Košarka 358

Ponedeljak, 05.09.2011.

19:48

EP: Savanović promašio pobedu

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Francuske sa 97:96 posle produžetka, u poslednjem kolu prva faze Evrobasketa u Litvaniji.

EP: Savanoviæ promašio pobedu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

358 Komentari

Sortiraj po:

ALEKSANDAR

pre 12 godina

Sto se tice Savanovica nema mu se sta zameriti.Ali zato Teodosic bi trebao da ozbiljno prilazi svakoj utakmici za svoju zemlju ,a ne da se ponasa kao da igra basket iza zgrade.SRAMOTA.

Napred Srbija!

pre 12 godina

Mnogo mi je krivo ovu utakmicu smo mogli da resimo ranije. Izgubili smo zbog nasih gluposti (pritom ne mislim na Savana) ali glavu gore. Cekace nas jos ovakvih utakmica. Tokom cele utakmice sam imao osecaj da necemo dobiti a to mi je postalo jasno kad je Zalabal pogodio onu frljoku od trojke.

Kriger

pre 12 godina

DOBIJAMO SVE DO KRAJA! Ja verujem u to. Ako budemo TIM, sa pravim balansom pobedjujemo sve. Ako budemo kao MI FORUMAŠI, gubimo. Prosto k`o pasulj! Teo mi nije "ljubimac" ali ako smiri "glavu" i odigra za tim biće veoma koristan i bitan. `ajde!

grobarcic

pre 12 godina

Ovu utakmicu smo izgubili zato sto su obe cetvorke sinoc bile lose i u odbrani u i napadu. Nije mi jasno,sta se desava sa Perovicem,decko je plasljiv kao zec.Mozda je vreme da se proba Bobi,mislim kada ga je vec poveo,bar da ga proba.Teodosic,kao po obicaju,mnogo siluje sut iako ga sut nece.Markovic u odbrani odlican,ali u napadu je decko katastrofa,milsim prvenstveno na sut. Drago mi je za Rasica,decko po meni igra odlicno,napravi Duda igraca od njega.O Keselju necu ni da pricam,kupio me jos prosle godine,a priznajem mislio sam da je mnogo los igrac dok je igrao u Zvezdi.SVAKO GRESI,RETKO KO HOCE DA PRIZNA GRESKU! : ) Tepic je ovu utakmicu bio mnogo los,mada od njega i ne ocekujem mnogo.I na kraju i dalje mi nije jasan poziv Paunica,decko je isti tip igraca kao Markovic,tako da ja mislim da nam nije bio potreban.Bolje da je krenuo Tripkovic,ako nista,bar zbog suta,jer kad Trile namesti ruku,protivnicima se crno pise. Sve u svemu,utakmica je bila odlicna,jedna lopta je presudila mec,okrenuce se to u nekoj narednoj utakmici u nasu korist! Momci glavu gore i samo napred,cela Srbija je uz vas,sta god da uradite!Pozdrav

mirca

pre 12 godina

Savanovicu,ako si promasio!O cemu onda ovi bi ovi silni"selektori" imali da kenjaju,ipak su oni izmislili kosarku u ovoj zemlji!Sta zna Ivkovic koga trebe pozvati u reprezentaciju,kako se priprema utakmica itd? Sve je trebao da pita ove internet srucnjake,bilo bi nam sigurno bolje!"Strucnjaci" nadjite devojke,nemojte da jedino sto "cukate" bude tastatura vaseg ljubljenog i najdrazeg racunara,probajte da se drugacije ispraznite!Nema potrebe da vase neostvarene snove i frustracije iznosite ovde,nikoga normalnog to ne zanima!

batana

pre 12 godina

svaka cast momci. da svaku gubite po 20 razlike, gledacu vas uvek jer igrate najlepsu kosarku na svetu ubedljivo. gledao sam dok sam bio u sloveniji druge reprezentacije, nisam nikakav "veliki Srbin", ali smo mi za sve njih velike "batice". Savo burazeru, znam da ces zbog ovoga pokidati sve do kraja. kao sto neko rece, glavu gore i samo cepajte dalje.

Bg

pre 12 godina

Prakticno su dobili utakmicu. Odlicom asistencijom Keselja (kolko se secam) nasi su doveli Francuze par sekundi pre kraja u cistu i bezizlaznu sah mat poziciju, ali dogodio se kiks. Desava se. Naravno, niko normalan i dobronameran ne moze da zameri zbog toga. Fenomenalna utakmica, igramo fenomenalno. Francuzi su takodje igrali fenomenalno, i uz nevidjenu srecu na kraju pobedili. Njavaznije je da znamo da imamo mocan tim.

borissrb

pre 12 godina

Za ove sto kritikuju Dudu, Savana, Tea... mogu sam reci da gledaju karling il bocanje. A kosarkasima i selektoru svaka cast i hvala na borbenosti i svim lijepim trenutcima koje nam pruzaju svih ovih godina. Nisu imali srece sinoc al vratice se to u bitniji mecevima. Samo hrabro i borbeno i dalje. SRECNO MOMCI!!!! SRBIJA!!!!! Kad bi se fudbaleri borili kao vi i oni mi igrali finala i polufinala prvenstava.

Bishop

pre 12 godina

Bože koliko malodušnika i pesimista da je to strašno.
Nema bolje reprezentacije od Srbije (osim možda USA) i to smo pokazali i u Turskoj, a pokazaćemo ponovo.

Sava

pre 12 godina

Sam rezultat dovoljno govori da je igra bila dobra i da smo se držali ravnopravno. Ono što se primećuje kao nedostatak to je ritam najviše zbog nedostatka anticipacije igre, veća anticipacija dovodi do veće uigranosti i protivnik kao Francuska počinje da gubi šablon igre.

Sly-ah

pre 12 godina

Зашто нико не помиње Стефана Марковића? По мени, дечко је одиграо феноменално, боље је организовао игру од Теодосића, имао је и 5 асистенција,
убрзавао је игру ... И шут је побољшао, зна да погоди тројку, а и проценат убачених слободних му је много бољи него у Турској. Дуда је од њега направио одличног плеја.

jane doe

pre 12 godina

Sjajna utakmica! Napeto k'o na nosi!Svaka cast za borbu! Sad sto pre zaboraviti na poraz. Svim srcem smo uz vas! Samo hrabro napred do sledeciH pobedA! Srbija do Tokija :)

MareNS

pre 12 godina

Nemamo srece pa to ti je :( Francuze je zaista trebalo pobediti ovako bojim se da ispadamo posto je druga grupa 10x puta laksa od nase.

Drevni zmaj

pre 12 godina

@racerx To je to, ali delimicno. Duda jeste uspeo da sklopi tim od ovih momaka koji moze svakome da izadje na crtu, ali kosarku ne igraju samo "dobri ljudi". Narocito se slazem sa ovim Nedovic, Velickovic i Milicic sledece godine i da razbijamo. Ali se ne slazem sa komentarima o Teodosicu. Djordjevic u Teodosicevim godinama (24 godine) nije nista bio bolji od Tea sada. Vecina se seca Djordjevicih 9 troji 1995. godine u finalu sa Litvom, a Djordjevic je tada imao vec 28 GODINA! Kad pogledamo Teodosic je vec sa 22 resio utakmicu sa Litvom, sa 23. resio sa Spanijom. Teodosic treba samo jos da radi na sutu da se vrati u sutersku formu i da poradi jos malo na fizikalijama, a sazrece jos kao plej sigurno. Govoris o asistencijama kao nebitnim delom igre, i govoris da je Djordjevic sipao 25 poena i uz to po 15 asistencija (?????) po utakmici u Teovim godinama? Ma nemoj ? :) Proveri taj podatak, Teo je sa svojih skoro 10 asistencija po mechu, daleko vodeci asistent na prvenstvu. Ako je asistencija samo dodavanje na zicer, kako to da bas on pogodi toliko dodavanja na zicer a ostali ne? Ono sto je on radio protiv Nemacke je magija.

Sto se tice Tepica, decko igra fenomenalno, samo mu fali malo samopouzdanja i opet shut. Greska mladih igraca kao sto je Tepic sto odmah idu u velike klubove. Oni bi trebalo ici u malo manje poznatije klubove gde bi mogli da napreduju i sticu iskustvo, najvise na polju samopouzdanja. A da je ova zemlja iole stabilna najbolje bi bilo da se to desava ovde.

Taj Macvan ima 21 godinu, samo sto se ispilio, njemu treba jos 4-5 godina iskustva jakih meceva da bi izvuko svoj pun potencijal. Mada duzina njegovih ruku stvarno predstavlja problem, ima veoma kratke ruke.

Treba imati vere u Dudu i ove momke, sta urade urade, ali treba prikljuciti timu jos jednog dobrog beka (Nedovic) i obavezno jos jednog jaceg centra, najbolje bi bilo Milicic, moze i Rakovic ili Raduljica, covek ce steci preko potrebno iskustvo sa Partizanom sada i to je to.

sloba atl

pre 12 godina

"Dudo napolje! Zar od Francuscica da izgubimo koji nikad nisu bili kosarkaska sila?! Sta Savanovic i Teodosic uopste traze u nasoj reprezentaciji?
(Zivko, 5. septembar 2011 22:35) "


Da li si ti normalan???
idi isteruj fudbalere iz timova i trenere i predsednike a kosarkase ostavi na miru.
Milos ce se vratiti vec protiv turaka!
Ajdeeee

Dejan

pre 12 godina

Vec 3 prvenstva za redom igramo ofanzivno najmoderniju kosarku uz Amerikance(u Turskoj). Fali nam ta jaca cetvorka kao Novica i malo cvrstine u fazi odbrane i onda bi smo sigurno dominirali prvenstvom. Ovakav ofanzivni potencijal retko ko ima. Nadam se da cemo obezbediti vizu za London a tamo pojacani Velickovicem i nadam se jos nekim momcima koji ce imati potpunu afirmaciju ove sezone i stastai za A tim kao na primer Cakarevic, Nedovic, Bjelica(koji ce naci minutazu, znatno vecu i ostvariti nepohodni napredak) igrati finale sa Amerikom.
Dominiraj Srbijo!

afrogipsy

pre 12 godina

Svaka cast, najbolja nasa utakmica do sada , a verovatni najbolja na sampionatu. Teo je povredjen i zato mi smeta sto ga mnogi pljuju. Ova igra ohrabruje, mislim da ovako mozemo do finala. Voleo bih da malo vise vidim Paunica ( mozda bar 7-8 min.) umesto Tepica koji se bori, ali ga sut i dalje ne sluzi.

Zlatko

pre 12 godina

Šteta za poklonjenu pobedu. Jeste bio zicer, ali naravno da niko ne krivi Savanovića. Niko normalan, naravno. Oni malobrojni kojima je on glavni krivac, neka se zapitaju šta sa njima nije u redu. Promašio jeste, ali Bože moj, ući sledeća. Nije ovo bilo u četvrt finalu pa da se nema prilika za popravni. Niko ne spominje one dve ku*ve, onu prvu Rašićevu što izađe iz koša na naših plus 3, i onu drugu, francusku, na minut do kraja, kad onako šugavo uđe u koš na naših plus 1.   Dalje, neću gledati snimak utakmice, ali čini mi se da je na tajmautu Duda tražio da Rašić završi i da je lopta potpuno neplanski došla do Savanovića. Juče protiv Nemaca, zbog nekog drugog, veći deo meča nisam gledao. Kad sam preko telefona video da u trećoj imamo plus 10 pojavila su mi se dva osećaja. Prvi, da ćemo uzeti zlato, da će se ovo završiti na najbolji mogući način. I drugi, da ćemo uzeti bronzu, da ćemo imati zadovoljstvo zbog uzete medalje, a da će biti tuga zato što se nismo pasirali na OI, jer direktno idu samo prva dva. Sve u svemu, ja sam od onih koji veruju u ovu ekipu. Možda će nam i jedna pobeda biti dovoljna za prve četiri u novoj grupi, ali pokazali smo da se nikoga ne plašimo i da smo sa svima egal i da nas niko neće lako dobiti. Ovo nije humano kakav je žreb. Od ovih 6 ekipa, dve neće imati šansu da se bore za OI, a ako sve četiri odu u polufinale, jedna će ostati bez medalje. Srećno našima, neka nastave sa ovakvim igrama i svi se nadamo dobrom rezulatu, pre svega medalji, pa da se sledeće godine zaokruži jedan uspešan olimpijski ciklus.

Srbija do zlata!

pre 12 godina

Sjajna utakmica... Mozda nismo odigrali kako smo hteli... Ali momci su ostavili srce na terenu, disu kao jedan, trce kao jedan... Uvek radije bih birao poraz, ali ovakvu ekipu, ovakav tim, ovakvu hemiju... Nego arogantnu, "laznu", sebicnu pobedu jednog coveka ( Nowitzki/Nemacka)... Sto Savana se tice... Steta.. Ali nema veze... Covek igra svaka mu cast... Ovo veceras je cist maler... Pa dobro ljudi, zar se niko ne seca Teove "bombe" protiv Spanaca, kol'ko prosle godine... Da se ne vracam na Kecmana (pobeda srpske kosarke, ne samo partizana), Saleta itd... Lopta nekad hoce, nekad ne... Ma samo da nas hoce kad je bitno ... Kad treba... A ovo veceras... Pfffff... Znacila bi dva boda... Ali cemo igrati i bez njih!! Savane, kralju, glavu gore... Peglamo Litvance!!!


p.s. Ja samo imam jednu zamrku... Ja mislim da Kosta Perovic, moze da igra atomsku kosarku... Visok je 218, i tezak oko 115kg... Ali pod kosem kao da se "plasi"... Moje subjektivno zapazanje... Na skoku ruke uz telo, prilikom napada na obruc takodje, lose gradi, slabo trazi loptu, slab pregled, iako je kao svetionik na parketu... Kao da dolazi mrtav gladan i zedan posle neprespavane noci... Tako mi izgleda... Steta za tog momka... Ja mislim da moze da vlada pod obrucem!!!!

Red star girl

pre 12 godina

Tako tako pljuljujte Tea a kad nam bude izvukao neku pobedu (kao prosle godine protiv spanaca) ima da ga hvalite i uzdizete u zvezde...Mislim da neko kao on nije zasluzio pljuvanje posle jedne odigrane lose utakmice tacno je da ga nece kos ali asistencije pa misli te li da bi dali toliko koseva na svim utakmicam da nemamo najboljeg asistenta u timu??? TEOOO KRALJU SAMO NAPRED !!! A na skali od 1-10 ocena za vecerasnju igru Keselja je 11...Savanovicu nije smak sveta ako si promasio kos, samo opusteno i da lepo proslavis rodjendan....Bice to jos 1 lepa medalja za nekolko dana...

hallucinoman

pre 12 godina

Ogromna šteta... imali smo i dosta sreće sa nekoliko nerealnih trojki, imali smo sudije na našoj strani, imali smo jednog Kešelja sa 7 trojki, raspoloženog Krstića... i izgubili smo.

Nismo imali Perovića i Tepića, koji realno uz Panunića nije ni trebalo da budu u reprezentaciji.

Ko je bolji?
Jarić, Veličković, Raduljica... čak i Tripković.

Možda bi u sledećoj fazi trebalo da imamo Marjanovića, jer tanki smo bez drugog centra. A Perović da pruža glasniju podršku s klupe.

Litvanija, Španija i Turska su ozbiljne ekipe.

Krstić ne može bolje, ne može ni Kešelj svaku utakmicu po 5/5 ili 7/9... potrebni su nam preporodjeni Teodosić i hrabriji Bjelica.

Tea rodjaci

pre 12 godina

Dragi moji poznavaoci kosarke. Ne daj Boze da nekad na klupu dodje selektor koji ce smirivati i stavljati ogranicenja pred Tea. Njega samo treba pustiti da igra i to Duda vrlo dobro zna. Sta mislite zasto i zbog koga igramo ovako lepu kosarku i dajemo najvise poena? Citate li izjave protivnika o Srbiji? Koga se najvise plase i kome se dive?

diamond

pre 12 godina

Dobro igraju Dudini momci, ali ne dovoljno dobro za medalju. Ja sam fino napisao jos pre nedelju dana:
1.Spanija
2-3 Litvanija,Francuska (zavisi ko izbegne Spaniju u polufinalu)
4.Rusija
5.Grcka
6.Srbija

I nemojte mi stalno udarati minuse, nije lose 6. mesto!

Matrix

pre 12 godina

Mogao je novinar koji je pisao ovaj tekst da stavi malo drugaciji naslov,promasio je dečko pa šta ,sa ovim naslovom ga žigošete,danas je dečko rodjendan dovoljno mu je teško što je promasio pobedu ,pa sada morate i vi da mu stajete na muku.Isti taj Savanović je iznosio zadnje četri partije,za mene je malo razočarenje Perović,ne igra kako zna da igra u nekim kljucnim situacijam nije pokupio loptu,momci su igrali dobru Kešelju svaka čast,jos samo i Rašić da proradi u njegovom stilu u nema šta da brinemo.Momcima sve najbolje i neka znaju da smo ponosni na njih.

makelele

pre 12 godina

drago mi je da je Keselj bio odlican i da ce moci bolje da se proda posle ovoga. Nije mi jasno zasto Darko nije dosao da pomogne da se ode na OI jer ova generacija moze mnogo. Svi su se okupili kompletni cak i zovu strance. Mi ne mozemo da priustimo da igram bez najboljeg blokera na svetu. Mala smo zemlja. Teraju nas maleri a mislim da smo najbolji i ovde i bili smo u Turskoj. Nadam se da cemo uspeti da pobedimo one iz druge grupe sto igraju 'indijansku' (turska) i 'divljacku' (litvanija) kosarku. Drago mi je da ovde vidim komentare kosarkaskih trenera.

Nisam majstor da napravim bure

pre 12 godina

Momci su bre izginuli na terenu. A pun mi K ovih internet stručnjaka koji se razumeju u sve, a u stvari tastaturu koriste za lečenje svojih frustracija i maltretiranje okoline. Nismo mi prijatelji dužni da vas trpimo, ako mislite da ste bolji i da znate nešto što mi ne znamo - široko vam polje. U suprotnom - ne hujite.

Ja auto ne popravljam jer mehaničar nisam, a ljude poput Dude, Tea i ostale ne pljujem jer od toga hleb ne kupujem. Znam samo da navijam za Srbiju, nekad se radujem a nekad tugujem. A to je, otprilike, u realnom životu tako.

Admninima, ako hoćete da objavite ql, ako nećete zbog onog velikog slova..ništa. Drugačije nisam mogao, bilo je jače od mene. Poz

racerx

pre 12 godina

Valjda je sada postalo jasno da je na ovom nivou takmicenja, a to se odnosi na odlicne timove: Francuska, Spanija... nemoguce igrati sa specijalistima za odbranu i specijalistima za napad, te nedefinisanim igracima, tipa Macvan, Bjelica... vec su potrebni potupuni igraci, fizicki dominantni, koji su dobri podjednako i u odbrani i napadu, koji igraju disciplinovano i bez straha.
Markovic je dao 3 poena, to je bio onaj sut o tablu za 3, svako ko je ikada igrao kosarku, zna se kako se to zove. Ono sto me cudi je da je uspeo da postigne 6 asistencija, koje je zacinio i sa 3 izgubljene lopte. Parkera nije zaustavio, nego je Parker trcao oko njega i vrsljao kako je hteo. Ostao mi je upecatljiv momenat, kada je Markovic probio po desnoj strani i imao otvoren put ka kosu, a on se, kao gomilu puta do sada uplasio da ce mozda da postigne kos i pokusava da dobaci Perovicu, koji se nalazi izmedju 2 Francuza. Perovic je nakako dobio faul, ali to ne umanjuje los potez Markovica.

Sta je sa nasim prvim plejom, pa Teodosic je pokazao gde se nalazi u poredjenju sa vrhunskim igracima. Sut za 2 poena 0/3, to je 0%, sut za 3 poena 1/4 25%. 7 asistencija i 5 izgubljenih lopti, treba napomenuti da je za 3 poena sutirao bolje danas, nego u dosadasnjem toku prvenstva.
Savanovic realno nije mogao da igra bolje od ovoga, jer je fizicki inferioran u odnosu na Diaw-a. I ne treba mu zameriti sto nije pruzio vise, Diaw je jednostavno zivotinja, a pri tome nije da ne zna da igra kosarku.
Gde je Macvan, koji je trebalo po mnogima ne da zaustavi Francuze, nego da dominira. Pa Macvan je tamo, gde bi svako ko zna da Macvan ne moze da igra utakmicu u ovom tempu, sto su primetili ljudi koji se bave skautingom odavno, ostao na 6 poena, jer je Macvan igrac koji nije u stanju da sam sebi ista stvori i tesko zavisi od pleja. Njemu niko ne osporava kosarkasku inteligenciju, ali u utakmicama sa brzim i spretnijim protivnicima Macvan nema sta da trazi, jer je spor i nespretan, slab u skoku i limitiran u odbrani, jer ne moze da isprati brzeg protivnika. Ako je taj protivnik i fizicki jak pa Macvan ne moze da ga izgura, onda Macvan postaje potupno neupotrebljiv.
Nas su u igri drzala 2 coveka, Krstic, kao prvi centar, za koga nismo imali zamenu, jer smo poveli 2 igraca od kojih je jedan spor i nejak i pored 216cm nijeu stanju da zakuca sa obe ruke, a drgui je valjda jos gori pa ne ulazi.
Drugi covek i apsolutni heroj je Marko Keselj, koji je nestvarnim sutom za 3 poena uspeo da nas odrzi u utakmici. To jedini igrac, koji ima fantasticni potencijal u celom ovom sastavu. Teodosic bolji plej nego sto je sada postati nece, jednostavno, jer ima los sut i probleme sa pregorevanjem licne i apsolutno nerezonskim sutevima i asistencijama. Macvan nece postati bolji igrac, jer je fizicki limitiran, on vremenom moze da postaje samo sporiji, da je neke pameti ljudi bi to uvideli i krenuli bi u potragu za novom cetvorkom. Ali Keselj, ako bi popravio malo ostale elemente igre, pre svega igru 1 na 1, mogao bi da izraste u top 3 evropska krila.
A sada o Francuzima. Napisao sam samo jedan post pred ovu utakmicu i rekao sam da se ovde stvorio utisak da su francuzi fizikalci, koji ne znaju kosarku, nego samo idu na snagu, brzinu i skok. Nadam se da je vecina shvatila, da Parkeru niko ne moze da uzme loptu, dakle covek je sto se tice tehnike na skroz drugom nivou, sto se ne moze reci za nase organizatore igre. I da je Batum prakticno nezaustavljiv. Pri tome je Parkera cuvao specijalista Markovic, isto bi bilo da smo ubacili i primarijusa odbrane Paunica. Batuma je cuvao jedini igrac kod nas, koji ima dobre fizicke presipozicije, a to je Keselj i ponovo je Batum radio sta je hteo. On nije samo trcao i sutirao, nego je, koliko se secam i isao u igru 1na1 neprekidno koristeci dribling, za sta treba velika doza tehnike, a decko je nosporno ima.
Ovde gluposti da smo pokradeni, moze da smisli samo Sarenac. Realno da Keselja nije islo (77.8% za 3), da Markovicu nije usla ona trojka o tablu, da Batum nije tresnuo o pod i izasao na 5 min... zavrsena bi bila utakmica jos ranije. Francuzi su nas u svemu nadigrali, sem u sutu za 3 poena, tacnije tu ih je Keselj nadigrao.

Sve ovo pisem, jer mi je muka vise da citam lupetanja da mi igramo srcem, da su NBA igraci izvikani, da misici nisu sve, da smo zemlja kosarke... Nas sastav igra zajedno vec 3 godine, ovi Francuzi su skupljeni pre mesec i po i danas su dominirali u skoro svemu, od skokova , kojih su imali 8 vise, do ukradenih lopti, blokada... Dakle, taj NBA ipak nije bas toliki cirkus, kako ga ovde dozivljavaju veliki poznavaoci kosarke.

U naredna 3 meca nas ceka jedan tezak poraz od Spanije, koja ce da nas odere iz osvete. Odmah za Spaniju, to je tim koji zaostaje u fizickim predispozicijama za Francuzima mozda 5%, ali je zato tehnicki bolji 15%. I 2 utakmice u kojima mozemo da trazimo sansu, Litvanija nije ista sa Kleizom i bez njega. I Turska, od koje smo realno bolji, ali se postavlja pitanje da li ce "hemija" tima da radi i u poslednjoj utakmici, jer dok se nizu pobede, lako je odrzavati visoku atmosferu u timu, kada dodju porazi, lako krenu da se nalaze i mane saigracima. Nadam se da ce nasi naci snage i izvojevati put za OI turnir, te tamo overiti vizu, ojacani barem sa 3 igraca, Nedovicem, Milicicem i Velickovicem.

www.svesamrekao.com

pre 12 godina

Savane, veliki si čovek i igrač! Dešava se i najboljima, na žalost i više puta. Tebi želim da te služi ruka do kraja finala na ovom prvenstvu, a ako već treba da ti se to ponovo desi, neka to bude 20. oktobra u Pioniru u 1. kolu Evrolige!
Ajmo majstore! Vratićeš ti ovo kad bude najbitnije!

branko_84_LAzarevac

pre 12 godina

glavu gore. ima da ih gazimo sve u novoj grupi.sa ovakvim zalaganjem u svakoj utakmici ni jedan tim ne moze da nam se odlepi...ovo sto Teo masi,sve je to pogadjao na prosla dva prvenstva,one ishitrene trojke,sve je to islo ,ali sada nesto slabooo,valjda ce ga krenuti ipak svaka mu cast na hrabrosti,ja ne bih smeo tako kod ovog narogusenog Ivkovica,odsekle bi mi se i noge i ruke :)

otkacheni

pre 12 godina

Molio bih vas da prestanete da pljujete Teodosica, takav je igrac, mora se istrpeti.. Odjednom svi zaboravljate cetvrtfinale na SP protiv Spanaca.. Bice najbolji kad bude najpotrebnije! 5,4,3,2,1 TRAS!!!
(Sell, 5. septembar 2011 23:23)

I sta sad? Zbog jedne trojke od pre godinu treba da trpimo 8/22 za 2 i 7/30 za 3. Cak i bacanja sutira 16/21. Jedino te asistencije sto ima, a i to opet je dobacivanje Krsticu na zicer ili na trojku Savanu i Keselju (sigurice xD).
Mnogo lopti trosi, a u odbrani je beskoristan. Nemam predstavu zasto mu Ivkovic dozvoljava toliku slobodu. Covek je odsutan i van forme.
Evo Keselj na primer sutira 16/26 trojke, a Savanovic 9/17. Cak je i Tepic sutirao nekim cudom 4/9 za tri!? Neka oni sutiraju, a on neka se drzi dodavanja, pa ce mozda i biti nesto od nas na prvenstvu.

marko_bgd

pre 12 godina

tesko je kada se uzgubi utakmica posle produzetka i ovako...s obzirom kako dobru reprezentaciju imaju francuzi,odlicno smo odigrali...onaj parker decko ubija...mozemo mi svakog da pobedimo...a to sto je savan promasio nema veze...pa mora i to njemu da se desi jednom...ali ce zato pogoditi kada bude bila bitnija utakmica od ove...napred savane!!!

змај

pre 12 godina

Ма браво момци! Ово је била лепа утакмица за све кошаркашке сладокусце. Лепа кошарка нема шта. А пораз, ма опуштено. Ваља и то доживети. Све је то искуство. Можемо са свима! Душко не мора да брине, нек стегне зубе и нек заигра још боље после овога! АЈМО СРБИЈААААААААААААААААААА!!!!!!

gorla

pre 12 godina

Sretan rodjendan Savanovicu ,svaka cast momcima za sve utakmice do sad nije potrebno da se pljuje po njima a pogotovo ovakav naslom desava se svakom pa i najboljem da promasi,idemo dalje za medalju ako budemo mogli super ako ne makar da se overi viza za London sto bih ovim momcima iskreno zeleo da imaju jedan kontinuitet ,kss predlog da se manemo jadranske lige i razvijamo nasu time cemo imati nove glince koji ce zameniti jednog dana ovu generaciju !!! Use i u svoje kljuse

Radivoje Korać

pre 12 godina

Izem vam naslov. Savanović je tolika ljudina da može da promaši i pet onakvih šuteva i opet bi bio heroj. Kao što već jeste.

Malo ko i Krstića hvali, ali čovek daje sve poene kada je potrebno. Marković takođe fantastičan večeras (Kešelja već nema potrebe da hvalim).

Dule

pre 12 godina

Zao mi je sto je bas Savanovic promasio zicer!On nam je jedan od najboljih.I nemojte da napadate Teodosica,pa on je najbolji asistent!!Sta god da je bilo,ja sam ponosan na nase momke,jer mi smo ipak igrali sa nasim momcima,dok u "Francuskoj reprezentaciji" nisam video nijednog Francuza!!

Boki

pre 12 godina

Ovo ne kazem navijacki ali Keselj je igracina za Tripkovica.Ali dok je igrao u zvezdi bio je u senci Partizana i njegovih strasnih igraca(Tepica,Tripkovica).Nije ni Keselj sad odjednom NBA kalibra ali je sigurno bolji od pomenutog dvojca.
Teodosic mi ne izgleda kao veliki igrac.Oni ishitreni sutevi mi doslovno bodu oci,razumem ja da on forsira tu leprsavu,lucidnu igru,ali brate daj pogodi bar jednom.Od pocetka EP nije postigao kos iz zabacaja,a to stalno radi kad se umori.Pricamo stalno o nekoj timskoj igri,a on uzme loptu i zajebava se.Ubedjen sam da ga Duda ne bi trpeo da ima nekog malo boljeg beka.
Sto se tice utakmice smatram da nismo igrali kako mozemo,mada smo imali i dosta srece(trojka Markovica,Rasica)no veliki problem pod kosem u odbrani je presudio.Kosta igra jako jako lose,u napadu vise nije onaj igrac kakav je nekad bio,dok u odbrani ne moze da uhvati skok.Jako nedostaje igrac tipa Milicica,jer s njim bi ovaj tim bio nezaustavljiv.
Sudije su zastitile Parkera kao belog medveda.Onaj faul na kraju produzetka je zaista smesan.
Savanu samo treba pozeleti srecan rodjendan,a to sto je promasio je isto ko da je pogodio.On je i dalje nas Novicki.
Sad nas ceka jedna vrlo teska utakmica protiv domacina,navijaca i sudija.Samo da se ne ponovi Turska.Ako su bolji nek pobede,nadam se da nisu.
Napred PLAVI...

King James

pre 12 godina

Najjači su ovi likovi što komentarišu da bi ovaj zadnji šut dali nogom, te vezanih očiju, ovo-ono...e moji jadnici! Pa i nek promaši još sto puta on je čovek za vas bedne licemere...

Cvetko

pre 12 godina

Bravo momci, glavu gore i dišite slobodno. Mi smo uz Vas do finala. Bravo momci, tako se igra! Dudo majstore! (Uf, koliko fali veličković!!!) Cvetko

Drevni Zmaj

pre 12 godina

Fali jedan snazan centar pod kosem, to se vidi, Darko, Rakovic, sve jedno, Perovic, cini mi se, da nije u najboljoj formi, a i kad jeste prosecan je centar.

Pavle

pre 12 godina

Mislim da je naslov neprikladan. Čovek nas nosi čitavo prvenstvo. Stegnula se ruka, ali sa ovakvim duhom reprezentacije, proći će to i idemo u nove uspehe!

Alex

pre 12 godina

Dobro je,sad smo malo otplatili to sto smo bezbrojano puta pogadjali u zadnjim sekundama :-). A sad i nije toliko bitno,tako da se u nastavku opet mozemo sluziti tom magijom.... Secam se kad je jedan hrvatski komentator depresivno rekao 'nista ne mozemo uraditi za 2 sekunde, nismo mi Srbi'. :-)

Marš, Slobo, marš!

pre 12 godina

pa imate i vi jednog igraca u reprezentaciji koji zna da igra kosarku...samo mi nije jasno sta onaj izgubljeni bjelica trazi u nacionalnom timu,a vi kritikujete tepica a decko je za 2 klase bolji igrac od pomenutog...DOMINIRAJ!
(NovicaUbica, 5. septembar 2011 23:26)

Ajde iskompleksirani, trkom na forum istomišljenika!

sloba

pre 12 godina

dakle možete me pljuvati koliko hoćete ali istina se mora reći.isključivi krivci za poraz od ovih fizikalaca sa jednim pravim igračem parkerom jesu selektor ivković i teodosić.prvi zato što trpi iživljavanje i soliranje čoveka koji ima šut 15-1 i puca posle 3 sekunde odakle stigne.posle čitam u novinama teodosić junak pobede protiv nemaca.imao 9 asistencija.u jaka stvar.sale đorđević je imao po 15 na meču a uz to je davao po 25 poena laganica.setimo se njegovih 9 trojki litvancima u atinskom finalu.ivković je takođe katastrofalno postavio igru posle sjajne kešeljeve trojke.tražio je pošto poto da se pravi faul da bi se imao zadnji napad.na 19 sekundi pre kraja parker je krenuo na prodor ali se videlo da nema jasan plan šta bi učinio i onda dar sa neba faul markovića.da su ga pustili da puca možda bi promašio a u svakom slučaju bi ostalo dovoljno vremena za poslednji napad.posle svega viđenog jasno je da imamo dobru ekipu,ali nakon ovog poraza biće veoma teško stići do četvrt-finala,pogotovu što su španci danas častili turke.bojim se da je ovo bio ključni poraz,uzrokovan velikom nedisciplinom u igri od strane pojedinaca

svaka cast momci

pre 12 godina

@Phil Jackson
Ajde decko sto si izlupao sa tom izjavom, nisi kriv sto ne znas, nego gde nadje da se potpises velikim imenom...

Dragi

pre 12 godina

Momci su se pošteno borili i svaka im čast! Tako se igra i bori! Glavu gore, pobedićete sve ostale mečeve, jer ste najbolji i najviše se borite!

marko

pre 12 godina

Momci svaka cast.Vratice nam se ovo u finalu.
Imamo jedan veliki problem.Imamo igraca koji je umislio da je iznad tima,igraca koji sebe smatra zvezdom a daleko je od te titule.Umesto da stegne zube i da se bori u odbrani ako ga nece sut,on je u stanju da sutira kao da igra basket.Ne kazem da Teodosic nije dobar igrac,ali nesto pod hitno mora da menja u svojoj igri.Zasto uopste mora da sutira trojku.Kosarka se igra i dobija pod kosem.Njegove asistencije su dovoljne,a ako njega nece sut imamo dovoljno dobrih sutera koji mogu da pogode.

Vanja

pre 12 godina

Zadnji napad je bio organizovan za trojku na 4-5 sekundi do kraja i Savan je ocekivao sut medjutim i isao na ofanzivni skok, Rasic je primijetio da je sam i asistirao sto je iznenadilo Savana i odose 2 boda. Sve u svemu fenomenalna kosarka, i samo mi nije jasno ko su ljudi koji kritikuju Tea?? Volio bih da statisticari izvuku nase poene kada je on u igri i nase poene kada on sjedi na klupu a igra tepic?! Jedini igrac koji nema mjesta u reprezentaciji je milenko tepic.

HlaoRu

pre 12 godina

Srecan rodjendan Savane! Nema veze sto si promasio, vratice nam se to kada bude najbitnije! Samo napred momci! Ponosan sam na vas i na nasu kosarku! Nismo kao Nemci kojima neki REPREZENTATIVCI ni ne govore nemacki jezik ili jos gore kao ovi francuzi koji imaju samo jednog belog igraca!

Hakinen

pre 12 godina

Kako bi se tek osecao da ga je Dzastin Biber poslao po burek :)
Glavu gore momci,,vidite i sami da ima i strasnijih stvari veceras :)

majstor ostaje majstor

pre 12 godina

Dule, zelim ti srecan rodjendan i sve naj, ali zaista najbolje u zivotu, ali sto mi ne izleci vecerasnju nesanicu? Ti si kralj i znam da ces to popraviti u finalu ;)

.....Joke............. bolji od srba Vrankovic

pre 12 godina

Treba samo biti medju prve 4 i polufinale je nase. Nemacka je vec ispala,znaci treba da tucemo turke u poslednjem kolu.

nije bitno

pre 12 godina

Bravo momcil, to je to!!!
Ima još 5 tekmi do finala a vi već igrate na nivou "Francuza", koji su večeras dali svoj maksimum.
To ni Parker nije mogao da sakrije kad je čuvao loptu na kraju. Faca mu je bila u fazonu: "Brate, i mi te Srbe treba još jednom da dobijemo!?!? Pa kako bre???"

kike

pre 12 godina

Pucajte mi minuse koliko hocete ali da je Milicic igrao mi bi ovu utakmicu uzeli 7, 8 razlike.On i Krle bi, u evropskoj konkurenciji, bili super tandem, koji bi kombinovano garantovao 40tak poena po utakmici, a i u odbrani bi bili puno cvrsci i jaci.Lijepo bi ravnomjerno djelilil minutazu, odmarali jedan drugog i igra ne bi trpila bez obzira koji je od njih u datom momentu u igri.Duda nas je uskratio za tako nesto.Sada, kada Krle izadze, mi uopste nemamo unutrasnje igre protiv ovakvo skocnih i fizicki jakih ekipa, a u odbrani se takodze patimo sa njima.Gomila ofanzivnih skokova, prikucavanja, ulaza...sve smo to danas pretrpili, a siguran sam da do toga ne bi dolazilo u ovolikoj mjeri da je Deda presao preko sujete i pozvao Darka.Ta prica o kvarenju atmosfere se moze objesiti macku o rep.Momak im je generacijski blizu, nije sujetan( na fudbalu skace po tribinama sa navijacima , a ne trazi pocasnu lozu:)), istice se humanitarnim radom i sl.Totalno nespojivi maniri sa onim koje mu ovdje pripisuju.(da je osion, sebican, prgav i sl)
Sreca pa nema vise ekipa pout Francuske...mislim da se sa ovim ostalim mozemo bar fizicki nositi.Najgore je sto je karambol u novoj grupi, jer svi iz druge grupe nose po 2 boda, sto dodatno otezava put u 1/4 finale ali nadam se najboljem.Ove momke treba podrzati i bodriti u nadi da ce uspjeti uci u prvih 6 i obezbjedit dodatne kvalifikacije za Olimpijadu.

bob kostolomac

pre 12 godina

sasvim izjednacena i dobra utakmica. jedna lopta je odlucivala sve, i da nije bukvalno bio nesrecno promaseni zicer, mi bi bili slavljenici. no dobro, to je sport. ako treba traziti greske, to su slobodnjaci bekova koji su morali da imaju veci procenat sa penala i gradjenje kosa posle suta protivnika. neprihvatljivo mnogo poena smo dobili iz drugog napada, i to odmah posle odbitka lopte od table/obruca. centri tu bukvalno ne treba da skacu vec da grade prostor i ne dozvole uopste skok. naravno ,to je u tranziciji vrlo tesko ali to se radi i mora da se radi. video sam vise puta kostu kako ide za loptom, francuzi ga komotno preskacu i poentiraju. to je vrlo porazavajuce za nekoga ko igra 20ak sekundi u stavu i brani svoj kosh. vrlo jeftino poentiranje.
u svakom slucaju, ja sam vrlo, vrlo zadovoljan ucinjenim i pokazanim.
bitno je sad samo da ih duda dobro pripremi za dalje i jos bitnije da ne potonu usled ovako tesnog poraza

ja verujem u ove momke

Sell

pre 12 godina

Molio bih vas da prestanete da pljujete Teodosica, takav je igrac, mora se istrpeti.. Odjednom svi zaboravljate cetvrtfinale na SP protiv Spanaca.. Bice najbolji kad bude najpotrebnije! 5,4,3,2,1 TRAS!!!

Bush

pre 12 godina

Spanija i Francucka nam nikako ne leze zbog brze igre i tranzicije. Sto se ove utakmice konkretno tice, bila je u potpunosti egal, sreca je presudila.

Duba

pre 12 godina

Alo bre, promenite naslov ovoga clanka. Savan je car, pa sta ako je omasio. Desi se. Teo, krsto, keselju... Svaka bi vam se zemlja radovala. Verujte nema puno stvari koje me cine srecnim kada u ruci drzim srpski pasos, ali ovi momci sa dudom su ponos i dika. Odmarajte momci, povucite savana za usi da poraste josh malo....uzdravlje...do sledeceg kosarkaskog spektakla.....

Makedonac

pre 12 godina

Postovani iz redakcije, molim Vas revidirajte i ako je jos moguce, promenite naslov teksta. Savanovic vam vredi zlato! Iz sveg srca zelim da Srbija stigne do finala, jer to zasluzuje. A ovi koji pliju...sramota! Doci cete na trg da docekate pobednicku ekipu!

Boksi

pre 12 godina

Dobro je,imamo ih.I oni znaju da ih deljemo sledeci put.Savanovic ce da ih smelje u polufinalu,ili finalu,neznam raspored :) Sve ide po planu...polako se uigravamo i dizemo formu.Teologija krece od osmanlija,kao i Bjelica.Rasic i Markovic verovatno od sledece.A jos da Duda ubaci Bobija.Igramo dobro,bice jos bolje!Krle i Keselj bez greske.Macvan takodje.Verujemo u vas!

