Tenis 48

Subota, 02.07.2011.

15:03

Sjajna Kvitova osvojila Vimbldon

Čehinja Petra Kvitova osvojila je ovogodišnji Vimbldon pošto je u velikom finalu ubedljivo pobedila Ruskinju Mariju Šarapovu sa 6:3 i 6:4.

Sjajna Kvitova osvojila Vimbldon IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Иван-Ниш

pre 12 godina

Очекујем од коментатора и гостију професионалност и знање, а не неутралност.

dejan

pre 12 godina

Da se razumemo, gospodja Veselinovic je bila samo gost u ovom prenosu, sa strucnim znanjem, ali ipak samo gost! Ona nije placena za ovaj posao pa prema tome nije ni duzna da bude neutralna. Ovo je ozbiljan korak u prenosima velikih turnira ali dok ne bude bilo stalnog strucnog konsultanta placenog za svoj rad moramo se zadovoljiti povremenim gostima i zahvaliti im se na dobroj volji.

Uostalom ako bi sutra za musko finale pozvali kao gosta selektora Obradovica valjda ne biste ocekivali da bude neutralan, zar ne???

Petao Dzon

pre 12 godina

drago mi je da je Kvitova osvojila titulu,pravo niotkuda a ove nase dve(Ana i Jelena) neka se sad lupaju reketima o glavu posle toliko godina profesionalnog tenisa.

Chester

pre 12 godina

Sve cestitke Kvitovoj na potpuno zasluzenoj Vimbldonskoj tituli!
Sto se tice komentara ispod, slazem se da strucna konsultantkinja preterala u "navijanju".Ali.., sve ostalo je odlicno odradila.
Lepo je rekla da se Sarapova slabije snalazi kada joj se lopte salju u sredinu nego na stranu, takodje je lepo primetila da je mnogo korisnije joj servirati u forhend nego na bekend stranu. Rekla je, takodje, da Sarapova ne sme da servira u forhend stranu Kvitove jer ce biti kaznjena. A dobili smo i jos puno drugih STRUCNIH (a to je ono sto nam najvise fali u prenosima iz bilo kog sporta) informacija.
Sto se tice navijaca Sarapove koji su osuli paljbu po njoj, recite da li je mozda Kvitova nezasluzeno pobedila? Sarapova je odlicno igrala, i da je prekoputa bila bilo koja druga igracica ona bi je razbila. Ovaj poraz vas boli zato sto je Kvitova pobedila Mariju njenim oruzjem, NADJACALA ju je!
PS: Kako se mi lako primamo, koliko smo mi samo naivni... Marija ce se udati za Srbina i postace Vujacic? Da, udace se ali se zestoko varate ako mislite da ce ona prestati biti Ruskinja i naprasno postati Srpkinja. Tim pre sto ce se udati za coveka kome je najmanje bitna nacinalnost. To dokazuje i time sto igra za Sloveniju a ne za Srbiju!

Petar

pre 12 godina

Čestitke Kvitovoj! Nadam se da će nastaviti sa još boljom igrom i dugo ostati u samom vrhu ženskog tenisa.

@(:)))))
Znaš li koliko GS ima u JEDNOJ godini?

nikol dž.femija

pre 12 godina

Cestitke Petri, nema sta, zasluzila je.

Meni je zao sto Sarapova za svoju svadbu s nasim Sasom Vujacicem nije osvojila ovaj Vimbldon.

NEVEROVATNO JE IPAK da Petra bude bas onoliko sludjena i nekako,u odnosu na stara vermena kada je titule osvajala recimo Navratilova, ova ceremonija je dosta uproscena i nema vise one svecanosti pri dodeli trofeja - nema lepog pozdravnog govora, ovo je vrlo brzo, hladno, kao u prolazu na nekoj stanici, gore nego na bilo kom turniru. Petra cak nije ni pozdravila Mariju sto je nekako deo kulture i vaspitanja. Sve je dosta sirovo.

Devojka je i talentovana i prava takmicarka, verovatno buduca prva igracica. Zaista je Sarapova neverovatno zgodna za teniserku i za toliku visinu. Petra, zanimljivog lica, ali niti ima struka, cudno povijena, tu je stomak a zadnjice nigde....Sarapova je ...da se s nje ne skida pogled. Naravno, jasno je da ovo nije modna pista, ali cudno je da taj sport ipak malo ne popravi gradju i cini mi se da ni u jednom drugom sportu kao u tenisu sportistkinje nisu toliko ruzno gradjene, vecina.

Petra je moja nova ljubimica

pre 12 godina

(branko, 2. jul 2011 16:45)

Ko prati WTA zna ko je Petra Kvitova. Ja sam ovo ocekivala.

Na proslogodisnjem Wimbledon-u je ponizila "najbolju teniserku na svetu" 6-2 6-0
Inace "najbolja teniserka na svetu" Karolina od ponedeljka skuplja bodove pardon igra turnir na sljaci. SMEJURIJA.

Ove godine Petra Kvitova je pobedjivala Stosur, Zvonarevu, Clijsters, Li Na, Azarenku... Sve u 2 seta.

Igra atomski tenis. Ovo je tek pocetak.

Pjer

pre 12 godina

Što se tiče stručnog komentatora u ovom ženskom finalu, dodao bih samo sledeće: Zanimljivo je, kada se pročulo da u muškom polufinalu Djokovic-Tsonga, John Mcenroe u sličnoj ulozi navija za Novaka, to nikome ovde nije smetalo, naprotiv! Toliko o stručnim komentatorima i gledaocima.

