Košarka 140

Ponedeljak, 12.09.2011.

10:10

Teo: "Izvinjavam se navijačima"

Srbija je “na mišiće” savladala Tursku u odlučujućem meču za četvrtfinale, a Miloš Teodosić se izvinio naciji zbog “kidanja živaca”.

Teo: "Izvinjavam se navijaèima" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

140 Komentari

Sortiraj po:

Petar

pre 12 godina

Mislim da nema potrebe za izvinjavanjem, Teo je bio najbolji tu utakmicu. Davao je kosheve proigravao, imao jako veliku minutazhu i samim tim snosio veliku odgovornost. Shutnuo je i omashio, chak i da smo izgubili Teo ne bi bio krivac. U svakom sluchaju drago mi je shto se sve dobro zavrshilo :)

my way

pre 12 godina

Teo brate, pa ti si materijal za predsednika Srbije...samo sto se nama izvinjavas ali dobro. Ajde Nole sad da obradujes Savana i ekipu, pa da prodjemo u polufinale i borbu za medalje. Da se poklopi...

pera

pre 12 godina

Rusija upravo pobedila Makedoniju. Slaba utakmica . Imamo šansu protiv Rusa. Očajni su Pobedili su zahvaljujući trojci, mislim Krjape, u poslednjoj sekundi i to od table. Ako i ove ruse ne "bijemo" onda stvarno ne zaslužujemo ništa

slobodan

pre 12 godina

ovaj tim je realno negde oko 5-6 mesta. do sada su, na osnovu ukupnih rezultata, spanci, france i litva igrali bolje od nas, a po svemu sudeci i rusi su bolji (ako cemo iskreno i makedoncite su isto odigrali vrlo dobro ali ta grupa je donekle smesna pa je tesko reci). nije da ne mozemo da pobedimo bilo koga od njih, recimo ruse ako igramo sa njima, ali sanse su pre na njihovoj nego na nasoj strani. nije to toliko lose. ruku na srce, nema tu nekih straobalnih igraca, niti specijalnog uigranog tima, niti prepoznatljive igre, niti imamo nekog posebnog razloga da ocekujemo da cemo mi uvek biti na vrhu. nema nas toliko da radjamo sampione u svakoj generaciji. tako da ovo sto se trenutno zbiva nije uopste lose, mada naravno uvek treba teziti, truditi se, i nadati se, i ako treba biti malo arogantan da se dodje do vrha.

slobodan

pre 12 godina

pa i jeste, i treba da se izvinis. jeste da mu je to bila najbolja partija na EP, jeste da je lopta stalno kod njega i da igra 30-tak minuta, jeste da su to samo dve grube greske, ali nema opravdanja da se izgubi lopta i baci bomba u zadnjoj minuti tako vaznog meca. stavise, to je donekle i nepostovanje trenera i saigraca (mislim na bombu). ako cemo iskreno to ni lebron james ili dwyane wade ili nowitzki ne rade bas tako (samo kobe bryant-u se to tolerise). uradis tako nesto i posaljes ceo tim kuci i svi te zapamte po tome - napravis mnogo dobrih poteza pre toga i niko ne primeti. zato manje dozivljaja a vise logike.

my way

pre 12 godina

Nemas razloga da se izvinjavas, pa vi ste momci uzdigli srpsku kosarku iz blata. Uostalom pobedili ste. Samo nastavi majstore i ne obaziri se na ove sto bi da te ogranicavaju igri. Ako tebi ne treba dati slobodu, ne znam kome treba. Srecom, zna to Duda.

Vojvodjanin

pre 12 godina

Ako teo smatra da treba da se izvinjava najvijacima - onda je to sigurno tako! A i u pravu je! I treba da se izvinjava. Ne samo navijacima vec i saigracima i strucnom rukovodstvu zbog potpune nerezonske i igracki nezrele odluke koju je napravio kada je uputio taj sut ka kosu kao da je preostalo samo 1 sekund i da smo mi gubili pa nije bilo gde - ako uspe ako ne onda gubimo....! Zar je to odlika (inace stvarno odlicnog) igraca koji prtenduje da bude sledece ime u redu sa Kicanovicem, Dalipagicem, Slavnicem, Divcem, Djordjevicem, Bodirogom - koji su bili prave VODJE svojih reprezentacija?!

Teo je odlican igrac ali ovakvim potezima (bilo je i slicnih i ranije, recimo protiv Francuske kada je opet nerezonki ulazio i reket i gubio je loptu ili je dobio blokadu - dok su njegovi saigraci bili predjani na linije za tricu i cekali da dobiju loptu - jer tog dana nas je sut stvrano dobro sluzio...)

J ane kritikujem Teo kao igrace generalno - ja smatram da je nerezonski i nezrelo postupio (uprkos svojih 20 poena i 8 skokova) sto nas mogao kostati ispadanjem iz daljeg takmicenja! Malo mi je on preokupiran svojom velicinom i ne namece se kao zreo vodja - to je o cemu ja pricam!

Verovatno se i zato izvinjava - sa pravom!

Zrelost ove generacije (ukljucijuci Teodosiceva) ce se pokazati na sledecim utakmicama, jer su protivnici formalno laksi nego oni kojim asmo do sada igrali (SPanija, Francuska, pa i Namecka, Litvanija, itd) - tako da ako pobede u naredna dva meca - puno toga iz moje kritike cu da povucem, bez pogovora! Daj Boze da tao bude!

Zlatko

pre 12 godina

Teo,bolje se izvinjavaj Maji nego nama.Mi cemo ti uvek oprostiti,jer si nas zaduzio onom trojkom protiv Spanije sa SP za ceo zivot ali ne znam kako ces kod Maje da se iskupis za Modelsicu!!!
(SIndi, 12. septembar 2011 16:28)

Sličan komentar pročitah danas ali nisam imao pojma o čemu se radi. Ostalo mi negde u mislima i ukucao naslov. Prva dva sajta su Svet i Skandal. Pa da li je moguće da verujete tim novinama? Treći je Alo. To dovoljno govori. Još samo fali Kurir. Mislim da je čista izmišljotina, jbg moraju i te novine da se prodaju. A gde ćeš veći tiraž u sred EP. Ne bi me čudilo da pred Italiju izađe i nešto slično za nekog fudbalera. Sreća pa postoji internet pa ne mora da se baci 50 dinara za tu glupost. Čak i da je istina, da li stvarno mislite da bi imao vremena za vreme Evropskog prvenstva u tamo nekoj Litvaniji da švrlja? U članku piše ova došla, pa došla i Maja kad je čula. Aha. Ova prva će baš da trči u Litvaniju, a ova druga tek tako napustila reprezentaciju. Ako se ne varam i odbojkašice će sad igrati EP, i to EP gde smo domaćini sa Italijom. Od tog posla nema ništa. :) :) :) Čak i da je istina, da li je to moralo sad da se objavi? Ne, nego udri da pljujemo po našima kad im treba pažnja i koncentracija na drugom mestu. Ipak je tiraž u pitanju. Čak i da je istina, to njihova privatna stvar, mi to ne moramo da znamo. Ali s obzirom ko je objavio, rekao bih da je čista izmišljotina.

racundzija

pre 12 godina

Gledam dalji zreb i shvatam da sve ovo do sada ne pravi nikakvu razliku, bar rezultatski.

Potpuno je svejedno da li cemo u cetvrtfinalu igrati sa Rusima, Makedoncima, Grcima ili Slovencima - sve njih mozemo i da pobedimo i da kiksnemo, potpuno svejedno.

charles

pre 12 godina

Evo skocio mi pritisak na 1000...ko napise nesto protiv Teodosica nek mu crkne tastatura.Promasio trojku u zadnjem napadu?Pa sta?Evo sad na youtubu ponovo prozivljam spance i slovence, covjek koji nas je uveo u polufinale i finale nakon kosarkaskog vakuma u kome smo camili i tavorili, patili se i ponizavali,...e Srbijo...jel znate vi sta bi neke zemlje dale da imaju ovog mommka, pa crnce kupuju aloooo...ajmo Teo,ti i Krle povedite ove junake ...uvijek uz vas!!!!

dokle vise bre

pre 12 godina

Jedno pitanje za sve virtualne selektore:Da li mislite da Milicic,Pavlovic,Stojakovic i ostali koje stalno spominjete vise vole reprezentaciju od kosarkasa koji trenutno igraju za nas tim?Ako tacno odgovorite bice vam jasno zasto spomenuti pojedinci ne igraju vise za Srbiju.

milos

pre 12 godina

glupo je porediti Tea sa Djordjevicem. Teo je izmislio novi stil igre. U buducnosti, kad se Teo penzionise, i kad se pojavi neki novi klinac, neki ce reci "E ovaj je isti Teo", dok drugi ce pricati "Ma daj bre, ovaj lik je isti Sale".

Pozdrav od Makedonija

pre 12 godina

Moram još jednom da se javim: ja NEĆU da mi kojekakvi Boo- vi igraju u reprezenraciji, makar nikad ništa ne uradili. Nije reprezentacija klupsko takmičenje, pa da se uvozi kojekakav evropski ili, sve češće, američki otpad. Ponosan sam na činjenicu da smo baštenici košarkaške tradicije SFRJ i da, kao što vidimo, imamo tim koji može da igra u završnici prvenstva Evrope. Onog dana kada vidim stranca na playu ili kako vodi tim, prestajem da gledam reprezentaciju. Samo gurajte momci, zemlja koju predstavljate je u haosu poslednjih dvadeset i kusur godina, igrate zbog motiva i ponosa, pod vođstvom legende svetske košarke- malo li je? Ne obazirite se na navijački i kvazi ekspertski šalabajzeraj, Srbija je takvih puna, što vidimo po tome gde smo i kako nam ide. Što neko reče, nikad program promeniti neću, kada god i kako god igrali!
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (George Carlin, 12. septembar 2011 13:52)
Pa zar KLEMENTE ti nije vodio tim, mozda fudbalska reprezentacija nije SRBIJA, a?

ipak_vas_gotivim_

pre 12 godina

Idemo dalje... Kada budemo igrali brzu kosarku, mozemo ocekivati vise. Spora kosarka je proslost ! Kada to shvate treneri, pocev od Dude i pogotovo Duleta, koji su kod nas zive legende, pa do ostalih trenera koji ih kopiraju. Pad kvaliteta nase kosarke je poceo kada su 'poslusnici' koji ne mogu da naprave dva kontranapada za utakmicu, dobijali sansu kod sujetnih trenera... Ako se ne promeni kompletna filozofija igre, bicemo , kao i sada, prosecni... Teo ne budi samo igrac za statistiku... Realno, sa ovim timom je ovo uspeh ! Srecno Srbija !!!

sasa

pre 12 godina

Jovan, 12. septembar 2011 13:24
Kako te nije sramota da pljujes tako.Utakmica koja je za oba tima znacila život(odlazak na OI najverovatnije),a ti očekuješ neku košarku.Muka mi je od ovih kvazi stručnjaka koji verovatno u životu nisu ni uzeli bilo kakvu loptu u ruke,verovatno nesposobni za bilo kakav sport,ali zato jaki u filozofiranju i lupetanju,
Ja se zahvaljujem GOSPODINU Ivkoviću i njegovim momcima na radosti koju nam pružaju,vidi se da žele,da se bore,treba da budemo ponosni na njih šta god da urade.Srbija ispred svega.

SIndi

pre 12 godina

Teo,bolje se izvinjavaj Maji nego nama.Mi cemo ti uvek oprostiti,jer si nas zaduzio onom trojkom protiv Spanije sa SP za ceo zivot ali ne znam kako ces kod Maje da se iskupis za Modelsicu!!!

s

pre 12 godina

Ko ih posle poraza od turske ne bi gledao i pljuvao taj nije Srbin ili bolje reci jeste jel uporno kroz zivot i drustvo dokazujemo da je u vecini seljacki mentalitet u porazu se ponizi a u pobedi se ponesi, a najbolje je na taj mentalitet maltene pljunuo i objasnio da tako ne treba jedan netipican predstavnik Srbije a to je Novak Djokovic.Ja sam pre onog riterna razmisljao kako ga obozavam i nije mi bitno sta uradi, a on je decko objasnio da ne treba da budemo malodusni i povrsni. Ljudi treba u komentarisanju , ako ne zele da pruze podrsku ovde , jer ovo i kosarkasi citaju, ili da kazu neku konstruktivnu kritiku da idu lepo na fudbal i da tamo pljuju do mile volje jer su oni to zasluzili , imaju najvece plate a prema svim obavezama pokazuju poluprofesionalni odnos i niko se ne odrice u korist drzave kao odbojkasi, vaterpolisti i kosarkasi a bogami pogotovo Novak kome dinara niti icega ne treba od ove drzave a osvojio je olimpijsku medalju i preletece 8000 km da bi posle ovog ludila igrao za Srbiju a takav pristup imaju i kosarkasi , samo sto su oni sa talentom limitirani ali na osnovu odnosa njihovog potencijala pruzaju 200 odsto u reprezentaciji i to mora da se postuje , ko ne misli tako nije potrebno da se izjasnjava kao Srbin na predstojecem popisu.

summer 2011

pre 12 godina

Hahaha...tako je sudija, tri prsta u vis, jesi li SRBIN il' nisi!!!Kosarkasi su nas ponos a svi vi koji ih bodrite kada pobede a pljujete kada izgube nemojte sebe smatrati iskrenim navijacima i Srbima!Oni momci igraju za Srbiju sto znaci da igraju srcem i treba ih bodriti i u dobru i u zlu!SRBIJA DO TOKIJA!
(Janjic BB, 12. septembar 2011 14:32)
Zbog tih glupavih parola tipa SRBIJA DO TOKIJA, stiglo se da ti zemlja bude Srbija do ZUBINOG POTOKA! Al tastatura trpi sve, pa i to da ste imperatori Japana :D:D:D

ultrasrbin

pre 12 godina

(George Carlin, 12. septembar 2011 13:52)
Komentar ti je vrh,ali sto se ovako potpisa. Ukapirao sam da si protivnik stranih igraca i trenera pa mislim da si valjda i covek sa srpskim imenon i prezimenom.

PG

pre 12 godina

Nama fali jedino Aleksandar Marić. I ako neko misli da sam lud, evo par razloga da ga uvjerim u suprotno. KAKO MOŽE EMIR PRELDŽIĆ DA IGRA ZA TURSKU, KAD JE NA PROŠLOM EP IGRAO ZA SLOVENIJU? Ogromna zamjerka za naš savez koji nije bio istrajan u ideji da Aleks zaigra za Srbiju. Jedan Preldžić, koji je u seniorskoj koknkurenciji igrao za Sloveniju, mogao preći u redove Turaka, a Aleks nije mogao, čak ni kada je nastupao samo za juniore Australije. Smatram da ni sada nije kasno. Kad svi mogu da se bave ilegalnim radnjama (Grci potkupljuju, Turci već spomenuti...), zašto ne bi i mi mogli malo manje da se pravimo pošteni. Aleks Marić po svaku cijenu!

nitro6

pre 12 godina

ja kontam da pola vas nije loptu, a kamoli kos videlo u zivotu...strucnjnaci moji...ja ne kazem da je teo savrsen, pa ni nasa reprezentacija...istina, igraju losije ali ne i lose...imamo solidnu ekipu sa puno srca i ja ih bodrim(nekad i psujem, ali to mora tako, kad pogrese :D )mogu bolje i verujem da ce i biti tako...njnih ne sputava fizicka sprema i neznanje vec manjak samopouzdanja, koji je normalan posle 3 poraza...ali se nadam da ce im se ono povratiti...a kad ovaj covek ubija, svi ga podrzavate..licemerje, na koje sam navikao (pozdravio nas Arcibald Rajs, razumece pismeni) a kome se ne svidja, neka gleda lepo tenis i zdravo...p.s. jako se protivim dovodjenju stranih kosarkasa u reprezentaciju, ma koliko oni pomogli...

Nemanja

pre 12 godina

Teo, ti si nas zadužio u prethodnih par godina. Sve ti je oprošteno i da smo izgubili. Najbitnije je da svi igraju srcem, da se trude i da daju svoj maksimum...

Ti si novi Bodiroga, lucidan, nepredvidiv, hrabar.

jkl

pre 12 godina

Dragi nas Teo, samo nemoj u sledecoj utakmici da sutiras bez rezona. Kad se mec lomi ti sutiras sa 7m bez ikakvog povoda??? Razigravaj vise, jer to najbolje radis. Neka Keselj sutira za 3, ionako ima daleko bolji procenat za 3p, kao i Rasic. Jer sledeci put ti nece biti oprosteno,i to ne samo od nas- navijaca, vec i od protivnika!!!

Racionalno i borbeno

pre 12 godina

Dragi i poštovani Teo, pre svega bih želeo da uputim izraze podrške i tebi, a posebno našem TIMU u celini! Za razliku od mnogih koji smatraju da ne treba da se izvinjavaš, mišljenja sam da treba da se izviniš i svojim saigračima i treneru jer želiš po svaku cenu da zadržiš ulogu super-zvezde u našem TIMU (verujem da to radiš podsvesno) što rezultuje ogromnim brojem izgubljenih lopti, lošijom igrom i lošijim rezultatom po naš TIM.
Očigledno je da u ovom trenutku nisi u najboljoj formi - ni fizičkoj, a pogotovo ne u šuterskoj kada se radi o šutevima sa odstojanja. Pored toga tvoja tvrdoglava nastojanja da proturiš loptu ,, kroz iglene uši '' takođe često rezultiraju olakim i nepotrebnim gubljenjem lopte...
I još nešto mi se nije dopalo, na jednoj od prethodnih utakmica sam primetio da dok vam trener u toku time-out objašnjava kako da igrate ti istovremeno pričaš drugom igraču šta treba da radi. Ne mislim da to radiš da bi omalovažio trenera ali tako izgleda i to što ti želiš da kažeš može se reći i kada trener završi sa svojim objašnjenjem.
Ima mnogo drugih načina na koje ti možeš da odlučujuće doprineseš našem TIMU u ovom trenutku. Pre svega racionalizuj svoju igru i radi ono što u ovom trenutku radiš maestralno, a to su prodori ka protivničkom košu, šutevi iz reketa za 2 poena i razigravanje saigrača bez nepotrebnnih rizika i nastojanja da to bude efektno po svaku cenu. Iskreno se trudi da odigraš odbranu što bolje možeš, a trojke će pre ili kasnije ponovo doći ali ne na silu...
Na kraju, mislim da je krajnje vreme da Ivković ili neko iz vođstva naše reprezentacije malo duže porazgovaraju sa tobom i zbog ovog, a i zbog budućih takmičenja! U suprotnom odgovornost će biti samo njihova i ti u tom slučaju zaista nemaš više zašto da se izvinjavaš. To oni treba da učine!
Uz izvinjenje i tebi i svima koji misle drugačije tebi Teo i SRBIJI najbolje želje u nastavku takmičenja!

Napred Orlovi

pre 12 godina

Zelim vam srecu, zdravlje i odlicnu igru u cetvrtfinalu, a dace Bog i dalje... Isto tako zelim i sve najbolje odbojkasima, Noletu veceras protiv Nadala, Dejvis kup reprezentaciji protiv Argentine, fudbalerima u daljim kvalifikacijam i svim nasim sportistima koji se bore pod nasom trobojkom... A Vama koji pljujete nase sportiste, i koji cak navijate protiv svojih, nek je na cast i znajte da vise vredi "GRAM OBRAZA, NEGO 100 KILOGRAMA GUZICE" Srecno !!!!!

Aha

pre 12 godina

Izgleda da je Teo još uvek noćna mora za grobare. Više mrze njega nego što vole reprezentaciju.
Teo care!!!
(Kralj Artur, 12. septembar 2011 14:13)

Samo cu reci sram te bilo! Ja sam okoreli grobar i Teodosic je pravo orkrovenje na poziciji pleja, ima svoj stil drugaciji od prethodnika, ne lupa trojke kao Djordjevic (a bilo ti lepo kad je 2002 "grobarska" reprezentacija uzela zlato). Pre ce biti da je vama krivo, sto igra Kosta Perovic, koji ima veliku ulogu u odbrani, u napadu manje-vise (jer Srbi odbranu i ne racunaju, samo ko daje koseve on je car), pa nije Duda kao onaj sto vodi fudbalsku reprezentaciju.

novosadjanin

pre 12 godina

Ne mogu da verujem. Šta se izvinjavaš Teo, da si pogodio dizali bi te u nebesa, ali ne može svaki put da se pogodi i onda krenu da pljuju a da nisu ni pogledali statistiku koja kaže: Teodosić - 20 poena, 8 skokova, 5 asistencija. Čudan smo mi narod.

F@l@ng@

pre 12 godina

Sta je sa onim komentarima od prosle godine da kad bi Srbija igrala sa Turskom BILO GDE samo ne u Tursku, rastavili bih ih na delove, kao 20, 30 razlike i slicno, a?

ZokiNS

pre 12 godina

Teodosicu,da li ti igras ODBRANU?Da li vidi to neko jos ili samo ja?U zadnja 2 minuta dopusta da mu uzmu loptu(podbacivanje) i plus sutira trojku preko ruke?Jedan je Sale Djordjevic.A ti Majstore pocni da igras odbranu jer ovako uvek imamo igraca manje pod nasim kosem.Sva sreca pa idemo na Ruse/Makedonce sa njima i mozemo da se nosimo.

Janjic BB

pre 12 godina

Hahaha...tako je sudija, tri prsta u vis, jesi li SRBIN il' nisi!!!Kosarkasi su nas ponos a svi vi koji ih bodrite kada pobede a pljujete kada izgube nemojte sebe smatrati iskrenim navijacima i Srbima!Oni momci igraju za Srbiju sto znaci da igraju srcem i treba ih bodriti i u dobru i u zlu!SRBIJA DO TOKIJA!

dovla

pre 12 godina

Sta je sa onim komentarima od prosle godine da kad bi Srbija igrala sa Turskom BILO GDE samo ne u Tursku, rastavili bih ih na delove, kao 20, 30 razlike i slicno, a?
(F@l@ng@, 12. septembar 2011 14:07)

jel smo ih dobili ili nismo?a?!i drali smo ih ali onda su ponovo krenuli da sude kako samo oni znaju!zavuci se u rupu

Jovan

pre 12 godina

I treba da se pokriješ ušima, ali ne zbog loše igre, već zbog bahatog ispucavanja lopti bez ikakvog pokrića. Shvati da „zvezda“ ne možeš biti na silu. Na prošla dva takmičenja imao si svoje trenutke, na ovom ih nemaš, nećeš ih ni imati i nemoj upropaštavati rezultat cele ekipe zbog svoje sujete i nadobudnosti. Juče je ceo tim mogao ispaštati zbog tvoje samoživosti i želje da budeš u centru pažnje. Ova sezona jednostavno nije tvoja i pomiri se sa tim. Manje duvana, a više treninga-pa ti možda i krene.
Elem, jučerašnja utakmica je bila poprilično smaranje, jer su obe ekipe prikazale sporu, nekreativnu i beskrajno dosadnu košarku. Zanimljiv je bio jedino krajnji ishod, jer nijedna od ekipa nije diktirala tempo, a uspona i padova bilo je kao u priči. Mučno je bilo gledati Mačvana, Perovića i Bjelicu kako se vuku po terenu kao prebijeni mačići, a ništa bolji nisu bili ni Turkoglu, Ašik i Iljasova kod turaka. Na šta ti turci liče, pa njih bi pre 15 godina svaka prosečna ekipa pokidala, raznela. U odnosu na igru Španaca, Francuza i Litvanaca, jučerašnjem duelu trebala je pismena potvrda da je u pitanju isti sport. Užas.
Gledajući sastav Srbije, uz jednog zbunjenog Tepića, beskorisnog Perovića, Markovića kojem sve nedostaje, onog Mačvcana što je već 5 godina „mladi talenat“ a igra mu sve gora i gora, uz istraumiranog Rašića, pa ¼ finale je astronomski uspeh, senzacija.

Dr Nele

pre 12 godina

Sto se tice Teodosica ne treba nam njegovo izvinjenje, potrebno je da Duda ima vise kontrole nad njegovim ponasanjem. Decko je veoma nestabilan i lako preuzima sve na sebe, bespotrebna tehnicka protiv Francuza do najmanje 4 kljucne greske u zavrsnici meca sa Turskom. Pokusaj momak da obuzdas sebe i igraj za tim a Duda se posveti golubarstvu ako ne moze da ga iskontrolise. Ako se vec odrekao ostalin 'nestabilnih' igraca kao sto su Darko, Rakoc, Jaric i jos neki onda ima sve da napravi tim, ako to nije u stanju onda penzija i golubovi!

