Košarka 31

Nedelja, 31.07.2011.

19:57

Srbija ponovo bez zlata u Poljskoj

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da postane prvak Evrope pošto je poražena od Španije 71:65 (16:14, 27:22, 11:15, 17:14).

Srbija ponovo bez zlata u Poljskoj IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

31 Komentari

Sortiraj po:

Изногуд

pre 12 godina

Ово је разлог што више не освајамо злата:
http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2007&mm=09&dd=14&nav_id=263581
После тога кренуо је узлет Шпанаца, и суђење увек на страну наших противника, па ни А тим није био имун, што се види по мечу са Турцима на ЕП. Да се не лажемо сви раде то што су 2007. урадили наши јуниори, али смо ми некако погодни да будемо окривљени и осуђени. Данска и Шведска на ЕП у фудбалу 2004. играли 2:2, једини резултат који је одговарао и једнима и другима да прођу, Италија и Бугарска отишли кући, а 2:2 нико није доводио у питање.
Сребро је велики успех и у нормалним условима, а камоли када већ годинама трпимо ситне и крупне неправде као одмазду за 2007-у.
Ко прати кошарку зна о чему причам.

Aca Znalac

pre 12 godina

Naucili smo ih da hodaju. Sad je ucenik bolji od ucitelja. Neka nova prilika i ne prodavanje nasih taktika neprijatelju ce nam doneti uspeh. Ipak smo mi od uvek bili profesori za sve generacije kosarke u Evropi. Nema veze 2 pa sta.

TS

pre 12 godina

ok, drugi...uspeh, nego sta...medalja...smesno mi je samo sto trener sebe licno pljuje izjavio oko plasmana, kao ne moze da se otme utisku...smesno...kao da ima ne znam kakve veze sa ovim decacima zato jer ih je imao na raspolaganju mesec i po dana ili koliko vec...treneri u klubu su vazni, a ne ti majstore...
nisam negativan, ali tek da naglasim nekoliko stvari...od medalje nema nista i nikakve koristi AKO OVA DECA NE BUDU IGRALA SLEDECE DVE ILI TRI GODINE...a iskustvo nas uci da nece! bas kao i generacija ispred...musli,djekic,jaramas,andjusic,radosavljevic,milovanovic itd-APSOLUTNO bez minutaze i rada, iskustva i prilike da se razvijaju...pa se onda cudimo gde su talentovani igraci, sta se desava itd...odgovor je jednostavan-niko im ne veruje ili nema hrabrosti da ih podrzi...ok, micic ce igrati, jer je u klubu koji je specifican...ostali? miljenovic? sa ovim "vizionarem" u partizanu na celu se nece naigrati...i svi to znamo...jer je tako bilo prosle godine...dangubic? andjusic je primer ...mitrovic takodje,u istom klubu...i tako za svakog momka ponaosob
plus, realno, sta tacno donosi medalja u mladjim kategorijama? po meni, nista...ili recimo kratku satisfakciju...mi NEMAMO Mirotica, nemammo nikoga ni blizu njega...nemamo Valencijunasa, ni nekoga blizu njega...nemamo Djentilea, ni nekog blizu njega...cekamo Nedovica, i to je to

Mr. Oks

pre 12 godina

@ (Uros, 31. jul 2011 20:37)
Ne može se suditi o igračima na osnovu jedne odgledane utakmice. I Micić i Miljenović su vanserijski talenti, a u ovom uzrastu su oscilacije sasvim normalne. Jel treba recimo suditi Miciću zato što nije dao ni jedan koš u polufinalu, naravno da ne? Miljenović bio odličan u četvrfinalu i polufinalu. Ili da je Miljenović bio prvi strelac ove ekipe na prvenstvu, iako nije imao najveću minutažu. Inače Micic je guran daleko više na ovom EP, pogotovo u prvom delu kada je igrao po 35 minuta, što je možda uticalo i na premor, jednostavno on čeka raskid ugovora u decembru, pa je malo poguran da bi dobio bolji ugovor.
Miljenovićev najveći problem su kolena i zglobovi koji ga mče u poslednjih godinu dana, zato bi bilo pogubno po njegovo telo da sada naglo nabije masu. Ali ima 1.94, a ostalo će doći postepenim radom, ja se samo nadam da će o njemu brinuti pravi ljudi, koji će znati šta je najbolje za njega. Ima talenat koji se retko rađa, i bilo bi pogubno da ga izgubimo.

Sonic

pre 12 godina

BRAVO MOMCI! Svaka cast na medalji i ovo je zaista odlican rezultat! Tacno je da su samo slobodna bacanja presudila i pogrizao sam sve nokte dok sam gledao kako ih izvode! Ali sta je tu je i ovo je jos jednom fantastican uspeh samim tim sto smo dobili nekoliko fenomenalnih igraca. Pre svega Micic, Miljenovic, Popovski, Mitrovic kao i Bezbradica. Vidim vecinu komentara ispod u kojima se porede Micic i Miljenovic. Tacno je, a i vidi se iz aviona da Miljenovic ne igra nikakvu odbranu i da je u tom segmentu bolji Micic ali ja odavno nisam gledao toliko inteligentnog pleja, sto je danas retko za videti kada je bitno koliko "dizes benc". Odbranu ce nadomestiti kroz treninge, kroz godinu dve kao i misicnu masu ali je bitno da ima ovo prvo! Da me pogresno ne razumete, Micic je takodje vanserijski talenat a jos je godinu i mladji! Uz generacije ispred ima da se sastavi strasan tim za buducnost samo je na njima da rade!

Vladobooy

pre 12 godina

@vasilije

Evo da se i ja ukljucim :) Pratio sam ovu reprezentaciju, što preko tekstualnih prenosa, što ove dvije LIVE. Primjetio sam da selektor nije davao bas veliku minutažu dvojici igrača, za koje mislim da je trebalo da je imaju i za koje mislim i nadam se da će biti dobri igrači i da imaju i dovoljno potencijala za to.

Naime to su N.Janković; primjetio sam da dečko ima fantastičan osjećaj za skok. Jedini naš igrač koji je bio sposoban da napravi ofanzivni skok i radio je to fantastično s obzirom na izuzetno skromnu minutažu. Takođe sam primjetio da ima izuzetno solidan šut sa slobodnih bacanja za svoju poziciju i uzrast. Takođe djeluje i izuzetno miran i skoncentrisan na parketu. Odlučio sam da sa većom pažnjom pratim buduće igre ovog momka i mislim da će da bude odličan igrač.