Nece

pre 12 godina

Ako ovako nastave, svaka će iz top 30 (OSIM JELENE JANKOVIĆ) da osvoji GS
(:))))), 2. jul 2011 17:29)

Petra Kvitova je TOP 10 teniserka za tvoju informaciju, a i Na Li je TOP 10 teniserka.

srle

pre 12 godina

prvo se juce kvitova nipodastavala, a danas se dize u zvezde.
realno, odigrala je turnir karijere na kome nije bilo mnogo velikih imena iz proteklih godina, a ona koja su i bila odigrala su bedno zbog potpuno nespremnosti. to sto je mec bio lep ne znaci da je wta spasen, a jos manje da ga spasava jedna kvitova. na kraju krajeva trava je specificna podloga i u ovakvoj situaciji me ne bi iznenadilo ni da ga je uzela amanmuradova, nabudzivsi svoj servis.
a cestitke kvitovoj, pa i sarapovoj za v\povratak na scenu. :)

Jocaaaa

pre 12 godina

Mislim da sam danas procitao komentar na b92 gde se neko pita,a ko je ta Kvitova,nasmejao sam se samo tako!!!!

Svaka cast Peetri,zasluzena titula,i vec je bilo pre dva dana jasno da ona osvaja jer je protiv Azarenke imala 50 vinera,dok Azarenka samo 10,sta reci!!! Kad bi sabrali sve vinere Kvitove na ovom Wimbledon-u mislim da sve zajedno nemaju kao ona,skoro,haha!!!

U svakom slucaju,zasluzeno,navijao sam za nju!!!!!!!!!!

Боки

pre 12 godina

Неописиво ми је драго што је Квитова победила ову умишљену лепотицу која се стално дере. Петра не само што игра одлично, већ и изгледа одлично. Она ми је од данас омиљена тенисерка.

wtafan

pre 12 godina

gospodja 'strucni konsultant' bi mogli biti malo neutralnija! Ok. Kvitova je dobro igrala,ali nas, koji navijamo za Sharapovu, jako iritiraju njeni komentari..to sto ona licno poznaje Kvitovu,vecini gledalaca ne znaci apsolutno nista.

Tijana

pre 12 godina

Molim komentatore da prestanu da toliko ocigledno navijaju za Kvitovu. Toliko postaju iritantni i toliko ovaj prnos gubi na stru;nosti, a takodje je izuzetno iritirajuce za nas koji navijamo za Sarapavu. Napred Marija!!!!!

Bitanga

pre 12 godina

Molim Vas da sklonite voditeljku iz studija.
Moram da kazem da je izuzetno dosadna i iritantna sa svojim komentarima, a i engleski jezik uopste ne poznaje pa tako uzasno izgovara reci kao sto su "retern" i "slajz". O ociglednom navijanju da ni ne govorim.
Tragedija.

JJ&Maria Sharapova fan

pre 12 godina

Jeste da sam navijala svim srcem za Sharapovu, ali Kvitova je zasluzeno pobedila. Pred njom je definitivno blistava karijera, jer ima fenomenalnu igru, a jos bitnije hladnu glavu. Mariji sve cestitke za prikazanu borbenost po kojoj je prepoznatljiva. Cak i kada ne ide sve kako treba, nikada ne odustaje, i to je jedna od stvari kojima se najvise divim kod nje. I cinjenici da je sampion kako u pobedi, tako i u porazu. Cestitke obema, i zelim im neko novo finale Slama, mozda vec na US Openu, i dobar revans Mashe ;D

Basketas

pre 12 godina

Odlican mec. Nadam se da je sada svima jasno da je ono sto neki pisu u komentarima 'zenski tenis je los' totalna nebuloza. Videli smo sjajne mlade teniserke, dosta super meceva, favoriti nisu olako dobijali meceve. To je ono sto se trazi.

Jelena

pre 12 godina

Sve pohvale za prenos celokupnog turnira,ali gospođa Veselinović(ako se ne varam) je bacila senku na vaš trud.Očigledno navijanje i favorizovanje Kvitove je više nego degutantno.Potrudite se da se ne ponovi i u sutrašnjem finalu neki "stručni" konsultant.

Gagi

pre 12 godina

Reče Višković prošle godine kada je nepoznata Kvitova isprašila Klajsters,da takve udarce nema niko u ženskom tenisu,i bi u pravu.Ovakvu snagu ima možda samo Serena,ali ne i preciznost.Ljudi,pa ona ima u proseku za 10-15 km/h jače udarce nego protivnica.

M

pre 12 godina

Sra vam je, ljudi, strucna konsultantkinja je i bila STRUCNA konsultantkinja, nije njeno da navija vec da tumaci, dobro je komentarisala i procenila, nema sta! Kam' te srece da stalno komentarise meceve!

Ivan

pre 12 godina

Kvitova stvarno igra atomski tenis. Slicno je igrala i Ana u njenim godinama, steta sto sada ne moze da vrati tu formu. Cestitke Kvitovoj, ona Lisicki, Azarenka su neki novi talas koji ce dugo vladati. Odlican zenski turnir nema sta.