Erik Kartmen

pre 12 godina

E pa moram da se obratim svim ovim stručnjacima koji nalaze za pravo da pljuju tim koji nam je posle 2003 godine prvi vratio osmjeh na lice kada je u pitanju košarka. Činjenice: 2003, tim sa Gurovićem, Vujanićem, Stojakovićam, Jarićem, Drobnjakom itd... 7-8 mjesto u Evropi. Era željka Obradovića 2004-2005 (svi do jednog najbolji igrači tadašnje SCG) treba li da vas podsjećam na rezultate?!? 2006. godina Dragan Šakota (solidan tim - očajni rezultati). 2007. godina Moka Slavnić - ne treba ni komentarisati ludilo jednog čovjeka... A onda dolazi gospodin i dovodi klince. Sjetite se samo vaših komentara na tim koji je išao u Poljsku kada je potrošača lopti/gubitnika bitnih utakmnica Vujanića, Duda ostavio kući? Sjetite se ko je komandovao tim timom i ko nam je donio medalju 2009 u godini u kojoj je ni najveći optimisti nisu očekivali - jedan jedini Miloš Teodosić!!! Utaknica sa Slovenijom u polufinalu je u rangu najboljih partija koje je jedan čovjek odigrao u istoriji naše KOŠARKE! Niko, ama niko od saigrača nije imao hrabrosti (bez težih riječi) da šutira u zadnjim minutima te utakmnice i u produžetku do njega. Tada je bio Bog, sada ga pljuje jasno definisana grupa ljudi među kojima dominiraju navijači jednog kluba koji ne mogu da mu oproste što se javno deklarisao za koga navija... Sjetite se četvrtfinala protiv Španije u Turskoj. Dobra igra cijelog tima, ali odlični Španci stižu i polako preuzimaju kontrolu. Ako odemo u produžetak, šanse su nam minimalne. Svima su se vezale ruke, pa i Novici koji ima najviše srca. Ko stupa na scenu? Miloš TEODOSIĆ, ko drugi?!? I tada je bio Bog u Srba, a sada ga pljuju oni koji ne znaju kako je teško dobaciti sa devet metara tricu posle 40 minuta za vrijeme kojih te biju Riki Rubio&CO ili u driblingu bez gledanja poslužiti Kostu Perovića dovoljno laganom loptom koja mu neće ispasti iz ruku...Dalje neću ni nabrajati, svi vratite film unazad i shvatićete da je ovo ekipa uglavnom solidnih igrača, sa dva čovjeka koji su veoma dobri ali ne vrhunski igrači - Savanovićem i Krstićem i jednim koji je na pragu da postane legenda TEODOSIĆEM. Da bi postao legenda on mora gomilu solidnih igrača da dovede ondje gdje su stajali najveći - Đorđević, Danilović, Obradović, Bodiroga, Savić, Rebrača, Divac, Tomašević & Co...To nije lako kada protiv sebe imate NBA zvijezde, timove koji su popunjeni na svim pozicijama sa veoma kvalitetnim igračima, vanzemaljsku Španiju i na kraju krajeva sudije koje vas ne poštuju dovoljno. Koliko batina trpi Teo? Da li zaista mislite da Toni Parker ne bi izvukao barem 20 slobodniha bacanja sa onakvom odbranom na njemu??? Pa juče su Turcima dali 30 slobodnih bacanja protiv nas - ej 30, a ovi su ukupno dali 67 poena!!! Shvatate li da jsu tu uvijek isti ljudi na ovom prvenstvu: La Monika i onaj koji se poslovenčio Javor... Stoga, stručnjaci, prekinite pljuvanje. Pošaljite svoju djecu na teren (ako ih uopšte imate ili planirate) i pustite ih da treniraju kako bi ova zemlja za nekih deset godina napravila generaciju kakve smo nekada imali. Ova to na žalost nije, ali se plašim da može biti dovoljno dobra da plačemo za njom za koju godinu! Pustite vašu djecu da treniraju po čitav dan da bi im neka dokona budala redala sve po spisku na forumima i u njihovom porazu tražila opravdanje za sve svoje živote neuspjehe.
Momci, ja sam 2009. godine rekao da je meni dosta što ste pobijedili Španiju (sa sve Gasolom) i pokazali da Srbija može ponovo da igra sa velikim timovima, od tada sve što ste uradili mi je samo donijelo osmijeh na lice... Neka vam je sa srećom i neka vas Bog pogleda u četvrtfinalu, a posle je samo nebo granica.

Navijac

pre 12 godina

Ma kome da se izvinjavas, pa za razliku od ogromne vecine navijaca koji "omiljeni" sport gledaju uz pivo i gomilu zivotnih frustracija i koje bi da potrce srcka drmnula u sekundi, ti si mu zivot posvetio. Da nesto znaju o sportu znali bi koliko je tu muke i pozrtvovanja ulozeno i znali bi da je priroda sportskog zivota takva da mora imati dobre i lose trenutke, uspone i padove. Ako su nezadovoljni, neka sami igraju ili neka se obrate treneru.

Jeremy-Lynch

pre 12 godina

(Novosel, 12. septembar 2011 10:34)
Pa zasto igra kosarku ako ne moze to sve da radi,zasto igra pleja ako nece asistirati,poentirati,igrati odbranu...Kako to moze parker,Jasikivicius?Sta,oni su vanzemaljci??Da li si ti ikada igrao kosarku,makar i basket u kraju???

Milan

pre 12 godina

(Nemate vi kapacitet za prave stvari! Vi ste baš liga sa tim "odličnim" Turcima!, 12. septembar 2011 10:54) Ti druze nisi bas cist u glavi...
prvo,Turska trece razredna ekipa??? pa da im je tu Tanjevic bili bi u konkurenciji za finale,individualno odlican tim,fali im brzina i sut,ali su to sudije nadoknadile (13 bacanja vise.. 1 timski faul u trecoj cetvrtini) a poslednju cetvrtinu da ne komentarisem... al doce i zabar i slovenac u pionir a tamo sila boga ne moli! E da.. mi nemamo vise onakve pojedince kao pre 10 ili 15 godina... ali ponovo imamo TIM,koji je kao celina mnogo jak,fali novica ipak je on najsrcaniji... A pogotovo treba da te je sramota sta pricas za selektora.. pa bori se za nase koliko god je moguce,pa samo sto nije prebio Pninija.. pa ono cuveno pismo FIBI prosle godine posle polufinala... probaj da se preselis u Albaniju.. mozda ce tamo imati vise razumevanja za pljuvace Srbije.. Napred momci do finala!!!

George Carlin

pre 12 godina

Moram još jednom da se javim: ja NEĆU da mi kojekakvi Boo- vi igraju u reprezenraciji, makar nikad ništa ne uradili. Nije reprezentacija klupsko takmičenje, pa da se uvozi kojekakav evropski ili, sve češće, američki otpad. Ponosan sam na činjenicu da smo baštenici košarkaške tradicije SFRJ i da, kao što vidimo, imamo tim koji može da igra u završnici prvenstva Evrope. Onog dana kada vidim stranca na playu ili kako vodi tim, prestajem da gledam reprezentaciju. Samo gurajte momci, zemlja koju predstavljate je u haosu poslednjih dvadeset i kusur godina, igrate zbog motiva i ponosa, pod vođstvom legende svetske košarke- malo li je? Ne obazirite se na navijački i kvazi ekspertski šalabajzeraj, Srbija je takvih puna, što vidimo po tome gde smo i kako nam ide. Što neko reče, nikad program promeniti neću, kada god i kako god igrali!

Red star girl

pre 12 godina

TEOOO nemas ti razlog da se izvinjavas bilo kome, uradio si ono sto si mislio da je najbolje u tom trenutku. Ali zato bi tebi i Dudi trebalo da se izvinu svi oni koji su vas pljuvali...vazan je prolaz u cetvrtfinale sve drugo je nebitno....JEDAN JE MILOS TEDODOSIC!!!! Teo No1

kosarkasica

pre 12 godina

Kakvi smo mi to Srbi narod?
Zar smo vec zaboravili koliko nam je Teo doneo radosti? Dosta je vise laznih, neupucenih i samoukih "selektora" i "igraca"! Sta god nasi momci uradili na ovom prvenstvu je za divljenje i postovanje! Svi treba da se ponosimo nasim momcima, jer oni su to i zasluzili! A pre nego sto opet pocnete da pametujete razmislite kad ste vi poslednji put dali kos ako ste ikada i uzeli kosarkasku loptu u ruke, verujte mi nije lako igrati pod takvim pritiskom, lakse je sigurno sedeti u fotelji i komentarisati!
I na kraju: MOMCI VI STE BILI I OSTACETE PONOS SRBIJE STA GOD URADILI, A JA VERUJEM U VAS!

Bivsi

pre 12 godina

Prolece,negde maj mesec 1978 god.(mnogi od vas se jos niste rodili,predpostavljam)reprezentacija na pripremama za SP u Manili(tako je to nekad bilo,prvenstvo se zavrsavalo negde jos u martu,nije tada bilo play-offa itd i reprezetativci odmah okupljanje pa na pripreme koje su tih godina mogle da traju 3,4 meseca!!!).Elem svi momci na okupu:Kica,Moka,Cosa,Praja..itd.Kica i Praja kibicuju srednjeskolke na ekskurzijama po hotelu Palisad(kao i svi ostali ali Praja je bio "na glasu" po tome).Ja sam bio u grupi nekih juniora takodje na pripremama(da nekazem u kom sportu a moze biti da je bila i kosarka,ko zna?)tako da smo imali ptilike da se bolje upoznamo i druzimo sa legendama,imali privilegiju da pratimo i treninge i kako ih vodi NAJVECA LEGENDA srpskog sporta pokojni cika Aca N.Samo kada bi znali kakav je to covek,trener,pedagog, mas sve taj covek bio.Pa onse samo pojavi u lozi hotela sa neizbeznom cigaretom u ustima(pusio Kent,dugi)i nase legende bi kao klinci na ekskurziji bezli u svoje sobe ili sta su vec trebali da rade kad vec nisu na treningu.Na jednom od trneninga sa loptom,profa je isprobavao neke kombinacije koje nikako nislu isle po njegovom ukusu,verujte mi kad on digne glas i izdere se na njih"tapete se odlepljuju sa zidova" elem iz nekog "disciplinskog"razloga toga dana Praja je bio na "meti".U jednom trenutku Aca se okrene i kaze pomocnicima"svi napolje iz sale sem igraca"nas nekoliko koji smao bili prisutni podjemo napolje,ali ja i jos jedan ortak iz nase repke(kasnije postao jedan od legendi i on) se smugnemo pod drvane tribine koje imaju onaj razmak izmedju klupa i "zdrakamo" sta se dalje desava.Pokojni Aca stane pod kos i ksze Praji da stane pod isti i da skoci 50 puta normalno iz mesta i da se obema rukama svaki put uhvati za obruc.Praja skoci jedno 30tak puta ali vise nije mogao,kad ti njemu Aca samarcinu(pravu socnu sljakacicu)coveku koji je od njega duplo mladji,bukvalno duplo visi,tezi i jaci,Praja glavu dole a Aca mu kaze:"ti znas zasta ti je ovo"Praja samo klimne glavom,"aj sad na rucak,na vecernjem treningu kad bude taj viski iz tebe ispario uradices mi 50 komada koje mi dugujes ili te vec sutra saljem na autobus p za Beograd,jasno!Jasno!Eto toliko,samo jedna mala anegdota iz onih vremena koja su nas uzdigla na najvisa sportska postolja,...davno bese,al nezaboravno.Pozdrav nasim momcima,sa ili bez medalje,vazan je respekt prema dresu,zemlji i najvaznije svojim navijacima!

Utisak

pre 12 godina

Klasican stos sa izvinjavanjem.Prost pirmer:Teodosic bi onakav sut uzeo na svakoj tekmi.Da on ne uzima onakve suteve, ne bi on imao onako los prosek suta.Ako nam padnu Rusi,obratite paznju na Rusku odbranu, i njihove skokove ispod naseg kosa. Koliko samo neki podcenjuju grupu F, a hvale grupu E.

bole

pre 12 godina

Nema sta da se izvinjavas, nego pamet u glavu! Ne nasedaj na provokacije, koncentracija da se popravi, odbrana da se igra cvrsce TEO i slusaj Dudu sta ti prica ne zveraj okolo...

TRUE

pre 12 godina

@Novosel
Ne mogu da shvatim da moze neko da ostavi ovakav komentar i da dobije ovoliko broj lajkova. Ljudi ova reprezentacija ima limit, i kada selektor napravi balans sa igracima koje ima onda mu treba odati pocast. Vidim da si okarakterisao Keselja kao jednog od najzasluznijih igraca , naravno nosen si uticajem da samo sut cini igraca...Keselj igra ocajnu odbranu,cesto ispada iz sistema, ne preuzima igraca, igraci mu ulaze iza ledja. Ne znam da li si primetio kada je dodao loptu Macvanu i neinteligentno stao iza njega posle cega je naveo pomenutog da pogresi. Tepica pljujes a bar na ovom prvenstvu prvi put ima ulogu i igra onako kako se od njega i ocekuje. Jako pametan igrac, Igra odlicno odbranu a u napadu igra selektovano i za razliku od vecine moze da probije prvu liniju odbrane ulazom a plus je dao nekoliko bitnih poena. Nasa reprezentacija bi mogla da izadje iz proseka onda kada na scenu stupe Miljenovic,Cvetkovic,Micic,Bogdanovic,Turanjanin,kada se vrati Velickovic i kada bi pridodali nekog brzog crnca a do tada cemo morati da se zadovoljimo kvalitetom koji imamo i balansom odbranbenih i napadackih igraca(doduse i tu imamo limite,jedni znaju da sutiraju,drugi da asistiraju,treci imaju ulaz). Takodje bi trebalo da se radi vise sa mladjim selekcijama , na poboljsanju fizikallija, da dobiju igru u oba pravca ... Za sada dajmo podrsku nasem timu i ulazak u polufinale bi ovom timu bi bio ravan osvajanju prvenstva, NAPRED SRBIJA !

kobe bryant

pre 12 godina

@Novose: o čemu ti priča prijatelju? "Grobari kritikuju našeg daleko najboljeg igrača." Teo je dobar, ali daleko od toga da je naš najbolji igrač. Naš najbolji igrač, (i usudio bih se da kažem, bez njega ne bismo dobili ni jednu utakmicu), je Krstić. Eto pogledaj malo statistiku i broj postignutih poena po utakmici. I probaj da zamisliš da smo igrali bez Krleta, već samo sa Kostom i Bobanom. A to da je Teo hrabar da šutna i da ima onu stvar itd. pa šta. Imao je tu istu stvari i Sale Djordjevic, i on je šutirao trojke u odlučujućim trenucima, ali je i pogadjao. Teu niko ništa ne zamera, samo se nadam da će dečko pročitati ponešto od onoga što i mi kao navijači napišemo i da će sazreti kao igrač i vodja tima. Mora da nauči da igra i odbranu. Pozdrav svim ljubiteljima košarke.

Bobiska

pre 12 godina

Od sume pogresaka, ne vidimo sustinsku gresku. Insistiranje Dude na "preuzimanju" po svaku cenu, daje oponentima razresene ruke i veciti mismec.
Ne trazimo gresku u momcima koji su svoje godisnje odmore poklonili reprezentaciji i narodu, vec u arhaicnom strucnom stabu. Kako mislimo nesto postici, kad nam na klupi sede i likovi poput Nebojse Ilica. Zna li iko, sta on tamo radi?
Kao i uvek do sada, nece odgovorni snositi/preuzeti krivicu, vec raja, igraci i pilici iz zadnjeg dvorista. Kako nas strucnjaci vode, dobro da smo i zivi!

Vanja

pre 12 godina

Momci hvala vam na svemu! Hvala sto se borite za nasu zemlju! Izbegli smo dva glavna favorita za zlato! Samo napred sad! Verujemo u vas!

***

pre 12 godina

Bravo Teo. To znaci da ces da igras odbranu, da ne sutas trojke 25-30%, i da neces da uzimas suteve preko 7 metara.Da ne bacas dodavanja iza ledja.I da ne ulazis u rasprave. Uraaa!!!Sreca nasa, sto su Turci promasili 13 slobodnih i sutali trojke 3/17.A sudije su cisto sr*nje.Da nasi igraci biju ,ko sto Songaila bije Dirka,nasi bi dobili 5 licnih sredinom 2 cetvrtine.

Deki

pre 12 godina

@(Novosel, 12. septembar 2011 10:34),ti blage veze nemaš sa životom.Pa nije Teodosić igrao sam na evropskom,nego sa tim banderama kako kažeš.Svaki igrač daje svoj doprinos u košarci kao kolektivnom sportu.Nije to tenis.Mi nemamo boljeg playa od Tea i naravno da treba da igra za Srbiju.Uostalom,ne mogu svi da povuku u zadnjim sekundama,već se zna u dogovoru sa trenerom ko to radi u ekipi.Ja Tea kritikujem jer se u mnogim slučajevima ne ponaša rezonski,kolegijalno,a to je njegova uloga u timu.Ako je najbolji play u Evropi,zašto na 15 sekundi pre završetka napada šutira bezveze.Da je ostalo nekoliko sekundi do kraja,ja bih razumeo.Ti si Zvezdaš koji je očigledno ugrožen Partizanom,a i ja bih bio da sam na tvom mestu,jer na TV-eu u Evropi samo Partizan i može da se vidi(košarka,vaterpolo,rukomet,odbojka,donedavno i fudbal).U ovom sastavu,Krstić,Perović,Rašić i Tepić(Veličković povredjen,a Tripković i Milosavljević otpali) su igrali za Partizan,što je 30% reprezentacije.Znam da bi ti voleo da nema nikoga iz Partizana i da smatraš da trebaju da igraju Miličić,Rakočević,Stojaković,a možda i vratiti neke Zvezdaše koji su odavno u penziji.Ja ne kritikujem recimo što je Bjelica van forme,zato što je igrao u Zvezdi,već zato što igra loše.Na početku priprema sam kritikovao i Tepića,iako sam Partizanovac,mada se dosta popravio i na zadnje dve utakmice je bio medju boljima.Druga je stvar što mi nemamo igrače kao nekad i što je medalja trenutno naučna fantastika.A ti i tebi slični će se sa svojim načinom razmišljanja do kraja života patiti sa Partizanom!

nikola

pre 12 godina

Pa sta sad ima da se izvinjava, 5 izgubljenih lopti u poslednjoj cetvrtini i nerezonski sut za tri napad pred kraj pa ko to normalan moze da uradi...

radoja

pre 12 godina

Teodosic je igrao 34 min, dao 20 poena, imao 8 skokova, 5 asistencija, 47% za 2, 33% za tri. To je odlican ucinak. Problem su bile izgubljene lopte u napadu i sudijski kriterij (krstic nije izveo ni jedno slobodno bacanje). Protiv Rusa ce se i to popraviti. Idemo do medalje!

Milan2011

pre 12 godina

Ја не знам шта се то дешава са нама Србима па омаловажавамо победу против Турака. То је једна сјајна екипа, Арслан је један од најнезгоднијих плејмејкера, Тунчери је можда мало спорији али врхунски покрива у одбрани, Онан и Гулер су играчи типа Кецмана за које никада не претпоставиш да су постигли 10 поена, Прелџић је врхунски играч,Иљашова је звезда тима само што није у најбољој форми а о Хиду нећу трошити речи. За центре шта рећи него да су одлични скакачи. Једина мана им је селектор пошто је Тањевић ипак био име и презиме које поштују судије. У ситуацији када нам не игра Ноца и Рашић, два кључна играча, први уз Теа, Крлета, Савана носилац игре а други веома битан ѕа ротацију у игри победа је рекло би се нешто што је тешком муком извојевано. Против Руса биће тешко, не треба крити, свеукупно су бољи али наша шанса су Тео и бекови где смо много квалитетнији. Ајде па са срећом земљаци.......

Miki

pre 12 godina

Ja bi više volio da se uozbiljiš i da igraš odgovorno, jer od tvog izvinjenja nema vajde. Jesi sjajan igrač, ali često imam utisak da ti je najvažnije da si TI u centru pažnje. To za ekipu naravno nije dobro.

George Carlin

pre 12 godina

Pustite, bre, izvinjavanje navijačima, pogotovo onim profesionalnim. Igraj kao što igraš, radi kako misliš da je najbolje i glavu gore! Ko, bre, može da vam kaže bilo šta? Ovi, što sa uzbuđenjem prate trećerazredne klubove kada se kolju između sebe? Pusti, bre, nema vas na svijet!

hdz

pre 12 godina

I kako posle možemo da kažemo, gledajući ovu fotografiju, da je Italijan uvek protiv nas!
(Lamonica, 12. septembar 2011 10:40)

:-))))))))))

Urosh317

pre 12 godina

Nema razloga da se izvinjavas ni ti ni bilo ko drugi! Najjaci ste..
Pogotovo ti Teo, kad niko drugi ne sme da preuzme odgovornost, ni u jednoj utakmici do sada, onda samo cepaj majstore!!

Marica

pre 12 godina

@Johnny Quid
Kako tebi moze da bude cast sto kosarkasi predstavljaju Srbiju? Svasta! Cast je licna, a ne tudja. U ovom slucaju njima bi trebalo da bude cast sto igraju za Srbiju, a ne tebi. Ne mogu da verujem kako ovde pojedinci lupetaju...

David

pre 12 godina

Menjao bi deset Teodosića za jednog Boa McCalleba, zašto?? Teodosić u napadu kad nije sa loptom totalno je beskoristan igrač, radijus kretanja mu je dva metra oko linije za tri poena, statičan kao nijedan igrač na prvenstvu a samim tim i vrlo lak za čuvanje. Sa takvim statičnim igračem ne može se stvoriti brzim pasovima slobodan igrač sa otvorenim šutem, a imamo prilično dobre šutere. On sa takvim neodgovornim pristupom nema šta da traži u današnjoj eksplozivnoj košarci. Danas ima Makedonci i Rusi da se pokrve ko će sa nama da igra u četvrtfinalu, baš zato što smo predvidljivi i statični sa ovakvim Teodosićem. Bo je 100x korisniji igrač, zreliji , igra svaku utakmicu dobro , nije nervozan ako neki igrač vrši konstantan pritisak na njemu, krade lopte na prednjoj liniji, u odbrani mu nikad ne pobegne igrač koga čuva, trči kontre, malo troši lopte, racionalan je, ali najbitnije je da nije umišljen a izmislio je košarku za Miloša, i igra sa tolikim žarom i zrelo da je to za svako divljenje. Doživeli smo da jedna Rusija i Makedonija mole boga da igraju sa nama, i o kakvoj igri Srbije mi pričamo. Onakvi Turci koji nisu mogli slobodno bacanje da ubace imali su šut za pobedu. Hvala ako objavite komentar.

mare

pre 12 godina

Teodosicu, imas kredita jos uvek kod mene zbog one trojke protiv spanaca, ali se taj kredit polako smanjuje! Ne razumem tvoje ishitrene suteve! Protiv turaka doveo si nas do ivice poraza, sreca da turci nisu pogodili poslednji sut! Nemoj da budes ko Rakocevic(covek pomahnita kad uzme loptu u ruke)! Ajde pa sad pamet u glavu! NAPRED SRBIJA!!!

bornsleepy

pre 12 godina

ne kapiram sta ima da se izvinjavas?! ... to sto niko od ovih kosarkaskih strucnjaka ovde ne vidi da se na njemu menjaju 2,3 igraca u odbrani, da mora uvek da izlazi iz najmanje 2 bloka, da ga biju ko ludi, a sudije nista, da igra od pocetka prvenstva povredjen ... al opet je uspeo da postigne 11.9 poena po utakmici, 4.6 skokova (prvi u reprezentaciji), 6.4 asistencije (prvi na prvenstvu) ... i SAMO 3 IZGUBLJENJE LOPTE PO UTAKMICI!!! ... a brzo su vec svi zaboravili prethodne 2 godine i koliko je zaduzio srpsku kosarku, da igra za francusku ili spaniju ovi bi davali 200 poena po utakmici, i dizali u nebesa, jer koliko ekipa zavisi od njega, toliko i on zavisi od ekipe ... tako da TEO MAJSTORE NASTAVI DA GAZIS!!! SRBIJA VERUJE U TEBE!!!

branko

pre 12 godina

Теодосић и треба да се извини јер је он главни, ако не и једини кривац за кидање живаца. У последњим секундама утакмице он је од готовог направио вересију. Теодосић је неспорно суперталентован момак али је још увек незрео па зато и опасан по тим у ситуацији кад је пре свега осталог важно НЕ НАПРАВИТИ ГРЕШКУ а управо то смо имали у завршници ове утакмице. Оно што је он урадио не верујем да би се могло десити једном Паркеру или Јасикевичијусу. Зато кад бих се ја питао добро бих размислио да ли је у таквим ситуацијама кад пре свега треба играти СИГУРНО (ми водимо а времена је мало) боље имати Теодосића на терену или на клупи за разлику од ситуација кад се мора играти ризично (противник води а времена је мало) кад Теодосић мора бити у игри.

