Košarka 243

Subota, 03.09.2011.

18:49

Makedonci ‘ošamarili’ Grke!

Grčka nacionalna televizija ponovo je ‘izbrisala’ ime Makedonije, ali su makedonski košarkaši ‘počistili parket’ sa njihovim na Evropskom prvenstvu!

Makedonci ‘ošamarili’ Grke! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

243 Komentari

Sortiraj po:

Makedonec

pre 12 godina

mene ne iteresuje shta drugi misle, dal smo mi makedonci anticki ili sloveni.. meni je drago shto ja to osecam i znam kao shto i svak ostali makedonac da je potomak aleksandra. Nije mi jasno zashto se stvara tenzija izmedzu srbe i makedonce ko je prijateljski narod,ko je pomogao,dal ste se zapitali dal neko mozda ima mogucnost zashto gledate od te strane . Ja neznam kolko vam je grcka vlada pomogla, neznam ni makedonska vlada, al znam da MAKEDONSKI NAROD je uvek bio uz vas i bice ,a neznam za grcki. Mozda grcka vlada vam pomogla al narod neznam a vladu cine 100-200 clanova neznam kolko tacno al nije bitno.
A oko sport veoma mi je drago shta smo pobedili, radujem se i na vashe pobede normalno, samo molim vas imajte neki respect prema nas ako ne volite nemojte da vredzate, ne shirite mrznju zato shto verujem da mi bar to ne zasluzujemo. A ove grke shto rade to, nek rade.. jedino tako mogu, na drugi nacin probuju a to i sami znaju da nikad nece biti. Pozdrav svima i ti shto ne vole i shto ne vole, mi svi vas volimo.

MakedoMan

pre 12 godina

Hallooo ej ti sa inicijalima WD jel znas sta pricas sta si ono napisao - kako moze neko koje je srbin da navija za neko ko se naziva makedonija,tu si totalna greska,sta vredjas,mi se ne nazivamo nego smo mi pravi makedonci imamo svoj jezim svoja drzava koja je postojala nekoliko hiljada godina i bice sve dok je svet ziv,upamti to,a sta ti sebe nazivas srbin mozda nisi to odakle znas,ok pzzz da zivee MAKEDONIJA DO INDIJA pzzz do svi srbi koji vole Makedonija i ja pozzz njih,

Riste

pre 12 godina

Neznam o cemu je problem i zasto uvek moramo da se svadzamo mi makedonce sa vama braca srbi!!!! verujte da vas grke nevole nimalo od ono sto mi volimo vas i sve povezano sa vama!!! pre 2 nedelje sam se vratio iz grcke bio sam 3 meseci radio sam tamo!!! da bi samo malo znali sta grke pricaju o vama!!!!!braca srbi izlaze onako u grupe od 10-15 ljudi i veselo pevaju po ulici.ja iz svog hotela izletim i pocinjem da pevam sa njim.grke me pitaju od dakle su ovi? iz skoplju ili? ja ponosno sam rekao to su moja braca iz srbije!!! a oni na to su rekli:srbi su jako prost narod, neznaju nista osim da piju dere se po ulici i tuku engleze ljude koje nam ostaju pare.od srbe i mi nemamo bas neka korist!!! braca srbi jebite siptare jebite politiku volite nas jer niko vas nece voleti vise!!!!!! pozdrav od MAKEDONIJA

talalaj

pre 12 godina

Grke ne mirisem od Marusija (Letuva ,Letuva ) a Makedoncima zameram priznanje kosova .Ne navijam ni za jedne .Zasto rasplamsavate nacionalizam, a to sto su obrisali Makedonija to govori o nima samima ,para vrti ...

Greek

pre 12 godina

Ok... then Serbian "brothers"... Its time for Greece, to recognise the Republic of KOSOVO!! And please, as Greek i can accept that Fyrom won fairly, becuase the Greek team was very bad, but just tell the truth... all the major players are out in this eurobasket for Greece and its a team with new players... and dont forget... eurobasket isnt finnished yet! Also when you won a good opponent in a sport its logic that you will be happy... as we did some years ago when we beat USA, in Euro 2004 etc!! So... Fairly won for our neighboors and stop the silly cooments and articles!

igor sk

pre 12 godina

Не сакав да коментирам, ама ме погодија некои од коментарите овде.
За ваша информација, “браќа“ Срби, единствена америчка амбасада која беше запалена во светот, поради бомбардирањето на СР Југославија, беше амбасадата на САД во Скопје. Порано се гордеев поради тоа, но сега жалам.
Простете ни Американци...

Nikola

pre 12 godina

Nema tu politike makedonci su bili braca koliko i grci,onog trenutka kad su dozvolili da im albanija kroji politiku priznanjem kosova su izdali bracu.Kao i prema cg nemam nikakvo postovanje prema makedoniji.

GORDA MAKEDONKA

pre 12 godina

DRAGI PRIJATELJI!!!! Manite se politike, manite se analize kvaliteta MK kosarkarske reprezentacije. Ova utakmica nije bila samo kosarka. OVO JE BILA DEMONSTRACIJA MAKEDONSKOG NACIONALNOG PONOSA!!!!SILA TOG PONOSA MOZE POSTICI I NEMOGUCE STVARI!!!!
ZIVELA REPUBLIKA MAKEDONIJA!!!

marija

pre 12 godina

MAKEDONIJA:FINSKA 72:70
Dokazali smo da grke nismo pobedili slucajno kao sto su neka grcka braca iz Srbije tvrdili.
Hvala B92 na poddrsci, kao i svim istinskim prijateljima Makedonije!
A vi ostali samo sanjajte da ce Makedonija biti grcka. Nase sunce je samo nase.
MACEDONIA FOREVER!!!!!

Makedonac

pre 12 godina

Поздрав до сите Ссрби што ја подржуваат Македонија.
Нека разберат клетите грци, МАКЕДОНСКО ИМЕ НЕМА ДА ЗАГИНЕ, Чиста МАКЕДОНИЈА.
(Македонци пишувајте кирилица).

Velko

pre 12 godina

Pa zarem ne gledate kakvi se Grcite ? Od tolku shto se izrevoltirani od nashata pobeda tie duri ja zatvorija Grckata-Makedonska granica ? Pa toa nituedna neprijatelska drzava ne bi go napravila toa, osven Grcija. Rasipana vlast.

CAKI

pre 12 godina

FYROMci!Dal znate sta znaci na vasem "jeziku" rec Aleksandar(Alexandros)ili Fillip(Fillipos)??......nema odgovor!Ako hocete otvorite Grcki recnik pa cete saznati.Uzivajte vasu potpuno zasluzenu pobedu.Vi upravo pravite istoriju i spomenike.

@sifis

pre 12 godina

Jaka ti je ljubav kada se gasi zbog komentara na B92. Prirodno je da vise Srba navija za Makedoniju jer je stepen identifikacije sa njima veci (slicniji jezik, mnogobrojne rodbinske veze itd.). Takodje, kada je kosarka u pitanju, 1995 je nezaboravna za Srbiju, jer su tada svi bili protiv nas i to je bilo prvo takmicenje koje su nam dozvolili da igramo. Tada je mrznja prema Srbiji bila "in" i grcka publika se bas bila fino ukopila u trend.

Katarina

pre 12 godina

Od silne ostrašćenosti i komentara zavrte mi se u glavi. A niko od vas da primeti da je Makedonija ovom pobedom skoro obezbedila 1/4 finale. Iz njihove grupe sad idu dalje Makedonija, Grčka i Hrvatska i u tom odnosu Makedonija ima 2:0 a Grci i Hrvati treba da odluce ko će biti drugi. Mislite o tome ovo je ipak samo EP u basketu, a sledeće se igra već za dve godine i tako opet.

GG

pre 12 godina

sramota za srbiju, za takve komentare.to je srpsko-grcko priljatestvo????????
jedan grk koij studirao u jugoslaviju, voleo srbiju, ali ne vise.......
(sifis, 4. septembar 2011 02:50)

A zaboravio si Atinu 1995. i 1998. godine kada smo vas dobijali u polufinalu, pa je dvorana puna Grka u finalu navijala svim srcem protiv Jugoslavije?
Naprijed MAKEDONIJO, ruši!!!

eto

pre 12 godina

"sramota za srbiju, za takve komentare.to je srpsko-grcko priljatestvo????????
jedan grk koij studirao u jugoslaviju, voleo srbiju, ali ne vise.......(sifis, 4. septembar 2011 02:50)"

pa zar ne primećuješ da su ovo skoro sve makedonski komentatori,i nešto jugonostalgičara i hrvata ;)Srećno braćo Grci u nastavku takmičenja i bez opuštanja kao juče. Crnogorce i Hrvate da dobijete sa +20. Napred Ellada

Vlada j

pre 12 godina

Makedonci vi ste carevi,razbijate redom!ne obracajte paznju na ove kvazi istoricare koji se u nista ne razumeju ni u sport ni u istoriju,samo vi pobedjujte.

Makedonac

pre 12 godina

Ne mogu da verujem kakvi smo mi balkanci nacionalisti. Voleti sopstvenu naciju je velika vrlina, ali pljuvati po tudjoj ili je nipodastavati je nacionalizam okicen rasnom mrznjom. Kao Makedonac postujem svaku naciju, ali zauzvrat zelim da neko postuje i mene kao takvog. Za raspru oko istorije jednog naroda postoje strucnjaci, ovde niko nije pozvan da prica i objasnjava raznorazne neistine.
To sto je nacionalna televizije u Grckoj obrisala ime i ostavila deo "FYR" pokazuje koliko je rasut nacionalizam i stepen nezrelosti u toj drzavi. Niko ne moze ostati ravnodusan ovom gestu pun mrznje i frustracije.
Kada bi makedonska televizija diskreditovala neku drzavu takvim gestom, reakcija sa moje strane bila bi potpuno ista, puna kritike i osudjivanja.

Ivan Nis

pre 12 godina

BRAVO BRACO MAKEDONCI!!! Mozda i nije bitno ko za koga navija pored svoje drzave, ali ja iskreno gotivim i radujem se svakom uspehu makedonske reprezentacije u svim sportovima. Voleo sam tu zemlju kao klinac, a volim je i sada posle svih desavanja na ovim prostorima, jer MAKEDONIJA je predivna zemlja koja ima i srce i dusu. A i da nije tako kako osecam, igra i rezultati makedonske reprezentacije na ovom prvenstvu su za postovanje. SRBIJA DO ZLATA!!!

Goce Treneski

pre 12 godina

Vistinski patriot e toj sto ja saka svojata zemja I nacija,a sto gi pocituva I drugite ostanati nacii I narodi!!!Cestitki za Makedonija:)

Dimitar

pre 12 godina

Srbija do Beograda...
Znaci ovi srbi misle da je cela planeta nivna, koji ste vi iskopmleksiran narod!!! Koji stavovi, juzna srbija...hahahahah
Cuvajte beograda jer jos to vam sotalo!!!

sifis

pre 12 godina

sramota za srbiju, za takve komentare.to je srpsko-grcko priljatestvo????????
jedan grk koij studirao u jugoslaviju, voleo srbiju, ali ne vise.......

Aleksandar The Great

pre 12 godina

Braco srbi citam ove komentare i uvredio bi se kao Makedonac ali znam da prave Srbe vole Makedoniju kao svoju zemlju.Pozdrav braco

Vlah

pre 12 godina

Za sve one koje misle da sum im Grci bliza braca, pa grke interesira samo koliko od vas Srba svako leto odlazi na nihovo more da potrosi 500,1000 ili vise eura i nista vise.Drnda im za vas.A sa one koji pricaju o istoriji do pre 100 godina Grci nisu imali u Solunu ni konzulat.Proslo je vreme bratstva sad svaka drzava gleda kako da prezivi i ostane cela. Inace sam okoreli ZVEZDAS preko 40 godina i zivim na samoj granici izmedzu severne i juzne Makedonije jer su tako hteli debilni englezi posle rata.Retko imamo prilike da se radujemo ovde na uspeh neke nase reprezentacije pa nam je ovo danas sa crcima dobro doslo da malo i mi potrosimo nas patriotizam pa makar bio i posledni.Pozdrav sa juga Zvezdas.

Igor Gievski

pre 12 godina

Za sve one Srbe koje vole Grke, kad ste vi i Bugari tukli Turke u I Balkanskom ratu i proterali ih iz celokupne teritorije Makedonije (ne samo danasnje, samostalne), Grci su na vas zavrsen posao uzeli najveci deo te teritorije na kojoj su imali svega 10% stanvnistva. Vas vojvoda Misic (inace najveci Srpski general svih vremena) je smenjen zato sto nije hteo da odustane od ulazka u Solun, t.j. da na grbacini njegovih vojnih poduhvata neko drugi profitira. E sada vidite koliko su vam to Grci braca. Oni su najkoristoljubivi narod u svetu i tu je diskusija suvisna

boris

pre 12 godina

Joj što volim kad srpske zemlje imaju uspeha u sportu,bravo za južnu Srbiju(Makedoniju)i zapadnu Srbiju(Hrvatsku)nadam se da će zajedno sa maticom centralnom Srbijom u drugi krug.Od BiH I Milonja se ničemu nisam ni nadao oni već odavno sramote naciju.

Mladja_011

pre 12 godina

nema veze braco ustuknuli ste pred ovim Makedoncima ali nema veze..pokoricemo mi balkan...zapamtite Rumuni i Grci su nam istinska braca,otpisite sve ostalo!!

Max-ut

pre 12 godina

Prvo: Bo McCalleb nije naš ili njihov, nego je Amerikanac, koji igrom slučaja ili možda dobrih skauta igra za Makedonsku reprezentaciju. Umesto da se Srbi diči time što je njihova reprezentacija puna srpskih fenomenalnih igrača, bez primesa internacionalaca sa ovog ili onog kontinenta, oni kopaju oči kako je Bo njihov, kako on ne bi trebalo da igra za Makedoniju i tako dalje.

Drugo: Žaliti se kako Makedonija ima dosta slabiju grupu od Srbije je tako suludo i nezrelo da postaje strašno. Sreća ipak igra ulogu i u sportu. Sa druge strane, za Srbiju je čak što više i bolje što je ta grupa slaba, jer se u četvrt finalu ukrštaju. Pustite vi Makedoniju, ajde da vidimo šta ćemo sa Španijom i Nemačkom.

Treće: Bratstvo jedinstvo je trajalo koliko je trajalo. Ali pljuvati se medjusobno, govoriti kako su ovi ili oni braća je suludo. Mešati politiku u sportu, mešati priznanje Kosova sa makedonske strane ili ignorantna politika prema Makedonskoj Pravoslavnoj Crkvi sa druge stane, kako i šta su oni nama pomogli u prošloj deceniji ne bi trebao biti diskurs kada je sport u pitanju. Zašto ne bismo sklonili pogled sa te prizme ispolitiziranosi i bili normalni ljudi barem jednom.

Četvrto: Šta je Srbija učinila za Makedoniju u prošloj deceniji+ pa što većina Makedonaca smatra Srbe za braću i navija za Srbiju u skoro svim sportovima? Pustite te priče, navijajte za one ekipe koje sum vam bliže srcu, bez primese politike i malograđanštine. Budite svoji, barem jednom i barem kada je sport u pitanju.

vlatko

pre 12 godina

B92 e ukinata na cabletel :(

Makedonci prestanete da gi ubeduvate deka treba da ne podrzuvaat nas i kolku nie poveke gi postuvame od Grcite. Deluva mnogu bedno. Sto e bitno Srbite za koj navivaat? Ajde sega site da odime na nekoja Belgiska strana i da pocneme i tamu da agitirame za Makedonija :S

Inace stvarno me iznenadija nekoi stavovi na nekoi luge kako "Juzni Srbi" ili fals nacija itn. Kakva korist imaat Srbite od sirenje antimakedonska propaganda ne sfakam ... sepak vasa rabota :)

MAKEDONIJA

pre 12 godina

ma ne mogu da verujem da vi srbe vise volite grke od makedonija.... jer vi znate kako ni podrzavamo vas.evo vam prost primer kad god igra nole cela nakedonija e so vama. btw bravo momci makedonci nije vazno sta ke se desiti ponatamu vo makedonija se slavi kako da smo osvoili zlato. cestitamo

Melbourne

pre 12 godina

Cestitke na pobedi Makedonci!
Srbi okanite se politickih izjava i volite oba bratska naroda. Ne znaci ako volis Grke da treba ne voleti Makedonce i obruto. Cinjenica je da su Grci daleko vise pomogli zemlji Srbiji nego Makedonci......Sad zasto je to tako, dublje je pitanje... Verovatno je jedan od razloga jer su bili u poziciji da su mogli, dok je Makedonija mala, siromasna, neuticajna, i od svoga postanka (`91) uvek bila pritisnuta ozbiljnim problemima po pitanju opstanka, te je morala igrati onako kako joj se svira...... Sve jedno ja ih volim bas kao i Grke

Goran

pre 12 godina

Ja nevidim nigde bracu! Za One koji to jos nisu primetili- Tita wische nema, a NASA familija se "srecno" raspala. Ima jedna rec- zove se UTOPIJA. Mozda bi bilo dobro da svi mi Srbi, Hrvati, Bosanci, Crnogorci... Makedonci odrzimo jeden referendum i ozivimo novu drzavu YU - Yuzna Utopia .
Grcka nam je veliki sportski rival, ali politicki nam je 100 puta vise pomogla od nasih " juznih i zapadnih braca".
Zato navijam za Grcku. Sto nebi pitali Mesia, Injestu, Ronalda da igraju za Srbiju pa da budemo ponosni kad pobedimo!
Pozdrav "braci" sa godisnjeg iz Grcke

!

pre 12 godina

o cemu prica ovaj cg dasa!?!?
pa vi cete i od finske da izgubite...ne biste dosli do polufinala ni da se igra prvenstvo Balkana...u stvari to je vec bilo na neki nacin pre ovog takmicenja i pokazali ste svoj potencijal...

omg

pre 12 godina

za ove Makedonce koji pišu da su i Grci među onima koji su nas bombardovali, samo kratko i jasno. Ne lažite! u Atini je bilo protesta protiv Nato stalno, na tv-u su pokazivali. Nemojte prosipati nama mržnju prema Grcima. Da ste pametni dogovrili bi se sa njima, ali ne, vi terate inat Grcima (koji imaju istorijsko pravo na makedonsko nasleđe i ime, a za nas u Srbiji bi to bilo kao kada bi se hiptetički raspala Mađarska, kao sfrj što je, i onda jedan njihov deo koji se naslanja na Srbiju da sebi ime Vojvodina, ) a Albanci vam čine 1/3 države, baš će vam biti bitno kako ćete se zvanično nazivati, ako oni postanu većina...

SRB-IN

pre 12 godina

Serbs and Greeks Orthodox brothers forever!!!

Veliki pozdrav braći Grcima, vratićete im vi za ovo siguran sam.
Ako ništa mi ćemo vas osvetiti, čim se sastanemo sa F.R.Y. of Macedonia!!!

Johnzy84

pre 12 godina

Bravo Makedonci!!! Svaka cast na pobedi! Uvek navijam za "nase" kada igraju, jer ipak smo mi najblizi i skoro pa isti. A ovim nesrecnicima, koji se loze na pravoslavnu bracu Grke, Ruse i Gadafija bi bilo bolje da se manu mrznje, jer ona steti samo onome ko mrzi, ne i onome kome je mrznja upucena. Bavite se sportom, nadjite nekog da volite, jadan li je taj vas zivot.

gorjan mkd

pre 12 godina

Hvala vam braco srbi za vasu podrsku.Makedonija od uvek volela srbe i naravno poslem moje zemje od uvek sam navijao za vas u svim sportovima.Nadam se da ce mo se sresti u finale pozz iz najlepse suncane Makedonije :)

Obican

pre 12 godina

Braco Makedonci, prvo da vam od srca cestitam na pobedi. Meni ste dragi i vi i Grci, ali uvek navijam za vas. I volite sami sebe, a ko vas mrzi moze da vam pljune pod pendzer.

Duje

pre 12 godina

E moji makedonci za vas san navija dok ste igrali kontra tih grka, ipak tko su nama grci? sto oni imaju snama zajednicki? nist mi smo i zivili zajedno, slicnig govora, slicne kulture, svi slaveni. Licno mi je drago da ste ojacali u sportu eto sad dobro igrate basket, pratia san i rabotnicki u euro ligi....samo tako nastaviti a sto ovaj makedonac dole rece pozdrav svim juznim slavenima iz Splita :)

Ulica Makedonija

pre 12 godina

Uber Makedonishe - slusajte go Arhangel, najdobriot makedonski bend i ucete malku.Makedonija e izvor od koj site sakaat da pijat voda a Makedoncite kako velikodusen narod ne go ostavile nikogo zeden.Ne mozam da poveruvam deka eden nastan(priznavanjeto na Kosovo) za koj ne odlucuva makedonskiot narod bidejki spored Ustavot na Makedonija toa e prasanje vo nadleznost na Vladata moze da natera nekoj Srbin da me navreduva mene i mojata drzava.Epa koga nekoj ke ve napadne togas zelbata za zivot pravi cuda i zatoa prakam poraka do site neprijateli vi blagoidarime sto ne nateravte da staneme svesni za samite sebe -Uber Makedonishe.

Dragan Zdravkovic

pre 12 godina

Procitao sam pet-sest komentara i - stomak mi se okrenuo!
I od srba i od makedonaca. Svi se pozivate na istoriju a - po onome sto pisete - ocigledno je da nemate pojma o istoriji. Pa, da covek prihvati da ne znate tudju istoriju, ali vi ne znate ni svoju istoriju.
Kad sam vec poceo da pisem da kazem i sledece> Priblizno 90% onih koji ovde, a i na drugim sajtovima, pisu komentare, ne znaju o cemu pisu. Sad sam shvatio da je ljude najlakse zavesti nacionalistickim parolama. Velika vecina se povodi za tim parolama a da ne zna ni sta koji izraz znaci. Ni bukvalno a kamoli u nekom kontekstu!

Aco

pre 12 godina

Za one koji poznaju Makedonsku kosarku pobjeda protiv Hrvate i sad protiv Grke nije iznenadjenje, jer Dokuzovski je takticki, tehmicki i kondiciono spremio Makedonski tim da ,,eksplodira,, bas za ovo prvenstvo. Iz meca u mec ce ovaj Makedonski tim sve vise ,,leprsati,,. S ,,granitnom,, odbranom i ,,mudrim,, i ,,lucidnim,, potezima u napad bice jos puno slavlja za Makedonce do kraj Eurobaskete u Litvaniji.

makedonka

pre 12 godina

Jadno je citati komentare "braco grci"... sta su to oni toliko toga uradili pa su vam postali braca??? Ja sam srpkinja koja zivi u makedoniji i stidim se kada procitam ovakav tip komentare srba. jadno!!
Bravo makedonskoj reprezentaciji, igraju svim srcem, toliko su zeljeli tu pobedu, zasluzili su, svaka im cast! Bravo momci

iz maedonija

pre 12 godina

nisam po politike ali nemogu svatiti vecina komentara koji su protv moje drzave Makedonija, narekujete nas bjrm i ostalo ali se mi ne vredzamo, mi znamo ko sme i sta sme, i da vam kazem da su makedonci uvek bili bliski sa srbima i da znate da stalno kad igra srbija, dali bio kosarka,fudbal ili bilo sta mi smo za vas (ja sam veliki fan novak Dzokovc:) ali sekoj ima pravo da naviva za ko zeli, nek ve ne laze vise grci sa toj njihov anticki identite :), pozdrav svima i nek puknu dusmani ;)

grobar MKD

pre 12 godina

@;Steta sto su ukinuli B92 u Makedoniju... :(((
(Dejan, 3. septembar 2011 22:52) A,ko kaze Dejane da je ukinuta???Evo,ja sada bas gledam B92!...Hvala srpskom narodu na cestitkama,pa da igramo u finalu,nemamo problem i da izgubimo od vas.

72-58

pre 12 godina

brakja dosta e so ova nacionaliziranje i slicni stvari manete ja politikata taa e najmalku bitna vo ovie momenti. Uste sum pod impresii od natprevarot, da napomenam za site jugosloveni da postsetam koj narodi bile u Yugoslavija koi zborat slicen jazik koi narodi bile sekogas edni za drugi... Da pokazeme malce respekt za covekot koj dal se od sebe za da ne obedini drugarot Tito site bile eden narod edna nacija ne se vredjajte barem da pokazeme pocit za nas posto site sme eden narod dali na ovoj ili na onoj nacin .... Braco srbi ne budite maloumni za ovo sta se desava sa Kosovo i slicno to je politika i makedonski narod nema nikakav uticaj na tome.

Igor Stefanoski

pre 12 godina

Dragi moji Srbi, voleo sam vas isto kolko i Makedoniju, al... Ne mogu da shvatim da ima nekih 40% od vas koji nas mrze? Zashto? Zbog Kosova? Pa zar je neko nas pitao, obichne Makedonce, dal da priznamo ili ne Kosmet? Setite se '99 i koliko poddrshke smo vam dali tokom bombardovanja! Zapaljena US embassy u Skoplju, krv smo ishli da dajemo u Vranju, posvuda smo se tukli sa Albancima. Vazda se kod nas navijalo za Srbiju u svim sportovima, osim kad ste igrali protiv nas. A evo kolko su vam Grci "braca": 1) 1995 - navijali u finalu EP za Litvaniju protiv vas. 2) Aris - Zvezda u Solunu - pretukli zvezdine navijache. 3)Grchki kosarkashi divljachki se tukli sa srpskim kosharkashima pre neko vreme. Treba li josh da nabrajam? Razocharan sam donekle vama, dragi moji Srbi, al zato veliko hvala na chestitkama dobronamernim megju vama, kao i veliko HVALA dragim Hrvatima, Crnogorcima, Bosancima koji nas podrzavaju 101%. Ja iskreno zelim da neko od bivshih YU republika osvoji ovo prvenstvo, po mogucnosti moja MAKEDONIJA!!! A oko zlobnih komentara u vezi da Bo nije Makedonac, a shta su Draper, Cook i josh mnogo njih na ovom prvenstvu? Svi istali u timu su deca sa nasheg asfalta, i da nema zabune - Pero Antic je rogjen u Skoplju, kao i njegov deda i pradeda, a za dalje ne znam.

