12 godina

Promena trenera je veliki rizik za svakog tenisera pa i za Rafu. To je kocka, možda će mu doneti napredak u igri, ali postoji mogućnost da dođe do totalnog pada. Jedno vreme se pričalo da bi Novak trebao da promeni trenera jer od Vajde više nema šta da nauči. Stručnom štabu je pridodat Tod Martin, ali rezultata nije bilo, bar ne na kratak rok. Prema tome, pitanje je kako će se uklopiti Rafa sa novim trenerom. Njegov "problem" u mečevima sa Novakom je više psihološke prirode, barem ja imam utisak da u poslednje vreme Rafa na teren izlazi sa uverenjem da će izgubiti. S druge strane, raduje me što Novak drži visok nivo i posle ere Četojevića što dokazuje da je zaista kvalitet koji može da traje.

Srce ruke i lopata

pre 12 godina

Očigledno je da Rafa očajnički traži lek za Novaka. U finalu US Opena prvi put sam ga video da priličan broj poena igra "iz besa", što nije bilo karakteristično za njega ranije (on jeste ratnik, ali svaki potez je proračunat i promišljen do tančina na treningu, a ovo u finalu su bili u nekim momentima udarci u stilu "e nećeš proći, bez obzira na sve"; moram priznati da sam bio iznenađen koliko su mu takvi udarci uspevali; mislim da je suština razlaza sa stricom baš u tome što je video da ima i drugih načina koji pružaju šansu za rešavanje kompleksa zvanog "Nole", da Tonijeva filozofija u prethodnih 5 navrata nije dala rezultate). Rafa se izlaže velikom riziku, mislim da prekid kontinuiteta sa Tonijem i esperimentisanje sa "kontrolom besa" može da ga uzdigne ponovo na br. 1 ili da ga spusti ispod broja 3 (Del Potra gledah uživo, taj čovek dolazi, nema sumnje). Suštinsko pitanje je u kojoj meri će Nadal uspeti da kontroliše svoj bes (možda je u tome i suština Noletove dominacije u poslednjih 11 meseci)!

Nina

pre 12 godina

Kakvo preterivanje od naslova!Osvrnite se malo na Novakove izjave da mu se neki mecevi nisu ni igrali,a vidi se da mu nedostaje onaj Rafin zar u igri.Pitam se da li su njima i potrebni treneri,jer razlika je u carobnom Cetojevicevom stapicu.Ne bi me iznenadilo da vam sledeca vest bude da je zbog Novaka pao sneg na Majorku i onemogucio Rafu da trenira.

Goran

pre 12 godina

Ma Toni je "CAR". Uz Antu Kostelica najoriginalniji trener na svijetu. On je od Nadala napravio ne samo najboljeg igraca na svijetu(do pojave Novaka)nego i primjernog sportasa. On je od njega napravio uzornog i skromniog sportasa kojem se cijeli svijet divi. CESTITKE obojci. Nadal je etabliran igrac koji moze probati i nesto novo a da ne pokvari odnose u familiji ; kao sto su to u Danskoj uradili takozvani eksperti i novinari u slucaju Caroline W. i njene familije.

nel

pre 12 godina

Ne znam samo odakle vam ova vest...
U spanskim sportskim medijima, koje redovno pratim, nema ni reci o ovome, a ovakva vest bi, barem kod njih, zauzela dosta medijskog prostora.

hulk

pre 12 godina

Nema tu mnogo mudrosti. U svakom sportu neophodno je prilagoditi se protivniku, jer niko nije toliko dobar da pobedjuje samo na osnovu svojih kvaliteta. Federer zbog toga ima negativan skor sa Nadalom i Marejom, a nije daleko ni Nole. On uvek igra isto

BaneUtd

pre 12 godina

Dobro je sto je vecina ljudi shvatila da je dosao kraj Novakovoj seriji. Tuzno je bilo gledati njegovu nemoc protiv Del Potra. JAsno je bilo da nije rec o povredi, to je ipak bila losa gluma. Radilo se o njegovoj nemoci. Mislim da je procitan i da ce se tesko nositi sa Nadalom, Del Potrom i Marijem, pa i sa Federerom.

Imay

pre 12 godina

Steta, ali ako je to korak napred zasto da ne. Svaka cast Toniju. Jednostavno dodje do zasicenja. Ipak treba voditi racuna da Nadal je ubedljivo nadmocan nad svima osim Novaka, dakle Federer i Mari mu prave manje problema nego Novaku. Promenom moze mnogo da izgubi, a malo da dobije. U najboljem slucaju poneku pobedu nad Novakom... Videcemo.

Smilica

pre 12 godina

NOLE = Nocna mora za Rafu.
"Striku" su SVI provalili, njegovo ceskanje po nosu, hvatanje za uvo, okretanje glave....
Rafa,dosta si postigao ali sada i narednih 5 god je NOVAKova era tenisa.Sto PRE shvatis bice ti lakse!
Srecno Nole CARE!!!

Goran

pre 12 godina

"Toni je sa mladim Rafom radio na vrlo lošim terenima, sa istrošenim teniskim loptama, iz razloga da mu pokaže da stvar pobede ili poraza nije u kvalitetu terena, kvalitetu reketa, žica, svetla ili lopti, već da je ključ uspeha u pristupu, stavu, disciplini i perspektivi."
Nisam upucen, kad je to Nadal trenirao u Srbiji? ;)

Miki Banana

pre 12 godina

>Toni je sa mladim Rafom radio na vrlo lošim terenima, sa istrošenim >teniskim loptama, iz razloga da mu pokaže da stvar pobede ili poraza nije >u kvalitetu terena, kvalitetu reketa, žica, svetla ili lopti, već da je >ključ uspeha u pristupu, stavu, disciplini i perspektivi.
Simulacija nije isto što i stvarnost. Da ga je doveo u Srbiju da trenira verovatno bi i dalje bio najbolji.

al

pre 12 godina

Svaka cast za Tonija.Prava trenercina. Nije sve u uslovima, sve je u glavi!!!!! Kada si spreman da izdrzis spartanske uslove, ti si onda pobednik veci od bilo kog drugog.

wlado

pre 12 godina

Ako mi ljudi izvan porodice počinju sugerisati iste stvari kao i Toni, onda je to zabrinjavajuće i teško da možemo tako da nastavimo???
pa ako ti stric govori nesto sto ti sada govori i masa, valjda to znaci da je to potvrda da radite nesto dobro,posto je do sada bio u pravu, cim te je doveo do prvog mesta i statusa legende tenisa, a pri tom ti je uska porodica, ne vidim zasto mu ne bi verovao i dalje...potpuno ne razumem kontekst recenice, tj sta je zeleo da kaze...