Drugi je Popovski-Turanjanin. Dobar šuter, visok, jak, i što je najvažnije ljevak, a takvi umiju biti nezaustavljivi. To je takođe dečko koji mnogo obećava, a nikoga ne spominje na ovim komentarima.

goksi ns

pre 12 godina

Do kada ce vise sudije da nas kradu,nama svaki kontakt sviraju a njima svaki treci,bezobrazluk,oni 18 bacanja u prvom poluvremenu a mi 3,strasno nevidjeno.I videlo se da im je selektor to prigovorio oni prete tehnickom.
sto su svi protiv nas kao u turskoj,pa se posle fiba izvinula,nemamo mi nista od toga,mora neko da zastiti nasu kosarku.
Svaka Cast treneru i momcima belo zlato je veliki uspeh,nisu nam dali vise

влада011

pre 12 godina

Нисам гледао, али из статистике ипак може нешто да се види. Однос слободних бацања у првом полувремену је био ми 2/1 а Шпанци 15/14. Дангубић је стварно дангубио 24 минута на терену. Шут 10/0, а Миљеновић и Мицић, 12/3 и 11/4.
На крају првенства у првих пет од наших је само Мицић и то као други по броју изгубљених лопти, 4 по мечу.

damir

pre 12 godina

CESTITKE MOMCI !!!
Svakako veliki uspeh nasih momaka.Nazlost ne mogu se oteti utisku da je moglo vise i sa malo vise energije, U ovoj utakmici cini se da je ipak trener pogresio.Slazem se da je MIljenovic dobar ali na njegovim greskama
je napravljena razlika.Nekoliko vezanih gresaka i juce u polufinalu da nije doslo do slobodnih bacanja i trojke Popovskog pitam se kako bi bilo.
Miljenovic..previse izgubljenih lopti,previse solaza, i katastrofa u odbrani..Doduse momak je zasluzio to poverenje od ranije,ali nije ga islo
Trener je trebao da pusti Micica da vise vodi igru,jer bolje je organizovao,bolje probijao.
Mozda je Miljenovic bolji igrac ,ali nije mu bio dan..a to trener treba da proceni.
Malo vise energije u skoku donelo bi nam vise lopti.Malo vise koncentracije donelo bi nam bar poene iz bacanja,ako ne iz zicera.
Na kraju smo pokusali trojkama da stignemo,ali nemoze uvek tako.
Nasi su odigrali odlicno i kada su stigli -9,steta da taj pritisak nisu iskoristili da prelome.
Ovo jesu bile neke kritike,ali svakako dobronamerne,jer momci su nasa buducnost.Bolje sada ukazivati na pogreske nego kasnije
Svi komplimenti i cestitke igracima!!!!

boki

pre 12 godina

Bravo momci! Gledao sam polufinale i finale. Dobro su igrali, a protiv Spanije su odlucila slobodna bacanja.
Ali, kakav vam je ovo naslov?! Stvarno sramota, kao da su klinci ostvarili neuspeh, a oni drugi u Evropi...

DjoleBBGK

pre 12 godina

Odgledao sam celu utakmicu i moram reci da su sudije bile naklonjenije Spancima sto se vidi po ukupnom broju izvedenih slobodnih bacanja..Miljenovic je stvarno rupa u odbrani-napad mu je sjajan,ali mora se imati u vidu da je igrao za starije od sebe i da realno nije bas nesto fizicki jak..Da smo igrali pametnije malo u nekim momentima,pobedili bi. U svakom slucaju, momcima svaka cast, zasluzili su medalju a 2. mesto u Evropi nije mali uspeh. Ima medju njima dosta perspektivnih igraca, a i u drugim generacijama takodje, pa kad svi malo porastu bice to jedna sjajna seniorska reprezentacija koja ce harati parketima!!!

vasilije

pre 12 godina

Igracima je mozda vazno sto nisu prvi, ali objektivno kod madjih selekcija vazno je samo da li ima igraca koji ce biti za A reprezentaciju ili bar dobri klupski igraci. U ovoj selekciji sam primetio Micica, koji ima potencijal, dobar je jedan na jedan, hrabar je, igra dobru odbranu, samo da popravi sut..Otskace i centar Bezbradica koji je takodje ozbiljan potencijal. Ostali su borbeni momci, igraju srcem, a potencijal..Miljenovic bi mozda mogao biti dobar, ali je tesko reci koliko. On je kao curica. Bez misica, bez mase i njegov potencijal je, za sada, samo potencijal.On mora da doboje pet/sest kila misica u Partizanu. Mozda od Mitrovica, Krstica, Jankovica pa i dangubica postanu dobri klupski igraci, ne verujema vise od toga. Pa Labovic je u juniorma bio dominantan a danas je osrednji igrac, nazalost. Trener? Icelic je sadasnja srpska skola kosarke, a ona glasi: dobija tim a ne pojedinac ili dva. I zato igra sa deset igraca najmanje i sa mnogo izmena. Obecava. Spanci su jaci tim, vodili su celi mec i dobili zasluzeno, bez obzira sto su sudije u prvom delu imale kriterij veoma naklonjen njima. U drugom delu su sudili korektno.

Milutin Mladjenović

pre 12 godina

Hm,gledao sam utakmicu, u drugom poluvremenu od 100 % pokušaja za TROJUKU, 100 % smo promašili, a to je 10 pokušaja/šuteva, NULA poena.
Što se tiče slobodnih bacanja, odgovorno tvrdim da pola mladjih pionira uzrasta od 12 godina u Beogradu, ima bolji šut i procenat iz slobodnih bacanja, no svi koji su ih izvodili večeras za naš tim.
Sve u svemu, u našem timu sa takvom igrom, gde ako Vasa ne probije, mi ne znamo šta ćemo sa loptom, nema pobede i titule.
U svakom slučaju, i pored skandaloznog skoka u odbrani, i gde gotovo niko od naših igrača šuterski nije bio raspoložen, i dobro smo prošli.
Španci ništa posebno, dobili su nas isključivo zbog vrlo loše igre naših šutera i to je to.

*********

pre 12 godina

Juniori drugi u evropi seniori takođe u vaterpolu drugi na svetu ispade da jedino znamo da igramo tenis kako treba,a i uhvatili smo se za to trugo mesto...

