Tenis 26

Ponedeljak, 12.09.2011.

00:32

USO: Titula za Samantu Stosur!

Dogodilo se ono što je malo ko očekivao – Australijanka Samanta Stosur pobedila je Serenu Vilijams u finalu US opena rezultatom 6:2, 6:3 za samo 73 minuta igre.

USO: Titula za Samantu Stosur! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

26 Komentari

Sortiraj po:

Nemanja

pre 12 godina

'Molimo vas da obratite pažnju na pravopisnu i gramaticku ispravnost komentara koje šaljete, prednost ce imati komentari koji su napisani bez pravopisnih i gramatickih grešaka.'
Jel' ovo znači da ćete objavljivati i najnepismenije komentare kada nema drugih, sabranijih, koji bi 'imali prednost' u odnosu na njih? Mislim da nema potrebe da upirem prstom, svima je jasno na koji se komentar ovo odnosi... Ajde malo održite nivo, počeće da vam liči stranica na 'Politikinu'.

M

pre 12 godina

Brilijantna pobeda! Posle 31 godine Australkinja je osvojila grand slam
inace "Sale"
Ljudi, meni se ova žena sviđa...ima nešto u tim očima.
(Sale, 12. septembar 2011 00:47)
Samanta vise voli devojcice nego decake, mada to tebe ne moze zaustaviti da ti se i dalje svidja :)

Dermendziev

pre 12 godina

Prodje jos jedan GS,jos jedan US Open.Pobednici Samanti sve cestitke od srca.Onaj ko zna,taj zna uprravo protiv najboljih,upravo kad je najpotrebniji.Izmedju ostalog Samanta je jedna od redkih igracica koja je na jednom turniru, za redom, pobedjivala velicine tipa Zistin,Serena(RG2010).
Samanta je svakako jedna od tehnicki najpotkovanijih u WTA turu.Daklem nista nije slucajno.

Sereni sve pohvale za partije koje je pruzila posle pauze od godinu dana i sve kritike za ponovljeni incident na US Open(Disciplinska omisija bi morala sada ozbiljnije da reaguje,a organizator turnira US Open da razmisli o “eventualnom pozivu “-diskfalifikaciji Serene za sledecu godinu,jer je ovo drugi Serenin skandal za poslednje tri godine!).Treba biti sportista do kraja.

Pravila su savim jasna,samo na svu zalost sve sudije,a na zalost i disciplinske komisije,dosledno ih ne primenjuju,cesto podlezuci pritisku "odozgo ili sa strane".Bravo Eva,slucajno ne sudi susrete ATP!Valda ce i zvanicno da se zabrani to urlanje i prepadanje(predlog vec postoji).

Na svu zalost i ovaj GS pokazao je da smo u zenskom tenisu davno izgubili pozicije koje smo imali,da smo jos daleko od vrhunskih rezultata,da smo tu jos uvek u granicama nekog izuzetno skromnog proseka.

Licne impresije-Mec turnira:Bilo je puno lepih meceva,svakako jedan od njih je i ovo finale,ali bih za moj ukus nekako izdvojio kao najtvrdji,najkvalitetniji mec Stosur-Petrova,duel dve uspesne igracice i u konkurenciji dubla.Rezultatski krajnje neizvestan,pun prelepih fantasticnih i raznobraznih poteza,poena!

Najatraktivniji mec za oko mec:Skjavone-Vaskobajeva

Iznenadjenja:svakako Kerber i Nikulesku

Razocaranja:pomalo Sarapova i ocajna igra Bojane Jovanovski

Prognoze:jedan od favorita(favorit br2 ,Serena) igrao je finale,a sto se tice nasih,sve po ocekivanju,malo sam precenio Jelenu.

Pozdrav uz nadu za bolje sutra!

Roger, Umad Bro?;)

pre 12 godina

Wow, ono je roid rage, sad vec Serenin zastitni znak. Zena ne moze vise da se kontrolise..
Eh da sam muva na zidu kad nju testiraju na steroide..

fair-play

pre 12 godina

Serena kao da je sišla sa grand parade.Naduvena i umišljena kao da je oslobodila USopen.Nesporni su njeni rezultati, ali joj ne daju za pravo da misli da za nju ne važe pravila fer pleja i da na osnovu toga pokuša da jeftino i podlo destabilizuje protivnicu.Posle je na konferenciji za novinare pričala kako, zaboga, nije to smišljeno uradila.Gistro.
Pogotovu uz pomoć onakve publike, koja je za moj ukus najgora od sva 4 Grand Slama.
Navijali su kao da se igrao derbi treće opštinske lige Nevade u ragbiju.

znanje-imanje

pre 12 godina

Posebna strana ženskog sporta je - da je to ženski sport. Pod utiskom i inercijom uglavnom muškog sporta to se redovno zaboravlja. Ipak, baš često aspekti koje je "politički nekorektno" potencirati odlučuju, pogotovu na slemovima koji se rastežu dve nedelje. Zato je ženski tenis čudna lutrija. Sve to je uvezano sa još jednim za analizu potencijalno "nekorektnim" aspektom, a to je da su neke takmičarke, tipa Navratilova, Seleš, Enan ili sada Stosur bioritmički drugačije i stabilnije... Dodajmo još nevidljive farmakološke aspekte i eto zavrzlame.
Serena baš danas nije bila za igru, i Stosur je imala puno sreće po tom pitanju. Šta reći - skeptičan sam prema Sereninim izostancima ili ponašanjima kada igra. Arogantna je i tašta, često nebulozna (i to je još nežna formulacija) ali em je iz USA em se svi ustežu da ne bi ispalo da su rasisti,,, A još i fudbalska publika - zaista mi nije žao što nije uzela još jedan Slam. Ali nikako, ama nikako nemam osećaj @Saleta: "Ljudi, meni se ova žena sviđa...ima nešto u tim očima.", jer ja vidim samo jako mnogo toga u tim bicepsima...

