Košarka 44

Subota, 16.07.2011.

22:34

U20: Novi ubedljiv poraz u Bilbau

Košarkaška reprezenatcija Srbije (igrači do 20 godina) završila je takmičenja na Evropskom prvenstvu u Bilbau posle samo tri utakmice grupi.

U20: Novi ubedljiv poraz u Bilbau IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

*bane*

pre 12 godina

* Uticaj Duška Vujoševića na trenere ........nevaspitanje , bezobrazluk , favorizovanje pojedinih igrača u klupskom interesu, bavljenje u isto vreme menadžerskim i selektorskim poslom i deal sa roditeljima , ko će pre u inostranstvo ............

Lancelot

pre 12 godina

Promasaj trenera i verovatno neka nesloga oko igraca,
Nema veze tu su igraci od U19 uz nedovic+musli+jaramaz i to ce biti odlicannnn explozivan team za A selekcije.
Vazno da imamo 3 extra igraca svake godine a imamo ih.
A za ovih komsije iz montenegro, i iz hr koji daju savete(ne pricam o srbima iz cg) neka se pojave malo kada srbija dobije redovno u razne sportovima, jos malo ce da se pojave kada ce srbija U12 ili U9 izgubi neku utakmicu:) hehe
Ajd pozdrav

Očajni

pre 12 godina

Poenta priče je u nakupcima i preprodavcima. Do 18 god. priča se zahuktava ali je još uvek prisutan kvalitet. Sa 20 god. na scenu stupaju nakupci i preprodavci , te igrač postaje roba na uštrp rezultata.Nakupac je zadovoljan a nacija očajna. Ne zaboravite da je poslednje zlato u mladjim selekcijama uzela ova generacija u Mecu pre dve godine uz igrače koji sada nedostaju i uz drugačiju priču.

Rade Vš

pre 12 godina

Pa nije ni čudo da ispadnemo, kad je Anđušić najbolji igrač! Ne može se ništa na silu i na veliku samoljubljivost...
On je svoj karekter pokazao...želi da napusti Klub koji ga je maltene othranio!!!
Veliki pozz. iz Vš

my way

pre 12 godina

Verovatno ce mnogim biti uteha to sto je ispala i Litvanija. Takav je nas mentalitet...
(enter, 16. jul 2011 22:56)

Pa ako ih dobijemo i izbacimo njih u B diviziju bice uteha, sta tu ima lose? U zadnje vreme su nas prilicno zeznuli, dobili nas i na SP za seniore u borbi za bronzu i sad klince do 19 god. u finalu, pa je to savim normalno osecanje, pogotovo u sportu. A i sledecoj generaciji ce bez njih biti lakse jer su to verovatno ova deca sto su igrala finale. Naravno, ako izgubimo potpuno druga prica...zato ipak treba podrzati momke i objasniti im koliko ih vazna utakmica ceka.

Milutin Mladjenović

pre 12 godina

Očito da sa ovim momcima koji su otišli u Bilbao, nema ko da radi na motivaciono-psihičkom smislu...Aktuelni trener je zaokupljen svojim trenerskom karijerom u inostranstvo, momci mladi, neiskusni, i sami rastrzani u razmišljaju o ko zna čemu i kome.
Šta hoću da kažem, mi očito imamo igrače, pojedince, ali TIM nemamo garantovano.
Ipak izgubiti katastrofalno u samo 48-časova od dve ekipe koje do ovoga prvenstva bile totalni autsajderi je stvarno za zabrinutost.
Ovaj rezultat je i kazna ne samo za naše košarkaše mladjane, no i opomena za najveće rukovodeće ljude u KS-savezu, koji olako postavljaju trenere za neke selekcije kojima je ovo samo honorarni i usputni posao koji žele da otaljaju i odu za unosnijem inostranim angažmanom.

Nash Taylor

pre 12 godina

Svim dobronamjernim ljudima pozdrav iz Podgorice! Znate,nedavno smo poslali reprezentaciju na žensko evropsko prvenstvo i djevojke su bile na kraju 6-te, skor 7 pobjeda 2 poraza kao i šampion Rusija, ali takav je sistem takmičenja. Crna Gora zvanično ima 34 registrovane košarkašice...Ali ono čime su one, anonimne do tada zadivile Evropu bili su kolektivni duh i fanatična borbenost. Tako i ovi naši klinci, ne znam dokle će dogurati u drugoj fazi, ali im jedno sigurno nećemo moći zamjeriti - da nisu složni i da neće ginuti na terenu predstavljajući časno zemlju iz koje dolaze, ma koliko ona mala bila... E, tu mislim da trebate tražiti rješenje problema... Kako, ne znam, ali tim vašim momcima igranje za reprezentaciju mora biti svetinja i najveći ponos... Biće bolje, pozdrav!

Skomi

pre 12 godina

Mnogo bi bolje bilo da su bili bez medalja na U16 I U18, a da su sada doneli medalju jer su sada najblizi onome sto ih ceka u seniorskim karjerama. Oni tome ocigledno nisu dorasli. Sto bi rekao narod "udarila slava u glavu". O njima se prica kao o vanzemaljcima (zajedno sa Muslijem), a cinjenica je da oni lagano nestaju sa mape kao generacija, a mozda I kao igraci....
Npr, '92 koje je vicesampion sveta ima potpuno drugaciji put sto se tice ovih prvenstava. Zablistali su kada je najpotrebnije. Problem ce biti sto bi ih ove nabedjene zvezde mogle uskratiti za priliku da se bore za evropsko zlato iduce godine ako ispadnu u B diviiziiju... Za cudo, to isto se moze desiti I Litvancima...
Ipak mislim da u B idu Hrvatska I Austrija...

palop

pre 12 godina

Ovo je blago receno katastrofa.
Zemlja koja je uvek bila u vrhu u mladjim kategorijama da mora da se bori za opstanak u A Diviziji je prosto nezamislivo. Ne mogu da opisem recima kako se sada osecam i jednostavno ne znam koga bih okrivio za ovaj nevidjen neuspeh, igrace ili trenera (ili zajedno)...

guzonjin sin

pre 12 godina

Nije ni cudo sto ovako prolazimo.Bice jos i gore.A zasto.Pa zato sto se vec duze vreme u reprezentaciju pozivaju mamini i tatini sinovi,a ne oni sto vrede.Pola tih momaka nije ni za C diviziju.Valjda treba da se prodaju itd.SRBIJO PROBUDI SE.