Ivan M

pre 12 godina

Eto desilo se - nije strasno! Izgubili smo za pola kosa od odlicne ekipe i to imali sut za pobedu. Bice prilike za popravni, to je izvesno. Savan nije kriv: mozemo da kazemo da je imao Rasic onu trojku u produzecima da povedemo za 6, Keselj je masio zakucavanje (ili bio fauliran?) itd. Uostalom, oni su imali pobedu u rukama u redovnom delu igre (80:78, dva penala i loptu) i propustili je. Eto to je sport: mozemo bolje, igracemo bolje i tacka. A Savanu srecan rodjendan i neka se ne sekira: pravi navijaci znaju njegov kvalitet i stoje uz repku u dobru i u zlu. Napred Srbija do finala!

Jovan

pre 12 godina

Mnogo su fizicki jaci "francuzi", dok mi to nadomestamo prirodnim talentom za kosarku. Ako se opet sretnemo sa "francuzima" dobijamo ih.

Podgoricanka

pre 12 godina

Sjajna utakmica! Bravo momci! Steta za onaj zicer na kraju, ali valjda smo ispunili kvotu malera, od sad samo gazimo :)
Savane sretan rodjendan!

Slager_[evac

pre 12 godina

Savane glavu gore!Nista smak sveta,ovaj covek nas je toliko puta vadio da bi bilo strasno glupo suditi mu sada!Srecan rodjendan kralju!

bravo bravo

pre 12 godina

Dudo napolje! Zar od Francuscica da izgubimo koji nikad nisu bili kosarkaska sila?! Sta Savanovic i Teodosic uopste traze u nasoj reprezentaciji?
(Zivko, 5. septembar 2011 22:35)


jel slusas ti sebe?Decko ako ti se ne svidja Duda i ova dva momka,nemoj ni da gledas kosarku.Pa duda je najvazniji igrac nase reprezentacije@!

12345sever

pre 12 godina

svaka cast momci na borbenosti ... jbg nismo imali srece ... pokazali smo da mozemo dobiti svaku ekipu , samo borbeno do kraja uz malo srece u polufinalu smo,

Fenix

pre 12 godina

utakmicu je izgubio Teodosic, prodao mnogo lopti, sut nikakav, unosio nervozu, ali ipak mislim da mozemo daleko, jer igraju srcem, a da znaju, znaju. tesko je krletu samom, od perovica nikakve koristi. francuzi nisu lak zalogaj, ali cemo ih dobiti ako se sretnemo negdje u zavrsnici.

?

pre 12 godina

Буквално гледано, ДАЛИ смо им победу. Момци су одиграли ФАНТАСТИЧНО. Једини који су намучили Французе. Савановић је сјајан играч, када се узму све утакмице у обзир један од оних који је дао највише кошева, али ето, застане човек једном. Притисак среће, изненађености, одговорности, ко зна...СВЕЈЕДНО.
Момци, поносни смо на вас. Цела нација је уз вас. Цела Србија је уз вас.

nb

pre 12 godina

Ovi ljudi koji nemaju ni 15 godina,a komentarisu Teodosica. Teodosic je bolji igrac od DJordjevica u njegovim godinama tj. Teodosic od 24 godine je bolji od Djordjevica od 24 godine. Pogotovo sto je kosarka u Evropi mnogo napredovala u zadnjih 20 godina. Niste imali ovakve atlete pre 20 godina. Druga stvar je da vecina pamti Djordjevica od '95, kada je on imao vec 28 godina. Ocekujem da ce Teodosic da bude sve bolji sa godinama, ali je cinjenica da ga na ovom prvenstvu totalno nece sut za 3. Daleko od toga da ja ne volim Djordjevica. Covek je bio i ostao genije igre.

Hladan kao spricer

pre 12 godina

Steta!!Stvarno mi je krivo jer sam vec video loptu u kosu!!Ali nadam se pobedi protiv Turaka(videcu ih bez sudija), i Litvanaca (koji igraju znatno oslabljeni ali domacin se ne sme nikako potceniti)..Ali dobro ,svi znamo kako se postaje sampion : "Izadjes na teren kad je najteze..I pobedis...".Savane srecan rodjendan i glavu gore..

Mirko

pre 12 godina

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaoooooooooo bre ne verujem da je promasio zicer..pa taj covek je uvek bio ladan ko spricer...ali sada je oladio samo mene...polomio sam oba daljinska ... i od TV-a i od Resivera....puuu bre u pm...nema veze samo napred nema stajanja glavu gore uci ce kad bude najpotrebnije...nadam se da ce Teo konacno pogoditi nesto..mada to pisem od prve utakmice.

show

pre 12 godina

Dobar mec...mnogo tenzije,neverovatan promasaj,sjajna partija Keselja...Teodosic i Savanovic pomalo razocarali ali sta da se radi...ja inace pre prvenstva nisam verovao u ove momke,ali moram priznati da me odusevljavaju kako igraju,svi vi koji sada pisete lose o ovoj dvojici pojescete svoje reci kada nas budu vadili u sledecim utakmicama...pa da njih nije bilo na zadnja 2 prvenstva ni u top 10 ne bismo bili!

P.S. ovu utakmicu nismo izgubili zbog promasenih bacanja,trojki ili tog poslednjeg suta...izgubili smo je u odbrani,onoliko lakih poena i ofanzivnih skokova za francuze je nedopustivo,svaka cast momcima sto su uz tako losu odbranu ostali u egal utakmici!
poz

hariz

pre 12 godina

iihhhhhh sta mi je zao.....lijem krokodilske..... Ivkovic sa skromnom ekipom treba da bude zadovoljan plasmanom u drugu fazu eurobasketa. Dalje od toga ne mislim da mogu. aj zdravo!

Зоран

pre 12 godina

Дајте бре, о`ладите мало. Није Дуле изгубио, сви су допринели целокупном игром. Зашто нисмо дали више кошева и водили са рецимо 10 разлике, да ли би тада било битна задња секунда. Колико смо само лопти упропастили. Није свеједно, али боље сада него у каснијем периоду, када се играју тежи и значајнији мечеви. Питање је докле ћемо да стигнемо против оноликих мрцина које чекају са супротне стране.

CherryBlossomGirl

pre 12 godina

@(Belmondo, 5. septembar 2011 22:44)

Uopste se ne slazem sa tvojom konstatacijom u vezi Tepica. Svaka cast Teodosicu na asistencijama, ali Tepic je taj koji je preuzeo ulogu pleja, svojim hrabrim ulazenjem u reket i skokovima, pravi borac. Upravo je na ovom prvenstvu dokazao svoje mesto u timu.
Inace odlicna partija veceras, isto kao da smo pobedili. Puno srece nasem timu u sledecoj rundi. NAPRED PLAVI!

Dejan

pre 12 godina

Veceras Srbija peva "Savane, Savane, Volimo Te Mi, Svakome Se Desi Da Zicer Promasi" u znak podrske majstoru - http://www.facebook.com/pages/Savane-Savane-Volimo-Te-Mi-Svakome-Se-Desi-Da-Zicer-Promasi/209023385825990

Radivoje Korać

pre 12 godina

Je.o vas naslov. Savanović je tolika ljudina da može da promaši i pet onakvih šuteva i opet bi bio heroj. Kao što već jeste.

Malo ko i Krstića hvali, ali čovek daje sve poene kada je potrebno. Marković takođe fantastičan večeras (Kešelja već nema potrebe da hvalim).

kartal sk

pre 12 godina

E ovo je stvarno bilo finale pre finala, steta sto je Savan promasio. Utakmica koja se retko vidja.U produzetku 19-18??!!!Pa Spanija u zadnjoj cetvrtini protiv turaka 2-16.Katasrtofa, i oni su kao glavni favoriti.
A svaka cast i mojoj Makedoniji. Momci imaju srca.Slavi se po celoj MK., i treba. Od vremena Gjorce Petrova u rukometu nije bilo ovakve euforije, jos samo Gruziju da dobijemo i mi smo na konju.Mozda polufinale MK-SRB a? Tesko ali valja se nadati.
Pozzz svima u Srbiji i mnogo srece u nastavku.

MARE

pre 12 godina

BRAVO MOMCI !!!!! borili ste se ko lavovi .Castili smo Francuze pobedom, ali vratice se to kad je najbitnije.Parkerova faca - "NEPROCENLJIVO" !!! covek je posle Savanovog promasaja bio u cudu.Nije mu bilo najjasnije par sekundi.

A muka mi je od ovih malih zlih ljudi sa komentarima "TO BI I JA POGODIO" i BABA VANGI sa "JEL SAM VAM REKAO"

BRAVO MOMCI !!!! SAMO NAPRED !!!!! SJAJNA KOSARKA ! SJAJNA BORBA !

Dule 91

pre 12 godina

Poraz u pravi cas,SAVANOVICU samo napred.Teo fale nam tvoji poeni i to je cinjenica.Ljudi pa nama da je samo jedan igrac proradio tipa Teodosic Tepic Macvan Savanovic pa mi ove Francuze ugazili,ne moze samo KESELJ da dobije Francuze.Samo mi da prodjemo u cetvrtfinale-sto se tice igre na izbacivanje tu smo MAJSTORI.SAMO NAPRED MOMCI VERUJEMO U VAS...SRBIJA

NovicaUbica

pre 12 godina

pa imate i vi jednog igraca u reprezentaciji koji zna da igra kosarku...samo mi nije jasno sta onaj izgubljeni bjelica trazi u nacionalnom timu,a vi kritikujete tepica a decko je za 2 klase bolji igrac od pomenutog...DOMINIRAJ!

Miki

pre 12 godina

Najveci utisak utakmice nije Savanovicev promasaj vec veoma losa odbrana naseg tima ali svih 45 minuta. Odbranu nemamo. Imamo jednog centra Krstica, Perovic nije spreman za ovo prvenstvo, a Marijanovic jednostavno nema kvalitet za ovakve utakmice. Nemamo lake poene centara, skok u napadu, nema prodora bekova, oslanjamo se na sut iz daljine, a to nece moci uvek da prolazi. Teodosic, kao i Perovic, psihicki nespreman. Sut iz igre u ovih 5 utakmica mu je 15/52. Cas misli da je Novicki, cas da je Parker, cas Dzordan... Kostace nas on jos ovakvih poraza...zivi bili...

zorz

pre 12 godina

ma nasima svaka cast, sta god uradili, dobro je, ali ipak covek trenira ceo zivot samo to i nista vise, i da se tako zaledi........mogu da razumem da je finale. A ko Tea poredi sa Dordjevicem.....taj ima ozbiljan problem

Divac

pre 12 godina

Ne treba zameriti Savanovicu na ovom ziceru, mislim da je i on sam bio iznenadjen situacijom, i da nije video koliko je jos vremena ostalo, pa je samo bacio loptu, a mogao je na polaganje. Al nema veze. Ono sto je sad bitno je podici ekipu posle ovakvog poraza. Problem je sto ce nam za prolaz verovatno trebati 2 pobede, sto znaci da se Litvanija MORA pobediti. Igraju za nijansu slabije nego prosle godine, vidi se da im fali Kleiza, i da su bez njega ipak slabiji tim. Mislim da je sad sve na Dudi, jer takodje ne treba zaboraviti da se nismo psihicki oporavili posle poraza od Turske prosle godine, a takodje sledeci mec je bio protiv Litvanije. Znaci glavu gore, i napred u nove pobede. Inace sad gledam kad se odigravaju mecevi, protiv Litvanije je u 21 (ne znam da li po nasem ili njihovom vremenu), ali ostale dve igramo u 15:30, sto nije bas najsrecnije...

Kiclu

pre 12 godina

Savane ljudino! Ziv bio care, ne zna se da li si bolji covek ili kosarkas, vratices ti to u finalu! Momcima i Dudi svaka cast, pokazali su kako se bori za svoj grb! Svakom utakmicom me sve vise odusevljavaju. Ivkovic je najveci gospodin. Samo napred.

Milos S

pre 12 godina

Kako na zvanicnoj stranici Eurobasketa 2011 pise da imamo 3 boda kao i svi sem Francuza (4) i Nemaca (2)? Evo link: http://www.eurobasket2011.com/en/cid_4,w7QjPeH-M,ty138LH2l3.pageID_mVVasL44ISUK9uvM7Hl3a1.compID_qMRZdYCZI6EoANOrUf9le2.season_2011.html Nadjite u desnom gornjem uglu, grupe za drugu rundu (second round)

TRENER PREKO "BARE"

pre 12 godina

Na ovom prvenstvu a i kroz pripreme uradjeno je dosta na ofanzivnoj strani nase igre.(ovo pisem iz Litvanije)Videvsi sve timove u ovoj prvoj fazi zakljucak je jednostavan i deljen od svih prisutnih strucnjaka i izvestaca(pogotovu iz USA) da Srbija ima najpotentniji i razigrani napad na prvenstvu.Ali to se ovog puta platilo dosta prosecnom ako ne i losom odbranom(takodje svi se slazu).Moje kolege treneri iz US koji su ovde samnom jednostavno nemogu da veruju da smo toliko "porozni" a posebno pod perimetrom obruca,cak i nezagradjujemo perimetar barem skolski.Da smo brzi,jaci,agresivniji i temeljitiji barem za jos 10% posto svojih mogucnosti,sve ove dosadasnje protivnike(ukljucujuci Francusku) bi "oduvali" sa terena i uspostavili totalnu dominaciju na sampionatu.Problem je u balansu i tranziciji napad-odbrana i to se mora poboljsati(nadam se u daljem toku sampionata).Cuo sam kao i Ivkovic za kritike da mu fali 1 oslonac pogotovu odbrane(ok..Milicic)i on je to znao izna vrlo dobro koliko bi Darko "uneo" sangr,mase i misica pod koseve narocito u odbrani,ali covek radi i stvara ekipu sa onom sto mu je "dostupno" i dobrovoljno.Zato bi bilo lepo da se ova tema zaboravi za sad.Jos jedna stvar,jedina stvar koja je "skripala" i nije bila na nivou "ofanzivnih"kvaliteta ovog tima na vecerasnjoj utakmici su :slobodna bacanja,pogotovu bekovske linije(konkretno Teodosica)i to je "najvazniji razlog" nocasnjeg izgubljenog meca,koji smo zaista mogli resiti(sa pomenutim aplikacijama) u svoju korist dosta lagodno.Mogu samo reci jos jednom da sto se tice ofanzivnog potencijala ovaj tim ie na nivou ako ne i jaci od '90,'91 timova SFRJ!!!BICE BOLJE,BILA BI ZAISTA STETA DA OVAJ TIM NE PRONADJE TO MALO POTREBNOG BALANSA DA SA LAKOCOM OSVOJI OVO PRVENSTVO.PUNO POZDRAVA IZ ZEMLJE KISA.

navijac pocetnik

pre 12 godina

U ovom trenutku sam besan,tuzan,razocaran,ali to je subjektivno.Objektivno je da sam ponosan na momke,hemiju,fiziku,psihologiju...nemam zamerki.Mene jedino plasi da nas Turci opet ne nameste,trojica sudija,tri miliona dolara,za njih prava sitnica.Ovo je bila prilika da svima,ali svima pomrsimo racune! Ko je najvise kriv,a ko najvise prav to ne znam,ali znam da je sad sve na Dudi,da digne ekipu,pripremi je (pripemi nas)da se sve dostojanstveno mora prihvatiti,jer samo tako si veliki! Ne sumnjam u nas strucni stab.SAVANE srecan ti rodjendan i zelim ti puno,puno uspeha u zivotu!

Marko

pre 12 godina

Setimo se samo svih vaznih trojki koje je davao Savanovic koje si nas vracale u igru ili znacile pobedu.Ovaj trenutak slabosti verujem nece mu niko zameriti. Savanovicu dodjes mi telefon.

Ivan

pre 12 godina

Svaka cast na igri i srcu na terenu!
Nikog ne treba kriviti za poraz, to je sport! Ako treba da trazimo razlog poraza onda su to promasena slobodna bacanja Krstica i Rasica u produzetku, to je veci zicer od onoga sto je promasio Savanovic!
Ipak sve ovo obecava, bez obzira na rezultat na kraju prventsta imamo reprezentaciju svetskog kvaliteat i jos uvek se nadamo medalji!

Blagoje

pre 12 godina

Meni i dalje nije jasno kako mu se skratila ruka kod tog zadnjeg suta, kao da se uplasio pobede, a obicno pogadja kad se rezultat lomi i kada je najbitnije.

CRVENO JE BOJA LJUBAVI...

pre 12 godina

Ljudi ovo boli-pravo u srce!nemogu verovati sam pod kosem i ono da savanovic promasi!mada vratices ti to sa kamatom :)))

MILAN SD

pre 12 godina

Plasim se da nas ovaj poraz ne ubije psihicki.Savan je imao los dan a bice i boljih,samo jos malo da smiri zivce.Kad ne ide ne moramo nista na silu,kad god smo usporili igru kidali smo ih,pamet u glavu dupe uz zid pa videcemo kako ce biti dalje.Bolje da smo izgubili sa 5-6 razlike nego ovako tesko.NAPREEEED !!!!!

guru

pre 12 godina

SVAKA CAST MOMCI.IDEMO DALJE, MORA SE NEKA UTAKMICA I IZGUBITI,BOLJE SADA NEGO U KASNIJEM DELU TAKMICENJA.DUSKO SRECAN RODJENDAN!!!! NE DOZVOLI DA TE OVA UTAKMICA PROGANJA

Kol

pre 12 godina

Steta bas steta zao mi Savana covek se i sam iznenadio kad je ostao sam pored kosa i umesto da je samo polozio loptu on ju je vise bacio od sebe, ali nista strasno idemo dalje momci samo neka ovako nastave i bice medalja sigurno!

HELP!!!

pre 12 godina

Savanovicu, SRECAN RODJENDAN. Vratices ti to duplo, znam. BRAVO MOMCI!!! DIVNI STE!!! IDEMOOOOOOOO, DALJEEEEEEEEE .....Uzivam gledajuci kosarku.

hajduk

pre 12 godina

Boje je sto su sad izgubili, sve je to jedna dobra lekcija pred zavrsnicu.
Savanovic je na njegovu zalost promasio, cuh da mu je rodjendan, nema veze majstore, davao si kad si trebao.

Nemanja Vrndic

pre 12 godina

Odlicna utakmica, veoma mocan protivnik. Odlicna igra nasih kosarkasa. Kako smo izgubili mogli smo i da pobedimo. Imamo velike sanse da prodjemo dalje, nije ovo 1/4 finale. PODRSKA!! Savanovicu, podrska Srpskim kosarkasima!!

MILANO

pre 12 godina

Izgubili smo dobijenu utakmicu sta da se radi idemo dalje.Keselju Kralju,a Savanovicu nebrini Srbija je uz tebe vratices im ti ovo u finalu.SRBIJA DO ZLATA.

duda ivkovic

pre 12 godina

@(miloš, 5. septembar 2011 22:13)

ej bre decko, ti si nasao da komentarises kako bi ti uradio drugacije od dude...lol.

duda je sa ovom igrom razbio nemacku i iscimao francusku do produzetaka, izgubio sa pola kosa razlike i to zbog manjka srece, al ti bi bolje?

smesni su ovi ljudi koji nista ne kapiraju.

genijalna igra srbije. genijalna igra i francuske. egal.

zato se i isllo u produzetke. ovo je bio derbi.

Belmondo

pre 12 godina

Molim te Tepicu vataj prvi let za Atinu, evo vec TRECE prvenstvo nam upropastujes. Ajd sto nemas pojma, nego si ukrao mesto nekom momku, koji bi sigurno imao barem jedan poen, ili jedan skok, ili jednu asisenciju u ovom mecu! Cekamo te vec tri godine, dosta je bilo, brisi!!!

Ne tuguj Savane... S. Rodjendan...

Barcaboy

pre 12 godina

Srecan rodjendan Savane!!!! nema veze sto si promasio..!! Idemo bre dalje,ne moramo u slabiju grupu idemo bre sa Spancima Litvancima i Turcima!! Turcima za proslogodisnju kradju,litvancima revans za 3 mesto a spancima lekcija iz kosarke!!

IDEMO BRE SRBIJO!!

ns_boy

pre 12 godina

Evo ih opet ovi pljuvaci izasli iz rupica!Kakve ste vi dileje majko mila!

Savanovic je kralj!Kada je pogadjao trojke onda vam je dobar!

Ajte vi gospodo pljuvaci tamo u LItvaniju pa igrajte,vi bi ste to bolje uradili zar ne??

Nikola

pre 12 godina

Celu utakmicu je savanovic lose igrao,jbg nije mu bilo vece,sta da se radi.Greska je bila da on sutira zadnji sut jer je slicne zicere celo vece masio.Mozda je i bolje sto smo izgubili,nema vise zebancije,a ako ne mozemo da pobedimo nekog od sledece 3 ekipe,bolje da ispradnemo.

SAMO NAPRED HRABRO

pre 12 godina

Nema veze, razbicemo Tursku,Litvaniju opusteno,sa Spanijom ce biti kao veceras sa Francuzima ali verujem u sve 3 pobede....IDEMOOOO SRBIJOOOOOO

Joker

pre 12 godina

Nikad gori protok lopte... Teo 5 izgubljenih, Marković 4, Savanović 3, hrpa njih po 1 i 2... Da li je do dobre odbrane Francuza ili do lošeg dana naših, ne znam, vjerovatno oboje.
Skok je takodje vrlo kritičan, ali to je i očekivati sa našom linijom 4 i 5 u kojoj nema izrazitih skakača.

Sve u svemu, luda utakmica sa pregršt dobrih i loših poteza, sad iz svega izvući pouke pa polako u drugu rundu.
Možda je i dobro za otriježnjenje...

Pozdrav iz Rep. Srpske gdje se ni u jednoj kafani ne gleda BiH kada igra u isto vrijeme kad i Srbija :)

Milorad

pre 12 godina

Nemoj da vas cujem da lajete na Savana, danas mu je rodjendan a i povadio je sam protiv Italije i Nemacke. Promasio jedan kos pa sta, sto ne pljujete Perovica ili Markovica koji ne mogu da se sastave, Perovic dao nulu protiv Nemacke. Sramota smo od naroda, da je dao bio bi heroj ovako kad nije onda je juda a on isti covek i pre i posle kosa.

bornsleepy

pre 12 godina

koliko se secam pre 2 god teo je isto ovako igrao prve 3,4 utakmice, da su se svi pitali zasto je tu i koji moj ga duda drzi u igri, isto je promasivao kao lud i gubio lopte ... a onda kad je NAJVISE TREBALO BIO JE NAJBOLJI!!! tako da se ne brinem puno i siguran sam da ce naredne utakmice da rasturi ... zivi bili pa videli ... SRBIJA BRE!!!

kesekj za kraj

pre 12 godina

Zasto duda nije igrao kraj na keselja. Da mu veruje igrao bi vise i u klubu. Savanovic i teodosic najlosiji ali desava se to. Drvenog ne racunam on je uvek igrac vise za protivnika. Zakljucak. I duda ume da pogresi. Idemo dalje pa cemo videti. Nadan se 1/2 finalu.

Zoki

pre 12 godina

Ubedljivo najkvalitetnija utakmica prvenstva do sada. Momci su sami sebe odveli nekim grubo receno greskama u poraz ali su i pored toga sjajno odigrali i pokazali da nista ne rade slucajno vec imaju neosporan kvalitet. Gledao sam danas mec Spanije, koja je igrala bez starijeg Gasola bez koga nije ista ekipa i Turske. Taj mec je u odnosu na ovaj bio za klasu ispod u svakom pogledu kosarkaske igre.
Ovo veceras je po meni bio duuel dve potpuno ravnopravne ekipe u kome je svaka igrala na kartu onoga sto bolje zna. Svaka od ove dve reprezentacije ima prednosti i mane u odnosu na ovu drugu i to je bilo prelepo gledai. Vecereas je osetilo odsustvo Novice Velickovica, jer nam je falila ta jaca cetvorka u ovoj borbi, sa njim verujem da bi dobili ovaj mec u regularnom delu. Ali nazalost njega nemamo sada. Francuska jeste jaka ali ne vidim da je bilo cime favorit za zlato veci od nas. Verujem da cemo Tursku pobediti sigurno a nadam se i domacina koji ocigledno nema neki kvalitet ove godine i igra na domacinstvo.
Po do sada prikazanom na turniru 4 najveca favorita su Srbija, Spanija, Francuska i Rusija koja moze biti jako nezgodna.

Ozon

pre 12 godina

Hmmm voleo bih da odgovorim kosarkaskim ne poznavaocima. Ovo utakmica je bila divota za gledati.Ko god se iole razume ili je nekada igrao kosarku mogao je videti kako se jedan kosarkaski virtuozan i dobro vodjen TIM,suprotstavlja fizicki superiornijoj postavi naturalizovanih Francuza. Pas,prodor,sut...saradnja,drugarstvo i Maestralni bore protiv Skoka,zakucavanja,brzine i explozivnosti,,,,

Nazalost jedna lopta je presudila .( MOMCI SVAKA VAM CAST DUH prof ACE NIKOLICA zivijos uvek.

Da Savanu nije rodjendan danas ubacio bi sigurno.) Verujte u ove momke mogu mnogo a iako ne uspeju izgorece i skupo prodati svoju kozu i jednu kosarkasku filozofiju koja zivi u SRBIJI. SMEK,INAT,SRCE i neopisiv lucidan smisao magicne igre. Kica i Praja i odbojka tako je sve pocelo

PaulPierce

pre 12 godina

Sta promasi Savan, pa ovo ja ne masim na basketu. Ne mogu da verujem kako je sutnuo loptu, kao da i on nije verovao da ce uci.

Ovo nam je bila prilika da pridjemo tako blizu cetvrtfinalu. Sta da se radi.

Odlicna partija Krstica, Keselja, Markovica i Rasica.

Sta je tu je.
Ja i dalje verujem u ove momke. Samo da smo imali malo vecu koncetraciju u odbrani dobili bi ih.

Idemo dalje. Samo hrabro

Teodosic jako los veceras, Savanovic neprimetan, Macvan takodje i opet smo imali pobedu.

Mladen Nis

pre 12 godina

PROMENITE NASLOV! Savan je dobar kosarkas sa mudima do kolena, promasio je sad, pogodice kada bude trebalo!!! GLAVU GORE SAVANE, SRECAN RODJENDAN DELIJO!

glasač

pre 12 godina

Ubitačna utakmica. Šteta za koš na kraju. Ali bili su dosta snažniji. Utakmicu su dobili skokovi. Nije lako igrati protiv afričke NBA reprezentacije :) ali svaka čast i jednima i drugima.

Pedja NS

pre 12 godina

Sta da se radi. Savanovic je ipak car. Jedna lopta odlucuje cesto. Vrlo jaka i tesna utakmica. Svi su svesni da je ovo moglo i ovako i onako.

Ali moram da kazem koliko me iritira Teodosic. Moze da bude najbolji kosarkas univerzuma 10 godina za redom, ima neceg uvredljivog u njegovim prodanim loptama i glupim i neodgovornim potezima. To je moje misljenje od njegovog debija u reprezentaciji.

Kao ekipa... svaka cast momci i naravno Duda je i dalje tata kosarke!!! Imamo nenormalnu srecu sto i dalje ima motiva da vodi reprezentaciju.

alexizsvedske

pre 12 godina

Savanovic nista nije promasio! Savanovic je kralj! Sta sad pljujete?Treba da vas bude sramota!On je izvanredan. jel vam nije dosta utakmica kojih je bas on prelomijo za nasu Srbiju? Ohh boze moj..

Pamcenje!

pre 12 godina

Ja stvarno ne mogu da verujem da postoje ljudi koji napadaju Teodosica, Savanovica .. isti ti bi pljuvali i Keselja da je promasio samo 2 od onih silnih trojki koje je pogodio!

Ovako isto ce biti i sa Djokovicem cim krene da gubi! Ljudi, postujte ono sto su neki uradili za Srbiju! Ovi momci su nas ponos zajedno sa Ivkovicem koji nas je vratio iz mrtvih pre par godina!

Ako smo se 100 puta drali kada je pogadjao onda ne mozemo da pljujemo kada jednu utakmicu odigra lose, jednostavno ne mozemo!

ja sam

pre 12 godina

Dobro je,dobro je,dobro je...
Mozda i bolje sto smo izgubili,jer onda u drugi krug igramo sa vise opreza.Savane nema veze,moglo je to svakom da se desi,ljudi smo,svi gresimo.... Idemo DALJE

svaki drugi

pre 12 godina

Teodosic i Savanovic gube ovu dobijenu utakmicu, koja steta. Veliki susamo oni koji u najznacajnijim momentima znaju dobro da odigraju, bravo za Keselja!

janez

pre 12 godina

O jebote...Srbi svaka čast na ovi utakmici! Odigrali ste perfektno utakmico sem zadnjeg šuta i bili ste bolji od Francuza. Pred početkom Eurobasketa nisam mislio da čete igrati ovako kvalitetno zbog slabih sezona večine vaših igrača u klubovima ali stvarno igrate lepo i dobro. Mislim da čete dobit medalju 100 posto samo pitanje koju. Ali jebi ga, danas nije "jugoslovanski" dan...mi dobili po pički 0,2 s do kraja a vi promašili za pobjedu.

Ranke

pre 12 godina

Najvise mi je zao zbog Keselja, decko je odigrao utakmicu karijere i izgubio. Nema veze dobra utakmica vratice se ovo nama, nadam se u nekoj od odlucujucih utakmica-recimo finalu :-)

Milivoje

pre 12 godina

Sjajna utakmica, mislim da imamo tim za velika djela, samo da ne klonu duhom nakon ovakvog poraza. Sreca da imamo dan odmora, Teo mi djeluje jako iscrpljeno. Samo da dobijemo Tursku i bicemo 4., a u drugoj polovini zrijeba nema nikog s kim ne mozemo da se nosimo.

teovicki

pre 12 godina

Ima utakmica kada Teodosic donosi vise stete nasem timu nego koristi. Gubi lopte, ishitreno sutira, reklo bi se da je totalno neozbiljan. Napravi on 7-8 asistencija, ali izgubi 5-6 lopti, procenat suta necu da komentarisem...

Рас

pre 12 godina

Сјајна утакмица,фантастичне партије Кешеља и Крстића,слабо одиграна одбрана наших без Крстића и катастрофалан зицер Савановића,оно не сме да се маши.Волео бих да ово не остави трага на екипи и да се Теодосић коначно разбуди...

Roda

pre 12 godina

Dajte ljudi,pustite Savanovica na miru...On je napravio klasicnu kosarkasku gresku...U trenutku mu je proslo kroz glavu da li od table ili direktno,dovoljno da omasi...I vama se to desi zar ne?
Veceras je pobedila kosarka!

velja

pre 12 godina

savane legendo srecan rodjendan! nije strasno. ovo ti je poklon sto ti se nije desilo na eliminacionoj tekmi. u sledecoj poludi na pozitivan nacin i sve ce biti na svom mestu. momci sjajni ste. grizite i dalje. uz malo srece tu je 1/4 finale, a samim tim i 1/2 finale, jer nas u 1/4 ceka neka slabija ekipa. ajmo majstori!!!!

Arhimed

pre 12 godina

Mislim da bi se svi slozili da je bilo ko drugi vodio ovu reprezentaciju Francuzi bi nas dobili bez vecih problema. Ako je tako onda shvatite vec jednom da su ovi kosarkasi izbor Dusana Ivkovica, a oni koji su se "zahvalili" na pozivu i oni koji su Dudinim izborom otpali ne bi doprineli ovom timu bez obzira na svoje kvalitete. Tim nije kavlitativni zbir svakog igaca ponaosob vec ti kvalitet zajenickog ukciosanja pojdinaca. Mi imamo strasno jak tim ali to imaju i Spanci i Litvanci i Francuzi, a za nijansu ispod toga Nemci i Turci. Mi ne treba da stalno preispitujemo selektorov izbor. Savanovic je pogresio i to je to... Moglo je biti i obrnuto (i verovatno bi bilo u 9 od 10 slucajeva) ali to je to. Ja licno mislim da smo izgubili zbog nedovoljnog zatvaranja kosa posle suteva francuza i prevelikog broja procitanih pasova ali ljudi protiv ovakvog protivnika potrebna je koncentracija sve vreme a to je tesko. Svaka cast momcima treba biti uz njih i nadati se do kraja jer sa ovakvim ekipama sve je moguce. Setite se samo Indijanopolisa i naletana na USA u cetvrtfinalu. Srecno i Savane Srecan rodjendan!

red devil 011

pre 12 godina

Savan i Teodosic su igraci na koje idemo kada su vazni sutevi, cak i ako je u pitanju trojka - a kamo li sut sa metar i po. Istina je da je Savanovicu zadrhtala ruka zato sto je sut bio "previse lak", pa je u trenutku pomislio kako bi bilo uzasno da promasi odatle za pobedu...sto se onda naravno i dogodilo.
Mozda to deluje obeshrabrujuce, ali ja bih radije da se to desi u prvoj zaista neizvesnoj zavrsnici nego u eliminacionim utakmicama. U novoj grupi ce jedino Francuzi na pocetku imati 2 pobede, Nemci 0, a svi ostali zajedno sa nama 1. Protivnici su nam naravno teski, ali uz ovakvu igru dobijamo Turke sigurno, a cenim i Litvance. Ako smo iz ovakvog poraza nesto pozitivno izvukli, utoliko bolje. Bilo bi dobro da u osmini finala izbegnemo da odmah igramo protiv Rusa (sto verovatno znaci da ne treba da budemo cetvrti), dok su svi ostali protivnici manje vise isti, tj dosta slabiji od Francuza i od nasih protivnika u sledecoj grupnoj fazi.
U ovoj utakmici je sve bilo zaista korektno. Bilo je i drugih gresaka, ne samo ova na kraju - ali su zaista bile svedene na minimum u poredjenju sa prethodnim utakmicama u Litvaniji. Da je tu bio Paun da jos bolje zatvori Parkera, prilicno sam siguran da bismo slavili. Dokazali smo da mozemo da se nosimo, i da dobijemo najbolje ekipe na ovom prvenstvu, sto nije bas bilo ocigledno nakon prvih par laksih protivnika. Ostaje jos da vidimo gde smo u odnosu na mega-favorizovane Spance. Sta god da se desi, ja sam ponosan sto nas predstavljaju ovi momci. Uvek bih se radije nervirao i urlao na ekran nego da budem malodusan gledajuci kako nekima (ranije) manjka postovanja prema dresu koji nose. Hvala ti Dudo! Napred Orlovi!

Драган Стојковић Пиксе

pre 12 godina

Саване, легендо, срећан рођендан и да си нам жив и здрав сто година!

Milos Timotijevic

pre 12 godina

Kako me nerviraju ovi sto sad pljuju po Savanu,Teu i ostalim igracima jer nisu pogodili neki sut ili su nesto pogresili... Da je Savan ubacio kos kovali biste ga u zvezde, a ovako ga "terate da ide kuci i da se ne vraca"(Milos)... Vidi se da blage veze nemate o kosarci kad tako pricate. Pa nije on namerno promasio taj sut, skratila mu se ruka, desava se i najboljima!!! I jos jedno, LAKO JE POSLE BITKE BITI GENERAL! Sad su se nasli neki ljudi koji ce da sole pamet, "zasto Duda gurao Savanovica, zasto ovo, zasto ono... Istina je da imamo milion selektora, ali sigurno nismo bolji od Dude jer bi on sedeo kuci i gledao mec na TV-u a neko od nas bi bio na klupi!!!

Milan

pre 12 godina

Ma Francuzi su bili na kolenima bre zadnje dve sekunde i svesni su toga... zato se Parker nije radovao toliko.... Naši su careeeeeviiiiiiiii!

Savane uz tebe smo izdrži

pre 12 godina

Toni Parker odličan košarkaš ali je zaštićen ko beli medved samo se nabije u igrača i odma faul,sudije su nas kraduckale onako po malo,Francuzi pola koševa dali sa slobodnih bacanja..Francuska odlična ekipa,Teodosiću uozbilji se koliko znaš da odigraš dobro isto toliko znaš da sve upropastiš,glavu gore tek slede pravi uspesi...

Zivko

pre 12 godina

Dudo napolje! Zar od Francuscica da izgubimo koji nikad nisu bili kosarkaska sila?! Sta Savanovic i Teodosic uopste traze u nasoj reprezentaciji?

miloš

pre 12 godina

sramota šta je savanović promašio...ja bi otišao sa turnira, cela ekipa gine ceo meč i on pokvari sve sa njegovim amaterskim promašajem, ajde da je promašio s 10 metara, nego igrač koji je viši od 2 metra, promaši par cm od koša, sramota

nije mi jasno zašto duda toliko mrcvari tog teodosića a mali nema pojma, već 3 utakmice ima šut katastrofa, troši previše lopti i izigrava mangupa kad netreba, umesto da se zadnji napad planirao na kešelja on odigra na savanovića....svaka čast duda!!! glavonjo!

isto ne kapiram igrače kako nemogu da shvate da protiv francuza koju su odlične "atlete" oni pokušavaju da igraju neku igru sa visokim loptama i dodavanjima a ovi imaju ruke ko hobotnice, ne znam šta više da kažem, bruka i sramota

Dragan, Nemacka

pre 12 godina

steta, ali igrali smo odlicno.
ovi nemacki komentatori su opet poludeli. :) kazu da je ovo bukvalno PRAZNIK kosarke, sta su nasi i francuzi pokazali. i na kraju komentarisu kako francuzi tese Savanovica. zaista jedna velika reklama za nasu zemlju. i svaka cast nasima!

radan1987

pre 12 godina

Sa mojim skromnim kosarkaskim znanjem da iznesem jedno zapazanje...
Duda bi trebao malo da primiri teodosica kad mu ne ide sut spolja... da ga usmerava na to da u tim utakmicama koristi vise ulaz a samim tim i iznudjivanje faulova i laksih poena sa bacanja...
Drugo stvar, keselju je islo ludacki... konstantno je trazio loptu, ali ga nisu razigravali onoliko koliko se cini da su mogli... trebao bi on da dobije malo vise prostora... i zasluzio je...
Trece, nasi centri. Krstic je klasa za perovica. Kod koste mi se cini kao da je stisnut malo. Dobije loptu ispod kosa i umesto da otkine kos zakucavanjem (kad digne ruke vec je u nivou kosa) on se uvek smlati i otmu mu loptu. Stvarno pojma nemam kako marjanovic igra, ali bi mozda trebalo rizikovati sa njim nekoliko minuta da se vidi kako bi se snasao. Ali duda je tu mozak i ne treba mu se mesati u posao (a pogotovo ne ja ovako zelen!)...

Ekipa je odlicna. Na svim mestima ujednacena i dobro selektovana. Ocekujem bar dve pobede u drugoj grupi.
SVAKA CAST MOMCI.
P.s. savanovicu, sunce li ti tvoje, srecan rodjendan i glavu gore...
pozdrav moderatorima

kleverson

pre 12 godina

Ljudi mislim da je Keselj bio odlican veceras,sto se nikako ne moze reci za TEODOSICA...Mozete udarati minuse do mile volje,ali mislim da od Teodosica necemo imati neke prevelike koristi...Samo prebrojte koliko lopti je izgubio,a o sutu je suvisno govoriti...prosto sut mu je OCAJAN

neko

pre 12 godina

Ne volim da kritikujem, ali ne sviđa mi se ovakva arogancija kod Tea. Nisi u formi i nemoj siliti. Glavu gore i pamet u glavu. Idemo dalje. Teo nemoj se nervirati što nisi najbolji, jer ovo je timska igra.

Nemanja

pre 12 godina

Poprilicno ujednacene reprezentacije sto se vidi iz rezulatat mislim da smo trebali da pobedimo u produzetku al dobro sad, to je sport idemo dalje bice bolje. Bravo momci!!!

doktor

pre 12 godina

Cestitam nasima! sada nam treba pobeda protiv Turske za cetvrtfinale! Ne smemo previse trositi energije na Spance i domacine ,da ne odemo premoreni na Turke!

Sinisa

pre 12 godina

Dok smo pobedjivali sve je bilo super i bili smo superiorni i niko nam nije mogao nista. Cim izgubimo jednu utakmicu odmah bruka i sramota i treba da se vratimo sa turnira i ostale nebuloze. Krivo mi je sto je ovaj Savanovic promasio ali to je igra. Svako ko je ikada igrao kosarku i utakmice gde se lomi rezultat do samog kraja zna koliki je pritisak na svakom igracu i da treba biti mnogo smiren pa pogoditi kos, makar to bilo i sa pola metra. Razumem ja Savanovica, ima vremena pa ce se nauciti smirenosti.

Najlakse je komentarisati iz fotelje kako je neko tako smotan i kako bi on to bolje uradio da je na njegovom mestu. Svi koji misle tako neka uzmu loptu u ruke i da vas vidimo.

nale

pre 12 godina

Da li je moguce da smo toliki maleri?! Sta nam je sve bukvalno izaslo iz kosa, a tek ovaj poslednji napad, da ne pricam... Strasnoooo! :(
Ali podrska momcima, samo hrabro i sad krecemo ispocetka.

Duda zna sta radi

pre 12 godina

Imali smo ih, na zicer smo bili od pobede. Steta. Mozda ce nam se sreca osmehnuti kada najvise bude trebalo. Ja sam ponosan na ove momke!

bravo momci Srbija je uz vas

pre 12 godina

Svaka cast nasim momcina,igrali su odlicno.Savanovic je odlican i samo napred.Ovaj poraz nam je dobro doso,bolje da sad gubimo nego u finalu,gde igramo SIGURNO.Keselj kao Redzi Miler,samo malo bolje.

neko

pre 12 godina

Ne volim da kritikujem, ali ne sviđa mi se ovakva arogancija kod Tea. Nisi u formi i nemoj siliti. Glavu gore i pamet u glavu. Idemo dalje. Teo nemoj se nervirati što nisi najbolji, jer ovo je timska igra.

joca

pre 12 godina

odlichna tekma, podela bodova bi bila najpravednije ;)
imamo ekipu za polufinale,
a ovih par hejtera shto pljuju, neka se fino isplachu i legnu na spavanje.

