Tenis 48

Subota, 03.09.2011.

19:11

Ruskinja zaustavila Jankovićevu

Najbolje rangirana srpska teniserka Jelena Janković eliminisana je u trećoj rundi US Opena od Ruskinje Anastasije Pavljučenkove sa 6:4, 6:4.

Ruskinja zaustavila Jankoviæevu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Malo informisanosti ti ne bi skodilo

pre 12 godina

(aJJde, 4. septembar 2011 17:12)

Ne pisi gluposti.

Alison Riske je 151 na Race listi, a Ksenia Pervak je 40 na Race listi. Toliko o 1 kolu.

Jelena Dokic je nepredvidljiva? Ne, ne Jelena Dokic je jako, jako losa. Napravila je 36 neiznudjenih gresaka i 15 duplih servis gresaka.

Petra Cetkovska je predala mec, a kako se Jelena Jankovic plasirala u finale Premier 5 turnira pre nedelju, dve? Povredjena protivnica u 1/4 finalu (Peng), povredjena protivnica u 1/2 finalu (Petkovic). Izgubila poslednja 2 meca od Peng i izgubila poslednja 2 meca od Petkovic.

Sloane Stephens za koju ti pises da igra katastrofalno je igrala 1/4 finale turnira u Karlsbadu, gde je pobedila 20. teniserku sveta Juliu Goerges.
Potom je Julia Goerges na turniru u Torontu pobedila Jelenu Jankovic 6-1 6-3
Anastasia je talentovana, mlada ali trenutno u losoj formi. Na turnirima pre US Opena je zabelezila samo 2 pobede. U 2 kolu je jedva pobedila Petru Martic.

aJJde

pre 12 godina

Kako ste samo dvolicni!

Kad je dobila Alison Riske sa 6:2,6:0,svi ste je podrzavali,a sad kad je izgubila od jako dobre Pavljucenkovce,svi je pljujete.

A sto se tice uporedjivanja Ane i Jelene na ovom turniru tice??Ne znam kako to smete,Ana ima vise srece nego pameti i iako ste Anini navijaci,morate priznati dan joj se uvek otvara zreb.Trebala da igra protiv Venus u prvom kolu pa ona odustala,a sad na US openu,u prvom kolu prosla Pervak,pa joj je fantasticna Cetkovska predala,pa onda Peer protiv koje ima 0:3 u duelima,izgubi od Stephens koja igra katastrofalno,a JJ je imala srece u prvom kolu,pa je cekala nepredvidljiva Dokic,a sad je dobila Pavljucenkovu,koja joj ne odgovara.

A moderator vas ocigledno podrzava,posto nece da objavi moje komentare.

Ma kakvi

pre 12 godina

Ljudi, mozete da pisete koliko hocete, i preko 100 komentara i nekih sto Vi mislite jakih cinjenica ali jedno samo ostaje Jelena Jankovic je bolja teniserka od Ane, mozemo da kazemo i ovako...:))) Pozzz za sve :PPP

mare

pre 12 godina

Nemojte da omalovazavate ni Anu ni Jelenu. Iako one nisu teniserke kalibra Serene, Venus, Klajsters ili Enan, mnogo toga s uradile i imaju uspesne karijere, kakve 99% devojaka koje se bave tenisom nece ni u snovima imati. Jeste, nema Jelena GS, mozda ga nece ni imati, ali ajde ostavite da to vidimo, zasto ste skoloni otpisivanju. Ona je sjajna igracica, zanimljivog stila i kada je u formi predivnog kretanja i plasmana lopte takoreci kontrolisane agresije. I nemojte pricati o zastarelosti, jer pratim tenis oko 15 godina i uvek je bilo uspesnih i defanzivnih i ofanzivnih teniserki kao sto ce uvek i biti. JJ jeste u padu, ali to je deo sporta, moze ona jos svasta da uradi. Ispadale su mnoge iz prvih 20 pa su se vracale i osvajale i dalje turnire pa i GS. A nije tacno da su Serena i Venus bile povredjene svaki put kad su igrale sa Jelenom. Cak je bilo i suprotno na AO 2008, kad je Jelena povredjena dobila zdravu i fit serenu i to u 2 seta - 6-3 6-4. Sjajno je to sto je Jelena jedna od retkih kojoj leze sestre Vilijams i koja je pruzala odlicne partije protiv obe. Milim da je od aktivnih teniserki jedina koja ima pozitivan skor kad se saberu partije sa Venus i Serenom.
Sto se tice Ane, ona je takodje sjajna teniserka. I milim da je uzrok Aninog pada drugacije prirode od Jeleninog. Ana je sigurno fit i fizicki spremna i za razliku od Jelene, Ana pokazuje u pojedinim mecevima jednako dobru igru kao iz 2007 i 2008, ali problem je sto je to previse retko. Za jelenu cak i u mecevima gde pobedjuje ne bih rekao da igra kao u najboljim danima dok za Anu to moze da se kaze na momente. Voleo bi da se Ana opusti na terenu jer imam utisak da je srah i nedostatak samopouzdanja glavni razlog njenih losijih rezultata i nekonstantnosti. Nadam se da ce se to desiti kako bude sazrevala. Sutra ne verujem da moze da pobedi (10% sanse), jer Serena pokazuje odlicne partije i zaista mocno izgleda, ali nadam se da ce Ana pruziti dobru partiju, pa mozda i da pobedi, zasto da ne. Sve je moguce.
Pustite devojke na miru. Dolazi olimpijska godina, a bilo bi lepo da bas u njoj njih dve ponovo budu u formi i u zavrsnicama velikih turnira. Mogu i Ana i Jelena jos uvek da osvoje velike turnire, pa i GS, zasto da ne. Definitivno sam siguran da kad bi danas igrale kao sto su 2007. i 2008. imale bi vec svaka po 2 GS. A i da nikad vise nista ne urade, obelezile su par godina svojim prisustvom u top 5, titulama i sjajnim partijama.
Sve najbolje u daljoj karijeri i Ani i Jeleni

A Đetić?

pre 12 godina

Vidim caričini podanici komentarišu emotivan život Ane Ivanović na vesti "Ruskinja zaustavila Jankovićevu"
Bivši, a možda i sadašnji dečko Ane Ivanović je trenutno 8 golf igrač sveta i svoju 18 titulu je osvojio pre par nedelja.
Adam Skot, Rori Meklroj i Saša Vujačić prate mečeve svojih lepših polovina, a gde nam je crnogorski vaterpolista Mlađan Janović?
Kako njegova karijera, da li je igrao na Svetskom prvenstvu...?

Gem, set, mec...

pre 12 godina

(Jos ima nade, 4. septembar 2011 00:32)

Da li je dobila Jankoviceva neki veliki mec protiv Serene ili Venus Williams.
Veliki mecevi su finale Miami-a 2008, finale US Open-a 2008, 1/2 finale WTA Tour Championships-a 2008 i 2009, 1/4 finale US Open-a 2007
SVE OVE MECEVE JANKOVICEVA JE IZGUBILA.

Zasto ne pomenete da je Rome 2010 Venus bio prvi turnir posle Miami-a, a Sereni prvi turnir posle Australian Open-a. Na sledecem turniru na sljaci ( Madrid 2010 ) Venus je izgubila od Aravane Rezai, a Serena od Nadie Petrove.
Ako je medjusoban skor sa drugim teniserkama toliko znacajan zasto ne pomenete i medjusoban skor sa Justine Henin, Kim Clijsters, Mariom Sharapovom...

Milos

pre 12 godina

@realno
Mislim da je neumesno uporedjivati Anu sa Jelenom i sestrama Williams. Jelena je teniserka koja ima pozitivan skor protiv sestara Williams, pritom, pobeda nad obe na istom turniru samo govori koliko je JJ jaka. To je poslo samo velikim teniserkama poput Henin, Clijsters... Dok slavna Ana Ivanovic ima jednu pobedu protiv Venus od 8 mogucih meceva, a protiv Serene niti jedan. Ipak i to itekako govori o kvalitetu Jelene...

