Košarka 88

Četvrtak, 01.09.2011.

14:17

'Orlovi' slavili i protiv Letonije

Košarkaška reprezentacija Srbije zabeležila i drugu pobedu u grupi B na šampionatu Evrope u Litvaniji, savladavši selekciju Letonije 92:77.

'Orlovi' slavili i protiv Letonije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

88 Komentari

Sortiraj po:

Gargamel

pre 12 godina

Vrlo poucna utakmica za nas. Mnogo pozitivnih stvari, ali i dve upadljivo negativne. Vec drugu utakmicu za redom kada ostvarimo veliku razliku gubimo sigurnost. To je klasicna odlika neiskusnih ekipa, sto je vrlo cudno, jer je ovo vec treci turnir ovoj generaciji. Drugi, mnogo veci problem je odbrana pick'n'rolla protiv suterskih ekipa. Istina je da sistem igre Letonije lici na indijanski, ali tu nista nije slucajno. Oni tako igraju. Ako ste malo bolje pogledali, oni su do kraja utakmice, manje-vise pogadjali. Ono sto brine je da Litvanija, koja je duplo bolja od Letonije, igra isto tako. Nadam se da ce ova utakmica posluziti kao opomena, da ne bi prosli kao u borbi za 3. mesto na SP. Ali, ukupan utisak posle 2 odigrana kola na EP je da mozemo do finala(uz malo srece i posteno sudjenje).

Les

pre 12 godina

Bravo Paune! zapušio si usta pljuvačima koji su govorili da ne treba da ideš na prvenstvo! Besprekorna odbrana i ključni poeni u napadu! Šlag na torti zakucavanje u poslednjoj sekundi!!! Samo tako nastavi! Pozdravlja te društvo iz Bronxa!

o shonesi

pre 12 godina

sad sam sve cuo...Teodosic nije vest sa loptom...Miiiiiiiiisliiiiiiiiiiim..molim te objasni mu kako se stice vestina sa loptom kosarkaski strucnjace

WSDC

pre 12 godina

nemanja 1987, 1. septembar 2011 17:37)

Ta Nemacka koju ti ponizavas... Tukla nas je u zadnja dva susreta i to pazi, bez Nowitzkog i Kamana!!! Svaki protivnik moze da se potceni ali Nemacka nikad... Nikad, u nicemu a kamoli u sportu, i to sa trenutno najboljem kosarkasem sveta!

Dr Dre

pre 12 godina

Sta nam je sa Drobnjakom????
(celarevohood, 1. septembar 2011 18:18)

Stvarno! Čovek se osušio! Izgleda kao da je smršao 20 kila!

NAPRED SRBIJA!!!!!!

stefanjuve

pre 12 godina

Bravo Srbija.. !!Onakvu kradju sa grafikom davno nisam video..

Letonci postignu dvojku, na grafici se upise 4 poena..

Srbija dva napada za redom postigne trojku.. U grafici se pise 4 poena..

Bilo je i protiv Italije problema sa grafikom, ali sada o5 ovo, dokle vise ?

kion

pre 12 godina

Hvala vam momci,za sve sto ste uradili u prethodne 2godine i ova 2dana!
Vratili ste kosarku tamo gde joj je mesto,na vrh!
Porodicni sportovi ce doci i proci,a nacionalni ostaje!
Dugo ce se jos u ovoj zemlji klinci bacakati sa trojke uz odbrojavanje 3,2,1....
Ja sad idem da igram basket,i ne samo ja nego celo moje drustvo,,
Ko je cesce napolju moze da posvedoci da su kosarkaski tereni puni ovih dana,dodsue starijom ekipom,klinci su i dalje na tenisu!
Jos komentar na tekmu,moram da uputim kritiku na racun Paunica,decko je izvanredno spreman,fizicki a i psihicki,ali on jednostvano nema sut.
Razumem da ga Duda zove zbog fizike,ali realno,on nema mesta u ovoj ekipi.
Na svakom prvenstvu je po 2x promasio ceo kos,sa trojke.
A to je za beka nedopustivo.
Savan je strasan.Pa cak i kad igra sa pola gasa!
Kritika za Tea,neko je reko da se covek ugojio,i mislim da to jeste istina.on nikada nije bio vest sa loptom,ali su mu sut i pregled igre bili jaca strana.NEZALAGANJE U ODBRANI JE NEDOPUSTIVO. i da li neko broji njegove izgubljene lopte,odnos asistencija,je ja mislim 9-6.a
to je realno lose!
Ipak ko ga metne spancima sa 9m,moze da radi sta oce do kraja,i bice moj idol svejedno:)

mealosh

pre 12 godina

Za sve kriticare:b.i.t.n.o. je da smo upisali nove bodove!! i da se niko nije povredio!a sto se tice igre...mnogo je bolja nego prosle nedelje...

Иван-Ниш

pre 12 godina

Генерално лошија партија него против Италије. Победа је убедљива пре свега због класе једног Крстића који је погађао све што треба и изнудио искључење њиховог иоле вишљег играча. Саван изгледа као да ће да се распадне, али статистика неумољиво показује да је био веома користан. Тео се "вади" гомилом асистенција, и даље са слабим процентом шута из игре, а и одбрана му је понекад веома очајна. Перовић одрађује огроман посао у одбрани, али мора чвршће да иде у шут. Не сме да дозволи да га играчи по десет и више сантиметара онолико бију и гурају. Мачван показао да има проблема са бржим играчим на својој позицији. Рашић је одличан шутер, али још ми не изгледа да је скроз у игри, јер доста непотребно губи лопте. Тепић и Кешељ нису лоши, одрађују одбрану одлично и схватају да су веома важни у нападу па се тако и понашају. Још да то схвати и Бјелица па да имамо више опција у нападу. Марковића данас и није баш много хтело, мада је све давао од себе. Паунић показао да на њега може да се рачуна кад не иде и својим улазима правио дар-мар. Још кад би он и Марковић имали бољи шут са дистанце па да накривим капу док их гледам. Желим им сутра један лакши меч пред две најтеже утакмице.

banjac

pre 12 godina

bravo momci,idemo dalje!!!kako ste poceli ,tako i zavrsili al ej upom,al sam ubo ova slava svaka mi cas,neka kaze neko kako se pise da znam za ubuduce :D

nemanja 1987

pre 12 godina

samo nesto da objasnim svima koji pljuju nasu igru u ove dve utakmice!nasa igra se zasniva na tome sto na svakoj utakmici iskoci neko drugi juce su to bili Macvan i Tepic danas Krle i Savan!kod nas je jedino konstantna asistencija Teodosica jedino to ako nam se zatvori onda moze biti opasno al u tom slucaju teu proradi sut i opet se sve vraca u normalu!a to sto se brinete za francusku i nemacku nema veze sa mozgom pa nemacka ima samo novickog kejman je cist prosek od centra a jagla ce biti lak posao za savana i kesa,treba pustiti novickog da radi svoje ostale pritisnuti i kraj posla!francuska sve sami individualci i trkaci za svoju statistiku jako smesna ekipa verujte mi!al eto sacekajmo te utakmice pa cemo videti dali sam upravu!izrael mislim da nema vajde da komentarisem!
NAPRED SRBIJA DOLAZIM DA VAS BODRIM U CETVRT FINALU!

Tanja

pre 12 godina

Ako ste vi ovim mucenjem zadovoljni i ako je ovo demonstracija galacktice sile onda ocigledno da se ne razumem u kosarku. Ove Letonce na misice pobedjujemo a kako tek mislimo da igramo sa vrhunskim ekipama? Nemojte da nas uporedjujete sa Francuskom i da se vadite na to da su i oni jedva pobedili Letoniju. Ova Letonija ne ume da kazni nase greske i samo sutiraju za tri poena a protiv Nemacke bi ovo izgubili sa deset razlike. Nisam zadovoljan i gotovo.
(Milovan, 1. septembar 2011 15:49)
Pa ako ti se ne svidja, ti lepo navijaj za Francuze ili Nemce :-))) sa njima cesh biti 100% zadovoljan.
Ja molim tebe i tebi slichne da odjashu u suton i ne smaraju prave navijache svojim tetkastim komentarima.Sa chime bi vi pak bili zadovoljni, uvek neshto kukate, te smeta vam ovo , te smeta vam ono.Bratijo loptu u ruke i pravac teren , pokazite nam kako se to radi.Pa kad steknete pokrice za svoje negodovanje mozda vas ovde neko i podrzi, do tada LAKU NOC I PRIJATNO!!!
SRBIJAAA!!!!
p.s Bosanci hvala vam ulepsali ste mi dan !!!!

