Tenis 41

Nedelja, 11.09.2011.

02:06

Đoković: "Najveći trijumf do sada"

Novak Đoković napravio je neverovatan preokret i drugu godinu u nizu eliminisao je Rodžera Federera u polufinalu US opena.

Ðokoviæ: "Najveæi trijumf do sada" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

bane

pre 12 godina

U neku ruku mogu da razumem očaj Federera. On igra čitave sezone dobro, čak mislim da mu je ovo jedna od najboljih sezona a na kraju nije osvojio ništa? Ranije, u njegovo vreme bi se sa ovakvom igrom ladno prošetao do titule ali sada to nije dovoljno čak ni za finale. Pa i da je uspeo da pobedi Đokovića, u finalu ga je čekao Rafa. Federer na njegovu žalost nije bio ni blizu titule i to je prava istina.
Razlog za njegovu ljutnju je što nije razumeo da su se vremena promenila, sada je konkurencija mnogo jača nego kad je on kupio titule ko da bere cveće. Danas za svaku ozbiljniju titulu a naročito GS ili masters treba savladati Đokovića + Nadala a nije lako ni sa Congom, Marejem, Delpom, Berdihom...Tako nije bilo u njegova zlatna vremena i zato se Federer ljuti.
On je jednostavno rečeno umnogome precenjen teniser koji je prilično olako došao do brda titula zahvaljujući srećnoj okolnosti da je igrao u vremenu smene generacija, odlazili su Sampras, Agasi i drugi a novi nisu još stasali osim starmalog Nadala koji je igrao kao mator sa 15 god. Tek sada se vidi prava Federerova vrednost a ona nije onako grandiozna kako nas uveravaju njegovi zaslepljeni i neobjektivni navijači, pogotovo ovde u Srbiji.

Nikola NYC

pre 12 godina

Cak i strani mediji kritikuju Rogera zbog ozbiljnog nepostovanja pobednika meca.

"It's awkward having to explain this loss," a tetchy Federer said, "because I feel like I should be doing the other press conference."

There followed a string of excuses and justifications which not only were barely sustainable given the evidence but seriously disrespected the winner.

Asked about the quite remarkable forehand winner Djokovic hit to save match point, Federer reckoned the Serb did not look at that point like someone "who believes much anymore in winning. To lose against someone like that, it's very disappointing, because you feel like he was mentally out of it already. Just gets the lucky shot at the end, and off you go."

Djokovic was honest enough to admit the shot was a gamble – but Federer was reluctant to give him credit even for that courage in a crisis, preferring to regard it as desperate."

Ceo text u Guardian-u mozete naci ovde:
http://www.guardian.co.uk/sport/2011/sep/11/us-open-2011-federer-djokovic

Posmatrač

pre 12 godina

Federer je bez sumnje veliki teniser (ali ne i sportista i igrač, na žalost) i statistika je na njegovoj strani... Za razliku od njega Nadal ima i kvalitete sportiste. Uzgred, njih dvojicu je N.Đ. ove godine pobedio 9 puta, a oni njega samo jedanput.

777

pre 12 godina

Smesni su oni koji omalovazavaju Federera dok dizu Novaka. Federer je i dalje najveci teniser svih vremena. Novak ima najbolju godinu u poslednjih 15-ak godina tenisa, ali morace jos par godina ovako da igra da bi ga stigao. Federer je stariji od njega 6 godina. Pa zamislite koliko Novak jos ima fore. Novak je trenutno broj 1, ali glupo je omalovazavati Federera koji je presao 30tu i mnogo je teze u tim godinama igrati nego sa 24...
(Zmaj, 11. septembar 2011 12:19) Odlicno, pises o njegovim godinama. A da li pricas o njegovim godinama kada pobedjuje ili samo kada gubi? Nije ti jasno da je njegovo vreme proslo. Ove godine nije osvojio NISTA. Samo neki smesni turnir, da li bese Doha? Delju ga i prosecni teniseri, a o Congi, Novaku 4 puta ove godine i jedan poraz a Rafa ga delje kad god ga pogleda. Ako nastavi dalje da igra popljuvace sam sebe i sve rezultate koje je ostvario jer ce svi da ga ciste sa terena kome padne napamet. Covek ima takav ego i toliko je pun sebe da toga nije ni svestan. Jedan Agasi je napustio tenis cim je poceo da gubi od RF. E to su godine i povuces se. Ali ovaj to ne zna. Gubice ovakve istorijske meceve, rece Beker najbolji mec u istoriji ovog sporta, sluzice podizanju drugih tenisera kao Conge koji ga je slicno dobio a Novak ovo radi vec drugu godinu za redom na US Openu. Zasto. JER GUBI. Drugima dize kvalitet svojim porazima. Pogazice sve rezultate unazad da bi dokazao kako je najbolji? Pa po meni kakve je protivnike imao u najboljim godinama i kakvi su danas Conga, Endi, Rafa, RF, Delpo nije mu ni bilo mnogo tesko. Put kojim je on prosao i Novak ne mogu ni da se porede. Ne cestitati i odati priznanje protivniku je dno. Ne znam cemu se on nada da u trideset prvoj osvoji jos neki GS? Mozda ako svi ostali budu stajali na terenu i gledaju mec. GS turniri se igraju na 3 dobijena seta a maksimalno 5. Gde je tu RF? Mozda dobije meki masters 1000 koji se igra najvise tri seta. Sve ostalo je proslost ali sa pljuvanjem samog sebe.

sergius

pre 12 godina

Sto se mene tice, posao u US je zavrsen. Onaj prst sa RG je slomljen a iako najveci igrac svih vremena, Roger je pokazao i da je najmanji covek svih vremena u tenisu. Ne kapiram sportistu koji nije u stanju da cestita onome ko ga je (ne prvi put) dobio...na srecu, na znanje, na hrabrost... kako god. DOBIO GA JE.

:)

pre 12 godina

Federer je izgubio samopouzdanje i mec onog trenutka kada je u odlucujucem setu, kod stanja 5:3 i dve mec lopte, video Novaka kako se smeska ocekujuci njegov servis.
(Stojan, 11. septembar 2011 12:19)

Apsolutno se slazem sa ovom izjavom! Najbolja taktika je izaci pred Federera nasmejan jer se ovaj ukomira kad to vidi.

boki-us

pre 12 godina

Sreca sto je Nole veci covek od onih komentatora ovde koji pljuju po Federeru i publici. A da li ste videli kako je publika igrala sa Noletom na kraju? Da li ste culi americke komentatore kako lepo pricaju o "maloj Srbiji" i uspesima na Davis kupu? Da li ste videli Noletov spot za US Open? Ugledajte se na Noleta, pa podignite glavu i postanite dostojanstveni, lakse je kada smo uz pobednika.

vlada

pre 12 godina

neko je ovde napisao kako je Noletu lakse da igra jer ima 24 god a Federer 30.da vas pitam a dali je bilo lakse Federeru da dobija Noleta kad je imao 25 a Nole bio klinac od 19,tad vam to nije smetalo. A razlika je ipak velika jer je Rodzer dobijao tada dete,a sada Nole pobedjuje velikog sampiona,i to pokazuje da je najbolji i da ce verovatno da u svemu pretekne federera u godinama koje su pred nama.