Brainstorming

pre 12 godina

Dobar pristup strike Tonija koji je evidentno doneo rezultat ali je onda stigao jedan dečko koji je trenirao u još težim uslovima i pokazao Rafi kako se igra ova igra. U svakom slučaju vreme je za promene jer će samo tako ova igra postati zanimljivija. Da li će Rafa uspeti da izađe iz začaranog kruga u koji ga je Novak stavio, ostaje da se vidi.

parabailarlabamba

pre 12 godina

Hmmm, vrlo zanimljiva odluka Rafe, ja kao njegov veliki fan i postovalac njegove licnosti, mnogo sam iznenadjen ovim mogucim potezom.Ali opet, u jednu ruku moze da mu donese ovo dobroga a i losega, ko zna....mozda je Rafa resio da nadje nekog trenera koji ce da ga pokusa nauciti nekom agresivnom tenisu, jer jednostavno protiv Novaka ovim tenisom koji on prefererira ,jednostavno NE IDE, mada iskreno, slabo da ce to Rafa moci da menja s obzirom da ceo zivot igra svoj prepoznatljivi tenis sa dosta razmene udaraca sa osnovne linije, al opet ko zna, videcemo sta ce biti :)
Pozdrav svim ljubiteljima tenisa
Mir i Ljubav

nikol dž.femija

pre 12 godina

"Toni je sa mladim Rafom radio na vrlo lošim terenima, sa istrošenim teniskim loptama, iz razloga da mu pokaže da stvar pobede ili poraza nije u kvalitetu terena, kvalitetu reketa, žica, svetla ili lopti, već da je ključ uspeha u pristupu, stavu, disciplini i perspektivi."
Znači, ovo su SRPSKI USLOVI,pa je sada jasno zašto su naši glavi u tenisu.. Srbija ima IDEALNE USLOVE za tenis po stricu Toniju. Stric Toni je Nadalu, da bi postao vrhunski šampion i najbolji od svih, PRAVIO SRPSKE TENISKE USLOVE.
Naši ne bi ni postali prvi na svetu, čak njih troje, da nije bilo svih onih bazena, loših terena, loših loptica i teških, siromašnih uslova koji čeliče.
NADAL JE IMAO PARA, imao terena, imao sve ALI JE STRIC TONI ZNAO ŠTA JE MUKA i da samo muka DONOSI PRAVE VREDNOSTI.
ALI KADA Nadal naleti NA PRAVOG ČOVEKA, Novaka, koji dolazi SA PRAVIH MUČNIH USLOVA onda tu sleduju porazi u nizu.

nikol dž.femija

pre 12 godina

"Toni je sa mladim Rafom radio na vrlo lošim terenima, sa istrošenim teniskim loptama, iz razloga da mu pokaže da stvar pobede ili poraza nije u kvalitetu terena, kvalitetu reketa, žica, svetla ili lopti, već da je ključ uspeha u pristupu, stavu, disciplini i perspektivi."
Znači, ovo su SRPSKI USLOVI,pa je sada jasno zašto su naši glavi u tenisu.. Srbija ima IDEALNE USLOVE za tenis po stricu Toniju. Stric Toni je Nadalu, da bi postao vrhunski šampion i najbolji od svih, PRAVIO SRPSKE TENISKE USLOVE.
Naši ne bi ni postali prvi na svetu, čak njih troje, da nije bilo svih onih bazena, loših terena, loših loptica i teških, siromašnih uslova koji čeliče.
NADAL JE IMAO PARA, imao terena, imao sve ALI JE STRIC TONI ZNAO ŠTA JE MUKA i da samo muka DONOSI PRAVE VREDNOSTI.
ALI KADA Nadal naleti NA PRAVOG ČOVEKA, Novaka, koji dolazi SA PRAVIH MUČNIH USLOVA onda tu sleduju porazi u nizu.

al

pre 12 godina

Svaka cast za Tonija.Prava trenercina. Nije sve u uslovima, sve je u glavi!!!!! Kada si spreman da izdrzis spartanske uslove, ti si onda pobednik veci od bilo kog drugog.

Goran

pre 12 godina

"Toni je sa mladim Rafom radio na vrlo lošim terenima, sa istrošenim teniskim loptama, iz razloga da mu pokaže da stvar pobede ili poraza nije u kvalitetu terena, kvalitetu reketa, žica, svetla ili lopti, već da je ključ uspeha u pristupu, stavu, disciplini i perspektivi."
Nisam upucen, kad je to Nadal trenirao u Srbiji? ;)

wlado

pre 12 godina

Ako mi ljudi izvan porodice počinju sugerisati iste stvari kao i Toni, onda je to zabrinjavajuće i teško da možemo tako da nastavimo???
pa ako ti stric govori nesto sto ti sada govori i masa, valjda to znaci da je to potvrda da radite nesto dobro,posto je do sada bio u pravu, cim te je doveo do prvog mesta i statusa legende tenisa, a pri tom ti je uska porodica, ne vidim zasto mu ne bi verovao i dalje...potpuno ne razumem kontekst recenice, tj sta je zeleo da kaze...

Miki Banana

pre 12 godina

>Toni je sa mladim Rafom radio na vrlo lošim terenima, sa istrošenim >teniskim loptama, iz razloga da mu pokaže da stvar pobede ili poraza nije >u kvalitetu terena, kvalitetu reketa, žica, svetla ili lopti, već da je >ključ uspeha u pristupu, stavu, disciplini i perspektivi.
Simulacija nije isto što i stvarnost. Da ga je doveo u Srbiju da trenira verovatno bi i dalje bio najbolji.