Ratko Jevtovic

pre 12 godina

Eto i Stosur osvoji prvi grend slem. Ranije su to ucinile Kvitova, Na Li i Skjavone. Kada ce nasa Jelena doci na red, voleo bih da mi neko kaze?
(nenad, 12. septembar 2011 01:20)

Cao Nenede, verovatno kad pocne ozbiljno da trenira i da napada kao u najboljim danima. Po ovome sto smo dosada videli kad je zenski tenis u pitanju, sve fizicki jace i igracice ofanzivnog stila preuzimaju dominaciju. Po toj teoriji Ana je bliza osvajanju novog trofeja nego Jelena. Naravno svi bismo mnogo zeleli da nisam u pravu i da to urade i Jelena i Ana.

Inace svaka cast i cestitke Samanti. Australijanci jutros na poslu su veoma ponosni i Premijerka Julia Gillard joj je licno poslala cestitku.

Pozdrav od vernog navijaca iz Perta, Australija

Skepticar

pre 12 godina

Kakva pobeda,vise nego zasluzena.STOSUR spustila na zemlju WILLIAMS i to kako.

Skandalozno ponasanje Serene WILLIAMS kao i same publike ali ni to nije moglo da uzdrma celecnu Australijanku.Bas me interesuje sta ce ITF i WTA sada da preduzmu u ovom slucaju.Za one koji nisu gledali ovaj Mec Serena je u drugom Setu,u prvom Gemu,pre nego sto je odigrala pojen VRISNULA a po pravilima Sudija Meca,sasvim ispravno,kaznila Serenu i dodelila pojen za STOSUR sto je ujedno znacilo i brejk za STOSUR.Kakva tirada od Serene,do sada ne vidjeno na teniskim Stadionima...prilazi sudijskoj stolici i kaze: "Kaznjavas me zato sto ispoljavam svoje emocije,ja sam Amerikanka.Ti si osoba koja mrzi sve a ta tvoja mrznja dolazi iz dubine tvog srca.Ukoliko se sretnemo u hodniku nakon meca pri odlasku u svlacionicu, ne okreci glavu u mom pravcu, jer nisam sigurna kako cu reagovati...ovo je ogorcilo cak i Sereninog Oca koji je ustao sa sedista i trazi pogledom Serenu"... to su reci koje je Serena upotrebila za vreme incidenta a sto je najgore od svega na kraju Meca odbija de se pozdravi sa Sudijom,totalno je ignorise kao da ne postoji...zaista velika sramota i bahato ponasanje od strane Serene.Po meni cak ni organizatori nisu bili bolji,pri dodeli trofeja,izjavljuju kako su srecni sto je ponovo vide na terenu (nakon teske bolesti) i hvale je za ulazak u Finale...ni reci o incidentu koji je sokirao sve prave ljubitelje tenisa sirom Planete...neka im je na cast.Moram da se osvrnem i na jucerasnji Mec izmedju Djokovica i Federer-a...na konferenciji za medije Federer je izjavio da i Djokovic "pretereju" u ispoljavanju svojih emocija i navodi da NESME da se izgubi iz vida IZUZETNO sportsko ponasanje i postovanje prema protivniku...ova izjava je sokirala mnoge poznate bivse teniske zvezde a narocito Samprasa koji je izjavio da je Federer na samom VRHUNCU liste kada je u pitanju NE SPORTSKO ponasanje,jer kako Sampras kaze,kada izgubi "tesne" Meceve gotovo redovno pokazuje emocije i PLACE u pravom smislu te reci a sto je najvaznije ne odaje DUZNO priznanje protivniku za zasluzenu pobedu i on bas nije prava osoba da kritikuje ponasanje Djokovica.Ivan LENDL komentarise samo jedan aspekt nakon Meca: "Djokovic je SLOMIO Federer-a u svim elementima igre u momentima kada je to najvaznije i najkriticnije u Mecu"...istovremeno "tvrdi" da je Federer poznat po NE SPORTSKOM ponasanju kada gog gubi.Navodi jednu cinjenicu u jucerasnjem Mecu u trecem Setu kada je u jednom momentu zaista NE SPORTSKI reagovao kada je Djokovic napravio gresku,ne zaslugom dobre Federerove igre,i kaze da je Djokoviceva reakcija bila u duho sportskog ponasanja i savim prihvatljiva kada se uzme u obzir krajnji rezultat ovog Meca.

P.S. Jos da navedem da sam bio prisutan na Mecu izmedju WILLIAMS v STOSUR i da sam bio udaljen oko 10-15 metara kada se dogodio ovaj incident i da sam zaista cuo svaku rec koju je Serena izgovorila.

Nakon sto sam bio ocevidac svega sto se dogodilo,ne mogu a da ne pomenem i nase devojke (mislim na Anu i Jelenu) koje mnogi nasi navijaci kritikuju kada su u pitanju izlivi njihovih emocija za vreme igre...samo mogu da TVRDIM jedno...nase Devojke su ZLATNE u svakom pogledu i bez razlike koliko imaju ili nemaju osvojenih GS titula one su PRAVE DAME u odnosu na Serenu i zato zasluzuju samo postovanje i zahvalnost na koji nacin predstavljaju njih same a narocito nasu Naciju a to je mnogo,mnogo vaznije nego sve osvojene titule.

Konacno nadam se da ce b92 objaviti ovaj komentar i ako bas nije iskljucivo u vezi naslova ali zato obuhvate sve principe belog sporta...unapred hvala sa srdacnim pozdravom iz New York-a.

