Tenis 541

Nedelja, 03.07.2011.

14:58

Novak Đoković osvojio Vimbldon!!!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je Vimbldon pobedivši u finalu dvostrukog šampiona u Londonu Rafaela Nadala sa 6:4, 6:1, 1:6 i 6:3.

Novak Ðokoviæ osvojio Vimbldon!!! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

541 Komentari

Sortiraj po:

Slavisa

pre 12 godina

Samo da ga zdravlje posluzi. Mislim da ce da nadmasi i Rafu I Federera. Rafa je sam priznao da njeegova igra ne moze da naskodi Novaku. Ova zadnja recenica govori sve.
Hvala Nole za sve sto si uradio za Srbiju.

Lexx

pre 12 godina

Ма само желим да се упишем и мојим коментаром честитам Новаку на испуњењу, могу слободно рећи наших снова, његових личних, али богами и снова цијеле нације.
Новаче, много хвала на овом незаборавном успијеху и твојој спремности да своје успјехе дијелиш са нама. Желим ти да по остварењу дјечачких снова сада уживаш у јави и да се на мјесту којем си сада задржиш још дуго времена.
О мечу самом само оволико: чиста перфекција (са изузетком трећег сета). Побиједник ниједног тренутка није долазио у питање. Тиме је и неупитна постала свака дискусија о томе ко је бољи?
Много поздрава свим поштоваоцима Новаковог тениског лика и дјела из Низоземске.

Jasmina

pre 12 godina

Broj 1 na ATP listi i sampion vimbldona sa samo 24 godine,kako to divno zvuci!Cestitam Novaku Djokovicu,njegovoj porodici i njegovom timu na ovom fenomenalnom uspehu :-)

xdachax

pre 12 godina

Bravo Nole, cestitke od sveg srca! Srbija danas ima sta da slavi i treba da slavi!

A sada malo i o vama, "hejterima":

1) Kazete ne treba slaviti ovu pobedu, Novak je uobrazen, a tenis je individualni sport. Da je tako, Novak ne bi promovisao Srbiju posle svake pobede i ne bi govorio kao pobede posvecuje svojoj zemlji i svom narodu. On je teniser i to je ono sto on moze. A sta ste vi gospodo uradili u svom zivotu za svoju zemlju i svoj narod?

2) Kazete placa porez u Monaku, a ne u Srbiji? Da, zato sto je tamo porez manji zato sto mu se moze. Ne kazem da je 100% uredu, ali ne vidim sta je to drzava ucinila za ovog momka da bi on imao obavezu da joj to i vrati. Uostalom, to rade i druge svetski poznate zvezde, pa ih sunarodnici ne docekaju na noz tako kao vi. Isto tako verujem da biste i vi prvi uradili isto jer po vama vidim koliko ste ogorceni na drzavu i stanje unutar nje. To se zove licemerje.

3) Boris Tadic bio u Londonu i posmatrao mec. Cudna li cuda! A gde bi trebalo da bude? I ajde sad da mi neko od vas opet kaze da ne bi isao da gleda finale Vimbldona da je predsednik. Ne, nego biste nedeljno popodne sigurno proveli resavajuci drzavne probleme koje niko u poslednjih 10 godina nije mogao da resi. Opet licemerje.

I na kraju, to sto niste platili struju, sto deca nemaju sta da vam jedu, sto nemate posao ili vam je mala plata, iskreno, meni je jako zao. To je problem drzave i nacina na koji ona tretira ljude sa takvim problemom. Samo vas molim da sacuvate bar malo dostojanstva, jer Novak vam nije za to kriv.

Jos jednom, cestitka za sampiona.

BRAVO NOLE, SAMO NAPRED! SRBIJA JE UZ TEBE!

Milos

pre 12 godina

Prvi teniseri sveta koji nisu uspeli da osvoje Wimbledon

Roddick: 0 titula/3 finala
Lendl, Nastase, Rafter: 0/2
Courier: 0/1
Kuerten, Wilander, Safin, Ferrero, Kafelnikov, Muster, Rios, Moya: 0/0

Samo sam znatizeljan

pre 12 godina

Alo bre svi vi koji ste prethodne 2 nedelje (i duze) bili protiv Noleta. Voleo bih da neko iskreno napise kako se glupo sada osecate.

Miki

pre 12 godina

Kako ste vi ljudi smesni. Pa dosta je Djokovic skupio tanjira, moze uzeti i on neki trofej. To sto on tek sad osvaja Federer i Nadal imaju u izobilju. Ajde malo postovanja, iako smo Srbi, sramota bre!

Sojka

pre 12 godina

A GDE JE ONAJ "vlajzi...." i kako ono ide nastavak ? Najveci navijac Partizana..?

"vlajzi...." JAVI SE.....BUDI HRABAR onako kako su "grobari"HRABRI, HAJDE PARTIZANOVCI su hrabri.....sta danas kaze/pise "vlajzi......"---pod kojim imenom se danas javljas..????

goxy

pre 12 godina

Svaka cast Nole! A vi ne mlatite, jer da je svako od vas precednik Srbije, posao bi u London i gledao ovaj istorijiski mec za sve nas... Na stranu to, sto time mozda zeli da postigne neke politicke poene. Ne branim Tadica, ali ja bi prvi postupio kao on, kao i vecina vas, verujem.

xy

pre 12 godina

@ne volem
E jadan si.
Ti si od onih koji jedino sa nekom ortodoksnom gluposcu moze da skrene paznju na sebe, posto ocigledno ne znas nista pametno da uradis.
Takvi kao ti i ne zasluzuju da bolje zive.
Trebao bi da zivis 10 puta gore, jer ni ovo trenutno nisi zasluzio.
Sam si sebi najveci neprijatelj.

buducnost

pre 12 godina

@zabrinuti
Ne moras da se brines.
Nece biti ni izbora ni predizborne kampanje.
Uprvo pisemo peticiju da Tadic postane dozivotni predsednik.
Apsolutno je to zasluzio.
On i Djokovic su jedine svetle tacke u ovoj zemlji.

liht

pre 12 godina

Ноле је овим испунио своје дечачке снове
Број 1, Вимблдон, Дејвис куп
Све остало је бонус
Уживај дечаче
Заслужио си

Fredy House

pre 12 godina

Posle skoro 4 godine,stalnog prepucavanja,polemike,svadjanja i argumentovanja,mislim da smo konacno dobili odgovor na pitanje: NOVAK DJOKOVIC JE KAPACITET DA BUDE SVETSKI BROJ 1 I OSVOJI VIMBLDON.
Mislim da se ovim danom zavrsila sva prica sa mnogima koji su ga osporavali do sada i omalovazavali ogroman Novakov ulozeni trud i trud njegovih roditelja. Posle ovoga mozemo samo subjektivno da ga mrzimo i volimo,ali NIKO ne moze vise da ospori njegov ogroman kvalitet.

Slavi Srbijo sto imamo ovakvog momka da nas predstavlja na najbolji moguci nacin svetu......

Jasna

pre 12 godina

Bravo Novace Djokovicu. Svaka ti cast. Nadam se da cemo jos dugo gledati ova 2 sjajna tenisera u GS finalima. Takodje nadam se da cemo i Rogera Federera jos gledati u GS finalima (bez obzira sto je, kako kazu, na zalasku svoje karijere). Voleli ga vi ili ne, covek igra najlepsi moguci tenis na svetu. Djokovic jeste trenutno najbolji i po igri i po bodovima, ali ipak zelim i da ova 2 ostala tenisera budu tu bez obzira, i da se sva trojica medjusobno takmice, jer to tenis cini interesantnijim i kvalitetnijim. Pozdrav svim ljubiteljima dobrog tenisa. :)

Igor Petkovic

pre 12 godina

Роџер и Рафа сузе лију, питају се: ,,Кад ће НОЛЕ у пензију!" xaxa mnogo jako.
Naravno velike cestitke Noletu na pobedi protiv vamos-tamos Rafice.
Drago mi je da se obistinila moja tvrdnja jos od pre 4 gosine da ce Nole biti broj 1.

terminator

pre 12 godina

# E pa momci gledajte preokret, gledajte pravog broja 1, osvajaca 11 grend slemova.

AJMO TAJMO hahaha
(a, 3. jul 2011 16:56)


# Novak je psihicki nestabilan. Evo Nadal se vratio iz mrtvih i tera svoj jedinstven tenis dok Nole nema resenja. Pobedice Nadal. (Milutin, 3. jul 2011 17:19)


# Nisi fer Rafa, sto si pustio decka da se lozi ;)
(a, 3. jul 2011 17:01)

Pa mi smo odgledali, momci. A vi... kako ste!? jel mnogo bollliii?

kuvar

pre 12 godina

bravo Nole! iskrene cestitke na pobedi,bio si sjajan.posebno u drugom setu.to je bila perfekcija.sada sledi sezona na betonu gde si najbolji(a gde pa nisi?).ocekujem tvoju totalnu dominaciju do kraja godine i obaranje svih rekorda u broju pobeda u jednoj sezoni jer si jednostavno najbolji ove godine.a tako je malo faalilo da pobedis i Rodzera u Parizu.servirao si za set a on se volsebno izvukao.da si dobio taj gem sudija bi prekinuo mec zbog mraka i ti bi ga sutradan dobio pa i zadao najveci udarac Rafi pobedom u finalu.ali neka ima vremena.ko zna zasto je to bilo dobro?drago mi je sto si uspeo da nas nateras da zaboravimo sve brige i probleme koje imamo i sto si nas napravio ponosnim sto smo tvoji sunarodnici.

Petar

pre 12 godina

U ovom trenutku svi smo mi srećni što smo živjeli u doba najvećeg tenisera svih vremena Federera i najvećeg borca, kralja šljake i velikog sportiste Nadala, a najsrećniji smo što ih je naš Nole nadmašio, pobjeđivao čak i dominirao nad njima u tenisu! Nole ti si ponos Srbije!!!

Durmitor

pre 12 godina

Što san bilo sada je na javi
tvoj te narod sa ponosom slavi.

Hvala ti za ovaj osjećaj ponosa i neizmijerne sreće.Popeo si se na krov svijeta,ostvario snove,a sad uživaj u plodovima svoga zasluženog uspijeha.

Alex

pre 12 godina

Bravo Nole! Sada kada si ostvario svoje sportske snove, red bi bilo da razmisliš o tome da se oženiš! Kao što sam već rekao, kum može da ti bude Tzonga (bio uz tebe kada si osvojio prvi Grand Slam, i kada si se popeo na vrh), a za ketering će se pobrinuti Nadal, sa svojih velikih 5 komada! ;)
Sve najbolje! ;)

Moša

pre 12 godina

Skidam kapu momku koji je postigao skoro nemoguce. prvo mesto i osvajanje Wimbija. Zbog toga jedan prigodan song pun simbolike, Ziveo ti nama 100 godina.link

Ljubitelj Sporta

pre 12 godina

@ timberwolf

Jedan je Roger Federer - koji je broj 3, a jedan je I Novak Djokovic - koji je BROJ JEDAN, I 48 - JEDAN ove godine, a protiv Rogera ove godine je 3 - JEDAN...!

@ AAA

Procitaj ovo iznad...

Manu Ginobili

pre 12 godina

BRAVO NOLE MAJSTORE!!...ovo sto radi Nole je nestvarno,biti prvi teniser svijeta i osvojiti ovako Wimbledon u eri Federera i Nadala je nevjerovatno,voljeli ih mi ili ne ali oni po svemu spadaju medju najbolje koji su ikada igrali tenis i to ovom Noletovom uspjehu daje poseban znacaj!...kao sto neko ovdje rece-ovo vise nije ni rivalstvo vec dominacija,pet puta za redom dobiti Nadala!!??...sta reci na to?? :)...svaka cast Noletu,odusevio me ne samo svojom igrom,koja je daleko najbolja i najkompletnija na svijetu vec i ponasanjem na terenu i izvan njega!...KAKAV AS I KAKAV COVJEK-NOVAK DJOKOVIC!!!!

Srđan

pre 12 godina

WIMBLEDON 2011 i Bari 1991. Dve najvrednije stvari u životu! Sve ostalo je daleko, daleko manje važno! Bravo Majstore!
(SALE, 3. jul 2011 20:08)

Tako je, posle 20 godina najveća stvar za Srbiju i njenu promociju u svetu!

Ženevljanin

pre 12 godina

Čestitam Novaku ispunjenje dečačkog sna; ne znamo da li je san trajao 20 godina ali znamo da je ispunjen za ciglo dva dana vimbldonskog polufinala i finala! O igri: Fantastična u prva dva seta (Rafa podjednako sjajan u prvom), pad u trećem (Nadal dominator) i obostarano nervozna igra u četvrtom u kome je Đoković bio staloženiji i ...pobedio. Uvek sam mislio a sada s eto jasno videlo da je glavno oružje Novaka njegova glava odnosno vrhunska teniska inteligencija a takođe i izvrsna tehnika. Jasno je da Nole nema nijedan "ubutačan" udarac, ali nema nijednu slabu tačku (to servis odavno nije, uprkos rasprostranjenom drugačijem mišljenju). I servis i njegove ostale udarce je vrlo teško pročitati, čak i takvom asu kao što je Rafael Nadal... Toliko zasad, treba proslaviti ovo fantastično dostignuće... Voleo bih da to bude urađeno na dostojanstven način bez potcenjivanja Nadala i Federera koji su obležili prvu dekadu XXI veka. A Novakov uspeh je utoliko veći što je postignut u konkurenciji takvih teniskih gromada...

marinko

pre 12 godina

Svaka čast Novače. Nisam mogao pratiti meč jer nažalost neki radimo i nedeljom.Sve u svemu veliki rezultat ne samo za Novaka i srbiju već i za ceo Balkan.Treba svi da se ponose sa njim.

thelamb75

pre 12 godina

Mene, lično, fascinira reakcija njegove majke i devojke. Prave žene Srpkinje, grcaju i njima je najteže. Obratite pažnju na to kako reaguju majke, devojke ili žene ostalih tenisera. Vidi se da je u najtežim trenutcima, najteže Dijani i Jeleni. A, mali Đorđe je tu da podigne i najviše vetuje.

Srrdjan

pre 12 godina

Cestitke Majstore.Svaka Cast i celom timu oko Tebe i oni su deo svega,ali Ti si KRALJ!!!Docekao sam dan da mi je drago sto Sam SRBIN!!

bane

pre 12 godina

Kako Scotland Yard javlja, danas je u sred Londona jedan Srbin reketirao Spanca i brutalno mu oteo zlatni pehar i prvo mesto. Na poternici pise samo No1e :)

nancy

pre 12 godina

Pustite Tadica na miru,dosao u London da uziva i odmori oci i dusu... Ima sta i da vidi! Bolje bi bilo da i vi malo vise uzivate u Novakovom uspjehu

Lena

pre 12 godina

Sampionuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jedan jedini!!!!!!!!! Uh, tako smo svi srecni!!!! Zasluzeno, fantasticno, superiorno.... Jedva cekam docek, predivno je sto odmah dan nakon pobede zeli da to podeli sa svima nama!!!! Ucinio nas je toliko puta ponosnim!!!!!! Prosli put su mi negde pogubili porukicu, pa ovaj put moram da ponovo pohvalim B92, svaka cast celoj ekipi sportskog pregleda!! Sjajno obavljen posao, sa puno pozitivne energije koja je ocigledno doprla do Noleta! :D I svaka cast Igoru Vujicin, na tako emotivnom prenosu, uzivali smo!!! Ovaj tim ne treba menjati! ;) P.S. Molim vas sutra ponavljajte u vestima kada je docek, da bi ljudi bili informisani i dosli u velikom broju, to ce Noletu sigurno puno znaciti!!!!

ЦарПареИ_Магле

pre 12 godina

Мислим, шта рећи!? Врх!!! Још само пар речи о његовим пратиоцима. Рафа Надал - велики спортиста и још већи човек; велик и у победи и у поразу. Федерер - познат као једини човек који је победио Новака ове године.

Od srca srcu

pre 12 godina

Bravo Nole,bravo SAMPIONE!!!Cela Srbija danas slavi zahvaljujuci tebi,hvala ti za sve,najbolji si i najjaci!!!Presrecni smo i kad si pobedio vristali smo od srece!!!Hvala ti majstore!!!To je nas NOLE,PONOS SRBIJE,PONOS SVIH SRBA,NAS KRALJ,...TI SI NASE SRCE!!!VOLIMO TE!!!!

Sasa

pre 12 godina

Је л' се Тадић извинио Надалу?
(Душан, 3. jul 2011 20:27)

Dosadni ste. Vic Vam je vec bajat, i ponavljanje istog ujedno predstavlja i smaranje ostalih ljudi koji posecuju sportske sajtove zbog sporta. Idite na neki politicki sajt pa tamo pljujte koga hocete. Pustite nas molim Vas da uzivamo u ovom novom velikom uspehu Novaka Djokovica, a ako nemate sta pametno da izjavite , samo se radujte , ako ste u stanju, batalite tastaturu.

Aleksandar Tijanic

pre 12 godina

Igoru Vujcinu,Milanu Boskovicu,Milosu Saranovicu i kompletnoj ekipi sportske redakcije Tv B92 nudim prelazak na javni servis. momci svaka vam cast bilo je zadovoljstvo gledati vas.

dusanzile

pre 12 godina

Hvala ti NOLE, za sve ove pobede, hvala sto nam bar na kratko skrenes misli od nsae svakodnevice, od nasih kredita, od nasih slabih plata, od naseg loseg stanja!!!!!!!!!!!

Hvala za osmeh koji nam svakim danom priredjujes!!!!!!!!!!!!!!!

predrag

pre 12 godina

Bilo je divno ove dve nedelje gledati Noleta i sve ovo. Svaka cast majstore, ali kao sto neko rece sutra je radni dan i vracamo se u ovu nasu beznadeznu svakodnevicu ,valjda ce nas ova euforija drzati bar nedelju dana dok se ponovo neopasuljimo gde smo. Bravo za Vujicina, Saranovica,Djordjevica i Boskovica sa vama je bilo dosta zanimljivije gledati sve ovo. Pedja

Nenad

pre 12 godina

Neizmerno sam srecan sto je jedan mlad, uporan i vredan covek ispunio svoj zivotni san!

P.S. Nole, pozovi Jelenu Gencic, od koje je krenuo put ka ostvarenju tvog sna!

thelamb75

pre 12 godina

Više ne moramo da postavljamo pitanje: kako igrati protiv Nadala ili Federera u finalu? Sada oni moraju sebe da pitaju: kako igrati protvi Novaka?

Vasilevs

pre 12 godina

Fantasticna igra na samom terenu, sportska kultura i na terenu i van njega, mentalna cvrstina i vrhunski talenat. Sve se to slilo u ovom sjajnom momku. Sve cestitke na osvojenom Vimbldonu i uverenje da ces nas obradovati ovako i narednih meseci i godina! P.S. Uzivali smo danas u Tvojoj igri majstore!

ne volem

pre 12 godina

Nije on tako popularan kako bi oni koji nam umesto hleba serviraju samo igara hteli da prikažu.

http://www.youtube.com/watch?v=43UIu-pRHSk

Istocno Sarajevo

pre 12 godina

Svaka cast, sampionu! Srecno osvajanje Wimbledon-a i prvog mjesta na ATP listi! Sve najbolje u zivotu i nastavku karijere zele ti stanovnici Istocnog Sarajeva i cijele Republike Srpske! Volimo te! Zivio!

Mladen

pre 12 godina

Udarao malo reketom i dobio ono sto svi mi komentatori necemo za ceo zivot,kome porez Srbine,jel Monaku....njima pare a Srbija te bodri....nije to lepo Monachanine...
p.s. Nesto ne chuh da se zahvalio vama koji ga frenericno bodrite,mora da je zaboravio jer ipak porez u Monako :)

A sta je on to dobio od Srbije?

Nebojsa

pre 12 godina

Svakom sportisti, prisustvo predsednika njegove drzave, predstavlja dodatni podstrek. Nebitno je ko je i kakva osoba trenutno predsednik, vec je bitno sto on simbolicno predstavlja narod iz kojeg sportista potice.

2CRAZY

pre 12 godina

meni je veoma drago to sto je Tadic pruzio podrsku Nolete sa tribina!
ovo sto se zale zbog toga, misleci da mu je namera da skuplja poene kod naroda ili kojim parama je to platio - su sitne dushe!
kao predsednik zemlje, sigurno ima dovoljno para od svoje plate, za let do Engleske i pracenja finala.

argus

pre 12 godina

Konacno je pao ovaj megadefenzivni tenis sto igra Nadal, a koji je izmilio njegov ujak bivsi propali fudbaler! uspeo je ujak la kukaracha Toni da nadje taktiku kako da unisti Federera igrajuci samo na backhand Rogera, ali to je bila dobitna kombinacija za Novaka. Nakon 5 uzastopnih poraza u funalima od Noleta, Rafa ke morati sa njegovim ujakom da pocne da radi na strategiju-dupli doping, inace tesko da ce ikad vidjete Grand Slam Pehar. Nole svaka cast-do prosle godine si imao potencijal, a sada imas simbiozu potencijala-mudrosti-samopouzdanja! Pozdrav iz Makedonije, uvek s Noletom i Rogerom! Vamossssss Rafaaaa-la kukarachas cekaju na tebe!!!!
(Rubin Gulaboski-Makedonija, 3. jul 2011 19:59)
Malo pojašnjenje. Nadalov (ujak)tj. stric (oncle) Toni Nadal je možda propali fudbaler, ali je drugi stric Miguel Nadal čuveni igrač Barselone i učesnik ,ispravite me ako grešim, 4 svetska prvenstva.
Izvinjavam se što trolujem, Novak mi je ulepšao dan,mesec, godinu. A svi koji komentarišu Tadića i Jeremiča, pa dobro, neka su bili. Nole je pobedio sve drugo pada u vodu.

Navijac

pre 12 godina

Bravo majstore sutra svi na docek novog kralja da vidi koliko smo ga bodrili sve ove godine ako sad nadje neko neku zamerku onda taj nije noralan ovakav uspeh treba da se slavi minimum tri dana kao svaki veliki srpski dogadjaj jedino me je iznerviralo sto su bili neki pozeri u njegovom boxu i na stadionu sta ce oni tu mislim strasno!BRAVO NOLE SRBIJA JE SLAVILA I TEK CE DA SLAVI!!!

vrh sveta

pre 12 godina

"Sutra sam na tribinama! Vec sam nabavio kokice. Uzivacu u Rafinoj pobedi. Neka pokaze Novaku da mu nije dorastao. Zelim mu da osvoji 11 GS. Javicu se i sutra posle meca da prokomentarisem mec! Pozdrav iz Londona!
(Josko Martinoski, 2. jul 2011 22:57)"

E Joško prijatelju, samo dve primedbe:
1) Ne možeš uneti kokice na Wimbledon, džabe si se bacao na trošak
2) Kokice ne valja kupovati dan ranije, ubajate se i užilave, sto puta su bolje sveže i vruće

Toliko od mene, pošto se u tenis razumeš kao da ne kažem ko u šta, ostaje mi da sa tobom diskutujem samo o kokicama.

Konačno hejteri mogu da odahnu, Novak će biti prvi do kraja sezone, pa svi možemo da opustimo i uživamo u vrhunskom tenisu.

milos

pre 12 godina

Hvala ti,brate najrodjeniji,sto si me ucinio ponosnim Srbinom,ovo je nevidjeno,nestvarno...kakav si ti kralj...Ti si definitivno najbolji sportista kojeg je Srbija ikad imala!Srbin koji je pokorio svetski nobles.Mozda vecina Srba nije pratila tenis u ovolikoj meri do pre 3,4 godine,a pogledaj sada...ko u najbolja vremena kada smo harali u kosarci,odbojci,da o vaterpolu i ne govorim,tu smo i dalje najjaci...I sve si postigao sam na terenu,nemas saigrace,da te bodre kad ti ne ide,da pogura drugi,treci...I zato si najveci,ziveo 100 godina,kralju!

Biba

pre 12 godina

Nole, zaslužio si ovom titulom svu lepotu i sreću ovoga sveta. I svih nas koji te godinama bodrimo! Najlepše čestitke tvojoj porodici, timu i Marijanu Vajdi! Ovo je tek početak osvajanja Gren Slemova i tvoje dominacije!!!!

Cevap

pre 12 godina

Mani se Rafael ba tenisa, 'ajmo na cevape kod Noleta.....
Nole majstorcino tenisa. Nabijas ovim pacenicima koji igraju tenis komplekse da se nikada vise nece izleciti od toga.

borissrb

pre 12 godina

Kapa dole majstoru!!!! Cela Srbija i svi Srbi na svetu slave SAMPIONA NOLETA!!!!! Lepo je biti dans Srbin ma gde na paneti ziveo! Ja zivim u Geteborgu u Svedskoj i udarna prva vest je bio Nole, osvajanej Vimbldona i mesta broj jedan! Svaka Cast Nole tebi, tvojoj porodici , tvom timu....

DELIJA KOSOVO

pre 12 godina

NOVAK DJOKOVIC----all the crazy shit I did
tonight
those will be the best memories
I just wanna let it go for the night
that would be the best
therapy for me


zapisano i gotovo!!!!! DJOKOVICU CARE,SAMO GAZIIII!!!

Vesna

pre 12 godina

Novache, klanjam se tvome pozrtvovanom radu, tvome umecu, znanju i lepom vaspitanju. Moje duboko postovanje tvojim roditeljima koji nisu odustali kada je bilo najteze. Ti si model koji svi mi i nasa deca treba da sledimo - rad,trud i bez zaljenja. RESPECT!!!!

ajkula

pre 12 godina

Ono sto se Federeru dogodilo u finalu Melburna 2009 protiv Nadala, to se Nadalu danas dogodilo protiv Novaka (jedino su suze nedostajale). Shvatio da ga vise nikad nece pobedit. Bravo Nole

jota

pre 12 godina

KONACNA PROCENA ATP LISTE ZA 04. JUL
1. ! ! ! ! ! NOVAK DJOKOVIC 13285
2. Nadal 11270
3. Federer 9230
4. A. Murray 6855
5. Soderling 4325
6. Ferrer 4150

Malo li je na ovu skupocu.............

neko iz mase

pre 12 godina

@LDP

Zašto se uvijek nađe neko da kvari slavlje! Đokovići nisu nikakvi kosovari. Taj termin čak i ne postoji.

Nole kralju!

AAA

pre 12 godina

Federer je zakon.Kako vas nije sramota da toliko velicate ovu titulu,kao da je to nesto.Sta bi trebalo da radi Federer koji ima toliko titula,koje Djokovic moze samo da sanja.

Ludak

pre 12 godina

Ljudi, ja upalio svecu pored ikone Svetog Nikole. Ima Boga ljudi, ima. Plakao sam kao malo dete. Nole care, ljudino, majstore...Stvarno ne znam sta da kazem.

Pozdrav iz Bara

pre 12 godina

Bravo Novace, ljubi te djed! Da si nam ziv i zdrav i uz brdo brz, da nas radujes svake godine kao i ove i da Bog da vise takvih Srba! OJ HA!
p.s. cuh da je Nole cestitao Tadicu trofej :)
http://www.rastanj.me/sport/dokovic-cestitao-tadicu-osvajanje-vimbldona/

hardy

pre 12 godina

Šampionski, nije se zadovoljio osvajanjem mesta broj 1, nego je u stilu velikih šampiona odigrao najbolje kad je najvažnije. Nadal je dobio poruku koja će mu dugo dugo zvoniti u ušima.

kin ping meh

pre 12 godina

Samo kratko, zelio bih jos da dodam jednu sitnicu. Djole je do sada bio u drustvu dvice, t.j. dvostrukih osvajaca Grand Slam titula, a to su bili: dva Amerikanca, Stan Smith i Johan Kriek, pa dva Rusa, Marat Safin i Jevgenij Kafeljnikov, pa onda dva Australijanca, Patrick Rafter i Lleyton Hewitt, zatim, naseg komsije Ilie Nastase i jednog Spanca, Sergie Bruguera, a sada se preselio u drustvo "trice", koje cine: Jan Kodesh, Arthur Ashe, i Gustavo Kuerten, a kada dobije sljedeci grand Slam, US Open onda ce mu drustvo praviti: Guillermo Vilas i Jim Courier, koji imaju po cetiri GS-a. Nole sretno !!

Зоран Петровић, Добој

pre 12 godina

Мој клинац трчи по кући и пјева: "Ноле, Ноле, наш идоле!" Хвала ти, Ноле, на томе.

hghg

pre 12 godina

Udarao malo reketom i dobio ono sto svi mi komentatori necemo za ceo zivot,kome porez Srbine,jel Monaku....njima pare a Srbija te bodri....nije to lepo Monachanine...
p.s. Nesto ne chuh da se zahvalio vama koji ga frenericno bodrite,mora da je zaboravio jer ipak porez u Monako :)
(sindja, 3. jul 2011 18:39)
Naravno da se zahvalio! Idi i gledaj u sunce ili tako nešto!

VUKASIN FILIPOVIC

pre 12 godina

Reci su suvisne, i recima se sva ova Novakova dostignuca ne mogu opisati. Cestitke i samo cestitke. Novace, hvala ti na svemu sto nam priredjujes svih ovih godina, a ove posebno. Sto se tice Tadica, pa i treba da bude tamo jer je on nas predsednik pa voleo ga neko ili ne , tamo mu je i bilo mesto danas . Jos jednom bravo Djokovicu...