Ранко Србин Република Срб(п)ска

pre 12 godina

Гледао сам мало на крају, али предпостављам по обичају за нас мање 5-10 поена због судија тако да је то одлично.....као што Теги каже "нека из сваке генерације по један најбољи буде да се производи за сениорску репрезентацију!...финале до 19 па до 18 а до 20 без Муслина и повремено повријеђеног Недовића би могли и до финала....и када погледамо ниједна нема у свим узрастима осим можда Шпанаца, али нису имали до 19 нешто нарочито.....сада сениори уффф.....Бог их благословио!!!

Uros

pre 12 godina

Sve cestitke momcima na osvojenom srebru, ipak je to veliki uspeh. A sto se tice ljudi koji su imali dilemu ko je bolji Miljenovic ili Micic, svako ko je gledao finale mogao je da vidi da je nas kapiten Vasilije Micic, iako mladji godinu dana, klasa za Miljenovica, pogotovo sto se odbrane tice. Cenim Miljenovica kao igraca, mogu reci da je veliki talenat i radnik, da je kreativan igrac sa dobrom tehnikom i odlicnim pregledom igre, a takodje je i mnogo unapredio sut u odnosu na ranije dane, ali bez ikakvog preterivanja, i bez ikakve sumnje za njega se moze reci da je najlosiji odbrambeni igrac u nasoj reprezentaciji, i da mu je rad nogu u odbrani uzasan. Ste se tice Micica on je stvarno nesto posebno i bice veliki igrac, neverovatno je talentovan i kreativan, sa lucidnim resenjima u napadu i izuzetnim krosover driblingom, Miljenovic je u prednosti u odnosu na njega jedino suterski, mada je i Micic sasvim korektan suter. Micic fizicki daleko bolji, a sto se odbrane tice, susta suprotnost Miljenovicu - nas najbolji odbrambeni igrac od igraca na spoljnim pozicijama. U svakom slucaju mozemo biti srecni sto ih imamo obojicu, i jos jednom sve cestitke, velik je to uspeh. (mada mislim da je mogao biti i veci da nije Icelica koji je apsolutno nedorastao ovom nivou)

vrsac

pre 12 godina

neverovatna greska selektora...na 9 razlike za spance on izvodi napolje miljenovica i daje micicu da vodi utakmicu,tad spustamo na 2 razlike,spanci traze time out i kad se nastavilo eto ti opet miljenovica u igri..naravno spanci to opet koriste i probijaju prvu liniju preko njega i lako poentiraju i posle nije bilo snage za povratak..mislim da su 4 stvari dovele do poraza : povreda glavnog centra bezbradice koji nije igrao, losa slobodna bacanja, umor 4 igraca koji su igrali sp u letoniji za selekciju u19 i ono sto sam napomenuo vec,koliko je miljenovic vrhunski napadacu toliko je staklen u odbrani i veoma slab da brani brze igrace sto nas je kostalo protiv brzih spanaca...zato je dobro sto je presao u partizan,tamo ce pored 4 rukometasa u odbrani moci da se svercuje i da cupa i vuce a da mu se ne svira nista..tako sve dok ne ojaca za 3,4 godine...

Neutron

pre 12 godina

Malo su matori ispali na slici nasi klinci, a i ovo novo pravilo da kosarkasi moraju od sada da igraju u kopackama mi se ne cini pametan. Salu na stranu, nasi klinci su odigrali odlicnu utakmicu. Gledao sam je celu. Svaka cast momci na srebru. Veliki uspeh. Nije sve idealno bilo. Odbrana je propustala malo, ne bih o promasenim trojkama bas pricao jer su u tom segmentu Spanci isto toliko promasili. Izgubili smo ne u igri. Izgubili smo u slobodnim bacanjima. Eto, to je bila ta razlika. Da smo, ne kazem sve uboli, ali malo bolji tu bili, stvar bi bila drugacija. Dakle, cisto vezbanje slobodnih bacanja je falilo ovde. To je bila razlika izmedju zlata i srebra. Ponekad takva "glupost" te kosta titule. Sto se same igre tice, ja sam stvarno odusevljen nasim igracima. Ima tu nekoliko bisera koje cemo vrlo dobro upoznati svi mi, a i svet. Sve je zdravo, sve je OK. Domaci zadatak: vezbaj slobodna bacanja. Ti poeni mnogo puta odlucuju utakmice. A za kraj, cestitke jos jednom nasim omladincima na velikom uspehu. BRAVO ORLOVI!

boki

pre 12 godina

Bravo momci! Gledao sam polufinale i finale. Dobro su igrali, a protiv Spanije su odlucila slobodna bacanja.
Ali, kakav vam je ovo naslov?! Stvarno sramota, kao da su klinci ostvarili neuspeh, a oni drugi u Evropi...

Ранко Србин Република Срб(п)ска

pre 12 godina

Гледао сам мало на крају, али предпостављам по обичају за нас мање 5-10 поена због судија тако да је то одлично.....као што Теги каже "нека из сваке генерације по један најбољи буде да се производи за сениорску репрезентацију!...финале до 19 па до 18 а до 20 без Муслина и повремено повријеђеног Недовића би могли и до финала....и када погледамо ниједна нема у свим узрастима осим можда Шпанаца, али нису имали до 19 нешто нарочито.....сада сениори уффф.....Бог их благословио!!!

vrsac

pre 12 godina

neverovatna greska selektora...na 9 razlike za spance on izvodi napolje miljenovica i daje micicu da vodi utakmicu,tad spustamo na 2 razlike,spanci traze time out i kad se nastavilo eto ti opet miljenovica u igri..naravno spanci to opet koriste i probijaju prvu liniju preko njega i lako poentiraju i posle nije bilo snage za povratak..mislim da su 4 stvari dovele do poraza : povreda glavnog centra bezbradice koji nije igrao, losa slobodna bacanja, umor 4 igraca koji su igrali sp u letoniji za selekciju u19 i ono sto sam napomenuo vec,koliko je miljenovic vrhunski napadacu toliko je staklen u odbrani i veoma slab da brani brze igrace sto nas je kostalo protiv brzih spanaca...zato je dobro sto je presao u partizan,tamo ce pored 4 rukometasa u odbrani moci da se svercuje i da cupa i vuce a da mu se ne svira nista..tako sve dok ne ojaca za 3,4 godine...