Pa nije sramota da protiv sestara Williams imate negativan skor... Ali protiv vrhunske igracice poput Pavlicenkove to je veliki uspeh ako uspete da ostvarite koju pobedu! Jelena nju nikada nije pobedila u karijeri, skor za Pavlicenkovu je 3:0, dok ako cemo da poredimo skorove sa ostalim teniserkama Ana protiv te iste Pavlicenkove ima skor 3:0, poslednji put su igrale u Baliju kada ju je Ana raznela sa terena bilo je 60 61!!!
Zato bolje nemojmo govoriti o skoru...:P

Izmišljaš

pre 12 godina

Taj skor ništa ne znači i nema Jelena pozitivan skor "sa sestrama Vilijamms". I kad ih je pobeđivala, na šljaci uglavnom, bile su povređene, bolesne, u zavojima, kad su bile spremne i zdrave Jelena nije imala šanse. Bila je prva na listi, a početkom januara 2009 u Hong Kongu Venus ju je dobila sa 6:2, 6:2, sutradabn je Jelena napustila turnir. Venus vuče neki virus dugo, zato je u Rimu jedva stajala na nogama, a Jelena se bila razigrala protiv malaksale teniserke. virus. Uporedio si je sa "Henin" (ona je Žistin Enen), koja protiv Jelene vodi sa 10:0 a Venus protiv te tvoje "Henin" vodi sa 7:2. Ne piši o onome što ne znaš, i taj skor ne govori ništa, jer Serena ima 13 i Venus 7 GS, Jelena nema nijedan. Samo se GS računaju. Kako možeš da ih stavljaš u istu klasu, a još izmišljaš pozitivan skor. Pa šta i da ima, ne meri se tenis prema sestrama, jer ako bi tako bilo, onda bi Žistin bila niko i ništa, jer i sa Venus i sa Serenom stoji loše. Šta vi posle ovog poraza još hoćete da nas ubedite? Danas Nalbandijan priča sa Macom i kaže čemu se nada protiv Nadala - "Sa godinama sve ide teže." Samo će kod Jelene sa godinama sve ići lakše. U novoj godini ostaje bez sponzora, ko će u nju danas investirati, kad je na kraju karijere i potpuno nebitna teniserka u svetu? Bez sponzora, i velikih para, nema nade. Ne znam zašto gubim vreme sa ovakvim ekspertima. Evo šta oni pišu: "Ana danas ispada". Bilo je to pre nego što smo čuli da je Jelena ispala. Svima su davane šanse, osim Ani. Ispala je samo carica. Za godinu dana ovih stručnjaka nigde biti neće. Jedan je, posle Jeleninog poraza, već izjavio da ga ženski tenis više ne interesuje.

Jos ima nade

pre 12 godina

@ nema nade
Pa dzaba Ani njen drugi po jacini forhend kada nikad nije pobedila Serenu i nece. Dok JJ ume da preslisa mladju Williams sestru itekako. A ako je zavrsen poslednji GS ne znaci da je jos gotova godina, seti se samo tri uzastopno osvojena turnira upravo u jesen i finale zavrsnog od strane JJ...:) Ne znam sta fali Schiavone koja je u prvih 10 sa svojih 30 godina ili Sereni koja isto toliko negde ima pa opet moze da udari. Jeleni je koliko znam tek 26god...

Patrick Ewing

pre 12 godina

Šta bi sa pričpm kao je njen cilj osvajanje turnira a kasnije i povratak na mesto broj 1. Znao sam da kad tako nešto izjavi mora ispasti u drgom, trećem kolu

Jos ima nade

pre 12 godina

@realno
Mislim da je neumesno uporedjivati Anu sa Jelenom i sestrama Williams. Jelena je teniserka koja ima pozitivan skor protiv sestara Williams, pritom, pobeda nad obe na istom turniru samo govori koliko je JJ jaka. To je poslo samo velikim teniserkama poput Henin, Clijsters... Dok slavna Ana Ivanovic ima jednu pobedu protiv Venus od 8 mogucih meceva, a protiv Serene niti jedan. Ipak i to itekako govori o kvalitetu Jelene...

Lola

pre 12 godina

Dobro se sećam Mjdinih komentara. Uvek je pisala da Jelena igra, za današnje vreme, slab tenis. Onda je na nju krenula užasna hajka i ona je rekla da više neće pisati. I zaista nije pisala više od mesec dana. Danas se pojavljuje jedan jadan "komentarčić", u kome je Majda nešto pišeprotiv Ane. Majda je uvek navijačla za Anu. Kako neko može sebi da dozvoli blamažu da piše koješta i potpiše nekoga ko je pisao odlično. A glasači, oni pojma nemaju, oni zaista misle da je to Majda pisala. Tako je to na Jeleninom sajtu - povrede, prehlade, falsifikati i slične nedostojnosti.

Nema nade

pre 12 godina

@Još ima nade
Nemoj tako patetično da zamajavaš ljude koji dugo gledaju tenis. Na čemu ti zsnivaš tu nadu? Ova godina je gotova, a iduću počinje istom igrom, ne može tu ništa da se promeni, a ti misliš da će ona iduću sezonu, koju će završiti sa 28 godina, pretvoriti u svoj veliki povratak. I kad je bila mlada, nije bila velika igračica, umela je da lovi greške protivnica, skuplja bodove ali to je kratko trajalo. Kažem nema nade, uveren sam da će se za godinu dana povući, jer ona protiv mladih nema šta da traži. Ponekad dobije Ženg ili Skjavone, koje su davno prešle tridesetu. Serena je izuzetak, ali i ona je Azarenku u prvomm setu raznela sa 6:1, u drugom je već bila umorna i dobila je meč tesno, u taj-breku. Kaže neko da Ana nema najjači forhend na svetu. Serenin je jači. Verovatno. Ali Ana ima drugi najjači forhend na svetu. Jelenin je po brzini 648.

Iskreno

pre 12 godina

Nemojte moj nik falsifikovati, ne pripadam toj vrsti ljudi koju su skloni podmetanjima. Zašto pišete ovde o Ani, zašto pominjete njen privatni život, zar ni toliko dostojanstva nemate da pišete samo o porazu svoje carice? Vi ste je tako "krstili", nadobudno, sad je ta titula smešna. Ana nema šanse da osvoji turnir. Ko je rekao da ima? Ali pisalo da carica to može, pogotovo posle ispadanje u prvom kolu Nju Hejvna, od Vesnine. Vi niste navijači, vi ste jedna zabluda. Jedinu sreću sada tražite u ispadanju Ane. Ana je Pavljučenkovoj na Baliju dala samo jedan gem.

Ne zanosite se više

pre 12 godina

Koja povreda? Zar nije juče igrala dubl? Napisao sam, ali nije objavljeno, nema nikakve povrede (povređena od 2:4 dolazi do 6:4, ma nemojte), pravi se alibi za prvi poraz. To je toliko puta već radila, to ne može više normalan čovek da podnese, tu gomilu njenih trikova.

Mirjana

pre 12 godina

Auu....Zasto niko nema veru u Anu?! Sad posto je Jelena izgubila, svi govorite da Ana nema nikakve sanse...iskreno nista vas ne razumem.

Jos ima nade

pre 12 godina

Jos uvek ima nade za Jelenu. Ne bih se slozio sa nekolicinom koji je omalovazavaju i govore kako ne zna da igra. Cinjenica je da Jelena ume da odigra poneki poen na nivou vrhunske teniserke koja je najbolja na svetu. Samo jos malo treba da prebrodi povrede kao Nole i mentalna stabilnost. Ocigledno Jelena kad odigra dobro onda je to zaista dobro, tako da, uskoro, siguran sam, dolaze i novi i veliki uspesi. Samo je pitanje vremena kada ce pasti neki GS. Uostalom je konacno sama shvatila i izjavila da samo jako naporan rad moze da je odvede do pobeda, u sta ne sumnjam kada je u pitanju JJ jer nijedan borac joj nije ravan. Svi imaju krize i padove u karijeri. A zenski tenis ipak ne moze da se poredi da muskim ni po cemu, osim po tome da se radi o ostim pravilima igre... Jer fizioloski gledano muskarci i zene se itekako razlikuju... Eto toliko, JJ uz tebe uvek!

realno

pre 12 godina

@nema veze
Ovo nema veze trebalo bi da znaci da nemas veze sa tenisom?
Otkud ti znas da li Ana ima ili nema sanse za osvajanje US Opena?
I kakve veze sa tenisom ima da li je i sa kim Ana u vezi?

Ana bar ima sanse da osvoji titulu i to ne samo na ovom nego i na bilo kom drugom gren slemu.
Jelena nema i nikada nije imla sansu za titulu na bilo kom GS turniru.

Ana na US Openu kada je u formi moze da izgubi samo od najboljih teniserki.
Od dosadasnjih 6 ucesca gubila je jednom od Serene, jednom od Venus i jednom od Klajsters.
Ako Ana u cetvrtfinalu pobedi ili jednostavno izbegne Serenu , ona ce igrati u finalu u to budi siguran.
Za pobedu nad Serenom najvazniji su dobar servis i jaki udarci, ne treba tu neka posebno inteligentna igra.
Pa nije nju Jelena pobedila tih nekoliko puta na tenisku inteligenciju, vec na obicnu defanzivu i iznuravanje protivnice koja nije poznata po velikoj kondciji.

Ovo je važno, ali se krije

pre 12 godina

Jelena je očajna, njena je igra smešna, svi se nadaju - biće bolje, kao da ona ima 20 godina. Krajem iduće godine nestaju sa scene mnoge, ne samo ona, zbog godina. Ne znam zašto niko neće da objavi kako je ovo treći poraz Jelenin od mlade Nastasje, a nema nijednu pobedu. Kad napišem da je Šarapova Jelenina mušterija i da Jelena vodi protiv nje sa 6:1, svi ćute, vi to objavljujete, iako Marija vodi sa 6:1! Čudna vremena. Carica je svoje odigrala, nju može da spase ovakvih zapažanja samo cenzura, namaju ni "Anta & Sančez Co" šanse.