Jasna Edguy

pre 12 godina

Samanta, ti si sjajna i kao sportista i kao osoba, a to se vidi po onome sto si pokazala u finalu, a i pozitivna energija izbija iz tvojih dobrocudnih ociju. :) Kakva odlicna igra. Zelim ti jos puno GS titula. :)

Igor ZR

pre 12 godina

Sjajno, fantastično i nadasve potpuno zasluženo! Devojka je održala javni čas tenisa i to ni manje ni više nego na najvećem teniskom objektu na svetu. Sramno ponašanje Wilijamsove i to ponovo u Njujorku. Da bi bio pravi šampion moraš biti dostojanstven i u porazu, a ova kvazi šampionka to nije. Ni publika nije bila puno bolja, no od nje se ništa bolje nije ni očekivalo. Samanta, alal vera još jednom!!!!!

iks

pre 12 godina

Serena je sampionka koja se retko vidja
boravila je po bolnicama i nije se znalo da li ce na kraju sve biti u redu sa njom i gle,nekoliko meseci kasnije vratila se tenisu na najbolji moguci nacin
neka se ostale "teniserke" ugledaju na nju
Samanta je zasluzila GS jos prosle godine kada je zaredom pobedila Enan,Serenu i Jelenu a u finalu izvisila od Italijanke
jos vise je postujem zbog nacina na koji je reagovala kada je zavrsen mec,samo je klekla,poradovala se i to je to,nije se gubila
Sereni svaka cast jer je tek oporavljena posle godinu dana pauze uradila nesto sto ne moze ni takozvana prva teniserka sveta

nenad

pre 12 godina

Eto i Stosur osvoji prvi grend slem. Ranije su to ucinile Kvitova, Na Li i Skjavone. Kada ce nasa Jelena doci na red, voleo bih da mi neko kaze?

Micky

pre 12 godina

Jos jedan slucaj slovenske superiornosti u zenskom tenisu. Stosur je kao i Voznjacki poljskog porekla. Deo njenog intervjua tokom Rolan Garosa:
f
Q. You have, shall we say, a fairly unusual name. Could you give us one incident, or what's it like living your life with that name, and is there a story you could tell us?
SAMANTHA STOSUR: As in my last name?

Q. Yeah, that's right. (Laughter.)
SAMANTHA STOSUR: Well, my grandfather is Polish, and it's a Polish name. Not really any funny stories. But I don't know, for some reason, a lot of Australian tennis players have come from a Polish background.

different subject, could you talk about what Dave brings to you as a coach? You've been with him for a while. Seems like a good coach.
SAMANTHA STOSUR: No, I haven't really spoken to Caroline because I don't speak any Polish, so I don't want to embarrass myself speaking to someone who does...

Uzgred, na poljskom se Stosur izgovara kao Stosur.

Jovan Nikolić

pre 12 godina

Neverovatno šta se događalo sa Serenom Williams na terenu. Brdo neiznuđenih grešaka, katastrofalno loš prvi servis, nedovoljno jako udarci (naročito backhand), i kretanje - KRETANJE je apsolutno bilo izuzetno otežano. Da li je u pitanju problematično stopalo ili ne, saznaćemo na konferenciji za novinare.

Po mom mišljenju, Samantha Stosur je igrala odličan meč (sličan je odigrala i u finalu Montreala ove godine, ali joj nije vredelo obzirom da je S. Williams pregazila...), pa se tako nameće utisak da je Serena pobedila samu sebe.

mare

pre 12 godina

Samanta je bila bolja veceras. Cestitke na fantasticnoj igri. Serena je bila daleko ispod svojih mogucnosti, ali svaka cast na povratku i sjajnom turniru. Moze da udje u prvih 8 do kraja sezone nastavi li sa ovakvim igrama.
Ne slazem se sa komentatorom eurosporta oko onog spornog Sereninog proslavljanja poena. Nije sporno da je Serena pogresila i prerano proslavila poen, ali tada poen treba da se ponovi. Osim ako pre toga nije imala opomenu, a nije. Smatram da je Serena s pravom protestovala. Interesantno je da se ista takva situacija desila na zavrsnom turniru u Dohi 2009. godine u mecu Serene i Kuznjecove. Sudija je bila niko drugi do ta ista Eva, samo sto je u ovom slucaju Kuznjecova uspela i da vrati loptu nazad u teren. Zavrsilo se Sereninim izvinjenjem i ponavljanjem poena, uz smeh teniserki. Doneti takvu odluku na brejk loptu GS finala je diskutabilno. Pogledajte i link: http://www.youtube.com/watch?v=0YmblrB_Ftc
U svakom slucaju to verovatno ne bi promenilo ishod meca, jer je Samanta bila bolja.
Jos jednom cestitke za obe devojke.
Sto se tice zavrsetka GS sezone za zene, zakljucujem da po jedan GS imaju vec Skjavone (prosle godine), Na Li, Kvitova i sada Stosur. Wozniacki bi morala vec dobro da razmisli zasto ne moze da osvoji GS turnir. Njena igra u polufinalu je bilo sramotna za nekog ko je na 1. mestu WTA liste.
Sutra imamo veliko musko finale. Nadajmo se da ce Novak nastaviti neverovatan niz protiv Nadala.

Igor ZR

pre 12 godina

Sjajno, fantastično i nadasve potpuno zasluženo! Devojka je održala javni čas tenisa i to ni manje ni više nego na najvećem teniskom objektu na svetu. Sramno ponašanje Wilijamsove i to ponovo u Njujorku. Da bi bio pravi šampion moraš biti dostojanstven i u porazu, a ova kvazi šampionka to nije. Ni publika nije bila puno bolja, no od nje se ništa bolje nije ni očekivalo. Samanta, alal vera još jednom!!!!!

nenad

pre 12 godina

Eto i Stosur osvoji prvi grend slem. Ranije su to ucinile Kvitova, Na Li i Skjavone. Kada ce nasa Jelena doci na red, voleo bih da mi neko kaze?

Skepticar

pre 12 godina

Kakva pobeda,vise nego zasluzena.STOSUR spustila na zemlju WILLIAMS i to kako.