WB

pre 12 godina

Bravo Petra! svaka čast..ne mogu da verujem koliko ljudi podržava Šarapovu koja je bez sumnje sjajna..ali danas je Petra bila mnogo bolja, jača, bolji servis ima, ritern, forhend..i plus je mlađa, što treba podržati..manje je i popularna, i skromna je..za razliku od Šarapove koja je mnogo uobražena makar na terenu..

x-ray

pre 12 godina

Cestitke Kvitovoj! Po meni, ona osvaja ovaj Vimbldon.
Ima neverovatan forhend, levakinja je i ima igru sa puno varijacija. Za razliku od danasnjih jednodimenzionalnih udaracica ona zna da saceka svoju sansu (forhend) i da je nemilosrdno realizuje. To sto je levakinja je veliki plus, jer sa svojim killer forhand-om vrsi ubistveni pritisak na bekend protivnica. Ne dajem velike sanse ni Sarapovoj ni Lisicki u finalu sa njom. Jedina sansa da dobiju Kvitovu je da se ona "uplasi" od sanse da osvoji Vimbldon i da Sarapovu/Lisicki krene servis.
PS: Neka mi oprosti Kvitova, ali ja joj nikad ne bih dao 21 godinu. Meni ona lici na udatu zenu, sa dvoje dece i sa, bar, 30+ godina. Ali kakve veze ima izgled sa tenisom? A njen tenis je uistinu mocan!
(x-ray, 30. jun 2011 16:12)
# Link komentara
Preporučujem (+82)
Dodao bih samo da je bekend i Kvitove danas bio neverovatan.
PS: Danas smo dobili naslednicu sestara Vilijams i Enen po sampionskom kvalitetu i mentalnoj mirnoci.

branko

pre 12 godina

Да је неко пре почетка Вимблдона спровео анкету међу форумашима са питањем '' Да ли је Петра Квитова боља играчица од Ане и Јелене?'' одговори би, по мом мишљењу изгледали овако:
5% форумаша би рекло ДА
75% форумаша би рекло НЕ
15% форумаша би рекло НИ СЛУЧАЈНО
5% форумаша би рекло КО ЈЕ ТА КВИТОВА?
Шта мислите данас?
Квитова има све шансе да преузме примат у женском тенису. Њена игра има душу.

Djoksa

pre 12 godina

Bravo, Bravo za B92! Koliko je samo skocio kvalitet prenosa kada pored komentatora sa B92 imamo i strucnog konsultanta.
Nadam se da ce se B92 "otvoriti" i za sutrasnje musko finale.

Zdralin

pre 12 godina

U redu je da gdja. strucni konsultant navija za Kvitovu, al' ima i onih koji navijaju za Sarapovu, pa bi bilo ''ukusnije'' da svoje strasti ispoljava kad gleda od kuce! Krajnje neprofesionalno i iritirajuce za gledanje!
Jos jednom - svaka cast za celokupan prenos Vimbldona, emisiju pre i posle, izvestaje... Bolje pracenje jednog teniskog turnira jos nisam gledao, a vi kojima placamo pretplatu ucite!
PS. Ovo vazi samo za sportsku redakciju!:)

doktor

pre 12 godina

Au,brate ,kako igra ova Kvitova,pa to je strasno... Udarci,stabilnost,hrabrost... Kao da igra 10 finale GS... Zasada apsolutno bolja igracica,a rekao bih i veci talenat od Sharapove!

boki

pre 12 godina

Strucna konsultatkinja tako ocigledno navija za Kvitovu. Neko bi trebalo da joj objasni da je pozeljno da ostane neutralna. Ima nas koji navijamo za Masu!

BiljaJ

pre 12 godina

Vrlo sam iznenadjena komentarisanjem meca, obzirom da dvoje komentatora skoro iskljucivo isticu dobre strane igre Kvitove i lose strane Sarapove. Razumela bih da je jedna od teniserki Srpkinja, navijanje je onda i logicno, ali je prilicno neumesno u danasnjem finalu.

boki

pre 12 godina

Strucna konsultatkinja tako ocigledno navija za Kvitovu. Neko bi trebalo da joj objasni da je pozeljno da ostane neutralna. Ima nas koji navijamo za Masu!

BiljaJ

pre 12 godina

Vrlo sam iznenadjena komentarisanjem meca, obzirom da dvoje komentatora skoro iskljucivo isticu dobre strane igre Kvitove i lose strane Sarapove. Razumela bih da je jedna od teniserki Srpkinja, navijanje je onda i logicno, ali je prilicno neumesno u danasnjem finalu.

Zdralin

pre 12 godina

U redu je da gdja. strucni konsultant navija za Kvitovu, al' ima i onih koji navijaju za Sarapovu, pa bi bilo ''ukusnije'' da svoje strasti ispoljava kad gleda od kuce! Krajnje neprofesionalno i iritirajuce za gledanje!
Jos jednom - svaka cast za celokupan prenos Vimbldona, emisiju pre i posle, izvestaje... Bolje pracenje jednog teniskog turnira jos nisam gledao, a vi kojima placamo pretplatu ucite!
PS. Ovo vazi samo za sportsku redakciju!:)

doktor

pre 12 godina

Au,brate ,kako igra ova Kvitova,pa to je strasno... Udarci,stabilnost,hrabrost... Kao da igra 10 finale GS... Zasada apsolutno bolja igracica,a rekao bih i veci talenat od Sharapove!

branko

pre 12 godina

Да је неко пре почетка Вимблдона спровео анкету међу форумашима са питањем '' Да ли је Петра Квитова боља играчица од Ане и Јелене?'' одговори би, по мом мишљењу изгледали овако:
5% форумаша би рекло ДА
75% форумаша би рекло НЕ
15% форумаша би рекло НИ СЛУЧАЈНО
5% форумаша би рекло КО ЈЕ ТА КВИТОВА?
Шта мислите данас?
Квитова има све шансе да преузме примат у женском тенису. Њена игра има душу.