Goran iz Berlina

pre 12 godina

Dusko sve najbolje za rodendan. Digni glavu resit cemo cetvrtfinale protiv Turaka, Spanaca i Litvanaca. Nisi ti kriv, nismo imali srece, Parker pogada sva slobodna bacanja. Bit ce bolje, siguran sam

Srbin_Rijeka

pre 12 godina

Svaka čast dečkima, falilo je sreće na kraju a i malo više Teodosića kroz cijelu utakmicu...nema veze vratit će se u finalu! Savanoviću glavu gore, pozdrav svima iz Rijeke!!

Paka

pre 12 godina

Nakon ovako oavk fantastisne utakmice i nakon ovakvog dosadasnjeg ucinka Duska Savanovica apsolutno vam je apsolutno neprimeren naslov! Sigurno je da su odlicno igrali i da im je nedostajalo malo sportske srece. Fenomenalna utakmica, bravo momci, samo napred!

Dusan Etinski

pre 12 godina

Svaka cast momcima na izvanrednoj partiji protiv jake Francuske.Ovaj mec daje nadu za visok plasman.Samo neka ovako nastave bice srece u zavrsnicama.

RUSuper

pre 12 godina

Pricacu ja deci o Savanovicu kao sto meni cale prica o Divcu :)
Svaka cast momcima borili su se kao lavovi,faktor srece je presudio u poslednjim sekundama.Srecan rodjendan Savanu....

lola

pre 12 godina

ne cekaj, odakle vama sa B92 da su francuzi glavni favoriti za zlato, pored spanije???? ko od vas tamo ima tako plitko pamcenje???? utakmica je bila strasno jaka, ali realno smo je mi izgubili na kraju, mnogo vise nego sto su je oni dobili. ova ekipa je fenomenalna, postize rezultate o kojima nismo ni sanjali, tako da malo pozitivne energije i vise vere u nase momke, oni su to itekako zasluzili.

g4

pre 12 godina

Ako je Francuska uz Spaniju najveci favorit za zlato, onda smo i mi tu negde, jer je odlucila jedna lopta. Nadam se da ce nam se ovaj promasaj vratiti u nekom od kljucnih trenutaka u nastavku.

igor

pre 12 godina

Nema veze, ući će kad bude bilo za medalju!
Idemo dalje momci! U eliminaciji neće smeti ovoliko da štite Parkera i ekipu, svirali im kao da su oni svetski prvaci!

alexDeLarge

pre 12 godina

Svi bi vi dali taj kos onako zavaljeni iz fotelja u sobi, a u stvari na samu pomisao da se u tom trenutku nadjete na njegovom mjestu ledi vam se krv u zilama... MOMCI SVAKA CAST!!!! Savane glavu gore!!! Bolje nesrecan poraz u grupi nego kasnije...

crno beli

pre 12 godina

Bravo momci, svaka cast, odigrali ste odlicnu utakmicu protiv jednog odlicnog tima. Po imenima Francuska jaca od nas, posle spanaca mozda i najaca reprezentacija.Zao mi je zbog poraza, ali mi je drago kada vidim kako se borite za Srbiju. Puna podrska igracima u nastavku takmicenja, bez obzira na rezultat. Samo nastavite ovako da se borite.

Радашин

pre 12 godina

Свака вам част наши шампиони! Саване, мајсторе, срећан ти рођендан! И још нешто људино, УЋИ ЋЕ ОВО КАДА НАЈВИШЕ БУДЕ ТРЕБАЛО ОД ТЕБЕ - У ФИНАЛУ НА КРАЈУ УТАКМИЦЕ! ВЕЛЕМАЈСТОРИ НАШИ, СРБИЈА ЈЕ УЗ ВАС! Поздрав шампиони, поздрав др.Дудо!

Nenad

pre 12 godina

Stetaaaaaaaaa....momci svaka vam cast,i znam dacete nam to vratiti,a bog vama u naredna 3 meca.Jos jednom svaka vam cast.....Svi su bili tate,ali bas svi,a o MARKU KESELJU-mislim sta reci-reci su suvisne.Pozdrav svima vama na forumu...SRBIJA BREEEE....

Mrvica81

pre 12 godina

Odlicno su odigrali!Moze bolje,ali sta sad.
Nadam se da su igraci naucili nesto novo,pogotovo Duda!
Podrska za Savana!!!
Ne kloni duhom!!!

Jegulja

pre 12 godina

morate da budete jako losa osoba da bi ste pljuvali savanovica zbog tog promasaja. to se jednostavno dogadja. svaka cast nasima na borbenosti i na utakmici. sve najbolje u nastavku!

Gost

pre 12 godina

Sad ce se videti koliko su nasi mentalno jaki. Ovo moze da bude samo propustena sansa ali moze da bude i izgubljena mogucnost OI. Vec protiv Litvanije ce se sve videti. Mislim da njih ima sanse da dobijemo. A ako dobijemo njih i Turke onda imamo lepe sanse da odemo na OI. PS Inace, nema zamerke nijednom nasem igracu jedino pohvale posebno idu Keselju.

a u Srbiji muk....

pre 12 godina

nije strasno. Cak i da je Savan dao morali bi smo da pobedimo jednu u sledecoj fazi. Izgubili smo i opet moramo da dobijemo jednu u sledecoj fazi. Uzivao sam u igri. naravno, uz dva bromazepama pre pocetka.

Dorcol brate, Srbija!

pre 12 godina

sramota šta je savanović promašio...ja bi otišao sa turnira, cela ekipa gine ceo meč i on pokvari sve sa njegovim amaterskim promašajem, ajde da je promašio s 10 metara, nego igrač koji je viši od 2 metra, promaši par cm od koša, sramota

nije mi jasno zašto duda toliko mrcvari tog teodosića a mali nema pojma, već 3 utakmice ima šut katastrofa, troši previše lopti i izigrava mangupa kad netreba, umesto da se zadnji napad planirao na kešelja on odigra na savanovića....svaka čast duda!!! glavonjo!

isto ne kapiram igrače kako nemogu da shvate da protiv francuza koju su odlične "atlete" oni pokušavaju da igraju neku igru sa visokim loptama i dodavanjima a ovi imaju ruke ko hobotnice, ne znam šta više da kažem, bruka i sramota
(miloš, 5. septembar 2011 22:13)

Ne kapiraš ti košarku, ali uopšte.
Što se Savana tiče, kada ovako nešto promašiš, vrati ti se u finalu. Tako da ja ne brinem za njega. Srbija do medalje!

maksim

pre 12 godina

Nesrekjen poraz, no prikazavte fantasticna igra. Ova bese najkvaliteten natprevar na prvenstvoto. Vi posakuvam mnogu srekja i ne se somnevam deka Srbija kje stigne do finale, daj Bozhe i do titula. Pozdrav od Makedonija.

my way

pre 12 godina

Nema veze, sve mi govori da cemo se mi jos sa Francuzima sresti na ovom prvenstvu. Ali ljudi 8 razlike za njih, Keselj 2 trojke, na kraju kad nismo videli 2 poena, trojka u produzetku za 3 razlike za nas (87-84 cini mi se) trojka za 96-95, uvek kad je trebalo! Samo sipaj kralju i aman ljudi davajte mu lopte, Sarenac ce vam utrcati u teren!

Zoki

pre 12 godina

Podrska Dusku Savanovicu,tog momka nemozes a da necijenis. Ostalima respekt. Uzivancija je uvijek bilo gledati nase kosarkase.Srcem Za Srbiju

Hrvat

pre 12 godina

Prava muska utakmica,junak na junaka.Odigrali ste odlicno,danas se okrenulo na njihovu stranu,mozda uz malu pomoc sudija.Svaka vam cast..Stvarno Duda za predsjednika,pa da vam i na drugim poljima krene..

tronko

pre 12 godina

Nije trebo Ivković ovoliko da forsira Savanovića, videlo se da mu nije dan. Al dobro, nije svaki dan rođendan. Biće bolje, samo neka Marijanović igra umesto Perovića.

Zmaj

pre 12 godina

Nesrecno izgubljeno, ali ne treba nikom zamerati. Oba tima su toliko egal da nijanse odlucuju. Oni su mogli dobiti u regularnom delu da je Parker pogodio poslednji napad, a mi da je Savanovic. Ostaje zal za pobedom, ali samo kod navijaca. Igraci ne treba da zale vec da se okrenu narednim protivnicima. Srecan rodjendan Savane!

buki

pre 12 godina

Nisam strucnjak ,ali kako mi se cini ovu utakmicu je izgubio trener, koga naravno cenim kao i vecina u Srbiji. Evo mog gledista - u furioznom periodu gde stvaramo 13 - 0 i gde Keselj ubija Gale sa 5-6 poena i dve osvojene lopte ( umesto petorka koja gazi ) nas trener vrsi izmenu u vodjenjem Tea koji ruku na srce neigra ni srcem i menja bas Keselja. Stvarno NE razumem taj potez. Sta je hteo time - da cuvamo i igramo dug napad ili sta ? Dotuci protivnika njegovim oruzijem ovog puta nije dao general. Ali znam da general vidi sto mi obicni vojnici nevidimo . VOZDRA ! ( Bas mi je krivo -zato i pisem, iz najboje namere SRCE za SRBIJU )

pravda

pre 12 godina

Steta za Savana jos mu je rodjendan danas .al dobro mozda izvucemo pouku iz ovog poraza bolje sad da izgubimo nego kasnije, a ovaj RTS uvek ima probleme oko prenosa,od sad RTS gledam samo kad Petra Cvijic ima dnevnik u podne

Влада

pre 12 godina

Да се врати као против Словеније на прошлом првенству!

Ајмо момци,само напред,уз вас смо!

Љуба

pre 12 godina

Момци, јунаци, добићете чистокрвне Французе кад буде требало, за медаљу...и то ћеш ти Саване да им увалиш...онако како најбоље знаш...баскеташки...

Darko G.

pre 12 godina

Glavu gore .. svakom se desi .. idemo daljee .. a naslov promenite i ne svaljujte krivicu na Savana .. Srbija je pokazala kako se bori za svoju zemlju i svoj grb .. Ostavili su srce na terenu i to je najbitnije .. A dal su pobedili ili ne .. to je manje vazno .. jer svakako se zna da osvajamo zlato .. zato svi vi oni koji sada pljujete po Srbiji procitajte ovaj komentar i stavite prst na celo .. SRBIJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!

Utisak

pre 12 godina

Nema veze, ući će kad bude bilo za medalju!
Idemo dalje momci! U eliminaciji neće smeti ovoliko da štite Parkera i ekipu, svirali im kao da su oni svetski prvaci!
(igor, 5. septembar 2011 22:11)

A mi sutnuli vise slobodnih.31 vs 28

Marko

pre 12 godina

Nije u redu da stavite ovaj naslov.Decko je ostavio srce na terenu i perfektno odigrao kao i svaku temu pre, i verujem da ga je onaj promasaj boleo.

Zar i ti Savane?

pre 12 godina

Krle slabo skace u odbrani. Svaka cast momci na borbi. Idemo dalje, bice sve bolje, samo se drzite zajedno i glavu gore. Savane, ne sumnjam da ces ti ovaj promasaj, koji je za najsmesniji video, debelo naaplatiti ubuduce drugim ekipama.

Nemanja123

pre 12 godina

A jao muka mi je vec od ovih koji odma prozivaju Savanovica. Pa ko bi to svi vi dali zasto onda ne igrate za reprezantaciju lako je sedeti ispred tv-a i pametovati!!!
Savanovic je odlican celo prvensvo bio je odlican i u Turskoj na SP.
Bravo Savanovicu, srecan rodjendan.
Idemo po medalju, lagano :)

Ivke

pre 12 godina

Hvala mu za sve sto je ucinio do sad i bio je ubedljivo nas najbolji igrac na prvenstvu, ali stvarno je promasio pobedu u bukvalnom smilsu te reci. Isto tako moram da istaknem sto se mene tice nismo zasluzli da pobedimo utakmicu iz prostog razloga sto sa onakvim procentom suta koji smo mi imali, trebalo je da vodimo 15 razlike u poslenjem minutu, a ne da se borimo za produzetak. Nadam se samo da ce se momci brzo oporaviti od ovog psiholoskog soka jer definitivno imamo kvalitet za medalju.

Nemanjikus

pre 12 godina

Dobra utakmica. Imali smo srece sto smo i dosli do produzetaka, ali nismo imali srece za pobedu. Bice jos teze sad ove tri utakmice. Ali mozemo mi, veruj mo u nas tim.

Sabljozubi

pre 12 godina

Kako vas bre nije sramota vi sto sad pljujete Savanovica??? Da je pogodio bio bi vam Kralj, vi bi ste kao pogodili. Pod jedan utakmica je izgubljena u produzetku i covek je bio dodatno iscrpljen, a kada si iscrpljen opada ti procenat suta i pod dva nije ocekivao loptu bio je iznenadjen pasom i pod tri vreme je isticalo i sad lepo spojite sva ta tri faktora pa razmislite u kakvoj je situaciji bio Savanovic, vidi se da nikad niste igrali kosarku, i SRAM vas bilo sto pljujete coveka. Setite se samo koliko utakmica smo dobili zbog njega i koliko puta nas je izvlacio i sad ovako pricate o njemu!!! Mozda je i dobro sto smo izgubili jednu utakmicu, bilo je dosta gresaka i sada treba izvuci pouke, i videli smo da mozemo sa svima da igramo. Napred SRBIJA!!!

doom

pre 12 godina

свака част момци, Французи су били бољи за тај један промашај. Саване срећан рођендан, у здрављу и весељу - на многаја лета :)

extalker

pre 12 godina

,,Savane aj da duvaš svečice....!!!???,, :)

Dobro je brate, ta ulazi kad treba....daće Bog.

Sa samo dva igrača koji su u svojim timovima u prvoj petorci,
sa jednim centrom i jednom topolom,
sa jednim večitim talentom Tepićem (kud ne ostade sa Tripkom)
,,Duda koji sedi,, je večeras opet demonstrirao da za svakog ima recept..
...e sad da je u lakovanim cipelicama ušao na zadnji napad da postigne onaj zicer.....mnogo je.
Bravo matori,
bravo Krle Lave,
dubok naklon Marku - kolko trojki da im dam više - Kešelju.

vlado sahin

pre 12 godina

Kritikovati Savanovica je totalno glupo i nezahvalno.Decko igra sasvim solidan Turnir ,bio je jedan od najvaznijih igraca u ovih 5 utakmica i naravno na proslogodisnjem svetskom prvenstvu.Ovaj poraz nije nimalo strasan i verujem da ce mo u nastavku igrati bolje ,srescemo se mi i francuzi opet.Sto se tice Francuza svaka cast ,trenutno najjaca ekipa pod kosem.Tesko ih zaustaviti ,fizicki najaca ekipa na ovom turniru i definitivno je to ekipa koja ce se boriti za zlato.NIkako se nismo mogli odlepiti od njih stalno su nam iza ledja ali isti problem oni imaju sa nama ...bice zanimljivo ..NARED SRBIJO !!! SAVANOVICU NE DAJ SE IMAS TI JOS PRILIKA DA BUDES JUNAK NACIJE !!!

zozon

pre 12 godina

Citam komentare i neverovatno je da neko moze da pljuje po Savanu.Pa,kakav smo mi narod!Zalosno je to...To je sport i ne moze biti uvek kako mi zelimo...Treba biti ponosan na nase momke.

Phil Jackson

pre 12 godina

Kobe Bryant uspešno reši 38% zadnjih napada. Zašto naši treneri misle da Tepić, Savanović ili Jorović imaju više od 50% šansi???!!! Čulo se kad Duda kaže "Hoću zadnji napad!" i onda poklanja Parkeru 2 poena. Svaka čast za sve, ali zadnji napad se brani!

selektor

pre 12 godina

Teo najgori!!!!Izvikan igrac!Ni jedna trojka ni jedan ulaz,play,za celu utakmicu???najveci krivac sto smo ostali bez medalje na proslom svetskom...miljenik selektora...

patriota

pre 12 godina

Ma svi bi ste vi dali kos..kako vas nije sramota..klanjali ste se tom Savanovicu do tog promasaja..da je pogodio bio bi genije,heroj nacije..sramota za Srbiju zbog tako reci omalovazavanja junaka..Sigurno da je Savanovic najvise zelo da to pogodi,al desava se da i najveci pogrese..sigurno da ni Teodosicu nije lako pored njegovih losih izdanja al momci ukoliko nastave da se bore kao i veceras i da slusaja BOGA evropske kosarke Ivkovica eto nama finala i novog radovanja koje je u ova teska vrmene u nasoj drzavi veoma retko..!

Markan

pre 12 godina

@miloš

Kako te nije sramota da tako lupetas? Ti sigurno navijas za Barselonu(onaj tim sto od pre 4-5 godina stalno osvaja titule), Sedi dole jedan!

Mirko

pre 12 godina

To je to,ovaj zadnji krompir je nase zadnje sto smo uradili...mislim da vise nikoga necemo pobediti.

Ovo se jednostavno ne promasuje na ovakvom takmicenju.Ubice ih u pojam ova zadnja lopta.Hvala Keselju za ovih 25 poen.... ovu utakmicu smo izgubili zbog gluposti Teodosica...sutno je mnogo puta u prvim sekundama napada,napravio je mnogo faulova bezpotrebnih,i sem prvog suta sve je promasio.Zao mi je sto moram ovo da kazem ali jednostavno on psihicki nije spreman za ovo prvenstvo + mnogo los sut za 3 poena do sada ima..jedino asistencije ga malo vade ali i tto ubije sa mnogo izgubljenih lopti(veceras 6)

Marina

pre 12 godina

Ne zameram Savanovicu sto je promasio,ni ja nisam videla kako mu je Markovic brzo dodao,sta,gde,kako,bila je prava petljancija,bio je iznenadjen,plus par sekundi do kraja...iako izgleda kao zicer,mislim da bi u toj situaciji malo ko pogodio. A inace,po meni je najbolji Krstic,on je pravi kapiten,kao sto je bio Nikola Grbic,uvek dobar,konstantan,najbolji u kriticnim trenucima. Ovi ostali,kako kad. Najbitnije da budemo medju prvih 6,da bi se plasirali na OI

Barcaboy

pre 12 godina

A kad je teodosic davao po 6-7 trojki po mecu i kad je dao sa 9 metara spancima onda je svima bio legenda.Sada nnista..toliko o tome,to se zove - GLORY HUNTER.

Nemanja

pre 12 godina

Poprilicno ujednacene reprezentacije sto se vidi iz rezulatat mislim da smo trebali da pobedimo u produzetku al dobro sad, to je sport idemo dalje bice bolje. Bravo momci!!!

vuk

pre 12 godina

jbg, Savane... ipak, bolje da pokleknesh sad nego kad bude bilo gusto (ili protiv Nemaca sinoc).

No, glavu gore, bitno je da idemo dalje.

Iz ženskog ugla

pre 12 godina

Svi koji napadaju Savanovića neka pomisle kako je njemu. Em rođendan, em promašio zicer, em izgubismo utakmicu, bodove. Sigurno da mu je najteže. Moj muž poče da mi objašnjava : Savanovićev promašaj je ekvivalent..., nisam htela dalje da ga slušam, samo sam mu rekla ovo što i vama.
Glavu gore i idemo dalje !

Neša

pre 12 godina

Ostavili su srce na terenu i plače mi se šta smo izgubili. Pa Rašić godinu dana nije promašio bacanje i baš u produžetku, Savan u karijeri nije promašio onakav zicer i baš u zadnjoj sekundi da mu se skrati ruka. Bedak ali glavu gore , najbolji ste na ovom NBA šampionatu.

vojvođanin

pre 12 godina

I kako sad čovek da im bilo šta zameri, iako su izgubili?
Ja mislim da smo bili suviše blizu košu kod zadnjeg napada, ne idu nama ziceri, moralo je to da se šutne sa pola ;-)

Иван-Ниш

pre 12 godina

Срећан рођендан Саване! Упс..
Све на крају стало у један зицер. Честитка за Французе, заслужена победа. Дали су само једну трицу а оволико поена. Победили нас нашим оружјем - скоком. Успут и најважнији играч нам опет очајно шутирао. Читавих 15%. "Лажне очи" не успевају против овако брзих репрезентација. Треба нам мало више озбиљности и размишљања. Сада идемо тежим путем. Морамо да победимо Турску под обавезно, а за све више од тога нам треба барем по 4-5 нападачки расположена играча. Само да стигнемо до тог четвртфинала, а тамо, сигуран сам, има само слабијих екипа.

dejan kg

pre 12 godina

Savane - srecan rodjendan! Ne sekiraj se! Ovo je samo deo puta ka medalji! Uopste ne sumnjam! Ladno gledam I uzivam! Vi ste ponos... Idemo...

Mladen Nis

pre 12 godina

Svaka cast za obe reprezentacije, neverovatna utakmica, a nasima naklon do poda, treba se boriti sa ovim nadljudima iz Francuske. Ako se i mora izgubiti bitno je da se pre toga ostavi srce na terenu, nemam sta zameriti. NAPRED SRBIJA!

Gerrard

pre 12 godina

E aj menjajte taj naslov nije on nista promasio bilo je sto je bilo,bicemo makar 4 u grupi 100% tako da nema potreba za nerviranjem i ja sam verujem kao i svi razocaran normalno je izgubili smo ali idemo dalje turke ima da oderemo i ako sve bude bilo kako treba mozda nam ta pobeda i bude dovoljna za cetvrtfinale,ali verujem da mozemo da dobijemo i Spance i Litvance tako da opusteno tesko jeste ovako izgubiti ali treba svi i dalje da verujemo u ove sjajne momke

vala bas..

pre 12 godina

Ovi francuski kosarkasi me svojom brzinom i agilnoscu mnogo podsecaju na fudbalere Rena.Kada imas takve atlete u bilo kom sportu,uz malo talenta,mozes svuda da dominiras(izuzev u sahu).Nego zna li neko zasto se forsira Perovic kada je i laiku jasno da taj decko i kosarka ne idu zajedno?Ok,dobar je u odbrani,ali u ofanzivi od pocetka sampionata pravi velike gluposti i to je postalo svima jasno.Inace ostatak ekipe me odusevljava,pogotovu Savanovic

nn

pre 12 godina

Zašto ovaj Perović igra ovoliko?

Smotan mu je svaki korak, toliko tvrd, nezgrapan, a učinak nula...

Krstić ne može sam, a Marjanovića nije ni probao.

Nemamo drugog centra, to će da nas košta.

kobe bryant

pre 12 godina

3. četvrtina. Proradile trojke. Kešelj - taj dečko ima m..a! Šutira hladnokrvno kao da ima iskustvo od 100 godina. Svaka mu čast! Ajmo momci!!!

Milan

pre 12 godina

Mozete pricati za Obradovica sta hocete, ali ovoliko poena iz reketa njegovoj ekipi ne bi ni Lejkersi dali. Kao da nemamo nikakvog centra. Smesni smo u odbrani, drzimo se u mecu sutom sa ditance kao da smo Grcka ili Spanija, a to nikad ne potraje.

sasa

pre 12 godina

ovo nema veze sa sudijama. ljudi rade posao i vide sve sto treba. kao tim smo bolji ali smo u igri jedan na jedan izuzetno losi i za sada nismo u stanju da im pariramo.

kobe bryant

pre 12 godina

Neko već napisao i potpuno se slažem, ova ekipa francuza je stvarno najjača koju su oni ikad imali. Centarska linija im je mnooogo jaka. Pa sve sami crnci, nij ni čudo, skočni su i fizički jaki. Mislim da će oni lagano izaći na kraj i sa Špancima ako dodje do meča, samo ako budu igrali ovu igru pod košem tj. u reketu. Ali ajde da budem optimista. Napred momci. Možete vi to. I naravno Bog je uz hrabre.

Doka313

pre 12 godina

Dobri ste ljudi svaka vam cast(jednom sam vec napomenuo da mozete igrat sa svakom repkom i pobjedit). BIH izgubi od Makedonaca-svaka Makedoncima a mi BIH trebamo biti zadovoljni bar se nismo obrukali...Sretno nek vam je kao i Makedoniji

kobe bryant

pre 12 godina

Ljudi moji, ovi francuzi nisu ljudi, oni su aždaje! Neverovatni su. jednostavno ne možemo da im pariramo pod košem.Ovaj Batum nije normalan. Ubi nas dečko.Sad se vidi koliko nam fali Novica. I još jedan centar, ali jak, tipa Nikole Pekovića. Ali ok. Idemo dalje. Produžeci. Nije strašno ni ako izgubimo. Moramo samo da smanjimo izgubljene lopte.

bOki

pre 12 godina

Jaoo ljudi....godinama gledam Tripkovica u Partizanu i gubim zivce dok nas kosarkaski strucnjaci ubedjuju kako je on extra talenat, kako niko nema sut kao on....i onda se pojavi KESELJ...niotkuda....i pokaze da je izmislio kosarku za Tripka. Jedva cekam da se tako pojavi neki centar da ne gledam vise Perovica (bar ne vise od 10 min po utakmici)

Covek

pre 12 godina

U poseti sam Trebinju i u velikom iscekivanju sam tokom celog dana da pogledam basket, ali na zalost ni jedna televizija ovde ne prenosi tekmu ovakvog kvaliteta cak ni rts satelit. Tuzno je na koje grane je sport "propao" na balkanu:(

Stefan CG

pre 12 godina

Mnogo su jaki,kao da igramo protiv NBA ekipe.Ubise nas skokovima a kod sudija su zasticeni kao bijeli medvedi,Parker ne smije da pipne niko.Bice teske do kraja ali nadamo se ...

igor

pre 12 godina

Francuzi nisu košarkaši, već fizikalci!
Ne razumem šta će nam u ekipi centar koji ne može da se odlepi od parketa, naravno da mislim na Perovića. Kako ne volim da gledam takve igrače!

Rade M

pre 12 godina

I u ovom sportu tamnoputi porijeklom iz Afrike dominiraju u francuskom nacionalnom timu (bas kao i fudbalu. Gde su im, bre, Francuzi?
Kao da gledam Srbija- USA...

doktor

pre 12 godina

Francuzi su toliko jaki da ih vidim kao glavne kandidate za zlato! Ovo je najjaca francuska u istoriji te zemlje... Nasi neka se bore,necu im nista prigovoriti!

mislim stvarno

pre 12 godina

Sa ovakvim tendecioznim sudjenjem tesko cemo dobiti ove tzv. Francuze. Parker zasticeniji od belog medveda, smesno. Stop mafiji!

Napred orlovi

pre 12 godina

Francuzi su mozda jedina reprezentacija na prvenstvu protiv koje mora da se igra zona, napad solidan ali ne znam koliko cemo izdrzati u odbrani jos da se rvamo sa fizicki dominantnijim protivnikom. Osim parkera nemaju igraca koji su toliko precizni van reketa! Bolji smo , hajde da pokazemo!

kobe bryant

pre 12 godina

Opšti utisak na poluvremenu: Francuzi definitivno atletski najjači na prvenstvu. Drugo: Parker ima kod sudija status NBA zvezde što nije dobro. Svaki njegov ulaz nama sviraju faul. Odnos slobodnih bacanja pokazuje da su im sudije naklonjeni. Treće: Njihova igra pod košem je ubitačna i naši centri će morati mnogo više da se potrude. Ali ajmo dalje. Šta da se radi. Šta je tu je. Pomozi Bože!

Nikolay

pre 12 godina

Oduvali nas drug cetvrtinu . Ne razumem insistiranje na Perovicu . Celo prvenstvo bez ucink a, da li je vreme dati Bobiju sansu , svi smo gledali vracanje protiv ove ekipe sa 20 razlike. Nadam se boljem poluvremnu.

Dragan, Nemacka

pre 12 godina

steta, ali igrali smo odlicno.
ovi nemacki komentatori su opet poludeli. :) kazu da je ovo bukvalno PRAZNIK kosarke, sta su nasi i francuzi pokazali. i na kraju komentarisu kako francuzi tese Savanovica. zaista jedna velika reklama za nasu zemlju. i svaka cast nasima!

HELP!!!

pre 12 godina

Savanovicu, SRECAN RODJENDAN. Vratices ti to duplo, znam. BRAVO MOMCI!!! DIVNI STE!!! IDEMOOOOOOOO, DALJEEEEEEEEE .....Uzivam gledajuci kosarku.

Dorcol brate, Srbija!

pre 12 godina

sramota šta je savanović promašio...ja bi otišao sa turnira, cela ekipa gine ceo meč i on pokvari sve sa njegovim amaterskim promašajem, ajde da je promašio s 10 metara, nego igrač koji je viši od 2 metra, promaši par cm od koša, sramota

nije mi jasno zašto duda toliko mrcvari tog teodosića a mali nema pojma, već 3 utakmice ima šut katastrofa, troši previše lopti i izigrava mangupa kad netreba, umesto da se zadnji napad planirao na kešelja on odigra na savanovića....svaka čast duda!!! glavonjo!

isto ne kapiram igrače kako nemogu da shvate da protiv francuza koju su odlične "atlete" oni pokušavaju da igraju neku igru sa visokim loptama i dodavanjima a ovi imaju ruke ko hobotnice, ne znam šta više da kažem, bruka i sramota
(miloš, 5. septembar 2011 22:13)

Ne kapiraš ti košarku, ali uopšte.
Što se Savana tiče, kada ovako nešto promašiš, vrati ti se u finalu. Tako da ja ne brinem za njega. Srbija do medalje!

janez

pre 12 godina

O jebote...Srbi svaka čast na ovi utakmici! Odigrali ste perfektno utakmico sem zadnjeg šuta i bili ste bolji od Francuza. Pred početkom Eurobasketa nisam mislio da čete igrati ovako kvalitetno zbog slabih sezona večine vaših igrača u klubovima ali stvarno igrate lepo i dobro. Mislim da čete dobit medalju 100 posto samo pitanje koju. Ali jebi ga, danas nije "jugoslovanski" dan...mi dobili po pički 0,2 s do kraja a vi promašili za pobjedu.

Ranke

pre 12 godina

Najvise mi je zao zbog Keselja, decko je odigrao utakmicu karijere i izgubio. Nema veze dobra utakmica vratice se ovo nama, nadam se u nekoj od odlucujucih utakmica-recimo finalu :-)

Srbin_Rijeka

pre 12 godina

Svaka čast dečkima, falilo je sreće na kraju a i malo više Teodosića kroz cijelu utakmicu...nema veze vratit će se u finalu! Savanoviću glavu gore, pozdrav svima iz Rijeke!!

igor

pre 12 godina

Nema veze, ući će kad bude bilo za medalju!
Idemo dalje momci! U eliminaciji neće smeti ovoliko da štite Parkera i ekipu, svirali im kao da su oni svetski prvaci!

RUSuper

pre 12 godina

Pricacu ja deci o Savanovicu kao sto meni cale prica o Divcu :)
Svaka cast momcima borili su se kao lavovi,faktor srece je presudio u poslednjim sekundama.Srecan rodjendan Savanu....

maksim

pre 12 godina

Nesrekjen poraz, no prikazavte fantasticna igra. Ova bese najkvaliteten natprevar na prvenstvoto. Vi posakuvam mnogu srekja i ne se somnevam deka Srbija kje stigne do finale, daj Bozhe i do titula. Pozdrav od Makedonija.

Драган Стојковић Пиксе

pre 12 godina

Саване, легендо, срећан рођендан и да си нам жив и здрав сто година!

doktor

pre 12 godina

Francuzi su toliko jaki da ih vidim kao glavne kandidate za zlato! Ovo je najjaca francuska u istoriji te zemlje... Nasi neka se bore,necu im nista prigovoriti!

Ivan M

pre 12 godina

Eto desilo se - nije strasno! Izgubili smo za pola kosa od odlicne ekipe i to imali sut za pobedu. Bice prilike za popravni, to je izvesno. Savan nije kriv: mozemo da kazemo da je imao Rasic onu trojku u produzecima da povedemo za 6, Keselj je masio zakucavanje (ili bio fauliran?) itd. Uostalom, oni su imali pobedu u rukama u redovnom delu igre (80:78, dva penala i loptu) i propustili je. Eto to je sport: mozemo bolje, igracemo bolje i tacka. A Savanu srecan rodjendan i neka se ne sekira: pravi navijaci znaju njegov kvalitet i stoje uz repku u dobru i u zlu. Napred Srbija do finala!

bravo bravo

pre 12 godina

Dudo napolje! Zar od Francuscica da izgubimo koji nikad nisu bili kosarkaska sila?! Sta Savanovic i Teodosic uopste traze u nasoj reprezentaciji?
(Zivko, 5. septembar 2011 22:35)


jel slusas ti sebe?Decko ako ti se ne svidja Duda i ova dva momka,nemoj ni da gledas kosarku.Pa duda je najvazniji igrac nase reprezentacije@!

Nemanja123

pre 12 godina

A jao muka mi je vec od ovih koji odma prozivaju Savanovica. Pa ko bi to svi vi dali zasto onda ne igrate za reprezantaciju lako je sedeti ispred tv-a i pametovati!!!
Savanovic je odlican celo prvensvo bio je odlican i u Turskoj na SP.
Bravo Savanovicu, srecan rodjendan.
Idemo po medalju, lagano :)

Podgoricanka

pre 12 godina

Sjajna utakmica! Bravo momci! Steta za onaj zicer na kraju, ali valjda smo ispunili kvotu malera, od sad samo gazimo :)
Savane sretan rodjendan!

Nemanja

pre 12 godina

Poprilicno ujednacene reprezentacije sto se vidi iz rezulatat mislim da smo trebali da pobedimo u produzetku al dobro sad, to je sport idemo dalje bice bolje. Bravo momci!!!

my way

pre 12 godina

Nema veze, sve mi govori da cemo se mi jos sa Francuzima sresti na ovom prvenstvu. Ali ljudi 8 razlike za njih, Keselj 2 trojke, na kraju kad nismo videli 2 poena, trojka u produzetku za 3 razlike za nas (87-84 cini mi se) trojka za 96-95, uvek kad je trebalo! Samo sipaj kralju i aman ljudi davajte mu lopte, Sarenac ce vam utrcati u teren!

pravda

pre 12 godina

Steta za Savana jos mu je rodjendan danas .al dobro mozda izvucemo pouku iz ovog poraza bolje sad da izgubimo nego kasnije, a ovaj RTS uvek ima probleme oko prenosa,od sad RTS gledam samo kad Petra Cvijic ima dnevnik u podne

TRENER PREKO "BARE"

pre 12 godina

Na ovom prvenstvu a i kroz pripreme uradjeno je dosta na ofanzivnoj strani nase igre.(ovo pisem iz Litvanije)Videvsi sve timove u ovoj prvoj fazi zakljucak je jednostavan i deljen od svih prisutnih strucnjaka i izvestaca(pogotovu iz USA) da Srbija ima najpotentniji i razigrani napad na prvenstvu.Ali to se ovog puta platilo dosta prosecnom ako ne i losom odbranom(takodje svi se slazu).Moje kolege treneri iz US koji su ovde samnom jednostavno nemogu da veruju da smo toliko "porozni" a posebno pod perimetrom obruca,cak i nezagradjujemo perimetar barem skolski.Da smo brzi,jaci,agresivniji i temeljitiji barem za jos 10% posto svojih mogucnosti,sve ove dosadasnje protivnike(ukljucujuci Francusku) bi "oduvali" sa terena i uspostavili totalnu dominaciju na sampionatu.Problem je u balansu i tranziciji napad-odbrana i to se mora poboljsati(nadam se u daljem toku sampionata).Cuo sam kao i Ivkovic za kritike da mu fali 1 oslonac pogotovu odbrane(ok..Milicic)i on je to znao izna vrlo dobro koliko bi Darko "uneo" sangr,mase i misica pod koseve narocito u odbrani,ali covek radi i stvara ekipu sa onom sto mu je "dostupno" i dobrovoljno.Zato bi bilo lepo da se ova tema zaboravi za sad.Jos jedna stvar,jedina stvar koja je "skripala" i nije bila na nivou "ofanzivnih"kvaliteta ovog tima na vecerasnjoj utakmici su :slobodna bacanja,pogotovu bekovske linije(konkretno Teodosica)i to je "najvazniji razlog" nocasnjeg izgubljenog meca,koji smo zaista mogli resiti(sa pomenutim aplikacijama) u svoju korist dosta lagodno.Mogu samo reci jos jednom da sto se tice ofanzivnog potencijala ovaj tim ie na nivou ako ne i jaci od '90,'91 timova SFRJ!!!BICE BOLJE,BILA BI ZAISTA STETA DA OVAJ TIM NE PRONADJE TO MALO POTREBNOG BALANSA DA SA LAKOCOM OSVOJI OVO PRVENSTVO.PUNO POZDRAVA IZ ZEMLJE KISA.

Darko G.

pre 12 godina

Glavu gore .. svakom se desi .. idemo daljee .. a naslov promenite i ne svaljujte krivicu na Savana .. Srbija je pokazala kako se bori za svoju zemlju i svoj grb .. Ostavili su srce na terenu i to je najbitnije .. A dal su pobedili ili ne .. to je manje vazno .. jer svakako se zna da osvajamo zlato .. zato svi vi oni koji sada pljujete po Srbiji procitajte ovaj komentar i stavite prst na celo .. SRBIJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!

Zar i ti Savane?

pre 12 godina

Krle slabo skace u odbrani. Svaka cast momci na borbi. Idemo dalje, bice sve bolje, samo se drzite zajedno i glavu gore. Savane, ne sumnjam da ces ti ovaj promasaj, koji je za najsmesniji video, debelo naaplatiti ubuduce drugim ekipama.

glasač

pre 12 godina

Ubitačna utakmica. Šteta za koš na kraju. Ali bili su dosta snažniji. Utakmicu su dobili skokovi. Nije lako igrati protiv afričke NBA reprezentacije :) ali svaka čast i jednima i drugima.

Paka

pre 12 godina

Nakon ovako oavk fantastisne utakmice i nakon ovakvog dosadasnjeg ucinka Duska Savanovica apsolutno vam je apsolutno neprimeren naslov! Sigurno je da su odlicno igrali i da im je nedostajalo malo sportske srece. Fenomenalna utakmica, bravo momci, samo napred!

SAMO NAPRED HRABRO

pre 12 godina

Nema veze, razbicemo Tursku,Litvaniju opusteno,sa Spanijom ce biti kao veceras sa Francuzima ali verujem u sve 3 pobede....IDEMOOOO SRBIJOOOOOO

Roda

pre 12 godina

Dajte ljudi,pustite Savanovica na miru...On je napravio klasicnu kosarkasku gresku...U trenutku mu je proslo kroz glavu da li od table ili direktno,dovoljno da omasi...I vama se to desi zar ne?
Veceras je pobedila kosarka!

ns_boy

pre 12 godina

Evo ih opet ovi pljuvaci izasli iz rupica!Kakve ste vi dileje majko mila!

Savanovic je kralj!Kada je pogadjao trojke onda vam je dobar!

Ajte vi gospodo pljuvaci tamo u LItvaniju pa igrajte,vi bi ste to bolje uradili zar ne??

Zoki

pre 12 godina

Ubedljivo najkvalitetnija utakmica prvenstva do sada. Momci su sami sebe odveli nekim grubo receno greskama u poraz ali su i pored toga sjajno odigrali i pokazali da nista ne rade slucajno vec imaju neosporan kvalitet. Gledao sam danas mec Spanije, koja je igrala bez starijeg Gasola bez koga nije ista ekipa i Turske. Taj mec je u odnosu na ovaj bio za klasu ispod u svakom pogledu kosarkaske igre.
Ovo veceras je po meni bio duuel dve potpuno ravnopravne ekipe u kome je svaka igrala na kartu onoga sto bolje zna. Svaka od ove dve reprezentacije ima prednosti i mane u odnosu na ovu drugu i to je bilo prelepo gledai. Vecereas je osetilo odsustvo Novice Velickovica, jer nam je falila ta jaca cetvorka u ovoj borbi, sa njim verujem da bi dobili ovaj mec u regularnom delu. Ali nazalost njega nemamo sada. Francuska jeste jaka ali ne vidim da je bilo cime favorit za zlato veci od nas. Verujem da cemo Tursku pobediti sigurno a nadam se i domacina koji ocigledno nema neki kvalitet ove godine i igra na domacinstvo.
Po do sada prikazanom na turniru 4 najveca favorita su Srbija, Spanija, Francuska i Rusija koja moze biti jako nezgodna.

Kiclu

pre 12 godina

Savane ljudino! Ziv bio care, ne zna se da li si bolji covek ili kosarkas, vratices ti to u finalu! Momcima i Dudi svaka cast, pokazali su kako se bori za svoj grb! Svakom utakmicom me sve vise odusevljavaju. Ivkovic je najveci gospodin. Samo napred.

Rade M

pre 12 godina

I u ovom sportu tamnoputi porijeklom iz Afrike dominiraju u francuskom nacionalnom timu (bas kao i fudbalu. Gde su im, bre, Francuzi?
Kao da gledam Srbija- USA...