Vladimir

pre 12 godina

Нека те Бог благослови и
Да ти се испуне сви снови и жеље!
Да те срећа увек прати и
Да ти се добро бољим врати!
Поздрав из Москве

Zoran Naumovic

pre 12 godina

Srbin da osvoji VImbldon je kao da se srbin popeo na Mesec! To je takvog ranga ili znacaja! I jos u individualnom sportu, " jedan na jedan" ! Ostace zapisano za sva vremena kao da se zaista popeo na Mesec !! A vi koji sumnjate i omalovazavate uspeh Novakov probajte u necemu da budete prvi, u zgradi ili u ulici, na primer u tablicu ili sahu! Bravo Nole!!!

Српкиња

pre 12 godina

БРАВО НОЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!!!!!! Србија до Токија и назад до Милвокија!!!!!!! Сад бацих поглед кроз прозор, кад клинац од 7-8 година скаче у фонтани са српском заставом и урла "НОЛЕ СРБИНЕ! НОЛЕ СРБИНЕ!"
Поздрав из Републике Српске!

Djole

pre 12 godina

Novak Đokovic je KRALJ...Kakav Federer,kakav Nadal,oni mogu slobodno da se penzionišu jer nemaju više šta da traže na turnirima.
Videlo se iz aviona da je Nadal dobio kompleks od Noleta,jer gubi većpeti meč zaredom,pa bi mu bilo najbolje da on i Federer ubuduće zaobilaze turnire gde igra naš KRALJ,jer znaju da su im šanse minimalne ili nikakve!
NOVI TENISKI KRALJ JE DOŠAO NA PRESTO I NADAM SE DA ĆE NA TOM MESTU OSTATI NAREDNIH 10 GODINA.Bravo MAJSTORE,niko ti nije poklonio pobede već si morao sam da se izboris za svaki poen.
A još lepša činjenica da je Srbija dobila teniskog kralja koji je najpopularniji i najpznatiji Srbin na SVETU,a verovatno i najbolji srpski sportista svih vremena.

batura

pre 12 godina

zaplakao sam! ne mogu ni da zamislim kako se tek Novak oseca...
kakav uspeh, lepo je biti srbin danas.
joj Novace hvala ti za sve!!

joca#46

pre 12 godina

NOLE MAJSTORE!!! No1e :)))

osvojiti Australian Open ✓
osvojiti Masters Cup ✓
osvojiti Davis Cup ✓
biti No1 na ATP listi ✓
osvojiti Wimbledon ✓

osvojiti US Open - 2 izgubljena finala, treća sreća za 2 meseca
osvojiti Roland Garros - 3 polufinala, dogodine bar korak dalje
osvojiti zlatnu olimpijsku medalju - osvojena bronza, dogodine zlato

samo napred, uz tebe smo! :)

ivan

pre 12 godina

LEGENDOOOOOOOOOOO... ovako nadigrati Nadal, 5 puta za redom na sve podloge... TI SI PRAVI SAMPION i NAJBOLJI IGRAC SVETA!!! Uzivaj u ovom danu i proslavi na najlepsi nacin...

brilliance

pre 12 godina

Bravo Nole!!! Jedan od najzasluznijih trofeja ikad!! I jos nesto, gledati mec i slusati John McEnroea kako otvoreno navija za Noleta sa toliko rijeci hvale je neprocjenjivo!!! It's a beautiful day!!!

Петар

pre 12 godina

Ето, а "само" је требало да се врати на телевизију на којој побеђује!:) Браво, Б92!!!! А, Ноле- свака част, најбољи!!!!

ЛДП

pre 12 godina

премда су ђоковићи косовари, овај успех треба да баштине грађани и грађанке косова.

Marko Prigrevica

pre 12 godina

bravo bravo bravo jednostavno najbolji(što bi rekao duško korać-rts)ipak za rivalite trebaju dvojica jednakih,a novak trenutno nema takvog.valda će se pojaviti čekaćemo

Sonic

pre 12 godina

Zaista do sada nisam pisao u vezi Novaka jer sam cekao najprestizniji turnir. Sada mogu da kazem JEDAN JEDINI NOVAK DJOKOVIC!!!!!!!!

madjar

pre 12 godina

Neko napisa otkud negativni komentari u vezi Tadicevog prisustva. Da je Tadic bio u lozi zajedno sa Huanom Karlosom (Spanskim kraljem) ili Predsednikom ako ga oni iamju, tada bi to bilo logicno i pozdravljeno. Ovako je predsednik dosao cisto iz politickih razloga i poena za izbore koji slede. Zato je to degutantno. Uostalom on je covek vaterpola, bar se tako eksponirao, a ne teniski fan. A poto nigde nesme da ide bez obezbedjenja, duzan je da objasni da li je putovanje bilo na teret poreskih obveznika ili je on to licno platio zbog svog cefa.

Mirjanaaa

pre 12 godina

Ne razumem kako mozete da razmisljate o Tadicu i Jeremicu pored ovakvog momka. Novak je osvojio Vimbldon i postao prvi teniser sveta, a vi se pitate ko je platio put predsedniku. Pa i treba da mu se pokaze koliko je vazan za srpski narod makar njihovim dolaskom. NOLE ZBOG TEBE SAM PONOSNA STO SAM SRPKINJA!

vanja

pre 12 godina

Hvala NOLE na divnom danu i sreci koju osjecamo zajedno sa tobom!Cestitam ti i zelim da dozivis jos ljepsih dana od ovog za koji si rekao da ti je do sada najljepsi.Neka to BOG podari zdravlje a za ostalo bori se kao sto si i do sada bas kao lav!Volimo te!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bojan

pre 12 godina

Ponosan sam sto zivim u zemlji iz koje je potekao novi TENISKI KRALJ Novak Djokovic,radujte se svi Srbi na svetu jer jedino lepo sto nam se desava i sto nas cini srecnim ovih meseci pruzio nam je Nole i ostali teniseri sa njim.....BRAVO KRALJU....

A.......

pre 12 godina

Iako je bilo vec analize meča od strane "stručnjaka" poput mene...ne mogu da odolim

1.set-pokazatelj mentalne i fizičke stabilnosti...izdržati kada ne ide...a protivnik igra bez greške...sačekati svoj momenat...i maestralno ga iskoristiti...iako je sada to lako reći...u tom momentu je sve bilo jasno...Novak dobija meč...Novak je ZAISTA UBEDLJIVO NAJBOLJI TENISER NA SVETU!
2.set-mislim da komentar nije potreban...Nole pokazuje kako lako i jednostavno izgleda bilo šta...kada gledaš najboljeg na svetu kako to radi
3.set-Novak pokazuje da je čovek...sklon da se opusti i lako prepusti...za razliku od nas "običnih smrtnika" i na našu sreću...samo na kratko
4.set-Novak ipak nije "običan" čovek...pokazuje to tokom čitavog seta...i kada pravi brejk...i posle toga kada mu Nadal uzvrati brejk...Novak sebi...nama...i čitavom teniskom svetu pokazuje da je on TENISKI BOG...dobro možda sam malo preterao...ne baš Bog...ali čovek koji igra bolje tenis od njega u ovom momentu NA SVETU NE POSTOJI!
Hvala ti No1e

KRALJUUUU

pre 12 godina

Bravo Nole. Idemo dalje da zaokruzimo, USA ope,. Australien open, Rolangaros, sva cetiri za redom. :). Samo napred vise nema nazad.

Nikola

pre 12 godina

Najveca legenda u istoriji srpskog sporta. Najbolji brend ove zemlje. Verujem da Chelsea Handler konacno zna gde je Srbija i cemu nam sluzi internet!!!!

Banjaluka u srcu

pre 12 godina

Mislim da sanjam jos nisam svjestan da je ovo java,toliko sam galamio da sam mislio da ce komsije zvati miliciju:))) U Banjaluci se slavi ovde je ludnica Novak je dobio Nadala,Nadala!Veliki pozdrav iz najljepseg grada na svijetu!

damir

pre 12 godina

Учинити своје име бесмртним,међу Србима и другим народима на свету,то могу само велики људи.ТИ СИ НОВАЧЕ УШАО У ТЕ БЕСМРТНИКЕ!РАДУЈМО СЕ СРБИ ИМАМО ЈОШ ЈЕДНОГ ВЕЛИКОГ СРБИНА!ХВАЛА ТИ ШТО ПОСТОЈИШ,ХВАЛА ЗА РАДОСТ КОЈУ НАМ ПРУЖАШ,ХВАЛА ТИ ,ХВАЛА НОВАЧЕ!ЧЕСТИТАМ ТИ ТИТУЛУ НА ВИМБЛДОНУ.BР1 КРАЉ ТЕНИСКЕ ИГРЕ НОООВАААК ЂООООКОООВИИИЋ! СРБИЈА! ХАХАХАХА КОЈА РАДОСТ И СРЕЋА ЗА НАС!

TomaS

pre 12 godina

Najveća moguća i najvelelepnija čestitka Novaku Đokoviću, njegovim roditeljima, Dijani i Srđanu, celoj porodici i Novakovom teniskom timu. Srećno za uvek !!!

zola interista

pre 12 godina

SVAKA ČAST MAJSTORE! 20 godina rada, upornosti, odricanja i želje! Skinite kapu - zaslužio je.
Kao i pre dva dana, poslednji poen, proslava i intervju neposredno posle meča: http://www.youtube.com/watch?v=t7MHeqUYQjQ
Pozdrav sima, a sada na ulice i proslaviti istorijski uspeh!

Kole vs Djokovic

pre 12 godina

Hvala ti Nole sto si nam toliku radost doveo za ceo Srpski narod u svetu i zelim ti dalje uspeha u Tenisu . POZDRAV IZ BECA

Rubin Gulaboski-Makedonija

pre 12 godina

Konacno je pao ovaj megadefenzivni tenis sto igra Nadal, a koji je izmilio njegov ujak bivsi propali fudbaler! uspeo je ujak la kukaracha Toni da nadje taktiku kako da unisti Federera igrajuci samo na backhand Rogera, ali to je bila dobitna kombinacija za Novaka. Nakon 5 uzastopnih poraza u funalima od Noleta, Rafa ke morati sa njegovim ujakom da pocne da radi na strategiju-dupli doping, inace tesko da ce ikad vidjete Grand Slam Pehar. Nole svaka cast-do prosle godine si imao potencijal, a sada imas simbiozu potencijala-mudrosti-samopouzdanja! Pozdrav iz Makedonije, uvek s Noletom i Rogerom! Vamossssss Rafaaaa-la kukarachas cekaju na tebe!!!!

Jovan

pre 12 godina

Kako je tenis jednostavna igra kada ga igra Nole, Srbenda, Delija, kralj medju sportistima sveta...Vamos...Tamos...Patos...iliti...Travos.

Mladen Cvijanović

pre 12 godina

MOST NA ADI = NOVAK ĐOKOVIĆ Ajde da pokrenemo akciju da se novi most nazove po Novaku... Veliki pozdrav svim dobrim ljudima...

Billy

pre 12 godina

Da Bog da B92 prenosila od sad sve turnire na kojima igra najveci, Srbin ikad na planeti! Cestitke Nadalu ali sve pohvale sveta nasem Noletu na ostvarenju svog i naseg sna! Toliko je uneo radost u nase domove kao da mi brat to osvaje sve tamo! Svaka cast!!! Volimo te puno! Suze najvise objasnjavaju. A sad Davis cup pa odmor debelo zasluzeni! Ajmo Nole!

NIKOLA

pre 12 godina

Nole naš, sve najlepše čestitke od srca ti šaljemo za TVOJ WIMBLEDON. Nema reči da opišu ovu radost. Hvala ti na svemu sto si nam podario. Volimo te i uvek smo uz tebe. Srećno u svemu. HVALA TI NOLE!!!

Lola

pre 12 godina

Bravo Novak! Posle sjajnog meca sa Congom (moj omiljeni), dokazao si svetu da si pravi sampion. Zao mi je samo sto su na BBC-u pokusavali da te na sve nacine omalovaze i umanje znacaj tvoje pobede iskljucivanjem mikrofona i drugim niskim komentarima u toku 3D prenosa meca. Boris Beker je jedini verovao u tebe i trudio se da maksimalno objektivno komentarise ceo mec. Sve najbolje!

AnelJuventus

pre 12 godina

Na prvi trening stigao je pola sata ranije sa svom opremom kao profesionalni igrac.....i vec na tom treningu tadasnji trener je uvideo o kakvom se talentu radi.
Prvi zanacajniji uspeh napravio je sa reprezentacijom do 14 godina.
Kada je postao dominantan u svojoj kategoriji presao je i ako mladji u starije pionire i tu se nalazio medju najboljima....
Profesionalac je postao 2003 godine kada je uzeo prve atp poene i svetska sportska javnost je upoznala novog sampiona, dragulja nase zemlje !!
Osam godina kasnije je pocela njegova apsolutna dominacija, dominacija kakvu svet ne pamti i jos dugo nece ni videti, osvaja sve sto se moze osvojiti, postaje prvi reket sveta i osvaja najprestizniji turnir na svetu--WIMBLEDON!!!
HVALA TI NOLEE !!!
CEO SANDZAK UZ NOLETA....BRATEEEEEE !!

gh

pre 12 godina

O Boze me sacuvaj. Umesto da komentari budu pohvalni za Novaka sto je uradio neuradivo, dobar deo komentara se odnosi na to sto je Tadic isao da ga gleda!? Na stranu da li ga volite ili ne, ali sto da ne ide?

Vlada

pre 12 godina

Čestitke najboljem teniseru sveta i kao prvo želim mu dug ostanak na 1. mestu. Uspeo je i dosanjao svoj san i zaslužio to mesto. Ušao je u legendu, ali što je najvažnije on je na prvom mestu čovek - gospodin i ponos svojih roditelja .

helen

pre 12 godina

Bravo Nole majstore, pokazao si kako se igra. Hvala ti sto si nam ulepsao ovaj dan i od srca ti zelim jos mnogo pobeda i da dugo budes No.1.

bane

pre 12 godina

Bravo Novače, ovu tvoju titulu i ja proslavljam sa familijom. :-D
I nama tvojim navijačima nije bilo lako da pregrmimo sve ovo, ovaj tvoj put do vrha a kamoli tebi. Stvarno si najbolji!

jakov

pre 12 godina

od poznatih koji su gledali veliki trijumf najboljeg tenisaca danasnjice bio je i veliki tenisac rafael nadal :)
poz iz hrvatske, imate najbolju sportsku personu danasnjice!

Sale Kladovo

pre 12 godina

Koliko je samo ''poslužavnika'' Nadal sakupio ove godine nakon finala sa Đokovićem!! Sad će teta Smiljka da mu skuva kaficu!

moje ime

pre 12 godina

Cestitam Novaku Djokovicu ostvarenje zivotnog cilja i zivotnog sna !!!
P.S deset minuta nakon meca, javi mi brat da je dobio sina :)))

Sale

pre 12 godina

Bravo Nole majstore! Hvala ti na svemu sto si za ovu napacenu zemlju uradio!Ponovo si, po ko zna koji put ove godine, potvrdio da si najbolji!

Voja

pre 12 godina

Svaka cast porodici Djokovic. Neverovatno je koliko snage ulazu u bodrenje svog sina, ali i koliko proslavljaju Srbiju po svetu. Gledam Srdjana, na svakom mecu koji sam gledao, bilo na Vimbldonu bilo na nekom drugom turniru, nosi uvek neku znamenku Srbije. Danas je nosio kosulju sa mini zastavicama koju bih, ukoliko nije namenski pravljena za Djokovice, rado kupio (ako neko zna gde, bio bih zahvalan za informaciju).

Sto se Noleta tice, sta reci, on ne ostavlja mnogo prostora za komentare ove godine, jednostavno je fenomenalan. Pored sportskih vrilna, jedan divan decko angazovan cak i na zastiti zivotne sredine. Jednom recju, pravi idol mladih narastaja. Isto kao i Nadal koji pravi primer zrtvovanja, rada i truda da bi postigao vrhunske rezultate. Lepo je videti sport u kome su trojica najboljih jednako dobar primer klincima. Velikani svetskog sporta.

jelena

pre 12 godina

Federer are you ok,how's the finger?!?!!Rafa, you?!!Let's make a party, and you will see how the Serbs celebrate.Sram da vas bude za sve sto ste rekli protiv ovog momka jer je on svaki put iskroistio priliku da kaze o vama samo reci hvale.STIDITE SE!!!!Dao vam je lekciju zivota, sta je kultura, sta je sportski duh, sta je elokventnost i sta je igrac bez sujete.Bravoooo Novace, ti si nas ponos i ti si svetlost na kraju tunela u Srbiji!!!!!!

Mића

pre 12 godina

Овакав терет који си имао храбро си издржао! Ноле ти си јунак над јунацима!

minhen1960

pre 12 godina

Ovo je najznacajniji dan u karijeri Novaka Djokovica.Sledi zastrasujuca serija osvajanja gren slemona u narednih nekoliko godina.

Genije I

pre 12 godina

NAJVEĆI SI, čestitke! Kako se samo Nadal iznenadio poklon petardi u ovoj godini, a nije ni svestan da ga očekuje pesma u desetercu! Eto prilike za novi državni praznik - 4. jul - Dan Novaka Borca!

Vesna

pre 12 godina

Ja retko kad plačem ali su mi nakon osvajanja Wimbldona suze krenule!Hvala Dijana, hvala Srđane!Hvala Novače!Uživaj u tituli!Želim ti još puno osvojenih velikih turnira i da što duže zadržiš prvo mesto.

Dragan, Nemacka

pre 12 godina

Bravo Nole! Bravo majstore! Trud i mudrost su se isplatili! Cestitke od srca!

ps.
Lepo je sto je Tadic prisustvao, ali zasto JEREMIC?!

sudax

pre 12 godina

Radio London,
Vijesti iz sporta,
Dragi slusaoci,danas je u Wimbledonu zavrsen cetrnaestodnevni medjunarodni simpozijum o modernom tenisu.
Glavni predavac,prof.Dr.Novak Djokovic je izjavio da je vrlo zadovoljan
radom simpozijuma,kvalitetom podnesenih referata i brojem ucesnika na ovoj velikoj sportskoj manifestaciji.
Glavni organizator i domacin simpozijuma,princ Wiliam,se zahvalio Dr,prof.Djokovicu na izvanrednim predavanjima koje je odrzao u protekle dvije sedmice i urucio mu specijalnu nagradu kao najvecem strucnjaku u svijetu iz oblasti modernog tenisa.
Uz to,princ je naglasio da ce inovacije koje je prezentirao prof.Dr,Novak uci u sve udzbenike svjetskog tenisa,kao najvece dostignuce u dosadasnjoj istoriji pomenutog sporta.
To su bile najnovije vijesti iz sporta,hvala na slusanju i dovidjenja.

simpatikus

pre 12 godina

Hajde Josko sad se javi s komentarom da Novak nije dorastao Nadalu ili da je mozda Nadal igrao lose danas?! Ustvari oslobodjen si obaveze da ista komentarises,danas hocemo da uzivamo samo u pozitivnim emocijama! Nole,Hvala ti za sve! Zbog tebe dajem po 4 ispita u roku!

Is-tra!!!

pre 12 godina

Impresivno! U dva dana ostvariti svoja dva najveća sna!
Koliko ih još to može? Čestitke Nole.
Neka te posluži zdravlje i vjerujem da će titula biti još puno.

Tamos vamos

pre 12 godina

Noleeeeeeeee. Pocela je tvoja era.Sda US open pa tako redom dok ne srusis Rogerov regord.Kritizeri.Good bye.
A ovi sto pisu sta ce Tadic tamo. Ne bi bilo normalno da nije tamo jer jeovo veliki dan za Srbiju.Kada je finale SPu fudbalu dodju sve glavesine finalista.Uostalom ko bi trebalo da bude. Taj nece biti nikada u prilici

Niko Neznanović

pre 12 godina

Dosadni ste sa tim, u mom trošku, u mom trošku, Boris na tribinama...
Možda je uštedio nešto, koliko je to nebitno, jedino što je bitno je da me ta faca iritira i kad vidim njegov aplauz kao da skuplja poene za svoju promociju, klasika, glupa politika...

Branko Smileski

pre 12 godina

Veliki sampion,veliki sportista i ono najvaznije mladic,covek dostojan uzor svima da se do trona dolazi samo radom i velikim odricanjem.
Kad pogledam unazad,posle svih ovih fascinirajucih pobeda,8:1 u mecevima ove godine protiv dvojice takodje velikih sampiona (Rafe i Fedexa) uz skor 51:1,kapa dole pred novim kraljem!!!Verujem da delim misljenje svih istinskih ljubitelja sporta u Srbiji i svetu da smo docekali dan kad sa ponosom mozemo reci da imamo ne samo najbolji reket sveta vec sa pravom najboljeg sportistu sveta u 2011!!!
A Novaku,samo jedna rec koja objasnjava sve: HVALA!!!
Branko Smileski
Chicago

Milan

pre 12 godina

Novace citava crna gora i grad bar su bili uz tebe,hvala ti za najvecu radost sto si mi pruzio u zivotu,i meni i porodici,ljudi ja sam se drao od srece ovo je nesto naj naj,nole ti si najbolji,sampione,no 1...

djeki

pre 12 godina

Šta reći osim da treba da bude ponosna zemlja koja ima ovakvog čoveka. Mi smo trenutno u CG-Petrovac i šaljemo puno pozdrava Novakovoj porodici i njemu lično na svemu što nam priređuje svih ovih godina. Ponosni smo na tebe NOVAČE. Porodice Đerić i Milovanović.

Solon

pre 12 godina

Deco, je li vam juče čika Solon rekao da Nadal danas u finalu nema ni promil šanse! Neki od vas nisu verovali. Živeo veliki šampion Nole nacionale! Živela Srbija!(I Crna Gora-čika Solon je iz Prave Crne Gore)

dragan

pre 12 godina

Šta reći. Hvala za radost koju nam pružaš svih ovih godina. Iako smo na moru u CG-Petrovac, gledamo te i radujemo se tvojim uspesima. Ponosna je zemlja koja ima takvog šampiona. Porodice Đerić i Milovanović.

Miljko Kucevic

pre 12 godina

wiNOVAKbledon!!
bravo majstore. Fanovi stavite proruku na moj fansite upucen novaku. http://www.noledjokovic.nl. Popunite fanlistu!! Hvala ti nole ovo nam puno znaci!!!

djole_sl

pre 12 godina

Ohladila mi se i supa i jagnjetina i sve, ali nisam mogao da jedem dok se nije zavrsilo. Ipak, ovo je najukusniji rucak koji jedem :)

duda13

pre 12 godina

Danas je postavljen rekord po broju predinfarktnih stanja u Srbiji!
Licno nisam smeo da odgledam cetvrti set,Cuka mi je , kao i mnogima radila nenormalno, O.K., priznajem,jeste kukavicki potez sa moje strane,ali sam doziveo da vidi momenat kada Nole dize pehar!
CESTTAM OD SVEG SRCA(bar od onoga sto je ostalo od njega) MAJSTORE!
UZIVAJ U OSTVARENJU SVOG SNA!ZASLUZIO SI!
Na one neverne Tome i pljuvace da li trositi slova?

...

pre 12 godina

Alal vera majstore. Ovo je velicanstven uspeh Noleta ali i nase zemlje koju on na najbolji moguca nacin predstavlja sirom sveta. O samom mecu verujem da nije potrebno trositi reci, dominacija naseg Novaka i sasvim zaluszena pobede i mesto br. 1 na ATP listi. Bravo majstore!!!

sindja

pre 12 godina

Udarao malo reketom i dobio ono sto svi mi komentatori necemo za ceo zivot,kome porez Srbine,jel Monaku....njima pare a Srbija te bodri....nije to lepo Monachanine...
p.s. Nesto ne chuh da se zahvalio vama koji ga frenericno bodrite,mora da je zaboravio jer ipak porez u Monako :)

ElRestorano

pre 12 godina

Рафал Надал: "Хвала Новаку Ђоковићу што ме је победио јер ми је тањир за колаче био преко потребан. Хвала Ноле."

Hobbes, Zagreb

pre 12 godina

bravo Nole razveselio si me strašno!!!!

spasio si tenis, odigrao maestralno!

ispada da je fenomenalni federer u parizu spriječio novaka da osvoji kalendarski grand slam (sva četiri slama u jednoj godini). očekujem finale federer - djokovic na us openu. eventualno djokovic - del potro.
razumije se, stric toni ce namjestiti zdrijeb tako da ce s jedne strane biti nadal, a s druge djokovic, federer, del potro, soderling, tsonga, roddick... promotrite malo - na svakom slamu je tako u zadnjih dvije godine.


bilo kako bilo, siguran sam da nisam bio jedini navijač Novaka u Novom Zagrebu.

čestitam!




(krasna je to simetrija da je baš Đoković uzeo Wimbledon i to točno deset godina nakon Ivaniševića)

Jova

pre 12 godina

Dame i gospodo, odgledasmo sav repertoar koji nam je Novak spremio za ovogodisnji Vimblndon. Prva kola su bila onakva kakva i trebaju biti, proba – u starom svakidasnjem odijelu, tekst se uci – trenira – kod kuce. Mec s Congom je bio generalna proba, bilo je malo zamuckivanja ali sve u svemu odradjeno korektno. Na kraju, kako i prilici, premijera odigrana perfektno, vrijedna 15-minutnog aplauza i ovacija. Bilo je, kako se od finala i ocekuje, napeto i zanimljivo – opet iskljucino po Novakovoj zasluzi. Presretna sam. Svi ukucani smo se na kraju grlili i veselili vristeci, cak se i nas pas ponasao u skladu s trentnom situacijom, lajao je kao lud.
Radujmo se, ima razloga.

PS: pozdrav djevojci u publici koja je sve vrijeme glasno bodrila Novaka, ostala je bez glasa, ali opkladila bih se da joj nije zao.

Puno pozdrava svima

Pera-Sombor

pre 12 godina

Bio sam veoma srecan kada je u petak pobedio za mesto broj jedan.Znao sam tada da tu jos nesto fali.Da to nije potpuna sreca.Ovo danas me je ucinilo potpuno srecnim.Od Novaka nemam prava da trazim nista vise.

letelica

pre 12 godina

Novace, hvala ti sto postojis!
@Nemanja: ti rece da ces se skinuti go i trcati po kvartu ako Nole osvoji sad Vimbldon. Jel neko snimao?

Realni Srbin (Balkanac)

pre 12 godina

*subboy

jesi me nasmejao do suza, svaka cast !

JOS JEDNOM CESTITKE NOLETU !!!
Izvinjavam se svima sto sam "predvideo" pred polufinale da ce Novak ostvarti 6:0 u setovima do kraja turnira, sto je svako realan mogao da ocekuje. Ako Vam je za utehu igrao sam i pala su mi oba tiketa. A oba seta je izgubio jer je dao protivnicima, zbog ogromnog psiholoskog pritiska.
Igrajte u naredne cetiri godine na Noleta sva polufinala i finala 2:0 ili 3:0, jer vise nema psiholoskog pritiska. Za meceve pre polufinala ne garantujem, naprotiv, bice uglavnom pobede, ali toplo-hladno...
I BUDIMO JEDNOM REALNI, ON JE TRENUTNO UBEDLJIVO (ALI UBEDLJIVO) NAJBOLJI TENISER SVETA, iako je pripadnik naseg naroda i podneblja.
Svaka cast Nadalu, ali sa njim Nole vise nece igrati derbi meceve, pre sa Marijem ako se isti psiholoski stabilizuje.

Ranke

pre 12 godina

Opis predivnog dana.
Ustanes, popijes kaficu, odes na rostiljanje uz cirkanje piva, vratis se kuci i uzivas uz fenomenalnu pobedu Novaka.
Svaka cast majstore i hvala ti na divnom danu

mm

pre 12 godina

Pourka za B92: Nemojte preskočiti pres konferenciju na engleskom. To je veće zadovoljstvo nego ova na srpskom. Hoćemo da čujemo sve, please!

TvojiIzHongKongagrbutorac@hotmail.com

pre 12 godina

BRAVO Nole! Cestitke na srcanosti, umijecu i fokusu. Cestitke tvojim roditeljima, braci i timu. Uz tebe, Tvoji iz Hong Konga

Tukan

pre 12 godina

"Sutra sam na tribinama! Vec sam nabavio kokice. Uzivacu u Rafinoj pobedi. Neka pokaze Novaku da mu nije dorastao. Zelim mu da osvoji 11 GS. Javicu se i sutra posle meca da prokomentarisem mec! Pozdrav iz Londona!
(Josko Martinoski, 2. jul 2011 22:57)"
Kako je bilo Josko, jesi uzivao? Javi se...

Misha Jovanovic

pre 12 godina

Sta reci.... Novak je delom pokopao sve busebriznike koji su mu prognozirali propast jer nije dovoljno cvrst, mentalno jak, ... Mnogo su se nasladjivali.
Medjutim... Nole je svojom upornoscu, igrom, stavom, srcem, pokazao kako se bori.

Ovakav borac zasluzuje prvo mesto i titulu sampiona. Svaka mu cast. Mislim i nadam se da je svim Srbima puno srce, moje je prepuno divnih utisaka.

