Košarka 240

Utorak, 09.08.2011.

21:21

Srbija preokretom do Adeko kupa!

Košarkaši Srbije osvojili su turnir „Adeko kupa EX YU“ u Ljubljani pobedom protiv selekcije Hrvatske 80:71 (18:21, 20:18, 15:21, 27:11).

Srbija preokretom do Adeko kupa! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

240 Komentari

Sortiraj po:

đorđe

pre 12 godina

Tako momci nastavite sa daljim pobedama, svaki vaš uspeh me razveseljava, Košarkaši reprezentativci na prvenstvu do Zlata NAVIKLI SMO NA to. ŽIVI I ZDRAVI BILI.

Znalac Hr

pre 12 godina

@Beonegro
>--Tanki ste na pleju sad kad se Roko povrijedio i nemate pravu četvorku sem Markote, koji je ipak malo knap za ovaj nivo košarke.--<
Draper je bolji play od Ukića i kad on igra radimo plus u rezultatu, kada uđe Popović idemo u minus. Draper je top klasa, ima apsolutno sve, dribling, ulaz, asist bolji od svih playeva koje smo imali.

Idemo dalje...


Slažem se, Bogdanović je bolji i od Tomasa, jer ima konstantu u igri. Bolji je i od Teodosića.

Ajmo sad na centre..

Barać nema doslovno veze. Ja se sjećam kad smo prije igrali košarku još u doba Juge, kad je u jugoplastici bila centarska linija Rađa-Sobin-Savić-Tabak. Smijali smo se tada Tabaku, jer kao nije znao igrati. Ali čovjek je doktor za sve ovenaše današnje centre. I s manjom visinom od 210 je završio u Houston Rocketsima i s NBA prstenom (Olajuvon je tada igrao).
Da ovi centri nešto vrijede (Barać 217cm visok, Tomić 217cm, bili bi u NBA odavno).
Ali evo da pojasnim malo bolje.
Barać - ne zna ništa (da ne pišem što ne zna, kad ne zna ništa).
Tomić - plusevi (polu-horog i šut s distance (ali samo otvoreni a NE kad mu je igrač na ruci, solidan u skoku). Minusi (bez igre leđima prema košu, nema niti jednu fintu - fintiranje lijevog okreta i šut na desni i obrnuto, nema skok šut s korakom unazad, nema fade away šut u stranu, mogao bi biti bolji u obrani, s 217cm i dobrim skokom se moraju dijeliti banane ko na pazaru).

Stojko Vranković, koji je imao 217cm i nije bio neki osobiti talent, je bio doktor za sve ove centre, a koliko je banana dijelio po utakmici, nisu smjeli prići u reket, jer bi ih izbananirao. Dakle, priča o kvaliteti naših centara je van svakog daljnjeg komentara. I vi imate bolje centre, bar znaju nešto odigrati kako treba.

Međimurec

pre 12 godina

Beonegro

Odlićna analiza, ne dao bog da onaj antitalent od trenera povede Stipćevića na EP. Najgore je to što čini se nema ni alternativu.
Hvala na komentaru i sretno Srbiji, a kako god da je dobra u onim dvjema skupinama ni Amerima ne bi bilo svejedno

Beonegro

pre 12 godina

@ Međimurec:

Tanki ste na pleju sad kad se Roko povrijedio i nemate pravu četvorku sem Markote, koji je ipak malo knap za ovaj nivo košarke.
Zbog prvog imate malo problema u organizaciji napada (Draper još i odrađuje korektan posao, mada ni on nije ekstra klasa - ekipa sa šuterima kao što su Bogdanović i Tomas i kvalitetnim centrima koji mogu da izgrade low post poziciju protiv bilo koga bi trebala da nema apsolutno nikakav problem u protoku lopte, a kod vas to funkcioniše samo na momente, a zbog drugog nerijetko igrate sa Žorićem na 4 (mislim da bi isto bilo i sa Andrićem), koji se onda gužva sa Tomićem/Baraćem na niskom postu i smeta im, tj. gubite prednost koju nominalno imate na 5 protiv većine ekipa.

Bogdanović i Tomas su odlični igrači, kao i Tomić (iako je fakat da je previše lak za poziciju koju igra) i Barać i generalno ste na 2 i 5 jači od nas.

Tomas je korektan i na 3, ali vam nedostaje fizički potentnija trojka (Rudež nije i neće biti to) koja će da bude mismatch u napadu i korektor u odbrani (Kukoč/Paspalj tip igrača). Takođe vam nedostaje bar jedan (a bolje dva) jak defanzivac (presretač/flaster) na spoljnim pozicijama.

Najgore od svega je što u cijeloj hrvatskoj košarci nema vrhunskog trenera. Iskreno sam mislio da je Peras taj potencijal, ali se u Efesu baš nikako nije pokazao (doduše, nije ni kod nas mnogo bolje, najmlađi treneri ekstra klase su nam Obradović sa 51 i Vujošević sa 52 godine, tako da i mi plivamo dok starce drže noge i pamćenje, a nakon toga ćemo da vidimo). U tom pogledu, možda ste se zeznuli što niste preduhitrili Slovence i potpisali Maljkovića za selektora

Sve u svemu, sa Rokom i trenerom kome igrači bezrezervno vjeruju (što podrazumijeva ogromnu stručnost i autoritet) biste bili negdje na istom nivou kao mi. Drugim riječima, iskreno mislim da i dalje imate ozbiljan igrački potencijal.

darijus

pre 12 godina

citam neke komentare da nam fale milicic i rakocevic... Bravo Dudo sto ih nisi pozvao, guraj sa ovim momcima do Londona. Ne trebaju nam nabedjeni momci da kvare atmosferu!

bata ščekić

pre 12 godina

Sve u svemu igrali smo profesorski protiv njih, skor 3:0 odrzavamo pobednicki mentalitet.
(Ivan, 10. avgust 2011 10:46)

zbog čojstva i junaštva brate, zbog čojstva i junaštva

Labrador

pre 12 godina

Znalac HR dao je potpunu analizu. Među naše panjeve bi još ubrojio i Markotu, tip je kao Pinokio drvo da nemože biti veće. Ali činjenica je da kad je stani -pani naši umjesto Srba vide kobru. Potpuno su hipnotizirani. Da dodam, onaj naš Tomić (sav preplanuo) ni ne može bolje kad se roštilja na suncu svaki dan. Na stranu činjenicu da je košarka u Hrvatskoj upropaštena-totalno. Em stre bolji za tri koplja, em naši napune gaće kad vide kokardu.

Labrador

pre 12 godina

Još sam zaboravio i našeg komentatora (HRT) Slavka Cvitkovića koji kao omamljen komentira utakmice. Već se navikao na neše poraze, tako da samo šapuće i ne vjeruje koji je rezultat dok ne prespava tekmu i vidi rezultat drugi dan u novinama. Naučilo ga da nije dosta ni 10 razlike, zna da je to samo labuđi pjev.

Vladan

pre 12 godina

Znate sta je to ljubav: EPA LJUBAV je kada 15000 hrvata slave pobedu Srbije, KADA Djordjevic pusti hrvate da se nadaju pobedi do poslednje sekunde, KADA Rasic namerno promasi slobodno bacanje da bi pobedili sa bas 1 poenom razlike.... TO MOGU SAMO SRRRBIII
(FiLiP, 10. avgust 2011 12:05)
E stvarno obozavam ovako "bistre" komentare..... Ne znam gde si chuo za promashivanje da bi pobedio sa 1 poenom razlike..... Chovek je namerno promashio da krene vreme odmah,da se eventualno ne bi dogodilo ono shto je Kecman uradio ciboni :))))

pistoljdjija

pre 12 godina

hrvatska reprezentacija, jedino po cemu je slabija od srpske je mentalna stabilnost, odnosno vi imate samouvjereniju ekipu i to na kraju u pravilu je uvjek presudno u nasim susretnima. tehnicki i suterski smo ravnopravni vama. i neznam zasto svi ovamo govore da necemo proc skupinu, a tamo nema ozbiljnije ekipe osim grcke. dakle ili prvi u skupini ako pobjedimo grcku ili drugi ako od nje izgubimo. po ovom pisanju ovamo bi mi trebali jedino finsku ili madjarsku dobiti sto je van pameti za reci.

jovan

pre 12 godina

Tripkovic je bezkoristan u napadu pas da ne govorim u odbrani.
STeta sto milicic i rakocevic nisu dobili poziv........nisu imali nijednu priliku da pokazu da mogu da se adaptiraju.
Umesto toga perovic ne moze ni pet minuta da da se bori sa najjacim centrima evrope,sta ce da bude prtiv noa ili gasol.....ako krstic ne igra na nivou ili bude izbacen iz igre posle prvog 10 minuta,i mislim da prvi zadatak sudije ce da upravo to urade,onda nemamo velike sanse.........moramo sa najboljima kao i druge selekcije.

Profi

pre 12 godina

Savanovic-ODLICAN! Tepic, mnogo bolji nego na proslom prvenstvu, valjda ce Teo da bude onaj stari... Krstic nosi teret, kapiten, ostali pomazu taman kol'ko treba...

Znalac Hr

pre 12 godina

>ako ti je tako lakse, onda OK; imamo kompleks od hrvatske!
@Dr Mr

Pa stavi na papir svakog našeg igrača, prednosti i slabosti, pa se sam uvjeri. Ja sam ti samo ukratko napisao, a mogu ti detaljno napisati ako je potrebno. Da smo mi toliko dobri u košarci, postizali bi neke rezultate u klupskoj košarci. Nemamo roster igrača da pobijedimo najbolje ekipe, naš domet je maximum borba od 5-12 mjesta, s tim da je 5 mjesto vrh vrhova i uz puno sreće. Najveća slabost su nam centri, bekovi još tako tako.

hoću da mi duda popunjava tiket

pre 12 godina

(...) uglavnom se sve sastoji da kad stanemo,duda potrefi nekog sa klupe koga hoce sut.
(Nikola, 10. avgust 2011 11:36)
Znači, calokupna naša igra se svodi na vidovitost Dude Ivkovića ili na sreću pri izboru rezerve. Genijalno.

bez_cenzure

pre 12 godina

@Znalac_HR
Složio bih se s tobom da se naši uplaše kada igraju protiv vaših koji su mnogo više naloženi kada igraju protiv Srbije u bilo kom sportu čak i kada su naši bolji. To se zove motiv više! Naši opet pred kraj uspiju prelomiti utakmicu tj. kada je najpotrebnije.

new

pre 12 godina

bili smo u istoj drzavi kada su cibona i jugoplastika bili prvaci evrope pet puta od mogucih sest. partizan sa divcom i djordjevicem paspaljom i obradovicem bio je spreman za finala protiv kukoca i radje 0:3 ili zvezda protiv drazena isto 0:3. koliko su puta srpski klubovi bili prvaci jugoslavije u odbojci dok vam nismo omogucili samostalnost srbije?

boban

pre 12 godina

Pozdrav svim navijačima iz Ljubljane i Kranja, bilo nas je ogromno iako se to nije videlo na prenosu. Ulaznice za najgori deo hale su bile 12 evra a nalaze se bogu iza tregera, baš tamo gde je bilo 70% naših navijača. Drugi delovi su bili od 17 do 70 evra. Alo bre, pa nije ni čudno da je navijača na svim utakmicama bilo sramotno malo. Nisam ja kriv da su Slovenci preplatili dvoranu pa sad pokušavaju da je otplate sa ledja navijača.Tepić je opet bio nesiguran ali se izvadio na kraju, Krle vrhunski, Savan čarobnjak, fale nam Veličković i Bjelica to se primeti.

Stopostotni Međimurec

pre 12 godina

Evo ovako;
Kao prvo sve čestitke Srpskoj reprezentaciji, pobjeda je pobjeda i tu nemamo baš kaj raspravljat.
A sad da se osvrnem na neke komentare ispod. Neko je spomenuo Hrvati gube sve utakmice u knap završnicama protiv Srbije. To jednostavno nije istina... MI GUBIMO SVE KNAP ZAVRŠNICE PROTIV BILO KOGA...
Igra Srbije se temelji na osovini Teo Savan Krstić, ako vam se desi nešto jednome od ove trojice ispadate u grupi. Teodosić danas čista katastrofa, Savanović konstanta i zvijer..Ostali čisti prosjek i genije na klupi...
Što se tiće mojih, ja sam zadovoljan sa puno toga, istina igrali smo 3 četvrtine, ali je to dosta dobro izgledalo. Imamo kompaktnu momčad i prolazimo do četvrtfinala 99 posto (sreća u žrijebu). Problemi su slab drugi pley, nemogućnost fizičke igre pod koševima (iako je Tomić danas dobro odigrao, generalno ga svaki malo jači centar uništi) i normalno genije na klupi koji kako god da mu dobro momčad igra on ipak na kraju nešt zahe..
Nadam se susretu sa Srbijom u polufinalu, mislim ak već moramo izgubiti bolje u polufinalu..
I još za kraj molio bi, ako nije problem da neko realno prokomentira igrače Hrvatske, ali realno, baš me zanima vaše mišljenje.

FiLiP

pre 12 godina

Znate sta je to ljubav: EPA LJUBAV je kada 15000 hrvata slave pobedu Srbije, KADA Djordjevic pusti hrvate da se nadaju pobedi do poslednje sekunde, KADA Rasic namerno promasi slobodno bacanje da bi pobedili sa bas 1 poenom razlike.... TO MOGU SAMO SRRRBIII

inat inat i inat

pre 12 godina

ne radi se o hrvatskom kompleksu vec u srpskom inatu,koji kad proradi kad treba,mi postanemo cudo. Jos kad bi znali da taj kavalitet upotrebimo i za vazne stvari,gde bi nam bio kraj...

s.

pre 12 godina

@(Ivan_Nish, 10. avgust 2011 09:58)

nisi sasvim u pravu - mi imamo najvise titula na svetskim prvenstvima: Note that FIBA considers the records of SFR Yugoslavia and the Soviet Union distinct from FR Yugoslavia/Serbia and Montenegro/Serbia and Russia, respectively.[12] The Republic of Serbia is the legal successor of the Serbia and Montenegro/FR Yugoslavia team.

znaci: mi 5, ameri 4, rusi 3.

a ko je kriv hrvatima, kad nisu hteli da dele drzavu?

aca

pre 12 godina

- ovi nashi hvataju formu i igraju na ler, a vi se polomiste.
(handsinashes, 10. avgust 2011 04:25)
na ler ste igrali protiv bosne koja je prosjecna ekipa, a protiv nas ste vi bili ti koji su se polomili da pobjede jer mi smo ipak u vasem rangu kolko god vi bili glavni favorit za EP
(ja piko, 10. avgust 2011 10:48)

Pa, u pravu si, jesu se naši "lomili" nekih 3 minuta u poslednjoj četvrtini, znaš, onih 13-0.

Znalac Hr

pre 12 godina

Stalno se provlači da mi imamo kompleks od Srbije u košarci. Mislim da je to jako pogrešno, jer Srbija ima puno bolju ekipu. Ja mislim da je zapravo obrnuto, da Srbi imaju nekakav strah kada igraju s nama, jer gledajući utakmicu jučer, bolji ste za 20+ razlike.
Evo naši igrači:
Barać centar 217 cm, veze nema, Franjo Arapović je za njega doktor košarke.
Žorić centar 210 cm, veze nema, mislio sam da je dobar igrač gledajući ga u Zagrebu, ali jučer je otkrio sve slabosti, nema pojma.
Tomić centar 217 cm, u napadu jedino zna polu-horog, i ako ima otvoreni šut. Igra u napadu leđima mu je potpuna nepoznanica (da ne govorim o ostalome), u obrani je vrlo slab.
Popović, playmaker, prespor, što je Ivković snimio i radio presing na njemu.
Tomas, bek, nekad dobar nekad loš, nema konstantu.
Draper, odličan, svjetska klasa.
Bogdanović, dosta dobar šuter i koristan igrač.
Dakle mi imamo 2-3 igrača, a vaši centri znaju igrati za razliku od naših.
Prema tome, tko sada ima kompleks? Jesam li dovoljno pojasnio da se ne radi o kompleksu, nego o kvalitetu igrača. Ako netko ima kompleks (ili strah od poraza), onda su to vaši igrači.

Nikola

pre 12 godina

Fali nam milicic mnogo.Cim stane sut igramo lose.Nemam dovoljno kvalitetnih igraca za rotacije,uglavnom se sve sastoji da kad stanemo,duda potrefi nekog sa klupe koga hoce sut.Visoki centri nas urnisu,jer krstic ne moze sam celu utakmicu,a i sam, pored toga sto je odlican igrac,nije neki atleta tipa milicic.Daleko od toga da smo losi,ali sa milicicem bi bili 20x jaci.

kobayashi

pre 12 godina

hej drugari, treba biti realan i reci jedno, Hrvati su juce zasluzili pobedu, jer su igrali bolje i timski. Mi smo definitivno neuigrani, i JAAAKO los skok imamo...da li su to teske noge, licno mislim da imamo nesto sporiju i neexplozivnu centarsku liniju sa sve Macvana...jednostavno, spori pri skoku...
Sut ce doci na svoje mesto, to nije sporno...
Tepic igra najbolje do sada...makar i sedenje u Pao, kod Zhepe je JE.E.O VELIKA SHKOLA. VEEEEEELIKA. Ne kapiram kako neko ko je gledao utakmicu i prati kosarku uopste prica neke nonsense o ovom frajeru.
Hrvati nisu losa ekipa, nikako...Definitivno su "talentirani", nisu slucajno dobili Sloveniju, i u ovom momentu su najbolji tim ovoga kupa... Mislim da su na kraju psiholoski pali,malo i trener bi mogao da preuzme deo krivice, a dobili smo ih naravno na foru i ipak (IZVINI NOVACE), ali ovo je zemlja kosarke :)))
Neko nedostaje ovom tim, jedan-dv igraca..naravno, nisam blesav da osporim kraljinu dudu i da se mesam u njegov posao, ali mislim da je to realnost...
Kako god, nece nam biti lako, a definitivno, ova ekipa zasluzuje punu nasu podrsku....Bice kidanja zivaca, ooo daaa! :))
Ali mi to volimo!!!!
Hajd'

FiiP

pre 12 godina

Sta mislite ko se najvise sada raduje??? Pa Zeljko Mitrovic koji hrvatska pise malim slovom.. XD...Inace sto se utakmice tice pustali smo hrvate sve do 35 a onda smo pokazali ko smo i sta smo nama za pobesu treba 5 minuta i to sa 9 razlike.

o shonesi

pre 12 godina

kakav je bre ovo zreb za prvenstvo?u drugoj polovini,c i d grupe,pa tamo nema ni jedna reprezentacija koja ce da udje u polufinale,Slovenci ce kao nesto da se koprcaju,ali od njih nikad nista,Grci oslabljeni,ovo ostalo,kao sto smo videli na ovom turniru,cemer i jad...kao da su pokupili sve najbolje reprezentacije na jednu stranu a ostale na drugu...bice vrrlo cupavo,moracemo da igramo sa nemcima,Italijanima,Francuzima,a posle sa Spancima, Litvancima,turcima...ali ipak mislim da bismo trebali da budemo bar treci u drugoj grupi,sto ba nam znacilo polufinale,jer kao sto rekoh u drugoj polovini nema ozbiljnog protivnika

Predrag Nedeljkovic

pre 12 godina

Evo opet onog starog pljuvanja,pametovanja, i zabadanja noza u ledja. Tipicno. Kao i sa Anticem i mnogim i pre i posle njega i Dude. Srbijo uzmi se u pamet vise i nauci lekciju da nikada po svome ne treba pljuvati, a pogotovo po ovakvim momcima koji su pre svega primer mnogim mladim narastajima, a trebali bi biti i nama ostalima. Puno pozitivnr energije u timu, odlicno to stavra dobru igru, kreaciju. Videlo se koliko smo realno jaci od svih ostalih iako mislim da je Slovenija zakazala i da ima mnogo vise da pokaze. No ostavimo sad druge bravo Dudo,bravo momci iako jos niste uigrani ja sam vec sad prezadovoljan sta ste pokazali.

Srbin sa Kosova i Metohije

pre 12 godina

To je recept ne samo za sportske pobede: volja i rad. Bravo momci, vratiste nam osmeh na lice. Pozdrav iz Zvečana

Kosovo je Srbija

pre 12 godina

Osvrnucu se na komentare koji su vezani za stracne u reprezentacijama. Kada bi svi igrali za zemlju iz koje su poreklom onda bi Africke reprezentacije bile super sile, a Ameri Nemci i Francuzi nebi prosli ni kvalifikacije u vecini sportova. Nebitno je dali je rodjen u nekoj zemlji ili je dosao u nju pre par godina crnac je crnac i nemoze biti Hrvat, Francuz, Makedonac, zato sto to priroda tih nacija i kontinenta nije takva. Nemam nikakve predrasude protiv crnaca da nebude zabune, nemci bez Novickog koji je poljak i ostalih srba hrvata turaka poljaka amera u kosarci nebi ni postojali a o fudbalu i da ne pricamo. Sve u svemu ti stranci bez obzira dali su rodjeni u tim zemljama ili su uzeli pasos donose rezultate koji se odrazavaju i na druge grane zivota a ne samo sporta, a vi tkz nacionalisti pokazite patriotizam na drugim mestima( vozite jugo a ne ino automobile kupujte nase a ne tudje proizvode) a sto se stranaca tice ako smo ih vec placali i ako su napravili ime u nasoj zemlji nemam nista protiv da se oduze na taj nacin da obuku dres nase reprezentacije ako to zele i imaju kvalitet.

ja piko

pre 12 godina

- ovi nashi hvataju formu i igraju na ler, a vi se polomiste.
(handsinashes, 10. avgust 2011 04:25)
na ler ste igrali protiv bosne koja je prosjecna ekipa, a protiv nas ste vi bili ti koji su se polomili da pobjede jer mi smo ipak u vasem rangu kolko god vi bili glavni favorit za EP

GJ

pre 12 godina

Uvek je lepo dobiti utakmicu protiv Hrvatske pa makar bio i pripremni turnir pre nekog velikog takmicenja, doduse cini mi se da ovaj turnir nece biti za jednokratnu upotrebu i da ako nacionalni savezi 6 drzava regiona budu iole pametni to moze da preraste u jednu lepu tradiciju pa sto se kaze em da bude lepo za navijace svih reprezentacija da pre velikog takmicenja odgledaju nesto zanimljivo, em da bude i korisno svim ekipama da se uigraju za EP ili SP. Sto se same utakmice tice, nema sta puno da se prica. Po ko zna koji put dobijamo Hrvate od kojih smo objektivno kvalitetniji. Jeste igra bila malo metiljava i kilava u prvoj polovini prve cetvrtine i narocito tokom trece ali zato druga cetvrtina i svakako onih poslednjih 6 minuta pokazuju ko i sta je Srbija. To sto dobijamo prilicno kvalitetne ekipe ono sto se kaze direktno iz teretane moze samo da raduje jer kako pripreme a kasnije i glavno takmicenje budu odmicali to ce biti bolja i igra (narocito procenat suta za 3 poena ali i odbrana).

E sad, da se osvrnem malo na komentare koje sam procitao. Prvo sto sam primetio je prica o tome kako Hrvati imaju komplekse pa ih zato dobijamo. U sustini to i nije bas tacno. Mozda Hrvati i imaju malo vise treme pre ovih utakmica zato sto nisu jos nijednom pobedili ali isto tako mora da se prizna da oni po pravilu ove utakmice protiv nas igraju dosta bolje nego sto igraju inace. Setimo se prosle godine na SP gde su oni jedva prosli grupu a na drugoj strani mi bili prvi i sta se desava, desava se da oni nas prilicno namuce. Setimo se i EP iz Spanije kada smo mi bili apsolutno dominantni ali ipak smo protiv Hrvata morali da pobedimo Djordjevicevom trojkom u finisu. Ne gube dakle Hrvati od nas jer imaju komplekse nego zato sto smo mi jednostavno dosta bolji a utakmice sa njima su neizvesne ne zato sto se nasi malo pribojavaju njih vec zato sto se cesto desava da favorit u nekoj utakmici neozbiljno pristupi svemu po principu lako cemo pa onda kada ona druga ekipa odigra dobro mora da se u finisu vade fleke napravljene tokom veceg dela meca. Eno pre neki dan protiv Makedonije smo isto u jednom trenutku poceli da igramo po principu lako cemo i naravno stigla nas je kazna pa je pobeda bila daleko manje ubedljiva od onog realnog odnosa snaga. Autsajderu je uvek lakse da odigra dobro (pre svega suterski) u utakmici gde se ne ocekuje od njih da dobiju (da li iko misli da npr Makedonci mogu da imaju onakav procenat suta za 3 u nekoj utakmici gde su favoriti ili gde je egal) a ako jos favorit u sve to udje mekano eto neizvesne utakmice koje se ipak po pravilu u 90% slucajeva zavrsavaju pobedom favorita tj objektivno boljih ekipa.

Drugo sto sam zapazio citajuci komentare je neverovatna kolicina losih komentara (da ne kazem pljuvanja ili mrznje) o Tepicu. Ne desava se to ni prvi ni poslednji put tako da to mozda nije ni cudno ali ono sto jeste cudno je kako je moguce da ima pojedinaca koji ga napadaju cak i kada je odigrao krajnje dobro (da ne kazem da je sa onih 6 poena zaredom, odlicnom odbranom, kao i onom asistencijom za Krleta kada je nas kapiten poentirao i iznudio faul prakticno preokrenuo mec i otvorio vrata pobede koje su kasnije Savan i Teo u potpunosti iskoristili). Sve to kad se uzme u obzir dolazim do zakljucka da ti pojedinci, cak i posle ovakve njegove partije, rade to sto rade ili iz ciste mrznje i pakosti, ili iz apsolutnog kosarkaskog ili cak bolje reci sportskog neznanja (pa je cudno da uopste gledaju ikakve utakmice), ili tu mozda postoji nesto trece. Ideja je suluda, ali ko zna, mozda i jeste tako. Moguce je da ti ljudi u stvari imaju nerealna ocekivanja od svih igraca spoljne linije pa tako ako neko ne postigne 20 do 30 poena automatski nije ni za sta, nema pojma, krs je od igraca itd. E sad, jednom kad se krene sa pljuvanjem onda se drugi vise i ne gledaju nego se samo puca po jednom onako po automatizmu. U svakom slucaju, stagod da je razlog tih komentara to vise nije ni bitno. Tepic je i ranije a evo i na ovom turniru dokazao da je deo ove ekipe a svi koji ga mrze mogu samo to, da ga mrze i nista vise. Treba realno sagledavati stvari i isticati njegove kvalitete (dobra odbrana, dobar ulaz, solidan sa penala i poludistance, sasvim dobar osecaj za asistenciju, plus sto je polivalentan igrac dakle moze da igra i pleja a cak ponekad i laznu trojku pre svega zbog odbrambenih zadataka, apsolutna disciplina u smislu da stagod da mu trener kaze tako ce i biti,...) ali isto tako treba izreci i konstruktivnu kritiku njegovih mana (pre svega loseg suta za 3 poena sto ce kako sada stvari stoje biti njegov glavni problem tokom citave karijere, ali i akutni problem u poslednjih godinu dana da ponekad ume da ostane bez koncentracije ali to se sasvim sigurno da resiti, sinoc je u finisu pokazao da ima mesta za optimizam kada je taj problem u pitanju). Na kraju krajeva, kao sto je neko vec pomenuo, moze da pise i prica sta ko hoce ali sigurno da oni komentatori stranih kanala nisu ludi kada ga hvale, a jos vise je sigurno da ni Duda, ni Zeljko, ni ranije Dule nisu ludi i da svi oni koji su bitni u srpskoj kosarci znaju sta i kako treba da rade.

Za kraj, samo jedna mala ocena dosadasnjeg ucinka. Iako su nasi tokom prve faze priprema imali dosta problema sa povredama primetno je da je sve odradjeno kako treba i da sto se tice fizicke snage ne bi trebalo da imamo problema tokom EP. Isto tako raduje cinjenica da iako je ovo prakticno prvi turnir na kome smo se pojavili nakon teskih radova vec sada ima nekoliko igraca spremnih da odmah zaigraju prave takmicarske utakmice. U toj grupi su svakako Krstic, Savanovic, Tepic, i Teodosic, a tu negde su i Rasic, Perovic, i Markovic (svaki u skladu sa svojim mogucnostima i ulogama koje imaju u timu). Do kraja treba dakle odrzavati i popravljati formu ovih igraca ali pre svega treba se nadati boljoj formi nekoliko igraca koji u ovom trenutku nisu spremni a veoma su vazni za nasu igru, ti igraci su pre svih Velickovic, Bjelica, Keselj, i naravno Macvan. Ako se tokom narednih 20ak dana odradi sve kako treba i ako ne bude nekih komplikacija sa povredama mozemo biti zadovoljni, i ono sto se kaze umereni optimisti kad je u pitanju rezultat tj potencijalno osvajanje neke od medalja na EP. Ne treba naravno dizati tenziju i stvarati pritisak da je sve osim medalje neuspeh ali isto tako pricati kako nista necemo uraditi je jos vise kontraproduktivno. Ovaj tim ima kvalitet, ima potencijal da bude jos bolji kad je najpotrebnije, i sto je najbtinije ima coveka na klupi koji to sve moze da ukomponuje i da odradi na najbolji moguci nacin.

Napred Orlovi! Zivela Srbija!

Ivan

pre 12 godina

Zna li ko odnos pobeda i poraza srbije i hrvatske u kosarci od otcepljenja hrvatske?
Mislim da nas jos nisu dobili?
Link?

Hvala :)
(Mrki, 9. avgust 2011 23:35)

Sa susedima smo do sada igrali 3 velika meca od raspada zemlje i naravno sva 3 puta pobedili.Na EP 1995. sastali smo se u drugoj fazi po grupama, rezultat 64:62 cuvenom tricom Djordjevica, od kada traje prokletstvo da nas ne mogu dobiti.
http://www.youtube.com/watch?v=RKsQuzL5aHs
Tada su Hrvati imali jako solidan tim (Mulaomerovic, Prkacin, Rimac, Giricek, Sesar, Pejcinovic...) ali nas i po imenima puno bolji (4 Bodiroga | 5 Danilović | 6 S. Obradović | 7 Lončar | 8 Radošević | 9 Berić | 10 Đorđević | 11 Rebrača | 12 Bulatović | 13 Savić | 14 Tomašević | 15 Topić | Coach: Ž. Obradović )
Sledeci mec i nova nasa pobeda, ovoga puta na EP u Turskoj(gde smo bili zlatni) rezultatom 80:66.
YUGOSLAVIA: Bodiroga 9, Petrovic, Obradovic 6, Rakocevic, Stojakovic 21 (2/2 FTs, 8/14 2P FGs,1/5 3P FGs), Scepanovic 8, Jaric 9 (4 assists, 3 steals), Drobnjak 2 (2 blocks), Tarlac 3 (9 rebounds), Milojevic, Tomasevic 13 (8 rebounds) and Gurovic 9 (3/3 3P FGs).

CROATIA: Mulaomerovic 12 (5 assists), Vrankovic, Sesar 2, Mrsic, Prkacin 6, Krstic, Giricek 17, Kovacic 19 (8 rebounds), Skelin 4, Mamic, Vujcic 2 and Tabak 4.