Basketas

pre 12 godina

Odlican mec. Nadam se da je sada svima jasno da je ono sto neki pisu u komentarima 'zenski tenis je los' totalna nebuloza. Videli smo sjajne mlade teniserke, dosta super meceva, favoriti nisu olako dobijali meceve. To je ono sto se trazi.

Ivan

pre 12 godina

Kvitova stvarno igra atomski tenis. Slicno je igrala i Ana u njenim godinama, steta sto sada ne moze da vrati tu formu. Cestitke Kvitovoj, ona Lisicki, Azarenka su neki novi talas koji ce dugo vladati. Odlican zenski turnir nema sta.

Gagi

pre 12 godina

Reče Višković prošle godine kada je nepoznata Kvitova isprašila Klajsters,da takve udarce nema niko u ženskom tenisu,i bi u pravu.Ovakvu snagu ima možda samo Serena,ali ne i preciznost.Ljudi,pa ona ima u proseku za 10-15 km/h jače udarce nego protivnica.

x-ray

pre 12 godina

Cestitke Kvitovoj! Po meni, ona osvaja ovaj Vimbldon.
Ima neverovatan forhend, levakinja je i ima igru sa puno varijacija. Za razliku od danasnjih jednodimenzionalnih udaracica ona zna da saceka svoju sansu (forhend) i da je nemilosrdno realizuje. To sto je levakinja je veliki plus, jer sa svojim killer forhand-om vrsi ubistveni pritisak na bekend protivnica. Ne dajem velike sanse ni Sarapovoj ni Lisicki u finalu sa njom. Jedina sansa da dobiju Kvitovu je da se ona "uplasi" od sanse da osvoji Vimbldon i da Sarapovu/Lisicki krene servis.
PS: Neka mi oprosti Kvitova, ali ja joj nikad ne bih dao 21 godinu. Meni ona lici na udatu zenu, sa dvoje dece i sa, bar, 30+ godina. Ali kakve veze ima izgled sa tenisom? A njen tenis je uistinu mocan!
(x-ray, 30. jun 2011 16:12)
# Link komentara
Preporučujem (+82)
Dodao bih samo da je bekend i Kvitove danas bio neverovatan.
PS: Danas smo dobili naslednicu sestara Vilijams i Enen po sampionskom kvalitetu i mentalnoj mirnoci.

JJ&Maria Sharapova fan

pre 12 godina

Jeste da sam navijala svim srcem za Sharapovu, ali Kvitova je zasluzeno pobedila. Pred njom je definitivno blistava karijera, jer ima fenomenalnu igru, a jos bitnije hladnu glavu. Mariji sve cestitke za prikazanu borbenost po kojoj je prepoznatljiva. Cak i kada ne ide sve kako treba, nikada ne odustaje, i to je jedna od stvari kojima se najvise divim kod nje. I cinjenici da je sampion kako u pobedi, tako i u porazu. Cestitke obema, i zelim im neko novo finale Slama, mozda vec na US Openu, i dobar revans Mashe ;D

Pjer

pre 12 godina

Što se tiče stručnog komentatora u ovom ženskom finalu, dodao bih samo sledeće: Zanimljivo je, kada se pročulo da u muškom polufinalu Djokovic-Tsonga, John Mcenroe u sličnoj ulozi navija za Novaka, to nikome ovde nije smetalo, naprotiv! Toliko o stručnim komentatorima i gledaocima.

Djoksa

pre 12 godina

Bravo, Bravo za B92! Koliko je samo skocio kvalitet prenosa kada pored komentatora sa B92 imamo i strucnog konsultanta.
Nadam se da ce se B92 "otvoriti" i za sutrasnje musko finale.

Petra je moja nova ljubimica

pre 12 godina

(branko, 2. jul 2011 16:45)

Ko prati WTA zna ko je Petra Kvitova. Ja sam ovo ocekivala.

Na proslogodisnjem Wimbledon-u je ponizila "najbolju teniserku na svetu" 6-2 6-0
Inace "najbolja teniserka na svetu" Karolina od ponedeljka skuplja bodove pardon igra turnir na sljaci. SMEJURIJA.

Ove godine Petra Kvitova je pobedjivala Stosur, Zvonarevu, Clijsters, Li Na, Azarenku... Sve u 2 seta.

Igra atomski tenis. Ovo je tek pocetak.

wtafan

pre 12 godina

gospodja 'strucni konsultant' bi mogli biti malo neutralnija! Ok. Kvitova je dobro igrala,ali nas, koji navijamo za Sharapovu, jako iritiraju njeni komentari..to sto ona licno poznaje Kvitovu,vecini gledalaca ne znaci apsolutno nista.

M

pre 12 godina

Sra vam je, ljudi, strucna konsultantkinja je i bila STRUCNA konsultantkinja, nije njeno da navija vec da tumaci, dobro je komentarisala i procenila, nema sta! Kam' te srece da stalno komentarise meceve!

