Košarka 162

Nedelja, 04.09.2011.

19:50

Nemcima malo Novicki protiv Srbije

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Nemačke sa 75:64, u četvrtom kolu Evrobasketa u Litvaniji.

Nemcima malo Novicki protiv Srbije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

162 Komentari

Sortiraj po:

abc

pre 12 godina

Svaka čast komšije.

Nego, jeste li razmišljali da nam posudite jedno pet, šest košarkaša??
I jednog selektora ako može, ali po vašem izboru...

Vlada

pre 12 godina

Slažem se da je Francuska imala bolju statistiku i da igraju mnogo brže od nas. Međutim, košarka je čudan sport, nekako smatram da je za tu igru potrebno nešto više od statistike.
Mislim da su inteligencija i neki odredjen šmek prema u ovom sportu bitniji faktori, a to je na našoj strani.
Zato ja uvek verujem da u košarci (a i u nekim drugim sportovima) mi pobedjujemo bez obzira ko je protivnik.
AJMO IDEMO i SAMO LAGANEZE

T-Rex

pre 12 godina

@sharenatz

Dirk ne koristi finte? A kako se zove ono kad podigne igraca,koji poleti u u vazduh ,a Dirk onda ima otvoren sut ili iznudi 2+1(u slucaju kontakta),ili krene na ulaz.

anbeast

pre 12 godina

@racerx

Kazes: '' Za 3 pona imaju 43%, naspram nasih 35.5%". Tacno, ali mi smo pokusali 93 trojke, a Francuza nema medju 20 po pokusajima. Mi smo dali 33 trojke, oni 24. Vise poena postizemo iz trojki od njih. Mi imamo 46 ofanzivnih skokova a oni 32, sto znaci da se za losiji procenat vadimo skokom koji omogucava novi napad. Takodje imamo 78 asistencija naspram 54 sto znaci da igramo timskije. Pri tom oni imaju samo 3 greske manje od nas (48 prema 51).

''najbolje govori fantasticni procenat suta '' Taj procenat dolazi od toga sto daju dosta koseva iz reketa.

Jesu dobri, imaju sansu da nas pobede ako ne budemo makar malo zaustavili Parkerove prodore(koji rezultiraju kosem, faulom ili asistencijom). Francuzi nemaju konzistentnog sutera. Najpouzdaniji je Zelabal a ni on nije vrhunski. Ostali mogu da pogode ali ne u serijama. Dakle, resenje je ''napakovati'' reket i spreciti prodore. Moramo disciplinovano zagradjivati kos jer su Francuzi mobilniji i skocniji od nas.
Takodje moramo imati odgovornost kod pasova jer verujem da ce agresivno ici na pas u pokusaju da ukradu loptu.(mada su po statistici tek na 10 mestu po kradjama sa 25.) MIslim da raznovrsnije igramo od njih. Ako skupe na centre - imamo dobre sutere, ako izadju siroko - imamo kome loptu dole da spustimo. Oni ne mogu da se oslone na sut i morace da idu na prodor ili na Borisa Diaa koji odlicno igra ledjima. (njega bi mozda Macvan mogao da ustopuje.) Mislim da je lakse igrati odbranu kad moras da pokrijes samo jednu stvar.

Zivi bili pa videli... Samo cvrsto i odgovorno momci...

PS. Teu mora krenuti sut jednom...Pre sam se nervirao zbog tih ''revolveraskih'' suteva ali ocigledno je to deo slobode koju mu daje Duda (zar mislite da bi bio duze od 3 sekunde na terenu da sutne nesto takvo sto nije deo generalne ideje?), a on svakako zna zasto. Kad ulaze, ti sutevi psihicki ubijaju protivnika. I da li ste primetili da on to ne radi u prelomnim momentima, nego nesto ranije (dok ima sanse za popravni) u nadi da ce mu krenuti sut ili da ''ubije'' protivnika. (naravno, ovde ne govorim o situacijama kada mora da sutira tako nesto kao protiv Spanije prosle godine (a to nije bilo nerezonski - samo daleko))

Oliver

pre 12 godina

Pozdrav "analiticari" hocu i ja malo da filozofiram.

Mnogi se zale na skracivanje napada nasih igraca u ovoj utakmici. Setite se malo sta je rekao Ivkovic pred mec "ako udjemo u set igru sa njima mi nemamo sanse". Razmislite sta znaci kada jedna ekipa sa kratkom klupom treba da pretrci teren 40% vise nego inace. Kako to utice na njenu efikasnost i skok.

Druga interesantna prica je "francuzi imaju bolju statistiku i vise su dali koseva". Tacno, sa tom statistikom i kosevima juce su jedva preziveli Italijane. Najveci rezultat su i ostvarili u penal zavrsnici bas sa Italijanima. Koliko znam nasi jos nisu ni imali priliku da zatrpavaju nekoga kosevima na kraju utakmice. Hajde da oduzmemo poslednja dva minuta u mecevima pa da gledamo te brojke, one govore mnogo vise konacnog rezultata.

U svemo sto se desavalo juce bilo je rezona mada nije uvek bilo ocigledno, cak i oni sutevi Teodosica su uvek isli kad smo vodili 10 plus mislim da to ni to nije bilo slucajno.

Sto se tice danasnje utakmice citiracu Batu Stojkovica uz malu modifikaciju

" Bili jednom na jednom turniru Francuz, Nemac i Srbin i sad je ne znam kako je sve to islo po redu, samo na kraju Srbin je bio najpametniji i sve je nadmudrio. "

Wllaxy

pre 12 godina

Jesmo dobili Nemce ali milina je bilo gledati Novickog kako u par navrata salje po burek ove nase. Jednom je polovinom cetvrte poslao dvojicu odjednom :)
Ne bih se slozio sa Dudom da prvenstvo pcinje od utakmice sa Nemackom. U sve cetiri koje smo dobili smo bili favoriti.
Protiv Francuske, Spanije, Litvanije, Rusije, a mozda i Grcke nemamo sanse.
Realno smo 5. ili 6. u Evropi sto je odlicno, ali medalju kako mnogi od vas ocekuju necemo osvojiti! Citamo se nakon finala u kojem Spanija dobija Francusku ili Litvaniju (zavisi ko s kim igra u polufinalu). Srbija ce dva dana pre tog finala igrati za plasman 5-8.
(diamond, 5. septembar 2011 00:58)
Stvarno si dijamant i to nebruseni!
Vec si ranijim komentarima dokazao da pojma ti o kosarci nemas tvrdeci da ce Nemci da nas razbiju i da protiv njih nemamo sta da trazimo... Sada kad su te Svabe razocarale posto smo mi njih razmontirali nalazis nove favorite i to, pazi molim te medju Grcima koje su Makedonci odrali i Rusima koji se zlopate citavo prvenstvo!
Na kraju ako ne osvojimo zlato vec samo srebro ti ces da likujes i da vices "Sta sam vam rekao" jer ces ti biti srecan jedino ako Srbija ne osvoji zlato sto samo po sebi dovoljno govori o tebi... Kompleksi su cudo, a kod takvih i neizleciva bolest!

bred

pre 12 godina

(racerx, 5. septembar 2011 10:04)
Iskreno, ne mogu da verujem da se neko "potrudio" da da validnu analizu igre dve ekipe bazirajući se samo na statistici. Nonsens.
Elem, Francuzi možda nisu totalni divljaci kao u Turskoj (zbog Parkera), ali su i dalje divljaci kojima su jedine snage fizikalije i individualni kvalitet. Ne kažem da će biti laka utakmica, ali Francuzi će tek sa nama igrati protiv izrazito timske odbrane sa dosta preuzimanja i savršenom stranom pomoći - dok smo mi, uslovno rečeno, već navikli da igramo sa divljačkim ekipama.
Iskreno, gledao sam ih i protiv Nemaca i protiv Italijana, i obe utakmice su dobili mnogo teže nego što bi se očekivalo od takvih supermena, kako ih predstavljaju ovde. Jednostavno, čini se da oni već sad igraju svoj maksimum, dok mi dobijamo utakmice A OPET možemo da poboljšamo 100 stvari u igri.
No, videćemo. Dobijemo Francuze, dobijemo Poljake/Turke, taktički izgubimo od Španaca i Litvanije (krijemo karte pred završnicu), i opušteno dobijamo apsolutno svaku ekipu iz one druge grupe.

Alexandar Nish

pre 12 godina

Sve cestitke za ove momke. Na svakoj utakmici ispliva neko ko resi utakmicu, to nam je i najveci kvalitet, veliki broj igraca u rotaciji. Sinoc me odusevio Savanovic, kada je u cetvrtoj cetvrtini usao u igru imao je izraz lica- samo sto sam se probudio i ustao iz kreveta :)bio je sav zbunjen. A onda je usledila je njegova serija koseva. Ipak, bez selektora ne bi bilo nista, svaka cast za Dudu! Podsetio bih sve one koji kritikuju ove mlade momke da su oni osvojili sve sto se moglo osvojiti u mladjim kategorijama, sad je doslo vreme da osvoje i ovo zlato.

racerx

pre 12 godina

Milos Teodosic za sada na prvenstvu vodi u broju asistencija, ali mi nije jasno zasto nikada pored njegovih brojki ne stoji procenat suta? Ovo su mu procenti za sada, zajedno u svim utakmicama:
-za 2 poena 8/19 (42.1%) sto i nije lose
-za 3 poena 6/26 (23.1%) sto je izuzetno lose, posebno sto stalno preuzima ulogu sutera, cesto uz izuzetno losu selekciju suta. Imao je 31 asistenciju do sada, ali i 8 izgubljenih lopti, skoro sve posle neke od nerezonskih asistencija.
Ne bi trebalo navoditi samo ono sto valja, vec ako se navodi, navesti sve. Ceo tim nam za sada ima sut na prvenstvu nesto iznad 35.5%, a ako bi se Teodosic izuzeo iz statistike, onda nam se procenat ostatka tima penje na nesto iznad 40% za 3 poena, sto je odlicno.
Ono sto jos treba primetiti jeste da smo do sada igrali protiv reprezentacija koje nisu imale dobrog organizatora igre, sta vise nisu imale dobru bekovsku liniju. Jedina 2 igraca koji vrede na tim pozicijama od svih dosadasnjih protivnika su Belineli i Blums, ali za njih nisu postojale ni priblizno adekvatne zamene. Svim timovima se igra zasnivala na visokim igracima: Barnjani, Galinari, Novicki, Kaman... A da bi takvi igraci imali dobar ucinak, dosta zavise od toga gde i kada im se doda lopta. Svi su morali da grade sebi pozicije, sto je najbolje pokazao juce Novicki, koji kada primi loptu sve mora sam da odradi, isti je bilo slucaj i sa Kamanom ili Barnjanijem, Galineli je prica za sebe, jer ma koliko bio dobar, a stvarno je dobar, ipak pati od sindroma NBA, a to je najbrzi sam, najjaci sam, mogu sve, tako da on svejedno voli da pravi sam sebi sansu...
Danas nam sledi mec protiv Francuza, koji imaju najboljeg pleja na prvenstvu, ali pored toga i ostatak tima, kome taj plej moze da znaci nesto.
Francuzi daju 85 poena po mecu, mi 84. Bolji su i u sutu za 2 poena 57%, naspram nasih 52%. Za 3 pona imaju 43%, naspram nasih 35.5%, dakle, bolji su i tu, cak i kad se izuzmu Teodosicevi nerezonski potezi. Mi smo bolji u ofanzivnom i defanzivnom skoku, vodimo u razlici za 6 skokova. Bolji smo u asistencijama za 6, u ostalim stvarima smo izjednaceni, jedino Francuzi prave vise Faulova.
Francuzi su kod nas predstavljeni bukvalno ko bezgalvi tim, koji trci i skace i uopste ima slabo poznavnje kosarke (sem Parkera), bukvalno kao da igraju na snagu i brzinu (nase primitivno poimanje kako "crnci" igraju kosarku. Da se neko malo pozabavio ovim brojkama, vidli bi da to uopste nije tako, a najbolje govori fantasticni procenat suta i cinjenica da ne koriste toliko fizicke predispozicije da bi dosli do skoka, a sve cinjenice govore da bi mogli da dodju do njega.
Imaju strasnu spoljnu liniju: Parker, Batum, De Colo, jaki su na krilima Diaw, Pietrus, Gelabale, a na centru im je Noah, koji je veoma skocan i pokretljiv.
Francuzi igraju izuzetno brzu kosarku, stil igre, koji nama nimalo ne odgovara. Gledao sam ih protiv Spanaca, to vam je kao da ubrzate za 15% normalni mec. Ako nasi ne krenu od pocetka dobro, tj. ako osete da mogu da ih zaustave na brzinu i skok, onda su nam sanse veoma male, jer imamo nekoliko igraca, koji su fizicki poprilicno limitirani. Toliko za sada, jer nije pametno nista lose pricati o nasima, posto su trenutno svi u pobednickom zanosu, te se to posmatra kao huljenje ;)

sharenatz

pre 12 godina

Jesmo dobili Nemce ali milina je bilo gledati Novickog kako u par navrata salje po burek ove nase. Jednom je polovinom cetvrte poslao dvojicu odjednom :)
Ne bih se slozio sa Dudom da prvenstvo pcinje od utakmice sa Nemackom. U sve cetiri koje smo dobili smo bili favoriti.
Protiv Francuske, Spanije, Litvanije, Rusije, a mozda i Grcke nemamo sanse.
Realno smo 5. ili 6. u Evropi sto je odlicno, ali medalju kako mnogi od vas ocekuju necemo osvojiti! Citamo se nakon finala u kojem Spanija dobija Francusku ili Litvaniju (zavisi ko s kim igra u polufinalu). Srbija ce dva dana pre tog finala igrati za plasman 5-8.
(diamond, 5. septembar 2011 00:58)

1. Novicki ni u jednom momentu nije poslao nekog "po burek". To podrazumeva fintu, a Novicki ne igra na finte, nego koristi brzo podizanje u šut ili brz fade away, jer je visok 214cm a uz to šuta sa vrha glave sa vrlo visokom parabolom. Mislim da bi stručnjak kao ti znao ove sitnice. Sa druge strane Kejmen veoma koristi finte jer je pokretljiv za peticu, ali šta ja pričam, verovatno si i to znao.

2. Kako znaš da ćemo pući od Španije i Litvanije, kad ih nisi gledao (nijedna televizija ih nije prenosila, šmekao sam)? Znači, ili si u Litvaniji, ili provociraš. Ako si u Litvaniji, nije mi jasno zašto trošiš vreme kuckajući analize u komentarima "tamo nekog sajta", kada si očigledno plaćeni stručnjak za neku televiziju. Ali ipak mislim da je ovo drugo.

3. Na konto ovoga, molim te reci mi na kojim su to utakmicama na ovom EP reprezentacije Rusije i Grčke dokazale da su bolje od nas? Ono gde ovi gube od Makedonije, a ovi igraju egal sa Gruzijom i Belgijom?

Sve u svemu, dobar pokušaj trolovanja, dajem ti +1.

wlado

pre 12 godina

tepic i markovic su super, ne razumem sto neko tepica kudi? covek ima mirnu ruku, brz je ima dobar prodor solidan u odbrani, a moze i tricu da pogodi, pravi univerzalac!

milos

pre 12 godina

niko ne komentarise trenutak kad je Teo ukrao loptu. odlican znak pred utakmicu sa Francuskom. Naravno da nece zaustaviti Parkera, ali makar nece biti neprimetan. Parker je inace valjda Markovicev zadatak.

Drazen Petrovic

pre 12 godina

Kao sto sam vec rekao u komentaru dole, kad god Srbija igra kosarku, cilj je zlato. Pa makar se skupili nas pet iz kraja da igramo, sve dok na dresu pise Srbija, realan cilj je zlato.
Ovo danas je bilo ko u filmu 300, Duda sutira ovog nemackog trenera u grudi, ovaj upada u rupu bez dna, a Duda vice: "This is Serbia".
A za ovog nemackog trenera ako je stvarno, kao sto neko rece, pogrdno koristio izraz "Yugo", evo mu jedan link, pa neka studira Yugo skolu kosarke:
http://en.wikipedia.org/wiki/Yugoslavia_national_basketball_team

Mirko

pre 12 godina

Ponovo sam gledao reprizu utakmice i vrlo je jasno da su kod nas igrali SVI igrači (koji su ulazili) - trojke i poene su davali SVI, dobro su igrali SVI u našoj reprezentaciji. Kod Nemaca igrao je Novicki i to je sve. U par navrata još po neki usamljeni potez nekog od Nemaca, ali to je bilo slabo i više nego nedovoljno. Pa ne može jedan Novicki da pobedi celu našu i to raspoloženu ekipu, a Dudu da ne spominjem. To je i pre utakmice bilo jasno, i svi koji su predvidjali naš poraz su jednostavno nerealni ili zlonamerni, ili su po vokaciji naši neprijatelji.
Mislim da je i razlika trebala da bude veća, jednostavno smo ih potpuno nadigrali. Bili smo i borbeniji i agresivniji i više smo želeli pobedu, a timske i pojedinačne kvalitete neću spominjati ponovo...

Pokazalo se opet da naš tim ima puno motivacije kada igra protiv jačih protivnika. To dokazuje i utakmica sa Izraelom, u koju smo u početku ušli previše opušteno, a sve zbog njihovih dotadašnjih poraza, iako oni uopšte nisu loš tim.
Pretpostavljam da će tek u sledećim utakmicama sa jačim protivnicima, ovaj tim izvući još više od svojih kvaliteta, jer je ovo sada još daleko od maksimuma.
Voleo bih da vidim kod nas malo više tečnijih akcija, jer je igra ipak bila blago nemaštovita i spora. Teo radi svoj posao u tom smislu, ali bi mogao još bolje, Savan takođe, Kešelj, Rašić, pa i Marković su imali neke fine ideje i poteze, ali to sve mora još bolje. Naravno da se i ostali uključe.