Šta da se radi

pre 12 godina

Nije reč samo o povredi, nego jutros je naišla i prehlada. Neću više ovako, nije lepo, ali mnogo smo vređani mi koji smo govorili da ona dugo igra badminton. Prvo, ako se povredila protiv Jelene Dokić, kako je od 2:4 napravila 6:4, i zašto je juče, teško povređena, igrala dubl sa rekreativkom? Žalim što nisam teniski sudija, ne bih joj to što radi dozvolio, to da godinama ceo svet vuče za nos kad se umori, rekao bih joj, kroz osmeh - gospođice Janković, sve znam, i ja sam iz Beograda.

Kakav humor

pre 12 godina

@Kane
Dobar si. Video si ono što niko drugi nije - Jeleninu dobru i sugurnu igru. Što ne pišeš o tenisu za B92, dosta nam je vesti, hoćemo dubinske analize.

Iskreno

pre 12 godina

Losa igra Jelene verovatno uzrokovana povredom. Mozda je mogla da se oporavi od povrede ledja da nije igrala dubl juce. Sta da se radi... Ostaje Ana ciji kvaliteti, ako se plasira u 4 kolo, nisu dovoljni da se dobije jedna Serena. Ne mozes da prodajes fazone onom ko ih je izmislio. A Serena je i mama i tata udarackog tenisa!
PS: Uvek su mi bile smesne konstatacije da Ana ima najjaci forhend. I golim okom se vidi da Serena jace udara svoj forhend i ono sto je mnogo bitnije, ima uvek pravovremeni tajming za njega. Za razliku od Ane koja u mecevima sa kvalitetnim teniserkama poslovicno kasni sa tajmingom.

nema veze

pre 12 godina

Stvarno steta za Jelenu! Tragikomicna Ana nema nikakve sanse za osvajanje USO (ponovo je u vezi sa golferom). Sto se tice zenskog dela turnira, prestaje svaki moj interes za njega...

Niko da pomene

pre 12 godina

Veteranka nikada nije dobila Nastasju, a doživela je i treći poraz. To niko nije hteo da napiše. Ne može se istina sakriti. Uostalom Nastasja nije Peng, ni Andrea, a ni Dokuićeva, da predaju ili da gube dobijene setove.

Tanasije

pre 12 godina

Sta se lozite na nas zenski tenis, kada on prakticno i ne postoji. Sada ce ispasti i Ana. I to je slika i prolika naseg tenisa. A da trenutno Novak ne igra dobro, u slicnoj poziciji bio bi i muski. Jelenu n etereba komentarisati.Sledi joj penzija!

realno

pre 12 godina

Steta...
Ruskinja je jedna potpuno prosecna teniserka koja ce ispasti u sledecem kolu. U ovom mecu je presudilo to sto je koristila sve sanse koje joj je pruzala Jelena. Steta za turnir, bilo bi to zanimljivo i lepo cetvrtfinale Jelena-Serena. Serena bi verovatno pobedila ali Jelena bi svakako imala sansu. Sta ostale teniserke mogu da ponude protiv Serene? Snagu? Da li postoji jaca teniserka od Serene?
Serena se moze pobediti samo intelegetnom igrom a inspirisana Jelena bi sigurno to mogla da pruzi protiv nje.

Deda Mica

pre 12 godina

Da li je moguce da JJ izgubi od igracice koja ima destetak kilograma vise. Izgleda da JJ se pojavljuje na turnirima da igra rekreativno igra meceve i skuplja po par desetina hiljada dolara. Devanziva koju igra godinamaJJ se ne isplati

Djoksa

pre 12 godina

Neverovatno kako Jelena nema srece. Opet je povreda omela da uzme svoj prvi GS. Videlo je kako se mucila i sa bolovima odigrala ovaj mec. Zaista velika steta. Ostala je samo Ana, ali od nje se ne moze previse ocekivati. Mozda izgubi i veceras, mada ima slabu protivnicu.

raucher

pre 12 godina

Da zenski tenis nije ovoliko jadan koliko jeste Jankoviceve ne bi bila ni medju 100 teniserki, jer kako drugacije komentirati teniserku koja tolike godine aktivnog igranja jos nije naucila servirati.

Aleksandar

pre 12 godina

Ne bih rekao da je Ruskinja bila bolja. Jelena je izgubila isključivo zbog svojih grešaka i nestrpljivosti. Možda je povreda uticala, ali ona i kad je povređena daje sve od sebe, a ovog puta nije bilo tako. Ok, znali smo da joj protivnica ne leži, ali mogla je mnogo bolje da igra.
Šta je, tu je... Naravno da sam razočaran, ali ću nastaviti da navijam za nju i nadam se boljim danima. Idemo dalje!

kladionicakralj

pre 12 godina

neunistivi sistem za kladjenje koji mi je donio nekoliko stotina tisuca kn nakon samo 6mjeseci.zahvaljujuci njemu sad sam slobodan covjek koji uziva u zivotu a ne razmislja svaki dan kako ce prezivjeti sa 3000kn mjesecne place.posjetite ovaj blog http://www.kladionicakralj.bloger.hr/ i javite mi se nakon toga.U slucaju neuspjeha (sto se nece dogoditi) novac ce vam biti vracen.Razmislite isplati li vam se uzeti rizik i na ovaj nacin osigurati miran nastavak vaseg zivota i zivota vase djece.Tu sam samo da vam pomognem i da mi za nekoliko mjeseci budete zahvalni sto sam vas izvukao iz krize.lp

ivan petrovic

pre 12 godina

Ovo se zove jad, cemer i beda u ovoj truloj drzavi. Na televiziji ne prenose tako znacajan teniski mec US opena J. Jankovic - Pavlycenko, pa cak ni na kablovskoj, jer tamo prenose za nas iz Srbije ,, znacajan ,, mec Siavone - Sepers. Jad, cemer i beda. Da nam nije interneta ne bismo znali sta se dogadja u svetu, jer zaime Boga na RTS - u kazu, nije znacajno sto nije u propadandnoj funkciji politicke stranke na vlasti' Znate vec koje. Jadna si Srbijo i mi u njoj.

ivan petrovic

pre 12 godina

Ovo se zove jad, cemer i beda u ovoj truloj drzavi. Na televiziji ne prenose tako znacajan teniski mec US opena J. Jankovic - Pavlycenko, pa cak ni na kablovskoj, jer tamo prenose za nas iz Srbije ,, znacajan ,, mec Siavone - Sepers. Jad, cemer i beda. Da nam nije interneta ne bismo znali sta se dogadja u svetu, jer zaime Boga na RTS - u kazu, nije znacajno sto nije u propadandnoj funkciji politicke stranke na vlasti' Znate vec koje. Jadna si Srbijo i mi u njoj.

raucher

pre 12 godina

Da zenski tenis nije ovoliko jadan koliko jeste Jankoviceve ne bi bila ni medju 100 teniserki, jer kako drugacije komentirati teniserku koja tolike godine aktivnog igranja jos nije naucila servirati.

Deda Mica

pre 12 godina

Da li je moguce da JJ izgubi od igracice koja ima destetak kilograma vise. Izgleda da JJ se pojavljuje na turnirima da igra rekreativno igra meceve i skuplja po par desetina hiljada dolara. Devanziva koju igra godinamaJJ se ne isplati

Aleksandar

pre 12 godina

Ne bih rekao da je Ruskinja bila bolja. Jelena je izgubila isključivo zbog svojih grešaka i nestrpljivosti. Možda je povreda uticala, ali ona i kad je povređena daje sve od sebe, a ovog puta nije bilo tako. Ok, znali smo da joj protivnica ne leži, ali mogla je mnogo bolje da igra.
Šta je, tu je... Naravno da sam razočaran, ali ću nastaviti da navijam za nju i nadam se boljim danima. Idemo dalje!

Ne zanosite se više

pre 12 godina

Koja povreda? Zar nije juče igrala dubl? Napisao sam, ali nije objavljeno, nema nikakve povrede (povređena od 2:4 dolazi do 6:4, ma nemojte), pravi se alibi za prvi poraz. To je toliko puta već radila, to ne može više normalan čovek da podnese, tu gomilu njenih trikova.

Ovo je važno, ali se krije

pre 12 godina

Jelena je očajna, njena je igra smešna, svi se nadaju - biće bolje, kao da ona ima 20 godina. Krajem iduće godine nestaju sa scene mnoge, ne samo ona, zbog godina. Ne znam zašto niko neće da objavi kako je ovo treći poraz Jelenin od mlade Nastasje, a nema nijednu pobedu. Kad napišem da je Šarapova Jelenina mušterija i da Jelena vodi protiv nje sa 6:1, svi ćute, vi to objavljujete, iako Marija vodi sa 6:1! Čudna vremena. Carica je svoje odigrala, nju može da spase ovakvih zapažanja samo cenzura, namaju ni "Anta & Sančez Co" šanse.