Istina

pre 12 godina

Za sve proroke lažnih istorija, prosta činjenica da današnji Grci nemaju nikakve veze ni sa Aleksandrom ni sa Aristotelom, jer je ogromna većina poreklom iz Male Azije, tako da kićenje tudjim perjem potiče od južnijih suseda i jako mi je milo em drago što su ih južni susedi tako očerupali.

Ovo važi samo za one koji sport i sportske igre doživljavaju kao rat drugim sredstvima,za normalne jedna dobra ekipa je pobedila drugu, koja će neki drugi put možda pobediti, a možda i neće, ali će se ljudi dobro zabaviti.

a

pre 12 godina

Znam da nije ni vreme ni mesto za ovakve komentare,ali kad su nam makedonci negde pomogli? Pa Grci su kao dobrovoljci ratovali zajedno s nama u Bih, aekovi navijaci napali grobare zato sto su ovi pobratimljeni navijaci s paokovim,kad su nas Grci bombardovali? Jedina mrlja zvizdanje 95 na ep.

Goran

pre 12 godina

Komentar za gospodina sa opsirnom analizom. Pa po cemu smo mi to braca sa grcima vise nego sa makedoncima ??? Jedino sto imamo zajednicko je pravoslavna vera. Da li su grci sloveni ? I sta su nam grci pomogli u zadnih 20 godina? A, da, odbranili su nas od NATO bombi, isto kao i Rusi i Rumuni. I ziveli smo u istoj drzavi 70 godina, isto kao sa makedoncima.

Makedonec

pre 12 godina

Citam i nemogu da verujem da neki od Srbe nazivaju Grci bracom, a ne nas Makedoncima.Pa sta je vama ljudi kad su vas bombardovali i vasi Grcki "braca" su bili protiv vas, a mi Makedonci smo stajali na plostade u nashih gradova i smo palili svece za vas.Mozda Grci znaju vas jezik kao sto ja znam vas,a mozda ste braca zbog vas zadnji susret u kosarci kad su vas priredili lepa dobrodoslica.Mozda imate rodjake, brace sestre u Grcku kao sto ja imam u Srbiju?Nadam se da su to samo mal broj nepismenih koji su do 15 godina starosti inace bi se razocarao sto sam proveo 5 godine od zivota u mojoj BRATSKOJ Srbiji za koju navijam uvek(osim kad igra protiv nas:)) )i koju dozivljavam kao svoju zemju i svoj narod...Josh jednom pozdrav braco Srbi, a isto i pozdrav svim bivshim jugoslovenima

N1C0La

pre 12 godina

Pred ovoj natrprevar bevme spremni da se otkazeme od evropska titula samo za da pobedime na ovoj natrevar...Mislam deka i sega e isto...Im pokazavme na grcite koi se makedoncite, nie sme deca na aleksandar i taka i ke ostane...U predhodnite komentari procitav deka srbite ja sakale grcija bidejki bile hristijani, eve vi eden primer deka grcite se daleku od verata i deka na sekoj nacin gledat da ni nastetat:
Grk i Makedonka otisle vo grcka crkva da se vencaat, koga popot doznal deka devojkata e makedonka ja sprecil vencavkata, ja ucenuval makedonkata i rekol da se otkaze od drzavjanstovoto dokolku saka da se omazi so grkot, koga grkot pobaral od makedonkata da se otkaze taa raskinala so nego i se vratila vo mkd...
e toa se grcite...
Da zivee Makedonija, da zivee makedonskiot narod!
Makedonija nad se!
I za kraj blagodarnost od ubavite komentari od nasite srbski,turski,crnogorski i hrvatski prijateli!
a za tie sho imaat nesto protiv makedonija slobodno neka se ubijat!

Se nadevam deka iako pisuvam na makedonski ke me razberete!

POZZZ

kakadu

pre 12 godina

(WD, 3. septembar 2011 22:49)

brate koliko ludaka ima po ovim forumima to nije normalno,najvise me nerviraju ovi sto dolaze na sportske strane i prose...... se o istoriji,treba da navijamo za grcku zbog kosova,e bas me briga za makedoniju navijam iz sportskih razloga zato sto su pokazali srce i dobili nabedjene grke koje smo do juce razbijali kako god smo hteli a sad se tripuju da su neka sila,setitite se 95 i 98 kako su svi bili protiv nas i jos nas prozivali,a prosle godine kad je bio onaj incident svi su ustali protiv nasih igraca koji igraju kod njih,a da im nije nas nikad nista ne bi osvojili...samo tako makedonci prvo hrvate sad grke a sutra i finsku

nikola

pre 12 godina

sta se tice prolaz makedonije u cetvrtfinale je 100% obezbedjen, makar smo i izgubili ostalih meceva do kraja prvog faza i ostali u vtora faza. jednostavno jel dalje idemo sa skor 2-0. grcka ili hrvatksa 1-1 ili 0-2 ,rusija ili slovenija jedni 2-0 drugi 1-1 manje bitno.. mada makedonija je veliki favorit protiv bosanca i pogotovo protiv finaca kako j ebilo i pred pocetka prvenstva. u ostalom pobedili bi smo i treceg iz d grupe bilo da je to ukraine, gruzije ili bukarske jel smo veliki favoriit i protiv nih. jedino bi izgubili iz rusije i slovenije , ali kad dobijemo njih dvoje i zavsrili smo prvi i u drugog faze natecanja mislim da nas kraj je cetvrtfinale jer i da igramo sa poslednim iz druge grupe drugog faza natcanje jel tamo su mnogo bolje reprezentaceije ... jel tamo nemati mesto u cetvrtfinale za jedne njemacke i turske koje realno bi mogli stigli i u polufinale drugim okolnostima.. ali biti presrjetan ako makedonija iznenadi i u cetvrt finala pa se plasirati i u borbi razigravanje medala... great macedoniaaa pero antic aka carlos boozer & co.

Slash

pre 12 godina

Mnogo mi je drago zbog Makedonije! Grci prekrili ime makedonija ha ha ha! Ajde ne glupirajte se Grci nego priznajte Makednoiju i dajte slobode tim ljudima na severu Grcke - mnogo njih prica makednoski kao maternjiu jezik a nemaju prava na kulturu, ajde 21 je vek svi smo mi samo ljudi.

Srbija-Kanada!

makedonec

pre 12 godina

Vtora pobeda na Mekedonija nad Grcija prvata na filip II pred 2352 god a vtorata denes 03.09.2011 god bravo Makedonija idemo dalje .

vedran

pre 12 godina

jako mi je zao da ima srba koji misle da su makedonci njima nanjeli zlo..zao mi je sto misle da su makedonci dobrovoljno priznali kosovo..nisu..makedonci su oduvjek osjecali srbi kao najblizi i bratski narod...makedonci nikada nisu mrzeli srbe..bezveze je to sto srbi neznaju..kosovo je oduvjek bilo srbija, to je tacno..nazalost politika kad umesa prste sve se izokrene kako ne treba..isto se desilo i makedoncima i grcima..mozda srbi smatraju da su njima grci blizi i lojalniji od makedonaca, u taj slucaj oni nisu upoznali makedonce..
ja imam puno prijatelja u srbiji i meni je srbija prijateljska zemlja,imamo ist mentalitet i vjerujemo u istog boga...lepo bi bilo da oni koji su tu izvredjali makedonce, fino razmisle i informiraju se bolje o faktima..ja sve vas pozdravljam i cestitam uspeh makedonskoj kosarkaskoj reprezentaciji.

Goran

pre 12 godina

@cccc: Ne preteruj, ljudi zive na teritoriji severne Makedonije, a problem sa imenom je nasledjen odavno. Nisu oni krivi sto se zive na delu teritorije koji se tako zove. Ni sadasnji Egipcani nisu oni pravi anticki Egipcani, vec Arapi koji zive na teritoriji Egipta. Znas, u ostatku sveta se ljudi zovu prema teritoriji na kojoj zive i pojam "nationality" se zapravo odnosi na drzavljanstvo, a ne pripadnost nekom narodu. Odatle u jednoj Svajcarskoj zive Svajcarci, a ne Nemci, Francuzi i Italijani, kako bi bilo da su se ugledali na ljude sa ovih prostora.
Kako god - cestitke nasoj slovenskoj braci, jer su nam oni mnogo blizi i po kulturi i po obicajima od Grka. I shvatite jos jednu stvar - mozda su Grci u Srbiji popularniji od Makedonaca, ali to je samo zato sto sa njima jos nismo ziveli, pa zato nismo stigli da se posvadjamo.

Biljana Tatomir Ibanovska

pre 12 godina

Fala za site cestitki braka Srbi.Krvta ne e voda,edna od tie so mesana krv sum i jas.I kaj nas vo Makedonija navivame za vas,bez razlika koj sport e vo prasanje.Vecerva imam uste eden nas za navivanje,napred Nole

MKD

pre 12 godina

@ccc ona severna makedonija za koju kazesh da je grcka i da je tamo rodjen aleksandar makedonski je nekada bila makedonska brate vidi se da si slab u istoriju zatoa bolje ti je da ne komentarises.Ta severna makedonija se zove egejska makedonija kao sto su i nas bugari uzeli deo i vi srbi ali mi smo prevazisli to i niko nikad ne pominje, a ne kao vas da smo priznali kosovo.Nisam ja priznao nego nasa vlada zatoa sto je amerika tako htela, a kad vi uskoro budete priznali kosovo sta ce onda biti samo neznam ;)

MKD01452

pre 12 godina

Македонијо! со нас и во нас живееш. фала за поддршката за нашите соседи од Србија, а вие и натаму сакајте ги Атињаните

Goran

pre 12 godina

Kako vas nije sramota da zovete Makedoniju bjrm, fyrom il juzna srbija? Kako vas nije stid! Izgubili smo Bosnu, izgubili Kosovo i umesto da gledamo napred za nasu buducnost vi sirite mrznju prema makedoncima. Sram da vas bude. BRAVO MAKEDONCI!!!

Hici

pre 12 godina

Zvizdanje 95., tuča košarkaša, pa napad Aekovih navijača na rukometaše partizana.. A o bombardovanju da ne govorim. E, pa ja za tu braću necu navijati. Još i Partizan pobedio Aek danas.. bravo za Makedoniju samo se bojim da ce ovu pobedu upropastiti vec protiv Finaca.. Realno, prvenstvo bi bilo jednako kvalitetno bez C i D grupe. pozdrav sa napaćenog Kosova.
P.S. da se ne bavimo politickim temama, al' sve mi se cini da ce ih (kosovo)i Srbija priznati, tako da nema sta prigovoriti makedoncima. danas svako gleda svoj interes pa tako i grci..(zbog Kipra)..

Arhimed

pre 12 godina

Svaka cast Makedonijo!!!! Velika pobeda. Ko je kome ovde brat pitanje je ali sedamdeset godina u jednoj drzavi, slovenski jezik i kultura i mnogo ljudskih veza cine nas bracom kao i sa drugim bivsim republikama. Sve ove reprezentacije vuku korene od Jugoslovenske skole i to niko ne moze da porice. Price da Bo nije Makedonac bezvezne su jer su to mnoge reprezantacije uradile uz malu razliku da je Makedonija izabrala mozda ne bas najboljeg playa u Evropi ali svakoako najveceg coveka koji uvek daje sve od sebe. Sve cestitke!!!

Ivica

pre 12 godina

Ovo je bilo fantasticno. Nasi su ostavili srce na terenu. Grci - kao izgubljeni u svemiru. Ko zna kako li se sada osecaju. Ovo oni shvataju kao najvecu mogucu bruku. Epa neka ! Neka vide da imaju sebi ravnopravne ovde malo severnije od njih. Hvala braci srbima na podrsci. Ipak ne mogu da shvatim da izuzetci navijaju za Grke, nisu vam oni prava braca. Da se vi granicite sa njima, dosad bi zaratili 100 puta. Ne volim da generaliziram, ali oni su fanatici, a vecih nacinalista (fasista) nema na ovim prostorima. Pa oni su clanovi NATO-a koji vas je tukao bombama, bas iz egejskog mora. Pozdrav Srbiji i puno srece ka finalu, a mi ako uspemo da nanizemo jos koju pobedu - super ! Posle ovog sto se desilo, isto kao da smo vec osvojili prvenstvo !

goran

pre 12 godina

Neznam kako mozete da podrzavate tzv. makedonce nakon svega loseg sa njihove strane prema nama,Grci su mi nekako prirodniji mada nisu ni oni cvecke ali barem nisu priznali Kosovo,i prema nama imaju mnogo bolji stav i nisu izmisljena nacija kao ovi koji ni sami neznaju ko su, odakle su,i kako se zovu i jos svojataju Aleksandra Makedonskog a sa njim nemaju nikakve istorijske veze , kakva je to nacija koja mora u svom nazivu da ima Bivsa Jugoslovenska Republika? to nema nigde u svetu ...

Baro Nishi

pre 12 godina

Grčka nacionalna televizija ponovo je ‘izbrisala’ ime Makedonije, ali su makedonski košarkaši ‘počistili parket’ sa njihovim na Evropskom prvenstvu!

Stojance_Makedonija

pre 12 godina

Komentar namenjen za covek koj pise komentar po ime HELLAS pa covece kako sta kazes da se ide na finale HELLAS SRBIJA i sta mislis da ce HELLAS pobediti ?? Pa SRBI deklasirace gi bre a to MAKEDONIJA je 3 put bojla od HELLAS.... SAMO NAPRED MAKEDONIJA I SRBIJA(IDE PO ZLATA)POZZ !!!

o shonesi

pre 12 godina

Bravo,makedonci,samo jos jedna pobeda,i u drugoj ste fazi,mada ja mislim da mozete da dobijete i fince a narocito bosance..napred do cetvrtfinala,imate veliku sansu,ni u ovoj drugoj grupi nisu nista posebno protivnici,narocito ovi sto ce da budu treci u grupi,tako da,kad malo bolje razmislim,imate otvoren put do zavrsnice

Nikola

pre 12 godina

Ehhhh.... Steta sto vidim da neke srbe su bili uz grckoj a protiv nas... Kosovo ovo Kosovo ono.... Niko me nije pitao dali i sta ja mislim oko priznanje Kosovo.... Tako da to je mnogo smesno... Ja najiskrenije... Uvek mi je drago kad ako ne moja drzava neka drzava iz ex yu prostora uspe u nesto.. Dali to Nole u danasno vreme... dali Srbija u kosarci i vaterpolo, dali Hrvati u fudbalu.. Dali Crnogorci, Slovenci, Bosanci.... A vas koji pljujete po nama a imate puno rodbine, prijatelja, prijatelja vasih roditelja... Zalim vas...

cccc

pre 12 godina

makedonci su obicni falsifikatori istorije...zasto to kazem..pa jednostavno je...Alexandar Veliki je rodjen u Vedrenu,mesto koje se i dan danas nalazi na teritoriji Grcke..e sad neko ko svojata takvog coveka normalno je da ima teritorijalne pretenzije prema susednoj drzavi i zbog toga su Grci u pravu.Ako su Makedonci stvarno to sto kazu da jesu(potomci Alexandra Velikog)zasto onda ne pricaju njegovim starogrckim jezikom,vec njime pricaju danasnji Grci?jasno je kao dan da falsifikuju istoriju.To bi bilo isto kao kad bi se mi Srbi proglasili Rimljanima,i slavili Cezara,jer pobogu,i mi smo nekad bili deo Rimskog Carstva.Ne ide to tako.

Bice

pre 12 godina

Cestitke za site Makedonski kosarkari. Potsetuvam, za da ne se zaboravi ulogata na kondicioniot trener na kosarkarite. Sandro Bencardino, od Monte Paschi, Siena. Vakva odbrana se igra samo so "polni noze energija". Formata e tempirana vistinski.

Darko

pre 12 godina

Cestitki do site Makedonci i Makedonija vecerva ke slavi . Pozdrav do site koj navii za nas Makedoncite, zal mi e za srbite koj navivaa za nasiot juzen sosed

mirko1

pre 12 godina

bravo makedonci ,puno pozdrava iz republike srpske.
pusti mi ove grke bogati ,slusamo te price non stop braca grci ,
prazne price nikad nista nisu pomogli ,jos malo pa ce njima trebati pomoc.
makedonci sutra fince i idete dalje

WD

pre 12 godina

Gledam malo ove komentare i ladno su ljudi umislili da ce nesto da urade. Svaka cast na pobedi, ali realno Grcka sigurno ide u drugi krug a verovatno i do cetvrtfinala dok BJRM nema neke realne sanse za ozbiljan plasman (sto se mene tice nek idu oni i do finala ja tu ne bih imao nista protiv ali jednostavno nije realno da prodju drugu fazu bez obzira na poprilicno laku grupu koju ce imati posle ukrstanja C i D)

Drugo sto mi nije jasno je kako neko ko je Srbin moze da navija za drzavu koja sebe naziva Makedonija, u kojoj veca prava imaju Albanci nego bilo ko drugi (skoro da imaju veca prava i od samih Makedonaca), i koja pored realne opasnosti da im ti isti jednog dana u potpunosti preuzmu drzavu ipak priznaju Kosovo i time jos vise potpaljuju Albanski nacionalizam i secesionizam. Da ne bude zabune, nisam ja nesto protiv Makedonaca. Niti ih mrzim niti sam navijao protiv njih ali isto tako nema sanse ni da navijam za njih. Narocito ne kada igraju protiv drzave koja je jedna od retkih koja postuje Srbe kao narod (manite me samo prica o zvizdanjima i ostale gluposti jer jedno je navijacka strast a drugo realno stanje kad pricas s nekim, ja bih prvi zvizdao njima da nas pobede, onako u afektu, ali to ne znaci da ih opet sutra necu ceniti i postovati), jedna od retkih koja postuje nas identitet, kulturu, istoriju, i sto je najbitnije ne priznaje nezavisno Kosovo (sad ce neki da se jave kao to je zato sto i sami mogu imati problema sto jeste donekle tacno ali oni problem mogu imati i ako ne priznaju, ne bi bili prvi na koje se vrsi uticaj tog tipa, tako da ta prica i ne pije vodu u potpunosti).

I jos nesto, posto vidim da se te price provlace kroz dosta komentara, jedno malo objasnjenje. Grcka naravno da nemoze da napise Makedonija zato sto to iz njihove perspektive gledano jednostavno nije moguce. Makedonci su u anticko vreme bili narod koji je 100% pripadao helenskom nacionalnom korpusu (narod dorskog porekla), dakle dosta pre dolaska Slovena na Balkan a kako ovi danasnji Makedonci vode slovensko poreklo (o cemu ni ne treba izvoditi neke dokaze, dovoljno je obratiti paznju na jezik, kulturu, obicaje i sve je tu) potpuno je jasno da Grci nemogu da prihvate takvu glupost. Sve je tu kristalno jasno, ako su Makedonci bili tu pre dolaska Slovena a ovi koji danas sebe nazivaju Makedoncima nisu, tu onda automatski neko laze. Da li lazu oni koji sebe nazivaju Makedoncima i zive na severu Grcke i govore jezikom proisteklim iz istog jezika kojim su govorili anticki Makedonci, ili lazu oni koji sebe nazivaju Makedoncima a zive u BJRM i govore jednim drugim jezikom, prosudite sami. Za nekoga ko se ne razume previse, ovo sve moze biti dosta konfuzno ali u sustini je lako samo ako se u obzir uzmu najosnovnije cinjenice i makar malo zdravog razuma.

Da zakljucim, Makedonci iz BJRM treba da slave ovu pobedu i ja im iskreno cestitam ali da se manu poltike i istorije jer im cinjenice ne idu bas na ruku, pobedu treba da slave jer su pobedili drzavu koja ipak nesto znaci na kosarkaskoj mapi Evrope. A sto se tice Srba koji su navijali protiv Grcke i njima svaka cast ali pre nego sto to urade sledeci put nek porazmisle malo o nekim cinjenicama pa ako im ne smeta onda ok. Sto se mene licno tice, pravi prijatelji su nam samo Rusija, Rumunija, i Grcka. Sa svima ostalima lepo, kulturno, i u granicama normale ali nista vise od toga.

Andrija

pre 12 godina

Čestitke Makedonci!
Svaka vam čast braćo. Pokazali ste da imate ogromno srce!

Ja dobro pamtim finale evropskog '95. i svetskog prvenstva '98. i jos uvek mi zvoni u usima zvizdanje grckih navijaca nasoj reprezentaciji.
Mi smo u Beogradu 2005. pokazali Grcima da smo veci ljudi od njih, ali ja licno dok budem pratio kosarku nikada necu navijati za njih, posebno ne kad igraju sa 'našima'.

SRB-IN

pre 12 godina

Alo Makedonci, ne uzbuđujte se previše. Ovo je bio slučajan kiks braće Grka, al imaju kvalitet i sigurno prolaze grupu, za razliku od vas. Ovaj trzaj je jedino šta će na ovom prvenstvu uraditi F.Y.R. of Macedonia!!!

KOSOVO IS SERBIA, MACEDONIA IS GREECE!!!

politika dalje od sporta

pre 12 godina

Bravo Mekejleb pokazao si kako se bori za svoju zemlju :D Vidim mnogo je ispolitizovano ovo sve, u opstem metezu cak se medju komentarima pojavljuju i neki crnogorci koji se generalno obracaju srbima..?! O.o Sta se desava? Mirni bre. Zar je recimo bitno sto ce meni uvek biti drazi grci od onih koji su nam ubili kralja, a danas iskljucivo pisu hrvatskim.. Nije bitno, ja to drzim za sebe. :)

Macedonicus

pre 12 godina

Samo da kazam edna rabota za tie shto komentirat negativni zavidlivi komentari protiv MKD ... Nishto ne e Slucajno na ovoj svet!!!
Napred Makedonija!!! Pozz do site ex-YU nacii

Dragan Nis

pre 12 godina

Bravo Makedonci, odlicno ste igrali. Mec je bio napetali i znaimljiv. vec nekoliko godina pratim igru kosarkaske reprezentacije Makedonije. Posebno sto mi se dopada kod vas je igrate srcem. pred pocetak ovog prvenstva bio sam ljut na mnoge Makedonce koji nisu verovali svoje kosarkase. Potajno sam ocekivao da Makedonija bude to prijatno iznenadjenje u prvom delu takmicenja. Na moju srecu bio sam u pravu.

VojvodaMK

pre 12 godina

'' Makedonci ‘ošamarili’ Grke! ''

Grčka nacionalna televizija ponovo je ‘izbrisala’ ime Makedonije, ali su makedonski košarkaši ‘počistili parket’ sa njihovim na Evropskom prvenstvu!

Hvala puno www.b92.net za predivan naslov !!!
Hvala puno za divne komentare svi EX-YU republike !!!
ova noc grci ima da je pametu narednih 100 godina :)))
Veliki pozdrav iz REPUBLIKA MAKEDONIJA !!!!

Saša

pre 12 godina

Ne znam zašto novinar B92 u ovom članku pominje i političke odnose tako što kaže da su Grci "obrisali" ime države. Ne draga gospodo, Grci tu državu ne priznaju pod tim imenom i tako se i ponašaju i iz tog stava i mi možemo dosta naučiti o samopoštovanju pa nam se ne bi dešavalo da razne separatisticke protuve nazivamo ministrima ili premijerima nekih izmisljenih drzava . Inače, osećam bliskost i prema jednom i prema drugom narodu i drago mi je da su naše južne komšije uspele da naprave reprezentaciju koja se može nositi sa većinom boljih evropskih reprezentacija. Jedino mi je smešno to da mekeleb igra za Makedoniju sa kojom nema apsolutno nikakve veze, baš kao i Drejper za Hrvatski i Kuk za Crnu Goru. Ne znam kako navijati za takve reprezentacije. Da je recimo Veseli zaigrao za Srbiju tu bi i bilo nekakve logike jer je ovde kosarkaski stasao, doyivljava Srbiju kao svoju drugu zemlju, govori srpski bolje od pola "juzne pruge", ali i to ne bi bilo to, jer covek je ipak Ceh i prirodno je da igra za svoju zemlju. Pozdrav prijateljskom makedonskom i grckom narodu

Ovca

pre 12 godina

Prvo Croatia pa Helas ..... ko je sledeći nije teško predpostaviti....Teško da će se plitko razmišljanje "superiornih naroda i sportskih veličina" sa ovih naših prostora promeniti posle ovog uspeha Makedonske reprezentacije. I što bi doajen sportskog novinarsta M.Delić rekao: "Ljudi moji, pa to je nemoguče...", na pomolu je novo Balkansko čudo. BRAVO MAKEDONIJA!!!

Hellas

pre 12 godina

Nije mi jasno kako ovoliko ljudi slavi pobedu Skopjana,a poruka za Stojančeta je da će biti finale Grčka-Srbija i tada će biti svejedno ko će pobediti jer mi smo braća!

РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

pre 12 godina

" Makedonci ‘ošamarili’ Grke! "
Hvala puno www.b92.net za predivan naslov,vas link e svuda pastiran na facebook,twiter i druge socijalne mreze !!!
Hvala puno za divne komentare na svi EX-YU republike !!!
Veliki pozdrav braca SRBI i HRVATI iz РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА !!!