Neutron

pre 12 godina

Malo su matori ispali na slici nasi klinci, a i ovo novo pravilo da kosarkasi moraju od sada da igraju u kopackama mi se ne cini pametan. Salu na stranu, nasi klinci su odigrali odlicnu utakmicu. Gledao sam je celu. Svaka cast momci na srebru. Veliki uspeh. Nije sve idealno bilo. Odbrana je propustala malo, ne bih o promasenim trojkama bas pricao jer su u tom segmentu Spanci isto toliko promasili. Izgubili smo ne u igri. Izgubili smo u slobodnim bacanjima. Eto, to je bila ta razlika. Da smo, ne kazem sve uboli, ali malo bolji tu bili, stvar bi bila drugacija. Dakle, cisto vezbanje slobodnih bacanja je falilo ovde. To je bila razlika izmedju zlata i srebra. Ponekad takva "glupost" te kosta titule. Sto se same igre tice, ja sam stvarno odusevljen nasim igracima. Ima tu nekoliko bisera koje cemo vrlo dobro upoznati svi mi, a i svet. Sve je zdravo, sve je OK. Domaci zadatak: vezbaj slobodna bacanja. Ti poeni mnogo puta odlucuju utakmice. A za kraj, cestitke jos jednom nasim omladincima na velikom uspehu. BRAVO ORLOVI!

goksi ns

pre 12 godina

Do kada ce vise sudije da nas kradu,nama svaki kontakt sviraju a njima svaki treci,bezobrazluk,oni 18 bacanja u prvom poluvremenu a mi 3,strasno nevidjeno.I videlo se da im je selektor to prigovorio oni prete tehnickom.
sto su svi protiv nas kao u turskoj,pa se posle fiba izvinula,nemamo mi nista od toga,mora neko da zastiti nasu kosarku.
Svaka Cast treneru i momcima belo zlato je veliki uspeh,nisu nam dali vise

Uros

pre 12 godina

Sve cestitke momcima na osvojenom srebru, ipak je to veliki uspeh. A sto se tice ljudi koji su imali dilemu ko je bolji Miljenovic ili Micic, svako ko je gledao finale mogao je da vidi da je nas kapiten Vasilije Micic, iako mladji godinu dana, klasa za Miljenovica, pogotovo sto se odbrane tice. Cenim Miljenovica kao igraca, mogu reci da je veliki talenat i radnik, da je kreativan igrac sa dobrom tehnikom i odlicnim pregledom igre, a takodje je i mnogo unapredio sut u odnosu na ranije dane, ali bez ikakvog preterivanja, i bez ikakve sumnje za njega se moze reci da je najlosiji odbrambeni igrac u nasoj reprezentaciji, i da mu je rad nogu u odbrani uzasan. Ste se tice Micica on je stvarno nesto posebno i bice veliki igrac, neverovatno je talentovan i kreativan, sa lucidnim resenjima u napadu i izuzetnim krosover driblingom, Miljenovic je u prednosti u odnosu na njega jedino suterski, mada je i Micic sasvim korektan suter. Micic fizicki daleko bolji, a sto se odbrane tice, susta suprotnost Miljenovicu - nas najbolji odbrambeni igrac od igraca na spoljnim pozicijama. U svakom slucaju mozemo biti srecni sto ih imamo obojicu, i jos jednom sve cestitke, velik je to uspeh. (mada mislim da je mogao biti i veci da nije Icelica koji je apsolutno nedorastao ovom nivou)

DjoleBBGK

pre 12 godina

Odgledao sam celu utakmicu i moram reci da su sudije bile naklonjenije Spancima sto se vidi po ukupnom broju izvedenih slobodnih bacanja..Miljenovic je stvarno rupa u odbrani-napad mu je sjajan,ali mora se imati u vidu da je igrao za starije od sebe i da realno nije bas nesto fizicki jak..Da smo igrali pametnije malo u nekim momentima,pobedili bi. U svakom slucaju, momcima svaka cast, zasluzili su medalju a 2. mesto u Evropi nije mali uspeh. Ima medju njima dosta perspektivnih igraca, a i u drugim generacijama takodje, pa kad svi malo porastu bice to jedna sjajna seniorska reprezentacija koja ce harati parketima!!!

vasilije

pre 12 godina

Igracima je mozda vazno sto nisu prvi, ali objektivno kod madjih selekcija vazno je samo da li ima igraca koji ce biti za A reprezentaciju ili bar dobri klupski igraci. U ovoj selekciji sam primetio Micica, koji ima potencijal, dobar je jedan na jedan, hrabar je, igra dobru odbranu, samo da popravi sut..Otskace i centar Bezbradica koji je takodje ozbiljan potencijal. Ostali su borbeni momci, igraju srcem, a potencijal..Miljenovic bi mozda mogao biti dobar, ali je tesko reci koliko. On je kao curica. Bez misica, bez mase i njegov potencijal je, za sada, samo potencijal.On mora da doboje pet/sest kila misica u Partizanu. Mozda od Mitrovica, Krstica, Jankovica pa i dangubica postanu dobri klupski igraci, ne verujema vise od toga. Pa Labovic je u juniorma bio dominantan a danas je osrednji igrac, nazalost. Trener? Icelic je sadasnja srpska skola kosarke, a ona glasi: dobija tim a ne pojedinac ili dva. I zato igra sa deset igraca najmanje i sa mnogo izmena. Obecava. Spanci su jaci tim, vodili su celi mec i dobili zasluzeno, bez obzira sto su sudije u prvom delu imale kriterij veoma naklonjen njima. U drugom delu su sudili korektno.

damir

pre 12 godina

CESTITKE MOMCI !!!
Svakako veliki uspeh nasih momaka.Nazlost ne mogu se oteti utisku da je moglo vise i sa malo vise energije, U ovoj utakmici cini se da je ipak trener pogresio.Slazem se da je MIljenovic dobar ali na njegovim greskama
je napravljena razlika.Nekoliko vezanih gresaka i juce u polufinalu da nije doslo do slobodnih bacanja i trojke Popovskog pitam se kako bi bilo.
Miljenovic..previse izgubljenih lopti,previse solaza, i katastrofa u odbrani..Doduse momak je zasluzio to poverenje od ranije,ali nije ga islo
Trener je trebao da pusti Micica da vise vodi igru,jer bolje je organizovao,bolje probijao.
Mozda je Miljenovic bolji igrac ,ali nije mu bio dan..a to trener treba da proceni.
Malo vise energije u skoku donelo bi nam vise lopti.Malo vise koncentracije donelo bi nam bar poene iz bacanja,ako ne iz zicera.
Na kraju smo pokusali trojkama da stignemo,ali nemoze uvek tako.
Nasi su odigrali odlicno i kada su stigli -9,steta da taj pritisak nisu iskoristili da prelome.
Ovo jesu bile neke kritike,ali svakako dobronamerne,jer momci su nasa buducnost.Bolje sada ukazivati na pogreske nego kasnije
Svi komplimenti i cestitke igracima!!!!