Niko da pomene

pre 12 godina

Veteranka nikada nije dobila Nastasju, a doživela je i treći poraz. To niko nije hteo da napiše. Ne može se istina sakriti. Uostalom Nastasja nije Peng, ni Andrea, a ni Dokuićeva, da predaju ili da gube dobijene setove.

realno

pre 12 godina

Steta...
Ruskinja je jedna potpuno prosecna teniserka koja ce ispasti u sledecem kolu. U ovom mecu je presudilo to sto je koristila sve sanse koje joj je pruzala Jelena. Steta za turnir, bilo bi to zanimljivo i lepo cetvrtfinale Jelena-Serena. Serena bi verovatno pobedila ali Jelena bi svakako imala sansu. Sta ostale teniserke mogu da ponude protiv Serene? Snagu? Da li postoji jaca teniserka od Serene?
Serena se moze pobediti samo intelegetnom igrom a inspirisana Jelena bi sigurno to mogla da pruzi protiv nje.

Mirjana

pre 12 godina

Auu....Zasto niko nema veru u Anu?! Sad posto je Jelena izgubila, svi govorite da Ana nema nikakve sanse...iskreno nista vas ne razumem.

Iskreno

pre 12 godina

Nemojte moj nik falsifikovati, ne pripadam toj vrsti ljudi koju su skloni podmetanjima. Zašto pišete ovde o Ani, zašto pominjete njen privatni život, zar ni toliko dostojanstva nemate da pišete samo o porazu svoje carice? Vi ste je tako "krstili", nadobudno, sad je ta titula smešna. Ana nema šanse da osvoji turnir. Ko je rekao da ima? Ali pisalo da carica to može, pogotovo posle ispadanje u prvom kolu Nju Hejvna, od Vesnine. Vi niste navijači, vi ste jedna zabluda. Jedinu sreću sada tražite u ispadanju Ane. Ana je Pavljučenkovoj na Baliju dala samo jedan gem.

Šta da se radi

pre 12 godina

Nije reč samo o povredi, nego jutros je naišla i prehlada. Neću više ovako, nije lepo, ali mnogo smo vređani mi koji smo govorili da ona dugo igra badminton. Prvo, ako se povredila protiv Jelene Dokić, kako je od 2:4 napravila 6:4, i zašto je juče, teško povređena, igrala dubl sa rekreativkom? Žalim što nisam teniski sudija, ne bih joj to što radi dozvolio, to da godinama ceo svet vuče za nos kad se umori, rekao bih joj, kroz osmeh - gospođice Janković, sve znam, i ja sam iz Beograda.

nema veze

pre 12 godina

Stvarno steta za Jelenu! Tragikomicna Ana nema nikakve sanse za osvajanje USO (ponovo je u vezi sa golferom). Sto se tice zenskog dela turnira, prestaje svaki moj interes za njega...

Kakav humor

pre 12 godina

@Kane
Dobar si. Video si ono što niko drugi nije - Jeleninu dobru i sugurnu igru. Što ne pišeš o tenisu za B92, dosta nam je vesti, hoćemo dubinske analize.

realno

pre 12 godina

@nema veze
Ovo nema veze trebalo bi da znaci da nemas veze sa tenisom?
Otkud ti znas da li Ana ima ili nema sanse za osvajanje US Opena?
I kakve veze sa tenisom ima da li je i sa kim Ana u vezi?

Ana bar ima sanse da osvoji titulu i to ne samo na ovom nego i na bilo kom drugom gren slemu.
Jelena nema i nikada nije imla sansu za titulu na bilo kom GS turniru.

Ana na US Openu kada je u formi moze da izgubi samo od najboljih teniserki.
Od dosadasnjih 6 ucesca gubila je jednom od Serene, jednom od Venus i jednom od Klajsters.
Ako Ana u cetvrtfinalu pobedi ili jednostavno izbegne Serenu , ona ce igrati u finalu u to budi siguran.
Za pobedu nad Serenom najvazniji su dobar servis i jaki udarci, ne treba tu neka posebno inteligentna igra.
Pa nije nju Jelena pobedila tih nekoliko puta na tenisku inteligenciju, vec na obicnu defanzivu i iznuravanje protivnice koja nije poznata po velikoj kondciji.

Jos ima nade

pre 12 godina

Jos uvek ima nade za Jelenu. Ne bih se slozio sa nekolicinom koji je omalovazavaju i govore kako ne zna da igra. Cinjenica je da Jelena ume da odigra poneki poen na nivou vrhunske teniserke koja je najbolja na svetu. Samo jos malo treba da prebrodi povrede kao Nole i mentalna stabilnost. Ocigledno Jelena kad odigra dobro onda je to zaista dobro, tako da, uskoro, siguran sam, dolaze i novi i veliki uspesi. Samo je pitanje vremena kada ce pasti neki GS. Uostalom je konacno sama shvatila i izjavila da samo jako naporan rad moze da je odvede do pobeda, u sta ne sumnjam kada je u pitanju JJ jer nijedan borac joj nije ravan. Svi imaju krize i padove u karijeri. A zenski tenis ipak ne moze da se poredi da muskim ni po cemu, osim po tome da se radi o ostim pravilima igre... Jer fizioloski gledano muskarci i zene se itekako razlikuju... Eto toliko, JJ uz tebe uvek!

Djoksa

pre 12 godina

Neverovatno kako Jelena nema srece. Opet je povreda omela da uzme svoj prvi GS. Videlo je kako se mucila i sa bolovima odigrala ovaj mec. Zaista velika steta. Ostala je samo Ana, ali od nje se ne moze previse ocekivati. Mozda izgubi i veceras, mada ima slabu protivnicu.

Izmišljaš

pre 12 godina

Taj skor ništa ne znači i nema Jelena pozitivan skor "sa sestrama Vilijamms". I kad ih je pobeđivala, na šljaci uglavnom, bile su povređene, bolesne, u zavojima, kad su bile spremne i zdrave Jelena nije imala šanse. Bila je prva na listi, a početkom januara 2009 u Hong Kongu Venus ju je dobila sa 6:2, 6:2, sutradabn je Jelena napustila turnir. Venus vuče neki virus dugo, zato je u Rimu jedva stajala na nogama, a Jelena se bila razigrala protiv malaksale teniserke. virus. Uporedio si je sa "Henin" (ona je Žistin Enen), koja protiv Jelene vodi sa 10:0 a Venus protiv te tvoje "Henin" vodi sa 7:2. Ne piši o onome što ne znaš, i taj skor ne govori ništa, jer Serena ima 13 i Venus 7 GS, Jelena nema nijedan. Samo se GS računaju. Kako možeš da ih stavljaš u istu klasu, a još izmišljaš pozitivan skor. Pa šta i da ima, ne meri se tenis prema sestrama, jer ako bi tako bilo, onda bi Žistin bila niko i ništa, jer i sa Venus i sa Serenom stoji loše. Šta vi posle ovog poraza još hoćete da nas ubedite? Danas Nalbandijan priča sa Macom i kaže čemu se nada protiv Nadala - "Sa godinama sve ide teže." Samo će kod Jelene sa godinama sve ići lakše. U novoj godini ostaje bez sponzora, ko će u nju danas investirati, kad je na kraju karijere i potpuno nebitna teniserka u svetu? Bez sponzora, i velikih para, nema nade. Ne znam zašto gubim vreme sa ovakvim ekspertima. Evo šta oni pišu: "Ana danas ispada". Bilo je to pre nego što smo čuli da je Jelena ispala. Svima su davane šanse, osim Ani. Ispala je samo carica. Za godinu dana ovih stručnjaka nigde biti neće. Jedan je, posle Jeleninog poraza, već izjavio da ga ženski tenis više ne interesuje.

Tanasije

pre 12 godina

Sta se lozite na nas zenski tenis, kada on prakticno i ne postoji. Sada ce ispasti i Ana. I to je slika i prolika naseg tenisa. A da trenutno Novak ne igra dobro, u slicnoj poziciji bio bi i muski. Jelenu n etereba komentarisati.Sledi joj penzija!

Nema nade

pre 12 godina

@Još ima nade
Nemoj tako patetično da zamajavaš ljude koji dugo gledaju tenis. Na čemu ti zsnivaš tu nadu? Ova godina je gotova, a iduću počinje istom igrom, ne može tu ništa da se promeni, a ti misliš da će ona iduću sezonu, koju će završiti sa 28 godina, pretvoriti u svoj veliki povratak. I kad je bila mlada, nije bila velika igračica, umela je da lovi greške protivnica, skuplja bodove ali to je kratko trajalo. Kažem nema nade, uveren sam da će se za godinu dana povući, jer ona protiv mladih nema šta da traži. Ponekad dobije Ženg ili Skjavone, koje su davno prešle tridesetu. Serena je izuzetak, ali i ona je Azarenku u prvomm setu raznela sa 6:1, u drugom je već bila umorna i dobila je meč tesno, u taj-breku. Kaže neko da Ana nema najjači forhend na svetu. Serenin je jači. Verovatno. Ali Ana ima drugi najjači forhend na svetu. Jelenin je po brzini 648.