Verujem u Dudu Ivkovića, jer je čovek pokazao šta može i zna nebrojeno puta - on je jednostavno legenda i košarkaška institucija.
Valjda će ga ovi momci ispratiti, uz malo sreće, možemo daleko da doguramo...
Jedva čekam!

gdfs

pre 12 godina

(diamond, 5. septembar 2011 00:58)

Ista Grcka koju je pobedila Makedonija iliti razbila. Rusija koja do sada igrala rekreativne utakmice videcemo sutra protiv Slovenije. Vidi se da ti je zao sto je Srbija pobedila ali neka staces moras se i ti nekako tesiti.

podgorica

pre 12 godina

hvala vam momci za sve lijepe trenutke,mozemo do finala sigurno. sverom u boga i nasu majku srbiju. pozz iz srpske crne i prave crne gore

papillon

pre 12 godina

@ciganDOgroba
Nije bilo 20 sekundi nego par vise od 24. Sutirao je covek da bi igrali 2 za 1.
Da je uslo bilo bi idealno. Elementi kosarke, elementi ...
Inace, dobro je bilo. Pocetkom cetvrte smo malo stali u napadu, bez ideje. Doduse tad je Nemcima sve upadalo sto su bacili jer vise skoro da nije bilo vazno pa su se opustili. Cak i ono sto su promasili odbijalo se blizu kosu pa nismo imali tranzicioni napad. Nama u tim set napadima par suteva, koji su mogli, nisu usli. Da jesu sad ne bi o tome ni pricali.
Cestitke momci i slusajte Dudu.

Srb21

pre 12 godina

Mi nikad da se naučimo pameti. Da li Teodosić i kompanija znaju koliku štetu će naneti prijateljskim odnosima dve zemlje ako pobede Nemačku? A tek činjenica da će predsednik morati da de izvinjava. O Angeli Merkel i da ne govorimo. Zašto toj "dami" dizati stajati na žulj?
(Danke Deutchland, 4. septembar 2011 21:18)


Ne brini za predsednika,on je majstor u izvinjavanju!

ljubomora

pre 12 godina

Ni sam hteo da dodajem jos nesto na svoj stari komenter al moram. Smeta mi jedna stvar,sto uvek kad pobedimo da li u kosarci ili nekom drugom sportu mora da citam komentare tipa"kraljevi" ili "Bogovi" a posle kad izgube(ne daj Boze) vredjamo ih ko obicne svinje. Zar ne moze to normalno da se kaze nego kraljevi,pa kolko to kraljeva imamo kad smo mala zemlja?
(king, 5. septembar 2011 00:46)

Provaljen si, Aleksandre Karađorđeviću!

Obecanje je obecanje

pre 12 godina

posto je obecao covek da ce kopirati tekst posle utakmice evo ja cu umesto njega. Posto covek zna kosarku red i da mu se oduzim. Sta zna taj Duda Ivkovic nema on pojma.

Gubimo dans od Nemaca, sutra od Francuza, sto znaci da je 1/4 samo san! Sto pre uvidite te cinjenice, lakse ce vam pasti porazi! Realno da se u 1/4 finalu nadju timovi kao sto su, ESP, LTU, FRA, GER ili TUR!!! A mi da razmisljimo zasto nismo poveli najjaci sastav! Kad vidim ono drvo Perovica, jao boze... A sta rade Marjanovic i Rasic ovde, bez zezanja!? Tepic je posebna prica, za njega je prvenstvo zavrseno posle prve utakmice! Najsmesniji su neki sto pricaju o medalji, i to pazi posle Letonije i Izraela, buhaha....
Gubimo sa 5-6 poena razlike. Kopiram ovaj tekst, pa ga ponovo saljem posle utamice!
(Novosel, 4. septembar 2011 10:33)

Pozdravi uz stihove:
"Izadjite na terasu pozdravite Srpsku rasu, izadjite na balkone pozdravite sampione."

Bokica Tikvica

pre 12 godina

Srbija zeli mir i budisticku katarzu!

Njemci izvinite!

Isporucicemo komadanta Dudu i cetu koja vas je nakantala u sred litvanije sa sve novickim i njegovim dijamatskim prstenom!

slavoljub

pre 12 godina

Meni je ovo izgledalo kao kad uhvatite protivnika za kravatu i davite ga. Jednom mora popustiti stisak, ali sto kasnije i sa sto vecom zalihom poena. Tako se i desilo. Veliki Dirk je oslobodio stisak, ali onda je usledio nokaut.
Gospodin Ivkovic je vrhunski majstor. Lukavo, lukavo... No, trebalo je imati i s kim. Bravo, momci!

СВИЗАЈЕДНО

pre 12 godina

следећи услов за еу да се Србија не поспрда са сваком репрезентацијом...

B.T.,Beograd,Srbija

pre 12 godina

G-đo Merkel primite moje najdublje izvinjenje zbog svega što se večeras dogodilo u Litvi,obećajem da se tako nešto više neće ponoviti.Još koliko večeras šaljem avion da momke vrati kući,a njihovog vođu koga smo već identificirali(izvesni "Duda" Ivković)ćemo najoštrije kazniti. Oprostite još jednom,zaigrala se malo deca.A eto koristim priliku da se unapred izvinem i vašem uvaženom kolegi,gospodinu Sarkozyu.Iskreno Vaš

Nalim

pre 12 godina

E narode, da ste culi i videli izjavu Nemackog trenera na DSF-u, bili biste neprijatno iznenadjeni i zaprepasceni.
Zacrvenelih ociju i sa zivotinjskim pogledom ( ne trpi G-din bas poraz izgleda), u afektu je nasu reprezentaciju nazvao "Jugo",i to dva puta namerno, sto posle sugestije novinara uzastopno potencira ( a u Nemackoj, ko razume izmedju redova Nemacki jezik- Yugo je stari jezicki, podrugljivi sleng za strance Gasterbajtere kao i slicni izrazi za Turke, crnce itd), i za razliku od zvanicne konferencije za novinare, rekao da na 5 poena razlike, simuliranje i gluma "nekog Yugo igraca" uticala je na sudije, koji su nam poklionili neku loptu itd itd...zbog cega se i sam bunio na kraju meca kod sudija.
Prosto neverovatno za jednog trenera, ako se uzme u obzir da je Dirk Nowitzki par minuta pre njega rekao da je bolji tim pobedio i da je Srpski tim vodio ceo mec sa 10-20 razlike. Kakav cinizam, netakticnost i diskriminativan stav.
Nazalost, jos neko vreme ce mo za vecinu Nemaca i ostalih zapadnjaka biti foleri i gubitnici. Ali, vreme i dela ce poboljsati sliku o nama u buducnosti. A za ovakve minijature i sarkasticne tipove ne treba obracati ni paznju.Treba ih gaziti i pobedjivati. Samo tako ce nas pamtiti da smo " tamo neki dobri". Napred normalna Srbijo !!

duledudule

pre 12 godina

svi su imali doprinos.pravi ti.Teo zamalo triple double :) Savan ponos i dika nasih novobeogradskih blokova :) GOSPODIN DR MR DUDA IVKOVIC objasnio.poklonicu mu jedno karudijance da ga vine u nebesa da leti visoko :)

Njegos

pre 12 godina

Svaka cast momci,nema sta.nasi su kraljevi Ali je bogami i novicki objasnio zalaganjem i odnosom prema igri.à slusaj Ivo:koji bi to Tim bio da je on kojim slucajem nas...

diamond

pre 12 godina

Jesmo dobili Nemce ali milina je bilo gledati Novickog kako u par navrata salje po burek ove nase. Jednom je polovinom cetvrte poslao dvojicu odjednom :)
Ne bih se slozio sa Dudom da prvenstvo pcinje od utakmice sa Nemackom. U sve cetiri koje smo dobili smo bili favoriti.
Protiv Francuske, Spanije, Litvanije, Rusije, a mozda i Grcke nemamo sanse.
Realno smo 5. ili 6. u Evropi sto je odlicno, ali medalju kako mnogi od vas ocekuju necemo osvojiti! Citamo se nakon finala u kojem Spanija dobija Francusku ili Litvaniju (zavisi ko s kim igra u polufinalu). Srbija ce dva dana pre tog finala igrati za plasman 5-8.

Иван-Ниш

pre 12 godina

Зашто Тео не игра више на улаз и сакупи 15 асистенција када је очигледно способан за то? Ипак њега сврбе леђа да шутира неке небулозе са скоком уназад и то понекад у другој секунди напада, а онда због њега остане рупа у одбрани. Јао, када би одрастао и уозбиљио се, млатили би ове Немце са најмање двадесет разлике. Саван и Крле се приближавају перфекцији, а и остали данас одиграли одлично, поготово у одбрани. Наравно да већина има стандардне мањкавости, али Дуда је мајстор да и мане уклопи у тим.
Било би лепо да победимо Французе а онда пребацим на ХРТ и уживам док водитељка чита тихо, кроз зубе, резултате наше групе. Била би то музика за моје уши :D

king

pre 12 godina

Ni sam hteo da dodajem jos nesto na svoj stari komenter al moram. Smeta mi jedna stvar,sto uvek kad pobedimo da li u kosarci ili nekom drugom sportu mora da citam komentare tipa"kraljevi" ili "Bogovi" a posle kad izgube(ne daj Boze) vredjamo ih ko obicne svinje. Zar ne moze to normalno da se kaze nego kraljevi,pa kolko to kraljeva imamo kad smo mala zemlja?

pejapeja

pre 12 godina

Morao sam da reagujem kada sam unazad procitao komentare.Pa zar niko nije primetio lavovski doprinos Markovica u udbrani a bogami i u napadu.To je jedini igrac koji vam drzi prst u oko a nepravi faul.U proseku je bili kupus i meso, stim sto smo mi ovi zadnji u proseku.Odlicni Savanovic i stimer majstor kome viri drskos,lucidnos a po nekad i bezobrazluk iz poteza.Teodosic je i kluc za francuze samo ga Duda jos nije podmazo, pod uslovom da ostali opet budu meso.

RIJEKA

pre 12 godina

najlakša utakmica za nas,turci i hrvati idu kući a litva pukla od španjolaca sutra da vidimo kakvi su francuzi protiv nas i vrlo je interesantno ovo prvenstvo kad ga se sa političkom situacijom usporedi i sa izjavama novinara komentatora i brojača krvnih zrnaca košarkaša LUDI MOJ BALKANE IPAK SMO MI U OVOJ IGRI GAZDE

Aleksandra BG

pre 12 godina

Ugao gledanja sa zenske strane /zahvaljujuci Otvorenim vratima/: Hvala vam mnogo ste lepi :DDD Bravo momci! Bravo Dudo! Bravo, idemo dalje !!!!

Lucky Luke

pre 12 godina

Теодосић има очи око целе главе. У исто време, прима инструкције од Дуде, асистира Мачвану и проверава на телетексту како му иде тикет на клаџи.
(Драган Стојковић Пиксе, 4. septembar 2011 20:43)
----------------------------------------------------
Sjajno!
:))))))))))))))

Drazen Petrovic

pre 12 godina

Kao sto se od Brazila uvek ocekuje zlato u fudbalu, tako i od Srbije treba ocekivati zlato u kosarci ko god igrao za nju, gde god se igralo i sa kim. Nama je jednostavno kosarka u genima. Bravo za Dudu, bravo za Srbiju.

ilija

pre 12 godina

Potpuno se slazem sa mnogima po pitanju Sarenca, bez premca najbolji komentator trenutno u Srbiji, iako je grobar. Bravo gospodine Ivkovicu, bravo momci, nastavite ovako....

lTro

pre 12 godina

Mnogo se uzdizemo, Dirkenstajn nam je smanjio na 5 razlike u zadnjoj cetvrtini, a samo je i on igrao protiv nas. Sta bi tek radili da imaju jos jednog, dvojicu dobrih igraca. Teodosic prokockao 10 lopti, Savanovic koliko je dao toliko je i primio u odbrani, Rasic drvo, Tepic jos u Turskoj, Krstic bi morao da pregazi onog Kemena, jos i Jagla da je igrao, to bi bilo smesno. Duda je pogresio sto nije stavio Bobija umesto Krstica.

Sale

pre 12 godina

Ne mogu da se otmem utisku da nam je Duda pola tima. Kakva šteta što Miličić i Radmanović nemaju u vuGla i što je Vujanić povređen - onda bismo imali šanse i sa Špancima. U svakom slučaju čestitke momcima na zalaganju i pobedi i što su, u najmanju ruku, dobri studenti Univerziteta "Duda Ivković".

Sta reci

pre 12 godina

Da li je moguce da je ta hrvatska voditeljka rekla da je pobjeda Srbije protiv Njemacke iznenadjenje.Koji su to komplexi majko mila!MI smo zemlja kosarke,bez najboljih igraca i najvecih zvijezda smo vicesampioni Evrope i svijeta(onu kradju turaka ne racunam) i ona neko da kaze da su Njemci favoriti protiv nas hahahaha...

anchi8913

pre 12 godina

@TV BASTILJA
Ljudi su se zalili na komentarisanje Krivokapica prethodne dve utakmice, pa se vratio Sarenac. Tj, on je iz Litvanije dosao u Beograd hitno zbog licnih problema, ali se vraca vec sutra i bice tamo za utakmicu sa Francuskom!

Zbunjen

pre 12 godina

Jos jedan zbunjeni ljubitlje kosarke u Srbiji, koga zanima iz kog to razloga RTS nema komentatora u Litvaniji od PRVE utakmice i koji su to razlozi zbog kojih se krsi zakon o javnom informisanju, da mi na svakom time-out-u budemo zasuti bujicom nepotrebnih reklama, umesto da zaista gledamo Evropsko prvenstvo i uzivamo u istom ? Zaista je postala neverovatna samovolja pojednih ljudi u RTS-u , spremnih da na ovaj nacin vredjaju kosarku u SRBIJI ! Zato je i bolje sto B92 prenosi tenis i nadam se da sledece godine necu imati tu "privilegiju" da bilo koji vazan teniski mec gledam na RTS-u vec iskljucivo na B92 !

Borko

pre 12 godina

Sarenac je potpuno nestrucan komentator, kao i svi na rts-u uostalom.
Cestitke momcima, samo hrabro.


Sarenac je najbolji kosarkaski komentator!

s

pre 12 godina

Dusk Savicki :)
Sava Savanovic- prvi srpski vampir pio krvo po srpskim selima, njegov cukun cukun unu Dusko Savanovic pije krv europljanima :)

iiijao!

pre 12 godina

(ilija, 4. septembar 2011 23:13)

Šareni je čistokrvni ciganin, što je potpuno prirodno s`obzirom da izvrsno prenosi i Partizanove utakmice, pošto je očigledno da nije iskompleksiran.

HlaoRu

pre 12 godina

Svaka cast momci! A posebne cestitke za Gospodina Dudu Ivkovica koji je verovatno najbolji kosarkaski strucnjak u celom svetu i to svih vremena!!! :)

Barcaboy

pre 12 godina

Samo da kazem..Dzaba novickom 30 poena kad nas svaki igrac da 10+ :) Timska igra > novicki..Ne kazem da je novicki cak sta vise mi je zao jer igra sa pacijentima :) NAPRED SRBIJO!

vlada85

pre 12 godina

Svaka cast Srbijo.. odlicno takticki odigrana utakmica... bravo za Dudu i kompletnu ekipu... mvrhunska pobeda.. iako kad se pogleda smo prakticno vodili desetak razlike celu utakmicu nije bilo ni malo lako... pravo da vam kazem, poceo sam da drhtim kad su smanjili na 5 razlike, ali srecom je Savanovic pogodio trojku!
Jedina zamerka je na igru Perovica.. dobro je odigrao samo prvu utakmicu na prvenstvu ali ove ostale kao da nikad loptu nije video u zivotu... valjda ce se popraviti... i on nam je potreban...

KKK

pre 12 godina

Tim protiv pojedinca. Uvijek pobjeđuje tim. U mnogim sportovima smo imali bolje pojedince, ali je Njemačka uvijek imala tim. U kosarci danas nisu imali sanse uprkos velikom Dirku, jer smo mi imali gospodina Ivkovića koji je napravio tim.
Koliko sam uspio ispratiti samo još Španija ima tim i donekle Litvanija. Ako nam se kockice poklope možemo jako daleko dogurati. Daće Bog. ŽIVJELA SRBIJA!

realo

pre 12 godina

E ovo je vec licilo na dobra, stara vremena. Odlicna odbrana, bez vecih oscilacija u igri, dobra resenja u napadu, kosevi u pravom trenutku. Sut bi mogao jos malo bolji da bude i onda su i Francuzi zreli za prvi poraz.

TV BASTILJA

pre 12 godina

TV BIH,komentator sa lica mesta,TVC.GORA direknko iz hale,TV.Hrvatska sa lica mesta,TV.Makedonije takodje iz hale,RTS iz studija na u kosutnjaku radi prenos,pa bih laicki zapitao sta to radite prevaranti?Preplata pa onda i to malo nego reklama reklamu stize,cim sudija bilo sta svirne eto nama reklama a RTS jos neki dinar,dakle bruke i sramote,ako nista vise zbog odnosa prema ovim momcima.

Jegulja

pre 12 godina

na evropskom 2009. godine neko je na ovim stranama Dudu nazvao - MASTER JODA. potpisujem. cestitke nasima!!!

btw, jeste da je off ali ono ocitavanje bukvice, mislim pniniju, je za udzbenike pod naslovom - kako od tehnicke greske napraviti par ekselans investiciju.

boris

pre 12 godina

I opet "pametna" novinarka sa hrt-a izjavila večeras da je iznenađujući rezultat pobeda Srbije protiv Nemačke.Pa ljudi moji koliko volite tu Nemačku trebalo bi da se svi preselite u nju i pozdravili vas braća Bošnjaci košarkaška velesila.