Đorđe

pre 12 godina

Teo, ne brini ništa, pravi navijači ti neće zameriti. Par ishitrenih šuteva ne može da negira odličnu partiju. Samo malo više kontrole u buduće.
I stvarno ne mogu da razumem likove koji uporno pljuju po ovoj reprezentaciji. Mi smo igrali protiv Turske koja je individualno jača od nas. Iljasova, Turkoglu, Ašik, Kanter su NBA igrači. Pored odlične centarske linije imaju i dobre bekove, Arslana, Onana, Tundžerija, Preledžića. Imaju još i odličnog Javora i Lamoniku (možda i dvojca najboljih). Pa zar je trebalo da dobijemo 50 razlike da bi nacija bila srećna. I još smo igrali bez Rašića.
I dosadni ste više sa Miličićem i ostalima. Zna Duda da bi sa njima imali više šansi, ali on gradi sistem, koji treba da opstane i posle njega. Taj sistem se zasniva na timskoj igri, požrtvovanju, zajedništvu. Pa šta mislite kako bi se osećali ovi momci koji ginu svake godine na pripremama kada bi pojedinci dolazili na priprme kada njima odgovara i igrali za reprezentaciju samo kada treba da potpišu neki ugovor? Kakav bi to signal bio poslat budućim generacijama? Stvaranje pravog sistema vrednosti je nešto što je mnogo bitnije od trenutnih rezultata. Uostalom kakve je rezultate imala reprezentacija kada su je predvodili Miličić, Rakočević, Jarić, a kakve ima sada?
Ako imamo u vidu da većina ovih momaka nije imala dobru sezonu i da igramo bez Novice (siguran sam da bi igrali 30% bolje da je on tu), već je postignut veliki uspeh. A ja verujem da možemo i do polufinala i do olimpijske vize.
NAPRED PLAVI!

Serđo

pre 12 godina

Teo je sjajan igrač, ali još nije klasa. Zašto?
1) Previše izgubljenih lopti i ishitrenih šuteva (ako hoće da postane igračina pod hitno mora da smanji i jedno i drugo)
2) Odbrana (ume da je odigra kada hoće, ali to je beš retko. Međutim, i 2 najbolja pleja u poslednjih 20 godina - Đorđević i Jasikevičijus - nisu igrala odbranu, pa to niko mnogo ne pominje). Loša odbrana pojedinca može da se sakrije zonom, ili njegovom pojačanom agresivnošću, pa to naročito u evropskoj košarci nije previše bitno.
3) Nervoza (mora da poradi malo na tome. Sudije ga ne štite dovoljno, čuvari ga stalno tuku i on logično izgubi živce, ali nadam se da će sa iskustvom i to izregulisati.)
Sve u svemu, on je uz Krstića naš najbolji igrač, pa svi koji ga kritikuju neka to imaju na umu. Mala kritika i za Dudu, jer je trener taj koji mora da ga obuzda u napadu i natera da igra odbranu, a ja ne vidoh da se Duda dere na njega kao na skoro sve ostale (izvinjavam se unapred ako mi je to promaklo). To što je najbolji ne znači da treba da bude privilegovan.
Komentar o ostalima:
Tepić - nije loš na ovom prvenstvu, bolji nego na svetskom kada nas je koštao poraza od Turske (ako izuzmemo neviđene krađe sudija). Popravio je šut. Može to mnogo bolje.
Kešelj - održao je visok nivo sa svetskog (mora da bude konstantniji, najbolji je na jednoj, pa ga ne nema nigde na drugoj utakmici.) Mora još malo da popravi odbranu. Ima neviđen potencijal, ali veliko je pitanje da li će ga u potpunosti iskoristiti.
Savanović - pruža ono što se od njega očekuje. Šteta za nesrećan promašaj protiv Francuske - utisak bi bio mnogo bolji.
Krstić - naš verovatno najbolji igrač (igra i preko mojih očekivanja
Marković - prema očekivanjima. Nekad malo bolji, nekad malo lošiji. Dobra odbrana. Šteta što nikako da nabaci šut, koji bi mu unapredio igru za 100%.
Rašić - prema očekivanjima. Malo je lošiji u napadu nego na svetskom, ali je zato bolji u odbrani. Šteta zbog povrede. Nedostaje nam u rotaciji.
Bjelica - očekivao sam malo više (iako je na pripremama vukao gadnu povredu). Napreduje iz utakmice u utakmicu. Što se tiče potencijala, slično kao i kod Kešelja, veliki je - ali pitanje da li će ikad biti dostignut.
Mačvan - posle blistave prve partije, lošiji od očekivanog, mada dobro skače i igra solidnu odbranu. Šut spolja mu nije dobar kao pre 2-3 godine, što mu znatno smanjuje igračku efektivnost. Mora pod hitno da ga popravi.
Perović - po meni nije igrač za reprezentaciju (i pored dobre igre protiv Turske, i na svetskom - ne mogu da se setim protiv koga - je sjajno odigrao jednu utakmicu, on je i dobar, pozitivan momak, ali i drugi su, pa nisu u reprezentaciji). Spor je, igra lošu odbranu (mada se trudi), slabo pokriva reket i pored svojih 218cm.
Paunic - specijalac. Može se i bez njega. Može da bude koristan u pojedinim utakmicama.
Marjanović - loš protiv Španije. Čini mi se da je nazadovao poslednjih godina.
U suštini ovo je najbolje što imamo. Osim povređenih Veličkovića i Raduljice, jedini koga bih ja pozvao je Miličić. Miličić igra odbranu, drži reket, ubacivao bi desetak poena u napadu, hoće da igra za reprezentaciju. Ako je nedisciplinovan, na treneru je da ga dovede u red. Veliki treneri umeju da obuzdaju takve igrače (Fil Džekson - Rodmana i Artesta). Ne verujem da je Miličić toliko nedisciplinovan da ne može da se dovede u red.
Šteta što mi nismo ugrabili Mekejleba (znam da je to kontroverzno pitanje, trebaju li crnci da igraju za reprezentaciju Srbije. Ako nemamo igrača za bacanje (a realno sada ih nemamo, po imenima ovo je vrlo prosečna ekipa iz koje Duda izvlači maksimum, i svako ko tvrdi drugačije nije u pravu), nema razloga da ne ugrabimo nekog sa strane. Recimo, da Veseli nije igrao za Češku, mislim da se niko ne bi bunio da igra za Srbiju. A kakva je razlika između Veselog i Mekejlebe, osim u boji kože. Važno je osvojiti medalju, a da li je u ekipi igrao jedan tamnoputi igrač uopšte nije bitno. Slično važi i za fudbal. Ali to je tema za razmišljanje.

racerx

pre 12 godina

Pre bi trebalo Turci da se izvine svojim navijacima za sut za 3 (17.6%) 3/17, i za 13 promasenih slobodnih bacanja.
A nasi bi trebali umesto izvinjenja navijacima da se zahvale Turcima na poklonjenoj pobedi, jer se poslednje 2 cetvrtine skoro nista nismo pitali.

Energetski Miloš

pre 12 godina

MOŽE LI Teodosić da se oslobodi svog čuvara bez lopte , da se nalazi u jednoj tački na trojci, da istrči kroz reket, i da se vrati u istu tačku slobodan kao duh i da to ponavlja celu utakmicu? Ima li Duda Ivković akcije i za Kešelja,Savana ili Bjelicu da se prave blokovi za njih a da oni mogu da ostanu sami u uglu bez čuvara? Svi stoje ko kipovi celo prvenstvo, i čekaju Krletove povratne pasove.

Niki

pre 12 godina

Izvini ti druze! Ovaj narod ne zasluzuje ni vas ni Novaka, ni ostale sportiste. Kad je sve lepo dizemo vas u zvezde, kad malo zapne, odmah pljuvanje. Vi ste najbolje sto imamo i rec ruznu nisam rekao protiv vas. Samo napred!!!

Corto Maltese

pre 12 godina

Juce ste mi bas isli na zivce (pogotovo ti Teo), ali kapiram da nisam bio u pravu.
Realno, vi se momci cimate 2 meseca bez da vam to iko trazi. Igrate bez dinara nadoknade, a za to vreme mozete da idete na koju god tacku na svetu i uzivate u parama koje ste zaradili za igranje u toku sezone.
Hvala za ovo izvinjenje i zaista nema na cemu, jer ste vi ti koji se znojite i bijete po terenu, predstavljate sve nas, dok ja gledam to na TV-u, zavaljen u fotelji i ca cipsom u rukama :).
Trudili se, ne trudili, cimali se ili ne, uvek cete imati moju podrsku za sve sto radite, a ako ikada budem bas poludeo od vase igre, uvek cu imati daljinski i moci cu da promenim program, za razliku od vas koji cete i dalje trcati po parketu i boriti za svoju zemlju.
Verujte mi, ako vam to znaci, necu nikada menjati program... sa vama i u pobedi i u porazu!
Napred momci, uvek hrabro, pa dokle doguramo ;)

cat walk

pre 12 godina

Bravo Teo,tako je!! A sad se spakuj i dodji kuci,danas,odma...ja cu da ti budem zahvalan.I da,jel si se ti ovo izvinjavao u ime celog tima ili u svoje ime?

Aco

pre 12 godina

Cestitke reprezentacije Srbije na pobjedu nad Turskom i plasman u cetvrtfinale.
Sta da se kaze za mech, ,,tvrda,, utakmica koja se igrala pod imperativ pobjede. Ispunjena s puno greske i izgubljenih lopti. Srbi su mozda vise zeleli pobjedu (imali srece) pa pravedno i pobjedili. Razocarali me Turkoglu, Ashik... a dokazali da su veliki igraci Krstic i Teodosic.

Jos jednom cestitke Srbiji za plasman u nadi da ce Makedonija dobiti Rusiju i da cemo gledati 1/4finale Srbija-Makedonija

goci uk

pre 12 godina

kakvu ekipu imamo i kako smo igrali ovo cetvrtfinale je ravno zlatnoj medalji.moj prvi i jedini komentar na ovome prvenstvu,da se zna.

savri

pre 12 godina

Naravno da smo uz vas sve vreme, šta god da uradite, samo hrabro! Zbog Novaka i vas sam dodatno osedeo i izgubio koji dan života ovog vikenda ali se ne kajem jer ovako je mnogo slađe ;-)

duka

pre 12 godina

Nema zasto! Pusti ti nabedjene strucnjake iz raznoraznih oblasti... Samo prestani da pricas sa sudijama i bice sve bolje, svaki komentar sa njima ti rusi koncetraciju... Hvala ti i samo napred :)

Novosel

pre 12 godina

Nema ti sta da se izvinjavas covece... Ne mozes ti i da organizujes igru, i da budes asistent i poenter! Osim tebe niko da pokaze zube sudijama koji nas konstantno kradu... Iskreno, i ja bih se na tvom mestu smorio kad pored mene igraju panjevi kao sto su Tepic, Macvan, Perovic, Markovic! Odveo si nas u finale 2009, odveo si nas u poluvfinale 2010, sad si nas odveo u 1/4 finale.. Ti jedini imas mu*a za prodor, za sut, za asistenciju, ovi drugi sto sam naveo se sakriju u misiju rupu kad je biti ili ne-biti! Osim Krletu, Savana i Kesu, nemas kome da das loptu. Sve bandera do bandere! Tako je to kad nije pozvan najjaci sastav nego ovi! I ne brini za ovu jadnu naciju grobara, sto tebe kao kritikuju (ej naseg daleko najboljeg igrca). Njihovi egzistencijalni kompleksi izbijaju na vrh cak i kad je reprezentacija u pitanju! Ruse cemo dobiti, a onda ima da te slave kao da si Bog, takvi su oni... Samo ti igraj tvoju igru playmakeru, oni neka laju jer da ujedaju ne znaju... Vodi nas do medalje TEO!

klofach

pre 12 godina

momci samo naprijed nije lako psiholoski ali ni fizicki iznijeti ovo evropsko sa vise timova nego na fudbalskom evropskom prvenstvu a igra se skoro svaki dan, to je za kosarku stvarno prenaporno! narocito zato sto se danas dopusta jak kontakt u igri i dolazi do povreda i svega ostalog, iako mislim da je ovaj sistem takmicenja glup, (ALI KAD FIBA NIJE BILA GLUPA) to nije razlog da ne vjerujem u vas a znam pouzdano jaaaaaako mnogo ljudi koji su uz vas stalno zato SAMO NAPRED bez straha dajte sve od sebe i onda se nemamo cega stiditi ni vi n imi! U NAPAD DO POBEDE! SRCE A TEREN!

jo

pre 12 godina

Teo mogu da ti pljunu pod prozor,Ti si vodja ove reprezentacije...i to si dokazao protiv Slovenije Spanije i jos mnogo puta...Dajte nekom drugom pleju reprezentacije ovoliko odgovornosti i da ga biju 70% utakmice da prolazi pored blokova 90% vremena.Bas bi voleo njih da vidim.
Primecujem jednu automatsku pljuvacinu nasih najboljih sportista, Teodosica u kosarci,Nemanje vidica/Dejana Stankovica u fudbalu i Novaka Djokovicu u tenisu hvala bogu jedino je Novak naterao pljuvace da grize tenisku loptu od muke ali ovi i dalje prolaze.I sve to mozda ide po navijackoj liniji.... Jedan deo Srpskog naroda je strasno iskompleksirani i bas mi ih je zao..Jer jedino preko internet se njihov glas cuje.

Johnny Quid

pre 12 godina

Momci, vi ste meni legende sta god da bude dalje. Čast mi je da takvi ljudi predstavljaju ovu zemlju. Čuo sam da neki ljudi negativno komentarišu Teov šut i promašaj u poslednjem minutu, pa bih da pitam te ljude što ga nisu kritikovali kada je šutnuo sa 8 metara protiv Španije na SP? Pa da, tada je pogodio. Isto bi ga te sitne duše hvalile da je juče ušla ta lopta. Izluđuju me ti genijalci koji iz fotelje znaju šta bi bilo najbolje na terenu da se radi. Drago mi je što klinci mogu da nađu sebi heroje među ovim momcima, kao što sam ih i ja imao kada sam bio malac. Svaka čast svima, i ostanite zdravi u glavi.

Nemate vi kapacitet za prave stvari! Vi ste baš liga sa tim "odličnim" Turcima!

pre 12 godina

Da, mi nismo svojim očima videli šta ste radili - igrali ste samo prvu četvrtinu - pa sad treba da nam prodajete štoseve sa pijace! Teodosiću, ako se na svakoj utakmici ponašaš kao KRETEN (da li jesi, ili nisi, to me već ni najmanje ne zanima - zanima me kako se ponašaš u dresu sa državnim grbom!), onda nemoj da se izvinjavaš, nego skini dres sa državnim grbom, obuci klovnovsko odelo, pa onda glumi neku važnu personu! Oni koji su taj dres i taj grb učinili tako velikim, bili su toliko veliki da se tome NIKO OD VAS ZA ŽIVOTA neće približiti ni da može to da vidi kroz teleskop, a bili su požrtvovaniji, skromniji i posvećeniji za isto toliko od vas! Odigrali su utakmice od kojih se čoveku naježi koža samo kad ih se seti, a vi nam ovde prodajete neke klinačke štoseve o trećerazrednim Turcima, kojima treba dati da sledeći put nose vodu i sendviče po tribinama, dok se igra Evropsko prvenstvo! A Ivković je takođe počeo da nas gčeda u oči, kao i ovi sad, i da nas laže. Možda mu je bolje da se povuče mirno, dok još može - svakom jednom dođe taj trenutak - pre nego što ostavi još gorči trag iza sebe!

Ja za LAŽOVE ne navijam, pa makar bio u krvnom srodstvu s' njima!

cukce

pre 12 godina

Nema potrebe Teo, jes da se ispromasiva, ali opet sigurna bacanja kad je bilo najpotrebnije i plus ona asistencija Savanu za opet odlucujuce poene kompenzuju one promasaje, a sad malo pamet u galvu i na sigurne poene da se ide! Srbija je uz Dudu i njegove (nase) momke!

Djole-BBGK

pre 12 godina

"Znate, nije Turska Partizan iz Kosjerića, koju možeš da slomiš u prvoj četvrtini."-koji je car Savanovic,mogli su da je slome kao pomenuti klub da se nisu opustili,al nema veze jer je i ovako dovljno,pravda je zadovoljena!!

shilja

pre 12 godina

Priznajem, mnogo ste me iznervirali na kraju, ali imate kredita. Teo je pokazao raskosnu igru, ali mora nauciti da smanji dozivljaje, ipak nije to basket sa momcima iz kraja.
No mora se priznati, sudije su bile ocajne, pa zar je moguce da nas toliko ne postuju!? Sramota za FIBU! Nije da opravdavam sve one nase tehnicke greske, ali ljudi, treba i izdrzati takvu sramotu i izivljavanje.
Napred momci, sad u INAT svima.

Srb-in

pre 12 godina

Nemoj da se izvinjavas, vi ste nasi igraci, ako Duda tako kaze, mi bolje nemamo! Nego, od sledece utakmice, pamet u glavu, ozbiljno i borbeno, pa da se radujemo zajedno! Svi smo uz vas!

shilja

pre 12 godina

Priznajem, mnogo ste me iznervirali na kraju, ali imate kredita. Teo je pokazao raskosnu igru, ali mora nauciti da smanji dozivljaje, ipak nije to basket sa momcima iz kraja.
No mora se priznati, sudije su bile ocajne, pa zar je moguce da nas toliko ne postuju!? Sramota za FIBU! Nije da opravdavam sve one nase tehnicke greske, ali ljudi, treba i izdrzati takvu sramotu i izivljavanje.
Napred momci, sad u INAT svima.

Johnny Quid

pre 12 godina

Momci, vi ste meni legende sta god da bude dalje. Čast mi je da takvi ljudi predstavljaju ovu zemlju. Čuo sam da neki ljudi negativno komentarišu Teov šut i promašaj u poslednjem minutu, pa bih da pitam te ljude što ga nisu kritikovali kada je šutnuo sa 8 metara protiv Španije na SP? Pa da, tada je pogodio. Isto bi ga te sitne duše hvalile da je juče ušla ta lopta. Izluđuju me ti genijalci koji iz fotelje znaju šta bi bilo najbolje na terenu da se radi. Drago mi je što klinci mogu da nađu sebi heroje među ovim momcima, kao što sam ih i ja imao kada sam bio malac. Svaka čast svima, i ostanite zdravi u glavi.

cukce

pre 12 godina

Nema potrebe Teo, jes da se ispromasiva, ali opet sigurna bacanja kad je bilo najpotrebnije i plus ona asistencija Savanu za opet odlucujuce poene kompenzuju one promasaje, a sad malo pamet u galvu i na sigurne poene da se ide! Srbija je uz Dudu i njegove (nase) momke!

Erik Kartmen

pre 12 godina

E pa moram da se obratim svim ovim stručnjacima koji nalaze za pravo da pljuju tim koji nam je posle 2003 godine prvi vratio osmjeh na lice kada je u pitanju košarka. Činjenice: 2003, tim sa Gurovićem, Vujanićem, Stojakovićam, Jarićem, Drobnjakom itd... 7-8 mjesto u Evropi. Era željka Obradovića 2004-2005 (svi do jednog najbolji igrači tadašnje SCG) treba li da vas podsjećam na rezultate?!? 2006. godina Dragan Šakota (solidan tim - očajni rezultati). 2007. godina Moka Slavnić - ne treba ni komentarisati ludilo jednog čovjeka... A onda dolazi gospodin i dovodi klince. Sjetite se samo vaših komentara na tim koji je išao u Poljsku kada je potrošača lopti/gubitnika bitnih utakmnica Vujanića, Duda ostavio kući? Sjetite se ko je komandovao tim timom i ko nam je donio medalju 2009 u godini u kojoj je ni najveći optimisti nisu očekivali - jedan jedini Miloš Teodosić!!! Utaknica sa Slovenijom u polufinalu je u rangu najboljih partija koje je jedan čovjek odigrao u istoriji naše KOŠARKE! Niko, ama niko od saigrača nije imao hrabrosti (bez težih riječi) da šutira u zadnjim minutima te utakmnice i u produžetku do njega. Tada je bio Bog, sada ga pljuje jasno definisana grupa ljudi među kojima dominiraju navijači jednog kluba koji ne mogu da mu oproste što se javno deklarisao za koga navija... Sjetite se četvrtfinala protiv Španije u Turskoj. Dobra igra cijelog tima, ali odlični Španci stižu i polako preuzimaju kontrolu. Ako odemo u produžetak, šanse su nam minimalne. Svima su se vezale ruke, pa i Novici koji ima najviše srca. Ko stupa na scenu? Miloš TEODOSIĆ, ko drugi?!? I tada je bio Bog u Srba, a sada ga pljuju oni koji ne znaju kako je teško dobaciti sa devet metara tricu posle 40 minuta za vrijeme kojih te biju Riki Rubio&CO ili u driblingu bez gledanja poslužiti Kostu Perovića dovoljno laganom loptom koja mu neće ispasti iz ruku...Dalje neću ni nabrajati, svi vratite film unazad i shvatićete da je ovo ekipa uglavnom solidnih igrača, sa dva čovjeka koji su veoma dobri ali ne vrhunski igrači - Savanovićem i Krstićem i jednim koji je na pragu da postane legenda TEODOSIĆEM. Da bi postao legenda on mora gomilu solidnih igrača da dovede ondje gdje su stajali najveći - Đorđević, Danilović, Obradović, Bodiroga, Savić, Rebrača, Divac, Tomašević & Co...To nije lako kada protiv sebe imate NBA zvijezde, timove koji su popunjeni na svim pozicijama sa veoma kvalitetnim igračima, vanzemaljsku Španiju i na kraju krajeva sudije koje vas ne poštuju dovoljno. Koliko batina trpi Teo? Da li zaista mislite da Toni Parker ne bi izvukao barem 20 slobodniha bacanja sa onakvom odbranom na njemu??? Pa juče su Turcima dali 30 slobodnih bacanja protiv nas - ej 30, a ovi su ukupno dali 67 poena!!! Shvatate li da jsu tu uvijek isti ljudi na ovom prvenstvu: La Monika i onaj koji se poslovenčio Javor... Stoga, stručnjaci, prekinite pljuvanje. Pošaljite svoju djecu na teren (ako ih uopšte imate ili planirate) i pustite ih da treniraju kako bi ova zemlja za nekih deset godina napravila generaciju kakve smo nekada imali. Ova to na žalost nije, ali se plašim da može biti dovoljno dobra da plačemo za njom za koju godinu! Pustite vašu djecu da treniraju po čitav dan da bi im neka dokona budala redala sve po spisku na forumima i u njihovom porazu tražila opravdanje za sve svoje živote neuspjehe.
Momci, ja sam 2009. godine rekao da je meni dosta što ste pobijedili Španiju (sa sve Gasolom) i pokazali da Srbija može ponovo da igra sa velikim timovima, od tada sve što ste uradili mi je samo donijelo osmijeh na lice... Neka vam je sa srećom i neka vas Bog pogleda u četvrtfinalu, a posle je samo nebo granica.

bole

pre 12 godina

Nema sta da se izvinjavas, nego pamet u glavu! Ne nasedaj na provokacije, koncentracija da se popravi, odbrana da se igra cvrsce TEO i slusaj Dudu sta ti prica ne zveraj okolo...

Urosh317

pre 12 godina

Nema razloga da se izvinjavas ni ti ni bilo ko drugi! Najjaci ste..
Pogotovo ti Teo, kad niko drugi ne sme da preuzme odgovornost, ni u jednoj utakmici do sada, onda samo cepaj majstore!!

Niki

pre 12 godina

Izvini ti druze! Ovaj narod ne zasluzuje ni vas ni Novaka, ni ostale sportiste. Kad je sve lepo dizemo vas u zvezde, kad malo zapne, odmah pljuvanje. Vi ste najbolje sto imamo i rec ruznu nisam rekao protiv vas. Samo napred!!!