BoKi

pre 12 godina

Ako je neko, kao Federer, imao DVA PUTA VIŠE neiznudjenih grešaka, ne vidim kako može da se priča kako je "dominirao" ili "igrao bolje".

A što se tiče publike - najbolje je što ih je Novak na kraju naterao da igraju sa njim...

Inferno

pre 12 godina

Tesko da komentatori mogu da omalovazavaju Federera apropo sto niti zna niti ga mnogo briga za komentatore po sajtovima. Pre bih rekao da se ovde radi o reakciji na njegovo omalovazavanje Djokovica, jer je neverovatno da neko posle svega moze da prica sa takvim omalovazavanjem, narocito neko ko je najbolji teniser svih vremena sto ne moze niko da ospori sem samog Federera koji ovim svojim kontitualnim stavom smanjuje vrednost svojih rezultata, jer realno uvek mu se moze izvaditi iz rukava da je jedan solidan deo vladanja tenisom proveo u periodu kada nije bilo jakih tenisera.
Nole ga je dobio na samopouzdanje i srecu, pred njegovom publikom, i sto pre to skapira pre ce da se eventualno oporavi, mada realno da je imalo pametan okacio bi reket o klin i uzivao u uspesima koje je imao, a zaista sam uzivao u nekim njegovim mecevima iz perioda kada je bio broj 1 i verujem da tako lep i uzivisen tenis skorije nece igrati niko... Ovako osecam da ce da se strasno nalupeta sa izjavama u nastavku karijere.

Luka

pre 12 godina

Kako da objasnim klincima da je Rodzer najbolji teniser svih vremena? kad je Novak toliko dominantan i broj jedan. Da se Rodzer penzionisao , mozda bih i mogao, ali ovako dok jos igra i gubi i gubi , dzaba mu 100 titula kad ce ostati da ga je Novak mlatio, da se penzionisao pre Noletove "ERE", mogli smo pricati o njemu kao nedodirljivom najboljem svih vremena,a ovako dugo je bio drugi iza Nadala, a sada ce u penziju kao treci, i pada sve u vodu. Logicnije mi je pricati O Samprasu onda kao nekom ko nije pomeren sa trona.

Jovanovic Velimir

pre 12 godina

Jos od juce po zavrsetku meca razmisljam o tome "kako" ti je uspelo da ga pobedis i ne mogu nikako sebi da dam odgovor?Rodzer je bio bolji u prvom setu u kojem je nivo koncetracije bio na maksimalnom nivou,u kojem su obojica bili maksimalno sigurni na svojim servisima.Nagovestaj da ce taj-brejk odlucivati o pobedniku prvog seta osetio se vec posle tri-cetiri odigrana gema.Takodje se osecalo da je Novak dosta nervozniji usao u mec za razliku od ocigledno rasterecenog Rodzera kojem je ujedno to i pomoglo da se docepa prvog seta.
Drugi set protice idealno po Rodzera koji zasluzeno dolazi do dva nula i tada se stvorijo jedan takav osecaj da je preostalo jos jedino da ga Rodzer dotuce u trecem setu i ode u Finale.
Medjutim ono sto se desilo u trecem pa onda nastavilo i u cetvrtom setu je nesto sto mi nikako nece biti jasno?Dali je Rodzer toliko pao u igri ili je Novak do te mere zaigrao da je sve to izgledalo onako "lagano" za Noleta tesko je bilo ustanoviti,barem za mene?:)
I onda taj peti odlucujuci set u kojem se Rodzer potpuno vraca u mech stvara te dve mech lopte sasvim zasluzeno dolazi na korak do pobede i onda onaj ritern za koji se pomalo cinilo da je odigran onako "vise iz ocaja" i lopta pada u polje i od tog trenutka sve se menja.
Novak grabi jos jednu poslednju priliku da prezivi u mechu i jos jednom uspeva u tome da bi se na kraju potpuno otvorio ,dominirao do same zavrsnice a na kraju i pobedio!
Pomalo mi je zao Rodzera jer je svojom igrom i samom Novaku pokazao da jos ima segmenata u kojima ce trebati da napreduje jer je u ovom mechu ipak on dirigovao a Novak uz dosta srece uz tako reci dva preokreta uspeo da ga na kraju dobije.
Prognoziram dosta lakse finale od ovog polufinala za Noleta sto ce se nadamo se i obestiniti!:)))

Stojan

pre 12 godina

Federer je izgubio samopouzdanje i mec onog trenutka kada je u odlucujucem setu, kod stanja 5:3 i dve mec lopte, video Novaka kako se smeska ocekujuci njegov servis.

Zmaj

pre 12 godina

Smesni su oni koji omalovazavaju Federera dok dizu Novaka. Federer je i dalje najveci teniser svih vremena. Novak ima najbolju godinu u poslednjih 15-ak godina tenisa, ali morace jos par godina ovako da igra da bi ga stigao. Federer je stariji od njega 6 godina. Pa zamislite koliko Novak jos ima fore. Novak je trenutno broj 1, ali glupo je omalovazavati Federera koji je presao 30tu i mnogo je teze u tim godinama igrati nego sa 24...

iivviiccaa79

pre 12 godina

novak dobije spektakular mec i neprestano prica kako je federer vrhunski, kako je on sampion, kao je on veliki igrac...
federer izgubi mec i pokazuje direktno nepostovanje svojim izjavama prema coveku koji je N1 na planeti, isto osvaja gren slemove i koji ga je dosad 10 puta dobio u karijeri..i da, mladji je 6 godina!

Citalac

pre 12 godina

Sampione, dozvoli malo da te ispravim. Nije OVO tvoja najveca pobeda u 2011. Mislim da je CELA 2011 tvoja najveca pobeda ! Hvala ti za to !

CARLI

pre 12 godina

Koliko je Novak korektan i veliki covek i igrac, pokazao je i ovim izjavama na kraju meca. Priznao je da je imao i srece prilikom onog forhend riterna, ali sreca je sastavni deo uspeha u svakodnevnom zivotu, zar ne?! Da li bi se Federer ljutio da je njega posluzila sreca kao Noleta? Ne samo da bi bio srecan, nego bi jos izjavio da je taj udarac njegov tajni specijalitet kojim lomi protivnika! Federer o tenisu sve zna, ali nece nikada nauciti da casno gubi. Niko ne moze vecno pobedjivati i vecno biti u vrhu, ali kada dodje vreme poraza to treba podneti hrabro i seretski!

Sale

pre 12 godina

Trenutak u kome mi je bilo žao Novaka: posle one bombe od riterna na duplu meč loptu za Rođu Novak širi ruke u stilu "šta još treba da uradim da me ne mrzite?" http://www.youtube.com/watch?v=1EGz8AeqAPY
Došlo mi je da zaplačem znajući kakav je Novak emotivac i koliko mu teško pada ovakvo ponašanje publike.
Ali nema veze idemo dalje hoćemo USO!

patriot

pre 12 godina

@maja

Majo, molim te nemaoj tako, a pogotovo pogledaj stvar malo sportski realno: ima srce - nema srce... Federer je osvojio 16 grenslema, pa sta mislis kakvo mu srce za to trebalo?