Dragan, Nemacka

pre 12 godina

samo neki od komentara nemackih komentatora: "Srbi imaju toliko dobrih igraca!", "Teodosic je jedan izvanredan reziser", "Savanovic igra tako opusteno kad je najvaznije", "igra srskog tima ne moze dovoljno da se pohvali!". Novicki, posle utakmice: "oni su znali na kraju da odrze prednost". Nemacki trener se zalio na sudije i sviranu gresku u napadu, bio je ljut na neke igrace koji se nisu trudili kao sto se na primer Novicki trudio, ali je na kraju i on poceo da hvali nase i priznao da smo bili vrlo jaki...

realno

pre 12 godina

Bravo momci, svi su dobri. Savan i Teo moraju da igraju odbranu, u odbrani ih lako probijaju, u napadu su ekstra. Tepic, Keselj, Markovic, Macvan su igraci koji daju veliki doprinos ekipi, pre svega odbrani, hemiji u napadu, i ne trose mnogo suteva kao teo.

Laki (je malo nervozan)

pre 12 godina

Moram da priznam da sam posle pripremnog perioda bio malko skeptican, al sad vidim da smo ipak klasa i normalno je ocekivati medalju! Bravo momci, mozda i po prvi put u istoriji igramo kao tim, bez velikih "zvezda" u timu i moram da Vam skinem kapu, igrate jednu od najlepsih kosarki do sad! Samo napred! MNOGO SMO JAKI!

Podgoricanka

pre 12 godina

Dok su plavi ostavljali srce na terenu, mi, gradjani Crne Gore u gradjanskoj drzavi, nadasve gradjanskom, tolerantnom drustvu, gledali smo "kombinovani" prenos ove utakmice i utakmice BiH-Hrvatska. Kombinovanje je podrazumijevalo gledanje ISKLJUCIVO utakmice BiH-Hrvatska, uz povremene opaske komentatora da se istovremeno odigrava i mec izmedju Srbije i Njemacke i obavjestenje o trenutnom rezultatu (na svakih pola sata). RTS, naravno, zamracen. Zivio live streamning! Naprijed plavi! Pozdrav iz Podgorice!

Rod

pre 12 godina

Još nešto sekundi do kraja, vodimo 15-ak, Nemci se već predali, izvode loptu, a naši LAVOVI opet prišli PO CELOM TERENU. To, Dudo, institucijo! Tako igraju šampioni! Gaze protivnika i kad leži nepomičan! Bravo, LAVOVI!

Navijač PARTIZANA iz Vukovara!

pre 12 godina

Svaka čast Novickom i njihovoj upornosti,ali ipak smo mi za njih u Košarci uvek bili ono što su oni za nas u Fudbalu!

grof

pre 12 godina

U svakom mecu do sada(sem protiv Izraela) presudne poene dao je Savanovic,dok njega sluzi sut nema zime za nas!Inace zasluzena pobeda,timska,Teo da nije onih bezveznih ispucavanja maestralan,Macvan-odlican u odbrani,Krle-kapitenski kao i uvek,Tepic vrlo bitan,prvenstveno u odbrani,sve u svemu samo da jos neko proradi u napadu,nema brige:-)

Darko 88

pre 12 godina

Svaka čast, pokazali ste snagu i karakter kao i uvek i začepili usta dosadnim pljuvačima. Srećno sutra, bitno da su preneti bodovi.

Sell

pre 12 godina

Teo bi definitivno u NBA ligi imao preko 20 asistencija po mecu. Kakav igrac, izludi te svojim nerezonskim sutevima, ali sve moras da mu oprostis posle nekog lucidnog poteza. Mislim da ce u drugoj fazi krenuti sut,a onda u eliminacionim utakmicama ce davati preko 20 poena.. Kakav majstor!

Duda zna sta radi

pre 12 godina

Kao sto sam i predpostavio, jakom odbranom i jakim tempom tokom svih 40 minuta sveli smo Nemce na 65 poena. Videli ste koliko je nesigurnosti bilo u tom sutu. Jedino malo Novicki na kraju. Presudila duza i kvalitetnija klupa i timska igra kao sto sam vec pisao o tome. Vazna 2 boda za sledecu fazu, ali ne treba tu stati, treba sutra odigrati na pobedu i da sa cetiri boda odemo u drugu grupu. Bravo majstori ove igre!

Olga & Nebojsa

pre 12 godina

Kakva utakmica! Momci svaka cast. Tako se igra i bori za grb. Sve najbolje iz Herceg Novog, koji je NARAVNO uz svoju reprezentaciju.

Mirko

pre 12 godina

Tuchu njihovi ali tuchu i nasi..hahahahha..dobro je samo Teo da pocne da sutira trojke odakle treba a ne sa 9 metara..usla je ona protiv Shpanaca prosle godine ali ne treba sad preterivati vec sutnuti tu trojku sa osnovne linije trojke..ajde TEo proradi i ti malo i nema problema.Jos da imamo jednog jaceg centra,a ne ovu glistu perovica koji protiv fizicki jacih igraca ne moze da mrdne.

Dusan

pre 12 godina

Mene koji nisam trenirao kosarku Vlade Djurovic uvek fascinira svojim komentarima i poznavanjem igre.

Ako gresim nemojte mi reci, da se ne razocaram.

T-Rex

pre 12 godina

Teo je odigrao odlicno ,ali mi nije jasno kad je upeo da suta trojke 2/9.
Savan ne promasuje.
Dirk je covek koji je trebao da se odmara ovo leto,a ne da igra sa Kamanom koji ne vraca nijednu loptu, i saigraci koji pogadjaju samo kad Dirka ide.

Danke Deutchland

pre 12 godina

Mi nikad da se naučimo pameti. Da li Teodosić i kompanija znaju koliku štetu će naneti prijateljskim odnosima dve zemlje ako pobede Nemačku? A tek činjenica da će predsednik morati da de izvinjava. O Angeli Merkel i da ne govorimo. Zašto toj "dami" dizati stajati na žulj?

stayfoolish

pre 12 godina

Mislim da nemamo sanse pfrotiv Nemaca. Oni su nas na SP-u pobedili i bez Novickog, pa mislim da sada nema dileme oko pobednika.
(BaneUtd, 4. septembar 2011 20:18)


HAAAAAAAAAAAAAA?!?!?!?!

Garnett

pre 12 godina

Dobili smo ih!!!Sjajan Savanovic,Krstic izuzetan,Teodosic 9 asistencuja!!!
P.S.Zao mi je Dirka Novickog,onako los tim ima tako sjajnog igraca!!!

Salle

pre 12 godina

Odlično, dve stvari kojih sam se plašio u ovom meču su Dirk Novicki i to što su nas Nemci pobedili 2 puta zaredom, polako počinjemo da nabijamo kompleks Nemcima prvo fudbal u Africi pa onda ovo.

Paka

pre 12 godina

Odlicno! Takticki lepo odigrano. Savanovic opet bolji od drugih, Teo los na sutu, ali zato odlican u reziji! Nemacki komentatori nisu stedeli na komplimentima, vrlo realni i objektivni. Kad li cemo mi to da docekamo od nasih? Duda maestralan. Bravo momci. Sutra
ako Francuska igra bez Parkera nase sanse i tu rastu.

ЈАВИ СЕ МЕРКЕЛ..........ЈАВИ СЕ МЕРКЕЛ :-)

pre 12 godina

ПООБЕЕДААААА!!! ТОООООООООО БРЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!! ГАЗИИИ!!!

Lafayette

pre 12 godina

Objasnili smo im neke stvari,poslali poruku !Ceo tim je odigrao dobro,a prostora u igri jos ima!Teo je najbolji asistent sampionata ,Krle ubedljivo prvi centar po konstantnosti a Savan ima visok basketaski IQ,,,i bije svoje protivnike ciji je IQ u basketu na nivou sobne temperature.Sad sam siguran ,samo 2 ekipe ce se pitati za zlato ,mi i spanci,,,Cika Duda je lepo odbio bronzu ponudjenu od novinara ,genije ,doktor ove igre !Sta reci ,protiv nabildovanih francuza opusteno ,pa da vidimo ko nosi gace a ko gacice !

ma kidaj

pre 12 godina

Jao sad bi voleo da cujem onu 'voditeljicu' sa HRT-a...uporono je ponavljala da mi osvajamo trece mesto u grupi hahaha...a jel je Hrvatska kao prva zavrsila ili?kompleksiiiiiiiiiiii

Sasa

pre 12 godina

Srbija 4-0 Grupa:Nemacka,Francuska,Italija,Izrael,Letonija
Hrvatska 2-2 Grupa:BiH,Makedonija,Crna Gora,Grcka

Koja je jaca grupa procenite sami!!!!!!!!!!!!
A inace ovom prilikom pozdravljam selektora Hrvatske Josipa Vrankovica koji je rekao posle prijateljske utakmice izmedju Srbije i Hrvatske,da je Hrvatska bolja od Srbije u kosarci.

Rodman

pre 12 godina

Svaka cast momci samo napred,uz malo vise ozbiljnosti bila bi i veca razlika ,uf koliko sam se plasio ovog Nowickog ali Macvan i Savan su ga dobro zatvorili samo tako momci vidi se da nemci imaju dva igraca da valjaju ostalo su vodonose..

jovanson

pre 12 godina

šta mi radimo u napadu je neoprostivo i ne daj bože da nam se to i vrati jer trebalo je već 20 razlike biti u prvoj četvrtini za nas a sad je 7 pa neće švabe ovako loše igrat u nastavku već sam živce izgubio DAJTE LJUDI TRGNITE SE I ZGAZITE IH JER SMO EVIDENTNO BOLJIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

kobe bryant

pre 12 godina

Ma nisu švabe ništa, sem Novickog naravno. Samo ih ne smemo pustiti da umrtve igru. Moramo nastaviti onu brzu igru iz prve četvrtine sa brzim i preciznim pasovima. I bilo bi dobro da konačno i Kosta odigra nešto. Ne mozemo samo sa jednim klasičnim centrom. Krle je dobar ali ne može sam. Kosta je mnogo spor i trapav. Ali je jako dobro što je Mačvan razigran. Čovek ima već 8 skokova. I Savan jako dobar ali ne igra odbranu. Tea šut ne služi ali su asistencije svemirske. Ajmo momci. Srbija!!!

Kol

pre 12 godina

Za sad deluje dobro, igramo kako treba samo treba smanjiti malo te rizicne pasove nisu svabe italijani pa da se bas sprdamo sa njima! Kakve asistencije daje Teodosic pa to je uzivanje samo da ne sutira te trojke sa 9 metara u 10 sekundi napada :D!

Драган Стојковић Пиксе

pre 12 godina

Теодосић има очи око целе главе. У исто време, прима инструкције од Дуде, асистира Мачвану и проверава на телетексту како му иде тикет на клаџи.

kobe bryant

pre 12 godina

Zaboravih da kažem: ovaj Vlade Djurović je stvarno najbolji stručni komentator do sada. Nevidjeno dobro poznaje igru. I ima dobro zapažanje. Voleo bih da ga vidim na klupi reprezentacije jednog dana kad se Duda povuče.

robert

pre 12 godina

koliko ja vidim ovde je perovic najslabija karika ne treba ga uopste forsirati vratiti raduljicu kad se oporavi i eventualno rakovicu dati sansu

reesboo

pre 12 godina

kad vidim kako se duda iznervira na 1.40 pred kraj druge cetvrtine znas da ce da usledi odmah nekoliko nasih poena za povratak izgubljene prednosti

Lokalac

pre 12 godina

Najzad Sarenac legenda. Mozda je banalna stvar ali ja sam mislio da cu da zavrsim u ludari zbog ono indijanca sto je komentarisao protiv Letonije i Izraela.
Sareni najbolji komentator u istoriji!

stefanjuve

pre 12 godina

Milos Teodosic! Kakav igrac! Ma igracina! Ni sami nismo svesni ko igra za nas! Kakva inteligencija!

Svaka cast covece!

Ovo pisem na poluvremenu!

Samo napred, razbijte Nemce do kraja!!

Драган Стојковић Пиксе

pre 12 godina

Теодосић има очи око целе главе. У исто време, прима инструкције од Дуде, асистира Мачвану и проверава на телетексту како му иде тикет на клаџи.

ma kidaj

pre 12 godina

Jao sad bi voleo da cujem onu 'voditeljicu' sa HRT-a...uporono je ponavljala da mi osvajamo trece mesto u grupi hahaha...a jel je Hrvatska kao prva zavrsila ili?kompleksiiiiiiiiiiii

Podgoricanka

pre 12 godina

Dok su plavi ostavljali srce na terenu, mi, gradjani Crne Gore u gradjanskoj drzavi, nadasve gradjanskom, tolerantnom drustvu, gledali smo "kombinovani" prenos ove utakmice i utakmice BiH-Hrvatska. Kombinovanje je podrazumijevalo gledanje ISKLJUCIVO utakmice BiH-Hrvatska, uz povremene opaske komentatora da se istovremeno odigrava i mec izmedju Srbije i Njemacke i obavjestenje o trenutnom rezultatu (na svakih pola sata). RTS, naravno, zamracen. Zivio live streamning! Naprijed plavi! Pozdrav iz Podgorice!

boris

pre 12 godina

I opet "pametna" novinarka sa hrt-a izjavila večeras da je iznenađujući rezultat pobeda Srbije protiv Nemačke.Pa ljudi moji koliko volite tu Nemačku trebalo bi da se svi preselite u nju i pozdravili vas braća Bošnjaci košarkaška velesila.

Lokalac

pre 12 godina

Najzad Sarenac legenda. Mozda je banalna stvar ali ja sam mislio da cu da zavrsim u ludari zbog ono indijanca sto je komentarisao protiv Letonije i Izraela.
Sareni najbolji komentator u istoriji!

stayfoolish

pre 12 godina

Mislim da nemamo sanse pfrotiv Nemaca. Oni su nas na SP-u pobedili i bez Novickog, pa mislim da sada nema dileme oko pobednika.
(BaneUtd, 4. septembar 2011 20:18)


HAAAAAAAAAAAAAA?!?!?!?!

TV BASTILJA

pre 12 godina

TV BIH,komentator sa lica mesta,TVC.GORA direknko iz hale,TV.Hrvatska sa lica mesta,TV.Makedonije takodje iz hale,RTS iz studija na u kosutnjaku radi prenos,pa bih laicki zapitao sta to radite prevaranti?Preplata pa onda i to malo nego reklama reklamu stize,cim sudija bilo sta svirne eto nama reklama a RTS jos neki dinar,dakle bruke i sramote,ako nista vise zbog odnosa prema ovim momcima.

Sasa

pre 12 godina

Srbija 4-0 Grupa:Nemacka,Francuska,Italija,Izrael,Letonija
Hrvatska 2-2 Grupa:BiH,Makedonija,Crna Gora,Grcka

Koja je jaca grupa procenite sami!!!!!!!!!!!!
A inace ovom prilikom pozdravljam selektora Hrvatske Josipa Vrankovica koji je rekao posle prijateljske utakmice izmedju Srbije i Hrvatske,da je Hrvatska bolja od Srbije u kosarci.

kobe bryant

pre 12 godina

Zaboravih da kažem: ovaj Vlade Djurović je stvarno najbolji stručni komentator do sada. Nevidjeno dobro poznaje igru. I ima dobro zapažanje. Voleo bih da ga vidim na klupi reprezentacije jednog dana kad se Duda povuče.

Dragan, Nemacka

pre 12 godina

samo neki od komentara nemackih komentatora: "Srbi imaju toliko dobrih igraca!", "Teodosic je jedan izvanredan reziser", "Savanovic igra tako opusteno kad je najvaznije", "igra srskog tima ne moze dovoljno da se pohvali!". Novicki, posle utakmice: "oni su znali na kraju da odrze prednost". Nemacki trener se zalio na sudije i sviranu gresku u napadu, bio je ljut na neke igrace koji se nisu trudili kao sto se na primer Novicki trudio, ali je na kraju i on poceo da hvali nase i priznao da smo bili vrlo jaki...

Kol

pre 12 godina

Za sad deluje dobro, igramo kako treba samo treba smanjiti malo te rizicne pasove nisu svabe italijani pa da se bas sprdamo sa njima! Kakve asistencije daje Teodosic pa to je uzivanje samo da ne sutira te trojke sa 9 metara u 10 sekundi napada :D!

ЈАВИ СЕ МЕРКЕЛ..........ЈАВИ СЕ МЕРКЕЛ :-)

pre 12 godina

ПООБЕЕДААААА!!! ТОООООООООО БРЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!! ГАЗИИИ!!!

Navijač PARTIZANA iz Vukovara!

pre 12 godina

Svaka čast Novickom i njihovoj upornosti,ali ipak smo mi za njih u Košarci uvek bili ono što su oni za nas u Fudbalu!

reesboo

pre 12 godina

kad vidim kako se duda iznervira na 1.40 pred kraj druge cetvrtine znas da ce da usledi odmah nekoliko nasih poena za povratak izgubljene prednosti

Olga & Nebojsa

pre 12 godina

Kakva utakmica! Momci svaka cast. Tako se igra i bori za grb. Sve najbolje iz Herceg Novog, koji je NARAVNO uz svoju reprezentaciju.

Paka

pre 12 godina

Odlicno! Takticki lepo odigrano. Savanovic opet bolji od drugih, Teo los na sutu, ali zato odlican u reziji! Nemacki komentatori nisu stedeli na komplimentima, vrlo realni i objektivni. Kad li cemo mi to da docekamo od nasih? Duda maestralan. Bravo momci. Sutra
ako Francuska igra bez Parkera nase sanse i tu rastu.