Bivsi

pre 12 godina

Prolece,negde maj mesec 1978 god.(mnogi od vas se jos niste rodili,predpostavljam)reprezentacija na pripremama za SP u Manili(tako je to nekad bilo,prvenstvo se zavrsavalo negde jos u martu,nije tada bilo play-offa itd i reprezetativci odmah okupljanje pa na pripreme koje su tih godina mogle da traju 3,4 meseca!!!).Elem svi momci na okupu:Kica,Moka,Cosa,Praja..itd.Kica i Praja kibicuju srednjeskolke na ekskurzijama po hotelu Palisad(kao i svi ostali ali Praja je bio "na glasu" po tome).Ja sam bio u grupi nekih juniora takodje na pripremama(da nekazem u kom sportu a moze biti da je bila i kosarka,ko zna?)tako da smo imali ptilike da se bolje upoznamo i druzimo sa legendama,imali privilegiju da pratimo i treninge i kako ih vodi NAJVECA LEGENDA srpskog sporta pokojni cika Aca N.Samo kada bi znali kakav je to covek,trener,pedagog, mas sve taj covek bio.Pa onse samo pojavi u lozi hotela sa neizbeznom cigaretom u ustima(pusio Kent,dugi)i nase legende bi kao klinci na ekskurziji bezli u svoje sobe ili sta su vec trebali da rade kad vec nisu na treningu.Na jednom od trneninga sa loptom,profa je isprobavao neke kombinacije koje nikako nislu isle po njegovom ukusu,verujte mi kad on digne glas i izdere se na njih"tapete se odlepljuju sa zidova" elem iz nekog "disciplinskog"razloga toga dana Praja je bio na "meti".U jednom trenutku Aca se okrene i kaze pomocnicima"svi napolje iz sale sem igraca"nas nekoliko koji smao bili prisutni podjemo napolje,ali ja i jos jedan ortak iz nase repke(kasnije postao jedan od legendi i on) se smugnemo pod drvane tribine koje imaju onaj razmak izmedju klupa i "zdrakamo" sta se dalje desava.Pokojni Aca stane pod kos i ksze Praji da stane pod isti i da skoci 50 puta normalno iz mesta i da se obema rukama svaki put uhvati za obruc.Praja skoci jedno 30tak puta ali vise nije mogao,kad ti njemu Aca samarcinu(pravu socnu sljakacicu)coveku koji je od njega duplo mladji,bukvalno duplo visi,tezi i jaci,Praja glavu dole a Aca mu kaze:"ti znas zasta ti je ovo"Praja samo klimne glavom,"aj sad na rucak,na vecernjem treningu kad bude taj viski iz tebe ispario uradices mi 50 komada koje mi dugujes ili te vec sutra saljem na autobus p za Beograd,jasno!Jasno!Eto toliko,samo jedna mala anegdota iz onih vremena koja su nas uzdigla na najvisa sportska postolja,...davno bese,al nezaboravno.Pozdrav nasim momcima,sa ili bez medalje,vazan je respekt prema dresu,zemlji i najvaznije svojim navijacima!

jo

pre 12 godina

Teo mogu da ti pljunu pod prozor,Ti si vodja ove reprezentacije...i to si dokazao protiv Slovenije Spanije i jos mnogo puta...Dajte nekom drugom pleju reprezentacije ovoliko odgovornosti i da ga biju 70% utakmice da prolazi pored blokova 90% vremena.Bas bi voleo njih da vidim.
Primecujem jednu automatsku pljuvacinu nasih najboljih sportista, Teodosica u kosarci,Nemanje vidica/Dejana Stankovica u fudbalu i Novaka Djokovicu u tenisu hvala bogu jedino je Novak naterao pljuvace da grize tenisku loptu od muke ali ovi i dalje prolaze.I sve to mozda ide po navijackoj liniji.... Jedan deo Srpskog naroda je strasno iskompleksirani i bas mi ih je zao..Jer jedino preko internet se njihov glas cuje.

George Carlin

pre 12 godina

Moram još jednom da se javim: ja NEĆU da mi kojekakvi Boo- vi igraju u reprezenraciji, makar nikad ništa ne uradili. Nije reprezentacija klupsko takmičenje, pa da se uvozi kojekakav evropski ili, sve češće, američki otpad. Ponosan sam na činjenicu da smo baštenici košarkaške tradicije SFRJ i da, kao što vidimo, imamo tim koji može da igra u završnici prvenstva Evrope. Onog dana kada vidim stranca na playu ili kako vodi tim, prestajem da gledam reprezentaciju. Samo gurajte momci, zemlja koju predstavljate je u haosu poslednjih dvadeset i kusur godina, igrate zbog motiva i ponosa, pod vođstvom legende svetske košarke- malo li je? Ne obazirite se na navijački i kvazi ekspertski šalabajzeraj, Srbija je takvih puna, što vidimo po tome gde smo i kako nam ide. Što neko reče, nikad program promeniti neću, kada god i kako god igrali!

Novosel

pre 12 godina

Nema ti sta da se izvinjavas covece... Ne mozes ti i da organizujes igru, i da budes asistent i poenter! Osim tebe niko da pokaze zube sudijama koji nas konstantno kradu... Iskreno, i ja bih se na tvom mestu smorio kad pored mene igraju panjevi kao sto su Tepic, Macvan, Perovic, Markovic! Odveo si nas u finale 2009, odveo si nas u poluvfinale 2010, sad si nas odveo u 1/4 finale.. Ti jedini imas mu*a za prodor, za sut, za asistenciju, ovi drugi sto sam naveo se sakriju u misiju rupu kad je biti ili ne-biti! Osim Krletu, Savana i Kesu, nemas kome da das loptu. Sve bandera do bandere! Tako je to kad nije pozvan najjaci sastav nego ovi! I ne brini za ovu jadnu naciju grobara, sto tebe kao kritikuju (ej naseg daleko najboljeg igrca). Njihovi egzistencijalni kompleksi izbijaju na vrh cak i kad je reprezentacija u pitanju! Ruse cemo dobiti, a onda ima da te slave kao da si Bog, takvi su oni... Samo ti igraj tvoju igru playmakeru, oni neka laju jer da ujedaju ne znaju... Vodi nas do medalje TEO!

Đorđe

pre 12 godina

Teo, ne brini ništa, pravi navijači ti neće zameriti. Par ishitrenih šuteva ne može da negira odličnu partiju. Samo malo više kontrole u buduće.
I stvarno ne mogu da razumem likove koji uporno pljuju po ovoj reprezentaciji. Mi smo igrali protiv Turske koja je individualno jača od nas. Iljasova, Turkoglu, Ašik, Kanter su NBA igrači. Pored odlične centarske linije imaju i dobre bekove, Arslana, Onana, Tundžerija, Preledžića. Imaju još i odličnog Javora i Lamoniku (možda i dvojca najboljih). Pa zar je trebalo da dobijemo 50 razlike da bi nacija bila srećna. I još smo igrali bez Rašića.
I dosadni ste više sa Miličićem i ostalima. Zna Duda da bi sa njima imali više šansi, ali on gradi sistem, koji treba da opstane i posle njega. Taj sistem se zasniva na timskoj igri, požrtvovanju, zajedništvu. Pa šta mislite kako bi se osećali ovi momci koji ginu svake godine na pripremama kada bi pojedinci dolazili na priprme kada njima odgovara i igrali za reprezentaciju samo kada treba da potpišu neki ugovor? Kakav bi to signal bio poslat budućim generacijama? Stvaranje pravog sistema vrednosti je nešto što je mnogo bitnije od trenutnih rezultata. Uostalom kakve je rezultate imala reprezentacija kada su je predvodili Miličić, Rakočević, Jarić, a kakve ima sada?
Ako imamo u vidu da većina ovih momaka nije imala dobru sezonu i da igramo bez Novice (siguran sam da bi igrali 30% bolje da je on tu), već je postignut veliki uspeh. A ja verujem da možemo i do polufinala i do olimpijske vize.
NAPRED PLAVI!

kosarkasica

pre 12 godina

Kakvi smo mi to Srbi narod?
Zar smo vec zaboravili koliko nam je Teo doneo radosti? Dosta je vise laznih, neupucenih i samoukih "selektora" i "igraca"! Sta god nasi momci uradili na ovom prvenstvu je za divljenje i postovanje! Svi treba da se ponosimo nasim momcima, jer oni su to i zasluzili! A pre nego sto opet pocnete da pametujete razmislite kad ste vi poslednji put dali kos ako ste ikada i uzeli kosarkasku loptu u ruke, verujte mi nije lako igrati pod takvim pritiskom, lakse je sigurno sedeti u fotelji i komentarisati!
I na kraju: MOMCI VI STE BILI I OSTACETE PONOS SRBIJE STA GOD URADILI, A JA VERUJEM U VAS!

Napred Orlovi

pre 12 godina

Zelim vam srecu, zdravlje i odlicnu igru u cetvrtfinalu, a dace Bog i dalje... Isto tako zelim i sve najbolje odbojkasima, Noletu veceras protiv Nadala, Dejvis kup reprezentaciji protiv Argentine, fudbalerima u daljim kvalifikacijam i svim nasim sportistima koji se bore pod nasom trobojkom... A Vama koji pljujete nase sportiste, i koji cak navijate protiv svojih, nek je na cast i znajte da vise vredi "GRAM OBRAZA, NEGO 100 KILOGRAMA GUZICE" Srecno !!!!!

Srb-in

pre 12 godina

Nemoj da se izvinjavas, vi ste nasi igraci, ako Duda tako kaze, mi bolje nemamo! Nego, od sledece utakmice, pamet u glavu, ozbiljno i borbeno, pa da se radujemo zajedno! Svi smo uz vas!

Djole-BBGK

pre 12 godina

"Znate, nije Turska Partizan iz Kosjerića, koju možeš da slomiš u prvoj četvrtini."-koji je car Savanovic,mogli su da je slome kao pomenuti klub da se nisu opustili,al nema veze jer je i ovako dovljno,pravda je zadovoljena!!

Corto Maltese

pre 12 godina

Juce ste mi bas isli na zivce (pogotovo ti Teo), ali kapiram da nisam bio u pravu.
Realno, vi se momci cimate 2 meseca bez da vam to iko trazi. Igrate bez dinara nadoknade, a za to vreme mozete da idete na koju god tacku na svetu i uzivate u parama koje ste zaradili za igranje u toku sezone.
Hvala za ovo izvinjenje i zaista nema na cemu, jer ste vi ti koji se znojite i bijete po terenu, predstavljate sve nas, dok ja gledam to na TV-u, zavaljen u fotelji i ca cipsom u rukama :).
Trudili se, ne trudili, cimali se ili ne, uvek cete imati moju podrsku za sve sto radite, a ako ikada budem bas poludeo od vase igre, uvek cu imati daljinski i moci cu da promenim program, za razliku od vas koji cete i dalje trcati po parketu i boriti za svoju zemlju.
Verujte mi, ako vam to znaci, necu nikada menjati program... sa vama i u pobedi i u porazu!
Napred momci, uvek hrabro, pa dokle doguramo ;)

Aco

pre 12 godina

Cestitke reprezentacije Srbije na pobjedu nad Turskom i plasman u cetvrtfinale.
Sta da se kaze za mech, ,,tvrda,, utakmica koja se igrala pod imperativ pobjede. Ispunjena s puno greske i izgubljenih lopti. Srbi su mozda vise zeleli pobjedu (imali srece) pa pravedno i pobjedili. Razocarali me Turkoglu, Ashik... a dokazali da su veliki igraci Krstic i Teodosic.

Jos jednom cestitke Srbiji za plasman u nadi da ce Makedonija dobiti Rusiju i da cemo gledati 1/4finale Srbija-Makedonija

duka

pre 12 godina

Nema zasto! Pusti ti nabedjene strucnjake iz raznoraznih oblasti... Samo prestani da pricas sa sudijama i bice sve bolje, svaki komentar sa njima ti rusi koncetraciju... Hvala ti i samo napred :)

Milan

pre 12 godina

(Nemate vi kapacitet za prave stvari! Vi ste baš liga sa tim "odličnim" Turcima!, 12. septembar 2011 10:54) Ti druze nisi bas cist u glavi...
prvo,Turska trece razredna ekipa??? pa da im je tu Tanjevic bili bi u konkurenciji za finale,individualno odlican tim,fali im brzina i sut,ali su to sudije nadoknadile (13 bacanja vise.. 1 timski faul u trecoj cetvrtini) a poslednju cetvrtinu da ne komentarisem... al doce i zabar i slovenac u pionir a tamo sila boga ne moli! E da.. mi nemamo vise onakve pojedince kao pre 10 ili 15 godina... ali ponovo imamo TIM,koji je kao celina mnogo jak,fali novica ipak je on najsrcaniji... A pogotovo treba da te je sramota sta pricas za selektora.. pa bori se za nase koliko god je moguce,pa samo sto nije prebio Pninija.. pa ono cuveno pismo FIBI prosle godine posle polufinala... probaj da se preselis u Albaniju.. mozda ce tamo imati vise razumevanja za pljuvace Srbije.. Napred momci do finala!!!

George Carlin

pre 12 godina

Pustite, bre, izvinjavanje navijačima, pogotovo onim profesionalnim. Igraj kao što igraš, radi kako misliš da je najbolje i glavu gore! Ko, bre, može da vam kaže bilo šta? Ovi, što sa uzbuđenjem prate trećerazredne klubove kada se kolju između sebe? Pusti, bre, nema vas na svijet!

Janjic BB

pre 12 godina

Hahaha...tako je sudija, tri prsta u vis, jesi li SRBIN il' nisi!!!Kosarkasi su nas ponos a svi vi koji ih bodrite kada pobede a pljujete kada izgube nemojte sebe smatrati iskrenim navijacima i Srbima!Oni momci igraju za Srbiju sto znaci da igraju srcem i treba ih bodriti i u dobru i u zlu!SRBIJA DO TOKIJA!

Nemate vi kapacitet za prave stvari! Vi ste baš liga sa tim "odličnim" Turcima!

pre 12 godina

Da, mi nismo svojim očima videli šta ste radili - igrali ste samo prvu četvrtinu - pa sad treba da nam prodajete štoseve sa pijace! Teodosiću, ako se na svakoj utakmici ponašaš kao KRETEN (da li jesi, ili nisi, to me već ni najmanje ne zanima - zanima me kako se ponašaš u dresu sa državnim grbom!), onda nemoj da se izvinjavaš, nego skini dres sa državnim grbom, obuci klovnovsko odelo, pa onda glumi neku važnu personu! Oni koji su taj dres i taj grb učinili tako velikim, bili su toliko veliki da se tome NIKO OD VAS ZA ŽIVOTA neće približiti ni da može to da vidi kroz teleskop, a bili su požrtvovaniji, skromniji i posvećeniji za isto toliko od vas! Odigrali su utakmice od kojih se čoveku naježi koža samo kad ih se seti, a vi nam ovde prodajete neke klinačke štoseve o trećerazrednim Turcima, kojima treba dati da sledeći put nose vodu i sendviče po tribinama, dok se igra Evropsko prvenstvo! A Ivković je takođe počeo da nas gčeda u oči, kao i ovi sad, i da nas laže. Možda mu je bolje da se povuče mirno, dok još može - svakom jednom dođe taj trenutak - pre nego što ostavi još gorči trag iza sebe!

Ja za LAŽOVE ne navijam, pa makar bio u krvnom srodstvu s' njima!

charles

pre 12 godina

Evo skocio mi pritisak na 1000...ko napise nesto protiv Teodosica nek mu crkne tastatura.Promasio trojku u zadnjem napadu?Pa sta?Evo sad na youtubu ponovo prozivljam spance i slovence, covjek koji nas je uveo u polufinale i finale nakon kosarkaskog vakuma u kome smo camili i tavorili, patili se i ponizavali,...e Srbijo...jel znate vi sta bi neke zemlje dale da imaju ovog mommka, pa crnce kupuju aloooo...ajmo Teo,ti i Krle povedite ove junake ...uvijek uz vas!!!!

savri

pre 12 godina

Naravno da smo uz vas sve vreme, šta god da uradite, samo hrabro! Zbog Novaka i vas sam dodatno osedeo i izgubio koji dan života ovog vikenda ali se ne kajem jer ovako je mnogo slađe ;-)

novosadjanin

pre 12 godina

Ne mogu da verujem. Šta se izvinjavaš Teo, da si pogodio dizali bi te u nebesa, ali ne može svaki put da se pogodi i onda krenu da pljuju a da nisu ni pogledali statistiku koja kaže: Teodosić - 20 poena, 8 skokova, 5 asistencija. Čudan smo mi narod.

mare

pre 12 godina

Teodosicu, imas kredita jos uvek kod mene zbog one trojke protiv spanaca, ali se taj kredit polako smanjuje! Ne razumem tvoje ishitrene suteve! Protiv turaka doveo si nas do ivice poraza, sreca da turci nisu pogodili poslednji sut! Nemoj da budes ko Rakocevic(covek pomahnita kad uzme loptu u ruke)! Ajde pa sad pamet u glavu! NAPRED SRBIJA!!!

radoja

pre 12 godina

Teodosic je igrao 34 min, dao 20 poena, imao 8 skokova, 5 asistencija, 47% za 2, 33% za tri. To je odlican ucinak. Problem su bile izgubljene lopte u napadu i sudijski kriterij (krstic nije izveo ni jedno slobodno bacanje). Protiv Rusa ce se i to popraviti. Idemo do medalje!

klofach

pre 12 godina

momci samo naprijed nije lako psiholoski ali ni fizicki iznijeti ovo evropsko sa vise timova nego na fudbalskom evropskom prvenstvu a igra se skoro svaki dan, to je za kosarku stvarno prenaporno! narocito zato sto se danas dopusta jak kontakt u igri i dolazi do povreda i svega ostalog, iako mislim da je ovaj sistem takmicenja glup, (ALI KAD FIBA NIJE BILA GLUPA) to nije razlog da ne vjerujem u vas a znam pouzdano jaaaaaako mnogo ljudi koji su uz vas stalno zato SAMO NAPRED bez straha dajte sve od sebe i onda se nemamo cega stiditi ni vi n imi! U NAPAD DO POBEDE! SRCE A TEREN!

racerx

pre 12 godina

Pre bi trebalo Turci da se izvine svojim navijacima za sut za 3 (17.6%) 3/17, i za 13 promasenih slobodnih bacanja.
A nasi bi trebali umesto izvinjenja navijacima da se zahvale Turcima na poklonjenoj pobedi, jer se poslednje 2 cetvrtine skoro nista nismo pitali.

bornsleepy

pre 12 godina

ne kapiram sta ima da se izvinjavas?! ... to sto niko od ovih kosarkaskih strucnjaka ovde ne vidi da se na njemu menjaju 2,3 igraca u odbrani, da mora uvek da izlazi iz najmanje 2 bloka, da ga biju ko ludi, a sudije nista, da igra od pocetka prvenstva povredjen ... al opet je uspeo da postigne 11.9 poena po utakmici, 4.6 skokova (prvi u reprezentaciji), 6.4 asistencije (prvi na prvenstvu) ... i SAMO 3 IZGUBLJENJE LOPTE PO UTAKMICI!!! ... a brzo su vec svi zaboravili prethodne 2 godine i koliko je zaduzio srpsku kosarku, da igra za francusku ili spaniju ovi bi davali 200 poena po utakmici, i dizali u nebesa, jer koliko ekipa zavisi od njega, toliko i on zavisi od ekipe ... tako da TEO MAJSTORE NASTAVI DA GAZIS!!! SRBIJA VERUJE U TEBE!!!

dokle vise bre

pre 12 godina

Jedno pitanje za sve virtualne selektore:Da li mislite da Milicic,Pavlovic,Stojakovic i ostali koje stalno spominjete vise vole reprezentaciju od kosarkasa koji trenutno igraju za nas tim?Ako tacno odgovorite bice vam jasno zasto spomenuti pojedinci ne igraju vise za Srbiju.

Red star girl

pre 12 godina

TEOOO nemas ti razlog da se izvinjavas bilo kome, uradio si ono sto si mislio da je najbolje u tom trenutku. Ali zato bi tebi i Dudi trebalo da se izvinu svi oni koji su vas pljuvali...vazan je prolaz u cetvrtfinale sve drugo je nebitno....JEDAN JE MILOS TEDODOSIC!!!! Teo No1

Vanja

pre 12 godina

Momci hvala vam na svemu! Hvala sto se borite za nasu zemlju! Izbegli smo dva glavna favorita za zlato! Samo napred sad! Verujemo u vas!

dovla

pre 12 godina

Sta je sa onim komentarima od prosle godine da kad bi Srbija igrala sa Turskom BILO GDE samo ne u Tursku, rastavili bih ih na delove, kao 20, 30 razlike i slicno, a?
(F@l@ng@, 12. septembar 2011 14:07)

jel smo ih dobili ili nismo?a?!i drali smo ih ali onda su ponovo krenuli da sude kako samo oni znaju!zavuci se u rupu

***

pre 12 godina

Bravo Teo. To znaci da ces da igras odbranu, da ne sutas trojke 25-30%, i da neces da uzimas suteve preko 7 metara.Da ne bacas dodavanja iza ledja.I da ne ulazis u rasprave. Uraaa!!!Sreca nasa, sto su Turci promasili 13 slobodnih i sutali trojke 3/17.A sudije su cisto sr*nje.Da nasi igraci biju ,ko sto Songaila bije Dirka,nasi bi dobili 5 licnih sredinom 2 cetvrtine.

Milan2011

pre 12 godina

Ја не знам шта се то дешава са нама Србима па омаловажавамо победу против Турака. То је једна сјајна екипа, Арслан је један од најнезгоднијих плејмејкера, Тунчери је можда мало спорији али врхунски покрива у одбрани, Онан и Гулер су играчи типа Кецмана за које никада не претпоставиш да су постигли 10 поена, Прелџић је врхунски играч,Иљашова је звезда тима само што није у најбољој форми а о Хиду нећу трошити речи. За центре шта рећи него да су одлични скакачи. Једина мана им је селектор пошто је Тањевић ипак био име и презиме које поштују судије. У ситуацији када нам не игра Ноца и Рашић, два кључна играча, први уз Теа, Крлета, Савана носилац игре а други веома битан ѕа ротацију у игри победа је рекло би се нешто што је тешком муком извојевано. Против Руса биће тешко, не треба крити, свеукупно су бољи али наша шанса су Тео и бекови где смо много квалитетнији. Ајде па са срећом земљаци.......

goci uk

pre 12 godina

kakvu ekipu imamo i kako smo igrali ovo cetvrtfinale je ravno zlatnoj medalji.moj prvi i jedini komentar na ovome prvenstvu,da se zna.

hdz

pre 12 godina

I kako posle možemo da kažemo, gledajući ovu fotografiju, da je Italijan uvek protiv nas!
(Lamonica, 12. septembar 2011 10:40)

:-))))))))))

Navijac

pre 12 godina

Ma kome da se izvinjavas, pa za razliku od ogromne vecine navijaca koji "omiljeni" sport gledaju uz pivo i gomilu zivotnih frustracija i koje bi da potrce srcka drmnula u sekundi, ti si mu zivot posvetio. Da nesto znaju o sportu znali bi koliko je tu muke i pozrtvovanja ulozeno i znali bi da je priroda sportskog zivota takva da mora imati dobre i lose trenutke, uspone i padove. Ako su nezadovoljni, neka sami igraju ili neka se obrate treneru.

Racionalno i borbeno

pre 12 godina

Dragi i poštovani Teo, pre svega bih želeo da uputim izraze podrške i tebi, a posebno našem TIMU u celini! Za razliku od mnogih koji smatraju da ne treba da se izvinjavaš, mišljenja sam da treba da se izviniš i svojim saigračima i treneru jer želiš po svaku cenu da zadržiš ulogu super-zvezde u našem TIMU (verujem da to radiš podsvesno) što rezultuje ogromnim brojem izgubljenih lopti, lošijom igrom i lošijim rezultatom po naš TIM.
Očigledno je da u ovom trenutku nisi u najboljoj formi - ni fizičkoj, a pogotovo ne u šuterskoj kada se radi o šutevima sa odstojanja. Pored toga tvoja tvrdoglava nastojanja da proturiš loptu ,, kroz iglene uši '' takođe često rezultiraju olakim i nepotrebnim gubljenjem lopte...
I još nešto mi se nije dopalo, na jednoj od prethodnih utakmica sam primetio da dok vam trener u toku time-out objašnjava kako da igrate ti istovremeno pričaš drugom igraču šta treba da radi. Ne mislim da to radiš da bi omalovažio trenera ali tako izgleda i to što ti želiš da kažeš može se reći i kada trener završi sa svojim objašnjenjem.
Ima mnogo drugih načina na koje ti možeš da odlučujuće doprineseš našem TIMU u ovom trenutku. Pre svega racionalizuj svoju igru i radi ono što u ovom trenutku radiš maestralno, a to su prodori ka protivničkom košu, šutevi iz reketa za 2 poena i razigravanje saigrača bez nepotrebnnih rizika i nastojanja da to bude efektno po svaku cenu. Iskreno se trudi da odigraš odbranu što bolje možeš, a trojke će pre ili kasnije ponovo doći ali ne na silu...
Na kraju, mislim da je krajnje vreme da Ivković ili neko iz vođstva naše reprezentacije malo duže porazgovaraju sa tobom i zbog ovog, a i zbog budućih takmičenja! U suprotnom odgovornost će biti samo njihova i ti u tom slučaju zaista nemaš više zašto da se izvinjavaš. To oni treba da učine!
Uz izvinjenje i tebi i svima koji misle drugačije tebi Teo i SRBIJI najbolje želje u nastavku takmičenja!