Delija_KV

pre 12 godina

Pobeda! Ali slaba igra remprezentacije. Visi smo ih mnogo a dosta su nam lopti uzeli u skoku sramota. Ovi bre letonci igru baziraju na trojkama i mi im dali onoliki prostor da sutiraju sa tih distanca. Daj boze da dignemo formu inace...

niksa

pre 12 godina

Cestitke nasim momcima na jos jednoj pobedi.Juce sam rekao da ovo nece da bude toliko lak mec sto se i ispostavilo.Imamo problem da kada steknemo osetniju prednost pr.17,18 poena dozvolimo protivniku da nam se rezultatski priblizi.Sjajna partija kapitena Krstica,na toj poziciji centra smo bili dominantniji u odnosu na letonce,koji su dobro sutirali za tri poena i time odrzavali se rezultatski u utakmicu.Mi smo kao i juce dobro sutirali slobodna bacanja,takodje bih izdvojio Savana koji je imao 19 poena i Pauna koji je ubacio 10 istih.Sve u svemu rutinska pobeda nasih,sutra protiv izraelaca mozemo ocekivati slicnu utakmicu kao i danas,i posle dana pauze dve najteze utakmice u grupi protiv nemaca i francuza gde cemo videti sa koje pozicije idemo u drugi krug.Veliko bravo za nase, bicemo uz njih,sve cestitke jos jednom.

Milorad=Melburn

pre 12 godina

Citam komentare dosta cesto posto u Australiji nema prenosa. Pa da stvorim neku sliku utakmice u glavi. A komentera pametnih sve manje,ko da su mala deca jedina koji daju komentare. Ili su to ljudi koji se nimalo nerazumevaju . Puno pozdrava redakciji najcitaniji su sportski sajt u Australij. Puno pozdrava iz Melburna Srbijo.

Carlitos

pre 12 godina

Gde je Sarenac?! Ovaj komentator kao da ne prati kosarku...3 puta kaze za Krstica kad ovaj sutira sa njegove pozicije (sa posta):"daleko je, bolje on igra kad je blize kosu", e pa prijatelju, gledao sam mec(mislim da je tad jos igrao u Nets-ima) kad je sa te pozicije sutirao 11/11!

Boksi

pre 12 godina

Kontrola!Letonci su pogadjali sve zivo,ali bez bilo kakve akcije,osim par pick&roll-a.Nasi taman kolko treba.Svidja mi se Dudina taktika da drzi onu petorku kojoj protivnik da 20 poena a oni postignu 5,mada protiv nekih jacih to nebi smelo da se dogadja.izgleda da jos hvatamo pravi ritam i bice oni pravi od 1/4 finala pa nadalje.Srecno momci!

Stanimir Branimir

pre 12 godina

Samo smanjiti periode pada koncentracije, ne vidim drugi problem. U neku ruku raduje sto sa oko 15 minuta igre bez koncentracije mi i dalje lako dobijamo. Samo se iskreno nadam da protiv ozbiljnijih protivnika tih 15 minuta mozemo (i moramo) da smanjimo na nula.
Svi se razigravaju, i to raduje. Samo Savan 28, Rasic, Krstic i Tepic po 22 min, ostali svi ispod 18.

Duda zna sta radi

pre 12 godina

Cudna ekipa Letonije, svi sutiraju cak i nerezonske suteve... Sve je ulazilo u drugoj cetvrtini, postavili su nam kombinovanu zonu gde je Macvan bio zatvoren na postu (jer je juce odatle zatrpao Italijane)... Iako je bilo padova u nasoj igri (2 cetvrtina) tokom celog meca smo imali rezultatsku kontrolu. Oni su Francuze mnogo vise namucili, igraju bez pritiska, bkvalno kao kod kuce i to ih cini pomalo opasnim.. Sve u svemu upisana je visoka pobeda i treba se okrenuti Izraelu. Treba biti zadovoljan i nastaviti pobednicki niz...

Mare

pre 12 godina

Bravo orlovi. Odlicno obavljen posao. Rutinski ste vecinu utakmice odigrali.
SAMO SE PAZITE SEBE KADA IMATE VELIKU PREDNOST, JESTE ORLOVI ALI NEMOJTE LETETI IZNAD PARKETA...
CUVAJTE ZDRAVLJE I SRECNO MOMCI!!!!!!!!

Vladimir

pre 12 godina

Dok je ljudi kao Ivkovic nas sport ima sanse. Objektivno opet cemo igrati u finalu, i iz ove ekipe zahvaljujuci Ivkovicu rodice se novi Djordjevic, Danilovic, Divac, Paspalj, Savic. Dao bog da Srbija podari jos ljudi kao sto je Ivkovic bez takvih neznam gde cemo zavrsiti. Cekam dan da takvi ljudi izmene Srbiju. SAMO SLOGA SRBE SPASAVA!!!

Ivan

pre 12 godina

Bravo orlovi,samo tako nastavite.Jedino im zameram što igraju periodično,ali nadam se da će to doći na svoje mesto u najvažnijim mečevima.Sad sa totalnim autsajderom Izraelom biće čudno.

Mihailo nbg

pre 12 godina

Ipak nam mnogo fali Novica i njegova agresivnost! On je bio jedan od nasih stubova u skoku koj nam fali trenutno. Dosta primamo koseve zbog protivnickog skoka u napadu. Nemoze sve Krle sam. Fali isto u momentima kada dodje do malog kiksa gde bi njegova borbenost i volja motivisala drugare!
No, ova ekipa je timski raspolozena i to mi se svidja! Imam puno poverenje u nashe igrace! Napred Srbijo!

Sasa

pre 12 godina

@anbeast

slazem se, Letonija ima mladu ekipu, brzu, borbenu i sa jako dobrim sutom, ali igraju totalno indijansku kosarku. Bek uzme loptu poslije primljenog kosa, juri na nasu stranu i ako ga zatvore lopta ide na sutera za 3 poena. Varijanta 2: tapkanje, cross-over i sut sa fade-away u stilu MJa. Danas ih je sut isao jako dobro i zadavali su nam gomilu problema, kada to zaskripi (kao u pojedinim fazama utakmice) nasi se bez problema odlijepe na 10-15 razlike.

Pobjedi se u zube ne gleda, velicina ekipe je i da drzis svoj stil i ritam igre i kada protivnika ide sve. Ko u ovakvim utakmicama padne da foru da i sam pocne besomucno da trci i sutira iz svih pozicija je izgubio. Nasi to nisu dozvolili i na kraju su pobijedili. To sto smo se mi nervirali do samog kraja utakmice je sad manje vazno :-)

Jos jednom cestitke i "Naprijed Srbija!!!"

gordan

pre 12 godina

dok igramo protiv drugorazrednih ekpia, ovakva igra moze da prodje, ali se bojim da ce prvi pristojniji protivnik da nas dobije, previse igraca ne igra kako treba, olako se gubi prednost, neki igraci uporno pokusavaju sa nekim glupim dodavanjima, koncetracija dolazi i odlazi ... da ne spominjem da neki igraci ne bi trebalo ni da budu ovde jer vise smetaju nego trebaju (bjelica, koji je u napadu smesno bezopasan, a ni u odbrani nije bas nesto, to sto pokupi 4-5 lopti pa se onda to broji kao "skokovi" ne opravdava mesto u timu). sve u smevu, nema razloga za optimizam, daj boze da sam u krivu.

novosadjanin

pre 12 godina

Dobro je rekao komentator - ČUDNA ekipa Letonije...kad im krene šut mogu svakome da budu tvrd orah. Cela utakmic aje bila nekako mučna jer nikako da uhvatimo ritam, a glavni uzrok je po meni to što Perović jednostavno nije kalibar Krstića. Umesto da ih tokom čitavog meča terorišemo pod košem mi smo to radili samo kada je Krle igrao.