Smilica

pre 12 godina

NOLE = Nocna mora za Rafu.
"Striku" su SVI provalili, njegovo ceskanje po nosu, hvatanje za uvo, okretanje glave....
Rafa,dosta si postigao ali sada i narednih 5 god je NOVAKova era tenisa.Sto PRE shvatis bice ti lakse!
Srecno Nole CARE!!!

parabailarlabamba

pre 12 godina

Hmmm, vrlo zanimljiva odluka Rafe, ja kao njegov veliki fan i postovalac njegove licnosti, mnogo sam iznenadjen ovim mogucim potezom.Ali opet, u jednu ruku moze da mu donese ovo dobroga a i losega, ko zna....mozda je Rafa resio da nadje nekog trenera koji ce da ga pokusa nauciti nekom agresivnom tenisu, jer jednostavno protiv Novaka ovim tenisom koji on prefererira ,jednostavno NE IDE, mada iskreno, slabo da ce to Rafa moci da menja s obzirom da ceo zivot igra svoj prepoznatljivi tenis sa dosta razmene udaraca sa osnovne linije, al opet ko zna, videcemo sta ce biti :)
Pozdrav svim ljubiteljima tenisa
Mir i Ljubav

karton

pre 12 godina

Pratim tenis iz vremena kada se mnogi ovde na portalu jos nisu mozda ni rodili. Na stranu to sto smatram da za svoje treba navijati,a opet mogu da razumeme i da Novak kao ni ostale javne licnosti ne moraju svakom da se dopadaju. Međutim, ovakvo nipodaštavanje njegovih rezultata, pljuvanje i kada dobija i kada gubi,traženje u svemu neceg loseg, smatram teskim bezobrazlukom koji mogu da objasnim samo zavišću.Srećom, svestan sam koliko je popularan među mladima, pogotovo decom i to u ovakvim vremenima (da se ne upuštam u detalje). A Rafa je bio i ostao faca, jer je iskren i jednostavan momak.Bila ova vest tacna ili ne, verujem da zbilja ima motiv da zaustavi poraze protiv Novaka.Hajde sad i to negirajte.

Brainstorming

pre 12 godina

Dobar pristup strike Tonija koji je evidentno doneo rezultat ali je onda stigao jedan dečko koji je trenirao u još težim uslovima i pokazao Rafi kako se igra ova igra. U svakom slučaju vreme je za promene jer će samo tako ova igra postati zanimljivija. Da li će Rafa uspeti da izađe iz začaranog kruga u koji ga je Novak stavio, ostaje da se vidi.

Imay

pre 12 godina

Steta, ali ako je to korak napred zasto da ne. Svaka cast Toniju. Jednostavno dodje do zasicenja. Ipak treba voditi racuna da Nadal je ubedljivo nadmocan nad svima osim Novaka, dakle Federer i Mari mu prave manje problema nego Novaku. Promenom moze mnogo da izgubi, a malo da dobije. U najboljem slucaju poneku pobedu nad Novakom... Videcemo.

Dusko

pre 12 godina

Mora da je vrlo tesko ovima sto ne vole Srbiju i uspehe Srba. Zive u Srbiji,a ne mogu zbog svoje pakosti i zavisti da uzivaju u uspesima. Kad te pakost i zavist ovlada,zivot nije lep. Ne bi im bio u kozi.

goran

pre 12 godina

Sve i da Novak vise nista ne osvoji, usvojio je toliko toga koliko neki nikad nece. Malo nam je? Onaj ko se nije radovao njegovim uspjesima ili nije Srbin ili ima neki veci problem u glavi. Nazalost danas izgleda ima nova nacija modernihevroSrba koji vise navijaju za Mesija, Ronalda nego za Djokovica. Isprani mozgovi evropskim i globalistickim nemanjem alternative. Nole je pokazao kako se voli Srbija, isticanjem znamenja skoro nijedan intervju nije dao da ne spomene bombardovanje pa koliko pomaze humanitarno ne eksponirajuci se i na kraju koliko je veliki pokazuje organizujuci pomoc za Japan i sl.

Goran

pre 12 godina

Ma Toni je "CAR". Uz Antu Kostelica najoriginalniji trener na svijetu. On je od Nadala napravio ne samo najboljeg igraca na svijetu(do pojave Novaka)nego i primjernog sportasa. On je od njega napravio uzornog i skromniog sportasa kojem se cijeli svijet divi. CESTITKE obojci. Nadal je etabliran igrac koji moze probati i nesto novo a da ne pokvari odnose u familiji ; kao sto su to u Danskoj uradili takozvani eksperti i novinari u slucaju Caroline W. i njene familije.

Mare

pre 12 godina

Nadal je svoj maksimum dostigao i on je vec prosao. On prosto ne ume bolje. Jednolicni ziheraski top spin forhendi, dosadno za gledanje, jedino sto ga je izdvajalo od ostatka je fizicka priprema i neverovatna zelja da pogine za svaku loptu. Tu je dostigao svoj maksimum i cak i takav ne moze da pobedi Novaka, jer Novak ume bolje. Isto je i Federer umeo bolje. Ne znam da li sada moze da nesto novo nauci?

Darko

pre 12 godina

Uf dobro je.Vec sam mislio sad kad se probudim necu imati sta da procitam o Djokovicu,kad ono kakav naslov. Dosta su odbojkasi bili najvaznija vest,sad je red na Djokovica,jer on u toku godine "samo" 350 dana bude na naslovnici.Nije lepo da mu ovi siromasi,koji igraju bez para za Srbiju,kradu termin.Ali dobro,sad mi je srce na mestu kad sam video da je Djokovic opet u centru paznje.

Federer

pre 12 godina

Bio sam svedok skoro kada se pobeda protiv Federera od 3:2 nipodastava recima - izgubio je prva dva seta to nije smeo sebi da dozvoli ako misli da je Broj 1.
Alo bre ljudi, ko ste vi da ocenjujete dali je coveku lose ili nije, dali se prenemaze ili ne. Vama je tesko da ustanete ujutru da idete na posao, a da potrcite makar 50 metara bilo bi opasno po zdravlje.
I kljucno je da smo svi mi u onome sto radimo na 25% ucinka kakv je ucinak NDJ u ovoj godini, pa pojeli bi i Kinu i Indiju i Brazil zajedno u povecanju BDP-a. Ali nismo.
I verujte mi da mu se svi ti odbojkasi dive jer znaju koliko je tesko postici tako nesto.

Mirko

pre 12 godina

Nisam siguran koliko Vas zna da je Toni naterao rafu da igra levom rukom jer je on prirodni desnjak. Zbog toga Rafa ima "tikove" kao sto je ono da kao "vadi" gace iz du....

Deki

pre 12 godina

Nadal treba da promeni trenera jer iako je drugi to nije njegov maximum i normalno je da ce nesto promeniti u karijeri.
A sto se tice ovih sto govore o Noletovom prenemaganju, ja bih ih samo podsetio da je decko ove godine izgubio samo 2 meca i preporucio bih im da optrce teniski teren bar 10 puta i da vidim njih kako bi se prenemagali. Najlakse je sedeti u fotelji i soliti drugima pamet. A i da se prenemaze, prenemaze se za svoje pare i sta ima ko tu da mu zameri. Budite vi bar 1000-ti na svetu pa se javite.

jovanson

pre 12 godina

tenis kakav igra đoko je NAJBOLJI IKAD VIĐEN I IGRAN tako da nema sebi šta da prigovara ni drugome a serija će vjerovatno stati al gran slemovi će se osvajati još godinama

nel

pre 12 godina

Ne znam samo odakle vam ova vest...
U spanskim sportskim medijima, koje redovno pratim, nema ni reci o ovome, a ovakva vest bi, barem kod njih, zauzela dosta medijskog prostora.

dule

pre 12 godina

@baneutd

nemoc?
2011. godina:
djokovic - nadal 6 0
djokovic - federer 4 1
djokovic - murray 2 1

cele godine pricas o euforiji naroda...jednostavno, shvati da je novak trenutno najbolji na svetu!
inace, i ja navijam za man u, al si mi se popeo na glavu s tvojim provokacijama i komentarima(champ20ns i slicno).