Mladen 77

pre 12 godina

Jao ljudi moji sta vam je bre ovo je cista realnost!!! Dzikic je trenercina da se razumemo ali kad imate vec kvazi napravljene igrace,koji zbog ko zna kojih stvari moraju da igraju a koji ne znaju sta je ponos i cast sto nose taj dres koji nose onda se desi nesto ovako!!! I posto zivimo u ovoj zemlji bice jos dosta ovoga i moramo da pocnemo da se navikavamo,da su licni interesi u ovom trenutku a pogotovo u buducnosti nasa realnost!!!!

očajni

pre 12 godina

Staro pravilo " ekipa koja pobedjuje ne menja se ". To selektor nije izpoštovao iz njemu znanih razloga. Gde su Vukasović, Ponjavić, Torlak, Musli koji su ugradili sebe u sve što je ova generacija osvojila. To niko nikada neće pojasniti. Ali se bar zapitajte.

ZA DUSAN SILNI

pre 12 godina

Dušane, zaista si me nasmejao. Pođi u ponedeljak u obliznju radnju, kupi zareza i tačaka (biće neka akcija na kilo, sigurno), da imaš za sledeći komentar.

Dragan

pre 12 godina

Jao, Srbijo, sta si dozivela: da sluzis Crnogorcima i Slovencima za nabijanje kos razlike. Bruka nevidjena! Ja li ovo buducnost srpske kosarke? Odmah smeniti Dzikica! Mozda je dobar klupski trener, ali nije za reprezentaciju.

les lionceaux

pre 12 godina

@ enter

evo, i meni je utjeha što su i Litvanci ispali.. ali, nije to do mentaliteta nego čisto logičko razmišljanje, normalno je da se nadamo da oni nemaju dobru generaciju jer smo mi dve najveće košarkaške nacije i najveći konkurenti uz Špance

@ Srdjan

nisam siguran, ali mislim da Musli ima nekih, zdravstvenih, srčanih problema

a naravno, ono što će treneru biti teško objasniti je to kako je moguće doživjeti takav pad da pobjedimo Rusiju pa nakon toga nam se dese ovakva dva poraza.. dok ista ta Rusija pobjedi svoje mečeve protiv istih ekipa

Milos

pre 12 godina

Ma ljudi, Djile se opustio. Imao decko odlicnu sezonu, osvojio euro trofej, potpisao mastan ugovor sa Lijetvosom i sad misli da je pokupio svu pamet sveta. Ne shvata covek da kao trener mora stalno, i stalno, i STALNO da se dokazuje!!! Ovo je jedna od najvecih sramota srpske kosarke!

kiza

pre 12 godina

Ne moze niko reci da Dzile nije solidan trener,ali ovo sto nam se desavalo juce i danas je iskljucivo njegova krivica!Jednostavno, covek tera neki inat...Juce, katastrofalna reakcija kod time outa,danas takodje.Hm,naravno,ne bi bilo korektno reci da je uzeo tad tajmove bilo bi sigurno bolje,ali prevrsio je svaku meru.Danas,ona tehnicka je takodje dokaz nemoci.Nisu nam krive sudije bez obzira na cudan kritetijum,definitivno.Dzile je iskompleksiran trener,covek i to zna sira javnost,izuzetno sujetan i to je njegov osnovni problem.

влада011

pre 12 godina

Они наши клинци U19 који су освојили светско сребро 3 пут су бољи од ових U20. Сада је потпуно јасно да овај тим нема квалитет за А дивизију и да се уопште не ради о Словенији, ЦГ... Центра нам игра Огњеновић 2,16, који убацује 2 поена по мечу, а други центар Миловановић 4. Други плејмејкер Николић на све 3 утакмице по 10м, шут 9/0! Ђуран за 27м једна тројка. Благојевић вечерас за 17м, без иједног скока, а Словенци су имали чак 14 офанзивних скокова, укупно 40, а ми 29 (24+5).
Који је то селектор који селектује такве играче. При том према Радосављевићу се односи као да је он овде најгори. Најмање је од свих је провео у игри. Јуче против ЦГ за 15м, 8 поена, а данас га је увео тек у 4/4, када је све било готово и кад смо у 3/4 примили 38 кошева!
Ипак, нешто је необично у свему овоме. Из слободних бацања примили смо јуче 13 кошева више. 14/9 према 25/22, а сада +20, 16/13 према 37/33. Мало је чудно да су противници јуче извели 11 бацања више, а данас чак 20.

luki

pre 12 godina

Ne osudjujte previse Djikica, postoje treneri koji prosto neznaju da rade sa mladima,to su treneri kojima treba sirina tima kao,potpuno takticki i tehnicki obuceni igraci.Takvi treneri su Obradovic, Petrovic i jos neki a tu spada ocigledno i Djikic, koji ima jos jednu otezavajucu okolnost a to je da je on izdanak Vujosevicevog sistema igre koji zahteva i specificno obucene igrace za taj sistem.

neko to od gore vidi sve

pre 12 godina

Fijasko!Ovo me podseca na proslu godinu kada smo dozivljavali neuspehe u svim uzrastima. Sve je kulminiralo debaklom seniora u Turskoj kada nismo osvojili medalju. Ne bih hteo da se to ponovi, ali strepim da ce tako biti. Lose se radi u nasoj kosarci, vise ne predstavljamo kosarkasku silu kao ranije.

DUSAN SILNI

pre 12 godina

OBJEKTIVNO 35 bacanja za slovence naspram nasih 14 to govori o kriterijumu sudija, dace bog da crna gorica i slovinci doguraju do polufinali ali nazalost pobede koje su zabelezili protiv nas da bi potvrdili svoju novonastalu nacionalnost biti sve za vek i vekova a verovatno ce se prepricavati i svojim cukununucima a i sire. Sto se nas tice daleko smo na ovom prvenstvu od zeljene forme i zelje pojed. da se bori za dres i grb zato cesljanje po boraniji! Zivela Srbija!

Mrmac

pre 12 godina

Pratio sam utakmicu.Toliku neborbenost,malodusnost,nezalaganje nisam video kod nijedne nase selekcije.Stekao se utisak ne da ne mogu,nego da nece.Toliko izgubljenih lopti,nepotrebnih prekrsaja,a Slovenci su bili maltene nepogresivi sa linije slobodnih bacanja.Nadasve sto su nas nadskakali kao i Crnogorci juce.Definitivno smeniti Dzikica da nam vise ne upropastava mlade generacije kosarkasa.