Zadnji put smo igrali na veliki takmicenjima sa njima, i naravno pobedili, prosle godine na SP u Turskoj, 73:72
http://turkey2010.fiba.com/pages/eng/fe/10/fwcm/p/eid/4728/gid/A/grid/61/nid//orderby//rid/6945/sid/4728/game.html

Sve u svemu igramo profesorski protiv njih, za sada skor 3:0 plus ove pobede sa priprema cisto da odrzavamo pobednicki mentalitet.
Na sledecem EP u Litvaniji koje uskoro pocinje mi smo u grupi B koja se ukrsta sa grupom A u drugoj fazi( tamo su od jacih Spanci, Turci, Litvanci).Mnogo lakse su grupe C i D koje se kasnije ukrstaju, gde su od jacih Grci i Slovenci uz neugodne Ruse.U Cetvrtfinalu dakle, ako budemo prvi u grupnoj, drugoj fazi, mozemo ponovo na stare musterije, ako oni budu cetvrti... ili mi drugi a oni treci, ostalo je u domenu teorije.
http://en.wikipedia.org/wiki/EuroBasket_2011

Ivan_Nish

pre 12 godina

nije srpska reprezentacija nista bolja, vec je razlika puno bolji trener na srpskoj strani. nas ocajni savez naime gura neuke i katastrofalne trenere a igraci smo vidjeli kakvi su, vrlo talentirani i sposobni. bilo je 10 razlike u korist Hrvata, da bi se to brzo istopilo, tipicna takticka pogreska, nevjezbavanje ikakvih akcija, ali to nije novost. daleko i od toga da je srbija bila bolja svih ovih zadnjih godina, pa srbija je od samostalnosti prilicno lose stajala (cak iza hrvatske na nekim natjcanjima) izuzev god-dve. ponovo, razlika su puno bolji srpski treneri. usporedite ovo s nogometom, gdje imate igrace za bolji rezultat, a od rezultata - velika nula.
(Domagoj, 10. avgust 2011 06:36)
Covece sta to pricas, pa od raspada od 1995. Mi imamo srebro sa olimpijade, 2 zlata na svetskim sampionatima, 3 zlata na evropskim uz srebro i bronzu, a na ukupnoj lestvici uspesnosti na svetskim prvenstvima smo odmah iza Amera i Sovjeta(ne racuna se jer su se i oni raspali) i Brazila koji je nekada davno osvajao medalje.

http://en.wikipedia.org/wiki/FIBA_World_Championship

Na ukupnoj lestvici evropskih sampionata mi smo odmah iza Sovjeta i rame uz rame sa Litvanijom.
http://en.wikipedia.org/wiki/Eurobasket

Analiziraj malo ove linkove sto sam postavio, vidi gde smo to mi od raspada a gde ste vi?!Oces mozda da kazes da su Crnogorci zasluzni za te uspehe?Uz duzno postovanje treneri i velika vecina igraca su bili Srbi, od igraca koji su uzimali te silne medalje.Jesu igrali Scepanovic, Drobnjak, Cabarkapa i to je sve za 16 godina pri cemu su ti igraci bili rezerve(osim povremeno Scepanovica koji je odigrao sjajno EP u Turskoj 2001.) Dakle, vidi se koliko ne poznajes istorijat i koliko potcenjujes kosarkasku velesilu, uz Amere i Ruse najbolju na svetu ikada!A da sam racunao medalje koje smo osvajali i pre raspada bili bi mnogo iznas Amera i Sovjeta, nego to je neka druga prica u kojoj smo opet imali vece zaluge od vas.Ne mogu da se prisetim kad ste nas zadnji put dobili u nekom kolektivnom sportu reprezentacije?Mozda pre 10 godina...

Hajduk

pre 12 godina

Kao prvo cestitke Srbiji na zasluzenoj pobjedi. Ja bih rekao da najvaznije sto je presudilo je kao prvo Ivkovic, iskusni lisac koji je uvidio da Tomic pravi probleme pod kosem i pritiskom na njega i 5 osobnih gresaka napravio 'rupu' u nasoj obrani. A druga stvar je mali Tepic kojeg ne znam zasto neki omalazavaju, ali otkad je on preuzeo u zadnjoj cetvrtini naseg najboljeg strijelca Bogdanovica, sve je bilo jasno.. Pozdrav ljudima dobre volje i da se nadjemo u finalu EP-a.

alobre

pre 12 godina

Kako su pojedini kratke pameti, pa zar zbog jedne dobro odigrane prijateljske da se zaborave sve ocajne partije Tepica?? haha
E Srbijo medju sljivama...
P.S. (za ovog koji kaze "Srbijo, ko sve za tebe navija", nemas ti a ni niko drugi pravo da svojatas Srbiju, jel jasno?! Ako ti nahvalis sve mislis da si veci Srbin, i da zelis bolje Srbiji od drugih?)

meki

pre 12 godina

Komšije, sad kad krene lockout uzmite nesto novca iz drzavnog proracuna i platite par NBA igrača da nastupaju za vas, po mogucnosti neki sa gubitničkim mentalitetom da se brže uklope :).
Šalu na stranu, zaista ne mogu da zamislim da za Srbiju nastupi neki Amer umjesto naših momaka.Mislim da je angažovanje stranaca bacanje velike
sjenke na samu srž i značenje reprezentacije. Komično je gledati vrankovića, paćenik pola time-outa vodi na engleskom, dok u C. Gori Peković služi kao službeni prevodilac za Kuka.
Nadam se da nećemo i u fudbalu , bez obzira na hroničan nedostatak kvalitetnih špiceva, zvati u rim Klea ili recimo Evandra. Svaka čast njima, ali dres reprezantacije bi time izgubio mnogo na značenju.

Domagoj

pre 12 godina

nije srpska reprezentacija nista bolja, vec je razlika puno bolji trener na srpskoj strani. nas ocajni savez naime gura neuke i katastrofalne trenere a igraci smo vidjeli kakvi su, vrlo talentirani i sposobni. bilo je 10 razlike u korist Hrvata, da bi se to brzo istopilo, tipicna takticka pogreska, nevjezbavanje ikakvih akcija, ali to nije novost. daleko i od toga da je srbija bila bolja svih ovih zadnjih godina, pa srbija je od samostalnosti prilicno lose stajala (cak iza hrvatske na nekim natjcanjima) izuzev god-dve. ponovo, razlika su puno bolji srpski treneri. usporedite ovo s nogometom, gdje imate igrace za bolji rezultat, a od rezultata - velika nula.

dzoni007

pre 12 godina

Savanovic- Najbolji igrac na svetu :D
Teo-katastrofalna sezona,valjda ce da bude bolje
Rasic-vrlo siguran igrac,sjajan kad je najteze
tripko-nista posebno
Macvan-zasija ponekad
Marjanovic-drvo
Krle-u dobroj formi trenutno
keselj-odlican suter ali u losoj formi
Tepic-samo bog da ga oplace :D
Nema nama leba od EP-a.

grga

pre 12 godina

red devil,
covece, daj posveti se klikerima, ili slicnim sportovima gde bi tvoje znanje bas ono doslo do punog izrazaja......
Ej Srbijo , ko sve dozvoljava sebi da se nazove tvojim navijacom......

handsinashes

pre 12 godina

realno i nasa reprezentacija i cibona su dosta losiji i od srpske i od partizana pa uvijek bude teska utakmica za vas. pobijedite ali uvijek nekako kroz iglu sto govori da igrate malo u strahu, dok bolje momcadi dobijate lakse. sto se tice hrvatske reprezentacija pa ona je rupa vec godinama, srednja zalost i nemoze dobiti nijednu kvalitetniju momcad tako da nitko ne ocekuje neke medalje.
(realno, 10. avgust 2011 02:17)
realno, da niste silazili sa postolja i glumili ludilo 95 te, mozda vi ne bi ste bili ti koji igraju pod pritiskom - ovi nashi hvataju formu i igraju na ler, a vi se polomiste.

steva.dzin

pre 12 godina

ama ne lupetajte. teške su noge i ruke bile svima, tek početak priprema praktično ... nema tu reči o kompleksima, ovo su nove generacije igrača koji se međusobno poznaju i ajd da kažem drugari su ...samo budale mogu u ovoj utakmici da traže politiku ...objavite komentar ako smete ... a plus da dodam kako su mi hrvati ukrali papirnati brodić kad sam tamo bio pre tries godina :)))

Дане

pre 12 godina

.Гледао сам пренос утакмице на ХРТ 2. Пред сам крај меча, њихов коментатор је промрмљао: "Комплекси остају".

realno

pre 12 godina

realno i nasa reprezentacija i cibona su dosta losiji i od srpske i od partizana pa uvijek bude teska utakmica za vas. pobijedite ali uvijek nekako kroz iglu sto govori da igrate malo u strahu, dok bolje momcadi dobijate lakse. sto se tice hrvatske reprezentacija pa ona je rupa vec godinama, srednja zalost i nemoze dobiti nijednu kvalitetniju momcad tako da nitko ne ocekuje neke medalje.

ja piko

pre 12 godina

Svaka čast momcima. Dokazali su kako se igra u 4. četvrtini! A da li neko zna kako se zove lik koji je sedeo pored Vlada Divca u publici u crnoj košulji? Bili su samo jednom u kadru...
(boka017, 10. avgust 2011 00:47)

Dalibor Bagaric, bivsi hrvatski reprezentativac

Alex

pre 12 godina

Ha ha, kazu Krvaci "mi smo krivi, sami smo sebe pobijedili i puno smo grijesili". E kako ljudi znaju dobro da nasmiju :), kao na njima je ishod bio sve vrijeme! Istina je "susjedi" da niste nista uradili zato sto niste mogli nista da uradite e upravo tu je razlika! Vi mozete da igrate onoliko koliko vam mi dozvolimo! NOVICA i BJELICA nedostaju! Vracajte se brzo! Tepic, Savan, Markovic, Krle = ODLICNI!

milos

pre 12 godina

@ (tepić ćao, 9. avgust 2011 22:07)

@ (Realno gledam, 9. avgust 2011 22:30)

@ (Milutin, 9. avgust 2011 22:03)

Momci koju ste vi utakmicu gledali? Ili se jednostavno ne razumete u kosarku.

Ovo su pripremne utakmice ,nisu igrane 100% snage i koncentracije,niko nece da odaje sve adute(bar mi necemo)! Odigrali smo odlicno kad je trebalo! Falio je Novica zbog skokova,tu smo zakazali! Tesko se moze predvideti ko ce otpasti sa spiska!

Tepicu fali samo malo slobode u igri,kada bi SMEO da sutne posle 5 omasenih trojki jos jednu u zadnjem minutu ili da zakuca kao savanovic u slicnoj situaciji umesto da primi bananu,bio bi najbolji igrac...
Sve ostale igracke kvalitete poseduje i ko god kaze da on nije za reprezentaciju nema pojma o kosarci...

Toni

pre 12 godina

Mislim da nije riječ o kompleksu prema reprezentaciji Srbije, vi ste jednostavno bolji, puno bolji i kvalitetniji od naše repke i tako je već puno godina. Prije bih rekao da se vi bojite nas, jer ste sve ove tekme koje ste dobili kroz povijest sa + 1 morali dobiti s plus 20 kolika je realno, na žalost razlika. Potpuno je ista stvar u rukometu gdje je Hrvatska za cijelu klasu bolja, a sa Srbijom se muči zbog nekog posebnog respekta. Dovoljan dokaz je da vi u košarci pobjeđujete bez problema vrhunske ekipe s kojima mi ne možemo, a mi u rukometu pobjeđujemo ekipe koje vas glatko dobiju. Stvar je jasna, u ovom ste trenutku puno bolji u košarci, a kad nama ode Balić, a dođuŠarić i Hezonja, možda ćete se vi samo sjećat košarkaških, a mi rukometnih pobjeda. Pozdrav i čestitke na zasluženom prvom mjestu.

Pedja

pre 12 godina

Citam komentare koji su raznovrsni, sa nekima se slazem, sa nekim ne. Elem, ovo smo dobili zbog Dude i zato sto oni imaju kompleks od nas u basketu. Jednostavno, ne mogu da nas dobiju i tacka.

A ovi momci, kada ih Duda utegne, ima da ginu, pa dokle stignu. Svaka cast

Calderon

pre 12 godina

Milenko Tepic = prijatno iznenadjenje
Nenad Krstic = kapiten, kad treba izvuce , svaka cast
Milos Teodosic = Jednostavno najneverovatniji plej ikada, nepredvidiv al' nije bas bio dobar, no izvukao je i on na kraju
Savanovic = genijalac
Markovic = odlicna alternativa za Tea
Perovic = drvo
Macvan = moze mnogo bolje
Keselj = neprimetan
Tripkovic = nervozan, moze mnogo bolje
Rasic = pih, onako, moze mnogo bolje i on
Marjanovic = sjajna podrska sa klupe :D
Milosavljevic = -||-

Moze medalja da se uzme na Evropskom definitivno, jos malo da se uigraju da stignu Bjelica i Velickovic pa da se napadne zlato, sto da ne. Do kraja uz nase momke. :)

ledeni

pre 12 godina

Ovaj nas tim, realno gledano, nije tim za medalju. Jedini pravi suter u ekipi-Teodosic, nije u formi, a ostali su i onako prosjecni.
Tepic jednostavno nije igrac dostojan poziva u reprezentaciju Srbije, a daleko nisu ni Markovic, Perovic...
Mnogo nam nedostaje kvalitetan suter i jos neko na centru, Krstic nece moci na prvenstvu sam da igra...bili bismo mnogo jaci da su tu Rakocevic, Milicic...

string

pre 12 godina

Hrvatska je pobjedila sama sebe!Nikakva dominacija srbije nije bila u pitanju,kod 3 kosa razlike nasi prave skandalozne 2 greske,tekma je izgubita nezreloscu Zizica.Srbijo ti sa ovakvom igrom nemas sta trazit na Euru!
(nista vi srbi niste pokazali, 9. avgust 2011 22:53)

U pravu si...nista nismo pokazali, kao prvo, zato sto je prirodno opustiti se kad igras protiv neozbiljne ekipe, i kao drugo, zato sto je prirodno opustiti se kad igras na neozbiljnom turniru koji sluzi za nabijanje kondicije...a sa druge strane, vi ste igrali kao da vam zivot od toga zavisi, pruzili ste maksimum, i jos 20% vise, i opet smo vas rutinski dobili 10 razlike...dakle, to sto nismo pokazali nista na ovoj utakmici, a opet vas dobili, vise govori o vama nego o nama. Mene ispunjava to sto vi od ovoga ne mozete bolje pa sve i da 'ocete, a sa druge strane, mi ne mozemo gore, jer nasi igraci za razliku od vasih shvataju sta znace izrazi 'pripremna utakmica' i pripremni turniri', pa vas opet sa takvom igrom deljemo. Mogu samo reci da sam ponosan, i nista vise. A ti se tesi, kao i u vaterpolu, da ste nam u ovim sportovima nekakva konkurencija i da vas shvatamo ozbiljno.

gledalac

pre 12 godina

alo strucnjaci... hvalite Tea previse... a o Tepicu sve najgore... Teodosica ako trener ne istrpi (kao i cela ekipa) nema ga nigde... a da li je on to zaluzio sa ponekim extra asistencijama i ponekom extra trojkom...?????? Slazem se da ima talenat, ali odnos prema celoj ekipi (nerezonski sutevi, jadna odbrana, ponasanje) moraju da se poprave... Tepic je bio u krizi, ali mislim da je ova utakmica to prekinula... sve cestitke za pobedu... da se zna KO JE KO.... !!!

Acobucov

pre 12 godina

Za pojedine kosarkaske neznalice: Taj isti Tepic je i pokrenuo ekipu u 4. cetvrtini. Dobro je sto smo dobili bitnu tekmu sa slabom igrom Teodosica. Odavno nisam Dudu video ljutog kao kada je Tripkovic zapeo u bloku a Simon pogodio tricu. Posle njegovog nevidjenog dranja momci su maksimalno podigli nivo igre pre svega u odbrani. Dva napada zaredom Hrvatima istice napad. Bravo Duda i bravo momci, samo nastavite da se treudite i tezultat ce doci.

slavoljub

pre 12 godina

Moram prvo da se nasmejem: hehehe.
OK, cestitke obema reprezentacijama, nije bilo onih gluposti van sporta. Vidi se da je pripremni period, da se nasi slabije krecu, svi osciliraju, sutevi kako kad i kako koji, ali krece se. Skok u odbrani krs, ali i Hrvati dobri u tom segmentu. Dopalo mi se kad su Teo i momci na -10 odlucili da pobede, lepo je to bilo videti. Kao i gospodina Ivkovica koji smiruje strasti u time outu. Boganovic i Tomic odlicni igraci. Tepic pokazao zasto je tu. Jos jednom cestitke! Napred Srbija!

777

pre 12 godina

(nista vi srbi niste pokazali, 9. avgust 2011 22:53) Prvo Srbija nece na EP otici sa ovakvom igrom jer ovo je jos uvek pripremni period, drugo Srbija nema ovako los sut za tri a to ce se mnogi uveriti na EP, TRCE, KOMPLEKSI SU VELIKO OPTERECENJE, zato je Hrvatska kosarka izgubila svaki bitni mec protiv Srbije ili srpskih timova ( Partizan, kos u poslednjoj sekundi )i na kraju samo majstori mogu da se uzdignu u poslednjoj cetvrtini, naprave 18-2 i dobiju mec cak ubedljivo. TO JE JEDINA ISTINA.

sacha

pre 12 godina

JAO , kako se iznervirao Duda na Urosha, bacio mu peshkir i pred svima se derio !. Ne pamtim, kad sam zadnji put video takvu reakciju Ivkovica .
I to u prijatelskom utakmicom... Zao mi je Urosha, izgledao je razocaran..
A kako i ne bi !

Filip

pre 12 godina

Zaista pocinjem da verujem da nas hrvati nikada nece pobediti u kosarci!

p.s. gledam ovog drejpera i pitam se sta bi drazen sad rek'o da vidi njega kako igra na njegovoj poziciji i brani boje "lijepe njihove"

mist

pre 12 godina

Hrvatska je pobjedila sama sebe!Nikakva dominacija srbije nije bila u pitanju,kod 3 kosa razlike nasi prave skandalozne 2 greske,tekma je izgubita nezreloscu Zizica.Srbijo ti sa ovakvom igrom nemas sta trazit na Euru!
(nista vi srbi niste pokazali, 9. avgust 2011 22:53)

Sine moj, mi svoju formu tempiramo za finiš prve faze takmičenja, a vi već sada igrate kao da ste u Litvaniji. Samo vi sada kidajte, izgarajte i žalite se kako je protivnik bio lošiji, videću vas da li ćete tako da grizete za mesec dana kada će vrhunske ekipe biti na vrhuncu projektovane forme.

latas,zg

pre 12 godina

Ajde,ajde,šta ste se uskokodakali.Kakva košarka?To se ne broji.Nikakve Janice,Blanke,Đokovići,kakav rukomet,vaterpolo,odbojku da ni ne spominjem;sve je to za babe.Samo i jedino nogač buraz,kuiš?

boka017

pre 12 godina

Svaka čast momcima. Dokazali su kako se igra u 4. četvrtini! A da li neko zna kako se zove lik koji je sedeo pored Vlada Divca u publici u crnoj košulji? Bili su samo jednom u kadru...

dex

pre 12 godina

@nista vi...

Delim tvoju zabrinutost zbog nase neozbiljnosti "susjede." Cim se ovako mucimo sa jednom nizerazrednom reprezentacijom kakva je Hrvatska, moramo sici na zemlju i poraditi jos malo. Jedini problem po tebe je to sto cemo mi do prvenstva igrati mnogo bolje, a realno vi tesko mozete bolje od ovoga! Ja ti se izvinjavam, i evo svi ti obecavamo da cemo sledeci put odigrati protiv vas ozbiljno mozda i celih 8 minuta, sto ce biti dovoljno za +20!

Orthodox

pre 12 godina

Nisam gledao mec,ali ako se po kretanju rezultata moze zakljuciti,Hrvati su opet izgubili zbog klasicnog kompleksa koji smo im nabili.

Иван-Ниш

pre 12 godina

Таман се спремио да пишем како сам задовољан како наши бекови одлично улазе у рекет, како Тепић, Трипковић и Марковић показују завидни кошаркашки безобразлук као никад до сада.
Тада почиње Теодосићево бесомучно испуцавање тројки, Тепић шутира тројке, Марковић даје једну и као да сви помишљају да је он екстра шутер и форсирају га бесомучно да шутира из даљине... и одосмо на -10. Ивковић бесни на Трипковићев покушај за трицу после 5 секунди напада и наши се тржу. Опет Марковић, Тепић и Теодосић улазе у рекет и праве дар-мар. Користимо брзину и стварамо простор за Крстића који решава утакмицу избацивањем Томића из игре. Теодосић и зезатор Саван стављају тачку постизањем трица из резонских шутева.
Генерално нам је данас, као и на целом турниру недостајао Новица да боље заградимо сопствени рекет и покупимо више лопти у нападу. Пријатно изненађење је спортски безобразлук наших играча и жеља за надигравањем својствена онима који знају шта хоће. Бићемо одлични у Литванији.

asd

pre 12 godina

Kad je bilo najpotrebnije Tepiceva ruka je prestala da drhti, ubacio je nekoliko veoma bitnih koseva. Odigrace mnogo znacajniju ulogu nego prosle godine.

ja

pre 12 godina

Bravo momci,iako su noge teške,dali su sve od sebe u 4/4 da pobede.Kako su počeli da igraju kad im je Duda očitao lekciju,kako je samo bio ljut na Tripkovića.Prestanite više da kritikujete Tepića,momak je dosta dobro odigrao večeras a i celi turnir,dao je neke bitne poene,pogotovo onaj šut kada je malo nagazio liniju za tri poena,tada smo prišli na minus 1,dobar je bio na ulazu,stvarno više nema smisla da ga kritikuju,kao da je najgori košarkaš.Biće on opet stari dobri Tepić.Moram da kažem da je Savan legenda u svakom smislu,prošle godine bilo mi je žao što je otpao Raduljica a išao Savan,jer Raduljica je mlađi 5 godina,ali sada mi je čovek omiljeni košarkaš,samo zbog njega sam gledao Valensiju i navijao,naravno i zbog Pešića.Ako neko ima link 4/4 neka postavi,unapred zahvalan.

fer442

pre 12 godina

Koliko vidim nećete nas baš razbiti onako kako ste najavljivali. Mene više veseli obranjeno zlato prije par dana u Češkoj sjajne generacije hrvatskih košarkaških genijalaca.
(dominirat ćemo godinama, 9. avgust 2011 21:59)

Wow, kadeti! Sine i ja sam kao kadet bio na širem spisku reprezentacije kada smo uzimali medalje, a sada od te ekipe bukvalno nikog nema - ja sam recimo srećni i skromni profesor književnosti, za ostale ni ne znam :)
Seniorska zlata se računaju, dečki! Iako mi i juniorskih imamo za izvoz :D

Deki

pre 12 godina

Najveći problem je skok u odbrani,a u napadu i ne postoji.Šut se do prvenstva može doterati,ali skok.ne znam.Tepić nula,a Teodosić veoma neozbiljan za pleja sa frljokama od 8 metara!Tako ne sme da se ponaša najbolji igrač Evrolige prošle godine.Samo zadnja četvrtina liči na košarku,a prve tri zezanje.Nadam se da smo danas namerno igrali ovako.Hrvati su se više trudili,mada je jasno da i oni ne zapinju 100%.Ima potencijala ovaj tim,kao i ranijih godina,videćemo kada se počne igrati na nož,gde smo!

DarkoRS

pre 12 godina

Pa što im više komlekse nabijate...pustite ih da se ponadaju i onda na kraju pobjedite...od Saleta pa na dalje uvijek isto!!! Što se ekipe tiče teško je govoriti o formi jer poslije bazičnih priprema prve utakmice uvijek ovako izgledaju...ali najbitnije je da i pored loše forme dobijamo, a to ej odlika kvalitetnih ekipa!!! Ima tu par problema pogotovo u centarskoj liniji Perović a pogtovo Marjanovic su pre spori igraci i totalno loši u napadu znači zicere ne mogu pogoditi...Da je Miličić tu uprkos njegovom karakteru mislim da bi bili daleko najjači ovako protiv ekipa sa dobrim centrima zavisice sve od Krstica a to nije dobro!!! Tepic je u malo boljoj formi u odnosu na Tursku ali je to daleko i dalje od reprezentativnog nivoa...Sigurno će to sve bolje izgledati kad Bjelica, Veličković i Kešelj budu potpuno spremni i kada se odigra par utakmica i ekipa uigra, mada će uvjek postojati taj problem sa centrima!!!

Xin Zhao

pre 12 godina

Realno da li je neko pomislio da Teodosic posle 0/5 za 3 moze da promasi trojku na 50 sekundi do kraja kada je bitno. Sto se kaze, NEMA SANSE! Tvrda utakmica u kojoj se videla prava snaga naseg tima koji kada se uozbilji napravi seriju 19-4...
Negativni utisak svakako Tepic, ja sam realno verovao da ce se vratiti kad' tad' ali se sada jasno vidi da se na progresnom mestu molimo. Ne znam sta se desilo sa njim, ili je uvek bio ovakav ali ovo sto on prikazuje iz utakmice u utakmicu stvarno nije dovoljno da bi se imalo mesto u reprezentaciji...

SaleGrobarGermany

pre 12 godina

Daleko je ova ekipa od one od proslog EP i SP. Nema Keselja i Bjelice. kakav panj je Kosta Perovic a o Tepicu koji dve godine nigde ne igra da ne govorim. Centarska pozicija problematicna. Krle jedini ne moze sam. Tesko cemo na EP Osim Savanovica i Tea niko u svojim ekipama nije igrao
(Realno gledam, 9. avgust 2011 22:30

Realno je da ti u svojoj rupi samo znas da ......, pusti bre ljude ovo im je tek treca utakmica brate. Treba vremena za mehanizme. Oni bar umeo da pobede i kad su losi.

Nikola...

pre 12 godina

Alo vi strucnjaci sto ste pljuvali Tepica... Videli ste da je decko resio utakmicu kao i ko zna koliko u Partizanu. Na 10 razlike za Hrvatsku je dao 6 poena i vratio nas u igru. Imao je losu proslu sezonu u Panateneikosu ali je ovu odigrao dobro, i o njegovom znacaju u timu su mnogo puta naglasavali i Duda i Dule i Zeljko, jer ono sto Tepic radi ne moze svaki laik da vidi... On je uz Teodosica najinteligentniji igrac u nasem timu. Zbog hiljadu stvari ce on uvek biti u prvoj petorci kod Dude.

kike

pre 12 godina

Lijepo bi bilo da ovaj turnir postane tradicionalan.Svake godine je veliko takmicenje, pa bi bilo ekstra da ovo bude tradicionalni pripremni turnir sa istim ucesnicima.Naravno, svake godine treba da se mjenja domacin.Jedne godine Beograd ili bolje neki drugi grad u Srbiju pa sljedece Zagreb, Split ili Zadar, pa naredne Sarajevo,pa Podgorica, pa Skoplje.To bi vremenom preraslo u jedan jako lijep i znacajan turnir.

o shonesi

pre 12 godina

kako volim kad nasi kosarkasi pobede tri zaredom posle mesec dana trcanja,teretane i ostalih priprema,a ipak se pojavi gomila kosarkaskih strucnjaka koji su nezadovoljni i vec znaju kako nasa ekipa nece imati sta da trazi na prvenstvu,NAZALOST..vi ste svi verovatno imali imternacionalne karijere i znate da Tripkovic i Tepic i Perovic nemaju veze s kosarkom,i kao kosarkaska imena od autoriteta nalazite za shodno da prigovarate selektoru reprezentacije...ionako ce da se skrati spisak,otpasce oni za koje bude ocenio da treba da otpadnu,i to je to,a vi,gospodo strucnjaci,molim vas,sto pre preuzmite mladje selekcije reprezentacije,da ih izvedete na pravi put,da ne budu drveta,i da nauce da vode loptu i levom i desnom, i da nauce oba ulaza

Novosadjanin 47

pre 12 godina

Polako, bre, s pljuvanjem, ljudi. Pa ovo je tek treca utakmica, uigrava Duda linije, gresaka mora da bude. U krajnjoj liniji, rezultat nije ni bitan (mada je to kod nas nemoguce), mnogo je vaznije sta se od momaka trazi da igraju i kako oni to sprovode u delo.
Tepic je, vidim, mnogima trn u oku... A decko je resio i prelomio utakmicu. Ocigledno je da ima problema, ali je jos ociglednije da ga Ivkovic ceka i znam da ce ga docekati kada bude najbitnije. Hej, pa to je onaj isti Tepa koji je sva zlata Evrope pokupio s raznim selekcijama nase zemlje. Ima neki kredit, a on ce dugove da vrati.
Isto vazi i za ostale momke, ajde da im damo malo vremena da se uigraju. Bice to dobro!

Srbija

pre 12 godina

Za sve one koji pljuju Tepica i ostale i koji bolje znaju od IVKOVICA ko treba da igra...Pa Tepic je danas bio treci najbolji igrac sa 12 poena posle Krstica i Savana...

Nece ni sve akcija Ivkovic da otkriva skautima....

NAPRED SRBIJA....:)))

Đorđe

pre 12 godina

Bravo momci. Ko što reče Šarenac odlika velikih ekipa je da pobeđuju i kad igraju loše. Igraćemo mi još bolje, ovo je tek uigravanje.
Hrvati imaju sasvim solidnu ekipu, dobre centre, šutere, stvarno su kompletni, ali nemaju karakter da bi ostvarili visok plasman na EP. Danas su se uplašili pobede i izgledalo je kao da im je laknulo kad smo otišli na +7,8 razlike, samo da se ne ponove Đorđević, Kecman, Rašić...
Ipak treba razumeti da to ostavlja traume.

Драган Стојковић Пиксе

pre 12 godina

Nasoj reprezentaciji fale samo dva igraca.
To su Jan Vesely i Niko Vise!
(Napred Srbija, 9. avgust 2011 22:29)

Не заборави Двејна Вејда. Он је родом из Ниша, виђао сам га пар пута на бувљаку.

ivan

pre 12 godina

Vidim mnogi osporavaju milenka tepica,to su verovatno oni koji loptu nisu u zivotu sutnuli na kos!A ne primecuju izvarednu igru u odbrani,fenomenalan dribling i promenu ritma a decko je imao dosta dobrih prodora i ubacivanja,takodje dosta dobro postavljenih blokova.Na dusu mu se mose staviti los sut,ali ljudi ovo su pripreme tek.Bice to mnogo bolji milenko!A sto se tice tripkovica znaju svi ozbiljni evropski timovi uroseve suterske kvalitete.Ako se ta 2 igraca vrate u onu formu u kojoj su bili u partizanu mislim da je krov evrope sasvim realan,naravno uz genijalce teodosica,krstica i savanovica da ne zaboravim VELICKOVICA i KESELJA!

liht

pre 12 godina

A дећки се нешто као понадали не?
Други пута са још пар тамнопутих пургера из Балтимора, Њу Ђерсија и можда буде боље не?

Vladimir

pre 12 godina

Hrvati se ponadali, dali im 3/4 fore ali džaba, jednostavno smo bolji! Osim Ante Tomića nemaju ni jednog drugog igraca.
Izbaciti Tepića i Tripkovića, haos su. Samo još da je jedan dobar centar!!!
Srećno plavi.
Pozdrav iz RS

Igor Andjic

pre 12 godina

A sta bi bilo da smo igrali ,pa verovatno +30 za nas.Zasto je to tako? pa zato sto je jednostavno Srbija svetska slila u kosarci i ne samo kosarci vec i u Odbojci,Vaterpolu,Tenisu pa ako bas hocete i u fudbalu ,rukometu mozda trenutno fale rezultati ali bice i tu medalja vrlo brzo.

ja

pre 12 godina

10 razlike za Hrvate, Milenko stupa na scenu :)... gde ste sada kriticari Tepica i vi sto vam nije jasno zasto decko igra u reprezentaci!

talicnitom

pre 12 godina

Koliko fali ovoj ekipi Darko Milicic, steta sto se nije pozvao. Marjanovic je zalutao u repreyentaciju,Kosta i nije nesto .Nisam neki optimista,onaj Tripkovic stvarrnoje po meni neki promasaj.Neka nam je sa srecom.

bbb24

pre 12 godina

nadam se ka ce Kosta "Ne umem da zakucam" Perovic otpasti sa spiska, ali nazalost cini mi se da cemo ga jos gledati....mnogo mi je krivo sto Rakovic nije sa ekipom...

ofk

pre 12 godina

Bravo za nase! Ovaj sjajan preokret je samo dokaz da se dobro radilo na pripremama i na fizckom i na psiholoskom planu. Vidi se da je Duda ozbiljnije shvatio stvar nego prosle godine.Priznajem da sam pozitivno iznenadjen i dajem mu podrsku da ovako nastavi. Samo da se opet ne uobrazi i sve upropasti. Ako ovako nastavi, zlato u Litvaniji je nase!