Skandalozno ponasanje Serene WILLIAMS kao i same publike ali ni to nije moglo da uzdrma celecnu Australijanku.Bas me interesuje sta ce ITF i WTA sada da preduzmu u ovom slucaju.Za one koji nisu gledali ovaj Mec Serena je u drugom Setu,u prvom Gemu,pre nego sto je odigrala pojen VRISNULA a po pravilima Sudija Meca,sasvim ispravno,kaznila Serenu i dodelila pojen za STOSUR sto je ujedno znacilo i brejk za STOSUR.Kakva tirada od Serene,do sada ne vidjeno na teniskim Stadionima...prilazi sudijskoj stolici i kaze: "Kaznjavas me zato sto ispoljavam svoje emocije,ja sam Amerikanka.Ti si osoba koja mrzi sve a ta tvoja mrznja dolazi iz dubine tvog srca.Ukoliko se sretnemo u hodniku nakon meca pri odlasku u svlacionicu, ne okreci glavu u mom pravcu, jer nisam sigurna kako cu reagovati...ovo je ogorcilo cak i Sereninog Oca koji je ustao sa sedista i trazi pogledom Serenu"... to su reci koje je Serena upotrebila za vreme incidenta a sto je najgore od svega na kraju Meca odbija de se pozdravi sa Sudijom,totalno je ignorise kao da ne postoji...zaista velika sramota i bahato ponasanje od strane Serene.Po meni cak ni organizatori nisu bili bolji,pri dodeli trofeja,izjavljuju kako su srecni sto je ponovo vide na terenu (nakon teske bolesti) i hvale je za ulazak u Finale...ni reci o incidentu koji je sokirao sve prave ljubitelje tenisa sirom Planete...neka im je na cast.Moram da se osvrnem i na jucerasnji Mec izmedju Djokovica i Federer-a...na konferenciji za medije Federer je izjavio da i Djokovic "pretereju" u ispoljavanju svojih emocija i navodi da NESME da se izgubi iz vida IZUZETNO sportsko ponasanje i postovanje prema protivniku...ova izjava je sokirala mnoge poznate bivse teniske zvezde a narocito Samprasa koji je izjavio da je Federer na samom VRHUNCU liste kada je u pitanju NE SPORTSKO ponasanje,jer kako Sampras kaze,kada izgubi "tesne" Meceve gotovo redovno pokazuje emocije i PLACE u pravom smislu te reci a sto je najvaznije ne odaje DUZNO priznanje protivniku za zasluzenu pobedu i on bas nije prava osoba da kritikuje ponasanje Djokovica.Ivan LENDL komentarise samo jedan aspekt nakon Meca: "Djokovic je SLOMIO Federer-a u svim elementima igre u momentima kada je to najvaznije i najkriticnije u Mecu"...istovremeno "tvrdi" da je Federer poznat po NE SPORTSKOM ponasanju kada gog gubi.Navodi jednu cinjenicu u jucerasnjem Mecu u trecem Setu kada je u jednom momentu zaista NE SPORTSKI reagovao kada je Djokovic napravio gresku,ne zaslugom dobre Federerove igre,i kaze da je Djokoviceva reakcija bila u duho sportskog ponasanja i savim prihvatljiva kada se uzme u obzir krajnji rezultat ovog Meca.

P.S. Jos da navedem da sam bio prisutan na Mecu izmedju WILLIAMS v STOSUR i da sam bio udaljen oko 10-15 metara kada se dogodio ovaj incident i da sam zaista cuo svaku rec koju je Serena izgovorila.

Nakon sto sam bio ocevidac svega sto se dogodilo,ne mogu a da ne pomenem i nase devojke (mislim na Anu i Jelenu) koje mnogi nasi navijaci kritikuju kada su u pitanju izlivi njihovih emocija za vreme igre...samo mogu da TVRDIM jedno...nase Devojke su ZLATNE u svakom pogledu i bez razlike koliko imaju ili nemaju osvojenih GS titula one su PRAVE DAME u odnosu na Serenu i zato zasluzuju samo postovanje i zahvalnost na koji nacin predstavljaju njih same a narocito nasu Naciju a to je mnogo,mnogo vaznije nego sve osvojene titule.

Konacno nadam se da ce b92 objaviti ovaj komentar i ako bas nije iskljucivo u vezi naslova ali zato obuhvate sve principe belog sporta...unapred hvala sa srdacnim pozdravom iz New York-a.

fair-play

pre 12 godina

Serena kao da je sišla sa grand parade.Naduvena i umišljena kao da je oslobodila USopen.Nesporni su njeni rezultati, ali joj ne daju za pravo da misli da za nju ne važe pravila fer pleja i da na osnovu toga pokuša da jeftino i podlo destabilizuje protivnicu.Posle je na konferenciji za novinare pričala kako, zaboga, nije to smišljeno uradila.Gistro.
Pogotovu uz pomoć onakve publike, koja je za moj ukus najgora od sva 4 Grand Slama.
Navijali su kao da se igrao derbi treće opštinske lige Nevade u ragbiju.

Jovan Nikolić

pre 12 godina

Neverovatno šta se događalo sa Serenom Williams na terenu. Brdo neiznuđenih grešaka, katastrofalno loš prvi servis, nedovoljno jako udarci (naročito backhand), i kretanje - KRETANJE je apsolutno bilo izuzetno otežano. Da li je u pitanju problematično stopalo ili ne, saznaćemo na konferenciji za novinare.

Po mom mišljenju, Samantha Stosur je igrala odličan meč (sličan je odigrala i u finalu Montreala ove godine, ali joj nije vredelo obzirom da je S. Williams pregazila...), pa se tako nameće utisak da je Serena pobedila samu sebe.

Dermendziev

pre 12 godina

Prodje jos jedan GS,jos jedan US Open.Pobednici Samanti sve cestitke od srca.Onaj ko zna,taj zna uprravo protiv najboljih,upravo kad je najpotrebniji.Izmedju ostalog Samanta je jedna od redkih igracica koja je na jednom turniru, za redom, pobedjivala velicine tipa Zistin,Serena(RG2010).
Samanta je svakako jedna od tehnicki najpotkovanijih u WTA turu.Daklem nista nije slucajno.

Sereni sve pohvale za partije koje je pruzila posle pauze od godinu dana i sve kritike za ponovljeni incident na US Open(Disciplinska omisija bi morala sada ozbiljnije da reaguje,a organizator turnira US Open da razmisli o “eventualnom pozivu “-diskfalifikaciji Serene za sledecu godinu,jer je ovo drugi Serenin skandal za poslednje tri godine!).Treba biti sportista do kraja.

Pravila su savim jasna,samo na svu zalost sve sudije,a na zalost i disciplinske komisije,dosledno ih ne primenjuju,cesto podlezuci pritisku "odozgo ili sa strane".Bravo Eva,slucajno ne sudi susrete ATP!Valda ce i zvanicno da se zabrani to urlanje i prepadanje(predlog vec postoji).