TS

pre 12 godina

ok, drugi...uspeh, nego sta...medalja...smesno mi je samo sto trener sebe licno pljuje izjavio oko plasmana, kao ne moze da se otme utisku...smesno...kao da ima ne znam kakve veze sa ovim decacima zato jer ih je imao na raspolaganju mesec i po dana ili koliko vec...treneri u klubu su vazni, a ne ti majstore...
nisam negativan, ali tek da naglasim nekoliko stvari...od medalje nema nista i nikakve koristi AKO OVA DECA NE BUDU IGRALA SLEDECE DVE ILI TRI GODINE...a iskustvo nas uci da nece! bas kao i generacija ispred...musli,djekic,jaramas,andjusic,radosavljevic,milovanovic itd-APSOLUTNO bez minutaze i rada, iskustva i prilike da se razvijaju...pa se onda cudimo gde su talentovani igraci, sta se desava itd...odgovor je jednostavan-niko im ne veruje ili nema hrabrosti da ih podrzi...ok, micic ce igrati, jer je u klubu koji je specifican...ostali? miljenovic? sa ovim "vizionarem" u partizanu na celu se nece naigrati...i svi to znamo...jer je tako bilo prosle godine...dangubic? andjusic je primer ...mitrovic takodje,u istom klubu...i tako za svakog momka ponaosob
plus, realno, sta tacno donosi medalja u mladjim kategorijama? po meni, nista...ili recimo kratku satisfakciju...mi NEMAMO Mirotica, nemammo nikoga ni blizu njega...nemamo Valencijunasa, ni nekoga blizu njega...nemamo Djentilea, ni nekog blizu njega...cekamo Nedovica, i to je to

Vladobooy

pre 12 godina

@vasilije

Evo da se i ja ukljucim :) Pratio sam ovu reprezentaciju, što preko tekstualnih prenosa, što ove dvije LIVE. Primjetio sam da selektor nije davao bas veliku minutažu dvojici igrača, za koje mislim da je trebalo da je imaju i za koje mislim i nadam se da će biti dobri igrači i da imaju i dovoljno potencijala za to.

Naime to su N.Janković; primjetio sam da dečko ima fantastičan osjećaj za skok. Jedini naš igrač koji je bio sposoban da napravi ofanzivni skok i radio je to fantastično s obzirom na izuzetno skromnu minutažu. Takođe sam primjetio da ima izuzetno solidan šut sa slobodnih bacanja za svoju poziciju i uzrast. Takođe djeluje i izuzetno miran i skoncentrisan na parketu. Odlučio sam da sa većom pažnjom pratim buduće igre ovog momka i mislim da će da bude odličan igrač.

Drugi je Popovski-Turanjanin. Dobar šuter, visok, jak, i što je najvažnije ljevak, a takvi umiju biti nezaustavljivi. To je takođe dečko koji mnogo obećava, a nikoga ne spominje na ovim komentarima.

влада011

pre 12 godina

Нисам гледао, али из статистике ипак може нешто да се види. Однос слободних бацања у првом полувремену је био ми 2/1 а Шпанци 15/14. Дангубић је стварно дангубио 24 минута на терену. Шут 10/0, а Миљеновић и Мицић, 12/3 и 11/4.
На крају првенства у првих пет од наших је само Мицић и то као други по броју изгубљених лопти, 4 по мечу.

Изногуд

pre 12 godina

Ово је разлог што више не освајамо злата:
http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2007&mm=09&dd=14&nav_id=263581
После тога кренуо је узлет Шпанаца, и суђење увек на страну наших противника, па ни А тим није био имун, што се види по мечу са Турцима на ЕП. Да се не лажемо сви раде то што су 2007. урадили наши јуниори, али смо ми некако погодни да будемо окривљени и осуђени. Данска и Шведска на ЕП у фудбалу 2004. играли 2:2, једини резултат који је одговарао и једнима и другима да прођу, Италија и Бугарска отишли кући, а 2:2 нико није доводио у питање.
Сребро је велики успех и у нормалним условима, а камоли када већ годинама трпимо ситне и крупне неправде као одмазду за 2007-у.
Ко прати кошарку зна о чему причам.

Mr. Oks

pre 12 godina

@ (Uros, 31. jul 2011 20:37)
Ne može se suditi o igračima na osnovu jedne odgledane utakmice. I Micić i Miljenović su vanserijski talenti, a u ovom uzrastu su oscilacije sasvim normalne. Jel treba recimo suditi Miciću zato što nije dao ni jedan koš u polufinalu, naravno da ne? Miljenović bio odličan u četvrfinalu i polufinalu. Ili da je Miljenović bio prvi strelac ove ekipe na prvenstvu, iako nije imao najveću minutažu. Inače Micic je guran daleko više na ovom EP, pogotovo u prvom delu kada je igrao po 35 minuta, što je možda uticalo i na premor, jednostavno on čeka raskid ugovora u decembru, pa je malo poguran da bi dobio bolji ugovor.
Miljenovićev najveći problem su kolena i zglobovi koji ga mče u poslednjih godinu dana, zato bi bilo pogubno po njegovo telo da sada naglo nabije masu. Ali ima 1.94, a ostalo će doći postepenim radom, ja se samo nadam da će o njemu brinuti pravi ljudi, koji će znati šta je najbolje za njega. Ima talenat koji se retko rađa, i bilo bi pogubno da ga izgubimo.

