Tenis 24

Petak, 22.07.2011.

17:12

TSS odgovorio na optužbe

Povodom odluke Ustavnog suda Srbije da proglasi neustavnim jedan član statuta TS Srbije na izbornoj Skupštini 25. januara, taj Savez se oglasio saopštenjem.

TSS odgovorio na optužbe IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

24 Komentari

Sortiraj po:

Pravnička bruka

pre 12 godina

Teniski savez pridržavao se "meritornih zakona", a na predlog statuta nisu primedbe imale ni stručne službe Ministarstva sporta. To piše u "odgovoru". Onaj ko je ovo satavio, a neki je pravnik, pokazao je "meritorno" nepoznavanje prava. Pozivanje na zakone i konsultacije čist je diletantizam. Ustavni sud ceni ustavnost svih zakona i statuta i zato je odgovor obična lakrdija. Ko je uopšte tražio od TSS bilo kakav odgovor, kome je taj odgovor upućen - Ustavnom sudu? Komedija. Mene čudi samo da je toliko pravnih laika stalo na stranu TSS. Ko njima, neznalicama, daje pravo da pišu o sudskim presudama? Dobio je Ustavni i besplatni čas iz ustavnog prava. Neverovatno.

znanje-imanje

pre 12 godina

U demokratskom društvu fundament je sloboda, a pre svega sloboda izražavanja i kritikovanja. Sud, a pogotovu Ustavni, ima jedini apsolutnu moć u odlukama ali ne i u razmišljanju i javnosti istog. Ne komentarisanje odluke suda je lepa običajnost, pogotovu tamo gde postoje normalni sudovi, dodatno pravno formalizovanje toga je uvek u konfliktu sa osnovnim ustavnim odredbama!

TSS i ne komentariše odluku suda jer je nije ni dobio! Komentariše navode medija o eventualnoj takvoj odluci. Ako je sud doneo odluku i pokazao je medijima pre nego optuženom onda je taj sud jadan! Što se i vidi iz promašaja Ustavnog Suda jer se istresao na TSSu:
"Agencija za privredne registre RS, preporučuje kao prihvatljiv i kao poželjan model statuta udruženja građana, kojim se predviđa da statut stupa na snagu ili danom njegovog usvajanja na skupštini udruženja ili određeni broj dana od dana usvajanja na skupštini udruženja, baš kao što to predviđa i osporeni član 37. Statuta TSS." Očigledno, Ustavni Sud, kada bi to bio zaista a ne još jedna partijska prćija, je morao poodavno da koriguje Agenciju (takođe partijsku prćiju) odakle je proistekao pravni promašaj u hiljadama udruženja!!! Ovako članovi US uočavanjem propusta u Statutu TSSa ali ne i izvorišta propusta u Agenciji pokazuju da pojma nemaju o pravnoj regulativi sopstvene države!

Najgore u ovome je što se daje laka propagandna pobeda alavim dunsterima u TSSu koje svakako treba skloniti...

Inače, pravo nije nauka. Da iz tih škola izlaze pravnici koji misle da su naučnici spada u "da nije tužno bilo bi smešno" oblast. Čim vidim citate tipa "bazira se na logici, psihologiji, filozofiji, istoriji i dijalektičkom razvoju društva" setim se koji su sve gulanferi ugurani na jadne fakultete i šta oni posle kao "profesori" lupetaju u svojim "udžbenicima". Kada bi sad uzeo da ispitujem jednog po jednog diplomca (sa svakom reči mi je sve tužnije) o tome kako se to pravo bazira na psihologiji i kojoj u stvari od brojnih psihologija - bila bi propast. Potom bi na pitanja šta je to u stvari dijalektika a tek dijalektički razvoj društva, ko i kako je to dokazao, došlo do smehotresne olimpijade.
Svakako, postoje i doktori teoloških nauka, čak i doktori ekonomije. Tu, kao i u pravu, titula "nauka" je iz korena naučen, tj. onaj koji nešto mnogo zna o nekoj oblasti. Odatle nikako ne sledi da je oblast o kojoj neko mnogo zna, npr. Teologija, nauka. Mnogo znati o Astrologiji ne čini nikoga naučnikom, niti Astrologiju naukom! Ne valja to da baš pravnik ne uočava dvoznačnost reči, ne zna izvesti logičan zaključak ili upotrebljava ime neke institucije kao dokaz postojanja nečega (i na tarabi piše...) I ne valja što pravnici ne reaguju na suštinu, da se Ustavni Sud koristi kao sredstvo umesto da je nezavisan i nedodirljiv. Ni ja neću više odgovarati, ali prljanje tenisa najgorim aspektima Srbije je zaista teško podneti!

Kvazimodo Sorabius

pre 12 godina

Bio sam svojevremeno skroz odličan učenik u jednoj gimnaziji na brdovitom Balaknu, ali, i ako je moj otac bio vrli domaćin, prepošten čovek - ni u snu mu nije palo na pamet da preko U.Suda (ili tada još moćnijeg komiteta) ZAHTEVA ultimativno da bude direktor gimnazije.
Baš u TSS je pre desetak godina bila afera s ocem Jelene Dokić, koji je potezao tešku artiljeriju da mu je ćerka "četvrta na svetu", i potpomognut "vadikalima", SREĆOM, nije uspeo u nameri. Završio je s bespravnim držanjem lovačkih pušaka. (???)
Svakako je tužna idila s nekim večnim funkcionerima - gde god je na vidiku nešto besplatno i "rentabilno": od predsednika nekada velikog fudbalskog kluba, do teniskog Saveza.
Kad se kuća zaprlja - kreči se, ali se ne ruši.

Idite iz TS

pre 12 godina

Ovaj neverovatni odgovor nije ništa drugo nego nepoštovanje suda, i to Ustavnog. Od mene toliko, neka sada svako nadležan počne da okopava svoj vrt.

Smešna družina

pre 12 godina

Koliko vidim, oni bi da izmene član ali da se izbori ne ponove. Malo sutra. Za izvršenje presuda Ustavnog suda stara se vlada Srbije. Nadležno ministarstvo mora, u tom slučaju, da TSS izbriše "iz registrature." Ne možeš biti (bitisati),izvan Ustava i zakona. Ovima iz TSS bilo bi bolje da se urazume, umesto što napadaju Ustavni sud. To što su uradili izvan je pameti. Na Zapadu bi gadno prošli.