Danas su Teodosić, Krstić i Paunić (prijatno iznenađenje) iskočili ispred ostalih sjajnom igrom. Sasvim solidan Tepić.

A.Semjonov

pre 12 godina

Srbiji nema alternative nego da pobedjuje na svim sportskim takmicenjima,da dolazi do novih naucnih dostignuca i resenja, da podize nivo kulture gradjana i investira u dokazane talente.

Latvia

pre 12 godina

Katastrofa, prava katastrofa...osvestimo se da smo prosek ekipa!!!
Ako je suditi po prvom poluvremenu, juce smo mogli da pobedimo, danas nema sanse (da podsetim, odlicna prva cetvrtina, egal poluvreme)...iako protivnici ne vaze za favorite, mislim da ce timskim duhom i odlicnim trenerom od medalje.
Idemo do poraza...
Najiskrenije Ainars Bagatskis

Vosa

pre 12 godina

Molim RTS da nadje drugog komentatora. Ovaj covek je nestrucan i neverovatno dosadan, obozava da govori ocigledno. Svaka recenica mu traje po 2 minuta. "Krstic... ceeeee.... uci uuuu igru.... umestoooo .... paaa.... da Kosta Perovic biii trebao da.... aaaaaa ga zameni". Jedino je strucan u baksuziranju slobodnih bacanja :)

joca

pre 12 godina

Ovaj komentator je baksuz nevidjeni. Cim kaze za nekog Letonca da mu ne ide, odmah ga krene, kada kaze da ne promasujemo bacanja pocnemo da promasujemo...

novosadjanin

pre 12 godina

Auuuuuuu Ivkovicu kako kidas zivce sa odabirom petorke u poslednjoj cetvrtini.
Kidas nama, ali jos vise protivnicima koji se kidaju jer ne mogu nista nasoj trecoj petorki.

Kol

pre 12 godina

Prva cetvrtina odlicna, medjutim ono sto zabrinjava je nacin na koji dopustamo da se protivnik vrati u igru isto je bilo i juce razbijemo protivnika i onda stanemo i onda se on vrati! Ovo do kraja dobijamo sigurno medjutim ti prazni minuti gde ne mozemo da damo kos moraju da se smanje jer ce ozbiljnije ekipe znati da preokrenu rezultat a i greota da se Duda onako nervira :)!

M. Н. Лазар

pre 12 godina

Поштовани @ Vlado,
предпостављам да добро живиш и Србији (добар посао, пристојна зарада, економска и стамбена самосталност, цивилизовано окружење и .... - ИСКРЕНО нека ти је са срећом), када ти је ЛОПТАЊЕ,толико важно

Milorad

pre 12 godina

Sta god uradili na EP, medalja, OI, 1/8 finala...50% zasluga ide Dusku Savanovicu koji igra turnir zivota i u formi je u kakvoj nije niko. Strasan igrac! Hvala Bogu da je i Tepic zivnuo posle onog loseg izdanja na SP. Uz standardno dobrog Krstica i Teodosica, nismo losi. Al Dusko je zmaj!

DjoleBBGK

pre 12 godina

Dobro igramo, ali ne smemo sebi da dozvolimo opustanje posle visokog vodjstva..to se desilo u II cetvrtini sad na ovoj utakmici i ubise nas Letonci, a juce za malo da Italijani potpuno preokrenu!!Napred Srbija!!

M. Н. Лазар

pre 12 godina

Поштовани @ Vlado,
предпостављам да добро живиш у Србији (добар посао, пристојна зарада, економска и стамбена самосталност, цивилизовано окружење и .... - ИСКРЕНО нека ти је са срећом), када ти је ЛОПТАЊЕ,толико важно.

Zuja

pre 12 godina

Opet pevaju himnu kao da nemaju snage. Mora to mnogo bolje! Ruku na srbe i grlato iz sveg glasa. BOZE PRAVDE TI STO SPASE! Da se protivniku uvuce jeza u kosti. Za igru svaka cast a protiv Nemaca mora da se peva puno jace.

Milovan

pre 12 godina

Ako ste vi ovim mucenjem zadovoljni i ako je ovo demonstracija galacktice sile onda ocigledno da se ne razumem u kosarku. Ove Letonce na misice pobedjujemo a kako tek mislimo da igramo sa vrhunskim ekipama? Nemojte da nas uporedjujete sa Francuskom i da se vadite na to da su i oni jedva pobedili Letoniju. Ova Letonija ne ume da kazni nase greske i samo sutiraju za tri poena a protiv Nemacke bi ovo izgubili sa deset razlike. Nisam zadovoljan i gotovo.

Vlado

pre 12 godina

Pljuvaci javite se! Pljuvaci javite se! Gde ste sad, kad Srbija igra dobro, da pljunete i po koju dobru rec! I da izgubimo na kraju, sto se nece desiti, uvek cu vikati NAPRED SRBIJA!!!!

Zmaj

pre 12 godina

Bolji jesmo, ali imamo mnogo padova u igri. Mozda nece biti problem kod ovakvih timova kao sto Letonija, ali kad naidjemo na nekog ravnog nama onda nece biti dobro. Ali s obzirom da su ovo prvi mecevi Duda ce verovatno to da resi...

novosadjanin

pre 12 godina

Taman se spremam da pohvalim igru, kad ono Duda 15 min drzi petorku koja prima 25 poena i daje 7... Razumem ja da se zelelo razigrati sve igrace ali kada jedna petorka pravi rayliku od 20 poena, pusti je bar da zavrsi cetvrtinu. Bez potebe smo vratili samopouzdanje letoncima i ubili nas ritam.
Ali nema veze, bar cemo uci odmorni u drugi krug...

Vosa

pre 12 godina

Molim RTS da nadje drugog komentatora. Ovaj covek je nestrucan i neverovatno dosadan, obozava da govori ocigledno. Svaka recenica mu traje po 2 minuta. "Krstic... ceeeee.... uci uuuu igru.... umestoooo .... paaa.... da Kosta Perovic biii trebao da.... aaaaaa ga zameni". Jedino je strucan u baksuziranju slobodnih bacanja :)

Vlado

pre 12 godina

Pljuvaci javite se! Pljuvaci javite se! Gde ste sad, kad Srbija igra dobro, da pljunete i po koju dobru rec! I da izgubimo na kraju, sto se nece desiti, uvek cu vikati NAPRED SRBIJA!!!!

Zmaj

pre 12 godina

Bolji jesmo, ali imamo mnogo padova u igri. Mozda nece biti problem kod ovakvih timova kao sto Letonija, ali kad naidjemo na nekog ravnog nama onda nece biti dobro. Ali s obzirom da su ovo prvi mecevi Duda ce verovatno to da resi...

Kol

pre 12 godina

Prva cetvrtina odlicna, medjutim ono sto zabrinjava je nacin na koji dopustamo da se protivnik vrati u igru isto je bilo i juce razbijemo protivnika i onda stanemo i onda se on vrati! Ovo do kraja dobijamo sigurno medjutim ti prazni minuti gde ne mozemo da damo kos moraju da se smanje jer ce ozbiljnije ekipe znati da preokrenu rezultat a i greota da se Duda onako nervira :)!

Tanja

pre 12 godina

Ako ste vi ovim mucenjem zadovoljni i ako je ovo demonstracija galacktice sile onda ocigledno da se ne razumem u kosarku. Ove Letonce na misice pobedjujemo a kako tek mislimo da igramo sa vrhunskim ekipama? Nemojte da nas uporedjujete sa Francuskom i da se vadite na to da su i oni jedva pobedili Letoniju. Ova Letonija ne ume da kazni nase greske i samo sutiraju za tri poena a protiv Nemacke bi ovo izgubili sa deset razlike. Nisam zadovoljan i gotovo.
(Milovan, 1. septembar 2011 15:49)
Pa ako ti se ne svidja, ti lepo navijaj za Francuze ili Nemce :-))) sa njima cesh biti 100% zadovoljan.
Ja molim tebe i tebi slichne da odjashu u suton i ne smaraju prave navijache svojim tetkastim komentarima.Sa chime bi vi pak bili zadovoljni, uvek neshto kukate, te smeta vam ovo , te smeta vam ono.Bratijo loptu u ruke i pravac teren , pokazite nam kako se to radi.Pa kad steknete pokrice za svoje negodovanje mozda vas ovde neko i podrzi, do tada LAKU NOC I PRIJATNO!!!
SRBIJAAA!!!!
p.s Bosanci hvala vam ulepsali ste mi dan !!!!