Hellas

pre 12 godina

Pobedili slučajno i mislite da ste bolji,Srbija navija za Grčku,mi smo braća,a ne bivše yu republike,kakvi su ovo komentari.Živela Grčka I Srbija,sve do finala!

duledudule

pre 12 godina

bravo MAKEDONIJA,cestitam vam.da navijam za grcku?ne,ne..oni su isti jedino jel su pravoslavci,ali su pokazali svoje lice mnogo puta...od 95te pa na ovamo...BO je vrhunski plej...ali meni je najdraze zbog Pere Antica,pamtim dok je igrao za zvezdu,mnogo sam ga gotivio.Pero vrati se u ZVEZDU!mnogo srece vam zelim u nastavki prvenstva!

pivljanin

pre 12 godina

Nadam se da će se Grci brzo oporaviti od ovog poraza, pobediti Montenegro i biti prvi u grupi. Ipak su oni najbolji a ostali Indijanci. Pozdrav za Grke.

Robbi- MKD

pre 12 godina

BRAVO MAKEDONCI Ubav poklon za 20 godini Nezavisnost na Makedonija!!!
Fala do site Srbi i Ex-YU za ubavite komentari upateni do Makedonija!!!

Makedonija

pre 12 godina

Suze mi teku kad pishem ovo vi srbi koi kazete da volite grke i da mrzite makedonce ne svacam vama su uzeli kosovo a nas egejska makedonija barem vi znate kakva ja te bol koju osecamo mi makedonci i vi srbi u srce Teshko je to :( PODRZAVLJAM LUDE OD HRVATSKE SRBIJE BOSNE CRNE GORE SLOVENIE KOI NE PODRZAVVAJU Veliki pozdrav iz Makedonije Braco ! :)

VojvodaMK

pre 12 godina

Hvala puno za predivne komentare BRACA HRVATI I SRBI !!!!!!!
u skopjlu i u svaki grad se slavi kao da je osvojeno prvenstvo :))
hocu sad da im vidim izraz lica na grci hahahahhaha
pozdrav svima iz МАКЕДОНИЈА !!!!!

Dejan

pre 12 godina

Svaka cast Makedoniji. Ali vise mi je muka od zemalja koje uvoze igrace. Puno evropskih reprezentacija imaju po nekog naturalizovanog crnca isl.
Sva sreca da smo mi bedni i da niko nece da dodje kod nas, pa igramo sa nasim ljidima i sa nasim srcem.

Dime

pre 12 godina

Eh, kako bi lepo bilo da smo jos svi bili zajedno.Sve bih pobjedzivali, skoro u svim sportovima.Ovo je dokaz da jos postoji ljubav izmedzu bivsih republika.ZIVELA JUGOSLAVIJA, ZIVELI JUGOSLOVENI !!!

anbeast

pre 12 godina

Radomire (i ostali), prijatelju(i), geopolitičke analize su par klikova odavde, ovo je sportska strana (i tako treba i da ostane). Svaka cast Makedoncima. Uvek mi je drago kad neko ko je potcenjen pokaze da su potcenjivaci pogresili. U sportu sam: \'\'always with the underdogs\'\' (osim kad \'\'underdogs\'\' igraju protiv Srbije :-D). Nemam nista protiv Grka (naprotiv), ali jos manje protiv Makedonaca (oni nisu zvizdali \'95. :-D). To sto oni na politickom planu imaju nesuglasice nije razlog da se ja prema tome ovde opredeljujem. Mogu voleti Grke i smatrati da preteruju sa smaranjem Makedonaca oko imena, takodje mogu voleti Makedonce i smatrati da preteruju sa pozivanjem na Acu Velikog ali sve to nema nikakve veze sa sportom i bolje je takve stvari ostaviti za druge teme (mada sam, eto, i ja upetljao te stvari ovde...). Pozdrav svim ljubiteljima kosarke i ljudima dobre volje!!!

Nikola Skopje

pre 12 godina

Dechki, naravno da nam je adrenalin visok i uzbudjene veliko zbog pobede, al nemojte meshati sport i politiku. Svi vi koji kazete kakvi ste braca sa Grchkom, sami ste svedoci kako sve to zavrshilo na vashoj zadnjoj ''bratskoj'' utakmici, taj varvarski nachin izbacivanje nacionalizma nije u redu, zabite to. Sport je sport

Milosav

pre 12 godina

Kolega Dime iz MK me je odusevio svojim postom.Ja sam se kao Srbin radovao kad sam video rezultat da su razbili "nasu bracu Grke".Eh da postoji sada tadasnja YU bili bi jaci od svih na Balkanu.

Messi

pre 12 godina

Bravo za momcite pokazaa kako e da se igra od srce za svojata drzava ina4e neznam sto se zamarate so toa Mekejlebovski ovoj DRAPER vas e??????Hrvat e toj?????ima i vo Crna Gora i vo Slovenija!!!!

Alen

pre 12 godina

Makedonija izvojuva golema bitka protiv nasite komsii Grcija
Redno vreme e da dokazeme deka ne sme "makedoncinja" i deka i
nie imame kvalitet i talent kako i site drugi balkanski narodi
Stop za 100 godisnata represija, ugnetuvanje, ponizuvanje, proteruvanje
od strana na grcite!!!
Borbata prodolzuva...
Pozrav do nasite brakja Srbi!

Radomir

pre 12 godina

Makedonija danas jedino ima dobre odnose sa Kosovom.
- priznali su Kosovo i zabili ledja Srbiji
- sa Grckom se spore oko imena
- sa Bugarskom imaju istorijsko breme
- Albanija podrzava njihove separatiste
- a kad razmislim, pa to im radi i Kosovo

Ne, Makedonija nema dobre odnose ni sa kim u susedstvu. Imali su super odnose sa Srbijom (jedino) pa i to procerdali.

Rastko

pre 12 godina

Pa samo vi klinje možete navijati za Grčku jer se ne sečate 95'.
Dok god traje ovaj sport ja ču navijati protiv Grka,Turaka i Španaca.
Kapa dole Makedonci.

Bosanac iz Skoplja

pre 12 godina

Bravo Makedonci !!!! sretno sa Finskom ...

Braco Srbi, Hrvati, CrnoGorci, Bosanci zeljim vam Uspjeh neka pobedi najbolji :)))) Neka svi vide staru Jugoslovensku Kosarkasku Skolu sta radi ...

dragan

pre 12 godina

Osoblje na televizije koje bira koje će se utakmice prenositi je u potpunom autu. Ne shvataju da je svaki duel između Grka i Makedonaca pod jačom tenzijom nego Srbija Hrvatska. Tako su isto umeto najavljenog Hrvatska Makedonija prenosili drugu utakmicu. Barem kada bi se setili da u Srbiji živi mnogo ljudi iz susednih republika, onda bi se možda i setili da treba da prenose te utakmice. Sada prenose Hrvatska CG, ali je jasno da to neće biti interesantan utakmica jer je HR dosta jača. Srećom mi ostali imamo internet pa pratimo šta hoćemo,.

srbin

pre 12 godina

grci su to zasluzili...bravo makedonci doneli ste pobedu po povod 20 god nezavisnost ...ma tako gi treba na grci rasisti posle svega sto napravile za makedoniju ....nemam nista protiv grci to su nasi najdobri partneri ali zasluzili su i to su dobile od makedonije ...pozdrav za srba iz makedoniji !

Zoran M.

pre 12 godina

Odlicno odigrana utakmica, posebno odbrana-stara YU skola.Zaustaviti Grke na 58 kosa to je ....Cestitke makedonskim reprezentativcima. Veliki pozdrav svim sportskim fanovima.

Goran

pre 12 godina

Bravo!! Srecno u nastavku takmicenja!! Moze li neko da mi kaze kakav je sistem takmicenja??? Prve tri iz svake grupe idu dalje, bodovi se prenose i formiraju se dve grupe sa po 6 reprezentacija?! I sta posle, koliko idu dalje?? Unapred zahvalan..

мило ем драго

pre 12 godina

Е колики ми је ово мерак!
- Због тога што их терају да се зову FYROM
- Због тога што нама стално звижде и продају приче о православном братству, а у ствари наша репрезентација (у било којем спорту) тамо увек бива дочекана на "нож"
- Због тога што су уествовали у бомбардовању "православне браће"...
али то све је на граници приче о спорту.
Драго ми је и што Македонци добро играју, да се тај сиромашан народ мало порадује.

zvezdas-rajvoSa

pre 12 godina

A sada site Makedoncite da go zalijete grloto so Kavadaracko vinoto najubavoto :)) !! Drago mi je sto su dobili nadobudne Grke :) Pozdrav braci Makedoncima :) PS. Tri najbolja plejmejkera u Evropi : Toni Parker, Milos Teodosic i Bo McCalleb :)

cg

pre 12 godina

Bravo Makedonci, Crna Gora je uz vas. Sad se tek sve zakuvalo, posle ubjedljivih poraza bosanaca i grka. CG veceras treba da dobije hrvate,i u drugu fazu ide Makedonija i CG, uz grke. Inace Srbi,ne brinite za CG i nasu grupu,vidim milo vam je kad gubimo, vidjecemo vas protiv Nemaca,Francuza, Spanaca, Litvanaca i Turaka, nemojte da vam bude krivo kad CG,Slovenija i Makedonija dodju do cetvrtfinala a vi ispadnete, onda cete da pricate kao svi se urotili protiv vas,namjestili vam grupu, tezak raspored, tvrdi kosevi, itd. Naprijed CG i Makedonija!!!

portoriko

pre 12 godina

nakon svega ovoga jos sam vise sigurniji da ce svi iz nasih grupa a i b igrati u polufinalu. vjerujem da samo rusija moze da se usunja iz ovih ostalih u polufinale i to samo zbog kirilenka.

doktor

pre 12 godina

nakon hrvatskih velesila u kosarci sad dobijamo crnogorske,makedonske,bosanske i ko zna koje jos, kada izbace san marino iz tenisa onda cemo imati i teniske velesile i tako sa svim mogucim timskim sportovima.

wlado

pre 12 godina

eh sto mi drago !

u grckoj na svim mapama po turistickim agencijama pise FYR a granice su isprekidane, kao nama sa kosovom...oni ne samo da ne priznaju ime makedonija nego im ni ne priznaju drzavu :D ziva istina ovo.

Makedonac

pre 12 godina

"Grčka nacionalna televizija ponovo je ‘izbrisala’ ime Makedonije, ali su makedonski košarkaši ‘počistili parket’ sa njihovim na EP!"
HVALA VAM NA PREDIVNOM KOMENTARU !
U SKOPLJU SE SLAVI KAO DA SMO OSVOJILI PRVENSTVO :)
POZDRAV !

Darko, Skopje

pre 12 godina

Nasa dvocifrena pobeda je u duhu dobrosusedskih odnosa!:-)
Hvala Bo-u, Anticu i ostala ekipa, pokazali ste velika borbenost i pobednicki duh! Samo napred MAKEDONIJA!

Makedonac

pre 12 godina

Nego, koji je ono bio koeficijent za pobedu Makedonije? I za sutra neka stave 10 za Makedoniju, a 1.15 za Finsku. Pozdrav komsijama!

Anonymous

pre 12 godina

Upravo sve to oko imena Makedonije mislim da je dalo igracima dodatni podstrek da odigraju sto bolje a i vjerujem da su ih Grci malo potcjenili. McCalleb rasturio. Ali realno C i D grupa NEUPOREDIVO slabije od A i B grupe...

Baro Nishi

pre 12 godina

Дајте нама грке да се играмо, играмо, играмо....
Дајте нама грке да се играмо, играмо, играмо....
Дајте нама грке да се играмо, играмо, играмо....

ja

pre 12 godina

Lester Bo Mekejleb- najbolji stranac u istoriji nase kosarke i jedan od najboljih igraca koji je igrao na nasim prostorima u proteklih 15-ak godina!
Unistio je Grke kao sto je unistavao kada je vodio Partizan do F4!
Gledao sam utakmicu, jedna rec DOMINACIJA sa druge strane takodje jedna rec NEMOC!

red devil 011

pre 12 godina

"Grčka nacionalna televizija ponovo je ‘izbrisala’ ime Makedonije, ali su makedonski košarkaši ‘počistili parket’ sa njihovim na EP!"
Moze to i malo manje nalozeno, m?
Grci zadnjih 30 godina nisu ovako nepovezano igrali, a Makedonci cekaju sledeci Partizanov "uvoz" iz Amerike da mu daju drzavljanstvo po najhitnijem mogucem postupku i mozda za 2 godine dobiju jos neku utakmicu na velikom takmicenju. Tuga jedna od kosarke, a vi mu ga dali po politici...bezveze.

Filip Paunovski-Makedonski

pre 12 godina

Danas heleni izgubili su od Makedonije i to pise kod mene na TV-u i to sa 15tak razlike :)))...

Peace ljudi stavam je postoimo tu smo ima nas....

HRVAT

pre 12 godina

Bravo Makedonci, čestitam vam na pobjedi protiv Grčke, svaka čast, i nas hrvate ste dobili jer ste više željeli tu pobijedu i imali vise srca sto je je. Drago mi je da ste pobjedili te Grke jer vas uvijek tlace na razne politicke nacine, kad sam bio u grckoj nisam mogao vjerovat da se u EU onakav rasizam i fasizam moze dopustiti naspram neke drzave i ljudi kao sto se njima dopusta glede vas... eto jos jednom je Makedonija pobjedila Grcku kao i za vrijeme Filipa II prije 2350 godina :D poz iz Hrvatske

Novica

pre 12 godina

..sad ce znat di je i sta je MAKEDONIJA! smradovi grcki...obrisali i ime sto im nije prvi put..oni kao da zive u 5-tom veku...

Pozdrav iz Makeodnije!!!

vojvoda

pre 12 godina

Bravo MAKEDONIJA bravo MAKEDONCI!!! Savrseno odigrana odbrana!!! Dokaz da pobeda nad Hrvatskom nije bila slucajna!!! A Meklejb je jos jednom dokazao da je vanseriski igrac!!!

bobanmkd

pre 12 godina

He,he,he,he,...samo mi je krivo sto nije bilo+25! sada neka nas zovu kako hoce! Najveci Makedonac je bio svakako Bo Mekelejbz, sa 27 poena I nevidjenom borbenoscu!

ja

pre 12 godina

Sad ce Aleksandar Makedonski biti jos veci BJRMovac. Vec sledece nedelje se Meklejbu podize spomenik u centru Skoplja.
U svakom slucaju sve cestitke za pobedu.

Veljko

pre 12 godina

Pod hitno stati na put "naturalizaciji" u reprezentativnom sportu. Pobedu je Makedoniji doneo čovek koji nema nikakve veze sa tom zemljom osim što dobio pasoš.
Gubi se draž reprezentativnog sporta.

Nikolovski

pre 12 godina

Sekoja cest Makedonci.Najvrednata pobeda za Makedonija voopsto.Bi sakal da znam sto ke odgovaraat Grcite na prasanjeto:
Abe od koj izgubivte????????????????
Znaete li voopsto so kogo igravte???????
Makedonijaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

marjan

pre 12 godina

odlicna igra makedonskih kosarkasa .svaka cast bo mekejleb covek igra fantasticno .tako je igrao i za partizan evo i za makedoniju covek se ne stedi ni u jedan moment.pravi sportista.grcija je oslabljena na ovom prvenstvu ali pobeda je pobeda.jos sam vise ponosan na ovu pobedu i srce mi je puno ponosa zbog ovu vasu informaciju da grcka nacionalna televizija brise poim makedonija sa ekrana pa mogu bar firom da stave kako nas oni nazivaju.stvaro su jadni iskompleksirani nacionalisti.ovo je veliki dan za nas obicne makedonce koje vole sport.srdacan pozdrav iz skoplja svim ljubiteljima kosarke

Janez

pre 12 godina

bravo makedonci.

studi mi se mesanje politike sportom na razim portalima, ali ova brisanja imena - da ne o govorim sluzbenom stavu grcke vlade poslednjih 20 godina - stvarno je maloletno, da ne kazem bezobrazno.

kod svih problema kojim treba da se posvete, ova se nacija bavi imenima susjednih zemalja. taman treba da ih izbace iz eu i natrag na drahme.

jos jednom - bravo makedonci!

Daniel Makedonija

pre 12 godina

Edno ime imame vo dushata go nosime za tebe zivot davame ooo makedonijooo...dushava mi e polna so ubavi momenti posebno ovaj deneess napred heroi!!!!

Kos po kos

pre 12 godina

Bravo MK ekipo!!!
Na terenu se dokazuje koluko vredis a ne kad te napumpaju kvazi eksperti u novinama, na televiziji, po forumima...
Verovatno jos jedan dokaz da su Makedonci ustvari Srbi ... ili mozda nisu...

pacient

pre 12 godina

i opet iznenagjenje a ?????????????/ bravo carevi svaka cast...igra sa dusem i srcem...sad da i ne idemo dalje i nije bitno jel dusa i srce su puni....BRAVO

mislim stvarno

pre 12 godina

Ovo je sjajna grupa! Svako svakoga moze da pobedi i pitanje je kakav ce raplet ovde biti. Makedonci pobedili Grke i Hrvate, Bosna Crnogorce, danas Finci dobili Bosnu...Sjajno!

nikica

pre 12 godina

bravo makedonci!!!pokazali ste da imate srca protiv nas i sad protiv Grka, tako se bori za svoju zemlju...hrvatskim igračima treba pokazati vaše partije da vide što je srce i želja! Pozdrav legendi Zadra Todoru Gečevskom!!
Od sada Zadar za Makedonce

doktor

pre 12 godina

Pogledajte ovaj deo zreba,a onda nas,pa to je sramota ! Srbija ,Nemacka ,Francuska,Litvanija ,Spanija-jedna od ovih iz nase grupe nece ici na OI!!!!!!!!! Sutra protiv Nemaca igramo jednu od kljucnih,po meni presudnu!

Makedonac

pre 12 godina

"Grčka nacionalna televizija ponovo je ‘izbrisala’ ime Makedonije, ali su makedonski košarkaši ‘počistili parket’ sa njihovim na EP!"
HVALA VAM NA PREDIVNOM KOMENTARU !
U SKOPLJU SE SLAVI KAO DA SMO OSVOJILI PRVENSTVO :)
POZDRAV !

мило ем драго

pre 12 godina

Е колики ми је ово мерак!
- Због тога што их терају да се зову FYROM
- Због тога што нама стално звижде и продају приче о православном братству, а у ствари наша репрезентација (у било којем спорту) тамо увек бива дочекана на "нож"
- Због тога што су уествовали у бомбардовању "православне браће"...
али то све је на граници приче о спорту.
Драго ми је и што Македонци добро играју, да се тај сиромашан народ мало порадује.

vojvoda

pre 12 godina

Bravo MAKEDONIJA bravo MAKEDONCI!!! Savrseno odigrana odbrana!!! Dokaz da pobeda nad Hrvatskom nije bila slucajna!!! A Meklejb je jos jednom dokazao da je vanseriski igrac!!!

HRVAT

pre 12 godina

Bravo Makedonci, čestitam vam na pobjedi protiv Grčke, svaka čast, i nas hrvate ste dobili jer ste više željeli tu pobijedu i imali vise srca sto je je. Drago mi je da ste pobjedili te Grke jer vas uvijek tlace na razne politicke nacine, kad sam bio u grckoj nisam mogao vjerovat da se u EU onakav rasizam i fasizam moze dopustiti naspram neke drzave i ljudi kao sto se njima dopusta glede vas... eto jos jednom je Makedonija pobjedila Grcku kao i za vrijeme Filipa II prije 2350 godina :D poz iz Hrvatske

nikica

pre 12 godina

bravo makedonci!!!pokazali ste da imate srca protiv nas i sad protiv Grka, tako se bori za svoju zemlju...hrvatskim igračima treba pokazati vaše partije da vide što je srce i želja! Pozdrav legendi Zadra Todoru Gečevskom!!
Od sada Zadar za Makedonce

ja

pre 12 godina

Lester Bo Mekejleb- najbolji stranac u istoriji nase kosarke i jedan od najboljih igraca koji je igrao na nasim prostorima u proteklih 15-ak godina!
Unistio je Grke kao sto je unistavao kada je vodio Partizan do F4!
Gledao sam utakmicu, jedna rec DOMINACIJA sa druge strane takodje jedna rec NEMOC!

Janez

pre 12 godina

bravo makedonci.

studi mi se mesanje politike sportom na razim portalima, ali ova brisanja imena - da ne o govorim sluzbenom stavu grcke vlade poslednjih 20 godina - stvarno je maloletno, da ne kazem bezobrazno.

kod svih problema kojim treba da se posvete, ova se nacija bavi imenima susjednih zemalja. taman treba da ih izbace iz eu i natrag na drahme.

jos jednom - bravo makedonci!

marjan

pre 12 godina

odlicna igra makedonskih kosarkasa .svaka cast bo mekejleb covek igra fantasticno .tako je igrao i za partizan evo i za makedoniju covek se ne stedi ni u jedan moment.pravi sportista.grcija je oslabljena na ovom prvenstvu ali pobeda je pobeda.jos sam vise ponosan na ovu pobedu i srce mi je puno ponosa zbog ovu vasu informaciju da grcka nacionalna televizija brise poim makedonija sa ekrana pa mogu bar firom da stave kako nas oni nazivaju.stvaro su jadni iskompleksirani nacionalisti.ovo je veliki dan za nas obicne makedonce koje vole sport.srdacan pozdrav iz skoplja svim ljubiteljima kosarke

Veljko

pre 12 godina

Pod hitno stati na put "naturalizaciji" u reprezentativnom sportu. Pobedu je Makedoniji doneo čovek koji nema nikakve veze sa tom zemljom osim što dobio pasoš.
Gubi se draž reprezentativnog sporta.

zvezdas-rajvoSa

pre 12 godina

A sada site Makedoncite da go zalijete grloto so Kavadaracko vinoto najubavoto :)) !! Drago mi je sto su dobili nadobudne Grke :) Pozdrav braci Makedoncima :) PS. Tri najbolja plejmejkera u Evropi : Toni Parker, Milos Teodosic i Bo McCalleb :)

Daniel Makedonija

pre 12 godina

Edno ime imame vo dushata go nosime za tebe zivot davame ooo makedonijooo...dushava mi e polna so ubavi momenti posebno ovaj deneess napred heroi!!!!

Darko, Skopje

pre 12 godina

Nasa dvocifrena pobeda je u duhu dobrosusedskih odnosa!:-)
Hvala Bo-u, Anticu i ostala ekipa, pokazali ste velika borbenost i pobednicki duh! Samo napred MAKEDONIJA!

Novica

pre 12 godina

..sad ce znat di je i sta je MAKEDONIJA! smradovi grcki...obrisali i ime sto im nije prvi put..oni kao da zive u 5-tom veku...

Pozdrav iz Makeodnije!!!

wlado

pre 12 godina

eh sto mi drago !

u grckoj na svim mapama po turistickim agencijama pise FYR a granice su isprekidane, kao nama sa kosovom...oni ne samo da ne priznaju ime makedonija nego im ni ne priznaju drzavu :D ziva istina ovo.

Nikolovski

pre 12 godina

Sekoja cest Makedonci.Najvrednata pobeda za Makedonija voopsto.Bi sakal da znam sto ke odgovaraat Grcite na prasanjeto:
Abe od koj izgubivte????????????????
Znaete li voopsto so kogo igravte???????
Makedonijaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Rastko

pre 12 godina

Pa samo vi klinje možete navijati za Grčku jer se ne sečate 95'.
Dok god traje ovaj sport ja ču navijati protiv Grka,Turaka i Španaca.
Kapa dole Makedonci.

mislim stvarno

pre 12 godina

Ovo je sjajna grupa! Svako svakoga moze da pobedi i pitanje je kakav ce raplet ovde biti. Makedonci pobedili Grke i Hrvate, Bosna Crnogorce, danas Finci dobili Bosnu...Sjajno!

pacient

pre 12 godina

i opet iznenagjenje a ?????????????/ bravo carevi svaka cast...igra sa dusem i srcem...sad da i ne idemo dalje i nije bitno jel dusa i srce su puni....BRAVO

Makedonac

pre 12 godina

Nego, koji je ono bio koeficijent za pobedu Makedonije? I za sutra neka stave 10 za Makedoniju, a 1.15 za Finsku. Pozdrav komsijama!

Ivan Nis

pre 12 godina

BRAVO BRACO MAKEDONCI!!! Mozda i nije bitno ko za koga navija pored svoje drzave, ali ja iskreno gotivim i radujem se svakom uspehu makedonske reprezentacije u svim sportovima. Voleo sam tu zemlju kao klinac, a volim je i sada posle svih desavanja na ovim prostorima, jer MAKEDONIJA je predivna zemlja koja ima i srce i dusu. A i da nije tako kako osecam, igra i rezultati makedonske reprezentacije na ovom prvenstvu su za postovanje. SRBIJA DO ZLATA!!!

Max-ut

pre 12 godina

Prvo: Bo McCalleb nije naš ili njihov, nego je Amerikanac, koji igrom slučaja ili možda dobrih skauta igra za Makedonsku reprezentaciju. Umesto da se Srbi diči time što je njihova reprezentacija puna srpskih fenomenalnih igrača, bez primesa internacionalaca sa ovog ili onog kontinenta, oni kopaju oči kako je Bo njihov, kako on ne bi trebalo da igra za Makedoniju i tako dalje.

Drugo: Žaliti se kako Makedonija ima dosta slabiju grupu od Srbije je tako suludo i nezrelo da postaje strašno. Sreća ipak igra ulogu i u sportu. Sa druge strane, za Srbiju je čak što više i bolje što je ta grupa slaba, jer se u četvrt finalu ukrštaju. Pustite vi Makedoniju, ajde da vidimo šta ćemo sa Španijom i Nemačkom.

Treće: Bratstvo jedinstvo je trajalo koliko je trajalo. Ali pljuvati se medjusobno, govoriti kako su ovi ili oni braća je suludo. Mešati politiku u sportu, mešati priznanje Kosova sa makedonske strane ili ignorantna politika prema Makedonskoj Pravoslavnoj Crkvi sa druge stane, kako i šta su oni nama pomogli u prošloj deceniji ne bi trebao biti diskurs kada je sport u pitanju. Zašto ne bismo sklonili pogled sa te prizme ispolitiziranosi i bili normalni ljudi barem jednom.