Sve cestitke Noletu i njegovom timu. Samo nastavite tako !!!

tanjirdzija

pre 12 godina

Rafa ce izgleda ove godine kompletirati svoj escajg.
Evo dobio je vec peti tanjir od Noleta.
Fali mu jos jedan da napravi komplet.
Samo morace da se dobro oznoji da u nastavku sezone dodje do nekog finala pa da zaradi taj 6 tanjir.

Ivan, Podgorica

pre 12 godina

Nole, care,
tebi hvala ti, jer će meni od danas nekako biti lakše da vaspitavam ovo svoje troje dece koje mi nisu dali da navijam kao bi prosečan srbin želeo!!!!!! Majstoreeeee!

MNE SRBIN

pre 12 godina

Hvala ti NOVACE sto si nas ucinio najponosnijim na svijetu! A sad da se oduzimo covjeku svi na docek - nek svijet vidi sta je Srbija bre!!!

JP

pre 12 godina

Novace svaka cast, postigo si za 23 godine sto svi ovi hejteri nece uspeti ni za 23000 godina. A meni licno je neverovatno kakvih ljudi ima da im je draze tudje zlo nego svoje dobro! Jos jednom svaka cast i veliko postovanje!!!!

iggy

pre 12 godina

Nole se hrabro bori srbijom se pesma ori Nole ale ale Danas je vimbldon tvoj Nole i pesme se ore kada igra Nole sampijon sampijon je nas Nole.

sram i stid

pre 12 godina

Svaka mu cast! dokazao je da je trenutno najbolji!

Ali hit je to sto je ceo drzavni vrh na tribinama...pa da je teniser lesoata usao u finale wibledona,ne bi se okupili 3 glavne politicke figure te zemlje na stadionu...boze !

Prcko

pre 12 godina

Bravo,Nole legendo,bravo majstore! Kolka cast za Noleta,da u istoj nedelji ostvari dva najveca profesionalna sna,postane no1 i osvoji Vimbldon! Mnogo mi drago zbog njega,zasluzio je! Eto da i Boris donese srecu nekom nasem sportisti:)

WTATP Lista

pre 12 godina

Hvala Novace za najlepsi poklon koji sam danas dobio za svoj rodjendan!
Osim sto je ovakvim nastupom na Vimbldonu zacementirao mesto u istoriji, osvojio jedan od najcenjenijih sportskih trofeja i ne samo po prvi put dosao na prvo mesto ATP liste, vec ga zahvaljujuci ogromnoj ovosezonskoj zalihi maltene vec sada osigurao do kraja sezone - Novak se sa ovom titulom vec sada, pocetkom jula, i kandidovao kao najozbiljniji kandidat za najboljeg sportistu cele planete u 2011! Svaka cast i hvala.

Erik Kartmen

pre 12 godina

Nole legendo, čestitam ti od srca i želim ti da budeš prvi barem 300 nedelja!!! Za sve one koji pljuju po Noletu i omalovažavaju njegove uspjehe pod srpskim imenima u potpisu, imam jednu molbu - pokušajte da kažete TULUMBA ... Ko razumije, shvatiće...

bravo BRE!

pre 12 godina

Ajde sad lepo svi vi/mi koji se ponosimo sa No(1)letovim neverovatnim uspesima ,da ga sacekamo ispred skupstine kako dolikuje,ako bude doceka ,a bice 99%...Nemojte da vas mrzi ,ako je neko zasluzio docek iz snova to je ovaj covek!!!!

Aca Znalac

pre 12 godina

Kralju 25 Nole care naš, znao sam da ćeš da pobediš, ali stvarno nisam brinuo ni malo. Čestitam tebi i tvojem timu, a naravno i porodici na svoj seći koju si priredio našoj maloj sportskoj naciji. Srbija do Wimbledona 2011. Bravo Nole kralju tenisa.

Pobesneli max

pre 12 godina

Guslari, ne casite ni casa...Ispevajte deseterce za ovu junacinu, za pokolenja koja dolaze.
Ovo je patriotizam !!!
Nole, ziveo !!!

Zetva

pre 12 godina

Ovo je Noletova zetva,ono za sta se spremao ceo zivot....njemu svaka cast,on ce sad odmoriti,kupiti novu jahtu,il tako nesto,mi cemo na dve ipo minute zaboraviti da 5-og treba platiti stan,20-og troskove,sve sa platom od 25000....i svima lepo.

Moljac

pre 12 godina

1. set: obostrana koncentracija, i iskorišćena najmanja šansa.
2. set: dominacija, opuštencija.
3. set: prvo opuštanje, pa nervoza, pa rezignacija.
4. set: obostrana napetost, i, na kraju, konačno koncentracija i sreća, za sve nas.
Nole Đole će od sada biti drugi teniser, neko ko zna da može baš sve, što će mu i omogućiti da uzme baš sve. Dogodine, grend slem. To još niko nije u open eri, Nole to može. Nole, možeš ti to. Možeš. Uradi to. Priprema odmah. Sinsinati, Kanada, US Open. Uzmi ih. Možeš, uradi to. Samo napred.

Angelina

pre 12 godina

Hvala ti dete naše ne samo zato što ovom napaćenom narodu daješ radost nego i zato što pokazuješ i dokazuješ da se rad i trud ipak isplate.

Prekodrinski

pre 12 godina

Cestitke "Komsijama", a ponajvise velikom igracu i covijeku Novaku Djokovicu. I s ove strane su ljudi (necu reci hrvati ili srbi premda sam hrvat) bili na tvojoj strani... Sad treba zaredati s trofejima...

Iz Srbije s'ljubavlju!

pre 12 godina

Novak mu je dao 1 set-smekerski potez i priznanje BIVSEM sampionu Rafaelu Nadalu.Dve muve jednim udarcem otisle su u legendu(Nadal,Federer).Tamo ih je poslao Nole No.1!!!

nenad73

pre 12 godina

Sada sam se ukljucio i vidim Rafu kako se obraca publici,nasmejan je...jedino ne vidim jasno k je onaj mali u pozadini sto drzi pehar...ako neko zna...

doktor

pre 12 godina

Da li Novak misli da i protiv Nadala moze da odmori jedan set,kao sto je to Mari pomislio... videlo se pocetko treceg seta da je Nole preopusten,a Nadal samo ceka da mu nesto da energiju... covece ,pa ja sam rekreativac,ali retko kada u svojim komentarima gresim! Nikad u karijeri ne vracajte nokautiranog protivnika,a tek ako je to Rafa koji je neosetljiv na rezultat! On je verovatno jedan od najvecih takmicara u istoriji sporta!

madjar

pre 12 godina

Zanima me na ciji je trosak Predsednik isao u London. S obzirom da nigde ne sme bez obezbedjenja, ko je platio sve te troskove. Ne verujem da je otisao redovnom linijom jata kao sav normalan svet i pravi fanovi. Zahtevam obhasnjenje jer su to i moje pare.

AcA

pre 12 godina

Sta ste se bre izgubili ko Nadal sa prvog mesta ? :)))
Najveci i najprestizniji turnir na svetu osvojiti,postati najbolji teniser sveta...Novace,uvek sam te prozivao i pljuvao na forumu ali sad povlacim sve sto sam rekao .
Kapa dole majstore !

alexizsvedske

pre 12 godina

izgleda da je bacio ona dva fantasticna seta na djubre.. sad igra po starom..umorio sam se..ko da ja igram..Ajde Nole onesvestise bre

swedroid

pre 12 godina

hm .. cim Srbi pocnu da se oporavljaju od ratova odmah pocinje dominantnost u sportu. I onda nam neko uvek ubaci kosku da nas dezintegrise. Treba da se naucimo i ne fermamo propagandu dusmana i "svet je nas"!

S.Goran

pre 12 godina

Siguran sam da nikada ni jednom teniseru i ne samo teniseru,ni jednom sportisti nisu na mecu prisustvovala 2 najveca zvanicnika njegove zemlje,i pri tom u drugoj drzavi,kao sto su to ucinili Boris Tadic i Vuk jeremic na ovom mecu.Jedan novinar upitao je Noleta "sa cim bi uporedio svoj uspeh u tenisu",i zaista mislim da je neuporedivi ni sa cim,to sto je Novak ucinio je daleko najveci uspeh u svim sportovima.

gonzo teniski trener

pre 12 godina

temperatura od nervoze skocila na 37.8, jaka mucnina u stomaku, srce mi pumpa - hoce da iskoci....i zahvaljujuci mladom gospodinu iz srbije, bez problema primecujem - jedan od najlepsih dana u zivotu. dame i gospodo , vas novi svetski broj 1 i sampion wimbledona 2011.- brzina i elasticnost geparda , srce ko u lava ,( placem i dalje),braco i sestre - NOVAK DJOKOVIC, i kao i uvek , pozz svima, zurka pocinje.....

NOVA PAZOVA

pre 12 godina

definitivno - NAJBOLJI SRPSKI SPORTISTA SVIH AL SVIH VREMENA i verovatno NAJVECA SRPSKA LICNOST SVIH VREMENA - SRPSKE PONOS !!!! SRBIJO ODUZIMU SE !!!

Nemanja

pre 12 godina

Srbijo moja PONOSNA budi!....
Pevaj SRBIJO,zemljo junaka,Pevaj SRBIJO zemljo NOVAKA!
Pevaj SRBIJO,silnije,jace,Pevaj SRBIJO kad NADAL PLACE!...
Neka se cuje pesma do neba,jer NOVAK je SAMPION ZA SVA VREMENA!!!
NOOOOOOLEEEEEEE!!!!!!!!

Objektivan

pre 12 godina

@Vuk Jeremic je u Novakovoj lozi sa zenom, show moze da pocne. Nista bez nasih politicara
(Drago Bjelica, 3. jul 2011 15:58)

Pa probao je da se promoviše i na premijeri filma o Rambu Petkoviću, pa kad je video kako se izblamirao tj. kako ga je publika izviždala, rešio je da se prebaci na tenis i to u inostranstvu.

Ivan

pre 12 godina

Svaka cast Djokovicu na prvom setu, a nije mi jasno dokle cemo da trpimo da nam politicari o nasem trosku gledaju tenis i ostale sportske dogadjaje???????

deki73

pre 12 godina

Evo me na moru u Spaniji i pratim tenis. Komentator prenosi kao da Nadal vodi sa 1:0 u setovima i 3:0 u drugom setu. Svaka mu cast na prenosenju. Treba to doziveti. Ajmo Nole!!!

nenad

pre 12 godina

Zanimljiva stvar je da evo na 2:0 u setovima za Noleta, i 3:0 za Nadala u gemovima u ovom trenutku, a jos u nijednom gemu nismo videli izjednacenje i prednost, svi gemovi su zavrseni posle osvojenih 4 poena od strane nekog od tenisera.

doktor

pre 12 godina

Pisao sam ovde da je Nadal "monstrum" kojeg treba "tuci" s punim gasom,a nikako mu ne dozvoliti da se vrati u igru!!!! Ne daj Nole treci set!!!!!!!

GoranM

pre 12 godina

Uzivanje je pratiti ovaj mec, naravno ukoliko ste Noletov navijac kao svi mi (cast izuzecima)! Bravo MAJSTORE, samo drzi ovaj ritam i sve je gotovo u tri seta. Perfektan tenis!
Hvala ti za ovako lepo nedeljno popodne.
AJMO DO KRAJA!!!!

swedroid

pre 12 godina

e sad je stvarno dosta .. ATP neka nastavi kao do sada a za neke koji imaju psihofizicke kvalitete iznad ATP nivoa da igraju novo otvorenu NOVA© seriju.

Alisa u zemlji cuda

pre 12 godina

Da li se to meni čini ili je u publici Vuk Jeremić ? Nije mi jasno što je otišao i o čijem trošku bilo bi interesantno znati . Ja verujem da većina gradjana Srbije ne može da ga smisli. Sve je "uspešno" odradio pa sad malo da se odmori .

Sasa Marjanovic

pre 12 godina

Какав тенис! Ценим Надала, али брате не само да волим Новака, већ тренутно игра најбољи тенис икада игран на свету! Тренутно је 1:0, али чини ми се да ће бити 3:0 до краја...

ana

pre 12 godina

Ovo je divan dan za nas!! Jedino sto mi kvari utisak je prva loza Vimbldona u kojoj sede voditeljica Dnevnika Natasa i muz joj, inace ministar inostranih poslova Vuk. Ne znam sto, al sva ta srbijanska elita koja se hvata za Novaka mi izaziva alergiju. Novace bravo TEBI!

bami

pre 12 godina

Ma nema sta...gotovo...ovo se otelo kontroli...odra ga Nole. Ovo kao da vise nije realno kao da sanjamo...
Trenutno je 2:0 u setovima i Nadal je poceo da prica sa sobom...superiornost srpskog...naseg tenisera je ocigledna...
E kamo srece da dodju ovakve generacije i u drugim sferama zivota pa da se pokrenu neka stara pitanja koja su lose resena po nas...
Nole careeeeeee.

SHUKI

pre 12 godina

Ma ovaj covek je sa druge planete ! Nadal ubacuje preko 80 posto prvog servisa, i igra na vrhunskom nivou, a ipak je bespomocan protiv ovakvog Noleta.. Ajmo NOLE ! TITULA NA VIMBLDONU NEK TI BUDE KRUNA PRVOG MESTA !

BobbyMLS

pre 12 godina

kako da pratim mec preko interneta? Na poslu sam ... :/
Dajte neki sajt... HITNO!! :D hocu da vidim kako Nole seta Rafu vamos-tamos ;)
PS-koji je rez?

Rade

pre 12 godina

Smorio sam se ko ciganka u solarijumu, radim nedeljom do 6 izgleda necu stici ni da vidim proglasenje pobednika ali nema veze bice repriza :)

Paks

pre 12 godina

Ovo postalo dosadno! Ima li neko jaci da odigra protiv naseg Noleta? Tamos-vamos trt mrt i zna se ko uvek pogodi. Nole je postao teniski madjionicar. Ciribu ciriba vamos tamos i Nole winos.

gledalac

pre 12 godina

"Stigni majstore, stigni majstore!", haha. Komentator na B92 je LE-GEN-DA!!! Baš onako kako treba, navijački za svog tenisera!
Svaka čast Viškoviću, zbog njegove isforsirane neutralnosti prešao sam na B92, sekundu se nisam pokajao..:

Milutin Mladjenović

pre 12 godina

Novak je pravi teniserski "KOBAC", vrebao je Nadala ceo prvi set, i pored fenomenalnog serviranja, bilo je dovoljno da posle 20 uzastopnih ubačenih prvih servisa, samo dva puta promaši i Novak ga brejknuo i dobio prvi set.
Drugi set je bio refleksija i rezultat frustracije NADALA, zbog izgubljenog seta i pored odlične igre.
Vidimo da je u 3 setu Novak povukao malo ručnu, valjda privremeno dok ne uzme dah za sledeći i odlučujući gem.

Kiril-Ohrid MKD

pre 12 godina

Nole, sta to radis sa Nadala? Pa nabices mu kompleks i nikad vise nece biti tenisera od njega. Daj pusti mu koji game.

Pozdrav od Ohrid MKD

Vladan R

pre 12 godina

Novak do sada nije pobedio Nadala u mecu na tri dobijena seta, da li je vreme i da se to ostvari. Sa druge strane Novak ove godine ima cetiri vezane pobede protiv Nadala. Dve od te cetiri su na Nadalovoj omiljnoj podlozi sljaci. Sve to cuci negde u Nadalovoj glavi i ne da mu mira. Istina je da Novak ne igra kao do poraza od Federera. Cini mi se da je manje agresivan i da je konkretno na W vise pobedjivao na greske rivala. Sa druge strane ima igru za Nadala, odnosno jedini je na turu koji moze uspesno, da se sa njim nad trcava i nadmece sa osnovne linije, a i da je istovremeno dovoljno mentalno jak da ne pada u igri. Ako u tome i danas uspesan, agresivanost u pravoj meri, bi mogla da prelomi mec na njegovu stranu. Dodatni pritisak na Novaka bi moglo da bude potencijalno ispunjenje, drugog dela zivotnog cilja, osvajanje W, posto je prvi deo pozicija br1 ispunjen. To ga je sasvim sigurno u dobroj meri rasteretilo i dodatno motivisalo, ako je dodatna motivacija za osvajanje W uopste i potrebna. Naravno sa dva osvojena GS taj pritisak sto je nadomak osvajanja W, je svakako manji ali ipak u odredjenoj meri postoji. Isto tako, kao sto vec rekoh, postoji i pritisak u Nadalovoj glavi, zbog cetiri vezana poraza kao i zbog cinjenice da mu je Novak preoteo poziciju br 1. Nadam se da ce kada to bude ozvaniceno u ponedeljek, Novakova prednost iznositi preko 2000 bodova. Ta razlika bi mogla da bude nedostizna u trci za poziciju broj jedan na kraju godine, posebno jer samo preostali turniri na betonu, podlozi kaja ipak vise odgovara Djokovice. Stoga je ovaj W na neki nacin i Novakova prva mec lopta za poziciju broj 1 za 2001 godinu. Za kraj da Novaku, uz ono sto samo od njega zavisi, dobru igru, pozelim i ono sto ne zavisi u potpunosti od njega, a to je dovoljna kolicinu srece neophodna za oavko velike meceve izjednacenih rivala.

duledudule

pre 12 godina

ej ne verujem ko mu je u boksu,dobro porodica i tim,ali opet ovaj jeremic(namerno malim slovima) i lajne mojne sa ribom...havarija :D
1 0,ajmoooo

A1

pre 12 godina

'ajmo Nole, za sebe, za nas, za Srbiju, u inat "objektivnoj i kulturnoj vamos engleskoj publici", za svoju i svačiju dušu!
Za mene si br.1 već odavno, sada si i zvanično, ako uzmeš pehar tim bolje a i ako ne-ostaješ najveći i dalje!

koller

pre 12 godina

Ma sta god uradio ti si za nas sampion ! I od ponedeljka sa ponosom necemo vise citati u novinama najbolji srpski teniser vec najbolji SVETSKI teniser !! Hvala ti Nole !

Genta

pre 12 godina

Ako se javi lik od juče,koji će biti na tribinama Wimbledona i već je kupio kokice za za tu priliku,želim mu uživanje na lokalnom seoskom stadionu,trava je trava.
Na centralni teren verovatno ni kraljica ne može da unesa kokice, što se tiče njegovog voljenog Rafe,čitamo se za par sati.

Napaćena Srbija

pre 12 godina

Nole, bori se za sebe,za nas, za celu Srbiju koja je ponižena kao nikada u svojoj istoriji. Svaka tvoja pobeba je nama satisfaskcija za sve nepravde koje smo doživeli. Ako pobediš, bićemo presrećni, ako izgubiš, ništa. Već si dovoljno uradio za nas, osvajanje Vimbldona je, pre svega, tvoje zadovoljstvo. Navijamo za tebe uvek.

Dragana

pre 12 godina

Nole,nemoj da me izneveris...evo me na Bahamas Paradise Island,nema prenos na TV..morala sam "svasta obecati" hotelskom menadzeru da pusti prenos...iskljucivo za mene...zato sto sam Srpkinja,bre.... I evo okupila sam sve goste u sportski bar hotela da gledamo....svi za tebe Nole....

Iva

pre 12 godina

Pobedio ili izgubio - Novak je okrenut životu i optimizmu.
Njegov san je zlatno polje, budućnost, i svi mi se ponosimo kao da je naš brat ili naš sin.
I ja strepim, želim da pobedi Nadala (priznajem da mi je degutantno njegovo hvatanje za dupe, pa za nos) ali, ponavljam, za mene je nebitno ko će i kako danas pobediti - ja sam presrećna što je Nole PRVI TENISER NA SVETU (nek crknu dušmani, rekla bi moja baka).

A1

pre 12 godina

'ajmo Nole, za sebe, za nas, za Srbiju, u inat "objektivnoj i kulturnoj vamos engleskoj publici", za svoju i svačiju dušu!
Za mene si br.1 već odavno, sada si i zvanično, ako uzmeš pehar tim bolje a i ako ne-ostaješ najveći i dalje!

jakov

pre 12 godina

od poznatih koji su gledali veliki trijumf najboljeg tenisaca danasnjice bio je i veliki tenisac rafael nadal :)
poz iz hrvatske, imate najbolju sportsku personu danasnjice!

madjar

pre 12 godina

Zanima me na ciji je trosak Predsednik isao u London. S obzirom da nigde ne sme bez obezbedjenja, ko je platio sve te troskove. Ne verujem da je otisao redovnom linijom jata kao sav normalan svet i pravi fanovi. Zahtevam obhasnjenje jer su to i moje pare.

Tukan

pre 12 godina

"Sutra sam na tribinama! Vec sam nabavio kokice. Uzivacu u Rafinoj pobedi. Neka pokaze Novaku da mu nije dorastao. Zelim mu da osvoji 11 GS. Javicu se i sutra posle meca da prokomentarisem mec! Pozdrav iz Londona!
(Josko Martinoski, 2. jul 2011 22:57)"
Kako je bilo Josko, jesi uzivao? Javi se...

Dragana

pre 12 godina

Nole,nemoj da me izneveris...evo me na Bahamas Paradise Island,nema prenos na TV..morala sam "svasta obecati" hotelskom menadzeru da pusti prenos...iskljucivo za mene...zato sto sam Srpkinja,bre.... I evo okupila sam sve goste u sportski bar hotela da gledamo....svi za tebe Nole....

Lola

pre 12 godina

Bravo Novak! Posle sjajnog meca sa Congom (moj omiljeni), dokazao si svetu da si pravi sampion. Zao mi je samo sto su na BBC-u pokusavali da te na sve nacine omalovaze i umanje znacaj tvoje pobede iskljucivanjem mikrofona i drugim niskim komentarima u toku 3D prenosa meca. Boris Beker je jedini verovao u tebe i trudio se da maksimalno objektivno komentarise ceo mec. Sve najbolje!

Prekodrinski

pre 12 godina

Cestitke "Komsijama", a ponajvise velikom igracu i covijeku Novaku Djokovicu. I s ove strane su ljudi (necu reci hrvati ili srbi premda sam hrvat) bili na tvojoj strani... Sad treba zaredati s trofejima...

koller

pre 12 godina

Ma sta god uradio ti si za nas sampion ! I od ponedeljka sa ponosom necemo vise citati u novinama najbolji srpski teniser vec najbolji SVETSKI teniser !! Hvala ti Nole !

deki73

pre 12 godina

Evo me na moru u Spaniji i pratim tenis. Komentator prenosi kao da Nadal vodi sa 1:0 u setovima i 3:0 u drugom setu. Svaka mu cast na prenosenju. Treba to doziveti. Ajmo Nole!!!

AcA

pre 12 godina

Sta ste se bre izgubili ko Nadal sa prvog mesta ? :)))
Najveci i najprestizniji turnir na svetu osvojiti,postati najbolji teniser sveta...Novace,uvek sam te prozivao i pljuvao na forumu ali sad povlacim sve sto sam rekao .
Kapa dole majstore !

NOVA PAZOVA

pre 12 godina

definitivno - NAJBOLJI SRPSKI SPORTISTA SVIH AL SVIH VREMENA i verovatno NAJVECA SRPSKA LICNOST SVIH VREMENA - SRPSKE PONOS !!!! SRBIJO ODUZIMU SE !!!

Hobbes, Zagreb

pre 12 godina

bravo Nole razveselio si me strašno!!!!

spasio si tenis, odigrao maestralno!

ispada da je fenomenalni federer u parizu spriječio novaka da osvoji kalendarski grand slam (sva četiri slama u jednoj godini). očekujem finale federer - djokovic na us openu. eventualno djokovic - del potro.
razumije se, stric toni ce namjestiti zdrijeb tako da ce s jedne strane biti nadal, a s druge djokovic, federer, del potro, soderling, tsonga, roddick... promotrite malo - na svakom slamu je tako u zadnjih dvije godine.


bilo kako bilo, siguran sam da nisam bio jedini navijač Novaka u Novom Zagrebu.

čestitam!




(krasna je to simetrija da je baš Đoković uzeo Wimbledon i to točno deset godina nakon Ivaniševića)

ana

pre 12 godina

Ovo je divan dan za nas!! Jedino sto mi kvari utisak je prva loza Vimbldona u kojoj sede voditeljica Dnevnika Natasa i muz joj, inace ministar inostranih poslova Vuk. Ne znam sto, al sva ta srbijanska elita koja se hvata za Novaka mi izaziva alergiju. Novace bravo TEBI!

Milan

pre 12 godina

Novace citava crna gora i grad bar su bili uz tebe,hvala ti za najvecu radost sto si mi pruzio u zivotu,i meni i porodici,ljudi ja sam se drao od srece ovo je nesto naj naj,nole ti si najbolji,sampione,no 1...

joca#46

pre 12 godina

NOLE MAJSTORE!!! No1e :)))

osvojiti Australian Open ✓
osvojiti Masters Cup ✓
osvojiti Davis Cup ✓
biti No1 na ATP listi ✓
osvojiti Wimbledon ✓

osvojiti US Open - 2 izgubljena finala, treća sreća za 2 meseca
osvojiti Roland Garros - 3 polufinala, dogodine bar korak dalje
osvojiti zlatnu olimpijsku medalju - osvojena bronza, dogodine zlato

samo napred, uz tebe smo! :)

djole_sl

pre 12 godina

Ohladila mi se i supa i jagnjetina i sve, ali nisam mogao da jedem dok se nije zavrsilo. Ipak, ovo je najukusniji rucak koji jedem :)

gonzo teniski trener

pre 12 godina

temperatura od nervoze skocila na 37.8, jaka mucnina u stomaku, srce mi pumpa - hoce da iskoci....i zahvaljujuci mladom gospodinu iz srbije, bez problema primecujem - jedan od najlepsih dana u zivotu. dame i gospodo , vas novi svetski broj 1 i sampion wimbledona 2011.- brzina i elasticnost geparda , srce ko u lava ,( placem i dalje),braco i sestre - NOVAK DJOKOVIC, i kao i uvek , pozz svima, zurka pocinje.....

S.Goran

pre 12 godina

Siguran sam da nikada ni jednom teniseru i ne samo teniseru,ni jednom sportisti nisu na mecu prisustvovala 2 najveca zvanicnika njegove zemlje,i pri tom u drugoj drzavi,kao sto su to ucinili Boris Tadic i Vuk jeremic na ovom mecu.Jedan novinar upitao je Noleta "sa cim bi uporedio svoj uspeh u tenisu",i zaista mislim da je neuporedivi ni sa cim,to sto je Novak ucinio je daleko najveci uspeh u svim sportovima.

Zoran Naumovic

pre 12 godina

Srbin da osvoji VImbldon je kao da se srbin popeo na Mesec! To je takvog ranga ili znacaja! I jos u individualnom sportu, " jedan na jedan" ! Ostace zapisano za sva vremena kao da se zaista popeo na Mesec !! A vi koji sumnjate i omalovazavate uspeh Novakov probajte u necemu da budete prvi, u zgradi ili u ulici, na primer u tablicu ili sahu! Bravo Nole!!!

AnelJuventus

pre 12 godina

Na prvi trening stigao je pola sata ranije sa svom opremom kao profesionalni igrac.....i vec na tom treningu tadasnji trener je uvideo o kakvom se talentu radi.
Prvi zanacajniji uspeh napravio je sa reprezentacijom do 14 godina.
Kada je postao dominantan u svojoj kategoriji presao je i ako mladji u starije pionire i tu se nalazio medju najboljima....
Profesionalac je postao 2003 godine kada je uzeo prve atp poene i svetska sportska javnost je upoznala novog sampiona, dragulja nase zemlje !!
Osam godina kasnije je pocela njegova apsolutna dominacija, dominacija kakvu svet ne pamti i jos dugo nece ni videti, osvaja sve sto se moze osvojiti, postaje prvi reket sveta i osvaja najprestizniji turnir na svetu--WIMBLEDON!!!
HVALA TI NOLEE !!!
CEO SANDZAK UZ NOLETA....BRATEEEEEE !!

vrh sveta

pre 12 godina

"Sutra sam na tribinama! Vec sam nabavio kokice. Uzivacu u Rafinoj pobedi. Neka pokaze Novaku da mu nije dorastao. Zelim mu da osvoji 11 GS. Javicu se i sutra posle meca da prokomentarisem mec! Pozdrav iz Londona!
(Josko Martinoski, 2. jul 2011 22:57)"

E Joško prijatelju, samo dve primedbe:
1) Ne možeš uneti kokice na Wimbledon, džabe si se bacao na trošak
2) Kokice ne valja kupovati dan ranije, ubajate se i užilave, sto puta su bolje sveže i vruće

Toliko od mene, pošto se u tenis razumeš kao da ne kažem ko u šta, ostaje mi da sa tobom diskutujem samo o kokicama.

Konačno hejteri mogu da odahnu, Novak će biti prvi do kraja sezone, pa svi možemo da opustimo i uživamo u vrhunskom tenisu.

hghg

pre 12 godina

Udarao malo reketom i dobio ono sto svi mi komentatori necemo za ceo zivot,kome porez Srbine,jel Monaku....njima pare a Srbija te bodri....nije to lepo Monachanine...
p.s. Nesto ne chuh da se zahvalio vama koji ga frenericno bodrite,mora da je zaboravio jer ipak porez u Monako :)
(sindja, 3. jul 2011 18:39)
Naravno da se zahvalio! Idi i gledaj u sunce ili tako nešto!

xdachax

pre 12 godina

Bravo Nole, cestitke od sveg srca! Srbija danas ima sta da slavi i treba da slavi!