Serđo

pre 12 godina

Teo je sjajan igrač, ali još nije klasa. Zašto?
1) Previše izgubljenih lopti i ishitrenih šuteva (ako hoće da postane igračina pod hitno mora da smanji i jedno i drugo)
2) Odbrana (ume da je odigra kada hoće, ali to je beš retko. Međutim, i 2 najbolja pleja u poslednjih 20 godina - Đorđević i Jasikevičijus - nisu igrala odbranu, pa to niko mnogo ne pominje). Loša odbrana pojedinca može da se sakrije zonom, ili njegovom pojačanom agresivnošću, pa to naročito u evropskoj košarci nije previše bitno.
3) Nervoza (mora da poradi malo na tome. Sudije ga ne štite dovoljno, čuvari ga stalno tuku i on logično izgubi živce, ali nadam se da će sa iskustvom i to izregulisati.)
Sve u svemu, on je uz Krstića naš najbolji igrač, pa svi koji ga kritikuju neka to imaju na umu. Mala kritika i za Dudu, jer je trener taj koji mora da ga obuzda u napadu i natera da igra odbranu, a ja ne vidoh da se Duda dere na njega kao na skoro sve ostale (izvinjavam se unapred ako mi je to promaklo). To što je najbolji ne znači da treba da bude privilegovan.
Komentar o ostalima:
Tepić - nije loš na ovom prvenstvu, bolji nego na svetskom kada nas je koštao poraza od Turske (ako izuzmemo neviđene krađe sudija). Popravio je šut. Može to mnogo bolje.
Kešelj - održao je visok nivo sa svetskog (mora da bude konstantniji, najbolji je na jednoj, pa ga ne nema nigde na drugoj utakmici.) Mora još malo da popravi odbranu. Ima neviđen potencijal, ali veliko je pitanje da li će ga u potpunosti iskoristiti.
Savanović - pruža ono što se od njega očekuje. Šteta za nesrećan promašaj protiv Francuske - utisak bi bio mnogo bolji.
Krstić - naš verovatno najbolji igrač (igra i preko mojih očekivanja
Marković - prema očekivanjima. Nekad malo bolji, nekad malo lošiji. Dobra odbrana. Šteta što nikako da nabaci šut, koji bi mu unapredio igru za 100%.
Rašić - prema očekivanjima. Malo je lošiji u napadu nego na svetskom, ali je zato bolji u odbrani. Šteta zbog povrede. Nedostaje nam u rotaciji.
Bjelica - očekivao sam malo više (iako je na pripremama vukao gadnu povredu). Napreduje iz utakmice u utakmicu. Što se tiče potencijala, slično kao i kod Kešelja, veliki je - ali pitanje da li će ikad biti dostignut.
Mačvan - posle blistave prve partije, lošiji od očekivanog, mada dobro skače i igra solidnu odbranu. Šut spolja mu nije dobar kao pre 2-3 godine, što mu znatno smanjuje igračku efektivnost. Mora pod hitno da ga popravi.
Perović - po meni nije igrač za reprezentaciju (i pored dobre igre protiv Turske, i na svetskom - ne mogu da se setim protiv koga - je sjajno odigrao jednu utakmicu, on je i dobar, pozitivan momak, ali i drugi su, pa nisu u reprezentaciji). Spor je, igra lošu odbranu (mada se trudi), slabo pokriva reket i pored svojih 218cm.
Paunic - specijalac. Može se i bez njega. Može da bude koristan u pojedinim utakmicama.
Marjanović - loš protiv Španije. Čini mi se da je nazadovao poslednjih godina.
U suštini ovo je najbolje što imamo. Osim povređenih Veličkovića i Raduljice, jedini koga bih ja pozvao je Miličić. Miličić igra odbranu, drži reket, ubacivao bi desetak poena u napadu, hoće da igra za reprezentaciju. Ako je nedisciplinovan, na treneru je da ga dovede u red. Veliki treneri umeju da obuzdaju takve igrače (Fil Džekson - Rodmana i Artesta). Ne verujem da je Miličić toliko nedisciplinovan da ne može da se dovede u red.
Šteta što mi nismo ugrabili Mekejleba (znam da je to kontroverzno pitanje, trebaju li crnci da igraju za reprezentaciju Srbije. Ako nemamo igrača za bacanje (a realno sada ih nemamo, po imenima ovo je vrlo prosečna ekipa iz koje Duda izvlači maksimum, i svako ko tvrdi drugačije nije u pravu), nema razloga da ne ugrabimo nekog sa strane. Recimo, da Veseli nije igrao za Češku, mislim da se niko ne bi bunio da igra za Srbiju. A kakva je razlika između Veselog i Mekejlebe, osim u boji kože. Važno je osvojiti medalju, a da li je u ekipi igrao jedan tamnoputi igrač uopšte nije bitno. Slično važi i za fudbal. Ali to je tema za razmišljanje.

Jovan

pre 12 godina

I treba da se pokriješ ušima, ali ne zbog loše igre, već zbog bahatog ispucavanja lopti bez ikakvog pokrića. Shvati da „zvezda“ ne možeš biti na silu. Na prošla dva takmičenja imao si svoje trenutke, na ovom ih nemaš, nećeš ih ni imati i nemoj upropaštavati rezultat cele ekipe zbog svoje sujete i nadobudnosti. Juče je ceo tim mogao ispaštati zbog tvoje samoživosti i želje da budeš u centru pažnje. Ova sezona jednostavno nije tvoja i pomiri se sa tim. Manje duvana, a više treninga-pa ti možda i krene.
Elem, jučerašnja utakmica je bila poprilično smaranje, jer su obe ekipe prikazale sporu, nekreativnu i beskrajno dosadnu košarku. Zanimljiv je bio jedino krajnji ishod, jer nijedna od ekipa nije diktirala tempo, a uspona i padova bilo je kao u priči. Mučno je bilo gledati Mačvana, Perovića i Bjelicu kako se vuku po terenu kao prebijeni mačići, a ništa bolji nisu bili ni Turkoglu, Ašik i Iljasova kod turaka. Na šta ti turci liče, pa njih bi pre 15 godina svaka prosečna ekipa pokidala, raznela. U odnosu na igru Španaca, Francuza i Litvanaca, jučerašnjem duelu trebala je pismena potvrda da je u pitanju isti sport. Užas.
Gledajući sastav Srbije, uz jednog zbunjenog Tepića, beskorisnog Perovića, Markovića kojem sve nedostaje, onog Mačvcana što je već 5 godina „mladi talenat“ a igra mu sve gora i gora, uz istraumiranog Rašića, pa ¼ finale je astronomski uspeh, senzacija.

milos

pre 12 godina

glupo je porediti Tea sa Djordjevicem. Teo je izmislio novi stil igre. U buducnosti, kad se Teo penzionise, i kad se pojavi neki novi klinac, neki ce reci "E ovaj je isti Teo", dok drugi ce pricati "Ma daj bre, ovaj lik je isti Sale".

Aha

pre 12 godina

Izgleda da je Teo još uvek noćna mora za grobare. Više mrze njega nego što vole reprezentaciju.
Teo care!!!
(Kralj Artur, 12. septembar 2011 14:13)

Samo cu reci sram te bilo! Ja sam okoreli grobar i Teodosic je pravo orkrovenje na poziciji pleja, ima svoj stil drugaciji od prethodnika, ne lupa trojke kao Djordjevic (a bilo ti lepo kad je 2002 "grobarska" reprezentacija uzela zlato). Pre ce biti da je vama krivo, sto igra Kosta Perovic, koji ima veliku ulogu u odbrani, u napadu manje-vise (jer Srbi odbranu i ne racunaju, samo ko daje koseve on je car), pa nije Duda kao onaj sto vodi fudbalsku reprezentaciju.

Energetski Miloš

pre 12 godina

MOŽE LI Teodosić da se oslobodi svog čuvara bez lopte , da se nalazi u jednoj tački na trojci, da istrči kroz reket, i da se vrati u istu tačku slobodan kao duh i da to ponavlja celu utakmicu? Ima li Duda Ivković akcije i za Kešelja,Savana ili Bjelicu da se prave blokovi za njih a da oni mogu da ostanu sami u uglu bez čuvara? Svi stoje ko kipovi celo prvenstvo, i čekaju Krletove povratne pasove.

Miki

pre 12 godina

Ja bi više volio da se uozbiljiš i da igraš odgovorno, jer od tvog izvinjenja nema vajde. Jesi sjajan igrač, ali često imam utisak da ti je najvažnije da si TI u centru pažnje. To za ekipu naravno nije dobro.

SIndi

pre 12 godina

Teo,bolje se izvinjavaj Maji nego nama.Mi cemo ti uvek oprostiti,jer si nas zaduzio onom trojkom protiv Spanije sa SP za ceo zivot ali ne znam kako ces kod Maje da se iskupis za Modelsicu!!!

David

pre 12 godina

Menjao bi deset Teodosića za jednog Boa McCalleba, zašto?? Teodosić u napadu kad nije sa loptom totalno je beskoristan igrač, radijus kretanja mu je dva metra oko linije za tri poena, statičan kao nijedan igrač na prvenstvu a samim tim i vrlo lak za čuvanje. Sa takvim statičnim igračem ne može se stvoriti brzim pasovima slobodan igrač sa otvorenim šutem, a imamo prilično dobre šutere. On sa takvim neodgovornim pristupom nema šta da traži u današnjoj eksplozivnoj košarci. Danas ima Makedonci i Rusi da se pokrve ko će sa nama da igra u četvrtfinalu, baš zato što smo predvidljivi i statični sa ovakvim Teodosićem. Bo je 100x korisniji igrač, zreliji , igra svaku utakmicu dobro , nije nervozan ako neki igrač vrši konstantan pritisak na njemu, krade lopte na prednjoj liniji, u odbrani mu nikad ne pobegne igrač koga čuva, trči kontre, malo troši lopte, racionalan je, ali najbitnije je da nije umišljen a izmislio je košarku za Miloša, i igra sa tolikim žarom i zrelo da je to za svako divljenje. Doživeli smo da jedna Rusija i Makedonija mole boga da igraju sa nama, i o kakvoj igri Srbije mi pričamo. Onakvi Turci koji nisu mogli slobodno bacanje da ubace imali su šut za pobedu. Hvala ako objavite komentar.

kobe bryant

pre 12 godina

@Novose: o čemu ti priča prijatelju? "Grobari kritikuju našeg daleko najboljeg igrača." Teo je dobar, ali daleko od toga da je naš najbolji igrač. Naš najbolji igrač, (i usudio bih se da kažem, bez njega ne bismo dobili ni jednu utakmicu), je Krstić. Eto pogledaj malo statistiku i broj postignutih poena po utakmici. I probaj da zamisliš da smo igrali bez Krleta, već samo sa Kostom i Bobanom. A to da je Teo hrabar da šutna i da ima onu stvar itd. pa šta. Imao je tu istu stvari i Sale Djordjevic, i on je šutirao trojke u odlučujućim trenucima, ali je i pogadjao. Teu niko ništa ne zamera, samo se nadam da će dečko pročitati ponešto od onoga što i mi kao navijači napišemo i da će sazreti kao igrač i vodja tima. Mora da nauči da igra i odbranu. Pozdrav svim ljubiteljima košarke.

Zlatko

pre 12 godina

Teo,bolje se izvinjavaj Maji nego nama.Mi cemo ti uvek oprostiti,jer si nas zaduzio onom trojkom protiv Spanije sa SP za ceo zivot ali ne znam kako ces kod Maje da se iskupis za Modelsicu!!!
(SIndi, 12. septembar 2011 16:28)

Sličan komentar pročitah danas ali nisam imao pojma o čemu se radi. Ostalo mi negde u mislima i ukucao naslov. Prva dva sajta su Svet i Skandal. Pa da li je moguće da verujete tim novinama? Treći je Alo. To dovoljno govori. Još samo fali Kurir. Mislim da je čista izmišljotina, jbg moraju i te novine da se prodaju. A gde ćeš veći tiraž u sred EP. Ne bi me čudilo da pred Italiju izađe i nešto slično za nekog fudbalera. Sreća pa postoji internet pa ne mora da se baci 50 dinara za tu glupost. Čak i da je istina, da li stvarno mislite da bi imao vremena za vreme Evropskog prvenstva u tamo nekoj Litvaniji da švrlja? U članku piše ova došla, pa došla i Maja kad je čula. Aha. Ova prva će baš da trči u Litvaniju, a ova druga tek tako napustila reprezentaciju. Ako se ne varam i odbojkašice će sad igrati EP, i to EP gde smo domaćini sa Italijom. Od tog posla nema ništa. :) :) :) Čak i da je istina, da li je to moralo sad da se objavi? Ne, nego udri da pljujemo po našima kad im treba pažnja i koncentracija na drugom mestu. Ipak je tiraž u pitanju. Čak i da je istina, to njihova privatna stvar, mi to ne moramo da znamo. Ali s obzirom ko je objavio, rekao bih da je čista izmišljotina.

slobodan

pre 12 godina

pa i jeste, i treba da se izvinis. jeste da mu je to bila najbolja partija na EP, jeste da je lopta stalno kod njega i da igra 30-tak minuta, jeste da su to samo dve grube greske, ali nema opravdanja da se izgubi lopta i baci bomba u zadnjoj minuti tako vaznog meca. stavise, to je donekle i nepostovanje trenera i saigraca (mislim na bombu). ako cemo iskreno to ni lebron james ili dwyane wade ili nowitzki ne rade bas tako (samo kobe bryant-u se to tolerise). uradis tako nesto i posaljes ceo tim kuci i svi te zapamte po tome - napravis mnogo dobrih poteza pre toga i niko ne primeti. zato manje dozivljaja a vise logike.

Dr Nele

pre 12 godina

Sto se tice Teodosica ne treba nam njegovo izvinjenje, potrebno je da Duda ima vise kontrole nad njegovim ponasanjem. Decko je veoma nestabilan i lako preuzima sve na sebe, bespotrebna tehnicka protiv Francuza do najmanje 4 kljucne greske u zavrsnici meca sa Turskom. Pokusaj momak da obuzdas sebe i igraj za tim a Duda se posveti golubarstvu ako ne moze da ga iskontrolise. Ako se vec odrekao ostalin 'nestabilnih' igraca kao sto su Darko, Rakoc, Jaric i jos neki onda ima sve da napravi tim, ako to nije u stanju onda penzija i golubovi!

nikola

pre 12 godina

Pa sta sad ima da se izvinjava, 5 izgubljenih lopti u poslednjoj cetvrtini i nerezonski sut za tri napad pred kraj pa ko to normalan moze da uradi...

Pozdrav od Makedonija

pre 12 godina

Moram još jednom da se javim: ja NEĆU da mi kojekakvi Boo- vi igraju u reprezenraciji, makar nikad ništa ne uradili. Nije reprezentacija klupsko takmičenje, pa da se uvozi kojekakav evropski ili, sve češće, američki otpad. Ponosan sam na činjenicu da smo baštenici košarkaške tradicije SFRJ i da, kao što vidimo, imamo tim koji može da igra u završnici prvenstva Evrope. Onog dana kada vidim stranca na playu ili kako vodi tim, prestajem da gledam reprezentaciju. Samo gurajte momci, zemlja koju predstavljate je u haosu poslednjih dvadeset i kusur godina, igrate zbog motiva i ponosa, pod vođstvom legende svetske košarke- malo li je? Ne obazirite se na navijački i kvazi ekspertski šalabajzeraj, Srbija je takvih puna, što vidimo po tome gde smo i kako nam ide. Što neko reče, nikad program promeniti neću, kada god i kako god igrali!
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (George Carlin, 12. septembar 2011 13:52)
Pa zar KLEMENTE ti nije vodio tim, mozda fudbalska reprezentacija nije SRBIJA, a?

sasa

pre 12 godina

Jovan, 12. septembar 2011 13:24
Kako te nije sramota da pljujes tako.Utakmica koja je za oba tima znacila život(odlazak na OI najverovatnije),a ti očekuješ neku košarku.Muka mi je od ovih kvazi stručnjaka koji verovatno u životu nisu ni uzeli bilo kakvu loptu u ruke,verovatno nesposobni za bilo kakav sport,ali zato jaki u filozofiranju i lupetanju,
Ja se zahvaljujem GOSPODINU Ivkoviću i njegovim momcima na radosti koju nam pružaju,vidi se da žele,da se bore,treba da budemo ponosni na njih šta god da urade.Srbija ispred svega.

jkl

pre 12 godina

Dragi nas Teo, samo nemoj u sledecoj utakmici da sutiras bez rezona. Kad se mec lomi ti sutiras sa 7m bez ikakvog povoda??? Razigravaj vise, jer to najbolje radis. Neka Keselj sutira za 3, ionako ima daleko bolji procenat za 3p, kao i Rasic. Jer sledeci put ti nece biti oprosteno,i to ne samo od nas- navijaca, vec i od protivnika!!!

Deki

pre 12 godina

@(Novosel, 12. septembar 2011 10:34),ti blage veze nemaš sa životom.Pa nije Teodosić igrao sam na evropskom,nego sa tim banderama kako kažeš.Svaki igrač daje svoj doprinos u košarci kao kolektivnom sportu.Nije to tenis.Mi nemamo boljeg playa od Tea i naravno da treba da igra za Srbiju.Uostalom,ne mogu svi da povuku u zadnjim sekundama,već se zna u dogovoru sa trenerom ko to radi u ekipi.Ja Tea kritikujem jer se u mnogim slučajevima ne ponaša rezonski,kolegijalno,a to je njegova uloga u timu.Ako je najbolji play u Evropi,zašto na 15 sekundi pre završetka napada šutira bezveze.Da je ostalo nekoliko sekundi do kraja,ja bih razumeo.Ti si Zvezdaš koji je očigledno ugrožen Partizanom,a i ja bih bio da sam na tvom mestu,jer na TV-eu u Evropi samo Partizan i može da se vidi(košarka,vaterpolo,rukomet,odbojka,donedavno i fudbal).U ovom sastavu,Krstić,Perović,Rašić i Tepić(Veličković povredjen,a Tripković i Milosavljević otpali) su igrali za Partizan,što je 30% reprezentacije.Znam da bi ti voleo da nema nikoga iz Partizana i da smatraš da trebaju da igraju Miličić,Rakočević,Stojaković,a možda i vratiti neke Zvezdaše koji su odavno u penziji.Ja ne kritikujem recimo što je Bjelica van forme,zato što je igrao u Zvezdi,već zato što igra loše.Na početku priprema sam kritikovao i Tepića,iako sam Partizanovac,mada se dosta popravio i na zadnje dve utakmice je bio medju boljima.Druga je stvar što mi nemamo igrače kao nekad i što je medalja trenutno naučna fantastika.A ti i tebi slični će se sa svojim načinom razmišljanja do kraja života patiti sa Partizanom!

ZokiNS

pre 12 godina

Teodosicu,da li ti igras ODBRANU?Da li vidi to neko jos ili samo ja?U zadnja 2 minuta dopusta da mu uzmu loptu(podbacivanje) i plus sutira trojku preko ruke?Jedan je Sale Djordjevic.A ti Majstore pocni da igras odbranu jer ovako uvek imamo igraca manje pod nasim kosem.Sva sreca pa idemo na Ruse/Makedonce sa njima i mozemo da se nosimo.

PG

pre 12 godina

Nama fali jedino Aleksandar Marić. I ako neko misli da sam lud, evo par razloga da ga uvjerim u suprotno. KAKO MOŽE EMIR PRELDŽIĆ DA IGRA ZA TURSKU, KAD JE NA PROŠLOM EP IGRAO ZA SLOVENIJU? Ogromna zamjerka za naš savez koji nije bio istrajan u ideji da Aleks zaigra za Srbiju. Jedan Preldžić, koji je u seniorskoj koknkurenciji igrao za Sloveniju, mogao preći u redove Turaka, a Aleks nije mogao, čak ni kada je nastupao samo za juniore Australije. Smatram da ni sada nije kasno. Kad svi mogu da se bave ilegalnim radnjama (Grci potkupljuju, Turci već spomenuti...), zašto ne bi i mi mogli malo manje da se pravimo pošteni. Aleks Marić po svaku cijenu!

racundzija

pre 12 godina

Gledam dalji zreb i shvatam da sve ovo do sada ne pravi nikakvu razliku, bar rezultatski.

Potpuno je svejedno da li cemo u cetvrtfinalu igrati sa Rusima, Makedoncima, Grcima ili Slovencima - sve njih mozemo i da pobedimo i da kiksnemo, potpuno svejedno.

s

pre 12 godina

Ko ih posle poraza od turske ne bi gledao i pljuvao taj nije Srbin ili bolje reci jeste jel uporno kroz zivot i drustvo dokazujemo da je u vecini seljacki mentalitet u porazu se ponizi a u pobedi se ponesi, a najbolje je na taj mentalitet maltene pljunuo i objasnio da tako ne treba jedan netipican predstavnik Srbije a to je Novak Djokovic.Ja sam pre onog riterna razmisljao kako ga obozavam i nije mi bitno sta uradi, a on je decko objasnio da ne treba da budemo malodusni i povrsni. Ljudi treba u komentarisanju , ako ne zele da pruze podrsku ovde , jer ovo i kosarkasi citaju, ili da kazu neku konstruktivnu kritiku da idu lepo na fudbal i da tamo pljuju do mile volje jer su oni to zasluzili , imaju najvece plate a prema svim obavezama pokazuju poluprofesionalni odnos i niko se ne odrice u korist drzave kao odbojkasi, vaterpolisti i kosarkasi a bogami pogotovo Novak kome dinara niti icega ne treba od ove drzave a osvojio je olimpijsku medalju i preletece 8000 km da bi posle ovog ludila igrao za Srbiju a takav pristup imaju i kosarkasi , samo sto su oni sa talentom limitirani ali na osnovu odnosa njihovog potencijala pruzaju 200 odsto u reprezentaciji i to mora da se postuje , ko ne misli tako nije potrebno da se izjasnjava kao Srbin na predstojecem popisu.

Utisak

pre 12 godina

Klasican stos sa izvinjavanjem.Prost pirmer:Teodosic bi onakav sut uzeo na svakoj tekmi.Da on ne uzima onakve suteve, ne bi on imao onako los prosek suta.Ako nam padnu Rusi,obratite paznju na Rusku odbranu, i njihove skokove ispod naseg kosa. Koliko samo neki podcenjuju grupu F, a hvale grupu E.

my way

pre 12 godina

Nemas razloga da se izvinjavas, pa vi ste momci uzdigli srpsku kosarku iz blata. Uostalom pobedili ste. Samo nastavi majstore i ne obaziri se na ove sto bi da te ogranicavaju igri. Ako tebi ne treba dati slobodu, ne znam kome treba. Srecom, zna to Duda.

Nemanja

pre 12 godina

Teo, ti si nas zadužio u prethodnih par godina. Sve ti je oprošteno i da smo izgubili. Najbitnije je da svi igraju srcem, da se trude i da daju svoj maksimum...

Ti si novi Bodiroga, lucidan, nepredvidiv, hrabar.

summer 2011

pre 12 godina

Hahaha...tako je sudija, tri prsta u vis, jesi li SRBIN il' nisi!!!Kosarkasi su nas ponos a svi vi koji ih bodrite kada pobede a pljujete kada izgube nemojte sebe smatrati iskrenim navijacima i Srbima!Oni momci igraju za Srbiju sto znaci da igraju srcem i treba ih bodriti i u dobru i u zlu!SRBIJA DO TOKIJA!
(Janjic BB, 12. septembar 2011 14:32)
Zbog tih glupavih parola tipa SRBIJA DO TOKIJA, stiglo se da ti zemlja bude Srbija do ZUBINOG POTOKA! Al tastatura trpi sve, pa i to da ste imperatori Japana :D:D:D

TRUE

pre 12 godina

@Novosel
Ne mogu da shvatim da moze neko da ostavi ovakav komentar i da dobije ovoliko broj lajkova. Ljudi ova reprezentacija ima limit, i kada selektor napravi balans sa igracima koje ima onda mu treba odati pocast. Vidim da si okarakterisao Keselja kao jednog od najzasluznijih igraca , naravno nosen si uticajem da samo sut cini igraca...Keselj igra ocajnu odbranu,cesto ispada iz sistema, ne preuzima igraca, igraci mu ulaze iza ledja. Ne znam da li si primetio kada je dodao loptu Macvanu i neinteligentno stao iza njega posle cega je naveo pomenutog da pogresi. Tepica pljujes a bar na ovom prvenstvu prvi put ima ulogu i igra onako kako se od njega i ocekuje. Jako pametan igrac, Igra odlicno odbranu a u napadu igra selektovano i za razliku od vecine moze da probije prvu liniju odbrane ulazom a plus je dao nekoliko bitnih poena. Nasa reprezentacija bi mogla da izadje iz proseka onda kada na scenu stupe Miljenovic,Cvetkovic,Micic,Bogdanovic,Turanjanin,kada se vrati Velickovic i kada bi pridodali nekog brzog crnca a do tada cemo morati da se zadovoljimo kvalitetom koji imamo i balansom odbranbenih i napadackih igraca(doduse i tu imamo limite,jedni znaju da sutiraju,drugi da asistiraju,treci imaju ulaz). Takodje bi trebalo da se radi vise sa mladjim selekcijama , na poboljsanju fizikallija, da dobiju igru u oba pravca ... Za sada dajmo podrsku nasem timu i ulazak u polufinale bi ovom timu bi bio ravan osvajanju prvenstva, NAPRED SRBIJA !

nitro6

pre 12 godina

ja kontam da pola vas nije loptu, a kamoli kos videlo u zivotu...strucnjnaci moji...ja ne kazem da je teo savrsen, pa ni nasa reprezentacija...istina, igraju losije ali ne i lose...imamo solidnu ekipu sa puno srca i ja ih bodrim(nekad i psujem, ali to mora tako, kad pogrese :D )mogu bolje i verujem da ce i biti tako...njnih ne sputava fizicka sprema i neznanje vec manjak samopouzdanja, koji je normalan posle 3 poraza...ali se nadam da ce im se ono povratiti...a kad ovaj covek ubija, svi ga podrzavate..licemerje, na koje sam navikao (pozdravio nas Arcibald Rajs, razumece pismeni) a kome se ne svidja, neka gleda lepo tenis i zdravo...p.s. jako se protivim dovodjenju stranih kosarkasa u reprezentaciju, ma koliko oni pomogli...

branko

pre 12 godina

Теодосић и треба да се извини јер је он главни, ако не и једини кривац за кидање живаца. У последњим секундама утакмице он је од готовог направио вересију. Теодосић је неспорно суперталентован момак али је још увек незрео па зато и опасан по тим у ситуацији кад је пре свега осталог важно НЕ НАПРАВИТИ ГРЕШКУ а управо то смо имали у завршници ове утакмице. Оно што је он урадио не верујем да би се могло десити једном Паркеру или Јасикевичијусу. Зато кад бих се ја питао добро бих размислио да ли је у таквим ситуацијама кад пре свега треба играти СИГУРНО (ми водимо а времена је мало) боље имати Теодосића на терену или на клупи за разлику од ситуација кад се мора играти ризично (противник води а времена је мало) кад Теодосић мора бити у игри.