Chester

pre 12 godina

Sve cestitke Kvitovoj na potpuno zasluzenoj Vimbldonskoj tituli!
Sto se tice komentara ispod, slazem se da strucna konsultantkinja preterala u "navijanju".Ali.., sve ostalo je odlicno odradila.
Lepo je rekla da se Sarapova slabije snalazi kada joj se lopte salju u sredinu nego na stranu, takodje je lepo primetila da je mnogo korisnije joj servirati u forhend nego na bekend stranu. Rekla je, takodje, da Sarapova ne sme da servira u forhend stranu Kvitove jer ce biti kaznjena. A dobili smo i jos puno drugih STRUCNIH (a to je ono sto nam najvise fali u prenosima iz bilo kog sporta) informacija.
Sto se tice navijaca Sarapove koji su osuli paljbu po njoj, recite da li je mozda Kvitova nezasluzeno pobedila? Sarapova je odlicno igrala, i da je prekoputa bila bilo koja druga igracica ona bi je razbila. Ovaj poraz vas boli zato sto je Kvitova pobedila Mariju njenim oruzjem, NADJACALA ju je!
PS: Kako se mi lako primamo, koliko smo mi samo naivni... Marija ce se udati za Srbina i postace Vujacic? Da, udace se ali se zestoko varate ako mislite da ce ona prestati biti Ruskinja i naprasno postati Srpkinja. Tim pre sto ce se udati za coveka kome je najmanje bitna nacinalnost. To dokazuje i time sto igra za Sloveniju a ne za Srbiju!

Jelena

pre 12 godina

Sve pohvale za prenos celokupnog turnira,ali gospođa Veselinović(ako se ne varam) je bacila senku na vaš trud.Očigledno navijanje i favorizovanje Kvitove je više nego degutantno.Potrudite se da se ne ponovi i u sutrašnjem finalu neki "stručni" konsultant.

Jocaaaa

pre 12 godina

Mislim da sam danas procitao komentar na b92 gde se neko pita,a ko je ta Kvitova,nasmejao sam se samo tako!!!!

Svaka cast Peetri,zasluzena titula,i vec je bilo pre dva dana jasno da ona osvaja jer je protiv Azarenke imala 50 vinera,dok Azarenka samo 10,sta reci!!! Kad bi sabrali sve vinere Kvitove na ovom Wimbledon-u mislim da sve zajedno nemaju kao ona,skoro,haha!!!

U svakom slucaju,zasluzeno,navijao sam za nju!!!!!!!!!!

Bitanga

pre 12 godina

Molim Vas da sklonite voditeljku iz studija.
Moram da kazem da je izuzetno dosadna i iritantna sa svojim komentarima, a i engleski jezik uopste ne poznaje pa tako uzasno izgovara reci kao sto su "retern" i "slajz". O ociglednom navijanju da ni ne govorim.
Tragedija.

dejan

pre 12 godina

Da se razumemo, gospodja Veselinovic je bila samo gost u ovom prenosu, sa strucnim znanjem, ali ipak samo gost! Ona nije placena za ovaj posao pa prema tome nije ni duzna da bude neutralna. Ovo je ozbiljan korak u prenosima velikih turnira ali dok ne bude bilo stalnog strucnog konsultanta placenog za svoj rad moramo se zadovoljiti povremenim gostima i zahvaliti im se na dobroj volji.

Uostalom ako bi sutra za musko finale pozvali kao gosta selektora Obradovica valjda ne biste ocekivali da bude neutralan, zar ne???

Tijana

pre 12 godina

Molim komentatore da prestanu da toliko ocigledno navijaju za Kvitovu. Toliko postaju iritantni i toliko ovaj prnos gubi na stru;nosti, a takodje je izuzetno iritirajuce za nas koji navijamo za Sarapavu. Napred Marija!!!!!

WB

pre 12 godina

Bravo Petra! svaka čast..ne mogu da verujem koliko ljudi podržava Šarapovu koja je bez sumnje sjajna..ali danas je Petra bila mnogo bolja, jača, bolji servis ima, ritern, forhend..i plus je mlađa, što treba podržati..manje je i popularna, i skromna je..za razliku od Šarapove koja je mnogo uobražena makar na terenu..

Petao Dzon

pre 12 godina

drago mi je da je Kvitova osvojila titulu,pravo niotkuda a ove nase dve(Ana i Jelena) neka se sad lupaju reketima o glavu posle toliko godina profesionalnog tenisa.

nikol dž.femija

pre 12 godina

Cestitke Petri, nema sta, zasluzila je.

Meni je zao sto Sarapova za svoju svadbu s nasim Sasom Vujacicem nije osvojila ovaj Vimbldon.

NEVEROVATNO JE IPAK da Petra bude bas onoliko sludjena i nekako,u odnosu na stara vermena kada je titule osvajala recimo Navratilova, ova ceremonija je dosta uproscena i nema vise one svecanosti pri dodeli trofeja - nema lepog pozdravnog govora, ovo je vrlo brzo, hladno, kao u prolazu na nekoj stanici, gore nego na bilo kom turniru. Petra cak nije ni pozdravila Mariju sto je nekako deo kulture i vaspitanja. Sve je dosta sirovo.