A sada malo i o vama, "hejterima":

1) Kazete ne treba slaviti ovu pobedu, Novak je uobrazen, a tenis je individualni sport. Da je tako, Novak ne bi promovisao Srbiju posle svake pobede i ne bi govorio kao pobede posvecuje svojoj zemlji i svom narodu. On je teniser i to je ono sto on moze. A sta ste vi gospodo uradili u svom zivotu za svoju zemlju i svoj narod?

2) Kazete placa porez u Monaku, a ne u Srbiji? Da, zato sto je tamo porez manji zato sto mu se moze. Ne kazem da je 100% uredu, ali ne vidim sta je to drzava ucinila za ovog momka da bi on imao obavezu da joj to i vrati. Uostalom, to rade i druge svetski poznate zvezde, pa ih sunarodnici ne docekaju na noz tako kao vi. Isto tako verujem da biste i vi prvi uradili isto jer po vama vidim koliko ste ogorceni na drzavu i stanje unutar nje. To se zove licemerje.

3) Boris Tadic bio u Londonu i posmatrao mec. Cudna li cuda! A gde bi trebalo da bude? I ajde sad da mi neko od vas opet kaze da ne bi isao da gleda finale Vimbldona da je predsednik. Ne, nego biste nedeljno popodne sigurno proveli resavajuci drzavne probleme koje niko u poslednjih 10 godina nije mogao da resi. Opet licemerje.

I na kraju, to sto niste platili struju, sto deca nemaju sta da vam jedu, sto nemate posao ili vam je mala plata, iskreno, meni je jako zao. To je problem drzave i nacina na koji ona tretira ljude sa takvim problemom. Samo vas molim da sacuvate bar malo dostojanstva, jer Novak vam nije za to kriv.

Jos jednom, cestitka za sampiona.

BRAVO NOLE, SAMO NAPRED! SRBIJA JE UZ TEBE!

Solon

pre 12 godina

Deco, je li vam juče čika Solon rekao da Nadal danas u finalu nema ni promil šanse! Neki od vas nisu verovali. Živeo veliki šampion Nole nacionale! Živela Srbija!(I Crna Gora-čika Solon je iz Prave Crne Gore)

Mirjanaaa

pre 12 godina

Ne razumem kako mozete da razmisljate o Tadicu i Jeremicu pored ovakvog momka. Novak je osvojio Vimbldon i postao prvi teniser sveta, a vi se pitate ko je platio put predsedniku. Pa i treba da mu se pokaze koliko je vazan za srpski narod makar njihovim dolaskom. NOLE ZBOG TEBE SAM PONOSNA STO SAM SRPKINJA!

Ivan

pre 12 godina

Svaka cast Djokovicu na prvom setu, a nije mi jasno dokle cemo da trpimo da nam politicari o nasem trosku gledaju tenis i ostale sportske dogadjaje???????

ElRestorano

pre 12 godina

Рафал Надал: "Хвала Новаку Ђоковићу што ме је победио јер ми је тањир за колаче био преко потребан. Хвала Ноле."

Iz Srbije s'ljubavlju!

pre 12 godina

Novak mu je dao 1 set-smekerski potez i priznanje BIVSEM sampionu Rafaelu Nadalu.Dve muve jednim udarcem otisle su u legendu(Nadal,Federer).Tamo ih je poslao Nole No.1!!!

Napaćena Srbija

pre 12 godina

Nole, bori se za sebe,za nas, za celu Srbiju koja je ponižena kao nikada u svojoj istoriji. Svaka tvoja pobeba je nama satisfaskcija za sve nepravde koje smo doživeli. Ako pobediš, bićemo presrećni, ako izgubiš, ništa. Već si dovoljno uradio za nas, osvajanje Vimbldona je, pre svega, tvoje zadovoljstvo. Navijamo za tebe uvek.

Jova

pre 12 godina

Dame i gospodo, odgledasmo sav repertoar koji nam je Novak spremio za ovogodisnji Vimblndon. Prva kola su bila onakva kakva i trebaju biti, proba – u starom svakidasnjem odijelu, tekst se uci – trenira – kod kuce. Mec s Congom je bio generalna proba, bilo je malo zamuckivanja ali sve u svemu odradjeno korektno. Na kraju, kako i prilici, premijera odigrana perfektno, vrijedna 15-minutnog aplauza i ovacija. Bilo je, kako se od finala i ocekuje, napeto i zanimljivo – opet iskljucino po Novakovoj zasluzi. Presretna sam. Svi ukucani smo se na kraju grlili i veselili vristeci, cak se i nas pas ponasao u skladu s trentnom situacijom, lajao je kao lud.
Radujmo se, ima razloga.

PS: pozdrav djevojci u publici koja je sve vrijeme glasno bodrila Novaka, ostala je bez glasa, ali opkladila bih se da joj nije zao.

Puno pozdrava svima

Objektivan

pre 12 godina

@Vuk Jeremic je u Novakovoj lozi sa zenom, show moze da pocne. Nista bez nasih politicara
(Drago Bjelica, 3. jul 2011 15:58)

Pa probao je da se promoviše i na premijeri filma o Rambu Petkoviću, pa kad je video kako se izblamirao tj. kako ga je publika izviždala, rešio je da se prebaci na tenis i to u inostranstvu.

simpatikus

pre 12 godina

Hajde Josko sad se javi s komentarom da Novak nije dorastao Nadalu ili da je mozda Nadal igrao lose danas?! Ustvari oslobodjen si obaveze da ista komentarises,danas hocemo da uzivamo samo u pozitivnim emocijama! Nole,Hvala ti za sve! Zbog tebe dajem po 4 ispita u roku!

Nikola

pre 12 godina

Najveca legenda u istoriji srpskog sporta. Najbolji brend ove zemlje. Verujem da Chelsea Handler konacno zna gde je Srbija i cemu nam sluzi internet!!!!

Angelina

pre 12 godina

Hvala ti dete naše ne samo zato što ovom napaćenom narodu daješ radost nego i zato što pokazuješ i dokazuješ da se rad i trud ipak isplate.

WTATP Lista

pre 12 godina

Hvala Novace za najlepsi poklon koji sam danas dobio za svoj rodjendan!
Osim sto je ovakvim nastupom na Vimbldonu zacementirao mesto u istoriji, osvojio jedan od najcenjenijih sportskih trofeja i ne samo po prvi put dosao na prvo mesto ATP liste, vec ga zahvaljujuci ogromnoj ovosezonskoj zalihi maltene vec sada osigurao do kraja sezone - Novak se sa ovom titulom vec sada, pocetkom jula, i kandidovao kao najozbiljniji kandidat za najboljeg sportistu cele planete u 2011! Svaka cast i hvala.

Зоран Петровић, Добој

pre 12 godina

Мој клинац трчи по кући и пјева: "Ноле, Ноле, наш идоле!" Хвала ти, Ноле, на томе.

jota

pre 12 godina

KONACNA PROCENA ATP LISTE ZA 04. JUL
1. ! ! ! ! ! NOVAK DJOKOVIC 13285
2. Nadal 11270
3. Federer 9230
4. A. Murray 6855
5. Soderling 4325
6. Ferrer 4150

Malo li je na ovu skupocu.............

TomaS

pre 12 godina

Najveća moguća i najvelelepnija čestitka Novaku Đokoviću, njegovim roditeljima, Dijani i Srđanu, celoj porodici i Novakovom teniskom timu. Srećno za uvek !!!

tanjirdzija

pre 12 godina

Rafa ce izgleda ove godine kompletirati svoj escajg.
Evo dobio je vec peti tanjir od Noleta.
Fali mu jos jedan da napravi komplet.
Samo morace da se dobro oznoji da u nastavku sezone dodje do nekog finala pa da zaradi taj 6 tanjir.

gh

pre 12 godina

O Boze me sacuvaj. Umesto da komentari budu pohvalni za Novaka sto je uradio neuradivo, dobar deo komentara se odnosi na to sto je Tadic isao da ga gleda!? Na stranu da li ga volite ili ne, ali sto da ne ide?

nenad73

pre 12 godina

Sada sam se ukljucio i vidim Rafu kako se obraca publici,nasmejan je...jedino ne vidim jasno k je onaj mali u pozadini sto drzi pehar...ako neko zna...

Moljac

pre 12 godina

1. set: obostrana koncentracija, i iskorišćena najmanja šansa.
2. set: dominacija, opuštencija.
3. set: prvo opuštanje, pa nervoza, pa rezignacija.
4. set: obostrana napetost, i, na kraju, konačno koncentracija i sreća, za sve nas.
Nole Đole će od sada biti drugi teniser, neko ko zna da može baš sve, što će mu i omogućiti da uzme baš sve. Dogodine, grend slem. To još niko nije u open eri, Nole to može. Nole, možeš ti to. Možeš. Uradi to. Priprema odmah. Sinsinati, Kanada, US Open. Uzmi ih. Možeš, uradi to. Samo napred.

Ranke

pre 12 godina

Opis predivnog dana.
Ustanes, popijes kaficu, odes na rostiljanje uz cirkanje piva, vratis se kuci i uzivas uz fenomenalnu pobedu Novaka.
Svaka cast majstore i hvala ti na divnom danu

jelena

pre 12 godina

Federer are you ok,how's the finger?!?!!Rafa, you?!!Let's make a party, and you will see how the Serbs celebrate.Sram da vas bude za sve sto ste rekli protiv ovog momka jer je on svaki put iskroistio priliku da kaze o vama samo reci hvale.STIDITE SE!!!!Dao vam je lekciju zivota, sta je kultura, sta je sportski duh, sta je elokventnost i sta je igrac bez sujete.Bravoooo Novace, ti si nas ponos i ti si svetlost na kraju tunela u Srbiji!!!!!!

madjar

pre 12 godina

Neko napisa otkud negativni komentari u vezi Tadicevog prisustva. Da je Tadic bio u lozi zajedno sa Huanom Karlosom (Spanskim kraljem) ili Predsednikom ako ga oni iamju, tada bi to bilo logicno i pozdravljeno. Ovako je predsednik dosao cisto iz politickih razloga i poena za izbore koji slede. Zato je to degutantno. Uostalom on je covek vaterpola, bar se tako eksponirao, a ne teniski fan. A poto nigde nesme da ide bez obezbedjenja, duzan je da objasni da li je putovanje bilo na teret poreskih obveznika ili je on to licno platio zbog svog cefa.

moje ime

pre 12 godina

Cestitam Novaku Djokovicu ostvarenje zivotnog cilja i zivotnog sna !!!
P.S deset minuta nakon meca, javi mi brat da je dobio sina :)))

duda13

pre 12 godina

Danas je postavljen rekord po broju predinfarktnih stanja u Srbiji!
Licno nisam smeo da odgledam cetvrti set,Cuka mi je , kao i mnogima radila nenormalno, O.K., priznajem,jeste kukavicki potez sa moje strane,ali sam doziveo da vidi momenat kada Nole dize pehar!
CESTTAM OD SVEG SRCA(bar od onoga sto je ostalo od njega) MAJSTORE!
UZIVAJ U OSTVARENJU SVOG SNA!ZASLUZIO SI!
Na one neverne Tome i pljuvace da li trositi slova?

minhen1960

pre 12 godina

Ovo je najznacajniji dan u karijeri Novaka Djokovica.Sledi zastrasujuca serija osvajanja gren slemona u narednih nekoliko godina.

swedroid

pre 12 godina

hm .. cim Srbi pocnu da se oporavljaju od ratova odmah pocinje dominantnost u sportu. I onda nam neko uvek ubaci kosku da nas dezintegrise. Treba da se naucimo i ne fermamo propagandu dusmana i "svet je nas"!

kin ping meh

pre 12 godina

Samo kratko, zelio bih jos da dodam jednu sitnicu. Djole je do sada bio u drustvu dvice, t.j. dvostrukih osvajaca Grand Slam titula, a to su bili: dva Amerikanca, Stan Smith i Johan Kriek, pa dva Rusa, Marat Safin i Jevgenij Kafeljnikov, pa onda dva Australijanca, Patrick Rafter i Lleyton Hewitt, zatim, naseg komsije Ilie Nastase i jednog Spanca, Sergie Bruguera, a sada se preselio u drustvo "trice", koje cine: Jan Kodesh, Arthur Ashe, i Gustavo Kuerten, a kada dobije sljedeci grand Slam, US Open onda ce mu drustvo praviti: Guillermo Vilas i Jim Courier, koji imaju po cetiri GS-a. Nole sretno !!

MNE SRBIN

pre 12 godina

Hvala ti NOVACE sto si nas ucinio najponosnijim na svijetu! A sad da se oduzimo covjeku svi na docek - nek svijet vidi sta je Srbija bre!!!

sudax

pre 12 godina

Radio London,
Vijesti iz sporta,
Dragi slusaoci,danas je u Wimbledonu zavrsen cetrnaestodnevni medjunarodni simpozijum o modernom tenisu.
Glavni predavac,prof.Dr.Novak Djokovic je izjavio da je vrlo zadovoljan
radom simpozijuma,kvalitetom podnesenih referata i brojem ucesnika na ovoj velikoj sportskoj manifestaciji.
Glavni organizator i domacin simpozijuma,princ Wiliam,se zahvalio Dr,prof.Djokovicu na izvanrednim predavanjima koje je odrzao u protekle dvije sedmice i urucio mu specijalnu nagradu kao najvecem strucnjaku u svijetu iz oblasti modernog tenisa.
Uz to,princ je naglasio da ce inovacije koje je prezentirao prof.Dr,Novak uci u sve udzbenike svjetskog tenisa,kao najvece dostignuce u dosadasnjoj istoriji pomenutog sporta.
To su bile najnovije vijesti iz sporta,hvala na slusanju i dovidjenja.

Vladimir

pre 12 godina

Нека те Бог благослови и
Да ти се испуне сви снови и жеље!
Да те срећа увек прати и
Да ти се добро бољим врати!
Поздрав из Москве

neko iz mase

pre 12 godina

@LDP

Zašto se uvijek nađe neko da kvari slavlje! Đokovići nisu nikakvi kosovari. Taj termin čak i ne postoji.

Nole kralju!

JP

pre 12 godina

Novace svaka cast, postigo si za 23 godine sto svi ovi hejteri nece uspeti ni za 23000 godina. A meni licno je neverovatno kakvih ljudi ima da im je draze tudje zlo nego svoje dobro! Jos jednom svaka cast i veliko postovanje!!!!

Aleksandar Tijanic

pre 12 godina

Igoru Vujcinu,Milanu Boskovicu,Milosu Saranovicu i kompletnoj ekipi sportske redakcije Tv B92 nudim prelazak na javni servis. momci svaka vam cast bilo je zadovoljstvo gledati vas.

Српкиња

pre 12 godina

БРАВО НОЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!!!!!! Србија до Токија и назад до Милвокија!!!!!!! Сад бацих поглед кроз прозор, кад клинац од 7-8 година скаче у фонтани са српском заставом и урла "НОЛЕ СРБИНЕ! НОЛЕ СРБИНЕ!"
Поздрав из Републике Српске!

Vlada

pre 12 godina

Čestitke najboljem teniseru sveta i kao prvo želim mu dug ostanak na 1. mestu. Uspeo je i dosanjao svoj san i zaslužio to mesto. Ušao je u legendu, ali što je najvažnije on je na prvom mestu čovek - gospodin i ponos svojih roditelja .

thelamb75

pre 12 godina

Mene, lično, fascinira reakcija njegove majke i devojke. Prave žene Srpkinje, grcaju i njima je najteže. Obratite pažnju na to kako reaguju majke, devojke ili žene ostalih tenisera. Vidi se da je u najtežim trenutcima, najteže Dijani i Jeleni. A, mali Đorđe je tu da podigne i najviše vetuje.

Nemanja

pre 12 godina

Srbijo moja PONOSNA budi!....
Pevaj SRBIJO,zemljo junaka,Pevaj SRBIJO zemljo NOVAKA!
Pevaj SRBIJO,silnije,jace,Pevaj SRBIJO kad NADAL PLACE!...
Neka se cuje pesma do neba,jer NOVAK je SAMPION ZA SVA VREMENA!!!
NOOOOOOLEEEEEEE!!!!!!!!

Pobesneli max

pre 12 godina

Guslari, ne casite ni casa...Ispevajte deseterce za ovu junacinu, za pokolenja koja dolaze.
Ovo je patriotizam !!!
Nole, ziveo !!!

Nebojsa

pre 12 godina

Svakom sportisti, prisustvo predsednika njegove drzave, predstavlja dodatni podstrek. Nebitno je ko je i kakva osoba trenutno predsednik, vec je bitno sto on simbolicno predstavlja narod iz kojeg sportista potice.

Vesna

pre 12 godina

Novache, klanjam se tvome pozrtvovanom radu, tvome umecu, znanju i lepom vaspitanju. Moje duboko postovanje tvojim roditeljima koji nisu odustali kada je bilo najteze. Ti si model koji svi mi i nasa deca treba da sledimo - rad,trud i bez zaljenja. RESPECT!!!!

duledudule

pre 12 godina

ej ne verujem ko mu je u boksu,dobro porodica i tim,ali opet ovaj jeremic(namerno malim slovima) i lajne mojne sa ribom...havarija :D
1 0,ajmoooo

Niko Neznanović

pre 12 godina

Dosadni ste sa tim, u mom trošku, u mom trošku, Boris na tribinama...
Možda je uštedio nešto, koliko je to nebitno, jedino što je bitno je da me ta faca iritira i kad vidim njegov aplauz kao da skuplja poene za svoju promociju, klasika, glupa politika...

bane

pre 12 godina

Kako Scotland Yard javlja, danas je u sred Londona jedan Srbin reketirao Spanca i brutalno mu oteo zlatni pehar i prvo mesto. Na poternici pise samo No1e :)

Iva

pre 12 godina

Pobedio ili izgubio - Novak je okrenut životu i optimizmu.
Njegov san je zlatno polje, budućnost, i svi mi se ponosimo kao da je naš brat ili naš sin.
I ja strepim, želim da pobedi Nadala (priznajem da mi je degutantno njegovo hvatanje za dupe, pa za nos) ali, ponavljam, za mene je nebitno ko će i kako danas pobediti - ja sam presrećna što je Nole PRVI TENISER NA SVETU (nek crknu dušmani, rekla bi moja baka).

SHUKI

pre 12 godina

Ma ovaj covek je sa druge planete ! Nadal ubacuje preko 80 posto prvog servisa, i igra na vrhunskom nivou, a ipak je bespomocan protiv ovakvog Noleta.. Ajmo NOLE ! TITULA NA VIMBLDONU NEK TI BUDE KRUNA PRVOG MESTA !

milos

pre 12 godina

Hvala ti,brate najrodjeniji,sto si me ucinio ponosnim Srbinom,ovo je nevidjeno,nestvarno...kakav si ti kralj...Ti si definitivno najbolji sportista kojeg je Srbija ikad imala!Srbin koji je pokorio svetski nobles.Mozda vecina Srba nije pratila tenis u ovolikoj meri do pre 3,4 godine,a pogledaj sada...ko u najbolja vremena kada smo harali u kosarci,odbojci,da o vaterpolu i ne govorim,tu smo i dalje najjaci...I sve si postigao sam na terenu,nemas saigrace,da te bodre kad ti ne ide,da pogura drugi,treci...I zato si najveci,ziveo 100 godina,kralju!

Sale Kladovo

pre 12 godina

Koliko je samo ''poslužavnika'' Nadal sakupio ove godine nakon finala sa Đokovićem!! Sad će teta Smiljka da mu skuva kaficu!

Voja

pre 12 godina

Svaka cast porodici Djokovic. Neverovatno je koliko snage ulazu u bodrenje svog sina, ali i koliko proslavljaju Srbiju po svetu. Gledam Srdjana, na svakom mecu koji sam gledao, bilo na Vimbldonu bilo na nekom drugom turniru, nosi uvek neku znamenku Srbije. Danas je nosio kosulju sa mini zastavicama koju bih, ukoliko nije namenski pravljena za Djokovice, rado kupio (ako neko zna gde, bio bih zahvalan za informaciju).

Sto se Noleta tice, sta reci, on ne ostavlja mnogo prostora za komentare ove godine, jednostavno je fenomenalan. Pored sportskih vrilna, jedan divan decko angazovan cak i na zastiti zivotne sredine. Jednom recju, pravi idol mladih narastaja. Isto kao i Nadal koji pravi primer zrtvovanja, rada i truda da bi postigao vrhunske rezultate. Lepo je videti sport u kome su trojica najboljih jednako dobar primer klincima. Velikani svetskog sporta.

Ludak

pre 12 godina

Ljudi, ja upalio svecu pored ikone Svetog Nikole. Ima Boga ljudi, ima. Plakao sam kao malo dete. Nole care, ljudino, majstore...Stvarno ne znam sta da kazem.

Djole

pre 12 godina

Novak Đokovic je KRALJ...Kakav Federer,kakav Nadal,oni mogu slobodno da se penzionišu jer nemaju više šta da traže na turnirima.
Videlo se iz aviona da je Nadal dobio kompleks od Noleta,jer gubi većpeti meč zaredom,pa bi mu bilo najbolje da on i Federer ubuduće zaobilaze turnire gde igra naš KRALJ,jer znaju da su im šanse minimalne ili nikakve!
NOVI TENISKI KRALJ JE DOŠAO NA PRESTO I NADAM SE DA ĆE NA TOM MESTU OSTATI NAREDNIH 10 GODINA.Bravo MAJSTORE,niko ti nije poklonio pobede već si morao sam da se izboris za svaki poen.
A još lepša činjenica da je Srbija dobila teniskog kralja koji je najpopularniji i najpznatiji Srbin na SVETU,a verovatno i najbolji srpski sportista svih vremena.

Vesna

pre 12 godina

Ja retko kad plačem ali su mi nakon osvajanja Wimbldona suze krenule!Hvala Dijana, hvala Srđane!Hvala Novače!Uživaj u tituli!Želim ti još puno osvojenih velikih turnira i da što duže zadržiš prvo mesto.

Jovan

pre 12 godina

Kako je tenis jednostavna igra kada ga igra Nole, Srbenda, Delija, kralj medju sportistima sveta...Vamos...Tamos...Patos...iliti...Travos.

DELIJA KOSOVO

pre 12 godina

NOVAK DJOKOVIC----all the crazy shit I did
tonight
those will be the best memories
I just wanna let it go for the night
that would be the best
therapy for me


zapisano i gotovo!!!!! DJOKOVICU CARE,SAMO GAZIIII!!!

Nenad

pre 12 godina

Neizmerno sam srecan sto je jedan mlad, uporan i vredan covek ispunio svoj zivotni san!

P.S. Nole, pozovi Jelenu Gencic, od koje je krenuo put ka ostvarenju tvog sna!

Genta

pre 12 godina

Ako se javi lik od juče,koji će biti na tribinama Wimbledona i već je kupio kokice za za tu priliku,želim mu uživanje na lokalnom seoskom stadionu,trava je trava.
Na centralni teren verovatno ni kraljica ne može da unesa kokice, što se tiče njegovog voljenog Rafe,čitamo se za par sati.

bravo BRE!

pre 12 godina

Ajde sad lepo svi vi/mi koji se ponosimo sa No(1)letovim neverovatnim uspesima ,da ga sacekamo ispred skupstine kako dolikuje,ako bude doceka ,a bice 99%...Nemojte da vas mrzi ,ako je neko zasluzio docek iz snova to je ovaj covek!!!!

argus

pre 12 godina

Konacno je pao ovaj megadefenzivni tenis sto igra Nadal, a koji je izmilio njegov ujak bivsi propali fudbaler! uspeo je ujak la kukaracha Toni da nadje taktiku kako da unisti Federera igrajuci samo na backhand Rogera, ali to je bila dobitna kombinacija za Novaka. Nakon 5 uzastopnih poraza u funalima od Noleta, Rafa ke morati sa njegovim ujakom da pocne da radi na strategiju-dupli doping, inace tesko da ce ikad vidjete Grand Slam Pehar. Nole svaka cast-do prosle godine si imao potencijal, a sada imas simbiozu potencijala-mudrosti-samopouzdanja! Pozdrav iz Makedonije, uvek s Noletom i Rogerom! Vamossssss Rafaaaa-la kukarachas cekaju na tebe!!!!
(Rubin Gulaboski-Makedonija, 3. jul 2011 19:59)
Malo pojašnjenje. Nadalov (ujak)tj. stric (oncle) Toni Nadal je možda propali fudbaler, ali je drugi stric Miguel Nadal čuveni igrač Barselone i učesnik ,ispravite me ako grešim, 4 svetska prvenstva.
Izvinjavam se što trolujem, Novak mi je ulepšao dan,mesec, godinu. A svi koji komentarišu Tadića i Jeremiča, pa dobro, neka su bili. Nole je pobedio sve drugo pada u vodu.

Mladen

pre 12 godina

Udarao malo reketom i dobio ono sto svi mi komentatori necemo za ceo zivot,kome porez Srbine,jel Monaku....njima pare a Srbija te bodri....nije to lepo Monachanine...
p.s. Nesto ne chuh da se zahvalio vama koji ga frenericno bodrite,mora da je zaboravio jer ipak porez u Monako :)

A sta je on to dobio od Srbije?

Петар

pre 12 godina

Ето, а "само" је требало да се врати на телевизију на којој побеђује!:) Браво, Б92!!!! А, Ноле- свака част, најбољи!!!!

gledalac

pre 12 godina

"Stigni majstore, stigni majstore!", haha. Komentator na B92 je LE-GEN-DA!!! Baš onako kako treba, navijački za svog tenisera!
Svaka čast Viškoviću, zbog njegove isforsirane neutralnosti prešao sam na B92, sekundu se nisam pokajao..:

Sasa

pre 12 godina

Је л' се Тадић извинио Надалу?
(Душан, 3. jul 2011 20:27)

Dosadni ste. Vic Vam je vec bajat, i ponavljanje istog ujedno predstavlja i smaranje ostalih ljudi koji posecuju sportske sajtove zbog sporta. Idite na neki politicki sajt pa tamo pljujte koga hocete. Pustite nas molim Vas da uzivamo u ovom novom velikom uspehu Novaka Djokovica, a ako nemate sta pametno da izjavite , samo se radujte , ako ste u stanju, batalite tastaturu.

A.......

pre 12 godina

Iako je bilo vec analize meča od strane "stručnjaka" poput mene...ne mogu da odolim

1.set-pokazatelj mentalne i fizičke stabilnosti...izdržati kada ne ide...a protivnik igra bez greške...sačekati svoj momenat...i maestralno ga iskoristiti...iako je sada to lako reći...u tom momentu je sve bilo jasno...Novak dobija meč...Novak je ZAISTA UBEDLJIVO NAJBOLJI TENISER NA SVETU!
2.set-mislim da komentar nije potreban...Nole pokazuje kako lako i jednostavno izgleda bilo šta...kada gledaš najboljeg na svetu kako to radi
3.set-Novak pokazuje da je čovek...sklon da se opusti i lako prepusti...za razliku od nas "običnih smrtnika" i na našu sreću...samo na kratko
4.set-Novak ipak nije "običan" čovek...pokazuje to tokom čitavog seta...i kada pravi brejk...i posle toga kada mu Nadal uzvrati brejk...Novak sebi...nama...i čitavom teniskom svetu pokazuje da je on TENISKI BOG...dobro možda sam malo preterao...ne baš Bog...ali čovek koji igra bolje tenis od njega u ovom momentu NA SVETU NE POSTOJI!
Hvala ti No1e

hardy

pre 12 godina

Šampionski, nije se zadovoljio osvajanjem mesta broj 1, nego je u stilu velikih šampiona odigrao najbolje kad je najvažnije. Nadal je dobio poruku koja će mu dugo dugo zvoniti u ušima.

2CRAZY

pre 12 godina

meni je veoma drago to sto je Tadic pruzio podrsku Nolete sa tribina!
ovo sto se zale zbog toga, misleci da mu je namera da skuplja poene kod naroda ili kojim parama je to platio - su sitne dushe!
kao predsednik zemlje, sigurno ima dovoljno para od svoje plate, za let do Engleske i pracenja finala.

Istocno Sarajevo

pre 12 godina

Svaka cast, sampionu! Srecno osvajanje Wimbledon-a i prvog mjesta na ATP listi! Sve najbolje u zivotu i nastavku karijere zele ti stanovnici Istocnog Sarajeva i cijele Republike Srpske! Volimo te! Zivio!

Rubin Gulaboski-Makedonija

pre 12 godina

Konacno je pao ovaj megadefenzivni tenis sto igra Nadal, a koji je izmilio njegov ujak bivsi propali fudbaler! uspeo je ujak la kukaracha Toni da nadje taktiku kako da unisti Federera igrajuci samo na backhand Rogera, ali to je bila dobitna kombinacija za Novaka. Nakon 5 uzastopnih poraza u funalima od Noleta, Rafa ke morati sa njegovim ujakom da pocne da radi na strategiju-dupli doping, inace tesko da ce ikad vidjete Grand Slam Pehar. Nole svaka cast-do prosle godine si imao potencijal, a sada imas simbiozu potencijala-mudrosti-samopouzdanja! Pozdrav iz Makedonije, uvek s Noletom i Rogerom! Vamossssss Rafaaaa-la kukarachas cekaju na tebe!!!!