Patrick Ewing

pre 12 godina

Šta bi sa pričpm kao je njen cilj osvajanje turnira a kasnije i povratak na mesto broj 1. Znao sam da kad tako nešto izjavi mora ispasti u drgom, trećem kolu

Milos

pre 12 godina

@realno
Mislim da je neumesno uporedjivati Anu sa Jelenom i sestrama Williams. Jelena je teniserka koja ima pozitivan skor protiv sestara Williams, pritom, pobeda nad obe na istom turniru samo govori koliko je JJ jaka. To je poslo samo velikim teniserkama poput Henin, Clijsters... Dok slavna Ana Ivanovic ima jednu pobedu protiv Venus od 8 mogucih meceva, a protiv Serene niti jedan. Ipak i to itekako govori o kvalitetu Jelene...

Pa nije sramota da protiv sestara Williams imate negativan skor... Ali protiv vrhunske igracice poput Pavlicenkove to je veliki uspeh ako uspete da ostvarite koju pobedu! Jelena nju nikada nije pobedila u karijeri, skor za Pavlicenkovu je 3:0, dok ako cemo da poredimo skorove sa ostalim teniserkama Ana protiv te iste Pavlicenkove ima skor 3:0, poslednji put su igrale u Baliju kada ju je Ana raznela sa terena bilo je 60 61!!!
Zato bolje nemojmo govoriti o skoru...:P

Iskreno

pre 12 godina

Losa igra Jelene verovatno uzrokovana povredom. Mozda je mogla da se oporavi od povrede ledja da nije igrala dubl juce. Sta da se radi... Ostaje Ana ciji kvaliteti, ako se plasira u 4 kolo, nisu dovoljni da se dobije jedna Serena. Ne mozes da prodajes fazone onom ko ih je izmislio. A Serena je i mama i tata udarackog tenisa!
PS: Uvek su mi bile smesne konstatacije da Ana ima najjaci forhend. I golim okom se vidi da Serena jace udara svoj forhend i ono sto je mnogo bitnije, ima uvek pravovremeni tajming za njega. Za razliku od Ane koja u mecevima sa kvalitetnim teniserkama poslovicno kasni sa tajmingom.

Jos ima nade

pre 12 godina

@realno
Mislim da je neumesno uporedjivati Anu sa Jelenom i sestrama Williams. Jelena je teniserka koja ima pozitivan skor protiv sestara Williams, pritom, pobeda nad obe na istom turniru samo govori koliko je JJ jaka. To je poslo samo velikim teniserkama poput Henin, Clijsters... Dok slavna Ana Ivanovic ima jednu pobedu protiv Venus od 8 mogucih meceva, a protiv Serene niti jedan. Ipak i to itekako govori o kvalitetu Jelene...

Lola

pre 12 godina

Dobro se sećam Mjdinih komentara. Uvek je pisala da Jelena igra, za današnje vreme, slab tenis. Onda je na nju krenula užasna hajka i ona je rekla da više neće pisati. I zaista nije pisala više od mesec dana. Danas se pojavljuje jedan jadan "komentarčić", u kome je Majda nešto pišeprotiv Ane. Majda je uvek navijačla za Anu. Kako neko može sebi da dozvoli blamažu da piše koješta i potpiše nekoga ko je pisao odlično. A glasači, oni pojma nemaju, oni zaista misle da je to Majda pisala. Tako je to na Jeleninom sajtu - povrede, prehlade, falsifikati i slične nedostojnosti.

mare

pre 12 godina

Nemojte da omalovazavate ni Anu ni Jelenu. Iako one nisu teniserke kalibra Serene, Venus, Klajsters ili Enan, mnogo toga s uradile i imaju uspesne karijere, kakve 99% devojaka koje se bave tenisom nece ni u snovima imati. Jeste, nema Jelena GS, mozda ga nece ni imati, ali ajde ostavite da to vidimo, zasto ste skoloni otpisivanju. Ona je sjajna igracica, zanimljivog stila i kada je u formi predivnog kretanja i plasmana lopte takoreci kontrolisane agresije. I nemojte pricati o zastarelosti, jer pratim tenis oko 15 godina i uvek je bilo uspesnih i defanzivnih i ofanzivnih teniserki kao sto ce uvek i biti. JJ jeste u padu, ali to je deo sporta, moze ona jos svasta da uradi. Ispadale su mnoge iz prvih 20 pa su se vracale i osvajale i dalje turnire pa i GS. A nije tacno da su Serena i Venus bile povredjene svaki put kad su igrale sa Jelenom. Cak je bilo i suprotno na AO 2008, kad je Jelena povredjena dobila zdravu i fit serenu i to u 2 seta - 6-3 6-4. Sjajno je to sto je Jelena jedna od retkih kojoj leze sestre Vilijams i koja je pruzala odlicne partije protiv obe. Milim da je od aktivnih teniserki jedina koja ima pozitivan skor kad se saberu partije sa Venus i Serenom.
Sto se tice Ane, ona je takodje sjajna teniserka. I milim da je uzrok Aninog pada drugacije prirode od Jeleninog. Ana je sigurno fit i fizicki spremna i za razliku od Jelene, Ana pokazuje u pojedinim mecevima jednako dobru igru kao iz 2007 i 2008, ali problem je sto je to previse retko. Za jelenu cak i u mecevima gde pobedjuje ne bih rekao da igra kao u najboljim danima dok za Anu to moze da se kaze na momente. Voleo bi da se Ana opusti na terenu jer imam utisak da je srah i nedostatak samopouzdanja glavni razlog njenih losijih rezultata i nekonstantnosti. Nadam se da ce se to desiti kako bude sazrevala. Sutra ne verujem da moze da pobedi (10% sanse), jer Serena pokazuje odlicne partije i zaista mocno izgleda, ali nadam se da ce Ana pruziti dobru partiju, pa mozda i da pobedi, zasto da ne. Sve je moguce.
Pustite devojke na miru. Dolazi olimpijska godina, a bilo bi lepo da bas u njoj njih dve ponovo budu u formi i u zavrsnicama velikih turnira. Mogu i Ana i Jelena jos uvek da osvoje velike turnire, pa i GS, zasto da ne. Definitivno sam siguran da kad bi danas igrale kao sto su 2007. i 2008. imale bi vec svaka po 2 GS. A i da nikad vise nista ne urade, obelezile su par godina svojim prisustvom u top 5, titulama i sjajnim partijama.
Sve najbolje u daljoj karijeri i Ani i Jeleni

Ma kakvi

pre 12 godina

Ljudi, mozete da pisete koliko hocete, i preko 100 komentara i nekih sto Vi mislite jakih cinjenica ali jedno samo ostaje Jelena Jankovic je bolja teniserka od Ane, mozemo da kazemo i ovako...:))) Pozzz za sve :PPP

kladionicakralj

pre 12 godina

neunistivi sistem za kladjenje koji mi je donio nekoliko stotina tisuca kn nakon samo 6mjeseci.zahvaljujuci njemu sad sam slobodan covjek koji uziva u zivotu a ne razmislja svaki dan kako ce prezivjeti sa 3000kn mjesecne place.posjetite ovaj blog http://www.kladionicakralj.bloger.hr/ i javite mi se nakon toga.U slucaju neuspjeha (sto se nece dogoditi) novac ce vam biti vracen.Razmislite isplati li vam se uzeti rizik i na ovaj nacin osigurati miran nastavak vaseg zivota i zivota vase djece.Tu sam samo da vam pomognem i da mi za nekoliko mjeseci budete zahvalni sto sam vas izvukao iz krize.lp

Jos ima nade

pre 12 godina

@ nema nade
Pa dzaba Ani njen drugi po jacini forhend kada nikad nije pobedila Serenu i nece. Dok JJ ume da preslisa mladju Williams sestru itekako. A ako je zavrsen poslednji GS ne znaci da je jos gotova godina, seti se samo tri uzastopno osvojena turnira upravo u jesen i finale zavrsnog od strane JJ...:) Ne znam sta fali Schiavone koja je u prvih 10 sa svojih 30 godina ili Sereni koja isto toliko negde ima pa opet moze da udari. Jeleni je koliko znam tek 26god...

A Đetić?

pre 12 godina

Vidim caričini podanici komentarišu emotivan život Ane Ivanović na vesti "Ruskinja zaustavila Jankovićevu"
Bivši, a možda i sadašnji dečko Ane Ivanović je trenutno 8 golf igrač sveta i svoju 18 titulu je osvojio pre par nedelja.
Adam Skot, Rori Meklroj i Saša Vujačić prate mečeve svojih lepših polovina, a gde nam je crnogorski vaterpolista Mlađan Janović?
Kako njegova karijera, da li je igrao na Svetskom prvenstvu...?

aJJde

pre 12 godina

Kako ste samo dvolicni!