Zoran

pre 12 godina

U demokratskom i civilizovanom svetu presude Ustavnog suda se ne komentarišu već sprovode!!! Srbi zapamtite to.
Kršenje ustava je največi zločin u zemljama kojima težimo.
Za sve bez razlike.

Bob D.

pre 12 godina

@Znanje-imanje
Drugi put, jer moje prvo pismo nije objavljeno: Pravo, svakako, jeste nauka. Pravo je multidisciplinarna nauka, zasnovana na vekovnom iskustvu i bazira se na logici, psihologiji, filozofiji, istoriji i dijalektičkom razvoju društva. Kad sud sudi, on kažnjava ili oslobađa optužene, uzimajući u obzir niz okolnosti, a ne radi to formalistički. Odličan je primer priča - "Kavkaski krug kredom". Slažete se da sudske presude "ne treba" komentarisati, a ja tvrdim da to nije zakonski dozvoljeno. Kako odgovarate na činjenicu da postoje fakulteti pravnih nauka (imaju reč nauka u svom nazivu) i na to da postoje doktori pravnih nauka, ako ptavo nije nauka? Ne patim što moj prvi odgovor nije objkavljen, ne mora ni ovaj (ako ste, kao sud, zaštićeni), ali nije dobro da ostane rečenica - pravo nije nauka, Apsolutno netačno. Zašto je TSS odgovorio javno Ustavnom sudu, očitao mu lekciju iz poznavanja prava, to je jedno koješta, jedna besmislica, na čelu sa onim "poštovaćemo odluku suda!?), zato ne bih više o ovome pisao. Ovo je država paradoksa.

Sveznalica

pre 12 godina

@Bravo za funkcionere u TSS-u kako ste ocitali lekciju sudijama Ustavnog suda ovim odgovorom, koji su to pravnici svaka cast a sta cete da radite kada Vam otkazu nasi teniski sampioni dolazak na mec Dejvis kupa jer Vas nece u Teniskom savezu Srbije?!!
(Soni, 22. jul 2011 18:21)
Ne brini Soni druze sad ce da igraju Boba, Antelj, Toplica & company.
A Brena ce da im peva narod voli DISCO.
Pocinje Grand parada......
O Srbijo medju SLJIVAMA!!!!!!

KOSTA1703

pre 12 godina

Samo bih se za tren osvrnuo na jednu po meni veoma vaznu stvar , koja ce prilicno tacno oslikati, ko stoji iza TSS, ili jos bolje receno iza odluke Ustavnog suda.....
Ja sam, posle svih sudskih instanci, uputio ustavnu zalbu Ustavnom sudu 24.06.2010. pre vise od godinu dana.
Jos uvek nisam dobio nikakav odgovor..Kojim pravom(ili cijim uticajem) je ova stvar oko saveza resena tako ekspresno?
Sramota.

znanje-imanje

pre 12 godina

Pravo, svakako, nije nauka. To je društveni dogovor, neizbežno nesavršen. Prisustvo određenih modaliteta logike, težnja ka potpunosti sistema, jasnosti faktografije i sl. je neizbežni napor prava, ali samoproizvodnja i samoposkupljivanje pravnika u naučnika ni teorijski ni praktično nije moguća. Da ne razglabam ovde o eksperimentalnim i drugim odrednicama nauke...
Činjenica je da u načelu ne treba komentarisati odluku suda. TSS je nije ni dobio već odluku saznaje iz medija - toliko o ozbiljnosti suda; dok je ne dobije i TSS ima pravo da se medijski "ponaša". Nisu rekli da će eventualno nego svakako, kada dobiju odluku suda, postupiti po istoj. Ispravnost eventualne odluke smo svi uočili, ali i žalosno-smehotresnu promptnost suda u problemu Srbije ranking 57168 naspram nepostojanja, kašnjenja ili nepravde sudstva u većini pitanja sa rankingom 57167 na gore. To neće rešiti već će samo još više pogoršati problem Srbije ranking 32714, katastrofalni TSS. I tako će, nažalost u nedostatku bitnijih stvari, veselje Srbije ranking 1, fabulozni uspeh tenisa a pre svega Novaka, biti pomućen. To jer ovo cimanje neshvatljivo prijemčivog Ustavnog Suda (dovoljna je bila obavest, preporuka kao i uputstvo o usaglašavanju propisa u Službenom Listu) ukazuje na "napredak" rankinga u problemu Srbije "politizacija i arogantnost Family Sporta" sa 83941 na ranking 32715. I jer ovo cimanje otežava problem Srbije ranking 1, partokratija uz džiberizaciju svega.

LFC

pre 12 godina

Srbija jedina zemlja na svetu gde svako na svoj nacin tumaci ustav i zakon ovako nesto ne postoji stvarno nigde jedni kazu protiv ustavno drugi kazu mi smo sve radili sa ministarstvom ovo je stvarno teska smejurija pa u kakvoj mi to zemlji zivimo

Miško

pre 12 godina

Đokovićima će se sve to vrlo brzo vratiti.Kada je došla na prvo mesto i Ana Ivanović je napravila sebi zbrku u glavi i vidite gde je sad. Novaku će se vrlo brzo to isto dogoditi.Samo se pitam kako će to njegova uspešna porodica preživeti.

Ajde da se slikamo

pre 12 godina

Na slici su Trostruki i ministarka. To bi kao trebalo da bude dokaz kako je sa Statutom TSS sve u redu. Mnogima nije jasno da je odluka Ustavnog suda "teža" od četrees hiljada ministara. Pravni laici, uzdržite se od tumačenja prava.

vladimir

pre 12 godina

"Teniski savez odgovorio na OPTUZBE??" Pa nije njih niko optuzio, nego je donesena presuda po kojoj oni sad moraju da postupe svidelo se to njima ili ne, a ne da tumace na ovaj ili onaj nacin...