I ja sam veliki fen Novaka, ali uvek trebamo da imamo respekt protiv protivnika, a pogotovo kad je Federer u pitanju!

Ninoslav

pre 12 godina

Na meč loptu za Fedexa,moja ženska mi pošalje SMS: A rekao si da može da ga pobedi. Ja joj odgovorim :još nije gotovo.Posle meča ona mi napiše:Ti si čarobnjak.Odgovor:Nisam ja,nego Nole.
Mislim da sam ovim sve rekao.Nole Veličanstveni,Nole Lavljeg Srca...
Kako god da ga nazovemo,ipak je on Naš Čarobnjak Nole

nikola

pre 12 godina

ti si kralj,ti si najveci sportista svih vremena,ti si,ti si... sve,samo brate ,kad te molim,nemoj vise ono da radis inace ce sledeci put garant da me strefi srcka... NOLE KRALJ razbices nadala

did

pre 12 godina

NOLE, HVALA TI NA JOS JEDNOM RADOSNOM TRENUTKU.
TI SI NASA INSPIRACIJA. NEKA TI BOG DA SVU SRECU OVOGA SVETA.
Ugledajmo se na naseg Noleta. Nikada predaja.

Ivan

pre 12 godina

Hvala ti, Nole,što si najbolji kada je to najpotrebnije.
Hvala ti za sve Federerove nervozne grimase koje smo videli.
Hvala ti što si umeo da se izdigneš iznad nenaklonjene njujorške publike.
Hvala ti što si umeo i da ih podigneš na noge na kraju, da igraju kako ti zapovedaš.
Hvala ti što si mi pojeo džigericu :-D
I unapred hvala što ćeš u ponedeljak razoriti Nadala!

Maja

pre 12 godina

Nikada Federer nece imati ono sto ima Nole,junacko srce,hrabrost,onaj osmeh sto krasi Noleta i kada pobedjuje i kada gubi..i jos mnogo toga Nole Srbine,legendo,majstore, nek' ti Bog samo srecu i zdravlje u zivotu da,idemooooooooooooooooo Nox do tituleeeee!:)

marko_bgd

pre 12 godina

posle 2:0 za federera,nekako sam imao osecaj da ce se nole vratiti...i nastavio sam da gledam...u petom setu kada mu je onako olako dao brejk..toliko sam se drao da me je cula cela zgrada,i obukao sam se da izadjem u grad,misleci gotovo je..toliko sam psovao,sve po spisku:).i vratim se taman kada ga je nole onako riternirao....i na kraju pobedio je...ovo je stvarno najveca pobeda ikada,bez obzira sta ce uraditi u finalo...jednostavno nole,ti si car!!!!

mladen[zg]

pre 12 godina

@ HVALA TI MAJSTORE,najbolji si srpski sportista svih vremena bez sumnje!!!
(Anonymous, 11. septembar 2011 02:56)
Rodi majka junaka. Neka, Arvatica je, majke ti. :) Ta se junačka gesta naslijedila; ona junačka gesta koja se pokazala kada se trebalo. Zna se - kada! :)

Emozemise

pre 12 godina

Nole, ceka te onaj koji bi te "ubio za prvo mesto" ! Ma, Nole se samo "salio" ali Nadal se ne sali, pa i da izgubi bilo bi zalosno da ga srpska nacija lincuje kao Federera veceras. Zaista jadno !

are

pre 12 godina

Kada se procitaju oba intervjua, shvati se ko je veci covek. Nisam mislio da ce se veliki rodzer ikada spustiti na ovako nizak nivo sa odgovorima

bane

pre 12 godina

ti si ponos zemlje moje!pokazao si cipovanom sta znaci imati srce,dusu i nas inat!hvala ti nole sto postojis,hvala ti sto si takav,skroman,divan covek,veliki sportista,jos veci covek koji uprkos godinama cvrsto stoji na svojim nogama!hvala ti od srca za sve diko nasa!al da sam veceras razbio tv,poslao bi ti racun!!!

Anonymous

pre 12 godina

Ova pobjeda je znacajna:
Zbog americke nekorektne publike koja uvijek navija za Federera u mecu s Djokovicem i zvizdi mu na nepristojan nacin.
Zbog umisljenog Federera koji je odigrao jedan od najboljih meceva u karijeri i opet nije pobjedio(da ga malo spusti na zemlju i posalje u penziju)...
Zbog toga sto je Novaku ovakva pobjeda bila potrebna za nastavak karijere...
Zbog toga sto si Srbin i sto si igrao ne za sebe nego za sve nas koji smo gledali ovaj mec i sve oni koji su bili uz Novaka srcem...
HVALA TI MAJSTORE,najbolji si srpski sportista svih vremena bez sumnje!!!

Anonymous

pre 12 godina

Ova pobjeda je znacajna:
Zbog americke nekorektne publike koja uvijek navija za Federera u mecu s Djokovicem i zvizdi mu na nepristojan nacin.
Zbog umisljenog Federera koji je odigrao jedan od najboljih meceva u karijeri i opet nije pobjedio(da ga malo spusti na zemlju i posalje u penziju)...
Zbog toga sto je Novaku ovakva pobjeda bila potrebna za nastavak karijere...
Zbog toga sto si Srbin i sto si igrao ne za sebe nego za sve nas koji smo gledali ovaj mec i sve oni koji su bili uz Novaka srcem...
HVALA TI MAJSTORE,najbolji si srpski sportista svih vremena bez sumnje!!!

are

pre 12 godina

Kada se procitaju oba intervjua, shvati se ko je veci covek. Nisam mislio da ce se veliki rodzer ikada spustiti na ovako nizak nivo sa odgovorima

bane

pre 12 godina

ti si ponos zemlje moje!pokazao si cipovanom sta znaci imati srce,dusu i nas inat!hvala ti nole sto postojis,hvala ti sto si takav,skroman,divan covek,veliki sportista,jos veci covek koji uprkos godinama cvrsto stoji na svojim nogama!hvala ti od srca za sve diko nasa!al da sam veceras razbio tv,poslao bi ti racun!!!

Maja

pre 12 godina

Nikada Federer nece imati ono sto ima Nole,junacko srce,hrabrost,onaj osmeh sto krasi Noleta i kada pobedjuje i kada gubi..i jos mnogo toga Nole Srbine,legendo,majstore, nek' ti Bog samo srecu i zdravlje u zivotu da,idemooooooooooooooooo Nox do tituleeeee!:)

marko_bgd

pre 12 godina

posle 2:0 za federera,nekako sam imao osecaj da ce se nole vratiti...i nastavio sam da gledam...u petom setu kada mu je onako olako dao brejk..toliko sam se drao da me je cula cela zgrada,i obukao sam se da izadjem u grad,misleci gotovo je..toliko sam psovao,sve po spisku:).i vratim se taman kada ga je nole onako riternirao....i na kraju pobedio je...ovo je stvarno najveca pobeda ikada,bez obzira sta ce uraditi u finalo...jednostavno nole,ti si car!!!!