Tamos vamos

pre 12 godina

Noleeeeeeeee. Pocela je tvoja era.Sda US open pa tako redom dok ne srusis Rogerov regord.Kritizeri.Good bye.
A ovi sto pisu sta ce Tadic tamo. Ne bi bilo normalno da nije tamo jer jeovo veliki dan za Srbiju.Kada je finale SPu fudbalu dodju sve glavesine finalista.Uostalom ko bi trebalo da bude. Taj nece biti nikada u prilici

vanja

pre 12 godina

Hvala NOLE na divnom danu i sreci koju osjecamo zajedno sa tobom!Cestitam ti i zelim da dozivis jos ljepsih dana od ovog za koji si rekao da ti je do sada najljepsi.Neka to BOG podari zdravlje a za ostalo bori se kao sto si i do sada bas kao lav!Volimo te!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zetva

pre 12 godina

Ovo je Noletova zetva,ono za sta se spremao ceo zivot....njemu svaka cast,on ce sad odmoriti,kupiti novu jahtu,il tako nesto,mi cemo na dve ipo minute zaboraviti da 5-og treba platiti stan,20-og troskove,sve sa platom od 25000....i svima lepo.

Mladen Cvijanović

pre 12 godina

MOST NA ADI = NOVAK ĐOKOVIĆ Ajde da pokrenemo akciju da se novi most nazove po Novaku... Veliki pozdrav svim dobrim ljudima...

Bojan

pre 12 godina

Ponosan sam sto zivim u zemlji iz koje je potekao novi TENISKI KRALJ Novak Djokovic,radujte se svi Srbi na svetu jer jedino lepo sto nam se desava i sto nas cini srecnim ovih meseci pruzio nam je Nole i ostali teniseri sa njim.....BRAVO KRALJU....

ajkula

pre 12 godina

Ono sto se Federeru dogodilo u finalu Melburna 2009 protiv Nadala, to se Nadalu danas dogodilo protiv Novaka (jedino su suze nedostajale). Shvatio da ga vise nikad nece pobedit. Bravo Nole

Milutin Mladjenović

pre 12 godina

Novak je pravi teniserski "KOBAC", vrebao je Nadala ceo prvi set, i pored fenomenalnog serviranja, bilo je dovoljno da posle 20 uzastopnih ubačenih prvih servisa, samo dva puta promaši i Novak ga brejknuo i dobio prvi set.
Drugi set je bio refleksija i rezultat frustracije NADALA, zbog izgubljenog seta i pored odlične igre.
Vidimo da je u 3 setu Novak povukao malo ručnu, valjda privremeno dok ne uzme dah za sledeći i odlučujući gem.

Kiril-Ohrid MKD

pre 12 godina

Nole, sta to radis sa Nadala? Pa nabices mu kompleks i nikad vise nece biti tenisera od njega. Daj pusti mu koji game.

Pozdrav od Ohrid MKD

mm

pre 12 godina

Pourka za B92: Nemojte preskočiti pres konferenciju na engleskom. To je veće zadovoljstvo nego ova na srpskom. Hoćemo da čujemo sve, please!

Billy

pre 12 godina

Da Bog da B92 prenosila od sad sve turnire na kojima igra najveci, Srbin ikad na planeti! Cestitke Nadalu ali sve pohvale sveta nasem Noletu na ostvarenju svog i naseg sna! Toliko je uneo radost u nase domove kao da mi brat to osvaje sve tamo! Svaka cast!!! Volimo te puno! Suze najvise objasnjavaju. A sad Davis cup pa odmor debelo zasluzeni! Ajmo Nole!

terminator

pre 12 godina

# E pa momci gledajte preokret, gledajte pravog broja 1, osvajaca 11 grend slemova.

AJMO TAJMO hahaha
(a, 3. jul 2011 16:56)


# Novak je psihicki nestabilan. Evo Nadal se vratio iz mrtvih i tera svoj jedinstven tenis dok Nole nema resenja. Pobedice Nadal. (Milutin, 3. jul 2011 17:19)


# Nisi fer Rafa, sto si pustio decka da se lozi ;)
(a, 3. jul 2011 17:01)

Pa mi smo odgledali, momci. A vi... kako ste!? jel mnogo bollliii?

Branko Smileski

pre 12 godina

Veliki sampion,veliki sportista i ono najvaznije mladic,covek dostojan uzor svima da se do trona dolazi samo radom i velikim odricanjem.
Kad pogledam unazad,posle svih ovih fascinirajucih pobeda,8:1 u mecevima ove godine protiv dvojice takodje velikih sampiona (Rafe i Fedexa) uz skor 51:1,kapa dole pred novim kraljem!!!Verujem da delim misljenje svih istinskih ljubitelja sporta u Srbiji i svetu da smo docekali dan kad sa ponosom mozemo reci da imamo ne samo najbolji reket sveta vec sa pravom najboljeg sportistu sveta u 2011!!!
A Novaku,samo jedna rec koja objasnjava sve: HVALA!!!
Branko Smileski
Chicago

Banjaluka u srcu

pre 12 godina

Mislim da sanjam jos nisam svjestan da je ovo java,toliko sam galamio da sam mislio da ce komsije zvati miliciju:))) U Banjaluci se slavi ovde je ludnica Novak je dobio Nadala,Nadala!Veliki pozdrav iz najljepseg grada na svijetu!

VUKASIN FILIPOVIC

pre 12 godina

Reci su suvisne, i recima se sva ova Novakova dostignuca ne mogu opisati. Cestitke i samo cestitke. Novace, hvala ti na svemu sto nam priredjujes svih ovih godina, a ove posebno. Sto se tice Tadica, pa i treba da bude tamo jer je on nas predsednik pa voleo ga neko ili ne , tamo mu je i bilo mesto danas . Jos jednom bravo Djokovicu...

thelamb75

pre 12 godina

Više ne moramo da postavljamo pitanje: kako igrati protiv Nadala ili Federera u finalu? Sada oni moraju sebe da pitaju: kako igrati protvi Novaka?

Manu Ginobili

pre 12 godina

BRAVO NOLE MAJSTORE!!...ovo sto radi Nole je nestvarno,biti prvi teniser svijeta i osvojiti ovako Wimbledon u eri Federera i Nadala je nevjerovatno,voljeli ih mi ili ne ali oni po svemu spadaju medju najbolje koji su ikada igrali tenis i to ovom Noletovom uspjehu daje poseban znacaj!...kao sto neko ovdje rece-ovo vise nije ni rivalstvo vec dominacija,pet puta za redom dobiti Nadala!!??...sta reci na to?? :)...svaka cast Noletu,odusevio me ne samo svojom igrom,koja je daleko najbolja i najkompletnija na svijetu vec i ponasanjem na terenu i izvan njega!...KAKAV AS I KAKAV COVJEK-NOVAK DJOKOVIC!!!!

Vladan R

pre 12 godina

Novak do sada nije pobedio Nadala u mecu na tri dobijena seta, da li je vreme i da se to ostvari. Sa druge strane Novak ove godine ima cetiri vezane pobede protiv Nadala. Dve od te cetiri su na Nadalovoj omiljnoj podlozi sljaci. Sve to cuci negde u Nadalovoj glavi i ne da mu mira. Istina je da Novak ne igra kao do poraza od Federera. Cini mi se da je manje agresivan i da je konkretno na W vise pobedjivao na greske rivala. Sa druge strane ima igru za Nadala, odnosno jedini je na turu koji moze uspesno, da se sa njim nad trcava i nadmece sa osnovne linije, a i da je istovremeno dovoljno mentalno jak da ne pada u igri. Ako u tome i danas uspesan, agresivanost u pravoj meri, bi mogla da prelomi mec na njegovu stranu. Dodatni pritisak na Novaka bi moglo da bude potencijalno ispunjenje, drugog dela zivotnog cilja, osvajanje W, posto je prvi deo pozicija br1 ispunjen. To ga je sasvim sigurno u dobroj meri rasteretilo i dodatno motivisalo, ako je dodatna motivacija za osvajanje W uopste i potrebna. Naravno sa dva osvojena GS taj pritisak sto je nadomak osvajanja W, je svakako manji ali ipak u odredjenoj meri postoji. Isto tako, kao sto vec rekoh, postoji i pritisak u Nadalovoj glavi, zbog cetiri vezana poraza kao i zbog cinjenice da mu je Novak preoteo poziciju br 1. Nadam se da ce kada to bude ozvaniceno u ponedeljek, Novakova prednost iznositi preko 2000 bodova. Ta razlika bi mogla da bude nedostizna u trci za poziciju broj jedan na kraju godine, posebno jer samo preostali turniri na betonu, podlozi kaja ipak vise odgovara Djokovice. Stoga je ovaj W na neki nacin i Novakova prva mec lopta za poziciju broj 1 za 2001 godinu. Za kraj da Novaku, uz ono sto samo od njega zavisi, dobru igru, pozelim i ono sto ne zavisi u potpunosti od njega, a to je dovoljna kolicinu srece neophodna za oavko velike meceve izjednacenih rivala.

KRALJUUUU

pre 12 godina

Bravo Nole. Idemo dalje da zaokruzimo, USA ope,. Australien open, Rolangaros, sva cetiri za redom. :). Samo napred vise nema nazad.

predrag

pre 12 godina

Bilo je divno ove dve nedelje gledati Noleta i sve ovo. Svaka cast majstore, ali kao sto neko rece sutra je radni dan i vracamo se u ovu nasu beznadeznu svakodnevicu ,valjda ce nas ova euforija drzati bar nedelju dana dok se ponovo neopasuljimo gde smo. Bravo za Vujicina, Saranovica,Djordjevica i Boskovica sa vama je bilo dosta zanimljivije gledati sve ovo. Pedja

Ivan, Podgorica

pre 12 godina

Nole, care,
tebi hvala ti, jer će meni od danas nekako biti lakše da vaspitavam ovo svoje troje dece koje mi nisu dali da navijam kao bi prosečan srbin želeo!!!!!! Majstoreeeee!

Sale

pre 12 godina

Bravo Nole majstore! Hvala ti na svemu sto si za ovu napacenu zemlju uradio!Ponovo si, po ko zna koji put ove godine, potvrdio da si najbolji!

Pera-Sombor

pre 12 godina

Bio sam veoma srecan kada je u petak pobedio za mesto broj jedan.Znao sam tada da tu jos nesto fali.Da to nije potpuna sreca.Ovo danas me je ucinilo potpuno srecnim.Od Novaka nemam prava da trazim nista vise.

Petar

pre 12 godina

U ovom trenutku svi smo mi srećni što smo živjeli u doba najvećeg tenisera svih vremena Federera i najvećeg borca, kralja šljake i velikog sportiste Nadala, a najsrećniji smo što ih je naš Nole nadmašio, pobjeđivao čak i dominirao nad njima u tenisu! Nole ti si ponos Srbije!!!

djeki

pre 12 godina

Šta reći osim da treba da bude ponosna zemlja koja ima ovakvog čoveka. Mi smo trenutno u CG-Petrovac i šaljemo puno pozdrava Novakovoj porodici i njemu lično na svemu što nam priređuje svih ovih godina. Ponosni smo na tebe NOVAČE. Porodice Đerić i Milovanović.

Realni Srbin (Balkanac)

pre 12 godina

*subboy

jesi me nasmejao do suza, svaka cast !

JOS JEDNOM CESTITKE NOLETU !!!
Izvinjavam se svima sto sam "predvideo" pred polufinale da ce Novak ostvarti 6:0 u setovima do kraja turnira, sto je svako realan mogao da ocekuje. Ako Vam je za utehu igrao sam i pala su mi oba tiketa. A oba seta je izgubio jer je dao protivnicima, zbog ogromnog psiholoskog pritiska.
Igrajte u naredne cetiri godine na Noleta sva polufinala i finala 2:0 ili 3:0, jer vise nema psiholoskog pritiska. Za meceve pre polufinala ne garantujem, naprotiv, bice uglavnom pobede, ali toplo-hladno...
I BUDIMO JEDNOM REALNI, ON JE TRENUTNO UBEDLJIVO (ALI UBEDLJIVO) NAJBOLJI TENISER SVETA, iako je pripadnik naseg naroda i podneblja.
Svaka cast Nadalu, ali sa njim Nole vise nece igrati derbi meceve, pre sa Marijem ako se isti psiholoski stabilizuje.

batura

pre 12 godina

zaplakao sam! ne mogu ni da zamislim kako se tek Novak oseca...
kakav uspeh, lepo je biti srbin danas.
joj Novace hvala ti za sve!!

damir

pre 12 godina

Учинити своје име бесмртним,међу Србима и другим народима на свету,то могу само велики људи.ТИ СИ НОВАЧЕ УШАО У ТЕ БЕСМРТНИКЕ!РАДУЈМО СЕ СРБИ ИМАМО ЈОШ ЈЕДНОГ ВЕЛИКОГ СРБИНА!ХВАЛА ТИ ШТО ПОСТОЈИШ,ХВАЛА ЗА РАДОСТ КОЈУ НАМ ПРУЖАШ,ХВАЛА ТИ ,ХВАЛА НОВАЧЕ!ЧЕСТИТАМ ТИ ТИТУЛУ НА ВИМБЛДОНУ.BР1 КРАЉ ТЕНИСКЕ ИГРЕ НОООВАААК ЂООООКОООВИИИЋ! СРБИЈА! ХАХАХАХА КОЈА РАДОСТ И СРЕЋА ЗА НАС!

borissrb

pre 12 godina

Kapa dole majstoru!!!! Cela Srbija i svi Srbi na svetu slave SAMPIONA NOLETA!!!!! Lepo je biti dans Srbin ma gde na paneti ziveo! Ja zivim u Geteborgu u Svedskoj i udarna prva vest je bio Nole, osvajanej Vimbldona i mesta broj jedan! Svaka Cast Nole tebi, tvojoj porodici , tvom timu....

Fredy House

pre 12 godina

Posle skoro 4 godine,stalnog prepucavanja,polemike,svadjanja i argumentovanja,mislim da smo konacno dobili odgovor na pitanje: NOVAK DJOKOVIC JE KAPACITET DA BUDE SVETSKI BROJ 1 I OSVOJI VIMBLDON.
Mislim da se ovim danom zavrsila sva prica sa mnogima koji su ga osporavali do sada i omalovazavali ogroman Novakov ulozeni trud i trud njegovih roditelja. Posle ovoga mozemo samo subjektivno da ga mrzimo i volimo,ali NIKO ne moze vise da ospori njegov ogroman kvalitet.

Slavi Srbijo sto imamo ovakvog momka da nas predstavlja na najbolji moguci nacin svetu......

Slavisa

pre 12 godina

Samo da ga zdravlje posluzi. Mislim da ce da nadmasi i Rafu I Federera. Rafa je sam priznao da njeegova igra ne moze da naskodi Novaku. Ova zadnja recenica govori sve.
Hvala Nole za sve sto si uradio za Srbiju.

Alisa u zemlji cuda

pre 12 godina

Da li se to meni čini ili je u publici Vuk Jeremić ? Nije mi jasno što je otišao i o čijem trošku bilo bi interesantno znati . Ja verujem da većina gradjana Srbije ne može da ga smisli. Sve je "uspešno" odradio pa sad malo da se odmori .

Genije I

pre 12 godina

NAJVEĆI SI, čestitke! Kako se samo Nadal iznenadio poklon petardi u ovoj godini, a nije ni svestan da ga očekuje pesma u desetercu! Eto prilike za novi državni praznik - 4. jul - Dan Novaka Borca!

brilliance

pre 12 godina

Bravo Nole!!! Jedan od najzasluznijih trofeja ikad!! I jos nesto, gledati mec i slusati John McEnroea kako otvoreno navija za Noleta sa toliko rijeci hvale je neprocjenjivo!!! It's a beautiful day!!!

Jasmina

pre 12 godina

Broj 1 na ATP listi i sampion vimbldona sa samo 24 godine,kako to divno zvuci!Cestitam Novaku Djokovicu,njegovoj porodici i njegovom timu na ovom fenomenalnom uspehu :-)

Rade

pre 12 godina

Smorio sam se ko ciganka u solarijumu, radim nedeljom do 6 izgleda necu stici ni da vidim proglasenje pobednika ali nema veze bice repriza :)

Erik Kartmen

pre 12 godina

Nole legendo, čestitam ti od srca i želim ti da budeš prvi barem 300 nedelja!!! Za sve one koji pljuju po Noletu i omalovažavaju njegove uspjehe pod srpskim imenima u potpisu, imam jednu molbu - pokušajte da kažete TULUMBA ... Ko razumije, shvatiće...

Lena

pre 12 godina

Sampionuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jedan jedini!!!!!!!!! Uh, tako smo svi srecni!!!! Zasluzeno, fantasticno, superiorno.... Jedva cekam docek, predivno je sto odmah dan nakon pobede zeli da to podeli sa svima nama!!!! Ucinio nas je toliko puta ponosnim!!!!!! Prosli put su mi negde pogubili porukicu, pa ovaj put moram da ponovo pohvalim B92, svaka cast celoj ekipi sportskog pregleda!! Sjajno obavljen posao, sa puno pozitivne energije koja je ocigledno doprla do Noleta! :D I svaka cast Igoru Vujicin, na tako emotivnom prenosu, uzivali smo!!! Ovaj tim ne treba menjati! ;) P.S. Molim vas sutra ponavljajte u vestima kada je docek, da bi ljudi bili informisani i dosli u velikom broju, to ce Noletu sigurno puno znaciti!!!!

Is-tra!!!

pre 12 godina

Impresivno! U dva dana ostvariti svoja dva najveća sna!
Koliko ih još to može? Čestitke Nole.
Neka te posluži zdravlje i vjerujem da će titula biti još puno.

Biba

pre 12 godina

Nole, zaslužio si ovom titulom svu lepotu i sreću ovoga sveta. I svih nas koji te godinama bodrimo! Najlepše čestitke tvojoj porodici, timu i Marijanu Vajdi! Ovo je tek početak osvajanja Gren Slemova i tvoje dominacije!!!!

kuvar

pre 12 godina

bravo Nole! iskrene cestitke na pobedi,bio si sjajan.posebno u drugom setu.to je bila perfekcija.sada sledi sezona na betonu gde si najbolji(a gde pa nisi?).ocekujem tvoju totalnu dominaciju do kraja godine i obaranje svih rekorda u broju pobeda u jednoj sezoni jer si jednostavno najbolji ove godine.a tako je malo faalilo da pobedis i Rodzera u Parizu.servirao si za set a on se volsebno izvukao.da si dobio taj gem sudija bi prekinuo mec zbog mraka i ti bi ga sutradan dobio pa i zadao najveci udarac Rafi pobedom u finalu.ali neka ima vremena.ko zna zasto je to bilo dobro?drago mi je sto si uspeo da nas nateras da zaboravimo sve brige i probleme koje imamo i sto si nas napravio ponosnim sto smo tvoji sunarodnici.

letelica

pre 12 godina

Novace, hvala ti sto postojis!
@Nemanja: ti rece da ces se skinuti go i trcati po kvartu ako Nole osvoji sad Vimbldon. Jel neko snimao?

sram i stid

pre 12 godina

Svaka mu cast! dokazao je da je trenutno najbolji!

Ali hit je to sto je ceo drzavni vrh na tribinama...pa da je teniser lesoata usao u finale wibledona,ne bi se okupili 3 glavne politicke figure te zemlje na stadionu...boze !

Ženevljanin

pre 12 godina

Čestitam Novaku ispunjenje dečačkog sna; ne znamo da li je san trajao 20 godina ali znamo da je ispunjen za ciglo dva dana vimbldonskog polufinala i finala! O igri: Fantastična u prva dva seta (Rafa podjednako sjajan u prvom), pad u trećem (Nadal dominator) i obostarano nervozna igra u četvrtom u kome je Đoković bio staloženiji i ...pobedio. Uvek sam mislio a sada s eto jasno videlo da je glavno oružje Novaka njegova glava odnosno vrhunska teniska inteligencija a takođe i izvrsna tehnika. Jasno je da Nole nema nijedan "ubutačan" udarac, ali nema nijednu slabu tačku (to servis odavno nije, uprkos rasprostranjenom drugačijem mišljenju). I servis i njegove ostale udarce je vrlo teško pročitati, čak i takvom asu kao što je Rafael Nadal... Toliko zasad, treba proslaviti ovo fantastično dostignuće... Voleo bih da to bude urađeno na dostojanstven način bez potcenjivanja Nadala i Federera koji su obležili prvu dekadu XXI veka. A Novakov uspeh je utoliko veći što je postignut u konkurenciji takvih teniskih gromada...

Sonic

pre 12 godina

Zaista do sada nisam pisao u vezi Novaka jer sam cekao najprestizniji turnir. Sada mogu da kazem JEDAN JEDINI NOVAK DJOKOVIC!!!!!!!!

Sasa Marjanovic

pre 12 godina

Какав тенис! Ценим Надала, али брате не само да волим Новака, већ тренутно игра најбољи тенис икада игран на свету! Тренутно је 1:0, али чини ми се да ће бити 3:0 до краја...

Moša

pre 12 godina

Skidam kapu momku koji je postigao skoro nemoguce. prvo mesto i osvajanje Wimbija. Zbog toga jedan prigodan song pun simbolike, Ziveo ti nama 100 godina.link

doktor

pre 12 godina

Pisao sam ovde da je Nadal "monstrum" kojeg treba "tuci" s punim gasom,a nikako mu ne dozvoliti da se vrati u igru!!!! Ne daj Nole treci set!!!!!!!

ivan

pre 12 godina

LEGENDOOOOOOOOOOO... ovako nadigrati Nadal, 5 puta za redom na sve podloge... TI SI PRAVI SAMPION i NAJBOLJI IGRAC SVETA!!! Uzivaj u ovom danu i proslavi na najlepsi nacin...

NIKOLA

pre 12 godina

Nole naš, sve najlepše čestitke od srca ti šaljemo za TVOJ WIMBLEDON. Nema reči da opišu ovu radost. Hvala ti na svemu sto si nam podario. Volimo te i uvek smo uz tebe. Srećno u svemu. HVALA TI NOLE!!!

Pozdrav iz Bara

pre 12 godina

Bravo Novace, ljubi te djed! Da si nam ziv i zdrav i uz brdo brz, da nas radujes svake godine kao i ove i da Bog da vise takvih Srba! OJ HA!
p.s. cuh da je Nole cestitao Tadicu trofej :)
http://www.rastanj.me/sport/dokovic-cestitao-tadicu-osvajanje-vimbldona/

Ljubitelj Sporta

pre 12 godina

@ timberwolf

Jedan je Roger Federer - koji je broj 3, a jedan je I Novak Djokovic - koji je BROJ JEDAN, I 48 - JEDAN ove godine, a protiv Rogera ove godine je 3 - JEDAN...!

@ AAA

Procitaj ovo iznad...

Dragan, Nemacka

pre 12 godina

Bravo Nole! Bravo majstore! Trud i mudrost su se isplatili! Cestitke od srca!

ps.
Lepo je sto je Tadic prisustvao, ali zasto JEREMIC?!

Navijac

pre 12 godina

Bravo majstore sutra svi na docek novog kralja da vidi koliko smo ga bodrili sve ove godine ako sad nadje neko neku zamerku onda taj nije noralan ovakav uspeh treba da se slavi minimum tri dana kao svaki veliki srpski dogadjaj jedino me je iznerviralo sto su bili neki pozeri u njegovom boxu i na stadionu sta ce oni tu mislim strasno!BRAVO NOLE SRBIJA JE SLAVILA I TEK CE DA SLAVI!!!

dusanzile

pre 12 godina

Hvala ti NOLE, za sve ove pobede, hvala sto nam bar na kratko skrenes misli od nsae svakodnevice, od nasih kredita, od nasih slabih plata, od naseg loseg stanja!!!!!!!!!!!

Hvala za osmeh koji nam svakim danom priredjujes!!!!!!!!!!!!!!!

nancy

pre 12 godina

Pustite Tadica na miru,dosao u London da uziva i odmori oci i dusu... Ima sta i da vidi! Bolje bi bilo da i vi malo vise uzivate u Novakovom uspjehu

Durmitor

pre 12 godina

Što san bilo sada je na javi
tvoj te narod sa ponosom slavi.

Hvala ti za ovaj osjećaj ponosa i neizmijerne sreće.Popeo si se na krov svijeta,ostvario snove,a sad uživaj u plodovima svoga zasluženog uspijeha.

Igor Petkovic

pre 12 godina

Роџер и Рафа сузе лију, питају се: ,,Кад ће НОЛЕ у пензију!" xaxa mnogo jako.
Naravno velike cestitke Noletu na pobedi protiv vamos-tamos Rafice.
Drago mi je da se obistinila moja tvrdnja jos od pre 4 gosine da ce Nole biti broj 1.

zola interista

pre 12 godina

SVAKA ČAST MAJSTORE! 20 godina rada, upornosti, odricanja i želje! Skinite kapu - zaslužio je.
Kao i pre dva dana, poslednji poen, proslava i intervju neposredno posle meča: http://www.youtube.com/watch?v=t7MHeqUYQjQ
Pozdrav sima, a sada na ulice i proslaviti istorijski uspeh!

Alex

pre 12 godina

Bravo Nole! Sada kada si ostvario svoje sportske snove, red bi bilo da razmisliš o tome da se oženiš! Kao što sam već rekao, kum može da ti bude Tzonga (bio uz tebe kada si osvojio prvi Grand Slam, i kada si se popeo na vrh), a za ketering će se pobrinuti Nadal, sa svojih velikih 5 komada! ;)
Sve najbolje! ;)

goxy

pre 12 godina

Svaka cast Nole! A vi ne mlatite, jer da je svako od vas precednik Srbije, posao bi u London i gledao ovaj istorijiski mec za sve nas... Na stranu to, sto time mozda zeli da postigne neke politicke poene. Ne branim Tadica, ali ja bi prvi postupio kao on, kao i vecina vas, verujem.

Samo sam znatizeljan

pre 12 godina

Alo bre svi vi koji ste prethodne 2 nedelje (i duze) bili protiv Noleta. Voleo bih da neko iskreno napise kako se glupo sada osecate.

bami

pre 12 godina

Ma nema sta...gotovo...ovo se otelo kontroli...odra ga Nole. Ovo kao da vise nije realno kao da sanjamo...
Trenutno je 2:0 u setovima i Nadal je poceo da prica sa sobom...superiornost srpskog...naseg tenisera je ocigledna...
E kamo srece da dodju ovakve generacije i u drugim sferama zivota pa da se pokrenu neka stara pitanja koja su lose resena po nas...
Nole careeeeeee.

bane

pre 12 godina

Bravo Novače, ovu tvoju titulu i ja proslavljam sa familijom. :-D
I nama tvojim navijačima nije bilo lako da pregrmimo sve ovo, ovaj tvoj put do vrha a kamoli tebi. Stvarno si najbolji!

Cevap

pre 12 godina

Mani se Rafael ba tenisa, 'ajmo na cevape kod Noleta.....
Nole majstorcino tenisa. Nabijas ovim pacenicima koji igraju tenis komplekse da se nikada vise nece izleciti od toga.

marinko

pre 12 godina

Svaka čast Novače. Nisam mogao pratiti meč jer nažalost neki radimo i nedeljom.Sve u svemu veliki rezultat ne samo za Novaka i srbiju već i za ceo Balkan.Treba svi da se ponose sa njim.

Srđan

pre 12 godina

WIMBLEDON 2011 i Bari 1991. Dve najvrednije stvari u životu! Sve ostalo je daleko, daleko manje važno! Bravo Majstore!
(SALE, 3. jul 2011 20:08)

Tako je, posle 20 godina najveća stvar za Srbiju i njenu promociju u svetu!

liht

pre 12 godina

Ноле је овим испунио своје дечачке снове
Број 1, Вимблдон, Дејвис куп
Све остало је бонус
Уживај дечаче
Заслужио си

Misha Jovanovic

pre 12 godina

Sta reci.... Novak je delom pokopao sve busebriznike koji su mu prognozirali propast jer nije dovoljno cvrst, mentalno jak, ... Mnogo su se nasladjivali.
Medjutim... Nole je svojom upornoscu, igrom, stavom, srcem, pokazao kako se bori.

Ovakav borac zasluzuje prvo mesto i titulu sampiona. Svaka mu cast. Mislim i nadam se da je svim Srbima puno srce, moje je prepuno divnih utisaka.

Sve cestitke Noletu i njegovom timu. Samo nastavite tako !!!

sindja

pre 12 godina

Udarao malo reketom i dobio ono sto svi mi komentatori necemo za ceo zivot,kome porez Srbine,jel Monaku....njima pare a Srbija te bodri....nije to lepo Monachanine...
p.s. Nesto ne chuh da se zahvalio vama koji ga frenericno bodrite,mora da je zaboravio jer ipak porez u Monako :)

TvojiIzHongKongagrbutorac@hotmail.com

pre 12 godina

BRAVO Nole! Cestitke na srcanosti, umijecu i fokusu. Cestitke tvojim roditeljima, braci i timu. Uz tebe, Tvoji iz Hong Konga

GoranM

pre 12 godina

Uzivanje je pratiti ovaj mec, naravno ukoliko ste Noletov navijac kao svi mi (cast izuzecima)! Bravo MAJSTORE, samo drzi ovaj ritam i sve je gotovo u tri seta. Perfektan tenis!
Hvala ti za ovako lepo nedeljno popodne.
AJMO DO KRAJA!!!!