Hladan kao spricer

pre 12 godina

Steta!!Stvarno mi je krivo jer sam vec video loptu u kosu!!Ali nadam se pobedi protiv Turaka(videcu ih bez sudija), i Litvanaca (koji igraju znatno oslabljeni ali domacin se ne sme nikako potceniti)..Ali dobro ,svi znamo kako se postaje sampion : "Izadjes na teren kad je najteze..I pobedis...".Savane srecan rodjendan i glavu gore..

guru

pre 12 godina

SVAKA CAST MOMCI.IDEMO DALJE, MORA SE NEKA UTAKMICA I IZGUBITI,BOLJE SADA NEGO U KASNIJEM DELU TAKMICENJA.DUSKO SRECAN RODJENDAN!!!! NE DOZVOLI DA TE OVA UTAKMICA PROGANJA

duda ivkovic

pre 12 godina

@(miloš, 5. septembar 2011 22:13)

ej bre decko, ti si nasao da komentarises kako bi ti uradio drugacije od dude...lol.

duda je sa ovom igrom razbio nemacku i iscimao francusku do produzetaka, izgubio sa pola kosa razlike i to zbog manjka srece, al ti bi bolje?

smesni su ovi ljudi koji nista ne kapiraju.

genijalna igra srbije. genijalna igra i francuske. egal.

zato se i isllo u produzetke. ovo je bio derbi.

tronko

pre 12 godina

Nije trebo Ivković ovoliko da forsira Savanovića, videlo se da mu nije dan. Al dobro, nije svaki dan rođendan. Biće bolje, samo neka Marijanović igra umesto Perovića.

Pedja NS

pre 12 godina

Sta da se radi. Savanovic je ipak car. Jedna lopta odlucuje cesto. Vrlo jaka i tesna utakmica. Svi su svesni da je ovo moglo i ovako i onako.

Ali moram da kazem koliko me iritira Teodosic. Moze da bude najbolji kosarkas univerzuma 10 godina za redom, ima neceg uvredljivog u njegovim prodanim loptama i glupim i neodgovornim potezima. To je moje misljenje od njegovog debija u reprezentaciji.

Kao ekipa... svaka cast momci i naravno Duda je i dalje tata kosarke!!! Imamo nenormalnu srecu sto i dalje ima motiva da vodi reprezentaciju.

zozon

pre 12 godina

Citam komentare i neverovatno je da neko moze da pljuje po Savanu.Pa,kakav smo mi narod!Zalosno je to...To je sport i ne moze biti uvek kako mi zelimo...Treba biti ponosan na nase momke.

Boksi

pre 12 godina

Dobro je,imamo ih.I oni znaju da ih deljemo sledeci put.Savanovic ce da ih smelje u polufinalu,ili finalu,neznam raspored :) Sve ide po planu...polako se uigravamo i dizemo formu.Teologija krece od osmanlija,kao i Bjelica.Rasic i Markovic verovatno od sledece.A jos da Duda ubaci Bobija.Igramo dobro,bice jos bolje!Krle i Keselj bez greske.Macvan takodje.Verujemo u vas!

bravo momci Srbija je uz vas

pre 12 godina

Svaka cast nasim momcina,igrali su odlicno.Savanovic je odlican i samo napred.Ovaj poraz nam je dobro doso,bolje da sad gubimo nego u finalu,gde igramo SIGURNO.Keselj kao Redzi Miler,samo malo bolje.

Duda zna sta radi

pre 12 godina

Imali smo ih, na zicer smo bili od pobede. Steta. Mozda ce nam se sreca osmehnuti kada najvise bude trebalo. Ja sam ponosan na ove momke!

Hrvat

pre 12 godina

Prava muska utakmica,junak na junaka.Odigrali ste odlicno,danas se okrenulo na njihovu stranu,mozda uz malu pomoc sudija.Svaka vam cast..Stvarno Duda za predsjednika,pa da vam i na drugim poljima krene..

Iz ženskog ugla

pre 12 godina

Svi koji napadaju Savanovića neka pomisle kako je njemu. Em rođendan, em promašio zicer, em izgubismo utakmicu, bodove. Sigurno da mu je najteže. Moj muž poče da mi objašnjava : Savanovićev promašaj je ekvivalent..., nisam htela dalje da ga slušam, samo sam mu rekla ovo što i vama.
Glavu gore i idemo dalje !

velja

pre 12 godina

savane legendo srecan rodjendan! nije strasno. ovo ti je poklon sto ti se nije desilo na eliminacionoj tekmi. u sledecoj poludi na pozitivan nacin i sve ce biti na svom mestu. momci sjajni ste. grizite i dalje. uz malo srece tu je 1/4 finale, a samim tim i 1/2 finale, jer nas u 1/4 ceka neka slabija ekipa. ajmo majstori!!!!

kobe bryant

pre 12 godina

Neko već napisao i potpuno se slažem, ova ekipa francuza je stvarno najjača koju su oni ikad imali. Centarska linija im je mnooogo jaka. Pa sve sami crnci, nij ni čudo, skočni su i fizički jaki. Mislim da će oni lagano izaći na kraj i sa Špancima ako dodje do meča, samo ako budu igrali ovu igru pod košem tj. u reketu. Ali ajde da budem optimista. Napred momci. Možete vi to. I naravno Bog je uz hrabre.

vlado sahin

pre 12 godina

Kritikovati Savanovica je totalno glupo i nezahvalno.Decko igra sasvim solidan Turnir ,bio je jedan od najvaznijih igraca u ovih 5 utakmica i naravno na proslogodisnjem svetskom prvenstvu.Ovaj poraz nije nimalo strasan i verujem da ce mo u nastavku igrati bolje ,srescemo se mi i francuzi opet.Sto se tice Francuza svaka cast ,trenutno najjaca ekipa pod kosem.Tesko ih zaustaviti ,fizicki najaca ekipa na ovom turniru i definitivno je to ekipa koja ce se boriti za zlato.NIkako se nismo mogli odlepiti od njih stalno su nam iza ledja ali isti problem oni imaju sa nama ...bice zanimljivo ..NARED SRBIJO !!! SAVANOVICU NE DAJ SE IMAS TI JOS PRILIKA DA BUDES JUNAK NACIJE !!!

Neša

pre 12 godina

Ostavili su srce na terenu i plače mi se šta smo izgubili. Pa Rašić godinu dana nije promašio bacanje i baš u produžetku, Savan u karijeri nije promašio onakav zicer i baš u zadnjoj sekundi da mu se skrati ruka. Bedak ali glavu gore , najbolji ste na ovom NBA šampionatu.

Kol

pre 12 godina

Steta bas steta zao mi Savana covek se i sam iznenadio kad je ostao sam pored kosa i umesto da je samo polozio loptu on ju je vise bacio od sebe, ali nista strasno idemo dalje momci samo neka ovako nastave i bice medalja sigurno!

Jovan

pre 12 godina

Mnogo su fizicki jaci "francuzi", dok mi to nadomestamo prirodnim talentom za kosarku. Ako se opet sretnemo sa "francuzima" dobijamo ih.

teovicki

pre 12 godina

Ima utakmica kada Teodosic donosi vise stete nasem timu nego koristi. Gubi lopte, ishitreno sutira, reklo bi se da je totalno neozbiljan. Napravi on 7-8 asistencija, ali izgubi 5-6 lopti, procenat suta necu da komentarisem...

lola

pre 12 godina

ne cekaj, odakle vama sa B92 da su francuzi glavni favoriti za zlato, pored spanije???? ko od vas tamo ima tako plitko pamcenje???? utakmica je bila strasno jaka, ali realno smo je mi izgubili na kraju, mnogo vise nego sto su je oni dobili. ova ekipa je fenomenalna, postize rezultate o kojima nismo ni sanjali, tako da malo pozitivne energije i vise vere u nase momke, oni su to itekako zasluzili.

Marko

pre 12 godina

Nije u redu da stavite ovaj naslov.Decko je ostavio srce na terenu i perfektno odigrao kao i svaku temu pre, i verujem da ga je onaj promasaj boleo.

kartal sk

pre 12 godina

E ovo je stvarno bilo finale pre finala, steta sto je Savan promasio. Utakmica koja se retko vidja.U produzetku 19-18??!!!Pa Spanija u zadnjoj cetvrtini protiv turaka 2-16.Katasrtofa, i oni su kao glavni favoriti.
A svaka cast i mojoj Makedoniji. Momci imaju srca.Slavi se po celoj MK., i treba. Od vremena Gjorce Petrova u rukometu nije bilo ovakve euforije, jos samo Gruziju da dobijemo i mi smo na konju.Mozda polufinale MK-SRB a? Tesko ali valja se nadati.
Pozzz svima u Srbiji i mnogo srece u nastavku.

MARE

pre 12 godina

BRAVO MOMCI !!!!! borili ste se ko lavovi .Castili smo Francuze pobedom, ali vratice se to kad je najbitnije.Parkerova faca - "NEPROCENLJIVO" !!! covek je posle Savanovog promasaja bio u cudu.Nije mu bilo najjasnije par sekundi.

A muka mi je od ovih malih zlih ljudi sa komentarima "TO BI I JA POGODIO" i BABA VANGI sa "JEL SAM VAM REKAO"

BRAVO MOMCI !!!! SAMO NAPRED !!!!! SJAJNA KOSARKA ! SJAJNA BORBA !

Sell

pre 12 godina

Molio bih vas da prestanete da pljujete Teodosica, takav je igrac, mora se istrpeti.. Odjednom svi zaboravljate cetvrtfinale na SP protiv Spanaca.. Bice najbolji kad bude najpotrebnije! 5,4,3,2,1 TRAS!!!

Љуба

pre 12 godina

Момци, јунаци, добићете чистокрвне Французе кад буде требало, за медаљу...и то ћеш ти Саване да им увалиш...онако како најбоље знаш...баскеташки...

nn

pre 12 godina

Zašto ovaj Perović igra ovoliko?

Smotan mu je svaki korak, toliko tvrd, nezgrapan, a učinak nula...

Krstić ne može sam, a Marjanovića nije ni probao.

Nemamo drugog centra, to će da nas košta.

Milivoje

pre 12 godina

Sjajna utakmica, mislim da imamo tim za velika djela, samo da ne klonu duhom nakon ovakvog poraza. Sreca da imamo dan odmora, Teo mi djeluje jako iscrpljeno. Samo da dobijemo Tursku i bicemo 4., a u drugoj polovini zrijeba nema nikog s kim ne mozemo da se nosimo.

Gost

pre 12 godina

Sad ce se videti koliko su nasi mentalno jaki. Ovo moze da bude samo propustena sansa ali moze da bude i izgubljena mogucnost OI. Vec protiv Litvanije ce se sve videti. Mislim da njih ima sanse da dobijemo. A ako dobijemo njih i Turke onda imamo lepe sanse da odemo na OI. PS Inace, nema zamerke nijednom nasem igracu jedino pohvale posebno idu Keselju.

Marina

pre 12 godina

Ne zameram Savanovicu sto je promasio,ni ja nisam videla kako mu je Markovic brzo dodao,sta,gde,kako,bila je prava petljancija,bio je iznenadjen,plus par sekundi do kraja...iako izgleda kao zicer,mislim da bi u toj situaciji malo ko pogodio. A inace,po meni je najbolji Krstic,on je pravi kapiten,kao sto je bio Nikola Grbic,uvek dobar,konstantan,najbolji u kriticnim trenucima. Ovi ostali,kako kad. Najbitnije da budemo medju prvih 6,da bi se plasirali na OI

neko

pre 12 godina

Ne volim da kritikujem, ali ne sviđa mi se ovakva arogancija kod Tea. Nisi u formi i nemoj siliti. Glavu gore i pamet u glavu. Idemo dalje. Teo nemoj se nervirati što nisi najbolji, jer ovo je timska igra.

svaki drugi

pre 12 godina

Teodosic i Savanovic gube ovu dobijenu utakmicu, koja steta. Veliki susamo oni koji u najznacajnijim momentima znaju dobro da odigraju, bravo za Keselja!

vojvođanin

pre 12 godina

I kako sad čovek da im bilo šta zameri, iako su izgubili?
Ja mislim da smo bili suviše blizu košu kod zadnjeg napada, ne idu nama ziceri, moralo je to da se šutne sa pola ;-)

Barcaboy

pre 12 godina

Srecan rodjendan Savane!!!! nema veze sto si promasio..!! Idemo bre dalje,ne moramo u slabiju grupu idemo bre sa Spancima Litvancima i Turcima!! Turcima za proslogodisnju kradju,litvancima revans za 3 mesto a spancima lekcija iz kosarke!!

IDEMO BRE SRBIJO!!

Ozon

pre 12 godina

Hmmm voleo bih da odgovorim kosarkaskim ne poznavaocima. Ovo utakmica je bila divota za gledati.Ko god se iole razume ili je nekada igrao kosarku mogao je videti kako se jedan kosarkaski virtuozan i dobro vodjen TIM,suprotstavlja fizicki superiornijoj postavi naturalizovanih Francuza. Pas,prodor,sut...saradnja,drugarstvo i Maestralni bore protiv Skoka,zakucavanja,brzine i explozivnosti,,,,

Nazalost jedna lopta je presudila .( MOMCI SVAKA VAM CAST DUH prof ACE NIKOLICA zivijos uvek.

Da Savanu nije rodjendan danas ubacio bi sigurno.) Verujte u ove momke mogu mnogo a iako ne uspeju izgorece i skupo prodati svoju kozu i jednu kosarkasku filozofiju koja zivi u SRBIJI. SMEK,INAT,SRCE i neopisiv lucidan smisao magicne igre. Kica i Praja i odbojka tako je sve pocelo

Duba

pre 12 godina

Alo bre, promenite naslov ovoga clanka. Savan je car, pa sta ako je omasio. Desi se. Teo, krsto, keselju... Svaka bi vam se zemlja radovala. Verujte nema puno stvari koje me cine srecnim kada u ruci drzim srpski pasos, ali ovi momci sa dudom su ponos i dika. Odmarajte momci, povucite savana za usi da poraste josh malo....uzdravlje...do sledeceg kosarkaskog spektakla.....

Zmaj

pre 12 godina

Nesrecno izgubljeno, ali ne treba nikom zamerati. Oba tima su toliko egal da nijanse odlucuju. Oni su mogli dobiti u regularnom delu da je Parker pogodio poslednji napad, a mi da je Savanovic. Ostaje zal za pobedom, ali samo kod navijaca. Igraci ne treba da zale vec da se okrenu narednim protivnicima. Srecan rodjendan Savane!

igor

pre 12 godina

Francuzi nisu košarkaši, već fizikalci!
Ne razumem šta će nam u ekipi centar koji ne može da se odlepi od parketa, naravno da mislim na Perovića. Kako ne volim da gledam takve igrače!

g4

pre 12 godina

Ako je Francuska uz Spaniju najveci favorit za zlato, onda smo i mi tu negde, jer je odlucila jedna lopta. Nadam se da ce nam se ovaj promasaj vratiti u nekom od kljucnih trenutaka u nastavku.

Savane uz tebe smo izdrži

pre 12 godina

Toni Parker odličan košarkaš ali je zaštićen ko beli medved samo se nabije u igrača i odma faul,sudije su nas kraduckale onako po malo,Francuzi pola koševa dali sa slobodnih bacanja..Francuska odlična ekipa,Teodosiću uozbilji se koliko znaš da odigraš dobro isto toliko znaš da sve upropastiš,glavu gore tek slede pravi uspesi...

kike

pre 12 godina

Pucajte mi minuse koliko hocete ali da je Milicic igrao mi bi ovu utakmicu uzeli 7, 8 razlike.On i Krle bi, u evropskoj konkurenciji, bili super tandem, koji bi kombinovano garantovao 40tak poena po utakmici, a i u odbrani bi bili puno cvrsci i jaci.Lijepo bi ravnomjerno djelilil minutazu, odmarali jedan drugog i igra ne bi trpila bez obzira koji je od njih u datom momentu u igri.Duda nas je uskratio za tako nesto.Sada, kada Krle izadze, mi uopste nemamo unutrasnje igre protiv ovakvo skocnih i fizicki jakih ekipa, a u odbrani se takodze patimo sa njima.Gomila ofanzivnih skokova, prikucavanja, ulaza...sve smo to danas pretrpili, a siguran sam da do toga ne bi dolazilo u ovolikoj mjeri da je Deda presao preko sujete i pozvao Darka.Ta prica o kvarenju atmosfere se moze objesiti macku o rep.Momak im je generacijski blizu, nije sujetan( na fudbalu skace po tribinama sa navijacima , a ne trazi pocasnu lozu:)), istice se humanitarnim radom i sl.Totalno nespojivi maniri sa onim koje mu ovdje pripisuju.(da je osion, sebican, prgav i sl)
Sreca pa nema vise ekipa pout Francuske...mislim da se sa ovim ostalim mozemo bar fizicki nositi.Najgore je sto je karambol u novoj grupi, jer svi iz druge grupe nose po 2 boda, sto dodatno otezava put u 1/4 finale ali nadam se najboljem.Ove momke treba podrzati i bodriti u nadi da ce uspjeti uci u prvih 6 i obezbjedit dodatne kvalifikacije za Olimpijadu.

CRVENO JE BOJA LJUBAVI...

pre 12 godina

Ljudi ovo boli-pravo u srce!nemogu verovati sam pod kosem i ono da savanovic promasi!mada vratices ti to sa kamatom :)))

kleverson

pre 12 godina

Ljudi mislim da je Keselj bio odlican veceras,sto se nikako ne moze reci za TEODOSICA...Mozete udarati minuse do mile volje,ali mislim da od Teodosica necemo imati neke prevelike koristi...Samo prebrojte koliko lopti je izgubio,a o sutu je suvisno govoriti...prosto sut mu je OCAJAN

radan1987

pre 12 godina

Sa mojim skromnim kosarkaskim znanjem da iznesem jedno zapazanje...
Duda bi trebao malo da primiri teodosica kad mu ne ide sut spolja... da ga usmerava na to da u tim utakmicama koristi vise ulaz a samim tim i iznudjivanje faulova i laksih poena sa bacanja...
Drugo stvar, keselju je islo ludacki... konstantno je trazio loptu, ali ga nisu razigravali onoliko koliko se cini da su mogli... trebao bi on da dobije malo vise prostora... i zasluzio je...
Trece, nasi centri. Krstic je klasa za perovica. Kod koste mi se cini kao da je stisnut malo. Dobije loptu ispod kosa i umesto da otkine kos zakucavanjem (kad digne ruke vec je u nivou kosa) on se uvek smlati i otmu mu loptu. Stvarno pojma nemam kako marjanovic igra, ali bi mozda trebalo rizikovati sa njim nekoliko minuta da se vidi kako bi se snasao. Ali duda je tu mozak i ne treba mu se mesati u posao (a pogotovo ne ja ovako zelen!)...

Ekipa je odlicna. Na svim mestima ujednacena i dobro selektovana. Ocekujem bar dve pobede u drugoj grupi.
SVAKA CAST MOMCI.
P.s. savanovicu, sunce li ti tvoje, srecan rodjendan i glavu gore...
pozdrav moderatorima

sloba atl

pre 12 godina

"Dudo napolje! Zar od Francuscica da izgubimo koji nikad nisu bili kosarkaska sila?! Sta Savanovic i Teodosic uopste traze u nasoj reprezentaciji?
(Zivko, 5. septembar 2011 22:35) "


Da li si ti normalan???
idi isteruj fudbalere iz timova i trenere i predsednike a kosarkase ostavi na miru.
Milos ce se vratiti vec protiv turaka!
Ajdeeee

Nemanjikus

pre 12 godina

Dobra utakmica. Imali smo srece sto smo i dosli do produzetaka, ali nismo imali srece za pobedu. Bice jos teze sad ove tri utakmice. Ali mozemo mi, veruj mo u nas tim.

PaulPierce

pre 12 godina

Sta promasi Savan, pa ovo ja ne masim na basketu. Ne mogu da verujem kako je sutnuo loptu, kao da i on nije verovao da ce uci.

Ovo nam je bila prilika da pridjemo tako blizu cetvrtfinalu. Sta da se radi.

Odlicna partija Krstica, Keselja, Markovica i Rasica.

Sta je tu je.
Ja i dalje verujem u ove momke. Samo da smo imali malo vecu koncetraciju u odbrani dobili bi ih.

Idemo dalje. Samo hrabro

Teodosic jako los veceras, Savanovic neprimetan, Macvan takodje i opet smo imali pobedu.

Радашин

pre 12 godina

Свака вам част наши шампиони! Саване, мајсторе, срећан ти рођендан! И још нешто људино, УЋИ ЋЕ ОВО КАДА НАЈВИШЕ БУДЕ ТРЕБАЛО ОД ТЕБЕ - У ФИНАЛУ НА КРАЈУ УТАКМИЦЕ! ВЕЛЕМАЈСТОРИ НАШИ, СРБИЈА ЈЕ УЗ ВАС! Поздрав шампиони, поздрав др.Дудо!

Nenad

pre 12 godina

Stetaaaaaaaaa....momci svaka vam cast,i znam dacete nam to vratiti,a bog vama u naredna 3 meca.Jos jednom svaka vam cast.....Svi su bili tate,ali bas svi,a o MARKU KESELJU-mislim sta reci-reci su suvisne.Pozdrav svima vama na forumu...SRBIJA BREEEE....

Pamcenje!

pre 12 godina

Ja stvarno ne mogu da verujem da postoje ljudi koji napadaju Teodosica, Savanovica .. isti ti bi pljuvali i Keselja da je promasio samo 2 od onih silnih trojki koje je pogodio!

Ovako isto ce biti i sa Djokovicem cim krene da gubi! Ljudi, postujte ono sto su neki uradili za Srbiju! Ovi momci su nas ponos zajedno sa Ivkovicem koji nas je vratio iz mrtvih pre par godina!

Ako smo se 100 puta drali kada je pogadjao onda ne mozemo da pljujemo kada jednu utakmicu odigra lose, jednostavno ne mozemo!

Stefan CG

pre 12 godina

Mnogo su jaki,kao da igramo protiv NBA ekipe.Ubise nas skokovima a kod sudija su zasticeni kao bijeli medvedi,Parker ne smije da pipne niko.Bice teske do kraja ali nadamo se ...

Miki

pre 12 godina

Najveci utisak utakmice nije Savanovicev promasaj vec veoma losa odbrana naseg tima ali svih 45 minuta. Odbranu nemamo. Imamo jednog centra Krstica, Perovic nije spreman za ovo prvenstvo, a Marijanovic jednostavno nema kvalitet za ovakve utakmice. Nemamo lake poene centara, skok u napadu, nema prodora bekova, oslanjamo se na sut iz daljine, a to nece moci uvek da prolazi. Teodosic, kao i Perovic, psihicki nespreman. Sut iz igre u ovih 5 utakmica mu je 15/52. Cas misli da je Novicki, cas da je Parker, cas Dzordan... Kostace nas on jos ovakvih poraza...zivi bili...

Jegulja

pre 12 godina

morate da budete jako losa osoba da bi ste pljuvali savanovica zbog tog promasaja. to se jednostavno dogadja. svaka cast nasima na borbenosti i na utakmici. sve najbolje u nastavku!

Goran iz Berlina

pre 12 godina

Dusko sve najbolje za rodendan. Digni glavu resit cemo cetvrtfinale protiv Turaka, Spanaca i Litvanaca. Nisi ti kriv, nismo imali srece, Parker pogada sva slobodna bacanja. Bit ce bolje, siguran sam

Blagoje

pre 12 godina

Meni i dalje nije jasno kako mu se skratila ruka kod tog zadnjeg suta, kao da se uplasio pobede, a obicno pogadja kad se rezultat lomi i kada je najbitnije.

bOki

pre 12 godina

Jaoo ljudi....godinama gledam Tripkovica u Partizanu i gubim zivce dok nas kosarkaski strucnjaci ubedjuju kako je on extra talenat, kako niko nema sut kao on....i onda se pojavi KESELJ...niotkuda....i pokaze da je izmislio kosarku za Tripka. Jedva cekam da se tako pojavi neki centar da ne gledam vise Perovica (bar ne vise od 10 min po utakmici)

Nemanja

pre 12 godina

Poprilicno ujednacene reprezentacije sto se vidi iz rezulatat mislim da smo trebali da pobedimo u produzetku al dobro sad, to je sport idemo dalje bice bolje. Bravo momci!!!

Phil Jackson

pre 12 godina

Kobe Bryant uspešno reši 38% zadnjih napada. Zašto naši treneri misle da Tepić, Savanović ili Jorović imaju više od 50% šansi???!!! Čulo se kad Duda kaže "Hoću zadnji napad!" i onda poklanja Parkeru 2 poena. Svaka čast za sve, ali zadnji napad se brani!

Milan

pre 12 godina

Mozete pricati za Obradovica sta hocete, ali ovoliko poena iz reketa njegovoj ekipi ne bi ni Lejkersi dali. Kao da nemamo nikakvog centra. Smesni smo u odbrani, drzimo se u mecu sutom sa ditance kao da smo Grcka ili Spanija, a to nikad ne potraje.

Sabljozubi

pre 12 godina

Kako vas bre nije sramota vi sto sad pljujete Savanovica??? Da je pogodio bio bi vam Kralj, vi bi ste kao pogodili. Pod jedan utakmica je izgubljena u produzetku i covek je bio dodatno iscrpljen, a kada si iscrpljen opada ti procenat suta i pod dva nije ocekivao loptu bio je iznenadjen pasom i pod tri vreme je isticalo i sad lepo spojite sva ta tri faktora pa razmislite u kakvoj je situaciji bio Savanovic, vidi se da nikad niste igrali kosarku, i SRAM vas bilo sto pljujete coveka. Setite se samo koliko utakmica smo dobili zbog njega i koliko puta nas je izvlacio i sad ovako pricate o njemu!!! Mozda je i dobro sto smo izgubili jednu utakmicu, bilo je dosta gresaka i sada treba izvuci pouke, i videli smo da mozemo sa svima da igramo. Napred SRBIJA!!!

Doka313

pre 12 godina

Dobri ste ljudi svaka vam cast(jednom sam vec napomenuo da mozete igrat sa svakom repkom i pobjedit). BIH izgubi od Makedonaca-svaka Makedoncima a mi BIH trebamo biti zadovoljni bar se nismo obrukali...Sretno nek vam je kao i Makedoniji

dejan kg

pre 12 godina

Savane - srecan rodjendan! Ne sekiraj se! Ovo je samo deo puta ka medalji! Uopste ne sumnjam! Ladno gledam I uzivam! Vi ste ponos... Idemo...

miloš

pre 12 godina

sramota šta je savanović promašio...ja bi otišao sa turnira, cela ekipa gine ceo meč i on pokvari sve sa njegovim amaterskim promašajem, ajde da je promašio s 10 metara, nego igrač koji je viši od 2 metra, promaši par cm od koša, sramota

nije mi jasno zašto duda toliko mrcvari tog teodosića a mali nema pojma, već 3 utakmice ima šut katastrofa, troši previše lopti i izigrava mangupa kad netreba, umesto da se zadnji napad planirao na kešelja on odigra na savanovića....svaka čast duda!!! glavonjo!

isto ne kapiram igrače kako nemogu da shvate da protiv francuza koju su odlične "atlete" oni pokušavaju da igraju neku igru sa visokim loptama i dodavanjima a ovi imaju ruke ko hobotnice, ne znam šta više da kažem, bruka i sramota

bornsleepy

pre 12 godina

koliko se secam pre 2 god teo je isto ovako igrao prve 3,4 utakmice, da su se svi pitali zasto je tu i koji moj ga duda drzi u igri, isto je promasivao kao lud i gubio lopte ... a onda kad je NAJVISE TREBALO BIO JE NAJBOLJI!!! tako da se ne brinem puno i siguran sam da ce naredne utakmice da rasturi ... zivi bili pa videli ... SRBIJA BRE!!!

Ivan

pre 12 godina

Svaka cast na igri i srcu na terenu!
Nikog ne treba kriviti za poraz, to je sport! Ako treba da trazimo razlog poraza onda su to promasena slobodna bacanja Krstica i Rasica u produzetku, to je veci zicer od onoga sto je promasio Savanovic!
Ipak sve ovo obecava, bez obzira na rezultat na kraju prventsta imamo reprezentaciju svetskog kvaliteat i jos uvek se nadamo medalji!

extalker

pre 12 godina

,,Savane aj da duvaš svečice....!!!???,, :)

Dobro je brate, ta ulazi kad treba....daće Bog.

Sa samo dva igrača koji su u svojim timovima u prvoj petorci,
sa jednim centrom i jednom topolom,
sa jednim večitim talentom Tepićem (kud ne ostade sa Tripkom)
,,Duda koji sedi,, je večeras opet demonstrirao da za svakog ima recept..
...e sad da je u lakovanim cipelicama ušao na zadnji napad da postigne onaj zicer.....mnogo je.
Bravo matori,
bravo Krle Lave,
dubok naklon Marku - kolko trojki da im dam više - Kešelju.

Dule 91

pre 12 godina

Poraz u pravi cas,SAVANOVICU samo napred.Teo fale nam tvoji poeni i to je cinjenica.Ljudi pa nama da je samo jedan igrac proradio tipa Teodosic Tepic Macvan Savanovic pa mi ove Francuze ugazili,ne moze samo KESELJ da dobije Francuze.Samo mi da prodjemo u cetvrtfinale-sto se tice igre na izbacivanje tu smo MAJSTORI.SAMO NAPRED MOMCI VERUJEMO U VAS...SRBIJA

kobe bryant

pre 12 godina

Ljudi moji, ovi francuzi nisu ljudi, oni su aždaje! Neverovatni su. jednostavno ne možemo da im pariramo pod košem.Ovaj Batum nije normalan. Ubi nas dečko.Sad se vidi koliko nam fali Novica. I još jedan centar, ali jak, tipa Nikole Pekovića. Ali ok. Idemo dalje. Produžeci. Nije strašno ni ako izgubimo. Moramo samo da smanjimo izgubljene lopte.

King James

pre 12 godina

Najjači su ovi likovi što komentarišu da bi ovaj zadnji šut dali nogom, te vezanih očiju, ovo-ono...e moji jadnici! Pa i nek promaši još sto puta on je čovek za vas bedne licemere...

kobe bryant

pre 12 godina

3. četvrtina. Proradile trojke. Kešelj - taj dečko ima m..a! Šutira hladnokrvno kao da ima iskustvo od 100 godina. Svaka mu čast! Ajmo momci!!!

Рас

pre 12 godina

Сјајна утакмица,фантастичне партије Кешеља и Крстића,слабо одиграна одбрана наших без Крстића и катастрофалан зицер Савановића,оно не сме да се маши.Волео бих да ово не остави трага на екипи и да се Теодосић коначно разбуди...

doom

pre 12 godina

свака част момци, Французи су били бољи за тај један промашај. Саване срећан рођендан, у здрављу и весељу - на многаја лета :)

Barcaboy

pre 12 godina

A kad je teodosic davao po 6-7 trojki po mecu i kad je dao sa 9 metara spancima onda je svima bio legenda.Sada nnista..toliko o tome,to se zove - GLORY HUNTER.

Dusan Etinski

pre 12 godina

Svaka cast momcima na izvanrednoj partiji protiv jake Francuske.Ovaj mec daje nadu za visok plasman.Samo neka ovako nastave bice srece u zavrsnicama.

Milan

pre 12 godina

Ma Francuzi su bili na kolenima bre zadnje dve sekunde i svesni su toga... zato se Parker nije radovao toliko.... Naši su careeeeeviiiiiiiii!

zorz

pre 12 godina

ma nasima svaka cast, sta god uradili, dobro je, ali ipak covek trenira ceo zivot samo to i nista vise, i da se tako zaledi........mogu da razumem da je finale. A ko Tea poredi sa Dordjevicem.....taj ima ozbiljan problem

Sly-ah

pre 12 godina

Зашто нико не помиње Стефана Марковића? По мени, дечко је одиграо феноменално, боље је организовао игру од Теодосића, имао је и 5 асистенција,
убрзавао је игру ... И шут је побољшао, зна да погоди тројку, а и проценат убачених слободних му је много бољи него у Турској. Дуда је од њега направио одличног плеја.

Covek

pre 12 godina

U poseti sam Trebinju i u velikom iscekivanju sam tokom celog dana da pogledam basket, ali na zalost ni jedna televizija ovde ne prenosi tekmu ovakvog kvaliteta cak ni rts satelit. Tuzno je na koje grane je sport "propao" na balkanu:(

Nikolay

pre 12 godina

Oduvali nas drug cetvrtinu . Ne razumem insistiranje na Perovicu . Celo prvenstvo bez ucink a, da li je vreme dati Bobiju sansu , svi smo gledali vracanje protiv ove ekipe sa 20 razlike. Nadam se boljem poluvremnu.

Влада

pre 12 godina

Да се врати као против Словеније на прошлом првенству!

Ајмо момци,само напред,уз вас смо!

kobe bryant

pre 12 godina

Opšti utisak na poluvremenu: Francuzi definitivno atletski najjači na prvenstvu. Drugo: Parker ima kod sudija status NBA zvezde što nije dobro. Svaki njegov ulaz nama sviraju faul. Odnos slobodnih bacanja pokazuje da su im sudije naklonjeni. Treće: Njihova igra pod košem je ubitačna i naši centri će morati mnogo više da se potrude. Ali ajmo dalje. Šta da se radi. Šta je tu je. Pomozi Bože!

red devil 011

pre 12 godina

Savan i Teodosic su igraci na koje idemo kada su vazni sutevi, cak i ako je u pitanju trojka - a kamo li sut sa metar i po. Istina je da je Savanovicu zadrhtala ruka zato sto je sut bio "previse lak", pa je u trenutku pomislio kako bi bilo uzasno da promasi odatle za pobedu...sto se onda naravno i dogodilo.
Mozda to deluje obeshrabrujuce, ali ja bih radije da se to desi u prvoj zaista neizvesnoj zavrsnici nego u eliminacionim utakmicama. U novoj grupi ce jedino Francuzi na pocetku imati 2 pobede, Nemci 0, a svi ostali zajedno sa nama 1. Protivnici su nam naravno teski, ali uz ovakvu igru dobijamo Turke sigurno, a cenim i Litvance. Ako smo iz ovakvog poraza nesto pozitivno izvukli, utoliko bolje. Bilo bi dobro da u osmini finala izbegnemo da odmah igramo protiv Rusa (sto verovatno znaci da ne treba da budemo cetvrti), dok su svi ostali protivnici manje vise isti, tj dosta slabiji od Francuza i od nasih protivnika u sledecoj grupnoj fazi.
U ovoj utakmici je sve bilo zaista korektno. Bilo je i drugih gresaka, ne samo ova na kraju - ali su zaista bile svedene na minimum u poredjenju sa prethodnim utakmicama u Litvaniji. Da je tu bio Paun da jos bolje zatvori Parkera, prilicno sam siguran da bismo slavili. Dokazali smo da mozemo da se nosimo, i da dobijemo najbolje ekipe na ovom prvenstvu, sto nije bas bilo ocigledno nakon prvih par laksih protivnika. Ostaje jos da vidimo gde smo u odnosu na mega-favorizovane Spance. Sta god da se desi, ja sam ponosan sto nas predstavljaju ovi momci. Uvek bih se radije nervirao i urlao na ekran nego da budem malodusan gledajuci kako nekima (ranije) manjka postovanja prema dresu koji nose. Hvala ti Dudo! Napred Orlovi!

Milorad

pre 12 godina

Nemoj da vas cujem da lajete na Savana, danas mu je rodjendan a i povadio je sam protiv Italije i Nemacke. Promasio jedan kos pa sta, sto ne pljujete Perovica ili Markovica koji ne mogu da se sastave, Perovic dao nulu protiv Nemacke. Sramota smo od naroda, da je dao bio bi heroj ovako kad nije onda je juda a on isti covek i pre i posle kosa.

joca

pre 12 godina

odlichna tekma, podela bodova bi bila najpravednije ;)
imamo ekipu za polufinale,
a ovih par hejtera shto pljuju, neka se fino isplachu i legnu na spavanje.

Mirko

pre 12 godina

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaoooooooooo bre ne verujem da je promasio zicer..pa taj covek je uvek bio ladan ko spricer...ali sada je oladio samo mene...polomio sam oba daljinska ... i od TV-a i od Resivera....puuu bre u pm...nema veze samo napred nema stajanja glavu gore uci ce kad bude najpotrebnije...nadam se da ce Teo konacno pogoditi nesto..mada to pisem od prve utakmice.

Mirko

pre 12 godina

To je to,ovaj zadnji krompir je nase zadnje sto smo uradili...mislim da vise nikoga necemo pobediti.

Ovo se jednostavno ne promasuje na ovakvom takmicenju.Ubice ih u pojam ova zadnja lopta.Hvala Keselju za ovih 25 poen.... ovu utakmicu smo izgubili zbog gluposti Teodosica...sutno je mnogo puta u prvim sekundama napada,napravio je mnogo faulova bezpotrebnih,i sem prvog suta sve je promasio.Zao mi je sto moram ovo da kazem ali jednostavno on psihicki nije spreman za ovo prvenstvo + mnogo los sut za 3 poena do sada ima..jedino asistencije ga malo vade ali i tto ubije sa mnogo izgubljenih lopti(veceras 6)

Milos Timotijevic

pre 12 godina

Kako me nerviraju ovi sto sad pljuju po Savanu,Teu i ostalim igracima jer nisu pogodili neki sut ili su nesto pogresili... Da je Savan ubacio kos kovali biste ga u zvezde, a ovako ga "terate da ide kuci i da se ne vraca"(Milos)... Vidi se da blage veze nemate o kosarci kad tako pricate. Pa nije on namerno promasio taj sut, skratila mu se ruka, desava se i najboljima!!! I jos jedno, LAKO JE POSLE BITKE BITI GENERAL! Sad su se nasli neki ljudi koji ce da sole pamet, "zasto Duda gurao Savanovica, zasto ovo, zasto ono... Istina je da imamo milion selektora, ali sigurno nismo bolji od Dude jer bi on sedeo kuci i gledao mec na TV-u a neko od nas bi bio na klupi!!!

Nisam majstor da napravim bure

pre 12 godina

Momci su bre izginuli na terenu. A pun mi K ovih internet stručnjaka koji se razumeju u sve, a u stvari tastaturu koriste za lečenje svojih frustracija i maltretiranje okoline. Nismo mi prijatelji dužni da vas trpimo, ako mislite da ste bolji i da znate nešto što mi ne znamo - široko vam polje. U suprotnom - ne hujite.

Ja auto ne popravljam jer mehaničar nisam, a ljude poput Dude, Tea i ostale ne pljujem jer od toga hleb ne kupujem. Znam samo da navijam za Srbiju, nekad se radujem a nekad tugujem. A to je, otprilike, u realnom životu tako.

Admninima, ako hoćete da objavite ql, ako nećete zbog onog velikog slova..ništa. Drugačije nisam mogao, bilo je jače od mene. Poz

Mladen Nis

pre 12 godina

Svaka cast za obe reprezentacije, neverovatna utakmica, a nasima naklon do poda, treba se boriti sa ovim nadljudima iz Francuske. Ako se i mora izgubiti bitno je da se pre toga ostavi srce na terenu, nemam sta zameriti. NAPRED SRBIJA!

selektor

pre 12 godina

Teo najgori!!!!Izvikan igrac!Ni jedna trojka ni jedan ulaz,play,za celu utakmicu???najveci krivac sto smo ostali bez medalje na proslom svetskom...miljenik selektora...

patriota

pre 12 godina

Ma svi bi ste vi dali kos..kako vas nije sramota..klanjali ste se tom Savanovicu do tog promasaja..da je pogodio bio bi genije,heroj nacije..sramota za Srbiju zbog tako reci omalovazavanja junaka..Sigurno da je Savanovic najvise zelo da to pogodi,al desava se da i najveci pogrese..sigurno da ni Teodosicu nije lako pored njegovih losih izdanja al momci ukoliko nastave da se bore kao i veceras i da slusaja BOGA evropske kosarke Ivkovica eto nama finala i novog radovanja koje je u ova teska vrmene u nasoj drzavi veoma retko..!

nale

pre 12 godina

Da li je moguce da smo toliki maleri?! Sta nam je sve bukvalno izaslo iz kosa, a tek ovaj poslednji napad, da ne pricam... Strasnoooo! :(
Ali podrska momcima, samo hrabro i sad krecemo ispocetka.

Utisak

pre 12 godina

Nema veze, ući će kad bude bilo za medalju!
Idemo dalje momci! U eliminaciji neće smeti ovoliko da štite Parkera i ekipu, svirali im kao da su oni svetski prvaci!
(igor, 5. septembar 2011 22:11)

A mi sutnuli vise slobodnih.31 vs 28

MILANO

pre 12 godina

Izgubili smo dobijenu utakmicu sta da se radi idemo dalje.Keselju Kralju,a Savanovicu nebrini Srbija je uz tebe vratices im ti ovo u finalu.SRBIJA DO ZLATA.