Bob D.

pre 12 godina

@Dylan Dog
Veoma cenim teniske komentare @z-i kao i vaše. Ovoga puta reagovao sam jer je on zaplivao pravnim vodama, a nije bio svestan da je pravo nauka. Meni je to profesija. Novu grešku čini kad podržava saopštenje TSS na odluku US RS, jer je saopštenje skandalozno: očitana je lekcija US da nije u pravu, ali da će oni ipak poštovati tu odluku (a mogli bi i da je ne poštuju, sve zavisi od ministarke). O ovome je reč, poštovani gospodine: oni nisu smeli da bilo šta javno odgovaraju US, jer se sudske odluke ne smeju komentarisati, pogotovo ne ignorantski i to je već za neki paragraf (neću reći koji). To što rade ljudi u TSS (da li vi znate šta je Toplica bio u vreme crvenog vožda?), za veliku je osudu javnosti, a oni dobijaju podršku. Za šta, molim vas? Za nerad i trošenje naših para.
Srdačan pozdrav

Soni

pre 12 godina

Bravo za funkcionere u TSS-u kako ste ocitali lekciju sudijama Ustavnog suda ovim odgovorom, koji su to pravnici svaka cast a sta cete da radite kada Vam otkazu nasi teniski sampioni dolazak na mec Dejvis kupa jer Vas nece u Teniskom savezu Srbije?!!

Dylan Dog

pre 12 godina

@(Bob D., 22. jul 2011 16:06)

@znanje-imanje je svojim dosadašnjim komentarima na b92.net/sport/tenis stekao određeni renome koji komentarom poput Vašeg ne možete dezavuisati i devalvirati.
Ako se ne slažete sa nečijim stavom, jednostavno to i napišite i, po mogućstvu, potkrepite sopstveno mišljenje valjanom argumentacijom.
Ovako, omalovažavajući kolegu komentatora - diskvalifikujete sebe kao ozbiljnog sagovornika.

Pozdrav,

Dragana

pre 12 godina

Boze spasi Zivojinovica, Toplicu, Orlandica, Dinkica, ministarku sporta Snezanu i ostale vrhunske sportske radnike iz TSS-a da ih ne smene, propascemo bez njih skroz a da ne govorim da mogu da nam ih pokradu sa zapada pa svaka drzava vapi za takvim strucnjacima i maherima, napravise GRAND PARADU od Teniskog saveza svi su posvadjani i samo gledaju licne interese!

znanje-imanje

pre 12 godina

Ispravna reakcija neispravnog TSSa. Pametno, nisu prvo posegli za suštinom, već su pokazali neispeglanost propisa i nebuloznost preglomaznog birokratskog aparata. Tek onda su i kulturno dodali, opet ne baš suštinu, nego njenu svrhu. Rok od nedelju dana za "spoljnje" dok je za "interne" pravilo o stupanju na snagu odmah je OK, jer nema mesta neobaveštenosti. Još su na kraju potvrdili poštovanje suda. Ovim veštim džudo-kontranapadom TSS je u moralnom i stilskom smislu rekontrirao upotrebu neprimerene sile koalicije Đoković-DS.
Naše nesvesno-partijsko-somnambulno sudstvo je verovatno tek sada otkrilo šta su učinili, i da ih čeka lavina prepucavanja sa 26 000 statuta! O jadnim partijski nameštenim kadrovima po ministarstvima i neusaglašenim zakonima, tj. činjenici da su Statut TSS aminovali i ministarstvo i, ogađene li reči, Agencija nije moguće trošiti reči. Samo psovke ili suze.
Uz svu fascinaciju prema Novaku i puno poštovanje na nestvarnom porodičnom uspehu, ovo je još jedan gaf. To će samo povećati kritičnost javnosti prema finansijskoj konstrukciji Serbian Open i ekološke kampanje, svrstavanju uz politiku, dobijanju prostora ili diplomatskih pasoša, poreskom odredištu itd. Umesto da se radom i strpljenjem pridobiju ljudi, što bi moralo biti lako protiv gramzivih dunstera u TSSu. Ovako suprotan efekat, pa još ako na sledećim državnim izborima bude promena vlasti... Ja zaista, zaista želim da svi ovi ni zašta dobro zaslužni iz TSSa odu, ali potezanje Ustavnog Suda? E koja smo mi banana država - pa još i bez banana. Ako ima obaveštenih voleo bih da predlože nekog trećeg, koji bi držao distancu od obe grupacije. Koji bi iskoristio zlatne trenutke srpskog tenisa za dobrobit tenisa, a ne ovog ili onog penisa.

Dax

pre 12 godina

Ja sam za to da se za predsednika TSS postavi Tomislav Karadzic!!! Pa normalna stvar, samo jos na toj funkciji nije bio....a i nisu male pare u tenisu .....

Dragana

pre 12 godina

Boze spasi Zivojinovica, Toplicu, Orlandica, Dinkica, ministarku sporta Snezanu i ostale vrhunske sportske radnike iz TSS-a da ih ne smene, propascemo bez njih skroz a da ne govorim da mogu da nam ih pokradu sa zapada pa svaka drzava vapi za takvim strucnjacima i maherima, napravise GRAND PARADU od Teniskog saveza svi su posvadjani i samo gledaju licne interese!

Dax

pre 12 godina

Ja sam za to da se za predsednika TSS postavi Tomislav Karadzic!!! Pa normalna stvar, samo jos na toj funkciji nije bio....a i nisu male pare u tenisu .....

vladimir

pre 12 godina

"Teniski savez odgovorio na OPTUZBE??" Pa nije njih niko optuzio, nego je donesena presuda po kojoj oni sad moraju da postupe svidelo se to njima ili ne, a ne da tumace na ovaj ili onaj nacin...