Stjepan Dinkić Zagreb

pre 12 godina

Dajte Srbi dosta je tog Đokovića,je prvi igrač svijeta,ali nema nikakve veze sa tim kaj Nadal i stric Toni više nisu zajedno.Pa nije stric kriv što ne može ove godine pobjedit Đokovića.Ja razumjem da volite Đokovića,da je on vaš najveći brend,ali svaki dan ga pominjete kao da je on vanzemaljac.Nije,a najbolji teniser je.Još malo pa će biti kriv ako Federer završi karijeru ili zaslužan ako na zemlju dođu vanzemaljci.Nemojte više preterivat kad nema razloga za to.Pozdrav iz Hrvatske.

Zika sa Savskog Venca

pre 12 godina

Sta sve covek nece procitati... Evo ja idem od sutra da treniram tenis sa starom lopatom i trulim jabukama i sledece godine osvajam Vimbldon sto posto...

ciganDOgroba

pre 12 godina

Nadal senior : " tebi je bre ovaj Srbin nabio komplekse i nikad vise neces biti no 1 " , Rafa Nadal : " ti cuti molim te jer je tebi Dejo uzeo loptu , provozao te i postigao najlepsi gol u istoriji finala LS a ti nikad vise nisi preboleo to". Zvacemo kuma Zubizaretu da presudi ko je u pravu samo da se vrati jer ga je Piksi poslao po burek

Veca

pre 12 godina

I treba Toni da ode. On je napravio razdor izmedju Nadala i Noleta jer je navodno Nole negativno uticao na njegovu disciplinu (rad, rad i nista drugo od zivota) a to je Nadalu navuklo samo kompleks

Srce ruke i lopata

pre 12 godina

Očigledno je da Rafa očajnički traži lek za Novaka. U finalu US Opena prvi put sam ga video da priličan broj poena igra "iz besa", što nije bilo karakteristično za njega ranije (on jeste ratnik, ali svaki potez je proračunat i promišljen do tančina na treningu, a ovo u finalu su bili u nekim momentima udarci u stilu "e nećeš proći, bez obzira na sve"; moram priznati da sam bio iznenađen koliko su mu takvi udarci uspevali; mislim da je suština razlaza sa stricom baš u tome što je video da ima i drugih načina koji pružaju šansu za rešavanje kompleksa zvanog "Nole", da Tonijeva filozofija u prethodnih 5 navrata nije dala rezultate). Rafa se izlaže velikom riziku, mislim da prekid kontinuiteta sa Tonijem i esperimentisanje sa "kontrolom besa" može da ga uzdigne ponovo na br. 1 ili da ga spusti ispod broja 3 (Del Potra gledah uživo, taj čovek dolazi, nema sumnje). Suštinsko pitanje je u kojoj meri će Nadal uspeti da kontroliše svoj bes (možda je u tome i suština Noletove dominacije u poslednjih 11 meseci)!

nemaveze

pre 12 godina

Onoj nekolicini koji umišljaju kojekakve gluposti: Ponovo pogledajte ATP listu, a bacite i pogled na listu zarada! Ne znam da li bi bilo lepo od mene i da vas teram da ponovo pogledate rezultate Novaka, jer bi ste stigli do toga da je Novak, jednostavno pustio neke mečeve, kako ostatak teniskog sveta ne bi izgubio volju za ovim sportom! Zezatorima je poruka sledeća: POGLEDAJTE SEMAFOR!

Mario Bros

pre 12 godina

Ono što je očigledno kada igraju Nadal i Đoković je da naš zemljak gađa uglove, radi teške poteze zapravo, dok Nadal cilja uglavnom sredinu terena, i drop šot koji Đoković na bekendu radi savršeno, Nadal nikada ni ne proba. On samo gleda da prangija po loptici ali na sredinu terena, dok protivnik ne pogreši. Retko kada u ugao, baš kad je muka.

Đoković igra hrabro, precizan je i šeta Nadala levo desno a poznato je da je loptica brža od čoveka, pa čak i takvog trkača kakav je Nadal.

Da sam ja stric Toni, rekao bih mu prestani da igraš kao kukavica. Hajde izađi mu na crtu, gađaj sasvim levo, sasvim desno, daj drop šotove, napadni uvek. Pa onda ako izgubiš bar znaš da si lošiji. Ovako Nadale, strikino dete, ti kukavičkim tenisom nemaš ni šansu da pobediš tog hrabrog srbina. Brz je skoro kao i ti, ali je bolji tehničar od tebe.

Znaci pre US opena

pre 12 godina

Ova 'vest' je 'slobodno' preveden tekst od 30. avgusta:
"We talk often," he said recently. "If the strangers had told me the things I told him in these years, I could never work with them. But I have great respect for him as a coach and as my uncle, and this will never change. Of course it is now more difficult for him to follow me around the world...he has three children and is a little tired, we see what happens..."

oxydant

pre 12 godina

Moj BaneUtd! Ajd što si ti uveren,ali mi nismo,kao što ti drsko tvrdiš!
Evo zašto.Delpo je odlično igrao prvi set i počeo drugi,ali igrao je odlično i ranije prvi set kontra Novaka,ali je rezultat do nedelje bio 4-0 u korist Novaka.Igrao je Delpo odlično prvi set protiv Nadala u Wimbledonu
(Nadal se beše, povredio)ali je posle glatko izgubio! Dakle,problem Delpa jeste konzistentnost igre,pogotovo na tri dobijena seta.A ako je Novak dobio Federera nakon dva izgubljena seta,zašto ne bi Delpa?! Naravno,pod us
lovom da nije povređen.

Nina

pre 12 godina

Kakvo preterivanje od naslova!Osvrnite se malo na Novakove izjave da mu se neki mecevi nisu ni igrali,a vidi se da mu nedostaje onaj Rafin zar u igri.Pitam se da li su njima i potrebni treneri,jer razlika je u carobnom Cetojevicevom stapicu.Ne bi me iznenadilo da vam sledeca vest bude da je zbog Novaka pao sneg na Majorku i onemogucio Rafu da trenira.

milimetar

pre 12 godina

Sa stricem je i dostigao vrhunac. Gde ce dalje sa onakvom tehnikom? Mozda bi mogao 3 puta iza usiju i 2 puta tegljenje sorca, umeso jednom iza usiju i 1 jednom sorc. Ima on uskoro da moli strica zajedno sa strinom da se vrati na tribine.