Mladja_011

pre 12 godina

sta smo doziveli da nas prvo kosarkaski anonimusi poput Cg ponizavaju a sad jos i Slovenija..Dzikicu prestani da se bavis ovim poslom

luki

pre 12 godina

STRASNO!!!
Ali kada bolje razmislim mozda je dobro sto se ovo desilo. Igraci misle da su zvezde i ako su takticki a narocito tehnicki potpuno neobuceni,treneri koji rade sa njima u mladjim kategorijama su nezainteresovani jer rade za par stotina eura,pa kada vide kolege koji rade sa prvotimcima koliko su placeni a nisu bolji od njih gledaju da pobegnu sto pre.Zvezda propada,Partizan je potpuno nezaiteresovan za rad sa mladima, ceka da mu drugi napravi igrace.Hemofarm ima generaciju 93 od kojih iskreno ja nevidim ni jednoga da ce postati vrhunski igrac, neka cudna selekcija narocito pozicije na kojima igraju pojedinci.FMP je nesto ranije radio sa decom ali koliko sada vidim i oni polako dizu ruke,
verovatno na to uticu i odlasci mladih igraca,koje roditelji na nagovor menadzera odvode pre potpisivanaj ugovora, u koje su ulagali verovatno velika sredstva.Zalosno je videti nase igrace kako igraju za Tursku/pa se jos razigrava u nasem klubu i ligi i zauzima mesto nekome od nasih igraca/Nemacku,Sloveniju itd, a mi nemamo postenog centra u mladjim kategorijama.Nasi startuju kao veliki talenti u kadetskom uzrastu pa zbog svega gore navedenog polako nestaju sa scene,dok drugi svoje "netalentovane" igrace upornim i strucnim radom pretvaraju u vrhunske.
Ako se nesto pod hitno ne promeni crno nam se pise.

bojan

pre 12 godina

sinoc neko rece vidjecemo se u borbi za medalju,sta bi ovo sad,zasto i dalje slavite unaprijed,kad cete se opametiti i prestati sa potcjenjivanjem drugih...

denis

pre 12 godina

...hm, zao mi je momke ali sta bi s komentarima veceras...citajuci komentare posle poraza oz crne gore, covjek bi pomislio svasta, aaa sada svi cutite...eeee moja braco srbi, da se nijeste tako ponasali nebi srbija bila ka nokija..

enter

pre 12 godina

Smesi se B divizija! Ako, ako... Tako i treba. Zasluzeno! Umesto da se ispravljaju greske, mi govorimo da je namesteno, lose sudjenje, nedostaje Nedovic. Evo igrao je danas Nedovic pa smo gubili i 31 razlike dok nas Slovenija nije pustila. 102 poena! Mozda smo i njih pustili!?
Puno srece Crnoj Gori i Sloveniji u nastavku!
P.S.
Verovatno ce mnogim biti uteha to sto je ispala i Litvanija. Takav je nas mentalitet...

srdjan

pre 12 godina

Porazi od Crne Gore i Slovenije sa po vise od 20 koseva razlike spadaju u najveci samar srpskoj kosarci u zadnjih 20 godina(uz blamazu seniora na EP 2005). Da su odnosi u timu naruseni i da su oni osnovni razlog katastrofe pokazuje detalj da selektor Dzikic nakon pada sa minus sedam na minus 17 za minut i po trece cetvrtine UOPSTE NIJE TRAZIO TAJM AUT?! Cini mi se da ga nije trazio ni u celoj zadnjoj cetvrtini!
Dzikic ce morati da objasni Strucnoj komisiji koja ga je i postavila na to mesto par stvari, npr:

Zasto je ostavio Muslija naseg nadominantnijeg cenrtra za koga nema zamenu? Ne radi se o povredi - to je opste poznato.
Kako to da mu Nedovic ne igra sinoc protiv Crnogoraca zbog "povrede", a danas zabije 24 kosa (i jo se ispucava).
Zasto tim u kome igraju igraci koji vec nose igru svog tima u seniorskoj konkurenciji NE ZELI DA IGRAJU ODBRANU i u dva meca prima 190 koseva?!
Zasto su ova dva meca odigrali "kao Indijanci" - silovanje suta i bezglavo soliranje. Sta se to desilo od cetvrka i meca sa Rusijom?
Selektor odlucuje o igracima i stilu igre. I selektor je kriv. Tacka. I oni koji su ga postavili, naravno.
A sto se tice igraca...Oni su zaboravili da nose dres svoje zemlje i da je kosarka nacionalni i trofejni sport. Nisu problem porazi vec odnos prema igri.
Na mestu selektora uvek mora da sedi AUTORITET. Sto su momci stariji to je autoritet vazniji. A Dzikic se ljuti na svoje igrace zato sto lose igraju?! Smesno.

tevez

pre 12 godina

jos nije nista gotovo, sada ce da igraju medjusobno sa hrvatskom, litvanijom i austrijom i 2 najgora idu u diviziju B. austrija ide sigurno jer je izgubila od spanije sa 73 razlike.

Kakav optimizam!

pre 12 godina

Austrija je izgubila 73 razlike! Ali od SPANIJE!!! Ej, Spanije! Ne mozemo da se poredimo! Da ih dobijemo uopste bice odlicno! Hrvati nisu za poceniti, posle ovoga su favoriti sigurno, a od Litvanije gubimo lagano...

srdjan

pre 12 godina

Porazi od Crne Gore i Slovenije sa po vise od 20 koseva razlike spadaju u najveci samar srpskoj kosarci u zadnjih 20 godina(uz blamazu seniora na EP 2005). Da su odnosi u timu naruseni i da su oni osnovni razlog katastrofe pokazuje detalj da selektor Dzikic nakon pada sa minus sedam na minus 17 za minut i po trece cetvrtine UOPSTE NIJE TRAZIO TAJM AUT?! Cini mi se da ga nije trazio ni u celoj zadnjoj cetvrtini!
Dzikic ce morati da objasni Strucnoj komisiji koja ga je i postavila na to mesto par stvari, npr:

Zasto je ostavio Muslija naseg nadominantnijeg cenrtra za koga nema zamenu? Ne radi se o povredi - to je opste poznato.
Kako to da mu Nedovic ne igra sinoc protiv Crnogoraca zbog "povrede", a danas zabije 24 kosa (i jo se ispucava).
Zasto tim u kome igraju igraci koji vec nose igru svog tima u seniorskoj konkurenciji NE ZELI DA IGRAJU ODBRANU i u dva meca prima 190 koseva?!
Zasto su ova dva meca odigrali "kao Indijanci" - silovanje suta i bezglavo soliranje. Sta se to desilo od cetvrka i meca sa Rusijom?
Selektor odlucuje o igracima i stilu igre. I selektor je kriv. Tacka. I oni koji su ga postavili, naravno.
A sto se tice igraca...Oni su zaboravili da nose dres svoje zemlje i da je kosarka nacionalni i trofejni sport. Nisu problem porazi vec odnos prema igri.
Na mestu selektora uvek mora da sedi AUTORITET. Sto su momci stariji to je autoritet vazniji. A Dzikic se ljuti na svoje igrace zato sto lose igraju?! Smesno.