Sonic

pre 12 godina

BRAVO MOMCI! Svaka cast na medalji i ovo je zaista odlican rezultat! Tacno je da su samo slobodna bacanja presudila i pogrizao sam sve nokte dok sam gledao kako ih izvode! Ali sta je tu je i ovo je jos jednom fantastican uspeh samim tim sto smo dobili nekoliko fenomenalnih igraca. Pre svega Micic, Miljenovic, Popovski, Mitrovic kao i Bezbradica. Vidim vecinu komentara ispod u kojima se porede Micic i Miljenovic. Tacno je, a i vidi se iz aviona da Miljenovic ne igra nikakvu odbranu i da je u tom segmentu bolji Micic ali ja odavno nisam gledao toliko inteligentnog pleja, sto je danas retko za videti kada je bitno koliko "dizes benc". Odbranu ce nadomestiti kroz treninge, kroz godinu dve kao i misicnu masu ali je bitno da ima ovo prvo! Da me pogresno ne razumete, Micic je takodje vanserijski talenat a jos je godinu i mladji! Uz generacije ispred ima da se sastavi strasan tim za buducnost samo je na njima da rade!

Milutin Mladjenović

pre 12 godina

Hm,gledao sam utakmicu, u drugom poluvremenu od 100 % pokušaja za TROJUKU, 100 % smo promašili, a to je 10 pokušaja/šuteva, NULA poena.
Što se tiče slobodnih bacanja, odgovorno tvrdim da pola mladjih pionira uzrasta od 12 godina u Beogradu, ima bolji šut i procenat iz slobodnih bacanja, no svi koji su ih izvodili večeras za naš tim.
Sve u svemu, u našem timu sa takvom igrom, gde ako Vasa ne probije, mi ne znamo šta ćemo sa loptom, nema pobede i titule.
U svakom slučaju, i pored skandaloznog skoka u odbrani, i gde gotovo niko od naših igrača šuterski nije bio raspoložen, i dobro smo prošli.
Španci ništa posebno, dobili su nas isključivo zbog vrlo loše igre naših šutera i to je to.

Aca Znalac

pre 12 godina

Naucili smo ih da hodaju. Sad je ucenik bolji od ucitelja. Neka nova prilika i ne prodavanje nasih taktika neprijatelju ce nam doneti uspeh. Ipak smo mi od uvek bili profesori za sve generacije kosarke u Evropi. Nema veze 2 pa sta.

*********

pre 12 godina

Juniori drugi u evropi seniori takođe u vaterpolu drugi na svetu ispade da jedino znamo da igramo tenis kako treba,a i uhvatili smo se za to trugo mesto...

*********

pre 12 godina

Juniori drugi u evropi seniori takođe u vaterpolu drugi na svetu ispade da jedino znamo da igramo tenis kako treba,a i uhvatili smo se za to trugo mesto...

vrsac

pre 12 godina

neverovatna greska selektora...na 9 razlike za spance on izvodi napolje miljenovica i daje micicu da vodi utakmicu,tad spustamo na 2 razlike,spanci traze time out i kad se nastavilo eto ti opet miljenovica u igri..naravno spanci to opet koriste i probijaju prvu liniju preko njega i lako poentiraju i posle nije bilo snage za povratak..mislim da su 4 stvari dovele do poraza : povreda glavnog centra bezbradice koji nije igrao, losa slobodna bacanja, umor 4 igraca koji su igrali sp u letoniji za selekciju u19 i ono sto sam napomenuo vec,koliko je miljenovic vrhunski napadacu toliko je staklen u odbrani i veoma slab da brani brze igrace sto nas je kostalo protiv brzih spanaca...zato je dobro sto je presao u partizan,tamo ce pored 4 rukometasa u odbrani moci da se svercuje i da cupa i vuce a da mu se ne svira nista..tako sve dok ne ojaca za 3,4 godine...

влада011

pre 12 godina

Нисам гледао, али из статистике ипак може нешто да се види. Однос слободних бацања у првом полувремену је био ми 2/1 а Шпанци 15/14. Дангубић је стварно дангубио 24 минута на терену. Шут 10/0, а Миљеновић и Мицић, 12/3 и 11/4.
На крају првенства у првих пет од наших је само Мицић и то као други по броју изгубљених лопти, 4 по мечу.

Uros

pre 12 godina

Sve cestitke momcima na osvojenom srebru, ipak je to veliki uspeh. A sto se tice ljudi koji su imali dilemu ko je bolji Miljenovic ili Micic, svako ko je gledao finale mogao je da vidi da je nas kapiten Vasilije Micic, iako mladji godinu dana, klasa za Miljenovica, pogotovo sto se odbrane tice. Cenim Miljenovica kao igraca, mogu reci da je veliki talenat i radnik, da je kreativan igrac sa dobrom tehnikom i odlicnim pregledom igre, a takodje je i mnogo unapredio sut u odnosu na ranije dane, ali bez ikakvog preterivanja, i bez ikakve sumnje za njega se moze reci da je najlosiji odbrambeni igrac u nasoj reprezentaciji, i da mu je rad nogu u odbrani uzasan. Ste se tice Micica on je stvarno nesto posebno i bice veliki igrac, neverovatno je talentovan i kreativan, sa lucidnim resenjima u napadu i izuzetnim krosover driblingom, Miljenovic je u prednosti u odnosu na njega jedino suterski, mada je i Micic sasvim korektan suter. Micic fizicki daleko bolji, a sto se odbrane tice, susta suprotnost Miljenovicu - nas najbolji odbrambeni igrac od igraca na spoljnim pozicijama. U svakom slucaju mozemo biti srecni sto ih imamo obojicu, i jos jednom sve cestitke, velik je to uspeh. (mada mislim da je mogao biti i veci da nije Icelica koji je apsolutno nedorastao ovom nivou)

Milutin Mladjenović

pre 12 godina

Hm,gledao sam utakmicu, u drugom poluvremenu od 100 % pokušaja za TROJUKU, 100 % smo promašili, a to je 10 pokušaja/šuteva, NULA poena.
Što se tiče slobodnih bacanja, odgovorno tvrdim da pola mladjih pionira uzrasta od 12 godina u Beogradu, ima bolji šut i procenat iz slobodnih bacanja, no svi koji su ih izvodili večeras za naš tim.
Sve u svemu, u našem timu sa takvom igrom, gde ako Vasa ne probije, mi ne znamo šta ćemo sa loptom, nema pobede i titule.
U svakom slučaju, i pored skandaloznog skoka u odbrani, i gde gotovo niko od naših igrača šuterski nije bio raspoložen, i dobro smo prošli.
Španci ništa posebno, dobili su nas isključivo zbog vrlo loše igre naših šutera i to je to.