Sale

pre 12 godina

Trenutak u kome mi je bilo žao Novaka: posle one bombe od riterna na duplu meč loptu za Rođu Novak širi ruke u stilu "šta još treba da uradim da me ne mrzite?" http://www.youtube.com/watch?v=1EGz8AeqAPY
Došlo mi je da zaplačem znajući kakav je Novak emotivac i koliko mu teško pada ovakvo ponašanje publike.
Ali nema veze idemo dalje hoćemo USO!

CARLI

pre 12 godina

Koliko je Novak korektan i veliki covek i igrac, pokazao je i ovim izjavama na kraju meca. Priznao je da je imao i srece prilikom onog forhend riterna, ali sreca je sastavni deo uspeha u svakodnevnom zivotu, zar ne?! Da li bi se Federer ljutio da je njega posluzila sreca kao Noleta? Ne samo da bi bio srecan, nego bi jos izjavio da je taj udarac njegov tajni specijalitet kojim lomi protivnika! Federer o tenisu sve zna, ali nece nikada nauciti da casno gubi. Niko ne moze vecno pobedjivati i vecno biti u vrhu, ali kada dodje vreme poraza to treba podneti hrabro i seretski!

Ninoslav

pre 12 godina

Na meč loptu za Fedexa,moja ženska mi pošalje SMS: A rekao si da može da ga pobedi. Ja joj odgovorim :još nije gotovo.Posle meča ona mi napiše:Ti si čarobnjak.Odgovor:Nisam ja,nego Nole.
Mislim da sam ovim sve rekao.Nole Veličanstveni,Nole Lavljeg Srca...
Kako god da ga nazovemo,ipak je on Naš Čarobnjak Nole

iivviiccaa79

pre 12 godina

novak dobije spektakular mec i neprestano prica kako je federer vrhunski, kako je on sampion, kao je on veliki igrac...
federer izgubi mec i pokazuje direktno nepostovanje svojim izjavama prema coveku koji je N1 na planeti, isto osvaja gren slemove i koji ga je dosad 10 puta dobio u karijeri..i da, mladji je 6 godina!

Ivan

pre 12 godina

Hvala ti, Nole,što si najbolji kada je to najpotrebnije.
Hvala ti za sve Federerove nervozne grimase koje smo videli.
Hvala ti što si umeo da se izdigneš iznad nenaklonjene njujorške publike.
Hvala ti što si umeo i da ih podigneš na noge na kraju, da igraju kako ti zapovedaš.
Hvala ti što si mi pojeo džigericu :-D
I unapred hvala što ćeš u ponedeljak razoriti Nadala!

Citalac

pre 12 godina

Sampione, dozvoli malo da te ispravim. Nije OVO tvoja najveca pobeda u 2011. Mislim da je CELA 2011 tvoja najveca pobeda ! Hvala ti za to !

Stojan

pre 12 godina

Federer je izgubio samopouzdanje i mec onog trenutka kada je u odlucujucem setu, kod stanja 5:3 i dve mec lopte, video Novaka kako se smeska ocekujuci njegov servis.

did

pre 12 godina

NOLE, HVALA TI NA JOS JEDNOM RADOSNOM TRENUTKU.
TI SI NASA INSPIRACIJA. NEKA TI BOG DA SVU SRECU OVOGA SVETA.
Ugledajmo se na naseg Noleta. Nikada predaja.

BoKi

pre 12 godina

Ako je neko, kao Federer, imao DVA PUTA VIŠE neiznudjenih grešaka, ne vidim kako može da se priča kako je "dominirao" ili "igrao bolje".

A što se tiče publike - najbolje je što ih je Novak na kraju naterao da igraju sa njim...

nikola

pre 12 godina

ti si kralj,ti si najveci sportista svih vremena,ti si,ti si... sve,samo brate ,kad te molim,nemoj vise ono da radis inace ce sledeci put garant da me strefi srcka... NOLE KRALJ razbices nadala

vlada

pre 12 godina

neko je ovde napisao kako je Noletu lakse da igra jer ima 24 god a Federer 30.da vas pitam a dali je bilo lakse Federeru da dobija Noleta kad je imao 25 a Nole bio klinac od 19,tad vam to nije smetalo. A razlika je ipak velika jer je Rodzer dobijao tada dete,a sada Nole pobedjuje velikog sampiona,i to pokazuje da je najbolji i da ce verovatno da u svemu pretekne federera u godinama koje su pred nama.

patriot

pre 12 godina

@maja

Majo, molim te nemaoj tako, a pogotovo pogledaj stvar malo sportski realno: ima srce - nema srce... Federer je osvojio 16 grenslema, pa sta mislis kakvo mu srce za to trebalo?

I ja sam veliki fen Novaka, ali uvek trebamo da imamo respekt protiv protivnika, a pogotovo kad je Federer u pitanju!

Luka

pre 12 godina

Kako da objasnim klincima da je Rodzer najbolji teniser svih vremena? kad je Novak toliko dominantan i broj jedan. Da se Rodzer penzionisao , mozda bih i mogao, ali ovako dok jos igra i gubi i gubi , dzaba mu 100 titula kad ce ostati da ga je Novak mlatio, da se penzionisao pre Noletove "ERE", mogli smo pricati o njemu kao nedodirljivom najboljem svih vremena,a ovako dugo je bio drugi iza Nadala, a sada ce u penziju kao treci, i pada sve u vodu. Logicnije mi je pricati O Samprasu onda kao nekom ko nije pomeren sa trona.

sergius

pre 12 godina

Sto se mene tice, posao u US je zavrsen. Onaj prst sa RG je slomljen a iako najveci igrac svih vremena, Roger je pokazao i da je najmanji covek svih vremena u tenisu. Ne kapiram sportistu koji nije u stanju da cestita onome ko ga je (ne prvi put) dobio...na srecu, na znanje, na hrabrost... kako god. DOBIO GA JE.

boki-us

pre 12 godina

Sreca sto je Nole veci covek od onih komentatora ovde koji pljuju po Federeru i publici. A da li ste videli kako je publika igrala sa Noletom na kraju? Da li ste culi americke komentatore kako lepo pricaju o "maloj Srbiji" i uspesima na Davis kupu? Da li ste videli Noletov spot za US Open? Ugledajte se na Noleta, pa podignite glavu i postanite dostojanstveni, lakse je kada smo uz pobednika.

:)

pre 12 godina

Federer je izgubio samopouzdanje i mec onog trenutka kada je u odlucujucem setu, kod stanja 5:3 i dve mec lopte, video Novaka kako se smeska ocekujuci njegov servis.
(Stojan, 11. septembar 2011 12:19)

Apsolutno se slazem sa ovom izjavom! Najbolja taktika je izaci pred Federera nasmejan jer se ovaj ukomira kad to vidi.