Mrmac

pre 12 godina

Pratio sam utakmicu.Toliku neborbenost,malodusnost,nezalaganje nisam video kod nijedne nase selekcije.Stekao se utisak ne da ne mogu,nego da nece.Toliko izgubljenih lopti,nepotrebnih prekrsaja,a Slovenci su bili maltene nepogresivi sa linije slobodnih bacanja.Nadasve sto su nas nadskakali kao i Crnogorci juce.Definitivno smeniti Dzikica da nam vise ne upropastava mlade generacije kosarkasa.

enter

pre 12 godina

Smesi se B divizija! Ako, ako... Tako i treba. Zasluzeno! Umesto da se ispravljaju greske, mi govorimo da je namesteno, lose sudjenje, nedostaje Nedovic. Evo igrao je danas Nedovic pa smo gubili i 31 razlike dok nas Slovenija nije pustila. 102 poena! Mozda smo i njih pustili!?
Puno srece Crnoj Gori i Sloveniji u nastavku!
P.S.
Verovatno ce mnogim biti uteha to sto je ispala i Litvanija. Takav je nas mentalitet...

Mladja_011

pre 12 godina

sta smo doziveli da nas prvo kosarkaski anonimusi poput Cg ponizavaju a sad jos i Slovenija..Dzikicu prestani da se bavis ovim poslom

očajni

pre 12 godina

Staro pravilo " ekipa koja pobedjuje ne menja se ". To selektor nije izpoštovao iz njemu znanih razloga. Gde su Vukasović, Ponjavić, Torlak, Musli koji su ugradili sebe u sve što je ova generacija osvojila. To niko nikada neće pojasniti. Ali se bar zapitajte.

tevez

pre 12 godina

jos nije nista gotovo, sada ce da igraju medjusobno sa hrvatskom, litvanijom i austrijom i 2 najgora idu u diviziju B. austrija ide sigurno jer je izgubila od spanije sa 73 razlike.

DUSAN SILNI

pre 12 godina

OBJEKTIVNO 35 bacanja za slovence naspram nasih 14 to govori o kriterijumu sudija, dace bog da crna gorica i slovinci doguraju do polufinali ali nazalost pobede koje su zabelezili protiv nas da bi potvrdili svoju novonastalu nacionalnost biti sve za vek i vekova a verovatno ce se prepricavati i svojim cukununucima a i sire. Sto se nas tice daleko smo na ovom prvenstvu od zeljene forme i zelje pojed. da se bori za dres i grb zato cesljanje po boraniji! Zivela Srbija!

bojan

pre 12 godina

sinoc neko rece vidjecemo se u borbi za medalju,sta bi ovo sad,zasto i dalje slavite unaprijed,kad cete se opametiti i prestati sa potcjenjivanjem drugih...

denis

pre 12 godina

...hm, zao mi je momke ali sta bi s komentarima veceras...citajuci komentare posle poraza oz crne gore, covjek bi pomislio svasta, aaa sada svi cutite...eeee moja braco srbi, da se nijeste tako ponasali nebi srbija bila ka nokija..

Nash Taylor

pre 12 godina

Svim dobronamjernim ljudima pozdrav iz Podgorice! Znate,nedavno smo poslali reprezentaciju na žensko evropsko prvenstvo i djevojke su bile na kraju 6-te, skor 7 pobjeda 2 poraza kao i šampion Rusija, ali takav je sistem takmičenja. Crna Gora zvanično ima 34 registrovane košarkašice...Ali ono čime su one, anonimne do tada zadivile Evropu bili su kolektivni duh i fanatična borbenost. Tako i ovi naši klinci, ne znam dokle će dogurati u drugoj fazi, ali im jedno sigurno nećemo moći zamjeriti - da nisu složni i da neće ginuti na terenu predstavljajući časno zemlju iz koje dolaze, ma koliko ona mala bila... E, tu mislim da trebate tražiti rješenje problema... Kako, ne znam, ali tim vašim momcima igranje za reprezentaciju mora biti svetinja i najveći ponos... Biće bolje, pozdrav!

luki

pre 12 godina

STRASNO!!!
Ali kada bolje razmislim mozda je dobro sto se ovo desilo. Igraci misle da su zvezde i ako su takticki a narocito tehnicki potpuno neobuceni,treneri koji rade sa njima u mladjim kategorijama su nezainteresovani jer rade za par stotina eura,pa kada vide kolege koji rade sa prvotimcima koliko su placeni a nisu bolji od njih gledaju da pobegnu sto pre.Zvezda propada,Partizan je potpuno nezaiteresovan za rad sa mladima, ceka da mu drugi napravi igrace.Hemofarm ima generaciju 93 od kojih iskreno ja nevidim ni jednoga da ce postati vrhunski igrac, neka cudna selekcija narocito pozicije na kojima igraju pojedinci.FMP je nesto ranije radio sa decom ali koliko sada vidim i oni polako dizu ruke,
verovatno na to uticu i odlasci mladih igraca,koje roditelji na nagovor menadzera odvode pre potpisivanaj ugovora, u koje su ulagali verovatno velika sredstva.Zalosno je videti nase igrace kako igraju za Tursku/pa se jos razigrava u nasem klubu i ligi i zauzima mesto nekome od nasih igraca/Nemacku,Sloveniju itd, a mi nemamo postenog centra u mladjim kategorijama.Nasi startuju kao veliki talenti u kadetskom uzrastu pa zbog svega gore navedenog polako nestaju sa scene,dok drugi svoje "netalentovane" igrace upornim i strucnim radom pretvaraju u vrhunske.
Ako se nesto pod hitno ne promeni crno nam se pise.

Kakav optimizam!

pre 12 godina

Austrija je izgubila 73 razlike! Ali od SPANIJE!!! Ej, Spanije! Ne mozemo da se poredimo! Da ih dobijemo uopste bice odlicno! Hrvati nisu za poceniti, posle ovoga su favoriti sigurno, a od Litvanije gubimo lagano...

Milos

pre 12 godina

Ma ljudi, Djile se opustio. Imao decko odlicnu sezonu, osvojio euro trofej, potpisao mastan ugovor sa Lijetvosom i sad misli da je pokupio svu pamet sveta. Ne shvata covek da kao trener mora stalno, i stalno, i STALNO da se dokazuje!!! Ovo je jedna od najvecih sramota srpske kosarke!

guzonjin sin

pre 12 godina

Nije ni cudo sto ovako prolazimo.Bice jos i gore.A zasto.Pa zato sto se vec duze vreme u reprezentaciju pozivaju mamini i tatini sinovi,a ne oni sto vrede.Pola tih momaka nije ni za C diviziju.Valjda treba da se prodaju itd.SRBIJO PROBUDI SE.