Gerrard

pre 12 godina

E aj menjajte taj naslov nije on nista promasio bilo je sto je bilo,bicemo makar 4 u grupi 100% tako da nema potreba za nerviranjem i ja sam verujem kao i svi razocaran normalno je izgubili smo ali idemo dalje turke ima da oderemo i ako sve bude bilo kako treba mozda nam ta pobeda i bude dovoljna za cetvrtfinale,ali verujem da mozemo da dobijemo i Spance i Litvance tako da opusteno tesko jeste ovako izgubiti ali treba svi i dalje da verujemo u ove sjajne momke

Divac

pre 12 godina

Ne treba zameriti Savanovicu na ovom ziceru, mislim da je i on sam bio iznenadjen situacijom, i da nije video koliko je jos vremena ostalo, pa je samo bacio loptu, a mogao je na polaganje. Al nema veze. Ono sto je sad bitno je podici ekipu posle ovakvog poraza. Problem je sto ce nam za prolaz verovatno trebati 2 pobede, sto znaci da se Litvanija MORA pobediti. Igraju za nijansu slabije nego prosle godine, vidi se da im fali Kleiza, i da su bez njega ipak slabiji tim. Mislim da je sad sve na Dudi, jer takodje ne treba zaboraviti da se nismo psihicki oporavili posle poraza od Turske prosle godine, a takodje sledeci mec je bio protiv Litvanije. Znaci glavu gore, i napred u nove pobede. Inace sad gledam kad se odigravaju mecevi, protiv Litvanije je u 21 (ne znam da li po nasem ili njihovom vremenu), ali ostale dve igramo u 15:30, sto nije bas najsrecnije...

crno beli

pre 12 godina

Bravo momci, svaka cast, odigrali ste odlicnu utakmicu protiv jednog odlicnog tima. Po imenima Francuska jaca od nas, posle spanaca mozda i najaca reprezentacija.Zao mi je zbog poraza, ali mi je drago kada vidim kako se borite za Srbiju. Puna podrska igracima u nastavku takmicenja, bez obzira na rezultat. Samo nastavite ovako da se borite.

a u Srbiji muk....

pre 12 godina

nije strasno. Cak i da je Savan dao morali bi smo da pobedimo jednu u sledecoj fazi. Izgubili smo i opet moramo da dobijemo jednu u sledecoj fazi. Uzivao sam u igri. naravno, uz dva bromazepama pre pocetka.

mislim stvarno

pre 12 godina

Sa ovakvim tendecioznim sudjenjem tesko cemo dobiti ove tzv. Francuze. Parker zasticeniji od belog medveda, smesno. Stop mafiji!

vala bas..

pre 12 godina

Ovi francuski kosarkasi me svojom brzinom i agilnoscu mnogo podsecaju na fudbalere Rena.Kada imas takve atlete u bilo kom sportu,uz malo talenta,mozes svuda da dominiras(izuzev u sahu).Nego zna li neko zasto se forsira Perovic kada je i laiku jasno da taj decko i kosarka ne idu zajedno?Ok,dobar je u odbrani,ali u ofanzivi od pocetka sampionata pravi velike gluposti i to je postalo svima jasno.Inace ostatak ekipe me odusevljava,pogotovu Savanovic

Зоран

pre 12 godina

Дајте бре, о`ладите мало. Није Дуле изгубио, сви су допринели целокупном игром. Зашто нисмо дали више кошева и водили са рецимо 10 разлике, да ли би тада било битна задња секунда. Колико смо само лопти упропастили. Није свеједно, али боље сада него у каснијем периоду, када се играју тежи и значајнији мечеви. Питање је докле ћемо да стигнемо против оноликих мрцина које чекају са супротне стране.

nije bitno

pre 12 godina

Bravo momcil, to je to!!!
Ima još 5 tekmi do finala a vi već igrate na nivou "Francuza", koji su večeras dali svoj maksimum.
To ni Parker nije mogao da sakrije kad je čuvao loptu na kraju. Faca mu je bila u fazonu: "Brate, i mi te Srbe treba još jednom da dobijemo!?!? Pa kako bre???"

Arhimed

pre 12 godina

Mislim da bi se svi slozili da je bilo ko drugi vodio ovu reprezentaciju Francuzi bi nas dobili bez vecih problema. Ako je tako onda shvatite vec jednom da su ovi kosarkasi izbor Dusana Ivkovica, a oni koji su se "zahvalili" na pozivu i oni koji su Dudinim izborom otpali ne bi doprineli ovom timu bez obzira na svoje kvalitete. Tim nije kavlitativni zbir svakog igaca ponaosob vec ti kvalitet zajenickog ukciosanja pojdinaca. Mi imamo strasno jak tim ali to imaju i Spanci i Litvanci i Francuzi, a za nijansu ispod toga Nemci i Turci. Mi ne treba da stalno preispitujemo selektorov izbor. Savanovic je pogresio i to je to... Moglo je biti i obrnuto (i verovatno bi bilo u 9 od 10 slucajeva) ali to je to. Ja licno mislim da smo izgubili zbog nedovoljnog zatvaranja kosa posle suteva francuza i prevelikog broja procitanih pasova ali ljudi protiv ovakvog protivnika potrebna je koncentracija sve vreme a to je tesko. Svaka cast momcima treba biti uz njih i nadati se do kraja jer sa ovakvim ekipama sve je moguce. Setite se samo Indijanopolisa i naletana na USA u cetvrtfinalu. Srecno i Savane Srecan rodjendan!

Belmondo

pre 12 godina

Molim te Tepicu vataj prvi let za Atinu, evo vec TRECE prvenstvo nam upropastujes. Ajd sto nemas pojma, nego si ukrao mesto nekom momku, koji bi sigurno imao barem jedan poen, ili jedan skok, ili jednu asisenciju u ovom mecu! Cekamo te vec tri godine, dosta je bilo, brisi!!!

Ne tuguj Savane... S. Rodjendan...

Markan

pre 12 godina

@miloš

Kako te nije sramota da tako lupetas? Ti sigurno navijas za Barselonu(onaj tim sto od pre 4-5 godina stalno osvaja titule), Sedi dole jedan!

Joker

pre 12 godina

Nikad gori protok lopte... Teo 5 izgubljenih, Marković 4, Savanović 3, hrpa njih po 1 i 2... Da li je do dobre odbrane Francuza ili do lošeg dana naših, ne znam, vjerovatno oboje.
Skok je takodje vrlo kritičan, ali to je i očekivati sa našom linijom 4 i 5 u kojoj nema izrazitih skakača.

Sve u svemu, luda utakmica sa pregršt dobrih i loših poteza, sad iz svega izvući pouke pa polako u drugu rundu.
Možda je i dobro za otriježnjenje...

Pozdrav iz Rep. Srpske gdje se ni u jednoj kafani ne gleda BiH kada igra u isto vrijeme kad i Srbija :)

vuk

pre 12 godina

jbg, Savane... ipak, bolje da pokleknesh sad nego kad bude bilo gusto (ili protiv Nemaca sinoc).

No, glavu gore, bitno je da idemo dalje.

Matrix

pre 12 godina

Mogao je novinar koji je pisao ovaj tekst da stavi malo drugaciji naslov,promasio je dečko pa šta ,sa ovim naslovom ga žigošete,danas je dečko rodjendan dovoljno mu je teško što je promasio pobedu ,pa sada morate i vi da mu stajete na muku.Isti taj Savanović je iznosio zadnje četri partije,za mene je malo razočarenje Perović,ne igra kako zna da igra u nekim kljucnim situacijam nije pokupio loptu,momci su igrali dobru Kešelju svaka čast,jos samo i Rašić da proradi u njegovom stilu u nema šta da brinemo.Momcima sve najbolje i neka znaju da smo ponosni na njih.

Mrvica81

pre 12 godina

Odlicno su odigrali!Moze bolje,ali sta sad.
Nadam se da su igraci naucili nesto novo,pogotovo Duda!
Podrska za Savana!!!
Ne kloni duhom!!!

Ivke

pre 12 godina

Hvala mu za sve sto je ucinio do sad i bio je ubedljivo nas najbolji igrac na prvenstvu, ali stvarno je promasio pobedu u bukvalnom smilsu te reci. Isto tako moram da istaknem sto se mene tice nismo zasluzli da pobedimo utakmicu iz prostog razloga sto sa onakvim procentom suta koji smo mi imali, trebalo je da vodimo 15 razlike u poslenjem minutu, a ne da se borimo za produzetak. Nadam se samo da ce se momci brzo oporaviti od ovog psiholoskog soka jer definitivno imamo kvalitet za medalju.

Иван-Ниш

pre 12 godina

Срећан рођендан Саване! Упс..
Све на крају стало у један зицер. Честитка за Французе, заслужена победа. Дали су само једну трицу а оволико поена. Победили нас нашим оружјем - скоком. Успут и најважнији играч нам опет очајно шутирао. Читавих 15%. "Лажне очи" не успевају против овако брзих репрезентација. Треба нам мало више озбиљности и размишљања. Сада идемо тежим путем. Морамо да победимо Турску под обавезно, а за све више од тога нам треба барем по 4-5 нападачки расположена играча. Само да стигнемо до тог четвртфинала, а тамо, сигуран сам, има само слабијих екипа.

racerx

pre 12 godina

Valjda je sada postalo jasno da je na ovom nivou takmicenja, a to se odnosi na odlicne timove: Francuska, Spanija... nemoguce igrati sa specijalistima za odbranu i specijalistima za napad, te nedefinisanim igracima, tipa Macvan, Bjelica... vec su potrebni potupuni igraci, fizicki dominantni, koji su dobri podjednako i u odbrani i napadu, koji igraju disciplinovano i bez straha.
Markovic je dao 3 poena, to je bio onaj sut o tablu za 3, svako ko je ikada igrao kosarku, zna se kako se to zove. Ono sto me cudi je da je uspeo da postigne 6 asistencija, koje je zacinio i sa 3 izgubljene lopte. Parkera nije zaustavio, nego je Parker trcao oko njega i vrsljao kako je hteo. Ostao mi je upecatljiv momenat, kada je Markovic probio po desnoj strani i imao otvoren put ka kosu, a on se, kao gomilu puta do sada uplasio da ce mozda da postigne kos i pokusava da dobaci Perovicu, koji se nalazi izmedju 2 Francuza. Perovic je nakako dobio faul, ali to ne umanjuje los potez Markovica.

Sta je sa nasim prvim plejom, pa Teodosic je pokazao gde se nalazi u poredjenju sa vrhunskim igracima. Sut za 2 poena 0/3, to je 0%, sut za 3 poena 1/4 25%. 7 asistencija i 5 izgubljenih lopti, treba napomenuti da je za 3 poena sutirao bolje danas, nego u dosadasnjem toku prvenstva.
Savanovic realno nije mogao da igra bolje od ovoga, jer je fizicki inferioran u odnosu na Diaw-a. I ne treba mu zameriti sto nije pruzio vise, Diaw je jednostavno zivotinja, a pri tome nije da ne zna da igra kosarku.
Gde je Macvan, koji je trebalo po mnogima ne da zaustavi Francuze, nego da dominira. Pa Macvan je tamo, gde bi svako ko zna da Macvan ne moze da igra utakmicu u ovom tempu, sto su primetili ljudi koji se bave skautingom odavno, ostao na 6 poena, jer je Macvan igrac koji nije u stanju da sam sebi ista stvori i tesko zavisi od pleja. Njemu niko ne osporava kosarkasku inteligenciju, ali u utakmicama sa brzim i spretnijim protivnicima Macvan nema sta da trazi, jer je spor i nespretan, slab u skoku i limitiran u odbrani, jer ne moze da isprati brzeg protivnika. Ako je taj protivnik i fizicki jak pa Macvan ne moze da ga izgura, onda Macvan postaje potupno neupotrebljiv.
Nas su u igri drzala 2 coveka, Krstic, kao prvi centar, za koga nismo imali zamenu, jer smo poveli 2 igraca od kojih je jedan spor i nejak i pored 216cm nijeu stanju da zakuca sa obe ruke, a drgui je valjda jos gori pa ne ulazi.
Drugi covek i apsolutni heroj je Marko Keselj, koji je nestvarnim sutom za 3 poena uspeo da nas odrzi u utakmici. To jedini igrac, koji ima fantasticni potencijal u celom ovom sastavu. Teodosic bolji plej nego sto je sada postati nece, jednostavno, jer ima los sut i probleme sa pregorevanjem licne i apsolutno nerezonskim sutevima i asistencijama. Macvan nece postati bolji igrac, jer je fizicki limitiran, on vremenom moze da postaje samo sporiji, da je neke pameti ljudi bi to uvideli i krenuli bi u potragu za novom cetvorkom. Ali Keselj, ako bi popravio malo ostale elemente igre, pre svega igru 1 na 1, mogao bi da izraste u top 3 evropska krila.
A sada o Francuzima. Napisao sam samo jedan post pred ovu utakmicu i rekao sam da se ovde stvorio utisak da su francuzi fizikalci, koji ne znaju kosarku, nego samo idu na snagu, brzinu i skok. Nadam se da je vecina shvatila, da Parkeru niko ne moze da uzme loptu, dakle covek je sto se tice tehnike na skroz drugom nivou, sto se ne moze reci za nase organizatore igre. I da je Batum prakticno nezaustavljiv. Pri tome je Parkera cuvao specijalista Markovic, isto bi bilo da smo ubacili i primarijusa odbrane Paunica. Batuma je cuvao jedini igrac kod nas, koji ima dobre fizicke presipozicije, a to je Keselj i ponovo je Batum radio sta je hteo. On nije samo trcao i sutirao, nego je, koliko se secam i isao u igru 1na1 neprekidno koristeci dribling, za sta treba velika doza tehnike, a decko je nosporno ima.
Ovde gluposti da smo pokradeni, moze da smisli samo Sarenac. Realno da Keselja nije islo (77.8% za 3), da Markovicu nije usla ona trojka o tablu, da Batum nije tresnuo o pod i izasao na 5 min... zavrsena bi bila utakmica jos ranije. Francuzi su nas u svemu nadigrali, sem u sutu za 3 poena, tacnije tu ih je Keselj nadigrao.

Sve ovo pisem, jer mi je muka vise da citam lupetanja da mi igramo srcem, da su NBA igraci izvikani, da misici nisu sve, da smo zemlja kosarke... Nas sastav igra zajedno vec 3 godine, ovi Francuzi su skupljeni pre mesec i po i danas su dominirali u skoro svemu, od skokova , kojih su imali 8 vise, do ukradenih lopti, blokada... Dakle, taj NBA ipak nije bas toliki cirkus, kako ga ovde dozivljavaju veliki poznavaoci kosarke.

U naredna 3 meca nas ceka jedan tezak poraz od Spanije, koja ce da nas odere iz osvete. Odmah za Spaniju, to je tim koji zaostaje u fizickim predispozicijama za Francuzima mozda 5%, ali je zato tehnicki bolji 15%. I 2 utakmice u kojima mozemo da trazimo sansu, Litvanija nije ista sa Kleizom i bez njega. I Turska, od koje smo realno bolji, ali se postavlja pitanje da li ce "hemija" tima da radi i u poslednjoj utakmici, jer dok se nizu pobede, lako je odrzavati visoku atmosferu u timu, kada dodju porazi, lako krenu da se nalaze i mane saigracima. Nadam se da ce nasi naci snage i izvojevati put za OI turnir, te tamo overiti vizu, ojacani barem sa 3 igraca, Nedovicem, Milicicem i Velickovicem.

Dejan

pre 12 godina

Vec 3 prvenstva za redom igramo ofanzivno najmoderniju kosarku uz Amerikance(u Turskoj). Fali nam ta jaca cetvorka kao Novica i malo cvrstine u fazi odbrane i onda bi smo sigurno dominirali prvenstvom. Ovakav ofanzivni potencijal retko ko ima. Nadam se da cemo obezbediti vizu za London a tamo pojacani Velickovicem i nadam se jos nekim momcima koji ce imati potpunu afirmaciju ove sezone i stastai za A tim kao na primer Cakarevic, Nedovic, Bjelica(koji ce naci minutazu, znatno vecu i ostvariti nepohodni napredak) igrati finale sa Amerikom.
Dominiraj Srbijo!

Mladen Nis

pre 12 godina

PROMENITE NASLOV! Savan je dobar kosarkas sa mudima do kolena, promasio je sad, pogodice kada bude trebalo!!! GLAVU GORE SAVANE, SRECAN RODJENDAN DELIJO!

NovicaUbica

pre 12 godina

pa imate i vi jednog igraca u reprezentaciji koji zna da igra kosarku...samo mi nije jasno sta onaj izgubljeni bjelica trazi u nacionalnom timu,a vi kritikujete tepica a decko je za 2 klase bolji igrac od pomenutog...DOMINIRAJ!

Radivoje Korać

pre 12 godina

Izem vam naslov. Savanović je tolika ljudina da može da promaši i pet onakvih šuteva i opet bi bio heroj. Kao što već jeste.

Malo ko i Krstića hvali, ali čovek daje sve poene kada je potrebno. Marković takođe fantastičan večeras (Kešelja već nema potrebe da hvalim).

Pavle

pre 12 godina

Mislim da je naslov neprikladan. Čovek nas nosi čitavo prvenstvo. Stegnula se ruka, ali sa ovakvim duhom reprezentacije, proći će to i idemo u nove uspehe!

Zlatko

pre 12 godina

Šteta za poklonjenu pobedu. Jeste bio zicer, ali naravno da niko ne krivi Savanovića. Niko normalan, naravno. Oni malobrojni kojima je on glavni krivac, neka se zapitaju šta sa njima nije u redu. Promašio jeste, ali Bože moj, ući sledeća. Nije ovo bilo u četvrt finalu pa da se nema prilika za popravni. Niko ne spominje one dve ku*ve, onu prvu Rašićevu što izađe iz koša na naših plus 3, i onu drugu, francusku, na minut do kraja, kad onako šugavo uđe u koš na naših plus 1.   Dalje, neću gledati snimak utakmice, ali čini mi se da je na tajmautu Duda tražio da Rašić završi i da je lopta potpuno neplanski došla do Savanovića. Juče protiv Nemaca, zbog nekog drugog, veći deo meča nisam gledao. Kad sam preko telefona video da u trećoj imamo plus 10 pojavila su mi se dva osećaja. Prvi, da ćemo uzeti zlato, da će se ovo završiti na najbolji mogući način. I drugi, da ćemo uzeti bronzu, da ćemo imati zadovoljstvo zbog uzete medalje, a da će biti tuga zato što se nismo pasirali na OI, jer direktno idu samo prva dva. Sve u svemu, ja sam od onih koji veruju u ovu ekipu. Možda će nam i jedna pobeda biti dovoljna za prve četiri u novoj grupi, ali pokazali smo da se nikoga ne plašimo i da smo sa svima egal i da nas niko neće lako dobiti. Ovo nije humano kakav je žreb. Od ovih 6 ekipa, dve neće imati šansu da se bore za OI, a ako sve četiri odu u polufinale, jedna će ostati bez medalje. Srećno našima, neka nastave sa ovakvim igrama i svi se nadamo dobrom rezulatu, pre svega medalji, pa da se sledeće godine zaokruži jedan uspešan olimpijski ciklus.

Srbija do zlata!

pre 12 godina

Sjajna utakmica... Mozda nismo odigrali kako smo hteli... Ali momci su ostavili srce na terenu, disu kao jedan, trce kao jedan... Uvek radije bih birao poraz, ali ovakvu ekipu, ovakav tim, ovakvu hemiju... Nego arogantnu, "laznu", sebicnu pobedu jednog coveka ( Nowitzki/Nemacka)... Sto Savana se tice... Steta.. Ali nema veze... Covek igra svaka mu cast... Ovo veceras je cist maler... Pa dobro ljudi, zar se niko ne seca Teove "bombe" protiv Spanaca, kol'ko prosle godine... Da se ne vracam na Kecmana (pobeda srpske kosarke, ne samo partizana), Saleta itd... Lopta nekad hoce, nekad ne... Ma samo da nas hoce kad je bitno ... Kad treba... A ovo veceras... Pfffff... Znacila bi dva boda... Ali cemo igrati i bez njih!! Savane, kralju, glavu gore... Peglamo Litvance!!!


p.s. Ja samo imam jednu zamrku... Ja mislim da Kosta Perovic, moze da igra atomsku kosarku... Visok je 218, i tezak oko 115kg... Ali pod kosem kao da se "plasi"... Moje subjektivno zapazanje... Na skoku ruke uz telo, prilikom napada na obruc takodje, lose gradi, slabo trazi loptu, slab pregled, iako je kao svetionik na parketu... Kao da dolazi mrtav gladan i zedan posle neprespavane noci... Tako mi izgleda... Steta za tog momka... Ja mislim da moze da vlada pod obrucem!!!!

Drevni zmaj

pre 12 godina

@racerx To je to, ali delimicno. Duda jeste uspeo da sklopi tim od ovih momaka koji moze svakome da izadje na crtu, ali kosarku ne igraju samo "dobri ljudi". Narocito se slazem sa ovim Nedovic, Velickovic i Milicic sledece godine i da razbijamo. Ali se ne slazem sa komentarima o Teodosicu. Djordjevic u Teodosicevim godinama (24 godine) nije nista bio bolji od Tea sada. Vecina se seca Djordjevicih 9 troji 1995. godine u finalu sa Litvom, a Djordjevic je tada imao vec 28 GODINA! Kad pogledamo Teodosic je vec sa 22 resio utakmicu sa Litvom, sa 23. resio sa Spanijom. Teodosic treba samo jos da radi na sutu da se vrati u sutersku formu i da poradi jos malo na fizikalijama, a sazrece jos kao plej sigurno. Govoris o asistencijama kao nebitnim delom igre, i govoris da je Djordjevic sipao 25 poena i uz to po 15 asistencija (?????) po utakmici u Teovim godinama? Ma nemoj ? :) Proveri taj podatak, Teo je sa svojih skoro 10 asistencija po mechu, daleko vodeci asistent na prvenstvu. Ako je asistencija samo dodavanje na zicer, kako to da bas on pogodi toliko dodavanja na zicer a ostali ne? Ono sto je on radio protiv Nemacke je magija.

Sto se tice Tepica, decko igra fenomenalno, samo mu fali malo samopouzdanja i opet shut. Greska mladih igraca kao sto je Tepic sto odmah idu u velike klubove. Oni bi trebalo ici u malo manje poznatije klubove gde bi mogli da napreduju i sticu iskustvo, najvise na polju samopouzdanja. A da je ova zemlja iole stabilna najbolje bi bilo da se to desava ovde.

Taj Macvan ima 21 godinu, samo sto se ispilio, njemu treba jos 4-5 godina iskustva jakih meceva da bi izvuko svoj pun potencijal. Mada duzina njegovih ruku stvarno predstavlja problem, ima veoma kratke ruke.

Treba imati vere u Dudu i ove momke, sta urade urade, ali treba prikljuciti timu jos jednog dobrog beka (Nedovic) i obavezno jos jednog jaceg centra, najbolje bi bilo Milicic, moze i Rakovic ili Raduljica, covek ce steci preko potrebno iskustvo sa Partizanom sada i to je to.

Marko

pre 12 godina

Setimo se samo svih vaznih trojki koje je davao Savanovic koje si nas vracale u igru ili znacile pobedu.Ovaj trenutak slabosti verujem nece mu niko zameriti. Savanovicu dodjes mi telefon.

Napred orlovi

pre 12 godina

Francuzi su mozda jedina reprezentacija na prvenstvu protiv koje mora da se igra zona, napad solidan ali ne znam koliko cemo izdrzati u odbrani jos da se rvamo sa fizicki dominantnijim protivnikom. Osim parkera nemaju igraca koji su toliko precizni van reketa! Bolji smo , hajde da pokazemo!

Red star girl

pre 12 godina

Tako tako pljuljujte Tea a kad nam bude izvukao neku pobedu (kao prosle godine protiv spanaca) ima da ga hvalite i uzdizete u zvezde...Mislim da neko kao on nije zasluzio pljuvanje posle jedne odigrane lose utakmice tacno je da ga nece kos ali asistencije pa misli te li da bi dali toliko koseva na svim utakmicam da nemamo najboljeg asistenta u timu??? TEOOO KRALJU SAMO NAPRED !!! A na skali od 1-10 ocena za vecerasnju igru Keselja je 11...Savanovicu nije smak sveta ako si promasio kos, samo opusteno i da lepo proslavis rodjendan....Bice to jos 1 lepa medalja za nekolko dana...

?

pre 12 godina

Буквално гледано, ДАЛИ смо им победу. Момци су одиграли ФАНТАСТИЧНО. Једини који су намучили Французе. Савановић је сјајан играч, када се узму све утакмице у обзир један од оних који је дао највише кошева, али ето, застане човек једном. Притисак среће, изненађености, одговорности, ко зна...СВЕЈЕДНО.
Момци, поносни смо на вас. Цела нација је уз вас. Цела Србија је уз вас.

majstor ostaje majstor

pre 12 godina

Dule, zelim ti srecan rodjendan i sve naj, ali zaista najbolje u zivotu, ali sto mi ne izleci vecerasnju nesanicu? Ti si kralj i znam da ces to popraviti u finalu ;)

Dule

pre 12 godina

Zao mi je sto je bas Savanovic promasio zicer!On nam je jedan od najboljih.I nemojte da napadate Teodosica,pa on je najbolji asistent!!Sta god da je bilo,ja sam ponosan na nase momke,jer mi smo ipak igrali sa nasim momcima,dok u "Francuskoj reprezentaciji" nisam video nijednog Francuza!!

doktor

pre 12 godina

Cestitam nasima! sada nam treba pobeda protiv Turske za cetvrtfinale! Ne smemo previse trositi energije na Spance i domacine ,da ne odemo premoreni na Turke!

Tea rodjaci

pre 12 godina

Dragi moji poznavaoci kosarke. Ne daj Boze da nekad na klupu dodje selektor koji ce smirivati i stavljati ogranicenja pred Tea. Njega samo treba pustiti da igra i to Duda vrlo dobro zna. Sta mislite zasto i zbog koga igramo ovako lepu kosarku i dajemo najvise poena? Citate li izjave protivnika o Srbiji? Koga se najvise plase i kome se dive?

mirca

pre 12 godina

Savanovicu,ako si promasio!O cemu onda ovi bi ovi silni"selektori" imali da kenjaju,ipak su oni izmislili kosarku u ovoj zemlji!Sta zna Ivkovic koga trebe pozvati u reprezentaciju,kako se priprema utakmica itd? Sve je trebao da pita ove internet srucnjake,bilo bi nam sigurno bolje!"Strucnjaci" nadjite devojke,nemojte da jedino sto "cukate" bude tastatura vaseg ljubljenog i najdrazeg racunara,probajte da se drugacije ispraznite!Nema potrebe da vase neostvarene snove i frustracije iznosite ovde,nikoga normalnog to ne zanima!

buki

pre 12 godina

Nisam strucnjak ,ali kako mi se cini ovu utakmicu je izgubio trener, koga naravno cenim kao i vecina u Srbiji. Evo mog gledista - u furioznom periodu gde stvaramo 13 - 0 i gde Keselj ubija Gale sa 5-6 poena i dve osvojene lopte ( umesto petorka koja gazi ) nas trener vrsi izmenu u vodjenjem Tea koji ruku na srce neigra ni srcem i menja bas Keselja. Stvarno NE razumem taj potez. Sta je hteo time - da cuvamo i igramo dug napad ili sta ? Dotuci protivnika njegovim oruzijem ovog puta nije dao general. Ali znam da general vidi sto mi obicni vojnici nevidimo . VOZDRA ! ( Bas mi je krivo -zato i pisem, iz najboje namere SRCE za SRBIJU )

otkacheni

pre 12 godina

Molio bih vas da prestanete da pljujete Teodosica, takav je igrac, mora se istrpeti.. Odjednom svi zaboravljate cetvrtfinale na SP protiv Spanaca.. Bice najbolji kad bude najpotrebnije! 5,4,3,2,1 TRAS!!!
(Sell, 5. septembar 2011 23:23)

I sta sad? Zbog jedne trojke od pre godinu treba da trpimo 8/22 za 2 i 7/30 za 3. Cak i bacanja sutira 16/21. Jedino te asistencije sto ima, a i to opet je dobacivanje Krsticu na zicer ili na trojku Savanu i Keselju (sigurice xD).
Mnogo lopti trosi, a u odbrani je beskoristan. Nemam predstavu zasto mu Ivkovic dozvoljava toliku slobodu. Covek je odsutan i van forme.
Evo Keselj na primer sutira 16/26 trojke, a Savanovic 9/17. Cak je i Tepic sutirao nekim cudom 4/9 za tri!? Neka oni sutiraju, a on neka se drzi dodavanja, pa ce mozda i biti nesto od nas na prvenstvu.

marko

pre 12 godina

Momci svaka cast.Vratice nam se ovo u finalu.
Imamo jedan veliki problem.Imamo igraca koji je umislio da je iznad tima,igraca koji sebe smatra zvezdom a daleko je od te titule.Umesto da stegne zube i da se bori u odbrani ako ga nece sut,on je u stanju da sutira kao da igra basket.Ne kazem da Teodosic nije dobar igrac,ali nesto pod hitno mora da menja u svojoj igri.Zasto uopste mora da sutira trojku.Kosarka se igra i dobija pod kosem.Njegove asistencije su dovoljne,a ako njega nece sut imamo dovoljno dobrih sutera koji mogu da pogode.

afrogipsy

pre 12 godina

Svaka cast, najbolja nasa utakmica do sada , a verovatni najbolja na sampionatu. Teo je povredjen i zato mi smeta sto ga mnogi pljuju. Ova igra ohrabruje, mislim da ovako mozemo do finala. Voleo bih da malo vise vidim Paunica ( mozda bar 7-8 min.) umesto Tepica koji se bori, ali ga sut i dalje ne sluzi.

Zivko

pre 12 godina

Dudo napolje! Zar od Francuscica da izgubimo koji nikad nisu bili kosarkaska sila?! Sta Savanovic i Teodosic uopste traze u nasoj reprezentaciji?

alexizsvedske

pre 12 godina

Savanovic nista nije promasio! Savanovic je kralj! Sta sad pljujete?Treba da vas bude sramota!On je izvanredan. jel vam nije dosta utakmica kojih je bas on prelomijo za nasu Srbiju? Ohh boze moj..

nb

pre 12 godina

Ovi ljudi koji nemaju ni 15 godina,a komentarisu Teodosica. Teodosic je bolji igrac od DJordjevica u njegovim godinama tj. Teodosic od 24 godine je bolji od Djordjevica od 24 godine. Pogotovo sto je kosarka u Evropi mnogo napredovala u zadnjih 20 godina. Niste imali ovakve atlete pre 20 godina. Druga stvar je da vecina pamti Djordjevica od '95, kada je on imao vec 28 godina. Ocekujem da ce Teodosic da bude sve bolji sa godinama, ali je cinjenica da ga na ovom prvenstvu totalno nece sut za 3. Daleko od toga da ja ne volim Djordjevica. Covek je bio i ostao genije igre.

alexDeLarge

pre 12 godina

Svi bi vi dali taj kos onako zavaljeni iz fotelja u sobi, a u stvari na samu pomisao da se u tom trenutku nadjete na njegovom mjestu ledi vam se krv u zilama... MOMCI SVAKA CAST!!!! Savane glavu gore!!! Bolje nesrecan poraz u grupi nego kasnije...

змај

pre 12 godina

Ма браво момци! Ово је била лепа утакмица за све кошаркашке сладокусце. Лепа кошарка нема шта. А пораз, ма опуштено. Ваља и то доживети. Све је то искуство. Можемо са свима! Душко не мора да брине, нек стегне зубе и нек заигра још боље после овога! АЈМО СРБИЈААААААААААААААААААА!!!!!!

jane doe

pre 12 godina

Sjajna utakmica! Napeto k'o na nosi!Svaka cast za borbu! Sad sto pre zaboraviti na poraz. Svim srcem smo uz vas! Samo hrabro napred do sledeciH pobedA! Srbija do Tokija :)

Zoki

pre 12 godina

Podrska Dusku Savanovicu,tog momka nemozes a da necijenis. Ostalima respekt. Uzivancija je uvijek bilo gledati nase kosarkase.Srcem Za Srbiju

www.svesamrekao.com

pre 12 godina

Savane, veliki si čovek i igrač! Dešava se i najboljima, na žalost i više puta. Tebi želim da te služi ruka do kraja finala na ovom prvenstvu, a ako već treba da ti se to ponovo desi, neka to bude 20. oktobra u Pioniru u 1. kolu Evrolige!
Ajmo majstore! Vratićeš ti ovo kad bude najbitnije!

Slager_[evac

pre 12 godina

Savane glavu gore!Nista smak sveta,ovaj covek nas je toliko puta vadio da bi bilo strasno glupo suditi mu sada!Srecan rodjendan kralju!

.....Joke............. bolji od srba Vrankovic

pre 12 godina

Treba samo biti medju prve 4 i polufinale je nase. Nemacka je vec ispala,znaci treba da tucemo turke u poslednjem kolu.

Cvetko

pre 12 godina

Bravo momci, glavu gore i dišite slobodno. Mi smo uz Vas do finala. Bravo momci, tako se igra! Dudo majstore! (Uf, koliko fali veličković!!!) Cvetko

marko_bgd

pre 12 godina

tesko je kada se uzgubi utakmica posle produzetka i ovako...s obzirom kako dobru reprezentaciju imaju francuzi,odlicno smo odigrali...onaj parker decko ubija...mozemo mi svakog da pobedimo...a to sto je savan promasio nema veze...pa mora i to njemu da se desi jednom...ali ce zato pogoditi kada bude bila bitnija utakmica od ove...napred savane!!!

Alex

pre 12 godina

Dobro je,sad smo malo otplatili to sto smo bezbrojano puta pogadjali u zadnjim sekundama :-). A sad i nije toliko bitno,tako da se u nastavku opet mozemo sluziti tom magijom.... Secam se kad je jedan hrvatski komentator depresivno rekao 'nista ne mozemo uraditi za 2 sekunde, nismo mi Srbi'. :-)

neko

pre 12 godina

Ne volim da kritikujem, ali ne sviđa mi se ovakva arogancija kod Tea. Nisi u formi i nemoj siliti. Glavu gore i pamet u glavu. Idemo dalje. Teo nemoj se nervirati što nisi najbolji, jer ovo je timska igra.

svaka cast momci

pre 12 godina

@Phil Jackson
Ajde decko sto si izlupao sa tom izjavom, nisi kriv sto ne znas, nego gde nadje da se potpises velikim imenom...

Makedonac

pre 12 godina

Postovani iz redakcije, molim Vas revidirajte i ako je jos moguce, promenite naslov teksta. Savanovic vam vredi zlato! Iz sveg srca zelim da Srbija stigne do finala, jer to zasluzuje. A ovi koji pliju...sramota! Doci cete na trg da docekate pobednicku ekipu!

Radivoje Korać

pre 12 godina

Je.o vas naslov. Savanović je tolika ljudina da može da promaši i pet onakvih šuteva i opet bi bio heroj. Kao što već jeste.

Malo ko i Krstića hvali, ali čovek daje sve poene kada je potrebno. Marković takođe fantastičan večeras (Kešelja već nema potrebe da hvalim).

gorla

pre 12 godina

Sretan rodjendan Savanovicu ,svaka cast momcima za sve utakmice do sad nije potrebno da se pljuje po njima a pogotovo ovakav naslom desava se svakom pa i najboljem da promasi,idemo dalje za medalju ako budemo mogli super ako ne makar da se overi viza za London sto bih ovim momcima iskreno zeleo da imaju jedan kontinuitet ,kss predlog da se manemo jadranske lige i razvijamo nasu time cemo imati nove glince koji ce zameniti jednog dana ovu generaciju !!! Use i u svoje kljuse

Boki

pre 12 godina

Ovo ne kazem navijacki ali Keselj je igracina za Tripkovica.Ali dok je igrao u zvezdi bio je u senci Partizana i njegovih strasnih igraca(Tepica,Tripkovica).Nije ni Keselj sad odjednom NBA kalibra ali je sigurno bolji od pomenutog dvojca.
Teodosic mi ne izgleda kao veliki igrac.Oni ishitreni sutevi mi doslovno bodu oci,razumem ja da on forsira tu leprsavu,lucidnu igru,ali brate daj pogodi bar jednom.Od pocetka EP nije postigao kos iz zabacaja,a to stalno radi kad se umori.Pricamo stalno o nekoj timskoj igri,a on uzme loptu i zajebava se.Ubedjen sam da ga Duda ne bi trpeo da ima nekog malo boljeg beka.
Sto se tice utakmice smatram da nismo igrali kako mozemo,mada smo imali i dosta srece(trojka Markovica,Rasica)no veliki problem pod kosem u odbrani je presudio.Kosta igra jako jako lose,u napadu vise nije onaj igrac kakav je nekad bio,dok u odbrani ne moze da uhvati skok.Jako nedostaje igrac tipa Milicica,jer s njim bi ovaj tim bio nezaustavljiv.
Sudije su zastitile Parkera kao belog medveda.Onaj faul na kraju produzetka je zaista smesan.
Savanu samo treba pozeleti srecan rodjendan,a to sto je promasio je isto ko da je pogodio.On je i dalje nas Novicki.
Sad nas ceka jedna vrlo teska utakmica protiv domacina,navijaca i sudija.Samo da se ne ponovi Turska.Ako su bolji nek pobede,nadam se da nisu.
Napred PLAVI...

borissrb

pre 12 godina

Za ove sto kritikuju Dudu, Savana, Tea... mogu sam reci da gledaju karling il bocanje. A kosarkasima i selektoru svaka cast i hvala na borbenosti i svim lijepim trenutcima koje nam pruzaju svih ovih godina. Nisu imali srece sinoc al vratice se to u bitniji mecevima. Samo hrabro i borbeno i dalje. SRECNO MOMCI!!!! SRBIJA!!!!! Kad bi se fudbaleri borili kao vi i oni mi igrali finala i polufinala prvenstava.

hajduk

pre 12 godina

Boje je sto su sad izgubili, sve je to jedna dobra lekcija pred zavrsnicu.
Savanovic je na njegovu zalost promasio, cuh da mu je rodjendan, nema veze majstore, davao si kad si trebao.

Nikola

pre 12 godina

Celu utakmicu je savanovic lose igrao,jbg nije mu bilo vece,sta da se radi.Greska je bila da on sutira zadnji sut jer je slicne zicere celo vece masio.Mozda je i bolje sto smo izgubili,nema vise zebancije,a ako ne mozemo da pobedimo nekog od sledece 3 ekipe,bolje da ispradnemo.

Fenix

pre 12 godina

utakmicu je izgubio Teodosic, prodao mnogo lopti, sut nikakav, unosio nervozu, ali ipak mislim da mozemo daleko, jer igraju srcem, a da znaju, znaju. tesko je krletu samom, od perovica nikakve koristi. francuzi nisu lak zalogaj, ali cemo ih dobiti ako se sretnemo negdje u zavrsnici.

Dejan

pre 12 godina

Veceras Srbija peva "Savane, Savane, Volimo Te Mi, Svakome Se Desi Da Zicer Promasi" u znak podrske majstoru - http://www.facebook.com/pages/Savane-Savane-Volimo-Te-Mi-Svakome-Se-Desi-Da-Zicer-Promasi/209023385825990

HlaoRu

pre 12 godina

Srecan rodjendan Savane! Nema veze sto si promasio, vratice nam se to kada bude najbitnije! Samo napred momci! Ponosan sam na vas i na nasu kosarku! Nismo kao Nemci kojima neki REPREZENTATIVCI ni ne govore nemacki jezik ili jos gore kao ovi francuzi koji imaju samo jednog belog igraca!

makelele

pre 12 godina

drago mi je da je Keselj bio odlican i da ce moci bolje da se proda posle ovoga. Nije mi jasno zasto Darko nije dosao da pomogne da se ode na OI jer ova generacija moze mnogo. Svi su se okupili kompletni cak i zovu strance. Mi ne mozemo da priustimo da igram bez najboljeg blokera na svetu. Mala smo zemlja. Teraju nas maleri a mislim da smo najbolji i ovde i bili smo u Turskoj. Nadam se da cemo uspeti da pobedimo one iz druge grupe sto igraju 'indijansku' (turska) i 'divljacku' (litvanija) kosarku. Drago mi je da ovde vidim komentare kosarkaskih trenera.

batana

pre 12 godina

svaka cast momci. da svaku gubite po 20 razlike, gledacu vas uvek jer igrate najlepsu kosarku na svetu ubedljivo. gledao sam dok sam bio u sloveniji druge reprezentacije, nisam nikakav "veliki Srbin", ali smo mi za sve njih velike "batice". Savo burazeru, znam da ces zbog ovoga pokidati sve do kraja. kao sto neko rece, glavu gore i samo cepajte dalje.

ALEKSANDAR

pre 12 godina

Sto se tice Savanovica nema mu se sta zameriti.Ali zato Teodosic bi trebao da ozbiljno prilazi svakoj utakmici za svoju zemlju ,a ne da se ponasa kao da igra basket iza zgrade.SRAMOTA.

Sinisa

pre 12 godina

Dok smo pobedjivali sve je bilo super i bili smo superiorni i niko nam nije mogao nista. Cim izgubimo jednu utakmicu odmah bruka i sramota i treba da se vratimo sa turnira i ostale nebuloze. Krivo mi je sto je ovaj Savanovic promasio ali to je igra. Svako ko je ikada igrao kosarku i utakmice gde se lomi rezultat do samog kraja zna koliki je pritisak na svakom igracu i da treba biti mnogo smiren pa pogoditi kos, makar to bilo i sa pola metra. Razumem ja Savanovica, ima vremena pa ce se nauciti smirenosti.

Najlakse je komentarisati iz fotelje kako je neko tako smotan i kako bi on to bolje uradio da je na njegovom mestu. Svi koji misle tako neka uzmu loptu u ruke i da vas vidimo.