Devojka je i talentovana i prava takmicarka, verovatno buduca prva igracica. Zaista je Sarapova neverovatno zgodna za teniserku i za toliku visinu. Petra, zanimljivog lica, ali niti ima struka, cudno povijena, tu je stomak a zadnjice nigde....Sarapova je ...da se s nje ne skida pogled. Naravno, jasno je da ovo nije modna pista, ali cudno je da taj sport ipak malo ne popravi gradju i cini mi se da ni u jednom drugom sportu kao u tenisu sportistkinje nisu toliko ruzno gradjene, vecina.

Nece

pre 12 godina

Ako ovako nastave, svaka će iz top 30 (OSIM JELENE JANKOVIĆ) da osvoji GS
(:))))), 2. jul 2011 17:29)

Petra Kvitova je TOP 10 teniserka za tvoju informaciju, a i Na Li je TOP 10 teniserka.

Боки

pre 12 godina

Неописиво ми је драго што је Квитова победила ову умишљену лепотицу која се стално дере. Петра не само што игра одлично, већ и изгледа одлично. Она ми је од данас омиљена тенисерка.

Иван-Ниш

pre 12 godina

Очекујем од коментатора и гостију професионалност и знање, а не неутралност.

srle

pre 12 godina

prvo se juce kvitova nipodastavala, a danas se dize u zvezde.
realno, odigrala je turnir karijere na kome nije bilo mnogo velikih imena iz proteklih godina, a ona koja su i bila odigrala su bedno zbog potpuno nespremnosti. to sto je mec bio lep ne znaci da je wta spasen, a jos manje da ga spasava jedna kvitova. na kraju krajeva trava je specificna podloga i u ovakvoj situaciji me ne bi iznenadilo ni da ga je uzela amanmuradova, nabudzivsi svoj servis.
a cestitke kvitovoj, pa i sarapovoj za v\povratak na scenu. :)

Petar

pre 12 godina

Čestitke Kvitovoj! Nadam se da će nastaviti sa još boljom igrom i dugo ostati u samom vrhu ženskog tenisa.

@(:)))))
Znaš li koliko GS ima u JEDNOJ godini?

Djoksa

pre 12 godina

Bravo, Bravo za B92! Koliko je samo skocio kvalitet prenosa kada pored komentatora sa B92 imamo i strucnog konsultanta.
Nadam se da ce se B92 "otvoriti" i za sutrasnje musko finale.

M

pre 12 godina

Sra vam je, ljudi, strucna konsultantkinja je i bila STRUCNA konsultantkinja, nije njeno da navija vec da tumaci, dobro je komentarisala i procenila, nema sta! Kam' te srece da stalno komentarise meceve!

boki

pre 12 godina

Strucna konsultatkinja tako ocigledno navija za Kvitovu. Neko bi trebalo da joj objasni da je pozeljno da ostane neutralna. Ima nas koji navijamo za Masu!

Боки

pre 12 godina

Неописиво ми је драго што је Квитова победила ову умишљену лепотицу која се стално дере. Петра не само што игра одлично, већ и изгледа одлично. Она ми је од данас омиљена тенисерка.

branko

pre 12 godina

Да је неко пре почетка Вимблдона спровео анкету међу форумашима са питањем '' Да ли је Петра Квитова боља играчица од Ане и Јелене?'' одговори би, по мом мишљењу изгледали овако:
5% форумаша би рекло ДА
75% форумаша би рекло НЕ
15% форумаша би рекло НИ СЛУЧАЈНО
5% форумаша би рекло КО ЈЕ ТА КВИТОВА?
Шта мислите данас?
Квитова има све шансе да преузме примат у женском тенису. Њена игра има душу.

BiljaJ

pre 12 godina

Vrlo sam iznenadjena komentarisanjem meca, obzirom da dvoje komentatora skoro iskljucivo isticu dobre strane igre Kvitove i lose strane Sarapove. Razumela bih da je jedna od teniserki Srpkinja, navijanje je onda i logicno, ali je prilicno neumesno u danasnjem finalu.

Zdralin

pre 12 godina

U redu je da gdja. strucni konsultant navija za Kvitovu, al' ima i onih koji navijaju za Sarapovu, pa bi bilo ''ukusnije'' da svoje strasti ispoljava kad gleda od kuce! Krajnje neprofesionalno i iritirajuce za gledanje!
Jos jednom - svaka cast za celokupan prenos Vimbldona, emisiju pre i posle, izvestaje... Bolje pracenje jednog teniskog turnira jos nisam gledao, a vi kojima placamo pretplatu ucite!
PS. Ovo vazi samo za sportsku redakciju!:)

wtafan

pre 12 godina

gospodja 'strucni konsultant' bi mogli biti malo neutralnija! Ok. Kvitova je dobro igrala,ali nas, koji navijamo za Sharapovu, jako iritiraju njeni komentari..to sto ona licno poznaje Kvitovu,vecini gledalaca ne znaci apsolutno nista.

nikol dž.femija

pre 12 godina

Cestitke Petri, nema sta, zasluzila je.

Meni je zao sto Sarapova za svoju svadbu s nasim Sasom Vujacicem nije osvojila ovaj Vimbldon.

NEVEROVATNO JE IPAK da Petra bude bas onoliko sludjena i nekako,u odnosu na stara vermena kada je titule osvajala recimo Navratilova, ova ceremonija je dosta uproscena i nema vise one svecanosti pri dodeli trofeja - nema lepog pozdravnog govora, ovo je vrlo brzo, hladno, kao u prolazu na nekoj stanici, gore nego na bilo kom turniru. Petra cak nije ni pozdravila Mariju sto je nekako deo kulture i vaspitanja. Sve je dosta sirovo.