Danke Deutchland

pre 12 godina

Mi nikad da se naučimo pameti. Da li Teodosić i kompanija znaju koliku štetu će naneti prijateljskim odnosima dve zemlje ako pobede Nemačku? A tek činjenica da će predsednik morati da de izvinjava. O Angeli Merkel i da ne govorimo. Zašto toj "dami" dizati stajati na žulj?

Dusan

pre 12 godina

Mene koji nisam trenirao kosarku Vlade Djurovic uvek fascinira svojim komentarima i poznavanjem igre.

Ako gresim nemojte mi reci, da se ne razocaram.

stefanjuve

pre 12 godina

Milos Teodosic! Kakav igrac! Ma igracina! Ni sami nismo svesni ko igra za nas! Kakva inteligencija!

Svaka cast covece!

Ovo pisem na poluvremenu!

Samo napred, razbijte Nemce do kraja!!

Sta reci

pre 12 godina

Da li je moguce da je ta hrvatska voditeljka rekla da je pobjeda Srbije protiv Njemacke iznenadjenje.Koji su to komplexi majko mila!MI smo zemlja kosarke,bez najboljih igraca i najvecih zvijezda smo vicesampioni Evrope i svijeta(onu kradju turaka ne racunam) i ona neko da kaze da su Njemci favoriti protiv nas hahahaha...

realo

pre 12 godina

E ovo je vec licilo na dobra, stara vremena. Odlicna odbrana, bez vecih oscilacija u igri, dobra resenja u napadu, kosevi u pravom trenutku. Sut bi mogao jos malo bolji da bude i onda su i Francuzi zreli za prvi poraz.

Jegulja

pre 12 godina

na evropskom 2009. godine neko je na ovim stranama Dudu nazvao - MASTER JODA. potpisujem. cestitke nasima!!!

btw, jeste da je off ali ono ocitavanje bukvice, mislim pniniju, je za udzbenike pod naslovom - kako od tehnicke greske napraviti par ekselans investiciju.

Lucky Luke

pre 12 godina

Теодосић има очи око целе главе. У исто време, прима инструкције од Дуде, асистира Мачвану и проверава на телетексту како му иде тикет на клаџи.
(Драган Стојковић Пиксе, 4. septembar 2011 20:43)
----------------------------------------------------
Sjajno!
:))))))))))))))

Garnett

pre 12 godina

Dobili smo ih!!!Sjajan Savanovic,Krstic izuzetan,Teodosic 9 asistencuja!!!
P.S.Zao mi je Dirka Novickog,onako los tim ima tako sjajnog igraca!!!

KKK

pre 12 godina

Tim protiv pojedinca. Uvijek pobjeđuje tim. U mnogim sportovima smo imali bolje pojedince, ali je Njemačka uvijek imala tim. U kosarci danas nisu imali sanse uprkos velikom Dirku, jer smo mi imali gospodina Ivkovića koji je napravio tim.
Koliko sam uspio ispratiti samo još Španija ima tim i donekle Litvanija. Ako nam se kockice poklope možemo jako daleko dogurati. Daće Bog. ŽIVJELA SRBIJA!

B.T.,Beograd,Srbija

pre 12 godina

G-đo Merkel primite moje najdublje izvinjenje zbog svega što se večeras dogodilo u Litvi,obećajem da se tako nešto više neće ponoviti.Još koliko večeras šaljem avion da momke vrati kući,a njihovog vođu koga smo već identificirali(izvesni "Duda" Ivković)ćemo najoštrije kazniti. Oprostite još jednom,zaigrala se malo deca.A eto koristim priliku da se unapred izvinem i vašem uvaženom kolegi,gospodinu Sarkozyu.Iskreno Vaš

HlaoRu

pre 12 godina

Svaka cast momci! A posebne cestitke za Gospodina Dudu Ivkovica koji je verovatno najbolji kosarkaski strucnjak u celom svetu i to svih vremena!!! :)

Borko

pre 12 godina

Sarenac je potpuno nestrucan komentator, kao i svi na rts-u uostalom.
Cestitke momcima, samo hrabro.


Sarenac je najbolji kosarkaski komentator!

s

pre 12 godina

Dusk Savicki :)
Sava Savanovic- prvi srpski vampir pio krvo po srpskim selima, njegov cukun cukun unu Dusko Savanovic pije krv europljanima :)

Laki (je malo nervozan)

pre 12 godina

Moram da priznam da sam posle pripremnog perioda bio malko skeptican, al sad vidim da smo ipak klasa i normalno je ocekivati medalju! Bravo momci, mozda i po prvi put u istoriji igramo kao tim, bez velikih "zvezda" u timu i moram da Vam skinem kapu, igrate jednu od najlepsih kosarki do sad! Samo napred! MNOGO SMO JAKI!

grof

pre 12 godina

U svakom mecu do sada(sem protiv Izraela) presudne poene dao je Savanovic,dok njega sluzi sut nema zime za nas!Inace zasluzena pobeda,timska,Teo da nije onih bezveznih ispucavanja maestralan,Macvan-odlican u odbrani,Krle-kapitenski kao i uvek,Tepic vrlo bitan,prvenstveno u odbrani,sve u svemu samo da jos neko proradi u napadu,nema brige:-)

Rod

pre 12 godina

Još nešto sekundi do kraja, vodimo 15-ak, Nemci se već predali, izvode loptu, a naši LAVOVI opet prišli PO CELOM TERENU. To, Dudo, institucijo! Tako igraju šampioni! Gaze protivnika i kad leži nepomičan! Bravo, LAVOVI!

ilija

pre 12 godina

Potpuno se slazem sa mnogima po pitanju Sarenca, bez premca najbolji komentator trenutno u Srbiji, iako je grobar. Bravo gospodine Ivkovicu, bravo momci, nastavite ovako....

kobe bryant

pre 12 godina

Ma nisu švabe ništa, sem Novickog naravno. Samo ih ne smemo pustiti da umrtve igru. Moramo nastaviti onu brzu igru iz prve četvrtine sa brzim i preciznim pasovima. I bilo bi dobro da konačno i Kosta odigra nešto. Ne mozemo samo sa jednim klasičnim centrom. Krle je dobar ali ne može sam. Kosta je mnogo spor i trapav. Ali je jako dobro što je Mačvan razigran. Čovek ima već 8 skokova. I Savan jako dobar ali ne igra odbranu. Tea šut ne služi ali su asistencije svemirske. Ajmo momci. Srbija!!!

Nalim

pre 12 godina

E narode, da ste culi i videli izjavu Nemackog trenera na DSF-u, bili biste neprijatno iznenadjeni i zaprepasceni.
Zacrvenelih ociju i sa zivotinjskim pogledom ( ne trpi G-din bas poraz izgleda), u afektu je nasu reprezentaciju nazvao "Jugo",i to dva puta namerno, sto posle sugestije novinara uzastopno potencira ( a u Nemackoj, ko razume izmedju redova Nemacki jezik- Yugo je stari jezicki, podrugljivi sleng za strance Gasterbajtere kao i slicni izrazi za Turke, crnce itd), i za razliku od zvanicne konferencije za novinare, rekao da na 5 poena razlike, simuliranje i gluma "nekog Yugo igraca" uticala je na sudije, koji su nam poklionili neku loptu itd itd...zbog cega se i sam bunio na kraju meca kod sudija.
Prosto neverovatno za jednog trenera, ako se uzme u obzir da je Dirk Nowitzki par minuta pre njega rekao da je bolji tim pobedio i da je Srpski tim vodio ceo mec sa 10-20 razlike. Kakav cinizam, netakticnost i diskriminativan stav.
Nazalost, jos neko vreme ce mo za vecinu Nemaca i ostalih zapadnjaka biti foleri i gubitnici. Ali, vreme i dela ce poboljsati sliku o nama u buducnosti. A za ovakve minijature i sarkasticne tipove ne treba obracati ni paznju.Treba ih gaziti i pobedjivati. Samo tako ce nas pamtiti da smo " tamo neki dobri". Napred normalna Srbijo !!

Lafayette

pre 12 godina

Objasnili smo im neke stvari,poslali poruku !Ceo tim je odigrao dobro,a prostora u igri jos ima!Teo je najbolji asistent sampionata ,Krle ubedljivo prvi centar po konstantnosti a Savan ima visok basketaski IQ,,,i bije svoje protivnike ciji je IQ u basketu na nivou sobne temperature.Sad sam siguran ,samo 2 ekipe ce se pitati za zlato ,mi i spanci,,,Cika Duda je lepo odbio bronzu ponudjenu od novinara ,genije ,doktor ove igre !Sta reci ,protiv nabildovanih francuza opusteno ,pa da vidimo ko nosi gace a ko gacice !

Sell

pre 12 godina

Teo bi definitivno u NBA ligi imao preko 20 asistencija po mecu. Kakav igrac, izludi te svojim nerezonskim sutevima, ali sve moras da mu oprostis posle nekog lucidnog poteza. Mislim da ce u drugoj fazi krenuti sut,a onda u eliminacionim utakmicama ce davati preko 20 poena.. Kakav majstor!

RIJEKA

pre 12 godina

najlakša utakmica za nas,turci i hrvati idu kući a litva pukla od španjolaca sutra da vidimo kakvi su francuzi protiv nas i vrlo je interesantno ovo prvenstvo kad ga se sa političkom situacijom usporedi i sa izjavama novinara komentatora i brojača krvnih zrnaca košarkaša LUDI MOJ BALKANE IPAK SMO MI U OVOJ IGRI GAZDE

vlada85

pre 12 godina

Svaka cast Srbijo.. odlicno takticki odigrana utakmica... bravo za Dudu i kompletnu ekipu... mvrhunska pobeda.. iako kad se pogleda smo prakticno vodili desetak razlike celu utakmicu nije bilo ni malo lako... pravo da vam kazem, poceo sam da drhtim kad su smanjili na 5 razlike, ali srecom je Savanovic pogodio trojku!
Jedina zamerka je na igru Perovica.. dobro je odigrao samo prvu utakmicu na prvenstvu ali ove ostale kao da nikad loptu nije video u zivotu... valjda ce se popraviti... i on nam je potreban...

Rodman

pre 12 godina

Svaka cast momci samo napred,uz malo vise ozbiljnosti bila bi i veca razlika ,uf koliko sam se plasio ovog Nowickog ali Macvan i Savan su ga dobro zatvorili samo tako momci vidi se da nemci imaju dva igraca da valjaju ostalo su vodonose..

Darko 88

pre 12 godina

Svaka čast, pokazali ste snagu i karakter kao i uvek i začepili usta dosadnim pljuvačima. Srećno sutra, bitno da su preneti bodovi.

СВИЗАЈЕДНО

pre 12 godina

следећи услов за еу да се Србија не поспрда са сваком репрезентацијом...

Duda zna sta radi

pre 12 godina

Kao sto sam i predpostavio, jakom odbranom i jakim tempom tokom svih 40 minuta sveli smo Nemce na 65 poena. Videli ste koliko je nesigurnosti bilo u tom sutu. Jedino malo Novicki na kraju. Presudila duza i kvalitetnija klupa i timska igra kao sto sam vec pisao o tome. Vazna 2 boda za sledecu fazu, ali ne treba tu stati, treba sutra odigrati na pobedu i da sa cetiri boda odemo u drugu grupu. Bravo majstori ove igre!

Drazen Petrovic

pre 12 godina

Kao sto se od Brazila uvek ocekuje zlato u fudbalu, tako i od Srbije treba ocekivati zlato u kosarci ko god igrao za nju, gde god se igralo i sa kim. Nama je jednostavno kosarka u genima. Bravo za Dudu, bravo za Srbiju.

realno

pre 12 godina

Bravo momci, svi su dobri. Savan i Teo moraju da igraju odbranu, u odbrani ih lako probijaju, u napadu su ekstra. Tepic, Keselj, Markovic, Macvan su igraci koji daju veliki doprinos ekipi, pre svega odbrani, hemiji u napadu, i ne trose mnogo suteva kao teo.

T-Rex

pre 12 godina

Teo je odigrao odlicno ,ali mi nije jasno kad je upeo da suta trojke 2/9.
Savan ne promasuje.
Dirk je covek koji je trebao da se odmara ovo leto,a ne da igra sa Kamanom koji ne vraca nijednu loptu, i saigraci koji pogadjaju samo kad Dirka ide.

robert

pre 12 godina

koliko ja vidim ovde je perovic najslabija karika ne treba ga uopste forsirati vratiti raduljicu kad se oporavi i eventualno rakovicu dati sansu

pejapeja

pre 12 godina

Morao sam da reagujem kada sam unazad procitao komentare.Pa zar niko nije primetio lavovski doprinos Markovica u udbrani a bogami i u napadu.To je jedini igrac koji vam drzi prst u oko a nepravi faul.U proseku je bili kupus i meso, stim sto smo mi ovi zadnji u proseku.Odlicni Savanovic i stimer majstor kome viri drskos,lucidnos a po nekad i bezobrazluk iz poteza.Teodosic je i kluc za francuze samo ga Duda jos nije podmazo, pod uslovom da ostali opet budu meso.

ljubomora

pre 12 godina

Ni sam hteo da dodajem jos nesto na svoj stari komenter al moram. Smeta mi jedna stvar,sto uvek kad pobedimo da li u kosarci ili nekom drugom sportu mora da citam komentare tipa"kraljevi" ili "Bogovi" a posle kad izgube(ne daj Boze) vredjamo ih ko obicne svinje. Zar ne moze to normalno da se kaze nego kraljevi,pa kolko to kraljeva imamo kad smo mala zemlja?
(king, 5. septembar 2011 00:46)

Provaljen si, Aleksandre Karađorđeviću!

Aleksandra BG

pre 12 godina

Ugao gledanja sa zenske strane /zahvaljujuci Otvorenim vratima/: Hvala vam mnogo ste lepi :DDD Bravo momci! Bravo Dudo! Bravo, idemo dalje !!!!

Zbunjen

pre 12 godina

Jos jedan zbunjeni ljubitlje kosarke u Srbiji, koga zanima iz kog to razloga RTS nema komentatora u Litvaniji od PRVE utakmice i koji su to razlozi zbog kojih se krsi zakon o javnom informisanju, da mi na svakom time-out-u budemo zasuti bujicom nepotrebnih reklama, umesto da zaista gledamo Evropsko prvenstvo i uzivamo u istom ? Zaista je postala neverovatna samovolja pojednih ljudi u RTS-u , spremnih da na ovaj nacin vredjaju kosarku u SRBIJI ! Zato je i bolje sto B92 prenosi tenis i nadam se da sledece godine necu imati tu "privilegiju" da bilo koji vazan teniski mec gledam na RTS-u vec iskljucivo na B92 !

Mirko

pre 12 godina

Tuchu njihovi ali tuchu i nasi..hahahahha..dobro je samo Teo da pocne da sutira trojke odakle treba a ne sa 9 metara..usla je ona protiv Shpanaca prosle godine ali ne treba sad preterivati vec sutnuti tu trojku sa osnovne linije trojke..ajde TEo proradi i ti malo i nema problema.Jos da imamo jednog jaceg centra,a ne ovu glistu perovica koji protiv fizicki jacih igraca ne moze da mrdne.

Barcaboy

pre 12 godina

Samo da kazem..Dzaba novickom 30 poena kad nas svaki igrac da 10+ :) Timska igra > novicki..Ne kazem da je novicki cak sta vise mi je zao jer igra sa pacijentima :) NAPRED SRBIJO!

anchi8913

pre 12 godina

@TV BASTILJA
Ljudi su se zalili na komentarisanje Krivokapica prethodne dve utakmice, pa se vratio Sarenac. Tj, on je iz Litvanije dosao u Beograd hitno zbog licnih problema, ali se vraca vec sutra i bice tamo za utakmicu sa Francuskom!

Salle

pre 12 godina

Odlično, dve stvari kojih sam se plašio u ovom meču su Dirk Novicki i to što su nas Nemci pobedili 2 puta zaredom, polako počinjemo da nabijamo kompleks Nemcima prvo fudbal u Africi pa onda ovo.

Obecanje je obecanje

pre 12 godina

posto je obecao covek da ce kopirati tekst posle utakmice evo ja cu umesto njega. Posto covek zna kosarku red i da mu se oduzim. Sta zna taj Duda Ivkovic nema on pojma.

Gubimo dans od Nemaca, sutra od Francuza, sto znaci da je 1/4 samo san! Sto pre uvidite te cinjenice, lakse ce vam pasti porazi! Realno da se u 1/4 finalu nadju timovi kao sto su, ESP, LTU, FRA, GER ili TUR!!! A mi da razmisljimo zasto nismo poveli najjaci sastav! Kad vidim ono drvo Perovica, jao boze... A sta rade Marjanovic i Rasic ovde, bez zezanja!? Tepic je posebna prica, za njega je prvenstvo zavrseno posle prve utakmice! Najsmesniji su neki sto pricaju o medalji, i to pazi posle Letonije i Izraela, buhaha....
Gubimo sa 5-6 poena razlike. Kopiram ovaj tekst, pa ga ponovo saljem posle utamice!
(Novosel, 4. septembar 2011 10:33)

Pozdravi uz stihove:
"Izadjite na terasu pozdravite Srpsku rasu, izadjite na balkone pozdravite sampione."

iiijao!

pre 12 godina

(ilija, 4. septembar 2011 23:13)

Šareni je čistokrvni ciganin, što je potpuno prirodno s`obzirom da izvrsno prenosi i Partizanove utakmice, pošto je očigledno da nije iskompleksiran.

Sale

pre 12 godina

Ne mogu da se otmem utisku da nam je Duda pola tima. Kakva šteta što Miličić i Radmanović nemaju u vuGla i što je Vujanić povređen - onda bismo imali šanse i sa Špancima. U svakom slučaju čestitke momcima na zalaganju i pobedi i što su, u najmanju ruku, dobri studenti Univerziteta "Duda Ivković".