Na svu zalost i ovaj GS pokazao je da smo u zenskom tenisu davno izgubili pozicije koje smo imali,da smo jos daleko od vrhunskih rezultata,da smo tu jos uvek u granicama nekog izuzetno skromnog proseka.

Licne impresije-Mec turnira:Bilo je puno lepih meceva,svakako jedan od njih je i ovo finale,ali bih za moj ukus nekako izdvojio kao najtvrdji,najkvalitetniji mec Stosur-Petrova,duel dve uspesne igracice i u konkurenciji dubla.Rezultatski krajnje neizvestan,pun prelepih fantasticnih i raznobraznih poteza,poena!

Najatraktivniji mec za oko mec:Skjavone-Vaskobajeva

Iznenadjenja:svakako Kerber i Nikulesku

Razocaranja:pomalo Sarapova i ocajna igra Bojane Jovanovski

Prognoze:jedan od favorita(favorit br2 ,Serena) igrao je finale,a sto se tice nasih,sve po ocekivanju,malo sam precenio Jelenu.

Pozdrav uz nadu za bolje sutra!

Ratko Jevtovic

pre 12 godina

Eto i Stosur osvoji prvi grend slem. Ranije su to ucinile Kvitova, Na Li i Skjavone. Kada ce nasa Jelena doci na red, voleo bih da mi neko kaze?
(nenad, 12. septembar 2011 01:20)

Cao Nenede, verovatno kad pocne ozbiljno da trenira i da napada kao u najboljim danima. Po ovome sto smo dosada videli kad je zenski tenis u pitanju, sve fizicki jace i igracice ofanzivnog stila preuzimaju dominaciju. Po toj teoriji Ana je bliza osvajanju novog trofeja nego Jelena. Naravno svi bismo mnogo zeleli da nisam u pravu i da to urade i Jelena i Ana.

Inace svaka cast i cestitke Samanti. Australijanci jutros na poslu su veoma ponosni i Premijerka Julia Gillard joj je licno poslala cestitku.

Pozdrav od vernog navijaca iz Perta, Australija

M

pre 12 godina

Brilijantna pobeda! Posle 31 godine Australkinja je osvojila grand slam
inace "Sale"
Ljudi, meni se ova žena sviđa...ima nešto u tim očima.
(Sale, 12. septembar 2011 00:47)
Samanta vise voli devojcice nego decake, mada to tebe ne moze zaustaviti da ti se i dalje svidja :)

Jasna Edguy

pre 12 godina

Samanta, ti si sjajna i kao sportista i kao osoba, a to se vidi po onome sto si pokazala u finalu, a i pozitivna energija izbija iz tvojih dobrocudnih ociju. :) Kakva odlicna igra. Zelim ti jos puno GS titula. :)

Roger, Umad Bro?;)

pre 12 godina

Wow, ono je roid rage, sad vec Serenin zastitni znak. Zena ne moze vise da se kontrolise..
Eh da sam muva na zidu kad nju testiraju na steroide..

mare

pre 12 godina

Samanta je bila bolja veceras. Cestitke na fantasticnoj igri. Serena je bila daleko ispod svojih mogucnosti, ali svaka cast na povratku i sjajnom turniru. Moze da udje u prvih 8 do kraja sezone nastavi li sa ovakvim igrama.
Ne slazem se sa komentatorom eurosporta oko onog spornog Sereninog proslavljanja poena. Nije sporno da je Serena pogresila i prerano proslavila poen, ali tada poen treba da se ponovi. Osim ako pre toga nije imala opomenu, a nije. Smatram da je Serena s pravom protestovala. Interesantno je da se ista takva situacija desila na zavrsnom turniru u Dohi 2009. godine u mecu Serene i Kuznjecove. Sudija je bila niko drugi do ta ista Eva, samo sto je u ovom slucaju Kuznjecova uspela i da vrati loptu nazad u teren. Zavrsilo se Sereninim izvinjenjem i ponavljanjem poena, uz smeh teniserki. Doneti takvu odluku na brejk loptu GS finala je diskutabilno. Pogledajte i link: http://www.youtube.com/watch?v=0YmblrB_Ftc
U svakom slucaju to verovatno ne bi promenilo ishod meca, jer je Samanta bila bolja.
Jos jednom cestitke za obe devojke.
Sto se tice zavrsetka GS sezone za zene, zakljucujem da po jedan GS imaju vec Skjavone (prosle godine), Na Li, Kvitova i sada Stosur. Wozniacki bi morala vec dobro da razmisli zasto ne moze da osvoji GS turnir. Njena igra u polufinalu je bilo sramotna za nekog ko je na 1. mestu WTA liste.
Sutra imamo veliko musko finale. Nadajmo se da ce Novak nastaviti neverovatan niz protiv Nadala.

iks

pre 12 godina

Serena je sampionka koja se retko vidja
boravila je po bolnicama i nije se znalo da li ce na kraju sve biti u redu sa njom i gle,nekoliko meseci kasnije vratila se tenisu na najbolji moguci nacin
neka se ostale "teniserke" ugledaju na nju
Samanta je zasluzila GS jos prosle godine kada je zaredom pobedila Enan,Serenu i Jelenu a u finalu izvisila od Italijanke
jos vise je postujem zbog nacina na koji je reagovala kada je zavrsen mec,samo je klekla,poradovala se i to je to,nije se gubila
Sereni svaka cast jer je tek oporavljena posle godinu dana pauze uradila nesto sto ne moze ni takozvana prva teniserka sveta

Micky

pre 12 godina

Jos jedan slucaj slovenske superiornosti u zenskom tenisu. Stosur je kao i Voznjacki poljskog porekla. Deo njenog intervjua tokom Rolan Garosa:
f
Q. You have, shall we say, a fairly unusual name. Could you give us one incident, or what's it like living your life with that name, and is there a story you could tell us?
SAMANTHA STOSUR: As in my last name?

Q. Yeah, that's right. (Laughter.)
SAMANTHA STOSUR: Well, my grandfather is Polish, and it's a Polish name. Not really any funny stories. But I don't know, for some reason, a lot of Australian tennis players have come from a Polish background.

different subject, could you talk about what Dave brings to you as a coach? You've been with him for a while. Seems like a good coach.
SAMANTHA STOSUR: No, I haven't really spoken to Caroline because I don't speak any Polish, so I don't want to embarrass myself speaking to someone who does...