Ivan

pre 12 godina

Bravo momci, svaka čast! Hrvati su mnogo mnogo mnogo jaki ali smo ponovo pokazali da smo bolji. Velika pobeda čak iako je prijateljska utakmica, veoma bitno za samopouzdanje. Tepić i Marković odlični.

z

pre 12 godina

Dosta je bilo oscilacija u igri. Kada smo odbranu igrali dobro, rezultat je bio dobar. Cim smo dozvoljavali da nam se setaju po reketu, hrvati su povecavali razliku. Ako cele utakmice budemo igrali odbranu kao pri kraju cetvrte cetvrtine, bice dobro.

ja piko

pre 12 godina

evo javljam se iz hrvatske. cestitam na pobjedi,ali moram reci da niste uopce jaci po kvaliteti, nego smo tu negdje. teodosic me nije bas impresionirao al ovaj savanovic vam je strasan igrac. sretno na ep-u, nadam se da cemo i vi i mi u borbu za medalje!

ANKETA

pre 12 godina

Preporučujem = Znao sam da ćemo ih dobiti, Hrvati su to
Ne preporučujem = Mislio sam da će nas dobiti

P.S Trebali smo da stanemo na 1 razlike, da puknu od muke :D

Tepic

pre 12 godina

Samo za velike strucnjake koji se razumeju u kosarku, Tepic je dobio utakmicu, u zadnjih sedam minuta Bogdanovic nije primio loptu u napadu a kamoli sutnuo ka kosu, Milenko je dao 9 kljucnih poena.

red devil 011

pre 12 godina

Gledam prenos na Eurosportu, komentatori za Tepica imaju samo reci hvale, ali zato su se nasli ovde medj komentatorima strucnjaci da objasne i njima i Dudi i Zeljku Obradovicu kako nemaju pojma. Ok, na SP je odigrao dosta lose, ali ko ga je pratio tokom karijere u Partizanu i kasnije zna da je u principu vrlo konzistentan, inteligentan, odlican u odbrani, da zna da pogodi sut kada treba i pre svega da trazi loptu kada se utakmica lomi i pokazuje veliku zrelost. U napadu sigurno nije ni prva ni druga opcija ni u jednoj petorci, a verovatno ni treca, ali to i nije njegova uloga. Pritom je univerzalac i moze i da sluzi kao treci plej ako ne daj boze bude povreda ili nesto slicno, tako da ce sa spiska otpasti ili Rasic ili Tripkovic. Jedan klasicni suter koji igra slabu odbranu je sasvim dovoljan.
Sto se tice same utakmice, sta reci...igrali u grcu kao i uvek protiv Hrvatske, ali kad je bilo vazno proigrali! U tekstu bi trebalo da stoji da smo zavrsili serijom 23-4, sto je za jednu "tesku" utakmicu prilicno impresivno. Jedino brine slabo cuvanje bekova posle pika bez lopte, i lose gradjenje za skok u odbrani. Ako nam je metiljavi Tomic uhvatio ovoliko lopti kako ce se tek graditi Gasol, Mozgov, Kejmen ili Noa? Ocekujem od Macvana da izbije u prvi plan, makar i Savan/Novica povremeno igrali na trojci. Treba nam njegova snaga pod kosem. Krstic nije mnogo sutirao spolja, ali ce to u Litvaniji sigurno ciniti - jako je bitno sto sa njim u petorci mozemo u potpunosti da "razvucemo" odbranu protivnika i olaksamo prodore.

Kosarkas

pre 12 godina

Momci ce tek pokazati sta znaju na EP-U.Nemojte napadati Tepica zna Duda zasto je on u reprezentaciji nemojte se vi pametni mesati da nema pojma igrati.Drugo Dokazali smo da smo najjaci na Balkanu.

marinko

pre 12 godina

Evo upravo sam se vratio sa utakmice.Bilo je super, čak i slovenci su navijali za nas.Bilo je i dosta naših ljudi.Što se tiče utakmice odbrana šuplja, mora to mnogo bolje.
Napred naši.

Dajte hrvate da se igramo!

pre 12 godina

Hahahahahahahahahahahahahaha. Aj jos malo hahahahahahahahahaha. Ljudi koliko mene hrvati uveseljavaju ne mogu da vam opisem:)))))))))E ajde dosta sa pljuvanjem Tepica, decko je izneo ovaj preokret. A Duda tek, pa on je BOG! E ajde ako ima neko link za snimak sa HRT-a nek izbaci, da se smejem jos malo:))))))))

Tlajli

pre 12 godina

Vazna pobeda za samopouzdanje i dobru atmosferu u timu. Najdraze mi je sto vidim da Tepic igra sve bolje, u inat svim onim nazovi strucnjacima koji ga konstantno kritikuju.

hiks

pre 12 godina

Srbija je dobila zahvaljujuci igri u odbrani Milosa Teodosica i igri u napadu Milenka Tepica u poslednjoj cetvrtini. Stvarno su ovi Hrvati propali nacisto.

kompleks

pre 12 godina

eee, dudo, dudo... pa zar se tako razvijaju dobro susedski odnosi?! prvo ih navuces da pomisle da mogu da dobiju, pa ih onda vratis gde im je i mesto! priznaj, koliko ti je mitrovic platio za to?! ;)

ukratko

pre 12 godina

Dali gas kad je trebalo. Da se ovo igralo u Litvaniji, opušteno 15ak razlike za nas. Ekipa deluje smirenija i iskusnija nego prošle godine, i kada ih ne ide čuvaju glavu i teraju svoju igru.

pAnDa

pre 12 godina

Komentar sa index.hr (mnogo dobar):

"Ljubav je kad se 15000 Hrvata u sred Zagreba raduje pobedi Partizana...... Ljubav je kada Rasic na EP promasi poslednje sl bacanje da Hrvati izgube sa sto manjom razlikom....... Ljubav je kad Djordjevic pusti Hrvate da se nadaju do poslednje sekunde...... Ljubav je kad Hrvati pobegnu sa postolja na EP da bi Srbi imali vise mesta za radovanje..."

Rade Futog

pre 12 godina

Duda će momke sasvim dobro pripremiti do prvenstva, nemam straha. Tepa je solidan bio večeras i mogao bi malo češće akcije završavati ulazom. Fali nam Novica, da pojača skok u odbrani, te visoka trojka, Bjelica, da popravi skok u odbrani i napadu. Kad Kešeljov i Tripkov šut proradi, ostalo će sve lakše ići. Savan nam znači mnogo, ulični basketaš, namazan i genijalan. Nije bitan rezultat pripremnih utakmica, već sama svrha, mada je uvek lepo pobediti Hrvate.

Sasa

pre 12 godina

Ooooo"braco" 'rvati opet vodite celu utakmicu,i nista:"Ipak ovaj to mogu samo Srbi".Pozdravljaju vas Dule Kecman,Sale Djordjevic i Milos Teodosic i Dusko Savanovic!!

Djura

pre 12 godina

Ma sta vam je ljudi bre? Ovo je pripremna utakmica i isprobavaju se razne kombinacije.Hrvati se nalozili igrali kao da je pitanje zivota ili smrti,nasi se zezali .lose igrali i u zadnjim minutima im pokazali ko je bolji.Kad su oni nas pobedili pa da treba ozbiljno da igramo protiv njih?

Stefan

pre 12 godina

Kao sto su napisali na hrvatskom sajtu,dali smo gas kad je trebalo...Inace imamo puno bolju reprezentaciju od njih godinama tako da ne treba nista posebno komentarisati ovu utakmicu.

Anonymous

pre 12 godina

Iskreno se nadam i zeleo bih da braca Hrvati vode celu utakmicu i da imaju 2 razlike jedno 2-3 sekunde pre kraja.... A onda.....
Pa scenario se zna zar ne?
(entoni, 9. avgust 2011 21:32)

Pa dobro vodili su tu i tamo,imali su prednost i do pred kraj tako da vjerujem da si ti a i mi sa tobom srecni jer se tvoja zelja ispunila :)))

PS DUSKO SAVANOVIC!!! Kad niko nije mogao dati kos on 3 puta zaredom :)

Ранко Србин Република Срб(п)ска

pre 12 godina

Јутрос сам написао да ћемо их тући 10-15 разлике, али би 9.....само још Величковић да се врати, неће моћи нико да дише у рекету кад је ту УБИЦА...толико имам повјерења у њега, издржи царе....нека су живи и здрави и Бог их благословио!!!

brm

pre 12 godina

Kakvi to genijalci na osnovu tri cetvrtine trece pripremne utakmice mogu da ocene da li smo dobri ili losi? Zaista me zabrinjava (ne)inteligencija dobrog dela ljudi koji zive u istoj drzavi kao i ja.

dovla

pre 12 godina

molio bi pljuvace da se ne javljaju ili ako im nesto smeta da ne gledaju basket!BRAVO MOMCI!!!ovo je samo pripremni turnir,ni ne valja da su sad u punoj formi!SVAKA CAST DUDI I MOMCIMA!IDEMO PO ZLATO!!!

Bari1991

pre 12 godina

Na poslednjem minutu odmora koji je trazio Duda je igracima rekao:"Momci trening je gotov,sad pocinje utakmica!"I u tih poslednjih 5 minuta momci su malkice vise zapeli i pobedili!

lex lex

pre 12 godina

Evo ovako,godinama dok je nasa reprezentacija bila sila u kosarci nas zastitni znak su bili odlicni suteri.Videli smo veceras da su hrvati jednostavnim skupljanjem u odbrani,zaustavili nase centre a mi to nismo kaznili sutem spolja.Vise licimo na ratnicku ekipu,sto nije lose ali nije dovoljno za najvece domete.Ne moze se samo odbranom ispraviti nedostatak u napadu.Za sve ove godine Tepic bi morao mnogo bolje da sutira,poprilicno je nekoristan u napadu pogodi tek ponesto,Tripkovic takodje stagnira.Nadam se da ce povratkom Velickovica,Bjelice i ulaskom Keselja u sutersku formu biti bolje.Boljim sutem idemo do zlata.

Pjanovic

pre 12 godina

Dusane Dudo Ivkovicu, svaka tebi cast! Ali, ako povedes ovog Tepica u Litvaniju, necu gledati prvenstvo! Mislim, gledacu sigurno, ali nemoj ga voditi, molim te! Ni ovog Tripkovica, ako ikako moze.

Vladan

pre 12 godina

Ocekivana pobeda kvalitetnije reprezentacije. Ipak, cestitke i reprezentaciji Hrvatske na prikazanoj igri i cini mi se da ova reprezentacija odavno nije ozbiljnije delovala. S obzirom da su u laganijem delu zreba na evropskom prvenstvu realno je ocekivati da se plasiraju u cetvrtfinale

gazicemo vas godinama

pre 12 godina

Koliko vidim nećete nas baš razbiti onako kako ste najavljivali. Mene više veseli obranjeno zlato prije par dana u Češkoj sjajne generacije hrvatskih košarkaških genijalaca.
(dominirat ćemo godinama, 9. avgust 2011 21:59)

Bas smo vas razbili onako kako smo najavljivali. Serija 23:4

tepić ćao

pre 12 godina

Dokle više da trpimo Tepića,dečko je imao sve vreme ovog sveta da pokaže da je talenat a i sve sam bliži mišljenju da je on jedan prosečan igrač koome nije mesto u reprezentaciji.Savan je stara škola,Teo loša sezona,Kešelj isto nisam neki optimista za sledeće EP..

bra nik

pre 12 godina

"Ajde ljudi da vise ne budemo ozbiljni u napadu, ajde da budemo ozbiljni i u napadu i u odbrani!" - Dudina izjava na tajmout-u!

Neprocenjivo.

Evo i pobedismo!

Arch

pre 12 godina

Hahaha, damo im 10 fore u poslednjoj četvrtini i ni to im nije dosta :) A sada neka se jave oni stručnjaci što su pljuvali po Tepiću, dečko je dao odlučujuće poene kada se lomila utakmica. Idemo dalje!

Ekonomista

pre 12 godina

"tim Srbije treću četvrtinu završava uz deficit od sedam poena."

Meni se čini da Srbija završava uz suficit od 7 sedam poena...

Suficit vs. Deficit? Više mi ništa nije jasno :)

lesa

pre 12 godina

Realno,nemamo pojma.Ja stvarno neznam sta igraju ovi smesni Tripkovic i Perovic.Sve je nekako brzopleto,neuigrano i nespretno,a o sutu i da nepricamo.Nebitno je da li cemo danas pobediti ,ali za prvenstvo moramo da se u svakom pogledu popravimo.Neka nam je bog u pomoci.

nista vi srbi niste pokazali

pre 12 godina

Hrvatska je pobjedila sama sebe!Nikakva dominacija srbije nije bila u pitanju,kod 3 kosa razlike nasi prave skandalozne 2 greske,tekma je izgubita nezreloscu Zizica.Srbijo ti sa ovakvom igrom nemas sta trazit na Euru!

Realno gledam

pre 12 godina

Daleko je ova ekipa od one od proslog EP i SP. Nema Keselja i Bjelice. kakav panj je Kosta Perovic a o Tepicu koji dve godine nigde ne igra da ne govorim. Centarska pozicija problematicna. Krle jedini ne moze sam. Tesko cemo na EP Osim Savanovica i Tea niko u svojim ekipama nije igrao

lesa

pre 12 godina

Nasi izgledaju sve samo ne samouvereno.Totalno su se ukocili.Nijedan sut neulazi,a Hrvati mogu da sutiraju i vezanih ociju.Jedino sto imamo ovakvu legendu od trenera,pa se mozda nesto i uradi.

mkd

pre 12 godina

Ja bih samo, kao objektivni poznavaoc (nekadasnji kosarkas) i kao coveka koji je zaljubljen u "lik i delo" g-na Dusana Ivkovica, dao mali pregled o onome sto bi trebali ocekivati na EP.
Duda je tip coveka koji pravi razliku. Sa Dudom i prosecna ekipa je favorit za 1/4 finale. Ali...
Ovaj tim Srbije je Veoma Prosecan. Ima realno jednu pravu zvezdu (Teo) sa strasnim bubicama u glavu i dva igraca koja bi realno mogla da udju u kategorii veoma korisnih klubskih igraca (stariji posetioci ovog sajta pod ovim opisom bi prepoznali recimo Zorana Cuturu i Georgi Gluckov-a). Pa ima li neko ovde kome nije jasno da Krle nije Divac, Savic, Rebarce... a boga mi ni Noa, Pau&Mark Gasol, Caman, Turiaf, Biedrins... Pa covek nije sastavio 10 minuta u Bostonu i unistio im sezonu (idiotskom trampom za Perkinsa + mladje krilo da bi odmaralo vremasne Pirsa i Alena). Napad mu je solidan a odbrana katastrofalna.
Savan po karijeri me najvise potseca na Savica (otkrio ga Boza na 25g u Zenici), tako je i ovog Duda izmislio 2009-te. Ali prijatelji moji, nije on ni Paljo, ni Bodiroga... a jos manje Batum, Diaw, Pjetrus, Galinari, Klejza, Ilijasova, Deng...
Za kraj Teo, odavno na ovim prostorima nije bilo takvog talenta, ali bubice u glavi koje ni Duda nije iskontrolirao (posebno u Turskoj) su velika prepreka za njegovo finalno brusenje. U principu on je tip igraca koji dobije jednu ali izgubi tri utakmice.
Ostatak ekipe je sastavljen od igraca koji ili su prekobrojni (Tripko, Bjelica) ili nose peskire u svojim klubovima (Novica, Tepic, Keselj, Macvan, Perovic) ili pak igraju u drugorazrednim klubovima (Rasic, Paunic, Marjanovic).
Da sumiram, ova reprezentacija je prosecna. Jedino nesto sto vadi ovu reprezentaciju iz proseka je Duda. Ali cak ni on sa ovako prosecnom ekipom na (najjacem u zadnjih 20 godina) EP sve iznad 1/4 finala moze da smatra kolosalnim uspehom. Imajuci u vidu kakve su igrace doveli Francuzi i Italijani pa + nemci sa Dirkom i Camanom (poslovicno nezgodnim Izraelom i solidnom Letonijom niko ne treba da padne u nesvest ako cak i plasman u drugi krug (samo 3 idu dalje) bude doveden u pitanje.
Sto se tice nas (Makedonija), nas realan domet je jedna do dve pobede a evetualna treca pobeda (plasman u drugi krug) bila bi ravna osvajanju medalje. Nas problem je suprotan od vaseg, mi imamo najbolju ekipu u svojoj istoriji ali imamo totalnog neznalicu za selektora.
Veliki pozdrav svim istinskim ljubiteljima kosarke.
(mkd, 8. avgust 2011 11:17)

vox

pre 12 godina

i opet stara prica odrasmo komsije u zadnjoj cetvrtini, samo nije mi jasno gde je rodjen onaj 'cokoladni' hrvat...hehehe...nije vam to trebalo braco...hehehe

Buuusi

pre 12 godina

Naši su sa 10% dobili na kraju jos i lako hrvate. Kad su ovi poveli video se odjednom strah i kompleks od nas hahaha. Kažnjavacemo vas jos, dok god se ne izvinite za ono postolje.

Milutin

pre 12 godina

Duda je genijalan selektor, ali nije mi jasno šta vidi u Tepiću, levi ulaz,čist zicer, kao kamen da je bacio, šut za tri trenutno 4-0, dve prodate lopte iz kojih su hrvati dve kontre odigrali . Vodjenje lopte katastrofalno, malo agresivnija odbrana nad njim i on se izgubi. Da li iko vidi bar jednu stvar koju dobro radi ili da se možeš osloniti na njega?? Pa i kod Obradovića nije igrao ni 2-3 minuta po utakmici prošlu sezonu , u evroligi ni toliko. Video i Željko da je kiksara i limitiran, a i prilično košarkaški neinteligentan, krene na ulaz,zabije se , i onda je vraća bezveze nekom na trojku, tako idealno da se preseče i odigra kontra.

boki

pre 12 godina

Ne znam koliko glup treba da budes pa da u sportu na pola tekme pametujes. Licno sam opusteno gledao tekmu I bio uveren u pobedu. I mene recimo naljuti tripkovic ali onda duda uzme I peskirom ga oduva. Tepic je posle odigrao odlicnu poslednju cetvrtinu. Duda zna sta radi

haylee

pre 12 godina

@dominirat ćemo godinama

nemate selektora za seniorski nivo, sve su to trenerski zutokljunci i dalje, sto se i danas videlo.

svakako vam zelim da dizete nivo. bez jake hrvatske kosarke nema ni jake srpske, upravo zbog rivaliteta.

pistol pit

pre 12 godina

Jel' to nesto novo...jel' to ta "talentirana" nacija koja mora Amerikanca da ima za pleja...svasta...na sta i oni spadose...uglavnom,momcine svaka cast.

Kinez

pre 12 godina

Dobar van je onaj Splico Drejper sto je pocrnia na rivi. Mislin dobar je za boks il tako neki sport, a ne da udara kao zena na kraju u kosarci. No virovatno se mora dokazati, da bude veci papa od pape.

Primero Geriljero

pre 12 godina

Bivsa braco, ponadaliste se, a! Protiv Hrvatske je dovoljno i 5 minuta.
PS Drejper ima hrvatsko drzavljanstvo tek 15-ak dana i vec onakav faul. Brzo su ga naucili, brzo. Vidi se da ga je zasluzio, mislim drzavljanstvo.

jbg

pre 12 godina

bruka, nevezano za rezultat, ova igra je katastrofa! odbrane nema, napad bezidejan, a šut iz polja? to je naučna fantastika za naše. ipak nadam se da je ovo zbog početne faze priprema pa naši nisu motivsani previše,a hrvati su naloženi mnogo više, njima je san pobediti Srbiju pa makar i na ovom bezvezenom turniru.

Ivan_Nish

pre 12 godina

Tako je, samo nabijaj komplekse!!Nisam odgledao ceremoniju, jel su Hrvati napustili podijum kada su se nasem timu delile medalje??

Polako, lagano, pa sprint

pre 12 godina

Prve tri cetvrtine i pocetak zadnje nista posebno, a onda stvarno izvanredno.

Ovaj kraj utakmice, kontrola i organizacija koju su pokazali zaista obecava.

Svaka cast.

dominirat ćemo godinama

pre 12 godina

Koliko vidim nećete nas baš razbiti onako kako ste najavljivali. Mene više veseli obranjeno zlato prije par dana u Češkoj sjajne generacije hrvatskih košarkaških genijalaca.

entoni

pre 12 godina

Iskreno se nadam i zeleo bih da braca Hrvati vode celu utakmicu i da imaju 2 razlike jedno 2-3 sekunde pre kraja.... A onda.....
Pa scenario se zna zar ne?

novosadjanin

pre 12 godina

Evo malo posmatranja utakmice i ukazivanja na to sta ne valja u igri.

1.cetvrtina
Pored lose odbrane, zasmetalo mi je i to sto smo imali 3-4 glupe greske u prvih par minuta. Macvan prednjaci i pravi dva losa urucenja. Problemi i kada njihovi centri pasom promalaze niske igrace u samom reketu. Trojka nam je uzasna. Bacanja su nas drzala u igri. Ocigledno jasna taktika hrvata da ubiju nasu igru i da umrtve Teologiju. Uspeli su u tome.

2.cetvrtina
Opet ista stvar...utrcavanja u reket. za to nema opravdanja, mora jace u odbrani. Momci, ajde pogodite ta bacanja! :)
Vrlo dobar napadacki skok hrvata i to je za sada najveci problem. Ante Tomic briljira u skoku i u ofanzivnoj igri ( srecom dobija 3. licnu gresku ) Znam da smo imali dosta bacanja ali nedopustivo je da 3.58 do kraja druge cetvrtine imamo 9 suteva manje od hrvata!!!

Za sada najjaci utisak je slaba igra Teologije i jako lose branjenje ofanzivnog skoka ( citaj Ante Tomic ).
To je za posledicu imalo i jedan poen zaostatka na poluvremenu.


Nastavak ne zelim da komentarisem, jer cemo zaigrati mnogo bolje i samim tim pobediti desetak razlike. Jednostavno bolji smo i imamo kvalitetnije igrace.

entoni

pre 12 godina

Iskreno se nadam i zeleo bih da braca Hrvati vode celu utakmicu i da imaju 2 razlike jedno 2-3 sekunde pre kraja.... A onda.....
Pa scenario se zna zar ne?

pAnDa

pre 12 godina

Komentar sa index.hr (mnogo dobar):

"Ljubav je kad se 15000 Hrvata u sred Zagreba raduje pobedi Partizana...... Ljubav je kada Rasic na EP promasi poslednje sl bacanje da Hrvati izgube sa sto manjom razlikom....... Ljubav je kad Djordjevic pusti Hrvate da se nadaju do poslednje sekunde...... Ljubav je kad Hrvati pobegnu sa postolja na EP da bi Srbi imali vise mesta za radovanje..."

novosadjanin

pre 12 godina

Evo malo posmatranja utakmice i ukazivanja na to sta ne valja u igri.

1.cetvrtina
Pored lose odbrane, zasmetalo mi je i to sto smo imali 3-4 glupe greske u prvih par minuta. Macvan prednjaci i pravi dva losa urucenja. Problemi i kada njihovi centri pasom promalaze niske igrace u samom reketu. Trojka nam je uzasna. Bacanja su nas drzala u igri. Ocigledno jasna taktika hrvata da ubiju nasu igru i da umrtve Teologiju. Uspeli su u tome.

2.cetvrtina
Opet ista stvar...utrcavanja u reket. za to nema opravdanja, mora jace u odbrani. Momci, ajde pogodite ta bacanja! :)
Vrlo dobar napadacki skok hrvata i to je za sada najveci problem. Ante Tomic briljira u skoku i u ofanzivnoj igri ( srecom dobija 3. licnu gresku ) Znam da smo imali dosta bacanja ali nedopustivo je da 3.58 do kraja druge cetvrtine imamo 9 suteva manje od hrvata!!!

Za sada najjaci utisak je slaba igra Teologije i jako lose branjenje ofanzivnog skoka ( citaj Ante Tomic ).
To je za posledicu imalo i jedan poen zaostatka na poluvremenu.


Nastavak ne zelim da komentarisem, jer cemo zaigrati mnogo bolje i samim tim pobediti desetak razlike. Jednostavno bolji smo i imamo kvalitetnije igrace.

Драган Стојковић Пиксе

pre 12 godina

Nasoj reprezentaciji fale samo dva igraca.
To su Jan Vesely i Niko Vise!
(Napred Srbija, 9. avgust 2011 22:29)

Не заборави Двејна Вејда. Он је родом из Ниша, виђао сам га пар пута на бувљаку.

Kinez

pre 12 godina

Dobar van je onaj Splico Drejper sto je pocrnia na rivi. Mislin dobar je za boks il tako neki sport, a ne da udara kao zena na kraju u kosarci. No virovatno se mora dokazati, da bude veci papa od pape.

Tepic

pre 12 godina

Samo za velike strucnjake koji se razumeju u kosarku, Tepic je dobio utakmicu, u zadnjih sedam minuta Bogdanovic nije primio loptu u napadu a kamoli sutnuo ka kosu, Milenko je dao 9 kljucnih poena.

Toni

pre 12 godina

Mislim da nije riječ o kompleksu prema reprezentaciji Srbije, vi ste jednostavno bolji, puno bolji i kvalitetniji od naše repke i tako je već puno godina. Prije bih rekao da se vi bojite nas, jer ste sve ove tekme koje ste dobili kroz povijest sa + 1 morali dobiti s plus 20 kolika je realno, na žalost razlika. Potpuno je ista stvar u rukometu gdje je Hrvatska za cijelu klasu bolja, a sa Srbijom se muči zbog nekog posebnog respekta. Dovoljan dokaz je da vi u košarci pobjeđujete bez problema vrhunske ekipe s kojima mi ne možemo, a mi u rukometu pobjeđujemo ekipe koje vas glatko dobiju. Stvar je jasna, u ovom ste trenutku puno bolji u košarci, a kad nama ode Balić, a dođuŠarić i Hezonja, možda ćete se vi samo sjećat košarkaških, a mi rukometnih pobjeda. Pozdrav i čestitke na zasluženom prvom mjestu.

Дане

pre 12 godina

.Гледао сам пренос утакмице на ХРТ 2. Пред сам крај меча, њихов коментатор је промрмљао: "Комплекси остају".

Arch

pre 12 godina

Hahaha, damo im 10 fore u poslednjoj četvrtini i ni to im nije dosta :) A sada neka se jave oni stručnjaci što su pljuvali po Tepiću, dečko je dao odlučujuće poene kada se lomila utakmica. Idemo dalje!

string

pre 12 godina

Hrvatska je pobjedila sama sebe!Nikakva dominacija srbije nije bila u pitanju,kod 3 kosa razlike nasi prave skandalozne 2 greske,tekma je izgubita nezreloscu Zizica.Srbijo ti sa ovakvom igrom nemas sta trazit na Euru!
(nista vi srbi niste pokazali, 9. avgust 2011 22:53)

U pravu si...nista nismo pokazali, kao prvo, zato sto je prirodno opustiti se kad igras protiv neozbiljne ekipe, i kao drugo, zato sto je prirodno opustiti se kad igras na neozbiljnom turniru koji sluzi za nabijanje kondicije...a sa druge strane, vi ste igrali kao da vam zivot od toga zavisi, pruzili ste maksimum, i jos 20% vise, i opet smo vas rutinski dobili 10 razlike...dakle, to sto nismo pokazali nista na ovoj utakmici, a opet vas dobili, vise govori o vama nego o nama. Mene ispunjava to sto vi od ovoga ne mozete bolje pa sve i da 'ocete, a sa druge strane, mi ne mozemo gore, jer nasi igraci za razliku od vasih shvataju sta znace izrazi 'pripremna utakmica' i pripremni turniri', pa vas opet sa takvom igrom deljemo. Mogu samo reci da sam ponosan, i nista vise. A ti se tesi, kao i u vaterpolu, da ste nam u ovim sportovima nekakva konkurencija i da vas shvatamo ozbiljno.

Filip

pre 12 godina

Zaista pocinjem da verujem da nas hrvati nikada nece pobediti u kosarci!

p.s. gledam ovog drejpera i pitam se sta bi drazen sad rek'o da vidi njega kako igra na njegovoj poziciji i brani boje "lijepe njihove"

milos

pre 12 godina

@ (tepić ćao, 9. avgust 2011 22:07)

@ (Realno gledam, 9. avgust 2011 22:30)

@ (Milutin, 9. avgust 2011 22:03)

Momci koju ste vi utakmicu gledali? Ili se jednostavno ne razumete u kosarku.

Ovo su pripremne utakmice ,nisu igrane 100% snage i koncentracije,niko nece da odaje sve adute(bar mi necemo)! Odigrali smo odlicno kad je trebalo! Falio je Novica zbog skokova,tu smo zakazali! Tesko se moze predvideti ko ce otpasti sa spiska!

Tepicu fali samo malo slobode u igri,kada bi SMEO da sutne posle 5 omasenih trojki jos jednu u zadnjem minutu ili da zakuca kao savanovic u slicnoj situaciji umesto da primi bananu,bio bi najbolji igrac...
Sve ostale igracke kvalitete poseduje i ko god kaze da on nije za reprezentaciju nema pojma o kosarci...

ivan

pre 12 godina

Vidim mnogi osporavaju milenka tepica,to su verovatno oni koji loptu nisu u zivotu sutnuli na kos!A ne primecuju izvarednu igru u odbrani,fenomenalan dribling i promenu ritma a decko je imao dosta dobrih prodora i ubacivanja,takodje dosta dobro postavljenih blokova.Na dusu mu se mose staviti los sut,ali ljudi ovo su pripreme tek.Bice to mnogo bolji milenko!A sto se tice tripkovica znaju svi ozbiljni evropski timovi uroseve suterske kvalitete.Ako se ta 2 igraca vrate u onu formu u kojoj su bili u partizanu mislim da je krov evrope sasvim realan,naravno uz genijalce teodosica,krstica i savanovica da ne zaboravim VELICKOVICA i KESELJA!

Acobucov

pre 12 godina

Za pojedine kosarkaske neznalice: Taj isti Tepic je i pokrenuo ekipu u 4. cetvrtini. Dobro je sto smo dobili bitnu tekmu sa slabom igrom Teodosica. Odavno nisam Dudu video ljutog kao kada je Tripkovic zapeo u bloku a Simon pogodio tricu. Posle njegovog nevidjenog dranja momci su maksimalno podigli nivo igre pre svega u odbrani. Dva napada zaredom Hrvatima istice napad. Bravo Duda i bravo momci, samo nastavite da se treudite i tezultat ce doci.

handsinashes

pre 12 godina

realno i nasa reprezentacija i cibona su dosta losiji i od srpske i od partizana pa uvijek bude teska utakmica za vas. pobijedite ali uvijek nekako kroz iglu sto govori da igrate malo u strahu, dok bolje momcadi dobijate lakse. sto se tice hrvatske reprezentacija pa ona je rupa vec godinama, srednja zalost i nemoze dobiti nijednu kvalitetniju momcad tako da nitko ne ocekuje neke medalje.
(realno, 10. avgust 2011 02:17)
realno, da niste silazili sa postolja i glumili ludilo 95 te, mozda vi ne bi ste bili ti koji igraju pod pritiskom - ovi nashi hvataju formu i igraju na ler, a vi se polomiste.

slavoljub

pre 12 godina

Moram prvo da se nasmejem: hehehe.
OK, cestitke obema reprezentacijama, nije bilo onih gluposti van sporta. Vidi se da je pripremni period, da se nasi slabije krecu, svi osciliraju, sutevi kako kad i kako koji, ali krece se. Skok u odbrani krs, ali i Hrvati dobri u tom segmentu. Dopalo mi se kad su Teo i momci na -10 odlucili da pobede, lepo je to bilo videti. Kao i gospodina Ivkovica koji smiruje strasti u time outu. Boganovic i Tomic odlicni igraci. Tepic pokazao zasto je tu. Jos jednom cestitke! Napred Srbija!

Hajduk

pre 12 godina

Kao prvo cestitke Srbiji na zasluzenoj pobjedi. Ja bih rekao da najvaznije sto je presudilo je kao prvo Ivkovic, iskusni lisac koji je uvidio da Tomic pravi probleme pod kosem i pritiskom na njega i 5 osobnih gresaka napravio 'rupu' u nasoj obrani. A druga stvar je mali Tepic kojeg ne znam zasto neki omalazavaju, ali otkad je on preuzeo u zadnjoj cetvrtini naseg najboljeg strijelca Bogdanovica, sve je bilo jasno.. Pozdrav ljudima dobre volje i da se nadjemo u finalu EP-a.