Иван-Ниш

pre 12 godina

Зашто Тео не игра више на улаз и сакупи 15 асистенција када је очигледно способан за то? Ипак њега сврбе леђа да шутира неке небулозе са скоком уназад и то понекад у другој секунди напада, а онда због њега остане рупа у одбрани. Јао, када би одрастао и уозбиљио се, млатили би ове Немце са најмање двадесет разлике. Саван и Крле се приближавају перфекцији, а и остали данас одиграли одлично, поготово у одбрани. Наравно да већина има стандардне мањкавости, али Дуда је мајстор да и мане уклопи у тим.
Било би лепо да победимо Французе а онда пребацим на ХРТ и уживам док водитељка чита тихо, кроз зубе, резултате наше групе. Била би то музика за моје уши :D

Srb21

pre 12 godina

Mi nikad da se naučimo pameti. Da li Teodosić i kompanija znaju koliku štetu će naneti prijateljskim odnosima dve zemlje ako pobede Nemačku? A tek činjenica da će predsednik morati da de izvinjava. O Angeli Merkel i da ne govorimo. Zašto toj "dami" dizati stajati na žulj?
(Danke Deutchland, 4. septembar 2011 21:18)


Ne brini za predsednika,on je majstor u izvinjavanju!

Bokica Tikvica

pre 12 godina

Srbija zeli mir i budisticku katarzu!

Njemci izvinite!

Isporucicemo komadanta Dudu i cetu koja vas je nakantala u sred litvanije sa sve novickim i njegovim dijamatskim prstenom!

slavoljub

pre 12 godina

Meni je ovo izgledalo kao kad uhvatite protivnika za kravatu i davite ga. Jednom mora popustiti stisak, ali sto kasnije i sa sto vecom zalihom poena. Tako se i desilo. Veliki Dirk je oslobodio stisak, ali onda je usledio nokaut.
Gospodin Ivkovic je vrhunski majstor. Lukavo, lukavo... No, trebalo je imati i s kim. Bravo, momci!

podgorica

pre 12 godina

hvala vam momci za sve lijepe trenutke,mozemo do finala sigurno. sverom u boga i nasu majku srbiju. pozz iz srpske crne i prave crne gore

duledudule

pre 12 godina

svi su imali doprinos.pravi ti.Teo zamalo triple double :) Savan ponos i dika nasih novobeogradskih blokova :) GOSPODIN DR MR DUDA IVKOVIC objasnio.poklonicu mu jedno karudijance da ga vine u nebesa da leti visoko :)

wlado

pre 12 godina

tepic i markovic su super, ne razumem sto neko tepica kudi? covek ima mirnu ruku, brz je ima dobar prodor solidan u odbrani, a moze i tricu da pogodi, pravi univerzalac!

gdfs

pre 12 godina

(diamond, 5. septembar 2011 00:58)

Ista Grcka koju je pobedila Makedonija iliti razbila. Rusija koja do sada igrala rekreativne utakmice videcemo sutra protiv Slovenije. Vidi se da ti je zao sto je Srbija pobedila ali neka staces moras se i ti nekako tesiti.

Wllaxy

pre 12 godina

Jesmo dobili Nemce ali milina je bilo gledati Novickog kako u par navrata salje po burek ove nase. Jednom je polovinom cetvrte poslao dvojicu odjednom :)
Ne bih se slozio sa Dudom da prvenstvo pcinje od utakmice sa Nemackom. U sve cetiri koje smo dobili smo bili favoriti.
Protiv Francuske, Spanije, Litvanije, Rusije, a mozda i Grcke nemamo sanse.
Realno smo 5. ili 6. u Evropi sto je odlicno, ali medalju kako mnogi od vas ocekuju necemo osvojiti! Citamo se nakon finala u kojem Spanija dobija Francusku ili Litvaniju (zavisi ko s kim igra u polufinalu). Srbija ce dva dana pre tog finala igrati za plasman 5-8.
(diamond, 5. septembar 2011 00:58)
Stvarno si dijamant i to nebruseni!
Vec si ranijim komentarima dokazao da pojma ti o kosarci nemas tvrdeci da ce Nemci da nas razbiju i da protiv njih nemamo sta da trazimo... Sada kad su te Svabe razocarale posto smo mi njih razmontirali nalazis nove favorite i to, pazi molim te medju Grcima koje su Makedonci odrali i Rusima koji se zlopate citavo prvenstvo!
Na kraju ako ne osvojimo zlato vec samo srebro ti ces da likujes i da vices "Sta sam vam rekao" jer ces ti biti srecan jedino ako Srbija ne osvoji zlato sto samo po sebi dovoljno govori o tebi... Kompleksi su cudo, a kod takvih i neizleciva bolest!

jovanson

pre 12 godina

šta mi radimo u napadu je neoprostivo i ne daj bože da nam se to i vrati jer trebalo je već 20 razlike biti u prvoj četvrtini za nas a sad je 7 pa neće švabe ovako loše igrat u nastavku već sam živce izgubio DAJTE LJUDI TRGNITE SE I ZGAZITE IH JER SMO EVIDENTNO BOLJIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

sharenatz

pre 12 godina

Jesmo dobili Nemce ali milina je bilo gledati Novickog kako u par navrata salje po burek ove nase. Jednom je polovinom cetvrte poslao dvojicu odjednom :)
Ne bih se slozio sa Dudom da prvenstvo pcinje od utakmice sa Nemackom. U sve cetiri koje smo dobili smo bili favoriti.
Protiv Francuske, Spanije, Litvanije, Rusije, a mozda i Grcke nemamo sanse.
Realno smo 5. ili 6. u Evropi sto je odlicno, ali medalju kako mnogi od vas ocekuju necemo osvojiti! Citamo se nakon finala u kojem Spanija dobija Francusku ili Litvaniju (zavisi ko s kim igra u polufinalu). Srbija ce dva dana pre tog finala igrati za plasman 5-8.
(diamond, 5. septembar 2011 00:58)

1. Novicki ni u jednom momentu nije poslao nekog "po burek". To podrazumeva fintu, a Novicki ne igra na finte, nego koristi brzo podizanje u šut ili brz fade away, jer je visok 214cm a uz to šuta sa vrha glave sa vrlo visokom parabolom. Mislim da bi stručnjak kao ti znao ove sitnice. Sa druge strane Kejmen veoma koristi finte jer je pokretljiv za peticu, ali šta ja pričam, verovatno si i to znao.

2. Kako znaš da ćemo pući od Španije i Litvanije, kad ih nisi gledao (nijedna televizija ih nije prenosila, šmekao sam)? Znači, ili si u Litvaniji, ili provociraš. Ako si u Litvaniji, nije mi jasno zašto trošiš vreme kuckajući analize u komentarima "tamo nekog sajta", kada si očigledno plaćeni stručnjak za neku televiziju. Ali ipak mislim da je ovo drugo.

3. Na konto ovoga, molim te reci mi na kojim su to utakmicama na ovom EP reprezentacije Rusije i Grčke dokazale da su bolje od nas? Ono gde ovi gube od Makedonije, a ovi igraju egal sa Gruzijom i Belgijom?

Sve u svemu, dobar pokušaj trolovanja, dajem ti +1.

Njegos

pre 12 godina

Svaka cast momci,nema sta.nasi su kraljevi Ali je bogami i novicki objasnio zalaganjem i odnosom prema igri.à slusaj Ivo:koji bi to Tim bio da je on kojim slucajem nas...

papillon

pre 12 godina

@ciganDOgroba
Nije bilo 20 sekundi nego par vise od 24. Sutirao je covek da bi igrali 2 za 1.
Da je uslo bilo bi idealno. Elementi kosarke, elementi ...
Inace, dobro je bilo. Pocetkom cetvrte smo malo stali u napadu, bez ideje. Doduse tad je Nemcima sve upadalo sto su bacili jer vise skoro da nije bilo vazno pa su se opustili. Cak i ono sto su promasili odbijalo se blizu kosu pa nismo imali tranzicioni napad. Nama u tim set napadima par suteva, koji su mogli, nisu usli. Da jesu sad ne bi o tome ni pricali.
Cestitke momci i slusajte Dudu.

king

pre 12 godina

Ni sam hteo da dodajem jos nesto na svoj stari komenter al moram. Smeta mi jedna stvar,sto uvek kad pobedimo da li u kosarci ili nekom drugom sportu mora da citam komentare tipa"kraljevi" ili "Bogovi" a posle kad izgube(ne daj Boze) vredjamo ih ko obicne svinje. Zar ne moze to normalno da se kaze nego kraljevi,pa kolko to kraljeva imamo kad smo mala zemlja?

milos

pre 12 godina

niko ne komentarise trenutak kad je Teo ukrao loptu. odlican znak pred utakmicu sa Francuskom. Naravno da nece zaustaviti Parkera, ali makar nece biti neprimetan. Parker je inace valjda Markovicev zadatak.

Alexandar Nish

pre 12 godina

Sve cestitke za ove momke. Na svakoj utakmici ispliva neko ko resi utakmicu, to nam je i najveci kvalitet, veliki broj igraca u rotaciji. Sinoc me odusevio Savanovic, kada je u cetvrtoj cetvrtini usao u igru imao je izraz lica- samo sto sam se probudio i ustao iz kreveta :)bio je sav zbunjen. A onda je usledila je njegova serija koseva. Ipak, bez selektora ne bi bilo nista, svaka cast za Dudu! Podsetio bih sve one koji kritikuju ove mlade momke da su oni osvojili sve sto se moglo osvojiti u mladjim kategorijama, sad je doslo vreme da osvoje i ovo zlato.

Drazen Petrovic

pre 12 godina

Kao sto sam vec rekao u komentaru dole, kad god Srbija igra kosarku, cilj je zlato. Pa makar se skupili nas pet iz kraja da igramo, sve dok na dresu pise Srbija, realan cilj je zlato.
Ovo danas je bilo ko u filmu 300, Duda sutira ovog nemackog trenera u grudi, ovaj upada u rupu bez dna, a Duda vice: "This is Serbia".
A za ovog nemackog trenera ako je stvarno, kao sto neko rece, pogrdno koristio izraz "Yugo", evo mu jedan link, pa neka studira Yugo skolu kosarke:
http://en.wikipedia.org/wiki/Yugoslavia_national_basketball_team

Oliver

pre 12 godina

Pozdrav "analiticari" hocu i ja malo da filozofiram.

Mnogi se zale na skracivanje napada nasih igraca u ovoj utakmici. Setite se malo sta je rekao Ivkovic pred mec "ako udjemo u set igru sa njima mi nemamo sanse". Razmislite sta znaci kada jedna ekipa sa kratkom klupom treba da pretrci teren 40% vise nego inace. Kako to utice na njenu efikasnost i skok.

Druga interesantna prica je "francuzi imaju bolju statistiku i vise su dali koseva". Tacno, sa tom statistikom i kosevima juce su jedva preziveli Italijane. Najveci rezultat su i ostvarili u penal zavrsnici bas sa Italijanima. Koliko znam nasi jos nisu ni imali priliku da zatrpavaju nekoga kosevima na kraju utakmice. Hajde da oduzmemo poslednja dva minuta u mecevima pa da gledamo te brojke, one govore mnogo vise konacnog rezultata.

U svemo sto se desavalo juce bilo je rezona mada nije uvek bilo ocigledno, cak i oni sutevi Teodosica su uvek isli kad smo vodili 10 plus mislim da to ni to nije bilo slucajno.

Sto se tice danasnje utakmice citiracu Batu Stojkovica uz malu modifikaciju

" Bili jednom na jednom turniru Francuz, Nemac i Srbin i sad je ne znam kako je sve to islo po redu, samo na kraju Srbin je bio najpametniji i sve je nadmudrio. "

anbeast

pre 12 godina

@racerx

Kazes: '' Za 3 pona imaju 43%, naspram nasih 35.5%". Tacno, ali mi smo pokusali 93 trojke, a Francuza nema medju 20 po pokusajima. Mi smo dali 33 trojke, oni 24. Vise poena postizemo iz trojki od njih. Mi imamo 46 ofanzivnih skokova a oni 32, sto znaci da se za losiji procenat vadimo skokom koji omogucava novi napad. Takodje imamo 78 asistencija naspram 54 sto znaci da igramo timskije. Pri tom oni imaju samo 3 greske manje od nas (48 prema 51).

''najbolje govori fantasticni procenat suta '' Taj procenat dolazi od toga sto daju dosta koseva iz reketa.

Jesu dobri, imaju sansu da nas pobede ako ne budemo makar malo zaustavili Parkerove prodore(koji rezultiraju kosem, faulom ili asistencijom). Francuzi nemaju konzistentnog sutera. Najpouzdaniji je Zelabal a ni on nije vrhunski. Ostali mogu da pogode ali ne u serijama. Dakle, resenje je ''napakovati'' reket i spreciti prodore. Moramo disciplinovano zagradjivati kos jer su Francuzi mobilniji i skocniji od nas.
Takodje moramo imati odgovornost kod pasova jer verujem da ce agresivno ici na pas u pokusaju da ukradu loptu.(mada su po statistici tek na 10 mestu po kradjama sa 25.) MIslim da raznovrsnije igramo od njih. Ako skupe na centre - imamo dobre sutere, ako izadju siroko - imamo kome loptu dole da spustimo. Oni ne mogu da se oslone na sut i morace da idu na prodor ili na Borisa Diaa koji odlicno igra ledjima. (njega bi mozda Macvan mogao da ustopuje.) Mislim da je lakse igrati odbranu kad moras da pokrijes samo jednu stvar.

Zivi bili pa videli... Samo cvrsto i odgovorno momci...

PS. Teu mora krenuti sut jednom...Pre sam se nervirao zbog tih ''revolveraskih'' suteva ali ocigledno je to deo slobode koju mu daje Duda (zar mislite da bi bio duze od 3 sekunde na terenu da sutne nesto takvo sto nije deo generalne ideje?), a on svakako zna zasto. Kad ulaze, ti sutevi psihicki ubijaju protivnika. I da li ste primetili da on to ne radi u prelomnim momentima, nego nesto ranije (dok ima sanse za popravni) u nadi da ce mu krenuti sut ili da ''ubije'' protivnika. (naravno, ovde ne govorim o situacijama kada mora da sutira tako nesto kao protiv Spanije prosle godine (a to nije bilo nerezonski - samo daleko))

lTro

pre 12 godina

Mnogo se uzdizemo, Dirkenstajn nam je smanjio na 5 razlike u zadnjoj cetvrtini, a samo je i on igrao protiv nas. Sta bi tek radili da imaju jos jednog, dvojicu dobrih igraca. Teodosic prokockao 10 lopti, Savanovic koliko je dao toliko je i primio u odbrani, Rasic drvo, Tepic jos u Turskoj, Krstic bi morao da pregazi onog Kemena, jos i Jagla da je igrao, to bi bilo smesno. Duda je pogresio sto nije stavio Bobija umesto Krstica.

Mirko

pre 12 godina

Ponovo sam gledao reprizu utakmice i vrlo je jasno da su kod nas igrali SVI igrači (koji su ulazili) - trojke i poene su davali SVI, dobro su igrali SVI u našoj reprezentaciji. Kod Nemaca igrao je Novicki i to je sve. U par navrata još po neki usamljeni potez nekog od Nemaca, ali to je bilo slabo i više nego nedovoljno. Pa ne može jedan Novicki da pobedi celu našu i to raspoloženu ekipu, a Dudu da ne spominjem. To je i pre utakmice bilo jasno, i svi koji su predvidjali naš poraz su jednostavno nerealni ili zlonamerni, ili su po vokaciji naši neprijatelji.
Mislim da je i razlika trebala da bude veća, jednostavno smo ih potpuno nadigrali. Bili smo i borbeniji i agresivniji i više smo želeli pobedu, a timske i pojedinačne kvalitete neću spominjati ponovo...

Pokazalo se opet da naš tim ima puno motivacije kada igra protiv jačih protivnika. To dokazuje i utakmica sa Izraelom, u koju smo u početku ušli previše opušteno, a sve zbog njihovih dotadašnjih poraza, iako oni uopšte nisu loš tim.
Pretpostavljam da će tek u sledećim utakmicama sa jačim protivnicima, ovaj tim izvući još više od svojih kvaliteta, jer je ovo sada još daleko od maksimuma.
Voleo bih da vidim kod nas malo više tečnijih akcija, jer je igra ipak bila blago nemaštovita i spora. Teo radi svoj posao u tom smislu, ali bi mogao još bolje, Savan takođe, Kešelj, Rašić, pa i Marković su imali neke fine ideje i poteze, ali to sve mora još bolje. Naravno da se i ostali uključe.

Verujem u Dudu Ivkovića, jer je čovek pokazao šta može i zna nebrojeno puta - on je jednostavno legenda i košarkaška institucija.
Valjda će ga ovi momci ispratiti, uz malo sreće, možemo daleko da doguramo...
Jedva čekam!

abc

pre 12 godina

Svaka čast komšije.