Jovanovic Velimir

pre 12 godina

Jos od juce po zavrsetku meca razmisljam o tome "kako" ti je uspelo da ga pobedis i ne mogu nikako sebi da dam odgovor?Rodzer je bio bolji u prvom setu u kojem je nivo koncetracije bio na maksimalnom nivou,u kojem su obojica bili maksimalno sigurni na svojim servisima.Nagovestaj da ce taj-brejk odlucivati o pobedniku prvog seta osetio se vec posle tri-cetiri odigrana gema.Takodje se osecalo da je Novak dosta nervozniji usao u mec za razliku od ocigledno rasterecenog Rodzera kojem je ujedno to i pomoglo da se docepa prvog seta.
Drugi set protice idealno po Rodzera koji zasluzeno dolazi do dva nula i tada se stvorijo jedan takav osecaj da je preostalo jos jedino da ga Rodzer dotuce u trecem setu i ode u Finale.
Medjutim ono sto se desilo u trecem pa onda nastavilo i u cetvrtom setu je nesto sto mi nikako nece biti jasno?Dali je Rodzer toliko pao u igri ili je Novak do te mere zaigrao da je sve to izgledalo onako "lagano" za Noleta tesko je bilo ustanoviti,barem za mene?:)
I onda taj peti odlucujuci set u kojem se Rodzer potpuno vraca u mech stvara te dve mech lopte sasvim zasluzeno dolazi na korak do pobede i onda onaj ritern za koji se pomalo cinilo da je odigran onako "vise iz ocaja" i lopta pada u polje i od tog trenutka sve se menja.
Novak grabi jos jednu poslednju priliku da prezivi u mechu i jos jednom uspeva u tome da bi se na kraju potpuno otvorio ,dominirao do same zavrsnice a na kraju i pobedio!
Pomalo mi je zao Rodzera jer je svojom igrom i samom Novaku pokazao da jos ima segmenata u kojima ce trebati da napreduje jer je u ovom mechu ipak on dirigovao a Novak uz dosta srece uz tako reci dva preokreta uspeo da ga na kraju dobije.
Prognoziram dosta lakse finale od ovog polufinala za Noleta sto ce se nadamo se i obestiniti!:)))

777

pre 12 godina

Smesni su oni koji omalovazavaju Federera dok dizu Novaka. Federer je i dalje najveci teniser svih vremena. Novak ima najbolju godinu u poslednjih 15-ak godina tenisa, ali morace jos par godina ovako da igra da bi ga stigao. Federer je stariji od njega 6 godina. Pa zamislite koliko Novak jos ima fore. Novak je trenutno broj 1, ali glupo je omalovazavati Federera koji je presao 30tu i mnogo je teze u tim godinama igrati nego sa 24...
(Zmaj, 11. septembar 2011 12:19) Odlicno, pises o njegovim godinama. A da li pricas o njegovim godinama kada pobedjuje ili samo kada gubi? Nije ti jasno da je njegovo vreme proslo. Ove godine nije osvojio NISTA. Samo neki smesni turnir, da li bese Doha? Delju ga i prosecni teniseri, a o Congi, Novaku 4 puta ove godine i jedan poraz a Rafa ga delje kad god ga pogleda. Ako nastavi dalje da igra popljuvace sam sebe i sve rezultate koje je ostvario jer ce svi da ga ciste sa terena kome padne napamet. Covek ima takav ego i toliko je pun sebe da toga nije ni svestan. Jedan Agasi je napustio tenis cim je poceo da gubi od RF. E to su godine i povuces se. Ali ovaj to ne zna. Gubice ovakve istorijske meceve, rece Beker najbolji mec u istoriji ovog sporta, sluzice podizanju drugih tenisera kao Conge koji ga je slicno dobio a Novak ovo radi vec drugu godinu za redom na US Openu. Zasto. JER GUBI. Drugima dize kvalitet svojim porazima. Pogazice sve rezultate unazad da bi dokazao kako je najbolji? Pa po meni kakve je protivnike imao u najboljim godinama i kakvi su danas Conga, Endi, Rafa, RF, Delpo nije mu ni bilo mnogo tesko. Put kojim je on prosao i Novak ne mogu ni da se porede. Ne cestitati i odati priznanje protivniku je dno. Ne znam cemu se on nada da u trideset prvoj osvoji jos neki GS? Mozda ako svi ostali budu stajali na terenu i gledaju mec. GS turniri se igraju na 3 dobijena seta a maksimalno 5. Gde je tu RF? Mozda dobije meki masters 1000 koji se igra najvise tri seta. Sve ostalo je proslost ali sa pljuvanjem samog sebe.

Emozemise

pre 12 godina

Nole, ceka te onaj koji bi te "ubio za prvo mesto" ! Ma, Nole se samo "salio" ali Nadal se ne sali, pa i da izgubi bilo bi zalosno da ga srpska nacija lincuje kao Federera veceras. Zaista jadno !

Inferno

pre 12 godina

Tesko da komentatori mogu da omalovazavaju Federera apropo sto niti zna niti ga mnogo briga za komentatore po sajtovima. Pre bih rekao da se ovde radi o reakciji na njegovo omalovazavanje Djokovica, jer je neverovatno da neko posle svega moze da prica sa takvim omalovazavanjem, narocito neko ko je najbolji teniser svih vremena sto ne moze niko da ospori sem samog Federera koji ovim svojim kontitualnim stavom smanjuje vrednost svojih rezultata, jer realno uvek mu se moze izvaditi iz rukava da je jedan solidan deo vladanja tenisom proveo u periodu kada nije bilo jakih tenisera.
Nole ga je dobio na samopouzdanje i srecu, pred njegovom publikom, i sto pre to skapira pre ce da se eventualno oporavi, mada realno da je imalo pametan okacio bi reket o klin i uzivao u uspesima koje je imao, a zaista sam uzivao u nekim njegovim mecevima iz perioda kada je bio broj 1 i verujem da tako lep i uzivisen tenis skorije nece igrati niko... Ovako osecam da ce da se strasno nalupeta sa izjavama u nastavku karijere.

Zmaj

pre 12 godina

Smesni su oni koji omalovazavaju Federera dok dizu Novaka. Federer je i dalje najveci teniser svih vremena. Novak ima najbolju godinu u poslednjih 15-ak godina tenisa, ali morace jos par godina ovako da igra da bi ga stigao. Federer je stariji od njega 6 godina. Pa zamislite koliko Novak jos ima fore. Novak je trenutno broj 1, ali glupo je omalovazavati Federera koji je presao 30tu i mnogo je teze u tim godinama igrati nego sa 24...

mladen[zg]

pre 12 godina

@ HVALA TI MAJSTORE,najbolji si srpski sportista svih vremena bez sumnje!!!
(Anonymous, 11. septembar 2011 02:56)
Rodi majka junaka. Neka, Arvatica je, majke ti. :) Ta se junačka gesta naslijedila; ona junačka gesta koja se pokazala kada se trebalo. Zna se - kada! :)

Posmatrač

pre 12 godina

Federer je bez sumnje veliki teniser (ali ne i sportista i igrač, na žalost) i statistika je na njegovoj strani... Za razliku od njega Nadal ima i kvalitete sportiste. Uzgred, njih dvojicu je N.Đ. ove godine pobedio 9 puta, a oni njega samo jedanput.