SaleGrobarGermany

pre 12 godina

Daleko je ova ekipa od one od proslog EP i SP. Nema Keselja i Bjelice. kakav panj je Kosta Perovic a o Tepicu koji dve godine nigde ne igra da ne govorim. Centarska pozicija problematicna. Krle jedini ne moze sam. Tesko cemo na EP Osim Savanovica i Tea niko u svojim ekipama nije igrao
(Realno gledam, 9. avgust 2011 22:30

Realno je da ti u svojoj rupi samo znas da ......, pusti bre ljude ovo im je tek treca utakmica brate. Treba vremena za mehanizme. Oni bar umeo da pobede i kad su losi.

Calderon

pre 12 godina

Milenko Tepic = prijatno iznenadjenje
Nenad Krstic = kapiten, kad treba izvuce , svaka cast
Milos Teodosic = Jednostavno najneverovatniji plej ikada, nepredvidiv al' nije bas bio dobar, no izvukao je i on na kraju
Savanovic = genijalac
Markovic = odlicna alternativa za Tea
Perovic = drvo
Macvan = moze mnogo bolje
Keselj = neprimetan
Tripkovic = nervozan, moze mnogo bolje
Rasic = pih, onako, moze mnogo bolje i on
Marjanovic = sjajna podrska sa klupe :D
Milosavljevic = -||-

Moze medalja da se uzme na Evropskom definitivno, jos malo da se uigraju da stignu Bjelica i Velickovic pa da se napadne zlato, sto da ne. Do kraja uz nase momke. :)

Nikola...

pre 12 godina

Alo vi strucnjaci sto ste pljuvali Tepica... Videli ste da je decko resio utakmicu kao i ko zna koliko u Partizanu. Na 10 razlike za Hrvatsku je dao 6 poena i vratio nas u igru. Imao je losu proslu sezonu u Panateneikosu ali je ovu odigrao dobro, i o njegovom znacaju u timu su mnogo puta naglasavali i Duda i Dule i Zeljko, jer ono sto Tepic radi ne moze svaki laik da vidi... On je uz Teodosica najinteligentniji igrac u nasem timu. Zbog hiljadu stvari ce on uvek biti u prvoj petorci kod Dude.

dex

pre 12 godina

@nista vi...

Delim tvoju zabrinutost zbog nase neozbiljnosti "susjede." Cim se ovako mucimo sa jednom nizerazrednom reprezentacijom kakva je Hrvatska, moramo sici na zemlju i poraditi jos malo. Jedini problem po tebe je to sto cemo mi do prvenstva igrati mnogo bolje, a realno vi tesko mozete bolje od ovoga! Ja ti se izvinjavam, i evo svi ti obecavamo da cemo sledeci put odigrati protiv vas ozbiljno mozda i celih 8 minuta, sto ce biti dovoljno za +20!

777

pre 12 godina

(nista vi srbi niste pokazali, 9. avgust 2011 22:53) Prvo Srbija nece na EP otici sa ovakvom igrom jer ovo je jos uvek pripremni period, drugo Srbija nema ovako los sut za tri a to ce se mnogi uveriti na EP, TRCE, KOMPLEKSI SU VELIKO OPTERECENJE, zato je Hrvatska kosarka izgubila svaki bitni mec protiv Srbije ili srpskih timova ( Partizan, kos u poslednjoj sekundi )i na kraju samo majstori mogu da se uzdignu u poslednjoj cetvrtini, naprave 18-2 i dobiju mec cak ubedljivo. TO JE JEDINA ISTINA.

Djura

pre 12 godina

Ma sta vam je ljudi bre? Ovo je pripremna utakmica i isprobavaju se razne kombinacije.Hrvati se nalozili igrali kao da je pitanje zivota ili smrti,nasi se zezali .lose igrali i u zadnjim minutima im pokazali ko je bolji.Kad su oni nas pobedili pa da treba ozbiljno da igramo protiv njih?

Ранко Србин Република Срб(п)ска

pre 12 godina

Јутрос сам написао да ћемо их тући 10-15 разлике, али би 9.....само још Величковић да се врати, неће моћи нико да дише у рекету кад је ту УБИЦА...толико имам повјерења у њега, издржи царе....нека су живи и здрави и Бог их благословио!!!

asd

pre 12 godina

Kad je bilo najpotrebnije Tepiceva ruka je prestala da drhti, ubacio je nekoliko veoma bitnih koseva. Odigrace mnogo znacajniju ulogu nego prosle godine.

GJ

pre 12 godina

Uvek je lepo dobiti utakmicu protiv Hrvatske pa makar bio i pripremni turnir pre nekog velikog takmicenja, doduse cini mi se da ovaj turnir nece biti za jednokratnu upotrebu i da ako nacionalni savezi 6 drzava regiona budu iole pametni to moze da preraste u jednu lepu tradiciju pa sto se kaze em da bude lepo za navijace svih reprezentacija da pre velikog takmicenja odgledaju nesto zanimljivo, em da bude i korisno svim ekipama da se uigraju za EP ili SP. Sto se same utakmice tice, nema sta puno da se prica. Po ko zna koji put dobijamo Hrvate od kojih smo objektivno kvalitetniji. Jeste igra bila malo metiljava i kilava u prvoj polovini prve cetvrtine i narocito tokom trece ali zato druga cetvrtina i svakako onih poslednjih 6 minuta pokazuju ko i sta je Srbija. To sto dobijamo prilicno kvalitetne ekipe ono sto se kaze direktno iz teretane moze samo da raduje jer kako pripreme a kasnije i glavno takmicenje budu odmicali to ce biti bolja i igra (narocito procenat suta za 3 poena ali i odbrana).

E sad, da se osvrnem malo na komentare koje sam procitao. Prvo sto sam primetio je prica o tome kako Hrvati imaju komplekse pa ih zato dobijamo. U sustini to i nije bas tacno. Mozda Hrvati i imaju malo vise treme pre ovih utakmica zato sto nisu jos nijednom pobedili ali isto tako mora da se prizna da oni po pravilu ove utakmice protiv nas igraju dosta bolje nego sto igraju inace. Setimo se prosle godine na SP gde su oni jedva prosli grupu a na drugoj strani mi bili prvi i sta se desava, desava se da oni nas prilicno namuce. Setimo se i EP iz Spanije kada smo mi bili apsolutno dominantni ali ipak smo protiv Hrvata morali da pobedimo Djordjevicevom trojkom u finisu. Ne gube dakle Hrvati od nas jer imaju komplekse nego zato sto smo mi jednostavno dosta bolji a utakmice sa njima su neizvesne ne zato sto se nasi malo pribojavaju njih vec zato sto se cesto desava da favorit u nekoj utakmici neozbiljno pristupi svemu po principu lako cemo pa onda kada ona druga ekipa odigra dobro mora da se u finisu vade fleke napravljene tokom veceg dela meca. Eno pre neki dan protiv Makedonije smo isto u jednom trenutku poceli da igramo po principu lako cemo i naravno stigla nas je kazna pa je pobeda bila daleko manje ubedljiva od onog realnog odnosa snaga. Autsajderu je uvek lakse da odigra dobro (pre svega suterski) u utakmici gde se ne ocekuje od njih da dobiju (da li iko misli da npr Makedonci mogu da imaju onakav procenat suta za 3 u nekoj utakmici gde su favoriti ili gde je egal) a ako jos favorit u sve to udje mekano eto neizvesne utakmice koje se ipak po pravilu u 90% slucajeva zavrsavaju pobedom favorita tj objektivno boljih ekipa.

Drugo sto sam zapazio citajuci komentare je neverovatna kolicina losih komentara (da ne kazem pljuvanja ili mrznje) o Tepicu. Ne desava se to ni prvi ni poslednji put tako da to mozda nije ni cudno ali ono sto jeste cudno je kako je moguce da ima pojedinaca koji ga napadaju cak i kada je odigrao krajnje dobro (da ne kazem da je sa onih 6 poena zaredom, odlicnom odbranom, kao i onom asistencijom za Krleta kada je nas kapiten poentirao i iznudio faul prakticno preokrenuo mec i otvorio vrata pobede koje su kasnije Savan i Teo u potpunosti iskoristili). Sve to kad se uzme u obzir dolazim do zakljucka da ti pojedinci, cak i posle ovakve njegove partije, rade to sto rade ili iz ciste mrznje i pakosti, ili iz apsolutnog kosarkaskog ili cak bolje reci sportskog neznanja (pa je cudno da uopste gledaju ikakve utakmice), ili tu mozda postoji nesto trece. Ideja je suluda, ali ko zna, mozda i jeste tako. Moguce je da ti ljudi u stvari imaju nerealna ocekivanja od svih igraca spoljne linije pa tako ako neko ne postigne 20 do 30 poena automatski nije ni za sta, nema pojma, krs je od igraca itd. E sad, jednom kad se krene sa pljuvanjem onda se drugi vise i ne gledaju nego se samo puca po jednom onako po automatizmu. U svakom slucaju, stagod da je razlog tih komentara to vise nije ni bitno. Tepic je i ranije a evo i na ovom turniru dokazao da je deo ove ekipe a svi koji ga mrze mogu samo to, da ga mrze i nista vise. Treba realno sagledavati stvari i isticati njegove kvalitete (dobra odbrana, dobar ulaz, solidan sa penala i poludistance, sasvim dobar osecaj za asistenciju, plus sto je polivalentan igrac dakle moze da igra i pleja a cak ponekad i laznu trojku pre svega zbog odbrambenih zadataka, apsolutna disciplina u smislu da stagod da mu trener kaze tako ce i biti,...) ali isto tako treba izreci i konstruktivnu kritiku njegovih mana (pre svega loseg suta za 3 poena sto ce kako sada stvari stoje biti njegov glavni problem tokom citave karijere, ali i akutni problem u poslednjih godinu dana da ponekad ume da ostane bez koncentracije ali to se sasvim sigurno da resiti, sinoc je u finisu pokazao da ima mesta za optimizam kada je taj problem u pitanju). Na kraju krajeva, kao sto je neko vec pomenuo, moze da pise i prica sta ko hoce ali sigurno da oni komentatori stranih kanala nisu ludi kada ga hvale, a jos vise je sigurno da ni Duda, ni Zeljko, ni ranije Dule nisu ludi i da svi oni koji su bitni u srpskoj kosarci znaju sta i kako treba da rade.

Za kraj, samo jedna mala ocena dosadasnjeg ucinka. Iako su nasi tokom prve faze priprema imali dosta problema sa povredama primetno je da je sve odradjeno kako treba i da sto se tice fizicke snage ne bi trebalo da imamo problema tokom EP. Isto tako raduje cinjenica da iako je ovo prakticno prvi turnir na kome smo se pojavili nakon teskih radova vec sada ima nekoliko igraca spremnih da odmah zaigraju prave takmicarske utakmice. U toj grupi su svakako Krstic, Savanovic, Tepic, i Teodosic, a tu negde su i Rasic, Perovic, i Markovic (svaki u skladu sa svojim mogucnostima i ulogama koje imaju u timu). Do kraja treba dakle odrzavati i popravljati formu ovih igraca ali pre svega treba se nadati boljoj formi nekoliko igraca koji u ovom trenutku nisu spremni a veoma su vazni za nasu igru, ti igraci su pre svih Velickovic, Bjelica, Keselj, i naravno Macvan. Ako se tokom narednih 20ak dana odradi sve kako treba i ako ne bude nekih komplikacija sa povredama mozemo biti zadovoljni, i ono sto se kaze umereni optimisti kad je u pitanju rezultat tj potencijalno osvajanje neke od medalja na EP. Ne treba naravno dizati tenziju i stvarati pritisak da je sve osim medalje neuspeh ali isto tako pricati kako nista necemo uraditi je jos vise kontraproduktivno. Ovaj tim ima kvalitet, ima potencijal da bude jos bolji kad je najpotrebnije, i sto je najbtinije ima coveka na klupi koji to sve moze da ukomponuje i da odradi na najbolji moguci nacin.

Napred Orlovi! Zivela Srbija!

sacha

pre 12 godina

JAO , kako se iznervirao Duda na Urosha, bacio mu peshkir i pred svima se derio !. Ne pamtim, kad sam zadnji put video takvu reakciju Ivkovica .
I to u prijatelskom utakmicom... Zao mi je Urosha, izgledao je razocaran..
A kako i ne bi !

fer442

pre 12 godina

Koliko vidim nećete nas baš razbiti onako kako ste najavljivali. Mene više veseli obranjeno zlato prije par dana u Češkoj sjajne generacije hrvatskih košarkaških genijalaca.
(dominirat ćemo godinama, 9. avgust 2011 21:59)

Wow, kadeti! Sine i ja sam kao kadet bio na širem spisku reprezentacije kada smo uzimali medalje, a sada od te ekipe bukvalno nikog nema - ja sam recimo srećni i skromni profesor književnosti, za ostale ni ne znam :)
Seniorska zlata se računaju, dečki! Iako mi i juniorskih imamo za izvoz :D

mist

pre 12 godina

Hrvatska je pobjedila sama sebe!Nikakva dominacija srbije nije bila u pitanju,kod 3 kosa razlike nasi prave skandalozne 2 greske,tekma je izgubita nezreloscu Zizica.Srbijo ti sa ovakvom igrom nemas sta trazit na Euru!
(nista vi srbi niste pokazali, 9. avgust 2011 22:53)

Sine moj, mi svoju formu tempiramo za finiš prve faze takmičenja, a vi već sada igrate kao da ste u Litvaniji. Samo vi sada kidajte, izgarajte i žalite se kako je protivnik bio lošiji, videću vas da li ćete tako da grizete za mesec dana kada će vrhunske ekipe biti na vrhuncu projektovane forme.

Pedja

pre 12 godina

Citam komentare koji su raznovrsni, sa nekima se slazem, sa nekim ne. Elem, ovo smo dobili zbog Dude i zato sto oni imaju kompleks od nas u basketu. Jednostavno, ne mogu da nas dobiju i tacka.

A ovi momci, kada ih Duda utegne, ima da ginu, pa dokle stignu. Svaka cast

meki

pre 12 godina

Komšije, sad kad krene lockout uzmite nesto novca iz drzavnog proracuna i platite par NBA igrača da nastupaju za vas, po mogucnosti neki sa gubitničkim mentalitetom da se brže uklope :).
Šalu na stranu, zaista ne mogu da zamislim da za Srbiju nastupi neki Amer umjesto naših momaka.Mislim da je angažovanje stranaca bacanje velike
sjenke na samu srž i značenje reprezentacije. Komično je gledati vrankovića, paćenik pola time-outa vodi na engleskom, dok u C. Gori Peković služi kao službeni prevodilac za Kuka.
Nadam se da nećemo i u fudbalu , bez obzira na hroničan nedostatak kvalitetnih špiceva, zvati u rim Klea ili recimo Evandra. Svaka čast njima, ali dres reprezantacije bi time izgubio mnogo na značenju.

kike

pre 12 godina

Lijepo bi bilo da ovaj turnir postane tradicionalan.Svake godine je veliko takmicenje, pa bi bilo ekstra da ovo bude tradicionalni pripremni turnir sa istim ucesnicima.Naravno, svake godine treba da se mjenja domacin.Jedne godine Beograd ili bolje neki drugi grad u Srbiju pa sljedece Zagreb, Split ili Zadar, pa naredne Sarajevo,pa Podgorica, pa Skoplje.To bi vremenom preraslo u jedan jako lijep i znacajan turnir.

Igor Andjic

pre 12 godina

A sta bi bilo da smo igrali ,pa verovatno +30 za nas.Zasto je to tako? pa zato sto je jednostavno Srbija svetska slila u kosarci i ne samo kosarci vec i u Odbojci,Vaterpolu,Tenisu pa ako bas hocete i u fudbalu ,rukometu mozda trenutno fale rezultati ali bice i tu medalja vrlo brzo.

ja piko

pre 12 godina

Svaka čast momcima. Dokazali su kako se igra u 4. četvrtini! A da li neko zna kako se zove lik koji je sedeo pored Vlada Divca u publici u crnoj košulji? Bili su samo jednom u kadru...
(boka017, 10. avgust 2011 00:47)

Dalibor Bagaric, bivsi hrvatski reprezentativac

Иван-Ниш

pre 12 godina

Таман се спремио да пишем како сам задовољан како наши бекови одлично улазе у рекет, како Тепић, Трипковић и Марковић показују завидни кошаркашки безобразлук као никад до сада.
Тада почиње Теодосићево бесомучно испуцавање тројки, Тепић шутира тројке, Марковић даје једну и као да сви помишљају да је он екстра шутер и форсирају га бесомучно да шутира из даљине... и одосмо на -10. Ивковић бесни на Трипковићев покушај за трицу после 5 секунди напада и наши се тржу. Опет Марковић, Тепић и Теодосић улазе у рекет и праве дар-мар. Користимо брзину и стварамо простор за Крстића који решава утакмицу избацивањем Томића из игре. Теодосић и зезатор Саван стављају тачку постизањем трица из резонских шутева.
Генерално нам је данас, као и на целом турниру недостајао Новица да боље заградимо сопствени рекет и покупимо више лопти у нападу. Пријатно изненађење је спортски безобразлук наших играча и жеља за надигравањем својствена онима који знају шта хоће. Бићемо одлични у Литванији.

ja

pre 12 godina

Bravo momci,iako su noge teške,dali su sve od sebe u 4/4 da pobede.Kako su počeli da igraju kad im je Duda očitao lekciju,kako je samo bio ljut na Tripkovića.Prestanite više da kritikujete Tepića,momak je dosta dobro odigrao večeras a i celi turnir,dao je neke bitne poene,pogotovo onaj šut kada je malo nagazio liniju za tri poena,tada smo prišli na minus 1,dobar je bio na ulazu,stvarno više nema smisla da ga kritikuju,kao da je najgori košarkaš.Biće on opet stari dobri Tepić.Moram da kažem da je Savan legenda u svakom smislu,prošle godine bilo mi je žao što je otpao Raduljica a išao Savan,jer Raduljica je mlađi 5 godina,ali sada mi je čovek omiljeni košarkaš,samo zbog njega sam gledao Valensiju i navijao,naravno i zbog Pešića.Ako neko ima link 4/4 neka postavi,unapred zahvalan.

marinko

pre 12 godina

Evo upravo sam se vratio sa utakmice.Bilo je super, čak i slovenci su navijali za nas.Bilo je i dosta naših ljudi.Što se tiče utakmice odbrana šuplja, mora to mnogo bolje.
Napred naši.

bra nik

pre 12 godina

"Ajde ljudi da vise ne budemo ozbiljni u napadu, ajde da budemo ozbiljni i u napadu i u odbrani!" - Dudina izjava na tajmout-u!

Neprocenjivo.

Evo i pobedismo!

Alex

pre 12 godina

Ha ha, kazu Krvaci "mi smo krivi, sami smo sebe pobijedili i puno smo grijesili". E kako ljudi znaju dobro da nasmiju :), kao na njima je ishod bio sve vrijeme! Istina je "susjedi" da niste nista uradili zato sto niste mogli nista da uradite e upravo tu je razlika! Vi mozete da igrate onoliko koliko vam mi dozvolimo! NOVICA i BJELICA nedostaju! Vracajte se brzo! Tepic, Savan, Markovic, Krle = ODLICNI!

gazicemo vas godinama

pre 12 godina

Koliko vidim nećete nas baš razbiti onako kako ste najavljivali. Mene više veseli obranjeno zlato prije par dana u Češkoj sjajne generacije hrvatskih košarkaških genijalaca.
(dominirat ćemo godinama, 9. avgust 2011 21:59)

Bas smo vas razbili onako kako smo najavljivali. Serija 23:4

red devil 011

pre 12 godina

Gledam prenos na Eurosportu, komentatori za Tepica imaju samo reci hvale, ali zato su se nasli ovde medj komentatorima strucnjaci da objasne i njima i Dudi i Zeljku Obradovicu kako nemaju pojma. Ok, na SP je odigrao dosta lose, ali ko ga je pratio tokom karijere u Partizanu i kasnije zna da je u principu vrlo konzistentan, inteligentan, odlican u odbrani, da zna da pogodi sut kada treba i pre svega da trazi loptu kada se utakmica lomi i pokazuje veliku zrelost. U napadu sigurno nije ni prva ni druga opcija ni u jednoj petorci, a verovatno ni treca, ali to i nije njegova uloga. Pritom je univerzalac i moze i da sluzi kao treci plej ako ne daj boze bude povreda ili nesto slicno, tako da ce sa spiska otpasti ili Rasic ili Tripkovic. Jedan klasicni suter koji igra slabu odbranu je sasvim dovoljan.
Sto se tice same utakmice, sta reci...igrali u grcu kao i uvek protiv Hrvatske, ali kad je bilo vazno proigrali! U tekstu bi trebalo da stoji da smo zavrsili serijom 23-4, sto je za jednu "tesku" utakmicu prilicno impresivno. Jedino brine slabo cuvanje bekova posle pika bez lopte, i lose gradjenje za skok u odbrani. Ako nam je metiljavi Tomic uhvatio ovoliko lopti kako ce se tek graditi Gasol, Mozgov, Kejmen ili Noa? Ocekujem od Macvana da izbije u prvi plan, makar i Savan/Novica povremeno igrali na trojci. Treba nam njegova snaga pod kosem. Krstic nije mnogo sutirao spolja, ali ce to u Litvaniji sigurno ciniti - jako je bitno sto sa njim u petorci mozemo u potpunosti da "razvucemo" odbranu protivnika i olaksamo prodore.

gledalac

pre 12 godina

alo strucnjaci... hvalite Tea previse... a o Tepicu sve najgore... Teodosica ako trener ne istrpi (kao i cela ekipa) nema ga nigde... a da li je on to zaluzio sa ponekim extra asistencijama i ponekom extra trojkom...?????? Slazem se da ima talenat, ali odnos prema celoj ekipi (nerezonski sutevi, jadna odbrana, ponasanje) moraju da se poprave... Tepic je bio u krizi, ali mislim da je ova utakmica to prekinula... sve cestitke za pobedu... da se zna KO JE KO.... !!!

Primero Geriljero

pre 12 godina

Bivsa braco, ponadaliste se, a! Protiv Hrvatske je dovoljno i 5 minuta.
PS Drejper ima hrvatsko drzavljanstvo tek 15-ak dana i vec onakav faul. Brzo su ga naucili, brzo. Vidi se da ga je zasluzio, mislim drzavljanstvo.

Orthodox

pre 12 godina

Nisam gledao mec,ali ako se po kretanju rezultata moze zakljuciti,Hrvati su opet izgubili zbog klasicnog kompleksa koji smo im nabili.

Kosarkas

pre 12 godina

Momci ce tek pokazati sta znaju na EP-U.Nemojte napadati Tepica zna Duda zasto je on u reprezentaciji nemojte se vi pametni mesati da nema pojma igrati.Drugo Dokazali smo da smo najjaci na Balkanu.

steva.dzin

pre 12 godina

ama ne lupetajte. teške su noge i ruke bile svima, tek početak priprema praktično ... nema tu reči o kompleksima, ovo su nove generacije igrača koji se međusobno poznaju i ajd da kažem drugari su ...samo budale mogu u ovoj utakmici da traže politiku ...objavite komentar ako smete ... a plus da dodam kako su mi hrvati ukrali papirnati brodić kad sam tamo bio pre tries godina :)))

Rade Futog

pre 12 godina

Duda će momke sasvim dobro pripremiti do prvenstva, nemam straha. Tepa je solidan bio večeras i mogao bi malo češće akcije završavati ulazom. Fali nam Novica, da pojača skok u odbrani, te visoka trojka, Bjelica, da popravi skok u odbrani i napadu. Kad Kešeljov i Tripkov šut proradi, ostalo će sve lakše ići. Savan nam znači mnogo, ulični basketaš, namazan i genijalan. Nije bitan rezultat pripremnih utakmica, već sama svrha, mada je uvek lepo pobediti Hrvate.

Ivan_Nish

pre 12 godina

Tako je, samo nabijaj komplekse!!Nisam odgledao ceremoniju, jel su Hrvati napustili podijum kada su se nasem timu delile medalje??

Bari1991

pre 12 godina

Na poslednjem minutu odmora koji je trazio Duda je igracima rekao:"Momci trening je gotov,sad pocinje utakmica!"I u tih poslednjih 5 minuta momci su malkice vise zapeli i pobedili!

Novosadjanin 47

pre 12 godina

Polako, bre, s pljuvanjem, ljudi. Pa ovo je tek treca utakmica, uigrava Duda linije, gresaka mora da bude. U krajnjoj liniji, rezultat nije ni bitan (mada je to kod nas nemoguce), mnogo je vaznije sta se od momaka trazi da igraju i kako oni to sprovode u delo.
Tepic je, vidim, mnogima trn u oku... A decko je resio i prelomio utakmicu. Ocigledno je da ima problema, ali je jos ociglednije da ga Ivkovic ceka i znam da ce ga docekati kada bude najbitnije. Hej, pa to je onaj isti Tepa koji je sva zlata Evrope pokupio s raznim selekcijama nase zemlje. Ima neki kredit, a on ce dugove da vrati.
Isto vazi i za ostale momke, ajde da im damo malo vremena da se uigraju. Bice to dobro!

Srbija

pre 12 godina

Za sve one koji pljuju Tepica i ostale i koji bolje znaju od IVKOVICA ko treba da igra...Pa Tepic je danas bio treci najbolji igrac sa 12 poena posle Krstica i Savana...

Nece ni sve akcija Ivkovic da otkriva skautima....

NAPRED SRBIJA....:)))

hiks

pre 12 godina

Srbija je dobila zahvaljujuci igri u odbrani Milosa Teodosica i igri u napadu Milenka Tepica u poslednjoj cetvrtini. Stvarno su ovi Hrvati propali nacisto.

ja

pre 12 godina

10 razlike za Hrvate, Milenko stupa na scenu :)... gde ste sada kriticari Tepica i vi sto vam nije jasno zasto decko igra u reprezentaci!

Vladan

pre 12 godina

Ocekivana pobeda kvalitetnije reprezentacije. Ipak, cestitke i reprezentaciji Hrvatske na prikazanoj igri i cini mi se da ova reprezentacija odavno nije ozbiljnije delovala. S obzirom da su u laganijem delu zreba na evropskom prvenstvu realno je ocekivati da se plasiraju u cetvrtfinale

Milutin

pre 12 godina

Duda je genijalan selektor, ali nije mi jasno šta vidi u Tepiću, levi ulaz,čist zicer, kao kamen da je bacio, šut za tri trenutno 4-0, dve prodate lopte iz kojih su hrvati dve kontre odigrali . Vodjenje lopte katastrofalno, malo agresivnija odbrana nad njim i on se izgubi. Da li iko vidi bar jednu stvar koju dobro radi ili da se možeš osloniti na njega?? Pa i kod Obradovića nije igrao ni 2-3 minuta po utakmici prošlu sezonu , u evroligi ni toliko. Video i Željko da je kiksara i limitiran, a i prilično košarkaški neinteligentan, krene na ulaz,zabije se , i onda je vraća bezveze nekom na trojku, tako idealno da se preseče i odigra kontra.

ja piko

pre 12 godina

evo javljam se iz hrvatske. cestitam na pobjedi,ali moram reci da niste uopce jaci po kvaliteti, nego smo tu negdje. teodosic me nije bas impresionirao al ovaj savanovic vam je strasan igrac. sretno na ep-u, nadam se da cemo i vi i mi u borbu za medalje!

vox

pre 12 godina

i opet stara prica odrasmo komsije u zadnjoj cetvrtini, samo nije mi jasno gde je rodjen onaj 'cokoladni' hrvat...hehehe...nije vam to trebalo braco...hehehe

kompleks

pre 12 godina

eee, dudo, dudo... pa zar se tako razvijaju dobro susedski odnosi?! prvo ih navuces da pomisle da mogu da dobiju, pa ih onda vratis gde im je i mesto! priznaj, koliko ti je mitrovic platio za to?! ;)

Tlajli

pre 12 godina

Vazna pobeda za samopouzdanje i dobru atmosferu u timu. Najdraze mi je sto vidim da Tepic igra sve bolje, u inat svim onim nazovi strucnjacima koji ga konstantno kritikuju.

ANKETA

pre 12 godina

Preporučujem = Znao sam da ćemo ih dobiti, Hrvati su to
Ne preporučujem = Mislio sam da će nas dobiti

P.S Trebali smo da stanemo na 1 razlike, da puknu od muke :D

boki

pre 12 godina

Ne znam koliko glup treba da budes pa da u sportu na pola tekme pametujes. Licno sam opusteno gledao tekmu I bio uveren u pobedu. I mene recimo naljuti tripkovic ali onda duda uzme I peskirom ga oduva. Tepic je posle odigrao odlicnu poslednju cetvrtinu. Duda zna sta radi

pistol pit

pre 12 godina

Jel' to nesto novo...jel' to ta "talentirana" nacija koja mora Amerikanca da ima za pleja...svasta...na sta i oni spadose...uglavnom,momcine svaka cast.

liht

pre 12 godina

A дећки се нешто као понадали не?
Други пута са још пар тамнопутих пургера из Балтимора, Њу Ђерсија и можда буде боље не?

o shonesi

pre 12 godina

kako volim kad nasi kosarkasi pobede tri zaredom posle mesec dana trcanja,teretane i ostalih priprema,a ipak se pojavi gomila kosarkaskih strucnjaka koji su nezadovoljni i vec znaju kako nasa ekipa nece imati sta da trazi na prvenstvu,NAZALOST..vi ste svi verovatno imali imternacionalne karijere i znate da Tripkovic i Tepic i Perovic nemaju veze s kosarkom,i kao kosarkaska imena od autoriteta nalazite za shodno da prigovarate selektoru reprezentacije...ionako ce da se skrati spisak,otpasce oni za koje bude ocenio da treba da otpadnu,i to je to,a vi,gospodo strucnjaci,molim vas,sto pre preuzmite mladje selekcije reprezentacije,da ih izvedete na pravi put,da ne budu drveta,i da nauce da vode loptu i levom i desnom, i da nauce oba ulaza

Đorđe

pre 12 godina

Bravo momci. Ko što reče Šarenac odlika velikih ekipa je da pobeđuju i kad igraju loše. Igraćemo mi još bolje, ovo je tek uigravanje.
Hrvati imaju sasvim solidnu ekipu, dobre centre, šutere, stvarno su kompletni, ali nemaju karakter da bi ostvarili visok plasman na EP. Danas su se uplašili pobede i izgledalo je kao da im je laknulo kad smo otišli na +7,8 razlike, samo da se ne ponove Đorđević, Kecman, Rašić...
Ipak treba razumeti da to ostavlja traume.

Dajte hrvate da se igramo!

pre 12 godina

Hahahahahahahahahahahahahaha. Aj jos malo hahahahahahahahahaha. Ljudi koliko mene hrvati uveseljavaju ne mogu da vam opisem:)))))))))E ajde dosta sa pljuvanjem Tepica, decko je izneo ovaj preokret. A Duda tek, pa on je BOG! E ajde ako ima neko link za snimak sa HRT-a nek izbaci, da se smejem jos malo:))))))))

aca

pre 12 godina

- ovi nashi hvataju formu i igraju na ler, a vi se polomiste.
(handsinashes, 10. avgust 2011 04:25)
na ler ste igrali protiv bosne koja je prosjecna ekipa, a protiv nas ste vi bili ti koji su se polomili da pobjede jer mi smo ipak u vasem rangu kolko god vi bili glavni favorit za EP
(ja piko, 10. avgust 2011 10:48)

Pa, u pravu si, jesu se naši "lomili" nekih 3 minuta u poslednjoj četvrtini, znaš, onih 13-0.