Četvrto: Šta je Srbija učinila za Makedoniju u prošloj deceniji+ pa što većina Makedonaca smatra Srbe za braću i navija za Srbiju u skoro svim sportovima? Pustite te priče, navijajte za one ekipe koje sum vam bliže srcu, bez primese politike i malograđanštine. Budite svoji, barem jednom i barem kada je sport u pitanju.

GG

pre 12 godina

sramota za srbiju, za takve komentare.to je srpsko-grcko priljatestvo????????
jedan grk koij studirao u jugoslaviju, voleo srbiju, ali ne vise.......
(sifis, 4. septembar 2011 02:50)

A zaboravio si Atinu 1995. i 1998. godine kada smo vas dobijali u polufinalu, pa je dvorana puna Grka u finalu navijala svim srcem protiv Jugoslavije?
Naprijed MAKEDONIJO, ruši!!!

Vlada j

pre 12 godina

Makedonci vi ste carevi,razbijate redom!ne obracajte paznju na ove kvazi istoricare koji se u nista ne razumeju ni u sport ni u istoriju,samo vi pobedjujte.

bobanmkd

pre 12 godina

He,he,he,he,...samo mi je krivo sto nije bilo+25! sada neka nas zovu kako hoce! Najveci Makedonac je bio svakako Bo Mekelejbz, sa 27 poena I nevidjenom borbenoscu!

Makedonija

pre 12 godina

Suze mi teku kad pishem ovo vi srbi koi kazete da volite grke i da mrzite makedonce ne svacam vama su uzeli kosovo a nas egejska makedonija barem vi znate kakva ja te bol koju osecamo mi makedonci i vi srbi u srce Teshko je to :( PODRZAVLJAM LUDE OD HRVATSKE SRBIJE BOSNE CRNE GORE SLOVENIE KOI NE PODRZAVVAJU Veliki pozdrav iz Makedonije Braco ! :)

duledudule

pre 12 godina

bravo MAKEDONIJA,cestitam vam.da navijam za grcku?ne,ne..oni su isti jedino jel su pravoslavci,ali su pokazali svoje lice mnogo puta...od 95te pa na ovamo...BO je vrhunski plej...ali meni je najdraze zbog Pere Antica,pamtim dok je igrao za zvezdu,mnogo sam ga gotivio.Pero vrati se u ZVEZDU!mnogo srece vam zelim u nastavki prvenstva!

Baro Nishi

pre 12 godina

Дајте нама грке да се играмо, играмо, играмо....
Дајте нама грке да се играмо, играмо, играмо....
Дајте нама грке да се играмо, играмо, играмо....

Dime

pre 12 godina

Eh, kako bi lepo bilo da smo jos svi bili zajedno.Sve bih pobjedzivali, skoro u svim sportovima.Ovo je dokaz da jos postoji ljubav izmedzu bivsih republika.ZIVELA JUGOSLAVIJA, ZIVELI JUGOSLOVENI !!!

Nikola

pre 12 godina

Ehhhh.... Steta sto vidim da neke srbe su bili uz grckoj a protiv nas... Kosovo ovo Kosovo ono.... Niko me nije pitao dali i sta ja mislim oko priznanje Kosovo.... Tako da to je mnogo smesno... Ja najiskrenije... Uvek mi je drago kad ako ne moja drzava neka drzava iz ex yu prostora uspe u nesto.. Dali to Nole u danasno vreme... dali Srbija u kosarci i vaterpolo, dali Hrvati u fudbalu.. Dali Crnogorci, Slovenci, Bosanci.... A vas koji pljujete po nama a imate puno rodbine, prijatelja, prijatelja vasih roditelja... Zalim vas...

VojvodaMK

pre 12 godina

Hvala puno za predivne komentare BRACA HRVATI I SRBI !!!!!!!
u skopjlu i u svaki grad se slavi kao da je osvojeno prvenstvo :))
hocu sad da im vidim izraz lica na grci hahahahhaha
pozdrav svima iz МАКЕДОНИЈА !!!!!

Anonymous

pre 12 godina

Upravo sve to oko imena Makedonije mislim da je dalo igracima dodatni podstrek da odigraju sto bolje a i vjerujem da su ih Grci malo potcjenili. McCalleb rasturio. Ali realno C i D grupa NEUPOREDIVO slabije od A i B grupe...

cg

pre 12 godina

Bravo Makedonci, Crna Gora je uz vas. Sad se tek sve zakuvalo, posle ubjedljivih poraza bosanaca i grka. CG veceras treba da dobije hrvate,i u drugu fazu ide Makedonija i CG, uz grke. Inace Srbi,ne brinite za CG i nasu grupu,vidim milo vam je kad gubimo, vidjecemo vas protiv Nemaca,Francuza, Spanaca, Litvanaca i Turaka, nemojte da vam bude krivo kad CG,Slovenija i Makedonija dodju do cetvrtfinala a vi ispadnete, onda cete da pricate kao svi se urotili protiv vas,namjestili vam grupu, tezak raspored, tvrdi kosevi, itd. Naprijed CG i Makedonija!!!

Makedonac

pre 12 godina

Ne mogu da verujem kakvi smo mi balkanci nacionalisti. Voleti sopstvenu naciju je velika vrlina, ali pljuvati po tudjoj ili je nipodastavati je nacionalizam okicen rasnom mrznjom. Kao Makedonac postujem svaku naciju, ali zauzvrat zelim da neko postuje i mene kao takvog. Za raspru oko istorije jednog naroda postoje strucnjaci, ovde niko nije pozvan da prica i objasnjava raznorazne neistine.
To sto je nacionalna televizije u Grckoj obrisala ime i ostavila deo "FYR" pokazuje koliko je rasut nacionalizam i stepen nezrelosti u toj drzavi. Niko ne moze ostati ravnodusan ovom gestu pun mrznje i frustracije.
Kada bi makedonska televizija diskreditovala neku drzavu takvim gestom, reakcija sa moje strane bila bi potpuno ista, puna kritike i osudjivanja.

doktor

pre 12 godina

Pogledajte ovaj deo zreba,a onda nas,pa to je sramota ! Srbija ,Nemacka ,Francuska,Litvanija ,Spanija-jedna od ovih iz nase grupe nece ici na OI!!!!!!!!! Sutra protiv Nemaca igramo jednu od kljucnih,po meni presudnu!

Filip Paunovski-Makedonski

pre 12 godina

Danas heleni izgubili su od Makedonije i to pise kod mene na TV-u i to sa 15tak razlike :)))...

Peace ljudi stavam je postoimo tu smo ima nas....

anbeast

pre 12 godina

Radomire (i ostali), prijatelju(i), geopolitičke analize su par klikova odavde, ovo je sportska strana (i tako treba i da ostane). Svaka cast Makedoncima. Uvek mi je drago kad neko ko je potcenjen pokaze da su potcenjivaci pogresili. U sportu sam: \'\'always with the underdogs\'\' (osim kad \'\'underdogs\'\' igraju protiv Srbije :-D). Nemam nista protiv Grka (naprotiv), ali jos manje protiv Makedonaca (oni nisu zvizdali \'95. :-D). To sto oni na politickom planu imaju nesuglasice nije razlog da se ja prema tome ovde opredeljujem. Mogu voleti Grke i smatrati da preteruju sa smaranjem Makedonaca oko imena, takodje mogu voleti Makedonce i smatrati da preteruju sa pozivanjem na Acu Velikog ali sve to nema nikakve veze sa sportom i bolje je takve stvari ostaviti za druge teme (mada sam, eto, i ja upetljao te stvari ovde...). Pozdrav svim ljubiteljima kosarke i ljudima dobre volje!!!

Arhimed

pre 12 godina

Svaka cast Makedonijo!!!! Velika pobeda. Ko je kome ovde brat pitanje je ali sedamdeset godina u jednoj drzavi, slovenski jezik i kultura i mnogo ljudskih veza cine nas bracom kao i sa drugim bivsim republikama. Sve ove reprezentacije vuku korene od Jugoslovenske skole i to niko ne moze da porice. Price da Bo nije Makedonac bezvezne su jer su to mnoge reprezantacije uradile uz malu razliku da je Makedonija izabrala mozda ne bas najboljeg playa u Evropi ali svakoako najveceg coveka koji uvek daje sve od sebe. Sve cestitke!!!

Bosanac iz Skoplja

pre 12 godina

Bravo Makedonci !!!! sretno sa Finskom ...

Braco Srbi, Hrvati, CrnoGorci, Bosanci zeljim vam Uspjeh neka pobedi najbolji :)))) Neka svi vide staru Jugoslovensku Kosarkasku Skolu sta radi ...

Makedonec

pre 12 godina

Citam i nemogu da verujem da neki od Srbe nazivaju Grci bracom, a ne nas Makedoncima.Pa sta je vama ljudi kad su vas bombardovali i vasi Grcki "braca" su bili protiv vas, a mi Makedonci smo stajali na plostade u nashih gradova i smo palili svece za vas.Mozda Grci znaju vas jezik kao sto ja znam vas,a mozda ste braca zbog vas zadnji susret u kosarci kad su vas priredili lepa dobrodoslica.Mozda imate rodjake, brace sestre u Grcku kao sto ja imam u Srbiju?Nadam se da su to samo mal broj nepismenih koji su do 15 godina starosti inace bi se razocarao sto sam proveo 5 godine od zivota u mojoj BRATSKOJ Srbiji za koju navijam uvek(osim kad igra protiv nas:)) )i koju dozivljavam kao svoju zemju i svoj narod...Josh jednom pozdrav braco Srbi, a isto i pozdrav svim bivshim jugoslovenima

Robbi- MKD

pre 12 godina

BRAVO MAKEDONCI Ubav poklon za 20 godini Nezavisnost na Makedonija!!!
Fala do site Srbi i Ex-YU za ubavite komentari upateni do Makedonija!!!

@sifis

pre 12 godina

Jaka ti je ljubav kada se gasi zbog komentara na B92. Prirodno je da vise Srba navija za Makedoniju jer je stepen identifikacije sa njima veci (slicniji jezik, mnogobrojne rodbinske veze itd.). Takodje, kada je kosarka u pitanju, 1995 je nezaboravna za Srbiju, jer su tada svi bili protiv nas i to je bilo prvo takmicenje koje su nam dozvolili da igramo. Tada je mrznja prema Srbiji bila "in" i grcka publika se bas bila fino ukopila u trend.

Zoran M.

pre 12 godina

Odlicno odigrana utakmica, posebno odbrana-stara YU skola.Zaustaviti Grke na 58 kosa to je ....Cestitke makedonskim reprezentativcima. Veliki pozdrav svim sportskim fanovima.

WD

pre 12 godina

Gledam malo ove komentare i ladno su ljudi umislili da ce nesto da urade. Svaka cast na pobedi, ali realno Grcka sigurno ide u drugi krug a verovatno i do cetvrtfinala dok BJRM nema neke realne sanse za ozbiljan plasman (sto se mene tice nek idu oni i do finala ja tu ne bih imao nista protiv ali jednostavno nije realno da prodju drugu fazu bez obzira na poprilicno laku grupu koju ce imati posle ukrstanja C i D)

Drugo sto mi nije jasno je kako neko ko je Srbin moze da navija za drzavu koja sebe naziva Makedonija, u kojoj veca prava imaju Albanci nego bilo ko drugi (skoro da imaju veca prava i od samih Makedonaca), i koja pored realne opasnosti da im ti isti jednog dana u potpunosti preuzmu drzavu ipak priznaju Kosovo i time jos vise potpaljuju Albanski nacionalizam i secesionizam. Da ne bude zabune, nisam ja nesto protiv Makedonaca. Niti ih mrzim niti sam navijao protiv njih ali isto tako nema sanse ni da navijam za njih. Narocito ne kada igraju protiv drzave koja je jedna od retkih koja postuje Srbe kao narod (manite me samo prica o zvizdanjima i ostale gluposti jer jedno je navijacka strast a drugo realno stanje kad pricas s nekim, ja bih prvi zvizdao njima da nas pobede, onako u afektu, ali to ne znaci da ih opet sutra necu ceniti i postovati), jedna od retkih koja postuje nas identitet, kulturu, istoriju, i sto je najbitnije ne priznaje nezavisno Kosovo (sad ce neki da se jave kao to je zato sto i sami mogu imati problema sto jeste donekle tacno ali oni problem mogu imati i ako ne priznaju, ne bi bili prvi na koje se vrsi uticaj tog tipa, tako da ta prica i ne pije vodu u potpunosti).

I jos nesto, posto vidim da se te price provlace kroz dosta komentara, jedno malo objasnjenje. Grcka naravno da nemoze da napise Makedonija zato sto to iz njihove perspektive gledano jednostavno nije moguce. Makedonci su u anticko vreme bili narod koji je 100% pripadao helenskom nacionalnom korpusu (narod dorskog porekla), dakle dosta pre dolaska Slovena na Balkan a kako ovi danasnji Makedonci vode slovensko poreklo (o cemu ni ne treba izvoditi neke dokaze, dovoljno je obratiti paznju na jezik, kulturu, obicaje i sve je tu) potpuno je jasno da Grci nemogu da prihvate takvu glupost. Sve je tu kristalno jasno, ako su Makedonci bili tu pre dolaska Slovena a ovi koji danas sebe nazivaju Makedoncima nisu, tu onda automatski neko laze. Da li lazu oni koji sebe nazivaju Makedoncima i zive na severu Grcke i govore jezikom proisteklim iz istog jezika kojim su govorili anticki Makedonci, ili lazu oni koji sebe nazivaju Makedoncima a zive u BJRM i govore jednim drugim jezikom, prosudite sami. Za nekoga ko se ne razume previse, ovo sve moze biti dosta konfuzno ali u sustini je lako samo ako se u obzir uzmu najosnovnije cinjenice i makar malo zdravog razuma.

Da zakljucim, Makedonci iz BJRM treba da slave ovu pobedu i ja im iskreno cestitam ali da se manu poltike i istorije jer im cinjenice ne idu bas na ruku, pobedu treba da slave jer su pobedili drzavu koja ipak nesto znaci na kosarkaskoj mapi Evrope. A sto se tice Srba koji su navijali protiv Grcke i njima svaka cast ali pre nego sto to urade sledeci put nek porazmisle malo o nekim cinjenicama pa ako im ne smeta onda ok. Sto se mene licno tice, pravi prijatelji su nam samo Rusija, Rumunija, i Grcka. Sa svima ostalima lepo, kulturno, i u granicama normale ali nista vise od toga.

makedonka

pre 12 godina

Jadno je citati komentare "braco grci"... sta su to oni toliko toga uradili pa su vam postali braca??? Ja sam srpkinja koja zivi u makedoniji i stidim se kada procitam ovakav tip komentare srba. jadno!!
Bravo makedonskoj reprezentaciji, igraju svim srcem, toliko su zeljeli tu pobedu, zasluzili su, svaka im cast! Bravo momci

Aleksandar The Great

pre 12 godina

Braco srbi citam ove komentare i uvredio bi se kao Makedonac ali znam da prave Srbe vole Makedoniju kao svoju zemlju.Pozdrav braco

ja

pre 12 godina

Sad ce Aleksandar Makedonski biti jos veci BJRMovac. Vec sledece nedelje se Meklejbu podize spomenik u centru Skoplja.
U svakom slucaju sve cestitke za pobedu.

Dragan Nis

pre 12 godina

Bravo Makedonci, odlicno ste igrali. Mec je bio napetali i znaimljiv. vec nekoliko godina pratim igru kosarkaske reprezentacije Makedonije. Posebno sto mi se dopada kod vas je igrate srcem. pred pocetak ovog prvenstva bio sam ljut na mnoge Makedonce koji nisu verovali svoje kosarkase. Potajno sam ocekivao da Makedonija bude to prijatno iznenadjenje u prvom delu takmicenja. Na moju srecu bio sam u pravu.

Igor Stefanoski

pre 12 godina

Dragi moji Srbi, voleo sam vas isto kolko i Makedoniju, al... Ne mogu da shvatim da ima nekih 40% od vas koji nas mrze? Zashto? Zbog Kosova? Pa zar je neko nas pitao, obichne Makedonce, dal da priznamo ili ne Kosmet? Setite se '99 i koliko poddrshke smo vam dali tokom bombardovanja! Zapaljena US embassy u Skoplju, krv smo ishli da dajemo u Vranju, posvuda smo se tukli sa Albancima. Vazda se kod nas navijalo za Srbiju u svim sportovima, osim kad ste igrali protiv nas. A evo kolko su vam Grci "braca": 1) 1995 - navijali u finalu EP za Litvaniju protiv vas. 2) Aris - Zvezda u Solunu - pretukli zvezdine navijache. 3)Grchki kosarkashi divljachki se tukli sa srpskim kosharkashima pre neko vreme. Treba li josh da nabrajam? Razocharan sam donekle vama, dragi moji Srbi, al zato veliko hvala na chestitkama dobronamernim megju vama, kao i veliko HVALA dragim Hrvatima, Crnogorcima, Bosancima koji nas podrzavaju 101%. Ja iskreno zelim da neko od bivshih YU republika osvoji ovo prvenstvo, po mogucnosti moja MAKEDONIJA!!! A oko zlobnih komentara u vezi da Bo nije Makedonac, a shta su Draper, Cook i josh mnogo njih na ovom prvenstvu? Svi istali u timu su deca sa nasheg asfalta, i da nema zabune - Pero Antic je rogjen u Skoplju, kao i njegov deda i pradeda, a za dalje ne znam.

Andrija

pre 12 godina

Čestitke Makedonci!
Svaka vam čast braćo. Pokazali ste da imate ogromno srce!

Ja dobro pamtim finale evropskog '95. i svetskog prvenstva '98. i jos uvek mi zvoni u usima zvizdanje grckih navijaca nasoj reprezentaciji.
Mi smo u Beogradu 2005. pokazali Grcima da smo veci ljudi od njih, ali ja licno dok budem pratio kosarku nikada necu navijati za njih, posebno ne kad igraju sa 'našima'.

Alen

pre 12 godina

Makedonija izvojuva golema bitka protiv nasite komsii Grcija
Redno vreme e da dokazeme deka ne sme "makedoncinja" i deka i
nie imame kvalitet i talent kako i site drugi balkanski narodi
Stop za 100 godisnata represija, ugnetuvanje, ponizuvanje, proteruvanje
od strana na grcite!!!
Borbata prodolzuva...
Pozrav do nasite brakja Srbi!

srbin

pre 12 godina

grci su to zasluzili...bravo makedonci doneli ste pobedu po povod 20 god nezavisnost ...ma tako gi treba na grci rasisti posle svega sto napravile za makedoniju ....nemam nista protiv grci to su nasi najdobri partneri ali zasluzili su i to su dobile od makedonije ...pozdrav za srba iz makedoniji !

Milosav

pre 12 godina

Kolega Dime iz MK me je odusevio svojim postom.Ja sam se kao Srbin radovao kad sam video rezultat da su razbili "nasu bracu Grke".Eh da postoji sada tadasnja YU bili bi jaci od svih na Balkanu.

Ivica

pre 12 godina

Ovo je bilo fantasticno. Nasi su ostavili srce na terenu. Grci - kao izgubljeni u svemiru. Ko zna kako li se sada osecaju. Ovo oni shvataju kao najvecu mogucu bruku. Epa neka ! Neka vide da imaju sebi ravnopravne ovde malo severnije od njih. Hvala braci srbima na podrsci. Ipak ne mogu da shvatim da izuzetci navijaju za Grke, nisu vam oni prava braca. Da se vi granicite sa njima, dosad bi zaratili 100 puta. Ne volim da generaliziram, ali oni su fanatici, a vecih nacinalista (fasista) nema na ovim prostorima. Pa oni su clanovi NATO-a koji vas je tukao bombama, bas iz egejskog mora. Pozdrav Srbiji i puno srece ka finalu, a mi ako uspemo da nanizemo jos koju pobedu - super ! Posle ovog sto se desilo, isto kao da smo vec osvojili prvenstvo !

Katarina

pre 12 godina

Od silne ostrašćenosti i komentara zavrte mi se u glavi. A niko od vas da primeti da je Makedonija ovom pobedom skoro obezbedila 1/4 finale. Iz njihove grupe sad idu dalje Makedonija, Grčka i Hrvatska i u tom odnosu Makedonija ima 2:0 a Grci i Hrvati treba da odluce ko će biti drugi. Mislite o tome ovo je ipak samo EP u basketu, a sledeće se igra već za dve godine i tako opet.

Goran

pre 12 godina

@cccc: Ne preteruj, ljudi zive na teritoriji severne Makedonije, a problem sa imenom je nasledjen odavno. Nisu oni krivi sto se zive na delu teritorije koji se tako zove. Ni sadasnji Egipcani nisu oni pravi anticki Egipcani, vec Arapi koji zive na teritoriji Egipta. Znas, u ostatku sveta se ljudi zovu prema teritoriji na kojoj zive i pojam "nationality" se zapravo odnosi na drzavljanstvo, a ne pripadnost nekom narodu. Odatle u jednoj Svajcarskoj zive Svajcarci, a ne Nemci, Francuzi i Italijani, kako bi bilo da su se ugledali na ljude sa ovih prostora.
Kako god - cestitke nasoj slovenskoj braci, jer su nam oni mnogo blizi i po kulturi i po obicajima od Grka. I shvatite jos jednu stvar - mozda su Grci u Srbiji popularniji od Makedonaca, ali to je samo zato sto sa njima jos nismo ziveli, pa zato nismo stigli da se posvadjamo.

VojvodaMK

pre 12 godina

'' Makedonci ‘ošamarili’ Grke! ''

Grčka nacionalna televizija ponovo je ‘izbrisala’ ime Makedonije, ali su makedonski košarkaši ‘počistili parket’ sa njihovim na Evropskom prvenstvu!

Hvala puno www.b92.net za predivan naslov !!!
Hvala puno za divne komentare svi EX-YU republike !!!
ova noc grci ima da je pametu narednih 100 godina :)))
Veliki pozdrav iz REPUBLIKA MAKEDONIJA !!!!

mirko1

pre 12 godina

bravo makedonci ,puno pozdrava iz republike srpske.
pusti mi ove grke bogati ,slusamo te price non stop braca grci ,
prazne price nikad nista nisu pomogli ,jos malo pa ce njima trebati pomoc.
makedonci sutra fince i idete dalje

Goce Treneski

pre 12 godina

Vistinski patriot e toj sto ja saka svojata zemja I nacija,a sto gi pocituva I drugite ostanati nacii I narodi!!!Cestitki za Makedonija:)

Nikola Skopje

pre 12 godina

Dechki, naravno da nam je adrenalin visok i uzbudjene veliko zbog pobede, al nemojte meshati sport i politiku. Svi vi koji kazete kakvi ste braca sa Grchkom, sami ste svedoci kako sve to zavrshilo na vashoj zadnjoj ''bratskoj'' utakmici, taj varvarski nachin izbacivanje nacionalizma nije u redu, zabite to. Sport je sport

red devil 011

pre 12 godina

"Grčka nacionalna televizija ponovo je ‘izbrisala’ ime Makedonije, ali su makedonski košarkaši ‘počistili parket’ sa njihovim na EP!"
Moze to i malo manje nalozeno, m?
Grci zadnjih 30 godina nisu ovako nepovezano igrali, a Makedonci cekaju sledeci Partizanov "uvoz" iz Amerike da mu daju drzavljanstvo po najhitnijem mogucem postupku i mozda za 2 godine dobiju jos neku utakmicu na velikom takmicenju. Tuga jedna od kosarke, a vi mu ga dali po politici...bezveze.

Vlah

pre 12 godina

Za sve one koje misle da sum im Grci bliza braca, pa grke interesira samo koliko od vas Srba svako leto odlazi na nihovo more da potrosi 500,1000 ili vise eura i nista vise.Drnda im za vas.A sa one koji pricaju o istoriji do pre 100 godina Grci nisu imali u Solunu ni konzulat.Proslo je vreme bratstva sad svaka drzava gleda kako da prezivi i ostane cela. Inace sam okoreli ZVEZDAS preko 40 godina i zivim na samoj granici izmedzu severne i juzne Makedonije jer su tako hteli debilni englezi posle rata.Retko imamo prilike da se radujemo ovde na uspeh neke nase reprezentacije pa nam je ovo danas sa crcima dobro doslo da malo i mi potrosimo nas patriotizam pa makar bio i posledni.Pozdrav sa juga Zvezdas.

Melbourne

pre 12 godina

Cestitke na pobedi Makedonci!
Srbi okanite se politickih izjava i volite oba bratska naroda. Ne znaci ako volis Grke da treba ne voleti Makedonce i obruto. Cinjenica je da su Grci daleko vise pomogli zemlji Srbiji nego Makedonci......Sad zasto je to tako, dublje je pitanje... Verovatno je jedan od razloga jer su bili u poziciji da su mogli, dok je Makedonija mala, siromasna, neuticajna, i od svoga postanka (`91) uvek bila pritisnuta ozbiljnim problemima po pitanju opstanka, te je morala igrati onako kako joj se svira...... Sve jedno ja ih volim bas kao i Grke

Radomir

pre 12 godina

Makedonija danas jedino ima dobre odnose sa Kosovom.
- priznali su Kosovo i zabili ledja Srbiji
- sa Grckom se spore oko imena
- sa Bugarskom imaju istorijsko breme
- Albanija podrzava njihove separatiste
- a kad razmislim, pa to im radi i Kosovo

Ne, Makedonija nema dobre odnose ni sa kim u susedstvu. Imali su super odnose sa Srbijom (jedino) pa i to procerdali.