Vladimir

pre 12 godina

Dok je ljudi kao Ivkovic nas sport ima sanse. Objektivno opet cemo igrati u finalu, i iz ove ekipe zahvaljujuci Ivkovicu rodice se novi Djordjevic, Danilovic, Divac, Paspalj, Savic. Dao bog da Srbija podari jos ljudi kao sto je Ivkovic bez takvih neznam gde cemo zavrsiti. Cekam dan da takvi ljudi izmene Srbiju. SAMO SLOGA SRBE SPASAVA!!!

Carlitos

pre 12 godina

Gde je Sarenac?! Ovaj komentator kao da ne prati kosarku...3 puta kaze za Krstica kad ovaj sutira sa njegove pozicije (sa posta):"daleko je, bolje on igra kad je blize kosu", e pa prijatelju, gledao sam mec(mislim da je tad jos igrao u Nets-ima) kad je sa te pozicije sutirao 11/11!

Milorad=Melburn

pre 12 godina

Citam komentare dosta cesto posto u Australiji nema prenosa. Pa da stvorim neku sliku utakmice u glavi. A komentera pametnih sve manje,ko da su mala deca jedina koji daju komentare. Ili su to ljudi koji se nimalo nerazumevaju . Puno pozdrava redakciji najcitaniji su sportski sajt u Australij. Puno pozdrava iz Melburna Srbijo.

novosadjanin

pre 12 godina

Auuuuuuu Ivkovicu kako kidas zivce sa odabirom petorke u poslednjoj cetvrtini.
Kidas nama, ali jos vise protivnicima koji se kidaju jer ne mogu nista nasoj trecoj petorki.

Duda zna sta radi

pre 12 godina

Cudna ekipa Letonije, svi sutiraju cak i nerezonske suteve... Sve je ulazilo u drugoj cetvrtini, postavili su nam kombinovanu zonu gde je Macvan bio zatvoren na postu (jer je juce odatle zatrpao Italijane)... Iako je bilo padova u nasoj igri (2 cetvrtina) tokom celog meca smo imali rezultatsku kontrolu. Oni su Francuze mnogo vise namucili, igraju bez pritiska, bkvalno kao kod kuce i to ih cini pomalo opasnim.. Sve u svemu upisana je visoka pobeda i treba se okrenuti Izraelu. Treba biti zadovoljan i nastaviti pobednicki niz...

DjoleBBGK

pre 12 godina

Dobro igramo, ali ne smemo sebi da dozvolimo opustanje posle visokog vodjstva..to se desilo u II cetvrtini sad na ovoj utakmici i ubise nas Letonci, a juce za malo da Italijani potpuno preokrenu!!Napred Srbija!!

joca

pre 12 godina

Ovaj komentator je baksuz nevidjeni. Cim kaze za nekog Letonca da mu ne ide, odmah ga krene, kada kaze da ne promasujemo bacanja pocnemo da promasujemo...

Mihailo nbg

pre 12 godina

Ipak nam mnogo fali Novica i njegova agresivnost! On je bio jedan od nasih stubova u skoku koj nam fali trenutno. Dosta primamo koseve zbog protivnickog skoka u napadu. Nemoze sve Krle sam. Fali isto u momentima kada dodje do malog kiksa gde bi njegova borbenost i volja motivisala drugare!
No, ova ekipa je timski raspolozena i to mi se svidja! Imam puno poverenje u nashe igrace! Napred Srbijo!

nemanja 1987

pre 12 godina

samo nesto da objasnim svima koji pljuju nasu igru u ove dve utakmice!nasa igra se zasniva na tome sto na svakoj utakmici iskoci neko drugi juce su to bili Macvan i Tepic danas Krle i Savan!kod nas je jedino konstantna asistencija Teodosica jedino to ako nam se zatvori onda moze biti opasno al u tom slucaju teu proradi sut i opet se sve vraca u normalu!a to sto se brinete za francusku i nemacku nema veze sa mozgom pa nemacka ima samo novickog kejman je cist prosek od centra a jagla ce biti lak posao za savana i kesa,treba pustiti novickog da radi svoje ostale pritisnuti i kraj posla!francuska sve sami individualci i trkaci za svoju statistiku jako smesna ekipa verujte mi!al eto sacekajmo te utakmice pa cemo videti dali sam upravu!izrael mislim da nema vajde da komentarisem!
NAPRED SRBIJA DOLAZIM DA VAS BODRIM U CETVRT FINALU!

A.Semjonov

pre 12 godina

Srbiji nema alternative nego da pobedjuje na svim sportskim takmicenjima,da dolazi do novih naucnih dostignuca i resenja, da podize nivo kulture gradjana i investira u dokazane talente.

Sasa

pre 12 godina

@anbeast

slazem se, Letonija ima mladu ekipu, brzu, borbenu i sa jako dobrim sutom, ali igraju totalno indijansku kosarku. Bek uzme loptu poslije primljenog kosa, juri na nasu stranu i ako ga zatvore lopta ide na sutera za 3 poena. Varijanta 2: tapkanje, cross-over i sut sa fade-away u stilu MJa. Danas ih je sut isao jako dobro i zadavali su nam gomilu problema, kada to zaskripi (kao u pojedinim fazama utakmice) nasi se bez problema odlijepe na 10-15 razlike.

Pobjedi se u zube ne gleda, velicina ekipe je i da drzis svoj stil i ritam igre i kada protivnika ide sve. Ko u ovakvim utakmicama padne da foru da i sam pocne besomucno da trci i sutira iz svih pozicija je izgubio. Nasi to nisu dozvolili i na kraju su pobijedili. To sto smo se mi nervirali do samog kraja utakmice je sad manje vazno :-)

Jos jednom cestitke i "Naprijed Srbija!!!"

Иван-Ниш

pre 12 godina

Генерално лошија партија него против Италије. Победа је убедљива пре свега због класе једног Крстића који је погађао све што треба и изнудио искључење њиховог иоле вишљег играча. Саван изгледа као да ће да се распадне, али статистика неумољиво показује да је био веома користан. Тео се "вади" гомилом асистенција, и даље са слабим процентом шута из игре, а и одбрана му је понекад веома очајна. Перовић одрађује огроман посао у одбрани, али мора чвршће да иде у шут. Не сме да дозволи да га играчи по десет и више сантиметара онолико бију и гурају. Мачван показао да има проблема са бржим играчим на својој позицији. Рашић је одличан шутер, али још ми не изгледа да је скроз у игри, јер доста непотребно губи лопте. Тепић и Кешељ нису лоши, одрађују одбрану одлично и схватају да су веома важни у нападу па се тако и понашају. Још да то схвати и Бјелица па да имамо више опција у нападу. Марковића данас и није баш много хтело, мада је све давао од себе. Паунић показао да на њега може да се рачуна кад не иде и својим улазима правио дар-мар. Још кад би он и Марковић имали бољи шут са дистанце па да накривим капу док их гледам. Желим им сутра један лакши меч пред две најтеже утакмице.