Znalac

pre 12 godina

Sta bre pisu ovi ljudi?
Sta me bre briga za Nadala, kad se zna ko je Kralj!!!
Ponosite se malo time....
Nadal je samo jedan od pobedjenih (vise puta) tenisera.

Ja

pre 12 godina

Lako je pričati kako naslova nema nigde ako ne umete da tražite.
http://www.express.co.uk/posts/view/272024/Rafa-Nadal-set-to-sack-mentor-uncle-Toni
E sad da li je to istina ili ne, to je drugo.

Analfabeta

pre 12 godina

Promena trenera je veliki rizik za svakog tenisera pa i za Rafu. To je kocka, možda će mu doneti napredak u igri, ali postoji mogućnost da dođe do totalnog pada. Jedno vreme se pričalo da bi Novak trebao da promeni trenera jer od Vajde više nema šta da nauči. Stručnom štabu je pridodat Tod Martin, ali rezultata nije bilo, bar ne na kratak rok. Prema tome, pitanje je kako će se uklopiti Rafa sa novim trenerom. Njegov "problem" u mečevima sa Novakom je više psihološke prirode, barem ja imam utisak da u poslednje vreme Rafa na teren izlazi sa uverenjem da će izgubiti. S druge strane, raduje me što Novak drži visok nivo i posle ere Četojevića što dokazuje da je zaista kvalitet koji može da traje.

hulk

pre 12 godina

Nema tu mnogo mudrosti. U svakom sportu neophodno je prilagoditi se protivniku, jer niko nije toliko dobar da pobedjuje samo na osnovu svojih kvaliteta. Federer zbog toga ima negativan skor sa Nadalom i Marejom, a nije daleko ni Nole. On uvek igra isto

Lazar

pre 12 godina

Stranica SRBIJA TENIS na fejsbuku-sve je lepo uradjeno...Poruka za ovu vest,Rafael Nadal-dokaz da nemaju sve spanske serije srecan kraj...Objavite komentar ;)

Djoksa

pre 12 godina

Za Nadala bi najbolje bilo da promeni sport,a ne trenera. Vidi se da je decko skroz izgubio glavu, Novak ga je totalno izludeo. A bolje i za sve nas, teniske sladokusce, da ne gledamo vise njegov smaracki tenis. Dobar bi bio, recimo u rukometu, bio bi sjajan pivotmen, onako nabildan svim i svacim!

BaneUtd

pre 12 godina

Dobro je sto je vecina ljudi shvatila da je dosao kraj Novakovoj seriji. Tuzno je bilo gledati njegovu nemoc protiv Del Potra. JAsno je bilo da nije rec o povredi, to je ipak bila losa gluma. Radilo se o njegovoj nemoci. Mislim da je procitan i da ce se tesko nositi sa Nadalom, Del Potrom i Marijem, pa i sa Federerom.

MUKNAVI

pre 12 godina

Sada je Djokovic prvi a sutra neki deckic koji vredno trenira.To je uvek tako bilo u sportu.Zar onda treba da drece jedni na drugoga u familiji i da pri tom gurnu u stranu fakat;nicija nije do zore..smatrajuci da to za njih ne vazi.

Tanja

pre 12 godina

@Vuk:
http://www.altaspulsaciones.com/rafa-nadal-deja-aire-posibilidad-no-seguir-tio-toni-como-entrenador-futuro.html
Evo vesti, ukoliko znas spanski. Sto se tice prekida saradnje, Rafa nigde ne spominje da ce prekinuti saradnju, vec samo da nece vise slepo slediti savete svog strica (Toni Nadal je brat njegovog oca, ne majke). I to je u redu sasvim. Ako ga je Toni vec naucio svemu cemu je mogao da ga nauci, vreme je da Rafa krene dalje. Svakako ima potencijala za to. Sto se tice Novaka, bez sumnje ce i njegovu igru "provaliti", samo je pitanje vremena.

nikola1212121212

pre 12 godina

ne bi trebalo da se rastaju,jer ovo je trenutna kriza i to samo sa Novakom,kad tad ce i Novak prestati ovako dobro da igra pa ce se i Nadal vratiti visestrukim GS.jednostavno trenutno Novakova igra ne odgovara Nadalu ali to nije razlog za rastajanje

BaneUtd

pre 12 godina

Dobro je sto je vecina ljudi shvatila da je dosao kraj Novakovoj seriji. Tuzno je bilo gledati njegovu nemoc protiv Del Potra. JAsno je bilo da nije rec o povredi, to je ipak bila losa gluma. Radilo se o njegovoj nemoci. Mislim da je procitan i da ce se tesko nositi sa Nadalom, Del Potrom i Marijem, pa i sa Federerom.

Darko

pre 12 godina

Uf dobro je.Vec sam mislio sad kad se probudim necu imati sta da procitam o Djokovicu,kad ono kakav naslov. Dosta su odbojkasi bili najvaznija vest,sad je red na Djokovica,jer on u toku godine "samo" 350 dana bude na naslovnici.Nije lepo da mu ovi siromasi,koji igraju bez para za Srbiju,kradu termin.Ali dobro,sad mi je srce na mestu kad sam video da je Djokovic opet u centru paznje.

Stjepan Dinkić Zagreb

pre 12 godina

Dajte Srbi dosta je tog Đokovića,je prvi igrač svijeta,ali nema nikakve veze sa tim kaj Nadal i stric Toni više nisu zajedno.Pa nije stric kriv što ne može ove godine pobjedit Đokovića.Ja razumjem da volite Đokovića,da je on vaš najveći brend,ali svaki dan ga pominjete kao da je on vanzemaljac.Nije,a najbolji teniser je.Još malo pa će biti kriv ako Federer završi karijeru ili zaslužan ako na zemlju dođu vanzemaljci.Nemojte više preterivat kad nema razloga za to.Pozdrav iz Hrvatske.

nikol dž.femija

pre 12 godina

"Toni je sa mladim Rafom radio na vrlo lošim terenima, sa istrošenim teniskim loptama, iz razloga da mu pokaže da stvar pobede ili poraza nije u kvalitetu terena, kvalitetu reketa, žica, svetla ili lopti, već da je ključ uspeha u pristupu, stavu, disciplini i perspektivi."
Znači, ovo su SRPSKI USLOVI,pa je sada jasno zašto su naši glavi u tenisu.. Srbija ima IDEALNE USLOVE za tenis po stricu Toniju. Stric Toni je Nadalu, da bi postao vrhunski šampion i najbolji od svih, PRAVIO SRPSKE TENISKE USLOVE.
Naši ne bi ni postali prvi na svetu, čak njih troje, da nije bilo svih onih bazena, loših terena, loših loptica i teških, siromašnih uslova koji čeliče.
NADAL JE IMAO PARA, imao terena, imao sve ALI JE STRIC TONI ZNAO ŠTA JE MUKA i da samo muka DONOSI PRAVE VREDNOSTI.
ALI KADA Nadal naleti NA PRAVOG ČOVEKA, Novaka, koji dolazi SA PRAVIH MUČNIH USLOVA onda tu sleduju porazi u nizu.