Kad je dobila Alison Riske sa 6:2,6:0,svi ste je podrzavali,a sad kad je izgubila od jako dobre Pavljucenkovce,svi je pljujete.

A sto se tice uporedjivanja Ane i Jelene na ovom turniru tice??Ne znam kako to smete,Ana ima vise srece nego pameti i iako ste Anini navijaci,morate priznati dan joj se uvek otvara zreb.Trebala da igra protiv Venus u prvom kolu pa ona odustala,a sad na US openu,u prvom kolu prosla Pervak,pa joj je fantasticna Cetkovska predala,pa onda Peer protiv koje ima 0:3 u duelima,izgubi od Stephens koja igra katastrofalno,a JJ je imala srece u prvom kolu,pa je cekala nepredvidljiva Dokic,a sad je dobila Pavljucenkovu,koja joj ne odgovara.

A moderator vas ocigledno podrzava,posto nece da objavi moje komentare.

Gem, set, mec...

pre 12 godina

(Jos ima nade, 4. septembar 2011 00:32)

Da li je dobila Jankoviceva neki veliki mec protiv Serene ili Venus Williams.
Veliki mecevi su finale Miami-a 2008, finale US Open-a 2008, 1/2 finale WTA Tour Championships-a 2008 i 2009, 1/4 finale US Open-a 2007
SVE OVE MECEVE JANKOVICEVA JE IZGUBILA.

Zasto ne pomenete da je Rome 2010 Venus bio prvi turnir posle Miami-a, a Sereni prvi turnir posle Australian Open-a. Na sledecem turniru na sljaci ( Madrid 2010 ) Venus je izgubila od Aravane Rezai, a Serena od Nadie Petrove.
Ako je medjusoban skor sa drugim teniserkama toliko znacajan zasto ne pomenete i medjusoban skor sa Justine Henin, Kim Clijsters, Mariom Sharapovom...

Malo informisanosti ti ne bi skodilo

pre 12 godina

(aJJde, 4. septembar 2011 17:12)

Ne pisi gluposti.

Alison Riske je 151 na Race listi, a Ksenia Pervak je 40 na Race listi. Toliko o 1 kolu.

Jelena Dokic je nepredvidljiva? Ne, ne Jelena Dokic je jako, jako losa. Napravila je 36 neiznudjenih gresaka i 15 duplih servis gresaka.

Petra Cetkovska je predala mec, a kako se Jelena Jankovic plasirala u finale Premier 5 turnira pre nedelju, dve? Povredjena protivnica u 1/4 finalu (Peng), povredjena protivnica u 1/2 finalu (Petkovic). Izgubila poslednja 2 meca od Peng i izgubila poslednja 2 meca od Petkovic.

Sloane Stephens za koju ti pises da igra katastrofalno je igrala 1/4 finale turnira u Karlsbadu, gde je pobedila 20. teniserku sveta Juliu Goerges.
Potom je Julia Goerges na turniru u Torontu pobedila Jelenu Jankovic 6-1 6-3
Anastasia je talentovana, mlada ali trenutno u losoj formi. Na turnirima pre US Opena je zabelezila samo 2 pobede. U 2 kolu je jedva pobedila Petru Martic.

kladionicakralj

pre 12 godina

neunistivi sistem za kladjenje koji mi je donio nekoliko stotina tisuca kn nakon samo 6mjeseci.zahvaljujuci njemu sad sam slobodan covjek koji uziva u zivotu a ne razmislja svaki dan kako ce prezivjeti sa 3000kn mjesecne place.posjetite ovaj blog http://www.kladionicakralj.bloger.hr/ i javite mi se nakon toga.U slucaju neuspjeha (sto se nece dogoditi) novac ce vam biti vracen.Razmislite isplati li vam se uzeti rizik i na ovaj nacin osigurati miran nastavak vaseg zivota i zivota vase djece.Tu sam samo da vam pomognem i da mi za nekoliko mjeseci budete zahvalni sto sam vas izvukao iz krize.lp

Djoksa

pre 12 godina

Neverovatno kako Jelena nema srece. Opet je povreda omela da uzme svoj prvi GS. Videlo je kako se mucila i sa bolovima odigrala ovaj mec. Zaista velika steta. Ostala je samo Ana, ali od nje se ne moze previse ocekivati. Mozda izgubi i veceras, mada ima slabu protivnicu.

nema veze

pre 12 godina

Stvarno steta za Jelenu! Tragikomicna Ana nema nikakve sanse za osvajanje USO (ponovo je u vezi sa golferom). Sto se tice zenskog dela turnira, prestaje svaki moj interes za njega...

Tanasije

pre 12 godina

Sta se lozite na nas zenski tenis, kada on prakticno i ne postoji. Sada ce ispasti i Ana. I to je slika i prolika naseg tenisa. A da trenutno Novak ne igra dobro, u slicnoj poziciji bio bi i muski. Jelenu n etereba komentarisati.Sledi joj penzija!

ivan petrovic

pre 12 godina

Ovo se zove jad, cemer i beda u ovoj truloj drzavi. Na televiziji ne prenose tako znacajan teniski mec US opena J. Jankovic - Pavlycenko, pa cak ni na kablovskoj, jer tamo prenose za nas iz Srbije ,, znacajan ,, mec Siavone - Sepers. Jad, cemer i beda. Da nam nije interneta ne bismo znali sta se dogadja u svetu, jer zaime Boga na RTS - u kazu, nije znacajno sto nije u propadandnoj funkciji politicke stranke na vlasti' Znate vec koje. Jadna si Srbijo i mi u njoj.

raucher

pre 12 godina

Da zenski tenis nije ovoliko jadan koliko jeste Jankoviceve ne bi bila ni medju 100 teniserki, jer kako drugacije komentirati teniserku koja tolike godine aktivnog igranja jos nije naucila servirati.

realno

pre 12 godina

Steta...
Ruskinja je jedna potpuno prosecna teniserka koja ce ispasti u sledecem kolu. U ovom mecu je presudilo to sto je koristila sve sanse koje joj je pruzala Jelena. Steta za turnir, bilo bi to zanimljivo i lepo cetvrtfinale Jelena-Serena. Serena bi verovatno pobedila ali Jelena bi svakako imala sansu. Sta ostale teniserke mogu da ponude protiv Serene? Snagu? Da li postoji jaca teniserka od Serene?
Serena se moze pobediti samo intelegetnom igrom a inspirisana Jelena bi sigurno to mogla da pruzi protiv nje.

Niko da pomene

pre 12 godina

Veteranka nikada nije dobila Nastasju, a doživela je i treći poraz. To niko nije hteo da napiše. Ne može se istina sakriti. Uostalom Nastasja nije Peng, ni Andrea, a ni Dokuićeva, da predaju ili da gube dobijene setove.

Aleksandar

pre 12 godina

Ne bih rekao da je Ruskinja bila bolja. Jelena je izgubila isključivo zbog svojih grešaka i nestrpljivosti. Možda je povreda uticala, ali ona i kad je povređena daje sve od sebe, a ovog puta nije bilo tako. Ok, znali smo da joj protivnica ne leži, ali mogla je mnogo bolje da igra.
Šta je, tu je... Naravno da sam razočaran, ali ću nastaviti da navijam za nju i nadam se boljim danima. Idemo dalje!

aJJde

pre 12 godina

Kako ste samo dvolicni!

Kad je dobila Alison Riske sa 6:2,6:0,svi ste je podrzavali,a sad kad je izgubila od jako dobre Pavljucenkovce,svi je pljujete.

A sto se tice uporedjivanja Ane i Jelene na ovom turniru tice??Ne znam kako to smete,Ana ima vise srece nego pameti i iako ste Anini navijaci,morate priznati dan joj se uvek otvara zreb.Trebala da igra protiv Venus u prvom kolu pa ona odustala,a sad na US openu,u prvom kolu prosla Pervak,pa joj je fantasticna Cetkovska predala,pa onda Peer protiv koje ima 0:3 u duelima,izgubi od Stephens koja igra katastrofalno,a JJ je imala srece u prvom kolu,pa je cekala nepredvidljiva Dokic,a sad je dobila Pavljucenkovu,koja joj ne odgovara.

A moderator vas ocigledno podrzava,posto nece da objavi moje komentare.

Ovo je važno, ali se krije

pre 12 godina

Jelena je očajna, njena je igra smešna, svi se nadaju - biće bolje, kao da ona ima 20 godina. Krajem iduće godine nestaju sa scene mnoge, ne samo ona, zbog godina. Ne znam zašto niko neće da objavi kako je ovo treći poraz Jelenin od mlade Nastasje, a nema nijednu pobedu. Kad napišem da je Šarapova Jelenina mušterija i da Jelena vodi protiv nje sa 6:1, svi ćute, vi to objavljujete, iako Marija vodi sa 6:1! Čudna vremena. Carica je svoje odigrala, nju može da spase ovakvih zapažanja samo cenzura, namaju ni "Anta & Sančez Co" šanse.