Nego, jeste li razmišljali da nam posudite jedno pet, šest košarkaša??
I jednog selektora ako može, ali po vašem izboru...

bred

pre 12 godina

(racerx, 5. septembar 2011 10:04)
Iskreno, ne mogu da verujem da se neko "potrudio" da da validnu analizu igre dve ekipe bazirajući se samo na statistici. Nonsens.
Elem, Francuzi možda nisu totalni divljaci kao u Turskoj (zbog Parkera), ali su i dalje divljaci kojima su jedine snage fizikalije i individualni kvalitet. Ne kažem da će biti laka utakmica, ali Francuzi će tek sa nama igrati protiv izrazito timske odbrane sa dosta preuzimanja i savršenom stranom pomoći - dok smo mi, uslovno rečeno, već navikli da igramo sa divljačkim ekipama.
Iskreno, gledao sam ih i protiv Nemaca i protiv Italijana, i obe utakmice su dobili mnogo teže nego što bi se očekivalo od takvih supermena, kako ih predstavljaju ovde. Jednostavno, čini se da oni već sad igraju svoj maksimum, dok mi dobijamo utakmice A OPET možemo da poboljšamo 100 stvari u igri.
No, videćemo. Dobijemo Francuze, dobijemo Poljake/Turke, taktički izgubimo od Španaca i Litvanije (krijemo karte pred završnicu), i opušteno dobijamo apsolutno svaku ekipu iz one druge grupe.

racerx

pre 12 godina

Milos Teodosic za sada na prvenstvu vodi u broju asistencija, ali mi nije jasno zasto nikada pored njegovih brojki ne stoji procenat suta? Ovo su mu procenti za sada, zajedno u svim utakmicama:
-za 2 poena 8/19 (42.1%) sto i nije lose
-za 3 poena 6/26 (23.1%) sto je izuzetno lose, posebno sto stalno preuzima ulogu sutera, cesto uz izuzetno losu selekciju suta. Imao je 31 asistenciju do sada, ali i 8 izgubljenih lopti, skoro sve posle neke od nerezonskih asistencija.
Ne bi trebalo navoditi samo ono sto valja, vec ako se navodi, navesti sve. Ceo tim nam za sada ima sut na prvenstvu nesto iznad 35.5%, a ako bi se Teodosic izuzeo iz statistike, onda nam se procenat ostatka tima penje na nesto iznad 40% za 3 poena, sto je odlicno.
Ono sto jos treba primetiti jeste da smo do sada igrali protiv reprezentacija koje nisu imale dobrog organizatora igre, sta vise nisu imale dobru bekovsku liniju. Jedina 2 igraca koji vrede na tim pozicijama od svih dosadasnjih protivnika su Belineli i Blums, ali za njih nisu postojale ni priblizno adekvatne zamene. Svim timovima se igra zasnivala na visokim igracima: Barnjani, Galinari, Novicki, Kaman... A da bi takvi igraci imali dobar ucinak, dosta zavise od toga gde i kada im se doda lopta. Svi su morali da grade sebi pozicije, sto je najbolje pokazao juce Novicki, koji kada primi loptu sve mora sam da odradi, isti je bilo slucaj i sa Kamanom ili Barnjanijem, Galineli je prica za sebe, jer ma koliko bio dobar, a stvarno je dobar, ipak pati od sindroma NBA, a to je najbrzi sam, najjaci sam, mogu sve, tako da on svejedno voli da pravi sam sebi sansu...
Danas nam sledi mec protiv Francuza, koji imaju najboljeg pleja na prvenstvu, ali pored toga i ostatak tima, kome taj plej moze da znaci nesto.
Francuzi daju 85 poena po mecu, mi 84. Bolji su i u sutu za 2 poena 57%, naspram nasih 52%. Za 3 pona imaju 43%, naspram nasih 35.5%, dakle, bolji su i tu, cak i kad se izuzmu Teodosicevi nerezonski potezi. Mi smo bolji u ofanzivnom i defanzivnom skoku, vodimo u razlici za 6 skokova. Bolji smo u asistencijama za 6, u ostalim stvarima smo izjednaceni, jedino Francuzi prave vise Faulova.
Francuzi su kod nas predstavljeni bukvalno ko bezgalvi tim, koji trci i skace i uopste ima slabo poznavnje kosarke (sem Parkera), bukvalno kao da igraju na snagu i brzinu (nase primitivno poimanje kako "crnci" igraju kosarku. Da se neko malo pozabavio ovim brojkama, vidli bi da to uopste nije tako, a najbolje govori fantasticni procenat suta i cinjenica da ne koriste toliko fizicke predispozicije da bi dosli do skoka, a sve cinjenice govore da bi mogli da dodju do njega.
Imaju strasnu spoljnu liniju: Parker, Batum, De Colo, jaki su na krilima Diaw, Pietrus, Gelabale, a na centru im je Noah, koji je veoma skocan i pokretljiv.
Francuzi igraju izuzetno brzu kosarku, stil igre, koji nama nimalo ne odgovara. Gledao sam ih protiv Spanaca, to vam je kao da ubrzate za 15% normalni mec. Ako nasi ne krenu od pocetka dobro, tj. ako osete da mogu da ih zaustave na brzinu i skok, onda su nam sanse veoma male, jer imamo nekoliko igraca, koji su fizicki poprilicno limitirani. Toliko za sada, jer nije pametno nista lose pricati o nasima, posto su trenutno svi u pobednickom zanosu, te se to posmatra kao huljenje ;)

T-Rex

pre 12 godina

@sharenatz

Dirk ne koristi finte? A kako se zove ono kad podigne igraca,koji poleti u u vazduh ,a Dirk onda ima otvoren sut ili iznudi 2+1(u slucaju kontakta),ili krene na ulaz.

Vlada

pre 12 godina

Slažem se da je Francuska imala bolju statistiku i da igraju mnogo brže od nas. Međutim, košarka je čudan sport, nekako smatram da je za tu igru potrebno nešto više od statistike.
Mislim da su inteligencija i neki odredjen šmek prema u ovom sportu bitniji faktori, a to je na našoj strani.
Zato ja uvek verujem da u košarci (a i u nekim drugim sportovima) mi pobedjujemo bez obzira ko je protivnik.
AJMO IDEMO i SAMO LAGANEZE

diamond

pre 12 godina

Jesmo dobili Nemce ali milina je bilo gledati Novickog kako u par navrata salje po burek ove nase. Jednom je polovinom cetvrte poslao dvojicu odjednom :)
Ne bih se slozio sa Dudom da prvenstvo pcinje od utakmice sa Nemackom. U sve cetiri koje smo dobili smo bili favoriti.
Protiv Francuske, Spanije, Litvanije, Rusije, a mozda i Grcke nemamo sanse.
Realno smo 5. ili 6. u Evropi sto je odlicno, ali medalju kako mnogi od vas ocekuju necemo osvojiti! Citamo se nakon finala u kojem Spanija dobija Francusku ili Litvaniju (zavisi ko s kim igra u polufinalu). Srbija ce dva dana pre tog finala igrati za plasman 5-8.

lTro

pre 12 godina

Mnogo se uzdizemo, Dirkenstajn nam je smanjio na 5 razlike u zadnjoj cetvrtini, a samo je i on igrao protiv nas. Sta bi tek radili da imaju jos jednog, dvojicu dobrih igraca. Teodosic prokockao 10 lopti, Savanovic koliko je dao toliko je i primio u odbrani, Rasic drvo, Tepic jos u Turskoj, Krstic bi morao da pregazi onog Kemena, jos i Jagla da je igrao, to bi bilo smesno. Duda je pogresio sto nije stavio Bobija umesto Krstica.

robert

pre 12 godina

koliko ja vidim ovde je perovic najslabija karika ne treba ga uopste forsirati vratiti raduljicu kad se oporavi i eventualno rakovicu dati sansu

jovanson

pre 12 godina

šta mi radimo u napadu je neoprostivo i ne daj bože da nam se to i vrati jer trebalo je već 20 razlike biti u prvoj četvrtini za nas a sad je 7 pa neće švabe ovako loše igrat u nastavku već sam živce izgubio DAJTE LJUDI TRGNITE SE I ZGAZITE IH JER SMO EVIDENTNO BOLJIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

diamond

pre 12 godina

Jesmo dobili Nemce ali milina je bilo gledati Novickog kako u par navrata salje po burek ove nase. Jednom je polovinom cetvrte poslao dvojicu odjednom :)
Ne bih se slozio sa Dudom da prvenstvo pcinje od utakmice sa Nemackom. U sve cetiri koje smo dobili smo bili favoriti.
Protiv Francuske, Spanije, Litvanije, Rusije, a mozda i Grcke nemamo sanse.
Realno smo 5. ili 6. u Evropi sto je odlicno, ali medalju kako mnogi od vas ocekuju necemo osvojiti! Citamo se nakon finala u kojem Spanija dobija Francusku ili Litvaniju (zavisi ko s kim igra u polufinalu). Srbija ce dva dana pre tog finala igrati za plasman 5-8.

kobe bryant

pre 12 godina

Zaboravih da kažem: ovaj Vlade Djurović je stvarno najbolji stručni komentator do sada. Nevidjeno dobro poznaje igru. I ima dobro zapažanje. Voleo bih da ga vidim na klupi reprezentacije jednog dana kad se Duda povuče.

Sale

pre 12 godina

Ne mogu da se otmem utisku da nam je Duda pola tima. Kakva šteta što Miličić i Radmanović nemaju u vuGla i što je Vujanić povređen - onda bismo imali šanse i sa Špancima. U svakom slučaju čestitke momcima na zalaganju i pobedi i što su, u najmanju ruku, dobri studenti Univerziteta "Duda Ivković".

Danke Deutchland

pre 12 godina

Mi nikad da se naučimo pameti. Da li Teodosić i kompanija znaju koliku štetu će naneti prijateljskim odnosima dve zemlje ako pobede Nemačku? A tek činjenica da će predsednik morati da de izvinjava. O Angeli Merkel i da ne govorimo. Zašto toj "dami" dizati stajati na žulj?

king

pre 12 godina

Ni sam hteo da dodajem jos nesto na svoj stari komenter al moram. Smeta mi jedna stvar,sto uvek kad pobedimo da li u kosarci ili nekom drugom sportu mora da citam komentare tipa"kraljevi" ili "Bogovi" a posle kad izgube(ne daj Boze) vredjamo ih ko obicne svinje. Zar ne moze to normalno da se kaze nego kraljevi,pa kolko to kraljeva imamo kad smo mala zemlja?

Lokalac

pre 12 godina

Najzad Sarenac legenda. Mozda je banalna stvar ali ja sam mislio da cu da zavrsim u ludari zbog ono indijanca sto je komentarisao protiv Letonije i Izraela.
Sareni najbolji komentator u istoriji!

Borko

pre 12 godina

Sarenac je potpuno nestrucan komentator, kao i svi na rts-u uostalom.
Cestitke momcima, samo hrabro.


Sarenac je najbolji kosarkaski komentator!

Dusan

pre 12 godina

Mene koji nisam trenirao kosarku Vlade Djurovic uvek fascinira svojim komentarima i poznavanjem igre.

Ako gresim nemojte mi reci, da se ne razocaram.

Paka

pre 12 godina

Odlicno! Takticki lepo odigrano. Savanovic opet bolji od drugih, Teo los na sutu, ali zato odlican u reziji! Nemacki komentatori nisu stedeli na komplimentima, vrlo realni i objektivni. Kad li cemo mi to da docekamo od nasih? Duda maestralan. Bravo momci. Sutra
ako Francuska igra bez Parkera nase sanse i tu rastu.

racerx

pre 12 godina

Milos Teodosic za sada na prvenstvu vodi u broju asistencija, ali mi nije jasno zasto nikada pored njegovih brojki ne stoji procenat suta? Ovo su mu procenti za sada, zajedno u svim utakmicama:
-za 2 poena 8/19 (42.1%) sto i nije lose
-za 3 poena 6/26 (23.1%) sto je izuzetno lose, posebno sto stalno preuzima ulogu sutera, cesto uz izuzetno losu selekciju suta. Imao je 31 asistenciju do sada, ali i 8 izgubljenih lopti, skoro sve posle neke od nerezonskih asistencija.
Ne bi trebalo navoditi samo ono sto valja, vec ako se navodi, navesti sve. Ceo tim nam za sada ima sut na prvenstvu nesto iznad 35.5%, a ako bi se Teodosic izuzeo iz statistike, onda nam se procenat ostatka tima penje na nesto iznad 40% za 3 poena, sto je odlicno.
Ono sto jos treba primetiti jeste da smo do sada igrali protiv reprezentacija koje nisu imale dobrog organizatora igre, sta vise nisu imale dobru bekovsku liniju. Jedina 2 igraca koji vrede na tim pozicijama od svih dosadasnjih protivnika su Belineli i Blums, ali za njih nisu postojale ni priblizno adekvatne zamene. Svim timovima se igra zasnivala na visokim igracima: Barnjani, Galinari, Novicki, Kaman... A da bi takvi igraci imali dobar ucinak, dosta zavise od toga gde i kada im se doda lopta. Svi su morali da grade sebi pozicije, sto je najbolje pokazao juce Novicki, koji kada primi loptu sve mora sam da odradi, isti je bilo slucaj i sa Kamanom ili Barnjanijem, Galineli je prica za sebe, jer ma koliko bio dobar, a stvarno je dobar, ipak pati od sindroma NBA, a to je najbrzi sam, najjaci sam, mogu sve, tako da on svejedno voli da pravi sam sebi sansu...
Danas nam sledi mec protiv Francuza, koji imaju najboljeg pleja na prvenstvu, ali pored toga i ostatak tima, kome taj plej moze da znaci nesto.
Francuzi daju 85 poena po mecu, mi 84. Bolji su i u sutu za 2 poena 57%, naspram nasih 52%. Za 3 pona imaju 43%, naspram nasih 35.5%, dakle, bolji su i tu, cak i kad se izuzmu Teodosicevi nerezonski potezi. Mi smo bolji u ofanzivnom i defanzivnom skoku, vodimo u razlici za 6 skokova. Bolji smo u asistencijama za 6, u ostalim stvarima smo izjednaceni, jedino Francuzi prave vise Faulova.
Francuzi su kod nas predstavljeni bukvalno ko bezgalvi tim, koji trci i skace i uopste ima slabo poznavnje kosarke (sem Parkera), bukvalno kao da igraju na snagu i brzinu (nase primitivno poimanje kako "crnci" igraju kosarku. Da se neko malo pozabavio ovim brojkama, vidli bi da to uopste nije tako, a najbolje govori fantasticni procenat suta i cinjenica da ne koriste toliko fizicke predispozicije da bi dosli do skoka, a sve cinjenice govore da bi mogli da dodju do njega.
Imaju strasnu spoljnu liniju: Parker, Batum, De Colo, jaki su na krilima Diaw, Pietrus, Gelabale, a na centru im je Noah, koji je veoma skocan i pokretljiv.
Francuzi igraju izuzetno brzu kosarku, stil igre, koji nama nimalo ne odgovara. Gledao sam ih protiv Spanaca, to vam je kao da ubrzate za 15% normalni mec. Ako nasi ne krenu od pocetka dobro, tj. ako osete da mogu da ih zaustave na brzinu i skok, onda su nam sanse veoma male, jer imamo nekoliko igraca, koji su fizicki poprilicno limitirani. Toliko za sada, jer nije pametno nista lose pricati o nasima, posto su trenutno svi u pobednickom zanosu, te se to posmatra kao huljenje ;)

Zbunjen

pre 12 godina

Jos jedan zbunjeni ljubitlje kosarke u Srbiji, koga zanima iz kog to razloga RTS nema komentatora u Litvaniji od PRVE utakmice i koji su to razlozi zbog kojih se krsi zakon o javnom informisanju, da mi na svakom time-out-u budemo zasuti bujicom nepotrebnih reklama, umesto da zaista gledamo Evropsko prvenstvo i uzivamo u istom ? Zaista je postala neverovatna samovolja pojednih ljudi u RTS-u , spremnih da na ovaj nacin vredjaju kosarku u SRBIJI ! Zato je i bolje sto B92 prenosi tenis i nadam se da sledece godine necu imati tu "privilegiju" da bilo koji vazan teniski mec gledam na RTS-u vec iskljucivo na B92 !

Драган Стојковић Пиксе

pre 12 godina

Теодосић има очи око целе главе. У исто време, прима инструкције од Дуде, асистира Мачвану и проверава на телетексту како му иде тикет на клаџи.

ilija

pre 12 godina

Potpuno se slazem sa mnogima po pitanju Sarenca, bez premca najbolji komentator trenutno u Srbiji, iako je grobar. Bravo gospodine Ivkovicu, bravo momci, nastavite ovako....

stefanjuve

pre 12 godina

Milos Teodosic! Kakav igrac! Ma igracina! Ni sami nismo svesni ko igra za nas! Kakva inteligencija!

Svaka cast covece!

Ovo pisem na poluvremenu!

Samo napred, razbijte Nemce do kraja!!

TV BASTILJA

pre 12 godina

TV BIH,komentator sa lica mesta,TVC.GORA direknko iz hale,TV.Hrvatska sa lica mesta,TV.Makedonije takodje iz hale,RTS iz studija na u kosutnjaku radi prenos,pa bih laicki zapitao sta to radite prevaranti?Preplata pa onda i to malo nego reklama reklamu stize,cim sudija bilo sta svirne eto nama reklama a RTS jos neki dinar,dakle bruke i sramote,ako nista vise zbog odnosa prema ovim momcima.

B.T.,Beograd,Srbija

pre 12 godina

G-đo Merkel primite moje najdublje izvinjenje zbog svega što se večeras dogodilo u Litvi,obećajem da se tako nešto više neće ponoviti.Još koliko večeras šaljem avion da momke vrati kući,a njihovog vođu koga smo već identificirali(izvesni "Duda" Ivković)ćemo najoštrije kazniti. Oprostite još jednom,zaigrala se malo deca.A eto koristim priliku da se unapred izvinem i vašem uvaženom kolegi,gospodinu Sarkozyu.Iskreno Vaš

Srb21

pre 12 godina

Mi nikad da se naučimo pameti. Da li Teodosić i kompanija znaju koliku štetu će naneti prijateljskim odnosima dve zemlje ako pobede Nemačku? A tek činjenica da će predsednik morati da de izvinjava. O Angeli Merkel i da ne govorimo. Zašto toj "dami" dizati stajati na žulj?
(Danke Deutchland, 4. septembar 2011 21:18)


Ne brini za predsednika,on je majstor u izvinjavanju!

stayfoolish

pre 12 godina

Mislim da nemamo sanse pfrotiv Nemaca. Oni su nas na SP-u pobedili i bez Novickog, pa mislim da sada nema dileme oko pobednika.
(BaneUtd, 4. septembar 2011 20:18)


HAAAAAAAAAAAAAA?!?!?!?!