Vojvodjanin

pre 12 godina

Ako teo smatra da treba da se izvinjava najvijacima - onda je to sigurno tako! A i u pravu je! I treba da se izvinjava. Ne samo navijacima vec i saigracima i strucnom rukovodstvu zbog potpune nerezonske i igracki nezrele odluke koju je napravio kada je uputio taj sut ka kosu kao da je preostalo samo 1 sekund i da smo mi gubili pa nije bilo gde - ako uspe ako ne onda gubimo....! Zar je to odlika (inace stvarno odlicnog) igraca koji prtenduje da bude sledece ime u redu sa Kicanovicem, Dalipagicem, Slavnicem, Divcem, Djordjevicem, Bodirogom - koji su bili prave VODJE svojih reprezentacija?!

Teo je odlican igrac ali ovakvim potezima (bilo je i slicnih i ranije, recimo protiv Francuske kada je opet nerezonki ulazio i reket i gubio je loptu ili je dobio blokadu - dok su njegovi saigraci bili predjani na linije za tricu i cekali da dobiju loptu - jer tog dana nas je sut stvrano dobro sluzio...)

J ane kritikujem Teo kao igrace generalno - ja smatram da je nerezonski i nezrelo postupio (uprkos svojih 20 poena i 8 skokova) sto nas mogao kostati ispadanjem iz daljeg takmicenja! Malo mi je on preokupiran svojom velicinom i ne namece se kao zreo vodja - to je o cemu ja pricam!

Verovatno se i zato izvinjava - sa pravom!

Zrelost ove generacije (ukljucijuci Teodosiceva) ce se pokazati na sledecim utakmicama, jer su protivnici formalno laksi nego oni kojim asmo do sada igrali (SPanija, Francuska, pa i Namecka, Litvanija, itd) - tako da ako pobede u naredna dva meca - puno toga iz moje kritike cu da povucem, bez pogovora! Daj Boze da tao bude!

my way

pre 12 godina

Teo brate, pa ti si materijal za predsednika Srbije...samo sto se nama izvinjavas ali dobro. Ajde Nole sad da obradujes Savana i ekipu, pa da prodjemo u polufinale i borbu za medalje. Da se poklopi...

Marica

pre 12 godina

@Johnny Quid
Kako tebi moze da bude cast sto kosarkasi predstavljaju Srbiju? Svasta! Cast je licna, a ne tudja. U ovom slucaju njima bi trebalo da bude cast sto igraju za Srbiju, a ne tebi. Ne mogu da verujem kako ovde pojedinci lupetaju...

Jeremy-Lynch

pre 12 godina

(Novosel, 12. septembar 2011 10:34)
Pa zasto igra kosarku ako ne moze to sve da radi,zasto igra pleja ako nece asistirati,poentirati,igrati odbranu...Kako to moze parker,Jasikivicius?Sta,oni su vanzemaljci??Da li si ti ikada igrao kosarku,makar i basket u kraju???

slobodan

pre 12 godina

ovaj tim je realno negde oko 5-6 mesta. do sada su, na osnovu ukupnih rezultata, spanci, france i litva igrali bolje od nas, a po svemu sudeci i rusi su bolji (ako cemo iskreno i makedoncite su isto odigrali vrlo dobro ali ta grupa je donekle smesna pa je tesko reci). nije da ne mozemo da pobedimo bilo koga od njih, recimo ruse ako igramo sa njima, ali sanse su pre na njihovoj nego na nasoj strani. nije to toliko lose. ruku na srce, nema tu nekih straobalnih igraca, niti specijalnog uigranog tima, niti prepoznatljive igre, niti imamo nekog posebnog razloga da ocekujemo da cemo mi uvek biti na vrhu. nema nas toliko da radjamo sampione u svakoj generaciji. tako da ovo sto se trenutno zbiva nije uopste lose, mada naravno uvek treba teziti, truditi se, i nadati se, i ako treba biti malo arogantan da se dodje do vrha.

cat walk

pre 12 godina

Bravo Teo,tako je!! A sad se spakuj i dodji kuci,danas,odma...ja cu da ti budem zahvalan.I da,jel si se ti ovo izvinjavao u ime celog tima ili u svoje ime?

pera

pre 12 godina

Rusija upravo pobedila Makedoniju. Slaba utakmica . Imamo šansu protiv Rusa. Očajni su Pobedili su zahvaljujući trojci, mislim Krjape, u poslednjoj sekundi i to od table. Ako i ove ruse ne "bijemo" onda stvarno ne zaslužujemo ništa

Petar

pre 12 godina

Mislim da nema potrebe za izvinjavanjem, Teo je bio najbolji tu utakmicu. Davao je kosheve proigravao, imao jako veliku minutazhu i samim tim snosio veliku odgovornost. Shutnuo je i omashio, chak i da smo izgubili Teo ne bi bio krivac. U svakom sluchaju drago mi je shto se sve dobro zavrshilo :)

ipak_vas_gotivim_

pre 12 godina

Idemo dalje... Kada budemo igrali brzu kosarku, mozemo ocekivati vise. Spora kosarka je proslost ! Kada to shvate treneri, pocev od Dude i pogotovo Duleta, koji su kod nas zive legende, pa do ostalih trenera koji ih kopiraju. Pad kvaliteta nase kosarke je poceo kada su 'poslusnici' koji ne mogu da naprave dva kontranapada za utakmicu, dobijali sansu kod sujetnih trenera... Ako se ne promeni kompletna filozofija igre, bicemo , kao i sada, prosecni... Teo ne budi samo igrac za statistiku... Realno, sa ovim timom je ovo uspeh ! Srecno Srbija !!!

F@l@ng@

pre 12 godina

Sta je sa onim komentarima od prosle godine da kad bi Srbija igrala sa Turskom BILO GDE samo ne u Tursku, rastavili bih ih na delove, kao 20, 30 razlike i slicno, a?

Bobiska

pre 12 godina

Od sume pogresaka, ne vidimo sustinsku gresku. Insistiranje Dude na "preuzimanju" po svaku cenu, daje oponentima razresene ruke i veciti mismec.
Ne trazimo gresku u momcima koji su svoje godisnje odmore poklonili reprezentaciji i narodu, vec u arhaicnom strucnom stabu. Kako mislimo nesto postici, kad nam na klupi sede i likovi poput Nebojse Ilica. Zna li iko, sta on tamo radi?
Kao i uvek do sada, nece odgovorni snositi/preuzeti krivicu, vec raja, igraci i pilici iz zadnjeg dvorista. Kako nas strucnjaci vode, dobro da smo i zivi!

ultrasrbin

pre 12 godina

(George Carlin, 12. septembar 2011 13:52)
Komentar ti je vrh,ali sto se ovako potpisa. Ukapirao sam da si protivnik stranih igraca i trenera pa mislim da si valjda i covek sa srpskim imenon i prezimenom.

Nemate vi kapacitet za prave stvari! Vi ste baš liga sa tim "odličnim" Turcima!

pre 12 godina

Da, mi nismo svojim očima videli šta ste radili - igrali ste samo prvu četvrtinu - pa sad treba da nam prodajete štoseve sa pijace! Teodosiću, ako se na svakoj utakmici ponašaš kao KRETEN (da li jesi, ili nisi, to me već ni najmanje ne zanima - zanima me kako se ponašaš u dresu sa državnim grbom!), onda nemoj da se izvinjavaš, nego skini dres sa državnim grbom, obuci klovnovsko odelo, pa onda glumi neku važnu personu! Oni koji su taj dres i taj grb učinili tako velikim, bili su toliko veliki da se tome NIKO OD VAS ZA ŽIVOTA neće približiti ni da može to da vidi kroz teleskop, a bili su požrtvovaniji, skromniji i posvećeniji za isto toliko od vas! Odigrali su utakmice od kojih se čoveku naježi koža samo kad ih se seti, a vi nam ovde prodajete neke klinačke štoseve o trećerazrednim Turcima, kojima treba dati da sledeći put nose vodu i sendviče po tribinama, dok se igra Evropsko prvenstvo! A Ivković je takođe počeo da nas gčeda u oči, kao i ovi sad, i da nas laže. Možda mu je bolje da se povuče mirno, dok još može - svakom jednom dođe taj trenutak - pre nego što ostavi još gorči trag iza sebe!

Ja za LAŽOVE ne navijam, pa makar bio u krvnom srodstvu s' njima!

Novosel

pre 12 godina

Nema ti sta da se izvinjavas covece... Ne mozes ti i da organizujes igru, i da budes asistent i poenter! Osim tebe niko da pokaze zube sudijama koji nas konstantno kradu... Iskreno, i ja bih se na tvom mestu smorio kad pored mene igraju panjevi kao sto su Tepic, Macvan, Perovic, Markovic! Odveo si nas u finale 2009, odveo si nas u poluvfinale 2010, sad si nas odveo u 1/4 finale.. Ti jedini imas mu*a za prodor, za sut, za asistenciju, ovi drugi sto sam naveo se sakriju u misiju rupu kad je biti ili ne-biti! Osim Krletu, Savana i Kesu, nemas kome da das loptu. Sve bandera do bandere! Tako je to kad nije pozvan najjaci sastav nego ovi! I ne brini za ovu jadnu naciju grobara, sto tebe kao kritikuju (ej naseg daleko najboljeg igrca). Njihovi egzistencijalni kompleksi izbijaju na vrh cak i kad je reprezentacija u pitanju! Ruse cemo dobiti, a onda ima da te slave kao da si Bog, takvi su oni... Samo ti igraj tvoju igru playmakeru, oni neka laju jer da ujedaju ne znaju... Vodi nas do medalje TEO!

F@l@ng@

pre 12 godina

Sta je sa onim komentarima od prosle godine da kad bi Srbija igrala sa Turskom BILO GDE samo ne u Tursku, rastavili bih ih na delove, kao 20, 30 razlike i slicno, a?

racerx

pre 12 godina

Pre bi trebalo Turci da se izvine svojim navijacima za sut za 3 (17.6%) 3/17, i za 13 promasenih slobodnih bacanja.
A nasi bi trebali umesto izvinjenja navijacima da se zahvale Turcima na poklonjenoj pobedi, jer se poslednje 2 cetvrtine skoro nista nismo pitali.

Jovan

pre 12 godina

I treba da se pokriješ ušima, ali ne zbog loše igre, već zbog bahatog ispucavanja lopti bez ikakvog pokrića. Shvati da „zvezda“ ne možeš biti na silu. Na prošla dva takmičenja imao si svoje trenutke, na ovom ih nemaš, nećeš ih ni imati i nemoj upropaštavati rezultat cele ekipe zbog svoje sujete i nadobudnosti. Juče je ceo tim mogao ispaštati zbog tvoje samoživosti i želje da budeš u centru pažnje. Ova sezona jednostavno nije tvoja i pomiri se sa tim. Manje duvana, a više treninga-pa ti možda i krene.
Elem, jučerašnja utakmica je bila poprilično smaranje, jer su obe ekipe prikazale sporu, nekreativnu i beskrajno dosadnu košarku. Zanimljiv je bio jedino krajnji ishod, jer nijedna od ekipa nije diktirala tempo, a uspona i padova bilo je kao u priči. Mučno je bilo gledati Mačvana, Perovića i Bjelicu kako se vuku po terenu kao prebijeni mačići, a ništa bolji nisu bili ni Turkoglu, Ašik i Iljasova kod turaka. Na šta ti turci liče, pa njih bi pre 15 godina svaka prosečna ekipa pokidala, raznela. U odnosu na igru Španaca, Francuza i Litvanaca, jučerašnjem duelu trebala je pismena potvrda da je u pitanju isti sport. Užas.
Gledajući sastav Srbije, uz jednog zbunjenog Tepića, beskorisnog Perovića, Markovića kojem sve nedostaje, onog Mačvcana što je već 5 godina „mladi talenat“ a igra mu sve gora i gora, uz istraumiranog Rašića, pa ¼ finale je astronomski uspeh, senzacija.

David

pre 12 godina

Menjao bi deset Teodosića za jednog Boa McCalleba, zašto?? Teodosić u napadu kad nije sa loptom totalno je beskoristan igrač, radijus kretanja mu je dva metra oko linije za tri poena, statičan kao nijedan igrač na prvenstvu a samim tim i vrlo lak za čuvanje. Sa takvim statičnim igračem ne može se stvoriti brzim pasovima slobodan igrač sa otvorenim šutem, a imamo prilično dobre šutere. On sa takvim neodgovornim pristupom nema šta da traži u današnjoj eksplozivnoj košarci. Danas ima Makedonci i Rusi da se pokrve ko će sa nama da igra u četvrtfinalu, baš zato što smo predvidljivi i statični sa ovakvim Teodosićem. Bo je 100x korisniji igrač, zreliji , igra svaku utakmicu dobro , nije nervozan ako neki igrač vrši konstantan pritisak na njemu, krade lopte na prednjoj liniji, u odbrani mu nikad ne pobegne igrač koga čuva, trči kontre, malo troši lopte, racionalan je, ali najbitnije je da nije umišljen a izmislio je košarku za Miloša, i igra sa tolikim žarom i zrelo da je to za svako divljenje. Doživeli smo da jedna Rusija i Makedonija mole boga da igraju sa nama, i o kakvoj igri Srbije mi pričamo. Onakvi Turci koji nisu mogli slobodno bacanje da ubace imali su šut za pobedu. Hvala ako objavite komentar.

jo

pre 12 godina

Teo mogu da ti pljunu pod prozor,Ti si vodja ove reprezentacije...i to si dokazao protiv Slovenije Spanije i jos mnogo puta...Dajte nekom drugom pleju reprezentacije ovoliko odgovornosti i da ga biju 70% utakmice da prolazi pored blokova 90% vremena.Bas bi voleo njih da vidim.
Primecujem jednu automatsku pljuvacinu nasih najboljih sportista, Teodosica u kosarci,Nemanje vidica/Dejana Stankovica u fudbalu i Novaka Djokovicu u tenisu hvala bogu jedino je Novak naterao pljuvace da grize tenisku loptu od muke ali ovi i dalje prolaze.I sve to mozda ide po navijackoj liniji.... Jedan deo Srpskog naroda je strasno iskompleksirani i bas mi ih je zao..Jer jedino preko internet se njihov glas cuje.

goci uk

pre 12 godina

kakvu ekipu imamo i kako smo igrali ovo cetvrtfinale je ravno zlatnoj medalji.moj prvi i jedini komentar na ovome prvenstvu,da se zna.

cat walk

pre 12 godina

Bravo Teo,tako je!! A sad se spakuj i dodji kuci,danas,odma...ja cu da ti budem zahvalan.I da,jel si se ti ovo izvinjavao u ime celog tima ili u svoje ime?

Johnny Quid

pre 12 godina

Momci, vi ste meni legende sta god da bude dalje. Čast mi je da takvi ljudi predstavljaju ovu zemlju. Čuo sam da neki ljudi negativno komentarišu Teov šut i promašaj u poslednjem minutu, pa bih da pitam te ljude što ga nisu kritikovali kada je šutnuo sa 8 metara protiv Španije na SP? Pa da, tada je pogodio. Isto bi ga te sitne duše hvalile da je juče ušla ta lopta. Izluđuju me ti genijalci koji iz fotelje znaju šta bi bilo najbolje na terenu da se radi. Drago mi je što klinci mogu da nađu sebi heroje među ovim momcima, kao što sam ih i ja imao kada sam bio malac. Svaka čast svima, i ostanite zdravi u glavi.

Jeremy-Lynch

pre 12 godina

(Novosel, 12. septembar 2011 10:34)
Pa zasto igra kosarku ako ne moze to sve da radi,zasto igra pleja ako nece asistirati,poentirati,igrati odbranu...Kako to moze parker,Jasikivicius?Sta,oni su vanzemaljci??Da li si ti ikada igrao kosarku,makar i basket u kraju???

Dr Nele

pre 12 godina

Sto se tice Teodosica ne treba nam njegovo izvinjenje, potrebno je da Duda ima vise kontrole nad njegovim ponasanjem. Decko je veoma nestabilan i lako preuzima sve na sebe, bespotrebna tehnicka protiv Francuza do najmanje 4 kljucne greske u zavrsnici meca sa Turskom. Pokusaj momak da obuzdas sebe i igraj za tim a Duda se posveti golubarstvu ako ne moze da ga iskontrolise. Ako se vec odrekao ostalin 'nestabilnih' igraca kao sto su Darko, Rakoc, Jaric i jos neki onda ima sve da napravi tim, ako to nije u stanju onda penzija i golubovi!

Utisak

pre 12 godina

Klasican stos sa izvinjavanjem.Prost pirmer:Teodosic bi onakav sut uzeo na svakoj tekmi.Da on ne uzima onakve suteve, ne bi on imao onako los prosek suta.Ako nam padnu Rusi,obratite paznju na Rusku odbranu, i njihove skokove ispod naseg kosa. Koliko samo neki podcenjuju grupu F, a hvale grupu E.

Marica

pre 12 godina

@Johnny Quid
Kako tebi moze da bude cast sto kosarkasi predstavljaju Srbiju? Svasta! Cast je licna, a ne tudja. U ovom slucaju njima bi trebalo da bude cast sto igraju za Srbiju, a ne tebi. Ne mogu da verujem kako ovde pojedinci lupetaju...

nikola

pre 12 godina

Pa sta sad ima da se izvinjava, 5 izgubljenih lopti u poslednjoj cetvrtini i nerezonski sut za tri napad pred kraj pa ko to normalan moze da uradi...

Urosh317

pre 12 godina

Nema razloga da se izvinjavas ni ti ni bilo ko drugi! Najjaci ste..
Pogotovo ti Teo, kad niko drugi ne sme da preuzme odgovornost, ni u jednoj utakmici do sada, onda samo cepaj majstore!!

summer 2011

pre 12 godina

Hahaha...tako je sudija, tri prsta u vis, jesi li SRBIN il' nisi!!!Kosarkasi su nas ponos a svi vi koji ih bodrite kada pobede a pljujete kada izgube nemojte sebe smatrati iskrenim navijacima i Srbima!Oni momci igraju za Srbiju sto znaci da igraju srcem i treba ih bodriti i u dobru i u zlu!SRBIJA DO TOKIJA!
(Janjic BB, 12. septembar 2011 14:32)
Zbog tih glupavih parola tipa SRBIJA DO TOKIJA, stiglo se da ti zemlja bude Srbija do ZUBINOG POTOKA! Al tastatura trpi sve, pa i to da ste imperatori Japana :D:D:D

SIndi

pre 12 godina

Teo,bolje se izvinjavaj Maji nego nama.Mi cemo ti uvek oprostiti,jer si nas zaduzio onom trojkom protiv Spanije sa SP za ceo zivot ali ne znam kako ces kod Maje da se iskupis za Modelsicu!!!

Energetski Miloš

pre 12 godina

MOŽE LI Teodosić da se oslobodi svog čuvara bez lopte , da se nalazi u jednoj tački na trojci, da istrči kroz reket, i da se vrati u istu tačku slobodan kao duh i da to ponavlja celu utakmicu? Ima li Duda Ivković akcije i za Kešelja,Savana ili Bjelicu da se prave blokovi za njih a da oni mogu da ostanu sami u uglu bez čuvara? Svi stoje ko kipovi celo prvenstvo, i čekaju Krletove povratne pasove.

Bobiska

pre 12 godina

Od sume pogresaka, ne vidimo sustinsku gresku. Insistiranje Dude na "preuzimanju" po svaku cenu, daje oponentima razresene ruke i veciti mismec.
Ne trazimo gresku u momcima koji su svoje godisnje odmore poklonili reprezentaciji i narodu, vec u arhaicnom strucnom stabu. Kako mislimo nesto postici, kad nam na klupi sede i likovi poput Nebojse Ilica. Zna li iko, sta on tamo radi?
Kao i uvek do sada, nece odgovorni snositi/preuzeti krivicu, vec raja, igraci i pilici iz zadnjeg dvorista. Kako nas strucnjaci vode, dobro da smo i zivi!

ZokiNS

pre 12 godina

Teodosicu,da li ti igras ODBRANU?Da li vidi to neko jos ili samo ja?U zadnja 2 minuta dopusta da mu uzmu loptu(podbacivanje) i plus sutira trojku preko ruke?Jedan je Sale Djordjevic.A ti Majstore pocni da igras odbranu jer ovako uvek imamo igraca manje pod nasim kosem.Sva sreca pa idemo na Ruse/Makedonce sa njima i mozemo da se nosimo.

Nemanja

pre 12 godina

Teo, ti si nas zadužio u prethodnih par godina. Sve ti je oprošteno i da smo izgubili. Najbitnije je da svi igraju srcem, da se trude i da daju svoj maksimum...

Ti si novi Bodiroga, lucidan, nepredvidiv, hrabar.

Pozdrav od Makedonija

pre 12 godina

Moram još jednom da se javim: ja NEĆU da mi kojekakvi Boo- vi igraju u reprezenraciji, makar nikad ništa ne uradili. Nije reprezentacija klupsko takmičenje, pa da se uvozi kojekakav evropski ili, sve češće, američki otpad. Ponosan sam na činjenicu da smo baštenici košarkaške tradicije SFRJ i da, kao što vidimo, imamo tim koji može da igra u završnici prvenstva Evrope. Onog dana kada vidim stranca na playu ili kako vodi tim, prestajem da gledam reprezentaciju. Samo gurajte momci, zemlja koju predstavljate je u haosu poslednjih dvadeset i kusur godina, igrate zbog motiva i ponosa, pod vođstvom legende svetske košarke- malo li je? Ne obazirite se na navijački i kvazi ekspertski šalabajzeraj, Srbija je takvih puna, što vidimo po tome gde smo i kako nam ide. Što neko reče, nikad program promeniti neću, kada god i kako god igrali!
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (George Carlin, 12. septembar 2011 13:52)
Pa zar KLEMENTE ti nije vodio tim, mozda fudbalska reprezentacija nije SRBIJA, a?

Miki

pre 12 godina

Ja bi više volio da se uozbiljiš i da igraš odgovorno, jer od tvog izvinjenja nema vajde. Jesi sjajan igrač, ali često imam utisak da ti je najvažnije da si TI u centru pažnje. To za ekipu naravno nije dobro.

mare

pre 12 godina

Teodosicu, imas kredita jos uvek kod mene zbog one trojke protiv spanaca, ali se taj kredit polako smanjuje! Ne razumem tvoje ishitrene suteve! Protiv turaka doveo si nas do ivice poraza, sreca da turci nisu pogodili poslednji sut! Nemoj da budes ko Rakocevic(covek pomahnita kad uzme loptu u ruke)! Ajde pa sad pamet u glavu! NAPRED SRBIJA!!!