Iskreno

pre 12 godina

Losa igra Jelene verovatno uzrokovana povredom. Mozda je mogla da se oporavi od povrede ledja da nije igrala dubl juce. Sta da se radi... Ostaje Ana ciji kvaliteti, ako se plasira u 4 kolo, nisu dovoljni da se dobije jedna Serena. Ne mozes da prodajes fazone onom ko ih je izmislio. A Serena je i mama i tata udarackog tenisa!
PS: Uvek su mi bile smesne konstatacije da Ana ima najjaci forhend. I golim okom se vidi da Serena jace udara svoj forhend i ono sto je mnogo bitnije, ima uvek pravovremeni tajming za njega. Za razliku od Ane koja u mecevima sa kvalitetnim teniserkama poslovicno kasni sa tajmingom.

realno

pre 12 godina

@nema veze
Ovo nema veze trebalo bi da znaci da nemas veze sa tenisom?
Otkud ti znas da li Ana ima ili nema sanse za osvajanje US Opena?
I kakve veze sa tenisom ima da li je i sa kim Ana u vezi?

Ana bar ima sanse da osvoji titulu i to ne samo na ovom nego i na bilo kom drugom gren slemu.
Jelena nema i nikada nije imla sansu za titulu na bilo kom GS turniru.

Ana na US Openu kada je u formi moze da izgubi samo od najboljih teniserki.
Od dosadasnjih 6 ucesca gubila je jednom od Serene, jednom od Venus i jednom od Klajsters.
Ako Ana u cetvrtfinalu pobedi ili jednostavno izbegne Serenu , ona ce igrati u finalu u to budi siguran.
Za pobedu nad Serenom najvazniji su dobar servis i jaki udarci, ne treba tu neka posebno inteligentna igra.
Pa nije nju Jelena pobedila tih nekoliko puta na tenisku inteligenciju, vec na obicnu defanzivu i iznuravanje protivnice koja nije poznata po velikoj kondciji.

Deda Mica

pre 12 godina

Da li je moguce da JJ izgubi od igracice koja ima destetak kilograma vise. Izgleda da JJ se pojavljuje na turnirima da igra rekreativno igra meceve i skuplja po par desetina hiljada dolara. Devanziva koju igra godinamaJJ se ne isplati

Ne zanosite se više

pre 12 godina

Koja povreda? Zar nije juče igrala dubl? Napisao sam, ali nije objavljeno, nema nikakve povrede (povređena od 2:4 dolazi do 6:4, ma nemojte), pravi se alibi za prvi poraz. To je toliko puta već radila, to ne može više normalan čovek da podnese, tu gomilu njenih trikova.

Jos ima nade

pre 12 godina

Jos uvek ima nade za Jelenu. Ne bih se slozio sa nekolicinom koji je omalovazavaju i govore kako ne zna da igra. Cinjenica je da Jelena ume da odigra poneki poen na nivou vrhunske teniserke koja je najbolja na svetu. Samo jos malo treba da prebrodi povrede kao Nole i mentalna stabilnost. Ocigledno Jelena kad odigra dobro onda je to zaista dobro, tako da, uskoro, siguran sam, dolaze i novi i veliki uspesi. Samo je pitanje vremena kada ce pasti neki GS. Uostalom je konacno sama shvatila i izjavila da samo jako naporan rad moze da je odvede do pobeda, u sta ne sumnjam kada je u pitanju JJ jer nijedan borac joj nije ravan. Svi imaju krize i padove u karijeri. A zenski tenis ipak ne moze da se poredi da muskim ni po cemu, osim po tome da se radi o ostim pravilima igre... Jer fizioloski gledano muskarci i zene se itekako razlikuju... Eto toliko, JJ uz tebe uvek!

Šta da se radi

pre 12 godina

Nije reč samo o povredi, nego jutros je naišla i prehlada. Neću više ovako, nije lepo, ali mnogo smo vređani mi koji smo govorili da ona dugo igra badminton. Prvo, ako se povredila protiv Jelene Dokić, kako je od 2:4 napravila 6:4, i zašto je juče, teško povređena, igrala dubl sa rekreativkom? Žalim što nisam teniski sudija, ne bih joj to što radi dozvolio, to da godinama ceo svet vuče za nos kad se umori, rekao bih joj, kroz osmeh - gospođice Janković, sve znam, i ja sam iz Beograda.

Iskreno

pre 12 godina

Nemojte moj nik falsifikovati, ne pripadam toj vrsti ljudi koju su skloni podmetanjima. Zašto pišete ovde o Ani, zašto pominjete njen privatni život, zar ni toliko dostojanstva nemate da pišete samo o porazu svoje carice? Vi ste je tako "krstili", nadobudno, sad je ta titula smešna. Ana nema šanse da osvoji turnir. Ko je rekao da ima? Ali pisalo da carica to može, pogotovo posle ispadanje u prvom kolu Nju Hejvna, od Vesnine. Vi niste navijači, vi ste jedna zabluda. Jedinu sreću sada tražite u ispadanju Ane. Ana je Pavljučenkovoj na Baliju dala samo jedan gem.

Jos ima nade

pre 12 godina

@realno
Mislim da je neumesno uporedjivati Anu sa Jelenom i sestrama Williams. Jelena je teniserka koja ima pozitivan skor protiv sestara Williams, pritom, pobeda nad obe na istom turniru samo govori koliko je JJ jaka. To je poslo samo velikim teniserkama poput Henin, Clijsters... Dok slavna Ana Ivanovic ima jednu pobedu protiv Venus od 8 mogucih meceva, a protiv Serene niti jedan. Ipak i to itekako govori o kvalitetu Jelene...

Nema nade

pre 12 godina

@Još ima nade
Nemoj tako patetično da zamajavaš ljude koji dugo gledaju tenis. Na čemu ti zsnivaš tu nadu? Ova godina je gotova, a iduću počinje istom igrom, ne može tu ništa da se promeni, a ti misliš da će ona iduću sezonu, koju će završiti sa 28 godina, pretvoriti u svoj veliki povratak. I kad je bila mlada, nije bila velika igračica, umela je da lovi greške protivnica, skuplja bodove ali to je kratko trajalo. Kažem nema nade, uveren sam da će se za godinu dana povući, jer ona protiv mladih nema šta da traži. Ponekad dobije Ženg ili Skjavone, koje su davno prešle tridesetu. Serena je izuzetak, ali i ona je Azarenku u prvomm setu raznela sa 6:1, u drugom je već bila umorna i dobila je meč tesno, u taj-breku. Kaže neko da Ana nema najjači forhend na svetu. Serenin je jači. Verovatno. Ali Ana ima drugi najjači forhend na svetu. Jelenin je po brzini 648.

Jos ima nade

pre 12 godina

@ nema nade
Pa dzaba Ani njen drugi po jacini forhend kada nikad nije pobedila Serenu i nece. Dok JJ ume da preslisa mladju Williams sestru itekako. A ako je zavrsen poslednji GS ne znaci da je jos gotova godina, seti se samo tri uzastopno osvojena turnira upravo u jesen i finale zavrsnog od strane JJ...:) Ne znam sta fali Schiavone koja je u prvih 10 sa svojih 30 godina ili Sereni koja isto toliko negde ima pa opet moze da udari. Jeleni je koliko znam tek 26god...

Ma kakvi

pre 12 godina

Ljudi, mozete da pisete koliko hocete, i preko 100 komentara i nekih sto Vi mislite jakih cinjenica ali jedno samo ostaje Jelena Jankovic je bolja teniserka od Ane, mozemo da kazemo i ovako...:))) Pozzz za sve :PPP

Lola

pre 12 godina

Dobro se sećam Mjdinih komentara. Uvek je pisala da Jelena igra, za današnje vreme, slab tenis. Onda je na nju krenula užasna hajka i ona je rekla da više neće pisati. I zaista nije pisala više od mesec dana. Danas se pojavljuje jedan jadan "komentarčić", u kome je Majda nešto pišeprotiv Ane. Majda je uvek navijačla za Anu. Kako neko može sebi da dozvoli blamažu da piše koješta i potpiše nekoga ko je pisao odlično. A glasači, oni pojma nemaju, oni zaista misle da je to Majda pisala. Tako je to na Jeleninom sajtu - povrede, prehlade, falsifikati i slične nedostojnosti.

Mirjana

pre 12 godina

Auu....Zasto niko nema veru u Anu?! Sad posto je Jelena izgubila, svi govorite da Ana nema nikakve sanse...iskreno nista vas ne razumem.

Patrick Ewing

pre 12 godina

Šta bi sa pričpm kao je njen cilj osvajanje turnira a kasnije i povratak na mesto broj 1. Znao sam da kad tako nešto izjavi mora ispasti u drgom, trećem kolu

Kakav humor

pre 12 godina

@Kane
Dobar si. Video si ono što niko drugi nije - Jeleninu dobru i sugurnu igru. Što ne pišeš o tenisu za B92, dosta nam je vesti, hoćemo dubinske analize.