Nemanja Vrndic

pre 12 godina

Odlicna utakmica, veoma mocan protivnik. Odlicna igra nasih kosarkasa. Kako smo izgubili mogli smo i da pobedimo. Imamo velike sanse da prodjemo dalje, nije ovo 1/4 finale. PODRSKA!! Savanovicu, podrska Srpskim kosarkasima!!

sloba

pre 12 godina

dakle možete me pljuvati koliko hoćete ali istina se mora reći.isključivi krivci za poraz od ovih fizikalaca sa jednim pravim igračem parkerom jesu selektor ivković i teodosić.prvi zato što trpi iživljavanje i soliranje čoveka koji ima šut 15-1 i puca posle 3 sekunde odakle stigne.posle čitam u novinama teodosić junak pobede protiv nemaca.imao 9 asistencija.u jaka stvar.sale đorđević je imao po 15 na meču a uz to je davao po 25 poena laganica.setimo se njegovih 9 trojki litvancima u atinskom finalu.ivković je takođe katastrofalno postavio igru posle sjajne kešeljeve trojke.tražio je pošto poto da se pravi faul da bi se imao zadnji napad.na 19 sekundi pre kraja parker je krenuo na prodor ali se videlo da nema jasan plan šta bi učinio i onda dar sa neba faul markovića.da su ga pustili da puca možda bi promašio a u svakom slučaju bi ostalo dovoljno vremena za poslednji napad.posle svega viđenog jasno je da imamo dobru ekipu,ali nakon ovog poraza biće veoma teško stići do četvrt-finala,pogotovu što su španci danas častili turke.bojim se da je ovo bio ključni poraz,uzrokovan velikom nedisciplinom u igri od strane pojedinaca

hallucinoman

pre 12 godina

Ogromna šteta... imali smo i dosta sreće sa nekoliko nerealnih trojki, imali smo sudije na našoj strani, imali smo jednog Kešelja sa 7 trojki, raspoloženog Krstića... i izgubili smo.

Nismo imali Perovića i Tepića, koji realno uz Panunića nije ni trebalo da budu u reprezentaciji.

Ko je bolji?
Jarić, Veličković, Raduljica... čak i Tripković.

Možda bi u sledećoj fazi trebalo da imamo Marjanovića, jer tanki smo bez drugog centra. A Perović da pruža glasniju podršku s klupe.

Litvanija, Španija i Turska su ozbiljne ekipe.

Krstić ne može bolje, ne može ni Kešelj svaku utakmicu po 5/5 ili 7/9... potrebni su nam preporodjeni Teodosić i hrabriji Bjelica.

Bishop

pre 12 godina

Bože koliko malodušnika i pesimista da je to strašno.
Nema bolje reprezentacije od Srbije (osim možda USA) i to smo pokazali i u Turskoj, a pokazaćemo ponovo.

ja sam

pre 12 godina

Dobro je,dobro je,dobro je...
Mozda i bolje sto smo izgubili,jer onda u drugi krug igramo sa vise opreza.Savane nema veze,moglo je to svakom da se desi,ljudi smo,svi gresimo.... Idemo DALJE

CherryBlossomGirl

pre 12 godina

@(Belmondo, 5. septembar 2011 22:44)

Uopste se ne slazem sa tvojom konstatacijom u vezi Tepica. Svaka cast Teodosicu na asistencijama, ali Tepic je taj koji je preuzeo ulogu pleja, svojim hrabrim ulazenjem u reket i skokovima, pravi borac. Upravo je na ovom prvenstvu dokazao svoje mesto u timu.
Inace odlicna partija veceras, isto kao da smo pobedili. Puno srece nasem timu u sledecoj rundi. NAPRED PLAVI!

navijac pocetnik

pre 12 godina

U ovom trenutku sam besan,tuzan,razocaran,ali to je subjektivno.Objektivno je da sam ponosan na momke,hemiju,fiziku,psihologiju...nemam zamerki.Mene jedino plasi da nas Turci opet ne nameste,trojica sudija,tri miliona dolara,za njih prava sitnica.Ovo je bila prilika da svima,ali svima pomrsimo racune! Ko je najvise kriv,a ko najvise prav to ne znam,ali znam da je sad sve na Dudi,da digne ekipu,pripremi je (pripemi nas)da se sve dostojanstveno mora prihvatiti,jer samo tako si veliki! Ne sumnjam u nas strucni stab.SAVANE srecan ti rodjendan i zelim ti puno,puno uspeha u zivotu!

Dragi

pre 12 godina

Momci su se pošteno borili i svaka im čast! Tako se igra i bori! Glavu gore, pobedićete sve ostale mečeve, jer ste najbolji i najviše se borite!

Marš, Slobo, marš!

pre 12 godina

pa imate i vi jednog igraca u reprezentaciji koji zna da igra kosarku...samo mi nije jasno sta onaj izgubljeni bjelica trazi u nacionalnom timu,a vi kritikujete tepica a decko je za 2 klase bolji igrac od pomenutog...DOMINIRAJ!
(NovicaUbica, 5. septembar 2011 23:26)

Ajde iskompleksirani, trkom na forum istomišljenika!

Bg

pre 12 godina

Prakticno su dobili utakmicu. Odlicom asistencijom Keselja (kolko se secam) nasi su doveli Francuze par sekundi pre kraja u cistu i bezizlaznu sah mat poziciju, ali dogodio se kiks. Desava se. Naravno, niko normalan i dobronameran ne moze da zameri zbog toga. Fenomenalna utakmica, igramo fenomenalno. Francuzi su takodje igrali fenomenalno, i uz nevidjenu srecu na kraju pobedili. Njavaznije je da znamo da imamo mocan tim.

sasa

pre 12 godina

ovo nema veze sa sudijama. ljudi rade posao i vide sve sto treba. kao tim smo bolji ali smo u igri jedan na jedan izuzetno losi i za sada nismo u stanju da im pariramo.

branko_84_LAzarevac

pre 12 godina

glavu gore. ima da ih gazimo sve u novoj grupi.sa ovakvim zalaganjem u svakoj utakmici ni jedan tim ne moze da nam se odlepi...ovo sto Teo masi,sve je to pogadjao na prosla dva prvenstva,one ishitrene trojke,sve je to islo ,ali sada nesto slabooo,valjda ce ga krenuti ipak svaka mu cast na hrabrosti,ja ne bih smeo tako kod ovog narogusenog Ivkovica,odsekle bi mi se i noge i ruke :)

Kriger

pre 12 godina

DOBIJAMO SVE DO KRAJA! Ja verujem u to. Ako budemo TIM, sa pravim balansom pobedjujemo sve. Ako budemo kao MI FORUMAŠI, gubimo. Prosto k`o pasulj! Teo mi nije "ljubimac" ali ako smiri "glavu" i odigra za tim biće veoma koristan i bitan. `ajde!

bob kostolomac

pre 12 godina

sasvim izjednacena i dobra utakmica. jedna lopta je odlucivala sve, i da nije bukvalno bio nesrecno promaseni zicer, mi bi bili slavljenici. no dobro, to je sport. ako treba traziti greske, to su slobodnjaci bekova koji su morali da imaju veci procenat sa penala i gradjenje kosa posle suta protivnika. neprihvatljivo mnogo poena smo dobili iz drugog napada, i to odmah posle odbitka lopte od table/obruca. centri tu bukvalno ne treba da skacu vec da grade prostor i ne dozvole uopste skok. naravno ,to je u tranziciji vrlo tesko ali to se radi i mora da se radi. video sam vise puta kostu kako ide za loptom, francuzi ga komotno preskacu i poentiraju. to je vrlo porazavajuce za nekoga ko igra 20ak sekundi u stavu i brani svoj kosh. vrlo jeftino poentiranje.
u svakom slucaju, ja sam vrlo, vrlo zadovoljan ucinjenim i pokazanim.
bitno je sad samo da ih duda dobro pripremi za dalje i jos bitnije da ne potonu usled ovako tesnog poraza

ja verujem u ove momke

show

pre 12 godina

Dobar mec...mnogo tenzije,neverovatan promasaj,sjajna partija Keselja...Teodosic i Savanovic pomalo razocarali ali sta da se radi...ja inace pre prvenstva nisam verovao u ove momke,ali moram priznati da me odusevljavaju kako igraju,svi vi koji sada pisete lose o ovoj dvojici pojescete svoje reci kada nas budu vadili u sledecim utakmicama...pa da njih nije bilo na zadnja 2 prvenstva ni u top 10 ne bismo bili!

P.S. ovu utakmicu nismo izgubili zbog promasenih bacanja,trojki ili tog poslednjeg suta...izgubili smo je u odbrani,onoliko lakih poena i ofanzivnih skokova za francuze je nedopustivo,svaka cast momcima sto su uz tako losu odbranu ostali u egal utakmici!
poz

Drevni Zmaj

pre 12 godina

Fali jedan snazan centar pod kosem, to se vidi, Darko, Rakovic, sve jedno, Perovic, cini mi se, da nije u najboljoj formi, a i kad jeste prosecan je centar.

Bush

pre 12 godina

Spanija i Francucka nam nikako ne leze zbog brze igre i tranzicije. Sto se ove utakmice konkretno tice, bila je u potpunosti egal, sreca je presudila.

Hakinen

pre 12 godina

Kako bi se tek osecao da ga je Dzastin Biber poslao po burek :)
Glavu gore momci,,vidite i sami da ima i strasnijih stvari veceras :)

grobarcic

pre 12 godina

Ovu utakmicu smo izgubili zato sto su obe cetvorke sinoc bile lose i u odbrani u i napadu. Nije mi jasno,sta se desava sa Perovicem,decko je plasljiv kao zec.Mozda je vreme da se proba Bobi,mislim kada ga je vec poveo,bar da ga proba.Teodosic,kao po obicaju,mnogo siluje sut iako ga sut nece.Markovic u odbrani odlican,ali u napadu je decko katastrofa,milsim prvenstveno na sut. Drago mi je za Rasica,decko po meni igra odlicno,napravi Duda igraca od njega.O Keselju necu ni da pricam,kupio me jos prosle godine,a priznajem mislio sam da je mnogo los igrac dok je igrao u Zvezdi.SVAKO GRESI,RETKO KO HOCE DA PRIZNA GRESKU! : ) Tepic je ovu utakmicu bio mnogo los,mada od njega i ne ocekujem mnogo.I na kraju i dalje mi nije jasan poziv Paunica,decko je isti tip igraca kao Markovic,tako da ja mislim da nam nije bio potreban.Bolje da je krenuo Tripkovic,ako nista,bar zbog suta,jer kad Trile namesti ruku,protivnicima se crno pise. Sve u svemu,utakmica je bila odlicna,jedna lopta je presudila mec,okrenuce se to u nekoj narednoj utakmici u nasu korist! Momci glavu gore i samo napred,cela Srbija je uz vas,sta god da uradite!Pozdrav

12345sever

pre 12 godina

svaka cast momci na borbenosti ... jbg nismo imali srece ... pokazali smo da mozemo dobiti svaku ekipu , samo borbeno do kraja uz malo srece u polufinalu smo,

Milos S

pre 12 godina

Kako na zvanicnoj stranici Eurobasketa 2011 pise da imamo 3 boda kao i svi sem Francuza (4) i Nemaca (2)? Evo link: http://www.eurobasket2011.com/en/cid_4,w7QjPeH-M,ty138LH2l3.pageID_mVVasL44ISUK9uvM7Hl3a1.compID_qMRZdYCZI6EoANOrUf9le2.season_2011.html Nadjite u desnom gornjem uglu, grupe za drugu rundu (second round)

hariz

pre 12 godina

iihhhhhh sta mi je zao.....lijem krokodilske..... Ivkovic sa skromnom ekipom treba da bude zadovoljan plasmanom u drugu fazu eurobasketa. Dalje od toga ne mislim da mogu. aj zdravo!

MILAN SD

pre 12 godina

Plasim se da nas ovaj poraz ne ubije psihicki.Savan je imao los dan a bice i boljih,samo jos malo da smiri zivce.Kad ne ide ne moramo nista na silu,kad god smo usporili igru kidali smo ih,pamet u glavu dupe uz zid pa videcemo kako ce biti dalje.Bolje da smo izgubili sa 5-6 razlike nego ovako tesko.NAPREEEED !!!!!

Vanja

pre 12 godina

Zadnji napad je bio organizovan za trojku na 4-5 sekundi do kraja i Savan je ocekivao sut medjutim i isao na ofanzivni skok, Rasic je primijetio da je sam i asistirao sto je iznenadilo Savana i odose 2 boda. Sve u svemu fenomenalna kosarka, i samo mi nije jasno ko su ljudi koji kritikuju Tea?? Volio bih da statisticari izvuku nase poene kada je on u igri i nase poene kada on sjedi na klupu a igra tepic?! Jedini igrac koji nema mjesta u reprezentaciji je milenko tepic.

diamond

pre 12 godina

Dobro igraju Dudini momci, ali ne dovoljno dobro za medalju. Ja sam fino napisao jos pre nedelju dana:
1.Spanija
2-3 Litvanija,Francuska (zavisi ko izbegne Spaniju u polufinalu)
4.Rusija
5.Grcka
6.Srbija

I nemojte mi stalno udarati minuse, nije lose 6. mesto!

Napred Srbija!

pre 12 godina

Mnogo mi je krivo ovu utakmicu smo mogli da resimo ranije. Izgubili smo zbog nasih gluposti (pritom ne mislim na Savana) ali glavu gore. Cekace nas jos ovakvih utakmica. Tokom cele utakmice sam imao osecaj da necemo dobiti a to mi je postalo jasno kad je Zalabal pogodio onu frljoku od trojke.

kesekj za kraj

pre 12 godina

Zasto duda nije igrao kraj na keselja. Da mu veruje igrao bi vise i u klubu. Savanovic i teodosic najlosiji ali desava se to. Drvenog ne racunam on je uvek igrac vise za protivnika. Zakljucak. I duda ume da pogresi. Idemo dalje pa cemo videti. Nadan se 1/2 finalu.

MareNS

pre 12 godina

Nemamo srece pa to ti je :( Francuze je zaista trebalo pobediti ovako bojim se da ispadamo posto je druga grupa 10x puta laksa od nase.

Sava

pre 12 godina

Sam rezultat dovoljno govori da je igra bila dobra i da smo se držali ravnopravno. Ono što se primećuje kao nedostatak to je ritam najviše zbog nedostatka anticipacije igre, veća anticipacija dovodi do veće uigranosti i protivnik kao Francuska počinje da gubi šablon igre.

miloš

pre 12 godina

sramota šta je savanović promašio...ja bi otišao sa turnira, cela ekipa gine ceo meč i on pokvari sve sa njegovim amaterskim promašajem, ajde da je promašio s 10 metara, nego igrač koji je viši od 2 metra, promaši par cm od koša, sramota

nije mi jasno zašto duda toliko mrcvari tog teodosića a mali nema pojma, već 3 utakmice ima šut katastrofa, troši previše lopti i izigrava mangupa kad netreba, umesto da se zadnji napad planirao na kešelja on odigra na savanovića....svaka čast duda!!! glavonjo!

isto ne kapiram igrače kako nemogu da shvate da protiv francuza koju su odlične "atlete" oni pokušavaju da igraju neku igru sa visokim loptama i dodavanjima a ovi imaju ruke ko hobotnice, ne znam šta više da kažem, bruka i sramota

Zivko

pre 12 godina

Dudo napolje! Zar od Francuscica da izgubimo koji nikad nisu bili kosarkaska sila?! Sta Savanovic i Teodosic uopste traze u nasoj reprezentaciji?

svaki drugi

pre 12 godina

Teodosic i Savanovic gube ovu dobijenu utakmicu, koja steta. Veliki susamo oni koji u najznacajnijim momentima znaju dobro da odigraju, bravo za Keselja!

hariz

pre 12 godina

iihhhhhh sta mi je zao.....lijem krokodilske..... Ivkovic sa skromnom ekipom treba da bude zadovoljan plasmanom u drugu fazu eurobasketa. Dalje od toga ne mislim da mogu. aj zdravo!

Phil Jackson

pre 12 godina

Kobe Bryant uspešno reši 38% zadnjih napada. Zašto naši treneri misle da Tepić, Savanović ili Jorović imaju više od 50% šansi???!!! Čulo se kad Duda kaže "Hoću zadnji napad!" i onda poklanja Parkeru 2 poena. Svaka čast za sve, ali zadnji napad se brani!

Mirko

pre 12 godina

To je to,ovaj zadnji krompir je nase zadnje sto smo uradili...mislim da vise nikoga necemo pobediti.

Ovo se jednostavno ne promasuje na ovakvom takmicenju.Ubice ih u pojam ova zadnja lopta.Hvala Keselju za ovih 25 poen.... ovu utakmicu smo izgubili zbog gluposti Teodosica...sutno je mnogo puta u prvim sekundama napada,napravio je mnogo faulova bezpotrebnih,i sem prvog suta sve je promasio.Zao mi je sto moram ovo da kazem ali jednostavno on psihicki nije spreman za ovo prvenstvo + mnogo los sut za 3 poena do sada ima..jedino asistencije ga malo vade ali i tto ubije sa mnogo izgubljenih lopti(veceras 6)

Dorcol brate, Srbija!

pre 12 godina

sramota šta je savanović promašio...ja bi otišao sa turnira, cela ekipa gine ceo meč i on pokvari sve sa njegovim amaterskim promašajem, ajde da je promašio s 10 metara, nego igrač koji je viši od 2 metra, promaši par cm od koša, sramota

nije mi jasno zašto duda toliko mrcvari tog teodosića a mali nema pojma, već 3 utakmice ima šut katastrofa, troši previše lopti i izigrava mangupa kad netreba, umesto da se zadnji napad planirao na kešelja on odigra na savanovića....svaka čast duda!!! glavonjo!

isto ne kapiram igrače kako nemogu da shvate da protiv francuza koju su odlične "atlete" oni pokušavaju da igraju neku igru sa visokim loptama i dodavanjima a ovi imaju ruke ko hobotnice, ne znam šta više da kažem, bruka i sramota
(miloš, 5. septembar 2011 22:13)

Ne kapiraš ti košarku, ali uopšte.
Što se Savana tiče, kada ovako nešto promašiš, vrati ti se u finalu. Tako da ja ne brinem za njega. Srbija do medalje!

selektor

pre 12 godina

Teo najgori!!!!Izvikan igrac!Ni jedna trojka ni jedan ulaz,play,za celu utakmicu???najveci krivac sto smo ostali bez medalje na proslom svetskom...miljenik selektora...

NovicaUbica

pre 12 godina

pa imate i vi jednog igraca u reprezentaciji koji zna da igra kosarku...samo mi nije jasno sta onaj izgubljeni bjelica trazi u nacionalnom timu,a vi kritikujete tepica a decko je za 2 klase bolji igrac od pomenutog...DOMINIRAJ!

diamond

pre 12 godina

Dobro igraju Dudini momci, ali ne dovoljno dobro za medalju. Ja sam fino napisao jos pre nedelju dana:
1.Spanija
2-3 Litvanija,Francuska (zavisi ko izbegne Spaniju u polufinalu)
4.Rusija
5.Grcka
6.Srbija

I nemojte mi stalno udarati minuse, nije lose 6. mesto!

Miki

pre 12 godina

Najveci utisak utakmice nije Savanovicev promasaj vec veoma losa odbrana naseg tima ali svih 45 minuta. Odbranu nemamo. Imamo jednog centra Krstica, Perovic nije spreman za ovo prvenstvo, a Marijanovic jednostavno nema kvalitet za ovakve utakmice. Nemamo lake poene centara, skok u napadu, nema prodora bekova, oslanjamo se na sut iz daljine, a to nece moci uvek da prolazi. Teodosic, kao i Perovic, psihicki nespreman. Sut iz igre u ovih 5 utakmica mu je 15/52. Cas misli da je Novicki, cas da je Parker, cas Dzordan... Kostace nas on jos ovakvih poraza...zivi bili...

Milan

pre 12 godina

Mozete pricati za Obradovica sta hocete, ali ovoliko poena iz reketa njegovoj ekipi ne bi ni Lejkersi dali. Kao da nemamo nikakvog centra. Smesni smo u odbrani, drzimo se u mecu sutom sa ditance kao da smo Grcka ili Spanija, a to nikad ne potraje.

Belmondo

pre 12 godina

Molim te Tepicu vataj prvi let za Atinu, evo vec TRECE prvenstvo nam upropastujes. Ajd sto nemas pojma, nego si ukrao mesto nekom momku, koji bi sigurno imao barem jedan poen, ili jedan skok, ili jednu asisenciju u ovom mecu! Cekamo te vec tri godine, dosta je bilo, brisi!!!

Ne tuguj Savane... S. Rodjendan...

kike

pre 12 godina

Pucajte mi minuse koliko hocete ali da je Milicic igrao mi bi ovu utakmicu uzeli 7, 8 razlike.On i Krle bi, u evropskoj konkurenciji, bili super tandem, koji bi kombinovano garantovao 40tak poena po utakmici, a i u odbrani bi bili puno cvrsci i jaci.Lijepo bi ravnomjerno djelilil minutazu, odmarali jedan drugog i igra ne bi trpila bez obzira koji je od njih u datom momentu u igri.Duda nas je uskratio za tako nesto.Sada, kada Krle izadze, mi uopste nemamo unutrasnje igre protiv ovakvo skocnih i fizicki jakih ekipa, a u odbrani se takodze patimo sa njima.Gomila ofanzivnih skokova, prikucavanja, ulaza...sve smo to danas pretrpili, a siguran sam da do toga ne bi dolazilo u ovolikoj mjeri da je Deda presao preko sujete i pozvao Darka.Ta prica o kvarenju atmosfere se moze objesiti macku o rep.Momak im je generacijski blizu, nije sujetan( na fudbalu skace po tribinama sa navijacima , a ne trazi pocasnu lozu:)), istice se humanitarnim radom i sl.Totalno nespojivi maniri sa onim koje mu ovdje pripisuju.(da je osion, sebican, prgav i sl)
Sreca pa nema vise ekipa pout Francuske...mislim da se sa ovim ostalim mozemo bar fizicki nositi.Najgore je sto je karambol u novoj grupi, jer svi iz druge grupe nose po 2 boda, sto dodatno otezava put u 1/4 finale ali nadam se najboljem.Ove momke treba podrzati i bodriti u nadi da ce uspjeti uci u prvih 6 i obezbjedit dodatne kvalifikacije za Olimpijadu.

kleverson

pre 12 godina

Ljudi mislim da je Keselj bio odlican veceras,sto se nikako ne moze reci za TEODOSICA...Mozete udarati minuse do mile volje,ali mislim da od Teodosica necemo imati neke prevelike koristi...Samo prebrojte koliko lopti je izgubio,a o sutu je suvisno govoriti...prosto sut mu je OCAJAN

kesekj za kraj

pre 12 godina

Zasto duda nije igrao kraj na keselja. Da mu veruje igrao bi vise i u klubu. Savanovic i teodosic najlosiji ali desava se to. Drvenog ne racunam on je uvek igrac vise za protivnika. Zakljucak. I duda ume da pogresi. Idemo dalje pa cemo videti. Nadan se 1/2 finalu.

Utisak

pre 12 godina

Nema veze, ući će kad bude bilo za medalju!
Idemo dalje momci! U eliminaciji neće smeti ovoliko da štite Parkera i ekipu, svirali im kao da su oni svetski prvaci!
(igor, 5. septembar 2011 22:11)

A mi sutnuli vise slobodnih.31 vs 28

PaulPierce

pre 12 godina

Sta promasi Savan, pa ovo ja ne masim na basketu. Ne mogu da verujem kako je sutnuo loptu, kao da i on nije verovao da ce uci.

Ovo nam je bila prilika da pridjemo tako blizu cetvrtfinalu. Sta da se radi.

Odlicna partija Krstica, Keselja, Markovica i Rasica.

Sta je tu je.
Ja i dalje verujem u ove momke. Samo da smo imali malo vecu koncetraciju u odbrani dobili bi ih.

Idemo dalje. Samo hrabro

Teodosic jako los veceras, Savanovic neprimetan, Macvan takodje i opet smo imali pobedu.

sloba

pre 12 godina

dakle možete me pljuvati koliko hoćete ali istina se mora reći.isključivi krivci za poraz od ovih fizikalaca sa jednim pravim igračem parkerom jesu selektor ivković i teodosić.prvi zato što trpi iživljavanje i soliranje čoveka koji ima šut 15-1 i puca posle 3 sekunde odakle stigne.posle čitam u novinama teodosić junak pobede protiv nemaca.imao 9 asistencija.u jaka stvar.sale đorđević je imao po 15 na meču a uz to je davao po 25 poena laganica.setimo se njegovih 9 trojki litvancima u atinskom finalu.ivković je takođe katastrofalno postavio igru posle sjajne kešeljeve trojke.tražio je pošto poto da se pravi faul da bi se imao zadnji napad.na 19 sekundi pre kraja parker je krenuo na prodor ali se videlo da nema jasan plan šta bi učinio i onda dar sa neba faul markovića.da su ga pustili da puca možda bi promašio a u svakom slučaju bi ostalo dovoljno vremena za poslednji napad.posle svega viđenog jasno je da imamo dobru ekipu,ali nakon ovog poraza biće veoma teško stići do četvrt-finala,pogotovu što su španci danas častili turke.bojim se da je ovo bio ključni poraz,uzrokovan velikom nedisciplinom u igri od strane pojedinaca

racerx

pre 12 godina

Valjda je sada postalo jasno da je na ovom nivou takmicenja, a to se odnosi na odlicne timove: Francuska, Spanija... nemoguce igrati sa specijalistima za odbranu i specijalistima za napad, te nedefinisanim igracima, tipa Macvan, Bjelica... vec su potrebni potupuni igraci, fizicki dominantni, koji su dobri podjednako i u odbrani i napadu, koji igraju disciplinovano i bez straha.
Markovic je dao 3 poena, to je bio onaj sut o tablu za 3, svako ko je ikada igrao kosarku, zna se kako se to zove. Ono sto me cudi je da je uspeo da postigne 6 asistencija, koje je zacinio i sa 3 izgubljene lopte. Parkera nije zaustavio, nego je Parker trcao oko njega i vrsljao kako je hteo. Ostao mi je upecatljiv momenat, kada je Markovic probio po desnoj strani i imao otvoren put ka kosu, a on se, kao gomilu puta do sada uplasio da ce mozda da postigne kos i pokusava da dobaci Perovicu, koji se nalazi izmedju 2 Francuza. Perovic je nakako dobio faul, ali to ne umanjuje los potez Markovica.

Sta je sa nasim prvim plejom, pa Teodosic je pokazao gde se nalazi u poredjenju sa vrhunskim igracima. Sut za 2 poena 0/3, to je 0%, sut za 3 poena 1/4 25%. 7 asistencija i 5 izgubljenih lopti, treba napomenuti da je za 3 poena sutirao bolje danas, nego u dosadasnjem toku prvenstva.
Savanovic realno nije mogao da igra bolje od ovoga, jer je fizicki inferioran u odnosu na Diaw-a. I ne treba mu zameriti sto nije pruzio vise, Diaw je jednostavno zivotinja, a pri tome nije da ne zna da igra kosarku.
Gde je Macvan, koji je trebalo po mnogima ne da zaustavi Francuze, nego da dominira. Pa Macvan je tamo, gde bi svako ko zna da Macvan ne moze da igra utakmicu u ovom tempu, sto su primetili ljudi koji se bave skautingom odavno, ostao na 6 poena, jer je Macvan igrac koji nije u stanju da sam sebi ista stvori i tesko zavisi od pleja. Njemu niko ne osporava kosarkasku inteligenciju, ali u utakmicama sa brzim i spretnijim protivnicima Macvan nema sta da trazi, jer je spor i nespretan, slab u skoku i limitiran u odbrani, jer ne moze da isprati brzeg protivnika. Ako je taj protivnik i fizicki jak pa Macvan ne moze da ga izgura, onda Macvan postaje potupno neupotrebljiv.
Nas su u igri drzala 2 coveka, Krstic, kao prvi centar, za koga nismo imali zamenu, jer smo poveli 2 igraca od kojih je jedan spor i nejak i pored 216cm nijeu stanju da zakuca sa obe ruke, a drgui je valjda jos gori pa ne ulazi.
Drugi covek i apsolutni heroj je Marko Keselj, koji je nestvarnim sutom za 3 poena uspeo da nas odrzi u utakmici. To jedini igrac, koji ima fantasticni potencijal u celom ovom sastavu. Teodosic bolji plej nego sto je sada postati nece, jednostavno, jer ima los sut i probleme sa pregorevanjem licne i apsolutno nerezonskim sutevima i asistencijama. Macvan nece postati bolji igrac, jer je fizicki limitiran, on vremenom moze da postaje samo sporiji, da je neke pameti ljudi bi to uvideli i krenuli bi u potragu za novom cetvorkom. Ali Keselj, ako bi popravio malo ostale elemente igre, pre svega igru 1 na 1, mogao bi da izraste u top 3 evropska krila.
A sada o Francuzima. Napisao sam samo jedan post pred ovu utakmicu i rekao sam da se ovde stvorio utisak da su francuzi fizikalci, koji ne znaju kosarku, nego samo idu na snagu, brzinu i skok. Nadam se da je vecina shvatila, da Parkeru niko ne moze da uzme loptu, dakle covek je sto se tice tehnike na skroz drugom nivou, sto se ne moze reci za nase organizatore igre. I da je Batum prakticno nezaustavljiv. Pri tome je Parkera cuvao specijalista Markovic, isto bi bilo da smo ubacili i primarijusa odbrane Paunica. Batuma je cuvao jedini igrac kod nas, koji ima dobre fizicke presipozicije, a to je Keselj i ponovo je Batum radio sta je hteo. On nije samo trcao i sutirao, nego je, koliko se secam i isao u igru 1na1 neprekidno koristeci dribling, za sta treba velika doza tehnike, a decko je nosporno ima.
Ovde gluposti da smo pokradeni, moze da smisli samo Sarenac. Realno da Keselja nije islo (77.8% za 3), da Markovicu nije usla ona trojka o tablu, da Batum nije tresnuo o pod i izasao na 5 min... zavrsena bi bila utakmica jos ranije. Francuzi su nas u svemu nadigrali, sem u sutu za 3 poena, tacnije tu ih je Keselj nadigrao.

Sve ovo pisem, jer mi je muka vise da citam lupetanja da mi igramo srcem, da su NBA igraci izvikani, da misici nisu sve, da smo zemlja kosarke... Nas sastav igra zajedno vec 3 godine, ovi Francuzi su skupljeni pre mesec i po i danas su dominirali u skoro svemu, od skokova , kojih su imali 8 vise, do ukradenih lopti, blokada... Dakle, taj NBA ipak nije bas toliki cirkus, kako ga ovde dozivljavaju veliki poznavaoci kosarke.

U naredna 3 meca nas ceka jedan tezak poraz od Spanije, koja ce da nas odere iz osvete. Odmah za Spaniju, to je tim koji zaostaje u fizickim predispozicijama za Francuzima mozda 5%, ali je zato tehnicki bolji 15%. I 2 utakmice u kojima mozemo da trazimo sansu, Litvanija nije ista sa Kleizom i bez njega. I Turska, od koje smo realno bolji, ali se postavlja pitanje da li ce "hemija" tima da radi i u poslednjoj utakmici, jer dok se nizu pobede, lako je odrzavati visoku atmosferu u timu, kada dodju porazi, lako krenu da se nalaze i mane saigracima. Nadam se da ce nasi naci snage i izvojevati put za OI turnir, te tamo overiti vizu, ojacani barem sa 3 igraca, Nedovicem, Milicicem i Velickovicem.

Nikola

pre 12 godina

Celu utakmicu je savanovic lose igrao,jbg nije mu bilo vece,sta da se radi.Greska je bila da on sutira zadnji sut jer je slicne zicere celo vece masio.Mozda je i bolje sto smo izgubili,nema vise zebancije,a ako ne mozemo da pobedimo nekog od sledece 3 ekipe,bolje da ispradnemo.

MareNS

pre 12 godina

Nemamo srece pa to ti je :( Francuze je zaista trebalo pobediti ovako bojim se da ispadamo posto je druga grupa 10x puta laksa od nase.

tronko

pre 12 godina

Nije trebo Ivković ovoliko da forsira Savanovića, videlo se da mu nije dan. Al dobro, nije svaki dan rođendan. Biće bolje, samo neka Marijanović igra umesto Perovića.

otkacheni

pre 12 godina

Molio bih vas da prestanete da pljujete Teodosica, takav je igrac, mora se istrpeti.. Odjednom svi zaboravljate cetvrtfinale na SP protiv Spanaca.. Bice najbolji kad bude najpotrebnije! 5,4,3,2,1 TRAS!!!
(Sell, 5. septembar 2011 23:23)

I sta sad? Zbog jedne trojke od pre godinu treba da trpimo 8/22 za 2 i 7/30 za 3. Cak i bacanja sutira 16/21. Jedino te asistencije sto ima, a i to opet je dobacivanje Krsticu na zicer ili na trojku Savanu i Keselju (sigurice xD).
Mnogo lopti trosi, a u odbrani je beskoristan. Nemam predstavu zasto mu Ivkovic dozvoljava toliku slobodu. Covek je odsutan i van forme.
Evo Keselj na primer sutira 16/26 trojke, a Savanovic 9/17. Cak je i Tepic sutirao nekim cudom 4/9 za tri!? Neka oni sutiraju, a on neka se drzi dodavanja, pa ce mozda i biti nesto od nas na prvenstvu.

zorz

pre 12 godina

ma nasima svaka cast, sta god uradili, dobro je, ali ipak covek trenira ceo zivot samo to i nista vise, i da se tako zaledi........mogu da razumem da je finale. A ko Tea poredi sa Dordjevicem.....taj ima ozbiljan problem

doktor

pre 12 godina

Francuzi su toliko jaki da ih vidim kao glavne kandidate za zlato! Ovo je najjaca francuska u istoriji te zemlje... Nasi neka se bore,necu im nista prigovoriti!

neko

pre 12 godina

Ne volim da kritikujem, ali ne sviđa mi se ovakva arogancija kod Tea. Nisi u formi i nemoj siliti. Glavu gore i pamet u glavu. Idemo dalje. Teo nemoj se nervirati što nisi najbolji, jer ovo je timska igra.

hallucinoman

pre 12 godina

Ogromna šteta... imali smo i dosta sreće sa nekoliko nerealnih trojki, imali smo sudije na našoj strani, imali smo jednog Kešelja sa 7 trojki, raspoloženog Krstića... i izgubili smo.

Nismo imali Perovića i Tepića, koji realno uz Panunića nije ni trebalo da budu u reprezentaciji.

Ko je bolji?
Jarić, Veličković, Raduljica... čak i Tripković.

Možda bi u sledećoj fazi trebalo da imamo Marjanovića, jer tanki smo bez drugog centra. A Perović da pruža glasniju podršku s klupe.

Litvanija, Španija i Turska su ozbiljne ekipe.

Krstić ne može bolje, ne može ni Kešelj svaku utakmicu po 5/5 ili 7/9... potrebni su nam preporodjeni Teodosić i hrabriji Bjelica.

Sell

pre 12 godina

Molio bih vas da prestanete da pljujete Teodosica, takav je igrac, mora se istrpeti.. Odjednom svi zaboravljate cetvrtfinale na SP protiv Spanaca.. Bice najbolji kad bude najpotrebnije! 5,4,3,2,1 TRAS!!!

Rade M

pre 12 godina

I u ovom sportu tamnoputi porijeklom iz Afrike dominiraju u francuskom nacionalnom timu (bas kao i fudbalu. Gde su im, bre, Francuzi?
Kao da gledam Srbija- USA...

Nikolay

pre 12 godina

Oduvali nas drug cetvrtinu . Ne razumem insistiranje na Perovicu . Celo prvenstvo bez ucink a, da li je vreme dati Bobiju sansu , svi smo gledali vracanje protiv ove ekipe sa 20 razlike. Nadam se boljem poluvremnu.

buki

pre 12 godina

Nisam strucnjak ,ali kako mi se cini ovu utakmicu je izgubio trener, koga naravno cenim kao i vecina u Srbiji. Evo mog gledista - u furioznom periodu gde stvaramo 13 - 0 i gde Keselj ubija Gale sa 5-6 poena i dve osvojene lopte ( umesto petorka koja gazi ) nas trener vrsi izmenu u vodjenjem Tea koji ruku na srce neigra ni srcem i menja bas Keselja. Stvarno NE razumem taj potez. Sta je hteo time - da cuvamo i igramo dug napad ili sta ? Dotuci protivnika njegovim oruzijem ovog puta nije dao general. Ali znam da general vidi sto mi obicni vojnici nevidimo . VOZDRA ! ( Bas mi je krivo -zato i pisem, iz najboje namere SRCE za SRBIJU )

teovicki

pre 12 godina

Ima utakmica kada Teodosic donosi vise stete nasem timu nego koristi. Gubi lopte, ishitreno sutira, reklo bi se da je totalno neozbiljan. Napravi on 7-8 asistencija, ali izgubi 5-6 lopti, procenat suta necu da komentarisem...

Vanja

pre 12 godina

Zadnji napad je bio organizovan za trojku na 4-5 sekundi do kraja i Savan je ocekivao sut medjutim i isao na ofanzivni skok, Rasic je primijetio da je sam i asistirao sto je iznenadilo Savana i odose 2 boda. Sve u svemu fenomenalna kosarka, i samo mi nije jasno ko su ljudi koji kritikuju Tea?? Volio bih da statisticari izvuku nase poene kada je on u igri i nase poene kada on sjedi na klupu a igra tepic?! Jedini igrac koji nema mjesta u reprezentaciji je milenko tepic.

ALEKSANDAR

pre 12 godina

Sto se tice Savanovica nema mu se sta zameriti.Ali zato Teodosic bi trebao da ozbiljno prilazi svakoj utakmici za svoju zemlju ,a ne da se ponasa kao da igra basket iza zgrade.SRAMOTA.

nn

pre 12 godina

Zašto ovaj Perović igra ovoliko?

Smotan mu je svaki korak, toliko tvrd, nezgrapan, a učinak nula...

Krstić ne može sam, a Marjanovića nije ni probao.

Nemamo drugog centra, to će da nas košta.

bOki

pre 12 godina

Jaoo ljudi....godinama gledam Tripkovica u Partizanu i gubim zivce dok nas kosarkaski strucnjaci ubedjuju kako je on extra talenat, kako niko nema sut kao on....i onda se pojavi KESELJ...niotkuda....i pokaze da je izmislio kosarku za Tripka. Jedva cekam da se tako pojavi neki centar da ne gledam vise Perovica (bar ne vise od 10 min po utakmici)

Зоран

pre 12 godina

Дајте бре, о`ладите мало. Није Дуле изгубио, сви су допринели целокупном игром. Зашто нисмо дали више кошева и водили са рецимо 10 разлике, да ли би тада било битна задња секунда. Колико смо само лопти упропастили. Није свеједно, али боље сада него у каснијем периоду, када се играју тежи и значајнији мечеви. Питање је докле ћемо да стигнемо против оноликих мрцина које чекају са супротне стране.

Иван-Ниш

pre 12 godina

Срећан рођендан Саване! Упс..
Све на крају стало у један зицер. Честитка за Французе, заслужена победа. Дали су само једну трицу а оволико поена. Победили нас нашим оружјем - скоком. Успут и најважнији играч нам опет очајно шутирао. Читавих 15%. "Лажне очи" не успевају против овако брзих репрезентација. Треба нам мало више озбиљности и размишљања. Сада идемо тежим путем. Морамо да победимо Турску под обавезно, а за све више од тога нам треба барем по 4-5 нападачки расположена играча. Само да стигнемо до тог четвртфинала, а тамо, сигуран сам, има само слабијих екипа.

nb

pre 12 godina

Ovi ljudi koji nemaju ni 15 godina,a komentarisu Teodosica. Teodosic je bolji igrac od DJordjevica u njegovim godinama tj. Teodosic od 24 godine je bolji od Djordjevica od 24 godine. Pogotovo sto je kosarka u Evropi mnogo napredovala u zadnjih 20 godina. Niste imali ovakve atlete pre 20 godina. Druga stvar je da vecina pamti Djordjevica od '95, kada je on imao vec 28 godina. Ocekujem da ce Teodosic da bude sve bolji sa godinama, ali je cinjenica da ga na ovom prvenstvu totalno nece sut za 3. Daleko od toga da ja ne volim Djordjevica. Covek je bio i ostao genije igre.

Blagoje

pre 12 godina

Meni i dalje nije jasno kako mu se skratila ruka kod tog zadnjeg suta, kao da se uplasio pobede, a obicno pogadja kad se rezultat lomi i kada je najbitnije.

Barcaboy

pre 12 godina

A kad je teodosic davao po 6-7 trojki po mecu i kad je dao sa 9 metara spancima onda je svima bio legenda.Sada nnista..toliko o tome,to se zove - GLORY HUNTER.

bravo bravo

pre 12 godina

Dudo napolje! Zar od Francuscica da izgubimo koji nikad nisu bili kosarkaska sila?! Sta Savanovic i Teodosic uopste traze u nasoj reprezentaciji?
(Zivko, 5. septembar 2011 22:35)


jel slusas ti sebe?Decko ako ti se ne svidja Duda i ova dva momka,nemoj ni da gledas kosarku.Pa duda je najvazniji igrac nase reprezentacije@!