TS

pre 12 godina

ok, drugi...uspeh, nego sta...medalja...smesno mi je samo sto trener sebe licno pljuje izjavio oko plasmana, kao ne moze da se otme utisku...smesno...kao da ima ne znam kakve veze sa ovim decacima zato jer ih je imao na raspolaganju mesec i po dana ili koliko vec...treneri u klubu su vazni, a ne ti majstore...
nisam negativan, ali tek da naglasim nekoliko stvari...od medalje nema nista i nikakve koristi AKO OVA DECA NE BUDU IGRALA SLEDECE DVE ILI TRI GODINE...a iskustvo nas uci da nece! bas kao i generacija ispred...musli,djekic,jaramas,andjusic,radosavljevic,milovanovic itd-APSOLUTNO bez minutaze i rada, iskustva i prilike da se razvijaju...pa se onda cudimo gde su talentovani igraci, sta se desava itd...odgovor je jednostavan-niko im ne veruje ili nema hrabrosti da ih podrzi...ok, micic ce igrati, jer je u klubu koji je specifican...ostali? miljenovic? sa ovim "vizionarem" u partizanu na celu se nece naigrati...i svi to znamo...jer je tako bilo prosle godine...dangubic? andjusic je primer ...mitrovic takodje,u istom klubu...i tako za svakog momka ponaosob
plus, realno, sta tacno donosi medalja u mladjim kategorijama? po meni, nista...ili recimo kratku satisfakciju...mi NEMAMO Mirotica, nemammo nikoga ni blizu njega...nemamo Valencijunasa, ni nekoga blizu njega...nemamo Djentilea, ni nekog blizu njega...cekamo Nedovica, i to je to

damir

pre 12 godina

CESTITKE MOMCI !!!
Svakako veliki uspeh nasih momaka.Nazlost ne mogu se oteti utisku da je moglo vise i sa malo vise energije, U ovoj utakmici cini se da je ipak trener pogresio.Slazem se da je MIljenovic dobar ali na njegovim greskama
je napravljena razlika.Nekoliko vezanih gresaka i juce u polufinalu da nije doslo do slobodnih bacanja i trojke Popovskog pitam se kako bi bilo.
Miljenovic..previse izgubljenih lopti,previse solaza, i katastrofa u odbrani..Doduse momak je zasluzio to poverenje od ranije,ali nije ga islo
Trener je trebao da pusti Micica da vise vodi igru,jer bolje je organizovao,bolje probijao.
Mozda je Miljenovic bolji igrac ,ali nije mu bio dan..a to trener treba da proceni.
Malo vise energije u skoku donelo bi nam vise lopti.Malo vise koncentracije donelo bi nam bar poene iz bacanja,ako ne iz zicera.
Na kraju smo pokusali trojkama da stignemo,ali nemoze uvek tako.
Nasi su odigrali odlicno i kada su stigli -9,steta da taj pritisak nisu iskoristili da prelome.
Ovo jesu bile neke kritike,ali svakako dobronamerne,jer momci su nasa buducnost.Bolje sada ukazivati na pogreske nego kasnije
Svi komplimenti i cestitke igracima!!!!

Ранко Србин Република Срб(п)ска

pre 12 godina

Гледао сам мало на крају, али предпостављам по обичају за нас мање 5-10 поена због судија тако да је то одлично.....као што Теги каже "нека из сваке генерације по један најбољи буде да се производи за сениорску репрезентацију!...финале до 19 па до 18 а до 20 без Муслина и повремено повријеђеног Недовића би могли и до финала....и када погледамо ниједна нема у свим узрастима осим можда Шпанаца, али нису имали до 19 нешто нарочито.....сада сениори уффф.....Бог их благословио!!!

DjoleBBGK

pre 12 godina

Odgledao sam celu utakmicu i moram reci da su sudije bile naklonjenije Spancima sto se vidi po ukupnom broju izvedenih slobodnih bacanja..Miljenovic je stvarno rupa u odbrani-napad mu je sjajan,ali mora se imati u vidu da je igrao za starije od sebe i da realno nije bas nesto fizicki jak..Da smo igrali pametnije malo u nekim momentima,pobedili bi. U svakom slucaju, momcima svaka cast, zasluzili su medalju a 2. mesto u Evropi nije mali uspeh. Ima medju njima dosta perspektivnih igraca, a i u drugim generacijama takodje, pa kad svi malo porastu bice to jedna sjajna seniorska reprezentacija koja ce harati parketima!!!

goksi ns

pre 12 godina

Do kada ce vise sudije da nas kradu,nama svaki kontakt sviraju a njima svaki treci,bezobrazluk,oni 18 bacanja u prvom poluvremenu a mi 3,strasno nevidjeno.I videlo se da im je selektor to prigovorio oni prete tehnickom.
sto su svi protiv nas kao u turskoj,pa se posle fiba izvinula,nemamo mi nista od toga,mora neko da zastiti nasu kosarku.
Svaka Cast treneru i momcima belo zlato je veliki uspeh,nisu nam dali vise

Изногуд

pre 12 godina

Ово је разлог што више не освајамо злата:
http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2007&mm=09&dd=14&nav_id=263581
После тога кренуо је узлет Шпанаца, и суђење увек на страну наших противника, па ни А тим није био имун, што се види по мечу са Турцима на ЕП. Да се не лажемо сви раде то што су 2007. урадили наши јуниори, али смо ми некако погодни да будемо окривљени и осуђени. Данска и Шведска на ЕП у фудбалу 2004. играли 2:2, једини резултат који је одговарао и једнима и другима да прођу, Италија и Бугарска отишли кући, а 2:2 нико није доводио у питање.
Сребро је велики успех и у нормалним условима, а камоли када већ годинама трпимо ситне и крупне неправде као одмазду за 2007-у.
Ко прати кошарку зна о чему причам.

Sonic

pre 12 godina

BRAVO MOMCI! Svaka cast na medalji i ovo je zaista odlican rezultat! Tacno je da su samo slobodna bacanja presudila i pogrizao sam sve nokte dok sam gledao kako ih izvode! Ali sta je tu je i ovo je jos jednom fantastican uspeh samim tim sto smo dobili nekoliko fenomenalnih igraca. Pre svega Micic, Miljenovic, Popovski, Mitrovic kao i Bezbradica. Vidim vecinu komentara ispod u kojima se porede Micic i Miljenovic. Tacno je, a i vidi se iz aviona da Miljenovic ne igra nikakvu odbranu i da je u tom segmentu bolji Micic ali ja odavno nisam gledao toliko inteligentnog pleja, sto je danas retko za videti kada je bitno koliko "dizes benc". Odbranu ce nadomestiti kroz treninge, kroz godinu dve kao i misicnu masu ali je bitno da ima ovo prvo! Da me pogresno ne razumete, Micic je takodje vanserijski talenat a jos je godinu i mladji! Uz generacije ispred ima da se sastavi strasan tim za buducnost samo je na njima da rade!