Bob D.

pre 12 godina

@Dylan Dog
Veoma cenim teniske komentare @z-i kao i vaše. Ovoga puta reagovao sam jer je on zaplivao pravnim vodama, a nije bio svestan da je pravo nauka. Meni je to profesija. Novu grešku čini kad podržava saopštenje TSS na odluku US RS, jer je saopštenje skandalozno: očitana je lekcija US da nije u pravu, ali da će oni ipak poštovati tu odluku (a mogli bi i da je ne poštuju, sve zavisi od ministarke). O ovome je reč, poštovani gospodine: oni nisu smeli da bilo šta javno odgovaraju US, jer se sudske odluke ne smeju komentarisati, pogotovo ne ignorantski i to je već za neki paragraf (neću reći koji). To što rade ljudi u TSS (da li vi znate šta je Toplica bio u vreme crvenog vožda?), za veliku je osudu javnosti, a oni dobijaju podršku. Za šta, molim vas? Za nerad i trošenje naših para.
Srdačan pozdrav

Soni

pre 12 godina

Bravo za funkcionere u TSS-u kako ste ocitali lekciju sudijama Ustavnog suda ovim odgovorom, koji su to pravnici svaka cast a sta cete da radite kada Vam otkazu nasi teniski sampioni dolazak na mec Dejvis kupa jer Vas nece u Teniskom savezu Srbije?!!

znanje-imanje

pre 12 godina

Ispravna reakcija neispravnog TSSa. Pametno, nisu prvo posegli za suštinom, već su pokazali neispeglanost propisa i nebuloznost preglomaznog birokratskog aparata. Tek onda su i kulturno dodali, opet ne baš suštinu, nego njenu svrhu. Rok od nedelju dana za "spoljnje" dok je za "interne" pravilo o stupanju na snagu odmah je OK, jer nema mesta neobaveštenosti. Još su na kraju potvrdili poštovanje suda. Ovim veštim džudo-kontranapadom TSS je u moralnom i stilskom smislu rekontrirao upotrebu neprimerene sile koalicije Đoković-DS.
Naše nesvesno-partijsko-somnambulno sudstvo je verovatno tek sada otkrilo šta su učinili, i da ih čeka lavina prepucavanja sa 26 000 statuta! O jadnim partijski nameštenim kadrovima po ministarstvima i neusaglašenim zakonima, tj. činjenici da su Statut TSS aminovali i ministarstvo i, ogađene li reči, Agencija nije moguće trošiti reči. Samo psovke ili suze.
Uz svu fascinaciju prema Novaku i puno poštovanje na nestvarnom porodičnom uspehu, ovo je još jedan gaf. To će samo povećati kritičnost javnosti prema finansijskoj konstrukciji Serbian Open i ekološke kampanje, svrstavanju uz politiku, dobijanju prostora ili diplomatskih pasoša, poreskom odredištu itd. Umesto da se radom i strpljenjem pridobiju ljudi, što bi moralo biti lako protiv gramzivih dunstera u TSSu. Ovako suprotan efekat, pa još ako na sledećim državnim izborima bude promena vlasti... Ja zaista, zaista želim da svi ovi ni zašta dobro zaslužni iz TSSa odu, ali potezanje Ustavnog Suda? E koja smo mi banana država - pa još i bez banana. Ako ima obaveštenih voleo bih da predlože nekog trećeg, koji bi držao distancu od obe grupacije. Koji bi iskoristio zlatne trenutke srpskog tenisa za dobrobit tenisa, a ne ovog ili onog penisa.

Ajde da se slikamo

pre 12 godina

Na slici su Trostruki i ministarka. To bi kao trebalo da bude dokaz kako je sa Statutom TSS sve u redu. Mnogima nije jasno da je odluka Ustavnog suda "teža" od četrees hiljada ministara. Pravni laici, uzdržite se od tumačenja prava.

LFC

pre 12 godina

Srbija jedina zemlja na svetu gde svako na svoj nacin tumaci ustav i zakon ovako nesto ne postoji stvarno nigde jedni kazu protiv ustavno drugi kazu mi smo sve radili sa ministarstvom ovo je stvarno teska smejurija pa u kakvoj mi to zemlji zivimo

Miško

pre 12 godina

Đokovićima će se sve to vrlo brzo vratiti.Kada je došla na prvo mesto i Ana Ivanović je napravila sebi zbrku u glavi i vidite gde je sad. Novaku će se vrlo brzo to isto dogoditi.Samo se pitam kako će to njegova uspešna porodica preživeti.

Dylan Dog

pre 12 godina

@(Bob D., 22. jul 2011 16:06)

@znanje-imanje je svojim dosadašnjim komentarima na b92.net/sport/tenis stekao određeni renome koji komentarom poput Vašeg ne možete dezavuisati i devalvirati.
Ako se ne slažete sa nečijim stavom, jednostavno to i napišite i, po mogućstvu, potkrepite sopstveno mišljenje valjanom argumentacijom.
Ovako, omalovažavajući kolegu komentatora - diskvalifikujete sebe kao ozbiljnog sagovornika.

Pozdrav,

Sveznalica

pre 12 godina

@Bravo za funkcionere u TSS-u kako ste ocitali lekciju sudijama Ustavnog suda ovim odgovorom, koji su to pravnici svaka cast a sta cete da radite kada Vam otkazu nasi teniski sampioni dolazak na mec Dejvis kupa jer Vas nece u Teniskom savezu Srbije?!!
(Soni, 22. jul 2011 18:21)
Ne brini Soni druze sad ce da igraju Boba, Antelj, Toplica & company.
A Brena ce da im peva narod voli DISCO.
Pocinje Grand parada......
O Srbijo medju SLJIVAMA!!!!!!

znanje-imanje

pre 12 godina

Pravo, svakako, nije nauka. To je društveni dogovor, neizbežno nesavršen. Prisustvo određenih modaliteta logike, težnja ka potpunosti sistema, jasnosti faktografije i sl. je neizbežni napor prava, ali samoproizvodnja i samoposkupljivanje pravnika u naučnika ni teorijski ni praktično nije moguća. Da ne razglabam ovde o eksperimentalnim i drugim odrednicama nauke...
Činjenica je da u načelu ne treba komentarisati odluku suda. TSS je nije ni dobio već odluku saznaje iz medija - toliko o ozbiljnosti suda; dok je ne dobije i TSS ima pravo da se medijski "ponaša". Nisu rekli da će eventualno nego svakako, kada dobiju odluku suda, postupiti po istoj. Ispravnost eventualne odluke smo svi uočili, ali i žalosno-smehotresnu promptnost suda u problemu Srbije ranking 57168 naspram nepostojanja, kašnjenja ili nepravde sudstva u većini pitanja sa rankingom 57167 na gore. To neće rešiti već će samo još više pogoršati problem Srbije ranking 32714, katastrofalni TSS. I tako će, nažalost u nedostatku bitnijih stvari, veselje Srbije ranking 1, fabulozni uspeh tenisa a pre svega Novaka, biti pomućen. To jer ovo cimanje neshvatljivo prijemčivog Ustavnog Suda (dovoljna je bila obavest, preporuka kao i uputstvo o usaglašavanju propisa u Službenom Listu) ukazuje na "napredak" rankinga u problemu Srbije "politizacija i arogantnost Family Sporta" sa 83941 na ranking 32715. I jer ovo cimanje otežava problem Srbije ranking 1, partokratija uz džiberizaciju svega.