Nikola NYC

pre 12 godina

Cak i strani mediji kritikuju Rogera zbog ozbiljnog nepostovanja pobednika meca.

"It's awkward having to explain this loss," a tetchy Federer said, "because I feel like I should be doing the other press conference."

There followed a string of excuses and justifications which not only were barely sustainable given the evidence but seriously disrespected the winner.

Asked about the quite remarkable forehand winner Djokovic hit to save match point, Federer reckoned the Serb did not look at that point like someone "who believes much anymore in winning. To lose against someone like that, it's very disappointing, because you feel like he was mentally out of it already. Just gets the lucky shot at the end, and off you go."

Djokovic was honest enough to admit the shot was a gamble – but Federer was reluctant to give him credit even for that courage in a crisis, preferring to regard it as desperate."

Ceo text u Guardian-u mozete naci ovde:
http://www.guardian.co.uk/sport/2011/sep/11/us-open-2011-federer-djokovic

bane

pre 12 godina

U neku ruku mogu da razumem očaj Federera. On igra čitave sezone dobro, čak mislim da mu je ovo jedna od najboljih sezona a na kraju nije osvojio ništa? Ranije, u njegovo vreme bi se sa ovakvom igrom ladno prošetao do titule ali sada to nije dovoljno čak ni za finale. Pa i da je uspeo da pobedi Đokovića, u finalu ga je čekao Rafa. Federer na njegovu žalost nije bio ni blizu titule i to je prava istina.
Razlog za njegovu ljutnju je što nije razumeo da su se vremena promenila, sada je konkurencija mnogo jača nego kad je on kupio titule ko da bere cveće. Danas za svaku ozbiljniju titulu a naročito GS ili masters treba savladati Đokovića + Nadala a nije lako ni sa Congom, Marejem, Delpom, Berdihom...Tako nije bilo u njegova zlatna vremena i zato se Federer ljuti.
On je jednostavno rečeno umnogome precenjen teniser koji je prilično olako došao do brda titula zahvaljujući srećnoj okolnosti da je igrao u vremenu smene generacija, odlazili su Sampras, Agasi i drugi a novi nisu još stasali osim starmalog Nadala koji je igrao kao mator sa 15 god. Tek sada se vidi prava Federerova vrednost a ona nije onako grandiozna kako nas uveravaju njegovi zaslepljeni i neobjektivni navijači, pogotovo ovde u Srbiji.

mladen[zg]

pre 12 godina

@ HVALA TI MAJSTORE,najbolji si srpski sportista svih vremena bez sumnje!!!
(Anonymous, 11. septembar 2011 02:56)
Rodi majka junaka. Neka, Arvatica je, majke ti. :) Ta se junačka gesta naslijedila; ona junačka gesta koja se pokazala kada se trebalo. Zna se - kada! :)

Zmaj

pre 12 godina

Smesni su oni koji omalovazavaju Federera dok dizu Novaka. Federer je i dalje najveci teniser svih vremena. Novak ima najbolju godinu u poslednjih 15-ak godina tenisa, ali morace jos par godina ovako da igra da bi ga stigao. Federer je stariji od njega 6 godina. Pa zamislite koliko Novak jos ima fore. Novak je trenutno broj 1, ali glupo je omalovazavati Federera koji je presao 30tu i mnogo je teze u tim godinama igrati nego sa 24...

Emozemise

pre 12 godina

Nole, ceka te onaj koji bi te "ubio za prvo mesto" ! Ma, Nole se samo "salio" ali Nadal se ne sali, pa i da izgubi bilo bi zalosno da ga srpska nacija lincuje kao Federera veceras. Zaista jadno !

patriot

pre 12 godina

@maja

Majo, molim te nemaoj tako, a pogotovo pogledaj stvar malo sportski realno: ima srce - nema srce... Federer je osvojio 16 grenslema, pa sta mislis kakvo mu srce za to trebalo?

I ja sam veliki fen Novaka, ali uvek trebamo da imamo respekt protiv protivnika, a pogotovo kad je Federer u pitanju!

Jovanovic Velimir

pre 12 godina

Jos od juce po zavrsetku meca razmisljam o tome "kako" ti je uspelo da ga pobedis i ne mogu nikako sebi da dam odgovor?Rodzer je bio bolji u prvom setu u kojem je nivo koncetracije bio na maksimalnom nivou,u kojem su obojica bili maksimalno sigurni na svojim servisima.Nagovestaj da ce taj-brejk odlucivati o pobedniku prvog seta osetio se vec posle tri-cetiri odigrana gema.Takodje se osecalo da je Novak dosta nervozniji usao u mec za razliku od ocigledno rasterecenog Rodzera kojem je ujedno to i pomoglo da se docepa prvog seta.
Drugi set protice idealno po Rodzera koji zasluzeno dolazi do dva nula i tada se stvorijo jedan takav osecaj da je preostalo jos jedino da ga Rodzer dotuce u trecem setu i ode u Finale.
Medjutim ono sto se desilo u trecem pa onda nastavilo i u cetvrtom setu je nesto sto mi nikako nece biti jasno?Dali je Rodzer toliko pao u igri ili je Novak do te mere zaigrao da je sve to izgledalo onako "lagano" za Noleta tesko je bilo ustanoviti,barem za mene?:)
I onda taj peti odlucujuci set u kojem se Rodzer potpuno vraca u mech stvara te dve mech lopte sasvim zasluzeno dolazi na korak do pobede i onda onaj ritern za koji se pomalo cinilo da je odigran onako "vise iz ocaja" i lopta pada u polje i od tog trenutka sve se menja.
Novak grabi jos jednu poslednju priliku da prezivi u mechu i jos jednom uspeva u tome da bi se na kraju potpuno otvorio ,dominirao do same zavrsnice a na kraju i pobedio!
Pomalo mi je zao Rodzera jer je svojom igrom i samom Novaku pokazao da jos ima segmenata u kojima ce trebati da napreduje jer je u ovom mechu ipak on dirigovao a Novak uz dosta srece uz tako reci dva preokreta uspeo da ga na kraju dobije.
Prognoziram dosta lakse finale od ovog polufinala za Noleta sto ce se nadamo se i obestiniti!:)))

Anonymous

pre 12 godina

Ova pobjeda je znacajna:
Zbog americke nekorektne publike koja uvijek navija za Federera u mecu s Djokovicem i zvizdi mu na nepristojan nacin.
Zbog umisljenog Federera koji je odigrao jedan od najboljih meceva u karijeri i opet nije pobjedio(da ga malo spusti na zemlju i posalje u penziju)...
Zbog toga sto je Novaku ovakva pobjeda bila potrebna za nastavak karijere...
Zbog toga sto si Srbin i sto si igrao ne za sebe nego za sve nas koji smo gledali ovaj mec i sve oni koji su bili uz Novaka srcem...
HVALA TI MAJSTORE,najbolji si srpski sportista svih vremena bez sumnje!!!