Devojka je i talentovana i prava takmicarka, verovatno buduca prva igracica. Zaista je Sarapova neverovatno zgodna za teniserku i za toliku visinu. Petra, zanimljivog lica, ali niti ima struka, cudno povijena, tu je stomak a zadnjice nigde....Sarapova je ...da se s nje ne skida pogled. Naravno, jasno je da ovo nije modna pista, ali cudno je da taj sport ipak malo ne popravi gradju i cini mi se da ni u jednom drugom sportu kao u tenisu sportistkinje nisu toliko ruzno gradjene, vecina.

Basketas

pre 12 godina

Odlican mec. Nadam se da je sada svima jasno da je ono sto neki pisu u komentarima 'zenski tenis je los' totalna nebuloza. Videli smo sjajne mlade teniserke, dosta super meceva, favoriti nisu olako dobijali meceve. To je ono sto se trazi.

Bitanga

pre 12 godina

Molim Vas da sklonite voditeljku iz studija.
Moram da kazem da je izuzetno dosadna i iritantna sa svojim komentarima, a i engleski jezik uopste ne poznaje pa tako uzasno izgovara reci kao sto su "retern" i "slajz". O ociglednom navijanju da ni ne govorim.
Tragedija.

WB

pre 12 godina

Bravo Petra! svaka čast..ne mogu da verujem koliko ljudi podržava Šarapovu koja je bez sumnje sjajna..ali danas je Petra bila mnogo bolja, jača, bolji servis ima, ritern, forhend..i plus je mlađa, što treba podržati..manje je i popularna, i skromna je..za razliku od Šarapove koja je mnogo uobražena makar na terenu..

Jelena

pre 12 godina

Sve pohvale za prenos celokupnog turnira,ali gospođa Veselinović(ako se ne varam) je bacila senku na vaš trud.Očigledno navijanje i favorizovanje Kvitove je više nego degutantno.Potrudite se da se ne ponovi i u sutrašnjem finalu neki "stručni" konsultant.

Jocaaaa

pre 12 godina

Mislim da sam danas procitao komentar na b92 gde se neko pita,a ko je ta Kvitova,nasmejao sam se samo tako!!!!

Svaka cast Peetri,zasluzena titula,i vec je bilo pre dva dana jasno da ona osvaja jer je protiv Azarenke imala 50 vinera,dok Azarenka samo 10,sta reci!!! Kad bi sabrali sve vinere Kvitove na ovom Wimbledon-u mislim da sve zajedno nemaju kao ona,skoro,haha!!!

U svakom slucaju,zasluzeno,navijao sam za nju!!!!!!!!!!

doktor

pre 12 godina

Au,brate ,kako igra ova Kvitova,pa to je strasno... Udarci,stabilnost,hrabrost... Kao da igra 10 finale GS... Zasada apsolutno bolja igracica,a rekao bih i veci talenat od Sharapove!

Petao Dzon

pre 12 godina

drago mi je da je Kvitova osvojila titulu,pravo niotkuda a ove nase dve(Ana i Jelena) neka se sad lupaju reketima o glavu posle toliko godina profesionalnog tenisa.

Tijana

pre 12 godina

Molim komentatore da prestanu da toliko ocigledno navijaju za Kvitovu. Toliko postaju iritantni i toliko ovaj prnos gubi na stru;nosti, a takodje je izuzetno iritirajuce za nas koji navijamo za Sarapavu. Napred Marija!!!!!

Pjer

pre 12 godina

Što se tiče stručnog komentatora u ovom ženskom finalu, dodao bih samo sledeće: Zanimljivo je, kada se pročulo da u muškom polufinalu Djokovic-Tsonga, John Mcenroe u sličnoj ulozi navija za Novaka, to nikome ovde nije smetalo, naprotiv! Toliko o stručnim komentatorima i gledaocima.

Nece

pre 12 godina

Ako ovako nastave, svaka će iz top 30 (OSIM JELENE JANKOVIĆ) da osvoji GS
(:))))), 2. jul 2011 17:29)

Petra Kvitova je TOP 10 teniserka za tvoju informaciju, a i Na Li je TOP 10 teniserka.

Chester

pre 12 godina

Sve cestitke Kvitovoj na potpuno zasluzenoj Vimbldonskoj tituli!
Sto se tice komentara ispod, slazem se da strucna konsultantkinja preterala u "navijanju".Ali.., sve ostalo je odlicno odradila.
Lepo je rekla da se Sarapova slabije snalazi kada joj se lopte salju u sredinu nego na stranu, takodje je lepo primetila da je mnogo korisnije joj servirati u forhend nego na bekend stranu. Rekla je, takodje, da Sarapova ne sme da servira u forhend stranu Kvitove jer ce biti kaznjena. A dobili smo i jos puno drugih STRUCNIH (a to je ono sto nam najvise fali u prenosima iz bilo kog sporta) informacija.
Sto se tice navijaca Sarapove koji su osuli paljbu po njoj, recite da li je mozda Kvitova nezasluzeno pobedila? Sarapova je odlicno igrala, i da je prekoputa bila bilo koja druga igracica ona bi je razbila. Ovaj poraz vas boli zato sto je Kvitova pobedila Mariju njenim oruzjem, NADJACALA ju je!
PS: Kako se mi lako primamo, koliko smo mi samo naivni... Marija ce se udati za Srbina i postace Vujacic? Da, udace se ali se zestoko varate ako mislite da ce ona prestati biti Ruskinja i naprasno postati Srpkinja. Tim pre sto ce se udati za coveka kome je najmanje bitna nacinalnost. To dokazuje i time sto igra za Sloveniju a ne za Srbiju!