Smilica

pre 12 godina

NOLE = Nocna mora za Rafu.
"Striku" su SVI provalili, njegovo ceskanje po nosu, hvatanje za uvo, okretanje glave....
Rafa,dosta si postigao ali sada i narednih 5 god je NOVAKova era tenisa.Sto PRE shvatis bice ti lakse!
Srecno Nole CARE!!!

Djoksa

pre 12 godina

Za Nadala bi najbolje bilo da promeni sport,a ne trenera. Vidi se da je decko skroz izgubio glavu, Novak ga je totalno izludeo. A bolje i za sve nas, teniske sladokusce, da ne gledamo vise njegov smaracki tenis. Dobar bi bio, recimo u rukometu, bio bi sjajan pivotmen, onako nabildan svim i svacim!

Dusko

pre 12 godina

Mora da je vrlo tesko ovima sto ne vole Srbiju i uspehe Srba. Zive u Srbiji,a ne mogu zbog svoje pakosti i zavisti da uzivaju u uspesima. Kad te pakost i zavist ovlada,zivot nije lep. Ne bi im bio u kozi.

Znalac

pre 12 godina

Sta bre pisu ovi ljudi?
Sta me bre briga za Nadala, kad se zna ko je Kralj!!!
Ponosite se malo time....
Nadal je samo jedan od pobedjenih (vise puta) tenisera.

jovanson

pre 12 godina

tenis kakav igra đoko je NAJBOLJI IKAD VIĐEN I IGRAN tako da nema sebi šta da prigovara ni drugome a serija će vjerovatno stati al gran slemovi će se osvajati još godinama

Nina

pre 12 godina

Kakvo preterivanje od naslova!Osvrnite se malo na Novakove izjave da mu se neki mecevi nisu ni igrali,a vidi se da mu nedostaje onaj Rafin zar u igri.Pitam se da li su njima i potrebni treneri,jer razlika je u carobnom Cetojevicevom stapicu.Ne bi me iznenadilo da vam sledeca vest bude da je zbog Novaka pao sneg na Majorku i onemogucio Rafu da trenira.

Mare

pre 12 godina

Nadal je svoj maksimum dostigao i on je vec prosao. On prosto ne ume bolje. Jednolicni ziheraski top spin forhendi, dosadno za gledanje, jedino sto ga je izdvajalo od ostatka je fizicka priprema i neverovatna zelja da pogine za svaku loptu. Tu je dostigao svoj maksimum i cak i takav ne moze da pobedi Novaka, jer Novak ume bolje. Isto je i Federer umeo bolje. Ne znam da li sada moze da nesto novo nauci?

Tanja

pre 12 godina

@Vuk:
http://www.altaspulsaciones.com/rafa-nadal-deja-aire-posibilidad-no-seguir-tio-toni-como-entrenador-futuro.html
Evo vesti, ukoliko znas spanski. Sto se tice prekida saradnje, Rafa nigde ne spominje da ce prekinuti saradnju, vec samo da nece vise slepo slediti savete svog strica (Toni Nadal je brat njegovog oca, ne majke). I to je u redu sasvim. Ako ga je Toni vec naucio svemu cemu je mogao da ga nauci, vreme je da Rafa krene dalje. Svakako ima potencijala za to. Sto se tice Novaka, bez sumnje ce i njegovu igru "provaliti", samo je pitanje vremena.

Zika sa Savskog Venca

pre 12 godina

Sta sve covek nece procitati... Evo ja idem od sutra da treniram tenis sa starom lopatom i trulim jabukama i sledece godine osvajam Vimbldon sto posto...

nikola1212121212

pre 12 godina

ne bi trebalo da se rastaju,jer ovo je trenutna kriza i to samo sa Novakom,kad tad ce i Novak prestati ovako dobro da igra pa ce se i Nadal vratiti visestrukim GS.jednostavno trenutno Novakova igra ne odgovara Nadalu ali to nije razlog za rastajanje

Veca

pre 12 godina

I treba Toni da ode. On je napravio razdor izmedju Nadala i Noleta jer je navodno Nole negativno uticao na njegovu disciplinu (rad, rad i nista drugo od zivota) a to je Nadalu navuklo samo kompleks

Mirko

pre 12 godina

Nisam siguran koliko Vas zna da je Toni naterao rafu da igra levom rukom jer je on prirodni desnjak. Zbog toga Rafa ima "tikove" kao sto je ono da kao "vadi" gace iz du....

Miki Banana

pre 12 godina

>Toni je sa mladim Rafom radio na vrlo lošim terenima, sa istrošenim >teniskim loptama, iz razloga da mu pokaže da stvar pobede ili poraza nije >u kvalitetu terena, kvalitetu reketa, žica, svetla ili lopti, već da je >ključ uspeha u pristupu, stavu, disciplini i perspektivi.
Simulacija nije isto što i stvarnost. Da ga je doveo u Srbiju da trenira verovatno bi i dalje bio najbolji.

goran

pre 12 godina

Sve i da Novak vise nista ne osvoji, usvojio je toliko toga koliko neki nikad nece. Malo nam je? Onaj ko se nije radovao njegovim uspjesima ili nije Srbin ili ima neki veci problem u glavi. Nazalost danas izgleda ima nova nacija modernihevroSrba koji vise navijaju za Mesija, Ronalda nego za Djokovica. Isprani mozgovi evropskim i globalistickim nemanjem alternative. Nole je pokazao kako se voli Srbija, isticanjem znamenja skoro nijedan intervju nije dao da ne spomene bombardovanje pa koliko pomaze humanitarno ne eksponirajuci se i na kraju koliko je veliki pokazuje organizujuci pomoc za Japan i sl.