Pravnička bruka

pre 12 godina

Teniski savez pridržavao se "meritornih zakona", a na predlog statuta nisu primedbe imale ni stručne službe Ministarstva sporta. To piše u "odgovoru". Onaj ko je ovo satavio, a neki je pravnik, pokazao je "meritorno" nepoznavanje prava. Pozivanje na zakone i konsultacije čist je diletantizam. Ustavni sud ceni ustavnost svih zakona i statuta i zato je odgovor obična lakrdija. Ko je uopšte tražio od TSS bilo kakav odgovor, kome je taj odgovor upućen - Ustavnom sudu? Komedija. Mene čudi samo da je toliko pravnih laika stalo na stranu TSS. Ko njima, neznalicama, daje pravo da pišu o sudskim presudama? Dobio je Ustavni i besplatni čas iz ustavnog prava. Neverovatno.

Bob D.

pre 12 godina

@Znanje-imanje
Drugi put, jer moje prvo pismo nije objavljeno: Pravo, svakako, jeste nauka. Pravo je multidisciplinarna nauka, zasnovana na vekovnom iskustvu i bazira se na logici, psihologiji, filozofiji, istoriji i dijalektičkom razvoju društva. Kad sud sudi, on kažnjava ili oslobađa optužene, uzimajući u obzir niz okolnosti, a ne radi to formalistički. Odličan je primer priča - "Kavkaski krug kredom". Slažete se da sudske presude "ne treba" komentarisati, a ja tvrdim da to nije zakonski dozvoljeno. Kako odgovarate na činjenicu da postoje fakulteti pravnih nauka (imaju reč nauka u svom nazivu) i na to da postoje doktori pravnih nauka, ako ptavo nije nauka? Ne patim što moj prvi odgovor nije objkavljen, ne mora ni ovaj (ako ste, kao sud, zaštićeni), ali nije dobro da ostane rečenica - pravo nije nauka, Apsolutno netačno. Zašto je TSS odgovorio javno Ustavnom sudu, očitao mu lekciju iz poznavanja prava, to je jedno koješta, jedna besmislica, na čelu sa onim "poštovaćemo odluku suda!?), zato ne bih više o ovome pisao. Ovo je država paradoksa.

Idite iz TS

pre 12 godina

Ovaj neverovatni odgovor nije ništa drugo nego nepoštovanje suda, i to Ustavnog. Od mene toliko, neka sada svako nadležan počne da okopava svoj vrt.

KOSTA1703

pre 12 godina

Samo bih se za tren osvrnuo na jednu po meni veoma vaznu stvar , koja ce prilicno tacno oslikati, ko stoji iza TSS, ili jos bolje receno iza odluke Ustavnog suda.....
Ja sam, posle svih sudskih instanci, uputio ustavnu zalbu Ustavnom sudu 24.06.2010. pre vise od godinu dana.
Jos uvek nisam dobio nikakav odgovor..Kojim pravom(ili cijim uticajem) je ova stvar oko saveza resena tako ekspresno?
Sramota.

Zoran

pre 12 godina

U demokratskom i civilizovanom svetu presude Ustavnog suda se ne komentarišu već sprovode!!! Srbi zapamtite to.
Kršenje ustava je največi zločin u zemljama kojima težimo.
Za sve bez razlike.

Smešna družina

pre 12 godina

Koliko vidim, oni bi da izmene član ali da se izbori ne ponove. Malo sutra. Za izvršenje presuda Ustavnog suda stara se vlada Srbije. Nadležno ministarstvo mora, u tom slučaju, da TSS izbriše "iz registrature." Ne možeš biti (bitisati),izvan Ustava i zakona. Ovima iz TSS bilo bi bolje da se urazume, umesto što napadaju Ustavni sud. To što su uradili izvan je pameti. Na Zapadu bi gadno prošli.

Kvazimodo Sorabius

pre 12 godina

Bio sam svojevremeno skroz odličan učenik u jednoj gimnaziji na brdovitom Balaknu, ali, i ako je moj otac bio vrli domaćin, prepošten čovek - ni u snu mu nije palo na pamet da preko U.Suda (ili tada još moćnijeg komiteta) ZAHTEVA ultimativno da bude direktor gimnazije.
Baš u TSS je pre desetak godina bila afera s ocem Jelene Dokić, koji je potezao tešku artiljeriju da mu je ćerka "četvrta na svetu", i potpomognut "vadikalima", SREĆOM, nije uspeo u nameri. Završio je s bespravnim držanjem lovačkih pušaka. (???)
Svakako je tužna idila s nekim večnim funkcionerima - gde god je na vidiku nešto besplatno i "rentabilno": od predsednika nekada velikog fudbalskog kluba, do teniskog Saveza.
Kad se kuća zaprlja - kreči se, ali se ne ruši.

znanje-imanje

pre 12 godina

U demokratskom društvu fundament je sloboda, a pre svega sloboda izražavanja i kritikovanja. Sud, a pogotovu Ustavni, ima jedini apsolutnu moć u odlukama ali ne i u razmišljanju i javnosti istog. Ne komentarisanje odluke suda je lepa običajnost, pogotovu tamo gde postoje normalni sudovi, dodatno pravno formalizovanje toga je uvek u konfliktu sa osnovnim ustavnim odredbama!

TSS i ne komentariše odluku suda jer je nije ni dobio! Komentariše navode medija o eventualnoj takvoj odluci. Ako je sud doneo odluku i pokazao je medijima pre nego optuženom onda je taj sud jadan! Što se i vidi iz promašaja Ustavnog Suda jer se istresao na TSSu:
"Agencija za privredne registre RS, preporučuje kao prihvatljiv i kao poželjan model statuta udruženja građana, kojim se predviđa da statut stupa na snagu ili danom njegovog usvajanja na skupštini udruženja ili određeni broj dana od dana usvajanja na skupštini udruženja, baš kao što to predviđa i osporeni član 37. Statuta TSS." Očigledno, Ustavni Sud, kada bi to bio zaista a ne još jedna partijska prćija, je morao poodavno da koriguje Agenciju (takođe partijsku prćiju) odakle je proistekao pravni promašaj u hiljadama udruženja!!! Ovako članovi US uočavanjem propusta u Statutu TSSa ali ne i izvorišta propusta u Agenciji pokazuju da pojma nemaju o pravnoj regulativi sopstvene države!