Laki (je malo nervozan)

pre 12 godina

Moram da priznam da sam posle pripremnog perioda bio malko skeptican, al sad vidim da smo ipak klasa i normalno je ocekivati medalju! Bravo momci, mozda i po prvi put u istoriji igramo kao tim, bez velikih "zvezda" u timu i moram da Vam skinem kapu, igrate jednu od najlepsih kosarki do sad! Samo napred! MNOGO SMO JAKI!

Mirko

pre 12 godina

Tuchu njihovi ali tuchu i nasi..hahahahha..dobro je samo Teo da pocne da sutira trojke odakle treba a ne sa 9 metara..usla je ona protiv Shpanaca prosle godine ali ne treba sad preterivati vec sutnuti tu trojku sa osnovne linije trojke..ajde TEo proradi i ti malo i nema problema.Jos da imamo jednog jaceg centra,a ne ovu glistu perovica koji protiv fizicki jacih igraca ne moze da mrdne.

Sell

pre 12 godina

Teo bi definitivno u NBA ligi imao preko 20 asistencija po mecu. Kakav igrac, izludi te svojim nerezonskim sutevima, ali sve moras da mu oprostis posle nekog lucidnog poteza. Mislim da ce u drugoj fazi krenuti sut,a onda u eliminacionim utakmicama ce davati preko 20 poena.. Kakav majstor!

Aleksandra BG

pre 12 godina

Ugao gledanja sa zenske strane /zahvaljujuci Otvorenim vratima/: Hvala vam mnogo ste lepi :DDD Bravo momci! Bravo Dudo! Bravo, idemo dalje !!!!

realno

pre 12 godina

Bravo momci, svi su dobri. Savan i Teo moraju da igraju odbranu, u odbrani ih lako probijaju, u napadu su ekstra. Tepic, Keselj, Markovic, Macvan su igraci koji daju veliki doprinos ekipi, pre svega odbrani, hemiji u napadu, i ne trose mnogo suteva kao teo.

vlada85

pre 12 godina

Svaka cast Srbijo.. odlicno takticki odigrana utakmica... bravo za Dudu i kompletnu ekipu... mvrhunska pobeda.. iako kad se pogleda smo prakticno vodili desetak razlike celu utakmicu nije bilo ni malo lako... pravo da vam kazem, poceo sam da drhtim kad su smanjili na 5 razlike, ali srecom je Savanovic pogodio trojku!
Jedina zamerka je na igru Perovica.. dobro je odigrao samo prvu utakmicu na prvenstvu ali ove ostale kao da nikad loptu nije video u zivotu... valjda ce se popraviti... i on nam je potreban...

iiijao!

pre 12 godina

(ilija, 4. septembar 2011 23:13)

Šareni je čistokrvni ciganin, što je potpuno prirodno s`obzirom da izvrsno prenosi i Partizanove utakmice, pošto je očigledno da nije iskompleksiran.

ljubomora

pre 12 godina

Ni sam hteo da dodajem jos nesto na svoj stari komenter al moram. Smeta mi jedna stvar,sto uvek kad pobedimo da li u kosarci ili nekom drugom sportu mora da citam komentare tipa"kraljevi" ili "Bogovi" a posle kad izgube(ne daj Boze) vredjamo ih ko obicne svinje. Zar ne moze to normalno da se kaze nego kraljevi,pa kolko to kraljeva imamo kad smo mala zemlja?
(king, 5. septembar 2011 00:46)

Provaljen si, Aleksandre Karađorđeviću!

Salle

pre 12 godina

Odlično, dve stvari kojih sam se plašio u ovom meču su Dirk Novicki i to što su nas Nemci pobedili 2 puta zaredom, polako počinjemo da nabijamo kompleks Nemcima prvo fudbal u Africi pa onda ovo.

Navijač PARTIZANA iz Vukovara!

pre 12 godina

Svaka čast Novickom i njihovoj upornosti,ali ipak smo mi za njih u Košarci uvek bili ono što su oni za nas u Fudbalu!

Podgoricanka

pre 12 godina

Dok su plavi ostavljali srce na terenu, mi, gradjani Crne Gore u gradjanskoj drzavi, nadasve gradjanskom, tolerantnom drustvu, gledali smo "kombinovani" prenos ove utakmice i utakmice BiH-Hrvatska. Kombinovanje je podrazumijevalo gledanje ISKLJUCIVO utakmice BiH-Hrvatska, uz povremene opaske komentatora da se istovremeno odigrava i mec izmedju Srbije i Njemacke i obavjestenje o trenutnom rezultatu (na svakih pola sata). RTS, naravno, zamracen. Zivio live streamning! Naprijed plavi! Pozdrav iz Podgorice!

anchi8913

pre 12 godina

@TV BASTILJA
Ljudi su se zalili na komentarisanje Krivokapica prethodne dve utakmice, pa se vratio Sarenac. Tj, on je iz Litvanije dosao u Beograd hitno zbog licnih problema, ali se vraca vec sutra i bice tamo za utakmicu sa Francuskom!

Wllaxy

pre 12 godina

Jesmo dobili Nemce ali milina je bilo gledati Novickog kako u par navrata salje po burek ove nase. Jednom je polovinom cetvrte poslao dvojicu odjednom :)
Ne bih se slozio sa Dudom da prvenstvo pcinje od utakmice sa Nemackom. U sve cetiri koje smo dobili smo bili favoriti.
Protiv Francuske, Spanije, Litvanije, Rusije, a mozda i Grcke nemamo sanse.
Realno smo 5. ili 6. u Evropi sto je odlicno, ali medalju kako mnogi od vas ocekuju necemo osvojiti! Citamo se nakon finala u kojem Spanija dobija Francusku ili Litvaniju (zavisi ko s kim igra u polufinalu). Srbija ce dva dana pre tog finala igrati za plasman 5-8.
(diamond, 5. septembar 2011 00:58)
Stvarno si dijamant i to nebruseni!
Vec si ranijim komentarima dokazao da pojma ti o kosarci nemas tvrdeci da ce Nemci da nas razbiju i da protiv njih nemamo sta da trazimo... Sada kad su te Svabe razocarale posto smo mi njih razmontirali nalazis nove favorite i to, pazi molim te medju Grcima koje su Makedonci odrali i Rusima koji se zlopate citavo prvenstvo!
Na kraju ako ne osvojimo zlato vec samo srebro ti ces da likujes i da vices "Sta sam vam rekao" jer ces ti biti srecan jedino ako Srbija ne osvoji zlato sto samo po sebi dovoljno govori o tebi... Kompleksi su cudo, a kod takvih i neizleciva bolest!

ЈАВИ СЕ МЕРКЕЛ..........ЈАВИ СЕ МЕРКЕЛ :-)

pre 12 godina

ПООБЕЕДААААА!!! ТОООООООООО БРЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!! ГАЗИИИ!!!

T-Rex

pre 12 godina

Teo je odigrao odlicno ,ali mi nije jasno kad je upeo da suta trojke 2/9.
Savan ne promasuje.
Dirk je covek koji je trebao da se odmara ovo leto,a ne da igra sa Kamanom koji ne vraca nijednu loptu, i saigraci koji pogadjaju samo kad Dirka ide.

Duda zna sta radi

pre 12 godina

Kao sto sam i predpostavio, jakom odbranom i jakim tempom tokom svih 40 minuta sveli smo Nemce na 65 poena. Videli ste koliko je nesigurnosti bilo u tom sutu. Jedino malo Novicki na kraju. Presudila duza i kvalitetnija klupa i timska igra kao sto sam vec pisao o tome. Vazna 2 boda za sledecu fazu, ali ne treba tu stati, treba sutra odigrati na pobedu i da sa cetiri boda odemo u drugu grupu. Bravo majstori ove igre!

Drazen Petrovic

pre 12 godina

Kao sto se od Brazila uvek ocekuje zlato u fudbalu, tako i od Srbije treba ocekivati zlato u kosarci ko god igrao za nju, gde god se igralo i sa kim. Nama je jednostavno kosarka u genima. Bravo za Dudu, bravo za Srbiju.

s

pre 12 godina

Dusk Savicki :)
Sava Savanovic- prvi srpski vampir pio krvo po srpskim selima, njegov cukun cukun unu Dusko Savanovic pije krv europljanima :)

СВИЗАЈЕДНО

pre 12 godina

следећи услов за еу да се Србија не поспрда са сваком репрезентацијом...

Иван-Ниш

pre 12 godina

Зашто Тео не игра више на улаз и сакупи 15 асистенција када је очигледно способан за то? Ипак њега сврбе леђа да шутира неке небулозе са скоком уназад и то понекад у другој секунди напада, а онда због њега остане рупа у одбрани. Јао, када би одрастао и уозбиљио се, млатили би ове Немце са најмање двадесет разлике. Саван и Крле се приближавају перфекцији, а и остали данас одиграли одлично, поготово у одбрани. Наравно да већина има стандардне мањкавости, али Дуда је мајстор да и мане уклопи у тим.
Било би лепо да победимо Французе а онда пребацим на ХРТ и уживам док водитељка чита тихо, кроз зубе, резултате наше групе. Била би то музика за моје уши :D

ma kidaj

pre 12 godina

Jao sad bi voleo da cujem onu 'voditeljicu' sa HRT-a...uporono je ponavljala da mi osvajamo trece mesto u grupi hahaha...a jel je Hrvatska kao prva zavrsila ili?kompleksiiiiiiiiiiii

boris

pre 12 godina

I opet "pametna" novinarka sa hrt-a izjavila večeras da je iznenađujući rezultat pobeda Srbije protiv Nemačke.Pa ljudi moji koliko volite tu Nemačku trebalo bi da se svi preselite u nju i pozdravili vas braća Bošnjaci košarkaška velesila.

Darko 88

pre 12 godina

Svaka čast, pokazali ste snagu i karakter kao i uvek i začepili usta dosadnim pljuvačima. Srećno sutra, bitno da su preneti bodovi.

Sta reci

pre 12 godina

Da li je moguce da je ta hrvatska voditeljka rekla da je pobjeda Srbije protiv Njemacke iznenadjenje.Koji su to komplexi majko mila!MI smo zemlja kosarke,bez najboljih igraca i najvecih zvijezda smo vicesampioni Evrope i svijeta(onu kradju turaka ne racunam) i ona neko da kaze da su Njemci favoriti protiv nas hahahaha...

duledudule

pre 12 godina

svi su imali doprinos.pravi ti.Teo zamalo triple double :) Savan ponos i dika nasih novobeogradskih blokova :) GOSPODIN DR MR DUDA IVKOVIC objasnio.poklonicu mu jedno karudijance da ga vine u nebesa da leti visoko :)

podgorica

pre 12 godina

hvala vam momci za sve lijepe trenutke,mozemo do finala sigurno. sverom u boga i nasu majku srbiju. pozz iz srpske crne i prave crne gore

wlado

pre 12 godina

tepic i markovic su super, ne razumem sto neko tepica kudi? covek ima mirnu ruku, brz je ima dobar prodor solidan u odbrani, a moze i tricu da pogodi, pravi univerzalac!

Kol

pre 12 godina

Za sad deluje dobro, igramo kako treba samo treba smanjiti malo te rizicne pasove nisu svabe italijani pa da se bas sprdamo sa njima! Kakve asistencije daje Teodosic pa to je uzivanje samo da ne sutira te trojke sa 9 metara u 10 sekundi napada :D!

kobe bryant

pre 12 godina

Ma nisu švabe ništa, sem Novickog naravno. Samo ih ne smemo pustiti da umrtve igru. Moramo nastaviti onu brzu igru iz prve četvrtine sa brzim i preciznim pasovima. I bilo bi dobro da konačno i Kosta odigra nešto. Ne mozemo samo sa jednim klasičnim centrom. Krle je dobar ali ne može sam. Kosta je mnogo spor i trapav. Ali je jako dobro što je Mačvan razigran. Čovek ima već 8 skokova. I Savan jako dobar ali ne igra odbranu. Tea šut ne služi ali su asistencije svemirske. Ajmo momci. Srbija!!!

Rodman

pre 12 godina

Svaka cast momci samo napred,uz malo vise ozbiljnosti bila bi i veca razlika ,uf koliko sam se plasio ovog Nowickog ali Macvan i Savan su ga dobro zatvorili samo tako momci vidi se da nemci imaju dva igraca da valjaju ostalo su vodonose..

Garnett

pre 12 godina

Dobili smo ih!!!Sjajan Savanovic,Krstic izuzetan,Teodosic 9 asistencuja!!!
P.S.Zao mi je Dirka Novickog,onako los tim ima tako sjajnog igraca!!!

Lafayette

pre 12 godina

Objasnili smo im neke stvari,poslali poruku !Ceo tim je odigrao dobro,a prostora u igri jos ima!Teo je najbolji asistent sampionata ,Krle ubedljivo prvi centar po konstantnosti a Savan ima visok basketaski IQ,,,i bije svoje protivnike ciji je IQ u basketu na nivou sobne temperature.Sad sam siguran ,samo 2 ekipe ce se pitati za zlato ,mi i spanci,,,Cika Duda je lepo odbio bronzu ponudjenu od novinara ,genije ,doktor ove igre !Sta reci ,protiv nabildovanih francuza opusteno ,pa da vidimo ko nosi gace a ko gacice !

Jegulja

pre 12 godina

na evropskom 2009. godine neko je na ovim stranama Dudu nazvao - MASTER JODA. potpisujem. cestitke nasima!!!

btw, jeste da je off ali ono ocitavanje bukvice, mislim pniniju, je za udzbenike pod naslovom - kako od tehnicke greske napraviti par ekselans investiciju.

KKK

pre 12 godina

Tim protiv pojedinca. Uvijek pobjeđuje tim. U mnogim sportovima smo imali bolje pojedince, ali je Njemačka uvijek imala tim. U kosarci danas nisu imali sanse uprkos velikom Dirku, jer smo mi imali gospodina Ivkovića koji je napravio tim.
Koliko sam uspio ispratiti samo još Španija ima tim i donekle Litvanija. Ako nam se kockice poklope možemo jako daleko dogurati. Daće Bog. ŽIVJELA SRBIJA!

Rod

pre 12 godina

Još nešto sekundi do kraja, vodimo 15-ak, Nemci se već predali, izvode loptu, a naši LAVOVI opet prišli PO CELOM TERENU. To, Dudo, institucijo! Tako igraju šampioni! Gaze protivnika i kad leži nepomičan! Bravo, LAVOVI!

HlaoRu

pre 12 godina

Svaka cast momci! A posebne cestitke za Gospodina Dudu Ivkovica koji je verovatno najbolji kosarkaski strucnjak u celom svetu i to svih vremena!!! :)

RIJEKA

pre 12 godina

najlakša utakmica za nas,turci i hrvati idu kući a litva pukla od španjolaca sutra da vidimo kakvi su francuzi protiv nas i vrlo je interesantno ovo prvenstvo kad ga se sa političkom situacijom usporedi i sa izjavama novinara komentatora i brojača krvnih zrnaca košarkaša LUDI MOJ BALKANE IPAK SMO MI U OVOJ IGRI GAZDE

Lucky Luke

pre 12 godina

Теодосић има очи око целе главе. У исто време, прима инструкције од Дуде, асистира Мачвану и проверава на телетексту како му иде тикет на клаџи.
(Драган Стојковић Пиксе, 4. septembar 2011 20:43)
----------------------------------------------------
Sjajno!
:))))))))))))))

Barcaboy

pre 12 godina

Samo da kazem..Dzaba novickom 30 poena kad nas svaki igrac da 10+ :) Timska igra > novicki..Ne kazem da je novicki cak sta vise mi je zao jer igra sa pacijentima :) NAPRED SRBIJO!

Nalim

pre 12 godina

E narode, da ste culi i videli izjavu Nemackog trenera na DSF-u, bili biste neprijatno iznenadjeni i zaprepasceni.
Zacrvenelih ociju i sa zivotinjskim pogledom ( ne trpi G-din bas poraz izgleda), u afektu je nasu reprezentaciju nazvao "Jugo",i to dva puta namerno, sto posle sugestije novinara uzastopno potencira ( a u Nemackoj, ko razume izmedju redova Nemacki jezik- Yugo je stari jezicki, podrugljivi sleng za strance Gasterbajtere kao i slicni izrazi za Turke, crnce itd), i za razliku od zvanicne konferencije za novinare, rekao da na 5 poena razlike, simuliranje i gluma "nekog Yugo igraca" uticala je na sudije, koji su nam poklionili neku loptu itd itd...zbog cega se i sam bunio na kraju meca kod sudija.
Prosto neverovatno za jednog trenera, ako se uzme u obzir da je Dirk Nowitzki par minuta pre njega rekao da je bolji tim pobedio i da je Srpski tim vodio ceo mec sa 10-20 razlike. Kakav cinizam, netakticnost i diskriminativan stav.
Nazalost, jos neko vreme ce mo za vecinu Nemaca i ostalih zapadnjaka biti foleri i gubitnici. Ali, vreme i dela ce poboljsati sliku o nama u buducnosti. A za ovakve minijature i sarkasticne tipove ne treba obracati ni paznju.Treba ih gaziti i pobedjivati. Samo tako ce nas pamtiti da smo " tamo neki dobri". Napred normalna Srbijo !!