Uzgred, na poljskom se Stosur izgovara kao Stosur.

znanje-imanje

pre 12 godina

Posebna strana ženskog sporta je - da je to ženski sport. Pod utiskom i inercijom uglavnom muškog sporta to se redovno zaboravlja. Ipak, baš često aspekti koje je "politički nekorektno" potencirati odlučuju, pogotovu na slemovima koji se rastežu dve nedelje. Zato je ženski tenis čudna lutrija. Sve to je uvezano sa još jednim za analizu potencijalno "nekorektnim" aspektom, a to je da su neke takmičarke, tipa Navratilova, Seleš, Enan ili sada Stosur bioritmički drugačije i stabilnije... Dodajmo još nevidljive farmakološke aspekte i eto zavrzlame.
Serena baš danas nije bila za igru, i Stosur je imala puno sreće po tom pitanju. Šta reći - skeptičan sam prema Sereninim izostancima ili ponašanjima kada igra. Arogantna je i tašta, često nebulozna (i to je još nežna formulacija) ali em je iz USA em se svi ustežu da ne bi ispalo da su rasisti,,, A još i fudbalska publika - zaista mi nije žao što nije uzela još jedan Slam. Ali nikako, ama nikako nemam osećaj @Saleta: "Ljudi, meni se ova žena sviđa...ima nešto u tim očima.", jer ja vidim samo jako mnogo toga u tim bicepsima...

Nemanja

pre 12 godina

'Molimo vas da obratite pažnju na pravopisnu i gramaticku ispravnost komentara koje šaljete, prednost ce imati komentari koji su napisani bez pravopisnih i gramatickih grešaka.'
Jel' ovo znači da ćete objavljivati i najnepismenije komentare kada nema drugih, sabranijih, koji bi 'imali prednost' u odnosu na njih? Mislim da nema potrebe da upirem prstom, svima je jasno na koji se komentar ovo odnosi... Ajde malo održite nivo, počeće da vam liči stranica na 'Politikinu'.

Jovan Nikolić

pre 12 godina

Neverovatno šta se događalo sa Serenom Williams na terenu. Brdo neiznuđenih grešaka, katastrofalno loš prvi servis, nedovoljno jako udarci (naročito backhand), i kretanje - KRETANJE je apsolutno bilo izuzetno otežano. Da li je u pitanju problematično stopalo ili ne, saznaćemo na konferenciji za novinare.

Po mom mišljenju, Samantha Stosur je igrala odličan meč (sličan je odigrala i u finalu Montreala ove godine, ali joj nije vredelo obzirom da je S. Williams pregazila...), pa se tako nameće utisak da je Serena pobedila samu sebe.

Igor ZR

pre 12 godina

Sjajno, fantastično i nadasve potpuno zasluženo! Devojka je održala javni čas tenisa i to ni manje ni više nego na najvećem teniskom objektu na svetu. Sramno ponašanje Wilijamsove i to ponovo u Njujorku. Da bi bio pravi šampion moraš biti dostojanstven i u porazu, a ova kvazi šampionka to nije. Ni publika nije bila puno bolja, no od nje se ništa bolje nije ni očekivalo. Samanta, alal vera još jednom!!!!!

nenad

pre 12 godina

Eto i Stosur osvoji prvi grend slem. Ranije su to ucinile Kvitova, Na Li i Skjavone. Kada ce nasa Jelena doci na red, voleo bih da mi neko kaze?

iks

pre 12 godina

Serena je sampionka koja se retko vidja
boravila je po bolnicama i nije se znalo da li ce na kraju sve biti u redu sa njom i gle,nekoliko meseci kasnije vratila se tenisu na najbolji moguci nacin
neka se ostale "teniserke" ugledaju na nju
Samanta je zasluzila GS jos prosle godine kada je zaredom pobedila Enan,Serenu i Jelenu a u finalu izvisila od Italijanke
jos vise je postujem zbog nacina na koji je reagovala kada je zavrsen mec,samo je klekla,poradovala se i to je to,nije se gubila
Sereni svaka cast jer je tek oporavljena posle godinu dana pauze uradila nesto sto ne moze ni takozvana prva teniserka sveta

znanje-imanje

pre 12 godina

Posebna strana ženskog sporta je - da je to ženski sport. Pod utiskom i inercijom uglavnom muškog sporta to se redovno zaboravlja. Ipak, baš često aspekti koje je "politički nekorektno" potencirati odlučuju, pogotovu na slemovima koji se rastežu dve nedelje. Zato je ženski tenis čudna lutrija. Sve to je uvezano sa još jednim za analizu potencijalno "nekorektnim" aspektom, a to je da su neke takmičarke, tipa Navratilova, Seleš, Enan ili sada Stosur bioritmički drugačije i stabilnije... Dodajmo još nevidljive farmakološke aspekte i eto zavrzlame.
Serena baš danas nije bila za igru, i Stosur je imala puno sreće po tom pitanju. Šta reći - skeptičan sam prema Sereninim izostancima ili ponašanjima kada igra. Arogantna je i tašta, često nebulozna (i to je još nežna formulacija) ali em je iz USA em se svi ustežu da ne bi ispalo da su rasisti,,, A još i fudbalska publika - zaista mi nije žao što nije uzela još jedan Slam. Ali nikako, ama nikako nemam osećaj @Saleta: "Ljudi, meni se ova žena sviđa...ima nešto u tim očima.", jer ja vidim samo jako mnogo toga u tim bicepsima...