Igor Gievski

pre 12 godina

Za sve one Srbe koje vole Grke, kad ste vi i Bugari tukli Turke u I Balkanskom ratu i proterali ih iz celokupne teritorije Makedonije (ne samo danasnje, samostalne), Grci su na vas zavrsen posao uzeli najveci deo te teritorije na kojoj su imali svega 10% stanvnistva. Vas vojvoda Misic (inace najveci Srpski general svih vremena) je smenjen zato sto nije hteo da odustane od ulazka u Solun, t.j. da na grbacini njegovih vojnih poduhvata neko drugi profitira. E sada vidite koliko su vam to Grci braca. Oni su najkoristoljubivi narod u svetu i tu je diskusija suvisna

Stojance_Makedonija

pre 12 godina

Komentar namenjen za covek koj pise komentar po ime HELLAS pa covece kako sta kazes da se ide na finale HELLAS SRBIJA i sta mislis da ce HELLAS pobediti ?? Pa SRBI deklasirace gi bre a to MAKEDONIJA je 3 put bojla od HELLAS.... SAMO NAPRED MAKEDONIJA I SRBIJA(IDE PO ZLATA)POZZ !!!

РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

pre 12 godina

" Makedonci ‘ošamarili’ Grke! "
Hvala puno www.b92.net za predivan naslov,vas link e svuda pastiran na facebook,twiter i druge socijalne mreze !!!
Hvala puno za divne komentare na svi EX-YU republike !!!
Veliki pozdrav braca SRBI i HRVATI iz РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА !!!

dragan

pre 12 godina

Osoblje na televizije koje bira koje će se utakmice prenositi je u potpunom autu. Ne shvataju da je svaki duel između Grka i Makedonaca pod jačom tenzijom nego Srbija Hrvatska. Tako su isto umeto najavljenog Hrvatska Makedonija prenosili drugu utakmicu. Barem kada bi se setili da u Srbiji živi mnogo ljudi iz susednih republika, onda bi se možda i setili da treba da prenose te utakmice. Sada prenose Hrvatska CG, ali je jasno da to neće biti interesantan utakmica jer je HR dosta jača. Srećom mi ostali imamo internet pa pratimo šta hoćemo,.

Kos po kos

pre 12 godina

Bravo MK ekipo!!!
Na terenu se dokazuje koluko vredis a ne kad te napumpaju kvazi eksperti u novinama, na televiziji, po forumima...
Verovatno jos jedan dokaz da su Makedonci ustvari Srbi ... ili mozda nisu...

vedran

pre 12 godina

jako mi je zao da ima srba koji misle da su makedonci njima nanjeli zlo..zao mi je sto misle da su makedonci dobrovoljno priznali kosovo..nisu..makedonci su oduvjek osjecali srbi kao najblizi i bratski narod...makedonci nikada nisu mrzeli srbe..bezveze je to sto srbi neznaju..kosovo je oduvjek bilo srbija, to je tacno..nazalost politika kad umesa prste sve se izokrene kako ne treba..isto se desilo i makedoncima i grcima..mozda srbi smatraju da su njima grci blizi i lojalniji od makedonaca, u taj slucaj oni nisu upoznali makedonce..
ja imam puno prijatelja u srbiji i meni je srbija prijateljska zemlja,imamo ist mentalitet i vjerujemo u istog boga...lepo bi bilo da oni koji su tu izvredjali makedonce, fino razmisle i informiraju se bolje o faktima..ja sve vas pozdravljam i cestitam uspeh makedonskoj kosarkaskoj reprezentaciji.

Ovca

pre 12 godina

Prvo Croatia pa Helas ..... ko je sledeći nije teško predpostaviti....Teško da će se plitko razmišljanje "superiornih naroda i sportskih veličina" sa ovih naših prostora promeniti posle ovog uspeha Makedonske reprezentacije. I što bi doajen sportskog novinarsta M.Delić rekao: "Ljudi moji, pa to je nemoguče...", na pomolu je novo Balkansko čudo. BRAVO MAKEDONIJA!!!

Goran

pre 12 godina

Kako vas nije sramota da zovete Makedoniju bjrm, fyrom il juzna srbija? Kako vas nije stid! Izgubili smo Bosnu, izgubili Kosovo i umesto da gledamo napred za nasu buducnost vi sirite mrznju prema makedoncima. Sram da vas bude. BRAVO MAKEDONCI!!!

Slash

pre 12 godina

Mnogo mi je drago zbog Makedonije! Grci prekrili ime makedonija ha ha ha! Ajde ne glupirajte se Grci nego priznajte Makednoiju i dajte slobode tim ljudima na severu Grcke - mnogo njih prica makednoski kao maternjiu jezik a nemaju prava na kulturu, ajde 21 je vek svi smo mi samo ljudi.

Srbija-Kanada!

Messi

pre 12 godina

Bravo za momcite pokazaa kako e da se igra od srce za svojata drzava ina4e neznam sto se zamarate so toa Mekejlebovski ovoj DRAPER vas e??????Hrvat e toj?????ima i vo Crna Gora i vo Slovenija!!!!

o shonesi

pre 12 godina

Bravo,makedonci,samo jos jedna pobeda,i u drugoj ste fazi,mada ja mislim da mozete da dobijete i fince a narocito bosance..napred do cetvrtfinala,imate veliku sansu,ni u ovoj drugoj grupi nisu nista posebno protivnici,narocito ovi sto ce da budu treci u grupi,tako da,kad malo bolje razmislim,imate otvoren put do zavrsnice

Johnzy84

pre 12 godina

Bravo Makedonci!!! Svaka cast na pobedi! Uvek navijam za "nase" kada igraju, jer ipak smo mi najblizi i skoro pa isti. A ovim nesrecnicima, koji se loze na pravoslavnu bracu Grke, Ruse i Gadafija bi bilo bolje da se manu mrznje, jer ona steti samo onome ko mrzi, ne i onome kome je mrznja upucena. Bavite se sportom, nadjite nekog da volite, jadan li je taj vas zivot.

vlatko

pre 12 godina

B92 e ukinata na cabletel :(

Makedonci prestanete da gi ubeduvate deka treba da ne podrzuvaat nas i kolku nie poveke gi postuvame od Grcite. Deluva mnogu bedno. Sto e bitno Srbite za koj navivaat? Ajde sega site da odime na nekoja Belgiska strana i da pocneme i tamu da agitirame za Makedonija :S

Inace stvarno me iznenadija nekoi stavovi na nekoi luge kako "Juzni Srbi" ili fals nacija itn. Kakva korist imaat Srbite od sirenje antimakedonska propaganda ne sfakam ... sepak vasa rabota :)

Goran

pre 12 godina

Komentar za gospodina sa opsirnom analizom. Pa po cemu smo mi to braca sa grcima vise nego sa makedoncima ??? Jedino sto imamo zajednicko je pravoslavna vera. Da li su grci sloveni ? I sta su nam grci pomogli u zadnih 20 godina? A, da, odbranili su nas od NATO bombi, isto kao i Rusi i Rumuni. I ziveli smo u istoj drzavi 70 godina, isto kao sa makedoncima.

MKD

pre 12 godina

@ccc ona severna makedonija za koju kazesh da je grcka i da je tamo rodjen aleksandar makedonski je nekada bila makedonska brate vidi se da si slab u istoriju zatoa bolje ti je da ne komentarises.Ta severna makedonija se zove egejska makedonija kao sto su i nas bugari uzeli deo i vi srbi ali mi smo prevazisli to i niko nikad ne pominje, a ne kao vas da smo priznali kosovo.Nisam ja priznao nego nasa vlada zatoa sto je amerika tako htela, a kad vi uskoro budete priznali kosovo sta ce onda biti samo neznam ;)

politika dalje od sporta

pre 12 godina

Bravo Mekejleb pokazao si kako se bori za svoju zemlju :D Vidim mnogo je ispolitizovano ovo sve, u opstem metezu cak se medju komentarima pojavljuju i neki crnogorci koji se generalno obracaju srbima..?! O.o Sta se desava? Mirni bre. Zar je recimo bitno sto ce meni uvek biti drazi grci od onih koji su nam ubili kralja, a danas iskljucivo pisu hrvatskim.. Nije bitno, ja to drzim za sebe. :)

goran

pre 12 godina

Neznam kako mozete da podrzavate tzv. makedonce nakon svega loseg sa njihove strane prema nama,Grci su mi nekako prirodniji mada nisu ni oni cvecke ali barem nisu priznali Kosovo,i prema nama imaju mnogo bolji stav i nisu izmisljena nacija kao ovi koji ni sami neznaju ko su, odakle su,i kako se zovu i jos svojataju Aleksandra Makedonskog a sa njim nemaju nikakve istorijske veze , kakva je to nacija koja mora u svom nazivu da ima Bivsa Jugoslovenska Republika? to nema nigde u svetu ...

Hellas

pre 12 godina

Pobedili slučajno i mislite da ste bolji,Srbija navija za Grčku,mi smo braća,a ne bivše yu republike,kakvi su ovo komentari.Živela Grčka I Srbija,sve do finala!

MAKEDONIJA

pre 12 godina

ma ne mogu da verujem da vi srbe vise volite grke od makedonija.... jer vi znate kako ni podrzavamo vas.evo vam prost primer kad god igra nole cela nakedonija e so vama. btw bravo momci makedonci nije vazno sta ke se desiti ponatamu vo makedonija se slavi kako da smo osvoili zlato. cestitamo

Aco

pre 12 godina

Za one koji poznaju Makedonsku kosarku pobjeda protiv Hrvate i sad protiv Grke nije iznenadjenje, jer Dokuzovski je takticki, tehmicki i kondiciono spremio Makedonski tim da ,,eksplodira,, bas za ovo prvenstvo. Iz meca u mec ce ovaj Makedonski tim sve vise ,,leprsati,,. S ,,granitnom,, odbranom i ,,mudrim,, i ,,lucidnim,, potezima u napad bice jos puno slavlja za Makedonce do kraj Eurobaskete u Litvaniji.

Obican

pre 12 godina

Braco Makedonci, prvo da vam od srca cestitam na pobedi. Meni ste dragi i vi i Grci, ali uvek navijam za vas. I volite sami sebe, a ko vas mrzi moze da vam pljune pod pendzer.

Duje

pre 12 godina

E moji makedonci za vas san navija dok ste igrali kontra tih grka, ipak tko su nama grci? sto oni imaju snama zajednicki? nist mi smo i zivili zajedno, slicnig govora, slicne kulture, svi slaveni. Licno mi je drago da ste ojacali u sportu eto sad dobro igrate basket, pratia san i rabotnicki u euro ligi....samo tako nastaviti a sto ovaj makedonac dole rece pozdrav svim juznim slavenima iz Splita :)

Hici

pre 12 godina

Zvizdanje 95., tuča košarkaša, pa napad Aekovih navijača na rukometaše partizana.. A o bombardovanju da ne govorim. E, pa ja za tu braću necu navijati. Još i Partizan pobedio Aek danas.. bravo za Makedoniju samo se bojim da ce ovu pobedu upropastiti vec protiv Finaca.. Realno, prvenstvo bi bilo jednako kvalitetno bez C i D grupe. pozdrav sa napaćenog Kosova.
P.S. da se ne bavimo politickim temama, al' sve mi se cini da ce ih (kosovo)i Srbija priznati, tako da nema sta prigovoriti makedoncima. danas svako gleda svoj interes pa tako i grci..(zbog Kipra)..

Baro Nishi

pre 12 godina

Grčka nacionalna televizija ponovo je ‘izbrisala’ ime Makedonije, ali su makedonski košarkaši ‘počistili parket’ sa njihovim na Evropskom prvenstvu!

Macedonicus

pre 12 godina

Samo da kazam edna rabota za tie shto komentirat negativni zavidlivi komentari protiv MKD ... Nishto ne e Slucajno na ovoj svet!!!
Napred Makedonija!!! Pozz do site ex-YU nacii

GORDA MAKEDONKA

pre 12 godina

DRAGI PRIJATELJI!!!! Manite se politike, manite se analize kvaliteta MK kosarkarske reprezentacije. Ova utakmica nije bila samo kosarka. OVO JE BILA DEMONSTRACIJA MAKEDONSKOG NACIONALNOG PONOSA!!!!SILA TOG PONOSA MOZE POSTICI I NEMOGUCE STVARI!!!!
ZIVELA REPUBLIKA MAKEDONIJA!!!

Ulica Makedonija

pre 12 godina

Uber Makedonishe - slusajte go Arhangel, najdobriot makedonski bend i ucete malku.Makedonija e izvor od koj site sakaat da pijat voda a Makedoncite kako velikodusen narod ne go ostavile nikogo zeden.Ne mozam da poveruvam deka eden nastan(priznavanjeto na Kosovo) za koj ne odlucuva makedonskiot narod bidejki spored Ustavot na Makedonija toa e prasanje vo nadleznost na Vladata moze da natera nekoj Srbin da me navreduva mene i mojata drzava.Epa koga nekoj ke ve napadne togas zelbata za zivot pravi cuda i zatoa prakam poraka do site neprijateli vi blagoidarime sto ne nateravte da staneme svesni za samite sebe -Uber Makedonishe.

igor sk

pre 12 godina

Не сакав да коментирам, ама ме погодија некои од коментарите овде.
За ваша информација, “браќа“ Срби, единствена америчка амбасада која беше запалена во светот, поради бомбардирањето на СР Југославија, беше амбасадата на САД во Скопје. Порано се гордеев поради тоа, но сега жалам.
Простете ни Американци...

Hellas

pre 12 godina

Nije mi jasno kako ovoliko ljudi slavi pobedu Skopjana,a poruka za Stojančeta je da će biti finale Grčka-Srbija i tada će biti svejedno ko će pobediti jer mi smo braća!

Istina

pre 12 godina

Za sve proroke lažnih istorija, prosta činjenica da današnji Grci nemaju nikakve veze ni sa Aleksandrom ni sa Aristotelom, jer je ogromna većina poreklom iz Male Azije, tako da kićenje tudjim perjem potiče od južnijih suseda i jako mi je milo em drago što su ih južni susedi tako očerupali.

Ovo važi samo za one koji sport i sportske igre doživljavaju kao rat drugim sredstvima,za normalne jedna dobra ekipa je pobedila drugu, koja će neki drugi put možda pobediti, a možda i neće, ali će se ljudi dobro zabaviti.

SRB-IN

pre 12 godina

Alo Makedonci, ne uzbuđujte se previše. Ovo je bio slučajan kiks braće Grka, al imaju kvalitet i sigurno prolaze grupu, za razliku od vas. Ovaj trzaj je jedino šta će na ovom prvenstvu uraditi F.Y.R. of Macedonia!!!

KOSOVO IS SERBIA, MACEDONIA IS GREECE!!!

cccc

pre 12 godina

makedonci su obicni falsifikatori istorije...zasto to kazem..pa jednostavno je...Alexandar Veliki je rodjen u Vedrenu,mesto koje se i dan danas nalazi na teritoriji Grcke..e sad neko ko svojata takvog coveka normalno je da ima teritorijalne pretenzije prema susednoj drzavi i zbog toga su Grci u pravu.Ako su Makedonci stvarno to sto kazu da jesu(potomci Alexandra Velikog)zasto onda ne pricaju njegovim starogrckim jezikom,vec njime pricaju danasnji Grci?jasno je kao dan da falsifikuju istoriju.To bi bilo isto kao kad bi se mi Srbi proglasili Rimljanima,i slavili Cezara,jer pobogu,i mi smo nekad bili deo Rimskog Carstva.Ne ide to tako.

kakadu

pre 12 godina

(WD, 3. septembar 2011 22:49)

brate koliko ludaka ima po ovim forumima to nije normalno,najvise me nerviraju ovi sto dolaze na sportske strane i prose...... se o istoriji,treba da navijamo za grcku zbog kosova,e bas me briga za makedoniju navijam iz sportskih razloga zato sto su pokazali srce i dobili nabedjene grke koje smo do juce razbijali kako god smo hteli a sad se tripuju da su neka sila,setitite se 95 i 98 kako su svi bili protiv nas i jos nas prozivali,a prosle godine kad je bio onaj incident svi su ustali protiv nasih igraca koji igraju kod njih,a da im nije nas nikad nista ne bi osvojili...samo tako makedonci prvo hrvate sad grke a sutra i finsku

Darko

pre 12 godina

Cestitki do site Makedonci i Makedonija vecerva ke slavi . Pozdrav do site koj navii za nas Makedoncite, zal mi e za srbite koj navivaa za nasiot juzen sosed

iz maedonija

pre 12 godina

nisam po politike ali nemogu svatiti vecina komentara koji su protv moje drzave Makedonija, narekujete nas bjrm i ostalo ali se mi ne vredzamo, mi znamo ko sme i sta sme, i da vam kazem da su makedonci uvek bili bliski sa srbima i da znate da stalno kad igra srbija, dali bio kosarka,fudbal ili bilo sta mi smo za vas (ja sam veliki fan novak Dzokovc:) ali sekoj ima pravo da naviva za ko zeli, nek ve ne laze vise grci sa toj njihov anticki identite :), pozdrav svima i nek puknu dusmani ;)

Bice

pre 12 godina

Cestitke za site Makedonski kosarkari. Potsetuvam, za da ne se zaboravi ulogata na kondicioniot trener na kosarkarite. Sandro Bencardino, od Monte Paschi, Siena. Vakva odbrana se igra samo so "polni noze energija". Formata e tempirana vistinski.

a

pre 12 godina

Znam da nije ni vreme ni mesto za ovakve komentare,ali kad su nam makedonci negde pomogli? Pa Grci su kao dobrovoljci ratovali zajedno s nama u Bih, aekovi navijaci napali grobare zato sto su ovi pobratimljeni navijaci s paokovim,kad su nas Grci bombardovali? Jedina mrlja zvizdanje 95 na ep.

marija

pre 12 godina

MAKEDONIJA:FINSKA 72:70
Dokazali smo da grke nismo pobedili slucajno kao sto su neka grcka braca iz Srbije tvrdili.
Hvala B92 na poddrsci, kao i svim istinskim prijateljima Makedonije!
A vi ostali samo sanjajte da ce Makedonija biti grcka. Nase sunce je samo nase.
MACEDONIA FOREVER!!!!!

Dimitar

pre 12 godina

Srbija do Beograda...
Znaci ovi srbi misle da je cela planeta nivna, koji ste vi iskopmleksiran narod!!! Koji stavovi, juzna srbija...hahahahah
Cuvajte beograda jer jos to vam sotalo!!!

grobar MKD

pre 12 godina

@;Steta sto su ukinuli B92 u Makedoniju... :(((
(Dejan, 3. septembar 2011 22:52) A,ko kaze Dejane da je ukinuta???Evo,ja sada bas gledam B92!...Hvala srpskom narodu na cestitkama,pa da igramo u finalu,nemamo problem i da izgubimo od vas.

makedonec

pre 12 godina

Vtora pobeda na Mekedonija nad Grcija prvata na filip II pred 2352 god a vtorata denes 03.09.2011 god bravo Makedonija idemo dalje .

gorjan mkd

pre 12 godina

Hvala vam braco srbi za vasu podrsku.Makedonija od uvek volela srbe i naravno poslem moje zemje od uvek sam navijao za vas u svim sportovima.Nadam se da ce mo se sresti u finale pozz iz najlepse suncane Makedonije :)

Dejan

pre 12 godina

Svaka cast Makedoniji. Ali vise mi je muka od zemalja koje uvoze igrace. Puno evropskih reprezentacija imaju po nekog naturalizovanog crnca isl.
Sva sreca da smo mi bedni i da niko nece da dodje kod nas, pa igramo sa nasim ljidima i sa nasim srcem.

MKD01452

pre 12 godina

Македонијо! со нас и во нас живееш. фала за поддршката за нашите соседи од Србија, а вие и натаму сакајте ги Атињаните

pivljanin

pre 12 godina

Nadam se da će se Grci brzo oporaviti od ovog poraza, pobediti Montenegro i biti prvi u grupi. Ipak su oni najbolji a ostali Indijanci. Pozdrav za Grke.

portoriko

pre 12 godina

nakon svega ovoga jos sam vise sigurniji da ce svi iz nasih grupa a i b igrati u polufinalu. vjerujem da samo rusija moze da se usunja iz ovih ostalih u polufinale i to samo zbog kirilenka.

Makedonac

pre 12 godina

Поздрав до сите Ссрби што ја подржуваат Македонија.
Нека разберат клетите грци, МАКЕДОНСКО ИМЕ НЕМА ДА ЗАГИНЕ, Чиста МАКЕДОНИЈА.
(Македонци пишувајте кирилица).

Biljana Tatomir Ibanovska

pre 12 godina

Fala za site cestitki braka Srbi.Krvta ne e voda,edna od tie so mesana krv sum i jas.I kaj nas vo Makedonija navivame za vas,bez razlika koj sport e vo prasanje.Vecerva imam uste eden nas za navivanje,napred Nole

Velko

pre 12 godina

Pa zarem ne gledate kakvi se Grcite ? Od tolku shto se izrevoltirani od nashata pobeda tie duri ja zatvorija Grckata-Makedonska granica ? Pa toa nituedna neprijatelska drzava ne bi go napravila toa, osven Grcija. Rasipana vlast.

eto

pre 12 godina

"sramota za srbiju, za takve komentare.to je srpsko-grcko priljatestvo????????
jedan grk koij studirao u jugoslaviju, voleo srbiju, ali ne vise.......(sifis, 4. septembar 2011 02:50)"

pa zar ne primećuješ da su ovo skoro sve makedonski komentatori,i nešto jugonostalgičara i hrvata ;)Srećno braćo Grci u nastavku takmičenja i bez opuštanja kao juče. Crnogorce i Hrvate da dobijete sa +20. Napred Ellada

boris

pre 12 godina

Joj što volim kad srpske zemlje imaju uspeha u sportu,bravo za južnu Srbiju(Makedoniju)i zapadnu Srbiju(Hrvatsku)nadam se da će zajedno sa maticom centralnom Srbijom u drugi krug.Od BiH I Milonja se ničemu nisam ni nadao oni već odavno sramote naciju.

N1C0La

pre 12 godina

Pred ovoj natrprevar bevme spremni da se otkazeme od evropska titula samo za da pobedime na ovoj natrevar...Mislam deka i sega e isto...Im pokazavme na grcite koi se makedoncite, nie sme deca na aleksandar i taka i ke ostane...U predhodnite komentari procitav deka srbite ja sakale grcija bidejki bile hristijani, eve vi eden primer deka grcite se daleku od verata i deka na sekoj nacin gledat da ni nastetat:
Grk i Makedonka otisle vo grcka crkva da se vencaat, koga popot doznal deka devojkata e makedonka ja sprecil vencavkata, ja ucenuval makedonkata i rekol da se otkaze od drzavjanstovoto dokolku saka da se omazi so grkot, koga grkot pobaral od makedonkata da se otkaze taa raskinala so nego i se vratila vo mkd...
e toa se grcite...
Da zivee Makedonija, da zivee makedonskiot narod!
Makedonija nad se!
I za kraj blagodarnost od ubavite komentari od nasite srbski,turski,crnogorski i hrvatski prijateli!
a za tie sho imaat nesto protiv makedonija slobodno neka se ubijat!

Se nadevam deka iako pisuvam na makedonski ke me razberete!

POZZZ

Goran

pre 12 godina

Bravo!! Srecno u nastavku takmicenja!! Moze li neko da mi kaze kakav je sistem takmicenja??? Prve tri iz svake grupe idu dalje, bodovi se prenose i formiraju se dve grupe sa po 6 reprezentacija?! I sta posle, koliko idu dalje?? Unapred zahvalan..

Saša

pre 12 godina

Ne znam zašto novinar B92 u ovom članku pominje i političke odnose tako što kaže da su Grci "obrisali" ime države. Ne draga gospodo, Grci tu državu ne priznaju pod tim imenom i tako se i ponašaju i iz tog stava i mi možemo dosta naučiti o samopoštovanju pa nam se ne bi dešavalo da razne separatisticke protuve nazivamo ministrima ili premijerima nekih izmisljenih drzava . Inače, osećam bliskost i prema jednom i prema drugom narodu i drago mi je da su naše južne komšije uspele da naprave reprezentaciju koja se može nositi sa većinom boljih evropskih reprezentacija. Jedino mi je smešno to da mekeleb igra za Makedoniju sa kojom nema apsolutno nikakve veze, baš kao i Drejper za Hrvatski i Kuk za Crnu Goru. Ne znam kako navijati za takve reprezentacije. Da je recimo Veseli zaigrao za Srbiju tu bi i bilo nekakve logike jer je ovde kosarkaski stasao, doyivljava Srbiju kao svoju drugu zemlju, govori srpski bolje od pola "juzne pruge", ali i to ne bi bilo to, jer covek je ipak Ceh i prirodno je da igra za svoju zemlju. Pozdrav prijateljskom makedonskom i grckom narodu

Riste

pre 12 godina

Neznam o cemu je problem i zasto uvek moramo da se svadzamo mi makedonce sa vama braca srbi!!!! verujte da vas grke nevole nimalo od ono sto mi volimo vas i sve povezano sa vama!!! pre 2 nedelje sam se vratio iz grcke bio sam 3 meseci radio sam tamo!!! da bi samo malo znali sta grke pricaju o vama!!!!!braca srbi izlaze onako u grupe od 10-15 ljudi i veselo pevaju po ulici.ja iz svog hotela izletim i pocinjem da pevam sa njim.grke me pitaju od dakle su ovi? iz skoplju ili? ja ponosno sam rekao to su moja braca iz srbije!!! a oni na to su rekli:srbi su jako prost narod, neznaju nista osim da piju dere se po ulici i tuku engleze ljude koje nam ostaju pare.od srbe i mi nemamo bas neka korist!!! braca srbi jebite siptare jebite politiku volite nas jer niko vas nece voleti vise!!!!!! pozdrav od MAKEDONIJA

sifis

pre 12 godina

sramota za srbiju, za takve komentare.to je srpsko-grcko priljatestvo????????
jedan grk koij studirao u jugoslaviju, voleo srbiju, ali ne vise.......