Očajni

pre 12 godina

Poenta priče je u nakupcima i preprodavcima. Do 18 god. priča se zahuktava ali je još uvek prisutan kvalitet. Sa 20 god. na scenu stupaju nakupci i preprodavci , te igrač postaje roba na uštrp rezultata.Nakupac je zadovoljan a nacija očajna. Ne zaboravite da je poslednje zlato u mladjim selekcijama uzela ova generacija u Mecu pre dve godine uz igrače koji sada nedostaju i uz drugačiju priču.

les lionceaux

pre 12 godina

@ enter

evo, i meni je utjeha što su i Litvanci ispali.. ali, nije to do mentaliteta nego čisto logičko razmišljanje, normalno je da se nadamo da oni nemaju dobru generaciju jer smo mi dve najveće košarkaške nacije i najveći konkurenti uz Špance

@ Srdjan

nisam siguran, ali mislim da Musli ima nekih, zdravstvenih, srčanih problema

a naravno, ono što će treneru biti teško objasniti je to kako je moguće doživjeti takav pad da pobjedimo Rusiju pa nakon toga nam se dese ovakva dva poraza.. dok ista ta Rusija pobjedi svoje mečeve protiv istih ekipa

Mladen 77

pre 12 godina

Jao ljudi moji sta vam je bre ovo je cista realnost!!! Dzikic je trenercina da se razumemo ali kad imate vec kvazi napravljene igrace,koji zbog ko zna kojih stvari moraju da igraju a koji ne znaju sta je ponos i cast sto nose taj dres koji nose onda se desi nesto ovako!!! I posto zivimo u ovoj zemlji bice jos dosta ovoga i moramo da pocnemo da se navikavamo,da su licni interesi u ovom trenutku a pogotovo u buducnosti nasa realnost!!!!

palop

pre 12 godina

Ovo je blago receno katastrofa.
Zemlja koja je uvek bila u vrhu u mladjim kategorijama da mora da se bori za opstanak u A Diviziji je prosto nezamislivo. Ne mogu da opisem recima kako se sada osecam i jednostavno ne znam koga bih okrivio za ovaj nevidjen neuspeh, igrace ili trenera (ili zajedno)...

luki

pre 12 godina

Ne osudjujte previse Djikica, postoje treneri koji prosto neznaju da rade sa mladima,to su treneri kojima treba sirina tima kao,potpuno takticki i tehnicki obuceni igraci.Takvi treneri su Obradovic, Petrovic i jos neki a tu spada ocigledno i Djikic, koji ima jos jednu otezavajucu okolnost a to je da je on izdanak Vujosevicevog sistema igre koji zahteva i specificno obucene igrace za taj sistem.

Dragan

pre 12 godina

Jao, Srbijo, sta si dozivela: da sluzis Crnogorcima i Slovencima za nabijanje kos razlike. Bruka nevidjena! Ja li ovo buducnost srpske kosarke? Odmah smeniti Dzikica! Mozda je dobar klupski trener, ali nije za reprezentaciju.

kiza

pre 12 godina

Ne moze niko reci da Dzile nije solidan trener,ali ovo sto nam se desavalo juce i danas je iskljucivo njegova krivica!Jednostavno, covek tera neki inat...Juce, katastrofalna reakcija kod time outa,danas takodje.Hm,naravno,ne bi bilo korektno reci da je uzeo tad tajmove bilo bi sigurno bolje,ali prevrsio je svaku meru.Danas,ona tehnicka je takodje dokaz nemoci.Nisu nam krive sudije bez obzira na cudan kritetijum,definitivno.Dzile je iskompleksiran trener,covek i to zna sira javnost,izuzetno sujetan i to je njegov osnovni problem.

влада011

pre 12 godina

Они наши клинци U19 који су освојили светско сребро 3 пут су бољи од ових U20. Сада је потпуно јасно да овај тим нема квалитет за А дивизију и да се уопште не ради о Словенији, ЦГ... Центра нам игра Огњеновић 2,16, који убацује 2 поена по мечу, а други центар Миловановић 4. Други плејмејкер Николић на све 3 утакмице по 10м, шут 9/0! Ђуран за 27м једна тројка. Благојевић вечерас за 17м, без иједног скока, а Словенци су имали чак 14 офанзивних скокова, укупно 40, а ми 29 (24+5).
Који је то селектор који селектује такве играче. При том према Радосављевићу се односи као да је он овде најгори. Најмање је од свих је провео у игри. Јуче против ЦГ за 15м, 8 поена, а данас га је увео тек у 4/4, када је све било готово и кад смо у 3/4 примили 38 кошева!
Ипак, нешто је необично у свему овоме. Из слободних бацања примили смо јуче 13 кошева више. 14/9 према 25/22, а сада +20, 16/13 према 37/33. Мало је чудно да су противници јуче извели 11 бацања више, а данас чак 20.

Milutin Mladjenović

pre 12 godina

Očito da sa ovim momcima koji su otišli u Bilbao, nema ko da radi na motivaciono-psihičkom smislu...Aktuelni trener je zaokupljen svojim trenerskom karijerom u inostranstvo, momci mladi, neiskusni, i sami rastrzani u razmišljaju o ko zna čemu i kome.
Šta hoću da kažem, mi očito imamo igrače, pojedince, ali TIM nemamo garantovano.
Ipak izgubiti katastrofalno u samo 48-časova od dve ekipe koje do ovoga prvenstva bile totalni autsajderi je stvarno za zabrinutost.
Ovaj rezultat je i kazna ne samo za naše košarkaše mladjane, no i opomena za najveće rukovodeće ljude u KS-savezu, koji olako postavljaju trenere za neke selekcije kojima je ovo samo honorarni i usputni posao koji žele da otaljaju i odu za unosnijem inostranim angažmanom.

Skomi

pre 12 godina

Mnogo bi bolje bilo da su bili bez medalja na U16 I U18, a da su sada doneli medalju jer su sada najblizi onome sto ih ceka u seniorskim karjerama. Oni tome ocigledno nisu dorasli. Sto bi rekao narod "udarila slava u glavu". O njima se prica kao o vanzemaljcima (zajedno sa Muslijem), a cinjenica je da oni lagano nestaju sa mape kao generacija, a mozda I kao igraci....
Npr, '92 koje je vicesampion sveta ima potpuno drugaciji put sto se tice ovih prvenstava. Zablistali su kada je najpotrebnije. Problem ce biti sto bi ih ove nabedjene zvezde mogle uskratiti za priliku da se bore za evropsko zlato iduce godine ako ispadnu u B diviiziiju... Za cudo, to isto se moze desiti I Litvancima...
Ipak mislim da u B idu Hrvatska I Austrija...