Milorad

pre 12 godina

Sta god uradili na EP, medalja, OI, 1/8 finala...50% zasluga ide Dusku Savanovicu koji igra turnir zivota i u formi je u kakvoj nije niko. Strasan igrac! Hvala Bogu da je i Tepic zivnuo posle onog loseg izdanja na SP. Uz standardno dobrog Krstica i Teodosica, nismo losi. Al Dusko je zmaj!

mealosh

pre 12 godina

Za sve kriticare:b.i.t.n.o. je da smo upisali nove bodove!! i da se niko nije povredio!a sto se tice igre...mnogo je bolja nego prosle nedelje...

kion

pre 12 godina

Hvala vam momci,za sve sto ste uradili u prethodne 2godine i ova 2dana!
Vratili ste kosarku tamo gde joj je mesto,na vrh!
Porodicni sportovi ce doci i proci,a nacionalni ostaje!
Dugo ce se jos u ovoj zemlji klinci bacakati sa trojke uz odbrojavanje 3,2,1....
Ja sad idem da igram basket,i ne samo ja nego celo moje drustvo,,
Ko je cesce napolju moze da posvedoci da su kosarkaski tereni puni ovih dana,dodsue starijom ekipom,klinci su i dalje na tenisu!
Jos komentar na tekmu,moram da uputim kritiku na racun Paunica,decko je izvanredno spreman,fizicki a i psihicki,ali on jednostvano nema sut.
Razumem da ga Duda zove zbog fizike,ali realno,on nema mesta u ovoj ekipi.
Na svakom prvenstvu je po 2x promasio ceo kos,sa trojke.
A to je za beka nedopustivo.
Savan je strasan.Pa cak i kad igra sa pola gasa!
Kritika za Tea,neko je reko da se covek ugojio,i mislim da to jeste istina.on nikada nije bio vest sa loptom,ali su mu sut i pregled igre bili jaca strana.NEZALAGANJE U ODBRANI JE NEDOPUSTIVO. i da li neko broji njegove izgubljene lopte,odnos asistencija,je ja mislim 9-6.a
to je realno lose!
Ipak ko ga metne spancima sa 9m,moze da radi sta oce do kraja,i bice moj idol svejedno:)

Mare

pre 12 godina

Bravo orlovi. Odlicno obavljen posao. Rutinski ste vecinu utakmice odigrali.
SAMO SE PAZITE SEBE KADA IMATE VELIKU PREDNOST, JESTE ORLOVI ALI NEMOJTE LETETI IZNAD PARKETA...
CUVAJTE ZDRAVLJE I SRECNO MOMCI!!!!!!!!

novosadjanin

pre 12 godina

Dobro je rekao komentator - ČUDNA ekipa Letonije...kad im krene šut mogu svakome da budu tvrd orah. Cela utakmic aje bila nekako mučna jer nikako da uhvatimo ritam, a glavni uzrok je po meni to što Perović jednostavno nije kalibar Krstića. Umesto da ih tokom čitavog meča terorišemo pod košem mi smo to radili samo kada je Krle igrao.

Danas su Teodosić, Krstić i Paunić (prijatno iznenađenje) iskočili ispred ostalih sjajnom igrom. Sasvim solidan Tepić.

Les

pre 12 godina

Bravo Paune! zapušio si usta pljuvačima koji su govorili da ne treba da ideš na prvenstvo! Besprekorna odbrana i ključni poeni u napadu! Šlag na torti zakucavanje u poslednjoj sekundi!!! Samo tako nastavi! Pozdravlja te društvo iz Bronxa!

banjac

pre 12 godina

bravo momci,idemo dalje!!!kako ste poceli ,tako i zavrsili al ej upom,al sam ubo ova slava svaka mi cas,neka kaze neko kako se pise da znam za ubuduce :D

Latvia

pre 12 godina

Katastrofa, prava katastrofa...osvestimo se da smo prosek ekipa!!!
Ako je suditi po prvom poluvremenu, juce smo mogli da pobedimo, danas nema sanse (da podsetim, odlicna prva cetvrtina, egal poluvreme)...iako protivnici ne vaze za favorite, mislim da ce timskim duhom i odlicnim trenerom od medalje.
Idemo do poraza...
Najiskrenije Ainars Bagatskis

WSDC

pre 12 godina

nemanja 1987, 1. septembar 2011 17:37)

Ta Nemacka koju ti ponizavas... Tukla nas je u zadnja dva susreta i to pazi, bez Nowitzkog i Kamana!!! Svaki protivnik moze da se potceni ali Nemacka nikad... Nikad, u nicemu a kamoli u sportu, i to sa trenutno najboljem kosarkasem sveta!

stefanjuve

pre 12 godina

Bravo Srbija.. !!Onakvu kradju sa grafikom davno nisam video..

Letonci postignu dvojku, na grafici se upise 4 poena..

Srbija dva napada za redom postigne trojku.. U grafici se pise 4 poena..

Bilo je i protiv Italije problema sa grafikom, ali sada o5 ovo, dokle vise ?

novosadjanin

pre 12 godina

Taman se spremam da pohvalim igru, kad ono Duda 15 min drzi petorku koja prima 25 poena i daje 7... Razumem ja da se zelelo razigrati sve igrace ali kada jedna petorka pravi rayliku od 20 poena, pusti je bar da zavrsi cetvrtinu. Bez potebe smo vratili samopouzdanje letoncima i ubili nas ritam.
Ali nema veze, bar cemo uci odmorni u drugi krug...

Boksi

pre 12 godina

Kontrola!Letonci su pogadjali sve zivo,ali bez bilo kakve akcije,osim par pick&roll-a.Nasi taman kolko treba.Svidja mi se Dudina taktika da drzi onu petorku kojoj protivnik da 20 poena a oni postignu 5,mada protiv nekih jacih to nebi smelo da se dogadja.izgleda da jos hvatamo pravi ritam i bice oni pravi od 1/4 finala pa nadalje.Srecno momci!

Stanimir Branimir

pre 12 godina

Samo smanjiti periode pada koncentracije, ne vidim drugi problem. U neku ruku raduje sto sa oko 15 minuta igre bez koncentracije mi i dalje lako dobijamo. Samo se iskreno nadam da protiv ozbiljnijih protivnika tih 15 minuta mozemo (i moramo) da smanjimo na nula.
Svi se razigravaju, i to raduje. Samo Savan 28, Rasic, Krstic i Tepic po 22 min, ostali svi ispod 18.

Dr Dre

pre 12 godina

Sta nam je sa Drobnjakom????
(celarevohood, 1. septembar 2011 18:18)

Stvarno! Čovek se osušio! Izgleda kao da je smršao 20 kila!

NAPRED SRBIJA!!!!!!

o shonesi

pre 12 godina

sad sam sve cuo...Teodosic nije vest sa loptom...Miiiiiiiiisliiiiiiiiiiim..molim te objasni mu kako se stice vestina sa loptom kosarkaski strucnjace

M. Н. Лазар

pre 12 godina

Поштовани @ Vlado,
предпостављам да добро живиш и Србији (добар посао, пристојна зарада, економска и стамбена самосталност, цивилизовано окружење и .... - ИСКРЕНО нека ти је са срећом), када ти је ЛОПТАЊЕ,толико важно

niksa

pre 12 godina

Cestitke nasim momcima na jos jednoj pobedi.Juce sam rekao da ovo nece da bude toliko lak mec sto se i ispostavilo.Imamo problem da kada steknemo osetniju prednost pr.17,18 poena dozvolimo protivniku da nam se rezultatski priblizi.Sjajna partija kapitena Krstica,na toj poziciji centra smo bili dominantniji u odnosu na letonce,koji su dobro sutirali za tri poena i time odrzavali se rezultatski u utakmicu.Mi smo kao i juce dobro sutirali slobodna bacanja,takodje bih izdvojio Savana koji je imao 19 poena i Pauna koji je ubacio 10 istih.Sve u svemu rutinska pobeda nasih,sutra protiv izraelaca mozemo ocekivati slicnu utakmicu kao i danas,i posle dana pauze dve najteze utakmice u grupi protiv nemaca i francuza gde cemo videti sa koje pozicije idemo u drugi krug.Veliko bravo za nase, bicemo uz njih,sve cestitke jos jednom.

Zuja

pre 12 godina

Opet pevaju himnu kao da nemaju snage. Mora to mnogo bolje! Ruku na srbe i grlato iz sveg glasa. BOZE PRAVDE TI STO SPASE! Da se protivniku uvuce jeza u kosti. Za igru svaka cast a protiv Nemaca mora da se peva puno jace.

Ivan

pre 12 godina

Bravo orlovi,samo tako nastavite.Jedino im zameram što igraju periodično,ali nadam se da će to doći na svoje mesto u najvažnijim mečevima.Sad sa totalnim autsajderom Izraelom biće čudno.