SRB-IN

pre 12 godina

Serbs and Greeks Orthodox brothers forever!!!

Veliki pozdrav braći Grcima, vratićete im vi za ovo siguran sam.
Ako ništa mi ćemo vas osvetiti, čim se sastanemo sa F.R.Y. of Macedonia!!!

72-58

pre 12 godina

brakja dosta e so ova nacionaliziranje i slicni stvari manete ja politikata taa e najmalku bitna vo ovie momenti. Uste sum pod impresii od natprevarot, da napomenam za site jugosloveni da postsetam koj narodi bile u Yugoslavija koi zborat slicen jazik koi narodi bile sekogas edni za drugi... Da pokazeme malce respekt za covekot koj dal se od sebe za da ne obedini drugarot Tito site bile eden narod edna nacija ne se vredjajte barem da pokazeme pocit za nas posto site sme eden narod dali na ovoj ili na onoj nacin .... Braco srbi ne budite maloumni za ovo sta se desava sa Kosovo i slicno to je politika i makedonski narod nema nikakav uticaj na tome.

Dragan Zdravkovic

pre 12 godina

Procitao sam pet-sest komentara i - stomak mi se okrenuo!
I od srba i od makedonaca. Svi se pozivate na istoriju a - po onome sto pisete - ocigledno je da nemate pojma o istoriji. Pa, da covek prihvati da ne znate tudju istoriju, ali vi ne znate ni svoju istoriju.
Kad sam vec poceo da pisem da kazem i sledece> Priblizno 90% onih koji ovde, a i na drugim sajtovima, pisu komentare, ne znaju o cemu pisu. Sad sam shvatio da je ljude najlakse zavesti nacionalistickim parolama. Velika vecina se povodi za tim parolama a da ne zna ni sta koji izraz znaci. Ni bukvalno a kamoli u nekom kontekstu!

doktor

pre 12 godina

nakon hrvatskih velesila u kosarci sad dobijamo crnogorske,makedonske,bosanske i ko zna koje jos, kada izbace san marino iz tenisa onda cemo imati i teniske velesile i tako sa svim mogucim timskim sportovima.

Goran

pre 12 godina

Ja nevidim nigde bracu! Za One koji to jos nisu primetili- Tita wische nema, a NASA familija se "srecno" raspala. Ima jedna rec- zove se UTOPIJA. Mozda bi bilo dobro da svi mi Srbi, Hrvati, Bosanci, Crnogorci... Makedonci odrzimo jeden referendum i ozivimo novu drzavu YU - Yuzna Utopia .
Grcka nam je veliki sportski rival, ali politicki nam je 100 puta vise pomogla od nasih " juznih i zapadnih braca".
Zato navijam za Grcku. Sto nebi pitali Mesia, Injestu, Ronalda da igraju za Srbiju pa da budemo ponosni kad pobedimo!
Pozdrav "braci" sa godisnjeg iz Grcke

Makedonec

pre 12 godina

mene ne iteresuje shta drugi misle, dal smo mi makedonci anticki ili sloveni.. meni je drago shto ja to osecam i znam kao shto i svak ostali makedonac da je potomak aleksandra. Nije mi jasno zashto se stvara tenzija izmedzu srbe i makedonce ko je prijateljski narod,ko je pomogao,dal ste se zapitali dal neko mozda ima mogucnost zashto gledate od te strane . Ja neznam kolko vam je grcka vlada pomogla, neznam ni makedonska vlada, al znam da MAKEDONSKI NAROD je uvek bio uz vas i bice ,a neznam za grcki. Mozda grcka vlada vam pomogla al narod neznam a vladu cine 100-200 clanova neznam kolko tacno al nije bitno.
A oko sport veoma mi je drago shta smo pobedili, radujem se i na vashe pobede normalno, samo molim vas imajte neki respect prema nas ako ne volite nemojte da vredzate, ne shirite mrznju zato shto verujem da mi bar to ne zasluzujemo. A ove grke shto rade to, nek rade.. jedino tako mogu, na drugi nacin probuju a to i sami znaju da nikad nece biti. Pozdrav svima i ti shto ne vole i shto ne vole, mi svi vas volimo.

Mladja_011

pre 12 godina

nema veze braco ustuknuli ste pred ovim Makedoncima ali nema veze..pokoricemo mi balkan...zapamtite Rumuni i Grci su nam istinska braca,otpisite sve ostalo!!

omg

pre 12 godina

za ove Makedonce koji pišu da su i Grci među onima koji su nas bombardovali, samo kratko i jasno. Ne lažite! u Atini je bilo protesta protiv Nato stalno, na tv-u su pokazivali. Nemojte prosipati nama mržnju prema Grcima. Da ste pametni dogovrili bi se sa njima, ali ne, vi terate inat Grcima (koji imaju istorijsko pravo na makedonsko nasleđe i ime, a za nas u Srbiji bi to bilo kao kada bi se hiptetički raspala Mađarska, kao sfrj što je, i onda jedan njihov deo koji se naslanja na Srbiju da sebi ime Vojvodina, ) a Albanci vam čine 1/3 države, baš će vam biti bitno kako ćete se zvanično nazivati, ako oni postanu većina...

MakedoMan

pre 12 godina

Hallooo ej ti sa inicijalima WD jel znas sta pricas sta si ono napisao - kako moze neko koje je srbin da navija za neko ko se naziva makedonija,tu si totalna greska,sta vredjas,mi se ne nazivamo nego smo mi pravi makedonci imamo svoj jezim svoja drzava koja je postojala nekoliko hiljada godina i bice sve dok je svet ziv,upamti to,a sta ti sebe nazivas srbin mozda nisi to odakle znas,ok pzzz da zivee MAKEDONIJA DO INDIJA pzzz do svi srbi koji vole Makedonija i ja pozzz njih,

CAKI

pre 12 godina

FYROMci!Dal znate sta znaci na vasem "jeziku" rec Aleksandar(Alexandros)ili Fillip(Fillipos)??......nema odgovor!Ako hocete otvorite Grcki recnik pa cete saznati.Uzivajte vasu potpuno zasluzenu pobedu.Vi upravo pravite istoriju i spomenike.

nikola

pre 12 godina

sta se tice prolaz makedonije u cetvrtfinale je 100% obezbedjen, makar smo i izgubili ostalih meceva do kraja prvog faza i ostali u vtora faza. jednostavno jel dalje idemo sa skor 2-0. grcka ili hrvatksa 1-1 ili 0-2 ,rusija ili slovenija jedni 2-0 drugi 1-1 manje bitno.. mada makedonija je veliki favorit protiv bosanca i pogotovo protiv finaca kako j ebilo i pred pocetka prvenstva. u ostalom pobedili bi smo i treceg iz d grupe bilo da je to ukraine, gruzije ili bukarske jel smo veliki favoriit i protiv nih. jedino bi izgubili iz rusije i slovenije , ali kad dobijemo njih dvoje i zavsrili smo prvi i u drugog faze natecanja mislim da nas kraj je cetvrtfinale jer i da igramo sa poslednim iz druge grupe drugog faza natcanje jel tamo su mnogo bolje reprezentaceije ... jel tamo nemati mesto u cetvrtfinale za jedne njemacke i turske koje realno bi mogli stigli i u polufinale drugim okolnostima.. ali biti presrjetan ako makedonija iznenadi i u cetvrt finala pa se plasirati i u borbi razigravanje medala... great macedoniaaa pero antic aka carlos boozer & co.

!

pre 12 godina

o cemu prica ovaj cg dasa!?!?
pa vi cete i od finske da izgubite...ne biste dosli do polufinala ni da se igra prvenstvo Balkana...u stvari to je vec bilo na neki nacin pre ovog takmicenja i pokazali ste svoj potencijal...

Nikola

pre 12 godina

Nema tu politike makedonci su bili braca koliko i grci,onog trenutka kad su dozvolili da im albanija kroji politiku priznanjem kosova su izdali bracu.Kao i prema cg nemam nikakvo postovanje prema makedoniji.

Greek

pre 12 godina

Ok... then Serbian "brothers"... Its time for Greece, to recognise the Republic of KOSOVO!! And please, as Greek i can accept that Fyrom won fairly, becuase the Greek team was very bad, but just tell the truth... all the major players are out in this eurobasket for Greece and its a team with new players... and dont forget... eurobasket isnt finnished yet! Also when you won a good opponent in a sport its logic that you will be happy... as we did some years ago when we beat USA, in Euro 2004 etc!! So... Fairly won for our neighboors and stop the silly cooments and articles!

talalaj

pre 12 godina

Grke ne mirisem od Marusija (Letuva ,Letuva ) a Makedoncima zameram priznanje kosova .Ne navijam ni za jedne .Zasto rasplamsavate nacionalizam, a to sto su obrisali Makedonija to govori o nima samima ,para vrti ...

cg

pre 12 godina

Bravo Makedonci, Crna Gora je uz vas. Sad se tek sve zakuvalo, posle ubjedljivih poraza bosanaca i grka. CG veceras treba da dobije hrvate,i u drugu fazu ide Makedonija i CG, uz grke. Inace Srbi,ne brinite za CG i nasu grupu,vidim milo vam je kad gubimo, vidjecemo vas protiv Nemaca,Francuza, Spanaca, Litvanaca i Turaka, nemojte da vam bude krivo kad CG,Slovenija i Makedonija dodju do cetvrtfinala a vi ispadnete, onda cete da pricate kao svi se urotili protiv vas,namjestili vam grupu, tezak raspored, tvrdi kosevi, itd. Naprijed CG i Makedonija!!!

red devil 011

pre 12 godina

"Grčka nacionalna televizija ponovo je ‘izbrisala’ ime Makedonije, ali su makedonski košarkaši ‘počistili parket’ sa njihovim na EP!"
Moze to i malo manje nalozeno, m?
Grci zadnjih 30 godina nisu ovako nepovezano igrali, a Makedonci cekaju sledeci Partizanov "uvoz" iz Amerike da mu daju drzavljanstvo po najhitnijem mogucem postupku i mozda za 2 godine dobiju jos neku utakmicu na velikom takmicenju. Tuga jedna od kosarke, a vi mu ga dali po politici...bezveze.

Veljko

pre 12 godina

Pod hitno stati na put "naturalizaciji" u reprezentativnom sportu. Pobedu je Makedoniji doneo čovek koji nema nikakve veze sa tom zemljom osim što dobio pasoš.
Gubi se draž reprezentativnog sporta.

WD

pre 12 godina

Gledam malo ove komentare i ladno su ljudi umislili da ce nesto da urade. Svaka cast na pobedi, ali realno Grcka sigurno ide u drugi krug a verovatno i do cetvrtfinala dok BJRM nema neke realne sanse za ozbiljan plasman (sto se mene tice nek idu oni i do finala ja tu ne bih imao nista protiv ali jednostavno nije realno da prodju drugu fazu bez obzira na poprilicno laku grupu koju ce imati posle ukrstanja C i D)

Drugo sto mi nije jasno je kako neko ko je Srbin moze da navija za drzavu koja sebe naziva Makedonija, u kojoj veca prava imaju Albanci nego bilo ko drugi (skoro da imaju veca prava i od samih Makedonaca), i koja pored realne opasnosti da im ti isti jednog dana u potpunosti preuzmu drzavu ipak priznaju Kosovo i time jos vise potpaljuju Albanski nacionalizam i secesionizam. Da ne bude zabune, nisam ja nesto protiv Makedonaca. Niti ih mrzim niti sam navijao protiv njih ali isto tako nema sanse ni da navijam za njih. Narocito ne kada igraju protiv drzave koja je jedna od retkih koja postuje Srbe kao narod (manite me samo prica o zvizdanjima i ostale gluposti jer jedno je navijacka strast a drugo realno stanje kad pricas s nekim, ja bih prvi zvizdao njima da nas pobede, onako u afektu, ali to ne znaci da ih opet sutra necu ceniti i postovati), jedna od retkih koja postuje nas identitet, kulturu, istoriju, i sto je najbitnije ne priznaje nezavisno Kosovo (sad ce neki da se jave kao to je zato sto i sami mogu imati problema sto jeste donekle tacno ali oni problem mogu imati i ako ne priznaju, ne bi bili prvi na koje se vrsi uticaj tog tipa, tako da ta prica i ne pije vodu u potpunosti).

I jos nesto, posto vidim da se te price provlace kroz dosta komentara, jedno malo objasnjenje. Grcka naravno da nemoze da napise Makedonija zato sto to iz njihove perspektive gledano jednostavno nije moguce. Makedonci su u anticko vreme bili narod koji je 100% pripadao helenskom nacionalnom korpusu (narod dorskog porekla), dakle dosta pre dolaska Slovena na Balkan a kako ovi danasnji Makedonci vode slovensko poreklo (o cemu ni ne treba izvoditi neke dokaze, dovoljno je obratiti paznju na jezik, kulturu, obicaje i sve je tu) potpuno je jasno da Grci nemogu da prihvate takvu glupost. Sve je tu kristalno jasno, ako su Makedonci bili tu pre dolaska Slovena a ovi koji danas sebe nazivaju Makedoncima nisu, tu onda automatski neko laze. Da li lazu oni koji sebe nazivaju Makedoncima i zive na severu Grcke i govore jezikom proisteklim iz istog jezika kojim su govorili anticki Makedonci, ili lazu oni koji sebe nazivaju Makedoncima a zive u BJRM i govore jednim drugim jezikom, prosudite sami. Za nekoga ko se ne razume previse, ovo sve moze biti dosta konfuzno ali u sustini je lako samo ako se u obzir uzmu najosnovnije cinjenice i makar malo zdravog razuma.

Da zakljucim, Makedonci iz BJRM treba da slave ovu pobedu i ja im iskreno cestitam ali da se manu poltike i istorije jer im cinjenice ne idu bas na ruku, pobedu treba da slave jer su pobedili drzavu koja ipak nesto znaci na kosarkaskoj mapi Evrope. A sto se tice Srba koji su navijali protiv Grcke i njima svaka cast ali pre nego sto to urade sledeci put nek porazmisle malo o nekim cinjenicama pa ako im ne smeta onda ok. Sto se mene licno tice, pravi prijatelji su nam samo Rusija, Rumunija, i Grcka. Sa svima ostalima lepo, kulturno, i u granicama normale ali nista vise od toga.

SRB-IN

pre 12 godina

Alo Makedonci, ne uzbuđujte se previše. Ovo je bio slučajan kiks braće Grka, al imaju kvalitet i sigurno prolaze grupu, za razliku od vas. Ovaj trzaj je jedino šta će na ovom prvenstvu uraditi F.Y.R. of Macedonia!!!

KOSOVO IS SERBIA, MACEDONIA IS GREECE!!!

Hellas

pre 12 godina

Pobedili slučajno i mislite da ste bolji,Srbija navija za Grčku,mi smo braća,a ne bivše yu republike,kakvi su ovo komentari.Živela Grčka I Srbija,sve do finala!

goran

pre 12 godina

Neznam kako mozete da podrzavate tzv. makedonce nakon svega loseg sa njihove strane prema nama,Grci su mi nekako prirodniji mada nisu ni oni cvecke ali barem nisu priznali Kosovo,i prema nama imaju mnogo bolji stav i nisu izmisljena nacija kao ovi koji ni sami neznaju ko su, odakle su,i kako se zovu i jos svojataju Aleksandra Makedonskog a sa njim nemaju nikakve istorijske veze , kakva je to nacija koja mora u svom nazivu da ima Bivsa Jugoslovenska Republika? to nema nigde u svetu ...

Hellas

pre 12 godina

Nije mi jasno kako ovoliko ljudi slavi pobedu Skopjana,a poruka za Stojančeta je da će biti finale Grčka-Srbija i tada će biti svejedno ko će pobediti jer mi smo braća!

eto

pre 12 godina

"sramota za srbiju, za takve komentare.to je srpsko-grcko priljatestvo????????
jedan grk koij studirao u jugoslaviju, voleo srbiju, ali ne vise.......(sifis, 4. septembar 2011 02:50)"

pa zar ne primećuješ da su ovo skoro sve makedonski komentatori,i nešto jugonostalgičara i hrvata ;)Srećno braćo Grci u nastavku takmičenja i bez opuštanja kao juče. Crnogorce i Hrvate da dobijete sa +20. Napred Ellada

Radomir

pre 12 godina

Makedonija danas jedino ima dobre odnose sa Kosovom.
- priznali su Kosovo i zabili ledja Srbiji
- sa Grckom se spore oko imena
- sa Bugarskom imaju istorijsko breme
- Albanija podrzava njihove separatiste
- a kad razmislim, pa to im radi i Kosovo

Ne, Makedonija nema dobre odnose ni sa kim u susedstvu. Imali su super odnose sa Srbijom (jedino) pa i to procerdali.

pivljanin

pre 12 godina

Nadam se da će se Grci brzo oporaviti od ovog poraza, pobediti Montenegro i biti prvi u grupi. Ipak su oni najbolji a ostali Indijanci. Pozdrav za Grke.

boris

pre 12 godina

Joj što volim kad srpske zemlje imaju uspeha u sportu,bravo za južnu Srbiju(Makedoniju)i zapadnu Srbiju(Hrvatsku)nadam se da će zajedno sa maticom centralnom Srbijom u drugi krug.Od BiH I Milonja se ničemu nisam ni nadao oni već odavno sramote naciju.

cccc

pre 12 godina

makedonci su obicni falsifikatori istorije...zasto to kazem..pa jednostavno je...Alexandar Veliki je rodjen u Vedrenu,mesto koje se i dan danas nalazi na teritoriji Grcke..e sad neko ko svojata takvog coveka normalno je da ima teritorijalne pretenzije prema susednoj drzavi i zbog toga su Grci u pravu.Ako su Makedonci stvarno to sto kazu da jesu(potomci Alexandra Velikog)zasto onda ne pricaju njegovim starogrckim jezikom,vec njime pricaju danasnji Grci?jasno je kao dan da falsifikuju istoriju.To bi bilo isto kao kad bi se mi Srbi proglasili Rimljanima,i slavili Cezara,jer pobogu,i mi smo nekad bili deo Rimskog Carstva.Ne ide to tako.

SRB-IN

pre 12 godina

Serbs and Greeks Orthodox brothers forever!!!

Veliki pozdrav braći Grcima, vratićete im vi za ovo siguran sam.
Ako ništa mi ćemo vas osvetiti, čim se sastanemo sa F.R.Y. of Macedonia!!!

ja

pre 12 godina

Sad ce Aleksandar Makedonski biti jos veci BJRMovac. Vec sledece nedelje se Meklejbu podize spomenik u centru Skoplja.
U svakom slucaju sve cestitke za pobedu.

sifis

pre 12 godina

sramota za srbiju, za takve komentare.to je srpsko-grcko priljatestvo????????
jedan grk koij studirao u jugoslaviju, voleo srbiju, ali ne vise.......

мило ем драго

pre 12 godina

Е колики ми је ово мерак!
- Због тога што их терају да се зову FYROM
- Због тога што нама стално звижде и продају приче о православном братству, а у ствари наша репрезентација (у било којем спорту) тамо увек бива дочекана на "нож"
- Због тога што су уествовали у бомбардовању "православне браће"...
али то све је на граници приче о спорту.
Драго ми је и што Македонци добро играју, да се тај сиромашан народ мало порадује.

Mladja_011

pre 12 godina

nema veze braco ustuknuli ste pred ovim Makedoncima ali nema veze..pokoricemo mi balkan...zapamtite Rumuni i Grci su nam istinska braca,otpisite sve ostalo!!

Goran

pre 12 godina

Ja nevidim nigde bracu! Za One koji to jos nisu primetili- Tita wische nema, a NASA familija se "srecno" raspala. Ima jedna rec- zove se UTOPIJA. Mozda bi bilo dobro da svi mi Srbi, Hrvati, Bosanci, Crnogorci... Makedonci odrzimo jeden referendum i ozivimo novu drzavu YU - Yuzna Utopia .
Grcka nam je veliki sportski rival, ali politicki nam je 100 puta vise pomogla od nasih " juznih i zapadnih braca".
Zato navijam za Grcku. Sto nebi pitali Mesia, Injestu, Ronalda da igraju za Srbiju pa da budemo ponosni kad pobedimo!
Pozdrav "braci" sa godisnjeg iz Grcke

Kos po kos

pre 12 godina

Bravo MK ekipo!!!
Na terenu se dokazuje koluko vredis a ne kad te napumpaju kvazi eksperti u novinama, na televiziji, po forumima...
Verovatno jos jedan dokaz da su Makedonci ustvari Srbi ... ili mozda nisu...

omg

pre 12 godina

za ove Makedonce koji pišu da su i Grci među onima koji su nas bombardovali, samo kratko i jasno. Ne lažite! u Atini je bilo protesta protiv Nato stalno, na tv-u su pokazivali. Nemojte prosipati nama mržnju prema Grcima. Da ste pametni dogovrili bi se sa njima, ali ne, vi terate inat Grcima (koji imaju istorijsko pravo na makedonsko nasleđe i ime, a za nas u Srbiji bi to bilo kao kada bi se hiptetički raspala Mađarska, kao sfrj što je, i onda jedan njihov deo koji se naslanja na Srbiju da sebi ime Vojvodina, ) a Albanci vam čine 1/3 države, baš će vam biti bitno kako ćete se zvanično nazivati, ako oni postanu većina...

Dimitar

pre 12 godina

Srbija do Beograda...
Znaci ovi srbi misle da je cela planeta nivna, koji ste vi iskopmleksiran narod!!! Koji stavovi, juzna srbija...hahahahah
Cuvajte beograda jer jos to vam sotalo!!!

a

pre 12 godina

Znam da nije ni vreme ni mesto za ovakve komentare,ali kad su nam makedonci negde pomogli? Pa Grci su kao dobrovoljci ratovali zajedno s nama u Bih, aekovi navijaci napali grobare zato sto su ovi pobratimljeni navijaci s paokovim,kad su nas Grci bombardovali? Jedina mrlja zvizdanje 95 na ep.

HRVAT

pre 12 godina

Bravo Makedonci, čestitam vam na pobjedi protiv Grčke, svaka čast, i nas hrvate ste dobili jer ste više željeli tu pobijedu i imali vise srca sto je je. Drago mi je da ste pobjedili te Grke jer vas uvijek tlace na razne politicke nacine, kad sam bio u grckoj nisam mogao vjerovat da se u EU onakav rasizam i fasizam moze dopustiti naspram neke drzave i ljudi kao sto se njima dopusta glede vas... eto jos jednom je Makedonija pobjedila Grcku kao i za vrijeme Filipa II prije 2350 godina :D poz iz Hrvatske

Makedonac

pre 12 godina

"Grčka nacionalna televizija ponovo je ‘izbrisala’ ime Makedonije, ali su makedonski košarkaši ‘počistili parket’ sa njihovim na EP!"
HVALA VAM NA PREDIVNOM KOMENTARU !
U SKOPLJU SE SLAVI KAO DA SMO OSVOJILI PRVENSTVO :)
POZDRAV !

Saša

pre 12 godina

Ne znam zašto novinar B92 u ovom članku pominje i političke odnose tako što kaže da su Grci "obrisali" ime države. Ne draga gospodo, Grci tu državu ne priznaju pod tim imenom i tako se i ponašaju i iz tog stava i mi možemo dosta naučiti o samopoštovanju pa nam se ne bi dešavalo da razne separatisticke protuve nazivamo ministrima ili premijerima nekih izmisljenih drzava . Inače, osećam bliskost i prema jednom i prema drugom narodu i drago mi je da su naše južne komšije uspele da naprave reprezentaciju koja se može nositi sa većinom boljih evropskih reprezentacija. Jedino mi je smešno to da mekeleb igra za Makedoniju sa kojom nema apsolutno nikakve veze, baš kao i Drejper za Hrvatski i Kuk za Crnu Goru. Ne znam kako navijati za takve reprezentacije. Da je recimo Veseli zaigrao za Srbiju tu bi i bilo nekakve logike jer je ovde kosarkaski stasao, doyivljava Srbiju kao svoju drugu zemlju, govori srpski bolje od pola "juzne pruge", ali i to ne bi bilo to, jer covek je ipak Ceh i prirodno je da igra za svoju zemlju. Pozdrav prijateljskom makedonskom i grckom narodu

CAKI

pre 12 godina

FYROMci!Dal znate sta znaci na vasem "jeziku" rec Aleksandar(Alexandros)ili Fillip(Fillipos)??......nema odgovor!Ako hocete otvorite Grcki recnik pa cete saznati.Uzivajte vasu potpuno zasluzenu pobedu.Vi upravo pravite istoriju i spomenike.

Greek

pre 12 godina

Ok... then Serbian "brothers"... Its time for Greece, to recognise the Republic of KOSOVO!! And please, as Greek i can accept that Fyrom won fairly, becuase the Greek team was very bad, but just tell the truth... all the major players are out in this eurobasket for Greece and its a team with new players... and dont forget... eurobasket isnt finnished yet! Also when you won a good opponent in a sport its logic that you will be happy... as we did some years ago when we beat USA, in Euro 2004 etc!! So... Fairly won for our neighboors and stop the silly cooments and articles!

Dime

pre 12 godina

Eh, kako bi lepo bilo da smo jos svi bili zajedno.Sve bih pobjedzivali, skoro u svim sportovima.Ovo je dokaz da jos postoji ljubav izmedzu bivsih republika.ZIVELA JUGOSLAVIJA, ZIVELI JUGOSLOVENI !!!

Nikola

pre 12 godina

Nema tu politike makedonci su bili braca koliko i grci,onog trenutka kad su dozvolili da im albanija kroji politiku priznanjem kosova su izdali bracu.Kao i prema cg nemam nikakvo postovanje prema makedoniji.