Erik Kartmen

pre 12 godina

E pa moram da se obratim svim ovim stručnjacima koji nalaze za pravo da pljuju tim koji nam je posle 2003 godine prvi vratio osmjeh na lice kada je u pitanju košarka. Činjenice: 2003, tim sa Gurovićem, Vujanićem, Stojakovićam, Jarićem, Drobnjakom itd... 7-8 mjesto u Evropi. Era željka Obradovića 2004-2005 (svi do jednog najbolji igrači tadašnje SCG) treba li da vas podsjećam na rezultate?!? 2006. godina Dragan Šakota (solidan tim - očajni rezultati). 2007. godina Moka Slavnić - ne treba ni komentarisati ludilo jednog čovjeka... A onda dolazi gospodin i dovodi klince. Sjetite se samo vaših komentara na tim koji je išao u Poljsku kada je potrošača lopti/gubitnika bitnih utakmnica Vujanića, Duda ostavio kući? Sjetite se ko je komandovao tim timom i ko nam je donio medalju 2009 u godini u kojoj je ni najveći optimisti nisu očekivali - jedan jedini Miloš Teodosić!!! Utaknica sa Slovenijom u polufinalu je u rangu najboljih partija koje je jedan čovjek odigrao u istoriji naše KOŠARKE! Niko, ama niko od saigrača nije imao hrabrosti (bez težih riječi) da šutira u zadnjim minutima te utakmnice i u produžetku do njega. Tada je bio Bog, sada ga pljuje jasno definisana grupa ljudi među kojima dominiraju navijači jednog kluba koji ne mogu da mu oproste što se javno deklarisao za koga navija... Sjetite se četvrtfinala protiv Španije u Turskoj. Dobra igra cijelog tima, ali odlični Španci stižu i polako preuzimaju kontrolu. Ako odemo u produžetak, šanse su nam minimalne. Svima su se vezale ruke, pa i Novici koji ima najviše srca. Ko stupa na scenu? Miloš TEODOSIĆ, ko drugi?!? I tada je bio Bog u Srba, a sada ga pljuju oni koji ne znaju kako je teško dobaciti sa devet metara tricu posle 40 minuta za vrijeme kojih te biju Riki Rubio&CO ili u driblingu bez gledanja poslužiti Kostu Perovića dovoljno laganom loptom koja mu neće ispasti iz ruku...Dalje neću ni nabrajati, svi vratite film unazad i shvatićete da je ovo ekipa uglavnom solidnih igrača, sa dva čovjeka koji su veoma dobri ali ne vrhunski igrači - Savanovićem i Krstićem i jednim koji je na pragu da postane legenda TEODOSIĆEM. Da bi postao legenda on mora gomilu solidnih igrača da dovede ondje gdje su stajali najveći - Đorđević, Danilović, Obradović, Bodiroga, Savić, Rebrača, Divac, Tomašević & Co...To nije lako kada protiv sebe imate NBA zvijezde, timove koji su popunjeni na svim pozicijama sa veoma kvalitetnim igračima, vanzemaljsku Španiju i na kraju krajeva sudije koje vas ne poštuju dovoljno. Koliko batina trpi Teo? Da li zaista mislite da Toni Parker ne bi izvukao barem 20 slobodniha bacanja sa onakvom odbranom na njemu??? Pa juče su Turcima dali 30 slobodnih bacanja protiv nas - ej 30, a ovi su ukupno dali 67 poena!!! Shvatate li da jsu tu uvijek isti ljudi na ovom prvenstvu: La Monika i onaj koji se poslovenčio Javor... Stoga, stručnjaci, prekinite pljuvanje. Pošaljite svoju djecu na teren (ako ih uopšte imate ili planirate) i pustite ih da treniraju kako bi ova zemlja za nekih deset godina napravila generaciju kakve smo nekada imali. Ova to na žalost nije, ali se plašim da može biti dovoljno dobra da plačemo za njom za koju godinu! Pustite vašu djecu da treniraju po čitav dan da bi im neka dokona budala redala sve po spisku na forumima i u njihovom porazu tražila opravdanje za sve svoje živote neuspjehe.
Momci, ja sam 2009. godine rekao da je meni dosta što ste pobijedili Španiju (sa sve Gasolom) i pokazali da Srbija može ponovo da igra sa velikim timovima, od tada sve što ste uradili mi je samo donijelo osmijeh na lice... Neka vam je sa srećom i neka vas Bog pogleda u četvrtfinalu, a posle je samo nebo granica.

shilja

pre 12 godina

Priznajem, mnogo ste me iznervirali na kraju, ali imate kredita. Teo je pokazao raskosnu igru, ali mora nauciti da smanji dozivljaje, ipak nije to basket sa momcima iz kraja.
No mora se priznati, sudije su bile ocajne, pa zar je moguce da nas toliko ne postuju!? Sramota za FIBU! Nije da opravdavam sve one nase tehnicke greske, ali ljudi, treba i izdrzati takvu sramotu i izivljavanje.
Napred momci, sad u INAT svima.

Aha

pre 12 godina

Izgleda da je Teo još uvek noćna mora za grobare. Više mrze njega nego što vole reprezentaciju.
Teo care!!!
(Kralj Artur, 12. septembar 2011 14:13)

Samo cu reci sram te bilo! Ja sam okoreli grobar i Teodosic je pravo orkrovenje na poziciji pleja, ima svoj stil drugaciji od prethodnika, ne lupa trojke kao Djordjevic (a bilo ti lepo kad je 2002 "grobarska" reprezentacija uzela zlato). Pre ce biti da je vama krivo, sto igra Kosta Perovic, koji ima veliku ulogu u odbrani, u napadu manje-vise (jer Srbi odbranu i ne racunaju, samo ko daje koseve on je car), pa nije Duda kao onaj sto vodi fudbalsku reprezentaciju.

branko

pre 12 godina

Теодосић и треба да се извини јер је он главни, ако не и једини кривац за кидање живаца. У последњим секундама утакмице он је од готовог направио вересију. Теодосић је неспорно суперталентован момак али је још увек незрео па зато и опасан по тим у ситуацији кад је пре свега осталог важно НЕ НАПРАВИТИ ГРЕШКУ а управо то смо имали у завршници ове утакмице. Оно што је он урадио не верујем да би се могло десити једном Паркеру или Јасикевичијусу. Зато кад бих се ја питао добро бих размислио да ли је у таквим ситуацијама кад пре свега треба играти СИГУРНО (ми водимо а времена је мало) боље имати Теодосића на терену или на клупи за разлику од ситуација кад се мора играти ризично (противник води а времена је мало) кад Теодосић мора бити у игри.

Niki

pre 12 godina

Izvini ti druze! Ovaj narod ne zasluzuje ni vas ni Novaka, ni ostale sportiste. Kad je sve lepo dizemo vas u zvezde, kad malo zapne, odmah pljuvanje. Vi ste najbolje sto imamo i rec ruznu nisam rekao protiv vas. Samo napred!!!

Serđo

pre 12 godina

Teo je sjajan igrač, ali još nije klasa. Zašto?
1) Previše izgubljenih lopti i ishitrenih šuteva (ako hoće da postane igračina pod hitno mora da smanji i jedno i drugo)
2) Odbrana (ume da je odigra kada hoće, ali to je beš retko. Međutim, i 2 najbolja pleja u poslednjih 20 godina - Đorđević i Jasikevičijus - nisu igrala odbranu, pa to niko mnogo ne pominje). Loša odbrana pojedinca može da se sakrije zonom, ili njegovom pojačanom agresivnošću, pa to naročito u evropskoj košarci nije previše bitno.
3) Nervoza (mora da poradi malo na tome. Sudije ga ne štite dovoljno, čuvari ga stalno tuku i on logično izgubi živce, ali nadam se da će sa iskustvom i to izregulisati.)
Sve u svemu, on je uz Krstića naš najbolji igrač, pa svi koji ga kritikuju neka to imaju na umu. Mala kritika i za Dudu, jer je trener taj koji mora da ga obuzda u napadu i natera da igra odbranu, a ja ne vidoh da se Duda dere na njega kao na skoro sve ostale (izvinjavam se unapred ako mi je to promaklo). To što je najbolji ne znači da treba da bude privilegovan.
Komentar o ostalima:
Tepić - nije loš na ovom prvenstvu, bolji nego na svetskom kada nas je koštao poraza od Turske (ako izuzmemo neviđene krađe sudija). Popravio je šut. Može to mnogo bolje.
Kešelj - održao je visok nivo sa svetskog (mora da bude konstantniji, najbolji je na jednoj, pa ga ne nema nigde na drugoj utakmici.) Mora još malo da popravi odbranu. Ima neviđen potencijal, ali veliko je pitanje da li će ga u potpunosti iskoristiti.
Savanović - pruža ono što se od njega očekuje. Šteta za nesrećan promašaj protiv Francuske - utisak bi bio mnogo bolji.
Krstić - naš verovatno najbolji igrač (igra i preko mojih očekivanja
Marković - prema očekivanjima. Nekad malo bolji, nekad malo lošiji. Dobra odbrana. Šteta što nikako da nabaci šut, koji bi mu unapredio igru za 100%.
Rašić - prema očekivanjima. Malo je lošiji u napadu nego na svetskom, ali je zato bolji u odbrani. Šteta zbog povrede. Nedostaje nam u rotaciji.
Bjelica - očekivao sam malo više (iako je na pripremama vukao gadnu povredu). Napreduje iz utakmice u utakmicu. Što se tiče potencijala, slično kao i kod Kešelja, veliki je - ali pitanje da li će ikad biti dostignut.
Mačvan - posle blistave prve partije, lošiji od očekivanog, mada dobro skače i igra solidnu odbranu. Šut spolja mu nije dobar kao pre 2-3 godine, što mu znatno smanjuje igračku efektivnost. Mora pod hitno da ga popravi.
Perović - po meni nije igrač za reprezentaciju (i pored dobre igre protiv Turske, i na svetskom - ne mogu da se setim protiv koga - je sjajno odigrao jednu utakmicu, on je i dobar, pozitivan momak, ali i drugi su, pa nisu u reprezentaciji). Spor je, igra lošu odbranu (mada se trudi), slabo pokriva reket i pored svojih 218cm.
Paunic - specijalac. Može se i bez njega. Može da bude koristan u pojedinim utakmicama.
Marjanović - loš protiv Španije. Čini mi se da je nazadovao poslednjih godina.
U suštini ovo je najbolje što imamo. Osim povređenih Veličkovića i Raduljice, jedini koga bih ja pozvao je Miličić. Miličić igra odbranu, drži reket, ubacivao bi desetak poena u napadu, hoće da igra za reprezentaciju. Ako je nedisciplinovan, na treneru je da ga dovede u red. Veliki treneri umeju da obuzdaju takve igrače (Fil Džekson - Rodmana i Artesta). Ne verujem da je Miličić toliko nedisciplinovan da ne može da se dovede u red.
Šteta što mi nismo ugrabili Mekejleba (znam da je to kontroverzno pitanje, trebaju li crnci da igraju za reprezentaciju Srbije. Ako nemamo igrača za bacanje (a realno sada ih nemamo, po imenima ovo je vrlo prosečna ekipa iz koje Duda izvlači maksimum, i svako ko tvrdi drugačije nije u pravu), nema razloga da ne ugrabimo nekog sa strane. Recimo, da Veseli nije igrao za Češku, mislim da se niko ne bi bunio da igra za Srbiju. A kakva je razlika između Veselog i Mekejlebe, osim u boji kože. Važno je osvojiti medalju, a da li je u ekipi igrao jedan tamnoputi igrač uopšte nije bitno. Slično važi i za fudbal. Ali to je tema za razmišljanje.

Red star girl

pre 12 godina

TEOOO nemas ti razlog da se izvinjavas bilo kome, uradio si ono sto si mislio da je najbolje u tom trenutku. Ali zato bi tebi i Dudi trebalo da se izvinu svi oni koji su vas pljuvali...vazan je prolaz u cetvrtfinale sve drugo je nebitno....JEDAN JE MILOS TEDODOSIC!!!! Teo No1

Deki

pre 12 godina

@(Novosel, 12. septembar 2011 10:34),ti blage veze nemaš sa životom.Pa nije Teodosić igrao sam na evropskom,nego sa tim banderama kako kažeš.Svaki igrač daje svoj doprinos u košarci kao kolektivnom sportu.Nije to tenis.Mi nemamo boljeg playa od Tea i naravno da treba da igra za Srbiju.Uostalom,ne mogu svi da povuku u zadnjim sekundama,već se zna u dogovoru sa trenerom ko to radi u ekipi.Ja Tea kritikujem jer se u mnogim slučajevima ne ponaša rezonski,kolegijalno,a to je njegova uloga u timu.Ako je najbolji play u Evropi,zašto na 15 sekundi pre završetka napada šutira bezveze.Da je ostalo nekoliko sekundi do kraja,ja bih razumeo.Ti si Zvezdaš koji je očigledno ugrožen Partizanom,a i ja bih bio da sam na tvom mestu,jer na TV-eu u Evropi samo Partizan i može da se vidi(košarka,vaterpolo,rukomet,odbojka,donedavno i fudbal).U ovom sastavu,Krstić,Perović,Rašić i Tepić(Veličković povredjen,a Tripković i Milosavljević otpali) su igrali za Partizan,što je 30% reprezentacije.Znam da bi ti voleo da nema nikoga iz Partizana i da smatraš da trebaju da igraju Miličić,Rakočević,Stojaković,a možda i vratiti neke Zvezdaše koji su odavno u penziji.Ja ne kritikujem recimo što je Bjelica van forme,zato što je igrao u Zvezdi,već zato što igra loše.Na početku priprema sam kritikovao i Tepića,iako sam Partizanovac,mada se dosta popravio i na zadnje dve utakmice je bio medju boljima.Druga je stvar što mi nemamo igrače kao nekad i što je medalja trenutno naučna fantastika.A ti i tebi slični će se sa svojim načinom razmišljanja do kraja života patiti sa Partizanom!

ipak_vas_gotivim_

pre 12 godina

Idemo dalje... Kada budemo igrali brzu kosarku, mozemo ocekivati vise. Spora kosarka je proslost ! Kada to shvate treneri, pocev od Dude i pogotovo Duleta, koji su kod nas zive legende, pa do ostalih trenera koji ih kopiraju. Pad kvaliteta nase kosarke je poceo kada su 'poslusnici' koji ne mogu da naprave dva kontranapada za utakmicu, dobijali sansu kod sujetnih trenera... Ako se ne promeni kompletna filozofija igre, bicemo , kao i sada, prosecni... Teo ne budi samo igrac za statistiku... Realno, sa ovim timom je ovo uspeh ! Srecno Srbija !!!

charles

pre 12 godina

Evo skocio mi pritisak na 1000...ko napise nesto protiv Teodosica nek mu crkne tastatura.Promasio trojku u zadnjem napadu?Pa sta?Evo sad na youtubu ponovo prozivljam spance i slovence, covjek koji nas je uveo u polufinale i finale nakon kosarkaskog vakuma u kome smo camili i tavorili, patili se i ponizavali,...e Srbijo...jel znate vi sta bi neke zemlje dale da imaju ovog mommka, pa crnce kupuju aloooo...ajmo Teo,ti i Krle povedite ove junake ...uvijek uz vas!!!!

cukce

pre 12 godina

Nema potrebe Teo, jes da se ispromasiva, ali opet sigurna bacanja kad je bilo najpotrebnije i plus ona asistencija Savanu za opet odlucujuce poene kompenzuju one promasaje, a sad malo pamet u galvu i na sigurne poene da se ide! Srbija je uz Dudu i njegove (nase) momke!

novosadjanin

pre 12 godina

Ne mogu da verujem. Šta se izvinjavaš Teo, da si pogodio dizali bi te u nebesa, ali ne može svaki put da se pogodi i onda krenu da pljuju a da nisu ni pogledali statistiku koja kaže: Teodosić - 20 poena, 8 skokova, 5 asistencija. Čudan smo mi narod.

Đorđe

pre 12 godina

Teo, ne brini ništa, pravi navijači ti neće zameriti. Par ishitrenih šuteva ne može da negira odličnu partiju. Samo malo više kontrole u buduće.
I stvarno ne mogu da razumem likove koji uporno pljuju po ovoj reprezentaciji. Mi smo igrali protiv Turske koja je individualno jača od nas. Iljasova, Turkoglu, Ašik, Kanter su NBA igrači. Pored odlične centarske linije imaju i dobre bekove, Arslana, Onana, Tundžerija, Preledžića. Imaju još i odličnog Javora i Lamoniku (možda i dvojca najboljih). Pa zar je trebalo da dobijemo 50 razlike da bi nacija bila srećna. I još smo igrali bez Rašića.
I dosadni ste više sa Miličićem i ostalima. Zna Duda da bi sa njima imali više šansi, ali on gradi sistem, koji treba da opstane i posle njega. Taj sistem se zasniva na timskoj igri, požrtvovanju, zajedništvu. Pa šta mislite kako bi se osećali ovi momci koji ginu svake godine na pripremama kada bi pojedinci dolazili na priprme kada njima odgovara i igrali za reprezentaciju samo kada treba da potpišu neki ugovor? Kakav bi to signal bio poslat budućim generacijama? Stvaranje pravog sistema vrednosti je nešto što je mnogo bitnije od trenutnih rezultata. Uostalom kakve je rezultate imala reprezentacija kada su je predvodili Miličić, Rakočević, Jarić, a kakve ima sada?
Ako imamo u vidu da većina ovih momaka nije imala dobru sezonu i da igramo bez Novice (siguran sam da bi igrali 30% bolje da je on tu), već je postignut veliki uspeh. A ja verujem da možemo i do polufinala i do olimpijske vize.
NAPRED PLAVI!

milos

pre 12 godina

glupo je porediti Tea sa Djordjevicem. Teo je izmislio novi stil igre. U buducnosti, kad se Teo penzionise, i kad se pojavi neki novi klinac, neki ce reci "E ovaj je isti Teo", dok drugi ce pricati "Ma daj bre, ovaj lik je isti Sale".

Vojvodjanin

pre 12 godina

Ako teo smatra da treba da se izvinjava najvijacima - onda je to sigurno tako! A i u pravu je! I treba da se izvinjava. Ne samo navijacima vec i saigracima i strucnom rukovodstvu zbog potpune nerezonske i igracki nezrele odluke koju je napravio kada je uputio taj sut ka kosu kao da je preostalo samo 1 sekund i da smo mi gubili pa nije bilo gde - ako uspe ako ne onda gubimo....! Zar je to odlika (inace stvarno odlicnog) igraca koji prtenduje da bude sledece ime u redu sa Kicanovicem, Dalipagicem, Slavnicem, Divcem, Djordjevicem, Bodirogom - koji su bili prave VODJE svojih reprezentacija?!

Teo je odlican igrac ali ovakvim potezima (bilo je i slicnih i ranije, recimo protiv Francuske kada je opet nerezonki ulazio i reket i gubio je loptu ili je dobio blokadu - dok su njegovi saigraci bili predjani na linije za tricu i cekali da dobiju loptu - jer tog dana nas je sut stvrano dobro sluzio...)

J ane kritikujem Teo kao igrace generalno - ja smatram da je nerezonski i nezrelo postupio (uprkos svojih 20 poena i 8 skokova) sto nas mogao kostati ispadanjem iz daljeg takmicenja! Malo mi je on preokupiran svojom velicinom i ne namece se kao zreo vodja - to je o cemu ja pricam!

Verovatno se i zato izvinjava - sa pravom!

Zrelost ove generacije (ukljucijuci Teodosiceva) ce se pokazati na sledecim utakmicama, jer su protivnici formalno laksi nego oni kojim asmo do sada igrali (SPanija, Francuska, pa i Namecka, Litvanija, itd) - tako da ako pobede u naredna dva meca - puno toga iz moje kritike cu da povucem, bez pogovora! Daj Boze da tao bude!

Janjic BB

pre 12 godina

Hahaha...tako je sudija, tri prsta u vis, jesi li SRBIN il' nisi!!!Kosarkasi su nas ponos a svi vi koji ih bodrite kada pobede a pljujete kada izgube nemojte sebe smatrati iskrenim navijacima i Srbima!Oni momci igraju za Srbiju sto znaci da igraju srcem i treba ih bodriti i u dobru i u zlu!SRBIJA DO TOKIJA!

Navijac

pre 12 godina

Ma kome da se izvinjavas, pa za razliku od ogromne vecine navijaca koji "omiljeni" sport gledaju uz pivo i gomilu zivotnih frustracija i koje bi da potrce srcka drmnula u sekundi, ti si mu zivot posvetio. Da nesto znaju o sportu znali bi koliko je tu muke i pozrtvovanja ulozeno i znali bi da je priroda sportskog zivota takva da mora imati dobre i lose trenutke, uspone i padove. Ako su nezadovoljni, neka sami igraju ili neka se obrate treneru.

kosarkasica

pre 12 godina

Kakvi smo mi to Srbi narod?
Zar smo vec zaboravili koliko nam je Teo doneo radosti? Dosta je vise laznih, neupucenih i samoukih "selektora" i "igraca"! Sta god nasi momci uradili na ovom prvenstvu je za divljenje i postovanje! Svi treba da se ponosimo nasim momcima, jer oni su to i zasluzili! A pre nego sto opet pocnete da pametujete razmislite kad ste vi poslednji put dali kos ako ste ikada i uzeli kosarkasku loptu u ruke, verujte mi nije lako igrati pod takvim pritiskom, lakse je sigurno sedeti u fotelji i komentarisati!
I na kraju: MOMCI VI STE BILI I OSTACETE PONOS SRBIJE STA GOD URADILI, A JA VERUJEM U VAS!

***

pre 12 godina

Bravo Teo. To znaci da ces da igras odbranu, da ne sutas trojke 25-30%, i da neces da uzimas suteve preko 7 metara.Da ne bacas dodavanja iza ledja.I da ne ulazis u rasprave. Uraaa!!!Sreca nasa, sto su Turci promasili 13 slobodnih i sutali trojke 3/17.A sudije su cisto sr*nje.Da nasi igraci biju ,ko sto Songaila bije Dirka,nasi bi dobili 5 licnih sredinom 2 cetvrtine.

s

pre 12 godina

Ko ih posle poraza od turske ne bi gledao i pljuvao taj nije Srbin ili bolje reci jeste jel uporno kroz zivot i drustvo dokazujemo da je u vecini seljacki mentalitet u porazu se ponizi a u pobedi se ponesi, a najbolje je na taj mentalitet maltene pljunuo i objasnio da tako ne treba jedan netipican predstavnik Srbije a to je Novak Djokovic.Ja sam pre onog riterna razmisljao kako ga obozavam i nije mi bitno sta uradi, a on je decko objasnio da ne treba da budemo malodusni i povrsni. Ljudi treba u komentarisanju , ako ne zele da pruze podrsku ovde , jer ovo i kosarkasi citaju, ili da kazu neku konstruktivnu kritiku da idu lepo na fudbal i da tamo pljuju do mile volje jer su oni to zasluzili , imaju najvece plate a prema svim obavezama pokazuju poluprofesionalni odnos i niko se ne odrice u korist drzave kao odbojkasi, vaterpolisti i kosarkasi a bogami pogotovo Novak kome dinara niti icega ne treba od ove drzave a osvojio je olimpijsku medalju i preletece 8000 km da bi posle ovog ludila igrao za Srbiju a takav pristup imaju i kosarkasi , samo sto su oni sa talentom limitirani ali na osnovu odnosa njihovog potencijala pruzaju 200 odsto u reprezentaciji i to mora da se postuje , ko ne misli tako nije potrebno da se izjasnjava kao Srbin na predstojecem popisu.

my way

pre 12 godina

Nemas razloga da se izvinjavas, pa vi ste momci uzdigli srpsku kosarku iz blata. Uostalom pobedili ste. Samo nastavi majstore i ne obaziri se na ove sto bi da te ogranicavaju igri. Ako tebi ne treba dati slobodu, ne znam kome treba. Srecom, zna to Duda.

slobodan

pre 12 godina

pa i jeste, i treba da se izvinis. jeste da mu je to bila najbolja partija na EP, jeste da je lopta stalno kod njega i da igra 30-tak minuta, jeste da su to samo dve grube greske, ali nema opravdanja da se izgubi lopta i baci bomba u zadnjoj minuti tako vaznog meca. stavise, to je donekle i nepostovanje trenera i saigraca (mislim na bombu). ako cemo iskreno to ni lebron james ili dwyane wade ili nowitzki ne rade bas tako (samo kobe bryant-u se to tolerise). uradis tako nesto i posaljes ceo tim kuci i svi te zapamte po tome - napravis mnogo dobrih poteza pre toga i niko ne primeti. zato manje dozivljaja a vise logike.

savri

pre 12 godina

Naravno da smo uz vas sve vreme, šta god da uradite, samo hrabro! Zbog Novaka i vas sam dodatno osedeo i izgubio koji dan života ovog vikenda ali se ne kajem jer ovako je mnogo slađe ;-)

Djole-BBGK

pre 12 godina

"Znate, nije Turska Partizan iz Kosjerića, koju možeš da slomiš u prvoj četvrtini."-koji je car Savanovic,mogli su da je slome kao pomenuti klub da se nisu opustili,al nema veze jer je i ovako dovljno,pravda je zadovoljena!!