Brainstorming

pre 12 godina

Dobar pristup strike Tonija koji je evidentno doneo rezultat ali je onda stigao jedan dečko koji je trenirao u još težim uslovima i pokazao Rafi kako se igra ova igra. U svakom slučaju vreme je za promene jer će samo tako ova igra postati zanimljivija. Da li će Rafa uspeti da izađe iz začaranog kruga u koji ga je Novak stavio, ostaje da se vidi.

milimetar

pre 12 godina

Sa stricem je i dostigao vrhunac. Gde ce dalje sa onakvom tehnikom? Mozda bi mogao 3 puta iza usiju i 2 puta tegljenje sorca, umeso jednom iza usiju i 1 jednom sorc. Ima on uskoro da moli strica zajedno sa strinom da se vrati na tribine.

wlado

pre 12 godina

Ako mi ljudi izvan porodice počinju sugerisati iste stvari kao i Toni, onda je to zabrinjavajuće i teško da možemo tako da nastavimo???
pa ako ti stric govori nesto sto ti sada govori i masa, valjda to znaci da je to potvrda da radite nesto dobro,posto je do sada bio u pravu, cim te je doveo do prvog mesta i statusa legende tenisa, a pri tom ti je uska porodica, ne vidim zasto mu ne bi verovao i dalje...potpuno ne razumem kontekst recenice, tj sta je zeleo da kaze...

karton

pre 12 godina

Pratim tenis iz vremena kada se mnogi ovde na portalu jos nisu mozda ni rodili. Na stranu to sto smatram da za svoje treba navijati,a opet mogu da razumeme i da Novak kao ni ostale javne licnosti ne moraju svakom da se dopadaju. Međutim, ovakvo nipodaštavanje njegovih rezultata, pljuvanje i kada dobija i kada gubi,traženje u svemu neceg loseg, smatram teskim bezobrazlukom koji mogu da objasnim samo zavišću.Srećom, svestan sam koliko je popularan među mladima, pogotovo decom i to u ovakvim vremenima (da se ne upuštam u detalje). A Rafa je bio i ostao faca, jer je iskren i jednostavan momak.Bila ova vest tacna ili ne, verujem da zbilja ima motiv da zaustavi poraze protiv Novaka.Hajde sad i to negirajte.

parabailarlabamba

pre 12 godina

Hmmm, vrlo zanimljiva odluka Rafe, ja kao njegov veliki fan i postovalac njegove licnosti, mnogo sam iznenadjen ovim mogucim potezom.Ali opet, u jednu ruku moze da mu donese ovo dobroga a i losega, ko zna....mozda je Rafa resio da nadje nekog trenera koji ce da ga pokusa nauciti nekom agresivnom tenisu, jer jednostavno protiv Novaka ovim tenisom koji on prefererira ,jednostavno NE IDE, mada iskreno, slabo da ce to Rafa moci da menja s obzirom da ceo zivot igra svoj prepoznatljivi tenis sa dosta razmene udaraca sa osnovne linije, al opet ko zna, videcemo sta ce biti :)
Pozdrav svim ljubiteljima tenisa
Mir i Ljubav

Goran

pre 12 godina

"Toni je sa mladim Rafom radio na vrlo lošim terenima, sa istrošenim teniskim loptama, iz razloga da mu pokaže da stvar pobede ili poraza nije u kvalitetu terena, kvalitetu reketa, žica, svetla ili lopti, već da je ključ uspeha u pristupu, stavu, disciplini i perspektivi."
Nisam upucen, kad je to Nadal trenirao u Srbiji? ;)

nel

pre 12 godina

Ne znam samo odakle vam ova vest...
U spanskim sportskim medijima, koje redovno pratim, nema ni reci o ovome, a ovakva vest bi, barem kod njih, zauzela dosta medijskog prostora.

Lazar

pre 12 godina

Stranica SRBIJA TENIS na fejsbuku-sve je lepo uradjeno...Poruka za ovu vest,Rafael Nadal-dokaz da nemaju sve spanske serije srecan kraj...Objavite komentar ;)

nemaveze

pre 12 godina

Onoj nekolicini koji umišljaju kojekakve gluposti: Ponovo pogledajte ATP listu, a bacite i pogled na listu zarada! Ne znam da li bi bilo lepo od mene i da vas teram da ponovo pogledate rezultate Novaka, jer bi ste stigli do toga da je Novak, jednostavno pustio neke mečeve, kako ostatak teniskog sveta ne bi izgubio volju za ovim sportom! Zezatorima je poruka sledeća: POGLEDAJTE SEMAFOR!

Mario Bros

pre 12 godina

Ono što je očigledno kada igraju Nadal i Đoković je da naš zemljak gađa uglove, radi teške poteze zapravo, dok Nadal cilja uglavnom sredinu terena, i drop šot koji Đoković na bekendu radi savršeno, Nadal nikada ni ne proba. On samo gleda da prangija po loptici ali na sredinu terena, dok protivnik ne pogreši. Retko kada u ugao, baš kad je muka.

Đoković igra hrabro, precizan je i šeta Nadala levo desno a poznato je da je loptica brža od čoveka, pa čak i takvog trkača kakav je Nadal.

Da sam ja stric Toni, rekao bih mu prestani da igraš kao kukavica. Hajde izađi mu na crtu, gađaj sasvim levo, sasvim desno, daj drop šotove, napadni uvek. Pa onda ako izgubiš bar znaš da si lošiji. Ovako Nadale, strikino dete, ti kukavičkim tenisom nemaš ni šansu da pobediš tog hrabrog srbina. Brz je skoro kao i ti, ali je bolji tehničar od tebe.

hulk

pre 12 godina

Nema tu mnogo mudrosti. U svakom sportu neophodno je prilagoditi se protivniku, jer niko nije toliko dobar da pobedjuje samo na osnovu svojih kvaliteta. Federer zbog toga ima negativan skor sa Nadalom i Marejom, a nije daleko ni Nole. On uvek igra isto

ciganDOgroba

pre 12 godina

Nadal senior : " tebi je bre ovaj Srbin nabio komplekse i nikad vise neces biti no 1 " , Rafa Nadal : " ti cuti molim te jer je tebi Dejo uzeo loptu , provozao te i postigao najlepsi gol u istoriji finala LS a ti nikad vise nisi preboleo to". Zvacemo kuma Zubizaretu da presudi ko je u pravu samo da se vrati jer ga je Piksi poslao po burek

Goran

pre 12 godina

Ma Toni je "CAR". Uz Antu Kostelica najoriginalniji trener na svijetu. On je od Nadala napravio ne samo najboljeg igraca na svijetu(do pojave Novaka)nego i primjernog sportasa. On je od njega napravio uzornog i skromniog sportasa kojem se cijeli svijet divi. CESTITKE obojci. Nadal je etabliran igrac koji moze probati i nesto novo a da ne pokvari odnose u familiji ; kao sto su to u Danskoj uradili takozvani eksperti i novinari u slucaju Caroline W. i njene familije.