mare

pre 12 godina

Samanta je bila bolja veceras. Cestitke na fantasticnoj igri. Serena je bila daleko ispod svojih mogucnosti, ali svaka cast na povratku i sjajnom turniru. Moze da udje u prvih 8 do kraja sezone nastavi li sa ovakvim igrama.
Ne slazem se sa komentatorom eurosporta oko onog spornog Sereninog proslavljanja poena. Nije sporno da je Serena pogresila i prerano proslavila poen, ali tada poen treba da se ponovi. Osim ako pre toga nije imala opomenu, a nije. Smatram da je Serena s pravom protestovala. Interesantno je da se ista takva situacija desila na zavrsnom turniru u Dohi 2009. godine u mecu Serene i Kuznjecove. Sudija je bila niko drugi do ta ista Eva, samo sto je u ovom slucaju Kuznjecova uspela i da vrati loptu nazad u teren. Zavrsilo se Sereninim izvinjenjem i ponavljanjem poena, uz smeh teniserki. Doneti takvu odluku na brejk loptu GS finala je diskutabilno. Pogledajte i link: http://www.youtube.com/watch?v=0YmblrB_Ftc
U svakom slucaju to verovatno ne bi promenilo ishod meca, jer je Samanta bila bolja.
Jos jednom cestitke za obe devojke.
Sto se tice zavrsetka GS sezone za zene, zakljucujem da po jedan GS imaju vec Skjavone (prosle godine), Na Li, Kvitova i sada Stosur. Wozniacki bi morala vec dobro da razmisli zasto ne moze da osvoji GS turnir. Njena igra u polufinalu je bilo sramotna za nekog ko je na 1. mestu WTA liste.
Sutra imamo veliko musko finale. Nadajmo se da ce Novak nastaviti neverovatan niz protiv Nadala.

Skepticar

pre 12 godina

Kakva pobeda,vise nego zasluzena.STOSUR spustila na zemlju WILLIAMS i to kako.

Skandalozno ponasanje Serene WILLIAMS kao i same publike ali ni to nije moglo da uzdrma celecnu Australijanku.Bas me interesuje sta ce ITF i WTA sada da preduzmu u ovom slucaju.Za one koji nisu gledali ovaj Mec Serena je u drugom Setu,u prvom Gemu,pre nego sto je odigrala pojen VRISNULA a po pravilima Sudija Meca,sasvim ispravno,kaznila Serenu i dodelila pojen za STOSUR sto je ujedno znacilo i brejk za STOSUR.Kakva tirada od Serene,do sada ne vidjeno na teniskim Stadionima...prilazi sudijskoj stolici i kaze: "Kaznjavas me zato sto ispoljavam svoje emocije,ja sam Amerikanka.Ti si osoba koja mrzi sve a ta tvoja mrznja dolazi iz dubine tvog srca.Ukoliko se sretnemo u hodniku nakon meca pri odlasku u svlacionicu, ne okreci glavu u mom pravcu, jer nisam sigurna kako cu reagovati...ovo je ogorcilo cak i Sereninog Oca koji je ustao sa sedista i trazi pogledom Serenu"... to su reci koje je Serena upotrebila za vreme incidenta a sto je najgore od svega na kraju Meca odbija de se pozdravi sa Sudijom,totalno je ignorise kao da ne postoji...zaista velika sramota i bahato ponasanje od strane Serene.Po meni cak ni organizatori nisu bili bolji,pri dodeli trofeja,izjavljuju kako su srecni sto je ponovo vide na terenu (nakon teske bolesti) i hvale je za ulazak u Finale...ni reci o incidentu koji je sokirao sve prave ljubitelje tenisa sirom Planete...neka im je na cast.Moram da se osvrnem i na jucerasnji Mec izmedju Djokovica i Federer-a...na konferenciji za medije Federer je izjavio da i Djokovic "pretereju" u ispoljavanju svojih emocija i navodi da NESME da se izgubi iz vida IZUZETNO sportsko ponasanje i postovanje prema protivniku...ova izjava je sokirala mnoge poznate bivse teniske zvezde a narocito Samprasa koji je izjavio da je Federer na samom VRHUNCU liste kada je u pitanju NE SPORTSKO ponasanje,jer kako Sampras kaze,kada izgubi "tesne" Meceve gotovo redovno pokazuje emocije i PLACE u pravom smislu te reci a sto je najvaznije ne odaje DUZNO priznanje protivniku za zasluzenu pobedu i on bas nije prava osoba da kritikuje ponasanje Djokovica.Ivan LENDL komentarise samo jedan aspekt nakon Meca: "Djokovic je SLOMIO Federer-a u svim elementima igre u momentima kada je to najvaznije i najkriticnije u Mecu"...istovremeno "tvrdi" da je Federer poznat po NE SPORTSKOM ponasanju kada gog gubi.Navodi jednu cinjenicu u jucerasnjem Mecu u trecem Setu kada je u jednom momentu zaista NE SPORTSKI reagovao kada je Djokovic napravio gresku,ne zaslugom dobre Federerove igre,i kaze da je Djokoviceva reakcija bila u duho sportskog ponasanja i savim prihvatljiva kada se uzme u obzir krajnji rezultat ovog Meca.

P.S. Jos da navedem da sam bio prisutan na Mecu izmedju WILLIAMS v STOSUR i da sam bio udaljen oko 10-15 metara kada se dogodio ovaj incident i da sam zaista cuo svaku rec koju je Serena izgovorila.

Nakon sto sam bio ocevidac svega sto se dogodilo,ne mogu a da ne pomenem i nase devojke (mislim na Anu i Jelenu) koje mnogi nasi navijaci kritikuju kada su u pitanju izlivi njihovih emocija za vreme igre...samo mogu da TVRDIM jedno...nase Devojke su ZLATNE u svakom pogledu i bez razlike koliko imaju ili nemaju osvojenih GS titula one su PRAVE DAME u odnosu na Serenu i zato zasluzuju samo postovanje i zahvalnost na koji nacin predstavljaju njih same a narocito nasu Naciju a to je mnogo,mnogo vaznije nego sve osvojene titule.

Konacno nadam se da ce b92 objaviti ovaj komentar i ako bas nije iskljucivo u vezi naslova ali zato obuhvate sve principe belog sporta...unapred hvala sa srdacnim pozdravom iz New York-a.

Roger, Umad Bro?;)

pre 12 godina

Wow, ono je roid rage, sad vec Serenin zastitni znak. Zena ne moze vise da se kontrolise..
Eh da sam muva na zidu kad nju testiraju na steroide..