Paks

pre 12 godina

Ovo postalo dosadno! Ima li neko jaci da odigra protiv naseg Noleta? Tamos-vamos trt mrt i zna se ko uvek pogodi. Nole je postao teniski madjionicar. Ciribu ciriba vamos tamos i Nole winos.

iggy

pre 12 godina

Nole se hrabro bori srbijom se pesma ori Nole ale ale Danas je vimbldon tvoj Nole i pesme se ore kada igra Nole sampijon sampijon je nas Nole.

Kole vs Djokovic

pre 12 godina

Hvala ti Nole sto si nam toliku radost doveo za ceo Srpski narod u svetu i zelim ti dalje uspeha u Tenisu . POZDRAV IZ BECA

Mића

pre 12 godina

Овакав терет који си имао храбро си издржао! Ноле ти си јунак над јунацима!

...

pre 12 godina

Alal vera majstore. Ovo je velicanstven uspeh Noleta ali i nase zemlje koju on na najbolji moguca nacin predstavlja sirom sveta. O samom mecu verujem da nije potrebno trositi reci, dominacija naseg Novaka i sasvim zaluszena pobede i mesto br. 1 na ATP listi. Bravo majstore!!!

Vasilevs

pre 12 godina

Fantasticna igra na samom terenu, sportska kultura i na terenu i van njega, mentalna cvrstina i vrhunski talenat. Sve se to slilo u ovom sjajnom momku. Sve cestitke na osvojenom Vimbldonu i uverenje da ces nas obradovati ovako i narednih meseci i godina! P.S. Uzivali smo danas u Tvojoj igri majstore!

Srrdjan

pre 12 godina

Cestitke Majstore.Svaka Cast i celom timu oko Tebe i oni su deo svega,ali Ti si KRALJ!!!Docekao sam dan da mi je drago sto Sam SRBIN!!

Milos

pre 12 godina

Prvi teniseri sveta koji nisu uspeli da osvoje Wimbledon

Roddick: 0 titula/3 finala
Lendl, Nastase, Rafter: 0/2
Courier: 0/1
Kuerten, Wilander, Safin, Ferrero, Kafelnikov, Muster, Rios, Moya: 0/0

Od srca srcu

pre 12 godina

Bravo Nole,bravo SAMPIONE!!!Cela Srbija danas slavi zahvaljujuci tebi,hvala ti za sve,najbolji si i najjaci!!!Presrecni smo i kad si pobedio vristali smo od srece!!!Hvala ti majstore!!!To je nas NOLE,PONOS SRBIJE,PONOS SVIH SRBA,NAS KRALJ,...TI SI NASE SRCE!!!VOLIMO TE!!!!

Lexx

pre 12 godina

Ма само желим да се упишем и мојим коментаром честитам Новаку на испуњењу, могу слободно рећи наших снова, његових личних, али богами и снова цијеле нације.
Новаче, много хвала на овом незаборавном успијеху и твојој спремности да своје успјехе дијелиш са нама. Желим ти да по остварењу дјечачких снова сада уживаш у јави и да се на мјесту којем си сада задржиш још дуго времена.
О мечу самом само оволико: чиста перфекција (са изузетком трећег сета). Побиједник ниједног тренутка није долазио у питање. Тиме је и неупитна постала свака дискусија о томе ко је бољи?
Много поздрава свим поштоваоцима Новаковог тениског лика и дјела из Низоземске.

Jasna

pre 12 godina

Bravo Novace Djokovicu. Svaka ti cast. Nadam se da cemo jos dugo gledati ova 2 sjajna tenisera u GS finalima. Takodje nadam se da cemo i Rogera Federera jos gledati u GS finalima (bez obzira sto je, kako kazu, na zalasku svoje karijere). Voleli ga vi ili ne, covek igra najlepsi moguci tenis na svetu. Djokovic jeste trenutno najbolji i po igri i po bodovima, ali ipak zelim i da ova 2 ostala tenisera budu tu bez obzira, i da se sva trojica medjusobno takmice, jer to tenis cini interesantnijim i kvalitetnijim. Pozdrav svim ljubiteljima dobrog tenisa. :)

Prcko

pre 12 godina

Bravo,Nole legendo,bravo majstore! Kolka cast za Noleta,da u istoj nedelji ostvari dva najveca profesionalna sna,postane no1 i osvoji Vimbldon! Mnogo mi drago zbog njega,zasluzio je! Eto da i Boris donese srecu nekom nasem sportisti:)

xy

pre 12 godina

@ne volem
E jadan si.
Ti si od onih koji jedino sa nekom ortodoksnom gluposcu moze da skrene paznju na sebe, posto ocigledno ne znas nista pametno da uradis.
Takvi kao ti i ne zasluzuju da bolje zive.
Trebao bi da zivis 10 puta gore, jer ni ovo trenutno nisi zasluzio.
Sam si sebi najveci neprijatelj.

dragan

pre 12 godina

Šta reći. Hvala za radost koju nam pružaš svih ovih godina. Iako smo na moru u CG-Petrovac, gledamo te i radujemo se tvojim uspesima. Ponosna je zemlja koja ima takvog šampiona. Porodice Đerić i Milovanović.

Miljko Kucevic

pre 12 godina

wiNOVAKbledon!!
bravo majstore. Fanovi stavite proruku na moj fansite upucen novaku. http://www.noledjokovic.nl. Popunite fanlistu!! Hvala ti nole ovo nam puno znaci!!!

Sojka

pre 12 godina

A GDE JE ONAJ "vlajzi...." i kako ono ide nastavak ? Najveci navijac Partizana..?

"vlajzi...." JAVI SE.....BUDI HRABAR onako kako su "grobari"HRABRI, HAJDE PARTIZANOVCI su hrabri.....sta danas kaze/pise "vlajzi......"---pod kojim imenom se danas javljas..????

swedroid

pre 12 godina

e sad je stvarno dosta .. ATP neka nastavi kao do sada a za neke koji imaju psihofizicke kvalitete iznad ATP nivoa da igraju novo otvorenu NOVA© seriju.

doktor

pre 12 godina

Da li Novak misli da i protiv Nadala moze da odmori jedan set,kao sto je to Mari pomislio... videlo se pocetko treceg seta da je Nole preopusten,a Nadal samo ceka da mu nesto da energiju... covece ,pa ja sam rekreativac,ali retko kada u svojim komentarima gresim! Nikad u karijeri ne vracajte nokautiranog protivnika,a tek ako je to Rafa koji je neosetljiv na rezultat! On je verovatno jedan od najvecih takmicara u istoriji sporta!

Marko Prigrevica

pre 12 godina

bravo bravo bravo jednostavno najbolji(što bi rekao duško korać-rts)ipak za rivalite trebaju dvojica jednakih,a novak trenutno nema takvog.valda će se pojaviti čekaćemo

ЦарПареИ_Магле

pre 12 godina

Мислим, шта рећи!? Врх!!! Још само пар речи о његовим пратиоцима. Рафа Надал - велики спортиста и још већи човек; велик и у победи и у поразу. Федерер - познат као једини човек који је победио Новака ове године.

BobbyMLS

pre 12 godina

kako da pratim mec preko interneta? Na poslu sam ... :/
Dajte neki sajt... HITNO!! :D hocu da vidim kako Nole seta Rafu vamos-tamos ;)
PS-koji je rez?

Aca Znalac

pre 12 godina

Kralju 25 Nole care naš, znao sam da ćeš da pobediš, ali stvarno nisam brinuo ni malo. Čestitam tebi i tvojem timu, a naravno i porodici na svoj seći koju si priredio našoj maloj sportskoj naciji. Srbija do Wimbledona 2011. Bravo Nole kralju tenisa.

nenad

pre 12 godina

Zanimljiva stvar je da evo na 2:0 u setovima za Noleta, i 3:0 za Nadala u gemovima u ovom trenutku, a jos u nijednom gemu nismo videli izjednacenje i prednost, svi gemovi su zavrseni posle osvojenih 4 poena od strane nekog od tenisera.

helen

pre 12 godina

Bravo Nole majstore, pokazao si kako se igra. Hvala ti sto si nam ulepsao ovaj dan i od srca ti zelim jos mnogo pobeda i da dugo budes No.1.

ЛДП

pre 12 godina

премда су ђоковићи косовари, овај успех треба да баштине грађани и грађанке косова.

ne volem

pre 12 godina

Nije on tako popularan kako bi oni koji nam umesto hleba serviraju samo igara hteli da prikažu.

http://www.youtube.com/watch?v=43UIu-pRHSk

Miki

pre 12 godina

Kako ste vi ljudi smesni. Pa dosta je Djokovic skupio tanjira, moze uzeti i on neki trofej. To sto on tek sad osvaja Federer i Nadal imaju u izobilju. Ajde malo postovanja, iako smo Srbi, sramota bre!

alexizsvedske

pre 12 godina

izgleda da je bacio ona dva fantasticna seta na djubre.. sad igra po starom..umorio sam se..ko da ja igram..Ajde Nole onesvestise bre

buducnost

pre 12 godina

@zabrinuti
Ne moras da se brines.
Nece biti ni izbora ni predizborne kampanje.
Uprvo pisemo peticiju da Tadic postane dozivotni predsednik.
Apsolutno je to zasluzio.
On i Djokovic su jedine svetle tacke u ovoj zemlji.

AAA

pre 12 godina

Federer je zakon.Kako vas nije sramota da toliko velicate ovu titulu,kao da je to nesto.Sta bi trebalo da radi Federer koji ima toliko titula,koje Djokovic moze samo da sanja.

madjar

pre 12 godina

Zanima me na ciji je trosak Predsednik isao u London. S obzirom da nigde ne sme bez obezbedjenja, ko je platio sve te troskove. Ne verujem da je otisao redovnom linijom jata kao sav normalan svet i pravi fanovi. Zahtevam obhasnjenje jer su to i moje pare.

sindja

pre 12 godina

Udarao malo reketom i dobio ono sto svi mi komentatori necemo za ceo zivot,kome porez Srbine,jel Monaku....njima pare a Srbija te bodri....nije to lepo Monachanine...
p.s. Nesto ne chuh da se zahvalio vama koji ga frenericno bodrite,mora da je zaboravio jer ipak porez u Monako :)

ЛДП

pre 12 godina

премда су ђоковићи косовари, овај успех треба да баштине грађани и грађанке косова.

AAA

pre 12 godina

Federer je zakon.Kako vas nije sramota da toliko velicate ovu titulu,kao da je to nesto.Sta bi trebalo da radi Federer koji ima toliko titula,koje Djokovic moze samo da sanja.

Zetva

pre 12 godina

Ovo je Noletova zetva,ono za sta se spremao ceo zivot....njemu svaka cast,on ce sad odmoriti,kupiti novu jahtu,il tako nesto,mi cemo na dve ipo minute zaboraviti da 5-og treba platiti stan,20-og troskove,sve sa platom od 25000....i svima lepo.

alexizsvedske

pre 12 godina

izgleda da je bacio ona dva fantasticna seta na djubre.. sad igra po starom..umorio sam se..ko da ja igram..Ajde Nole onesvestise bre

Dragana

pre 12 godina

Nole,nemoj da me izneveris...evo me na Bahamas Paradise Island,nema prenos na TV..morala sam "svasta obecati" hotelskom menadzeru da pusti prenos...iskljucivo za mene...zato sto sam Srpkinja,bre.... I evo okupila sam sve goste u sportski bar hotela da gledamo....svi za tebe Nole....

madjar

pre 12 godina

Neko napisa otkud negativni komentari u vezi Tadicevog prisustva. Da je Tadic bio u lozi zajedno sa Huanom Karlosom (Spanskim kraljem) ili Predsednikom ako ga oni iamju, tada bi to bilo logicno i pozdravljeno. Ovako je predsednik dosao cisto iz politickih razloga i poena za izbore koji slede. Zato je to degutantno. Uostalom on je covek vaterpola, bar se tako eksponirao, a ne teniski fan. A poto nigde nesme da ide bez obezbedjenja, duzan je da objasni da li je putovanje bilo na teret poreskih obveznika ili je on to licno platio zbog svog cefa.

Miki

pre 12 godina

Kako ste vi ljudi smesni. Pa dosta je Djokovic skupio tanjira, moze uzeti i on neki trofej. To sto on tek sad osvaja Federer i Nadal imaju u izobilju. Ajde malo postovanja, iako smo Srbi, sramota bre!

doktor

pre 12 godina

Da li Novak misli da i protiv Nadala moze da odmori jedan set,kao sto je to Mari pomislio... videlo se pocetko treceg seta da je Nole preopusten,a Nadal samo ceka da mu nesto da energiju... covece ,pa ja sam rekreativac,ali retko kada u svojim komentarima gresim! Nikad u karijeri ne vracajte nokautiranog protivnika,a tek ako je to Rafa koji je neosetljiv na rezultat! On je verovatno jedan od najvecih takmicara u istoriji sporta!

ne volem

pre 12 godina

Nije on tako popularan kako bi oni koji nam umesto hleba serviraju samo igara hteli da prikažu.

http://www.youtube.com/watch?v=43UIu-pRHSk

hghg

pre 12 godina

Udarao malo reketom i dobio ono sto svi mi komentatori necemo za ceo zivot,kome porez Srbine,jel Monaku....njima pare a Srbija te bodri....nije to lepo Monachanine...
p.s. Nesto ne chuh da se zahvalio vama koji ga frenericno bodrite,mora da je zaboravio jer ipak porez u Monako :)
(sindja, 3. jul 2011 18:39)
Naravno da se zahvalio! Idi i gledaj u sunce ili tako nešto!

A1

pre 12 godina

'ajmo Nole, za sebe, za nas, za Srbiju, u inat "objektivnoj i kulturnoj vamos engleskoj publici", za svoju i svačiju dušu!
Za mene si br.1 već odavno, sada si i zvanično, ako uzmeš pehar tim bolje a i ako ne-ostaješ najveći i dalje!

Dragan, Nemacka

pre 12 godina

Bravo Nole! Bravo majstore! Trud i mudrost su se isplatili! Cestitke od srca!

ps.
Lepo je sto je Tadic prisustvao, ali zasto JEREMIC?!

ana

pre 12 godina

Ovo je divan dan za nas!! Jedino sto mi kvari utisak je prva loza Vimbldona u kojoj sede voditeljica Dnevnika Natasa i muz joj, inace ministar inostranih poslova Vuk. Ne znam sto, al sva ta srbijanska elita koja se hvata za Novaka mi izaziva alergiju. Novace bravo TEBI!

Niko Neznanović

pre 12 godina

Dosadni ste sa tim, u mom trošku, u mom trošku, Boris na tribinama...
Možda je uštedio nešto, koliko je to nebitno, jedino što je bitno je da me ta faca iritira i kad vidim njegov aplauz kao da skuplja poene za svoju promociju, klasika, glupa politika...

Ivan

pre 12 godina

Svaka cast Djokovicu na prvom setu, a nije mi jasno dokle cemo da trpimo da nam politicari o nasem trosku gledaju tenis i ostale sportske dogadjaje???????

buducnost

pre 12 godina

@zabrinuti
Ne moras da se brines.
Nece biti ni izbora ni predizborne kampanje.
Uprvo pisemo peticiju da Tadic postane dozivotni predsednik.
Apsolutno je to zasluzio.
On i Djokovic su jedine svetle tacke u ovoj zemlji.

NOVA PAZOVA

pre 12 godina

definitivno - NAJBOLJI SRPSKI SPORTISTA SVIH AL SVIH VREMENA i verovatno NAJVECA SRPSKA LICNOST SVIH VREMENA - SRPSKE PONOS !!!! SRBIJO ODUZIMU SE !!!

2CRAZY

pre 12 godina

meni je veoma drago to sto je Tadic pruzio podrsku Nolete sa tribina!
ovo sto se zale zbog toga, misleci da mu je namera da skuplja poene kod naroda ili kojim parama je to platio - su sitne dushe!
kao predsednik zemlje, sigurno ima dovoljno para od svoje plate, za let do Engleske i pracenja finala.

Napaćena Srbija

pre 12 godina

Nole, bori se za sebe,za nas, za celu Srbiju koja je ponižena kao nikada u svojoj istoriji. Svaka tvoja pobeba je nama satisfaskcija za sve nepravde koje smo doživeli. Ako pobediš, bićemo presrećni, ako izgubiš, ništa. Već si dovoljno uradio za nas, osvajanje Vimbldona je, pre svega, tvoje zadovoljstvo. Navijamo za tebe uvek.

Objektivan

pre 12 godina

@Vuk Jeremic je u Novakovoj lozi sa zenom, show moze da pocne. Nista bez nasih politicara
(Drago Bjelica, 3. jul 2011 15:58)

Pa probao je da se promoviše i na premijeri filma o Rambu Petkoviću, pa kad je video kako se izblamirao tj. kako ga je publika izviždala, rešio je da se prebaci na tenis i to u inostranstvu.

Sasa

pre 12 godina

Је л' се Тадић извинио Надалу?
(Душан, 3. jul 2011 20:27)

Dosadni ste. Vic Vam je vec bajat, i ponavljanje istog ujedno predstavlja i smaranje ostalih ljudi koji posecuju sportske sajtove zbog sporta. Idite na neki politicki sajt pa tamo pljujte koga hocete. Pustite nas molim Vas da uzivamo u ovom novom velikom uspehu Novaka Djokovica, a ako nemate sta pametno da izjavite , samo se radujte , ako ste u stanju, batalite tastaturu.

duledudule

pre 12 godina

ej ne verujem ko mu je u boksu,dobro porodica i tim,ali opet ovaj jeremic(namerno malim slovima) i lajne mojne sa ribom...havarija :D
1 0,ajmoooo

gledalac

pre 12 godina

"Stigni majstore, stigni majstore!", haha. Komentator na B92 je LE-GEN-DA!!! Baš onako kako treba, navijački za svog tenisera!
Svaka čast Viškoviću, zbog njegove isforsirane neutralnosti prešao sam na B92, sekundu se nisam pokajao..:

Hobbes, Zagreb

pre 12 godina

bravo Nole razveselio si me strašno!!!!

spasio si tenis, odigrao maestralno!

ispada da je fenomenalni federer u parizu spriječio novaka da osvoji kalendarski grand slam (sva četiri slama u jednoj godini). očekujem finale federer - djokovic na us openu. eventualno djokovic - del potro.
razumije se, stric toni ce namjestiti zdrijeb tako da ce s jedne strane biti nadal, a s druge djokovic, federer, del potro, soderling, tsonga, roddick... promotrite malo - na svakom slamu je tako u zadnjih dvije godine.


bilo kako bilo, siguran sam da nisam bio jedini navijač Novaka u Novom Zagrebu.

čestitam!




(krasna je to simetrija da je baš Đoković uzeo Wimbledon i to točno deset godina nakon Ivaniševića)

gh

pre 12 godina

O Boze me sacuvaj. Umesto da komentari budu pohvalni za Novaka sto je uradio neuradivo, dobar deo komentara se odnosi na to sto je Tadic isao da ga gleda!? Na stranu da li ga volite ili ne, ali sto da ne ide?

Tamos vamos

pre 12 godina

Noleeeeeeeee. Pocela je tvoja era.Sda US open pa tako redom dok ne srusis Rogerov regord.Kritizeri.Good bye.
A ovi sto pisu sta ce Tadic tamo. Ne bi bilo normalno da nije tamo jer jeovo veliki dan za Srbiju.Kada je finale SPu fudbalu dodju sve glavesine finalista.Uostalom ko bi trebalo da bude. Taj nece biti nikada u prilici

S.Goran

pre 12 godina

Siguran sam da nikada ni jednom teniseru i ne samo teniseru,ni jednom sportisti nisu na mecu prisustvovala 2 najveca zvanicnika njegove zemlje,i pri tom u drugoj drzavi,kao sto su to ucinili Boris Tadic i Vuk jeremic na ovom mecu.Jedan novinar upitao je Noleta "sa cim bi uporedio svoj uspeh u tenisu",i zaista mislim da je neuporedivi ni sa cim,to sto je Novak ucinio je daleko najveci uspeh u svim sportovima.

sram i stid

pre 12 godina

Svaka mu cast! dokazao je da je trenutno najbolji!

Ali hit je to sto je ceo drzavni vrh na tribinama...pa da je teniser lesoata usao u finale wibledona,ne bi se okupili 3 glavne politicke figure te zemlje na stadionu...boze !

koller

pre 12 godina

Ma sta god uradio ti si za nas sampion ! I od ponedeljka sa ponosom necemo vise citati u novinama najbolji srpski teniser vec najbolji SVETSKI teniser !! Hvala ti Nole !

Nebojsa

pre 12 godina

Svakom sportisti, prisustvo predsednika njegove drzave, predstavlja dodatni podstrek. Nebitno je ko je i kakva osoba trenutno predsednik, vec je bitno sto on simbolicno predstavlja narod iz kojeg sportista potice.

Mladen

pre 12 godina

Udarao malo reketom i dobio ono sto svi mi komentatori necemo za ceo zivot,kome porez Srbine,jel Monaku....njima pare a Srbija te bodri....nije to lepo Monachanine...
p.s. Nesto ne chuh da se zahvalio vama koji ga frenericno bodrite,mora da je zaboravio jer ipak porez u Monako :)

A sta je on to dobio od Srbije?

Rubin Gulaboski-Makedonija

pre 12 godina

Konacno je pao ovaj megadefenzivni tenis sto igra Nadal, a koji je izmilio njegov ujak bivsi propali fudbaler! uspeo je ujak la kukaracha Toni da nadje taktiku kako da unisti Federera igrajuci samo na backhand Rogera, ali to je bila dobitna kombinacija za Novaka. Nakon 5 uzastopnih poraza u funalima od Noleta, Rafa ke morati sa njegovim ujakom da pocne da radi na strategiju-dupli doping, inace tesko da ce ikad vidjete Grand Slam Pehar. Nole svaka cast-do prosle godine si imao potencijal, a sada imas simbiozu potencijala-mudrosti-samopouzdanja! Pozdrav iz Makedonije, uvek s Noletom i Rogerom! Vamossssss Rafaaaa-la kukarachas cekaju na tebe!!!!

Alisa u zemlji cuda

pre 12 godina

Da li se to meni čini ili je u publici Vuk Jeremić ? Nije mi jasno što je otišao i o čijem trošku bilo bi interesantno znati . Ja verujem da većina gradjana Srbije ne može da ga smisli. Sve je "uspešno" odradio pa sad malo da se odmori .

AcA

pre 12 godina

Sta ste se bre izgubili ko Nadal sa prvog mesta ? :)))
Najveci i najprestizniji turnir na svetu osvojiti,postati najbolji teniser sveta...Novace,uvek sam te prozivao i pljuvao na forumu ali sad povlacim sve sto sam rekao .
Kapa dole majstore !

Jovan

pre 12 godina

Kako je tenis jednostavna igra kada ga igra Nole, Srbenda, Delija, kralj medju sportistima sveta...Vamos...Tamos...Patos...iliti...Travos.

Mladen Cvijanović

pre 12 godina

MOST NA ADI = NOVAK ĐOKOVIĆ Ajde da pokrenemo akciju da se novi most nazove po Novaku... Veliki pozdrav svim dobrim ljudima...

ElRestorano

pre 12 godina

Рафал Надал: "Хвала Новаку Ђоковићу што ме је победио јер ми је тањир за колаче био преко потребан. Хвала Ноле."

Mirjanaaa

pre 12 godina

Ne razumem kako mozete da razmisljate o Tadicu i Jeremicu pored ovakvog momka. Novak je osvojio Vimbldon i postao prvi teniser sveta, a vi se pitate ko je platio put predsedniku. Pa i treba da mu se pokaze koliko je vazan za srpski narod makar njihovim dolaskom. NOLE ZBOG TEBE SAM PONOSNA STO SAM SRPKINJA!

jakov

pre 12 godina

od poznatih koji su gledali veliki trijumf najboljeg tenisaca danasnjice bio je i veliki tenisac rafael nadal :)
poz iz hrvatske, imate najbolju sportsku personu danasnjice!

Петар

pre 12 godina

Ето, а "само" је требало да се врати на телевизију на којој побеђује!:) Браво, Б92!!!! А, Ноле- свака част, најбољи!!!!

Lola

pre 12 godina

Bravo Novak! Posle sjajnog meca sa Congom (moj omiljeni), dokazao si svetu da si pravi sampion. Zao mi je samo sto su na BBC-u pokusavali da te na sve nacine omalovaze i umanje znacaj tvoje pobede iskljucivanjem mikrofona i drugim niskim komentarima u toku 3D prenosa meca. Boris Beker je jedini verovao u tebe i trudio se da maksimalno objektivno komentarise ceo mec. Sve najbolje!

argus

pre 12 godina

Konacno je pao ovaj megadefenzivni tenis sto igra Nadal, a koji je izmilio njegov ujak bivsi propali fudbaler! uspeo je ujak la kukaracha Toni da nadje taktiku kako da unisti Federera igrajuci samo na backhand Rogera, ali to je bila dobitna kombinacija za Novaka. Nakon 5 uzastopnih poraza u funalima od Noleta, Rafa ke morati sa njegovim ujakom da pocne da radi na strategiju-dupli doping, inace tesko da ce ikad vidjete Grand Slam Pehar. Nole svaka cast-do prosle godine si imao potencijal, a sada imas simbiozu potencijala-mudrosti-samopouzdanja! Pozdrav iz Makedonije, uvek s Noletom i Rogerom! Vamossssss Rafaaaa-la kukarachas cekaju na tebe!!!!
(Rubin Gulaboski-Makedonija, 3. jul 2011 19:59)
Malo pojašnjenje. Nadalov (ujak)tj. stric (oncle) Toni Nadal je možda propali fudbaler, ali je drugi stric Miguel Nadal čuveni igrač Barselone i učesnik ,ispravite me ako grešim, 4 svetska prvenstva.
Izvinjavam se što trolujem, Novak mi je ulepšao dan,mesec, godinu. A svi koji komentarišu Tadića i Jeremiča, pa dobro, neka su bili. Nole je pobedio sve drugo pada u vodu.

nancy

pre 12 godina

Pustite Tadica na miru,dosao u London da uziva i odmori oci i dusu... Ima sta i da vidi! Bolje bi bilo da i vi malo vise uzivate u Novakovom uspjehu

Tukan

pre 12 godina

"Sutra sam na tribinama! Vec sam nabavio kokice. Uzivacu u Rafinoj pobedi. Neka pokaze Novaku da mu nije dorastao. Zelim mu da osvoji 11 GS. Javicu se i sutra posle meca da prokomentarisem mec! Pozdrav iz Londona!
(Josko Martinoski, 2. jul 2011 22:57)"
Kako je bilo Josko, jesi uzivao? Javi se...

swedroid

pre 12 godina

hm .. cim Srbi pocnu da se oporavljaju od ratova odmah pocinje dominantnost u sportu. I onda nam neko uvek ubaci kosku da nas dezintegrise. Treba da se naucimo i ne fermamo propagandu dusmana i "svet je nas"!

Nemanja

pre 12 godina

Srbijo moja PONOSNA budi!....
Pevaj SRBIJO,zemljo junaka,Pevaj SRBIJO zemljo NOVAKA!
Pevaj SRBIJO,silnije,jace,Pevaj SRBIJO kad NADAL PLACE!...
Neka se cuje pesma do neba,jer NOVAK je SAMPION ZA SVA VREMENA!!!
NOOOOOOLEEEEEEE!!!!!!!!

Djole

pre 12 godina

Novak Đokovic je KRALJ...Kakav Federer,kakav Nadal,oni mogu slobodno da se penzionišu jer nemaju više šta da traže na turnirima.
Videlo se iz aviona da je Nadal dobio kompleks od Noleta,jer gubi većpeti meč zaredom,pa bi mu bilo najbolje da on i Federer ubuduće zaobilaze turnire gde igra naš KRALJ,jer znaju da su im šanse minimalne ili nikakve!
NOVI TENISKI KRALJ JE DOŠAO NA PRESTO I NADAM SE DA ĆE NA TOM MESTU OSTATI NAREDNIH 10 GODINA.Bravo MAJSTORE,niko ti nije poklonio pobede već si morao sam da se izboris za svaki poen.
A još lepša činjenica da je Srbija dobila teniskog kralja koji je najpopularniji i najpznatiji Srbin na SVETU,a verovatno i najbolji srpski sportista svih vremena.

goxy

pre 12 godina

Svaka cast Nole! A vi ne mlatite, jer da je svako od vas precednik Srbije, posao bi u London i gledao ovaj istorijiski mec za sve nas... Na stranu to, sto time mozda zeli da postigne neke politicke poene. Ne branim Tadica, ali ja bi prvi postupio kao on, kao i vecina vas, verujem.