Srce ruke i lopata

pre 12 godina

Očigledno je da Rafa očajnički traži lek za Novaka. U finalu US Opena prvi put sam ga video da priličan broj poena igra "iz besa", što nije bilo karakteristično za njega ranije (on jeste ratnik, ali svaki potez je proračunat i promišljen do tančina na treningu, a ovo u finalu su bili u nekim momentima udarci u stilu "e nećeš proći, bez obzira na sve"; moram priznati da sam bio iznenađen koliko su mu takvi udarci uspevali; mislim da je suština razlaza sa stricom baš u tome što je video da ima i drugih načina koji pružaju šansu za rešavanje kompleksa zvanog "Nole", da Tonijeva filozofija u prethodnih 5 navrata nije dala rezultate). Rafa se izlaže velikom riziku, mislim da prekid kontinuiteta sa Tonijem i esperimentisanje sa "kontrolom besa" može da ga uzdigne ponovo na br. 1 ili da ga spusti ispod broja 3 (Del Potra gledah uživo, taj čovek dolazi, nema sumnje). Suštinsko pitanje je u kojoj meri će Nadal uspeti da kontroliše svoj bes (možda je u tome i suština Noletove dominacije u poslednjih 11 meseci)!

al

pre 12 godina

Svaka cast za Tonija.Prava trenercina. Nije sve u uslovima, sve je u glavi!!!!! Kada si spreman da izdrzis spartanske uslove, ti si onda pobednik veci od bilo kog drugog.

Deki

pre 12 godina

Nadal treba da promeni trenera jer iako je drugi to nije njegov maximum i normalno je da ce nesto promeniti u karijeri.
A sto se tice ovih sto govore o Noletovom prenemaganju, ja bih ih samo podsetio da je decko ove godine izgubio samo 2 meca i preporucio bih im da optrce teniski teren bar 10 puta i da vidim njih kako bi se prenemagali. Najlakse je sedeti u fotelji i soliti drugima pamet. A i da se prenemaze, prenemaze se za svoje pare i sta ima ko tu da mu zameri. Budite vi bar 1000-ti na svetu pa se javite.

Federer

pre 12 godina

Bio sam svedok skoro kada se pobeda protiv Federera od 3:2 nipodastava recima - izgubio je prva dva seta to nije smeo sebi da dozvoli ako misli da je Broj 1.
Alo bre ljudi, ko ste vi da ocenjujete dali je coveku lose ili nije, dali se prenemaze ili ne. Vama je tesko da ustanete ujutru da idete na posao, a da potrcite makar 50 metara bilo bi opasno po zdravlje.
I kljucno je da smo svi mi u onome sto radimo na 25% ucinka kakv je ucinak NDJ u ovoj godini, pa pojeli bi i Kinu i Indiju i Brazil zajedno u povecanju BDP-a. Ali nismo.
I verujte mi da mu se svi ti odbojkasi dive jer znaju koliko je tesko postici tako nesto.

Imay

pre 12 godina

Steta, ali ako je to korak napred zasto da ne. Svaka cast Toniju. Jednostavno dodje do zasicenja. Ipak treba voditi racuna da Nadal je ubedljivo nadmocan nad svima osim Novaka, dakle Federer i Mari mu prave manje problema nego Novaku. Promenom moze mnogo da izgubi, a malo da dobije. U najboljem slucaju poneku pobedu nad Novakom... Videcemo.

Analfabeta

pre 12 godina

Promena trenera je veliki rizik za svakog tenisera pa i za Rafu. To je kocka, možda će mu doneti napredak u igri, ali postoji mogućnost da dođe do totalnog pada. Jedno vreme se pričalo da bi Novak trebao da promeni trenera jer od Vajde više nema šta da nauči. Stručnom štabu je pridodat Tod Martin, ali rezultata nije bilo, bar ne na kratak rok. Prema tome, pitanje je kako će se uklopiti Rafa sa novim trenerom. Njegov "problem" u mečevima sa Novakom je više psihološke prirode, barem ja imam utisak da u poslednje vreme Rafa na teren izlazi sa uverenjem da će izgubiti. S druge strane, raduje me što Novak drži visok nivo i posle ere Četojevića što dokazuje da je zaista kvalitet koji može da traje.

dule

pre 12 godina

@baneutd

nemoc?
2011. godina:
djokovic - nadal 6 0
djokovic - federer 4 1
djokovic - murray 2 1

cele godine pricas o euforiji naroda...jednostavno, shvati da je novak trenutno najbolji na svetu!
inace, i ja navijam za man u, al si mi se popeo na glavu s tvojim provokacijama i komentarima(champ20ns i slicno).

Znaci pre US opena

pre 12 godina

Ova 'vest' je 'slobodno' preveden tekst od 30. avgusta:
"We talk often," he said recently. "If the strangers had told me the things I told him in these years, I could never work with them. But I have great respect for him as a coach and as my uncle, and this will never change. Of course it is now more difficult for him to follow me around the world...he has three children and is a little tired, we see what happens..."

MUKNAVI

pre 12 godina

Sada je Djokovic prvi a sutra neki deckic koji vredno trenira.To je uvek tako bilo u sportu.Zar onda treba da drece jedni na drugoga u familiji i da pri tom gurnu u stranu fakat;nicija nije do zore..smatrajuci da to za njih ne vazi.

oxydant

pre 12 godina

Moj BaneUtd! Ajd što si ti uveren,ali mi nismo,kao što ti drsko tvrdiš!
Evo zašto.Delpo je odlično igrao prvi set i počeo drugi,ali igrao je odlično i ranije prvi set kontra Novaka,ali je rezultat do nedelje bio 4-0 u korist Novaka.Igrao je Delpo odlično prvi set protiv Nadala u Wimbledonu
(Nadal se beše, povredio)ali je posle glatko izgubio! Dakle,problem Delpa jeste konzistentnost igre,pogotovo na tri dobijena seta.A ako je Novak dobio Federera nakon dva izgubljena seta,zašto ne bi Delpa?! Naravno,pod us
lovom da nije povređen.

Ja

pre 12 godina

Lako je pričati kako naslova nema nigde ako ne umete da tražite.
http://www.express.co.uk/posts/view/272024/Rafa-Nadal-set-to-sack-mentor-uncle-Toni
E sad da li je to istina ili ne, to je drugo.