Rade Vš

pre 12 godina

Pa nije ni čudo da ispadnemo, kad je Anđušić najbolji igrač! Ne može se ništa na silu i na veliku samoljubljivost...
On je svoj karekter pokazao...želi da napusti Klub koji ga je maltene othranio!!!
Veliki pozz. iz Vš

Lancelot

pre 12 godina

Promasaj trenera i verovatno neka nesloga oko igraca,
Nema veze tu su igraci od U19 uz nedovic+musli+jaramaz i to ce biti odlicannnn explozivan team za A selekcije.
Vazno da imamo 3 extra igraca svake godine a imamo ih.
A za ovih komsije iz montenegro, i iz hr koji daju savete(ne pricam o srbima iz cg) neka se pojave malo kada srbija dobije redovno u razne sportovima, jos malo ce da se pojave kada ce srbija U12 ili U9 izgubi neku utakmicu:) hehe
Ajd pozdrav

neko to od gore vidi sve

pre 12 godina

Fijasko!Ovo me podseca na proslu godinu kada smo dozivljavali neuspehe u svim uzrastima. Sve je kulminiralo debaklom seniora u Turskoj kada nismo osvojili medalju. Ne bih hteo da se to ponovi, ali strepim da ce tako biti. Lose se radi u nasoj kosarci, vise ne predstavljamo kosarkasku silu kao ranije.

my way

pre 12 godina

Verovatno ce mnogim biti uteha to sto je ispala i Litvanija. Takav je nas mentalitet...
(enter, 16. jul 2011 22:56)

Pa ako ih dobijemo i izbacimo njih u B diviziju bice uteha, sta tu ima lose? U zadnje vreme su nas prilicno zeznuli, dobili nas i na SP za seniore u borbi za bronzu i sad klince do 19 god. u finalu, pa je to savim normalno osecanje, pogotovo u sportu. A i sledecoj generaciji ce bez njih biti lakse jer su to verovatno ova deca sto su igrala finale. Naravno, ako izgubimo potpuno druga prica...zato ipak treba podrzati momke i objasniti im koliko ih vazna utakmica ceka.

ZA DUSAN SILNI

pre 12 godina

Dušane, zaista si me nasmejao. Pođi u ponedeljak u obliznju radnju, kupi zareza i tačaka (biće neka akcija na kilo, sigurno), da imaš za sledeći komentar.

*bane*

pre 12 godina

* Uticaj Duška Vujoševića na trenere ........nevaspitanje , bezobrazluk , favorizovanje pojedinih igrača u klupskom interesu, bavljenje u isto vreme menadžerskim i selektorskim poslom i deal sa roditeljima , ko će pre u inostranstvo ............

denis

pre 12 godina

...hm, zao mi je momke ali sta bi s komentarima veceras...citajuci komentare posle poraza oz crne gore, covjek bi pomislio svasta, aaa sada svi cutite...eeee moja braco srbi, da se nijeste tako ponasali nebi srbija bila ka nokija..

DUSAN SILNI

pre 12 godina

OBJEKTIVNO 35 bacanja za slovence naspram nasih 14 to govori o kriterijumu sudija, dace bog da crna gorica i slovinci doguraju do polufinali ali nazalost pobede koje su zabelezili protiv nas da bi potvrdili svoju novonastalu nacionalnost biti sve za vek i vekova a verovatno ce se prepricavati i svojim cukununucima a i sire. Sto se nas tice daleko smo na ovom prvenstvu od zeljene forme i zelje pojed. da se bori za dres i grb zato cesljanje po boraniji! Zivela Srbija!

bojan

pre 12 godina

sinoc neko rece vidjecemo se u borbi za medalju,sta bi ovo sad,zasto i dalje slavite unaprijed,kad cete se opametiti i prestati sa potcjenjivanjem drugih...

Mladja_011

pre 12 godina

sta smo doziveli da nas prvo kosarkaski anonimusi poput Cg ponizavaju a sad jos i Slovenija..Dzikicu prestani da se bavis ovim poslom

enter

pre 12 godina

Smesi se B divizija! Ako, ako... Tako i treba. Zasluzeno! Umesto da se ispravljaju greske, mi govorimo da je namesteno, lose sudjenje, nedostaje Nedovic. Evo igrao je danas Nedovic pa smo gubili i 31 razlike dok nas Slovenija nije pustila. 102 poena! Mozda smo i njih pustili!?
Puno srece Crnoj Gori i Sloveniji u nastavku!
P.S.
Verovatno ce mnogim biti uteha to sto je ispala i Litvanija. Takav je nas mentalitet...

neko to od gore vidi sve

pre 12 godina

Fijasko!Ovo me podseca na proslu godinu kada smo dozivljavali neuspehe u svim uzrastima. Sve je kulminiralo debaklom seniora u Turskoj kada nismo osvojili medalju. Ne bih hteo da se to ponovi, ali strepim da ce tako biti. Lose se radi u nasoj kosarci, vise ne predstavljamo kosarkasku silu kao ranije.

Mrmac

pre 12 godina

Pratio sam utakmicu.Toliku neborbenost,malodusnost,nezalaganje nisam video kod nijedne nase selekcije.Stekao se utisak ne da ne mogu,nego da nece.Toliko izgubljenih lopti,nepotrebnih prekrsaja,a Slovenci su bili maltene nepogresivi sa linije slobodnih bacanja.Nadasve sto su nas nadskakali kao i Crnogorci juce.Definitivno smeniti Dzikica da nam vise ne upropastava mlade generacije kosarkasa.

srdjan

pre 12 godina

Porazi od Crne Gore i Slovenije sa po vise od 20 koseva razlike spadaju u najveci samar srpskoj kosarci u zadnjih 20 godina(uz blamazu seniora na EP 2005). Da su odnosi u timu naruseni i da su oni osnovni razlog katastrofe pokazuje detalj da selektor Dzikic nakon pada sa minus sedam na minus 17 za minut i po trece cetvrtine UOPSTE NIJE TRAZIO TAJM AUT?! Cini mi se da ga nije trazio ni u celoj zadnjoj cetvrtini!
Dzikic ce morati da objasni Strucnoj komisiji koja ga je i postavila na to mesto par stvari, npr:

Zasto je ostavio Muslija naseg nadominantnijeg cenrtra za koga nema zamenu? Ne radi se o povredi - to je opste poznato.
Kako to da mu Nedovic ne igra sinoc protiv Crnogoraca zbog "povrede", a danas zabije 24 kosa (i jo se ispucava).
Zasto tim u kome igraju igraci koji vec nose igru svog tima u seniorskoj konkurenciji NE ZELI DA IGRAJU ODBRANU i u dva meca prima 190 koseva?!
Zasto su ova dva meca odigrali "kao Indijanci" - silovanje suta i bezglavo soliranje. Sta se to desilo od cetvrka i meca sa Rusijom?
Selektor odlucuje o igracima i stilu igre. I selektor je kriv. Tacka. I oni koji su ga postavili, naravno.
A sto se tice igraca...Oni su zaboravili da nose dres svoje zemlje i da je kosarka nacionalni i trofejni sport. Nisu problem porazi vec odnos prema igri.
Na mestu selektora uvek mora da sedi AUTORITET. Sto su momci stariji to je autoritet vazniji. A Dzikic se ljuti na svoje igrace zato sto lose igraju?! Smesno.