MKD

pre 12 godina

@ccc ona severna makedonija za koju kazesh da je grcka i da je tamo rodjen aleksandar makedonski je nekada bila makedonska brate vidi se da si slab u istoriju zatoa bolje ti je da ne komentarises.Ta severna makedonija se zove egejska makedonija kao sto su i nas bugari uzeli deo i vi srbi ali mi smo prevazisli to i niko nikad ne pominje, a ne kao vas da smo priznali kosovo.Nisam ja priznao nego nasa vlada zatoa sto je amerika tako htela, a kad vi uskoro budete priznali kosovo sta ce onda biti samo neznam ;)

doktor

pre 12 godina

nakon hrvatskih velesila u kosarci sad dobijamo crnogorske,makedonske,bosanske i ko zna koje jos, kada izbace san marino iz tenisa onda cemo imati i teniske velesile i tako sa svim mogucim timskim sportovima.

makedonka

pre 12 godina

Jadno je citati komentare "braco grci"... sta su to oni toliko toga uradili pa su vam postali braca??? Ja sam srpkinja koja zivi u makedoniji i stidim se kada procitam ovakav tip komentare srba. jadno!!
Bravo makedonskoj reprezentaciji, igraju svim srcem, toliko su zeljeli tu pobedu, zasluzili su, svaka im cast! Bravo momci

Igor Stefanoski

pre 12 godina

Dragi moji Srbi, voleo sam vas isto kolko i Makedoniju, al... Ne mogu da shvatim da ima nekih 40% od vas koji nas mrze? Zashto? Zbog Kosova? Pa zar je neko nas pitao, obichne Makedonce, dal da priznamo ili ne Kosmet? Setite se '99 i koliko poddrshke smo vam dali tokom bombardovanja! Zapaljena US embassy u Skoplju, krv smo ishli da dajemo u Vranju, posvuda smo se tukli sa Albancima. Vazda se kod nas navijalo za Srbiju u svim sportovima, osim kad ste igrali protiv nas. A evo kolko su vam Grci "braca": 1) 1995 - navijali u finalu EP za Litvaniju protiv vas. 2) Aris - Zvezda u Solunu - pretukli zvezdine navijache. 3)Grchki kosarkashi divljachki se tukli sa srpskim kosharkashima pre neko vreme. Treba li josh da nabrajam? Razocharan sam donekle vama, dragi moji Srbi, al zato veliko hvala na chestitkama dobronamernim megju vama, kao i veliko HVALA dragim Hrvatima, Crnogorcima, Bosancima koji nas podrzavaju 101%. Ja iskreno zelim da neko od bivshih YU republika osvoji ovo prvenstvo, po mogucnosti moja MAKEDONIJA!!! A oko zlobnih komentara u vezi da Bo nije Makedonac, a shta su Draper, Cook i josh mnogo njih na ovom prvenstvu? Svi istali u timu su deca sa nasheg asfalta, i da nema zabune - Pero Antic je rogjen u Skoplju, kao i njegov deda i pradeda, a za dalje ne znam.

Makedonec

pre 12 godina

Citam i nemogu da verujem da neki od Srbe nazivaju Grci bracom, a ne nas Makedoncima.Pa sta je vama ljudi kad su vas bombardovali i vasi Grcki "braca" su bili protiv vas, a mi Makedonci smo stajali na plostade u nashih gradova i smo palili svece za vas.Mozda Grci znaju vas jezik kao sto ja znam vas,a mozda ste braca zbog vas zadnji susret u kosarci kad su vas priredili lepa dobrodoslica.Mozda imate rodjake, brace sestre u Grcku kao sto ja imam u Srbiju?Nadam se da su to samo mal broj nepismenih koji su do 15 godina starosti inace bi se razocarao sto sam proveo 5 godine od zivota u mojoj BRATSKOJ Srbiji za koju navijam uvek(osim kad igra protiv nas:)) )i koju dozivljavam kao svoju zemju i svoj narod...Josh jednom pozdrav braco Srbi, a isto i pozdrav svim bivshim jugoslovenima

Novica

pre 12 godina

..sad ce znat di je i sta je MAKEDONIJA! smradovi grcki...obrisali i ime sto im nije prvi put..oni kao da zive u 5-tom veku...

Pozdrav iz Makeodnije!!!

mirko1

pre 12 godina

bravo makedonci ,puno pozdrava iz republike srpske.
pusti mi ove grke bogati ,slusamo te price non stop braca grci ,
prazne price nikad nista nisu pomogli ,jos malo pa ce njima trebati pomoc.
makedonci sutra fince i idete dalje

Goran

pre 12 godina

Komentar za gospodina sa opsirnom analizom. Pa po cemu smo mi to braca sa grcima vise nego sa makedoncima ??? Jedino sto imamo zajednicko je pravoslavna vera. Da li su grci sloveni ? I sta su nam grci pomogli u zadnih 20 godina? A, da, odbranili su nas od NATO bombi, isto kao i Rusi i Rumuni. I ziveli smo u istoj drzavi 70 godina, isto kao sa makedoncima.

Makedonija

pre 12 godina

Suze mi teku kad pishem ovo vi srbi koi kazete da volite grke i da mrzite makedonce ne svacam vama su uzeli kosovo a nas egejska makedonija barem vi znate kakva ja te bol koju osecamo mi makedonci i vi srbi u srce Teshko je to :( PODRZAVLJAM LUDE OD HRVATSKE SRBIJE BOSNE CRNE GORE SLOVENIE KOI NE PODRZAVVAJU Veliki pozdrav iz Makedonije Braco ! :)

Nikola Skopje

pre 12 godina

Dechki, naravno da nam je adrenalin visok i uzbudjene veliko zbog pobede, al nemojte meshati sport i politiku. Svi vi koji kazete kakvi ste braca sa Grchkom, sami ste svedoci kako sve to zavrshilo na vashoj zadnjoj ''bratskoj'' utakmici, taj varvarski nachin izbacivanje nacionalizma nije u redu, zabite to. Sport je sport

!

pre 12 godina

o cemu prica ovaj cg dasa!?!?
pa vi cete i od finske da izgubite...ne biste dosli do polufinala ni da se igra prvenstvo Balkana...u stvari to je vec bilo na neki nacin pre ovog takmicenja i pokazali ste svoj potencijal...

Janez

pre 12 godina

bravo makedonci.

studi mi se mesanje politike sportom na razim portalima, ali ova brisanja imena - da ne o govorim sluzbenom stavu grcke vlade poslednjih 20 godina - stvarno je maloletno, da ne kazem bezobrazno.

kod svih problema kojim treba da se posvete, ova se nacija bavi imenima susjednih zemalja. taman treba da ih izbace iz eu i natrag na drahme.

jos jednom - bravo makedonci!

Goran

pre 12 godina

@cccc: Ne preteruj, ljudi zive na teritoriji severne Makedonije, a problem sa imenom je nasledjen odavno. Nisu oni krivi sto se zive na delu teritorije koji se tako zove. Ni sadasnji Egipcani nisu oni pravi anticki Egipcani, vec Arapi koji zive na teritoriji Egipta. Znas, u ostatku sveta se ljudi zovu prema teritoriji na kojoj zive i pojam "nationality" se zapravo odnosi na drzavljanstvo, a ne pripadnost nekom narodu. Odatle u jednoj Svajcarskoj zive Svajcarci, a ne Nemci, Francuzi i Italijani, kako bi bilo da su se ugledali na ljude sa ovih prostora.
Kako god - cestitke nasoj slovenskoj braci, jer su nam oni mnogo blizi i po kulturi i po obicajima od Grka. I shvatite jos jednu stvar - mozda su Grci u Srbiji popularniji od Makedonaca, ali to je samo zato sto sa njima jos nismo ziveli, pa zato nismo stigli da se posvadjamo.

Dejan

pre 12 godina

Svaka cast Makedoniji. Ali vise mi je muka od zemalja koje uvoze igrace. Puno evropskih reprezentacija imaju po nekog naturalizovanog crnca isl.
Sva sreca da smo mi bedni i da niko nece da dodje kod nas, pa igramo sa nasim ljidima i sa nasim srcem.

Stojance_Makedonija

pre 12 godina

Komentar namenjen za covek koj pise komentar po ime HELLAS pa covece kako sta kazes da se ide na finale HELLAS SRBIJA i sta mislis da ce HELLAS pobediti ?? Pa SRBI deklasirace gi bre a to MAKEDONIJA je 3 put bojla od HELLAS.... SAMO NAPRED MAKEDONIJA I SRBIJA(IDE PO ZLATA)POZZ !!!

doktor

pre 12 godina

Pogledajte ovaj deo zreba,a onda nas,pa to je sramota ! Srbija ,Nemacka ,Francuska,Litvanija ,Spanija-jedna od ovih iz nase grupe nece ici na OI!!!!!!!!! Sutra protiv Nemaca igramo jednu od kljucnih,po meni presudnu!

Daniel Makedonija

pre 12 godina

Edno ime imame vo dushata go nosime za tebe zivot davame ooo makedonijooo...dushava mi e polna so ubavi momenti posebno ovaj deneess napred heroi!!!!

VojvodaMK

pre 12 godina

Hvala puno za predivne komentare BRACA HRVATI I SRBI !!!!!!!
u skopjlu i u svaki grad se slavi kao da je osvojeno prvenstvo :))
hocu sad da im vidim izraz lica na grci hahahahhaha
pozdrav svima iz МАКЕДОНИЈА !!!!!

Istina

pre 12 godina

Za sve proroke lažnih istorija, prosta činjenica da današnji Grci nemaju nikakve veze ni sa Aleksandrom ni sa Aristotelom, jer je ogromna većina poreklom iz Male Azije, tako da kićenje tudjim perjem potiče od južnijih suseda i jako mi je milo em drago što su ih južni susedi tako očerupali.

Ovo važi samo za one koji sport i sportske igre doživljavaju kao rat drugim sredstvima,za normalne jedna dobra ekipa je pobedila drugu, koja će neki drugi put možda pobediti, a možda i neće, ali će se ljudi dobro zabaviti.

Alen

pre 12 godina

Makedonija izvojuva golema bitka protiv nasite komsii Grcija
Redno vreme e da dokazeme deka ne sme "makedoncinja" i deka i
nie imame kvalitet i talent kako i site drugi balkanski narodi
Stop za 100 godisnata represija, ugnetuvanje, ponizuvanje, proteruvanje
od strana na grcite!!!
Borbata prodolzuva...
Pozrav do nasite brakja Srbi!

vedran

pre 12 godina

jako mi je zao da ima srba koji misle da su makedonci njima nanjeli zlo..zao mi je sto misle da su makedonci dobrovoljno priznali kosovo..nisu..makedonci su oduvjek osjecali srbi kao najblizi i bratski narod...makedonci nikada nisu mrzeli srbe..bezveze je to sto srbi neznaju..kosovo je oduvjek bilo srbija, to je tacno..nazalost politika kad umesa prste sve se izokrene kako ne treba..isto se desilo i makedoncima i grcima..mozda srbi smatraju da su njima grci blizi i lojalniji od makedonaca, u taj slucaj oni nisu upoznali makedonce..
ja imam puno prijatelja u srbiji i meni je srbija prijateljska zemlja,imamo ist mentalitet i vjerujemo u istog boga...lepo bi bilo da oni koji su tu izvredjali makedonce, fino razmisle i informiraju se bolje o faktima..ja sve vas pozdravljam i cestitam uspeh makedonskoj kosarkaskoj reprezentaciji.

vojvoda

pre 12 godina

Bravo MAKEDONIJA bravo MAKEDONCI!!! Savrseno odigrana odbrana!!! Dokaz da pobeda nad Hrvatskom nije bila slucajna!!! A Meklejb je jos jednom dokazao da je vanseriski igrac!!!

Aleksandar The Great

pre 12 godina

Braco srbi citam ove komentare i uvredio bi se kao Makedonac ali znam da prave Srbe vole Makedoniju kao svoju zemlju.Pozdrav braco

nikica

pre 12 godina

bravo makedonci!!!pokazali ste da imate srca protiv nas i sad protiv Grka, tako se bori za svoju zemlju...hrvatskim igračima treba pokazati vaše partije da vide što je srce i želja! Pozdrav legendi Zadra Todoru Gečevskom!!
Od sada Zadar za Makedonce

Nikola

pre 12 godina

Ehhhh.... Steta sto vidim da neke srbe su bili uz grckoj a protiv nas... Kosovo ovo Kosovo ono.... Niko me nije pitao dali i sta ja mislim oko priznanje Kosovo.... Tako da to je mnogo smesno... Ja najiskrenije... Uvek mi je drago kad ako ne moja drzava neka drzava iz ex yu prostora uspe u nesto.. Dali to Nole u danasno vreme... dali Srbija u kosarci i vaterpolo, dali Hrvati u fudbalu.. Dali Crnogorci, Slovenci, Bosanci.... A vas koji pljujete po nama a imate puno rodbine, prijatelja, prijatelja vasih roditelja... Zalim vas...

Hici

pre 12 godina

Zvizdanje 95., tuča košarkaša, pa napad Aekovih navijača na rukometaše partizana.. A o bombardovanju da ne govorim. E, pa ja za tu braću necu navijati. Još i Partizan pobedio Aek danas.. bravo za Makedoniju samo se bojim da ce ovu pobedu upropastiti vec protiv Finaca.. Realno, prvenstvo bi bilo jednako kvalitetno bez C i D grupe. pozdrav sa napaćenog Kosova.
P.S. da se ne bavimo politickim temama, al' sve mi se cini da ce ih (kosovo)i Srbija priznati, tako da nema sta prigovoriti makedoncima. danas svako gleda svoj interes pa tako i grci..(zbog Kipra)..

ja

pre 12 godina

Lester Bo Mekejleb- najbolji stranac u istoriji nase kosarke i jedan od najboljih igraca koji je igrao na nasim prostorima u proteklih 15-ak godina!
Unistio je Grke kao sto je unistavao kada je vodio Partizan do F4!
Gledao sam utakmicu, jedna rec DOMINACIJA sa druge strane takodje jedna rec NEMOC!

Rastko

pre 12 godina

Pa samo vi klinje možete navijati za Grčku jer se ne sečate 95'.
Dok god traje ovaj sport ja ču navijati protiv Grka,Turaka i Španaca.
Kapa dole Makedonci.

duledudule

pre 12 godina

bravo MAKEDONIJA,cestitam vam.da navijam za grcku?ne,ne..oni su isti jedino jel su pravoslavci,ali su pokazali svoje lice mnogo puta...od 95te pa na ovamo...BO je vrhunski plej...ali meni je najdraze zbog Pere Antica,pamtim dok je igrao za zvezdu,mnogo sam ga gotivio.Pero vrati se u ZVEZDU!mnogo srece vam zelim u nastavki prvenstva!

Robbi- MKD

pre 12 godina

BRAVO MAKEDONCI Ubav poklon za 20 godini Nezavisnost na Makedonija!!!
Fala do site Srbi i Ex-YU za ubavite komentari upateni do Makedonija!!!

zvezdas-rajvoSa

pre 12 godina

A sada site Makedoncite da go zalijete grloto so Kavadaracko vinoto najubavoto :)) !! Drago mi je sto su dobili nadobudne Grke :) Pozdrav braci Makedoncima :) PS. Tri najbolja plejmejkera u Evropi : Toni Parker, Milos Teodosic i Bo McCalleb :)

Ivica

pre 12 godina

Ovo je bilo fantasticno. Nasi su ostavili srce na terenu. Grci - kao izgubljeni u svemiru. Ko zna kako li se sada osecaju. Ovo oni shvataju kao najvecu mogucu bruku. Epa neka ! Neka vide da imaju sebi ravnopravne ovde malo severnije od njih. Hvala braci srbima na podrsci. Ipak ne mogu da shvatim da izuzetci navijaju za Grke, nisu vam oni prava braca. Da se vi granicite sa njima, dosad bi zaratili 100 puta. Ne volim da generaliziram, ali oni su fanatici, a vecih nacinalista (fasista) nema na ovim prostorima. Pa oni su clanovi NATO-a koji vas je tukao bombama, bas iz egejskog mora. Pozdrav Srbiji i puno srece ka finalu, a mi ako uspemo da nanizemo jos koju pobedu - super ! Posle ovog sto se desilo, isto kao da smo vec osvojili prvenstvo !

makedonec

pre 12 godina

Vtora pobeda na Mekedonija nad Grcija prvata na filip II pred 2352 god a vtorata denes 03.09.2011 god bravo Makedonija idemo dalje .

Max-ut

pre 12 godina

Prvo: Bo McCalleb nije naš ili njihov, nego je Amerikanac, koji igrom slučaja ili možda dobrih skauta igra za Makedonsku reprezentaciju. Umesto da se Srbi diči time što je njihova reprezentacija puna srpskih fenomenalnih igrača, bez primesa internacionalaca sa ovog ili onog kontinenta, oni kopaju oči kako je Bo njihov, kako on ne bi trebalo da igra za Makedoniju i tako dalje.

Drugo: Žaliti se kako Makedonija ima dosta slabiju grupu od Srbije je tako suludo i nezrelo da postaje strašno. Sreća ipak igra ulogu i u sportu. Sa druge strane, za Srbiju je čak što više i bolje što je ta grupa slaba, jer se u četvrt finalu ukrštaju. Pustite vi Makedoniju, ajde da vidimo šta ćemo sa Španijom i Nemačkom.

Treće: Bratstvo jedinstvo je trajalo koliko je trajalo. Ali pljuvati se medjusobno, govoriti kako su ovi ili oni braća je suludo. Mešati politiku u sportu, mešati priznanje Kosova sa makedonske strane ili ignorantna politika prema Makedonskoj Pravoslavnoj Crkvi sa druge stane, kako i šta su oni nama pomogli u prošloj deceniji ne bi trebao biti diskurs kada je sport u pitanju. Zašto ne bismo sklonili pogled sa te prizme ispolitiziranosi i bili normalni ljudi barem jednom.

Četvrto: Šta je Srbija učinila za Makedoniju u prošloj deceniji+ pa što većina Makedonaca smatra Srbe za braću i navija za Srbiju u skoro svim sportovima? Pustite te priče, navijajte za one ekipe koje sum vam bliže srcu, bez primese politike i malograđanštine. Budite svoji, barem jednom i barem kada je sport u pitanju.

wlado

pre 12 godina

eh sto mi drago !

u grckoj na svim mapama po turistickim agencijama pise FYR a granice su isprekidane, kao nama sa kosovom...oni ne samo da ne priznaju ime makedonija nego im ni ne priznaju drzavu :D ziva istina ovo.

Melbourne

pre 12 godina

Cestitke na pobedi Makedonci!
Srbi okanite se politickih izjava i volite oba bratska naroda. Ne znaci ako volis Grke da treba ne voleti Makedonce i obruto. Cinjenica je da su Grci daleko vise pomogli zemlji Srbiji nego Makedonci......Sad zasto je to tako, dublje je pitanje... Verovatno je jedan od razloga jer su bili u poziciji da su mogli, dok je Makedonija mala, siromasna, neuticajna, i od svoga postanka (`91) uvek bila pritisnuta ozbiljnim problemima po pitanju opstanka, te je morala igrati onako kako joj se svira...... Sve jedno ja ih volim bas kao i Grke

Milosav

pre 12 godina

Kolega Dime iz MK me je odusevio svojim postom.Ja sam se kao Srbin radovao kad sam video rezultat da su razbili "nasu bracu Grke".Eh da postoji sada tadasnja YU bili bi jaci od svih na Balkanu.

Vlada j

pre 12 godina

Makedonci vi ste carevi,razbijate redom!ne obracajte paznju na ove kvazi istoricare koji se u nista ne razumeju ni u sport ni u istoriju,samo vi pobedjujte.

Bosanac iz Skoplja

pre 12 godina

Bravo Makedonci !!!! sretno sa Finskom ...

Braco Srbi, Hrvati, CrnoGorci, Bosanci zeljim vam Uspjeh neka pobedi najbolji :)))) Neka svi vide staru Jugoslovensku Kosarkasku Skolu sta radi ...

Ovca

pre 12 godina

Prvo Croatia pa Helas ..... ko je sledeći nije teško predpostaviti....Teško da će se plitko razmišljanje "superiornih naroda i sportskih veličina" sa ovih naših prostora promeniti posle ovog uspeha Makedonske reprezentacije. I što bi doajen sportskog novinarsta M.Delić rekao: "Ljudi moji, pa to je nemoguče...", na pomolu je novo Balkansko čudo. BRAVO MAKEDONIJA!!!

Dragan Nis

pre 12 godina

Bravo Makedonci, odlicno ste igrali. Mec je bio napetali i znaimljiv. vec nekoliko godina pratim igru kosarkaske reprezentacije Makedonije. Posebno sto mi se dopada kod vas je igrate srcem. pred pocetak ovog prvenstva bio sam ljut na mnoge Makedonce koji nisu verovali svoje kosarkase. Potajno sam ocekivao da Makedonija bude to prijatno iznenadjenje u prvom delu takmicenja. Na moju srecu bio sam u pravu.

Andrija

pre 12 godina

Čestitke Makedonci!
Svaka vam čast braćo. Pokazali ste da imate ogromno srce!

Ja dobro pamtim finale evropskog '95. i svetskog prvenstva '98. i jos uvek mi zvoni u usima zvizdanje grckih navijaca nasoj reprezentaciji.
Mi smo u Beogradu 2005. pokazali Grcima da smo veci ljudi od njih, ali ja licno dok budem pratio kosarku nikada necu navijati za njih, posebno ne kad igraju sa 'našima'.

Arhimed

pre 12 godina

Svaka cast Makedonijo!!!! Velika pobeda. Ko je kome ovde brat pitanje je ali sedamdeset godina u jednoj drzavi, slovenski jezik i kultura i mnogo ljudskih veza cine nas bracom kao i sa drugim bivsim republikama. Sve ove reprezentacije vuku korene od Jugoslovenske skole i to niko ne moze da porice. Price da Bo nije Makedonac bezvezne su jer su to mnoge reprezantacije uradile uz malu razliku da je Makedonija izabrala mozda ne bas najboljeg playa u Evropi ali svakoako najveceg coveka koji uvek daje sve od sebe. Sve cestitke!!!

politika dalje od sporta

pre 12 godina

Bravo Mekejleb pokazao si kako se bori za svoju zemlju :D Vidim mnogo je ispolitizovano ovo sve, u opstem metezu cak se medju komentarima pojavljuju i neki crnogorci koji se generalno obracaju srbima..?! O.o Sta se desava? Mirni bre. Zar je recimo bitno sto ce meni uvek biti drazi grci od onih koji su nam ubili kralja, a danas iskljucivo pisu hrvatskim.. Nije bitno, ja to drzim za sebe. :)

VojvodaMK

pre 12 godina

'' Makedonci ‘ošamarili’ Grke! ''

Grčka nacionalna televizija ponovo je ‘izbrisala’ ime Makedonije, ali su makedonski košarkaši ‘počistili parket’ sa njihovim na Evropskom prvenstvu!

Hvala puno www.b92.net za predivan naslov !!!
Hvala puno za divne komentare svi EX-YU republike !!!
ova noc grci ima da je pametu narednih 100 godina :)))
Veliki pozdrav iz REPUBLIKA MAKEDONIJA !!!!

iz maedonija

pre 12 godina

nisam po politike ali nemogu svatiti vecina komentara koji su protv moje drzave Makedonija, narekujete nas bjrm i ostalo ali se mi ne vredzamo, mi znamo ko sme i sta sme, i da vam kazem da su makedonci uvek bili bliski sa srbima i da znate da stalno kad igra srbija, dali bio kosarka,fudbal ili bilo sta mi smo za vas (ja sam veliki fan novak Dzokovc:) ali sekoj ima pravo da naviva za ko zeli, nek ve ne laze vise grci sa toj njihov anticki identite :), pozdrav svima i nek puknu dusmani ;)

РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

pre 12 godina

" Makedonci ‘ošamarili’ Grke! "
Hvala puno www.b92.net za predivan naslov,vas link e svuda pastiran na facebook,twiter i druge socijalne mreze !!!
Hvala puno za divne komentare na svi EX-YU republike !!!
Veliki pozdrav braca SRBI i HRVATI iz РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА !!!

Goran

pre 12 godina

Kako vas nije sramota da zovete Makedoniju bjrm, fyrom il juzna srbija? Kako vas nije stid! Izgubili smo Bosnu, izgubili Kosovo i umesto da gledamo napred za nasu buducnost vi sirite mrznju prema makedoncima. Sram da vas bude. BRAVO MAKEDONCI!!!

GG

pre 12 godina

sramota za srbiju, za takve komentare.to je srpsko-grcko priljatestvo????????
jedan grk koij studirao u jugoslaviju, voleo srbiju, ali ne vise.......
(sifis, 4. septembar 2011 02:50)

A zaboravio si Atinu 1995. i 1998. godine kada smo vas dobijali u polufinalu, pa je dvorana puna Grka u finalu navijala svim srcem protiv Jugoslavije?
Naprijed MAKEDONIJO, ruši!!!

Darko, Skopje

pre 12 godina

Nasa dvocifrena pobeda je u duhu dobrosusedskih odnosa!:-)
Hvala Bo-u, Anticu i ostala ekipa, pokazali ste velika borbenost i pobednicki duh! Samo napred MAKEDONIJA!