Najgore u ovome je što se daje laka propagandna pobeda alavim dunsterima u TSSu koje svakako treba skloniti...

Inače, pravo nije nauka. Da iz tih škola izlaze pravnici koji misle da su naučnici spada u "da nije tužno bilo bi smešno" oblast. Čim vidim citate tipa "bazira se na logici, psihologiji, filozofiji, istoriji i dijalektičkom razvoju društva" setim se koji su sve gulanferi ugurani na jadne fakultete i šta oni posle kao "profesori" lupetaju u svojim "udžbenicima". Kada bi sad uzeo da ispitujem jednog po jednog diplomca (sa svakom reči mi je sve tužnije) o tome kako se to pravo bazira na psihologiji i kojoj u stvari od brojnih psihologija - bila bi propast. Potom bi na pitanja šta je to u stvari dijalektika a tek dijalektički razvoj društva, ko i kako je to dokazao, došlo do smehotresne olimpijade.
Svakako, postoje i doktori teoloških nauka, čak i doktori ekonomije. Tu, kao i u pravu, titula "nauka" je iz korena naučen, tj. onaj koji nešto mnogo zna o nekoj oblasti. Odatle nikako ne sledi da je oblast o kojoj neko mnogo zna, npr. Teologija, nauka. Mnogo znati o Astrologiji ne čini nikoga naučnikom, niti Astrologiju naukom! Ne valja to da baš pravnik ne uočava dvoznačnost reči, ne zna izvesti logičan zaključak ili upotrebljava ime neke institucije kao dokaz postojanja nečega (i na tarabi piše...) I ne valja što pravnici ne reaguju na suštinu, da se Ustavni Sud koristi kao sredstvo umesto da je nezavisan i nedodirljiv. Ni ja neću više odgovarati, ali prljanje tenisa najgorim aspektima Srbije je zaista teško podneti!

Miško

pre 12 godina

Đokovićima će se sve to vrlo brzo vratiti.Kada je došla na prvo mesto i Ana Ivanović je napravila sebi zbrku u glavi i vidite gde je sad. Novaku će se vrlo brzo to isto dogoditi.Samo se pitam kako će to njegova uspešna porodica preživeti.

znanje-imanje

pre 12 godina

Ispravna reakcija neispravnog TSSa. Pametno, nisu prvo posegli za suštinom, već su pokazali neispeglanost propisa i nebuloznost preglomaznog birokratskog aparata. Tek onda su i kulturno dodali, opet ne baš suštinu, nego njenu svrhu. Rok od nedelju dana za "spoljnje" dok je za "interne" pravilo o stupanju na snagu odmah je OK, jer nema mesta neobaveštenosti. Još su na kraju potvrdili poštovanje suda. Ovim veštim džudo-kontranapadom TSS je u moralnom i stilskom smislu rekontrirao upotrebu neprimerene sile koalicije Đoković-DS.
Naše nesvesno-partijsko-somnambulno sudstvo je verovatno tek sada otkrilo šta su učinili, i da ih čeka lavina prepucavanja sa 26 000 statuta! O jadnim partijski nameštenim kadrovima po ministarstvima i neusaglašenim zakonima, tj. činjenici da su Statut TSS aminovali i ministarstvo i, ogađene li reči, Agencija nije moguće trošiti reči. Samo psovke ili suze.
Uz svu fascinaciju prema Novaku i puno poštovanje na nestvarnom porodičnom uspehu, ovo je još jedan gaf. To će samo povećati kritičnost javnosti prema finansijskoj konstrukciji Serbian Open i ekološke kampanje, svrstavanju uz politiku, dobijanju prostora ili diplomatskih pasoša, poreskom odredištu itd. Umesto da se radom i strpljenjem pridobiju ljudi, što bi moralo biti lako protiv gramzivih dunstera u TSSu. Ovako suprotan efekat, pa još ako na sledećim državnim izborima bude promena vlasti... Ja zaista, zaista želim da svi ovi ni zašta dobro zaslužni iz TSSa odu, ali potezanje Ustavnog Suda? E koja smo mi banana država - pa još i bez banana. Ako ima obaveštenih voleo bih da predlože nekog trećeg, koji bi držao distancu od obe grupacije. Koji bi iskoristio zlatne trenutke srpskog tenisa za dobrobit tenisa, a ne ovog ili onog penisa.

znanje-imanje

pre 12 godina

Pravo, svakako, nije nauka. To je društveni dogovor, neizbežno nesavršen. Prisustvo određenih modaliteta logike, težnja ka potpunosti sistema, jasnosti faktografije i sl. je neizbežni napor prava, ali samoproizvodnja i samoposkupljivanje pravnika u naučnika ni teorijski ni praktično nije moguća. Da ne razglabam ovde o eksperimentalnim i drugim odrednicama nauke...
Činjenica je da u načelu ne treba komentarisati odluku suda. TSS je nije ni dobio već odluku saznaje iz medija - toliko o ozbiljnosti suda; dok je ne dobije i TSS ima pravo da se medijski "ponaša". Nisu rekli da će eventualno nego svakako, kada dobiju odluku suda, postupiti po istoj. Ispravnost eventualne odluke smo svi uočili, ali i žalosno-smehotresnu promptnost suda u problemu Srbije ranking 57168 naspram nepostojanja, kašnjenja ili nepravde sudstva u većini pitanja sa rankingom 57167 na gore. To neće rešiti već će samo još više pogoršati problem Srbije ranking 32714, katastrofalni TSS. I tako će, nažalost u nedostatku bitnijih stvari, veselje Srbije ranking 1, fabulozni uspeh tenisa a pre svega Novaka, biti pomućen. To jer ovo cimanje neshvatljivo prijemčivog Ustavnog Suda (dovoljna je bila obavest, preporuka kao i uputstvo o usaglašavanju propisa u Službenom Listu) ukazuje na "napredak" rankinga u problemu Srbije "politizacija i arogantnost Family Sporta" sa 83941 na ranking 32715. I jer ovo cimanje otežava problem Srbije ranking 1, partokratija uz džiberizaciju svega.