Српкиња

pre 12 godina

БРАВО НОЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!!!!!! Србија до Токија и назад до Милвокија!!!!!!! Сад бацих поглед кроз прозор, кад клинац од 7-8 година скаче у фонтани са српском заставом и урла "НОЛЕ СРБИНЕ! НОЛЕ СРБИНЕ!"
Поздрав из Републике Српске!

VUKASIN FILIPOVIC

pre 12 godina

Reci su suvisne, i recima se sva ova Novakova dostignuca ne mogu opisati. Cestitke i samo cestitke. Novace, hvala ti na svemu sto nam priredjujes svih ovih godina, a ove posebno. Sto se tice Tadica, pa i treba da bude tamo jer je on nas predsednik pa voleo ga neko ili ne , tamo mu je i bilo mesto danas . Jos jednom bravo Djokovicu...

deki73

pre 12 godina

Evo me na moru u Spaniji i pratim tenis. Komentator prenosi kao da Nadal vodi sa 1:0 u setovima i 3:0 u drugom setu. Svaka mu cast na prenosenju. Treba to doziveti. Ajmo Nole!!!

Prekodrinski

pre 12 godina

Cestitke "Komsijama", a ponajvise velikom igracu i covijeku Novaku Djokovicu. I s ove strane su ljudi (necu reci hrvati ili srbi premda sam hrvat) bili na tvojoj strani... Sad treba zaredati s trofejima...

Solon

pre 12 godina

Deco, je li vam juče čika Solon rekao da Nadal danas u finalu nema ni promil šanse! Neki od vas nisu verovali. Živeo veliki šampion Nole nacionale! Živela Srbija!(I Crna Gora-čika Solon je iz Prave Crne Gore)

sudax

pre 12 godina

Radio London,
Vijesti iz sporta,
Dragi slusaoci,danas je u Wimbledonu zavrsen cetrnaestodnevni medjunarodni simpozijum o modernom tenisu.
Glavni predavac,prof.Dr.Novak Djokovic je izjavio da je vrlo zadovoljan
radom simpozijuma,kvalitetom podnesenih referata i brojem ucesnika na ovoj velikoj sportskoj manifestaciji.
Glavni organizator i domacin simpozijuma,princ Wiliam,se zahvalio Dr,prof.Djokovicu na izvanrednim predavanjima koje je odrzao u protekle dvije sedmice i urucio mu specijalnu nagradu kao najvecem strucnjaku u svijetu iz oblasti modernog tenisa.
Uz to,princ je naglasio da ce inovacije koje je prezentirao prof.Dr,Novak uci u sve udzbenike svjetskog tenisa,kao najvece dostignuce u dosadasnjoj istoriji pomenutog sporta.
To su bile najnovije vijesti iz sporta,hvala na slusanju i dovidjenja.

Sale Kladovo

pre 12 godina

Koliko je samo ''poslužavnika'' Nadal sakupio ove godine nakon finala sa Đokovićem!! Sad će teta Smiljka da mu skuva kaficu!

Aleksandar Tijanic

pre 12 godina

Igoru Vujcinu,Milanu Boskovicu,Milosu Saranovicu i kompletnoj ekipi sportske redakcije Tv B92 nudim prelazak na javni servis. momci svaka vam cast bilo je zadovoljstvo gledati vas.

Paks

pre 12 godina

Ovo postalo dosadno! Ima li neko jaci da odigra protiv naseg Noleta? Tamos-vamos trt mrt i zna se ko uvek pogodi. Nole je postao teniski madjionicar. Ciribu ciriba vamos tamos i Nole winos.

gonzo teniski trener

pre 12 godina

temperatura od nervoze skocila na 37.8, jaka mucnina u stomaku, srce mi pumpa - hoce da iskoci....i zahvaljujuci mladom gospodinu iz srbije, bez problema primecujem - jedan od najlepsih dana u zivotu. dame i gospodo , vas novi svetski broj 1 i sampion wimbledona 2011.- brzina i elasticnost geparda , srce ko u lava ,( placem i dalje),braco i sestre - NOVAK DJOKOVIC, i kao i uvek , pozz svima, zurka pocinje.....

JP

pre 12 godina

Novace svaka cast, postigo si za 23 godine sto svi ovi hejteri nece uspeti ni za 23000 godina. A meni licno je neverovatno kakvih ljudi ima da im je draze tudje zlo nego svoje dobro! Jos jednom svaka cast i veliko postovanje!!!!

minhen1960

pre 12 godina

Ovo je najznacajniji dan u karijeri Novaka Djokovica.Sledi zastrasujuca serija osvajanja gren slemona u narednih nekoliko godina.

Miljko Kucevic

pre 12 godina

wiNOVAKbledon!!
bravo majstore. Fanovi stavite proruku na moj fansite upucen novaku. http://www.noledjokovic.nl. Popunite fanlistu!! Hvala ti nole ovo nam puno znaci!!!

jelena

pre 12 godina

Federer are you ok,how's the finger?!?!!Rafa, you?!!Let's make a party, and you will see how the Serbs celebrate.Sram da vas bude za sve sto ste rekli protiv ovog momka jer je on svaki put iskroistio priliku da kaze o vama samo reci hvale.STIDITE SE!!!!Dao vam je lekciju zivota, sta je kultura, sta je sportski duh, sta je elokventnost i sta je igrac bez sujete.Bravoooo Novace, ti si nas ponos i ti si svetlost na kraju tunela u Srbiji!!!!!!

joca#46

pre 12 godina

NOLE MAJSTORE!!! No1e :)))

osvojiti Australian Open ✓
osvojiti Masters Cup ✓
osvojiti Davis Cup ✓
biti No1 na ATP listi ✓
osvojiti Wimbledon ✓

osvojiti US Open - 2 izgubljena finala, treća sreća za 2 meseca
osvojiti Roland Garros - 3 polufinala, dogodine bar korak dalje
osvojiti zlatnu olimpijsku medalju - osvojena bronza, dogodine zlato

samo napred, uz tebe smo! :)

Nikola

pre 12 godina

Najveca legenda u istoriji srpskog sporta. Najbolji brend ove zemlje. Verujem da Chelsea Handler konacno zna gde je Srbija i cemu nam sluzi internet!!!!

Ludak

pre 12 godina

Ljudi, ja upalio svecu pored ikone Svetog Nikole. Ima Boga ljudi, ima. Plakao sam kao malo dete. Nole care, ljudino, majstore...Stvarno ne znam sta da kazem.

Rade

pre 12 godina

Smorio sam se ko ciganka u solarijumu, radim nedeljom do 6 izgleda necu stici ni da vidim proglasenje pobednika ali nema veze bice repriza :)

Pobesneli max

pre 12 godina

Guslari, ne casite ni casa...Ispevajte deseterce za ovu junacinu, za pokolenja koja dolaze.
Ovo je patriotizam !!!
Nole, ziveo !!!

duda13

pre 12 godina

Danas je postavljen rekord po broju predinfarktnih stanja u Srbiji!
Licno nisam smeo da odgledam cetvrti set,Cuka mi je , kao i mnogima radila nenormalno, O.K., priznajem,jeste kukavicki potez sa moje strane,ali sam doziveo da vidi momenat kada Nole dize pehar!
CESTTAM OD SVEG SRCA(bar od onoga sto je ostalo od njega) MAJSTORE!
UZIVAJ U OSTVARENJU SVOG SNA!ZASLUZIO SI!
Na one neverne Tome i pljuvace da li trositi slova?

Vesna

pre 12 godina

Ja retko kad plačem ali su mi nakon osvajanja Wimbldona suze krenule!Hvala Dijana, hvala Srđane!Hvala Novače!Uživaj u tituli!Želim ti još puno osvojenih velikih turnira i da što duže zadržiš prvo mesto.

Erik Kartmen

pre 12 godina

Nole legendo, čestitam ti od srca i želim ti da budeš prvi barem 300 nedelja!!! Za sve one koji pljuju po Noletu i omalovažavaju njegove uspjehe pod srpskim imenima u potpisu, imam jednu molbu - pokušajte da kažete TULUMBA ... Ko razumije, shvatiće...

dragan

pre 12 godina

Šta reći. Hvala za radost koju nam pružaš svih ovih godina. Iako smo na moru u CG-Petrovac, gledamo te i radujemo se tvojim uspesima. Ponosna je zemlja koja ima takvog šampiona. Porodice Đerić i Milovanović.

TomaS

pre 12 godina

Najveća moguća i najvelelepnija čestitka Novaku Đokoviću, njegovim roditeljima, Dijani i Srđanu, celoj porodici i Novakovom teniskom timu. Srećno za uvek !!!

Iva

pre 12 godina

Pobedio ili izgubio - Novak je okrenut životu i optimizmu.
Njegov san je zlatno polje, budućnost, i svi mi se ponosimo kao da je naš brat ili naš sin.
I ja strepim, želim da pobedi Nadala (priznajem da mi je degutantno njegovo hvatanje za dupe, pa za nos) ali, ponavljam, za mene je nebitno ko će i kako danas pobediti - ja sam presrećna što je Nole PRVI TENISER NA SVETU (nek crknu dušmani, rekla bi moja baka).

doktor

pre 12 godina

Pisao sam ovde da je Nadal "monstrum" kojeg treba "tuci" s punim gasom,a nikako mu ne dozvoliti da se vrati u igru!!!! Ne daj Nole treci set!!!!!!!

nenad73

pre 12 godina

Sada sam se ukljucio i vidim Rafu kako se obraca publici,nasmejan je...jedino ne vidim jasno k je onaj mali u pozadini sto drzi pehar...ako neko zna...

Moljac

pre 12 godina

1. set: obostrana koncentracija, i iskorišćena najmanja šansa.
2. set: dominacija, opuštencija.
3. set: prvo opuštanje, pa nervoza, pa rezignacija.
4. set: obostrana napetost, i, na kraju, konačno koncentracija i sreća, za sve nas.
Nole Đole će od sada biti drugi teniser, neko ko zna da može baš sve, što će mu i omogućiti da uzme baš sve. Dogodine, grend slem. To još niko nije u open eri, Nole to može. Nole, možeš ti to. Možeš. Uradi to. Priprema odmah. Sinsinati, Kanada, US Open. Uzmi ih. Možeš, uradi to. Samo napred.

Angelina

pre 12 godina

Hvala ti dete naše ne samo zato što ovom napaćenom narodu daješ radost nego i zato što pokazuješ i dokazuješ da se rad i trud ipak isplate.

Milan

pre 12 godina

Novace citava crna gora i grad bar su bili uz tebe,hvala ti za najvecu radost sto si mi pruzio u zivotu,i meni i porodici,ljudi ja sam se drao od srece ovo je nesto naj naj,nole ti si najbolji,sampione,no 1...

AnelJuventus

pre 12 godina

Na prvi trening stigao je pola sata ranije sa svom opremom kao profesionalni igrac.....i vec na tom treningu tadasnji trener je uvideo o kakvom se talentu radi.
Prvi zanacajniji uspeh napravio je sa reprezentacijom do 14 godina.
Kada je postao dominantan u svojoj kategoriji presao je i ako mladji u starije pionire i tu se nalazio medju najboljima....
Profesionalac je postao 2003 godine kada je uzeo prve atp poene i svetska sportska javnost je upoznala novog sampiona, dragulja nase zemlje !!
Osam godina kasnije je pocela njegova apsolutna dominacija, dominacija kakvu svet ne pamti i jos dugo nece ni videti, osvaja sve sto se moze osvojiti, postaje prvi reket sveta i osvaja najprestizniji turnir na svetu--WIMBLEDON!!!
HVALA TI NOLEE !!!
CEO SANDZAK UZ NOLETA....BRATEEEEEE !!

Genije I

pre 12 godina

NAJVEĆI SI, čestitke! Kako se samo Nadal iznenadio poklon petardi u ovoj godini, a nije ni svestan da ga očekuje pesma u desetercu! Eto prilike za novi državni praznik - 4. jul - Dan Novaka Borca!

Sale

pre 12 godina

Bravo Nole majstore! Hvala ti na svemu sto si za ovu napacenu zemlju uradio!Ponovo si, po ko zna koji put ove godine, potvrdio da si najbolji!

Voja

pre 12 godina

Svaka cast porodici Djokovic. Neverovatno je koliko snage ulazu u bodrenje svog sina, ali i koliko proslavljaju Srbiju po svetu. Gledam Srdjana, na svakom mecu koji sam gledao, bilo na Vimbldonu bilo na nekom drugom turniru, nosi uvek neku znamenku Srbije. Danas je nosio kosulju sa mini zastavicama koju bih, ukoliko nije namenski pravljena za Djokovice, rado kupio (ako neko zna gde, bio bih zahvalan za informaciju).

Sto se Noleta tice, sta reci, on ne ostavlja mnogo prostora za komentare ove godine, jednostavno je fenomenalan. Pored sportskih vrilna, jedan divan decko angazovan cak i na zastiti zivotne sredine. Jednom recju, pravi idol mladih narastaja. Isto kao i Nadal koji pravi primer zrtvovanja, rada i truda da bi postigao vrhunske rezultate. Lepo je videti sport u kome su trojica najboljih jednako dobar primer klincima. Velikani svetskog sporta.

Realni Srbin (Balkanac)

pre 12 godina

*subboy

jesi me nasmejao do suza, svaka cast !

JOS JEDNOM CESTITKE NOLETU !!!
Izvinjavam se svima sto sam "predvideo" pred polufinale da ce Novak ostvarti 6:0 u setovima do kraja turnira, sto je svako realan mogao da ocekuje. Ako Vam je za utehu igrao sam i pala su mi oba tiketa. A oba seta je izgubio jer je dao protivnicima, zbog ogromnog psiholoskog pritiska.
Igrajte u naredne cetiri godine na Noleta sva polufinala i finala 2:0 ili 3:0, jer vise nema psiholoskog pritiska. Za meceve pre polufinala ne garantujem, naprotiv, bice uglavnom pobede, ali toplo-hladno...
I BUDIMO JEDNOM REALNI, ON JE TRENUTNO UBEDLJIVO (ALI UBEDLJIVO) NAJBOLJI TENISER SVETA, iako je pripadnik naseg naroda i podneblja.
Svaka cast Nadalu, ali sa njim Nole vise nece igrati derbi meceve, pre sa Marijem ako se isti psiholoski stabilizuje.

Banjaluka u srcu

pre 12 godina

Mislim da sanjam jos nisam svjestan da je ovo java,toliko sam galamio da sam mislio da ce komsije zvati miliciju:))) U Banjaluci se slavi ovde je ludnica Novak je dobio Nadala,Nadala!Veliki pozdrav iz najljepseg grada na svijetu!

A.......

pre 12 godina

Iako je bilo vec analize meča od strane "stručnjaka" poput mene...ne mogu da odolim

1.set-pokazatelj mentalne i fizičke stabilnosti...izdržati kada ne ide...a protivnik igra bez greške...sačekati svoj momenat...i maestralno ga iskoristiti...iako je sada to lako reći...u tom momentu je sve bilo jasno...Novak dobija meč...Novak je ZAISTA UBEDLJIVO NAJBOLJI TENISER NA SVETU!
2.set-mislim da komentar nije potreban...Nole pokazuje kako lako i jednostavno izgleda bilo šta...kada gledaš najboljeg na svetu kako to radi
3.set-Novak pokazuje da je čovek...sklon da se opusti i lako prepusti...za razliku od nas "običnih smrtnika" i na našu sreću...samo na kratko
4.set-Novak ipak nije "običan" čovek...pokazuje to tokom čitavog seta...i kada pravi brejk...i posle toga kada mu Nadal uzvrati brejk...Novak sebi...nama...i čitavom teniskom svetu pokazuje da je on TENISKI BOG...dobro možda sam malo preterao...ne baš Bog...ali čovek koji igra bolje tenis od njega u ovom momentu NA SVETU NE POSTOJI!
Hvala ti No1e

hardy

pre 12 godina

Šampionski, nije se zadovoljio osvajanjem mesta broj 1, nego je u stilu velikih šampiona odigrao najbolje kad je najvažnije. Nadal je dobio poruku koja će mu dugo dugo zvoniti u ušima.

vanja

pre 12 godina

Hvala NOLE na divnom danu i sreci koju osjecamo zajedno sa tobom!Cestitam ti i zelim da dozivis jos ljepsih dana od ovog za koji si rekao da ti je do sada najljepsi.Neka to BOG podari zdravlje a za ostalo bori se kao sto si i do sada bas kao lav!Volimo te!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vladimir

pre 12 godina

Нека те Бог благослови и
Да ти се испуне сви снови и жеље!
Да те срећа увек прати и
Да ти се добро бољим врати!
Поздрав из Москве

Bojan

pre 12 godina

Ponosan sam sto zivim u zemlji iz koje je potekao novi TENISKI KRALJ Novak Djokovic,radujte se svi Srbi na svetu jer jedino lepo sto nam se desava i sto nas cini srecnim ovih meseci pruzio nam je Nole i ostali teniseri sa njim.....BRAVO KRALJU....

neko iz mase

pre 12 godina

@LDP

Zašto se uvijek nađe neko da kvari slavlje! Đokovići nisu nikakvi kosovari. Taj termin čak i ne postoji.

Nole kralju!

Pozdrav iz Bara

pre 12 godina

Bravo Novace, ljubi te djed! Da si nam ziv i zdrav i uz brdo brz, da nas radujes svake godine kao i ove i da Bog da vise takvih Srba! OJ HA!
p.s. cuh da je Nole cestitao Tadicu trofej :)
http://www.rastanj.me/sport/dokovic-cestitao-tadicu-osvajanje-vimbldona/

Genta

pre 12 godina

Ako se javi lik od juče,koji će biti na tribinama Wimbledona i već je kupio kokice za za tu priliku,želim mu uživanje na lokalnom seoskom stadionu,trava je trava.
Na centralni teren verovatno ni kraljica ne može da unesa kokice, što se tiče njegovog voljenog Rafe,čitamo se za par sati.

djole_sl

pre 12 godina

Ohladila mi se i supa i jagnjetina i sve, ali nisam mogao da jedem dok se nije zavrsilo. Ipak, ovo je najukusniji rucak koji jedem :)

MNE SRBIN

pre 12 godina

Hvala ti NOVACE sto si nas ucinio najponosnijim na svijetu! A sad da se oduzimo covjeku svi na docek - nek svijet vidi sta je Srbija bre!!!

Vlada

pre 12 godina

Čestitke najboljem teniseru sveta i kao prvo želim mu dug ostanak na 1. mestu. Uspeo je i dosanjao svoj san i zaslužio to mesto. Ušao je u legendu, ali što je najvažnije on je na prvom mestu čovek - gospodin i ponos svojih roditelja .

Aca Znalac

pre 12 godina

Kralju 25 Nole care naš, znao sam da ćeš da pobediš, ali stvarno nisam brinuo ni malo. Čestitam tebi i tvojem timu, a naravno i porodici na svoj seći koju si priredio našoj maloj sportskoj naciji. Srbija do Wimbledona 2011. Bravo Nole kralju tenisa.

Misha Jovanovic

pre 12 godina

Sta reci.... Novak je delom pokopao sve busebriznike koji su mu prognozirali propast jer nije dovoljno cvrst, mentalno jak, ... Mnogo su se nasladjivali.
Medjutim... Nole je svojom upornoscu, igrom, stavom, srcem, pokazao kako se bori.

Ovakav borac zasluzuje prvo mesto i titulu sampiona. Svaka mu cast. Mislim i nadam se da je svim Srbima puno srce, moje je prepuno divnih utisaka.

Sve cestitke Noletu i njegovom timu. Samo nastavite tako !!!

Is-tra!!!

pre 12 godina

Impresivno! U dva dana ostvariti svoja dva najveća sna!
Koliko ih još to može? Čestitke Nole.
Neka te posluži zdravlje i vjerujem da će titula biti još puno.

Prcko

pre 12 godina

Bravo,Nole legendo,bravo majstore! Kolka cast za Noleta,da u istoj nedelji ostvari dva najveca profesionalna sna,postane no1 i osvoji Vimbldon! Mnogo mi drago zbog njega,zasluzio je! Eto da i Boris donese srecu nekom nasem sportisti:)

bravo BRE!

pre 12 godina

Ajde sad lepo svi vi/mi koji se ponosimo sa No(1)letovim neverovatnim uspesima ,da ga sacekamo ispred skupstine kako dolikuje,ako bude doceka ,a bice 99%...Nemojte da vas mrzi ,ako je neko zasluzio docek iz snova to je ovaj covek!!!!

mm

pre 12 godina

Pourka za B92: Nemojte preskočiti pres konferenciju na engleskom. To je veće zadovoljstvo nego ova na srpskom. Hoćemo da čujemo sve, please!

iggy

pre 12 godina

Nole se hrabro bori srbijom se pesma ori Nole ale ale Danas je vimbldon tvoj Nole i pesme se ore kada igra Nole sampijon sampijon je nas Nole.

Jova

pre 12 godina

Dame i gospodo, odgledasmo sav repertoar koji nam je Novak spremio za ovogodisnji Vimblndon. Prva kola su bila onakva kakva i trebaju biti, proba – u starom svakidasnjem odijelu, tekst se uci – trenira – kod kuce. Mec s Congom je bio generalna proba, bilo je malo zamuckivanja ali sve u svemu odradjeno korektno. Na kraju, kako i prilici, premijera odigrana perfektno, vrijedna 15-minutnog aplauza i ovacija. Bilo je, kako se od finala i ocekuje, napeto i zanimljivo – opet iskljucino po Novakovoj zasluzi. Presretna sam. Svi ukucani smo se na kraju grlili i veselili vristeci, cak se i nas pas ponasao u skladu s trentnom situacijom, lajao je kao lud.
Radujmo se, ima razloga.

PS: pozdrav djevojci u publici koja je sve vrijeme glasno bodrila Novaka, ostala je bez glasa, ali opkladila bih se da joj nije zao.

Puno pozdrava svima

djeki

pre 12 godina

Šta reći osim da treba da bude ponosna zemlja koja ima ovakvog čoveka. Mi smo trenutno u CG-Petrovac i šaljemo puno pozdrava Novakovoj porodici i njemu lično na svemu što nam priređuje svih ovih godina. Ponosni smo na tebe NOVAČE. Porodice Đerić i Milovanović.

brilliance

pre 12 godina

Bravo Nole!!! Jedan od najzasluznijih trofeja ikad!! I jos nesto, gledati mec i slusati John McEnroea kako otvoreno navija za Noleta sa toliko rijeci hvale je neprocjenjivo!!! It's a beautiful day!!!

Kole vs Djokovic

pre 12 godina

Hvala ti Nole sto si nam toliku radost doveo za ceo Srpski narod u svetu i zelim ti dalje uspeha u Tenisu . POZDRAV IZ BECA

Billy

pre 12 godina

Da Bog da B92 prenosila od sad sve turnire na kojima igra najveci, Srbin ikad na planeti! Cestitke Nadalu ali sve pohvale sveta nasem Noletu na ostvarenju svog i naseg sna! Toliko je uneo radost u nase domove kao da mi brat to osvaje sve tamo! Svaka cast!!! Volimo te puno! Suze najvise objasnjavaju. A sad Davis cup pa odmor debelo zasluzeni! Ajmo Nole!

ivan

pre 12 godina

LEGENDOOOOOOOOOOO... ovako nadigrati Nadal, 5 puta za redom na sve podloge... TI SI PRAVI SAMPION i NAJBOLJI IGRAC SVETA!!! Uzivaj u ovom danu i proslavi na najlepsi nacin...

damir

pre 12 godina

Учинити своје име бесмртним,међу Србима и другим народима на свету,то могу само велики људи.ТИ СИ НОВАЧЕ УШАО У ТЕ БЕСМРТНИКЕ!РАДУЈМО СЕ СРБИ ИМАМО ЈОШ ЈЕДНОГ ВЕЛИКОГ СРБИНА!ХВАЛА ТИ ШТО ПОСТОЈИШ,ХВАЛА ЗА РАДОСТ КОЈУ НАМ ПРУЖАШ,ХВАЛА ТИ ,ХВАЛА НОВАЧЕ!ЧЕСТИТАМ ТИ ТИТУЛУ НА ВИМБЛДОНУ.BР1 КРАЉ ТЕНИСКЕ ИГРЕ НОООВАААК ЂООООКОООВИИИЋ! СРБИЈА! ХАХАХАХА КОЈА РАДОСТ И СРЕЋА ЗА НАС!

NIKOLA

pre 12 godina

Nole naš, sve najlepše čestitke od srca ti šaljemo za TVOJ WIMBLEDON. Nema reči da opišu ovu radost. Hvala ti na svemu sto si nam podario. Volimo te i uvek smo uz tebe. Srećno u svemu. HVALA TI NOLE!!!

KRALJUUUU

pre 12 godina

Bravo Nole. Idemo dalje da zaokruzimo, USA ope,. Australien open, Rolangaros, sva cetiri za redom. :). Samo napred vise nema nazad.

zola interista

pre 12 godina

SVAKA ČAST MAJSTORE! 20 godina rada, upornosti, odricanja i želje! Skinite kapu - zaslužio je.
Kao i pre dva dana, poslednji poen, proslava i intervju neposredno posle meča: http://www.youtube.com/watch?v=t7MHeqUYQjQ
Pozdrav sima, a sada na ulice i proslaviti istorijski uspeh!

Зоран Петровић, Добој

pre 12 godina

Мој клинац трчи по кући и пјева: "Ноле, Ноле, наш идоле!" Хвала ти, Ноле, на томе.

kin ping meh

pre 12 godina

Samo kratko, zelio bih jos da dodam jednu sitnicu. Djole je do sada bio u drustvu dvice, t.j. dvostrukih osvajaca Grand Slam titula, a to su bili: dva Amerikanca, Stan Smith i Johan Kriek, pa dva Rusa, Marat Safin i Jevgenij Kafeljnikov, pa onda dva Australijanca, Patrick Rafter i Lleyton Hewitt, zatim, naseg komsije Ilie Nastase i jednog Spanca, Sergie Bruguera, a sada se preselio u drustvo "trice", koje cine: Jan Kodesh, Arthur Ashe, i Gustavo Kuerten, a kada dobije sljedeci grand Slam, US Open onda ce mu drustvo praviti: Guillermo Vilas i Jim Courier, koji imaju po cetiri GS-a. Nole sretno !!

Zoran Naumovic

pre 12 godina

Srbin da osvoji VImbldon je kao da se srbin popeo na Mesec! To je takvog ranga ili znacaja! I jos u individualnom sportu, " jedan na jedan" ! Ostace zapisano za sva vremena kao da se zaista popeo na Mesec !! A vi koji sumnjate i omalovazavate uspeh Novakov probajte u necemu da budete prvi, u zgradi ili u ulici, na primer u tablicu ili sahu! Bravo Nole!!!

jota

pre 12 godina

KONACNA PROCENA ATP LISTE ZA 04. JUL
1. ! ! ! ! ! NOVAK DJOKOVIC 13285
2. Nadal 11270
3. Federer 9230
4. A. Murray 6855
5. Soderling 4325
6. Ferrer 4150

Malo li je na ovu skupocu.............

ajkula

pre 12 godina

Ono sto se Federeru dogodilo u finalu Melburna 2009 protiv Nadala, to se Nadalu danas dogodilo protiv Novaka (jedino su suze nedostajale). Shvatio da ga vise nikad nece pobedit. Bravo Nole

Sojka

pre 12 godina

A GDE JE ONAJ "vlajzi...." i kako ono ide nastavak ? Najveci navijac Partizana..?

"vlajzi...." JAVI SE.....BUDI HRABAR onako kako su "grobari"HRABRI, HAJDE PARTIZANOVCI su hrabri.....sta danas kaze/pise "vlajzi......"---pod kojim imenom se danas javljas..????

xdachax

pre 12 godina

Bravo Nole, cestitke od sveg srca! Srbija danas ima sta da slavi i treba da slavi!

A sada malo i o vama, "hejterima":

1) Kazete ne treba slaviti ovu pobedu, Novak je uobrazen, a tenis je individualni sport. Da je tako, Novak ne bi promovisao Srbiju posle svake pobede i ne bi govorio kao pobede posvecuje svojoj zemlji i svom narodu. On je teniser i to je ono sto on moze. A sta ste vi gospodo uradili u svom zivotu za svoju zemlju i svoj narod?

2) Kazete placa porez u Monaku, a ne u Srbiji? Da, zato sto je tamo porez manji zato sto mu se moze. Ne kazem da je 100% uredu, ali ne vidim sta je to drzava ucinila za ovog momka da bi on imao obavezu da joj to i vrati. Uostalom, to rade i druge svetski poznate zvezde, pa ih sunarodnici ne docekaju na noz tako kao vi. Isto tako verujem da biste i vi prvi uradili isto jer po vama vidim koliko ste ogorceni na drzavu i stanje unutar nje. To se zove licemerje.

3) Boris Tadic bio u Londonu i posmatrao mec. Cudna li cuda! A gde bi trebalo da bude? I ajde sad da mi neko od vas opet kaze da ne bi isao da gleda finale Vimbldona da je predsednik. Ne, nego biste nedeljno popodne sigurno proveli resavajuci drzavne probleme koje niko u poslednjih 10 godina nije mogao da resi. Opet licemerje.