Baro Nishi

pre 12 godina

Дајте нама грке да се играмо, играмо, играмо....
Дајте нама грке да се играмо, играмо, играмо....
Дајте нама грке да се играмо, играмо, играмо....

anbeast

pre 12 godina

Radomire (i ostali), prijatelju(i), geopolitičke analize su par klikova odavde, ovo je sportska strana (i tako treba i da ostane). Svaka cast Makedoncima. Uvek mi je drago kad neko ko je potcenjen pokaze da su potcenjivaci pogresili. U sportu sam: \'\'always with the underdogs\'\' (osim kad \'\'underdogs\'\' igraju protiv Srbije :-D). Nemam nista protiv Grka (naprotiv), ali jos manje protiv Makedonaca (oni nisu zvizdali \'95. :-D). To sto oni na politickom planu imaju nesuglasice nije razlog da se ja prema tome ovde opredeljujem. Mogu voleti Grke i smatrati da preteruju sa smaranjem Makedonaca oko imena, takodje mogu voleti Makedonce i smatrati da preteruju sa pozivanjem na Acu Velikog ali sve to nema nikakve veze sa sportom i bolje je takve stvari ostaviti za druge teme (mada sam, eto, i ja upetljao te stvari ovde...). Pozdrav svim ljubiteljima kosarke i ljudima dobre volje!!!

vlatko

pre 12 godina

B92 e ukinata na cabletel :(

Makedonci prestanete da gi ubeduvate deka treba da ne podrzuvaat nas i kolku nie poveke gi postuvame od Grcite. Deluva mnogu bedno. Sto e bitno Srbite za koj navivaat? Ajde sega site da odime na nekoja Belgiska strana i da pocneme i tamu da agitirame za Makedonija :S

Inace stvarno me iznenadija nekoi stavovi na nekoi luge kako "Juzni Srbi" ili fals nacija itn. Kakva korist imaat Srbite od sirenje antimakedonska propaganda ne sfakam ... sepak vasa rabota :)

Nikolovski

pre 12 godina

Sekoja cest Makedonci.Najvrednata pobeda za Makedonija voopsto.Bi sakal da znam sto ke odgovaraat Grcite na prasanjeto:
Abe od koj izgubivte????????????????
Znaete li voopsto so kogo igravte???????
Makedonijaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Baro Nishi

pre 12 godina

Grčka nacionalna televizija ponovo je ‘izbrisala’ ime Makedonije, ali su makedonski košarkaši ‘počistili parket’ sa njihovim na Evropskom prvenstvu!

marjan

pre 12 godina

odlicna igra makedonskih kosarkasa .svaka cast bo mekejleb covek igra fantasticno .tako je igrao i za partizan evo i za makedoniju covek se ne stedi ni u jedan moment.pravi sportista.grcija je oslabljena na ovom prvenstvu ali pobeda je pobeda.jos sam vise ponosan na ovu pobedu i srce mi je puno ponosa zbog ovu vasu informaciju da grcka nacionalna televizija brise poim makedonija sa ekrana pa mogu bar firom da stave kako nas oni nazivaju.stvaro su jadni iskompleksirani nacionalisti.ovo je veliki dan za nas obicne makedonce koje vole sport.srdacan pozdrav iz skoplja svim ljubiteljima kosarke

Anonymous

pre 12 godina

Upravo sve to oko imena Makedonije mislim da je dalo igracima dodatni podstrek da odigraju sto bolje a i vjerujem da su ih Grci malo potcjenili. McCalleb rasturio. Ali realno C i D grupa NEUPOREDIVO slabije od A i B grupe...

srbin

pre 12 godina

grci su to zasluzili...bravo makedonci doneli ste pobedu po povod 20 god nezavisnost ...ma tako gi treba na grci rasisti posle svega sto napravile za makedoniju ....nemam nista protiv grci to su nasi najdobri partneri ali zasluzili su i to su dobile od makedonije ...pozdrav za srba iz makedoniji !

Darko

pre 12 godina

Cestitki do site Makedonci i Makedonija vecerva ke slavi . Pozdrav do site koj navii za nas Makedoncite, zal mi e za srbite koj navivaa za nasiot juzen sosed

Igor Gievski

pre 12 godina

Za sve one Srbe koje vole Grke, kad ste vi i Bugari tukli Turke u I Balkanskom ratu i proterali ih iz celokupne teritorije Makedonije (ne samo danasnje, samostalne), Grci su na vas zavrsen posao uzeli najveci deo te teritorije na kojoj su imali svega 10% stanvnistva. Vas vojvoda Misic (inace najveci Srpski general svih vremena) je smenjen zato sto nije hteo da odustane od ulazka u Solun, t.j. da na grbacini njegovih vojnih poduhvata neko drugi profitira. E sada vidite koliko su vam to Grci braca. Oni su najkoristoljubivi narod u svetu i tu je diskusija suvisna

Vlah

pre 12 godina

Za sve one koje misle da sum im Grci bliza braca, pa grke interesira samo koliko od vas Srba svako leto odlazi na nihovo more da potrosi 500,1000 ili vise eura i nista vise.Drnda im za vas.A sa one koji pricaju o istoriji do pre 100 godina Grci nisu imali u Solunu ni konzulat.Proslo je vreme bratstva sad svaka drzava gleda kako da prezivi i ostane cela. Inace sam okoreli ZVEZDAS preko 40 godina i zivim na samoj granici izmedzu severne i juzne Makedonije jer su tako hteli debilni englezi posle rata.Retko imamo prilike da se radujemo ovde na uspeh neke nase reprezentacije pa nam je ovo danas sa crcima dobro doslo da malo i mi potrosimo nas patriotizam pa makar bio i posledni.Pozdrav sa juga Zvezdas.

Messi

pre 12 godina

Bravo za momcite pokazaa kako e da se igra od srce za svojata drzava ina4e neznam sto se zamarate so toa Mekejlebovski ovoj DRAPER vas e??????Hrvat e toj?????ima i vo Crna Gora i vo Slovenija!!!!

Macedonicus

pre 12 godina

Samo da kazam edna rabota za tie shto komentirat negativni zavidlivi komentari protiv MKD ... Nishto ne e Slucajno na ovoj svet!!!
Napred Makedonija!!! Pozz do site ex-YU nacii

Dragan Zdravkovic

pre 12 godina

Procitao sam pet-sest komentara i - stomak mi se okrenuo!
I od srba i od makedonaca. Svi se pozivate na istoriju a - po onome sto pisete - ocigledno je da nemate pojma o istoriji. Pa, da covek prihvati da ne znate tudju istoriju, ali vi ne znate ni svoju istoriju.
Kad sam vec poceo da pisem da kazem i sledece> Priblizno 90% onih koji ovde, a i na drugim sajtovima, pisu komentare, ne znaju o cemu pisu. Sad sam shvatio da je ljude najlakse zavesti nacionalistickim parolama. Velika vecina se povodi za tim parolama a da ne zna ni sta koji izraz znaci. Ni bukvalno a kamoli u nekom kontekstu!

GORDA MAKEDONKA

pre 12 godina

DRAGI PRIJATELJI!!!! Manite se politike, manite se analize kvaliteta MK kosarkarske reprezentacije. Ova utakmica nije bila samo kosarka. OVO JE BILA DEMONSTRACIJA MAKEDONSKOG NACIONALNOG PONOSA!!!!SILA TOG PONOSA MOZE POSTICI I NEMOGUCE STVARI!!!!
ZIVELA REPUBLIKA MAKEDONIJA!!!

talalaj

pre 12 godina

Grke ne mirisem od Marusija (Letuva ,Letuva ) a Makedoncima zameram priznanje kosova .Ne navijam ni za jedne .Zasto rasplamsavate nacionalizam, a to sto su obrisali Makedonija to govori o nima samima ,para vrti ...

portoriko

pre 12 godina

nakon svega ovoga jos sam vise sigurniji da ce svi iz nasih grupa a i b igrati u polufinalu. vjerujem da samo rusija moze da se usunja iz ovih ostalih u polufinale i to samo zbog kirilenka.

MKD01452

pre 12 godina

Македонијо! со нас и во нас живееш. фала за поддршката за нашите соседи од Србија, а вие и натаму сакајте ги Атињаните

Aco

pre 12 godina

Za one koji poznaju Makedonsku kosarku pobjeda protiv Hrvate i sad protiv Grke nije iznenadjenje, jer Dokuzovski je takticki, tehmicki i kondiciono spremio Makedonski tim da ,,eksplodira,, bas za ovo prvenstvo. Iz meca u mec ce ovaj Makedonski tim sve vise ,,leprsati,,. S ,,granitnom,, odbranom i ,,mudrim,, i ,,lucidnim,, potezima u napad bice jos puno slavlja za Makedonce do kraj Eurobaskete u Litvaniji.

Makedonac

pre 12 godina

Ne mogu da verujem kakvi smo mi balkanci nacionalisti. Voleti sopstvenu naciju je velika vrlina, ali pljuvati po tudjoj ili je nipodastavati je nacionalizam okicen rasnom mrznjom. Kao Makedonac postujem svaku naciju, ali zauzvrat zelim da neko postuje i mene kao takvog. Za raspru oko istorije jednog naroda postoje strucnjaci, ovde niko nije pozvan da prica i objasnjava raznorazne neistine.
To sto je nacionalna televizije u Grckoj obrisala ime i ostavila deo "FYR" pokazuje koliko je rasut nacionalizam i stepen nezrelosti u toj drzavi. Niko ne moze ostati ravnodusan ovom gestu pun mrznje i frustracije.
Kada bi makedonska televizija diskreditovala neku drzavu takvim gestom, reakcija sa moje strane bila bi potpuno ista, puna kritike i osudjivanja.

Bice

pre 12 godina

Cestitke za site Makedonski kosarkari. Potsetuvam, za da ne se zaboravi ulogata na kondicioniot trener na kosarkarite. Sandro Bencardino, od Monte Paschi, Siena. Vakva odbrana se igra samo so "polni noze energija". Formata e tempirana vistinski.

MAKEDONIJA

pre 12 godina

ma ne mogu da verujem da vi srbe vise volite grke od makedonija.... jer vi znate kako ni podrzavamo vas.evo vam prost primer kad god igra nole cela nakedonija e so vama. btw bravo momci makedonci nije vazno sta ke se desiti ponatamu vo makedonija se slavi kako da smo osvoili zlato. cestitamo

bobanmkd

pre 12 godina

He,he,he,he,...samo mi je krivo sto nije bilo+25! sada neka nas zovu kako hoce! Najveci Makedonac je bio svakako Bo Mekelejbz, sa 27 poena I nevidjenom borbenoscu!

Duje

pre 12 godina

E moji makedonci za vas san navija dok ste igrali kontra tih grka, ipak tko su nama grci? sto oni imaju snama zajednicki? nist mi smo i zivili zajedno, slicnig govora, slicne kulture, svi slaveni. Licno mi je drago da ste ojacali u sportu eto sad dobro igrate basket, pratia san i rabotnicki u euro ligi....samo tako nastaviti a sto ovaj makedonac dole rece pozdrav svim juznim slavenima iz Splita :)

gorjan mkd

pre 12 godina

Hvala vam braco srbi za vasu podrsku.Makedonija od uvek volela srbe i naravno poslem moje zemje od uvek sam navijao za vas u svim sportovima.Nadam se da ce mo se sresti u finale pozz iz najlepse suncane Makedonije :)

Goce Treneski

pre 12 godina

Vistinski patriot e toj sto ja saka svojata zemja I nacija,a sto gi pocituva I drugite ostanati nacii I narodi!!!Cestitki za Makedonija:)

Filip Paunovski-Makedonski

pre 12 godina

Danas heleni izgubili su od Makedonije i to pise kod mene na TV-u i to sa 15tak razlike :)))...

Peace ljudi stavam je postoimo tu smo ima nas....

dragan

pre 12 godina

Osoblje na televizije koje bira koje će se utakmice prenositi je u potpunom autu. Ne shvataju da je svaki duel između Grka i Makedonaca pod jačom tenzijom nego Srbija Hrvatska. Tako su isto umeto najavljenog Hrvatska Makedonija prenosili drugu utakmicu. Barem kada bi se setili da u Srbiji živi mnogo ljudi iz susednih republika, onda bi se možda i setili da treba da prenose te utakmice. Sada prenose Hrvatska CG, ali je jasno da to neće biti interesantan utakmica jer je HR dosta jača. Srećom mi ostali imamo internet pa pratimo šta hoćemo,.

o shonesi

pre 12 godina

Bravo,makedonci,samo jos jedna pobeda,i u drugoj ste fazi,mada ja mislim da mozete da dobijete i fince a narocito bosance..napred do cetvrtfinala,imate veliku sansu,ni u ovoj drugoj grupi nisu nista posebno protivnici,narocito ovi sto ce da budu treci u grupi,tako da,kad malo bolje razmislim,imate otvoren put do zavrsnice

Johnzy84

pre 12 godina

Bravo Makedonci!!! Svaka cast na pobedi! Uvek navijam za "nase" kada igraju, jer ipak smo mi najblizi i skoro pa isti. A ovim nesrecnicima, koji se loze na pravoslavnu bracu Grke, Ruse i Gadafija bi bilo bolje da se manu mrznje, jer ona steti samo onome ko mrzi, ne i onome kome je mrznja upucena. Bavite se sportom, nadjite nekog da volite, jadan li je taj vas zivot.

Ivan Nis

pre 12 godina

BRAVO BRACO MAKEDONCI!!! Mozda i nije bitno ko za koga navija pored svoje drzave, ali ja iskreno gotivim i radujem se svakom uspehu makedonske reprezentacije u svim sportovima. Voleo sam tu zemlju kao klinac, a volim je i sada posle svih desavanja na ovim prostorima, jer MAKEDONIJA je predivna zemlja koja ima i srce i dusu. A i da nije tako kako osecam, igra i rezultati makedonske reprezentacije na ovom prvenstvu su za postovanje. SRBIJA DO ZLATA!!!

Makedonac

pre 12 godina

Nego, koji je ono bio koeficijent za pobedu Makedonije? I za sutra neka stave 10 za Makedoniju, a 1.15 za Finsku. Pozdrav komsijama!

Slash

pre 12 godina

Mnogo mi je drago zbog Makedonije! Grci prekrili ime makedonija ha ha ha! Ajde ne glupirajte se Grci nego priznajte Makednoiju i dajte slobode tim ljudima na severu Grcke - mnogo njih prica makednoski kao maternjiu jezik a nemaju prava na kulturu, ajde 21 je vek svi smo mi samo ljudi.

Srbija-Kanada!

Ulica Makedonija

pre 12 godina

Uber Makedonishe - slusajte go Arhangel, najdobriot makedonski bend i ucete malku.Makedonija e izvor od koj site sakaat da pijat voda a Makedoncite kako velikodusen narod ne go ostavile nikogo zeden.Ne mozam da poveruvam deka eden nastan(priznavanjeto na Kosovo) za koj ne odlucuva makedonskiot narod bidejki spored Ustavot na Makedonija toa e prasanje vo nadleznost na Vladata moze da natera nekoj Srbin da me navreduva mene i mojata drzava.Epa koga nekoj ke ve napadne togas zelbata za zivot pravi cuda i zatoa prakam poraka do site neprijateli vi blagoidarime sto ne nateravte da staneme svesni za samite sebe -Uber Makedonishe.

@sifis

pre 12 godina

Jaka ti je ljubav kada se gasi zbog komentara na B92. Prirodno je da vise Srba navija za Makedoniju jer je stepen identifikacije sa njima veci (slicniji jezik, mnogobrojne rodbinske veze itd.). Takodje, kada je kosarka u pitanju, 1995 je nezaboravna za Srbiju, jer su tada svi bili protiv nas i to je bilo prvo takmicenje koje su nam dozvolili da igramo. Tada je mrznja prema Srbiji bila "in" i grcka publika se bas bila fino ukopila u trend.

grobar MKD

pre 12 godina

@;Steta sto su ukinuli B92 u Makedoniju... :(((
(Dejan, 3. septembar 2011 22:52) A,ko kaze Dejane da je ukinuta???Evo,ja sada bas gledam B92!...Hvala srpskom narodu na cestitkama,pa da igramo u finalu,nemamo problem i da izgubimo od vas.

Zoran M.

pre 12 godina

Odlicno odigrana utakmica, posebno odbrana-stara YU skola.Zaustaviti Grke na 58 kosa to je ....Cestitke makedonskim reprezentativcima. Veliki pozdrav svim sportskim fanovima.

Makedonac

pre 12 godina

Поздрав до сите Ссрби што ја подржуваат Македонија.
Нека разберат клетите грци, МАКЕДОНСКО ИМЕ НЕМА ДА ЗАГИНЕ, Чиста МАКЕДОНИЈА.
(Македонци пишувајте кирилица).

mislim stvarno

pre 12 godina

Ovo je sjajna grupa! Svako svakoga moze da pobedi i pitanje je kakav ce raplet ovde biti. Makedonci pobedili Grke i Hrvate, Bosna Crnogorce, danas Finci dobili Bosnu...Sjajno!

N1C0La

pre 12 godina

Pred ovoj natrprevar bevme spremni da se otkazeme od evropska titula samo za da pobedime na ovoj natrevar...Mislam deka i sega e isto...Im pokazavme na grcite koi se makedoncite, nie sme deca na aleksandar i taka i ke ostane...U predhodnite komentari procitav deka srbite ja sakale grcija bidejki bile hristijani, eve vi eden primer deka grcite se daleku od verata i deka na sekoj nacin gledat da ni nastetat:
Grk i Makedonka otisle vo grcka crkva da se vencaat, koga popot doznal deka devojkata e makedonka ja sprecil vencavkata, ja ucenuval makedonkata i rekol da se otkaze od drzavjanstovoto dokolku saka da se omazi so grkot, koga grkot pobaral od makedonkata da se otkaze taa raskinala so nego i se vratila vo mkd...
e toa se grcite...
Da zivee Makedonija, da zivee makedonskiot narod!
Makedonija nad se!
I za kraj blagodarnost od ubavite komentari od nasite srbski,turski,crnogorski i hrvatski prijateli!
a za tie sho imaat nesto protiv makedonija slobodno neka se ubijat!

Se nadevam deka iako pisuvam na makedonski ke me razberete!

POZZZ

Obican

pre 12 godina

Braco Makedonci, prvo da vam od srca cestitam na pobedi. Meni ste dragi i vi i Grci, ali uvek navijam za vas. I volite sami sebe, a ko vas mrzi moze da vam pljune pod pendzer.

pacient

pre 12 godina

i opet iznenagjenje a ?????????????/ bravo carevi svaka cast...igra sa dusem i srcem...sad da i ne idemo dalje i nije bitno jel dusa i srce su puni....BRAVO

Biljana Tatomir Ibanovska

pre 12 godina

Fala za site cestitki braka Srbi.Krvta ne e voda,edna od tie so mesana krv sum i jas.I kaj nas vo Makedonija navivame za vas,bez razlika koj sport e vo prasanje.Vecerva imam uste eden nas za navivanje,napred Nole

marija

pre 12 godina

MAKEDONIJA:FINSKA 72:70
Dokazali smo da grke nismo pobedili slucajno kao sto su neka grcka braca iz Srbije tvrdili.
Hvala B92 na poddrsci, kao i svim istinskim prijateljima Makedonije!
A vi ostali samo sanjajte da ce Makedonija biti grcka. Nase sunce je samo nase.
MACEDONIA FOREVER!!!!!

Goran

pre 12 godina

Bravo!! Srecno u nastavku takmicenja!! Moze li neko da mi kaze kakav je sistem takmicenja??? Prve tri iz svake grupe idu dalje, bodovi se prenose i formiraju se dve grupe sa po 6 reprezentacija?! I sta posle, koliko idu dalje?? Unapred zahvalan..

72-58

pre 12 godina

brakja dosta e so ova nacionaliziranje i slicni stvari manete ja politikata taa e najmalku bitna vo ovie momenti. Uste sum pod impresii od natprevarot, da napomenam za site jugosloveni da postsetam koj narodi bile u Yugoslavija koi zborat slicen jazik koi narodi bile sekogas edni za drugi... Da pokazeme malce respekt za covekot koj dal se od sebe za da ne obedini drugarot Tito site bile eden narod edna nacija ne se vredjajte barem da pokazeme pocit za nas posto site sme eden narod dali na ovoj ili na onoj nacin .... Braco srbi ne budite maloumni za ovo sta se desava sa Kosovo i slicno to je politika i makedonski narod nema nikakav uticaj na tome.

Katarina

pre 12 godina

Od silne ostrašćenosti i komentara zavrte mi se u glavi. A niko od vas da primeti da je Makedonija ovom pobedom skoro obezbedila 1/4 finale. Iz njihove grupe sad idu dalje Makedonija, Grčka i Hrvatska i u tom odnosu Makedonija ima 2:0 a Grci i Hrvati treba da odluce ko će biti drugi. Mislite o tome ovo je ipak samo EP u basketu, a sledeće se igra već za dve godine i tako opet.

Velko

pre 12 godina

Pa zarem ne gledate kakvi se Grcite ? Od tolku shto se izrevoltirani od nashata pobeda tie duri ja zatvorija Grckata-Makedonska granica ? Pa toa nituedna neprijatelska drzava ne bi go napravila toa, osven Grcija. Rasipana vlast.

Riste

pre 12 godina

Neznam o cemu je problem i zasto uvek moramo da se svadzamo mi makedonce sa vama braca srbi!!!! verujte da vas grke nevole nimalo od ono sto mi volimo vas i sve povezano sa vama!!! pre 2 nedelje sam se vratio iz grcke bio sam 3 meseci radio sam tamo!!! da bi samo malo znali sta grke pricaju o vama!!!!!braca srbi izlaze onako u grupe od 10-15 ljudi i veselo pevaju po ulici.ja iz svog hotela izletim i pocinjem da pevam sa njim.grke me pitaju od dakle su ovi? iz skoplju ili? ja ponosno sam rekao to su moja braca iz srbije!!! a oni na to su rekli:srbi su jako prost narod, neznaju nista osim da piju dere se po ulici i tuku engleze ljude koje nam ostaju pare.od srbe i mi nemamo bas neka korist!!! braca srbi jebite siptare jebite politiku volite nas jer niko vas nece voleti vise!!!!!! pozdrav od MAKEDONIJA

Makedonec

pre 12 godina

mene ne iteresuje shta drugi misle, dal smo mi makedonci anticki ili sloveni.. meni je drago shto ja to osecam i znam kao shto i svak ostali makedonac da je potomak aleksandra. Nije mi jasno zashto se stvara tenzija izmedzu srbe i makedonce ko je prijateljski narod,ko je pomogao,dal ste se zapitali dal neko mozda ima mogucnost zashto gledate od te strane . Ja neznam kolko vam je grcka vlada pomogla, neznam ni makedonska vlada, al znam da MAKEDONSKI NAROD je uvek bio uz vas i bice ,a neznam za grcki. Mozda grcka vlada vam pomogla al narod neznam a vladu cine 100-200 clanova neznam kolko tacno al nije bitno.
A oko sport veoma mi je drago shta smo pobedili, radujem se i na vashe pobede normalno, samo molim vas imajte neki respect prema nas ako ne volite nemojte da vredzate, ne shirite mrznju zato shto verujem da mi bar to ne zasluzujemo. A ove grke shto rade to, nek rade.. jedino tako mogu, na drugi nacin probuju a to i sami znaju da nikad nece biti. Pozdrav svima i ti shto ne vole i shto ne vole, mi svi vas volimo.

nikola

pre 12 godina

sta se tice prolaz makedonije u cetvrtfinale je 100% obezbedjen, makar smo i izgubili ostalih meceva do kraja prvog faza i ostali u vtora faza. jednostavno jel dalje idemo sa skor 2-0. grcka ili hrvatksa 1-1 ili 0-2 ,rusija ili slovenija jedni 2-0 drugi 1-1 manje bitno.. mada makedonija je veliki favorit protiv bosanca i pogotovo protiv finaca kako j ebilo i pred pocetka prvenstva. u ostalom pobedili bi smo i treceg iz d grupe bilo da je to ukraine, gruzije ili bukarske jel smo veliki favoriit i protiv nih. jedino bi izgubili iz rusije i slovenije , ali kad dobijemo njih dvoje i zavsrili smo prvi i u drugog faze natecanja mislim da nas kraj je cetvrtfinale jer i da igramo sa poslednim iz druge grupe drugog faza natcanje jel tamo su mnogo bolje reprezentaceije ... jel tamo nemati mesto u cetvrtfinale za jedne njemacke i turske koje realno bi mogli stigli i u polufinale drugim okolnostima.. ali biti presrjetan ako makedonija iznenadi i u cetvrt finala pa se plasirati i u borbi razigravanje medala... great macedoniaaa pero antic aka carlos boozer & co.

kakadu

pre 12 godina

(WD, 3. septembar 2011 22:49)

brate koliko ludaka ima po ovim forumima to nije normalno,najvise me nerviraju ovi sto dolaze na sportske strane i prose...... se o istoriji,treba da navijamo za grcku zbog kosova,e bas me briga za makedoniju navijam iz sportskih razloga zato sto su pokazali srce i dobili nabedjene grke koje smo do juce razbijali kako god smo hteli a sad se tripuju da su neka sila,setitite se 95 i 98 kako su svi bili protiv nas i jos nas prozivali,a prosle godine kad je bio onaj incident svi su ustali protiv nasih igraca koji igraju kod njih,a da im nije nas nikad nista ne bi osvojili...samo tako makedonci prvo hrvate sad grke a sutra i finsku

MakedoMan

pre 12 godina

Hallooo ej ti sa inicijalima WD jel znas sta pricas sta si ono napisao - kako moze neko koje je srbin da navija za neko ko se naziva makedonija,tu si totalna greska,sta vredjas,mi se ne nazivamo nego smo mi pravi makedonci imamo svoj jezim svoja drzava koja je postojala nekoliko hiljada godina i bice sve dok je svet ziv,upamti to,a sta ti sebe nazivas srbin mozda nisi to odakle znas,ok pzzz da zivee MAKEDONIJA DO INDIJA pzzz do svi srbi koji vole Makedonija i ja pozzz njih,

igor sk

pre 12 godina

Не сакав да коментирам, ама ме погодија некои од коментарите овде.
За ваша информација, “браќа“ Срби, единствена америчка амбасада која беше запалена во светот, поради бомбардирањето на СР Југославија, беше амбасадата на САД во Скопје. Порано се гордеев поради тоа, но сега жалам.
Простете ни Американци...