Dylan Dog

pre 12 godina

@(Bob D., 22. jul 2011 16:06)

@znanje-imanje je svojim dosadašnjim komentarima na b92.net/sport/tenis stekao određeni renome koji komentarom poput Vašeg ne možete dezavuisati i devalvirati.
Ako se ne slažete sa nečijim stavom, jednostavno to i napišite i, po mogućstvu, potkrepite sopstveno mišljenje valjanom argumentacijom.
Ovako, omalovažavajući kolegu komentatora - diskvalifikujete sebe kao ozbiljnog sagovornika.

Pozdrav,

Bob D.

pre 12 godina

@Dylan Dog
Veoma cenim teniske komentare @z-i kao i vaše. Ovoga puta reagovao sam jer je on zaplivao pravnim vodama, a nije bio svestan da je pravo nauka. Meni je to profesija. Novu grešku čini kad podržava saopštenje TSS na odluku US RS, jer je saopštenje skandalozno: očitana je lekcija US da nije u pravu, ali da će oni ipak poštovati tu odluku (a mogli bi i da je ne poštuju, sve zavisi od ministarke). O ovome je reč, poštovani gospodine: oni nisu smeli da bilo šta javno odgovaraju US, jer se sudske odluke ne smeju komentarisati, pogotovo ne ignorantski i to je već za neki paragraf (neću reći koji). To što rade ljudi u TSS (da li vi znate šta je Toplica bio u vreme crvenog vožda?), za veliku je osudu javnosti, a oni dobijaju podršku. Za šta, molim vas? Za nerad i trošenje naših para.
Srdačan pozdrav

Soni

pre 12 godina

Bravo za funkcionere u TSS-u kako ste ocitali lekciju sudijama Ustavnog suda ovim odgovorom, koji su to pravnici svaka cast a sta cete da radite kada Vam otkazu nasi teniski sampioni dolazak na mec Dejvis kupa jer Vas nece u Teniskom savezu Srbije?!!

Kvazimodo Sorabius

pre 12 godina

Bio sam svojevremeno skroz odličan učenik u jednoj gimnaziji na brdovitom Balaknu, ali, i ako je moj otac bio vrli domaćin, prepošten čovek - ni u snu mu nije palo na pamet da preko U.Suda (ili tada još moćnijeg komiteta) ZAHTEVA ultimativno da bude direktor gimnazije.
Baš u TSS je pre desetak godina bila afera s ocem Jelene Dokić, koji je potezao tešku artiljeriju da mu je ćerka "četvrta na svetu", i potpomognut "vadikalima", SREĆOM, nije uspeo u nameri. Završio je s bespravnim držanjem lovačkih pušaka. (???)
Svakako je tužna idila s nekim večnim funkcionerima - gde god je na vidiku nešto besplatno i "rentabilno": od predsednika nekada velikog fudbalskog kluba, do teniskog Saveza.
Kad se kuća zaprlja - kreči se, ali se ne ruši.

Dax

pre 12 godina

Ja sam za to da se za predsednika TSS postavi Tomislav Karadzic!!! Pa normalna stvar, samo jos na toj funkciji nije bio....a i nisu male pare u tenisu .....

Dragana

pre 12 godina

Boze spasi Zivojinovica, Toplicu, Orlandica, Dinkica, ministarku sporta Snezanu i ostale vrhunske sportske radnike iz TSS-a da ih ne smene, propascemo bez njih skroz a da ne govorim da mogu da nam ih pokradu sa zapada pa svaka drzava vapi za takvim strucnjacima i maherima, napravise GRAND PARADU od Teniskog saveza svi su posvadjani i samo gledaju licne interese!

znanje-imanje

pre 12 godina

U demokratskom društvu fundament je sloboda, a pre svega sloboda izražavanja i kritikovanja. Sud, a pogotovu Ustavni, ima jedini apsolutnu moć u odlukama ali ne i u razmišljanju i javnosti istog. Ne komentarisanje odluke suda je lepa običajnost, pogotovu tamo gde postoje normalni sudovi, dodatno pravno formalizovanje toga je uvek u konfliktu sa osnovnim ustavnim odredbama!

TSS i ne komentariše odluku suda jer je nije ni dobio! Komentariše navode medija o eventualnoj takvoj odluci. Ako je sud doneo odluku i pokazao je medijima pre nego optuženom onda je taj sud jadan! Što se i vidi iz promašaja Ustavnog Suda jer se istresao na TSSu:
"Agencija za privredne registre RS, preporučuje kao prihvatljiv i kao poželjan model statuta udruženja građana, kojim se predviđa da statut stupa na snagu ili danom njegovog usvajanja na skupštini udruženja ili određeni broj dana od dana usvajanja na skupštini udruženja, baš kao što to predviđa i osporeni član 37. Statuta TSS." Očigledno, Ustavni Sud, kada bi to bio zaista a ne još jedna partijska prćija, je morao poodavno da koriguje Agenciju (takođe partijsku prćiju) odakle je proistekao pravni promašaj u hiljadama udruženja!!! Ovako članovi US uočavanjem propusta u Statutu TSSa ali ne i izvorišta propusta u Agenciji pokazuju da pojma nemaju o pravnoj regulativi sopstvene države!

Najgore u ovome je što se daje laka propagandna pobeda alavim dunsterima u TSSu koje svakako treba skloniti...