Realno gledam

pre 12 godina

Daleko je ova ekipa od one od proslog EP i SP. Nema Keselja i Bjelice. kakav panj je Kosta Perovic a o Tepicu koji dve godine nigde ne igra da ne govorim. Centarska pozicija problematicna. Krle jedini ne moze sam. Tesko cemo na EP Osim Savanovica i Tea niko u svojim ekipama nije igrao

brm

pre 12 godina

Kakvi to genijalci na osnovu tri cetvrtine trece pripremne utakmice mogu da ocene da li smo dobri ili losi? Zaista me zabrinjava (ne)inteligencija dobrog dela ljudi koji zive u istoj drzavi kao i ja.

ofk

pre 12 godina

Bravo za nase! Ovaj sjajan preokret je samo dokaz da se dobro radilo na pripremama i na fizckom i na psiholoskom planu. Vidi se da je Duda ozbiljnije shvatio stvar nego prosle godine.Priznajem da sam pozitivno iznenadjen i dajem mu podrsku da ovako nastavi. Samo da se opet ne uobrazi i sve upropasti. Ako ovako nastavi, zlato u Litvaniji je nase!

grga

pre 12 godina

red devil,
covece, daj posveti se klikerima, ili slicnim sportovima gde bi tvoje znanje bas ono doslo do punog izrazaja......
Ej Srbijo , ko sve dozvoljava sebi da se nazove tvojim navijacom......

tepić ćao

pre 12 godina

Dokle više da trpimo Tepića,dečko je imao sve vreme ovog sveta da pokaže da je talenat a i sve sam bliži mišljenju da je on jedan prosečan igrač koome nije mesto u reprezentaciji.Savan je stara škola,Teo loša sezona,Kešelj isto nisam neki optimista za sledeće EP..

Ivan

pre 12 godina

Zna li ko odnos pobeda i poraza srbije i hrvatske u kosarci od otcepljenja hrvatske?
Mislim da nas jos nisu dobili?
Link?

Hvala :)
(Mrki, 9. avgust 2011 23:35)

Sa susedima smo do sada igrali 3 velika meca od raspada zemlje i naravno sva 3 puta pobedili.Na EP 1995. sastali smo se u drugoj fazi po grupama, rezultat 64:62 cuvenom tricom Djordjevica, od kada traje prokletstvo da nas ne mogu dobiti.
http://www.youtube.com/watch?v=RKsQuzL5aHs
Tada su Hrvati imali jako solidan tim (Mulaomerovic, Prkacin, Rimac, Giricek, Sesar, Pejcinovic...) ali nas i po imenima puno bolji (4 Bodiroga | 5 Danilović | 6 S. Obradović | 7 Lončar | 8 Radošević | 9 Berić | 10 Đorđević | 11 Rebrača | 12 Bulatović | 13 Savić | 14 Tomašević | 15 Topić | Coach: Ž. Obradović )
Sledeci mec i nova nasa pobeda, ovoga puta na EP u Turskoj(gde smo bili zlatni) rezultatom 80:66.
YUGOSLAVIA: Bodiroga 9, Petrovic, Obradovic 6, Rakocevic, Stojakovic 21 (2/2 FTs, 8/14 2P FGs,1/5 3P FGs), Scepanovic 8, Jaric 9 (4 assists, 3 steals), Drobnjak 2 (2 blocks), Tarlac 3 (9 rebounds), Milojevic, Tomasevic 13 (8 rebounds) and Gurovic 9 (3/3 3P FGs).

CROATIA: Mulaomerovic 12 (5 assists), Vrankovic, Sesar 2, Mrsic, Prkacin 6, Krstic, Giricek 17, Kovacic 19 (8 rebounds), Skelin 4, Mamic, Vujcic 2 and Tabak 4.

Zadnji put smo igrali na veliki takmicenjima sa njima, i naravno pobedili, prosle godine na SP u Turskoj, 73:72
http://turkey2010.fiba.com/pages/eng/fe/10/fwcm/p/eid/4728/gid/A/grid/61/nid//orderby//rid/6945/sid/4728/game.html

Sve u svemu igramo profesorski protiv njih, za sada skor 3:0 plus ove pobede sa priprema cisto da odrzavamo pobednicki mentalitet.
Na sledecem EP u Litvaniji koje uskoro pocinje mi smo u grupi B koja se ukrsta sa grupom A u drugoj fazi( tamo su od jacih Spanci, Turci, Litvanci).Mnogo lakse su grupe C i D koje se kasnije ukrstaju, gde su od jacih Grci i Slovenci uz neugodne Ruse.U Cetvrtfinalu dakle, ako budemo prvi u grupnoj, drugoj fazi, mozemo ponovo na stare musterije, ako oni budu cetvrti... ili mi drugi a oni treci, ostalo je u domenu teorije.
http://en.wikipedia.org/wiki/EuroBasket_2011

Sasa

pre 12 godina

Ooooo"braco" 'rvati opet vodite celu utakmicu,i nista:"Ipak ovaj to mogu samo Srbi".Pozdravljaju vas Dule Kecman,Sale Djordjevic i Milos Teodosic i Dusko Savanovic!!

ukratko

pre 12 godina

Dali gas kad je trebalo. Da se ovo igralo u Litvaniji, opušteno 15ak razlike za nas. Ekipa deluje smirenija i iskusnija nego prošle godine, i kada ih ne ide čuvaju glavu i teraju svoju igru.

Buuusi

pre 12 godina

Naši su sa 10% dobili na kraju jos i lako hrvate. Kad su ovi poveli video se odjednom strah i kompleks od nas hahaha. Kažnjavacemo vas jos, dok god se ne izvinite za ono postolje.

Ivan_Nish

pre 12 godina

nije srpska reprezentacija nista bolja, vec je razlika puno bolji trener na srpskoj strani. nas ocajni savez naime gura neuke i katastrofalne trenere a igraci smo vidjeli kakvi su, vrlo talentirani i sposobni. bilo je 10 razlike u korist Hrvata, da bi se to brzo istopilo, tipicna takticka pogreska, nevjezbavanje ikakvih akcija, ali to nije novost. daleko i od toga da je srbija bila bolja svih ovih zadnjih godina, pa srbija je od samostalnosti prilicno lose stajala (cak iza hrvatske na nekim natjcanjima) izuzev god-dve. ponovo, razlika su puno bolji srpski treneri. usporedite ovo s nogometom, gdje imate igrace za bolji rezultat, a od rezultata - velika nula.
(Domagoj, 10. avgust 2011 06:36)
Covece sta to pricas, pa od raspada od 1995. Mi imamo srebro sa olimpijade, 2 zlata na svetskim sampionatima, 3 zlata na evropskim uz srebro i bronzu, a na ukupnoj lestvici uspesnosti na svetskim prvenstvima smo odmah iza Amera i Sovjeta(ne racuna se jer su se i oni raspali) i Brazila koji je nekada davno osvajao medalje.

http://en.wikipedia.org/wiki/FIBA_World_Championship

Na ukupnoj lestvici evropskih sampionata mi smo odmah iza Sovjeta i rame uz rame sa Litvanijom.
http://en.wikipedia.org/wiki/Eurobasket

Analiziraj malo ove linkove sto sam postavio, vidi gde smo to mi od raspada a gde ste vi?!Oces mozda da kazes da su Crnogorci zasluzni za te uspehe?Uz duzno postovanje treneri i velika vecina igraca su bili Srbi, od igraca koji su uzimali te silne medalje.Jesu igrali Scepanovic, Drobnjak, Cabarkapa i to je sve za 16 godina pri cemu su ti igraci bili rezerve(osim povremeno Scepanovica koji je odigrao sjajno EP u Turskoj 2001.) Dakle, vidi se koliko ne poznajes istorijat i koliko potcenjujes kosarkasku velesilu, uz Amere i Ruse najbolju na svetu ikada!A da sam racunao medalje koje smo osvajali i pre raspada bili bi mnogo iznas Amera i Sovjeta, nego to je neka druga prica u kojoj smo opet imali vece zaluge od vas.Ne mogu da se prisetim kad ste nas zadnji put dobili u nekom kolektivnom sportu reprezentacije?Mozda pre 10 godina...

FiLiP

pre 12 godina

Znate sta je to ljubav: EPA LJUBAV je kada 15000 hrvata slave pobedu Srbije, KADA Djordjevic pusti hrvate da se nadaju pobedi do poslednje sekunde, KADA Rasic namerno promasi slobodno bacanje da bi pobedili sa bas 1 poenom razlike.... TO MOGU SAMO SRRRBIII

dominirat ćemo godinama

pre 12 godina

Koliko vidim nećete nas baš razbiti onako kako ste najavljivali. Mene više veseli obranjeno zlato prije par dana u Češkoj sjajne generacije hrvatskih košarkaških genijalaca.

Anonymous

pre 12 godina

Iskreno se nadam i zeleo bih da braca Hrvati vode celu utakmicu i da imaju 2 razlike jedno 2-3 sekunde pre kraja.... A onda.....
Pa scenario se zna zar ne?
(entoni, 9. avgust 2011 21:32)

Pa dobro vodili su tu i tamo,imali su prednost i do pred kraj tako da vjerujem da si ti a i mi sa tobom srecni jer se tvoja zelja ispunila :)))

PS DUSKO SAVANOVIC!!! Kad niko nije mogao dati kos on 3 puta zaredom :)

realno

pre 12 godina

realno i nasa reprezentacija i cibona su dosta losiji i od srpske i od partizana pa uvijek bude teska utakmica za vas. pobijedite ali uvijek nekako kroz iglu sto govori da igrate malo u strahu, dok bolje momcadi dobijate lakse. sto se tice hrvatske reprezentacija pa ona je rupa vec godinama, srednja zalost i nemoze dobiti nijednu kvalitetniju momcad tako da nitko ne ocekuje neke medalje.

Ekonomista

pre 12 godina

"tim Srbije treću četvrtinu završava uz deficit od sedam poena."

Meni se čini da Srbija završava uz suficit od 7 sedam poena...

Suficit vs. Deficit? Više mi ništa nije jasno :)

Stefan

pre 12 godina

Kao sto su napisali na hrvatskom sajtu,dali smo gas kad je trebalo...Inace imamo puno bolju reprezentaciju od njih godinama tako da ne treba nista posebno komentarisati ovu utakmicu.

Nikola

pre 12 godina

Fali nam milicic mnogo.Cim stane sut igramo lose.Nemam dovoljno kvalitetnih igraca za rotacije,uglavnom se sve sastoji da kad stanemo,duda potrefi nekog sa klupe koga hoce sut.Visoki centri nas urnisu,jer krstic ne moze sam celu utakmicu,a i sam, pored toga sto je odlican igrac,nije neki atleta tipa milicic.Daleko od toga da smo losi,ali sa milicicem bi bili 20x jaci.

dovla

pre 12 godina

molio bi pljuvace da se ne javljaju ili ako im nesto smeta da ne gledaju basket!BRAVO MOMCI!!!ovo je samo pripremni turnir,ni ne valja da su sad u punoj formi!SVAKA CAST DUDI I MOMCIMA!IDEMO PO ZLATO!!!

lex lex

pre 12 godina

Evo ovako,godinama dok je nasa reprezentacija bila sila u kosarci nas zastitni znak su bili odlicni suteri.Videli smo veceras da su hrvati jednostavnim skupljanjem u odbrani,zaustavili nase centre a mi to nismo kaznili sutem spolja.Vise licimo na ratnicku ekipu,sto nije lose ali nije dovoljno za najvece domete.Ne moze se samo odbranom ispraviti nedostatak u napadu.Za sve ove godine Tepic bi morao mnogo bolje da sutira,poprilicno je nekoristan u napadu pogodi tek ponesto,Tripkovic takodje stagnira.Nadam se da ce povratkom Velickovica,Bjelice i ulaskom Keselja u sutersku formu biti bolje.Boljim sutem idemo do zlata.

Ivan

pre 12 godina

Bravo momci, svaka čast! Hrvati su mnogo mnogo mnogo jaki ali smo ponovo pokazali da smo bolji. Velika pobeda čak iako je prijateljska utakmica, veoma bitno za samopouzdanje. Tepić i Marković odlični.

lesa

pre 12 godina

Realno,nemamo pojma.Ja stvarno neznam sta igraju ovi smesni Tripkovic i Perovic.Sve je nekako brzopleto,neuigrano i nespretno,a o sutu i da nepricamo.Nebitno je da li cemo danas pobediti ,ali za prvenstvo moramo da se u svakom pogledu popravimo.Neka nam je bog u pomoci.

Polako, lagano, pa sprint

pre 12 godina

Prve tri cetvrtine i pocetak zadnje nista posebno, a onda stvarno izvanredno.

Ovaj kraj utakmice, kontrola i organizacija koju su pokazali zaista obecava.

Svaka cast.

Znalac Hr

pre 12 godina

Stalno se provlači da mi imamo kompleks od Srbije u košarci. Mislim da je to jako pogrešno, jer Srbija ima puno bolju ekipu. Ja mislim da je zapravo obrnuto, da Srbi imaju nekakav strah kada igraju s nama, jer gledajući utakmicu jučer, bolji ste za 20+ razlike.
Evo naši igrači:
Barać centar 217 cm, veze nema, Franjo Arapović je za njega doktor košarke.
Žorić centar 210 cm, veze nema, mislio sam da je dobar igrač gledajući ga u Zagrebu, ali jučer je otkrio sve slabosti, nema pojma.
Tomić centar 217 cm, u napadu jedino zna polu-horog, i ako ima otvoreni šut. Igra u napadu leđima mu je potpuna nepoznanica (da ne govorim o ostalome), u obrani je vrlo slab.
Popović, playmaker, prespor, što je Ivković snimio i radio presing na njemu.
Tomas, bek, nekad dobar nekad loš, nema konstantu.
Draper, odličan, svjetska klasa.
Bogdanović, dosta dobar šuter i koristan igrač.
Dakle mi imamo 2-3 igrača, a vaši centri znaju igrati za razliku od naših.
Prema tome, tko sada ima kompleks? Jesam li dovoljno pojasnio da se ne radi o kompleksu, nego o kvalitetu igrača. Ako netko ima kompleks (ili strah od poraza), onda su to vaši igrači.

Kosovo je Srbija

pre 12 godina

Osvrnucu se na komentare koji su vezani za stracne u reprezentacijama. Kada bi svi igrali za zemlju iz koje su poreklom onda bi Africke reprezentacije bile super sile, a Ameri Nemci i Francuzi nebi prosli ni kvalifikacije u vecini sportova. Nebitno je dali je rodjen u nekoj zemlji ili je dosao u nju pre par godina crnac je crnac i nemoze biti Hrvat, Francuz, Makedonac, zato sto to priroda tih nacija i kontinenta nije takva. Nemam nikakve predrasude protiv crnaca da nebude zabune, nemci bez Novickog koji je poljak i ostalih srba hrvata turaka poljaka amera u kosarci nebi ni postojali a o fudbalu i da ne pricamo. Sve u svemu ti stranci bez obzira dali su rodjeni u tim zemljama ili su uzeli pasos donose rezultate koji se odrazavaju i na druge grane zivota a ne samo sporta, a vi tkz nacionalisti pokazite patriotizam na drugim mestima( vozite jugo a ne ino automobile kupujte nase a ne tudje proizvode) a sto se stranaca tice ako smo ih vec placali i ako su napravili ime u nasoj zemlji nemam nista protiv da se oduze na taj nacin da obuku dres nase reprezentacije ako to zele i imaju kvalitet.

Xin Zhao

pre 12 godina

Realno da li je neko pomislio da Teodosic posle 0/5 za 3 moze da promasi trojku na 50 sekundi do kraja kada je bitno. Sto se kaze, NEMA SANSE! Tvrda utakmica u kojoj se videla prava snaga naseg tima koji kada se uozbilji napravi seriju 19-4...
Negativni utisak svakako Tepic, ja sam realno verovao da ce se vratiti kad' tad' ali se sada jasno vidi da se na progresnom mestu molimo. Ne znam sta se desilo sa njim, ili je uvek bio ovakav ali ovo sto on prikazuje iz utakmice u utakmicu stvarno nije dovoljno da bi se imalo mesto u reprezentaciji...

mkd

pre 12 godina

Ja bih samo, kao objektivni poznavaoc (nekadasnji kosarkas) i kao coveka koji je zaljubljen u "lik i delo" g-na Dusana Ivkovica, dao mali pregled o onome sto bi trebali ocekivati na EP.
Duda je tip coveka koji pravi razliku. Sa Dudom i prosecna ekipa je favorit za 1/4 finale. Ali...
Ovaj tim Srbije je Veoma Prosecan. Ima realno jednu pravu zvezdu (Teo) sa strasnim bubicama u glavu i dva igraca koja bi realno mogla da udju u kategorii veoma korisnih klubskih igraca (stariji posetioci ovog sajta pod ovim opisom bi prepoznali recimo Zorana Cuturu i Georgi Gluckov-a). Pa ima li neko ovde kome nije jasno da Krle nije Divac, Savic, Rebarce... a boga mi ni Noa, Pau&Mark Gasol, Caman, Turiaf, Biedrins... Pa covek nije sastavio 10 minuta u Bostonu i unistio im sezonu (idiotskom trampom za Perkinsa + mladje krilo da bi odmaralo vremasne Pirsa i Alena). Napad mu je solidan a odbrana katastrofalna.
Savan po karijeri me najvise potseca na Savica (otkrio ga Boza na 25g u Zenici), tako je i ovog Duda izmislio 2009-te. Ali prijatelji moji, nije on ni Paljo, ni Bodiroga... a jos manje Batum, Diaw, Pjetrus, Galinari, Klejza, Ilijasova, Deng...
Za kraj Teo, odavno na ovim prostorima nije bilo takvog talenta, ali bubice u glavi koje ni Duda nije iskontrolirao (posebno u Turskoj) su velika prepreka za njegovo finalno brusenje. U principu on je tip igraca koji dobije jednu ali izgubi tri utakmice.
Ostatak ekipe je sastavljen od igraca koji ili su prekobrojni (Tripko, Bjelica) ili nose peskire u svojim klubovima (Novica, Tepic, Keselj, Macvan, Perovic) ili pak igraju u drugorazrednim klubovima (Rasic, Paunic, Marjanovic).
Da sumiram, ova reprezentacija je prosecna. Jedino nesto sto vadi ovu reprezentaciju iz proseka je Duda. Ali cak ni on sa ovako prosecnom ekipom na (najjacem u zadnjih 20 godina) EP sve iznad 1/4 finala moze da smatra kolosalnim uspehom. Imajuci u vidu kakve su igrace doveli Francuzi i Italijani pa + nemci sa Dirkom i Camanom (poslovicno nezgodnim Izraelom i solidnom Letonijom niko ne treba da padne u nesvest ako cak i plasman u drugi krug (samo 3 idu dalje) bude doveden u pitanje.
Sto se tice nas (Makedonija), nas realan domet je jedna do dve pobede a evetualna treca pobeda (plasman u drugi krug) bila bi ravna osvajanju medalje. Nas problem je suprotan od vaseg, mi imamo najbolju ekipu u svojoj istoriji ali imamo totalnog neznalicu za selektora.
Veliki pozdrav svim istinskim ljubiteljima kosarke.
(mkd, 8. avgust 2011 11:17)

Srbin sa Kosova i Metohije

pre 12 godina

To je recept ne samo za sportske pobede: volja i rad. Bravo momci, vratiste nam osmeh na lice. Pozdrav iz Zvečana

kobayashi

pre 12 godina

hej drugari, treba biti realan i reci jedno, Hrvati su juce zasluzili pobedu, jer su igrali bolje i timski. Mi smo definitivno neuigrani, i JAAAKO los skok imamo...da li su to teske noge, licno mislim da imamo nesto sporiju i neexplozivnu centarsku liniju sa sve Macvana...jednostavno, spori pri skoku...
Sut ce doci na svoje mesto, to nije sporno...
Tepic igra najbolje do sada...makar i sedenje u Pao, kod Zhepe je JE.E.O VELIKA SHKOLA. VEEEEEELIKA. Ne kapiram kako neko ko je gledao utakmicu i prati kosarku uopste prica neke nonsense o ovom frajeru.
Hrvati nisu losa ekipa, nikako...Definitivno su "talentirani", nisu slucajno dobili Sloveniju, i u ovom momentu su najbolji tim ovoga kupa... Mislim da su na kraju psiholoski pali,malo i trener bi mogao da preuzme deo krivice, a dobili smo ih naravno na foru i ipak (IZVINI NOVACE), ali ovo je zemlja kosarke :)))
Neko nedostaje ovom tim, jedan-dv igraca..naravno, nisam blesav da osporim kraljinu dudu i da se mesam u njegov posao, ali mislim da je to realnost...
Kako god, nece nam biti lako, a definitivno, ova ekipa zasluzuje punu nasu podrsku....Bice kidanja zivaca, ooo daaa! :))
Ali mi to volimo!!!!
Hajd'

ledeni

pre 12 godina

Ovaj nas tim, realno gledano, nije tim za medalju. Jedini pravi suter u ekipi-Teodosic, nije u formi, a ostali su i onako prosjecni.
Tepic jednostavno nije igrac dostojan poziva u reprezentaciju Srbije, a daleko nisu ni Markovic, Perovic...
Mnogo nam nedostaje kvalitetan suter i jos neko na centru, Krstic nece moci na prvenstvu sam da igra...bili bismo mnogo jaci da su tu Rakocevic, Milicic...

nista vi srbi niste pokazali

pre 12 godina

Hrvatska je pobjedila sama sebe!Nikakva dominacija srbije nije bila u pitanju,kod 3 kosa razlike nasi prave skandalozne 2 greske,tekma je izgubita nezreloscu Zizica.Srbijo ti sa ovakvom igrom nemas sta trazit na Euru!

Stopostotni Međimurec

pre 12 godina

Evo ovako;
Kao prvo sve čestitke Srpskoj reprezentaciji, pobjeda je pobjeda i tu nemamo baš kaj raspravljat.
A sad da se osvrnem na neke komentare ispod. Neko je spomenuo Hrvati gube sve utakmice u knap završnicama protiv Srbije. To jednostavno nije istina... MI GUBIMO SVE KNAP ZAVRŠNICE PROTIV BILO KOGA...
Igra Srbije se temelji na osovini Teo Savan Krstić, ako vam se desi nešto jednome od ove trojice ispadate u grupi. Teodosić danas čista katastrofa, Savanović konstanta i zvijer..Ostali čisti prosjek i genije na klupi...
Što se tiće mojih, ja sam zadovoljan sa puno toga, istina igrali smo 3 četvrtine, ali je to dosta dobro izgledalo. Imamo kompaktnu momčad i prolazimo do četvrtfinala 99 posto (sreća u žrijebu). Problemi su slab drugi pley, nemogućnost fizičke igre pod koševima (iako je Tomić danas dobro odigrao, generalno ga svaki malo jači centar uništi) i normalno genije na klupi koji kako god da mu dobro momčad igra on ipak na kraju nešt zahe..
Nadam se susretu sa Srbijom u polufinalu, mislim ak već moramo izgubiti bolje u polufinalu..
I još za kraj molio bi, ako nije problem da neko realno prokomentira igrače Hrvatske, ali realno, baš me zanima vaše mišljenje.

z

pre 12 godina

Dosta je bilo oscilacija u igri. Kada smo odbranu igrali dobro, rezultat je bio dobar. Cim smo dozvoljavali da nam se setaju po reketu, hrvati su povecavali razliku. Ako cele utakmice budemo igrali odbranu kao pri kraju cetvrte cetvrtine, bice dobro.

Predrag Nedeljkovic

pre 12 godina

Evo opet onog starog pljuvanja,pametovanja, i zabadanja noza u ledja. Tipicno. Kao i sa Anticem i mnogim i pre i posle njega i Dude. Srbijo uzmi se u pamet vise i nauci lekciju da nikada po svome ne treba pljuvati, a pogotovo po ovakvim momcima koji su pre svega primer mnogim mladim narastajima, a trebali bi biti i nama ostalima. Puno pozitivnr energije u timu, odlicno to stavra dobru igru, kreaciju. Videlo se koliko smo realno jaci od svih ostalih iako mislim da je Slovenija zakazala i da ima mnogo vise da pokaze. No ostavimo sad druge bravo Dudo,bravo momci iako jos niste uigrani ja sam vec sad prezadovoljan sta ste pokazali.

boban

pre 12 godina

Pozdrav svim navijačima iz Ljubljane i Kranja, bilo nas je ogromno iako se to nije videlo na prenosu. Ulaznice za najgori deo hale su bile 12 evra a nalaze se bogu iza tregera, baš tamo gde je bilo 70% naših navijača. Drugi delovi su bili od 17 do 70 evra. Alo bre, pa nije ni čudno da je navijača na svim utakmicama bilo sramotno malo. Nisam ja kriv da su Slovenci preplatili dvoranu pa sad pokušavaju da je otplate sa ledja navijača.Tepić je opet bio nesiguran ali se izvadio na kraju, Krle vrhunski, Savan čarobnjak, fale nam Veličković i Bjelica to se primeti.

o shonesi

pre 12 godina

kakav je bre ovo zreb za prvenstvo?u drugoj polovini,c i d grupe,pa tamo nema ni jedna reprezentacija koja ce da udje u polufinale,Slovenci ce kao nesto da se koprcaju,ali od njih nikad nista,Grci oslabljeni,ovo ostalo,kao sto smo videli na ovom turniru,cemer i jad...kao da su pokupili sve najbolje reprezentacije na jednu stranu a ostale na drugu...bice vrrlo cupavo,moracemo da igramo sa nemcima,Italijanima,Francuzima,a posle sa Spancima, Litvancima,turcima...ali ipak mislim da bismo trebali da budemo bar treci u drugoj grupi,sto ba nam znacilo polufinale,jer kao sto rekoh u drugoj polovini nema ozbiljnog protivnika

hoću da mi duda popunjava tiket

pre 12 godina

(...) uglavnom se sve sastoji da kad stanemo,duda potrefi nekog sa klupe koga hoce sut.
(Nikola, 10. avgust 2011 11:36)
Znači, calokupna naša igra se svodi na vidovitost Dude Ivkovića ili na sreću pri izboru rezerve. Genijalno.

Labrador

pre 12 godina

Znalac HR dao je potpunu analizu. Među naše panjeve bi još ubrojio i Markotu, tip je kao Pinokio drvo da nemože biti veće. Ali činjenica je da kad je stani -pani naši umjesto Srba vide kobru. Potpuno su hipnotizirani. Da dodam, onaj naš Tomić (sav preplanuo) ni ne može bolje kad se roštilja na suncu svaki dan. Na stranu činjenicu da je košarka u Hrvatskoj upropaštena-totalno. Em stre bolji za tri koplja, em naši napune gaće kad vide kokardu.

boka017

pre 12 godina

Svaka čast momcima. Dokazali su kako se igra u 4. četvrtini! A da li neko zna kako se zove lik koji je sedeo pored Vlada Divca u publici u crnoj košulji? Bili su samo jednom u kadru...

FiiP

pre 12 godina

Sta mislite ko se najvise sada raduje??? Pa Zeljko Mitrovic koji hrvatska pise malim slovom.. XD...Inace sto se utakmice tice pustali smo hrvate sve do 35 a onda smo pokazali ko smo i sta smo nama za pobesu treba 5 minuta i to sa 9 razlike.

s.

pre 12 godina

@(Ivan_Nish, 10. avgust 2011 09:58)

nisi sasvim u pravu - mi imamo najvise titula na svetskim prvenstvima: Note that FIBA considers the records of SFR Yugoslavia and the Soviet Union distinct from FR Yugoslavia/Serbia and Montenegro/Serbia and Russia, respectively.[12] The Republic of Serbia is the legal successor of the Serbia and Montenegro/FR Yugoslavia team.

znaci: mi 5, ameri 4, rusi 3.

a ko je kriv hrvatima, kad nisu hteli da dele drzavu?

DarkoRS

pre 12 godina

Pa što im više komlekse nabijate...pustite ih da se ponadaju i onda na kraju pobjedite...od Saleta pa na dalje uvijek isto!!! Što se ekipe tiče teško je govoriti o formi jer poslije bazičnih priprema prve utakmice uvijek ovako izgledaju...ali najbitnije je da i pored loše forme dobijamo, a to ej odlika kvalitetnih ekipa!!! Ima tu par problema pogotovo u centarskoj liniji Perović a pogtovo Marjanovic su pre spori igraci i totalno loši u napadu znači zicere ne mogu pogoditi...Da je Miličić tu uprkos njegovom karakteru mislim da bi bili daleko najjači ovako protiv ekipa sa dobrim centrima zavisice sve od Krstica a to nije dobro!!! Tepic je u malo boljoj formi u odnosu na Tursku ali je to daleko i dalje od reprezentativnog nivoa...Sigurno će to sve bolje izgledati kad Bjelica, Veličković i Kešelj budu potpuno spremni i kada se odigra par utakmica i ekipa uigra, mada će uvjek postojati taj problem sa centrima!!!

Domagoj

pre 12 godina

nije srpska reprezentacija nista bolja, vec je razlika puno bolji trener na srpskoj strani. nas ocajni savez naime gura neuke i katastrofalne trenere a igraci smo vidjeli kakvi su, vrlo talentirani i sposobni. bilo je 10 razlike u korist Hrvata, da bi se to brzo istopilo, tipicna takticka pogreska, nevjezbavanje ikakvih akcija, ali to nije novost. daleko i od toga da je srbija bila bolja svih ovih zadnjih godina, pa srbija je od samostalnosti prilicno lose stajala (cak iza hrvatske na nekim natjcanjima) izuzev god-dve. ponovo, razlika su puno bolji srpski treneri. usporedite ovo s nogometom, gdje imate igrace za bolji rezultat, a od rezultata - velika nula.

Labrador

pre 12 godina

Još sam zaboravio i našeg komentatora (HRT) Slavka Cvitkovića koji kao omamljen komentira utakmice. Već se navikao na neše poraze, tako da samo šapuće i ne vjeruje koji je rezultat dok ne prespava tekmu i vidi rezultat drugi dan u novinama. Naučilo ga da nije dosta ni 10 razlike, zna da je to samo labuđi pjev.

inat inat i inat

pre 12 godina

ne radi se o hrvatskom kompleksu vec u srpskom inatu,koji kad proradi kad treba,mi postanemo cudo. Jos kad bi znali da taj kavalitet upotrebimo i za vazne stvari,gde bi nam bio kraj...

haylee

pre 12 godina

@dominirat ćemo godinama

nemate selektora za seniorski nivo, sve su to trenerski zutokljunci i dalje, sto se i danas videlo.

svakako vam zelim da dizete nivo. bez jake hrvatske kosarke nema ni jake srpske, upravo zbog rivaliteta.

Profi

pre 12 godina

Savanovic-ODLICAN! Tepic, mnogo bolji nego na proslom prvenstvu, valjda ce Teo da bude onaj stari... Krstic nosi teret, kapiten, ostali pomazu taman kol'ko treba...

Vladan

pre 12 godina

Znate sta je to ljubav: EPA LJUBAV je kada 15000 hrvata slave pobedu Srbije, KADA Djordjevic pusti hrvate da se nadaju pobedi do poslednje sekunde, KADA Rasic namerno promasi slobodno bacanje da bi pobedili sa bas 1 poenom razlike.... TO MOGU SAMO SRRRBIII
(FiLiP, 10. avgust 2011 12:05)
E stvarno obozavam ovako "bistre" komentare..... Ne znam gde si chuo za promashivanje da bi pobedio sa 1 poenom razlike..... Chovek je namerno promashio da krene vreme odmah,da se eventualno ne bi dogodilo ono shto je Kecman uradio ciboni :))))

bez_cenzure

pre 12 godina

@Znalac_HR
Složio bih se s tobom da se naši uplaše kada igraju protiv vaših koji su mnogo više naloženi kada igraju protiv Srbije u bilo kom sportu čak i kada su naši bolji. To se zove motiv više! Naši opet pred kraj uspiju prelomiti utakmicu tj. kada je najpotrebnije.

dzoni007

pre 12 godina

Savanovic- Najbolji igrac na svetu :D
Teo-katastrofalna sezona,valjda ce da bude bolje
Rasic-vrlo siguran igrac,sjajan kad je najteze
tripko-nista posebno
Macvan-zasija ponekad
Marjanovic-drvo
Krle-u dobroj formi trenutno
keselj-odlican suter ali u losoj formi
Tepic-samo bog da ga oplace :D
Nema nama leba od EP-a.

darijus

pre 12 godina

citam neke komentare da nam fale milicic i rakocevic... Bravo Dudo sto ih nisi pozvao, guraj sa ovim momcima do Londona. Ne trebaju nam nabedjeni momci da kvare atmosferu!

talicnitom

pre 12 godina

Koliko fali ovoj ekipi Darko Milicic, steta sto se nije pozvao. Marjanovic je zalutao u repreyentaciju,Kosta i nije nesto .Nisam neki optimista,onaj Tripkovic stvarrnoje po meni neki promasaj.Neka nam je sa srecom.