M. Н. Лазар

pre 12 godina

Поштовани @ Vlado,
предпостављам да добро живиш у Србији (добар посао, пристојна зарада, економска и стамбена самосталност, цивилизовано окружење и .... - ИСКРЕНО нека ти је са срећом), када ти је ЛОПТАЊЕ,толико важно.

Milovan

pre 12 godina

Ako ste vi ovim mucenjem zadovoljni i ako je ovo demonstracija galacktice sile onda ocigledno da se ne razumem u kosarku. Ove Letonce na misice pobedjujemo a kako tek mislimo da igramo sa vrhunskim ekipama? Nemojte da nas uporedjujete sa Francuskom i da se vadite na to da su i oni jedva pobedili Letoniju. Ova Letonija ne ume da kazni nase greske i samo sutiraju za tri poena a protiv Nemacke bi ovo izgubili sa deset razlike. Nisam zadovoljan i gotovo.

gordan

pre 12 godina

dok igramo protiv drugorazrednih ekpia, ovakva igra moze da prodje, ali se bojim da ce prvi pristojniji protivnik da nas dobije, previse igraca ne igra kako treba, olako se gubi prednost, neki igraci uporno pokusavaju sa nekim glupim dodavanjima, koncetracija dolazi i odlazi ... da ne spominjem da neki igraci ne bi trebalo ni da budu ovde jer vise smetaju nego trebaju (bjelica, koji je u napadu smesno bezopasan, a ni u odbrani nije bas nesto, to sto pokupi 4-5 lopti pa se onda to broji kao "skokovi" ne opravdava mesto u timu). sve u smevu, nema razloga za optimizam, daj boze da sam u krivu.

Delija_KV

pre 12 godina

Pobeda! Ali slaba igra remprezentacije. Visi smo ih mnogo a dosta su nam lopti uzeli u skoku sramota. Ovi bre letonci igru baziraju na trojkama i mi im dali onoliki prostor da sutiraju sa tih distanca. Daj boze da dignemo formu inace...

Gargamel

pre 12 godina

Vrlo poucna utakmica za nas. Mnogo pozitivnih stvari, ali i dve upadljivo negativne. Vec drugu utakmicu za redom kada ostvarimo veliku razliku gubimo sigurnost. To je klasicna odlika neiskusnih ekipa, sto je vrlo cudno, jer je ovo vec treci turnir ovoj generaciji. Drugi, mnogo veci problem je odbrana pick'n'rolla protiv suterskih ekipa. Istina je da sistem igre Letonije lici na indijanski, ali tu nista nije slucajno. Oni tako igraju. Ako ste malo bolje pogledali, oni su do kraja utakmice, manje-vise pogadjali. Ono sto brine je da Litvanija, koja je duplo bolja od Letonije, igra isto tako. Nadam se da ce ova utakmica posluziti kao opomena, da ne bi prosli kao u borbi za 3. mesto na SP. Ali, ukupan utisak posle 2 odigrana kola na EP je da mozemo do finala(uz malo srece i posteno sudjenje).

Latvia

pre 12 godina

Katastrofa, prava katastrofa...osvestimo se da smo prosek ekipa!!!
Ako je suditi po prvom poluvremenu, juce smo mogli da pobedimo, danas nema sanse (da podsetim, odlicna prva cetvrtina, egal poluvreme)...iako protivnici ne vaze za favorite, mislim da ce timskim duhom i odlicnim trenerom od medalje.
Idemo do poraza...
Najiskrenije Ainars Bagatskis

M. Н. Лазар

pre 12 godina

Поштовани @ Vlado,
предпостављам да добро живиш и Србији (добар посао, пристојна зарада, економска и стамбена самосталност, цивилизовано окружење и .... - ИСКРЕНО нека ти је са срећом), када ти је ЛОПТАЊЕ,толико важно

Milovan

pre 12 godina

Ako ste vi ovim mucenjem zadovoljni i ako je ovo demonstracija galacktice sile onda ocigledno da se ne razumem u kosarku. Ove Letonce na misice pobedjujemo a kako tek mislimo da igramo sa vrhunskim ekipama? Nemojte da nas uporedjujete sa Francuskom i da se vadite na to da su i oni jedva pobedili Letoniju. Ova Letonija ne ume da kazni nase greske i samo sutiraju za tri poena a protiv Nemacke bi ovo izgubili sa deset razlike. Nisam zadovoljan i gotovo.

Vosa

pre 12 godina

Molim RTS da nadje drugog komentatora. Ovaj covek je nestrucan i neverovatno dosadan, obozava da govori ocigledno. Svaka recenica mu traje po 2 minuta. "Krstic... ceeeee.... uci uuuu igru.... umestoooo .... paaa.... da Kosta Perovic biii trebao da.... aaaaaa ga zameni". Jedino je strucan u baksuziranju slobodnih bacanja :)

novosadjanin

pre 12 godina

Taman se spremam da pohvalim igru, kad ono Duda 15 min drzi petorku koja prima 25 poena i daje 7... Razumem ja da se zelelo razigrati sve igrace ali kada jedna petorka pravi rayliku od 20 poena, pusti je bar da zavrsi cetvrtinu. Bez potebe smo vratili samopouzdanje letoncima i ubili nas ritam.
Ali nema veze, bar cemo uci odmorni u drugi krug...

gordan

pre 12 godina

dok igramo protiv drugorazrednih ekpia, ovakva igra moze da prodje, ali se bojim da ce prvi pristojniji protivnik da nas dobije, previse igraca ne igra kako treba, olako se gubi prednost, neki igraci uporno pokusavaju sa nekim glupim dodavanjima, koncetracija dolazi i odlazi ... da ne spominjem da neki igraci ne bi trebalo ni da budu ovde jer vise smetaju nego trebaju (bjelica, koji je u napadu smesno bezopasan, a ni u odbrani nije bas nesto, to sto pokupi 4-5 lopti pa se onda to broji kao "skokovi" ne opravdava mesto u timu). sve u smevu, nema razloga za optimizam, daj boze da sam u krivu.

Vlado

pre 12 godina

Pljuvaci javite se! Pljuvaci javite se! Gde ste sad, kad Srbija igra dobro, da pljunete i po koju dobru rec! I da izgubimo na kraju, sto se nece desiti, uvek cu vikati NAPRED SRBIJA!!!!

Zuja

pre 12 godina

Opet pevaju himnu kao da nemaju snage. Mora to mnogo bolje! Ruku na srbe i grlato iz sveg glasa. BOZE PRAVDE TI STO SPASE! Da se protivniku uvuce jeza u kosti. Za igru svaka cast a protiv Nemaca mora da se peva puno jace.

M. Н. Лазар

pre 12 godina

Поштовани @ Vlado,
предпостављам да добро живиш у Србији (добар посао, пристојна зарада, економска и стамбена самосталност, цивилизовано окружење и .... - ИСКРЕНО нека ти је са срећом), када ти је ЛОПТАЊЕ,толико важно.

kion

pre 12 godina

Hvala vam momci,za sve sto ste uradili u prethodne 2godine i ova 2dana!
Vratili ste kosarku tamo gde joj je mesto,na vrh!
Porodicni sportovi ce doci i proci,a nacionalni ostaje!
Dugo ce se jos u ovoj zemlji klinci bacakati sa trojke uz odbrojavanje 3,2,1....
Ja sad idem da igram basket,i ne samo ja nego celo moje drustvo,,
Ko je cesce napolju moze da posvedoci da su kosarkaski tereni puni ovih dana,dodsue starijom ekipom,klinci su i dalje na tenisu!
Jos komentar na tekmu,moram da uputim kritiku na racun Paunica,decko je izvanredno spreman,fizicki a i psihicki,ali on jednostvano nema sut.
Razumem da ga Duda zove zbog fizike,ali realno,on nema mesta u ovoj ekipi.
Na svakom prvenstvu je po 2x promasio ceo kos,sa trojke.
A to je za beka nedopustivo.
Savan je strasan.Pa cak i kad igra sa pola gasa!
Kritika za Tea,neko je reko da se covek ugojio,i mislim da to jeste istina.on nikada nije bio vest sa loptom,ali su mu sut i pregled igre bili jaca strana.NEZALAGANJE U ODBRANI JE NEDOPUSTIVO. i da li neko broji njegove izgubljene lopte,odnos asistencija,je ja mislim 9-6.a
to je realno lose!
Ipak ko ga metne spancima sa 9m,moze da radi sta oce do kraja,i bice moj idol svejedno:)