George Carlin

pre 12 godina

Pustite, bre, izvinjavanje navijačima, pogotovo onim profesionalnim. Igraj kao što igraš, radi kako misliš da je najbolje i glavu gore! Ko, bre, može da vam kaže bilo šta? Ovi, što sa uzbuđenjem prate trećerazredne klubove kada se kolju između sebe? Pusti, bre, nema vas na svijet!

bornsleepy

pre 12 godina

ne kapiram sta ima da se izvinjavas?! ... to sto niko od ovih kosarkaskih strucnjaka ovde ne vidi da se na njemu menjaju 2,3 igraca u odbrani, da mora uvek da izlazi iz najmanje 2 bloka, da ga biju ko ludi, a sudije nista, da igra od pocetka prvenstva povredjen ... al opet je uspeo da postigne 11.9 poena po utakmici, 4.6 skokova (prvi u reprezentaciji), 6.4 asistencije (prvi na prvenstvu) ... i SAMO 3 IZGUBLJENJE LOPTE PO UTAKMICI!!! ... a brzo su vec svi zaboravili prethodne 2 godine i koliko je zaduzio srpsku kosarku, da igra za francusku ili spaniju ovi bi davali 200 poena po utakmici, i dizali u nebesa, jer koliko ekipa zavisi od njega, toliko i on zavisi od ekipe ... tako da TEO MAJSTORE NASTAVI DA GAZIS!!! SRBIJA VERUJE U TEBE!!!

slobodan

pre 12 godina

ovaj tim je realno negde oko 5-6 mesta. do sada su, na osnovu ukupnih rezultata, spanci, france i litva igrali bolje od nas, a po svemu sudeci i rusi su bolji (ako cemo iskreno i makedoncite su isto odigrali vrlo dobro ali ta grupa je donekle smesna pa je tesko reci). nije da ne mozemo da pobedimo bilo koga od njih, recimo ruse ako igramo sa njima, ali sanse su pre na njihovoj nego na nasoj strani. nije to toliko lose. ruku na srce, nema tu nekih straobalnih igraca, niti specijalnog uigranog tima, niti prepoznatljive igre, niti imamo nekog posebnog razloga da ocekujemo da cemo mi uvek biti na vrhu. nema nas toliko da radjamo sampione u svakoj generaciji. tako da ovo sto se trenutno zbiva nije uopste lose, mada naravno uvek treba teziti, truditi se, i nadati se, i ako treba biti malo arogantan da se dodje do vrha.

Petar

pre 12 godina

Mislim da nema potrebe za izvinjavanjem, Teo je bio najbolji tu utakmicu. Davao je kosheve proigravao, imao jako veliku minutazhu i samim tim snosio veliku odgovornost. Shutnuo je i omashio, chak i da smo izgubili Teo ne bi bio krivac. U svakom sluchaju drago mi je shto se sve dobro zavrshilo :)

TRUE

pre 12 godina

@Novosel
Ne mogu da shvatim da moze neko da ostavi ovakav komentar i da dobije ovoliko broj lajkova. Ljudi ova reprezentacija ima limit, i kada selektor napravi balans sa igracima koje ima onda mu treba odati pocast. Vidim da si okarakterisao Keselja kao jednog od najzasluznijih igraca , naravno nosen si uticajem da samo sut cini igraca...Keselj igra ocajnu odbranu,cesto ispada iz sistema, ne preuzima igraca, igraci mu ulaze iza ledja. Ne znam da li si primetio kada je dodao loptu Macvanu i neinteligentno stao iza njega posle cega je naveo pomenutog da pogresi. Tepica pljujes a bar na ovom prvenstvu prvi put ima ulogu i igra onako kako se od njega i ocekuje. Jako pametan igrac, Igra odlicno odbranu a u napadu igra selektovano i za razliku od vecine moze da probije prvu liniju odbrane ulazom a plus je dao nekoliko bitnih poena. Nasa reprezentacija bi mogla da izadje iz proseka onda kada na scenu stupe Miljenovic,Cvetkovic,Micic,Bogdanovic,Turanjanin,kada se vrati Velickovic i kada bi pridodali nekog brzog crnca a do tada cemo morati da se zadovoljimo kvalitetom koji imamo i balansom odbranbenih i napadackih igraca(doduse i tu imamo limite,jedni znaju da sutiraju,drugi da asistiraju,treci imaju ulaz). Takodje bi trebalo da se radi vise sa mladjim selekcijama , na poboljsanju fizikallija, da dobiju igru u oba pravca ... Za sada dajmo podrsku nasem timu i ulazak u polufinale bi ovom timu bi bio ravan osvajanju prvenstva, NAPRED SRBIJA !

kobe bryant

pre 12 godina

@Novose: o čemu ti priča prijatelju? "Grobari kritikuju našeg daleko najboljeg igrača." Teo je dobar, ali daleko od toga da je naš najbolji igrač. Naš najbolji igrač, (i usudio bih se da kažem, bez njega ne bismo dobili ni jednu utakmicu), je Krstić. Eto pogledaj malo statistiku i broj postignutih poena po utakmici. I probaj da zamisliš da smo igrali bez Krleta, već samo sa Kostom i Bobanom. A to da je Teo hrabar da šutna i da ima onu stvar itd. pa šta. Imao je tu istu stvari i Sale Djordjevic, i on je šutirao trojke u odlučujućim trenucima, ali je i pogadjao. Teu niko ništa ne zamera, samo se nadam da će dečko pročitati ponešto od onoga što i mi kao navijači napišemo i da će sazreti kao igrač i vodja tima. Mora da nauči da igra i odbranu. Pozdrav svim ljubiteljima košarke.

George Carlin

pre 12 godina

Moram još jednom da se javim: ja NEĆU da mi kojekakvi Boo- vi igraju u reprezenraciji, makar nikad ništa ne uradili. Nije reprezentacija klupsko takmičenje, pa da se uvozi kojekakav evropski ili, sve češće, američki otpad. Ponosan sam na činjenicu da smo baštenici košarkaške tradicije SFRJ i da, kao što vidimo, imamo tim koji može da igra u završnici prvenstva Evrope. Onog dana kada vidim stranca na playu ili kako vodi tim, prestajem da gledam reprezentaciju. Samo gurajte momci, zemlja koju predstavljate je u haosu poslednjih dvadeset i kusur godina, igrate zbog motiva i ponosa, pod vođstvom legende svetske košarke- malo li je? Ne obazirite se na navijački i kvazi ekspertski šalabajzeraj, Srbija je takvih puna, što vidimo po tome gde smo i kako nam ide. Što neko reče, nikad program promeniti neću, kada god i kako god igrali!

sasa

pre 12 godina

Jovan, 12. septembar 2011 13:24
Kako te nije sramota da pljujes tako.Utakmica koja je za oba tima znacila život(odlazak na OI najverovatnije),a ti očekuješ neku košarku.Muka mi je od ovih kvazi stručnjaka koji verovatno u životu nisu ni uzeli bilo kakvu loptu u ruke,verovatno nesposobni za bilo kakav sport,ali zato jaki u filozofiranju i lupetanju,
Ja se zahvaljujem GOSPODINU Ivkoviću i njegovim momcima na radosti koju nam pružaju,vidi se da žele,da se bore,treba da budemo ponosni na njih šta god da urade.Srbija ispred svega.

dovla

pre 12 godina

Sta je sa onim komentarima od prosle godine da kad bi Srbija igrala sa Turskom BILO GDE samo ne u Tursku, rastavili bih ih na delove, kao 20, 30 razlike i slicno, a?
(F@l@ng@, 12. septembar 2011 14:07)

jel smo ih dobili ili nismo?a?!i drali smo ih ali onda su ponovo krenuli da sude kako samo oni znaju!zavuci se u rupu

nitro6

pre 12 godina

ja kontam da pola vas nije loptu, a kamoli kos videlo u zivotu...strucnjnaci moji...ja ne kazem da je teo savrsen, pa ni nasa reprezentacija...istina, igraju losije ali ne i lose...imamo solidnu ekipu sa puno srca i ja ih bodrim(nekad i psujem, ali to mora tako, kad pogrese :D )mogu bolje i verujem da ce i biti tako...njnih ne sputava fizicka sprema i neznanje vec manjak samopouzdanja, koji je normalan posle 3 poraza...ali se nadam da ce im se ono povratiti...a kad ovaj covek ubija, svi ga podrzavate..licemerje, na koje sam navikao (pozdravio nas Arcibald Rajs, razumece pismeni) a kome se ne svidja, neka gleda lepo tenis i zdravo...p.s. jako se protivim dovodjenju stranih kosarkasa u reprezentaciju, ma koliko oni pomogli...

duka

pre 12 godina

Nema zasto! Pusti ti nabedjene strucnjake iz raznoraznih oblasti... Samo prestani da pricas sa sudijama i bice sve bolje, svaki komentar sa njima ti rusi koncetraciju... Hvala ti i samo napred :)

Bivsi

pre 12 godina

Prolece,negde maj mesec 1978 god.(mnogi od vas se jos niste rodili,predpostavljam)reprezentacija na pripremama za SP u Manili(tako je to nekad bilo,prvenstvo se zavrsavalo negde jos u martu,nije tada bilo play-offa itd i reprezetativci odmah okupljanje pa na pripreme koje su tih godina mogle da traju 3,4 meseca!!!).Elem svi momci na okupu:Kica,Moka,Cosa,Praja..itd.Kica i Praja kibicuju srednjeskolke na ekskurzijama po hotelu Palisad(kao i svi ostali ali Praja je bio "na glasu" po tome).Ja sam bio u grupi nekih juniora takodje na pripremama(da nekazem u kom sportu a moze biti da je bila i kosarka,ko zna?)tako da smo imali ptilike da se bolje upoznamo i druzimo sa legendama,imali privilegiju da pratimo i treninge i kako ih vodi NAJVECA LEGENDA srpskog sporta pokojni cika Aca N.Samo kada bi znali kakav je to covek,trener,pedagog, mas sve taj covek bio.Pa onse samo pojavi u lozi hotela sa neizbeznom cigaretom u ustima(pusio Kent,dugi)i nase legende bi kao klinci na ekskurziji bezli u svoje sobe ili sta su vec trebali da rade kad vec nisu na treningu.Na jednom od trneninga sa loptom,profa je isprobavao neke kombinacije koje nikako nislu isle po njegovom ukusu,verujte mi kad on digne glas i izdere se na njih"tapete se odlepljuju sa zidova" elem iz nekog "disciplinskog"razloga toga dana Praja je bio na "meti".U jednom trenutku Aca se okrene i kaze pomocnicima"svi napolje iz sale sem igraca"nas nekoliko koji smao bili prisutni podjemo napolje,ali ja i jos jedan ortak iz nase repke(kasnije postao jedan od legendi i on) se smugnemo pod drvane tribine koje imaju onaj razmak izmedju klupa i "zdrakamo" sta se dalje desava.Pokojni Aca stane pod kos i ksze Praji da stane pod isti i da skoci 50 puta normalno iz mesta i da se obema rukama svaki put uhvati za obruc.Praja skoci jedno 30tak puta ali vise nije mogao,kad ti njemu Aca samarcinu(pravu socnu sljakacicu)coveku koji je od njega duplo mladji,bukvalno duplo visi,tezi i jaci,Praja glavu dole a Aca mu kaze:"ti znas zasta ti je ovo"Praja samo klimne glavom,"aj sad na rucak,na vecernjem treningu kad bude taj viski iz tebe ispario uradices mi 50 komada koje mi dugujes ili te vec sutra saljem na autobus p za Beograd,jasno!Jasno!Eto toliko,samo jedna mala anegdota iz onih vremena koja su nas uzdigla na najvisa sportska postolja,...davno bese,al nezaboravno.Pozdrav nasim momcima,sa ili bez medalje,vazan je respekt prema dresu,zemlji i najvaznije svojim navijacima!

PG

pre 12 godina

Nama fali jedino Aleksandar Marić. I ako neko misli da sam lud, evo par razloga da ga uvjerim u suprotno. KAKO MOŽE EMIR PRELDŽIĆ DA IGRA ZA TURSKU, KAD JE NA PROŠLOM EP IGRAO ZA SLOVENIJU? Ogromna zamjerka za naš savez koji nije bio istrajan u ideji da Aleks zaigra za Srbiju. Jedan Preldžić, koji je u seniorskoj koknkurenciji igrao za Sloveniju, mogao preći u redove Turaka, a Aleks nije mogao, čak ni kada je nastupao samo za juniore Australije. Smatram da ni sada nije kasno. Kad svi mogu da se bave ilegalnim radnjama (Grci potkupljuju, Turci već spomenuti...), zašto ne bi i mi mogli malo manje da se pravimo pošteni. Aleks Marić po svaku cijenu!

dokle vise bre

pre 12 godina

Jedno pitanje za sve virtualne selektore:Da li mislite da Milicic,Pavlovic,Stojakovic i ostali koje stalno spominjete vise vole reprezentaciju od kosarkasa koji trenutno igraju za nas tim?Ako tacno odgovorite bice vam jasno zasto spomenuti pojedinci ne igraju vise za Srbiju.

Aco

pre 12 godina

Cestitke reprezentacije Srbije na pobjedu nad Turskom i plasman u cetvrtfinale.
Sta da se kaze za mech, ,,tvrda,, utakmica koja se igrala pod imperativ pobjede. Ispunjena s puno greske i izgubljenih lopti. Srbi su mozda vise zeleli pobjedu (imali srece) pa pravedno i pobjedili. Razocarali me Turkoglu, Ashik... a dokazali da su veliki igraci Krstic i Teodosic.

Jos jednom cestitke Srbiji za plasman u nadi da ce Makedonija dobiti Rusiju i da cemo gledati 1/4finale Srbija-Makedonija

radoja

pre 12 godina

Teodosic je igrao 34 min, dao 20 poena, imao 8 skokova, 5 asistencija, 47% za 2, 33% za tri. To je odlican ucinak. Problem su bile izgubljene lopte u napadu i sudijski kriterij (krstic nije izveo ni jedno slobodno bacanje). Protiv Rusa ce se i to popraviti. Idemo do medalje!

Milan

pre 12 godina

(Nemate vi kapacitet za prave stvari! Vi ste baš liga sa tim "odličnim" Turcima!, 12. septembar 2011 10:54) Ti druze nisi bas cist u glavi...
prvo,Turska trece razredna ekipa??? pa da im je tu Tanjevic bili bi u konkurenciji za finale,individualno odlican tim,fali im brzina i sut,ali su to sudije nadoknadile (13 bacanja vise.. 1 timski faul u trecoj cetvrtini) a poslednju cetvrtinu da ne komentarisem... al doce i zabar i slovenac u pionir a tamo sila boga ne moli! E da.. mi nemamo vise onakve pojedince kao pre 10 ili 15 godina... ali ponovo imamo TIM,koji je kao celina mnogo jak,fali novica ipak je on najsrcaniji... A pogotovo treba da te je sramota sta pricas za selektora.. pa bori se za nase koliko god je moguce,pa samo sto nije prebio Pninija.. pa ono cuveno pismo FIBI prosle godine posle polufinala... probaj da se preselis u Albaniju.. mozda ce tamo imati vise razumevanja za pljuvace Srbije.. Napred momci do finala!!!

Srb-in

pre 12 godina

Nemoj da se izvinjavas, vi ste nasi igraci, ako Duda tako kaze, mi bolje nemamo! Nego, od sledece utakmice, pamet u glavu, ozbiljno i borbeno, pa da se radujemo zajedno! Svi smo uz vas!

Napred Orlovi

pre 12 godina

Zelim vam srecu, zdravlje i odlicnu igru u cetvrtfinalu, a dace Bog i dalje... Isto tako zelim i sve najbolje odbojkasima, Noletu veceras protiv Nadala, Dejvis kup reprezentaciji protiv Argentine, fudbalerima u daljim kvalifikacijam i svim nasim sportistima koji se bore pod nasom trobojkom... A Vama koji pljujete nase sportiste, i koji cak navijate protiv svojih, nek je na cast i znajte da vise vredi "GRAM OBRAZA, NEGO 100 KILOGRAMA GUZICE" Srecno !!!!!

jkl

pre 12 godina

Dragi nas Teo, samo nemoj u sledecoj utakmici da sutiras bez rezona. Kad se mec lomi ti sutiras sa 7m bez ikakvog povoda??? Razigravaj vise, jer to najbolje radis. Neka Keselj sutira za 3, ionako ima daleko bolji procenat za 3p, kao i Rasic. Jer sledeci put ti nece biti oprosteno,i to ne samo od nas- navijaca, vec i od protivnika!!!

racundzija

pre 12 godina

Gledam dalji zreb i shvatam da sve ovo do sada ne pravi nikakvu razliku, bar rezultatski.

Potpuno je svejedno da li cemo u cetvrtfinalu igrati sa Rusima, Makedoncima, Grcima ili Slovencima - sve njih mozemo i da pobedimo i da kiksnemo, potpuno svejedno.

Milan2011

pre 12 godina

Ја не знам шта се то дешава са нама Србима па омаловажавамо победу против Турака. То је једна сјајна екипа, Арслан је један од најнезгоднијих плејмејкера, Тунчери је можда мало спорији али врхунски покрива у одбрани, Онан и Гулер су играчи типа Кецмана за које никада не претпоставиш да су постигли 10 поена, Прелџић је врхунски играч,Иљашова је звезда тима само што није у најбољој форми а о Хиду нећу трошити речи. За центре шта рећи него да су одлични скакачи. Једина мана им је селектор пошто је Тањевић ипак био име и презиме које поштују судије. У ситуацији када нам не игра Ноца и Рашић, два кључна играча, први уз Теа, Крлета, Савана носилац игре а други веома битан ѕа ротацију у игри победа је рекло би се нешто што је тешком муком извојевано. Против Руса биће тешко, не треба крити, свеукупно су бољи али наша шанса су Тео и бекови где смо много квалитетнији. Ајде па са срећом земљаци.......

Racionalno i borbeno

pre 12 godina

Dragi i poštovani Teo, pre svega bih želeo da uputim izraze podrške i tebi, a posebno našem TIMU u celini! Za razliku od mnogih koji smatraju da ne treba da se izvinjavaš, mišljenja sam da treba da se izviniš i svojim saigračima i treneru jer želiš po svaku cenu da zadržiš ulogu super-zvezde u našem TIMU (verujem da to radiš podsvesno) što rezultuje ogromnim brojem izgubljenih lopti, lošijom igrom i lošijim rezultatom po naš TIM.
Očigledno je da u ovom trenutku nisi u najboljoj formi - ni fizičkoj, a pogotovo ne u šuterskoj kada se radi o šutevima sa odstojanja. Pored toga tvoja tvrdoglava nastojanja da proturiš loptu ,, kroz iglene uši '' takođe često rezultiraju olakim i nepotrebnim gubljenjem lopte...
I još nešto mi se nije dopalo, na jednoj od prethodnih utakmica sam primetio da dok vam trener u toku time-out objašnjava kako da igrate ti istovremeno pričaš drugom igraču šta treba da radi. Ne mislim da to radiš da bi omalovažio trenera ali tako izgleda i to što ti želiš da kažeš može se reći i kada trener završi sa svojim objašnjenjem.
Ima mnogo drugih načina na koje ti možeš da odlučujuće doprineseš našem TIMU u ovom trenutku. Pre svega racionalizuj svoju igru i radi ono što u ovom trenutku radiš maestralno, a to su prodori ka protivničkom košu, šutevi iz reketa za 2 poena i razigravanje saigrača bez nepotrebnnih rizika i nastojanja da to bude efektno po svaku cenu. Iskreno se trudi da odigraš odbranu što bolje možeš, a trojke će pre ili kasnije ponovo doći ali ne na silu...
Na kraju, mislim da je krajnje vreme da Ivković ili neko iz vođstva naše reprezentacije malo duže porazgovaraju sa tobom i zbog ovog, a i zbog budućih takmičenja! U suprotnom odgovornost će biti samo njihova i ti u tom slučaju zaista nemaš više zašto da se izvinjavaš. To oni treba da učine!
Uz izvinjenje i tebi i svima koji misle drugačije tebi Teo i SRBIJI najbolje želje u nastavku takmičenja!

Zlatko

pre 12 godina

Teo,bolje se izvinjavaj Maji nego nama.Mi cemo ti uvek oprostiti,jer si nas zaduzio onom trojkom protiv Spanije sa SP za ceo zivot ali ne znam kako ces kod Maje da se iskupis za Modelsicu!!!
(SIndi, 12. septembar 2011 16:28)

Sličan komentar pročitah danas ali nisam imao pojma o čemu se radi. Ostalo mi negde u mislima i ukucao naslov. Prva dva sajta su Svet i Skandal. Pa da li je moguće da verujete tim novinama? Treći je Alo. To dovoljno govori. Još samo fali Kurir. Mislim da je čista izmišljotina, jbg moraju i te novine da se prodaju. A gde ćeš veći tiraž u sred EP. Ne bi me čudilo da pred Italiju izađe i nešto slično za nekog fudbalera. Sreća pa postoji internet pa ne mora da se baci 50 dinara za tu glupost. Čak i da je istina, da li stvarno mislite da bi imao vremena za vreme Evropskog prvenstva u tamo nekoj Litvaniji da švrlja? U članku piše ova došla, pa došla i Maja kad je čula. Aha. Ova prva će baš da trči u Litvaniju, a ova druga tek tako napustila reprezentaciju. Ako se ne varam i odbojkašice će sad igrati EP, i to EP gde smo domaćini sa Italijom. Od tog posla nema ništa. :) :) :) Čak i da je istina, da li je to moralo sad da se objavi? Ne, nego udri da pljujemo po našima kad im treba pažnja i koncentracija na drugom mestu. Ipak je tiraž u pitanju. Čak i da je istina, to njihova privatna stvar, mi to ne moramo da znamo. Ali s obzirom ko je objavio, rekao bih da je čista izmišljotina.

pera

pre 12 godina

Rusija upravo pobedila Makedoniju. Slaba utakmica . Imamo šansu protiv Rusa. Očajni su Pobedili su zahvaljujući trojci, mislim Krjape, u poslednjoj sekundi i to od table. Ako i ove ruse ne "bijemo" onda stvarno ne zaslužujemo ništa

my way

pre 12 godina

Teo brate, pa ti si materijal za predsednika Srbije...samo sto se nama izvinjavas ali dobro. Ajde Nole sad da obradujes Savana i ekipu, pa da prodjemo u polufinale i borbu za medalje. Da se poklopi...

klofach

pre 12 godina

momci samo naprijed nije lako psiholoski ali ni fizicki iznijeti ovo evropsko sa vise timova nego na fudbalskom evropskom prvenstvu a igra se skoro svaki dan, to je za kosarku stvarno prenaporno! narocito zato sto se danas dopusta jak kontakt u igri i dolazi do povreda i svega ostalog, iako mislim da je ovaj sistem takmicenja glup, (ALI KAD FIBA NIJE BILA GLUPA) to nije razlog da ne vjerujem u vas a znam pouzdano jaaaaaako mnogo ljudi koji su uz vas stalno zato SAMO NAPRED bez straha dajte sve od sebe i onda se nemamo cega stiditi ni vi n imi! U NAPAD DO POBEDE! SRCE A TEREN!

Corto Maltese

pre 12 godina

Juce ste mi bas isli na zivce (pogotovo ti Teo), ali kapiram da nisam bio u pravu.
Realno, vi se momci cimate 2 meseca bez da vam to iko trazi. Igrate bez dinara nadoknade, a za to vreme mozete da idete na koju god tacku na svetu i uzivate u parama koje ste zaradili za igranje u toku sezone.
Hvala za ovo izvinjenje i zaista nema na cemu, jer ste vi ti koji se znojite i bijete po terenu, predstavljate sve nas, dok ja gledam to na TV-u, zavaljen u fotelji i ca cipsom u rukama :).
Trudili se, ne trudili, cimali se ili ne, uvek cete imati moju podrsku za sve sto radite, a ako ikada budem bas poludeo od vase igre, uvek cu imati daljinski i moci cu da promenim program, za razliku od vas koji cete i dalje trcati po parketu i boriti za svoju zemlju.
Verujte mi, ako vam to znaci, necu nikada menjati program... sa vama i u pobedi i u porazu!
Napred momci, uvek hrabro, pa dokle doguramo ;)

hdz

pre 12 godina

I kako posle možemo da kažemo, gledajući ovu fotografiju, da je Italijan uvek protiv nas!
(Lamonica, 12. septembar 2011 10:40)

:-))))))))))

bole

pre 12 godina

Nema sta da se izvinjavas, nego pamet u glavu! Ne nasedaj na provokacije, koncentracija da se popravi, odbrana da se igra cvrsce TEO i slusaj Dudu sta ti prica ne zveraj okolo...

ultrasrbin

pre 12 godina

(George Carlin, 12. septembar 2011 13:52)
Komentar ti je vrh,ali sto se ovako potpisa. Ukapirao sam da si protivnik stranih igraca i trenera pa mislim da si valjda i covek sa srpskim imenon i prezimenom.

Vanja

pre 12 godina

Momci hvala vam na svemu! Hvala sto se borite za nasu zemlju! Izbegli smo dva glavna favorita za zlato! Samo napred sad! Verujemo u vas!