Mr. Oks

pre 12 godina

@ (Uros, 31. jul 2011 20:37)
Ne može se suditi o igračima na osnovu jedne odgledane utakmice. I Micić i Miljenović su vanserijski talenti, a u ovom uzrastu su oscilacije sasvim normalne. Jel treba recimo suditi Miciću zato što nije dao ni jedan koš u polufinalu, naravno da ne? Miljenović bio odličan u četvrfinalu i polufinalu. Ili da je Miljenović bio prvi strelac ove ekipe na prvenstvu, iako nije imao najveću minutažu. Inače Micic je guran daleko više na ovom EP, pogotovo u prvom delu kada je igrao po 35 minuta, što je možda uticalo i na premor, jednostavno on čeka raskid ugovora u decembru, pa je malo poguran da bi dobio bolji ugovor.
Miljenovićev najveći problem su kolena i zglobovi koji ga mče u poslednjih godinu dana, zato bi bilo pogubno po njegovo telo da sada naglo nabije masu. Ali ima 1.94, a ostalo će doći postepenim radom, ja se samo nadam da će o njemu brinuti pravi ljudi, koji će znati šta je najbolje za njega. Ima talenat koji se retko rađa, i bilo bi pogubno da ga izgubimo.

Aca Znalac

pre 12 godina

Naucili smo ih da hodaju. Sad je ucenik bolji od ucitelja. Neka nova prilika i ne prodavanje nasih taktika neprijatelju ce nam doneti uspeh. Ipak smo mi od uvek bili profesori za sve generacije kosarke u Evropi. Nema veze 2 pa sta.

vasilije

pre 12 godina

Igracima je mozda vazno sto nisu prvi, ali objektivno kod madjih selekcija vazno je samo da li ima igraca koji ce biti za A reprezentaciju ili bar dobri klupski igraci. U ovoj selekciji sam primetio Micica, koji ima potencijal, dobar je jedan na jedan, hrabar je, igra dobru odbranu, samo da popravi sut..Otskace i centar Bezbradica koji je takodje ozbiljan potencijal. Ostali su borbeni momci, igraju srcem, a potencijal..Miljenovic bi mozda mogao biti dobar, ali je tesko reci koliko. On je kao curica. Bez misica, bez mase i njegov potencijal je, za sada, samo potencijal.On mora da doboje pet/sest kila misica u Partizanu. Mozda od Mitrovica, Krstica, Jankovica pa i dangubica postanu dobri klupski igraci, ne verujema vise od toga. Pa Labovic je u juniorma bio dominantan a danas je osrednji igrac, nazalost. Trener? Icelic je sadasnja srpska skola kosarke, a ona glasi: dobija tim a ne pojedinac ili dva. I zato igra sa deset igraca najmanje i sa mnogo izmena. Obecava. Spanci su jaci tim, vodili su celi mec i dobili zasluzeno, bez obzira sto su sudije u prvom delu imale kriterij veoma naklonjen njima. U drugom delu su sudili korektno.

Vladobooy

pre 12 godina

@vasilije

Evo da se i ja ukljucim :) Pratio sam ovu reprezentaciju, što preko tekstualnih prenosa, što ove dvije LIVE. Primjetio sam da selektor nije davao bas veliku minutažu dvojici igrača, za koje mislim da je trebalo da je imaju i za koje mislim i nadam se da će biti dobri igrači i da imaju i dovoljno potencijala za to.

Naime to su N.Janković; primjetio sam da dečko ima fantastičan osjećaj za skok. Jedini naš igrač koji je bio sposoban da napravi ofanzivni skok i radio je to fantastično s obzirom na izuzetno skromnu minutažu. Takođe sam primjetio da ima izuzetno solidan šut sa slobodnih bacanja za svoju poziciju i uzrast. Takođe djeluje i izuzetno miran i skoncentrisan na parketu. Odlučio sam da sa većom pažnjom pratim buduće igre ovog momka i mislim da će da bude odličan igrač.

Drugi je Popovski-Turanjanin. Dobar šuter, visok, jak, i što je najvažnije ljevak, a takvi umiju biti nezaustavljivi. To je takođe dečko koji mnogo obećava, a nikoga ne spominje na ovim komentarima.

Neutron

pre 12 godina

Malo su matori ispali na slici nasi klinci, a i ovo novo pravilo da kosarkasi moraju od sada da igraju u kopackama mi se ne cini pametan. Salu na stranu, nasi klinci su odigrali odlicnu utakmicu. Gledao sam je celu. Svaka cast momci na srebru. Veliki uspeh. Nije sve idealno bilo. Odbrana je propustala malo, ne bih o promasenim trojkama bas pricao jer su u tom segmentu Spanci isto toliko promasili. Izgubili smo ne u igri. Izgubili smo u slobodnim bacanjima. Eto, to je bila ta razlika. Da smo, ne kazem sve uboli, ali malo bolji tu bili, stvar bi bila drugacija. Dakle, cisto vezbanje slobodnih bacanja je falilo ovde. To je bila razlika izmedju zlata i srebra. Ponekad takva "glupost" te kosta titule. Sto se same igre tice, ja sam stvarno odusevljen nasim igracima. Ima tu nekoliko bisera koje cemo vrlo dobro upoznati svi mi, a i svet. Sve je zdravo, sve je OK. Domaci zadatak: vezbaj slobodna bacanja. Ti poeni mnogo puta odlucuju utakmice. A za kraj, cestitke jos jednom nasim omladincima na velikom uspehu. BRAVO ORLOVI!

boki

pre 12 godina

Bravo momci! Gledao sam polufinale i finale. Dobro su igrali, a protiv Spanije su odlucila slobodna bacanja.
Ali, kakav vam je ovo naslov?! Stvarno sramota, kao da su klinci ostvarili neuspeh, a oni drugi u Evropi...