Tanja

pre 12 godina

Ako ste vi ovim mucenjem zadovoljni i ako je ovo demonstracija galacktice sile onda ocigledno da se ne razumem u kosarku. Ove Letonce na misice pobedjujemo a kako tek mislimo da igramo sa vrhunskim ekipama? Nemojte da nas uporedjujete sa Francuskom i da se vadite na to da su i oni jedva pobedili Letoniju. Ova Letonija ne ume da kazni nase greske i samo sutiraju za tri poena a protiv Nemacke bi ovo izgubili sa deset razlike. Nisam zadovoljan i gotovo.
(Milovan, 1. septembar 2011 15:49)
Pa ako ti se ne svidja, ti lepo navijaj za Francuze ili Nemce :-))) sa njima cesh biti 100% zadovoljan.
Ja molim tebe i tebi slichne da odjashu u suton i ne smaraju prave navijache svojim tetkastim komentarima.Sa chime bi vi pak bili zadovoljni, uvek neshto kukate, te smeta vam ovo , te smeta vam ono.Bratijo loptu u ruke i pravac teren , pokazite nam kako se to radi.Pa kad steknete pokrice za svoje negodovanje mozda vas ovde neko i podrzi, do tada LAKU NOC I PRIJATNO!!!
SRBIJAAA!!!!
p.s Bosanci hvala vam ulepsali ste mi dan !!!!

Delija_KV

pre 12 godina

Pobeda! Ali slaba igra remprezentacije. Visi smo ih mnogo a dosta su nam lopti uzeli u skoku sramota. Ovi bre letonci igru baziraju na trojkama i mi im dali onoliki prostor da sutiraju sa tih distanca. Daj boze da dignemo formu inace...

Milorad=Melburn

pre 12 godina

Citam komentare dosta cesto posto u Australiji nema prenosa. Pa da stvorim neku sliku utakmice u glavi. A komentera pametnih sve manje,ko da su mala deca jedina koji daju komentare. Ili su to ljudi koji se nimalo nerazumevaju . Puno pozdrava redakciji najcitaniji su sportski sajt u Australij. Puno pozdrava iz Melburna Srbijo.

Zmaj

pre 12 godina

Bolji jesmo, ali imamo mnogo padova u igri. Mozda nece biti problem kod ovakvih timova kao sto Letonija, ali kad naidjemo na nekog ravnog nama onda nece biti dobro. Ali s obzirom da su ovo prvi mecevi Duda ce verovatno to da resi...

novosadjanin

pre 12 godina

Auuuuuuu Ivkovicu kako kidas zivce sa odabirom petorke u poslednjoj cetvrtini.
Kidas nama, ali jos vise protivnicima koji se kidaju jer ne mogu nista nasoj trecoj petorki.

joca

pre 12 godina

Ovaj komentator je baksuz nevidjeni. Cim kaze za nekog Letonca da mu ne ide, odmah ga krene, kada kaze da ne promasujemo bacanja pocnemo da promasujemo...

nemanja 1987

pre 12 godina

samo nesto da objasnim svima koji pljuju nasu igru u ove dve utakmice!nasa igra se zasniva na tome sto na svakoj utakmici iskoci neko drugi juce su to bili Macvan i Tepic danas Krle i Savan!kod nas je jedino konstantna asistencija Teodosica jedino to ako nam se zatvori onda moze biti opasno al u tom slucaju teu proradi sut i opet se sve vraca u normalu!a to sto se brinete za francusku i nemacku nema veze sa mozgom pa nemacka ima samo novickog kejman je cist prosek od centra a jagla ce biti lak posao za savana i kesa,treba pustiti novickog da radi svoje ostale pritisnuti i kraj posla!francuska sve sami individualci i trkaci za svoju statistiku jako smesna ekipa verujte mi!al eto sacekajmo te utakmice pa cemo videti dali sam upravu!izrael mislim da nema vajde da komentarisem!
NAPRED SRBIJA DOLAZIM DA VAS BODRIM U CETVRT FINALU!

stefanjuve

pre 12 godina

Bravo Srbija.. !!Onakvu kradju sa grafikom davno nisam video..

Letonci postignu dvojku, na grafici se upise 4 poena..

Srbija dva napada za redom postigne trojku.. U grafici se pise 4 poena..

Bilo je i protiv Italije problema sa grafikom, ali sada o5 ovo, dokle vise ?

Mihailo nbg

pre 12 godina

Ipak nam mnogo fali Novica i njegova agresivnost! On je bio jedan od nasih stubova u skoku koj nam fali trenutno. Dosta primamo koseve zbog protivnickog skoka u napadu. Nemoze sve Krle sam. Fali isto u momentima kada dodje do malog kiksa gde bi njegova borbenost i volja motivisala drugare!
No, ova ekipa je timski raspolozena i to mi se svidja! Imam puno poverenje u nashe igrace! Napred Srbijo!

Иван-Ниш

pre 12 godina

Генерално лошија партија него против Италије. Победа је убедљива пре свега због класе једног Крстића који је погађао све што треба и изнудио искључење њиховог иоле вишљег играча. Саван изгледа као да ће да се распадне, али статистика неумољиво показује да је био веома користан. Тео се "вади" гомилом асистенција, и даље са слабим процентом шута из игре, а и одбрана му је понекад веома очајна. Перовић одрађује огроман посао у одбрани, али мора чвршће да иде у шут. Не сме да дозволи да га играчи по десет и више сантиметара онолико бију и гурају. Мачван показао да има проблема са бржим играчим на својој позицији. Рашић је одличан шутер, али још ми не изгледа да је скроз у игри, јер доста непотребно губи лопте. Тепић и Кешељ нису лоши, одрађују одбрану одлично и схватају да су веома важни у нападу па се тако и понашају. Још да то схвати и Бјелица па да имамо више опција у нападу. Марковића данас и није баш много хтело, мада је све давао од себе. Паунић показао да на њега може да се рачуна кад не иде и својим улазима правио дар-мар. Још кад би он и Марковић имали бољи шут са дистанце па да накривим капу док их гледам. Желим им сутра један лакши меч пред две најтеже утакмице.

Kol

pre 12 godina

Prva cetvrtina odlicna, medjutim ono sto zabrinjava je nacin na koji dopustamo da se protivnik vrati u igru isto je bilo i juce razbijemo protivnika i onda stanemo i onda se on vrati! Ovo do kraja dobijamo sigurno medjutim ti prazni minuti gde ne mozemo da damo kos moraju da se smanje jer ce ozbiljnije ekipe znati da preokrenu rezultat a i greota da se Duda onako nervira :)!

Milorad

pre 12 godina

Sta god uradili na EP, medalja, OI, 1/8 finala...50% zasluga ide Dusku Savanovicu koji igra turnir zivota i u formi je u kakvoj nije niko. Strasan igrac! Hvala Bogu da je i Tepic zivnuo posle onog loseg izdanja na SP. Uz standardno dobrog Krstica i Teodosica, nismo losi. Al Dusko je zmaj!

WSDC

pre 12 godina

nemanja 1987, 1. septembar 2011 17:37)

Ta Nemacka koju ti ponizavas... Tukla nas je u zadnja dva susreta i to pazi, bez Nowitzkog i Kamana!!! Svaki protivnik moze da se potceni ali Nemacka nikad... Nikad, u nicemu a kamoli u sportu, i to sa trenutno najboljem kosarkasem sveta!

Vladimir

pre 12 godina

Dok je ljudi kao Ivkovic nas sport ima sanse. Objektivno opet cemo igrati u finalu, i iz ove ekipe zahvaljujuci Ivkovicu rodice se novi Djordjevic, Danilovic, Divac, Paspalj, Savic. Dao bog da Srbija podari jos ljudi kao sto je Ivkovic bez takvih neznam gde cemo zavrsiti. Cekam dan da takvi ljudi izmene Srbiju. SAMO SLOGA SRBE SPASAVA!!!