Boki

pre 12 godina

Ovo ne kazem navijacki ali Keselj je igracina za Tripkovica.Ali dok je igrao u zvezdi bio je u senci Partizana i njegovih strasnih igraca(Tepica,Tripkovica).Nije ni Keselj sad odjednom NBA kalibra ali je sigurno bolji od pomenutog dvojca.
Teodosic mi ne izgleda kao veliki igrac.Oni ishitreni sutevi mi doslovno bodu oci,razumem ja da on forsira tu leprsavu,lucidnu igru,ali brate daj pogodi bar jednom.Od pocetka EP nije postigao kos iz zabacaja,a to stalno radi kad se umori.Pricamo stalno o nekoj timskoj igri,a on uzme loptu i zajebava se.Ubedjen sam da ga Duda ne bi trpeo da ima nekog malo boljeg beka.
Sto se tice utakmice smatram da nismo igrali kako mozemo,mada smo imali i dosta srece(trojka Markovica,Rasica)no veliki problem pod kosem u odbrani je presudio.Kosta igra jako jako lose,u napadu vise nije onaj igrac kakav je nekad bio,dok u odbrani ne moze da uhvati skok.Jako nedostaje igrac tipa Milicica,jer s njim bi ovaj tim bio nezaustavljiv.
Sudije su zastitile Parkera kao belog medveda.Onaj faul na kraju produzetka je zaista smesan.
Savanu samo treba pozeleti srecan rodjendan,a to sto je promasio je isto ko da je pogodio.On je i dalje nas Novicki.
Sad nas ceka jedna vrlo teska utakmica protiv domacina,navijaca i sudija.Samo da se ne ponovi Turska.Ako su bolji nek pobede,nadam se da nisu.
Napred PLAVI...

Marš, Slobo, marš!

pre 12 godina

pa imate i vi jednog igraca u reprezentaciji koji zna da igra kosarku...samo mi nije jasno sta onaj izgubljeni bjelica trazi u nacionalnom timu,a vi kritikujete tepica a decko je za 2 klase bolji igrac od pomenutog...DOMINIRAJ!
(NovicaUbica, 5. septembar 2011 23:26)

Ajde iskompleksirani, trkom na forum istomišljenika!

kobe bryant

pre 12 godina

Neko već napisao i potpuno se slažem, ova ekipa francuza je stvarno najjača koju su oni ikad imali. Centarska linija im je mnooogo jaka. Pa sve sami crnci, nij ni čudo, skočni su i fizički jaki. Mislim da će oni lagano izaći na kraj i sa Špancima ako dodje do meča, samo ako budu igrali ovu igru pod košem tj. u reketu. Ali ajde da budem optimista. Napred momci. Možete vi to. I naravno Bog je uz hrabre.

vala bas..

pre 12 godina

Ovi francuski kosarkasi me svojom brzinom i agilnoscu mnogo podsecaju na fudbalere Rena.Kada imas takve atlete u bilo kom sportu,uz malo talenta,mozes svuda da dominiras(izuzev u sahu).Nego zna li neko zasto se forsira Perovic kada je i laiku jasno da taj decko i kosarka ne idu zajedno?Ok,dobar je u odbrani,ali u ofanzivi od pocetka sampionata pravi velike gluposti i to je postalo svima jasno.Inace ostatak ekipe me odusevljava,pogotovu Savanovic

Ivke

pre 12 godina

Hvala mu za sve sto je ucinio do sad i bio je ubedljivo nas najbolji igrac na prvenstvu, ali stvarno je promasio pobedu u bukvalnom smilsu te reci. Isto tako moram da istaknem sto se mene tice nismo zasluzli da pobedimo utakmicu iz prostog razloga sto sa onakvim procentom suta koji smo mi imali, trebalo je da vodimo 15 razlike u poslenjem minutu, a ne da se borimo za produzetak. Nadam se samo da ce se momci brzo oporaviti od ovog psiholoskog soka jer definitivno imamo kvalitet za medalju.

Milorad

pre 12 godina

Nemoj da vas cujem da lajete na Savana, danas mu je rodjendan a i povadio je sam protiv Italije i Nemacke. Promasio jedan kos pa sta, sto ne pljujete Perovica ili Markovica koji ne mogu da se sastave, Perovic dao nulu protiv Nemacke. Sramota smo od naroda, da je dao bio bi heroj ovako kad nije onda je juda a on isti covek i pre i posle kosa.

mislim stvarno

pre 12 godina

Sa ovakvim tendecioznim sudjenjem tesko cemo dobiti ove tzv. Francuze. Parker zasticeniji od belog medveda, smesno. Stop mafiji!

igor

pre 12 godina

Nema veze, ući će kad bude bilo za medalju!
Idemo dalje momci! U eliminaciji neće smeti ovoliko da štite Parkera i ekipu, svirali im kao da su oni svetski prvaci!

Ranke

pre 12 godina

Najvise mi je zao zbog Keselja, decko je odigrao utakmicu karijere i izgubio. Nema veze dobra utakmica vratice se ovo nama, nadam se u nekoj od odlucujucih utakmica-recimo finalu :-)

janez

pre 12 godina

O jebote...Srbi svaka čast na ovi utakmici! Odigrali ste perfektno utakmico sem zadnjeg šuta i bili ste bolji od Francuza. Pred početkom Eurobasketa nisam mislio da čete igrati ovako kvalitetno zbog slabih sezona večine vaših igrača u klubovima ali stvarno igrate lepo i dobro. Mislim da čete dobit medalju 100 posto samo pitanje koju. Ali jebi ga, danas nije "jugoslovanski" dan...mi dobili po pički 0,2 s do kraja a vi promašili za pobjedu.

sloba atl

pre 12 godina

"Dudo napolje! Zar od Francuscica da izgubimo koji nikad nisu bili kosarkaska sila?! Sta Savanovic i Teodosic uopste traze u nasoj reprezentaciji?
(Zivko, 5. septembar 2011 22:35) "


Da li si ti normalan???
idi isteruj fudbalere iz timova i trenere i predsednike a kosarkase ostavi na miru.
Milos ce se vratiti vec protiv turaka!
Ajdeeee

Napred orlovi

pre 12 godina

Francuzi su mozda jedina reprezentacija na prvenstvu protiv koje mora da se igra zona, napad solidan ali ne znam koliko cemo izdrzati u odbrani jos da se rvamo sa fizicki dominantnijim protivnikom. Osim parkera nemaju igraca koji su toliko precizni van reketa! Bolji smo , hajde da pokazemo!

SAMO NAPRED HRABRO

pre 12 godina

Nema veze, razbicemo Tursku,Litvaniju opusteno,sa Spanijom ce biti kao veceras sa Francuzima ali verujem u sve 3 pobede....IDEMOOOO SRBIJOOOOOO

Pedja NS

pre 12 godina

Sta da se radi. Savanovic je ipak car. Jedna lopta odlucuje cesto. Vrlo jaka i tesna utakmica. Svi su svesni da je ovo moglo i ovako i onako.

Ali moram da kazem koliko me iritira Teodosic. Moze da bude najbolji kosarkas univerzuma 10 godina za redom, ima neceg uvredljivog u njegovim prodanim loptama i glupim i neodgovornim potezima. To je moje misljenje od njegovog debija u reprezentaciji.

Kao ekipa... svaka cast momci i naravno Duda je i dalje tata kosarke!!! Imamo nenormalnu srecu sto i dalje ima motiva da vodi reprezentaciju.

doktor

pre 12 godina

Cestitam nasima! sada nam treba pobeda protiv Turske za cetvrtfinale! Ne smemo previse trositi energije na Spance i domacine ,da ne odemo premoreni na Turke!

Joker

pre 12 godina

Nikad gori protok lopte... Teo 5 izgubljenih, Marković 4, Savanović 3, hrpa njih po 1 i 2... Da li je do dobre odbrane Francuza ili do lošeg dana naših, ne znam, vjerovatno oboje.
Skok je takodje vrlo kritičan, ali to je i očekivati sa našom linijom 4 i 5 u kojoj nema izrazitih skakača.

Sve u svemu, luda utakmica sa pregršt dobrih i loših poteza, sad iz svega izvući pouke pa polako u drugu rundu.
Možda je i dobro za otriježnjenje...

Pozdrav iz Rep. Srpske gdje se ni u jednoj kafani ne gleda BiH kada igra u isto vrijeme kad i Srbija :)

ns_boy

pre 12 godina

Evo ih opet ovi pljuvaci izasli iz rupica!Kakve ste vi dileje majko mila!

Savanovic je kralj!Kada je pogadjao trojke onda vam je dobar!

Ajte vi gospodo pljuvaci tamo u LItvaniju pa igrajte,vi bi ste to bolje uradili zar ne??

Marina

pre 12 godina

Ne zameram Savanovicu sto je promasio,ni ja nisam videla kako mu je Markovic brzo dodao,sta,gde,kako,bila je prava petljancija,bio je iznenadjen,plus par sekundi do kraja...iako izgleda kao zicer,mislim da bi u toj situaciji malo ko pogodio. A inace,po meni je najbolji Krstic,on je pravi kapiten,kao sto je bio Nikola Grbic,uvek dobar,konstantan,najbolji u kriticnim trenucima. Ovi ostali,kako kad. Najbitnije da budemo medju prvih 6,da bi se plasirali na OI

neko

pre 12 godina

Ne volim da kritikujem, ali ne sviđa mi se ovakva arogancija kod Tea. Nisi u formi i nemoj siliti. Glavu gore i pamet u glavu. Idemo dalje. Teo nemoj se nervirati što nisi najbolji, jer ovo je timska igra.

marko

pre 12 godina

Momci svaka cast.Vratice nam se ovo u finalu.
Imamo jedan veliki problem.Imamo igraca koji je umislio da je iznad tima,igraca koji sebe smatra zvezdom a daleko je od te titule.Umesto da stegne zube i da se bori u odbrani ako ga nece sut,on je u stanju da sutira kao da igra basket.Ne kazem da Teodosic nije dobar igrac,ali nesto pod hitno mora da menja u svojoj igri.Zasto uopste mora da sutira trojku.Kosarka se igra i dobija pod kosem.Njegove asistencije su dovoljne,a ako njega nece sut imamo dovoljno dobrih sutera koji mogu da pogode.

glasač

pre 12 godina

Ubitačna utakmica. Šteta za koš na kraju. Ali bili su dosta snažniji. Utakmicu su dobili skokovi. Nije lako igrati protiv afričke NBA reprezentacije :) ali svaka čast i jednima i drugima.

Рас

pre 12 godina

Сјајна утакмица,фантастичне партије Кешеља и Крстића,слабо одиграна одбрана наших без Крстића и катастрофалан зицер Савановића,оно не сме да се маши.Волео бих да ово не остави трага на екипи и да се Теодосић коначно разбуди...

RUSuper

pre 12 godina

Pricacu ja deci o Savanovicu kao sto meni cale prica o Divcu :)
Svaka cast momcima borili su se kao lavovi,faktor srece je presudio u poslednjim sekundama.Srecan rodjendan Savanu....

Divac

pre 12 godina

Ne treba zameriti Savanovicu na ovom ziceru, mislim da je i on sam bio iznenadjen situacijom, i da nije video koliko je jos vremena ostalo, pa je samo bacio loptu, a mogao je na polaganje. Al nema veze. Ono sto je sad bitno je podici ekipu posle ovakvog poraza. Problem je sto ce nam za prolaz verovatno trebati 2 pobede, sto znaci da se Litvanija MORA pobediti. Igraju za nijansu slabije nego prosle godine, vidi se da im fali Kleiza, i da su bez njega ipak slabiji tim. Mislim da je sad sve na Dudi, jer takodje ne treba zaboraviti da se nismo psihicki oporavili posle poraza od Turske prosle godine, a takodje sledeci mec je bio protiv Litvanije. Znaci glavu gore, i napred u nove pobede. Inace sad gledam kad se odigravaju mecevi, protiv Litvanije je u 21 (ne znam da li po nasem ili njihovom vremenu), ali ostale dve igramo u 15:30, sto nije bas najsrecnije...

CRVENO JE BOJA LJUBAVI...

pre 12 godina

Ljudi ovo boli-pravo u srce!nemogu verovati sam pod kosem i ono da savanovic promasi!mada vratices ti to sa kamatom :)))

Fenix

pre 12 godina

utakmicu je izgubio Teodosic, prodao mnogo lopti, sut nikakav, unosio nervozu, ali ipak mislim da mozemo daleko, jer igraju srcem, a da znaju, znaju. tesko je krletu samom, od perovica nikakve koristi. francuzi nisu lak zalogaj, ali cemo ih dobiti ako se sretnemo negdje u zavrsnici.

Tea rodjaci

pre 12 godina

Dragi moji poznavaoci kosarke. Ne daj Boze da nekad na klupu dodje selektor koji ce smirivati i stavljati ogranicenja pred Tea. Njega samo treba pustiti da igra i to Duda vrlo dobro zna. Sta mislite zasto i zbog koga igramo ovako lepu kosarku i dajemo najvise poena? Citate li izjave protivnika o Srbiji? Koga se najvise plase i kome se dive?

igor

pre 12 godina

Francuzi nisu košarkaši, već fizikalci!
Ne razumem šta će nam u ekipi centar koji ne može da se odlepi od parketa, naravno da mislim na Perovića. Kako ne volim da gledam takve igrače!

Stefan CG

pre 12 godina

Mnogo su jaki,kao da igramo protiv NBA ekipe.Ubise nas skokovima a kod sudija su zasticeni kao bijeli medvedi,Parker ne smije da pipne niko.Bice teske do kraja ali nadamo se ...

kobe bryant

pre 12 godina

Ljudi moji, ovi francuzi nisu ljudi, oni su aždaje! Neverovatni su. jednostavno ne možemo da im pariramo pod košem.Ovaj Batum nije normalan. Ubi nas dečko.Sad se vidi koliko nam fali Novica. I još jedan centar, ali jak, tipa Nikole Pekovića. Ali ok. Idemo dalje. Produžeci. Nije strašno ni ako izgubimo. Moramo samo da smanjimo izgubljene lopte.

Zar i ti Savane?

pre 12 godina

Krle slabo skace u odbrani. Svaka cast momci na borbi. Idemo dalje, bice sve bolje, samo se drzite zajedno i glavu gore. Savane, ne sumnjam da ces ti ovaj promasaj, koji je za najsmesniji video, debelo naaplatiti ubuduce drugim ekipama.

Dragan, Nemacka

pre 12 godina

steta, ali igrali smo odlicno.
ovi nemacki komentatori su opet poludeli. :) kazu da je ovo bukvalno PRAZNIK kosarke, sta su nasi i francuzi pokazali. i na kraju komentarisu kako francuzi tese Savanovica. zaista jedna velika reklama za nasu zemlju. i svaka cast nasima!

Srbin_Rijeka

pre 12 godina

Svaka čast dečkima, falilo je sreće na kraju a i malo više Teodosića kroz cijelu utakmicu...nema veze vratit će se u finalu! Savanoviću glavu gore, pozdrav svima iz Rijeke!!

Nemanjikus

pre 12 godina

Dobra utakmica. Imali smo srece sto smo i dosli do produzetaka, ali nismo imali srece za pobedu. Bice jos teze sad ove tri utakmice. Ali mozemo mi, veruj mo u nas tim.

Savane uz tebe smo izdrži

pre 12 godina

Toni Parker odličan košarkaš ali je zaštićen ko beli medved samo se nabije u igrača i odma faul,sudije su nas kraduckale onako po malo,Francuzi pola koševa dali sa slobodnih bacanja..Francuska odlična ekipa,Teodosiću uozbilji se koliko znaš da odigraš dobro isto toliko znaš da sve upropastiš,glavu gore tek slede pravi uspesi...

Nemanja123

pre 12 godina

A jao muka mi je vec od ovih koji odma prozivaju Savanovica. Pa ko bi to svi vi dali zasto onda ne igrate za reprezantaciju lako je sedeti ispred tv-a i pametovati!!!
Savanovic je odlican celo prvensvo bio je odlican i u Turskoj na SP.
Bravo Savanovicu, srecan rodjendan.
Idemo po medalju, lagano :)

Gost

pre 12 godina

Sad ce se videti koliko su nasi mentalno jaki. Ovo moze da bude samo propustena sansa ali moze da bude i izgubljena mogucnost OI. Vec protiv Litvanije ce se sve videti. Mislim da njih ima sanse da dobijemo. A ako dobijemo njih i Turke onda imamo lepe sanse da odemo na OI. PS Inace, nema zamerke nijednom nasem igracu jedino pohvale posebno idu Keselju.

Arhimed

pre 12 godina

Mislim da bi se svi slozili da je bilo ko drugi vodio ovu reprezentaciju Francuzi bi nas dobili bez vecih problema. Ako je tako onda shvatite vec jednom da su ovi kosarkasi izbor Dusana Ivkovica, a oni koji su se "zahvalili" na pozivu i oni koji su Dudinim izborom otpali ne bi doprineli ovom timu bez obzira na svoje kvalitete. Tim nije kavlitativni zbir svakog igaca ponaosob vec ti kvalitet zajenickog ukciosanja pojdinaca. Mi imamo strasno jak tim ali to imaju i Spanci i Litvanci i Francuzi, a za nijansu ispod toga Nemci i Turci. Mi ne treba da stalno preispitujemo selektorov izbor. Savanovic je pogresio i to je to... Moglo je biti i obrnuto (i verovatno bi bilo u 9 od 10 slucajeva) ali to je to. Ja licno mislim da smo izgubili zbog nedovoljnog zatvaranja kosa posle suteva francuza i prevelikog broja procitanih pasova ali ljudi protiv ovakvog protivnika potrebna je koncentracija sve vreme a to je tesko. Svaka cast momcima treba biti uz njih i nadati se do kraja jer sa ovakvim ekipama sve je moguce. Setite se samo Indijanopolisa i naletana na USA u cetvrtfinalu. Srecno i Savane Srecan rodjendan!

Milos S

pre 12 godina

Kako na zvanicnoj stranici Eurobasketa 2011 pise da imamo 3 boda kao i svi sem Francuza (4) i Nemaca (2)? Evo link: http://www.eurobasket2011.com/en/cid_4,w7QjPeH-M,ty138LH2l3.pageID_mVVasL44ISUK9uvM7Hl3a1.compID_qMRZdYCZI6EoANOrUf9le2.season_2011.html Nadjite u desnom gornjem uglu, grupe za drugu rundu (second round)

Boksi

pre 12 godina

Dobro je,imamo ih.I oni znaju da ih deljemo sledeci put.Savanovic ce da ih smelje u polufinalu,ili finalu,neznam raspored :) Sve ide po planu...polako se uigravamo i dizemo formu.Teologija krece od osmanlija,kao i Bjelica.Rasic i Markovic verovatno od sledece.A jos da Duda ubaci Bobija.Igramo dobro,bice jos bolje!Krle i Keselj bez greske.Macvan takodje.Verujemo u vas!

HlaoRu

pre 12 godina

Srecan rodjendan Savane! Nema veze sto si promasio, vratice nam se to kada bude najbitnije! Samo napred momci! Ponosan sam na vas i na nasu kosarku! Nismo kao Nemci kojima neki REPREZENTATIVCI ni ne govore nemacki jezik ili jos gore kao ovi francuzi koji imaju samo jednog belog igraca!

Srbija do zlata!

pre 12 godina

Sjajna utakmica... Mozda nismo odigrali kako smo hteli... Ali momci su ostavili srce na terenu, disu kao jedan, trce kao jedan... Uvek radije bih birao poraz, ali ovakvu ekipu, ovakav tim, ovakvu hemiju... Nego arogantnu, "laznu", sebicnu pobedu jednog coveka ( Nowitzki/Nemacka)... Sto Savana se tice... Steta.. Ali nema veze... Covek igra svaka mu cast... Ovo veceras je cist maler... Pa dobro ljudi, zar se niko ne seca Teove "bombe" protiv Spanaca, kol'ko prosle godine... Da se ne vracam na Kecmana (pobeda srpske kosarke, ne samo partizana), Saleta itd... Lopta nekad hoce, nekad ne... Ma samo da nas hoce kad je bitno ... Kad treba... A ovo veceras... Pfffff... Znacila bi dva boda... Ali cemo igrati i bez njih!! Savane, kralju, glavu gore... Peglamo Litvance!!!


p.s. Ja samo imam jednu zamrku... Ja mislim da Kosta Perovic, moze da igra atomsku kosarku... Visok je 218, i tezak oko 115kg... Ali pod kosem kao da se "plasi"... Moje subjektivno zapazanje... Na skoku ruke uz telo, prilikom napada na obruc takodje, lose gradi, slabo trazi loptu, slab pregled, iako je kao svetionik na parketu... Kao da dolazi mrtav gladan i zedan posle neprespavane noci... Tako mi izgleda... Steta za tog momka... Ja mislim da moze da vlada pod obrucem!!!!

kobe bryant

pre 12 godina

Opšti utisak na poluvremenu: Francuzi definitivno atletski najjači na prvenstvu. Drugo: Parker ima kod sudija status NBA zvezde što nije dobro. Svaki njegov ulaz nama sviraju faul. Odnos slobodnih bacanja pokazuje da su im sudije naklonjeni. Treće: Njihova igra pod košem je ubitačna i naši centri će morati mnogo više da se potrude. Ali ajmo dalje. Šta da se radi. Šta je tu je. Pomozi Bože!

sasa

pre 12 godina

ovo nema veze sa sudijama. ljudi rade posao i vide sve sto treba. kao tim smo bolji ali smo u igri jedan na jedan izuzetno losi i za sada nismo u stanju da im pariramo.

pravda

pre 12 godina

Steta za Savana jos mu je rodjendan danas .al dobro mozda izvucemo pouku iz ovog poraza bolje sad da izgubimo nego kasnije, a ovaj RTS uvek ima probleme oko prenosa,od sad RTS gledam samo kad Petra Cvijic ima dnevnik u podne

HELP!!!

pre 12 godina

Savanovicu, SRECAN RODJENDAN. Vratices ti to duplo, znam. BRAVO MOMCI!!! DIVNI STE!!! IDEMOOOOOOOO, DALJEEEEEEEEE .....Uzivam gledajuci kosarku.

Zoki

pre 12 godina

Ubedljivo najkvalitetnija utakmica prvenstva do sada. Momci su sami sebe odveli nekim grubo receno greskama u poraz ali su i pored toga sjajno odigrali i pokazali da nista ne rade slucajno vec imaju neosporan kvalitet. Gledao sam danas mec Spanije, koja je igrala bez starijeg Gasola bez koga nije ista ekipa i Turske. Taj mec je u odnosu na ovaj bio za klasu ispod u svakom pogledu kosarkaske igre.
Ovo veceras je po meni bio duuel dve potpuno ravnopravne ekipe u kome je svaka igrala na kartu onoga sto bolje zna. Svaka od ove dve reprezentacije ima prednosti i mane u odnosu na ovu drugu i to je bilo prelepo gledai. Vecereas je osetilo odsustvo Novice Velickovica, jer nam je falila ta jaca cetvorka u ovoj borbi, sa njim verujem da bi dobili ovaj mec u regularnom delu. Ali nazalost njega nemamo sada. Francuska jeste jaka ali ne vidim da je bilo cime favorit za zlato veci od nas. Verujem da cemo Tursku pobediti sigurno a nadam se i domacina koji ocigledno nema neki kvalitet ove godine i igra na domacinstvo.
Po do sada prikazanom na turniru 4 najveca favorita su Srbija, Spanija, Francuska i Rusija koja moze biti jako nezgodna.

Jegulja

pre 12 godina

morate da budete jako losa osoba da bi ste pljuvali savanovica zbog tog promasaja. to se jednostavno dogadja. svaka cast nasima na borbenosti i na utakmici. sve najbolje u nastavku!

Markan

pre 12 godina

@miloš

Kako te nije sramota da tako lupetas? Ti sigurno navijas za Barselonu(onaj tim sto od pre 4-5 godina stalno osvaja titule), Sedi dole jedan!

kartal sk

pre 12 godina

E ovo je stvarno bilo finale pre finala, steta sto je Savan promasio. Utakmica koja se retko vidja.U produzetku 19-18??!!!Pa Spanija u zadnjoj cetvrtini protiv turaka 2-16.Katasrtofa, i oni su kao glavni favoriti.
A svaka cast i mojoj Makedoniji. Momci imaju srca.Slavi se po celoj MK., i treba. Od vremena Gjorce Petrova u rukometu nije bilo ovakve euforije, jos samo Gruziju da dobijemo i mi smo na konju.Mozda polufinale MK-SRB a? Tesko ali valja se nadati.
Pozzz svima u Srbiji i mnogo srece u nastavku.

Ivan

pre 12 godina

Svaka cast na igri i srcu na terenu!
Nikog ne treba kriviti za poraz, to je sport! Ako treba da trazimo razlog poraza onda su to promasena slobodna bacanja Krstica i Rasica u produzetku, to je veci zicer od onoga sto je promasio Savanovic!
Ipak sve ovo obecava, bez obzira na rezultat na kraju prventsta imamo reprezentaciju svetskog kvaliteat i jos uvek se nadamo medalji!

TRENER PREKO "BARE"

pre 12 godina

Na ovom prvenstvu a i kroz pripreme uradjeno je dosta na ofanzivnoj strani nase igre.(ovo pisem iz Litvanije)Videvsi sve timove u ovoj prvoj fazi zakljucak je jednostavan i deljen od svih prisutnih strucnjaka i izvestaca(pogotovu iz USA) da Srbija ima najpotentniji i razigrani napad na prvenstvu.Ali to se ovog puta platilo dosta prosecnom ako ne i losom odbranom(takodje svi se slazu).Moje kolege treneri iz US koji su ovde samnom jednostavno nemogu da veruju da smo toliko "porozni" a posebno pod perimetrom obruca,cak i nezagradjujemo perimetar barem skolski.Da smo brzi,jaci,agresivniji i temeljitiji barem za jos 10% posto svojih mogucnosti,sve ove dosadasnje protivnike(ukljucujuci Francusku) bi "oduvali" sa terena i uspostavili totalnu dominaciju na sampionatu.Problem je u balansu i tranziciji napad-odbrana i to se mora poboljsati(nadam se u daljem toku sampionata).Cuo sam kao i Ivkovic za kritike da mu fali 1 oslonac pogotovu odbrane(ok..Milicic)i on je to znao izna vrlo dobro koliko bi Darko "uneo" sangr,mase i misica pod koseve narocito u odbrani,ali covek radi i stvara ekipu sa onom sto mu je "dostupno" i dobrovoljno.Zato bi bilo lepo da se ova tema zaboravi za sad.Jos jedna stvar,jedina stvar koja je "skripala" i nije bila na nivou "ofanzivnih"kvaliteta ovog tima na vecerasnjoj utakmici su :slobodna bacanja,pogotovu bekovske linije(konkretno Teodosica)i to je "najvazniji razlog" nocasnjeg izgubljenog meca,koji smo zaista mogli resiti(sa pomenutim aplikacijama) u svoju korist dosta lagodno.Mogu samo reci jos jednom da sto se tice ofanzivnog potencijala ovaj tim ie na nivou ako ne i jaci od '90,'91 timova SFRJ!!!BICE BOLJE,BILA BI ZAISTA STETA DA OVAJ TIM NE PRONADJE TO MALO POTREBNOG BALANSA DA SA LAKOCOM OSVOJI OVO PRVENSTVO.PUNO POZDRAVA IZ ZEMLJE KISA.

Jovan

pre 12 godina

Mnogo su fizicki jaci "francuzi", dok mi to nadomestamo prirodnim talentom za kosarku. Ako se opet sretnemo sa "francuzima" dobijamo ih.

Mirko

pre 12 godina

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaoooooooooo bre ne verujem da je promasio zicer..pa taj covek je uvek bio ladan ko spricer...ali sada je oladio samo mene...polomio sam oba daljinska ... i od TV-a i od Resivera....puuu bre u pm...nema veze samo napred nema stajanja glavu gore uci ce kad bude najpotrebnije...nadam se da ce Teo konacno pogoditi nesto..mada to pisem od prve utakmice.

Dule

pre 12 godina

Zao mi je sto je bas Savanovic promasio zicer!On nam je jedan od najboljih.I nemojte da napadate Teodosica,pa on je najbolji asistent!!Sta god da je bilo,ja sam ponosan na nase momke,jer mi smo ipak igrali sa nasim momcima,dok u "Francuskoj reprezentaciji" nisam video nijednog Francuza!!

Red star girl

pre 12 godina

Tako tako pljuljujte Tea a kad nam bude izvukao neku pobedu (kao prosle godine protiv spanaca) ima da ga hvalite i uzdizete u zvezde...Mislim da neko kao on nije zasluzio pljuvanje posle jedne odigrane lose utakmice tacno je da ga nece kos ali asistencije pa misli te li da bi dali toliko koseva na svim utakmicam da nemamo najboljeg asistenta u timu??? TEOOO KRALJU SAMO NAPRED !!! A na skali od 1-10 ocena za vecerasnju igru Keselja je 11...Savanovicu nije smak sveta ako si promasio kos, samo opusteno i da lepo proslavis rodjendan....Bice to jos 1 lepa medalja za nekolko dana...

Sly-ah

pre 12 godina

Зашто нико не помиње Стефана Марковића? По мени, дечко је одиграо феноменално, боље је организовао игру од Теодосића, имао је и 5 асистенција,
убрзавао је игру ... И шут је побољшао, зна да погоди тројку, а и проценат убачених слободних му је много бољи него у Турској. Дуда је од њега направио одличног плеја.

grobarcic

pre 12 godina

Ovu utakmicu smo izgubili zato sto su obe cetvorke sinoc bile lose i u odbrani u i napadu. Nije mi jasno,sta se desava sa Perovicem,decko je plasljiv kao zec.Mozda je vreme da se proba Bobi,mislim kada ga je vec poveo,bar da ga proba.Teodosic,kao po obicaju,mnogo siluje sut iako ga sut nece.Markovic u odbrani odlican,ali u napadu je decko katastrofa,milsim prvenstveno na sut. Drago mi je za Rasica,decko po meni igra odlicno,napravi Duda igraca od njega.O Keselju necu ni da pricam,kupio me jos prosle godine,a priznajem mislio sam da je mnogo los igrac dok je igrao u Zvezdi.SVAKO GRESI,RETKO KO HOCE DA PRIZNA GRESKU! : ) Tepic je ovu utakmicu bio mnogo los,mada od njega i ne ocekujem mnogo.I na kraju i dalje mi nije jasan poziv Paunica,decko je isti tip igraca kao Markovic,tako da ja mislim da nam nije bio potreban.Bolje da je krenuo Tripkovic,ako nista,bar zbog suta,jer kad Trile namesti ruku,protivnicima se crno pise. Sve u svemu,utakmica je bila odlicna,jedna lopta je presudila mec,okrenuce se to u nekoj narednoj utakmici u nasu korist! Momci glavu gore i samo napred,cela Srbija je uz vas,sta god da uradite!Pozdrav

Covek

pre 12 godina

U poseti sam Trebinju i u velikom iscekivanju sam tokom celog dana da pogledam basket, ali na zalost ni jedna televizija ovde ne prenosi tekmu ovakvog kvaliteta cak ni rts satelit. Tuzno je na koje grane je sport "propao" na balkanu:(

vojvođanin

pre 12 godina

I kako sad čovek da im bilo šta zameri, iako su izgubili?
Ja mislim da smo bili suviše blizu košu kod zadnjeg napada, ne idu nama ziceri, moralo je to da se šutne sa pola ;-)

Darko G.

pre 12 godina

Glavu gore .. svakom se desi .. idemo daljee .. a naslov promenite i ne svaljujte krivicu na Savana .. Srbija je pokazala kako se bori za svoju zemlju i svoj grb .. Ostavili su srce na terenu i to je najbitnije .. A dal su pobedili ili ne .. to je manje vazno .. jer svakako se zna da osvajamo zlato .. zato svi vi oni koji sada pljujete po Srbiji procitajte ovaj komentar i stavite prst na celo .. SRBIJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!

Nenad

pre 12 godina

Stetaaaaaaaaa....momci svaka vam cast,i znam dacete nam to vratiti,a bog vama u naredna 3 meca.Jos jednom svaka vam cast.....Svi su bili tate,ali bas svi,a o MARKU KESELJU-mislim sta reci-reci su suvisne.Pozdrav svima vama na forumu...SRBIJA BREEEE....

Hrvat

pre 12 godina

Prava muska utakmica,junak na junaka.Odigrali ste odlicno,danas se okrenulo na njihovu stranu,mozda uz malu pomoc sudija.Svaka vam cast..Stvarno Duda za predsjednika,pa da vam i na drugim poljima krene..

lola

pre 12 godina

ne cekaj, odakle vama sa B92 da su francuzi glavni favoriti za zlato, pored spanije???? ko od vas tamo ima tako plitko pamcenje???? utakmica je bila strasno jaka, ali realno smo je mi izgubili na kraju, mnogo vise nego sto su je oni dobili. ova ekipa je fenomenalna, postize rezultate o kojima nismo ni sanjali, tako da malo pozitivne energije i vise vere u nase momke, oni su to itekako zasluzili.

MILANO

pre 12 godina

Izgubili smo dobijenu utakmicu sta da se radi idemo dalje.Keselju Kralju,a Savanovicu nebrini Srbija je uz tebe vratices im ti ovo u finalu.SRBIJA DO ZLATA.

doom

pre 12 godina

свака част момци, Французи су били бољи за тај један промашај. Саване срећан рођендан, у здрављу и весељу - на многаја лета :)

extalker

pre 12 godina

,,Savane aj da duvaš svečice....!!!???,, :)

Dobro je brate, ta ulazi kad treba....daće Bog.

Sa samo dva igrača koji su u svojim timovima u prvoj petorci,
sa jednim centrom i jednom topolom,
sa jednim večitim talentom Tepićem (kud ne ostade sa Tripkom)
,,Duda koji sedi,, je večeras opet demonstrirao da za svakog ima recept..
...e sad da je u lakovanim cipelicama ušao na zadnji napad da postigne onaj zicer.....mnogo je.
Bravo matori,
bravo Krle Lave,
dubok naklon Marku - kolko trojki da im dam više - Kešelju.

bornsleepy

pre 12 godina

koliko se secam pre 2 god teo je isto ovako igrao prve 3,4 utakmice, da su se svi pitali zasto je tu i koji moj ga duda drzi u igri, isto je promasivao kao lud i gubio lopte ... a onda kad je NAJVISE TREBALO BIO JE NAJBOLJI!!! tako da se ne brinem puno i siguran sam da ce naredne utakmice da rasturi ... zivi bili pa videli ... SRBIJA BRE!!!

Iz ženskog ugla

pre 12 godina

Svi koji napadaju Savanovića neka pomisle kako je njemu. Em rođendan, em promašio zicer, em izgubismo utakmicu, bodove. Sigurno da mu je najteže. Moj muž poče da mi objašnjava : Savanovićev promašaj je ekvivalent..., nisam htela dalje da ga slušam, samo sam mu rekla ovo što i vama.
Glavu gore i idemo dalje !

vlado sahin

pre 12 godina

Kritikovati Savanovica je totalno glupo i nezahvalno.Decko igra sasvim solidan Turnir ,bio je jedan od najvaznijih igraca u ovih 5 utakmica i naravno na proslogodisnjem svetskom prvenstvu.Ovaj poraz nije nimalo strasan i verujem da ce mo u nastavku igrati bolje ,srescemo se mi i francuzi opet.Sto se tice Francuza svaka cast ,trenutno najjaca ekipa pod kosem.Tesko ih zaustaviti ,fizicki najaca ekipa na ovom turniru i definitivno je to ekipa koja ce se boriti za zlato.NIkako se nismo mogli odlepiti od njih stalno su nam iza ledja ali isti problem oni imaju sa nama ...bice zanimljivo ..NARED SRBIJO !!! SAVANOVICU NE DAJ SE IMAS TI JOS PRILIKA DA BUDES JUNAK NACIJE !!!

a u Srbiji muk....

pre 12 godina

nije strasno. Cak i da je Savan dao morali bi smo da pobedimo jednu u sledecoj fazi. Izgubili smo i opet moramo da dobijemo jednu u sledecoj fazi. Uzivao sam u igri. naravno, uz dva bromazepama pre pocetka.

nale

pre 12 godina

Da li je moguce da smo toliki maleri?! Sta nam je sve bukvalno izaslo iz kosa, a tek ovaj poslednji napad, da ne pricam... Strasnoooo! :(
Ali podrska momcima, samo hrabro i sad krecemo ispocetka.

Milan

pre 12 godina

Ma Francuzi su bili na kolenima bre zadnje dve sekunde i svesni su toga... zato se Parker nije radovao toliko.... Naši su careeeeeviiiiiiiii!

Pamcenje!

pre 12 godina

Ja stvarno ne mogu da verujem da postoje ljudi koji napadaju Teodosica, Savanovica .. isti ti bi pljuvali i Keselja da je promasio samo 2 od onih silnih trojki koje je pogodio!

Ovako isto ce biti i sa Djokovicem cim krene da gubi! Ljudi, postujte ono sto su neki uradili za Srbiju! Ovi momci su nas ponos zajedno sa Ivkovicem koji nas je vratio iz mrtvih pre par godina!

Ako smo se 100 puta drali kada je pogadjao onda ne mozemo da pljujemo kada jednu utakmicu odigra lose, jednostavno ne mozemo!

Marko

pre 12 godina

Nije u redu da stavite ovaj naslov.Decko je ostavio srce na terenu i perfektno odigrao kao i svaku temu pre, i verujem da ga je onaj promasaj boleo.

MARE

pre 12 godina

BRAVO MOMCI !!!!! borili ste se ko lavovi .Castili smo Francuze pobedom, ali vratice se to kad je najbitnije.Parkerova faca - "NEPROCENLJIVO" !!! covek je posle Savanovog promasaja bio u cudu.Nije mu bilo najjasnije par sekundi.

A muka mi je od ovih malih zlih ljudi sa komentarima "TO BI I JA POGODIO" i BABA VANGI sa "JEL SAM VAM REKAO"

BRAVO MOMCI !!!! SAMO NAPRED !!!!! SJAJNA KOSARKA ! SJAJNA BORBA !

Dule 91

pre 12 godina

Poraz u pravi cas,SAVANOVICU samo napred.Teo fale nam tvoji poeni i to je cinjenica.Ljudi pa nama da je samo jedan igrac proradio tipa Teodosic Tepic Macvan Savanovic pa mi ove Francuze ugazili,ne moze samo KESELJ da dobije Francuze.Samo mi da prodjemo u cetvrtfinale-sto se tice igre na izbacivanje tu smo MAJSTORI.SAMO NAPRED MOMCI VERUJEMO U VAS...SRBIJA

MILAN SD

pre 12 godina

Plasim se da nas ovaj poraz ne ubije psihicki.Savan je imao los dan a bice i boljih,samo jos malo da smiri zivce.Kad ne ide ne moramo nista na silu,kad god smo usporili igru kidali smo ih,pamet u glavu dupe uz zid pa videcemo kako ce biti dalje.Bolje da smo izgubili sa 5-6 razlike nego ovako tesko.NAPREEEED !!!!!

?

pre 12 godina

Буквално гледано, ДАЛИ смо им победу. Момци су одиграли ФАНТАСТИЧНО. Једини који су намучили Французе. Савановић је сјајан играч, када се узму све утакмице у обзир један од оних који је дао највише кошева, али ето, застане човек једном. Притисак среће, изненађености, одговорности, ко зна...СВЕЈЕДНО.
Момци, поносни смо на вас. Цела нација је уз вас. Цела Србија је уз вас.

Dejan

pre 12 godina

Veceras Srbija peva "Savane, Savane, Volimo Te Mi, Svakome Se Desi Da Zicer Promasi" u znak podrske majstoru - http://www.facebook.com/pages/Savane-Savane-Volimo-Te-Mi-Svakome-Se-Desi-Da-Zicer-Promasi/209023385825990

Bush

pre 12 godina

Spanija i Francucka nam nikako ne leze zbog brze igre i tranzicije. Sto se ove utakmice konkretno tice, bila je u potpunosti egal, sreca je presudila.

nije bitno

pre 12 godina

Bravo momcil, to je to!!!
Ima još 5 tekmi do finala a vi već igrate na nivou "Francuza", koji su večeras dali svoj maksimum.
To ni Parker nije mogao da sakrije kad je čuvao loptu na kraju. Faca mu je bila u fazonu: "Brate, i mi te Srbe treba još jednom da dobijemo!?!? Pa kako bre???"

Drevni zmaj

pre 12 godina

@racerx To je to, ali delimicno. Duda jeste uspeo da sklopi tim od ovih momaka koji moze svakome da izadje na crtu, ali kosarku ne igraju samo "dobri ljudi". Narocito se slazem sa ovim Nedovic, Velickovic i Milicic sledece godine i da razbijamo. Ali se ne slazem sa komentarima o Teodosicu. Djordjevic u Teodosicevim godinama (24 godine) nije nista bio bolji od Tea sada. Vecina se seca Djordjevicih 9 troji 1995. godine u finalu sa Litvom, a Djordjevic je tada imao vec 28 GODINA! Kad pogledamo Teodosic je vec sa 22 resio utakmicu sa Litvom, sa 23. resio sa Spanijom. Teodosic treba samo jos da radi na sutu da se vrati u sutersku formu i da poradi jos malo na fizikalijama, a sazrece jos kao plej sigurno. Govoris o asistencijama kao nebitnim delom igre, i govoris da je Djordjevic sipao 25 poena i uz to po 15 asistencija (?????) po utakmici u Teovim godinama? Ma nemoj ? :) Proveri taj podatak, Teo je sa svojih skoro 10 asistencija po mechu, daleko vodeci asistent na prvenstvu. Ako je asistencija samo dodavanje na zicer, kako to da bas on pogodi toliko dodavanja na zicer a ostali ne? Ono sto je on radio protiv Nemacke je magija.