Kakav optimizam!

pre 12 godina

Austrija je izgubila 73 razlike! Ali od SPANIJE!!! Ej, Spanije! Ne mozemo da se poredimo! Da ih dobijemo uopste bice odlicno! Hrvati nisu za poceniti, posle ovoga su favoriti sigurno, a od Litvanije gubimo lagano...

Nash Taylor

pre 12 godina

Svim dobronamjernim ljudima pozdrav iz Podgorice! Znate,nedavno smo poslali reprezentaciju na žensko evropsko prvenstvo i djevojke su bile na kraju 6-te, skor 7 pobjeda 2 poraza kao i šampion Rusija, ali takav je sistem takmičenja. Crna Gora zvanično ima 34 registrovane košarkašice...Ali ono čime su one, anonimne do tada zadivile Evropu bili su kolektivni duh i fanatična borbenost. Tako i ovi naši klinci, ne znam dokle će dogurati u drugoj fazi, ali im jedno sigurno nećemo moći zamjeriti - da nisu složni i da neće ginuti na terenu predstavljajući časno zemlju iz koje dolaze, ma koliko ona mala bila... E, tu mislim da trebate tražiti rješenje problema... Kako, ne znam, ali tim vašim momcima igranje za reprezentaciju mora biti svetinja i najveći ponos... Biće bolje, pozdrav!

Dragan

pre 12 godina

Jao, Srbijo, sta si dozivela: da sluzis Crnogorcima i Slovencima za nabijanje kos razlike. Bruka nevidjena! Ja li ovo buducnost srpske kosarke? Odmah smeniti Dzikica! Mozda je dobar klupski trener, ali nije za reprezentaciju.

my way

pre 12 godina

Verovatno ce mnogim biti uteha to sto je ispala i Litvanija. Takav je nas mentalitet...
(enter, 16. jul 2011 22:56)

Pa ako ih dobijemo i izbacimo njih u B diviziju bice uteha, sta tu ima lose? U zadnje vreme su nas prilicno zeznuli, dobili nas i na SP za seniore u borbi za bronzu i sad klince do 19 god. u finalu, pa je to savim normalno osecanje, pogotovo u sportu. A i sledecoj generaciji ce bez njih biti lakse jer su to verovatno ova deca sto su igrala finale. Naravno, ako izgubimo potpuno druga prica...zato ipak treba podrzati momke i objasniti im koliko ih vazna utakmica ceka.

ZA DUSAN SILNI

pre 12 godina

Dušane, zaista si me nasmejao. Pođi u ponedeljak u obliznju radnju, kupi zareza i tačaka (biće neka akcija na kilo, sigurno), da imaš za sledeći komentar.

влада011

pre 12 godina

Они наши клинци U19 који су освојили светско сребро 3 пут су бољи од ових U20. Сада је потпуно јасно да овај тим нема квалитет за А дивизију и да се уопште не ради о Словенији, ЦГ... Центра нам игра Огњеновић 2,16, који убацује 2 поена по мечу, а други центар Миловановић 4. Други плејмејкер Николић на све 3 утакмице по 10м, шут 9/0! Ђуран за 27м једна тројка. Благојевић вечерас за 17м, без иједног скока, а Словенци су имали чак 14 офанзивних скокова, укупно 40, а ми 29 (24+5).
Који је то селектор који селектује такве играче. При том према Радосављевићу се односи као да је он овде најгори. Најмање је од свих је провео у игри. Јуче против ЦГ за 15м, 8 поена, а данас га је увео тек у 4/4, када је све било готово и кад смо у 3/4 примили 38 кошева!
Ипак, нешто је необично у свему овоме. Из слободних бацања примили смо јуче 13 кошева више. 14/9 према 25/22, а сада +20, 16/13 према 37/33. Мало је чудно да су противници јуче извели 11 бацања више, а данас чак 20.

Mladen 77

pre 12 godina

Jao ljudi moji sta vam je bre ovo je cista realnost!!! Dzikic je trenercina da se razumemo ali kad imate vec kvazi napravljene igrace,koji zbog ko zna kojih stvari moraju da igraju a koji ne znaju sta je ponos i cast sto nose taj dres koji nose onda se desi nesto ovako!!! I posto zivimo u ovoj zemlji bice jos dosta ovoga i moramo da pocnemo da se navikavamo,da su licni interesi u ovom trenutku a pogotovo u buducnosti nasa realnost!!!!

Rade Vš

pre 12 godina

Pa nije ni čudo da ispadnemo, kad je Anđušić najbolji igrač! Ne može se ništa na silu i na veliku samoljubljivost...
On je svoj karekter pokazao...želi da napusti Klub koji ga je maltene othranio!!!
Veliki pozz. iz Vš

Lancelot

pre 12 godina

Promasaj trenera i verovatno neka nesloga oko igraca,
Nema veze tu su igraci od U19 uz nedovic+musli+jaramaz i to ce biti odlicannnn explozivan team za A selekcije.
Vazno da imamo 3 extra igraca svake godine a imamo ih.
A za ovih komsije iz montenegro, i iz hr koji daju savete(ne pricam o srbima iz cg) neka se pojave malo kada srbija dobije redovno u razne sportovima, jos malo ce da se pojave kada ce srbija U12 ili U9 izgubi neku utakmicu:) hehe
Ajd pozdrav

tevez

pre 12 godina

jos nije nista gotovo, sada ce da igraju medjusobno sa hrvatskom, litvanijom i austrijom i 2 najgora idu u diviziju B. austrija ide sigurno jer je izgubila od spanije sa 73 razlike.

luki

pre 12 godina

Ne osudjujte previse Djikica, postoje treneri koji prosto neznaju da rade sa mladima,to su treneri kojima treba sirina tima kao,potpuno takticki i tehnicki obuceni igraci.Takvi treneri su Obradovic, Petrovic i jos neki a tu spada ocigledno i Djikic, koji ima jos jednu otezavajucu okolnost a to je da je on izdanak Vujosevicevog sistema igre koji zahteva i specificno obucene igrace za taj sistem.

očajni

pre 12 godina

Staro pravilo " ekipa koja pobedjuje ne menja se ". To selektor nije izpoštovao iz njemu znanih razloga. Gde su Vukasović, Ponjavić, Torlak, Musli koji su ugradili sebe u sve što je ova generacija osvojila. To niko nikada neće pojasniti. Ali se bar zapitajte.

kiza

pre 12 godina

Ne moze niko reci da Dzile nije solidan trener,ali ovo sto nam se desavalo juce i danas je iskljucivo njegova krivica!Jednostavno, covek tera neki inat...Juce, katastrofalna reakcija kod time outa,danas takodje.Hm,naravno,ne bi bilo korektno reci da je uzeo tad tajmove bilo bi sigurno bolje,ali prevrsio je svaku meru.Danas,ona tehnicka je takodje dokaz nemoci.Nisu nam krive sudije bez obzira na cudan kritetijum,definitivno.Dzile je iskompleksiran trener,covek i to zna sira javnost,izuzetno sujetan i to je njegov osnovni problem.

guzonjin sin

pre 12 godina

Nije ni cudo sto ovako prolazimo.Bice jos i gore.A zasto.Pa zato sto se vec duze vreme u reprezentaciju pozivaju mamini i tatini sinovi,a ne oni sto vrede.Pola tih momaka nije ni za C diviziju.Valjda treba da se prodaju itd.SRBIJO PROBUDI SE.