I na kraju, to sto niste platili struju, sto deca nemaju sta da vam jedu, sto nemate posao ili vam je mala plata, iskreno, meni je jako zao. To je problem drzave i nacina na koji ona tretira ljude sa takvim problemom. Samo vas molim da sacuvate bar malo dostojanstva, jer Novak vam nije za to kriv.

Jos jednom, cestitka za sampiona.

BRAVO NOLE, SAMO NAPRED! SRBIJA JE UZ TEBE!

BobbyMLS

pre 12 godina

kako da pratim mec preko interneta? Na poslu sam ... :/
Dajte neki sajt... HITNO!! :D hocu da vidim kako Nole seta Rafu vamos-tamos ;)
PS-koji je rez?

Kiril-Ohrid MKD

pre 12 godina

Nole, sta to radis sa Nadala? Pa nabices mu kompleks i nikad vise nece biti tenisera od njega. Daj pusti mu koji game.

Pozdrav od Ohrid MKD

bami

pre 12 godina

Ma nema sta...gotovo...ovo se otelo kontroli...odra ga Nole. Ovo kao da vise nije realno kao da sanjamo...
Trenutno je 2:0 u setovima i Nadal je poceo da prica sa sobom...superiornost srpskog...naseg tenisera je ocigledna...
E kamo srece da dodju ovakve generacije i u drugim sferama zivota pa da se pokrenu neka stara pitanja koja su lose resena po nas...
Nole careeeeeee.

nenad

pre 12 godina

Zanimljiva stvar je da evo na 2:0 u setovima za Noleta, i 3:0 za Nadala u gemovima u ovom trenutku, a jos u nijednom gemu nismo videli izjednacenje i prednost, svi gemovi su zavrseni posle osvojenih 4 poena od strane nekog od tenisera.

Milutin Mladjenović

pre 12 godina

Novak je pravi teniserski "KOBAC", vrebao je Nadala ceo prvi set, i pored fenomenalnog serviranja, bilo je dovoljno da posle 20 uzastopnih ubačenih prvih servisa, samo dva puta promaši i Novak ga brejknuo i dobio prvi set.
Drugi set je bio refleksija i rezultat frustracije NADALA, zbog izgubljenog seta i pored odlične igre.
Vidimo da je u 3 setu Novak povukao malo ručnu, valjda privremeno dok ne uzme dah za sledeći i odlučujući gem.

Iz Srbije s'ljubavlju!

pre 12 godina

Novak mu je dao 1 set-smekerski potez i priznanje BIVSEM sampionu Rafaelu Nadalu.Dve muve jednim udarcem otisle su u legendu(Nadal,Federer).Tamo ih je poslao Nole No.1!!!

simpatikus

pre 12 godina

Hajde Josko sad se javi s komentarom da Novak nije dorastao Nadalu ili da je mozda Nadal igrao lose danas?! Ustvari oslobodjen si obaveze da ista komentarises,danas hocemo da uzivamo samo u pozitivnim emocijama! Nole,Hvala ti za sve! Zbog tebe dajem po 4 ispita u roku!

Ranke

pre 12 godina

Opis predivnog dana.
Ustanes, popijes kaficu, odes na rostiljanje uz cirkanje piva, vratis se kuci i uzivas uz fenomenalnu pobedu Novaka.
Svaka cast majstore i hvala ti na divnom danu

Branko Smileski

pre 12 godina

Veliki sampion,veliki sportista i ono najvaznije mladic,covek dostojan uzor svima da se do trona dolazi samo radom i velikim odricanjem.
Kad pogledam unazad,posle svih ovih fascinirajucih pobeda,8:1 u mecevima ove godine protiv dvojice takodje velikih sampiona (Rafe i Fedexa) uz skor 51:1,kapa dole pred novim kraljem!!!Verujem da delim misljenje svih istinskih ljubitelja sporta u Srbiji i svetu da smo docekali dan kad sa ponosom mozemo reci da imamo ne samo najbolji reket sveta vec sa pravom najboljeg sportistu sveta u 2011!!!
A Novaku,samo jedna rec koja objasnjava sve: HVALA!!!
Branko Smileski
Chicago

Mића

pre 12 godina

Овакав терет који си имао храбро си издржао! Ноле ти си јунак над јунацима!

letelica

pre 12 godina

Novace, hvala ti sto postojis!
@Nemanja: ti rece da ces se skinuti go i trcati po kvartu ako Nole osvoji sad Vimbldon. Jel neko snimao?

moje ime

pre 12 godina

Cestitam Novaku Djokovicu ostvarenje zivotnog cilja i zivotnog sna !!!
P.S deset minuta nakon meca, javi mi brat da je dobio sina :)))

Ivan, Podgorica

pre 12 godina

Nole, care,
tebi hvala ti, jer će meni od danas nekako biti lakše da vaspitavam ovo svoje troje dece koje mi nisu dali da navijam kao bi prosečan srbin želeo!!!!!! Majstoreeeee!

...

pre 12 godina

Alal vera majstore. Ovo je velicanstven uspeh Noleta ali i nase zemlje koju on na najbolji moguca nacin predstavlja sirom sveta. O samom mecu verujem da nije potrebno trositi reci, dominacija naseg Novaka i sasvim zaluszena pobede i mesto br. 1 na ATP listi. Bravo majstore!!!

Pera-Sombor

pre 12 godina

Bio sam veoma srecan kada je u petak pobedio za mesto broj jedan.Znao sam tada da tu jos nesto fali.Da to nije potpuna sreca.Ovo danas me je ucinilo potpuno srecnim.Od Novaka nemam prava da trazim nista vise.

bane

pre 12 godina

Bravo Novače, ovu tvoju titulu i ja proslavljam sa familijom. :-D
I nama tvojim navijačima nije bilo lako da pregrmimo sve ovo, ovaj tvoj put do vrha a kamoli tebi. Stvarno si najbolji!

TvojiIzHongKongagrbutorac@hotmail.com

pre 12 godina

BRAVO Nole! Cestitke na srcanosti, umijecu i fokusu. Cestitke tvojim roditeljima, braci i timu. Uz tebe, Tvoji iz Hong Konga

helen

pre 12 godina

Bravo Nole majstore, pokazao si kako se igra. Hvala ti sto si nam ulepsao ovaj dan i od srca ti zelim jos mnogo pobeda i da dugo budes No.1.

Marko Prigrevica

pre 12 godina

bravo bravo bravo jednostavno najbolji(što bi rekao duško korać-rts)ipak za rivalite trebaju dvojica jednakih,a novak trenutno nema takvog.valda će se pojaviti čekaćemo

Sonic

pre 12 godina

Zaista do sada nisam pisao u vezi Novaka jer sam cekao najprestizniji turnir. Sada mogu da kazem JEDAN JEDINI NOVAK DJOKOVIC!!!!!!!!

batura

pre 12 godina

zaplakao sam! ne mogu ni da zamislim kako se tek Novak oseca...
kakav uspeh, lepo je biti srbin danas.
joj Novace hvala ti za sve!!

DELIJA KOSOVO

pre 12 godina

NOVAK DJOKOVIC----all the crazy shit I did
tonight
those will be the best memories
I just wanna let it go for the night
that would be the best
therapy for me


zapisano i gotovo!!!!! DJOKOVICU CARE,SAMO GAZIIII!!!

Cevap

pre 12 godina

Mani se Rafael ba tenisa, 'ajmo na cevape kod Noleta.....
Nole majstorcino tenisa. Nabijas ovim pacenicima koji igraju tenis komplekse da se nikada vise nece izleciti od toga.

Navijac

pre 12 godina

Bravo majstore sutra svi na docek novog kralja da vidi koliko smo ga bodrili sve ove godine ako sad nadje neko neku zamerku onda taj nije noralan ovakav uspeh treba da se slavi minimum tri dana kao svaki veliki srpski dogadjaj jedino me je iznerviralo sto su bili neki pozeri u njegovom boxu i na stadionu sta ce oni tu mislim strasno!BRAVO NOLE SRBIJA JE SLAVILA I TEK CE DA SLAVI!!!

Vesna

pre 12 godina

Novache, klanjam se tvome pozrtvovanom radu, tvome umecu, znanju i lepom vaspitanju. Moje duboko postovanje tvojim roditeljima koji nisu odustali kada je bilo najteze. Ti si model koji svi mi i nasa deca treba da sledimo - rad,trud i bez zaljenja. RESPECT!!!!

ЦарПареИ_Магле

pre 12 godina

Мислим, шта рећи!? Врх!!! Још само пар речи о његовим пратиоцима. Рафа Надал - велики спортиста и још већи човек; велик и у победи и у поразу. Федерер - познат као једини човек који је победио Новака ове године.

Srđan

pre 12 godina

WIMBLEDON 2011 i Bari 1991. Dve najvrednije stvari u životu! Sve ostalo je daleko, daleko manje važno! Bravo Majstore!
(SALE, 3. jul 2011 20:08)

Tako je, posle 20 godina najveća stvar za Srbiju i njenu promociju u svetu!

thelamb75

pre 12 godina

Mene, lično, fascinira reakcija njegove majke i devojke. Prave žene Srpkinje, grcaju i njima je najteže. Obratite pažnju na to kako reaguju majke, devojke ili žene ostalih tenisera. Vidi se da je u najtežim trenutcima, najteže Dijani i Jeleni. A, mali Đorđe je tu da podigne i najviše vetuje.

bane

pre 12 godina

Kako Scotland Yard javlja, danas je u sred Londona jedan Srbin reketirao Spanca i brutalno mu oteo zlatni pehar i prvo mesto. Na poternici pise samo No1e :)

Alex

pre 12 godina

Bravo Nole! Sada kada si ostvario svoje sportske snove, red bi bilo da razmisliš o tome da se oženiš! Kao što sam već rekao, kum može da ti bude Tzonga (bio uz tebe kada si osvojio prvi Grand Slam, i kada si se popeo na vrh), a za ketering će se pobrinuti Nadal, sa svojih velikih 5 komada! ;)
Sve najbolje! ;)

Petar

pre 12 godina

U ovom trenutku svi smo mi srećni što smo živjeli u doba najvećeg tenisera svih vremena Federera i najvećeg borca, kralja šljake i velikog sportiste Nadala, a najsrećniji smo što ih je naš Nole nadmašio, pobjeđivao čak i dominirao nad njima u tenisu! Nole ti si ponos Srbije!!!

Durmitor

pre 12 godina

Što san bilo sada je na javi
tvoj te narod sa ponosom slavi.

Hvala ti za ovaj osjećaj ponosa i neizmijerne sreće.Popeo si se na krov svijeta,ostvario snove,a sad uživaj u plodovima svoga zasluženog uspijeha.

Ljubitelj Sporta

pre 12 godina

@ timberwolf

Jedan je Roger Federer - koji je broj 3, a jedan je I Novak Djokovic - koji je BROJ JEDAN, I 48 - JEDAN ove godine, a protiv Rogera ove godine je 3 - JEDAN...!

@ AAA

Procitaj ovo iznad...

Moša

pre 12 godina

Skidam kapu momku koji je postigao skoro nemoguce. prvo mesto i osvajanje Wimbija. Zbog toga jedan prigodan song pun simbolike, Ziveo ti nama 100 godina.link

Igor Petkovic

pre 12 godina

Роџер и Рафа сузе лију, питају се: ,,Кад ће НОЛЕ у пензију!" xaxa mnogo jako.
Naravno velike cestitke Noletu na pobedi protiv vamos-tamos Rafice.
Drago mi je da se obistinila moja tvrdnja jos od pre 4 gosine da ce Nole biti broj 1.

terminator

pre 12 godina

# E pa momci gledajte preokret, gledajte pravog broja 1, osvajaca 11 grend slemova.

AJMO TAJMO hahaha
(a, 3. jul 2011 16:56)


# Novak je psihicki nestabilan. Evo Nadal se vratio iz mrtvih i tera svoj jedinstven tenis dok Nole nema resenja. Pobedice Nadal. (Milutin, 3. jul 2011 17:19)


# Nisi fer Rafa, sto si pustio decka da se lozi ;)
(a, 3. jul 2011 17:01)

Pa mi smo odgledali, momci. A vi... kako ste!? jel mnogo bollliii?

Fredy House

pre 12 godina

Posle skoro 4 godine,stalnog prepucavanja,polemike,svadjanja i argumentovanja,mislim da smo konacno dobili odgovor na pitanje: NOVAK DJOKOVIC JE KAPACITET DA BUDE SVETSKI BROJ 1 I OSVOJI VIMBLDON.
Mislim da se ovim danom zavrsila sva prica sa mnogima koji su ga osporavali do sada i omalovazavali ogroman Novakov ulozeni trud i trud njegovih roditelja. Posle ovoga mozemo samo subjektivno da ga mrzimo i volimo,ali NIKO ne moze vise da ospori njegov ogroman kvalitet.

Slavi Srbijo sto imamo ovakvog momka da nas predstavlja na najbolji moguci nacin svetu......

liht

pre 12 godina

Ноле је овим испунио своје дечачке снове
Број 1, Вимблдон, Дејвис куп
Све остало је бонус
Уживај дечаче
Заслужио си

xy

pre 12 godina

@ne volem
E jadan si.
Ti si od onih koji jedino sa nekom ortodoksnom gluposcu moze da skrene paznju na sebe, posto ocigledno ne znas nista pametno da uradis.
Takvi kao ti i ne zasluzuju da bolje zive.
Trebao bi da zivis 10 puta gore, jer ni ovo trenutno nisi zasluzio.
Sam si sebi najveci neprijatelj.

Lexx

pre 12 godina

Ма само желим да се упишем и мојим коментаром честитам Новаку на испуњењу, могу слободно рећи наших снова, његових личних, али богами и снова цијеле нације.
Новаче, много хвала на овом незаборавном успијеху и твојој спремности да своје успјехе дијелиш са нама. Желим ти да по остварењу дјечачких снова сада уживаш у јави и да се на мјесту којем си сада задржиш још дуго времена.
О мечу самом само оволико: чиста перфекција (са изузетком трећег сета). Побиједник ниједног тренутка није долазио у питање. Тиме је и неупитна постала свака дискусија о томе ко је бољи?
Много поздрава свим поштоваоцима Новаковог тениског лика и дјела из Низоземске.

Vladan R

pre 12 godina

Novak do sada nije pobedio Nadala u mecu na tri dobijena seta, da li je vreme i da se to ostvari. Sa druge strane Novak ove godine ima cetiri vezane pobede protiv Nadala. Dve od te cetiri su na Nadalovoj omiljnoj podlozi sljaci. Sve to cuci negde u Nadalovoj glavi i ne da mu mira. Istina je da Novak ne igra kao do poraza od Federera. Cini mi se da je manje agresivan i da je konkretno na W vise pobedjivao na greske rivala. Sa druge strane ima igru za Nadala, odnosno jedini je na turu koji moze uspesno, da se sa njim nad trcava i nadmece sa osnovne linije, a i da je istovremeno dovoljno mentalno jak da ne pada u igri. Ako u tome i danas uspesan, agresivanost u pravoj meri, bi mogla da prelomi mec na njegovu stranu. Dodatni pritisak na Novaka bi moglo da bude potencijalno ispunjenje, drugog dela zivotnog cilja, osvajanje W, posto je prvi deo pozicija br1 ispunjen. To ga je sasvim sigurno u dobroj meri rasteretilo i dodatno motivisalo, ako je dodatna motivacija za osvajanje W uopste i potrebna. Naravno sa dva osvojena GS taj pritisak sto je nadomak osvajanja W, je svakako manji ali ipak u odredjenoj meri postoji. Isto tako, kao sto vec rekoh, postoji i pritisak u Nadalovoj glavi, zbog cetiri vezana poraza kao i zbog cinjenice da mu je Novak preoteo poziciju br 1. Nadam se da ce kada to bude ozvaniceno u ponedeljek, Novakova prednost iznositi preko 2000 bodova. Ta razlika bi mogla da bude nedostizna u trci za poziciju broj jedan na kraju godine, posebno jer samo preostali turniri na betonu, podlozi kaja ipak vise odgovara Djokovice. Stoga je ovaj W na neki nacin i Novakova prva mec lopta za poziciju broj 1 za 2001 godinu. Za kraj da Novaku, uz ono sto samo od njega zavisi, dobru igru, pozelim i ono sto ne zavisi u potpunosti od njega, a to je dovoljna kolicinu srece neophodna za oavko velike meceve izjednacenih rivala.

Sasa Marjanovic

pre 12 godina

Какав тенис! Ценим Надала, али брате не само да волим Новака, већ тренутно игра најбољи тенис икада игран на свету! Тренутно је 1:0, али чини ми се да ће бити 3:0 до краја...

SHUKI

pre 12 godina

Ma ovaj covek je sa druge planete ! Nadal ubacuje preko 80 posto prvog servisa, i igra na vrhunskom nivou, a ipak je bespomocan protiv ovakvog Noleta.. Ajmo NOLE ! TITULA NA VIMBLDONU NEK TI BUDE KRUNA PRVOG MESTA !

tanjirdzija

pre 12 godina

Rafa ce izgleda ove godine kompletirati svoj escajg.
Evo dobio je vec peti tanjir od Noleta.
Fali mu jos jedan da napravi komplet.
Samo morace da se dobro oznoji da u nastavku sezone dodje do nekog finala pa da zaradi taj 6 tanjir.

WTATP Lista

pre 12 godina

Hvala Novace za najlepsi poklon koji sam danas dobio za svoj rodjendan!
Osim sto je ovakvim nastupom na Vimbldonu zacementirao mesto u istoriji, osvojio jedan od najcenjenijih sportskih trofeja i ne samo po prvi put dosao na prvo mesto ATP liste, vec ga zahvaljujuci ogromnoj ovosezonskoj zalihi maltene vec sada osigurao do kraja sezone - Novak se sa ovom titulom vec sada, pocetkom jula, i kandidovao kao najozbiljniji kandidat za najboljeg sportistu cele planete u 2011! Svaka cast i hvala.

borissrb

pre 12 godina

Kapa dole majstoru!!!! Cela Srbija i svi Srbi na svetu slave SAMPIONA NOLETA!!!!! Lepo je biti dans Srbin ma gde na paneti ziveo! Ja zivim u Geteborgu u Svedskoj i udarna prva vest je bio Nole, osvajanej Vimbldona i mesta broj jedan! Svaka Cast Nole tebi, tvojoj porodici , tvom timu....

Biba

pre 12 godina

Nole, zaslužio si ovom titulom svu lepotu i sreću ovoga sveta. I svih nas koji te godinama bodrimo! Najlepše čestitke tvojoj porodici, timu i Marijanu Vajdi! Ovo je tek početak osvajanja Gren Slemova i tvoje dominacije!!!!

milos

pre 12 godina

Hvala ti,brate najrodjeniji,sto si me ucinio ponosnim Srbinom,ovo je nevidjeno,nestvarno...kakav si ti kralj...Ti si definitivno najbolji sportista kojeg je Srbija ikad imala!Srbin koji je pokorio svetski nobles.Mozda vecina Srba nije pratila tenis u ovolikoj meri do pre 3,4 godine,a pogledaj sada...ko u najbolja vremena kada smo harali u kosarci,odbojci,da o vaterpolu i ne govorim,tu smo i dalje najjaci...I sve si postigao sam na terenu,nemas saigrace,da te bodre kad ti ne ide,da pogura drugi,treci...I zato si najveci,ziveo 100 godina,kralju!

vrh sveta

pre 12 godina

"Sutra sam na tribinama! Vec sam nabavio kokice. Uzivacu u Rafinoj pobedi. Neka pokaze Novaku da mu nije dorastao. Zelim mu da osvoji 11 GS. Javicu se i sutra posle meca da prokomentarisem mec! Pozdrav iz Londona!
(Josko Martinoski, 2. jul 2011 22:57)"

E Joško prijatelju, samo dve primedbe:
1) Ne možeš uneti kokice na Wimbledon, džabe si se bacao na trošak
2) Kokice ne valja kupovati dan ranije, ubajate se i užilave, sto puta su bolje sveže i vruće

Toliko od mene, pošto se u tenis razumeš kao da ne kažem ko u šta, ostaje mi da sa tobom diskutujem samo o kokicama.

Konačno hejteri mogu da odahnu, Novak će biti prvi do kraja sezone, pa svi možemo da opustimo i uživamo u vrhunskom tenisu.

Ženevljanin

pre 12 godina

Čestitam Novaku ispunjenje dečačkog sna; ne znamo da li je san trajao 20 godina ali znamo da je ispunjen za ciglo dva dana vimbldonskog polufinala i finala! O igri: Fantastična u prva dva seta (Rafa podjednako sjajan u prvom), pad u trećem (Nadal dominator) i obostarano nervozna igra u četvrtom u kome je Đoković bio staloženiji i ...pobedio. Uvek sam mislio a sada s eto jasno videlo da je glavno oružje Novaka njegova glava odnosno vrhunska teniska inteligencija a takođe i izvrsna tehnika. Jasno je da Nole nema nijedan "ubutačan" udarac, ali nema nijednu slabu tačku (to servis odavno nije, uprkos rasprostranjenom drugačijem mišljenju). I servis i njegove ostale udarce je vrlo teško pročitati, čak i takvom asu kao što je Rafael Nadal... Toliko zasad, treba proslaviti ovo fantastično dostignuće... Voleo bih da to bude urađeno na dostojanstven način bez potcenjivanja Nadala i Federera koji su obležili prvu dekadu XXI veka. A Novakov uspeh je utoliko veći što je postignut u konkurenciji takvih teniskih gromada...

Samo sam znatizeljan

pre 12 godina

Alo bre svi vi koji ste prethodne 2 nedelje (i duze) bili protiv Noleta. Voleo bih da neko iskreno napise kako se glupo sada osecate.

Slavisa

pre 12 godina

Samo da ga zdravlje posluzi. Mislim da ce da nadmasi i Rafu I Federera. Rafa je sam priznao da njeegova igra ne moze da naskodi Novaku. Ova zadnja recenica govori sve.
Hvala Nole za sve sto si uradio za Srbiju.

GoranM

pre 12 godina

Uzivanje je pratiti ovaj mec, naravno ukoliko ste Noletov navijac kao svi mi (cast izuzecima)! Bravo MAJSTORE, samo drzi ovaj ritam i sve je gotovo u tri seta. Perfektan tenis!
Hvala ti za ovako lepo nedeljno popodne.
AJMO DO KRAJA!!!!

swedroid

pre 12 godina

e sad je stvarno dosta .. ATP neka nastavi kao do sada a za neke koji imaju psihofizicke kvalitete iznad ATP nivoa da igraju novo otvorenu NOVA© seriju.

Istocno Sarajevo

pre 12 godina

Svaka cast, sampionu! Srecno osvajanje Wimbledon-a i prvog mjesta na ATP listi! Sve najbolje u zivotu i nastavku karijere zele ti stanovnici Istocnog Sarajeva i cijele Republike Srpske! Volimo te! Zivio!

Nenad

pre 12 godina

Neizmerno sam srecan sto je jedan mlad, uporan i vredan covek ispunio svoj zivotni san!

P.S. Nole, pozovi Jelenu Gencic, od koje je krenuo put ka ostvarenju tvog sna!

predrag

pre 12 godina

Bilo je divno ove dve nedelje gledati Noleta i sve ovo. Svaka cast majstore, ali kao sto neko rece sutra je radni dan i vracamo se u ovu nasu beznadeznu svakodnevicu ,valjda ce nas ova euforija drzati bar nedelju dana dok se ponovo neopasuljimo gde smo. Bravo za Vujicina, Saranovica,Djordjevica i Boskovica sa vama je bilo dosta zanimljivije gledati sve ovo. Pedja

dusanzile

pre 12 godina

Hvala ti NOLE, za sve ove pobede, hvala sto nam bar na kratko skrenes misli od nsae svakodnevice, od nasih kredita, od nasih slabih plata, od naseg loseg stanja!!!!!!!!!!!

Hvala za osmeh koji nam svakim danom priredjujes!!!!!!!!!!!!!!!

thelamb75

pre 12 godina

Više ne moramo da postavljamo pitanje: kako igrati protiv Nadala ili Federera u finalu? Sada oni moraju sebe da pitaju: kako igrati protvi Novaka?

Vasilevs

pre 12 godina

Fantasticna igra na samom terenu, sportska kultura i na terenu i van njega, mentalna cvrstina i vrhunski talenat. Sve se to slilo u ovom sjajnom momku. Sve cestitke na osvojenom Vimbldonu i uverenje da ces nas obradovati ovako i narednih meseci i godina! P.S. Uzivali smo danas u Tvojoj igri majstore!

marinko

pre 12 godina

Svaka čast Novače. Nisam mogao pratiti meč jer nažalost neki radimo i nedeljom.Sve u svemu veliki rezultat ne samo za Novaka i srbiju već i za ceo Balkan.Treba svi da se ponose sa njim.

Lena

pre 12 godina

Sampionuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jedan jedini!!!!!!!!! Uh, tako smo svi srecni!!!! Zasluzeno, fantasticno, superiorno.... Jedva cekam docek, predivno je sto odmah dan nakon pobede zeli da to podeli sa svima nama!!!! Ucinio nas je toliko puta ponosnim!!!!!! Prosli put su mi negde pogubili porukicu, pa ovaj put moram da ponovo pohvalim B92, svaka cast celoj ekipi sportskog pregleda!! Sjajno obavljen posao, sa puno pozitivne energije koja je ocigledno doprla do Noleta! :D I svaka cast Igoru Vujicin, na tako emotivnom prenosu, uzivali smo!!! Ovaj tim ne treba menjati! ;) P.S. Molim vas sutra ponavljajte u vestima kada je docek, da bi ljudi bili informisani i dosli u velikom broju, to ce Noletu sigurno puno znaciti!!!!

Manu Ginobili

pre 12 godina

BRAVO NOLE MAJSTORE!!...ovo sto radi Nole je nestvarno,biti prvi teniser svijeta i osvojiti ovako Wimbledon u eri Federera i Nadala je nevjerovatno,voljeli ih mi ili ne ali oni po svemu spadaju medju najbolje koji su ikada igrali tenis i to ovom Noletovom uspjehu daje poseban znacaj!...kao sto neko ovdje rece-ovo vise nije ni rivalstvo vec dominacija,pet puta za redom dobiti Nadala!!??...sta reci na to?? :)...svaka cast Noletu,odusevio me ne samo svojom igrom,koja je daleko najbolja i najkompletnija na svijetu vec i ponasanjem na terenu i izvan njega!...KAKAV AS I KAKAV COVJEK-NOVAK DJOKOVIC!!!!

Od srca srcu

pre 12 godina

Bravo Nole,bravo SAMPIONE!!!Cela Srbija danas slavi zahvaljujuci tebi,hvala ti za sve,najbolji si i najjaci!!!Presrecni smo i kad si pobedio vristali smo od srece!!!Hvala ti majstore!!!To je nas NOLE,PONOS SRBIJE,PONOS SVIH SRBA,NAS KRALJ,...TI SI NASE SRCE!!!VOLIMO TE!!!!

Srrdjan

pre 12 godina

Cestitke Majstore.Svaka Cast i celom timu oko Tebe i oni su deo svega,ali Ti si KRALJ!!!Docekao sam dan da mi je drago sto Sam SRBIN!!

kuvar

pre 12 godina

bravo Nole! iskrene cestitke na pobedi,bio si sjajan.posebno u drugom setu.to je bila perfekcija.sada sledi sezona na betonu gde si najbolji(a gde pa nisi?).ocekujem tvoju totalnu dominaciju do kraja godine i obaranje svih rekorda u broju pobeda u jednoj sezoni jer si jednostavno najbolji ove godine.a tako je malo faalilo da pobedis i Rodzera u Parizu.servirao si za set a on se volsebno izvukao.da si dobio taj gem sudija bi prekinuo mec zbog mraka i ti bi ga sutradan dobio pa i zadao najveci udarac Rafi pobedom u finalu.ali neka ima vremena.ko zna zasto je to bilo dobro?drago mi je sto si uspeo da nas nateras da zaboravimo sve brige i probleme koje imamo i sto si nas napravio ponosnim sto smo tvoji sunarodnici.

Jasna

pre 12 godina

Bravo Novace Djokovicu. Svaka ti cast. Nadam se da cemo jos dugo gledati ova 2 sjajna tenisera u GS finalima. Takodje nadam se da cemo i Rogera Federera jos gledati u GS finalima (bez obzira sto je, kako kazu, na zalasku svoje karijere). Voleli ga vi ili ne, covek igra najlepsi moguci tenis na svetu. Djokovic jeste trenutno najbolji i po igri i po bodovima, ali ipak zelim i da ova 2 ostala tenisera budu tu bez obzira, i da se sva trojica medjusobno takmice, jer to tenis cini interesantnijim i kvalitetnijim. Pozdrav svim ljubiteljima dobrog tenisa. :)

Milos

pre 12 godina

Prvi teniseri sveta koji nisu uspeli da osvoje Wimbledon

Roddick: 0 titula/3 finala
Lendl, Nastase, Rafter: 0/2
Courier: 0/1
Kuerten, Wilander, Safin, Ferrero, Kafelnikov, Muster, Rios, Moya: 0/0

Jasmina

pre 12 godina

Broj 1 na ATP listi i sampion vimbldona sa samo 24 godine,kako to divno zvuci!Cestitam Novaku Djokovicu,njegovoj porodici i njegovom timu na ovom fenomenalnom uspehu :-)