dejan

pre 12 godina

Da se razumemo, gospodja Veselinovic je bila samo gost u ovom prenosu, sa strucnim znanjem, ali ipak samo gost! Ona nije placena za ovaj posao pa prema tome nije ni duzna da bude neutralna. Ovo je ozbiljan korak u prenosima velikih turnira ali dok ne bude bilo stalnog strucnog konsultanta placenog za svoj rad moramo se zadovoljiti povremenim gostima i zahvaliti im se na dobroj volji.

Uostalom ako bi sutra za musko finale pozvali kao gosta selektora Obradovica valjda ne biste ocekivali da bude neutralan, zar ne???

Petar

pre 12 godina

Čestitke Kvitovoj! Nadam se da će nastaviti sa još boljom igrom i dugo ostati u samom vrhu ženskog tenisa.

@(:)))))
Znaš li koliko GS ima u JEDNOJ godini?

srle

pre 12 godina

prvo se juce kvitova nipodastavala, a danas se dize u zvezde.
realno, odigrala je turnir karijere na kome nije bilo mnogo velikih imena iz proteklih godina, a ona koja su i bila odigrala su bedno zbog potpuno nespremnosti. to sto je mec bio lep ne znaci da je wta spasen, a jos manje da ga spasava jedna kvitova. na kraju krajeva trava je specificna podloga i u ovakvoj situaciji me ne bi iznenadilo ni da ga je uzela amanmuradova, nabudzivsi svoj servis.
a cestitke kvitovoj, pa i sarapovoj za v\povratak na scenu. :)

x-ray

pre 12 godina

Cestitke Kvitovoj! Po meni, ona osvaja ovaj Vimbldon.
Ima neverovatan forhend, levakinja je i ima igru sa puno varijacija. Za razliku od danasnjih jednodimenzionalnih udaracica ona zna da saceka svoju sansu (forhend) i da je nemilosrdno realizuje. To sto je levakinja je veliki plus, jer sa svojim killer forhand-om vrsi ubistveni pritisak na bekend protivnica. Ne dajem velike sanse ni Sarapovoj ni Lisicki u finalu sa njom. Jedina sansa da dobiju Kvitovu je da se ona "uplasi" od sanse da osvoji Vimbldon i da Sarapovu/Lisicki krene servis.
PS: Neka mi oprosti Kvitova, ali ja joj nikad ne bih dao 21 godinu. Meni ona lici na udatu zenu, sa dvoje dece i sa, bar, 30+ godina. Ali kakve veze ima izgled sa tenisom? A njen tenis je uistinu mocan!
(x-ray, 30. jun 2011 16:12)
# Link komentara
Preporučujem (+82)
Dodao bih samo da je bekend i Kvitove danas bio neverovatan.
PS: Danas smo dobili naslednicu sestara Vilijams i Enen po sampionskom kvalitetu i mentalnoj mirnoci.

Petra je moja nova ljubimica

pre 12 godina

(branko, 2. jul 2011 16:45)

Ko prati WTA zna ko je Petra Kvitova. Ja sam ovo ocekivala.

Na proslogodisnjem Wimbledon-u je ponizila "najbolju teniserku na svetu" 6-2 6-0
Inace "najbolja teniserka na svetu" Karolina od ponedeljka skuplja bodove pardon igra turnir na sljaci. SMEJURIJA.

Ove godine Petra Kvitova je pobedjivala Stosur, Zvonarevu, Clijsters, Li Na, Azarenku... Sve u 2 seta.

Igra atomski tenis. Ovo je tek pocetak.

Ivan

pre 12 godina

Kvitova stvarno igra atomski tenis. Slicno je igrala i Ana u njenim godinama, steta sto sada ne moze da vrati tu formu. Cestitke Kvitovoj, ona Lisicki, Azarenka su neki novi talas koji ce dugo vladati. Odlican zenski turnir nema sta.

JJ&Maria Sharapova fan

pre 12 godina

Jeste da sam navijala svim srcem za Sharapovu, ali Kvitova je zasluzeno pobedila. Pred njom je definitivno blistava karijera, jer ima fenomenalnu igru, a jos bitnije hladnu glavu. Mariji sve cestitke za prikazanu borbenost po kojoj je prepoznatljiva. Cak i kada ne ide sve kako treba, nikada ne odustaje, i to je jedna od stvari kojima se najvise divim kod nje. I cinjenici da je sampion kako u pobedi, tako i u porazu. Cestitke obema, i zelim im neko novo finale Slama, mozda vec na US Openu, i dobar revans Mashe ;D

Gagi

pre 12 godina

Reče Višković prošle godine kada je nepoznata Kvitova isprašila Klajsters,da takve udarce nema niko u ženskom tenisu,i bi u pravu.Ovakvu snagu ima možda samo Serena,ali ne i preciznost.Ljudi,pa ona ima u proseku za 10-15 km/h jače udarce nego protivnica.

Иван-Ниш

pre 12 godina

Очекујем од коментатора и гостију професионалност и знање, а не неутралност.