Milutin Mladjenović

pre 12 godina

Očito da sa ovim momcima koji su otišli u Bilbao, nema ko da radi na motivaciono-psihičkom smislu...Aktuelni trener je zaokupljen svojim trenerskom karijerom u inostranstvo, momci mladi, neiskusni, i sami rastrzani u razmišljaju o ko zna čemu i kome.
Šta hoću da kažem, mi očito imamo igrače, pojedince, ali TIM nemamo garantovano.
Ipak izgubiti katastrofalno u samo 48-časova od dve ekipe koje do ovoga prvenstva bile totalni autsajderi je stvarno za zabrinutost.
Ovaj rezultat je i kazna ne samo za naše košarkaše mladjane, no i opomena za najveće rukovodeće ljude u KS-savezu, koji olako postavljaju trenere za neke selekcije kojima je ovo samo honorarni i usputni posao koji žele da otaljaju i odu za unosnijem inostranim angažmanom.

Skomi

pre 12 godina

Mnogo bi bolje bilo da su bili bez medalja na U16 I U18, a da su sada doneli medalju jer su sada najblizi onome sto ih ceka u seniorskim karjerama. Oni tome ocigledno nisu dorasli. Sto bi rekao narod "udarila slava u glavu". O njima se prica kao o vanzemaljcima (zajedno sa Muslijem), a cinjenica je da oni lagano nestaju sa mape kao generacija, a mozda I kao igraci....
Npr, '92 koje je vicesampion sveta ima potpuno drugaciji put sto se tice ovih prvenstava. Zablistali su kada je najpotrebnije. Problem ce biti sto bi ih ove nabedjene zvezde mogle uskratiti za priliku da se bore za evropsko zlato iduce godine ako ispadnu u B diviiziiju... Za cudo, to isto se moze desiti I Litvancima...
Ipak mislim da u B idu Hrvatska I Austrija...

*bane*

pre 12 godina

* Uticaj Duška Vujoševića na trenere ........nevaspitanje , bezobrazluk , favorizovanje pojedinih igrača u klupskom interesu, bavljenje u isto vreme menadžerskim i selektorskim poslom i deal sa roditeljima , ko će pre u inostranstvo ............

palop

pre 12 godina

Ovo je blago receno katastrofa.
Zemlja koja je uvek bila u vrhu u mladjim kategorijama da mora da se bori za opstanak u A Diviziji je prosto nezamislivo. Ne mogu da opisem recima kako se sada osecam i jednostavno ne znam koga bih okrivio za ovaj nevidjen neuspeh, igrace ili trenera (ili zajedno)...

les lionceaux

pre 12 godina

@ enter

evo, i meni je utjeha što su i Litvanci ispali.. ali, nije to do mentaliteta nego čisto logičko razmišljanje, normalno je da se nadamo da oni nemaju dobru generaciju jer smo mi dve najveće košarkaške nacije i najveći konkurenti uz Špance

@ Srdjan

nisam siguran, ali mislim da Musli ima nekih, zdravstvenih, srčanih problema

a naravno, ono što će treneru biti teško objasniti je to kako je moguće doživjeti takav pad da pobjedimo Rusiju pa nakon toga nam se dese ovakva dva poraza.. dok ista ta Rusija pobjedi svoje mečeve protiv istih ekipa

Milos

pre 12 godina

Ma ljudi, Djile se opustio. Imao decko odlicnu sezonu, osvojio euro trofej, potpisao mastan ugovor sa Lijetvosom i sad misli da je pokupio svu pamet sveta. Ne shvata covek da kao trener mora stalno, i stalno, i STALNO da se dokazuje!!! Ovo je jedna od najvecih sramota srpske kosarke!

Očajni

pre 12 godina

Poenta priče je u nakupcima i preprodavcima. Do 18 god. priča se zahuktava ali je još uvek prisutan kvalitet. Sa 20 god. na scenu stupaju nakupci i preprodavci , te igrač postaje roba na uštrp rezultata.Nakupac je zadovoljan a nacija očajna. Ne zaboravite da je poslednje zlato u mladjim selekcijama uzela ova generacija u Mecu pre dve godine uz igrače koji sada nedostaju i uz drugačiju priču.

luki

pre 12 godina

STRASNO!!!
Ali kada bolje razmislim mozda je dobro sto se ovo desilo. Igraci misle da su zvezde i ako su takticki a narocito tehnicki potpuno neobuceni,treneri koji rade sa njima u mladjim kategorijama su nezainteresovani jer rade za par stotina eura,pa kada vide kolege koji rade sa prvotimcima koliko su placeni a nisu bolji od njih gledaju da pobegnu sto pre.Zvezda propada,Partizan je potpuno nezaiteresovan za rad sa mladima, ceka da mu drugi napravi igrace.Hemofarm ima generaciju 93 od kojih iskreno ja nevidim ni jednoga da ce postati vrhunski igrac, neka cudna selekcija narocito pozicije na kojima igraju pojedinci.FMP je nesto ranije radio sa decom ali koliko sada vidim i oni polako dizu ruke,
verovatno na to uticu i odlasci mladih igraca,koje roditelji na nagovor menadzera odvode pre potpisivanaj ugovora, u koje su ulagali verovatno velika sredstva.Zalosno je videti nase igrace kako igraju za Tursku/pa se jos razigrava u nasem klubu i ligi i zauzima mesto nekome od nasih igraca/Nemacku,Sloveniju itd, a mi nemamo postenog centra u mladjim kategorijama.Nasi startuju kao veliki talenti u kadetskom uzrastu pa zbog svega gore navedenog polako nestaju sa scene,dok drugi svoje "netalentovane" igrace upornim i strucnim radom pretvaraju u vrhunske.
Ako se nesto pod hitno ne promeni crno nam se pise.