Međimurec

pre 12 godina

Beonegro

Odlićna analiza, ne dao bog da onaj antitalent od trenera povede Stipćevića na EP. Najgore je to što čini se nema ni alternativu.
Hvala na komentaru i sretno Srbiji, a kako god da je dobra u onim dvjema skupinama ni Amerima ne bi bilo svejedno

Deki

pre 12 godina

Najveći problem je skok u odbrani,a u napadu i ne postoji.Šut se do prvenstva može doterati,ali skok.ne znam.Tepić nula,a Teodosić veoma neozbiljan za pleja sa frljokama od 8 metara!Tako ne sme da se ponaša najbolji igrač Evrolige prošle godine.Samo zadnja četvrtina liči na košarku,a prve tri zezanje.Nadam se da smo danas namerno igrali ovako.Hrvati su se više trudili,mada je jasno da i oni ne zapinju 100%.Ima potencijala ovaj tim,kao i ranijih godina,videćemo kada se počne igrati na nož,gde smo!

bbb24

pre 12 godina

nadam se ka ce Kosta "Ne umem da zakucam" Perovic otpasti sa spiska, ali nazalost cini mi se da cemo ga jos gledati....mnogo mi je krivo sto Rakovic nije sa ekipom...

alobre

pre 12 godina

Kako su pojedini kratke pameti, pa zar zbog jedne dobro odigrane prijateljske da se zaborave sve ocajne partije Tepica?? haha
E Srbijo medju sljivama...
P.S. (za ovog koji kaze "Srbijo, ko sve za tebe navija", nemas ti a ni niko drugi pravo da svojatas Srbiju, jel jasno?! Ako ti nahvalis sve mislis da si veci Srbin, i da zelis bolje Srbiji od drugih?)

Vladimir

pre 12 godina

Hrvati se ponadali, dali im 3/4 fore ali džaba, jednostavno smo bolji! Osim Ante Tomića nemaju ni jednog drugog igraca.
Izbaciti Tepića i Tripkovića, haos su. Samo još da je jedan dobar centar!!!
Srećno plavi.
Pozdrav iz RS

Pjanovic

pre 12 godina

Dusane Dudo Ivkovicu, svaka tebi cast! Ali, ako povedes ovog Tepica u Litvaniju, necu gledati prvenstvo! Mislim, gledacu sigurno, ali nemoj ga voditi, molim te! Ni ovog Tripkovica, ako ikako moze.

latas,zg

pre 12 godina

Ajde,ajde,šta ste se uskokodakali.Kakva košarka?To se ne broji.Nikakve Janice,Blanke,Đokovići,kakav rukomet,vaterpolo,odbojku da ni ne spominjem;sve je to za babe.Samo i jedino nogač buraz,kuiš?

bata ščekić

pre 12 godina

Sve u svemu igrali smo profesorski protiv njih, skor 3:0 odrzavamo pobednicki mentalitet.
(Ivan, 10. avgust 2011 10:46)

zbog čojstva i junaštva brate, zbog čojstva i junaštva

ja piko

pre 12 godina

- ovi nashi hvataju formu i igraju na ler, a vi se polomiste.
(handsinashes, 10. avgust 2011 04:25)
na ler ste igrali protiv bosne koja je prosjecna ekipa, a protiv nas ste vi bili ti koji su se polomili da pobjede jer mi smo ipak u vasem rangu kolko god vi bili glavni favorit za EP

lesa

pre 12 godina

Nasi izgledaju sve samo ne samouvereno.Totalno su se ukocili.Nijedan sut neulazi,a Hrvati mogu da sutiraju i vezanih ociju.Jedino sto imamo ovakvu legendu od trenera,pa se mozda nesto i uradi.

jbg

pre 12 godina

bruka, nevezano za rezultat, ova igra je katastrofa! odbrane nema, napad bezidejan, a šut iz polja? to je naučna fantastika za naše. ipak nadam se da je ovo zbog početne faze priprema pa naši nisu motivsani previše,a hrvati su naloženi mnogo više, njima je san pobediti Srbiju pa makar i na ovom bezvezenom turniru.

new

pre 12 godina

bili smo u istoj drzavi kada su cibona i jugoplastika bili prvaci evrope pet puta od mogucih sest. partizan sa divcom i djordjevicem paspaljom i obradovicem bio je spreman za finala protiv kukoca i radje 0:3 ili zvezda protiv drazena isto 0:3. koliko su puta srpski klubovi bili prvaci jugoslavije u odbojci dok vam nismo omogucili samostalnost srbije?

Beonegro

pre 12 godina

@ Međimurec:

Tanki ste na pleju sad kad se Roko povrijedio i nemate pravu četvorku sem Markote, koji je ipak malo knap za ovaj nivo košarke.
Zbog prvog imate malo problema u organizaciji napada (Draper još i odrađuje korektan posao, mada ni on nije ekstra klasa - ekipa sa šuterima kao što su Bogdanović i Tomas i kvalitetnim centrima koji mogu da izgrade low post poziciju protiv bilo koga bi trebala da nema apsolutno nikakav problem u protoku lopte, a kod vas to funkcioniše samo na momente, a zbog drugog nerijetko igrate sa Žorićem na 4 (mislim da bi isto bilo i sa Andrićem), koji se onda gužva sa Tomićem/Baraćem na niskom postu i smeta im, tj. gubite prednost koju nominalno imate na 5 protiv većine ekipa.

Bogdanović i Tomas su odlični igrači, kao i Tomić (iako je fakat da je previše lak za poziciju koju igra) i Barać i generalno ste na 2 i 5 jači od nas.

Tomas je korektan i na 3, ali vam nedostaje fizički potentnija trojka (Rudež nije i neće biti to) koja će da bude mismatch u napadu i korektor u odbrani (Kukoč/Paspalj tip igrača). Takođe vam nedostaje bar jedan (a bolje dva) jak defanzivac (presretač/flaster) na spoljnim pozicijama.

Najgore od svega je što u cijeloj hrvatskoj košarci nema vrhunskog trenera. Iskreno sam mislio da je Peras taj potencijal, ali se u Efesu baš nikako nije pokazao (doduše, nije ni kod nas mnogo bolje, najmlađi treneri ekstra klase su nam Obradović sa 51 i Vujošević sa 52 godine, tako da i mi plivamo dok starce drže noge i pamćenje, a nakon toga ćemo da vidimo). U tom pogledu, možda ste se zeznuli što niste preduhitrili Slovence i potpisali Maljkovića za selektora

Sve u svemu, sa Rokom i trenerom kome igrači bezrezervno vjeruju (što podrazumijeva ogromnu stručnost i autoritet) biste bili negdje na istom nivou kao mi. Drugim riječima, iskreno mislim da i dalje imate ozbiljan igrački potencijal.

Znalac Hr

pre 12 godina

@Beonegro
>--Tanki ste na pleju sad kad se Roko povrijedio i nemate pravu četvorku sem Markote, koji je ipak malo knap za ovaj nivo košarke.--<
Draper je bolji play od Ukića i kad on igra radimo plus u rezultatu, kada uđe Popović idemo u minus. Draper je top klasa, ima apsolutno sve, dribling, ulaz, asist bolji od svih playeva koje smo imali.

Idemo dalje...


Slažem se, Bogdanović je bolji i od Tomasa, jer ima konstantu u igri. Bolji je i od Teodosića.

Ajmo sad na centre..

Barać nema doslovno veze. Ja se sjećam kad smo prije igrali košarku još u doba Juge, kad je u jugoplastici bila centarska linija Rađa-Sobin-Savić-Tabak. Smijali smo se tada Tabaku, jer kao nije znao igrati. Ali čovjek je doktor za sve ovenaše današnje centre. I s manjom visinom od 210 je završio u Houston Rocketsima i s NBA prstenom (Olajuvon je tada igrao).
Da ovi centri nešto vrijede (Barać 217cm visok, Tomić 217cm, bili bi u NBA odavno).
Ali evo da pojasnim malo bolje.
Barać - ne zna ništa (da ne pišem što ne zna, kad ne zna ništa).
Tomić - plusevi (polu-horog i šut s distance (ali samo otvoreni a NE kad mu je igrač na ruci, solidan u skoku). Minusi (bez igre leđima prema košu, nema niti jednu fintu - fintiranje lijevog okreta i šut na desni i obrnuto, nema skok šut s korakom unazad, nema fade away šut u stranu, mogao bi biti bolji u obrani, s 217cm i dobrim skokom se moraju dijeliti banane ko na pazaru).

Stojko Vranković, koji je imao 217cm i nije bio neki osobiti talent, je bio doktor za sve ove centre, a koliko je banana dijelio po utakmici, nisu smjeli prići u reket, jer bi ih izbananirao. Dakle, priča o kvaliteti naših centara je van svakog daljnjeg komentara. I vi imate bolje centre, bar znaju nešto odigrati kako treba.

jovan

pre 12 godina

Tripkovic je bezkoristan u napadu pas da ne govorim u odbrani.
STeta sto milicic i rakocevic nisu dobili poziv........nisu imali nijednu priliku da pokazu da mogu da se adaptiraju.
Umesto toga perovic ne moze ni pet minuta da da se bori sa najjacim centrima evrope,sta ce da bude prtiv noa ili gasol.....ako krstic ne igra na nivou ili bude izbacen iz igre posle prvog 10 minuta,i mislim da prvi zadatak sudije ce da upravo to urade,onda nemamo velike sanse.........moramo sa najboljima kao i druge selekcije.

pistoljdjija

pre 12 godina

hrvatska reprezentacija, jedino po cemu je slabija od srpske je mentalna stabilnost, odnosno vi imate samouvjereniju ekipu i to na kraju u pravilu je uvjek presudno u nasim susretnima. tehnicki i suterski smo ravnopravni vama. i neznam zasto svi ovamo govore da necemo proc skupinu, a tamo nema ozbiljnije ekipe osim grcke. dakle ili prvi u skupini ako pobjedimo grcku ili drugi ako od nje izgubimo. po ovom pisanju ovamo bi mi trebali jedino finsku ili madjarsku dobiti sto je van pameti za reci.

đorđe

pre 12 godina

Tako momci nastavite sa daljim pobedama, svaki vaš uspeh me razveseljava, Košarkaši reprezentativci na prvenstvu do Zlata NAVIKLI SMO NA to. ŽIVI I ZDRAVI BILI.

Znalac Hr

pre 12 godina

>ako ti je tako lakse, onda OK; imamo kompleks od hrvatske!
@Dr Mr

Pa stavi na papir svakog našeg igrača, prednosti i slabosti, pa se sam uvjeri. Ja sam ti samo ukratko napisao, a mogu ti detaljno napisati ako je potrebno. Da smo mi toliko dobri u košarci, postizali bi neke rezultate u klupskoj košarci. Nemamo roster igrača da pobijedimo najbolje ekipe, naš domet je maximum borba od 5-12 mjesta, s tim da je 5 mjesto vrh vrhova i uz puno sreće. Najveća slabost su nam centri, bekovi još tako tako.

dominirat ćemo godinama

pre 12 godina

Koliko vidim nećete nas baš razbiti onako kako ste najavljivali. Mene više veseli obranjeno zlato prije par dana u Češkoj sjajne generacije hrvatskih košarkaških genijalaca.

Realno gledam

pre 12 godina

Daleko je ova ekipa od one od proslog EP i SP. Nema Keselja i Bjelice. kakav panj je Kosta Perovic a o Tepicu koji dve godine nigde ne igra da ne govorim. Centarska pozicija problematicna. Krle jedini ne moze sam. Tesko cemo na EP Osim Savanovica i Tea niko u svojim ekipama nije igrao

nista vi srbi niste pokazali

pre 12 godina

Hrvatska je pobjedila sama sebe!Nikakva dominacija srbije nije bila u pitanju,kod 3 kosa razlike nasi prave skandalozne 2 greske,tekma je izgubita nezreloscu Zizica.Srbijo ti sa ovakvom igrom nemas sta trazit na Euru!

tepić ćao

pre 12 godina

Dokle više da trpimo Tepića,dečko je imao sve vreme ovog sveta da pokaže da je talenat a i sve sam bliži mišljenju da je on jedan prosečan igrač koome nije mesto u reprezentaciji.Savan je stara škola,Teo loša sezona,Kešelj isto nisam neki optimista za sledeće EP..

lesa

pre 12 godina

Realno,nemamo pojma.Ja stvarno neznam sta igraju ovi smesni Tripkovic i Perovic.Sve je nekako brzopleto,neuigrano i nespretno,a o sutu i da nepricamo.Nebitno je da li cemo danas pobediti ,ali za prvenstvo moramo da se u svakom pogledu popravimo.Neka nam je bog u pomoci.

Milutin

pre 12 godina

Duda je genijalan selektor, ali nije mi jasno šta vidi u Tepiću, levi ulaz,čist zicer, kao kamen da je bacio, šut za tri trenutno 4-0, dve prodate lopte iz kojih su hrvati dve kontre odigrali . Vodjenje lopte katastrofalno, malo agresivnija odbrana nad njim i on se izgubi. Da li iko vidi bar jednu stvar koju dobro radi ili da se možeš osloniti na njega?? Pa i kod Obradovića nije igrao ni 2-3 minuta po utakmici prošlu sezonu , u evroligi ni toliko. Video i Željko da je kiksara i limitiran, a i prilično košarkaški neinteligentan, krene na ulaz,zabije se , i onda je vraća bezveze nekom na trojku, tako idealno da se preseče i odigra kontra.

dzoni007

pre 12 godina

Savanovic- Najbolji igrac na svetu :D
Teo-katastrofalna sezona,valjda ce da bude bolje
Rasic-vrlo siguran igrac,sjajan kad je najteze
tripko-nista posebno
Macvan-zasija ponekad
Marjanovic-drvo
Krle-u dobroj formi trenutno
keselj-odlican suter ali u losoj formi
Tepic-samo bog da ga oplace :D
Nema nama leba od EP-a.

ledeni

pre 12 godina

Ovaj nas tim, realno gledano, nije tim za medalju. Jedini pravi suter u ekipi-Teodosic, nije u formi, a ostali su i onako prosjecni.
Tepic jednostavno nije igrac dostojan poziva u reprezentaciju Srbije, a daleko nisu ni Markovic, Perovic...
Mnogo nam nedostaje kvalitetan suter i jos neko na centru, Krstic nece moci na prvenstvu sam da igra...bili bismo mnogo jaci da su tu Rakocevic, Milicic...

latas,zg

pre 12 godina

Ajde,ajde,šta ste se uskokodakali.Kakva košarka?To se ne broji.Nikakve Janice,Blanke,Đokovići,kakav rukomet,vaterpolo,odbojku da ni ne spominjem;sve je to za babe.Samo i jedino nogač buraz,kuiš?

Xin Zhao

pre 12 godina

Realno da li je neko pomislio da Teodosic posle 0/5 za 3 moze da promasi trojku na 50 sekundi do kraja kada je bitno. Sto se kaze, NEMA SANSE! Tvrda utakmica u kojoj se videla prava snaga naseg tima koji kada se uozbilji napravi seriju 19-4...
Negativni utisak svakako Tepic, ja sam realno verovao da ce se vratiti kad' tad' ali se sada jasno vidi da se na progresnom mestu molimo. Ne znam sta se desilo sa njim, ili je uvek bio ovakav ali ovo sto on prikazuje iz utakmice u utakmicu stvarno nije dovoljno da bi se imalo mesto u reprezentaciji...

mkd

pre 12 godina

Ja bih samo, kao objektivni poznavaoc (nekadasnji kosarkas) i kao coveka koji je zaljubljen u "lik i delo" g-na Dusana Ivkovica, dao mali pregled o onome sto bi trebali ocekivati na EP.
Duda je tip coveka koji pravi razliku. Sa Dudom i prosecna ekipa je favorit za 1/4 finale. Ali...
Ovaj tim Srbije je Veoma Prosecan. Ima realno jednu pravu zvezdu (Teo) sa strasnim bubicama u glavu i dva igraca koja bi realno mogla da udju u kategorii veoma korisnih klubskih igraca (stariji posetioci ovog sajta pod ovim opisom bi prepoznali recimo Zorana Cuturu i Georgi Gluckov-a). Pa ima li neko ovde kome nije jasno da Krle nije Divac, Savic, Rebarce... a boga mi ni Noa, Pau&Mark Gasol, Caman, Turiaf, Biedrins... Pa covek nije sastavio 10 minuta u Bostonu i unistio im sezonu (idiotskom trampom za Perkinsa + mladje krilo da bi odmaralo vremasne Pirsa i Alena). Napad mu je solidan a odbrana katastrofalna.
Savan po karijeri me najvise potseca na Savica (otkrio ga Boza na 25g u Zenici), tako je i ovog Duda izmislio 2009-te. Ali prijatelji moji, nije on ni Paljo, ni Bodiroga... a jos manje Batum, Diaw, Pjetrus, Galinari, Klejza, Ilijasova, Deng...
Za kraj Teo, odavno na ovim prostorima nije bilo takvog talenta, ali bubice u glavi koje ni Duda nije iskontrolirao (posebno u Turskoj) su velika prepreka za njegovo finalno brusenje. U principu on je tip igraca koji dobije jednu ali izgubi tri utakmice.
Ostatak ekipe je sastavljen od igraca koji ili su prekobrojni (Tripko, Bjelica) ili nose peskire u svojim klubovima (Novica, Tepic, Keselj, Macvan, Perovic) ili pak igraju u drugorazrednim klubovima (Rasic, Paunic, Marjanovic).
Da sumiram, ova reprezentacija je prosecna. Jedino nesto sto vadi ovu reprezentaciju iz proseka je Duda. Ali cak ni on sa ovako prosecnom ekipom na (najjacem u zadnjih 20 godina) EP sve iznad 1/4 finala moze da smatra kolosalnim uspehom. Imajuci u vidu kakve su igrace doveli Francuzi i Italijani pa + nemci sa Dirkom i Camanom (poslovicno nezgodnim Izraelom i solidnom Letonijom niko ne treba da padne u nesvest ako cak i plasman u drugi krug (samo 3 idu dalje) bude doveden u pitanje.
Sto se tice nas (Makedonija), nas realan domet je jedna do dve pobede a evetualna treca pobeda (plasman u drugi krug) bila bi ravna osvajanju medalje. Nas problem je suprotan od vaseg, mi imamo najbolju ekipu u svojoj istoriji ali imamo totalnog neznalicu za selektora.
Veliki pozdrav svim istinskim ljubiteljima kosarke.
(mkd, 8. avgust 2011 11:17)

ja piko

pre 12 godina

- ovi nashi hvataju formu i igraju na ler, a vi se polomiste.
(handsinashes, 10. avgust 2011 04:25)
na ler ste igrali protiv bosne koja je prosjecna ekipa, a protiv nas ste vi bili ti koji su se polomili da pobjede jer mi smo ipak u vasem rangu kolko god vi bili glavni favorit za EP

Domagoj

pre 12 godina

nije srpska reprezentacija nista bolja, vec je razlika puno bolji trener na srpskoj strani. nas ocajni savez naime gura neuke i katastrofalne trenere a igraci smo vidjeli kakvi su, vrlo talentirani i sposobni. bilo je 10 razlike u korist Hrvata, da bi se to brzo istopilo, tipicna takticka pogreska, nevjezbavanje ikakvih akcija, ali to nije novost. daleko i od toga da je srbija bila bolja svih ovih zadnjih godina, pa srbija je od samostalnosti prilicno lose stajala (cak iza hrvatske na nekim natjcanjima) izuzev god-dve. ponovo, razlika su puno bolji srpski treneri. usporedite ovo s nogometom, gdje imate igrace za bolji rezultat, a od rezultata - velika nula.

alobre

pre 12 godina

Kako su pojedini kratke pameti, pa zar zbog jedne dobro odigrane prijateljske da se zaborave sve ocajne partije Tepica?? haha
E Srbijo medju sljivama...
P.S. (za ovog koji kaze "Srbijo, ko sve za tebe navija", nemas ti a ni niko drugi pravo da svojatas Srbiju, jel jasno?! Ako ti nahvalis sve mislis da si veci Srbin, i da zelis bolje Srbiji od drugih?)

Pjanovic

pre 12 godina

Dusane Dudo Ivkovicu, svaka tebi cast! Ali, ako povedes ovog Tepica u Litvaniju, necu gledati prvenstvo! Mislim, gledacu sigurno, ali nemoj ga voditi, molim te! Ni ovog Tripkovica, ako ikako moze.

Vladimir

pre 12 godina

Hrvati se ponadali, dali im 3/4 fore ali džaba, jednostavno smo bolji! Osim Ante Tomića nemaju ni jednog drugog igraca.
Izbaciti Tepića i Tripkovića, haos su. Samo još da je jedan dobar centar!!!
Srećno plavi.
Pozdrav iz RS

gledalac

pre 12 godina

alo strucnjaci... hvalite Tea previse... a o Tepicu sve najgore... Teodosica ako trener ne istrpi (kao i cela ekipa) nema ga nigde... a da li je on to zaluzio sa ponekim extra asistencijama i ponekom extra trojkom...?????? Slazem se da ima talenat, ali odnos prema celoj ekipi (nerezonski sutevi, jadna odbrana, ponasanje) moraju da se poprave... Tepic je bio u krizi, ali mislim da je ova utakmica to prekinula... sve cestitke za pobedu... da se zna KO JE KO.... !!!

Znalac Hr

pre 12 godina

Stalno se provlači da mi imamo kompleks od Srbije u košarci. Mislim da je to jako pogrešno, jer Srbija ima puno bolju ekipu. Ja mislim da je zapravo obrnuto, da Srbi imaju nekakav strah kada igraju s nama, jer gledajući utakmicu jučer, bolji ste za 20+ razlike.
Evo naši igrači:
Barać centar 217 cm, veze nema, Franjo Arapović je za njega doktor košarke.
Žorić centar 210 cm, veze nema, mislio sam da je dobar igrač gledajući ga u Zagrebu, ali jučer je otkrio sve slabosti, nema pojma.
Tomić centar 217 cm, u napadu jedino zna polu-horog, i ako ima otvoreni šut. Igra u napadu leđima mu je potpuna nepoznanica (da ne govorim o ostalome), u obrani je vrlo slab.
Popović, playmaker, prespor, što je Ivković snimio i radio presing na njemu.
Tomas, bek, nekad dobar nekad loš, nema konstantu.
Draper, odličan, svjetska klasa.
Bogdanović, dosta dobar šuter i koristan igrač.
Dakle mi imamo 2-3 igrača, a vaši centri znaju igrati za razliku od naših.
Prema tome, tko sada ima kompleks? Jesam li dovoljno pojasnio da se ne radi o kompleksu, nego o kvalitetu igrača. Ako netko ima kompleks (ili strah od poraza), onda su to vaši igrači.

haylee

pre 12 godina

@dominirat ćemo godinama

nemate selektora za seniorski nivo, sve su to trenerski zutokljunci i dalje, sto se i danas videlo.

svakako vam zelim da dizete nivo. bez jake hrvatske kosarke nema ni jake srpske, upravo zbog rivaliteta.

novosadjanin

pre 12 godina

Evo malo posmatranja utakmice i ukazivanja na to sta ne valja u igri.

1.cetvrtina
Pored lose odbrane, zasmetalo mi je i to sto smo imali 3-4 glupe greske u prvih par minuta. Macvan prednjaci i pravi dva losa urucenja. Problemi i kada njihovi centri pasom promalaze niske igrace u samom reketu. Trojka nam je uzasna. Bacanja su nas drzala u igri. Ocigledno jasna taktika hrvata da ubiju nasu igru i da umrtve Teologiju. Uspeli su u tome.

2.cetvrtina
Opet ista stvar...utrcavanja u reket. za to nema opravdanja, mora jace u odbrani. Momci, ajde pogodite ta bacanja! :)
Vrlo dobar napadacki skok hrvata i to je za sada najveci problem. Ante Tomic briljira u skoku i u ofanzivnoj igri ( srecom dobija 3. licnu gresku ) Znam da smo imali dosta bacanja ali nedopustivo je da 3.58 do kraja druge cetvrtine imamo 9 suteva manje od hrvata!!!

Za sada najjaci utisak je slaba igra Teologije i jako lose branjenje ofanzivnog skoka ( citaj Ante Tomic ).
To je za posledicu imalo i jedan poen zaostatka na poluvremenu.


Nastavak ne zelim da komentarisem, jer cemo zaigrati mnogo bolje i samim tim pobediti desetak razlike. Jednostavno bolji smo i imamo kvalitetnije igrace.

new

pre 12 godina

bili smo u istoj drzavi kada su cibona i jugoplastika bili prvaci evrope pet puta od mogucih sest. partizan sa divcom i djordjevicem paspaljom i obradovicem bio je spreman za finala protiv kukoca i radje 0:3 ili zvezda protiv drazena isto 0:3. koliko su puta srpski klubovi bili prvaci jugoslavije u odbojci dok vam nismo omogucili samostalnost srbije?

talicnitom

pre 12 godina

Koliko fali ovoj ekipi Darko Milicic, steta sto se nije pozvao. Marjanovic je zalutao u repreyentaciju,Kosta i nije nesto .Nisam neki optimista,onaj Tripkovic stvarrnoje po meni neki promasaj.Neka nam je sa srecom.

entoni

pre 12 godina

Iskreno se nadam i zeleo bih da braca Hrvati vode celu utakmicu i da imaju 2 razlike jedno 2-3 sekunde pre kraja.... A onda.....
Pa scenario se zna zar ne?

jbg

pre 12 godina

bruka, nevezano za rezultat, ova igra je katastrofa! odbrane nema, napad bezidejan, a šut iz polja? to je naučna fantastika za naše. ipak nadam se da je ovo zbog početne faze priprema pa naši nisu motivsani previše,a hrvati su naloženi mnogo više, njima je san pobediti Srbiju pa makar i na ovom bezvezenom turniru.

ja piko

pre 12 godina

evo javljam se iz hrvatske. cestitam na pobjedi,ali moram reci da niste uopce jaci po kvaliteti, nego smo tu negdje. teodosic me nije bas impresionirao al ovaj savanovic vam je strasan igrac. sretno na ep-u, nadam se da cemo i vi i mi u borbu za medalje!

Nikola

pre 12 godina

Fali nam milicic mnogo.Cim stane sut igramo lose.Nemam dovoljno kvalitetnih igraca za rotacije,uglavnom se sve sastoji da kad stanemo,duda potrefi nekog sa klupe koga hoce sut.Visoki centri nas urnisu,jer krstic ne moze sam celu utakmicu,a i sam, pored toga sto je odlican igrac,nije neki atleta tipa milicic.Daleko od toga da smo losi,ali sa milicicem bi bili 20x jaci.

kobayashi

pre 12 godina

hej drugari, treba biti realan i reci jedno, Hrvati su juce zasluzili pobedu, jer su igrali bolje i timski. Mi smo definitivno neuigrani, i JAAAKO los skok imamo...da li su to teske noge, licno mislim da imamo nesto sporiju i neexplozivnu centarsku liniju sa sve Macvana...jednostavno, spori pri skoku...
Sut ce doci na svoje mesto, to nije sporno...
Tepic igra najbolje do sada...makar i sedenje u Pao, kod Zhepe je JE.E.O VELIKA SHKOLA. VEEEEEELIKA. Ne kapiram kako neko ko je gledao utakmicu i prati kosarku uopste prica neke nonsense o ovom frajeru.
Hrvati nisu losa ekipa, nikako...Definitivno su "talentirani", nisu slucajno dobili Sloveniju, i u ovom momentu su najbolji tim ovoga kupa... Mislim da su na kraju psiholoski pali,malo i trener bi mogao da preuzme deo krivice, a dobili smo ih naravno na foru i ipak (IZVINI NOVACE), ali ovo je zemlja kosarke :)))
Neko nedostaje ovom tim, jedan-dv igraca..naravno, nisam blesav da osporim kraljinu dudu i da se mesam u njegov posao, ali mislim da je to realnost...
Kako god, nece nam biti lako, a definitivno, ova ekipa zasluzuje punu nasu podrsku....Bice kidanja zivaca, ooo daaa! :))
Ali mi to volimo!!!!
Hajd'

bbb24

pre 12 godina

nadam se ka ce Kosta "Ne umem da zakucam" Perovic otpasti sa spiska, ali nazalost cini mi se da cemo ga jos gledati....mnogo mi je krivo sto Rakovic nije sa ekipom...

ofk

pre 12 godina

Bravo za nase! Ovaj sjajan preokret je samo dokaz da se dobro radilo na pripremama i na fizckom i na psiholoskom planu. Vidi se da je Duda ozbiljnije shvatio stvar nego prosle godine.Priznajem da sam pozitivno iznenadjen i dajem mu podrsku da ovako nastavi. Samo da se opet ne uobrazi i sve upropasti. Ako ovako nastavi, zlato u Litvaniji je nase!

Deki

pre 12 godina

Najveći problem je skok u odbrani,a u napadu i ne postoji.Šut se do prvenstva može doterati,ali skok.ne znam.Tepić nula,a Teodosić veoma neozbiljan za pleja sa frljokama od 8 metara!Tako ne sme da se ponaša najbolji igrač Evrolige prošle godine.Samo zadnja četvrtina liči na košarku,a prve tri zezanje.Nadam se da smo danas namerno igrali ovako.Hrvati su se više trudili,mada je jasno da i oni ne zapinju 100%.Ima potencijala ovaj tim,kao i ranijih godina,videćemo kada se počne igrati na nož,gde smo!

Toni

pre 12 godina

Mislim da nije riječ o kompleksu prema reprezentaciji Srbije, vi ste jednostavno bolji, puno bolji i kvalitetniji od naše repke i tako je već puno godina. Prije bih rekao da se vi bojite nas, jer ste sve ove tekme koje ste dobili kroz povijest sa + 1 morali dobiti s plus 20 kolika je realno, na žalost razlika. Potpuno je ista stvar u rukometu gdje je Hrvatska za cijelu klasu bolja, a sa Srbijom se muči zbog nekog posebnog respekta. Dovoljan dokaz je da vi u košarci pobjeđujete bez problema vrhunske ekipe s kojima mi ne možemo, a mi u rukometu pobjeđujemo ekipe koje vas glatko dobiju. Stvar je jasna, u ovom ste trenutku puno bolji u košarci, a kad nama ode Balić, a dođuŠarić i Hezonja, možda ćete se vi samo sjećat košarkaških, a mi rukometnih pobjeda. Pozdrav i čestitke na zasluženom prvom mjestu.

Драган Стојковић Пиксе

pre 12 godina

Nasoj reprezentaciji fale samo dva igraca.
To su Jan Vesely i Niko Vise!
(Napred Srbija, 9. avgust 2011 22:29)

Не заборави Двејна Вејда. Он је родом из Ниша, виђао сам га пар пута на бувљаку.

Igor Andjic

pre 12 godina

A sta bi bilo da smo igrali ,pa verovatno +30 za nas.Zasto je to tako? pa zato sto je jednostavno Srbija svetska slila u kosarci i ne samo kosarci vec i u Odbojci,Vaterpolu,Tenisu pa ako bas hocete i u fudbalu ,rukometu mozda trenutno fale rezultati ali bice i tu medalja vrlo brzo.

lesa

pre 12 godina

Nasi izgledaju sve samo ne samouvereno.Totalno su se ukocili.Nijedan sut neulazi,a Hrvati mogu da sutiraju i vezanih ociju.Jedino sto imamo ovakvu legendu od trenera,pa se mozda nesto i uradi.

pistoljdjija

pre 12 godina

hrvatska reprezentacija, jedino po cemu je slabija od srpske je mentalna stabilnost, odnosno vi imate samouvjereniju ekipu i to na kraju u pravilu je uvjek presudno u nasim susretnima. tehnicki i suterski smo ravnopravni vama. i neznam zasto svi ovamo govore da necemo proc skupinu, a tamo nema ozbiljnije ekipe osim grcke. dakle ili prvi u skupini ako pobjedimo grcku ili drugi ako od nje izgubimo. po ovom pisanju ovamo bi mi trebali jedino finsku ili madjarsku dobiti sto je van pameti za reci.

realno

pre 12 godina

realno i nasa reprezentacija i cibona su dosta losiji i od srpske i od partizana pa uvijek bude teska utakmica za vas. pobijedite ali uvijek nekako kroz iglu sto govori da igrate malo u strahu, dok bolje momcadi dobijate lakse. sto se tice hrvatske reprezentacija pa ona je rupa vec godinama, srednja zalost i nemoze dobiti nijednu kvalitetniju momcad tako da nitko ne ocekuje neke medalje.

kike

pre 12 godina

Lijepo bi bilo da ovaj turnir postane tradicionalan.Svake godine je veliko takmicenje, pa bi bilo ekstra da ovo bude tradicionalni pripremni turnir sa istim ucesnicima.Naravno, svake godine treba da se mjenja domacin.Jedne godine Beograd ili bolje neki drugi grad u Srbiju pa sljedece Zagreb, Split ili Zadar, pa naredne Sarajevo,pa Podgorica, pa Skoplje.To bi vremenom preraslo u jedan jako lijep i znacajan turnir.

jovan

pre 12 godina

Tripkovic je bezkoristan u napadu pas da ne govorim u odbrani.
STeta sto milicic i rakocevic nisu dobili poziv........nisu imali nijednu priliku da pokazu da mogu da se adaptiraju.
Umesto toga perovic ne moze ni pet minuta da da se bori sa najjacim centrima evrope,sta ce da bude prtiv noa ili gasol.....ako krstic ne igra na nivou ili bude izbacen iz igre posle prvog 10 minuta,i mislim da prvi zadatak sudije ce da upravo to urade,onda nemamo velike sanse.........moramo sa najboljima kao i druge selekcije.