Maja

pre 12 godina

Nikada Federer nece imati ono sto ima Nole,junacko srce,hrabrost,onaj osmeh sto krasi Noleta i kada pobedjuje i kada gubi..i jos mnogo toga Nole Srbine,legendo,majstore, nek' ti Bog samo srecu i zdravlje u zivotu da,idemooooooooooooooooo Nox do tituleeeee!:)

Ninoslav

pre 12 godina

Na meč loptu za Fedexa,moja ženska mi pošalje SMS: A rekao si da može da ga pobedi. Ja joj odgovorim :još nije gotovo.Posle meča ona mi napiše:Ti si čarobnjak.Odgovor:Nisam ja,nego Nole.
Mislim da sam ovim sve rekao.Nole Veličanstveni,Nole Lavljeg Srca...
Kako god da ga nazovemo,ipak je on Naš Čarobnjak Nole

bane

pre 12 godina

ti si ponos zemlje moje!pokazao si cipovanom sta znaci imati srce,dusu i nas inat!hvala ti nole sto postojis,hvala ti sto si takav,skroman,divan covek,veliki sportista,jos veci covek koji uprkos godinama cvrsto stoji na svojim nogama!hvala ti od srca za sve diko nasa!al da sam veceras razbio tv,poslao bi ti racun!!!

are

pre 12 godina

Kada se procitaju oba intervjua, shvati se ko je veci covek. Nisam mislio da ce se veliki rodzer ikada spustiti na ovako nizak nivo sa odgovorima

marko_bgd

pre 12 godina

posle 2:0 za federera,nekako sam imao osecaj da ce se nole vratiti...i nastavio sam da gledam...u petom setu kada mu je onako olako dao brejk..toliko sam se drao da me je cula cela zgrada,i obukao sam se da izadjem u grad,misleci gotovo je..toliko sam psovao,sve po spisku:).i vratim se taman kada ga je nole onako riternirao....i na kraju pobedio je...ovo je stvarno najveca pobeda ikada,bez obzira sta ce uraditi u finalo...jednostavno nole,ti si car!!!!

boki-us

pre 12 godina

Sreca sto je Nole veci covek od onih komentatora ovde koji pljuju po Federeru i publici. A da li ste videli kako je publika igrala sa Noletom na kraju? Da li ste culi americke komentatore kako lepo pricaju o "maloj Srbiji" i uspesima na Davis kupu? Da li ste videli Noletov spot za US Open? Ugledajte se na Noleta, pa podignite glavu i postanite dostojanstveni, lakse je kada smo uz pobednika.

Luka

pre 12 godina

Kako da objasnim klincima da je Rodzer najbolji teniser svih vremena? kad je Novak toliko dominantan i broj jedan. Da se Rodzer penzionisao , mozda bih i mogao, ali ovako dok jos igra i gubi i gubi , dzaba mu 100 titula kad ce ostati da ga je Novak mlatio, da se penzionisao pre Noletove "ERE", mogli smo pricati o njemu kao nedodirljivom najboljem svih vremena,a ovako dugo je bio drugi iza Nadala, a sada ce u penziju kao treci, i pada sve u vodu. Logicnije mi je pricati O Samprasu onda kao nekom ko nije pomeren sa trona.

Inferno

pre 12 godina

Tesko da komentatori mogu da omalovazavaju Federera apropo sto niti zna niti ga mnogo briga za komentatore po sajtovima. Pre bih rekao da se ovde radi o reakciji na njegovo omalovazavanje Djokovica, jer je neverovatno da neko posle svega moze da prica sa takvim omalovazavanjem, narocito neko ko je najbolji teniser svih vremena sto ne moze niko da ospori sem samog Federera koji ovim svojim kontitualnim stavom smanjuje vrednost svojih rezultata, jer realno uvek mu se moze izvaditi iz rukava da je jedan solidan deo vladanja tenisom proveo u periodu kada nije bilo jakih tenisera.
Nole ga je dobio na samopouzdanje i srecu, pred njegovom publikom, i sto pre to skapira pre ce da se eventualno oporavi, mada realno da je imalo pametan okacio bi reket o klin i uzivao u uspesima koje je imao, a zaista sam uzivao u nekim njegovim mecevima iz perioda kada je bio broj 1 i verujem da tako lep i uzivisen tenis skorije nece igrati niko... Ovako osecam da ce da se strasno nalupeta sa izjavama u nastavku karijere.

nikola

pre 12 godina

ti si kralj,ti si najveci sportista svih vremena,ti si,ti si... sve,samo brate ,kad te molim,nemoj vise ono da radis inace ce sledeci put garant da me strefi srcka... NOLE KRALJ razbices nadala

iivviiccaa79

pre 12 godina

novak dobije spektakular mec i neprestano prica kako je federer vrhunski, kako je on sampion, kao je on veliki igrac...
federer izgubi mec i pokazuje direktno nepostovanje svojim izjavama prema coveku koji je N1 na planeti, isto osvaja gren slemove i koji ga je dosad 10 puta dobio u karijeri..i da, mladji je 6 godina!

CARLI

pre 12 godina

Koliko je Novak korektan i veliki covek i igrac, pokazao je i ovim izjavama na kraju meca. Priznao je da je imao i srece prilikom onog forhend riterna, ali sreca je sastavni deo uspeha u svakodnevnom zivotu, zar ne?! Da li bi se Federer ljutio da je njega posluzila sreca kao Noleta? Ne samo da bi bio srecan, nego bi jos izjavio da je taj udarac njegov tajni specijalitet kojim lomi protivnika! Federer o tenisu sve zna, ali nece nikada nauciti da casno gubi. Niko ne moze vecno pobedjivati i vecno biti u vrhu, ali kada dodje vreme poraza to treba podneti hrabro i seretski!

did

pre 12 godina

NOLE, HVALA TI NA JOS JEDNOM RADOSNOM TRENUTKU.
TI SI NASA INSPIRACIJA. NEKA TI BOG DA SVU SRECU OVOGA SVETA.
Ugledajmo se na naseg Noleta. Nikada predaja.

vlada

pre 12 godina

neko je ovde napisao kako je Noletu lakse da igra jer ima 24 god a Federer 30.da vas pitam a dali je bilo lakse Federeru da dobija Noleta kad je imao 25 a Nole bio klinac od 19,tad vam to nije smetalo. A razlika je ipak velika jer je Rodzer dobijao tada dete,a sada Nole pobedjuje velikog sampiona,i to pokazuje da je najbolji i da ce verovatno da u svemu pretekne federera u godinama koje su pred nama.

Ivan

pre 12 godina

Hvala ti, Nole,što si najbolji kada je to najpotrebnije.
Hvala ti za sve Federerove nervozne grimase koje smo videli.
Hvala ti što si umeo da se izdigneš iznad nenaklonjene njujorške publike.
Hvala ti što si umeo i da ih podigneš na noge na kraju, da igraju kako ti zapovedaš.
Hvala ti što si mi pojeo džigericu :-D
I unapred hvala što ćeš u ponedeljak razoriti Nadala!