Inače, pravo nije nauka. Da iz tih škola izlaze pravnici koji misle da su naučnici spada u "da nije tužno bilo bi smešno" oblast. Čim vidim citate tipa "bazira se na logici, psihologiji, filozofiji, istoriji i dijalektičkom razvoju društva" setim se koji su sve gulanferi ugurani na jadne fakultete i šta oni posle kao "profesori" lupetaju u svojim "udžbenicima". Kada bi sad uzeo da ispitujem jednog po jednog diplomca (sa svakom reči mi je sve tužnije) o tome kako se to pravo bazira na psihologiji i kojoj u stvari od brojnih psihologija - bila bi propast. Potom bi na pitanja šta je to u stvari dijalektika a tek dijalektički razvoj društva, ko i kako je to dokazao, došlo do smehotresne olimpijade.
Svakako, postoje i doktori teoloških nauka, čak i doktori ekonomije. Tu, kao i u pravu, titula "nauka" je iz korena naučen, tj. onaj koji nešto mnogo zna o nekoj oblasti. Odatle nikako ne sledi da je oblast o kojoj neko mnogo zna, npr. Teologija, nauka. Mnogo znati o Astrologiji ne čini nikoga naučnikom, niti Astrologiju naukom! Ne valja to da baš pravnik ne uočava dvoznačnost reči, ne zna izvesti logičan zaključak ili upotrebljava ime neke institucije kao dokaz postojanja nečega (i na tarabi piše...) I ne valja što pravnici ne reaguju na suštinu, da se Ustavni Sud koristi kao sredstvo umesto da je nezavisan i nedodirljiv. Ni ja neću više odgovarati, ali prljanje tenisa najgorim aspektima Srbije je zaista teško podneti!

vladimir

pre 12 godina

"Teniski savez odgovorio na OPTUZBE??" Pa nije njih niko optuzio, nego je donesena presuda po kojoj oni sad moraju da postupe svidelo se to njima ili ne, a ne da tumace na ovaj ili onaj nacin...

Idite iz TS

pre 12 godina

Ovaj neverovatni odgovor nije ništa drugo nego nepoštovanje suda, i to Ustavnog. Od mene toliko, neka sada svako nadležan počne da okopava svoj vrt.

Ajde da se slikamo

pre 12 godina

Na slici su Trostruki i ministarka. To bi kao trebalo da bude dokaz kako je sa Statutom TSS sve u redu. Mnogima nije jasno da je odluka Ustavnog suda "teža" od četrees hiljada ministara. Pravni laici, uzdržite se od tumačenja prava.

Sveznalica

pre 12 godina

@Bravo za funkcionere u TSS-u kako ste ocitali lekciju sudijama Ustavnog suda ovim odgovorom, koji su to pravnici svaka cast a sta cete da radite kada Vam otkazu nasi teniski sampioni dolazak na mec Dejvis kupa jer Vas nece u Teniskom savezu Srbije?!!
(Soni, 22. jul 2011 18:21)
Ne brini Soni druze sad ce da igraju Boba, Antelj, Toplica & company.
A Brena ce da im peva narod voli DISCO.
Pocinje Grand parada......
O Srbijo medju SLJIVAMA!!!!!!

Bob D.

pre 12 godina

@Znanje-imanje
Drugi put, jer moje prvo pismo nije objavljeno: Pravo, svakako, jeste nauka. Pravo je multidisciplinarna nauka, zasnovana na vekovnom iskustvu i bazira se na logici, psihologiji, filozofiji, istoriji i dijalektičkom razvoju društva. Kad sud sudi, on kažnjava ili oslobađa optužene, uzimajući u obzir niz okolnosti, a ne radi to formalistički. Odličan je primer priča - "Kavkaski krug kredom". Slažete se da sudske presude "ne treba" komentarisati, a ja tvrdim da to nije zakonski dozvoljeno. Kako odgovarate na činjenicu da postoje fakulteti pravnih nauka (imaju reč nauka u svom nazivu) i na to da postoje doktori pravnih nauka, ako ptavo nije nauka? Ne patim što moj prvi odgovor nije objkavljen, ne mora ni ovaj (ako ste, kao sud, zaštićeni), ali nije dobro da ostane rečenica - pravo nije nauka, Apsolutno netačno. Zašto je TSS odgovorio javno Ustavnom sudu, očitao mu lekciju iz poznavanja prava, to je jedno koješta, jedna besmislica, na čelu sa onim "poštovaćemo odluku suda!?), zato ne bih više o ovome pisao. Ovo je država paradoksa.

Zoran

pre 12 godina

U demokratskom i civilizovanom svetu presude Ustavnog suda se ne komentarišu već sprovode!!! Srbi zapamtite to.
Kršenje ustava je največi zločin u zemljama kojima težimo.
Za sve bez razlike.

LFC

pre 12 godina

Srbija jedina zemlja na svetu gde svako na svoj nacin tumaci ustav i zakon ovako nesto ne postoji stvarno nigde jedni kazu protiv ustavno drugi kazu mi smo sve radili sa ministarstvom ovo je stvarno teska smejurija pa u kakvoj mi to zemlji zivimo

KOSTA1703

pre 12 godina

Samo bih se za tren osvrnuo na jednu po meni veoma vaznu stvar , koja ce prilicno tacno oslikati, ko stoji iza TSS, ili jos bolje receno iza odluke Ustavnog suda.....
Ja sam, posle svih sudskih instanci, uputio ustavnu zalbu Ustavnom sudu 24.06.2010. pre vise od godinu dana.
Jos uvek nisam dobio nikakav odgovor..Kojim pravom(ili cijim uticajem) je ova stvar oko saveza resena tako ekspresno?
Sramota.

Pravnička bruka

pre 12 godina

Teniski savez pridržavao se "meritornih zakona", a na predlog statuta nisu primedbe imale ni stručne službe Ministarstva sporta. To piše u "odgovoru". Onaj ko je ovo satavio, a neki je pravnik, pokazao je "meritorno" nepoznavanje prava. Pozivanje na zakone i konsultacije čist je diletantizam. Ustavni sud ceni ustavnost svih zakona i statuta i zato je odgovor obična lakrdija. Ko je uopšte tražio od TSS bilo kakav odgovor, kome je taj odgovor upućen - Ustavnom sudu? Komedija. Mene čudi samo da je toliko pravnih laika stalo na stranu TSS. Ko njima, neznalicama, daje pravo da pišu o sudskim presudama? Dobio je Ustavni i besplatni čas iz ustavnog prava. Neverovatno.

Smešna družina

pre 12 godina

Koliko vidim, oni bi da izmene član ali da se izbori ne ponove. Malo sutra. Za izvršenje presuda Ustavnog suda stara se vlada Srbije. Nadležno ministarstvo mora, u tom slučaju, da TSS izbriše "iz registrature." Ne možeš biti (bitisati),izvan Ustava i zakona. Ovima iz TSS bilo bi bolje da se urazume, umesto što napadaju Ustavni sud. To što su uradili izvan je pameti. Na Zapadu bi gadno prošli.