Arch

pre 12 godina

Hahaha, damo im 10 fore u poslednjoj četvrtini i ni to im nije dosta :) A sada neka se jave oni stručnjaci što su pljuvali po Tepiću, dečko je dao odlučujuće poene kada se lomila utakmica. Idemo dalje!

Tepic

pre 12 godina

Samo za velike strucnjake koji se razumeju u kosarku, Tepic je dobio utakmicu, u zadnjih sedam minuta Bogdanovic nije primio loptu u napadu a kamoli sutnuo ka kosu, Milenko je dao 9 kljucnih poena.

ivan

pre 12 godina

Vidim mnogi osporavaju milenka tepica,to su verovatno oni koji loptu nisu u zivotu sutnuli na kos!A ne primecuju izvarednu igru u odbrani,fenomenalan dribling i promenu ritma a decko je imao dosta dobrih prodora i ubacivanja,takodje dosta dobro postavljenih blokova.Na dusu mu se mose staviti los sut,ali ljudi ovo su pripreme tek.Bice to mnogo bolji milenko!A sto se tice tripkovica znaju svi ozbiljni evropski timovi uroseve suterske kvalitete.Ako se ta 2 igraca vrate u onu formu u kojoj su bili u partizanu mislim da je krov evrope sasvim realan,naravno uz genijalce teodosica,krstica i savanovica da ne zaboravim VELICKOVICA i KESELJA!

lex lex

pre 12 godina

Evo ovako,godinama dok je nasa reprezentacija bila sila u kosarci nas zastitni znak su bili odlicni suteri.Videli smo veceras da su hrvati jednostavnim skupljanjem u odbrani,zaustavili nase centre a mi to nismo kaznili sutem spolja.Vise licimo na ratnicku ekipu,sto nije lose ali nije dovoljno za najvece domete.Ne moze se samo odbranom ispraviti nedostatak u napadu.Za sve ove godine Tepic bi morao mnogo bolje da sutira,poprilicno je nekoristan u napadu pogodi tek ponesto,Tripkovic takodje stagnira.Nadam se da ce povratkom Velickovica,Bjelice i ulaskom Keselja u sutersku formu biti bolje.Boljim sutem idemo do zlata.

red devil 011

pre 12 godina

Gledam prenos na Eurosportu, komentatori za Tepica imaju samo reci hvale, ali zato su se nasli ovde medj komentatorima strucnjaci da objasne i njima i Dudi i Zeljku Obradovicu kako nemaju pojma. Ok, na SP je odigrao dosta lose, ali ko ga je pratio tokom karijere u Partizanu i kasnije zna da je u principu vrlo konzistentan, inteligentan, odlican u odbrani, da zna da pogodi sut kada treba i pre svega da trazi loptu kada se utakmica lomi i pokazuje veliku zrelost. U napadu sigurno nije ni prva ni druga opcija ni u jednoj petorci, a verovatno ni treca, ali to i nije njegova uloga. Pritom je univerzalac i moze i da sluzi kao treci plej ako ne daj boze bude povreda ili nesto slicno, tako da ce sa spiska otpasti ili Rasic ili Tripkovic. Jedan klasicni suter koji igra slabu odbranu je sasvim dovoljan.
Sto se tice same utakmice, sta reci...igrali u grcu kao i uvek protiv Hrvatske, ali kad je bilo vazno proigrali! U tekstu bi trebalo da stoji da smo zavrsili serijom 23-4, sto je za jednu "tesku" utakmicu prilicno impresivno. Jedino brine slabo cuvanje bekova posle pika bez lopte, i lose gradjenje za skok u odbrani. Ako nam je metiljavi Tomic uhvatio ovoliko lopti kako ce se tek graditi Gasol, Mozgov, Kejmen ili Noa? Ocekujem od Macvana da izbije u prvi plan, makar i Savan/Novica povremeno igrali na trojci. Treba nam njegova snaga pod kosem. Krstic nije mnogo sutirao spolja, ali ce to u Litvaniji sigurno ciniti - jako je bitno sto sa njim u petorci mozemo u potpunosti da "razvucemo" odbranu protivnika i olaksamo prodore.

FiLiP

pre 12 godina

Znate sta je to ljubav: EPA LJUBAV je kada 15000 hrvata slave pobedu Srbije, KADA Djordjevic pusti hrvate da se nadaju pobedi do poslednje sekunde, KADA Rasic namerno promasi slobodno bacanje da bi pobedili sa bas 1 poenom razlike.... TO MOGU SAMO SRRRBIII

Znalac Hr

pre 12 godina

>ako ti je tako lakse, onda OK; imamo kompleks od hrvatske!
@Dr Mr

Pa stavi na papir svakog našeg igrača, prednosti i slabosti, pa se sam uvjeri. Ja sam ti samo ukratko napisao, a mogu ti detaljno napisati ako je potrebno. Da smo mi toliko dobri u košarci, postizali bi neke rezultate u klupskoj košarci. Nemamo roster igrača da pobijedimo najbolje ekipe, naš domet je maximum borba od 5-12 mjesta, s tim da je 5 mjesto vrh vrhova i uz puno sreće. Najveća slabost su nam centri, bekovi još tako tako.

Kinez

pre 12 godina

Dobar van je onaj Splico Drejper sto je pocrnia na rivi. Mislin dobar je za boks il tako neki sport, a ne da udara kao zena na kraju u kosarci. No virovatno se mora dokazati, da bude veci papa od pape.

SaleGrobarGermany

pre 12 godina

Daleko je ova ekipa od one od proslog EP i SP. Nema Keselja i Bjelice. kakav panj je Kosta Perovic a o Tepicu koji dve godine nigde ne igra da ne govorim. Centarska pozicija problematicna. Krle jedini ne moze sam. Tesko cemo na EP Osim Savanovica i Tea niko u svojim ekipama nije igrao
(Realno gledam, 9. avgust 2011 22:30

Realno je da ti u svojoj rupi samo znas da ......, pusti bre ljude ovo im je tek treca utakmica brate. Treba vremena za mehanizme. Oni bar umeo da pobede i kad su losi.

sacha

pre 12 godina

JAO , kako se iznervirao Duda na Urosha, bacio mu peshkir i pred svima se derio !. Ne pamtim, kad sam zadnji put video takvu reakciju Ivkovica .
I to u prijatelskom utakmicom... Zao mi je Urosha, izgledao je razocaran..
A kako i ne bi !

milos

pre 12 godina

@ (tepić ćao, 9. avgust 2011 22:07)

@ (Realno gledam, 9. avgust 2011 22:30)

@ (Milutin, 9. avgust 2011 22:03)

Momci koju ste vi utakmicu gledali? Ili se jednostavno ne razumete u kosarku.

Ovo su pripremne utakmice ,nisu igrane 100% snage i koncentracije,niko nece da odaje sve adute(bar mi necemo)! Odigrali smo odlicno kad je trebalo! Falio je Novica zbog skokova,tu smo zakazali! Tesko se moze predvideti ko ce otpasti sa spiska!

Tepicu fali samo malo slobode u igri,kada bi SMEO da sutne posle 5 omasenih trojki jos jednu u zadnjem minutu ili da zakuca kao savanovic u slicnoj situaciji umesto da primi bananu,bio bi najbolji igrac...
Sve ostale igracke kvalitete poseduje i ko god kaze da on nije za reprezentaciju nema pojma o kosarci...

FiiP

pre 12 godina

Sta mislite ko se najvise sada raduje??? Pa Zeljko Mitrovic koji hrvatska pise malim slovom.. XD...Inace sto se utakmice tice pustali smo hrvate sve do 35 a onda smo pokazali ko smo i sta smo nama za pobesu treba 5 minuta i to sa 9 razlike.

handsinashes

pre 12 godina

realno i nasa reprezentacija i cibona su dosta losiji i od srpske i od partizana pa uvijek bude teska utakmica za vas. pobijedite ali uvijek nekako kroz iglu sto govori da igrate malo u strahu, dok bolje momcadi dobijate lakse. sto se tice hrvatske reprezentacija pa ona je rupa vec godinama, srednja zalost i nemoze dobiti nijednu kvalitetniju momcad tako da nitko ne ocekuje neke medalje.
(realno, 10. avgust 2011 02:17)
realno, da niste silazili sa postolja i glumili ludilo 95 te, mozda vi ne bi ste bili ti koji igraju pod pritiskom - ovi nashi hvataju formu i igraju na ler, a vi se polomiste.

meki

pre 12 godina

Komšije, sad kad krene lockout uzmite nesto novca iz drzavnog proracuna i platite par NBA igrača da nastupaju za vas, po mogucnosti neki sa gubitničkim mentalitetom da se brže uklope :).
Šalu na stranu, zaista ne mogu da zamislim da za Srbiju nastupi neki Amer umjesto naših momaka.Mislim da je angažovanje stranaca bacanje velike
sjenke na samu srž i značenje reprezentacije. Komično je gledati vrankovića, paćenik pola time-outa vodi na engleskom, dok u C. Gori Peković služi kao službeni prevodilac za Kuka.
Nadam se da nećemo i u fudbalu , bez obzira na hroničan nedostatak kvalitetnih špiceva, zvati u rim Klea ili recimo Evandra. Svaka čast njima, ali dres reprezantacije bi time izgubio mnogo na značenju.

Znalac Hr

pre 12 godina

@Beonegro
>--Tanki ste na pleju sad kad se Roko povrijedio i nemate pravu četvorku sem Markote, koji je ipak malo knap za ovaj nivo košarke.--<
Draper je bolji play od Ukića i kad on igra radimo plus u rezultatu, kada uđe Popović idemo u minus. Draper je top klasa, ima apsolutno sve, dribling, ulaz, asist bolji od svih playeva koje smo imali.

Idemo dalje...


Slažem se, Bogdanović je bolji i od Tomasa, jer ima konstantu u igri. Bolji je i od Teodosića.

Ajmo sad na centre..

Barać nema doslovno veze. Ja se sjećam kad smo prije igrali košarku još u doba Juge, kad je u jugoplastici bila centarska linija Rađa-Sobin-Savić-Tabak. Smijali smo se tada Tabaku, jer kao nije znao igrati. Ali čovjek je doktor za sve ovenaše današnje centre. I s manjom visinom od 210 je završio u Houston Rocketsima i s NBA prstenom (Olajuvon je tada igrao).
Da ovi centri nešto vrijede (Barać 217cm visok, Tomić 217cm, bili bi u NBA odavno).
Ali evo da pojasnim malo bolje.
Barać - ne zna ništa (da ne pišem što ne zna, kad ne zna ništa).
Tomić - plusevi (polu-horog i šut s distance (ali samo otvoreni a NE kad mu je igrač na ruci, solidan u skoku). Minusi (bez igre leđima prema košu, nema niti jednu fintu - fintiranje lijevog okreta i šut na desni i obrnuto, nema skok šut s korakom unazad, nema fade away šut u stranu, mogao bi biti bolji u obrani, s 217cm i dobrim skokom se moraju dijeliti banane ko na pazaru).

Stojko Vranković, koji je imao 217cm i nije bio neki osobiti talent, je bio doktor za sve ove centre, a koliko je banana dijelio po utakmici, nisu smjeli prići u reket, jer bi ih izbananirao. Dakle, priča o kvaliteti naših centara je van svakog daljnjeg komentara. I vi imate bolje centre, bar znaju nešto odigrati kako treba.

DarkoRS

pre 12 godina

Pa što im više komlekse nabijate...pustite ih da se ponadaju i onda na kraju pobjedite...od Saleta pa na dalje uvijek isto!!! Što se ekipe tiče teško je govoriti o formi jer poslije bazičnih priprema prve utakmice uvijek ovako izgledaju...ali najbitnije je da i pored loše forme dobijamo, a to ej odlika kvalitetnih ekipa!!! Ima tu par problema pogotovo u centarskoj liniji Perović a pogtovo Marjanovic su pre spori igraci i totalno loši u napadu znači zicere ne mogu pogoditi...Da je Miličić tu uprkos njegovom karakteru mislim da bi bili daleko najjači ovako protiv ekipa sa dobrim centrima zavisice sve od Krstica a to nije dobro!!! Tepic je u malo boljoj formi u odnosu na Tursku ali je to daleko i dalje od reprezentativnog nivoa...Sigurno će to sve bolje izgledati kad Bjelica, Veličković i Kešelj budu potpuno spremni i kada se odigra par utakmica i ekipa uigra, mada će uvjek postojati taj problem sa centrima!!!

Vladan

pre 12 godina

Znate sta je to ljubav: EPA LJUBAV je kada 15000 hrvata slave pobedu Srbije, KADA Djordjevic pusti hrvate da se nadaju pobedi do poslednje sekunde, KADA Rasic namerno promasi slobodno bacanje da bi pobedili sa bas 1 poenom razlike.... TO MOGU SAMO SRRRBIII
(FiLiP, 10. avgust 2011 12:05)
E stvarno obozavam ovako "bistre" komentare..... Ne znam gde si chuo za promashivanje da bi pobedio sa 1 poenom razlike..... Chovek je namerno promashio da krene vreme odmah,da se eventualno ne bi dogodilo ono shto je Kecman uradio ciboni :))))

ja

pre 12 godina

10 razlike za Hrvate, Milenko stupa na scenu :)... gde ste sada kriticari Tepica i vi sto vam nije jasno zasto decko igra u reprezentaci!

Djura

pre 12 godina

Ma sta vam je ljudi bre? Ovo je pripremna utakmica i isprobavaju se razne kombinacije.Hrvati se nalozili igrali kao da je pitanje zivota ili smrti,nasi se zezali .lose igrali i u zadnjim minutima im pokazali ko je bolji.Kad su oni nas pobedili pa da treba ozbiljno da igramo protiv njih?

Nikola...

pre 12 godina

Alo vi strucnjaci sto ste pljuvali Tepica... Videli ste da je decko resio utakmicu kao i ko zna koliko u Partizanu. Na 10 razlike za Hrvatsku je dao 6 poena i vratio nas u igru. Imao je losu proslu sezonu u Panateneikosu ali je ovu odigrao dobro, i o njegovom znacaju u timu su mnogo puta naglasavali i Duda i Dule i Zeljko, jer ono sto Tepic radi ne moze svaki laik da vidi... On je uz Teodosica najinteligentniji igrac u nasem timu. Zbog hiljadu stvari ce on uvek biti u prvoj petorci kod Dude.

dex

pre 12 godina

@nista vi...

Delim tvoju zabrinutost zbog nase neozbiljnosti "susjede." Cim se ovako mucimo sa jednom nizerazrednom reprezentacijom kakva je Hrvatska, moramo sici na zemlju i poraditi jos malo. Jedini problem po tebe je to sto cemo mi do prvenstva igrati mnogo bolje, a realno vi tesko mozete bolje od ovoga! Ja ti se izvinjavam, i evo svi ti obecavamo da cemo sledeci put odigrati protiv vas ozbiljno mozda i celih 8 minuta, sto ce biti dovoljno za +20!

steva.dzin

pre 12 godina

ama ne lupetajte. teške su noge i ruke bile svima, tek početak priprema praktično ... nema tu reči o kompleksima, ovo su nove generacije igrača koji se međusobno poznaju i ajd da kažem drugari su ...samo budale mogu u ovoj utakmici da traže politiku ...objavite komentar ako smete ... a plus da dodam kako su mi hrvati ukrali papirnati brodić kad sam tamo bio pre tries godina :)))

Hajduk

pre 12 godina

Kao prvo cestitke Srbiji na zasluzenoj pobjedi. Ja bih rekao da najvaznije sto je presudilo je kao prvo Ivkovic, iskusni lisac koji je uvidio da Tomic pravi probleme pod kosem i pritiskom na njega i 5 osobnih gresaka napravio 'rupu' u nasoj obrani. A druga stvar je mali Tepic kojeg ne znam zasto neki omalazavaju, ali otkad je on preuzeo u zadnjoj cetvrtini naseg najboljeg strijelca Bogdanovica, sve je bilo jasno.. Pozdrav ljudima dobre volje i da se nadjemo u finalu EP-a.

GJ

pre 12 godina

Uvek je lepo dobiti utakmicu protiv Hrvatske pa makar bio i pripremni turnir pre nekog velikog takmicenja, doduse cini mi se da ovaj turnir nece biti za jednokratnu upotrebu i da ako nacionalni savezi 6 drzava regiona budu iole pametni to moze da preraste u jednu lepu tradiciju pa sto se kaze em da bude lepo za navijace svih reprezentacija da pre velikog takmicenja odgledaju nesto zanimljivo, em da bude i korisno svim ekipama da se uigraju za EP ili SP. Sto se same utakmice tice, nema sta puno da se prica. Po ko zna koji put dobijamo Hrvate od kojih smo objektivno kvalitetniji. Jeste igra bila malo metiljava i kilava u prvoj polovini prve cetvrtine i narocito tokom trece ali zato druga cetvrtina i svakako onih poslednjih 6 minuta pokazuju ko i sta je Srbija. To sto dobijamo prilicno kvalitetne ekipe ono sto se kaze direktno iz teretane moze samo da raduje jer kako pripreme a kasnije i glavno takmicenje budu odmicali to ce biti bolja i igra (narocito procenat suta za 3 poena ali i odbrana).

E sad, da se osvrnem malo na komentare koje sam procitao. Prvo sto sam primetio je prica o tome kako Hrvati imaju komplekse pa ih zato dobijamo. U sustini to i nije bas tacno. Mozda Hrvati i imaju malo vise treme pre ovih utakmica zato sto nisu jos nijednom pobedili ali isto tako mora da se prizna da oni po pravilu ove utakmice protiv nas igraju dosta bolje nego sto igraju inace. Setimo se prosle godine na SP gde su oni jedva prosli grupu a na drugoj strani mi bili prvi i sta se desava, desava se da oni nas prilicno namuce. Setimo se i EP iz Spanije kada smo mi bili apsolutno dominantni ali ipak smo protiv Hrvata morali da pobedimo Djordjevicevom trojkom u finisu. Ne gube dakle Hrvati od nas jer imaju komplekse nego zato sto smo mi jednostavno dosta bolji a utakmice sa njima su neizvesne ne zato sto se nasi malo pribojavaju njih vec zato sto se cesto desava da favorit u nekoj utakmici neozbiljno pristupi svemu po principu lako cemo pa onda kada ona druga ekipa odigra dobro mora da se u finisu vade fleke napravljene tokom veceg dela meca. Eno pre neki dan protiv Makedonije smo isto u jednom trenutku poceli da igramo po principu lako cemo i naravno stigla nas je kazna pa je pobeda bila daleko manje ubedljiva od onog realnog odnosa snaga. Autsajderu je uvek lakse da odigra dobro (pre svega suterski) u utakmici gde se ne ocekuje od njih da dobiju (da li iko misli da npr Makedonci mogu da imaju onakav procenat suta za 3 u nekoj utakmici gde su favoriti ili gde je egal) a ako jos favorit u sve to udje mekano eto neizvesne utakmice koje se ipak po pravilu u 90% slucajeva zavrsavaju pobedom favorita tj objektivno boljih ekipa.

Drugo sto sam zapazio citajuci komentare je neverovatna kolicina losih komentara (da ne kazem pljuvanja ili mrznje) o Tepicu. Ne desava se to ni prvi ni poslednji put tako da to mozda nije ni cudno ali ono sto jeste cudno je kako je moguce da ima pojedinaca koji ga napadaju cak i kada je odigrao krajnje dobro (da ne kazem da je sa onih 6 poena zaredom, odlicnom odbranom, kao i onom asistencijom za Krleta kada je nas kapiten poentirao i iznudio faul prakticno preokrenuo mec i otvorio vrata pobede koje su kasnije Savan i Teo u potpunosti iskoristili). Sve to kad se uzme u obzir dolazim do zakljucka da ti pojedinci, cak i posle ovakve njegove partije, rade to sto rade ili iz ciste mrznje i pakosti, ili iz apsolutnog kosarkaskog ili cak bolje reci sportskog neznanja (pa je cudno da uopste gledaju ikakve utakmice), ili tu mozda postoji nesto trece. Ideja je suluda, ali ko zna, mozda i jeste tako. Moguce je da ti ljudi u stvari imaju nerealna ocekivanja od svih igraca spoljne linije pa tako ako neko ne postigne 20 do 30 poena automatski nije ni za sta, nema pojma, krs je od igraca itd. E sad, jednom kad se krene sa pljuvanjem onda se drugi vise i ne gledaju nego se samo puca po jednom onako po automatizmu. U svakom slucaju, stagod da je razlog tih komentara to vise nije ni bitno. Tepic je i ranije a evo i na ovom turniru dokazao da je deo ove ekipe a svi koji ga mrze mogu samo to, da ga mrze i nista vise. Treba realno sagledavati stvari i isticati njegove kvalitete (dobra odbrana, dobar ulaz, solidan sa penala i poludistance, sasvim dobar osecaj za asistenciju, plus sto je polivalentan igrac dakle moze da igra i pleja a cak ponekad i laznu trojku pre svega zbog odbrambenih zadataka, apsolutna disciplina u smislu da stagod da mu trener kaze tako ce i biti,...) ali isto tako treba izreci i konstruktivnu kritiku njegovih mana (pre svega loseg suta za 3 poena sto ce kako sada stvari stoje biti njegov glavni problem tokom citave karijere, ali i akutni problem u poslednjih godinu dana da ponekad ume da ostane bez koncentracije ali to se sasvim sigurno da resiti, sinoc je u finisu pokazao da ima mesta za optimizam kada je taj problem u pitanju). Na kraju krajeva, kao sto je neko vec pomenuo, moze da pise i prica sta ko hoce ali sigurno da oni komentatori stranih kanala nisu ludi kada ga hvale, a jos vise je sigurno da ni Duda, ni Zeljko, ni ranije Dule nisu ludi i da svi oni koji su bitni u srpskoj kosarci znaju sta i kako treba da rade.

Za kraj, samo jedna mala ocena dosadasnjeg ucinka. Iako su nasi tokom prve faze priprema imali dosta problema sa povredama primetno je da je sve odradjeno kako treba i da sto se tice fizicke snage ne bi trebalo da imamo problema tokom EP. Isto tako raduje cinjenica da iako je ovo prakticno prvi turnir na kome smo se pojavili nakon teskih radova vec sada ima nekoliko igraca spremnih da odmah zaigraju prave takmicarske utakmice. U toj grupi su svakako Krstic, Savanovic, Tepic, i Teodosic, a tu negde su i Rasic, Perovic, i Markovic (svaki u skladu sa svojim mogucnostima i ulogama koje imaju u timu). Do kraja treba dakle odrzavati i popravljati formu ovih igraca ali pre svega treba se nadati boljoj formi nekoliko igraca koji u ovom trenutku nisu spremni a veoma su vazni za nasu igru, ti igraci su pre svih Velickovic, Bjelica, Keselj, i naravno Macvan. Ako se tokom narednih 20ak dana odradi sve kako treba i ako ne bude nekih komplikacija sa povredama mozemo biti zadovoljni, i ono sto se kaze umereni optimisti kad je u pitanju rezultat tj potencijalno osvajanje neke od medalja na EP. Ne treba naravno dizati tenziju i stvarati pritisak da je sve osim medalje neuspeh ali isto tako pricati kako nista necemo uraditi je jos vise kontraproduktivno. Ovaj tim ima kvalitet, ima potencijal da bude jos bolji kad je najpotrebnije, i sto je najbtinije ima coveka na klupi koji to sve moze da ukomponuje i da odradi na najbolji moguci nacin.

Napred Orlovi! Zivela Srbija!

vox

pre 12 godina

i opet stara prica odrasmo komsije u zadnjoj cetvrtini, samo nije mi jasno gde je rodjen onaj 'cokoladni' hrvat...hehehe...nije vam to trebalo braco...hehehe

Buuusi

pre 12 godina

Naši su sa 10% dobili na kraju jos i lako hrvate. Kad su ovi poveli video se odjednom strah i kompleks od nas hahaha. Kažnjavacemo vas jos, dok god se ne izvinite za ono postolje.

Kosovo je Srbija

pre 12 godina

Osvrnucu se na komentare koji su vezani za stracne u reprezentacijama. Kada bi svi igrali za zemlju iz koje su poreklom onda bi Africke reprezentacije bile super sile, a Ameri Nemci i Francuzi nebi prosli ni kvalifikacije u vecini sportova. Nebitno je dali je rodjen u nekoj zemlji ili je dosao u nju pre par godina crnac je crnac i nemoze biti Hrvat, Francuz, Makedonac, zato sto to priroda tih nacija i kontinenta nije takva. Nemam nikakve predrasude protiv crnaca da nebude zabune, nemci bez Novickog koji je poljak i ostalih srba hrvata turaka poljaka amera u kosarci nebi ni postojali a o fudbalu i da ne pricamo. Sve u svemu ti stranci bez obzira dali su rodjeni u tim zemljama ili su uzeli pasos donose rezultate koji se odrazavaju i na druge grane zivota a ne samo sporta, a vi tkz nacionalisti pokazite patriotizam na drugim mestima( vozite jugo a ne ino automobile kupujte nase a ne tudje proizvode) a sto se stranaca tice ako smo ih vec placali i ako su napravili ime u nasoj zemlji nemam nista protiv da se oduze na taj nacin da obuku dres nase reprezentacije ako to zele i imaju kvalitet.

aca

pre 12 godina

- ovi nashi hvataju formu i igraju na ler, a vi se polomiste.
(handsinashes, 10. avgust 2011 04:25)
na ler ste igrali protiv bosne koja je prosjecna ekipa, a protiv nas ste vi bili ti koji su se polomili da pobjede jer mi smo ipak u vasem rangu kolko god vi bili glavni favorit za EP
(ja piko, 10. avgust 2011 10:48)

Pa, u pravu si, jesu se naši "lomili" nekih 3 minuta u poslednjoj četvrtini, znaš, onih 13-0.

Bari1991

pre 12 godina

Na poslednjem minutu odmora koji je trazio Duda je igracima rekao:"Momci trening je gotov,sad pocinje utakmica!"I u tih poslednjih 5 minuta momci su malkice vise zapeli i pobedili!

Filip

pre 12 godina

Zaista pocinjem da verujem da nas hrvati nikada nece pobediti u kosarci!

p.s. gledam ovog drejpera i pitam se sta bi drazen sad rek'o da vidi njega kako igra na njegovoj poziciji i brani boje "lijepe njihove"

boki

pre 12 godina

Ne znam koliko glup treba da budes pa da u sportu na pola tekme pametujes. Licno sam opusteno gledao tekmu I bio uveren u pobedu. I mene recimo naljuti tripkovic ali onda duda uzme I peskirom ga oduva. Tepic je posle odigrao odlicnu poslednju cetvrtinu. Duda zna sta radi

brm

pre 12 godina

Kakvi to genijalci na osnovu tri cetvrtine trece pripremne utakmice mogu da ocene da li smo dobri ili losi? Zaista me zabrinjava (ne)inteligencija dobrog dela ljudi koji zive u istoj drzavi kao i ja.

Dajte hrvate da se igramo!

pre 12 godina

Hahahahahahahahahahahahahaha. Aj jos malo hahahahahahahahahaha. Ljudi koliko mene hrvati uveseljavaju ne mogu da vam opisem:)))))))))E ajde dosta sa pljuvanjem Tepica, decko je izneo ovaj preokret. A Duda tek, pa on je BOG! E ajde ako ima neko link za snimak sa HRT-a nek izbaci, da se smejem jos malo:))))))))

ANKETA

pre 12 godina

Preporučujem = Znao sam da ćemo ih dobiti, Hrvati su to
Ne preporučujem = Mislio sam da će nas dobiti

P.S Trebali smo da stanemo na 1 razlike, da puknu od muke :D

Đorđe

pre 12 godina

Bravo momci. Ko što reče Šarenac odlika velikih ekipa je da pobeđuju i kad igraju loše. Igraćemo mi još bolje, ovo je tek uigravanje.
Hrvati imaju sasvim solidnu ekipu, dobre centre, šutere, stvarno su kompletni, ali nemaju karakter da bi ostvarili visok plasman na EP. Danas su se uplašili pobede i izgledalo je kao da im je laknulo kad smo otišli na +7,8 razlike, samo da se ne ponove Đorđević, Kecman, Rašić...
Ipak treba razumeti da to ostavlja traume.

pAnDa

pre 12 godina

Komentar sa index.hr (mnogo dobar):

"Ljubav je kad se 15000 Hrvata u sred Zagreba raduje pobedi Partizana...... Ljubav je kada Rasic na EP promasi poslednje sl bacanje da Hrvati izgube sa sto manjom razlikom....... Ljubav je kad Djordjevic pusti Hrvate da se nadaju do poslednje sekunde...... Ljubav je kad Hrvati pobegnu sa postolja na EP da bi Srbi imali vise mesta za radovanje..."

Ранко Србин Република Срб(п)ска

pre 12 godina

Јутрос сам написао да ћемо их тући 10-15 разлике, али би 9.....само још Величковић да се врати, неће моћи нико да дише у рекету кад је ту УБИЦА...толико имам повјерења у њега, издржи царе....нека су живи и здрави и Бог их благословио!!!

mist

pre 12 godina

Hrvatska je pobjedila sama sebe!Nikakva dominacija srbije nije bila u pitanju,kod 3 kosa razlike nasi prave skandalozne 2 greske,tekma je izgubita nezreloscu Zizica.Srbijo ti sa ovakvom igrom nemas sta trazit na Euru!
(nista vi srbi niste pokazali, 9. avgust 2011 22:53)

Sine moj, mi svoju formu tempiramo za finiš prve faze takmičenja, a vi već sada igrate kao da ste u Litvaniji. Samo vi sada kidajte, izgarajte i žalite se kako je protivnik bio lošiji, videću vas da li ćete tako da grizete za mesec dana kada će vrhunske ekipe biti na vrhuncu projektovane forme.

slavoljub

pre 12 godina

Moram prvo da se nasmejem: hehehe.
OK, cestitke obema reprezentacijama, nije bilo onih gluposti van sporta. Vidi se da je pripremni period, da se nasi slabije krecu, svi osciliraju, sutevi kako kad i kako koji, ali krece se. Skok u odbrani krs, ali i Hrvati dobri u tom segmentu. Dopalo mi se kad su Teo i momci na -10 odlucili da pobede, lepo je to bilo videti. Kao i gospodina Ivkovica koji smiruje strasti u time outu. Boganovic i Tomic odlicni igraci. Tepic pokazao zasto je tu. Jos jednom cestitke! Napred Srbija!

string

pre 12 godina

Hrvatska je pobjedila sama sebe!Nikakva dominacija srbije nije bila u pitanju,kod 3 kosa razlike nasi prave skandalozne 2 greske,tekma je izgubita nezreloscu Zizica.Srbijo ti sa ovakvom igrom nemas sta trazit na Euru!
(nista vi srbi niste pokazali, 9. avgust 2011 22:53)

U pravu si...nista nismo pokazali, kao prvo, zato sto je prirodno opustiti se kad igras protiv neozbiljne ekipe, i kao drugo, zato sto je prirodno opustiti se kad igras na neozbiljnom turniru koji sluzi za nabijanje kondicije...a sa druge strane, vi ste igrali kao da vam zivot od toga zavisi, pruzili ste maksimum, i jos 20% vise, i opet smo vas rutinski dobili 10 razlike...dakle, to sto nismo pokazali nista na ovoj utakmici, a opet vas dobili, vise govori o vama nego o nama. Mene ispunjava to sto vi od ovoga ne mozete bolje pa sve i da 'ocete, a sa druge strane, mi ne mozemo gore, jer nasi igraci za razliku od vasih shvataju sta znace izrazi 'pripremna utakmica' i pripremni turniri', pa vas opet sa takvom igrom deljemo. Mogu samo reci da sam ponosan, i nista vise. A ti se tesi, kao i u vaterpolu, da ste nam u ovim sportovima nekakva konkurencija i da vas shvatamo ozbiljno.