Citalac

pre 12 godina

Sampione, dozvoli malo da te ispravim. Nije OVO tvoja najveca pobeda u 2011. Mislim da je CELA 2011 tvoja najveca pobeda ! Hvala ti za to !

777

pre 12 godina

Smesni su oni koji omalovazavaju Federera dok dizu Novaka. Federer je i dalje najveci teniser svih vremena. Novak ima najbolju godinu u poslednjih 15-ak godina tenisa, ali morace jos par godina ovako da igra da bi ga stigao. Federer je stariji od njega 6 godina. Pa zamislite koliko Novak jos ima fore. Novak je trenutno broj 1, ali glupo je omalovazavati Federera koji je presao 30tu i mnogo je teze u tim godinama igrati nego sa 24...
(Zmaj, 11. septembar 2011 12:19) Odlicno, pises o njegovim godinama. A da li pricas o njegovim godinama kada pobedjuje ili samo kada gubi? Nije ti jasno da je njegovo vreme proslo. Ove godine nije osvojio NISTA. Samo neki smesni turnir, da li bese Doha? Delju ga i prosecni teniseri, a o Congi, Novaku 4 puta ove godine i jedan poraz a Rafa ga delje kad god ga pogleda. Ako nastavi dalje da igra popljuvace sam sebe i sve rezultate koje je ostvario jer ce svi da ga ciste sa terena kome padne napamet. Covek ima takav ego i toliko je pun sebe da toga nije ni svestan. Jedan Agasi je napustio tenis cim je poceo da gubi od RF. E to su godine i povuces se. Ali ovaj to ne zna. Gubice ovakve istorijske meceve, rece Beker najbolji mec u istoriji ovog sporta, sluzice podizanju drugih tenisera kao Conge koji ga je slicno dobio a Novak ovo radi vec drugu godinu za redom na US Openu. Zasto. JER GUBI. Drugima dize kvalitet svojim porazima. Pogazice sve rezultate unazad da bi dokazao kako je najbolji? Pa po meni kakve je protivnike imao u najboljim godinama i kakvi su danas Conga, Endi, Rafa, RF, Delpo nije mu ni bilo mnogo tesko. Put kojim je on prosao i Novak ne mogu ni da se porede. Ne cestitati i odati priznanje protivniku je dno. Ne znam cemu se on nada da u trideset prvoj osvoji jos neki GS? Mozda ako svi ostali budu stajali na terenu i gledaju mec. GS turniri se igraju na 3 dobijena seta a maksimalno 5. Gde je tu RF? Mozda dobije meki masters 1000 koji se igra najvise tri seta. Sve ostalo je proslost ali sa pljuvanjem samog sebe.

Sale

pre 12 godina

Trenutak u kome mi je bilo žao Novaka: posle one bombe od riterna na duplu meč loptu za Rođu Novak širi ruke u stilu "šta još treba da uradim da me ne mrzite?" http://www.youtube.com/watch?v=1EGz8AeqAPY
Došlo mi je da zaplačem znajući kakav je Novak emotivac i koliko mu teško pada ovakvo ponašanje publike.
Ali nema veze idemo dalje hoćemo USO!

Stojan

pre 12 godina

Federer je izgubio samopouzdanje i mec onog trenutka kada je u odlucujucem setu, kod stanja 5:3 i dve mec lopte, video Novaka kako se smeska ocekujuci njegov servis.

BoKi

pre 12 godina

Ako je neko, kao Federer, imao DVA PUTA VIŠE neiznudjenih grešaka, ne vidim kako može da se priča kako je "dominirao" ili "igrao bolje".

A što se tiče publike - najbolje je što ih je Novak na kraju naterao da igraju sa njim...

Posmatrač

pre 12 godina

Federer je bez sumnje veliki teniser (ali ne i sportista i igrač, na žalost) i statistika je na njegovoj strani... Za razliku od njega Nadal ima i kvalitete sportiste. Uzgred, njih dvojicu je N.Đ. ove godine pobedio 9 puta, a oni njega samo jedanput.

bane

pre 12 godina

U neku ruku mogu da razumem očaj Federera. On igra čitave sezone dobro, čak mislim da mu je ovo jedna od najboljih sezona a na kraju nije osvojio ništa? Ranije, u njegovo vreme bi se sa ovakvom igrom ladno prošetao do titule ali sada to nije dovoljno čak ni za finale. Pa i da je uspeo da pobedi Đokovića, u finalu ga je čekao Rafa. Federer na njegovu žalost nije bio ni blizu titule i to je prava istina.
Razlog za njegovu ljutnju je što nije razumeo da su se vremena promenila, sada je konkurencija mnogo jača nego kad je on kupio titule ko da bere cveće. Danas za svaku ozbiljniju titulu a naročito GS ili masters treba savladati Đokovića + Nadala a nije lako ni sa Congom, Marejem, Delpom, Berdihom...Tako nije bilo u njegova zlatna vremena i zato se Federer ljuti.
On je jednostavno rečeno umnogome precenjen teniser koji je prilično olako došao do brda titula zahvaljujući srećnoj okolnosti da je igrao u vremenu smene generacija, odlazili su Sampras, Agasi i drugi a novi nisu još stasali osim starmalog Nadala koji je igrao kao mator sa 15 god. Tek sada se vidi prava Federerova vrednost a ona nije onako grandiozna kako nas uveravaju njegovi zaslepljeni i neobjektivni navijači, pogotovo ovde u Srbiji.

:)

pre 12 godina

Federer je izgubio samopouzdanje i mec onog trenutka kada je u odlucujucem setu, kod stanja 5:3 i dve mec lopte, video Novaka kako se smeska ocekujuci njegov servis.
(Stojan, 11. septembar 2011 12:19)

Apsolutno se slazem sa ovom izjavom! Najbolja taktika je izaci pred Federera nasmejan jer se ovaj ukomira kad to vidi.

sergius

pre 12 godina

Sto se mene tice, posao u US je zavrsen. Onaj prst sa RG je slomljen a iako najveci igrac svih vremena, Roger je pokazao i da je najmanji covek svih vremena u tenisu. Ne kapiram sportistu koji nije u stanju da cestita onome ko ga je (ne prvi put) dobio...na srecu, na znanje, na hrabrost... kako god. DOBIO GA JE.

Nikola NYC

pre 12 godina

Cak i strani mediji kritikuju Rogera zbog ozbiljnog nepostovanja pobednika meca.

"It's awkward having to explain this loss," a tetchy Federer said, "because I feel like I should be doing the other press conference."

There followed a string of excuses and justifications which not only were barely sustainable given the evidence but seriously disrespected the winner.

Asked about the quite remarkable forehand winner Djokovic hit to save match point, Federer reckoned the Serb did not look at that point like someone "who believes much anymore in winning. To lose against someone like that, it's very disappointing, because you feel like he was mentally out of it already. Just gets the lucky shot at the end, and off you go."

Djokovic was honest enough to admit the shot was a gamble – but Federer was reluctant to give him credit even for that courage in a crisis, preferring to regard it as desperate."

Ceo text u Guardian-u mozete naci ovde:
http://www.guardian.co.uk/sport/2011/sep/11/us-open-2011-federer-djokovic