M

pre 12 godina

Brilijantna pobeda! Posle 31 godine Australkinja je osvojila grand slam
inace "Sale"
Ljudi, meni se ova žena sviđa...ima nešto u tim očima.
(Sale, 12. septembar 2011 00:47)
Samanta vise voli devojcice nego decake, mada to tebe ne moze zaustaviti da ti se i dalje svidja :)

Nemanja

pre 12 godina

'Molimo vas da obratite pažnju na pravopisnu i gramaticku ispravnost komentara koje šaljete, prednost ce imati komentari koji su napisani bez pravopisnih i gramatickih grešaka.'
Jel' ovo znači da ćete objavljivati i najnepismenije komentare kada nema drugih, sabranijih, koji bi 'imali prednost' u odnosu na njih? Mislim da nema potrebe da upirem prstom, svima je jasno na koji se komentar ovo odnosi... Ajde malo održite nivo, počeće da vam liči stranica na 'Politikinu'.

fair-play

pre 12 godina

Serena kao da je sišla sa grand parade.Naduvena i umišljena kao da je oslobodila USopen.Nesporni su njeni rezultati, ali joj ne daju za pravo da misli da za nju ne važe pravila fer pleja i da na osnovu toga pokuša da jeftino i podlo destabilizuje protivnicu.Posle je na konferenciji za novinare pričala kako, zaboga, nije to smišljeno uradila.Gistro.
Pogotovu uz pomoć onakve publike, koja je za moj ukus najgora od sva 4 Grand Slama.
Navijali su kao da se igrao derbi treće opštinske lige Nevade u ragbiju.

Dermendziev

pre 12 godina

Prodje jos jedan GS,jos jedan US Open.Pobednici Samanti sve cestitke od srca.Onaj ko zna,taj zna uprravo protiv najboljih,upravo kad je najpotrebniji.Izmedju ostalog Samanta je jedna od redkih igracica koja je na jednom turniru, za redom, pobedjivala velicine tipa Zistin,Serena(RG2010).
Samanta je svakako jedna od tehnicki najpotkovanijih u WTA turu.Daklem nista nije slucajno.

Sereni sve pohvale za partije koje je pruzila posle pauze od godinu dana i sve kritike za ponovljeni incident na US Open(Disciplinska omisija bi morala sada ozbiljnije da reaguje,a organizator turnira US Open da razmisli o “eventualnom pozivu “-diskfalifikaciji Serene za sledecu godinu,jer je ovo drugi Serenin skandal za poslednje tri godine!).Treba biti sportista do kraja.

Pravila su savim jasna,samo na svu zalost sve sudije,a na zalost i disciplinske komisije,dosledno ih ne primenjuju,cesto podlezuci pritisku "odozgo ili sa strane".Bravo Eva,slucajno ne sudi susrete ATP!Valda ce i zvanicno da se zabrani to urlanje i prepadanje(predlog vec postoji).

Na svu zalost i ovaj GS pokazao je da smo u zenskom tenisu davno izgubili pozicije koje smo imali,da smo jos daleko od vrhunskih rezultata,da smo tu jos uvek u granicama nekog izuzetno skromnog proseka.

Licne impresije-Mec turnira:Bilo je puno lepih meceva,svakako jedan od njih je i ovo finale,ali bih za moj ukus nekako izdvojio kao najtvrdji,najkvalitetniji mec Stosur-Petrova,duel dve uspesne igracice i u konkurenciji dubla.Rezultatski krajnje neizvestan,pun prelepih fantasticnih i raznobraznih poteza,poena!

Najatraktivniji mec za oko mec:Skjavone-Vaskobajeva

Iznenadjenja:svakako Kerber i Nikulesku

Razocaranja:pomalo Sarapova i ocajna igra Bojane Jovanovski

Prognoze:jedan od favorita(favorit br2 ,Serena) igrao je finale,a sto se tice nasih,sve po ocekivanju,malo sam precenio Jelenu.

Pozdrav uz nadu za bolje sutra!

Micky

pre 12 godina

Jos jedan slucaj slovenske superiornosti u zenskom tenisu. Stosur je kao i Voznjacki poljskog porekla. Deo njenog intervjua tokom Rolan Garosa:
f
Q. You have, shall we say, a fairly unusual name. Could you give us one incident, or what's it like living your life with that name, and is there a story you could tell us?
SAMANTHA STOSUR: As in my last name?

Q. Yeah, that's right. (Laughter.)
SAMANTHA STOSUR: Well, my grandfather is Polish, and it's a Polish name. Not really any funny stories. But I don't know, for some reason, a lot of Australian tennis players have come from a Polish background.

different subject, could you talk about what Dave brings to you as a coach? You've been with him for a while. Seems like a good coach.
SAMANTHA STOSUR: No, I haven't really spoken to Caroline because I don't speak any Polish, so I don't want to embarrass myself speaking to someone who does...

Uzgred, na poljskom se Stosur izgovara kao Stosur.

Ratko Jevtovic

pre 12 godina

Eto i Stosur osvoji prvi grend slem. Ranije su to ucinile Kvitova, Na Li i Skjavone. Kada ce nasa Jelena doci na red, voleo bih da mi neko kaze?
(nenad, 12. septembar 2011 01:20)

Cao Nenede, verovatno kad pocne ozbiljno da trenira i da napada kao u najboljim danima. Po ovome sto smo dosada videli kad je zenski tenis u pitanju, sve fizicki jace i igracice ofanzivnog stila preuzimaju dominaciju. Po toj teoriji Ana je bliza osvajanju novog trofeja nego Jelena. Naravno svi bismo mnogo zeleli da nisam u pravu i da to urade i Jelena i Ana.

Inace svaka cast i cestitke Samanti. Australijanci jutros na poslu su veoma ponosni i Premijerka Julia Gillard joj je licno poslala cestitku.

Pozdrav od vernog navijaca iz Perta, Australija

Jasna Edguy

pre 12 godina

Samanta, ti si sjajna i kao sportista i kao osoba, a to se vidi po onome sto si pokazala u finalu, a i pozitivna energija izbija iz tvojih dobrocudnih ociju. :) Kakva odlicna igra. Zelim ti jos puno GS titula. :)