Olga & Nebojsa

pre 12 godina

Kakva utakmica! Momci svaka cast. Tako se igra i bori za grb. Sve najbolje iz Herceg Novog, koji je NARAVNO uz svoju reprezentaciju.

grof

pre 12 godina

U svakom mecu do sada(sem protiv Izraela) presudne poene dao je Savanovic,dok njega sluzi sut nema zime za nas!Inace zasluzena pobeda,timska,Teo da nije onih bezveznih ispucavanja maestralan,Macvan-odlican u odbrani,Krle-kapitenski kao i uvek,Tepic vrlo bitan,prvenstveno u odbrani,sve u svemu samo da jos neko proradi u napadu,nema brige:-)

pejapeja

pre 12 godina

Morao sam da reagujem kada sam unazad procitao komentare.Pa zar niko nije primetio lavovski doprinos Markovica u udbrani a bogami i u napadu.To je jedini igrac koji vam drzi prst u oko a nepravi faul.U proseku je bili kupus i meso, stim sto smo mi ovi zadnji u proseku.Odlicni Savanovic i stimer majstor kome viri drskos,lucidnos a po nekad i bezobrazluk iz poteza.Teodosic je i kluc za francuze samo ga Duda jos nije podmazo, pod uslovom da ostali opet budu meso.

Bokica Tikvica

pre 12 godina

Srbija zeli mir i budisticku katarzu!

Njemci izvinite!

Isporucicemo komadanta Dudu i cetu koja vas je nakantala u sred litvanije sa sve novickim i njegovim dijamatskim prstenom!

Obecanje je obecanje

pre 12 godina

posto je obecao covek da ce kopirati tekst posle utakmice evo ja cu umesto njega. Posto covek zna kosarku red i da mu se oduzim. Sta zna taj Duda Ivkovic nema on pojma.

Gubimo dans od Nemaca, sutra od Francuza, sto znaci da je 1/4 samo san! Sto pre uvidite te cinjenice, lakse ce vam pasti porazi! Realno da se u 1/4 finalu nadju timovi kao sto su, ESP, LTU, FRA, GER ili TUR!!! A mi da razmisljimo zasto nismo poveli najjaci sastav! Kad vidim ono drvo Perovica, jao boze... A sta rade Marjanovic i Rasic ovde, bez zezanja!? Tepic je posebna prica, za njega je prvenstvo zavrseno posle prve utakmice! Najsmesniji su neki sto pricaju o medalji, i to pazi posle Letonije i Izraela, buhaha....
Gubimo sa 5-6 poena razlike. Kopiram ovaj tekst, pa ga ponovo saljem posle utamice!
(Novosel, 4. septembar 2011 10:33)

Pozdravi uz stihove:
"Izadjite na terasu pozdravite Srpsku rasu, izadjite na balkone pozdravite sampione."

sharenatz

pre 12 godina

Jesmo dobili Nemce ali milina je bilo gledati Novickog kako u par navrata salje po burek ove nase. Jednom je polovinom cetvrte poslao dvojicu odjednom :)
Ne bih se slozio sa Dudom da prvenstvo pcinje od utakmice sa Nemackom. U sve cetiri koje smo dobili smo bili favoriti.
Protiv Francuske, Spanije, Litvanije, Rusije, a mozda i Grcke nemamo sanse.
Realno smo 5. ili 6. u Evropi sto je odlicno, ali medalju kako mnogi od vas ocekuju necemo osvojiti! Citamo se nakon finala u kojem Spanija dobija Francusku ili Litvaniju (zavisi ko s kim igra u polufinalu). Srbija ce dva dana pre tog finala igrati za plasman 5-8.
(diamond, 5. septembar 2011 00:58)

1. Novicki ni u jednom momentu nije poslao nekog "po burek". To podrazumeva fintu, a Novicki ne igra na finte, nego koristi brzo podizanje u šut ili brz fade away, jer je visok 214cm a uz to šuta sa vrha glave sa vrlo visokom parabolom. Mislim da bi stručnjak kao ti znao ove sitnice. Sa druge strane Kejmen veoma koristi finte jer je pokretljiv za peticu, ali šta ja pričam, verovatno si i to znao.

2. Kako znaš da ćemo pući od Španije i Litvanije, kad ih nisi gledao (nijedna televizija ih nije prenosila, šmekao sam)? Znači, ili si u Litvaniji, ili provociraš. Ako si u Litvaniji, nije mi jasno zašto trošiš vreme kuckajući analize u komentarima "tamo nekog sajta", kada si očigledno plaćeni stručnjak za neku televiziju. Ali ipak mislim da je ovo drugo.

3. Na konto ovoga, molim te reci mi na kojim su to utakmicama na ovom EP reprezentacije Rusije i Grčke dokazale da su bolje od nas? Ono gde ovi gube od Makedonije, a ovi igraju egal sa Gruzijom i Belgijom?

Sve u svemu, dobar pokušaj trolovanja, dajem ti +1.

abc

pre 12 godina

Svaka čast komšije.

Nego, jeste li razmišljali da nam posudite jedno pet, šest košarkaša??
I jednog selektora ako može, ali po vašem izboru...

Dragan, Nemacka

pre 12 godina

samo neki od komentara nemackih komentatora: "Srbi imaju toliko dobrih igraca!", "Teodosic je jedan izvanredan reziser", "Savanovic igra tako opusteno kad je najvaznije", "igra srskog tima ne moze dovoljno da se pohvali!". Novicki, posle utakmice: "oni su znali na kraju da odrze prednost". Nemacki trener se zalio na sudije i sviranu gresku u napadu, bio je ljut na neke igrace koji se nisu trudili kao sto se na primer Novicki trudio, ali je na kraju i on poceo da hvali nase i priznao da smo bili vrlo jaki...

realo

pre 12 godina

E ovo je vec licilo na dobra, stara vremena. Odlicna odbrana, bez vecih oscilacija u igri, dobra resenja u napadu, kosevi u pravom trenutku. Sut bi mogao jos malo bolji da bude i onda su i Francuzi zreli za prvi poraz.

Njegos

pre 12 godina

Svaka cast momci,nema sta.nasi su kraljevi Ali je bogami i novicki objasnio zalaganjem i odnosom prema igri.à slusaj Ivo:koji bi to Tim bio da je on kojim slucajem nas...

papillon

pre 12 godina

@ciganDOgroba
Nije bilo 20 sekundi nego par vise od 24. Sutirao je covek da bi igrali 2 za 1.
Da je uslo bilo bi idealno. Elementi kosarke, elementi ...
Inace, dobro je bilo. Pocetkom cetvrte smo malo stali u napadu, bez ideje. Doduse tad je Nemcima sve upadalo sto su bacili jer vise skoro da nije bilo vazno pa su se opustili. Cak i ono sto su promasili odbijalo se blizu kosu pa nismo imali tranzicioni napad. Nama u tim set napadima par suteva, koji su mogli, nisu usli. Da jesu sad ne bi o tome ni pricali.
Cestitke momci i slusajte Dudu.

milos

pre 12 godina

niko ne komentarise trenutak kad je Teo ukrao loptu. odlican znak pred utakmicu sa Francuskom. Naravno da nece zaustaviti Parkera, ali makar nece biti neprimetan. Parker je inace valjda Markovicev zadatak.

reesboo

pre 12 godina

kad vidim kako se duda iznervira na 1.40 pred kraj druge cetvrtine znas da ce da usledi odmah nekoliko nasih poena za povratak izgubljene prednosti

Sasa

pre 12 godina

Srbija 4-0 Grupa:Nemacka,Francuska,Italija,Izrael,Letonija
Hrvatska 2-2 Grupa:BiH,Makedonija,Crna Gora,Grcka

Koja je jaca grupa procenite sami!!!!!!!!!!!!
A inace ovom prilikom pozdravljam selektora Hrvatske Josipa Vrankovica koji je rekao posle prijateljske utakmice izmedju Srbije i Hrvatske,da je Hrvatska bolja od Srbije u kosarci.

slavoljub

pre 12 godina

Meni je ovo izgledalo kao kad uhvatite protivnika za kravatu i davite ga. Jednom mora popustiti stisak, ali sto kasnije i sa sto vecom zalihom poena. Tako se i desilo. Veliki Dirk je oslobodio stisak, ali onda je usledio nokaut.
Gospodin Ivkovic je vrhunski majstor. Lukavo, lukavo... No, trebalo je imati i s kim. Bravo, momci!

gdfs

pre 12 godina

(diamond, 5. septembar 2011 00:58)

Ista Grcka koju je pobedila Makedonija iliti razbila. Rusija koja do sada igrala rekreativne utakmice videcemo sutra protiv Slovenije. Vidi se da ti je zao sto je Srbija pobedila ali neka staces moras se i ti nekako tesiti.

Mirko

pre 12 godina

Ponovo sam gledao reprizu utakmice i vrlo je jasno da su kod nas igrali SVI igrači (koji su ulazili) - trojke i poene su davali SVI, dobro su igrali SVI u našoj reprezentaciji. Kod Nemaca igrao je Novicki i to je sve. U par navrata još po neki usamljeni potez nekog od Nemaca, ali to je bilo slabo i više nego nedovoljno. Pa ne može jedan Novicki da pobedi celu našu i to raspoloženu ekipu, a Dudu da ne spominjem. To je i pre utakmice bilo jasno, i svi koji su predvidjali naš poraz su jednostavno nerealni ili zlonamerni, ili su po vokaciji naši neprijatelji.
Mislim da je i razlika trebala da bude veća, jednostavno smo ih potpuno nadigrali. Bili smo i borbeniji i agresivniji i više smo želeli pobedu, a timske i pojedinačne kvalitete neću spominjati ponovo...

Pokazalo se opet da naš tim ima puno motivacije kada igra protiv jačih protivnika. To dokazuje i utakmica sa Izraelom, u koju smo u početku ušli previše opušteno, a sve zbog njihovih dotadašnjih poraza, iako oni uopšte nisu loš tim.
Pretpostavljam da će tek u sledećim utakmicama sa jačim protivnicima, ovaj tim izvući još više od svojih kvaliteta, jer je ovo sada još daleko od maksimuma.
Voleo bih da vidim kod nas malo više tečnijih akcija, jer je igra ipak bila blago nemaštovita i spora. Teo radi svoj posao u tom smislu, ali bi mogao još bolje, Savan takođe, Kešelj, Rašić, pa i Marković su imali neke fine ideje i poteze, ali to sve mora još bolje. Naravno da se i ostali uključe.

Verujem u Dudu Ivkovića, jer je čovek pokazao šta može i zna nebrojeno puta - on je jednostavno legenda i košarkaška institucija.
Valjda će ga ovi momci ispratiti, uz malo sreće, možemo daleko da doguramo...
Jedva čekam!

Drazen Petrovic

pre 12 godina

Kao sto sam vec rekao u komentaru dole, kad god Srbija igra kosarku, cilj je zlato. Pa makar se skupili nas pet iz kraja da igramo, sve dok na dresu pise Srbija, realan cilj je zlato.
Ovo danas je bilo ko u filmu 300, Duda sutira ovog nemackog trenera u grudi, ovaj upada u rupu bez dna, a Duda vice: "This is Serbia".
A za ovog nemackog trenera ako je stvarno, kao sto neko rece, pogrdno koristio izraz "Yugo", evo mu jedan link, pa neka studira Yugo skolu kosarke:
http://en.wikipedia.org/wiki/Yugoslavia_national_basketball_team

Alexandar Nish

pre 12 godina

Sve cestitke za ove momke. Na svakoj utakmici ispliva neko ko resi utakmicu, to nam je i najveci kvalitet, veliki broj igraca u rotaciji. Sinoc me odusevio Savanovic, kada je u cetvrtoj cetvrtini usao u igru imao je izraz lica- samo sto sam se probudio i ustao iz kreveta :)bio je sav zbunjen. A onda je usledila je njegova serija koseva. Ipak, bez selektora ne bi bilo nista, svaka cast za Dudu! Podsetio bih sve one koji kritikuju ove mlade momke da su oni osvojili sve sto se moglo osvojiti u mladjim kategorijama, sad je doslo vreme da osvoje i ovo zlato.

bred

pre 12 godina

(racerx, 5. septembar 2011 10:04)
Iskreno, ne mogu da verujem da se neko "potrudio" da da validnu analizu igre dve ekipe bazirajući se samo na statistici. Nonsens.
Elem, Francuzi možda nisu totalni divljaci kao u Turskoj (zbog Parkera), ali su i dalje divljaci kojima su jedine snage fizikalije i individualni kvalitet. Ne kažem da će biti laka utakmica, ali Francuzi će tek sa nama igrati protiv izrazito timske odbrane sa dosta preuzimanja i savršenom stranom pomoći - dok smo mi, uslovno rečeno, već navikli da igramo sa divljačkim ekipama.
Iskreno, gledao sam ih i protiv Nemaca i protiv Italijana, i obe utakmice su dobili mnogo teže nego što bi se očekivalo od takvih supermena, kako ih predstavljaju ovde. Jednostavno, čini se da oni već sad igraju svoj maksimum, dok mi dobijamo utakmice A OPET možemo da poboljšamo 100 stvari u igri.
No, videćemo. Dobijemo Francuze, dobijemo Poljake/Turke, taktički izgubimo od Španaca i Litvanije (krijemo karte pred završnicu), i opušteno dobijamo apsolutno svaku ekipu iz one druge grupe.

anbeast

pre 12 godina

@racerx

Kazes: '' Za 3 pona imaju 43%, naspram nasih 35.5%". Tacno, ali mi smo pokusali 93 trojke, a Francuza nema medju 20 po pokusajima. Mi smo dali 33 trojke, oni 24. Vise poena postizemo iz trojki od njih. Mi imamo 46 ofanzivnih skokova a oni 32, sto znaci da se za losiji procenat vadimo skokom koji omogucava novi napad. Takodje imamo 78 asistencija naspram 54 sto znaci da igramo timskije. Pri tom oni imaju samo 3 greske manje od nas (48 prema 51).

''najbolje govori fantasticni procenat suta '' Taj procenat dolazi od toga sto daju dosta koseva iz reketa.

Jesu dobri, imaju sansu da nas pobede ako ne budemo makar malo zaustavili Parkerove prodore(koji rezultiraju kosem, faulom ili asistencijom). Francuzi nemaju konzistentnog sutera. Najpouzdaniji je Zelabal a ni on nije vrhunski. Ostali mogu da pogode ali ne u serijama. Dakle, resenje je ''napakovati'' reket i spreciti prodore. Moramo disciplinovano zagradjivati kos jer su Francuzi mobilniji i skocniji od nas.
Takodje moramo imati odgovornost kod pasova jer verujem da ce agresivno ici na pas u pokusaju da ukradu loptu.(mada su po statistici tek na 10 mestu po kradjama sa 25.) MIslim da raznovrsnije igramo od njih. Ako skupe na centre - imamo dobre sutere, ako izadju siroko - imamo kome loptu dole da spustimo. Oni ne mogu da se oslone na sut i morace da idu na prodor ili na Borisa Diaa koji odlicno igra ledjima. (njega bi mozda Macvan mogao da ustopuje.) Mislim da je lakse igrati odbranu kad moras da pokrijes samo jednu stvar.

Zivi bili pa videli... Samo cvrsto i odgovorno momci...

PS. Teu mora krenuti sut jednom...Pre sam se nervirao zbog tih ''revolveraskih'' suteva ali ocigledno je to deo slobode koju mu daje Duda (zar mislite da bi bio duze od 3 sekunde na terenu da sutne nesto takvo sto nije deo generalne ideje?), a on svakako zna zasto. Kad ulaze, ti sutevi psihicki ubijaju protivnika. I da li ste primetili da on to ne radi u prelomnim momentima, nego nesto ranije (dok ima sanse za popravni) u nadi da ce mu krenuti sut ili da ''ubije'' protivnika. (naravno, ovde ne govorim o situacijama kada mora da sutira tako nesto kao protiv Spanije prosle godine (a to nije bilo nerezonski - samo daleko))

Oliver

pre 12 godina

Pozdrav "analiticari" hocu i ja malo da filozofiram.

Mnogi se zale na skracivanje napada nasih igraca u ovoj utakmici. Setite se malo sta je rekao Ivkovic pred mec "ako udjemo u set igru sa njima mi nemamo sanse". Razmislite sta znaci kada jedna ekipa sa kratkom klupom treba da pretrci teren 40% vise nego inace. Kako to utice na njenu efikasnost i skok.

Druga interesantna prica je "francuzi imaju bolju statistiku i vise su dali koseva". Tacno, sa tom statistikom i kosevima juce su jedva preziveli Italijane. Najveci rezultat su i ostvarili u penal zavrsnici bas sa Italijanima. Koliko znam nasi jos nisu ni imali priliku da zatrpavaju nekoga kosevima na kraju utakmice. Hajde da oduzmemo poslednja dva minuta u mecevima pa da gledamo te brojke, one govore mnogo vise konacnog rezultata.

U svemo sto se desavalo juce bilo je rezona mada nije uvek bilo ocigledno, cak i oni sutevi Teodosica su uvek isli kad smo vodili 10 plus mislim da to ni to nije bilo slucajno.

Sto se tice danasnje utakmice citiracu Batu Stojkovica uz malu modifikaciju

" Bili jednom na jednom turniru Francuz, Nemac i Srbin i sad je ne znam kako je sve to islo po redu, samo na kraju Srbin je bio najpametniji i sve je nadmudrio. "

Vlada

pre 12 godina

Slažem se da je Francuska imala bolju statistiku i da igraju mnogo brže od nas. Međutim, košarka je čudan sport, nekako smatram da je za tu igru potrebno nešto više od statistike.
Mislim da su inteligencija i neki odredjen šmek prema u ovom sportu bitniji faktori, a to je na našoj strani.
Zato ja uvek verujem da u košarci (a i u nekim drugim sportovima) mi pobedjujemo bez obzira ko je protivnik.
AJMO IDEMO i SAMO LAGANEZE

T-Rex

pre 12 godina

@sharenatz

Dirk ne koristi finte? A kako se zove ono kad podigne igraca,koji poleti u u vazduh ,a Dirk onda ima otvoren sut ili iznudi 2+1(u slucaju kontakta),ili krene na ulaz.