Sto se tice Tepica, decko igra fenomenalno, samo mu fali malo samopouzdanja i opet shut. Greska mladih igraca kao sto je Tepic sto odmah idu u velike klubove. Oni bi trebalo ici u malo manje poznatije klubove gde bi mogli da napreduju i sticu iskustvo, najvise na polju samopouzdanja. A da je ova zemlja iole stabilna najbolje bi bilo da se to desava ovde.

Taj Macvan ima 21 godinu, samo sto se ispilio, njemu treba jos 4-5 godina iskustva jakih meceva da bi izvuko svoj pun potencijal. Mada duzina njegovih ruku stvarno predstavlja problem, ima veoma kratke ruke.

Treba imati vere u Dudu i ove momke, sta urade urade, ali treba prikljuciti timu jos jednog dobrog beka (Nedovic) i obavezno jos jednog jaceg centra, najbolje bi bilo Milicic, moze i Rakovic ili Raduljica, covek ce steci preko potrebno iskustvo sa Partizanom sada i to je to.

borissrb

pre 12 godina

Za ove sto kritikuju Dudu, Savana, Tea... mogu sam reci da gledaju karling il bocanje. A kosarkasima i selektoru svaka cast i hvala na borbenosti i svim lijepim trenutcima koje nam pruzaju svih ovih godina. Nisu imali srece sinoc al vratice se to u bitniji mecevima. Samo hrabro i borbeno i dalje. SRECNO MOMCI!!!! SRBIJA!!!!! Kad bi se fudbaleri borili kao vi i oni mi igrali finala i polufinala prvenstava.

Bishop

pre 12 godina

Bože koliko malodušnika i pesimista da je to strašno.
Nema bolje reprezentacije od Srbije (osim možda USA) i to smo pokazali i u Turskoj, a pokazaćemo ponovo.

mirca

pre 12 godina

Savanovicu,ako si promasio!O cemu onda ovi bi ovi silni"selektori" imali da kenjaju,ipak su oni izmislili kosarku u ovoj zemlji!Sta zna Ivkovic koga trebe pozvati u reprezentaciju,kako se priprema utakmica itd? Sve je trebao da pita ove internet srucnjake,bilo bi nam sigurno bolje!"Strucnjaci" nadjite devojke,nemojte da jedino sto "cukate" bude tastatura vaseg ljubljenog i najdrazeg racunara,probajte da se drugacije ispraznite!Nema potrebe da vase neostvarene snove i frustracije iznosite ovde,nikoga normalnog to ne zanima!

kobe bryant

pre 12 godina

3. četvrtina. Proradile trojke. Kešelj - taj dečko ima m..a! Šutira hladnokrvno kao da ima iskustvo od 100 godina. Svaka mu čast! Ajmo momci!!!

Doka313

pre 12 godina

Dobri ste ljudi svaka vam cast(jednom sam vec napomenuo da mozete igrat sa svakom repkom i pobjedit). BIH izgubi od Makedonaca-svaka Makedoncima a mi BIH trebamo biti zadovoljni bar se nismo obrukali...Sretno nek vam je kao i Makedoniji

Barcaboy

pre 12 godina

Srecan rodjendan Savane!!!! nema veze sto si promasio..!! Idemo bre dalje,ne moramo u slabiju grupu idemo bre sa Spancima Litvancima i Turcima!! Turcima za proslogodisnju kradju,litvancima revans za 3 mesto a spancima lekcija iz kosarke!!

IDEMO BRE SRBIJO!!

guru

pre 12 godina

SVAKA CAST MOMCI.IDEMO DALJE, MORA SE NEKA UTAKMICA I IZGUBITI,BOLJE SADA NEGO U KASNIJEM DELU TAKMICENJA.DUSKO SRECAN RODJENDAN!!!! NE DOZVOLI DA TE OVA UTAKMICA PROGANJA

Mladen Nis

pre 12 godina

Svaka cast za obe reprezentacije, neverovatna utakmica, a nasima naklon do poda, treba se boriti sa ovim nadljudima iz Francuske. Ako se i mora izgubiti bitno je da se pre toga ostavi srce na terenu, nemam sta zameriti. NAPRED SRBIJA!

Milivoje

pre 12 godina

Sjajna utakmica, mislim da imamo tim za velika djela, samo da ne klonu duhom nakon ovakvog poraza. Sreca da imamo dan odmora, Teo mi djeluje jako iscrpljeno. Samo da dobijemo Tursku i bicemo 4., a u drugoj polovini zrijeba nema nikog s kim ne mozemo da se nosimo.

maksim

pre 12 godina

Nesrekjen poraz, no prikazavte fantasticna igra. Ova bese najkvaliteten natprevar na prvenstvoto. Vi posakuvam mnogu srekja i ne se somnevam deka Srbija kje stigne do finale, daj Bozhe i do titula. Pozdrav od Makedonija.

my way

pre 12 godina

Nema veze, sve mi govori da cemo se mi jos sa Francuzima sresti na ovom prvenstvu. Ali ljudi 8 razlike za njih, Keselj 2 trojke, na kraju kad nismo videli 2 poena, trojka u produzetku za 3 razlike za nas (87-84 cini mi se) trojka za 96-95, uvek kad je trebalo! Samo sipaj kralju i aman ljudi davajte mu lopte, Sarenac ce vam utrcati u teren!

alexizsvedske

pre 12 godina

Savanovic nista nije promasio! Savanovic je kralj! Sta sad pljujete?Treba da vas bude sramota!On je izvanredan. jel vam nije dosta utakmica kojih je bas on prelomijo za nasu Srbiju? Ohh boze moj..

hajduk

pre 12 godina

Boje je sto su sad izgubili, sve je to jedna dobra lekcija pred zavrsnicu.
Savanovic je na njegovu zalost promasio, cuh da mu je rodjendan, nema veze majstore, davao si kad si trebao.

Mladen Nis

pre 12 godina

PROMENITE NASLOV! Savan je dobar kosarkas sa mudima do kolena, promasio je sad, pogodice kada bude trebalo!!! GLAVU GORE SAVANE, SRECAN RODJENDAN DELIJO!

duda ivkovic

pre 12 godina

@(miloš, 5. septembar 2011 22:13)

ej bre decko, ti si nasao da komentarises kako bi ti uradio drugacije od dude...lol.

duda je sa ovom igrom razbio nemacku i iscimao francusku do produzetaka, izgubio sa pola kosa razlike i to zbog manjka srece, al ti bi bolje?

smesni su ovi ljudi koji nista ne kapiraju.

genijalna igra srbije. genijalna igra i francuske. egal.

zato se i isllo u produzetke. ovo je bio derbi.

patriota

pre 12 godina

Ma svi bi ste vi dali kos..kako vas nije sramota..klanjali ste se tom Savanovicu do tog promasaja..da je pogodio bio bi genije,heroj nacije..sramota za Srbiju zbog tako reci omalovazavanja junaka..Sigurno da je Savanovic najvise zelo da to pogodi,al desava se da i najveci pogrese..sigurno da ni Teodosicu nije lako pored njegovih losih izdanja al momci ukoliko nastave da se bore kao i veceras i da slusaja BOGA evropske kosarke Ivkovica eto nama finala i novog radovanja koje je u ova teska vrmene u nasoj drzavi veoma retko..!

Milos Timotijevic

pre 12 godina

Kako me nerviraju ovi sto sad pljuju po Savanu,Teu i ostalim igracima jer nisu pogodili neki sut ili su nesto pogresili... Da je Savan ubacio kos kovali biste ga u zvezde, a ovako ga "terate da ide kuci i da se ne vraca"(Milos)... Vidi se da blage veze nemate o kosarci kad tako pricate. Pa nije on namerno promasio taj sut, skratila mu se ruka, desava se i najboljima!!! I jos jedno, LAKO JE POSLE BITKE BITI GENERAL! Sad su se nasli neki ljudi koji ce da sole pamet, "zasto Duda gurao Savanovica, zasto ovo, zasto ono... Istina je da imamo milion selektora, ali sigurno nismo bolji od Dude jer bi on sedeo kuci i gledao mec na TV-u a neko od nas bi bio na klupi!!!

radan1987

pre 12 godina

Sa mojim skromnim kosarkaskim znanjem da iznesem jedno zapazanje...
Duda bi trebao malo da primiri teodosica kad mu ne ide sut spolja... da ga usmerava na to da u tim utakmicama koristi vise ulaz a samim tim i iznudjivanje faulova i laksih poena sa bacanja...
Drugo stvar, keselju je islo ludacki... konstantno je trazio loptu, ali ga nisu razigravali onoliko koliko se cini da su mogli... trebao bi on da dobije malo vise prostora... i zasluzio je...
Trece, nasi centri. Krstic je klasa za perovica. Kod koste mi se cini kao da je stisnut malo. Dobije loptu ispod kosa i umesto da otkine kos zakucavanjem (kad digne ruke vec je u nivou kosa) on se uvek smlati i otmu mu loptu. Stvarno pojma nemam kako marjanovic igra, ali bi mozda trebalo rizikovati sa njim nekoliko minuta da se vidi kako bi se snasao. Ali duda je tu mozak i ne treba mu se mesati u posao (a pogotovo ne ja ovako zelen!)...

Ekipa je odlicna. Na svim mestima ujednacena i dobro selektovana. Ocekujem bar dve pobede u drugoj grupi.
SVAKA CAST MOMCI.
P.s. savanovicu, sunce li ti tvoje, srecan rodjendan i glavu gore...
pozdrav moderatorima

zozon

pre 12 godina

Citam komentare i neverovatno je da neko moze da pljuje po Savanu.Pa,kakav smo mi narod!Zalosno je to...To je sport i ne moze biti uvek kako mi zelimo...Treba biti ponosan na nase momke.

Ozon

pre 12 godina

Hmmm voleo bih da odgovorim kosarkaskim ne poznavaocima. Ovo utakmica je bila divota za gledati.Ko god se iole razume ili je nekada igrao kosarku mogao je videti kako se jedan kosarkaski virtuozan i dobro vodjen TIM,suprotstavlja fizicki superiornijoj postavi naturalizovanih Francuza. Pas,prodor,sut...saradnja,drugarstvo i Maestralni bore protiv Skoka,zakucavanja,brzine i explozivnosti,,,,

Nazalost jedna lopta je presudila .( MOMCI SVAKA VAM CAST DUH prof ACE NIKOLICA zivijos uvek.

Da Savanu nije rodjendan danas ubacio bi sigurno.) Verujte u ove momke mogu mnogo a iako ne uspeju izgorece i skupo prodati svoju kozu i jednu kosarkasku filozofiju koja zivi u SRBIJI. SMEK,INAT,SRCE i neopisiv lucidan smisao magicne igre. Kica i Praja i odbojka tako je sve pocelo

crno beli

pre 12 godina

Bravo momci, svaka cast, odigrali ste odlicnu utakmicu protiv jednog odlicnog tima. Po imenima Francuska jaca od nas, posle spanaca mozda i najaca reprezentacija.Zao mi je zbog poraza, ali mi je drago kada vidim kako se borite za Srbiju. Puna podrska igracima u nastavku takmicenja, bez obzira na rezultat. Samo nastavite ovako da se borite.

joca

pre 12 godina

odlichna tekma, podela bodova bi bila najpravednije ;)
imamo ekipu za polufinale,
a ovih par hejtera shto pljuju, neka se fino isplachu i legnu na spavanje.

Радашин

pre 12 godina

Свака вам част наши шампиони! Саване, мајсторе, срећан ти рођендан! И још нешто људино, УЋИ ЋЕ ОВО КАДА НАЈВИШЕ БУДЕ ТРЕБАЛО ОД ТЕБЕ - У ФИНАЛУ НА КРАЈУ УТАКМИЦЕ! ВЕЛЕМАЈСТОРИ НАШИ, СРБИЈА ЈЕ УЗ ВАС! Поздрав шампиони, поздрав др.Дудо!

Kiclu

pre 12 godina

Savane ljudino! Ziv bio care, ne zna se da li si bolji covek ili kosarkas, vratices ti to u finalu! Momcima i Dudi svaka cast, pokazali su kako se bori za svoj grb! Svakom utakmicom me sve vise odusevljavaju. Ivkovic je najveci gospodin. Samo napred.

Ivan M

pre 12 godina

Eto desilo se - nije strasno! Izgubili smo za pola kosa od odlicne ekipe i to imali sut za pobedu. Bice prilike za popravni, to je izvesno. Savan nije kriv: mozemo da kazemo da je imao Rasic onu trojku u produzecima da povedemo za 6, Keselj je masio zakucavanje (ili bio fauliran?) itd. Uostalom, oni su imali pobedu u rukama u redovnom delu igre (80:78, dva penala i loptu) i propustili je. Eto to je sport: mozemo bolje, igracemo bolje i tacka. A Savanu srecan rodjendan i neka se ne sekira: pravi navijaci znaju njegov kvalitet i stoje uz repku u dobru i u zlu. Napred Srbija do finala!

Podgoricanka

pre 12 godina

Sjajna utakmica! Bravo momci! Steta za onaj zicer na kraju, ali valjda smo ispunili kvotu malera, od sad samo gazimo :)
Savane sretan rodjendan!

Drevni Zmaj

pre 12 godina

Fali jedan snazan centar pod kosem, to se vidi, Darko, Rakovic, sve jedno, Perovic, cini mi se, da nije u najboljoj formi, a i kad jeste prosecan je centar.

majstor ostaje majstor

pre 12 godina

Dule, zelim ti srecan rodjendan i sve naj, ali zaista najbolje u zivotu, ali sto mi ne izleci vecerasnju nesanicu? Ti si kralj i znam da ces to popraviti u finalu ;)

.....Joke............. bolji od srba Vrankovic

pre 12 godina

Treba samo biti medju prve 4 i polufinale je nase. Nemacka je vec ispala,znaci treba da tucemo turke u poslednjem kolu.

svaka cast momci

pre 12 godina

@Phil Jackson
Ajde decko sto si izlupao sa tom izjavom, nisi kriv sto ne znas, nego gde nadje da se potpises velikim imenom...

King James

pre 12 godina

Najjači su ovi likovi što komentarišu da bi ovaj zadnji šut dali nogom, te vezanih očiju, ovo-ono...e moji jadnici! Pa i nek promaši još sto puta on je čovek za vas bedne licemere...

Cvetko

pre 12 godina

Bravo momci, glavu gore i dišite slobodno. Mi smo uz Vas do finala. Bravo momci, tako se igra! Dudo majstore! (Uf, koliko fali veličković!!!) Cvetko

makelele

pre 12 godina

drago mi je da je Keselj bio odlican i da ce moci bolje da se proda posle ovoga. Nije mi jasno zasto Darko nije dosao da pomogne da se ode na OI jer ova generacija moze mnogo. Svi su se okupili kompletni cak i zovu strance. Mi ne mozemo da priustimo da igram bez najboljeg blokera na svetu. Mala smo zemlja. Teraju nas maleri a mislim da smo najbolji i ovde i bili smo u Turskoj. Nadam se da cemo uspeti da pobedimo one iz druge grupe sto igraju 'indijansku' (turska) i 'divljacku' (litvanija) kosarku. Drago mi je da ovde vidim komentare kosarkaskih trenera.

Zlatko

pre 12 godina

Šteta za poklonjenu pobedu. Jeste bio zicer, ali naravno da niko ne krivi Savanovića. Niko normalan, naravno. Oni malobrojni kojima je on glavni krivac, neka se zapitaju šta sa njima nije u redu. Promašio jeste, ali Bože moj, ući sledeća. Nije ovo bilo u četvrt finalu pa da se nema prilika za popravni. Niko ne spominje one dve ku*ve, onu prvu Rašićevu što izađe iz koša na naših plus 3, i onu drugu, francusku, na minut do kraja, kad onako šugavo uđe u koš na naših plus 1.   Dalje, neću gledati snimak utakmice, ali čini mi se da je na tajmautu Duda tražio da Rašić završi i da je lopta potpuno neplanski došla do Savanovića. Juče protiv Nemaca, zbog nekog drugog, veći deo meča nisam gledao. Kad sam preko telefona video da u trećoj imamo plus 10 pojavila su mi se dva osećaja. Prvi, da ćemo uzeti zlato, da će se ovo završiti na najbolji mogući način. I drugi, da ćemo uzeti bronzu, da ćemo imati zadovoljstvo zbog uzete medalje, a da će biti tuga zato što se nismo pasirali na OI, jer direktno idu samo prva dva. Sve u svemu, ja sam od onih koji veruju u ovu ekipu. Možda će nam i jedna pobeda biti dovoljna za prve četiri u novoj grupi, ali pokazali smo da se nikoga ne plašimo i da smo sa svima egal i da nas niko neće lako dobiti. Ovo nije humano kakav je žreb. Od ovih 6 ekipa, dve neće imati šansu da se bore za OI, a ako sve četiri odu u polufinale, jedna će ostati bez medalje. Srećno našima, neka nastave sa ovakvim igrama i svi se nadamo dobrom rezulatu, pre svega medalji, pa da se sledeće godine zaokruži jedan uspešan olimpijski ciklus.

afrogipsy

pre 12 godina

Svaka cast, najbolja nasa utakmica do sada , a verovatni najbolja na sampionatu. Teo je povredjen i zato mi smeta sto ga mnogi pljuju. Ova igra ohrabruje, mislim da ovako mozemo do finala. Voleo bih da malo vise vidim Paunica ( mozda bar 7-8 min.) umesto Tepica koji se bori, ali ga sut i dalje ne sluzi.

Dejan

pre 12 godina

Vec 3 prvenstva za redom igramo ofanzivno najmoderniju kosarku uz Amerikance(u Turskoj). Fali nam ta jaca cetvorka kao Novica i malo cvrstine u fazi odbrane i onda bi smo sigurno dominirali prvenstvom. Ovakav ofanzivni potencijal retko ko ima. Nadam se da cemo obezbediti vizu za London a tamo pojacani Velickovicem i nadam se jos nekim momcima koji ce imati potpunu afirmaciju ove sezone i stastai za A tim kao na primer Cakarevic, Nedovic, Bjelica(koji ce naci minutazu, znatno vecu i ostvariti nepohodni napredak) igrati finale sa Amerikom.
Dominiraj Srbijo!

Napred Srbija!

pre 12 godina

Mnogo mi je krivo ovu utakmicu smo mogli da resimo ranije. Izgubili smo zbog nasih gluposti (pritom ne mislim na Savana) ali glavu gore. Cekace nas jos ovakvih utakmica. Tokom cele utakmice sam imao osecaj da necemo dobiti a to mi je postalo jasno kad je Zalabal pogodio onu frljoku od trojke.

Nemanja

pre 12 godina

Poprilicno ujednacene reprezentacije sto se vidi iz rezulatat mislim da smo trebali da pobedimo u produzetku al dobro sad, to je sport idemo dalje bice bolje. Bravo momci!!!

Nemanja

pre 12 godina

Poprilicno ujednacene reprezentacije sto se vidi iz rezulatat mislim da smo trebali da pobedimo u produzetku al dobro sad, to je sport idemo dalje bice bolje. Bravo momci!!!

Zmaj

pre 12 godina

Nesrecno izgubljeno, ali ne treba nikom zamerati. Oba tima su toliko egal da nijanse odlucuju. Oni su mogli dobiti u regularnom delu da je Parker pogodio poslednji napad, a mi da je Savanovic. Ostaje zal za pobedom, ali samo kod navijaca. Igraci ne treba da zale vec da se okrenu narednim protivnicima. Srecan rodjendan Savane!

Paka

pre 12 godina

Nakon ovako oavk fantastisne utakmice i nakon ovakvog dosadasnjeg ucinka Duska Savanovica apsolutno vam je apsolutno neprimeren naslov! Sigurno je da su odlicno igrali i da im je nedostajalo malo sportske srece. Fenomenalna utakmica, bravo momci, samo napred!

vuk

pre 12 godina

jbg, Savane... ipak, bolje da pokleknesh sad nego kad bude bilo gusto (ili protiv Nemaca sinoc).

No, glavu gore, bitno je da idemo dalje.

Neša

pre 12 godina

Ostavili su srce na terenu i plače mi se šta smo izgubili. Pa Rašić godinu dana nije promašio bacanje i baš u produžetku, Savan u karijeri nije promašio onakav zicer i baš u zadnjoj sekundi da mu se skrati ruka. Bedak ali glavu gore , najbolji ste na ovom NBA šampionatu.

Драган Стојковић Пиксе

pre 12 godina

Саване, легендо, срећан рођендан и да си нам жив и здрав сто година!

Kol

pre 12 godina

Steta bas steta zao mi Savana covek se i sam iznenadio kad je ostao sam pored kosa i umesto da je samo polozio loptu on ju je vise bacio od sebe, ali nista strasno idemo dalje momci samo neka ovako nastave i bice medalja sigurno!

Duda zna sta radi

pre 12 godina

Imali smo ih, na zicer smo bili od pobede. Steta. Mozda ce nam se sreca osmehnuti kada najvise bude trebalo. Ja sam ponosan na ove momke!

Sinisa

pre 12 godina

Dok smo pobedjivali sve je bilo super i bili smo superiorni i niko nam nije mogao nista. Cim izgubimo jednu utakmicu odmah bruka i sramota i treba da se vratimo sa turnira i ostale nebuloze. Krivo mi je sto je ovaj Savanovic promasio ali to je igra. Svako ko je ikada igrao kosarku i utakmice gde se lomi rezultat do samog kraja zna koliki je pritisak na svakom igracu i da treba biti mnogo smiren pa pogoditi kos, makar to bilo i sa pola metra. Razumem ja Savanovica, ima vremena pa ce se nauciti smirenosti.

Najlakse je komentarisati iz fotelje kako je neko tako smotan i kako bi on to bolje uradio da je na njegovom mestu. Svi koji misle tako neka uzmu loptu u ruke i da vas vidimo.

Nemanja Vrndic

pre 12 godina

Odlicna utakmica, veoma mocan protivnik. Odlicna igra nasih kosarkasa. Kako smo izgubili mogli smo i da pobedimo. Imamo velike sanse da prodjemo dalje, nije ovo 1/4 finale. PODRSKA!! Savanovicu, podrska Srpskim kosarkasima!!

alexDeLarge

pre 12 godina

Svi bi vi dali taj kos onako zavaljeni iz fotelja u sobi, a u stvari na samu pomisao da se u tom trenutku nadjete na njegovom mjestu ledi vam se krv u zilama... MOMCI SVAKA CAST!!!! Savane glavu gore!!! Bolje nesrecan poraz u grupi nego kasnije...

Zoki

pre 12 godina

Podrska Dusku Savanovicu,tog momka nemozes a da necijenis. Ostalima respekt. Uzivancija je uvijek bilo gledati nase kosarkase.Srcem Za Srbiju

bravo momci Srbija je uz vas

pre 12 godina

Svaka cast nasim momcina,igrali su odlicno.Savanovic je odlican i samo napred.Ovaj poraz nam je dobro doso,bolje da sad gubimo nego u finalu,gde igramo SIGURNO.Keselj kao Redzi Miler,samo malo bolje.

Roda

pre 12 godina

Dajte ljudi,pustite Savanovica na miru...On je napravio klasicnu kosarkasku gresku...U trenutku mu je proslo kroz glavu da li od table ili direktno,dovoljno da omasi...I vama se to desi zar ne?
Veceras je pobedila kosarka!

ja sam

pre 12 godina

Dobro je,dobro je,dobro je...
Mozda i bolje sto smo izgubili,jer onda u drugi krug igramo sa vise opreza.Savane nema veze,moglo je to svakom da se desi,ljudi smo,svi gresimo.... Idemo DALJE

Mrvica81

pre 12 godina

Odlicno su odigrali!Moze bolje,ali sta sad.
Nadam se da su igraci naucili nesto novo,pogotovo Duda!
Podrska za Savana!!!
Ne kloni duhom!!!

Sabljozubi

pre 12 godina

Kako vas bre nije sramota vi sto sad pljujete Savanovica??? Da je pogodio bio bi vam Kralj, vi bi ste kao pogodili. Pod jedan utakmica je izgubljena u produzetku i covek je bio dodatno iscrpljen, a kada si iscrpljen opada ti procenat suta i pod dva nije ocekivao loptu bio je iznenadjen pasom i pod tri vreme je isticalo i sad lepo spojite sva ta tri faktora pa razmislite u kakvoj je situaciji bio Savanovic, vidi se da nikad niste igrali kosarku, i SRAM vas bilo sto pljujete coveka. Setite se samo koliko utakmica smo dobili zbog njega i koliko puta nas je izvlacio i sad ovako pricate o njemu!!! Mozda je i dobro sto smo izgubili jednu utakmicu, bilo je dosta gresaka i sada treba izvuci pouke, i videli smo da mozemo sa svima da igramo. Napred SRBIJA!!!

g4

pre 12 godina

Ako je Francuska uz Spaniju najveci favorit za zlato, onda smo i mi tu negde, jer je odlucila jedna lopta. Nadam se da ce nam se ovaj promasaj vratiti u nekom od kljucnih trenutaka u nastavku.

Goran iz Berlina

pre 12 godina

Dusko sve najbolje za rodendan. Digni glavu resit cemo cetvrtfinale protiv Turaka, Spanaca i Litvanaca. Nisi ti kriv, nismo imali srece, Parker pogada sva slobodna bacanja. Bit ce bolje, siguran sam

Љуба

pre 12 godina

Момци, јунаци, добићете чистокрвне Французе кад буде требало, за медаљу...и то ћеш ти Саване да им увалиш...онако како најбоље знаш...баскеташки...

Dusan Etinski

pre 12 godina

Svaka cast momcima na izvanrednoj partiji protiv jake Francuske.Ovaj mec daje nadu za visok plasman.Samo neka ovako nastave bice srece u zavrsnicama.

velja

pre 12 godina

savane legendo srecan rodjendan! nije strasno. ovo ti je poklon sto ti se nije desilo na eliminacionoj tekmi. u sledecoj poludi na pozitivan nacin i sve ce biti na svom mestu. momci sjajni ste. grizite i dalje. uz malo srece tu je 1/4 finale, a samim tim i 1/2 finale, jer nas u 1/4 ceka neka slabija ekipa. ajmo majstori!!!!

Gerrard

pre 12 godina

E aj menjajte taj naslov nije on nista promasio bilo je sto je bilo,bicemo makar 4 u grupi 100% tako da nema potreba za nerviranjem i ja sam verujem kao i svi razocaran normalno je izgubili smo ali idemo dalje turke ima da oderemo i ako sve bude bilo kako treba mozda nam ta pobeda i bude dovoljna za cetvrtfinale,ali verujem da mozemo da dobijemo i Spance i Litvance tako da opusteno tesko jeste ovako izgubiti ali treba svi i dalje da verujemo u ove sjajne momke

Влада

pre 12 godina

Да се врати као против Словеније на прошлом првенству!

Ајмо момци,само напред,уз вас смо!

red devil 011

pre 12 godina

Savan i Teodosic su igraci na koje idemo kada su vazni sutevi, cak i ako je u pitanju trojka - a kamo li sut sa metar i po. Istina je da je Savanovicu zadrhtala ruka zato sto je sut bio "previse lak", pa je u trenutku pomislio kako bi bilo uzasno da promasi odatle za pobedu...sto se onda naravno i dogodilo.
Mozda to deluje obeshrabrujuce, ali ja bih radije da se to desi u prvoj zaista neizvesnoj zavrsnici nego u eliminacionim utakmicama. U novoj grupi ce jedino Francuzi na pocetku imati 2 pobede, Nemci 0, a svi ostali zajedno sa nama 1. Protivnici su nam naravno teski, ali uz ovakvu igru dobijamo Turke sigurno, a cenim i Litvance. Ako smo iz ovakvog poraza nesto pozitivno izvukli, utoliko bolje. Bilo bi dobro da u osmini finala izbegnemo da odmah igramo protiv Rusa (sto verovatno znaci da ne treba da budemo cetvrti), dok su svi ostali protivnici manje vise isti, tj dosta slabiji od Francuza i od nasih protivnika u sledecoj grupnoj fazi.
U ovoj utakmici je sve bilo zaista korektno. Bilo je i drugih gresaka, ne samo ova na kraju - ali su zaista bile svedene na minimum u poredjenju sa prethodnim utakmicama u Litvaniji. Da je tu bio Paun da jos bolje zatvori Parkera, prilicno sam siguran da bismo slavili. Dokazali smo da mozemo da se nosimo, i da dobijemo najbolje ekipe na ovom prvenstvu, sto nije bas bilo ocigledno nakon prvih par laksih protivnika. Ostaje jos da vidimo gde smo u odnosu na mega-favorizovane Spance. Sta god da se desi, ja sam ponosan sto nas predstavljaju ovi momci. Uvek bih se radije nervirao i urlao na ekran nego da budem malodusan gledajuci kako nekima (ranije) manjka postovanja prema dresu koji nose. Hvala ti Dudo! Napred Orlovi!

dejan kg

pre 12 godina

Savane - srecan rodjendan! Ne sekiraj se! Ovo je samo deo puta ka medalji! Uopste ne sumnjam! Ladno gledam I uzivam! Vi ste ponos... Idemo...

Duba

pre 12 godina

Alo bre, promenite naslov ovoga clanka. Savan je car, pa sta ako je omasio. Desi se. Teo, krsto, keselju... Svaka bi vam se zemlja radovala. Verujte nema puno stvari koje me cine srecnim kada u ruci drzim srpski pasos, ali ovi momci sa dudom su ponos i dika. Odmarajte momci, povucite savana za usi da poraste josh malo....uzdravlje...do sledeceg kosarkaskog spektakla.....

Hladan kao spricer

pre 12 godina

Steta!!Stvarno mi je krivo jer sam vec video loptu u kosu!!Ali nadam se pobedi protiv Turaka(videcu ih bez sudija), i Litvanaca (koji igraju znatno oslabljeni ali domacin se ne sme nikako potceniti)..Ali dobro ,svi znamo kako se postaje sampion : "Izadjes na teren kad je najteze..I pobedis...".Savane srecan rodjendan i glavu gore..

CherryBlossomGirl

pre 12 godina

@(Belmondo, 5. septembar 2011 22:44)

Uopste se ne slazem sa tvojom konstatacijom u vezi Tepica. Svaka cast Teodosicu na asistencijama, ali Tepic je taj koji je preuzeo ulogu pleja, svojim hrabrim ulazenjem u reket i skokovima, pravi borac. Upravo je na ovom prvenstvu dokazao svoje mesto u timu.
Inace odlicna partija veceras, isto kao da smo pobedili. Puno srece nasem timu u sledecoj rundi. NAPRED PLAVI!

12345sever

pre 12 godina

svaka cast momci na borbenosti ... jbg nismo imali srece ... pokazali smo da mozemo dobiti svaku ekipu , samo borbeno do kraja uz malo srece u polufinalu smo,

Makedonac

pre 12 godina

Postovani iz redakcije, molim Vas revidirajte i ako je jos moguce, promenite naslov teksta. Savanovic vam vredi zlato! Iz sveg srca zelim da Srbija stigne do finala, jer to zasluzuje. A ovi koji pliju...sramota! Doci cete na trg da docekate pobednicku ekipu!

navijac pocetnik

pre 12 godina

U ovom trenutku sam besan,tuzan,razocaran,ali to je subjektivno.Objektivno je da sam ponosan na momke,hemiju,fiziku,psihologiju...nemam zamerki.Mene jedino plasi da nas Turci opet ne nameste,trojica sudija,tri miliona dolara,za njih prava sitnica.Ovo je bila prilika da svima,ali svima pomrsimo racune! Ko je najvise kriv,a ko najvise prav to ne znam,ali znam da je sad sve na Dudi,da digne ekipu,pripremi je (pripemi nas)da se sve dostojanstveno mora prihvatiti,jer samo tako si veliki! Ne sumnjam u nas strucni stab.SAVANE srecan ti rodjendan i zelim ti puno,puno uspeha u zivotu!

Radivoje Korać

pre 12 godina

Je.o vas naslov. Savanović je tolika ljudina da može da promaši i pet onakvih šuteva i opet bi bio heroj. Kao što već jeste.

Malo ko i Krstića hvali, ali čovek daje sve poene kada je potrebno. Marković takođe fantastičan večeras (Kešelja već nema potrebe da hvalim).

show

pre 12 godina

Dobar mec...mnogo tenzije,neverovatan promasaj,sjajna partija Keselja...Teodosic i Savanovic pomalo razocarali ali sta da se radi...ja inace pre prvenstva nisam verovao u ove momke,ali moram priznati da me odusevljavaju kako igraju,svi vi koji sada pisete lose o ovoj dvojici pojescete svoje reci kada nas budu vadili u sledecim utakmicama...pa da njih nije bilo na zadnja 2 prvenstva ni u top 10 ne bismo bili!

P.S. ovu utakmicu nismo izgubili zbog promasenih bacanja,trojki ili tog poslednjeg suta...izgubili smo je u odbrani,onoliko lakih poena i ofanzivnih skokova za francuze je nedopustivo,svaka cast momcima sto su uz tako losu odbranu ostali u egal utakmici!
poz

bob kostolomac

pre 12 godina

sasvim izjednacena i dobra utakmica. jedna lopta je odlucivala sve, i da nije bukvalno bio nesrecno promaseni zicer, mi bi bili slavljenici. no dobro, to je sport. ako treba traziti greske, to su slobodnjaci bekova koji su morali da imaju veci procenat sa penala i gradjenje kosa posle suta protivnika. neprihvatljivo mnogo poena smo dobili iz drugog napada, i to odmah posle odbitka lopte od table/obruca. centri tu bukvalno ne treba da skacu vec da grade prostor i ne dozvole uopste skok. naravno ,to je u tranziciji vrlo tesko ali to se radi i mora da se radi. video sam vise puta kostu kako ide za loptom, francuzi ga komotno preskacu i poentiraju. to je vrlo porazavajuce za nekoga ko igra 20ak sekundi u stavu i brani svoj kosh. vrlo jeftino poentiranje.
u svakom slucaju, ja sam vrlo, vrlo zadovoljan ucinjenim i pokazanim.
bitno je sad samo da ih duda dobro pripremi za dalje i jos bitnije da ne potonu usled ovako tesnog poraza

ja verujem u ove momke

Marko

pre 12 godina

Setimo se samo svih vaznih trojki koje je davao Savanovic koje si nas vracale u igru ili znacile pobedu.Ovaj trenutak slabosti verujem nece mu niko zameriti. Savanovicu dodjes mi telefon.

Slager_[evac

pre 12 godina

Savane glavu gore!Nista smak sveta,ovaj covek nas je toliko puta vadio da bi bilo strasno glupo suditi mu sada!Srecan rodjendan kralju!

www.svesamrekao.com

pre 12 godina

Savane, veliki si čovek i igrač! Dešava se i najboljima, na žalost i više puta. Tebi želim da te služi ruka do kraja finala na ovom prvenstvu, a ako već treba da ti se to ponovo desi, neka to bude 20. oktobra u Pioniru u 1. kolu Evrolige!
Ajmo majstore! Vratićeš ti ovo kad bude najbitnije!

Radivoje Korać

pre 12 godina

Izem vam naslov. Savanović je tolika ljudina da može da promaši i pet onakvih šuteva i opet bi bio heroj. Kao što već jeste.

Malo ko i Krstića hvali, ali čovek daje sve poene kada je potrebno. Marković takođe fantastičan večeras (Kešelja već nema potrebe da hvalim).

branko_84_LAzarevac

pre 12 godina

glavu gore. ima da ih gazimo sve u novoj grupi.sa ovakvim zalaganjem u svakoj utakmici ni jedan tim ne moze da nam se odlepi...ovo sto Teo masi,sve je to pogadjao na prosla dva prvenstva,one ishitrene trojke,sve je to islo ,ali sada nesto slabooo,valjda ce ga krenuti ipak svaka mu cast na hrabrosti,ja ne bih smeo tako kod ovog narogusenog Ivkovica,odsekle bi mi se i noge i ruke :)

gorla

pre 12 godina

Sretan rodjendan Savanovicu ,svaka cast momcima za sve utakmice do sad nije potrebno da se pljuje po njima a pogotovo ovakav naslom desava se svakom pa i najboljem da promasi,idemo dalje za medalju ako budemo mogli super ako ne makar da se overi viza za London sto bih ovim momcima iskreno zeleo da imaju jedan kontinuitet ,kss predlog da se manemo jadranske lige i razvijamo nasu time cemo imati nove glince koji ce zameniti jednog dana ovu generaciju !!! Use i u svoje kljuse

Hakinen

pre 12 godina

Kako bi se tek osecao da ga je Dzastin Biber poslao po burek :)
Glavu gore momci,,vidite i sami da ima i strasnijih stvari veceras :)

Pavle

pre 12 godina

Mislim da je naslov neprikladan. Čovek nas nosi čitavo prvenstvo. Stegnula se ruka, ali sa ovakvim duhom reprezentacije, proći će to i idemo u nove uspehe!

Dragi

pre 12 godina

Momci su se pošteno borili i svaka im čast! Tako se igra i bori! Glavu gore, pobedićete sve ostale mečeve, jer ste najbolji i najviše se borite!

змај

pre 12 godina

Ма браво момци! Ово је била лепа утакмица за све кошаркашке сладокусце. Лепа кошарка нема шта. А пораз, ма опуштено. Ваља и то доживети. Све је то искуство. Можемо са свима! Душко не мора да брине, нек стегне зубе и нек заигра још боље после овога! АЈМО СРБИЈААААААААААААААААААА!!!!!!

marko_bgd

pre 12 godina

tesko je kada se uzgubi utakmica posle produzetka i ovako...s obzirom kako dobru reprezentaciju imaju francuzi,odlicno smo odigrali...onaj parker decko ubija...mozemo mi svakog da pobedimo...a to sto je savan promasio nema veze...pa mora i to njemu da se desi jednom...ali ce zato pogoditi kada bude bila bitnija utakmica od ove...napred savane!!!

Alex

pre 12 godina

Dobro je,sad smo malo otplatili to sto smo bezbrojano puta pogadjali u zadnjim sekundama :-). A sad i nije toliko bitno,tako da se u nastavku opet mozemo sluziti tom magijom.... Secam se kad je jedan hrvatski komentator depresivno rekao 'nista ne mozemo uraditi za 2 sekunde, nismo mi Srbi'. :-)

Nisam majstor da napravim bure

pre 12 godina

Momci su bre izginuli na terenu. A pun mi K ovih internet stručnjaka koji se razumeju u sve, a u stvari tastaturu koriste za lečenje svojih frustracija i maltretiranje okoline. Nismo mi prijatelji dužni da vas trpimo, ako mislite da ste bolji i da znate nešto što mi ne znamo - široko vam polje. U suprotnom - ne hujite.

Ja auto ne popravljam jer mehaničar nisam, a ljude poput Dude, Tea i ostale ne pljujem jer od toga hleb ne kupujem. Znam samo da navijam za Srbiju, nekad se radujem a nekad tugujem. A to je, otprilike, u realnom životu tako.

Admninima, ako hoćete da objavite ql, ako nećete zbog onog velikog slova..ništa. Drugačije nisam mogao, bilo je jače od mene. Poz

Matrix

pre 12 godina

Mogao je novinar koji je pisao ovaj tekst da stavi malo drugaciji naslov,promasio je dečko pa šta ,sa ovim naslovom ga žigošete,danas je dečko rodjendan dovoljno mu je teško što je promasio pobedu ,pa sada morate i vi da mu stajete na muku.Isti taj Savanović je iznosio zadnje četri partije,za mene je malo razočarenje Perović,ne igra kako zna da igra u nekim kljucnim situacijam nije pokupio loptu,momci su igrali dobru Kešelju svaka čast,jos samo i Rašić da proradi u njegovom stilu u nema šta da brinemo.Momcima sve najbolje i neka znaju da smo ponosni na njih.

jane doe

pre 12 godina

Sjajna utakmica! Napeto k'o na nosi!Svaka cast za borbu! Sad sto pre zaboraviti na poraz. Svim srcem smo uz vas! Samo hrabro napred do sledeciH pobedA! Srbija do Tokija :)

Bg

pre 12 godina

Prakticno su dobili utakmicu. Odlicom asistencijom Keselja (kolko se secam) nasi su doveli Francuze par sekundi pre kraja u cistu i bezizlaznu sah mat poziciju, ali dogodio se kiks. Desava se. Naravno, niko normalan i dobronameran ne moze da zameri zbog toga. Fenomenalna utakmica, igramo fenomenalno. Francuzi su takodje igrali fenomenalno, i uz nevidjenu srecu na kraju pobedili. Njavaznije je da znamo da imamo mocan tim.

Sava

pre 12 godina

Sam rezultat dovoljno govori da je igra bila dobra i da smo se držali ravnopravno. Ono što se primećuje kao nedostatak to je ritam najviše zbog nedostatka anticipacije igre, veća anticipacija dovodi do veće uigranosti i protivnik kao Francuska počinje da gubi šablon igre.

batana

pre 12 godina

svaka cast momci. da svaku gubite po 20 razlike, gledacu vas uvek jer igrate najlepsu kosarku na svetu ubedljivo. gledao sam dok sam bio u sloveniji druge reprezentacije, nisam nikakav "veliki Srbin", ali smo mi za sve njih velike "batice". Savo burazeru, znam da ces zbog ovoga pokidati sve do kraja. kao sto neko rece, glavu gore i samo cepajte dalje.

Kriger

pre 12 godina

DOBIJAMO SVE DO KRAJA! Ja verujem u to. Ako budemo TIM, sa pravim balansom pobedjujemo sve. Ako budemo kao MI FORUMAŠI, gubimo. Prosto k`o pasulj! Teo mi nije "ljubimac" ali ako smiri "glavu" i odigra za tim biće veoma koristan i bitan. `ajde!