Calderon

pre 12 godina

Milenko Tepic = prijatno iznenadjenje
Nenad Krstic = kapiten, kad treba izvuce , svaka cast
Milos Teodosic = Jednostavno najneverovatniji plej ikada, nepredvidiv al' nije bas bio dobar, no izvukao je i on na kraju
Savanovic = genijalac
Markovic = odlicna alternativa za Tea
Perovic = drvo
Macvan = moze mnogo bolje
Keselj = neprimetan
Tripkovic = nervozan, moze mnogo bolje
Rasic = pih, onako, moze mnogo bolje i on
Marjanovic = sjajna podrska sa klupe :D
Milosavljevic = -||-

Moze medalja da se uzme na Evropskom definitivno, jos malo da se uigraju da stignu Bjelica i Velickovic pa da se napadne zlato, sto da ne. Do kraja uz nase momke. :)

Alex

pre 12 godina

Ha ha, kazu Krvaci "mi smo krivi, sami smo sebe pobijedili i puno smo grijesili". E kako ljudi znaju dobro da nasmiju :), kao na njima je ishod bio sve vrijeme! Istina je "susjedi" da niste nista uradili zato sto niste mogli nista da uradite e upravo tu je razlika! Vi mozete da igrate onoliko koliko vam mi dozvolimo! NOVICA i BJELICA nedostaju! Vracajte se brzo! Tepic, Savan, Markovic, Krle = ODLICNI!

Ivan_Nish

pre 12 godina

nije srpska reprezentacija nista bolja, vec je razlika puno bolji trener na srpskoj strani. nas ocajni savez naime gura neuke i katastrofalne trenere a igraci smo vidjeli kakvi su, vrlo talentirani i sposobni. bilo je 10 razlike u korist Hrvata, da bi se to brzo istopilo, tipicna takticka pogreska, nevjezbavanje ikakvih akcija, ali to nije novost. daleko i od toga da je srbija bila bolja svih ovih zadnjih godina, pa srbija je od samostalnosti prilicno lose stajala (cak iza hrvatske na nekim natjcanjima) izuzev god-dve. ponovo, razlika su puno bolji srpski treneri. usporedite ovo s nogometom, gdje imate igrace za bolji rezultat, a od rezultata - velika nula.
(Domagoj, 10. avgust 2011 06:36)
Covece sta to pricas, pa od raspada od 1995. Mi imamo srebro sa olimpijade, 2 zlata na svetskim sampionatima, 3 zlata na evropskim uz srebro i bronzu, a na ukupnoj lestvici uspesnosti na svetskim prvenstvima smo odmah iza Amera i Sovjeta(ne racuna se jer su se i oni raspali) i Brazila koji je nekada davno osvajao medalje.

http://en.wikipedia.org/wiki/FIBA_World_Championship

Na ukupnoj lestvici evropskih sampionata mi smo odmah iza Sovjeta i rame uz rame sa Litvanijom.
http://en.wikipedia.org/wiki/Eurobasket

Analiziraj malo ove linkove sto sam postavio, vidi gde smo to mi od raspada a gde ste vi?!Oces mozda da kazes da su Crnogorci zasluzni za te uspehe?Uz duzno postovanje treneri i velika vecina igraca su bili Srbi, od igraca koji su uzimali te silne medalje.Jesu igrali Scepanovic, Drobnjak, Cabarkapa i to je sve za 16 godina pri cemu su ti igraci bili rezerve(osim povremeno Scepanovica koji je odigrao sjajno EP u Turskoj 2001.) Dakle, vidi se koliko ne poznajes istorijat i koliko potcenjujes kosarkasku velesilu, uz Amere i Ruse najbolju na svetu ikada!A da sam racunao medalje koje smo osvajali i pre raspada bili bi mnogo iznas Amera i Sovjeta, nego to je neka druga prica u kojoj smo opet imali vece zaluge od vas.Ne mogu da se prisetim kad ste nas zadnji put dobili u nekom kolektivnom sportu reprezentacije?Mozda pre 10 godina...

Beonegro

pre 12 godina

@ Međimurec:

Tanki ste na pleju sad kad se Roko povrijedio i nemate pravu četvorku sem Markote, koji je ipak malo knap za ovaj nivo košarke.
Zbog prvog imate malo problema u organizaciji napada (Draper još i odrađuje korektan posao, mada ni on nije ekstra klasa - ekipa sa šuterima kao što su Bogdanović i Tomas i kvalitetnim centrima koji mogu da izgrade low post poziciju protiv bilo koga bi trebala da nema apsolutno nikakav problem u protoku lopte, a kod vas to funkcioniše samo na momente, a zbog drugog nerijetko igrate sa Žorićem na 4 (mislim da bi isto bilo i sa Andrićem), koji se onda gužva sa Tomićem/Baraćem na niskom postu i smeta im, tj. gubite prednost koju nominalno imate na 5 protiv većine ekipa.

Bogdanović i Tomas su odlični igrači, kao i Tomić (iako je fakat da je previše lak za poziciju koju igra) i Barać i generalno ste na 2 i 5 jači od nas.

Tomas je korektan i na 3, ali vam nedostaje fizički potentnija trojka (Rudež nije i neće biti to) koja će da bude mismatch u napadu i korektor u odbrani (Kukoč/Paspalj tip igrača). Takođe vam nedostaje bar jedan (a bolje dva) jak defanzivac (presretač/flaster) na spoljnim pozicijama.

Najgore od svega je što u cijeloj hrvatskoj košarci nema vrhunskog trenera. Iskreno sam mislio da je Peras taj potencijal, ali se u Efesu baš nikako nije pokazao (doduše, nije ni kod nas mnogo bolje, najmlađi treneri ekstra klase su nam Obradović sa 51 i Vujošević sa 52 godine, tako da i mi plivamo dok starce drže noge i pamćenje, a nakon toga ćemo da vidimo). U tom pogledu, možda ste se zeznuli što niste preduhitrili Slovence i potpisali Maljkovića za selektora

Sve u svemu, sa Rokom i trenerom kome igrači bezrezervno vjeruju (što podrazumijeva ogromnu stručnost i autoritet) biste bili negdje na istom nivou kao mi. Drugim riječima, iskreno mislim da i dalje imate ozbiljan igrački potencijal.

Ekonomista

pre 12 godina

"tim Srbije treću četvrtinu završava uz deficit od sedam poena."

Meni se čini da Srbija završava uz suficit od 7 sedam poena...

Suficit vs. Deficit? Više mi ništa nije jasno :)

Ivan_Nish

pre 12 godina

Tako je, samo nabijaj komplekse!!Nisam odgledao ceremoniju, jel su Hrvati napustili podijum kada su se nasem timu delile medalje??

pistol pit

pre 12 godina

Jel' to nesto novo...jel' to ta "talentirana" nacija koja mora Amerikanca da ima za pleja...svasta...na sta i oni spadose...uglavnom,momcine svaka cast.

dovla

pre 12 godina

molio bi pljuvace da se ne javljaju ili ako im nesto smeta da ne gledaju basket!BRAVO MOMCI!!!ovo je samo pripremni turnir,ni ne valja da su sad u punoj formi!SVAKA CAST DUDI I MOMCIMA!IDEMO PO ZLATO!!!

liht

pre 12 godina

A дећки се нешто као понадали не?
Други пута са још пар тамнопутих пургера из Балтимора, Њу Ђерсија и можда буде боље не?

ja

pre 12 godina

Bravo momci,iako su noge teške,dali su sve od sebe u 4/4 da pobede.Kako su počeli da igraju kad im je Duda očitao lekciju,kako je samo bio ljut na Tripkovića.Prestanite više da kritikujete Tepića,momak je dosta dobro odigrao večeras a i celi turnir,dao je neke bitne poene,pogotovo onaj šut kada je malo nagazio liniju za tri poena,tada smo prišli na minus 1,dobar je bio na ulazu,stvarno više nema smisla da ga kritikuju,kao da je najgori košarkaš.Biće on opet stari dobri Tepić.Moram da kažem da je Savan legenda u svakom smislu,prošle godine bilo mi je žao što je otpao Raduljica a išao Savan,jer Raduljica je mlađi 5 godina,ali sada mi je čovek omiljeni košarkaš,samo zbog njega sam gledao Valensiju i navijao,naravno i zbog Pešića.Ako neko ima link 4/4 neka postavi,unapred zahvalan.

boka017

pre 12 godina

Svaka čast momcima. Dokazali su kako se igra u 4. četvrtini! A da li neko zna kako se zove lik koji je sedeo pored Vlada Divca u publici u crnoj košulji? Bili su samo jednom u kadru...

s.

pre 12 godina

@(Ivan_Nish, 10. avgust 2011 09:58)

nisi sasvim u pravu - mi imamo najvise titula na svetskim prvenstvima: Note that FIBA considers the records of SFR Yugoslavia and the Soviet Union distinct from FR Yugoslavia/Serbia and Montenegro/Serbia and Russia, respectively.[12] The Republic of Serbia is the legal successor of the Serbia and Montenegro/FR Yugoslavia team.

znaci: mi 5, ameri 4, rusi 3.

a ko je kriv hrvatima, kad nisu hteli da dele drzavu?

Labrador

pre 12 godina

Znalac HR dao je potpunu analizu. Među naše panjeve bi još ubrojio i Markotu, tip je kao Pinokio drvo da nemože biti veće. Ali činjenica je da kad je stani -pani naši umjesto Srba vide kobru. Potpuno su hipnotizirani. Da dodam, onaj naš Tomić (sav preplanuo) ni ne može bolje kad se roštilja na suncu svaki dan. Na stranu činjenicu da je košarka u Hrvatskoj upropaštena-totalno. Em stre bolji za tri koplja, em naši napune gaće kad vide kokardu.

Međimurec

pre 12 godina

Beonegro

Odlićna analiza, ne dao bog da onaj antitalent od trenera povede Stipćevića na EP. Najgore je to što čini se nema ni alternativu.
Hvala na komentaru i sretno Srbiji, a kako god da je dobra u onim dvjema skupinama ni Amerima ne bi bilo svejedno

Primero Geriljero

pre 12 godina

Bivsa braco, ponadaliste se, a! Protiv Hrvatske je dovoljno i 5 minuta.
PS Drejper ima hrvatsko drzavljanstvo tek 15-ak dana i vec onakav faul. Brzo su ga naucili, brzo. Vidi se da ga je zasluzio, mislim drzavljanstvo.

gazicemo vas godinama

pre 12 godina

Koliko vidim nećete nas baš razbiti onako kako ste najavljivali. Mene više veseli obranjeno zlato prije par dana u Češkoj sjajne generacije hrvatskih košarkaških genijalaca.
(dominirat ćemo godinama, 9. avgust 2011 21:59)

Bas smo vas razbili onako kako smo najavljivali. Serija 23:4

Sasa

pre 12 godina

Ooooo"braco" 'rvati opet vodite celu utakmicu,i nista:"Ipak ovaj to mogu samo Srbi".Pozdravljaju vas Dule Kecman,Sale Djordjevic i Milos Teodosic i Dusko Savanovic!!

fer442

pre 12 godina

Koliko vidim nećete nas baš razbiti onako kako ste najavljivali. Mene više veseli obranjeno zlato prije par dana u Češkoj sjajne generacije hrvatskih košarkaških genijalaca.
(dominirat ćemo godinama, 9. avgust 2011 21:59)

Wow, kadeti! Sine i ja sam kao kadet bio na širem spisku reprezentacije kada smo uzimali medalje, a sada od te ekipe bukvalno nikog nema - ja sam recimo srećni i skromni profesor književnosti, za ostale ni ne znam :)
Seniorska zlata se računaju, dečki! Iako mi i juniorskih imamo za izvoz :D

Novosadjanin 47

pre 12 godina

Polako, bre, s pljuvanjem, ljudi. Pa ovo je tek treca utakmica, uigrava Duda linije, gresaka mora da bude. U krajnjoj liniji, rezultat nije ni bitan (mada je to kod nas nemoguce), mnogo je vaznije sta se od momaka trazi da igraju i kako oni to sprovode u delo.
Tepic je, vidim, mnogima trn u oku... A decko je resio i prelomio utakmicu. Ocigledno je da ima problema, ali je jos ociglednije da ga Ivkovic ceka i znam da ce ga docekati kada bude najbitnije. Hej, pa to je onaj isti Tepa koji je sva zlata Evrope pokupio s raznim selekcijama nase zemlje. Ima neki kredit, a on ce dugove da vrati.
Isto vazi i za ostale momke, ajde da im damo malo vremena da se uigraju. Bice to dobro!

Иван-Ниш

pre 12 godina

Таман се спремио да пишем како сам задовољан како наши бекови одлично улазе у рекет, како Тепић, Трипковић и Марковић показују завидни кошаркашки безобразлук као никад до сада.
Тада почиње Теодосићево бесомучно испуцавање тројки, Тепић шутира тројке, Марковић даје једну и као да сви помишљају да је он екстра шутер и форсирају га бесомучно да шутира из даљине... и одосмо на -10. Ивковић бесни на Трипковићев покушај за трицу после 5 секунди напада и наши се тржу. Опет Марковић, Тепић и Теодосић улазе у рекет и праве дар-мар. Користимо брзину и стварамо простор за Крстића који решава утакмицу избацивањем Томића из игре. Теодосић и зезатор Саван стављају тачку постизањем трица из резонских шутева.
Генерално нам је данас, као и на целом турниру недостајао Новица да боље заградимо сопствени рекет и покупимо више лопти у нападу. Пријатно изненађење је спортски безобразлук наших играча и жеља за надигравањем својствена онима који знају шта хоће. Бићемо одлични у Литванији.

Acobucov

pre 12 godina

Za pojedine kosarkaske neznalice: Taj isti Tepic je i pokrenuo ekipu u 4. cetvrtini. Dobro je sto smo dobili bitnu tekmu sa slabom igrom Teodosica. Odavno nisam Dudu video ljutog kao kada je Tripkovic zapeo u bloku a Simon pogodio tricu. Posle njegovog nevidjenog dranja momci su maksimalno podigli nivo igre pre svega u odbrani. Dva napada zaredom Hrvatima istice napad. Bravo Duda i bravo momci, samo nastavite da se treudite i tezultat ce doci.

grga

pre 12 godina

red devil,
covece, daj posveti se klikerima, ili slicnim sportovima gde bi tvoje znanje bas ono doslo do punog izrazaja......
Ej Srbijo , ko sve dozvoljava sebi da se nazove tvojim navijacom......

o shonesi

pre 12 godina

kakav je bre ovo zreb za prvenstvo?u drugoj polovini,c i d grupe,pa tamo nema ni jedna reprezentacija koja ce da udje u polufinale,Slovenci ce kao nesto da se koprcaju,ali od njih nikad nista,Grci oslabljeni,ovo ostalo,kao sto smo videli na ovom turniru,cemer i jad...kao da su pokupili sve najbolje reprezentacije na jednu stranu a ostale na drugu...bice vrrlo cupavo,moracemo da igramo sa nemcima,Italijanima,Francuzima,a posle sa Spancima, Litvancima,turcima...ali ipak mislim da bismo trebali da budemo bar treci u drugoj grupi,sto ba nam znacilo polufinale,jer kao sto rekoh u drugoj polovini nema ozbiljnog protivnika

inat inat i inat

pre 12 godina

ne radi se o hrvatskom kompleksu vec u srpskom inatu,koji kad proradi kad treba,mi postanemo cudo. Jos kad bi znali da taj kavalitet upotrebimo i za vazne stvari,gde bi nam bio kraj...

Stopostotni Međimurec

pre 12 godina

Evo ovako;
Kao prvo sve čestitke Srpskoj reprezentaciji, pobjeda je pobjeda i tu nemamo baš kaj raspravljat.
A sad da se osvrnem na neke komentare ispod. Neko je spomenuo Hrvati gube sve utakmice u knap završnicama protiv Srbije. To jednostavno nije istina... MI GUBIMO SVE KNAP ZAVRŠNICE PROTIV BILO KOGA...
Igra Srbije se temelji na osovini Teo Savan Krstić, ako vam se desi nešto jednome od ove trojice ispadate u grupi. Teodosić danas čista katastrofa, Savanović konstanta i zvijer..Ostali čisti prosjek i genije na klupi...
Što se tiće mojih, ja sam zadovoljan sa puno toga, istina igrali smo 3 četvrtine, ali je to dosta dobro izgledalo. Imamo kompaktnu momčad i prolazimo do četvrtfinala 99 posto (sreća u žrijebu). Problemi su slab drugi pley, nemogućnost fizičke igre pod koševima (iako je Tomić danas dobro odigrao, generalno ga svaki malo jači centar uništi) i normalno genije na klupi koji kako god da mu dobro momčad igra on ipak na kraju nešt zahe..
Nadam se susretu sa Srbijom u polufinalu, mislim ak već moramo izgubiti bolje u polufinalu..
I još za kraj molio bi, ako nije problem da neko realno prokomentira igrače Hrvatske, ali realno, baš me zanima vaše mišljenje.

Labrador

pre 12 godina

Još sam zaboravio i našeg komentatora (HRT) Slavka Cvitkovića koji kao omamljen komentira utakmice. Već se navikao na neše poraze, tako da samo šapuće i ne vjeruje koji je rezultat dok ne prespava tekmu i vidi rezultat drugi dan u novinama. Naučilo ga da nije dosta ni 10 razlike, zna da je to samo labuđi pjev.

Vladan

pre 12 godina

Ocekivana pobeda kvalitetnije reprezentacije. Ipak, cestitke i reprezentaciji Hrvatske na prikazanoj igri i cini mi se da ova reprezentacija odavno nije ozbiljnije delovala. S obzirom da su u laganijem delu zreba na evropskom prvenstvu realno je ocekivati da se plasiraju u cetvrtfinale

hiks

pre 12 godina

Srbija je dobila zahvaljujuci igri u odbrani Milosa Teodosica i igri u napadu Milenka Tepica u poslednjoj cetvrtini. Stvarno su ovi Hrvati propali nacisto.

o shonesi

pre 12 godina

kako volim kad nasi kosarkasi pobede tri zaredom posle mesec dana trcanja,teretane i ostalih priprema,a ipak se pojavi gomila kosarkaskih strucnjaka koji su nezadovoljni i vec znaju kako nasa ekipa nece imati sta da trazi na prvenstvu,NAZALOST..vi ste svi verovatno imali imternacionalne karijere i znate da Tripkovic i Tepic i Perovic nemaju veze s kosarkom,i kao kosarkaska imena od autoriteta nalazite za shodno da prigovarate selektoru reprezentacije...ionako ce da se skrati spisak,otpasce oni za koje bude ocenio da treba da otpadnu,i to je to,a vi,gospodo strucnjaci,molim vas,sto pre preuzmite mladje selekcije reprezentacije,da ih izvedete na pravi put,da ne budu drveta,i da nauce da vode loptu i levom i desnom, i da nauce oba ulaza

Tlajli

pre 12 godina

Vazna pobeda za samopouzdanje i dobru atmosferu u timu. Najdraze mi je sto vidim da Tepic igra sve bolje, u inat svim onim nazovi strucnjacima koji ga konstantno kritikuju.

marinko

pre 12 godina

Evo upravo sam se vratio sa utakmice.Bilo je super, čak i slovenci su navijali za nas.Bilo je i dosta naših ljudi.Što se tiče utakmice odbrana šuplja, mora to mnogo bolje.
Napred naši.

Orthodox

pre 12 godina

Nisam gledao mec,ali ako se po kretanju rezultata moze zakljuciti,Hrvati su opet izgubili zbog klasicnog kompleksa koji smo im nabili.

asd

pre 12 godina

Kad je bilo najpotrebnije Tepiceva ruka je prestala da drhti, ubacio je nekoliko veoma bitnih koseva. Odigrace mnogo znacajniju ulogu nego prosle godine.

Kosarkas

pre 12 godina

Momci ce tek pokazati sta znaju na EP-U.Nemojte napadati Tepica zna Duda zasto je on u reprezentaciji nemojte se vi pametni mesati da nema pojma igrati.Drugo Dokazali smo da smo najjaci na Balkanu.

777

pre 12 godina

(nista vi srbi niste pokazali, 9. avgust 2011 22:53) Prvo Srbija nece na EP otici sa ovakvom igrom jer ovo je jos uvek pripremni period, drugo Srbija nema ovako los sut za tri a to ce se mnogi uveriti na EP, TRCE, KOMPLEKSI SU VELIKO OPTERECENJE, zato je Hrvatska kosarka izgubila svaki bitni mec protiv Srbije ili srpskih timova ( Partizan, kos u poslednjoj sekundi )i na kraju samo majstori mogu da se uzdignu u poslednjoj cetvrtini, naprave 18-2 i dobiju mec cak ubedljivo. TO JE JEDINA ISTINA.

Дане

pre 12 godina

.Гледао сам пренос утакмице на ХРТ 2. Пред сам крај меча, њихов коментатор је промрмљао: "Комплекси остају".

Srbin sa Kosova i Metohije

pre 12 godina

To je recept ne samo za sportske pobede: volja i rad. Bravo momci, vratiste nam osmeh na lice. Pozdrav iz Zvečana

Ivan

pre 12 godina

Zna li ko odnos pobeda i poraza srbije i hrvatske u kosarci od otcepljenja hrvatske?
Mislim da nas jos nisu dobili?
Link?

Hvala :)
(Mrki, 9. avgust 2011 23:35)

Sa susedima smo do sada igrali 3 velika meca od raspada zemlje i naravno sva 3 puta pobedili.Na EP 1995. sastali smo se u drugoj fazi po grupama, rezultat 64:62 cuvenom tricom Djordjevica, od kada traje prokletstvo da nas ne mogu dobiti.
http://www.youtube.com/watch?v=RKsQuzL5aHs
Tada su Hrvati imali jako solidan tim (Mulaomerovic, Prkacin, Rimac, Giricek, Sesar, Pejcinovic...) ali nas i po imenima puno bolji (4 Bodiroga | 5 Danilović | 6 S. Obradović | 7 Lončar | 8 Radošević | 9 Berić | 10 Đorđević | 11 Rebrača | 12 Bulatović | 13 Savić | 14 Tomašević | 15 Topić | Coach: Ž. Obradović )
Sledeci mec i nova nasa pobeda, ovoga puta na EP u Turskoj(gde smo bili zlatni) rezultatom 80:66.
YUGOSLAVIA: Bodiroga 9, Petrovic, Obradovic 6, Rakocevic, Stojakovic 21 (2/2 FTs, 8/14 2P FGs,1/5 3P FGs), Scepanovic 8, Jaric 9 (4 assists, 3 steals), Drobnjak 2 (2 blocks), Tarlac 3 (9 rebounds), Milojevic, Tomasevic 13 (8 rebounds) and Gurovic 9 (3/3 3P FGs).

CROATIA: Mulaomerovic 12 (5 assists), Vrankovic, Sesar 2, Mrsic, Prkacin 6, Krstic, Giricek 17, Kovacic 19 (8 rebounds), Skelin 4, Mamic, Vujcic 2 and Tabak 4.

Zadnji put smo igrali na veliki takmicenjima sa njima, i naravno pobedili, prosle godine na SP u Turskoj, 73:72
http://turkey2010.fiba.com/pages/eng/fe/10/fwcm/p/eid/4728/gid/A/grid/61/nid//orderby//rid/6945/sid/4728/game.html

Sve u svemu igramo profesorski protiv njih, za sada skor 3:0 plus ove pobede sa priprema cisto da odrzavamo pobednicki mentalitet.
Na sledecem EP u Litvaniji koje uskoro pocinje mi smo u grupi B koja se ukrsta sa grupom A u drugoj fazi( tamo su od jacih Spanci, Turci, Litvanci).Mnogo lakse su grupe C i D koje se kasnije ukrstaju, gde su od jacih Grci i Slovenci uz neugodne Ruse.U Cetvrtfinalu dakle, ako budemo prvi u grupnoj, drugoj fazi, mozemo ponovo na stare musterije, ako oni budu cetvrti... ili mi drugi a oni treci, ostalo je u domenu teorije.
http://en.wikipedia.org/wiki/EuroBasket_2011

boban

pre 12 godina

Pozdrav svim navijačima iz Ljubljane i Kranja, bilo nas je ogromno iako se to nije videlo na prenosu. Ulaznice za najgori deo hale su bile 12 evra a nalaze se bogu iza tregera, baš tamo gde je bilo 70% naših navijača. Drugi delovi su bili od 17 do 70 evra. Alo bre, pa nije ni čudno da je navijača na svim utakmicama bilo sramotno malo. Nisam ja kriv da su Slovenci preplatili dvoranu pa sad pokušavaju da je otplate sa ledja navijača.Tepić je opet bio nesiguran ali se izvadio na kraju, Krle vrhunski, Savan čarobnjak, fale nam Veličković i Bjelica to se primeti.

hoću da mi duda popunjava tiket

pre 12 godina

(...) uglavnom se sve sastoji da kad stanemo,duda potrefi nekog sa klupe koga hoce sut.
(Nikola, 10. avgust 2011 11:36)
Znači, calokupna naša igra se svodi na vidovitost Dude Ivkovića ili na sreću pri izboru rezerve. Genijalno.

darijus

pre 12 godina

citam neke komentare da nam fale milicic i rakocevic... Bravo Dudo sto ih nisi pozvao, guraj sa ovim momcima do Londona. Ne trebaju nam nabedjeni momci da kvare atmosferu!

bra nik

pre 12 godina

"Ajde ljudi da vise ne budemo ozbiljni u napadu, ajde da budemo ozbiljni i u napadu i u odbrani!" - Dudina izjava na tajmout-u!

Neprocenjivo.

Evo i pobedismo!

Polako, lagano, pa sprint

pre 12 godina

Prve tri cetvrtine i pocetak zadnje nista posebno, a onda stvarno izvanredno.

Ovaj kraj utakmice, kontrola i organizacija koju su pokazali zaista obecava.

Svaka cast.

ukratko

pre 12 godina

Dali gas kad je trebalo. Da se ovo igralo u Litvaniji, opušteno 15ak razlike za nas. Ekipa deluje smirenija i iskusnija nego prošle godine, i kada ih ne ide čuvaju glavu i teraju svoju igru.

z

pre 12 godina

Dosta je bilo oscilacija u igri. Kada smo odbranu igrali dobro, rezultat je bio dobar. Cim smo dozvoljavali da nam se setaju po reketu, hrvati su povecavali razliku. Ako cele utakmice budemo igrali odbranu kao pri kraju cetvrte cetvrtine, bice dobro.

Anonymous

pre 12 godina

Iskreno se nadam i zeleo bih da braca Hrvati vode celu utakmicu i da imaju 2 razlike jedno 2-3 sekunde pre kraja.... A onda.....
Pa scenario se zna zar ne?
(entoni, 9. avgust 2011 21:32)

Pa dobro vodili su tu i tamo,imali su prednost i do pred kraj tako da vjerujem da si ti a i mi sa tobom srecni jer se tvoja zelja ispunila :)))

PS DUSKO SAVANOVIC!!! Kad niko nije mogao dati kos on 3 puta zaredom :)

kompleks

pre 12 godina

eee, dudo, dudo... pa zar se tako razvijaju dobro susedski odnosi?! prvo ih navuces da pomisle da mogu da dobiju, pa ih onda vratis gde im je i mesto! priznaj, koliko ti je mitrovic platio za to?! ;)

Ivan

pre 12 godina

Bravo momci, svaka čast! Hrvati su mnogo mnogo mnogo jaki ali smo ponovo pokazali da smo bolji. Velika pobeda čak iako je prijateljska utakmica, veoma bitno za samopouzdanje. Tepić i Marković odlični.

Stefan

pre 12 godina

Kao sto su napisali na hrvatskom sajtu,dali smo gas kad je trebalo...Inace imamo puno bolju reprezentaciju od njih godinama tako da ne treba nista posebno komentarisati ovu utakmicu.

Rade Futog

pre 12 godina

Duda će momke sasvim dobro pripremiti do prvenstva, nemam straha. Tepa je solidan bio večeras i mogao bi malo češće akcije završavati ulazom. Fali nam Novica, da pojača skok u odbrani, te visoka trojka, Bjelica, da popravi skok u odbrani i napadu. Kad Kešeljov i Tripkov šut proradi, ostalo će sve lakše ići. Savan nam znači mnogo, ulični basketaš, namazan i genijalan. Nije bitan rezultat pripremnih utakmica, već sama svrha, mada je uvek lepo pobediti Hrvate.

Srbija

pre 12 godina

Za sve one koji pljuju Tepica i ostale i koji bolje znaju od IVKOVICA ko treba da igra...Pa Tepic je danas bio treci najbolji igrac sa 12 poena posle Krstica i Savana...

Nece ni sve akcija Ivkovic da otkriva skautima....

NAPRED SRBIJA....:)))

Pedja

pre 12 godina

Citam komentare koji su raznovrsni, sa nekima se slazem, sa nekim ne. Elem, ovo smo dobili zbog Dude i zato sto oni imaju kompleks od nas u basketu. Jednostavno, ne mogu da nas dobiju i tacka.

A ovi momci, kada ih Duda utegne, ima da ginu, pa dokle stignu. Svaka cast

ja piko

pre 12 godina

Svaka čast momcima. Dokazali su kako se igra u 4. četvrtini! A da li neko zna kako se zove lik koji je sedeo pored Vlada Divca u publici u crnoj košulji? Bili su samo jednom u kadru...
(boka017, 10. avgust 2011 00:47)

Dalibor Bagaric, bivsi hrvatski reprezentativac

Predrag Nedeljkovic

pre 12 godina

Evo opet onog starog pljuvanja,pametovanja, i zabadanja noza u ledja. Tipicno. Kao i sa Anticem i mnogim i pre i posle njega i Dude. Srbijo uzmi se u pamet vise i nauci lekciju da nikada po svome ne treba pljuvati, a pogotovo po ovakvim momcima koji su pre svega primer mnogim mladim narastajima, a trebali bi biti i nama ostalima. Puno pozitivnr energije u timu, odlicno to stavra dobru igru, kreaciju. Videlo se koliko smo realno jaci od svih ostalih iako mislim da je Slovenija zakazala i da ima mnogo vise da pokaze. No ostavimo sad druge bravo Dudo,bravo momci iako jos niste uigrani ja sam vec sad prezadovoljan sta ste pokazali.

bez_cenzure

pre 12 godina

@Znalac_HR
Složio bih se s tobom da se naši uplaše kada igraju protiv vaših koji su mnogo više naloženi kada igraju protiv Srbije u bilo kom sportu čak i kada su naši bolji. To se zove motiv više! Naši opet pred kraj uspiju prelomiti utakmicu tj. kada je najpotrebnije.

Profi

pre 12 godina

Savanovic-ODLICAN! Tepic, mnogo bolji nego na proslom prvenstvu, valjda ce Teo da bude onaj stari... Krstic nosi teret, kapiten, ostali pomazu taman kol'ko treba...

bata ščekić

pre 12 godina

Sve u svemu igrali smo profesorski protiv njih, skor 3:0 odrzavamo pobednicki mentalitet.
(Ivan, 10. avgust 2011 10:46)

zbog čojstva i junaštva brate, zbog čojstva i junaštva

đorđe

pre 12 godina

Tako momci nastavite sa daljim pobedama, svaki vaš uspeh me razveseljava, Košarkaši reprezentativci na prvenstvu do Zlata NAVIKLI SMO NA to. ŽIVI I ZDRAVI BILI.