A.Semjonov

pre 12 godina

Srbiji nema alternative nego da pobedjuje na svim sportskim takmicenjima,da dolazi do novih naucnih dostignuca i resenja, da podize nivo kulture gradjana i investira u dokazane talente.

Mare

pre 12 godina

Bravo orlovi. Odlicno obavljen posao. Rutinski ste vecinu utakmice odigrali.
SAMO SE PAZITE SEBE KADA IMATE VELIKU PREDNOST, JESTE ORLOVI ALI NEMOJTE LETETI IZNAD PARKETA...
CUVAJTE ZDRAVLJE I SRECNO MOMCI!!!!!!!!

o shonesi

pre 12 godina

sad sam sve cuo...Teodosic nije vest sa loptom...Miiiiiiiiisliiiiiiiiiiim..molim te objasni mu kako se stice vestina sa loptom kosarkaski strucnjace

DjoleBBGK

pre 12 godina

Dobro igramo, ali ne smemo sebi da dozvolimo opustanje posle visokog vodjstva..to se desilo u II cetvrtini sad na ovoj utakmici i ubise nas Letonci, a juce za malo da Italijani potpuno preokrenu!!Napred Srbija!!

novosadjanin

pre 12 godina

Dobro je rekao komentator - ČUDNA ekipa Letonije...kad im krene šut mogu svakome da budu tvrd orah. Cela utakmic aje bila nekako mučna jer nikako da uhvatimo ritam, a glavni uzrok je po meni to što Perović jednostavno nije kalibar Krstića. Umesto da ih tokom čitavog meča terorišemo pod košem mi smo to radili samo kada je Krle igrao.

Danas su Teodosić, Krstić i Paunić (prijatno iznenađenje) iskočili ispred ostalih sjajnom igrom. Sasvim solidan Tepić.

Carlitos

pre 12 godina

Gde je Sarenac?! Ovaj komentator kao da ne prati kosarku...3 puta kaze za Krstica kad ovaj sutira sa njegove pozicije (sa posta):"daleko je, bolje on igra kad je blize kosu", e pa prijatelju, gledao sam mec(mislim da je tad jos igrao u Nets-ima) kad je sa te pozicije sutirao 11/11!

Boksi

pre 12 godina

Kontrola!Letonci su pogadjali sve zivo,ali bez bilo kakve akcije,osim par pick&roll-a.Nasi taman kolko treba.Svidja mi se Dudina taktika da drzi onu petorku kojoj protivnik da 20 poena a oni postignu 5,mada protiv nekih jacih to nebi smelo da se dogadja.izgleda da jos hvatamo pravi ritam i bice oni pravi od 1/4 finala pa nadalje.Srecno momci!

Ivan

pre 12 godina

Bravo orlovi,samo tako nastavite.Jedino im zameram što igraju periodično,ali nadam se da će to doći na svoje mesto u najvažnijim mečevima.Sad sa totalnim autsajderom Izraelom biće čudno.

Stanimir Branimir

pre 12 godina

Samo smanjiti periode pada koncentracije, ne vidim drugi problem. U neku ruku raduje sto sa oko 15 minuta igre bez koncentracije mi i dalje lako dobijamo. Samo se iskreno nadam da protiv ozbiljnijih protivnika tih 15 minuta mozemo (i moramo) da smanjimo na nula.
Svi se razigravaju, i to raduje. Samo Savan 28, Rasic, Krstic i Tepic po 22 min, ostali svi ispod 18.

niksa

pre 12 godina

Cestitke nasim momcima na jos jednoj pobedi.Juce sam rekao da ovo nece da bude toliko lak mec sto se i ispostavilo.Imamo problem da kada steknemo osetniju prednost pr.17,18 poena dozvolimo protivniku da nam se rezultatski priblizi.Sjajna partija kapitena Krstica,na toj poziciji centra smo bili dominantniji u odnosu na letonce,koji su dobro sutirali za tri poena i time odrzavali se rezultatski u utakmicu.Mi smo kao i juce dobro sutirali slobodna bacanja,takodje bih izdvojio Savana koji je imao 19 poena i Pauna koji je ubacio 10 istih.Sve u svemu rutinska pobeda nasih,sutra protiv izraelaca mozemo ocekivati slicnu utakmicu kao i danas,i posle dana pauze dve najteze utakmice u grupi protiv nemaca i francuza gde cemo videti sa koje pozicije idemo u drugi krug.Veliko bravo za nase, bicemo uz njih,sve cestitke jos jednom.

Sasa

pre 12 godina

@anbeast

slazem se, Letonija ima mladu ekipu, brzu, borbenu i sa jako dobrim sutom, ali igraju totalno indijansku kosarku. Bek uzme loptu poslije primljenog kosa, juri na nasu stranu i ako ga zatvore lopta ide na sutera za 3 poena. Varijanta 2: tapkanje, cross-over i sut sa fade-away u stilu MJa. Danas ih je sut isao jako dobro i zadavali su nam gomilu problema, kada to zaskripi (kao u pojedinim fazama utakmice) nasi se bez problema odlijepe na 10-15 razlike.

Pobjedi se u zube ne gleda, velicina ekipe je i da drzis svoj stil i ritam igre i kada protivnika ide sve. Ko u ovakvim utakmicama padne da foru da i sam pocne besomucno da trci i sutira iz svih pozicija je izgubio. Nasi to nisu dozvolili i na kraju su pobijedili. To sto smo se mi nervirali do samog kraja utakmice je sad manje vazno :-)

Jos jednom cestitke i "Naprijed Srbija!!!"

Duda zna sta radi

pre 12 godina

Cudna ekipa Letonije, svi sutiraju cak i nerezonske suteve... Sve je ulazilo u drugoj cetvrtini, postavili su nam kombinovanu zonu gde je Macvan bio zatvoren na postu (jer je juce odatle zatrpao Italijane)... Iako je bilo padova u nasoj igri (2 cetvrtina) tokom celog meca smo imali rezultatsku kontrolu. Oni su Francuze mnogo vise namucili, igraju bez pritiska, bkvalno kao kod kuce i to ih cini pomalo opasnim.. Sve u svemu upisana je visoka pobeda i treba se okrenuti Izraelu. Treba biti zadovoljan i nastaviti pobednicki niz...

banjac

pre 12 godina

bravo momci,idemo dalje!!!kako ste poceli ,tako i zavrsili al ej upom,al sam ubo ova slava svaka mi cas,neka kaze neko kako se pise da znam za ubuduce :D

mealosh

pre 12 godina

Za sve kriticare:b.i.t.n.o. je da smo upisali nove bodove!! i da se niko nije povredio!a sto se tice igre...mnogo je bolja nego prosle nedelje...

Dr Dre

pre 12 godina

Sta nam je sa Drobnjakom????
(celarevohood, 1. septembar 2011 18:18)

Stvarno! Čovek se osušio! Izgleda kao da je smršao 20 kila!

NAPRED SRBIJA!!!!!!

Les

pre 12 godina

Bravo Paune! zapušio si usta pljuvačima koji su govorili da ne treba da ideš na prvenstvo! Besprekorna odbrana i ključni poeni u napadu! Šlag na torti zakucavanje u poslednjoj sekundi!!! Samo tako nastavi! Pozdravlja te društvo iz Bronxa!

Gargamel

pre 12 godina

Vrlo poucna utakmica za nas. Mnogo pozitivnih stvari, ali i dve upadljivo negativne. Vec drugu utakmicu za redom kada ostvarimo veliku razliku gubimo sigurnost. To je klasicna odlika neiskusnih ekipa, sto je vrlo cudno, jer je ovo vec treci turnir ovoj generaciji. Drugi, mnogo veci problem je odbrana pick'n'rolla protiv suterskih ekipa. Istina je da sistem igre Letonije lici na indijanski, ali tu nista nije slucajno. Oni tako igraju. Ako ste malo bolje pogledali, oni su do kraja utakmice, manje-vise pogadjali. Ono sto brine je da Litvanija, koja je duplo bolja od Letonije, igra isto tako. Nadam se da ce ova utakmica posluziti kao opomena, da ne bi prosli kao u borbi za 3. mesto na SP. Ali, ukupan utisak posle 2 odigrana kola na EP je da mozemo do finala(uz malo srece i posteno sudjenje).