Izmišljaš

pre 12 godina

Taj skor ništa ne znači i nema Jelena pozitivan skor "sa sestrama Vilijamms". I kad ih je pobeđivala, na šljaci uglavnom, bile su povređene, bolesne, u zavojima, kad su bile spremne i zdrave Jelena nije imala šanse. Bila je prva na listi, a početkom januara 2009 u Hong Kongu Venus ju je dobila sa 6:2, 6:2, sutradabn je Jelena napustila turnir. Venus vuče neki virus dugo, zato je u Rimu jedva stajala na nogama, a Jelena se bila razigrala protiv malaksale teniserke. virus. Uporedio si je sa "Henin" (ona je Žistin Enen), koja protiv Jelene vodi sa 10:0 a Venus protiv te tvoje "Henin" vodi sa 7:2. Ne piši o onome što ne znaš, i taj skor ne govori ništa, jer Serena ima 13 i Venus 7 GS, Jelena nema nijedan. Samo se GS računaju. Kako možeš da ih stavljaš u istu klasu, a još izmišljaš pozitivan skor. Pa šta i da ima, ne meri se tenis prema sestrama, jer ako bi tako bilo, onda bi Žistin bila niko i ništa, jer i sa Venus i sa Serenom stoji loše. Šta vi posle ovog poraza još hoćete da nas ubedite? Danas Nalbandijan priča sa Macom i kaže čemu se nada protiv Nadala - "Sa godinama sve ide teže." Samo će kod Jelene sa godinama sve ići lakše. U novoj godini ostaje bez sponzora, ko će u nju danas investirati, kad je na kraju karijere i potpuno nebitna teniserka u svetu? Bez sponzora, i velikih para, nema nade. Ne znam zašto gubim vreme sa ovakvim ekspertima. Evo šta oni pišu: "Ana danas ispada". Bilo je to pre nego što smo čuli da je Jelena ispala. Svima su davane šanse, osim Ani. Ispala je samo carica. Za godinu dana ovih stručnjaka nigde biti neće. Jedan je, posle Jeleninog poraza, već izjavio da ga ženski tenis više ne interesuje.

Gem, set, mec...

pre 12 godina

(Jos ima nade, 4. septembar 2011 00:32)

Da li je dobila Jankoviceva neki veliki mec protiv Serene ili Venus Williams.
Veliki mecevi su finale Miami-a 2008, finale US Open-a 2008, 1/2 finale WTA Tour Championships-a 2008 i 2009, 1/4 finale US Open-a 2007
SVE OVE MECEVE JANKOVICEVA JE IZGUBILA.

Zasto ne pomenete da je Rome 2010 Venus bio prvi turnir posle Miami-a, a Sereni prvi turnir posle Australian Open-a. Na sledecem turniru na sljaci ( Madrid 2010 ) Venus je izgubila od Aravane Rezai, a Serena od Nadie Petrove.
Ako je medjusoban skor sa drugim teniserkama toliko znacajan zasto ne pomenete i medjusoban skor sa Justine Henin, Kim Clijsters, Mariom Sharapovom...

A Đetić?

pre 12 godina

Vidim caričini podanici komentarišu emotivan život Ane Ivanović na vesti "Ruskinja zaustavila Jankovićevu"
Bivši, a možda i sadašnji dečko Ane Ivanović je trenutno 8 golf igrač sveta i svoju 18 titulu je osvojio pre par nedelja.
Adam Skot, Rori Meklroj i Saša Vujačić prate mečeve svojih lepših polovina, a gde nam je crnogorski vaterpolista Mlađan Janović?
Kako njegova karijera, da li je igrao na Svetskom prvenstvu...?

Milos

pre 12 godina

@realno
Mislim da je neumesno uporedjivati Anu sa Jelenom i sestrama Williams. Jelena je teniserka koja ima pozitivan skor protiv sestara Williams, pritom, pobeda nad obe na istom turniru samo govori koliko je JJ jaka. To je poslo samo velikim teniserkama poput Henin, Clijsters... Dok slavna Ana Ivanovic ima jednu pobedu protiv Venus od 8 mogucih meceva, a protiv Serene niti jedan. Ipak i to itekako govori o kvalitetu Jelene...

Pa nije sramota da protiv sestara Williams imate negativan skor... Ali protiv vrhunske igracice poput Pavlicenkove to je veliki uspeh ako uspete da ostvarite koju pobedu! Jelena nju nikada nije pobedila u karijeri, skor za Pavlicenkovu je 3:0, dok ako cemo da poredimo skorove sa ostalim teniserkama Ana protiv te iste Pavlicenkove ima skor 3:0, poslednji put su igrale u Baliju kada ju je Ana raznela sa terena bilo je 60 61!!!
Zato bolje nemojmo govoriti o skoru...:P

mare

pre 12 godina

Nemojte da omalovazavate ni Anu ni Jelenu. Iako one nisu teniserke kalibra Serene, Venus, Klajsters ili Enan, mnogo toga s uradile i imaju uspesne karijere, kakve 99% devojaka koje se bave tenisom nece ni u snovima imati. Jeste, nema Jelena GS, mozda ga nece ni imati, ali ajde ostavite da to vidimo, zasto ste skoloni otpisivanju. Ona je sjajna igracica, zanimljivog stila i kada je u formi predivnog kretanja i plasmana lopte takoreci kontrolisane agresije. I nemojte pricati o zastarelosti, jer pratim tenis oko 15 godina i uvek je bilo uspesnih i defanzivnih i ofanzivnih teniserki kao sto ce uvek i biti. JJ jeste u padu, ali to je deo sporta, moze ona jos svasta da uradi. Ispadale su mnoge iz prvih 20 pa su se vracale i osvajale i dalje turnire pa i GS. A nije tacno da su Serena i Venus bile povredjene svaki put kad su igrale sa Jelenom. Cak je bilo i suprotno na AO 2008, kad je Jelena povredjena dobila zdravu i fit serenu i to u 2 seta - 6-3 6-4. Sjajno je to sto je Jelena jedna od retkih kojoj leze sestre Vilijams i koja je pruzala odlicne partije protiv obe. Milim da je od aktivnih teniserki jedina koja ima pozitivan skor kad se saberu partije sa Venus i Serenom.
Sto se tice Ane, ona je takodje sjajna teniserka. I milim da je uzrok Aninog pada drugacije prirode od Jeleninog. Ana je sigurno fit i fizicki spremna i za razliku od Jelene, Ana pokazuje u pojedinim mecevima jednako dobru igru kao iz 2007 i 2008, ali problem je sto je to previse retko. Za jelenu cak i u mecevima gde pobedjuje ne bih rekao da igra kao u najboljim danima dok za Anu to moze da se kaze na momente. Voleo bi da se Ana opusti na terenu jer imam utisak da je srah i nedostatak samopouzdanja glavni razlog njenih losijih rezultata i nekonstantnosti. Nadam se da ce se to desiti kako bude sazrevala. Sutra ne verujem da moze da pobedi (10% sanse), jer Serena pokazuje odlicne partije i zaista mocno izgleda, ali nadam se da ce Ana pruziti dobru partiju, pa mozda i da pobedi, zasto da ne. Sve je moguce.
Pustite devojke na miru. Dolazi olimpijska godina, a bilo bi lepo da bas u njoj njih dve ponovo budu u formi i u zavrsnicama velikih turnira. Mogu i Ana i Jelena jos uvek da osvoje velike turnire, pa i GS, zasto da ne. Definitivno sam siguran da kad bi danas igrale kao sto su 2007. i 2008. imale bi vec svaka po 2 GS. A i da nikad vise nista ne urade, obelezile su par godina svojim prisustvom u top 5, titulama i sjajnim partijama.
Sve najbolje u daljoj karijeri i Ani i Jeleni

Malo informisanosti ti ne bi skodilo

pre 12 godina

(aJJde, 4. septembar 2011 17:12)

Ne pisi gluposti.

Alison Riske je 151 na Race listi, a Ksenia Pervak je 40 na Race listi. Toliko o 1 kolu.

Jelena Dokic je nepredvidljiva? Ne, ne Jelena Dokic je jako, jako losa. Napravila je 36 neiznudjenih gresaka i 15 duplih servis gresaka.

Petra Cetkovska je predala mec, a kako se Jelena Jankovic plasirala u finale Premier 5 turnira pre nedelju, dve? Povredjena protivnica u 1/4 finalu (Peng), povredjena protivnica u 1/2 finalu (Petkovic). Izgubila poslednja 2 meca od Peng i izgubila poslednja 2 meca od Petkovic.

Sloane Stephens za koju ti pises da igra katastrofalno je igrala 1/4 finale turnira u Karlsbadu, gde je pobedila 20. teniserku sveta Juliu Goerges.
Potom je Julia Goerges na turniru u Torontu pobedila Jelenu Jankovic 6-1 6-3
Anastasia je talentovana, mlada ali trenutno u losoj formi. Na turnirima pre US Opena je zabelezila samo 2 pobede. U 2 kolu je jedva pobedila Petru Martic.